Archiv aktualit WWW stránek SŠP a VOŠ, s. r. o., pracoviště Zlín školní rok

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Archiv aktualit WWW stránek SŠP a VOŠ, s. r. o., pracoviště Zlín školní rok 2008 09"

Transkript

1 Archiv aktualit WWW stránek SŠP a VOŠ, s. r. o., pracoviště Zlín školní rok Zahájení školního roku 2008/2009 Vloženo v 18:12, Dne 1. září 2008 proběhlo v Academia centru UTB slavnostní zahájení školního roku 2008/2009.

2 Seznamovací kurz prvních ročníků Vloženo v 10:23, První školní týden strávili studenti nastupující do prvního ročníku na seznamovacím kurzu v příjemném prostředí RS Trnava. Jednotlivé třídy soupeřily jako týmy ve sportovních i vědomostních disciplínách (volejbal, petanque, fotbal, nenáročná turistika, zdravověda, morseovka, topografie, apod.), aby tak co nejvíce stmelily kolektiv před vstupem na novou školu. Díky výbornému počasí během celého kurzu se hlavní cíl podařilo bez problému splnit. Fotografie z tábora jsou umístěny na školním serveru.

3 Projekt Leonardo da Vinci Španělsko Vloženo v 15:31, Ve dnech se 14 studentek naší školy zúčastnilo odborné praxe v cestovních kancelářích ve španělské Cordóbě. Více informací VÝTVARNÁ SOUTĚŽ - KOLÁŽ 2008 Vloženo v 15:35, Střední škola podnikatelská a Vyšší odborná škola s.r.o. pod záštitou člena Rady Zlínského kraje a náměstka primátorky města Zlína Mgr. Hynka Stesky vyhlašuje VI. ročník výtvarné soutěže KOLÁŽ 2008 na téma: Krása zachrání svět, pro žáky 9. tříd základních škol. Den ukončení soutěže a poslední termín pro odevzdání prací je 14. listopad Více informací

4 SPORTOVNÍ DEN ŠKOLY Vloženo v 17:57, Dne proběhl tradičně sportovní den školy. Na stanovištích atletiky, plavání a bowlingu soutěžili vybraní zástupci jednotlivých tříd o putovní pohár a titul nejlepší sportovní třídy školy. Obojí si vybojovala třída 2. A Mgr. Richarda Němce a stala se tak letošním vítězem. Třídě 2. A GRATULUJEME a všem ostatním letošním bojovníkům děkujeme za účast.

5 Odborná exkurze v Praze Vloženo v 13:07, I v letošním školním roce se studenti 4. ročníku zúčastnili odborné exkurze v Praze. Během tří dnů navštívili Petřín, Pražský hrad a jeho interiéry, Zlatou uličku, Vyšehrad, Staroměstské a Václavské náměstí a Josefov. Také se projeli na výletní lodi po řece Vltavě a shlédli divadelní představení Hra vášní od Petera Nicholse v divadle Rokoko.

6 Okresní kolo ve florbale středních škol 2008 Vloženo v 19:41, V úterý (chlapci) a za týden (děvčata) se naše škola zúčastnila okresního kola ve florbale středních škol. Oba turnaje pořádalo Gymnázium Lesní čtvrť ve Zlíně. Naše družstva nestačila na své soupeře a nepostoupila do krajského kola. Přesto znovu prokázala, že i na naší škole se najdou studenti, kteří mají chuť si zasportovat a reprezentovat tak naší školu v rámci regionu, O stupínek lépe skončili futsalisté, kteří koncem listopadu postoupili z okresního kola, ale v krajském měření sil ve skupině oba zápasy prohráli (s Gymnáziem TGM Zlín a Střední hotelovou školou Uherské Hradiště). Z postupu se proto radovali naši soupeři...

7 Koláž 2008 Vloženo v 16:53, Dne 5. prosince v 9 hodin ve Velkém kině ve Zlíně vyvrcholil svou vernisáží již 6. ročník výtvarné soutěže Koláž Ta byla, jako již tradičně, rozdělena do dvou samostatných kategorií v první soutěžili žáci devátých ročníků základních škol a ve druhé studenti naší školy. Do soutěže bylo letos řádně přihlášeno 89 prací ze čtrnácti základních škol a pouhých 8 z naší školy. A bylo z čeho vybírat. Nejlepší z obou kategorií převzali z rukou zástupců školy a Magistrátu města Zlína ocenění a ty nejzdařilejší ze všech budou až do konce ledna vystaveny v hale Velkého kina. Oceněným gratulujeme a na vaše další výtvarná díla se budeme těšit při následujícím ročníku soutěže Koláž 2009, jejíž téma se brzy dozvíte.

8 GO - REGIONTOUR 2009 Vloženo v 20:08, Již tradičně se zúčastnili studenti se zaměřením cestovní ruch významného středoevropského veletrhu GO - REGIONTOUR 2009 v Brně. Měli možnost vidět expozice 1270 vystavovatelů z 31 zemí. Samotné prohlídce veletrhu ještě předcházela návštěva brněnské hvězdárny s koncipovaným, populárně naučným programem o původu hvězd. Den otevřených dveří 2009 Vloženo v 08:58, Dne 15. ledna 2009 proběhl v době od 10:00 do 17:00 hod. den otevřených dveří.

9 Výběrový lyžařský kurz v Nassfeldu opět ve velkém stylu... Vloženo v 20:35, Značně oblíbený, výběrový lyžařský kurz v Rakousku proběhl ke vší spokojenosti všech účastníků ve dnech ledna 2009 Základní lyžařský výcvik - Bílá 2009 Vloženo v 14:05, Studenti prvního ročníku absolvovali ve dnech základní lyžařský výcvik. V těchto dnech se nejen zdokonalili v lyžařských dovednostech, ale díky pravé zimě provětrali plíce, hlavu i mozek a stmelili třídní kolektivy. Řada z nich se ukázala velmi zdatnými lyžaři; v jízdě na snowboardu to byla Zuzana Plšková a Tallarini Maikol a v jízdě na lyžích Vráželová Veronika a Pantálek Lukáš. Sportovec města Zlína za rok 2008 Vloženo v 19:16, Stalo se již tradicí, že mezi nejúspěšnější sportovce Zlína patří i naši studenti. Letos naši školu zastupoval student nástavbového studia Tomáš Hofbauer (vzpírání) a loňská absolventka Klára Křížová (sjezdové lyžování).

10 SOUTĚŽ SELL YOUR IDEA OSTRAVA Vloženo v 19:18, se pět studentů ze studentské firmy QUINCE pod vedením ing. Evy Ignatěvové zúčastnilo soutěže pro podnikavé středoškoláky SELL YOUR IDEA pořádané Vysokou školou podnikání Ostrava, a.s. a organizací Junior Achievement. Soutěžním zadáním bylo vymyslet realizovatelný produkt, který na trhu chybí, zjistit cílovou skupinu spotřebitelů, ověřit zájem o něj průzkumem trhu, ocenit náklady a stanovit cenu a vymyslet marketingovou strategii prodeje. Na celou přípravu včetně prezentace svého projektu měli studenti necelý měsíc. Soutěže se zúčastnilo 11 týmů a náš tým ve velké konkurenci obsadil krásné 5. místo. Účastníci soutěže: Jiří Šedek, Dominika Plachá, Dan Berger, Denisa Benková a Michal Vavrač. Na přípravě podkladů a průzkumu trhu se podílela celá studentská firma.

11 Turnaj středních škol - volejbal, dívky Vloženo v 08:23, Turnaj středních škol zlínského okresu (11 družstev) hraný na Střední zdravotní škole Zlín. Naše družstvo se, po dvou těsných porážkách ve skupině, umístilo ve druhé polovině startovního pole. Evropská matematická soutěž - KLOKAN 2009 Vloženo v 09:53, I letos se naše škola zapojila do celoevropské matematické soutěže KLOKAN V kategorii Junior se na prvních třech místech umístili: Bradáč Jiří, Žampach Michal a Martincová Dominika; v kategorii Student: Caha Jakub, Langer Michal, Vavrač Michal a Hořák Michal.

12 Vyhodnocení soutěže pro středoškolské studenty Vloženo v 10:55, V měsíci březnu vyhlásila katedra financí OPF Slezské univerzity v Karviné soutěž na téma "Jak budeme platit v roce 2050?". Soutěže se zúčastnila také naše studentka Pavla Gabrhelíková. Organizátor soutěže obdržel ve stanoveném termínu celkem 25 soutěžních esejí, které splňovaly veškeré náležitosti. Odborná komise posoudila přijaté práce a ohodnotila ty nejlepší. Pavla Gabrhelíková se umístila na pěkném 8. místě, za což ji patří naše poděkování.

13 Návštěva Evropského parlamentu ve Štrasburku Vloženo v 19:24, Na pozvání poslance Dr. Ivo Strejčka navštívilo 15 studentů naší školy s pedagogickým doprovodem, ve dnech dubna 2009, Evropský parlament ve Štrasburku. Po příjezdu a ubytování v malebném městečku Appenweieru následovala společná večeře s Dr. Strejčkem a druhý den čekal na studenty a jejich doprovod Evropský parlament. Po prohlídce prostor této instituce sledovali studenti z návštěvnické galerie legislativní rozpravu poslanců z členských států Evropské unie na téma Opatření proti krizi. Následovala beseda, ve které Dr. Strejček vysvětlil podrobně fungování instituce Evropského parlamentu a zodpověděl na všechny otázky. Odpoledne pak studenti absolvovali návštěvu historické části města a na pozvání pana poslance také projížďku lodí. Další den se po vydatné snídani vydali na cestu domů se zastávkou v Norimberku. Návštěva Evropského parlamentu byla pro studenty přínosem a motivovala je k dalšímu studiu. Mnozí vyslovili přání v této instituci někdy v budoucnu pracovat. Další fotografie zde

14 Generální pilotáž společné části maturitní zkoušky Vloženo v 19:25, Naše škola byla vybrána jako jedna ze 70 škol v České republice pro celoplošný projekt MAG 09 ověřující obsah, metodiku, formu a organizaci ukončování středního vzdělávání maturitní zkouškou. Ve dnech 28. a 29. dubna 2009 vykonali žáci 4. ročníků didaktické testy a písemné práce z předmětů Český jazyk a literatura, Anglický jazyk, Občanský a společenskovědní základ a Matematika, buď v základní, nebo vyšší úrovni. Zadavateli zkoušek byli školní inspektoři z krajského pracoviště ČŠI. Další část této generální pilotáže bude provedena již na všech školách v říjnu OBROVSKÝ ÚSPĚCH TŘÍDY 1. B Vloženo v 10:52, Zástupci třídy 1. B Robin Polách, Jiří Vaňhara a Denisa Videmanová se umístili na vynikajícím 3. místě v krajském kole vědomostní soutěže Eurorebus. Zároveň se probojovali do celorepublikového finále této soutěže, které se bude konat v Praze 12. června V silné konkurenci škol gymnaziálního typu podtrhli historický úspěch naší školy krásným 7. místem zástupci třídy 2. A Michal Klepš, Radim Sukop a David Šimon a 8. místem zástupci třídy 1. A Kryštof Hájek, Jaroslav Janeba a Klára Klenovská. Všem soutěžícím naší školy děkujeme za vynikající reprezentaci a třídě 1. B přejeme mnoho úspěchů ve finále soutěže Eurorebus.

15 Zájezd do Velké Británie Vloženo v 20:46, Tak jako každý rok, i letos zorganizovala naše škola zájezd do Velké Británie od 24. do 30. dubna. V Londýně jsme obdivovali majestátní pevnost Tower, projeli se lodí po řece Temži a vyfotili se na nultém poledníku na Greenwich. Prošli jsme známá náměstí Trafalgar, Piccadily i Leicester a nasáli atmosféru čínské čtvrti Soho. Samozřejmě jsme nemohli vynechat Buckingham Palace, St. Paul s Cathedral, Downing Street 10 a prošli jsme se v Hyde Park, Green Park i St. James s Park. Muzea v Londýně jsou trošku jiná než u nás, můžete si spoustu

16 věcí osahat a vyzkoušet, a tak na nás zapůsobily British Museum, Natural & Science Museums, Victoria and Albert Museum Podnikli jsme i pár výletů mimo Londýn do nádherného zámku jako z pohádky Leeds, do sídla královny Alžběty II. ve Windsoru a nevynechali jsme ani univerzitní město Oxford, kde možná někdo i našel inspiraci do budoucna Tradičně jsme zájezd zakončili v přímořském letovisku Brighton s dalším nádherným královským sídlem Royal Pavillion a pobavili se v podmořském akváriu Sea Life. Tentokrát nám přálo celou dobu počasí, což nebylo pro Anglii moc typické, ale rozloučení se s ostrovy na pláži se zapadajícím sluncem bylo velmi působivé a jenom umocnilo naše pocity Takže snad příští rok ve stejnou dobu good-bye!

17 Ohlasy ze štrasburského zájezdu... Vloženo v 10:59, Vážená paní Velikovská, dovolte, abych Vás pozdravila a současně informovala. Spojila jsem se v těchto dnech s poslancem Evropského parlamentu za ODS Dr. Ivo Strejčkem, abych mu poděkovala jménem celého zájezdu za pozvání do Štrasburku. Jeho odpověď mě velmi potěšila a tak bych Vám ráda tlumočila jeho slova: "Vámi vedená výprava byla zřejmě jedna z nejlepších. Studentky a studenti byli velmi slušní a zodpovědní. Když jsme druhý den platili ubytování v hotelu, všude Vaše studenty chválili. Měl jsem velkou radost a byl jsem pyšný na to, že jsem tak příjemné lidi pozval do Štrasburku." Pan poslanec Evropského parlamentu přeje všem hodně zdraví a těší se na další setkání, jak říká: "pokud ve volbách vše dobře dopadne, pak třeba v BRUSELU". Tento mail se mi píše moc dobře. Nejsou to žádné lichotky. Určitě mi dáte za pravdu, že to byla opravdu dobrá společnost, včetně počasí a řidičů, to bylo přímo dokonalé. Vy, jako pedagog máte nemalou zásluhu na chování studentů, jelikož jak vedete školu, tak se chovají i její studenti. Mám z toho osobní radost, protože je příjemné zjišťovat, že nová nastupující elita vnese do společnosti opět slušnost, poctivost a zodpovědnost. Díky. Všem studentkám a studentům posílám mnoho pozdravů. Bylo mi velkou ctí se s Vámi i s nimi poznat Na další setkání se těší, Dana Mikešová vedoucí zájezdu

18 Slavnostní banket na hotelu Moskva Vloženo v 19:51, Již tradičně se na přelomu dubna a května studenti 1. ročníků zúčastnili v rámci společenského styku slavnostního banketu na hotelu Moskva, aby si své teoretické znalosti z oblasti stolničení ověřili v praxi. Kromě krátké přednášky a samotného obědu byla na programu i ukázka flambování palačinek a šambrování koňaku. Studenti odcházeli spokojeni a my jen doufáme, že nabyté zkušenosti uplatní i v budoucnu. Fotografie zde Den s Haydnem Vloženo v 22:00, Také naši studenti podpořili svojí účastí akci Rakouského institutu v Brně s názvem Haydn Tag. Dne 15. května absolvovalo sedm našich studentů dopoledne plné her, kvízů a soutěží s možností výhry krásných cen. Více než dvě stovky studentů gymnázií, základních a středních škol se blíže seznámilo s rakouským městem kultury Linz a s významným hudebním skladatelem J. Haydnem. Celá akce proběhla v přátelském duchu.

19 Sportovně-turistický kurz 2009 Vloženo v 22:52, Ve dnech se uskutečnil sportovně-turistický kurz na Kamínce ve Chřibech. Během pěti dnů studenti 2. ročníků navštívili rozhlednu na hřebenu Chřibů, Velehrad, Staré Město, Uherské Hradiště, Kostelany, Bunč a další. Kurz zajisté prověřil jejich tělesnou zdatnost.

20 Jazykový kurz 2009 Vloženo v 21:25, Ve dnech od 1. do 5. června 2009 se v rekreačním středisku REVIKA ve Vizovicích uskutečnil letošní jazykový kurz pro třetí ročníky ze Zlína a Kroměříže. Výuku jedné skupiny JN měla na starosti Eva Škrlová a výuku JA čtyři zahraniční a dva čeští lektoři. Výuka proběhla v sedmi 150-ti minutových blocích. Při hodinách byly používány mimo tradičních metod jako slovníky, časopisy a noviny i videokamera, data-projektor, laptopy apod. Proto byla každá lekce jiná a zaměřovala se na rozdílné schopnosti a znalosti. Všichni učitelé byli buď profesionály anebo zkušenými jazykovými lektory. Kromě výuky se aktivně zapojovali i do mimoškolních aktivit včetně večerních programů, společného táborového ohně a sportovního odpoledne. Žáci obou škol zároveň využívali toho, že se jim lektoři byli ochotni věnovat i ve svém volném čase. Lektoři se i aktivně zapojili do pomoci a rad studentům jak zúročit a zdokonalit jazykové schopnosti při pracovních i výukových pobytech ve Velké Británii. Ze závěrečných studentských hodnocení vyplývá nadšení ze způsobu výuky lektorů a i učitelé zároveň ocenili aktivitu, komunikativnost a disciplinovanost studentů.

21 Slavnostní předávání maturitních vysvědčení Vloženo v 09:22, V aule Academia Centra Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně proběhlo slavnostní vyřazení maturantů. Kromě maturitních vysvědčení obdrželi absolventi také Europasy a těm, kteří úspěšně vykonali mezinárodně uznávané zkoušky z anglického jazyka City & Guilds of London, byly předány certifikáty. Rovněž byla vyhodnocena nejlepší žákyně školy ve školním roce 2008/2009, kterou se stala Michaela Burdová a získala tak mimořádné stipendium 5 000,- Kč. Zahájení školního roku 2009/2010 Vloženo v 21:59, Zahájení školního roku 2009/2010 bude 1. září 2009 v 8.30 hodin v aule Academia Centra UTB Zlín na Mostní ulici. Po slavnostním zahájení budou následovat třídnické hodiny v budově školy.

Archiv aktualit WWW stránek SŠP a VOŠ, s. r. o., pracoviště Zlín školní rok 2006 07

Archiv aktualit WWW stránek SŠP a VOŠ, s. r. o., pracoviště Zlín školní rok 2006 07 Archiv aktualit WWW stránek SŠP a VOŠ, s. r. o., pracoviště Zlín školní rok 2006 07 Letní poznávací tábor 2006 Vloženo v 07:57, 07.09.2006 Také letos se před zahájením školního roku sešli zájemci o studium

Více

Archiv novinek WWW stránek za školní rok 2008-2009

Archiv novinek WWW stránek za školní rok 2008-2009 Archiv novinek WWW stránek za školní rok 2008-2009 SŠP a VOŠ, s. r. o. pracoviště Kroměříž 03.07.09 - Krásné prázdniny! Přejeme všem krásné prázdniny! Úřední hodiny v době prázdnin: - v pracovní dny 8.00

Více

Archiv aktualit WWW stránek SŠP a VOŠ, s. r. o., pracoviště Zlín školní rok 2007 08

Archiv aktualit WWW stránek SŠP a VOŠ, s. r. o., pracoviště Zlín školní rok 2007 08 Archiv aktualit WWW stránek SŠP a VOŠ, s. r. o., pracoviště Zlín školní rok 2007 08 LETNÍ TÁBOR PRVNÍCH ROČNÍKŮ Vloženo v 21:07, 17.09.2007 Konec prázdnin strávili žáci nastupující do prvního ročníku na

Více

Vánoční zpravodaj aktivit prosinec 2018

Vánoční zpravodaj aktivit prosinec 2018 Vánoční zpravodaj aktivit prosinec 2018 Přípravné kurzy k přijímacímu řízení Čtyřleté obory: Nabízíme zdarma kurzy z matematiky a jazyka českého. Uchazeč z 9. třídy se do 18. ledna e- mailem přihlásí na

Více

To nejlepší z Anglie. 1.den: odjezd z Vimperka v podvečerních hodinách a přesun přes SRN do Belgie.

To nejlepší z Anglie. 1.den: odjezd z Vimperka v podvečerních hodinách a přesun přes SRN do Belgie. To nejlepší z Anglie Termín: 23. 4. - 29. 4. 2016 Program: 1.den: odjezd z Vimperka v podvečerních hodinách a přesun přes SRN do Belgie. 2 den:. Celodenní návštěva hlavního města EU Bruselu. Dopoledne

Více

Londýn 1. Nabídka poznávacího a vzdělávacího zájezdu pro žáky ZŠ Školní 2 LONDÝN

Londýn 1. Nabídka poznávacího a vzdělávacího zájezdu pro žáky ZŠ Školní 2 LONDÝN Nabídka poznávacího a vzdělávacího zájezdu pro žáky ZŠ Školní 2 LONDÝN Vážení rodiče, Nabízíme Vašim dětem cestování za poznáním a zdokonalením jazykových znalostí do Anglie. Jedná se o 6-denní zájezd

Více

Archiv aktualit WWW stránek SŠP a VOŠ, s. r. o., pracoviště Zlín školní rok 2005 06

Archiv aktualit WWW stránek SŠP a VOŠ, s. r. o., pracoviště Zlín školní rok 2005 06 Archiv aktualit WWW stránek SŠP a VOŠ, s. r. o., pracoviště Zlín školní rok 2005 06 PRÁZDNINOVÝ TÁBOR PRVNÍHO ROČNÍKU Vloženo v 23:23, 26.09.2005 STUDENTI prvních ročníků konec prázdnin strávili se svými

Více

Bleskový výsadek MOA v Anglii. (aneb Londýn-Cambridge-Canterbury)

Bleskový výsadek MOA v Anglii. (aneb Londýn-Cambridge-Canterbury) Bleskový výsadek MOA v Anglii (aneb Londýn-Cambridge-Canterbury) Rakovník jsme opouštěli ve středu 12. 9. kolem třetí hodiny odpolední. Přijel pro nás zájezdový autobus, kterým jsme po chvíli dorazili

Více

Archiv novinek na stránkách SŠP a VOŠ, s. r. o., pracoviště Zlín. Školní rok 2009-10

Archiv novinek na stránkách SŠP a VOŠ, s. r. o., pracoviště Zlín. Školní rok 2009-10 Archiv novinek na stránkách SŠP a VOŠ, s. r. o., pracoviště Zlín Školní rok 2009-10 SLAVNOSTNÍ PŘEDÁVÁNÍ MATURITNÍCH VYSVĚDČENÍ Vloženo: 16. 6. 2010 V letošním školním roce maturovaly 3 třídy čtyřletého

Více

Velká Británie - Londýn. již od Kč 5.690,-!!! Výlet do Windsoru zdarma!!!

Velká Británie - Londýn. již od Kč 5.690,-!!! Výlet do Windsoru zdarma!!! Velká Británie - Londýn již od Kč 5.690,-!!! Výlet do Windsoru zdarma!!! Budovy Parlamentu s věží Big Ben, Westminsterské opatství, Buckinghamský palác, Tower of London, Tower Bridge, Katedrála Sv. Pavla,

Více

KLOKAN. Blahopřejeme. za PK matematiky : Zuzana Římanová

KLOKAN. Blahopřejeme. za PK matematiky : Zuzana Římanová KLOKAN Mezinárodní soutěž Klokan je mezi našimi studenty velmi oblíbená, o čemž svědčí už tradiční masová účast. Letos se jí zúčastnilo 149 studentů, 78 v kategorii Kadet, 38 v kategorii Junior a 33 v

Více

Úspěšné vystoupení studentů na Krajském kole soutěže EUROREBUS

Úspěšné vystoupení studentů na Krajském kole soutěže EUROREBUS Úspěšné vystoupení studentů na Krajském kole soutěže EUROREBUS O minulém víkendu se netradičně v Olomouci na Přírodovědecké fakultě Univerzity Palackého uskutečnilo Krajské kolo soutěže Eurorebus. Naše

Více

Stručný popis jazykového kurzu:

Stručný popis jazykového kurzu: Zpráva z jazykově-vzdělávacího pobytu (Šablona č. 4 Zahraniční jazykově-vzdělávací pobyt pro žáky) Základní informace o projektu Číslo Prioritní osy: 1 Počáteční vzdělávání Oblast podpory: 1.1 Příjemce:

Více

Sportovní aktivity - 23-

Sportovní aktivity - 23- Sportovní aktivity Na škole pracuje Školní sportovní klub v čele s předsedou a absolventem školy Mgr. Šimonem Lánským. Počet členů je 42. Celoročně pracuje v rámci tohoto klubu volejbalový kroužek studentek.

Více

Fokus divadlo 2014. Barbora Genserová, studentka 5.B, se v silné konkurenci studentů středních škol umístila na 3. místě. Blahopřejeme!

Fokus divadlo 2014. Barbora Genserová, studentka 5.B, se v silné konkurenci studentů středních škol umístila na 3. místě. Blahopřejeme! Fokus divadlo 2014 Pod tímto názvem Filozoficko-přírodovědecká fakulta Slezské univerzity v Opavě vyhlásila na podzim 1. ročník soutěže o nejlepší divadelní recenzi a kritiku. Jelikož se v literárním semináři

Více

Hurá do Anglie HURÁ DO ANGLIE. aneb vzděláváme se prakticky. Zahraniční exkurze jako prostředek výchovně vzdělávacího procesu

Hurá do Anglie HURÁ DO ANGLIE. aneb vzděláváme se prakticky. Zahraniční exkurze jako prostředek výchovně vzdělávacího procesu HURÁ DO ANGLIE aneb vzděláváme se prakticky Zahraniční exkurze jako prostředek výchovně vzdělávacího procesu Vhodně zabezpečená zahraniční exkurze cíleně rozvíjí teoretické i praktické znalosti a dovednosti

Více

Školní kolo dějepisné olympiády

Školní kolo dějepisné olympiády Školní kolo dějepisné olympiády Ve čtvrtek dne 23. listopadu proběhlo na našem gymnáziu školní kolo Dějepisné olympiády kategorie ZŠ a odpovídajících ročníků víceletých gymnázií. Ze všech tříd 1. a 2.

Více

Září. SCIO testy projekt Vektor 1 Modul 1

Září. SCIO testy projekt Vektor 1 Modul 1 Září 2. Zahájení školního roku 2013/2014 2. 4. Seznamovací pobyt žáků 1. ročníku Sidonie 4. 6. Výlet studentů třídy O8.A do Prahy 5. Porada Třídní schůzky s rodiči žáků 1. ročníku a primy 9. 11. Seznamovací

Více

Střední škola ekonomiky, obchodu a služeb SČMSD Benešov, s.r.o. Držitel certifikátu dle ISO 9001

Střední škola ekonomiky, obchodu a služeb SČMSD Benešov, s.r.o. Držitel certifikátu dle ISO 9001 Střední škola ekonomiky, obchodu a služeb SČMSD Benešov, s.r.o. Držitel certifikátu dle ISO 9001 I N F O R M A C E - o oborech vzdělávání ve školním roce 2010/2011 - o termínech a organizaci přijímacího

Více

Integrovaná střední škola, Slavkov u Brna, Tyršova 479. Představení studijní nabídky, prostředí školy a aktivit našich žáků a učitelů

Integrovaná střední škola, Slavkov u Brna, Tyršova 479. Představení studijní nabídky, prostředí školy a aktivit našich žáků a učitelů Představení studijní nabídky, prostředí školy a aktivit našich žáků a učitelů Dny otevřených dveří - 29. a 30. listopadu 2013 a 17. a 18. ledna 2014 1 Základní údaje o škole jsme státní školou, zřizovatelem

Více

HISTORIE DRUŽEBNÍCH SETKÁNÍ

HISTORIE DRUŽEBNÍCH SETKÁNÍ HISTORIE DRUŽEBNÍCH SETKÁNÍ Zborovice 1973 2013 Tesárske Mlyňany 1972 / 1973 1973 / 1974 zahájení družební spolupráce v prosinci roku 1972, dopisování kolektivů dětí 4 členové pedagogického sboru ze Zborovic

Více

Matematické soutěže ve školním roce 2012/2013

Matematické soutěže ve školním roce 2012/2013 Matematické soutěže ve školním roce 2012/2013 Naše škola se v letošním školním roce 2012/2013 přihlásila ke třem matematickým soutěžím: - Matematická olympiáda (zkr. MO) - Pythagoriáda - Matematický klokan

Více

Š kolní kolo chemicke olympiá dy

Š kolní kolo chemicke olympiá dy Š kolní kolo chemicke olympiá dy Během měsíce ledna proběhlo školní kolo chemické olympiády kategorie D, které obsahovalo domácí část, kontrolní test a praktickou část v chemické laboratoři. Olympiády

Více

15.1.2014. S novým modelem maturit je deklarováno, že gymnázia jsou při skládání maturitních zkoušek úspěšnější W O AR GM NÁZ

15.1.2014. S novým modelem maturit je deklarováno, že gymnázia jsou při skládání maturitních zkoušek úspěšnější W O AR GM NÁZ Á MN GY osmi le té a čtyř l eté studium Pal ack ého 211 AŘE ARGM. Co nabízíme? NÁ YM G A ŘE AR GM. Kdo jsme? osmi leté a čtyř leté studium Palack ého 211 Mladá Boleslav Škola s třistaletou tradicí pojmenovaná

Více

Zajištění 1 zahraničního jazykově-vzdělávacího pobytu pro žáky zaměřeného na němčinu

Zajištění 1 zahraničního jazykově-vzdělávacího pobytu pro žáky zaměřeného na němčinu Zadavatel: Cyrilometodějské gymnázium a střední odborná škola pedagogická Brno, Lerchova 63, 602 00 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.00/56.1777 Název projektu: Kniha a jazyk Název veřejné zakázky:

Více

ÚDAJE O PŘIJÍMACÍM ŘÍZENÍ

ÚDAJE O PŘIJÍMACÍM ŘÍZENÍ ÚDAJE O PŘIJÍMACÍM ŘÍZENÍ ŽÁCI PŘIHLÁŠENÍ KE STUDIU Počet přihlášek STR SLE STA LYT LYE MAN Celkem 1. kolo 62 83 86 63 69-363 Celkem 62 83 86 63 69-363 ŽÁCI PŘIJATÍ KE STUDIU Počet přijatých STR SLE STA

Více

Výzva k podání nabídek

Výzva k podání nabídek Výzva k podání nabídek pro zakázku malého rozsahu na dodávky zadanou v souladu s příručkou pro žadatele a příjemce výzvy č. 56 z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Nejedná se o zadávací

Více

Události na škole 2007

Události na škole 2007 Události na škole 2007-22. 6. - přijímací zkoušky na VOŠ obalové techniky, přihlášeno 79 uchazečů, přijato 51. - 15. 6. - 23. 6. - sportovně -turistický kurs (vodácký), zúčastnilo se 22 žáků pod vedením

Více

Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A

Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A 9.5.2016 v pondělí ráno jsme se sešli spolu s našimi učitelkami R. Svobodovou a J. Hanzlíkovou ve vestibulu Hlavního nádraží města Brna. Až jsme se všichni sešli, přesunuli

Více

Účast na sportovních akcích ZŠ ZAŠOVÁ (září-listopad)

Účast na sportovních akcích ZŠ ZAŠOVÁ (září-listopad) Účast na sportovních akcích ZŠ ZAŠOVÁ (září-listopad) -Počátkem září proběhlo REPUBLIKOVÉ FINÁLE OVOV (odznaku všestrannosti olympijských vítězů) v Praze, kde se probojovala Markéta Camfrlová, která se

Více

Září. Příprava celoročního projektu Non Cinéma

Září. Příprava celoročního projektu Non Cinéma Září 1. Zahájení školního roku 2015/2016 2. 4. Seznamovací pobyt žáků 1. ročníku Sidonie 8. Třídní schůzky pro rodiče žáků 1. ročníku a primy 9. 11. Exkurze studentů třídy Č4.A do Prahy Seznamovací pobyt

Více

Školní kolo konverzační soutěže v angličtině 2014

Školní kolo konverzační soutěže v angličtině 2014 Školní kolo konverzační soutěže v angličtině 2014 V pátek 24. 1. se na naší škole konalo školní kolo konverzační soutěže v angličtině. Soutěž proběhla ve dvou kategoriích: IIB (1.-2. ročník) a IIIA (3.-5.

Více

osmi leté a čtyř leté studium Palackého 211 Mladá Boleslav

osmi leté a čtyř leté studium Palackého 211 Mladá Boleslav JOSEFA PEKAŘE GYMNÁZIUM DR. osmi leté a čtyř leté studium Palackého 211 Mladá Boleslav WWW.PEKARGMB.CZ Kdo jsme? Škola s třistaletou tradicí pojmenovaná po významném historikovi Poskytuje středoškolské

Více

EDUCALL Měsíčník gymnázia, střední odborné školy a základní školy EDUCAnet Praha s.r.o.

EDUCALL Měsíčník gymnázia, střední odborné školy a základní školy EDUCAnet Praha s.r.o. EDUCALL Měsíčník gymnázia, střední odborné školy a základní školy EDUCAnet Praha s.r.o. školní rok 2018/2019 leden 2019 A je tady lednové číslo školního časopisu. I když je většinou leden ve znamení klasifikace

Více

Přehled událostí školy v 1. pololetí školního roku 2012/2013

Přehled událostí školy v 1. pololetí školního roku 2012/2013 Přehled událostí školy v 1. pololetí školního roku 2012/2013 Září 3. 9. zahájení školního roku 3. 5. 9. GO KURZ třídy 1. A 5. 7. 9. GO KURZ třídy 1. C 5. 7. 9. zájezd do Berlína 7. 9. výstava hub v MFC

Více

Předmětová komise základů společenských věd a občanské výchovy

Předmětová komise základů společenských věd a občanské výchovy Předmětová komise základů společenských věd a občanské výchovy Zhodnocení práce předmětové komise základů společenských věd a občanské výchovy za školní rok 2016/2017 Ve školním roce 2016/2017 předmět

Více

Matě j Vaně k na podzimní Expědici Eurorěbus

Matě j Vaně k na podzimní Expědici Eurorěbus Matě j Vaně k na podzimní Expědici Eurorěbus Matěj Vaněk, student 6. C, se na podzim zúčastnil v rámci svojí výhry v zeměpisné soutěži EUROREBUS akce Expedice EUROREBUS, pořádané organizátorem soutěže

Více

Veselé Vánoce a šťastný nový rok 2019

Veselé Vánoce a šťastný nový rok 2019 Veselé Vánoce a šťastný nový rok 2019 STONOŽKA ŠKOLNÍ ČASOPIS 2018/2019 Žáci a pedagogové ZŠ Opatov CENA: 15,- ČÍSLO: 1 CO SI PŘEČTETE Úvodní slovo Hrou proti AIDS Projektový den: Cesta kolem světa MIKULÁŠ

Více

Veliký zájem o školní kolo biologické olympiády

Veliký zájem o školní kolo biologické olympiády Veliký zájem o školní kolo biologické olympiády Koncem února proběhla školní kola biologické olympiády i na naší škole. Zejména o kategorii B byl mimořádný zájem. Studenti tradičně změřili své síly v testu

Více

Odborná exkurze do knihoven v Budapešti

Odborná exkurze do knihoven v Budapešti Obchodní akademie, Střední odborná škola knihovnická a Vyšší odborná škola, příspěvková organizace Akce: Odborná exkurze do knihoven v Budapešti Datum konání: 20. 2. 22. 2. 2018 Účastníci: Zpráva: 2. VK

Více

Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod.

Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod. Základní škola, Mládežnická 536, TRUTNOV 4 Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod. pavilon 1. stupně Základní škola, Mládežnická 536, Trutnov 4 Základní škola, Mládežnická

Více

GuŤáK. Autoři časopisu: Denisa Granátová Adéla Hynková Markéta Vondráčková. Zdroje: Ocko.tv Školní server Fotogalerie Google.cz Č

GuŤáK. Autoři časopisu: Denisa Granátová Adéla Hynková Markéta Vondráčková. Zdroje: Ocko.tv Školní server Fotogalerie Google.cz Č Autoři časopisu: Denisa Granátová Adéla Hynková Markéta Vondráčková Č. 2 14. 1. 2014 Ocko.tv Školní server Fotogalerie Google.cz Zdroje: GuŤáK Přehazovaná Florbal Mikuláš Projektový den Obsah: Přehazovaná

Více

Přehled událostí školy ve 2. pololetí školního roku 2011/2012

Přehled událostí školy ve 2. pololetí školního roku 2011/2012 Přehled událostí školy ve 2. pololetí školního roku 2011/2012 Únor 1. 2. okresní kolo dějepisné olympiády, Roman NOVÁK (4. A) 2. místo 6. 2. 10. 2. lyžařský výcvik třídy 2. A 7. 2. okresní kolo soutěže

Více

Září. Seminář pro vyučující FJ concours de récitation

Září. Seminář pro vyučující FJ concours de récitation Září 1. Zahájení školního roku 2016/2017 5. 7. Seznamovací pobyt žáků 1. ročníku Sidonie 8. Třídní schůzky pro rodiče žáků 1. ročníku a primy 12. Opravná maturitní zkouška 12. 14. Seznamovací pobyt žáků

Více

Gymnázium Jana Blahoslava a Střední pedagogická škola, Přerov, Denisova 3. školní rok 2013/2014

Gymnázium Jana Blahoslava a Střední pedagogická škola, Přerov, Denisova 3. školní rok 2013/2014 Gymnázium Jana Blahoslava a Střední pedagogická škola, Přerov, Denisova 3 O B R A Z O V Á P Ř Í L O H A školní rok 2013/2014 Deník, 29. 11. 2013 Deník, 20. 12. 2013 Zpravodaj školství, prosinec 2013 Zpravodaj

Více

KVĚTEN Vrchol sportovních her 4x4 za účasti našich žáků, výměnné pobyty s partnerskými školami z německého Mellendorfu a Wittenbergu nebo další z barevných dnů v 1.A... To je jen ochutnávka aktivit naší

Více

Ve školním kole dějepisné soutěže zvítězily studentky ze třídy 5. A

Ve školním kole dějepisné soutěže zvítězily studentky ze třídy 5. A Ve školním kole dějepisné soutěže zvítězily studentky ze třídy 5. A Dne 15. března 2017 proběhlo za účasti 17 studentů sdružených do 6 týmů školní kolo Dějepisné soutěže gymnázií ČR a SR. Tato dějepisná

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI ÚSTŘEDNÍ OSBORNÉ RADY MLÁDEŽE ZA ROK 2015

ZPRÁVA O ČINNOSTI ÚSTŘEDNÍ OSBORNÉ RADY MLÁDEŽE ZA ROK 2015 ZPRÁVA O ČINNOSTI ÚSTŘEDNÍ OSBORNÉ RADY MLÁDEŽE ZA ROK 2015 V roce 2015 bylo ve Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska registrováno 54 794 dětí a mládeže ve věku 3 18 let. Zajímavý je rovněž ukazatel zapojení

Více

JAZYKOVĚ-POZNÁVACÍ POBYT FRANCIE, ANGLIE

JAZYKOVĚ-POZNÁVACÍ POBYT FRANCIE, ANGLIE JAZYKOVĚ-POZNÁVACÍ POBYT FRANCIE, ANGLIE Termín:21. 11. 28. 11. 2015 1. den odjezd z ČR přes Německo a Belgii do Paříže. 2. den v ranních hodinách příjezd do PAŘÍŽE: návštěva Eiffelovy věže, pěší prohlídka

Více

ŠKOLNÍ NOVINY. Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633.

ŠKOLNÍ NOVINY. Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633. ŠKOLNÍ NOVINY Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633 Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633 krcmarovamarketa.3zskolin@iskola.cz, polakovapetra.3zskolin@iskola.cz Web: www.3zskolin.cz Číslo

Více

Matematické soutěže ve školním roce 2016 / 2017

Matematické soutěže ve školním roce 2016 / 2017 Matematické soutěže ve školním roce 2016 / 2017 Naše škola se opět přihlásila ke třem matematickým soutěžím: - Matematická olympiáda - Pythagoriáda - Matematický klokan Matematická olympiáda Matematickou

Více

Občasník žáků Speciální základní školy Litomyšl

Občasník žáků Speciální základní školy Litomyšl PECKA Občasník žáků Speciální základní školy Litomyšl Květen 2018, ročník 9, číslo 3 Na tvorbě časopisu se podíleli: žáci II. stupně a jejich učitelé. Redakčně upravil Pavel P. 1 Líbil se mi Karlův most.

Více

Přehled událostí školy v 1. pololetí školního roku 2011/2012

Přehled událostí školy v 1. pololetí školního roku 2011/2012 Přehled událostí školy v 1. pololetí školního roku 2011/2012 Září 29. 8. 31. 8. GO KURZ třídy 1. A 31. 8. 2. 9. GO KURZ třídy 1. C 1. 9. zahájení nového školního roku 5. 9. 11. 9. poznávací zájezd do Anglie

Více

Letní jazyková škola 2015. Závěrečná zpráva projektu

Letní jazyková škola 2015. Závěrečná zpráva projektu Letní jazyková škola 2015 Závěrečná zpráva projektu Cíl projektu Znalosti cizích jazyků jsou důležitou investicí do budoucnosti dítěte. Hrají velkou roli nejen při výběru zaměstnání, ale i pro integraci

Více

RT MLADÝCH. obecně prospěšná společnost VÝROČNÍ. za školní rok

RT MLADÝCH. obecně prospěšná společnost VÝROČNÍ. za školní rok SP RT MLADÝCH obecně prospěšná společnost VÝROČNÍ ZPRÁVA za školní rok 2010/2011 SPORT MLADÝCH, o. p. s. Sportovní gymnázium Dany a Emila Zátopkových, Ostrava, příspěvková organizace Volgogradská 2631/6

Více

Číslo veřejné zakázky (bude doplněno poskytovatelem dotace) 1 Název programu: Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Číslo veřejné zakázky (bude doplněno poskytovatelem dotace) 1 Název programu: Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Výzva k podání nabídek (pro účely uveřejnění na www.msmt.cz nebo www stránkách krajů pro zadávání zakázek z prostředků finanční podpory OP VK, které se vztahují na případy, pokud zadavatel není povinen

Více

Ekologické aktivity, exkurze, praxe

Ekologické aktivity, exkurze, praxe Ekologické aktivity, exkurze, praxe 10. 9. Kvinta, sexta, 3. ročník návštěva výstavy Ligy proti rakovině Každý svého zdraví strůjcem Mgr. M. Šverma 10. 10. Porada k projektu ENERSOL 2014 - RNDr. H. Pokorná,

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Příloha č. 1 Výzvy k podání nabídek 1. Podmínky a požadavky na zpracování nabídky Předmětem zakázky jsou služby: ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Zajištění zahraničního jazykově-vzdělávacího pobytu pro žáky v zahraničí

Více

FYZIKA přehled úspěchů 2017/18

FYZIKA přehled úspěchů 2017/18 FYZIKA přehled úspěchů 2017/18 Fyzikální olympiáda 59. ročník Studenti mohou řešit úlohy v kategoriích: F (1. ročník), E (2. ročník), D (3. ročník), C (4. ročník), B (5. ročník), A (6. ročník). Studenti

Více

Během pěti dnů, včetně cesty autobusem, jsme toho stihli vidět a zažít docela hodně.

Během pěti dnů, včetně cesty autobusem, jsme toho stihli vidět a zažít docela hodně. Jazykový pobyt v Anglii Vybraní žáci 2. stupně naší školy spolu s žáky ZŠ Horní Suchá se ve dnech 15.11. 20.11.2015 zúčastnili jazykového pobytu v Anglii. Celkem se jednalo o 40 žáků a 4 pedagogy (Mgr.

Více

Těšíme se na Vás a věříme, že návštěva naší školy Vám přinese důležité poznatky, které pomohou při volbě vhodné školy.

Těšíme se na Vás a věříme, že návštěva naší školy Vám přinese důležité poznatky, které pomohou při volbě vhodné školy. Žáci a zaměstnanci školy Vás zvou na Dny otevřených dveří, které se konají ve čtvrtek 3. prosince 2015 od 10:30 do 16:00 hodin ve čtvrtek 14. ledna 2016 od 14: 00 do 16:30 hodin Den otevřených dveří je

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Příloha č. 1 Výzvy k podání nabídek ZADÁVACÍ DOKUMENTACE 1. Podmínky a požadavky na zpracování nabídky 1.1. Předmětem zakázky je dodávka pěti kurzů pro učitele v zahraničí (Německo a Malta) a pobytů pro

Více

2014-1-CZ01-KA101-000245 Projekt v rámci programu Erasmus + Klíčová akce 1 - mobility pracovníků ve školním vzdělávání

2014-1-CZ01-KA101-000245 Projekt v rámci programu Erasmus + Klíčová akce 1 - mobility pracovníků ve školním vzdělávání 2014-1-CZ01-KA101-000245 Projekt v rámci programu Erasmus + Klíčová akce 1 - mobility pracovníků ve školním vzdělávání KOMBINOVANÝ KURZ PRO UČITELE NĚMČINY HORIZONTE INSTITUT FÜR SPRACHE, KOMMUNIKATION

Více

Specifikace předmětu zakázky

Specifikace předmětu zakázky Zadavatel: Obchodní akademie, Český Těšín, Sokola Tůmy 12, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.00/56.0754 Název projektu: Za jazyky do světa Název veřejné zakázky: Výzva k podání

Více

HOME PROGRAMY PARTNEŘI O NÁS KONTAKT. Další rozjetý vlak studentských podnikatelských nápadů

HOME PROGRAMY PARTNEŘI O NÁS KONTAKT. Další rozjetý vlak studentských podnikatelských nápadů HOME PROGRAMY PARTNEŘI O NÁS KONTAKT Další rozjetý vlak studentských podnikatelských nápadů V listopadovém čísle se dočtete o rozjetém vlaku v podobě všech našich projektů. Jsme hrdí na velký počet přihlášených

Více

DRUHÝ ROČNÍK PROJEKTU NOC HOTELŮ 2018

DRUHÝ ROČNÍK PROJEKTU NOC HOTELŮ 2018 NEWSLETTER DRUHÝ ROČNÍK PROJEKTU NOC HOTELŮ 2018 Na začátku roku dne 26. ledna proběhl druhý ročník akce Noc Hotelů. Akce se dočkala zejména kladných ohlasů, a to nejen u návštěvníků v Praze, ale i v ostatních

Více

Publicita školy Zpravodaj školství prosinec 2012

Publicita školy Zpravodaj školství prosinec 2012 Publicita školy Zpravodaj školství prosinec 2012 Publicita školy Publicita školy Zpravodaj školství prosinec 2012 Publicita školy Nové Přerovsko 23. 11. 2012 Publicita školy Publicita školy Nové Přerovsko

Více

A N G L I E 2015 20A20152k22015Franci e 2015ICÍLIE 2015 L O N D O N

A N G L I E 2015 20A20152k22015Franci e 2015ICÍLIE 2015 L O N D O N CK ALPIN-TOUR U Dubu 982, 517 21 Týniště nad Orlicí, Czech Republic Tel. +420 495 532 121, Tel./fax: +420 494 371 717 E-mail: info@alpintour.cz Web: www.alpintour.cz A N G L I E 2015 20A20152k22015Franci

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ŠKOLNÍ ROK 2015/2016

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 ACADEMIA MERCURII SOUKROMÁ STŘEDNÍ ŠKOLA, S.R.O. 547 01 NÁCHOD, SMIŘICKÝCH 740 ASPnet UNESCO VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 Tel./fax: +420 426 893 E-mail: info@academiamercurii.cz, ptackova@academiamercurii.cz

Více

Obchodná akadémia, Tajovského 25, Banska Bystrica. Mezinárodní projektové setkání na Slovensku

Obchodná akadémia, Tajovského 25, Banska Bystrica. Mezinárodní projektové setkání na Slovensku Projekt: ERASMUS+: Fiktivní obchodování mezi českou a slovenskou školou, číslo smlouvy 2015-1-CZ01-KA219-013831_1 Datum: 20. 11. 2016 26. 11. 2016 Místo: Název akce: Obchodná akadémia, Tajovského 25, Banska

Více

mfabianova@sosboh.cz ŠSK AŠSK při SŠ Bohumín, p. s. je členem Asociace školních sportovních klubů České republiky ve sportovních kroužcích sdružuje každoročně kolem 100 sportujících žáků a žaček reprezentační

Více

Základní škola Rýmařov Školní náměstí 1. Školáček Z Á Ř. Motto školy. Některé věci v životě nejsou samozřejmé a automatické.

Základní škola Rýmařov Školní náměstí 1. Školáček Z Á Ř. Motto školy. Některé věci v životě nejsou samozřejmé a automatické. Základní škola Rýmařov Školní náměstí 1 Školáček Z Á Ř Í Motto školy Některé věci v životě nejsou samozřejmé a automatické. Je třeba si je zasloužit. Například slušným chováním. Školní rok 2014/2015 Nový

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Příloha č. 1 Výzvy k podání nabídek ZADÁVACÍ DOKUMENTACE 1. Podmínky a požadavky na zpracování nabídky 1. 1 Předmětem zakázky je dodávka: zajištění čtyř pobytů pro žáky v Anglii, přesná specifikace je

Více

INTEGROVANÁ STŘEDNÍ ŠKOLA

INTEGROVANÁ STŘEDNÍ ŠKOLA studijní nabídka prostředí školy aktivity našich žáků INTEGROVANÁ STŘEDNÍ ŠKOLA Slavkov u Brna, příspěvková organizace Základní údaje o škole jsme státní školou, zřizovatelem školy je Jihomoravský kraj

Více

Konverzační soutěž v angličtině 2016 školní kolo

Konverzační soutěž v angličtině 2016 školní kolo Konverzační soutěž v angličtině 2016 školní kolo V úterý 26. 1. proběhlo školní kolo tradiční anglické konverzační soutěže kategorií II.B (nižší gymnázia) a III.A (střední školy). Letos se setkalo celkem

Více

Přehled akcí na školní rok 2014/2015

Přehled akcí na školní rok 2014/2015 Střední škola stavební HORSTAV Přehled akcí na školní rok 2014/2015 Září 2014 Zahájení nového školního roku Adaptační kurz pro studenty 1. ročníku - Barokní Olomouc (kostel Panny Marie Sněžné) - architektonická

Více

Ruština GPB Bohumín Praha Dva postupy do celostátního kola

Ruština GPB Bohumín Praha Dva postupy do celostátního kola Ruština GPB Bohumín Praha Dva postupy do celostátního kola V pátek 7. dubna 2017 proběhl 51. ročník krajského kola ARS Poetica Puškinův památník. V silné konkurenci více než sta soutěžících z celého kraje

Více

mfabianova@sosboh.cz ŠSK při SŠ, Bohumín, p. o. je členem Asociace školních sportovních klubů České republiky ve sportovních kroužcích sdružuje každoročně více než 100 sportujících žáků a žaček reprezentační

Více

Ředitelka Gymnázia Moravská Třebová vyhlásila 3. kolo přijímacího řízení do oboru vzdělání 74 41 K/801 Gymnázium všeobecné (prima)

Ředitelka Gymnázia Moravská Třebová vyhlásila 3. kolo přijímacího řízení do oboru vzdělání 74 41 K/801 Gymnázium všeobecné (prima) Ředitelka Gymnázia Moravská Třebová vyhlásila 3. kolo přijímacího řízení do oboru vzdělání 74 41 K/801 Gymnázium všeobecné (prima) Informace pro žáky budoucích 1. ročníků čtyřletého (1.A) a osmiletého

Více

TISKOVÁ ZPRÁVA slavnostní vyhlášení výsledků jubilejního 60. ročníku ankety SPORTOVEC ROKU 2018

TISKOVÁ ZPRÁVA slavnostní vyhlášení výsledků jubilejního 60. ročníku ankety SPORTOVEC ROKU 2018 TISKOVÁ ZPRÁVA 21. 12. 2018 slavnostní vyhlášení výsledků jubilejního 60. ročníku ankety SPORTOVEC ROKU 2018 SPORTOVEC ROKU 2018 PRAHA 21. prosince 2018 - Slavnostní vyhlášení výsledků novinářské ankety

Více

Číslo 2 / XX. ročník červen 2015

Číslo 2 / XX. ročník červen 2015 INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ Číslo 2 / XX. ročník červen 2015 Vážení rodiče, dovolte, abychom se s Vámi rozloučili na konci dalšího školního roku. Rozhodli jsme se, že v rámci úspor bude Zpravodaj nadále vycházet

Více

STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA

STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA PROSINEC 2016 NÁVŠTĚVA HOKEJOVÉHO UTKÁNÍ Žáci internátu z Opočna navštívili na místním zimním stadionu hokejové utkání mužů

Více

Cena cestovního ruchu v turistické oblasti Beskydy-Valašsko Přihláška

Cena cestovního ruchu v turistické oblasti Beskydy-Valašsko Přihláška Cena cestovního ruchu v turistické oblasti Beskydy-Valašsko 2013 Přihláška Identifikační údaje soutěžícího (realizátora produktu): Název společnosti, organizace: Muzeum Beskyd Frýdek Místek, příspěvková

Více

Gymnázium Havlíčkův Brod

Gymnázium Havlíčkův Brod Gymnázium Havlíčkův Brod TĚLESNÁ VÝCHOVA POHYBOVÉ A RELAXAČNÍ AKTIVITY SPORT Vyučující tělesné výchovy Richter Martin, Mgr. richter@ghb.cz Kučírková Gabriela, Mgr. kucirkova@ghb.cz Prchal Josef prchal@ghb.cz

Více

NABÍDKA VÝLETŮ 2017 DJUNI. Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny.

NABÍDKA VÝLETŮ 2017 DJUNI. Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny. NABÍDKA VÝLETŮ 2017 DJUNI Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv Aquapark v Primorsku AQUAPLANET pro všechny věkové kategorie a každý si zde najde to své. Čeká Vás den plný zábavy, příjemných zážitků, skluzavky,

Více

HODNOCENÍ PROJEKTU NAJÍT CESTU K SOBĚ JE BÁJEČNÉ. Základní škola Třebíč Benešova 585

HODNOCENÍ PROJEKTU NAJÍT CESTU K SOBĚ JE BÁJEČNÉ. Základní škola Třebíč Benešova 585 HODNOCENÍ PROJEKTU NAJÍT CESTU K SOBĚ JE BÁJEČNÉ Základní škola Třebíč Benešova 585 Grantový systém Zdravého města Třebíč 2009 Grantový program Prevence kriminality a drogové problematiky Zpracovala: Mgr.

Více

Jazykový Poznávací zájezd. Londýn a Windsor

Jazykový Poznávací zájezd. Londýn a Windsor Jazykový Poznávací zájezd Londýn a Windsor Obsah Představení společnosti Naše filosofie Výuka jazyků úvod Výuka jazyků na Maltě Návrh programu Ceny a ubytování Kontakt Představení společnosti O nás CK

Více

Měsíční plán činností ZŠ Lipov

Měsíční plán činností ZŠ Lipov Měsíc: září Rok: 2014 1.9. všichni Slavnostní zahájení 24.9. 1. stupeň Koncert J. Uhlíře (Strážnice) 24.9. Šá + ž. Přespolní běh - okres (Hodonín) 29.9. Ve DVPP - ŠMP na škole (Hodonín) 30.9. Jv + 9. tř.

Více

VELKÝ ÚSPĚCH JIŽNÍ MORAVY NA REPUBLIKOVÉM PŘEBORU ŠKOL

VELKÝ ÚSPĚCH JIŽNÍ MORAVY NA REPUBLIKOVÉM PŘEBORU ŠKOL VELKÝ ÚSPĚCH JIŽNÍ MORAVY NA REPUBLIKOVÉM PŘEBORU ŠKOL Historického úspěchu dosáhli reprezentanti našich škol na republikovém přeboru škol, když ve dvou kategoriích jsme dosáhli na medaile: v kategorii

Více

SŠ - COPT KROMĚŘÍŽ FOTOALBUM ŠKOLNÍ ROK 2008/2009. Ustřihněte podél tečkované čáry. Po kliknutí přidejte fotku nebo ji sem přetáhněte.

SŠ - COPT KROMĚŘÍŽ FOTOALBUM ŠKOLNÍ ROK 2008/2009. Ustřihněte podél tečkované čáry. Po kliknutí přidejte fotku nebo ji sem přetáhněte. FOTOALBUM SŠ - COPT KROMĚŘÍŽ ŠKOLNÍ ROK 2008/2009 V pořadí již jedenáctý ročník tradiční soutěže mladých odborníků proběhl od 19. do 20. listopadu 2008 na SŠ COPT Kroměříž. Akce Ukaž, co umíš prověřila

Více

Dlouholetá tradice hokejových turnajů mládeže v jihomoravské metropoli a snaha o její udržení nás oslovila o pořádání této významné sportovní akce.

Dlouholetá tradice hokejových turnajů mládeže v jihomoravské metropoli a snaha o její udržení nás oslovila o pořádání této významné sportovní akce. 24. 27. 3. 2011 Turnaj se koná pod záštitou primátora města Brna Mezinárodní hokejový turnaj žáků Vážení sportovní přátelé, dovolte abychom Vás srdečně pozvali na mezinárodní hokejový turnaj žáků. Dlouholetá

Více

Výbor dobré vůle Nadace Olgy Havlové. Závěrečná zpráva projektu Letní jazykový kurz 2012

Výbor dobré vůle Nadace Olgy Havlové. Závěrečná zpráva projektu Letní jazykový kurz 2012 Výbor dobré vůle Nadace Olgy Havlové Závěrečná zpráva projektu Letní jazykový kurz 2012 Cíl projektu Jazykové vědomosti jsou důležitou investicí do budoucnosti dítěte, které hrají velkou roli nejen při

Více

Základní škola a mateřská škola Pustějov, příspěvková organizace. od roku

Základní škola a mateřská škola Pustějov, příspěvková organizace. od roku Základní škola a mateřská škola Pustějov, příspěvková organizace od roku 1995-2010 Gymnázium Mikuláše Koperníka v Bílovci Tito žáci byli přijati na osmileté gymnázium : šk.rok 1996/ 97 Bartošek Zdeněk

Více

Těšíme se na Vás a věříme, že návštěva naší školy Vám přinese důležité poznatky, které pomohou při volbě vhodné školy.

Těšíme se na Vás a věříme, že návštěva naší školy Vám přinese důležité poznatky, které pomohou při volbě vhodné školy. Žáci a zaměstnanci školy Vás zvou na Den otevřených dveří, který se koná ve čtvrtek 14. ledna 2016 od 14: 00 16:30 hodin Den otevřených dveří je ideální příležitostí jak získat maximum informací o přijímacím

Více

Tisková informace JIHOČESKÉ KRAJSKÉ KOLO SOUTĚŽE ŠKOLNÍCH NOVIN A ČASOPISŮ dne 2. května 2017

Tisková informace JIHOČESKÉ KRAJSKÉ KOLO SOUTĚŽE ŠKOLNÍCH NOVIN A ČASOPISŮ dne 2. května 2017 Tisková informace JIHOČESKÉ KRAJSKÉ KOLO SOUTĚŽE ŠKOLNÍCH NOVIN A ČASOPISŮ dne 2. května 2017 V pátek 28. dubna 2017 se opět po roce zcela zaplnil sál Zastupitelstva Jihočeského kraje žáky, studenty a

Více

SOU a SOŠ SČMSD Znojmo, s.r.o. Přímětická 1812/ Znojmo. Tel:

SOU a SOŠ SČMSD Znojmo, s.r.o. Přímětická 1812/ Znojmo. Tel: Držitel certifikátu dle ISO 9001 Držitel Zlatého certifikátu kvality uděleného Sdružením soukromých škol Čech, Moravy a Slezska Kontaktní údaje SOU a SOŠ SČMSD Znojmo, s.r.o. Přímětická 1812/50 669 41

Více

ŠKOLNÍ ČASOPIS ZŠ VYŠKOV, NÁDRAŽNÍ 5 INTERVIEW PŘÍRODOVĚDNÝ KLOKAN EXKURZE, NÁVŠTĚVA MUZEA FOTOREPORTÁŽ POBYT ŠESŤÁKŮ NA MALINÉ

ŠKOLNÍ ČASOPIS ZŠ VYŠKOV, NÁDRAŽNÍ 5 INTERVIEW PŘÍRODOVĚDNÝ KLOKAN EXKURZE, NÁVŠTĚVA MUZEA FOTOREPORTÁŽ POBYT ŠESŤÁKŮ NA MALINÉ ŠKOLNÍ ČASOPIS ZŠ VYŠKOV, NÁDRAŽNÍ 5 INTERVIEW PŘÍRODOVĚDNÝ KLOKAN EXKURZE, NÁVŠTĚVA MUZEA FOTOREPORTÁŽ POBYT ŠESŤÁKŮ NA MALINÉ září-říjen 2015 Na Maliné. SEZNAMOVACÍ A EKOLOGICKÝ POBYT Také letos se vypravili

Více

ENGLISH CONVERSATION CONTEST Výsledky školního kola Konverzační soutěže v angličtině 2017

ENGLISH CONVERSATION CONTEST Výsledky školního kola Konverzační soutěže v angličtině 2017 ENGLISH CONVERSATION CONTEST Výsledky školního kola Konverzační soutěže v angličtině 2017 Kategorie II.B (1.-2. ročník) počet účastníků: 14 maximální počet bodů (poslech B2 + speaknig): 42 1. Nikita KISZKOVÁ

Více

Specifikace předmětu zakázky

Specifikace předmětu zakázky Zadavatel: Waldorfská škola Příbram - mateřská škola, základní škola a střední škola,hornická 327, 261 01, Příbram II Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.00/56.2604 Název projektu: Zlepšení jazykových

Více