Žáci SPŠS Vsetín v kině

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Žáci SPŠS Vsetín v kině"

Transkript

1 Žáci SPŠS Vsetín v kině Kdy? 19. prosince 2014 Kde? kino Vatra O co šlo? Na poslední předvánoční školní den zorganizovala Mgr. Martina Trčková pro žáky ročníku promítání filmu Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel. Tento snímek patří mezi nejdražší filmy švédské kinematografie, byl napsán podle bestseleru Jonase Jonassona (kniha byla zatím přeložena již do 35 jazyků). Dílo je o jednom veselém útěku a také o šíleném životním příběhu svéhlavého muže, který se sice nikdy nezajímal o politiku, ale přesto byl vždy nějak zapleten do velkých historických událostí 20. století Bezděčně se podílel na vynálezu atomové bomby, stal se dobrým přítelem několika amerických prezidentů a mezi jeho další známé se při jeho životní pouti zařadili i Stalin, Churchill, Mao Ce-tung nebo Kim Ir-sen. Kniha byla vybrána pro svůj typický humor podobný stylově J. Cimrmanovi či Forrestu Gumpovi, jako tip na čtení pro žáky milující tento druh legrace či jako humorné shrnutí dějin druhé poloviny 20. století.

2 Beseda o šikaně a kyberšikaně Kdy? 19. prosince 2014 Kde? aula SPŠS Vsetín O co šlo? Dne 19. prosince 2014 se žáci prvních ročníků zúčastnili besedy o šikaně a kyberšikaně s panem nprap. Bc. Vladislavem Malcharczikem, preventistou z krajského ředitelství policie Zlínského kraje. Mluvilo se o konkrétních případech šikany v našem okrese. O záměrech a motivech, šikany, kde je hranice mezi škádlením a šikanou, jaké jsou emoční stavy zúčastněných osob, kde mohou hledat pomoc, a jaké jsou postihy pro šikanující. Také se zmínila dnes velmi aktuální kyberšikana a rovněž kam se obrátit v případě nouze v tomto případě. Pro studenty to jistě nebyla první beseda na dané téma, ale v dnešní době je velmi důležité o tomto tématu mluvit a ukazovat možná řešení nevyhovující situace.

3

4

5 Kdy? prosince 2014 Kde? Jeseníky, chata Orientka Outdoorový jazykový pobyt v Jeseníkách O co šlo? Ve dnech se 30 studentů vybraných z prvních až třetích ročníků spolu s Ing. Janou Čechovou a Ing. Jiřím Maczkem zúčastnili outdoorového jazykového pobytu na chatě Orientka v Jeseníkách. Celá akce byla škole poskytnuta zdarma a byla zajištěna i s odvozem na místo. Program zahrnoval outdoorové aktivity army game, bunjee trampolínu, lezeckou zeď, lanové centrum, střelbu z luku a orientaci v mapě. I během aktivit se studenti učili anglické fráze týkající se jednotlivých sportů a večer se v angličtině hrály společenské hry, což probíhalo velmi příjemným a nenuceným způsobem. Ve volném čase se využíval bazén a sauna a dlouho do noci se společně zpívalo a hrálo na kytary. Zde jsou názory samotných studentů: Myslím, že to byl skvělý pobyt. Chata i instruktoři podle mého očekávání, všechno probíhalo bez jakýchkoli problémů. To, že tam nebyla jen jedna třída, ale z každé třídy několik studentů, to nám určitě pomohlo více se sblížit. Akce byla velmi vydařená, získal jsem nové zkušenosti a zážitky. Vytvořili jsme zde super kolektiv a seznámil jsem se s mnoha dalšími lidmi. Jsem rád, že jsem se mohl této akce zúčastnit. P.S. Učitelé byli super Na pobytu se mi velmi líbilo. Dozor byl úžasný, vyhověl nám ve všem, co jsme potřebovali. Jinak areál, zábava, instruktoři, vše bylo zábavné a poučné. Určitě jsem se dozvěděl pár nových frází v angličtině. Na takovou školní akci bych hned jel znovu. Akci hodnotím jako velmi pozitivní. Bylo dobré udělat výběr studentů, aspoň jsme se seznámili i s lidmi z ostatních tříd. Všechny hry byly zábavné a určitě jsem se něco nového naučil. S instruktory se dalo dobře komunikovat. Bylo dobré, že jsme si všechno mohli dělat sami rozdělení do pokojů, do skupinek, atd. Hodně se mi líbilo, že pro nás učitelé měli pochopení, byli s námi až do noci a nic nám nemuseli zakazovat. Vybráni byli studenti, kteří si to zasloužili svým přístupem ke škole. Jsem rád, že jsem byl mezi nimi, a mohl si užít spoustu nových radostí. Vytvořili jsme totiž skvělý kolektiv. Instruktoři měli celý program dobře připravený. Jídlo bylo chutné, chata pěkná. Jediné, co se příliš nepovedlo, bylo počasí, ale to nikdo neovlivní. To, že jsme nejeli celá třída, ale zástupci tříd, byla zajímavá zkušenost. Celkem mě překvapilo, že nebyl žádný problém v komunikaci při hrách. Jsem tedy velice rád, že jsem se mohl zúčastnit a děkuji za to.

6

7 Kdy? listopad - prosinec 2014 Kde? SPŠS Vsetín Přírodovědný klokan 2014 O co šlo? Jedná se o soutěž v dovednostech v přírodovědných předmětech - matematice, fyzice, chemii, biologii, ekologii a zeměpise. Školního kola se zúčastnilo celkem 121 žáků z 1. ročníku, soutěž zorganizovali a posléze vyhodnotili a po dvou měsících zprávu dodali RNDr. Jiří Homolka, Mgr. Marie Frydrychová a RNDr. Miroslava Pospíšiliková. Nejúspěšnějším žákům srdečně blahopřejeme, v následující tabulce je 10 nejúspěšnějších řešitelů:

8 Jméno a příjmení Třída 1. Tomáš Matušinec 1.B 2. Pavel Novosad 1.B 3. Lukáš Potocký 1.A 4. Jakub Húšť 1.A Miroslav Záruba 1.B Vojtěch Savko 1.A Viktor Trčka 1.C 8. Michael Blažík 1.B 9. Matěj Daněk 1.B 10. David Juřička 1.B Vítěz školního kola Tomáš Matušinec z 1.B obsadil v rámci okresu Vsetín hezké místo. Výsledky okresního kola: Daniel Šerý Matěj Šak 6. A8 5.AV Dominika Vašíčková 5.AV Tomáš Matušinec 1.B Gymnázium Rožnov pod Radhoštěm, Koryčanské Paseky 1725, Rožnov p.r Masarykovo gymnázium,střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická Vsetín, Tyršova 1069, Vsetín 80 Masarykovo gymnázium,střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická Vsetín, Tyršova 1069, Vsetín 77 SPŠS Vsetín, Pod Strání 1776, Vsetín 77

9 Kdy? 25. listopad 2014 Kde? SPŠS Vsetín Internetová matematická olympiáda O co šlo? Celostátní kolo internetové matematické olympiády se konalo 25. listopadu Organizátorem byl Ústav matematiky, fakulta strojního inženýrství, VUT Brno. Soutěže se zúčastnilo pětičlenné družstvo žáků 4. ročníku ve složení : Vlastimil Hrbáček (4.A), Tomáš Majer ( 4.A), Martin Šrámek (4.B), Tomáš Adam (4.B) a Lukáš Tatýrek (4.B ). Ze sedmnácti družstev středních průmyslových škol obsadilo naše družstvo pěkné 5. místo 1. SPŠE Pardubice 2. SPŠ Žďár n. Sázavou 3. SPŠ Třebíč 4. SPŠCH Brno 5. SPŠS Vsetín 6. SPŠCH Brno 7. SPŠ Třebíč 8. SPŠ Třebíč 9. SPŠ Přerov 10. SPŠE Pardubice Zprávu o olympiádě dodali organizátoři učitelé matematiky.

10

11 Život s handicapem Kdy: úterý a středa Kde: učebna 212 Kdo: třídy 2.B a 2.C Co: Žáci se zúčastnili projektové aktivity zaměřené na uvědomění si omezení, které člověku přináší různé typy postižení (nejenom tělesných, ale také sociálních a dalších). V týmech stavěli věž z velmi omezeného množství materiálu a mnozí z nich se projevili jako opravdoví strojaři, když řešili správné vyvážení, těžiště apod. Nejvyšší věž postavil tým ze 2.C a měřila úctyhodných 128 cm, nejvyšší kus ze 2.B měřil 124 cm a nutno podotknout, že měli kluci k dispozici méně stavebního materiálu než třída druhá. Žáci také ve skupinách rozmýšleli nad životem handicapovaných lidí, nad překážkami, které potkávají a také nad tím, jak jim může okolí usnadnit život. Na závěr se pokusili vymyslet strategii přežití za situace, že ztroskotají po letecké havárii v poušti a jsou handicapovaní nejenom prostředím, ale také velmi omezeným množstvím zachráněných věcí. Ač se mnohé skupiny velmi snažily, naděje na jejich záchranu by byly téměř mizivé. Naštěstí to byla jen hra a opuštění 212 nebylo náročné Oběma třídám děkuji za skvělý přístup Vítězný tým ze 2.B.124 cm vysoká věž

12 Každý centimetr se počítá. Vítězný tým ze 2. C..a 128 cm vysoká věž

13 Staví celá rodina

14 SPŠS Vsetín daruje krev Kdy? 10. prosince 2014 Kde? Vsetínská nemocnice O co šlo? Žáci SPŠS Vsetín pod vedením Mgr. Z. Drgy a Mgr. K. Stančíka se pravidelně účastní dobrovolného dárcovství krve. Odběry realizovali pracovníci Hematologickotransfuzního oddělení Vsetínské nemocnice v prostorách moderního Pavilonu patologie a centralizovaných laboratoří. Ve Vsetíně se odebírá takzvaná plná krev od dobrovolných dárců, kteří krev darují bez úplaty. Vsetínské pracoviště je odběrovým střediskem, krev se odtud převáží k dalšímu zpracování do Fakultní nemocnice Olomouc. Část krevních produktů se pak vrací zpátky do nemocnice a slouží k léčbě zdejších pacientů. Krevní transfuze se používají například u pacientů v souvislosti s krvácením do zažívacího traktu, při ortopedických operacích, při komplikovaných porodech, při akutních chirurgických operacích, při dalších výkonech a léčbě. Někteří žáci zažili svůj první odběr, jiní již jsou ostřílení kozáci. Mgr. Drga absolvoval svůj 20. odběr, Mgr. Stančík 22. DÁRCI KRVE 2.C Gerža 3.A Skýpala, Marikovec, Trchalík, Kokáš 3.B Žárský, Vahala, Pařenica, Bartošák, Vrlíček, Gajdoš, Haša 4.A Nohavica, Kročil, Majer, Kašpar, Cáb 4.B Janečková, Podešvová, Hnátek, Šrámek, Frajt, Mrnuštík, Tatýrek, Kocurek, Václavík, Randuch

15 Kdy? 26. listopad - leden 2014 Kde? MG Vsetín Šachová Grand Prix školní mládeže 2014 O co šlo? SPŠS Vsetín soutěžila v další sportovní disciplíně tentokrát se dvě družstva naší školy zúčastnila okresního přeboru šachové olympiády kategorie středních škol. Turnaj se konal v prostorách Masarykova gymnázia Vsetín. družstvo A Josef Bednařík, Jakub Stančík, Jaroslav Lukaštík a Lukáš Trčálek družstvo B- Rudolf Matúš, Marek Chromela, Radek Bartošák, Jakub Novosad a Štěpán Holec Skupinu středních škol tvořilo celkem 6 družstev, herní systém: 1x každý s každým, hrálo se ve zkrácených partiích na 15 minut. Nakonec naše A družstvo získalo 1. místo a postupuje do krajského kola, které se koná na konci ledna ve Zlíně. Průmyslovácké B družstvo skončilo na konečném 4. místě.

16

17

18 Indonésie po stopách lidojedů Kdy? 9. prosinec 2014 Kde? kino Vatra O co šlo? Indonésie po stopách lidojedů- to je název unikátního vzdělávacího programu společnosti Planeta Země 3000, kterého se zúčastnili pod vedením RNDr. Miroslavy Pospíšilikové žáci 3. ročníku. Filmové představení proběhlo v kině Vatra. Během projekce byla žákům představena Indonésie jako společenství více než pestrobarevných a neobyčejných ostrovů. Navštívili jsme Borneo a pozorovali jsme největší stromové savce orangutany a snad nejvtipnějšího primáta světa kahau nosatého. K Indonésii patří vulkanická činnost a tak jsme mohli pozorovat nebezpečnou a těžkou práci domorodců na Jávě, kteří ze sopečných výparů vyráběli síru. Viděli jsme krásné tanečnice na ostrově bohů na Bali. Ohromeni jsme pozorovali netradiční rituály lovců lebek, domorodců na ostrově Sulawesi. Na ostrově Komodo žije největší ještěr na světě - varan komodský. Na ostrově Papua Nová Guinea jsme navštívili pralesní domorodce, kteří pojídají těla svých zabitých nepřátel. Na ostrově Borneo jsme viděli kácení deštného pralesa kvůli pěstování palmy olejné. Odcházeli jsme obohaceni o mnohé poznatky a dojmy. Každý žák navíc dostal časopis Koktejl, který byl věnován v ceně vstupného a ze kterého lze načerpat mnoho dalších zajímavých informací.

19

20 Nácvik první pomoci v ZŠ Sychrov Kdy? 24. listopad 2014 Kde? ZŠ Sychrov Kdo? Domov mládeže SPŠS Vsetín O co šlo? Dne zavítali do ZŠ Sychrov, do školní družiny a školního klubu mladí zdravotníci z Domova mládeže SPŠS Vsetín pod vedením paní vychovatelky Ziny Kašparové. Jednalo se o akci ve spolupráci s Českým červeným křížem, Oblastním spolkem ze Vsetína a jejím cílem bylo ukázat dětem ze ZŠ Sychrov, jak si poradit s první pomocí při různých úrazech a nečekaných situacích. Mladí zdravotníci Laďa Holík, Vladislava Holubová a Veronika Strnková učili malé školáky přímo prakticky jak přivolat rychlou záchrannou službu, jak ošetřit krvácení, tržné rány, odřeniny i popáleniny, jak si poradit se zdravotnickým materiálem jako jsou šátky a obvazy, jak pečovat o raněného, než přijede záchranka atd. Paní Kašparová skvěle namaskovala na dobrovolnících různá zranění, až tak, že se skoro nechtělo věřit, že nejde o skutečné úrazy, jak byly věrohodné. Pohled na krvácející ránu malé žáčky proto už dnes jistě tolik nezaskočí a to, co se při nácviku naučili, si třeba v kritické situaci vybaví. Článek o této aktivitě byl uveřejněn i ve Vsetínských novinách, jsme rádi, že náš domov mládeže se na této akci mohl podílet.

21 Univerzita třetího věku (U3V) Kde? SPŠS Vsetín Kdo? senioři O co jde? Nový akademický rok Univerzity třetího věku (U3V) zahájilo v říjnu na Střední průmyslové škole strojnické ve Vsetíně ve dvou studijních programech téměř padesát seniorů. Vsetínská průmyslovka spolupracuje na vzdělávání seniorů dlouhodobě s Univerzitou Tomáše Bati ve Zlíně, která aktuálně otevřela studijní programy Psychologie a trénink paměti a Základy práce na PC. Cyklus Psychologie a trénink paměti aktuálně navštěvuje ve Vsetíně každý čtvrtek 32 posluchačů. V zimním semestru se studenti zaměří na psychologii přednáškovou formou a v letním se pak budou více věnovat tréninku paměti, kde budou mít možnost vyzkoušet si i více praktických cvičení. Oba kurzy jsou tak úzce provázány. Na cyklus Základy práce na PC, který se koná vždy v pondělí, je zapsáno 14 posluchačů. Studenti se zde naučí základům práce na počítači, práci se soubory, později se budou věnovat práci s textovými editory či tvorbě prezentace. Studium na U3V je na Střední průmyslové škole strojnické ve Vsetíně realizováno formou dvouletých přednáškových cyklů, které jsou členěny obdobně jako univerzitní studium do čtyř semestrů. Studenti se s pedagogy setkávají celkem sedmkrát, zhruba jednou za 14 dnů, vždy v odpoledních hodinách. Studium je stále otevřené a zájemci se mohou průběžně přihlašovat. Více informací na Jako výchozí text byl použit článek ze Vsetínských novin ze dne 5. prosince 2014.

22 Návštěva předvánoční Vídně Kdy? 3. prosinec 2014 Kdo? žáci SPŠS Vsetín O co šlo? Mimo jiné proto, aby si žáci naší školy studující německý jazyk mohli procvičit své schopnosti, znalosti a dovednosti v praxi, ale také pro nasání vánoční atmosféry či seznámení se s památkami hlavního města Rakouska, pořádala hl. organizátorka akce Mgr. Blanka Pazourková zájezd do Vídně. Dále se jako pedagogický dozor zúčastnily akce vyučující Ing. Romana Rodková a Mgr. Petra Barbara Orságová. Rovněž se připojil náš americký lektor Sam, který na SPŠS Vsetín působí v rámci mezinárodního projektu. Pro 43 účastníků zájezdu byl připraven tento program: návštěva tří významných vánočních trhů před Stephansdomem, na nám. Marie Terezie a před radnicí. Prohlídka Stephansdomu, vyhlídka z věže na celou Vídeň, procházka Korutanskou třídou ke Státní opeře, návštěva nádvoří Hofburgu, po Opernringu kolem Parlamentu přes Wiener Rathaus k největšímu vánočnímu trhu.

23

24

25 Průmyslováci na besedě ve vsetínské knihovně Kdy? 3. prosinec 2014 Kde? Masarykova veřejná knihovna Vsetín Kdo? třída 1.A O co šlo? V rámci výuky předmětu Český jazyk, literatura a umění se žáci pod vedením učitelky Petry Bednaříkové v místní knihovně zúčastnili semináře o Janu Husovi. Byli seznámeni s jeho životem, dílem a zejména s jeho myšlenkami prostřednictvím přednášky, video ukázek a pracovních listů. V závěru si studenti prohlédli knihovnu, kde jim byly poskytnuty základní informace týkající se způsobu registrace, délky výpůjček apod. Těšíme se, že mimo jiné i tyto aktivity podpoří rozvoj čtenářské gramotnosti.

26

27

28 Volejbal pocta 17. listopadu Kdy? 20. listopad 2014 Kde? Vsetín, sportovní hala Na Lapači O co šlo? Ve čtvrtek dne se zástupci středních škol sešli v Rokytnické sportovní hale, aby turnajem ve volejbalu uctili státní svátek. Jednalo se o soutěž smíšených družstev, kde naši školu reprezentovali: Veronika Janečková, Veronika Kulíšková, Petr Vlček, Matyáš Juříček, Dominik Kašpar, Michal Frajt, Jakub Novosad, Jakub Kulkus Hlavním organizátorem soutěže bylo MG Vsetín, které také nasadilo 2 týmy. Konečné pořadí turnaje 1. Gymnázium F. Palackého V. Meziříčí 2. MG Vsetín I. 3. SOŠ J. Sousedíka 4.SPŠS Vsetín 5. Kostka škola 6.MG Vsetín II.

29 SPŠS Vsetín pomáhá obecně prospěšné společnosti Auxilium Kdy? 25. listopad 2014 Kde? školní dílny O co šlo? Žáci SPŠS Vsetín především Jaroslav Kulišťák, Tomáš Baričiak a Tomáš Trchalík v rámci předmětu praxe i ve svém osobním volnu vyrobili pod vedením učitele Svatopluka Merty v kovárně věci, které posloužily obecně prospěšné společnosti Auxilium. Různé kovové svícny či růže se totiž mohly v neděli dne 30. listopadu 2014 při benefičním odpoledni konaném v Domě kultury Vsetín vydražit a utržené finance se pak použijí na nákup speciálně upraveného vozidla pro přepravu imobilních osob. Podle dostupných informací získaných z akce zvaná Adventní sen přinesla nakonec výtěžek, který činil Kč. Všem, kteří pomáhali benefiční počin organizovat či nějak přispěli do sbírky ať už penězi či svými výrobky, patří velký dík. Jsme rádi, že se zapojila i naše škola a jako poděkování nám byl předán symbolický Řád dobrého Auxiliána.

30

31 Mediální manipulace aneb Můžeme věřit zpravodajství? Kdy? Kde? SPŠS Vsetín, učebna 212 Kdo? třída 4.A O co šlo? Zobrazují média pravdu? Podporují média stereotypy vytvářené ve společnosti? Jak s námi média manipulují? Jak vznikají televizní zprávy? Kdo je celebrita? I takové otázky padaly ve středu v učebně 212, kde se žáci 4.A pod vedením Mgr. Martiny Borské účastnili projektové aktivity zaměřené na mediální manipulaci. Žáci porovnávali obrazový a zvukový materiál z televizních reportáží, aby si vzápětí uvědomili, že ne vždy spolu musí korespondovat, a že jejich výsledné propojení může ovlivnit divákovo vnímání celé zprávy. Seznámili se s mechanismy, které ovlivňují podobu a řazení zpráv. Uvědomili si fakt, že zpravodajství ovlivňuje nejen pevný časový rámec, ale také honba za vyšší sledovaností. Společně popřemýšleli nad faktem, že četnost objevování se určité osoby v médiích zaručuje mediální známost, nicméně se skutečnou osobností daného jedince nemusí mít tento mediální obraz nic společného. Diskutovalo se také o tom, co se stane, když média vypustí do světa neověřenou zprávu a o následcích takového činu. O tom, jak se v touze po senzaci může deformovat novinářská etika. Vše bylo doplněno o autentické ukázky z českého i zahraničního televizního zpravodajství. Žákům 4.A náleží za výborný přístup velké poděkování!!

32

33 Vsetínský kantor slavil 25 let Kdy? Kde? SPŠS Vsetín, Kostka škola O co šlo? Již 25let se scházejí vsetínští kantoři při volejbalovém turnaji Vsetínský kantor. Jubilejní ročník tradičně proběhl v tělocvičnách vsetínské průmky a Kostky školy, hlavním pořadatelem a organizátorem byl Mgr. Zdeněk Drga. Po zápasech ve skupinách se o třetí místo utkala družstva WOCO Vsetín (náhrada za MG a zdravotní školu ) a kantoři z SOŠ J. Sousedíka. Pomyslné bronzové medaile nakonec získali hráči a hráčky WOCO. Ve finále se střetla družstva výběrů ZŠ - staří a ZŠ - mladí. Mladí byli úspěšnější a po zásluze zvítězili. O páté a šesté místo se svorně podělily pořadatelské školy. Tato sportovní akce je jednou z mála, na které se společně setkávají kantoři vsetínských škol. Závěrečné vyhodnocení, vzájemná výměna zkušeností a společenské posezení je pak hezkou tečkou za příjemně prožitým dnem. SPŠS reprezentovali M. Trčková, I. Mrnuštík, S. Merta, M. Václavík, A. Kůrová a Z. Drga

34 SPŠS Vsetín opět v projektu Studenti čtou a píší noviny Kdy? říjen - listopad 2014 O co jde? Projekt Studenti čtou a píší noviny probíhá sedmým rokem a každoročně se do něj zapojuje přes 400 škol a více než 25 tisíc studentů. To je celé malé město mladých, kteří se rozhodli věnovat psaní a zapojili se tak do vytváření obsahu Mladé fronty DNES. Odměnou jim je pozornost redaktorů, kteří s nimi diskutují témata a názory prostřednictvím blogu na portálu idnes.cz, což je pro studenty důležitou reflexí i motivací. Hlavní cíl projektu je naučit studenty pracovat s novinami jako se zdrojem informací a prostorem pro konfrontaci vlastních názorů. Hlavní organizátorkou této akce je na naší škole i letos Mgr. Blanka Pazourková. Dne naši žáci zaznamenali úspěch v MF Dnes byl otištěn článek žáka 3.B Petra Matúšú na téma Život bez elektřiny aneb jak nakrmit žárovku. Realizace projektu probíhá 2x během roku, vždy po dobu 6 týdnů, kdy je Mladá fronta DNES každé ráno doručena všem studentům, kteří se do projektu zapojili.

35 Odborná exkurze třídy 3.C Kdy? 14. říjen 2014 Kde? Bystřice pod Hostýnem, Hostýn O co šlo? Dne se žáci třídy 3.C s paní učitelkou RNDr. Pospíšilíkovou zúčastnili exkurze do Bystřice pod Hostýnem. V Bystřici absolvovali prohlídku známé firmy TON, a.s. na ohýbaný nábytek, kde byli seznámeni se základními výrobními operacemi od napařování dřeva přes vyřezávání různých tvarů na CNC strojích až po kompletaci výrobků. Žáci si prohlédli také linku na výrobu dřevěných lisovaných briket z dřevěného odpadu. Po krátké přestávce vyjeli všichni autobusem na Hostýn. Tady se jim věnoval správce větrné elektrárny, který informoval o základních parametrech elektrárny a principu zpracování vyrobené elektřiny. Protože byla mlha, nebylo vidět do kraje zbarveného podzimem, a tak se většina žáků rozhodla sejít z Hostýna pěšky. Byla to příjemná procházka až k vlaku, kterým všichni v pořádku dojeli domů.

36

37

38 Den dobrých skutků Kdy? 9. říjen 2014 Kde? Vsetín O co šlo? Letos podruhé se naše škola zapojila do celostátního projektu 72 hodin, tří dnů dobrovolných aktivit na pomoc přírodě a lidem. Akce proběhla během čtvrtka V kategorii Lidé se 21 vybraných studentů naší školy ze tříd 1.B, 1.D a 3.A celý den zaměřilo na seniory ze vsetínské Diakonie. Věnovali se různým úklidovým a zahradnickým činnostem, pobývali se seniory. Protože bylo pěkné počasí, chlapci sehráli fotbalový zápas na hřišti domova. Dva hoši také zahráli na kytaru. V kategorii Příroda se zapojilo 50 žáků tříd 1.D a 2.A do aktivit ve prospěch živé přírody. Žáci 2.A vysbírali odpadky v okolí školy a podél řeky Bečvy. Vysbíraný odpad byl vytříděn a odevzdán k recyklaci. Žáci 1.D se věnovali úpravě zeleně před budovou školy, vytrhávali plevel, zasypávali rostliny kompostem a hnojivem. Odměnou nám byl dobrý pocit z vykonané práce a drobná odměna na památku.

39

40

41 Sportovní zprávy fotbal, přespolní běh Kdy? 15. říjen, 22. říjen 2014 Kde? Valašské Meziříčí, Hradec Králové O co šlo? Dne 15. října se průmyslováci zúčastnili okresního kola v kopané ve Valašském Meziříčí. Nehráli špatně, ale nakonec skončili na 3. místě, když měli stejně bodů jako vítězové z OA Valašské Meziříčí, ale bohužel měli horší skóre. Vyhráli nad stavebkou 1:0, brankou Kuby Fojtíka, OA porazili 1:0. Branku vstřelil Petr Hrabica. Se SŠIEŘ Rožnov prohráli 2:3, když o branky se podělili David Maček a Lukáš Bayer. Další sportovní událostí byla účast v celostátním finále v přespolním běhu, které se uskutečnilo dne v Hradci Králové. V konkurenci sportovních středisek, dorosteneckých reprezentantů a speciálních sportovních tříd neměli ale naši hoši moc šancí a skončili na 14. místě. Přesto jim patří absolutorium a uznání. Reprezentovalo stejné družstvo jako na krajském kole v Bystřici pod Hostýnem.

42 Sportovní aktivity na začátku října Se sportovními soutěžemi se na průmce v měsíci říjnu doslova roztrhl pytel. Dne družstvo našich basketbalistů obsadilo na okrskovém kole bohužel poslední místo, když prohrálo všechny své zápasy ( s Kostkou, SOŠ Josefa Sousedíka a MG Vsetín). Více radosti nám udělali naši přespolní běžci, když zvítězili v krajském kole v Bystřici pod Hostýnem a postoupili do národního finále, které se uskuteční v Hradci Králové. O tento mimořádný úspěch se zasloužili: Michael Zeťák, Jaroslav Bůbela, Jakub Fojtík, Tomáš Ritter, Mihal Macek, Martin Žilinský a Vítězslav Bartoň. A první místo a postup do okresního kola vybojovali také naši fotbalisté, kteří na zdejší umělé trávě porazili Kostku 3:2 a SOŠ Josefa Sousedíka vysoko 7:0. Všem, kteří dobře reprezentovali školu, děkujeme!

43 Ekologická olympiáda 2014 Kdy? říjen 2014 O co šlo? Ve dnech se konal ve Valašských Kloboukách již 20. ročník ekologické olympiády pro studenty středních škol Zlínského kraje. Naše škola vyslala také své zástupce, na rozdíl od předcházejících ročníků dívčí družstvo z 1.D ve složení: Marie Palátová, Zuzana Kubíčková, Monika Škabrahová s pedagogickým doprovodem RNDr. Mirkou Pospíšilíkovou. Konkurence byla veliká, téma náročné Geologické dědictví České republiky, takže na medaile jsme zdaleka nedosáhly. Ale důležitější bylo, že si děvčata vyzkoušela spolupráci v týmu na rozmanitých úkolech v terénu i v prostorách gymnázia Ve Valašských Kloboukách a EnviCentra pro krajinu ve Vysokém Poli. Po počátečních rozpacích se aktivně a se zájmem zapojovala do plnění úkolů. Děvčata odjížděla s pocitem, že si vyzkoušela a poznala něco nového a třeba příští rok pojedou zas.

44

45

46 Sportovní aktuality Kdy? září říjen 2014 O co šlo? Sportovní soutěže, kterých se naše škola zúčastňuje, začaly dne Středoškolským pohárem v atletice, kde SPŠS Vsetín obsadila 2. místo. Reprezentovali: Jakub Štůsek, Václav Humplík, Filip Pavelka, Lukáš Valc, Jiří Cáb, Jaroslav Bůbela, Matyáš Juříček, Marek Konvičný, David Maček, Jaroslav Kulišťák Ve vsetínských lázních pak 44 žáků spolu s učitelem TEV Mgr. Zdeňkem Drgou plavalo na čas vzdálenost 100m v rámci soutěže měst v plavání. Akce se uskutečnila 30. září. A nejlepší nakonec: družstvo hochů v sestavě Michal Zeťák, Martin Žilinský, Jaroslav Bůbela, Vítězslav Baroň, Jakub Fojtík, a Tomáš Ritter pod vedením Mgr. Karla Stančíka zvítězilo ve Valašském Meziříčí v okresním kole v přespolním běhu. To znamená, že budou okres Vsetín reprezentovat na krajském kole, které se uskuteční dne v Bystřici pod Hostýnem.

47 Adaptační kurz třídy 1.C Kdy? září 2014 Kde? Velké Karlovice O co šlo? Třída 1.C se svou třídní Mgr. Jarmilou Maršalíkovou naplánovala svůj adaptační kurz na konec září. Společně odcestovali vlakem a autobusem do Velkých Karlovic, kde v penzionu Pod Javorem strávili dva dny a jednu noc. Interaktivní hry zaměřené na komunikaci, poznávání, tělesnou zdatnost, logické myšlení, ale i utužování kolektivu vedli zkušení lektoři Fido a Kačka z Alceda. Aktivit se účastnili nejenom žáci, ale i třídní a učitelka Mgr. Martina Trčková. Při závěrečném hodnocení se všichni shodli, že kurz měl určitě svůj smysl, splnil očekávání žáků a rozhodně pomohl při vytváření kolektivu třídy.

48

49

50 Den s modrou hvězdou života Kdy? 19. září 2014 Kde? DK Vsetín Kdo? třídy 1.A a 1.C O co šlo? V pátek dne 19. září 2014 oslavila vsetínská záchranka jubileum. Desetiletí svého trvání připomenula nejenom sobě, ale také veřejnosti akcí nazvanou Den s modrou hvězdou života. Cílem akce bylo představit práci zdravotnické záchranné služby. Na programu byla prohlídka záchranářských vozidel, ukázka zdravotnického vybavení a práce záchranářů. Nechyběly ani nácviky první pomoci a resuscitace," řekl vedoucí lékař vsetínské záchranky Vladimír Janeček. Žáci SPŠS Vsetín této akce využili a v rámci preventivního programu směřujícího ke zdravému životnímu stylu si v odpoledních hodinách spolu s pedagogy J. Maczkem a R. Rodkovou zopakovali např. zásady 1. pomoci či nechali změřit krevní tlak.

51

52 Exkurze žáků 1. ročníku Kdy? 19. září 2014 Kde? INPO s.r.o. Hošťálková Kdo? 40 žáků prvního ročníku O co šlo? Dne 19. září 2014 po obědě, se 30 žáků třídy 1.B a 10 žáků oboru Strojírenství se zaměřením na výpočetní techniku ze třídy 1.D odebralo do Hošťálkové. Tam navštívili místní firmu INPO s.r.o a prohlédli si kovárnu. Pedagogický dohled vykonávali učitelé odborné praxe Vávra, Merta a Olšák.

53 Adaptační kurz třídy 1.D Kdy? září 2014 Kde? Velké Karlovice Pedagogický dohled RNDr. Miroslava Pospíšilíková, Mgr. Marie Frydrychová O co šlo? Přetiskujeme v plném záznamu vypravování jednoho z účastníků: Žáci1.D se ve dnech zúčastnili adaptačního pobytu v kouzelném údolí Kychová u Huslenek. Na kurz jsme jeli vlakem a evakuaci vlaku jsme absolvovali pro jistotu nadvakrát. Na té správné zastávce jsme se seznámili s našimi lektory. Byli to mladí sympatičtí manželé, Jakub a Barunka, kteří se nedávno vrátili z ročního pobytu v Africe, kde pomáhali opuštěným dětem. Už cestou na ubytovnu jsme plnili úkol, který jsme dokončili po vybalení věcí, zabrání postele a obědě od maminky. Svítilo sluníčko a tak jsme zbytek odpoledne strávili různými hrátkami v týmech na hřišti pod chatou. Na večeři jsme dostali buřtguláš, který vařily paní učitelky. Poté opět zábava a posezení u táborového ohně se špekáčky. Ráno nás vzbudily africké melodie, ale následovala ostrá rozcvička. Po snídani jsme vyrazili do lesa, abychom si postavili nepromokavý příbytek a přinesli k chatě zapálený oheň, na kterém jsme uvařili trochu vody v kotlíku. Přitom si někteří z nás vyzkoušeli práci se sekerou a pilou, což skončilo malým zraněním jednoho prstu. Následoval oběd, který nám přivezli z restaurace Pod Černým. Nádobí umývali ti, kteří v noci nejvíc vyrušovali. Po krátkém odpočinku následovaly sportovní hry a soutěže jednotlivců i týmů. Celkem unavení jsme se dostavili na večeři, kterou tvořily pomazánky a osmažení buřtoví ježci. Po večeři nám Jakub s Bárou pověděli o svém působení v Africe a pustili nám krátký film o africké škole a dětech ulice. Zamysleli jsme se nad tím, že ne všechny děti mají dostupné takové samozřejmosti jako je jídlo, střecha nad hlavou a vzdělávání. Po večerce někteří plni dojmů hned usnuli. A bylo tu druhé ráno třetího dne a s ním rozcvička v rytmu aerobicu. Po snídani s vajíčkovou pomazánkou a kakaem jsme opět spolupracovali ve skupinách a sestavovali jsme portréty různých individuí. A čekal nás poslední oběd, vyhodnocení poslední soutěže a sušenkové medaile pro všechny. Po rozloučení s našimi milými lektory jsme se autobusem dopravili na Vsetín a odtud do svých domovů. Odjížděli jsme z Kychové moc spokojeni, stmeleni na duchu, posílení na těle a plni očekávání dalších školních radovánek a studijních povinností.

54

55

56 Adaptační kurz třídy 1.B Kdy? září 2014 Kde? Velké Karlovice Pedagogický dohled Mgr. Zdeněk Drga, Mgr. Karel Stančík O co šlo? Třída 1.B spolu se svým třídním Mgr. Zdeňkem Drgou a učitelem Mgr. Karlem Stančíkem absolvovala svůj adaptační (seznamovací) kurz ve Velkých Karlovicích na chatě Bačkárka. Žáci se měli možnost lépe poznat a vytvořit třídní kolektiv při různých sportovních aktivitách, či turistice. Byl zdolán vrchol Velkého Javorníku a na závěr si účastníci dali 15km túru z Kasáren přes Portáš do Vranče. Všech 27 prváků i jejich pedagogický doprovod se do pracovního procesu vrátili bez újmy na zdraví a pozitivně naladěni.:)

SPŠS Vsetín v projektu Studenti čtou a píší noviny

SPŠS Vsetín v projektu Studenti čtou a píší noviny SPŠS Vsetín v projektu Studenti čtou a píší noviny Kdy? říjen - listopad 2015 O co jde? Projekt Studenti čtou a píší noviny probíhá osmým rokem a každoročně se do něj zapojuje přes 400 škol a více než

Více

Okresní kolo středních škol v šachu

Okresní kolo středních škol v šachu Okresní kolo středních škol v šachu Kdy? 7. prosinec2015 Kde? SPŠS Vsetín O co šlo? V pondělí dne 7. prosince 2015 se na naší škole uskutečnilo okresní kolo středních škol v šachu. Zprávu o průběhu podal

Více

Ekologická exkurze pedagogů

Ekologická exkurze pedagogů Ekologická exkurze pedagogů Kdy? 24. březen 2016 Kde? Zlín O co šlo? Dne 24.3.2016, v den, kdy žáci mají velikonoční prázdniny, se učitelský sbor vsetínské průmyslovky zúčastnil exkurze s ekologickou tématikou.

Více

Cyklo-běh za Českou republiku bez drog 2015. http://rekninedrogam.cz/cyklobeh-za-cr-bez-drog

Cyklo-běh za Českou republiku bez drog 2015. http://rekninedrogam.cz/cyklobeh-za-cr-bez-drog Kdy? 8. červen 2015 Kdo? žáci 2. ročníků a třída 1.B Cyklo-běh za Českou republiku bez drog 2015 O co šlo? Celorepublikový Cyklo-běh upozorňuje na drogovou negramotnost u mládeže a dětí a pomáhá zvýšit

Více

Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A

Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A 9.5.2016 v pondělí ráno jsme se sešli spolu s našimi učitelkami R. Svobodovou a J. Hanzlíkovou ve vestibulu Hlavního nádraží města Brna. Až jsme se všichni sešli, přesunuli

Více

Vánoční zpravodaj aktivit prosinec 2018

Vánoční zpravodaj aktivit prosinec 2018 Vánoční zpravodaj aktivit prosinec 2018 Přípravné kurzy k přijímacímu řízení Čtyřleté obory: Nabízíme zdarma kurzy z matematiky a jazyka českého. Uchazeč z 9. třídy se do 18. ledna e- mailem přihlásí na

Více

Přehled událostí školy v 1. pololetí školního roku 2011/2012

Přehled událostí školy v 1. pololetí školního roku 2011/2012 Přehled událostí školy v 1. pololetí školního roku 2011/2012 Září 29. 8. 31. 8. GO KURZ třídy 1. A 31. 8. 2. 9. GO KURZ třídy 1. C 1. 9. zahájení nového školního roku 5. 9. 11. 9. poznávací zájezd do Anglie

Více

2 Charakteristika školy

2 Charakteristika školy 2 Charakteristika školy 2.1 Velikost školy Škola Klvaňovo gymnázium a střední zdravotnická škola vznikla 1. 1. 2012 sloučením Klvaňova gymnázia se Střední odbornou školou zdravotnickou a sociální, Kyjov

Více

Finálový turnaj o přeborníka mladších žáků OFS Vsetín sezóny 2014/2015

Finálový turnaj o přeborníka mladších žáků OFS Vsetín sezóny 2014/2015 Finálový turnaj o přeborníka mladších žáků OFS Vsetín sezóny 2014/2015 Termín: sobota 20.6.2015 Místo konání: Účastníci: fotbalové hřiště TJ Sokol Podlesí TJ Sokol Podlesí FC Lhota u Vsetína TJ Sokol Hošťálková

Více

REKONSTRUKCE JÍDELNY A ŠKOLNÍHO DVORA

REKONSTRUKCE JÍDELNY A ŠKOLNÍHO DVORA Září 2009 REKONSTRUKCE JÍDELNY A ŠKOLNÍHO DVORA Během prázdnin započala v areálu naší školy rozsáhlá rekonstrukce jídelny a školního dvora. Jak dlouho potrvá nevíme. Snad do poloviny listopadu. Bohužel

Více

EVROPSKÝ TÝDEN MOBILITY A EVROPSKÝ DEN BEZ AUT

EVROPSKÝ TÝDEN MOBILITY A EVROPSKÝ DEN BEZ AUT EVROPSKÝ TÝDEN MOBILITY A EVROPSKÝ DEN BEZ AUT 2012 Statutární město Karlovy Vary Statutární město Karlovy Vary se v letošním roce již tradičně zapojilo do kampaní Evropský týden mobility a Evropský den

Více

mfabianova@sosboh.cz ŠSK AŠSK při SŠ Bohumín, p. s. je členem Asociace školních sportovních klubů České republiky ve sportovních kroužcích sdružuje každoročně kolem 100 sportujících žáků a žaček reprezentační

Více

Veliký zájem o školní kolo biologické olympiády

Veliký zájem o školní kolo biologické olympiády Veliký zájem o školní kolo biologické olympiády Koncem února proběhla školní kola biologické olympiády i na naší škole. Zejména o kategorii B byl mimořádný zájem. Studenti tradičně změřili své síly v testu

Více

Výsledky Grand Prix školní mládeže kategorie A

Výsledky Grand Prix školní mládeže kategorie A Výsledky Grand Prix školní mládeže 2012 - kategorie A Valašské Meziříčí 6. 11. 2012 a Karolinka 12. 12. 2012 Kolo 1 1 1 ZŠ Vsetín-Rokytnice 0 : 4 ZŠ Jablůnka 6 2 2 ZŠ Karolinka 1,5 : 2,5 ZŠ Integra Vsetín

Více

Výroční zpráva ZŠ a MŠ Hamry nad Sázavou za školní rok

Výroční zpráva ZŠ a MŠ Hamry nad Sázavou za školní rok Výroční zpráva ZŠ a MŠ Hamry nad Sázavou za školní rok 2013 2014 Základní škola a Mateřská škola Hamry nad Sázavou, příspěvková organizace Hamry nad Sázavou 133 591 01 Žďár nad Sázavou tel.: 775 99 44

Více

Účast na sportovních akcích ZŠ ZAŠOVÁ (září-listopad)

Účast na sportovních akcích ZŠ ZAŠOVÁ (září-listopad) Účast na sportovních akcích ZŠ ZAŠOVÁ (září-listopad) -Počátkem září proběhlo REPUBLIKOVÉ FINÁLE OVOV (odznaku všestrannosti olympijských vítězů) v Praze, kde se probojovala Markéta Camfrlová, která se

Více

KLOKAN. Blahopřejeme. za PK matematiky : Zuzana Římanová

KLOKAN. Blahopřejeme. za PK matematiky : Zuzana Římanová KLOKAN Mezinárodní soutěž Klokan je mezi našimi studenty velmi oblíbená, o čemž svědčí už tradiční masová účast. Letos se jí zúčastnilo 149 studentů, 78 v kategorii Kadet, 38 v kategorii Junior a 33 v

Více

proběhla exkurze pro žáky partnerských základních škol pořádané SOŠ Josefa Sousedíka Vsetín

proběhla exkurze pro žáky partnerských základních škol pořádané SOŠ Josefa Sousedíka Vsetín 27. 2. 2014 proběhla exkurze pro žáky partnerských základních škol pořádané SOŠ Josefa Sousedíka Vsetín Zúčastnily se ZŠ Karolinka a ZŠ Sychrově. Exkurze proběhla v hornickém muzeu Landek Park. 3.3-7.3.

Více

ÚVODNÍK ZAHÁJENÍ ŠKONÍHO ROKU SEZNÁMENÍ S PRVŇÁČKY

ÚVODNÍK ZAHÁJENÍ ŠKONÍHO ROKU SEZNÁMENÍ S PRVŇÁČKY 1 ÚVODNÍK HALÓ, HALÓ, jsou tady noví deváťáci a s nimi i další ročník Deváťáckých novin. Prvním číslem vás provedou Bára, Péťa a Monča. Jak jste možná zaregistrovali, na školních stránkách se přes prázdniny

Více

Sportovní aktivity - 23-

Sportovní aktivity - 23- Sportovní aktivity Na škole pracuje Školní sportovní klub v čele s předsedou a absolventem školy Mgr. Šimonem Lánským. Počet členů je 42. Celoročně pracuje v rámci tohoto klubu volejbalový kroužek studentek.

Více

Trutnodráček březen 2015

Trutnodráček březen 2015 Trutnodráček březen 2015 MÍŠA OSLAVIL JEDENÁCTÉ NAROZENINY Jedenácté narozeniny jsme oslavili dortem, písničkou a milými dárečky. Přejeme Míšovi vše nejlepší do života, především pak stálou vnitřní radost.

Více

mfabianova@sosboh.cz ŠSK při SŠ, Bohumín, p. o. je členem Asociace školních sportovních klubů České republiky ve sportovních kroužcích sdružuje každoročně více než 100 sportujících žáků a žaček reprezentační

Více

Veselé Vánoce a šťastný nový rok 2019

Veselé Vánoce a šťastný nový rok 2019 Veselé Vánoce a šťastný nový rok 2019 STONOŽKA ŠKOLNÍ ČASOPIS 2018/2019 Žáci a pedagogové ZŠ Opatov CENA: 15,- ČÍSLO: 1 CO SI PŘEČTETE Úvodní slovo Hrou proti AIDS Projektový den: Cesta kolem světa MIKULÁŠ

Více

KVĚTEN Vrchol sportovních her 4x4 za účasti našich žáků, výměnné pobyty s partnerskými školami z německého Mellendorfu a Wittenbergu nebo další z barevných dnů v 1.A... To je jen ochutnávka aktivit naší

Více

Co je to vlastně Baltík?

Co je to vlastně Baltík? Ve dnech 20. - 22. 4. 2012 se v prostorách Holického Gymnázia uskutečnil 10. ročník celostátní soutěže Mlady programátor v programovacím jazyce Baltík. Co je to Baltík a jak soutěž probíhá? Co je to vlastně

Více

Daniela Zábojníková a Patrik Bída

Daniela Zábojníková a Patrik Bída Staronový král a nová královna V loňském roce se ve spolupráci Šachového oddílu Kunovice a obou kunovických škol uskutečnil první ročník turnaje nazvaného O šachového krále a královnu Kunovických škol.

Více

Občasník DM číslo 1. Školní rok 2018/19

Občasník DM číslo 1. Školní rok 2018/19 Občasník DM číslo 1 Školní rok 2018/19 INFORMACE PRO NOVÁČKY DŮLEŽITÁ TEL. ČÍSLA: DM, Obrněné brigády 6, Cheb 354 408 027 Lékař pro DM MUDr. Jamelská, Hradební 18, Cheb 354 422 057 Policie 158 Hasiči 150

Více

Aktuality. Zápis do kroužků ALCEDA na školní rok 2014/2015. Milí čtenáři,

Aktuality. Zápis do kroužků ALCEDA na školní rok 2014/2015. Milí čtenáři, Aktuality Milí čtenáři, Nový školní rok jsme zahájili opravdu na plno! Instruktoři realizují jeden pobytový program za druhým, proběhly dva běhy adaptačních programů pro 160 studentů SOŠ J. Sousedíka.

Více

Š kolní kolo chemicke olympiá dy

Š kolní kolo chemicke olympiá dy Š kolní kolo chemicke olympiá dy Během měsíce ledna proběhlo školní kolo chemické olympiády kategorie D, které obsahovalo domácí část, kontrolní test a praktickou část v chemické laboratoři. Olympiády

Více

Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod.

Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod. Základní škola, Mládežnická 536, TRUTNOV 4 Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod. pavilon 1. stupně Základní škola, Mládežnická 536, Trutnov 4 Základní škola, Mládežnická

Více

EDUCALL Měsíčník gymnázia, střední odborné školy a základní školy EDUCAnet Praha s.r.o.

EDUCALL Měsíčník gymnázia, střední odborné školy a základní školy EDUCAnet Praha s.r.o. EDUCALL Měsíčník gymnázia, střední odborné školy a základní školy EDUCAnet Praha s.r.o. školní rok 2018/2019 leden 2019 A je tady lednové číslo školního časopisu. I když je většinou leden ve znamení klasifikace

Více

Nadcházející události

Nadcházející události Červenec - Srpen 2016 Školní zpravodaj Úvodní slovo Vážení rodiče, učitelé a přátele Waldorfu, poslední víkend před zahájením školního roku se konal adaptační pobyt rodin budoucích prvňáčků. Jeho vyvrcholením

Více

Úspěšné vystoupení studentů na Krajském kole soutěže EUROREBUS

Úspěšné vystoupení studentů na Krajském kole soutěže EUROREBUS Úspěšné vystoupení studentů na Krajském kole soutěže EUROREBUS O minulém víkendu se netradičně v Olomouci na Přírodovědecké fakultě Univerzity Palackého uskutečnilo Krajské kolo soutěže Eurorebus. Naše

Více

Iva a Honza Šnajderovi

Iva a Honza Šnajderovi B U L L E T I N 12/2015 Vážení rodiče, milí přátelé, dostalo se k Vám první číslo našeho malého bulletinu. Rádi bychom Vás informovali co je ve Filia klubu a Filiánku nového. Filia klub působí v Brně již

Více

Září uteklo jako voda, říjen už je také za námi a vy si můžete přečíst první dvojčíslo našich Kostkovaných novin!!!

Září uteklo jako voda, říjen už je také za námi a vy si můžete přečíst první dvojčíslo našich Kostkovaných novin!!! Milí rodiče, Září uteklo jako voda, říjen už je také za námi a vy si můžete přečíst první dvojčíslo našich Kostkovaných novin!!! Během prvního týdne se děti především navzájem seznamovaly s novými kamarády.

Více

SPORTOVNÍ HRY DD ČR V TACHOVĚ POŘADATEL: DĚTSKÝ DOMOV TACHOV TERMÍN KONÁNÍ: ČERVNA 2018 MÍSTO KONÁNÍ: SPORTOVIŠTĚ MĚSTA TACHOV

SPORTOVNÍ HRY DD ČR V TACHOVĚ POŘADATEL: DĚTSKÝ DOMOV TACHOV TERMÍN KONÁNÍ: ČERVNA 2018 MÍSTO KONÁNÍ: SPORTOVIŠTĚ MĚSTA TACHOV SPORTOVNÍ HRY DD ČR V TACHOVĚ POŘADATEL: DĚTSKÝ DOMOV TACHOV TERMÍN KONÁNÍ: 5. 6. ČERVNA 2018 MÍSTO KONÁNÍ: SPORTOVIŠTĚ MĚSTA TACHOV Ředitel závodu : Mgr. Zdeněk Kropáč Realizační tým : Ing. Jaroslav Jirmus

Více

ZPRÁVY ZE ZÁKLADNÍ ŠKOLY ČESKÁ TELEVIZE V DOBŘÍKOVĚ

ZPRÁVY ZE ZÁKLADNÍ ŠKOLY ČESKÁ TELEVIZE V DOBŘÍKOVĚ ČESKÁ TELEVIZE V DOBŘÍKOVĚ V úterý 10. června natáčela Česká televize v Dobříkově reportáž, která by měla být odvysílána v pořadu Toulavá kamera v průběhu července. Reportáž byla natáčena u sochy M. J.

Více

Comenius meeting Dánsko Svendborg. Finsko Itálie Island Dánsko Česká republika

Comenius meeting Dánsko Svendborg. Finsko Itálie Island Dánsko Česká republika Comenius meeting Dánsko Svendborg Finsko Itálie Island Dánsko Česká republika Sobota 5. září 2009 Kodaň Svendborg Neděle 6. září 2009 Ostrov Strynø Pondělí 7. září 2009 Ostrov Strynø Svendborg Úterý

Více

INFORMAČNÍ BULLETIN 2011. Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením DOMEČEK

INFORMAČNÍ BULLETIN 2011. Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením DOMEČEK INFORMAČNÍ BULLETIN 2011 Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením DOMEČEK OBSAH : I. INFORMACE O OBČANSKÉM SDRUŽENÍ I.1 Kontaktní adresy I.2 Základní cíle a předmět činnosti II. INFORMACE O ČINNOSTI

Více

9. A Osvětim V pátek 1. listopadu 2013 jsme jeli do Polska na exkurzi do koncentračního tábora Osvětim. Když jsme tam

9. A Osvětim V pátek 1. listopadu 2013 jsme jeli do Polska na exkurzi do koncentračního tábora Osvětim. Když jsme tam 9. A Osvětim V pátek 1. listopadu 2013 jsme jeli do Polska na exkurzi do koncentračního tábora Osvětim. Když jsme tam dojeli, měli jsme přibližně hodinu volno a potom jsme se vypravili na exkurzi. Byl

Více

ÚDAJE O PŘIJÍMACÍM ŘÍZENÍ

ÚDAJE O PŘIJÍMACÍM ŘÍZENÍ ÚDAJE O PŘIJÍMACÍM ŘÍZENÍ ŽÁCI PŘIHLÁŠENÍ KE STUDIU Počet přihlášek STR SLE STA LYT LYE MAN Celkem 1. kolo 62 83 86 63 69-363 Celkem 62 83 86 63 69-363 ŽÁCI PŘIJATÍ KE STUDIU Počet přijatých STR SLE STA

Více

Motto: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život

Motto: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE Leden 2012 Motto: Učíme se pro život Obsah : Beseda s policií.........1 Sportovní dopoledne..........2 INFO ze ZŠ a MŠ v nemocnici..3-4

Více

Přehazovaná Prahy 15 Dne 24. ledna 2013 se naše slečny z 6. A 7. tříd zúčastnily soutěže v přehazované O pohár starosty Prahy 15.

Přehazovaná Prahy 15 Dne 24. ledna 2013 se naše slečny z 6. A 7. tříd zúčastnily soutěže v přehazované O pohár starosty Prahy 15. Přehazovaná Prahy 15 Dne 24. ledna 2013 se naše slečny z 6. A 7. tříd zúčastnily soutěže v přehazované O pohár starosty Prahy 15. První zápas se ZŠ Nad Přehradou prohrála naše děvčata 0:2 po setech 12:15

Více

PROSLOV ŠÉFREDAKTORA

PROSLOV ŠÉFREDAKTORA PROSLOV ŠÉFREDAKTORA Jmenuji se Vitaliy Sas a byl jsem zvolen za šéfredaktora tohoto časopisu. V tomto časopise Vám přineseme spoustu zajímavých článků o událostech za posledních pět měsíců, od kulturních

Více

Obchodná akadémia, Tajovského 25, Banska Bystrica. Mezinárodní projektové setkání na Slovensku

Obchodná akadémia, Tajovského 25, Banska Bystrica. Mezinárodní projektové setkání na Slovensku Projekt: ERASMUS+: Fiktivní obchodování mezi českou a slovenskou školou, číslo smlouvy 2015-1-CZ01-KA219-013831_1 Datum: 20. 11. 2016 26. 11. 2016 Místo: Název akce: Obchodná akadémia, Tajovského 25, Banska

Více

Hurá do školy! Víkendový adaptační pobyt pro žáčky 1. tříd

Hurá do školy! Víkendový adaptační pobyt pro žáčky 1. tříd Hurá do školy! Víkendový adaptační pobyt pro žáčky 1. tříd PO PRVÉ DO ŠKOLY CO TO ZNAMENÁ? Poprvé do školy. Jaké to je? Jaké pocity děti prožívají? Jaké pocity prožívají rodiče? Těšení a obavy zároveň.

Více

PŘÁTELSTVÍ A SPOLUPRÁCE NAPŘÍČ NÁRODNOSTMI

PŘÁTELSTVÍ A SPOLUPRÁCE NAPŘÍČ NÁRODNOSTMI představuje letní adaptační kurz pro žáky z Vietnamu i z Čech PŘÁTELSTVÍ A SPOLUPRÁCE NAPŘÍČ NÁRODNOSTMI 11. 8. 15. 8. 2014 Jizerské hory penzion U Kačáka Obsah: 1. Cíl projektu 2. Realizace projektu Přípravná

Více

Gymnázium, Olomouc, Čajkovského 9 585 412 493 e-mail : skola@gcajkol.cz www.gcajkol.cz INFORMAČNÍ LIST PRO ŠKOLNÍ ROK 2015/2016

Gymnázium, Olomouc, Čajkovského 9 585 412 493 e-mail : skola@gcajkol.cz www.gcajkol.cz INFORMAČNÍ LIST PRO ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 Gymnázium, Olomouc, Čajkovského 9 585 412 493 e-mail : skola@gcajkol.cz www.gcajkol.cz INFORMAČNÍ LIST PRO ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 Gymnázium, Olomouc, Čajkovského 9 je státní školou (v žádném typu studia

Více

SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život

SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE Listopad 2014 Motto: Učíme se pro život Obsah : 2. sportovně zábavné odpoledne...1 Vůně koření...2 Návštěva DDM Duchcov.....3

Více

ŠKOLNÍ NOVINY 2015/2016 číslo 1 ( 1. června 2016)

ŠKOLNÍ NOVINY 2015/2016 číslo 1 ( 1. června 2016) ŠKOLNÍ NOVINY 2015/2016 číslo 1 ( 1. června 2016) DRAZÍ SPOLUŽÁCI Vítejte ve ŠKOLNÍCH NOVINÁCH. Zde se budete dozvídat novinky, které se staly nebo se budou teprve dít. Věříme, že se Vám budou líbit. Redaktorem

Více

Masarykova jubilejní základní škola a mateřská škola, Černilov

Masarykova jubilejní základní škola a mateřská škola, Černilov Masarykova jubilejní základní škola a mateřská škola, Černilov Škola byla postavena v letech 1930 1931 podle projektu ing. arch. Oldřicha Lisky z Hradce Králové. Na základě přípisu tehdejšího pana prezidenta

Více

Ve školním roce byly pro účely environmentálního vzdělávání uskutečněny následující akce:

Ve školním roce byly pro účely environmentálního vzdělávání uskutečněny následující akce: Ve školním roce 2016-2017 byly pro účely environmentálního vzdělávání uskutečněny následující akce: Výtvarná soutěž Příroda v obrazech, Týden na podporu a ochranu životního prostředí, tematicky zaměřené

Více

Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji

Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji REALIZÁTOR Středisko služeb školám, Plzeň, Částkova 78 PODPOŘENO 2012 až 2018 z rozpočtu Plzeňského kraje 2010 a 2011 - z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky (OP Vzdělávání

Více

třídní učitelka: Bc. Kateřina Sedláčková, asistence: Bc. Šárka Klímová

třídní učitelka: Bc. Kateřina Sedláčková, asistence: Bc. Šárka Klímová Výroční zpráva, školní rok 2013 2014, 8. třída třídní učitelka: Bc. Kateřina Sedláčková, asistence: Bc. Šárka Klímová Tento školní rok byl pro osmáky velmi důležitý především v přípravě ročníkových prací.

Více

DOBROVOLNICTVÍ provází člověka od nepaměti. V každé kultuře a společnosti pomáhali ti, kteří na tom byli lépe, těm méně šťastným, kteří kvůli nemoci,

DOBROVOLNICTVÍ provází člověka od nepaměti. V každé kultuře a společnosti pomáhali ti, kteří na tom byli lépe, těm méně šťastným, kteří kvůli nemoci, DÍVEJTE SE KOLEM SEBE... DOBROVOLNICTVÍ provází člověka od nepaměti. V každé kultuře a společnosti pomáhali ti, kteří na tom byli lépe, těm méně šťastným, kteří kvůli nemoci, chudobě či přírodní katastrofě

Více

VÍTAJÍ VÁS BOSKOVICE MĚSTO SEDMIZUBÉHO HŘEBENE

VÍTAJÍ VÁS BOSKOVICE MĚSTO SEDMIZUBÉHO HŘEBENE VÍTAJÍ VÁS BOSKOVICE MĚSTO SEDMIZUBÉHO HŘEBENE Kde nás najdete BOSKOVICKO a MORAVSKÝ KRAS Boskovice leží na střední Moravě asi 40 km severně od Brna na hranici mezi Boskovickou brázdou a Drahanskou vrchovinou

Více

Ve školním roce 2018/2019 bude otevřena jedna třída (30 žáků) osmiletého studia a jedna třída (30 žáků) čtyřletého studia.

Ve školním roce 2018/2019 bude otevřena jedna třída (30 žáků) osmiletého studia a jedna třída (30 žáků) čtyřletého studia. Adresa: Sokolovská 235/27, 594 01 Velké Meziříčí Telefon: ústředna 565 301 541 (nové) ředitel 565 301 544 (nové) E-mail: www stránky: skola@gvm.cz http://www.gvm.cz IZO: 102 943 508 Identifikátor zařízení:

Více

SLUNCE JE VŠUDE - přeshraniční projekt ZŠ LÁZNĚ LIBVERDA a ZŠ BOLESLAWIEC

SLUNCE JE VŠUDE - přeshraniční projekt ZŠ LÁZNĚ LIBVERDA a ZŠ BOLESLAWIEC SLUNCE JE VŠUDE - přeshraniční projekt ZŠ LÁZNĚ LIBVERDA a ZŠ BOLESLAWIEC Na počátku roku 2012 nás oslovili zástupci Základní školy z polského Boleslawiece a nabídli nám spolupráci na přeshraničním projektu

Více

Hned první listopadový den nás čekala oslava, Zuzka slavila narozeniny. Oslava se jako vždy povedla, dort byl výborný a děti si to náramně užili.

Hned první listopadový den nás čekala oslava, Zuzka slavila narozeniny. Oslava se jako vždy povedla, dort byl výborný a děti si to náramně užili. Čas běží jako voda a vy držíte v ruce další dvojčíslo našich Kostkovaných novin! Listopad a prosinec patří tradičně mezi nejhezčí měsíce nejen ve školce :o) Hned první listopadový den nás čekala oslava,

Více

Smolík Roman 66, Valoušek Matouš 71, Krejz Jan 36, Klusáček Jakub 41, Janíček Martin 70, Pytlík Michal 13

Smolík Roman 66, Valoušek Matouš 71, Krejz Jan 36, Klusáček Jakub 41, Janíček Martin 70, Pytlík Michal 13 Stupava 29-31.5.2009 Ve dnech 29-31.5.2009 odehráli miniţáci největší turnaj v sezóně 2008-2009 s názvem PLAYMINIHANBALL. Konal se na Slovensku ve Stupavě a byl to uţ druhý ročník tohoto turnaje. V minulém

Více

Výroční zpráva Brněnského svazu malé kopané, z. s. za rok 2016

Výroční zpráva Brněnského svazu malé kopané, z. s. za rok 2016 Brněnského svazu malé kopané, z. s. Výroční zpráva je zpracována za období počínající dnem 1. ledna 2016 a končící dnem 31. prosince 2016 na základě vyhodnocení činnosti Brněnského svazu malé kopané a

Více

Pardubická 78, 533 61 Choltice. Zpráva o činnosti Knihovny městyse Choltice v roce 2011

Pardubická 78, 533 61 Choltice. Zpráva o činnosti Knihovny městyse Choltice v roce 2011 Pardubická 78, 533 61 Choltice Zpráva o činnosti Knihovny městyse Choltice v roce 2011 Knihovna městyse Choltice působí jako středisková pro 6 knihoven obvodu. Jedná se o knihovny: Veselí, Turkovice, Svinčany,

Více

Základní škola Jindřicha Matiegky Mělník, Pražská 2817 Pražská 2817, 276 01 Mělník tel.: 315 623 015

Základní škola Jindřicha Matiegky Mělník, Pražská 2817 Pražská 2817, 276 01 Mělník tel.: 315 623 015 Základní škola Jindřicha Matiegky Mělník, Pražská 2817 Pražská 2817, 276 01 Mělník tel.: 315 623 015 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLNÍHO KOORDINÁTORA EVVO školní rok 2014/2015 1.Akce, které se během školního

Více

Pohádkový semafor Pohádkový semafor je představení, které seznamuje děti se základními pravidly silničního provozu.

Pohádkový semafor Pohádkový semafor je představení, které seznamuje děti se základními pravidly silničního provozu. Pohádkový semafor Pohádkový semafor je představení, které seznamuje děti se základními pravidly silničního provozu. Poprvé bylo hráno 7. prosince 1993. Je určeno dětem mateřských škol a mladším žákům prvního

Více

Vítězové 4. ročníku 2016/2017 medailonky

Vítězové 4. ročníku 2016/2017 medailonky 1. kategorie: PRIMA KVARTA Vítězové 4. ročníku 2016/2017 medailonky 1. místo: Robert Chytil (kvarta) - 151 bodů - maximální počet bodů získal za prospěch a za známky v anglickém a německém jazyce, dále:

Více

ÚVODNÍK ZÁCHRANÁŘI OLYMPIÁDA Z ČESKÉHO JAZYKA

ÚVODNÍK ZÁCHRANÁŘI OLYMPIÁDA Z ČESKÉHO JAZYKA 1 ÚVODNÍK Vítejte u 6. čísla Deváťáckých novin. V tomto vydání se dočtete, co se událo u nás v Senožatech v měsíci únoru. Tentokrát nejen ve škole. Došli jsme se podívat také na dětský karneval a na masopustní

Více

školní časopis žáků ZŠ sv. Voršily v Praze číslo 44 prosinec 2016

školní časopis žáků ZŠ sv. Voršily v Praze číslo 44 prosinec 2016 školní časopis žáků ZŠ sv. Voršily v Praze číslo 44 prosinec 2016 www.zssv.cz Foto: Lenka Zemanová Jako každoročně proběhlo u nás školní kolo konverzační soutěže v německém jazyce. Zúčastnilo se celkem

Více

Červenec prázdninový provoz

Červenec prázdninový provoz Červenec prázdninový provoz Začínají týdny zaslouženého odpočinku dovolená. Sluníčko vysílá hřejivé paprsky na všechny strany. Počasí vskutku odpovídá letnímu času. V SPR se vyhodnocují pololetní výsledky,

Více

ORGANIZACE MĚSÍCE ÚNORA 2018

ORGANIZACE MĚSÍCE ÚNORA 2018 ORGANIZACE MĚSÍCE ÚNORA 2018 ČTVRTEK 1. ÚNOR, MATEŘSKÁ ŠKOLA Ve čtvrtek 1. 2. proběhne v mateřské školce od 8.00 hodin pro 3. a 4. třídu masopustní karneval. ČTVRTEK 1. ÚNOR, ZÁKLADNÍ ŠKOLA - výchovná

Více

Škola Střední odborná škola a střední odborné učiliště, Hořovice, Palackého náměstí 100, 268 01

Škola Střední odborná škola a střední odborné učiliště, Hořovice, Palackého náměstí 100, 268 01 Škola, Palackého náměstí 100, 268 01 Název ŠVP Ochrana a tvorba životního prostředí Platnost 1.9.2010 Délka studia v letech: 4.0 Kód a název oboru Forma vzdělávání denní forma ročníkový Povinné předměty

Více

Den bez ú razú 12. 6. 2015

Den bez ú razú 12. 6. 2015 Den bez ú razú 12. 6. 2015 V pátek 12. 6. se konal již 6. ročník akce Den bez úrazů na dětském dopravním hřišti v Říčanech. Akce je pořádána pod záštitou Zdravého města Říčany, hlavním realizátorem akce

Více

ŠKOLNÍ NOVINY. Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633.

ŠKOLNÍ NOVINY. Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633. ŠKOLNÍ NOVINY Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633 Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633 krcmarovamarketa.3zskolin@iskola.cz, polakovapetra.3zskolin@iskola.cz Web: www.3zskolin.cz Číslo

Více

PASOVÁNÍ NA ČTENÁŘE Žáci 1. ročníku ZŠ Rosice a jejich třídní učitelky Zpravodaj Rosicka Rosa

PASOVÁNÍ NA ČTENÁŘE Žáci 1. ročníku ZŠ Rosice a jejich třídní učitelky Zpravodaj Rosicka Rosa Měsíc duben přinesl celou řadu akcí. Hned na začátku měsíce dne 4. 4. vyrazili žáci devátých tříd na exkurzi do Jaderné elektrárny v Dukovanech. Tuto exkurzi každoročně organizuje komise fyziky. V informačním

Více

15.6. jsme byli na výletě. Celý nám propršel, ale stejně to bylo fajn. Hrad Pernštejn náš útok vydržel.

15.6. jsme byli na výletě. Celý nám propršel, ale stejně to bylo fajn. Hrad Pernštejn náš útok vydržel. 15.6. jsme byli na výletě. Celý nám propršel, ale stejně to bylo fajn. Hrad Pernštejn náš útok vydržel. 3.6. Vyhráli jsme :-)) Jako odměnu jsme dostali nanukové dorty :-))) 1.červen Dnešek byl dnem, kdy

Více

Kapitán: Ondřej Čepl Hráči: Ondřej Chmelík, Tomáš Konečný, Max Holusek, Jakub Mačák Brankář: Daniel Slíž

Kapitán: Ondřej Čepl Hráči: Ondřej Chmelík, Tomáš Konečný, Max Holusek, Jakub Mačák Brankář: Daniel Slíž 4.čtvrtletí školního roku 2009/2010 Čtvrtek 22.4. Den Země 1.B, 2.A v Ostravě Čtvrtek 22.4. velký turnaj v ČEZ Aréně Turnaje se zúčastnilo 208 týmů z Moravy a Slezska. Naši chlapci vyhráli oblastní kolo

Více

Akce v knihovně v dubnu a projekt Kniha do vlaku

Akce v knihovně v dubnu a projekt Kniha do vlaku Akce v knihovně v dubnu a projekt Kniha do vlaku 1. dubna bude v knihovně probíhat Noc s Andersenem tentokrát s podtitulem Nocování na hrášku. V současné chvíli už zaplňujeme poslední volná místa. Děti

Více

2008-2009. Základní škola. Vidlatá Seč

2008-2009. Základní škola. Vidlatá Seč VÝROČNÍ ZPRÁVA 2008-2009 Základní škola Vidlatá Seč 1. Charakteristika školy Základní škola Vidlatá Seč Příspěvková organizace Zřizovatel: Obecní úřad Vidlatá Seč Ředitelka školy: Mgr.Věra Rejsová E-mail:

Více

HODNOTÍCÍ ZPRÁVA DOMEČEK SPÁLENÉ POŘÍČÍ 2012/2013

HODNOTÍCÍ ZPRÁVA DOMEČEK SPÁLENÉ POŘÍČÍ 2012/2013 HODNOTÍCÍ ZPRÁVA DOMEČEK SPÁLENÉ POŘÍČÍ 2012/2013 1 HODNOTÍCÍ ZPRÁVA ZA ŠKOLNÍ ROK 2012/2013 v DDM Spálené Poříčí v letošním školním roce pokračovala činnost Domečku ve Spáleném Poříčí a připravili jsme

Více

ZŠ a MŠ Lipová. Přípravka pro předškoláky: strana 1. okres Prostějov, příspěvková organizace

ZŠ a MŠ Lipová. Přípravka pro předškoláky: strana 1. okres Prostějov, příspěvková organizace strana 1 Přípravka pro předškoláky: Přípravka pro předškoláky v lipovské základní škole letos proběhla třikrát, naposled 10. 5. 2016. Předškoláci procvičili grafomotoriku, matematické i jazykové dovednosti,

Více

Přehled akcí za rok 2011, pořádaných pro uživatele DS Lukov

Přehled akcí za rok 2011, pořádaných pro uživatele DS Lukov Přehled akcí za rok 2011, pořádaných pro uživatele DS Lukov Každý týden pravidelně probíhá: Pondělí: -kroužek ručních prací -instruktorky sociální péče - aktivity s uživateli na 1. a 4. odd. Úterý -čtení

Více

třídní učitelky Mgr. Alice Pincová a Mgr. Pavlína Nepožitková ze ZŠ 28. října 1 Příbram VII

třídní učitelky Mgr. Alice Pincová a Mgr. Pavlína Nepožitková ze ZŠ 28. října 1 Příbram VII Poznáváme své děti V červnu 2014 jsme získaly finanční prostředky z dotace v oblasti výchovy a vzdělávání Městského úřadu v Příbrami na projekt s názvem Poznáváme své děti. V rámci této dotace na naší

Více

OHLEDNUTÍ ZA AKCÍ 10 DNÍ FLORBALU 2014 Zimní stadion, Č. Třebová

OHLEDNUTÍ ZA AKCÍ 10 DNÍ FLORBALU 2014 Zimní stadion, Č. Třebová OHLEDNUTÍ ZA AKCÍ 10 DNÍ FLORBALU 2014 Zimní stadion, Č. Třebová Již 7. ročníkem 10 dní florbalu v České Třebové se mohli pyšnit organizátoři z florbalového klubu FbK Orlicko Třebovsko. Během celého týdne

Více

Školní časopis, 2015/2016 LÉTO

Školní časopis, 2015/2016 LÉTO Základní škola Ostrava, Gajdošova 9, p.o. Školní časopis, 2015/2016 LÉTO TAK, DĚCKA, PRÁZDNINY SE BLÍŽÍ. PĚKNĚ SI ODPOČIŇTE A DÁVEJTE NA SEBE POZOR. TŘI, DVA, JEDNA, START. 1 Obsah Pozvánka na rozloučení

Více

A DA. tanec ekologie. hudba. Semináře. Tábory. Středisko volného času. volný čas. příroda. sport. Zábava

A DA. tanec ekologie. hudba. Semináře. Tábory. Středisko volného času. volný čas. příroda. sport. Zábava Komenského 810/9 787 01 www.doris.cz Středisko volného času a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Doris počítače příroda Zážitek hudba Zábava Semináře tanec ekologie Tábory zpěv sport

Více

časopis vydávají žáci a pedagogický sbor ZŠ a MŠ Těškovice

časopis vydávají žáci a pedagogický sbor ZŠ a MŠ Těškovice ze školy i mateřinky časopis vydávají žáci a pedagogický sbor ZŠ a MŠ Těškovice 13. ČÍSLO duben 2018 Ve čtvrtek 15. března se v naší škole uskutečnila soutěž o nejkrásnější písemný projev. Žáci byli rozděleni

Více

Ve školním roce 2019/2020 bude otevřena jedna třída (30 žáků) osmiletého studia a jedna třída (30 žáků) čtyřletého studia.

Ve školním roce 2019/2020 bude otevřena jedna třída (30 žáků) osmiletého studia a jedna třída (30 žáků) čtyřletého studia. Adresa: Sokolovská 235/27, 594 01 Velké Meziříčí Telefon: ústředna 565 301 541 ředitel 565 301 544 E-mail: www stránky: skola@gvm.cz http://www.gvm.cz IZO: 102 943 508 Identifikátor zařízení: 600 015 866

Více

Fotky ke všem akcím najdete v galerii - fotoalba a také na facebooku. A je tu nový školní rok Na návštěvě v knihovně

Fotky ke všem akcím najdete v galerii - fotoalba a také na facebooku. A je tu nový školní rok Na návštěvě v knihovně Fotky ke všem akcím najdete v galerii - fotoalba a také na facebooku. A je tu nový školní rok 2018 2019 Na návštěvě v knihovně Dnes 15.11. jsme my, předškoláci navštívili knihovnu, dětské oddělení na ul.

Více

Zpravodaj Základní školy speciální DČCE a Střediska Světlo ve Vrchlabí Září 2012

Zpravodaj Základní školy speciální DČCE a Střediska Světlo ve Vrchlabí Září 2012 Zpravodaj Základní školy speciální DČCE a Střediska Světlo ve Vrchlabí Září 2012 Slavnostní zahájení 3.9. Jičín město pohádky Růžovo-oranžový den Krakonošův trojboj 13.9. Jičín - město pohádky Na tento

Více

Zpráva o činnosti v roce 2017

Zpráva o činnosti v roce 2017 Spolek Ruku v ruce Spolek při ZŠ, Městec Králové, Nám. Republiky 303 IČ: 22832611, tel./fax: +420 325643312, čís. bank. účtu: 152777556/0600 Zpráva o činnosti v roce 2017 Vypracovala: Mgr. Monika Nováková

Více

Časový harmonogram programu prevence sociálně patologických jevů

Časový harmonogram programu prevence sociálně patologických jevů Časový harmonogram programu prevence sociálně patologických jevů Po celý školní rok je žákům v odpoledních hodinách k dispozici školní klub s nabídkou volnočasových aktivit a otevřena počítačová učebna.

Více

Výroční zpráva sportovní gymnastika kluci 2011

Výroční zpráva sportovní gymnastika kluci 2011 Výroční zpráva sportovní gymnastika kluci 2011 Vánoční oddílový pohár 2011 http://www.zs-husova.tabor.cz/webg/ 1 Hodnocení roku V roce 2011 cvičilo 40 žáků a 8 trenérů. Největší část žlenské základny tvoří

Více

Druhý ročník se opět povedl

Druhý ročník se opět povedl Druhý ročník se opět povedl Zprávy z naší školy www.facebook.cz číslo 6 květen-červen 2015 Bylo to podruhé, a opět nezapomeneutelné! Přišlo také víc lidí než vloni. Sportovní odpoledne, na jehož konci

Více

Den čtvrtý neděle 21. června 2015 Sloup v Čechách

Den čtvrtý neděle 21. června 2015 Sloup v Čechách Den čtvrtý neděle 21. června 2015 Sloup v Čechách Ráno jsme se opět probudili do neslunečného dne. Dnešní den jsme potřebovali, aby nám počasí přálo a tak jsme poustevníkovi na hrad vzkázali, ať pošle

Více

Akce SPS S Vsetí n. Obsah

Akce SPS S Vsetí n. Obsah Akce SPS S Vsetí n Obsah Projekt Austin marathon... 2 Jmenování nového ředitele SPŠS Vsetín... 3 Vánoční akademie SPŠS Vsetín... 4 Evropský týden odborných dovedností... 5 Průmyslovka darovala krev, společně

Více

Šachový oddíl GARDE Lipovec přeshraniční spolupráce v rámci mikroprojektu EU Jsme jedna rodina - GENS UNA SUMUS- Spojují nás šachy FOND MIKROPROJEKTŮ

Šachový oddíl GARDE Lipovec přeshraniční spolupráce v rámci mikroprojektu EU Jsme jedna rodina - GENS UNA SUMUS- Spojují nás šachy FOND MIKROPROJEKTŮ Šachový oddíl GARDE Lipovec přeshraniční spolupráce v rámci mikroprojektu EU Jsme jedna rodina - GENS UNA SUMUS- Spojují nás šachy FOND MIKROPROJEKTŮ Gens Una Sumus Vážení přátelé šachu, na těchto stránkách

Více

ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ ŠKOLNÍHO ROKU 2016/2017

ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ ŠKOLNÍHO ROKU 2016/2017 ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ ŠKOLNÍHO ROKU 2016/2017 I. Charakteristika školy 1. Údaje o zařízení Základní škola adresa: Kožušany 79, Kožušany-Tážaly 783 75 telefon: 585 961 044 IČO: 70 990 166 ředitel: Mgr.

Více

Základní škola Pravlov škola rodinného typu

Základní škola Pravlov škola rodinného typu Základní škola Pravlov škola rodinného typu Kreativní škola V příjemném prostředí a tvořivé atmosféře, moderními metodami, kreativním vzděláváním rozvíjíme osobnost a schopnosti všech žáků na jejich maximální

Více

MISTROVSTVÍ EVROPY - seniorů

MISTROVSTVÍ EVROPY - seniorů RYBAŘENÍ NA LETIŠTI 7. - 11. září se v polském městě Leszno, za účasti 13 států, konalo Mistrovství Evropy seniorů v rybolovné technice. ČR na ME vyslala dvě družstva, jedno mužů 6 členné a jedno žen 3

Více

ŠKOLNÍ ČASOPIS ZŠ VYŠKOV, NÁDRAŽNÍ 5 ZÁJEZD ŽÁKŮ 8. A 9. TŘÍD DO ANGLIE

ŠKOLNÍ ČASOPIS ZŠ VYŠKOV, NÁDRAŽNÍ 5 ZÁJEZD ŽÁKŮ 8. A 9. TŘÍD DO ANGLIE ŠKOLNÍ ČASOPIS ZŠ VYŠKOV, NÁDRAŽNÍ 5 ZÁJEZD ŽÁKŮ 8. A 9. TŘÍD DO ANGLIE PYTHAGORIÁDA ÚSPĚCHY V SOUTĚŽÍCH NEJLEPŠÍ ROČNÍKOVÉ PRÁCE ZAJÍMAVÉ AKCE ANDĚLSKÝ TROJBOJ květen-červen 2015 Myslíme a jednáme ekologicky.

Více

Zpráva z pracovní cesty

Zpráva z pracovní cesty Zpráva z pracovní cesty Projekt: Erasmus +, 2015-1-CZ01-KA219-013831_1 Datum: 6. 2. 10. 2. 2017 Místo: Obchodní akademie, SOŠ a JŠ Hradec Králové Název akce: mezinárodní vzdělávací aktivita v Česku V týdnu

Více