Historie vývoje města

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Historie vývoje města"

Transkript

1 Historie vývoje města Období poválečné ( ) Liberec 2014

2 Ohlédnutí na předcházející období Jak bylo ukázáno v předcházejících oddílech, byly hybnou silou vývoje měst ve druhé polovině 19. století dvě události. Především bylo v roce 1848 zrušeno poddanství a nastal převrat veřejné správy, která od roku 1850 přešla na jednotlivé obce s vytvořením správních a soudních okresů. Druhou hybnou silou byl nezadržitelný rozvoj vědy a školství, kterou podpořil zdokonalený parní stroj (J. Watt). Přibývající počet a význam vzdělaných lidí a moc měšťanstva ovládl průmysl a peněžnictví. Především však vznikaly v městech nové továrny a tím nezadržitelně rostlo množství dělnictva ve městech, přicházející za prací z vesnic.

3 Rychlým vývojem prošla města na Liberecku a Jablonecku, kde vyrůstala střediska textilního a sklářského průmyslu, doprovázená strojírenským průmyslem (např. Liberec, Jablonec n.n., Hrádek, Tanvald, Železný Brod, Desná). Města bez průmyslu se zemědělským zaměřením začala, i přes svou starobylost, stagnovat (např. Č. Lípa, Jablonné v P., Mimoň, Č. Dub). V průběhu začátku 20. století byla zástavba měst, vyvolaná průmyslovou revolucí, prakticky dokončena. Kromě obytných vilových a činžovních domů s provozovnami v přízemí, byly vybudovány i budovy bank, lázní, radnic, škol, divadel, kostelů, nádraží, hlavních komunikací a továren. První světová válka pak tuto činnost prakticky zastavila.

4 Období První republiky Občanská výstavba Po skončení první světové války byla věnována městské nebytové výstavbě velká pozornost. Budovaly se administrativní, státní, školní a obchodní paláce

5 Budova B TU v Čížkově ulici. Stavba reprezentuje kvalitní meziválečnou architekturu z roku Projektoval Max Kühn z Liberce, stavěla firma Ernst Schäfera jako novou budovu Ústavu pro zvelebování živnosti.

6 Budova Okresního hejtmanství u nádraží na tř.1.máje. Zajímavě řešené nároží. Po válce zde byly úřady okresního a potom i krajského NV. Od roku 1960 Skloexport, dnes kanceláře.

7 Bytová výstavba Na základě zákona o stavebním ruchu vznikla stavební družstva, která s využitím státní podpory stavěla rodinné domy a nájemní řadové bytové domy, většinou čtyřpodlažní. Plochy pro výstavbu vznikaly především na okrajích města Králův háj, Horská ul., Ruprechtická ul., sídliště Na jeřábu, Mlýnská, ve Fučíkově ulici, na Husově tř., u horních kasáren a další. Tyto domy byly již typově vymezené, avšak stále ještě individuálně zpracované. Obsahovaly převážně malometrážní byty s úplným sociálním vybavením.

8 Březinova č. 332, Králův háj, nájemní dům z roku 1927

9 Fučíkova ul. č , nájemní dům z roku 1933

10 Období let V průběhu 2 světové války éra vil končí a bytová výstavba se soustředila především na řadové vícebytové domy, např. Elektrické domy na Husově třídě (1940, architekt Hermann Wunderlich), domy ve Winterově ulici, v ulici, Riegerova, na Králově háji a pod..

11 Elektrické domy s obytným podkrovím na Husově třídě čp z let Byty byly ukázkou moderního bydlení a plně elektrifikovány.

12 Období poválečné od roku 1945 Bytová otázka se po 2 světové válce stala jedním z nejzávažnějších problémů rozvoje města. V prvních poválečných letech byly prováděny především adaptace a rekonstrukce stávajících bytů ve starší zástavbě, převážně financované ze státní pokladny. Jako jeden z prvních poválečných počinů města byla výstava BOK (Budujeme osvobozené kraje).

13

14 Tradice libereckých výstav První liberecká výstava průmyslových produktů byla konaná r v budově dnešní stavební průmyslovky na Sokolovském náměstí, tehdy budově reálky. Další výstava se uskutečnila v roce 1906 jako německo česká výstava na svazích okolo liberecké přehrady. Liberec byl v té době průmyslovým centrem. Další liberecké veletrhy v roce 1920 byly umístěny v sedmi největších školách v centru města. Díky úspěchu se kterou se výstava setkala, byl vybudován výstavní areál v místě dnešního výstaviště a výstavy se zde pořádaly pravidelně až do roku Hned po válce byl areál přestavěn do dnešní podoby a již v roce 1946 se zde uskutečnila výstava BOK pod patronací Obchodní a živnostenské komory. Úspěch této výstavy, která do Liberce přivedla mnoho návštěvníků z celé republiky, která se pomalu vzpamatovávala z válečných útrap, byla podnětem pro obnovení tradice libereckých veletrhů. V areálu se pak každoročně pořádaly Liberecké výstavní trhy až do roku 1989 a fungovala zde celoročně restaurace a vinárna Casino.

15 Bytová výstavba sídlištní I. etapa K nové bytové výstavbě se přistoupilo až v padesátých letech. Nejprve se stavělo v prolukách vnitřního města, kde vznikaly již typové ale stále zděné budovy s valbovými střechami. V letech vyrostly nové obytné domy v ulicích Jeronýmově, Krkonošské, Na bojišti, Ještědské, Volgogradské, Zahradní, Uhlířské. Nové činžáky Zámečnická ulice , Rumjancevova , a Králův háj , které navázalo na stávající zástavbu obytných budov z let 1927 a 1941.

16 I. etapa 11 bloků na sídlišti Králův háj , realizace Pozemní stavby Liberec, projekt Stavoprojekt Liberec

17 Zámečnická ulice rok

18 Rumjancevova ulice, bytové domy okolo vnitřního dvora,

19 Rumjancevova ulice, bytové domy okolo vnitřního dvora, , Stavoprojekt Liberec, realizace Pozemní stavby Liberec

20 Bytová výstavba sídlištní II. etapa Později bytová výstavba na Králově háji přechází v dalších etapách na sídlištní panelovou výstavbu, následuje přestavba ulice Na bídě a Tř. 1. máje pod nádražím.

21 Panelová výstavba obytných budov z roku 1965 v ulici Na bídě, foto 2014

22 Ulice Na bídě v 80. letech

23 Bytová výstavba sídlištní III. etapa Další lokality již byly na volných plochách okrajových částí Liberce, Ruprechtice, Pavlovice, Františkov, Broumovská, Kunratická apod. Panelová výstavba se rychle rozšířila do celého tehdy Severočeského kraje, kde vznikala nová sídliště. V našem okolí např. Raspenava, Frýdlant v Č., Hrádek n.n., Chrastava, Jablonec n.n., Tanvald apod.

24 Sídliště Broumovská s OD Korint, (Kovrov), ZŠ a MŠ, projekt Stavoprojekt Liberec, realizace Pozemní stavby Liberec

25 Sídliště Rochlice , projekt Stavoprojekt Liberec, realizace Pozemní stavby Liberec

26 Sídliště Kunratická , projekt Stavoprojekt Liberec, realizace Pozemní stavby Liberec

27 Výstavba na sídlišti Kunratická z roku1982, pohled k roku 2014

28 Panelové sídliště Ruprechtice 1975, pohled k roku 2014

29 Rychtářská, sídliště Ruprechtice 1971, pohled k roku 2014

30 Občanská výstavba sídlištní Samostatnou kapitolou nové výstavby větších panelových sídlišť byla vždy výstavba budov občanské výstavby, spočívající v objektech základních a mateřských škol, nákupních středisek potravin, drogerie, pošt apod. Tím měla velká část obyvatel sídlišť možnost nakupovat mimo historické centrum a tím mu odlehčit.

31 Sídliště Kunratická, OD Luna, pohled k roku 2014

32 Vnitřek OD Luna s minimálním současným využitím

33 Sídliště Broumovská, OD Korint, pohled k roku 2014

34 Družstevní obytné budovy sídlištní V okolí Liberce vzniklo několik družstevních sídlišť obytných budov, např. na Kopečné, Františkově, Králově háji, a jinde.

35 Franklinova, Králův háj, věžáky z roku 1976 vybudované Svépomocným stavebním družstvem SEVER

36 Wolkerova ulice osmipodlažní obytná budova z let Stavebník bytové družstvo Nisa, realizace PS Liberec, projekt Stavoprojekt Liberec.

37 Družstevní rodinné domy sídlištní V okolí Liberce bylo vybudováno také několik sídlišť rodinných domů budovaných převážně svépomocí pod patronací stavebních družstev, např. terasové domy v Lidových sadech v Alšově ulici, ve Starých Pavlovicích pod hokejkou, na Králově háji při Aloisině výšině a pod.

38 Výstavba atriových domů na Králově háji, Aloisina výšina,

39 Řadové rodinné domy v Jiráskově ulici při tř. Gen. Svobody, Nové Pavlovice

40 Podnikové sídlištní rodinné domy Na okrajových plochách Liberce vznikala souběžně sídlištní výstavba převážně podnikových bytů z panelů na bázi dřevní hmoty v systému OKAL v Doubí, Dolním Hanychově, Vratislavicích n. Nisou apod.

41 Řadové rodinné domy typu OKAL na sídlišti v Doubí v Hůlkově ulici

42 Nebytová městská výstavba Vedle obytných objektů sídlišť byl městský urbanizmus doplňován o administrativní, obchodní, školní a správní budovy, které se postupně staly výraznými dominantami dálkových pohledů na město.

43 Obchodní dům Ještěd na Soukenném nám základy na studních na místě bývalého mlýnského rybníku. Projekt Stavoprojekt Lib. Provedení Severočeské konstrukce Ústí n. L. Zbořeno v roce 2010

44 Budova dílen a laboratoří při školní budově E uzavírající Studentské náměstí v areálu VŠST z roku 1963

45 Tržní náměstí, 1984 Plavecký stadion, Stavoprojekt Lib., dodavatel Stavokombinát Lib

46 Soukenné nám Dům kultury, Stavoprojekt Liberec (Pavel Vaněček), Pozemní stavby Liberec

47 Starý Harcov, koleje dnešní TU, Stavoprojekt Lib., PS Liberec

48 budova pozemních staveb Tř. 1. máje 97, Stavoprojekt Liberec (Ing. Patrný)., PS Liberec

49 U jezu 2a, 1974 Výzkumný ústav textilní. Návrh Centroprojekt Zlín, provedení Konstruktiva Pardubice. Dnes Krajský úřad LK

50 Ulice M. Horákové, 14 ti patrová budova Elitexu 1978, dnes Úřad práce. Projekt Kovoprojekt Bratislava, provedla polská firma. Dnes v budově fy. SYNER prostory Pracovního úřadu.

51

52 Fenomén stavby na Ještědu Hotel na Ještědu. Projekt Stavoprojekt Lib., provedení PS Lib. V roce 1969 udělena Perretova cena. Budova má kuželovitý tvar rotačního hyperboloidu. Hlavní nosná konstrukce je z železobetonové jádro, plášť z hliníkových desek s ochranným povrchem. Jde o jedinečný případ, kdy čistě účelová budova ctí prostředí a místo (genius loci), do kterého je umístěna. Její tvar dodal vrcholu zcela novou, proporčně vyváženou siluetu. Silueta stavby, pro své zapojení do krajiny, má v tomto případě větší váhu než jeho účelovost, kterou částečně omezuje. Je jistě důležité zmínit se také o skutečnosti, že pro interiér bylo současně navrženo odpovídající vybavení, včetně příborů a plastik.

53 Tvar hotelu a televizního vysílače dokonale dotváří siluetu Ještědu.

54 Děkuji za Vaši pozornost

Liberec - architektura 20. století

Liberec - architektura 20. století Liberec - architektura 20. století http://commons.wikimedia.org/wiki/file:star%c3%bd_je%c5%a1t%c4%9bd.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/file:je%c5%a1t%c 4%9Bd,_vys%C3%ADla%C4%8D,_pohled_od_jihu.jpg

Více

Seznam výměníkových stanic (VS) a odběrných míst (OM) Teplárna Liberec, a.s.

Seznam výměníkových stanic (VS) a odběrných míst (OM) Teplárna Liberec, a.s. Číslo VS/OM Název VS/OM 2010432000 VS NA LUKÁCH 2010432001 Na Lukách 2010481000 VS MÁCHOVA 2010481801 Areál ASVS,Jeronýmova 522 2010481802 ZŠ U Školy 222/6,LBC 7 2010481803 Gymnazium a SPgŠ,Jeronýmova

Více

ARCHITEKTONICKÁ OVĚŘOVACÍ STUDIE BUDOUCÍHO VYUŽITÍ OBJEKTU LIEBIEGOVA PALÁCE U Tiskárny 81, Liberec 09/2014

ARCHITEKTONICKÁ OVĚŘOVACÍ STUDIE BUDOUCÍHO VYUŽITÍ OBJEKTU LIEBIEGOVA PALÁCE U Tiskárny 81, Liberec 09/2014 ARCHITEKTONICKÁ OVĚŘOVACÍ STUDIE BUDOUCÍHO VYUŽITÍ OBJEKTU LIEBIEGOVA PALÁCE U Tiskárny 81, Liberec 09/2014 RUPRECHTICE BEDŘICHOV SITUACE ŠIRŠÍCH VZTAHŮ S výstaviště LIDOVÉ SADY BEDŘICHOV Severočeské muzeum

Více

A. Seznam nemovitých památek na území města Liberec dle databáze Národního památkového ústavu

A. Seznam nemovitých památek na území města Liberec dle databáze Národního památkového ústavu A. Seznam nemovitých památek na území města Liberec dle databáze Národního památkového ústavu Část obce čp. Památka Ulice,nám./umístění č.or. Liberec XVII-Kateřinky Liberec XXXI-Krásná Studánka socha krucifix

Více

Aktuální nabídka billboardů pro Liberecký kraj + Mladoboleslavsko

Aktuální nabídka billboardů pro Liberecký kraj + Mladoboleslavsko Aktuální nabídka billboardů pro ký kraj + Mladoboleslavsko LIBEREC 001 I. máje, Na Rybníčku centrum (5,10x2,88m) 002 I. máje, Na Rybníčku - centrum (5,10x2,88m) 007 Doubská - výjezd z OC Nisa směr centrum

Více

Webové stránky. Grafické studio. charakteristika reklamní plochy Venkovní reklama

Webové stránky. Grafické studio. charakteristika reklamní plochy Venkovní reklama Venkovní reklama Provozujeme a neustále aktualizujeme vlastní síť reklamních nosičů billboardů a megabordů. V oblasti velkoplošné reklamy disponujeme nejširší nabídkou ploch v Libereckém kraji. Webové

Více

J i ř í O l e n í č e k r.a.max Tovární 2914/51 466 01, Jablonec nad Nisou tel.: 775 23 22 60 info@ramax.cz www.ramax.cz. reklamní agentura Max

J i ř í O l e n í č e k r.a.max Tovární 2914/51 466 01, Jablonec nad Nisou tel.: 775 23 22 60 info@ramax.cz www.ramax.cz. reklamní agentura Max J i ř í O l e n í č e k r.a.max Tovární 2914/51 466 01, Jablonec nad Nisou tel.: 775 23 22 60 info@ramax.cz www.ramax.cz r.a.max reklamní agentura Max 01 Nabídkový list Město: Jablonec nad Nisou Smrţovka

Více

Sociální služby podpořené z rozpočtu kraje z prostředků MPSV na r. 2016

Sociální služby podpořené z rozpočtu kraje z prostředků MPSV na r. 2016 Sociální služby podpořené z rozpočtu kraje z prostředků MPSV na r. 206 IČ 6563559 6563559 722007 Rumunská 4/6, Liberec IV- Perštýn, 460 0 Liberec Rumunská 4/6, Liberec IV- Perštýn, 460 0 Liberec Zeyerova

Více

papír 2vývoz pet papír sklo tetrapack

papír 2vývoz pet papír sklo tetrapack pet papír sklo tetrapack 5.května u čp.71 střed města 1 1 1 Aloisina výšina Kunratická u čp. 664-663 Kunratická 2 2 1 2 Aloisina výšina u čp. 418-423 Kunratická 2 2 1 2 Aloisina výšina Kunratická u bývalé

Více

8. ZASEDÁNÍ RADY LIBERECKÉHO KRAJE DNE

8. ZASEDÁNÍ RADY LIBERECKÉHO KRAJE DNE 8. ZASEDÁNÍ RADY LIBERECKÉHO KRAJE DNE 17.04.2018 Pořadí jednání č. 55 Projekt Naplňování krajského akčního plánu rozvoje vzdělávání Libereckého kraje I - smlouvy o partnerství a plná moc pro zastupování

Více

DATABÁZE BROWNFIELDS LIBERECKÉHO KRAJE. Obrázek na pozadí: Cihelna / Česká Lípa

DATABÁZE BROWNFIELDS LIBERECKÉHO KRAJE. Obrázek na pozadí: Cihelna / Česká Lípa Obrázek na pozadí: Cihelna / Česká Lípa Současný stav V současné době je v evidenci 445 lokalit typu brownfields ORP Počet lokalit Českolipsko 100 Frýdlantsko 81 Jablonecko 31 Jilemnicko 20 Liberecko 71

Více

Obecně závazná vyhláška Statutárního města Liberec č. 8 /2012

Obecně závazná vyhláška Statutárního města Liberec č. 8 /2012 Příloha k Obecně závazné vyhlášce č. 3/2012 Statutárního města Liberec, o stanovení veřejně přístupných míst, na kterých mohou být provozovány některé sázkové hry a loterie a jiné podobné hry Poř.č. Ulice

Více

01 Nabídkový list. Město: Jablonec nad Nisou plachta centrum Adresa: ulice 5. května, průjezd centrem na Liberec a Prahu

01 Nabídkový list. Město: Jablonec nad Nisou plachta centrum Adresa: ulice 5. května, průjezd centrem na Liberec a Prahu 01 Nabídkový list Město: Jablonec nad Nisou plachta centrum Adresa: ulice 5. května, průjezd centrem na Liberec a Prahu Viditelnost: 100 m umístění: kolmo ke komunikaci velikost: 400 x 500 cm Poloha: průjezd

Více

název projektu reg. č. projektu žadatel / příjemce CZV (Kč) SF (Kč) CZV (Kč) SF (Kč) TĚLOCVIČNÁ JEDNOTA SOKOL PARDUBICE I.

název projektu reg. č. projektu žadatel / příjemce CZV (Kč) SF (Kč) CZV (Kč) SF (Kč) TĚLOCVIČNÁ JEDNOTA SOKOL PARDUBICE I. Stav realizace Integrovaných plánů rozvoje měst - dílčí projekty schválené, zaregistrované a vyřazené z administrace stav k 4. 1. 2016 SV/001 Integrovaný plán rozvoje města Pardubic "PŘITAŽLIVÉ MĚSTO"

Více

Kontaktní informace k výukovým včelařstvím. Město Liberec. Mgr. Jaroslav Vykoukal. PaedDr. Eva Jóžová. Mgr. Hynek Hruška.

Kontaktní informace k výukovým včelařstvím. Město Liberec. Mgr. Jaroslav Vykoukal. PaedDr. Eva Jóžová. Mgr. Hynek Hruška. Mgr. Jaroslav Vykoukal 721 228 970 @ jvykoukal@zs-aloisinavysina.cz Hostivítova 1 169, 460 14 Liberec Liberec - Ruprechtice, na kontaktní adrese; bus MHD č. 18, zastávka U Pramenů, 200 m Liberec - Kunratická,

Více

Dofinancování srpen 2017, usnesení č. 1386/17/RK a č. 318/17/ZK

Dofinancování srpen 2017, usnesení č. 1386/17/RK a č. 318/17/ZK Dofinancování srpen 2017, usnesení č. 1386/17/RK a č. 318/17/ZK Název IČ Adresa Rumunská 14/6 Liberec IV-Perštýn ADVAITA, z. ú. 65635591 Hanychovská 743/3 Liberec III-Jeřáb 460 07 Liberec 7 ALVALÍDA, z.s.

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC

STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC Poznámka: Zveřejněna je pouze upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů

Více

MAGISTRÁT MĚSTA LIBEREC

MAGISTRÁT MĚSTA LIBEREC MAGISTRÁT MĚSTA LIBEREC primátor města dle 15 písm. f) zákona č. 130/2000 Sb., o volbách do zastupitelstev krajů a dle 14c písm. f) zákona č. 247/1995 Sb., o volbách do Parlamentu České republiky p o s

Více

MAGISTRÁT MĚSTA LIBEREC a ÚŘAD MĚSTSKÉHO OBVODU LIBEREC VRATISLAVICE NAD NISOU

MAGISTRÁT MĚSTA LIBEREC a ÚŘAD MĚSTSKÉHO OBVODU LIBEREC VRATISLAVICE NAD NISOU MAGISTRÁT MĚSTA LIBEREC a ÚŘAD MĚSTSKÉHO OBVODU LIBEREC VRATISLAVICE NAD NISOU INFORMACE PRO VOLIČE o době a místě konání volby prezidenta Primátorka města Liberec a starosta Městského obvodu Liberec Vratislavice

Více

MOJE MĚSTO LIBEREC. 22. ročník. Liberec 20. a 21. století. Vypracoval: Škola: Třída: e-mail: Tel rodičů: e-mail rodičů:

MOJE MĚSTO LIBEREC. 22. ročník. Liberec 20. a 21. století. Vypracoval: Škola: Třída: e-mail: Tel rodičů: e-mail rodičů: MOJE MĚSTO LIBEREC 22. ročník Téma: Liberec 20. a 21. století Vypracoval: Škola: Třída: e-mail: Tel rodičů: e-mail rodičů: LIBEREC 20. a 21. STOLETÍ V druhé polovině 19. století se v Liberci obrovským

Více

MÍSTNÍ PROGRAM OBNOVY VESNICE

MÍSTNÍ PROGRAM OBNOVY VESNICE OBEC BOHATICE MÍSTNÍ PROGRAM OBNOVY VESNICE NÁVRH HOSPODÁŘSKÉHO A SOCIÁLNÍHO ROZVOJE OBCE BOHATICE na období 2011 2015 Místní program obnovy vesnice pro obec BOHATICE HISTORICKÝ VÝVOJ OBCE A OKOLÍ První

Více

ROZDĚLENÍ LOKALIT DLE TYPU VLASTNICTVÍ. Veřejné 49 Soukromé 282 Smíšené 19. Celkem: 350 lokalit

ROZDĚLENÍ LOKALIT DLE TYPU VLASTNICTVÍ. Veřejné 49 Soukromé 282 Smíšené 19. Celkem: 350 lokalit ROZDĚLENÍ LOKALIT DLE TYPU VLASTNICTVÍ Veřejné 49 Soukromé 282 Smíšené 19 Celkem: 350 lokalit ROZDĚLENÍ LOKALIT DLE PŘEDCHÁZEJÍCÍHO VYUŽITÍ Občanská vybavenost 115 Zemědělské objekty 75 Průmyslové objekty

Více

název projektu reg. č. projektu žadatel / příjemce CZV (Kč) SF (Kč) CZV (Kč) SF (Kč) TĚLOCVIČNÁ JEDNOTA SOKOL PARDUBICE I.

název projektu reg. č. projektu žadatel / příjemce CZV (Kč) SF (Kč) CZV (Kč) SF (Kč) TĚLOCVIČNÁ JEDNOTA SOKOL PARDUBICE I. Stav realizace Integrovaných plánů rozvoje měst - dílčí projekty schválené, zaregistrované a vyřazené z administrace stav k 23. 11. 2015 SV/001 Integrovaný plán rozvoje města Pardubic "PŘITAŽLIVÉ MĚSTO"

Více

Zeyerova 832/24, Liberec I-Staré Město, Liberec 1. Zeyerova 832/24, Liberec I-Staré Město, Liberec 1

Zeyerova 832/24, Liberec I-Staré Město, Liberec 1. Zeyerova 832/24, Liberec I-Staré Město, Liberec 1 Podpořené služby Název IČO Sídlo Rumunská 14/6, Liberec IV-Perštýn, 460 01 ADVAITA, z. ú. 65635591 4142726 služby následné péče 884 000 Kč Rumunská 14/6, Liberec IV-Perštýn, 460 01 ADVAITA, z. ú. 65635591

Více

Zeyerova 832/24, Liberec I-Staré Město, Liberec 1. Zeyerova 832/24, Liberec I-Staré Město, Liberec 1

Zeyerova 832/24, Liberec I-Staré Město, Liberec 1. Zeyerova 832/24, Liberec I-Staré Město, Liberec 1 Podpořené služby Název IČO Sídlo Rumunská 14/6, Liberec IV-Perštýn, 460 01 ADVAITA, z. ú. 65635591 4142726 služby následné péče 884 000 Kč Rumunská 14/6, Liberec IV-Perštýn, 460 01 ADVAITA, z. ú. 65635591

Více

MAGISTRÁT MĚSTA LIBEREC

MAGISTRÁT MĚSTA LIBEREC MAGISTRÁT MĚSTA LIBEREC primátorka Statutárního města Liberec podle 14c písm. f) zákona č. 247/1995 Sb., zákon o volbách do Parlamentu České republiky a o změně a doplnění některých dalších zákonů, p o

Více

název projektu reg. č. projektu žadatel / příjemce CZV (Kč) SF (Kč) CZV (Kč) SF (Kč) TĚLOCVIČNÁ JEDNOTA SOKOL PARDUBICE I.

název projektu reg. č. projektu žadatel / příjemce CZV (Kč) SF (Kč) CZV (Kč) SF (Kč) TĚLOCVIČNÁ JEDNOTA SOKOL PARDUBICE I. Stav realizace Integrovaných plánů rozvoje měst - dílčí projekty schválené, zaregistrované a vyřazené z administrace stav k 31. 1. 2013 SV/001 Integrovaný plán rozvoje města Pardubic "PŘITAŽLIVÉ MĚSTO"

Více

Veřejná zeleň ve městě Liberci

Veřejná zeleň ve městě Liberci Veřejná zeleň ve městě Liberci Město Liberec má, na rozdíl od jiných měst podobné velikosti, atypickou strukturu systému zeleně. Tato skutečnost je dána zejména urbanistickým členěním zástavby, kdy v jiných

Více

Předmět: Regionální turistické služby. Ročník: IV. Téma: Regiony ČR. Vypracoval: Mgr. Jaromír Šebek Materiál: VY_32_INOVACE_126 Datum: 28.2.

Předmět: Regionální turistické služby. Ročník: IV. Téma: Regiony ČR. Vypracoval: Mgr. Jaromír Šebek Materiál: VY_32_INOVACE_126 Datum: 28.2. Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Obor: 65-42-M/02 Cestovní ruch Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0985 Předmět: Regionální turistické služby Ročník: IV.

Více

BROWNFIELDS A GREENFIELDS v Libereckém kraji

BROWNFIELDS A GREENFIELDS v Libereckém kraji BROWNFIELDS A GREENFIELDS v Libereckém kraji Cvikov 10. 12. 2018 DEFINICE pojmu brownfields a greenfields BROWNFIELDS je nemovitost (pozemek nebo objekt), která se nachází na současně nebo v minulosti

Více

USNESENÍ Z 8. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA LIBEREC, KONANÉHO DNE

USNESENÍ Z 8. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA LIBEREC, KONANÉHO DNE USNESENÍ Z 8. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA LIBEREC, KONANÉHO DNE 30. 9. 2003 USNESENÍ Č. 110/03 Majetkoprávní operace majetkoprávní operace uvedené pod body I. VI.: I. Prodej budov po jednotlivých bytových

Více

rozšiřování kapacit kmenových učeben vazba projektového záměru na klíčové kompetence IROP: soulad s cílem MAP

rozšiřování kapacit kmenových učeben vazba projektového záměru na klíčové kompetence IROP: soulad s cílem MAP Příloha č. 2 - MAP Liberecko - INVESTIČNÍ PRIORITY - seznam projektových záměrů pro investiční intervence v SC 2.4 IROP a pro integrované nástroje ITI, a CLLD IČO / IZO subjekt zřizovatel název projektového

Více

Dofinancování na základě rozhodnutí orgánů kraje č. usn. 1599/18/RK a 344/18/ZK

Dofinancování na základě rozhodnutí orgánů kraje č. usn. 1599/18/RK a 344/18/ZK na základě rozhodnutí orgánů kraje č. usn. 599/8/RK a 344/8/ZK Název ČO Sídlo ADVATA, z. ú. 6563559 Rumunská 4/6 Liberec V-Perštýn 655287 32 000 ALVALÍDA, z.s. 442247 Hanychovská 743/3 Liberec -Jeřáb 460

Více

BROWNFIELDS A GREENFIELDS v Libereckém kraji. Liberec

BROWNFIELDS A GREENFIELDS v Libereckém kraji. Liberec BROWNFIELDS A GREENFIELDS v Libereckém kraji Liberec 31. 8. 2016 LOKALITY BROWNFIELDS DEFINICE pojmu brownfield Brownfield je nemovitost (pozemek nebo objekt), která se nachází na současně nebo v minulosti

Více

INFORMACE PRO VOLIČE

INFORMACE PRO VOLIČE INFORMACE PRO VOLIČE o době a místě konání druhého kola volby prezidenta Primátorka města Liberec Bc. Martina Rosenbergová a starosta Městského obvodu Liberec Vratislavice nad Nisou pan Lukáš Pohanka podle

Více

M A G I S T R Á T M Ě S T A L I B E R E C

M A G I S T R Á T M Ě S T A L I B E R E C M A G I S T R Á T M Ě S T A L I B E R E C 3. zasedání zastupitelstva města dne: 28. 3. 2013 Bod pořadu jednání: Opětovné předložení schválení pořízení strategické změny č. 71 územního plánu města Liberec

Více

silnice I/14 Liberec Kunratická, 2. a 3. etapa 07/2008 uvedeno do provozu

silnice I/14 Liberec Kunratická, 2. a 3. etapa 07/2008 uvedeno do provozu silnice I/14 Liberec Kunratická, 2. a 3. etapa 07/2008 uvedeno do provozu DOPRAVNÍ VÝZNAM STAVBY Stavba přeložky silnice I/14 v úseku Liberec Kunratická, která byla rozdělena do tří etap, vyřešila dlouhotrvající

Více

Dopravní omezení v době konání MS

Dopravní omezení v době konání MS Dopravní omezení v době konání MS Dopravní opatření respektují požadavky na bezpečnost a dopravní obsluhu v souvislosti s konáním mistrovství. Týkají se přemisťování přímých účastníků sportovních disciplin,

Více

očekávané datum ukončení očekávané datum zahájení 41 mil x x x x 21,8 mil x x x 25,5 mil x x x x 20 mil x x x

očekávané datum ukončení očekávané datum zahájení 41 mil x x x x 21,8 mil x x x 25,5 mil x x x x 20 mil x x x Tab. č. 2 - MAP Liberecko - INVESTIČNÍ PRIORITY - seznam projektových záměrů pro investiční intervence v SC 2.4 IROP a pro integrované nástroje ITI, a CLLD IČO / IZO subjekt zřizovatel název projektového

Více

BROWNFIELDS A GREENFIELDS v Libereckém kraji

BROWNFIELDS A GREENFIELDS v Libereckém kraji BROWNFIELDS A GREENFIELDS v Libereckém kraji 25. 11. 2014 LOKALITY BROWNFIELDS DEFINICE pojmu brownfield Brownfield je nemovitost (pozemek nebo objekt), která se nachází na současně nebo v minulosti zastavěném

Více

Stav revitalizace brownfields 2014

Stav revitalizace brownfields 2014 DATABÁZE BROWNFIELDS Stav revitalizace brownfields 2014 Revitalizované nebo z větší části revitalizované objekty 40 Objekty ve fázi revitalizace 10 Objekty ve fázi přípravy na revitalizaci (zpracován projekt,

Více

Opravy komunikací ve spolupráci s vlastníky technické infrastruktury a jiné opravy

Opravy komunikací ve spolupráci s vlastníky technické infrastruktury a jiné opravy V Liberci 22. září 2014 Tisková zpráva Přehled nejdůležitějších oprav komunikací, hotových, rozpracovaných i plánovaných v jednotlivých městských částech Přinášíme přehled nejdůležitějších oprav komunikací

Více

Změna formy prodeje bytových jednotek obsazených nájemníky. část č.p. adresa č.jedn. vel. vým. (m 2 )

Změna formy prodeje bytových jednotek obsazených nájemníky. část č.p. adresa č.jedn. vel. vým. (m 2 ) Příloha k usnesení č. 353/21 1. zasedání RM 1.6.21 - usn.č.353/21 Změna formy prodeje bytových jednotek obsazených nájemníky poř. číslo část č.p. adresa č.jedn. vel. vým. (m 2 ) cena obvyklá v místě i

Více

Počet obyvatel zásobených z veřejného vodovodu obyv.

Počet obyvatel zásobených z veřejného vodovodu obyv. 10.1.3 VÝPOČET POTŘEBY VODY Vývoj potřeby vody - VVR VVR 1970 1975 1980 1985 1990 1995 1996 1997 1998 Povrchová (tis.m 3 ) - - 1874 2873 7271 6885 9296 7802 6237 % - - 13 19 46 58 73 69 57 Podzemní (tis.m

Více

1. ZASEDÁNÍ RADY LIBERECKÉHO KRAJE DNE

1. ZASEDÁNÍ RADY LIBERECKÉHO KRAJE DNE 1. ZASEDÁNÍ RADY LIBERECKÉHO KRAJE DNE 10.01.2017 Pořadí jednání č. 17 Změna rozpočtu rozpočtové opatření č. 2/17 Kofinancování sociálních v r. 2017 z rozpočtu kraje, z prostředků kapitoly 313 MPSV státního

Více

Úřední deska: Státní veterinární správa

Úřední deska: Státní veterinární správa Č. j. SVS/2017/031809-L NAŘÍZENÍ STÁTNÍ VETERINÁRNÍ SPRÁVY Krajská veterinární správa Státní veterinární správy pro Liberecký kraj (dále jen KVS SVS pro Liberecký kraj) podle 49 odst. 1 písm. c) a 54 odst.

Více

Mgr. Radim Zika, Ing. Martin Dušek, Petra Faltysová Vznik společnosti:

Mgr. Radim Zika, Ing. Martin Dušek, Petra Faltysová Vznik společnosti: REFERENČNÍ LIST Identifikační údaje Název: PF Agency s.r.o. Sídlo: Husova 986/89, 460 01 Liberec IČ: 291 54 332 DIČ: CZ29154332 Jednatelé: Mgr. Radim Zika, Ing. Martin Dušek, Petra Faltysová Email: info@pfagency.cz

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC

STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC 14. schůze rady města dne: 28.08.2018 Bod pořadu jednání: Obecně závazná vyhláška o nočním klidu Stručný obsah: Dne 28. listopadu 2016 schválilo Zastupitelstvo města Liberec obecně

Více

ÚZEMNÍHO PLÁNU MĚSTA LIBEREC

ÚZEMNÍHO PLÁNU MĚSTA LIBEREC návrh 88.A ZMĚNA ZÁVAZNÉ ČÁSTI ÚZEMNÍHO PLÁNU MĚSTA LIBEREC pořizovatel projektant Magistrát města Liberec odbor hlavního architekta oddělení územního plánování nám. Dr. E. Beneše 1, 460 59 Liberec 1 Ing.

Více

RÁMEC PRO PODPORU INFRASTRUKTURY 2 - Aktualizace

RÁMEC PRO PODPORU INFRASTRUKTURY 2 - Aktualizace RÁMEC PRO PODPORU INFRASTRUKTURY 2 - Aktualizace vč. seznamu projektových záměrů pro investiční intervence v SC 2.4 IROP pro výzvu IROP č. 56 - Infrastruktura pro zájmové, neformální a celoživotní vzdělávání

Více

Lomnice nad Popelkou 21

Lomnice nad Popelkou 21 Lomnice nad Popelkou 21 Název objektu Šlechtova svobodárna čp. 1032 Adresa Letná čp. 1032 Lomnice nad Popelkou K. ú./ parcela č. Architekt Stavitel Lomnice nad Popelkou/st. p. č. 1251 Čeněk Musil František

Více

OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY

OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY Krajský úřad Libereckého kraje odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu DS, Veřejná vyhláška Toto opatření obecné povahy nabylo účinnosti dne: Statutární město IČ 00262340 Mírové náměstí 3100/19

Více

Aktualizace analýzy pobytových zařízení pro děti do 18 let. na území Libereckého kraje ke dni

Aktualizace analýzy pobytových zařízení pro děti do 18 let. na území Libereckého kraje ke dni Aktualizace analýzy pobytových zařízení pro děti do 18 let na území ke dni Pěstouni na přechodnou dobu zařazení do evidence KÚ LK ke dni Mapa rozmístění pěstounů na přechodnou dobu v Libereckém kraji ke

Více

Webové stránky. Grafické studio. charakteristika reklamní plochy Venkovní reklama

Webové stránky. Grafické studio. charakteristika reklamní plochy Venkovní reklama Venkovní reklama Provozujeme a neustále aktualizujeme vlastní síť reklamních nosičů billboardů a megabordů. V oblasti velkoplošné reklamy disponujeme nejširší nabídkou ploch v Libereckém kraji. Webové

Více

DATABÁZE GREENFIELDS LIBERECKÉHO KRAJE STATISTICKÉ ÚDAJE

DATABÁZE GREENFIELDS LIBERECKÉHO KRAJE STATISTICKÉ ÚDAJE STATISTICKÉ ÚDAJE V databázi Greenfields Libereckého kraje evidujeme celkem 18 rozvojových lokalit o celkové rozloze 487ha. Tento počet se mění v závislosti na změnách územních plánů jednotlivých územních

Více

M A G I S T R Á T M Ě S T A L I B E R E C

M A G I S T R Á T M Ě S T A L I B E R E C M A G I S T R Á T M Ě S T A L I B E R E C 1. zasedání zastupitelstva města dne: 29. 1. 2015 Bod pořadu jednání: Rozhodnutí o dalším postupu v procesu pořízení 71. změny územního plánu města Liberec Zpracoval:

Více

Systém separace na území Statutárního města Liberec

Systém separace na území Statutárního města Liberec Systém separace na území Statutárního města Liberec Statutární město Liberec již několik let úspěšně provozuje systém separace odpadů. Občané města tak mají možnost třídit papír, PET-lahve, sklo a tetra-pack.

Více

Dofinancování listopad 2017, usnesení č. 2005/17/RK a č. 483/17/ZK

Dofinancování listopad 2017, usnesení č. 2005/17/RK a č. 483/17/ZK Dofinancování listopad 207, usnesení č. 2005/7/RK a č. 483/7/ZK ALVALÍDA, z.s. 442247 Hanychovská 743/3 Spolek Druh 529357 stacionáře 44 376 APOSS Liberec, příspěvková APOSS Liberec, příspěvková APOSS

Více

Tento program je vyhotoven v upravené verzi s ohledem na zákon č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů. P R O G R A M

Tento program je vyhotoven v upravené verzi s ohledem na zákon č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů. P R O G R A M Tento program je vyhotoven v upravené verzi s ohledem na zákon č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů. P R O G R A M 19. schůze Rady města České Budějovice konané dne 17. září 2008 od 9:00 hodin v zasedací

Více

Aktualizace analýzy pobytových zařízení pro děti do 18 let. na území Libereckého kraje ke dni

Aktualizace analýzy pobytových zařízení pro děti do 18 let. na území Libereckého kraje ke dni Aktualizace analýzy pobytových zařízení pro děti do 18 let na území Libereckého kraje ke dni Krajský úřad Libereckého kraje, odbor sociálních věcí, oddělení sociální práce, září 2015 Mgr. Markéta Brebtová

Více

Č. / Čl. 1 Předmět a působnost vyhlášky

Č. / Čl. 1 Předmět a působnost vyhlášky Č. / Obecně závazná vyhláška statutárního města Liberec, kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem ve

Více

Seznam investičních/stavebních projektů plánovaných STATUTÁRNÍM MĚSTEM LIBEREC pro rok 2012,2013,2014

Seznam investičních/stavebních projektů plánovaných STATUTÁRNÍM MĚSTEM LIBEREC pro rok 2012,2013,2014 Seznam investičních/stavebních projektů plánovaných STATUTÁRNÍM MĚSTEM LIBEREC pro rok 2012,2013,2014 Název projektu Stručný popis projektu Rozpočet zpracovatel projektové projektu v dokumentace (pokud

Více

Rumunská 14/6 Liberec IV-Perštýn Liberec 1. Rumunská 14/6 Liberec IV-Perštýn Liberec 1

Rumunská 14/6 Liberec IV-Perštýn Liberec 1. Rumunská 14/6 Liberec IV-Perštýn Liberec 1 ADVAITA, z. ú. 65635591 ADVAITA, z. ú. 65635591 AHC a.s. 24160369 AHC a.s. 24160369 ALVALÍDA, z.s. 44224711 APOSS Liberec, příspěvková organizace 71220071 APOSS Liberec, příspěvková organizace 71220071

Více

Přehled podpořených subjektů Program podpory školního sportu a tělovýchovy

Přehled podpořených subjektů Program podpory školního sportu a tělovýchovy Přehled podpořených subjektů Program podpory školního sportu a Žadatel IČ Název projektu Základní škola Železný Brod, Pelechovská 800, příspěvková 70694982 Sportovní vybavení na ZŠ Pelechovská Výše přidělené

Více

A) Nález - celkový popis nemovitosti:

A) Nález - celkový popis nemovitosti: Znalecký posudek číslo 3700 40/08 O ceně nemovitosti: Bytová jednotka 2250/2 P Ř E R O V katastrální území: Přerov bývalý okres: Přerov O B V Y K L Á T R Ž N Í C E N A Objednatel znaleckého posudku: EXEKUTORSKÝ

Více

PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI - TechUp

PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI - TechUp PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI - TechUp Porada OŠMTS s pracovníky školství obcí s rozšířenou působností 28. srpna 2014, KÚ LK Projekt Podpora přírodovědného a technického

Více

REFERENČNÍ LISTINA - voda, odpady, plyn

REFERENČNÍ LISTINA - voda, odpady, plyn REFERENČNÍ LISTINA - voda, odpady, plyn V posledních 15 letech jsme provedli rekonstrukci rozvodů vody, odpadů a plynu o celkovém objemu: Mezi nejvýznamnější zákazníky patřili tito odběratelé: 86 049 950,00

Více

9. ROZLOSOVÁNÍ SOUTĚŽÍ KRAJSKÉHO PŘEBORU

9. ROZLOSOVÁNÍ SOUTĚŽÍ KRAJSKÉHO PŘEBORU 9. ROZLOSOVÁNÍ SOUTĚŽÍ KRAJSKÉHO PŘEBORU KADETI + JUNIOŘI Loko Česká Lípa k. Sokol Mnichovo Hradiště j. Slavia Liberec 1 A, B -k. TJ Turnov j. DATUM POŘADATEL PAUZÍRUJE ROZHODČÍ 20. 10. 2013 Slavia Liberec

Více

ZŠ náměstí Míru I. a II.etapa Vybudování a vybavení odborných učeben, zateplení, VZT, otopný systém, výměna podlahových krytin, výmalba

ZŠ náměstí Míru I. a II.etapa Vybudování a vybavení odborných učeben, zateplení, VZT, otopný systém, výměna podlahových krytin, výmalba ZŠ náměstí Míru I. a II.etapa Vybudování a vybavení odborných učeben, zateplení, VZT, otopný systém, výměna podlahových krytin, výmalba 65 mil. Kč 2019 07/2018 07/2019 BREX spol. s r. o. Azylový dům pro

Více

MAGISTRÁT MĚSTA LIBEREC

MAGISTRÁT MĚSTA LIBEREC MAGISTRÁT MĚSTA LIBEREC primátorka Statutárního města Liberec podle 31 zákona č. 22/2004 Sb., zákon o místním referendu a o změně některých zákonů (zákon o místním referendu), p o s k y t u j e: INFORMACE

Více

Seznam ploch na shromažďování povodňových odpadů

Seznam ploch na shromažďování povodňových odpadů Okres Jablonec nad Nisou Desná ppč. 634, 635 kú. Desná III uježděná částečně oplocená plocha zrekultivované skládky Merklov Držkov 364/1 - parkoviště u kulturního obě plochy neoplocené domu 229/4 - parkoviště

Více

1. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE

1. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE . ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE 3.0.207 Bod pořadu jednání: 9. Název : Změna rozpočtu rozpočtové opatření č. 2/7 Kofinancování sociálních služeb v r. 207 z rozpočtu kraje, z prostředků

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C 8. zasedání zastupitelstva města dne: 29. 9. 2011 Bod pořadu jednání: Vyhodnocení II. kola výzvy do "IPRM Liberec - Atraktivní a kvalitní život v Liberci" Zpracoval:

Více

USNESENÍ RADY MĚSTA ŽELEZNÝ BROD z 54. schůze konané dne 12. 2. 2014 anonymizované

USNESENÍ RADY MĚSTA ŽELEZNÝ BROD z 54. schůze konané dne 12. 2. 2014 anonymizované USNESENÍ RADY MĚSTA ŽELEZNÝ BROD z 54. schůze konané dne 12. 2. 2014 anonymizované Rada města Železný Brod po projednání 54/14rm schvaluje doplněný program dnešní schůze rady města 55/14rm souhlasí s přihlášením

Více

Adresář organizačních pracovníků Liberecké volejbalové soutěže- LVS Soutěžní ročník 2007-2008

Adresář organizačních pracovníků Liberecké volejbalové soutěže- LVS Soutěžní ročník 2007-2008 Adresář organizačních pracovníků Liberecké volejbalové soutěže- LVS Soutěžní ročník 2007-2008 TJ SLOVAN FRÝDLANT Muži:František Čech mobil :723 125 371 Tělocvična : Střední hospodářské školy a OU,Frýdlant

Více

PODPOŘENÉ PROJEKTY v programu 4.5 Pedagogická asistence Dotačního fondu Libereckého kraje. p.č. ŽADATEL sídlo právní forma

PODPOŘENÉ PROJEKTY v programu 4.5 Pedagogická asistence Dotačního fondu Libereckého kraje. p.č. ŽADATEL sídlo právní forma Zastupitelstvo Libereckého kraje na svém 10. dne 24. listopadu 2015 zasedání schválilo poskytnutí dotací v programu Pedagogická z Dotačního fondu Libereckého kraje v celkové výši 1 986 944 Kč. PODPOŘENÉ

Více

P R O G R A M. 7. schůze Rady města České Budějovice konané dne 24. března 2004 od 9:00 hodin v zasedací místnosti č. dv. 103 magistrátu města

P R O G R A M. 7. schůze Rady města České Budějovice konané dne 24. března 2004 od 9:00 hodin v zasedací místnosti č. dv. 103 magistrátu města P R O G R A M 7. schůze Rady města České Budějovice konané dne 24. března 2004 od 9:00 hodin v zasedací místnosti č. dv. 103 magistrátu města 1. evidenční číslo 248/2004 Návrhy k organizaci činnosti Městské

Více

Velikost: Hodnota: 15.0 mil. Kč * Termín realizace: Od: 2012 Do: 2012. *) Odhad hodnoty. Projektant stavby: 30. týden 2011, záznam č.

Velikost: Hodnota: 15.0 mil. Kč * Termín realizace: Od: 2012 Do: 2012. *) Odhad hodnoty. Projektant stavby: 30. týden 2011, záznam č. 208638 MŠ Turnov Školský vzdělávací Turnov Hodnota: 15.0 mil. Kč * Od: 2012 Do: 2012 investiční záměr výstavby nové mateřské školy, není rozhodnuta zda kontejnerová nebo zděná Město Turnov Antonína Dvořáka

Více

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI Zveřejňujeme informační bulletin pro školy a školská zařízení v Libereckém kraji k 7. dubnu 2008. K dispozici ve formátu *.rtf a *.pdf

Více

USNESENÍ ZE 4. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA LIBEREC, KONANÉHO DNE 29. 4. 2003

USNESENÍ ZE 4. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA LIBEREC, KONANÉHO DNE 29. 4. 2003 USNESENÍ ZE 4. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA LIBEREC, KONANÉHO DNE 29. 4. 2003 USNESENÍ Č. 36/03 Majetkoprávní operace majetkoprávní operace uvedené pod body I. - VIII.: I. Prodej budov po jednotlivých

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O LIBEREC

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O LIBEREC S T A T U T Á R N Í M Ě S T O LIBEREC 10. zasedání zastupitelstva města dne: 29. 11. 2012 Bod pořadu jednání: Věc: Obecně závazná vyhláška, kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění,

Více

NAŘÍZENÍ STÁTNÍ VETERINÁRNÍ SPRÁVY

NAŘÍZENÍ STÁTNÍ VETERINÁRNÍ SPRÁVY Č. j. SVS/2017/029117-L NAŘÍZENÍ STÁTNÍ VETERINÁRNÍ SPRÁVY Krajská veterinární správa Státní veterinární správy pro Liberecký kraj (dále jen KVS SVS pro Liberecký kraj) podle 49 odst. 1 písm. c) a 54 odst.

Více

USNESENÍ Z 8. ZASEDÁNÍ RADY MĚSTA LIBEREC, KONANÉHO DNE

USNESENÍ Z 8. ZASEDÁNÍ RADY MĚSTA LIBEREC, KONANÉHO DNE USNESENÍ Z 8. ZASEDÁNÍ RADY MĚSTA LIBEREC, KONANÉHO DNE 6. 5. 2003 USNESENÍ Č. 208/03 Majetkoprávní operace majetkoprávní operace bod body I., II., III. majetkoprávní operace Vratislavice nad Nisou Stanovení

Více

Projektové záměry podané Statutárním městem Liberec. do II. výzvy v rámci IPRM Liberec Atraktivní a kvalitní život v Liberci

Projektové záměry podané Statutárním městem Liberec. do II. výzvy v rámci IPRM Liberec Atraktivní a kvalitní život v Liberci Projektové záměry podané Statutárním městem Liberec do II. výzvy v rámci IPRM Liberec Atraktivní a kvalitní život v Liberci Zařazení projektů ROP NUTS II Severovýchod Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.1

Více

Rozloha ZPF dle kultur (ha) - září 2001

Rozloha ZPF dle kultur (ha) - září 2001 18. ZEMĚ DĚLSKÝ PŮDNÍ FOND 18.1. CHARAKTERISTIKA ZPF Charakteristika ZPF Zemědělská půda zaujímá 37,2 % rozlohy řešeného území. Louky tvoří 18,7 % rozlohy řešeného území (50,4 % ZPF), orné půdy 10,6 %

Více

Základní ceny, hodnocené znaky a kvalitativní pásma pro ocenění bytů porovnávacím způsobem

Základní ceny, hodnocené znaky a kvalitativní pásma pro ocenění bytů porovnávacím způsobem 117 Příloha č. 19 k vyhlášce č. 3/2008 Sb. Základní ceny, hodnocené znaky a kvalitativní pásma pro ocenění bytů porovnávacím způsobem Základní ceny za m 2 podlahové plochy v budovách typu J a K KRAJ/ (OBEC)

Více

Návrh střednědobého výhledu rozpočtu statutárního města Liberce na roky

Návrh střednědobého výhledu rozpočtu statutárního města Liberce na roky Návrh střednědobého výhledu rozpočtu statutárního města Liberce na roky 2017 2021 Připomínky a dotazy k návrhu střednědobého výhledu rozpočtu statutárního města Liberce je možné uplatnit písemně před jeho

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C 3. zasedání zastupitelstva města dne: 26. 3. 2015 Bod pořadu jednání: Obecně závazná vyhláška statutárního města Liberec č. 2/2015, kterou se mění Obecně závazná

Více

06382 KARVINÁ - Fryštát 15-44

06382 KARVINÁ - Fryštát 15-44 06382 KARVINÁ - Fryštát 15-44 Město Fryštát, t.j. historické jádro Karviné, bylo založeno v 1. polovině 14. století na mírném návrší nad potokem Mlýnkou. V jižní části jeho oválné půdorysné dispozice je

Více

č. 8/2011 OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA STATUTÁRNÍHO MĚSTA LIBEREC, o místním poplatku za užívání veřejného prostranství na území města Liberce

č. 8/2011 OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA STATUTÁRNÍHO MĚSTA LIBEREC, o místním poplatku za užívání veřejného prostranství na území města Liberce č. 8/2011 OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA STATUTÁRNÍHO MĚSTA LIBEREC, o místním poplatku za užívání veřejného prostranství na území města Liberce Zastupitelstvo města Liberec se na svém zasedání dne 15. 12. 2011

Více

Městský úřad Česká Lípa Odbor dopravy náměstí T. G. Masaryka č. p. 1, Česká Lípa

Městský úřad Česká Lípa Odbor dopravy náměstí T. G. Masaryka č. p. 1, Česká Lípa 280.3.2 S/5 Městský úřad Česká Lípa Odbor dopravy náměstí T. G. Masaryka č. p. 1, 470 36 Česká Lípa Adresáti dle rozdělovníku Vaše žádost zn.: bez značky Vaše žádost ze dne: 09. 10. 2018 Spisová zn.: MUCL/8905/2018/OD/JM

Více

na křižovatce silnic I/10 a III/2886 (směr k obci Navarov) na silnici I/10 na zastávce PAD "Plavy,,žel.st."

na křižovatce silnic I/10 a III/2886 (směr k obci Navarov) na silnici I/10 na zastávce PAD Plavy,,žel.st. Stávka v dopravě Upozorňujeme cestující, že z důvodu stávky vyhlášené dopravními odborovými organizacemi na čtvrtek 16. 6. 2011 od 00.00 do 24.00 hodin pravděpodobně dojde k úplnému zastavení dopravy.

Více

Příloha č. 1 Seznam tržišť a tržních míst

Příloha č. 1 Seznam tržišť a tržních míst Příloha č. 1 Seznam tržišť a tržních míst č. 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. pozemek p.č. 47/1 716/1 836 898/1 954/1 1092/2 1473/2 1499/10 1473/2 1499/10 1479/6 1499/4

Více

2. ZASEDÁNÍ RADY LIBERECKÉHO KRAJE DNE

2. ZASEDÁNÍ RADY LIBERECKÉHO KRAJE DNE 2. ZASEDÁNÍ RADY LIBERECKÉHO KRAJE DNE 0.02.20 Pořadí jednání č. 20 Přechod financování z MPSV na kraje Pověření k poskytování služeb v obecném hospodářském zájmu a financování sociálních služeb vyrovnávací

Více

FINANCOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A ČINNOSTI CENTRA V ROCE 2017:

FINANCOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A ČINNOSTI CENTRA V ROCE 2017: FINANCOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A ČINNOSTI CENTRA V ROCE 2017: Poskytování služeb v roce 2017 je finančně podpořeno : http://www.kraj-lbc.cz/ Poskytování sociálních služeb Centra LIRA, z.ú. v roce 2017 finančně

Více

Modulární systém dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků JmK v přírodních vědách a informatice CZ.1.07/1.3.10/ Urbanistické styly

Modulární systém dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků JmK v přírodních vědách a informatice CZ.1.07/1.3.10/ Urbanistické styly Modulární systém dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků JmK v přírodních vědách a informatice CZ.1.07/1.3.10/02.0024 Urbanistické styly Architektonické styly, urbanistické utopie a struktura města

Více

Rozhledny. Číslo. Předmět. Vlastivěda

Rozhledny. Číslo. Předmět. Vlastivěda Pořadové číslo a název projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2671 "Učení nás baví" Rozhledny Škola Základní škola praktická, Liberecká 31, Jablonec nad Nisou, příspěvková organizace Autor Bc. Helena Jurašková Číslo

Více

Návrh programu na 11. zasedání Zastupitelstva Libereckého kraje konaného dne

Návrh programu na 11. zasedání Zastupitelstva Libereckého kraje konaného dne Návrh programu na 11. zasedání Zastupitelstva Libereckého kraje konaného dne 18. 12. 2018 1. Zahájení zasedání, informace o schválení zápisu z 10. zasedání Zastupitelstva Libereckého kraje konaného dne

Více

Výpis z veřejné části Živnostenského rejstříku

Výpis z veřejné části Živnostenského rejstříku Výpis z veřejné části Živnostenského rejstříku Platnost k 22.01.2015 10:16:58 Obchodní firma: Okna Macek a.s. Sídlo: Identifikační číslo osoby: 26906724 Statutární orgán nebo jeho členové: Jméno a příjmení:

Více

10. ZASEDÁNÍ RADY LIBERECKÉHO KRAJE DNE

10. ZASEDÁNÍ RADY LIBERECKÉHO KRAJE DNE 0. ZASEDÁNÍ RADY LIBERECKÉHO KRAJE DNE 07.06.206 Pořadí jednání č. 2 Změna rozpočtu rozpočtové opatření č. 79/6 Dofinancování sociálních služeb v r. 206 z rozpočtu kraje z prostředků kapitoly 33 MPSV státního

Více