ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY"

Transkript

1 Základní škola Trnávka okres Nový Jičín, příspěvková organizace Trnávka ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: ŠKOLNÍ ŘÁD Č.j.: zstr 36 /2011 Vypracovala: Mgr. Ivana Vidličková Pedagogická rada projednala dne Směrnice nabývá platnosti dne Směrnice nabývá účinnosti dne Školní řád je vydán v souladu s ustanovením 30 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) a vyhláškou č. 48/2005 Sb., o základním vzdělávání. Respektuje ustanovení navazujících závazných právních předpisů, a to vyhlášky č.64/2005 Sb., o evidenci úrazů žáků, č. 72/2005 Sb., o poskytování poradenských služeb a rozpracovává je na podmínky školy. Vzdělávání je veřejnou službou ( 2 odst. 3 školského zákona). Je založeno na zásadách rovného přístupu každého státního občana České republiky nebo jiného státu Evropské unie ke vzdělávání bez jakékoliv diskriminace z důvodů rasy, barvy pleti, pohlaví, jazyka, víry a náboženství, národnosti, etnického nebo sociálního původu, majetku, rodu a zdravotního stavu nebo jiného postavení občana ( 2 odst. 1a školského zákona). Vzdělávání žáků se speciálními potřebami ( 2 odst. b školského zákona zohledňování vzdělávacích potřeb jednotlivce) řeší příloha školního řádu.

2 Obsah : I. Všeobecná pravidla chování II. Organizace výchovně vzdělávací práce na škole 1. Organizace vyučování 2. Organizace dalších činností konaných ve škole 3. Pravidla hodnocení výsledků vzdělávání žáků III. Režim života a práce žáků 1. Chování a povinnosti žáka v době pobytu ve škole 2. Pokyny k osobní hygieně 3. Povinnosti pořádkové služby ve třídě 4. Péče o šatnu 5. Podmínky zacházení s majetkem školy ze strany dětí a žáků. IV. Práva žáků V. Základní práva a povinnosti zákonných zástupců VI. Základní práva a povinnosti školy VII. Režim práce učitelů a ostatních pedagogických pracovníků 1. Základní povinnosti učitelů 2. Režim pro učitele při vyučování 3. Ustanovení dohledu nad žáky 4. Práce třídních učitelů 5. Povinnosti pracovníků v oblasti BOZP VIII. Zabezpečení majetku na škole IX Závěrečná ustanovení I. Všeobecná pravidla chování a) Žák je povinen se ve škole slušně chovat, dbát pokynů pedagogických pracovníků a ostatních zaměstnanců školy, podle všech schopností se svědomitě připravovat na vyučování a dodržovat školní řád. Žák je povinen chovat se také mimo vyučování, a to i ve volných dnech a o prázdninách tak, aby nenarušoval zásady občanského soužití a mravní normy a dělal čest sobě i škole. b) Žák je povinen do školy chodit pravidelně a včas podle rozvrhu hodin a účastnit se činností organizovaných školou. Účast na vyučování nepovinných předmětů, docházka do zájmových kroužků a do družiny je pro zařazené žáky povinná. c) Žák musí být ve škole vhodně, čistě a bez výstředností upraven a oblečen. d) Žák je povinen zacházet s učebnicemi a školními potřebami šetrně, udržovat své místo, třídu i ostatní školní prostory v čistotě a pořádku, chránit majetek před poškozením. Je povinen do školy nosit učebnice a školní potřeby podle rozvrhu hodin a pokynů učitelů. Žák nenosí do školy cennosti a předměty ohrožující zdraví jeho i spolužáků. e) Před ukončením vyučování nesmějí žáci bez dovolení vycházet ze školní budovy. Pobývat ve školních prostorách v době mimo vyučování smí žák pouze za podmínek stanovených ve školním řádu.

3 f) Žák je povinen chránit zdraví své i zdraví spolužáků, žákům jsou zakázány činnosti, které jsou zdraví škodlivé, např. kouření, pití alkoholických nápojů, používání zdraví škodlivých látek. g) Žák je povinen respektovat práva spolužáků i pedagogických pracovníků, které nesmí v jejich právech omezovat. II. Organizace výchovně vzdělávací práce na škole - časový režim života školy 1. Organizace vyučování Žáci jsou prokazatelně seznámeni se školním řádem a vnitřním režimem, poučeni o bezpečném chování v šatnách, na chodbách, v době přestávek a při činnostech mimo budovu školy. Zápis o poučení provede třídní učitel do třídní knihy. Školní budova se otevírá v 7:00 hodin. Dozorem nad žáky, kteří přicházejí v tuto dobu do školy, je pověřena školnice (viz náplň práce). V 7.30 žáci odcházejí do tříd a dozor nad nimi přebírají třídní učitelé nebo ostatní vyučující. Výuka je zahájena v 7.45 hod. zvoněním. Po zvonění jsou žáci připraveni na příslušnou hodinu a setrvávají v lavicích. Během dalšího vyučování už nezvoní. V průběhu výuky může žák opustit budovu školy pouze na základě písemné žádosti rodičů, s vědomím a souhlasem vyučujícího, pouze však v doprovodu rodiče zákonného zástupce. Ředitelka školy může ze zdravotních nebo jiných závažných důvodů uvolnit žáka na žádost jeho zákonného zástupce zcela nebo zčásti z vyučování některého předmětu. Zároveň určí náhradní způsob vzdělávání žáka v době vyučování tohoto předmětu. Na první nebo poslední vyučovací hodinu může být žák uvolněn se souhlasem zákonného zástupce bez náhrady. V předmětu tělesná výchova ředitelka školy uvolní žáka z vyučování na písemné doporučení registrujícího praktického lékaře pro děti a dorost nebo odborného lékaře. Žákovi, který se nemůže pro svůj zdravotní stav po dobu delší než dva měsíce účastnit vyučování, stanoví ředitelka školy takový způsob vzdělávání, který odpovídá možnostem žáka, nebo mu může povolit vzdělávání podle individuálního vzdělávacího plánu podle 18 školského zákona. Zákonný zástupce žáka je povinen vytvořit pro stanovené vzdělávání podmínky. Vyučování probíhá podle rozvrhu hodin. Pokud je výuka z provozních důvodů ukončena v jiném čase, než stanoví rozvrh hodin, škola na tuto skutečnost upozorní písemně (prostřednictvím žákovské knížky nebo zprávou sms) zákonné zástupce. Účast ve výuce zájmového kroužku (pokud je zaveden) je pro přihlášené žáky povinná, a to alespoň do ukončení pololetí.

4 Organizace výuky a přestávek 1. hodina 7:45 h 8:30 h 2. hodina 8:45 h 9:30 h 3. hodina 10:00 h 10:45 h 4. hodina 10:55 h 11:40 h 5. hodina 11:50 h 12:35 h Ve škole nezvoní s výjimkou zahájení vyučování v Vyučovací jednotka má délku 45 minut, organizace výuky přihlíží k aktuálním potřebám žáků a respektuje se tak jedna z podmínek výchovy ke zdraví. Žáci se aktivně účastní vyučování a nenarušují nevhodným chováním jeho průběh. Respektují pokyny vyučujících. Relaxačními prvky a odpočinkovými činnostmi v průběhu vyučovací hodiny podporují vyučující rozvoj tělesného a duševního zdraví žáků. Žáci mají právo na individuální pomoc vyučující, v případě, že nezvládnutí konkrétního učiva mu brání v jeho aplikaci nebo v další návazné činnosti. V průběhu vyučování mají žáci vypnuté mobilní telefony. Do školy žák nenosí věci, které nesouvisí s výukou, cennosti a vyšší finanční částky. Škola za jejich ztrátu, poškození nebo zcizení nenese zodpovědnost. Žáci mají právo na přestávku a přiměřenou relaxaci, která podporuje jejich zdravý vývoj. Mohou se volně pohybovat po příslušném patře a využívat jednoduché sportovní náčiní. Z bezpečnostních důvodů jim není dovoleno bezdůvodně přecházet do pater jiných. Chovají se tak, aby předcházeli možnému zranění sebe nebo svých spolužáků. Respektují právo spolužáků na svůj způsob trávení přestávky a dodržují pravidla slušného chování. Přestávku po 1. vyučovací hodině využijí žáci ke svačině. Za příznivého počasí přispívá k tělesnému zdraví možnost aktivního odpočinku na školní zahradě (viz řád školního hřiště) Do jiných učeben a na školní hřiště vstupují žáci z důvodů zajištění bezpečnosti pouze v doprovodu učitele. V případě zájmových činností s vedoucí Do ředitelny vstupují žáci po zaklepání a následném vyzvání. Vyžaduje-li předmět z bezpečnostních nebo hygienických důvodů speciální oblečení nebo obuv, žáci jsou jimi na příslušnou hodinu vybaveni.

5 Třídní učitel si na každý týden stanoví z řad žáků službu, kterou pověřuje dílčími úkoly např. umytím tabule, rozdáváním pomůcek apod. Služba je rovněž odpovědna za pořádek v učebně, kterou třída opouští. Žáci, kteří se nestravují ve školní jídelně, odchází z budovy školy ihned po skončení vyučování. Žáci, kteří se stravují ve školní jídelně, avšak nenavštěvují školní družinu, odchází z budovy ihned po obědě. Do školní družiny odchází žáci v doprovodu vychovatelky. 2. Organizace dalších činností konaných ve škole Vycházky a exkurze jsou součástí vyučování, jejich obsah i rozsah se řídí učebními osnovami. Organizují se v objektech nejbližších škole. Časově náročné exkurze je možno organizovat v rámci školních výletů, které se patřičně prodlouží. Školní výlety se mohou organizovat jednou ve školním roce a jsou jednodenní. Jejich program schvaluje ředitel školy. Pro žáky, kteří se výletu nezúčastní, se zajistí náhradní vyučování nebo zaměstnání Žáci ročníku se účastní v rámci vyučování plaveckého výcviku, po dobu konání výcviku odpadají hodiny Tělesné výchovy. Žáci, kteří se nemohou výcviku zúčastnit ze zdravotních důvodů, přinesou lékařské potvrzení a předloží je třídnímu učiteli jako omluvenku. Během autobusové přepravy, při pobytu v šatnách, sprchách a WC se žáci řídí pokyny doprovázejícího pedagoga, během výcviku se řídí pokyny plaveckého instruktora (viz Vnitřní řád Vodních sportů RELAX s.r.o.) V období školního vyučování může ředitel školy ze závažných důvodů, zejména organizačních a technických, vyhlásit pro žáky nejvýše 5 volných dnů ve školním roce podle 24 Zákona č.561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon). Zájmová činnost žáků je součástí výchovně vzdělávací činnosti školy v době mimo vyučování a uskutečňuje se v zájmových útvarech organizovaných školou nebo jinými institucemi. Účast žáků v zájmových útvarech je dobrovolná. Při akcích konaných mimo místo, kde škola uskutečňuje vzdělávání, kdy místem pro shromáždění žáků není místo, kde škola uskutečňuje vzdělávání, se zajišťuje bezpečnost a ochrana zdraví žáků na předem určeném místě 15 minut před dobou shromáždění. Po skončení akce končí zajišťování bezpečnosti a ochrany zdraví žáků na předem určeném místě a v předem určeném čase. Místo a čas shromáždění žáků a skončení akce škola oznámí nejméně 1 den předem zákonným zástupcům žáků. 3. Pravidla hodnocení výsledků vzdělávání žáků Tato pravidla jsou pro svoji rozsáhlost uvedena v dílčí, samostatné části školního řádu č.3 s názvem Klasifikační řád.

6 III. Režim života a práce žáků 1. Chování a povinnosti žáka v době pobytu ve škole Ad 1) Docházka do školy a způsob omlouvání nepřítomnosti Omluvená absence Nepřítomnost nezletilého žáka ZŠ omlouvá zákonný zástupce žáka formou písemné omluvenky v žákovské knížce, která je rodičem podepsána. Zákonný zástupce žáka je povinen doložit důvody nepřítomnosti žáka ve vyučování nejpozději do 3 kalendářních dnů od počátku nepřítomnosti žáka. V případě často se opakující absence může škola, jako součást omluvenky, požadovat doložení nepřítomnosti žáka z důvodu nemoci ošetřujícím (dětským, odborným) lékařem. Je-li předem známo, že žák zamešká vyučování, požádá rodič, zákonný zástupce o dovolení na jeden den třídního učitele, na více dnů ředitele školy písemně. uvolnění žáků na rekreaci lze žádat ředitele školy pouze jednou za školní rok, a to vždy písemně předem. Musí-li žák předčasně odejít z vyučování, předem oznámí toto rodič - zákonný zástupce žáka třídnímu nebo vyučujícímu učiteli a žáka vyzvedne z vyučování osobně Nelze-li žáka hodnotit na konci prvního pololetí z důvodu dlouhodobé absence a vyučující nemá dostatečné podklady pro klasifikaci, určí ředitel školy pro jeho hodnocení náhradní termín, a to tak, aby hodnocení za první pololetí bylo provedeno nejpozději do dvou měsíců po skončení prvního pololetí. Není-li možné hodnotit ani v náhradním termínu, žák se za první pololetí nehodnotí. Nelze-li žáka hodnotit na konci druhého pololetí, určí ředitel školy pro jeho hodnocení náhradní termín, a to tak, aby hodnocení za druhé pololetí bylo provedeno nejpozději do konce září následujícího školního roku. Neomluvená absence Neomluvenou nepřítomnost do 10 vyučovacích hodin řeší se zákonným zástupcem žáka třídní učitel formou pohovoru, na který je zákonný zástupce pozván doporučeným dopisem. Při počtu neomluvených hodin nad 10 je svolána ředitelstvím školy komise (ŘŠ, TU, zák. zástupce žáka, vých. poradce, zástupce orgánu sociálně-právní ochrany dětí, popř. další odborníci). Rodiče jsou zváni doporučeným dopisem. Jestliže počet neomluvených hodin přesáhne 25, zasílá ŘŠ oznámení o pokračujícím záškoláctví s náležitou dokumentací příslušnému orgánu sociálně-právní ochrany dětí.

7 Ad 2) Chování žáka před vyučováním Žák přichází do školy tak, aby nejméně 5 minut před začátkem vyučování byl ve třídě. Škola se otevírá v 7.00 h. Při cestě do školy, ze školy dbá pravidel silničního provozu a dopravní kázně, slušně se chová ke spolužákům a dospělým osobám. Na jízdních kolech, která musí být řádně vybavena, smí žák jedině v doprovodu osoby starší 18 let. Kolo ukládá na místo k tomu určené. Za případnou krádež jízdních kol škola nepřebírá odpovědnost. Rodiče si musí kola svých dětí pojistit sami. Žák vstupuje do třídy zásadně přezutý. Vycházkovou obuv a svrchní oděv si žáci odkládají v šatně. Cenné věci a peníze zde nikdy neponechává! Za zapomenuté cenné věci a peníze v šatnách, ve třídách škola nepřebírá odpovědnost! Přezůvky a vycházkovou obuv musí mít žáci označenou tak, aby nedocházelo k záměnám. Po zazvonění sedí žáci na svých místech a mají nachystány všechny věci na vyučování. Ad 3) Chování žáka při vyučování, během přestávek a po vyučování Žák pracuje poctivě, neopisuje úkoly, nenapovídá. Hlásí se, chce-li odpovědět nebo se na něco učitele zeptat. Během vyučování nevykřikuje. Žákům je zakázáno v době vyučování používat mobilní telefon. Udržuje své místo v čistotě a pořádku, zachází šetrně se svými věcmi, svých spolužáků, s vybavením školy. Poškodí-li svévolně školní majetek, uhradí vzniklou škodu. Nenosí do školy nebezpečné předměty - zbraně, nože, a věci, které rozptylují pozornost při vyučování hračky, karty, kostky a podobně. Neuposlechnutí kteréhokoliv zákazu bude považováno za hrubé porušení školního řádu s následnou sankcí (viz klasifikační řád) Vejde-li učitel po zvonění do třídy, žáci jej zdraví povstáním. Vejde-li učitel do třídy o přestávce, žáci se ztiší a poslouchají sdělení učitele. Vejde-li do třídy cizí osoba, žáci zdraví povstáním, na chodbě pozdraví každou cizí osobu. V případě, že se žáci stěhují na další hodinu ze své třídy, učiní tak o přestávce tiše a spořádaně beze spěchu, každý žák jednotlivě. Před nástupem do Tělesné výchovy, Pracovních činností, na vycházky a kulturní akce se žáci řídí pokyny vyučujících. V době přestávek mohou být žáci ve třídě nebo na chodbě. Za příznivého počasí mohou o hlavní přestávce pobývat venku v okolí školy za dohledu vyučujících. Chovají se slušně, dbají na bezpečnost, pohybují se pomalu, beze spěchu a řídí se pokyny dohledu.

8 Žákům se zakazuje se běhat po schodišti, sedět na okenních rámech a radiátorech, vysedávat na chodbách a na schodištích, vyklánět se a povolávat na spolužáky z oken. Žáci nesmí vstupovat do zakázaných prostor školy (kotelna, půda, sklep, školní kuchyně). Probíhá-li v polední přestávce na školním hřišti výuka Tělesné výchovy, je ostatním žákům vstup na hřiště zakázán. Ad 4) Chování žáka před školou a kolem školy Žáci udržují všude pořádek, veškeré odpadky odhazují do košů. Při pobytu na školním hřišti se řídí pokyny dozor vykonávajícího učitele. Ve škole i mimo školu žáci zdraví dospělé osoby, při vstupu do místnosti jim dávají vždy přednost. Na veřejnosti jsou žáci zdvořilí, chovají se slušně, nevyjadřují se hrubě. Při cestě do školy, ze školy a na autobusových zastávkách jsou žáci povinni dodržovat dopravní předpisy, dopravní kázeň a chovat se k sobě slušně, navzájem si neubližovat, zejména mladším spolužákům. Žákům je zakázáno donášení, požívání, distribuce a přechovávání návykových látek (drog, alkoholu a cigaret) v areálu školy i mimo školu při činnostech pořádaných školou. 2. Pokyny k osobní hygieně a ochraně zdraví Žáci jsou povinni přicházet do školy čistě upraveni, dbát osobní hygieny. Ve škole se žáci přezouvají a zásadně k přezouvání nepoužívají obuvi určené ke sportování. V hodinách Tv cvičí žáci ve cvičebních úborech, v hodinách VV a PČ používají pracovní oděv (zástěrky, košile). V zájmu bezpečnosti není povoleno po škole pobíhat a manipulovat s jakýmkoliv zařízením školy, zejména s elektrospotřebiči. Je zakázáno bezdůvodně manipulovat s hasicími přístroji. Při cestě do školy a ze školy jsou žáci povinni dodržovat dopravní předpisy a dopravní kázeň v souladu s Vyhláškou o silničním provozu. Při exkurzích, výletech a jiných činnostech pořádaných školou vystupují žáci ukázněně, řídí se pokyny učitelů nebo jiných pověřených osob.

9 Při hromadném přesunu z místa na místo dodržují dopravní předpisy a pravidla pro přepravu cestujících. Žákům se zakazuje nošení, držení, distribuce a zneužívání návykových látek v areálu školy i mimo školu. Porušení tohoto ustanovení bude klasifikováno jako hrubý přestupek a budou z něj vyvozeny patřičné sankce. V případě jakéhokoliv úrazu ve škole nebo při činnostech organizovaných školou je žák povinen jej okamžitě nahlásit (učiteli vykonávajícímu dohled, třídnímu učiteli, školnímu zdravotníkovi) apod.) V odborných pracovnách, zahradě a tělocvičně platí zvláštní bezpečnostní předpisy, se kterými jsou žáci seznámeni v první vyučovací hodině. 3. Povinnosti pořádkové služby ve třídě Každý týden vykonávají službu ve třídě určení žáci. Službu stanoví třídní učitel na základě uvážení, zda žáci jsou schopní uvedené úkoly splnit. Žáci 1. ročníku jsou postupně na tyto úkoly připravováni. Ráno po příchodu do školy překontroluje služba ve třídě čistotu tabule, doplní křídu, případně popisovací fixy. O přestávkách kontroluje pořádek ve třídě, utírá tabuli. Odpovídá za pořádek kolem koše, umyvadla, lavic. Veškeré objevené závady okamžitě hlásí svému třídním učiteli nebo školnici. Při stěhování ze třídy do třídy si služba okamžitě zjistí stav třídy a pořádek v ní. Po ukončení vyučování překontroluje lavice a celkový pořádek ve třídě. 4. Péče o šatnu Každý žák zodpovídá za pořádek na svém místě v šatně, ukládá si oděv a obuv, má v pořádku věci do TV. 5. Pravidla zacházení se školním majetkem U každého svévolného poškození nebo zničení majetku školy, majetku žáků, učitelů či jiných osob žákem je vyžadována úhrada od rodičů žáka, který poškození způsobil. Pokud byl vznik škody umožněn nedostatečným dozorem nad žákem, na náhradu škody od rodičů není právní nárok Při závažnější škodě nebo nemožnosti vyřešit náhradu škody s rodiči je vznik škody hlášen Policii ČR, případně orgánům sociální péče. Ztráty věcí hlásí žáci neprodleně svému třídnímu učiteli. Žáci dbají na dostatečné zajištění svých věcí - uzamykání skříněk, tříd. Do školy žáci nosí pouze věci potřebné k výuce, cenné věci do školy nenosí. Hodinky, šperky, mají neustále u sebe, mají zakázáno je odkládat, pouze z bezpečnostních důvodů a na výslovný pokyn vyučujícího, který zajistí jejich úschovu. Vypnuté mobilní telefony ukládají do přidělených uzamykatelných skříněk.

10 Žáci, škola a zaměstnanci školy odkládají osobní majetek pouze na místa k tomu určená. Žákům základních škol jsou bezplatně poskytovány učebnice a učební texty uvedené v seznamu podle školského zákona. Žáci prvního ročníku základního vzdělávání tyto učebnice a učební texty nevracejí, žáci ostatních ročníků základního vzdělávání jsou povinni učebnice a učební texty vrátit nejpozději do konce příslušného školního roku. Žáci jsou povinni řádně pečovat o takto propůjčený majetek školy, ochraňovat jej před ztrátou a poškozením, vrátit jej na konci roku v řádném stavu. IV. Práva a povinnosti žáků V souladu s Úmluvou o právech dítěte mají žáci právo: a) na vzdělávání a rozvoj osobnosti podle míry nadání, rozumových a fyzických schopností b) na informace o průběhu a výsledcích svého vzdělávání c) výchovu, která směřuje k rozvoji jejich osobnosti, při zdůraznění respektu k lidským právům, ke vzájemnému porozumění a toleranci d) vznášet připomínky, výhrady, náměty k činnosti školy a sdělovat je slušnou formou třídnímu učiteli nebo dalším vyučujícím e) věcně a zdvořile diskutovat o svých názorech a skutcích f) na ochranu před jakoukoliv formou diskriminace g) na ochranu před jakýmkoliv tělesným a duševním násilím, urážením či zneužíváním h) na ochranu před svévolným zasahováním do soukromého života, rodiny, domova, korespondence i) na ochranu před všemi návykovými látkami, které ohrožují jeho tělesný a duševní vývoj (alkohol, drogy) j) na získání a rozšiřování informací, pokud neohrožují jeho tělesný a duševní vývoj k) na spravedlivé hodnocení s přihlédnutím k jeho individuálním zvláštnostem a na včasné seznámení s hodnocením, na zdůvodnění a vysvětlení jeho hodnocení l) na pozitivní klima ve třídě m) kdykoliv se obrátit na pedagogického pracovníka školy s žádostí o pomoc, radu či informaci n) účastnit se soutěží a prezentace svých výrobků a nápadů o) na využívání všech zařízení a služeb školy, které jsou žákům určeny Žáci jsou povinni:

11 a) řádně docházet do školy a řádně se vzdělávat b) dodržovat školní řád, předpisy a pokyny školy k ochraně zdraví a bezpečnosti, s nimiž byli seznámeni c) plnit pokyny pedagogických i nepedagogických pracovníků školy vydané v souladu s právními předpisy a školním řádem d) účastnit se exkurzí, kulturních pořadů, vycházek a jiných akcí vyhlášených ředitelem školy a chovat se na nich ukázněně a slušně V. Základní práva a povinnosti zákonných zástupců Rodiče mají právo: a) volit a být voleni do školské rady b) prostřednictvím členů školské rady se podílet na správě školy, podávat podněty a oznámení řediteli školy, zřizovateli, orgánům vykonávajícím správu ve školství a dalším orgánům státní správy c) vyjadřovat se ke všem výukovým a vzdělávacím aspektům působení školy a uplatňovat toto právo občansky slušným způsobem d) být informováni o průběhu a výsledcích vzdělávání svého dítěte e) žádat na škole vypracování individuálního vzdělávacího nebo výchovného programu v případě, že jejich dítě má toto stanoveno odborným posudkem státního poradenského zařízení. Pokud tak rodiče nedoručí školy tento posudek, přistupuje se k dítěti jako k žáku s běžnými výukovými a výchovnými potřebami. f) Požádat o uvolnění žáka z výuky podle pravidel tohoto řádu g) Zákonný zástupce se může zúčastnit vyučování ve třídě, kterou navštěvuje jeho dítě. Je nutný souhlas ředitelky, která stanoví termín a rozsah sledování výuky. Toto opatření je nutné z důvodu zajištění plynulosti průběhu výuky i vlastní vzdělávací práce učitele. Povinností rodičů, zákonných zástupců je: a) spolupracovat se školou, stanovit po dohodě s třídním učitelem způsob a častost vzájemného kontaktu (účast na třídních schůzkách, písemný kontakt apod.). Za chování žáka mimo školu plně odpovídají rodiče. b) zajistit, aby žák docházel řádně do školy. c) Osobně se zúčastnit projednání závažných otázek týkajících se vzdělávání žáka na vyzvání ředitele školy d) informovat třídního učitele o změně zdravotní způsobilosti, zdravotních obtížích žáka nebo jiných závažných skutečnostech, které by mohly mít vliv na průběh vzdělávání.

12 e) dokládat důvody nepřítomnosti žáka ve vyučování v souladu s podmínkami stanovenými školním řádem. f) oznamovat škole údaje, které je škola povinna podle 28 odst.2 školského zákona vést ve školní matrice, a další údaje, které jsou podstatné pro průběh vzdělávání nebo bezpečnost žáka g) Informace o prospěchu a chování poskytují zákonným zástupcům pedagogičtí pracovníci na třídních schůzkách a v době konzultačních hodin vyučujících. Po předchozí domluvě je možné přizpůsobit termín požadavku zákonného zástupce. VI. Základní práva a povinnosti školy a) Povinností školy je poskytovat kvalitní základní vzdělávání všem žákům, na které se vztahuje povinná školní docházka. Škola přednostně přijímá žáky ze svého spádového obvodu. b) Právem školy je v odůvodněných případech - zdravotně postižený žák, specifické výukové potřeby, projevy obtížné výchovné zvladatelnosti - vyžadovat prostřednictvím rodičů odborný posudek, vyjadřující se k možnosti vzdělání a výchovy žáka v podmínkách základní školy. c) Povinností každého pedagogického pracovníka je respektovat práva žáka a jeho rodičů v rozsahu, které vymezují základní ústavní listiny a další právní normy. Právem učitele je požadovat od žáka a jeho zákonných zástupců, aby svá práva uplatňovali způsobem, který by neohrožoval jeho lidskou a profesionální důstojnost a čest. d) Povinností školy ze zákona je její povinnost vůči orgánům sociálně právní ochrany dětí, ev. Policie ČR, a to zejména v těchto případech: nedodržování rodičovské zodpovědnosti trestné činnosti páchané na dětech a podezření na ni záškoláctví nad stanovenou hranici dealerství a zneužívání všech návykových látek dítětem a podezření na ně šikany činnosti, páchané dítětem, která vyhrazuje znaky přestupku nebo trestného činu. e) Právem školy je v nezbytně nutném rozsahu prostřednictvím zákonných zástupců nebo pracovníků sociálně právní ochrany dětí znát výsledky sociálně právního, trestního šetření či soudního rozhodnutí, mající vztah k plnění povinné školní docházky a k dalšímu výchovnému působení na žáka. f) Tím není dotčena povinnost školy a dalších orgánů chránit osobní údaje žáka.

13 VII. Režim práce učitelů a ostatních pedagogických pracovníků 1. Základní povinnosti učitelů a) Učitelé jsou povinni zvyšovat své odborné znalosti, dále se vzdělávat, pracovat svědomitě, iniciativně. b) Plně využívat stanovené pracovní doby a dodržovat pracovní kázeň stanovenou Pracovním řádem. Vyučovací hodina musí být časově plně využita. Ve vyučovací hodině nelze opravovat úkoly jiných předmětů, ani provádět třídnické práce. Pozdní nástupy a předčasné ukončení vyučovací hodiny jsou nepřípustné. c) Dodržovat předpisy k zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví při práci a předpisy o požární bezpečnosti. d) Řádně hospodařit s prostředky jim svěřenými a střežit a ochraňovat majetek školy před poškozením, ztrátou, zničením a zneužitím. e) Důsledně se řídit učebními plány a učebními osnovami, znát předpisy pedagogickoorganizační, hygienické a směřující k zajištění bezpečnosti a ochraně zdraví při práci. f) Plnit stanovenou míru vyučovací povinnosti, účastnit se pobytů v přírodě, po splnění vyučovací povinnosti obstarávat práce související s vyučováním a výchovnou činností, které stanoví zvláštní předpisy nebo které uloží vedoucí zařízení v souladu s pracovně právními předpisy a pracovní smlouvou. g) Pracovník musí oznámit důležité osobní údaje, zejména změny rodinného stavu, narození dítěte, změny bydliště, doplnit změny zdravotní pojišťovny. h) Nemůže-li se pracovník dostavit do práce pro překážku v práci, je povinen to neprodleně oznámit řediteli školy. i) Učitelé bývají pověřováni následujícími pracemi souvisejícími s vyučováním: - osobní příprava na vyučování - příprava na výchovnou práci - příprava pomůcek a péče o ně - příprava materiálu k vyučování - vedení předepsané pedagog.dokumentace - opravy písemných a grafických prací žáků - dohled nad žáky - spolupráce s učiteli vyučujícími ve třídě - spolupráce s rodiči - péče o školní pomůcky, kabinety, knihovny, klubovny, herny atd. - účast na poradách svolaných ředitelem nebo jinými orgány školské správy - pomoc v administrativních pracích. j) Učitel je povinen být přítomen ve škole v době stanovené jeho rozvrhem hodin, rozvrhem dohledů, v době porad a schůzí svolaných ředitelem školy, v době stanovené pro pohotovost a k přechodnému zastupování jiného učitele.

14 k) Učitel koná dohled nad žáky ve škole při vyučování, o přestávkách, před vyučováním i po vyučování dle vyvěšeného a schváleného plánu dohledů. l) Dohled nad žáky začíná v 7.30 h a končí podle rozvrhu hodin. Bezpečnost a ochranu zdraví ve škole, při vzdělávání mimo místo, kde se uskutečňuje vzdělávání, při akcích konaných mimo místo, kde se uskutečňuje vzdělávání, zajišťuje škola svými zaměstnanci, vždy však nejméně jedním pedagogickým pracovníkem. Zaměstnance, který není pedagogickým pracovníkem, může ředitel školy k zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví žáků určit pouze, pokud je zletilý a způsobilý k právním úkonům. V pracovní době na požádání vedení školy je vyučující povinen zastupovat za nepřítomného učitele (osobní záležitosti musí být odloženy). 2. Režim pro učitele při vyučování Všichni učitelé přicházejí do školy nejméně 15 min před zahájením vyučování. Pozdní příchod do školy nebo nemožnost příchodu jsou povinni ohlásit telefonicky nebo jinou cestou řediteli školy. Po celou dobu vyučování dohlíží učitel na šetrné zacházení se školním majetkem, dbá na udržování čistoty a pořádku ve třídě i šatnách, dodržuje a dbá na dodržování racionalizačních opatření (šetření vodou, elektřinou, pokud nemůže závady sám odstranit, hlásí řediteli školy). Učitel vyučující ve třídě poslední hodinu zajistí organizovaný a spořádaný odchod žáků ze třídy, pořádek ve třídě - urovnání židlí, vybrání papírů z lavic, uzavření vody, oken. Ze třídy odchází učitel poslední. Vyučující Tv dbají, aby se žáci na hodiny Tv převlékali v šatnách u tělocvičny. Stěhují-li se žáci do jiné třídy (odborné učebny), stanoví vyučující přesné pokyny k bezpečnému přesunu žáků. Dohled konají učitelé podle rozvrhu dohledů - každý je osobně odpovědný za zdraví a bezpečnost žáků. Pro všechny učitele platí směrnice o dodržování pracovního řádu, pohotovostní službě. Klasifikaci žáků provádějí učitelé po celé klasifikační období ve smyslu platného klasifikačního řádu, který si každý učitel prostuduje. Každý učitel je povinen během své vyučovací hodiny provést patřičné záznamy do TK. Každý učitel je povinen seznámit se s daným režimem pro žáky a dbát na jeho dodržování. Učitelé jsou povinni zabezpečovat osnovami stanovené vycházky, exkurze, školní výlety. Učitel vytváří ve třídě optimální pracovní atmosféru, přihlíží k individuální zdravotní dispozici žáka. Veškeré problémy řeší učitel s rodiči včas a věcně. Učitel je povinen dát za všech okolností každému žákovi příležitost k uplatnění jeho vědomostí a dovedností. 3. Ustanovení dohledu nad žáky Učitel vykonávající dohled přijde nejméně 15 min před 1. zvoněním do školy a započne ihned provádět dohled. Učitel vykonávající dohled kontroluje před zahájením vyučování přezouvání žáků, přípravu na vyučování a chování žáků. O přestávkách dohlížející učitel zprostředkovává styk žáků v nutných a neodkladných záležitostech s učiteli, kteří jsou ve sborovně, případně kabinetech. Dohlížející učitel zjistí namátkově i pořádek a chování žáků na WC. O velkých přestávkách kontroluje dodržování hygienických opatření ve třídách.

15 O polední přestávce učitel, vykonávající dohled na chodbě, dohlíží na žáky pobývající v budově školy. 4. Evidence úrazů Kniha úrazů 1. Kniha úrazů je uložena v ředitelně, zodpovídá za ni zdravotník školy ředitelka školy. 2. Zápis do knihy úrazů provádí a) vyučující příslušného předmětu (např. úraz při hodině Tv), b) učitel konající dohled (např. o přestávkách), c) vychovatelka (např. při úrazu během činnosti ve školní družině), d) třídní učitel (všechny ostatní případy). 3. V knize úrazů se evidují všechny úrazy dětí, žáků a studentů (dále jen "úraz"), ke kterým došlo při vzdělávání a s ním přímo souvisejících činnostech a při poskytování školských služeb, a to nejpozději do 24 hodin od okamžiku, kdy se škola nebo školské zařízení o úrazu dozví. 4. V knize úrazů se uvede a) pořadové číslo úrazu, b) jméno, popřípadě jména, příjmení a datum narození zraněného, c) popis úrazu, d) popis události, při které k úrazu došlo, včetně údaje o datu a místě události, e) zda a kým byl úraz ošetřen, f) podpis zaměstnance právnické osoby vykonávající činnost školy nebo školského zařízení, který provedl zápis do knihy úrazů, g) další údaje, pokud jsou potřebné k sepsání záznamu o úrazu. 5. Osobní údaje, které jsou součástí knihy úrazů, mohou být zpracovávány pouze za účelem evidence úrazů, popřípadě jako podklad pro vyhotovení záznamu o úrazu. Záznam o úrazu 1. Záznam o úrazu vyhotovuje pedagogický pracovník, který provádí zápis do knihy úrazů, ve spolupráci s ředitelkou školy, jde-li o a) úraz, jehož důsledkem byla nepřítomnost dítěte, žáka nebo studenta (dále jen "žák") ve škole nebo školském zařízení zasahující alespoň do 2 po sobě jdoucích vyučovacích dnů, nebo b) smrtelný úraz; smrtelným úrazem se pro účely této vyhlášky rozumí takové poškození zdraví, které způsobilo smrt po úrazu nebo na jehož následky žák zemřel nejpozději do jednoho roku od vzniku úrazu. 2. Záznam o úrazu se vyhotoví na předepsaném formuláři. Na žádost zákonného zástupce žáka, zletilého žáka nebo orgánu uvedeného v 4 škola nebo školské zařízení bezodkladně vyhotoví záznam i o úrazu, který není uveden v odstavci Škola nebo školské zařízení vyhotoví o úrazu, který není uveden v odstavci 1, záznam, pokud je pravděpodobné, že žáku bude poskytnuta náhrada za bolest a ztížení společenského uplatnění způsobené úrazem. 5. Jedno vyhotovení záznamu o úrazu předá škola nebo školské zařízení v případě nezletilého žáka jeho zákonnému zástupci. 6. Škola nebo školské zařízení bez zbytečného odkladu aktualizuje záznam o úrazu a) pokud byla poskytnuta náhrada za bolest nebo náhrada za ztížení společenského uplatnění způsobené úrazem, nebo b) v případě smrtelného úrazu, pokud k úmrtí došlo po vyhotovení záznamu o úrazu.

16 Hlášení úrazu 1. O každém úrazu je informován ředitel školy, v případě jeho nepřítomnosti zástupce ředitele školy. 2. O úrazu žáka podá informaci pedagogický pracovník, který je vyplnil zápis do knihy úrazů, bez zbytečného odkladu zákonnému zástupci žáka. 3. Nasvědčují-li zjištěné skutečnosti tomu, že v souvislosti s úrazem byl spáchán trestný čin nebo přestupek, nebo jedná-li se o smrtelný úraz, podá škola nebo školské zařízení bez zbytečného odkladu hlášení místně příslušnému útvaru Policie České republiky. 4. O úrazu podá škola nebo školské zařízení bez zbytečného odkladu hlášení pojišťovně, u které je škola nebo školské zařízení pojištěno pro případ své odpovědnosti za škodu vzniklou na životě a zdraví žáků, pokud škola nebo školské zařízení má takové pojištění sjednáno. 5. Škola nebo školské zařízení bez zbytečného odkladu podá hlášení o úrazu podle 2 odst. 1 a 4 také příslušnému oblastnímu inspektorátu práce, popřípadě příslušnému obvodnímu báňskému úřadu, pokud k úrazu došlo při praktickém vyučování žáků středních škol nebo praktické přípravě studentů vyšších odborných škol. Zasílání záznamu o úrazu 1. Záznam o úrazu zasílá ředitelka školy nejpozději do pátého dne následujícího měsíce, a) zdravotní pojišťovně žáka a b) České školní inspekci. 2. Záznam o smrtelném úrazu zasílá škola nebo školské zařízení do 5 pracovních dnů po podání hlášení podle 3 nebo aktualizaci záznamu podle 2 odst. 6 písm. b) a) zdravotní pojišťovně žáka, b) České školní inspekci a d) místně příslušnému útvaru Policie České republiky. 3. Škola a školské zařízení zasílají záznamy o úrazu a jejich aktualizaci též zřizovateli na základě jeho písemné výzvy. 4. Podle odstavců 1 a 2 se nepostupuje, jedná-li se o aktualizaci záznamu o úrazu podle 2 odst. 6 písm. a). Škola nebo školské zařízení vždy k 30. září vyrozumí Českou školní inspekci o aktualizacích záznamů o úrazu podle 2 odst. 6 písm. a) v uplynulém školním roce. Vyrozumění podle věty druhé obsahuje pořadové číslo a školní rok vyhotovení každého záznamu o úrazu, který byl v uplynulém školním roce aktualizován, a údaj o důvodu aktualizace. 5. Záznam o úrazu a vyrozumění o aktualizacích záznamů o úrazu podle odstavce 4 se zasílá České školní inspekci v elektronickém formuláři. Jak postupovat, stane-li se úraz žáka 1. Zjistit poranění, popř. ho konzultovat se zdravotníkem školy. 2. Informovat ředitele školy nebo zástupce ředitele školy. 3. Zavolat lékařskou službu nebo zajistit doprovod dospělou osobou k lékaři. 4. Oznámit skutečnost zákonným zástupcům žáka, požádat je o převzetí dítěte. 5. Provést zápis do knihy úrazů popř. vyplnit záznam o úrazu. 6. Informovat třídního učitele, není-li pedagogický pracovník sám třídním učitelem.

17 5. Práce třídních učitelů TU vyžaduje od všech vyučujících systematické výchovné působení na žáky plněním jejich zásadních povinností podle jednotlivých pedagogických požadavků, obsažených v režimu naší školy. Před klasifikační poradou prohovoří závažné případy klasifikace, chování a prospěchu se všemi vyučujícími a podá pedagogické radě souhrnnou zprávu za celou třídu. Sleduje mimotřídní a mimoškolní činnost svých žáků a podle možností ji podporuje a usměrňuje. Alespoň jednou za měsíc provede kontrolu žákovské knížky. Průběžně kontroluje absenci žáků. Namátkovými kontrolami o přestávkách zjišťuje chování svých žáků ve třídě. Sleduje talentované a zaostávající žáky a ve spolupráci s výchovným poradcem tyto žáky usměrňuje. Rovněž sleduje a usměrňuje profesionální orientaci žáků své třídy, napomáhá vytvářet dobrý vztah mezi veřejností (rodiči) a školou. 6. Povinnosti pracovníků v oblasti BOZP: Všichni zaměstnanci školy jsou povinni dodržovat: - bezpečnostní předpisy (viz. Speciální metodika BOZP) - požární předpisy - zákaz kouření v budově školy - pracovníci jsou povinni podrobit se vyšetření na alkohol, které provádí ředitel ZŠ za přítomnosti dvou svědků, aby zjistil, zda pracovník není pod vlivem alkoholu nebo jiných omamných prostředků. VIII. Zabezpečení majetku na škole Za bezpečné uložení pokladní hotovosti zodpovídá ředitelka školy. Pokladní hotovost je uložena v kovové pokladně, která je uložena v trezoru. Vyučující, kteří vybírají od žáků peníze (na výcvik, školní výlet apod.), nenechávají tyto uložené ve třídách, ukládají je rovněž do trezoru. Za zabezpečení učebních pomůcek ve třídách odpovídají třídní učitelé. Vyučující, který vyučuje ve třídě poslední hodinu, zkontroluje uzavření oken. Při odchodu ze školy zkontroluje uzavření oken v kabinetu. Školnice uzamyká školní budovu po zahájení vyučování, opět odemyká v hod. Podomním prodejcům je v době vyučování do školy vstup zakázán. Po ukončení činnosti Školní družiny školu uzamyká vychovatelka, případně ředitelka. Zabezpečení školní budovy (uzamčení budovy, uzavření oken) kontroluje školnice v průběhu školního roku i v době prázdnin.

18 IX. Závěrečná ustanovení 1. Směrnice nabývá účinnosti dnem 1. září Za plnění ustanovení klasifikačního řádu zodpovídají všichni pracovníci školy. 3. Zaměstnanci školy s tímto řádem byli seznámeni na pedagogické radě dne 25. srpna Žáci školy jsou pravidelně seznamováni tímto řádem vždy na úvodní třídnické hodině. Seznámení je zaznamenáno v třídních knihách. 5. Zákonní zástupci žáků jsou informováni o vydání školního řádu informací v žákovských knížkách, řád pro ně bude zpřístupněn na webových stránkách školy a na veřejně přístupném místě ve škole. 6. Současně ruším Školní řád ze dne X Ivana Vidličková Podepsal(a): Mgr. Ivana Vidličková

Základní škola a Mateřská škola Skuhrov nad Bělou Školní řád č.j. ŘŠ/01/2015 Účinnost od: 01.09.2015

Základní škola a Mateřská škola Skuhrov nad Bělou Školní řád č.j. ŘŠ/01/2015 Účinnost od: 01.09.2015 Základní škola a Mateřská škola Skuhrov nad Bělou Školní řád č.j. ŘŠ/01/2015 Účinnost od: 01.09.2015 Obsah : I. Všeobecná pravidla chování II. Organizace výchovně vzdělávací práce na škole - časový režim

Více

Základní škola Zubří, okres Vsetín ŠKOLNÍ ŘÁD

Základní škola Zubří, okres Vsetín ŠKOLNÍ ŘÁD Č.j. 6/2011-2012 Základní škola Zubří, okres Vsetín ŠKOLNÍ ŘÁD Vypracoval: Mgr. Stanislav Petružela Schváleno PR dne: 1.9. 2006 Doplněn a schválen PR dne: 31.8. 2011... Mgr.Stanislav Petružela ředitel

Více

Vnitřní organizační směrnice a pokyny. Školní řád

Vnitřní organizační směrnice a pokyny. Školní řád Základní škola a Mateřská škola Slatina, okres Nový Jičín Vnitřní organizační směrnice a pokyny Školní řád Přílohy: 1. Klasifikační řád 2. Práva a povinnosti žáků včetně pravidel slušného chování příloha

Více

V n i t ř n í ř á d. Základní školy a Mateřské školy ve Velké Lhotě. Docházka do školy

V n i t ř n í ř á d. Základní školy a Mateřské školy ve Velké Lhotě. Docházka do školy V n i t ř n í ř á d Základní školy a Mateřské školy ve Velké Lhotě Docházka do školy 1. Vyučování probíhá podle rozvrhu, který byl schválen ředitelem školy. 2. Začátek dopoledního vyučování a délku přestávek

Více

Základní škola Kopřivnice, Alšova 1123, okres Nový Jičín Vnitřní organizační směrnice a pokyny Školní řád

Základní škola Kopřivnice, Alšova 1123, okres Nový Jičín Vnitřní organizační směrnice a pokyny Školní řád Základní škola Kopřivnice, Alšova 1123, okres Nový Jičín Vnitřní organizační směrnice a pokyny Školní řád Školní řád je vydán v souladu s ustanovením 30 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním,

Více

18. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

18. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY se sídlem Želetice 161, 671 34 18. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: 14 /2017 Vypracoval: Schválil: Mgr. Rostislav Rucki, ředitel školy Mgr. Rostislav Rucki, ředitel školy Pedagogická rada projednala dne

Více

Základní škola Osík, okres Svitavy ŠKOLNÍ ŘÁD. Mgr. Eva Hrdonková, ředitelka školy

Základní škola Osík, okres Svitavy ŠKOLNÍ ŘÁD. Mgr. Eva Hrdonková, ředitelka školy Základní škola Osík, okres Svitavy ŠKOLNÍ ŘÁD Vypracoval: Mgr. Eva Hrdonková, ředitelka školy Pedagogická rada projednala dne: 27. 8. 2012 Směrnice nabývá platnosti ode dne: 1. 9. 2012 Směrnice nabývá

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD ZŠ ZAHRÁDKA PRAHA 3

ŠKOLNÍ ŘÁD ZŠ ZAHRÁDKA PRAHA 3 ŠKOLNÍ ŘÁD ZŠ ZAHRÁDKA PRAHA 3 Základní škola Zahrádka, U Zásobní zahrady 8, Praha 3 (dále jen ZŠZ), vydává v souladu s 30 odst. 1 zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním, vyšším odborném

Více

64/2005 Sb. VYHLÁŠKA

64/2005 Sb. VYHLÁŠKA 64/2005 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 2. února 2005 o evidenci úrazů dětí, žáků a studentů Změna: 57/2010 Sb. Změna: 57/2010 Sb. (část) Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy stanoví podle 29 odst. 3 zákona

Více

pracovních a školních úrazů.

pracovních a školních úrazů. Základní škola profesora Josefa Brože Vlachovo Březí Komenského 356, PSČ: 384 22 IČO: 47258721 tel.: 388 320 215 okres Prachatice Pokyn ředitele školy k zajištění první pomoci a evidenci pracovních a školních

Více

Školní řád Základní školy a Mateřské školy Březí, okres Břeclav

Školní řád Základní školy a Mateřské školy Březí, okres Břeclav Školní řád Základní školy a Mateřské školy Březí, okres Břeclav Vypracoval: Schválil: Mgr. Jiří Staša Pedagogická rada projednala dne 13. 10. 2015 Školská rada projednala dne: 15. 10. 2015 Směrnice nabývá

Více

Základní škola Karla Čapka, Praha 10, Kodaňská 16/658

Základní škola Karla Čapka, Praha 10, Kodaňská 16/658 Základní škola Karla Čapka, Praha 10, Kodaňská 16/658 VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Vypracovala: Marie Machátová, vedoucí vychovatelka ŠD Školská rada projednala dne: Pedagogická rada projednala dne: 3.9.2012

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD Ustanovení pro žáky a rodiče

ŠKOLNÍ ŘÁD Ustanovení pro žáky a rodiče Základní škola a Mateřská škola Babice, příspěvková organizace ŠKOLNÍ ŘÁD Ustanovení pro žáky a rodiče Školní řád Základní školy a Mateřské školy Babice vychází ze Zákona č. 561/2004 Sb., 30, o předškolním,

Více

Logopedická základní škola, příspěvková organizace Měcholupy č. 1

Logopedická základní škola, příspěvková organizace Měcholupy č. 1 Logopedická základní škola, příspěvková organizace Měcholupy č. 1 Tel. 415722508 IČO: 61357286 PSČ: 439 31 e-mail: specialniskola@lzs-mecholupy.cz www.lzs-mecholupy.cz Š k o l n í ř á d Projednán na pedagogické

Více

SMĚRNICE č. 6. ZAJIŠTĚNÍ EVIDENCE, HLÁŠENÍ A ZASÍLÁNÍ ZÁZNAMŮ O ÚRAZU ŽÁKŮ A STUDENTŮ SŠ a MŠ

SMĚRNICE č. 6. ZAJIŠTĚNÍ EVIDENCE, HLÁŠENÍ A ZASÍLÁNÍ ZÁZNAMŮ O ÚRAZU ŽÁKŮ A STUDENTŮ SŠ a MŠ Název procesu/ Číslo Vlastník SMĚRNICE č. 6 ZAJIŠTĚNÍ EVIDENCE, HLÁŠENÍ A ZASÍLÁNÍ ZÁZNAMŮ O ÚRAZU ŽÁKŮ A STUDENTŮ SŠ a MŠ Tato směrnice nahrazuje: Datum platnosti od: 01.07.2014 Základní právní předpisy:

Více

Střední odborné učiliště elektrotechnické, Plzeň, Vejprnická 56 ŠKOLNÍ ŘÁD

Střední odborné učiliště elektrotechnické, Plzeň, Vejprnická 56 ŠKOLNÍ ŘÁD Střední odborné učiliště elektrotechnické, Plzeň, Vejprnická 56 ŠKOLNÍ ŘÁD Školní řád zahrnuje základní údaje, týkající se práv a povinností žáků SOUE a jejich zákonných zástupců, organizace vyučování

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: Spisový a skartační znak: Základní škola Na Radosti, Komenského 972/10, 591 01 Žďár nad Sázavou VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Vydal: Petra Vykydalová Kupková, ředitelka školy Datum 1. 9. 2018 Podpis

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Vypracoval: Schválil: Školní družina při ZŠ Hlučín, Hornická 7, okr. Opava, příspěvková organizace VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Pedagogická rada projednala dne: Směrnice nabývá platnosti ode dne: 1. 9. 2014

Více

Masarykova základní škola a mateřská škola Semčice

Masarykova základní škola a mateřská škola Semčice OBSAH: ŠKOLNÍ ŘÁD 1. Práva a povinnosti žáka 2. Podmínky zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví žáků 3. Zacházení se školním majetkem, učebnicemi a školními potřebami 4. Vnitřní režim školy 5. Zákonní

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola Němčice nad Hanou, okres Prostějov Tyršova 360, 798 27 Němčice nad Hanou VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: 666 / 2014 Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne: 1. 9. 2014 Směrnice

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD (řád základní školy)

ŠKOLNÍ ŘÁD (řád základní školy) Vnitřní předpis č.: 11/2017 ŠKOLNÍ ŘÁD (řád základní školy) Obsah: I. Úvodní ustanovení II. Práva a povinnosti žáků, pravidla vzájemných vztahů mezi žáky a zaměstnanci školy A. Práva žáků B. Povinnosti

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola a Mateřská škola,lužany, okres Jičín se sídlem Lužany 155, 507 06 Lužany VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: /2014 Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne 28.8.2014 Směrnice nabývá

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola a Mateřská škola Poličná 276, příspěvková organizace VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY s motivačním názvem Příjemné odpoledne Otevřená škola - jazyky - počítače - ekologie Motto: Svět je otevřená

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: Spisový a skartační znak: Základní škola Na Radosti, Komenského 972/10, 591 01 Žďár nad Sázavou VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Datum Podpis Vydal: Petra Vykydalová Kupková, ředitelka školy 1. 9. 2016

Více

Číslo Datum Strana Účinnost od Provedl Poznámky

Číslo Datum Strana Účinnost od Provedl Poznámky Č.j.548 /2015 Účinnost: od 1.9.2015 Spisový znak: 2-1 Skartační znak: A5 Razítko školy: Masarykova základní škola Žalhostice Počet stran: 11 Podpis ředitele školy: Změny: Školní řád Číslo Datum Strana

Více

4. Vnitřní řád školní družiny

4. Vnitřní řád školní družiny Název: Základní škola a Mateřská škola, Únanov, příspěvková organizace, okres Znojmo Sídlo: Únanov 56, 671 31 Únanov IČO: 709 92 274 4. Vnitřní řád školní družiny Č.j.: ZSUN 179/2015 Spisový znak: 1.1.1

Více

Vnitřní řád školy. Základní škola a mateřská škola Opatovice, příspěvková organizace

Vnitřní řád školy. Základní škola a mateřská škola Opatovice, příspěvková organizace Základní škola a mateřská škola Opatovice, příspěvková organizace Vnitřní řád školy Zpracovala: Mgr. Jana Palová Projednáno pedagogickou radou dne: 22. 6. 2005 Účinnost od: 1. 9. 2005 Obecná ustanovení

Více

Základní škola Vrčeň, okres Plzeň jih, příspěvková organizace Školní řád Platnost: od 1.9.2008-1 - Pozbývá platnost:

Základní škola Vrčeň, okres Plzeň jih, příspěvková organizace Školní řád Platnost: od 1.9.2008-1 - Pozbývá platnost: Platnost: od 1.9.2008-1 - Pozbývá platnost: ZÁKLADNÍ ŠKOLA VRČEŇ, OKRES PLZEŇ JIH, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ŠKOLNÍ ŘÁD - 2 - Obecná ustanovení Na základě ustanovení 30, odst. 1) zákona č. 561/2004 Sb. o

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: ZŠ 181/12 Vypracoval: Základní škola a Mateřská škola Tábor-Čekanice VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Směrnice nabývá platnosti ode dne: 1.9.2012 Mgr. Hana Dolejší, ředitelka školy Směrnice nabývá účinnosti

Více

Základní škola Mochov Na Dolejšku 287, 250 87 Mochov

Základní škola Mochov Na Dolejšku 287, 250 87 Mochov Základní škola Mochov Na Dolejšku 287, 250 87 Mochov Základní škola Mochov Na Dolejšku 287, 250 87 Mochov ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č. j.: 59/13 Skartační znak: S 5 Spisový znak:

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY se sídlem Orel 71, 538 21 Slatiňany VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: 3/2014 Vypracovala: Schválila: Pedagogická rada projednala dne: 20.1.2014 Směrnice nabývá platnosti ode dne: 1.2.2014 Mgr. Jiřina Lacinová,

Více

Školní řád. Č.j.: 56/2012/RE Spisový znak: A 10

Školní řád. Č.j.: 56/2012/RE Spisový znak: A 10 Základní škola Jablonné nad Orlicí Jamenská 555, Jablonné nad Orlicí 561 64 tel: 461 100 016 e-mail: skola@zs.jablonneno.cz Školní řád Č.j.: 56/2012/RE Spisový znak: A 10 Skartační znak: A/5 Platnost:

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č. j. ZŠ/0103/2014/04 VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Platnost od 1. 9. 2014 Obecná ustanovení Na základě ustanovení 30 zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání

Více

1. Práva a povinnosti žáků ve školní družině

1. Práva a povinnosti žáků ve školní družině Základní škola a mateřská škola Hradec nad Svitavou, okres Svitavy, příspěvková organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Část 3 VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: HRS III/ /2015 Skartační znak: S 10 Vypracovaly:

Více

Základní škola Domažlice, Komenského 17 ORGANIZAČNÍ ŘÁD

Základní škola Domažlice, Komenského 17 ORGANIZAČNÍ ŘÁD Základní škola Domažlice, Komenského 17 příloha č. 1 ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ ŘÁD Pedagogická rada projednala dne: 25. srpna 2015 Rada školy schválila dne: 14. říjen 2015 Směrnice nabývá platnosti ode dne:

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola, Brno, Řehořova 3 ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 2. ŠKOLNÍ ŘÁD Č.j.: ZS BR 431/2012 Vypracoval: Schválil: Mgr. Josef Binek, ředitel školy Mgr. Josef Binek, ředitel školy Pedagogická rada projednala

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola a Mateřská škola Pecka, příspěvková organizace Pecka, okres Jičín ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Část 22. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: 89 /2012 Spisový znak A.1. Vypracoval: Schválil: Pedagogická

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: 122/12 Vypracoval: Schválil: Základní škola a Mateřská škola Tábor-Měšice, Míkova 64 VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Pedagogická rada projednala dne: 31.8.2012 Směrnice nabývá platnosti ode dne: 1.9.2012

Více

I. Všeobecná pravidla chování

I. Všeobecná pravidla chování ŠKOLNÍ ŘÁD Obsah : I. Všeobecná pravidla chování II. Organizace výchovně vzdělávací práce na škole - časový režim života školy 1. Organizace vyučování 2. Organizace dalších činností konaných ve škole 3.

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY A ŠKOLNÍHO KLUBU

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY A ŠKOLNÍHO KLUBU Základní škola při zdravotnickém zařízení a Mateřská škola při zdravotnickém zařízení, Klimkovice, příspěvková organizace VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY A ŠKOLNÍHO KLUBU Vypracoval: Pedagogická rada projednala

Více

Masarykova základní škola Morašice, okres Svitavy

Masarykova základní škola Morašice, okres Svitavy Masarykova základní škola Morašice, okres Svitavy Obecná ustanovení VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Školní družina se ve své činnosti řídí vyhláškou č.74/2005sb. o zájmovém vzdělávání. Poslání školní družiny

Více

Základní škola a Mateřská škola Kašava, okres Zlín, příspěvková organizace. Řád školního klubu. Mgr. Zdeněk Vlk, ředitel školy

Základní škola a Mateřská škola Kašava, okres Zlín, příspěvková organizace. Řád školního klubu. Mgr. Zdeněk Vlk, ředitel školy Základní škola a Mateřská škola Kašava, okres Zlín, příspěvková organizace Kašava 193, 763 19 KAŠAVA Zřizovatel Obec Kašava Řád školního klubu Vypracoval: Mgr. Zdeněk Vlk, ředitel školy Směrnice nabývá

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Vypracoval: Schválil: Základní škola Kolová, příspěvková organizace se sídlem Kolová 97, 362 14 VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Směrnice nabývá platnosti ode dne: 3. 9. 2012 Mgr. Bc. Petra Hnátková, ředitelka

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Vypracovala: Schválil: Základní škola a Mateřská škola Dražice, okres Tábor příspěvková organizace VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Pedagogická rada projednala dne: 14. 11. 2016 Směrnice nabývá platnosti ode

Více

Masarykova základní škola Libštát, okres Semily příspěvková organizace se sídlem Libštát č. p. 17, 512 03 Libštát ORGANIZAČNÍ ŘÁD 2.

Masarykova základní škola Libštát, okres Semily příspěvková organizace se sídlem Libštát č. p. 17, 512 03 Libštát ORGANIZAČNÍ ŘÁD 2. příspěvková organizace se sídlem Libštát č. p. 17, 512 03 Libštát ORGANIZAČNÍ ŘÁD 2. ŠKOLNÍ ŘÁD Č. j.: MZŠ-L 53/2015 Vypracovala: Schválila: Pedagogická rada projednala dne 18. 11. 2015 Školská rada schválila

Více

Vnitřní řád školní družiny

Vnitřní řád školní družiny Vnitřní řád školní družiny Obecná ustanovení Na základě ustanovení 30 zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) v platném znění vydávám

Více

Školní řád pro ZŠ při Dětské odborné léčebně Ch. G. Masarykové v Bukovanech

Školní řád pro ZŠ při Dětské odborné léčebně Ch. G. Masarykové v Bukovanech Odborné učiliště, Praktická škola, Základní škola a Mateřská škola Příbram IV, příspěvková organizace Školní řád pro ZŠ při Dětské odborné léčebně Ch. G. Masarykové v Bukovanech Na základě ustanovení zákona

Více

Fakultní základní škola Komenium a Mateřská škola Olomouc, 8.května 29

Fakultní základní škola Komenium a Mateřská škola Olomouc, 8.května 29 Fakultní základní škola Komenium a Mateřská škola Olomouc, 8.května 29 VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Obecná ustanovení Na základě ustanovení 30 zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním, vyšším

Více

Základní škola, Skuteč, Komenského 150, okres Chrudim Adresa: Komenského náměstí 150, 539 73, Skuteč. Školní řád

Základní škola, Skuteč, Komenského 150, okres Chrudim Adresa: Komenského náměstí 150, 539 73, Skuteč. Školní řád Základní škola, Skuteč, Komenského 150, okres Chrudim Adresa: Komenského náměstí 150, 539 73, Skuteč Školní řád Školní řád byl projednán na pedagogické radě dne 27. 8. 2015 Vypracoval, schválil: Mgr. Jiří

Více

1. Práva a povinnosti žáků a zákonných zástupců, vztahy žáků a zákonných zástupců s pedagogickými pracovníky školy.

1. Práva a povinnosti žáků a zákonných zástupců, vztahy žáků a zákonných zástupců s pedagogickými pracovníky školy. Obsah: Školní řád 1. Práva a povinnosti žáků, zákonných zástupců ve škole a pravidla vzájemných vztahů žáků a zákonných zástupců žáků s pedagogickými pracovníky. 1.1. Práva a povinnosti žáků ve škole 1.2.

Více

18. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

18. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY se sídlem 739 59 Střítež 108 18. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: ZŠ/0164/2012 2012/2013 Vypracoval: Schválil: Mgr. Dagmar Machálková, ředitelka školy Mgr. Dagmar Machálková, ředitelka školy Pedagogická

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SVIADNOV, okres Frýdek-Místek, příspěvková organizace

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SVIADNOV, okres Frýdek-Místek, příspěvková organizace Název: ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SVIADNOV, okres Frýdek-Místek, příspěvková organizace Adresa: Telefon: 558 655 089, 739 303 135 E-mail: KubalovaRenata@centrum.cz RED_IZO: 600 134 202 IZO: 102068658

Více

17. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

17. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Komenského 157, 679 32 Svitávka 17. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: 8/2015 Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne 31. 8. 2015 Směrnice nabývá platnosti ode dne: 31. 8. 2015 Mgr. Aleš Antl,

Více

Vnitřní řád školní družiny

Vnitřní řád školní družiny Vnitřní řád školní družiny Vypracoval: Ivana Štefková Schválil: Mgr. Ilona Racková Změny ve směrnici jsou prováděny formou číslovaných písemných dodatků, které tvoří součást tohoto předpisu. I. OBECNÁ

Více

2. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

2. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola a Mateřská škola, Brumovice, okres Břeclav, příspěvková organizace se sídlem Brumovice 140, 691 11 Brumovice 2. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: 264/2013 Vypracoval: Schválil: Mgr. Marie

Více

Základní škola a mateřská škola Hrubý Jeseník, okres Nymburk tel.: 325 588 345, e-mail: zshrjesenik@volny.cz. Vnitřní řád školní družiny

Základní škola a mateřská škola Hrubý Jeseník, okres Nymburk tel.: 325 588 345, e-mail: zshrjesenik@volny.cz. Vnitřní řád školní družiny Základní škola a mateřská škola Hrubý Jeseník, okres Nymburk tel.: 325 588 345, e-mail: zshrjesenik@volny.cz Vnitřní řád školní družiny Hru-2/15/3 Spis. značka: 2 1 Skart. značka: A5 Na základě ustanovení

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola a Šternberk, Olomoucká 76 VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: Spisový / skartační znak 77 /2017 A.1. A10 Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne 27. 4. 2017 Směrnice nabývá platnosti

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola a Mateřská škola Maleč, příspěvková organizace se sídlem Maleč 77, 582 76 Maleč VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j. 259/14 Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne 27. 8. 2014 Směrnice

Více

Školní řád. 1. Práva a povinnosti žáků a zákonných zástupců, vztahy žáků a zákonných zástupců s pedagogickými pracovníky školy.

Školní řád. 1. Práva a povinnosti žáků a zákonných zástupců, vztahy žáků a zákonných zástupců s pedagogickými pracovníky školy. Školní řád 1. Práva a povinnosti žáků a zákonných zástupců, vztahy žáků a zákonných zástupců s pedagogickými pracovníky školy. 1.1 Práva žáků Žáci mají právo: - na vzdělání podle školního vzdělávacího

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: 118/15 Vypracoval: Schválil: Základní škola a Mateřská škola Tábor-Měšice, Míkova 64 VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Pedagogická rada projednala dne: 27.8.2015 Směrnice nabývá platnosti ode dne: 1.9.2015

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola, Hostěradice, okres Znojmo příspěvková organizace VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: ZSHost/ 35 /2014 Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne 26.8.2014 Směrnice nabývá platnosti

Více

Vnitřní řád školní družiny

Vnitřní řád školní družiny ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA KATEŘINICE, OKRES VSETÍN čp. 154, 756 21 KATEŘINICE Vnitřní řád školní družiny č. j. 62/2014 Pedagogická rada projednala: 28. 8. 2014 Směrnice nabývá platnosti od: 1. 9.

Více

Školní řád vychází ze znění 21 odst. 1 a 2; 22 odst. 1 a 3 zákona 561/2004 Sb., školský zákon.

Školní řád vychází ze znění 21 odst. 1 a 2; 22 odst. 1 a 3 zákona 561/2004 Sb., školský zákon. Obecná ustanovení Školní řád je vydán na základě ustanovení 30, odst. 1) zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) v platném znění a

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola a Mateřská škola Olomučany, okres Blansko, příspěvková organizace VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.:92 /17 Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne 30.8.2017 Směrnice nabývá platnosti

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Obecná ustanovení Školní družina je školským zařízením pro zájmové vzdělávání zřízené v souladu se zákonem 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a

Více

Obchodní akademie a Střední odborná škola generála Františka Fajtla, Louny, příspěvková organizace, Osvoboditelů 380, 440 58 Louny, IČ: 144 51 042

Obchodní akademie a Střední odborná škola generála Františka Fajtla, Louny, příspěvková organizace, Osvoboditelů 380, 440 58 Louny, IČ: 144 51 042 c) Obchodní akademie a Střední odborná škola generála Františka Fajtla, Louny, příspěvková organizace, Osvoboditelů 380, 440 58 Louny, IČ: 144 51 042 Pokyn k úrazům žáků, informace o průběžném rozboru

Více

2. Do ŠD mohou docházet žáci z tř., kteří jsou zařazeni do oddělení pro 2. stupeň ZŠ.

2. Do ŠD mohou docházet žáci z tř., kteří jsou zařazeni do oddělení pro 2. stupeň ZŠ. ZŠ a MŠ KAMÝK nad VLTAVOU, příspěvková organizace VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY a) Přihlašování a odhlašování účastníka 1. Do ŠD mohou docházet děti z přípravné třídy, žáci z 1. 5. tř., kteří jsou zařazeni

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola a mateřská škola obce Zbyslavice, příspěvková organizace Hlavní 103, 742 83 Zbyslavice, tel.: 558 955 722, IČO: 70 98 13 96 www.zszbyslavice.cz VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Obecná ustanovení

Více

18. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

18. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY 18. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: /2012 Vypracoval: Dagmar Křivánková vedoucí vychovatelka Schválil: PaedDr. Marcela Vaňková ředitelka školy Pedagogická rada projednala dne 3. 9. 2012 Směrnice nabývá

Více

Základní umělecká škola Dětský sbor Brno, v.o.s. Mikulovská 4222/ Brno

Základní umělecká škola Dětský sbor Brno, v.o.s. Mikulovská 4222/ Brno Základní umělecká škola Dětský sbor Brno, v.o.s. Mikulovská 4222/9 628 00 Brno ŠKOLNÍ ŘÁD Školní řád Základní umělecké školy Dětský sbor Brno, v.o.s., Mikulovská 4222/9, 628 00 Brno, vydává v souladu s

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola a mateřská škola Lázně Bohdaneč, Masarykovo nám. 108, 533 41 VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Obecná ustanovení Na základě ustanovení 30 zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním středním,

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola, Rokycany, Čechova 40, příspěvková organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Vnitřní řád školní družiny Č.j.: ZSCech40/96/2013 Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne 19.9.2013 Školská

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: Vypracovala: Schválil: Základní škola a Mateřská škola Olšany u Prostějova se sídlem 798 14 Olšany u Prostějova 3 VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY OLS-370/2015 Mgr. Eva Pluskalová, ředitelka školy Mgr.

Více

22/ ŠKOLNÍ ŘÁD Základní škola speciální a Praktická škola, Praha 6, Rooseveltova 8

22/ ŠKOLNÍ ŘÁD Základní škola speciální a Praktická škola, Praha 6, Rooseveltova 8 22/ ŠKOLNÍ ŘÁD Základní škola speciální a Praktická škola, Praha 6, Rooseveltova 8 I. Úvodní ustanovení 1. Základní škola speciální a Praktická škola vydává podle zákona č. 49/2009 Sb. (školský zákon)

Více

Základní škola, Praha 10, Hostýnská 2/2100 se sídlem Hostýnská 2/2100, Praha 10, PSČ ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

Základní škola, Praha 10, Hostýnská 2/2100 se sídlem Hostýnská 2/2100, Praha 10, PSČ ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY se sídlem Hostýnská 2/2100, Praha 10, PSČ 108 00 ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 29. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: 367/17 Vypracoval: Pedagogická rada projednala dne 30. 8. 2017 Školská rada projednala

Více

Základní škola a Mateřská škola Sepekov

Základní škola a Mateřská škola Sepekov Základní škola a Mateřská škola Sepekov ŠKOLNÍ ŘÁD Provoz a vnitřní režim školy Obecná ustanovení Na základě ustanovení 30, odst. 1) zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním, vyšším odborném

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola a mateřská škola, Hluboké Mašůvky, příspěvková organizace VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: 160 /2014 Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne 15.1.2014 Směrnice nabývá platnosti

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: 98/2017 A 10 Vypracovala: Schválila: VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Pedagogická rada projednala dne: 26.5.2017 Směrnice nabývá platnosti ode dne: 2. 6. 2017 Miroslava Pechová, ředitelka školy Miroslava

Více

17. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

17. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Komenského 157, 679 32 Svitávka 17. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: 9/2016 Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne 31. 8. 2015 Směrnice nabývá platnosti ode dne: 31. 8. 2015 Mgr. Aleš Antl,

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola Moravská Nová Ves, příspěvková organizace VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: 246/2016 Vypracoval: Schválil: Mgr. Hana Grossmannová, ředitelka školy Mgr. Hana Grossmannová, ředitelka školy

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Část: 3. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍHO KLUBU

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Část: 3. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍHO KLUBU ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Část: 3. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍHO KLUBU Č. j.: 187/2014 Vypracoval: Směrnice nabývá platnosti ode dne: 1. 2. 2015 Mgr. Jaroslav Přeučil, ředitel školy Směrnice nabývá účinnosti ode dne:

Více

! ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA PRŽNO, OKRES FRÝDEK-MÍSTEK, příspěvková organizace

! ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA PRŽNO, OKRES FRÝDEK-MÍSTEK, příspěvková organizace ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA PRŽNO, OKRES FRÝDEK-MÍSTEK, příspěvková organizace VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: ZŠ08 /2014 Vypracoval: Schválil: Mgr.Dagmar Sedlářová, ředitelka školy Mgr.Dagmar Sedlářová,

Více

Školní řád Gymnázium, Rumburk, Komenského 10, příspěvková organizace

Školní řád Gymnázium, Rumburk, Komenského 10, příspěvková organizace Školní řád Gymnázium, Rumburk, Komenského 10, příspěvková organizace Obsah: A. Práva žáků B. Povinnosti žáků C. Práva zákonných zástupců žáka D. Povinnosti zákonných zástupců žáka E. Provoz školy F. Bezpečnost

Více

5. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

5. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola a Mateřská škola Čejč, okres Hodonín, příspěvková organizace Základní škola a Mateřská škola Čejč, okres Hodonín, příspěvková organizace, Čejč 201, 696 14 5. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.:

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY se sídlem Bystročice 65 VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: 50.15 Vypracovala: Schválila: Mgr. Hana Zajacová, ředitelka školy Mgr. Hana Zajacová, ředitelka školy Pedagogická rada projednala dne 31. 8. 2015

Více

Základní škola pro zrakově postižené, Praha 2, nám. Míru 19 ŠKOLNÍ ŘÁD. Mgr. Martina Malotová, ředitelka školy

Základní škola pro zrakově postižené, Praha 2, nám. Míru 19 ŠKOLNÍ ŘÁD. Mgr. Martina Malotová, ředitelka školy Základní škola pro zrakově postižené, Praha 2, nám. Míru 19 ŠKOLNÍ ŘÁD Č.j.: Spisový / skartační znak 3/2015 A.1. A5 Vypracoval: Schválil: Mgr. Martina Malotová, ředitelka školy Mgr. Martina Malotová,

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY A ŠKOLNÍHO KLUBU

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY A ŠKOLNÍHO KLUBU Základní škola, Chrast, okres Chrudim příspěvková organizace se sídlem U Pošty 5, 538 51 VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY A ŠKOLNÍHO KLUBU Č.j.: ZŠ/CH-370/12b) Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala

Více

18. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

18. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola a Mateřská škola, Uherské Hradiště Jarošov, Pivovarská 200, příspěvková organizace 18. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: 214/2018 Vypracoval: Schválil: Ivana Zemanová, vedoucí vychovatelka

Více

ZŠ a MŠ Pozděchov, okres Vsetín

ZŠ a MŠ Pozděchov, okres Vsetín ZŠ a MŠ Pozděchov, okres Vsetín Školní řád Pozděchov 192, 756 11 Valašská Polanka tel. 571 456 030 zspozdechov@volny.cz www.skolapozdechov.cz Obsah : I. Všeobecná pravidla chování II. Organizace výchovně

Více

LABYRINTH základní škola, s.r.o.

LABYRINTH základní škola, s.r.o. LABYRINTH základní škola, s.r.o. Lidická 1869/28, 602 00 Brno Čj.: 82/2016 VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Pedagogická rada dne 26. srpna 2016 Vnitřní řád školní družiny nabývá účinnosti 1. září 2016 Obecná

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: ZSHost/ 49 /2015 Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne 26.8.2015 Směrnice nabývá platnosti ode dne: 1.9.2015 Směrnice nabývá účinnosti ode dne: 1.9.2015

Více

18. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

18. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY příspěvková organizace se sídlem Libštát č. p. 17, 512 03 Libštát 18. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č. j.: 03/2012 Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne 31. 8. 2012 Směrnice nabývá platnosti

Více

Střední škola obchodně technická s.r.o., Zlín, nám. T. G. Masaryka 1279 vnitřní řídící normy

Střední škola obchodně technická s.r.o., Zlín, nám. T. G. Masaryka 1279 vnitřní řídící normy Střední škola obchodně technická s.r.o., Zlín, nám. T. G. Masaryka 1279 vnitřní řídící normy Š K O L N Í Ř Á D Vydán: ve Zlíně 24. 8. 2011 Schvaluje: Mgr. Marta Fojtíková, ředitelka Úvod V souladu s ustanoveními

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY 12. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola Františka Horenského, Boršice, příspěvková organizace Vypracoval: Mgr. Tomáš Kordula, ředitel školy Základní škola Františka Horenského,

Více

09 Základní škola, Příbram VII, 28. října 1

09 Základní škola, Příbram VII, 28. října 1 ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Obecná ustanovení Řád školní družiny (dále také ŠD) je vydán základě ustanovení zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: Vypracoval: Schválil: Základní škola Štěchovice, příspěvková organizace se sídlem Školní 122, 252 07 Štěchovice VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY ZŠŠ2015/1/162 Směrnice nabývá platnosti ode dne: 14.9.2015

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD ZŠ Emila Zátopka Kopřivnice

ŠKOLNÍ ŘÁD ZŠ Emila Zátopka Kopřivnice ŠKOLNÍ ŘÁD ZŠ Emila Zátopka Kopřivnice 1 Obsah 1. Všeobecná pravidla chování... 3 2. Organizace výchovně vzdělávací práce na škole - časový režim života školy... 3 2.1. Organizace vyučování... 3 2.2. Organizace

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola Šakvice, příspěvková organizace se sídlem Hlavní 41. 691 67 Šakvice VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: 23 /12 Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne 28. 8. 2012 Směrnice nabývá

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD. Práva žáků a jejich zákonných zástupců. Č.j.: 230/2009/RE

ŠKOLNÍ ŘÁD. Práva žáků a jejich zákonných zástupců. Č.j.: 230/2009/RE ŠKOLNÍ ŘÁD Č.j.: 230/2009/RE Na základě ustanovení 30 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (dále jen školský zákon) vydávám po projednání v pedagogické

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Tento vnitřní řád je vydán na základě ustanovení 30 zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání v platném znění (dále jen školský

Více