ROZPOČET INVESTIČNÍHO PROJEKTU

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ROZPOČET INVESTIČNÍHO PROJEKTU"

Transkript

1 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR OBLASTI VZ ZDĚLÁVÁNÍ NÍ ŘÍZENÍ PROJEKTŮ V KUR RZ: : FINANČ FINANČNÍ ŘÍZENÍ PROJEKTŮ V OBLASTI VZDĚLÁVÁNÍ ROZPOČET INVESTIČNÍHO PROJEKTU V rámci projektu Vzdělávání vedoucích pracovníků středních škol Zlínského kraje v projektovém řízení CZ.1.07/1.3.09/ Ing. Tomáš Kantor Doc. Dan Marek Velké Karlovice březen 2011

2 OBSAH Obecné informace Harmonogram projektu Graf Gantt Graf PERT Metoda kritické cesty Výkon inženýrských činností Stupně projektové dokumentace Výkonový a honorářový řád

3 ROZPOČET INVESTIČNÍHO PROJEKTU: obecné informace Rozpočet projektu popisuje strukturu financování projektu v jednotlivých letech realizace včetně členění celkových výdajů na způsobilé a nezpůsobilé. Každý program a opatření má vlastní definici uznatelných výdajů proto je nutné důkladně prostudovat pokyny pro žadatele! Rozpočet se zpravidla dělí na investiční a neinvestiční výdaje. Jednotlivé položky je potřeba rozepsat. Uvádí se měrná jednotka, početč jednotek a jednotková cena.

4 ROZPOČET INVESTIČNÍHO PROJEKTU: obecné informace U investičních akcí je v rozpočtu zpravidla uvedena celková cena a dále dílčí náklady jako např. na projektovou přípravu, výběrové řízení, zajištění publicity akce, případně další služby související s řízením a vyhodnocením projektu. Tyto náklady jsou v době podání žádosti orientační a jejich konečná výše je výsledkem výběrového řízení. Povinnost provést výběrové řízení je u dotačních programů upravena zpravidla zvláštním předpisem. Žadatelé často zapomínají uvést náklady na výběrové řízení do rozpočtu, i když se jedná o uznatelný náklad.

5 ROZPOČET INVESTIČNÍHO PROJEKTU: obecné informace Rozpočet projektu je nutné sestavovat velmi pečlivě! Rozpočet musí být jasný a detailně napsaný! Částky rozpočtu by měly odpovídat cenám v místě obvyklým. Rozpočet projektu musí být adekvátní k popsaným aktivitám. Všechny výdaje musí být nezbytně ě nutné!

6 HARMONOGRAM PROJEKTU U investičních projektů vychází harmonogram především z předpokládanéř délky a časovéhoé průběhuů ě stavebních prací. Etapa projektu: technicky, finančně a časově nezávislá fáze projektu, která je logicky kontrolovatelná a po níž může být proplacena část dotace. METODY VIZUALIZACE HARMONOGRAMU PROJEKTU Graf Gantt Úsečkový graf - grafický způsob znázornění činností v projektu a jejich plnění Nejjednodušší metoda. Horizontální osa x představuje čas a vertikální osa y zobrazuje aktivity a milníky. Délku daného úkolu znázorňuje úsečka. Umožňuje snadno sledovat plnění vzhledem k plánu, může zobrazovat i závislosti mezi činnostmi.

7 HARMONOGRAM PROJEKTU KURZ: FINANČNÍ ŘÍZENÍ PROJEKTŮ V OBLASTI VZDĚLÁVÁNÍ

8 HARMONOGRAM PROJEKTU Graf PERT Program Evaluation and Review Technique; síťový graf. Metoda výpočtu odhadovaného vývoje projektu. Pracuje s optimistickou, realistickou a pesimistickou prognózou každé činnosti. S využitím teorie pravděpodobnosti pak lze vypočítat pravděpodobnou dobu trvání projektu a jeho rozptyl, totéž i pro začátky a konce činností. Tato metoda může rovněž pomoci odhadnout rizika i to, s jakou pravděpodobností bude překročen rozpočet projektu. Na základě toho lze plánovat projekt jako celek a také odhalovat činnosti, které jsou z pohledu časového plánu nejkritičtější.

9 HARMONOGRAM PROJEKTU KURZ: FINANČNÍ ŘÍZENÍ PROJEKTŮ V OBLASTI VZDĚLÁVÁNÍ

10 HARMONOGRAM PROJEKTU Metoda kritické cesty Critical Path Method; síťový graf. Graf analyzuje kritickou cestu projektu, tedy nejdelší sled úkolů projektu, které neobsahují žádné časové rezervy. Odhaluje činnosti,, které nesmějí trvat déle, než je naplánováno. Pokud by se tak stalo, nestihne se projekt v plánovaném termínu. Při plánování projektů se často kombinují metody PERT a CPM.

11 HARMONOGRAM PROJEKTU KURZ: FINANČNÍ ŘÍZENÍ PROJEKTŮ V OBLASTI VZDĚLÁVÁNÍ

12 VÝKON INŽENÝRSKÝCH ČINNOSTÍ Inženýrská činnost je zajišťování postupu výstavby a jeho strategické řízeníí od předprojektovéř a projektové přípravy, přesř vlastní stavbu až po zakončení stavby a její předání. Příklady inženýrských činností: zajištění zadání dokumentace; kontrola dokumentace; zajištění územního řízení; zajištění stavebního povolení; zajištění výběrového řízení; zajištění protokolárního předání stavby zhotoviteli; kontrola prováděných prací (rozsah, termín, jakost, fakturace); zajištění protokolárního převzetí dokončené stavby objednatelem; zajištění předkolaudačního a kolaudačního řízení; předání dokončené stavby do majetku objednatele; předání dokončené stavby do správy uživatele; zajištění reklamačních řízení.

13 VÝKON INŽENÝRSKÝCH ČINNOSTÍ Výkon inženýrské činnosti není upraven právními předpisy a řídí se smlouvou mezi stavebníkem a poskytovatelem inženýrských služeb. Smlouva příkazní podle občanského zákoníku, pokud je stavebník fyzickou osobou/občanem. Smlouva mandátní, pokud je stavebník osobou právnickou nebo samostatně výdělečněčinnou. Jelikož není inženýrská činnost ve vztahu k legislativě nijak definována, je nutné její rozsah ve vztahu ke konkrétnímu projektu nejprve definovat. Do byla inženýrská činnost součástí volné živnosti č. 71 Inženýrská činnostt v investiční výstavbě X dnes je součástí volné živnosti č. 60 Poradenskáakonzultační činnost, zpracování odborných studií a posudků.

14 VÝKON INŽENÝRSKÝCH ČINNOSTÍ Institut autorizovaného inspektora Institut zaveden stavebním zákonem č. 183/2006 Sb. Odborník s dlouholetou praxí (min. 15 let), který je autorizovaným architektem nebo autorizovaným inženýrem. Vykonává územní působnost po ČR na dobu 10 let od jmenování. Odpovídá za škodu způsobenou výkonem své činnosti a musí být náležitě pojištěn. Funkce autorizovaného inspektora vykonává práce v rozsahu, který mu umožňuje stavební zákon v rámci zkráceného řízení vydává Certifikát stavby (potvrzení, že projektovou dokumentaci a doklady prověřilažestavbanazákladě těchto ověřených podkladů může být provedena); může pro stavebníky provést kontrolu projektové dokumentace pro pozemní stavby, které podléhají pouze ohlášení; spolupracuje se stavebním úřadem; může spolupracovat s advokátními kancelářemi a ostatními organizacemi, nebo úřady; může spolupracovat na vydání odborného posudku pro zabezpečovací práce nebo odstranění stavby.

15 STUPNĚ PROJEKTOVÉ DOKUMENTACE Studie stavby První stupeň projektové dokumentace. Základní urbanistické, architektonické a dispoziční řešení stavebního objektu. Prověření konkrétního staveniště, vhodnost lokality, vlastnosti veřejných zdrojů, limity území. Podklad pro konzultace se stavebním úřadem a dotčenými orgány státní správy. Dokumentace zpravidla obsahuje: Technickou zprávu; Situaci; i Základní půdorys; Řezy a pohledy.

16 STUPNĚ PROJEKTOVÉ DOKUMENTACE Dokumentace pro územní rozhodnutí Vypracovává se pro rozhodnutí o umístění stavby nebo pro rozhodnutí ozměněě ě stavby aozměněě ě vlivu stavby navyužití území. Obsah dokumentace: Úvodní údaje; Průvodní zpráva; Souhrnná technická zpráva; Výkresová dokumentace; Dokladová část. t

17 STUPNĚ PROJEKTOVÉ DOKUMENTACE Dokumentace pro stavební povolení Musí vždy obsahovat následující části s tím, že rozsah jednotlivých částí musí odpovídat druhu a významu stavby, jejímu umístění, stavebně ě technickému provedení, účelu využití, vlivu na životní prostředí a době trvání stavby: Průvodní zpráva; Souhrnná technická zpráva; Situace stavby; Dokladová část; Zásady organizace výstavby; Dokumentace objektů. Dokumentace pro ohlášení stavby V některých případech postačuje ohlášení stavby na příslušném úřadě. Mezní hodnotou je velikost zastavěné plochy (nesmí přesáhnout hranici 150 m 2 ), hloubka sklepních prostor nad úrovní 3 metrů a maximální výška budovy omezena na 2 poschodí + podkroví. Obsahově je dokumentace identická s dokumentací pro stavební povolení.

18 STUPNĚ PROJEKTOVÉ DOKUMENTACE Dokumentace pro zadání stavby Dokumentace se zhotovuje pro potřeby investora za účelem výběru zhotovitele stavby. Pokladem může být dokumentace pro stavební povolení nebo prováděcí dokumentace. Dokumentace pro provedení stavby Podklad pro provedení (realizaci) stavby - univerzální dokumentace bez ohledu na budoucího vybraného dodavatele. Dělení na: pozemní (stavební) objekty; inženýrské objekty; provozní soubory.

19 STUPNĚ PROJEKTOVÉ DOKUMENTACE Dokumentace skutečného provedení stavby Zachycení konečného stavu stavby. Obsah dokumentace: Údaje o účelu a místu stavby, vlastníkovi stavby, parcelní čísla pozemku dle katastru nemovitostí s uvedením vlastnických nebo jiných práv a údaje o rozhodnutích o stavbě, rok dokončení stavby. Situačníč výkres skutečného č stavu území vměřítku katastrální t mapy nebo větším. Stavební výkresy vypracované podle skutečného provedení stavby s příslušnými řezy a pohledy, s popisem všech prostorů a místností podle současného, popřípadě uvažovaného způsobu užívání a s vyznačením jejich rozměrů a plošných výměr. Technický popis stavby a jejího vybavení.

20 STUPNĚ PROJEKTOVÉ DOKUMENTACE Bourací dokumentace Obsah dokumentace: Průvodní zpráva; Souhrnná technická zpráva; Dokladová část; Zásady organizace bouracích prací; Dokumentace odstraňovaných staveb.

21 VÝKONOVÝ A HONORÁŘOVÝ ŘÁD Právní vztahy mezi smluvními stranami (objednatelem a zhotovitelem) se řídí: právními předpisy České republiky; uzavřenou standardní smlouvou; ustanoveními všeobecných obchodních podmínek pro stavby a dokumentaci staveb, na jejichžji použití smluvní strany odkázaly; technickými normami, na nichž se smluvní strany dohodly jako na normách závazných a na jejichž použití odkázaly; Výkonovým a honorářovým řádem, pokud se smluvní strany na jeho použití dohodly.

22 VÝKONOVÝ A HONORÁŘOVÝ ŘÁD Výkonový a honorářový řád (výkony a honoráře architektů, inženýrů a techniků, činných ve výstavbě) jemetodickou pomůckou pro účastníky investičního procesu, která uvádí doporučený způsob, jak dospět ke smluvní ceně. Uvádí výčet výkonů inženýra, architekta a technika s možností jejich kontroly, doporučený obsah dokumentace vybraných výkonových fází avýkon autorského a technického dozoru. Řád by měl být dostatečně variabilním podkladem ke stanovení honoráře, jehož skutečná č výše je vždy věcíě smluvního vztahu. Nejnovější verze pochází z června 2005.

23 VÝKONOVÝ A HONORÁŘOVÝ ŘÁD Honorářové zóny Pro stavby a objekty rozeznává řád 5 honorářových zón, které podle náročnosti odpovídají pěti kategoriím objektů. Honorářové zóny slouží ke stanovení výše honorářů pro jednotlivé kategorie objektů. Takto se stanovují celkové základní honoráře pro stavby nebo objekty, jejichž započitatelné náklady se pohybují v rozmezí od 0,5 mil. Kč, popř. 1 mil. Kč do 1000 mil. Kč. Řád rozlišuje rozčlenění do honorářových zón pro pozemní stavby; inženýrské stavby; technologické stavby a objekty a technologická zařízení. Výše honoráře mezi dolní a horní mezí téže honorářové zóny se stanovuje s přihlédnutím ke zvláštním požadavkům objednavatele, např. použití zvláštních materiálů a konstrukcí.

24 VÝKONOVÝ A HONORÁŘOVÝ ŘÁD Výkonové fáze Profesní výkony spojené s přípravou, navrhováním, projektováním a zajišťováním realizace celé stavby a objektů se člení do devíti výkonových fází. Výkonový a honorářový řád dále obsahuje členění výkonů na základní a zvláštní včetně podrobného popisu jejich standardu. Každé z devíti výkonových fází odpovídá podíl z celkového základního honoráře. Název výkonové fáze Percentuální podíl výkonové fáze na celkovém základním honoráři Pozemní stavby Inženýrské stavby Technologické stavby Příprava zakázky 1 % 1 % 2 % Návrh/studie stavby 13 % 13 % 17 % Vypracování dokumentace pro územní řízení 15 % 15 % 11 % Vypracování dokumentace pro stavební řízení 22 % 26% 30 % Vypracování dokumentace pro provedení stavby 28 % 24% 25 % Vypracování dokumentace zadání stavby 7% 7% 4% Spolupráce při výběru dodavatele 1 % 1 % 0 % Výkon autorského a technického dozoru 11 % 11 % 7 % Spolupráce po dokončení stavby a uvedení 2% 2% 4% stavby do užívání

25 DOPORUČENÁ LITERATURA DOLEŽAL, Jan - LACKO, Branislav MÁCHAL, Pavel a kol.: Projektový management podle IPMA. Grada Publishing GIDO, Jack CLEMENTS, James: Successful Project Management. South- Western Cengage Learning KENDRICK, Tom: The Project Management Tool Kit: 100 Tips and Techniques for Getting the Job Done Right. Amacom LEWIS, James P.: Fundamentals of Project Management. Amacon MAREK, Dan KANTOR, Tomáš: Příprava a řízení projektů strukturálních fondů Evropské unie. Barrister & Principal TURMER, Rodney SIMISTER, Stephen: Handbook of Project Management. Gower Publishing Company Výkonový a honorářový řád. Česká komora autorizovaných inženýrů a technikůčinných ve výstavbě Zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon). 25

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR FINANČNÍ ŘÍZENÍ PROJEKTŮ V OBLASTI VZDĚLÁVÁNÍ CASH-FLOW PROJEKTU

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR FINANČNÍ ŘÍZENÍ PROJEKTŮ V OBLASTI VZDĚLÁVÁNÍ CASH-FLOW PROJEKTU Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR OBLASTI VZ ZDĚLÁVÁNÍ NÍ ŘÍZENÍ PROJEKTŮ V KUR RZ: : FINANČ FINANČNÍ ŘÍZENÍ PROJEKTŮ V OBLASTI VZDĚLÁVÁNÍ CASH-FLOW PROJEKTU

Více

Projektový management

Projektový management Projektový management Osnova - Metody a techniky plánování projektu - Časové plány a jejich úrovně - Ganttův diagram a síťový graf - Strukturní plán, dokumentace staveb Ing. Jana Nováková Ústav stavební

Více

OHLÁŠENÍ ODSTRANĚNÍ. stavby terénních úprav zařízení. Věc:

OHLÁŠENÍ ODSTRANĚNÍ. stavby terénních úprav zařízení. Věc: Příloha č. 7 k vyhlášce č. 526/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad:. Městský úřad Lipník nad Bečvou stavební úřad Ulice: náměstí T.G.Masaryka 89 (sídlo Bratrská 358-zámek) PSČ, obec: 751 31 Lipník nad

Více

Základy investování. Investiční fáze Etapa realizační přípravy, Realizační etapa

Základy investování. Investiční fáze Etapa realizační přípravy, Realizační etapa Základy investování Investiční fáze Etapa realizační přípravy, Realizační etapa Etapa realizační přípravy Časové vymezení uzavření smlouvy mezi investorem a realizátorem vyšší dodavatel, zhotovitel) ---------

Více

ČÁST A. Adresa příslušného úřadu. Úřad:... Ulice:... PSČ, obec:... Věc: OHLÁŠENÍ STAVBY

ČÁST A. Adresa příslušného úřadu. Úřad:... Ulice:... PSČ, obec:... Věc: OHLÁŠENÍ STAVBY Adresa příslušného úřadu Úřad:... Ulice:... PSČ, obec:... Věc: OHLÁŠENÍ STAVBY podle ustanovení 105 odst. zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), 16 odst. 3 zákona

Více

Adresa příslušného úřadu

Adresa příslušného úřadu Adresa příslušného úřadu Úřad:... Ulice:... PSČ, obec:... Věc: OHLÁŠENÍ STAVBY podle ustanovení 104 odst. 1 písm. a) až e) zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon),

Více

Doporučený rozsah a obsah výkonových fází k honorářovému řádu

Doporučený rozsah a obsah výkonových fází k honorářovému řádu Doporučený rozsah a obsah výkonových fází k honorářovému řádu VF1 Příprava projektu Předmětem fáze je prověřit investiční záměr, stanovit předběžné požadavky na potřebné vstupní informace a objasnit náležitosti

Více

Adresa příslušného úřadu

Adresa příslušného úřadu Příloha č. 10 k vyhlášce č. 503 /2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad:... Ulice:... PSČ, obec:... Věc: OZNÁMENÍ STAVEBNÍHO ZÁMĚRU s certifikátem autorizovaného inspektora podle ustanovení 117 zákona

Více

OHLÁŠENÍ ODSTRANĚNÍ. MěÚ Horní Slavkov, odbor výstavby a ŽP Dlouhá 634/ Horní Slavkov. V... dne... Věc:

OHLÁŠENÍ ODSTRANĚNÍ. MěÚ Horní Slavkov, odbor výstavby a ŽP Dlouhá 634/ Horní Slavkov. V... dne... Věc: Příloha č. 15 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. MěÚ Horní Slavkov, odbor výstavby a ŽP Dlouhá 634/12 357 31 Horní Slavkov V... dne...... Věc: OHLÁŠENÍ ODSTRANĚNÍ podle ustanovení 128 zákona č. 183/2006 Sb., o

Více

DOKUMENTACE STAVEBNÍCH OBJEKTŮ

DOKUMENTACE STAVEBNÍCH OBJEKTŮ Pozemní stavitelství DOKUMENTACE STAVEBNÍCH OBJEKTŮ - dle stavebního zákona a prováděcích vyhlášek Ing. Jana Pexová 01/2009 Doporučená a použitá literatura Normy ČSN: ČSN 73 4301 Obytné budovy Zákony:

Více

Adresa příslušného úřadu. Úřad:... Ulice:... PSČ, obec:...

Adresa příslušného úřadu. Úřad:... Ulice:... PSČ, obec:... Příloha č. 8 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad:... Ulice:... PSČ, obec:... Věc: OHLÁŠENÍ STAVBY podle ustanovení 104 odst. 1 písm. a) až e) zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování

Více

Základy investování. Účastníci + Dozory

Základy investování. Účastníci + Dozory Základy investování Účastníci + Dozory Účastníci zúčastněné aktivně se podílející účastníky investičního projektu (přímí účastníci) mající společný zájem na rychlé a úspěšné realizaci investice - primární

Více

Rozsah a obsah dokumentace pro vydání rozhodnutí o umístění stavby nebo zařízení. Dokumentace obsahuje části:

Rozsah a obsah dokumentace pro vydání rozhodnutí o umístění stavby nebo zařízení. Dokumentace obsahuje části: Příloha č. 1 k vyhlášce č. 499/2006 Sb. Rozsah a obsah dokumentace pro vydání rozhodnutí o umístění stavby nebo zařízení Dokumentace obsahuje části: A B C D E Průvodní zpráva Souhrnná technická zpráva

Více

Výstavbový projekt základní pojmy. Doc.Ing. Renáta Schneiderová Heralová, Ph.D. heralova@fsv.cvut.cz

Výstavbový projekt základní pojmy. Doc.Ing. Renáta Schneiderová Heralová, Ph.D. heralova@fsv.cvut.cz Výstavbový projekt základní pojmy Doc.Ing. Renáta Schneiderová Heralová, Ph.D. heralova@fsv.cvut.cz Výstavbový projekt = komplexní, jedinečný, konečný proces přeměny myšlenky dané v investičním záměru

Více

ŽÁDOST O OVĚŘENÍ DOKUMENTACE SKUTEČNÉHO PROVEDENÍ STAVBY NEBO PASPORT STAVBY

ŽÁDOST O OVĚŘENÍ DOKUMENTACE SKUTEČNÉHO PROVEDENÍ STAVBY NEBO PASPORT STAVBY Příloha č. 7 k vyhlášce č. 499/2006 Sb. Úřad: Obecní úřad Vrdy, stavební úřad Ulice: Smetanovo nám. 28 PSČ, obec: 285 71 Vrdy V... dne...... Věc: ŽÁDOST O OVĚŘENÍ DOKUMENTACE SKUTEČNÉHO PROVEDENÍ STAVBY

Více

A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA. b) místo stavby (adresa, čísla popisná, katastrální území, parcelní čísla pozemků),

A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA. b) místo stavby (adresa, čísla popisná, katastrální území, parcelní čísla pozemků), A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA A.1 Identifikační údaje A.1.1 Údaje o stavbě a) název stavby, ŠPEJCHAR Ražice čp. 60 Sanace nesaturované zóny objektů a venkovních ploch b) místo stavby (adresa, čísla popisná, katastrální

Více

Mateřská škola Dukelská DOKUMENTACE KE STAVEBNÍMU POVOLENÍ

Mateřská škola Dukelská DOKUMENTACE KE STAVEBNÍMU POVOLENÍ Mateřská škola Dukelská DOKUMENTACE KE STAVEBNÍMU POVOLENÍ A - Průvodní zpráva Průvodní zpráva, Mateřská škola Dukelská 1 OBSAH: dle vyhlášky č. 499/2006 Sb. o dokumentaci staveb příloha 1 Průvodní zpráva...

Více

Adresa příslušného úřadu. Úřad:... Ulice:... PSČ, obec:...

Adresa příslušného úřadu. Úřad:... Ulice:... PSČ, obec:... Příloha č. 10 k vyhlášce č. 503 /2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad:... Ulice:... PSČ, obec:... Věc: OZNÁMENÍ STAVEBNÍHO ZÁMĚRU s certifikátem autorizovaného inspektora podle ustanovení 117 zákona

Více

ČÁST A. Adresa příslušného úřadu

ČÁST A. Adresa příslušného úřadu Příloha č. 8 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad: Městský úřad Moravské Budějovice odbor výstavby a územního plánování Ulice: nám. Míru 31 PSČ, obec: 676 02 Moravské Budějovice Věc:

Více

Městský úřad Horšovský Týn odbor výstavby a územního plánování náměstí Republiky č.p. 52, Horšovský Týn

Městský úřad Horšovský Týn odbor výstavby a územního plánování náměstí Republiky č.p. 52, Horšovský Týn Městský úřad Horšovský Týn odbor výstavby a územního plánování náměstí Republiky č.p. 52, 346 01 Horšovský Týn Věc: ŽÁDOST O OVĚŘENÍ DOKUMENTACE SKUTEČNÉHO PROVEDENÍ STAVBY NEBO PASPORTU STAVBY podle ustanovení

Více

PŘÍPRAVA STAVEB - prověření pozemků či nemovitostí k uvažované výstavbě - posouzení investičního záměru - kontrola projektových podkladů

PŘÍPRAVA STAVEB - prověření pozemků či nemovitostí k uvažované výstavbě - posouzení investičního záměru - kontrola projektových podkladů PŘÍPRAVA STAVEB - prověření pozemků či nemovitostí k uvažované výstavbě Posouzení vhodnosti z hlediska existence břemen, stávajících sítí, ochranných pásem, možností napojení na infrastrukturu, místních

Více

Úřad: Ulice: náměstí 9. května 4. PSČ, obec:

Úřad: Ulice: náměstí 9. května 4. PSČ, obec: Úřad: Městský úřad Moravský Beroun Ulice: náměstí 9. května 4 PSČ, obec: 793 05 Moravský Beroun Věc: OHLÁŠENÍ STAVBY podle ustanovení 104 odst. 1 písm. a) až e) č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním

Více

Příloha č. 1 vyhlášky č. 499/2006,. o dokumentaci staveb ve znění vyhlášky č. 62/2013 Sb.

Příloha č. 1 vyhlášky č. 499/2006,. o dokumentaci staveb ve znění vyhlášky č. 62/2013 Sb. Příloha č. 1 vyhlášky č. 499/2006., o dokumentaci staveb ve znění vyhlášky č. 62/2013 Sb. Rozsah a obsah dokumentace pro vydání rozhodnutí o umístění stavby nebo zařízení Dokumentace obsahuje části: A

Více

Nový chodník v obci Zašová u nádraží

Nový chodník v obci Zašová u nádraží A - Průvodní zpráva Akce : Nový chodník v obci Zašová u nádraží Datum : 11/2014 Stupeň : DUR Vypracoval : Ing. Leoš Zádrapa A - Průvodní zpráva - DUR Strana 1 Obsah : A.1 Identifikační údaje 3 A.1.1 Údaje

Více

Příloha č. 1 k vyhlášce č. 499/2006 Sb.

Příloha č. 1 k vyhlášce č. 499/2006 Sb. Příloha č. 1 k vyhlášce č. 499/2006 Sb. Rozsah a obsah dokumentace pro vydání rozhodnutí o umístění stavby Dokumentace obsahuje části: A Průvodní zpráva B Souhrnná technická zpráva C Situační výkresy D

Více

JAK SE PŘIPRAVIT NA VÝSTAVBU WELLNESS

JAK SE PŘIPRAVIT NA VÝSTAVBU WELLNESS JAK SE PŘIPRAVIT NA VÝSTAVBU WELLNESS Ing. Martina Bauerová, Bazény a wellness s.r.o., projektový ateliér Přípravné práce pro výstavbu - projektová dokumentace, výběr zhotovitele, správní řízení ve výstavbě

Více

KURZ: PRO OJEKTOVÝ MA ANAGEMENT V OBLASTI VZ ZDĚLÁVÁNÍ PROJEKTOVÝ MANAGEMENT UDRŽITELNOST PROJEKTU A HORIZONTÁLNÍ TÉMATA

KURZ: PRO OJEKTOVÝ MA ANAGEMENT V OBLASTI VZ ZDĚLÁVÁNÍ PROJEKTOVÝ MANAGEMENT UDRŽITELNOST PROJEKTU A HORIZONTÁLNÍ TÉMATA Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR PROJEKTOVÝ MANAGEMENT V OBLASTI VZDĚLÁVÁNÍ UDRŽITELNOST PROJEKTU A HORIZONTÁLNÍ TÉMATA V rámci projektu Vzdělávání vedoucích

Více

PRO OHLÁŠENÍ STAVBY NEBO STAVEBNÍ POVOLENÍ

PRO OHLÁŠENÍ STAVBY NEBO STAVEBNÍ POVOLENÍ Zateplení a výměna otvorových výplní MŠ Křižany DOKUMENTACE PRO OHLÁŠENÍ STAVBY NEBO STAVEBNÍ POVOLENÍ DOKUMENTACE PRO PROVEDENÍ STAVBY A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA Investor / stavebník, Adresa : Obec Křižany Adresa

Více

Úřad:... Ulice:... PSČ, obec:... V... dne...

Úřad:... Ulice:... PSČ, obec:... V... dne... Příloha č. 7 k vyhlášce č. 526/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad:... Ulice:... PSČ, obec:... V... dne...... Věc: OHLÁŠENÍ ODSTRANĚNÍ stavby terénních úprav zařízení podle ustanovení 128 zákona č.

Více

Novela vyhlášky č.499/2006 Sb. o dokumentaci staveb

Novela vyhlášky č.499/2006 Sb. o dokumentaci staveb Novela vyhlášky č.499/2006 Sb. o dokumentaci staveb Ing. Václav Mach Praha, 21.5.2013 Právní rámec : zákon 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu novelizován zákonem 350/2012 Sb. platnost od

Více

Adresa příslušného úřadu ČÁST A. I. Identifikační údaje stavebního záměru (název, místo, účel stavby)...

Adresa příslušného úřadu ČÁST A. I. Identifikační údaje stavebního záměru (název, místo, účel stavby)... Příloha č. 10 k vyhlášce č. 503 /2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad: Obecní úřad Dětmarovice, stavební úřad Ulice: Dětmarovice č. p. 27 PSČ,obec: 735 71 Dětmarovice Věc: OZNÁMENÍ STAVEBNÍHO ZÁMĚRU

Více

PŘÍRODNÍ KLUZIŠTĚ CHRASTAVA PRŮVODNÍ ZPRÁVA. Spol. s r. o. A INŽENÝRING

PŘÍRODNÍ KLUZIŠTĚ CHRASTAVA PRŮVODNÍ ZPRÁVA. Spol. s r. o. A INŽENÝRING VED. PROJEKTU PROJEKTANT VYPRACOVAL ARCHITEKT PROJEKTOVÁNÍ ING. M. JON & STAVEB Spol. s r. o. A INŽENÝRING INVESTOR Město Chrastava, nám..1. máje 1, 463 31 Chrastava DATUM 07 / 2017 MÍSTO STAVBY ppč 308/1,

Více

Adresa příslušného úřadu

Adresa příslušného úřadu Příloha č. 9 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad:... Ulice:... PSČ, obec:... Věc: ŽÁDOST O STAVEBNÍ POVOLENÍ podle ustanovení 110 odst. 1 a 2 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování

Více

Výkonové Fáze. Cena projektu je cca 3,5 12% z ceny stavby

Výkonové Fáze. Cena projektu je cca 3,5 12% z ceny stavby Výkonové Fáze Cena projektu je cca 3,5 12% z ceny stavby Přípravné fáze (PPR) 1%» analýza zakázky» předběžná analýza stavu staveniště a jeho okolí a prověření a posouzení vhodnosti staveniště pro sledovaný

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD FRÝDLANT Odbor stavebního úřadu a životního prostředí (STAVEBNÍ ÚŘAD)

MĚSTSKÝ ÚŘAD FRÝDLANT Odbor stavebního úřadu a životního prostředí (STAVEBNÍ ÚŘAD) MĚSTSKÝ ÚŘAD FRÝDLANT Odbor stavebního úřadu a životního prostředí (STAVEBNÍ ÚŘAD) ŽÁDOST O POVOLENÍ ZMĚNY STAVBY PŘED JEJÍM DOKONČENÍM 1. Jméno (název) a adresa (sídlo) stavebníka, IČO, datum narození,

Více

INŽENÝRSKÁ ČINOST SLUŽBY TDS

INŽENÝRSKÁ ČINOST SLUŽBY TDS PŘÍLOHA Č. 2 k Příkazní smlouvě INŽENÝRSKÁ ČINOST SLUŽBY TDS VÝKONOVÁ FÁZE Č. 5 PŘÍPRAVNÁ FÁZE - ZABEZPEČENÍ SMLUVNÍCH VZTAHŮ 1. Technická, odborná, kontrolní a organizační činnost při práci se všemi stupni

Více

OZNÁMENÍ STAVBY posouzené autorizovaným inspektorem

OZNÁMENÍ STAVBY posouzené autorizovaným inspektorem Příloha č. 3 k vyhlášce č. 526 /2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad:... Ulice:... PSČ, obec:... V... dne...... Věc: OZNÁMENÍ STAVBY posouzené autorizovaným inspektorem podle ustanovení 117 zákona č.

Více

cenová nabídka územní studie (aktualizace) med : pavlík architekti Přednádraží Pardubice 1 (6) : 1/6/2015

cenová nabídka územní studie (aktualizace) med : pavlík architekti Přednádraží Pardubice 1 (6) : 1/6/2015 : cenová nabídka Přednádraží Pardubice územní studie (aktualizace) 1 (6) : 1/6/2015 Přehled výkonových fází obsažených v nabídce Stanovení rozsahu výkonových fází vychází ze Standardu výkonů, dokumentace

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje základní rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Bílá pole označují

Více

117D081 Demolice budov v sociálně vyloučených lokalitách Odbor regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj

117D081 Demolice budov v sociálně vyloučených lokalitách Odbor regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj 117D081 Demolice budov v sociálně vyloučených lokalitách Odbor regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj Výzva pro rok 2017 Cíl podprogramu: Podprogram je zaměřen na podporu demolic budov v obcích

Více

NOVOSTAVBA RODINNÉHO DOMU OHLÁŠENÍ STAVBY NEBO STAVEBNÍ POVOLENÍ? ZKUŠENOSTI S JEDNÁNÍM S ÚŘADY

NOVOSTAVBA RODINNÉHO DOMU OHLÁŠENÍ STAVBY NEBO STAVEBNÍ POVOLENÍ? ZKUŠENOSTI S JEDNÁNÍM S ÚŘADY NOVOSTAVBA RODINNÉHO DOMU OHLÁŠENÍ STAVBY NEBO STAVEBNÍ POVOLENÍ? ZKUŠENOSTI S JEDNÁNÍM S ÚŘADY Ing. Jiří Veselý energetický poradce, Energy Centre Č. Budějovice projektant OBSAH PŘEDNÁŠKY: ZÁKLADNÍ LEGISLATIVA

Více

Adresa příslušného úřadu

Adresa příslušného úřadu Adresa příslušného úřadu Úřad: Úřad městyse Okříšky Ulice: Jihlavská 1 PSČ, obec: 675 21 V... dne...... Věc: ŽÁDOST O OVĚŘENÍ ZJEDNODUŠENÉ DOKUMENTACE (PASPORTU) STAVBY podle ustanovení 125 odst. 4 zákona

Více

Odstranění komína a demontáž vnitřního vybavení kotelny, na parcele č. 1746, k.ú. Medlánky

Odstranění komína a demontáž vnitřního vybavení kotelny, na parcele č. 1746, k.ú. Medlánky A Průvodní zpráva A.1 Identifikační údaje A.1.1 Údaje o stavbě a) název stavby o název stavby: o místo stavby: o druh stavby: Odstranění komína a demontáž vnitřního vybavení kotelny, na parcele č. 1746,

Více

Projektový management

Projektový management Projektový management 2009 Ludmila Fridrichová Použité zdroje 1. Svozilová, A.: Projektový management. Praha: Grada Publishing, a.s., 2006. ISBN-80-247-1501-5 2. Němec, V.: Projektový management. Praha:

Více

Adresa příslušného úřadu

Adresa příslušného úřadu Adresa příslušného úřadu Úřad:... Ulice:... PSČ, obec:... V... dne...... Věc: OHLÁŠENÍ STAVBY podle ustanovení 104 odst. 1 písm. f) až k) zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební

Více

Formuláře žádostí Programu 122D21 REGENERACE A PODNIKATELSKÉ VYUŽITÍ BROWNFIELDŮ A. PŘEDBĚŽNÁ ŽÁDOST. Jméno.. IČ DIČ...

Formuláře žádostí Programu 122D21 REGENERACE A PODNIKATELSKÉ VYUŽITÍ BROWNFIELDŮ A. PŘEDBĚŽNÁ ŽÁDOST. Jméno.. IČ DIČ... A. PŘEDBĚŽNÁ ŽÁDOST ŽADATEL Jméno.. Adresa. IČ DIČ.... Statutární zástupce Titul, jméno, příjmení, funkce:. Telefon:... E-mail: Kontaktní osoba Titul, jméno, příjmení, funkce:.. Telefon:.. E-mail:....

Více

A+B PRŮVODNÍ A SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

A+B PRŮVODNÍ A SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA AKCE ZAHRADNÍ DŮM OPRAVA PLOCHÉ STŘECHY STUPEŇ Projektová dokumentace pro stavební povolení INVESTOR Dům kultury Teplice, Mírové náměstí 2950, Teplice A+B PRŮVODNÍ A SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA V Teplicích:

Více

OHLÁŠENÍ STAVBY ČÁST A. Adresa příslušného úřadu. Úřad: Městský úřad Třebíč, odbor výstavby Ulice: Karlovo náměstí 104/55

OHLÁŠENÍ STAVBY ČÁST A. Adresa příslušného úřadu. Úřad: Městský úřad Třebíč, odbor výstavby Ulice: Karlovo náměstí 104/55 Příloha č. 8 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad: Městský úřad Třebíč, odbor výstavby Ulice: Karlovo náměstí 104/55 adresa pro doručení písemnosti: Masarykovo nám. 116/6, 674 01 Třebíč

Více

Stavební úřad Rychnov u Jbc. n. N.

Stavební úřad Rychnov u Jbc. n. N. Stavební úřad Rychnov u Jbc. n. N. Městský úřad Rychnov u Jbc. n. N. Husova 490 468 02 - Rychnov u Jabl. n. N Telefon: 483 388 784 Mobil: 603 415 235 Fax:483 388 006 E-mail: mnedomlelova@rychnovjbc.cz

Více

Dokumentace pro ohlášení stavby na akci: REKONSTRUKCE HŘIŠTĚ S UMĚLÝM POVRCHEM V AREÁLU GYMNÁZIA VYSOKÉ MÝTO - ČÁST "B" WORKOUTOVÁ PLOCHA

Dokumentace pro ohlášení stavby na akci: REKONSTRUKCE HŘIŠTĚ S UMĚLÝM POVRCHEM V AREÁLU GYMNÁZIA VYSOKÉ MÝTO - ČÁST B WORKOUTOVÁ PLOCHA PRŮVODNÍ ZPRÁVA Dokumentace pro ohlášení stavby na akci: REKONSTRUKCE HŘIŠTĚ S UMĚLÝM POVRCHEM V AREÁLU GYMNÁZIA VYSOKÉ MÝTO - ČÁST "B" WORKOUTOVÁ PLOCHA INVESTOR : GYMNÁZIUM Vysoké Mýto nám. Vaňorného

Více

SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI OBJEKTU

SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI OBJEKTU Zakázka číslo: 2010-01981-Zr A. Průvodní zpráva PROJEKT SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI OBJEKTU Bytový dům 250 01 Zpracováno v období: březen 2010 Zpracoval: Ing. Petr Zrník Zodpovědný projektant: Ing.

Více

ŽÁDOST O VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ O POVOLENÍ ZMĚNY STAVBY PŘED JEJÍM DOKONČENÍM (STAVEBNÍ POVOLENÍ) ČÁST A

ŽÁDOST O VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ O POVOLENÍ ZMĚNY STAVBY PŘED JEJÍM DOKONČENÍM (STAVEBNÍ POVOLENÍ) ČÁST A Adresa příslušného úřadu Úřad: Městský úřad Rumburk odbor stavební úřad Ulice: Třída 9. května 1366/48 PSČ, obec: 408 01 Rumburk Věc: ŽÁDOST O VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ O POVOLENÍ ZMĚNY STAVBY PŘED JEJÍM DOKONČENÍM

Více

Teorie síťových modelů a síťové plánování

Teorie síťových modelů a síťové plánování KSI PEF ČZU Teorie síťových modelů a síťové plánování Část přednášky doc. Jaroslava Švasty z předmětu systémové analýzy a modelování. Zápis obsahuje základní vymezení projektu, časového plánování a popis

Více

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. Institute of Technology And Business In České Budějovice

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. Institute of Technology And Business In České Budějovice PŘÍPRAVA INVESTORA VÝBĚR PROJEKTANTA Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice Tento učební materiál vznikl v rámci projektu "Integrace

Více

I. OBSAH ŽÁDOSTI O ÚHRADU NÁKLADŮ SPOJENÝCH SE ZPRACOVÁNÍM PROJEKTOVÉ DOKUMENTACE ZÁMĚRU

I. OBSAH ŽÁDOSTI O ÚHRADU NÁKLADŮ SPOJENÝCH SE ZPRACOVÁNÍM PROJEKTOVÉ DOKUMENTACE ZÁMĚRU Příloha č. 4 OBSAH ŽÁDOSTI O ÚHRADU NÁKLADŮ I. OBSAH ŽÁDOSTI O ÚHRADU NÁKLADŮ SPOJENÝCH SE ZPRACOVÁNÍM PROJEKTOVÉ DOKUMENTACE ZÁMĚRU 1. Identifikační údaje žadatele 2. Název akce (s odvolávkou na seznam

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE Odbor správy majetku V Písku dne: 20.02.2017 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 02.03.2017 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Záměr prodeje objektů bývalých Otavských kasáren společnosti Seniorský

Více

Architektonická kancelář KŘIVKA s.r.o.,

Architektonická kancelář KŘIVKA s.r.o., A PRŮVODNÍ ZPRÁVA Františka 2.01 A PRŮVODNÍ ZPRÁVA - 1 z 8 OBSAH: A.1 Identifikační údaje... 3 A.1.1 Údaje o stavbě... 3 A.1.2 Údaje o žadateli / stavebníkovi... 3 A.1.3 Údaje o zpracovateli společné dokumentace...

Více

ŽÁDOST O STAVEBNÍ POVOLENÍ ČÁST A. Adresa příslušného úřadu. Úřad:... Ulice:... PSČ, obec:... Věc:

ŽÁDOST O STAVEBNÍ POVOLENÍ ČÁST A. Adresa příslušného úřadu. Úřad:... Ulice:... PSČ, obec:... Věc: Příloha č. 9 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad:... Ulice:... PSČ, obec:... Komentář [N1]: Název příslušného úřadu (stavba spadá pod příslušný stavební úřad dle svého umístění) Komentář

Více

Přednáška 3. Oceňování projektových prací a inženýrských činností. Oceňování rozpočtářských prací.

Přednáška 3. Oceňování projektových prací a inženýrských činností. Oceňování rozpočtářských prací. Přednáška 3 Oceňování projektových prací a inženýrských činností. Oceňování rozpočtářských prací. 1. Výkonový a honorářový řád (ČKA, ČKAIT) Honorář = finanční ohodnocení výkonů architekta /inženýra (technika),

Více

Na Zahradách 514,37311 Ledenice, tel.: , A. Průvodní zpráva

Na Zahradách 514,37311 Ledenice, tel.: , A. Průvodní zpráva Ing. Milan Bicera, autorizovaný inženýr v oboru pozemní stavby Na Zahradách 514,37311 Ledenice, tel.:606437131, e-mail:bicera@atlas.cz ČKAIT:0101781 IČ:71785671 BEZBARIÉROVÉ ŘEŠENÍ VSTUPU U OBJEKTU DPS

Více

Společenství vlastníků jednotek Hořovice 1237, 1238, 1239 Višňová 1239/14, Hořovice, PSČ IČ:

Společenství vlastníků jednotek Hořovice 1237, 1238, 1239 Višňová 1239/14, Hořovice, PSČ IČ: V Berouně 9. 10. 2018 Nabízíme účast ve výběrovém řízení na realizaci projektové a inženýrské činnosti zateplení bytového domu č.p. 1237-9 Višňová ul. v Hořovicích včetně sanace lodžií. V případě Vašeho

Více

Aktuální otázky správy a údržby silnic pozemních komunikací Hotel Skalský dvůr u Bystřice nad Perštejnem

Aktuální otázky správy a údržby silnic pozemních komunikací Hotel Skalský dvůr u Bystřice nad Perštejnem Aktuální otázky správy a údržby silnic pozemních komunikací 27.4. 28.4.2016 Hotel Skalský dvůr u Bystřice nad Perštejnem 1 Revitalizace alejí Vysočiny Projekty spolufinancované z Operačního programu Životní

Více

A PRŮVODNÍ ZPRÁVA. Dokumentace ke stavebnímu řízení PŘÍSTAVBA TĚLOCVIČNY ZÁKLADNÍ ŠKOLY SUDOMĚŘICE. č. p. 322, Sudoměřice.

A PRŮVODNÍ ZPRÁVA. Dokumentace ke stavebnímu řízení PŘÍSTAVBA TĚLOCVIČNY ZÁKLADNÍ ŠKOLY SUDOMĚŘICE. č. p. 322, Sudoměřice. Akce : PŘÍSTAVBA TĚLOCVIČNY ZÁKLADNÍ ŠKOLY SUDOMĚŘICE Investor : Obec Sudoměřice, č. p. 322, 69666 Sudoměřice A PRŮVODNÍ ZPRÁVA Dokumentace ke stavebnímu řízení Zodpovědný projektant : Vypracoval : Ing.

Více

Adresa příslušného úřadu. Úřad:... Ulice:... PSČ, obec:...

Adresa příslušného úřadu. Úřad:... Ulice:... PSČ, obec:... Příloha č. 15 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad:... Ulice:... PSČ, obec:... Věc: OHLÁŠENÍ ODSTRANĚNÍ podle ustanovení 128 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním

Více

Žádost o vydání stavebního povolení

Žádost o vydání stavebního povolení Městskému úřadu v Morkovicích-Slížanech, stavebnímu úřadu Žádost o vydání stavebního povolení - ke stavbě - ke změně stavby (nadstavbě, přístavbě, stavebním úpravám, při nichž se zachovává půdorysné a

Více

OZNÁMENÍ STAVBY posouzené autorizovaným inspektorem

OZNÁMENÍ STAVBY posouzené autorizovaným inspektorem Adresa příslušného úřadu Úřad: Městský úřad Hory - stavební úřad Ulice: Horní nám. 1 PSČ, obec: 123 45 Hory V Horách dne 12. 12. 2007 Věc: OZNÁMENÍ STAVBY posouzené autorizovaným inspektorem podle ustanovení

Více

LESNÍ ŠKOLKA BUDKOV CHLADÍRNA SAZENIC PRŮVODNÍ ZPRÁVA INVESTOR : LČR -LZ VIMPERK ZODP. PROJEKTANT: VYPRACOVAL:

LESNÍ ŠKOLKA BUDKOV CHLADÍRNA SAZENIC PRŮVODNÍ ZPRÁVA INVESTOR : LČR -LZ VIMPERK ZODP. PROJEKTANT: VYPRACOVAL: ZODP. PROJEKTANT: VYPRACOVAL: STUPEŇ: NÁZEV AKCE: Ing. V. Kubeš VLADIMÍR KUBEŠ Projekt pro DSP MĚŘÍTKO: DATUM: Září 2014 POČET A4: 9 INVESTOR : LČR -LZ VIMPERK OBSAH: LESNÍ ŠKOLKA BUDKOV CHLADÍRNA SAZENIC

Více

NÁSTROJE A TECHNIKY PROJEKTOVÉHO MANAGEMENTU. Projektová dekompozice

NÁSTROJE A TECHNIKY PROJEKTOVÉHO MANAGEMENTU. Projektová dekompozice NÁSTROJE A TECHNIKY PROJEKTOVÉHO MANAGEMENTU Projektová dekompozice Úvod do vybraných nástrojů projektového managementu METODY A TECHNIKY PROJEKTOVÉHO MANAGEMENTU Tvoří jádro projektového managementu.

Více

Obsah 1286 FN BOHUNICE, STAVEBNÍ ÚPRAVY V OBJEKTU N PRO UMÍSTĚNÍ GAMA KAMERY

Obsah 1286 FN BOHUNICE, STAVEBNÍ ÚPRAVY V OBJEKTU N PRO UMÍSTĚNÍ GAMA KAMERY Obsah A Průvodní zpráva...2 A.1 Identifikační údaje...2 A.1.1 Údaje o stavbě...2 a) název stavby,...2 b) místo stavby (adresa, čísla popisná, katastrální území, parcelní čísla pozemků),...2 A.1.2 Údaje

Více

Adresa příslušného úřadu

Adresa příslušného úřadu Adresa příslušného úřadu Úřad: Městský úřad Slaný stavební úřad Ulice: Velvarská 136 PSČ, obec: 274 53 Slaný Věc: ŽÁDOST O STAVEBNÍ POVOLENÍ podle ustanovení 110 odst. 1 a 2 zákona č. 183/2006 Sb., o územním

Více

Řízení projektů. Konstrukce síťového grafu pro řízení projektů Metoda CPM Metoda PERT

Řízení projektů. Konstrukce síťového grafu pro řízení projektů Metoda CPM Metoda PERT Řízení projektů Konstrukce síťového grafu pro řízení projektů Metoda CPM Metoda PERT 1 Úvod základní pojmy Projekt souhrn činností, které musí být všechny realizovány, aby byl projekt dokončen Činnost

Více

Adresa příslušného úřadu Úřad: Městský úřad Lázně Bohdaneč odbor stavební Ulice: Masarykovo nám. 1 PSČ, obec: 533 41 Lázně Bohdaneč. V... dne...

Adresa příslušného úřadu Úřad: Městský úřad Lázně Bohdaneč odbor stavební Ulice: Masarykovo nám. 1 PSČ, obec: 533 41 Lázně Bohdaneč. V... dne... Adresa příslušného úřadu Úřad: Městský úřad Lázně Bohdaneč odbor stavební Ulice: Masarykovo nám. 1 PSČ, obec: 533 41 Lázně Bohdaneč V... dne...... Věc: ŽÁDOST O OVĚŘENÍ DOKUMENTACE SKUTEČNÉHO PROVEDENÍ

Více

Management projektu III. Fakulta sportovních studií přednáška do předmětu Projektový management ve sportu

Management projektu III. Fakulta sportovních studií přednáška do předmětu Projektový management ve sportu Management projektu III. Fakulta sportovních studií 2016 5. přednáška do předmětu Projektový management ve sportu doc. Ing. Petr Pirožek,Ph.D. Ekonomicko-správní fakulta Lipova 41a 602 00 Brno Email: pirozek@econ.muni.cz

Více

ŽÁDOST O ÚZEMNĚ PLÁNOVACÍ INFORMACI

ŽÁDOST O ÚZEMNĚ PLÁNOVACÍ INFORMACI Příloha č. 2 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad: Městský úřad Nové Hrady Stavební úřad Ulice: nám. Republiky 46 PSČ, obec: 373 33 Nové Hrady Tel./GSM.: 386 101 017 / 606 644 521 E-mail:

Více

STAVITELSTVÍ Semtín s.r.o. Jahnova Pardubice. Obsah

STAVITELSTVÍ Semtín s.r.o. Jahnova Pardubice. Obsah REKONSTRUKCE A ZMENA NARADí V OBJEKTU C.P. MINIMLÉKÁRNU UŽíVÁNí 21 NA SKLADU FAREMNí PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE PRO STAVEBNí RíZENí A - PRUVODNí ZPRÁVA PORIZOVATEL: PAVLA BOSÁKOVÁ AUTOR PROJEKTU: ING. KAREL

Více

Adresa příslušného úřadu

Adresa příslušného úřadu Příloha č. 6 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad:... Ulice:... PSČ, obec:... Věc: ŽÁDOST O VYDÁNÍ SPOLEČNÉHO ÚZEMNÍHO ROZHODNUTÍ A STAVEBNÍHO POVOLENÍ podle ustanovení 94a zákona č.

Více

Adresa příslušného úřadu. Úřad: Městský úřad Hory stavební úřad Ulice: Horní nám. 1 PSČ, obec: 123 45

Adresa příslušného úřadu. Úřad: Městský úřad Hory stavební úřad Ulice: Horní nám. 1 PSČ, obec: 123 45 Adresa příslušného úřadu Úřad: Městský úřad Hory stavební úřad Ulice: Horní nám. 1 PSČ, obec: 123 45 V Horách dne 20. 12. 2007 Věc: OHLÁŠENÍ ODSTRANĚNÍ stavby terénních úprav zařízení podle ustanovení

Více

Odpověď na žádost o poskytnutí informace č. 49/2017 dle zákona č. 106/1999 Sb.,

Odpověď na žádost o poskytnutí informace č. 49/2017 dle zákona č. 106/1999 Sb., Obecní úřad Sobotín Obecní úřad Sobotín Telefon 583 237 151 Sobotín č. 54 788 16 Petrov nad Desnou Česká republika E-mail podatelna@sobotin.cz Odpověď na žádost o poskytnutí informace č. 49/2017 dle zákona

Více

NEDOSTATKY V OBSAHU DOKUMENTACÍ ZPRACOVANÉ AUTORIZOVANÝMI OSOBAMI PRO POTŘEBY ÚZEMNÍHO ŘÍZENÍ

NEDOSTATKY V OBSAHU DOKUMENTACÍ ZPRACOVANÉ AUTORIZOVANÝMI OSOBAMI PRO POTŘEBY ÚZEMNÍHO ŘÍZENÍ NEDOSTATKY V OBSAHU DOKUMENTACÍ ZPRACOVANÉ AUTORIZOVANÝMI OSOBAMI PRO POTŘEBY ÚZEMNÍHO ŘÍZENÍ 158 SZ Vybrané činnosti ve výstavbě Vybrané činnosti ve výstavbě (1) Vybrané činnosti, jejichž výsledek ovlivňuje

Více

A.1. PŘEDBĚŽNÁ ŽÁDOST PROJEKTU

A.1. PŘEDBĚŽNÁ ŽÁDOST PROJEKTU A.1. PŘEDBĚŽNÁ ŽÁDOST PROJEKTU ŽADATEL Jméno.. Adresa. IČO DIČ.... Statutární zástupce Telefon:. Fax:. E-mail: Kontaktní osoba Telefon:. Fax:. E-mail: PŘEDMĚT ŽÁDOSTI Název Projektu Výměra BF Cena obvyklá

Více

ČÁST A. I. Odstraňovaná stavba / zařízení / terénní úprava (označení stavby / zařízení / terénní úpravy, místo)...

ČÁST A. I. Odstraňovaná stavba / zařízení / terénní úprava (označení stavby / zařízení / terénní úpravy, místo)... Příloha č. 15 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad:... Ulice:... PSČ,obec:... Věc: OHLÁŠENÍ ODSTRANĚNÍ podle ustanovení 128 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu

Více

Příručka způsobilých výdajů (ZV) Program EKO-ENERGIE, III. Výzva - prodloužená

Příručka způsobilých výdajů (ZV) Program EKO-ENERGIE, III. Výzva - prodloužená Příručka způsobilých výdajů (ZV) Program EKO-ENERGIE, III. Výzva - prodloužená ÚVOD: Tento dokument má sloužit žadatelům o dotaci ze strukturálních fondů EU v rámci programu EKO-ENERGIE a pomáhat s orientací

Více

Společenství vlastníků jednotek Za Vinicí Loděnice Loděnice, Za Vinicí 290, PSČ IČ:

Společenství vlastníků jednotek Za Vinicí Loděnice Loděnice, Za Vinicí 290, PSČ IČ: V Loděnici 6. 5. 2019 Nabízíme účast ve výběrovém řízení na projektové a inženýrské činnosti k revitalizaci bytového domu č.p. 290-2, Za Vinicí, Loděnice včetně zajištění dotace z programu IROP, Energetické

Více

A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA. Datum: Březen 2014

A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA. Datum: Březen 2014 A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA Vypracoval: Ing. Zdeněk Janýr Datum: Březen 2014 A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA - strana 1/7 Obsah: A.1 Identifikační údaje A.1.1 Údaje o stavbě a) název stavby, b) místo stavby (adresa, čísla popisná,

Více

A - Průvodní zpráva. Akce : NOVÝ CHODNÍK V OBCI ZAŠOVÁ POD ŽERNOVÝM. Datum : 10/2015 Stupeň : DUR. Vypracoval : Ing. Leoš Zádrapa

A - Průvodní zpráva. Akce : NOVÝ CHODNÍK V OBCI ZAŠOVÁ POD ŽERNOVÝM. Datum : 10/2015 Stupeň : DUR. Vypracoval : Ing. Leoš Zádrapa A - Průvodní zpráva Akce : NOVÝ CHODNÍK V OBCI ZAŠOVÁ POD ŽERNOVÝM Datum : 10/2015 Stupeň : DUR Vypracoval : Ing. Leoš Zádrapa A - Průvodní zpráva - DUR Strana 1 Obsah : A.1 Identifikační údaje 3 A.1.1

Více

EFEKTIVNÍ ENERGETICKÝ REGION JIŽNÍ ČECHY DOLNÍ BAVORSKO

EFEKTIVNÍ ENERGETICKÝ REGION JIŽNÍ ČECHY DOLNÍ BAVORSKO EFEKTIVNÍ ENERGETICKÝ REGION JIŽNÍ ČECHY DOLNÍ BAVORSKO Střešní konstrukce Kontrola realizace Martin Doležal, TÜV SÜD Czech Investice do Vaší budoucnosti Projekt je spolufinancován Evropskou Unií prostřednictvím

Více

INVESTIČNÍ VÝSTAVBA Obsah a rozsah PD[pageId_ ] Dokumentace skutečného provedení stavby[pageid_ ]

INVESTIČNÍ VÝSTAVBA Obsah a rozsah PD[pageId_ ] Dokumentace skutečného provedení stavby[pageid_ ] INVESTIČNÍ VÝSTAVBA 1. 5 - Obsah a rozsah PD[pageId_466882276].................................................. 2 1.1 Dokumentace skutečného provedení stavby[pageid_466882706]................................

Více

Stavební zákon - stručné shrnutí

Stavební zákon - stručné shrnutí Stavební zákon - stručné shrnutí Základní požadavky na výstavbu v právních předpisech: zákon č. 183/2006 Sb., stavební zákon (poslední novelizace č. 257/2013 Sb.) vyhláška č. 499/2006 Sb., o dokumentaci

Více

Adresa příslušného úřadu ČÁST A. I. Identifikační údaje o stavbě (název, místo, účel stavby)... Stavba je dokončena: ano ne

Adresa příslušného úřadu ČÁST A. I. Identifikační údaje o stavbě (název, místo, účel stavby)... Stavba je dokončena: ano ne Adresa příslušného úřadu Úřad:... Ulice:... PSČ, obec:... Věc: DODATEČNÉ POVOLENÍ STAVBY jde-li o stavbu vyžadující stavební povolení podle ustvení 129 odst. 2 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování

Více

A - PRŮVODNÍ ZPRÁVA ZUŠ KOLLÁROVA 17/551 K. VARY, ZATEPLENÍ OBVODOVÉHO A STŘEŠNÍHO PLÁŠTĚ, STATICKÉ ZAJIŠTĚNÍ PORUCH

A - PRŮVODNÍ ZPRÁVA ZUŠ KOLLÁROVA 17/551 K. VARY, ZATEPLENÍ OBVODOVÉHO A STŘEŠNÍHO PLÁŠTĚ, STATICKÉ ZAJIŠTĚNÍ PORUCH ZUŠ KOLLÁROVA 17/551, K. VARY Ateliér pro zpracování komplexní projektové dokumentace a designu staveb Loketská 344/12, 360 06 Karlovy Vary, tel./fax: 353 116 277, atelier@porticus.cz, www.porticus.cz

Více

Příloha 1 Závazných pravidel programu 122D21 Regenerace a podnikatelské využití brownfieldů FORMULÁŘE ŽÁDOSTÍ PROGRAMU 122D21 A.

Příloha 1 Závazných pravidel programu 122D21 Regenerace a podnikatelské využití brownfieldů FORMULÁŘE ŽÁDOSTÍ PROGRAMU 122D21 A. A. PŘEDBĚŽNÁ ŽÁDOST ŽADATEL Jméno.. Adresa. IČ DIČ.... Statutární zástupce Titul, jméno, příjmení, funkce:. Telefon:... E-mail: Kontaktní osoba Titul, jméno, příjmení, funkce:.. Telefon:.. E-mail:....

Více

Cenová nabídka společnosti Profirevit s.r.o. pro Společenství vlastníků Mikulova (89j.) :

Cenová nabídka společnosti Profirevit s.r.o. pro Společenství vlastníků Mikulova (89j.) : Cenová nabídka společnosti Profirevit s.r.o. pro Společenství vlastníků Mikulova 1575-1578 (89j.) : 1. Projektová dokumentace pro revitalizaci svislého obvodového pláště vč. zateplení, náhradu zbylých

Více

Adresa příslušného úřadu

Adresa příslušného úřadu Příloha č. 9 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad: Městský úřad Moravské Budějovice odbor výstavby a územního plánování Ulice: nám. Míru 31 PSČ, obec: 676 02 Moravské Budějovice Věc:

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje základní rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Bílá pole označují

Více

STAVEBNÍ ZÁKON V PRAXI

STAVEBNÍ ZÁKON V PRAXI STAVEBNÍ ZÁKON V PRAXI Úvod ke kurzu + Úvod ke kurzu + Informace ke studiu + Odkazy na zákony Část první + Úvodní ustanovení Část druhá + Základní pojmy + Dotčené orgány a stavební úřad v řízeních podle

Více

ČÁST A. I. Identifikační údaje stavebního záměru (název, místo, účel stavby)...

ČÁST A. I. Identifikační údaje stavebního záměru (název, místo, účel stavby)... Příloha č. 9 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Městský úřad Kolín, odbor výstavby stavební úřad Karlovo náměstí 78 280 12 Kolín I Věc: ŽÁDOST O STAVEBNÍ POVOLENÍ podle ustanovení 110 odst. 1 a 2 zákona č. 183/2006

Více

BESIP ZLÍNSKÉHO KRAJE

BESIP ZLÍNSKÉHO KRAJE BESIP ZLÍNSKÉHO KRAJE Zlín, 23. 1. 2019 Ing. Lenka Býčková Kdo může žádat Obce Zlínského kraje bez omezení počtu obyvatel Dále pro DT 3 příspěvkové organizace zřizované územními samosprávnými celky (mimo

Více

ČÁST A. I. Identifikační údaje stavebního záměru (název, místo, účel stavby)...

ČÁST A. I. Identifikační údaje stavebního záměru (název, místo, účel stavby)... Příloha č. 8 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad: Městský úřad Prachatice, odbor komunálních služeb a dopravy Ulice: Velké náměstí 3 PSČ, obec: 383 01 Prachatice Věc: OHLÁŠENÍ STAVBY

Více

STAVEBNÍ ZÁKON V PRAXI

STAVEBNÍ ZÁKON V PRAXI NOVÝ KURZ V NABÍDCE OD 1. 11. 2012 STAVEBNÍ ZÁKON V PRAXI Autorský tým: Ing. Lenka Holendová, Ing. Jaroslav Smíšek Cíl kurzu: Obsah kurzu Kurz seznámí účastníky s jednotlivými oblastmi, které stavební

Více