333 tipů a triků pro iphone a ipad

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "333 tipů a triků pro iphone a ipad"

Transkript

1 333 tipů a triků Karel Klatovský Nakladatelství a vydavatelství R

2 Obsah Obsah Obecné Co je iphone, ipad a ipod? Kde je návod pro mé zařízení? Kde najdu kompletní specifikace zařízení? Co je itunes? Jak si vytvořit Apple účet? Jak si vytvořit Apple účet bez platební karty? Co přinesl ios 6 nového? Na jaká zařízení je možné ios 6 nainstalovat? Co je to SmartCover? Co je to SmartCase? Jak získat bezplatné gravírování na ipadu? Co je to Bumper? Jak připojit k iphonu/ipadu klávesnici? Jak připojit iphone/ipad k projektoru? Jak propojit iphone/ipad s televizí? Jak bezdrátově propojit iphone/ipad s televizí? Jak importovat do ipadu fotky z SD karty? Jak chránit displej před poškrábáním? Jak si z ipadu udělat v autě kino? Jaký si zvolit držák do auta pro iphone? Jak aktivovat zařízení? Co je to AppStore? Jak zakoupit aplikaci? Jak mít přístup k aplikacím určeným pouze pro USA? Můžu mít aplikaci pro iphone i na ipadu? Jak sdílet aplikace s ostatními? Jak poznat kvalitní aplikaci? Jak najít aplikaci v AppStore? Jak ohodnotit aplikaci? Existují zkušební verze aplikací? Jak poznám, zda vyšla nová verze aplikace? Jak poznat, zda mám aplikaci koupenou? Jak zjistit, co jsem si koupil za aplikace? Jak zjistit, kdy jsem si koupil jaké aplikace a za kolik? Jak zjistit, kdy bude aplikace levnější? Jak zjistit, které kvalitní aplikace jsou právě dnes zdarma? Jak rozpoznat nově nainstalované aplikace? Jak smazat aplikaci? Jak minimalizovat spuštěnou aplikaci? Jak zobrazit spuštěné aplikace? Jak se přepínat mezi spuštěnými aplikacemi? Jak zavřít spuštěnou aplikaci? Jak změnit pořadí aplikací? Jak přidat zástupce do hlavní nabídky? Co jsou to složky? Jak složku vytvořit? Jak složku smazat? Co všechno umí tlačítko Home?

3 Komunikace Jak vytvořit nový kontakt? Jak rychle najít požadovaný kontakt? Jak přidat kontakt do oblíbených? Jak upravit kontaktní údaje? Jak kontakt smazat? Jak přiřadit kontaktu fotku? Jak změnit řazení kontaktů? Jak s iphonem volat? Jak rychle ztlumit příchozí hovor? Jak rychle hovor odmítnout? Jak rychle poslepu hovor odmítnout? Jak skrýt identifikaci volajícího? Jak odpovědět odmítnutému zprávou? Jak nastavit možnosti odpovědí odmítnutého hovoru? Jak přijmout/odmítnout hovor pomocí sluchátek? Jak na chvíli přerušit hovor? Jak používat základní hlasové vytáčení? Jak napsat SMSku? Jak smazat všechny SMSky od dané osoby? Jak smazat více vybraných zpráv najednou? Jak přeposlat SMSku? Jak zapnout odpočítávání znaků v SMS? Co je to imessage? Jak poznám, jestli se zpráva odeslala jako imessage nebo SMS? Jak rychle poslat MMS? Jak zkopírovat text? Jak vyjmout text? Jak vložit text? Jak nahradit slovo? Jak rychle ukončit větu? Jak si vytvořit vlastní textovou zkratku? Jak psát s diakritikou? Jak psát velkými písmeny? Jak napsat smajlíky? Jak nastavit ový účet? Jak nastavit jiný typ ového účtu? Co je to icloud? Jak nastavit icloud? Jak napsat ? Jak poslat s fotkou? Jak poslat s více fotkami? Jak poslat s přílohou? Jaké přílohy je možné v mailech prohlížet? Jak lze pracovat i se zaheslovanými dokumenty? Jak odpovědět a přeposlat ? Jak poslat znovu? Jak nastavit kontrolu nových mailů? Jak rychle zkontrolovat nové y? Jak vytvořit nový kontakt z odesílatele mailu?

4 Obsah 98. Jak prohledat y? Jak smazat? Jak smazat více ů najednou? Jak zobrazit y jako konverzaci? Jak změnit počet zobrazených mailů? Jak nastavit automatický podpis? Jak vytisknout ? K čemu slouží VIP seznam? Jak používat kalendář? Jak přidat událost do kalendáře? Jak vytvořit celodenní událost? Jak rychle vytvořit událost? Jak vytvořit opakovanou událost? Jak událost z kalendáře smazat? Jak pracovat s více kalendáři? Jak si nastavit připomínky? Jak vytvořit poznámku?...71 Mapy a navigace Jak pracovat s aplikací Mapy? Jak změnit typ mapy? Jak zapnout 3D mapy? Jak určit svou polohu? Jak iphone ví, kde jsem? Jak zjistit, které aplikace vědí, kde jsem? Jak zjistit, kde je nejbližší bankomat? Jak vyhledat restaurace či obchod blízko místa, kde jste? Jak naplánovat trasu? Jak se nechat navigovat? Jak zobrazit dopravní omezení? Jak zobrazit itinerář trasy? Jak vytisknout mapu/trasu? K čemu je špendlík na mapě? Jak zobrazit místo osoby z kontaktů, záložek či historie? Jak na turistické mapy ČR? Jak nalézt cyklomapy ČR? Kudy na sever? Jak mít plnohodnotnou navigaci?...80 Internet Jak si prohlížet internetové stránky? Jak otevřít webovou stránku? Jak při psaní změnit doménu adresy? Je možné mít i jiné internetové prohlížeče? Co vše je možné provést s otevřenou stránkou? Jak se rychle přesunout na stránce nahoru? Jak si přiblížit stránku? Jak si vytvořit záložku stránky? Jak zobrazit stránku přes celý displej? Jak zobrazit řádek záložek? Jak pracovat s panely stránek na ipadu? Jak otevřít novou stránku?

5 146. Jak se přepnout na jinou stránku? Jak zavřít otevřenou stránku? Jak otevřít stránku na pozadí? Jak otevřít odkaz na nové stránce? Jak si vytvořit zástupce na stránku na ploše? Jak rychle vyhledat něco na Internetu? Jak změnit výchozí vyhledávač v Safari? Jak najít na stránce text? Jak pohodlně číst internetové články? Jak si vytvořit seznam stránek pro pozdější četbu? Jak smazat stránku ze seznamu četby? Jak si uložit stránku pro pozdější offline čtení? Jak odeslat odkaz na stránku? Jak se přesunout na předchozí/následující stránku? Jak zobrazit historii prohlížení? Jak smazat historii prohlížení? Jak anonymně prohlížet Internet? Jak smazat cookies a data uložená z webových stránek? Jak smazat uložené informace z vybraných webů? Jak rychle vyhledat něco na Wikipedii? Jak zobrazit stránky s Flashem? Jak blokovat vyskakovací okna? Jak vytisknout webovou stránku? Jak propojit Facebook se zařízením? Co vše propojení s Facebookem umí? Jak rychle přidat zprávu na Facebook? Jak propojit Twitter se zařízením? Jak rychle přidat zprávu na Twitter?...98 Multimédia Jak vytvořit v itunes seznam stop? Jak nahrát hudbu z počítače? Jak si zakoupit hudbu? Jak si zakoupit vyzváněcí tóny? Jak přehrávat hudbu? Co je a jak funguje itunes Match? Jak rychle ovládat přehrávání hudby? Jak zatřesením změnit skladbu? Jak ovládat přehrávání pomocí sluchátek? Jak funguje přehrávání hudby a volání? Co je to podcast? Jak si stáhnout podcasty? Co je itunes U? Jak fotit? Jak fotit pomocí sluchátek? Jak co nejrychleji začít fotit? Jak zaostřit při focení? Jak přiblížit obraz? Jak vyfotit snímek rovně? Jak vytvořit panoramatickou fotku? Jak fotit HDR fotky?

6 Obsah 195. Jak upravit fotku po vyfocení? Jak opravit červené oči? Jak oříznout fotku? Jak pokročile upravovat fotky? Jak pokročile spravovat fotky? Jak snadno vytvořit efektní fotky? Jak vytvořit album? Jak zobrazit místa, kde byly fotky pořízeny? Jak mít na všech zařízeních stejné fotky? Jak si zálohovat fotky? Jak sdílet fotky s přáteli? Jak okomentovat fotku? Jakými způsoby lze využít fotku? Jak natáčet video? Jak provést střih videa? Jak vytvořit efektní film? Jak uložit obrázek z webu nebo u? Jak nahrát obrázky z počítače? Jak nahrát obrázky do počítače? Jak přehrávat filmy? Jak sledovat videa na YouTube? Co je PhotoBooth? Jak z PhotoBooth uložit obrázek? Jak si nahrát zvukovou poznámku? Jak ušetřit za volání? Co to je FaceTime? Jak si vytvořit fotorámeček? Jak si číst pohodlně knížky? Jak rychle změnit vlastnosti čtení? Jak řadit knihy v knihovně? Jak číst pohodlně PDF soubory? Jak mít přístup k českým knihám? Co je to Kiosek? Aplikace Aplikace nebo webové stránky? Jak vytvářet dopisy, tabulky a prezentace? Jak vzdáleně ovládat počítač? Jak mít vědeckou kalkulačku? Jak sledovat televizní pořady? Jak sledovat televizní archiv? Jak poslouchat rádio? Jak číst zprávy? Jak číst zprávy z RSS zdrojů? Jak na zahraniční zprávy s noblesou? Jaké jsou nejpopulárnější hry? Jak porovnat své herní výsledky s ostatními? Co je to Passbook? Jak zjistit, co to hraje za písníčku? Jak zjistit, co mi letí nad hlavou? Co jsou to SmartApp bannery?

7 244. Jak na Skype? Jak se podívat na kamery z domova i ze světa? Co na cestu do hlavního města? Jak se dobře vyspat? Jak rychle usnout? Jak nahradit scanner? Jak si z iphonu udělat baterku? Jak vytvořit virtuální panorama? Jak získat virtuální hudební nástroje? Jak monitorovat svůj počítač nebo server? Jak z ipadu udělat další monitor počítače? Jak si vytvořit dětskou chůvičku? Systém a nastavení Jak se připojit k Wi-Fi síti? Jak vypnout oznámení o nové Wi-Fi síti? Jak ručně zadat konfiguraci Wi-Fi sítě? Jak omezit používání zařízení? Jak rychle prohledat celý ipad/iphone? Jak nastavit, kde se bude vyhledávat? Jak na aplikaci Počasí? Co je oznamovací centrum? Jak ovládat iphone hlasem? Co je hlasová asistentka Siri? Jak se Siri něco vyhledat? Jak se Siri někomu zavolat? Jak se Siri poslouchat hudbu? Jak se Siri poslat SMSku/ ? Co všechno ještě Siri umí? Co dělat, když mi Siri nerozumí? Jak nastavit a připojit tiskárnu pomocí AirPrint? Jak synchronizovat data s počítačem? Jak synchronizovat data s PC přes Wi-Fi? Jak aktualizovat systém? Jak obnovit systém? Jak provést reset zařízení? Co když ani reset nepomáhá? Proč se ipad nenabíjí z USB konektoru počítače? Jak šetřit baterii? Jak vyměnit baterii? Jak na ipadu rychle změnit podsvícení? Jak zakázat automatické otáčení obrazovky? Jak na ipadu nastavit funkci přepínacího tlačítka? Jak rychle ztlumit zvuk? Jak nastavit limit hlasitosti? Jak mít vše pod heslem? Jak nastavit ještě silnější ochranu? Jak předejít problému po odcizení? Jak si ochránit soukromí? Co je to jailbreak? Jak zobrazit procenta u stavu baterie?

8 Obsah 293. Jak udělat snímek obrazovky? Jak vypnout kontrolu pravopisu? Jak vypnout autokorekturu? Jak rychle opravit překlep? Jak provést kompletní zálohu? Jak vypnout datový roaming? Jak zapnout ruční nastavení operátora? Jak nastavit budík? Jak nastavit vlastní skladbu pro buzení? Co všechno umí aplikace Hodiny na ipadu? Jak nastavit zvuková upozornění? Jak nastavit vizuální upozornění? Jak nebýt v noci rušen? Jak nastavit, aby se mi někdo dovolal vždy? Jak nastavit vlastní vyzvánění a SMS tón? Jak vytvořit a nastavit vlastní vibrace? Jak změnit jazyk a klávesnici? Jak sdílet připojení k Internetu? Jak změnit název zařízení? Jak zvětšit text v aplikacích? Jak vrátit zpět chybně napsaný text? Co jsou a jak se na ipadu používají gesta? Kde najít nastavení aplikací? Jak zjistit, kolik mám volného místa? Jak nastavit automatickou změnu jasu? Jak číst pohodlně text i v noci? Jak se nestarat o správný formát čísla? Jak zjistit, kolik bylo přeneseno dat? Jak změnit obrázek na ploše? Jak zjistit základní informace o zařízení? Jak zjistit podrobné systémové informace? Jak vypnout 3G? Co dělat s utopeným iphonem? Co dělat s prasklým sklíčkem? Co dělat, když je nefunkční displej? Co lze vyčíst ze sériového čísla zařízení? Jak rekalibrovat tlačítko Home? Jak mít online přístup ke svým datům? Jak si co nejvíce ochránit soukromí? Jak zjistit přesnou sílu signálu? Jaké existují další číselné kódy?

9 Obecné 1. Co je iphone, ipad a ipod? 12 Pokud jste si zakoupili tuto knihu, je pravděpodobné, že jedno z těchto zařízení již vlastníte a něco o něm víte. Nicméně pokud ne, je dobré si hned na začátku této knihy udělat přehled o mobilních zařízeních společnosti Apple a podívat se jim trošku na zoubek. Začněme tím nejpopulárnějším, což je zcela jistě iphone. Jedná se o telefon, který podstatným způsobem změnil trh mobilních telefonů, aplikací a her. Během několika měsíců od svého uvedení na trh v červnu 2007 se stal prodejním trhákem a celkem se těchto zařízení prodalo více než 100 milionů kusů. První model nesl prosté označení iphone a lze jej identifikovat podle stříbrného zadního krytu. O rok později, v červenci 2008, Steve Jobs (tehdejší CEO společnosti Apple) představil nástupce s názvem iphone 3G. Ten přinesl například podporu GPS. A opět o rok později, tentokrát v červnu 2009, byla představena vylepšená varianta iphone 3GS, který obsahoval podstatné hardwarové změny, jež dodaly iphonu iphone 3G S větší výkon. iphone 3GS dostal rychlejší procesor, jednou tolik větší paměť RAM a bylo možné si pořídit i verzi s kapacitou 32GB vnitřní paměti. Zajímavé je, že i tento, v dnešní době starý model, dostal (i když částečně omezený) systém ios 6. Následně v červnu roku 2010 byl představen iphone 4, který také dostal lepší procesor a větší paměť oproti modelu 3GS, hlavně však byl vybaven revolučním displejem s názvem Retina, který disponuje vysokým rozlišením (není u něj lidské oko schopno rozeznat jednotlivé pixely) a věrným podáním barev. Kromě těchto změn dostal iphone 4 také novou podobu, která se do této iphone 4

10 3. Kde najdu kompletní specifikace zařízení? Takové základní informace, jako je velikost vnitřní paměti apod., lze vyčíst třeba i na krabičce, některé detailnější informace pak přímo v systémových informacích. Co když ale chcete vědět, jaké přesné rozměry či váhu vaše zařízení má? Nebo jakou má verzi Bluetooth a Wi-Fi nebo přesnou kapacitu baterie? Pak je samozřejmě vhodné hledat přímo u zdroje, tj. na stránkách Applu, a to konkrétně na nebo 4. Co je itunes? itunes je multimediální a především synchronizační centrum pro všechny iphony, ipady a ipody. Ještě donedávna bylo nutné mít aplikaci itunes nainstalovanou i pro aktivaci a první spuštění zařízení. S příchodem ios verze 5 je však tato podmínka minulostí, a pokud nechcete, itunes už ani instalovat nemusíte. Aplikace itunes byla dříve potřebná i pro aktualizaci systému, ale i to je možné od ios 5 provádět přímo ze zařízení, tzv. Over The Air (OTA). Kromě toho je možné přes itunes nakupovat hudbu, aplikace a hry nebo zálohovat a v případě potřeby obnovit celé zařízení. Přes itunes je ale vhodnější a rychlejší stahovat a instalovat některé větší aplikace, jako jsou navigace nebo hry v HD rozlišení. Proto bych vám instalaci itunes alespoň pro základní seznámení funkcionality programu doporučil. Při některých aktivitách, např. nahrání hudby nebo fotek či připojení na Internet přes kabel, se stejně ale bez itunes neobejdete. itunes je možné stáhnout na stránkách společnosti Apple, po stažení se stačí řídit pokyny v instalačním průvodci. 16 Prostředí aplikace itunes

11 13. Jak připojit k iphonu/ipadu klávesnici? Apple nabízí ke svým zařízením poměrně velké množství příslušenství, která určitým způsobem rozšiřují jejich funkce a vlastnosti. Jedním z nich je i externí bezdrátová klávesnice, jež velice usnadňuje psaní delších textů. Vhodnou kombinací krytu SmartCover jako stojánku, ipadu jako zobrazovacího zařízení a této klávesnice jako vstupního zařízení získáváte mobilní pracovní kancelář kdekoliv na světě. Externí bezdrátová klávesnice Apple 14. Jak připojit iphone/ipad k projektoru? Kromě standardního konektoru, který slouží pro nabíjení a přenos dat, žádný jiný (kromě toho pro sluchátka) konektor na těchto zařízeních nenajdete. Pokud jste uvažovali, že by mohl například ipad nahradit váš notebook, zřejmě by vám někdy chyběla možnost připojení na projektor. Všechny dnešní notebooky takovým výstupem (D-SUB, HDMI nebo DisplayPort) totiž disponují a není problém je k projektoru připojit. Naštěstí i pro tuto situaci má Apple řešení, a to v podobě Apple VGA adaptéru, který zapojíte do datové/ napájecí zdířky a na druhé straně má Apple VGA adaptér tento adaptér standardní VGA konektor. 22

12 22. Co je to AppStore? AppStore je jedna z nejdůležitějších aplikací v iphonu nebo ipadu a je jádrem celého ekosystému produktů společnosti Apple. Přes AppStore se totiž nakupují a stahují veškeré aplikace, a to jak ty placené, tak ty dostupné zdarma. Pořizovat aplikace můžete přímo v zařízení pomocí této aplikace, případně přes itunes v sekci itunes Store. V tom případě jsou zakoupené a stažené aplikace do zařízení nahrány po připojení a synchronizaci dat. Veškeré nákupy a stažení aplikací a her jsou vázány na vaše Apple ID, což zaručuje, že po obnově telefonu nebo nákupu nového Apple ví, že jste za aplikaci již zaplatili, a můžete si ji stáhnout samozřejmě zdarma. Tipy a triky týkající se nakupování aplikací a her budou v této knize popisovány na aplikaci AppStore přímo v zařízení, protože je to mezi uživateli nejpopulárnější způsob. 26 Aplikace AppStore na iphonu je v dolní části rozdělena na 5 záložek. První z nich, Featured, nabízí aktuálně populární, nové a vybrané aplikace. Záložka Top Charts zobrazuje žebříčky nejpopulárnějších aplikací, které je možné dále dělit na placené (Paid), zdarma (Free) a ty aktuálně nejpopulárnější (Top Grossing). Prostřední tlačítko Genius je pro funkci doporučení aplikací, které by se vám mohly líbit. Toto doporučení se vytváří na základě vašich již stažených aplikací. Funkci Genius naleznete i v itunes pro hudbu a video. Předposlední záložkou je vyhledávání (Search), které vám umožní najít snadno a rychle aplikaci, když víte její název. A konečně poslední, Updates, slouží k aktualizaci aplikací a přehledu již zakoupených aplikací. Aplikace AppStore, obsah sekce Charts Detailní informace prohlížené aplikace v AppStore

13 27. Jak poznat kvalitní aplikaci? Po spuštění obchodu AppStore se ve spodní části nachází pět záložek, záložka Top Charts vám ukáže ty nejpopulárnější aplikace a hry. Po klepnutí na ni se zobrazí tři seznamy: Paid (seznam 100 aktuálně nejpopulárnějších placených aplikací a her), Free (seznam 100 aktuálně nejpopulárnějších zdarma dostupných aplikací a her) a Top Grossing (seznam 100 aplikací a her s nejvíce rostoucím zájmem uživatelů). Pomocí těchto záložek máte tedy velice snadnou možnost filtrovat populární aplikace na placené a neplacené a podívat se, jaké jsou ty nejlepší. Pokud by se vám počet 100 zdál malý, úplně na konci seznamu po 100. aplikaci nebo hře se nachází odkaz See all (Zobrazit všechny), na který můžete klepnout a zobrazit si další nejpopulárnější. Seznam nejpopulárnějších neplacených aplikací Kromě zobrazení v těchto žebříčcích jsou aplikace hodnoceny samotnými uživateli, a to pomocí hvězdiček nebo i nějakým slovním hodnocením. Může se totiž stát, že budete hledat aplikaci, která nebude mezi 100 nejpopulárnějšími, a stejně bude mít hodnocení 4 hvězdičky z 5. Jak je to možné? Je to z toho důvodu, že se může jednat o aplikaci, která není svým určením vhodná pro běžné uživatele (např. aplikace pro správu počítače z iphonu), ale přitom se může jednat o velice kvalitní aplikaci. A jen kvůli tomu, že není mezi těmi nejstahovanějšími, byste o ni mohli přijít. Je také dobré si přečíst i textové hodnocení, abyste věděli, co přesně se uživatelům na aplikaci líbí a co ne. Někdy může mít aplikace malý počet hvězdiček a po přečtení komentářů zjistíte, že to je kvůli tomu, že hra neběží např. na iphone 3G. Jelikož ale vy máte třeba novější model, tak se vás tento problém vůbec netýká. 30

14 Komunikace 49. Jak vytvořit nový kontakt? iphone je především telefon, a tak jednou z nejdůležitějších součástí jsou kontakty a jejich správa. Do prostředí kontaktů se můžete dostat dvěma způsoby. Prvním z nich je přímo spuštění aplikace Kontakty, druhým poté aplikace Telefon a v ní přepnutí na záložku Kontakty. Zde se nachází v horní liště vpravo tlačítko se znaménkem plus, které slouží pro vytvoření nového kontaktu. Stačí tedy vyplnit požadované údaje a klepnout na Hotovo. Kontakt je vytvořen a uložen. Také na ipadu je aplikace Kontakty dostupná a vzhledem k vyššímu rozlišení ipadu i trochu jinak graficky provedená, nicméně následující postupy jsou i na ipadu téměř totožné, většinou se liší jen umístění tlačítek a položek. Přidávání kontaktu v iphonu 50. Jak rychle najít požadovaný kontakt? Mezi vytvořenými kontakty pak můžete samozřejmě procházet, a pokud máte kontaktů v seznamu hodně a standardní posouvání prstem např. na někoho s příjmením Pokorný by trvalo dlouho, jeďte prstem u pravého okraje displeje, kde je malý sloupec s abecedou. V něm máte možnost přesunutím prstu okamžitě přejít na osoby s příjmením začínajícím požadovaným písmenem abecedy. Druhou možností je potom klasické vyhledávání, které se nachází v horní části nad seznamem kontaktů. 40

15 Mapy a navigace 115. Jak pracovat s aplikací Mapy? Součástí operačního systému ios je i vestavěná aplikace Mapy, která odpovídá funkcemi svému názvu. Jelikož se ale jedná o aplikaci s mapovými podklady online, je zapotřebí být připojen k Internetu, aby se mohla požadovaná data načíst a zobrazit, což je nutné vzít v potaz zejména při pobytu v zahraničí. Aplikace má dva hlavní režimy Hledat a Navigovat. Zatímco režim Hledat slouží pouze k zobrazení vyhledávaného místa a okolí, v režimu Navigovat si můžete nechat zobrazit trasu z místa A do místa B či se nechat navigovat. Vyhledání provedete prostým zadáním názvu do vyhledávácího pole v horní části obrazovky, režim navigace pak zapnete klepnutím na ikonu zahnuté šipky vlevo od tohoto pole. Zde je nutné vzít ovšem v úvahu již zmiňovanou vlastnost mapy se stahují dle potřeby z Internetu, tj. aby vám aplikace alespoň jako základní navigace posloužila, je nutné být připojen k Internetu, a to ideálně vyšší rychlostí. U ipadu je ovládání aplikace Mapy totožné, jen se některá tlačítka a funkce mohou nacházet vzhledem k rozlišení ipadu na jiném místě, než je tomu v případě iphonu. Od ios 6 Apple v rámci konkurenčního boje vyměnil dodavatele mapových podkladů, namísto dat od společnosti Google jsou data poskytována mj. společností TomTom, která je ve světě navigací velice známou značkou. V celosvětovém pokrytí (zejména satelitních map) se však zatím nemůže společnosti Google rovnat Jak změnit typ mapy? Aplikace Mapy nabízí několik typů zobrazení, které můžete použít pro náhled na vybranou oblast. 72

16 Mapy a navigace Jsou to tyto typy zobrazení: Standardní jedná se o vektorovou mapu, kde jsou zobrazeny silnice, cesty, budovy apod., ale pouze nakreslené, jak znáte z klasických map. Výhodou tohoto zobrazení je velice snadná orientace a zobrazení doplňujících informací (restaurace, banky, hotely). Hybridní jde o kombinaci předešlých dvou tipů, kdy do satelitního zobrazení máte zakreslené hlavní cesty a silnice. Satelitní jedná se o fotorealistické zobrazení dané oblasti, které bylo pořízeno leteckým snímkováním oblasti. Změnit typ zobrazení mapy můžete v pravém dolním rohu aplikace, kde se nachází pootočený list. Po klepnutí na něj se zobrazí nabídka těchto typů zobrazení. Nabídka typů zobrazení mapy Standardní mapa Hybridní mapa Satelitní mapa 117. Jak zapnout 3D mapy? Aplikace Mapy a mapové podklady prošly v ios6 opravdovou revolucí, jedním z těch hlavních nových prvků je i možnost zobrazit dané místo trojrozměrně. Stačí si najít požadované místo a následně klepnout na tlačítko v levém dolním rohu. Ovládání 3D map pak probíhá takto: 73 Mapy a navigace

17 Multimédia Multimédia 174. Jak vytvořit v itunes seznam stop? Aby bylo možné hudbu nahrát z počítače do iphonu nebo ipadu, je nejprve nutné na počítači v aplikaci itunes vytvořit seznam stop (skladeb). Ten vytvoříte pomocí zkratky Ctrl + N nebo v nabídce Soubor Nový seznam stop. Nyní jen stačí zadat název seznamu a stisknout Enter. Aby byl seznam k něčemu, je do něj pochopitelně nutné nejprve hudbu přidat. To provedete snadno pomocí přetažení z adresáře tzv. metodou táhni a pusť (drag&drop). Stačí si tedy někde vedle itunes s otevřeným novým seznamem zobrazit okno Průzkumníka (či jiného souborového manažeru) se svou hudbou, označit soubory, které chcete do seznamu přidat, a pomocí myši je do itunes a playlistu přetáhnout Jak nahrát hudbu z počítače? Multimédia Nahrávání hudby z počítače do zařízení je jedna z mála činností, u které budete ještě potřebovat itunes. Po připojení zařízení a jeho zvolení v levém menu v itunes klepněte v horní části na záložku Hudba. Zde si můžete vybrat, zda se vám bude do zařízení synchronizovat celá hudební knihovna nebo si sami zvolíte, jaké seznamy (vytvořené za pomoci předchozího tipu), interprety, alba itunes a žánry si necháte zkopírovat. V tom případě si pak ještě v nabídce pod tím zvolte, co přesně chcete zkopírovat, a následně vybranou hudbu synchronizujte klepnutím na tlačítko Synchronizovat v pravé dolní části aplikace itunes. 99

18 Aplikace Aplikace 228. Aplikace nebo webové stránky? U některých aplikací si můžete vybrat, zda využijete mobilní stránku služby, která je přizpůsobena na mobilní rozlišení, či přímo aplikaci, kterou si do zařízení instalujete. Výhodou u webových stránek je fakt, že se nemusí nic instalovat, ale nabízí většinou menší komfort a méně funkcí, u aplikací je tomu přesně naopak. Mezi takové patří např. Twitter, Facebook, RSS čtečky, překladače, jízdní řády, zpravodajské weby a další. Pokud se nemůžete rozhodnout, jakou variantu zvolit, tak si takovou aplikaci stáhněte a porovnejte s webovou stránkou vybrané služby, ať zjistíte, co vám přijde uživatelsky přívětivější a funkcemi užitečnější Jak vytvářet dopisy, tabulky a prezentace? Pokud potřebujete napsat nějaký základní text, který budete dále upravovat, stačí vám k tomu aplikace Poznámky nebo obyčejný . Pokud se ale rozhodnete, že se váš ipad (iphone bych vzhledem k velikosti displeje nedoporučoval) stane vaší mobilní kanceláří, a budete na něm chtít vytvářet naformátované dopisy, tabulky včetně grafů či prezentace, pak je to s některými aplikacemi možné. Na mobilním operačním systému ios zatím nenajdete sadu Microsoft Office (připravuje se) od společnosti Microsoft, a tak se budete muset porozhlédnout u jiných výrobců a sad. Jedním ze dvou nejpopulárnějších balíků kancelářských aplikací je sada iwork, která je uživatelům počítačů Mac dobře známa a obsahuje aplikace Pages pro psaní textů, Numbers pro tabulky a grafy a Keynote pro vytváření prezentací. Výhodou je, že není dostupná jako celý balíček, ale že si můžete zakoupit jednotlivé aplikace zvlášť, takže pokud víte, že nikdy nebudete na mobilních zařízeních vytvářet prezentace, nemusíte si např. Keynote kupovat apod. Aplikace Tou druhou je konkurenční sada QuickOffice, která je nabízena jako celek. Bohužel u žádné z nich neexistuje zkušební verze zdarma a vzhledem 127

19 k relativně vysoké ceně (v rámci ostatních aplikací, ne z pohledu toho, co aplikace umí) je nutné se porozhlédnout po nějakých recenzích. Pro uživatele, kteří preferují pouze produkty Apple, jsou asi lepší variantou jednotlivé aplikace sady iwork. Pro taky hovoří fakt, že za jednu cenu dostáváte verzi jak pro iphone, tak ipad. Na druhou stranu má ale konkurent QuickOffice všestrannější použití, napojení na úložiště Google Docs, DropBox a práce zejména s tabulkami a grafy je pro uživatele Excelu přirozenější než v Numbers od Applu. QuickOffice také umožňuje rovnou export do PDF. Bohužel, pokud vlastníte ipad i iphone (a chcete používat pro tuto práci obě zařízení), musíte si QuickOffice pořídit dvakrát, protože jedna verze s přídavkem HD je dostupná pro ipad, druhá pak pro iphone. A na konec jednu výhodu pro QuickOffice pokud chcete mít na svém zařízení kompletní balík, je QuickOffice jako celek levnější než nákup jednotlivých aplikací od Applu. Textový editor Pages v tabletu ipad Textový editor balíku QuickOffice v tabletu ipad 128

20 249. Jak nahradit scanner? Ve světě počítačových aplikací pracujících s rozpoznáváním textu (tzv. OCR aplikací) je jednou z nejúspěšnějších společností ABBYY. A tak bylo jen otázkou času, kdy zužitkuje svoje know-how a vytvoří i aplikaci na mobilní zařízení. V AppStore si tak můžete najít placenou aplikaci TextGrabber, která vám umožňuje nahradit na cestách scanner a OCR software, protože tohle všechno TextGrabber umí. Stačí jen v aplikaci zamířit na text, který chcete zpracovat, vyfotit a o ostatní se velice rychle TextGrabber postará sám. Dalším plusem je, že plně podporuje také české znaky. Text Grabber 250. Jak si z iphonu udělat baterku? Od verze 4 disponuje iphone také LED diodou pro nasvícení focených objektů. Jelikož LED světlo je poměrně jasné a silné, je možné si z telefonu udělat i baterku. Stačí, když si v AppStore zadáte výraz Flashlight a vyberete si dle obrázků, hodnocení a komentářů tu aplikaci, která se vám bude líbit nejvíce. Flashlight 251. Jak vytvořit virtuální panorama? Pro někoho možná překvapení, každopádně i společnost Microsoft má na AppStore některé svoje aplikace. Mezi nejvíce populární patří PhotoSynth, která vám umožňuje nafotit vše okolo sebe a následně spojit do jednoho virtuálního panoramatického objektu. Možná si říkáte, že už v této knize jeden tip na panoramatické fotky je, a to přímo ve vestavěné aplikaci Fotoaparát (tip č. 193). Jenže tato funkce je dostupná pouze pro iphone 4S a iphone 5. U aplikace PhotoSynth se nejedná o klasickou panoramatickou fotku, ale vzhledem k tomu, že fotíte i objekty nad vámi a pod vámi, výtvor je pak skutečnou virtuální prohlídkou PhotoSynth 140

21 Systém a nastavení 256. Jak se připojit k Wi-Fi síti? Wi-Fi připojení je u každého iphonu nebo ipadu jedno z nejpoužívanějších, a tak je i velice snadné se k bezdrátové Wi-Fi síti připojit. Ve výchozím nastavení je v systému zapnuto zobrazování nových sítí, což znamená, že jakmile se zařízení dostane do dosahu nějaké sítě, upozorní vás na to a vy se můžete k síti ihned připojit. Pokud bude síť zabezpečená heslem, budete pochopitelně vyzváni ještě k zadání hesla. Po úspěšném připojení se v horní části lišty vedle názvu operátora zobrazí ikona signálu síly připojení Jak vypnout oznámení o nové Wi-Fi síti? Ne vždy ale může být oznámení o nové síti žádoucí. Když si představíte, jak jdete v centru nějakého města a každou chvíli se vám na displeji zobrazí oznámení o nové síti, asi to nebude nic příjemného. Proto je možné takové oznámení vypnout, a to v Nastavení Wi-Fi. Zde pak stačí vypnout volbu Výzva pro připojení. V případě, že chcete vypnout celý Wi-Fi adaptér ve svém zařízení, je tak možné učinit v této nabídce pomocí prvního přepínače s názvem Wi-Fi Jak ručně zadat konfiguraci Wi-Fi sítě? 144 Nicméně někdy se můžete setkat s tím, že z důvodu zabezpečení sítě administrátor nastavil, že bezdrátová síť o sobě žádné informace nevysílá (má

22 Systém a nastavení skryté tzv. SSID) a že musíte zadat parametry připojení ručně. To je možné nastavit také v Nastavení Wi-Fi, kde v seznamu sítí klepnete na položku Jiná. Zde pak stačí jen zadat název sítě, typ zabezpečení a heslo a můžete se připojit stejným způsobem jako k běžné síti. Ruční konfigurace parametrů Wi-Fi sítě Systém a nastavení 259. Jak omezit používání zařízení? V případě, že jste iphone nebo ipad zakoupili např. svým dětem či zaměstnancům a chcete mít přehled o tom, co na telefonu budou moci dělat a co ne, je možné zapnout tzv. omezení. To je velice vhodné nejenom pro rodiče, ale i pro firemní prostředí. V nastavení omezení se totiž dá poměrně podrobně nakonfigurovat, k jakým částem systému nebude mít uživatel přístup. To vše je pak pochopitelně uzamčené heslem. Mezi ty nejužitečnější restrikce patří: zákaz spuštění Safari či Fotoaparátu, zákaz instalace a mazání aplikací, zákaz konfigurace polohových služeb, zákaz konfigurace ových účtů. Veškerá tato omezení se provádějí v Nastavení Obecné Omezení. Při prvním vstupu do této části budete požádání o dvojité zadání bezpečnostního kódu a poté již můžete restrikce nastavovat. V tomto případě uživatel v zařízení omezil použití aplikace Fotoaparát a FaceTime. 145

250 tipů a triků pro iphone, ipad a ipod

250 tipů a triků pro iphone, ipad a ipod 250 tipů a triků pro iphone, ipad a ipod Karel Klatovský Nakladatelství a vydavatelství R www.computermedia.cz tipů a triků pro iphone, ipad a ipod 4 Obsah Obecné...10 1. Co je iphone, ipad a ipod?...10

Více

Obsah. Úvod 13 Co a kde v knize najdete 13 Pro koho kniha je a jak ji číst 14 Zpětná vazba od čtenářů 15 Errata 15

Obsah. Úvod 13 Co a kde v knize najdete 13 Pro koho kniha je a jak ji číst 14 Zpětná vazba od čtenářů 15 Errata 15 Obsah Úvod 13 Co a kde v knize najdete 13 Pro koho kniha je a jak ji číst 14 Zpětná vazba od čtenářů 15 Errata 15 Kapitola 1 Seznamte se 17 Co je v krabici a jak ipad vypadá 17 Sluchátkový konektor 17

Více

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání

Více

Kontakty Upravení kontaktu - změna údájů Přidání fotky ke kontaktu Založení nového kontaktu Kopírování ze SIM karty do telefonu Základní nastavení

Kontakty Upravení kontaktu - změna údájů Přidání fotky ke kontaktu Založení nového kontaktu Kopírování ze SIM karty do telefonu Základní nastavení 1 5. 6. 7. 8. Kontakty Upravení kontaktu - změna údájů Přidání fotky ke kontaktu Založení nového kontaktu Kopírování ze SIM karty do telefonu Základní nastavení telefonu Zapnutí telefonu a PIN Vložení

Více

Návod pro Apple iphone 6s Plus

Návod pro Apple iphone 6s Plus Návod pro Apple iphone 6s Plus Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty První zapnutí telefonu 2. Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty První zapnutí telefonu. 2. Kontakty. 3. Nastavení volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty První zapnutí telefonu. 2. Kontakty. 3. Nastavení volání 1 z 27 Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty První zapnutí telefonu Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky Nastavení volání Nastavení

Více

Nastavení SMS a MMS imessage Nastavení tónů Nastavení MMS Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty První zapnutí telefonu. Kontakty Kopírování

Nastavení SMS a MMS imessage Nastavení tónů Nastavení MMS Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty První zapnutí telefonu. Kontakty Kopírování 1 5. 6. 7. 8. 9. Nastavení SMS a MMS imessage Nastavení tónů Nastavení MMS Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty První zapnutí telefonu. Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového

Více

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky Volání Nastavení

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3.

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. 1 z 33 Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně

Více

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty První zapnutí telefonu. 3. Nastavení volání

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty První zapnutí telefonu. 3. Nastavení volání Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty První zapnutí telefonu Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky Nastavení volání Zapnutí VoLTE

Více

Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu

Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu 1 6. 7. 8. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3.

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. 1 z 35 Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně

Více

Aplikace Založení účtu Microsoft a stažení aplikace Internet Nastavení e-mailu Připojení/odpojení Wi-Fi sítě Nastavení internetu v zahraničí

Aplikace Založení účtu Microsoft a stažení aplikace Internet Nastavení e-mailu Připojení/odpojení Wi-Fi sítě Nastavení internetu v zahraničí 1 6. 7. 8. Aplikace Založení účtu Microsoft a stažení aplikace Internet Nastavení e-mailu Připojení/odpojení Wi-Fi sítě Nastavení internetu v zahraničí Nastavení internetu v ČR Zap./Vyp. přístupového bodu

Více

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty První zapnutí telefonu. 3. Volání

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty První zapnutí telefonu. 3. Volání Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty První zapnutí telefonu Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání Zapnutí VoLTE Zapnutí

Více

Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení

Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení 1 6. 7. 8. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky

Více

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty První zapnutí telefonu. 3. Nastavení volání

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty První zapnutí telefonu. 3. Nastavení volání Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty První zapnutí telefonu Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Nastavení volání Zapnutí VoLTE

Více

Základní nastavení telefonu Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Vložení SIM karty SMS a MMS Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS

Základní nastavení telefonu Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Vložení SIM karty SMS a MMS Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS 1 5. 6. 7. 8. Základní nastavení telefonu Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Vložení SIM karty SMS a MMS Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS Nastavení tónů Upozornění o doručení SMS Volání

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 32 Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky Volání

Více

1. Základní nastavení tabletu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení tabletu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 28 Základní nastavení tabletu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do tabletu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky Volání

Více

Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové

Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové 1 5. 6. 7. 8. Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové schránky Nastavení vyzvánění SMS a MMS Nastavení

Více

Základní nastavení telefonu Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Vložení SIM karty SMS a MMS Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS

Základní nastavení telefonu Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Vložení SIM karty SMS a MMS Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS 1 6. 7. 8. Základní nastavení telefonu Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Vložení SIM karty SMS a MMS Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS Nastavení tónů Upozornění o doručení SMS Volání

Více

Použití Office 365 na iphonu nebo ipadu

Použití Office 365 na iphonu nebo ipadu Použití Office 365 na iphonu nebo ipadu Úvodní příručka Kontrola e-mailů iphone nebo ipad si můžete nastavit tak, aby odesílal a přijímal poštu z vašeho účtu Office 365. Kontrola kalendáře z libovolného

Více

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky Volání Nastavení

Více

1. Základní nastavení tabletu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení tabletu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 34 Základní nastavení tabletu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do tabletu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky Volání Nastavení

Více

Aplikace GoGEN Smart Center

Aplikace GoGEN Smart Center Aplikace GoGEN Smart Center Návod na použití aplikace Úvod Aplikace GoGEN Smart Center pro maximální využití Smart TV GoGEN, spojuje vyspělou technologii a zábavu v pohodlí domova. SMART ovládání ovládání

Více

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky Volání Zap./Vyp.

Více

Vložení SIM karty. Vložení paměťové karty. Zapnutí tabletu a PIN. 2 z 22. SIM kartu vložíte do šuplíku a zasunete ho zpět. Tak a je to!

Vložení SIM karty. Vložení paměťové karty. Zapnutí tabletu a PIN. 2 z 22. SIM kartu vložíte do šuplíku a zasunete ho zpět. Tak a je to! 1 z 22 6. 7. 8. Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové schránky Nastavení vyzvánění SMS a MMS Nastavení

Více

2. SMS a MMS. 3. Základní nastavení telefonu. Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS Nastavení tónů Upozornění o doručení SMS. 4.

2. SMS a MMS. 3. Základní nastavení telefonu. Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS Nastavení tónů Upozornění o doručení SMS. 4. Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové schránky Nastavení vyzvánění SMS a MMS Nastavení střediska

Více

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Zapnutí telefonu a PIN Vložení paměťové karty. 3. Volání

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Zapnutí telefonu a PIN Vložení paměťové karty. 3. Volání Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Zapnutí telefonu a PIN Vložení paměťové karty Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky Volání Nastavení

Více

Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení BlackBerry ID Internet Nastavení e-mailu Zap./Vyp. přístupového bodu Přihlášení do Wi-Fi sítě

Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení BlackBerry ID Internet Nastavení e-mailu Zap./Vyp. přístupového bodu Přihlášení do Wi-Fi sítě 1 7. 8. Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení BlackBerry ID Internet Nastavení e-mailu Zap./Vyp. přístupového bodu Přihlášení do Wi-Fi sítě Zap./Vyp. internetu v zahraničí Nastavení internetu

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Zapnutí telefonu a PIN Vložení paměťové karty. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Zapnutí telefonu a PIN Vložení paměťové karty. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 28 Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Zapnutí telefonu a PIN Vložení paměťové karty Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky Volání

Více

Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play Internet Nastavení e-mailu Zap./Vyp. přístupového bodu Připojení a odpojení wi-fi

Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play Internet Nastavení e-mailu Zap./Vyp. přístupového bodu Připojení a odpojení wi-fi 1 6. 7. 8. Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play Internet Nastavení e-mailu Zap./Vyp. přístupového bodu Připojení a odpojení wi-fi sítě Nastavení internetu v zahraničí Nastavení

Více

Služby a nastavení Reset přístroje do továrního nastavení Seznam pevné volby Identifikace volajícího (CLIP/CLIR) Pevná volba Aplikace Vyhledání a

Služby a nastavení Reset přístroje do továrního nastavení Seznam pevné volby Identifikace volajícího (CLIP/CLIR) Pevná volba Aplikace Vyhledání a 1 6. 7. 8. 9. Služby a nastavení Reset přístroje do továrního nastavení Seznam pevné volby Identifikace volajícího (CLIP/CLIR) Pevná volba Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play

Více

1. Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play. 2. Internet. 3. Zabezpečení

1. Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play. 2. Internet. 3. Zabezpečení 1 z 32 Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play Internet Nastavení e-mailu Zap./Vyp. přístupového bodu Přihlášení do Wi-Fi sítě Zap./Vyp. internetu v zahraničí Nastavení internetu

Více

2. Kontakty. 1. Základní nastavení tabletu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN. 3. Volání

2. Kontakty. 1. Základní nastavení tabletu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN. 3. Volání Základní nastavení tabletu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do tabletu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky Volání Nastavení

Více

2. Internet. 1. Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play. 3. Zabezpečení

2. Internet. 1. Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play. 3. Zabezpečení Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play Internet Nastavení e-mailu Zap./Vyp. přístupového bodu Přihlášení do Wi-Fi sítě Zap./Vyp. internetu v zahraničí Nastavení internetu Zap./Vyp.

Více

3. Vložíte baterku. 4.

3. Vložíte baterku. 4. 1 z 34 6. 7. 8. Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play Internet Nastavení e-mailu Zap./Vyp. přístupového bodu Přihlášení do Wi-Fi sítě Zap./Vyp. internetu v zahraničí Nastavení

Více

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty První zapnutí telefonu. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty První zapnutí telefonu. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 36 Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty První zapnutí telefonu Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání Zapnutí VoLTE

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 31 Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky Volání

Více

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání

Více

1. Základní nastavení tabletu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení tabletu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 60 Základní nastavení tabletu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do tabletu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání

Více

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání

Více

Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové

Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové 1 5. 6. 7. 8. Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové schránky Nastavení vyzvánění SMS a MMS Nastavení

Více

1. Základní nastavení tabletu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení tabletu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1. Základní nastavení tabletu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN 2. Kontakty Kopírování ze SIM karty do tabletu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání

Více

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN 2. Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky

Více

1. Základní nastavení tabletu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení tabletu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 18 Základní nastavení tabletu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky Volání Nastavení

Více

3. Vložíte baterku. 4.

3. Vložíte baterku. 4. 1 z 36 5. 6. 7. 8. Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové schránky Nastavení vyzvánění SMS a MMS Nastavení

Více

Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play Internet Nastavení e-mailu Zap./Vyp. přístupového bodu Přihlášení do Wi-Fi sítě

Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play Internet Nastavení e-mailu Zap./Vyp. přístupového bodu Přihlášení do Wi-Fi sítě 1 5. 6. 7. 8. Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play Internet Nastavení e-mailu Zap./Vyp. přístupového bodu Přihlášení do Wi-Fi sítě Zap./Vyp. internetu v zahraničí Nastavení

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN 2. Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání

Více

2. SMS a MMS. 3. Základní nastavení telefonu. Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS Nastavení tónů Upozornění o doručení SMS. 4.

2. SMS a MMS. 3. Základní nastavení telefonu. Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS Nastavení tónů Upozornění o doručení SMS. 4. 1 z 33 Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové schránky Nastavení vyzvánění SMS a MMS Nastavení střediska

Více

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky Volání Nastavení

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 46 Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3.

Více

Návod pro Sony Xperia Z5

Návod pro Sony Xperia Z5 Návod pro Sony Xperia Z5 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN 2. Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně

Více

Služby a nastavení Seznam pevné volby Reset přístroje do továrního nastavení Identifikace volajícího (CLIP/CLIR) Pevná volba Aplikace Vyhledání a

Služby a nastavení Seznam pevné volby Reset přístroje do továrního nastavení Identifikace volajícího (CLIP/CLIR) Pevná volba Aplikace Vyhledání a 1 5. 6. 7. 8. 9. Služby a nastavení Seznam pevné volby Reset přístroje do továrního nastavení Identifikace volajícího (CLIP/CLIR) Pevná volba Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google

Více

1. Základní nastavení tabletu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení tabletu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 32 Základní nastavení tabletu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do tabletu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky Volání

Více

1. Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení BlackBerry ID. 2. Internet. 3. Zabezpečení

1. Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení BlackBerry ID. 2. Internet. 3. Zabezpečení 1 z 23 Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení BlackBerry ID Internet Nastavení e-mailu Zap./Vyp. přístupového bodu Přihlášení do Wi-Fi sítě Zap./Vyp. internetu v zahraničí Nastavení internetu Zap./Vyp.

Více

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání

Více

2. SMS a MMS. 3. Základní nastavení tabletu. Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS Nastavení tónů Upozornění o doručení SMS. 4.

2. SMS a MMS. 3. Základní nastavení tabletu. Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS Nastavení tónů Upozornění o doručení SMS. 4. 1 z 29 Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové schránky Nastavení vyzvánění SMS a MMS Nastavení střediska

Více

Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení

Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení 1 6. 7. 8. 9. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu - změna

Více

Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Založení nového kontaktu Upravení

Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Založení nového kontaktu Upravení 1 6. 7. 8. 9. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Založení nového kontaktu Upravení kontaktu - fotka Upravení kontaktu - změna

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 40 Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání Zap./Vyp.

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 36 Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky Volání Zap./Vyp.

Více

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky

Více

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání Nastavení

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 33 Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně

Více

Návod pro LG Leon 4G LTE (H340n)

Návod pro LG Leon 4G LTE (H340n) Návod pro LG Leon 4G LTE (H340n) 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN 2. Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 38 Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání Nastavení

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 34 Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky Volání Nastavení

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 40 Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3.

Více

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN 2. Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 45 Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3.

Více

Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play Internet Nastavení u Zap./Vyp. přístupového bodu Připojení a odpojení wi-fi

Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play Internet Nastavení  u Zap./Vyp. přístupového bodu Připojení a odpojení wi-fi 1 5. 6. 7. 8. Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play Internet Nastavení e-mailu Zap./Vyp. přístupového bodu Připojení a odpojení wi-fi sítě Nastavení internetu v zahraničí Nastavení

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 39 Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky Volání Zap./Vyp.

Více

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání Nastavení

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 42 Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání Zap./Vyp.

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 31 Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky Volání

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 38 Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3.

Více

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN 2. Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 37 Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3.

Více

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 38 Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky Volání Zap./Vyp.

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 37 Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání Zap./Vyp.

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 42 Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3.

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 39 Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání Zap./Vyp.

Více

Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení

Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení 1 5. 6. 7. 8. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky Volání Nastavení

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 38 Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3.

Více

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání Nastavení

Více

Návod pro Samsung Galaxy Tab S2 9.7 LTE (T815)

Návod pro Samsung Galaxy Tab S2 9.7 LTE (T815) Návod pro Samsung Galaxy Tab S2 9.7 LTE (T815) Základní nastavení tabletu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN 2. Kontakty Kopírování ze SIM karty do tabletu Založení nového kontaktu

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 40 Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3.

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN 2. Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání Nastavení

Více

2. SMS a MMS. 3. Základní nastavení telefonu. Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS Nastavení tónů Upozornění o doručení SMS. 4.

2. SMS a MMS. 3. Základní nastavení telefonu. Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS Nastavení tónů Upozornění o doručení SMS. 4. 1 z 34 Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové schránky Nastavení vyzvánění SMS a MMS Nastavení střediska

Více

2. Internet. 1. Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play. 3. Zabezpečení

2. Internet. 1. Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play. 3. Zabezpečení Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play Internet Nastavení e-mailu Zap./Vyp. přístupového bodu Přihlášení do Wi-Fi sítě Zap./Vyp. internetu v zahraničí Nastavení internetu Zap./Vyp.

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 36 Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání Zap./Vyp.

Více

3. Vložíte baterku. 4.

3. Vložíte baterku. 4. 1 z 34 6. 7. 8. Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové schránky Nastavení vyzvánění SMS a MMS Nastavení

Více

1. Základní nastavení tabletu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení tabletu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 39 Základní nastavení tabletu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do tabletu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání

Více

Použití Office 365 na telefonu s Androidem

Použití Office 365 na telefonu s Androidem Použití Office 365 na telefonu s Androidem Úvodní příručka Kontrola e-mailů Telefon s Androidem si můžete nastavit tak, aby odesílal a přijímal poštu z vašeho účtu Office 365. Kontrola kalendáře z libovolného

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 36 Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně

Více

2. Kontakty. 1. Základní nastavení tabletu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN. 3. Volání

2. Kontakty. 1. Základní nastavení tabletu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN. 3. Volání Základní nastavení tabletu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do tabletu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky Volání Nastavení

Více

NAS 232 Aplikace AiFoto pro mobilní zařízení. Správa fotografií na vašem NAS z mobilního zařízení

NAS 232 Aplikace AiFoto pro mobilní zařízení. Správa fotografií na vašem NAS z mobilního zařízení NAS 232 Aplikace AiFoto pro mobilní zařízení Správa fotografií na vašem NAS z mobilního zařízení A S U S T O R C O L L E G E CÍLE KURZU V tomto kurzu se naučíte: 1. Používat AiFoto pro správu fotografií

Více