Report z kurzu GUE Fundamentals

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Report z kurzu GUE Fundamentals"

Transkript

1 Report z kurzu GUE Fundamentals Pag foto: David Bechr, Marcela Hovorková

2 Kurz,,Fundies" pro nás tři (Petra z Barakuda tech teamu, Davida z DIR-CZ a mě OLDA z TEKKIES) začal již několik dní dopředu přesunem na vzdálený ostrov Pag v Chorvatsku. Po 11ti hodinách a 900 kilometrech stojíme před trajektem, který nás převáží na ostrov Pag, kde už je to jen kousek k Petrovi na základnu. Zde budeme trávit pár dní tréninkem a od čtvrtka do neděle se nám bude věnovat zkušený GUE instruktor Andrea Marassich a překládat nám bude Andrea Strakova GUE TECH2 (podzim 2011).

3 Všichni se těšíme na pořádný výcvik, metodiku a novinky v ultra DIR potápění. Jsme na místě, ubytovaní, popíjíme kávu a debatujem do večerních hodin o budoucích dnech. Druhý den sestavujeme výstroj a jdeme před základnu trénovat, ladit zátěže a zvykat si na slanou, čistou a relativně teplou vodu. Venku začíná slunko připalovat a tak sklenka nealka po dvouhodinovém ponoru příjde vhod...odpoledne přijíždí Láďa s Andreou takže jsme kompletní.

4 Další den po snídani vyrážíme člunem na lokalitu,,cave" kde je malá, pěkná jeskyňka s krasovou výzdobou a brakickou vodou. Předponorová sekvence (boubble check, v-check, dlouhá hadice a kompletni GUEEDGE) a jdeme na ponor. Vzájemě se kontrolujeme a ihned se upozorňujeme na nedostaky. Snažíme s, aby jsme na intruktora GUE udělaly dobrý dojem a neuřízli si ostudu. Odpoledne jdeme v celé sestavě trénovat před základnu znovu všechny cviky: Basic 5 s kabelem od světla nad hadicí od primáru (to je pro nás novinka), S-drill, V-drill a bójku. Nejdřív v 9 metrech a pak ve 3 metrech u lana na bójce. 70minut uběhlo a David signalizuje že o 30 minut přetáhl urinální dobu a že fakt musí z vody. Pádil ke břehu tak rychle, že jsme mu s Petrem nestačili- asi to bylo opravdu urgentní. Odstrojujeme se a právě přijíždí náš GUE instruktor Andrea.

5 Uvítání, večeře a pak debatujeme do večera o metodice, rekreačních kurzech a technických kurzech. Je toho tolik co chceme vědět, ale zítra je taky den a tak si jdeme odpočinout s představou světlých zítřků. Druhý den, ihned po snídani začínáme s teorií. Probíráme obsah kurzu, historii a založení GUE. Informuje nás o základní myšlence GUE kurz, že jsme si zaplatili za trénink a informace, ale certifikace musí být zasloužená- nikoliv zaplacená. Hodně se věnujeme vyvážení, trimu, balancu, plaveckým technikám a základním dovednostem. Vyvážení je v GUE hlavní platforma na které se staví vše ostatní. Andrea nám to přirovnává k chůzi dítěte. Taky se nejdříve musí naučit pořádně chodit a až to umí, tak teprve může něco při chůzi dělat... Dále jsme probírali GUE kvalifikace, jejich limity a povinnosti. Znovu apeluje na jednotost výcviku, výstroje a dovedností. Ukázkou je účast na různých celostátních projektech, kde se scházejí GUE potápěči z celého světa a nezdržují se tím, kdo jak co dělá a řeší, ale rovnou se potápí, protože všichni mají stejný výcvik, výstroj i dovednosti. Dále se dostáváme k vlastnímu vyvážení a rozdělení váhy na tři segmenty (láhve, backplate a vlastní olova - ideálně dva kusy a to na opasku ve předu na břichu. Přirovnavá je k závaží na kýlu lodi). Na tomto bodu se trochu zasekáváme a probíráme to hodně do podrobností.

6 Pauza na oběd a po chvilce debaty se navlékáme do podobleků a sucháčů a kontrolujeme ohebnost a volnost pohybu. Následuje kontrola a doladění pozic backplatů. Jednalo se o centimetry- vetšinou jsme měli popruhy moc utažené. Trochu nás překvapili pozice Dkroužků, které Andrea podle aktuálních GUE úprav umísťuje výše než jsme byli zvyklí. Po této teplotní vložce následuje teorie s kopy, basic 5 a GUEEDGE. Kontroluje se naše kompletní nastrojená výstroj a nacházíme opět třecí bod a tím je gumové uchycení inflátoru k rímennimu popruhu... Různé druhy uchycení a jejich preference. Námi preferované uchycení předěláváme na instruktorovu verzi, uvidíme jak to bude fungovat a podle toho se pak rozhodneme co budeme praktikovat. Už se šeří a tak se strojíme do backplatu s automatikama a světlama a jdeme na suchý trénink safety drill. Přesným a do detailu analyzovaným pohybem nám Andrea ukazuje změny v metodice, aktuální úchopy a držení hadic při OOG. Andrea je z,,nové" GUE školy a vysvětluje nám, že GUE vzniklo původně na Floridě, kde je teplá voda a převážne šlo o dlouhé a hluboké potápění v jeskynních, ale jak se GUE potápěči rozšiřují po celém světě, tak se globalizují procedury i výstroj. Klasickou částí jsou suché rukavice, které v minulosti nepadaly vůbec v úvahu. Dnes kdy, se GUE potápěči běžně potápí ve studené vodě-tak používají buď zipseals nebo suché rukavice, ale musí zůstat vnitřní

7 manžeta v rukávu. Takovýchto variant je v,,novém" GUE přístupu několik. Už jsme všichni unavení a tak pro dnešek končíme. Ráno ihned po snídani jdeme do vody. Brífing, předponorová sekvence, kontrola na hladině, přesun na vzdálenou bóji a kontrolovaný sestup do 6ti metrů na vyznačenou linku.

8 Zde cvičení ve vyvažování v hloubce 3-6metrů. V praxi to vypadá tak, že jsme se vyvážili ve 4,5 metrech a pak výdechem změna hloubky do 6ti metrů, že se téměř dotýkal dna d-kroužek na mezinožním popruhu. Pak zase jen za pomocí plic výstup do 3 metrů. Účelem bylo vyvážit se na křídle tak, aby jsme rozmezí třech metrů zvládali jen plícemi. Všichni jsme si po příjezdu k moři přidali 2-3kila navíc. Všechny ponory pak byly ve znamení odebírání olov. Nakonec nám zbylo meně závaží než jsme měli ve sladké vodě. Následovali různé druhy kopů. Pak pozice v teamu v trimu a výstupy se zastávkami. Po 70ti minutách- debrefing, pochvala za trim a odcouvaní, ale také několik výtek na málo zakloněnou hlavu, změnu trimu na konci cviku, nepoužívání flutter kicku. Intruktor si pamatoval snad vše, co se za více jak hodinu ponoru stalo. Následovalo plnění, krátká pauza a hned na další ponor. Tentokráte demonstrace v-drillu, všeobecná signalizace, vyvážení, basic 5, výstupy se zastávkou. Předvedení a praktické provedení Rescue skills. Evidentně jsme cvik basic 5 natrénovali doma tak silně, že jsme ho už pak nepředváděli. Všechny ponory se provádí striktně s nitroxem 32%.

9 Debreefing, výtky, opět né velké, ale nějaké byly. Rybí večeře a teorie gas managementu. Segmenty na výpočet spotřeby z hlavy, minimum gas, gas strategies a výpočty zásoby plynu pro různé typy ponoru, dýchání, narkózy, hustoty dýchaných plynů, parciální tlaky. Už je zase večer a padáme do postelí. Po snídani teorie a pak ponor, kde opět několikrát za sebou v-drill, s- drill, nakonec bóje a pak přesun na větší hloubku s výstupem z 9 metrů, zatávkou 30 vteřin v 6 a 30 vteřin ve třech metrech. Zde se nám to moc nepovedlo... Instruktor nemusel ani moc nadávat, protože sami víme, kde jsme udělali chybu. Na hladině rescue skills- tažení ke břehu a následné odstrojení buddyho a sebe na hladině. Sobota dva ponory s-drill, v-drill, bóje na laně ve 3 a v 6 metrech, pilování trimu, pilování práce v teamu, rescue skills na 170m - tažení buddyho včetně odstrojení jeho i sebe na hladině. Mezi ponory pokračujeme s teorií o standartnich plynech a jejich použití a následné ředění s 32%. Plavecký test 360m za 12 minut a pak 15 metrů pod vodou na nádech.

10 Večer dekompresní teorie, minimální deko, nové překvapivé bezdekompresní limity a plánování ponorů v oblasti fundamentals a nitroxu 32%. V neděli dva ponory, kde jsme pilovali sestupy, výstupy, bójky, s-drill a to vše v teamu a bez reference- tedy v prostoru.

11 Například v 9metrec-h sdrill, pak výstup do 6 metrů se sdílením, zde vypuštění bójky a společný výstup do 3 metrů se zastávkou a pak nasledný výstup na hladinu. A to pořád dokola dokud jsme nebyli všichni, ale hlavně instruktor spokojeni. Po zakončení praktické i teoretické části, následoval písemný test a nakonec osobní ohodnocení každého studenta samostatně- tedy pouze mezi instruktorem a studentem. Závěrečný verdikt zněl, že jsme kurz GUE Fundamentals udělali všichni, že jsme ho překvapili jak jsme silný team a bylo vidět, že jsme před kurzem,,chvilku" trénovali. I proto si s námi mohl dovolit poslední den více náročné cvičení než při běžném,,fundie" kurzu.

12 Na závěr mi to nedá a musím poděkoval Petrovi Veselému z Barakudy za zajištění perfektního zázemí základny na Pagu, Jirkovi Hovorkovi a Láďovi Hrouzkovi za stálé plnění nitroxu a HLAVNĚ Andree Strakové (GUE TECH 2) za neustálý potápěčský překlad z angličtiny. I když jsme si jí neustále dobírali a popichovali ji, tak bez ní by to prostě nešlo!!! Kurz nám celý vykomunikovala, doporučila a zaručila se za nás. Takže Andreo, ještě jednou dík. OLDA- TEKKIES team

ASTD. Asociace sportovních a technických potápěčů. Standardy a směrnice výcviku. Training Directors Komise pro výcvik

ASTD. Asociace sportovních a technických potápěčů. Standardy a směrnice výcviku. Training Directors Komise pro výcvik ASTD Asociace sportovních a technických potápěčů Standardy a směrnice výcviku Training Directors Komise pro výcvik David Čani Ing. Josef Lukeš MUDr. David Skoumal Schváleno dne a nabytí účinnosti ode dne:

Více

MINISTERSTVO VNITRA. Potápění s dýchací směsí Nitrox

MINISTERSTVO VNITRA. Potápění s dýchací směsí Nitrox MINISTERSTVO VNITRA MVCRX00TUBGB GENERÁLNÍ ŘEDITELSTVÍ HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU ČR Č.j. MV-116584-1/PO-PVP-2011 Kódové označení: NITROX Praha 19. prosince 2011 Počet listů: 7 S c h v a l u j e: plk.

Více

Normální objem vzduchu - objem plynu vztažený na podmínky na hladině, tlak 100 kpa, teplota 15 o C.

Normální objem vzduchu - objem plynu vztažený na podmínky na hladině, tlak 100 kpa, teplota 15 o C. 1T11 ZÁSADY BEZPEČNÉHO POTÁPĚNÍ Zásadou bezpečného potápění je předcházet krizovým situacím a jejich následkům - nehodám. Filozofie bezpečného potápění je souhrn technik a postojů potápěče, které je třeba

Více

OSNOVA VÝCVIKU NA CMAS P** 1. / 1 C M A S. dle Training Programm CMAS a Výcvikových směrnic SPČR. Schváleno výcvikovou komisí SPČR dne 4. 2.

OSNOVA VÝCVIKU NA CMAS P** 1. / 1 C M A S. dle Training Programm CMAS a Výcvikových směrnic SPČR. Schváleno výcvikovou komisí SPČR dne 4. 2. OSNOVA VÝCVIKU NA CMAS P** 1. / 1 Svaz potápěčů České republiky OSNOVA VÝCVIKU n a k v a l i f i k ační stupeň C M A S P dle Training Programm CMAS a Výcvikových směrnic SPČR Schváleno výcvikovou komisí

Více

Monte Bondone (jarní prázdniny) Program a časový harmonogram Sportkids pobytu

Monte Bondone (jarní prázdniny) Program a časový harmonogram Sportkids pobytu Monte Bondone (jarní prázdniny) Program a časový harmonogram Sportkids pobytu Po cca 800km jízdy po dálnici z Prahy sjedete v Itálii u města Trento. Pokračujete jízdou do kopce (20 min.) a jste v Monte

Více

SMĚRNICE PRO POTÁPĚNÍ DĚTÍ SPČR platné od 1.1. 2003 1. ÚVOD.

SMĚRNICE PRO POTÁPĚNÍ DĚTÍ SPČR platné od 1.1. 2003 1. ÚVOD. SMĚRNICE PRO POTÁPĚNÍ DĚTÍ SPČR platné od 1.1. 2003 1.1. Všeobecná ustanovení. 1. ÚVOD. 1.1.1 Směrnice pro potápění dětí platí pro potápěčský výcvik dětí od 8 do 14 let prováděný ve Svazu potápěčů České

Více

STANDARDY. EUROPEAN DIVING SCHOOL s.r.o. 3. vydání 2014

STANDARDY. EUROPEAN DIVING SCHOOL s.r.o. 3. vydání 2014 STANDARDY EUROPEAN DIVING SCHOOL s.r.o. 3. vydání 2014 Tyto standardy slouží výhradně členům Evropské Potápěčské Školy, kteří mají platný aktivní status a vlastní licenci a certifikaci pro daný výcvikový

Více

DIVERS ASSOCIATION OF CZECH REPUBLIC

DIVERS ASSOCIATION OF CZECH REPUBLIC SVAZ POTÁPĚČŮ ČESKÉ REPUBLIKY DIVERS ASSOCIATION OF CZECH REPUBLIC POTÁPĚNÍ S NITROXEM specializační a technické kurzy VÝCVIKOVÉ SMĚRNICE A OSNOVA VÝCVIKU Schváleno zemskými prezidii SPČR s účinností od

Více

NÁVOD NA SESTAVENÍ POPRUHOVÉHO SYSTÉMU OMS

NÁVOD NA SESTAVENÍ POPRUHOVÉHO SYSTÉMU OMS NÁVOD NA SESTAVENÍ POPRUHOVÉHO SYSTÉMU OMS Občas je složité sestavit popruhový systém dle vašeho přání. Jestliže jste doposud neměli popruhový systém, tento dokument vám může se sestavením pomoci. Jestliže

Více

FOTBALOVÝ KEMP ITÁLIE

FOTBALOVÝ KEMP ITÁLIE FOTBALOVÝ KEMP ITÁLIE Na fotbalový kemp u moře se každoročně sjíždějí hráči z celé České republiky. Velkou výhodou je poloha našeho zázemí. Hotel se nachází 150 metrů od písečné pláže. Pozvolný vstup do

Více

Kam s tou rukou. Jakub Běžel Učitel plavání

Kam s tou rukou. Jakub Běžel Učitel plavání Kam s tou rukou Jakub Běžel Učitel plavání Kam s tou rukou? Kraul metodou úplného ponoření znáte a už celkem dobře kraulem plavete? Tedy při plavání máte uvolněné tělo, udržíte se v poloze natočení tak

Více

Monte Bondone Program a časový harmonogram Sportkids pobytu jarní prázdniny 2016

Monte Bondone Program a časový harmonogram Sportkids pobytu jarní prázdniny 2016 Monte Bondone Program a časový harmonogram Sportkids pobytu jarní prázdniny 2016 Po cca 800km jízdy po dálnici z Prahy sjedete v Itálii u města Trento. Pokračujete jízdou do kopce (20 min.) a jste v Monte

Více

MALEDIVY HLUBOKÝ JIH EXOTICKÉ POTÁPĚČSKÉ SAFARI

MALEDIVY HLUBOKÝ JIH EXOTICKÉ POTÁPĚČSKÉ SAFARI MALEDIVY HLUBOKÝ JIH EXOTICKÉ POTÁPĚČSKÉ SAFARI Rádi bychom Vás pozvali na týdenní plavbu lodi AMPHIBYIA na korálové útesy, na nejjižnější atoly Malediv. Huvadhoo atol patří mezi největší atoly Malediv

Více

Potápění v Chorvatsku Vis a Kornat!

Potápění v Chorvatsku Vis a Kornat! Potápění v Chorvatsku Vis a Kornat! Milí potápěčšt přátelé, Připravili jsme pro Vás další dobrodružnou potápěčskou dovolenou, tentokrát potápění v Chorvatsku na ostrovech Vis a Kornat v roce 2020, kde

Více

VÝCVIKOVÉ SMĚRNICE PRO VRAKOVÉ POTÁPĚNÍ SVAZ POTÁPĚČŮ ČESKÉ REPUBLIKY DIVERS ASSOCIATION OF CZECH REPUBLIC

VÝCVIKOVÉ SMĚRNICE PRO VRAKOVÉ POTÁPĚNÍ SVAZ POTÁPĚČŮ ČESKÉ REPUBLIKY DIVERS ASSOCIATION OF CZECH REPUBLIC SVAZ POTÁPĚČŮ ČESKÉ REPUBLIKY DIVERS ASSOCIATION OF CZECH REPUBLIC VÝCVIKOVÉ SMĚRNICE PRO VRAKOVÉ POTÁPĚNÍ Schváleno zemskými prezidii SPČR 31. 12. 2013 s účinností od 1. 1. 2014 Svaz potápěčů České republiky

Více

POTÁPĚNÍ S TRIMIXEM SVAZ POTÁPĚČŮ ČESKÉ REPUBLIKY DIVERS ASSOCIATION OF CZECH REPUBLIC. specializační a technické kurzy

POTÁPĚNÍ S TRIMIXEM SVAZ POTÁPĚČŮ ČESKÉ REPUBLIKY DIVERS ASSOCIATION OF CZECH REPUBLIC. specializační a technické kurzy SVAZ POTÁPĚČŮ ČESKÉ REPUBLIKY DIVERS ASSOCIATION OF CZECH REPUBLIC POTÁPĚNÍ S TRIMIXEM specializační a technické kurzy VÝCVIKOVÉ SMĚRNICE A OSNOVA VÝCVIKU Schváleno Prezidiem SČP a Prezidiem SPMS s účinností

Více

Ruský prezident Putin přinesl na titulní stránky většiny deníků název raket Pershing ve spojitosti se zamýšlenými základnami protiraketové obrany v

Ruský prezident Putin přinesl na titulní stránky většiny deníků název raket Pershing ve spojitosti se zamýšlenými základnami protiraketové obrany v Ruský prezident Putin přinesl na titulní stránky většiny deníků název raket Pershing ve spojitosti se zamýšlenými základnami protiraketové obrany v ČR a v Polsku. Já jsem v tu dobu měl za sebou světovou

Více

NABÍDKA VÝLETŮ 2017 DJUNI. Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny.

NABÍDKA VÝLETŮ 2017 DJUNI. Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny. NABÍDKA VÝLETŮ 2017 DJUNI Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv Aquapark v Primorsku AQUAPLANET pro všechny věkové kategorie a každý si zde najde to své. Čeká Vás den plný zábavy, příjemných zážitků, skluzavky,

Více

S P A R K A I R T I C K E T S

S P A R K A I R T I C K E T S Galapágy byly objeveny 10. března 1535. Ponory na Galapágách patří k naprosto nejkrásnějším ponorům na světě, se stále ještě unikátní endemickou faunou a flórou, které se tady nebývale daří díky oceánským

Více

RAY DIVING POŘÁDÁ POTÁPĚČSKÉ SAFARI " MALÉ SUNDY - KOMODO - INDONÉSIE"

RAY DIVING POŘÁDÁ POTÁPĚČSKÉ SAFARI  MALÉ SUNDY - KOMODO - INDONÉSIE RAY DIVING POŘÁDÁ POTÁPĚČSKÉ SAFARI " MALÉ SUNDY - KOMODO - INDONÉSIE" KOMODO SE PYŠNÍ TÍM, ŽE PATŘÍ MEZI NEJPESTŘEJŠÍ POTÁPĚČSKOU LOKALITU INDONÉSIE, KDE JSOU JEŠTĚ RYBY...? :-)) Termín 9. - 19. listopadu

Více

Potápěčská dýchací technika. návrh specializačního kurzu SPČR

Potápěčská dýchací technika. návrh specializačního kurzu SPČR Potápěčská dýchací technika návrh specializačního kurzu SPČR Kandidátská práce I*** Vypracoval Tomáš Sládek listopad 2009 Obsah Varianty výuky...3 Pro uchazeče z řad potápěčů...3 Pro uchazeče z řad instruktorů...3

Více

Hodnoticí standard. Instruktor potápění (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Instruktor potápění (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu Instruktor potápění (kód: 74-024-H) Autorizující orgán: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Skupina oborů: Tělesná kultura, tělovýchova a sport (kód: 74) Týká se povolání: Kvalifikační úroveň

Více

NABÍDKA VÝLETŮ 2017 NESEBR. Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny.

NABÍDKA VÝLETŮ 2017 NESEBR. Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny. NABÍDKA VÝLETŮ 2017 NESEBR Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv Výlet do Varny s návštěvou Delfinária Odjezd: 09.00 hodin (krátká zastávka u městečka Obzor) Příjezd do Varny: přibližně v 10.15 hodin Návštěva

Více

RAY DIVING POŘÁDÁ EXOTICKOU CESTU SPOJENOU S POTÁPĚNÍM MIKRONÉSIE REPUBLIKA PALAU Termín: 1. 13. listopadu 2013

RAY DIVING POŘÁDÁ EXOTICKOU CESTU SPOJENOU S POTÁPĚNÍM MIKRONÉSIE REPUBLIKA PALAU Termín: 1. 13. listopadu 2013 RAY DIVING POŘÁDÁ EXOTICKOU CESTU SPOJENOU S POTÁPĚNÍM MIKRONÉSIE REPUBLIKA PALAU Termín: 1. 13. listopadu 2013 Souostroví Palau je místo, které je potápěčsky velmi vyhledávané a tvoří jej 26 ostrovů a

Více

MALEDIVY relaxačně poznávací okruh III. (MA03)

MALEDIVY relaxačně poznávací okruh III. (MA03) MALEDIVY relaxačně poznávací okruh III. (MA03) cena 28.500 Kč / osoba Cena zahrnuje: program zájezdu ubytování ve dvoulůžkových pokojích polopenze transfery zmíněné výlety český delegát na Maledivách pojištění

Více

PROPOZICE LETNÍHO KEMPU

PROPOZICE LETNÍHO KEMPU PROPOZICE LETNÍHO KEMPU AKADEMIE KARATE VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ 18. - 25.7. 2015 Horní Bečva, Hotel Kahan 1 Na základě vaší přihlášky Vám zasíláme doplňující informace o kempu Datum: 18.7. 2015 sobota - 25.7.2015

Více

VARIANTA 1. Víkendový pobyt pro rodiče a děti. V ceně pobytu: ubytování, plná penze, program pro děti (doprovod rodiče u aktivit dětí nutný)

VARIANTA 1. Víkendový pobyt pro rodiče a děti. V ceně pobytu: ubytování, plná penze, program pro děti (doprovod rodiče u aktivit dětí nutný) VARIANTA 1 Víkendový pobyt pro rodiče a děti Délka pobytu: pátek až neděle (2 noci) pro 2 dospělé osoby a 1 dítě do 12 let V ceně pobytu: ubytování, plná penze, program pro děti (doprovod rodiče u aktivit

Více

techniky lovu a vybavení Lov z ukotvené lodě

techniky lovu a vybavení Lov z ukotvené lodě Lov z ukotvené lodě Pro rybaření na vodní hladině je v podstatě zapotřebí pouze dvou věcí, a to lodě a nějakého pohonu (motor, vesla). Říkám však raději v podstatě, protože nic z toho vám není platné,

Více

NABÍDKA VÝLETŮ 2019 SOZOPOL. Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny.

NABÍDKA VÝLETŮ 2019 SOZOPOL. Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny. NABÍDKA VÝLETŮ 2019 SOZOPOL Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv Aquapark v Primorsku AQUAPLANET pro všechny věkové kategorie a každý si zde najde to své. Čeká Vás den plný zábavy, příjemných zážitků, skluzavky,

Více

Lokalita: viz poznámka č. 2 uvedená na konci této přílohy

Lokalita: viz poznámka č. 2 uvedená na konci této přílohy Příloha č. 3 k č.j. PPR-36378-7/ČJ-2014-990656 Specifikace předmětu plnění Pracovní jednání styčných důstojníků pro menšiny I Termín: 14. 5. 2015 15. 5. 2015 Lokalita: viz poznámka č. 2 uvedená na konci

Více

Připravuje: Potápěčské safari v Egyptě v Rudém moři

Připravuje: Potápěčské safari v Egyptě v Rudém moři Připravuje: Potápěčské safari v Egyptě v Rudém moři SEVERNÍ CESTA TIRANSKÁ ÚŽINA - RAS MOHAMED - DAHAB & SS - THISTELGORM Termín: 7. 14. března 2015 Cena: 29 900,-Kč Rádi bychom Vás pozvali na týdenní

Více

Potápěčské safari v Egyptě v Rudém moři

Potápěčské safari v Egyptě v Rudém moři Potápěčské safari v Egyptě v Rudém moři JIŽNÍ CESTA - HLUBOKÝ JIH St. JOHNS - ABU FANDÍRA Termín: 4. 11. května 2019 Cena: 30 900,-Kč Rádi bychom Vás pozvali na týdenní plavbu jižní trasa - hluboký jih.

Více

MALEDIVY HLUBOKÝ JIH - NEJJIŽNĚJŠÍ ATOLY

MALEDIVY HLUBOKÝ JIH - NEJJIŽNĚJŠÍ ATOLY MALEDIVY HLUBOKÝ JIH - NEJJIŽNĚJŠÍ ATOLY EXOTICKÉ POTÁPĚČSKÉ SAFARI Nejjižnější atoly Malediv patří k nejbohatším na hejna ryb tuňáků, kranasů, barakud a plachetníků. Však nejzajímavější v této oblasti

Více

Pravidla soutěţe Mistrovství České republiky ţatstva a dorostu v záchranném sportu VZS ČČK.

Pravidla soutěţe Mistrovství České republiky ţatstva a dorostu v záchranném sportu VZS ČČK. Pravidla soutěţe Mistrovství České republiky ţatstva a dorostu v záchranném sportu VZS ČČK. Námět soutěţe : Srovnání fyzické výkonnosti a dovednosti se zaměřením na zvyšování dovednosti v záchranářské

Více

První lyžování na ledovci Solden, Rakousko

První lyžování na ledovci Solden, Rakousko První lyžování na ledovci Solden, Rakousko 1-4.12.2016 Program a časový harmonogram pobytu v rodinném wellness penzionu Top tirol Dopřejte vašim dětem to nejlepší, než Vám vyrostou. Buďte na zimu připraveni,

Více

BEZPEČNOSTNÍ SMĚRNICE SPČR

BEZPEČNOSTNÍ SMĚRNICE SPČR BEZPEČNOSTNÍ SMĚRNICE SPČR 1. Dodržování Bezpečnostních směrnic SPČR se doporučuje: a) všem potápěčům s výjimkou účastníků výcviku (cvičenců) b) všem účastníkům potápěčské činnosti s výjimkou instruktorů

Více

Tréninkový deník na prázdniny 2014. nejméně sladkosti. Lepší svačinou než limonáda a sušenka je neslazený čaj TRÉNINK

Tréninkový deník na prázdniny 2014. nejméně sladkosti. Lepší svačinou než limonáda a sušenka je neslazený čaj TRÉNINK Tréninkový deník na prázdniny 2014 Milý ragbisto, DOBŘE O SEBE PEČUJ Správný trénink jde ruku v ruce se správnou životosprávou a výživou. máš před sebou úžasné dva měsíce prázdnin. Zažiješ určitě spoustu

Více

Uživatelská příručka (doplněk manuálu Aladin Air Z) Nitrox do 50% O2

Uživatelská příručka (doplněk manuálu Aladin Air Z) Nitrox do 50% O2 česky Uživatelská příručka (doplněk manuálu Aladin Air Z) Nitrox do 50 O2 Pro všechny další funkce počítače použijte instrukce manuálu Aladin AIR Z úprava: ALBE GROUP s.r.o., Veveří 8 Brno www.albegroup.cz

Více

LETNÍ CAMP U SKOKANA 7 10.5.2009, HARRACHOV HC VLCI JABLONEC LEDNÍ HOKEJ

LETNÍ CAMP U SKOKANA 7 10.5.2009, HARRACHOV HC VLCI JABLONEC LEDNÍ HOKEJ LETNÍ CAMP U SKOKANA 7 10.5.2009, HARRACHOV HC VLCI JABLONEC LEDNÍ HOKEJ ROČNÍKY 2000, 1999, 1998 Zpracoval: Ing. Jindřich Zeman 3.5.2009 1. DEN čtvrtek 16:30 - společný sraz v Harrachově 17:00 ubytování

Více

Cvičení jednotek SDH v roce 2014

Cvičení jednotek SDH v roce 2014 Cvičení jednotek SDH v roce 2014 (okres Strakonice JPO III a JPO V) Schvaluje:... starostka OSH Strakonice Plán cvičení jednotek 1. Dokumentace zdolávání požárů Operativní karta a Operativní plán (dále

Více

Termín: 03.12. - 10.12.2012 ( + cestování) Cena: 142.000,-Kč (Záloha 50.000,-Kč do 20.ledna 2012)

Termín: 03.12. - 10.12.2012 ( + cestování) Cena: 142.000,-Kč (Záloha 50.000,-Kč do 20.ledna 2012) Termín: 03.12. - 10.12.2012 ( + cestování) Cena: 142.000,-Kč (Záloha 50.000,-Kč do 20.ledna 2012) Galapágy byly objeveny 10. března 1535. Potápění na Galapágách patří k naprosto nejkrásnějším ponorům na

Více

Připravuje EXPEDICI v JAR VELKÝ BÍLÝ GREAT WHITE SCHARK & KELPOVÉ POTÁPĚNÍ

Připravuje EXPEDICI v JAR VELKÝ BÍLÝ GREAT WHITE SCHARK & KELPOVÉ POTÁPĚNÍ Připravuje EXPEDICI v JAR VELKÝ BÍLÝ GREAT WHITE SCHARK & KELPOVÉ POTÁPĚNÍ Termín: 1. 15. KVĚTNA 2013 Cena první části: 65 800,-Kč / 57 800,-Kč Nepotápěč Cena druhé části: 14 400,- Kč Pro letošní rok jsme

Více

Setkání mladých ve Strašíně

Setkání mladých ve Strašíně Setkání mladých ve Strašíně Klasická setkání leopardů, jejich majitelů a chovatelů, které pořádáme od r. 2004, se konala ve Strašíně již několikrát. Lesní hotel v Laznech je příhodné místo, i když poslední

Více

Kačna jama Reka exploration

Kačna jama Reka exploration Kačna jama Reka exploration 29.7. 7.8.2011 Účast devon: Istvan, Pavel, Petr Co by to bylo za léto bez pořádného speleovýletu. Letos jsme se rozhodli podpořit mezinárodní projekt organizovaný Plánivskou

Více

Cvičení jednotek SDH v roce 2013

Cvičení jednotek SDH v roce 2013 Cvičení jednotek SDH v roce 2013 (okres Strakonice JPO III a JPO V) Schvaluje:... starostka OSH Strakonice Plán jednotek 1. Dokumentace zdolávání požárů Operativní karta a Operativní plán (dále jen DZP

Více

Qi Gong víkend. Beskydy 11-13. 10. 2013

Qi Gong víkend. Beskydy 11-13. 10. 2013 Qi Gong víkend Beskydy 11-13. 10. 2013 Společnost Feng Shui for Life v spolupráci s centrem,,berkana a školou jógy Karakal pro Vás připravila jedinečnou Qi Gong akci, plnou cvičení, Zenových meditací a

Více

Hurá do školy! Víkendový adaptační pobyt pro žáčky 1. tříd

Hurá do školy! Víkendový adaptační pobyt pro žáčky 1. tříd Hurá do školy! Víkendový adaptační pobyt pro žáčky 1. tříd PO PRVÉ DO ŠKOLY CO TO ZNAMENÁ? Poprvé do školy. Jaké to je? Jaké pocity děti prožívají? Jaké pocity prožívají rodiče? Těšení a obavy zároveň.

Více

BALI EXOTICKÁ DOVOLENÁ V RESORTU

BALI EXOTICKÁ DOVOLENÁ V RESORTU BALI EXOTICKÁ DOVOLENÁ V RESORTU nový resort v Padangbai Užijte si příjemnou dovolenou a bydlete v novém hotelu, který byl otevřen v srpnu 2015. Hotel se nachází hned vedle potápěčského centra a nabízí

Více

JAZYKOLAM Peříčko vzal větříček. Peru peří, deru peří. Kolik peří, kolik měří?

JAZYKOLAM Peříčko vzal větříček. Peru peří, deru peří. Kolik peří, kolik měří? PEŘÍČKA Peří je srst ptáčků. Je tak lehké a měkké... Když ptáčkovi vypadne peříčko, nepadá přímo k zemi, třeba jako kamínek, ale snáší se. Proč se peříčko snáší tak pomalu? Co ještě padá pomalu? Co padá

Více

VÝCVIKOVÉ SMĚRNICE SPČR 2006 OBSAH

VÝCVIKOVÉ SMĚRNICE SPČR 2006 OBSAH VÝCVIKOVÉ SMĚRNICE SPČR 2006 OBSAH 1. ÚVOD. 1.1 Všeobecná ustanovení... 1.2 Práva a povinnosti provozovatele výcviku... 1.3 Práva a povinnosti instruktora... 1.4 Práva a povinnosti účastníka výcviku (cvičence)...

Více

Nabídka spolupráce Fitness centrum nových sportů. Mstudio Rychnov nad Kněžnou

Nabídka spolupráce Fitness centrum nových sportů. Mstudio Rychnov nad Kněžnou Nabídka spolupráce Fitness centrum nových sportů Mstudio Rychnov nad Kněžnou O nás Fitness centrum nových sportů Moderní pojetí fitness Rozmanité spektrum sportovních aktivit Fitness e-shop se sportovním

Více

OSNOVA VÝCVIKU C M A S P. Svaz potápěčů České republiky. n a k v a l i f i k ační stupeň. dle Training Programm CMAS a Výcvikových směrnic SPČR

OSNOVA VÝCVIKU C M A S P. Svaz potápěčů České republiky. n a k v a l i f i k ační stupeň. dle Training Programm CMAS a Výcvikových směrnic SPČR OSNOVA VÝCVIKU NA CMAS P*** 1. / 6 Svaz potápěčů České republiky OSNOVA VÝCVIKU n a k v a l i f i k ační stupeň C M A S P dle Training Programm CMAS a Výcvikových směrnic SPČR Schváleno výcvikovou komisí

Více

1.8.1 Méně než nula I

1.8.1 Méně než nula I 1.8.1 Méně než nula I ředpoklady: Krokování se provádí na krokovacím pásu. Hráči (etr a irk na začátku stojí na prostředním startovním políčku a jsou otočení doprava. etr udělá dva kroky dopředu:. ak krok

Více

VÝCVIKOVÉ SMĚRNICE SPČR 2006

VÝCVIKOVÉ SMĚRNICE SPČR 2006 Svaz potápěčů České republiky VÝCVIKOVÉ SMĚRNICE SPČR 2006 Schváleno zemskými prezidii SPČR ke dni 25. 11. 2005. Tyto směrnice nabývají účinnosti dnem 1. 1. 2006. Tímto dnem zároveň pozbývají účinnosti

Více

GBR horizontální a vertikální augmentace kostního hřebene

GBR horizontální a vertikální augmentace kostního hřebene GBR horizontální a vertikální augmentace Praktický dvoudenní kurz Lektor: Dr.Daniel Hess Knittelfeld, Rakousko, 6. 7.11. 2015 V Praze dne, 2. července 2015 GBR horizontální a vertikální augmentace Vážená

Více

Comenius meeting Dánsko Svendborg. Finsko Itálie Island Dánsko Česká republika

Comenius meeting Dánsko Svendborg. Finsko Itálie Island Dánsko Česká republika Comenius meeting Dánsko Svendborg Finsko Itálie Island Dánsko Česká republika Sobota 5. září 2009 Kodaň Svendborg Neděle 6. září 2009 Ostrov Strynø Pondělí 7. září 2009 Ostrov Strynø Svendborg Úterý

Více

MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY

MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY ČESKÉ BUDĚJOVICE MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY V PLAVÁNÍ S PLOUTVEMI A RYCHLOSTNÍM POTÁPĚNÍ 2011 přebor ČR kategorie B a C Místo konání: Plavecký stadion České Budějovice Datum konání: 25. 6. - 26. 6. 2011

Více

Hodnoticí standard. Potápěč pracovní (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu. Skupina oborů: Osobní a provozní služby (kód: 69)

Hodnoticí standard. Potápěč pracovní (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu. Skupina oborů: Osobní a provozní služby (kód: 69) Potápěč pracovní (kód: 69-014-H) Autorizující orgán: Ministerstvo zemědělství Skupina oborů: Osobní a provozní služby (kód: 69) Týká se povolání: Potápěč pracovní Kvalifikační úroveň NSK - EQF: 3 Odborná

Více

1 (AT) Heidenreichstein - Litschau 13,1 km

1 (AT) Heidenreichstein - Litschau 13,1 km 1 (AT) Heidenreichstein - Litschau 13,1 km 12 Itinerář Informace celk. dist. místo 0,0 0,0 Heidenreichstein, Tagesstätte Zuversicht 0,1 0,1 Heidenreichstein, Güterweg Altmanns 1,4 1,3 Altmanns, Altmannser

Více

Výcvikové směrnice SPČR

Výcvikové směrnice SPČR 1. / 13 Výcvikové směrnice Výcvikové směrnice SPČR Schváleno zemskými prezidii SPČR dne 19. 10. 2002 Tyto směrnice nabývají účinnosti dnem 1. 1. 2003. Tímto dnem zároveň pozbývají účinnosti všechny předchozí

Více

MEZINÁRODNÍ ADRIA SEMINÁŘ MSKAI 2014

MEZINÁRODNÍ ADRIA SEMINÁŘ MSKAI 2014 MEZINÁRODNÍ ADRIA SEMINÁŘ MSKAI 2014 27.9. až 5.10. 2014 - CHORVATSKO - ostrov MALI LOŠINJ Ve dnech 27.9.2014 až 5.10.2014 proběhl v Chorvatsku na ostrově Mali Lošinj seminář moderního sportovního karate

Více

LETNÍ SOUSTŘEDĚNÍ KARATE OLOMOUC 13. - 18.7. 2015 Zasíláme doplňující informace o letním soustředění: Datum: od 13.7. 2015 (pondělí) do 18.7.2015 (sobota) Místo konání: Chata JUNIOR, Kunčice 14, Staré

Více

Private Banking Trophy

Private Banking Trophy Private Banking Trophy ERSTE Private Banking Trophy Business & Friendly Regatta LOKALITA Biograd n/m Chorvatsko TERMÍN 24. 27. 5. 2015 LODĚ BAVARIA Cruiser 40 S, 3 kajuty + salon nejnovější one-design

Více

Zpravodaj. Naši drazí přátelé, Určitě jste slyšeli o Women for Women Dnu rodiny, který pro nás byl velkou zkouškou a můžeme

Zpravodaj. Naši drazí přátelé, Určitě jste slyšeli o Women for Women Dnu rodiny, který pro nás byl velkou zkouškou a můžeme Zpravodaj Co je u nás nového a co chystáme Naši drazí přátelé, čas neúprosně letí. Květen je již nějaký ten den za námi a já Vám tradičně přináším to, co jsme v minulém měsíci ve Women for Women zažili.

Více

Plavecký kemp Cesta do Tokia 2020

Plavecký kemp Cesta do Tokia 2020 Plavecký kemp Cesta do Tokia 2020 Ostrava 16. 22. července 2017 Den 0 Neděle 16. 7. Příjezd + ubytování + večeře 17, 00 19, 00 hod. 24.4.2017 16:08:25 Den 1. Pondělí 17. 7. Vytrvalostní základ Head Coach

Více

VÝCVIKOVÉ SMĚRNICE. Svazu potápěčů České republiky

VÝCVIKOVÉ SMĚRNICE. Svazu potápěčů České republiky VÝCVIKOVÉ SMĚRNICE Svazu potápěčů České republiky Schváleno zemskými prezidii SPČR dne 19.10.2002. Tyto směrnice nabývají účinnosti dne 1.1.2003. Tímto dnem zároveň pozbývají účinnosti všechny předchozí

Více

NABÍDKA VÝLETŮ 2017 PRIMORSKO. Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny.

NABÍDKA VÝLETŮ 2017 PRIMORSKO. Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny. NABÍDKA VÝLETŮ 2017 PRIMORSKO Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv Aquapark v Primorsku AQUAPLANET pro všechny věkové kategorie a každý si zde najde to své. Čeká Vás den plný zábavy, příjemných zážitků, skluzavky,

Více

POZVÁNKA. dovolujeme si Vás pozvat do kraje sličných děvčic, gigantických ryb a skvělého vína (burčáku) na prestižní akci letošní sezóny:

POZVÁNKA. dovolujeme si Vás pozvat do kraje sličných děvčic, gigantických ryb a skvělého vína (burčáku) na prestižní akci letošní sezóny: POZVÁNKA Vážení přátelé přívlače, dovolujeme si Vás pozvat do kraje sličných děvčic, gigantických ryb a skvělého vína (burčáku) na prestižní akci letošní sezóny: Mistrovství republiky v přívlači 2004 MRS

Více

MVCRX00Z0TS5 MINISTERSTVO VNITRA GENERÁLNÍ ŘEDITELSTVÍ HZS ČR. Čj. MV- 42369-1/PO-PVP-2012 Praha 10. dubna 2012 Počet listů: 60 KATALOG

MVCRX00Z0TS5 MINISTERSTVO VNITRA GENERÁLNÍ ŘEDITELSTVÍ HZS ČR. Čj. MV- 42369-1/PO-PVP-2012 Praha 10. dubna 2012 Počet listů: 60 KATALOG MVCRX00Z0TS5 MINISTERSTVO VNITRA GENERÁLNÍ ŘEDITELSTVÍ HZS ČR Čj. MV- 42369-1/PO-PVP-2012 Praha 10. dubna 2012 Počet listů: 60 S c h v a l u j e: plk. Ing. Drahoslav Ryba v. r. Generální ředitel HZS ČR

Více

VÝCVIKOVÉ SMĚRNICE SPČR 2016

VÝCVIKOVÉ SMĚRNICE SPČR 2016 Svaz potápěčů České republiky VÝCVIKOVÉ SMĚRNICE SPČR 2016 Schváleno členskými prezidii SPČR ke dni 20. 11. 2015 Tyto směrnice nabývají účinnosti dnem 1. 1. 2016 Tímto dnem zároveň pozbývají účinnosti

Více

Specializační školení k nástrojům EU pro primární cílovou skupinu projektu PDP 1 a případné další pozvané hosty

Specializační školení k nástrojům EU pro primární cílovou skupinu projektu PDP 1 a případné další pozvané hosty Příloha č. 3 k č.j. PPR-6840-7/ČJ-2015-990656 Specifikace předmětu plnění Specializační školení k nástrojům EU pro primární cílovou skupinu projektu PDP 1 a případné další pozvané hosty 3 specializační

Více

5 důležitých bodů pro změnu vašeho života

5 důležitých bodů pro změnu vašeho života 5 důležitých bodů pro změnu vašeho života 1 1. Naučte se být sami sebou a sami se sebou V dnešní době není vůbec jednoduché být sám sebou a zůstat přirozený a harmonický, prostě takový, jakého nás příroda

Více

Olomoucký kraj. podrobné informace. Junák svaz skautů a skautek ČR VÍKENDOVÝ VŮDCOVSKÝ KURZ OLOMOUCKÉHO KRAJE

Olomoucký kraj. podrobné informace. Junák svaz skautů a skautek ČR VÍKENDOVÝ VŮDCOVSKÝ KURZ OLOMOUCKÉHO KRAJE VÍKENDOVÝ VŮDCOVSKÝ KURZ OLOMOUCKÉHO KRAJE podrobné informace 1/5 Víkendový vůdcovský kurz pořádaný pod záštitou KRJ Olomouckého kraje O AKCI Olomoucké vůdcovky jsou určeny těm, kteří jsou přesvědčeni,

Více

Itinerář _ Sukošan_060609-130609

Itinerář _ Sukošan_060609-130609 Itinerář _ Sukošan_060609-130609 Zastávka Pilot "808"_str. Místo Datum Oběd/Večeře Co muring 0 51 Sukošan_Marina Dalmatija 060609 Příjezd kotva 1 58 Vrgada_Sv.Andrija 070609 O Plněné papriky muring 2 55

Více

INFORMACE PRO ÚČASTNÍKY SEMINÁŘE. Instruktor lanových aktivit II. a I. třídy

INFORMACE PRO ÚČASTNÍKY SEMINÁŘE. Instruktor lanových aktivit II. a I. třídy INFORMACE PRO ÚČASTNÍKY SEMINÁŘE Instruktor lanových aktivit II. a I. třídy Vávrovka 24. 27. 4. 2014 1 Informace o seminářích Seminář Instruktor lanových aktivit II. třídy je základním seminářem věnujícím

Více

SOCORRO 2019 SOCORRO potápěči mu říkají MEXICKÉ GALAPÁGY...

SOCORRO 2019 SOCORRO potápěči mu říkají MEXICKÉ GALAPÁGY... SOCORRO 2019 SOCORRO potápěči mu říkají MEXICKÉ GALAPÁGY... RAY DIVING POŘÁDÁ CESTU ZA POTÁPĚNÍM Potápěčské safari v Tichém oceánu Kdo by nechtěl vidět obrovská hejna oceánských ryb v průzračně čisté vodě

Více

1 PŘÍLOHY. Příloha 1 - Tréninkový plán - Dobeš

1 PŘÍLOHY. Příloha 1 - Tréninkový plán - Dobeš 1 PŘÍLOHY Příloha 1 - Tréninkový plán - Dobeš Přechodné období tréninku První měsíc Pondělí: Odpočinek či procházka v terénu v kroku. Úterý: 10 až 15 minut v kroku na volné otěži, 10 až 15 minut uvolnění

Více

Mimosezónní tréninkový plán 2012. Nadhazovači 16-21

Mimosezónní tréninkový plán 2012. Nadhazovači 16-21 Mimosezónní tréninkový plán 2012 Nadhazovači 16-21 9. 10. týden Mimosezóní tréninkový kalendář pro nadhazovače 9. týden tempo : 2:2 odpočinek 75 s Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Sobota Neděle Posilovna

Více

Trim plachetnice 29er% Nastavení 29er takeláže ve slabém, středním a silném větru - iregata.cz

Trim plachetnice 29er% Nastavení 29er takeláže ve slabém, středním a silném větru - iregata.cz Trim plachetnice 29er% 29er takeláže ve slabém, středním a silném větru - iregata.cz Tato větrná škála závisí samozřejmě na hmotnosti posádky a to především kosatníka, ale také na zkušenostech a technice

Více

Hodnoticí standard. Potápěč operátor (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu. Skupina oborů: Osobní a provozní služby (kód: 69)

Hodnoticí standard. Potápěč operátor (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu. Skupina oborů: Osobní a provozní služby (kód: 69) Potápěč operátor (kód: 69-015-H) Autorizující orgán: Ministerstvo zemědělství Skupina oborů: Osobní a provozní služby (kód: 69) Týká se povolání: Potápěč Kvalifikační úroveň NSK - EQF: 3 Odborná způsobilost

Více

PROGRAM ÚTERÝ 22. listopadu 2016

PROGRAM ÚTERÝ 22. listopadu 2016 PROGRAM ÚTERÝ 22. listopadu 2016 09:00 otevření kulturního domu, coffee break, prezence 10:15 zahájení Podzimního semináře 10:30 12:00 Daně z příjmů I. část Ing. Kytler (90 min.) 12:00 13:00 oběd (60 min.)

Více

A.2 Zákaz předjíždění (čl. 6.11) A.3 Zákaz vzájemného předjíždění sestav (čl 6.11) A.4 Zákaz potkávání a předjíždění (čl. 6.08)

A.2 Zákaz předjíždění (čl. 6.11) A.3 Zákaz vzájemného předjíždění sestav (čl 6.11) A.4 Zákaz potkávání a předjíždění (čl. 6.08) A. Zákazové signální znaky A.1 Zákaz proplutí (obecný znak) a) tabule b) jedno nebo dvě červení světla vedle sebe c) červená vlajka Zákaz proplutí na delší dobu d) dvě tabule e) dvě světla f) dvě vlajky

Více

Zhodnocení rizika a management komplikací v implantologii

Zhodnocení rizika a management komplikací v implantologii Zhodnocení rizika a management komplikací v implantologii S praktickými cvičeními na speciálních modelech, video demonstracemi a Live-OP Lektor: Dr.Daniel Hess Knittelfeld, Rakousko, 02. 03.12.2016 V Praze

Více

O POHÁR MĚSTA SOKOLOVA

O POHÁR MĚSTA SOKOLOVA PROPOZICE 26. ROČNÍKU SOUTĚŽE DRUŽSTEV ZÁCHRANY NA VODĚ O POHÁR MĚSTA SOKOLOVA Datum konání : Místo konání : Pořadatelé : Technické zabezpečení : Pod záštitou : 12. listopadu 2016 od 9.00 do 15.00 hod.

Více

Firemní akce a oslavy, outdoor military akce, teambulding...

Firemní akce a oslavy, outdoor military akce, teambulding... Firemní akce a oslavy, outdoor military akce, teambulding... Nabízíme klientům naše služby v oblasti pořádání firemních akcí (oslavy, reklamní kampaně, outdoorové akce či teambulding) a to se specializací

Více

Kurz obsluhy přilbového potápění

Kurz obsluhy přilbového potápění MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR Č. j. MV-79413-1/PO-PVP-2015 Kódové označení: OPP Praha dne 3. června 2015 Počet listů: 6 S c h v a l u j e: brig. gen. Ing. Drahoslav

Více

být a se v na ten že s on z který mít do o k

být a se v na ten že s on z který mít do o k být a se 1. 2. 3. v na ten 4. 5. 6. že s on 7. 8. 9. z který mít 10. 11. 12. do o k 13. 14. 15. ale i já 16. 17. 18. moci svůj jako 19. 20. 21. za pro tak 22. 23. 24. co po rok 25. 26. 27. oni tento když

Více

Harmonizační víkend v hotelu K-Triumf březen s Hankou Lustikovou (ČR09)

Harmonizační víkend v hotelu K-Triumf březen s Hankou Lustikovou (ČR09) Harmonizační víkend v hotelu K-Triumf březen s Hankou Lustikovou (ČR09) cena 5.480 Kč / osoba Cena zahrnuje: ubytování na 2 noci polopenze programs Hanou Lustikovou 1 hod wellness fitness pronájemsalonku

Více

Detailní vymezení předmětu zakázky pro část 7

Detailní vymezení předmětu zakázky pro část 7 Příloha č. 7 k výzvě pro podání nabídek Detailní vymezení předmětu zakázky pro část 7 - Všechny níže uvedené kurzy musí být realizovány v českém jazyce a veškeré materiály musí být zpracovány a poskytnuty

Více

Foliáš z Fornostu. Toulky

Foliáš z Fornostu. Toulky Foliáš z Fornostu Toulky Poutník I Byl večer, už zavřela se vrátka a jakýs poutník zpíval písničku. Ta slova zdála se být sladká, ale mužíček smutněl trošičku. Kousek dál v prachu cesty kráčí on, malý

Více

ATHENS závěrečná zpráva ze studijního programu březen 2015

ATHENS závěrečná zpráva ze studijního programu březen 2015 ATHENS závěrečná zpráva ze studijního programu březen 2015 Kód a název kurzu: TPT09 - Emergence in complex systems Přijímající univerzita: TELECOM ParisTech Jazyk kurzu: Angličtina Termín konání: 14.3.

Více

Usnadněte si práci a ušetřete svůj čas! Kurzy leštění. pod vedením německého lektora

Usnadněte si práci a ušetřete svůj čas! Kurzy leštění. pod vedením německého lektora Usnadněte si práci a ušetřete svůj čas! Kurzy leštění pod vedením německého lektora Co jsou kurzy leštění? Na našich kurzech leštění se s Vámi o své dlouholeté zkušenosti z oblasti leštění a lapování podělí

Více

Memoriál Jana Gajdoše 2015

Memoriál Jana Gajdoše 2015 TJ Sokol Brno I, Kounicova 20/22, Brno Milí přátelé, oddíl SG Vás zve na mezinárodní závod Závod se koná ve sportovní hale: TJ Sokol Brno I,Kounicova 22, Brno, v sobotu 2 listopadu 2015 Memoriál J. Gajdoše

Více

Kontakt: Kateřina Štěchová, tel.: 97 22 43 053, 602 397 359, email: stechova@cdtravel.cz. za poplatek, ale též je možné použít vlastní slunečníky.

Kontakt: Kateřina Štěchová, tel.: 97 22 43 053, 602 397 359, email: stechova@cdtravel.cz. za poplatek, ale též je možné použít vlastní slunečníky. Olimp*** Novinka! Kontakt: Kateřina Štěchová, tel.: 97 22 43 053, 602 397 359, email: stechova@cdtravel.cz BULHARSKO / Pomorie www.cdtravel.cz Bulharsko Poloha: nový pětipatrový hotel se nachází ve staré

Více

SVAZU POTÁPĚČŮ ČESKÉ REPUBLIKY DIVERS ASSOCIATION OF CZECH REPUBLIC VÝCVIKOVÉ SMĚRNICE PRO JESKYNNÍ POTÁPĚNÍ

SVAZU POTÁPĚČŮ ČESKÉ REPUBLIKY DIVERS ASSOCIATION OF CZECH REPUBLIC VÝCVIKOVÉ SMĚRNICE PRO JESKYNNÍ POTÁPĚNÍ SVAZ POTÁPĚČŮ ČESKÉ REPUBLIKY DIVERS ASSOCIATION OF CZECH REPUBLIC VÝCVIKOVÉ SMĚRNICE SVAZU POTÁPĚČŮ ČESKÉ REPUBLIKY PRO JESKYNNÍ POTÁPĚNÍ Schváleno Výcvikovou komisí SPČR dne 25. 6. 2011 Platnost od 1.

Více

DIVING CAMP SENEC

DIVING CAMP SENEC DIVING CAMP SENEC 2019 Poslední potápěčská expedice tohoto formátu na tuto lokalitu 3 7.7.2019 48 12'47.111"N, 17 26'3.855"E MEZINÁRODNÍ POTÁPĚČSKÉ SOUSTŘEDĚNÍ SE ZAMĚŘENÍM NA DOKONČENÍ KURZŮ A ZDOKONALENÍ

Více

Motto: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život

Motto: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE Leden 2012 Motto: Učíme se pro život Obsah : Beseda s policií.........1 Sportovní dopoledne..........2 INFO ze ZŠ a MŠ v nemocnici..3-4

Více

mjr. Bc. Filip Lipovský

mjr. Bc. Filip Lipovský Téma - potápěčská činnost prováděná příslušníky Policie ČR mjr. Bc. Filip Lipovský Oddělení BRNO Oddělení FRÝDEK - MÍSTEK Oddělení PRAHA odpovídá za: - plnění úkolů v oblasti organizace, řízení a provádění

Více

Kde nás najdete? Vybavení školy je velmi moderní, a také nabízíme exkluzivní střešní kavárnu, terasu a bazén na střeše.

Kde nás najdete? Vybavení školy je velmi moderní, a také nabízíme exkluzivní střešní kavárnu, terasu a bazén na střeše. Kde nás najdete? Škola je umístěná v St Julian's, jen pár metrů od pobřeží a obklopena kavárnami, bary, supermarkety a pouhých 5 minut od hlavních turistických oblastí na Maltě Naše škola se může pochlubit

Více

DOTAZNÍK PRO URČENÍ UČEBNÍHO STYLU

DOTAZNÍK PRO URČENÍ UČEBNÍHO STYLU DOTAZNÍK PRO URČENÍ UČEBNÍHO STYLU Projekt MOTIVALUE Jméno: Třida: Pokyny Prosím vyplňte vaše celé jméno. Vaše jméno bude vytištěno na informačním listu s výsledky. U každé ze 44 otázek vyberte a nebo

Více