Modulární kamerový systém AutoDome Referenční příručka

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Modulární kamerový systém AutoDome Referenční příručka"

Transkript

1 Modulární kamerový systém AutoDome Referenční příručka

2 2 Modulární kamerový systém AutoDome Obsah Úvod Jak vybrat systém AutoDome Možnosti modulů Výběr správného systému AutoDome Jak objednat sadu systému AutoDome Volitelné příslušenství Součásti systému AutoDome Konfigurace systému Rozměry systému Slovníček pojmů

3 3

4 4 Představujeme Modulární kamerový systém AutoDome Společnost Bosch, která je průkopníkem a světovou jedničkou v oblasti sledovacích systémů založených na videu, je v čele ve vývoji kamer s kopulovitým krytem a integrovaným vysokorychlostním otáčením/nakláněním. Uvedením modulárního kamerového systému AutoDome na trh stanovila společnost Bosch zcela nový standard. Systém AutoDome je založen na nové, revoluční kameře s kopulovitým krytem a integrovaným systémem inteligentních výměnných modulů, které umožňují rychlou a úspornou aktualizaci funkcí kamery. Modulární kamerové systémy AutoDome jsou navrženy tak, aby splňovaly vaše bezpečnostní požadavky nyní i v budoucnosti. Díky využití společných součástí můžete dnes nainstalovat pevný nebo standardní kamerový systém a v budoucnosti jej aktualizovat na pokročilejší verzi, aniž byste museli nahradit celý kopulovitý kryt. Kromě toho systém AutoDome podporuje hybridní možnosti připojení, které nabízejí simultánní analogový provoz a provoz založený na protokolu TCP/IP. Systém AutoDome lze snadno integrovat se všemi bezpečnostními produkty Bosch, včetně maticových přepínačů Allegiant, digitálních rekordérů Divar a DiBos a řešení videa přes síť IP, jako je systém správy videa VIDOS. Inovativní řešení systému AutoDome nabízí významné úspory nákladů. Výměnné moduly zjednodušují údržbu kamer, jejich aktualizaci a dokonce i přechod z analogového videa na video přes síť IP. Dálkové ovládání, konfiguraci a aktualizace lze provádět přes videokabel (koaxiální nebo pasivní nestíněnou kroucenou dvoulinku) nebo přes síť (s volitelným komunikačním modulem TCP/IP). Úsilí společnosti Bosch o prvotřídní podporu začíná tříletou zárukou a snadným přístupem k technické podpoře. Naše prodejní organizace po celém světě vyhoví vašim požadavkům v oblasti produktů, služeb a školení. Více možností, lepší kvalita, širší podpora pouze od společnosti Bosch.

5 5 Možnosti systému AutoDome Co vzít v úvahu při výběru systému AutoDome Chcete-li vybrat správný systém AutoDome pro dané použití, stačí určit, jaký typ kamery potřebujete pro dané světelné podmínky, zda je nutné ovládání PTZ či nikoli, jaká varianta montáže a krytu je vhodná pro požadavky daného místa a jaké jsou požadavky na komunikaci a napájení. V následujících částech jsou popsány hlavní možnosti, které jsou pro modulární kamerový systém AutoDome k dispozici.

6 6 Jak vybrat systém AutoDome Pevná kamera nebo kamera PTZ? Pevná Řada 100 PTZ Barevná nebo s režimem den/noc? Barevná Den/noc Řada 200 Pokročilé inteligentní funkce? Ne Ano Řada 300 Řada 500i Kterýkoli systém AutoDome může používat běžný analogový koaxiální kabel, nestíněnou kroucenou dvoulinku nebo komunikační modul TCP/IP. Výměnné moduly investice do budoucnosti Společnost Bosch nabízí bezkonkurenční flexibilitu. Pro rychlý přechod z pevné instalace na ovládání PTZ, z barevného režimu na režim den/noc nebo k doplnění funkce stabilizace obrazu a sledování pohybu stačí vyměnit jeden z výměnných modulů systému AutoDome. Jaké moduly potřebuji? Díky modulární konstrukci od společnosti Bosch je při výběru správné kamery AutoDome pro konkrétní použití nutné provést 5 jednoduchých kroků: Procesor Kamera Kryt Komunikace Napájecí zdroj

7 7 Možnosti procesorových modulů Zvolený procesorový modul určuje, zda daný systém AutoDome bude fungovat jako pevný kopulovitý kryt nebo kopulovitý kryt s ovládáním PTZ. Dále rozhoduje o počtu a typu pokročilých funkcí, jako je maskování privátních zón a detekce a sledování pohybu. Existují čtyři možnosti procesorových modulů: Řada 100 Poskytuje funkce pevné kamery, možnost výměny kamerového modulu za provozu, možnost aktualizace komunikačních modulů pomocí připojitelných prvků a vestavěnou ochranu proti přepětí. Řada 200 Nabízí vysokou rychlost otáčení/naklánění/transfokace (360 za sekundu), možnost výměny kamerového modulu za provozu, možnost aktualizace komunikačních modulů pomocí připojitelných prvků, vestavěnou ochranu proti přepětí, pokročilou diagnostiku a displej ve více jazycích. Řada 300 Zahrnuje všechny funkce řady 200 a navíc další předvolby a strážní pochůzky, kompenzaci kabelu v případě nutnosti delší kabeláže a podporu protokolů jiných výrobců. Řada 300 podporuje rovněž maskování privátních zón a pokročilé zpracování poplachů prostřednictvím vestavěného nástroje pro pravidla. Řada 500i Zahrnuje všechny funkce řady 300 a navíc funkci sledování pohybu AutoTrack II, digitální stabilizaci obrazu a videodetekci pohybu.

8 8 Možnosti kamerových modulů Výběr kamerového modulu AutoDome závisí na světelných podmínkách a místu montáže (např. vnitřní nebo venkovní). Kamerové moduly PTZ navíc obsahují elektroniku přijímače a budiče otáčení/naklánění/transfokace.* Barevný kamerový modul Barevné kamery jsou nejoblíbenějším typem kamer pro použití v běžných vnitřních světelných podmínkách. Systém AutoDome je k dispozici s řadou varifokálních pevných barevných kamer nebo barevných kamer s vysokorychlostním otáčením/nakláněním/transfokací (PTZ). Díky rozlišení až 540 TV řádků nabízejí barevné kamery AutoDome vysoké rozlišení a vysokou citlivost a vytvářejí tak obraz vynikající kvality při všech typech bezpečnostních aplikací. Kamerový modul s režimem den/noc Kamery s režimem den/noc nabízejí to nejlepší z obou možností. Při vysoké úrovni světla vytvářejí barevný obraz ve vysoké kvalitě. V noci a při nízké úrovni světla přecházejí tyto kamery do černobílého režimu. Automaticky se vypne infračervený filtr, čímž se zlepšuje citlivost v infračerveném pásmu. Systém AutoDome je k dispozici s řadou varifokálních pevných kamer nebo vysokorychlostních kamer PTZ s režimem den/noc s rozlišením až 540 TV řádků. * Pro přidání funkcí otáčení/naklánění/transfokace do kopulovitého krytu řady AutoDome 100 je nutný procesorový modul 200, 300 nebo 500i a kamerový modul PTZ.

9 Rozsah zvětšení (zoomu) Rozsah zvětšení určuje, nakolik se lze přiblížit k objektu. U pevných kamer AutoDome lze vybírat mezi 5x a 10x zvětšením, a to u barevných kamerových modulů i kamerových modulů s režimem den/noc. Kamery PTZ se dodávají se špičkovou optikou s 18x, 26x a 36x optickým zoomem. 18x optický zoom je ideální pro celkové pohledy ve vnitřních i venkovních prostorech. Pomocí 26x a 36x optického zoomu se lze při zachování zřetelného obrazu ještě více přiblížit k objektu a zobrazit více detailů. Pro další rozšíření modelové řady nabízejí vybrané kamerové moduly PTZ rovněž 12x digitální zoom. 9

10 10 Možnosti modulů krytu Společnost Bosch nabízí možnosti krytu pro vnitřní i venkovní použití. Vzhled všech krytů byl zcela změněn. Nové kryty jsou nyní o 15 % menší než kryty používané u předchozí generace systému AutoDome. Pro bezpečnější a snazší instalaci byla upevnění nahrazena závěsy. Vstupy napájení, datové vstupy a videovstupy jsou chráněny vestavěnou ochranou proti přepětí. Navíc všechny závěsné kryty, vnitřní i venkovní, poskytují ochranu na stupni IP66/NEMA 4X. Nový kryt pro venkovní použití EnviroDome je pro dosažení mimořádné odolnosti proti korozi vyroben z hliníkové slitiny. Vestavěný vyhřívací modul a ventilátor umožňuje krytu EnviroDome udržovat špičkový výkon při jakémkoli počasí. Volitelná sada do extrémních teplot XT rozšiřuje provozní rozsah modelů EnviroDome až do mrazivé teploty -60 C.

11 11 Odolnost všech krytů proti neoprávněné manipulaci je zvýšena použitím zapuštěných šroubů a západek. Pro ochranu kamery před vandalismem jsou nyní všechny modely AutoDome vybaveny odolnou polykarbonátovou nárazuvzdornou kopulí. Odolná kopule, která je konstruována tak, aby splňovala vysoké nároky na pevnost bez snížení optické zřetelnosti, dokáže odolat nárazům odpovídajícím dopadu 4,5kilogramového závaží z výšky 3 metrů. U jednotek AutoDome je možné si vybrat čirou nebo tónovanou kopuli. Čirá kopule propouští maximum světla a zajišťuje tak nejvyšší možnou citlivost. Tónovaná kopule nabízí utajení, protože při vnějším pohledu je obtížné vysledovat směr kamery.

12 12 Možnosti komunikačních modulů Komunikační modul určuje způsob přenosu videa, dat a informací o poplachu z kamery do řídicího systému videa (např. maticového přepínače, digitálního videorekordéru nebo systému pro správu videa přes síť IP). Systém AutoDome nabízí dvě možnosti komunikačních modulů.

13 13 Analogový modul Podporuje přenos analogového signálu přes koaxiální kabel nebo nestíněnou kroucenou dvoulinku. Vestavěná podpora nestíněné kroucené dvoulinky umožňuje použít delší kabeláž, zjednodušuje instalaci a snižuje náklady. Při překonávání velkých vzdáleností v nepříznivém elektromagnetickém prostředí, jako jsou průmyslové závody, podzemní dráhy a železnice, je preferovaným přenosovým médiem vláknová optika. Modulární kamerové systémy AutoDome jsou k dispozici s volitelným obousměrným vysílačem/přijímačem na bázi analogového vlákna, který umožňuje přenos analogového videosignálu a řídicího signálu přes jediné vlákno. Napájecí zdroje od společnosti Bosch jsou k dispozici s nebo bez integrovaného modulu s optickým vláknem. Je třeba vybrat vhodný napájecí zdroj pro konkrétní použití. Při použití technologie Bilinx pro obousměrnou komunikaci od společnosti Bosch lze dálkové ovládání, konfiguraci a aktualizaci provádět přímo přes videokabel (koaxiální, pasivní nestíněná kroucená dvoulinka nebo vlákno). Modul TCP/IP Podporuje simultánní tok videa v síti IP v místní nebo rozsáhlé síti a v rámci podpory existujícího analogového vybavení také tok kompozitního videosignálu v základním pásmu (CVBS) přes koaxiální kabely. Komunikační modul TCP/IP systému AutoDome nabízí úplné ovládání kamery, možnosti přenosu poplachu, konfigurace a možnost provádění aktualizací přes síť pomocí standardního webového prohlížeče. Ať zvolíte analogovou komunikaci (koaxiální/nestíněná kroucená dvoulinka/vlákno) nebo komunikaci typu TCP/IP, je k ovládání zobrazení, přenosu poplachů a konfigurace kterékoli kamery AutoDome potřebný jediný kabel.

14 14 Možnosti napájecích modulů a možnosti montáže Systém AutoDome nabízí řadu flexibilních možností napájení a montáže pro splnění požadavků na instalaci v konkrétním místě. Integrované napájecí zdroje Integrované napájecí zdroje od společnosti Bosch jsou začleněny do krytů se stupněm krytí IP66/NEMA 4X a jsou vhodné pro vnitřní nebo venkovní použití. Závěsné rameno Sestava napájecího zdroje a integrovaného závěsného ramena pro montáž na stěnu, sloup nebo do rohu. K dispozici jsou verze s napětím 120 V AC i 230 V AC. Vzdálená napájecí jednotka Samostatná napájecí jednotka pro montáž na střechu a na trubku. K dispozici jsou verze s napětím 120 V AC i 230 V AC. Volitelné napájecí zdroje Modely G3A-PSU1-(X) jsou volitelné napájecí zdroje pro vnitřní použití umožňující připojení více kopulovitých krytů. Jsou k dispozici ve verzích pro 4, 8 a 16 kopulovitých krytů. Zdroj převádí napětí 120 V AC na 28 V AC, což umožňuje použít delší kabely než u napájecích zdrojů s napětím 24 V AC.

15 15 Vnitřní Venkovní Trubka Střecha Roh Sloup Stěna Trubka Do stropu Stěna Možnosti montáže Na těchto fotografiích jsou vyobrazeny různé možnosti montáže, které jsou k dispozici pro vnitřní a venkovní systémy AutoDome. Volby montáže jsou uvedeny u objednacího čísla pro každou jednotlivou jednotku modulárního kamerového systému AutoDome.

16 16 Výběr správného systému AutoDome Standardní funkce Vyměnitelné procesorové, kamerové a komunikační moduly Ano Provozní teplota: Kryt pro vnitřní použití -10 C až 50 C Kryt EnviroDome pro venkovní použití -55 C až 50 C Řada AutoDome 100 Pevný kamerový systém s kopulovitým krytem Podpora protokolů Ovládání a konfigurace přes kabely Maskování privátních zón a zatemnění sektorů Přednastavené polohy Strážní pochůzka Vzdálená funkce Fast Address Funkce AutoPivot a AutoScaling Kompenzace kabelu Poplachové vstupy/reléové výstupy Záruka Procesory Není k dispozici Ano, Bilinx Ne Není k dispozici Není k dispozici Není k dispozici Není k dispozici Ne Není k dispozici 3 roky Vyměnitelné moduly: Modernizace zásuvnými moduly na procesor řady 200, 300 nebo 500i Výměna nebo modernizace kamery za provozu Zásuvné komunikační moduly Vestavěná ochrana proti přepětí Kamery Rozlišení Citlivost barevný režim (30 IRE) Citlivost noční režim (30 IRE) Den/noc Objektivy Optický zoom Digitální zoom Kryty Vnitřní Venkovní Stupeň krytí Komunikace Koaxiální/UTP kabel Volitelná přes síť Ethernet (TCP/IP) 540 TV řádků Den/noc: 0,29 lx F1,4, závěrka 1/60 (1/50), max. AGC Den/noc: 0,12 lx F1,4, závěrka 1/60 (1/50), max. AGC Ano 2,7 až 13,5 mm, f/1,2 5 až 50 mm, f/1,4 5x (varifokální) 10x (varifokální) Ne Do stropu, závěsné Závěsné IP66/NEMA 4X (závěsné kryty) IP54 (kryty do stropu) Bilinx, UTP kabel, koaxiální kabel Cat5/Cat6 (UTP kabel) Napájení/montáž Napájecí zdroje: 24 V AC Ano 120 V AC, 230 V AC Ano Vnitřní montáž Na zeď, na trubku, do stropu Venkovní montáž Na zeď, do rohu, na sloup, na trubku, na plochou střechu, na střechu (stěnu střechy) Vláknová optika Volitelný obousměrný analogový vysílač/přijímač pro vláknovou optiku (videosignál a řídicí signály přes jedno vlákno) Ano * S volitelnou sadou XT (extreme Temperature) pro chladné počasí

17 17 Řada AutoDome 200 Kamerový systém PTZ Řada AutoDome 300 Pokročilý kamerový systém PTZ Řada AutoDome 500i Inteligentní kamerový systém PTZ Ano Ano Ano -10 C až 50 C -10 C až 50 C -10 C až 40 C -60 C až 50 C -60 C až 50 C* -60 C až 50 C* Bosch Biphase, RS232 a 485, Pelco P nebo D Bosch Biphase, RS232 a 485, Pelco P nebo D Bosch Biphase, RS232 a 485, Pelco P nebo D Ano, Bilinx Ano, Bilinx Ano, Bilinx Ne Ano Ano přednastavená pochůzka 2 přednastavené pochůzky, 2 nahrané pochůzky 2 přednastavené pochůzky, 2 nahrané pochůzky Ano Ano Ano Ano Ano Ano Ne Ano Ano Není k dispozici 7/4 7/4 3 roky 3 roky 3 roky Vyměnitelné moduly Rychlé otáčení/naklánění rychlostí 360 za sekundu Pokročilé odstraňování potíží a diagnostika Diagnostické indikátory LED Zobrazení diagnostiky na obrazovce Vestavěná ochrana proti přepětí Zahrnuje všechny funkce řady 200 a navíc: Vynikající maskování privátních zón: 24 masek Až 8 masek na scénu Pokročilé zpracování poplachů na základě pravidel Zahrnuje všechny pokročilé funkce řady 300 a navíc: Funkce AutoTrack II Videodetekce pohybu Technologie virtuálního maskování Digitální stabilizace obrazu 470 TV řádků až 540 TV řádků až 540 TV řádků Barevná s 18x optickým zoomem: 0,5 lx F1,4, závěrka 1/60 (1/50), max. AGC Není k dispozici Den/noc s 26x optickým zoomem: 0,5 lx F1,4, závěrka 1/60 (1/50), max. AGC Den/noc s 26x optickým zoomem: 0,1 lx F1,4, závěrka 1/60 (1/50), max. AGC Ne Ano Ano 4,1 až 73,8 mm, f/1,4 18x 4,1 až 73,8 mm, f/1,4 3,5 až 91,0 mm, f/1,6 3,4 až 122,4 mm, f/1,6 18x 26x 36x Ne 12x 12x Den/noc s 36x optickým zoomem: 0,6 lx F1,6, závěrka 1/60 (1/50), max. AGC Den/noc s 36x optickým zoomem: 0,16 lx F1,6, závěrka 1/60 (1/50), max. AGC 4,1 až 73,8 mm, f/1,4 3,5 až 91,0 mm, f/1,6 3,4 až 122,4 mm, f/1,6 18x 26x 36x Do stropu, závěsné Do stropu, závěsné Do stropu, závěsné Závěsné Závěsné Závěsné IP66/NEMA 4X (závěsné kryty) IP54 (kryty do stropu) IP66/NEMA 4X (závěsné kryty) IP54 (kryty do stropu) IP66/NEMA 4X (závěsné kryty) IP54 (kryty do stropu) Bilinx, UTP kabel, koaxiální kabel Bilinx, UTP kabel, koaxiální kabel Bilinx, UTP kabel, koaxiální kabel Cat5/Cat6 (UTP kabel) Cat5/Cat6 (UTP kabel) Cat5/Cat6 (UTP kabel) Ano Ano Ano Ano Ano Ano Na zeď, na trubku, do stropu Na zeď, na trubku, do stropu Na zeď, na trubku, do stropu Na zeď, do rohu, na sloup, na trubku, na plochou střechu, na střechu (stěnu střechy) Na zeď, do rohu, na sloup, na trubku, na plochou střechu, na střechu (stěnu střechy) Na zeď, do rohu, na sloup, na trubku, na plochou střechu, na střechu (stěnu střechy) Ano Ano Ano

18 18 Jak objednat sadu systému AutoDome Pomocí schémat na následujících stránkách a na základě zobrazených příkladů můžete vybrat svá objednací čísla. Příklad systému řady AutoDome 100: VG P C 0 0 P Procesor řady AutoDome 100 Pevná kamera NTSC 2,7-13,5 mm s režimem den/noc Závěsný kryt s čirou kopulí Komunikace prostřednictvím kabelu nebo nestíněné kroucené dvoulinky Montáž na trubku 24 V AC, 60 Hz (bez vláknové optiky) W M 5 C P 0 C R 6 E E P VG P C 0 0 P Řada C T F Poznámky k použití: Formát videosignálu 5 = PAL 6 = NTSC Typ kamery 1 = Barevná (2,7 13,5 mm) 2 = Den/noc (2,7 13,5 mm) 3 = Barevná (5 50 mm) 4 = Den/noc (5 50 mm) Kryt C = Do stropu P = Závěsný pro vnitřní použití E = Závěsný pro venkovní použití Kopule C = Do stropu T = Závěsná pro vnitřní použití Komunikace S = Standardní (Koaxiální/UTP kabel) E = Ethernet (TCP/IP) Napájení 4 0 = 24 V AC 1 1 = 120 V AC 2 = 230 V AC = Bez napájení (používá se u krytů do stropu) Montáž 4 W = Na stěnu M = Na sloup C = Do rohu R = Na střechu 5 P = Na trubku Vláknová optika 3,4 = Bez vláknové optiky F = S vláknovou optikou 2 1) Není zahrnut žádný transformátor. Zákazník musí dodat transformátor pro napětí 24 V AC, výkon 75 W (napájecí zdroj VG4-A-PSU nebo odpovídající). 2) Vláknová optika je k dispozici pouze u modelů krytů v závěsném provedení. U krytů do stropu lze použít jednotku LTC Každá sada vláken vyžaduje na konci hlavice jednotku LTC ) Možnost s vlákny je k dispozici pouze u kopulovitého krytu vybaveného moduly s komunikací prostřednictvím koaxiálních kabelů/nestíněné kroucené dvoulinky. 4) Sady napájení/montáže/vláknové optiky se vztahují pouze na modely krytů v závěsném provedení. 5) Střešní montáž je provedena na vertikální stěně střechy. V případě instalací na plochou střechu je nutné objednat adaptační desku pro plochou střechu LTC 9230/01.

19 19 Příklad systému řady AutoDome 200: VG C T E Procesor řady AutoDome 200 Barevná kamera 18x PTZ PAL Kryt zapuštěný do stropu s tónovanou kopulí Komunikační modul Ethernet 1 2 VG Řada C P E S E C T E C T W M C R P F Poznámky k použití: Formát videosignálu 1 = PAL 2 = NTSC Typ kamery 1 Barevná PTZ s 18x optickým zoomem Kryt C = Do stropu P = Závěsný pro vnitřní použití E = Závěsný pro venkovní použití Kopule C = Do stropu T = Závěsná pro vnitřní použití Komunikace S = Standardní (Koaxiální/UTP kabel) E = Ethernet (TCP/IP) Napájení 4 0 = 24 V AC 1 1 = 120 V AC 2 = 230 V AC = Bez napájení (používá se u krytů do stropu) Montáž 4 W = Na stěnu M = Na sloup C = Do rohu R = Na střechu 5 P = Na trubku Vláknová optika 3,4 = Bez vláknové optiky F = S vláknovou optikou 2 1) Není zahrnut žádný transformátor. Zákazník musí dodat transformátor pro napětí 24 V AC, výkon 75 W (napájecí zdroj VG4-A-PSU nebo odpovídající). 2) Vláknová optika je k dispozici pouze u modelů krytů v závěsném provedení. U krytů do stropu lze použít jednotku LTC Každá sada vláken vyžaduje na konci hlavice jednotku LTC ) Možnost s vlákny je k dispozici pouze u kopulovitého krytu vybaveného moduly s komunikací prostřednictvím koaxiálních kabelů/nestíněné kroucené dvoulinky. 4) Sady napájení/montáže/vláknové optiky se vztahují pouze na modely krytů v závěsném provedení. 5) Střešní montáž je provedena na vertikální stěně střechy. V případě instalací na plochou střechu je nutné objednat adaptační desku pro plochou střechu LTC 9230/01.

20 20 Jak objednat sadu systému AutoDome Příklad systému řady AutoDome 300: VG E C S 1 W F Procesor řady AutoDome 300 Kamera 18x PTZ NTSC s režimem den/noc Kryt typu EnviroDome s čirou kopulí Komunikace prostřednictvím kabelu nebo nestíněné kroucené dvoulinky Adaptér pro montáž na stěnu 120 V AC, 60 Hz s integrovaným optickým modulem 1 2 VG Řada W M C P S C R E E P E C S 1 W F C T F Formát videosignálu 1 = PAL 2 = NTSC Typ kamery 2 = PTZ, den/noc, 18x 3 = PTZ, den/noc, 26x 4 = PTZ, den/noc, 36x Kryt C = Do stropu P = Závěsný pro vnitřní použití E = Závěsný pro venkovní použití Kopule C = Do stropu T = Závěsná pro vnitřní použití Komunikace S = Standardní (Koaxiální/UTP kabel) E = Ethernet (TCP/IP) Napájení 4 0 = 24 V AC 1 1 = 120 V AC 2 = 230 V AC Montáž 4 W = Na stěnu M = Na sloup C = Do rohu R = Na střechu 5 P = Na trubku _ = Bez držáku (používá se u krytů do stropu) Vláknová optika 3,4 = Bez vláknové optiky F = S vláknovou optikou 2 Poznámky k použití: 1) Není zahrnut žádný transformátor. Zákazník musí dodat transformátor pro napětí 24 V AC, výkon 75 W (napájecí zdroj VG4-A-PSU nebo odpovídající). 2) Vláknová optika je k dispozici pouze u modelů krytů v závěsném provedení. U krytů do stropu lze použít jednotku LTC Každá sada vláken vyžaduje na konci hlavice jednotku LTC ) Možnost s vlákny je k dispozici pouze u kopulovitého krytu vybaveného moduly s komunikací prostřednictvím koaxiálních kabelů/nestíněné kroucené dvoulinky. 4) Sady napájení/montáže/vláknové optiky se vztahují pouze na modely krytů v závěsném provedení. 5) Střešní montáž je provedena na vertikální stěně střechy. V případě instalací na plochou střechu je nutné objednat adaptační desku pro plochou střechu LTC 9230/01.

21 21 Příklad systému řady AutoDome 500i: VG P T E 1 P Procesor řady AutoDome 500i Kamera 36x PTZ NTSC s režimem den/noc Závěsný kryt s tónovanou kopulí Komunikační modul Ethernet Adaptér pro montáž na trubku 120 V AC, 60 Hz (bez vláknové optiky) 1 2 VG4 5 2 Řada 500i W M C P S C R E E P P T E 0 P C T F Formát videosignálu 1 = PAL 2 = NTSC Typ kamery 2 = PTZ, den/noc, 18x 3 = PTZ, den/noc, 26x 4 = PTZ, den/noc, 36x Kryt C = Do stropu P = Závěsný pro vnitřní použití E = Závěsný pro venkovní použití Kopule C = Do stropu T = Závěsná pro vnitřní použití Komunikace S = Standardní (Koaxiální/UTP kabel) E = Ethernet (TCP/IP) Napájení 4 0 = 24 V AC 1 1 = 120 V AC 2 = 230 V AC Montáž 4 W = Na stěnu M = Na sloup C = Do rohu R = Střecha 5 P = Na trubku _ = Bez držáku (používá se u krytů do stropu) Vláknová optika 3,4 = Bez vláknové optiky F = S vláknovou optikou 2 Poznámky k použití: 1) Není zahrnut žádný transformátor. Zákazník musí dodat transformátor pro napětí 24 V AC, výkon 75 W (napájecí zdroj VG4-A-PSU nebo odpovídající). 2) Vláknová optika je k dispozici pouze u modelů krytů v závěsném provedení. U krytů do stropu lze použít jednotku LTC Každá sada vláken vyžaduje na konci hlavice jednotku LTC ) Možnost s vlákny je k dispozici pouze u kopulovitého krytu vybaveného moduly s komunikací prostřednictvím koaxiálních kabelů/nestíněné kroucené dvoulinky. 4) Sady napájení/montáže/vláknové optiky se vztahují pouze na modely krytů v závěsném provedení. 5) Střešní montáž je provedena na vertikální stěně střechy. V případě instalací na plochou střechu je nutné objednat adaptační desku pro plochou střechu LTC 9230/01.

22 22 Volitelné příslušenství Zdroje napájení A. Integrované napájecí zdroje Závěsné rameno Bez vláknové optiky S vláknovou optikou VG4-A-PA1 (120 V AC) VG4-A-PA1F (120 V AC) VG4-A-PA2 (230 V AC) VG4-A-PA2F (230 V AC) VG4-A-PA0 VG4-A-PA0F (24 V AC bez transformátoru) (24 V AC bez transformátoru) Vzdálená napájecí jednotka Bez vláknové optiky VG4-A-PSU1 (120 V AC) VG4-A-PSU2 (230 V AC) S vláknovou optikou VG4-A-PSU1F (120 V AC) VG4-A-PSU2F (230 V AC) VG4-A-PSU0F (24 V AC bez transformátoru) B. Volitelné napájecí zdroje G3A-PSU1(X): Volitelné napájecí zdroje pro vnitřní použití umožňující připojení více kopulovitých krytů. Jsou k dispozici ve verzích pro 4, 8 a 16 kopulovitých krytů. Zdroj převádí napětí 120 V AC na 28 V AC, což umožňuje použít delší kabely než u napájecích zdrojů s napětím 24 V AC. Model G3A-PSU1-4 G3A-PSU1-8 G3A-PSU1-16 Popis Podporuje až (4) systémy AutoDome. Podporuje až (8) systémů AutoDome. Podporuje až (16) systémů AutoDome. Software Configuration Tool (CTFID) s technologií Bilinx Dálkové ovládání, konfigurace a aktualizace lze provádět přes videokabel (vyžaduje verzi 3.0 nebo vyšší). Model VP-USB VP-CFGSFT Popis Konfigurační nástroj USB Konfigurační nástroj USB, disk CD se softwarem Bilinx

23 23 Možnosti montáže A. Montáž na sloup (pro použití při montáži se závěsným ramenem) LTC 9541/01 B. Rohová montáž (pro použití při montáži se závěsným ramenem) LTC 9542/01 C. Montáž na střechu (stěnu střechy) VG4-A-9230 D. Adaptační deska pro plochou střechu LTC 9230/01 (pro použití při montáži modelu VG4-A-9230) E. Montáž na trubku VG4-A-9543 Příslušenství kopulí Na základě následujících čísel dílů můžete objednat náhradní kopule pro systém AutoDome. Náhradní kopule VG4-SBUB-CCL VG4-SBUB-PCL VG4-SBUB-CTI VG4-SBUB-PTI Čirá kopule pro stropní montáž Čirá kopule pro závěsnou montáž Tónovaná kopule pro stropní montáž Tónovaná kopule pro závěsnou montáž Všechny kopule mají ozdobný prstenec. Modely do stropu zahrnují prstence v bílé i uhlově černé barvě. Do stropu Do stropu Závěsné Tónovaná Bílý Uhlově černý Čirá Bílý Uhlově černý Čirá Tónovaná

24 24 Součásti systému AutoDome Pomocí níže uvedeného schématu lze určit, jaké součásti obsahuje vaše sada modulárního kamerového systému AutoDome. Sestava kamery Napájecí a montážní sada VG4 Procesor Popis Číslo dílu modulu 1 Řídicí jednotka (procesor) řady 100 VG4-MCPU Řídicí jednotka (procesor) řady 200 VG4-MCPU Řídicí jednotka (procesor) řady 300 VG4-MCPU Řídicí jednotka (procesor) řady 500i VG4-MCPU-500 Sestava kamery Možnosti optika Popis Číslo dílu modulu 1 1 Barevná kamera PTZ s 18x optickým zoomem (PAL) VG4-MCAM Barevná kamera PTZ s 18x optickým zoomem (NTSC) VG4-MCAM Kamera PTZ s režimem den/noc a 18x optickým zoomem (PAL) VG4-MCAM Kamera PTZ s režimem den/noc a 18x optickým zoomem (NTSC) VG4-MCAM Kamera PTZ s režimem den/noc a 26x optickým zoomem (PAL) VG4-MCAM Kamera PTZ s režimem den/noc a 26x optickým zoomem (NTSC) VG4-MCAM Kamera PTZ s režimem den/noc a 36x optickým zoomem (PAL) VG4-MCAM Kamera PTZ s režimem den/noc a 36x optickým zoomem (NTSC) VG4-MCAM Pevná barevná kamera 2,7-13,5 mm (PAL) VG4-MCAM Pevná barevná kamera 2,7-13,5 mm (NTSC) VG4-MCAM Pevná kamera s režimem den/noc 2,7 13,5 mm (PAL) VG4-MCAM Pevná kamera s režimem den/noc 2,7 13,5 mm (NTSC) VG4-MCAM Pevná barevná kamera 5 50 mm (PAL) VG4-MCAM Pevná barevná kamera 5 50 mm (NTSC) VG4-MCAM Pevná kamera s režimem den/noc 5 50 mm (PAL) VG4-MCAM Pevná kamera s režimem den/noc 5 50 mm (NTSC) VG4-MCAM-64 Varianty krytů Popis Číslo dílu modulu C C Kryt pro montáž do stropu s čirou kopulí VG4-MHSG-CC C T Kryt pro montáž do stropu s tónovanou kopulí VG4-MHSG-CT P C Kryt pro závěsnou montáž pro vnitřní použití s čirou kopulí VG4-MHSG-PC P T Kryt pro závěsnou montáž pro vnitřní použití s tónovanou kopulí VG4-MHSG-PT E C Kryt pro závěsnou montáž pro venkovní použití s čirou kopulí VG4-MHSG-EC E T Kryt pro závěsnou montáž pro venkovní použití s tónovanou kopulí VG4-MHSG-ET Varianty komunikace Popis Číslo dílu modulu 0 Pevná komunikace VG4-MTRN-0 (pouze pro použití s procesorem řady 100) S Standardní komunikace (koaxiální/utp kabel) VG4-MTRN-S E Komunikace Ethernet (TCP/IP) VG4-MTRN-E Závěsné napájecí a montážní sady Možnosti montáže Popis Číslo dílu modulu a napájení 24 V AC, montáž do stropu 1 (dodatečný modul není nutný) 0 W 24 V AC, závěsné rameno (montáž na stěnu) 1 VG4-A-PA0 0 M 24 V AC, závěsné rameno (montáž na sloup) 1 VG4-A-PA0 + LTC 9541/01 (adaptér pro montáž na sloup) 0 C 24 V AC, závěsné rameno (rohová montáž) 1 VG4-A-PA0 + LTC 9542/01 (adaptér pro rohovou montáž) 0 R 24 V AC, závěsný střešní držák 1 VG4-A P 24 V AC, závěsná montáž na trubku 1 VG4-A W 120 V AC, závěsné rameno (montáž na stěnu) VG4-A-PA1 1 M 120 V AC, závěsné rameno (montáž na sloup) VG4-A-PA1 + LTC 9541/01 (adaptér pro montáž na sloup) 1 C 120 V AC, závěsné rameno (rohová montáž) VG4-A-PA1 + LTC 9542/01 (adaptér pro rohovou montáž) 1 R 120 V AC, závěsná montáž na střechu VG4-A-PSU1 + VG4-A P 120 V AC, závěsná montáž na trubku VG4-A-PSU1 + VG4-A W 230 V AC, závěsné rameno (montáž na stěnu) VG4-A-PA2 2 M 230 V AC, závěsné rameno (montáž na sloup) VG4-A-PA2 + LTC 9541/01 (adaptér pro montáž na sloup) 2 C 230 V AC, závěsné rameno (rohová montáž) VG4-A-PA2 + LTC 9542/01 (adaptér pro rohovou montáž) 2 R 230 V AC, závěsná montáž na střechu VG4-A-PSU2 + VG4-A P 230 V AC, závěsná montáž na trubku VG4-A-PSU2 + VG4-A-9543 Vláknová optika Popis Číslo dílu modulu Bez vláknové optiky (dodatečný modul není nutný) F S vláknovou optikou 2,3 Přidejte písmeno F na konec čísla dílu napájecího zdroje 1 Sady 24 V AC neobsahují nap. transformátor. Zákazník musí dodat transformátor pro napětí 24 V AC, výkon 75 W (nap. zdroj VG2-A-PSU nebo odp.). 2 Vláknová optika je k dispozici pouze u kopulovitého krytu vybaveného modulem s komunikací prostřednictvím koaxiálního kabelu/nestíněné kroucené dvoulinky. 3 Modul s optickým vláknem (FOM) je dostupný pouze pro modely krytů v závěsném provedení. U krytů do stropu lze použít jednotku LTC 4628.

25 25 Konfigurace systému Typický digitální systém využívající rekordér DiBos Kamery Autodome IP PTZ Kamery AutoDome PTZ Analogové kamery Dinion Kamery AutoDome IP PTZ Síťové kamery Dinion IP Digitální rekordér DiBos SÍŤ Diskové pole RAID-5 Místní analogový monitor Dekodéry řady VIP Digitální rekordér DiBos IP Diskové pole RAID-5 Digitální rekordér DiBos Analogové monitory Hybridní digitální videorekordér DiBos Videorekordér DiBos podporuje jak zobrazení a nahrávání z analogových kamer, tak toky MPEG-4 z produktů pro video přes síť IP od společnosti Bosch, včetně kodérů VIP, kamer Dinion IP a kamer AutoDome. Videorekordér DiBos poskytuje integrovanou podporu technologie Bilinx, centralizovanou správu uživatelů a možnosti připojení na více místech pro zajištění téměř neomezené rozšiřitelnosti systému.

26 26 Konfigurace systému Typický systém videa přes síť IP využívající kamery AutoDome IP PTZ Kamery AutoDome IP PTZ Kodér VideoJet s místním nahráváním SÍŤ Síťový videorekordér (NVR) využívající software VIDOS-NVR Dekodéry řady VIP Analogové monitory Diskové pole RAID-5 Pracovní stanice pro správu videa VIDOS Řešení videa přes síť IP od společnosti Bosch Kamery AutoDome lze vybavit komunikačním modulem TCP/IP, umožňujícím využívat současně přenos přes síť IP a analogový přenos. Systém AutoDome poskytuje flexibilitu a rozšiřitelnost systémů založených na síti IP a navíc kompatibilitu s existujícími systémy průmyslové televize (CCTV). Produkty pro video přes síť IP od společnosti Bosch umožňují konfigurovat, zobrazovat a ovládat kamery přes síť odkudkoli na světě.

27 27 Konfigurace systému Typický maticový systém využívající přepínač Allegiant (LTC 8600) Kamery AutoDome PTZ Analogové monitory Maticový přepínač Allegiant Digitální klávesnice Intuikey Pevné kamery Maticové přepínače videa Allegiant Maticový přepínač Allegiant představuje řešení pro potřeby vašeho řídicího střediska od 8 kamer se dvěma monitory po kamer s 512 monitory. Zařízení Allegiant umožňuje úplné ovládání linky systému AutoDome prostřednictvím univerzální klávesnice.

28 28 Rozměry venkovního systému Montáž na stěnu Montáž na trubku 549,6 21,64 22,9 0,90 235,8 9,28 86,7 3,42 TRUBKA 1 1/2" SE ZÁVITY NPT NA OBOU KONCÍCH (NENÍ SOUČÁSTÍ DODÁVKY) (2) PRŮCHODKY 3/4" 299,4 11,79 224,0 8,82 Boční strana s napájecím zdrojem a ozdobnou obrubou 88,9 3,50 188,0 7,40 224,0 8,82 Montáž na sloup 58 2,3 88,9 3,50 10,2 (4) MONTÁŽNÍ 0,40 OTVORY 374,8 14, ,9 76,6 3,01 R 193 7,6 Čelní strana s napájecím zdrojem a ozdobnou obrubou 134,6 5,30 11,0 (4) MONTÁŽNÍ OTVORY 0,43 Rohová montáž VOLITELNÉ PRŮCHODKY 3/4" 160,0 6,30 133,4 5, ,5 133,4 5,25 184,0 7, ,0 Zadní strana s napájecím zdrojem a ozdobnou obrubou 203 8, ,3 219,1 8,63 mm palce

29 29 Montáž na střechu Záslepka 152,4 6,0 1 1/2 NPT Šroub s kónickou hlavou /16 z nerezové oceli (dodáván 1 ks) 69,9 2, ,8 46,88 Rameno trubky Montážní konzola ,25 Šroub s šestihrannou hlavou 3/8-18 3/4 z nerezové oceli (dodávány 3 ks) Typ. 101,6 4,0 346,2 13,63 10,4 8 0,41 Montážní povrch 114,3 Typ. 4,50 976,1 38,43 228,6 9,0 88,1 3,47 279,4 11, ,4 40,25 Adaptér pro montáž na střechu Napájecí zdroj pro montáž na trubku a na střechu Typ. 6,35 0,25 MONTÁŽNÍ OTVORY (4) 11,0 4,3 170,0 6,69 134,6 5,30 Ø 10,4 0,41 Typ ,37 Typ. 16,0 0,63 279,4 11, ,00 Čtverec Uspořádání otvorů odpovídající nástěnnému držáku LTC 9230/00 216,4 8,52 PRŮCHODKY 1/2" PRŮCHODKY 3/4" 160,0 6,30 50,8 2, ,88 6,35 0,25 mm palce 105,0 4,13

30 30 Rozměry vnitřního systému Montáž na stěnu Montáž na trubku 469,1 18,47 22,6 0,90 201,2 7,92 216,4 8,52 86,7 3,42 TRUBKA 1 1/2" SE ZÁVITY NPT NA OBOU KONCÍCH (NENÍ SOUČÁSTÍ DODÁVKY) 88,9 3,50 299,4 11,79 Boční strana s odejmutým napájecím zdrojem a ozdobnou obrubou 188,8 7,40 188,9 7,44 76,6 3,01 R 88,9 3,50 10,2 (4) MONTÁŽNÍ OTVORY 0,40 374,8 14,75 76,6 3,01 R Čelní strana s napájecím zdrojem a ozdobnou obrubou 134,6 5,30 11,0 0,43 (4) MONTÁŽNÍ OTVORY Ø VOLITELNÉ PRŮCHODKY 3/4" 160,0 6,30 184,0 7,25 Zadní strana s napájecím zdrojem a ozdobnou obrubou

31 31 Montáž do stropu PRŮCHODKA 3/4" 201,8 7,94 1,90 0,75 94,1 3,70 204,3 8,04 77,0 3,03 R Čelní strana 176,0 6,93 Boční strana VOLITELNÁ PRŮCHODKA 3/4" Horní strana

32 32 Slovníček pojmů systému AutoDome Adresa Každý systém AutoDome má v řídicím systému, ve kterém se nachází, číselnou adresu. Díky ní lze ovládat odpovídající kopulovitý kryt. Adresu lze nastavit místně pomocí nástroje Bilinx Configuration Tool for Imaging Devices (CTFID) nebo vzdáleně pomocí funkce Fast Address (viz Fast Address). Adresa IP Adresa zařízení připojeného k síti IP. Každé zařízení v síti IP musí používat jedinečnou adresu. Každý datový paket IP obsahuje zdrojovou adresu (odesílatele) a cílovou adresu (příjemce). Každá adresa IP se skládá z 32 bitů, které jsou uspořádány do čtyř 8bitových oktetů (x.x.x.x). Rozsah adres IP je od do AutoBlack Metoda zvýšení úrovně videosignálu na plnou amplitudu i v případě, že kontrast scény je menší než plný rozsah (např. při oslnění, mlze, mžení apod.). Nejtmavější část signálu je nastavena na černou barvu a nejsvětlejší na bílou, čímž se zvýší kontrast. AutoDome Plně integrovaná vysokorychlostní kamera s otáčením/nakláněním/transfokací, zabudovaná do ochranného kopulovitého krytu, umožňující plné a nepřetržité pokrytí scény v rozsahu 360. Automatická clona Clona objektivu se automaticky přizpůsobuje tak, aby umožňovala správné osvětlení snímače kamery. Automatické ostření Objektiv automaticky nepřetržitě přizpůsobuje správné zaostření pro dosažení nejostřejšího obrazu. Automatické otáčení Kamera se nepřetržitě otáčí mezi pravým a levým limitním nastavením. Automatické řízení zisku AGC Elektronika regulující zisk neboli zesílení videosignálu. Automatické vyvážení bílé Funkce umožňující barevné kameře automaticky přizpůsobit výstupní barvu tak, aby vznikla přirozená barva bez ohledu na použité osvětlení. AutoPivot Při naklánění ve vertikální pozici se kamera otáčí pro udržení správné orientace obrazu. AutoPlayback Tato funkce zaznamenává sekvenci pohybů kamery AutoDome PTZ pro pozdější přehrání, čímž umožňuje nastavit automaticky opakované vzory. Tato funkce se často nazývá strážní pochůzka. AutoScaling Při přibližování se zobrazení a objekty na obrazovce monitoru zvětšují, sníží se rychlost otáčení a naklánění, takže relativní rychlost na obrazovce zůstane u podobných pozic ovládání joysticku konstantní. AutoTrack Patentovaná technologie integrující do kamery detekci pohybu, což umožňuje sledování objektu a jeho přiblížení při optimalizaci velikosti a perspektivy. Balun (Balance Unbalanced) Zařízení převádějící symetrický videosignál (používaný například v kroucené dvoulince) na nesymetrický signál (používaný například v koaxiálním kabelu). V symetrické lince, například v kroucené dvoulince, jsou oba vodiče z elektrického hlediska rovnocenné. V nesymetrické lince, například v koaxiálním kabelu, má jeden vodič jiné elektrické vlastnosti než druhý. Bilinx Komunikační formát umožňující dálkové ovládání, konfiguraci a aktualizaci přes videokabel (koaxiální nebo pasivní nestíněná kroucená dvoulinka). Bi-Phase Protokol pro otáčení/naklánění/transfokaci používaný u produktů společnosti Bosch. Bodové ostření Po pohybu kamery na tři sekundy aktivuje automatické ostření. CCD (Charge-Coupled Device) Nejobvyklejší na polovodičovém relé založený typ obrazového snímače používaný v kamerách průmyslové televize (CCTV). Snímač převádí světelnou energii na elektrický signál.

33 33 Citlivost Měřítko množství světla nutného k vytvoření standardního videosignálu. Hodnoty citlivosti se uvádějí v luxech nebo stopových kandelách. Clona Velikost otvoru clony. Určuje množství světla, které se dostane na snímací prvek CCD. Čím vyšší je hodnota f-stop, tím méně světla se dostane na snímací prvek. Dynamické potlačení šumu Metoda zpracování digitálního obrazu, která měří šum obrazu (nežádoucí prvky v obraze) a automaticky jej redukuje. EnviroDome Systém AutoDome s ochranou proti vlivům prostředí, která umožňuje jeho venkovní použití téměř v každých klimatických podmínkách. Ethernet Nejčastěji používaná metoda přístupu k místní síti (LAN). Protokol Ethernet splňuje standard IEEE Standard Ethernet podporuje přenosové rychlosti dat 10 Mb/s, 100 Mb/s a Mb (gigabit)/s. Fast Address Systém pro vzdálené nastavení adresy kamery AutoDome z řídicího systému. F-číslo Standardní měřítko clony objektivu, což je průměr clony, vydělené ohniskovou vzdáleností objektivu. Čím nižší je maximální clona (neboli F-číslo), tím více světla prochází objektivem. Formát CCD Označuje velikost použitého snímače kamery. Obecně platí, že čím větší snímač, tím citlivější je kamera a tím lepší je kvalita obrazu. Formát je uveden v palcích, např. 1/4" nebo 1/3". F-stop viz F-číslo. Hybridní toky Schopnost simultánně odesílat toky videa přes síť IP v místní nebo rozsáhlé síti a toky kompozitního videosignálu v základním pásmu (CVBS) přes koaxiální nebo optické kabely. Infračervené osvětlení Elektromagnetické záření (světlo) s větší vlnovou délkou, než lze vidět pouhým okem. Infračervené osvětlení převládá za soumraku, za svítání a u žárovkového světla. Infračervené osvětlovače jsou k dispozici ve formě lamp s příslušnými filtry, svítivými diodami nebo lasery. Snímací prvky CCD jsou méně citlivé na infračervené světlo než na viditelné světlo, avšak infračervené světlo dokáže výrazně zvýšit celkovou úroveň osvětlení, což vede k mnohem lepšímu obrazu při nízké hladině světla. IP 66 Kód stupně krytí označující stupeň ochrany poskytovaný kryty pro elektrické vybavení. První číslo označuje ochranu vnitřního vybavení před průnikem cizích objektů v pevném stavu. Druhé číslo označuje ochranu vnitřního vybavení před škodlivým průnikem vody. Vyšší číslice označují vyšší úroveň ochrany. Viz také hodnocení podle norem NEMA. IPS (Images Per Second, snímky za sekundu) Měřítko rychlosti zobrazování obrazu při vytváření toku videa. Za plně pohyblivé video lze obecně považovat rychlost 25 IPS (PAL) nebo 30 IPS (NTSC). IRE (Institute of Radio Engineers) Měřítko amplitudy obrazu, při kterém se oblast od spodního bodu synchronizace po horní bod úrovně bílé dělí do 140 stejných jednotek. 140 IRE se rovná 1 V od vrcholu k vrcholu. Rozsah aktivního videa je 100 IRE. Jednovidové vlákno Optické vlákno s křemenným (tzn. skleněným) jádrem s poloměrem menším než 10 mikronů. Používá se pro vysokorychlostní přenos na dlouhé vzdálenosti a poskytuje větší šířku pásma než vícevidový typ, avšak jeho menší jádro ztěžuje připojení ke světelnému zdroji. Přenosové systémy s jednovidovou vláknovou optikou používají nákladnější zdroje světla na bázi laseru. Kategorie kabelu Systém hodnocení použití a šířky pásma pro kabeláž nestíněné kroucené dvoulinky. Kategorie 1 až 6 jsou založeny na standardech EIA/TIA-568-B. Pro kategorii se obvykle používá zkratka CAT. Kategorie nestíněné kroucené dvoulinky 5, 5e a 6 se používají v aplikacích s datovými kabely Ethernet. Délka kabelů Ethernet je omezena na maximálně 100 m při použití vodičů nestíněné kroucené dvoulinky. Kompenzace kabelu Technologie zabraňující zhoršení obrazu způsobenému ztrátou signálu při přenosu videa dlouhými kabely.

34 34 Slovníček pojmů systému AutoDome Kompenzace protisvětla (BLC) Selektivně zvýrazňuje části obrazu, aby se kompenzovaly velké kontrastní rozdíly, pokud je pouze část obrazu jasně osvětlena (např. člověk v sluncem zalité bráně). Kryt na bázi suchého dusíku pod tlakem Kryt pro venkovní použití, které chrání před smogem, vlhkostí, špínou a prachem. Lux Jednotka intenzity světla v soustavě SI. Rovná se osvětlení povrchu vzdáleného jeden metr světlem o svítivosti 1 kandely. Maska podsítě Vytváření podsítí je metoda umožňující rozdělení jedné velké sítě na několik menších. V závislosti na třídě sítě (A, B nebo C) je určitý počet bitů adres IP vyhrazeno pro síťovou adresu (podsíť) a určitý počet pro hostitelskou adresu. Například adresy třídy A používají 8 bitů pro adresu podsítě a 24 bitů pro hostitelskou část adresy. Masky podsítě třídy A se označují Adresy třídy B (16 bitů pro podsíť i hostitelskou adresu) používají masku podsítě Adresy třídy C (8 bitů pro podsíť a 24 bitů pro hostitelskou adresu) používají masku podsítě Maskování privátních zón Schopnost potlačit specifickou oblast s cílem zabránit jejímu zobrazení. MJPEG Formát Motion JPEG je standard pro kódování digitálního videa, kde je každý snímek videa samostatně komprimován do obrazu JPEG. MPEG-4 Standard pro kódování a kompresi digitálního videa, který pro výrazné snížení velikosti přenášeného toku videa používá mezisnímkové kódování. Při mezisnímkovém kódování tvoří videosekvenci klíčové snímky obsahující celý obraz. Mezi klíčovými snímky jsou delta snímky, ve kterých jsou kódovány pouze přírůstkové rozdíly. Tím se často dosáhne výrazné komprese, protože v mnoha pohyblivých sekvencích se mezi jednotlivými snímky ve skutečnosti liší jen malé procento pixelů. Multiprotokolová podpora Protokol je konvence neboli standard, který řídí nebo umožňuje připojení, komunikaci a přenos dat mezi dvěma zařízeními. U kamer PTZ, například kamer AutoDome, se slovem protokol označuje standard sloužící k ovládání otáčení, naklánění a transfokace (PTZ) kamery. Protože protokoly PTZ jednotlivých výrobců kamer s kopulovitým krytem jsou jedinečné, je multiprotokolová podpora nutná pro podporu kopulovitých systémů jiných výrobců. Kamery AutoDome podporují protokoly Pelco D a P a také vlastní protokoly společnosti Bosch Bi-Phase (viz Bi-Phase). Naklánění Pohyb kamery ve vertikálním směru. NEMA (National Electrical Manufacturers Association) Specifikační standardy ve vztahu k provoznímu prostředí u nejrůznějších elektrických zařízení. Nestíněná kroucená dvoulinka (UTP) Varianta kroucené dvoulinky, která není obklopena žádným krytím. Vodiče v kroucené dvoulince se kroutí kolem sebe, aby minimalizovaly rušení z jiných kroucených dvoulinek v kabelu. Nestíněná kroucená dvoulinka je primární typ vodiče pro telefonní použití a nejčastěji používaný typ síťového kabelu. NightSense Metoda zvýšení citlivosti barevných kamer Dinion s vysokým rozlišením o 9 db (faktor 3) kombinací signálu barevného obrazu v jediném černobílém obrazu. NPT (National Pipe Thread) Standard pro kuželovité závity platný v USA. Hodnoty NPT uvádějí jmenovitý vnitřní průměr trubky. U závitů NPT dochází k utěsnění, protože jsou k sobě navzájem stlačeny. Oblast zájmu Definování specifické oblasti v zorném poli, která má být použita v algoritmu detekce pohybu, aby byl pohyb hledán pouze v této oblasti.

35 35 Ohnisková vzdálenost Vzdálenost z optického středu objektivu k obrazu objektu umístěnému v neurčené vzdálenosti od objektivu. Dlouhá ohnisková vzdálenost poskytuje malé zorné pole (např. efekt u teleobjektivu), zatímco krátká ohnisková vzdálenost nabízí širokoúhlé zobrazení. Otáčení Pohyb kamery v horizontálním směru. Pixel (zkrácení slov picture element - obrazový element) Nejmenší popsatelná jednotka na obrazovce nebo bitmapovém obrázku. Pokročilá diagnostika Kombinace vestavěných zobrazení na obrazovce a stavových indikátorů LED od společnosti Bosch, které slouží pro kontrolu nejdůležitějších parametrů kamer, jako je vnitřní teplota, úroveň vstupního napětí a síťové připojení. Tímto způsobem může technik rychle určit zdroj problémů a zajistit, aby kopulovitý kryt fungoval ve správných provozních limitech. Pokročilé řízení poplachu (AAC) Flexibilní a sofistikovaný subsystém správy poplachů v systému AutoDome, který umožňuje vytvoření pravidel definujících vstupy, které aktivují jeden nebo více výstupů (viz Pravidlo zpracování poplachů). V té nejzákladnější podobě by pravidlo mohlo definovat, který vstup nebo vstupy mají aktivovat který výstup nebo výstupy. Ve složitější podobě lze pravidlo naprogramovat tak, aby na základě konkrétního příkazu zadaného pomocí klávesnice (ať již předem nastaveného nebo nikoli) spustilo funkci kopulovitého krytu (nebo libovolnou kombinaci funkcí). Pravidlo zpracování poplachů Subsystém správy poplachů v systému AutoDome založený na pravidlech typu konkrétní akce=konkrétní reakce pro provádění specifických akcí při výskytu události. Přednastavená poloha Předem vybraná a uložená kombinace pozic otočení, naklonění a transfokace, která umožňuje vyvolat nastavené zobrazení. Rovněž se označuje jako přednastavený záběr. Přednastavená strážní pochůzka Kombinovaná posloupnost přednastavených záběrů pro uskutečnění předem naprogramované pochůzky v oblasti pokryté kamerou AutoDome. Přenos přes vláknovou optiku Označuje přenos videa nebo dat přes optická vlákna. Optická vlákna jsou tenké skleněné prameny, které jsou určeny pro přenos světelných vln. Obraz a data se digitalizují a transformují na řadu světelných pulsů. Oproti odesílání elektrických signálů měděnými vodiči nabízí použití vláknové optiky pro přenos videa a dat několik výhod. Především nejsou světelné pulsy ovlivněny náhodným zářením v prostředí, a proto je jejich míra chyby mnohem nižší. Vláknová optika umožňuje překonat mnohem větší vzdálenosti bez nutnosti opakovačů nebo regenerátorů signálu a je daleko bezpečnější, protože je obtížnější se na ni napojit a napojení na linku lze detekovat. Optické vlákno poskytuje rovněž ohromnou šířku pásma jediné vlákno dokáže přenášet biliony bitů za sekundu. Existují dva primární typy optického vlákna: jednovidové a vícevidové. Jednovidové vlákno se používá v případě nutnosti překonávat velké vzdálenosti, obvykle více než 2 km (viz Jednovidové vlákno). Vícevidové se obvykle používá pro překonání menších vzdáleností, například uvnitř budov nebo malých areálů (viz Vícevidové vlákno). Režim den/noc (citlivost na infračervenou část spektra) Kamera AutoDome, která funguje v běžném barevném režimu v situacích s dostatkem světla (denní podmínky), avšak u které lze při nedostatku světla (noční podmínky) citlivost zvýšit. Dosahuje se toho vypnutím infračerveného filtru nutného pro správné zobrazení barev. Citlivost lze pro vylepšení poměru signál/šum u kamery dále zvýšit spojením více snímků. Rozlišení Míra jemných detailů viditelných v obrazu. U analogových systémů se obvykle uvádí v televizních řádcích neboli TVL. Vyšší hodnota TVL znamená vyšší rozlišení. RS232/485 Komunikační rozhraní u produktů AutoDome pro aktualizace ovládání a firmwaru od jiných výrobců. SensUp Zvyšuje citlivost kamery zvýšením doby integrace na snímacím prvku CCD. Zvýšení citlivosti je pro omezení šumu signálu dosaženo integrací signálu z mnoha po sobě jdoucích videosnímků.

36 36 Slovníček pojmů systému AutoDome Stabilizace digitálního obrazu viz Stabilizace obrazu. Stabilizace obrazu Algoritmus, který prakticky eliminuje třes kamery ve vertikální i horizontální ose, výsledkem je výjimečná zřetelnost obrazu. Strážní pochůzka Umožňuje spouštět nahrané pochůzky s celkovou dobou trvání 15 minut. Nahrané pochůzky se skládají z řídicích povelů a lze je přehrávat podle potřeby. Pro maximální flexibilitu se ukládají veškeré informace o pozicích kamer (včetně otáčení/naklánění/transfokace atd.). TCP/IP (Transmission Control Protocol/Internet Protocol) Sada komunikačních protokolů poskytující dvě metody přenosu dat. TCP je protokol založený na připojení zajišťující doručení nepoškozených a úplných dat. UDP je protokol bez připojení, založený na maximálním úsilí, který jednoduše odesílá pakety. Protokol UDP se obvykle používá pro odesílání toku médií, zatímco protokol TCP se používá, je-li nutné bezchybné doručení. Teplota barev Relativní míra barvy v osvětlení. Nejčastěji se užívá k zadání rozsahu automatické korekce barevné kamery. Trojitý tok Kódovací technologie společnosti Bosch, která generuje dva simultánní oddělené toky videa MPEG-4 a jeden tok MJPEG. Tato pokročilá funkce odesílání toku umožňuje uživateli sladit požadavky na živé sledování i záznam, a splnit tak specifické nároky místa a podniku. Vícevidové vlákno Optické vlákno s větším jádrem (obvykle 50 nebo 62,5 mikronů) než jednovidové vlákno. Jádro mohou tvořit plastická nebo skleněná vlákna. Jedná se o nejpoužívanější vlákno pro krátké vzdálenosti, například v sítích LAN. Název vícevidové odkazuje na skutečnost, že paprsky světla se uvnitř vlákna pohybují několika reflexními cestami (vidy). Díky tomu může světlo vstupovat do jádra v různých úhlech, což usnadňuje připojení k širším světelným zdrojům, jako jsou například svítivé diody. Přenosové systémy založené na rozhraních z vláknové optiky a vícevidových vláknech jsou méně nákladné než systémy založené na jednovidovém vlákně. Použití více reflexních cest (vidů) však zvyšuje vidovou disperzi (viz Vidová disperze) a znamená, že vzdálenosti, které tento typ přenosového systému založeného na vláknové optice dokáže překonat, jsou kratší. Videodetekce pohybu (VMD) Algoritmus pro detekci pohybu, ve kterém kamera porovnává aktuální obraz s referenčním obrazem a počítá počet pixelů (viz Pixel), které se mezi oběma obrazy změnily. Poplach je generován, pokud počet změn pixelů překročí uživatelem konfigurovaný práh. Vidová disperze (někdy nazývaná jako intervidová disperze) Rozšíření tvaru vlny při velkých vzdálenostech. K vidové disperzi dochází u vícevidových vláken, protože se světlo odráží od různých reflexních cest (vidú) ve vlákně. Se zvětšující se vzdáleností se cesta (vid) začne rozšiřovat a čas doručení různých světelných paprsků se začne lišit. Velká odchylka (disperze) zvyšuje pravděpodobnost, že optický přijímač může interpretovat příchozí signál nesprávně. Vidová disperze je hlavním problémem vícevidových vláken. Virtuální maskování Jedinečná technologie společnosti Bosch, která umožňuje vytvoření neviditelných oblastí maskování pohybu. Tyto neviditelné masky se podobají privátním zónám, lze je však zobrazit jen pomocí algoritmů AutoTrack II a videodetekce pohybu systému AutoDome. To umožňuje systému AutoDome ignorovat oblasti nechtěného pohybu. Výchozí závěrka Tato funkce umožňuje nastavit vysokou rychlost závěrky pro eliminaci rozmazání obrazu a poskytnutí detailního a zřetelného obrazu u rychle se pohybujících objektů při dostatku světla. Pokud poklesne úroveň světla a dojde k překročení ostatních nastavení, rychlost závěrky se vrátí ke standardnímu nastavení, takže zůstane zachována citlivost kamery.

Moduly a příslušenství AutoDome

Moduly a příslušenství AutoDome CCTV Moduly a příslušenství AutoDome Moduly a příslušenství AutoDome Vyměnitelný procesor (CPU), kamerové moduly, moduly krytu a komunikační moduly Možnosti analogových a hybridních (analogové/ip) komunikačních

Více

Moduly a příslušenství AutoDome

Moduly a příslušenství AutoDome CCTV Moduly a příslušenství AutoDome Moduly a příslušenství AutoDome Vyměnitelný procesor (CPU), kamerové moduly, moduly u a komunikační moduly Možnosti analogových a hybridních (analogové/ip) komunikačních

Více

Kamerový systém PTZ řady AutoDome 200

Kamerový systém PTZ řady AutoDome 200 CCTV Kamerový systém PTZ řady AutoDome 200 Kamerový systém PTZ řady AutoDome 200 Úsporný vysokorychlostní systém PTZ s kopulovitým krytem Plně vyměnitelné řídicí jednotky, kamery, kryty, komunikační moduly

Více

VG4 Řada modulů hermetického krytu pro venkovní použití

VG4 Řada modulů hermetického krytu pro venkovní použití CCTV VG4 Řada modulů hermetického krytu pro venkovní použití VG4 Řada modulů hermetického krytu pro venkovní použití Maximální ochrana před vlivy prostředí, především před prachem, smogem, slaným ovzduším

Více

Pevný kamerový systém řady AutoDome 100

Pevný kamerový systém řady AutoDome 100 CCTV Pevný kamerový systém řady AutoDome 100 Pevný kamerový systém řady AutoDome 100 Řada s pevnými kamerami s 540 TV řádky Plně vyměnitelné řídicí jednotky, kamery, kryty, komunikační moduly a držáky

Více

Kamerový systém PTZ řady AutoDome 200

Kamerový systém PTZ řady AutoDome 200 CCTV Kamerový systém PTZ řady AutoDome 200 Kamerový systém PTZ řady AutoDome 200 Úsporný vysokorychlostní systém PTZ s kopulovitým krytem Plně výměnné řídicí jednotky, kamery, kryty, komunikační moduly

Více

AutoDome Modulární kamerový systém. Jediný kamerový systém, který je připraven provázet vás i v budoucnosti

AutoDome Modulární kamerový systém. Jediný kamerový systém, který je připraven provázet vás i v budoucnosti AutoDome Modulární kamerový systém Jediný kamerový systém, který je připraven provázet vás i v budoucnosti Modulární kamerový systém AutoDome Svět systémů průmyslové televize již nikdy nebude jako dříve

Více

MIC1 400 Infračervená kamera PTZ

MIC1 400 Infračervená kamera PTZ CCTV MIC1 400 Infračervená kamera PTZ MIC1 400 Infračervená kamera PTZ Dvojité integrované infračervené osvětlovací jednotky Technologie bezkontaktního motoru Velké množství možností montáže a pozorování

Více

Vysokorychlostní polohovací systém

Vysokorychlostní polohovací systém CCTV Vysokorychlostní polohovací systém Vysokorychlostní polohovací systém Otáčení až o 100 za sekundu, souvislé otáčení o 360 Naklánění až o 40 za sekundu, v rozsahu 90 až +40 Možnost volby různých kombinací

Více

Kamerový systém PTZ řady AutoDome 300

Kamerový systém PTZ řady AutoDome 300 CCTV Kamerový systém PTZ řady AutoDome 300 Kamerový systém PTZ řady AutoDome 300 Vysokorychlostní systém PTZ s kopulovitým krytem Plně vyměnitelné řídicí jednotky, kamery, kryty, komunikační moduly a držáky

Více

Kamerový systém PTZ řady AutoDome 300

Kamerový systém PTZ řady AutoDome 300 CCTV Kamerový systém PTZ řady AutoDome 300 Kamerový systém PTZ řady AutoDome 300 Vysokorychlostní systém PTZ s kopulovitým krytem Plně výměnné řídicí jednotky, kamery, kryty, komunikační moduly a držáky

Více

Inteligentní kamerový systém PTZ řady AutoDome 500i

Inteligentní kamerový systém PTZ řady AutoDome 500i CCTV Inteligentní kamerový systém PTZ řady AutoDome 500i Inteligentní kamerový systém PTZ řady AutoDome 500i Plně výměnné řídicí jednotky, kamery, kryty, komunikační moduly a držáky Výběr kamer typu Den/Noc

Více

AutoDome 600 Analogová kamera PTZ

AutoDome 600 Analogová kamera PTZ Video AutoDome 600 Analogová kamera PTZ AutoDome 600 Analogová kamera PTZ www.boschsecurity.cz Kamera řady AutoDome 600 je snadno instalovatelná kamera PTZ, která poskytuje úžasný obraz ve všech vnitřních

Více

Kamerový systém PTZ řady AutoDome 200

Kamerový systém PTZ řady AutoDome 200 CCTV Kamerový systém PTZ řady AutoDome 200 Kamerový systém PTZ řady AutoDome 200 Úsporný vysokorychlostní systém PTZ s kopulovitým krytem Plně výměnné řídicí jednotky, kamery, kryty, komunikační moduly

Více

VDM 3x5 a VDC 4x5 Kamery FlexiDome VF a XT+ s kopulovým krytem

VDM 3x5 a VDC 4x5 Kamery FlexiDome VF a XT+ s kopulovým krytem CCTV VDM 3x5 a VDC 4x5 Kamery FlexiDome VF a XT+ s kopulovým krytem VDM 3x5 a VDC 4x5 Kamery FlexiDome VF a XT+ s kopulovým krytem Modely mírně nárazuvzdorné a nárazuvzdorné Snímací prvek CCD 1/3'' Dokonalá

Více

Kamerový systém PTZ řady AutoDome 300

Kamerový systém PTZ řady AutoDome 300 CCTV Kamerový systém PTZ řady AutoDome 300 Kamerový systém PTZ řady AutoDome 300 Vysokorychlostní systém PTZ s kopulovitým krytem Plně výměnné řídicí jednotky, kamery, kryty, komunikační moduly a držáky

Více

Inteligentní kamerový systém PTZ řady AutoDome 500i

Inteligentní kamerový systém PTZ řady AutoDome 500i CCTV Inteligentní kamerový systém PTZ řady AutoDome 500i Inteligentní kamerový systém PTZ řady AutoDome 500i Plně výměnné řídicí jednotky, kamery, kryty, komunikační moduly a držáky Výběr kamer typu Den/Noc

Více

VDC 485 a VDN 495 Kamery FlexiDome XF a FlexiDomeDN s kopulovým krytem

VDC 485 a VDN 495 Kamery FlexiDome XF a FlexiDomeDN s kopulovým krytem CCTV VDC 485 a VDN 495 Kamery FlexiDome XF a FlexiDomeDN s kopulovým krytem VDC 485 a VDN 495 Kamery FlexiDome XF a FlexiDomeDN s kopulovým krytem Vysoce kompaktní kryt s mechanickou odolností a odolností

Více

Kamerové systémy EnviroDome řady ENV

Kamerové systémy EnviroDome řady ENV CCTV Kamerové systémy řady ENV Kamerové systémy řady ENV Verze s kamerami typy Den/Noc, barevnými nebo černobílými kamerami 26x (kamery ) nebo 18x optický zoom + 12x digitální zoom Provedení odolné proti

Více

Řada Advantage Line od společnosti Bosch Výběr, který jste si vždy přáli

Řada Advantage Line od společnosti Bosch Výběr, který jste si vždy přáli Řada Advantage Line od společnosti Bosch Výběr, který jste si vždy přáli Společnost Bosch Security Systems rozšiřuje portfolio videa o řadu Advantage Line novou a cenově dostupnou řadu profesionálních

Více

Sledovací systémy Kompletní portfolio kamer IP

Sledovací systémy Kompletní portfolio kamer IP Sledovací systémy Kompletní portfolio kamer IP 2 Kompletní portfolio kamer IP Proč byste si měli vybrat pro svou síťovou aplikaci systému průmyslové televize něco jiného než to nejlepší? FlexiDome IP Vynikající

Více

Bosch Video Management System Zabezpečení budoucnosti pomocí technologie IP

Bosch Video Management System Zabezpečení budoucnosti pomocí technologie IP Bosch Video Management System Zabezpečení budoucnosti pomocí technologie IP Zabezpečení videodat přes síť IP Spojení všech součástí Systém Bosch Video Management System (VMS) slouží ke správě IP a digitálních

Více

FlexiDome s Dinion systémovým modulem

FlexiDome s Dinion systémovým modulem FlexiDome s Dinion systémovým modulem FlexiDome FlexiDome Funkce VF XT+ XF DN Zvýšení citlivosti - obrazová integrace Sens Up Bilinx Rozlišení 540 barevných TV řádků XF-dynamika Programovatelná kompenzace

Více

Kamery FlexiDome Dokonalý obraz na libovolném místě. Řešení Bosch FlexiDome s výkonem kamer Dinion

Kamery FlexiDome Dokonalý obraz na libovolném místě. Řešení Bosch FlexiDome s výkonem kamer Dinion Kamery FlexiDome Dokonalý obraz na libovolném místě Řešení Bosch FlexiDome s výkonem kamer Dinion Žádná aplikace není příliš obtížná Myslíte si, že Vaše aplikace je pro kameru v kopulovém krytu příliš

Více

Ceník NetRex platný od 1. 2. 2009

Ceník NetRex platný od 1. 2. 2009 104-003 104-001 102-004 102-003 102-002 102-001 101-003 101-002 101-001 120-001 119-002 119-001 Ceník NetRex platný od 1. 2. 2009 AXIS kamery ID Název Popis Objektiv Vstup/ výstup AXIS M1011 Základní model

Více

Milesight C3263-FPNA Full HD,Remote Focus/Zoom,Weatherproof,IR

Milesight C3263-FPNA Full HD,Remote Focus/Zoom,Weatherproof,IR Milesight C3263-FPNA Full HD,Remote Focus/Zoom,Weatherproof,IR Full HD video, 1920x1080 px Motorizovaná optika - zoom a zaostření objektivu Integrované IR LED diody Voděodolná konstrukce IP67 Detekce pohybu

Více

Systém REG-Sentry od společnosti Bosch Automatizovaný systém řízení přístupu vozidel

Systém REG-Sentry od společnosti Bosch Automatizovaný systém řízení přístupu vozidel Systém REG-Sentry od společnosti Bosch Automatizovaný systém řízení přístupu vozidel 2 Automatizovaný systém řízení přístupu vozidel REG-Sentry od společnosti Bosch Systém REG-Sentry je řešení řízení přístupu

Více

Systémy AutoDome pro vnitřní použití řady G3A

Systémy AutoDome pro vnitřní použití řady G3A CCTV Systémy pro vnitřní použití řady A Systémy pro vnitřní použití řady A Verze s kamerami typy, barevnými nebo černobílými kamerami 26x (kamery ) nebo 18x optický zoom + 12x digitální zoom Maskování

Více

NATIS s.r.o. Seifertova 4313/10 767 01 Kroměříž T:573 331 563 E:natis@natis.cz www.natis.cz. Videoendoskopy a příslušenství

NATIS s.r.o. Seifertova 4313/10 767 01 Kroměříž T:573 331 563 E:natis@natis.cz www.natis.cz. Videoendoskopy a příslušenství Videoendoskopy a příslušenství Strana 2 Úvod Jsme rádi, že vám můžeme představit katalog videoendoskopů a jejich příslušenství. Přenosné videoendoskopy model V55100 a X55100 s velkým barevným LCD displejem,

Více

LTC 0498 Kamera Dinion2X Den/Noc

LTC 0498 Kamera Dinion2X Den/Noc CCTV LTC 0498 Kamera Dinion2X Den/Noc LTC 0498 Kamera Dinion2X Den/Noc Dvacetibitová technologie zpracování obrazu Snímací prvek CCD s širokým dynamickým rozsahem Dynamický modul s inteligentní kompenzací

Více

Systémy Dome s přetlakovými kryty pro venkovní použití řady PRS

Systémy Dome s přetlakovými kryty pro venkovní použití řady PRS CCTV Systémy Dome s přetlakovými kryty pro venkovní použití řady PRS Systémy Dome s přetlakovými kryty pro venkovní použití řady PRS Maximální ochrana před vlivy prostředí, jako jsou prach, smog, slaný

Více

VDC 4x5 Kamery FlexiDome VF a XT+ s kopulovitým krytem

VDC 4x5 Kamery FlexiDome VF a XT+ s kopulovitým krytem Video VDC 4x5 Kamery FlexiDome VF a XT+ s koplovitým krytem VDC 4x5 Kamery FlexiDome VF a XT+ s koplovitým krytem www.boschsecritysystems.cz Modely mírně nárazvzdorné a nárazvzdorné Snímací prvek CCD 1/3''

Více

LTC 46xx a LTC 47xx Jednotky pro přenos po optických vláknech

LTC 46xx a LTC 47xx Jednotky pro přenos po optických vláknech CCTV LTC 46xx a LTC 47xx Jednotky pro přenos po optických vláknech LTC 46xx a LTC 47xx Jednotky pro přenos po optických vláknech K dispozici jsou modely pro přenos a dat Není vyžadováno žádné nastavení

Více

Přehled analogových video produktů. Březen 2015

Přehled analogových video produktů. Březen 2015 Přehled analogových video produktů Březen 2015 2 Obsah s rozlišením 960H Pevné kamery Kamery s kopulovým krytem pro vnitřní použití Kamery s kopulovým krytem pro venkovní použití 3 4 5 s rozlišením 760H

Více

Kamery Referenční průvodce

Kamery Referenční průvodce Kamery Referenční průvodce Obsah Tabulky pro výběr 4 Kamery FlexiDome I a II 10 Bezpečnostní kamery FlexiDome VF s varifokálním objektivem 12 Bezpečnostní kamery FlexiDome XT+ a XF vysoce odolné proti

Více

Kamera řady MIC 550 Odolná kamera PTZ pro venkovní použití

Kamera řady MIC 550 Odolná kamera PTZ pro venkovní použití Kamera řady MIC 550 Odolná kamera PTZ pro venkovní použití 2 Řada MIC 550 Nastavení standardu pro sledování Atraktivní, kompaktní provedení pro nenápadné začlenění do prostředí sledování Robustní konstrukce

Více

LTC 8500 Modulární maticové přepínače a řídicí systémy Allegiant

LTC 8500 Modulární maticové přepínače a řídicí systémy Allegiant CCTV LTC 85 Modulární maticové přepínače a řídicí systémy Allegiant LTC 85 Modulární maticové přepínače a řídicí systémy Allegiant Přepínání 64 kamer na 8 monitorech 8 nezávislých klávesnic Modulární konstrukce

Více

Ceník NetRex platný od 1. 3. 2008

Ceník NetRex platný od 1. 3. 2008 117-001 107-001 106-001 108-001 119-001 104-001 111-001 118-001 112-001 102-001 101-001 Ceník NetRex platný od 1. 3. 2008 NetRex kamery ID Název Popis Objektiv Vstup/ výstup NetRex AXIS 207 Kompaktní model

Více

Držáky a příslušenství pro řadu AutoDome

Držáky a příslušenství pro řadu AutoDome Video Držáky a příslšenství pro řad AtoDome Držáky a příslšenství pro řad AtoDome www.boschsecritysystems.cz Modly napájení 24 V AC, 120 V AC a 230 V AC Držáky pro závěsno montáž na stěn, do roh, na slop,

Více

Univerzální digitální rekordéry Bosch Divar Nová dimenze digitálního nahrávání

Univerzální digitální rekordéry Bosch Divar Nová dimenze digitálního nahrávání Univerzální digitální rekordéry Bosch Divar Nová dimenze digitálního nahrávání Nová generace univerzálních digitálních rekordérů Divar pro oblast analogových technologií a technologií IP Nová generace

Více

LTC 8x00/90 Integrované maticové přepínače a řídicí systémy Allegiant

LTC 8x00/90 Integrované maticové přepínače a řídicí systémy Allegiant CCTV LTC 8x/9 Integrované maticové přepínače a řídicí systémy Allegiant LTC 8x/9 Integrované maticové přepínače a řídicí systémy Allegiant Modely od 8 kamer na 2 monitorech do 32 kamer na 6 monitorech

Více

Univerzální digitální rekordéry Divar Nová dimenze digitálního nahrávání

Univerzální digitální rekordéry Divar Nová dimenze digitálního nahrávání Univerzální digitální rekordéry Divar Nová dimenze digitálního nahrávání Nová generace univerzálních digitálních rekordérů Divar pro oblast analogových technologií a technologií IP Nová generace digitálních

Více

LTC 8600 Modulární maticové přepínače a řídicí systémy Allegiant

LTC 8600 Modulární maticové přepínače a řídicí systémy Allegiant CCTV LTC 86 Modulární maticové přepínače a řídicí systémy Allegiant LTC 86 Modulární maticové přepínače a řídicí systémy Allegiant Přepínání 128 kamer na 16 monitorech Modulární konstrukce Výkonné funkce

Více

Příslušenství pro systém Allegiant

Příslušenství pro systém Allegiant CCTV Příslušenství pro systém Allegiant Příslušenství pro systém Allegiant Příslušenství systému Allegiant poskytuje mnoho volitelných funkcí pro základní přepínače videovstupů/řídicí systémy Allegiant.

Více

ceník CP PLUS Analogové kamery / 480 TV řádků Obrázek Kód Název Popis bez DPH cena. s DPH

ceník CP PLUS Analogové kamery / 480 TV řádků Obrázek Kód Název Popis bez DPH cena. s DPH Platnost ceníku od 16.4. 2012 Stránka 1 z 6 ceník CP PLUS Analogové kamery / 480 TV řádků 4D01 CP-DY48H2 Vnitřní barevná kamera Senzor 1/3" SONY CCD. Rozlišení 480 TV řádků. Citlivost 1 lux @ F 1.2. Objektiv

Více

VDC 485 Kamery FlexiDome XF s kopulovitým krytem

VDC 485 Kamery FlexiDome XF s kopulovitým krytem Video VDC 485 Kamery FlexiDome XF s koplovitým krytem VDC 485 Kamery FlexiDome XF s koplovitým krytem www.boschsecritysystems.cz Kryt odolný proti silným nárazům, mechanickém poškození a povětrnostním

Více

1. Popis navrhovaných technologií

1. Popis navrhovaných technologií Příloha č. 1 - Specifikace zboží a popis systému 1. Popis navrhovaných technologií Systém CCTV Princip našeho návrhu spočívá ve změně stávajícího analogového systému přenosu a ukládání dat na technologii

Více

0 100 o za 1 sekundu!

0 100 o za 1 sekundu! Vysokorychlostní polohovací systém Bosch 0 100 o za 1 sekundu! Sledované objekty za všech okolností na obrazovce a zaostřené Vysokorychlostní polohovací systém 0 až 100º za 1sekundu! Použití kamer pro

Více

ACUIX PTZ Dome VYSOKORYCHLOSTNÍ SPEED DOME KAMERA. do podhledu. závěsná vnitřní. závěsná venkovní. antivandal

ACUIX PTZ Dome VYSOKORYCHLOSTNÍ SPEED DOME KAMERA. do podhledu. závěsná vnitřní. závěsná venkovní. antivandal VYSOKORYCHLOSTNÍ SPEED DOME KAMERA Otočná PTZ kamera ACUIX je dodávána ve více provedeních s vysokým rozlišením a automatickým zaostřením pro všechny typy aplikací. Barevná kamera je k dispozici s objektivem

Více

MIC400 Infračervená kamera PTZ

MIC400 Infračervená kamera PTZ CCTV MIC400 Infračervená kamera PTZ MIC400 Infračervená kamera PTZ Dvojité integrované infračervené osvětlovací jednotky Technologie bezkontaktního motoru Velké množství možností montáže a pozorování Integrovaný

Více

Detektory kovů řady Vistus

Detektory kovů řady Vistus Technické údaje Detektory kovů řady Vistus Dotykový displej Multifrekvenční technologie Vyšší vyhledávací citlivost Kratší bezkovová zóna Větší odolnost proti rušení 1 Základní popis zařízení Detektory

Více

představte si DVR který umožňuje oddělené nahrávání a přenos obrazu pomocí systému Dual Codec SHR-5040/5042 SHR-5080/5082 SHR-5160/5162

představte si DVR který umožňuje oddělené nahrávání a přenos obrazu pomocí systému Dual Codec SHR-5040/5042 SHR-5080/5082 SHR-5160/5162 SHR-5040/5042 SHR-5080/5082 představte si DVR který umožňuje oddělené nahrávání a přenos obrazu pomocí systému Dual Codec SHR-5160/5162 Dual Codec řada SHR-5000 Digitální videorekordéry (DVR) řady SHR-5000

Více

LTC 2605/91 Jednotka pro správu videa

LTC 2605/91 Jednotka pro správu videa CCTV LTC 265/91 Jednotka pro správu videa LTC 265/91 Jednotka pro správu videa Centralizované řízení činnosti monitorů a multiplexerů Řídí až 16 digitálních videorekordérů Divar nebo multiplexerů System4

Více

FLEXIDOME AN corner 9000

FLEXIDOME AN corner 9000 Video www.boschsecrity.cz 960H Provedení No-Grip pro rohovo montáž zarčje maximální bezpečnost Snímací prvek 960H s mimořádně vysokým rozlišením Sledje celo malo místnost, včetně prostor přímo pod sebo

Více

LTC 8782 Překladač kódů

LTC 8782 Překladač kódů CCTV LTC 8782 Překladač kódů LTC 8782 Překladač kódů Podporuje protokoly mnoha výrobců systémů CCTV Zajišťuje úplný převod kódů pro otáčení/naklánění/ transfokaci (PTZ) Obsahuje diagnostické indikátory

Více

Držáky a příslušenství pro řadu AUTODOME

Držáky a příslušenství pro řadu AUTODOME Video Držáky a příslušenství pro řadu AUTODOME Držáky a příslušenství pro řadu AUTODOME www.boschsecurity.cz u Moduly napájení 24 V stř., 120 V stř. a 230 V stř. u u u u Držáky pro závěsnou montáž na stěnu,

Více

Představujeme systém AutoDome Easy Ideální řešení pro středně velké prostory

Představujeme systém AutoDome Easy Ideální řešení pro středně velké prostory Představujeme systém AutoDome Easy Ideální řešení pro středně velké prostory Kamera PTZ splňující veškeré požadavky Pokud pevná kamera minidome nesplňuje vaše požadavky a tradiční kamera PTZ je více než

Více

Systémy průmyslové televize Přehledový katalog

Systémy průmyslové televize Přehledový katalog Systémy průmyslové televize Přehledový katalog 2005/2006 Ozvučovací systémy Bezpečnost, na kterou se můžete spolehnout V tomto katalogu jsou uvedeny základní technické parametry, tabulky, fotografie, technické

Více

Systémy průmyslové televize Přehledový katalog

Systémy průmyslové televize Přehledový katalog 2009 Systémy průmyslové televize Přehledový katalog 2009 Ozvučovací systémy Systémy průmyslové televize Bezpečnost, na kterou se můžete spolehnout V tomto katalogu jsou uvedeny základní technické parametry,

Více

Systémy průmyslové televize Přehledový katalog

Systémy průmyslové televize Přehledový katalog Systémy průmyslové televize Přehledový katalog 2004/1 Ozvučovací systémy Bezpečnost, na kterou se můžete spolehnout. Philips CSI se v listopadu roku 2002 stal součástí struktury firmy Bosch a nově vystupuje

Více

Technologie 4k ultra HD. Chceme vám umožnit prohlédnout si každičký detail, a to kdekoli

Technologie 4k ultra HD. Chceme vám umožnit prohlédnout si každičký detail, a to kdekoli Technologie 4k ultra HD Chceme vám umožnit prohlédnout si každičký detail, a to kdekoli 2 Technologie 4K ultra HD Uvidíte každičký detail, a to kdekoli Zabrat velkou oblast a zároveň umožnit identifikaci

Více

Vysokorychlostní polohovací systém

Vysokorychlostní polohovací systém Video Vysokorychlostní polohovací systém Vysokorychlostní polohovací systém www.boschsecritysystems.cz Otáčení až o 100 za seknd, sovislé otáčení o 360 Naklánění až o 40 za seknd, v rozsah -90 až +40 Široký

Více

Fyzická bezpečnost. Téma: Průmyslová televize - kamerové systémy. Ing. Kamil Halouzka, Ph.D. kamil.halouzka@unob.cz

Fyzická bezpečnost. Téma: Průmyslová televize - kamerové systémy. Ing. Kamil Halouzka, Ph.D. kamil.halouzka@unob.cz Fyzická bezpečnost Téma: Průmyslová televize - kamerové systémy Ing. Kamil Halouzka, Ph.D. kamil.halouzka@unob.cz Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt: Vzdělávání pro bezpečnostní

Více

LTC 8900 Modulární maticové přepínače a řídicí systémy Allegiant

LTC 8900 Modulární maticové přepínače a řídicí systémy Allegiant Video LTC Modulární maticové přepínače a řídicí systémy Allegiant LTC Modulární maticové přepínače a řídicí systémy Allegiant www.boschsecurity.cz u u u u Přepínání kamer na monitorů Modulární konstrukce

Více

Komplexní bezpečnostní IP kamerový systém

Komplexní bezpečnostní IP kamerový systém Komplexní bezpečnostní IP kamerový systém www.indigovision.com IndigoVision Přehled Digitální bezpečnostní systém Indigo Vision je světově unikátní komplexní řešení zabezpečení objektů na bázi IP kamerového

Více

Modulární výkonný videokodér VIP X1600

Modulární výkonný videokodér VIP X1600 CCTV Modulární výkonný videokodér VIP X1600 Modulární výkonný videokodér VIP X1600 Až 16 videovstupů Modulární zařízení s možností rozšíření díky modulům vyměnitelným za chodu Přímé nebo síťové ukládání

Více

MIC412 Termokamera PTZ

MIC412 Termokamera PTZ CCTV MIC412 Termokamera PTZ MIC412 Termokamera PTZ Dva provozní režimy termální a optický Technologie bezkontaktního motoru Robustní provedení Integrovaná jednotka stěrače Velké množství možností montáže

Více

AutoDome 700 Kamera IP PTZ

AutoDome 700 Kamera IP PTZ Video AutoDome 700 Kamera IP PTZ AutoDome 700 Kamera IP PTZ www.boschsecuritysystems.cz u Možnost výběru kamer Den/Noc s 36 nebo 28 optickým zoomem a s 12 digitálním zoomem a širokým dynamickým rozsahem

Více

Rozlišení WUXGA, vysoký výkon a optika špičkové kvality vytvářejí z tohoto zařízení bezkompromisní instalační projektor.

Rozlišení WUXGA, vysoký výkon a optika špičkové kvality vytvářejí z tohoto zařízení bezkompromisní instalační projektor. Rozlišení WUXGA, vysoký výkon a optika špičkové kvality vytvářejí z tohoto zařízení bezkompromisní instalační projektor. Dosáhněte úchvatného obrazu pomocí instalačního projektoru Canon XEED WUX6010, který

Více

ArchiPoint icolor Powercore venkovní bodové LED svítidlo viditelné za denního světla s inteligentními barvami

ArchiPoint icolor Powercore venkovní bodové LED svítidlo viditelné za denního světla s inteligentními barvami Lighting ArchiPoint icolor Powercore venkovní bodové LED svítidlo viditelné za denního světla s inteligentními barvami ArchiPoint icolor ArchiPoint icolor Powercore je exteriérový LED světelný bod viditelný

Více

CAT5 systém videovrátných

CAT5 systém videovrátných CAT5 systém videovrátných Vlastnosti systému RJ-5 konektor a kabel kategorie 5 Použití standardního konektoru RJ-5 umožňuje snadnou instalaci a údržbu. Použitím síťového kabelu CAT-5 výrazně snižujete

Více

Operační světla KALEA 20/30

Operační světla KALEA 20/30 Operační světla KALEA 20/30 Použitím nejnovější LED technologie splňují operační světla KALEA 20 a 30 ty nejvyšší profesní požadavky. Díky velmi vysoké hloubce ostrosti a širokému světelnému poli je KALEA

Více

Návod k obsluze. IP kamera Minitar MWIPC-1510G

Návod k obsluze. IP kamera Minitar MWIPC-1510G Návod k obsluze IP kamera Minitar MWIPC-1510G Úvod MWIPC-1510G je bezdrátová web kamera, která umožňuje přes internet zprostředkovat obraz odkudkoliv na světě, aniž by musel být zapnutý počítač. Může se

Více

FA 510 / FA 515 Nové senzory rosného bodu se sofistikovaným servisním konceptem

FA 510 / FA 515 Nové senzory rosného bodu se sofistikovaným servisním konceptem FA 510 / FA 515 Nové senzory rosného bodu se sofistikovaným servisním konceptem Ve srovnání s předchozími běžnými senzory s analogovými výstupy 4...20 ma je nová generace senzorů rosného bodu vybavená

Více

Systémy průmyslové televize Přehledový katalog. Ozvučovací systémy

Systémy průmyslové televize Přehledový katalog. Ozvučovací systémy Systémy průmyslové televize Přehledový katalog 2007 Ozvučovací systémy Bezpečnost, na kterou se můžete spolehnout V tomto katalogu jsou uvedeny základní technické parametry, tabulky, fotografie, technické

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL BAX VDP51

UŽIVATELSKÝ MANUÁL BAX VDP51 UŽIVATELSKÝ MANUÁL BAX VDP51 OR-VDP-51 POPIS: Videotelefon určený pro jednu bytovou jednotku. Vhodný k montáži na rodinné domy, školy, školky, firmy, nemocnice,..aj. Funkce: - Funkce náhledu umožňuje kdykoliv

Více

RS 250 1 250 300, 2 400 9 600 232, RS 485, USB, GSM/GPRS

RS 250 1 250 300, 2 400 9 600 232, RS 485, USB, GSM/GPRS Vzdálené vyčítání jednotkou M Bus Až 250 měřidel na jednotku M Bus Master, prostřednictvím kaskádování lze do systému zahrnout až 1 250 měřidel Podpora primárního, sekundárního a rozšířeného adresování,

Více

Endura 2.0 Nová generace CCTV IP systémů s Full-HD rozlišením Endura Optimalizace HD

Endura 2.0 Nová generace CCTV IP systémů s Full-HD rozlišením Endura Optimalizace HD Endura 2.0 Nová generace CCTV IP systémů s Full-HD rozlišením Mnoho dodavatelů řeší HD IP kamerový systém nekompletně s použitím produktů třetích stran. IP kamerový systém ENDURA společnosti Schneider

Více

Divar. Aplikační průvodce. Divar application guide

Divar. Aplikační průvodce. Divar application guide Divar Aplikační průvodce Bosch Divar application Divar Digitální guide univerzální rekordér Bosch Divar Digitální univerzální rekordér Divar je zkratka pro digitální univerzální rekordér přibližující digitální

Více

Předmětem nabídky musí být nová a nepoužitá technika. Celková cena musí být včetně ceny za dopravu do místa plnění zakázky.

Předmětem nabídky musí být nová a nepoužitá technika. Celková cena musí být včetně ceny za dopravu do místa plnění zakázky. Příloha č. 1 Rozsah a technická specifikace zakázky Předmětem zakázky je dodání ICT techniky a dalšího zařízení pro učebnu Centra Kašpar, o. s. Předmětem nabídky musí být nová a nepoužitá technika. Celková

Více

Dealerský ceník CP PLUS

Dealerský ceník CP PLUS Platnost ceníku od01. 10. 2015 Stránka 1 z 10 * ceny bez DPH a recyklačních poplatků Dealerský ceník CP PLUS Analogové kamery 600-650 TV řádků CP-QAC-TC60L5-Q Senzor 1/3" HQIS * Rozlišení 600 TV řádků

Více

Řada analogových kamer Dinion a FlexiDome Odhalte každý detail s technologií kamer 2X. Úplná řada pevných kamer a kamer s kopulovým krytem

Řada analogových kamer Dinion a FlexiDome Odhalte každý detail s technologií kamer 2X. Úplná řada pevných kamer a kamer s kopulovým krytem Řada analogových kamer Dinion a FlexiDome Odhalte každý detail s technologií kamer 2X Úplná řada pevných kamer a kamer s kopulovým krytem 2 Řada analogových kamer Dinion a FlexiDome Představení kamer řady

Více

ILC NESO! POUŽITÍ A POPIS! LED ILC FACTORY a.s.

ILC NESO! POUŽITÍ A POPIS! LED ILC FACTORY a.s. ILC NESO POUŽITÍ A POPIS Svítidlo je vhodné k osvětlování venkovních prostorů, hlavních a vedlejších komunikací měst a obcí, parkovišť, průmyslových areálů, pěších zón a parků. Těleso a víko svítidla jsou

Více

Kamerové systémy CENÍK

Kamerové systémy CENÍK Kamerové systémy CENÍK PLATNÝ OD 1. LEDNA 2005 (ceny jsou uváděny bez DPH) Kontaktní informace: TIPA a.s., divize TELEKOM Hrotovická 169 674 01 Třebíč tel.: 568 834 311 fax: 568 840 101 e-mail: obchod.telekom@tipa.cz

Více

VDN-498 Kamera FlexiDome 2X s kopulovým krytem

VDN-498 Kamera FlexiDome 2X s kopulovým krytem Video VDN-498 Kamera FlexiDome 2X s koplovým krytem VDN-498 Kamera FlexiDome 2X s koplovým krytem www.boschsecritysystems.cz Dvacetibitová technologie zpracování obraz Snímací prvek CCD s širokým dynamickým

Více

Seznámení s Quidy. vstupní a výstupní moduly řízené z PC. 2. srpna 2007 w w w. p a p o u c h. c o m

Seznámení s Quidy. vstupní a výstupní moduly řízené z PC. 2. srpna 2007 w w w. p a p o u c h. c o m vstupní a výstupní moduly řízené z PC 2. srpna 2007 w w w. p a p o u c h. c o m Seznámení s Quidy Katalogový list Vytvořen: 1.8.2007 Poslední aktualizace: 2.8 2007 12:16 Počet stran: 16 2007 Adresa: Strašnická

Více

Artikl: TT-80SO60OVI IR Venkovní barevná kamera Objektiv: barevná 1/3 SONY SUPER HAD CCD DSP, 0.1 Lux, 0 Lux s přísvitem v poloze zapnuto

Artikl: TT-80SO60OVI IR Venkovní barevná kamera Objektiv: barevná 1/3 SONY SUPER HAD CCD DSP, 0.1 Lux, 0 Lux s přísvitem v poloze zapnuto 1. INFRAČERVENÉ DEN/NOC KAMERY ANPR Kamery pro identifikaci poznávacích značek Artikl: TT-CPSO52C Objektiv: 1/3 SONY SUPER HAD CCD Varifokalni zoom 6-15 mm, nastavitelny z vnějšku 24 bodové bílé LED diody

Více

Kamery pro Krajinnou výstavu

Kamery pro Krajinnou výstavu Kamery pro Krajinnou výstavu Tento dokument definuje minimální požadavky na vybudování kamerového systému pro Krajinnou výstavu. Cílem instalace kamerového systému je zejména dokumentování dějů v prostorách

Více

IP HD KAMERY Artikl: 6 410,- Kč bez DPH Extra příplatek za vestavěný POE. Extra příplatek za 32GB SD kartu (Kingston

IP HD KAMERY Artikl: 6 410,- Kč bez DPH Extra příplatek za vestavěný POE. Extra příplatek za 32GB SD kartu (Kingston CHARAKTERISTIKA 1080P FULL HD Mega Pixel/ H.264, to nejlepší řešení pro streamování videa z internetu Bez nutnosti statické IP adresy, bez nutnosti DDNS Podpora Iphone, Blackberry, Android a vzdálené prohlížení

Více

Detektor řady Professional Ví, kdy spustit poplach a kdy poplach nespustit. Zp t

Detektor řady Professional Ví, kdy spustit poplach a kdy poplach nespustit. Zp t Detektor řady Professional Ví, kdy spustit poplach a kdy poplach nespustit. Zp t Nepřekonatelné technologie společnosti Bosch zvyšují schopnost detekce a omezují vznik falešných poplachů Tradiční detektory

Více

Naším záměrem je inovovat zabezpečení tam, kde to nejvíce potřebujete. Video přes síť IP přehled produktu Červen 2015

Naším záměrem je inovovat zabezpečení tam, kde to nejvíce potřebujete. Video přes síť IP přehled produktu Červen 2015 Naším záměrem je inovovat zabezpečení tam, kde to nejvíce potřebujete přehled produktu Červen 2015 2 Obsah Kamery s kopulovým krytem Panoramatické kamery Pevné kamery Speciální kamery Pohyblivé kamery

Více

VENKOVNÍ IR KAMERA VS-1132NSNH-2LL PŘÍRUČKA PRO INSTALACI A PROVOZ

VENKOVNÍ IR KAMERA VS-1132NSNH-2LL PŘÍRUČKA PRO INSTALACI A PROVOZ VENKOVNÍ IR KAMERA VS-1132NSNH-2LL PŘÍRUČKA PRO INSTALACI A PROVOZ PŘED ZAPOJENÍM PŘÍSTROJE SI, PROSÍM, NEJPRVE PEČLIVĚ PŘEČTĚTE TUTO PŘÍRUČKU Bezpečnostní upozornění Dodržte předepsané provozní podmínky

Více

19" digitální videorekordéry DiBos verze 8 (EMEA/APR)

19 digitální videorekordéry DiBos verze 8 (EMEA/APR) CCTV 19" digitální videorekordéry DiBos verze 8 (EMEA/APR) 19" digitální videorekordéry DiBos verze 8 (EMEA/APR) Hybridní analogový/ip digitální videorekordér MPEG4 Modely pro 6, 12, 18, 24 a 30 analogových

Více

Pouze silný vydrží SVD představte si Odolnou dome kameru s dokonalým obrazem

Pouze silný vydrží SVD představte si Odolnou dome kameru s dokonalým obrazem Pouze silný vydrží představte si Odolnou dome kameru s dokonalým obrazem je velmi odolná otočná kamera, tvořená odlévaným tělem a polykarbonátovým krytem. Má zabudovaný DSP chipset čtvrté generace SVIV.

Více

Vysokorychlostní polohovací systém

Vysokorychlostní polohovací systém Video Vysokorychlostní polohovací systém Vysokorychlostní polohovací systém www.boschsecrity.cz Otáčení až o 100 za seknd, sovislé otáčení o 360 Naklánění až o 40 za seknd, v rozsah 90 až +40 Možnost volby

Více

Technické údaje DSC-WX7

Technické údaje DSC-WX7 Technické údaje DSC-WX7 Optický zoom 5x Objektiv Přesný digitální zoom Funkce Smart Zoom Přibl. 20x (celkem) až 36x (ve standardu VGA) F 2,6 6,3 Ohnisková vzdálenost (f= mm) 4,5 22,5 Ohnisková vzdálenost

Více

CCTV tester FTEST35F Video, RS485, LAN, Audio, Multimetr

CCTV tester FTEST35F Video, RS485, LAN, Audio, Multimetr CCTV tester FTEST35F Video, RS485, LAN, Audio, Multimetr Pohodlné ostření kamery na 3.5 LCD Generátor zkušebního video obrazce RS485 virtuální klávesnice a tester Výstup napájení 12V/1A pro kameru Měření

Více

HILGER s.r.o., Místecká 258, 720 02 Ostrava-Hrabová, Telefon: (+420) 596 718 912, (+420) 596 706 301, Email: hilger@hilger.cz,

HILGER s.r.o., Místecká 258, 720 02 Ostrava-Hrabová, Telefon: (+420) 596 718 912, (+420) 596 706 301, Email: hilger@hilger.cz, Tyto kamery třetí generace mají vysoce citlivý IR detektor a ergonomický tvar. Jsou cenově dostupné, jednoduše se ovládají, poskytují vysoce kvalitní snímky a umožňují přesné měření teplot. Mají integrovanou

Více

SHC-735. představte si Dokonalý obraz kdykoliv, kdekoliv SAMSUNG TECHWIN

SHC-735. představte si Dokonalý obraz kdykoliv, kdekoliv SAMSUNG TECHWIN Obrovský výkon za hranicemi představivosti Dokonalé snímky přesahující možnosti přirozeného osvětlení představte si Dokonalý obraz kdykoliv, kdekoliv od společnosti Samsung Techwin je kamera se zabudovaným

Více

CAT5 systém videovrátných

CAT5 systém videovrátných CAT5 systém videovrátných Vlastnosti systému RJ-45 konektor a kabel kategorie 5 Použití standardního konektoru RJ-45 umožňuje snadnou instalaci a údržbu. Použitím síťového kabelu CAT-5 výrazně snižujete

Více