Předpověď produktivity je vynikající

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Předpověď produktivity je vynikající"

Transkript

1 Předpověď produktivity je vynikající i solutions Inteligence, inovace, integrace

2 2 Svědectví i-solution navýšení celkového výkonu v zemědělství. Pokud chcete být v současnosti v zemědělství ziskoví, musíte snížit náklady a navýšit svoji produktivitu. V tom vám mohou pomoci systémy i-solutions od firmy John Deere. i-solutions představují soubor elektronických řídicích systémů, které vyrábíme a které jsou kompatibilní s našimi vysoce produktivními kombajny, samojízdnými řezačkami a postřikovači. Inteligentní výbava pro váš traktor v podobě i-solutions je volbou, která se uplatní po celý rok. Tyto systémy pracují na základě satelitního signálu, to vám zaručí při orbě, setí, postřiku či sklizni nevídanou přesnost, důslednost a produktivitu, a to za všech podmínek a každou sezónu. Inteligence i-solutions od firmy John Deere dodají vašim strojům inteligenci, čímž se sníží pracovní zatížení obsluhy a zvýší vaše výstupní kvalita. Inovace i-solutions od firmy John Deere jsou chytrou cestou směrem k navýšení produktivity, komfortu obsluhy a ochraně životního prostředí. Nebývalá a cenami ověnčená řešení pozitivně ovlivní ziskovost vašich operací. Integrace Naše moduly i-solutions jsme vyvinuli, zkonstruovali a vyrobili sami. Můžete doplnit nové moduly, přemisťovat přijímače a displeje z jednoho stroje do druhého a prostřednictvím systému ISOBUS dokonce integrovat nářadí či stroje od jiných výrobců. i-solutions se tedy bezproblémově integrují do vašeho výrobního procesu. Jürgen Zimmermann Rostlinný farmář Groß Machnow, Berlín (Německo) Velikost farmy: 3100 ha Naším nejnovějším strojem je samojízdný postřikovač John Deere 5430i, který nahradil naše dva stávající tažené postřikovače. Kombinace integrovaného řízení, automatického řízení sekcí ramena a zvýšená přesnost postřiku znamená, že můžeme jezdit rychleji a ještě ušetřit drahé chemické prostředky. Podle zdrženlivých odhadů bych řekl, že očekávaná úspora dosáhne přibližně EUR ročně. Burkhard Voss Smíšený farmář Rinkerode, Severní Porýní Vestfálsko (Německo) Velikost farmy: 240 ha Náš výsev optimalizujeme pomocí FieldDoc Connect, se kterým vytváříme aplikační mapy. Systém AutoTrac nám pomáhá snižovat vynechávky a přesahy na poli a urychlit otáčky na souvratích. Tyto dvě technologie nám dohromady ročně ušetří přibližně 5 % nákladů na jeden hektar. A to ještě nepočítám vyšší sklizňové výnosy.

3 i solutions 3 Kevin Heywood Chov hospodářských zvířat Springfield Meadows, Marhamchurch, Spojené království Farm size: 2800 ha Příprava výnosových map znamená, že zákazníkům můžeme poskytnout veškerý servis. Můžeme stanovit, které oblasti vyžadují více či méně hnojiva, hnoje či kejdy a poté na základě těchto informací nabídneme proměnnou aplikační hodnotu. Mapy pro zákazníky rovněž představují kvalitní záznamy, které jsou potřebné pro dodržení předpisů spojených s ochranou životního prostředí. John Branton Branton Agri Services, Winsetts Farm, Skeffling, East Yorkshire, Spojené království Pracovní náplň: hektarů určených k postřiku a aplikaci tekutého hnojiva Prakticky můžete mapovat vše, co naleznete. Celý systém je velmi komfortní a funkce automatického zapnutí řízení obou náprav, automatického zastavení postřiku a zvednutí ramena při otáčce na souvrati stiskem jediného tlačítka je prostě úžasná. Tento systém má moji plnou důvěru. Rainer Wagner Podnik poskytující služby Altmannstein, Bavorsko (Německo) Velikost farmy: 2000 ha Naše nová samojízdná řezačka 7850i vykazuje díky systémům HarvestDoc, HarvestLab a AutoLOC významně lepší poměr mezi výstupní kvalitou a spotřebou paliva. Stroj vždy běží v plném zatížení, a jelikož je délka řezu vždy nastavována automaticky v souladu s obsahem sušiny, získáváme pro naše dojnice a zákazníky vyrábějící bioplyn siláž optimální kvality. David Allwood Spalding (Spojené království) Velikost farmy: 600 ha Velmi významné plus systému AutoTrac představuje úspora paliva. Abych byl upřímný, vše jsem si nezaznamenával, ale myslím si, že naše úspory paliva při eliminaci přesahů musí představovat něco kolem 15 %. Díky systému AutoTrac a nové sečce jsme rovněž dosáhli denně o 50 % vyššího výstupu na jednom poli jsme docílili bodového kurzu kolem 96 akrů denně.

4 4 i-moduly i-moduly vyšší účinnost, kvalitnější výsledky. Základem i-solutions jsou dva komponenty:přijímač Star- Fire itc DGPS, který může lokalizovat vaši polohu na poli s velmi velkou přesností a greenstar 2Displej Oba komponenty můžete snadno přemístit z jednoho vozidla do druhého bez ohledu na to, zda se jedná o traktor, kombajn, sklízecí řezačku či samojízdný postřikovač. Displej GreenStar 2600 je v souladu se standardy VDMA/DLG otestován jako ISOBUS kompatibilní. Přesnost přijímače StarFire itc je certifikována společností TÜV! Všichni výrobci zemědělské techniky uvádějí přesnost navádění. Pouze John Deere ji má certifikovanou.

5 i-moduly 5 Parallel Traking manuální řízení založené na satelitní navigaci. Orba, postřik a aplikace hnojiva bez přesahů a vynechávek. AutoTrac tento satelitem řízený systém automatického řízení snižuje přesahy až o 90 %, čímž dochází k úspoře osiva, hnojiva, chemických prostředků a paliva. Zároveň se zvyšuje kvalita vykonané práce. Vynikající přesnosti se díky tomuto systému dosahuje i v noci, což obsluze umožňuje plně se soustředit na nářadí, kombajn či sklízecí řezačku. itec Pro první systém, který nejenom že plně navádí traktor napříč polem, ale zároveň automatizuje provádění otáček na souvrati. Tím se systém AutoTrac dostává o krok dále. iguide toto řešení pasivního navádění nářadí kompenzuje odchylky nářadí ve všech typech terénu. Tím je zajištěna precizní přesnost u všech operací spojených se setím, výsadbou a orbou. isteer jedna pro řízení pluhu, druhá pro speciální kultivační operace. Náš partner SGB Innovatie vybavuje nářadí snímači a hydraulikou. Nářadí naváděné naším osvědčeným displejem GreenStar 2600 a přijímačem StarFire itc aktivně kompenzuje veškeré odchylky od stopy. * dostupné ve vybraných zemích. AutoTrac RowSense tento systém kombinuje výhody systému AutoTrac a mechanických snímačů řádků, a proto značným způsobem usnadňuje sklizeň řádkových plodin. Produktivita a přesnost za všech podmínek: polehlé plodiny, oblouky a nepravidelné tvary polí. HarvestSmart neustále upravuje pojezdovou rychlost kombajnu v souladu s nastaveným kapacitním limitem či limitem ztrát. Harvest Monitor v kombajnech a řezačkách automaticky zaznamenává data o sklizni, jako je výnos, obsah vlhkosti a spotřeba paliva, za účelem jejich analýzy.

6 6 i-moduly i-moduly volba expertů. Již celou řadu let jsou nezávislí experti oslněni účinností a jednoduchostí i-solutions od firmy John Deere jak můžete vidět v níže uvedeném seznamu. Na Agritechnice 2009 jsme obdrželi tři prestižní stříbrné medaile: jednu za systém Tractor Implement Automation, jednu za Intelligent Loader Wagon Combination a třetí za Extended i-solutions na našich tažených postřikovačích. Balíček Tractor Implement Automation navyšuje produktivitu a snižuje únavu obsluhy, neboť optimalizuje celkové nastavení sestavy traktoru a nářadí. Systém Intelligent Loader-Wagon Automation optimalizuje výkon při provozování traktoru John Deere se sběracím vozem A jelikož je každá kapka důležitá, Extended i-solutions pro tažené postřikovače zvyšují účinnost a přesnost postřiku. Systém Tractor-Implement Automation, stříbrná medaile, Agritechnica 2009 Systém Intelligent Loader Wagon Combination, stříbrná medaile, Agritechnica 2009 Extended i-solutions pro tažené postřikovače, stříbrná medaile, Agritechnica 2009 Kombajny řady i-series Segnalazione EIMA 2008 i-series SPFH Segnalazione EIMA 2008 itec Pro zlatá medaile, EIMA 2008 AutoLOC stříbrná medaile, Trophées d Agriculture et Nouvelles Technologies 2008 itec Pro zlatá medaile, EIMA 2008 AutoLOC stříbrná medaile, FIMA 2008 BoomTrac + Sprayer Pro stříbrná medaile, FIMA 2008 itec Pro Gold, SIMA, 2007 HarvestLab stříbrná medaile, SIMA 2007 JDLink telematické řešení pro dokonalejší online řízení vozového parku a strojů. Snižují se tak vaše náklady, je zajištěno účinnější využití vašeho stroje a předchází se poškození strojního parku. HarvestLab blízký infračervený snímač (NIR) umístěný na výsypném žlabu vaší samojízdné řezačky slouží ke stanovení obsahu sušiny ve sklízené plodině za chodu. Přesná data výnosového mapování a siláž perfektní kvality. AutoLOC automaticky upravuje délku řezu sklízecí řezačky v souladu s obsahem sušiny stanoveným prostřednictvím systému HarvestLab. Siláž optimální hutnosti a kvality. HarvestDoc plus Pioneer ApplicPro ULV řízené dávkování silážních aditiv v závislosti na výnosu. Žádná komplikovaná vodní logistika, silážní aditiva jsou přidávána jen dle potřeby. BoomTrac automatické vyrovnávání a řízení výšky ramena postřikovače zvyšuje aplikační přesnost a umožňuje vyšší pojezdové rychlosti při práci na poli. FieldDoc umožňuje automatický záznam všech operací. Jednoduchý, čas šetřící dokumentační systém pro přenos dat za účelem jejich analýzy v PC a pro výkon prací dle plánu. HarvestDoc + pro řízení Pioneer Appli Pro ULV stříbrná medaile, Agritechnica 2005 AutoTrac + HarvestSmart stříbrná medaile, Agritechnica 2005 AutoTrac Silver, Agritechnica 2003

7 i-moduly 7 Sprayer Pro automatické řízení sekcí ramena postřikovače a automatické uzavírání hlavního ventilu na souvratích šetří drahé prostředky na ochranu rostlin. Univerzální Pro Moduly Sprayer Pro Universal, Spreader Pro Universal, Seeder Pro Universal: tyto tři systémy umožňují automatické řízení sekcí, automatické řízení hlavního ventilu na souvratích a rozšířené dokumentační funkce pro postřikovače, sečky a rozmetače od jiných výrobců. Mezi výhody patří méně přesahů a vynechávek, vyšší provozní rychlosti a menší únava obsluhy. ISOBUS Zajišťuje přesnou komunikaci a řízení nářadí i od jiných výrobců. Tractor Implement Automation Tractor-Implement Automation pro balicí lisy: snímače na balicím lisu monitorují stav procesu balení v reálném čase, poté upozorní traktor na nutnost seřízení. Tím je zjednodušen proces balení, zlepšena hustota a snížena únava obsluhy. Systém Intelligent Loader Wagon Combination pracuje s ultrazvukovým snímačem umístěným v přední části traktoru John Deere. Tento systém automaticky upravuje pojezdovou rychlost v závislosti na velikosti řádku za účelem optimalizace kapacity nakladačů. John Deere je členem nadace Agricultural Industry Electronics Foundation (

8 8 Inteligentní stroje (i-machines) Inteligentní stroje (i-machines) Díky těmto inteligentním, satelitem naváděným strojům můžete nyní dosáhnout takové úrovně produktivity, o které se vám ještě před několika lety ani nesnilo. Integrované i-moduly snižují namáhání obsluhy a rovněž vlastníků a dokonce pomáhají s kancelářskou prací, neboť zaznamenávají a vyhodnocují klíčová data vztahující se k vaší práci. Inteligentní kombajny Naše tři výkonné i-moduly zvýší vaši produktivitu a významným způsobem umocní vaše výnosy a kapacitu. Bez ohledu na denní či noční dobu vám umožní plně využít celou šířku žacího válu a maximalizovat pojezdové rychlosti na poli, a to s minimálním zatížením obsluhy. i-solutions pro sklízecí mlátičky řad W, T, C a S AutoTrac. Satelitem řízený automatický systém řízení HarvestSmart. Optimalizuje celkový výkon a umožňuje vám zvolit mezi maximální kapacitou a minimální ztrátou zrna. HarvestDoc. Během vaší práce automaticky zaznamenává veškerá klíčová data.

9 inteligentní stroje (i-machines) 9 Inteligentní postřikovače Základem inteligentního balíčku pro postřikovače je produktivita, aplikační přesnost, jednoduché používání a snadná dokumentace. Všechny inteligentní postřikovače jsou v souladu se standardem ISOBUS. A díky monitoru GreenStar 2600 se snadno řídí a dokumentují všechny vaše činnosti. i-solutions pro postřikovače AutoTrac (5430i). Satelitem řízený automatický systém řízení BoomTrac (800i, 5430i). Systémy automatického vyrovnávání a řízení výšky ramena GreenStar Sprayer Pro (700i, 800i, 5430i). Automatické řízení sekcí a uzavření/otevření hlavního ventilu ramena na souvratích FieldDoc (700i, 800i, 5430i). Automatický dokumentační systém polních operací Inteligentní sklízecí řezačky Díky inteligentní interakci i-modulů poskytují inteligentní řezačky John Deere o 25 % vyšší zhuštění u svorky a o 15 % nižší ztráty svorek způsobené nárůstem teploty. Automaticky upraví délku řezu za chodu v souladu s daty ze systému HarvestLab udávajícími obsah sušiny. i-solutions pro samojízdné řezačky HarvestLab. Měří obsah sušiny materiálu s přesností ± 2 body. AutoLOC. Automatické nastavení délky řezanky v závislosti na obsahu sušiny. HarvestDoc. Během vaší práce automaticky zaznamenává veškerá klíčová data.

10 10 i-farming rostlinná výroba Systém i-farming představuje pro farmáře s rostlinou výrobou celoroční podporu. Zde je vysvětleno jak: Dalším krokem i-solutions je i-farming. Prostřednictvím své rozšířené řady i-modulů a řešení vám John Deere nabízí inteligentní, integrovaný systém, který s sebou přináší celoroční podporu pro celý váš byznys. Tento koncept nazýváme i-farming. Je to jednoduché. i-farming znamená navýšení vaší produktivity, nikoliv vašeho krevního tlaku. Jelikož jsou všechny jednotlivé i-moduly a inteligentní stroje navzájem perfektně kompatibilní, ušetříte drahocenný čas a peníze. A jelikož zde není problém ani se stroji jiných výrobců, můžete se v klidu zaměřit na to, co je pro vás nejdůležitější: snižování nákladů a nárůst produktivity. Aplikace hnojiv Díky i-solutions je aplikace hnojiv rychlejší, jednodušší a přesnější. Pro účinné plánování můžete využít systém FieldDoc Connect. Nářadí můžete řídit a sledovat pomocí systému ISOBUS. Produktivitu navýšíte prostřednictvím systému Spreader Pro Universal. Systém AutoTrac vám ušetří čas a palivo. Postřik Díky i-solutions můžete počítat s každou kapkou. Pomocí systému FieldDoc Connect můžete předem naplánovat aplikační dávky. Se systémem ISOBUS řídíte své operace z jednoho jediného monitoru. Systémy Sprayer Pro a Sprayer Pro Universal pak automaticky řídí sekce ramena či funkci hlavního ventilu na souvratích. Vaši práci usnadní i systémy BoomTrac a AutoTrac. Léto Jaro

11 i-farming rostlinná výroba 11 Sklizeň S inteligentním kombajnem dosáhnete maximální produktivity. Systém AutoTrac snižuje přesahy až o 90 procent. HarvestSmart neustále upravuje vaši pojezdovou rychlost pro docílení optimálního průtoku. A systém HarvestDoc automaticky zaznamenává a mapuje veškerá sklizňová data. Podzim Sklizeň obilovin Se systémem AutoTrac RowSense může dokonce i méně zkušená obsluha sklízet řádkové plodiny přesně a rychle, a to bez ohledu na denní či noční dobu. Orba Systémy AutoTrac, itec Pro a isteer usnadňují a urychlují orbu. Menší přesahy, vyšší pojezdové rychlosti a zvýšená produktivita vám pomohou položit základy pro budoucí úspory. Setí Díky systému AutoTrac, našemu satelitnímu naváděcímu systému automatického řízení ušetříte osivo, palivo a čas. Využijte rovněž systému itec Pro, který je prvním systémem automatizujícím otáčky na souvratích. Díky systému Seeder Pro Universal získáte výhodu v podobě automatického řízení sekcí a operací na souvratích. Systém iguide kompenzuje odchylky nářadí v kopcovitém terénu a obloucích a zaručuje tak optimální přesnost setí. Zima Plánování Nyní je čas na rekapitulaci a plánování. Analýzu dat můžete uskutečnit pomocí výkonného softwaru FieldDoc a HarvestDoc. Získáte tak všechna data potřebná k informovaným rozhodnutím a plánům na příští rok.

12 12 i-farming Pícniny Systém i-farming představuje pro farmáře celoroční podporu. Systém Forage i-farming. Myslete dopředu Abychom ochránili vaše investice, vyvinuli jsme i-farming jako otevřený systém, který může růst a adaptovat se v souladu s vaším byznysem. Můžete využívat cokoliv, počínaje jediným modulem až po celý vozový park inteligentních strojů a dokonce integrovat nářadí od jiných výrobců. A je samozřejmé, že každý náš nový systém bude plně kompatibilní s vaším stávajícím softwarovým prostředím. Práce se systémem i-farming usnadní celý váš život. Jelikož pracujete pouze s jedním systémem, potřebujete pro uspokojení všech svých požadavků pouze jednoho partnera svého místního prodejce John Deere. Ten zná naše i-moduly a inteligentní stroje skrz naskrz a může vám tudíž poskytnout kvalifikovanou technickou radu, informace o financování, praktické školení či poprodejní podporu. Aplikace hnojiv i-solutions, jako je Field Doc Connect, Spreader Pro Universal a monitor ISOBUS, zaručují rychlejší, snazší a přesnější rozmetání, a to bez ohledu na značku nářadí. Díky systému AutoTrac je možno dosáhnout vyšší přesnosti a úspor nákladů a systém Field Doc se postará o zdokumentování provedené práce. Postřik Pomocí systému FieldDoc Connect můžete předem naplánovat aplikační dávky. Se systémem ISOBUS řídíte své operace z jednoho jediného monitoru. Systémy Sprayer Pro a Sprayer Pro Universal pak automaticky řídí sekce ramena či funkci hlavního ventilu na souvratích. Setí Díky systému AutoTrac, našemu satelitnímu naváděcímu systému automatického řízení ušetříte osivo, palivo a čas. Využijte rovněž systému itec Pro, který je prvním systémem automatizujícím otáčky na souvratích. Díky systému Seeder Pro Universal získáte výhodu v podobě automatického řízení sekcí a operací na souvratích. Léto Jaro

13 i-farming Pícniny Po dz im Sečení Díky systému AutoTrac, našemu satelitnímu naváděcímu systému řízení hands free, snížíte přesahy až o 90 %, čímž ušetříte čas a palivo. Připravte perfektně rovné řádky pro balicí lisy a sklízecí řezačky. Sklizeň S inteligentní samojízdnou řezačkou John Deere navýšíte svoji produktivitu. Systém AutoLOC automaticky upravuje délku řezu v souladu s obsahem vlhkosti měřeným systémem HarvestLab přímo za chodu. Systém AppliPro zaručuje řízené dávkování silážních aditiv. A systém AutoTrac RowSense navádí váš stroj během sklizně s dokonalou přesností, a to i při sklizni polehlých plodin. Kultivace Systém AutoTrac, itec Pro a isteer vaši práci zjednodušují a zefektivňují. Napomáhají snižování přesahů, zvyšují rychlost jednotlivých přejezdů a zvyšují produktivitu, čímž zvyšují úsporu vašich nákladů. a Zim Plánování Nyní je čas na rekapitulaci a plánování. Analýzu dat můžete uskutečnit pomocí výkonného softwaru FieldDoc a HarvestDoc. Získáte tak všechna data potřebná k informovaným rozhodnutím a plánům na příští rok. 13

14 14 i-solutions rostlinní farmáři i-solutions pro farmáře s rostlinnou výrobou velké úspory z velkých polí. Výzva Abyste ze svého stroje dostali co nejvíce, musíte plně využít jeho celý pracovní záběr, pracovat ve vyšších pojezdových rychlostech a pracovat dokonce i v noci. i-solution Se satelitním naváděcím systémem AutoTrac a naším systémem itec Pro pro plně automatizované otáčky na souvratích můžete orat, sít a postřikovat rychleji a bez přesahů. Tím ušetříte palivo, čas, osivo, hnojiva a pesticidy a zároveň snížíte únavu obsluhy. V kombinaci s i-moduly, jako jsou systémy Sprayer Pro a BoomTrac, nebo HarvestSmart pro kombajny, tak můžete nevídaně navýšit svoji produktivitu. Systém FieldDoc automaticky zaznamenává veškeré pracovní operace a činnosti, což vede k optimalizaci práce a jednodušší přípravě podložené dokumentace. A pomocí systému JDLink Select či Ultimate můžete dokonce neustále monitorovat všechny své stroje.

15 i Solutions rostlinní farmáři 15 V konečném součtu se to vyplatí: Rozsah nákladů týkajících se prací prováděných během roku a potenciální úspory dosažené díky i-solutions: Rostlinná výroba Výrobní náklady* Venkovní operace min. max. Vápnění /ha Podmítání, diskové /ha Orba /ha Setí /ha Ochrana rostlin /ha Hnojení /ha Sklizeň /ha Řízení Práce spojená s řízením operací/ (ha LF *a) 4,2 12 Metoda Kuratoria pro techniku a výstavbu v zemědělství (KTBL) Venkovní operace Vápnění Podmítání, diskové Orba Setí Ochrana rostlin Hnojení Sklizeň Řízení Práce spojené s řízením operací x h na hektar Použitá inteligentní řešení i-solutions AutoTrac, FieldDoc AutoTrac, itec Pro, iguide, FieldDoc AutoTrac, itec Pro, iguide, FieldDoc AutoTrac, itec Pro, iguide, FieldDoc Connect, ISOBUS AutoTrac, Sprayer Pro, BoomTrac, FieldDoc, ISOBUS AutoTrac, FieldDoc Connect, ISOBUS AutoTrac, HarvestSmart, HarvestDoc FieldDoc, HarvestDoc, JDOffice, JDLink Výhody i-solutions % Náklady Vápnění 10 Proces a vápno Podmítání, diskové 9,7 Proces Orba 10,7 Proces Setí 2,2 Proces a osivo Ochrana rostlin 4,2 Proces a prostředky na ochranu rostlin Hnojení 2,2 Proces a hnojivo Sklizeň 16,2 Proces Řízení Řízení operací 5 Dokumentace Potenciální úspory na 1000 ha Min ,00 Max ,00 Průměrné potenciální úspory 63,940.00

16 16 i-solutions smíšené farmy i-solutions smíšené farmy Pokud chcete, aby šly operace odehrávající se uvnitř a na dvoře ruku v ruce s venkovními operacemi. Výzva Práce s dobytkem je časově náročný byznys. Takže na straně rostlinné výroby potřebujete vysoce výkonná řešení, která vám pomohou udělat práci rychleji. i-solution Náš automatický naváděcí systém AutoTrac navýší produktivitu, neboť umožňuje využití celé pracovní šířky nářadí, a to i ve tmě. Systémy i-solutions pro inteligentní postřikovače a kombajny John Deere jsou určeny k navýšení kapacity a výstupní kvality. A pokroková řešení dokumentace, jako je FieldDoc a HarvestDoc, automaticky zaznamenávají veškerá výnosová data a zabezpečují jejich rychlý přenos do výnosových map.

17 i-solutions smíšené farmy 17 V konečném součtu se to vyplatí: Rozsah nákladů týkajících se prací prováděných během roku a potenciální úspory dosažené díky i-solutions: Smíšené operace Výrobní náklady* Venkovní operace min. max. Venkovní operace Vápnění /ha Podmítání, diskové /ha Orba /ha Setí /ha Ochrana rostlin /ha Hnojení /ha Sklizeň /ha Řízení Práce spojená s řízením operací/(ha LF *a) * Metoda Kuratoria pro techniku a výstavbu v zemědělství (KTBL) Venkovní operace Vápnění Aplikace hnojiv Podmítání Orba Setí Ochrana rostlin Hnojení Sklizeň Řízení Řízení operací Použitá řešení i-solutions AutoTrac, FieldDoc AutoTrac, FieldDoc AutoTrac, itec Pro, iguide, FieldDoc AutoTrac, itec Pro, iguide, FieldDoc AutoTrac, itec Pro, iguide, FieldDoc Connect, ISOBUS AutoTrac, Sprayer Pro, BoomTrac, FieldDoc, ISOBUS AutoTrac, FieldDoc Connect, ISOBUS AutoTrac, HarvestSmart, HarvestDoc FieldDoc, HarvestDoc, JDOffice, JDLink Výhody i-solutions % Náklady Vápnění 10 Proces a vápno Aplikace hnojiv 10 Proces Podmítání, diskové 9.7 Proces Orba 10.7 Proces Setí 2.2 Proces a osivo Ochrana rostlin 4.2 Proces a prostředky na ochranu rostlin Hnojení 2.2 Proces a hnojivo Sklizeň 16.2 Proces Řízení Řízení operací 5 Dokumentace Potenciální úspory na 200 ha Min. 9, Max. 18, Průměrné potenciální úspory 14,334.20

18 18 i-solutions podniky poskytující služby i-solutions pro podniky poskytující služby konečný přehled je důležitý pro každého. Výzva Podniky poskytující služby musejí pracovat rychle, aby uspokojily potřeby všech svých zákazníků ve vymezených termínech. Navíc kvalita provedené práce musí být v souladu s neustále rostoucími očekáváními zákazníků. i-solution Dokonce i farmy s malými poli využívají výhod inteligentních řešení, jako je AutoTrac a Sprayer Pro. A když přijde na sklizeň, jsou velkou výhodou inteligentní sklízecí řezačky John Deere vybavené systémy Harvest Lab a AutoLOC. Pomocí systému Harvest Lab lze u sklízené plodiny stanovit obsah vlhkosti ještě na poli. Výrobci bioplynu pak mohou využít uložená data ke stanovení obsahu sušiny v zakoupené píci. Pomocí systému nastavení délky řezu AutoLoc lze automaticky nastavit optimální kvalitu siláže v závislosti na jejím použití buď k výrobě bioplynu, nebo jako krmiva. To umožňuje navýšit zhuštění až o 25 %. A díky systému HarvestDoc je zároveň jednodušší papírování. Systém HarvestDoc podnikům poskytujícím služby usnadňuje fakturační proces a zákazníci zároveň stráví méně času aktualizací výnosových map a plněním požadavků na dokumentaci.

19 i-solutions podniky poskytující služby 19 Konečný součet je důležitý pro každého pro podnik poskytující služby i pro zákazníky: Výhody i-solutions Náklady Rostlinná výroba Podnik poskytující služby Zákazník Vápnění Proces Vápno Rozmetání kejdy Proces Podmítání, diskové Proces Orba Proces Setí Proces Osivo Ochrana rostlin Proces Prostředky na ochranu rostlin Hnojení Proces Hnojivo Sklizeň Proces Krmné plodiny Sečení trávy Proces se sklízecí řezačkou Souhrnně: Tráva, kukuřice, siláž, vojtěška U plošně vyseté kukuřice U siláže Doplňkové práce Řízení Fakturace Proces Proces Stanovení obsahu sušiny Menší riziko následného zahřátí a vzniku plísní v důsledku optimálního zhutňování díky optimalizované délce řezu: koncentrované úspory, vyšší výtěžnost plynu. Lepší užitečnost použité siláže. Nižší náklady na laboratoř, nákup surovin. Stanovení kvality sklizně v souladu s obsahem sušiny, u 500 kw systému až o Přesná fakturace podle zákazníka, plochy, času nebo objemu. Výhoda zákazníků a podniku poskytujícího služby Byliny pro výrobu bioplynu, 500 kw Výhoda až 250 ha / t kukuřice Optimální seřízení délky řezu ,20 Nákup t Výpočet dle obsahu sušiny ,00 = ,20 Zemědělec 15 ha kukuřice Eliminace následného zahřívání v 1.040,00 důsledku optimální délky řezu 15 ha trávy, 3 řezy Eliminace následného zahřívání v důsledku optimální délky řezu, vyšší účinnost použité siláže 990,00 = 2.030,00 Podnik poskytující služby Rostlinná výroba Nárůst produktivity Až o Použitá inteligentní řešení i-solutions Vápnění (%/ha) 10 AutoTrac, FieldDoc Rozmetání kejdy (%/ha) 10 AutoTrac, FieldDoc Podmítání, diskové (%/ha) 9,7 AutoTrac, itec Pro, iguide, FieldDoc Orba (%/ha) 10,7 AutoTrac, itec Pro, iguide, FieldDoc Setí (%/ha) 2,2 AutoTrac, itec Pro, iguide, FieldDoc Connect, ISOBUS Ochrana rostli (%/ha) 4,2 AutoTrac, Sprayer Pro, BoomTrac, FieldDoc, ISOBUS Hnojení (%/ha) 2,2 AutoTrac, FieldDoc Connect, ISOBUS Sklizeň (%/ha) (%/t) Krmné plodiny 16,2 23 AutoTrac, HarvestSmart, HarvestDoc Sečení trávy (%/ha) 11 AutoTrac, itec Pro, FieldDoc se sklízecí řezačkou Souhrnně: Tráva, kukuřice, siláž, vojtěška Navýšení produktivity až o 4 %/ha při optimálním seřízení délky řezu AutoLOC AutoLOC Významně nižší HarvestDoc spotřeba vody; plus AppliPro ULV (Pioneer) nižší logistické náklady Plošně setá kukuřice (%/ha) 35 AutoTrac Siláž (%/ha) 8 AutoTrac Doplňkové práce HarvestLab, HarvestMonitor/ HarvestDoc Řízení Fakturace Méně času potřebného k fakturaci díky automatizovanému sběru dat FieldDoc, HarvestDoc, JDOffice *Metoda Kuratoria pro techniku a výstavbu v zemědělství (KTBL)

20 i solutions inteligence inovace integrace Inteligence i-solutions od firmy John Deere opatřují stroje inteligencí, díky které se snižuje namáhání obsluhy a zvyšuje kvalita vašeho výstupu. Inovace i-solutions od firmy John Deere jsou chytrou cestou k navýšení produktivity, pohodlí obsluhy a ochraně životního prostředí. Zcela nová a cenami ověnčená řešení zvyšují ziskovost vaší práce. Integrace Naše moduly i-solutions vyvíjíme, konstruujeme a vyrábíme sami. Můžete je doplnit o nové moduly, přemisťovat přijímače a displeje z jednoho stroje do druhého a dokonce prostřednictvím ISOBUS integrovat nářadí či stroje jiných značek. i-solutions se bezproblémově zapojí do vašich operací. Tento dokument byl vytvořen pro celosvětové účely. Ačkoli jsou zde uvedeny všeobecné informace, obrázky a popisy, některé obrázky a údaje mohou obsahovat nabídky z oblasti financí, úvěru, pojištění a výrobků a příslušenství, které ve všech regionech NEJSOU K DISPOZICI. PODROBNÉ INFORMACE ZÍSKÁTE U SVÉHO MÍSTNÍHO PRODEJCE. Společnost John Deere si vyhrazuje právo na změnu parametrů a provedení výrobků popsaných v tomto dokumentu bez předchozího upozornění. Zelená a žlutá schémata John Deere, symbol skákajícího jelena a název JOHN DEERE jsou ochranné známky společnosti Deere & Company. YY CZ 1/10 1/1/2

Naváděcí systémy John Deere Navádění, které vám pomůže vyrůst

Naváděcí systémy John Deere Navádění, které vám pomůže vyrůst Naváděcí systémy John Deere Navádění, které vám pomůže vyrůst 2 Navádění, které vám pomůže vyrůst Obsah Naváděcí systémy John Deere... 2 3 Volba přijímače a signálu... 4 5 Displej Originál GreenStar a

Více

Příručka k dokumentování

Příručka k dokumentování Příručka k dokumentování Agrar-Office AgroWIN Agrar-Office AgroWIN 0 200 m 0 200 m 40% 30% 20% 10% 0% Statistik gespeichert am 26.09.2007 Mittelwert 69,43 % 25% 20% 15% 10% 5% 0% Legende [%] 60,91... 63,63

Více

Lepší sklizeň se systémem i-solutions. AutoLOC Exkluzivně od společnosti John Deere. Rychlejší návratnost investic se systémem GreenStar

Lepší sklizeň se systémem i-solutions. AutoLOC Exkluzivně od společnosti John Deere. Rychlejší návratnost investic se systémem GreenStar HarvestLab Mobilní přístroj HarvestLab na poli HarvestLab umístěný na výsypné koncovce vaší řezačky John Deere automaticky hodnotí tisíce vzorků pro přesné měření obsahu sušiny v materiálu, a to přímo

Více

IsoMatch Tellus CHYTŘE EFEKTIVNĚ SNADNĚ. Budoucnost zemědělství

IsoMatch Tellus CHYTŘE EFEKTIVNĚ SNADNĚ. Budoucnost zemědělství IsoMatch Tellus Budoucnost zemědělství IsoMatch Tellus IsoMatch Tellus je nejnovější terminál, vyvinutý společností Kverneland Group. Pomocí rozhraní ISOBUS komunikuje se všemi kompatibilními stroji a

Více

: CZ.1.07/1.1.00/44.0008

: CZ.1.07/1.1.00/44.0008 dne 29.1.2014 na MSŠZ a VOŠ Opava Firemní prezentace Firma: NAVOS FARM TECHNIC s. r. o. zastoupená : Ing. Martinem Sochorcem Registrační číslo projektu : CZ.1.07/1.1.00/44.0008 Klíčová aktivita A - 2-4

Více

Optimalizujte svoje náklady

Optimalizujte svoje náklady 1 správná volba: Dejte svou farmu do popředí díky nekompromisnímu přístupu ke strojům, nářadí a sběru dat s našimi integrovanými dotykovými obrazovkami. Přímé jízdy šetří peníze, začněte šetřit už dnes

Více

Bezkontaktní půdní senzor pro mapování půdního profilu a variabilní zpracování půdy.

Bezkontaktní půdní senzor pro mapování půdního profilu a variabilní zpracování půdy. Bezkontaktní půdní senzor pro mapování půdního profilu a variabilní zpracování půdy. PODÍVEJTE SE POD POVRCH. Precizní zemědělství je klíčem ke zvýšení vaší produktivity. Nový půdní senzor SoilXplorer

Více

SHRNOVAče řady v MAGNUM PRO

SHRNOVAče řady v MAGNUM PRO SHRNOVAče řady v EXPLORER MAGNUM EVOLUTION MAGNUM PRO 6 dobrých důvodů pro zakoupení shrnovače sitrex Vynikající sběr píce shrnovače s prstovými koly zaručují šetrný sběr píce, aniž by docházelo k odrolu

Více

23042012_WORKsmart_ECO_bro_CZ. WORKsmart -Eco. Pečujte o životní prostředí i svůj zisk. Let s drive business. www.tomtom.

23042012_WORKsmart_ECO_bro_CZ. WORKsmart -Eco. Pečujte o životní prostředí i svůj zisk. Let s drive business. www.tomtom. 23042012_WORKsmart_ECO_bro_CZ WORKsmart -Eco Pečujte o životní prostředí i svůj zisk www.tomtom.com/business Let s drive business Obsah 2 Jak ekologické je vaše podnikání? 3 Optimalizace využití vozidel

Více

REVOLUCE. První jedinečná převodovka 2 v 1 na světě, (Hydrostatické a Powershift řazení), navržená speciálně pro zemědělské teleskopické manipulátory.

REVOLUCE. První jedinečná převodovka 2 v 1 na světě, (Hydrostatické a Powershift řazení), navržená speciálně pro zemědělské teleskopické manipulátory. První jedinečná převodovka 2 v 1 na světě, (Hydrostatické a Powershift řazení), navržená speciálně pro zemědělské teleskopické manipulátory. REVOLUCE Kombinuje se vysoká efektivita JCB powershift převodovky

Více

CS pöttinger Ovládací panely

CS pöttinger Ovládací panely 97+394.CS.1115 pöttinger Ovládací panely 2 Ovládací terminály Inteligentní ovládání Nová generace ovládání splňuje požadavky uživatelů, kteří mají vše dokonale pod kontrolou. Při vývoji zohlednil PÖTTINGER

Více

KULTIVAČNÍ PNEUMATIKY

KULTIVAČNÍ PNEUMATIKY KULTIVAČNÍ PNEUMATIKY NAŠE PŘEPRAVNÍ KAPACITA. VAŠE VÝNOSY. PNEUMATIKY VYVINUTÉ PRO VÝZVY DNEŠNÍHO ZEMĚDĚLSTVÍ Současné postřikovače se vyvíjejí rychlým tempem. Stávají se většími, těžšími, výkonnějšími

Více

Všestrannost v malém balení. 3036E Standardní kompaktní traktor

Všestrannost v malém balení. 3036E Standardní kompaktní traktor Všestrannost v malém balení 3036E Standardní kompaktní traktor 2 Ještě nikdy předtím jste neviděli takový standard Některá pravidla jsou tu proto, aby byla porušena. Když jsme konstruovali kompaktní traktor

Více

Vyšší úcinnost, více komfortu, méne nákladu: Nová rádiová regulace Uponor s dynamickým rízením spotreby energie (DEM)

Vyšší úcinnost, více komfortu, méne nákladu: Nová rádiová regulace Uponor s dynamickým rízením spotreby energie (DEM) INDOOR CLIMATE SOLUTIONS RÁDIOVÁ REGULACE S DEM FUNKCÍ Vyšší úcinnost, více komfortu, méne nákladu: Nová rádiová regulace Uponor s dynamickým rízením spotreby energie (DEM) Úcinný a pritom jednoduchý zpusob

Více

Logamax plus GB192i Logamax plus GB192iT

Logamax plus GB192i Logamax plus GB192iT Plynové kondenzační kotle Logamax plus GB192i Logamax plus GB192iT Vytápění s budoucností Připraveni na budoucnost Logamax plus GB192i - nástěnný kondenzační kotel S řadou kondenzačních kotlů Buderus budete

Více

Řada 5430i Samojízdné postřikovače

Řada 5430i Samojízdné postřikovače Řada 5430i Samojízdné postřikovače Samojízdné postřikovače 5430i Samojízdné postřikovače řady 5430i 3 Řešení na míru John Deere je na předním místě, pokud jde o řešení vedená potřebami zákazníků, jež mají

Více

BERTHOUD ALTO BERTHOUD FORCE 2 BERTHOUD ELYTE

BERTHOUD ALTO BERTHOUD FORCE 2 BERTHOUD ELYTE BERTHOUD ALTO Nejmenší řada nesených postřikovačů, vybavená základními typy regulace, konstrukce integrovaných nádrží. Možnost dodání i bez postřikovacích ramen, pouze s hadicí a tryskou pro lokální aplikaci.

Více

SCK. Vzduchové kompresory SCK 41-100

SCK. Vzduchové kompresory SCK 41-100 SCK Vzduchové kompresory SCK 41-100 ALUP Poháněn technologiemi. Navržen na základě zkušeností. Firma ALUP Kompressoren má více než 85 let zkušeností s průmyslovou výrobou. Naší ambicí je nabízet taková

Více

Traktory řady 7030 Premium o výkonu 160 a 175 koní (ECE-R24) 185 a 195 koní s Intelligent Power Management

Traktory řady 7030 Premium o výkonu 160 a 175 koní (ECE-R24) 185 a 195 koní s Intelligent Power Management Traktory řady 7030 Premium o výkonu 160 a 175 koní (ECE-R24) 185 a 195 koní s Intelligent Power Management Traktory 7030 Premium Traktory řady 7430 Premium a 7530 Premium jsou zkonstruovány pro plné využití

Více

HLAVNÍ VÝHODY STROJE. SWIFTER Obecný popis. Jednoduchá výměna pracovních sekcí radličkové (podzimní) sekce, gamma-hrotové (jarní), SB-sekce.

HLAVNÍ VÝHODY STROJE. SWIFTER Obecný popis. Jednoduchá výměna pracovních sekcí radličkové (podzimní) sekce, gamma-hrotové (jarní), SB-sekce. Jeden přejezd stačí Obecný popis HLAVNÍ VÝHODY STROJE Jednoduchá výměna pracovních sekcí radličkové (podzimní) sekce, gamma-hrotové (jarní), SB-sekce. Crushbar hydraulická přední smyková lišta zaručuje

Více

CAREVNA MEZI SKLÍZECÍMI MLÁTIČKÁMI

CAREVNA MEZI SKLÍZECÍMI MLÁTIČKÁMI CAREVNA MEZI SKLÍZECÍMI MLÁTIČKÁMI Sklízecí mlátičky CR9000 Elevation jsou jasnou odpovědí na potřeby moderního zemědělství a profesionální sklizně. Na základě kladných ohlasů od zákazníků, New Holland

Více

Spotřeba nafty a lidské práce v RV dle pracovních operací

Spotřeba nafty a lidské práce v RV dle pracovních operací Tab. č.: 149 Spotřeba nafty a lidské práce v RV dle pracovních operací Nafta [l/měr.j.] Lh [h/měr.j.] Nafta [l/měr.j.] Lh [h/měr.j.] Nafta [l/měr.j.] Lh [h/měr.j.] 1 Podmítka (talířovým podmítačem) 4,90

Více

Sklizeň vlhkého zrna bez jakýchkoli fyzikálních úprav v ochranné atmosféře CO2 konzervací preparáty na bázi kyseliny propionové

Sklizeň vlhkého zrna bez jakýchkoli fyzikálních úprav v ochranné atmosféře CO2 konzervací preparáty na bázi kyseliny propionové Sklizeň vlhkého zrna Sklizeň a konzervace vlhkého zrna se provádí za účelem prodloužení jeho skladovatelnosti při snížených nákladech (sušení bývá výrazně dražší). Existují ale i další důvody: minimální

Více

Soboty budou opět Vaše. Automatická sekačka

Soboty budou opět Vaše. Automatická sekačka Soboty budou opět Vaše. Automatická sekačka TANGO E5 Smart tool smart solution TANGO 4 kroky k nádhernému trávníku 1 Vyžádejte si podporu a instalaci od Vašeho prodejce John Deere. Profesionální plánování

Více

PRV DOTACE PODZIM 2016

PRV DOTACE PODZIM 2016 PRV DOTACE PODZIM 2016 NA SPECIÁLNÍ PŮDOOCHRANÉ TECHNOLOGIE STRIPTILL PÁSOVÉ ZPRACOVÁNÍ PŮDY pro řepku, kukuřici, slunečnici a cukrovku Dotace z Mze na půdoochranné technologie Je v jednání podpora na

Více

PŘEVEZMĚTE ŘÍZENÍ OVLÁDÁNÍ LETMÝM DOTYKEM NOVÁ GENERACE PLYNULÝCH PŘEVODOVEK OD NEW HOLLAND

PŘEVEZMĚTE ŘÍZENÍ OVLÁDÁNÍ LETMÝM DOTYKEM NOVÁ GENERACE PLYNULÝCH PŘEVODOVEK OD NEW HOLLAND N E W H O L L A N D T 7 O O O OVLÁDÁNÍ LETMÝM DOTYKEM Ovládání elektrohydraulických okruhů dva okruhy hydrauliky ovládáte lehkým zmáčknutím tlačítka. Aktivace IntelliSteer TM zmáčknete tlačítko a automatický

Více

Intenzita přejezdů zemědělské techniky po pozemcích při uplatnění orebné technologie a riziko nežádoucího zhutňování půdy.

Intenzita přejezdů zemědělské techniky po pozemcích při uplatnění orebné technologie a riziko nežádoucího zhutňování půdy. Specializovaná mapa s odborným obsahem č. 1 Intenzita přejezdů zemědělské techniky po pozemcích při uplatnění orebné technologie a riziko nežádoucího zhutňování půdy. Milan Kroulík Josef Hůla Zdeněk Kvíz

Více

Intenzita přejezdů zemědělské techniky po pozemcích během sklizně pícnin.

Intenzita přejezdů zemědělské techniky po pozemcích během sklizně pícnin. Specializovaná mapa s odborným obsahem č. 3 Intenzita přejezdů zemědělské techniky po pozemcích během sklizně pícnin. Milan Kroulík Josef Hůla Zdeněk Kvíz Jiří Mašek Jan Chyba Katedra zemědělských strojů

Více

Swadro 807, 809, 810. Stranový shrnovač se dvěma rotory

Swadro 807, 809, 810. Stranový shrnovač se dvěma rotory Swadro 807, 809, 810 Stranový shrnovač se dvěma rotory Swadro 810: Jednoa dvouřádkové odkládání Kardanové připojení rotoru Širokorozchodný podvozek s vedením nápravy ramenem Následné polohování mezi předním

Více

Přemýšlíte o investici do nového stroje? Příštích 60 sekund vám můžete ušetřit hodně peněz...

Přemýšlíte o investici do nového stroje? Příštích 60 sekund vám můžete ušetřit hodně peněz... Přemýšlíte o investici do nového stroje? Příštích 60 sekund vám můžete ušetřit hodně peněz... Správně hned od začátku Rozdíl je v chytrém způsobu práce Začít správně hned od začátku je více než dobrý nápad,

Více

Swadro Čtyřnásobná síla

Swadro Čtyřnásobná síla Swadro 1400 Čtyřnásobná síla Variabilní pracovní šířka až 13,50 m Komfortní obsluha pomocí terminálu Alpha, Gamma nebo CCI Elektrické nastavování výšky rotorů z kabiny traktoru Sklopná ramena hrabic pro

Více

Variabilní a precizní zemědělství současné trendy. ISARIA - digitální asistent pro aplikaci dusíku

Variabilní a precizní zemědělství současné trendy. ISARIA - digitální asistent pro aplikaci dusíku Variabilní a precizní zemědělství současné trendy ISARIA - digitální asistent pro aplikaci dusíku 1 Proč hnojit variabilně? půdní heterogenita Vysoký výnos Střední výnos Nízký výnos Těžko se na zemi najde

Více

PRŮVODCE SPOLEČNOSTI DELL MOBILITA

PRŮVODCE SPOLEČNOSTI DELL MOBILITA PRŮVODCE SPOLEČNOSTI DELL MOBILITA JAK BY MĚLY NOTEBOOKY VYPADAT Požadujete notebook bez kompromisů. Chcete omezit prostoje pomocí systémů, které zvládnou i nejtěžší překážky na cestách. Chcete dosáhnout

Více

SILOKING Data. Bezplatné používání. Jednoduchý bezdrátový vážící systém, včetně bezplatného software SILOKING Feeding Management

SILOKING Data. Bezplatné používání. Jednoduchý bezdrátový vážící systém, včetně bezplatného software SILOKING Feeding Management Jednoduchý bezdrátový vážící systém, včetně bezplatného software SILOKING Feeding Management Bezplatné používání od SILOKING Feeding Management ke správě a dokumentaci SelfLine TrailedLine TruckLine StaticLine

Více

Zpracování dat a služby pro maximální využití GPS navigačních systémů. Odborný seminář datum Ing. Patrik Vítek Leading Farmers CZ, a.s.

Zpracování dat a služby pro maximální využití GPS navigačních systémů. Odborný seminář datum Ing. Patrik Vítek Leading Farmers CZ, a.s. Zpracování dat a služby pro maximální využití GPS navigačních systémů Odborný seminář datum Ing. Patrik Vítek Leading Farmers CZ, a.s. Přehled služeb LFC v oblasti zpracování dat Seznam názvů/čísel půdních

Více

Buďte připraveni na sezónu!

Buďte připraveni na sezónu! - kampaň se vztahuje na nové traktory John Deere řady 5-9, lisy a tažené postřikovače - fixní úroková sazba - strojní pojištění 0,7 % a POV zdarma po celou dobu financování - do 15 % z celkové pořizovací

Více

Michelin XHA2. Nový silný hnací motor, který zlepší produktivitu stavebních firem a důlních společností. Tiskový balíček Leden 2009

Michelin XHA2. Nový silný hnací motor, který zlepší produktivitu stavebních firem a důlních společností. Tiskový balíček Leden 2009 Michelin XHA2 Nový silný hnací motor, který zlepší produktivitu stavebních firem a důlních společností Tiskový balíček Leden 2009 Kontakt pro média: + 33 1 45 66 22 22 Obsah Souhrnná tisková zpráva Michelin

Více

EKONOMICKÉ HODNOCENÍ PĚSTITELSKÝCH TECHNOLOGIÍ U 2 DRUHŮ LAKR. Vladimír Mašán, Pavel Zemánek, Dagmar Opluštilová

EKONOMICKÉ HODNOCENÍ PĚSTITELSKÝCH TECHNOLOGIÍ U 2 DRUHŮ LAKR. Vladimír Mašán, Pavel Zemánek, Dagmar Opluštilová EKONOMICKÉ HODNOCENÍ PĚSTITELSKÝCH TECHNOLOGIÍ U 2 DRUHŮ LAKR Vladimír Mašán, Pavel Zemánek, Dagmar Opluštilová Úvod Při pěstování LAKR se technologie u řady druhů vyznačují vysokou pracností Vedle materiálových

Více

Hodnoticí standard. Pěstitel základních plodin (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Pěstitel základních plodin (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu Pěstitel základních plodin (kód: 41-043-H) Autorizující orgán: Ministerstvo zemědělství Skupina oborů: Zemědělství a lesnictví (kód: 41) Týká se povolání: Pěstitel základních plodin Kvalifikační úroveň

Více

Prekládací vuz Interbenne

Prekládací vuz Interbenne www.perard.fr Prekládací vuz 19 m³ 25 m³ 38 m³ Žne Hnojení Setí .Tento stroj lze využívat pro manipulaci s obilím i s průmyslovými hnojivy. Tři důležité funkce: PŘEKLÁDÁNÍ 3 různé kapacity pro všechny

Více

Řada 5430i Samojízdné postřikovače

Řada 5430i Samojízdné postřikovače Řada 5430i Samojízdné postřikovače 2 Samojízdné postřikovače 5430i Samojízdné postřikovače řady 5430i 3 Řešení na míru John Deere je na předním místě, pokud jde o řešení vedená potřebami zákazníků, jež

Více

Pro ještě více síly: nová technologie PowerFrame

Pro ještě více síly: nová technologie PowerFrame Pro ještě více síly: nová technologie PowerFrame 3 Maximální startovací výkon s akumulátory Bosch Správný akumulátor Bosch pro všechna vozidla Jasné, jednoduché a kompaktní: řada akumulátorů společnosti

Více

Hannover / Německo, 10.-14. listopadu 2009 Exkluzivní dny: 08. a 09. listopadu 2009

Hannover / Německo, 10.-14. listopadu 2009 Exkluzivní dny: 08. a 09. listopadu 2009 Kde najdete největší celosvětovou nabídku zemědělské techniky? Na výstavě AGRITECHNICA! Hannover / Německo, 10.-14. listopadu 2009 Exkluzivní dny: 08. a 09. listopadu 2009 Czech www.agritechnica.com Vítejte

Více

Traktory 6030 Premium o výkonu 74 až 114 kw (100 až 155 koní) (97/68 EC) 85 až 132 kw (115 až 180 koní) s navýšením výkonu IPM

Traktory 6030 Premium o výkonu 74 až 114 kw (100 až 155 koní) (97/68 EC) 85 až 132 kw (115 až 180 koní) s navýšením výkonu IPM Traktory 6030 Premium o výkonu 74 až 114 kw (100 až 155 koní) (97/68 EC) 85 až 132 kw (115 až 180 koní) s navýšením výkonu IPM Traktory 6030 Premium Traktory řady 6030 Premium jsou univerzální, přesně

Více

Pro každý úkol jsou zde jednotky Vector.

Pro každý úkol jsou zde jednotky Vector. Pro každý úkol jsou zde jednotky Vector. LEHKÉ A JEDNODUCHÉ Je vašim cílem udržení stálé teploty na dlouhé vzdálenosti s maximálním užitečným zatížením a minimálním prostojem? Jednotka Vector 1350 v sobě

Více

Samojízdné postřikovače řady 4030

Samojízdné postřikovače řady 4030 Samojízdné postřikovače řady 4030 2 Postřikovače řady 4030 Inteligentní, výkonné a snadno ovladatelné Intuitivní ovládání, chytrá a úsporná řešení, přesná aplikace to vše v sobě snoubí samojízdné postřikovače

Více

RMB & RMB IVR kw

RMB & RMB IVR kw RMB & RMB IVR 22-37 kw Přímý pohon / Převodovka Olejem mazané šroubové kompresory s pevnou nebo proměnnou rychlostí Robustní, spolehlivé, efektivní RMB 22-37 Pohon pomocí převodovky RMB 22-37 IVR Přímý

Více

Přehled vyřazené zemědělské techniky k prodeji

Přehled vyřazené zemědělské techniky k prodeji Přehled vyřazené zemědělské techniky k prodeji Uvedené ceny jsou bez DPH 21% Automobily... 2 Hnojení... 5 Aplikátory kejdy... 5 Nesené nářadí pro zpracování půdy... 6 Diskové podmítače... 6 Pluhy... 7

Více

SAMSON PG PŘEPRAVNÍ CISTERNY - growing together SAMSON PG přepravní cisterny SAMSON PG cisterny o objemu 15 m³, 18 m³ a 20 m³ jsou dvounápravové a 21 m³ a 25 m³ jsou třínápravové. Řada PG je vyvinuta ve

Více

SONETTO. Vzduchové kompresory SONETTO 8-20

SONETTO. Vzduchové kompresory SONETTO 8-20 SONETTO Vzduchové kompresory SONETTO 8-20 Alup Poháněn technologiemi. Navržen na základě zkušeností. Firma Alup Kompressoren má více než 90 let zkušeností s průmyslovou výrobou. Naší ambicí je nabízet

Více

Rostěnice, a. s. Technologie. Technologie. Technologie. Technologie VYUŽITÍ INFORMACÍ HETEROGENITĚ POZEMKŮ ZEMĚDĚLSKÉM PROVOZU

Rostěnice, a. s. Technologie. Technologie. Technologie. Technologie VYUŽITÍ INFORMACÍ HETEROGENITĚ POZEMKŮ ZEMĚDĚLSKÉM PROVOZU VYUŽITÍ INFORMACÍ HETEROGENITĚ POZEMKŮ ZEMĚDĚLSKÉM PROVOZU Ing. Michal Kraus O V Rostěnice, a. s. Okres Vyškov Hlavní činnost: rostlinná a živočišná výroba, BPS Rostěnice a Nížkovice Výměra obhospodařovaných

Více

Doveďte svojí skladovou logistiku na pole position Začněte

Doveďte svojí skladovou logistiku na pole position Začněte Doveďte svojí skladovou logistiku na pole position Začněte hned! LFS Vaše softwarové řešení pro optimalizaci řízení skladu, které zároveň snižuje celkové náklady na logistiku 100% zaměřeno na řízení skladu

Více

CASE IH oslavuje v roce 2017 výročí 175 let na vrcholu produkce zemědělských strojů

CASE IH oslavuje v roce 2017 výročí 175 let na vrcholu produkce zemědělských strojů CASE IH oslavuje v roce 2017 výročí 175 let na vrcholu produkce zemědělských strojů CASE IH, celosvětový leader ve výrobě zemědělských strojů, začíná rok 2017 oslavou připomenutí jeho 175. výročí na hlavní

Více

Maxer Master PRO Master Classic. Kultivátory

Maxer Master PRO Master Classic. Kultivátory Maxer Master PRO Master Classic Kultivátory Kverneland Maxer ten nejvýkonnější Kultivátory Kverneland Maxer jsou konstruovány pro velké výkony v těžkých půdních podmínkách a pro přípravu půdy s velkým

Více

Albín Hanák Tuřanka 115 CZ-627 00 Brno

Albín Hanák Tuřanka 115 CZ-627 00 Brno Carl Geringhoff Vertriebsgesellschaft mbh & Co. KG Porschestraße 8 59227 Ahlen (Westfalen) Deutschland Tél. +49 (0) 2382 9814-0 Fax +49 (0) 2382 9814-40 Internet www.geringhoff.de Courriel info@geringhoff.de

Více

AGRITECHNICA 2013. Místo: Hannover, Německo Datum: 12. 16. listopadu 2013 Pavilon: Hala 5, stánek B15. Ing. Zdeněk Musil 1

AGRITECHNICA 2013. Místo: Hannover, Německo Datum: 12. 16. listopadu 2013 Pavilon: Hala 5, stánek B15. Ing. Zdeněk Musil 1 Místo: Hannover, Německo Datum: 12. 16. listopadu 2013 Pavilon: Hala 5, stánek B15 1 Prezentace novinek Ve znamení efektivního zemědělství Nové traktory, nové motory Efficient Power, traktory CVX od 110

Více

Chytrý termostat. Vlastnosti, funkce, výhody

Chytrý termostat. Vlastnosti, funkce, výhody Chytrý termostat Vlastnosti, funkce, výhody siemens.com/buildingtechnologies Chytrý termostat Siemens Termostat, který je jiný. Vyroben pro profesionální trh, pomáhá vytvářet perfektní místa. Co odlišuje

Více

TRAKTORY MAXI TRACTION IF MAXI TRACTION PERFORMER 65. Navrženo pro maximální výkony: snížené utužování půdy a větší efektivitu práce:

TRAKTORY MAXI TRACTION IF MAXI TRACTION PERFORMER 65. Navrženo pro maximální výkony: snížené utužování půdy a větší efektivitu práce: SORTIMENT ZEMĚDĚLSKÝCH RADIÁLNÍCH PNEUMATIK 2016 TRAKTORY MAXI TRACTION IF Navrženo pro maximální výkony: snížené utužování půdy a větší efektivitu práce: Až o 20 % těžší náklad. Mimořádný jízdní komfort,

Více

sběrací lisy RBX 453 / RBX 463

sběrací lisy RBX 453 / RBX 463 sběrací lisy RBX 453 / RBX 463 Správná kombinace. Pásy spolu s formovacími válci spolehlivě utvářejí balík vynikající hustoty a tvaru. Lepší provedení. Nekonečné pásy se speciálním vroubkovaným povrchem

Více

Senzory OptRx. měření vitality plodin

Senzory OptRx. měření vitality plodin Senzory OptRx měření vitality plodin Plodinové senzory OptRx svítí na rostliny a čtou jemné změny v odraženém světle, charakterizující vitalitu plodin. Identifikací zdravotního stavu rostlin OptRx stanoví

Více

Ing. Michal Krutiš.

Ing. Michal Krutiš. Ing. Michal Krutiš www.agri-precision.cz Specializované autopiloty RAVEN Autopilot pro traktor i pro přípojný stroj v RTK přesnosti Specializované odvětví zemědělství: Půdoochranné technologie (Striptill)

Více

Komplexní řešení automatizované laboratoře nabízené firmou Abbott

Komplexní řešení automatizované laboratoře nabízené firmou Abbott Komplexní řešení automatizované laboratoře nabízené firmou Abbott Abbott Diagnostics Europe Radek Sluka 25.října 2018 Olomouc LABAUTO ADD-25102018CZ_Sluka ALINITY Clinical Chemistry Immunoassay Hematology

Více

Vermeer S S S CTX TX TX TX

Vermeer S S S CTX TX TX TX Smykové nakladače Vermeer S S S CTX 450 725 800 100 TX TX TX S 450 TX Kompaktní a praktický Ve skutečnosti kompaktní velikost Vermeer S450TX dává tomuto stroji velikou výhodu. Ať už se jedná o komerční

Více

STARÁME SE O VÁS. MAN ServiceCare. Zvýšení dostupnosti vozidel díky proaktivnímu managementu údržby. MAN kann.

STARÁME SE O VÁS. MAN ServiceCare. Zvýšení dostupnosti vozidel díky proaktivnímu managementu údržby. MAN kann. STARÁME SE O VÁS MAN ServiceCare. Zvýšení dostupnosti vozidel díky proaktivnímu managementu údržby. MAN kann. Zapomeňte vše, co jste potřebovali vědět o údržbě. My na vás nezapomeneme nikdy. Tlak na náklady

Více

Závazné nabídky. Okamžitá rezervace. Bez čekání.

Závazné nabídky. Okamžitá rezervace. Bez čekání. Závazné nabídky. Okamžitá rezervace. Bez čekání. SEND Objednávejte leteckou přepravu rychleji než kdykoli předtím. Změna je ve vzduchu Získávání nabídek, provádění rezervací a sledování zásilek představuje

Více

Ceny služeb mechanizovaných prací

Ceny služeb mechanizovaných prací Tab. : 144 Ceny služeb mechanizovaných prací 1 Podmítka (talířový podmítač) 5,80 l/ha 535,00 Kč/ha 700,00 Kč/ha 2 Podmítka (radličkový kypřič) 6,80 l/ha 495,00 Kč/ha 685,00 Kč/ha 3 Podmítka (zaorávka hnoje

Více

ZETOR HORTUS HORTUS CL, HORTUS HS. Traktor je Zetor. Od roku 1946.

ZETOR HORTUS HORTUS CL, HORTUS HS. Traktor je Zetor. Od roku 1946. HORTUS CL, HORTUS HS Traktor je Zetor. Od roku 1946. 2 www.zetor.cz 3 UŽITEČNÝ. KDEKOLIV. Nový představuje kompaktní univerzální traktor pro práci na malých farmách, v komunálních službách, parcích, zahradách,

Více

Problémy vytvořené velkou rozmanitosti monitorování tlaku v pneumatikách.

Problémy vytvořené velkou rozmanitosti monitorování tlaku v pneumatikách. ALLIGATOR sens.it Programovatelný senzor tlaku v pneumatikách. Evropská komise se rozhodla zavést monitorování tlaku v pneumatikách (TPMS), ke zvýšení bezpečnosti silničního provozu, stejně jako ke snížení

Více

PROFILOVÁ ČÁST MATURITNÍ ZKOUŠKY 2018/2019 Obor: Agropodnikání M/01 ŠVP: Mechanizace v zemědělství. Maturitní okruhy z předmětu mechanizace

PROFILOVÁ ČÁST MATURITNÍ ZKOUŠKY 2018/2019 Obor: Agropodnikání M/01 ŠVP: Mechanizace v zemědělství. Maturitní okruhy z předmětu mechanizace PROFILOVÁ ČÁST MATURITNÍ ZKOUŠKY 2018/2019 Obor: Agropodnikání 41 41 M/01 ŠVP: Mechanizace v zemědělství Maturitní okruhy z předmětu mechanizace 1. Technické kreslení pravidla pro tvorbu technických výkresů

Více

Traktory 7030 Premium Traktory s výkonem 125 a 136 kw (170 a 185 koní) (97/68 EC) 143 a 151 kw (195 a 205 koní) s Intelligent Power Management

Traktory 7030 Premium Traktory s výkonem 125 a 136 kw (170 a 185 koní) (97/68 EC) 143 a 151 kw (195 a 205 koní) s Intelligent Power Management Traktory 7030 Premium Traktory s výkonem 125 a 136 kw (170 a 185 koní) (97/68 EC) 143 a 151 kw (195 a 205 koní) s Intelligent Power Management 2 Traktory 7030 Premium Traktory 7030 Premium 3 Prémiový výkon.

Více

Tažené postřikovače série 700/700i Každá kapka se počítá

Tažené postřikovače série 700/700i Každá kapka se počítá Tažené postřikovače série 700/700i Každá kapka se počítá 2 Tažené postřikovače série 700/700i : Úvod Obsah Úvod... 2 3 Tažené postřikovače série 700/700i Robustní podvozek a odpružení... 4 5 Odolná, univerzální

Více

SHRNOVAČE ŘADY V RAPTOR PRO DOMINATOR PRO 2 MILLENNIUM PRO

SHRNOVAČE ŘADY V RAPTOR PRO DOMINATOR PRO 2 MILLENNIUM PRO SHRNOVAČE ŘADY V RAPTOR PRO DOMINATOR PRO 2 MILLENNIUM PRO 6 dobrých důvodů pro zakoupení shrnovače Tonutti Nízké náklady na údržbu jednoduchá konstrukce žádný hnací hřídel žádné mechanické převody Vysoká

Více

Telematické řešení JCB

Telematické řešení JCB Telematické řešení JCB Produktivita a hospodárnost 5 let zdarma Vyžadujete-li maximální produktivitu a úsporu nákladů, JCB Livelink poskytuje informace, jako je sledování času nečinnosti nebo spotřeby

Více

AGRI Pro Loadall s variabilní převodovkou DualTech

AGRI Pro Loadall s variabilní převodovkou DualTech AGRI Pro Loadall s variabilní převodovkou DualTech JCB představuje nový AGRI Pro Loadall s celosvětově první duální technologií pohonu pojezdu, kombinující hydrostatický pohon a Powershiftovou převodovku.

Více

Připravený na každou výzvu. Unimog.

Připravený na každou výzvu. Unimog. Značka Daimler Připravený na každou výzvu. Unimog. Efektivní řešení pro zemědělské a komunální aplikace. Mnohostranná použitelnost spojená s efektivitou: Unimog. Univerzální, rychlý, spolehlivý a hospodárný.

Více

VÝROBNÍ PROGRAM. Přeprava s náruživostí

VÝROBNÍ PROGRAM. Přeprava s náruživostí VÝROBNÍ PROGRAM VÝROBNÍ PROGRAM Přeprava s náruživostí HAWE-Wester GmbH & Co. KG Maschinenbau Zum Turm 16 26892 Wippingen Tel. +49 (0)4966 / 91880 Fax +49 (0)4966 / 1211 mail@hawe-wester.de www.hawe-wester.de

Více

Lisy na kulaté balíky s konstantní komorou na balíky

Lisy na kulaté balíky s konstantní komorou na balíky Lisy na kulaté balíky s konstantní komorou na balíky 1250 / 1550 CZ Round Pack perfektní pro senáž, seno a slámu! Pádné argumenty! Konstantní komora na balíky Round Pack 1250: Balíky Ø 1,25 x 1,20 m Round

Více

Objevte výhody zemědělských pneumatik Firestone.

Objevte výhody zemědělských pneumatik Firestone. SORTIMENT ZEMĚDĚLSKÝCH RADIÁLNÍCH PNEUMATIK 2015 INFORMACE Objevte výhody zemědělských pneumatik Firestone. Zemědělské pneumatiky Firestone jsou vyvinuty v Itálii a vyrobeny ve Španělsku a díky tomu plně

Více

Jednotlivé provozní úvahy o pěstování alternativně energetických rostlin. Lindach 1, Nebelschütz

Jednotlivé provozní úvahy o pěstování alternativně energetických rostlin. Lindach 1, Nebelschütz Jednotlivé provozní úvahy o pěstování alternativně energetických rostlin Ekonomická kritéria EEG 2012 Zákon o obnovitelných zdrojích energie (EEG), Novela 2012 Zvýšení biologické rozmanitosti v pěstování

Více

Šroubovací systém MT Focus 400 Vysoce kvalitní montáž ve vašich rukou

Šroubovací systém MT Focus 400 Vysoce kvalitní montáž ve vašich rukou Šroubovací systém MT Focus 400 Vysoce kvalitní montáž ve vašich rukou Utahování se stává Představujeme nový šroubovací systém MT Focus 400 vyvinutý společností Atlas Copco, vaším partnerem v oblasti utahování.

Více

Systém automatického krmení pro VMS a jiné farmy

Systém automatického krmení pro VMS a jiné farmy Systém automatického krmení pro VMS a jiné farmy Každý chovatel ví, že řádné krmení je základním předpokladem pro dosažení dobrého zdravotního stavu krav s vysokou užitkovostí a s dobrými reprodukčními

Více

ContiEuroService. ContiTireManagement ContiBreakdownService

ContiEuroService. ContiTireManagement ContiBreakdownService ContiEuroService ContiTireManagement ContiBreakdownService ContiEuroService Komplexní služba Nákladní pneumatiky Continental jsou konstruovány pro vaši maximální hospodárnost. Ovšem nejsou to jenom pneumatiky,

Více

Moderní správa VO a inteligentní VO

Moderní správa VO a inteligentní VO Moderní správa VO a inteligentní VO Budoucnost již dnes? Hynek Bartík Někteří prodejci slibují úspory i 80% Vypínač spoří 100% 2 Minimalizace celkových nákladů co? Co chceme od veřejného osvětlení? Investiční

Více

Precision farming (Precizní zemědělství)

Precision farming (Precizní zemědělství) Precision farming (Precizní zemědělství) Jakub Stoszek, GIS 2009 Obsah Co znamená pojem precizní zemědělství Proč precízní zemědělství Sběr dat a mapování půdy Evidence dat LPIS Precizní zemědělství První

Více

Řada SureColor SC-S ZKUŠENOST A ZNALOSTI PRO KVALITU TISKU

Řada SureColor SC-S ZKUŠENOST A ZNALOSTI PRO KVALITU TISKU Řada SureColor SC-S ZKUŠENOST A ZNALOSTI PRO KVALITU TISKU Společnost Epson věří, že dokážete využít naplno všechny možnosti tiskárny. PŮSOBIVÁ KVALITA, VÝJIMEČNÉ TISKÁRNY. Zkušenosti společnosti Epson

Více

POUZE VOZÍKY TOYOTA SE SYSTÉMEM SAS VĚDÍ, JAK

POUZE VOZÍKY TOYOTA SE SYSTÉMEM SAS VĚDÍ, JAK POUZE VOZÍKY TOYOTA SE SYSTÉMEM SAS VĚDÍ, JAK ÚČINNĚ SNÍŽIT NÁKLADY Vysokozdvižné vozíky Toyota vybavené systémem SAS využívají inteligentní technologie k omezení vašich nákladů na řidiče a na vzniklé

Více

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35. Obor: Zemědělec farmář H/01

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35. Obor: Zemědělec farmář H/01 Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Obor: Zemědělec farmář 41-51-H/01 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0985 Předmět: Ročník: druhý Téma: Vybrané zemědělské

Více

Systém SmartStruxure. Se softwarem StruxureWare pro Řízení Budov. Získejte maximum z vaší energie SM

Systém SmartStruxure. Se softwarem StruxureWare pro Řízení Budov. Získejte maximum z vaší energie SM Systém SmartStruxure Se softwarem StruxureWare pro Řízení Budov Získejte maximum z vaší energie SM Zvyšte IQ vaší budovy Software + Hardware + Inženýrství + Instalace + Servisy = systém SmartStruxure 1

Více

PRO EFEKTIVNÍ MANIPULACI

PRO EFEKTIVNÍ MANIPULACI farmlift farmlift STVOŘEN PRO EFEKTIVNÍ MANIPULACI Navrhli jsme a zkonstruovali teleskopický manipulátor Farmlift pro Vaše každodenní potřeby manipulace na Vašich farmách a zemědělských podnicích. Jakýkoliv

Více

Traktory řady 5E 5055E (55 k./40 kw), 5065E (65 k./48 kw), 5075E (75 k./55 kw)

Traktory řady 5E 5055E (55 k./40 kw), 5065E (65 k./48 kw), 5075E (75 k./55 kw) Traktory řady 5E 5055E (55 k./40 kw), 5065E (65 k./48 kw), 5075E (75 k./55 kw) 2 Traktory řady 5E představení Když méně je více Traktor do živočišné výroby, ke koním, do sadů, pro komunální využití nebo

Více

VÍCE PLYNU, ŽÁDNOU DŘINU. MethaPlus

VÍCE PLYNU, ŽÁDNOU DŘINU. MethaPlus VÍCE PLYNU, ŽÁDNOU DŘINU MethaPlus MethaPlus S/L 100 Mnohem více energie ve vašem fermentoru Co je MethaPlus S/L 100? Vysoce aktivní biokatalyzátor schopný zvýšit produkci bioplynové stanice Enzym je schopný

Více

Sklízecí mlátičky řady T Výkon a kvalita práce sklízecích mlátiček řady T vás přesvědčí

Sklízecí mlátičky řady T Výkon a kvalita práce sklízecích mlátiček řady T vás přesvědčí Sklízecí mlátičky řady T Výkon a kvalita práce sklízecích mlátiček řady T vás přesvědčí 2 Sklízecí mlátičky John Deere Nový král na poli Jakákoliv plodina, jakékoliv podmínky, John Deere má sklízecí mlátičku,

Více

Silný výkon dvoujádrové architektury pro podnikání dnes i zítra

Silný výkon dvoujádrové architektury pro podnikání dnes i zítra Silný výkon dvoujádrové architektury Silný výkon dvoujádrové architektury pro podnikání dnes i zítra Nejnovější sestava notebooků Toshiba pro podnikovou sféru s procesorem Intel Core 2 Duo opět přináší

Více

Hiab 211W Nosnost 21 tm

Hiab 211W Nosnost 21 tm Hiab 211W Nosnost 21 tm Informační brožura o výrobku Další usnadnění recyklace Rychlý a kompaktní Hiab XS 211W HiPro je 21tm jeřáb optimalizovaný pro lehké aplikace při recyklaci materiálů a dokonalá

Více

3. Očekávání a efektivnost aplikací

3. Očekávání a efektivnost aplikací VYUŽÍVANÍ INFORMAČNÍCH SYSTÉMŮ V ŘÍZENÍ FIREM Ota Formánek 1 1. Úvod Informační systémy (IS) jsou v současnosti naprosto nezbytné pro úspěšné řízení firem. Informačním ním systémem rozumíme ucelené softwarové

Více

Standard 3036E Ještě nikdy předtím jste neviděli takový standard

Standard 3036E Ještě nikdy předtím jste neviděli takový standard 16 Kompaktní traktor, střední šasi Řada 3000 Standard 3036E Ještě nikdy předtím jste neviděli takový standard Některá pravidla jsou tu proto, aby byla porušena. Když jsme konstruovali kompaktní traktor

Více

Eroze a úrodnost půdy. Ing.Vlasta Petříková, DrSc. Kontakt : Tel

Eroze a úrodnost půdy. Ing.Vlasta Petříková, DrSc. Kontakt : Tel Eroze a úrodnost půdy Ing.Vlasta Petříková, DrSc. Kontakt : vpetrikova@volny.cz, Tel. 736 171 353 Hospodaření na orné půdě se zhoršuje Rozsah eroze půdy se zvětšuje Úrodnost se snižuje, zvl. v důsledku

Více

Jednoduché propojení rozvaděčů s řídicími systémy budov

Jednoduché propojení rozvaděčů s řídicími systémy budov Jednoduché propojení rozvaděčů s řídicími systémy budov Komunikační systém Acti 9 poskytuje vašim obchodním partnerům úplnou kontrolu nad jejich elektroinstalací 100% Pouze od Schneider Electric exclusive

Více

Optimalizace pojezdů po pozemcích s cílem eliminace negativních dopadů na půdu

Optimalizace pojezdů po pozemcích s cílem eliminace negativních dopadů na půdu Optimalizace pojezdů po pozemcích s cílem eliminace negativních dopadů na půdu Milan Kroulík Katedra zemědělských strojů Technická fakulta Česká zemědělská univerzita v Praze E-mail: kroulik@tf.czu.cz

Více

Toyota Material Handling CZ s.r.o. K Vypichu 1049, 252 19 Rudná Tel.: +420 311 651 111 Fax: +420 311 651 311 info@cz.toyota-industries.eu prodej@cz.toyota-industries.eu www.toyota-forklifts.cz Údaje v

Více