Pokyny pro Romantický Projekt

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Pokyny pro Romantický Projekt"

Transkript

1 Pokyny pro Romantický Projekt

2 "Romantický styl" postup šití Nabíraná halenka Velikosti 34 až 42 dle evropských norem (4-12 US, UK 6-14) Budete potřebovat - 1,2 m růžový taft (šířka 1,5 m ) - 0,45 m bílý tyl (šířka 1,5 m tkaniny ) m růžový voál (závojová látka) (šířka 1,5 m ) - 1,5 m saténové stuhy, cca. 4mm širokou - Nitě v růžové barvě - Vyšívací stabilizátor - Lepidlo ve spreji - Šicí nitě odpovídající barvě látky. - Řasící patka - Patka na našívání šňůrky Textilie doporučení Taft nebo jiné lesklé látky pro halenku. Průhledné látky, které mohou být řaseny a budou vytvářet volánky. Je dobré vědět Dekorativní stehy způsobí, že se látka bude zmenšovat, tak přidejte při řezání 2,5 cm (1 ") na švový přídavek. Vyřezávání Při vystřihování, přidejte 1,5 cm na švový přídavek jednotlivých hran a lemů, a 1 cm na průramek. Růžový taft 2 x přední 1x zadní vsadka do látky záhybu 2x boční lem 2 x poutka na pásek: 1,5 cm x 8 cm včetně švových přídavků 1 x opasek 8cm x 66cm včetně švových přídavků 2 x vázání pro průramky 4 cm x 47 cm Průhledný voál, taft nebo tyl Utrhněte nebo uřízněte 2 cm(7 / 8 ") široké pruhy (v závislosti na materiálu dle textury). Nařaste pruhy pomocí řasící patky (viz návod k použití patky). Pásy sestehujte společně v jeden pruh, který bude mít délku cca. 1,5 m (5 ').

3 Postup Zavírání a zesílené švy 1. Sešijte ramenní švy, rozžehlete je od sebe a ozdobte. 2. Sešijte prsní záševky jak je uvedeno na vzoru a přišpendlete je směrem dolů. Průramky 3. Přichystejte si šikmý proužek na podložení průramku. Složte ho v polovině a přistehujte na pravé straně společně s jednou hranou v jedné rovině s okrajem průramku. Přišijte 1 cm od okraje průramku (3 / 8 "). Nastříhejte švový přídavek těsně k sešití na křivkách. Otočte šikmou lemovku do rubové strany průramku a přišijte ji dokola cca 8 mm (1 / 3 ") od okraje. Zdobení a přišití dílů 4. Nastříkejte trochu lepidla na přichystané díly vyšívacího stabilizátoru a umístěte je pod vnějším část. 5. Ozdobte dekorativními stehy a šicími nitěmi. Použijte patku na našívání šňůr, nařasené pásky přišijte rovným stehem. Dejte volný průchod své fantazii. Vyzkoušejte ozdobné stehy na zbytek zpevněné látky. Snižte lehce napětí nitě v případě, že stehy budou látku řasit. 6. Vystřihněte nazdobený díl, jak je popsáno na začátku tohoto návodu, pak ho dejte na pravou stranu společně na spodní díl. Sestehujte oba díly podél středu předního okraje. Otočte směrem vpravo, stiskněte okraje a hrany přistehujte kolem výstřihu, je-li to nutné.

4 Přední díl 7. Našijte (ozdobenou) vnější klopu na halenku z pravé strany. Otočte směrem na líc a založte švový přídavek, přišijte klopu k přednímu dílu. Poutka a pásek 8. Přeložte obě strany opasku 5 mm Prošijte cik cak stehem (hotová šířka každého pásu = 5mm nebo ¼"). Udělejte dvě poutka na pásek a přišpendlete je na švy cca 4 cm pod úrovní opasku. Teď sešijte boční švy včetně poutek. 9. Přeložte pásek podélně na polovinu. Přeložte švy na dlouhých a krátkých hranách. Přišijte pás kolem dokola. Natáhněte pásek přes poutka. Lem 10. Přeložte a sešpendlete pod lemem 5mm, pak 1 cm. Prošijte rovným stehem cca. 8 mm od okraje.

5 Zdobená sukně Velikosti 34 až 42 dle evropských norem (4-12 US, UK 6-14) Budete potřebovat m (7 / 8 yd) růžový taft široký 1,5 m - Tyl, taft nebo voál na límec. - 1,4 m dlouhou šňůru cca 4mm širokou a tenkou saténovou stuhu na ozdobení malých skleněných kuliček - Zip dlouhý 22 cm - Šicí nitě odpovídající barvě látky. - Řasící patka - Kráčející patka - Patka na skrytý zip Textilie doporučení Na sukni / vnější díly - taft nebo jiný lesklý materiál Na spodničku - průhlednou tuhou látku jako je taft, voál nebo tyl. Je dobré vědět K dosažení efektu není tyl nebo voál na spodničku olemovaný, ale pouze uříznutý nebo utržený, což eliminuje potřebu přidat přídavek na šev podél spodní hrany voálu nebo tylu. V závislosti na tloušťce materiálu, může být nezbytné poměrně tenké rozhraní pro sedací šev. Vyřezávání Podšívka sukně Růžový taft 2 x přední díl 2x zadní díl 2 x pruh (30 cm x 146 cm ) pro spodní část sukně Materiál na spodničku: Bílý tyl 1 x pruh (28 cm x 146 cm pro prostřední díl sukně 2 x pruh (16 cm x 146 cm ) pro spodní díl sukně Růžový voál 3 x pruh (12 cm x 146 cm ) pro spodní díl sukně Pro volánky, které visí dolů, utrhněte nebo uřízněte (dle struktury tkaniny) 2 cm široké pásy v celé šířce tkaniny. Široké proužky nařaste řasící patkou (viz návod k použití pro řasící patku). Upravte nabírané pásky do různých délek. Postup Vnější díl 1. Umístěte přední a zadní díl společně na pravé straně směrem k vnějšímu dílu.prošitím na levé straně šev uzavřete. Rozžehlete švy od sebe a ozdobte. Vnitřní díl

6 2. Umístěte zbývající přední a zadní části k sobě. Přišijte na pravé straně švu a rozžehlete od sebe. Přeložte šev na otevřený okraj, sešpendlete a rovným stehem prošijte asi 1 cm od okraje. Ukončení a řasení sukně 3. Sešijte jeden boční šev na sukni. Druhý boční šev na spodní straně dílu sukně sešijte až k místu kde bude umístěn zip. Ozdobte hrany dle vlastního uvážení a rozžehlete je od sebe. 4. Volánky zhotovíte tak, že prošijete rovným stehem všechny horní hrany na délku stehu 5mm. Linku ušijte ještě jednu a to 5 mm od první linky, zavažte spodní vlákna rovného sešití. 5. Sukně: z pravé strany přiložte do spodního dílu sukně. Zatáhněte za horní nitě rovně sešité linky a nařaste na odpovídající šířku horního dílu sukně. Přiložte konce nabíraného pruhu a saténovou stuhu na různých místech a sešpendlete. Spodnička: nařaste střed sukně a všijte do vnitřního dílu. Zatáhněte za nitě rovného stehu, nařaste díly na stejnou šířku jako spodní hrany sukně.. Sešijte dohromady. Zip 6. Všijte zip do nesešitého bočního švu.(viz návod na zipovou patku). Šití sukně a podšívky 7. Sešpendlete podšívku a vnější díl sukně. Zastřihněte šev a otočte sukni ven. Prošijte horní okraj asi 5 mm od hrany a tím sešijete spodničku i sukni dohromady.

7 8. Spodničku přišijte v ruce k zipu. Dokončení sukně 9. Opatrně vytáhněte všechny nitě, které nám posloužily na řasení. 10. Pověste sukni na ramínko a zkontrolujte, zda chcete přidat další ozdůbky a saténové stuhy. Zařízněte ozdůbky a proužky, které jste již přišily k sukni jak potřebujete. Konce ozdobení prošijte rovným stehem. Tím zabezpečíte, že se tyto ozdoby nebudou třepit. Pokud chcete přidat více ozdob a stuh, nechte vyčnívat pár centimetrů a více. 11. Přišijte několik skleněných korálků na saténové stuhy a na konci prošijte, tím zabráníte nechtěnému uvolnění korálků. Květinový náramek Délka 17 cm Budete potřebovat - Zbutky růžového taftu - Zbytky tylu, voálu nebo taftu malých skleněných kuliček - Náramkové ukončení 2 cm, široké - Šicí nitě odpovídající barvě látky. - Řasící patka Vyřezávání Růžový taft 1 pruh 80cm x 10cm, míra je uvedena včetně přídavků na šev. 1 pruh 6cm x 15 cm, míra je uvedena včetně přídavků na šev. Růžový voál 1 x pruh 2 cm široký. Pruhy dle struktury látky utrhněte nebo uřežte a nařaste řasící patkou na délku 13 cm.

8 Postup Zhotovení květiny 1. Složte pruh v polovině a rovným stehem rozevřenou stranu prošijte na délku stehu 5mm. Držte pevně spodní nitě na obou koncích a nařaste pomocí dvou horních nití na cca cm. 2. Složte pás do spirály a vytvořte květ. V ruce přišijte spodní hranu v několika místech. Šití náramku 3. Přeložte podélně náramek do rubové strany. Okraj náramku sestehujte od okraje cca 2mm. 4. Nyní přišijte pruh na náramek a sešijte na obou koncích. Dokončení náramku 5. Přišpendlete květ do středu náramku ručně.přišijte několik skleněných korálků ve středu květu, pokud budete chtít. Zdobené polštáře Rozměry 50 cm x 50 cm Budete potřebovat m růžové látky, široké 1,5 m m růžového taftu, širokého 1,5 m - Zbytky růžového voálu, širokého 1,5 m

9 - 1m saténové stuhy široké cca 4mm - 7 knoflíků, průměr cca 1.8cm - Rozmanité dekorativní korálky - Různé šicí nebo vyšívací nitě v růžové barvě - Stabilizátor pro podložení knoflíkových dírek - Lepidlo ve spreji - Šicí nitě odpovídající barvě látky. - Řasící patka - Patka na našívání šňůrky Textilie doporučení Látky jako je taft nebo jiné lesklé látky. Látky, které mohou být řaseny řasící patkou na ozdobení. Je dobré vědět V závislosti na materiálu, který používáte jsou knoflíkové dírky a ozdobné stehy atraktivnější, pokud je stabilizátor umístěn pod nimi. Snižte napětí nití lehce v případě, že ozdobné stehy způsobí nechtěné zřasení látky. Vyřezávání Přídavek na šev nemusí být přidán, protože je již zahrnut (1 cm). Nachystejte si: 1 obdélník 52 cm x 90 cm pro polštáře. Taft: 1 pásek (52 x 27 cm ), pro dekorativní zdobení, a 2 proužky 12 cm x 105 cm na okraji nabírané. Voál: 2 proužky pro kudrlinky v nejrůznějších délkách a šířkách Vyšívácí stabilizátor: Pro dekorativní přední díl Jak postupovat Zdobení předního dílu 1. Nastříkejte trochu lepidla na vyřezané díly vyšívacího stabilizátoru a umístěte je pod díl. 2. Nechte volný průchod své fantazii a ozdobte přední díl ozdobným prošitím ve vzdálenosti 9 cm na dlouhém okraji a 2 cm na druhé straně. Použijte různé dekorativní stehy a šicí nitě. Také můžete našívat šňůrky pomocí patky na našívání šňůrek (šicí pokyny jsou u příslušné patky) a přišijte nařasené pruhy rovným stehem. Vyzkoušejte nejprve ozdobné stehy na zbytku vyztužené tkaniny. Knoflíkové dírky 3. Přeložte stranu široké výšivky dvakrát (o 4 cm ). Označte si knoflíkové dírky v pravidelných intervalech cca 5 mm od okraje a vyšijte je kolmo na okraj.

10 Volánky 4. Sešijte dva 12cm široké taftové pásy spolu do jednoho dlouhého pruhu rovným stehem. Přeložte tento pás na polovinu podélně. Prošijte dvě otevřené hrany spolu na šířku patky od okraje s použitím maximální délky stehu a ponechte dlouhé konce nití. Držte spodní nitě pevně, pečlivě nařaste celý pás 150 cm tahem za horní nit. Zauzlujte horní a dolní vlákna dohromady. Rovnoměrně rozdělte volánky takto vzniklé po celé délce pásu. Mírně založte pod úzké hrany dvakrát, pak úzkou hranu sestehujte. Vložení nabíraní a sešívání švů 5. Ozdobte krátký okraj skládáním pod 2 cm a to prošijte. (Podklad je 6 cm široký.) 6. Pravá ozdobená strana směřuje ke krátké hraně, kde jsou vyšité knoflíkové dírky. Knoflíkové dírky směřují ke středu. Otočte látku. Celková šířka dílu je nyní 50 cm. Zasuňte nabíraný okraj ven mezi rozevřené okraje polštáře. Sešijte švy, tím všijete volán do polštáře.

11 7. Otočte polštář pravou stranou ven. Přišijte knoflíky a máte polštář hotový.

12 Tipy pro práce s látkami Je několik důležitých základních pravidel pro vystřihování a šití tkanin. Zde je několik tipů, týkající se našich projektů: Vyřezávání Pevné okraje látky Cca. 1cm (1 / 2 ") široké pásky na obou stranách tkaniny jsou pevné okraje. Protože jejich textura je odlišná od zbytku materiálu, nesmíme je zahrnout do svých výpočtů spotřeby. Stejně tak není pevný okraj vhodný jako švový přídavek. Látkové přehyby Pokud je látka vzorovaná, musíte dát pozor, aby byla látka při řezání jednotlivých dílů správně složená (podle vzoru). Struktura látky Struktura látky je rozhodující pro správnou splývavost oděvu. Směr nitě je vyznačen na střihu, odpovídá přímo osnově tkaniny a musí být rovnoběžný s okraji. U vzorovaných tkanin, vždy dávejte pozor na směr vláken a vystřihujte ve stejném směru. Švové přídavky Stříháni stejně širokých přídavků na šev nám umožňuje snadnější šití. Použijte měřící pásku a krejčovskou křídou nakreslete šev na látku podle střihu. Zpravidla budete potřebovat 4 cm (1 1 / 2 ") švových přídavků na lemy a 1,5 cm (5 / 8") na všechny ostatní hrany a švy. (Pokud jsou míry odlišné, podívejte se do návodu). Šití Šití hran a švů Při šití okrajů a švů, sešíváme vždy po pravé straně tkaniny 1,5 cm (5 / 8 ") od okraje (stejnou šířku jako švový přídavek).švy pak rozžehlíme od sebe a pokud je to nezbytné obšijeme okraje látky cik-cak stehem nebo overlokem. Šicí lemy Při lemování hran zahneme látku dvojnásobně z pravé strany na rubové straně látky, žehlíme podél horního okraje, a prošijeme 4 cm (1 1 / 2 ") od kraje. První zapnutí je po 1 cm (1 / 2") a další po 3 cm (1 1 / 4 "). Nastavení stroje pro rovné šití Použijte tovární nastavení Na horní šití, můžete nastavit délku stehu až mm. Vyztužovací materiály Používejte materiály určené na zpevnění klop, límců, pásků atd. Ve specializovaných prodejnách Vám poradí zkušené prodavačky.

13 Legeplan zum Zusammenkleben der DIN A4-Seiten / Layout Plan for Gluing Together the DIN A4 Pages / Plan de disposition pour l'assemblage des pages DIN A4 10 x 10 cm Rückwärtige Mitte Stoffbruch Fadenlauf/ Centre back on fold straight grain/ Droit fil milieu envers pli Rückwärtige Passe/ Back yoke / Passant dos Rock / Skirt / Jupe Vordere Mitte Stoffbruch Fadenlauf/ Centre front straight grain on fold/ Droit fil milieu endroit pli Rock / Skirt / Jupe Vordere Passe/ Front yoke / Passant avant 1 2 Für Körpergrösse/ for heigth/ pour la taille 168 cm: Grösse/ Size/ Taille Oberweite/ Bust/Poitrine Taillenweite/ Waist/ Taille Hüftweite/ Hip/ Hanche Vord. Taillengl./ Front waist length/ Longueur taille devant Rückw. Taillenlg./ Back waist lenth/ Für Körpergrösse/ for heigth/ pour la taille 66 Inch: Grösse/ Size/ Taille Oberweite/ Bust/Poitrine 31, ,6 36,2 37,8 39,4 40,9 Taillenweite/ Waist/ Taille 25,2 26, ,5 31,1 32,7 34,3 Hüftweite/ Hip/ Hanche 35,4 36,6 37, ,2 41,3 42,5 Vord. Taillengl./ Front waist 16, ,3 17, ,5 18,9 length/ Longueur taille devant Rückw. Taillenlg./ Back waist lenth/ ,5 16,5 16,5 16,5 Legende/Legend/ Légend Grösse/ 34 Size/ 36 Taille Ausdrucken der Seiten: Deaktivieren Sie die Funktion, dass die Seite automatisch an Blattgröße oder Druckbereich angepasst wird. Es muss: Seitenanpassung - Keine eingeschaltet sein. Nur so wird in Originalgrösse gedruckt, also 100%. Zur Kontrolle des Ausdrucks das Kontroll-Viereck ausmessen Printing out the pages: Deactivate the function automatically adjusting the page to the paper size or printing area. Page Adjustment None must be switched on. Only in this way will the pages print out in the original size, i.e. 100%. To check the printout measure the test square. Impression des pages Désactiver la fonction pour que la page s'adapte automatiquement à la dimension de la feuille ou du secteur d'impression. Activer "aucune" sur "adaptation de la page". Ce n'est qu'ainsi que la dimension originale (100%) sera correctement imprimée. Imprimer et vérifier l envergure du carré.

14 1 10 x 10 cm Rückwärtige Mitte Stoffbruch Fadenlauf/ Centre back on fold straight grain/ Droit fil milieu envers pli e Vordere Mitte Stoffbruch Fadenlauf/ Centre front straight grain on fold/ Droit fil milieu endroit pli Rock / Skirt / Jupe Vordere Passe/ Front yoke / Passant avant 1

15 2 Inch 1cm Rückwärtige Passe/ Back yoke / Passant dos Rock / Skirt / Jupe Für Körpergrösse/ for heigth/ pour la taille 168 cm: Grösse/ Size/ Taille Oberweite/ Bust/Poitrine Taillenweite/ Waist/ Taille Hüftweite/ Hip/ Hanche Vord. Taillengl./ Front waist length/ Longueur taille devant Rückw. Taillenlg./ Back waist lenth/ Für Körpergrösse/ for heigth/ pour la taille 66 Inch: Grösse/ Size/ Taille Oberweite/ Bust/Poitrine 31, ,6 36,2 37,8 39,4 40,9 Taillenweite/ Waist/ Taille 25,2 26, ,5 31,1 32,7 34,3 Hüftweite/ Hip/ Hanche 35,4 36,6 37, ,2 41,3 42,5 Vord. Taillengl./ Front waist length/ 16, ,3 17, ,5 18,9 Longueur taille devant Rückw. Taillenlg./ Back waist lenth/ ,5 16,5 16,5 16, Legende/Legend/ Légend Grösse/ 34 Size/ 36 Taille

16 Droit fil milieu endroit 1cm Legeplan zum Zusammenkleben der DIN A4-Seiten / Layout Plan for Gluing Together the DIN A4 Pages / Plan de disposition pour l'assemblage des pages DIN A4 Inch Rückwärtige Mitte Naht / Centre back seam / Milieu envers couture x 10 cm Rückwärtige Mitte Stoffbruch Fadenlauf/ Centre back on fold straight grain/ Droit fil milieu envers pli Bluse/ Blouse/ Blouse 14 Rückenteil/ Back / dos Blende / Facing / Revers Bluse/ Blouse/ Blouse Für Körpergrösse/ for heigth/ pour la taille 168 cm: Grösse/ Size/ Taille Oberweite/ Bust/Poitrine Taillenweite/ Waist/ Taille Hüftweite/ Hip/ Hanche Vord. Taillengl./ Front waist length/ Longueur taille devant Rückw. Taillenlg./ Back waist lenth/ Für Körpergrösse/ for heigth/ pour la taille 66 Inch: Grösse/ Size/ Taille Oberweite/ Bust/Poitrine 31, ,6 36,2 37,8 39,4 40,9 Taillenweite/ Waist/ Taille 25,2 26, ,5 31,1 32,7 34,3 Hüftweite/ Hip/ Hanche 35,4 36,6 37, ,2 41,3 42,5 Vord. Taillengl./ Front waist length/ 16, ,3 17, ,5 18,9 Longueur taille devant Rückw. Taillenlg./ Back waist lenth/ ,5 16,5 16,5 16,5 Legende/Legend/ Légend Grösse/ 34 Size/ 36 Taille Bluse/ Blouse/ Blouse Vorderteil / front / élément avant Vordere Mitte Fadenlauf/ Centre front straight grain/ Ausdrucken der Seiten: Deaktivieren Sie die Funktion, dass die Seite automatisch an Blattgröße oder Druckbereich angepasst wird. Es muss: Seitenanpassung - Keine eingeschaltet sein. Nur so wird in Originalgrösse gedruckt, also 100%. Zur Kontrolle des Ausdrucks das Kontroll-Viereck ausmessen Printing out the pages: Deactivate the function automatically adjusting the page to the paper size or printing area. Page Adjustment None must be switched on. Only in this way will the pages print out in the original size, i.e. 100%. To check the printout measure the test square. Impression des pages Désactiver la fonction pour que la page s'adapte automatiquement à la dimension de la feuille ou du secteur d'impression. Activer "aucune" sur "adaptation de la page". Ce n'est qu'ainsi que la dimension originale (100%) sera correctement imprimée. Imprimer et vérifier l envergure du carré.

17 1 10 x 10 cm 1

18 2 Inch 1 2 1cm Rückwärtige Mitte Naht / Centre back seam / Milieu envers couture roit fil milieu envers pli

19 3 3

20 4 Bluse/ Blouse/ Blouse Rückenteil/ Back / dos 4

21 5 Rückwärtige Mitte Stoffbruch Fadenlauf/ Centre back on fold straight grain/ Dr

22 6 Bluse/ Blouse/ Blouse Blende / Facing / Revers 6

23 7 Für Körpergrösse/ for heigth/ pour la taille 168 cm: Grösse/ Size/ Taille Oberweite/ Bust/Poitrine Taillenweite/ Waist/ Taille Hüftweite/ Hip/ Hanche Vord. Taillengl./ Front waist length/ Longueur taille devant Rückw. Taillenlg./ Back waist lenth/ Für Körpergrösse/ for heigth/ pour la taille 66 Inch: Grösse/ Size/ Taille Oberweite/ Bust/Poitrine 31, ,6 36,2 37,8 39,4 40,9 Taillenweite/ Waist/ Taille 25,2 26, ,5 31,1 32,7 34,3 Hüftweite/ Hip/ Hanche 35,4 36,6 37, ,2 41,3 42,5 Vord. Taillengl./ Front waist length/ 16, ,3 17, ,5 18,9 Longueur taille devant Rückw. Taillenlg./ Back waist lenth/ ,5 16,5 16,5 16,5 Legende/Legend/ Légend Grösse/ 34 Size/ 36 Taille

24 Vordere Mitte Fadenlauf/ Centre front straight grain/ Droit fil milieu endroit 8 Bluse/ Blouse/ Blouse Vorderteil / front / élément avant 8

25 9 9

Pokyny pro Business Projekt

Pokyny pro Business Projekt Pokyny pro Business Projekt www.mybernette.com Pokyny pro "Business" Projekt Sukně Budete potřebovat 2 košile pánské 0,7 m (3/4yd) šedou oblekovou tkaninu (1,4 m (1 ½ yd) šířky) 1 m (39 "), podšívky suchý

Více

"Romantický styl" postup šití Nabíraná halenka

Romantický styl postup šití Nabíraná halenka "Romantický styl" postup šití Nabíraná halenka Velikosti 34 až 42 dle evropských norem (4-12 US, UK 6-14) Budete potřebovat - 1,2 m růžový taft (šířka 1,5 m ) - 0,45 m bílý tyl (šířka 1,5 m tkaniny ) -

Více

Pokyny pro Etnický Projekt

Pokyny pro Etnický Projekt Pokyny pro Etnický Projekt www.mybernette.com Postup - Projekt "etnický styl" Etnické šaty Jedna velikost pro všechny Budete potřebovat - 2,10 m (7 '), růžový taft (minimální šířka 0,9 m tkaniny (1 yd)

Více

2 cm 36 šestiúhelník. 1 šitíčko. Patchworkový top měří před sestavením cca 11 28 cm

2 cm 36 šestiúhelník. 1 šitíčko. Patchworkový top měří před sestavením cca 11 28 cm Výrobky Šitíčko 61 Šití na cestách je daleko snazší, když víte, že máte všechny potřebné pomůcky bezpečně uložené na jednom místě. Spíchněte si toto malé šitíčko a uložte je do svého cestovního šití. Díky

Více

TOP BEZ RUKÁVŮ ZDOBENÝ TŘPYTIVÝMI PÍRKY

TOP BEZ RUKÁVŮ ZDOBENÝ TŘPYTIVÝMI PÍRKY Velikosti: 34 až 46 ŠABLONY: PŘÍLOHY C A D Vzor k malování: str. 83 SNĚŽNÝ KOJOT TOP BEZ RUKÁVŮ ZDOBENÝ TŘPYTIVÝMI PÍRKY POMŮCKY 80 x 60 cm volného žerzeje v páví modré Třpytivě safírová barva na textil

Více

Pokyny pro "Business" Projekt. Sukně. Budete potřebovat. Textilie doporučení. Obecné informace o velikosti. Vystřihování Přední 28 cm.

Pokyny pro Business Projekt. Sukně. Budete potřebovat. Textilie doporučení. Obecné informace o velikosti. Vystřihování Přední 28 cm. Pokyny pro "Business" Projekt Sukně Budete potřebovat 2 košile pánské 0,7 m (3/4yd) šedou oblekovou tkaninu (1,4 m (1 ½ yd) šířky) 1 m (39 "), podšívky suchý zip- 14 cm (5 ½ ") dlouhý a 3,5 cm (1 2 / 5

Více

11/2017 Download ŠKOLA ŠITÍ

11/2017 Download ŠKOLA ŠITÍ 11/017 Download ŠKOLA ŠITÍ Slovníček k polohovým plánům: Stoff = látka, Futter = podšívkovina, Webkante = pevný okraj látky, Stoffbruch = přehyb látky, Strich = směr vlasu 10 A Kabátek dd Velikosti 3,

Více

Obsah OBECNÉ: aktualizace dne: 1/13/19. 1/13/19 - MM_PP_obecne.odt

Obsah OBECNÉ: aktualizace dne: 1/13/19. 1/13/19 - MM_PP_obecne.odt Obsah OBECNÉ: aktualizace dne: 1/13/19 standardy kvality společnosti MarZ Corporation, s.r.o. upřesnění detailů šití PROUŽKŮ upřesnění detailů šití DOPLŇKŮ upřesnění detailů šití KOSTKY - detail prošití

Více

6.1 Ozdobné prošívání - strojové prošívání krajů, švů, kapes (jednojehlovým nebo dvoujehlovým strojem)

6.1 Ozdobné prošívání - strojové prošívání krajů, švů, kapes (jednojehlovým nebo dvoujehlovým strojem) 6. OZDOBNÉ PRVKY 6.1 Ozdobné prošívání - strojové prošívání krajů, švů, kapes (jednojehlovým nebo dvoujehlovým strojem) prošití jednojehlovým strojem dvoujehlovým strojem vodící pravítko - prošívání plochy

Více

Specifikace veřejné zakázky pro hudebníky HHS a P ČR: Stejnokroj pro hudebníky a dirigenty HHS a PČR. Materiál

Specifikace veřejné zakázky pro hudebníky HHS a P ČR: Stejnokroj pro hudebníky a dirigenty HHS a PČR. Materiál - 1 - POLICEJNÍ PREZIDIUM ČESKÉ REPUBLIKY Správa logistického zabezpečení PŘÍLOHA Č.2 K Č.j: PPR-10743-4/ČJ-2012- Specifikace veřejné zakázky pro hudebníky HHS a P ČR: Stejnokroj pro hudebníky a dirigenty

Více

Ing. EVA VELÍKOVÁ. Oděvní technologie III. pro učební obor Krejčí, Krejčová

Ing. EVA VELÍKOVÁ. Oděvní technologie III. pro učební obor Krejčí, Krejčová Ing. EVA VELÍKOVÁ Oděvní technologie III pro učební obor Krejčí, Krejčová PRAHA 2003 OBSAH 1 TECHNOLOGICKÝ POSTUP ZHOTOVOVÁNÍ KAPES TRUPOVÝCH PODŠITÝCH ODĚVŮ.................... 11 1.1 Druhy kapes...............................................

Více

Milé čtenářky, milí čtenáři,

Milé čtenářky, milí čtenáři, Milé čtenářky, milí čtenáři, Veselý patchwork aneb šití pro radost! To je heslo, na jehož základě bych vám ve svých návrzích ráda ukázala, že i šitím lze hravě vyjádřit lehkost a radost ze života. Návrhy

Více

Zbožíznalství 3. ročník PP. Textilní galanterie - prezentace

Zbožíznalství 3. ročník PP. Textilní galanterie - prezentace Název školy Odborná škola výroby a služeb, Plzeň, Vejprnická 56 Název projektu Digitalizace výuky Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0977 Číslo šablony VY_32_inovace_ZB50 Číslo materiálu 50 Autor Bc. Ivana

Více

MIMOŘÁDNÁ NABÍDKA Kč

MIMOŘÁDNÁ NABÍDKA Kč MNOŽSTEVNÍCH SLEVY 3 KS 10% PŘI ODBĚRU 6 KS 15% 10 KS 20% MIMOŘÁDNÁ NABÍDKA V PŘÍPADĚ ODBĚRU VŠECH 40 ks NÍŽE UVEDENÝCH ŠATŮ PAUŠÁLNÍ CENA 80.000 Kč PLUS BONUS ZNAČKOVÉ ŠATY AKAY HEDVÁBÍ, POSETÉ PERLIČKAMI

Více

manžeta PÁNSKÁ KOŠILE 4. Hotovení rukávových rozparků 4.1 Košilový rukávový rozparek s lištou ve švu, pro dvoudílný rukáv Příprava dílů:

manžeta PÁNSKÁ KOŠILE 4. Hotovení rukávových rozparků 4.1 Košilový rukávový rozparek s lištou ve švu, pro dvoudílný rukáv Příprava dílů: PÁNSKÁ KOŠILE 4. Hotovení rukávových rozparků 4.1 Košilový rukávový rozparek s lištou ve švu, pro dvoudílný rukáv Příprava dílů: vrchní rukáv spodní rukáv Délka lišty = délka zástřihu + 3 cm na kosou špičku

Více

300,- s manžetou, rozparkem 420,-

300,- s manžetou, rozparkem 420,- SAKO, KABÁT 450,- rukávů 300,- s manžetou, rozparkem 420,- v zadním středu do dol. kraje / s rozparkem 320,-/420,- v bocích do dol.kraje 400,- v bocích do dol.kraje a rukávů/ s rozparky 450,-/550,- v PD

Více

Návlek ručně oddělený kus niti dlouhý asi 60 cm, může být jednoduchý nebo dvojitý

Návlek ručně oddělený kus niti dlouhý asi 60 cm, může být jednoduchý nebo dvojitý 2. RUČNÍ ŠITÍ 2.1 Základní pojmy Steh základním prvkem šití, vzniká protažením niti od jednoho vpichu jehly k výpichu, od kterého se úkon opakuje Šířka stehu vzdálenost mezi dvěma vpichy jehly měřená kolmo

Více

COLLAR UP DRESS UP POLOKOŠILE 256, 257 ŠATY DÁMSKÉ g/m2. úzká léga s 4 knoflíčky v barvě materiálu. Pique, 100 % bavlna

COLLAR UP DRESS UP POLOKOŠILE 256, 257 ŠATY DÁMSKÉ g/m2. úzká léga s 4 knoflíčky v barvě materiálu. Pique, 100 % bavlna KATALO G 2019 ŠATY DÁMSKÉ 271 POLOKOŠILE 256, 257 COLLAR UP DRESS UP 215 g/m2, XS - 2XL 215 g/m2 S - 3XL Nová barva. Bližší informace o termínu naskladnění Vám poskytne XS - 2XL Pique, 100 % bavlna úzká

Více

Cotehardie. Těsný oděv s živůtkem pro šlechtičnu, třetí čtvrtina 14. století. popis oděvu. datace: 60. léta 14. století. vytvořeno: červenec 2011

Cotehardie. Těsný oděv s živůtkem pro šlechtičnu, třetí čtvrtina 14. století. popis oděvu. datace: 60. léta 14. století. vytvořeno: červenec 2011 Cotehardie Těsný oděv s živůtkem pro šlechtičnu, třetí čtvrtina 14. století popis oděvu datace: 60. léta 14. století vytvořeno: červenec 2011 příležitost: Císařský den Kadaň, 2011 popis: Spolu s mužskou

Více

Křížek. Vyšívání STEH 6. zvláštní dovednosti S KRÁSNÝM VZOREM NA JEHELNÍČEK. školička:

Křížek. Vyšívání STEH 6. zvláštní dovednosti S KRÁSNÝM VZOREM NA JEHELNÍČEK. školička: školička: Vyšívání STEH 6 Křížek zvláštní dovednosti S KRÁSNÝM VZOREM NA JEHELNÍČEK Když jsme chystali pokračování složitějších křížených stehů, sešla se zcela mimořádná kolekce pojmenovaná po různých

Více

Brož z odstřižků NEŽ ZAČNETE: CO BUDETE POTŘEBOVAT (velikost cca 6 cm):

Brož z odstřižků NEŽ ZAČNETE: CO BUDETE POTŘEBOVAT (velikost cca 6 cm): 14 Brož z odstřižků Brož z odstřižků NEŽ ZAČNETE: Až se do výroby broží pustíte naplno nebo pokud z látek už nějaký čas tvoříte, určitě najdete mezi odstřižky látek i docela malé kousky. Nevyhazujte je,

Více

TECHNICKÝ POPIS - Košile s dlouhým rukávem společenská bílá

TECHNICKÝ POPIS - Košile s dlouhým rukávem společenská bílá Provedení: TECHNICKÝ POPIS - Košile s dlouhým rukávem společenská bílá Košile pánská dlouhý rukáv je rovného střihu, zapínaná na 7 knoflíků. Pravý přední díl i levý přední díl mají střižen včetně záložky

Více

FOTONÁVOD NA SOFTHELLOVOU VESTU

FOTONÁVOD NA SOFTHELLOVOU VESTU FOTONÁVOD NA SOFTHELLOVOU VESTU DOPORUČENÝ MATERIÁL Zimní či letní softshell a jiné látky vhodné na vesty DALŠÍ POTŘEBNÝ MATERIÁL Lemovací pruženka Zip Náplet Stránka 1 1.Nejprve si připravíme všechny

Více

Spodní prádlo. Tato prezentace vznikla s podporou materiálů Ing. Blaženy Musilové

Spodní prádlo. Tato prezentace vznikla s podporou materiálů Ing. Blaženy Musilové Spodní prádlo Tato prezentace vznikla s podporou materiálů Ing. Blaženy Musilové SPODNÍ PRÁDLO Soubor oděvů zhotovených z prací textilie, určených pro každodenní nošení. Zhotovuje se především z pletenin

Více

Ceník oděvů GASTRO 2011 dafne@dafne.cz www.dafne.cz Stranačíslo Název 5 1 Sako s ozdobným přestřižením v pase 2 150,- -sukně klasická 850,- 5 2 Sako

Ceník oděvů GASTRO 2011 dafne@dafne.cz www.dafne.cz Stranačíslo Název 5 1 Sako s ozdobným přestřižením v pase 2 150,- -sukně klasická 850,- 5 2 Sako Ceník oděvů GASTRO 2011 dafne@dafne.cz www.dafne.cz Stranačíslo Název cena 5 1 Sako s ozdobným přestřižením v pase 2 150,- -sukně klasická 850,- 5 2 Sako klasické na jeden knoflík 2 150,- 6 1 Sako dámské

Více

2011 www.pleteni.eu všechna práva vyhrazena. strana 1

2011 www.pleteni.eu všechna práva vyhrazena. strana 1 0 www.pleteni.eu strana Model Dámské šaty Pro vel. 36/38 = čísla před závorku, pro vel. 40/4 = čísla v závorce. Pokud je udaný pouze jeden údaj, platí pro obě velikosti Materiál: Novela značky Schoeller+Stahl

Více

DÁMSKÁ SUKNĚ Úvod. Dělení sukní podle účelu - vycházkové - sportovní - společenské - domácí a jiné

DÁMSKÁ SUKNĚ Úvod. Dělení sukní podle účelu - vycházkové - sportovní - společenské - domácí a jiné DÁMSKÁ SUKNĚ Úvod Dělení sukní podle účelu - vycházkové - sportovní - společenské - domácí a jiné Dělení sukní podle tvaru a módní linie Většina tvarových (modelových) řešení sukní vychází ze střihu základní

Více

Ø Od ztracena, do ztracena / s prošitím 1x Šev 140,- Ø V bočních švech Ze zadního dílu 480,- Ze zadního dílu s odpáráním pásku 550,- V kroku 250,-

Ø Od ztracena, do ztracena / s prošitím 1x Šev 140,- Ø V bočních švech Ze zadního dílu 480,- Ze zadního dílu s odpáráním pásku 550,- V kroku 250,- KALHOTY Na stroji 200,- V ruce 250,- V ruce s chránítkem 280,- S lemem 240,- S manžetou, s rozparky 290,- Se šňůrkami / gumou 280,- Lyžařské / s podšívkou 400,- / 500,- S podšívkou +100,- Záložka přichycení

Více

Kniha. Rozměry: 24 cm (d) x 28 cm (š) x 6 cm (v)

Kniha. Rozměry: 24 cm (d) x 28 cm (š) x 6 cm (v) Kniha Rozměry: 24 cm (d) x 28 cm (š) x 6 cm (v) Pomůcky: bílá vlnitá lepenka modrý holografický papír tavná pistole s náplní pravítko dlouhé a pravoúhlé nůžky nalepovací obrázky modrá saténová stuha 1

Více

TECHNICKÝ POPIS - Košile s krátkým světle modrá

TECHNICKÝ POPIS - Košile s krátkým světle modrá TECHNICKÝ POPIS - Košile s krátkým světle modrá Provedení: - Košile s dlouhým rukávem světle modrá Košile pánská krátký rukáv je rovného střihu, zapínaná na 7 knoflíků. Přední díly u košil s krátkým rukávem

Více

151 Taška. 08/2011 Download

151 Taška. 08/2011 Download 08/2011 Download Údaje pro jednotlivé velikosti jednoho střihu uvádíme v návodech za sebou oddělené pomlčkami. Pokud je uveden pouze jeden údaj, platí pro všechny velikosti střihu. 151 Taška Velikost:

Více

Rafinované a dekorativní

Rafinované a dekorativní Rafinované a dekorativní 1. Do 50 cm vysokého a 70 cm dlouhého kartonu pro kutily vytlačte svislé hřbetní sklady: 1 cm od okraje (proužek na slepení stínítka dohromady) vyznačte první sklad, potom čtyři

Více

II. část. Popis výrobku

II. část. Popis výrobku II. část Dodávky vrchních oděvů stejnokrojů Vězeňské služby České republiky (dále jen stejnokroj ) a jeho doplňků zhotovovaných ze základních materiálů směsových ve složení vlna/polyester a zhotovovaných

Více

LUXURY COLLECTION BY ADLER KATALOG Značkový reklamní textil MALFINI

LUXURY COLLECTION BY ADLER KATALOG Značkový reklamní textil MALFINI LUXURY COLLECTION BY ADLER KATALOG 26 Značkový reklamní textil MALFINI LUXURY COLLECTION BY ADLER POLOKOŠILE PÁNSKÁ 258 CONTRAST STRIPE LS O LUXUSNÍ KOLEKCI MALFINI Stylová pánská polokošile s dlouhým

Více

1. Druhy pánských košil

1. Druhy pánských košil PÁNSKÁ KOŠILE 1. Druhy pánských košil Klasická košile - charakterizována límcem (dvoudílným nebo jednodílným) zapínaným ke krku, k němuž se nosí vázanka, přední díl je zpravidla celozapínací. Má 1 kapsu.

Více

Pánské společenské kalhoty s podkrytovým rozparkem na knoflíky Technický nákres

Pánské společenské kalhoty s podkrytovým rozparkem na knoflíky Technický nákres Pánské společenské kalhoty s podkrytovým rozparkem na knoflíky Technický nákres Ing. Daniela Veselá Ak. r. 2009/2010 1 Technický popis Pánské oblekové kalhoty s přehyby na předních a zadních dílech, v

Více

200. Sváteční saténové šatičky 1,5-2 roky

200. Sváteční saténové šatičky 1,5-2 roky 200. Sváteční saténové šatičky 1,5-2 roky Délka: 55 cm Šířka: 25 cm Materiál: tmavě fialové, krátký rukáv Půjčovné: 100 Kč 201. Šaty SVATEBNÍ - družička 9-11 let Délka: 88 cm Šířka: 43 cm (možnost stáhnutí,

Více

Druhy stehů a švů. Spojovací proces

Druhy stehů a švů. Spojovací proces Druhy stehů a švů Spojovací proces Spojovací proces Tradiční spojování šití Steh vázaný Steh řetízkový Netradiční spojování Svařování lepení švů nýtování 2 Tradiční spojování šití Steh vázaný Steh řetízkový

Více

Technická specifikace

Technická specifikace Příloha č. 1 k zadávací dokumentaci Čepice a klobouky pro Celní správu Technická specifikace Čepice brigadýrka - viz příloha č. 1 technické specifikace Se skládá z čepicového vrchu, okolku, štítku, podbradníku

Více

Tereza Drábková. Sutaškové náušnice. Tiny Tereza Drábková Jewel in the Crowd

Tereza Drábková. Sutaškové náušnice. Tiny Tereza Drábková Jewel in the Crowd Tereza Drábková Sutaškové náušnice Tiny WWW.JEWELINTHECROWD.COM WWW.FACEBOOK.COM/TEREZA.DRABKOVA.JEWEL.IN.THE.CROWD/ Jewel in the Crowd info@jewelinthecrowd.com Použití tohoto návodu je možné pouze pro

Více

MONTÁŽ A UVEDENÍ DO PROVOZU

MONTÁŽ A UVEDENÍ DO PROVOZU MONTÁŽ A UVEDENÍ DO PROVOZU Tato kniha vám ukáže, jak pomocí přiložených věcí vytvářet díla z příze a tapisérie. Můžete vytvořit cokoliv. Na tkalcovském stavu můžete tkát své vlastní obrázky, stuhy a proužky

Více

46 Šablony. Kresličské nástroje Na všechny druhy látek používejte krejčovské tužky.

46 Šablony. Kresličské nástroje Na všechny druhy látek používejte krejčovské tužky. 46 Šablony Mnoho patchworkových vzorů závisí na šablonách, které se hojně používají při vyřezávání jednotlivých dílů. Ve specializovaných prodejnách dostanete hotové šablony, které si však snadno zhotovíte

Více

VÝPLŇKOVÉ STEHY SMYČKOVÉ STEHY. Pískový steh (str. 76) Snopkový steh (str. 76) Pavučinka látaná (str. 77)

VÝPLŇKOVÉ STEHY SMYČKOVÉ STEHY. Pískový steh (str. 76) Snopkový steh (str. 76) Pavučinka látaná (str. 77) VÝPLŇKOVÉ STEHY SMYČKOVÉ STEHY Kroužkovací a smykovací steh (str. 81) Uzavřený kroužkovací steh (str. 82) Pískový steh (str. 76) Snopkový steh (str. 76) Pavučinka látaná (str. 77) Uzlíkový kroužkovací

Více

- + champion 505. champion 505. Vyrobeno pro Ersico s.r.o., Èeská Republika

- + champion 505. champion 505. Vyrobeno pro Ersico s.r.o., Èeská Republika champion 505 - + champion 505 champion 505 Vyrobeno pro Ersico s.r.o., Èeská Republika DÙLEŽITÉ BEZPEÈNOSTNÍ PØEDPISY Pøi používání elektrických pøístrojù je tøeba dbát tìchto zásadních bezpeènostních

Více

inspira 600 inspira 600

inspira 600 inspira 600 inspira 600 inspira 600 DÙLEŽITÉ BEZPEÈNOSTNÍ PØEDPISY Pøi používání elektrických pøístrojù je tøeba dbát tìchto zásadních bezpeènostních pøedpisù: Proètìte si pøed použitím stroje pokyny v tomto návodu.

Více

accessory user s guide

accessory user s guide accessory user s guide š i c í a v y š í v a c í s t r o j e H u s q v a r n a v i k i n g 7 v y š í v a c í s o f t w a r e H u s q v a r n a v i k i n g 9 Z á k l a d n í š i t í o d ě v ů 1 5 š i t

Více

Úvod. Vaše Rie a Hilde

Úvod. Vaše Rie a Hilde Úvod Výrobky představené v této knížce pocházejí z rukou nás dvou Rie Norumové a Hilde Aanerud Krohgové. Oběma nám je něco přes třicet a dohromady máme čtyři děti ve věku jeden až sedm let. Jsme obě elektroinženýrky,

Více

POPIS VÝSTROJE VČETNĚ POŽADOVANÝCH PARAMETRŮ. 8. část VZ

POPIS VÝSTROJE VČETNĚ POŽADOVANÝCH PARAMETRŮ. 8. část VZ Příloha č. 1 Výzvy k podání nabídky POPIS VÝSTROJE VČETNĚ POŽADOVANÝCH PARAMETRŮ 8. část VZ Předmět: Kalhoty Softshell TECHNICKÉ PARAMETRY: Barva: černá Materiál: 94% PES 6% Elastan s membránou Specifické

Více

Šijte jako profesionál! overlockline. Prozkoumejte tajemství dokonalého švu. hobbylock 2.0. coverlock 3.0. coverlock. multifunkční l rychlý l přesný

Šijte jako profesionál! overlockline. Prozkoumejte tajemství dokonalého švu. hobbylock 2.0. coverlock 3.0. coverlock. multifunkční l rychlý l přesný Šijte jako profesionál! overlockline Prozkoumejte tajemství dokonalého švu. hobbylock 2.0 coverlock coverlock 3.0 multifunkční l rychlý l přesný 4.0 Šijte jako profesionál! Zažijte novou generaci overlockových

Více

Little Check Mate Set

Little Check Mate Set Little Check Mate Set Patons Beehive Baby Fingering (70% Akryl/30% Polyamid, 100g/382 m) Pulovr Velikost: 6 (12/18/24) měsíců Základní barva: modrá 1-2-2-2 ks Kontrastní barva: bílá 1-1-1-1 ks Jehlice

Více

Společenské kalhoty Zhotovují se z kvalitních efektních materiálů, mívají náročné zpracování.

Společenské kalhoty Zhotovují se z kvalitních efektních materiálů, mívají náročné zpracování. DÁMSKÉ KAHOTY Kalhoty byly až na malé výjimky výhradně mužským oděvěm až do poloviny 20. století. Ženy je začaly oblékat hlavně po 2. světové válce. V současné době jsou běžnou součástí šatníku každé ženy

Více

Rychlé postupy šití PATCHWORK ŠITÝ NA STROJI

Rychlé postupy šití PATCHWORK ŠITÝ NA STROJI Rychlé postupy šití Autorka Danuše Březinová, rozměr 250 250 cm Aby byl pro vás šicí stroj při šití patchworku přínosem, používají se různé metody, které práci usnadní a urychlí. Nejvíce se dají využít

Více

Fotonávod na bundu Basic

Fotonávod na bundu Basic Fotonávod na bundu Basic DOPORUČENÝ MATERIÁL Zimní či letní softshell a jiné látky vhodné na bundy DALŠÍ POTŘEBNÝ MATERIÁL Lemovací pruženka Zip Náplet Kulatá gumička Stahovačky Průchodky Šitá varianta

Více

4 Volánová. bohemikum * bohemikum * bohemikum * bohemikum * bohemikum * bohemikum * bohemiku. 12 Retro zástěra. 21 Kočičí polštář. 18 Náramek.

4 Volánová. bohemikum * bohemikum * bohemikum * bohemikum * bohemikum * bohemikum * bohemiku. 12 Retro zástěra. 21 Kočičí polštář. 18 Náramek. bohemikum * bohemikum * bohemikum * bohemikum * bohemikum * bohemikum * bohemiku 3 Náramek 12 Retro zástěra 21 Kočičí polštář 4 Volánová sukně 22 Polšráře 13 Náušnice 6 Korálkový náramek 7 14 Barvení trička

Více

TEXTILNÍ PSÍK - NÁVOD

TEXTILNÍ PSÍK - NÁVOD TEXTILNÍ PSÍK - NÁVOD Budeme potřebovat: - kus látky o velikosti cca formátu A4 - nažehlovací vlizelín stejné velikosti (není nezbytně nutné jej mít, ale lépe se s látkou pracuje a hračka je trvalejší

Více

KVALITA BOBBIN Pro lepší kvalitu šití!

KVALITA BOBBIN Pro lepší kvalitu šití! 1 Katalog příslušenství BOBBIN pro šicí stroj Lizard 4228 Správným použitím přítlačné patky a příslušenství si nejen usnadníte práci, ale dosáhnete mnohem krásnějších výsledků. Kromě toho si méně namáháte

Více

Šablona strom. str. 20 Skutečná velikost (mřížka 10 x 10 mm)

Šablona strom. str. 20 Skutečná velikost (mřížka 10 x 10 mm) Šablona strom str. 20 (mřížka 10 x 10 mm) Šablona trojúhelníkové aplikace str. 25 (mřížka 10 x 10 mm) Kruhové šablony na aplikace str. 27 (mřížka 10 x 10 mm) Šablona na patchworkový šestiúhelník str. 30

Více

Jak šít džínovinu, kůži a plátno

Jak šít džínovinu, kůži a plátno Jak šít džínovinu, kůži a plátno Důležité bezpečnostní pokyny Smyslem bezpečnostních pokynů je předejít nebezpečí nebo škodám, které by mohly vzniknout z neprávného použití stroje. Pečlivě si je přečtěte

Více

NAUČTE SE. Tvořivé nápady a vzory pro Vás i Váš domov A VYROBTE SI PATCHWORKOVÝ PŘEHOZ. Modely od návrhářů. Techniky krok za krokem.

NAUČTE SE. Tvořivé nápady a vzory pro Vás i Váš domov A VYROBTE SI PATCHWORKOVÝ PŘEHOZ. Modely od návrhářů. Techniky krok za krokem. 159 Kč/6,36 * ISSN 2240-161X *Cena platná pro Slovensko Tvořivé nápady a vzory pro Vás i Váš domov NAUČTE SE HÁČKOVAT ČTVEREC ZA ČTVERCEM A VYROBTE SI PATCHWORKOVÝ PŘEHOZ Techniky krok za krokem Módní

Více

Pruhovaný surcot. módní svrchní oděv dvořana z první čtbrtiny14. století. popis oděvu. datace: konec první čtvrtiny 14. stol.

Pruhovaný surcot. módní svrchní oděv dvořana z první čtbrtiny14. století. popis oděvu. datace: konec první čtvrtiny 14. stol. módní svrchní oděv dvořana z první čtbrtiny14. století popis oděvu datace: vytvořeno: konec první čtvrtiny 14. stol. leden 2010, návrh Vlaďka, realizace Petr příležitost: Oděv byl vytvořen jako svrchní

Více

STROJNÍ ŠITÍ A RUČNÍ APLIKACE

STROJNÍ ŠITÍ A RUČNÍ APLIKACE STROJNÍ ŠITÍ A RUČNÍ APLIKACE APLIKAČNÍ MANUÁL PRECIOSA CRYSTAL COMPONENTS 2 PRECIOSA CRYSTAL COMPONENTS APLIKAČNÍ MANUÁL Strojní šití a ruční aplikace PRECIOSA Crystal Components nabízí širokou škálu

Více

6. Dámské spodní a sportovní prádlo

6. Dámské spodní a sportovní prádlo . Dámské spodní a sportovní prádlo Spodní prádlo z nepružných materiálů - při konstrukci prádla z nepružných materiálů vycházíme z naměřených rozměrů, ke kterým se podle modelu přičítají přídavky (hedvábnické

Více

525,- 575,- 545,- 475,- 775,- 925,- 895,- 545,- LITEX SPORTSWEAR COLLECTION. Art. 84007. Art. 84008. Art. 84011 Kč. Art. 84003. Art. 84046. Art.

525,- 575,- 545,- 475,- 775,- 925,- 895,- 545,- LITEX SPORTSWEAR COLLECTION. Art. 84007. Art. 84008. Art. 84011 Kč. Art. 84003. Art. 84046. Art. Art. 84007 525,- Art. 84008 575,- Art. 84011 545,- Art. 84003 475,- Art. 84051 895,- Art. 84008 Triko bez rukávů. Kombinace barev. Přední díl pšitý. Potisk. S, M, L 100 bílá 575,- Art. 84051 Leggings dlouhé

Více

Postup šití prostírky

Postup šití prostírky Postup šití prostírky Nejdříve si ušijete základ a potom budete aplikovat, jelikož některé aplikace přesahují do lemu. Jinak je vždy lepší aplikovanou část nejdříve zpracovat na větší kousek látky, ten

Více

pasový límec zdrhovadlo

pasový límec zdrhovadlo Dámská sukně Technický popis Dámská rovná sukně základního střihu je všitá do pasového límce. Přední i zadní díl jsou střiženy vcelku a na každém jsou odšité dva záševky. Jednostranně kryté zdrhovadlo

Více

Brokátová taštička. realizační zpráva. popis oděvní součásti. datace: druhá polovina první polovina 14. století. vytvořeno:

Brokátová taštička. realizační zpráva. popis oděvní součásti. datace: druhá polovina první polovina 14. století. vytvořeno: realizační zpráva popis oděvní součásti datace: druhá polovina 13. - první polovina 14. století vytvořeno: příležitost: únor 2007, návrh a realizace Vlaďka a Petr taštička jako dar pro královnina osobního

Více

Návod k použítí. Inkontinenční vložky. Krok 1: Krok 2: Krok 3: Inkontinenční vložky Depend jsou speciálně navržené pro lehký únik moči.

Návod k použítí. Inkontinenční vložky. Krok 1: Krok 2: Krok 3: Inkontinenční vložky Depend jsou speciálně navržené pro lehký únik moči. Návod k použítí Inkontinenční vložky Inkontinenční vložky Depend jsou speciálně navržené pro lehký únik moči. Noste těsné přiléhavé spodní prádlo. Inkontinenční vložky nemají rozlišení přední a zadní strany

Více

Schoeller Süssen GmbH for fashion & style. strana 1

Schoeller Süssen GmbH for fashion & style. strana 1 strana 1 Dámský letní ručně pletený kabátek Návrh: Eva Varpio Model 141015 z příze Algarve značky Austermann Pro vel. 36/3 = 1. údaj Pro vel. 40/44 = 2. údaj Pro vel. 46/50 = 3. údaj Pokud je uvedený pouze

Více

PEVNÝ KROUŽEK. ZRNO Stočte proužek až do konce. Přilepte volný konec

PEVNÝ KROUŽEK. ZRNO Stočte proužek až do konce. Přilepte volný konec Z Á K L A D N Í T V A R Y PEVNÝ KROUŽEK ZRNO Stočte proužek až do konce. Přilepte volný konec Vytvořte pevný kroužek, sejměte opatrně z kolíku ke stěně svitku a opatrně sejměte z kolíku. a vytvarujte do

Více

575,- 36 42 375,- 36 40 645,- KOŠÍČKY C 395,- 36 46 425,- 425,- 2 LITEX SWIMWEAR COLLECTION E. ART. 76268 PODPRSENKA CZK A. ART. 76260 C. ART.

575,- 36 42 375,- 36 40 645,- KOŠÍČKY C 395,- 36 46 425,- 425,- 2 LITEX SWIMWEAR COLLECTION E. ART. 76268 PODPRSENKA CZK A. ART. 76260 C. ART. 2 LITEX SWIMWEAR COLLECTION A. ART. 76260 575,- C. ART. 76262 375,- 36 40 E. ART. 76268 645,- KOŠÍČKY C D E B. ART. 76261 395,- 36 46 D. ART. 76263 F. ART. 76269 A. ART. 76260 BEZ VÝZTUŽE. Zavazování za

Více

SPLÉTÁNÍ. kumihimo. Gabriela Marková

SPLÉTÁNÍ. kumihimo. Gabriela Marková SPLÉTÁNÍ kumihimo Gabriela Marková ÚVOD V mnoha kulturách byla poptávka po doplňcích, které by zdobily různé předměty a lemovaly oděvy. Ke zhotovení ozdobných šňůrek a pásků se využívalo mnoha různých

Více

Obsah. Obsah technických podmínek:

Obsah. Obsah technických podmínek: Obsah A. Technická specifikace stejnokrojů celní správy B. Technická specifikace vrchového materiálu, podšívek, kapsoviny a kravatoviny C. Požadavek na dodání soutěžních vzorků D. Požadavek na dodání jednotlivých

Více

Římské rolety - tunýlky ze zadní strany

Římské rolety - tunýlky ze zadní strany TECHNICKÉ INFORMACE POZNÁMKA: protože pracujeme s látkami, mohou se objevit malé hrbolky pokud je nad roletou umístěno umělé osvětlení 3 Patentováno 1 5 9 10 Patentováno 2 8 7 6 Římské rolety - tunýlky

Více

Stylově prostřeno pro každou příležitost Skládání ubrousků

Stylově prostřeno pro každou příležitost Skládání ubrousků www.tork.cz Stylově prostřeno pro každou příležitost Skládání ubrousků LILIE 1. Přeložte otevřený ubrousek v polovině směrem nahoru, tak aby vznikl trojúhelník. 2. Složte špičky napravo a nalevo směrem

Více

CENÍK VÝMĚNY ZIPU. SUKNĚ, KALHOTY, HALENKY, POLOKOŠILE Uvedené ceny jsou bez cen zipu

CENÍK VÝMĚNY ZIPU. SUKNĚ, KALHOTY, HALENKY, POLOKOŠILE Uvedené ceny jsou bez cen zipu CENÍK VÝMĚNY ZIPU SUKNĚ, KALHOTY, HALENKY, POLOKOŠILE Uvedené ceny jsou bez cen zipu cena v Kč sukně bez podšívky 100,- sukně s podšívkou 110,- kalhoty bez podšívky 100,- kalhoty s podšívkou 110,- riflové

Více

A ZÁKLADNÍ SOUČÁSTI KROJE

A ZÁKLADNÍ SOUČÁSTI KROJE Krojový řád Příloha č. 1 Součásti skautského kroje A ZÁKLADNÍ SOUČÁSTI KROJE A.1. Základní košile Kategorie: skauti/ky vodní skauti/ky béžová tmavomodrá Vyrábí se buď ve 100% bavlně, nebo ze směsi PES

Více

Příloha krojového řádu č. 1

Příloha krojového řádu č. 1 Junák svaz skautů a skautek ČR Příloha krojového řádu č. 1 Základní součásti kroje Základní košile Kategorie: skauti / ky vodní skauti /ky Barva: béţová tmavomodrá Materiál: Označení: Způsob nošení: Vyrábí

Více

Lovecký oděv. všední teplý oděv šlechtičny z přelomu 13. a 14. století lovecký oděv 30. let 14. století. podrobný popis oděvu.

Lovecký oděv. všední teplý oděv šlechtičny z přelomu 13. a 14. století lovecký oděv 30. let 14. století. podrobný popis oděvu. všední teplý oděv šlechtičny z přelomu 13. a 14. století lovecký oděv 30. let 14. století podrobný popis oděvu datace: konec 13. - začátek 14. století, případně 30. léta 14.st. vytvořeno: únor, březen

Více

Výroba trpasličích fousů

Výroba trpasličích fousů Výroba trpasličích fousů Sepsal: Drrak Rozhodli jste se alespoň na chvilku stát trpaslíkem? Vězte, že to není nic těžkého. Trpaslíci jsou jedna ze základních ras ve fantasy světech a skoro všude vypadají

Více

Montážní návod Hliníkový teleskopický rám do okna se sítí proti hmyzu

Montážní návod Hliníkový teleskopický rám do okna se sítí proti hmyzu Popis dílů Obsah balení 2 x vnitřní profil krátký A1 a vnější profil krátký B1 2 x vnitřní profil dlouhý A1 a vnější profil dlouhý B1 4 x rohové spojky C 2 x zavěšovací háčky krátké D 2 x zavěšovací háčky

Více

BMW Motorrad Style kolekce Logo

BMW Motorrad Style kolekce Logo BMW Motorrad Ride & Style Style 29.07.2016 Uvedení na trh 03/2017 Popis výrobku Nová kolekce Logo s mnoha atraktivními produkty Lifestylové produkty s vysokou identifikací se značkou Klasické základní

Více

Patchwork-studio.cz ŠITÍ NA PAPÍR

Patchwork-studio.cz ŠITÍ NA PAPÍR ŠITÍ NA PAPÍR Než se pustíme do šití na papír, připravíme si pomůcky, které budeme potřebovat řezací podložku, rotační řezák, špendlíky, pravítko pro šití na papír (nebo aspoň rovné úzké pravítko na patchwork),

Více

overlock line Prozkoumejte tajemství dokonalého švu.

overlock line Prozkoumejte tajemství dokonalého švu. Šijte jako profesionál! overlock line Prozkoumejte tajemství dokonalého švu. hobbylock 2.0 coverlock coverlock 3.0 multifunkční l rychlý l přesný 4.0 Šijte jako profesionál! Zažijte novou generaci overlockových

Více

NV1100 & NV1300 NV1100 & NV1300. Velká pracovní plocha mm. Obdélníkový podavač Komfortní automatický navlékač nitě Kolenní páka

NV1100 & NV1300 NV1100 & NV1300. Velká pracovní plocha mm. Obdélníkový podavač Komfortní automatický navlékač nitě Kolenní páka NV1100 & NV1300 NV1100 & NV1300 Výkonný šicí a prošívácí stroj s velkou šicí plochou a bohatou škálou funkcí. Velká pracovní plocha - 210 mm Obdélníkový podavač Komfortní automatický navlékač nitě Kolenní

Více

surcot Manesse honosný slavnostní svrchní oděv dvořanky ze začátku 14. století popis oděvu datace: počátek 14. stol. vytvořeno:

surcot Manesse honosný slavnostní svrchní oděv dvořanky ze začátku 14. století popis oděvu datace: počátek 14. stol. vytvořeno: surcot Manesse honosný slavnostní svrchní oděv dvořanky ze začátku 14. století popis oděvu datace: vytvořeno: počátek 14. stol. srpen 2009, realizace Petr příležitost: Oděv byl vytvořen jako velmi slavnostní

Více

Krajkový přívěsek z Minidua

Krajkový přívěsek z Minidua Krajkový přívěsek z Minidua Netradiční "dvouvrstvá" varianta síťového stehu z dvoudírkových korálků Miniduo. Materiál: Matubo Miniduo (cca 5 gramů) Matubo 8/0 (cca 2 gramy) Japonský rokajl vel. 15/0 (cca

Více

Výroba oděvů Technologie U zkoušky budou požadovány jen přednášené části z této prezentace.

Výroba oděvů Technologie U zkoušky budou požadovány jen přednášené části z této prezentace. Výroba oděvů Technologie U zkoušky budou požadovány jen přednášené části z této prezentace. Ing. Daniela Lonková Katedra oděvnictví 1 Technologie Technologie nauka o technických a přírodovědných zákonitostech

Více

Ceník. na nabízené úpravy oděvů

Ceník. na nabízené úpravy oděvů Ceník na nabízené úpravy oděvů Vážení zákazníci, dovolujeme si Vás upozornit, že za případné urychlení Vaší zakázky účtujeme příplatek: do 12 hodin 50% do 24 hodin 25% Na opravu přijímáme pouze čisté věci.

Více

V M avatex. Haremky pompíci s děleným předním dílem - ŠIKMÁ VARIANTA Materiál : úplet nebo lehká teplákovina Velikost :

V M avatex. Haremky pompíci s děleným předním dílem - ŠIKMÁ VARIANTA Materiál : úplet nebo lehká teplákovina Velikost : Haremky pompíci s děleným předním dílem - ŠIKMÁ VARIANTA Materiál : úplet nebo lehká teplákovina Velikost : 92-116 V M avatex All rights to designs and trademarks belongs to mavatex@seznam.cz webb: www.mavatex.cz

Více

03 Dětský svetr (model vlevo) Pro velikost 68 = čísla vlevo, pro velikost 80 = čísla vpravo. Jestliže je uveden pouze 1 údaj, platí pro obě velikosti.

03 Dětský svetr (model vlevo) Pro velikost 68 = čísla vlevo, pro velikost 80 = čísla vpravo. Jestliže je uveden pouze 1 údaj, platí pro obě velikosti. 03 Dětský svetr (model vlevo) Pro velikost 8 = čísla vlevo, pro velikost 80 = čísla vpravo. Jestliže je uveden pouze 1 údaj, platí pro obě velikosti. Materiál: Baby Micro mit Glanzfaden od fy Schoeller

Více

ABBY KREJČOVSTVÍ. Cenník služeb. Pánské zakázkové krejčovství. Dámské zakázkové krejčovství

ABBY KREJČOVSTVÍ. Cenník služeb. Pánské zakázkové krejčovství. Dámské zakázkové krejčovství ABBY KREJČOVSTVÍ Cenník služeb Pánské zakázkové krejčovství Kalhoty - riflové 1100,- Kalhoty - společenské 1000,- Kalhoty - společenské s podšívkou 1000,- Kraťasy 560,- Košile - riflová 800,- Košile -

Více

E. ART. 76190 2 LITEX SWIMWEAR COLLECTION PODPRSENKA

E. ART. 76190 2 LITEX SWIMWEAR COLLECTION PODPRSENKA 2 LITEX SWIMWEAR COLLECTION C. ART. 76192 S KOŠÍČKY PUSH-UP. Zapínání na zádech. Kontrastní nastavitelná ramínka. Řasení. 80% Polyamid + 20% Elastan Tisk + černá., 44 D. ART. 76193 STŘEDNĚ ŠIROKÉ. Nařasený

Více

Hodnoticí standard. Šička kusových výrobků (kód: E) Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Šička kusových výrobků (kód: E) Odborná způsobilost. Platnost standardu Šička kusových výrobků (kód: 31-041-E) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Textilní výroba a oděvnictví (kód: 31) Týká se povolání: Šička kusových výrobků Kvalifikační úroveň

Více

4 Korálkové. 24 Svetr. bohemikum * bohemikum * bohemikum * bohemikum * bohemikum * bohemikum * bohemiku. 12 Baletky. 20 Kabelka. 3 Náhrdelník.

4 Korálkové. 24 Svetr. bohemikum * bohemikum * bohemikum * bohemikum * bohemikum * bohemikum * bohemiku. 12 Baletky. 20 Kabelka. 3 Náhrdelník. 1 bohemikum * bohemikum * bohemikum * bohemikum * bohemikum * bohemikum * bohemiku 3 Náhrdelník 12 Baletky 20 Kabelka 4 Korálkové hodinky 14 Sova 21 Papírová miska 6 Autodráha 15 Košíky 22 Háčkovaný náramek

Více

Set-in Sweat Fruit produkt č. 62-202-0 Značka Fruit of the Loom Popis: cena: Mikina pánská / dětská Essential 300 Značka: adler Popis: cena:

Set-in Sweat Fruit produkt č. 62-202-0 Značka Fruit of the Loom Popis: cena:  Mikina pánská / dětská Essential 300 Značka: adler Popis: cena: Set-in Sweat Fruit produkt č. 62-202-0 Značka Fruit of the Loom Popis: Zpevněné švy na ramenou žerzejem stejné barvy materiál: 80% cotton / 20% polyester, gramáž: 280 g/m² Velikosti: S, M, L, XL, XXL,

Více

1. Mechanické vlastnosti šitých spojů a textilií

1. Mechanické vlastnosti šitých spojů a textilií Mechanické vlastnosti šitých spojů a textilií 1. Mechanické vlastnosti šitých spojů a textilií 1.1 Teoretická pevnost švu Za teoretickou hodnotu pevnosti švu F š(t), lze považovat maximálně dosažitelnou

Více

NOVINKA NOVINKA 2016 DMACHGIW S/M/L/XL/XXL/3XL LULEA2 S/M/L/XL/XXL/3XL

NOVINKA NOVINKA 2016 DMACHGIW S/M/L/XL/XXL/3XL LULEA2 S/M/L/XL/XXL/3XL NOVINKA NOVINKA 2016 Podšívka límce z polar fleecu Golier s polar flis podšívkou DMACHGIW Dekorativní reflexní proužek na zádech Dekoratívne reflexné pásy na chrbte Zateplená vesta s mnoha kapsami (řada

Více

Jednoduchý obal na kalendář, který zvládne úplně každý...

Jednoduchý obal na kalendář, který zvládne úplně každý... BAL NA KALENDÁŘ Jednoduchý obal na kalendář, který zvládne úplně každý... (rozměry tohoto obalu jsou nastavené a určené k plánovacímu kalendáři o velikosti 8 x 18 cm, základní jednoduchý "plánovací záznamník"

Více

tchibo.cz V týdnu od Móda a doplňky: Indiánské léto FL/VD/CZ 38/16

tchibo.cz V týdnu od Móda a doplňky: Indiánské léto FL/VD/CZ 38/16 tchibo.cz V týdnu od 19. 9. 2016 Móda a doplňky: Indiánské léto FL/VD/CZ 38/16 Tchibo představuje každý týden novinky. Nyní za ještě lepší ceny! My v Tchibo si přejeme, aby si co nejvíce našich zákazníků

Více

PROFESNÍ ODĚVY. tradič n ě dobrá kvalita NOVINKY

PROFESNÍ ODĚVY. tradič n ě dobrá kvalita NOVINKY PROFESNÍ ODĚVY tradič n ě dobrá kvalita NOVINKY TRADETEX TRADETEX TRADETEX TRADETEX TRADETEX TRADETEX OBSAH Obsah... 2 Jak se změřit... 3 Velikostní tabulky pracovní ošacení... 4 konfekční ošacení... 5

Více