Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: říjen-prosinec Mateřské školy

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: říjen-prosinec Mateřské školy"

Transkript

1 Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: říjen-prosinec 2017 Mateřské školy Mateřská škola Přerov, Máchova 14 Pásmo básniček a pohádkových písniček s kytarovým doprovodem pana učitele Honzy Smoly 4. října ,00 hod. Akce, účinkování dětí v rámci akce Symposium seniorů v Městském domě v Přerově. Bližší informace o akcích v mateřské škole, kontaktní osoba paní Zdařilová Ivana, ředitelka MŠ. Mateřská škola Přerov, Dvořákova 23 Zábavné hudební vystoupení 20. října ,50 hod. Melodické a rytmické skladby se zpěvem a hádankami. Naučný program Papoušci 8. října ,15 hod. Prohloubení vztahu ke zvířatům, živí ptáci v MŠ. Hravá věda 22. listopad ,45 hod. Seznamování s fyzikálními jevy formou pokusů. Mikulášský program 4. prosince ,30 hod. Tradiční setkání, divadlo a nadílka v mateřské škole. Vánoční dílničky prosinec ,30-16,30 hod. Tvoření rodičů a dětí, vzájemné setkávání, prožívání. Zpívání před MŠ prosinec 2017 podvečerní hodiny Společné zahájení vánočních oslav setkání před budovou mateřské školy zdobení stromečku a zpěv koled za doprovodu hudebníků Moravské Veselky. Pokud není uveden datum nebo čas, bude informace upřesněna později. Bližší informace o akcích v mateřské škole, kontaktní osoba paní Ludmila Jakubcová, ředitelka MŠ.

2 Mateřská škola Přerov, Komenského 25 Drakiáda 18. října ,00 hod. Pouštění draků na školní zahradě zábavný program. Podzimní tvoření 15. listopadu ,00 hod. Tvoření z přírodnin. Vánoční čas 14. prosince ,30 hod. Vánoční básně, písně říkadla. Bližší informace o akcích v mateřské škole, kontaktní osoba paní Bc. Marie Netočná, ředitelka MŠ. Mateřská škola Přerov, Kouřílkova 2 (včetně odl. pracoviště Jasínkova 4) Pracoviště Kouřílkova 2 Předvánoční setkání 12., 13. a 14. prosince ,00 hod. Předvánoční vystoupení dětí pro rodiče, prarodiče se zdobením perníčků a zhotovením svícínků. Pracoviště Jasínkova 4 Předvánoční setkání 12., 13. a 14. prosince ,00 hod. Předvánoční vystoupení dětí pro rodiče, prarodiče se zdobením perníčků a zhotovením svícínků. Bližší informace o akcích v mateřské škole, kontaktní osoba paní Jitka Kořínková, ředitelka MŠ. Mateřská škola Přerov, Lešetínská 5 Dýňování 1. týden v listopadu 2017 Společná akce rodičů s dětmi na školní zahradě, rej strašidláckých masek, podzimní výzdoba zahrady. Zvonkování 21. prosince 2017 Pracovní dílničky s tematikou Vánoc, zpívání koled společně s rodiči, překvapení na školní zahradě. Bližší informace o akcích v mateřské škole, kontaktní osoba paní Zdeňka Studená, ředitelka MŠ.

3 Mateřská škola Přerov, Optiky 14 (včetně odl. pracoviště Přerov-Kozlovice) Pracoviště Optiky Podzimníčci 2. října 2017 během celého dne Rodiče s dětmi si doma vyrobí Podzimníčka z přírodního materiálu, který se vystaví ve školce. Po to bude losování o nejhezčího Podzimníčka. Logopedie 19. října ,30 hod. Děti se podrobí logopedickému vyšetření, které ukáže jejich řečovou zralost. Odbornice poté napíšou zhodnocení, které bude předáno rodičům. Vyšetření může také pomoct rodičům v rozhodování, zda dát jejich dítě do školy. Vyšetření je vhodné spíše pro starší děti. Dýně 30. října ,30 hod. 31. října ,00 hod. Akce bude rozdělena na dva dny. První den rodiče společně s dětmi dýně vydlabou a nazdobí a další den se rozsvítí na zahradě. Pro děti, které si můžou vzít kostýmy, budou vymyšlené soutěže v doprovodu strašidelné hudby. Sférické kino 1. listopadu 2017 dopoledne Akce bude v rámci výuky a jedná se o promítání pohádky ve stanu, která se odehrává všude kolem dětí. Ztracená světýlka 7. listopadu ,00 hod. Okolo školky budou rozmístěny světýlka u kterých budou schovány obrázky, které děti musí najít a správně přiřadit. Vše zaznamenají do kartičky, kterou dostanou u startu. Po správném vyplnění na děti v cíli čeká odměna. Vánoční fotografování a posezení 4. prosince ,00 hod. Je hezké, když rodiče dostanou fotografii svého dítěte, ale Vánoce znamenají čas, který máme trávit všichni spolu, a proto jsem se rozhodla uspořádat vánoční focení v naší školce. Rodiče budou mít možnost vyfotit se se svými dětmi a tím vznikne památka na společnou chvíli. Dále zde budou tradice a zvyky a možnost odnést si domů výrobek, který si společně vyrobí. Mikulášská nadílka 5. prosince 2017 dopoledne Akce bude v rámci výuky a za dětmi přijde Mikuláš s čertem a andělem. Pracoviště Kozlovice KERAMIKA v ZŠ Želatovská 4. října ,00-8,45 hod. Děti budou pravidelně dojíždět každou středu do základní školy Želatovská v Přerově, kde budou vyrábět výrobky, které si na konci pololetí odnesou domů. Výrobky jsou vždy tematicky zaměřené s ohledem na roční období a významné dny v něm. Keramika je určena spíše pro děti staršího věku vzhledem k obtížnosti.

4 LETEM, SVĚTEM S MALÍŘEM 5. října ,15-10,15 hod. Do naší školky přijede pan malíř, který dětem bude vyprávět příběh, na který bude navazovat kresba. Děti si nakonec kresbu s dopomocí malíře udělají také a poté odnesou domů. MÁME RÁDI PÍSNIČKY 18. října ,00-11,00 hod. V kině Hvězda proběhne koncert doprovázený skupinou Marbo. Můžeme se těšit na zábavné pásmo dětských písniček, které jsou podkladem k příběhu. LOGOPEDIE 2. listopadu ,30-8,00 hod. Děti se podrobí logopedickému vyšetření, které ukáže jejich řečovou zralost. Odbornice poté napíšou zhodnocení, které bude předáno rodičům. Vyšetření může také pomoct rodičům v rozhodování, zda dát jejich dítě do školy. Vyšetření je vhodné spíše pro starší děti. KOUZLENÍ S KLAUNEM 22. listopadu ,30-11,30 hod. Naši mateřskou školu navštíví klaun, který předvede zábavný program, u kterého se děti rozhodně nebudou nudit. MIKULÁŠKÁ NADÍLKA 5. prosince ,00-10,00 hod. Do naší mateřské školky přijde Mikuláš se svým doprovodem. Tato slavná trojka bude vybrána z dobrovolných rodičů, který nachystají program. Děti budou mít nachystanou básničku či písničku, kterou přednesou. Bude následovat odměna. Volnočasové centrum ATLAS vánoční salon 7. prosince ,30-10,30 hod. Děti budou provedeny celou budovou Atlasu, kde budou mít možnost nahlédnout na výrobky od jiných dětí. Součástí bude povídání o vánočních tradicích a pouštění koled. Děti si samy nazdobí předem upečené perníčky, které si sní. VÁNOČNÍ POHÁDKA 13. prosince ,00-10,00 hod. Jedná se o neobvyklou pohádku. V naší MŠ přivítáme skupinu hudebníků, která dětem předvede hudební nástroje. Nejneobvyklejším nástrojem bude lesní roh, na který se budou hrát koledy. HVĚZDA BETLÉMSKÁ 20. prosince ,00-11,00 hod. Těsně před vánočními prázdninami navštívíme kino Hvězda v Přerově. K nabuzení vánoční nálady nám bude hrát skupina, která si připravila koncert s vánočním nádechem. Bližší informace o akcích v mateřské škole, kontaktní osoba paní Denisa Nováková, ředitelka MŠ.

5 Mateřská škola Přerov, U tenisu 2 Pracoviště U Tenisu 2 Zdobení perníkových dráčků 3. října ,15 hod. Odpolední zdobení perníčků maminkami a dětmi na připravovanou drakiádu. Průběžná pedagogická praxe 5. října leden 2018 Ve spolupráci s GJB a SPgŠ Přerov povede pravidelně každý týden (ve čtvrtek) učitelka školy 4 studenty 3. ročníku na průběžné pedagogické praxi, kde se prakticky připravují na budoucí profesi učitele mateřské školy. Bubu stezka na Laguně 2. listopadu ,30 hod. Večerní stezka s lampiony za pohádkovými bytostmi kolem Laguny. Děti v doprovodu svých rodičů budou procházet po světelné cestě, kde je budou čekat pohádkové bytosti, s nimiž budou plnit jednoduché úkoly. Na konci čeká děti zahřátí u ohýnku s opékáním špekáčků. Možná přijde Mikuláš 5. prosince 2017 dopoledne Mikuláš s čertem a andělem (zaměstnanci školy) nadělují dětem podle zápisů v knize hříšků. Vánoční jarmark 13. prosince ,30 hod. Zveme veřejnost na vánoční jarmark, kde si mohou zakoupit vánoční dílka vytvořená dětmi s pomocí učitelek, ale své nápady a výrobky mohou přinést pro potěšení jiných i tvořivé maminky. Návštěvníci jarmarku si mohou zakoupenými výrobky vyzdobit svůj domov a zpříjemnit si adventní čas. Zpívání u stromečku 21. prosince ,00 hod. Ve spolupráci s rodiči si ozdobíme vánoční stromeček před mateřskou školou, zazpíváme si společně vánoční koledy a zahřejeme se vánočním ovocným punčem. Pracoviště Henčlov, Zakladatelů 9 Drakiáda 8. října ,00-11,00 hod. Pouštění draků a dráčků na velkém hřišti se soutěžemi pro děti. Dýňové slavnosti-lucerničkový pochod 2. listopadu ,30-17,30 hod. Podzimní dýňová výzdoba před mateřskou školou, po rozsvícení dýní pochod obcí rodičů a dětí s lampiónky Rozsvěcení vánočního stromu na návsi 3. prosince ,00 hod. Ve spolupráci s osadním výborem - příprava krátkého vystoupení pod vedením učitelek při rozsvěcení stromečku, zpěv známých koled a vánočních písní.

6 Mikulášování 5. prosince ,00-10,00 hod. Mikulášskou nadílku zajišťují a organizují rodiče dětí. Vystoupení v Klubu seniorů 7. prosince ,00 hod. Ve spolupráci s osadním výborem - adventní dramatické pásmo dětí připravené pro seniory. Bližší informace o akcích v mateřské škole, kontaktní osoba paní Bc. Michaela Gáličková, ředitelka MŠ. Mateřská škola Radost, Přerov, Kozlovská 44 Co kam patří 3. října ,30 hod. Odpolední program pro děti, rodiče nebo prarodiče ve formě plnění zábavných úkolů na stanovištích, umístěných v areálu MŠ a některých třídách. Akce bude zaměřená na podporu environmentálního vzdělávání třídění odpadů. STROMY října 2017 celý týden Třídní aktivity s tématikou poznáváme naši přírodu stromy, v rámci MEZINÁRODNÍHO DNE STROMŮ 20. října Dýňová strašidýlka a skřítkové konec října ,30 hod. Tvořivé odpoledne s rodiči a rodinnými příslušníky, společné vyrábění z přírodnin, vykrajování a zdobení dýní. Výrobky budou následně vystaveny ve vstupních prostorách a v areálu MŠ. Upřesněné termíny pro jednotlivé třídy budou zveřejněny na centrální nástěnce a na ADVENT těšíme se na Vánoce prosinec ,00 hod. Druhá polovina měsíce prosince, termíny budou upřesněny a zveřejněny na a na nástěnkách jednotlivých tříd MŠ. Společné setkání s dětmi a rodinnými příslušníky, ukázky činností s dětmi, tvoření tematické výzdoby. Bližší informace o akcích v mateřské škole, kontaktní osoba paní Bc. Dana Trnkalová, ředitelka MŠ. Mateřská škola Píšťalka, Máchova 8 Pracoviště Máchova 8 ROZSVIŤME SPOLEČNĚ NAŠI ZAHRADU října 2017 V týdnu od října 2017 si rodiče s dětmi doma vyřežou svou hallowenskou dýni a přinesou do mateřské školy. Od října 2017 se naše mateřská škola promění ve strašidelný hrad a děti budou plnit netradiční a záhadné úkoly. Za odměnu usednou ke slavnostní halloweenské tabuli. Celá akce vyvrcholí rozsvícením dýní na školní zahradě a společným tancem duchů.

7 Z POHÁDKY DO POHÁDKY ANEB OD SLOVÍČKA KE SPRÁVNÉ ŘEČI listopadu 2017 Společné putování s rodiči do říše pohádek, klasických i moderních. Vzhledem k tomu, že se v novodobých pohádkách začínají vyskytovat čím dál více technické prvky zapojíme fantazii a společně s dětmi a rodiči vytvoříme z libovolných materiálů robota, kterého si mohou pojmenovat, vymyslet k němu i krátkou pohádku či příběh. Na závěr si všechny roboty prohlédneme a seznámíme se s jeho příběhem. VÁNOČNÍ SALÓN 14. prosince ,00 hod. Odpolední tvoření s rodiči v MŠ, proběhne vánoční tvoření rodičů s dětmi. Zváni jsou samozřejmě babičky i dědečkové. Tvořit se bude v prostorách obou tříd naší školky a vyrábět budeme vánoční ozdoby, svícny, přáníčka. Těšíme se na krásné předvánoční odpoledne plné pohody a vzájemné spolupráce. Pracoviště Na odpoledni 16 VESELÉ DÝŇOVÁNÍ říjen ,00 hod. Čas rychle plyne a v mateřské škole dvakrát rychleji. Než se nadějeme bude tu měsíc říjen a s ním i tradiční vydlabávání dýní. Společně strávené podzimní odpoledne s rodiči při vydlabávání dýní. PODZIMNÍ BRIGÁDA NA ŠKOLNÍ ZAHRADĚ 10. listopadu ,00 hod. Padá listí zlaté, rudé, je ho plná zahrada a kdo ho se mnou hrabat bude, až to listí opadá? Touto větou se nás zeptala naše sovička a o pomoc zve naše rodiče s dětmi na podzimní brigádu na školní zahradě naší MŠ. Ze shrabaného listí připravíme pelíšky pro naše ježečky, kteří se ukládají k zimnímu spánku. Společně strávené odpoledne v duchu podzimních barev. HRAJEME SI SPOLEČNĚ 22. listopadu ,00 hod. Akce pro rodiče nově přijatých dětí. Společně strávené odpoledne pro rodiče s dětmi v prostředí mateřské školy. Seznámení s novým prostředím ve společnosti maminek a tatínků. VÁNOČNÍ SALÓN 13. prosince ,00 hod. Odpolední tvoření s rodiči v MŠ, proběhne vánoční tvoření rodičů s dětmi. Zváni jsou samozřejmě babičky i dědečkové. Tvořit se bude v prostorách třídy naší školičky a vyrábět budeme vánoční ozdoby, svícny, přáníčka. Těšíme se na krásné předvánoční odpoledne plné pohody a vzájemné spolupráce. Bližší informace o akcích v mateřské škole, kontaktní osoba paní Hálová Marie, ředitelka MŠ. Mateřská škola Přerov-Újezdec, Hlavní 61, (včetně odl. pracoviště Lověšice) Pracoviště Újezdec, Hlavní 61

8 Dýňové tvoření říjen ,30 hod. Tvořivé odpoledne pro děti a jejich rodiče. Výroba dýňových strašidýlek. Výzdoba prostor mateřské školy a školní zahrady, datum bude upřesněn. Mikulášská nadílka prosinec 2017 dopoledne Společná akce mateřské školy a neziskové organizace Keramika Újezdec. Vánoční besídka v MŠ prosinec ,30 hod. Termín bude upřesněn. 2x Vánoční vystoupení pro seniory prosinec ,00 hod. Osadní výbor. Termín bude upřesněn. Akce je určena pro všechny seniory v obci. Vánoční tvoření prosinec ,00 hod Společné dílničky pro děti a jejich rodiče. Zdobení perníčků, výroba vánočních přání a ozdob, dekorace Setkání u vánočního stromečku 22. prosince ,00 hod. Kulturní pásmo dětí z mateřské školy pro rodiče dětí i širokou veřejnost, akce pořádaná místním osadním výborem. Odborně zaměřená tematická setkávání a spolupráce s rodiči dětí v MŠ Akce pro rodiče v rámci šablon OP VVV odborně zaměřená tematická setkávání rodičů za účasti externího odborníka na téma týkající se usnadnění přechodu dětí do základní školy. Termíny besed budou upřesněny. Pracoviště Lověšice, Mírová 19 říjen 2017 Návštěva knihovny, seznámení s novými dětskými knihami, vykreslování pohádkových postaviček, čtení pohádky. Vystoupení /kulturní pásmo/ dětí MŠ na akci pro místní seniory. Tvoření z přírodnin - akce s rodiči v MŠ Vánoční besídka pro rodiče a rodinné příslušníky. listopad 2017 prosinec 2017 Vánoční setkání u Kapličky: Vánoce, Vánoce přicházejí -vystoupení pro místní občany.

9 Odborně zaměřená tematická setkávání a spolupráce s rodiči dětí v MŠ Akce pro rodiče v rámci šablon OP VVV odborně zaměřená tematická setkávání rodičů za účasti externího odborníka na téma týkající se usnadnění přechodu dětí do základní školy. Termíny besed budou upřesněny. Datum a čas akcí bude vždy s předstihem vyvěšen na nástěnce v MŠ, rodiče jednotlivě informováni. Bližší informace o akcích: v mateřské škole, kontaktní osoba Věra Cimbálníková, ředitelka MŠ.

Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: říjen-prosinec Mateřské školy

Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: říjen-prosinec Mateřské školy Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: říjen-prosinec 2016 Mateřské školy Mateřská škola Přerov, Máchova 14 Halloween 2. listopadu 2016 16,00 hod. Dlabání dýní, noční

Více

Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: říjen prosinec 2015. Mateřské školy

Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: říjen prosinec 2015. Mateřské školy Příloha č. 1 RM 27/8 Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: říjen 2015 Mateřské školy Mateřská škola Přerov, Dvořákova 23 Vánoční dílničky s rodiči 2. 3. týden v prosinci

Více

Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: duben červen Mateřské školy

Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: duben červen Mateřské školy Příloha č. 1 RM 88/10 Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: duben červen 2014 Mateřské školy Mateřská škola Přerov, Dvořákova 23 Zahradní slavnost 17. června 2014 15,00

Více

Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: duben červen Základní školy

Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: duben červen Základní školy Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: duben červen 2016 Základní školy Základní škola J. A. Komenského a Mateřská škola, Přerov - Předmostí, Hranická 14 Školní olympiáda

Více

PLÁN AKCÍ NAŠÍ MATEŘSKÉ ŠKOLY 2015/2016 ZÁŘÍ 2015

PLÁN AKCÍ NAŠÍ MATEŘSKÉ ŠKOLY 2015/2016 ZÁŘÍ 2015 PLÁN AKCÍ NAŠÍ MATEŘSKÉ ŠKOLY 2015/2016 ZÁŘÍ 2015 Divadlo v MŠ divadlo Silesia Ostrava pohádka Byla jednou koťata 2.9.2015 v 9:00 hod. všechny třídy MŠ Schůze výboru KPŠ 8.9.2015 v 15:00 hod. Výbor KPŠ

Více

Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: duben červen 2015. Mateřské školy

Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: duben červen 2015. Mateřské školy Příloha č. 1 RM 14/8 Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: duben červen 2015 Mateřské školy Mateřská škola Přerov, Dvořákova 23 Zahradní slavnost 23. června 2015 15,00

Více

Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: leden březen 2016. Mateřské školy

Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: leden březen 2016. Mateřské školy Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: leden březen 2016 Mateřské školy Mateřská škola Přerov, Máchova 14 (včetně odl. pracoviště Sokolská 26) Velikonoční tvoření 22.

Více

Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: duben červen 2016. Mateřské školy

Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: duben červen 2016. Mateřské školy Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: duben červen 2016 Mateřské školy Mateřská škola Přerov, Máchova 14 (včetně odl. pracoviště Sokolská 26) Mateřinky v pohybu 7.

Více

Tematický plán školní družiny 2018/2019 II. oddělení POZNÁVÁME ZVÍŘATA

Tematický plán školní družiny 2018/2019 II. oddělení POZNÁVÁME ZVÍŘATA Tematický plán školní družiny 2018/2019 II. oddělení POZNÁVÁME ZVÍŘATA Děti budou společně během celého školního roku poznávat zvířata z různých koutů světa. Výsledkem bude poznání společně vyrobená malá

Více

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016 PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016 Na začátku školního roku při nástupu do školní družiny dostane každý žák pro rodiče: 1.,, Vnitřní řád školní družiny (příloha) 2. Zápisní lístek 3. Pokyny pro zájemce ŠD 4.

Více

Roční plán. Září. Říjen. Listopad

Roční plán. Září. Říjen. Listopad Září Říjen Listopad Roční plán 3. 9. Slavnostní zahájení školního roku 2018/2019 3. 9. Zahájení provozu 4. 9. Seznamovací a kontaktní hry 4. 9. v 15 hod Schůzka s rodiči 6. 9. v 15.30 Schůzka s rodiči

Více

ROČNÍ PLÁN ŠD

ROČNÍ PLÁN ŠD ROČNÍ PLÁN ŠD 2018 2019 Vychovatelky: 1. oddělení A4 Bartlová Jana vedoucí vychovatelka 2. oddělení A3 Kratochvílová Jana 3. oddělení A7 Lhotáková Petra 4. oddělení A 10 Janoušová Jana 5. oddělení A5 Bc.

Více

Výroční zpráva. Mateřské školy v Dobrém Poli. ve školním roce 2015/2016. o činnosti

Výroční zpráva. Mateřské školy v Dobrém Poli. ve školním roce 2015/2016. o činnosti Výroční zpráva o činnosti Mateřské školy v Dobrém Poli ve školním roce 2015/2016 Zprávu předkládá vedoucí učitelka MŠ: Mgr. Radislava Fantová V Dobrém Poli 30.9.2016 OBSAH: I. Základní údaje o mateřské

Více

Informační občasník Mateřské školy Ročov

Informační občasník Mateřské školy Ročov Informační občasník Mateřské školy Ročov č. 1 září 2014 Přivítání všech dětí v MŠ proběhlo 1. 9. 2014. Na děti ve školce čekalo malé překvapení. Třídní seznam dětí i se značkami najdete na nástěnce v šatně

Více

Akce školy 2015/2016

Akce školy 2015/2016 Základní škola a Mateřská škola Rudná pod Pradědem p.o. Stará Rudná 121, 793 35 Rudná pod Pradědem IČO 731 84 934, Telefon 733 220 495 E-mail: zs.rudna@seznam.cz, www.skola.rudnapodpradedem.cz 1. pololetí

Více

Předvánoční čas v Mateřské škole Ostrá

Předvánoční čas v Mateřské škole Ostrá Předvánoční čas v Mateřské škole Ostrá Prosinec - měsíc, kdy se děti asi nejvíce těší na Ježíška, přinesl do naší mateřské školy nejen povídání o předvánočních a vánočních zvycích, poslouchání a zpívání

Více

Plán školní rok

Plán školní rok Plán školní rok 2016 2017 ZÁŘÍ (Podzim) cesta za kamarády 1. 9. Čtvrtek Zahájení školního roku, 27.9. Úterý Plyšáčkův den jednu plyšovou hračku 29. 9. Čtvrtek Maňáskové divadlo Šternberk - 45,--Kč, 8:45

Více

Symboly štěstí ( kominíček ), příchod tří králů, jak pokračoval vánoční příběh?

Symboly štěstí ( kominíček ), příchod tří králů, jak pokračoval vánoční příběh? LEDEN: CESTA DO VESMÍRU 1. týden: Vítáme nový rok Symboly štěstí ( kominíček ), příchod tří králů, jak pokračoval vánoční příběh? 2. týden: Výcvikové středisko kosmonautů Naše planeta má problémy, vysychají

Více

Tematický plán výchovně vzdělávací práce

Tematický plán výchovně vzdělávací práce Tematický plán výchovně vzdělávací práce Školní rok 2016 / 2017 4. oddělení Téma: 10 schodů k zábavě Vychovatelé: Mgr. Janka Pelánová, Mgr. Zuzana Fiedlerová ZÁŘÍ Vzájemná komunikace Seznámení s ročním

Více

Tematický plán pro školní družinu 2017/2018

Tematický plán pro školní družinu 2017/2018 Tematický plán pro školní družinu 2017/2018 Září měsíc přátelství a seznamování seznamujeme se - hrajeme seznamovací hry ve třídě i na školním hřišti (prvňáčci), povídáme si, jak jsme prožili prázdniny

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně LISTOPAD 2015 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz KLUBY ZDRAVÍ

Více

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016 PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016 Na začátku školního roku při nástupu do školní družiny dostane každý žák pro rodiče: Zápisní lístek (u zápisu) Pokyny pro zájemce ŠD Notýsek školní družiny,,vnitřní řád školní

Více

ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU 2014/2015

ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU 2014/2015 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VLKOŠ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Náves 43, 751 19 Vlkoš, tel.: 581 223 030, IČO: 70989362 ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU 2014/2015 Základní škola a Mateřská škola Vlkoš, příspěvková

Více

Tematický plán výchovně vzdělávací práce

Tematický plán výchovně vzdělávací práce Tematický plán výchovně vzdělávací Školní rok 2016 / 2017 1. a 5. oddělení Téma: Cesta napříč kouzelnou přírodou Vychovatelé: Magdalena Skálová, Jana Balounová Září Vstup do kouzelného světa zvířat a přírody

Více

AKCE MATEŘSKÉ ŠKOLY DĚTSKÝ KARNEVAL ( ) ANIČKA A NEBEŠŤÁNEK LETNÍ PŘÍBĚH ( ) SPORTOVNÍ HRY JIŽNÍHO MĚSTA ( )

AKCE MATEŘSKÉ ŠKOLY DĚTSKÝ KARNEVAL ( ) ANIČKA A NEBEŠŤÁNEK LETNÍ PŘÍBĚH ( ) SPORTOVNÍ HRY JIŽNÍHO MĚSTA ( ) AKCE MATEŘSKÉ ŠKOLY ČERVEN 2018 DĚTSKÝ KARNEVAL (1.6.2018) Karneval spojený s fotografováním dětí pro všechny děti MŠ Areál MŠ jednotlivá oddělení + školní zahrada Foto hrazeno rodiči ANIČKA A NEBEŠŤÁNEK

Více

Připravované akce ROK 2014. Prosinec 2014. Zdravověda žádná věda přednášky studentů Lékařské fakulty v Ostravě

Připravované akce ROK 2014. Prosinec 2014. Zdravověda žádná věda přednášky studentů Lékařské fakulty v Ostravě Připravované akce ROK 2014 Prosinec 2014 Zdravověda žádná věda přednášky studentů Lékařské fakulty v Ostravě Mikulášská zastavení a dobrá hudba navíc Perníčkové odpoledne na Vážce Dámský klub - rumové

Více

Z POHÁDKY DO POHÁDKY vytváříme si svou pohádkovou knížku

Z POHÁDKY DO POHÁDKY vytváříme si svou pohádkovou knížku Tematický plán školní družiny 2016/2017 II. oddělení Z POHÁDKY DO POHÁDKY vytváříme si svou pohádkovou knížku Děti bude kaţdý měsíc provázet jiná pohádka, z které si vţdy vytvoří obrázek. V červnu bude

Více

PŘÍLOHA KE ŠKOLNÍMU VZDĚLÁVACÍMU PROGRAMU ŠKOLA PRO VŠECHNY NA ŠKOLNÍ ROK 2016/2017

PŘÍLOHA KE ŠKOLNÍMU VZDĚLÁVACÍMU PROGRAMU ŠKOLA PRO VŠECHNY NA ŠKOLNÍ ROK 2016/2017 PŘÍLOHA KE ŠKOLNÍMU VZDĚLÁVACÍMU PROGRAMU ŠKOLA PRO VŠECHNY NA ŠKOLNÍ ROK 2016/2017 Organizace vyučování ve školním roce 2016/2017 Ve školním roce 2016/2017 dochází z důvodu nízkého počtu žáků ve třídách

Více

ROČNÍ PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015/2016

ROČNÍ PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015/2016 ROČNÍ PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015/2016 Roční téma: POJĎTĚ S NÁMI DO POHÁDKY Žáky bude celý rok provázet toto téma, jednotlivé měsíce budou mít názvy pohádkových království a hry, činnosti i akce budou inspirované

Více

Akce školní družiny. Gymnázium, základní škola a mateřská škola Hello s.r.o. Školní rok 2013/2014 ZÁŘÍ. Téma: Plody barevného podzimu

Akce školní družiny. Gymnázium, základní škola a mateřská škola Hello s.r.o. Školní rok 2013/2014 ZÁŘÍ. Téma: Plody barevného podzimu Gymnázium, základní škola a mateřská škola Hello s.r.o. Akce školní družiny Školní rok 2013/2014 ZÁŘÍ Téma: Plody barevného podzimu Tematické vycházky do přírody Pracovní činnosti s přírodními materiály

Více

Z POHÁDKY DO POHÁDKY vytváříme si svou pohádkovou knížku

Z POHÁDKY DO POHÁDKY vytváříme si svou pohádkovou knížku Tematický plán školní družiny 2019/2020 II. oddělení Z POHÁDKY DO POHÁDKY vytváříme si svou pohádkovou knížku Děti bude každý měsíc provázet jiná pohádka, z které si vždy vytvoří obrázek. V červnu bude

Více

Plán akcí na rok 2016

Plán akcí na rok 2016 Plán akcí na rok 2016 4. 1. od 19,00-22,00 hod. 10. 1. od 10,00 hod. - prezentace od 9,30 hod. Hala ZŠ Jiráskova, BN 11. 1. od 19,00-22,00 hod. 20. 1. od 16,00 hod. 18. 1. od 19,00-22,00 hod. 25. 1. od

Více

STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA

STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA PROSINEC 2016 NÁVŠTĚVA HOKEJOVÉHO UTKÁNÍ Žáci internátu z Opočna navštívili na místním zimním stadionu hokejové utkání mužů

Více

nádherný stromek se rozsvítil do dáli. Rádi bychom Vám krásné svátky popřáli. Kolektiv MŠ

nádherný stromek se rozsvítil do dáli. Rádi bychom Vám krásné svátky popřáli. Kolektiv MŠ Bělostná pokrývka krajinu tiše zahalila, nádherný stromek se rozsvítil do dáli. Všechna srdce se vánoční náladou naplnila Rádi bychom Vám krásné svátky popřáli. Kolektiv MŠ LYŽAŘSKÝ KURZ 24. 28. 1. 2011

Více

Harmonogram akcí pro rodic e, de ti a uc itele v roce

Harmonogram akcí pro rodic e, de ti a uc itele v roce Harmonogram akcí pro rodic e, de ti a uc itele v roce 2018-2019 MŠ Ratolest ZŠ Navis Září 2018 3. 9. PO Zahájení provozu MŠ Zahájení školního roku 4. 9. ÚT Informační schůzka pro rodiče od 16.00 hodin

Více

DIVADLA A DALŠÍ AKCE MŠ LOUŇOVICE : Září Informativní schůzka pro rodiče 16,00 obě třídy

DIVADLA A DALŠÍ AKCE MŠ LOUŇOVICE : Září Informativní schůzka pro rodiče 16,00 obě třídy DIVADLA A DALŠÍ AKCE MŠ LOUŇOVICE 2016-2017: Září 8. 9. Informativní schůzka pro rodiče 16,00 obě třídy 16. 9. Divadelní představení pohádky,,skřítek, který to nevzdal Divadlo,,100 dortíků Říjen 5. 10.

Více

Projekt. Těšíme se na Vánoce. III. třída Veverky

Projekt. Těšíme se na Vánoce. III. třída Veverky Projekt Těšíme se na Vánoce III. třída Veverky III. třída Veverky školní rok 2013/ 2014 Projekt: Těšíme se na Vánoce Školní vzdělávací program: Rok v přírodě Integrovaný blok: Svátky, tradice a lidové

Více

Přehled akcí ve školním roce 2015/2016

Přehled akcí ve školním roce 2015/2016 Přehled akcí ve školním roce 2015/2016 Září 1. 9. Zahájení školního roku 2015/2016 v tělocvičně školy 3. 9. Schůzka s rodiči v MŠ 4. 9. Návštěva farmy u Struhů - MŠ 18. 9. Fotografování tříd 20. 27. 9.

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně PROSINEC 2015 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz KLUBY ZDRAVÍ

Více

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 1. ročník

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 1. ročník Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 1. ročník září říjen a. Pč - Skládačky z papíru pejsek, kočička (příloha 1 a 2) b. Vv - Zážitky a dojmy z prázdnin c. Hv - Poslech písní 3. Tělovýchovná - Seznamovací

Více

1.9. Světový den míru 7.9. Den otevřených dveří památek 22.9. Evropský den bez aut

1.9. Světový den míru 7.9. Den otevřených dveří památek 22.9. Evropský den bez aut 1.9. Světový den míru 7.9. Den otevřených dveří památek 22.9. Evropský den bez aut Vzájemné seznámení, seznámení s režimem a programy školní družiny Seznámení s provozem ŠJ, stolování Podvodní svět Ilustrace,pohádky,

Více

Plán akcí ve školním roce 2011 2012

Plán akcí ve školním roce 2011 2012 Plán akcí ve školním roce 2011 2012 Na školní rok 2011 2012 bylo do mateřské školy zapsáno 25 dětí (11 chlapců a 14 dívek) z toho 6 dětí z Jiříkovic, 15 dětí z Radňovic, 2 z Maršovic a 2 děti z Nové Vsi.

Více

Kulturní a společenské aktivity v DS Lidická Strakonice červenec/ 2011

Kulturní a společenské aktivity v DS Lidická Strakonice červenec/ 2011 červenec/ 2011 4.7. Návštěva cukrárny s doprovodem - 13.00-15.00 hod. cukrárna Pod Hvězdou 7.7. Bohoslužba slova / duchovní individuální návštěvy 12.7. Přednáška Muzea Strakonice - Rožmberkové a Jižní

Více

Vážená paní ředitelko, vážený pane řediteli,

Vážená paní ředitelko, vážený pane řediteli, Vážená paní ředitelko, vážený pane řediteli, KONCERT PRO ŽÁKY 5. TŘÍD ZŠ Ten vánoční čas, aneb Jak Anděl málem propadl dovolujeme si Vám nabídnout výchovné koncerty, které základní umělecká škola Bedřicha

Více

Výroční zpráva školy školní rok

Výroční zpráva školy školní rok Základní škola a mateřská škola Drnholec, okres Břeclav, příspěvková organizace, Svatoplukova 277/2, 691 83 Drnholec Výroční zpráva školy školní rok 2016-2017 I. ZÁKLADNÍ CHARAKTERISTIKA ŠKOLY Základní

Více

Pondělí Čekání na Ježíška

Pondělí Čekání na Ježíška Pondělí 19.12. Čekání na Ježíška Rozcvička s Mamutem Ladova zimní krajina Vánoční ovocné kouzlení Krásná zimní koláž s nádechem Vánoc Přemístíme se do dob našich babiček a zkusíme vyčarovat pytlíčky plné

Více

Plán akcí na rok 2017

Plán akcí na rok 2017 Plán akcí na rok 2017 2. 1. od 19,30-22,00 hod. 8. 1. od 9,30-12,30 hod. 9. 1. od 19,30-22,00 hod. 16. 1. od 19,30-22,00 hod. 20. 1. od 18,00 hod. 23. 1. od 19,30-22,00 hod. 25. 1. od 16,30 hod. 27. 1.

Více

Příloha č. 1. Počty narozených dětí s trvalým pobytem v Přerově dle ročníků narození

Příloha č. 1. Počty narozených dětí s trvalým pobytem v Přerově dle ročníků narození Příloha č. 1 Počty narozených dětí s trvalým pobytem v Přerově dle ročníků narození 0 400 300 200 Příloha č. 2a Přehled využití kapacit mateřských škol zřizovaných statutárním městem Přerovem ve školním

Více

Mateřské centrum slaví 2 roky

Mateřské centrum slaví 2 roky Mateřské centrum slaví 2 roky ohlédnutí za loňským rokem Mateřské centrum svou činností a programem zaměřeným na ty nejmenší rozvíjí a podporuje jejich psychomotorický vývoj řečové dovednosti jemnou motoriku

Více

Celoroční plán pro II. oddělení ŠD v Mokrých Lazcích pro šk. rok 2015 / 2016

Celoroční plán pro II. oddělení ŠD v Mokrých Lazcích pro šk. rok 2015 / 2016 ZÁKLADNÍ ŠKOLA MOKRÉ LAZCE příspěvková organizace Hájová 98 747 62 Mokré Lazce, okres Opava Celoroční plán pro II. oddělení ŠD v Mokrých Lazcích pro šk. rok 2015 / 2016 Příloha ŠVP pro Školní družinu v

Více

Akce Univerzitní mateřské školy Qočna ve školním roce 2016/2017

Akce Univerzitní mateřské školy Qočna ve školním roce 2016/2017 Akce Univerzitní mateřské školy Qočna ve školním roce 2016/2017 1. Třída Berušky 30/9 Návštěva paní Saha z Indie společná akce 4/10 Moštování jablek třídní akce 7/10 Pečení jablečného štrůdlu třídní akce

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně PROSINEC 2016

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně PROSINEC 2016 Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně PROSINEC 2016 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz Městská

Více

MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA, BLAHOSLAVOVA 6, příspěvková organizace. vydává školní časopis

MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA, BLAHOSLAVOVA 6, příspěvková organizace. vydává školní časopis MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA, BLAHOSLAVOVA 6, příspěvková organizace vydává školní časopis č.25/2018 Vážení rodiče a milé děti, čas letí jako voda a my se znovu setkáváme na konci 1. pololetí školního roku.

Více

Plán společných aktivit na školní rok 2017/2018: 14. září 2017 Minizátopek štafetový běh dětí MŠ za účasti paní Dany Zátopkové

Plán společných aktivit na školní rok 2017/2018: 14. září 2017 Minizátopek štafetový běh dětí MŠ za účasti paní Dany Zátopkové Neděle, 25 Leden 2009 18:34 Aktualizováno Čtvrtek, 23 Listopad 2017 18:36 Plán společných aktivit na školní rok 2017/2018: 14. září 2017 Minizátopek štafetový běh dětí MŠ za účasti paní Dany Zátopkové

Více

Plán akcí na rok 2017

Plán akcí na rok 2017 Plán akcí na rok 2017 2. 1. od 19,30-22,00 hod. 8. 1. od 9,30-12,30 hod. 9. 1. od 19,30-22,00 hod. 16. 1. od 19,30-22,00 hod. 20. 1. od 18,00 hod. 23. 1. od 19,30-22,00 hod. 25. 1. od 16,30 hod. 27. 1.

Více

Plán akcí na rok 2017

Plán akcí na rok 2017 Plán akcí na rok 2017 2. 1. od 19,30-22,00 hod. 8. 1. od 9,30-12,30 hod. 9. 1. od 19,30-22,00 hod. 16. 1. od 19,30-22,00 hod. 23. 1. od 19,30 hod. 23. 1. od 19,30-22,00 hod.?. 1. od 16,30 hod. 27. 1. od

Více

PLÁN ŠKOLNÍHO KLUBU PRO ŠKOLNÍ ROK 2016 /2017

PLÁN ŠKOLNÍHO KLUBU PRO ŠKOLNÍ ROK 2016 /2017 PLÁN ŠKOLNÍHO KLUBU PRO ŠKOLNÍ ROK 2016 /2017 Ve školním roce bude školní klub plnit úkoly vyplývající z ŠVP. V průběhu celého školního roku budeme dbát na bezpečnosti děti při všech činnostech. Budeme

Více

I~- Příloha č ~

I~- Příloha č ~ Počty narozených dětí s trvalým pobytem v Přerově dle ročníků narození Příloha č. 1 500 1432 1 1424 1416 1 1439 1 1454 1 1 471 1 400 300 200 100 Příloha č. 2a Přehled využití kapacit mateřských škol zřizovaných

Více

Iva a Honza Šnajderovi

Iva a Honza Šnajderovi B U L L E T I N 12/2015 Vážení rodiče, milí přátelé, dostalo se k Vám první číslo našeho malého bulletinu. Rádi bychom Vás informovali co je ve Filia klubu a Filiánku nového. Filia klub působí v Brně již

Více

Třídní vzdělávací program. Školní rok Rok s medvědem. Mateřská škola Nová Dědina, okres Kroměříž

Třídní vzdělávací program. Školní rok Rok s medvědem. Mateřská škola Nová Dědina, okres Kroměříž Třídní vzdělávací program Školní rok 2015-2016 Rok s medvědem Mateřská škola Nová Dědina, okres Kroměříž Věkové složení dětí ve školním roce 2015-2016 6-7 let nar. 1.9.2008 31.8.2009-1 5-6. let nar. 1.9.2009

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI MATEŘSKÉ ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2011/2012. Charakteristika mateřské školy

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI MATEŘSKÉ ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2011/2012. Charakteristika mateřské školy VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI MATEŘSKÉ ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2011/2012 Charakteristika mateřské školy - Základní škola a Mateřská škola Osek nad Bečvou 78 - Telefon : 581 705 922, MŠ: 581 793 012 - IČO: 43541712

Více

Akce školy 2017/2018

Akce školy 2017/2018 Základní škola a Mateřská škola Rudná pod Pradědem, p. o. Stará Rudná 121, 793 35 Rudná pod Pradědem IČO 731 84 934, Telefon 733 220 495 E-mail: zs.rudna@seznam.cz, www.skola.rudnapodpradedem.cz 1. pololetí

Více

PROSINEC. Z pohádky do pohádky. seznámení s lidovými zvyky a tradicemi (adventní období, sv. Mikuláš, sv. Lucie, Sv. Barbora, sv.

PROSINEC. Z pohádky do pohádky. seznámení s lidovými zvyky a tradicemi (adventní období, sv. Mikuláš, sv. Lucie, Sv. Barbora, sv. PROSINEC Z pohádky do pohádky seznámení s lidovými zvyky a tradicemi (adventní období, sv. Mikuláš, sv. Lucie, Sv. Barbora, sv. Štěpán) výroba vánočních předmětů přivítání zimy Prosinec je za vrátky, čekají

Více

Celoroční plán školní družiny

Celoroční plán školní družiny Mateřská a Základní škola Hronov -Velký Dřevíč, okres Náchod Celoroční plán školní družiny Jaro, Léto, podzim, zima v družině je vždycky prima! Školní rok 2017 /2018 CELOROČNÍ PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍ DRUŽINY

Více

Akce školy 2016/2017

Akce školy 2016/2017 1. pololetí 23. srpna Třídní schůzky MŠ Základní škola a Mateřská škola Rudná pod Pradědem, p. o. Stará Rudná 121, 793 35 Rudná pod Pradědem IČO 731 84 934, Telefon 733 220 495 E-mail: zs.rudna@seznam.cz,

Více

!! Zápis :00-17:00 hod.

!! Zápis :00-17:00 hod. !! Zápis 2.5.2017 13:00-17:00 hod. Zápis do naší MŠ na školní rok 2017/18 se bude konat 2.5. 2017 od 13:00-17:00 hodin v budově MŠ Bílá. S sebou přineste vyplněnou Žádost o přijetí a Evidenční list s potvrzením

Více

PODTOLŠTEJNSKÝ OBŠŤASTNÍK

PODTOLŠTEJNSKÝ OBŠŤASTNÍK DOLNÍ PODLUŽÍ HORNÍ PODLUŽÍ JIŘETÍN POD JEDLOVOU PODTOLŠTEJNSKÝ OBŠŤASTNÍK PROSINEC 2017 POZVÁNKY NA SPORTOVNÍ, KULTURNÍ A SPOLEČENSKÉ AKCE Foto Josef Gerhát RÁDI VÁS ZVEME ZA ZAJÍMAVOU NABÍDKOU V OBCÍCH

Více

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 4. ročník

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 4. ročník Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 4. ročník září říjen a. Pč - Výzdoba ŠD podzimní zdobení družiny b. Vv - Zážitky a dojmy z prázdnin, malba c. Hv - Písně od táborového ohně 2. Literární - Četba

Více

DIVADLA A DALŠÍ AKCE MŠ LOUŇOVICE :

DIVADLA A DALŠÍ AKCE MŠ LOUŇOVICE : DIVADLA A DALŠÍ AKCE MŠ LOUŇOVICE 2018-2019: Září 10.9. Informativní schůzka pro rodiče od 16,00 25.9. Divadelní představení pohádky 9,30,,Koblížkovi 26.9. Polytechnický program,,hraní Rybičky s vlnou

Více

Plán kulturních a sportovních akcí Městská správa sociálních služeb v Mostě příspěvková organizace 2. pololetí roku 2018

Plán kulturních a sportovních akcí Městská správa sociálních služeb v Mostě příspěvková organizace 2. pololetí roku 2018 Plán kulturních a sportovních akcí Městská správa sociálních služeb v Mostě příspěvková organizace 2. pololetí roku 2018 Domov pro seniory, ul. Barvířská 495 18. 7. 13:30 hodin PUTOVÁNÍ po ČR, odpolední

Více

ŠKOLNÍ DRUŽINA MŠEC ROČNÍ PLÁN ŠD DRUŽINA PLNÁ ZÁBAVY MĚSÍČNÍ, TÝDENNÍ, DENNÍ PROJEKTY SOUTĚŽE, ZÁVODY, HRY A JINÉ ČINNOSTI CELOROČNÍ HRA

ŠKOLNÍ DRUŽINA MŠEC ROČNÍ PLÁN ŠD DRUŽINA PLNÁ ZÁBAVY MĚSÍČNÍ, TÝDENNÍ, DENNÍ PROJEKTY SOUTĚŽE, ZÁVODY, HRY A JINÉ ČINNOSTI CELOROČNÍ HRA ŠKOLNÍ DRUŽINA MŠEC ROČNÍ PLÁN ŠD DRUŽINA PLNÁ ZÁBAVY MĚSÍČNÍ, TÝDENNÍ, DENNÍ PROJEKTY SOUTĚŽE, ZÁVODY, HRY A JINÉ ČINNOSTI CELOROČNÍ HRA ROK V PŘÍRODĚ ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 ZŠ A MŠ BEZ HRANIC Dokážu to!

Více

Kulturní a společenské akce. Závoz knih ze Šmidingerovy knihovny, 9:00 9:30 hodin. Kavárnička spojená s posezením u kantýny, 13:30 15:00

Kulturní a společenské akce. Závoz knih ze Šmidingerovy knihovny, 9:00 9:30 hodin. Kavárnička spojená s posezením u kantýny, 13:30 15:00 Kulturní a společenské akce PROSINEC 2014 zpracovala: M. Klečková Pondělí 1. 12. Zdobení vánočních stromečků ve 3. patře, 13:30 15:30 Úterý 2. 12. Závoz knih ze Šmidingerovy knihovny, 9:00 9:30 hodin Kavárnička

Více

Předvánoční čas v Mateřské škole Ostrá

Předvánoční čas v Mateřské škole Ostrá Předvánoční čas v Mateřské škole Ostrá V naší školce se předvánoční čas, jako již tradičně, nesl v duchu tradic, koled, vůně vánočního cukroví a voňavých Františků, povídání o původu Vánoc, o předvánočních

Více

Kulturní akce pro rok 2015 v obci Velké Losiny

Kulturní akce pro rok 2015 v obci Velké Losiny Kulturní akce pro rok 2015 v obci Velké Losiny Leden sobota 17. 1. 2015 = 1. Velkolosinský ples (Areál zdraví víceúčelová hala, pořadatel MK Rajo s. r. o.) Únor neděle 1. 2. 2015 = Setkání s rysem Od 13

Více

Tematický plán. Putování s Machem a Šebestovou

Tematický plán. Putování s Machem a Šebestovou Dodatek k ŠVP Tematický plán Putování s Machem a Šebestovou ZÁŘÍ Naše družina Představujeme si Macha a Šebestovou Cíl: Děti zdokonalily vzájemnou komunikaci a vyjadřovací schopnosti. seznámení s řádem,

Více

Co nás čeká v měsíci LEDNU?

Co nás čeká v měsíci LEDNU? Co nás čeká v měsíci LEDNU? 4.1. se vrátíme zpět do lavic každé pondělí budeme jezdit na plavání 12.1. vystoupí divadelní kroužek pro rodiče od 15:45 v I. třídě 12.1. po představení od 16:00 třídní schůzky

Více

Obsah vzdělávání a celoroční rozvržení práce ve školní družině. Osobnostní a sociální výchova, osobnostní rozvoj.

Obsah vzdělávání a celoroční rozvržení práce ve školní družině. Osobnostní a sociální výchova, osobnostní rozvoj. Obsah vzdělávání a celoroční rozvržení práce ve školní družině. Září : Kamaráde, pojď si s námi hrát Osobnostní a sociální výchova, osobnostní rozvoj. - osvojovat si a dodržovat základy společenského chování

Více

AKTIVITY ŠKOLY. Akce Třída Termín

AKTIVITY ŠKOLY. Akce Třída Termín AKTIVITY ŠKOLY Akce Třída Termín 1. Sběr druhotných surovin Starého papíru 1. - 9. tř. říjen, duben Sběr přírodnin pro lesní zvěř (kaštany, žaludy) říjen - listopad 2.Výtvarné soutěže, akce Masky /čert,

Více

KRONIKA PROSINEC 2014

KRONIKA PROSINEC 2014 KRONIKA PROSINEC 2014 ADVENTNÍ ČAS Adventní čas jsme rozžali symbolickým rozsvícením první svíčky na adventním věnci. Krásný věnec nám věnovala paní Šoupalová, děkujeme. MIKULÁŠ PŘIŠEL K NÁM S napětím

Více

Program Klubu Krteček na rok 2019

Program Klubu Krteček na rok 2019 Program Klubu Krteček na rok 2019 Leden 2.1. povídáme si o vánocích, co jsme dostali pod stromeček 3.1. malujeme, co jsem dostal pod stromeček 7.1. keramika dárek 9.1. cvičíme 10.1. zimní krajina 14.1.

Více

Výroční zpráva. Mateřské školy v Dobrém Poli. ve školním roce 2015/2016. o činnosti

Výroční zpráva. Mateřské školy v Dobrém Poli. ve školním roce 2015/2016. o činnosti Výroční zpráva o činnosti Mateřské školy v Dobrém Poli ve školním roce 2015/2016 Zprávu předkládá vedoucí učitelka MŠ: Mgr. Radislava Fantová V Dobrém Poli 16.9.2015 OBSAH: I. Základní údaje o mateřské

Více

KRONIKA LISTOPAD, PROSINEC 2018 TESTOVÁNÍ ČESKÉ ŠKOLNÍ INSPEKCE V OBLASTI ANGLICKÉHO JAZYKA SBĚR PAPÍRU VÁNOČNÍ JARMARK A ROZSVÍCENÍ STROMEČKU

KRONIKA LISTOPAD, PROSINEC 2018 TESTOVÁNÍ ČESKÉ ŠKOLNÍ INSPEKCE V OBLASTI ANGLICKÉHO JAZYKA SBĚR PAPÍRU VÁNOČNÍ JARMARK A ROZSVÍCENÍ STROMEČKU KRONIKA LISTOPAD, PROSINEC 2018 SBĚR PAPÍRU V pátek 2. listopadu proběhl ve škole sběr papíru. Papír uskladněný ve školním sklepě jsme za pomoci obecních pracovníků přemístili do kontejneru. Další sběr

Více

Rámcový plán ŠD na školní rok

Rámcový plán ŠD na školní rok Základní škola a Mateřská škola Bohumín tř. Dr. E. Beneše 456 okres Karviná, příspěvková organizace Rámcový plán ŠD na školní rok 2013 2014 V Bohumíně 2. září 2013 Zpracovala Petra Kosarzová, vedoucí ŠD

Více

Organizač ní zabezpeč ení š kolního roku 2013/2014

Organizač ní zabezpeč ení š kolního roku 2013/2014 Adresa:, 150 00 Praha 5 Organizač ní zabezpeč ení š kolního roku 2013/2014 Začátek školního roku pondělí 2. září 2013 Konec školního roku pátek 27. června 2014 Prázdniny (nevztahují se na MŠ) podzimní

Více

Přehled plánovaných akcí v MŠ Zátor školní rok 2015-2016

Přehled plánovaných akcí v MŠ Zátor školní rok 2015-2016 Přehled plánovaných akcí v MŠ Zátor školní rok 2015-2016 ZÁŘÍ (Podzim) cesta za kamarády 1. 9. Úterý Zahájení školního roku, dárečky novým dětem 14. 9. Pondělí Divadlo Šikulka 45,00kč 8:45 Jak se prasátka

Více

Rozsvícení vánočního stromu a čas adventu

Rozsvícení vánočního stromu a čas adventu Svitavy, 28. listopadu 2018 Rozsvícení vánočního stromu a čas adventu Blíží se konec roku a s ním vánoční období, během kterého trávíme čas s rodinou a užíváme si pohodové atmosféry. Jsme rádi, že naše

Více

Masarykova základní škola Klášterec nad Orlicí ŠVP ZV - plán výchovně vzdělávací práce školní družiny - příloha č. 1 - Časový plán vzdělávání ZÁŘÍ

Masarykova základní škola Klášterec nad Orlicí ŠVP ZV - plán výchovně vzdělávací práce školní družiny - příloha č. 1 - Časový plán vzdělávání ZÁŘÍ ZÁŘÍ TÉMATA: NAŠE ŠKOLA, ŠD, KAMARÁDI, OBEC A OKOLÍ, BEZPEČNOST- DOPRAVA - rozhovory s dětmi o nových zážitcích - seznamovací hry (vytváření kamarádských vztahů, seznámení s pravidly chování ve školní

Více

Akce "NAVÍC" ve školním roce 2013-2014 Rodinné centrum Zajíček

Akce NAVÍC ve školním roce 2013-2014 Rodinné centrum Zajíček Akce "NAVÍC" ve školním roce 2013-2014 Rodinné centrum Zajíček Datum, čas Místo Název akce Popis Cena 2.9.13-8-8.30h 2.9.13-8.30-3.9.13-8.30-3.9.13-8.30-3.9.13-17-18h 10.9.13-20h Pelíšek tělocvična přízemí

Více

Plán akcí na rok 2017

Plán akcí na rok 2017 Plán akcí na rok 2017 2. 1. od 19,30-22,00 hod. 8. 1. od 9,30-12,30 hod. 9. 1. od 19,30-22,00 hod. 16. 1. od 19,30-22,00 hod. 20. 1. od 18,00 hod. 23. 1. od 19,30-22,00 hod. 25. 1. od 16,30 hod. 27. 1.

Více

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍ DRUŽINY

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.J.: ZSL/68/18 PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍ DRUŽINY Pedagogická rada dne 3. září 2018 schválila základní úkoly a plán práce školní družiny. Kontrola plánu bude součástí čtvrtletních pedagogických porad. Plán práce

Více

Přehled akcí za rok 2010, pořádaných pro uživatele DS Lukov

Přehled akcí za rok 2010, pořádaných pro uživatele DS Lukov Přehled akcí za rok 2010, pořádaných pro uživatele DS Lukov Každý týden pravidelně probíhá: -PO-PÁ - každé ráno od 8 hod rozcvička, po rozcvičce zpěv na oddělení -PO-ČT - pracovnice soc. péče - práce s

Více

... foukej, foukej větříčku INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV

... foukej, foukej větříčku INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV ... foukej, foukej větříčku INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV Září říjen 2008 Pravidelný program Klubu maminek Pohádka Pondělí: 16:00 17:30 Mimísci děti od 3 18 měsíců (nově od září) Masáže miminek

Více

Zásady, formy a metody práce Výchovná zaměstnání: Pravidla vedoucí k rozvoji dítěte:

Zásady, formy a metody práce Výchovná zaměstnání: Pravidla vedoucí k rozvoji dítěte: OBJEVUJEME SVĚT KOLEM NÁS Plán výchovy a péče DS. Záměrem tohoto plánu výchovy a péče je rozvoj psychické, fyzické a sociální samostatnosti dětí. Rozvíjet poznávání prostředí kolem nich, naučit je dovednostem

Více

Tématický plán Školní družiny na rok 2019/2020

Tématický plán Školní družiny na rok 2019/2020 Tématický plán Školní družiny na rok 2019/2020 Září Těšíme se do školy seznamování se s pravidly vzájemného soužití v družině (tvoříme pravidla) seznamovací hry (umím se představit) seznámení se s družinou

Více

Plán kulturních a sportovních akcí Městské správy sociálních služeb v Mostě - příspěvkové organizace na 2. pololetí roku 2015

Plán kulturních a sportovních akcí Městské správy sociálních služeb v Mostě - příspěvkové organizace na 2. pololetí roku 2015 Plán kulturních a sportovních akcí Městské správy sociálních služeb v Mostě - příspěvkové organizace na 2. pololetí roku 2015 Domov pro seniory, ul. Barvířská 495 Pravidelné aktivity: Pravidelné aktivity

Více

A DA. DorIs ŠUMPerK. ZÁŽIteK. tanec ekologie HUDBA. semináře. tábory. středisko volného času. volný ČAs. PřÍroDA. sport. ZÁBAvA

A DA. DorIs ŠUMPerK. ZÁŽIteK. tanec ekologie HUDBA. semináře. tábory. středisko volného času. volný ČAs. PřÍroDA. sport. ZÁBAvA Komenského 810/9 787 01 www.doris.cz středisko volného času a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Doris PoČÍtAČe PřÍroDA ZÁŽIteK HUDBA ZÁBAvA semináře tanec ekologie tábory ZPĚv sport

Více

Zpráva o aktivitách za rok 2018

Zpráva o aktivitách za rok 2018 Děti a stromy, z. s. sídlo: Mahlerova 23 58601 Jihlava IČ: 22893482 web: www.hajenkazborna.cz e-mail:klub.hajenka@seznam.cz Zpráva o aktivitách za rok 2018 Úvodní slovo Spolek Děti a stromy vzniklo v roce

Více

Plán akcí na rok 2017

Plán akcí na rok 2017 Plán akcí na rok 2017 2. 1. od 19,30-22,00 hod. 8. 1. od 9,30-12,30 hod. 9. 1. od 19,30-22,00 hod. 16. 1. od 19,30-22,00 hod. 20. 1. od 18,00 hod. 23. 1. od 19,30-22,00 hod. 25. 1. od 16,30 hod. Gymnázium

Více

V rámci komunitní práce na ulici U Cukrovaru, proběhlo od počátku letošního roku již několik akcí.

V rámci komunitní práce na ulici U Cukrovaru, proběhlo od počátku letošního roku již několik akcí. V rámci komunitní práce na ulici U Cukrovaru, proběhlo od počátku letošního roku již několik akcí. Tvořivé dílny a výlety pro rodiče s dětmi Pravidelností se staly tvořivé dílny pro maminky s dětmi do

Více

Zpráva o projektu. 3. Kdo projekt provádí ( kontaktní jméno, název organizace, adresa) - rozvoj pasivních i aktivních jazykových znalostí dětí

Zpráva o projektu. 3. Kdo projekt provádí ( kontaktní jméno, název organizace, adresa) - rozvoj pasivních i aktivních jazykových znalostí dětí Zpráva o projektu 1. Název projektu: Česká školka 2. Prostředky přidělené nadací (částka, měna): 15.000 NOK 3. Kdo projekt provádí ( kontaktní jméno, název organizace, adresa) Petra Krylová Hammerstads

Více