STŘEDOZEMSKÝ KUTIL JAK SI VYROBIT MASKU KROK ZA KROKEM

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "STŘEDOZEMSKÝ KUTIL JAK SI VYROBIT MASKU KROK ZA KROKEM"

Transkript

1 STŘEDOZEMSKÝ KUTIL JAK SI VYROBIT MASKU KROK ZA KROKEM Procvič trochu svoje výtvarné dovednosti a zkus si vyrobit svůj kostým sám. Na dalších stránkách najdeš několik návodů a střihů, které ti pomůžou při práci. Střihy na posledních stránkách ti můžou posloužit jako šablony-vytiskni je a vystřihni, abys je pak mohl lehce obkreslit. A když si s něčím třeba nebudeš vědět rady, mamka nebo taťka ti určitě rádi pomůžou.

2 TRPASLÍK SPRÁVNÝ TRPASLÍK MÁ: PŘILBU HUSTÝ PLNOVOUS DRÁTĚNOU KOŠILI NEBO TUNIKU VESTU PÁSEK S VELKOU SPONOU POŘÁDNÉ BOTY SEKYRU NEBO MEČ A ŠTÍT TIPY A TRIKY: Trpaslík by měl vypadat podsaditě a robustně. Zejména by měl mít široká ramena, kterých se dá docílit jednoduchými ramenními vycpávkami nebo jednoduše přes ramena šikovně přehodit kožešinu. Je také dobré mít dlouhé rukávy, aby rucevypadaly mohutněji a celková délka tuniky by měla sahat lehce pod kolena, což celou postavu opticky zmenší a rozšíří. V neposlední řadě jsou velmi důležité i boty,které by měly spíš připomínat sněhule, tedy být vysoké alespoň do půlky lýtek a robustní. Boty lehce vyrobíš navrstvením látky nebo kožešiny na nějaké své staré boty nebo holinky. Trik s vrstvením ostatně funguje i na zbytek kostýmu- čím více vrstev oblečení, tím mohutněji postava vypadá. A poslední důležitou věcí je plnovous. Žádný trpaslík není holobrádek, takže abys ze sebe udělal perfektního trpaslíka, potřebuješ dlouhé a husté vousy.

3 HELMA kšiltovku (nejlépe koženkovou, ale postačí i jakákoli jednobarevná, třeba černá) koženku prádelní gumu lepidlo (doporučujeme Chemopren) barvy ve spreji zlatou nebo stříbrnou fixu Jak na to: nejdříve z kšiltovky odstraň kšilt a pokud má kšiltovka nesprávnou barvu, přestříkej ji barvou ve spreji. Potom si ji nasaď a odměř, jak dlouhá musí být guma, která bude pod bradou držet helmu správně na hlavě. Než gumu ustřihneš, nech si z obou stran alespoň 7cm navíc, budou se hodit, až budeš přidělávat gumu ke kšiltovce (tip: gumu můžeš přišít nebo jednoduše přicvaknout sešívačkou- aby dobře držela, připevni ji tak, že v kšiltovce uděláš z každé strany hlavy malou dírku kousek nad okrajemtudy pak provlečeš konec gumy, ohneš ho zpět a sešívačkou několikrát přicvakneš ke zbytu gumy). Teď je na čase vystřihnout z koženky pruhy, které budou tvořit kování helmy. Každý pruh kování je tvořen dvěma pruhy koženky, které jsou stejně dlouhé, ale jinak široké (je to proto, že nakonec se na sebe nalepí a vytvoří tak pěkný efekt). Spodní pruh má šířku 4 cm a vrchní 3 cm. Než začneš stříhat, dobře si přeměř obvod kšiltovky a také délky od okrajů přes špičku hlavy-zleva doprava a zepředu dozadu. Pruhy ustřihni tak dlouhé, aby jsi měl z každé strany alespoň o 2 cm více, než kolik jsi naměřil u kšiltovky. Celkem nastřiháš 3 pruhy o šířce 4 cm a 3 pruhy o šířce 3 cm (těmi se oblepí helma zepředu dozadu, zleva doprava a kolem dokola po obvodu spodního okraje). Potom pruhy nabarvi podle libosti, ale tak, aby 4 cm široké pruhy měli jednu barvu a 3 cm pruhy jinou barvu. Až barva uschne, každé dva stejně dlouhé pruhy k sobě přilep (vždy užší na širší). Pak přilep 2 vzniklé pruhy, které budou tvořit kování helmy přes vrchol hlavy k sobě tak, aby tvořily kříž. Vystřihni z koženky zdobení na vzniklý kříž a také osmiúhelník, který přijde na přední stranu helmy. Oboje nabarvi a dozdob podle fantazie a potom přilep na pruhy tak, jako na obrázku. Ještě než přilepíš pruhy kování k helmě, můžeš si je pokreslit fixou trpasličími ornamenty. A Teď už můžeš přilepit pruhy k helmě. Nejdříve přilep pruhy, které jdou přes vrchol helmy a potom pruh po obvodu. Případné přesahy zastřihni. Z koženky vystřihni lícnice, vyzkoušej, jestli ti jejich velikost dobře sedí (popřípadě si je trochu zastřihni), nabarvi je a ozdob. Až budou suché, přilep je zevnitř helmy po obou stranách tam, kde ti začínají uši. Jako poslední si vystřihni z koženky nebo látky obdélníkový díl, který bude viset vzadu z helmy a zakrývat krk. Měl by být široký jako 1/3 obvodu helmy a dlouhý tak, aby ti zakrýval krk až k zádům. Nabarvi a přilep ho dozadu zevnitř helmy a je hotovo.

4 VOUSY kousek látky gumu koudel jehlu a nit Jak na to: nejdřív si podle přiloženého vzoru vystřihni z látky díly na obličej (pro jistotu si ještě předtím přeměř čelist a délku od nosu k bradě a vzor si podle toho uprav, aby ti pěkně seděl). Potom oba díly sešij k sobě. Vezmi koudel, malou část odděl a tu začni přišívat (nejlépe jehlou a nití, ale sešívačka funguje taky dobře a je rychlejší) na látku v místě nad rty, abys tak vytvořil knír. Koudel si polož na látku vodorovně a přišij ji přesně v půlce (nad rty). Pak stejným způsobem přišij koudel podél celého horního okraje látky, jen s tím rozdílem, že ji na látku položíš svisle tak, aby okraj látky byl v půlce délky pramenu koudele, pak celý pramen přišiješ v půlce těsně k hornímu okraji látky a horní půlku pramene ohneš zpět dolů (nezapomeň koudel v ohybu přimáčknout,vlákna se zlomí a bude to lépe držet), tím se překryjí stopy po šití a vousy vypadají opravdově. A takhle pokračuj dál, dokud nemáš pěkně hustý plnovous. Nakonec k látce na obou koncích směřujících k uším přišij gumu, aby ti vousy držely na hlavě a máš vyhráno. PŘEZKA NA OPASEK kousek lina, korku nebo obuvnické gumy koženku ozdobné cvoky lepidlo zlatou nebo stříbrnou fixu Nejdříve si z koženky vystřihni dva šestiúhelníky (tak, aby jeden byl o něco menší, než druhý) a ozdobný tvar, který pak bude uprostřed přezky. Z lina si vystřihni stejný šestiúhelník jako je ten větší ze dvou, které jsi si udělal z koženky. Všechny vystřižené tvary z koženky si nabarvi a až uschnou, můžeš na ozdobný tvar připíchnout cvočky nebo ho jinak dozdobit. Nakonec na sebe přilep tvary z koženky a to celé pak nalep na tvrdší šestiúhelník z lina. A je to, přezka je hotová a teď už si jí můžeš třeba pomalovat fixami a připevnit na skutečnou přezku od pásku.

5 HOBIT SPRÁVNÝ HOBIT MÁ: KOŠILI VESTU NEBO KŠANDY KABÁTEK BATOH NEBO MOŠNIČKU NA SVAČINU SVAČINU NEBO ROVNOU DVĚ KALHOTY POD KOLENA BOSÉ A CHLUPATÉ NOHY VYCHÁZKOVOU HŮL TIPY A TRIKY: Kostým pro hobita se zase tolik neliší od oblečení, které můžeme najít doma ve skříni. Postačí ti jakékolivstaré kalhoty (ne džíny), které si buď můžeš zastřihnout nebo srolovat pod kolena, jednobarevná košile s dlouhým rukávem, přes ní kšandy nebo vestičku (když doma nemáš vestičku, dá se lehce vyrobit ze starého trička), kabátek nebo plášť a šátek kolem krku. Správný hobit by také nikdy z domu nevyrazil bez pořádného kapesníku, batohu nebo brašny, kam se dá schovat svačina na později, vycházkové hole a v případě potřeby i svého malého meče. Hobiti se moc nestarají o parádu a tak málokdy nosí nějaké šperky, svoje oblečení mají ale vždy čisté a upravené.

6 MOŠNIČKA koženku dřevěný knoflík kulatou kůžičku nebo silnou režnou nit tlustou jehlu nebo děrovačku lepidlo (Chemopren) Jak na to: Nejprve si z koženky vystřihni přední a zadní díl, díl na falešnou kapsičku a pás přes rameno. Přilep si díl falešné kapsy k přednímu dílu tak, aby byl hezky uprostřed. Přidělej k přednímu dílu dřevěný knoflík, zhruba 4-5 cm od spodního okraje. (můžeš ho jednoduše přišít nebo pokud má knoflík dost velké dírky, přidělej ho tak, že si uděláš v kožence dvě dírky a jednou dírkou provlékneš ze spodní strany kůžičku, zvrchu ji provlékneš knoflíkem a druhou dírkou zase zpět dospodu a tam kůžičku zavážeš na uzel) Dej oba díly k sobě a přicvakni kolíkem, aby ti držely u sebe, a fixou si natečkuj po obvodu značky, kde pak uděláš dírky a budeš tudy provlékat kůžičku. Značky si udělej tak 0,5 cm od okraje a 1 cm daleko jednu od druhé. Až budeš mít nadírkováno, můžeš začít provlékat kužičku a oba díly tak k sobě přišiješ. Nakonec připevni pásek přes rameno tak, že v zadním díle prostřihneš dva otvory, prostrčíš jimi konce pásku dovnitř (alespoň 5 cm dlouhé) a zevnitř je přilepíš nebo přišiješ. VESTA Staré jednobarevné triko látkovou stuhu lepidlo jehlu a nit Jak na to: Z trika odstřihni rukávy a dole ve předu ho nastřihni (tak 5 cm), oba konce pak založ směrem dovnitř a přišij. Nakonec přilep látkovou stuhu na triko kolem rukávů, krku, spodního okraje a vepředu tak, jako na obrázku. Nezapomeň nalepit i stuhu jako kapsičku. Nakonec přišij knoflíky a je hotovo.

7 ÚCHYT NA MEČ koženku nebo kůži provázek nebo silnější kůžičku lepidlo (chemopren) Vystřihni z koženky obdélník (24 cm dlouhý a 7 cm široký), přehni ho napůl a oba konce k sobě svaž kůžičkou, jako to bylo u mošničky. Udělej u horního okraje dírku a provleč jí provázek nebo kůžičku a svaž ho, aby ti vzniklo očko. (pokud jsi větší kutil, můžeš dírkou provléct kroužek na klíče a na ten přidělat očko z proužku koženky,bude to vypadat lépe). Za to pak úchyt navlečeš na svůj pásek a meč ti bude krásně držet u pasu. Svůj úchyt na meč si můžeš pěkně dozdobit, třeba na něj přilep lístek vystřižený z koženky nebo ho pomaluj fixou.

8 ELF ELFKA SPRÁVNÝ ELF/ELFKA MÁ: ŠPIČATÉ UŠI TOULEC A LUK PLÁŠŤ PĚKNÝ ŠPERK CHRÁNIČE PŘEDLOKTÍ TUNIKU NEBO DLOUHÉ ŠATY BOTY AŽ POD KOLENA TIPY A TRIKY: Elfové musí být rychlí a nenápadní. Proto nosí jednoduché oblečení v přírodních barvách. Jsou to vysocí, útlí válečníci. Takového vzhledu nejlíp docílíš splývavým oblečením, nesmí ti moc plandat na těle. Tunika alespoň ke kolenům s dlouhými rukávy, přepásaná páskem a pod ní úzké dlouhé kalhoty tvoří úplný základ. Plášť dlouhý až na zem s kapucí a vysoké boty z tebe udělají ukázkového elfa. Elfky můžou být také bojovnice, jejich oblečení se moc neliší od elfích kluků, jen tunika je o něco delší, aby tvořila dojem sukně. Ostatní elfí slečny nosí dlouhé, splývavé šaty až na zem a zdobí se šperkem do vlasů nebo pěknou sponou na šatech.

9 TOULEC koženku (nejlépe dvě různé barvy) kůžičku lepidlo (chemopren) zlatou nebo stříbrnou fixu dva kroužky na klíče dvě malé karabinky zlatý sprej Jak na to: Vystříhni si z koženky všechnydíly a nalep je na sebe. Výsledný díl přelož na půl a po straně přišij k sobě kůžičkou Nabarvi si kroužky na klíče a karabinky na zlato. Pak kroužky navlékni na kůžičku nahoře a dole. Vystříhni si popruh přes rameno a každý konec provlékni karabinkou a pak přilep, aby na obou koncích karabiny držely. Teď už můžeš popruh přicvaknout na kroužky a toulec je hotový. Když budeš chtít, můžeš na toulec namalovat elfí ornamenty nebo ho jinak dozdobit. CHRÁNIČE Co budeš potřbovat: koženku ( nejlépe dvě různé barvy) tmavou textilní gumu (kulatá pružna) lepidlo (chemopren) zlatou nebo stříbrnou fixu Jak na to: Vystřihni oba tvary z koženky a přilep k sobě Ozdob si chrániče fixou Po obou stranách si vytvoř dírky, tudy pak provleč gumičku a svaž obě strany k sobě. Lehce si teď můžeš chrániče natáhnout přes ruku.

10 ELFSKÝ ŠPERK modurit nebo keraplast drátek korálky, kamínky nebo jiné ozdoby lepidlo (vteřinové) stříbrný sprej nebo jiné barvy Jak na to: Nejprve si z moduritu vymodeluj tvar lístku. Nezapomeň si do ještě měkké hmoty udělat dírky na drátek. Nech hmotu zaschnout a ztvrdnout. Lístek si nabarvi s přilep na něj ozdoby. Drátek si nastříkej nastříbrno. Nakonec lístkem provlékni drátek a vzadu ho upevni. Můžeš ho přidělat na spínací špendlík nebo kolíček, aby se dal připnout na oblečení. STŘIHY: Vytiskni ve formátu A4 Elfský šperk

11 Vytiskni ve formátu A3 Toulec

12 Vytiskni ve formátu A4 Helma+vousy

13 Vytiskni ve formátu A4 Přezka+chránič na předloktí +ozdoba-lístek

14 Vytiskni ve formátu A3 Mošnička

Výroba trpasličích fousů

Výroba trpasličích fousů Výroba trpasličích fousů Sepsal: Drrak Rozhodli jste se alespoň na chvilku stát trpaslíkem? Vězte, že to není nic těžkého. Trpaslíci jsou jedna ze základních ras ve fantasy světech a skoro všude vypadají

Více

První část. Nauč se tvořit. p sto. r vé. aňá. m sky

První část. Nauč se tvořit. p sto. r vé. aňá. m sky První část Nauč se tvořit r vé p sto m sky aňá Postupy SoumĚrnost Přehni papír napůl. Nakresli na něj libovolný tvar končící na přehybu a vystřihni ho. Až vystřižený papír narovnáš, uvidíš, že máš dva

Více

Etruskové - eny TIP:

Etruskové - eny TIP: Etruskové - ženy O oblékání Etrusků neexistuje mnoho zdrojů. Obecně se předpokládá, že jejich styl oblékání byl silně ovlivněn Řeckem a sami pak inspirovali Římany, takže se jejich móda pohybuje někde

Více

Zbožíznalství 3. ročník PP. Textilní galanterie - prezentace

Zbožíznalství 3. ročník PP. Textilní galanterie - prezentace Název školy Odborná škola výroby a služeb, Plzeň, Vejprnická 56 Název projektu Digitalizace výuky Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0977 Číslo šablony VY_32_inovace_ZB50 Číslo materiálu 50 Autor Bc. Ivana

Více

Pokyny pro "Business" Projekt. Sukně. Budete potřebovat. Textilie doporučení. Obecné informace o velikosti. Vystřihování Přední 28 cm.

Pokyny pro Business Projekt. Sukně. Budete potřebovat. Textilie doporučení. Obecné informace o velikosti. Vystřihování Přední 28 cm. Pokyny pro "Business" Projekt Sukně Budete potřebovat 2 košile pánské 0,7 m (3/4yd) šedou oblekovou tkaninu (1,4 m (1 ½ yd) šířky) 1 m (39 "), podšívky suchý zip- 14 cm (5 ½ ") dlouhý a 3,5 cm (1 2 / 5

Více

Trpaslíci. Trpaslíky není nijak složité představovat, přesto si ale pár základních informací řekneme:

Trpaslíci. Trpaslíky není nijak složité představovat, přesto si ale pár základních informací řekneme: Trpaslíci Trpaslíky není nijak složité představovat, přesto si ale pár základních informací řekneme: Trpaslíci jsou malé, ale svalnaté bytosti. Vzhledem ke své velikosti mají ohromnou sílu Jsou převážně

Více

e POMŮCKY Přesto, že dinosauři vyhynuli již před dávnou dobou, mnoho dětí je miluje! 1 Přehni karton na polovinu a na 2 Vystřihni dinosaura z obou

e POMŮCKY Přesto, že dinosauři vyhynuli již před dávnou dobou, mnoho dětí je miluje! 1 Přehni karton na polovinu a na 2 Vystřihni dinosaura z obou Přesto, že dinosauři vyhynuli již před dávnou dobou, mnoho dětí je miluje! Dinosauři jsou zpět! e POMŮCKY Zelený karton Růžový hedvábný papír Černý špičatý fix Nůžky Lepidlo 1 1 Přehni karton na polovinu

Více

Kniha. Rozměry: 24 cm (d) x 28 cm (š) x 6 cm (v)

Kniha. Rozměry: 24 cm (d) x 28 cm (š) x 6 cm (v) Kniha Rozměry: 24 cm (d) x 28 cm (š) x 6 cm (v) Pomůcky: bílá vlnitá lepenka modrý holografický papír tavná pistole s náplní pravítko dlouhé a pravoúhlé nůžky nalepovací obrázky modrá saténová stuha 1

Více

Velikonoční vajíčko-vstaváček

Velikonoční vajíčko-vstaváček -vstaváček - vyfouknuté vajíčko - plastelína (karton) na vajíčka - noviny - plastiková konvička - voda - sádra - klacík na rozmíchání sádry - hadřík nebo kuchyňsky - tempery papír - štětec - sklenka s

Více

Babi jehelníček.

Babi jehelníček. * * * Návod byl přeložen do češtiny se svolením autorky, originální návod v němčině a angličtině najdete na jejích stránkách www.zhaya.de/www.zhaya.eu Pomůcky a materiál: Při použití háčku 2,0 a 2,5mm

Více

50. Kostým SUPERMANA 4-7 let s pláštěm

50. Kostým SUPERMANA 4-7 let s pláštěm 50. Kostým SUPERMANA 4-7 let s pláštěm Délka: 90 cm (od rozkroku dolů 40cm) Šířka: hrudník 43 cm (pas 38 cm) Délka rukávu od krku: 54 cm Délka rukávu od ramene: 40 cm pouzdrový kostým zapínání na zádech

Více

Neměl by být ani příliš lehký, ani příliš těžký, aby se s ním dobře a férově bojovalo. Prostě tak akorát.

Neměl by být ani příliš lehký, ani příliš těžký, aby se s ním dobře a férově bojovalo. Prostě tak akorát. Návod na výrobu meče Pro potřeby Soumraku sepsal s pomocí starších návodů Mara Úvod Meč je nejčastější zbraň, se kterou se na dřevárnách setkáte. Používají ho častěji hráči světlé strany, ale rozhodně

Více

Trpasličí kostýmy Průvodce šatníkem každého správného trpaslíka

Trpasličí kostýmy Průvodce šatníkem každého správného trpaslíka Trpasličí kostýmy Průvodce šatníkem každého správného trpaslíka Tento dokument by měl: inspirovat poukázat na základní chyby, kterých se tvůrci trpasličích kostýmů dopouštějí poradit, jak se těmto chybám

Více

16/ www.aladine.cz. Párty ve stylu námořníků - pirátů. Pozvánka na oslavu číslo 2

16/ www.aladine.cz. Párty ve stylu námořníků - pirátů. Pozvánka na oslavu číslo 2 v a š e p r a v i d e l n é i n f o r m a c e, n á p a d y a i n s p i r a c e 16/ www.aladine.cz Párty ve stylu námořníků - pirátů V teplých letních dnech se koná mnoho prima zahradních a jiných oslav.

Více

Jednoduchý pletený náramek

Jednoduchý pletený náramek Jednoduchý pletený Barevný doplněk na míru obrázek 1 obrázek 2 Spojování šňůr Se čtyřmi barvami obrázek 3 obrázek 4 obrázek 5 obrázek 6 obrázek 7 obrázek 8 Pro dvoubarevný dvě šňůry 550 nebo 325 o délce

Více

Seznámení s parakordem

Seznámení s parakordem kapitola 1 Seznámení s parakordem Co je parakord? Slovo parakord, součást slovní zásoby profesionální mluvy a internetu, je z angličtiny převzaté označení pro padákovou šňůru. Její pevnost a odolnost se

Více

Smyčkový kvítek. Paprskové kolečko. Postup: Postup:

Smyčkový kvítek. Paprskové kolečko. Postup: Postup: Smyčkový kvítek Velmi rychle a snadno uháčkovaný kvítek jistě využiješ při mnoha příležitostech. Uháčkuj 8 řetízkových ok a spoj je pevným okem do kroužku. První řada: o kroužku uháčkuj 12 krátkých sloupků.

Více

Brož z odstřižků NEŽ ZAČNETE: CO BUDETE POTŘEBOVAT (velikost cca 6 cm):

Brož z odstřižků NEŽ ZAČNETE: CO BUDETE POTŘEBOVAT (velikost cca 6 cm): 14 Brož z odstřižků Brož z odstřižků NEŽ ZAČNETE: Až se do výroby broží pustíte naplno nebo pokud z látek už nějaký čas tvoříte, určitě najdete mezi odstřižky látek i docela malé kousky. Nevyhazujte je,

Více

TEXTILNÍ PSÍK - NÁVOD

TEXTILNÍ PSÍK - NÁVOD TEXTILNÍ PSÍK - NÁVOD Budeme potřebovat: - kus látky o velikosti cca formátu A4 - nažehlovací vlizelín stejné velikosti (není nezbytně nutné jej mít, ale lépe se s látkou pracuje a hračka je trvalejší

Více

TOP BEZ RUKÁVŮ ZDOBENÝ TŘPYTIVÝMI PÍRKY

TOP BEZ RUKÁVŮ ZDOBENÝ TŘPYTIVÝMI PÍRKY Velikosti: 34 až 46 ŠABLONY: PŘÍLOHY C A D Vzor k malování: str. 83 SNĚŽNÝ KOJOT TOP BEZ RUKÁVŮ ZDOBENÝ TŘPYTIVÝMI PÍRKY POMŮCKY 80 x 60 cm volného žerzeje v páví modré Třpytivě safírová barva na textil

Více

Kolekce Alpine BUTIK 2017

Kolekce Alpine BUTIK 2017 Kolekce Alpine BUTIK 2017 OBSAH 1 TRIKA POLO TRIKA KOŠILE STRANA 5 2 MIKINY BUNDY ČEPICE STRANA 13 3 BUTIK PRO DĚTI STRANA 18 4 DOPLŇKY A MODELY STRANA 21 5 TAŠKY A BATOHY STRANA 27 1TRIKA POLO TRIKA

Více

Nechte se okouzlit JARNÍMI CENAMI! Katalog. jaro

Nechte se okouzlit JARNÍMI CENAMI! Katalog. jaro Nechte se okouzlit JARNÍMI CENAMI! Katalog jaro 2015 Rozkveťte do krásy Jarní bavlněný top s tropickým květovaným potiskem, různé barvy DÁMSKÁ KOLEKCE 3 JARNÍ KVĚTOVANÉ VZORY V LEHKÝCH CENÁCH! Tuhle svěží

Více

- přilba, - oděv - rukavice, - obuv, - opasek. - sekyra, - svítilna, - tísňová píšťalka, (osobní bezpečnostní zařízení).

- přilba, - oděv - rukavice, - obuv, - opasek. - sekyra, - svítilna, - tísňová píšťalka, (osobní bezpečnostní zařízení). Osobní výstroj a výzbroj: je souhrn předmětů, soubor potřeb, případně oblečení k určité činnosti k vykonávání nějakého úkonu. Výstroj hasiče: Výzbroj hasiče: - přilba, - oděv - rukavice, - obuv, - opasek.

Více

Rafinované a dekorativní

Rafinované a dekorativní Rafinované a dekorativní 1. Do 50 cm vysokého a 70 cm dlouhého kartonu pro kutily vytlačte svislé hřbetní sklady: 1 cm od okraje (proužek na slepení stínítka dohromady) vyznačte první sklad, potom čtyři

Více

KOLO. Vymodeluj z plastelíny dvě stejné modré kulaté placky a tři stejně dlouhé červené válečky.

KOLO. Vymodeluj z plastelíny dvě stejné modré kulaté placky a tři stejně dlouhé červené válečky. KOLO Vydej se na dobrodružnou cestu! Začni výletem na kole. Jezdíš na kole rád? Jedno barevné si můžeš vyrobit a nezabere ti to ani moc času. Připrav si červenou a modrou plastelínu. Vymodeluj z plastelíny

Více

Volitelně: Rokajl o velikostech 11/0 a 15/0 Různé druhy mačkaných či broušených korálků na zdobení

Volitelně: Rokajl o velikostech 11/0 a 15/0 Různé druhy mačkaných či broušených korálků na zdobení Velká obšívaná kulička s korálky Matubo 7/0 a Superduo Materiál: Korálky Matubo vel 7/0 (42 ks) Korálky Superduo (48 ks) Kulaté korálky o průměru 4 mm (6 ks) Plastový nebo dřevěný kulatý korálek o průměru

Více

Kolekce Alpine BUTIK 2017

Kolekce Alpine BUTIK 2017 Kolekce Alpine BUTIK 2017 OBSAH 1 TRIKA POLO TRIKA KOŠILE STRANA 5 2 MIKINY BUNDY ČEPICE STRANA 13 3 BUTIK PRO DĚTI STRANA 18 4 DOPLŇKY A MODELY STRANA 21 5 TAŠKY A BATOHY STRANA 27 1TRIKA POLO TRIKA

Více

NÁVOD NA SESTAVENÍ POPRUHOVÉHO SYSTÉMU OMS

NÁVOD NA SESTAVENÍ POPRUHOVÉHO SYSTÉMU OMS NÁVOD NA SESTAVENÍ POPRUHOVÉHO SYSTÉMU OMS Občas je složité sestavit popruhový systém dle vašeho přání. Jestliže jste doposud neměli popruhový systém, tento dokument vám může se sestavením pomoci. Jestliže

Více

Obsah OBECNÉ: aktualizace dne: 1/13/19. 1/13/19 - MM_PP_obecne.odt

Obsah OBECNÉ: aktualizace dne: 1/13/19. 1/13/19 - MM_PP_obecne.odt Obsah OBECNÉ: aktualizace dne: 1/13/19 standardy kvality společnosti MarZ Corporation, s.r.o. upřesnění detailů šití PROUŽKŮ upřesnění detailů šití DOPLŇKŮ upřesnění detailů šití KOSTKY - detail prošití

Více

Návod na výrobu štítu

Návod na výrobu štítu Návod na výrobu štítu Pro potřeby Soumraku sepsal s pomocí starších návodů Mara Úvod Štít a meč, štít a sekera, štít a palcát nejpoužívanější kombinace zbraní. Jak takový štít vyrobit? Není to složité,

Více

200. Sváteční saténové šatičky 1,5-2 roky

200. Sváteční saténové šatičky 1,5-2 roky 200. Sváteční saténové šatičky 1,5-2 roky Délka: 55 cm Šířka: 25 cm Materiál: tmavě fialové, krátký rukáv Půjčovné: 100 Kč 201. Šaty SVATEBNÍ - družička 9-11 let Délka: 88 cm Šířka: 43 cm (možnost stáhnutí,

Více

525,- 575,- 545,- 475,- 775,- 925,- 895,- 545,- LITEX SPORTSWEAR COLLECTION. Art. 84007. Art. 84008. Art. 84011 Kč. Art. 84003. Art. 84046. Art.

525,- 575,- 545,- 475,- 775,- 925,- 895,- 545,- LITEX SPORTSWEAR COLLECTION. Art. 84007. Art. 84008. Art. 84011 Kč. Art. 84003. Art. 84046. Art. Art. 84007 525,- Art. 84008 575,- Art. 84011 545,- Art. 84003 475,- Art. 84051 895,- Art. 84008 Triko bez rukávů. Kombinace barev. Přední díl pšitý. Potisk. S, M, L 100 bílá 575,- Art. 84051 Leggings dlouhé

Více

150. Kostým MIKULÁŠ (L XXL)

150. Kostým MIKULÁŠ (L XXL) 150. Kostým MIKULÁŠ (L XXL) Délka: 140 cm Šířka: 130 cm kostým se obléká přes hlavu, součástí kostýmu je plášť, červená vesta, vousy a papírová čepice, KOSTÝM MÁME 3X! Půjčovné: 250 Kč 151. Kostým SANTA

Více

Rozdělení jednotlivých prvků stejnokroje používaných MP Cheb stanovení nepřekročitelných cen na dodávku zboží:

Rozdělení jednotlivých prvků stejnokroje používaných MP Cheb stanovení nepřekročitelných cen na dodávku zboží: Tabulka č. 1 Rozdělení jednotlivých prvků stejnokroje používaných MP Cheb stanovení nepřekročitelných cen na dodávku zboží: HLAVNÍ VÝSTROJ - MP Cheb název: barva doplňky počet ks/párů nepřekročitelná cena

Více

Předměty tvořené ocelí nebo jinými kovy, které umí přitahovat železné předměty,

Předměty tvořené ocelí nebo jinými kovy, které umí přitahovat železné předměty, MAGNETY Předměty tvořené ocelí nebo jinými kovy, které umí přitahovat železné předměty, se nazývají trvalé magnety. Jsou tvarovány například jako koňské podkovy, magnetické jehly nebo obyčejné tyče. Kompas

Více

Vytvořili jsme pro vás seznam největších módních faux pas, kterých se dopouští mužská část naší populace.

Vytvořili jsme pro vás seznam největších módních faux pas, kterých se dopouští mužská část naší populace. Vytvořili jsme pro vás seznam největších módních faux pas, kterých se dopouští mužská část naší populace. 1. Pach místo vůně Jestli je něco, co může ženu zákonitě odpudit, je to právě nepříliš vonící mužské

Více

ABBY KREJČOVSTVÍ. Cenník služeb. Pánské zakázkové krejčovství. Dámské zakázkové krejčovství

ABBY KREJČOVSTVÍ. Cenník služeb. Pánské zakázkové krejčovství. Dámské zakázkové krejčovství ABBY KREJČOVSTVÍ Cenník služeb Pánské zakázkové krejčovství Kalhoty - riflové 1100,- Kalhoty - společenské 1000,- Kalhoty - společenské s podšívkou 1000,- Kraťasy 560,- Košile - riflová 800,- Košile -

Více

NEOROMANTIČKA. co musíš mít. módní lekce

NEOROMANTIČKA. co musíš mít. módní lekce NEOROMANTIČKA Na jednu stranu by se nejraději narodila v jiném století. Vybrala by si dobu, ve které byly dívky jemné stejně jako jejich šaty s anglickou krajkou. Neoromantička ale ráda chodí i v teniskách

Více

Pokyny pro Etnický Projekt

Pokyny pro Etnický Projekt Pokyny pro Etnický Projekt www.mybernette.com Postup - Projekt "etnický styl" Etnické šaty Jedna velikost pro všechny Budete potřebovat - 2,10 m (7 '), růžový taft (minimální šířka 0,9 m tkaniny (1 yd)

Více

Výtvarné nápady únor 2018

Výtvarné nápady únor 2018 Výtvarné nápady únor 2018 Jana Podzemná masky recyklované krabičky a amulety s ozdobným dekorem masky -malování a kreslení -práce s barvou -práce s papírem -dekorativní tvorba Náročnost: *** Věk: cca od

Více

Krajkový 1. K zabalení dárku potřebujeme: papírové krajkové. 2. Dárek zabalíme do balicího papíru. Kulatou krajkovou

Krajkový 1. K zabalení dárku potřebujeme: papírové krajkové. 2. Dárek zabalíme do balicího papíru. Kulatou krajkovou Krajkový 1. K zabalení dárku potřebujeme: papírové krajkové podložky, balicí papír, lepidlo, stuhu, nůžky a děrovačku. Papírové krajkové podložky zakoupíme v supermarketech nebo papírnictvích. 2. Dárek

Více

Použití: Na reprezentačních akcích, při sborových akcích, na sněmu, camporee a při podobných slavnostních příležitostech (např. bohoslužba).

Použití: Na reprezentačních akcích, při sborových akcích, na sněmu, camporee a při podobných slavnostních příležitostech (např. bohoslužba). KROJOVÝ ŘÁD Kroj Pathfinderů má vyjadřovat příslušnost celosvětovému hnutí a jeho ideálům. Jednotné oblečení pro děti z různých sociálních vrstev znamená rovné podmínky pro každého, ať už pochází z jakéhokoli

Více

Podrobně k vybraným novinkám z kolekce DIDRIKSONS1913 pro sezónu jaro/léto 2013

Podrobně k vybraným novinkám z kolekce DIDRIKSONS1913 pro sezónu jaro/léto 2013 Podrobně k vybraným novinkám z kolekce DIDRIKSONS1913 pro sezónu jaro/léto 2013 VÝROČNÍ KOLEKCE SKUTEVIK pánská retro bunda Pánská polyuretanová bunda naprosto odolná větru i dešti, svařené švy. Z vnitřní

Více

PRAVIDLA HÁZENÉ IHF 2016: Omezení pro ochranné pomůcky a vybavení hráčů APLIKACE V ČSH

PRAVIDLA HÁZENÉ IHF 2016: Omezení pro ochranné pomůcky a vybavení hráčů APLIKACE V ČSH PRAVIDLA HÁZENÉ IHF 2016: Omezení pro ochranné pomůcky a vybavení hráčů APLIKACE V ČSH Toto jsou závazná pravidla pro oblečení a vybavení hráčů, schválená a vydaná v létě 2017 IHF a EHF po dohodě federací.

Více

Pohádkové postavičky

Pohádkové postavičky Pohádkové postavičky Čarodějnice, čertík a vodník z punčoch Andělíček se sáňkami Skřítek Podzimníček Sněhuláčci Čarodějnice, čertík a vodník z punčoch Budete potřebovat: punčochy ohebný drát větší jehlu

Více

50. Kostým SUPERMANA 4-7 let s pláštěm

50. Kostým SUPERMANA 4-7 let s pláštěm 50. Kostým SUPERMANA 4-7 let s pláštěm Délka: 90 cm (od rozkroku dolů 40cm) Šířka: hrudník 43 cm (pas 38 cm) Délka rukávu od krku: 54 cm Délka rukávu od ramene: 40 cm pouzdrový kostým zapínání na zádech

Více

Paprsky světla létají úžasnou rychlostí. Když dorazí do našich očí, donesou

Paprsky světla létají úžasnou rychlostí. Když dorazí do našich očí, donesou SVĚTLO Paprsky světla létají úžasnou rychlostí. Když dorazí do našich očí, donesou nám mnoho informací o věcech kolem nás. Vlastnosti světla mohou být ukázány na celé řadě zajímavých pokusů. Uvidíš svíčku?

Více

Andělka. Foto návod zdarma. Renata Pekařová www.siti-renata.cz www.renatapekarova.cz info@siti-renata.cz 2015 1

Andělka. Foto návod zdarma. Renata Pekařová www.siti-renata.cz www.renatapekarova.cz info@siti-renata.cz 2015 1 Andělka Foto návod zdarma 2015 1 Budeme potřebovat: 2x obdélník látky na tělíčko Andělky asi 17x15 cm 2x obdélník látky v tělové barvě 9x15 cm a stejnou látku 2x(6x9cm) na ruce 2x obdélník látky na křídla

Více

2 cm 36 šestiúhelník. 1 šitíčko. Patchworkový top měří před sestavením cca 11 28 cm

2 cm 36 šestiúhelník. 1 šitíčko. Patchworkový top měří před sestavením cca 11 28 cm Výrobky Šitíčko 61 Šití na cestách je daleko snazší, když víte, že máte všechny potřebné pomůcky bezpečně uložené na jednom místě. Spíchněte si toto malé šitíčko a uložte je do svého cestovního šití. Díky

Více

445,- 38 42 575,- 36 44 545,- 365,- 36 42 425,- 425,- E. ART. 76190 PODPRSENKA CZK

445,- 38 42 575,- 36 44 545,- 365,- 36 42 425,- 425,- E. ART. 76190 PODPRSENKA CZK 2 LITEX SWIMWEAR COLLECTION A. ART. 76188 545,- C. ART. 76192 S KOŠÍČKY PUSH-UP. Zapínání na zádech. Kontrastní nastavitelná ramínka. Řasení. 80% Polyamid + 20% Elastan Tisk + černá. 36, 38, 40, 42, 44

Více

"Romantický styl" postup šití Nabíraná halenka

Romantický styl postup šití Nabíraná halenka "Romantický styl" postup šití Nabíraná halenka Velikosti 34 až 42 dle evropských norem (4-12 US, UK 6-14) Budete potřebovat - 1,2 m růžový taft (šířka 1,5 m ) - 0,45 m bílý tyl (šířka 1,5 m tkaniny ) -

Více

Kreslící program. V této lekci se naučíš vytvořit si vlastní kreslící program! Následujte postupně tyto INSTRUKCE

Kreslící program. V této lekci se naučíš vytvořit si vlastní kreslící program! Následujte postupně tyto INSTRUKCE Scratch 1 Kreslící program Všechny Kódovací kluby - Code Clubs musí být registrovány. Tím, že zaregistrujete váš klub, můžeme měřit náš dosah, a můžeme tak pokračovat s poskytováním zdrojů pro výuku programování

Více

Růžičky z twistartu pro každou příležitost

Růžičky z twistartu pro každou příležitost Návod na twist art - květiny Růžičky z twistartu pro každou příležitost Vypadají jako živé a hodí se na každou komodu. Růžičky jsou oblíbenou květinou snad každé z nás. Vždy připomenou letní období. Růžička

Více

Džem jako dárek: K narozeninám 1. K ozdobení jedné skleničky potřebujeme: kousek látky,

Džem jako dárek: K narozeninám 1. K ozdobení jedné skleničky potřebujeme: kousek látky, Džem jako dárek: K narozeninám 1. K ozdobení jedné skleničky potřebujeme: kousek látky, gumičku, stužku, dřevěnou květinku na provázku, ozubené nebo obyčejné nůžky. Všechny ozdoby zakoupíme v běžném obchodě

Více

ŠPIONÁŽNÍ SADA ŠPIONÁŽNÍ ODZNAK SPECIÁLNÍ AGENT SPECIÁLNÍ AGENT SPECIÁLNÍ AGENT SUPER TAJNÉ OTISKY PRSTŮ KRYCÍ JMÉNO IDENTIFIKAČNÍ ČÍSLO KRYCÍ JMÉNO

ŠPIONÁŽNÍ SADA ŠPIONÁŽNÍ ODZNAK SPECIÁLNÍ AGENT SPECIÁLNÍ AGENT SPECIÁLNÍ AGENT SUPER TAJNÉ OTISKY PRSTŮ KRYCÍ JMÉNO IDENTIFIKAČNÍ ČÍSLO KRYCÍ JMÉNO ŠPIONÁŽNÍ ODZNAK SPECIÁLNÍ AGENT SUPER TAJNÉ OTISKY PRSTŮ PRAVÁ RUKA 1.PALEC 2.UKAZOVÁK 4.PRSTENÍČEK 5.MALÍČEK LEVÁ RUKA KRYCÍ JMÉNO IDENTIFIKAČNÍ ČÍSLO 1.MALÍČEK SPECIÁLNÍ AGENT 2.PRSTENÍČEK 4.UKAZOVÁK

Více

Náramek "TARA" Rychlý a jednoduchý náramek z dvoudírkových šitých komponentů. Materiál: Obtížnost : Pro začátečníky a mírně pokročilé

Náramek TARA Rychlý a jednoduchý náramek z dvoudírkových šitých komponentů. Materiál: Obtížnost : Pro začátečníky a mírně pokročilé Náramek "TARA" Rychlý a jednoduchý náramek z dvoudírkových šitých komponentů Materiál: (na jeden komponent - pro výrobu náramku budete potřebovat 3-4 komponenty) Matubo Miniduo (24 kusů) Matubo Rulla (4

Více

Výtvarné nápady prosinec 2018

Výtvarné nápady prosinec 2018 Výtvarné nápady prosinec 2018 Jana Podzemná výtvarka s kopírákem - modrá přáníčka gumovaná přáníčka vánoční prasátko a chaloupka výtvarka s kopírákem - modrá přáníčka -grafika, kreslení -práce s papírem

Více

Příloha krojového řádu č. 1

Příloha krojového řádu č. 1 Junák svaz skautů a skautek ČR Příloha krojového řádu č. 1 Základní součásti kroje Základní košile Kategorie: skauti / ky vodní skauti /ky Barva: béţová tmavomodrá Materiál: Označení: Způsob nošení: Vyrábí

Více

katalog 2012 tepláky barva zelená, růžové detaily / jemný potisk Jumping na levé přední nohavici a levé zadní části panáček loga Jumping / pevná všitá guma v pase / v pase tunýlek s tkaničkou v barvě potisku

Více

Návod. Jak dostat dítě do nosítka

Návod. Jak dostat dítě do nosítka Návod Jak dostat dítě do nosítka Jestliže nemáte zkušenosti s nošením (ať už v šátku nebo v nosítku), možná vás při prohlížení fotek napadlo, jak se vlastně to dítko do nosítka dostane? A jak se s nosítkem

Více

Ceník oděvů GASTRO 2011 dafne@dafne.cz www.dafne.cz Stranačíslo Název 5 1 Sako s ozdobným přestřižením v pase 2 150,- -sukně klasická 850,- 5 2 Sako

Ceník oděvů GASTRO 2011 dafne@dafne.cz www.dafne.cz Stranačíslo Název 5 1 Sako s ozdobným přestřižením v pase 2 150,- -sukně klasická 850,- 5 2 Sako Ceník oděvů GASTRO 2011 dafne@dafne.cz www.dafne.cz Stranačíslo Název cena 5 1 Sako s ozdobným přestřižením v pase 2 150,- -sukně klasická 850,- 5 2 Sako klasické na jeden knoflík 2 150,- 6 1 Sako dámské

Více

2. Podle předlohy na straně 121 zhotovíme šablonu, podle níž z oranžové plsti vystřihneme zobák.

2. Podle předlohy na straně 121 zhotovíme šablonu, podle níž z oranžové plsti vystřihneme zobák. Kuřátko Roztomilá kuřátka jsou přímo stvořená pro oslavu jara a probouzejícího se nového života. Malé žluté hejno se báječně hodí nejen na výzdobu domova a zejména velikonočního košíčku, ale i na dárky.

Více

Tato zkušební kabelka je vyztužena pouze ronopastem a plátnem: Je měkčí a nedrží tolik tvar. Ale na škodu to tolik není. Každopádně se krásně šije.

Tato zkušební kabelka je vyztužena pouze ronopastem a plátnem: Je měkčí a nedrží tolik tvar. Ale na škodu to tolik není. Každopádně se krásně šije. Originál návod a střih je podle AMY Butler, jedná se o volně stažitelný střih: http://sewmamasew.com/blog2/2010/09/free-amy-butler-pattern-blossom-handbagshoulderbag/ Nejedná se o překlad originálu, ale

Více

Návod na výrobu seker Sepsal Tomš Papilus Maximus, upravil Jake a Caesar

Návod na výrobu seker Sepsal Tomš Papilus Maximus, upravil Jake a Caesar Návod na výrobu seker Sepsal Tomš Papilus Maximus, upravil Jake a Caesar 1. Výroba seker a) Materiál a nářadí Jasanová větev, obyč hladká karimatka 12mm (je zbytečné na čepel používat EVA karimatku, je

Více

HITy, za ceny, které nevyjdou z módy HŘEJIVÁ PODZIMNÍ NABÍDKA 179,- 249, NABÍDKA PLATÍ VE DNECH SKVĚLE DOPLNÍ RŮZNÉ OUTFITY

HITy, za ceny, které nevyjdou z módy HŘEJIVÁ PODZIMNÍ NABÍDKA 179,- 249, NABÍDKA PLATÍ VE DNECH SKVĚLE DOPLNÍ RŮZNÉ OUTFITY HŘEJIVÁ PODZIMNÍ NABÍDKA za ceny, které nevyjdou z módy Cenové HITy, KTERÉ VÁS potěší BLŮZKA S PANTEŘÍM VZOREM pro dámy, z viskózy, s knoflíčky a výstřihem na dekoltu, s kapsami a prodlouženým zaobleným

Více

Ceník. na nabízené úpravy oděvů

Ceník. na nabízené úpravy oděvů Ceník na nabízené úpravy oděvů Vážení zákazníci, dovolujeme si Vás upozornit, že za případné urychlení Vaší zakázky účtujeme příplatek: do 12 hodin 50% do 24 hodin 25% Na opravu přijímáme pouze čisté věci.

Více

Vánoční ozdoba z nešitého patchworku... Návod je určen pro dvoubarevnou verzi vánoční ozdoby o průměru 10cm.

Vánoční ozdoba z nešitého patchworku... Návod je určen pro dvoubarevnou verzi vánoční ozdoby o průměru 10cm. Vánoční ozdoba z nešitého patchworku... Návod je určen pro dvoubarevnou verzi vánoční ozdoby o průměru 10cm. Budete potřebovat: nůžky, řezák kulatý příborový nůž špendlíky s kovovou hlavičkou cca 18mm

Více

Korálkový korálek Iris

Korálkový korálek Iris Korálkový korálek Iris Tyto drobné korálkové korálky byly inspirovány květy kosatců irisů. Materiál (na jeden korálek): Matubo NIB-BIT (12 kusů) Matubo Superduo (18 kusů) Japonský rokajl 11/0 (cca. 0,7

Více

595,- 625,- KOŠÍČKY 595,- 445,- 365,- 595,- 475,- 365,- infoline 800 150 550. Art. 69159. Art. 69154

595,- 625,- KOŠÍČKY 595,- 445,- 365,- 595,- 475,- 365,- infoline 800 150 550. Art. 69159. Art. 69154 infoline 800 150 550 V O L Á T Z R M. RT. 69160 OKOVÉ. Na předním dílu pásek s plastovým doplňkem. Podšité. 36, 38, 40, 42, 44 445,- rt. 69154 595,- rt. 69159 625,- KOŠÍČKY rt. 69154 595,- rt. 69160 445,-

Více

Návrh VYHLÁŠKA. ze dne 2015,

Návrh VYHLÁŠKA. ze dne 2015, II. Návrh VYHLÁŠKA ze dne 2015, kterou se stanoví druhy a vzory služebních stejnokrojů Hasičského záchranného sboru České republiky, způsob označení příslušnosti k Hasičskému záchrannému sboru České republiky

Více

Adventní věnec (metodický list č. 1)

Adventní věnec (metodický list č. 1) Skupina metodických listů Název a číslo metodického listu Papír Adventní věnec (metodický list č. 1) Skupina metodických listů Název a číslo metodického listu Vzdělávací oblast Tematický okruh Papír Adventní

Více

Písemná zpráva zadavatele

Písemná zpráva zadavatele NA PŘÍKOPĚ 28 115 03 PRAHA 1 Č.j.: 2015/124152/CNB/420 Písemná zpráva zadavatele VEŘEJNÁ ZAKÁZKA Dodávky osobních ochranných pracovních prostředků a jednotného pracovního oblečení (část III. veřejné zakázky)

Více

Certain Teed Montáž vinylového obkladu

Certain Teed Montáž vinylového obkladu Certain Teed Montáž vinylového obkladu Dovoz a Distribuce v ČR: EKOCELL CZ s.r.o. Kunín 255, 742 53 Kunín Tel. 773400186 info@ekocell.cz www.ekocell.cz Obsah 1) Montáž lamel 2) STUDfinder instalační systém

Více

PAPÍROVÉ LETADLO BEZZUBKA

PAPÍROVÉ LETADLO BEZZUBKA BEZZUBKA V KINECH OD 9. Č ERVNA INSTRUKCE PŘIPRAV SE STŘÍHEJ Vystříhej podle plných čar a ohni podle přerušovaných čar. Ohni všechny části nahoru nebo dolů podle linek. PŘEHNI NAHORU UDĚLEJ RÝHU PŘEHNI

Více

MIMOŘÁDNÁ NABÍDKA Kč

MIMOŘÁDNÁ NABÍDKA Kč MNOŽSTEVNÍCH SLEVY 3 KS 10% PŘI ODBĚRU 6 KS 15% 10 KS 20% MIMOŘÁDNÁ NABÍDKA V PŘÍPADĚ ODBĚRU VŠECH 40 ks NÍŽE UVEDENÝCH ŠATŮ PAUŠÁLNÍ CENA 80.000 Kč PLUS BONUS ZNAČKOVÉ ŠATY AKAY HEDVÁBÍ, POSETÉ PERLIČKAMI

Více

A ZÁKLADNÍ SOUČÁSTI KROJE

A ZÁKLADNÍ SOUČÁSTI KROJE Krojový řád Příloha č. 1 Součásti skautského kroje A ZÁKLADNÍ SOUČÁSTI KROJE A.1. Základní košile Kategorie: skauti/ky vodní skauti/ky béžová tmavomodrá Vyrábí se buď ve 100% bavlně, nebo ze směsi PES

Více

Jekorová ramena. sepsal: Tomš Papilus Maximus

Jekorová ramena. sepsal: Tomš Papilus Maximus Jekorová ramena sepsal: Tomš Papilus Maximus V tomto článečku si podrobně ukážeme, jak si z jekoru vyrobit zbroj na ramena. Chytrým hlavičkám jistě rychle dojde, že stejná metoda se dá použít na výrobu

Více

Základní kostýmy a návody nuzáci

Základní kostýmy a návody nuzáci Základní kostýmy a návody nuzáci Zde najdete inspiraci pro úplně základní kostýmy všech armád. - Všimněte si, že prvky základního kostýmu jsou u postav podobné a vhodnou změnou střihu lze velmi ovlivnit

Více

Tabulky velikostí vojenské výstroje

Tabulky velikostí vojenské výstroje Tabulky velikostí vojenské výstroje Příloha k publikaci Výstroj českých vojáků (dle předpisu Int-51-4) Vojenské zařízení 8521 Brno 2006 MĚŘENÍ TĚLESNÝCH ROZMĚRŮ TĚLESNÉ ROZMĚRY MUŽI 1 výška 2 obvod hlavy

Více

Tabulky velikostí vojenské výstroje

Tabulky velikostí vojenské výstroje Tabulky velikostí vojenské výstroje Příloha k publikaci Výstroj českých vojáků (dle předpisu Int-51-4) Vojenské zařízení 8521 Brno 2006 MĚŘENÍ TĚLESNÝCH ROZMĚRŮ TĚLESNÉ ROZMĚRY MUŽI 1 výška 2 obvod hlavy

Více

Návlek ručně oddělený kus niti dlouhý asi 60 cm, může být jednoduchý nebo dvojitý

Návlek ručně oddělený kus niti dlouhý asi 60 cm, může být jednoduchý nebo dvojitý 2. RUČNÍ ŠITÍ 2.1 Základní pojmy Steh základním prvkem šití, vzniká protažením niti od jednoho vpichu jehly k výpichu, od kterého se úkon opakuje Šířka stehu vzdálenost mezi dvěma vpichy jehly měřená kolmo

Více

PROSTĚ VÍC. módy. Od 10. října Prošívané dlouhé bundy Také v černé barvě, velikosti: 36 48, každý kus

PROSTĚ VÍC. módy.   Od 10. října Prošívané dlouhé bundy Také v černé barvě, velikosti: 36 48, každý kus www.kik.cz Od 10. října 2018 Prošívané dlouhé bundy Také v černé barvě, velikosti: 36 48, každý kus PROSTĚ VÍC módy. Víc módy, větší výběr, KiK nabízí PROSTĚ VÍC. FUNKČNÍ svrchní materiál 1 VODOTĚSNÝ (vodní

Více

E. ART. 76190 2 LITEX SWIMWEAR COLLECTION PODPRSENKA

E. ART. 76190 2 LITEX SWIMWEAR COLLECTION PODPRSENKA 2 LITEX SWIMWEAR COLLECTION C. ART. 76192 S KOŠÍČKY PUSH-UP. Zapínání na zádech. Kontrastní nastavitelná ramínka. Řasení. 80% Polyamid + 20% Elastan Tisk + černá., 44 D. ART. 76193 STŘEDNĚ ŠIROKÉ. Nařasený

Více

11 Proč má bagr písty?

11 Proč má bagr písty? 11 Proč má bagr písty? Pomůcky 4 injekční stříkačky, 40 cm hadičky, karton, vteřinové lepidlo, špejle, stahovací pásky, řezák Úvod Velká část lidských vynálezů je okopírovaná z přírody. Inspiraci u zvířat

Více

Čtverec z korálků Rulla Pravoúhlý steh a korálky Rulla k sobě prostě patří... Materiál: Obtížnost: pro začátečníky a mírně pokročilé

Čtverec z korálků Rulla Pravoúhlý steh a korálky Rulla k sobě prostě patří... Materiál: Obtížnost: pro začátečníky a mírně pokročilé Čtverec z korálků Rulla Pravoúhlý steh a korálky Rulla k sobě prostě patří... Materiál: Matubo Rulla (48 kusů) Japonský rokajl 11/0 (cca. 1 gram) Šlupna nebo spojovací kroužky různých velikostí Obtížnost:

Více

Rulla Rivoli Obšívané Swarovski Rivoli nebo kabošony s korálky Rulla Materiál (na 1 pár náušnic):

Rulla Rivoli Obšívané Swarovski Rivoli nebo kabošony s korálky Rulla Materiál (na 1 pár náušnic): Rulla Rivoli Obšívané Swarovski Rivoli nebo kabošony s korálky Rulla Materiál (na 1 pár náušnic): 12mm Swarovski Rivoli (2 kusy) Korálky Matubo Rulla (20 kusů) Japonský rokajl vel. 15/0 (cca. 1 g) Japonský

Více

Rulla Rivoli Obšívané Swarovski Rivoli nebo kabošony s korálky Rulla Materiál (na 1 pár náušnic):

Rulla Rivoli Obšívané Swarovski Rivoli nebo kabošony s korálky Rulla Materiál (na 1 pár náušnic): Rulla Rivoli Obšívané Swarovski Rivoli nebo kabošony s korálky Rulla Materiál (na 1 pár náušnic): 12mm Swarovski Rivoli (2 kusy) Korálky Matubo Rulla (20 kusů) Japonský rokajl vel. 15/0 (cca. 1 g) Japonský

Více

VIZ NÁSLEDUJÍCÍ STRANA

VIZ NÁSLEDUJÍCÍ STRANA Cena 19 Kč PODZIM 2014 ROLÁKOVÝ PULOVR 499 VIZ NÁSLEDUJÍCÍ STRANA CZSK3N Platnost do 08.03.2015 130SK3_CO001 KLUB BONPRIX 10% SLEVA Podrobnosti viz hlavní katalog nebo na bonprix.cz Můj styl. Můj život.

Více

1:100 = 100% 50 mm. 1:87 = 116% 50 mm. 172x 19A 19B 19C. 142x. 21 202x. 50 mm. 50 mm. build. http://zmk.kvalitne.cz. http://zmk.kvalitne.

1:100 = 100% 50 mm. 1:87 = 116% 50 mm. 172x 19A 19B 19C. 142x. 21 202x. 50 mm. 50 mm. build. http://zmk.kvalitne.cz. http://zmk.kvalitne. 4P build :0 6L 6P 4L 7P 8 7 7L 4P x A 4L x build 6 Směr jizdy 6L :888 Nalepit zadní nápravu díl č.. 6P x 7P 7x A 8 6 7L 4x 4 7 0x 6 6 7 6 C A B C C B A 4 Špendlík 40 7 x 7 B 4 Směr jízdy Dveře 8 :0 = 0%

Více

REKVIZITY A OBLEČENÍ NA DĚTSKOU NOTU 2016

REKVIZITY A OBLEČENÍ NA DĚTSKOU NOTU 2016 REKVIZITY A OBLEČENÍ NA DĚTSKOU NOTU 2016 ZÁKLADNÍ OBLEČENÍ - tmavší podzimní barvy OBUV OBLEČENÍ bílá, šedá, béžová, černá barva - pohodlná, rychle nazouvací (ideálně cvičky, piškoty) (ne crocsy, svítící..,)

Více

Katalog 2016 / 17 reklamní textil

Katalog 2016 / 17 reklamní textil Katalog 2016 / 17 reklamní textil strana 03 Triko pánské T160 krátký rukáv strana 05 Triko pánské EXCUIVE strana 05 Triko pánské V - Neck strana 07 Triko pánské dlouhý rukáv strana 09 strana 43 Triko pánské

Více

VÝPLŇKOVÉ STEHY SMYČKOVÉ STEHY. Pískový steh (str. 76) Snopkový steh (str. 76) Pavučinka látaná (str. 77)

VÝPLŇKOVÉ STEHY SMYČKOVÉ STEHY. Pískový steh (str. 76) Snopkový steh (str. 76) Pavučinka látaná (str. 77) VÝPLŇKOVÉ STEHY SMYČKOVÉ STEHY Kroužkovací a smykovací steh (str. 81) Uzavřený kroužkovací steh (str. 82) Pískový steh (str. 76) Snopkový steh (str. 76) Pavučinka látaná (str. 77) Uzlíkový kroužkovací

Více

1853019-00 1853046-00 1853068-00

1853019-00 1853046-00 1853068-00 1853019-00 Chlapecké tričko 1853046-00 Chlapecké tričko 1853068-00 Chlapecké tričko 1853077-00 Chlapecké tričko 1853080-00 Chlapecké tričko 1853100-00 Chlapecké tričko 1853135-00 Chlapecké tričko 1853189-00

Více

Korálkový korálek"lily"

Korálkový koráleklily Korálkový korálek"lily" Šitá rondelka z pohanky a Superdua Materiál (na jeden korálek): Matubo Superduo (10 kusů) Pohanka (15 kusů) Matubo 8/0 (10 kusů) Japonský rokajl vel. 15/0 (cca. 0,5 gramu) Japonský

Více

Specifikace veřejné zakázky pro hudebníky HHS a P ČR: Stejnokroj pro hudebníky a dirigenty HHS a PČR. Materiál

Specifikace veřejné zakázky pro hudebníky HHS a P ČR: Stejnokroj pro hudebníky a dirigenty HHS a PČR. Materiál - 1 - POLICEJNÍ PREZIDIUM ČESKÉ REPUBLIKY Správa logistického zabezpečení PŘÍLOHA Č.2 K Č.j: PPR-10743-4/ČJ-2012- Specifikace veřejné zakázky pro hudebníky HHS a P ČR: Stejnokroj pro hudebníky a dirigenty

Více

Sluneční amulet Materiál:

Sluneční amulet Materiál: Sluneční amulet Materiál: Korálky Matubo 7/0 (2 4 barvy) Korálky Matubo Superunos Rokajl o velikosti 11/0 Kulaté korálky o průměru 2 3 mm Středový korálek (může mít tvar kuličky či mince s podélnou dírkou)

Více

Slavnostní události např. svatba, první přijímání a sváteční

Slavnostní události např. svatba, první přijímání a sváteční Slavnostní události např. svatba, první přijímání a sváteční večírky vyžadují okázalejší a pracnější úpravu vlasů, než jsme běžně zvyklí. Stejně jako jste věnovali čas shánění elegantních šatů a bot, měli

Více

Krajkový přívěsek z Minidua

Krajkový přívěsek z Minidua Krajkový přívěsek z Minidua Netradiční "dvouvrstvá" varianta síťového stehu z dvoudírkových korálků Miniduo. Materiál: Matubo Miniduo (cca 5 gramů) Matubo 8/0 (cca 2 gramy) Japonský rokajl vel. 15/0 (cca

Více

Návod k použítí. Inkontinenční vložky. Krok 1: Krok 2: Krok 3: Inkontinenční vložky Depend jsou speciálně navržené pro lehký únik moči.

Návod k použítí. Inkontinenční vložky. Krok 1: Krok 2: Krok 3: Inkontinenční vložky Depend jsou speciálně navržené pro lehký únik moči. Návod k použítí Inkontinenční vložky Inkontinenční vložky Depend jsou speciálně navržené pro lehký únik moči. Noste těsné přiléhavé spodní prádlo. Inkontinenční vložky nemají rozlišení přední a zadní strany

Více

meč v jedenácti krocích

meč v jedenácti krocích meč v jedenácti krocích meč v jedenácti krocích Pokud jde o zbraně pro LARP a dřevárny, je meč nejspíše tou nejjednodušší zbraní na výrobu i údržbu. Na následujích stránkách vám nabídnu návod, který vám

Více