Pravidla neexistují.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Pravidla neexistují."

Transkript

1 Kde hledat krásu?

2

3 Pravidla neexistují.

4 Když sledujete zvláštní scénu v rozlišení High Definition, vidíte ji tak, jak si ji pamatujete: v podrobné kráse s čistými a ostrými detaily. Christine Lebrasseur Umberto Nicoletti 15 megapixelů Není vždy možné, abyste v okamžiku stisknutí spouště věděli, jak naložíte s výsledným obrazem. Snímač CMOS s rozlišením 15 megapixelů velikosti APS-C vám dává svobodnou možnost rozhodnout se později. Svobodnou možnost vytvořit obrovský tištěný plakát bohatý na detaily v živých 14bitových barvách, nebo si vybrat malý detail a vytvořit z něj obraz plného formátu, aniž byste museli slevit z kvality obrazu. Dává vám svobodu k tvorbě obrazů, po kterých toužíte, znovu a znovu.

5 Mike Cable NAHRÁVÁNÍ FILMŮ HD Podstatu některých pohyblivých scén nelze zachytit na fotografii. S fotoaparátem EOS 500D můžete zachytit pohyblivé scény v jejich průběhu. Pro scény, které vyžadují vysokou úroveň zachycení detailů, si můžete zvolit oslnivě ostré rozlišení záznamu videa High Definition (1080p). A pokud filmujete akci, která se rozvíjí a je stále zajímavá, můžete přepnout do rozlišení 720p nebo VGA, aby se na paměťovou kartu vešla delší stopáž natočeného videa. Připraven na vše Všichni víme, že okamžiky nejvhodnější k fotografování nejsou vždy perfektně osvětlené. A že na nás nepočkají. Každý detail fotoaparátu EOS 500D je navržen tak, aby vám pomáhal tyto pomíjivé okamžiky krásy zachytit. Ať už budete v hlubinách lesů nebo v podchodu ve městě, budete moci pokračovat ve fotografování díky možnosti nastavit citlivost až ISO V nejtmavších světelných podmínkách, kde nelze použít blesk, můžete citlivost posunout až na ISO Díky funkci redukce šumu procesoru Canon DIGIC 4 nebudou snímky znehodnoceny zrnitostí. Zásadní akční okamžiky lze snadno zachytit v jejich průběhu díky funkci souvislého fotografování s rychlostí až 3,4 sním./s ve sledu až 170 snímků JPEG. Systém automatického zaostřování s velkou plochou sleduje záběr svými 9 snímači, z nichž středový snímač křížového typu dokáže zaostřit i při velmi slabém osvětlení. VÝHODA DIGITÁLNÍ ZRCADLOVKY Č. 1 Vyjádřete se naplno I v případě, že již vlastníte kompaktní digitální fotoaparát s ručním ovládáním, dá vám digitální zrcadlovka při fotografování mnohem větší kreativní svobodu. Dolaďte rychlost závěrky, aby pohybující se objekty zůstaly zcela ostré, nebo naopak vytvořily rozmazaný efekt pohybu. Pokročilé měření vám vždy umožní dosáhnout přesné expozice nebo posunout expozici tak, abyste získali neobvyklý výsledek podle svých požadavků.

6 Dobrý fotoaparát neodděluje fotografa od snímané scény, ale naopak je sbližuje. Alexandra Leiser 10,1 megapixelů Pokud jste své znalosti a dovednosti vybrousili s digitálním kompaktním fotoaparátem, připravte se na celý svět nových možností. Fotoaparát EOS 1000D vás se svým snímačem s rozlišením 10,1 megapixelů a s plochou více než desetkrát větší, než mají snímače používané v digitálních kompaktech, dovede na místa, kde jste ani s nejpokročilejším kompaktním fotoaparátem nemohli být. Fotografujte i po západu slunce, zachyťte atmosféru zajímavých interiérů při slabém osvětlení... Vynikající schopnost snímače shromažďovat světlo zajistí výjimečné snímky s nízkým šumem. A protože rozlišení 10,1 megapixelů dává prostor k oříznutí snímku, je ideální k natrénování umění správné kompozice.

7 Alexandra Leiser Náhled umožňující dokonalost Při fotografování s fotoaparátem nad hlavou nebo velmi nízko u země není praktické používat hledáček. Přepnutím do režimu Live View lze na 2,5" LCD displeji zobrazit detailní video 30 sním./s v reálném čase. Možnost Live AF umožňuje zaostřovat ve stylu kompaktních fotoaparátů se současným sledováním změn na displeji. Na cestě k dokonalému snímku vám mohou pomoci vodicí mřížka a histogram, které lze volitelně zobrazit. Snadné ovládání Jedna ze skvělých věcí na dnešní fotografii je svoboda při zacházení s fotoaparátem, kterou nabízí práce s malými lehkými a diskrétními digitálními kompakty. Proč by to s digitální zrcadlovkou mělo být jiné? Přes to, že fotoaparát EOS 1000D používá mnoho technologií z vyšších modelů řady EOS, má nejlehčí tělo ze všech modelů EOS pouhých 450 gramů*. Vystrčte ho v davu nad hlavu. Vyfotografujte svůj autoportrét jednou rukou. Pro cokoli se rozhodnete, bude to snadné. VÝHODA DIGITÁLNÍ ZRCADLOVKY Č. 2 Extrémní citlivost Digitální zrcadlovka díky snímači více než desetkrát většímu, než je obvyklá velikost snímače u většiny digitálních kompaktů, nabízí větší pixely. To znamená jemnější gradaci barev a ostřejší obraz a také méně šumu při fotografování ve špatných světelných podmínkách, což je výhoda, kterou dále prohlubuje funkce redukce šumu procesoru Canon DIGIC. Ocitli jste se v akci a toužíte ji zachytit celou? Díky souvislému fotografování rychlostí 3 sním./s budete mít na snímku okamžiky, jejichž zachycení byste nikdy nedokázali naplánovat. Prostě držte spoušť a fotoaparát bude fotografovat, dokud se nezaplní paměťová karta. *Přibližná hmotnost. Jedná se pouze o tělo.

8 Technologie použité ve fotoaparátu z vás neudělají fotografa. Ale mohou zajistit rozdíl mezi dobrým snímkem a skvělým snímkem. Leon Baas Objímka objektivu EF-S Oba modely EOS 1000D a EOS 500D jsou vybaveny jedinečnou objímkou pro objektivy Canon EF-S, která umožňuje připojit všechny objektivy Canon EF i kompaktní objektivy EF-S. Objektivy EF-S s ohniskovou vzdáleností od 10 mm umožňují zachytit celek krajiny do jediného snímku. Zachyťte kompletní ruch velkého davu nebo atmosféru celého působivého interiéru. A vychutnejte si design objektivů EF-S, které jsou kompaktní, lehké a svou výkonností vyhovují požadavkům dnešních snímačů s vysokým rozlišením. Další informace o řadách dostupných objektivů EF a EF-S naleznete na stránkách 12 a 13. Ivica Kostic Korto Snímač CMOS Zářivé detailní snímky s výjimečným rozsahem tónů. Vysoká rychlost přenosu dat, která umožňuje rychlé souvislé fotografování. Velké pixely přinášející prvotřídní výkonnost a snímky s nízkým šumem i při nastavení vysoké citlivosti ISO za slabého osvětlení. To jsou výhody snímačů Canon CMOS, které speciálně navrhujeme v naší společnosti, aby byla zajištěna jejich přesná harmonie s ostatními součástmi fotoaparátů EOS 1000D a EOS 500D.

9 Umberto Nicoletti Výkonnost snímače DIGIC V kratičkém okamžiku mezi zachycením snímku a jeho zobrazením na displeji LCD fotoaparátu optimalizuje nejmodernější technologie Canon DIGIC bleskově váš snímek. Procesory DIGIC analyzují vysoce detailní obrazová data zachycená snímačem fotoaparátu a výsledek analýzy použijí k rychlé reprodukci nejjemnějších gradací tónů a výjimečně širokého rozsahu barev. Fotografujete při slabém osvětlení? I v případě, že posunete citlivost ISO až k hranici možností, procesor DIGIC zapojí sofistikované algoritmy redukce šumu a pomůže eliminovat zrno a zachovat detaily. Rychlost procesoru DIGIC také zajistí kratší dobu zpracování, delší životnost baterií a rychlé spuštění fotoaparátu. VÝHODA DIGITÁLNÍ ZRCADLOVKY Č. 3 Zbavte se nepotřebného Díky možnosti plně ovládat clonu a ohniskovou vzdálenost, kterou máte u digitální zrcadlovky, můžete doladit hloubku ostrosti oblast před a za fotografovaným objektem, která bude zaostřená. Můžete tak vyfotografovat přirozené portréty bez rušivých detailů pozadí nebo podmanivé detailní krajiny, obojí se stejnou lehkostí. Těsnicí materiál Piezoelektrický prvek Podpůrný materiál Nízkopásmový filtr -1 Nízkopásmový filtr -2 Snímač CMOS Fázová destička Sklo absorbující infračervené záření Integrovaný čisticí systém EOS Prach na obrazovém snímači může být špatnou zprávou pro kvalitu obrazu. Aby k usazování prachu nedocházelo, chrání fotoaparáty EOS 1000D a EOS 500D svůj snímač před prachem třemi způsoby: redukují možnost vzniku prachu uvnitř fotoaparátu, setřásají prach ze snímače při každém zapnutí a vypnutí fotoaparátu a dodaný software Digital Photo Professional sleduje a odstraňuje přetrvávající skvrnky od prachu.

10 Jaime Monfort

11 Změna nastavení má být instinktivní a snadná jako stisknutí spouště. VÝHODA DIGITÁLNÍ ZRCADLOVKY Č.4 RYCHLÁ A PŘESNÁ Vysoká rychlost souvislého fotografování fotoaparátů EOS 1000D (až 3 sním./s) a EOS 500D (3,4 sním./s) je dostatečná k fotografování dramatických akcí tak, abyste vždy zachytili rozhodný okamžik. A díky sofistikovanému systému vícebodového automatického zaostřování a umělé inteligenci při sledování fotografovaných objektů, které vyvinula společnost Canon, bude každičký záběr ve sledu zaostřený a to je mnohem více, než by dokázal kompaktní digitální fotoaparát. Fernando Rodríguez Martínez Režimy Picture Style V minulosti si filmaři vybírali filmový materiál podle jeho barevné odezvy některé typy materiálu nabízely lepší podání pleťových tónů pro portréty, jiné krásnou modrou na záběry oblohy. S fotoaparáty EOS 1000D a EOS 500D dostáváte stejnou šíři možností stiskem jediného tlačítka. Můžete si vybrat jeden z šesti výrazně odlišných stylů Picture Style, nebo si nastavit až tři vlastní styly obrazu. Fotografujte ve formátu RAW a můžete pak po vyfotografování záběru v dodaném softwaru Digital Photo Professional obraz změnit podle vybraného stylu Picture Style nebo styl přizpůsobit. Odvaha ke změně Rychlá a intuitivní navigace v nabídkách je to, co chce každý fotograf. Jednoduše to znamená více času na fotografování. Proto fotoaparáty EOS 1000D a EOS 500D zdědily systém nabídek nejoblíbenějších profesionálních modelů Canon. Tento extrémně snadno přístupný systém zjednodušuje prozkoumání všech funkcí od funkce Highlight Tone Priority (Priorita tónů ve světlech)*, která pomáhá zachovat detaily v nejjasnějších oblastech záběru, až po automatickou optimalizaci osvětlení společnosti Canon, která inteligentně přizpůsobuje kontrast a jas, aby nedošlo k přeexpozici nebo podexpozici snímku. *Fotoaparát EOS 1000D tuto funkci nemá.

12 Výměnné objektivy poskytují jedinečnou flexibilitu při volbě, jak zachytit jakýkoli fotografovaný objekt. EF nebo EF-S? Když si prohlédnete řadu objektivů společnosti Canon, která má více než 60 modelů, všimnete si, že každý objektiv je označen značkou EF nebo EF-S. Jsou tak označeny dvě různé objímky pro objektiv používané pro objektivy Canon a fotoaparáty EOS. Oba modely EOS 500D a EOS 1000D jsou vybaveny objímkou EF-S, která umožňuje využívat jedinečné možnosti objektivů EF-S (viz str. 8), ale je kompatibilní i se všemi objektivy EF. To znamená i s profesionálními objektivy Canon řady L, které mají výjimečnou výkonnost a zvláště odolnou konstrukci. Ivica Kostic Korto Robert Brown

13 VÝHODA DIGITÁLNÍ ZRCADLOVKY Č. 5 Všestrannost objektivů Od monumentů až po miniatury s digitální zrcadlovkou zachytíte každý objekt díky možnosti používat výměnné objektivy. Objektiv mm s ultraširokým záběrem vám umožní vyfotografovat široké panorama krajiny nebo atmosféru celého interiéru. Vyměňte objektiv za mm a celý záběr naplňte křišťálově čistým detailem, ke kterému vám pomůže stabilizace obrazu. Nebo prozkoumejte svět nevídané krásy od vzorků na povrchu ovoce po strukturu rezavého kovu se speciálním makroobjektivem. Robert Brown Kvalita optiky EOS Bez ohledu na to, který fotoaparát EOS si vyberete, vaše snímky nedosáhnou svého plného potenciálu bez správně vybraného objektivu. Všechny součásti objektivů Canon EF a EF-S jsou navrženy tak, aby snižovaly nežádoucí optické efekty, které mohou snímek pokazit: od speciální povrchové vrstvy bránící vzniku odrazů působících nechtěné stíny a záblesky ve snímku, až po materiály čoček, jako je fluoridové sklo a sklo s ultra nízkým rozptylem snižující chromatickou aberaci zkreslení barev, ke kterému někdy dochází na okrajích snímku. Rychlý a tichý Ať už chcete fotografovat zvíře, které se snadno vyplaší, nebo co nejpřirozeněji zachytit své přátele, schopnost zůstat potichu je jednou z největších předností fotografa. Proto je automatické zaostřování mnoha objektivů EF a EF-S poháněno ultrazvukovým motorkem (USM), který pracuje téměř neslyšitelně a zaostřuje výjimečně rychle.

14 Výjimečná výkonnost, výjimečné osvětlení, výjimečné možnosti; součástí radosti z digitální zrcadlovky je její schopnost růst s vámi. Rodolphe Simeon / Tapes n Tapes Zábleskové jednotky Speedlite Blesk Speedlite 270EX nabízí mnohem více než možnost fotografovat ve tmě: umožňuje rozšířit možnosti vestavěného blesku, od eliminace nechtěných stínů na portrétech, až po změkčení světla na fotografovaném objektu při experimentování s technikami odrazu zábleskového světla. O krok výše se dostanete s bleskem Speedlite 580EX II: ještě vyšší výkon, možnost použít druhou zábleskovou jednotku a bezdrátově vytvořit sofistikovanější osvětlení snímané scény. Oba fotoaparáty EOS 1000D a EOS 500D jsou vybaveny měřením Canon E-TTL II, což je algoritmus, který na základě vzdálenosti inteligentně vypočítá správný zábleskový výstup pro danou scénu. Možnosti formátu RAW a dálkového ovládání Nemělo by se vám stát, že zůstanete bez napájení právě ve chvíli, kdy se objeví skvělá možnost k fotografování. Oba modely EOS 1000D a EOS 500D lze doplnit volitelným bateriovým gripem využívajícím 6 baterií velikosti AA nebo dva nabíjecí akumulátory. Oba gripy mají svoji spoušť a hlavní ovladač, které umožňují pohodlné ovládání fotoaparátu při fotografování na výšku. Fotografujete se stativem a při obzvláště dlouhých časech? Použijte drátovou nebo bezdrátovou dálkovou spoušť Canon a nemusíte se při fotografování vůbec dotknout fotoaparátu zamezíte tak nebezpečí roztřesení snímku.

15 Zpracování k dokonalému výsledku Fotoaparáty EOS 1000D a EOS 500D jsou skvělé k prozkoumání možností fotografování ve formátu RAW. Na rozdíl od formátu JPEG uchovává formát RAW veškerá data zachycená fotoaparátem z jednotlivých pixelů. A výsledek? Více detailů obrazu a více možností vytvořit nejlepší snímky během postprodukce. Software Canon Digital Photo Professional (DPP) dodávaný se všemi fotoaparáty EOS nabízí přímou a intuitivní cestu do světa úprav, zpracování a konverzí obrazů RAW. V softwaru DPP otevřete obraz ve formátu RAW zachycený fotoaparátem EOS a pak můžete upravit jeho expozici, vyvážení bílé, provést redukci šumu, doostření, změnit styl Picture Style, kontrast a korekci objektivu, nebo můžete vyhledat a odstranit případné skvrny vzniklé zbytkovým prachem na snímači fotoaparátu. VÝHODA DIGITÁLNÍ ZRCADLOVKY Č. 6 Zvítězte nad rozmazáním Mnoho objektivů EF a EF-S je vybaveno optickým stabilizátorem obrazu Canon. Ten vám umožní fotografovat z ruky při slabém osvětlení s expozičním časem až o 4 hodnoty delším, než by bylo jinak možné. A protože tato technologie je součástí objektivu, kam skutečně patří, a ne snímače, stabilizace perfektně odpovídá použitému objektivu a obraz v hledáčku je také stabilizovaný. Připraveno k prohlížení Zachytili jste svou představu o kráse? Neukrývejte ji ve svém počítači. Vyzkoušejte některou kompaktní tiskárnu fotografií z řady Canon SELPHY ke snadnému tisku fotografií v kvalitě fotolaboratoře a v různých velikostech. Tiskárny jsou ideální pro tisk pohlednic, které si můžete vystavit jednotlivě nebo je spojit do zajímavé koláže. Pro tisk jednotlivých fotografií s vynikající kvalitou a dlouhodobou životností ve větších velikostech nabízí řada Canon PIXMA tiskárny až do formátu A3+*. *Velikosti médií u jednotlivých modelů se liší. Podrobnosti naleznete ve specifikacích jednotlivých produktů.

16 Rejstřík Clona Nastavitelný nebo pevný otvor v objektivu, který řídí množství světla dopadajícího na obrazový snímač fotoaparátu. Velikost clony je vyjádřena číslem s předponou F (např. f/2,8): čím nižší je uvedené číslo, tím větší je otvor clony. CMOS Typ obrazového snímače používaný v digitálních zrcadlovkách Canon EOS. Díky větším rozměrům a odlišnému designu, než mají snímače CCD používané ve většině kompaktních digitálních fotoaparátů, umožňují snímače CMOS rychlejší časy fotografování, výjimečnou reprodukci barev a kontrastu a nízkou úroveň šumu. Ohnisková vzdálenost Vzdálenost mezi obrazovým snímačem a optickým středem objektivu při zaostření na nekonečno. U objektivů s pevnou ohniskovou vzdáleností se uvádí jedno číslo (např. 55 mm). U objektivů se zoomem je uveden rozsah ohniskových vzdáleností (např mm). Objektiv 50 mm zajišťuje přibližně stejné zvětšení jako lidské oko: objektiv 200 mm nabízí tedy čtyřikrát větší zvětšení. SNÍM./S (snímků za sekundu) Maximální počet snímků, které dokáže fotoaparát pořídit za 1 sekundu při stisknuté spoušti v režimu souvislého fotografování. Video HD Normální video (také označované Standard Definition) je nahráváno v rozlišení 720 x 576 pixelů. Obraz videa High Definition, který pořizuje fotoaparát EOS 500D, je snímán v rozlišení 1920 x Při přehrávání na televizoru HDTV vyniká výsledný film úžasnými detaily a reprodukcí barev. Citlivost ISO Mezinárodní systém reprezentace nastavitelné citlivosti obrazového snímače v digitálních fotoaparátech. Nízká citlivost ISO, vhodná k fotografování jasně osvětlených objektů, nabízí nižší citlivost a nižší úroveň šumu. Vysoká citlivost ISO zvyšuje citlivost snímače při fotografování méně osvětlených scén, ale může způsobit vyšší úroveň šumu. JPEG Běžně používaný obrazový formát. Při fotografování ve formátu JPEG jsou snímané obrazy komprimovány (a dochází tedy k jisté ztrátě kvality). Snímky ve formátu JPEG jsou ovšem menší než soubory RAW, a tedy jich lze na paměťovou kartu fotoaparátu uložit mnohem více. Live View Režim digitálních zrcadlovek Canon EOS, který přenáší obraz z hledáčku v reálném čase na displej LCD. Megapixel Míra používaná k popisu rozlišení digitálního fotoaparátu. Jeden megapixel znamená 1 milion digitálních receptorů světla na obrazovém snímači. Přestože u některých kompaktních digitálních fotoaparátů je rozlišení snímače stejné nebo vyšší než u zrcadlovek, nemusí jejich obraz nutně dosahovat stejné kvality. Šum Na digitálních fotografiích snímaných při vyšší citlivosti ISO se mohou objevit náhodné barevné skvrnky. Šum lze snížit pomocí technologií zabudovaných ve fotoaparátu nebo v softwaru při následném zpracování. Terry L. Ellis RAW Formát RAW, někdy nazývaný digitální negativ, je obrazový formát, který používá minimum zpracování ve fotoaparátu a minimální kompresi dat zachycených snímačem fotoaparátu. Soubory RAW tak uchovávají větší množství dat a nabízejí širší možnosti, flexibilitu a kontrolu nad následným zpracováním obrazu. Rychlost závěrky Nastavitelná doba, po kterou je závěrka fotoaparátu při expozici otevřená. Rychlost závěrky je společně s clonou klíčovým faktorem určujícím expozici snímku, a tedy množství světla, které dopadne na obrazový snímač. Vysoká rychlost závěrky (krátký expoziční čas) umožňuje zmrazit pohyb fotografovaných objektů, zatímco nízkou rychlost (dlouhý expoziční čas) lze použít k vytvoření kreativních rozmazaných snímků.

17 Schéma systému EOS 500D Nástavec okuláru EP-EX15II Pryžový rámeček Ef ST-E2 270EX 430EX II 580EX II Kruhový makroblesk Lite MR-14EX Dvojitý makroblesk MT-24EX Dálkové ovládání RC-1 Dálkové ovládání RC-5 Dálková spoušť RS-60E3 Korekční dioptrické čočky řady E Dodávané příslušenství Objektivy EF Objektivy EF-S Doplněk okuláru Ef Kabel HDMI HTC-100 Úhlový hledáček C Široký řemínek EW-100DB III Kabel AV AVC-DC400 TV/Video EOS DIGITAL Solution Disk Příručka k softwaru Tiskárna kompatibilní s PictBridge Poloměkké pouzdro EH19-L Napájecí akumulátor LP-E5 Kabel rozhraní IFC-200U Bateriový grip BG-E5 Zásobník baterií BGM-E5L na dva akumulátory LP-E5 Nabíječka baterií LC-E5 nebo LC-E5E Zásobník baterií BGM-E5A na baterie velikosti AA/LR6 Nabíječka do auta CBC-E5 Sada napájecího adaptéru ACK-E5 Kompaktní napájecí adaptér CA-PS700 DC propojka DR-E5 Kabel rozhraní IFC-500U Original Data Security Kit OSK-E3 Paměťová karta SD/ SDHC Čtečka karet Adaptér PCMCIA Port USB Slot PC karty Osobní počítač Windows Vista Windows XP Mac OS X Schéma systému EOS 1000D Nástavec okuláru EP-EX15II Pryžový rámeček Ef ST-E2 220EX 430EX II 580EX II Kruhový makroblesk Lite MR-14EX Dvojitý makroblesk Lite MT-24EX Korekční dioptrické čočky řady E Dodávané příslušenství Objektivy EF Objektivy EF-S Dálková spoušť RS-60E3 Doplněk okuláru Ef Úhlový hledáček C Široký řemínek EW-100DB III Videokabel VC-100 TV/Video Poloměkké pouzdro EH19-L Napájecí akumulátor LP-E5 EOS DIGITAL Solution Disk Příručka k softwaru Kabel rozhraní IFC-200U Tiskárna kompatibilní s PictBridge Bateriový grip BG-E5 Zásobník baterií BGM-E5L na dva akumulátory LP-E5 Nabíječka baterií LC-E5 nebo LC-E5E Zásobník baterií BGM-E5A na baterie velikosti AA Nabíječka do auta CBC-E5 Sada napájecího adaptéru ACK-E5 Kompaktní napájecí adaptér CA-PS700 DC propojka DR-E5 Kabel rozhraní IFC-500U Original Data Security Kit OSK-E3 Paměťová karta SD/ SDHC Čtečka karet Adaptér PCMCIA Port USB Slot PC karty Osobní počítač Windows Vista Windows XP Windows 2000 Mac OS X

18 Specifikace EOS 500D EOS 1000D OBRAZOVÝ SNÍMAČ/PROCESOR Typ/efektivní pixely CMOS 22,3 x 14,9 mm / Přibl. 15,1 megapixelů CMOS 22,2 x 14,8 mm / Přibl. 10,1 megapixelů Čištění snímače Integrovaný čisticí systém EOS Integrovaný čisticí systém EOS Obrazový procesor DIGIC 4 DIGIC III Objímka pro objektiv EF/EF-S EF/EF-S Ohnisková vzdálenost Ekvivalent 1,6násobku ohniskové vzdálenosti objektivu 1,6x zvětšení s nasazeným objektivem EF ZAOSTŘOVÁNÍ Typ TTL-CT-SIR se snímačem CMOS TTL-CT-SIR se snímačem CMOS AF systém/body 9 bodů AF (f/5,6 středový křížového typu, extra citlivost při f/2,8) 7 bodů křížového typu (středový křížový s vysokou citlivostí při světelnosti f/5.6) Pracovní rozsah AF EV -0,5 18 (při 23 C a ISO 100) EV -0,5 18 (při 23 C a ISO 100) Prediktivní AF 1 Ano, až 10 m Ano, až 10 m Pomocné světlo AF Přerušované spouštění vestavěného blesku nebo emitované volitelným bleskem Speedlite Přerušované spouštění vestavěného blesku nebo emitované volitelným bleskem Speedlite NASTAVENÍ EXPOZICE Režimy měření Poměrové, Částečné, Bodové, Celoplošné se zdůrazněným středem Poměrové, Částečné, Celoplošné se zdůrazněným středem Kompenzace expozice/aeb +/-2 EV v krocích po 1/3 nebo 1/2 (lze kombinovat s AEB). +/- 2 EV, v krocích po 1/2 nebo 1/3 Citlivost ISO 2 AUTO ( ), rozšiřitelná na H (přibl ) AUTO ( ), ZÁVĚRKA Rychlost 30 1/4000 s (v krocích po 1/2 nebo 1/3), Bulb (Celý rozsah rychlostí závěrky. Dostupné hodnoty se liší podle režimu fotografování.) 30 1/4000 s (v krocích po 1/2 nebo 1/3), Bulb (Celý rozsah rychlostí závěrky. Dostupné hodnoty se liší podle režimu fotografování.) VYVÁŽENÍ BÍLÉ Nastavení 8 8 Posouvání WB (WB Bracketing) +/-3 úrovně v celých krocích +/-3 úrovně v celých krocích HLEDÁČEK Typ Pětiboký hranol Zrcadlový typ Eye-level (s pevným pětibokým hranolem) Pokrytí (Vertikální/Horizontální) Přibl. 95 % Přibl. 95 % Zvětšení Přibl. 0,87x 3 Přibl. 0,81x 3 Bod oka Přibl. 19 mm (od středu čočky okuláru) Přibl. 21 mm (od středu čočky okuláru) Korekce dioptrií -3 až +1 m-1 (dpt) -3 až +1 m-1 (dpt) Matnice Pevná Pevná LCD DISPLEJ Typ 3,0" TFT displej, přibl. 920 tis. bodů 2,5" TFT, přibl pixelů Pozorovací úhel (vodorovně/svisle) Přibl. 170 Přibl. 170 Povrchová úprava Duální antireflexní, proti zašpinění - Nastavení jasu Nastavitelný v sedmi úrovních Nastavitelný v sedmi úrovních BLESK Vestavěný blesk GN (ISO 100, metry) Pokrytí vestavěného blesku Až do ohniskové vzdálenosti 17 mm (ekvivalent 35mm filmu: 27 mm) Pokrytí objektivů s ohniskovou vzdáleností až 17 mm (ekvivalent 27 mm) Režimy Auto, Ruční zapnutí/vypnutí, Redukce jevu červených očí Auto, Ruční zapnutí/vypnutí, Redukce jevu červených očí Rychlost X-sync 1/200 s 1/200 s Kompenzace zábleskové expozice +/2 EV s krokem 1/2 nebo 1/3 +/2 EV s krokem 1/2 nebo 1/3 Posouvání zábleskové expozice Ano, s kompatibilními externími blesky Ano, s kompatibilními externími blesky Blokování expozice blesku Ano Ano Synchronizace na druhých lamelách závěrky Ano Ano Patice/zdířka PC Ano/Ne Yes/ No Ovládání externího blesku Prostřednictvím nabídek na displeji fotoaparátu Prostřednictvím nabídek na displeji fotoaparátu FOTOGRAFOVÁNÍ Režimy 12 a film 12 Styly obrázku Standardní, Portrét, Krajina, Neutrální, Věrný, Monochromatický, Uživatelsky definováno (x3) Standardní, Portrét, Krajina, Neutrální, Věrný, Monochromatický, Uživatelsky definováno (x3) Zpracování obrazu Priorita tónů ve světlech, Optimalizace automatické osvětlení (režimy Basic a Creative), Optimalizace automatické osvětlení (režimy Basic a Creative), Redukce šumu při dlouhé Redukce šumu při dlouhé expozici, Redukce šumu při vysoké citlivosti ISO, Korekce periferního expozici, Redukce šumu při vysoké citlivosti ISO osvětlení Režimy řízení Jednotlivý snímek, Souvislé, Samospoušť (2 s, 10 s+dálkové ovl., 10 s + souvislé 2 10 sním.) Jednotlivý snímek, Souvislé, Samospoušť (2 s, 10 s + souvislé 2 10 sním.) Souvislé fotografování Max. JPEG přibl. 3 sním./s (rychlost ve sledu až 514 snímků (JPEG), Max. přibl. 3,4 sním./s (rychlost ve sledu až 170 snímků (JPEG), 9 snímků (RAW)) 4 Max. RAW přibl. 1,5 sním./s pro sled 5 snímků (RAW)) 4 REŽIM LIVE VIEW Typ Elektronický hledáček s obrazovým senzorem Elektronický hledáček s obrazovým senzorem Zaostřování Ruční zaostřování (zvětšení obrazu 5x nebo 10x v libovolném místě displeje) Automatické zaostřování: režimy Rychlý a Živý Ruční zaostřování (zvětšení obrazu 5x nebo 10x v libovolném místě displeje) Automatické zaostřování: režimy Rychlý a Živý Měření Poměrové měření v reálném čase s obrazovým snímačem, Aktivní čas měření lze změnit Poměrové měření v reálném čase s obrazovým snímačem, Aktivní čas měření lze změnit Možnosti displeje Překrytí mřížkou, Histogram Překrytí mřížkou, Histogram FORMÁT SOUBORU Současné nahrávání RAW+JPEG Ano (pouze RAW + velký JPEG) Ano (pouze RAW + velký JPEG) Velikost snímků JPEG: (L) 4752x3168, (M) 3088x2056, (S) 2256x1504 RAW: (RAW) 4752x3168 (LF) 3888x2592, (LN) 3888x2592, (MF) 2816x1880, (MN) 2816x1880, (SF) 1936x1288, (SN) 1936x1288, (RAW) 3888x2592 Typ filmu MOV (video: H.264, zvuk: lineární PCM) - Velikost/délka videa HD (16:9)1920 x 1080P -20 sním./s, 1280x720P -30 sním./s, SD(4:3) 640 x sním./s / max. délka 29 min 59 s, max. velikost souboru 4 GB - DALŠÍ FUNKCE Uživatelské funkce 13 uživatelských funkcí s 39 nastaveními 12 uživatelských funkcí s 32 nastaveními Prezentace snímků Automatické přehrávání: všechny snímky, opakování Ne Histogram/upozornění zvýrazněním Jas, RGB/Ano Jas, RGB/Ano Ověření dat Jazyky nabídky Ke snímku lze připojit data zabezpečující autenticitu snímků (pro verifikaci požadována sada OSK-E3) 25 jazyků Angličtina, němčina, francouzština, holandština, dánština, portugalština, finština, italština, norština, švédština, španělština, řečtina, ruština, polština, čeština, maďarština, rumunština, ukrajinština, turečtina, arabština, thajština, zjednodušená čínština, tradiční čínština, korejština a japonština Ke snímku lze připojit data zabezpečující autenticitu snímků (pro verifikaci požadována sada OSK-E3) 20 jazyků Angličtina, němčina, francouzština, holandština, dánština, portugalština, finština, italština, norština, švédština, španělština, řečtina, zjednodušená čínština, japonština, tradiční čínština, korejština, ruština, polština, maďarština, čeština Aktualizace firmwaru Možnost aktualizace uživatelem Možnost aktualizace uživatelem ROZHRANÍ Počítač USB Hi-Speed USB 2.0 Hi-Speed (Mini-B) Jiné Video výstup (PAL/NTSC) (integrovaný ve zdířce USB), HDMI Typu C Videovýstup (PAL/NTSC) UKLÁDÁNÍ Typ Karty SD, SDHC Karty SD, SDHC NAPÁJENÍ Baterie 1x nabíjecí Li-ion baterie LP-E5 1x nabíjecí Li-ion baterie LP-E5 Životnost baterie Přibl. 400 (při 23 C, AE 50 %, FE 50 %) 5, Přibl. 380 (při 0 C, AE 50 %, FE 50 %) Přibl. 500 (při 23 C, AE 50 %, FE 50 %) 5, Přibl. 400 (při 0 C, AE 50 %, FE 50 %) Indikátor baterie 4 úrovně 4 úrovně FYZIKÁLNÍ SPECIFIKACE Materiály pro tělo Nerezová ocel/plast Nerezová ocel/plast Provozní prostředí 0 40 C, vlhkost 85 % nebo méně 0 40 C, vlhkost 85 % nebo méně Rozměry (š x v x h) / hmotnost (pouze tělo) 128,8 x 97,5 x 61,9 mm / přibl. 480 g 126,1 x 97,5 x 61,9 mm / přibl. 450 g 1 S objektivem EF300mm f/2.8l IS USM při 50 km/h 2 Doporučený index expozice 3 s objektivem 50 mm zaostřeným na nekonečno, -1m - 1 D 4 Při testovacích podmínkách Canon, ISO 100, standardní styl Picture Style. Závisí na fotografovaném objektu, značce a kapacitě použité paměťové karty, záznamové kvalitě snímku, citlivosti ISO, režimu řízení, stylu Picture Style, uživatelských funkcích atd. 5 Stanoveno podle standardu CIPA, použity baterie a paměťová karta dodané s fotoaparátem, není-li uvedeno jinak. Veškeré uvedené údaje jsou založeny na standardních testovacích metodách Canon (podle standardů CIPA). Změna vyhrazena bez předchozího oznámení. Podrobné specifikace naleznete na webových stránkách místní pobočky společnosti Canon.

19 Tabulka specifikací objektivů Objektivy EF Konstrukce objektivu (členy/skupiny) Minimální zaostřovací vzdálenost (m) Průměr filtru (mm) Hmotnost (g) Sluneční clona Pouzdro na objektiv EF 16-35mm f/2.8l II USM 16/12 0, EW-88 LP1319 EF 17-40mm f/4l USM 12/9 0, EW-83E LP1319 EF 24-70mm f/2.8l USM 16/13 0,38 (makro) EW-83F LP1219 EF mm f/4l IS USM 18/13 0, EW-83H LP1219 EF mm f/ II USM 15/12 0,5 (makro) EW-63 II LP814 EF mm f/4-5.6 USM 10/9 0, EW-63B LP814 EF mm f/ IS USM 16/12 0,5 (makro) EW-78B II LP1116 EF mm f/ USM 16/12 0, EW-78D LP1116 EF mm f/ l IS USM 23/16 0, EW-83G LZ1234 EF mm f/ II USM 13/13 1, ET-54 LP1016 EF mm f/2.8l IS USM 23/18 1, ET-86 LZ1324 EF mm f/2.8l USM 18/15 1, ET-83 II LZ1324 EF mm f/4l IS USM 20/15 1, ET-74 LP1224 EF mm f/4l USM 16/13 1, ET-74 LP1224 EF mm f/4-5.6 IS USM 15/10 1, ET-65B LP1222 EF mm f/ DO IS USM 18/12 1, ET-65B LP1116 EF mm f/4-5.6 III USM 13/9 1, ET-60 LP1019 EF mm f/4-5.6 III 13/9 1, ET-60 LP1019 EF mm f/ USM 13/10 1,5 (makro) ET-65 III LP1019 EF mm f/ l IS USM 17/14 1, ET-83C LZ1324 EF 15mm f/2.8 Fisheye 8/7 0,2 Držák filtru 330 Vestavěný LP814 EF 14mm f/2.8l II USM 14/11 0,2 Držák filtru 645 Vestavěný LP1016 EF 20mm f/2.8 USM 11/9 0, EW-75II LP1214 EF 24mm f/1.4l II USM 13/10 0, EW-83K LP1319 EF 24mm f/2.8 10/10 0, EW-60 II LP811 EF 28mm f/1.8 USM 10/9 0, EW-63 II LP814 EF 28mm f/2.8 5/5 0, EW-65 II LP1011 EF 35mm f/1.4l USM 11/9 0, EW-78C LP1214 EF 35mm f/2 7/5 0, EW-65 II LP1011 EF 50mm f/1.2l USM 8/6 0, ES-78 LP1214 EF 50mm f/1.4 USM 7/6 0, ES-71 II LP1014 EF 50mm f/1.8 II 6/5 0, ES-62+ADP LP1014 EF 85mm f/1.2l II USM 8/7 0, ES-79 II LP1219 EF 85mm f/1.8 USM 9/7 0, ET-65 III LP1014 EF 100mm f/2 USM 8/6 0, ET-65 III LP1014 EF 135mm f/2l USM 10/8 0, ET-78 II LP1219 EF 135mm f.2.8 (Softfocus) 7/6 1, ET-65 III LP1016 EF 200mm f/2l IS USM 17/12 1,9 52 zasouvací 2520 ET-120B Pouzdro na objektiv 200 EF 200mm f/2.8l II USM 9/7 1, ET-83B II LP1222 EF 300mm f/2.8l IS USM 17/13 2,5 52 zasouvací 2550 ET-120 Pouzdro na objektiv 300 EF 300mm f/4l IS USM 15/11 1, Vestavěný LZ1128 EF 400mm f/2.8l IS USM 17/ zasouvací 5370 ET-155 Pouzdro na objektiv 400 EF 400mm f/4 DO IS USM 17/13 3,5 52 zasouvací 1940 ET-120 Pouzdro na objektiv 400B EF 400mm f/5.6l USM 7/6 3, Vestavěný LZ1132 EF 500mm f/4l IS USM 17/13 4,5 52 zasouvací 3870 ET-138 Pouzdro na objektiv 500 EF 600mm f/4l IS USM 17/13 5,5 52 zasouvací 5360 ET-160 Pouzdro na objektiv 600 EF 800mm f/5.6l IS USM 18/ zasouvací 4500 ET-155 Pouzdro na objektiv 800 Telekonvertor EF 1.4x II 5/ LP811 Telekonvertor EF 2x II 7/ LP811 EF 50mm f/2.5 Compact Macro 9/8 0, LP814 Life-size Converter EF 4/3 0, LP811 EF 100mm f/2.8 Macro USM 12/8 0, ET-67 LP1219 EF 180mm f/3.5l Macro USM 17/12 0, ET-78 II LZ1324 MP-E 65mm f/ x Macro Photo 10/8 0, Exclusive LP1216 Mezikroužek 12 II LP811 Mezikroužek 25 II LP811 TS-E17mm f/4l 18/12 0, LP1219 TS-E 24mm f/3.5l II 16/11 0, EW-88B LP1319 TS-E 45mm f/2.8 10/9 0, EW-79B II LP1216 TS-E 90mm f/2.8 6/5 0, ES-65 III LP1016 Objektivy EF-S* EF-S 60mm f/2.8 Macro USM 12/8 0, ET-67B LP1016 EF-S 10-22mm f/ USM 13/10 0, EW-83E LP1319 EF-S 17-55mm f/2.8 IS USM 19/12 0, EW-83J LP1219 EF-S 17-85mm f/4-5.6 IS USM 17/12 0, EW-73B LP1116 EF-S 18-55mm f/ IS 11/9 0, EW-60C LP814 EF-S 18-55mm f/ II USM 11/9 0, EW-60C LP814 EF-S 18-55mm f/ II 11/9 0, EW-60C LP814 EF-S mm f/ IS 16/12 0, EW-78D LP1116 EF-S mm f/4-5.6 IS 12/10 1, ET-60 LP1019 * Pouze pro EOS 50D, 40D, EOS 30D, EOS 20D, EOS 1000D, EOS 500D, EOS 450D, EOS 400D, EOS 350D a EOS 300D. 1 Mezikroužek EF 12 II nelze použít při širokém úhlu s následujícími objektivy: EF 16-35mm f/2.8l II USM, EF-S 10-22mm f/ USM, EF-S 17-55mm f/2.8 IS USM, EF-S 17-85mm f/4-5.6 IS USM, EF-S 18-55mm f/ IS. 2 Mezikroužek EF 25 II nelze použít při širokém úhlu s následujícími objektivy: EF 16-35mm f/2.8l II USM, EF 17-40mm f/4l USM, EF 20-35mm f/ USM, EF 24-70mm f/2.8l USM, EF mm f/4l IS USM, EF mm f/ l IS USM, EF-S 10-22mm f/ USM, EF-S 17-85mm f/4-5.6 IS USM, EF-S 18-55mm f/ II, EF-S 18-55mm f/ IS a pro následující objektivy mezikroužek nedoporučujeme používat při velkém přiblížení: EF-S 10-22mm f/ USM, EF-S 17-55mm f/2.8 IS USM. Podrobné specifikace naleznete na českých webových stránkách společnosti Canon. Cover image Gavin Russell

20 Tento katalog je vytištěn na papíru společnosti M-real. Společnost M-real uvádí, že papír je vyroben s použitím dřeva z šetrně pěstovaných lesní porostů v papírnách s certifikátem PEFT Chain-of Custody. (PEFC/ ) Canon CZ s.r.o. Nám. Na Santince Praha 6 Canon Inc. Canon Europa N.V. Czech edition 0131W875 Canon Europa N.V., 2009 (0309)

EOS-1D Mark III DIGITÁLNÍ FOTOAPARÁT OBRAZOVÝ SNÍMAČ. Typ Efektivní pixely Celkem pixelů. Přibližně 10,1 milionů Přibližně 10,7 milionů

EOS-1D Mark III DIGITÁLNÍ FOTOAPARÁT OBRAZOVÝ SNÍMAČ. Typ Efektivní pixely Celkem pixelů. Přibližně 10,1 milionů Přibližně 10,7 milionů DIGITÁLNÍ FOTOAPARÁT OBRAZOVÝ SNÍMAČ OBRAZOVÝ PROCESOR OBJEKTIV ZAOSTŘOVÁNÍ Efektivní pixely Celkem pixelů EOS-1D Mark III Poměr stran obrazu 03:02 Nízkopásmový filtr Vestavěný/fixní se samočisticí jednotkou

Více

EOS-1D Mark III DIGITÁLNÍ FOTOAPARÁT OBRAZOVÝ SNÍMAČ. 28,1 18,7 mm, CMOS. Poměr stran obrazu 03:02 Nízkopásmový filtr

EOS-1D Mark III DIGITÁLNÍ FOTOAPARÁT OBRAZOVÝ SNÍMAČ. 28,1 18,7 mm, CMOS. Poměr stran obrazu 03:02 Nízkopásmový filtr DIGITÁLNÍ FOTOAPARÁT OBRAZOVÝ SNÍMAČ OBRAZOVÝ PROCESOR OBJEKTIV ZAOSTŘOVÁNÍ EOS-1D Mark III Typ 28,1 18,7 mm, CMOS Efektivní pixely Přibližně 10,1 milionů Celkem pixelů Přibližně 10,7 milionů Poměr stran

Více

Vaše dobrodružství s fotoaparáty EOS začíná zde. you can

Vaše dobrodružství s fotoaparáty EOS začíná zde. you can Vaše dobrodružství s fotoaparáty EOS začíná zde you can Pozoruhodná kvalita obrazu Fotoaparát EOS 600D poskytuje snímky a filmy, které jsou plné detailů a bohaté na barvy a tóny, zásluhou 18megapixelového

Více

Technické údaje DSC-WX7

Technické údaje DSC-WX7 Technické údaje DSC-WX7 Optický zoom 5x Objektiv Přesný digitální zoom Funkce Smart Zoom Přibl. 20x (celkem) až 36x (ve standardu VGA) F 2,6 6,3 Ohnisková vzdálenost (f= mm) 4,5 22,5 Ohnisková vzdálenost

Více

Technické údajedsc-h90

Technické údajedsc-h90 Technické údajedsc-h90 Příslušenství je určené pro konkrétní modely. Specifikace se mohou v různých zemích lišit. Objektiv Optický zoom Zoom s čistým obrazem Digitální zoom F Ohnisková vzdálenost (f= mm)

Více

Technické údajedsc-hx20v

Technické údajedsc-hx20v Technické údajedsc-hx20v Příslušenství je určené pro konkrétní modely. Specifikace se mohou v různých zemích lišit. Objektiv Optický zoom Zoom s čistým obrazem Digitální zoom F Ohnisková vzdálenost (f=

Více

Technické údajedsc-w630

Technické údajedsc-w630 Technické údajedsc-w630 Objektiv Optický zoom Digitální zoom 5x 16 MP přibl. 20x / 10 MP přibl. 6x / 5 MP přibl. 8x / VGA přibl. 36x / 2 MP (16:9) přibl. 12x F 2,6 6,3 Ohnisková vzdálenost (f= mm) Ohnisková

Více

E-410. Ultra-kompaktní a ultralehká. Živý náhled

E-410. Ultra-kompaktní a ultralehká. Živý náhled E-410 Ultra-kompaktní a ultralehká Excelentní antiprachový systém extrémně velká 6,4cm antisluneční HyperCrystal LCD Výjimečně snadné ovládání Živý náhled 10 megapixelový Live MOS senzor Nový procesor

Více

CENOVKY K DIGITÁLNÍM FOTOAPARÁTŮM C-765 ULTRA ZOOM

CENOVKY K DIGITÁLNÍM FOTOAPARÁTŮM C-765 ULTRA ZOOM CENOVKY K DIGITÁLNÍM FOTOAPARÁTŮM C-765 ULTRA ZOOM 10x optický a 3x digit. zoom Super-makro již od 3cm Autom. i manuální vyvážení bílé 4 vlastní uživatelská nastavení s baterií, USB a AV kabel, Profesionální

Více

E-450 14-42 mm Sada. Specifikace. Typ. Hledáček. Obrazový senzor. Procesor. Filtr. bezdrátové řízení blesků. MOS senzor Výjimečně snadné ovládání

E-450 14-42 mm Sada. Specifikace. Typ. Hledáček. Obrazový senzor. Procesor. Filtr. bezdrátové řízení blesků. MOS senzor Výjimečně snadné ovládání E-450 14-42 mm Sada Umělecké filtry 100% D-SLR kvalita TruePic III procesor pro ideální reprodukci barev a nízkou hladinu šumu Komfortní LV díky vysoce rychlému AF senzoru Vestavěný blesk a bezdrátové

Více

E-510. Živý náhled. 10 megapixelový Live MOS senzor Profesionální funkce. Kompaktní a ergonomické provedení

E-510. Živý náhled. 10 megapixelový Live MOS senzor Profesionální funkce. Kompaktní a ergonomické provedení E-510 vestavěný obrazový stabilizátor Excelentní antiprachový systém extrémně velká 6,4cm antisluneční HyperCrystal LCD Nový procesor pro zpracování obrazu Živý náhled 10 megapixelový Live MOS senzor Profesionální

Více

E mm Sada. bezdrátové řízení blesků. MOS senzor Výjimečně snadné ovládání

E mm Sada. bezdrátové řízení blesků. MOS senzor Výjimečně snadné ovládání E-450 14-42 mm Sada Umělecké filtry 100% D-SLR kvalita TruePic III procesor pro ideální reprodukci barev a nízkou hladinu šumu Komfortní LV díky vysoce rychlému AF senzoru Vestavěný blesk a bezdrátové

Více

Gymnázium Vincence Makovského se sportovními třídami Nové Město na Moravě

Gymnázium Vincence Makovského se sportovními třídami Nové Město na Moravě VY_32_INOVACE_INF_BU_02 Sada: Digitální fotografie Téma: Základy ovládání digitálního fotoaparátu Autor: Mgr. Miloš Bukáček Předmět: Informatika Ročník: 3. ročník osmiletého gymnázia, třída 3.A Využití:

Více

Technické údajeslt-a65vk

Technické údajeslt-a65vk Technické údajeslt-a65vk Naše příslušenství je určené pro konkrétní modely. Specifikace se mohou v různých zemích lišit. Sbalit vše Držák objektivu Bajonet A společnosti Sony Kompatibilita objektivu Všechny

Více

DSC. Cyber-Shot. DSCHX1.CEE9 9533 11490 10 4905524598735 Revoluce ve světe kompaktních fotoaparátů. HX1 s

DSC. Cyber-Shot. DSCHX1.CEE9 9533 11490 10 4905524598735 Revoluce ve světe kompaktních fotoaparátů. HX1 s HX1.CEE9 9533 11490 10 4905524598735 Revoluce ve světe kompaktních fotoaparátů. HX1 s novým snímačem CMOS!!! Kompaktní digitální fotoaparát Cyber-shot s optickou stabilizací a vysokou citlivostí ISO3200,

Více

Digitální jednooká zrcadlovka. Bajonet Nikon F (s AF kontakty)

Digitální jednooká zrcadlovka. Bajonet Nikon F (s AF kontakty) TECHNICKÁ SPECIFIKACE NIKON D3500 Typ Digitální jednooká zrcadlovka Upevňovací bajonet Bajonet Nikon F (s AF kontakty) Efektivní obrazový úhel Formát Nikon DX, obrazový úhel je ekvivalentní objektivům

Více

POWER TO YOUR NEXT STEP Zrcadlovka, kterou nikdy nebudete chtít nechat doma

POWER TO YOUR NEXT STEP Zrcadlovka, kterou nikdy nebudete chtít nechat doma POWER TO YOUR NEXT STEP Zrcadlovka, kterou nikdy nebudete chtít nechat doma you can Zrcadlovka, kterou nikdy nebudete chtít nechat doma Uchovejte si vzpomínky v maximální kvalitě na fotografiích i videozáběrech.

Více

Nalezněte svůj vlastní styl. you can

Nalezněte svůj vlastní styl. you can Nalezněte svůj vlastní styl. you can Fotografie v brožuře: Julian Love s fotoaparátem EOS 60D Objevte své kreativní schopnosti s fotoaparátem EOS 60D. Zásluhou obrazovky LCD s variabilním úhlem natočení

Více

CMOS, velikost 22,4 x 15,0 mm. Vestavěný/pevný s fluórovou povrchovou vrstvou. Typ Dva obrazové procesory "DIGIC 6"

CMOS, velikost 22,4 x 15,0 mm. Vestavěný/pevný s fluórovou povrchovou vrstvou. Typ Dva obrazové procesory DIGIC 6 DIGITÁLNÍ FOTOAPARÁT OBRAZOVÝ SNÍMAČ OBRAZOVÝ PROCESOR OBJEKTIV ZAOSTŘOVÁNÍ Efektivní pixely Pixelů celkem Poměr stran 3:2 Nízkopásmový filtr Čištění snímače barevného filtru CMOS, velikost 22,4 x 15,0

Více

Technické údajeslt-a35k

Technické údajeslt-a35k Technické údajeslt-a35k Naše příslušenství je určené pro konkrétní modely. Specifikace se mohou v různých zemích lišit. Držák objektivu Bajonet A společnosti Sony Kompatibilita objektivu Všechny typy objektivů

Více

Stránka č. 1 z 5 WX7 Digitální kompaktní fotoaparát Pokročilý fotoaparát Cyber-shot s filmy v kvalitě Full HD, velkým displejem LCD a 3D snímáním U místního prodejce Najít místního prodejce CO JE V BALENÍ?

Více

I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í. Počet: 30

I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í. Počet: 30 Příloha č. 1 - Technické podmínky I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Technické zadání zakázky na dodávku výpočetní techniky pro Střední odbornou školu a Střední odborné učiliště, Moravské

Více

2. Čím budeme fotografovat? Vybíráme digitální fotoaparát

2. Čím budeme fotografovat? Vybíráme digitální fotoaparát 2. Čím budeme fotografovat? Vybíráme digitální fotoaparát Ing. Libor Jakubčík, 2012 CC BY - SA 3.0 http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/ Základní rozdělení digitálních fotoaparátů Kompakty zdroj

Více

Technické údajeslt-a77vk

Technické údajeslt-a77vk Technické údajeslt-a77vk Naše příslušenství je určené pro konkrétní modely. Specifikace se mohou v různých zemích lišit. Sbalit vše Držák objektivu Bajonet A společnosti Sony Kompatibilita objektivu Všechny

Více

Fotografie nebo video, zaznamenejte svůj příběh. you can

Fotografie nebo video, zaznamenejte svůj příběh. you can Fotografie nebo video, zaznamenejte svůj příběh. you can Všude se odehrávají příběhy, ať jdete kamkoli. EOS 550D vám poskytne sílu i univerzálnost zachytit je svým vlastním způsobem díky spojení uchvacujících

Více

E-420. ovládání 100% D-SLR kvalita

E-420. ovládání 100% D-SLR kvalita E-420 Nejmenší D-SLR* na světě Pohodlná kompozice s živým náhledem spojeným s AF zaostřováním 6.9cm / 2.7'' HyperCrystal II LCD obrazovka Rozpoznání tváře (Face Detection) pro dokonale zaostřené a exponované

Více

E-420. Specifikace. Typ. Hledáček. Obrazový senzor. Procesor. Filtr. ovládání 100% D-SLR kvalita

E-420. Specifikace. Typ. Hledáček. Obrazový senzor. Procesor. Filtr. ovládání 100% D-SLR kvalita E-420 Nejmenší D-SLR* na světě Pohodlná kompozice s živým náhledem spojeným s AF zaostřováním 6.9cm / 2.7'' HyperCrystal II LCD obrazovka Rozpoznání tváře (Face Detection) pro dokonale zaostřené a exponované

Více

PV156 Digitální fotografie Příslušenství Tomáš Slavíček / Vít Kovalčík FI MU, podzim 2012

PV156 Digitální fotografie Příslušenství Tomáš Slavíček / Vít Kovalčík FI MU, podzim 2012 PV156 Digitální fotografie Příslušenství Tomáš Slavíček / Vít Kovalčík FI MU, podzim 2012 Příslušenství Jaký HW potřebuji? Kompakt vs. zrcadlovka Jaký HW si mohu dovolit? Nejen otázka peněz 2 Výměnné objektivy

Více

Specifikace. Typ. Zaostřovací systém. Obrazový senzor. Procesor. Filtr. Expoziční systém. Živý náhled. Obrazový stabilizátor.

Specifikace. Typ. Zaostřovací systém. Obrazový senzor. Procesor. Filtr. Expoziční systém. Živý náhled. Obrazový stabilizátor. E P2 Black Umělecké Filtry, Vícenásobná expozice, Více formátů s různými poměry stran pro větší kreativitu Sklopný elektronický hledáček s vysokým rozlišením a kontrastem* Port pro příslušenství Vysoce

Více

Kamera do auta DFS-J510

Kamera do auta DFS-J510 Uživatelská příručka Kamera do auta DFS-J510 2018-09-18 Představení produktu 1)TF Slot 2)NAHORU 3)MENU 4)DOLŮ 5)mikrofon 6)Reset 7)Power 8)HOLD 9)Mode 10)OK 11)USB 12)HDMI výstup Popis prvků TF Slot TF

Více

Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Technické vybavení Digitální fotoaparáty Ing. Jakab Barnabáš

Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Technické vybavení Digitální fotoaparáty Ing. Jakab Barnabáš Střední průmyslová škola a Vyšší odborná škola technická Brno, Sokolská 1 Šablona: Název: Téma: Autor: Číslo: Anotace: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Technické vybavení Digitální fotoaparáty

Více

Záběry pod kontrolou. * Při použití bateriového gripu BG-E2N (EOS 40D) nebo bateriového gripu BG-E5 (EOS 450D)

Záběry pod kontrolou. * Při použití bateriového gripu BG-E2N (EOS 40D) nebo bateriového gripu BG-E5 (EOS 450D) Síla a vášeň. 2 Připravte se na víc My v Canonu tvrdíme, že fotoaparát musí poskytovat nejlepší možnou kvalitu obrazu, aby byl hodný jména EOS. Ale i práce s ním musí přinášet skutečnou radost a vzrušení

Více

Řada fotoaparátů Canon PowerShot A, rozšířená o nové modely, zdolává 10megapixelovou hranici

Řada fotoaparátů Canon PowerShot A, rozšířená o nové modely, zdolává 10megapixelovou hranici Tisková zpráva EMBARGO: 24. srpna 2006, 06:00 SEČ Řada fotoaparátů Canon PowerShot A, rozšířená o nové modely, zdolává 10megapixelovou hranici PowerShot A640 PowerShot A630 Amstelveen, Nizozemsko, 24.

Více

E-620. Tvůrčí možnosti bez hranic s Olympus E-620. Specifikace. Hledáček. Typ. Obrazový senzor. Procesor. Filtr

E-620. Tvůrčí možnosti bez hranic s Olympus E-620. Specifikace. Hledáček. Typ. Obrazový senzor. Procesor. Filtr E-620 Nejmenší a nejlehčí D-SLR* na světě se zabudovaným stabilizátorem obrazu a kreativními funkcemi! Vysoce citlivý 12,3 megapixelový Live MOS senzor 7 bodový AF systém Vysoce výkonný vestavěný stabilizátor

Více

E P1 14-42 mm Sada. Olympus Pen: návrat legendy. Specifikace. Typ. Filtr. Obrazový senzor. Živý náhled. Procesor

E P1 14-42 mm Sada. Olympus Pen: návrat legendy. Specifikace. Typ. Filtr. Obrazový senzor. Živý náhled. Procesor E P1 14-42 mm Sada Umělecké Filtry, Vícenásobná expozice, Více formátů s různými poměry stran pro větší kreativitu Vysoce výkonný vestavěný stabilizátor obrazu Monitorování efektů v reálném čase Funkce

Více

Za hranice viditelné reality.

Za hranice viditelné reality. Za hranice viditelné reality. Z A HR r e a lanice i t y My ve společnosti Canon budeme neustále usilovat o to, abychom fotografům, kteří při práci zahlédnou až za hranice viditelné reality, vkládali do

Více

Technické údajedsc-hx200v

Technické údajedsc-hx200v Technické údajedsc-hx200v Příslušenství je určené pro konkrétní modely. Specifikace se mohou v různých zemích lišit. Objektiv Optický zoom Zoom s čistým obrazem Digitální zoom F Ohnisková vzdálenost (f=

Více

E-620. Tvůrčí možnosti bez hranic s Olympus E-620

E-620. Tvůrčí možnosti bez hranic s Olympus E-620 E-620 Nejmenší a nejlehčí D-SLR* na světě se zabudovaným stabilizátorem obrazu a kreativními funkcemi! Vysoce citlivý 12,3 megapixelový Live MOS senzor 7 bodový AF systém Vysoce výkonný vestavěný stabilizátor

Více

E-520. Vestavěný stabilizátor pro všechny objektivy Excelentní antiprachový systém. Komfortní LV díky vysoce rychlému AF senzoru 100% D-SLR kvalita

E-520. Vestavěný stabilizátor pro všechny objektivy Excelentní antiprachový systém. Komfortní LV díky vysoce rychlému AF senzoru 100% D-SLR kvalita E-520 Vestavěný stabilizátor pro všechny objektivy Excelentní antiprachový systém Profesionální funkce 10 megapixelový Live MOS senzor Komfortní LV díky vysoce rychlému AF senzoru 100% D-SLR kvalita 6.9cm

Více

Digitální fotografie. Mgr. Milana Soukupová Gymnázium Česká Třebová

Digitální fotografie. Mgr. Milana Soukupová Gymnázium Česká Třebová Digitální fotografie Mgr. Milana Soukupová Gymnázium Česká Třebová Téma sady didaktických materiálů Digitální fotografie I. Číslo a název šablony Číslo didaktického materiálu Druh didaktického materiálu

Více

Tento dokument byl vytvořen 14.10.2009 http://www.sony.cz

Tento dokument byl vytvořen 14.10.2009 http://www.sony.cz Česká republika DSC-TX1 Tento dokument byl vytvořen 14.10.2009 http://www.sony.cz Mimořádně tenký a stylový fotoaparát s vynikající kvalitou obrazu a pokročilými funkcemi fotografování Provedení DSC-TX1S

Více

Digitální fotografie

Digitální fotografie Digitální fotografie Mgr. Jaromír Basler jaromir.basler@upol.cz Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci Katedra technické a informační výchovy Digitální fotografie Zachycení obrazu za pomocí

Více

E-620. Tvůrčí možnosti bez hranic s Olympus E-620

E-620. Tvůrčí možnosti bez hranic s Olympus E-620 E-620 Nejmenší a nejlehčí D-SLR* na světě se zabudovaným stabilizátorem obrazu a kreativními funkcemi! Vysoce citlivý 12,3 megapixelový Live MOS senzor 7 bodový AF systém Vysoce výkonný vestavěný stabilizátor

Více

Samsung ST90 - Digitální fotoaparáty. Elegantní a stylový fotoaparát s nádychem důmyslnosti. Video v kvalitě HD nyní v kompaktním fotoaparátu

Samsung ST90 - Digitální fotoaparáty. Elegantní a stylový fotoaparát s nádychem důmyslnosti. Video v kvalitě HD nyní v kompaktním fotoaparátu Samsung ST90 - Digitální fotoaparáty Elegantní a stylový fotoaparát s nádychem důmyslnosti Nejnovější model ST90 soustředí obrovský výkon v mimořádně tenkém provedení. S tloušťkou jen něco přes 16,5 mm

Více

E P2. Široké možnosti s portem pro příslušenství. Specifikace. Živý náhled. Typ. Obrazový senzor. Obrazový stabilizátor. Procesor.

E P2. Široké možnosti s portem pro příslušenství. Specifikace. Živý náhled. Typ. Obrazový senzor. Obrazový stabilizátor. Procesor. E P2 Umělecké Filtry, Vícenásobná expozice, Více formátů s různými poměry stran pro větší kreativitu Sklopný elektronický hledáček s vysokým rozlišením a kontrastem* Port pro příslušenství Vysoce citlivý

Více

JOLT Duo Uživatelský manuál

JOLT Duo Uživatelský manuál JOLT Duo Uživatelský manuál JOLT Duo 1 Obsah 1. Začínáme 3 1.1 váš fotoaparát 3 1.2 Pomocí tlačítek 4 1.3 Nabíjení fotoaparátu 4 1.4 Instalace karty SD 5 1.5 Zapnutí / vypnutí 5 1.6 Nastavení menu 6 2.

Více

Digitální fotoaparát FinePix Real 3D W1

Digitální fotoaparát FinePix Real 3D W1 Digitální fotoaparát FinePix Real 3D W1 Příslušenství v balení: Návod k použití Baterie NP-95 Síťový zdroj AC-5VC Software FinePix Viewer USB kabel Řemínek ten přichytíte k fotoaparátu dle obrázku na str.

Více

E PL2. Nádherné snímky. Velmi jednoduše. kruhového ovladače Ultra kompaktní design ve 4 různých barvách

E PL2. Nádherné snímky. Velmi jednoduše. kruhového ovladače Ultra kompaktní design ve 4 různých barvách E PL2 Stylová ikona do kapsy Kombinací uměleckých filtrů získáte neomezené kreativní možnosti HD Video a HDMI ovládání Konektor pro příslušenství 2 Snadné nastavení pomocí kruhového ovladače Ultra kompaktní

Více

E-3. Specifikace. Hledáček. Typ. Obrazový senzor. Procesor. Živý náhled. Filtr

E-3. Specifikace. Hledáček. Typ. Obrazový senzor. Procesor. Živý náhled. Filtr E-3 Profesionální pracovní nástroj Plně křížový vysokorychlostní 11-ti bodový zaostřovací AF systém Vysoce výkonný vestavěný stabilizátor obrazu Výkonné zpracování obrazu s novým TruePic III Nejrychlejší

Více

NATIS s.r.o. Seifertova 4313/10 767 01 Kroměříž T:573 331 563 E:natis@natis.cz www.natis.cz. Videoendoskopy a příslušenství

NATIS s.r.o. Seifertova 4313/10 767 01 Kroměříž T:573 331 563 E:natis@natis.cz www.natis.cz. Videoendoskopy a příslušenství Videoendoskopy a příslušenství Strana 2 Úvod Jsme rádi, že vám můžeme představit katalog videoendoskopů a jejich příslušenství. Přenosné videoendoskopy model V55100 a X55100 s velkým barevným LCD displejem,

Více

E-30. Profesionální nástroj s nejrychlejším zaostřováním a vestavěným obrazovým stabilizátorem.

E-30. Profesionální nástroj s nejrychlejším zaostřováním a vestavěným obrazovým stabilizátorem. E-30 Umělecké Filtry, Vícenásobná expozice, Bezdrátový blesk, Více formátů s různými poměry stran pro větší kreativitu Plně křížový vysokorychlostní 11-ti bodový zaostřovací AF systém Vysoce citlivý 12,3

Více

HILGER s.r.o., Místecká 258, 720 02 Ostrava-Hrabová, Telefon: (+420) 596 718 912, (+420) 596 706 301, Email: hilger@hilger.cz,

HILGER s.r.o., Místecká 258, 720 02 Ostrava-Hrabová, Telefon: (+420) 596 718 912, (+420) 596 706 301, Email: hilger@hilger.cz, Tyto kamery třetí generace mají vysoce citlivý IR detektor a ergonomický tvar. Jsou cenově dostupné, jednoduše se ovládají, poskytují vysoce kvalitní snímky a umožňují přesné měření teplot. Mají integrovanou

Více

DVR10 - digitální video kamera (černá skříňka) určená k záznamu jízdy vozidla. Uživatelská příručka

DVR10 - digitální video kamera (černá skříňka) určená k záznamu jízdy vozidla. Uživatelská příručka DVR10 - digitální video kamera (černá skříňka) určená k záznamu jízdy vozidla Uživatelská příručka Obsah Funkce kamery... 2 Obsah balení... 2 Spuštění a nabíjení... 3 Popis kamery a ovládacích prvků...

Více

ZÁKLADY OVLÁDÁNÍ DIGITÁLNÍCH FOTOAPARÁTŮ ČÁST 1.

ZÁKLADY OVLÁDÁNÍ DIGITÁLNÍCH FOTOAPARÁTŮ ČÁST 1. ZÁKLADY OVLÁDÁNÍ DIGITÁLNÍCH FOTOAPARÁTŮ ČÁST 1. Základní funkce digitálních fotoaparátů Rozšířené možnosti využití digitální techniky 4ME121 / 4ME421 2 ZÁKLADNÍ FUNKCE DIGITÁLNÍCH FOTOAPARÁTŮ ZÁKLADNÍ

Více

Nákup Foto a video techniky pro Celní správu

Nákup Foto a video techniky pro Celní správu Nákup Foto a video techniky pro Celní správu Dodavatel: IČ: Obchodní firma nebo název: Sídlo: bank.spojení: zastoupený Jméno, příjmení, pozice ve firmě: telefon: mail: Technická specifikace Parametr počet

Více

Typy digitálních fotoaparátů

Typy digitálních fotoaparátů Typy digitálních fotoaparátů Kompaktní digitální fotoaparáty (falešné) digitální zrcadlovky (EVF, ultrazoomy) Pravé zrcadlovky (DSLR) Tzv. digitální stěny ???????????????????????????? Vidíme očima čipu

Více

fotoaparátu Asférické optické členy

fotoaparátu Asférické optické členy Obrazový senzor Efektivní počet pixelů 12 MP Uspořádání filtru Filtr primárních barev (RGB) Plné rozlišení 12,7 MP Typ 1/2,3 '' CMOS Objektiv Optický zoom 4 x (širokoúhlý) Ohnisková vzdálenost 4,5-18,0

Více

POWER TO YOUR NEXT STEP Buďte kreativní s bleskem

POWER TO YOUR NEXT STEP Buďte kreativní s bleskem POWER TO YOUR NEXT STEP Buďte kreativní s bleskem Řada blesků you can Fotoaparát: Canon EOS 5D Mark III Tv (čas expozice): 1/200 s Av (hodnota clony): f/10,0 Citlivost ISO: 100 Objektiv: EF 24-70mm f/2.8l

Více

Ještě lepší snímky s novou α450

Ještě lepší snímky s novou α450 Tisková zpráva 5. ledna 2010 Ještě lepší snímky s novou α450 Nová digitální zrcadlovka od Sony je univerzálním řešením pro fotografy, kteří si chtějí dopřát lepší výbavu Snímač Exmor CMOS (14,2 efektivních

Více

Jednotka čištění obrazového snímače, referenční data pro funkci Image Dust Off (vyžaduje volitelný program Capture NX 2)

Jednotka čištění obrazového snímače, referenční data pro funkci Image Dust Off (vyžaduje volitelný program Capture NX 2) Specifikace digitální jednooké zrcadlovky Nikon D90 Typ Typ Upevňovací bajonet Efektivní obrazový úhel Digitální jednooká zrcadlovka Bajonet Nikon F (s AF propojením a AF kontakty) Ekvivalentní objektivu

Více

LEICA X2. Leica X à la carte. Luxusní příslušenství. Varianty barvy a struktury kůže. Program à la carte Leica X2. Varianty těla fotoaparátu

LEICA X2. Leica X à la carte. Luxusní příslušenství. Varianty barvy a struktury kůže. Program à la carte Leica X2. Varianty těla fotoaparátu À LA CARTE LEICA X2 Varianty barvy a struktury kůže Leica X à la carte Leica je značka, která má duši a bohatou historii datující se už od roku 1913, kdy Oskar Barnack vyrobil první 35 mm fotoaparát. Leica

Více

Uživatelská příručka Kamera do automobilu DFS-V1

Uživatelská příručka Kamera do automobilu DFS-V1 Uživatelská příručka Kamera do automobilu DFS-V1 2018-09-18 Představení produktu 1)TF Slot 2)nahoru 3)MENU 4)dolů 5)mikrofon 6)Reset 7)Vypínač 8)zámek videa 9)Volba režimu 10)OK 11)USB port 12) HDMI Obsah

Více

MCDVR31H. Mini DVR s vestavěnou HD kamerou a displejem. Uživatelský manuál

MCDVR31H. Mini DVR s vestavěnou HD kamerou a displejem. Uživatelský manuál MCDVR31H Mini DVR s vestavěnou HD kamerou a displejem Uživatelský manuál Kamera je ideální pro záznam provozu v autě nebo pro jiný mobilní záznam. Zařízení ukládá obraz na SD karty do kapacity 32GB. Rozlišení

Více

DMC-TZ7EP-R. Nástavec pro blesk (www.inon.co.jp) OPTICKÁ ČÁST objektiv - značka

DMC-TZ7EP-R.  Nástavec pro blesk (www.inon.co.jp) OPTICKÁ ČÁST objektiv - značka Stránka č. 1 z 7 DMC-TZ7EP-R Nástavec pro blesk (www.inon.co.jp) OPTICKÁ ČÁST objektiv - značka objektiv - konstrukce LEICA DC VARIO-ELMAR objektiv - složení 10 čoček v 8 skupinách (2x asférické čočky,

Více

Gymnázium Vincence Makovského se sportovními třídami Nové Město na Moravě

Gymnázium Vincence Makovského se sportovními třídami Nové Město na Moravě VY_32_INOVACE_INF_BU_01 Sada: Digitální fotografie Téma: Princip, kategorie digitálů Autor: Mgr. Miloš Bukáček Předmět: Informatika Ročník: 3. ročník osmiletého gymnázia, třída 3.A Využití: Prezentace

Více

Uživatelská příručka Kamera do auta DFS-V1

Uživatelská příručka Kamera do auta DFS-V1 Uživatelská příručka Kamera do auta DFS-V1 2018-09-18 Představení produktu 1)TF Slot 2)nahoru 3)MENU 4)dolů 5)mikrofon 6)Reset 7)Vypínač 8)zámek videa 9)Volba režimu 10)OK 11)USB port 12) port zadního

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL. -Tlačítko ON/OFF. Stiskněte tlačítko napájení, jednou pro zapnutí ON - modrá kontrolka svítí

UŽIVATELSKÝ MANUÁL. -Tlačítko ON/OFF. Stiskněte tlačítko napájení, jednou pro zapnutí ON - modrá kontrolka svítí UŽIVATELSKÝ MANUÁL Použití videokamery do auta -Tlačítko ON/OFF Stiskněte tlačítko napájení, jednou pro zapnutí ON - modrá kontrolka svítí Stiskněte opět tlačítko napájení OFF modrá kontrolka zhasne Upozornění:

Více

Adaptér bajonetu FTZ Kompatibilní objektivy s bajonetem Nikon F

Adaptér bajonetu FTZ Kompatibilní objektivy s bajonetem Nikon F SB9B03(1L)/ 7MMA131L-03 Adaptér bajonetu FTZ Kompatibilní objektivy s bajonetem Nikon F Cz Podporované funkce 2 Tato tabulka shrnuje funkce, které jsou k dispozici u objektivů NIKKOR s bajonetem Nikon

Více

Digitální fotoaparáty. Svoboda volby

Digitální fotoaparáty. Svoboda volby Digitální fotoaparáty Svoboda volby Zachyťte každý Pro společné chvíle s přáteli a blízkými na dovolené či na horách si nezapomeňte s sebou vzít svůj PowerShot. Automatické inteligentní funkce se postarají

Více

TG 870. Vyspělý outdoorový hrdina. Specifikace. Monitor. Obrazový senzor. Objektiv. Digitální zoom

TG 870. Vyspělý outdoorový hrdina. Specifikace. Monitor. Obrazový senzor. Objektiv. Digitální zoom TG 870 Vodotěsný do 15m**, nárazuvzdorný ze 2.1m***, tlakuvzdorný do 100kg**** a mrazuvzdorný do -10 C 16 Megapixelů backlit CMOS Výklopný 3" LCD displej s 920.000 obrazovými body Hybridní (posun objektivu

Více

POWER TO YOUR NEXT STEP

POWER TO YOUR NEXT STEP POWER TO YOUR NEXT STEP Každý z nás může učinit další krok. Zachyťte ten pravý okamžik rychlostí sedm snímků za sekundu. you can Zachyťte ten pravý okamžik rychlostí sedm snímků za sekundu Snímač s rozlišením

Více

http://www.olympus.cz/consumer/29_digital-camera_xz-1_-_specifications_24023.htm

http://www.olympus.cz/consumer/29_digital-camera_xz-1_-_specifications_24023.htm Stránka č. 1 z 6 XZ-1 - Specifikace Zpět Detaily Specifikace Obsah balení Příslušenství Ocenění Aktualizace firmwaru Vytisknout XZ-1 Materiál těla Hliník / Plastický Ke stažení Kde nakoupit Online pomoc

Více

Sportovní HD kamera Uživatelská příručka

Sportovní HD kamera Uživatelská příručka Sportovní HD kamera Uživatelská příručka Systémové požadavky Systémové požadavky Operační systém Microsoft Windows2000, XP, Vista, 7 Procesor Intel Pentium III s vice než 800MHz Vnitřní paměť Větší než

Více

E-5. Určena do extrémních situací. Voděvzdorné hořčíkové tělo unikátní antiprachový filtr (SSWF)

E-5. Určena do extrémních situací. Voděvzdorné hořčíkové tělo unikátní antiprachový filtr (SSWF) E-5 Profesionální pracovní nástroj Plně křížový vysokorychlostní 11-ti bodový zaostřovací AF systém Vysoce citlivý 12,3 megapixelový Live MOS senzor Vysoce výkonný vestavěný stabilizátor obrazu Voděvzdorné

Více

DIGITÁLNÍ FOTOAPARÁT. Specifikace digitálního fotoaparátu Nikon COOLPIX S1. NIKON spol. s r.o. Kodaňská 46 Praha 10 www.nikon.cz

DIGITÁLNÍ FOTOAPARÁT. Specifikace digitálního fotoaparátu Nikon COOLPIX S1. NIKON spol. s r.o. Kodaňská 46 Praha 10 www.nikon.cz Specifikace digitálního fotoaparátu Nikon COOLPIX S1 Typ: Digitální fotoaparát S1 Počet efektivních pixelů: 5,1 miliónu Snímač CCD: 1/2,5 palce (celkem 5,36 miliónů pixelů) Obrazové režimy: High (2592*),

Více

BDVR HD IR. Návod na použití

BDVR HD IR. Návod na použití Vážený zákazníku, děkujeme Vám za zakoupení přenosného záznamového zařízení DVR. Před použitím si pozorně přečtěte tento návod na použití. Popis zařízení 3 1) HDMI konektor 2) USB konektor 3) Konektor

Více

Zdokonaleno s ohledem na vás Firmware verze 2. Vy navrhujete, Canon vyrábí

Zdokonaleno s ohledem na vás Firmware verze 2. Vy navrhujete, Canon vyrábí Zdokonaleno s ohledem na vás Firmware verze 2 Vy navrhujete, Canon vyrábí Silný přístroj pro silné snímky Pozdvihněte své fotografické umění na vyšší úroveň. 18megapixelový snímač CMOS je zárukou snímků

Více

Příloha C. zadávací dokumentace pro podlimitní veřejnou zakázku Mikroskopy pro LF MU 2013. TECHNICKÉ PODMÍNKY (technická specifikace)

Příloha C. zadávací dokumentace pro podlimitní veřejnou zakázku Mikroskopy pro LF MU 2013. TECHNICKÉ PODMÍNKY (technická specifikace) Příloha C zadávací dokumentace pro podlimitní veřejnou zakázku Mikroskopy pro LF MU 2013 TECHNICKÉ PODMÍNKY (technická specifikace) 1. část VZ: Laboratorní mikroskop s digitální kamerou a PC Položka č.1

Více

Autokamera Rollei DVR 71. Návod k obsluze

Autokamera Rollei DVR 71. Návod k obsluze Autokamera Rollei DVR 71 Návod k obsluze Předběžná opatření Strana 1 Zvláštní funkce DVR Strana 2 Příslušenství Strana 2 DVR rozhraní Strana 2 Funkce tlačítek Strana 3 Ovládání DVR Strana 3 Zapnutí/vypnutí

Více

E-5. Určena do extrémních situací. Specifikace. Typ. Hledáček. Obrazový senzor. Procesor. Živý náhled. Filtr

E-5. Určena do extrémních situací. Specifikace. Typ. Hledáček. Obrazový senzor. Procesor. Živý náhled. Filtr E-5 Profesionální pracovní nástroj Plně křížový vysokorychlostní 11-ti bodový zaostřovací AF systém Vysoce citlivý 12,3 megapixelový Live MOS senzor Vysoce výkonný vestavěný stabilizátor obrazu Voděvzdorné

Více

XZ 10 Černý. Super-kompaktní, super-světelný objektiv

XZ 10 Černý. Super-kompaktní, super-světelný objektiv XZ 10 Černý 1:1.8-2.7 super světelný, s velkou clounou, 5x širokoúhlým i.zuiko DIGITAL objektivem (26-130mm*) 12 Megapixelů backlit 1/2.3 CMOS 7.6cm/3.0" dotykový LCD displej s rozlišením 920.000 pixelů

Více

XZ 10 Černý. Super-kompaktní, super-světelný objektiv

XZ 10 Černý. Super-kompaktní, super-světelný objektiv XZ 10 Černý 1:1.8-2.7 super světelný, s velkou clounou, 5x širokoúhlým i.zuiko DIGITAL objektivem (26-130mm*) 12 Megapixelů backlit 1/2.3 CMOS 7.6cm/3.0" dotykový LCD displej s rozlišením 920.000 pixelů

Více

Nákup foto a video techniky pro CS ČR - část 1.

Nákup foto a video techniky pro CS ČR - část 1. Nákup foto a video techniky pro CS ČR - část. Dodavatel: IČ: Obchodní firma nebo název: Sídlo: bank.spojení: zastoupený Jméno, příjmení, pozice ve firmě: telefon: mail: Technická specifikace Parametr instrukce

Více

Video boroskop AX-B520. Návod k obsluze

Video boroskop AX-B520. Návod k obsluze Video boroskop AX-B520 Návod k obsluze Obsah 1. Bezpečnostní instrukce... 3 2. Popis funkce... 3 3. Technické údaje... 4 4. Popis přístroje... 5 5. Obsluha zařízení... 7 6. Upozornění... 13 2 1. Bezpečnostní

Více

PŘEDNOSTI. 96.5mm. 129 mm. 70cm. PenTec s.r.o., Veleslavínská 19/30, 162 00 Praha 6, tel.: 220610753, 235364664, www.pentax.cz

PŘEDNOSTI. 96.5mm. 129 mm. 70cm. PenTec s.r.o., Veleslavínská 19/30, 162 00 Praha 6, tel.: 220610753, 235364664, www.pentax.cz Rozměry 129 x 96.5 x 70mm Hmotnost (tělo) 590g DIGITÁLNÍ SLR 129 mm 70cm 96.5mm model obj. č. čárový kód K-50 black tělo 10882 0027075233102 K-50 Black + DAL 18-55WR 10893 0027075233218 K-50 Black + DAL

Více

E P3 1442 Kit Černý. Nadčasový design určený k vysokému výkonu. Specifikace. Typ. Obrazový senzor. Procesor. Filtr. 12.3 Megapixel Live MOS snímač

E P3 1442 Kit Černý. Nadčasový design určený k vysokému výkonu. Specifikace. Typ. Obrazový senzor. Procesor. Filtr. 12.3 Megapixel Live MOS snímač E P3 1442 Kit Černý FAST (Frequency Acceleration Sensor Technology) AF, nejrychlejší zaostřovací AF systém na světě* 3" OLED dotykový displej pro brilantní zobrazení fotek i přehrávání videí ze všech úhlů

Více

Česky CEL-ST6CA2H0 NÁVOD K POUŽITÍ

Česky CEL-ST6CA2H0 NÁVOD K POUŽITÍ Česky CEL-ST6CA2H0 NÁVOD K POUŽITÍ Děkujeme za zakoupení výrobku společnosti Canon. Canon Speedlite 90EX je kompaktní blesk určený pro fotoaparáty Canon EOS, který pracuje s automatickými zábleskovými

Více

Základní charakteristika a funkce

Základní charakteristika a funkce Společnost FUJIFILM uvádí na trh FUJIFILM X-A1: kompaktní a stylový základní fotoaparát řady FUJIFILM X s výměnnými objektivy, velkým snímačem APS-C CMOS a procesorem EXR II. FUJIFILM Corporation (Prezident:

Více

E PL mm Sada Champagne Gold

E PL mm Sada Champagne Gold E PL1 14-42 mm Sada Champagne Gold Snadné ovládání s vestavěným průvodcem a funkcí ienhance HD Video a HDMI ovládání Ultra kompaktní design ve 4 různých barvách Umělecké Filtry, Vícenásobná expozice, Více

Více

ŠABLONY INOVACE OBSAH UČIVA

ŠABLONY INOVACE OBSAH UČIVA ŠABLONY INOVACE OBSAH UČIVA Číslo a název projektu CZ.1.07/1.5.00/34. 0185 Moderní škola 21. století Číslo a název šablony III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT klíčové aktivity Název vzdělávací

Více

Kamera do auta s IR osvětlením a podporou SD karet HQS-205B

Kamera do auta s IR osvětlením a podporou SD karet HQS-205B Kamera do auta s IR osvětlením a podporou SD karet HQS-205B Úvod Přečtěte si laskavě tento Návod k použití před prvním použitím přístroje. Kamera do auta HQS-205B je zařízení pro nenáročné uživatele, kterým

Více

XZ 2. Prvotřídní obrazová kvalita. Specifikace. Typ. Obrazový senzor. Objektiv. Procesor. Vysoce citlivý podsvícený CMOS snímač

XZ 2. Prvotřídní obrazová kvalita. Specifikace. Typ. Obrazový senzor. Objektiv. Procesor. Vysoce citlivý podsvícený CMOS snímač XZ 2 Objektiv i.zuiko DIGITAL 24-112mm 1:1.8-2.5 (35mm ekv.) Obrazový procesor TruePic VI Ultra rychlý zaostřovací systém ND filtr pro kontrolu nad expozicí Vysoce citlivý podsvícený CMOS snímač Nová generace

Více

XZ 2 Černý. Prvotřídní obrazová kvalita. Vysoce citlivý podsvícený CMOS snímač

XZ 2 Černý. Prvotřídní obrazová kvalita. Vysoce citlivý podsvícený CMOS snímač XZ 2 Černý Objektiv i.zuiko DIGITAL 24-112mm 1:1.8-2.5 (35mm ekv.) Obrazový procesor TruePic VI Ultra rychlý zaostřovací systém ND filtr pro kontrolu nad expozicí Vysoce citlivý podsvícený CMOS snímač

Více

A) Notebook + dockstation + operační systém

A) Notebook + dockstation + operační systém PŘÍLOHA č. 2 A) Notebook + dockstation + operační systém 2 ks v max. ceně s DPH za oba kusy: 2 727 EUR - 66 293, Kč Technické parametry a specifikace: Procesor: 3 MB L3 Cache 2 jádra, 4 thready s frekvencí

Více

E P Kit Černý. Nadčasový design určený k vysokému výkonu

E P Kit Černý. Nadčasový design určený k vysokému výkonu E P3 1442 Kit Černý FAST (Frequency Acceleration Sensor Technology) AF, nejrychlejší zaostřovací AF systém na světě* 3" OLED dotykový displej pro brilantní zobrazení fotek i přehrávání videí ze všech úhlů

Více

ZRCÁTKO S VESTAVĚNOU DVR KAMEROU DS-430DVR

ZRCÁTKO S VESTAVĚNOU DVR KAMEROU DS-430DVR ZRCÁTKO S VESTAVĚNOU DVR KAMEROU DS-430DVR Děkujeme vám za zakoupení zařízení od naší společnosti. Před použitím si přečtěte prosím tento návod k obsluze. POPIS DOTYKOVÝCH TLAČÍTEK NA ČELNÍM PANELU: -

Více

Základy digitální fotografie

Základy digitální fotografie Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0036 Tématický celek Inovace výuky ICT na BPA Název projektu Inovace a individualizace výuky Název materiálu Číslo materiálu VY_32_INOVACE_FIL15 Ročník První Název školy

Více

MY PENTAX ROZMĚRY KOMPAKT VÝKONEM SLR. Nejmenší bez zrcátka. Kvalita snímku a videoklipů. Snadné ovládání

MY PENTAX ROZMĚRY KOMPAKT VÝKONEM SLR. Nejmenší bez zrcátka. Kvalita snímku a videoklipů. Snadné ovládání ROZMĚRY KOMPAKT VÝKONEM SLR MY PENTAX Nejmenší bez zrcátka senzor 12MP back illuminated full HD video, kodek H.264 nová řada speciálních objektivů barva obj. č. set čárový kod EAN bílá 15142 Pentax Q +

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Začínáme Představení produktu 1 Microphone LED světlo/blesk 3 Zrcadlo (pro vlastní portrét 4 Čočka 5 Klip 6 Držák řemínku 7 Přepínač režimu: 3 4 5 7 8 Kamera ( 6 Diktafon ( Fotoaparát

Více

XZ 10. Super-kompaktní, super-světelný objektiv. Specifikace. Typ. Objektiv. Obrazový senzor. Procesor. ihs Technologie

XZ 10. Super-kompaktní, super-světelný objektiv. Specifikace. Typ. Objektiv. Obrazový senzor. Procesor. ihs Technologie XZ 10 1:1.8-2.7 super světelný, s velkou clounou, 5x širokoúhlým i.zuiko DIGITAL objektivem (26-130mm*) 12 Megapixelů backlit 1/2.3 CMOS 7.6cm/3.0" dotykový LCD displej s rozlišením 920.000 pixelů 1080p

Více