Za hranice viditelné reality.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Za hranice viditelné reality."

Transkript

1 Za hranice viditelné reality.

2

3 Z A HR r e a lanice i t y My ve společnosti Canon budeme neustále usilovat o to, abychom fotografům, kteří při práci zahlédnou až za hranice viditelné reality, vkládali do rukou jen špičkové fotografické přístroje. Dovolujeme si vám představit fotoaparáty EOS 5D Mark II a EOS 50D, které jsou ztělesněním tohoto úsilí, fotoaparáty pro lidi s tvůrčím zaujetím.

4 ZA khranice o n v e n c í Někdy je nejlepší nechat parametry, aby mluvily samy za sebe. Snímač CMOS velikosti kinofilmového políčka s rozlišením 21,1 megapixelů nabízí vynikající kvalitu obrazu a malý podíl šumu při citlivostech ISO až Při sériovém snímání lze rychlostí 3,9 snímků za sekundu nasnímat až 310 * snímků. A jako vzrušující inovační zásah do ustálených konvencí přichází funkce natáčení Full HD videa, která snímá i při pořizování statických snímků. To vše skrývá odolné, nenápadné a kompaktní tělo z hořčíkové slititny, v porovnání s nímž vypadají jiné fotoparáty nepříjemně robustně. Nejde o to, že by měl EOS tak obrovský náskok. Spíš jde o to, že druzí jsou tak pozadu. Špičková kvalita Každý detail zrcadlovky EOS 5D Mark II byl navržen s velkou pečlivostí a podstoupil dlouhou sérii náročných testů, aby poskytoval bezchybnou kvalitu obrazu. Díky 14bitovému snímači Canon CMOS, výkonnému procesoru DIGIC 4, který je standardem pro přesné zpracování obrazu a věrnou reprodukci barev, systému automatického čištění snímače (EOS Integrated Cleaning System), účinné redukci šumu při snímání s vysokou citlivostí ISO i vysoce citlivému a přesnému automatickému ostření je EOS 5D Mark II synonymem pro snímky excelentní kvality. HD video Většina profesionálů pracujících s obrazem, od fotoreportérů, dokumentujících světové události až po svatební fotografy, pověřené nafocením velkého dne, musí často odpovídat na otázku A děláte taky video? Kladnou odpovědí je nyní EOS 5D Mark II. Nová funkce snímání videa, která se aktivuje z režimu živého náhledu, umožňuje natáčení videa v plném vysokém rozlišení 1920 x 1080 frekvencí 30 snímků za sekundu. A během natáčení mohou fotografové dokonce pořizovat fotografie v plném rozlišení. * Při snímání na kartu UDMA. Podrobnosti naleznete ve specifikacích.

5 Rodolphe Simeon Přednosti full frame snímače Snímač zrcadlovky EOS 5D Mark II, který má velikost kinofilmového políčka, nabízí mnoho předností. Větší snímač znamená větší pixely, a tudíž lepší dynamický rozsah a poměr signál/šum, jež jsou důležité pro dosažení plynulejších gradací a ostřejších a čistějších snímků, a to dokonce při nastavení vysokých citlivostí ISO a dlouhých expozičních časech. Nulový crop factor znamená zachování širokého úhlu záběru u objektivů EF. Vedle přesnějšího ovládání hloubky ostrosti fotografy přecházející na full frame zrcadlovku EOS 5D Mark II potěší také velký a jasný hledáček.

6 Brutus Östling Bajonet EF-S V samotném srdci fotoaparátu EOS 50D se nachází kompaktní snímač APS-C. Tento fotoaparát ideální pro sportovní fotoreportéry a fotografy divoké přírody nabízí crop factor 1,6x a prodlužuje dosah dlouhých objektivů. EOS 50D je kompatibilní se všemi objektivy EF a jeho bajonet EF-S umožňuje použití objektivů EF-S a snímání působivých záběrů krajin a interiérů.

7 Z A HR l i m ianice t ů Až budete EOS 50D držet v ruce poprvé, přepněte na vysokorychlostní sériové snímání, stiskněte spoušť závěrky a poslouchejte. V akci vám bude zvuk fotoaparátu při sériovém snímání 90* snímků rychlostí 6,3 sním./s bude znít vašim uším jako rajská hudba. A rozlišení 15,1 megapixelů s 14bitovým zpracováním obstará snímky, které budou pastvou pro vaše oči. Vysoká citlivost Nyní můžete při použití dlouhých objektivů fotografovat s vysokými rychlostmi závěrky i při západu slunce, a to díky skutečnosti, že lze citlivost ISO nastavit až na hodnotu ideální např. pro záběry plachého ptáka či v šeru se ztrácejícího vzdáleného objektu. Dokonce i při nastavení vysokých hodnot ISO velké pixely snímače Canon CMOS zaručují hladkou gradaci barev a malý šum. Prvotřídní výkon EOS 50D s rychlým náběhem, nízkou spotřebou energií, přesným automatickým ostřením a vyspělými funkcemi, jako je bodové měření, ztělesňuje vyváženou kombinaci vynikajícího výkonu a špičkového ovládání. Díky 9 křížovým senzorům automatického zaostřování, jež snadno a přesně zaostří na objekty s nízkým kontrastem, se můžete plně soustředit na kompozici dokonalého záběru. Při snímání za slabého světla prokáže dobrou službu středový křížový bod, který je citlivý i v diagonálních směrech a nabízí mimořádnou citlivost pro objektivy se světelností f/2.8 a lepší. EOS 50D myslí a pracuje s vámi. * Při snímání na kartu UDMA. Podrobnosti naleznete ve specifikacích.

8 p opod v r c h e m CMOS Právě zásluhou technologie Canon CMOS mohou fotoaparáty EOS 5D Mark II a EOS 50D nabízet výtečnou kvalitu, rychlost a vysoký rozsah ISO. Velké pixely (4,7 µm2 na EOS 50D a 6,4 µm2 na EOS 5D Mark II) maximalizují pracovní oblast fotodiody, a přitom minimalizují mezeru mezi mikročočkami, čímž umožňují dosažení výjimečného dynamického rozsahu a citlivosti. Výkonný snímač Canon CMOS umožňuje dosažení vysoké rychlosti snímání, snížení šumu a prodloužení životnosti baterie. A při zhoršených světelných podmínkách stačí nastavit ISO na hodnotu (EOS 50D) a ISO (EOS 5D Mark II) a můžete fotit dál s použitím vysokých rychlostí závěrky, aniž byste museli zapnout blesk. DIGIC 4 Zpracování obrovského objemu dat generovaných fotoaparáty EOS 5D Mark II a EOS 50D je velmi náročné. Proto inženýři společnosti Canon vyvinuli DIGIC 4, obrazový procesor nové generace. DIGIC 4 zajišťuje nebývale rychlé 14bitové zpracování obrazových dat a hladké gradace tónů. A vedle vysoké rychlosti nabízí rovněž přesnou reprodukci barev. Algoritmus procesoru DIGIC 4 obstarávající redukci šumu při nastavení nových vysokých hodnot ISO zaručuje dokonalou vyváženost mezi kvalitně zobrazenými detaily a absencí nechtěné statičnosti. Na fotoaparátech je nyní k dispozici funcke korekce periferního osvícení objektivu (Peripheral Illumination Correction) a režim priority světlých tónů (Highlight Tone Priority) pomáhá zachovat detaily ve světlých oblastech. Výkonný procesor DIGIC 4 také umožňuje rychlé přehrávání snímků, přispívá k dlouhé výdrži baterie a rychlému náběhu, jímž jsou digitální zrcadlovky EOS proslulé.

9 Getty Images/Paul Souders Integrovaný čisticí systém EOS O dokonalou čistotu vašich záběrů snímků se fotoaparáty EOS 5D Mark II a EOS 50D starají nejen tím, že vibrací oklepou ze snímače nežádoucí prachové částice. Komplexní systém komponent a materiálů, které vzájemnou součinností omezují tvorbu prachu, odpuzují a odstraňují jej, byl nyní vylepšen o fluorovou vrstvu na nízkopásmovém filtru fotoaparátů, jež významně zvyšuje schopnost zamezovat ulpívání prachu. Stopy po odolávajících částicích zaznamenaných jako data pro odstranění prachu (Dust Delete Data) lze pak z fotografií automaticky odstranit pomocí softwaru Canon Digital Photo Professional. Integrovaný čisticí systém Piezoelektrický prvek Těsnění Podpůrný materiál Nízkopásmový filtr -1 Nízkopásmový filtr - 2 Snímač CMOS Fázová destička Sklo absorbující infračervené záření

10 Yueh-Hua Lee Dvoumotorový systém Hlavní zrcadlo Motor pro spouštění závěrky Systém spouštění závěrky Pohonný systém zrcadla Pohonný motor zrcadla Vedlejší zrcadlo Mechanismus závěrky Závěrka obou fotoaparátů spouštěná jemným stiskem dosahuje maximální rychlosti 1/8000 sekundy a má životnost pracovních cyklů. Tlumením tichého mechanismu zrcadla v obou směrech je dosaženo minimálních nežádoucích vibrací. V mimořádně citlivých situacích elektronická závěrka napodobí vysokorychlostní mechanickou závěrku a postará se tak o prakticky neslyšný tichý chod fotoaparátu.

11 ZdA e nhr n í h o ANICE s v ě t l a Ostření a měření Aby zůstal snímaný objekt ostrý po celou dobu kompozice záběru, nabízejí oba fotoaparáty vysoce rychlý a přesný 9bodový systém automatického ostření. Středový AF bod přítomný na obou fotoaparátech kamerách je mimořádně citlivý při použití objektivů s vysokou světelností f/2.8 a zajišťuje kvalitní výsledky, na něž se můžete spolehnout i při snímání za slabého světla. 6 pomocných bodů přítomných na modelu EOS 5D Mark II a 9 křížových bodů na fotoaparátu EOS 50D je pak zárukou rychlého zaostření v každém místě záběru. Funkce bodového měření, jíž disponují oba fotoaparáty, zajišťuje přesné měření za zhoršených světelných podmínek. A v režimu AI SERVO fotoaparát dokáže dokonce předvídat pozici rychle objektů pohybujících se ssměrem k fotoaparátu a od něj. Systém menu Oba fotoaparáty převzaly systém menu EOS, jenž se stal synonymem rychlé a intuitivní navigace, přímo od profesionální zrcadlovky Canon EOS-1D Mark III. Speciální obrazovka rychlého ovládání umožňuje rychlý přístup ke všem hlavním funkcím fotoaparátu dobu strávenou hledáním v nabídkách tak můžete zkrátit na minimum a déle se věnovat vlastnímu fotografování. 3" VGA LCD displej CLEAR VIEW Pro snadnou a rychlou kontrolu kompozice a ostrosti i v ostrém slunečním světle nabízejí oba fotoaparáty velký jasný 3" LCD displej Clear View s rozlišením VGA. Jeho široký pozorovací úhel 170º na modelu EOS 5D Mark II a 160º na modelu EOS 50D usnadňuje kompozici při snímání v režimu živého náhledu z obtížných a neobvyklých úhlů. Tyto displeje, navržené tak, aby obstály při častém použití ve velmi náročných podmínkách, jsou opatřeny speciální ochrannou a antireflexní úpravou. Funkce automatického nastavení jasu LCD (Auto LCD Brightness), jíž disponuje model EOS 5D Mark II šetří energií a nabízí větší komfort, protože automaticky provádí nastavení jasu obrazovky podle světelných podmínek daného prostředí.

12 Andy Radka DOKONAL Č I S T O T A Á Snímač CMOS, jímž disponuje ja EOS 50D, tak EOS 5D Mark II, zajistí mimořádně kvalitní zachycení detailů. K vysoké čistotě detailů zachycených snímačem přispívají objektivy řady Canon EF a EF-S, které používají optiku patřící k nejpřesnějším na světě.

13 Kvalita obrazu Objektivy EF a EF-S, konstruované pro digitální éru, obsahují speciálně navržené optické členy opatřené povrchovou vrstvou Super Spectra, jež významně potlačuje výskyt sekundárních odlesků od snímače a součástí objektivu, které způsobují zobrazení snítů a světelného závoje na snímcích. Proti vzniku chromatických vad při použití teleobjektivů a objektivů s dlouhým zoomem vývojáři Canon bojují pomocí speciálních materiálů (např. fluorit) a patentovaného UD skla (Ultra Low Dispersion). Asférické optické členy pak zabraňují sférické aberaci, která je příčinou měkčí, nízkokontrastní kresby obrazu. Vynikající výkon Mimořádně rychlé a tiché automatické ostření mnoha objektivů EF a EF-zajišťuje ultrazvukový motor USM (Ultrasonic Motor). USM se také vyznačuje vynikajícím přídržným momentem, který umožňuje přesné a rychlé zastavení. Technologie optické stabilizace Canon (IS), jíž nyní disponuje celá řada objektivů, kompenzuje pohyby fotoaparátu způsobené chvěním rukou či pohyby jedoucího vozidla a dovoluje prodloužení expozičních časů až o pět kroků nastavení a významně rozšiřuje možnosti pro fotografování z ruky. Speciální obejktivy Objektivy Canon, vzbuzující respekt a nadšení v každém fotografovi, od makroobjektivů, přes objektivy typu tilt-a-shift a fish-eye až po výkonné teleobjektivy si poradí s podmínkami jakéhokoliv prostředí. Objektivy řady L Profesionální objektivy Canon řady L, které poznáte podle červeného prstence na vnějším tubusu, představují naprostou špičku optiky Canon EF. Při jejich výrobě jsou používány vysoce kvalitní optické materiály, které zaručují bezkonkureční výkon a kvalitu obrazu a vyznačují se vysokou odolností ve velmi náročných podmínkách.

14 VŠESTR v ý k oanný n Externí zábleskové jednotky. Bateriové gripy. Bezdrátové vysílače souborů. Extendery. Dálkové ovladače. Světově nejvyspělejší a nejobsáhlejší systém fotografického příslušenství vám umožní uzpůsobit si podmínky fotografování podle vlastních potřeb a požadavků. Dálkové ovladače Díky kabelovému či bezdrátovému dálkovému ovladači Canon můžete postavit fotoaparát na nejoptimálnější místo a nastavit perfektní zaostření a závěrku poté spustit na dálku. To je velmi praktické řešení pro záběry pořizované ze stativu s použitím nízkých rychlostí závěrky, kdy by záběr mohl pokazit i ten nejnepatrnější pohyb. Pomocí bezdrátových ovladačů lze také aktivovat blokování zrcadla a funkce režimu dlouhé expozice Bulb. Zábleskové jednotky Početný a všestranný systém blesků Canon Speedlite nabízí zábleskové jednotky vhodné do studia i exteriérů. Bezdrátová řídicí jednotka ST-E2 zajistí řízení až několika pomocných slave blesků ST-E2 a blesk 580EX II vám nabídne nejvyšší výkon ze všech zábleskových jednotek řady Speedlite. Pomocí speciálního kruhového makroblesku a dvojitého makroblesku pak dosáhnete krásného rovnoměrného nasvícení malých objektů. Fotoaparát EOS 5D Mark II stejně jako EOS 50D používá moderní algoritmus E-TTL II, který umožňuje bezproblémové použití všech blesků řady Speedlite EX. Bezdrátové vysílače souborů Pro situace, kdy je nutné plnit velmi napjaté termíny, jsou ideální bezdrátové vysílače souborů, které zajistí přímý přenos obrázků z fotoaparátu na paměťové zařízení, počítač nebo FTP server, což umožňuje jejich zpracování a odeslání jen pár vteřin po jejich pořízení. Pomocí bezdrátového vysílače souborů lze rovněž dálkově ovládat spoušť závěrky nebo stahovat snímky pomocí internetového prohlížeče, ale také fotografovat ve studiu z počítače za použití dodaného obslužného softwaru EOS Utility.

15 Lozza Když volíte EOS, volíte mnohem více než jen pro špičkový fotoaparát. Volíte ucelený fotografický systém. Držadla s akumulátorem Protože snímaný objekt nepočká a akční scény se na dobu, než vyměníte baterie nezastaví, k oběma fotoaparátům lze dokoupit bateriový grip, který pomocí dvou akumulátorů nebo šesti baterií AA prodlouží fotografování na maximum. Na gripech k oběma fotoaparátům se nachází vertikální spoušť závěrky a ovládací prvky hlavních funkcí, které umožňují pohodlné pořizování portrétů. A jejich robustnost dovolující pevný a stabilní úchop fotoaparátu pomáhá při práci s dlouhými objektivy.

16 FVÍC O T O G R ANEŽ F O V Á N Í Digital Photo Professional Software Canon Digital Photo Professional (DPP) dodávaný s každou digitální zrcadlovkou EOS slouží pro úpravy, zpracování a převod souborů Canon RAW. Nabízí intuitivní rozhraní pro zpracování RAW souborů a v součinnosti se systémem automatického čištění (EOS Integrated Cleaning System) obstarává odstraňuje ze snímků stopy po prachu. Kromě toho pomocí informací o objektivech EF a EF-S získaných z fotoaparátu zajišťuje optimální kvalitu obrazu. Proč fotit ve formátu RAW? Při focení ve formátu RAW pořizujete záznam na způsob digitálních negativů snímků. Tento formát umožňuje záznam dat s jejich minimálním zpracováním a tak poskytuje více detailů na snímcích a široké možnosti pro jejich optimální zpracování na počítači. Po otevření snímku RAW v aplikaci Canon DPP můžete pro něj nastavit expozici, vyvážení bílé, redukci šumu, ostrost, styl obrázku, kontrast a korekci objektivu bez ztráty originálních dat. Při zpracování souboru RAW na 16bitový TIFF pomocí DPP se provádí mapování 14bitového souboru v celém 16bitovém prostoru,které umožňuje další úpravy a postprodukční zásahy. V galerii Ať prodáváte svatební fotografie nebo se připravujete na svou další výstavu, možnost tisknout vlastní fotografie špičkové kvality vám nabízí plnou kontrolu nad vašimi snímky a schopnost kdykoliv podle vlastní potřeby či na přání zákazníků fotografie dotisknout. Tiskárny Canon SELPHY, PIXMA a imageprograf, jež tisknou fotografie formátu 10 x 15 až po plakáty A1, budou perfektním doplňkem k vašemu fotoaparátu EOS.

17 Schéma systému 50D Nástavec okuláru EP-EX15 Pryžový rám Eb ST-E2 220 EX 430 EX II 580 EX II Kruhový makroblesk Lite MR-14EX Dvojitý makroblesk Lite MR-14EX Dálkový ovladač s časovačem TC-80N3 Dálková spoušť RS-80N3 Dálkový ovladač LC-5 Dioptrické korekční čočky řady E Dodávané příslušenství Objektivy EF Objektivy EF-S Doplněk okuláru Eb Matnice Ef-A HDMI kabel HTC-100 Videokabel VC-100 TV/video Úhlový hledáček C Matnice Eg-D Eg-S Široký řemínek EW-EOS50D Lithiová baterie data/času CR2016 Napájecí akumulátor BP-511A Nabíječka baterií CG-580 nebo CB-5L CD-ROM EOS Digital Solution Kabel rozhraní IFC-200U Návod k používání softwaru Bezdrátový vysílač souborů WFT-E3/WFT-E3A (Firmware ver nebo novější) Přístupový bod pro bezdrátovou síť LAN Bezdrátový adaptér LAN Externí médium USB Jednotka USB GPS Port Ethernet Kabel rozhraní FC-500U Držadlo s akumulátorem BG-E2N Napájecí akumulátor BP-511A Kompaktní napájecí adaptér CA-PS400 Port USB Osobní počítač Zásobník baterií BGM-E2 Napájecí DC propojka adaptér DR-400 AC-E2 Kabel napájení z autobaterie Sada napájecího CB-570 adaptéru ACK-E2 Nabíječka baterií CG-570 Kompaktní napájecí adaptér CA-570 Sada pro zabezpečení originální verze dat OSK-E3 CF karta Čtečka karet Adaptér PCMCIA Slot PC karty Windows Vista Windows XP Mac OS X Tiskárna kompatibilní s PictBridge Schéma systému eos 5D mark ii Nástavec okuláru EP-EX15 Pryžový rám Eb ST-E2 220EX 430EX II 580EX II Kruhový makroblesk Lite MR-14EX Dvojitý makroblesk Lite MT-24EX Dálkový ovladač s časovačem TC-80N3 Dálková spoušť RS-80N3 Dálkový ovladač LC-5 Dálkový ovladač RC-5 Dálkový ovladač RC-1 Objektivy EF Dioptrické korekční čočky řady E Dodávané příslušenství Externí mikrofon Doplněk okuláru Eb Úhlový hledáček C Matnice Eg-A Široký řemínek EW-EOS5DMKII Stereofonní videokabel STV-250N CD-ROM EOS Digital Solution Návod k používání softwaru HDMI kabel HTC-100 Bezdrátový vysílač souborů WFT-E4/WFT-E4A TV/video Externí médium USB Jednotka USB GPS Matnice Eg-D Eg-S Nabíječka baterií LC-E6 nebo LC-E6E Napájecí akumulátor LP-E6 Lithiová baterie data/času CR1616 Kabel rozhraní IFC-200U Přístupový bod pro bezdrátovou síť LAN Bezdrátový adaptér LAN Port Ethernet Kabel rozhraní IFC-500U Osobní počítač Kabel napájení z autobaterie CB-570 Nabíječka baterií CBC-E6 Držadlo s akumulátorem BG-E6 Zásobník baterií BGM-E6 Napájecí adaptér AC-E6 DC propojka DR-E6 Sada napájecího adaptéru ACK-E6 Sada pro zabezpečení originální verze dat OSK-E3 CF karta Čtečka karet Adaptér PCMCIA Port USB Slot PC karty Windows Vista Windows XP Mac OS X Tiskárna kompatibilní s PictBridge

18 Specifikace EOS 50D 1 Rozlišení Velký/Jemný (kvalita 8) 2 Uvedená hodnota vychází z testovacích podmínek Canon při použití formátu JPEG, ISO 100, standardního stylu obrázku. Mění se v závislosti na objektu, značce a kapacitě paměťové karty, záznamové kvalitě snímku, citlivosti ISO, režimu řízení, stylu obrázku, použitých uživatelských funkcích atd. 4 S objektivem 50 mm na nekonečno, -1m-1 D 5 Stanoveno podle standardu CIPA, použity baterie a paměťová karta dodaná s fotoaparátem, pokud není výslovně uvedeno jinak. 6 Těsnění proti nežádoucím vlivům prostředí 7 S objektivem EF300mm f/2.8l IS USM při 50 km/h 8 Doporučený expoziční index Všechny údaje jsou založeny na standardních testovacích metodách Canon, kromě případů výslovně označených. Změna specifikací bez oznámení vyhrazena. TM a : Všechny názvy společností a/nebo produktů jsou ochranné známky a/nebo registrované ochranné známky jejich příslušných výrobců na jejich trzích a/nebo v jejich zemích. Podrobné specifikace naleznete na webových stránkách místní pobočky společnosti Canon. EOS 5D Mark II OBRAZOVÝ SNÍMAČ/PROCESOR Typ/efektivní pixely CMOS 22,3 x 14,9 mm/přibl. 15,10 megapixelů CMOS 36 x 24 mm/přibl 21,1 megapixelů Čištění snímače Integrovaný čisticí systém EOS s fluorovou povrchovou vrstvou Integrovaný čisticí systém EOS s fluorovou povrchovou vrstvou Obrazový procesor DIGIC 4 DIGIC 4 Objímka pro objektiv EF/EF-S EF (vyjma objektivy EF-S) Ohnisková vzdálenost Ekvivalent 1,6x ohniskové vzdálenosti objektivu Ekvivalent 1,0x ohniskové vzdálenosti objektivu ZAOSTŘOVÁNÍ Typ TTL-CT-SIR se snímačem CMOS TTL-CT-SIR se snímačem CMOS AF systém/body 9 křížových AF bodů (středový s vysokou citlivostí při světelnostif/2.8) 9bodový AF (a 6 pomocných AF bodů) Prediktivní AF 7 Ano, až 8 m Ano, až 8 m Pomocné světlo AF Přerušované spouštění vestavěného blesku nebo emitované volitelným bleskem Speedlite Emitované volitelným bleskem Speedlite Mikronastavení AF Ano Ano NASTAVENÍ EXPOZICE Režimy měření Poměrové, částečné, bodové, celoplošné se zdůrazněným středem Poměrové, částečné, bodové, celoplošné se zdůrazněným středem Kompenzace expozice/aeb +/-2 EV s krokem nastavení po 1/3 nebo 1/2 (lze kombinovat s AEB). +/-2 EV s krokem nastavení po 1/3 nebo 1/2 (lze kombinovat s AEB). Citlivost ISO Auto ( ), , ISO lze rozšířit na H1: 6400 a H2:12800 Auto ( ), , ISO lze rozšířit na H1: a H2:25600 ZÁVĚRKA Rychlost 30-1/8000 s (s krokem nastavení po 1/2 nebo 1/3), dlouhodobá expozice Bulb (Celý rozsah rychlostí závěrky. Dostupný rozsah se liší v závislosti na režimu snímání.) VYVÁŽENÍ BÍLÉ Nastavení 9 9 Posouvání vyvážení bílé +/-3 úrovně v celých krocích +/-3 úrovně v celých krocích HLEDÁČEK Typ Pětiboký hranol Pětiboký hranol Pokrytí (vertikální/horizontální) Přibl. 95 % Přibl. 98 % Zvětšení Přibl. 0,95x 4 Přibl. 0,71x /8000 s (s krokem nastavení po 1/3), dlouhodobá expozice (Bulb) (Celý rozsah rychlostí závěrky. Dostupný rozsah se liší v závislosti na režimu snímání.) Bod oka Přibl. 22 mm (od středu okuláru objektivu) Přibl. 21 mm (od středu okuláru objektivu) Dioptrická korekce -3 až +1 m-1 (dioptrie) -3 až +1 m-1 (dioptrie) Matnice Vyměnitelná (3 typy, volitelné). Standardní přesná matovaná matnice Ef-A Vyměnitelná (3 typy, volitelné). Standardní přesná matovaná matnice Eg-A LCD DISPLEJ Typ 3,0" TFT ClearView, přibl. 920 tis. obraz. bodů 3,0" TFT Clear View, přibl. 920 tis. obraz. bodů Pozorovací úhel (horizontálně/vertikálně) Přibl. 160 Přibl. 170 Povrchová úprava Dvojitá antireflexní Dvojitá antireflexní Nastavení jasu Nastavitelný v sedmi úrovních Auto 3 úrovně + ručně nastavitelný v sedmi úrovních BLESK Vestavěný blesk GN (ISO 100, metry) 13 Dosah vestavěného blesku Objektivy s ohniskovou vzdáleností až 17 mm (ekvivalent 35mm filmu: 27 mm) Režimy Auto, ruční zapnutí/vypnutí blesku, redukce jevu červených očí Automatický blesk E-TTL Kompenzace zábleskové expozice +/- 2 EV s krokem nastavení po 1/2 nebo 1/3 +/-2 EV s krokem nastavení po 1/3 Posouvání zábleskové expozice Ano, s kompatibilním externím bleskem Ano, s kompatibilním externím bleskem Blokování zábleskové expozice Ano Ano Synchronizace na druhých lamelách závěrky Ano Ano Patice pro příslušenství/zdířka PC Ano/Ano Ano/Ano Ovládání externích blesků Prostřednictvím menu obrazovky fotoaparátu Prostřednictvím menu obrazovky fotoaparátu FOTOGRAFOVÁNÍ Režimy vlastní režimy vlastní režimy Styly obrázku Standardní, Portrét, Krajina, Neutrální barvy, Věrné barvy, Monochromatický, Uživatelem definovaný (x3) Standardní, Portrét, Krajina, Neutrální barvy, Věrné barvy, Monochromatický, Uživatelem definovaný (x3) Zpracování obrazu Priorita světlých tónů (Highlight Tone Priority), Automatická optimalizace světla (Auto Lighting Priorita světlých tónů (Highlight Tone Priority), Automatická optimalizace světla (Auto Lighting Optimizer) 4 nastavení, Redukce šumu při dlouhých expozicích (Long exposure noise reduction), Optimizer) 4 nastavení, Redukce šumu při dlouhých expozicích (Long exposure noise reduction), Redukce šumu při vysoké citlivosti ISO (High ISO speed noise reduction) 4 nastavení, Automatická Redukce šumu při vysoké citlivosti ISO (High ISO speed noise reduction) 4 nastavení, Automatická korekce periferního osvícení objektivu (Auto Correction of Lens Peripheral illumination) korekce periferního osvícení objektivu (Auto Correction of Lens Peripheral illumination) Režimy řízení Po snímcích, Sériové snímání L, Sériové snímání H, Samospoušť (2 s, 10 s) Po snímcích, Sériové, Samospoušť/dálkové ovládání (10 s), Samospoušť/dálkové ovládání (2 s) Sériové fotografování Max. přibl. 6,3 sním./s (až 90 snímků (JPEG) 1 (při použití karty UDMA), 16 snímků (RAW)) 2 Max. přibl. 3,9 sním./s (až 310 snímků (JPEG) 1 (při použití karty UDMA), 13 snímků (RAW)) 2 REŽIM LIVE VIEW Typ Elektronický hledáček s obrazovým senzorem Elektronický hledáček s obrazovým senzorem Zaostřování Ruční zaostřování, automatické zaostřování: režim Quick, režim Live, režim Live Face detection Ruční zaostřování, automatické zaostřování: režim Quick, režim Live, režim Live Face detection Možnosti zobrazení Zobrazení mřížky (x2), histogram Zobrazení mřížky (x2), histogram, data, žádná data FORMÁT SOUBORU Současné nahrávání ve formátech RAW + JPEG Ano, možné libovolné kombinace RAW + JPEG, sraw1 + JPEG, sraw2 + JPEG Ano, možná libovolná kombinace RAW + JPEG Velikost snímku JPEG: (L) 4752 x 3168, (M) 3456 x 2304, (S) 2353 x 1568, RAW: (RAW) 4752 x 3168, (sraw1) 3267 x 2178, (sraw2) 2376 x 1584 JPEG: (L) 5616 x 3744, (M) 4080 x 2720, (S) 2784 x 1856, RAW: (RAW) 5616 x 3744, (sraw1) 3861 x 2574, (sraw2) 2784 x 1856 Typ videa - MOV (Video: H.264, zvuk: lineární PCM) Velikost/délka videa - HD 1920 x 1080 (16:9), SD 640 x 480 (4:3) 30 sním./s, max. 29 min 59 s, max. velikost souboru 4 GB Složky Nové složky lze ručně vytvořit a vybírat Nové složky lze ručně vytvořit a vybírat DALŠÍ FUNKCE Tag s metadaty Informace o autorských právech uživatele (User copyright information) Informace o autorských právech uživatele (User copyright information) Odolnost vůči vodě/prachu Ano 6 Ano 6 Prezentace Výběr snímků: všechny snímky, podle data, podle složky, doba přehrávání: 1/2/3/5 s, opakování: Zap/Vyp Výběr snímků: Výběr snímků: všechny snímky, podle data, podle složky, videa nebo fotografie, doba přehrávání: 1/2/3/5 s, opakování: Zap/Vyp Histogram/upozornění zvýrazněním Jas, RGB/Ano Jas, RGB/Ano Verifikace dat Ke snímku lze připojit data zabezpečující autenticitu snímků (pro verifikaci požadována sada OSK-E3) Ke snímku lze připojit data zabezpečující autenticitu snímků (pro verifikaci požadována sada OSK-E3) Jazyky nabídky 25 jazyků, Angličtina, němčina, francouzština, holandština, dánština, portugalština, finština, italština, 25 jazyků, Angličtina, němčina, francouzština, holandština, dánština, portugalština, finština, italština, norština, švédština, španělština, řečtina, ruština, polština, čeština, maďarština, rumunština, ukrajinština, norština, švédština, španělština, řečtina, ruština, polština, čeština, maďarština, rumunština, ukrajinština, turečtina, arabština, thajština, zjednodušená čínština, tradiční čínština, korejština a japonština turečtina, arabština, thajština, zjednodušená čínština, tradiční čínština, korejština a japonština Update firmwaru Možnost aktualizace uživatelem Možnost aktualizace uživatelem ROZHRANÍ Počítač USB 2.0 Hi-Speed (Mini-B) USB 2.0 Hi-Speed (Mini-B) Další Výstup HDMI mini, výstup pro video (PAL/NTSC), zdířka pro rozšiřovací systém (pro WFT-E3) Výstup HDMI mini, výstup pro video (PAL/ NTSC), vstup pro mikrofon, zdířka pro rozšiřovací systém (pro WFT-E4) UKLÁDÁNÍ Typ NAPÁJENÍ Baterie CompactFlash Type I/ II (podpora Microdrive, podpora UDMA), ukládání na externí média pomocí WFT-E3 Dobíjitelný lithium-iontový akumulátor BP-511/BP-511A nebo BP-512/BP-514 (akumulátor BP-511A v dodávce), 1 x CR2016 pro datum a nastavení CompactFlash Type I/ II (podpora Microdrive, podpora UDMA), ukládání na externí média pomocí WFT-E4 Dobíjitelný lithium-iontový akumulátor LP-E6, 1x CR1616 pro datum a nastavení Výdrž Přibl. 640 (při 23 C) 5, přibl. 540 (při 0 C) Přibl. 850 (při 20 C) 5, přibl. 750 (při 0 C) Indikátor stavu nabití 4 úrovně 6 úrovní + procenta FYZIKÁLNÍ SPECIFIKACE Materiál těla Plášť těla z hořčíkové slitiny Hořčíková slitina Provozní prostředí 0 40 C, vlhkost 85 % nebo méně 0 40 C, vlhkost 85 % nebo méně Rozměry (š x v x h)/hmotnost (pouze tělo) 145,5 x 107,8 x 73,5 mm/přibl. 730 g 152 x 113,5 x 75 mm/přibl. 810 g

19 Tabulka specifikací objektivů Objektivy EF Konstrukce objektivu (členů/skupiny) Minimální zaostřovací vzdálenost (m) Průměr filtru (mm) Hmotnost (g) Sluneční clona Pouzdro na objektiv EF 16-35mm f/2.8l II USM 16/12 0, EW-88 LP1319 EF 17-40mm f/4l USM 12/9 0, EW-83E (standardní) LP1319 EF 20-35mm f/ USM 12/11 0, EW-83II LP1214 EF 24-70mm f/2.8l USM 16/13 0, EW-83F LP1219 EF 24-85mm f/ USM 15/12 0, EW-73II LP1014 EF mm f/4l IS USM 18/13 0, EW-83H LP1219 EF 28-90mm f/4-5.6 III 10/8 0, EW-60C LP814 EF 28-90mm f/4-5.6 II USM 10/8 0, EW-60C LP814 EF mm f/ /9 0, EW-63B LP814 EF mm f/4-5.6 USM 10/9 0, EW-63B LP814 EF mm f/ II USM 15/12 0, EW-63II LP814 EF mm f/ IS USM 16/12 0, EW-78BII LP1116 EF mm f/ USM 16/12 0, EW-78D LP1116 EF mm f/ l IS USM 23/16 0, EW-83G LZ1324 EF mm f/ II USM 13/13 1, ET-54 LP1016 EF mm f/2.8l USM 18/15 1, ET-83II (standardní) LZ1324 EF mm f/2.8l IS USM 23/18 1, ET-86 (standardní) LZ1324 EF mm f/4l IS USM 20/15 1, ET-74 LP1224 EF mm f/4l USM 16/13 1, ET-74 (standardní) LZ1224 EF mm f/4-5.6 IS USM 15/10 1, ET-65B LP1222 EF mm f/ DO IS USM 18/12 1, ET-65B LP1116 EF mm f/4-5.6 III USM 13/9 1, ET-60 LP1019 EF mm f/4-5.6 III 13/9 1, ET-60 LP1019 EF mm f/ /9 1, ET-60 LP1019 EF mm f/ USM 13/9 1, ET-60 LP1019 EF mm f/ USM 13/10 1, ET-65III LP1019 EF mm f/ l IS USM 17/14 1, ET-83C (standardní) LZ1324 EF 15mm f/2.8 Fisheye 8/7 0,2 Držák filtru 330 LP814 EF 14mm f/2.8l II USM 14/11 0,2 Držák filtru 645 Vestavěná LP1016 EF 20mm f/2.8 USM 11/9 0, EW-75II LP1214 EF 24mm f/1.4l II USM 13/10 0, EW-83K LP1319 EF 24mm f/2.8 10/10 0, EW-60II LP811 EF 28mm f/1.8 USM 10/9 0, EW-63II LP814 EF 28mm f/2.8 5/5 0, EW-65II LP1011 EF 35mm f/1.4l USM 11/9 0, EW-78C (standardní) LP1214 EF 35mm f/2 7/5 0, EW-65II LP1011 EF 50mm f/1.2l USM 8/6 0, ES-78 LP1214 EF 50mm f/1.4 USM 7/6 0, ES-71II LP1014 EF 50mm f/1.8 II 6/5 0, ES-62 LP1014 EF 85mm f/1.2l II USM 8/7 0, ES-79 II (standardní) LP1219 EF 85mm f/1.8 USM 9/7 0, ET-65III LP1014 EF 100mm f/2 USM 8/6 0, ET-65III LP1014 EF 135mm f/2l USM 10/8 0, ET-78II (standardní) LP1219 EF 135mm f/2.8 (with Softfocus) 7/6 1, ET-65III LP1016 EF 200mm f/2l IS USM 17/12 1,9 52 Drop-in 2520 ET-120B Pouzdro na objektiv 200 EF 200mm f/2.8l II USM 9/7 1, ET-83BII (standardní) LP1222 EF 300mm f/2.8l IS USM 17/13 2,5 52 Drop-in 2550 ET-120 (standardní) Pouzdro na objektiv 300 EF 300mm f/4l IS USM 15/11 1, LZ1128 EF 400mm f/2.8l IS USM 17/ Drop-in 5370 ET-155 (standardní) Pouzdro na objektiv 400 EF 400mm f/5.6l USM 7/6 3, LZ1132 EF 400mm f/4 DO IS USM 17/13 3,5 52 Drop-in 1940 ET-120 (standardní) Pouzdro na objektiv 400B EF 500mm f/4l IS USM 17/13 4,5 52 Drop-in 3870 ET-138 (standardní) Pouzdro na objektiv 500 EF 600mm f/4l IS USM 17/13 5,5 52 Drop-in 5360 ET-160 (standardní) Pouzdro na objektiv 600 EF 800mm f/5.6l IS USM 18/ Drop-in 4500 ET-155 Pouzdro na objektiv 800 Extender EF 1.4x II 5/4 220 LP811 Extender EF 2x II 7/5 265 LP811 EF 50mm f/2.5 Compact Macro 9/8 0, LP814 Life-Size Converter EF 4/3 0, LP811 MP-E 65mm f/ x Macro Photo 10/8 0, LP1216 EF 100mm f/2.8 Macro USM 12/8 0, ET-67 LP1219 EF 180mm f/3.5l Macro USM 14/12 0, ET-78II LZ1324 Mezikroužek EF 12 II 1 66 LP811 Mezikroužek EF 25 II LP811 TS-E 24mm f/3.5l 11/9 0, EW-75BII (standardní) LP1216 TS-E 45mm f/2.8 10/9 0, EW-79BII (standardní) LP1216 TS-E 90mm f/2.8 6/5 0, ES-65III (standardní) LP1016 Objektivy EF-S* EF-S 60mm f/2.8 Macro USM 12/8 0, ET-67B LP1016 EF-S 10-22mm f/ USM 13/10 0, EW-83E LP1319 EF-S 17-55mm f/2.8 IS USM 19/12 0, EW-83J LP1219 EF-S 17-85mm f/4-5.6 IS USM 17/12 0, EW-73B LP1116 EF-S 18-55mm f/ II 11/9 0, EW-60C LP814 EF-S 18-55mm f/ IS 11/9 0, EW-60C LP814 EF-S mm f/ IS 16/12 0, EW-78D LP1116 EF-S mm f/4-5.6 IS 12/10 1, ET-60 LP1019 * Pouze pro EOS 50D, 40D, EOS 30D, EOS 20D, EOS 450D, EOS 400D, EOS 350D a EOS 300D. 1 Mezikroužek Tube EF 12 II nelze používat s následujícími objektivy při širokých úhlech: EF 16-35mm f/2.8l II USM, EF-S 10-22mm f/ USM, EF-S 17-55mm f/2.8 IS USM, EF-S 17-85mm f/4-5.6 IS USM, EF-S 18-55mm f/ IS. 2 Mezikroužek EF 25 II nelze používat s následujícími objektivy při širokých úhlech: EF 16-35mm f/2.8l II USM, EF 17-40mm f/4l USM, EF 20-35mm f/ USM, EF 24-70mm f/2.8l USM, EF mm f/4l IS USM, EF mm f/ l IS USM, EF-S 10-22mm f/ USM, EF-S 17-85mm f/4-5.6 IS USM, EF-S 18-55mm f/ II, EF-S 18-55mm f/ IS a jeho použití nedoporučujeme s následujícími objektivy při maximálním přiblížení: EF-S 10-22mm f/ USM, EF-S 17-55mm f/2.8 IS USM. Podrobné specifikace naleznete na webových stránkách místní pobočky společnosti Canon. Snímek na obálce Steve Crisp

20 Tento katalog je vytištěný na papíře vyrobeném společností M-real. Společnost M-real prohlašuje, že při výrobě tohoto papíru bylo použito dřevo ze zodpovědně spravovaných lesních zdrojů a že se tento papír vyrábí v papírenském závodě, který je držitelem certifikace Chain-of Custody certifikačního systému PEFT. (PEFC/ ) Canon Inc. Canon Europa N.V. Canon CZ s.r.o. Nám. Na Santince Praha 6 Czech Edition 0125W366 Canon Europa N.V., 2008 (0908)

EOS-1D Mark III DIGITÁLNÍ FOTOAPARÁT OBRAZOVÝ SNÍMAČ. Typ Efektivní pixely Celkem pixelů. Přibližně 10,1 milionů Přibližně 10,7 milionů

EOS-1D Mark III DIGITÁLNÍ FOTOAPARÁT OBRAZOVÝ SNÍMAČ. Typ Efektivní pixely Celkem pixelů. Přibližně 10,1 milionů Přibližně 10,7 milionů DIGITÁLNÍ FOTOAPARÁT OBRAZOVÝ SNÍMAČ OBRAZOVÝ PROCESOR OBJEKTIV ZAOSTŘOVÁNÍ Efektivní pixely Celkem pixelů EOS-1D Mark III Poměr stran obrazu 03:02 Nízkopásmový filtr Vestavěný/fixní se samočisticí jednotkou

Více

EOS-1D Mark III DIGITÁLNÍ FOTOAPARÁT OBRAZOVÝ SNÍMAČ. 28,1 18,7 mm, CMOS. Poměr stran obrazu 03:02 Nízkopásmový filtr

EOS-1D Mark III DIGITÁLNÍ FOTOAPARÁT OBRAZOVÝ SNÍMAČ. 28,1 18,7 mm, CMOS. Poměr stran obrazu 03:02 Nízkopásmový filtr DIGITÁLNÍ FOTOAPARÁT OBRAZOVÝ SNÍMAČ OBRAZOVÝ PROCESOR OBJEKTIV ZAOSTŘOVÁNÍ EOS-1D Mark III Typ 28,1 18,7 mm, CMOS Efektivní pixely Přibližně 10,1 milionů Celkem pixelů Přibližně 10,7 milionů Poměr stran

Více

Vaše dobrodružství s fotoaparáty EOS začíná zde. you can

Vaše dobrodružství s fotoaparáty EOS začíná zde. you can Vaše dobrodružství s fotoaparáty EOS začíná zde you can Pozoruhodná kvalita obrazu Fotoaparát EOS 600D poskytuje snímky a filmy, které jsou plné detailů a bohaté na barvy a tóny, zásluhou 18megapixelového

Více

Technické údaje DSC-WX7

Technické údaje DSC-WX7 Technické údaje DSC-WX7 Optický zoom 5x Objektiv Přesný digitální zoom Funkce Smart Zoom Přibl. 20x (celkem) až 36x (ve standardu VGA) F 2,6 6,3 Ohnisková vzdálenost (f= mm) 4,5 22,5 Ohnisková vzdálenost

Více

Technické údajedsc-h90

Technické údajedsc-h90 Technické údajedsc-h90 Příslušenství je určené pro konkrétní modely. Specifikace se mohou v různých zemích lišit. Objektiv Optický zoom Zoom s čistým obrazem Digitální zoom F Ohnisková vzdálenost (f= mm)

Více

Pravidla neexistují.

Pravidla neexistují. Kde hledat krásu? Pravidla neexistují. Když sledujete zvláštní scénu v rozlišení High Definition, vidíte ji tak, jak si ji pamatujete: v podrobné kráse s čistými a ostrými detaily. Christine Lebrasseur

Více

Nalezněte svůj vlastní styl. you can

Nalezněte svůj vlastní styl. you can Nalezněte svůj vlastní styl. you can Fotografie v brožuře: Julian Love s fotoaparátem EOS 60D Objevte své kreativní schopnosti s fotoaparátem EOS 60D. Zásluhou obrazovky LCD s variabilním úhlem natočení

Více

CMOS, velikost 22,4 x 15,0 mm. Vestavěný/pevný s fluórovou povrchovou vrstvou. Typ Dva obrazové procesory "DIGIC 6"

CMOS, velikost 22,4 x 15,0 mm. Vestavěný/pevný s fluórovou povrchovou vrstvou. Typ Dva obrazové procesory DIGIC 6 DIGITÁLNÍ FOTOAPARÁT OBRAZOVÝ SNÍMAČ OBRAZOVÝ PROCESOR OBJEKTIV ZAOSTŘOVÁNÍ Efektivní pixely Pixelů celkem Poměr stran 3:2 Nízkopásmový filtr Čištění snímače barevného filtru CMOS, velikost 22,4 x 15,0

Více

E-410. Ultra-kompaktní a ultralehká. Živý náhled

E-410. Ultra-kompaktní a ultralehká. Živý náhled E-410 Ultra-kompaktní a ultralehká Excelentní antiprachový systém extrémně velká 6,4cm antisluneční HyperCrystal LCD Výjimečně snadné ovládání Živý náhled 10 megapixelový Live MOS senzor Nový procesor

Více

Technické údajedsc-hx20v

Technické údajedsc-hx20v Technické údajedsc-hx20v Příslušenství je určené pro konkrétní modely. Specifikace se mohou v různých zemích lišit. Objektiv Optický zoom Zoom s čistým obrazem Digitální zoom F Ohnisková vzdálenost (f=

Více

Technické údajedsc-w630

Technické údajedsc-w630 Technické údajedsc-w630 Objektiv Optický zoom Digitální zoom 5x 16 MP přibl. 20x / 10 MP přibl. 6x / 5 MP přibl. 8x / VGA přibl. 36x / 2 MP (16:9) přibl. 12x F 2,6 6,3 Ohnisková vzdálenost (f= mm) Ohnisková

Více

E-510. Živý náhled. 10 megapixelový Live MOS senzor Profesionální funkce. Kompaktní a ergonomické provedení

E-510. Živý náhled. 10 megapixelový Live MOS senzor Profesionální funkce. Kompaktní a ergonomické provedení E-510 vestavěný obrazový stabilizátor Excelentní antiprachový systém extrémně velká 6,4cm antisluneční HyperCrystal LCD Nový procesor pro zpracování obrazu Živý náhled 10 megapixelový Live MOS senzor Profesionální

Více

Záběry pod kontrolou. * Při použití bateriového gripu BG-E2N (EOS 40D) nebo bateriového gripu BG-E5 (EOS 450D)

Záběry pod kontrolou. * Při použití bateriového gripu BG-E2N (EOS 40D) nebo bateriového gripu BG-E5 (EOS 450D) Síla a vášeň. 2 Připravte se na víc My v Canonu tvrdíme, že fotoaparát musí poskytovat nejlepší možnou kvalitu obrazu, aby byl hodný jména EOS. Ale i práce s ním musí přinášet skutečnou radost a vzrušení

Více

E-450 14-42 mm Sada. Specifikace. Typ. Hledáček. Obrazový senzor. Procesor. Filtr. bezdrátové řízení blesků. MOS senzor Výjimečně snadné ovládání

E-450 14-42 mm Sada. Specifikace. Typ. Hledáček. Obrazový senzor. Procesor. Filtr. bezdrátové řízení blesků. MOS senzor Výjimečně snadné ovládání E-450 14-42 mm Sada Umělecké filtry 100% D-SLR kvalita TruePic III procesor pro ideální reprodukci barev a nízkou hladinu šumu Komfortní LV díky vysoce rychlému AF senzoru Vestavěný blesk a bezdrátové

Více

DSC. Cyber-Shot. DSCHX1.CEE9 9533 11490 10 4905524598735 Revoluce ve světe kompaktních fotoaparátů. HX1 s

DSC. Cyber-Shot. DSCHX1.CEE9 9533 11490 10 4905524598735 Revoluce ve světe kompaktních fotoaparátů. HX1 s HX1.CEE9 9533 11490 10 4905524598735 Revoluce ve světe kompaktních fotoaparátů. HX1 s novým snímačem CMOS!!! Kompaktní digitální fotoaparát Cyber-shot s optickou stabilizací a vysokou citlivostí ISO3200,

Více

I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í. Počet: 30

I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í. Počet: 30 Příloha č. 1 - Technické podmínky I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Technické zadání zakázky na dodávku výpočetní techniky pro Střední odbornou školu a Střední odborné učiliště, Moravské

Více

Technické údajeslt-a35k

Technické údajeslt-a35k Technické údajeslt-a35k Naše příslušenství je určené pro konkrétní modely. Specifikace se mohou v různých zemích lišit. Držák objektivu Bajonet A společnosti Sony Kompatibilita objektivu Všechny typy objektivů

Více

Technické údajeslt-a65vk

Technické údajeslt-a65vk Technické údajeslt-a65vk Naše příslušenství je určené pro konkrétní modely. Specifikace se mohou v různých zemích lišit. Sbalit vše Držák objektivu Bajonet A společnosti Sony Kompatibilita objektivu Všechny

Více

E mm Sada. bezdrátové řízení blesků. MOS senzor Výjimečně snadné ovládání

E mm Sada. bezdrátové řízení blesků. MOS senzor Výjimečně snadné ovládání E-450 14-42 mm Sada Umělecké filtry 100% D-SLR kvalita TruePic III procesor pro ideální reprodukci barev a nízkou hladinu šumu Komfortní LV díky vysoce rychlému AF senzoru Vestavěný blesk a bezdrátové

Více

HILGER s.r.o., Místecká 258, 720 02 Ostrava-Hrabová, Telefon: (+420) 596 718 912, (+420) 596 706 301, Email: hilger@hilger.cz,

HILGER s.r.o., Místecká 258, 720 02 Ostrava-Hrabová, Telefon: (+420) 596 718 912, (+420) 596 706 301, Email: hilger@hilger.cz, Tyto kamery třetí generace mají vysoce citlivý IR detektor a ergonomický tvar. Jsou cenově dostupné, jednoduše se ovládají, poskytují vysoce kvalitní snímky a umožňují přesné měření teplot. Mají integrovanou

Více

Technické údajeslt-a77vk

Technické údajeslt-a77vk Technické údajeslt-a77vk Naše příslušenství je určené pro konkrétní modely. Specifikace se mohou v různých zemích lišit. Sbalit vše Držák objektivu Bajonet A společnosti Sony Kompatibilita objektivu Všechny

Více

Digitální jednooká zrcadlovka. Bajonet Nikon F (s AF kontakty)

Digitální jednooká zrcadlovka. Bajonet Nikon F (s AF kontakty) TECHNICKÁ SPECIFIKACE NIKON D3500 Typ Digitální jednooká zrcadlovka Upevňovací bajonet Bajonet Nikon F (s AF kontakty) Efektivní obrazový úhel Formát Nikon DX, obrazový úhel je ekvivalentní objektivům

Více

E-420. ovládání 100% D-SLR kvalita

E-420. ovládání 100% D-SLR kvalita E-420 Nejmenší D-SLR* na světě Pohodlná kompozice s živým náhledem spojeným s AF zaostřováním 6.9cm / 2.7'' HyperCrystal II LCD obrazovka Rozpoznání tváře (Face Detection) pro dokonale zaostřené a exponované

Více

E-420. Specifikace. Typ. Hledáček. Obrazový senzor. Procesor. Filtr. ovládání 100% D-SLR kvalita

E-420. Specifikace. Typ. Hledáček. Obrazový senzor. Procesor. Filtr. ovládání 100% D-SLR kvalita E-420 Nejmenší D-SLR* na světě Pohodlná kompozice s živým náhledem spojeným s AF zaostřováním 6.9cm / 2.7'' HyperCrystal II LCD obrazovka Rozpoznání tváře (Face Detection) pro dokonale zaostřené a exponované

Více

Řada fotoaparátů Canon PowerShot A, rozšířená o nové modely, zdolává 10megapixelovou hranici

Řada fotoaparátů Canon PowerShot A, rozšířená o nové modely, zdolává 10megapixelovou hranici Tisková zpráva EMBARGO: 24. srpna 2006, 06:00 SEČ Řada fotoaparátů Canon PowerShot A, rozšířená o nové modely, zdolává 10megapixelovou hranici PowerShot A640 PowerShot A630 Amstelveen, Nizozemsko, 24.

Více

Gymnázium Vincence Makovského se sportovními třídami Nové Město na Moravě

Gymnázium Vincence Makovského se sportovními třídami Nové Město na Moravě VY_32_INOVACE_INF_BU_02 Sada: Digitální fotografie Téma: Základy ovládání digitálního fotoaparátu Autor: Mgr. Miloš Bukáček Předmět: Informatika Ročník: 3. ročník osmiletého gymnázia, třída 3.A Využití:

Více

Vy navrhujete, Canon vyrábí. you can

Vy navrhujete, Canon vyrábí. you can Vy navrhujete, Canon vyrábí. you can Sofistikované technologie Vy navrhujete, Canon vyrábí. Canon EOS 7D představuje pro obor jednookých zrcadlovek obrovský skok kupředu. Tento fotoaparát byl vytvořen

Více

MCDVR31H. Mini DVR s vestavěnou HD kamerou a displejem. Uživatelský manuál

MCDVR31H. Mini DVR s vestavěnou HD kamerou a displejem. Uživatelský manuál MCDVR31H Mini DVR s vestavěnou HD kamerou a displejem Uživatelský manuál Kamera je ideální pro záznam provozu v autě nebo pro jiný mobilní záznam. Zařízení ukládá obraz na SD karty do kapacity 32GB. Rozlišení

Více

Stránka č. 1 z 5 WX7 Digitální kompaktní fotoaparát Pokročilý fotoaparát Cyber-shot s filmy v kvalitě Full HD, velkým displejem LCD a 3D snímáním U místního prodejce Najít místního prodejce CO JE V BALENÍ?

Více

Zdokonaleno s ohledem na vás Firmware verze 2. Vy navrhujete, Canon vyrábí

Zdokonaleno s ohledem na vás Firmware verze 2. Vy navrhujete, Canon vyrábí Zdokonaleno s ohledem na vás Firmware verze 2 Vy navrhujete, Canon vyrábí Silný přístroj pro silné snímky Pozdvihněte své fotografické umění na vyšší úroveň. 18megapixelový snímač CMOS je zárukou snímků

Více

Kamera do auta DFS-J510

Kamera do auta DFS-J510 Uživatelská příručka Kamera do auta DFS-J510 2018-09-18 Představení produktu 1)TF Slot 2)NAHORU 3)MENU 4)DOLŮ 5)mikrofon 6)Reset 7)Power 8)HOLD 9)Mode 10)OK 11)USB 12)HDMI výstup Popis prvků TF Slot TF

Více

E-520. Vestavěný stabilizátor pro všechny objektivy Excelentní antiprachový systém. Komfortní LV díky vysoce rychlému AF senzoru 100% D-SLR kvalita

E-520. Vestavěný stabilizátor pro všechny objektivy Excelentní antiprachový systém. Komfortní LV díky vysoce rychlému AF senzoru 100% D-SLR kvalita E-520 Vestavěný stabilizátor pro všechny objektivy Excelentní antiprachový systém Profesionální funkce 10 megapixelový Live MOS senzor Komfortní LV díky vysoce rychlému AF senzoru 100% D-SLR kvalita 6.9cm

Více

Specifikace. Typ. Zaostřovací systém. Obrazový senzor. Procesor. Filtr. Expoziční systém. Živý náhled. Obrazový stabilizátor.

Specifikace. Typ. Zaostřovací systém. Obrazový senzor. Procesor. Filtr. Expoziční systém. Živý náhled. Obrazový stabilizátor. E P2 Black Umělecké Filtry, Vícenásobná expozice, Více formátů s různými poměry stran pro větší kreativitu Sklopný elektronický hledáček s vysokým rozlišením a kontrastem* Port pro příslušenství Vysoce

Více

Fotografie nebo video, zaznamenejte svůj příběh. you can

Fotografie nebo video, zaznamenejte svůj příběh. you can Fotografie nebo video, zaznamenejte svůj příběh. you can Všude se odehrávají příběhy, ať jdete kamkoli. EOS 550D vám poskytne sílu i univerzálnost zachytit je svým vlastním způsobem díky spojení uchvacujících

Více

Power to evolve. Znovu definovaná kreativita

Power to evolve. Znovu definovaná kreativita Power to evolve Znovu definovaná kreativita Nový špičkový standard Unikátní full-framový snímač CMOS s rozlišením 22,3 megapixelů a obrazový procesor DIGIC 5+ tvoří tandem, který je zárukou fantastických

Více

CENOVKY K DIGITÁLNÍM FOTOAPARÁTŮM C-765 ULTRA ZOOM

CENOVKY K DIGITÁLNÍM FOTOAPARÁTŮM C-765 ULTRA ZOOM CENOVKY K DIGITÁLNÍM FOTOAPARÁTŮM C-765 ULTRA ZOOM 10x optický a 3x digit. zoom Super-makro již od 3cm Autom. i manuální vyvážení bílé 4 vlastní uživatelská nastavení s baterií, USB a AV kabel, Profesionální

Více

LEICA X2. Leica X à la carte. Luxusní příslušenství. Varianty barvy a struktury kůže. Program à la carte Leica X2. Varianty těla fotoaparátu

LEICA X2. Leica X à la carte. Luxusní příslušenství. Varianty barvy a struktury kůže. Program à la carte Leica X2. Varianty těla fotoaparátu À LA CARTE LEICA X2 Varianty barvy a struktury kůže Leica X à la carte Leica je značka, která má duši a bohatou historii datující se už od roku 1913, kdy Oskar Barnack vyrobil první 35 mm fotoaparát. Leica

Více

Příloha C. zadávací dokumentace pro podlimitní veřejnou zakázku Mikroskopy pro LF MU 2013. TECHNICKÉ PODMÍNKY (technická specifikace)

Příloha C. zadávací dokumentace pro podlimitní veřejnou zakázku Mikroskopy pro LF MU 2013. TECHNICKÉ PODMÍNKY (technická specifikace) Příloha C zadávací dokumentace pro podlimitní veřejnou zakázku Mikroskopy pro LF MU 2013 TECHNICKÉ PODMÍNKY (technická specifikace) 1. část VZ: Laboratorní mikroskop s digitální kamerou a PC Položka č.1

Více

POWER TO YOUR NEXT STEP

POWER TO YOUR NEXT STEP POWER TO YOUR NEXT STEP Každý z nás může učinit další krok. Zachyťte ten pravý okamžik rychlostí sedm snímků za sekundu. you can Zachyťte ten pravý okamžik rychlostí sedm snímků za sekundu Snímač s rozlišením

Více

Nákup Foto a video techniky pro Celní správu

Nákup Foto a video techniky pro Celní správu Nákup Foto a video techniky pro Celní správu Dodavatel: IČ: Obchodní firma nebo název: Sídlo: bank.spojení: zastoupený Jméno, příjmení, pozice ve firmě: telefon: mail: Technická specifikace Parametr počet

Více

POWER TO YOUR NEXT STEP Zrcadlovka, kterou nikdy nebudete chtít nechat doma

POWER TO YOUR NEXT STEP Zrcadlovka, kterou nikdy nebudete chtít nechat doma POWER TO YOUR NEXT STEP Zrcadlovka, kterou nikdy nebudete chtít nechat doma you can Zrcadlovka, kterou nikdy nebudete chtít nechat doma Uchovejte si vzpomínky v maximální kvalitě na fotografiích i videozáběrech.

Více

Typy digitálních fotoaparátů

Typy digitálních fotoaparátů Typy digitálních fotoaparátů Kompaktní digitální fotoaparáty (falešné) digitální zrcadlovky (EVF, ultrazoomy) Pravé zrcadlovky (DSLR) Tzv. digitální stěny ???????????????????????????? Vidíme očima čipu

Více

Uživatelská příručka Kamera do automobilu DFS-V1

Uživatelská příručka Kamera do automobilu DFS-V1 Uživatelská příručka Kamera do automobilu DFS-V1 2018-09-18 Představení produktu 1)TF Slot 2)nahoru 3)MENU 4)dolů 5)mikrofon 6)Reset 7)Vypínač 8)zámek videa 9)Volba režimu 10)OK 11)USB port 12) HDMI Obsah

Více

2. Čím budeme fotografovat? Vybíráme digitální fotoaparát

2. Čím budeme fotografovat? Vybíráme digitální fotoaparát 2. Čím budeme fotografovat? Vybíráme digitální fotoaparát Ing. Libor Jakubčík, 2012 CC BY - SA 3.0 http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/ Základní rozdělení digitálních fotoaparátů Kompakty zdroj

Více

Nikon uvádí D300, profesionální jednookou zrcadlovku nové třídy

Nikon uvádí D300, profesionální jednookou zrcadlovku nové třídy Nikon uvádí D300, profesionální jednookou zrcadlovku nové třídy 12,3 MPix - CMOS Hledáček 100% Automatické čištění Živý náhled - 3 Až 8 snímků/s Vážení přátelé, společnost Nikon Europe dnes uvedla digitální

Více

Uživatelská příručka Kamera do auta DFS-V1

Uživatelská příručka Kamera do auta DFS-V1 Uživatelská příručka Kamera do auta DFS-V1 2018-09-18 Představení produktu 1)TF Slot 2)nahoru 3)MENU 4)dolů 5)mikrofon 6)Reset 7)Vypínač 8)zámek videa 9)Volba režimu 10)OK 11)USB port 12) port zadního

Více

Technické údajedsc-hx200v

Technické údajedsc-hx200v Technické údajedsc-hx200v Příslušenství je určené pro konkrétní modely. Specifikace se mohou v různých zemích lišit. Objektiv Optický zoom Zoom s čistým obrazem Digitální zoom F Ohnisková vzdálenost (f=

Více

Digitální fotografie

Digitální fotografie Digitální fotografie Mgr. Jaromír Basler jaromir.basler@upol.cz Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci Katedra technické a informační výchovy Digitální fotografie Zachycení obrazu za pomocí

Více

Tento dokument byl vytvořen 14.10.2009 http://www.sony.cz

Tento dokument byl vytvořen 14.10.2009 http://www.sony.cz Česká republika DSC-TX1 Tento dokument byl vytvořen 14.10.2009 http://www.sony.cz Mimořádně tenký a stylový fotoaparát s vynikající kvalitou obrazu a pokročilými funkcemi fotografování Provedení DSC-TX1S

Více

od 70mm (měřeno od zadní desky s axiálním výstupem) interní prvky opatřeny černou antireflexní vrstvou, centrální trubice s vnitřní šroubovicí

od 70mm (měřeno od zadní desky s axiálním výstupem) interní prvky opatřeny černou antireflexní vrstvou, centrální trubice s vnitřní šroubovicí Model QM-1 (s válcovým tubusem) QM-1 je základním modelem řady distančních mikroskopů Questar, které jsou celosvětově oceňovanými optickými přístroji zejména z hlediska extrémně precizní optiky a mechanického

Více

Jednotka čištění obrazového snímače, referenční data pro funkci Image Dust Off (vyžaduje volitelný program Capture NX 2)

Jednotka čištění obrazového snímače, referenční data pro funkci Image Dust Off (vyžaduje volitelný program Capture NX 2) Specifikace digitální jednooké zrcadlovky Nikon D90 Typ Typ Upevňovací bajonet Efektivní obrazový úhel Digitální jednooká zrcadlovka Bajonet Nikon F (s AF propojením a AF kontakty) Ekvivalentní objektivu

Více

Doplňkové informace CEL-SX5EA2H0 CANON INC ČESKY

Doplňkové informace CEL-SX5EA2H0 CANON INC ČESKY Doplňkové informace CEL-SX5EA2H0 CANON INC. 2018 ČESKY Mapa systému 270EX II EL-100 430EX III-RT/ 430EX III 470EX-AI 600EX II-RT Kruhový makroblesk Lite MR-14EX II Dvojitý makroblesk Lite MT-26EX-RT ST-E3-RT

Více

Ještě lepší snímky s novou α450

Ještě lepší snímky s novou α450 Tisková zpráva 5. ledna 2010 Ještě lepší snímky s novou α450 Nová digitální zrcadlovka od Sony je univerzálním řešením pro fotografy, kteří si chtějí dopřát lepší výbavu Snímač Exmor CMOS (14,2 efektivních

Více

E P1 14-42 mm Sada. Olympus Pen: návrat legendy. Specifikace. Typ. Filtr. Obrazový senzor. Živý náhled. Procesor

E P1 14-42 mm Sada. Olympus Pen: návrat legendy. Specifikace. Typ. Filtr. Obrazový senzor. Živý náhled. Procesor E P1 14-42 mm Sada Umělecké Filtry, Vícenásobná expozice, Více formátů s různými poměry stran pro větší kreativitu Vysoce výkonný vestavěný stabilizátor obrazu Monitorování efektů v reálném čase Funkce

Více

E P2. Široké možnosti s portem pro příslušenství. Specifikace. Živý náhled. Typ. Obrazový senzor. Obrazový stabilizátor. Procesor.

E P2. Široké možnosti s portem pro příslušenství. Specifikace. Živý náhled. Typ. Obrazový senzor. Obrazový stabilizátor. Procesor. E P2 Umělecké Filtry, Vícenásobná expozice, Více formátů s různými poměry stran pro větší kreativitu Sklopný elektronický hledáček s vysokým rozlišením a kontrastem* Port pro příslušenství Vysoce citlivý

Více

Nákup foto a video techniky pro CS ČR - část 1.

Nákup foto a video techniky pro CS ČR - část 1. Nákup foto a video techniky pro CS ČR - část. Dodavatel: IČ: Obchodní firma nebo název: Sídlo: bank.spojení: zastoupený Jméno, příjmení, pozice ve firmě: telefon: mail: Technická specifikace Parametr instrukce

Více

PŘEDNOSTI. 96.5mm. 129 mm. 70cm. PenTec s.r.o., Veleslavínská 19/30, 162 00 Praha 6, tel.: 220610753, 235364664, www.pentax.cz

PŘEDNOSTI. 96.5mm. 129 mm. 70cm. PenTec s.r.o., Veleslavínská 19/30, 162 00 Praha 6, tel.: 220610753, 235364664, www.pentax.cz Rozměry 129 x 96.5 x 70mm Hmotnost (tělo) 590g DIGITÁLNÍ SLR 129 mm 70cm 96.5mm model obj. č. čárový kód K-50 black tělo 10882 0027075233102 K-50 Black + DAL 18-55WR 10893 0027075233218 K-50 Black + DAL

Více

JOLT Duo Uživatelský manuál

JOLT Duo Uživatelský manuál JOLT Duo Uživatelský manuál JOLT Duo 1 Obsah 1. Začínáme 3 1.1 váš fotoaparát 3 1.2 Pomocí tlačítek 4 1.3 Nabíjení fotoaparátu 4 1.4 Instalace karty SD 5 1.5 Zapnutí / vypnutí 5 1.6 Nastavení menu 6 2.

Více

Sony představuje první 35mm plnoformátovou. videokameru Handycam

Sony představuje první 35mm plnoformátovou. videokameru Handycam Tisková zpráva 12. září 2012 Sony představuje první 35mm plnoformátovou videokameru Handycam Full HD videokamera NEX-VG900E s vyměnitelným objektivem Plnoformátový snímač CMOS Exmor s rozlišením 24,3 efektivních

Více

Samsung ST90 - Digitální fotoaparáty. Elegantní a stylový fotoaparát s nádychem důmyslnosti. Video v kvalitě HD nyní v kompaktním fotoaparátu

Samsung ST90 - Digitální fotoaparáty. Elegantní a stylový fotoaparát s nádychem důmyslnosti. Video v kvalitě HD nyní v kompaktním fotoaparátu Samsung ST90 - Digitální fotoaparáty Elegantní a stylový fotoaparát s nádychem důmyslnosti Nejnovější model ST90 soustředí obrovský výkon v mimořádně tenkém provedení. S tloušťkou jen něco přes 16,5 mm

Více

DVR10 - digitální video kamera (černá skříňka) určená k záznamu jízdy vozidla. Uživatelská příručka

DVR10 - digitální video kamera (černá skříňka) určená k záznamu jízdy vozidla. Uživatelská příručka DVR10 - digitální video kamera (černá skříňka) určená k záznamu jízdy vozidla Uživatelská příručka Obsah Funkce kamery... 2 Obsah balení... 2 Spuštění a nabíjení... 3 Popis kamery a ovládacích prvků...

Více

Špičkový výkon. Vylepšený výkon

Špičkový výkon. Vylepšený výkon Špičkový výkon Vylepšený výkon 2 Tv (čas expozice): 1/1250 Av (hodnota clony): f/5,0 Citlivost ISO: 4000 Objektiv: EF 400 mm f/2,8l IS II USM Ohnisková vzdálenost: 400,0 mm Kvalita obrazu v podání fotoaparátu

Více

BDVR HD IR. Návod na použití

BDVR HD IR. Návod na použití Vážený zákazníku, děkujeme Vám za zakoupení přenosného záznamového zařízení DVR. Před použitím si pozorně přečtěte tento návod na použití. Popis zařízení 3 1) HDMI konektor 2) USB konektor 3) Konektor

Více

BDVR HD IR. Návod na použití

BDVR HD IR. Návod na použití Návod na použití 2 BDVR HD IR Vážený zákazníku, děkujeme Vám za zakoupení přenosného záznamového zařízení DVR. Před použitím si pozorně přečtěte tento návod na použití. Popis zařízení 3 1) HDMI konektor

Více

E-3. Specifikace. Hledáček. Typ. Obrazový senzor. Procesor. Živý náhled. Filtr

E-3. Specifikace. Hledáček. Typ. Obrazový senzor. Procesor. Živý náhled. Filtr E-3 Profesionální pracovní nástroj Plně křížový vysokorychlostní 11-ti bodový zaostřovací AF systém Vysoce výkonný vestavěný stabilizátor obrazu Výkonné zpracování obrazu s novým TruePic III Nejrychlejší

Více

Canon EOS 40D: neúnavný dříč

Canon EOS 40D: neúnavný dříč Canon EOS 40D: neúnavný dříč (Jan Čerbák, 17.12.2007, zpráva) Poloprofesionální zrcadlovka Canon EOS 40D byla uvedena na trh 20. září roku 2007. S rozlišením 10,1 Mpix., sériovým snímáním 6,5 snímků za

Více

Příloha č. 1 k č.j. PPR-10448-93/ČJ-2013-990656 - Technická specifikace pro ČÁST A DVI tým PČR (CH-028)

Příloha č. 1 k č.j. PPR-10448-93/ČJ-2013-990656 - Technická specifikace pro ČÁST A DVI tým PČR (CH-028) Příloha č. 1 k č.j. PPR-10448-93/ČJ-2013-990656 - Technická specifikace pro ČÁST A DVI tým PČR (CH-028) 1. Technická specifikace sady pro foto dokumentaci: Jedná se o sady pro foto a video dokumentaci:

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL. -Tlačítko ON/OFF. Stiskněte tlačítko napájení, jednou pro zapnutí ON - modrá kontrolka svítí

UŽIVATELSKÝ MANUÁL. -Tlačítko ON/OFF. Stiskněte tlačítko napájení, jednou pro zapnutí ON - modrá kontrolka svítí UŽIVATELSKÝ MANUÁL Použití videokamery do auta -Tlačítko ON/OFF Stiskněte tlačítko napájení, jednou pro zapnutí ON - modrá kontrolka svítí Stiskněte opět tlačítko napájení OFF modrá kontrolka zhasne Upozornění:

Více

E PL2. Nádherné snímky. Velmi jednoduše. kruhového ovladače Ultra kompaktní design ve 4 různých barvách

E PL2. Nádherné snímky. Velmi jednoduše. kruhového ovladače Ultra kompaktní design ve 4 různých barvách E PL2 Stylová ikona do kapsy Kombinací uměleckých filtrů získáte neomezené kreativní možnosti HD Video a HDMI ovládání Konektor pro příslušenství 2 Snadné nastavení pomocí kruhového ovladače Ultra kompaktní

Více

DIGITÁLNÍ FOTOAPARÁT. Specifikace digitálního fotoaparátu Nikon COOLPIX S1. NIKON spol. s r.o. Kodaňská 46 Praha 10 www.nikon.cz

DIGITÁLNÍ FOTOAPARÁT. Specifikace digitálního fotoaparátu Nikon COOLPIX S1. NIKON spol. s r.o. Kodaňská 46 Praha 10 www.nikon.cz Specifikace digitálního fotoaparátu Nikon COOLPIX S1 Typ: Digitální fotoaparát S1 Počet efektivních pixelů: 5,1 miliónu Snímač CCD: 1/2,5 palce (celkem 5,36 miliónů pixelů) Obrazové režimy: High (2592*),

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Začínáme Představení produktu 1 Microphone LED světlo/blesk 3 Zrcadlo (pro vlastní portrét 4 Čočka 5 Klip 6 Držák řemínku 7 Přepínač režimu: 3 4 5 7 8 Kamera ( 6 Diktafon ( Fotoaparát

Více

Černá skříňka DVR13. Kamera s automatickým záznamem videa a fotografií. Uživatelská příručka

Černá skříňka DVR13. Kamera s automatickým záznamem videa a fotografií. Uživatelská příručka Černá skříňka DVR13 Kamera s automatickým záznamem videa a fotografií Uživatelská příručka Vážený zákazníku, děkujeme, že jste si zakoupil náš výrobek. Před prvním zapnutím přístroje si pečlivě přečtěte

Více

POWER TO YOUR NEXT STEP Buďte kreativní s bleskem

POWER TO YOUR NEXT STEP Buďte kreativní s bleskem POWER TO YOUR NEXT STEP Buďte kreativní s bleskem Řada blesků you can Fotoaparát: Canon EOS 5D Mark III Tv (čas expozice): 1/200 s Av (hodnota clony): f/10,0 Citlivost ISO: 100 Objektiv: EF 24-70mm f/2.8l

Více

fotoaparátu Asférické optické členy

fotoaparátu Asférické optické členy Obrazový senzor Efektivní počet pixelů 12 MP Uspořádání filtru Filtr primárních barev (RGB) Plné rozlišení 12,7 MP Typ 1/2,3 '' CMOS Objektiv Optický zoom 4 x (širokoúhlý) Ohnisková vzdálenost 4,5-18,0

Více

Video boroskop AX-B520. Návod k obsluze

Video boroskop AX-B520. Návod k obsluze Video boroskop AX-B520 Návod k obsluze Obsah 1. Bezpečnostní instrukce... 3 2. Popis funkce... 3 3. Technické údaje... 4 4. Popis přístroje... 5 5. Obsluha zařízení... 7 6. Upozornění... 13 2 1. Bezpečnostní

Více

KAMERA STALKER. Uživatelský manuál

KAMERA STALKER. Uživatelský manuál KAMERA STALKER Uživatelský manuál Popis tlačítek a kamery 1. Tlačítko RESET 5. Tlačítko MENU 9. Tlačítko LOCK 13. Mikrofon 2. Tlačítko UP 6. Tlačítko DOWN 10. USB 14. Infrared LED 3. Tlačítko MODE 7. Tlačítko

Více

Společnost Sony představuje fotoaparát α7r: nejmenší a nejlehčí Full-frame fotoaparát s výměnnými objektivy na světě i

Společnost Sony představuje fotoaparát α7r: nejmenší a nejlehčí Full-frame fotoaparát s výměnnými objektivy na světě i Light, asdasdasdosokuna Tisková zpráva 18. října 2013 Společnost Sony představuje fotoaparát α7r: nejmenší a nejlehčí Full-frame fotoaparát s výměnnými objektivy na světě i Přichází profesionálními fotografy

Více

NATIS s.r.o. Seifertova 4313/10 767 01 Kroměříž T:573 331 563 E:natis@natis.cz www.natis.cz. Videoendoskopy a příslušenství

NATIS s.r.o. Seifertova 4313/10 767 01 Kroměříž T:573 331 563 E:natis@natis.cz www.natis.cz. Videoendoskopy a příslušenství Videoendoskopy a příslušenství Strana 2 Úvod Jsme rádi, že vám můžeme představit katalog videoendoskopů a jejich příslušenství. Přenosné videoendoskopy model V55100 a X55100 s velkým barevným LCD displejem,

Více

Příloha č.1 Specifikace předmětu zakázky část II.

Příloha č.1 Specifikace předmětu zakázky část II. Příloha č.1 Specifikace předmětu zakázky část II. Projekt Inovace ve vzdělávacím procesu Vyšší odborné školy, Střední odborné školy a Středního odborného učiliště, Bzenec, registrační číslo CZ.1.07/1.3.41/01.0038

Více

PROSÍM PŘEMÝŠLEJTE, NEŽ ZAČNETE TISKNOUT

PROSÍM PŘEMÝŠLEJTE, NEŽ ZAČNETE TISKNOUT PROSÍM PŘEMÝŠLEJTE, NEŽ ZAČNETE TISKNOUT Technické parametry SMART Document Camera Model SDC-330 Fyzické parametry Velikost Otevřená Sklopená Hmotnost 28,9 cm (Š) 41,7 cm (V) x 37 cm (H) (11 3/8" 16 3/8"

Více

ZRCÁTKO S VESTAVĚNOU DVR KAMEROU DS-430DVR

ZRCÁTKO S VESTAVĚNOU DVR KAMEROU DS-430DVR ZRCÁTKO S VESTAVĚNOU DVR KAMEROU DS-430DVR Děkujeme vám za zakoupení zařízení od naší společnosti. Před použitím si přečtěte prosím tento návod k obsluze. POPIS DOTYKOVÝCH TLAČÍTEK NA ČELNÍM PANELU: -

Více

Digitální fotoaparát FinePix Real 3D W1

Digitální fotoaparát FinePix Real 3D W1 Digitální fotoaparát FinePix Real 3D W1 Příslušenství v balení: Návod k použití Baterie NP-95 Síťový zdroj AC-5VC Software FinePix Viewer USB kabel Řemínek ten přichytíte k fotoaparátu dle obrázku na str.

Více

E-620. Tvůrčí možnosti bez hranic s Olympus E-620. Specifikace. Hledáček. Typ. Obrazový senzor. Procesor. Filtr

E-620. Tvůrčí možnosti bez hranic s Olympus E-620. Specifikace. Hledáček. Typ. Obrazový senzor. Procesor. Filtr E-620 Nejmenší a nejlehčí D-SLR* na světě se zabudovaným stabilizátorem obrazu a kreativními funkcemi! Vysoce citlivý 12,3 megapixelový Live MOS senzor 7 bodový AF systém Vysoce výkonný vestavěný stabilizátor

Více

http://www.olympus.cz/consumer/29_digital-camera_xz-1_-_specifications_24023.htm

http://www.olympus.cz/consumer/29_digital-camera_xz-1_-_specifications_24023.htm Stránka č. 1 z 6 XZ-1 - Specifikace Zpět Detaily Specifikace Obsah balení Příslušenství Ocenění Aktualizace firmwaru Vytisknout XZ-1 Materiál těla Hliník / Plastický Ke stažení Kde nakoupit Online pomoc

Více

E-30. Profesionální nástroj s nejrychlejším zaostřováním a vestavěným obrazovým stabilizátorem.

E-30. Profesionální nástroj s nejrychlejším zaostřováním a vestavěným obrazovým stabilizátorem. E-30 Umělecké Filtry, Vícenásobná expozice, Bezdrátový blesk, Více formátů s různými poměry stran pro větší kreativitu Plně křížový vysokorychlostní 11-ti bodový zaostřovací AF systém Vysoce citlivý 12,3

Více

Autokamera Rollei DVR 71. Návod k obsluze

Autokamera Rollei DVR 71. Návod k obsluze Autokamera Rollei DVR 71 Návod k obsluze Předběžná opatření Strana 1 Zvláštní funkce DVR Strana 2 Příslušenství Strana 2 DVR rozhraní Strana 2 Funkce tlačítek Strana 3 Ovládání DVR Strana 3 Zapnutí/vypnutí

Více

III/ 2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

III/ 2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Metodický list k didaktickému materiálu Číslo a název šablony Číslo didaktického materiálu Druh didaktického materiálu Autor Jazyk Téma sady didaktických materiálů Téma didaktického materiálu Vyučovací

Více

PV156 Digitální fotografie Příslušenství Tomáš Slavíček / Vít Kovalčík FI MU, podzim 2012

PV156 Digitální fotografie Příslušenství Tomáš Slavíček / Vít Kovalčík FI MU, podzim 2012 PV156 Digitální fotografie Příslušenství Tomáš Slavíček / Vít Kovalčík FI MU, podzim 2012 Příslušenství Jaký HW potřebuji? Kompakt vs. zrcadlovka Jaký HW si mohu dovolit? Nejen otázka peněz 2 Výměnné objektivy

Více

Canon EOS 500D: povedený pokračovatel rodu

Canon EOS 500D: povedený pokračovatel rodu Canon EOS 500D: povedený pokračovatel rodu Nedávno jsme otestovali základní zrcadlovku Canonu, fotoaparát EOS 1000D. Nyní přecházíme k vyššímu modelu EOS 500D, který přináší 15MPx rozlišení, 3,0" LCD displej

Více

Pořízení rastrového obrazu

Pořízení rastrového obrazu Pořízení rastrového obrazu Poznámky k předmětu POČÍTAČOVÁ GRAFIKA Martina Mudrová duben 2006 Úvod Nejčastější metody pořízení rastrového obrazu: digitální fotografie skenování rasterizace vektorových obrázků

Více

Předmětem nabídky musí být nová a nepoužitá technika. Celková cena musí být včetně ceny za dopravu do místa plnění zakázky.

Předmětem nabídky musí být nová a nepoužitá technika. Celková cena musí být včetně ceny za dopravu do místa plnění zakázky. Příloha č. 1 Rozsah a technická specifikace zakázky Předmětem zakázky je dodání ICT techniky a dalšího zařízení pro učebnu Centra Kašpar, o. s. Předmětem nabídky musí být nová a nepoužitá technika. Celková

Více

Holubičí modrá. Pigeon blue. Zelená

Holubičí modrá. Pigeon blue. Zelená À LA CARTE LEICA X2 Varianty barvy a struktury kůže Leica X à la carte Leica je značka, která má duši a bohatou historii datující se už od roku 1913, kdy Oskar Barnack vyrobil první 35 mm fotoaparát. Leica

Více

NÁVOD K POUŽITÍ Kamera CEL-TEC S3000 Wifi IR

NÁVOD K POUŽITÍ Kamera CEL-TEC S3000 Wifi IR NÁVOD K POUŽITÍ Kamera CEL-TEC S3000 Wifi IR A: Zapnutí - vypnutí / potvrzovací tlačítko B: Tlačítko Mode C: Tlačítko zapnutí / vypnutí IR přísvitu D: Tlačítko Wifi E: Mikrofon F: IR noční přísvit G: LED

Více

TG 870. Vyspělý outdoorový hrdina. Specifikace. Monitor. Obrazový senzor. Objektiv. Digitální zoom

TG 870. Vyspělý outdoorový hrdina. Specifikace. Monitor. Obrazový senzor. Objektiv. Digitální zoom TG 870 Vodotěsný do 15m**, nárazuvzdorný ze 2.1m***, tlakuvzdorný do 100kg**** a mrazuvzdorný do -10 C 16 Megapixelů backlit CMOS Výklopný 3" LCD displej s 920.000 obrazovými body Hybridní (posun objektivu

Více

Gymnázium Vincence Makovského se sportovními třídami Nové Město na Moravě

Gymnázium Vincence Makovského se sportovními třídami Nové Město na Moravě VY_32_INOVACE_INF_BU_01 Sada: Digitální fotografie Téma: Princip, kategorie digitálů Autor: Mgr. Miloš Bukáček Předmět: Informatika Ročník: 3. ročník osmiletého gymnázia, třída 3.A Využití: Prezentace

Více

EF 24-70 mm f/4l IS USM

EF 24-70 mm f/4l IS USM EF 24-70 mm f/4l IS USM ČESKY Návod pro použití Děkujeme za zakoupení výrobku společnosti Canon. Objektiv EF 24-70 mm f/4l IS USM od společnosti Canon je vysoce výkonný standardní objektiv se zoomem určený

Více

FULL HD kamera do auta

FULL HD kamera do auta FULL HD kamera do auta Návod k obsluze Výhody produktu: Cenově velmi dobře dostupná kamera FULL HD kamera Jednoduché ovládání www.spionazni-technika.cz Stránka 1 Diagram produktu 1) Mini USB konektor 2)

Více

SP mm F/2.8 Di VC USD G2 (Model A025)

SP mm F/2.8 Di VC USD G2 (Model A025) Tamron přichází s vývojem v oblasti teleobjektivů a představuje novou generaci teleobjektivu 70-200mm F/2.8 Zcela nova optická konstrukce přináší výrazně vyšší rychlost autofokusu a lepší výkon 5ti osé

Více

DVR68WIFI. Profesionální univerzální FULL HD černá skříňka. Uživatelská příručka

DVR68WIFI. Profesionální univerzální FULL HD černá skříňka. Uživatelská příručka DVR68WIFI Profesionální univerzální FULL HD černá skříňka Uživatelská příručka DVR kamera je určena k instalaci ke zpětnému zrcátku - profesionální řešení. Obsah Obsah... 2 Technické specifikace... 2 Popis

Více

E-5. Určena do extrémních situací. Voděvzdorné hořčíkové tělo unikátní antiprachový filtr (SSWF)

E-5. Určena do extrémních situací. Voděvzdorné hořčíkové tělo unikátní antiprachový filtr (SSWF) E-5 Profesionální pracovní nástroj Plně křížový vysokorychlostní 11-ti bodový zaostřovací AF systém Vysoce citlivý 12,3 megapixelový Live MOS senzor Vysoce výkonný vestavěný stabilizátor obrazu Voděvzdorné

Více