2.duben Jana: Opalovali jsme se u pramínků Martinka: Přinesla jsem velikonoční vajíčka, které jsem namalovala s Maruškou a s Áňou a mámou Jonča:

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "2.duben Jana: Opalovali jsme se u pramínků Martinka: Přinesla jsem velikonoční vajíčka, které jsem namalovala s Maruškou a s Áňou a mámou Jonča:"

Transkript

1 DUBEN 2013 V LESNÍM KLUBU SKALÁČ ÁČEK

2 2.duben Jana: Opalovali jsme se u pramínků Martinka: Přinesla jsem velikonoční vajíčka, které jsem namalovala s Maruškou a s Áňou a mámou Dělali jsme s Martinkou panáčky Zuzanka: Byli jsme u pramínků a Martinkou jsme se šťouraly v dírce a v tý dírce byla voda. 3.duben Zuzanka: Jak jsme byli v bazénu a jak jsem se klouzala v tobogánu, kterej byl v bazénu. Najdřív jsem se bála sklouznout se na tom tobogánu a pak jsem začala myslet, že to bude dobrý a bylo to dobrý. A ten tobogán byl zatáčkovej, měl různý zatáčky a tobogán byl tak akorát pomalej. A uvnitř v tom tobogánu byla trošku tma. Matylda: Byli jsme v páře a hrály jsme si s Marťou na jednorožce poslední. Martinka: Já vzkazuju, jak jsme byli v bazénu a já jsem nejela na tobogánu, protože jsem se bála a strašně jsem se bála. Já vzkazuju, že jsme si hráli s Marťou na tobogánskej struh. To je tam co vede skopečka ta voda. Velká Zuzka: Byli jsme v bazénu a Zuzka s Matyldou zkoušely tobogán. 4.duben Jonatán: n: S Matyldou jsme si hrály na jednorožce. Martinka: Hrály jsme si se Zuzankou na jednorožce, který na stromy házejí šišky a zasekávaj se. Zuzanka: Byli jsme u velryby a tam na tý velrybě jsme se klouzali a když jsem se klouzala já, tak mě Martinka strčila. A potom strknutí jsem si odpočinula. Zuzka velká: Dneska za námi přišla Bětka se Štěpánkem. Byli jsme u velryby a hráli jsme si na schovávanou. Jana: Přetahovala jsem se s Bárou a Čendou o klacek. Hráli jsme na schovávanou. Matylda: Hráli jsme si na schovávanou a schovaly jsme se s Janou za skálu a ještě jsme se pokoulovali. Nic mě nenapadlo.

3 5.duben Martinka: Byli jsme u sluneční stráni. Hrála jsem si se Zuzankou na jednorožce, když jsme si hrály na honěnou. Jonatán: n: S Matyldou jsme hráli na motorkáře. Byli jsme u spadlýho stromu. Zuzanka: S Aničkou jsme si vyměnily čepice a batohy a vyměnily jsme si na chvilku i jména. Zuzanka byla Anička a Anička byla Zuzanka. Matylda: Hrály jsme si se Zuzankou na jednorožce. A měly jsme křídla docela veliký. Jana: Osm nás obejmulo velkej dub. Objevili jsme nejstarší dub. Hráli jsme si se všema na schovávanou. 8.duben Matýsek: Ztratili jsme se se Zuzankou do Pavučinkova. Jak byl ten spadlý strom a u toho byl písek. A na kopečku vedle toho písku spadlýho stromu bylo bláto. Martinka: Se Zuzankou jsem si hrála na jednorožce, jeden se jmenoval Elásek a druhej Pavlína. Zuzanka: S Martinkou a Aničkou jsme si vyměnily čepice a batohy a s Martinkou rukavice. Hrály jsme si se Zuzkou tam u toho... u tý hlíny jak jsme si tam stavěly. Já jsem stavěla hrad. Maruška: Viděli jsme žluťáska. Jana: Čuchali jsme ke křemínkům.

4 9.duben Hrály jsme si se Zuzkou a Martinkou. Oni byly děti a já jsem byla maminka. A Jonča byl budík. Zuzka: S Aničkou jsem si vyměnila batohy, věšáky a čepice a šátek svůj. Šla jsem bez Jany s Martinkou a Maruškou. Jonatán: n: Hráli jsme si s Martinkou na poslední 2 žirafy. Maruška: Jenom jednou jsme se klouzali na velrybě. Jana: S Kristýnkou jsme hrály hokej. Kiki: Sklouzla jsem se na skluzavce. Martinka: S Jončou jsme si hráli v rašeliništi na pravý opice. 10.duben Matýsek: Byli jsme v myčce a jak se sklopily zrcátka a jak jsme pištěli. Jak se nám tam stříkalo mýdlo. A jak jsme vyjeli, otevřely se nám samy dveře. Byli jsme v malým bazénku s Martinkou a Matýskem a s Maruškou. Marťa: a: Byli jsme s Jončou v malým bazénku a já jsem nechtěla do velkýho a v malým bazénku jsme tam měli balónky. Velká Zuzka: Káceli nám stromy v kempu, jeden jsme viděli padat a jeden shodil elektrické dráty. Maruška: Jak jsem v malém bazénku plavala. Jak jsme jeli do bazénu a jak jsme dělali žabičky v bazénu. Malá Zuzka: Ukousla jsem si nehet a tekla mi krev a mamka mi to zalepila. Matylda: Jak jsme plavali a po plavání nám dali lízátka.

5 11.duben Velká Zuzka: Byli jsme v ovocném baru a dali jsme si džusíky. Hráli jsme si s Aničkou na dvě rybičky, který žere žralok. Jak jsme byli v divadle a jak tam bylo divadlo Jak se budí princezny. Malá Zuzi: Jak jsme viděli spoustu spoustu v ohradě žabek. A na silnici jsme viděli jednu rozpláclou a dvě živý žabky. Matylda: Jak jsme byli v divadle a byli jsme na balkóně. Kristýnka: Líbil se mi ten pavouk a čarodějnice a ta princezna a už to končilo a já jsem už odešla za Matýskem a za miminkem a pak jsme šli na autobus a jeli jsme s ním do školky. Martinka: Jak jsme byli v divadle a já jsem se bála čarodějnice a pavouka a tak jsme si s Maruškou zalezly a pak jsme se koukaly, kde jsme. Maruška: Jak jsem spadla u zastávky. 12.duben Martinka: Hrála jsem si s Matyldou a Zuzankou. A Matylda byla jednorožec a Zuzanka byla dítě. A já jsem byla doktor. Hráli jsme si se Zuzkou, Aničkou, Martinkou na včeličky. Zuzanka: Byli jsme u dvou mostů a u dvou mostků jsem stavěla se Štěpou a Bětkou hráz. Matylda: Pršelo. A hráli jsme si na schovávanou. Jana: Zachránila jsem můru, co se topila. Byli jsme u skaláčkovy vesničky. Opravoval jsem domečky skřítka Skaláčka. Přetekla voda až na chodník a hráli jsme si na honěnou.

6 15.duben Hráli jsme si s Martinkou na králíčky. Marťa: a: Jak jsme s Jončou a se Zuzankou hráli na draky a na králíčky. Malá Zuzi: Byli jsme u smůlovatýho stromu a hrála jsem si s Martinkou na draky a do školky jsem přinesla deštník a odrážedlo a hrála jsem si s Martinkou na zajíčky a s Martinkou a Jončou na draky. Matýsek: Jak jsme si hráli na draky se Zuzankou a s Martinkou a s Jončou. Velká Zuzka: Šli jsme na Romantiku a hledali jsme černý bez pro výrobu kazoo. Děti hrály na cirkusová prasata a cirkusové orly. Obědváme venku!

7 16.duben Kristýnka: Byli jsme na párku a byli jsme na klouzačcce a viděli jsme jednoho ptáka. Jonatán: n: Šli jsme zpátky z Lázní. Martinka: Byli jsme u Rózy a já jsem si v ohradě hrála s Jončou a vy jste si zase hráli na kraví schovku. Jana: Viděli jsme sasanky a plicník. Zuzka: Jeli jsme na odrážedle ke koze Róze. 17.duben Ve skalách jsem viděl lebku. A byla z kamene. A měla taky křídla. Zuzka: Byli jsme na jednom zajímavým místě, kde bylo hodně skal a hráli jsme si na průzkumníky. Majda: Prošli jsme jeskyňkou a tam byla díra i na druhý straně i na tamtý straně. Jana: Viděla jsem padat borovicové semínko. Martinka se dneska nepolila polívkou. Matýsek: Zahlídl jsem jeskyňku pro skřítky a ještě pro větší skřítky. Jonatán: n: Hráli jsme si s Matýskem na hledače. Martinka: Našla jsem žvejkačku a se Zuzkou jsem si hrála na jedno dítě. Stavěli jsme hráz a pospíchali jsme na svačinu.

8 18.duben Jonatán: n: S malou Zuzkou jsme dělali domečky pro Skaláčka. Kiki: Viděla jsem žabičku, slimáka a blechy. A svačili jsme u potoka a s Majdou jsem si hrála na brambory. Majda: Byli jsme u pramínků. A myli jsme si tam ruce a měli jsme novou návštěvu ve školce. Měli jsme slavnostní otevření našich nových schodů. A mošt. Zuzi: Byli jsme u pramínků a u pramínků jsme vyráběli větrníky a já jsem měla červenej. Když jsem běžela s větrníkem v ruce a vítr foukal proti větrníku, tak se krásně točil. Zuzka velká: Seděli jsme u pramínku v kroužku a s dětmi jsme zkoušeli naše smysly. Hmatali jsme po zemi, poslouchali zvuky a cítili vítr na tváři. Jana: Chytila jsem blešivce. Hrál jsem si na poštovní žabičky. Zkoušeli jsme dělat větrníky a povedli se nám.

9 19.duben Jana: Měli jsme kámen, byl slanej a děti ho ujedly. Pouštěli jsme růžovej lampión. A já jsem našla most přes vodu a všichni jsme po něm přešli, zapálili a pustili jsme lampión. Zuzka: Pouštěli jsme růžovej lampión a utekl nám. Majda: Stavěli jsme stan šli jsme na výlet na Romantiku. Stavěli jsme stan a pouštěli jsme lampión. Martinka: Pouštěli jsme lampión a nikdo v nich nebyl, protože by visel hlavou dolů jako netopýr. 22.duben Maruška: Našla jsem kouzelnej kamínek. Když jsme šli s mamkou tak jsme viděli rozjetou žabičku zmačkanou. Marťa: a: Našla jsem si kouzelnej kamínek, když jsem jela na kole a domluvila jsem se Zuzankou, že vedle ní budu sedět. Zuzka: Sázeli jsme Afrikány. Zdrželi jsme se u zvířátek. Matýsek: Sázeli jsme Afrikány. Hráli jsme si s Matýskem na motorkáře. Jana: Martinka spadla do krabice pro kuřata.

10 23.duben Anič Byli jsme u spadlého stromu. Byli jsme v pavučinkově. Zuzka: S Aničkou jsme se prodíraly ve smrčkách. Jana: Mraveniště bylo černé od běhajících mravenců Jonč Byli jsme u pískového stromu a já jsem byl na hnízdě pařezovém. Marť Marťa: Jonča byl můj táta a Maruška sestřenice a já jsem byla malá holka. Kiki: Hráli jsme si na babu. Byla strašidelná. Já jsem se bála tý baby strašidelný a já jsem utíkala a utíkala, aby mě nechytila. Já jsem chytila Martinku a Zuzanku a Janu a Aničku. Maruš Maruška: Hráli jsme si na slepou bábu a zastavila jsem se u stromu. 24.duben Jonč S Martinkou jsme si hráli na motorkáře. Marť Marťa: S Jončou a Matýskem jsme si hráli na tátu lva, to byl Jonča a na lvíče, to byl Matýsek. Já jsem byla lvice. Matý Matýsek: Jak jsme se tam na louce věšeli na brance. Jak jsme spali na Romantice a jak jsme četli pohádku O nejhezčí holčičce. Velká Velká Zuzka: Děti mě vzaly na Saharu (Martinka: To je samej písek a není tam žádná voda. ), šli jsme podél potoka, který se objevoval a ztrácel.

11

12 25.duben Dneska jsme se rochnili v bahně a stavěli jsme hrady. Zuzka: Šli jsme šli k rybníku, pak jsem si sundala kalhoty a skočla jsem do bahna. A pak jsem šla do hlubokýho a utekla mi bota z nohy. A měla jsem pak špinavou ponožku. Majda: Hrály jsme si se Zuzkou na gepardy a všichni byli indiáni. A byli jsme u plačícího stromu. Jana: Hráli jsme kuličky. Marťa: a: Sundala jsem si a měla jsem nahatý nohy. A pak kalhoty a rochnila jsem se v bahně hlubokým hlub hlub hlub. Hráli jsme si, že jsem byl doktor indiánů. Hráli jsme si na indiány a měla jsem masku bizona.

13 26.duben Jak jsme byli u rybníka. Jak jsme si tam hráli a my jsme si dělali rybníčky. Zuzka malá: Jak jsme dělali rybníkářství a byla tam malá chybička, protože na tom místě, kde tekla voda, byl písek, který ubraňoval vodě, aby ta voda tekla. A jak mě Jana a velká Zuzka zahrabovaly do písku. Matylda: Velká Zuzka s Janou udělaly velkou povodeň. Naplnili jsme vodu do bedny a vylili jsme ji do potůčku, co tekl pod dřevem až na pláž. Byli jsme na písku a dělali jsme velkou povodeň a potůček a taky jsme si hráli na písku. Marťa: a: Jak jsme byli na písku a byli tam samí houpačky. A hráli jsme si na povodeň a voda byla všude. Hráli jsme si na písku. Velká Jana: Matyldu, Aničku a Zuzku jsem zahrabala až po uši do písku. Velká Zuzka: Pekli jsme pizzu a dávali jsme na ní rajčata, papriky, olivy, kukuřici, cibuli a sýr.

14 29.duben Velká Zuzka: Obcházeli jsme Bažantník a viděli jsme pijavice. Jana: Žlutila jsem pampeliškama čarodějnici. Marťa: a: Vraceli jsme se ze slámy a pařezu. Hráli jsme si s Martinkou na průzkumníky. Matýsek: Jak jsme šli k Bažantníku a jak jsme svačili vedle Bažantníku a jak jsme se vraceli z pařezu a z toho Bažantníku. Maruška: Jak jsem dělala kuličku z bahna a pak jsme ji vyhodili. Jak jsme s Maruškou dělaly kouličky. Malá Zuzka: Jak jsme obešli celej Bažantník. Šli jsme kolem slámy a pařezu a když jsem skákala na pařezách, tak jsem spadla z jednoho dodů do díry. A jak jsem spadla do pasti na mamuty. A jak jsme chodili pod molem a špičkou nohy jsem dloubla do Bažantníku.

15 Jaro dělá pokusy, vystrkuje krokusy. Dříve, než se vlády chopí, vystrkuje periskopy. Než se jaro osmělí, vystrkuje podběly. Ty mu asi dolů hlásí, čerstvé zprávy o počasí. Jaro! Je to v suchu, zima už nemůže, stoupá teplota vzduchu a míza do růže. Povídám: jaro! Je to v suchu, vichry už nedujou, nahlas nebo v duchu lidi se radujou. U dopravní cedule vyrostly dvě bledule, blízko telegrafní tyče vyrostly dva petrklíče. Mravenci už pracujou, holky sukně zkracujou, slunce svítí, led je tenký, jaro, vem si podkolenky. Jaro! Je to v suchu, zima už nemůže, stoupá teplota vzduchu a míza do růže. Povídám: jaro! Je to v suchu, vichry už nedujou, nahlas nebo v duchu lidi se radujou, stromy se radujou, keře se radujou, ryby se radujou, mouchy se radujou, myši se radujou, dveře se radujou, okna se radujou, vopice se radujou, kočky se radujou, sloni se radujou, ministři se radujou. Uvíjíme věneček, ze všech našich kytiček. zapleteme do věnečku kvítek, lístek i větvičku, jaké jméno máš?... Tak pojď mezi nás. Káča našla ptáče, je promoklé a pláče, kdo poradí Káče, komu ptáče dát? Nikomu jinému, jenom panu hajnému on ho dá do hnízda, ptáče zase zahvízdá Jířa našla zvíře, co netrefilo k díře, kdo poradí Jíře, komu zvíře dát? Nikomu jinému, jenom panu hajnému hajnému jedině on ho vrátí k rodině Míra našel výra, má po noční a zírá, zajímá se Míra, komu výra dát? Nikomu jinému, jenom panu hajnému může mu radu dát, kdy má lítat a kdy spát Na dolejší lávce tam Slávka našla savce, kdo poradí Slávce, komu savce dát? Vždyť je to Pavlata zadělaný od bláta, měli ho za zvíře, špinavý byl k nevíře travička zelená to je moje potěšení travička zelená to je moje peřina když si smyslím na ní lehnu když si smyslím na ní sednu travička zelená to je moje peřina travička zelená to je moje potěšení travička zelená to je moje peřina jak sez jara začne učit nechci já se doma mučit trtravička zelená to je moje peřina Žába leze do bezu, Já tam za ní polezu, kudy ona, tudy já, budeme tam oba dva.

ZÁŘÍ SKAL KALÁČ ÁČEK V LESNÍM KLUBU

ZÁŘÍ SKAL KALÁČ ÁČEK V LESNÍM KLUBU ZÁŘÍ 2013 V LESNÍM KLUBU SKAL KALÁČ ÁČEK 3. září Martinka: Když jsme byli u toho písku, tak jsme s Jončou vběhli do vody a to bylo strašně príma. A vyhodila jsem do kapradí 2 šnečky. Jonča: Byli jsme na

Více

listopad 2012 Skaláč áček

listopad 2012 Skaláč áček listopad 2012 v Lesním klubu Skaláč áček 1. Listopadu n: Já bych chtěl oranžovou formuli. Dnes jsem sbíral med. Byl tam rozpadlej strom. A houpací strom Zuzanka: Viděli jsme vyvrácený strom a na něm houby.

Více

ŘÍJEN SKAL KALÁČ ÁČEK V LESNÍM KLUBU

ŘÍJEN SKAL KALÁČ ÁČEK V LESNÍM KLUBU ŘÍJEN 2013 V LESNÍM KLUBU SKAL KALÁČ ÁČEK 4. října Štěpán: Byli jsme pod stromy a hráli jsme si na sovy, pak jsme šli na sluneční louku. Tam Zuzka s Majdou hráli sprostý divadlo a šli jsme na průzkum,

Více

LISTOPAD SKAL KALÁČ ÁČEK V LESNÍM KLUBU

LISTOPAD SKAL KALÁČ ÁČEK V LESNÍM KLUBU LISTOPAD 2013 V LESNÍM KLUBU SKAL KALÁČ ÁČEK Výlet ke kostelu Sv. Jiří v Karlovicích 4. Listopadu Marťa: a: Byli jsme u dvou mostků a udělali jsme tam žabičce domek Jonča: Našel jsem obrovský houby. Cestou

Více

Únor 2013. v lesním klubu skaláček

Únor 2013. v lesním klubu skaláček Únor 2013 v lesním klubu skaláček 1. Února Martinka: Byli jsme u potůčku, u Libuňky a jak jsme tam chytali ryby. Matylda: Hráli jsme si na telátka a Jana byla naše kravička. Opejkali jsme moji rybičku.

Více

Červen 2013 V lesním klubu skaláček 3. červen Matý Matýsek: Byli jsme u klouzačky. A cákli jsme do tý louže. Jonč Byli jsme u jedný velký kaluže. Martinka: Sklouzali jsme do kaluže a pak jsme tam měli

Více

Emilovy skopičiny. 1. kapitola Emilovy narozeniny. 2. kapitola Emilova 250. skopičina. 3. kapitola Jak Emil dostal od Alfreda dřevěného vojáčka

Emilovy skopičiny. 1. kapitola Emilovy narozeniny. 2. kapitola Emilova 250. skopičina. 3. kapitola Jak Emil dostal od Alfreda dřevěného vojáčka Emilovy skopičiny 1. kapitola Emilovy narozeniny Byl jednou jeden kluk, jmenoval se Emil a jeho rodina byla táta, máma, jeho malá sestra Ida a čeledín Alfred. Emilovi bylo 5 let, zítra měl mít narozeniny.

Více

Autoři sborníku: Děti ZŠ Prostějov, Dr. Horáka 24 a klienti Centra sociálních služeb v Prostějově, Lidická 86 Školní rok: 2017/2018

Autoři sborníku: Děti ZŠ Prostějov, Dr. Horáka 24 a klienti Centra sociálních služeb v Prostějově, Lidická 86 Školní rok: 2017/2018 Autoři sborníku: Děti ZŠ Prostějov, Dr. Horáka 24 a klienti Centra sociálních služeb v Prostějově, Lidická 86 Školní rok: 2017/2018 Zpracovala: Naděžda Kalábová Žil byl jeden skřítek a jmenoval se Jurda.

Více

V pondělí nás překvapilo příjemné teplo, které s sebou přineslo i velké množství kaluží a mokré všechno, co namočit šlo.

V pondělí nás překvapilo příjemné teplo, které s sebou přineslo i velké množství kaluží a mokré všechno, co namočit šlo. Tento týden jsme strávili v Austrálii. Počasí tomu skoro odpovídalo, v pondělí a v úterý bylo ještě hodně mokro, ale od středy panovalo skoro jarní počasí. Pondělí V pondělí nás překvapilo příjemné teplo,

Více

v lesním klubu Skaláček

v lesním klubu Skaláček Leden 2013 v lesním klubu Skaláček 2. ledna Zuzka: Zkoušeli jsme led a našli jsme nové místo a posed. A byli jsme na Romantice. Na stromech jsme našli věc, co jsme nikdy neviděli. Pěnu. A žlutou mašli

Více

Práce s textem, čtení s porozuměním

Práce s textem, čtení s porozuměním Práce s textem, čtení s porozuměním Genetická metoda čtení autor: Miroslava Bukáčková informační zdroj: Aleš V. Poledne, Kokřík Benda, Havlíčkův Brod, Fragment, 2006 1. JAK JSEM PŘIŠEL NA SVĚT A. ZAKROUŽKUJ

Více

Program stimulace vývoje jazykových schopností dětí

Program stimulace vývoje jazykových schopností dětí Program stimulace vývoje jazykových schopností dětí Univerzita Hradec Králové Pedagogická fakulta Katedra speciální pedagogiky a logopedie Vývoj jazykových schopností u dětí předškolního věku Diplomová

Více

Benjamínek váš mateřský klub

Benjamínek váš mateřský klub Benjamínek váš mateřský klub Seznam našich básniček Pozdrav Dobrý den, dobrý den, to je ale krásný den, nohy máme na běhání, a ručičky na tleskání, dobrý den, dobrý den, dneska zlobit nebudem, ne ne ne.

Více

Leden u nás ve školce. Sáňkujeme, lyžujeme, ze zimy se radujeme

Leden u nás ve školce. Sáňkujeme, lyžujeme, ze zimy se radujeme Leden u nás ve školce Integrovaný blok: Čas splněných přání - zima Tematické celky: Sněží, sněží, mráz kolem běží Sáňkujeme, lyžujeme, ze zimy se radujeme V lednu k nám do školky zavítala Paní Zima a s

Více

Přišli k nám Tři králové aneb tradice a zvyky

Přišli k nám Tři králové aneb tradice a zvyky KRONIKA 2007 Přišli k nám Tři králové aneb tradice a zvyky Maminky napekly pro Tři krále koláčky. Děti si vyrobily královské čepice, zpívaly koledy a četly příběh Tří králů. Ttříkrálové odpoledne nám ještě

Více

Almanach žákovské a studentské poezie 2011

Almanach žákovské a studentské poezie 2011 Almanach žákovské a studentské poezie 2011 Básničky žáků 3. ročníku na téma kočka, pes Svatava Fučková Naše kočka Micinka je velmi dobrá maminka. A ta malá kočička, je zdravá a mrštná jako rybička. Micka

Více

Na zemi je schovaná myška,

Na zemi je schovaná myška, Básnička Hanky Holíkové Na nebi letí pták, nad ním je velký mrak. Na hřišti si hrají děti, ptáček nad nimi letí. Na obloze máme sluníčko, právě vysvitlo maličko. U země je vrána, před ní velká brána. Na

Více

Fialová holčička ZŠ Kamenice Barbora Koppová

Fialová holčička ZŠ Kamenice Barbora Koppová Fialová holčička ZŠ Kamenice Barbora Koppová Seznámení s autorem: Na okraj bych se Vám ráda představila. Mé jméno je Barbora Koppová a bydlím nedaleko Prahy. Ke psaní jsem se dostala z povinnosti. Snažila

Více

Já hraji na klávesy - N. Matesová

Já hraji na klávesy - N. Matesová L. Šindlerová Já hraji na klávesy - N. Matesová Na klávesy hraju letos poprvé, ale už umím mnoho písniček, například Maličká su, Když jsem jel do Prahy, Vadí nevadí, Okoř a mnoho dalších písniček. Na klávesy

Více

Na Týřově FUN AEROBIC Rakovník

Na Týřově FUN AEROBIC Rakovník Na Týřově A. Herinková V neděli jsme byli s maminkou, tatínkem a Adélkou na Týřově. Je to zřícenina středověkého hradu. Stojí nad soutokem berounky s Úpočským potokem. Jsou odtud krásné výhledy do okolí.

Více

ať nebojí ježek ani hada

ať nebojí ježek ani hada Soutěž: ze slov utvořte větu oznamovací, rozkazovací, přací a tázací se ať nebojí ježek ani hada Kontrola: Ať se ježek nebojí hada. věta přací Ježku, neboj se hada. věta rozkazovací Ježek se nebojí hada.

Více

3) Napiš dny v týdnu podle čísel: ) Napiš čtyři jehličnaté stromy: 16) Napiš 3 dobré lidské vlastnosti:

3) Napiš dny v týdnu podle čísel: ) Napiš čtyři jehličnaté stromy: 16) Napiš 3 dobré lidské vlastnosti: KARTIČKY PRVOUKA ROČNÍK 1) Napiš roční období: 18) Napiš čtyři listnaté stromy: 19) Napiš alespoň 4 místnosti doma: 20) Napiš, co nepatří do řady: Úterý, neděle, pondělí, jaro podzim, sníh, listí,stromy

Více

POPELKA. Mateřská škola, základní škola a Dětský domov Ivančice, Široká 42. Autor: Mgr. Marta Kvasničková

POPELKA. Mateřská škola, základní škola a Dětský domov Ivančice, Široká 42. Autor: Mgr. Marta Kvasničková POPELKA Mateřská škola, základní škola a Dětský domov Ivančice, Široká 42 Autor: Mgr. Marta Kvasničková Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Předmět:

Více

Pražský hrad - Daniel Křišík

Pražský hrad - Daniel Křišík Pražský hrad - Daniel Křišík V létě jsem byl s rodiči na Pražském hradě.na hrad jsme dorazili před dvanáctou hodinou,kdy se koná slavnostní výměna stráží.vojáci měli vše perfektně nacvičené,nikdy jsem

Více

NEWSLETTER DUBEN 2017

NEWSLETTER DUBEN 2017 NEWSLETTER DUBEN 2017 BŘEZEN V měsíci, kdy přichází první jarní den, už bylo na všech patrné těšení se na prodloužený pobyt venku. Podařilo se nám toho v posledním týdnu tohoto měsíce vrchovatě. Než došlo

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 číslo: 20

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 číslo: 20 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 číslo: 20 Obsah: Slovo ředitele školy,projektový den, divadelní představení, Podzimní radovánky, výlet do Prahy, vyhodnocení

Více

Básničky pro holky. Dupy, dupy, dupy, dupy, už jdou chlapci do chalupy. Už jdou chlapci s pomlázkami, schovejte se, maminečko, schovejte se s námi.

Básničky pro holky. Dupy, dupy, dupy, dupy, už jdou chlapci do chalupy. Už jdou chlapci s pomlázkami, schovejte se, maminečko, schovejte se s námi. Básničky pro holky Malujeme vajíčka, pro bratrance, pro strýčka. To nejhezčí tatínkovi, taky jedno dědečkovi. Ještě klukům ze školky, žádná nejsou pro holky. Však vajíčka z čokolády, máme i my holky rády

Více

Název projektu: EU Peníze školám. Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3498

Název projektu: EU Peníze školám. Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3498 Název projektu: EU Peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3498 Šablona: III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_123 Jméno autora: Jana Lanková Třída/ročník: 2. stupeň ZŠ praktické - výuka

Více

Čáp ve sněhu reportáž od Jitky Havlové

Čáp ve sněhu reportáž od Jitky Havlové Bylo nebylo, na světě se objevil internet. Už je to hodně dávno, takže o tom moc nevíme... Co je nám však známo, prý se tehdy nejeden svobodomyslný člověk radoval, že má konečně k dispozici médium, kde

Více

Kabát-Po čertech velkej koncert 2 - Daniel Křišík

Kabát-Po čertech velkej koncert 2 - Daniel Křišík N. Matesová Kabát-Po čertech velkej koncert 2 - Daniel Křišík V sobotu 13.9 jsme vyrazili na pražský Vypich. Konal se tam velký koncert na oslavu 25. výročí založení skupiny Kabát. Bylo tam obrovské podium

Více

Čteme se skřítkem Alfrédem

Čteme se skřítkem Alfrédem Jiřina Bednářová Čteme se skřítkem Alfrédem Čtení s porozuměním a hry s jazykem Edika Brno 2012 Čteme se skřítkem Alfrédem Čtení s porozuměním a hry s jazykem Jiřina Bednářová Odborná korektura: Alena

Více

Ukázka knihy z internetového knihkupectví

Ukázka knihy z internetového knihkupectví Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz JINDŘICH MALŠÍNSKÝ verše ALOIS KOLÁŘ MARUŠKA A MOTÝL TYMIJÁN 2016 Veškerá práva vyhrazena. Žádná část tohoto díla nesmí být přenášena nebo reprodukována

Více

Ukázka knihy z internetového knihkupectví

Ukázka knihy z internetového knihkupectví Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz U k á z k a k n i h y z i n t e r n e t o v é h o k n i h k u p e c t v í w w w. k o s m a s. c z, U I D : K O S 2 1 8 3 6 7 JINDŘICH MALŠÍNSKÝ verše

Více

Podzimní postřehy z lesních dnů

Podzimní postřehy z lesních dnů Podzimní postřehy z lesních dnů Děti mají nožičky malé a přesto šikovné. Naše cesty často vedou cestou necestou. Zdolávání kopců a údolí v okolí dětem nedělá žádný problém. V září nám slunko svítilo na

Více

Celoroční projekt MRAVENCI. Letos se inspirujeme mravenci a jiným hmyzem

Celoroční projekt MRAVENCI. Letos se inspirujeme mravenci a jiným hmyzem Celoroční projekt MRAVENCI Letos se inspirujeme mravenci a jiným hmyzem Celoroční projekt MRAVENCI Učíme se, kreslíme: Celoroční projekt MRAVENCI Pozorujeme: Celoroční projekt MRAVENCI Stavíme, stříháme,

Více

Multiglot www.multiglot.eu 2010 Ludmila Černá

Multiglot www.multiglot.eu 2010 Ludmila Černá Lekce 6: Úvod roční období V dnešní lekci si budeme o jaru. Jaro je první roční období, přichází po zimě. Na jaře se oteplí, protože naše Země se dostává blíže ke Sluníčku. Sníh roztaje a všude kolem se

Více

Měsíčník MŠ Albrechtická, Praha Kbely

Měsíčník MŠ Albrechtická, Praha Kbely Albrechtícek Měsíčník MŠ Albrechtická, Praha Kbely Jako každý rok, i letos byl květen měsícem výletů a akcí. Každá třída si svoje celodenní výlety plánuje sama, jedna akce však byla pro všechny děti společná,

Více

1. DEN Na nádraží jsme se měli sejít v 8 35 h ( Terka 8 25 h). Všichni, až na výjimky (nebyla to Terka) přišli včas. Jeli jsme naší oblíbenou trasou, vlakem samozřejmě. Vyzkoušeli jsme si krásný, nový

Více

BĚHÁME NOHAMA PO ZEMĚKOULI

BĚHÁME NOHAMA PO ZEMĚKOULI BĚHÁME NOHAMA PO ZEMĚKOULI Charakteristika integrovaného bloku: V tomto integrovaném bloku se budeme věnovat naší Zemi. Budeme si povídat ( a nejen povídat) o vodě, vzduchu, půdě a hlavně se zaměříme na

Více

Rakousko. David Oliva

Rakousko. David Oliva Rakousko David Oliva Tento rok jsem byl s rodiči na dovolené v Rakousku v malém městě Haus im Ennstal a rád bych vás seznámil se zážitky, které jsem tam prožil. Hned, jak jsme přijeli do Hausu, viděli

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK. Jaro 2016

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK. Jaro 2016 ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK 30. O4. 2016 1 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK Jaro 2016 Jen co děti zakončily jarní prázdniny karnevalem, čekalo je

Více

ČTVRTLETNÍK ZÁKLADNÍ ŠKOLY STRÁŽ NAD NISOU Č. 10 ÚNOR DUBEN 2015

ČTVRTLETNÍK ZÁKLADNÍ ŠKOLY STRÁŽ NAD NISOU Č. 10 ÚNOR DUBEN 2015 ČTVRTLETNÍK ZÁKLADNÍ ŠKOLY STRÁŽ NAD NISOU Č. 10 ÚNOR DUBEN 2015 Obsah: Co by bylo, kdybych mohl(a) jíst, co bych chtěl(a). 2-11 Co by bylo, kdybych se ocitl(a) v minulosti 12-22 Co by bylo, kdybych se

Více

PROJEKTOVÉ TÉMA: U BABKY KOŘENÁŘKY

PROJEKTOVÉ TÉMA: U BABKY KOŘENÁŘKY PROJEKTOVÉ TÉMA: U BABKY KOŘENÁŘKY Toto téma jsme si z nabídky projektů Malého zahradníka vybrali proto, že naše zahrada nabízí mnoho druhů rostlin, ať už na potěšení oka a nebo na léčení. S dětmi často

Více

Informace pro rodiče

Informace pro rodiče Informace pro rodiče časopis MŠ Brouček březen 2016 Eskymáci ve školce Vydává: Mateřská škola Brouček Prackovice nad Labem Tel: 416 539 112 http://www.msbroucek.eu e-mail: msbroucek@seznam.cz Platby v

Více

Deváťácké noviny č. 21; školní rok 2012/2013

Deváťácké noviny č. 21; školní rok 2012/2013 1 Úvodník Tak a je tu očekávaný konec školního roku a s ním i poslední číslo letošních Deváťáckých novin, které jsme pro vás připravili všichni společně. Putovní knihu novinářů a své novinářské zkušenosti

Více

Informace pro rodiče

Informace pro rodiče Informace pro rodiče časopis MŠ Brouček květen 2018 Projekt MŠ Výuka se zvířátky Vydává: Mateřská škola Brouček Prackovice nad Labem Tel: 416 539 112 e-mail: msbroucek@seznam.cz www.msbroucek.eu Platby

Více

ČTVERO ROČNÍCH DOB 5.A

ČTVERO ROČNÍCH DOB 5.A ČTVERO ROČNÍCH DOB 5.A ZŠ Komenského nám. 35, Dobříš Dobříš 2012 JARO Když začíná jaro Když roztává sníh a slunce začíná hřát, prach už sedává na saních a sněhulák začíná tát. 3 Začínají kvést sněženky,

Více

PRACOVNÍ LISTY. Inspirace. každý den si můžeš cvaknout... a témata pro MŠ

PRACOVNÍ LISTY. Inspirace. každý den si můžeš cvaknout... a témata pro MŠ PRACOVNÍ LISTY Inspirace a témata pro MŠ každý den si můžeš cvaknout... Spojování Rozebírání Když spojujete dva dílky k sobě, cvaknutím se přesvědčíte, že jsou pevně spojeny. Pokud chcete rozebrat dva

Více

KARNEVAL K MDD 2O18.

KARNEVAL K MDD 2O18. KARNEVAL K MDD 2O18. V pátek 1. 6. 2018 dopoledne proběhl k MDD tradiční Karneval. Děti, paní učitelky a asistentky se v maskách sešly na vyzdobené zahradě naší MŠ. Připravená stanoviště přímo vybízela

Více

Fotky ke všem akcím najdete v galerii - fotoalba a také na facebooku. A je tu nový školní rok Na návštěvě v knihovně

Fotky ke všem akcím najdete v galerii - fotoalba a také na facebooku. A je tu nový školní rok Na návštěvě v knihovně Fotky ke všem akcím najdete v galerii - fotoalba a také na facebooku. A je tu nový školní rok 2018 2019 Na návštěvě v knihovně Dnes 15.11. jsme my, předškoláci navštívili knihovnu, dětské oddělení na ul.

Více

2. Jak si přišla na naši školu? Na internetu. 3. Jaké učíš předměty? Literaturu, přírodopis, pracovní činnosti, AAK.

2. Jak si přišla na naši školu? Na internetu. 3. Jaké učíš předměty? Literaturu, přírodopis, pracovní činnosti, AAK. K A K A D U Kaleidoskop každodenního duchamoření Noviny žáků Základní a Praktické školy G. Pelechové v Dolní Poustevně LISTOPAD 2011 ROČNÍK V / ČÍSLO 5 ÚVODNÍK ROZHOVOR s MIRKOU LISTOPAD 2011 ROČNÍK V

Více

O ČEM JE KNIHA. Tato kniha je o dívce, která vypravuje svůj příběh ze života. Pokut chceš, pojď se připojit k příběhu s ní. 1.

O ČEM JE KNIHA. Tato kniha je o dívce, která vypravuje svůj příběh ze života. Pokut chceš, pojď se připojit k příběhu s ní. 1. O ČEM JE KNIHA Tato kniha je o dívce, která vypravuje svůj příběh ze života. Pokut chceš, pojď se připojit k příběhu s ní. 1. Kapitola,,Děti, budu Vám vyprávět příběh. řekla Tereza,,A co? řekly obě děti.,,budu

Více

O kamarádech z vesnice. Matěj Urbanec, Michal Novák Ilustrátorka: Anna Urbancová

O kamarádech z vesnice. Matěj Urbanec, Michal Novák Ilustrátorka: Anna Urbancová O kamarádech z vesnice Matěj Urbanec, Michal Novák Ilustrátorka: Anna Urbancová I. Bouřka Michal si zrovna pochvaloval jak je hezky u nich na vesnici,když tu najednou se zatáhlo nebe černými mraky. Uhodil

Více

Shoda přísudku s podmětem

Shoda přísudku s podmětem Shoda přísudku s podmětem procvičování učiva autor: Tomáš Barták Shoda Př s Po POZOR: jen v minulém čase podmět rodu M živ. M neživ. Ž S koncovka přísudku -i Chlapci běželi. Psi štěkali. -y Lesy šuměly.

Více

Eliška Fojtová Tajemství. Pracovní listy. pro 2. a 3. ročník ZŠ

Eliška Fojtová Tajemství. Pracovní listy. pro 2. a 3. ročník ZŠ Eliška Fojtová A L B A T R O S Tajemství starépumpy ILUSTROVALA ANNA MASTNÍKOVÁ Pracovní listy pro 2. a 3. ročník ZŠ Bezplatný metodický materiál pro podporu čtenářské gramotnosti žáků základních škol.

Více

Vítám Tě na Červené Lhotě!

Vítám Tě na Červené Lhotě! Vítám Tě na Červené Lhotě! Jmenuju se Anton a jsem tu po staletí už komorníkem. Někteří z mých pánů se sice zpočátku podivovali mým způsobům, ale nakonec všichni pochopili, že na vodním zámku si lepšího

Více

Už kráčí anděl kolem domečku, v každé ruce zlatou svíčičku, také však nese velkou knihu, a teď už spíme v Ježíšově jménu.

Už kráčí anděl kolem domečku, v každé ruce zlatou svíčičku, také však nese velkou knihu, a teď už spíme v Ježíšově jménu. Kajsa Nebojsa Přála bych vám vidět domek, v kterém bydlela Kaj sa Ne bojsa. Byl tak maličký a tak milý, že by člověk skoro uvěřil, že je to domeček z pohádky, kde žijí trpaslíci a skřítkové. Stál v úzké

Více

Opakování ČJ 2. Ročník 1.

Opakování ČJ 2. Ročník 1. Opakování ČJ 2. Ročník 1. Úkol 1: V každém řádku škrtni slovo, které tam nepatří. Zajíc, liška, jablko, veverka, divočák, srnec, jelen Lev, tygr, opice, žirafa, krokodýl, slepice, velbloud Kráva, tele,

Více

Mgr. et Bc. Michael Novotný. Veršované pohádky

Mgr. et Bc. Michael Novotný. Veršované pohádky Mgr. et Bc. Michael Novotný Veršované pohádky Copyright Autor: Michael Novotný Ilustrace: Barbora Lišková Vydal: Martin Koláček - E-knihy jedou 2015 ISBN: 978-80-7512-337-4 (epub) 978-80-7512-338-1 (mobipocket)

Více

PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ V PRAXI

PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ V PRAXI CO JE LÉTO PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ V PRAXI CÍLE A ZÁMĚRY Vnímání kalendářního roku Posilování povědomí o životě na naší planetě Rozlišování a pojmenování různých tvarů Rozlišování a pojmenování barev, vůní,

Více

MĚSÍC KNIHY - Staré pověsti české v rámci projektu Celé Česko čte dětem. VÍTÁNÍ JARA Pověst o Krokovi a jeho dcerách (konec zimy, vítání jara)

MĚSÍC KNIHY - Staré pověsti české v rámci projektu Celé Česko čte dětem. VÍTÁNÍ JARA Pověst o Krokovi a jeho dcerách (konec zimy, vítání jara) INTEGROVANÝ BLOK: JARO ŤUKÁ NA VRÁTKA TÉMA Z POHÁDKY DO POHÁDKY PODTÉMA MĚSÍC KNIHY - Staré pověsti české v rámci projektu Celé Česko čte dětem slovesné umění, kultura, divadlo pozitivní vztah Národní

Více

Název projektu: Poznáváme sebe a svět, chceme poznat více

Název projektu: Poznáváme sebe a svět, chceme poznat více Název projektu: Poznáváme sebe a svět, chceme poznat více Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2970 Identifikátor materiálu Název klíčové aktivity Vzdělávací oblast Vzdělávací předmět / obor Tematický

Více

Vernířovice 172 788 15 Velké Losiny www.svagrov.cz. Milí rodiče a milé děti,

Vernířovice 172 788 15 Velké Losiny www.svagrov.cz. Milí rodiče a milé děti, Vernířovice 172 788 15 Velké Losiny www.svagrov.cz Milí rodiče a milé děti, už skutečně ubývá dne a brzy se šeří, proto se nám blíží čas Martinských slavností. Sejdeme se na Švagrově v sobotu 9. 11. 2013

Více

PROJEKT ZVÍŘÁTKA. 2. třída SLUNÍČKA

PROJEKT ZVÍŘÁTKA. 2. třída SLUNÍČKA PROJEKT ZVÍŘÁTKA 2. třída SLUNÍČKA 2. třída Sluníčka Školní rok: 2011/2012 Projekt: ZVÍŘÁTKA Školní vzdělávací program: Rok v přírodě Integrovaný blok: My a všechno živé kolem nás Část integrovaného bloku:

Více

Číslo 23 Prosinec 2012

Číslo 23 Prosinec 2012 Číslo 23 Prosinec 2012 Modrý týden V září nás potkala nová paní učitelka, a ta nám řekla, že tento týden se budeme učit o vodě. My 1.-5. třída jsme dělali pokusy, ochutnávali jsme slanou vodu, sladkou

Více

Sbírka řešených slovních úloh na téma POMĚR

Sbírka řešených slovních úloh na téma POMĚR Základní škola Pardubice Studánka Pod Zahradami 317 Sbírka řešených slovních úloh na téma POMĚR Vytvořil autorský kolektiv žáků třídy 7.B Vedoucí práce: Hana Šamánková 2005 Autor: Barbora Kučerová Poměr

Více

Program Klubu Krteček na rok 2019

Program Klubu Krteček na rok 2019 Program Klubu Krteček na rok 2019 Leden 2.1. povídáme si o vánocích, co jsme dostali pod stromeček 3.1. malujeme, co jsem dostal pod stromeček 7.1. keramika dárek 9.1. cvičíme 10.1. zimní krajina 14.1.

Více

Alexandra Vokurková, 2018 Stanislav Juhaňák TRITON, 2018 Illustrations Alena Schulz, 2018

Alexandra Vokurková, 2018 Stanislav Juhaňák TRITON, 2018 Illustrations Alena Schulz, 2018 Alexandra Vokurková, 2018 Stanislav Juhaňák TRITON, 2018 Illustrations Alena Schulz, 2018 Pro radost dětem vydal Stanislav Juhaňák TRITON, Vykáňská 5, 100 00 Praha 10 v Praze roku 2018 jako svou 2277.

Více

Obrázek : www.google obrázky

Obrázek : www.google obrázky Mn Náš Pavlík č. 9 květen 2014 Vydává ZŠ Pavlíkov, okres Rakovník s dětskou redakční radou pod vedením p. ředitele P. Šilera. Tel.: 313 533 756, 731 225 743, zspavlikov@iol.cz, www. zspavlikov.net Obrázek

Více

Projekt : EU peníze školám - OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách

Projekt : EU peníze školám - OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách Název projektu : OP VK 1.4 60610221 I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Projekt : EU peníze školám - OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních

Více

Julinka a její zvířátka Prázdninový zvěřinec

Julinka a její zvířátka Prázdninový zvěřinec Julinka a její zvířátka Prázdninový zvěřinec Vyšlo také v tištěné verzi Objednat můžete na www.fragment.cz www.albatrosmedia.cz Rebecca Johnson Julinka a její zvířátka Prázdninový zvěřinec e-kniha Copyright

Více

Přijeli jsme na tábor asi v 17 hodin a Upírovo strejda s Upírem a Žralokem už tam byli a sekali trávu sekačkou, co byla Upírovo strejdy, protože tu

Přijeli jsme na tábor asi v 17 hodin a Upírovo strejda s Upírem a Žralokem už tam byli a sekali trávu sekačkou, co byla Upírovo strejdy, protože tu Přijeli jsme na tábor asi v 17 hodin a Upírovo strejda s Upírem a Žralokem už tam byli a sekali trávu sekačkou, co byla Upírovo strejdy, protože tu sekačku, co měl vždycky Jarda půjčenou přes Peprníka

Více

VŠEZNÁLKOVY NOVINY č. 1 Třídy 5.B MILÉ DĚTI, po krásných prázdninách jsou tady zase vaše noviny. Vítáme všechny prvňáčky a doufáme, že se vám naše noviny budou líbit. Můžete se těšit na básničku, křížovku,

Více

22. základní škola Plzeň

22. základní škola Plzeň 22. základní škola Plzeň Třída: 7. A Jméno: Lenka Hirmanová Datum:29. 11. 2008 1 Skoro každý měl ve školce stejný sen, co by chtěl dělat Jako malá jsem měla různé zájmy, i když některé se moc nezměnily.

Více

Pasecký Školníček Na téma Škola v přírodě

Pasecký Školníček Na téma Škola v přírodě září/říjen 2013 Pasecký Školníček Na téma Škola v přírodě Připravili žáci zájmového kroužku Internetový časopis Na úvod časopisu, jsme Vám připravili OSMISMĚRKU. Vyškrtej všechna slova z nápovědy a zbylá

Více

Tématický plán Školní družiny na rok 2019/2020

Tématický plán Školní družiny na rok 2019/2020 Tématický plán Školní družiny na rok 2019/2020 Září Těšíme se do školy seznamování se s pravidly vzájemného soužití v družině (tvoříme pravidla) seznamovací hry (umím se představit) seznámení se s družinou

Více

PROSINEC, LEDEN, ÚNOR 2016 8. vydání

PROSINEC, LEDEN, ÚNOR 2016 8. vydání PROSINEC, LEDEN, ÚNOR 2016 8. vydání Mateřská škola Přeštice, ulice Dukelská 1 Vážení rodiče, opět se společně s námi setkáváte díky časopisu Dukeláček, který Vám i nadále bude přinášet dění v naší mateřské

Více

Informace pro rodiče

Informace pro rodiče Informace pro rodiče časopis MŠ Brouček duben 2015 Vydává: Mateřská škola Brouček Prackovice nad Labem Tel: 416 539 112 http://www.msbroucek.eu e-mail: msbroucek@seznam.cz Platby v MŠ Platbu inkasem provedeme

Více

Nemusíte si ho brát, nemusíte si ho kupovat, nebo ho někde shánět. Podobenství už je vaše, patří vám.

Nemusíte si ho brát, nemusíte si ho kupovat, nebo ho někde shánět. Podobenství už je vaše, patří vám. Scénář: Dobrý pastýř Podívejte se, mám tu zlatou krabici tedy je žlutá, ale připomíná zlato. Uvnitř je něco cenného. Možná je tam podobenství. Podobenství jsou totiž ještě cennější než zlato! Krabice je

Více

Součásti naší školní zahrady:

Součásti naší školní zahrady: Zahrada hmyzu milá Průvodce V následujícím textu jsou stručně popsané jednotlivé části naší školní zahrady, která je díky finanční podpoře Odboru životního prostředí Města Tábor zaměřena na včely a luční

Více

Speciální základní škola Rubešova 531, Skuteč IČO: tel: Registrační číslo: CZ.1.07/1.2.29/01.

Speciální základní škola Rubešova 531, Skuteč IČO: tel: Registrační číslo: CZ.1.07/1.2.29/01. Obecný cíl výukových materiálů: Cílem výukových materiálů je: hravou pohádkovou a názornou formou ukázat, jak důležité je chránit přírodu. Vytvářet pozitivní vztah k přírodě a vodě, rozvíjet u žáků s SVP

Více

2. číslo / 2015 únor 2015

2. číslo / 2015 únor 2015 2. číslo / 2015 únor 2015 Ta dobrá zpráva je, že jste všichni přežili první pololetí a ta druhá, že do prázdnin zbývá ještě téměř celý školní půlrok. Ten se dá proučit, proživořit, pronesmyslovat nebo

Více

15.6. jsme byli na výletě. Celý nám propršel, ale stejně to bylo fajn. Hrad Pernštejn náš útok vydržel.

15.6. jsme byli na výletě. Celý nám propršel, ale stejně to bylo fajn. Hrad Pernštejn náš útok vydržel. 15.6. jsme byli na výletě. Celý nám propršel, ale stejně to bylo fajn. Hrad Pernštejn náš útok vydržel. 3.6. Vyhráli jsme :-)) Jako odměnu jsme dostali nanukové dorty :-))) 1.červen Dnešek byl dnem, kdy

Více

Vánoční svátky T. Hellerová

Vánoční svátky T. Hellerová Vánoce a silvestr - Natálka Matesová Pod stromečkem bylo u nás letos plno dárků. Já jsem měla největší radost z knihy JÁ, ZLATÝ RETRÍVR a maminka z kávovaru. Samozřejmě taky z toho, že jsme mohli sedět

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 34

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 34 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 34 Obsah: Slovo ředitele školy, karneval, obecní masopust, návštěva divadla, vyhodnocení sběru. Březen 2011 TOCHOVICE

Více

Iveta Pončáková, Eva Chudomelová

Iveta Pončáková, Eva Chudomelová Iveta Pončáková, Eva Chudomelová Publikace vznikla díky podpoře Magistrátu hlavního města Prahy. Autorky čítanky: Mgr. Iveta Pončáková, PaedDr. Eva Chudomelová Ilustrace: Jiří Moravec Závěrečná kompletace:

Více

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3665 Šablona: I/2 č. materiálu: VY_12_INOVACE_08 Jméno autora: Mgr. Růžena Bajerová Třída/ročník:

Více

Pohádkové povídání. - pro děti i dospělé -

Pohádkové povídání. - pro děti i dospělé - Pohádkové povídání - pro děti i dospělé - Knížka Pohádkové povídání vznikla v roce 2009 v rámci výzkumné práce: Problematika znakového jazyka a možnost jeho využití v pohádkách pro sluchově postižené děti

Více

ALBATROS MaS ve skole_ _cz.indd :30:45

ALBATROS MaS ve skole_ _cz.indd :30:45 ALBATROS Miloš Macourek Adolf Born Mach a Šebestová ve škole Mach a Šebestová ve škole MILOŠ MACOUREK ADOLF BORN Albatros Miloš Macourek heir, 1982 Illustrations Adolf Born, 1982 ISBN 978-80-00-02867-5

Více

TULIPÁNEK Jaro v ZŠ a MŠ Suchohrdly u Miroslavi 2013

TULIPÁNEK Jaro v ZŠ a MŠ Suchohrdly u Miroslavi 2013 ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK 30. O4. 2013-1 - ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK Jaro v ZŠ a MŠ Suchohrdly u Miroslavi 2013 Chtěli jsme Vás informovat,

Více

Masarykovo gymnázium v Plzni, Petákova ul. 2. Přijímací zkouška z českého jazyka pro šk. rok 2012/13 pro žáky 5. tříd ZŠ. 1.

Masarykovo gymnázium v Plzni, Petákova ul. 2. Přijímací zkouška z českého jazyka pro šk. rok 2012/13 pro žáky 5. tříd ZŠ. 1. Masarykovo gymnázium v Plzni, Petákova ul. 2 Přijímací zkouška z českého jazyka pro šk. rok 2012/13 pro žáky 5. tříd ZŠ 1. Pravopisná část 1. termín Nedělní v_let 23. dubna 2012 Neděle je m_m nejobl_benějším

Více

Pracovní listy. pro 1. a 2. ročník ZŠ

Pracovní listy. pro 1. a 2. ročník ZŠ Pracovní listy pro 1. a 2. ročník ZŠ Bezplatný metodický materiál pro podporu čtenářské gramotnosti žáků základních škol. Všechna práva vyhrazena. Určeno pro využití při výuce. Bez předchozího písemného

Více

Byl jednou jeden princ. Janči se jmenoval. A ten princ Janči byl chudý. Nebydlel v zámku, ale ve vesnici

Byl jednou jeden princ. Janči se jmenoval. A ten princ Janči byl chudý. Nebydlel v zámku, ale ve vesnici Kašpárek (Vypravěč) Princ Janči Chůva (Babička) Žába Princezna Janička Král Čert Světnice Vesnice Komnata Podhradí Les Přídavné kulisy: studna Smrk Kašpárek nebo vypravěč: Byl jednou jeden princ. Janči

Více

Cesta života / Cesta lásky

Cesta života / Cesta lásky Kudy do nebe Cesta života / Cesta lásky Cesta života Smyslem života není jen někam jít. Chceme-li, aby náš život měl smysl, je třeba mít cíl, který stojí za to, abychom kvůli němu občas museli překonat

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 30

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 30 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 30 Obsah: Slovo ředitele školy, Jak se chováme v ohrožení svého života, výlet do Planetária v Praze a zámku v Mníšku

Více

Časopis vydávaný žáky Základní školy Borová Lada. Číslo 25. Prosinec 2013

Časopis vydávaný žáky Základní školy Borová Lada. Číslo 25. Prosinec 2013 Časopis vydávaný žáky Základní školy Borová Lada Číslo 25 Prosinec 2013 Drakiáda na Borové Ladě Dne 9. 10. 2013 se uskutečnila drakiáda na Borových Ladech. Nad lesní správou jsme pouštěli draky. Každý

Více

Redakce 013. Zpravodaj Základní školy Brankovice. Vyšlo: 28. února dvouměsíčník číslo 1 /2013. V lednu mráz - těší nás; v lednu voda - věčná škoda.

Redakce 013. Zpravodaj Základní školy Brankovice. Vyšlo: 28. února dvouměsíčník číslo 1 /2013. V lednu mráz - těší nás; v lednu voda - věčná škoda. Redakce 013 Zpravodaj Základní školy Brankovice Vyšlo: 28. února dvouměsíčník číslo 1 /2013 Pranostiky Leden V lednu moc sněhu, v červnu moc sena. V lednu mráz - těší nás; v lednu voda - věčná škoda. Můžeš-li

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 číslo: 76

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 číslo: 76 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 číslo: 76 Obsah: Slovo ředitele školy. Škola v přírodě, cyklistická soutěž, Výlet do Březnice, dopravní hřiště, recitační soutěž

Více

PRAVOPIS. Shoda podmětu s přísudkem. Několikanásobný podmět. Podmět v mužském životném rodě. Podmět v mužském neživotném rodě. Podmět v ženském rodě

PRAVOPIS. Shoda podmětu s přísudkem. Několikanásobný podmět. Podmět v mužském životném rodě. Podmět v mužském neživotném rodě. Podmět v ženském rodě PRAVOPIS Shoda podmětu s přísudkem - koncovku přísudku určuje rod podmětu (!!! nikoli jeho vzor) - koncovku -i, -y, -a řešíme pouze v množném čísle a minulém čase Podmět v mužském životném rodě - píšeme

Více

Přivítání (kolo) Dobrý den, dobrý den, dneska máme krásný den. Dobrý den, dobrý den, dneska zlobit nebudem.

Přivítání (kolo) Dobrý den, dobrý den, dneska máme krásný den. Dobrý den, dobrý den, dneska zlobit nebudem. Přivítání (kolo) Dobrý den, dobrý den, dneska máme krásný den. Dobrý den, dobrý den, dneska zlobit nebudem. Vařila myška Vařila myška k obědu vločky, (máma mi svým ukazováčkem krouţí po rozevřené dlani)

Více