Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download ""

Transkript

1 Červen 2013 V lesním klubu skaláček

2 3. červen Matý Matýsek: Byli jsme u klouzačky. A cákli jsme do tý louže. Jonč Byli jsme u jedný velký kaluže. Martinka: Sklouzali jsme do kaluže a pak jsme tam měli požádnej bazén. Majda: Svačili jsme v chaloupce a klouzali jsme se na klouzačce do velké kaluže. A dřív to byl písek. Jana: Sázeli jsme jírovce, co vylezly z kaštanů. 4. červen Marťťa: Byli jsme někde, kde to známe, jeli jsme autobusem do divadla. Mar Maruš Maruška: Jak jsme byli někde, jak jsem to neznala. A byli jsme v divadle a viděli jsme obrovitánskýho psa. Matylda: Byli jsme v divadle a koukali jsme na pejska a kočičku a byli moc hezký. A hrály jsme si na bojování s Marťou a všichni byli spolu kromě mě a všichni se mě báli, i když jich bylo víc a já jen jedna a měla jsem klacek. A bydlela jsem pod břízou. Jonč Jak jsme byli v divadle a hráli pejska a kočičku a byl tam velkej pes. Ale nebyl tam opravdickej pes, jen holka převlečená za kočku a pán za pejska. Velká Velká Zuzka: Pepa od Bizona nás svezl na vozejku s kamínkama. Míša: íša: Jak jsme byli a jak jsme jeli a přivezl nás do školky.

3 5. červen Byli jsme u velryby, já jsem na písku si hrál na malíře. Míš íša: V písku jsem hrál dráhu. Velká Zuzka: Měli jsme velkonávštěvu, byla u nás spousta kočárků. Majda: Byli jsme u velryby a u rybníka a viděli jsme malíře, jak malujou u rybníka. Malá Zůza: Našla jsem mraveniště a bylo v něm hodně mravenců a kukel a před tím mraveništěm jsem pálila pryč. Jana: Našla jsem placatou užovku. a: Byli jsme u velryby a pak jsme spočítávali všecky děti tady, když jsme šli na oběd.

4 6. červen Jak jsme byli u takový bažiny. A jak tam byly houby v bažině a bylo to hrozně za-jí-ma-vý. a: Byli jsme s Andrejkou u velryby a pak jsme šli z klubovny na rašeliniště a vrátili jsme se pak do klubovny a chytili jsme myšku a Andrejska ji nesla v kapse. Jana: Byli jsme se podívat ve Všeni ve škole. A pozvali jsme pana ředitele na návštěvu.. Malá Zuzka: Jak jsme měli ve školce Andrejku. Že místo Zuzky a Jany jsme měli paní učitelku Andrejku. Matylda: Byli jsme v rašeliništi, které vypadalo jako celá džungle. A byli jsme na známém místě, které Zuzka nepoznala a bylo to pod dvěma mostkama. Velká Zuzka: Byla jsem s Janičkou a Simčou ve škole ve Všeni, mají moc příjemného pana ředitele a přijde se na nás podívat. Děti si místo nás užívaly Andrejku. 7. červen Viděli jsme včeličky a chytli nás do klobouku, který byl zajímavý, protože byl se sítí. Nešli jsme do školky pěšky, ale jeli jsme vlakem. A od pana včelaře jsme mohli ochutnat med a místo lžiček jsme měli takový špejle a mohli jsme ochutnat med a měli jsme před svačinkou i po svačince. Štěpán: Pan včelař tam měl plástve a z těch pláství, které už byli zašpuntované jsme si mohli nabrat med. Zuzanka: Měli jsme takový klbouky proti včelám, aby nás nepopíchaly. Ten klbouk byl bílej a na něm byla černá síť. Majda: Moc mě zajímá žihadlo, trubec, že nemá a ostatní včely mají žihadlo. Na dnu byly malý larvičky. Jana: Poprvé jsem viděla včelí matku v krabičce a mohla jsem se na ní podívat. Maminka Majdy: Matyldu ráda vyzvedávám, protože se mi u vás moc líbí.

5 10. červen Matýsek: Šli jsme k ohradě a stříhali jsme ovečky. Šli jsme do chaloupky a pak jsme dělali ten chleba. Martinka: Byli jsme v ohradě a pak jsme se vrátili sem do chaloupky a dělali jsme chléb. Anička: Hrály jsme si s Martinkou na princezny a viděly jsme s Martinkou dvě lodě. Zůza malá: Pekli jsme chleba. A děti se máchaly v mouce a udělaly jsme si takový bochánky z těsta. Mám stejnou lžíci a nůž, protože lžíci mám s medvídkem a nůž mám s medvídkem. Jana: Ostříhali jsme Žofinku. Udělali jsme hrobeček užovce. Majda: Povedlo se mi ustřihnout ze Žofinky kousek vlny. Utíkaly před námi ovce. Matylda musela tak dlouho běžet, až ke mě doběhla a pohladila mě. 11. červen Anička: Jak jsme vyrazli na minigolf. Velká Zuzka: Byla jsem na přijímacích zkouškách v Liberci. Matylda: Moc se mi líbilo na minigolfu a hezky se tam trefovalo do důlku. A vzkazuju, že se mi líbilo, že jsme byli na dřevěných koních. Míš íša: Jak jsme byli na minigolfu. Hráli jsme tam. Jak jsme si hráli na minigolfu minigolf. Jana: Na minigolfu byli vytahovači a bylo to děsně popletený. Když jsem chtěla volat Jonču a Martinku, volala jsem Janu, když jsem volala Zuzku, telefonní číslo bylo Majda. a: Byli jsme na recepci a hráli jsme tam migilof a pak jsme česali vlnu. A měla bych si zacvičit. Malá Zuzka: Jak jsme si vyráběli andílky z vlny a tu vlnu jsme česali česačkou.

6 12. červen Velká Zuzka: Prodírali jsme se travnatou kopřivovou džunglí k lávce přes řeku Libuňku. Prodírali jsme se k mostu řekou Libuňkou. a: Byli jsme, kde to neznáme, kde jsme ještě nebyli. Zůza malá: Šli jsme v moc vysoký trávě a když jsem si hrála na sekačku, prášilo se od trávy, jak jsem sekala. Anička: Se Zuzkou jsme si hrály na sekačky a prášilo se ode mě. Jana: Od kopřiv jsme byli puntíkatý jak žirafy. Matýsek: Šli jsme po Libuňce mostu. Majda: Byli jsme u Libuňky a hráli jsme si tam na rybaření a popálila jsem se na noze a na ruce. 13. červen Byli jsme u rybníka. Malá Zuzka: Mám novou vidličku, nůž a lžíci. A já mám nůž s hvězdičkou. Anička: Nechtěla jsem jít do ohrady. A byla jsem jen v tý malý ohradě. Otevřela jsem vrátka a vběhla do ohrady. Majda: Byli jsme v ohradě a vozili jsme se na Žofince, jenomže já když jsem na ní vlezla, tak chtěla se mnou utýct z ohrady. Jana: Byli jsme u rybníka a byla tam spousta lidí. Štěpán: S Bětuškou a Majdou jsem dělal rybníkářství. Martinka: Byli jsme u ohrady. Míš íša: Málem jsem přejel koníka. Vyrážěli jsme za zvířátkama. Maruška: Dělala jsem hromádu a šla jsem do rybníka. Velká Zuzka: Chraptím jako rozbitý motor. A to stačí.

7 14. červen Šli jsme k pramínkům a Robinson, Jonča a Bubina šli nám naproti a Majda se Štěpou objevili novou cestu a my jsme jim šli naproti a když ještě chvíli docházeli, tak Majda, Štěpa a já jsme objevili novou cestu. Jel jsem vám naproti a vy jste mi šli naproti. a: Byli jsme u pramínků a nasvačili jsme se u douglasky. Anička: Nasvačili jsme se u douglasky. Štěpík, s Bětkou a Matyldou našli novou cestu. Jana: Byli jsme u nového pramínku a děti se mi ztratily na cestě do pohádky. Majda: Se Štěpou jsme moc chtěli zabloudit do pohádky. A byli jsme u pramínku. Štěpa: S Majdou jsem objevil cestu zpátky. A tou cestou jsme šli dolů do kempu

8 17. červen Byli jsme ve Skaláčkový vesničce. Když jsme šli z tý Skaláčkový vesničky, Martinka upadla do potůčku a Velká Zuzka ji zachránila a potom jsi jí vyhrnula tepláky jako kraťasy. Malá Zuzka: Když jsme šli zpátky ze Skaláčkovy vesničky, tak jsem se zapovídala s Marťou a povídaly jsme, dokud jsme něpřišly k chaloupce. Matylda: Když jsme šli ke Skaláčkově vesničce, tak jsme šli podél potůčku a došli jsme do Skaláčkovy vesničky. Hrála jsem si na surikatu. Štěpán: Hrál jsem si, že Bětka a Matýsek jsou draci a já jsem tyranosaurus rex. Cinky linky konvalinky. Jak jsem byli ve Skaláčkově vesničce. a: Byli jsme ve Skaláčkově vesničce. Velká Zuzka: Udělali jsme výpravu ze Skaláčkovy vesničky k lavině a do úzké průrvy na jejímž konci byla propast. 18. červen Štěpán: Byli jsme u rybníka a cákali jsme se tam s kruhama a rukávkama. a: Byli jsme u rybníka a cachtali jsme se tam s kruhama a pak jsme šli do chaloupky a pak jsme čekali na lavičkách na umytí rukou a pak jsme si myli ruce a pak jsme šli obědvat. Já vzkazuju, jak jsme si hráli, jak jsme měli z deštníku stan. Malá Zuzka: Byli jsme se v bažantníku vykoupat a plavala jsem na lehátku a na kruhu a bavilo mě to. Jana: Objevovali jsme nové země a přivezli kládu ze středu rybníka. Jeli jsme na lodi a ta loď se jmenovala pramice a od středu země jsme odtáhli dlouhou kládu a chtěli jsme se tam svézt a nakonec jsme se nesvezli

9 19. června a: Byli jsme u Bažantníka a koupali jsme se tam. Jana: S Martinkou jsme přijely po sváče. Malá Zuzi: Jak jsme byli u rybníka a koupali jsme se tam a se Štěpánem jsme stavěli hrad. Štěpán: Se Zuzkou a jedním klukem jsme stavěli hrad. A odlejvali jsme stopu. Matýsek: Jak jsme plavali. A nakonec jak jsem plaval já. A jak mi pomohl jeden kluk, co nechodí do školky, aby mi tam netekla voda. Velká Zuzka: Odlévali jsme ruce a nuhu. A byly jsme s Marťou na záchodě a hrozně to tam foukalo! Jak jsme se jako domluvili s Matýskem, že se jak pojedem ke stanu si vyměníme odrážedla, já si vezmu jeho červený a von moje. Přijeli jsme, šli jsme hned k rybníku a Marťa přijela po svačině a pak ještě se musela nasvačit, když už mi jsme se koupali. A ke svačině jsme měli jahůdky, jedny lesní, druhý zahradní od babičky Míly.

10 20. červen Martinka: Byli jsme u Dolánek. Líbilo se mi, jak jsme sbírali kamínky. Jana: Na výpravě lodí jsme utopili čokoládový housky. Štěpán: Sbírali jsme kamínky, potom jsme šli nahoře přes jez a nakonec jsme jeli na člunu do Turnova. Štěpík našel poškrábaný utopený CDčko a pak jsme jeli na cestu do Turnova člunem a táta nás vyzvednul na břeh. A nejdřív jsme zaparkovali na špatným, ale Jana už byla břehu. Malá Zuzka: Šli jsme na vodopádu a sbírali jsme diamanty. Majda: Viděla jsem u tety slůňátko v zoologické. A líbilo se mi ještě žirafátko a bylo větší, než před rokem. A když jsme šli do zoo, tak jsme moc brzy vstávaly a viděly jsme zebry, kterým říkáme s tetou, že jsou v pyžamu. Zoologická dole tam byla zakázaná a tuleni nebyli, tam kde byli v loni. Chtěli jsme najít hrochy a byli strašně bízko a nemohli jsme najít, kde jsou hrochové, tak jsme byly jenom u žiraf a slonů. A viděli jsme taký veliký ptáky, který mají takový veliký nohy. A viděly jsme klokany skákat a lenošit. Malí klokani mi ukázali skákání a velký jenom leželi. A vydry tam nebyli, protože jim čistili domeček. Měli zelenou vodu. A byly jsme ve smradlavým pavilonu, kde jsme šly jenom kousek a dál jsme už nešly, protože tam bylo vedro i smrad. Velká Zuzka: Podnikli jsme velkou plavbu po řece Jizera. Na palubě lodi se rozdávaly čokoládové buchty, bohužel obsluze se 2x vyklopily do vody a proměnily se v houby. Míš íša: S taťkou jsme nabrali velkou hromadu s hlínou. Jsme to dávali za barák, jak jsme to udělali tak taťka už odjel a brzy se vrátí.

11 24. červen Jak jsem Vám šel naproti. To je všechno. Malá Zuzka: Jak jsme vyráběli papír. a: Byli jsme u oveček, byly tam vlny na plotě a tam to všechno bečelo. Šli jsme k ovečkám. Hned, jen co jsme přijeli. Šli jsme ale chviličku a taky jsme šli po silnici, chvilku po trávě a chvilku po mostě. A ten most byl dřevěnej a šli jsme po úzký pěšince a když jsme šli po tý pěšince, tak jsme našli mrtvou myš. Potom jsme došli k plotu, ten jsem přelezla. Pak jsme nakrmili ovečky a potom sami sebe. A bylo to príma. Konec. Štěpán: Byli jsme u oveček a Jana nám ukazovala video, jak stříhali ovečky a potom jsme sbírali kytičky na ruční papír a potom jsme ten ruční papír vyráběhli a dali jsme na něj ty kytičky a teď, co to říkám, nám schne. Velká Zuzka: Viděli jsme ostříhanou vlnu, dělali jsme ruční papír a svačili jsme hromadu jahod od Štěpána a Bětky.

12 25. červen Anička: Jak jsme šli potokem. Jana: Viděli jsme vraní oko čtyřlisté a neochutnali jsme ho, a houbu, která vypadala jako vajíčko a uvnitř byla slizká. S Jončou jsme foukli do hub a ty se kývaly. a: Byli jsme úplně kde byla veliká ďoura a pak se to zvětšovalo - cestička a pak nás velká Zuzka vytáhla, protože tam bylo hodně bahna a vody a mohla by nám tam zůstat nožička a už bysme nedostali se z toho. A zůstala by tam holinka. Matylda: Viděli jsme houby, ale nevěděli jsme, jestli jsou na jedení, nebo ne. A hledali jsme zvířátka a já jsem viděla žábu s velkou Zuzkou. A našla jsem si v lese domeček, v kterým bych chtěla bydlet. A když jsme dosvačili, tak nám byla zima jako v rampouchu. Když jsme se vraceli zpátky, našli jsme houby, které jsme předtím přehlídli. Viděli jsme trošku kytiček, trochu zelený trávy a tam byl malinkej potůček. Malá Zuzka: Jak jsem našla žábu a jak jsem si našla domeček z proutí. A táhla jsem Aničku z vody na klackách a taky Martinku. Velká Zuzka: Byli jsme v temném lese, krásně jsme zmokli, zachránila nás chaloupka s ohýnkem v krbu. Jak jsme si hráli na, jak jsem Vám šel naproti

13 26. červen Jana: Připravovala jsem kroniku na zítřejší piknik. Míša: Hráli jsme si v písku. A byli jsme na kládě a lezli jsme tam. Byji jsme tnesja u jyb-ní-táá. A este si tu hjáji (=Byli jsme dneska u rybníka a ještě si tu hráli). A když jsme si pohráli, tak jsme se šli nasvačit a taky potom ještě jsme běhali slalom mezi kládama. Štěpa: S Majdou, se Zuzkou malou a Bětkou jsem udělal strouhu úplně dolů po pískovišti. Šel jsem Vám s Janou naproti. Majda: Dělali jsme se Štěpou rybníkářství a hráli jsme si s Jončou na dinosaury a s Martinkou a se Zuzkou taky. A ještě s Aničkou. Malá Zuzka: Dělali jsme rybníkářství, z kterého nám utíkala voda. Potřebovali jsme hodně jílu, aby ta díra, ze které utíkala voda, se zacpala jílem. Anička: Byli jsme u rybníka. A jak jsem dělala sama rybníkářství. A Martinka taky dělala rybník. Byli jsme u rybníka a tam jsme s Áňou dělaly. Nejdřív jsem dělala se Zuzankou a pak jsme se dohodly, že půjdu. A dělala jsem s Áňou, protože s Áňou to je nejlepší. Velká Zuzka: Hráli jsme si na mokré pláži. Déšť nám vůbec nevadil, svačili jsme u Bizona a potom jsme běhali slalom mezi velkokládami. A děti si u chaloupky otevřely balónkový obchod.

14

ZÁŘÍ SKAL KALÁČ ÁČEK V LESNÍM KLUBU

ZÁŘÍ SKAL KALÁČ ÁČEK V LESNÍM KLUBU ZÁŘÍ 2013 V LESNÍM KLUBU SKAL KALÁČ ÁČEK 3. září Martinka: Když jsme byli u toho písku, tak jsme s Jončou vběhli do vody a to bylo strašně príma. A vyhodila jsem do kapradí 2 šnečky. Jonča: Byli jsme na

Více

LISTOPAD SKAL KALÁČ ÁČEK V LESNÍM KLUBU

LISTOPAD SKAL KALÁČ ÁČEK V LESNÍM KLUBU LISTOPAD 2013 V LESNÍM KLUBU SKAL KALÁČ ÁČEK Výlet ke kostelu Sv. Jiří v Karlovicích 4. Listopadu Marťa: a: Byli jsme u dvou mostků a udělali jsme tam žabičce domek Jonča: Našel jsem obrovský houby. Cestou

Více

2.duben Jana: Opalovali jsme se u pramínků Martinka: Přinesla jsem velikonoční vajíčka, které jsem namalovala s Maruškou a s Áňou a mámou Jonča:

2.duben Jana: Opalovali jsme se u pramínků Martinka: Přinesla jsem velikonoční vajíčka, které jsem namalovala s Maruškou a s Áňou a mámou Jonča: DUBEN 2013 V LESNÍM KLUBU SKALÁČ ÁČEK 2.duben Jana: Opalovali jsme se u pramínků Martinka: Přinesla jsem velikonoční vajíčka, které jsem namalovala s Maruškou a s Áňou a mámou Dělali jsme s Martinkou panáčky

Více

Únor 2013. v lesním klubu skaláček

Únor 2013. v lesním klubu skaláček Únor 2013 v lesním klubu skaláček 1. Února Martinka: Byli jsme u potůčku, u Libuňky a jak jsme tam chytali ryby. Matylda: Hráli jsme si na telátka a Jana byla naše kravička. Opejkali jsme moji rybičku.

Více

ŘÍJEN SKAL KALÁČ ÁČEK V LESNÍM KLUBU

ŘÍJEN SKAL KALÁČ ÁČEK V LESNÍM KLUBU ŘÍJEN 2013 V LESNÍM KLUBU SKAL KALÁČ ÁČEK 4. října Štěpán: Byli jsme pod stromy a hráli jsme si na sovy, pak jsme šli na sluneční louku. Tam Zuzka s Majdou hráli sprostý divadlo a šli jsme na průzkum,

Více

Autoři sborníku: Děti ZŠ Prostějov, Dr. Horáka 24 a klienti Centra sociálních služeb v Prostějově, Lidická 86 Školní rok: 2017/2018

Autoři sborníku: Děti ZŠ Prostějov, Dr. Horáka 24 a klienti Centra sociálních služeb v Prostějově, Lidická 86 Školní rok: 2017/2018 Autoři sborníku: Děti ZŠ Prostějov, Dr. Horáka 24 a klienti Centra sociálních služeb v Prostějově, Lidická 86 Školní rok: 2017/2018 Zpracovala: Naděžda Kalábová Žil byl jeden skřítek a jmenoval se Jurda.

Více

TULIPÁNEK Jaro v ZŠ a MŠ Suchohrdly u Miroslavi 2013

TULIPÁNEK Jaro v ZŠ a MŠ Suchohrdly u Miroslavi 2013 ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK 30. O4. 2013-1 - ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK Jaro v ZŠ a MŠ Suchohrdly u Miroslavi 2013 Chtěli jsme Vás informovat,

Více

Emilovy skopičiny. 1. kapitola Emilovy narozeniny. 2. kapitola Emilova 250. skopičina. 3. kapitola Jak Emil dostal od Alfreda dřevěného vojáčka

Emilovy skopičiny. 1. kapitola Emilovy narozeniny. 2. kapitola Emilova 250. skopičina. 3. kapitola Jak Emil dostal od Alfreda dřevěného vojáčka Emilovy skopičiny 1. kapitola Emilovy narozeniny Byl jednou jeden kluk, jmenoval se Emil a jeho rodina byla táta, máma, jeho malá sestra Ida a čeledín Alfred. Emilovi bylo 5 let, zítra měl mít narozeniny.

Více

Scénář. Otázka: Jak jste prožil své mládí?

Scénář. Otázka: Jak jste prožil své mládí? Scénář Otázka: Jak jste prožil své mládí? Pan Hylena: Bylo to takový zajímavý, teda, opravdu a jde o to, že nás bylo 8 dětí doma. Já jsem prostřední. Narodil jsem se v Křivsoudově, 45. A potom jsme se

Více

listopad 2012 Skaláč áček

listopad 2012 Skaláč áček listopad 2012 v Lesním klubu Skaláč áček 1. Listopadu n: Já bych chtěl oranžovou formuli. Dnes jsem sbíral med. Byl tam rozpadlej strom. A houpací strom Zuzanka: Viděli jsme vyvrácený strom a na něm houby.

Více

Já hraji na klávesy - N. Matesová

Já hraji na klávesy - N. Matesová L. Šindlerová Já hraji na klávesy - N. Matesová Na klávesy hraju letos poprvé, ale už umím mnoho písniček, například Maličká su, Když jsem jel do Prahy, Vadí nevadí, Okoř a mnoho dalších písniček. Na klávesy

Více

United Nations High Commissioner for Refugees Úřad Vysokého komisaře OSN pro uprchlíky

United Nations High Commissioner for Refugees Úřad Vysokého komisaře OSN pro uprchlíky United Nations High Commissioner for Refugees Úřad Vysokého komisaře OSN pro uprchlíky Poprvé publikováno jako Karlinchen od Annegert Fuchshuber (Annette Betz Verlag, Wien/München, 1995). Copyright 1995

Více

Jak nás Anetka vzala na Malši

Jak nás Anetka vzala na Malši Jak nás Anetka vzala na Malši 25.7. - 2.8. 2015 V sobotu ráno jsme se všichni nasnídali, oblékli, maminka s tatínkem vše dobalili a nastal čas vše naložit do auta a že toho bylo na týden pod stanem v divočině

Více

Základní škola a Mateřská škola Vraclav, okres Ústí nad Orlicí

Základní škola a Mateřská škola Vraclav, okres Ústí nad Orlicí Základní škola a Mateřská škola Vraclav, okres Ústí nad Orlicí Vraclav 52, 565 42 Tel.: 465 482 115 Číslo projektu Název šablony Vyučovací předmět Vzdělávací oblast Název DUMu e:mail: škola@vraclav.cz

Více

1. DEN Na nádraží jsme se měli sejít v 8 35 h ( Terka 8 25 h). Všichni, až na výjimky (nebyla to Terka) přišli včas. Jeli jsme naší oblíbenou trasou, vlakem samozřejmě. Vyzkoušeli jsme si krásný, nový

Více

ŽIJ SPORTEM VESLOVÁNÍ:

ŽIJ SPORTEM VESLOVÁNÍ: ŽIJ SPORTEM Sportcentrum Labe & školní rok 2014/2015 Máme novou sportovní redakci, kde tvoříme různé články z akcí a soutěží Sportcentra Labe. Toto je první vydání našeho občasníku, které se ohlíží za

Více

Bertil stál u okna a díval se ven. Začalo se smrákat. Venku byla mlha, zima a ošklivo. Bertil čekal na maminku a na tatínka, až se vrátí domů.

Bertil stál u okna a díval se ven. Začalo se smrákat. Venku byla mlha, zima a ošklivo. Bertil čekal na maminku a na tatínka, až se vrátí domů. Bertil stál u okna a díval se ven. Začalo se smrákat. Venku byla mlha, zima a ošklivo. Bertil čekal na maminku a na tatínka, až se vrátí domů. Čekal tak toužebně, že by nebylo divu, kdyby se objevili ve

Více

Čteme se skřítkem Alfrédem

Čteme se skřítkem Alfrédem Jiřina Bednářová Čteme se skřítkem Alfrédem Čtení s porozuměním a hry s jazykem Edika Brno 2012 Čteme se skřítkem Alfrédem Čtení s porozuměním a hry s jazykem Jiřina Bednářová Odborná korektura: Alena

Více

ozdobami- koule, řetězy z popcornu atd.

ozdobami- koule, řetězy z popcornu atd. ozdobami- koule, řetězy z popcornu atd. Štědrý den u nás doma O. Polcar Už od rána jsme s mojí sestřičkou Zuzankou čekali na Ježíška. Maminka řekla, že musíme počkat do večera. Celý den jsme byli oba hodní.

Více

Školní výlet do Norska

Školní výlet do Norska Školní výlet do Norska 16.5. 2017 Jsem nemusel jít do školy. Odlétali jsme do Norska. Na letišti v Praze si nás převzaly paní učitelky. Rozloučili jsme se s rodiči a šli se připravit na nástup do letadla.

Více

Obrázek : www.google obrázky

Obrázek : www.google obrázky Mn Náš Pavlík č. 9 květen 2014 Vydává ZŠ Pavlíkov, okres Rakovník s dětskou redakční radou pod vedením p. ředitele P. Šilera. Tel.: 313 533 756, 731 225 743, zspavlikov@iol.cz, www. zspavlikov.net Obrázek

Více

22. základní škola Plzeň

22. základní škola Plzeň 22. základní škola Plzeň Třída: 7. A Jméno: Lenka Hirmanová Datum:29. 11. 2008 1 Skoro každý měl ve školce stejný sen, co by chtěl dělat Jako malá jsem měla různé zájmy, i když některé se moc nezměnily.

Více

O ČEM JE KNIHA. Tato kniha je o dívce, která vypravuje svůj příběh ze života. Pokut chceš, pojď se připojit k příběhu s ní. 1.

O ČEM JE KNIHA. Tato kniha je o dívce, která vypravuje svůj příběh ze života. Pokut chceš, pojď se připojit k příběhu s ní. 1. O ČEM JE KNIHA Tato kniha je o dívce, která vypravuje svůj příběh ze života. Pokut chceš, pojď se připojit k příběhu s ní. 1. Kapitola,,Děti, budu Vám vyprávět příběh. řekla Tereza,,A co? řekly obě děti.,,budu

Více

V pondělí nás překvapilo příjemné teplo, které s sebou přineslo i velké množství kaluží a mokré všechno, co namočit šlo.

V pondělí nás překvapilo příjemné teplo, které s sebou přineslo i velké množství kaluží a mokré všechno, co namočit šlo. Tento týden jsme strávili v Austrálii. Počasí tomu skoro odpovídalo, v pondělí a v úterý bylo ještě hodně mokro, ale od středy panovalo skoro jarní počasí. Pondělí V pondělí nás překvapilo příjemné teplo,

Více

Tajenka K. Gebharta. vodní živočich R Í přírodní nádrž na vodu R A řeka v našem okolí C N T druh ryby potok se vlévá do K Ř vánoční ryby

Tajenka K. Gebharta. vodní živočich R Í přírodní nádrž na vodu R A řeka v našem okolí C N T druh ryby potok se vlévá do K Ř vánoční ryby V novém domě Z. Pavlíková Konečně jsme se přestěhovali. Krásně se tam spí a když máma čistila klec od papouška, uletěl nám. Měli jsme andulku. Byl to kluk, jmenoval se Pepa. Ještě než nám uletěl, umřel

Více

Soutěžní básně. Soubor A. Vzdychne malíř Podzimek. - Mám se vrátit s prázdnou domů? Franta s Jendou, čerti malí, pod tím oknem fotbal hráli.

Soutěžní básně. Soubor A. Vzdychne malíř Podzimek. - Mám se vrátit s prázdnou domů? Franta s Jendou, čerti malí, pod tím oknem fotbal hráli. Soubor A Gorila Protože prý gorile Ta vám, lidi, měla ránu! Chechtal se jí celý prales, co je tohle za vynález. Když si vyšla na sluníčko, zebrám smíchem prasklo tričko, a když vlezla do houští, smáli

Více

Vítám Tě na Červené Lhotě!

Vítám Tě na Červené Lhotě! Vítám Tě na Červené Lhotě! Jmenuju se Anton a jsem tu po staletí už komorníkem. Někteří z mých pánů se sice zpočátku podivovali mým způsobům, ale nakonec všichni pochopili, že na vodním zámku si lepšího

Více

Časopis MŠ. Červen 2015

Časopis MŠ. Červen 2015 Základní škola a Mateřská škola Ústí nad Labem, Jitřní 277, příspěvková organizace Časopis MŠ Červen 2015 Vydává: Mateřská škola Ústí nad Labem Brná Sebuzínská 42 Tel: 475 541 175 Mobil: 720 619 239 http://www.zsamsbrna.cz/

Více

Program stimulace vývoje jazykových schopností dětí

Program stimulace vývoje jazykových schopností dětí Program stimulace vývoje jazykových schopností dětí Univerzita Hradec Králové Pedagogická fakulta Katedra speciální pedagogiky a logopedie Vývoj jazykových schopností u dětí předškolního věku Diplomová

Více

Bruslení Dneska nás pan vychovatel nechal spát do 9:00. Potom jsme měli snídani a pak jsme měli generální úklid, pan vychovatel nám k tomu půjčil

Bruslení Dneska nás pan vychovatel nechal spát do 9:00. Potom jsme měli snídani a pak jsme měli generální úklid, pan vychovatel nám k tomu půjčil Bruslení Dneska nás pan vychovatel nechal spát do 9:00. Potom jsme měli snídani a pak jsme měli generální úklid, pan vychovatel nám k tomu půjčil rádio. Filip pustil rádio a já myl skříň a taky jsem dal

Více

Zelená brána Černé země

Zelená brána Černé země směr Evropa francie Text a foto: Markéta a Michael Foktovi Zelená brána Černé země Dříve tu lidé žili kvůli rašelině, dnes tady díky její těžbě hnízdí ptáci. Během tisíců let vystřídaly zdejší lesy porosty

Více

Paměťnároda. Helena Medková

Paměťnároda. Helena Medková Paměťnároda Helena Medková 1946 Narodila se v roce 1946 v Praze. Její rodiče ji již od malička vedli k hudbě. Hrála na klavír a její sestra na housle. Studovala na konzervatoři a poté na Akademii múzických

Více

Byl jednou jeden princ. Janči se jmenoval. A ten princ Janči byl chudý. Nebydlel v zámku, ale ve vesnici

Byl jednou jeden princ. Janči se jmenoval. A ten princ Janči byl chudý. Nebydlel v zámku, ale ve vesnici Kašpárek (Vypravěč) Princ Janči Chůva (Babička) Žába Princezna Janička Král Čert Světnice Vesnice Komnata Podhradí Les Přídavné kulisy: studna Smrk Kašpárek nebo vypravěč: Byl jednou jeden princ. Janči

Více

POPELKA. Mateřská škola, základní škola a Dětský domov Ivančice, Široká 42. Autor: Mgr. Marta Kvasničková

POPELKA. Mateřská škola, základní škola a Dětský domov Ivančice, Široká 42. Autor: Mgr. Marta Kvasničková POPELKA Mateřská škola, základní škola a Dětský domov Ivančice, Široká 42 Autor: Mgr. Marta Kvasničková Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Předmět:

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 37

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 37 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 37 Obsah: Slovo ředitele školy, škola v přírodě, dopravní hřiště, dětská tvorba, vyhodnocení sběru. Červen 2011 TOCHOVICE

Více

Jak tak bloudila lesem, objevila se před ní najednou babička. Byla celá shrbená, na zádech nesla dříví a samotnou ji nohy sotva nesly.

Jak tak bloudila lesem, objevila se před ní najednou babička. Byla celá shrbená, na zádech nesla dříví a samotnou ji nohy sotva nesly. Jak tak bloudila lesem, objevila se před ní najednou babička. Byla celá shrbená, na zádech nesla dříví a samotnou ji nohy sotva nesly. Neměla bys něco k jídlu, holčičko? zeptala se Sněhurky unaveně. Celý

Více

POČTENÍČKO PRO PŘEDŠKOLÁKY

POČTENÍČKO PRO PŘEDŠKOLÁKY POČTENÍČKO PRO PŘEDŠKOLÁKY a jejich rodiče Ahoj kamarádi, vítejte na palubě lodi Veselá plachta, jejímž cílem je Ostrov. Mé jméno je Tom a jsem na této lodi plavčíkem. Během plavby vás seznámím se životem

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 číslo: 20

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 číslo: 20 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 číslo: 20 Obsah: Slovo ředitele školy,projektový den, divadelní představení, Podzimní radovánky, výlet do Prahy, vyhodnocení

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK. Jaro 2016

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK. Jaro 2016 ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK 30. O4. 2016 1 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK Jaro 2016 Jen co děti zakončily jarní prázdniny karnevalem, čekalo je

Více

Chaloupka. Blbe, sotva jsem zabrala a ty tu děláš takovej randál.

Chaloupka. Blbe, sotva jsem zabrala a ty tu děláš takovej randál. Chaloupka Ten les je nějakej divnej. A že jsem už lesů prošel dost. Lesy jsou různý. Hustý, řídký, tmavý, smíšený, smrkový, borový, nebo třeba zabordelený. Tenhle ne. Tenhle je prostě divnej. Takovej tichej.

Více

Červen. 1.6. jeli žáci VI., VII. a VIII. A na výlet do Tábora, kde navštívili Husitské muzeum a Muzeum čokolády a marcipánu.

Červen. 1.6. jeli žáci VI., VII. a VIII. A na výlet do Tábora, kde navštívili Husitské muzeum a Muzeum čokolády a marcipánu. Červen 1.6. jeli žáci VI., VII. a VIII. A na výlet do Tábora, kde navštívili Husitské muzeum a Muzeum čokolády a marcipánu. V pondělí na Den dětí jsme byli na školním výletě. Byla tam naše třída, třída

Více

Eliška Fojtová Tajemství. Pracovní listy. pro 2. a 3. ročník ZŠ

Eliška Fojtová Tajemství. Pracovní listy. pro 2. a 3. ročník ZŠ Eliška Fojtová A L B A T R O S Tajemství starépumpy ILUSTROVALA ANNA MASTNÍKOVÁ Pracovní listy pro 2. a 3. ročník ZŠ Bezplatný metodický materiál pro podporu čtenářské gramotnosti žáků základních škol.

Více

Fotky ke všem akcím najdete v galerii - fotoalba a také na facebooku. A je tu nový školní rok Na návštěvě v knihovně

Fotky ke všem akcím najdete v galerii - fotoalba a také na facebooku. A je tu nový školní rok Na návštěvě v knihovně Fotky ke všem akcím najdete v galerii - fotoalba a také na facebooku. A je tu nový školní rok 2018 2019 Na návštěvě v knihovně Dnes 15.11. jsme my, předškoláci navštívili knihovnu, dětské oddělení na ul.

Více

Přijeli jsme na tábor asi v 17 hodin a Upírovo strejda s Upírem a Žralokem už tam byli a sekali trávu sekačkou, co byla Upírovo strejdy, protože tu

Přijeli jsme na tábor asi v 17 hodin a Upírovo strejda s Upírem a Žralokem už tam byli a sekali trávu sekačkou, co byla Upírovo strejdy, protože tu Přijeli jsme na tábor asi v 17 hodin a Upírovo strejda s Upírem a Žralokem už tam byli a sekali trávu sekačkou, co byla Upírovo strejdy, protože tu sekačku, co měl vždycky Jarda půjčenou přes Peprníka

Více

Číslo 23 Prosinec 2012

Číslo 23 Prosinec 2012 Číslo 23 Prosinec 2012 Modrý týden V září nás potkala nová paní učitelka, a ta nám řekla, že tento týden se budeme učit o vodě. My 1.-5. třída jsme dělali pokusy, ochutnávali jsme slanou vodu, sladkou

Více

Přišli k nám Tři králové aneb tradice a zvyky

Přišli k nám Tři králové aneb tradice a zvyky KRONIKA 2007 Přišli k nám Tři králové aneb tradice a zvyky Maminky napekly pro Tři krále koláčky. Děti si vyrobily královské čepice, zpívaly koledy a četly příběh Tří králů. Ttříkrálové odpoledne nám ještě

Více

O letadélku Káňeti. Knihu od Bohumila Říhy. převyprávěly a nakreslily děti z MATEŘÍDOUŠKY Berlín, třídy ABC-do-ouška.

O letadélku Káňeti. Knihu od Bohumila Říhy. převyprávěly a nakreslily děti z MATEŘÍDOUŠKY Berlín, třídy ABC-do-ouška. O letadélku Káňeti Knihu od Bohumila Říhy převyprávěly a nakreslily děti z MATEŘÍDOUŠKY Berlín, třídy ABC-do-ouška. Tomešovic rodině se narodila Anežka. O tři roky později se jim narodil kluk Vojta. -

Více

Na zemi je schovaná myška,

Na zemi je schovaná myška, Básnička Hanky Holíkové Na nebi letí pták, nad ním je velký mrak. Na hřišti si hrají děti, ptáček nad nimi letí. Na obloze máme sluníčko, právě vysvitlo maličko. U země je vrána, před ní velká brána. Na

Více

SOLNÁ JESKYNĚ KARIBIK třída MEDVÍDKŮ

SOLNÁ JESKYNĚ KARIBIK třída MEDVÍDKŮ SOLNÁ JESKYNĚ KARIBIK třída MEDVÍDKŮ Ve dnech 10.9. 21.9.2012 navštěvovalo 27 přihlášených dětí solnou jeskyni Karibik v Tuhnicích. Pravidelné 45 minutové pobyty měly příznivý vliv na horní a dolní cesty

Více

remorkér čekal u čáry ponoru. Posádka se ho snažila dostat dolů po provazovém žebříku, ale jelikož hrozilo nebezpečí, že spadne a zabije se, chytili

remorkér čekal u čáry ponoru. Posádka se ho snažila dostat dolů po provazovém žebříku, ale jelikož hrozilo nebezpečí, že spadne a zabije se, chytili ~~~ Nemluvil. Celou cestu autem se díval z okýnka. Dva dospělí na předních sedadlech se spolu tiše bavili. Mohl by poslouchat, kdyby chtěl, ale on nechtěl. Chvíli, na tom úseku silnice, který občas zaplavovala

Více

Královské pohádky. Vyšlo také v tištěné verzi. Objednat můžete na

Královské pohádky. Vyšlo také v tištěné verzi. Objednat můžete na Královské pohádky Vyšlo také v tištěné verzi Objednat můžete na www.cpress.cz www.albatrosmedia.cz František Zacharník Královské pohádky e-kniha Copyright Albatros Media a. s., 2017 Všechna práva vyhrazena.

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 číslo: 76

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 číslo: 76 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 číslo: 76 Obsah: Slovo ředitele školy. Škola v přírodě, cyklistická soutěž, Výlet do Březnice, dopravní hřiště, recitační soutěž

Více

TEXTY VOJTĚCH MALACH 2003

TEXTY VOJTĚCH MALACH 2003 TEXTY VOJTĚCH MALACH 2003 TMA SE SNÁŠÍ NA MĚSTO TAK TĚ PROSÍM BUĎ SE MNOU UPÍR KROUŽÍ KOLEM NÁS SCHOVEJ HLAVU POD POLŠTÁŘ ZKOUŠÍM TO DÁL R. ZKOUŠÍM TO DÁL DOTKOUT SE OBLAKŮ ZKOUŠÍM TO DÁL DOTKNOUT SE HVĚZD

Více

Rakousko. David Oliva

Rakousko. David Oliva Rakousko David Oliva Tento rok jsem byl s rodiči na dovolené v Rakousku v malém městě Haus im Ennstal a rád bych vás seznámil se zážitky, které jsem tam prožil. Hned, jak jsme přijeli do Hausu, viděli

Více

VŠERUBÁČEK. Školní časopis č. 32 pro žáky, rodiče a přátele školy. Leden květen 2016

VŠERUBÁČEK. Školní časopis č. 32 pro žáky, rodiče a přátele školy. Leden květen 2016 VŠERUBÁČEK Školní časopis č. 32 pro žáky, rodiče a přátele školy. Leden květen 2016 Ahoj moji kamarádi, letos naposledy se k Vám hlásím Máme tady jarní besídku, kde se s námi loučí naši páťáci. Byl to

Více

ŘÍJEN. strana: 1 E_O-N

ŘÍJEN. strana: 1 E_O-N strana: 1 E_O-N V pátek 26.9. se šestka zúčastnila akce pořádané společností EON. Anička nám popsala, jak celá akce probíhala. V pátek jsme měli akci EON-trak. Chvíli jsme se učili a pak šli do EON-trucku.

Více

Otevře dveře. aby mohli jít se mnou.

Otevře dveře. aby mohli jít se mnou. Jsem samotná matka Otevře dveře. Protože doma nemám se čtyřmi dětmi. Mistryně mi vždy dělala společnost, umožnila mi mnohokrát z něčeho se dostat. Speciálně chci poděkovat Mistryni. Není zač. Děkuji vám,

Více

ZIMNÍČEK. školní rok 2014-15

ZIMNÍČEK. školní rok 2014-15 117 ZIMNÍČEK školní rok 2014-15 Kulturní a společenské akce ( prosinec, leden, únor ) 4.12. mikulášská nadílka se skupinou SAXA v MŠ 10.12. vánoční dílna s besídkou pro děti a rodiče v MŠ 15.12. Vánoce

Více

Převzetí Domova sv. Moniky

Převzetí Domova sv. Moniky KRONIKA 2008 Převzetí Domova sv. Moniky 1. 1. 2008 jsme převzali od Centra zdravotních a sociálních služeb města Liberce Domov pro matky s dětmi v tísni, který dostal jméno Domov sv. Moniky. Maškarní karneval

Více

Školní časopis DOBIÁŠEK

Školní časopis DOBIÁŠEK Základní škola Dobiášova Liberec Školní časopis DOBIÁŠEK Příspěvky v časopise jsou ryze žákovské práce. Mohou se v nich vyskytovat stylistické nedokonalosti, případně jiné chyby, které nebyly zcela vymýceny

Více

ANEB: M IL É DÉT1ŮKY. '-/ť : V PRAZE. K a k la d e in k n ih k u p e c tv í dra,. Grť*<íra a F e r d. D a t li a.

ANEB: M IL É DÉT1ŮKY. '-/ť : V PRAZE. K a k la d e in k n ih k u p e c tv í dra,. Grť*<íra a F e r d. D a t li a. ANEB: POTRESTANÁ NEPOSLUŠNOST. \ jp oo HÁA D K A M IL É DÉT1ŮKY. '-/ť : V PRAZE. K a k la d e in k n ih k u p e c tv í dra,. Grť*

Více

1. Uspořádání dne v mateřské škole. Děti jsou na vzdělávací činnosti rozděleny na 2 skupiny Včelky a Motýlci viz denní režim.

1. Uspořádání dne v mateřské škole. Děti jsou na vzdělávací činnosti rozděleny na 2 skupiny Včelky a Motýlci viz denní režim. Obsah 1. Uspořádání dne v mateřské škole Děti jsou na vzdělávací činnosti rozděleny na 2 skupiny Včelky a Motýlci viz denní režim. 2. Třídní vzdělávací program Charakteristika hlavního tématu LETEM SVĚTEM

Více

Ahoj z prázdnin. Letos jsem byl na dovolené s bratrancem a s rodiči v Turecku, kam jsme letěli letadlem z Prahy. Hotel byl velký a měl

Ahoj z prázdnin. Letos jsem byl na dovolené s bratrancem a s rodiči v Turecku, kam jsme letěli letadlem z Prahy. Hotel byl velký a měl Ahoj z prázdnin Jeden z mých nejlepších zážitků z letošních prázdnin byl týdenní pobyt s rodiči a sestrami v Chorvatsku na poloostrově Istria. Tento pobyt u moře byl předem plánovaný a do historického

Více

KRÁTKÉ POHÁDKY NA DOBROU NOC

KRÁTKÉ POHÁDKY NA DOBROU NOC Jan Zíma KRÁTKÉ POHÁDKY NA DOBROU NOC Ilustrace Milada Kudrnová Jan Zíma KRÁTKÉ POHÁDKY NA DOBROU NOC Ilustrace Milada Kudrnová Grada Publishing, a. s., 2017 Text Jan Zíma, 2017 Ilustrace Milada Kudrnová,

Více

Comenius meeting Dánsko Svendborg. Finsko Itálie Island Dánsko Česká republika

Comenius meeting Dánsko Svendborg. Finsko Itálie Island Dánsko Česká republika Comenius meeting Dánsko Svendborg Finsko Itálie Island Dánsko Česká republika Sobota 5. září 2009 Kodaň Svendborg Neděle 6. září 2009 Ostrov Strynø Pondělí 7. září 2009 Ostrov Strynø Svendborg Úterý

Více

Cesta života / Cesta lásky

Cesta života / Cesta lásky Kudy do nebe Cesta života / Cesta lásky Cesta života Smyslem života není jen někam jít. Chceme-li, aby náš život měl smysl, je třeba mít cíl, který stojí za to, abychom kvůli němu občas museli překonat

Více

Děti a Velikonoce. Martina D. Moriscoová

Děti a Velikonoce. Martina D. Moriscoová 0 Děti a Velikonoce Martina D. Moriscoová 1 Velikonoce Kdy bude první jarní úplněk, vědí nejen hvězdáři, ale vědí to i ti, kdo počítají kalendáře. My, co nemáme v hlavě ani hvězdy ani matematiku, víme

Více

Almanach žákovské a studentské poezie 2011

Almanach žákovské a studentské poezie 2011 Almanach žákovské a studentské poezie 2011 Básničky žáků 3. ročníku na téma kočka, pes Svatava Fučková Naše kočka Micinka je velmi dobrá maminka. A ta malá kočička, je zdravá a mrštná jako rybička. Micka

Více

Veletržní sraz Chytej cesta na ubytovnu

Veletržní sraz Chytej cesta na ubytovnu Veletržní sraz Chytej 2017 - cesta na ubytovnu Protože předpokládám, že většina z vás přijede autem, tak nejdřív popis jak se dostat k ubytovně, aby jste si před návštěvou osvěžovny mohli svého čtyřkolového

Více

S dráčkem do pravěku

S dráčkem do pravěku S dráčkem do pravěku také v tištěné verzi Objednat můžete na www.fragment.cz Napsal Michal Vaněček Ilustroval Ondřej Zahradníček S dráčkem do pravěku e-kniha Copyright Fragment, 2015 Všechna práva vyhrazena.

Více

To se opravdu muselo? No, tak chodili všichni až na jednu spolužačku, jejíž rodina měla hospodářství, jinak všichni.

To se opravdu muselo? No, tak chodili všichni až na jednu spolužačku, jejíž rodina měla hospodářství, jinak všichni. 1 Pro svůj projekt jsem si vybrala svoji maminku. Je jí 37 let, pochází z Podkrkonoší z malé vesničky Havlovice, kde od šesti do dvanácti let navštěvovala tamní mateřkou a základní školu. Ve dvanácti letech

Více

Druhé patro ve školce

Druhé patro ve školce Druhé patro ve školce V pondělí 12. října jsme se byli podívat na novou fasádu mateřské školky na Markově ulici, kterou zdobí duha. Ve školce nás přivítala vedoucí učitelka paní Kateřina Balážová a dovedla

Více

Občasník žáků Speciální základní školy Litomyšl

Občasník žáků Speciální základní školy Litomyšl PECKA Občasník žáků Speciální základní školy Litomyšl Květen 2018, ročník 9, číslo 3 Na tvorbě časopisu se podíleli: žáci II. stupně a jejich učitelé. Redakčně upravil Pavel P. 1 Líbil se mi Karlův most.

Více

ČINNOSTI A AKCE MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK

ČINNOSTI A AKCE MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK ČINNOSTI A AKCE MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2011 2012 Září Hola, hola školka volá! Začal nový školní rok a dveře naší mateřské školy se opět otevřely. S dětmi, které mateřskou školu již navštěvovaly jsme

Více

Kateřina Gutwirthová Ennerdale. 4. dopis Letní prázdniny jsou tady!!! Přeji pěkný vánoční mrazivý čas!

Kateřina Gutwirthová Ennerdale. 4. dopis Letní prázdniny jsou tady!!! Přeji pěkný vánoční mrazivý čas! Přeji pěkný vánoční mrazivý čas! U nás se poslední měsíc nesl v duchu končícího školního roku a blížících se Vánoc. Výletovali jsme, uklízeli, učili se na závěrečné zkoušky, psali závěrečné zkoušky, loučili

Více

Long Bay na guláš párty Tavharanui Regional Park Anchor Bay

Long Bay na guláš párty Tavharanui Regional Park Anchor Bay Ahoj kamarádi, Jak jste si užili jarní prázdniny a Velikonoce? Píšu vám co jsem dělal od posledního dopisu. V lednu jsem sice měl ještě letní prázdniny, ale na žádné výlety jsme nejezdili. David si totiž

Více

Kabát-Po čertech velkej koncert 2 - Daniel Křišík

Kabát-Po čertech velkej koncert 2 - Daniel Křišík N. Matesová Kabát-Po čertech velkej koncert 2 - Daniel Křišík V sobotu 13.9 jsme vyrazili na pražský Vypich. Konal se tam velký koncert na oslavu 25. výročí založení skupiny Kabát. Bylo tam obrovské podium

Více

zůstatek pro šk.rok 2005/2006 268,- Matouš Ryška

zůstatek pro šk.rok 2005/2006 268,- Matouš Ryška Zůstatek ze šk.roku 2004/2005 0,- Příjmy: příspěvky žáků 4 440,- Sponzoři 2 800,- Zisky z akcí 1 388,- Obecní úřad + příspěvky na karneval 1 856,- 10 484,- výdaje: příspěvek na výlet (66 žáků) 1 650,-

Více

Michal Malátný z Chinaski: Jsem chodící reklama na rodičovství a manželství Neděle, 17 Květen 2015 00:33

Michal Malátný z Chinaski: Jsem chodící reklama na rodičovství a manželství Neděle, 17 Květen 2015 00:33 V poslední době se vám velmi daří. Vydali jste novou desku, sbíráte jedno ocenění za druhým a jste uprostřed vyprodaného turné. Co plánujete po jeho zakončení? 1 / 6 Turné se sice blíží ke svému závěru,

Více

22. Základní škola Plzeň. Až já budu velká. Třída: 7. B. Datum: 8. 12. 2008. Jméno: Kamila Šilhánková

22. Základní škola Plzeň. Až já budu velká. Třída: 7. B. Datum: 8. 12. 2008. Jméno: Kamila Šilhánková 22. Základní škola Plzeň Až já budu velká Třída: 7. B Datum: 8. 12. 2008 Jméno: Kamila Šilhánková V pěti letech jsem onemocněla zánětem ledvin a ležela jsem v nemocnici u svatého Jiří. Byla tam veliká

Více

Večer Pufík obcházel záhony modrých růží na zahradě a čekal na Pepíka. Jenže ten měl zpoždění, a tak si Pufík řekl, že mezitím něco napíše do své

Večer Pufík obcházel záhony modrých růží na zahradě a čekal na Pepíka. Jenže ten měl zpoždění, a tak si Pufík řekl, že mezitím něco napíše do své Večer Pufík obcházel záhony modrých růží na zahradě a čekal na Pepíka. Jenže ten měl zpoždění, a tak si Pufík řekl, že mezitím něco napíše do své velké bílé knihy. Napsal několik stránek, ale Pepík pořád

Více

Mé vysněné závody. Anička Polnická. Judistické závody bývají plné pohody. Když najednou přijde čas k boji, rychle nasadím sevi-nage svoji.

Mé vysněné závody. Anička Polnická. Judistické závody bývají plné pohody. Když najednou přijde čas k boji, rychle nasadím sevi-nage svoji. Mé vysněné závody Anička Polnická Judistické závody bývají plné pohody. Když najednou přijde čas k boji, rychle nasadím sevi-nage svoji. Všechno postupně vyhrávám, poslední zápas před sebou mám. Velmi

Více

Výsledky zkoušek jazykového citu jednotlivých dětí. Tab. 1 Výsledky prvního vyšetření chlapce T. 1.subtest 2.subtest 3.subtest 4.subtest 5.

Výsledky zkoušek jazykového citu jednotlivých dětí. Tab. 1 Výsledky prvního vyšetření chlapce T. 1.subtest 2.subtest 3.subtest 4.subtest 5. Příloha č. 3 Výsledky zkoušek jazykového citu jednotlivých dětí Chlapec T., 3. třída Tab. 1 Výsledky prvního vyšetření chlapce T. 9 7 5 5 9 35 3 Tab. 2 Výsledky druhého vyšetření chlapce T. 9 8 5 5 9 36

Více

v lesním klubu Skaláček

v lesním klubu Skaláček Leden 2013 v lesním klubu Skaláček 2. ledna Zuzka: Zkoušeli jsme led a našli jsme nové místo a posed. A byli jsme na Romantice. Na stromech jsme našli věc, co jsme nikdy neviděli. Pěnu. A žlutou mašli

Více

POHÁDKA O TOM, CO SE DVĚMA ŽÁBÁM PŘIHODILO NA VÝLETĚ

POHÁDKA O TOM, CO SE DVĚMA ŽÁBÁM PŘIHODILO NA VÝLETĚ POHÁDKA O TOM, CO SE DVĚMA ŽÁBÁM PŘIHODILO NA VÝLETĚ Dlouho se na ten výlet těšily a říkaly si, že i jim se něco pěkného přihodí, jak už to na výletě bývá. A přihodilo se. Bylo velice krásné červnové jitro,

Více

MALÝ ALMANACH O VELKÉ SPOLUPRÁCI

MALÝ ALMANACH O VELKÉ SPOLUPRÁCI MALÝ ALMANACH O VELKÉ SPOLUPRÁCI MEZI ZÁKLADNÍ ŠKOLOU JÁNA KUPECKÉHO ZE SLOVENSKÉHO PEZINKU A 6.ZŠ V MLADÉ BOLESLAVI při příležitosti 15. výročí spolupráce mezi školami sestavil Lukáš Krejčík Naše základní

Více

Instrukce pro administrátora

Instrukce pro administrátora nomi Instrukce pro administrátora POTŘEBNÝ PODNĚTOVÝ MATERIÁL: 4 hrací kostky 1 tužka obyčejná volný papír k testu vytvořené sady obrázků I. Počty A) Auta s koly Popis úkolu: V podnětovém materiálu má

Více

Projekt : EU peníze školám - OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách

Projekt : EU peníze školám - OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách Název projektu : OP VK 1.4 60610221 I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Projekt : EU peníze školám - OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních

Více

Plošné vnímání prostoru, zrakové vnímání. Dítě hledá cestu k medvídkovi.

Plošné vnímání prostoru, zrakové vnímání. Dítě hledá cestu k medvídkovi. Za Pavlíkem přiběhla Terezka: To jsou ale pěkné karty. Já znám takové podobné, koukej. A začala karty rozkládat. Najdeš kartu, kde je kostka nahoře? Kde je kostka dole? Kde je kostka vedle? Kde je vpředu

Více

Zahájení lázeňské sezóny v Teplicích. Třešňová bublanina

Zahájení lázeňské sezóny v Teplicích. Třešňová bublanina Zahájení lázeňské sezóny v Teplicích Toho dne kdy jsme putovali z Tuchlova na Milešovku a zpět, jsme za zvládnutí takové túry dostali odměnu. Mohli jsme místo obvyklého večerního filmu nebo seriálu, naživo

Více

Exkurze do Galerie moderního umění v HK

Exkurze do Galerie moderního umění v HK Vážení čtenáři, jsme velice rádi, že držíte v rukou náš časopis. Vydáváme ho proto, abychom vás informovali o tom, co se v naší škole děje, a taky proto, že vás chceme pobavit v našich kvízech. Hodně jsme

Více

Benjamínek váš mateřský klub

Benjamínek váš mateřský klub Benjamínek váš mateřský klub Seznam našich básniček Pozdrav Dobrý den, dobrý den, to je ale krásný den, nohy máme na běhání, a ručičky na tleskání, dobrý den, dobrý den, dneska zlobit nebudem, ne ne ne.

Více

Ročník VIII, číslo 37, září 2014

Ročník VIII, číslo 37, září 2014 Ročník VIII, číslo 37, září 2014 Vážení čtenáři, co nového a zajímavého prožili v letních měsících uživatelé STROOMu se dozvíte z dalšího čísla STROOMOVIN, které máte zrovna před sebou. Tentokrát jsme

Více

Zvyšování kvality výuky technických oborů

Zvyšování kvality výuky technických oborů Zvyšování kvality výuky technických oborů Klíčová aktivita I/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti žáků středních škol Pracovní list č. 20 pro téma 1.2.5

Více

REKONSTRUKCE JÍDELNY A ŠKOLNÍHO DVORA

REKONSTRUKCE JÍDELNY A ŠKOLNÍHO DVORA Září 2009 REKONSTRUKCE JÍDELNY A ŠKOLNÍHO DVORA Během prázdnin započala v areálu naší školy rozsáhlá rekonstrukce jídelny a školního dvora. Jak dlouho potrvá nevíme. Snad do poloviny listopadu. Bohužel

Více

DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL

DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL VY_32_INOVACE 137 Téma vyučovací jednotky: LITERÁRNÍ VÝCHOVA POHÁDKA KOUZELNÁ KAREL JAROMÍR ERBEN HRNEČKU, VAŘ PŘIPOMEŇME SI: Lidová pohádka = je pohádka, která nemá jasného autora

Více

Autorem materiálu je Mgr. Renáta Lukášová, Waldorfská škola Příbram, Hornická 327, Příbram, okres Příbram Inovace školy Příbram, EUpenizeskolam.

Autorem materiálu je Mgr. Renáta Lukášová, Waldorfská škola Příbram, Hornická 327, Příbram, okres Příbram Inovace školy Příbram, EUpenizeskolam. Šablona č. 7, sada č. 1 Vzdělávací oblast Vzdělávací obor Tematický okruh Téma Člověk a jeho svět Člověk a jeho svět Rodina Příbuzenské vztahy v rodině, orientace v čase, život ve městě x vesnici Ročník

Více

Kapitola první. si, že ho při tom nikdo nevidí. Nebo jak se naše ššššš! se s námi kvůli něčemu pohádá, schovává za rozvěšeným.

Kapitola první. si, že ho při tom nikdo nevidí. Nebo jak se naše ššššš! se s námi kvůli něčemu pohádá, schovává za rozvěšeným. Kapitola první Už jste si někdy všimli, jak si všímáte věcí ko - lem sebe? Někdy si všímám toho, jak si všímám, tak moc, že mě to všímání si všímání dočista pohltí. Ráda si všímám všeho možného. Třeba

Více

Září Vítání prvňáčků

Září Vítání prvňáčků Září Vítání prvňáčků Letošní školní rok začal v pondělí 3.září. Již tradičně se všichni budoucí prvňáčci (letos jich je 48) shromáždili se svými rodiči na školním hřišti. Čekaly tam na ně paní učitelky

Více

Podzimní postřehy z lesních dnů

Podzimní postřehy z lesních dnů Podzimní postřehy z lesních dnů Děti mají nožičky malé a přesto šikovné. Naše cesty často vedou cestou necestou. Zdolávání kopců a údolí v okolí dětem nedělá žádný problém. V září nám slunko svítilo na

Více