HORNICKÉ MUZEUM OKD LANDEK, OSTRAVA

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "HORNICKÉ MUZEUM OKD LANDEK, OSTRAVA"

Transkript

1 HORNICKÉ MUZEUM OKD LANDEK, OSTRAVA Jan Veřmiřovský a Martina Vrkočová Matiční gymnázium Ostrava, Základní škola Šilheřovice JanVermirovsky@seznam.cz; M.Vrkocova@seznam.cz Název muzea: Hornické muzeum OKD WWW stránky: Informace na stránkách: stránky velmi přehledné. Telefonické spojení: , Adresa: Pod Landekem 64, Ostrava - Petřkovice Otevírací doba: denně 9 18 hodin, vstupy každou celou hodinu (poslední v 16 hod.) Vstupné: Velká trasa: dospělí 150,- Kč, děti 6-15, důchodci, studenti a vojáci 75,- Kč; Střední trasa: dospělí 120,- Kč, děti 6-15, důchodci, studenti a vojáci 60,- Kč; Malá trasa: dospělí 60,- Kč, děti 6-15, důchodci, studenti a vojáci 30,- Kč Hornické muzeum OKD se nachází u soutoku Odry a Ostravice. Jedná se o největší podnikové muzeum v České republice. Najdeme jej v Petřkovicích u Ostravy pod vrchem Landek. Areál má rozlohu 10 hektarů, což z něj dělá největší muzejní areál v České republice. Muzeum je otevřeno od 4. prosince 1993 (symbolicky bylo zvoleno toto datum na svátek svaté Barbory patronky horníků). Lokalita je navržena na zařazení do seznamu UNESCO. V areálu lze nalézt nejen Důl Anselm, ale také povrchové expozice strojů a zařízení, podzemní expozice, expozice báňského záchranářství a řetízkových šaten, součástí areálu je ale také rekonstrukce sídliště lovců mamutů. Hornické muzeum však obsahuje nejen expozici historii hornictví na Severní Moravě, ale je také významným místem sportovního vyžití, lze zde nalézt četná sportoviště otevřené i uzavřené tenisové kurty, hřiště pro plážový volejbal, cyklokrosové dráhy i vodácké nebo lanové centrum. Hornické expozice jsou využívány nejen jako místo zobrazující historii hornictví, ale konají se zde také kulturní akce a koncerty (např. koncert J. Nohavici v Kompresorovně).

2 Areál je otevřen denně od 9.00 do Expozice jsou přístupné denně od 9.00 do 18.00, kdy vstupy jsou umožněny každou celou hodinu (poslední prohlídka začíná v 16.00). Ceník je různý dle toho, jak velkou trasu chcete absolvovat: Trasa Náplň Cena Velká trasa Výstavní budova + důl + expozice důlního záchranářství Dospělí Děti (6 15 let), důchodci, vojáci: 75 Kč Střední trasa 3 varianty: 1) Výstavní budova + důl 2) Výstavní budova + expozice důlního záchranářství 3) Důl + expozice důlního záchranářství Malá trasa 2 varianty: 1) výstavní budova 2) expozice důlního záchranářství Děti do 6 let zdarma Dospělí Děti (6 15 let), důchodci, vojáci: 75 Kč Děti do 6 let zdarma Dospělí Děti (6 15 let), důchodci, vojáci: 75 Kč Děti do 6 let zdarma 150 Kč 75 Kč 0 Kč 120 Kč 60 Kč 0 Kč 60 Kč 30 Kč 0 Kč Poskytované slevy: 50 % : IYTC, EUROBEDS, ZTP a ZTP-P (doprovod zdarma), KLUB ČTYŘLÍSTEK, VALAŠSKÝ PAS, zaměstnanci OKD (po předložení zaměstnaneckého průkazu); zdarma: ITIC.

3 Hornické muzeum nabízí také po předchozí dohodě prohlídku s průvodcem v cizím jazyce (němčina, angličtina, polština, španělština). Další kulturně-společenské možnosti v areálu: - Skok přes kůži symbolické přijímání adeptů do cechu hornického - Projížďka historickým kočárem okolo areálu do nedaleké obce Šilheřovic - Welcomedrink hornická vlajka (alkoholické dvoubarevné pití ve stylu zeleno-modré hornické vlajky) Možnosti programů pro školy Název programu Pro koho je program určen Cesta do pravěku Pro žáky třídy ZŠ Za prací báňských záchranářů Náplň - procházka po naučných stezkách - svačina - program v lanovém centru Bez omezení - návštěva Expozice důlního záchranářství - možnost vyzkoušení polygonu - svačina - program v lanovém centru Život v dole Bez omezení - fárání do dolu Anselm - seznámení se s razící a dobývací technikou - svačina - program v lanovém centru Cena 155 Kč/os. 225 Kč/os. 255 Kč/os. Alternativní návrh aktivit v Hornickém muzeu Hornické muzeum nabízí široké využití a pokud školy nechtějí z jakéhokoliv důvodu investovat do exkurze vnitřních prostor dolu, lze využít i povrchových exponátů, které jsou umístěny po areálu Hornického muzea. Náklady na exkurzi jsou v tomto případě nulové, jelikož vstup do areálu bez návštěvy vnitřních expozic je zdarma. V Hornickém muzeu se také konají doprovodné programy, jako např. akce ke Dni Země, které byly realizovány pedagogy a studenty z Ostravské univerzity. Vhodné je také propojení návštěvy Hornického muzea s návštěvou Národní přírodní památky Landek, kde lze provést biologickou vycházku, jelikož se zde vyskytují významné a někdy i chráněné druhy rostlin a hub. V příloze tohoto sdělení prezentujeme návrhy pracovních listů pro návštěvu Hornického muzea zahrnující úkoly pro žáky. Žáci mohou řešit úkoly buď před vlastní exkurzí (např. s využitím Internetu nebo odborných publikací) nebo během exkurze (žáci využívají poznatků získaných přímo v lokalitě Hornického muzea a Landeku).

4 Použité zdroje: 1. Hornické muzeum Ostrava [online] [cit ] Dostupné na WWW: 2. Hornické muzeum OKD Ostrava [online] [cit ] Dostupné na WWW: Příloha návrhy pracovních listů Jméno a příjmení: Třída: Datum: Téma: Úvodní seznámení s Hornickým muzeem a lokalitou Landek Pomůcky: naučná literatura, Internet Postup práce: Hornické muzeum OKD je významnou památkou Ostravska, dříve, než se do něj vypravíme, pokuste se nalézt odpovědi na níže uvedené otázky. Otázky a úkoly: 1) Které základní expozice tvoří Hornické muzeum OKD Ostrava? Výstavní vila, podzemní expozice, expozice důlního záchranářství, volná expozice. 2) Od kterého roku probíhala v Dole Anselm těžba uhlí štolováním a od kterého hlubinným dobýváním? Štolováním od roku 1782, hlubinným dobýváním od roku ) Napiš alespoň 3 dobové názvy Dolu Anselm. Ferdinand, Salomon (dle křestního jména majitele S. M. Rotschilda), Petershofen (v době okupace), Masaryk (1946), Eduard Urx (1951). 4) Ve kterém roce byla ukončena těžba uhlí na Dole Anselm? V roce ) Jaká je celková délka štol v Dolu Anselm a jak se nazývají části slojí, které jsou přístupné? Celková délka přístupných chodeb je 250 metrů, přístupné jsou štoly Albert a František.

5 6) Co všechno si můžete vyzkoušet ve cvičném záchranářském polygonu? Je zde simulace nedýchatelných podmínek, tmy, horka, hluku a stísněných prostor. 7) V expozici důlního záchranářství je také památník obětí členů báňské záchranné služby, kteří zahynuli při výkonu svého povolání, kolik jmen má tento památník? ) Ve které části Hornického muzea se konají koncertní představení, např. lze zmínit koncert J. Nohavici v tomto objektu? Kompresorovna. 9) Ve kterém roce byl Landek uznán jako Národní přírodní památka? ) Do jaké hloubky lze sfárat pod zem v Dole Anselm? 15 metrů. 11) Napiš přesné datum, kdy bylo otevřené Hornické muzeum veřejnosti, a proč bylo toto datum vybráno?! Hornické muzeum bylo otevřeno 4. prosince Toto datum nebylo vybráno náhodně, 4.prosince má svátek Barbora, sv.barbora je patronkou horníků. Jméno a příjmení: Třída: Datum: Téma: Exkurze do lokality Hornické muzeum a Landek Postup práce: Během exkurze si všímejte okolních přírodnin, naučných stezek, informačních tabulí a otevřených expozic. Zodpovězte následující otázky dle vašeho pozorování! Otázky a úkoly: 1) Které horniny tvoří převážně oblast Hornického muzea? Pískovec, prachovec, jílovec. 2) Území Landeku bylo v 18. století součástí jiného státního zřízení než českých zemí, o který stát šlo? Prusko. 3) Ve kterých štolách začalo probíhat dolování uhlí jako první a kdy přesně k tomuto dobývání došlo? Jednalo se o štoly Vilemína a Juliána, k prvnímu dobývání došlo dne ) Jaká byla a je funkce tzv. drapáku? Jde o část, která sloužila a slouží k hloubení a prohlubování jam, hloubení šibíků a zásobníků. 5) Ve kterém roce bylo objeveno sídliště pravěkých lovců na Landeku? 1924.

6 6) Jaký významný archeologický objev byl uskutečněn 14. července 1953? Pod mamutí stoličkou bylo nalezeno torzo sošky ženy z krevele Landecká nebo Petřkovická Venuše. 7) Pokuste se najít a napsat alespoň 4 sportovní atrakce, které jsou v areálu Hornického muzea. Tenisový areál, lanové centrum, plážový volejbal, petanque, cyklostezka, dětské hřiště, cyklokrosová dráha, vodácké centrum, dětská mini ZOO. 8) Které druhy zvířat jsou zapůjčeny areálu Hornického muzea ostravskou zoologickou zahradou? Kozy, ovce kamerunské.

Hornické muzeum v Ostravě Petřkovicích

Hornické muzeum v Ostravě Petřkovicích Hornické muzeum v Ostravě Petřkovicích HISTORIE MUZEA První dobývání uhlí štolováním od roku 1782. Od roku 1835 hlubinným dobýváním. Hornické muzeum bylo založeno v roce 1987 v době, kdy důl ještě těžil.

Více

49 52'14.41"N 18 16'19.24"E. GPS poloha:

49 52'14.41N 18 16'19.24E. GPS poloha: Landek - rozhledna Rozhledna 49 52'14.41"N 18 16'19.24"E Landek, vršek tyčící se nad Hornickým muzeem, vrch s nižší dřevěnou rozhlednou s krásným výhledem na Ostravu, Ostravsko a za krásného počasí i Beskydy,

Více

Prezentace pro OKD a.s.

Prezentace pro OKD a.s. HORNICKÝ LANDEK Prezentace pro OKD a.s. OBSAH PREZENTACE 1. VÝCHODISKA 2. KONTEXT PROJEKTU 3. NAVRHOVANÉ ŘEŠENÍ 4. ÚSKALÍ A RIZIKA 5. PŘÍLEŽITOSTI 1 VÝCHODISKA I. Analýza současného stavu + KLADY Unikátnost

Více

NADAČNÍ PROGRAM 2019 po 1. kole výběrového řízení

NADAČNÍ PROGRAM 2019 po 1. kole výběrového řízení NADAČNÍ PROGRAM 2019 po 1. kole výběrového řízení Sídlo: Vítkovická 3108/11, 702 00 Ostrava Telefon: +420 595 620 045 mail: info@nadace-landek.cz www.nadace-landek.cz číslo účtu: 7844445001/5500 Ostrava,

Více

Z PRAVODAJ KLUB PŘÁTEL HORNICKÉHO MUZEA OKD V OSTRAVĚ. II. čtvrtletí 2006. Pod Landekem

Z PRAVODAJ KLUB PŘÁTEL HORNICKÉHO MUZEA OKD V OSTRAVĚ. II. čtvrtletí 2006. Pod Landekem O S T R AV É M U D 725 29 Ostrava - Petřkovice IČO: 41033035, Tel. 596 131 847, 596 131 804 ZEUM O HORNICKÝ Z PRAVODAJ II. čtvrtletí 2006 K Pod Landekem HORNICK K P H M O A KLUB PŘÁTEL HORNICKÉHO MUZEA

Více

ČTVRTEK S MAMUTÍM PROGRAMEM

ČTVRTEK S MAMUTÍM PROGRAMEM ČTVRTEK S MAMUTÍM PROGRAMEM V období od 3. května 26. června a od 6. září do 25. října 2012 v době od 9:00 do 15:00 hod. můžete každý čtvrtek využít nabídku ZŠ J.A.Komenského v Přerově Předmostí ve spolupráci

Více

NADAČNÍ PROGRAM 2018 PO 1. KOLE VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ

NADAČNÍ PROGRAM 2018 PO 1. KOLE VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ NADAČNÍ PROGRAM 2018 PO 1. KOLE VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ Sídlo: Vítkovická 3108/11, 702 00 Ostrava Telefon: +420 595 620 045 mail: info@nadace-landek.cz www.nadace-landek.cz číslo účtu: 7844445001/5500 Ostrava,

Více

Vyberte si z následujících programů: Program trasy:

Vyberte si z následujících programů: Program trasy: V období od 15.dubna do 30.června a od 1.září do 31.října 2010 v době od 9:00 do 15:00 můžete každý čtvrtek využít nabídku ZŠ J.A.Komenského v Přerově Předmostí ve spolupráci s Informačním centrem Předmostí,

Více

NADAČNÍ PROGRAM ROKU 2015

NADAČNÍ PROGRAM ROKU 2015 NADAČNÍ PROGRAM ROKU 2015 PO 1. KOLE VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ Sídlo nadace: Vítkovická 3108/11, 702 00 Ostrava Telefon: +420 595 620 045 E-mail: info@nadace-landek.cz +420 604 168 008 Internet: www.nadace-landek.cz

Více

Turistické aktivity. Miniuni (pozemek za Divadlem A. Dvořáka) areál Výstaviště Černá louka 702 00 Ostrava tel.: +420 596 119 900 www.svetminiatur.

Turistické aktivity. Miniuni (pozemek za Divadlem A. Dvořáka) areál Výstaviště Černá louka 702 00 Ostrava tel.: +420 596 119 900 www.svetminiatur. Turistické aktivity Miniuni (pozemek za Divadlem A. Dvořáka) areál Výstaviště Černá louka 702 00 Ostrava tel.: +420 596 119 900 www.svetminiatur.cz Otevírací doba : leden, únor ZAVŘENO - březen květen

Více

Z PRAVODAJ KLUB PŘÁTEL HORNICKÉHO MUZEA V OSTRAVĚ. I. čtvrtletí 2008. Pod Landekem

Z PRAVODAJ KLUB PŘÁTEL HORNICKÉHO MUZEA V OSTRAVĚ. I. čtvrtletí 2008. Pod Landekem O S T R AV É M U D 725 29 Ostrava - Petřkovice IČO: 41033035, Tel. 596 131 847, 596 131 804 ZEUM O HORNICKÝ Z PRAVODAJ I. čtvrtletí 2008 K Pod Landekem HORNICK K P H M O A KLUB PŘÁTEL HORNICKÉHO MUZEA

Více

Ostrava-Petřkovice defilé na Landeku Martin Sivek, Jiří Pešek

Ostrava-Petřkovice defilé na Landeku Martin Sivek, Jiří Pešek Čas: 5 hod. Ostrava-Petřkovice defilé na Landeku Martin Sivek, Jiří Pešek Moravskoslezský kraj GPS: 49 51 59 N, 18 15 54 E Landek Ostrava 1 1. 2. 1. 2. částečně zasucené výchozy prachovců, jílovců a černouhelných

Více

NADAČNÍ PROGRAM ROKU 2014

NADAČNÍ PROGRAM ROKU 2014 NADAČNÍ PROGRAM ROKU 2014 PO 2. KOLE VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ Sídlo nadace: Vítkovická 3108/11, 702 00 Ostrava Telefon: +420 596 620 045 E-mail: nadace.landek@okd.cz +420 604 168 008 Internet: www.nadace-landek.cz

Více

Z PRAVODAJ KLUB PŘÁTEL HORNICKÉHO MUZEA OKD V OSTRAVĚ. IV. čtvrtletí 2006. Pod Landekem

Z PRAVODAJ KLUB PŘÁTEL HORNICKÉHO MUZEA OKD V OSTRAVĚ. IV. čtvrtletí 2006. Pod Landekem O S T R AV É M U D 725 29 Ostrava - Petřkovice IČO: 41033035, Tel. 596 131 847, 596 131 804 ZEUM O HORNICKÝ Z PRAVODAJ IV. čtvrtletí 2006 K Pod Landekem HORNICK K P H M O A KLUB PŘÁTEL HORNICKÉHO MUZEA

Více

UNIVERZITA PALACKÉHO OLOMOUC. Katalog lokalit brownfields v katastru města Ostravy

UNIVERZITA PALACKÉHO OLOMOUC. Katalog lokalit brownfields v katastru města Ostravy UNIVERZITA PALACKÉHO OLOMOUC PŘÍRODOVĚDECKÁ FAKULTA KATEDRA GEOGRAFIE Bc. Lenka PAVELKOVÁ Katalog lokalit brownfields v katastru města Ostravy Olomouc 2010 Seznam lokalit brownfields v katastru města Ostravy

Více

Z PRAVODAJ KLUB PŘÁTEL HORNICKÉHO MUZEA V OSTRAVĚ. II. čtvrtletí 2007. Pod Landekem

Z PRAVODAJ KLUB PŘÁTEL HORNICKÉHO MUZEA V OSTRAVĚ. II. čtvrtletí 2007. Pod Landekem O S T R AV É M U D 725 29 Ostrava - Petřkovice IČO: 41033035, Tel. 596 131 847, 596 131 804 ZEUM O HORNICKÝ Z PRAVODAJ II. čtvrtletí 2007 K Pod Landekem HORNICK K P H M O A KLUB PŘÁTEL HORNICKÉHO MUZEA

Více

Valašské muzeum v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm

Valašské muzeum v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm Valašské muzeum v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm - Dřevěné městečko - 50,- Kč / student (cca 45 minut) - 30,- Kč / děti do 15 let - Mlýnská dolina - 60,- Kč / student (cca 70 minut) - 40,- Kč / děti do

Více

NADAČNÍ PROGRAM 2018 PO 2. KOLE VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ

NADAČNÍ PROGRAM 2018 PO 2. KOLE VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ NADAČNÍ PROGRAM 2018 PO 2. KOLE VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ Sídlo: Vítkovická 3108/11, 702 00 Ostrava Telefon: +420 595 620 045 mail: info@nadace-landek.cz www.nadace-landek.cz číslo účtu: 7844445001/5500 Ostrava,

Více

Kategorie 0, která je určena pro první stupeň základních škol, je rozdělena na tři podskupiny

Kategorie 0, která je určena pro první stupeň základních škol, je rozdělena na tři podskupiny Vážení příznivci historie, milí žáci, v letošním roce se koná již 10. ročník dějepisné soutěže Šumná Ostrava, kterou pro Vás pravidelně připravuje Wichterlovo gymnázium za podpory statutárního města Ostravy.

Více

Interaktivní programy MATEŘSKÉ ŠKOLY. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro

Interaktivní programy MATEŘSKÉ ŠKOLY. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro Interaktivní programy Muzea východních Čech v Hradci Králové pro MATEŘSKÉ ŠKOLY 2016 Muzeum východních Čech v Hradci Králové Eliščino nábřeží 465, 500 01 Hradec Králové 1 tel.: +420 495 512 391 +420 604

Více

Autor: Ossis - http://gimik.borec.cz. Itinerář OBSAH: PŘÍLOHY: 1)Orientační plán Kutné Hory 2)Seznam památek 3)Ceník Pražského hradu - 1 -

Autor: Ossis - http://gimik.borec.cz. Itinerář OBSAH: PŘÍLOHY: 1)Orientační plán Kutné Hory 2)Seznam památek 3)Ceník Pražského hradu - 1 - Itinerář OBSAH: Obsah: Úvod: 1.den: 2.den: 3.den: 4.den: 5.den: 6.den: 7.den: Shrnutí: Prameny čerpání: 1.strana 2.strana 3.strana 4.strana 5.strana 6.strana 7.strana 8.strana 9.strana 9.strana 10.strana

Více

Důlní vody rosicko-oslavanské uhelné pánve

Důlní vody rosicko-oslavanské uhelné pánve Důlní vody rosicko-oslavanské uhelné pánve Co ukázalo 22 let sledování vývoje? Josef Zeman Masarykova univerzita, Brno Rosicko-oslavanská pánev Dobývací prostor Historie modrá 1. sloj červená 2. sloj Grycz

Více

Výběrové řízení na provozování zařízení v LANDEK PARKU

Výběrové řízení na provozování zařízení v LANDEK PARKU Výběrové řízení na provozování zařízení v LANDEK PARKU Zájmové sdružení právnických osob Dolní oblast VÍTKOVICE vypisuje výběrové řízení na vybrané služby, které jsou poskytovány návštěvníkům v areálu

Více

Odjezd z Jihlavského autobusového nádraží v sobotu 9.6. 2012 v 10:40 hod. z nástupiště 30 Očekávaný příjezd do Prahy na Aut. Nádraží Florenc je okolo

Odjezd z Jihlavského autobusového nádraží v sobotu 9.6. 2012 v 10:40 hod. z nástupiště 30 Očekávaný příjezd do Prahy na Aut. Nádraží Florenc je okolo Odjezd z Jihlavského autobusového nádraží v sobotu 9.6. 2012 v 10:40 hod. z nástupiště 30 Očekávaný příjezd do Prahy na Aut. Nádraží Florenc je okolo 12:10 hod. Pojede se autobusem STUDENT AGENCY, s.r.o.

Více

Severní Morava a Slezsko

Severní Morava a Slezsko Materiál pro domácí VY_07_Vla5E_40 přípravu žáků: Název programu: Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovativní metody v prvouce, vlastivědě a zeměpisu Registrační číslo

Více

Otevření turistické sezony 2012

Otevření turistické sezony 2012 Otevření turistické sezony 2012 České Švýcarsko 21. 22. 4. 2012 Vydejte se za zážitky v Českém Švýcarsku Jetřichovické skály otevření naučné stezky Janovský trhák - cyklistická časovka do vrchu Tramvají

Více

Bc. Iveta Nemethová T 7 HISTORIE LIKVIDACE DOLŮ V OSTRAVSKÉ ČÁSTI OSTRAVSKO-KARVINSKÉHO REVÍRU

Bc. Iveta Nemethová T 7 HISTORIE LIKVIDACE DOLŮ V OSTRAVSKÉ ČÁSTI OSTRAVSKO-KARVINSKÉHO REVÍRU Bc. Iveta Nemethová T 7 HISTORIE LIKVIDACE DOLŮ V OSTRAVSKÉ ČÁSTI OSTRAVSKO-KARVINSKÉHO REVÍRU Úvod Tímto příspěvkem jsem se snažila v krátkosti vystihnout historii dobývání černého uhlí v ostravsko-karvinském

Více

NADAČNÍ PROGRAM ROKU 2014

NADAČNÍ PROGRAM ROKU 2014 NADAČNÍ PROGRAM ROKU 2014 PO 1. KOLE VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ Sídlo nadace: Prokešovo nám. 6, 728 30 Ostrava - Mor. Ostrava Telefon: +420 596 262 228 E-mail: nadace.landek@okd.cz +420 724 133 630 Internet: www.volny.cz/nadace-landek

Více

Předmět: Regionální turistické služby. Ročník: IV. Téma: Regiony ČR. Vypracoval: Mgr. Jaromír Šebek Materiál: VY_32_INOVACE_132 Datum: 2.4.

Předmět: Regionální turistické služby. Ročník: IV. Téma: Regiony ČR. Vypracoval: Mgr. Jaromír Šebek Materiál: VY_32_INOVACE_132 Datum: 2.4. Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Obor: 65-42-M/02 Cestovní ruch Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0985 Předmět: Regionální turistické služby Ročník: IV.

Více

Interaktivní Mamutíkův vodní park Minibus a transportér k zapůjčení Školní učebna Profesionální zajištění Programy na míru

Interaktivní Mamutíkův vodní park Minibus a transportér k zapůjčení Školní učebna Profesionální zajištění Programy na míru Školní programy UBYTOVÁNÍ Horský penzion Terezka, nacházející se ve vesnici Dolní Morava, nabízí ubytování ve vybavených apartmánech pro malé i velké skupiny, školy v přírodě, adaptační kurzy, soustředění,

Více

NADAČNÍ PROGRAM ROKU 2015

NADAČNÍ PROGRAM ROKU 2015 NADAČNÍ PROGRAM ROKU 2015 PO 2. KOLE VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ Sídlo nadace: Vítkovická 3108/11, 702 00 Ostrava Telefon: +420 595 620 045 E-mail: info@nadace-landek.cz +420 604 168 008 Internet: www.nadace-landek.cz

Více

Kategorie 0, která je určena pro první stupeň základních škol, je rozdělena na tři podskupiny

Kategorie 0, která je určena pro první stupeň základních škol, je rozdělena na tři podskupiny Vážení příznivci historie, milí žáci, v letošním roce se koná již 10. ročník dějepisné soutěže Šumná Ostrava, kterou pro Vás pravidelně připravuje Wichterlovo gymnázium za podpory statutárního města Ostravy.

Více

Karta Osttirol Card. 7 x lanovky (Obertilliach, Hochpustertal, St. Jakob, Kals - Matrei, Mölltal, Lienz)

Karta Osttirol Card. 7 x lanovky (Obertilliach, Hochpustertal, St. Jakob, Kals - Matrei, Mölltal, Lienz) Karta Osttirol Card S kartou "Osttirol Card" můžete jednou zdarma navštívit 22 různých přírodních a kulturních zajímavostí, lanovek, koupališť atd. v regionu Osttirol - Východní Tyrolsko. Cena: 46,-- EUR

Více

TRADICE HORNICTVÍ PRACOVNÍ LISTY. Projekt byl spolufinancován Nadací Landek Ostrava

TRADICE HORNICTVÍ PRACOVNÍ LISTY. Projekt byl spolufinancován Nadací Landek Ostrava TRADICE HORNICTVÍ PRACOVNÍ LISTY Projekt byl spolufinancován Nadací Landek Ostrava Tradice hornictví pracovní listy ke stejnojmenné expozici Technického muzea v Petřvaldě, pobočce Muzea Těšínska, jsou

Více

Interaktivní programy. ZÁKLADNÍ ŠKOLY a nižší stupeň víceletých gymnázií. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro. září prosinec 2013

Interaktivní programy. ZÁKLADNÍ ŠKOLY a nižší stupeň víceletých gymnázií. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro. září prosinec 2013 Interaktivní programy Muzea východních Čech v Hradci Králové pro a nižší stupeň víceletých gymnázií září prosinec 2013 Muzeum východních Čech v Hradci Králové Eliščino nábřeží 465, 500 01 Hradec Králové

Více

Sportovní zařízení Provoz a údržba sportovního areálu Pořádání hromadných akcí Ochrana zdraví návštěvníků Důležité kontakty Závěrečná ustanovení

Sportovní zařízení Provoz a údržba sportovního areálu Pořádání hromadných akcí Ochrana zdraví návštěvníků Důležité kontakty Závěrečná ustanovení Provozní řád Sportovního areálu Jižní předměstí" Město Rokycany opatření orgánů města č. 1/2013 Provozní řád Sportovního areálu Jižní předměstí Rokycany účinnost od 1. září 2013 Obsah: Čl. I. Čl. II. Čl.

Více

DOTAZNÍK Rozvoj obce KAŠAVA do roku 2021

DOTAZNÍK Rozvoj obce KAŠAVA do roku 2021 DOTAZNÍK Rozvoj obce KAŠAVA do roku 2021 Počet odevzdaných dotazníků: 67 Jak hodnotíte následující oblasti v obci Kašava? Komunikace obecního úřadu s občany celkem odpovědí: 59 1 30 50,8% 2 23 39,0% 3

Více

NADAČNÍ PROGRAM ROKU 2017 PO 2. KOLE VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ

NADAČNÍ PROGRAM ROKU 2017 PO 2. KOLE VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ NADAČNÍ PROGRAM ROKU 2017 PO 2. KOLE VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ Sídlo: Vítkovická 3108/11, 702 00 Ostrava Telefon: +420 595 620 045 E-mail: info@nadace-landek.cz www.nadace-landek.cz číslo účtu: 7844445001/5500

Více

Ostrava co jsme udělali, co chystáme pro návštěvníky?

Ostrava co jsme udělali, co chystáme pro návštěvníky? Statutární město Ostrava odbor ekonomického rozvoje Ostrava co jsme udělali, co chystáme pro návštěvníky? Odbor ekonomického rozvoje Ing. Helena Ochmanská 10. 12. 2009 www.ostrava.cz Programové balíčky

Více

Průvodce "Průvodce Slezské Benátky"

Průvodce Průvodce Slezské Benátky Slezské Benátky je vodácká stezka, která vede v úseku Karviná-Zabelków (PL) na řece Olši a Odře. Správcem nástupních míst je vodácký spolek Posejdon (viz www.posejdon.cz). Halda Terezie - Ema tj. Ostravská

Více

Karta Osttirol Card. lanovky (Obertilliach, Hochpustertal, St. Jakob, Kals - Matrei, Mölltal, Lienz)

Karta Osttirol Card. lanovky (Obertilliach, Hochpustertal, St. Jakob, Kals - Matrei, Mölltal, Lienz) Karta Osttirol Card S kartou "Osttirol Card" můžete jednou zdarma navštívit 22 různých přírodních a kulturních zajímavostí, lanovek, koupališť atd. v regionu Osttirol - Východní Tyrolsko. Cena: 45,-- EUR

Více

Karta Osttirol Card. 7 x lanovky (Hochpustertal, St. Jakob, Kals - Matrei, Mölltal, Lienz, Obertilliach)

Karta Osttirol Card. 7 x lanovky (Hochpustertal, St. Jakob, Kals - Matrei, Mölltal, Lienz, Obertilliach) Karta Osttirol Card S kartou "Osttirol Card" můžete jednou zdarma navštívit 22 různých přírodních a kulturních zajímavostí, lanovek, koupališť atd. v regionu Osttirol - Východní Tyrolsko. Cena: 47,-- EUR

Více

STŘEDNÍ ŠKOLY. Interaktivní programy. pro. Muzea východních Čech v Hradci Králové

STŘEDNÍ ŠKOLY. Interaktivní programy. pro. Muzea východních Čech v Hradci Králové Interaktivní programy Muzea východních Čech v Hradci Králové pro STŘEDNÍ ŠKOLY 2017 Muzeum východních Čech v Hradci Králové Eliščino nábřeží 465, 500 01 Hradec Králové 1 tel.: +420 495 512 391 +420 604

Více

SANACE ŠTOL V BLÍZKOSTI POVRCHU PROJEKT A REALIZACE ZAJIŠŤOVACÍCH PRACÍ

SANACE ŠTOL V BLÍZKOSTI POVRCHU PROJEKT A REALIZACE ZAJIŠŤOVACÍCH PRACÍ SANACE ŠTOL V BLÍZKOSTI POVRCHU PROJEKT A REALIZACE ZAJIŠŤOVACÍCH PRACÍ SANACE ŠTOL V BLÍZKOSTI POVRCHU PROJEKT A REALIZACE ZAJIŠŤOVACÍCH PRACÍ Ing. Alena Orlíková technik bezpečnosti hornické krajiny

Více

50 8'18.77"N 15 6'25.49"E. GPS poloha:

50 8'18.77N 15 6'25.49E. GPS poloha: Park Poděbradská obora 50 8'18.77"N 15 6'25.49"E Poděbradská obora se nachází na levém břehu řeky Labe, jižně od čtvrti Poděbrad, zvané Polabec a severně od Pražské silnice. Na její východní straně začíná

Více

Profesní životopis vedoucího pracovníka

Profesní životopis vedoucího pracovníka Ing. Petr Kříž, Ph.D. ředitel odštěpného závodu ODRA tel: 596 703 320, email: kriz@diamo.cz 2004 2010 Vysoká škola báňská v Ostravě Fakulta stavební obor Stavební likvidace jam zatopených vodou doktorské

Více

Územní studie č.ús 8-02/2017 Petřkovice u Ostravy Odval Urx

Územní studie č.ús 8-02/2017 Petřkovice u Ostravy Odval Urx 20.6.2017 Magistrát města Ostravy, Útvar hlavního architekta a stavebního řádu Územní studie č.ús 8-02/2017 Petřkovice u Ostravy Odval Urx Pořizovatel: Magistrát města Ostravy Útvar hlavního architekta

Více

PROVOZNÍ DOBA ZIMNÍ PROVOZ platí od 1.9.do PROVOZNÍ DOBA LETNÍ PROVOZ platí od 1.7. do 31.8.

PROVOZNÍ DOBA ZIMNÍ PROVOZ platí od 1.9.do PROVOZNÍ DOBA LETNÍ PROVOZ platí od 1.7. do 31.8. HALA PROVOZNÍ DOBA ZIMNÍ PROVOZ platí od 1.9.do 30.6. VENKOVNÍ AREÁL pouze 25m bazén WELLNESS CENTRUM solárium, sauna, Relax klub, fitness, masáže ROZPIS SAUNY PONDĚLÍ 13:00-21:00 10:00-20:00 13:00-21:00

Více

Národní technické muzeum Archiv Národního technického muzea. Jičínský Vilém

Národní technické muzeum Archiv Národního technického muzea. Jičínský Vilém Národní technické muzeum Archiv Národního technického muzea Jičínský Vilém (1843-1898) Prozatímní inventární seznam NAD č. 565 evidenční pomůcka č. 219 Jílek František Praha 1961 inv. č. obsah ks datace

Více

T i p y n a c y k l i s t i c k é v ý l e t y I. Z ČESKÉHO KRUMLOVA DO HOLAŠOVIC II. Z ČESKÉHO KRUMLOVA NA DÍVČÍ KÁMEN

T i p y n a c y k l i s t i c k é v ý l e t y I. Z ČESKÉHO KRUMLOVA DO HOLAŠOVIC II. Z ČESKÉHO KRUMLOVA NA DÍVČÍ KÁMEN Č e s k ý K r u m l o v s l á v a, n a z d a r v ý l e t u! a n e b A H O J N A K O L E K O N C E P T C Y K L I S T I C K Ý C H V Ý L E T Ů v o k o l í Č e s k é h o K r u m l o v a r o k 2 0 1 1 T i p

Více

PARTNERSTVÍ PRO ČESKÉ BROWNFIELDY DOLNÍ OBLAST VÍTKOVICE. Ing. Karel Malík

PARTNERSTVÍ PRO ČESKÉ BROWNFIELDY DOLNÍ OBLAST VÍTKOVICE. Ing. Karel Malík PARTNERSTVÍ PRO ČESKÉ BROWNFIELDY DOLNÍ OBLAST VÍTKOVICE Ing. Karel Malík Sdružení DOV Řešené území, širší vztahy Projekty Aktuální stav, zhodnocení Dolní oblast VÍTKOVICE, zájmové sdružení právnických

Více

200,- 110,- 240,- 70,- 70,- 250,- bilet rodzinn ,- 90,- 410,- 70,- 870,- 220,- 50,- 520,- 290,- 620,- 170,- 180,- bilet rodzinn 1+2 6

200,- 110,- 240,- 70,- 70,- 250,- bilet rodzinn ,- 90,- 410,- 70,- 870,- 220,- 50,- 520,- 290,- 620,- 170,- 180,- bilet rodzinn 1+2 6 ceník Velký svět techniky 1 Science and Technology Centre Wielki Świat Techniki Malý svět techniky U6 Science and Technology Centre Mały Świat Techniki Kombinované vstupné 2 Combined admission Bilet łączony

Více

Exkurze pro 2. ročníky Suroviny kolem nás

Exkurze pro 2. ročníky Suroviny kolem nás Termíny konání: 10. 13. června 2014 Cíle exkurze: Exkurze pro 2. ročníky Suroviny kolem nás žáci se seznámí s metodami, pomocí kterých se využívaly životní živly (voda, vítr) poznají moderní způsob získávání

Více

Ceník pronájmu TJ Sokol Dobříkov

Ceník pronájmu TJ Sokol Dobříkov Nečlenové TJ, cizí osoby OBJEDNÁVKY MOŽNÉ NA TELEFONNÍM ČÍSLE: 604834740, 720750326, 739407321 nebo na : sokoldobrikov@gmail.com CELÝ AREÁL bez sportovišť kiosek a příslušenství pro cizí organizace 5000,-

Více

Metodika vzdělávacího programu k expozici Příroda a krajina Ostravska

Metodika vzdělávacího programu k expozici Příroda a krajina Ostravska Metodika vzdělávacího programu k expozici Příroda a krajina Ostravska Příroda a krajina Ostravska seminář pro pedagogy Metodika vzdělávacího programu a spolupráce se školami Obsah Muzeum a vzdělávání Cíle,

Více

Modulární systém dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků JmK v přírodních vědách a informatice CZ.1.07/1.3.10/ Brožura dobré praxe

Modulární systém dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků JmK v přírodních vědách a informatice CZ.1.07/1.3.10/ Brožura dobré praxe Modulární systém dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků JmK v přírodních vědách a informatice CZ.1.07/1.3.10/02.0024 Brožura dobré praxe Biologie V rámci projektu Modulární systém dalšího vzdělávání

Více

Plán rozvoje sportu na období od 2017 do 2024 město Černošín

Plán rozvoje sportu na období od 2017 do 2024 město Černošín Plán rozvoje sportu na období od 2017 do 2024 město Černošín Plán rozvoje sportu v obci byl schválen radou města dne 9. 1. 2017, usnesením č. 51/II/2. Tento plán rozvoje sportu v obci na období od 2017

Více

Exkurze pro 2. ročníky Suroviny kolem nás II.

Exkurze pro 2. ročníky Suroviny kolem nás II. Exkurze pro 2. ročníky Suroviny kolem nás II. Termíny konání: 9. září 2014 Cíle exkurze: žáci se seznámí s těžbou a zpracováním grafitu pochopí práci v grafitovém dole provedou (slovní) porovnání používaných

Více

atelier Fránek - Raková ZS 2016/2017

atelier Fránek - Raková ZS 2016/2017 atelier Fránek - Raková ZS 2016/2017 1. DŮL - KONVERZE 2. NAUČNÁ STEZKA 3. IDEÁLNÍ SÍDLO RODINNÉ FIRMY 4. NÁVRH SPORTOVNÍ HALY BOSKOVICE 5. DOPLNĚNÍ KNIHY REKONSTRUKCE - SVETR MÍSTO ZATEPLENÍ 1. Téma:

Více

Projekt spolupráce muzea a školy. Oblastní muzeum Chomutov ZŠ prof. Zdeňka Matějčka v Mostě

Projekt spolupráce muzea a školy. Oblastní muzeum Chomutov ZŠ prof. Zdeňka Matějčka v Mostě Projekt spolupráce muzea a školy Oblastní muzeum Chomutov ZŠ prof. Zdeňka Matějčka v Mostě Návštěva výstavy Svět Krušných hor Oblastního muzea v Chomutově Obecný záměr projektu Obecným záměrem projektu

Více

LETNÍ PRÁZDNINY 2018

LETNÍ PRÁZDNINY 2018 Základní škola, Petlérská 447 Klášterec nad Ohří, okres Chomutov tel / fax: +420 474 375 872, E-mail: ddm.volnasek@seznam.cz, http://volnasek.klnet.cz/ LETNÍ PRÁZDNINY 2018 PŘÍMĚSTSKÝ TÁBOR č.1: Pojďte

Více

Provozní řád Sportovního areálu Jižní předměstí" Rokycany

Provozní řád Sportovního areálu Jižní předměstí Rokycany Provozní řád Sportovního areálu Jižní předměstí" Rokycany Město Rokycany opatření orgánů města č. 5/2012 Provozní řád Sportovního areálu Jižní předměstí Rokycany účinnost od 1. srpna 2012 Obsah: Čl. I.

Více

Průvodce "Průvodce Česká republika"

Průvodce Průvodce Česká republika ZOO Ostrava - Cesta vody ZOO ZOO Ostrava - Cesta vody 14.7.2013 49 50'44.05"N 18 19'30.40"E Pokud nechcete absolvovat procházku zoo klasicky po betonu, můžete po šipkách zamířit Cestou vody. Přivede vás

Více

Hlavní důlní měřič ohrožený druh? Kartografické a geodetické dny. Důl Anselm pozdější Hornické muzeum v Ostravě měl sto osmdesát roků

Hlavní důlní měřič ohrožený druh? Kartografické a geodetické dny. Důl Anselm pozdější Hornické muzeum v Ostravě měl sto osmdesát roků SLOVO ÚVODEM Vážené kolegyně a kolegové, je neuvěřitelné, jak ten čas běží. Za pár dní jsou tady Vánoční svátky, Nový rok a nový rok 2016 s 366 dny. Je to tak, příští rok budeme mít o den více, o den více

Více

STŘEDNÍ ŠKOLY. Interaktivní programy. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro

STŘEDNÍ ŠKOLY. Interaktivní programy. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro Interaktivní programy Muzea východních Čech v Hradci Králové pro STŘEDNÍ ŠKOLY 2016 Muzeum východních Čech v Hradci Králové Eliščino nábřeží 465, 500 01 Hradec Králové 1 tel.: +420 495 512 391 +420 604

Více

Konference Těžba a její dopady na ŽP V, Ostrava, duben 2014 NÁSLEDKY 140 LET INTENZIVNÍHO PRŮMYSLOVÉHO VYUŽÍVÁNÍ LOKALITY TROJICE

Konference Těžba a její dopady na ŽP V, Ostrava, duben 2014 NÁSLEDKY 140 LET INTENZIVNÍHO PRŮMYSLOVÉHO VYUŽÍVÁNÍ LOKALITY TROJICE Konference Těžba a její dopady na ŽP V, Ostrava, duben 2014 NÁSLEDKY 140 LET INTENZIVNÍHO PRŮMYSLOVÉHO VYUŽÍVÁNÍ LOKALITY TROJICE Přehledná situace lokality ZOO Halda Ema Výstaviště Slezskoostravský hrad

Více

160 408 Modul č. 1 TURISTIKA dopoledne: Příjezd, ubytování, seznámení s režimem pobytu a nejbližším okolím odpoledne: Výlet přes tři kopce - podzemí Jiřetína pod Jedlovou (štola J. Evangelisty) -

Více

PRÁZDNINY V MUZEU 1. 7. 31. 8. 2012

PRÁZDNINY V MUZEU 1. 7. 31. 8. 2012 PRÁZDNINY V MUZEU 1. 7. 31. 8. 2012 pro organizované skupiny, příměstské tábory, DD, kolektivy dětí a mládeže atd. www.muzeumhk.cz Stezky muzejní budovou 1) Stezky po muzeu Účastníci tohoto putování muzejní

Více

Výstupy pracovních skupin na mezinárodní úrovni

Výstupy pracovních skupin na mezinárodní úrovni Výstupy pracovních skupin na mezinárodní úrovni w w w. r e s o u r c e c e. e u 28. 6. 2012, Královské Poříčí Projekt This ReSource project je is spolufinancován implemented through z Evropského the CENTRAL

Více

NÁVŠTĚVNÍ ŘÁD MĚSTSKÉHO MUZEA V ČELÁKOVICÍCH

NÁVŠTĚVNÍ ŘÁD MĚSTSKÉHO MUZEA V ČELÁKOVICÍCH NÁVŠTĚVNÍ ŘÁD MĚSTSKÉHO MUZEA V ČELÁKOVICÍCH Městské muzeum v Čelákovicích hlavní budova, Na Hrádku 464, 250 88 Čelákovice Článek I. Návštěvní doba 1. Městské muzeum v Čelákovicích (dále muzeum ) hlavní

Více

Analýza volnočasových aktivit obyvatel obcí přilehlých k městu Štětí

Analýza volnočasových aktivit obyvatel obcí přilehlých k městu Štětí Analýza volnočasových aktivit obyvatel obcí přilehlých k městu Štětí Výsledky kvantitativního průzkumu 2009 1 Obsah 1. Úvod... 2 1.1. Sociodemografické složení vzorku obyvatel přilehlých obcí.... 2 2.

Více

TyfloCentrum Brno, o. p. s. kalendář akcí a služeb: duben/květen 2010

TyfloCentrum Brno, o. p. s. kalendář akcí a služeb: duben/květen 2010 13. týden Pá 2.4. TyfloCentrum Brno, o. p. s. kalendář akcí a služeb: duben/květen 2010 10:00 12:00 Kurz seberozvoje 14. týden Po 5.4. VELIKONOČNÍ PONDĚLÍ STŘEDISKO UZAVŘENO Út 6.4. 9:30 12:00 HapAteliér

Více

Interaktivní programy ZÁKLADNÍ ŠKOLY. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro. leden červen 2013

Interaktivní programy ZÁKLADNÍ ŠKOLY. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro. leden červen 2013 Interaktivní programy Muzea východních Čech v Hradci Králové pro leden červen 2013 Muzeum východních Čech v Hradci Králové Eliščino nábřeží 465, 500 01 Hradec Králové 1 tel.: +420 495 512 391 +420 495

Více

NAŠE NAUČNÁ STEZKA. Naučná stezka Vratimov. Napsal uživatel Míša Bělohlavá Pondělí, 10 Říjen :45 - Aktualizováno Čtvrtek, 31 Květen :28

NAŠE NAUČNÁ STEZKA. Naučná stezka Vratimov. Napsal uživatel Míša Bělohlavá Pondělí, 10 Říjen :45 - Aktualizováno Čtvrtek, 31 Květen :28 NAŠE NAUČNÁ STEZKA 1 / 20 2 / 20 Hurá! Budeme mít naučnou stezku! A uděláme si ji sami! Nadace OKD podpořila další projekt Domu dětí a mládeže - tentokrát se jedná o projekt naučné stezky ve Vratimově

Více

INDUSTRIÁLNÍ STOPY 6. BIENÁLE V OSTRAVĚ

INDUSTRIÁLNÍ STOPY 6. BIENÁLE V OSTRAVĚ INDUSTRIÁLNÍ STOPY 6. BIENÁLE V OSTRAVĚ V roce 2011 pořádalo Výzkumné centrum průmyslového dědictví při FA ČVUT spolu s Kolegiem pro technické památky ČKAIT & ČSSI a s Národním památkovým ústavem šesté

Více

HARRACHOV TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKOU UNIÍ

HARRACHOV TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKOU UNIÍ HARRACHOV ZAJÍMAVÁ MÍSTA V HARRACHOVĚ INTERESSANTE MÖGLICHKEITEN IN HARRACHOV HARRACHOV INTERESTING PLACES CIEKAWE MIEJSCA W HARRACHOVIE INTERESSANTE PLAATSEN IN HARRACHOV TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN

Více

Stav a vývoj báňské záchranné služby v českých zemích

Stav a vývoj báňské záchranné služby v českých zemích Stav a vývoj báňské záchranné služby v českých zemích Říjen 2016 Václav Pošta Počátky organizované BZS Země České koruny nejprůmyslovější oblast Rakousko Uherské monarchie. Ostravsko-karvínský revír dohled

Více

Doprovodné programy ke stálým expozicím

Doprovodné programy ke stálým expozicím Doprovodné programy ke stálým expozicím 1) historická expozice Rokycansko v minulosti : Výprava do pravěku (nástroje, činnosti, zbraně, šperky) Na návštěvě ve středověku (erby, rytíři a jejich zbroj, řemesla,

Více

KAM K VODĚ PŘEHLED KOUPALIŠŤ SEZÓNA 2018

KAM K VODĚ PŘEHLED KOUPALIŠŤ SEZÓNA 2018 KAM K VODĚ PŘEHLED KOUPALIŠŤ SEZÓNA 2018 Koupaliště Dubňany Ke koupališti 1491, 696 03 Dubňany Tel.: 777 702 238 www.koupalistedubnany.cz velký 50m bazén menší bazén pro neplavce 20m brouzdaliště tobogán,

Více

Muzeum Dr. Bohuslava Horáka v Rokycanech pobočka Západočeského muzea v Plzni, p.o. NABÍDKA PROGRAMŮ PRO ŠKOLY 2018 / 2019

Muzeum Dr. Bohuslava Horáka v Rokycanech pobočka Západočeského muzea v Plzni, p.o. NABÍDKA PROGRAMŮ PRO ŠKOLY 2018 / 2019 Muzeum Dr. Bohuslava Horáka v Rokycanech pobočka Západočeského muzea v Plzni, p.o. NABÍDKA PROGRAMŮ PRO ŠKOLY 2018 / 2019 Doprovodné programy ke stálým expozicím 1 Historická expozice Rokycansko v minulosti

Více

MYKOLOGICKO-BOTANICKÁ EXKURZE DO PP NA PLACHTĚ

MYKOLOGICKO-BOTANICKÁ EXKURZE DO PP NA PLACHTĚ muzeum Neformální vzdělávací instituce Celoživotní učení Disponuje odbornými znalostmi v oboru přírodních věd: mykologie, botanika, zoologie, entomologie, paleotologie, geologie Sbírkotvorná instituce

Více

Partnerský program 2018

Partnerský program 2018 Partnerský program 2018 www.stcostrava.cz Vážení partneři, dovolte mi, abych Vám touto cestou upřímně poděkoval za Vaši dosavadní podporu a přízeň. I díky Vám můžeme každý den usilovně pracovat na rozvoji

Více

V ítejte na Čapím hnízdě

V ítejte na Čapím hnízdě V ítejte na Čapím hnízdě v r e s o rt u, k d e s e Va š e s n y s ta n o u s ku t eč n os t í Hotel Čapí hnízdo Stylové ubytování s kapacitou 3 dvoulůžkových pokojů Možnost propojení dvou sousedních pokojů

Více

Turistický průvodce IV. 1

Turistický průvodce IV. 1 Turistický průvodce IV. 1 U k á z k a k n i h y z i n t e r n e t o v é h o k n i h k u p e c t v í w w w. k o s m a s. c z, U I D : K O S 2 2 7 5 2 0 Turistický průvodce IV. zajímavosti z moravských a

Více

Nabídka výletů na rok 2011

Nabídka výletů na rok 2011 Nabídka výletů na rok 2011 SEKO BUS Plzeň s. r. o. dopravní kancelář a cestovní agentura Mikulášská 12 326 00 Plzeň tel.: 377 240 995 602 462 700 e-mail: sekobus@volny.cz www.sekobus.cz 1. Pičín (Pohádková

Více

ATMOGEOCHEMICKÝ PRŮZKUM ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA

ATMOGEOCHEMICKÝ PRŮZKUM ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA Objednatel: Hutní projekt Ostrava, a.s. Stavba: Město Ostrava Plošná kanalizace Michálkovice Objekt: Posouzení trasy z hlediska nebezpečí výstupu důlních plynů Stupeň: DSP Zakázka: G-3403 Datum: 06/2003

Více

Letní provoz otevřeno denně mimo pondělí 9:30-12:30 a 13:00-17:00 hod.

Letní provoz otevřeno denně mimo pondělí 9:30-12:30 a 13:00-17:00 hod. +420 603 485 388 infomeu@budyne.cz Letní provoz 1. 4. - 31. 10. otevřeno denně mimo pondělí 9:30-12:30 a 13:00-17:00 hod. Zimní provoz 1. 11. - 31. 3. Vodní hrad i Jandovo muzeum jsou uzavřeny! Je možno

Více

CENOVÝ VÝMĚR č.1/2012

CENOVÝ VÝMĚR č.1/2012 CENOVÝ VÝMĚR č.1/2012 VSTUPNÉ PLANETÁRIUM PRAHA (Královská obora 233, 17000 Praha 7) platnost tohoto cenového výměru - od 2.1.2012 tento cenový výměr se nevztahuje na speciální akce (mimořádné přednášky

Více

Utváření, ochrana a interpretace montánního dědictví na příkladu Jáchymovska

Utváření, ochrana a interpretace montánního dědictví na příkladu Jáchymovska Utváření, ochrana a interpretace montánního na příkladu Jáchymovska Jakub Jelen, Zdeněk Kučera jakub.jelen@natur.cuni.cz; zdenek.kucera@natur.cuni.cz; Univerzita Karlova v Praze, Přírodovědecká fakulta

Více

PROVOZNÍ DOBA platí od 1.9. do 30.6.

PROVOZNÍ DOBA platí od 1.9. do 30.6. HALA VENKOVNÍ AREÁL PROVOZNÍ DOBA platí od 1.9. do 30.6. WELLNESS CENTRUM solárium, sauna R Club, fitness, masáže Pondělí 13:00 21:00 10:00 20:00 13:00 21:00 ROZPIS SAUNY SPOLEČNÁ Úterý 10:00 21:00 10:00

Více

Karta Hochkönig Card

Karta Hochkönig Card Karta Hochkönig Card S kartou "Hochkönig Card" můžete zdarma navštívit různé přírodní a kulturní zajímavosti, lanovky, koupaliště atd. v regionu Hochkönig s městečky Maria Alm, Dienten a Mühlbach. Kartu

Více

III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Inovace výuky na GSN prostřednictvím ICT. Moravskoslezský kraj (geografické cvičení)

III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Inovace výuky na GSN prostřednictvím ICT. Moravskoslezský kraj (geografické cvičení) Škola: Gymnázium, Brno, Slovanské náměstí 7 Šablona: Název projektu: Číslo projektu: Autor: Tematická oblast: Název DUMu: Kód: Datum: 9. 5. 2014 Cílová skupina: Klíčová slova: Anotace: Hlavní pomůcky:

Více

Starý důlní odval EMA v Ostravě (Součastnost a budoucnost)

Starý důlní odval EMA v Ostravě (Součastnost a budoucnost) J. Hájovský SG Geoinženýring, s.r.o. Sídlo : 28 října 150, Moravská Ostrava Odborné informace a konzultace : Ing. Jiří Hájovský, CSc. t.č. 00 420 606 564 269 Důlní odvaly úložná místa těžebního odpadu

Více

Směrnici naplňování standardů časové, ekonomické a fyzické dostupnosti

Směrnici naplňování standardů časové, ekonomické a fyzické dostupnosti Na základě zákona č. 122/2000 Sb., ve znění zákona č. 483/2004 Sb., a Metodického pokynu Ministerstva kultury ČR k provádění zákona č. 122/2000 Sb., ve znění zákona č. 483/2004 Sb., ze dne 11. dubna 2005

Více

Nabídka vybraných pořadů

Nabídka vybraných pořadů Hvězdárna Valašské Meziříčí, p. o. Vsetínská 78 757 01 Valašské Meziříčí Nabídka vybraných pořadů Pro 1. stupeň základních škol Pro zvídavé školáčky jsme připravili řadu naučných programů a besed zaměřených

Více

Tiráž: DOV se představuje

Tiráž: DOV se představuje DOV se představuje Kdo jsme? Dolní oblast Vítkovice - zájmové sdružení právnických osob - vzniklo v roce 2007 za účelem realizace projektů obnovy a znovuzpřístupnění městského industriálního dědictví.

Více

Státní hrad a zámek Český Krumlov

Státní hrad a zámek Český Krumlov Ceník platný: 01.01.2012-31.12.2012 Státní hrad a zámek Český Krumlov I. prohlídková trasa zámku Český Krumlov Mj Cena/mj Prohlídka s příplatkem za tlumočení os. 200 Kč Prohlídka s příplatkem za tlumočení

Více

ARCHAEOMONTAN 2018 KRUPKA

ARCHAEOMONTAN 2018 KRUPKA ARCHAEOMONTAN 2018 KRUPKA Mgr. Rostislav Kadlec, 30.11.2017, UJEP Ústí n. L. VÝROČNÍ KONFERENCE CRR ČR - NUTS II SEVEROZÁPAD ARCHAEOMONTAN 2018 - přeshraniční vědecký projekt - výzkum středověkého hornictví

Více

Interaktivní programy ZÁKLADNÍ ŠKOLY. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro. říjen prosinec 2012

Interaktivní programy ZÁKLADNÍ ŠKOLY. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro. říjen prosinec 2012 Interaktivní programy Muzea východních Čech v Hradci Králové pro ZÁKLADNÍ ŠKOLY říjen prosinec 2012 Muzeum východních Čech v Hradci Králové Eliščino nábřeží 465, 500 01 Hradec Králové 1 tel.: +420 495

Více

Interaktivní programy MATEŘSKÉ ŠKOLY. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro

Interaktivní programy MATEŘSKÉ ŠKOLY. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro Interaktivní programy Muzea východních Čech v Hradci Králové pro 2014 Muzeum východních Čech v Hradci Králové Eliščino nábřeží 465, 500 01 Hradec Králové 1 tel.: +420 495 512 391 +420 604 513 643 e-mail:

Více