Střešní sada k solárnímu ohřívači vzduchu

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Střešní sada k solárnímu ohřívači vzduchu"

Transkript

1 Střešní sada k solárnímu ohřívači vzduchu --- Montážní a bezpečnostní manuál Model: RS5 šikmá střecha: taška, eternit, šindel ---

2 Obsah balení: Položka Sada TAŠKA Sada ETERNIT Sada ŠINDEL Modely SolHeat Foto 1) Al nosník panelu 2 ks včetně spojovacího materiálu a vč. větrovací vzpěry 1 ks 1 ks 1 ks --- 2) Al flexibilní hadice, průměr 100 mm, délka 1,6 m 1 ks 1 ks 1 ks 2 krát

3 3) Univerzální 100 mm průchodka Venduct pro tašky 1 ks krát 4) Průchodka eternit nebo šindel ks 1 ks 2 krát 5) Adaptér 100 mm pro Venduct 1 ks 1 ks 1 ks 2 krát

4 6) Flexibilní hydroizolační pásek Easy-Form, 25 x 50 cm 1 ks 1 ks 1 ks 2 krát 7) Střešní hák plochý vč. 3 ks vrutů do dřeva (RAPID 5x50) a 1 ks šroubu M8 s límcovou matkou ks 4 ks --- 8) Střešní hák S vč. 2 ks vrutů do dřeva (RAPID 6x50) a 1 ks šroubů M8 s límcovou matkou 4 ks

5 9) Šrouby M5 pro upevnění panelu k AL nosným držákům s límcovou matkou a podložkou 8 ks 8 ks 8 ks 10) Zpětná klapka slídová, průměr 100mm 1 ks 1 ks 1 ks 2 krát

6 Gratulejeme! Gratulujeme Vám, že jste si pořídili střešní sadu pro solární ohřívač vzduchu od společnosti PAVLŮ Complex, s.r.o. Popis sady Sada slouží pro bezpečné umístění a provoz solárních ohřívačů vzduchu SolFresh a SolHeat od společnosti PAVLŮ-Complex, s.r.o. na Vaši šikmou střechu. Díky tomuto výrobku můžete umístit Váš solární ohřívač vzduchu na střechy s krytinami: pálená či plechová taška, eternit (vláknocementové tašky) a šindel. Každá sada pro tyto specifické střešní krytiny obsahuje odpovídající součásti, jakými jsou: střešní průchodky vč. 100 mm adaptérů, izolační pásy či hmoty, nosné prvky kotvitelné do dané krytiny. Tento návod popisuje způsob montáže pro střešní tašky pomocí textu a schématických obrázků. Odlišnosti instalace sady na krytiny eternit a šindel jsou zde pod každým bodem návodu popsány slovně.

7 1) Stanovení pozice Vyhledejte vhodné umístění Vašeho panelu na střeše. Pro nalezení vhodného pultu střechy lze použít např. nástroj Tento nástroj znázorňuje pozici Slunce vůči světovým stranám v určité datum. Panel je vhodné umístit na jižní pult Vaší střechy. Optimální sklon panelu vůči zemi je variabilní dle ročního období, ve kterém chcete panel používat. Nástroj pro stanovení pozice Slunce nad horizontem naleznete pod Solární ohřívač vzduchu byste měli mít natočený kolmo vůči Slunci. Je proto velice důležité zamyslet se nad ročními obdobími, ve kterých chcete ohřívač používat a naklonění panelu tomuto přizpůsobit. Zároveň si rozmyslete, v jakém místě chcete v místnosti vyvést flexi hadici přivádějící vzduch z panelu. Délka hadice by neměla v žádném případě přesáhnout délku 1,5m.

8 2) Vyjmutí tašky V místě nad budoucím přívodem vzduchu flexi hadicí vyjměte Vaši střešní tašku. Eternit: Vyjměte eternitovou tašku. Šindel: Odstraňte část šindelového pásu, abyste byli schopni vytvořit 115 mm průchod střechou. Odstraňte pouze jednu vrstvu, okolní šindelové pásy budete potřebovat pro překrytí průchodky a k následnému bezproblémovému odtékání vody ze střechy.

9 3) Vytvoření otvoru ve střeše Vytvořte cca 115 mm otvor ve střeše. Otvor vytvořte buď pomocí vrtačky s 115 mm vykružovací korunkou anebo pomocí vrchní frézky. Pozici otvoru si stanovte dle průchodu ve Vaší střešní 100 mm průchodce Venduct. Eternit: Shodné s taškou. Šindel: Shodné s taškou.

10 4) Izolace průchodu Olemujte vytvořený 115 mm průchod pomocí folie Easy-Form. Eternit: Shodné s taškou. Šindel: Shodné s taškou.

11 5) Vložení průchodky Namísto vyjmuté tašky dle bodu č. 1 zasaďte univerzální průchodku Venduct. Průchodku zahákněte za lať. V případě, že nebudete moci využít stávající lať, připevněte lať dodatečnou do míst dle Vaší potřeby. Tato lať není součástí balení. Průchodku přivrtejte do latě pomocí dvou vrutů RAPID 5x50. Pozice pro vruty jsou naznačeny ve vrchní části průchodky. Vytvarujte bitumeno-hliníkový pásek dle tvaru Vaší tašky nacházející se pod Venduct průchodkou po směru spádu střechy. Odlepte ochrannou folii na této pásce. Bitumeno-hliníkovou pásku přitlačte k tašce pod ní. Boční, resp. vrchní izolační pásy průchodky Venduct překryjte levou a pravou, resp. vrchní taškou. Eternit: Vložte eternitovou průchodku a v pravém, levém a horním růžku jí připevněte hřebíčkem. Ochranný lem na průchodce musí směřovat proti směru spádu střechy. Na tento lem poté přiložíte okolní tašky. Hřebíčky nejsou součástí balení. Šindel: Připravte si univerzální průchodku pro šindel. Průchodku přiložte na otvor, připevněte do latí pomocí hřebíčků. Lem na průchodce musí směrovat proti směru spádu střechy. Průchodku zvrchu a z boků překryjte okolními šindelovými pásy. Hřebíčky nejsou součástí balení.

12 6) Přiložení 100 mm adaptéru Na hrdlo průchodky Venduct přiložte adaptér 100 mm. Eternit: Na hrdlo průchodky přiložte adaptér 100 mm. Šindel: Na hrdlo průchodky přiložte adaptér 100 mm.

13 7) Protažení flexi hadice Protáhněte flexi hadici skrze adapter a hrdlo Venduct až po okraj vnitřní zdi Vašeho pokoje. TIP: Chcete-li dosáhnout vyššího průtočného výkonu, použijte 100 mm plastovou trubku namísto flexiíbilní Al hadice. Plastová trubka není součástí balení. Eternit: Shodné s taškou. Šindel: Shodné s taškou.

14 8) Umístění nosných střešních háků Střešní nosné háky umístíte pod tašky dle roztečí Al držáku pro Váš model panelu. Tašku opatrně nadzvedněte a hák vsuňte pod ní. Hák zahákněte za střešní lať a přišroubujte pomocí dvou vrutů. Tašku poté přiložte zpět na původní pozici. Tento postup opakujte pro všechny čtyři střešní háky. Eternit: Dle roztečí Vašeho držáku rozmístěte nosné háky. Háky přivrtejte dvěma vruty RAPID 6x60 skrze Vaší krytinu do krokví. Pokud je rozteč Vašich krokví odlišná od vzdálenosti U profilu 50x50, doporučujeme použití příčných podpůrných hliníkových profilů. V případě zájmu kontaktujte dodavetele této sady. Průchod vrutu zaizolujte hydroizolačním tmelem (např. bitumen). Tmel není součástí balení. Šindel: Dle roztečí Vašeho držáku rozmístěte nosné háky. Háky přivrtejte dvěma vruty RAPID 6x60 skrze Vaší krytinu do krokví. Pokud je rozteč Vašich krokví odlišná od vzdálenosti U profilu 50x50, doporučujeme použití příčných podpůrných hliníkových profilů. V případě zájmu kontaktujte dodavetele tohoto této sady. Průchod vrutu zaizolujte hydroizolačním tmelem (např. bitumen). Tmel není součástí balení.

15 9) Sestavení držáku a připevnění panelu a) Nosníky A, B a C tvoří základní podpěrnou konstrukci panelu. Nosník C, který je tvořen profilem tvaru U, 40x40x4mm, si zkraťte pomocí pilky na potřebnou délku. Délku nosníku C stanovte na základě Vašeho požadavku na sklon držáku (úhel mezi A a B) a tím pádem i výsledný náklon panelu vůči Slunci. Po zkrácení tohoto profilu vyvrtejte z boku profilu C díru průměru 6 mm skrz profil z obou stran. Celý nosný trojúhelník poté spojte pomocí přiložených šroubů a límcových matek. Totéž identicky opakujte pro druhý kus nosného trojúhelníku. b) Na nosníku A si dle vzdálenosti nosných háků na Vaší střeše naznačte budoucí otvory pro upevňovací šrouby háků. Otvory následně vyvrtejte do nosníku A vrtákem 8 mm. Pokud je rozteč mezi Vašimi háky větší, doporučujeme použít nastavovací Al profily. Tyto profily nejsou součástí balení. V případě zájmu kontaktujte dodavatele této sady. c) Na nosném profilu B si dle roztečí otvorů v rámu panelu označte místa, kde vytvoříte pomocí vrtáku 5 mm otvory pro upevnění panelu k profilu B. Doporučujeme panel na nosníku B umístit až po horní okraj, aby obzvlášť v zimním období ve spodní části panelu nedocházelo k zadržování sněhu mezi panelem a střechou. Totéž opakujte pro druhý nosník B. Panel poté k nosníkům B připevněte pomocí šroubů a matek M5 (Položka č.9). d) Jakmile máte nosné trojúhelníky spojeny s panelem, zbývá Vám již pouze připevnění zavětrovacího kříže na nosníky C. Nosníky musí směřovat kolmo k zemi, aby veškeré A, B i C byly rovnoběžné. Označte si skrze 4 díry na krajích větrovacího kříže D otvory na plochu nosníku C. Otvory následně vytvořte pomocí vrtáku 5 mm. Větrovací kříž nakonec přišroubujte, středový šroub tohoto kříže rovněž dotáhněte.

16 10) Připevnění panelu s držákem na střechu Váš panel s držákem přichyťte ve fixačních bodech střešních háků pomocí šroubů M8. K přírubě panelu přichyťte flexi hadici. Kabel regulátoru protáhněte skrze adapter s hrdlem Venductu. Nezapomeňte regulátor umístit alespoň dva metry od vyústění flexi hadice v pokoji! Spoje mezi Venduct hrdlem a 100 mm adapterem, resp. adapterem a flexi hadicí zaizolujte pomocí samolepící pásky Easy-Form. Eternit: Shodné s taškou. Šindel: Shodné s taškou.

17 11) Připojení flexi hadice a difuzoru Zkraťte flexi hadici na optimální délku. Na konec flexi hadice připevněte pokojový difuzor. Ten poté upevněte do zdi pomocí vrutů dodaných spolu s panelem, anebo pomocí hmot jako je např. Super Flot (hmota na bázi sádry vyztužená vláknem). Eternit: Shodné s taškou. Šindel: Shodné s taškou.

18 Údržba a bezpečnost Před samotnou montáží si ověřte, že montáží panelu se střešní sadou na střechu nijak nenarušíte místní zákony a ujednání (např. nařízení stavebního úřadu, stanovy bytového družstva, nájemní smlouvu apod.). Nemáte-li dostatečné schopnosti pro montáž střešní sady, přenechte tuto práci odborníkovi. Chraňte obsah balení před dětmi. Během instalace a obzvlášť při vrtání díry (děr) si dávejte pozor, abyste nenarušili vedení obvodů elektrorozvodů, vedení plynu, vody nebo dalších infrastrukturních prvků objektu. Při montáži a provozu dodržujte zásady a předpisy pro ochranu před úderem blesku, např. normy ČSN EN až 4. V případě potřeby se poraďte s odborníkem. Při práci s panelem ve výškách dodržujte bezpečnostní předpisy pro práci ve výškách. Používejte jen originální díly a příslušenství od distributora. Na připevněnou střešní konstrukci nezavěšujte žádné předměty krom panelu SolFresh či SolHeat. Při montáži zajistěte dostatečnou hydroizolaci průchodky a jejich navazujících součástí. Dodavatel ani výrobce sady a jejich součástí nenese odpovědnost za škody vzniklé neodbornou montáží.

19 Kontaktní informace: PAVLŮ-Complex, s.r.o. Puškinova 524 Liberec 23 PSČ:

Solární ohřívač vzduchu

Solární ohřívač vzduchu Solární ohřívač vzduchu --- Montážní a bezpečnostní manuál ohřívače --- --- Model: SolFresh15, 30, 31, 45 a SolHeat30 --- Obsah balení: 1) Solární panel vč. ventilátoru a fotovoltaické části 1 ks 2) Al

Více

česky 2009 Montážní instrukce pro SolarVenti modely: SV2 / SV3/ SV7 / SV14 montáž na střechu

česky 2009 Montážní instrukce pro SolarVenti modely: SV2 / SV3/ SV7 / SV14 montáž na střechu česky 2009 Montážní instrukce pro SolarVenti modely: SV2 / SV3/ SV7 / SV14 montáž na střechu Typ 1 Instalační návod pro střechy s taškami nebo vlnitým eternitem (Čísla v závorce platí pro SV2 a SV3) 1

Více

Solární ohřívač vzduchu

Solární ohřívač vzduchu Solární ohřívač vzduchu --- Montážní a bezpečnostní manuál ohřívače --- --- Modely: SolHeat15, SolHeat30, SolHeat31, SolHeat45--- Obsah balení: 1) Solární panel vč. ventilátoru a fotovoltaické části 1

Více

Solární ohřívač vzduchu

Solární ohřívač vzduchu Solární ohřívač vzduchu --- Montážní a bezpečnostní manuál ohřívače --- --- Modely: SolFresh Eco 1, SolFresh Eco 2, SolFresh Eco 3, SolFresh Eco 4--- --- SolHeat Eco 1, SolHeat Eco 2, SolHeat Eco 3, SolHeat

Více

LED regulátor solárního ohřívače

LED regulátor solárního ohřívače LED regulátor solárního ohřívače --- Instalační a bezpečnostní manuál regulátoru --- --- Model: SR02 --- Obsah balení: 1) LED regulátor 1 ks Gratulejeme! Gratulujeme Vám, že jste si pořídili LED regulátor

Více

Montážní sady pro kolektory RSK II 25w

Montážní sady pro kolektory RSK II 25w Montážní sady pro kolektory RSK II w POZOR! Před montáží pečlivě prostudujte návod!! Při montáži dodržujte všechny předpisy a normy týkající se prováděných prací! Dodržujte všechna bezpečnostní pravidla

Více

ABUS TSS550 rozvorový dveřní zámek

ABUS TSS550 rozvorový dveřní zámek ABUS TSS550 rozvorový dveřní zámek Montáž a obsluha dveřního zámku ABUS TSS550 I. Obsah balení II. Všeobecná upozornění III. Možnosti použití TSS550 IV. Nářadí pro montáž V. Nastavení směru uzamykání VI.

Více

Návod k montáži pro profesionály. NMC Czech, s.r.o. Spořická 4949, 430 01 Chomutov, Tel: +420 474 63 87 81-83 www.nmc-czech.cz

Návod k montáži pro profesionály. NMC Czech, s.r.o. Spořická 4949, 430 01 Chomutov, Tel: +420 474 63 87 81-83 www.nmc-czech.cz Návod k montáži pro profesionály NMC Czech, s.r.o. Spořická 4949, 430 01 Chomutov, Tel: +420 474 63 87 81-83 INDEX Spodní část stavby Výběr materiálu Pokládka spodní konstrukce Pokládka spodní konstrukce

Více

Střešní vzpěry k domkům ARROW RBK6586, RBK10610, RBK1012, RBK1014 návod na montáž

Střešní vzpěry k domkům ARROW RBK6586, RBK10610, RBK1012, RBK1014 návod na montáž Střešní vzpěry k domkům ARROW RBK6586, RBK10610, RBK1012, RBK1014 návod na montáž www.lanitgarden.cz Pokud si při montáži nebudete vědět rady volejte náš HOT LINE Po Pá.. 8 16 hod mob 739 661 428 Před

Více

Montážní sady pro kolektory RSK II 21

Montážní sady pro kolektory RSK II 21 Montážní sady pro kolektory RSK II POZOR! Před montáží pečlivě prostudujte návod!! Při montáži dodržujte všechny předpisy a normy týkající se prováděných prací! Dodržujte všechna bezpečnostní pravidla

Více

VarioSole SE. Instalační návod

VarioSole SE. Instalační návod Instalační návod VarioSole SE Na střechy Orámované moduly Vertikálně Horizontálně Zóna zatížení sněhem I IV Cementové střešní tašky Vlnité střešní tašky Hladké střešní tašky Břidlicové střešní tašky Živičné

Více

Svislé odkouření skrz střechu (trubka v trubce), 80/125 mm. 20 kw. 15,5 m. 16,0 m + 1 koleno 28,0 m + 1 koleno 33,0 m + 1 koleno 13,0 m + 1 koleno

Svislé odkouření skrz střechu (trubka v trubce), 80/125 mm. 20 kw. 15,5 m. 16,0 m + 1 koleno 28,0 m + 1 koleno 33,0 m + 1 koleno 13,0 m + 1 koleno Vodorovné odkouření skrz obvodovou stěnu, střechu (trubka v trubce), 80/125 mm Svislé odkouření skrz střechu (trubka v trubce), 80/125 mm Připojení na komín, šachtu Typ odkouření Obj. č. 20 12 kw 20 kw

Více

NÁVOD PRO INSTALACI STŘEŠNÍHO OKNA ONDULINE TERMO DO STŘEŠNÍ KONSTRUKCE

NÁVOD PRO INSTALACI STŘEŠNÍHO OKNA ONDULINE TERMO DO STŘEŠNÍ KONSTRUKCE NÁVOD PRO INSTALACI STŘEŠNÍHO OKNA ONDULINE TERMO DO STŘEŠNÍ KONSTRUKCE 1. Střešní okna je možné instalovat do střech se sklonem v rozmezí od 20 do 90 stupňů. Střešní okno může být umístěno v jakémkoliv

Více

Návod k montáži pro odborníky Logasol CKE1.0, CKE2.0 / CKN1.0, CKN2.0

Návod k montáži pro odborníky Logasol CKE1.0, CKE2.0 / CKN1.0, CKN2.0 Stojany pro deskové kolektory 67061659.00-1.SD 6 70 644 110 (01/1) CZ Návod k montáži pro odborníky Logasol CKE1.0, CKE.0 / CKN1.0, CKN.0 Prosím, před montáží a údržbou pečlivě přečíst. Obsah Obsah 1 Vysvětlení

Více

Návod na montáž a střešních oken Solara KLASIK

Návod na montáž a střešních oken Solara KLASIK Návod na montáž a střešních oken Solara KLASIK Okno instalujte do sklonu střechy 20-90 k vodorovné rovině. Při nižším sklonu je nutné použít pomocný zdvihový rám. Do střechy osazujte kompletní okno, není

Více

Montážní návod pro nadstřešní solární kolektory Bramac

Montážní návod pro nadstřešní solární kolektory Bramac Montážní návod pro nadstřešní solární kolektory Bramac Platí pro typy solárních kolektorů: - BSK nadstřešní vertikální - BSK nadstřešní horizontální POZOR!!!! Ve vodorovné poloze a sklonu menším než 15

Více

MONTÁŽNÍ INSTRUKCE MONTÁŽNÍ SADY MS PS H NA PLOCHÉ STŘECHY

MONTÁŽNÍ INSTRUKCE MONTÁŽNÍ SADY MS PS H NA PLOCHÉ STŘECHY MONTÁŽNÍ INSTRUKCE MONTÁŽNÍ SADY MS PS H NA PLOCHÉ STŘECHY Pro HORIZONTÁLNÍ uchycení kolektorů typu SUN WING T,, m Montážní návod se vztahuje na konstrukce pro 1 - kolektorů solární systémy Všeobecné poznámky

Více

Návod k montáži pro odborníky

Návod k montáži pro odborníky Návod k montáži pro odborníky Stojany pro deskové kolektory 67061659.00-1.SD Logasol CKE1.0-s / CKN1.0-s Pro odbornou firmu 6 70 644 110 (03/010) CZ Prosím, před montáží a údržbou pečlivě přečíst Obsah

Více

Portoforte 170. Montážní návod

Portoforte 170. Montážní návod Portoforte 170 Montážní návod Stav 03/2012 Montážní návod přístřešku pro - Portoforte 170 Hlavní rozměry: Na vyobrazených nákresech vidíte všechny hlavní rozměry přístřešku. Kromě toho jsou zde nakresleny

Více

Typ odkouření Obj. č. 12 kw 20 kw 23 kw 24 kw Svislé odkouření 303 900 (červené) 303 901 (černé)

Typ odkouření Obj. č. 12 kw 20 kw 23 kw 24 kw Svislé odkouření 303 900 (červené) 303 901 (černé) Vodorovné odkouření skrz obvodovou stěnu, střechu (trubka v trubce), ø 60/100 mm Svislé odkouření skrz střechu (trubka v trubce), ø 60/100 mm Pružné odkouření - komín, šachta, sání vzduchu z venkovního

Více

MONTÁŽNÍ A UŽIVATELSKÝ NÁVOD SPRCHOVÝ KOUT PREMIUM NEW NSDKR 1/90 S NSDKR 1/100 S

MONTÁŽNÍ A UŽIVATELSKÝ NÁVOD SPRCHOVÝ KOUT PREMIUM NEW NSDKR 1/90 S NSDKR 1/100 S 63 64 Spytihněv č.p. 56, okres Zlín tel.:+420 5 110 311, fax:+420 5 110 315 teiko@teiko.cz; www.teiko.cz zelená linka 00 100 050 MONTÁŽNÍ A UŽIVATELSKÝ NÁVOD SPRCHOVÝ KOUT PREMIUM NEW NSDKR 1/90 S NSDKR

Více

MONTÁŽNÍ INSTRUKCE MONTÁŽNÍ SADY MS KLIK - HÁKY VARIO NA ŠIKMÉ TAŠKOVÉ STŘECHY

MONTÁŽNÍ INSTRUKCE MONTÁŽNÍ SADY MS KLIK - HÁKY VARIO NA ŠIKMÉ TAŠKOVÉ STŘECHY MONTÁŽNÍ INSTRUKCE MONTÁŽNÍ SADY MS KLIK - HÁKY VARIO NA ŠIKMÉ TAŠKOVÉ STŘECHY Pro HORIZONTÁLNÍ uchycení kolektorů typu SUN WING T,m Montážní návod se vztahuje na konstrukce pro - kolektorů TWI spol s

Více

MONTÁŽNÍ A UŽIVATELSKÝ NÁVOD SPRCHOVÝ KOUT PREMIUM PSKKH 2/90 R50, 2/80 R50 PSKRH 2/90, 2/80 (PSKPÚ 1/90)

MONTÁŽNÍ A UŽIVATELSKÝ NÁVOD SPRCHOVÝ KOUT PREMIUM PSKKH 2/90 R50, 2/80 R50 PSKRH 2/90, 2/80 (PSKPÚ 1/90) 763 64 Spytihněv č.p. 576, okres Zlín tel.:+420 577 110 311, fax:+420 577 110 315 teiko@teiko.cz; www.teiko.cz zelená linka 800 100 050 MONTÁŽNÍ A UŽIVATELSKÝ NÁVOD SPRCHOVÝ KOUT PREMIUM PSKKH 2/90 R50,

Více

MONTÁŽNÍ INSTRUKCE MONTÁŽNÍ SADY MS KLIK - HÁKY VARIO NA ŠIKMÉ TAŠKOVÉ STŘECHY

MONTÁŽNÍ INSTRUKCE MONTÁŽNÍ SADY MS KLIK - HÁKY VARIO NA ŠIKMÉ TAŠKOVÉ STŘECHY MONTÁŽNÍ INSTRUKCE MONTÁŽNÍ SADY MS KLIK - HÁKY VARIO NA ŠIKMÉ TAŠKOVÉ STŘECHY Pro VERTIKÁLNÍ uchycení kolektorů typu SUN WING T Montážní návod se vztahuje na konstrukce pro - kolektory TWI spol s ro Mnichov

Více

NADSTŘEŠNÍ SOLÁRNÍ KOLEKTORY BRAMAC - MONTÁŽNÍ NÁVOD BSK nadstřešní vertikální, horizontální Platí pro instalaci na území ČR

NADSTŘEŠNÍ SOLÁRNÍ KOLEKTORY BRAMAC - MONTÁŽNÍ NÁVOD BSK nadstřešní vertikální, horizontální Platí pro instalaci na území ČR NADSTŘEŠNÍ SOLÁRNÍ KOLEKTORY BRAMAC - MONTÁŽNÍ NÁVOD BSK nadstřešní vertikální, horizontální Platí pro instalaci na území ČR Člen MONIER GROUP Obsah Důležitá upozornění 3 Technická data 4 Tlaková ztráta

Více

Návod k montáži přístřešku pro kuřáky / autobusové zastávky

Návod k montáži přístřešku pro kuřáky / autobusové zastávky Návod k montáži přístřešku pro kuřáky / autobusové zastávky Přečtěte si před započetím prací Potřebné nástroje lepicí/těsnící materiál svinovací metr imbusový klíč, 5 x 2 mm vrták, 15 mm vrtačka vodováha

Více

Secupoint Varianta A. Bezpečnostní systém pro ploché střechy podle EN 795 MONTÁŽNÍ NÁVOD VARIANTA A

Secupoint Varianta A. Bezpečnostní systém pro ploché střechy podle EN 795 MONTÁŽNÍ NÁVOD VARIANTA A Secupoint Varianta A ŠROUB DO BETONU d=9mm BET / ŽELBET KCE MIN 130 MIN 85 ŠROUB DO BETONU d=9mm BET / ŽELBET KCE střešní konstrukce Dodržujte stavební předpisy Na nebo pro upevnění zátěže Je dovoleno

Více

MONTÁŽNÍ A UŽIVATELSKÝ NÁVOD SPRCHOVÝ KOUT PREMIUM NEW NSKDS 1/100-75 S NSKDS 1/90 S

MONTÁŽNÍ A UŽIVATELSKÝ NÁVOD SPRCHOVÝ KOUT PREMIUM NEW NSKDS 1/100-75 S NSKDS 1/90 S 763 64 Spytihněv č.p. 576, okres Zlín tel.:+420 577 110 311, fax:+420 577 110 315 teiko@teiko.cz; www.teiko.cz zelená linka 800 100 050 MONTÁŽNÍ A UŽIVATELSKÝ NÁVOD SPRCHOVÝ KOUT PREMIUM NEW NSKDS 1/100-75

Více

FSC AL V-11-1, V-11-2, V-11-3

FSC AL V-11-1, V-11-2, V-11-3 Návod pro montáž termických kolektorů FSC 21-2013 AL na rovnou střechu / volnou montáž V-11-1, V-11-2, V-11-3 Platný od 1.1.2011 OBSAH 1. 2. 3. 4. VŠEOBECNÉ INFORMACE BEZPEČNOSTNÍ OPATŘENÍ DÍLY KONSTRUKCE

Více

TF Veranda. Canopies - Carports- Verandas. Pergola one-trade

TF Veranda. Canopies - Carports- Verandas. Pergola one-trade Canopies - Carports- Verandas Pergola o Ideální řešení venkovní ochrany proti dešti nebo sněhu. o Pergolu můžete využít také jako carport, přístřešek pro kuřáky atd. o Moderní vzhled, elegantní design.

Více

02-P1. Příslušenství. Modul: Odkouření pro turbo kotle. Sekce: Koaxiální systém 80/125 mm

02-P1. Příslušenství. Modul: Odkouření pro turbo kotle. Sekce: Koaxiální systém 80/125 mm Modul: Vodorovné odkouření skrz obvodovou stěnu, střechu (trubka v trubce), 80/125 mm Svislé odkouření skrz skrz střechu (trubka v trubce), 80/125 mm Připojení na komín, šachtu Typ odkouření Obj. č. 12

Více

HIERO SPRCHOVÝ PANEL SE SPRCHOVOU ZÁSTĚNOU

HIERO SPRCHOVÝ PANEL SE SPRCHOVOU ZÁSTĚNOU MONTÁŽNÍ NÁVOD HIERO SPRCHOVÝ PANEL SE SPRCHOVOU ZÁSTĚNOU TEiKO spol. s r.o. 763 64 Spytihněv č.p. 576, Zlínský kraj tel.:+420 577 110 311, fax:+420 577 110 315 http:// www.teiko.cz, e-mail: teiko@teiko.cz

Více

REFLEKTORY PLOCHÉ 100 W DO BAZÉNŮ

REFLEKTORY PLOCHÉ 100 W DO BAZÉNŮ REFLEKTORY PLOCHÉ 100 W DO BAZÉNŮ KÓD 00346-00361 NÁVOD NA MONTÁŽ A ÚDRŽBU - 1 - - 2 - Tento návod obsahuje důležité informace k zajištění bezpečnosti při montáži i provozování tohoto výrobku. Proto je

Více

Hliníkový rámový kolektor CosmoSOL Bluetec 210. Montážní návod kolektorů. Všeobecně - Montáž na střechu ve sklonu: strana 2

Hliníkový rámový kolektor CosmoSOL Bluetec 210. Montážní návod kolektorů. Všeobecně - Montáž na střechu ve sklonu: strana 2 Všeobecně - Montáž na střechu ve sklonu: strana - paralelním se sklonem střechy a pomocí stavěcích šroubů strana - 6 - paralelním se sklonem střechy a pomocí střešních háků strana 7 - - navýšeném o 0 nebo

Více

MONTÁŽNÍ A UŽIVATELSKÝ NÁVOD SPRCHOVÝ KOUT PREMIUM PSKDS 1/90 S PSKDS 1/ S PSKDS 1/100 S PSKDS 1/ S PSKDS 1/ S

MONTÁŽNÍ A UŽIVATELSKÝ NÁVOD SPRCHOVÝ KOUT PREMIUM PSKDS 1/90 S PSKDS 1/ S PSKDS 1/100 S PSKDS 1/ S PSKDS 1/ S 763 64 Spytihněv č.p. 576, okres Zlín tel.:+420 577 110 311, fax:+420 577 110 315 teiko@teiko.cz; www.teiko.cz MONTÁŽNÍ A UŽIVATELSKÝ NÁVOD SPRCHOVÝ KOUT PREMIUM PSKDS 1/90 S PSKDS 1/100-75 S PSKDS 1/100

Více

Upevnění na stojanové konstrukci

Upevnění na stojanové konstrukci Návod k instalaci pro odborníka Deskové kolektory Upevnění na stojanové konstrukci 670648538.00-.ST 6 70 803 98 (0/05) CZ Obsah Obsah Bezpečnostní pokyny. Použité symboly. Všeobecné bezpečnostní pokyny

Více

MONTÁŽNÍ A UŽIVATELSKÝ NÁVOD SPRCHOVÝ KOUT PREMIUM PSDKR 1/120 S

MONTÁŽNÍ A UŽIVATELSKÝ NÁVOD SPRCHOVÝ KOUT PREMIUM PSDKR 1/120 S 763 64 Spytihněv č.p. 576, okres Zlín tel.:+420 577 110 311, fax:+420 577 110 315 teiko@teiko.cz; www.teiko.cz zelená linka 800 100 050 MONTÁŽNÍ A UŽIVATELSKÝ NÁVOD SPRCHOVÝ KOUT PREMIUM PSDKR 1/120 S

Více

fischer Solar-fix Jednoduše, rychle, bezpečně! Montážní systém pro fotovoltaické panely a solární kolektory

fischer Solar-fix Jednoduše, rychle, bezpečně! Montážní systém pro fotovoltaické panely a solární kolektory fischer Solar-fix Jednoduše, rychle, bezpečně! Montážní systém pro fotovoltaické panely a solární kolektory fischer Solar-fix Montážní systém s předmontovanými částmi Rychlý, jednoduchý, bezpečný Předmontované

Více

Digitální regulace s trafem

Digitální regulace s trafem Digitální regulace s trafem --- Instalační a bezpečnostní manuál regulátoru --- --- Model: DRT --- Obsah balení: 1) Digitální regulátor 1 ks 2) Napájecí trafo 1 ks 3) Konektory 2 ks Gratulejeme! Gratulujeme

Více

NÁVOD K OBSLUZE SKLENÍK M29963

NÁVOD K OBSLUZE SKLENÍK M29963 NÁVOD K OBSLUZE SKLENÍK M29963 Děkujeme, že jste si zakoupili skleník u naší společnosti. Před sestavením a používáním skleníku si pečlivě prostudujte následující návod. Pokud skleník někomu darujete nebo

Více

AluGrid+ montážní návod. Úchyt modulů. Spojitý nosník. Podkladová guma. Nebezpečí poničení! Pocházením po FV modulech se moduly mohou poškodit.

AluGrid+ montážní návod. Úchyt modulů. Spojitý nosník. Podkladová guma. Nebezpečí poničení! Pocházením po FV modulech se moduly mohou poškodit. AluGrid+ Montážní návod Úchyt modulů Windsafe (větrojistný plech) Upevňovací klip AluGrid+ nosný profil modulů dolní AluGrid+ upevňovací klip pro nosný profil modulů Spojitý nosník Potřebné nářadí Měřicí

Více

Čističky vzduchu ActivTek s.r.o.

Čističky vzduchu ActivTek s.r.o. Čističky vzduchu ActivTek s.r.o. Zvolská 545/22a 142 00 Praha 4 www.activtek.cz info@activtek.cz tel: 725 723 161 Tento manuál je shodný pro jednotky activtek INDUCT 5000 a INDUCT 10 000. Montážní postupy

Více

Spalinové systémy BRILON pro kotle BRÖTJE do 38 kw

Spalinové systémy BRILON pro kotle BRÖTJE do 38 kw Spalinové systémy BRILON pro kotle BRÖTJE do 38 kw KAS 80 s AGZ - oddělené vedení spalin a přívodu vzduchu viz strana 17 Tento podklad nenahrazuje Katalog spalinových systémů Brilon, Návod k montáži a

Více

MONTÁŽNÍ INSTRUKCE MONTÁŽNÍ SADY MS KLIK - ŠROUBY NA ŠIKMÉ PLECHOVÉ STŘECHY

MONTÁŽNÍ INSTRUKCE MONTÁŽNÍ SADY MS KLIK - ŠROUBY NA ŠIKMÉ PLECHOVÉ STŘECHY MONTÁŽNÍ INSTRUKCE MONTÁŽNÍ SADY MS KLIK - ŠROUBY NA ŠIKMÉ PLECHOVÉ STŘECHY Pro HORIZONTÁLNÍ uchycení kolektorů typu SUN WING T,m Montážní návod se vztahuje na konstrukce pro - kolektorů TWI spol s ro

Více

Solární ohřívač vzduchu

Solární ohřívač vzduchu Solární ohřívač vzduchu --- Montážní a bezpečnostní manuál ohřívače --- --- Modely: SolFresh Eco 1, SolFresh Eco 2, SolFresh Eco 3, SolFresh Eco 4--- --- SolHeat Eco 1, SolHeat Eco 2, SolHeat Eco 3, SolHeat

Více

DŮLEŽITÉ : přečtěte si tato upozornění dříve, než začnete s montáží

DŮLEŽITÉ : přečtěte si tato upozornění dříve, než začnete s montáží DŮLEŽITÉ : přečtěte si tato upozornění dříve, než začnete s montáží Dříve než začnete s montáží, seznamte se se všemi předpisy či normami, které platí pro tuto problematiku. Tento návod je doporučeným

Více

SPALINOVÉ SYSTÉMY BRILON PRO KOTLE BRÖTJE DO 38 kw

SPALINOVÉ SYSTÉMY BRILON PRO KOTLE BRÖTJE DO 38 kw SPALINOVÉ SYSTÉMY BRILON PRO KOTLE BRÖTJE DO 38 kw Tento podklad nenahrazuje Katalog spalinových systémů Brilon, Návod k montáži a instalaci spalinového systému SERIO, Technické informace kotlů Brötje

Více

Montážní návod NEOSOLAR. Kolektory - Řada GSE ENERGIE A ÚSPORNÉ TECHNOLOGIE. Montáž na střechu pomocí střešních držáků ENERGIE A ÚSPORNÉ TECHNOLOGIE

Montážní návod NEOSOLAR. Kolektory - Řada GSE ENERGIE A ÚSPORNÉ TECHNOLOGIE. Montáž na střechu pomocí střešních držáků ENERGIE A ÚSPORNÉ TECHNOLOGIE Montážní návod Kolektory - Řada GSE Montáž na střechu pomocí střešních držáků Všeobecné montážní a bezpečnostní doporučení K zamezení nežádoucích vlivů působením kondenzace a zamlžení, montují se kolektory

Více

DOPORUČENÍ PRO MONTÁŽ-palubky :

DOPORUČENÍ PRO MONTÁŽ-palubky : Vertikální instalace obkladu na stěny (lamely svisle) : DOPORUČENÍ PRO MONTÁŽ-palubky : 1. Ke stěně přišroubujte vodorovně dřevěné latě (rozměru cca. 30 x 25 mm) nebo latě z PVC (P9050, o rozměru 32 x

Více

FSC AL, FSC 21 a FSC 24

FSC AL, FSC 21 a FSC 24 Návod k montáži termických kolektorů FSC 21-2013 AL, FSC 21 a FSC 24 pomocí montážních sad pro uchycení na šikmou střechu: Platný od 1.1.2011 - NS 10-1, NS 10-2, NS 10-3 OBSAH 1. VŠEOBECNÉ INFORMACE 2.

Více

Max Power Sestavení verze ISLAND

Max Power Sestavení verze ISLAND Max Power Sestavení verze ISLAND 1 Popis verze Island Verze Max Power Island se skládá ze tří displejů, které nesou stroje Linear. Stroje Linear spolu s displeji jsou zasunuty do rámu, ve kterém tvoří

Více

CENÍK VÝROBKŮ FIRMY BITUWELL POLINEXT 2011 NÁKUPNÍ CENY PRO PRODEJCE. aktuální na stavbě

CENÍK VÝROBKŮ FIRMY BITUWELL POLINEXT 2011 NÁKUPNÍ CENY PRO PRODEJCE. aktuální na stavbě CENÍK VÝROBKŮ FIRMY BITUWELL POLINEXT 011 aktuální na stavbě NÁKUPNÍ CENY PRO PRODEJCE BITUWELL B&W - Dach+Wand s.r.o. Fučíkova 33 CZ - 67 01 Králův Dvůr IČO: 5045971 mob.: 603 891 801 mob.: 603 935 936

Více

MONTÁŽNÍ INSTRUKCE MONTÁŽNÍ SADY MS KLIK - ŠROUBY NA ŠIKMÉ PLECHOVÉ STŘECHY

MONTÁŽNÍ INSTRUKCE MONTÁŽNÍ SADY MS KLIK - ŠROUBY NA ŠIKMÉ PLECHOVÉ STŘECHY MONTÁŽNÍ INSTRUKCE MONTÁŽNÍ SADY MS KLIK - ŠROUBY NA ŠIKMÉ PLECHOVÉ STŘECHY Pro VERTIKÁLNÍ uchycení kolektorů typu SUN WING T Montážní návod se vztahuje na konstrukce pro - kolektory TWI spol s ro Mnichov

Více

Návod - Jak zabudovat střešní okno

Návod - Jak zabudovat střešní okno Strana 1 / 5 Návod - Jak zabudovat střešní okno Krok po kroku Zde je místo pro vaše poznámky 1. krok Příprava montážního otvoru Střešní okno zabudujte nejlépe do výšky 1,85 2,20 m od horní hrany okna k

Více

Dveřní závora ABUS PR2600. Návod k montáži a obsluze

Dveřní závora ABUS PR2600. Návod k montáži a obsluze Dveřní závora ABUS PR2600 Návod k montáži a obsluze 1 Obsah I. Obsah balení Jednotlivé části II. Všeobecné informace III. Možnosti použití dveřní závory PR2600 IV. Nářadí potřebné pro montáž V. Návod na

Více

CEMBRIT. Délka / rozměr Baleni Spotřeba Kč bez DPH Maloplošná krytina Česká šablona - Betternit, hladký povrch 750 ks/pal.

CEMBRIT. Délka / rozměr Baleni Spotřeba Kč bez DPH Maloplošná krytina Česká šablona - Betternit, hladký povrch 750 ks/pal. CEMBRIT Délka / rozměr Baleni Spotřeba Kč bez DPH Maloplošná krytina Česká šablona - Betternit, hladký povrch 750 ks/pal. 10,1 ks/m 2 32,30 400x400 tl. 4mm pro překrytí 85 mm Česká šablona - Betternit,

Více

MONTÁŽNÍ A UŽIVATELSKÝ NÁVOD SPRCHOVÝ KOUT PREMIUM NEW NSDKR 1/120 S

MONTÁŽNÍ A UŽIVATELSKÝ NÁVOD SPRCHOVÝ KOUT PREMIUM NEW NSDKR 1/120 S 763 64 Spytihněv č.p. 576, okres Zlín tel.:+420 577 110 311, fax:+420 577 110 315 teiko@teiko.cz; www.teiko.cz zelená linka 800 100 050 MONTÁŽNÍ A UŽIVATELSKÝ NÁVOD SPRCHOVÝ KOUT PREMIUM NEW NSDKR 1/120

Více

Montážní návod dutinkové desky

Montážní návod dutinkové desky Montážní návod dutinkové desky Příprava konstrukce Před pokládkou dutinkových desek doporučujeme připravit nosnou dřevěnou konstrukci. Krokve musí být kvůli montáži široké min. 60 mm (doporučujeme 80 mm).

Více

Modulové schody BERLIN - se zábradlím

Modulové schody BERLIN - se zábradlím Modulové schody BERLIN - se zábradlím - Montážní návod - Montáž schodů provádějte v pořadí odshora dolů. Každý schod (schodišťový modul) je možné navýšit o 4 cm. Před započetím montáže, vypočtěte výšku

Více

Montáž a manipulace se střešní krytinou WECKMAN STEEL CR, spol. s.r.o.

Montáž a manipulace se střešní krytinou WECKMAN STEEL CR, spol. s.r.o. Montáž a manipulace se střešní krytinou WECKMAN STEEL CR, spol. s.r.o. Jihlavská 2134 594 01 Velké Meziříčí Risto Mäki tel. (+420) 602 719 510 Jarmila Denková tel. (+420) 725 031 562 e-mail: weckman@seznam.cz

Více

DORMA AGILE 150 MONTÁŽNÍ NÁVOD varianta montáže na zeď

DORMA AGILE 150 MONTÁŽNÍ NÁVOD varianta montáže na zeď DORMA AGILE 150 MONTÁŽNÍ NÁVOD varianta montáže na zeď Nářadí potřebné pro montáž: vrtačka, vrták pro hmoždinky o průměru 8mm imbusový klíč 4 a 3 mm křížový šroubovák střední velikosti normální šroubovák

Více

Střešní bezpečnostní systémy

Střešní bezpečnostní systémy Izolační střešní a stěnové panely Česká republika 03/2019 Střešní bezpečnostní systémy Bezpečí na prvním místě Střešní bezpečnostní systémy Střešní bezpečnostní systémy Kingspan plně vyhovují normě ČSN

Více

Pojízdný TV držák a příslušenství

Pojízdný TV držák a příslušenství Montážní příručka 9. Nastavení Pojízdný držák a příslušenství +5-10 1200mm 1250mm 1300mm 1350mm 1400mm 1450mm 1500mm 1550mm 1600mm 1650mm Výška panelu je měřena od podlahy. support block Uvolněte šrouby

Více

NÁVOD K OBSLUZE ZAHRADNÍHO SKLENÍKU D00253

NÁVOD K OBSLUZE ZAHRADNÍHO SKLENÍKU D00253 NÁVOD K OBSLUZE ZAHRADNÍHO SKLENÍKU D00253 VŠEOBECNÁ UPOZORNĚNÍ: - před montáží skleníku si pečlivě přečtete tento návod - ujistěte se, že součástí balení jsou všechny díly, uvedené v tomto návodu - roztřiďte

Více

Platnost od 22. 9. 2002

Platnost od 22. 9. 2002 NÁVOD NA MONTÁŽ A INSTALACI KOUPELNOVÝCH SESTAV Platnost od 22. 9. 2002 VAGNERPLAST spol. s r.o., Velké Přítočno 2, 273 51 Unhošť Tel. : 00420 / 312 816 111, fax : 00420 / 312 688 815 Internet :http://www.vagnerplast.cz

Více

KOMÍNOVÁ LÁVKA UNI 100 MONTÁŽNÍ NÁVOD

KOMÍNOVÁ LÁVKA UNI 100 MONTÁŽNÍ NÁVOD KOMÍNOVÁ LÁVKA UNI 100 MONTÁŽNÍ NÁVOD Člen MONIER GROUP POPIS PRODUKTU je určena pro zajištění bezpečného pohybu po střeše. Skládá se ze dvou závěsných háků, dvou držáků, stoupací lávky délky 1,0 m a zábradlí.

Více

Systém DW - AL. POPIS Třívrstvý tlakotěsný systémový spalinovod z nerezové oceli

Systém DW - AL. POPIS Třívrstvý tlakotěsný systémový spalinovod z nerezové oceli POPIS Třívrstvý tlakotěsný systémový spalinovod z nerezové oceli MATERIÁL Vnitřní: 1.4404 (316L)/1.4571 (316Ti) Vnější: 1.4301 (304) Další možnosti na vyžádání POVRCH Vysoký lesk Na vyžádání: matný, lakovaný,

Více

NÁVOD K OBSLUZE NÁSTĚNNÝ DRŽÁK NA TV M01214

NÁVOD K OBSLUZE NÁSTĚNNÝ DRŽÁK NA TV M01214 NÁVOD K OBSLUZE NÁSTĚNNÝ DRŽÁK NA TV M01214 Děkujeme, že jste si zakoupili nástěnný držák na televizor a LCD monitory. Před sestavením a používáním držáku si prosím pečlivě prostudujte následující návod.

Více

Montážní návod světlovodu do šikmé střechy

Montážní návod světlovodu do šikmé střechy Montážní návod světlovodu do šikmé střechy www.sunizer.cz Důležité upozornění: Světlovodný tubus se superreflexní vrstvou technického stříbra Při instalaci tubusu je třeba se vyhnout kontaktu s extrémně

Více

Tabulka 5 Specifické prvky

Tabulka 5 Specifické prvky Tabulka 5 Specifické prvky 1 Podhledy (s působením požáru ze spodní strany) 1.1 Podhled s přídavnou izolací vloženou mezi dřevěné stropní nosníky, druh DP2 1 - stropní záklop 2 - dřevěné nosníky (vzdálené

Více

Montážní návod optických rozváděčů řady LGX

Montážní návod optických rozváděčů řady LGX Montážní návod optických rozváděčů řady LGX Před zahájením instalace důkladně prostudujte tento návod. LSC2U - 024/5 Rozváděče řady řady LGX jsou konstruovány jako modulární stavebnice. Fiber Optic Shelf

Více

Montážní návod. www.thermomax.cz

Montážní návod. www.thermomax.cz Montážní návod www.thermomax.cz Thermomax - montážní návod OBSAH 1. Bezpečnostní pokyny..................................................... 1 2. Dimenzovaní solárních systémů Thermomax............................

Více

Montážní návod pro vakuový solární kolektor s přímým průtokem. Hotjet Seido 2. Strana: 1 z 15 v 1.00/2009/06

Montážní návod pro vakuový solární kolektor s přímým průtokem. Hotjet Seido 2. Strana: 1 z 15 v 1.00/2009/06 Montážní návod pro vakuový solární kolektor s přímým průtokem Hotjet Seido 2 Strana: 1 z 15 v 1.00/2009/06 Hotjet Seido-2 je sluneční kolektor s nejvyšším výkonem fotografie je ilustrační řez trubicí Výhody:

Více

Montáž přístřešku na auto TF P2 TF P2 SAMOSTATNÝ TF P2 M-SPOL. TF P2 Y-SPOL.

Montáž přístřešku na auto TF P2 TF P2 SAMOSTATNÝ TF P2 M-SPOL. TF P2 Y-SPOL. Montáž přístřešku na auto TF P2 TF P2 SAMOSTATNÝ TF P2 M-SPOL. TF P2 Y-SPOL. 4. Nárok na záruku na tento výrobek zaniká, pokud nebyl řádně ukotven. DŮLEŽITÉ Před zahájením montáže přístřešku na auto si

Více

Návod k obsluze nástěnný držák na tv

Návod k obsluze nástěnný držák na tv Návod k obsluze nástěnný držák na tv Děkujeme, že jste si zakoupili nástěnný držák na televizor a LCD monitory. Před sestavením a používáním držáku si prosím pečlivě prostudujte následující návod. Pokud

Více

Sada osvětlení LED Sekačka Greensmaster řady Flex 1800/2100 a eflex 1800/2100

Sada osvětlení LED Sekačka Greensmaster řady Flex 1800/2100 a eflex 1800/2100 Form No. 3399-948 Rev C Sada osvětlení LED Sekačka Greensmaster řady Flex 1800/2100 a eflex 1800/2100 Číslo modelu 04293 Návod k instalaci DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ CALIFORNIA Důležité upozornění, poučka 65

Více

K 27 Fireboard - vzduchotechnické kanály

K 27 Fireboard - vzduchotechnické kanály K 27 07/2007 K 27 Fireboard - vzduchotechnické kanály EI 30-15+15 mm Fireboard EI 45-15+15 mm Fireboard EI 60-15+15 mm Fireboard EI 90-20+20 mm Fireboard EI 120-25+25 mm Fireboard Příčný řez M 1:10 25

Více

UNIVERZÁLNÍ KLADKOSTROJ

UNIVERZÁLNÍ KLADKOSTROJ FDAD 6571 2 1 3 2 FDAD 6571 OBECNÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY/INSTALACE UNIVERZÁLNÍHO KLADKOSTROJE UNIVERZÁLNÍ KLADKOSTROJ NÁVOD K OBSLUZE 1. OBECNÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY 6 CZ Při správné instalaci je nosnost univerzálního

Více

SKLENÍK KIN SV-2 OBSAH:

SKLENÍK KIN SV-2 OBSAH: SKLENÍK KIN SV-2 OBSAH: 1. ZÁKLADNÍ TECHNICKÉ VLASTNOSTI................................... 2 2. OBSAH BALENÍ................................................... 2 3. MONTÁŽ SKLENÍKU..................................................

Více

Kování pro posuvné dveře

Kování pro posuvné dveře Kování pro posuvné dveře Top Line 1200/ 1210/1230 Systém posuvných dveří Top Line 1200, Top Line 1210, Top Line 1230 umožňuje např. rozčlenit místnost nebo uzavřít šatnu, pracovnu, domácí kancelář atd.

Více

[8x] Ø 5,1 / [4x] 7 x 10 [8x] Ø 5,1 / [4x] 7 x 10 [8x] Ø 5,1 / [4x] 7 x 10

[8x] Ø 5,1 / [4x] 7 x 10 [8x] Ø 5,1 / [4x] 7 x 10 [8x] Ø 5,1 / [4x] 7 x 10 106 115 DIDH 16 530 BP V2A GFK 106 120 DIDH 16 690 BP V2A GFK 106 123 DIDH 16 1030 BP V2A GFK 106 115 4013364100213 1-1-6 488 g 1 Stk. 33,00 106 120 4013364092945 1-1-6 552 g 1 Stk. 36,05 106 123 4013364100220

Více

Ceník DEHN+SÖHNE 2014

Ceník DEHN+SÖHNE 2014 Ceník DEHN+SÖHNE 2014 Kat. číslo Cena EURO Cena Kč 100100 16,50 336,60 Kč Jímací tyč D 16mm L 1000mm FeZn se šroubem KS - SET - Jímací tyče + příslušenství 100150 21,65 441,70 Kč Jímací tyč D 16mm L 1500mm

Více

ALPSKÁ TAŠKA CLASSIC STANDARD

ALPSKÁ TAŠKA CLASSIC STANDARD ALPSKÁ TAŠKA CLASSIC STANDARD Ekonomické řešení pro nové stavby i rekonstrukce Člen MONIER GROUP 1 ALPSKÁ TAŠKA CLASSIC STANDARD Alpská taška Classic Standard je charakteristická svým elegantním a symetrickým

Více

NÁVOD K OBSLUZE DRŽÁK NA TV M02022

NÁVOD K OBSLUZE DRŽÁK NA TV M02022 NÁVOD K OBSLUZE DRŽÁK NA TV M02022 Děkujeme za nákup tohoto produktu, doufáme, že s ním budete spokojeni. Pro správné a bezpečné zacházení si před montáží a používáním pečlivě prostudujte tento návod.

Více

EJOT PVC EJObar a TPO EJObar Návod na montáž. Jednoduché řešení upevnění pro fóliové střechy z PVC a TPO.

EJOT PVC EJObar a TPO EJObar Návod na montáž. Jednoduché řešení upevnění pro fóliové střechy z PVC a TPO. EJOT PVC EJObar a TPO EJObar Návod na montáž Jednoduché řešení upevnění pro fóliové střechy z PVC a TPO. Použití EJObar jako volně položeného nebo přivařeného k fólii V řadě případů, které nevyžadují pevné

Více

K 26 Fireboard - kabelové kanály

K 26 Fireboard - kabelové kanály K 26 07/2007 K 26 Fireboard kabelové kanály kabelové kanály jako protipožární ochrana kabelů K 261 Kabelový kanál I K 262 Kabelový kanál E K 261/262 Fireboard kabelové kanály I a E Podélný řez M 1:10 K

Více

OVLÁDÁNÍ PÁSKEM NEBO ŠŇŮROU:

OVLÁDÁNÍ PÁSKEM NEBO ŠŇŮROU: 1. Překontrolujte rozměry rolety a lišt a vyznačte otvory pro uchycení lišt a otvor pro šňůrové ovládání. Pro šrouby které drží lišty předvrtejte otvory. 2. Otvor pro šňůrové ovládání vyvrtejte přes křídlo

Více

Ceník DEHN+SÖHNE 2015 Hromosvodní součásti

Ceník DEHN+SÖHNE 2015 Hromosvodní součásti Ceník DEHN+SÖHNE 2015 Hromosvodní součásti Kat. číslo Cena EURO Cena Kč 100100 17,00 294,80 Kč Jímací tyč D 16mm L 1000mm FeZn se šroubem KS - SET - Jímací tyče + příslušenství 100150 22,30 386,70 Kč Jímací

Více

POPIS HODNOTA JEDNOTKA PRÁVNÍ PŘEDPIS 3x Ekopanel E60 rozměry: tloušťka šířka délka. 58 (tolerance +2 mm) 1200,

POPIS HODNOTA JEDNOTKA PRÁVNÍ PŘEDPIS 3x Ekopanel E60 rozměry: tloušťka šířka délka. 58 (tolerance +2 mm) 1200, Popis OBVODOVÁ STĚNA EKO3 - obklad obvodové nosné dřevěné rámové konstrukce Skladba tl. 380 - dřevovláknitá deska tl. 20 - KVH hranoly + tepelná izolace tl. 140 - dřevěný rošt tl. 40 Doporučené použití

Více

MANUÁL MONTÁŽE PLACHTOVÁ HALA P

MANUÁL MONTÁŽE PLACHTOVÁ HALA P Základní technické informace Šířka: 9,76 m Délka: 26 m Výška: 4,58 m Šířka vrat: 3,5 m Výška vrat: 3,8 m Rozteč oblouků: 2 m Příprava k montáži Pro montáž je nutné vybrat takový terén, jehož sklon v délce

Více

Plochá střešní taška NIBRA F 7

Plochá střešní taška NIBRA F 7 Plochá střešní taška NIBRA F 7 Technická data Plochá střešní taška NIBRA F7 Výrobce Nelskamp (D) Celková délka ~ 57, cm Celková šířka ~ 5,7 cm Střed. krycí délka Střed. krycí šířka ~ 0, cm Spotřeba na

Více

Solární program. www.k2l.cz. Tel.: 323 660 051-2. Fax: 323 660 053. mail: k2l.cz@k2l.cz. Program komponentů pro instalaci panelů pro šikmé střechy

Solární program. www.k2l.cz. Tel.: 323 660 051-2. Fax: 323 660 053. mail: k2l.cz@k2l.cz. Program komponentů pro instalaci panelů pro šikmé střechy Solární program Program komponentů pro instalaci panelů pro šikmé střechy Tel.: 323 660 051-2 Fax: 323 660 053 mail: k2l.cz@k2l.cz www.k2l.cz Průvodce instalací střešního solárního panelu Střešní háky

Více

Systémy odkouření pro nástěnné kondenzační kotle

Systémy odkouření pro nástěnné kondenzační kotle Přehled systémů odkouření Náčrt situace pro GB152T/ GB162-15 až 45/ GB172/GB112 pro GB162-45 GB112-60 pro GB162-65 až 100 DO Střešní instalace C 33x Šikmá střecha Koncentrický odvod spalin/sání spalovacího

Více

Montážní návod LWH 030

Montážní návod LWH 030 Montážní návod LWH 030 2 OBSAH Výstražné pokyny... 4 Bezpečnostní pokyny... 4 Instalační sada.... 5 Montáž na stěnu s dřevěnými fošnami... 6 Montáž na plné cihly a betonové tvárnice.................. 7

Více

Pro přerušení tepelného mostu pod okny a balkonovými dveřmi.

Pro přerušení tepelného mostu pod okny a balkonovými dveřmi. Pro přerušení tepelného mostu pod okny a balkonovými dveřmi. - Dodáváno v kusech délky 1175 mm - Spojování rozšiřovacích profilů do délky na sraz s lepenou spárou - Struktura povrchu neovlivňuje vlastnosti

Více

ochranný úhel ochranný úhel ochranný úhel

ochranný úhel ochranný úhel ochranný úhel ochranný úhel α ochranný úhel α ochranný úhel α 1. Použití Jímací stožáry jsou vhodné k instalaci oddálených jímacích soustav hromosvodů podle ČSN EN 62305-3 (VDE 0185-305-3). Při projektování se nejčastěji

Více

Stojanové rozvaděče ECO a TELCO Montážní návod

Stojanové rozvaděče ECO a TELCO Montážní návod Stojanové rozvaděče ECO a TELCO Montážní návod 1. Schéma a pojmenování částí: horní kryt vertikální montážní lišty horizontální montážní úhelníky zámek čelních dveře 2 nosná kolečka rám boční dveře s ručními

Více

Obsah. Str. 2. MN DS1475/CZ/UPDATE / Id. č

Obsah. Str. 2. MN DS1475/CZ/UPDATE / Id. č Obsah 1. Použití, Technické údaje... str. 3 2. Konstrukce... str. 4 3. Varianty montáže podpůrné trubky s upevňovacími prvky... str. 6 3.1 Jednotlivé samostatné jímače... str. 6 3.2 Kombinace několika

Více

a rovnou střechu V-10-1-VSC, V-10-2-VSC, V-3-VSC

a rovnou střechu V-10-1-VSC, V-10-2-VSC, V-3-VSC Návod k montáži trubicových kolektorů VSC 25 pomocí montážních sad pro uchycení na šikmou střechu NS101VSC, NS102VSC, NS103VSC a rovnou střechu V101VSC, V102VSC, V3VSC OBSAH 1. VŠEOBECNÉ INFORMACE 2. 3.

Více

RAUVOLET metallic-line Montážní návod

RAUVOLET metallic-line Montážní návod RAUVOLET metallic-line Montážní návod 1 Popis systému: 3 5 2 1 Standardní roletový set RAUVOLET obsahuje veškeré komponenty potřebné k výrobě roletové skříňky. Při použití standardního korpusu lze snadno

Více