Solární ohřívač vzduchu

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Solární ohřívač vzduchu"

Transkript

1 Solární ohřívač vzduchu --- Montážní a bezpečnostní manuál ohřívače Modely: SolHeat15, SolHeat30, SolHeat31, SolHeat45---

2 Obsah balení: 1) Solární panel vč. ventilátoru a fotovoltaické části 1 ks 2) Al flexibilní hadice, průměr 100 mm, délka 63 cm, vč. 4 stahovacích kroužků 2 ks 3) Příruba pro připojení Al hadice k solárnímu panelu, vč. silikonového těsnění 2 ks 4) Těsnící kroužek k přírubě 2 ks

3 5) Difuzor bílý vč. příruby 2 ks 6) Hmoždinka velká 12 ks 7) Hmoždinka malá 4 ks 8) Vrut M3 x 40 mm 12 ks 9) Vrut M3 x 16 mm 4 ks 10) Šroub M2 x 14 mm 4 ks 11) Pokojový termostat (regulátor) 1 ks

4 Gratulejeme! Gratulujeme Vám, že jste si pořídili solární ohřívač vzduchu od společnosti PAVLŮ Complex, s.r.o. Funkční princip Výrobky slouží k ohřevu vzduchu a větrání místností za využití pouhé sluneční energie. Provozní náklady na přitápění a větrání se tak rovnají nule. Solární ohřívač nasává vzduch: a) otvory ve spodní části nosného rámu (modely SolFresh15, 30, 31 a 45) přivádí čerstvý ohřátý venkovní vzduch do místnosti nebo b) přívodní hadicí z místnosti (modely SolHeat15, SolHeat30, SolHeat31 a SolHeat45) a poté jej saje skrze speciální konstrukci uvnitř panelu je ohříván vzduch z místnosti Vzduch se v panelu na principu skleníkového efektu ohřeje a poté je ventilátorem vnořeným do zadní části ohřívače dodáván do domu. Ventilátor je napájen pomocí fotovoltaického panelu, který generuje elektrickou energii z energie sluneční. Ventilátor je kontrolován termostatem, tudíž je při dosažení požadované pokojové teploty v místnosti vypnut.

5 Umístění panelu Doporučujeme umístit panel na venkovní zeď Vašeho domu a to kvůli dosažení optimálního úhlu mezi panelem a sluncem v zimě, na jaře a na podzim. Právě v těchto obdobích je trajektorie slunce velice nízká a účinek panelu umístěného na zdi je tak znatelný. V případě, že panel nemůžete instalovat na zeď, je možná instalace na střechu. Pro tento typ instalace použijte námi dodávané držáky, jež umožňují nastavení úhlu panelu vůči střeše. Zároveň upozorňujeme, že musíte provést potřebnou hydroizolaci otvoru panelu. Místo, kam panel umístíte, musí nabízet co nejvyšší intenzitu slunečního záření. Jak již název výrobku napovídá, panel pracuje pouze při plném slunečním svitu. Ideální pro umístění je jižní strana Vašeho objektu. Mějte na paměti, že během roku se trajektorie slunce výrazně mění. Pro nalezení optimální polohy můžete použít např. internetový nástroj Ten Vám umožní po zadání konkrétní adresy Vašeho objektu a data simulovat trajektorii slunce v konkrétní datum přímo v místě Vaší instalace.

6 Montáž panelu Předpokládejme, že místo pro umístění panelu máte již vhodně vybráno dle předchozího bodu manuálu. Nyní tedy přistoupíme k samotné montáži. 1) Vrtání otvorů pro přívod a vývod vzduchu do/z panelu: Vyměřte si na venkovní straně zdi/střechy střed otvoru pro Váš ohřívač vzduchu. Rozteče naleznete na obrázku níže.

7 Jakmile máte středy otvorů vyměřeny, použijte dlouhý vrták např. průměru 8 mm a tímto vrtákem provrtejte kolmé díry z vyměřených středů skrze celou zeď až do Vaší místnosti. Máte-li středy kružnic vyvrtané, použijte vykružovací nástavec či jádrovou vrtačku s dlouhou korunkou a vyvrtejte do zdi dvě díry o průměru mm. Tyto otvory budou sloužit pro protažení flexibilních hadic (díly č.2), z nichž jedna přivádí vzduch z místnosti do panelu a druhá odvádí vzduch z panelu do místnosti. 2) Připevnění hadic k panelu: Vezměte přírubu (díl č. 3), a pomocí čtyř šroubů M2 (díly č. 10) ji připevněte k zadní části panelu. Nezapomeňte zkontrolovat, zda je na obvodu příruby správně navléknuto silikonové těsnění a také těsnící kroužek (díl č. 4). Poté vezměte flexibilní hadici a nasuňte na ní stahovací kroužek (součástí dílu č.2). Hadici následně navlékněte na přírubu a kroužek pomocí šroubováku dotáhněte. Tento postup opakujte i u druhého otvoru.

8 3) Označení pozic pro nosné hmoždinky: Vezměte sestavený panel a nejprve flexibilní hadice zasuňte do otvoru ve zdi. Poté si panel zkorigujte pomocí vodováhy a označte si např. pomocí fixy skrze otvory na krajích rámu místa, kam navrtáte otvory pro nosné hmoždinky (díl č. 6). Panel poté odložte. 4) Vrtání otvorů pro hmoždinky a jejich zatlučení: Vyvrtejte vrtákem otvory označené dle přechozího bodu manuálu. Hmoždinky zatlučte nebo našroubujte (dle typu hmoždinek). 5) Provléknutí kabelu regulátoru: Kabel regulátoru můžete provléct vedle Al flexibilní hadice zasazené do otvoru 110 mm a v místnosti ho poté vést např. v liště. Druhou možností je, že si vyvrtáte otvor skrze zeď určený pouze pro vedení tohoto kabelu. Místo, kde tento otvor v místnosti vyústí, by mělo být co nejblíže budoucímu umístění regulátoru. Zároveň je dobré vyvrtat tento otvor na fasádě v místech, kde kabel vychází ze zadní strany panelu. Pro vyvrtání použijte vrták o průměru 4 mm. Kabel poté zaizolujte např. PUR pěnou. Mějte na paměti, že regulátor je v místnosti vhodné umístit alespoň 2 metry od difuzoru (díl č. 5) přivádějícího horký vzduch z panelu. Teplota vzduchu vystupujícího z difuzoru může přesahovat i 55 C, na regulátoru však nastavujete Vaši požadovanou maximální teplotu pokoje! 6) Připevnění panelu ke zdi: Přiložte panel ke zdi. Panel pomocí vodováhy vyrovnejte. Panel poté přichyťte ke zdi vruty (díly č. 8). Flexibilní hadice natáhněte skrze zeď až do místnosti. Hadice poté zaizolujte např. PUR pěnou s nízkou expanzí. 7) Připevněte vnitřní difuzor: V tuto chvíli máte panel již připevněný na zdi a flexibilní hadice jsou zastrčeny do 110 mm otvorů ve zdi. Na konec flexibilních hadic nasaďte stahovací kroužek (součást dílu č. 2) a poté nasuňte hadice na příruby difuzorů. Kroužky pomocí šroubováku dotáhněte. Příruby zasaďte do vyvrtaných otvorů tak aby jejich venkovní kraj byl v úrovni zdi. Drobné mezery vedle příruby a hadice začistěte sádrou či jinou podobnou opravnou hmotou. Hmotu nechte zatvrdnout. Jako poslední krok zašroubujte po směru hodinových ručiček talířek difuzorů do přírub.

9 8) Připevnění a zapojení regulátoru: V případě, že chcete používat regulátor, postupujte při montáži dle zvláštního návodu pro montáž umístěného v balení regulátoru.

10 Údržba a bezpečnost Před samotnou montáží si ověřte, že montáží panelu na zeď nijak nenarušíte místní zákony a ujednání (např. nařízení stavebního úřadu, stanovy bytového družstva, nájemní smlouvu apod.). Nemáte-li dostatečné schopnosti pro montáž panelu na zeď, přenechte tuto práci odborníkovi. Chraňte obsah balení před dětmi. Před natočením panelu směrem ke slunci se ujistěte, že dráty elektrokabelu nemají kontakt. Během instalace a obzvlášť při vrtání díry (děr) si dávejte pozor, abyste nenarušili vedení obvodů elektrorozvodů, vedení plynu, vody nebo dalších infrastrukturních prvků objektu. Při montáži a provozu dodržujte zásady a předpisy pro ochranu před úderem blesku, např. normy ČSN EN až 4. Panel neumisťujte do míst s rizikem výskytu ohně a výbuchu. Při práci s panelem ve výškách dodržujte bezpečnostní předpisy pro práci ve výškách. Používejte jen originální díly a příslušenství od distributora. Po montáži mějte na paměti, že se jedná o ohřevnou jednotku, učiňte veškerá opatření pro bezpečný chod zařízení. Zkontrolujte, že se ventilátor může volně otáčet a že přívodní i odvodní otvor vzduchu jsou vždy průchozí. Ujistěte se, že kabel regulátoru není přerušen a jeho izolace není poškozena. Do prostoru ventilátoru nestrkejte ruce, vlasy, oblečení ani jiné předměty. Při slunečním svitu může být teplota panelu značně vysoká, používejte proto při styku s panelem ochranné rukavice. Fotovoltaický panel ani skleněný kryt nesmí být pro správnou funkci zastíněny a znečištěny. Nečistoty na jejich povrchu mohou zásadně snížit účinnost zařízení. Doporučujeme občasné mytí povrchu panelu šetrným čisticím prostředkem se studenou vodou. Line-li se z panelu neobvyklý zápach, kouř či hluk, ihned přístroj vypněte a kontaktujte servisní středisko distributora. Na připevněný zahřívač nezavěšujte žádné předměty. Zprovoznění Po upevnění panelu a regulátoru na jeho místo Vám nic nebrání v jeho používání. Pro stanovení optimální vnitřní teploty otočte kolečkem regulátoru na požadovanou teplotu. Solární ohřívač bude mít do dosažení této teploty v případě slunečního svitu spuštěný ventilátor. Po dosažení požadované teploty se ventilátor vypne. V teplých letních měsících doporučujeme panel vypnout. Intenzita otáček ventilátoru a tím pádem i průtoku vzduchu skrze přívodní otvor je zcela závislá na intenzitě slunečního záření. Tento ohřívač byl navržen tak, aby pracoval non-stop a bezobslužně. Jednotka může pracovat i v případě, že jste z objektu pryč několik měsíců. Dopadá-li na panel dostatek záření, je objekt zásobován čerstvým zahřívaným vzduchem. V noci a v dalších chvílích, kdy na panel nepůsobí dostatečné záření, je ventilátor vypnutý a žádný vzduch do místnosti neproudí (nemáte-li ve svém objektu takové rozmístění otvorů budovy, jež by spolu s panelem mohly způsobit průvan.

11 Prohlášení o shodě Prohlášení o shodě vydává výrobce, zplnomocněný zástupce a firma pověřená kompletací technické dokumentace: Obchodní jméno: PAVLŮ-Complex, s.r.o. Sídlo: Puškinova 524, Liberec, Česká republika IČO: Název výrobku: Solární ohřívač vzduchu Typ: SolFresh15, SolFresh30, SolFresh31, SolFresh45, SolHeat15, SolHeat30, SolHeat31, SolHeat45 Popis a určení funkce výrobku: Solární ohřívač vzduchu se skládá ze solární komory kryté tvrzeným sklem, fotovoltaického panelu, ventilátoru, teplotního regulátoru a příslušenství. Výrobek slouží k větrání místností, vysoušení a ohřevu vzduchu. K tomu využívá pouze sluneční energii, nevyžaduje tedy žádný jiný zdroj. Prohlašujeme a potvrzujeme, že: podle směrnice Evropského parlamentu a Rady 2004/108/ES (nařízení vlády č. 616/2006 Sb. o technických požadavcích na výrobky z hlediska elektromagnetické kompatibility) a 2006/95/ES (nařízení vlády č. 17/2003 Sb., kterým se stanoví technické požadavky na elektrické zařízení nízkého napětí) výše uvedené výrobky splňují všechna příslušná ustanovení předpisů: Směrnice Evropského parlamentu a Rady 2004/108/ES Směrnice Evropského parlamentu a Rady 2006/95/ES a jsou za dodržení námi určených podmínek bezpečné. Prohlašujeme, že jsme přijali veškerá opatření, kterými zabezpečujeme shodu těchto výrobků s technickou dokumentací. Seznam harmonizovaných norem použitých při posuzování shody: ČSN EN ed.2: A1, ČSN EN ed.3: 2009, ČSN EN ed.2: A2 čl. 5.2, 7.2, ČSN EN ed.2: A1 čl. 6, 10 Související normy: ČSN EN ed.2: 2007, ČSN EN ed.2: 2006, ČSN EN ed.2: 2007, ČSN EN ed.2: 2007 Poslední dvojčíslí roku, ve kterém byly výrobky opatřeny označením CE: 12 Technická dokumentace je zcela k dispozici. Montážní a bezpečnostní manuál je k výrobkům přikládán v jazyce místa určení. V Liberci dne Ing. Miloš Pavlů, CSc. jednatel

12 Kontaktní informace: PAVLŮ-Complex, s.r.o. Puškinova 524 Liberec 23 PSČ:

Solární ohřívač vzduchu

Solární ohřívač vzduchu Solární ohřívač vzduchu --- Montážní a bezpečnostní manuál ohřívače --- --- Model: SolFresh15, 30, 31, 45 a SolHeat30 --- Obsah balení: 1) Solární panel vč. ventilátoru a fotovoltaické části 1 ks 2) Al

Více

Solární ohřívač vzduchu

Solární ohřívač vzduchu Solární ohřívač vzduchu --- Montážní a bezpečnostní manuál ohřívače --- --- Modely: SolFresh Eco 1, SolFresh Eco 2, SolFresh Eco 3, SolFresh Eco 4--- --- SolHeat Eco 1, SolHeat Eco 2, SolHeat Eco 3, SolHeat

Více

LED regulátor solárního ohřívače

LED regulátor solárního ohřívače LED regulátor solárního ohřívače --- Instalační a bezpečnostní manuál regulátoru --- --- Model: SR02 --- Obsah balení: 1) LED regulátor 1 ks Gratulejeme! Gratulujeme Vám, že jste si pořídili LED regulátor

Více

Solární ohřívač vzduchu

Solární ohřívač vzduchu Solární ohřívač vzduchu --- Montážní a bezpečnostní manuál ohřívače --- --- Modely: SolFresh Eco 1, SolFresh Eco 2, SolFresh Eco 3, SolFresh Eco 4--- --- SolHeat Eco 1, SolHeat Eco 2, SolHeat Eco 3, SolHeat

Více

Střešní sada k solárnímu ohřívači vzduchu

Střešní sada k solárnímu ohřívači vzduchu Střešní sada k solárnímu ohřívači vzduchu --- Montážní a bezpečnostní manuál --- --- Model: RS5 šikmá střecha: taška, eternit, šindel --- Obsah balení: Položka Sada TAŠKA Sada ETERNIT Sada ŠINDEL Modely

Více

Digitální regulace s trafem

Digitální regulace s trafem Digitální regulace s trafem --- Instalační a bezpečnostní manuál regulátoru --- --- Model: DRT --- Obsah balení: 1) Digitální regulátor 1 ks 2) Napájecí trafo 1 ks 3) Konektory 2 ks Gratulejeme! Gratulujeme

Více

Elektrická krbová vložka, krbové ostění a elektrické krby ADAM. Návod k použití

Elektrická krbová vložka, krbové ostění a elektrické krby ADAM. Návod k použití Elektrická krbová vložka, krbové ostění a elektrické krby ADAM Obsah: 1) Elektrická krbová vložka 2) Elektrické krby 3) Krbová ostění Návod k použití Užitečné informace před instalací Postupujte podle

Více

česky 2009 Montážní instrukce pro SolarVenti modely : SV2 / SV3 / SV7 / SV14 montáž na zeď

česky 2009 Montážní instrukce pro SolarVenti modely : SV2 / SV3 / SV7 / SV14 montáž na zeď česky 2009 Montážní instrukce pro SolarVenti modely : SV2 / SV3 / SV7 / SV14 montáž na zeď 90 Minimálně 60 1 3 Před montáží: Najděte nejvýhodnější umístění, co nejvíce na jih.dejte pozor na: stín ze stromů,

Více

DOMO NÁVOD K POUŽITÍ

DOMO NÁVOD K POUŽITÍ DOMO NÁVOD K POUŽITÍ KOUPELNOVÉ MICA TOPENÍ DO7317M PRODUCT OF Přístroj je během používání horký. Dohlédněte na to, aby byl přívodní kabel položen mimo horké části přístroje a aby přístroj nebyl nijak

Více

Výměnný modul S1R-h pro cirkulační čerpadla Wilo Z 20, Z 25 na užitkovou vodu

Výměnný modul S1R-h pro cirkulační čerpadla Wilo Z 20, Z 25 na užitkovou vodu Výměnný modul S1R-h pro cirkulační čerpadla Wilo Z 20, Z 25 na užitkovou vodu Montáž i uvedení do provozu svěřte pouze odborníkům! Technické změny vyhrazeny! PROHLÁŠENÍ O SHODĚ 1 Podle Zákona 22/1997 Sb.

Více

Návod na montáž a obsluhu teplovzdušného panelu AIR-INVENT

Návod na montáž a obsluhu teplovzdušného panelu AIR-INVENT Návod na montáž a obsluhu teplovzdušného panelu AIR-INVENT Výhradní zastoupení pro ČR a SR A-INVENT s.r.o. Lipová 1000 341 01 Horažďovice Tel: +420 376 382 177 www.a-invent.cz info@inventer.cz S AIR-INVENTEM

Více

KERBEROS POWER KERBEROS POWER 6000.B

KERBEROS POWER KERBEROS POWER 6000.B 6000.B MONTÁŽ MONTÁŽ... 4 ZAPOJENÍ... 5 UVEDENÍ DO PROVOZU... 11 TECHNICKÉ PARAMETRY... 12 PROHLÁŠENÍ O SHODĚ... 12 3 1. MONTÁŽ 290 mm Při umisťování skříně je nutno vzít v úvahu pracovní podmínky, ve

Více

MONTÁŽNÍ A UŽIVATELSKÝ NÁVOD

MONTÁŽNÍ A UŽIVATELSKÝ NÁVOD 763 64 Spytihněv č.p. 576, okres Zlín tel.:+420 577 110 311, fax:+420 577 110 315 teiko@teiko.cz; www.teiko.cz zelená linka 800 100 050 MONTÁŽNÍ A UŽIVATELSKÝ NÁVOD SPRCHOVÝ MASÁŽNÍ PANEL HIERO SE SPRCHOVOU

Více

MONTÁŽNÍ A UŽIVATELSKÝ NÁVOD SPRCHOVÝ KOUT PREMIUM PSKKH 2/90 R50, 2/80 R50 PSKRH 2/90, 2/80 (PSKPÚ 1/90)

MONTÁŽNÍ A UŽIVATELSKÝ NÁVOD SPRCHOVÝ KOUT PREMIUM PSKKH 2/90 R50, 2/80 R50 PSKRH 2/90, 2/80 (PSKPÚ 1/90) 763 64 Spytihněv č.p. 576, okres Zlín tel.:+420 577 110 311, fax:+420 577 110 315 teiko@teiko.cz; www.teiko.cz zelená linka 800 100 050 MONTÁŽNÍ A UŽIVATELSKÝ NÁVOD SPRCHOVÝ KOUT PREMIUM PSKKH 2/90 R50,

Více

NÁVOD K OBSLUZE NÁSTĚNNÝ DRŽÁK NA TV M01214

NÁVOD K OBSLUZE NÁSTĚNNÝ DRŽÁK NA TV M01214 NÁVOD K OBSLUZE NÁSTĚNNÝ DRŽÁK NA TV M01214 Děkujeme, že jste si zakoupili nástěnný držák na televizor a LCD monitory. Před sestavením a používáním držáku si prosím pečlivě prostudujte následující návod.

Více

Lustr. Návod k montáži 88448HB11XVII

Lustr. Návod k montáži 88448HB11XVII Lustr cs Návod k montáži 88448HB11XVII 2016-09 335 755 Výrobek je vybaven bezpečnostními prvky. Přesto si pozorně přečtěte bezpečnostní pokyny a používejte tento výrobek pouze tak, jak je popsáno v tomto

Více

MONTÁŽNÍ A UŽIVATELSKÝ NÁVOD SPRCHOVÝ KOUT PREMIUM NEW NSDKR 1/90 S NSDKR 1/100 S

MONTÁŽNÍ A UŽIVATELSKÝ NÁVOD SPRCHOVÝ KOUT PREMIUM NEW NSDKR 1/90 S NSDKR 1/100 S 63 64 Spytihněv č.p. 56, okres Zlín tel.:+420 5 110 311, fax:+420 5 110 315 teiko@teiko.cz; www.teiko.cz zelená linka 00 100 050 MONTÁŽNÍ A UŽIVATELSKÝ NÁVOD SPRCHOVÝ KOUT PREMIUM NEW NSDKR 1/90 S NSDKR

Více

Stropní svítidlo. Návod k montáži 88169HB1XVIIJSMIT

Stropní svítidlo. Návod k montáži 88169HB1XVIIJSMIT Stropní svítidlo cs Návod k montáži 88169HB1XVIIJSMIT 2016-08 334 063 Výrobek je vybaven bezpečnostními prvky. Přesto si pozorně přečtěte bezpečnostní pokyny a používejte tento výrobek pouze tak, jak je

Více

Návod k obsluze nástěnný držák na tv

Návod k obsluze nástěnný držák na tv Návod k obsluze nástěnný držák na tv Děkujeme, že jste si zakoupili nástěnný držák na televizor a LCD monitory. Před sestavením a používáním držáku si prosím pečlivě prostudujte následující návod. Pokud

Více

MONTÁŽNÍ A UŽIVATELSKÝ NÁVOD SPRCHOVÝ KOUT PREMIUM PSDKR 1/120 S

MONTÁŽNÍ A UŽIVATELSKÝ NÁVOD SPRCHOVÝ KOUT PREMIUM PSDKR 1/120 S 763 64 Spytihněv č.p. 576, okres Zlín tel.:+420 577 110 311, fax:+420 577 110 315 teiko@teiko.cz; www.teiko.cz zelená linka 800 100 050 MONTÁŽNÍ A UŽIVATELSKÝ NÁVOD SPRCHOVÝ KOUT PREMIUM PSDKR 1/120 S

Více

NÁVOD K OBSLUZE DRŽÁK NA TV M02022

NÁVOD K OBSLUZE DRŽÁK NA TV M02022 NÁVOD K OBSLUZE DRŽÁK NA TV M02022 Děkujeme za nákup tohoto produktu, doufáme, že s ním budete spokojeni. Pro správné a bezpečné zacházení si před montáží a používáním pečlivě prostudujte tento návod.

Více

MONTÁŽNÍ A UŽIVATELSKÝ NÁVOD SPRCHOVÝ KOUT PREMIUM NEW NSKDS 1/100-75 S NSKDS 1/90 S

MONTÁŽNÍ A UŽIVATELSKÝ NÁVOD SPRCHOVÝ KOUT PREMIUM NEW NSKDS 1/100-75 S NSKDS 1/90 S 763 64 Spytihněv č.p. 576, okres Zlín tel.:+420 577 110 311, fax:+420 577 110 315 teiko@teiko.cz; www.teiko.cz zelená linka 800 100 050 MONTÁŽNÍ A UŽIVATELSKÝ NÁVOD SPRCHOVÝ KOUT PREMIUM NEW NSKDS 1/100-75

Více

Návod pro montáž sauny

Návod pro montáž sauny Návod pro montáž sauny INSTRUKCE K MONTÁŽI Prosím pročtěte si tyto instrukce před zahájením montáže. Výška všech saun typu Variant je 2030 mm (+ nastavitelné nožičky 20-40 mm). Minimální požadovaná výška

Více

NÁVOD K OBSLUZE SKLENÍK M29963

NÁVOD K OBSLUZE SKLENÍK M29963 NÁVOD K OBSLUZE SKLENÍK M29963 Děkujeme, že jste si zakoupili skleník u naší společnosti. Před sestavením a používáním skleníku si pečlivě prostudujte následující návod. Pokud skleník někomu darujete nebo

Více

MONTÁŽNÍ A UŽIVATELSKÝ NÁVOD SPRCHOVÝ KOUT PREMIUM PSKDS 1/90 S PSKDS 1/ S PSKDS 1/100 S PSKDS 1/ S PSKDS 1/ S

MONTÁŽNÍ A UŽIVATELSKÝ NÁVOD SPRCHOVÝ KOUT PREMIUM PSKDS 1/90 S PSKDS 1/ S PSKDS 1/100 S PSKDS 1/ S PSKDS 1/ S 763 64 Spytihněv č.p. 576, okres Zlín tel.:+420 577 110 311, fax:+420 577 110 315 teiko@teiko.cz; www.teiko.cz MONTÁŽNÍ A UŽIVATELSKÝ NÁVOD SPRCHOVÝ KOUT PREMIUM PSKDS 1/90 S PSKDS 1/100-75 S PSKDS 1/100

Více

Návod k montáži pro profesionály. NMC Czech, s.r.o. Spořická 4949, 430 01 Chomutov, Tel: +420 474 63 87 81-83 www.nmc-czech.cz

Návod k montáži pro profesionály. NMC Czech, s.r.o. Spořická 4949, 430 01 Chomutov, Tel: +420 474 63 87 81-83 www.nmc-czech.cz Návod k montáži pro profesionály NMC Czech, s.r.o. Spořická 4949, 430 01 Chomutov, Tel: +420 474 63 87 81-83 INDEX Spodní část stavby Výběr materiálu Pokládka spodní konstrukce Pokládka spodní konstrukce

Více

Kompaktní solární systém. Návod k instalaci a použití

Kompaktní solární systém. Návod k instalaci a použití Kompaktní solární systém Návod k instalaci a použití Pracovní princip Voda je ohřívána pomocí vakuových trubic (heat-pipe), které jsou zasunuty přímo do vodní nádrže. Nahřáta tepelná trubice předává vzniklé

Více

Doporučený postup pro uložení menšího dřevěného domku na zemní vruty

Doporučený postup pro uložení menšího dřevěného domku na zemní vruty Doporučený postup pro uložení menšího dřevěného domku na zemní vruty Před vlastní montáží si až do konce přečtěte tento návod a pokyny k údržbě. Menší dřevěné domky z naší nabídky (do plochy cca 10 m 2

Více

Střešní vzpěry k domkům ARROW RBK6586, RBK10610, RBK1012, RBK1014 návod na montáž

Střešní vzpěry k domkům ARROW RBK6586, RBK10610, RBK1012, RBK1014 návod na montáž Střešní vzpěry k domkům ARROW RBK6586, RBK10610, RBK1012, RBK1014 návod na montáž www.lanitgarden.cz Pokud si při montáži nebudete vědět rady volejte náš HOT LINE Po Pá.. 8 16 hod mob 739 661 428 Před

Více

Návod na obsluhu. SHV Thermo 1,2 (+T)

Návod na obsluhu. SHV Thermo 1,2 (+T) Návod na obsluhu. SHV Thermo 1,2 (+T) Děkujeme, že jste si pořídili právě náš výrobek a věříme, že budete spokojeni. Návod obsahuje důležité pokyny k uvedení výrobku do provozu. Ponechejte si tento návod,

Více

NÁVOD K OBSLUZE ZAHRADNÍHO SKLENÍKU D00253

NÁVOD K OBSLUZE ZAHRADNÍHO SKLENÍKU D00253 NÁVOD K OBSLUZE ZAHRADNÍHO SKLENÍKU D00253 VŠEOBECNÁ UPOZORNĚNÍ: - před montáží skleníku si pečlivě přečtete tento návod - ujistěte se, že součástí balení jsou všechny díly, uvedené v tomto návodu - roztřiďte

Více

Ohřev solární SLIM 3000

Ohřev solární SLIM 3000 CZ2015 Ohřev solární SLIM 3000 Přečtěte si všechny pokyny PŘED montáží ohřevu a jeho uvedením do provozu. TENTO NÁVOD SI USCHOVEJTE PRO BUDOUCÍ POUŽITÍ. Důležité bezpečnostní informace VAROVÁNÍ!:UMÍSTĚTE

Více

Montážní návod NEOSOLAR. Kolektory - Řada GSE ENERGIE A ÚSPORNÉ TECHNOLOGIE. Montáž na střechu pomocí střešních držáků ENERGIE A ÚSPORNÉ TECHNOLOGIE

Montážní návod NEOSOLAR. Kolektory - Řada GSE ENERGIE A ÚSPORNÉ TECHNOLOGIE. Montáž na střechu pomocí střešních držáků ENERGIE A ÚSPORNÉ TECHNOLOGIE Montážní návod Kolektory - Řada GSE Montáž na střechu pomocí střešních držáků Všeobecné montážní a bezpečnostní doporučení K zamezení nežádoucích vlivů působením kondenzace a zamlžení, montují se kolektory

Více

HIERO SPRCHOVÝ PANEL SE SPRCHOVOU ZÁSTĚNOU

HIERO SPRCHOVÝ PANEL SE SPRCHOVOU ZÁSTĚNOU MONTÁŽNÍ NÁVOD HIERO SPRCHOVÝ PANEL SE SPRCHOVOU ZÁSTĚNOU TEiKO spol. s r.o. 763 64 Spytihněv č.p. 576, Zlínský kraj tel.:+420 577 110 311, fax:+420 577 110 315 http:// www.teiko.cz, e-mail: teiko@teiko.cz

Více

česky 2009 Montážní instrukce pro SolarVenti modely: SV2 / SV3/ SV7 / SV14 montáž na střechu

česky 2009 Montážní instrukce pro SolarVenti modely: SV2 / SV3/ SV7 / SV14 montáž na střechu česky 2009 Montážní instrukce pro SolarVenti modely: SV2 / SV3/ SV7 / SV14 montáž na střechu Typ 1 Instalační návod pro střechy s taškami nebo vlnitým eternitem (Čísla v závorce platí pro SV2 a SV3) 1

Více

MONTÁŽNÍ A UŽIVATELSKÝ NÁVOD SPRCHOVÝ KOUT PREMIUM NEW NSDKR 1/120 S

MONTÁŽNÍ A UŽIVATELSKÝ NÁVOD SPRCHOVÝ KOUT PREMIUM NEW NSDKR 1/120 S 763 64 Spytihněv č.p. 576, okres Zlín tel.:+420 577 110 311, fax:+420 577 110 315 teiko@teiko.cz; www.teiko.cz zelená linka 800 100 050 MONTÁŽNÍ A UŽIVATELSKÝ NÁVOD SPRCHOVÝ KOUT PREMIUM NEW NSDKR 1/120

Více

VODNÍ OHŘÍVAČ Kalorifer. Uživatelská příručka. 1 4heat s.r.o. si vyhrazuje právo na změnu produktů a dokumentů dle potřeby

VODNÍ OHŘÍVAČ Kalorifer. Uživatelská příručka. 1 4heat s.r.o. si vyhrazuje právo na změnu produktů a dokumentů dle potřeby Uživatelská příručka 1 4heat s.r.o. si vyhrazuje právo na změnu produktů a dokumentů dle potřeby 2 4heat s.r.o. si vyhrazuje právo na změnu produktů a dokumentů dle potřeby Prohlášení o shodě 4heat Tímto

Více

TWISTER VAKUOVÁ MÍCHAČKA

TWISTER VAKUOVÁ MÍCHAČKA TWISTER VAKUOVÁ MÍCHAČKA Návod k použití 1. Úvod Těší nás, že jste se rozhodli zakoupit si vakuovou míchačku TWISTER. K docílení dlouhodobé a bezproblémové funkčnosti přístroje dbejte následujících pokynů.

Více

Návod k montáži přístřešku pro kuřáky / autobusové zastávky

Návod k montáži přístřešku pro kuřáky / autobusové zastávky Návod k montáži přístřešku pro kuřáky / autobusové zastávky Přečtěte si před započetím prací Potřebné nástroje lepicí/těsnící materiál svinovací metr imbusový klíč, 5 x 2 mm vrták, 15 mm vrtačka vodováha

Více

Návod na montáž infrazářičů KM-U 45 délky 10 a 12 metrů

Návod na montáž infrazářičů KM-U 45 délky 10 a 12 metrů Technické podmínky Tmavý infračervený plynový zářič KM 10-U; KM 15-U; KM 22,5-U; KM 30-U; KM 36-U; KM 45-U Příloha B3 Návod na montáž infrazářičů KM-U 45 délky 10 a 12 metrů PŘEDPISY a UPOZORNĚNÍ Instalační,

Více

Stropní svítidlo. Návod k montáži. Tchibo GmbH D Hamburg 83926AB0X1VIMIT

Stropní svítidlo. Návod k montáži. Tchibo GmbH D Hamburg 83926AB0X1VIMIT Stropní svítidlo cs Návod k montáži Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 83926AB0X1VIMIT 2015-09 Vážení zákazníci, toto nové stropní svítidlo, které jste si zakoupili, zaujme především svým moderním nadčasovým

Více

Produktový list. Skleněný panel, černý, bezrámový. úsporné topení pro vaše bydlení

Produktový list. Skleněný panel, černý, bezrámový. úsporné topení pro vaše bydlení Skleněný panel, černý, bezrámový Heatwell 600B 600 W 60 x 90 x 2,5 cm Sklo, černé, bezrámové Heatwell 800B 800 W 60 x 120 x 2,5 cm Sklo, černé, bezrámové Certifikace CE, RW-TÜV a GS Německo 5x integrovaný

Více

CZ Instalační manuál k TV držáku Solight 1M26. POZNÁMKA: Před montáží a připevněním držáku si přečtěte celý instalační návod.

CZ Instalační manuál k TV držáku Solight 1M26. POZNÁMKA: Před montáží a připevněním držáku si přečtěte celý instalační návod. CZ Instalační manuál k TV držáku Solight 1M26 UPOZORNĚNÍ: NEPŘEKRAČUJTE UVEDENOU MAXIMÁLNÍ NOSNOST. MŮŽE DOJÍT K VÁŽNÉMU ÚRAZU NEBO K POŠKOZENÍ MAJETKU! Úhlopříčka TV 58-140cm (23-55 ) Max. VESA: 400 x

Více

TF Veranda. Canopies - Carports- Verandas. Pergola one-trade

TF Veranda. Canopies - Carports- Verandas. Pergola one-trade Canopies - Carports- Verandas Pergola o Ideální řešení venkovní ochrany proti dešti nebo sněhu. o Pergolu můžete využít také jako carport, přístřešek pro kuřáky atd. o Moderní vzhled, elegantní design.

Více

Návod k použití. odsavač par CTB 6407

Návod k použití. odsavač par CTB 6407 Návod k použití odsavač par CTB 6407 2 Obsah Rady a pokyny 4 Parametry 5 Montáž 6 Obsluha 8 Údržba 9 Ochrana zdraví a životního prostředí Symbol na výrobku nebo na obalu upozorňuje na skutečnost, že materiál

Více

Digestoř

Digestoř Digestoř 10031905 10032683 10032684 10032685 Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení tohoto produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na

Více

Návod na montáž infrazářičů KM-U délky 8 a 9 metrů

Návod na montáž infrazářičů KM-U délky 8 a 9 metrů Technické podmínky Tmavý infračervený plynový zářič KM 10-U; KM 15-U; KM 22,5-U; KM 30-U; KM 36-U; KM 45-U Příloha B2 Návod na montáž infrazářičů KM-U délky 8 a 9 metrů PŘEDPISY a UPOZORNĚNÍ Instalační,

Více

ABUS TSS550 rozvorový dveřní zámek

ABUS TSS550 rozvorový dveřní zámek ABUS TSS550 rozvorový dveřní zámek Montáž a obsluha dveřního zámku ABUS TSS550 I. Obsah balení II. Všeobecná upozornění III. Možnosti použití TSS550 IV. Nářadí pro montáž V. Nastavení směru uzamykání VI.

Více

Montážní návod na montáž skleníku na zemní vruty

Montážní návod na montáž skleníku na zemní vruty Montážní návod na montáž skleníku na zemní vruty Před vlastní montáží si až do konce přečtěte tento návod a pokyny k údržbě. 1 Skleníky z naší nabídky je možné postavit na klasickou podezdívku (robustní

Více

Závěsné svítidlo. Návod k montáži HB54XIX

Závěsné svítidlo. Návod k montáži HB54XIX Závěsné svítidlo cs Návod k montáži 100240HB54XIX 2019-05 Tento výrobek je vybaven bezpečnostními prvky. Přesto si pozorně přečtěte bezpečnostní pokyny a používejte tento výrobek pouze tak, jak je popsáno

Více

Návod k obsluze a instalaci Odsavače par FGL 6015 FGL 7015 FGL 9015

Návod k obsluze a instalaci Odsavače par FGL 6015 FGL 7015 FGL 9015 Návod k obsluze a instalaci Odsavače par FGL 6015 FGL 7015 FGL 9015 OBSAH DOPORUČENÍ A POKYNY... 2 TECHNICKÁ DATA... 3 MONTÁŽ... 4 OBSLUHA... 7 ÚDRŽBA... 8 DOPORUČENÍ A POKYNY MONTÁŽ Přístroj smí zapojit

Více

Stropní svítidlo. Návod k montáži 91585AB4X5VII

Stropní svítidlo. Návod k montáži 91585AB4X5VII Stropní svítidlo cs Návod k montáži 91585AB4X5VII 2017-06 K tomuto návodu Výrobek je vybaven bezpečnostními prvky. Přesto si pozorně přečtěte bezpečnostní pokyny a používejte tento výrobek pouze tak, jak

Více

CZ Instalační manuál k TV držáku Solight 1M46 VAROVÁNÍ

CZ Instalační manuál k TV držáku Solight 1M46 VAROVÁNÍ CZ Instalační manuál k TV držáku Solight 1M46 UPOZORNĚNÍ: NEPŘEKRAČUJTE UVEDENOU MAXIMÁLNÍ NOSNOST. MŮŽE DOJÍT K VÁŽNÉMU ÚRAZU NEBO K POŠKOZENÍ MAJETKU! Úhlopříčka TV 81-165cm (32" - 65") Max. VESA: 600

Více

M Videostěna pro veřejné použití HD

M Videostěna pro veřejné použití HD M Videostěna pro veřejné použití HD Videostěna se systémem rychlého uchycení NÁVOD K OBSLUZE A POUŽITÍ Varování Správné a bezpečné použití Tento návod k obsluze obsahuje instrukce a nákresy pro správné

Více

Přístupné části odsavače par mohou být horké při používání varné desky.

Přístupné části odsavače par mohou být horké při používání varné desky. UŽIVATELSKÝ NÁVOD Varování: Výrobek nesmí být používán dětmi do 8 let a osobami se sníženými fyzickými, smyslovými a mentálními schopnostmi nebo nedostatkem zkušeností a znalostí, pokud nejsou pod dozorem

Více

NÁVOD NA MONTÁŽ, OBSLUHU A ÚDRŽBU

NÁVOD NA MONTÁŽ, OBSLUHU A ÚDRŽBU Pokyny pro instalaci a zapojení Bezpečnostní a pokyny ikvidace o-carbon Rekuperační jednotka do jedné místnosti Před použitím jednotky, si pečlivě přečtěte tento návod a záruční podmínky. Přečtěte si tyto

Více

REFLEKTORY PLOCHÉ 100 W DO BAZÉNŮ

REFLEKTORY PLOCHÉ 100 W DO BAZÉNŮ REFLEKTORY PLOCHÉ 100 W DO BAZÉNŮ KÓD 00346-00361 NÁVOD NA MONTÁŽ A ÚDRŽBU - 1 - - 2 - Tento návod obsahuje důležité informace k zajištění bezpečnosti při montáži i provozování tohoto výrobku. Proto je

Více

ODSAVAČ PAR MODELY: AF2 608X MODELY: AF2 608B. Návod na montáž a používání OD 1

ODSAVAČ PAR MODELY: AF2 608X MODELY: AF2 608B. Návod na montáž a používání OD 1 ODSAVAČ PAR MODELY: AF2 608X MODELY: AF2 608B CZ Návod na montáž a používání OD 1 Obr. 1 - Odtahová verze Obr. 2 - Filtrační verze SERVIS Uhlíkový filtr Obr. 3 Připevnění ke skříňce (pro modely bez komínku)

Více

ST-HT Teplovzdušný ventilátor Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web:

ST-HT Teplovzdušný ventilátor Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: ST-HT 8355 Teplovzdušný ventilátor Návod k použití Záruční podmínky Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz 1 Vážení zákazníci! Gratulujeme Vám ke koupi výrobku od značky Saturn.

Více

V závislosti na intenzitě slunečního záření ohřívá vnitřní klima objektu řízeným průběhem teplovzdušného proudění

V závislosti na intenzitě slunečního záření ohřívá vnitřní klima objektu řízeným průběhem teplovzdušného proudění Ohřívá Vysušuje Větrá Mění skladbu vnitřního klimatu navazujícího prostoru, a to větráním díky přívodu filtrovaného a již ohřátého čerstvého vzduchu. V závislosti na intenzitě slunečního záření ohřívá

Více

Montážní návod "KARES".

Montážní návod KARES. Montážní návod "KARES". Obsah montážního balíčku KARES 1 3 ks hmoždinek 3 ks šroubů 1 ks menšího vodícího pouzdra 1 ks většího vodícího pouzdra 1 ks těsnícího kroužku 1 ks těsnící membrány 2 ks zajišťovacího

Více

Montážní návod Skupina solárního čerpadla 10 /

Montážní návod Skupina solárního čerpadla 10 / CZ Skupina solárního čerpadla 1 / 2 26-28 Wolf GmbH Postfach 138 8448 Mainburg Tel. +498751/74- Fax +498751/7416 Internet: www.wolf-heiztechnik.de 36472_2162 Änderungen vorbehalten Bezpečnostní pokyny

Více

DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ 6. MAXIMÁLNÍ ZATÍŽENÍ SPRCHOVÉHO KOUTU JE 110 KG

DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ 6. MAXIMÁLNÍ ZATÍŽENÍ SPRCHOVÉHO KOUTU JE 110 KG Vážený zákazníku, děkujeme Vám, a blahopřejeme, že jste si zakoupili náš výrobek. Jsme ryze ČESKÁ společnost WellMall s.r.o. a dodáváme na náš trh tento výrobek za cenu, ve které není zahrnutá částka na

Více

Barevná dveřní video stanice COMMAX CDV-35N

Barevná dveřní video stanice COMMAX CDV-35N Barevná dveřní video stanice COMMAX CDV-35N Návod k použití Děkujeme, že jste si zakoupili výrobek firmy COMMAX. Před vlastní instalací ověřte, zda máte požadovaný model s odpovídajícím napájením. Důležité

Více

Svítidlo LED na vnější stěnu cs

Svítidlo LED na vnější stěnu cs Svítidlo LED na vnější stěnu cs Návod k montáži 86997HB55XVIJSMIT 2016-08 Bezpečnostní pokyny Výrobek je vybaven bezpečnostními prvky. Přesto si pozorně přečtěte bezpečnostní pokyny a používejte tento

Více

Závěsné svítidlo. Návod k montáži 91060AB4X4VII

Závěsné svítidlo. Návod k montáži 91060AB4X4VII Závěsné svítidlo cs Návod k montáži 91060AB4X4VII 2017-04 K tomuto návodu Výrobek je vybaven bezpečnostními prvky. Přesto si pozorně přečtěte bezpečnostní pokyny a používejte tento výrobek pouze tak, jak

Více

NÁVOD K OBSLUZE ZAHRADNÍHO SKLENÍKU D030996

NÁVOD K OBSLUZE ZAHRADNÍHO SKLENÍKU D030996 NÁVOD K OBSLUZE ZAHRADNÍHO SKLENÍKU D030996 VŠEOBECNÁ UPOZORNĚNÍ: - před montáží skleníku si pečlivě přečtete tento návod - ujistěte se, že součástí balení jsou všechny díly, uvedené v tomto návodu - roztřiďte

Více

PAW.HeatBloC musí být použit pouze v otopných systémech s uzavřeným okruhem, naplněných otopnou vodu v souladu s normou VDI 2035 / Ö-Norm H

PAW.HeatBloC musí být použit pouze v otopných systémech s uzavřeným okruhem, naplněných otopnou vodu v souladu s normou VDI 2035 / Ö-Norm H 1) Výrobek: HORIZONTÁLNÍ ROZDĚLOVAČ - pro jednotlivé moduly 2) Typ: PAW.HEAT BLOC V23 3) Instalace: Instalaci a uvedení do provozu, stejně jako připojení elektrických komponentů, musí provádět výhradně

Více

MOBILNÍ KLIMATIZAČNÍ JEDNOTKA

MOBILNÍ KLIMATIZAČNÍ JEDNOTKA NÁVOD K POUŽITÍ MOBILNÍ KLIMATIZAČNÍ JEDNOTKA OBSAH POPIS ČÁSTÍ ZAŘÍZENÍ 2 OVLÁDACÍ PANEL 2 PŘED POUŽITÍM ZAŘÍZENÍ 3 PROVOZ Chlazení 3 Vysoušení 4 NASTAVENÍ SMĚRU PROUDĚNÍ VZDUCHU 4 NÁDOBA PRO KONDENZÁT

Více

BATERIE S OKAMŽITÝM OHŘEVEM TEPLÉ VODY

BATERIE S OKAMŽITÝM OHŘEVEM TEPLÉ VODY IN 201502 M BATERIE S OKAMŽITÝM OHŘEVEM TEPLÉ VODY NÁVOD K POUŽITÍ Model č.: KDR-4E-3 PŘEDSTAVENÍ VÝROBKU 3 INSTALAČNÍ PODMÍNKY 3 ZPŮSOBY INSTALACE VÝROBKU 5 INSTALACE ZAŘÍZENÍ SE SPODNÍM PŘÍVODEM 6 KLÍČOVÉ

Více

Přístupné části odsavače par mohou být horké při používání varné desky.

Přístupné části odsavače par mohou být horké při používání varné desky. UŽIVATELSKÝ NÁVOD Varování: Výrobek nesmí být používán dětmi do 8 let a osobami se sníženými fyzickými, smyslovými a mentálními schopnostmi nebo nedostatkem zkušeností a znalostí, pokud nejsou pod dozorem

Více

Návod k instalaci. Myčka nádobí

Návod k instalaci. Myčka nádobí Návod k instalaci Myčka nádobí 1 1 Poznámky Před instalací si přečtěte pozorně tuto příručku. Přečtení návodu Vám pomůže porozumět, jak zapojit přívody, vypouštěcí hadice a přívodní napájecí kabel a najít

Více

Přečtěte si všechny bezpečnostní pokyny dole. Jejich neuposlechnutí by mohlo vést k úrazu či smrti.

Přečtěte si všechny bezpečnostní pokyny dole. Jejich neuposlechnutí by mohlo vést k úrazu či smrti. solární ohřev pro kartušové filtrace 1 1. Bezpečnostní varování Přečtěte si všechny bezpečnostní pokyny dole. Jejich neuposlechnutí by mohlo vést k úrazu či smrti. Pečlivě si přečtěte všechna varování

Více

NÁVODY NA MONTÁŽ, OBSLUHU A ÚDRŽBU

NÁVODY NA MONTÁŽ, OBSLUHU A ÚDRŽBU VENTILÁTORY WX 6 NÁVODY NA MONTÁŽ, OBSLUHU A ÚDRŽBU 1. Popis WX 6 jsou vysokovýkonné axiální ventilátory pro odvod vzduchu se zabudovanou automatickou (bimetal) klapkou, vhodné pro instalaci na stěnu.

Více

Upozornění Je nutné dodržet minimální odstupové vzdálenosti uvedené v Obr. 2 a 3.

Upozornění Je nutné dodržet minimální odstupové vzdálenosti uvedené v Obr. 2 a 3. VENTILÁTOROVÉ OHŘÍVAČE PANTHER SE 6-15KW NÁVODY NA MONTÁŽ, OBSLUHU A ÚDRŽBU Všeobecná doporučení Před prvním použitím spotřebiče si pozorně prostudujte tyto návody. Uložte tyto pokyny na bezpečném místě

Více

RCOT2001. Keramický ohřívač ORIGINÁLNÍ NÁVOD

RCOT2001. Keramický ohřívač ORIGINÁLNÍ NÁVOD RCOT2001 230V~50Hz 2000W CZ Keramický ohřívač ORIGINÁLNÍ NÁVOD S21 M05 Y2013 CZ NÁVOD K POUŽITÍ Ujistěte se, že přívod vzduchu a výstupní otvory nejsou blokovány. Aby se zabránilo jakémukoli nebezpečí

Více

HX9801 / HX9802 / 9803 Návod k instalaci

HX9801 / HX9802 / 9803 Návod k instalaci ROZMĚRY: 120*80*225 CM ROZMĚRY: 100*80*225 CM ROZMĚRY: 95*95*225 CM 1 Potřebné nástroje (nejsou součástí dodávky) Zkontrolujte, máte-li připravené následující nástroje, k dispozici dostatek suchého místa

Více

Secupoint Varianta A. Bezpečnostní systém pro ploché střechy podle EN 795 MONTÁŽNÍ NÁVOD VARIANTA A

Secupoint Varianta A. Bezpečnostní systém pro ploché střechy podle EN 795 MONTÁŽNÍ NÁVOD VARIANTA A Secupoint Varianta A ŠROUB DO BETONU d=9mm BET / ŽELBET KCE MIN 130 MIN 85 ŠROUB DO BETONU d=9mm BET / ŽELBET KCE střešní konstrukce Dodržujte stavební předpisy Na nebo pro upevnění zátěže Je dovoleno

Více

NÁVOD NA INSTALACI A POUŽÍVÁNÍ OSTRŮVKOVÉ DIGESTOŘE IS181 (TAVOLARA )

NÁVOD NA INSTALACI A POUŽÍVÁNÍ OSTRŮVKOVÉ DIGESTOŘE IS181 (TAVOLARA ) NÁVOD NA INSTALACI A POUŽÍVÁNÍ OSTRŮVKOVÉ DIGESTOŘE IS181 (TAVOLARA ) ČESKY POPIS Digestoř se může používat ve filtračním nebo odtahovém režimu. Filtrační verze (obr. 1): Digestoř nasává vzduch nasycený

Více

Návod k instalaci a montáži Roztažitelný držák TV se 3 čepy

Návod k instalaci a montáži Roztažitelný držák TV se 3 čepy Návod k instalaci a montáži Roztažitelný držák TV se 3 čepy Výr. č.: 970032 Nejprve Vám chceme poděkovat za Váš nákup. Obsah balení Upínací šroub Nástěnné upevnění Deska na obrazovku Prodlužovací rameno

Více

Stropní svítidlo. Návod k montáži 91712HB54XVIIZAMIT

Stropní svítidlo. Návod k montáži 91712HB54XVIIZAMIT Stropní svítidlo cs Návod k montáži 91712HB54XVIIZAMIT 2017-06 K tomuto návodu Výrobek je vybaven bezpečnostními prvky. Přesto si pozorně přečtěte bezpečnostní pokyny a používejte tento výrobek pouze tak,

Více

Návod k použití (seřízení a údržba) GPS/E-1006 series

Návod k použití (seřízení a údržba) GPS/E-1006 series Návod k použití (seřízení a údržba) GPS/E-1006 series ANITA B, s.r.o. Průmyslová 2453/7 680 01 Boskovice Czech Republic tel: +420 516 454 774 +420 516 453 496 fax: +420 516 452 751 e-mail: info@anita.cz

Více

Návod k použití. Odsavač par. Obsah. Česky SL 16 (WH)/HA SL 16 (BK)/HA SL 16 IX/HA SL 16 P IX/HA 7HSL 6 CM IX RU/HA 7HSL 6 CM WH RU/HA

Návod k použití. Odsavač par. Obsah. Česky SL 16 (WH)/HA SL 16 (BK)/HA SL 16 IX/HA SL 16 P IX/HA 7HSL 6 CM IX RU/HA 7HSL 6 CM WH RU/HA Návod k použití Odsavač par CZ Česky Obsah SL 16 (WH)/HA SL 16 (BK)/HA SL 16 IX/HA SL 16 P IX/HA 7HSL 6 CM IX RU/HA 7HSL 6 CM WH RU/HA Instalace...5 Instalace Ovladače Údržba...7 Čištění Čištění tukových

Více

SolVent regulátor. Pro volbu programu slouží jedno Tlačítko volby programu, zvolený stav je indikován čtyřmi LED diodami dále jen LED.

SolVent regulátor. Pro volbu programu slouží jedno Tlačítko volby programu, zvolený stav je indikován čtyřmi LED diodami dále jen LED. SolVent regulátor Popis funkce regulátoru Regulátor řídí ne jen teplotu, ale i množství proudícího vzduchu vystupujícího z panelu. Vše je řízeno principem snímání teplot na čtyřech teplotních čidlech.

Více

Návod - Jak zabudovat střešní okno

Návod - Jak zabudovat střešní okno Strana 1 / 5 Návod - Jak zabudovat střešní okno Krok po kroku Zde je místo pro vaše poznámky 1. krok Příprava montážního otvoru Střešní okno zabudujte nejlépe do výšky 1,85 2,20 m od horní hrany okna k

Více

Stropní svítidlo. Návod k montáži 96228HB43XVIII

Stropní svítidlo. Návod k montáži 96228HB43XVIII Stropní svítidlo cs Návod k montáži 96228HB43XVIII 2018-01 K tomuto návodu Výrobek je vybaven bezpečnostními prvky. Přesto si prosím pozorně přečtěte bezpečnostní pokyny a výrobek používejte pouze tak,

Více

Montáž garnýže a dveří

Montáž garnýže a dveří Montáž garnýže a dveří ZAJIŠTĚNÍ PODMÍNEK PRO MONTÁŽ Před zahájením montážních prací zajistěte stavební připravenost místa montáže (teplota, vlhkost a další) dle podmínek stanovených v PLÁNU ZAJIŠTĚNÍ

Více

PŘÍRUČKA KE STROPNÍMU VENTILÁTORU AIRFUSION QUEST II

PŘÍRUČKA KE STROPNÍMU VENTILÁTORU AIRFUSION QUEST II PŘÍRUČKA KE STROPNÍMU VENTILÁTORU AIRFUSION QUEST II 2 BEZPEČNOSTNÍ OPATŘENÍ 1. Tento spotřebič není určen pro užívání osobami (včetně dětí) se sníženými fyzickými, smyslovými nebo duševními schopnostmi,

Více

CCE16_19 CMB650_950 CGM61_91 CVM670LX_970 LX CVMI970LX ODSAVAČ PAR

CCE16_19 CMB650_950 CGM61_91 CVM670LX_970 LX CVMI970LX ODSAVAČ PAR CCE16_19 CMB650_950 CGM61_91 CVM670LX_970 LX CVMI970LX ODSAVAČ PAR Návod k instalaci a obsluze 1 Obsah Úvod... 2 Bezpečnostní upozornění...2 Seznam standardního instalačního příslušenství... 3 Instalace

Více

Montážní návod. Posuvné dveře bez rámu. Seite 1. KAP. 1 Obsah dodávky Před montáţí zkontrolujte, prosím, obsah dodávky.

Montážní návod. Posuvné dveře bez rámu. Seite 1. KAP. 1 Obsah dodávky Před montáţí zkontrolujte, prosím, obsah dodávky. Montážní návod KAP. 1 Obsah dodávky Před montáţí zkontrolujte, prosím, obsah dodávky. Posuvné dveře bez rámu Obr. 1. Kování na posuvné dveře-vyobrazení (Skleněné dveře nejsou součástí dodávky). Seite 1

Více

M WRG S/K NÁVOD NA MONTÁŽ

M WRG S/K NÁVOD NA MONTÁŽ M WRG S/K NÁVOD NA MONTÁŽ MONTÁŽ DO STĚNY MONTÁŽ NA STĚNU Montážní rozměry Montáž na stěnu Rekuperační jednotka se musí instalovat vždy na venkovní stěnu budovy. Nejlepší výměny vzduchu dosáhneme při montáži

Více

FlowCon S. Instalace Provoz Uvedení do provozu

FlowCon S. Instalace Provoz Uvedení do provozu FlowCon S Instalace Provoz Uvedení do provozu Obsah: Technické údaje a přehled funkcí 2 1. Instalace 3 2. Propláchnutí a naplnění systému 4 3. Vypuštění systému 5 4. Zpětný ventil 5 5. Bezpečnostní zařízení

Více

Kotvící sada k domkům ARROW AK100 - rohové kotvy do betonu návod na montáž

Kotvící sada k domkům ARROW AK100 - rohové kotvy do betonu návod na montáž Kotvící sada k domkům ARROW AK100 - rohové kotvy do betonu návod na montáž www.lanitgarden.cz Pokud si při montáži nebudete vědět rady volejte náš HOT LINE Po Pá.. 8 16 hod mob 739 661 428 Před montáží

Více

Děkujeme, že jste si zakoupili výrobek firmy COMMAX. Před vlastní instalací ověřte, zda máte požadovaný model s odpovídajícím napájením.

Děkujeme, že jste si zakoupili výrobek firmy COMMAX. Před vlastní instalací ověřte, zda máte požadovaný model s odpovídajícím napájením. 1 Děkujeme, že jste si zakoupili výrobek firmy COMMAX. Před vlastní instalací ověřte, zda máte požadovaný model s odpovídajícím napájením. Důležité poznámky k bezpečnosti 1. Před vlastní instalací pozorně

Více

Návod na montáž infrazářičů KM-1 délky 7 až 20 metrů

Návod na montáž infrazářičů KM-1 délky 7 až 20 metrů Technické podmínky Tmavý infračervený plynový zářič KM 10-1; KM 15-1; KM 22,5-1; KM 30-1; KM 36-1; KM 45-1 Příloha B2 Návod na montáž infrazářičů KM-1 délky 7 až 20 metrů PŘEDPISY a UPOZORNĚNÍ Instalační,

Více

ISIS RECOVER HR-A-03, HR-A-05. Návod CZ INSTALACE

ISIS RECOVER HR-A-03, HR-A-05. Návod CZ INSTALACE CZ ISIS RECOVER HR-A-03, HR-A-05 Návod CZ INSTALACE 3 1. NEŽ ZAČNETE 2. VYBALENÍ 1. NEŽ ZAČNETE 2. VYBALENÍ Pro lepší orientaci v návodu jsou v textu použity symboly. Následující tabulka uvádí jejich vyobrazení

Více

Vodováha (1x) Seznam dílů

Vodováha (1x) Seznam dílů CZ Instalační manuál k TV držáku Solight 1M17 UPOZORNĚNÍ: NEPŘEKRAČUJTE UVEDENOU MAXIMÁLNÍ NOSNOST. MŮŽE DOJÍT K VÁŽNÉMU ÚRAZU NEBO K POŠKOZENÍ MAJETKU! Úhlopříčka TV 66-140cm (26" - 55") Max. VESA: 400

Více

EN-CI20K-xx / EN-VI30K-xx / EN-VI50K-xx

EN-CI20K-xx / EN-VI30K-xx / EN-VI50K-xx VENKOVNÍ IR KAMERA EN-CI20K-xx / EN-VI30K-xx / EN-VI50K-xx PŘÍRUČKA PRO INSTALACI A PROVOZ PŘED ZAPOJENÍM PŘÍSTROJE SI, PROSÍM, NEJPRVE PEČLIVĚ PŘEČTĚTE TUTO PŘÍRUČKU Bezpečnostní upozornění Dodržte předepsané

Více

Montážní instrukce pro montáž na zeď

Montážní instrukce pro montáž na zeď 100,5 cm 197,4 cm 70,4 cm Duben 2013 Montážní instrukce pro montáž na zeď SV3 / SV7 / SV14 a SV20 1 3 4 Ventilátor a talířový ventil lze umístit nahoru(1) i dolu(2), doleva(3) i doprava(4) (viz.schémata),

Více

CZECH NÁVOD K POUŽITÍ A INSTALACI

CZECH NÁVOD K POUŽITÍ A INSTALACI CZECH NÁVOD K POUŽITÍ A INSTALACI 1 NÁVOD K POUŽITÍ A INSTALACI Obsah Úvod. 15 Bezpečnostní upozornění 15 Seznam standardního instalačního příslušenství 17 Instalace (montáž na stěnu) 18 Instalace (verze

Více