KULTURNÍ PŘEHLED BŘEZEN

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "KULTURNÍ PŘEHLED BŘEZEN 2015. www.kulturakoprivnice.cz"

Transkript

1 KULTURNÍ PŘEHLED BŘEZEN

2 Neděle 1. března hodin Kinosál KDK NEDĚLNÍ POHÁDKA V KINOSÁLE Divadlo dětského diváka Červená sukýnka, červená karkulka Spojení dvou pohádek O červené Karkulce a O poslušných kůzlátkách. Děti budou účinkovat v několika rolích. Délka představení: 50 minut Vstupné: 50 Kč. Předprodej vstupenek v IC Kopřivnice. Středa 4. března hodin Kinosál KDK KOPRSTAR: semifinále Soutěžní přehlídka dětských a mladých zpěváků lidové a populární písně. Soutěž je určena všem dětem a mládeži od 3 do 16 let, kteří rádi zpívají a chtějí se prezentovat před diváky a odbornou porotou. Porota zhodnotí jejich vystoupení, popřípadě poradí či doporučí další možnosti. Soutěž také slouží k vyhledávání talentů a následné práci s nimi. Soutěž má 4 části: Casting * Semifinále * Finále * Vyhlášení KOPRSTAR 2015 Vstupné: 10 Kč.

3 Čtvrtek 5. března hodin Kinosál KDK NOVINKA SEZÓNY EXHIBITIONS ON SCREEN VÝSTAVY NA PLÁTNECH KIN Rembrandt z Národní galerie v Londýně a Rijksmusea v Amsterdamu Každá výstava věnovaná Rembrandtovi je netrpělivě očekávaná, avšak velké expozice o pozdním díle Rembrandta, kterou Amsterdam pořádá společně s Národní galerií v Londýně, je událost jako žádná jiná. Poprvé v moderní historii se tak do Amsterdamu vrací některé z nejslavnějších Rembrandtových obrazů z evropských a amerických sbírek. Největší holandská výstava roku 2015 a pozdní tvorba velkého mistra, která výrazně překračuje umělecké hranice své doby! Výstava se zaměřuje na tvorbu posledních let Rembrandtova života, které se pokládají za jeho nejlepší roky. Mistrovská díla z tohoto období zrcadlí podobu Rembrandta jako člověka i jako umělce. Tento film zkoumá každé z klíčových děl výstavy, prostřednictvím příspěvků speciálně pozvaných hostů, včetně kurátorů a historiků umění. Pro mnoho lidí je Rembrandt největším umělcem, který kdy žil, a tento film se snaží prozkoumat pravdu o člověku, který je opředen legendou. Vstupné: 250 Kč. Při SOUČASNÉ koupi 6 a více vstupenek na jeden a více přenosů cena 200 Kč. Předprodej vstupenek v IC Kopřivnice. MOŽNOST ZAKOUPIT JAKO DÁRKOVÝ POUKAZ.

4 Sobota 7. března hodin Všechny prostory KDK MUZIKANTSKÝ PLES HRAJÍ: Ukulele Troublemakers zábavná show světových hitů v energickém podání hráčů na ukulele; Rockoví lišáci dynamické rockové hity a balady; Cimbal hellband spojení tradiční cimbálovky s moderním repertoárem a netradičními nástroji; Caribe temperamentní kubánská a latinsko-americká hudba. Vystoupení stylově doplní atmosféru a spolu s tanečnicí salsy zároveň hosty aktivně zapojí do tance; Hot Club Fren frenštátská kapela, která baví své posluchače gypsy swingovou muzikou; Sunar Rock hity v podání kopřivnické kapely; Expedice Apalucha kapela, u které se můžete těšit na pestrou škálu stylů (blues, rock, folk, funky); DJ Stoupa diskotéka se známým DJ; Karaoke, DJ Daniel možnost vyzkoušet si, jaký je pocit zpívat živě před lidmi a sklízet aplaus přihlížejícího publika. Koktejlový bar, výběr vín, teplá a studená kuchyně, focení hostů, doprovodný program, tombola. Vstupné: 250 Kč. Maximální počet vstupenek na osobu je 6 ks. VYPRODÁNO!

5 Sobota 14. března hodin Kinosál KDK PŘÍMÝ PŘENOS METROPOLITNÍ OPERA Gioacchino Rossini JEZERNÍ PANÍ Joyce DiDonato a Juan Diego Flórez zazáří v belcantovém skvostu Jezerní paní, který bude mít v příští sezóně svou metropolitní premiéru. Joyce Flórez ve svém již pátém vystoupení v sérii přenosů Live in HD ztvární další belcantovou roli Giacoma, shovívavého krále Skotska. Inscenace je metropolitním debutem skotského režiséra Paula Currana a vznikla v koprodukci se Santa Fe Opera, kde měla premiéru již v roce Orchestr Metropolitní opery bude řídit Michele Mariotti a na jevišti dále stanou Daniela Barcellona v kalhotkové roli Malcolma, John Osborn jako Rodrigo a Oren Gradus v roli Douglase. Vstupné: 300 Kč. Při SOUČASNÉ koupi 6 a více vstupenek na jeden a více přenosů cena 250 Kč. Předprodej vstupenek v IC Kopřivnice. MOŽNOST ZAKOUPIT JAKO DÁRKOVÝ POUKAZ. Úterý 17. března hodin Kinosál KDK KOPRSTAR: FINÁLE Soutěžní přehlídka dětských a mladých zpěváků lidové a populární písně. Vybraných deset finalistů předvede svá pěvecká vystoupení. Vstupné: 50 Kč, děti do 6 let 30 Kč. Předprodej vstupenek v IC Kopřivnice.

6 Úterý 17. března hodin Kinosál KDK PŘÍMÝ PŘENOS BALET Petr Iljič Čajkovskij LABUTÍ JEZERO Přímý přenos baletu z Londýna Royal opera House The Royal Ballet Labutí jezero, určitě nejslavnější z romantických baletů, je podmanivý příběh o krasavici proměněné v labuť, dojemný hold moci lásky. Labutí jezero je dokonalou symbiózou choreografie a hudby, a přestože se Čajkovskij sám jeho jednoznačného úspěchu nedočkal, platí dnes jeho první baletní partitura za synonymum baletu jako takového, inspirovala generace tanečníků a pronikla do všech kultur. Pro Královský balet znamenalo Labutí jezero, už od jeho nejranějších počátků, jedno z kmenových děl. Anthony Dowell se při současné produkci vrátil k autentické verzi vytvořené velkým Mariem Petipou a Lvem Ivanovem roku 1895 pro Mariinské divadlo. Scéna Yolandy Sonnabend, inspirovaná podobou ruského carského dvora z doby vzniku díla, je vytvořena s historickou přesností a uplatněním fantazie. Vstupné: 300 Kč v den konání baletu, 250 Kč v předprodeji. Předprodej vstupenek v IC Kopřivnice. MOŽNOST ZAKOUPIT JAKO DÁRKOVÝ POUKAZ.

7 Čtvrtek 19. března hodin Velký sál KDK Josef Stelibský, Antonín Procházka HLEDÁM DĚVČE NA BOOGIE WOOGIE Slezské divadlo Opava DIVADLO V RÁMCI DIVADELNÍHO PŘEDPLATNÉHO Operetu autor napsal ve stylu hudebních komedií 30. let minulého století. Poprvé byla uvedena v roce 1946 pod názvem U Veselého kamzíka. Život Josefa Stelibského ale nebyl zdaleka tak idylický jako jeho melodie. Po politických změnách v roce 1948 emigroval, nejprve do Mnichova, kde pracoval v rádiu Svobodná Evropa, a následně do USA. Zde se však potýkal s nepřekonatelnou bariérou neznámého jazyka s vážnými zdravotními potížemi. Navršené problémy jej dovedly až k sebevraždě. Zemřel v Hollywoodu 28. dubna Pozapomenuté operety U Veselého kamzíka se později ujal plzeňský dramatik, herec a režisér Antonín Procházka. Text zkrátil, odstranil naivitu, některé melodie nahradil jinými a změnil i název díla. Přestože zůstala zachována základní dějová linka a typický sentiment 30. let, přibyl nespočet komediálních situací a gagů. Autorovi nového libreta se podařilo z málo hrané operety udělat trhák. Hudební komedii Hledám děvče na boogie woogie v premiéře uvedlo plzeňské Divadlo J. K. Tyla v prosinci 1996 v Procházkově režii. Vstupné: I. sektor 300 Kč, II. sektor 250 Kč. Předprodej vstupenek v IC Kopřivnice. MOŽNOST ZAKOUPIT JAKO DÁRKOVÝ POUKAZ.

8 Sobota 21. března hodin Velký sál KDK DĚTSKÝ MAŠKARNÍ KARNEVAL Akce pro děti plná masek, tancování, her, soutěží a veselých písniček s Divadlem Koráb. Chybět nebude doprovodný program, omalovánkový koutek a další. Můžete se těšit na krmení draka, tanec s obrem a bublinovou show. Vstupné: 40 Kč. Děti do 2 let zdarma. Předprodej vstupenek od středy v IC Kopřivnice Středa 25. března hodin Kinosál KDK POPULÁRNÍ KONCERT 1. SZUŠ MIS MUSIC Pátek 27. března hodin Malý sál KDK BESEDA O HOLOCAUSTU Beseda s Luďkem Eliášem a Janou Hlávkovou. Luděk Eliáš narodil se v roce 1923 ve Slaném do středostavovské rodiny. Se svým starším bratrem a rodiči byl v únoru 1942 odvezen do ghetta Terezín, odkud byli dále deportováni do koncentračního tábora Auschwitz-Birkenau. Po nějaké době poslán dál, do německého tábora v Sachsenhausenu, kde přežil nálety i pochod smrti. Po válce se věnoval herectví a režii. Jeden čas byl i ředitelem ostravského Divadla Petra Bezruče. Jana Hlávková pracuje pro Mezinárodní křesťanské velvyslanectví v Jeruzalémě (ICEJ ČR). Nabízí školám už 8. rokem ojedinělý projekt Světlo paměti, kdy navštěvuje školy na Severní Moravě s pamětníky šoa a přednáškou o antisemitismu a holocaustu. Vstup volný.

9 Sobota 28. března hodin Velký sál KDK KOPŘIVNICKÝ PLESK VII. MAIN STAGE: Smola a hrusky, Bad Joker s Cream, Acoustic HAM, The Mugshots, The Cookies, DARTH-O and friends (Sekacz Music DJ set). ALTERNATIVE STAGE: Emenef (Official), Sergej Zubov, Sam Wool, Public Relations, Divadelní vystoupení Návštěvníci z Ostravy. Vstupné: 150 Kč (při koupi vstupenek v únoru), 180 Kč (při koupi vstupenek v březnu). Předprodej vstupenek v [árt té kafé] Mandala a Pizzerii Salieri. Úterý 31. března hodin Velký sál KDK JARNÍ KONCERT Jarní koncert pěveckých sborů a kapel kopřivnických ZŠ. Vrcholem večera bude vyhlášení vítěze pěvecké soutěže KOPRSTAR 2015! Vstupné: 30 Kč, děti do 6 let, 10 Kč. Prodej vstupenek v IC Kopřivnice.

10 PŘIPRAVUJEME NA DUBEN 2015 Pátek 3. dubna hodin Malý sál KDK Dari Puspa Kabardina BUNĚČNÉ KÓDY V NÁS Přednáška o buněčných zápisech v těle, co nám způsobují, jak reagují, kdy se spouštějí, jak se dají odstranit a čím? Engramy - zápisy na mentální úrovni, které se v periodickém čase vracejí zpět ať už nám samotným nebo dalším v naší generaci. Co to znamená? Jak se dají odstranit? Symboly v Prostoru a jak se dá poznat, když nám Vesmír pomáhá. Kdy je to stav Univerza a kdy je to práce Ega. Vyzkoušíme si mantru na odstranění negativních vlivů kolem nás, které přitahujeme na základě toho, co je v nás a zároveň je to mantra na naladění se na své Vyšší Já a Univerzum. Vše bude v rámci debaty. Mezi jednotlivými bloky uslyšíme hudební improvizaci Patrika Kee, čistou a vlídnou vibraci hlasu, který dává volnost Prostoru, aby se vyjádřil. Vstupné: 200 Kč. Předprodej vstupenek od čtvrtka v IC Kopřivnice. Čtvrtek 9. dubna hodin Velký sál KDK JARNÍ SENIORSKÉ ODPOLEDNE Zábavné odpoledne s muzikou a doprovodným programem. K tanci a poslechu hraje kapela Meteor. Vstupné: 60 Kč. Předprodej vstupenek od středy v IC Kopřivnice.

11 Neděle 12. dubna hodin Kinosál KDK NEDĚLNÍ POHÁDKA V KINOSÁLE Rybníkáři Vodnické vyprávění Od jihočeských rybníků pocházejí tři vodníci, kteří se nehodlají smířit s tím, že na ně děti i dospělí málem už nevěří. Takový vodník, to není jen tak někdo, ten dokáže věcí, že údivem nezavřete pusu. Uvidíte, co se stane, když se vodník zamiluje a co teprve, když se zamiluje vodnice! Potápěči, plavci a u břehu se ráchající drobotino, dávejte si velký pozor, vodníci jsou skuteční, živí, praví a už se na vás těší. Vodnické vyprávění s písničkami a příběhy z jihočeských rybníků přivezou Rybníkáři. Délka představení: 55 minut Vstupné: 50 Kč. Předprodej vstupenek v IC Kopřivnice. Pondělí 13. dubna hodin Kinosál KDK BALET V KINĚ Joby Talbot ZIMNÍ POHÁDKA Záznam baletu z Londýna Royal opera House The Royal Ballet V návaznosti na svůj rozkošný celovečerní balet Alenka v říši divů pokračuje Christopher Wheeldon v úspěšné spolupráci s výtvarníkem Bobem Crowleyem a skladatelem Joby Talbotem v baletu, vytvořeném na základě Shakespearovy pozdní komedie Zimní pohádka. Příběh sleduje rozpad manželství vinou zničující žárlivosti, zavření dítěte a lásku, která zdánlivě nemá naději. Nejprve výčitky a žal, a poté, co zázračně obživne domnělá socha, přijde odpuštění a smíření. Pro balet je to silná látka, příběh umožňující vyjádření intenzivních citů postav a vztahů mezi nimi a příležitost nesoustředit se pouze na ústřední charaktery, nýbrž i na svět kolem nich. Vstupné: 300 Kč v den konání baletu, 250 Kč v předprodeji. Předprodej vstupenek v IC Kopřivnice. MOŽNOST ZAKOUPIT JAKO DÁRKOVÝ POUKAZ.

12 Čtvrtek 16. dubna hodin Velký sál KDK Jeff Baron NÁVŠTĚVY U PANA GREENA Filmová a divadelní agentura Praha DIVADLO V RÁMCI DIVADELNÍHO PŘEDPLATNÉHO Náhodná automobilová nehoda přivádí do styku dva muže, kteří by se jinak nikdy nesetkali a navždy změní jejich život. Rozdělují je dvě generace, a co začíná jako komedie kontrastu kultur, se vyvíjí ve vyhrocený příběh o riziku osamělosti, předsudků a netolerance. Jak týdny plynou, vytváří se přátelství, prověřují se lidské vztahy a odhalují se tajemství. Vstupné: I. sektor 300 Kč, II. sektor 250 Kč. Předprodej vstupenek v IC Kopřivnice. MOŽNOST ZAKOUPIT JAKO DÁRKOVÝ POUKAZ. Sobota 25. dubna hodin Kinosál KDK PŘÍMÝ PŘENOS METROPOLITNÍ OPERA Pietro Mascagni SEDLÁK KAVALÍR Ruggero Leoncavallo KOMEDIANTI Po 45 letech uvede Metropolitní opera novou inscenaci oblíbeného veristického dvojprogramu v režii Sira Davida McVicara. Titulní tenorové role obou děl, svůdníka Turiddu i klauna Cania, v MET poprvé ztvární Marcelo Álvarez. Eva-Maria Westbroek bude v Sedláku kavalírovi zpívat zklamanou Santuzzu a Željko Lučić kavalírského Alfia. V Komediantech vystoupí v roli Caniovy nevěrné ženy Neddy sopranistka Patricia Racette a spolu s ní George Gagnidze, který v MET poprvé ztvární Tonia. Obě díla bude dirigovat Fabio Luisi. Vstupné: 300 Kč. Při SOUČASNÉ koupi 6 a více vstupenek na jeden a více přenosů cena 250 Kč. Předprodej vstupenek v IC Kopřivnice. MOŽNOST ZAKOUPIT JAKO DÁRKOVÝ POUKAZ.

13 BAR 603 Od září 2014 provozuje Kulturní dům Kopřivnice opravený prostor Baru 603, který slouží jako kavárna a občerstvení během promítání kina a kulturních akcí. Umístění: Foyer kina v kulturním domě v 1. patře nad vstupem do Technického muzea Tatra Otevírací doba: Pondělí Úterý Středa ZAVŘENO Čtvrtek a pátek Sobota a neděle Dále je otevřeno vždy během konání kulturní akce po celou dobu akce.

14 Připravujeme vysoce kvalitní kávu 100 % Arabiku Etiopii Sidamo. Etiopie patří k největším producentům a vývozcům kávy na světě. Káva je zpracovávána suchou i mokrou metodou. Nejznámějšími lokalitami, kde se etiopská káva pěstuje, jsou Harrar na východě, Jimma západně od Adis Abeby a především pak oblast Sidamo nedaleko hranic s Keňou. Právě tady sklízejí pěstitelé nejžádanější etiopské kávy kávy se jménem Etiopie Sidamo. Lehká a jemná chuť, mírně kořeněná s čokoládovou plností, ve které se mísí oříšky s mnoha ovocnými tóny v čele s černým rybízem. Znamenité ovocné aroma, ve kterém převládá jasmín a tóny sladkých plodů, měnící se v kořeněné květinové aroma s nádechem vinné révy a čokolády. Espresso 23 Kč, Cappuccino 26 Kč, Latte Macchiato 30 Kč. Kávu je možné zakoupit také s sebou. Dále připravujeme teplé nápoje (čaj, Caro, Granko, horký džus, svařák) a prodáváme pestrou paletu nealko nápojů v objemu 0,5 l, které si s sebou můžete vzít i do sálů. V nabídce máme pivo v plechu (na akcích i točené pivo), nealko pivo a paletu kvalitních alkoholických nápojů. K nápojům jsou k dostání sladké i slané pochutiny, během akcí i dobré chlebíčky. Samozřejmě nechybí nabídka vín: sudové víno z Vinotéky Kovář a syn, jakostní vína z Valtic, pozdní sběry ze Zámeckého vinařství Bzenec či lahodné chillské víno Tarapaca. Pokud bude zájem návštěvníků kulturního domu, plánujeme rozšíření provozní doby baru i na denní dobu. Přijďte si posedět do příjemného, bezpečného a kultivovaného prostoru v kulturním domě. Bar je nekuřácký a bezbariérový. Pro děti máme nachystáno pár hraček a připravujeme další aktivity. Wi-fi ZDARMA! Kontaktní osoba: Nela Sedlářová, nela@kulturakoprivnice.cz, telefon do baru:

15 PROGRAM KINA KOPŘIVNICE NA BŘEZEN Datum Kč Kč Kč Nedělní pohádka: NE 1. Červená Kingsman: 50 Teorie všeho 120 sukýnka, Tajná služba 120 Červená Karkulka Datum Kč Kč PO 2. Teorie všeho 120 Kingsman: Tajná služba ÚT FK: Fénix 90/70 ST 4. TENTO DEN KINO NEHRAJE! ČT 5. Výstava: Rembrandt z Národní galerie v Londýně a 250/200 Padesát odstínů šedi 120 Rijksmuzea v Amsterdamu PÁ 6. Padesát odstínů šedi 120 Padesát odstínů šedi 120 Datum Kč Kč Kč SO 7. MUZIKANTSKÝ PLES NE 8. SpongeBob ve filmu: Houba 130 Fotograf 100 Ghoul 110 na suchu 3D PO 9. SpongeBob ve filmu: Houba 130 Fotograf 100 Ghoul 110 na suchu 3D Datum Kč Kč 120 ÚT FK: Vetřelec 120/100 ST 11. TENTO DEN KINO NEHRAJE! Datum Kč Kč Kč ČT 12. Asterix: Sídliště bohů 110 Ghoul 130 Focus 100 PÁ 13. Asterix: Sídliště bohů 110 Ghoul 130 Focus 100

16 Datum Kč Kč Kč Asterix: 300 SO 14. Sídliště bohů 3D MET: G. Rossini: Jezerní paní / 250 NE 15. Asterix: Sídliště bohů 3D 130 Padesát odstínů šedi 120 Americký sniper Datum Kč Kč PO 16. Padesát odstínů šedi 120 Americký sniper ÚT BALET: Labutí jezero 300/250/200 ST 18. TENTO DEN KINO NEHRAJE! ČT 19. Ghoul 110 Americký sniper 100 PÁ 20. Ghoul 110 Americký sniper 100 Datum Kč Kč Kč SO 21. Zvonilka a netvor 100 Vybíjená 130 Rezistence 110 NE 22. Zvonilka a netvor 100 Vybíjená 130 Rezistence 110 Datum Kč Kč PO 23. Vybíjená 130 Rezistence 110 ÚT FK: Perný den Projekt /70 ST 25. TENTO DEN KINO NEHRAJE! ČT 26. Rezistence 110 Město PÁ 27. Rezistence 110 Město Datum Kč Kč Kč SO 28. Asterix: Gunman: Muž 110 Sídliště bohů na odstřel 110 Vybíjená 120 NE 29. Asterix: Gunman: Muž 110 Sídliště bohů na odstřel 110 Vybíjená 120 Datum Kč Kč PO 30. Gunman: Muž na 110 Vybíjená 120 odstřel ÚT FK: Proti přírodě 100/80

17 PROGRAM MĚSTSKÉ KNIHOVNY NA BŘEZEN Neděle 1. března 2015 pátek 9. října 2015 ŠUPLÍKY 2015 literární soutěž Kulturní dům Kopřivnice Městská knihovna vyhlašuje 7. ročník literární soutěže Šuplíky. Středa 4. března hodin - Čítárna knihovny KDK VERNISÁŽ VÝSTAVY SETKÁNÍ S VÝTVARNÝMI TECHNIKAMI Vstup volný. Čtvrtek 5. března 2015 úterý 31. března 2015 Čítárna knihovny KDK SETKÁNÍ S VÝTVARNÝMI TECHNIKAMI Výstava prací absolventů stejnojmenného kurzu, který proběhl v rámci Akademie třetího věku na podzim Lektorkou kurzu byla Mgr. art. Anna Georgiadu. Otevírací doba: Po, Út, Čt, Pá v době a Vstup volný.

18 Pondělí 16. března hodin Akademická posluchárna KDK TANZANIE - KEŇA Kulturní dům Kopřivnice Městská knihovna v rámci cestovatelského cyklu zve všechny zájemce na besedu s panem Ivo Petrem: Tanzanie Keňa: od boží hory po ženské ňadro. Tanzanie a Keňa patří mezi turisticky nejpřitažlivější státy rovníkové Afriky. Mohou za to nejen rozlehlé národní parky s množstvím zvěře, ale i vysoké hory, které patří v Africe k těm nejvyšším. A právě hory byly cílem party kamarádů, kteří se zde v průběhu dvou let vydali na dvě skromné výpravy. Nejprve vystoupíme na druhý nejvyšší vrchol Afriky 5197 metrů vysokou horu Mount Kenya. Pak se vypravíme do sousední, stále ještě málo dostupné oblasti Tanzanie pod dosud činnou sopkou El Doynio Lengai. Závěr pak bude opět patřit Keni a pohraničním horám Mount Elgon. A aby to nebyly pouze hory, prohlédneme si metropoli Nairobi, vykoupeme se v Indickém oceánu, poplujeme člunem po Viktoriině jezeře a ani na zvířátka nezapomeneme Slovem a obrazem vás provede pan Ivo Petr. Vstup volný. Středa 18. března hodin Akademická posluchárna KDK NÁRODNÍ TÝDEN TRÉNOVÁNÍ PAMĚTI Česká společnost pro trénování paměti a mozkový jogging v rámci Týdně uvědomění si mozku vyhlašuje Národní týden trénování paměti. Co je to paměť? Jak paměť trénovat? Na tyto otázky vám odpoví paní Lucie Kazlepková z Městské knihovny Kopřivnice. Vhodné pro všechny věkové kategorie, pro nezaměstnané, seniory i maminky na mateřské dovolené Vstup volný.

19 Čtvrtek 19. března hodin Akademická posluchárna KDK UTAJENÉ ŽIVOTY SLAVNÝCH ČECHŮ A ČEŠEK Kulturní dům Kopřivnice Městská knihovna vás zve na besedu se spisovatelkou Martinou Bittnerovou k jejím knihám Utajené životy slavných Češek a Utajené životy slavných Čechů, které prezentují několik portrétů nevšedních osobností naší minulosti Vstup volný. Pondělí 30. března hodin Akademická posluchárna KDK VŠE O PŮSTU Kulturní dům Kopřivnice Městská knihovna zve všechny zájemce o osobní rozvoj na přednášku Vše o půstu aneb půst, půstování a zdravá výživa. O smyslu a významu půstu, převratných poznatcích o půstu a hormonální činnosti organismu i o možných kontraindikacích půstu přijde přednášet PhDr. Jiří Hřebíček ze Vzdělávacího centra Activconzult Zlín-Malenovice. Na přednášce obdrží všichni zájemci o dosažení zdraví vodítka a materiály ke snadnějšímu dosažení optimálního zdraví. Všichni jste srdečně zváni! Vstup volný.

20 13. ROČNÍK AKADEMIE TŘETÍHO VĚKU LETNÍ SEMESTR 2014/2015 PSYCHOLOGIE PRO ŽIVOT PhDr. Stanislava Podžorná úterý od hodin, Akademická posluchárna KDK 3. března Pečujme sami o sebe a budeme k radosti i užitku sobě i druhým 17. března Není rozhodující kam směřujeme, ale jaké dohody v sobě nosíme 31. března Dešifrujme v souvislosti a buďme sami sebou KAPITOLY Z MINULOSTI KOPŘIVNICE Mgr. Ondřej Šalek středa od hodin, Akademická posluchárna KDK 18. března Historický vývoj Kopřivnice TRÉNOVÁNÍ PAMĚTI Lucie Kazlepková středa od 9.00 hodin, Akademická posluchárna KDK 18. března, 25. března VIRTUÁLNÍ UNIVERZITA TŘETÍHO VĚKU: DĚJINY ODĚVNÍ KULTURY Provozně ekonomická fakulta ČZU v Praze Ing. Petr Tylínek úterý od 9.00 hodin, Akademická posluchárna KDK 10. března Všechny cesty vedou k Římu (Etruskové, Římané) 24. března Cesty byzantské a křesťanské středověké kultury

Akademie Junioru datum začátku akce: 17.04.2015 čas začátku akce: 16.00 místo konání (obec): Chotěboř místo konání: sokolovna druh akce: ostatní

Akademie Junioru datum začátku akce: 17.04.2015 čas začátku akce: 16.00 místo konání (obec): Chotěboř místo konání: sokolovna druh akce: ostatní Výstava obrazů Jarmily Blablecové Krňávkové Sen datum začátku akce: 27.2. 2015 datum ukončení akce: 17.4.2015 místo konání: Knihovna Ignáta Herrmanna a Informační centrum Chotěboř stručný popis akce: Vernisáž

Více

KULTURNÍ PŘEHLED DUBEN 2015. www.kulturakoprivnice.cz

KULTURNÍ PŘEHLED DUBEN 2015. www.kulturakoprivnice.cz KULTURNÍ PŘEHLED DUBEN 2015 www.kulturakoprivnice.cz Pátek 3. dubna 2015 18.00 hodin Malý sál KDK Dari Puspa Kabardina BUNĚČNÉ KÓDY V NÁS Přednáška o buněčných zápisech v těle, co nám způsobují, jak reagují,

Více

KULTURNÍ PŘEHLED DUBEN 2014. www.kulturakoprivnice.cz

KULTURNÍ PŘEHLED DUBEN 2014. www.kulturakoprivnice.cz KULTURNÍ PŘEHLED DUBEN 2014 www.kulturakoprivnice.cz Úterý 1. dubna 2014-16.00 hodin Kinosál KDK KOPRSTAR 2014 - FINÁLE Soutěžní přehlídka dětských a mladých zpěváků populární a lidové písně Finálové kolo

Více

PROGRAM MEKUC ŘÍJEN 2016

PROGRAM MEKUC ŘÍJEN 2016 PROGRAM MEKUC ŘÍJEN 2016 Neděle 2. října v 10.00 19.00 MKD, města DEN ARCHITEKTURY MĚLNÍK 10.00 12.00 tvůrčí program pro děti 13.30 procházka po městě s městským architektem (sraz u věže chrámu sv. Petra

Více

místo konání: Knihovna Ignáta Herrmanna a Informační centrum Chotěboř

místo konání: Knihovna Ignáta Herrmanna a Informační centrum Chotěboř Výstava obrazů Jarmily Blablecové Krňávkové Sen datum začátku akce: 27.2. 2015 datum ukončení akce: 17.4.2015 místo konání: Knihovna Ignáta Herrmanna a Informační centrum Chotěboř stručný popis akce: Vernisáž

Více

KULTURNÍ PŘEHLED ÚNOR 2015. www.kulturakoprivnice.cz

KULTURNÍ PŘEHLED ÚNOR 2015. www.kulturakoprivnice.cz KULTURNÍ PŘEHLED ÚNOR 2015 www.kulturakoprivnice.cz AKTUALITY Z KULTURNÍHO DOMU KOPŘIVNICE ONLINE PRODEJ VSTUPENEK 1. prosince spustil Kulturní dům Kopřivnice online prodej vstupenek. Vstupenky na kulturní

Více

PROGRAM MEKUC LISTOPAD 2016

PROGRAM MEKUC LISTOPAD 2016 PROGRAM MEKUC LISTOPAD 2016 Středy 2. a 16. listopadu 9.30 11.30 hudební sál MKD TERAPIE BARVAMI Otevřený relaxační kurz s A. Rohde Kabele. Vstupné 50 Kč Středa 2. listopadu v 19.30 hodin hudební sál MKD

Více

Číslo pokoje. Jméno. Příjezd. Odjezd

Číslo pokoje. Jméno. Příjezd. Odjezd Číslo pokoje Jméno Příjezd Odjezd Vážení hosté, dovolte mi, abych Vás co nejsrdečněji uvítal ve Spa Resortu Sanssouci. Naším přáním je, abyste si nejkouzelnější dobu roku strávenou u nás užili co nejlépe.

Více

Čtvrtek 7. května v 17.00 hodin divadelní sál MKD VYSTOUPENÍ ŽÁKŮ ZUŠ MĚLNÍK Absolventský a ročníkový koncert žáků tanečního oboru ZUŠ Mělník.

Čtvrtek 7. května v 17.00 hodin divadelní sál MKD VYSTOUPENÍ ŽÁKŮ ZUŠ MĚLNÍK Absolventský a ročníkový koncert žáků tanečního oboru ZUŠ Mělník. PROGRAM MEKUC KVĚTEN 2015 Pondělí 4. května v 17.00 MKD KVĚTEN 1945 NA MĚLNÍKU Přednáška vojenského historika pplk. PhDr. Eduarda Stehlíka doplněná výstavou dobových fotografií a plakátů ze Státního archivu

Více

KULTURNÍ PŘEHLED ČERVENEC

KULTURNÍ PŘEHLED ČERVENEC KULTURNÍ PŘEHLED ČERVENEC 2013 www.kulturakoprivnice.cz Sobota 20. 7. od 15.00 hodin Brekekeyáda aneb odpoledne s vodníky Prostranství před kulturním domem. Bez vstupného. Zábavné odpoledne pro děti plné

Více

MKD KURZ PLETENÍ Z PEDIGU

MKD KURZ PLETENÍ Z PEDIGU Mekuc 11/2015 Úterý 3. listopadu v 15.30 hodin hudební sál MKD PŘÍVORANKA Středa 4. listopadu v 17.00 hodin hudební sál MKD JAZZ WORLD PHOTO 2015 Zahájení výstavy fotografií a Jazzového listopadu v MEKUC.

Více

MKD LACO DECZI A CELULA NEW YORK

MKD LACO DECZI A CELULA NEW YORK PROGRAM MEKUC ČERVEN 2015 Pondělí 1. června až čtvrtek 4. června Městská knihovna Mělník TÝDEN ČTENÍ DĚTEM Program pro děti i rodiče konaný v rámci celorepublikové akce. Středa 3. června v 19.30 hodin

Více

Dům kultury Vsetín s.r.o. Program na listopad Úžasné divadlo fyziky Všechny barvy duhy

Dům kultury Vsetín s.r.o. Program na listopad Úžasné divadlo fyziky Všechny barvy duhy 1 1 Dům kultury Vsetín s.r.o. Program na listopad 2015 úterý 10. listopadu, 19.00 hodin Kino Vatra Úžasné divadlo fyziky Všechny barvy duhy Jak se díváme na svět? Proč naše oči vidí právě to, co vidí?

Více

VÁNOČNÍ KURZ ARANŽOVÁNÍ

VÁNOČNÍ KURZ ARANŽOVÁNÍ Mělnické kulturní PROGRAM 12/2015 Úterý 1. 12. 17.00 20.00 hodin hudební sál MKD VÁNOČNÍ KURZ ARANŽOVÁNÍ Kurz výroby vánočních dekorací s lektorkami SOU Liběchov. Rezervace na tel. 606 613 406 nebo na

Více

Kultura a vzdělávání: (kulturní domy a zařízení, kluby, ZUŠ, divadla, kina, knihovny a muzea)

Kultura a vzdělávání: (kulturní domy a zařízení, kluby, ZUŠ, divadla, kina, knihovny a muzea) Kultura a vzdělávání: (kulturní domy a zařízení, kluby, ZUŠ, divadla, kina, knihovny a muzea) Dětský pěvecký sbor Melodie (občanské sdružení) T 596 612 102 E sekretariat@zsgepiky.cz W www.zsgepiky.cz Základní

Více

Klub kultury Napajedla, p. o. ZPRÁVA O ČINNOSTI / 2017

Klub kultury Napajedla, p. o. ZPRÁVA O ČINNOSTI / 2017 Klub kultury Napajedla, p. o. ZPRÁVA O ČINNOSTI / 2017 Klub kultury Napajedla prezentuje město v oblasti kultury, historie a cestovního ruchu, plní funkci veřejných služeb občanům města, okolních obcí

Více

Obchodní dům Labuť v novém kabátě a s novým názvem

Obchodní dům Labuť v novém kabátě a s novým názvem Obchodní Centrum KVĚTEN 2011 AKCE Obchodní dům Labuť v novém kabátě a s novým názvem Za kouzelným světem pohádek se lidé mohou nyní vydat do Strakonic. Ve čtvrtek 24. března tam začíná 46. ročník loutkářské

Více

ZPRAVODAJ 3/2017. Vážení přátelé slánského muzea,

ZPRAVODAJ 3/2017. Vážení přátelé slánského muzea, ZPRAVODAJ 3/2017 Vážení přátelé slánského muzea, velká část měsíce března se ponese v duchu přednáškového pásma Regio Slanensis na půdě slánského gymnázia. Serie přednášek bude obohacena o vernisáž výstavy

Více

NEWSLETTER - ÚNOR 2014

NEWSLETTER - ÚNOR 2014 NEWSLETTER - ÚNOR 2014 Drazí přátelé, jak už jistě víte, v Latinském kulturním centru se děje mnoho zajímavých akcí, rozhodli jsme se tedy vytvořit pro Vás tento informační newsletter, kde můžete najít

Více

PROGRAM KULTURNÍCH A SPORTOVNÍCH AKCÍ MĚSTA KAMENICE NAD LIPOU

PROGRAM KULTURNÍCH A SPORTOVNÍCH AKCÍ MĚSTA KAMENICE NAD LIPOU PROGRAM KULTURNÍCH A SPORTOVNÍCH AKCÍ MĚSTA KAMENICE NAD LIPOU PROSINEC 2012 v 10 hodin MIKULÁŠSKÝ BĚH Běžecké sdružení Liga 2000 v Kamenici nad Lipou Vás zve na tradiční běh, který bude zahájen před sportovní

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně LEDEN 2015 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz Diaklub Slavičín

Více

Kaple sv. Barbory na frýdeckém zámku. úterý 4.12. 17.00 Mše svatá

Kaple sv. Barbory na frýdeckém zámku. úterý 4.12. 17.00 Mše svatá Datum Čas Název akce Místo konání sobota 1.12. 15.00-18.00 Doneste si zvoneček, rozsvítíme stromeček aneb VELKÝ POHÁDKOVÝ MEJDAN Vánoční dílny neděle 2.12. 09.00-18.00 Advent na náměstí - Reprodukovaná

Více

Veřejný program 2012

Veřejný program 2012 Veřejný program 2012 Centrum Bavaria Bohemia Freyung 1 92539 Schönsee Tel.: +49 (0) 9674-92 48 77 Fax: +49 (0) 9674 91 30 67 email: info@cebb.de Internet: www.bbkult.net Leden 2012 4. 1. 2012 I 19.00 h

Více

ZÁŘÍ čt Pes baskervillský / A. C. Doyle detektivní komedie / před Otáčivým hledištěm Český Krumlov

ZÁŘÍ čt Pes baskervillský / A. C. Doyle detektivní komedie / před Otáčivým hledištěm Český Krumlov ZÁŘÍ 2016 01 čt Pes baskervillský / A. C. Doyle 02 pá Pes baskervillský / A. C. Doyle 03 so Pes baskervillský / A. C. Doyle 04 ne Pes baskervillský / A. C. Doyle 08 čt Baron Prášil / Z. Jecelín 09 pá Baron

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně LISTOPAD 2015 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz KLUBY ZDRAVÍ

Více

KULTURNÍ PŘEHLED ŘÍJEN 2012. www.kulturakoprivnice.cz

KULTURNÍ PŘEHLED ŘÍJEN 2012. www.kulturakoprivnice.cz KULTURNÍ PŘEHLED ŘÍJEN 2012 www.kulturakoprivnice.cz Čtvrtek 4. 10. od 18.45 hod. Přímý přenos představení Divadla Járy Cimrmana ČESKÉ NEBE Kino Puls Kopřivnice. Vstupné 200 Kč. (Předprodej od 24. září)

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně ŘÍJEN 2015 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz DÍLNA INSPIRACE

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně ÚNOR 2014 Městské infocentrum Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz Město Slavičín ve spolupráci

Více

HARMONOGRAM ZAHÁJENÍ LÁZEŇSKÉ SEZÓNY 2013

HARMONOGRAM ZAHÁJENÍ LÁZEŇSKÉ SEZÓNY 2013 HARMONOGRAM ZAHÁJENÍ LÁZEŇSKÉ SEZÓNY 2013 PÁLENÍ ČARODĚJNIC 30.4. 2013 úterý Sokolský vrch 17:00 22:00 Skákací hrad pro děti (vstupné zdarma) 17:00 Soutěže pro děti 17:30 Divadelní představení pro děti

Více

Program na leden 2012

Program na leden 2012 Program na leden 2012 Po Čt 9.1. Setkání s klienty - diskuse s p. ředitelem - od 14.00 hod. na jídelně 12. 1. Vystoupení Církevní mateřské školy z Pacova - od 13.30 hod. na společ. místnosti Pá 6.1. Mše

Více

Vysokomýtské Městské slavnosti 2018 se uskuteční Život města Vysoké Mýto Pondělí, 20 Srpen :46

Vysokomýtské Městské slavnosti 2018 se uskuteční Život města Vysoké Mýto Pondělí, 20 Srpen :46 Druhý zářijový víkend patří ve Vysokém Mýtě tradičním Městským slavnostem. Letos se konají od pátku 7. září do neděle 9. září a nabídnou spoustu kulturních zážitků, zábavu i jarmark. Městské slavnosti

Více

Program na leden 2014

Program na leden 2014 Program na leden 2014 Čt 2.1. Mše svatá ( od 9.30 hod. ) Čt 16.1. Mše svatá ( od 9.30 hod. ) Čt 30.1. Mše svatá ( od 9.30 hod. ) Pá 17.1. Pedikúra ( od 13.00 hod.) Čt 23.1. Kadeřnice ( od 10.00 hod.) Program

Více

Newsletter Baletu Národního divadla. Kontakt: Balet Národního divadla, Anenské nám. 2, Praha 1,

Newsletter Baletu Národního divadla. Kontakt: Balet Národního divadla, Anenské nám. 2, Praha 1, Newsletter Baletu Národního divadla 107 BŘEZEN 2019 Kontakt: Balet Národního divadla, Anenské nám. 2, Praha 1, www.narodni-divadlo.cz, balet@narodni-divadlo.cz Další premiéra je tu a nám zbývá poslední

Více

KULTURNÍ PŘEHLED DUBEN 2013. www.kulturakoprivnice.cz

KULTURNÍ PŘEHLED DUBEN 2013. www.kulturakoprivnice.cz KULTURNÍ PŘEHLED DUBEN 2013 www.kulturakoprivnice.cz Středa 3. 4. úterý 30. 4. Výstava NECHÁME TO TAK? Kulturní dům vestibul. Vstup volný. Výstava Necháme to tak? se ptá po důvodu, proč je tak velké množství

Více

FRANTIŠEK NEDVĚD zpívá ZLATÉ NEDVĚDOVKY

FRANTIŠEK NEDVĚD zpívá ZLATÉ NEDVĚDOVKY FRANTIŠEK NEDVĚD zpívá ZLATÉ NEDVĚDOVKY speciální hosté LUCIE BÍLÁ a SPIRITUÁL KVINTET DIVADLO HYBERNIA František Nedvěd zpívá Zlaté Nedvědovky Z vyprodaného Strahova, přes mnoho míst českých a slovenských,

Více

06 ne Macbeth 3D veřejné vystoupení účastníků kurzu múzického herectví pod vedením herce JD a lektora kurzů Jiřího Untermüllera 19.

06 ne Macbeth 3D veřejné vystoupení účastníků kurzu múzického herectví pod vedením herce JD a lektora kurzů Jiřího Untermüllera 19. LISTOPAD 2016 01 út Povídky / O. K. Tangen, J. Kodet, A. Egerházi baletní trojvečer / 19.00 v JD sk. 10 sleva 50 % pro seniory Přisámbůh! / R. Askins ostrá černá komedie / 19.30 na Půdě 02 st Souborné

Více

Centrum dalšího vzdělávání FF UK Univerzita třetího věku Rozvrh přednášek pro akademický rok 2015/2016

Centrum dalšího vzdělávání FF UK Univerzita třetího věku Rozvrh přednášek pro akademický rok 2015/2016 Centrum dalšího vzdělávání Univerzita třetího věku Rozvrh přednášek pro akademický rok 2015/2016 - ZS 1. skupina Termíny výuky pro 1. skupinu Co nevíme o sociálních problémech I. Shakespeare a kultura

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně LEDEN 2017

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně LEDEN 2017 Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně LEDEN 2017 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz Srdečně Vás

Více

Veřejný program 2009

Veřejný program 2009 Veřejný program 2009 Centrum Bavaria Bohemia Freyung 1 92539 Schönsee Tel.: +49(0)9674-92 48 77 Fax: +49(0)9674 91 30 67 email: info@cebb.de Internet: www.bbkult.net Leden 2009 11.01.09 Cyklus Objevy :

Více

Zpravodaj č. 6/ 2011. Vážení přátelé slánského muzea,

Zpravodaj č. 6/ 2011. Vážení přátelé slánského muzea, Zpravodaj č. 6/ 2011 Vážení přátelé slánského muzea, na prahu léta je již v plném proudu výstavní sezóna Národopisného muzea Slánska ve Třebízi. Návštěvníci vníci sem přicházejí nejen za stálými expozicemi

Více

V hospodě U Lidmanů v Machovské Lhotě začne v pátek v 17:30 hodin beseda o vzniku místního vodovodu nazvaná Borská voda. Přednášet bude Petr Zuda.

V hospodě U Lidmanů v Machovské Lhotě začne v pátek v 17:30 hodin beseda o vzniku místního vodovodu nazvaná Borská voda. Přednášet bude Petr Zuda. Den s Turínským plátnem, Novoroční koncerty PSO, beseda, vernisáž, ples, závody na lyžích i v lezení, divadlo pro děti či koncert v Edenu. To jsou tipy na některé akce, které se o víkendu od 11. do 13.

Více

od 20. července do 16. srpna 2009

od 20. července do 16. srpna 2009 Třetí ročník Ballet & Dance Workshop Ostrava PROJEKT SE KONÁ POD ZÁŠTITOU NÁMĚSTKA PRIMÁTORA STATUTÁRNÍHO MĚSTA OSTRAVY L U B O M Í R A P O S P Í Š I L A od 20. července do 16. srpna 2009 Class Pointe

Více

Adventní koncert sboru Jihočeského divadla Náměstí Přemysla Otakara II. / 16.30 hod vstup volný

Adventní koncert sboru Jihočeského divadla Náměstí Přemysla Otakara II. / 16.30 hod vstup volný JIHOČESKÉ DIVADLO - PROSINEC 2015 01 út Zavolejte Jeevese / P. G. Wodehouse Zadáno 02 st Zavolejte Jeevese / P. G. Wodehouse částečné zadané představení Příběh trosečníků Patrie / Program projektu Archa

Více

PŘEHLED AKCÍ pro dospělé

PŘEHLED AKCÍ pro dospělé PŘEHLED AKCÍ pro dospělé Internetová soutěž Králové českých detektivek 1. 3. - 31. 3. 2018 Velká březnová internetová soutěž o tři audioknihy zaměřená na české detektivní příběhy a jejich autory i hlavní

Více

Hrnčířem na zkoušku se jmenuje program v Domě dětí a mládeže Ulita Broumov. Začne se v sobotu v 9 hodin, s sebou si vezměte pracovní oděv a svačinu.

Hrnčířem na zkoušku se jmenuje program v Domě dětí a mládeže Ulita Broumov. Začne se v sobotu v 9 hodin, s sebou si vezměte pracovní oděv a svačinu. Slavnosti českého piva a polských klobás, pět plesů, koncert Marie Rottrové, program v klášteře, kino pro děti, divadlo, karneval pro děti. To jsou tipy na některé akce, které se o víkendu od 25. do 27.

Více

Doprovodné a edukační programy

Doprovodné a edukační programy Doprovodné a edukační programy Historická výstavní budova Velikonoční edukační programy Slezské zemské muzeum připravilo pro zájemce dva Velikonoční edukační programy, které se budou konat od 1. do 30.

Více

Do naší obce přijede ve čtvrtek 26. ledna pojízdná čistírna peří, která šije prošívané přikrývky a polštáře, sypkovinu dodají.

Do naší obce přijede ve čtvrtek 26. ledna pojízdná čistírna peří, která šije prošívané přikrývky a polštáře, sypkovinu dodají. Obecní vysílání Do naší obce přijede ve čtvrtek 26. ledna pojízdná čistírna peří, která šije prošívané přikrývky a polštáře, sypkovinu dodají. Stanoviště má u samoobsluhy, otevřeno od 10 hod. Zdrží se

Více

Rockov Slunovrat Open-air evnice aneb Cesta k Ráji muzikantû na Zemi

Rockov Slunovrat Open-air evnice aneb Cesta k Ráji muzikantû na Zemi Rockov Slunovrat Open-air evnice aneb Cesta k Ráji muzikantû na Zemi 18. června 2005 1. ročník hudebního festivalu We rocked HARD 18. června 2005. Od časného dopoledne bylo v řevnickém Lesním divadle živo.

Více

BALET A MODERNÍ BALET

BALET A MODERNÍ BALET BALET A MODERNÍ BALET Autor: Mgr. Zuzana Zifčáková Datum (období) tvorby: únor 2013 Ročník: šestý Vzdělávací oblast: HUDEBNÍ VÝCHOVA NA 2.STUPNI ZŠ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním

Více

PROGRAM. pátek, 15. prosince čtvrtek, 31. května středa, 20. prosince pondělí, 8. ledna 2018

PROGRAM. pátek, 15. prosince čtvrtek, 31. května středa, 20. prosince pondělí, 8. ledna 2018 PROGRAM Překladatelská soutěž Susanny Roth 2018 České centrum Moskva vyhlašuje 5. ročník Mezinárodní překladatelské soutěže Susanny Roth, určené pro mladé překladatele z českého jazyka. Jejím cílem je

Více

PROGRAM MEKUC ČERVEN 2014

PROGRAM MEKUC ČERVEN 2014 Mělnické kulturní PROGRAM MEKUC ČERVEN 2014 Středa 4. června v 19.30 hodin - hudební sál MKD SUNDAY SEXTET Koncert vokální skupiny z Pardubic, která představí jak klasické jazzové písně, tak i novodobé

Více

Buskers fest 2013 festival pouličního umění

Buskers fest 2013 festival pouličního umění Buskers fest 2013 festival pouličního umění České Budějovice 27. 28. 6. 2013 Busking je označení pro jakékoli pouliční vystupování ať už hudební, divadelní či třeba artistické. Vystupující člověk se nazývá

Více

připojí s nabídkou programů, jak elektronicky, tak i do Zpravodaje Konice,

připojí s nabídkou programů, jak elektronicky, tak i do Zpravodaje Konice, červen 2017 DEN KONICKÉHO MUZEA SE SKVĚLE VYDAŘIL Chci poděkovat návštěvníkům za finanční příspěvky a všem ochotným spolupracovníkům včetně pohostinských podniků za jejich pracovní nedělní odpoledne. Velký

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně ČERVENEC 2015 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz DÍLNA INSPIRACE

Více

KULTURNÍ PŘEHLED LISTOPAD 2012. www.kulturakoprivnice.cz

KULTURNÍ PŘEHLED LISTOPAD 2012. www.kulturakoprivnice.cz KULTURNÍ PŘEHLED LISTOPAD 2012 www.kulturakoprivnice.cz Čtvrtek 1. 11. pátek 23. 11. Výstava k 20. výročí ADRA Kulturní dům vestibul. Bez vstupného. Putovní výstava mapující 20 let činnosti jedné z nejvýznamnějších

Více

GWYN ASHTON (GB) PETRA BÖRNEROVÁ TRIO (HU, SK, CZ)

GWYN ASHTON (GB) PETRA BÖRNEROVÁ TRIO (HU, SK, CZ) DŮM KULTURY ŠUMPERK, s. r. o. Fialova 3, 787 01 Šumperk, tel: 583 214276, tel./fax: 583 214287 tel.č. předprodeje vstupenek: 583 214279 /od 14 do 18 h/ e-mail: dksumperk@dksumperk.cz, www.dksumperk.cz,

Více

Informační centrum pro mládež Prachatice

Informační centrum pro mládež Prachatice Na tvorbě se podílejí praktikanti, dobrovolníci a další pracovníci našeho íčka. Pokaždé zde naleznete koutek tvoření nebo nápadů, něco o akcích v našem městě, pozvánky na kulturu a třeba nás pak navštívíte

Více

03 čt Baron Prášil / Z. Jecelín dobrodružná komedie / 20.00 před Otáčivým hledištěm Český Krumlov

03 čt Baron Prášil / Z. Jecelín dobrodružná komedie / 20.00 před Otáčivým hledištěm Český Krumlov JIHOČESKÉ DIVADLO ZÁŘÍ 2015 03 čt Baron Prášil / Z. Jecelín dobrodružná komedie / 20.00 před Otáčivým hledištěm Český Krumlov 04 pá Baron Prášil / Z. Jecelín dobrodružná komedie / 20.00 před Otáčivým hledištěm

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně DUBEN 2017

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně DUBEN 2017 Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně DUBEN 2017 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz Městské infocentrum

Více

Pátek 17. ledna od h ve velkém sále STUŽKOVACÍ PLES OA. Tradiční studentský večírek se stužkováním budoucích maturantů.

Pátek 17. ledna od h ve velkém sále STUŽKOVACÍ PLES OA. Tradiční studentský večírek se stužkováním budoucích maturantů. Pátek 17. ledna od 19.00 h ve velkém sále STUŽKOVACÍ PLES OA Tradiční studentský večírek se stužkováním budoucích maturantů. Vstupné 150 Kč Sobota 18. ledna od 19.30 h ve velkém sále PLES PRAMET TOOLS

Více

Foxíkovy kroužky ve školním roce 2014/2015

Foxíkovy kroužky ve školním roce 2014/2015 Foxíkovy kroužky ve školním roce 2014/2015 14,00 14,30 15,00 15,30 16,00 16,30 17,00 17,30 18,00 18,30 pondělí herna Drama (15:00-16:00) Muzikál (16,00-17,00 třída Flétna (14:00-14:45) Angličtina - Pokr

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast BRNO - divadla Datum vytvoření 27. 6. 2013 Ročník Čtvrtý Stručný obsah Přehled brněnských divadelních scén Způsob využití Rozšíření základního učiva v

Více

únor SUDÍ - LADISLAV HAMPL komediální monolog nejen o fotbale 270/

únor SUDÍ - LADISLAV HAMPL komediální monolog nejen o fotbale 270/ kultura hranice únor 2019 zámecký klub 7/2 AC/CZ koncert nejlepší AC/DC revivalové kapely kulturahranice.cz 180 220 SUDÍ LADISLAV HAMPL komediální monolog nejen o fotbale 270/290 330 21/2 2 2 NIRVANA revival

Více

Labutí jezero / A. Egerházi P. I. Čajkovskij / soubor baletu balet / v DK sk. S Dramaturgický úvod od ve foyer DK Metropol

Labutí jezero / A. Egerházi P. I. Čajkovskij / soubor baletu balet / v DK sk. S Dramaturgický úvod od ve foyer DK Metropol JIHOČESKÉ DIVADLO - ÚNOR 2016 01 po Zakletý princ / V. Hřímalý / soubor opery komická opera / 19.00 v JD sk. 2 II. premiéra 02 út Archa naděje / M. Vačkář, A. Březina, J. Ornest / soubor činohry velký

Více

CHOMUTOVSKÉ HUDEBNÍ VEČERY

CHOMUTOVSKÉ HUDEBNÍ VEČERY uvádí pod záštitou Oldřicha Bubeníčka, hejtmana Ústeckého kraje, statutárního města Chomutova, za přispění Ústeckého kraje a ve spolupráci se společností KULTURA A SPORT CHOMUTOV s. r. o. CHOMUTOVSKÉ HUDEBNÍ

Více

Kalendář akcí na únor :00 hod. Kulturní dům Vstupné 130 Kč Předprodej vstupenek SPORTOVNÍ PLES Ples sportovců. Předprodej vstupenek

Kalendář akcí na únor :00 hod. Kulturní dům Vstupné 130 Kč Předprodej vstupenek SPORTOVNÍ PLES Ples sportovců. Předprodej vstupenek Kalendář akcí na únor 2019 01.02.2019 20:00 hod. Kulturní dům Vstupné 130 Kč Předprodej vstupenek SPORTOVNÍ PLES Ples sportovců. Předprodej vstupenek v MIC Štramberk od 15. ledna. Fotbalový klub Štramberk

Více

www.kulturakoprivnice.cz

www.kulturakoprivnice.cz www.kulturakoprivnice.cz Čtvrtek 4. února 2016 19.00 hodin Velký sál KDK DIVADLO JÁRY CIMRMANA Afrika aneb Češi mezi lidožravci VYPRODÁNO! Sobota 13. února 2016 19.30 hodin prostory KDK RODIČOVSKÝ BÁL

Více

Mezinárodní festival. Romale

Mezinárodní festival. Romale Mezinárodní festival Romale Naši drazí přátelé a milovníci romské hudby, dovolte, abych vás všechny tímto pozvala na další ročník mezinárodního romského festivalu "ROMALE" romská oslava / Gypsy Celebration,

Více

Týden 31. 5. - 6. 6. 2014

Týden 31. 5. - 6. 6. 2014 správný cíl Vaší cesty Týden 31. 5. - 6. 6. 2014 Milovníci grilování mohou vyrazit do nově zrekonstruovaných Šimkových sadů v Hradci Králové. Tento týden sem byly znovu instalovány tři venkovní grily.

Více

KULTURA SPORT 2015. Stručný přehled hlavních společenských, kulturních a sportovních akcí v Klatovech v roce 2015.

KULTURA SPORT 2015. Stručný přehled hlavních společenských, kulturních a sportovních akcí v Klatovech v roce 2015. KULTURA SPORT 2015 Stručný přehled hlavních společenských, kulturních a sportovních akcí v Klatovech v roce 2015. VYDALO MĚSTSKÉ KULTURNÍ STŘEDISKO KLATOVY LEDEN - ÚNOR 1. ledna PŘIVÍTÁNÍ NOVÉHO ROKU 2015

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně ZÁŘÍ 2014 Městské infocentrum Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz SK Slavičín Vás srdečně

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně KVĚTEN 2017

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně KVĚTEN 2017 Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně KVĚTEN 2017 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz MO KSČM spolu

Více

Z a s t u p i t e l s t v o m ě s t a Z l í n a

Z a s t u p i t e l s t v o m ě s t a Z l í n a S t a t u t á r n í m ě s t o Z l í n USNESENÍ Z a s t u p i t e l s t v o m ě s t a Z l í n a 25. zasedání 17. 5. 2018 53/25Z/2018 žadatele ART ZLÍN z. s. (IČ: 22726306), 60200 Kč, JAZZ DO REGIONU, červenec

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Městské divadlo Zlín Datum vytvoření 10.12.2012 Ročník Čtvrtý Stručný obsah Stručná historie Městského divadla ve Zlíně Způsob využití Výklad nové látky,

Více

Zveme Vás do Police nad Metují. V předvánočním čase vám nabídneme mnoho kulturních akcí, tvořivé dílny, trhy, milá setkání.

Zveme Vás do Police nad Metují. V předvánočním čase vám nabídneme mnoho kulturních akcí, tvořivé dílny, trhy, milá setkání. Zveme Vás do Police nad Metují. V předvánočním čase vám nabídneme mnoho kulturních akcí, tvořivé dílny, trhy, milá setkání. {jathumbnail off} Začneme první adventní nedělí od 10 hodin trhem na polickém

Více

Salsa ÁNTRÉ komponovaný večer s tanečním mistrem Javierem Jesus Escobar Castillo v Ateliéru 3D za kavárnou Kuloár vstup zdarma

Salsa ÁNTRÉ komponovaný večer s tanečním mistrem Javierem Jesus Escobar Castillo v Ateliéru 3D za kavárnou Kuloár vstup zdarma BŘEZEN 2016 01 út Saturnin / Z. Jirotka poetická 02 st Škola základ života / J. Žák hudební retro Země úsměvů / F. Lehár klasická opereta / 19.00 v DK sk. 18A, 18B 03 čt Zakletý princ / V. Hřímalý komická

Více

1. září Klatovské náměstí Kino Šumava. 2. září Kino Šumava

1. září Klatovské náměstí Kino Šumava. 2. září Kino Šumava 1. září LETNÍ MUZICÍROVÁNÍ HORALKA,od 18.00 Filmový klub: SINGLE MAN 20.00 USA, titulky, od 12 let, 101 minut, Kč. 60,-Vizuálně vytříbené drama o osamělosti a boji s vnitřními démony s Colinem Firthem

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Kroužek divadelních ochotníků Hvozdná Datum vytvoření 19.9.2012 Ročník Čtvrtý Stručný obsah Už více než sto let hrají ochotníci ve Hvozdné divadlo. Způsob

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně ÚNOR 2015 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz DÍLNA INSPIRACE

Více

MEZINÁRODNÍ PROJEKT SOUČASNÉHO TANEČNÍHO DIVADLA

MEZINÁRODNÍ PROJEKT SOUČASNÉHO TANEČNÍHO DIVADLA Czech Dance Benefit Society o.s. uvádí MEZINÁRODNÍ PROJEKT SOUČASNÉHO TANEČNÍHO DIVADLA NABÍDKA PARTNERSTVÍ PRO ČESKOU PREMIÉRU O PROJEKTU GHETTO 1577 Výlučnost projektu Projekt současného tanečního divadla

Více

SEZONA 2014-15. na plátnech kin PŘÍMÉ PŘENOSY Z NEW YORKU VZLETNÁ SEZONA 2014-15

SEZONA 2014-15. na plátnech kin PŘÍMÉ PŘENOSY Z NEW YORKU VZLETNÁ SEZONA 2014-15 SEZONA 2014-15 11. ŘÍJNA 2014 18:45 G. VERDI: MACBETH LUISI / NOBLE NETREBKO, CALLEJA, LUČIĆ, PAPE 18. ŘÍJNA 2014 18:45 W. A. MOZART: LE NOZZE DI FIGARO (FIGAROVA SVATBA)* LEVINE / EYRE POPLAVSKAJA, PETERSEN,

Více

Vážená paní ředitelko, vážený pane řediteli,

Vážená paní ředitelko, vážený pane řediteli, Vážená paní ředitelko, vážený pane řediteli, KONCERT PRO ŽÁKY 5. TŘÍD ZŠ Ten vánoční čas, aneb Jak Anděl málem propadl dovolujeme si Vám nabídnout výchovné koncerty, které základní umělecká škola Bedřicha

Více

Dům kultury Uherský Brod

Dům kultury Uherský Brod Dům kultury Uherský Brod Program na : září 2015 čt 3.9. KALEIDOSKOP JANA REJŽKA Poslechový klubový pořad předního českého kritika a publicisty. Představí hudbu, kterou v běžném rozhlasovém vysílání neuslyšíte.

Více

Dnes a v pátek můžete navštívit výstavu vánočních dekorací klientů Domova Dolní zámek v Teplicích nad Metují.

Dnes a v pátek můžete navštívit výstavu vánočních dekorací klientů Domova Dolní zámek v Teplicích nad Metují. Rozsvěcení vánočních stromů, Adventní koncerty, Den otevřených dveří na gymnáziu, Gastroden, divadla, předvánoční programy pro děti, fotbalový a florbalový turnaj, Zimní táboření na Hvězdě. To jsou tipy

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně ČERVEN 2017 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz Diaklub Slavičín

Více

Drobná grafika - výstava datum začátku akce: leden - únor čas začátku akce: 08.00 místo konání: (obec): Chotěboř

Drobná grafika - výstava datum začátku akce: leden - únor čas začátku akce: 08.00 místo konání: (obec): Chotěboř Výstava Grafik Vendy Hoblinky Chalupy datum začátku akce: 06.01.2015 datum ukončení akce: 19.02.2015 čas začátku akce: 08.00 místo konání: Knihovna Ignáta Herrmanna a Informační centrum Chotěboř stručný

Více

PROGRAM MENS SANA o.p.s. Prosinec 2015

PROGRAM MENS SANA o.p.s. Prosinec 2015 PROGRAM MENS SANA o.p.s. Prosinec 2015 Aktivity (řazeno podle abecedy): Akce plánované v prosinci 2015 více u jednotlivých dnů: o Prodej na vánočním jarmarku Vyšší odborné školy sociální 1.12. 2015 o Návštěva

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně PROSINEC 2018

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně PROSINEC 2018 Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně PROSINEC 2018 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz Městské

Více

Týden otevřených dveří v Mateřském klubu při DDM-SVČ Junior Chotěboř datum začátku akce: 28.02.2011 datum ukončení akce: 04.03.2011 stručný popis akce: ukázka kroužků, vstup zdarma PO 9:15-9:30 hod. Hudební

Více

PROGRAMOVÝ OBŠŤASTNÍK

PROGRAMOVÝ OBŠŤASTNÍK DOLNÍ PODLUŽÍ HORNÍ PODLUŽÍ JIŘETÍN POD JEDLOVOU PROGRAMOVÝ OBŠŤASTNÍK ZÁŘÍ 2017 POZVÁNKY NA SPORTOVNÍ, KULTURNÍ A SPOLEČENSKÉ AKCE, Martin Louka: Létající babí léto TAKÉ PO PRÁZDNINÁCH VÁS ZVEME ZA ZAJÍMAVOU

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně PROSINEC 2016

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně PROSINEC 2016 Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně PROSINEC 2016 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz Městská

Více

MĚSTO ČESKÁ LÍPA ZASTUPITELSTVO MĚSTA ČESKÁ LÍPA. Obecně závazná vyhláška č. 1/2017, o stanovení kratší doby nočního klidu

MĚSTO ČESKÁ LÍPA ZASTUPITELSTVO MĚSTA ČESKÁ LÍPA. Obecně závazná vyhláška č. 1/2017, o stanovení kratší doby nočního klidu MĚSTO ČESKÁ LÍPA ZASTUPITELSTVO MĚSTA ČESKÁ LÍPA Obecně závazná vyhláška č. 1/2017, o stanovení kratší doby nočního klidu Zastupitelstvo města Česká Lípa se na svém zasedání dne 15.února 2017 usnesením

Více

20. a 21. května státní zámek Frýdlant: Zpřístupnění hradní věže. PŘELOŽENO NA 20. A 21.6.www.zamek frydlant.cz

20. a 21. května státní zámek Frýdlant: Zpřístupnění hradní věže. PŘELOŽENO NA 20. A 21.6.www.zamek frydlant.cz Pozvání na hrady a zámky v květnu zámek Náchod snižuje na státní zámek vstupné, správa hradu a zámku Frýdlant se omlouvá za změnu již zveřejněných termínů speciálních prohlídek knihovny a věže Sychrov,

Více

KULTURNÍ PŘEHLED LEDEN 2013. www.kulturakoprivnice.cz

KULTURNÍ PŘEHLED LEDEN 2013. www.kulturakoprivnice.cz KULTURNÍ PŘEHLED LEDEN 2013 www.kulturakoprivnice.cz Pátek 4. 1. od 19.00 hodin Novoroční koncert Městského dechového orchestru Kopřivnice Kulturní dům velký sál. Vstupné 50 Kč. Novoroční koncert místního

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně LISTOPAD 2016

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně LISTOPAD 2016 Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně LISTOPAD 2016 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz Městská

Více

KVĚTEN 2013. MĚSTSKÉ KULTURNÍ STŘEDISKO Mlýnská 152, tel.: 549 410 082, sekretariat@kulturatisnov.cz, www.mekstisnov.cz

KVĚTEN 2013. MĚSTSKÉ KULTURNÍ STŘEDISKO Mlýnská 152, tel.: 549 410 082, sekretariat@kulturatisnov.cz, www.mekstisnov.cz KVĚTEN 2013 MĚSTSKÉ KULTURNÍ STŘEDISKO Mlýnská 152, tel.: 549 410 082, sekretariat@kulturatisnov.cz, www.mekstisnov.cz Recorder4mation - Všechny barvy zobcové flétny "Od Byrda k Mautemu" 9. května v 18:30,

Více

Připravované akce ROK 2014. Prosinec 2014. Zdravověda žádná věda přednášky studentů Lékařské fakulty v Ostravě

Připravované akce ROK 2014. Prosinec 2014. Zdravověda žádná věda přednášky studentů Lékařské fakulty v Ostravě Připravované akce ROK 2014 Prosinec 2014 Zdravověda žádná věda přednášky studentů Lékařské fakulty v Ostravě Mikulášská zastavení a dobrá hudba navíc Perníčkové odpoledne na Vážce Dámský klub - rumové

Více

Kalendář akcí leden 2018

Kalendář akcí leden 2018 Kalendář akcí leden 2018 Pod hladinou šupina datum začátku akce: 1.12. 2017 datum ukončení akce: 7.1. 2018 čas začátku akce: 9:00 místo konání: Městské muzeum popis akce: Vánoční výstava kapříků vyrobených

Více

KULTURNÍ A SPORTOVNÍ PROGRAM ZÁŘÍ 2017 NA AKCE OZNAČENÉ * JE NUTNO PROVÉST REZERVACI V REZERVAČNÍ KNIZE NA RECEPCI LIBUŠE

KULTURNÍ A SPORTOVNÍ PROGRAM ZÁŘÍ 2017 NA AKCE OZNAČENÉ * JE NUTNO PROVÉST REZERVACI V REZERVAČNÍ KNIZE NA RECEPCI LIBUŠE KULTURNÍ A SPORTOVNÍ PROGRAM ZÁŘÍ 2017 NA AKCE OZNAČENÉ * JE NUTNO PROVÉST REZERVACI V REZERVAČNÍ KNIZE NA RECEPCI LIBUŠE Pátek 1.9.2017 13:00 14:00 KNIHOVNA - LD BEZRUČ 14:00 18:00 UKONČENÍ LÉTA VIZ PLAKÁT/HUDBNÍ

Více

Rybářské slavnosti 2006

Rybářské slavnosti 2006 Rybářské slavnosti 2006 Druhý ročník Rybářských slavností Třeboň se uskutečnil ve dnech 25.-27.8.2006. Pořadatelem těchto slavností byla MAS Třeboňsko o.p.s., partnerem Rybářství Třeboň a.s. a spoluorganizátorem

Více