Mgr. Vendula Pírková. ředitelka odboru vzdělávání a vědy (VZV)

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Mgr. Vendula Pírková. ředitelka odboru vzdělávání a vědy (VZV)"

Transkript

1 Mgr. Vendula Pírková ředitelka odboru vzdělávání a vědy (VZV)

2 Předání specializačního vzdělávání na lékařské fakulty

3 Předání na fakulty Cíl převodu: využít stávající funkční systém na lékařských fakultách, včetně využití odborného zázemí na lékařských fakultách, funkčního studijního oddělení, umožnit specializační vzdělávání i na jiných místech České republiky než v Praze, umožnit v rámci postgraduální přípravy využití odborného potenciálu kvalitních zdravotnických zařízení v příslušných regionech a zároveň umožnit bližší kontakt mezi absolventem a organizátorem jeho specializace umožnit lékařům jednodušší přístup ke specializačnímu vzdělávání.

4 Předání na fakulty Termín převodu: předpoklad podzim 2010 Převod bude na základě veřejnoprávní smlouvy a týká se: UK v Praze 1. LF v Praze 2. LF v Praze 3. LF v Praze LF v Plzni LF v Hradci Králové MU v Brně LF v Brně UP v Olomouci LF v Olomouci

5 Předání na fakulty Po podpisu veřejnoprávní smlouvy již nebude IPVZ zařazovat nové školence do oborů, zařazovat budou již pouze fakulty, uchazeč má možnost volby fakulty podle svého uvážení, uchazeč má možnost přechodu na jinou fakultu, a to i pouze k vykonání atestační zkoušky.

6 Předání na fakulty Předmětem převodu je: 1. Specializační vzdělávání pouze lékařů na LF zařazení do oboru v aplikaci EZP, vydání průkazu odbornosti a logbooku, zápočet praxe z oboru do oboru (mimo zahraniční praxe a doktorského studia, kde rozhoduje MZ), zabezpečení teoretické části výuky, zajištění předání certifikátu o absolvování základního kmene, zajištění výkonu atestačních zkoušek, zajištění předání atestačního diplomu.

7 Předání na fakulty 2. Závěrečné zkoušky certifikovaných kurzů lékařů na LF kontrola splnění podmínek vzdělávacího programu, zajištění vykonání závěrečných zkoušek certifikovaných kurzů, zajištění předání certifikátu o zvláštní odborné způsobilosti. Univerzity se dále budou podílet na přípravě vzdělávacích programů specializačního vzdělávání, obsahu atestačních zkoušek a závěrečných zkoušek certifikovaných kurzů.

8 Předání na fakulty IPVZ bude nadále realizovat: specializační vzdělávání zubních lékařů a farmaceutů, zajištění výkonu aprobačních zkoušek, teoretickou část specializační výuky, celoživotní vzdělávání zdravotnických pracovníků, specializační vzdělávání lékařů zařazených ke dni podpisu veřejnoprávní smlouvy do oboru, přitom zařazení těchto lékařů je dobrovolné mohou přejít na fakultu. Po uplynutí 1 roku od převodu lékařů na fakulty budou vyhodnoceny zkušenosti a bude pokračováno v převodu zubních lékařů a farmaceutů.

9 Předání na fakulty Příklad zařazení uchazeče do oboru: 1. Specializačního vzdělávání uchazeč sepíše žádost v aplikaci EZP, tuto žádost dále vytiskne podepíše, přiloží předepsané přílohy (úředně ověřenou kopii VŠ diplomu, kopii vysvědčení o státní zkoušce nebo kopii dodatku k diplomu) a zašle na adresu vybrané LF, LF zařadí uchazeče do zvoleného oboru do 30 dnů a zašle uchazeči Oznámení o zařazení do oboru, LF při splnění podmínek zajistí vydání certifikátu o absolvování základního kmene, uchazeč může kdykoliv před atestací požádat LF o započtení odborné praxe z oboru do oboru, LF ověří splnění podmínek vzdělávacího programu, zajistí vykonání atestační zkoušky a předání diplomu o specializaci.

10 Předání na fakulty 2. Certifikovaného kurzu uchazeč sepíše žádost v aplikaci EZP, tuto žádost dále vytiskne podepíše, přiloží předepsané přílohy (ověřenou kopii dokladu o získání specializované způsobilosti) a zašle na adresu akreditovaného pracoviště, akreditované pracoviště zařadí uchazeče do 30 dnů, uchazeč může kdykoliv před vykonáním závěrečné zkoušky požádat akreditované pracoviště o zápočet praxe, po ukončení vzdělávání podá uchazeč akreditovanému pracovišti přihlášku k závěrečné zkoušce certifikovaného kurzu, vykonání zkoušek zajišťuje určená LF, která rovněž zajistí předání certifikátu o zvláštní odborné způsobilosti.

11 Předání na fakulty Organizační zajištění atestačních zkoušek a závěrečných zkoušek certifikovaného kurzu vyplývá z vyhlášky č. 188/2009 Sb., Fakulty: organizují vykonání obou typů zkoušek, po podání žádosti uchazeče případně ověří splnění podmínek vzdělávacího programu a zpracují posudek, zkoušky se konají minimálně 2x ročně s tím, že tyto termíny musí být vyhlášeny nejpozději do každého roku, termíny vyhlašuje MZ na návrh univerzit, úhrada nákladů za vykonání zkoušek náleží organizátorovi zkoušek (fakultě), vydání diplomů o specializaci a certifikátů o zvláštní odborné způsobilosti zajišťuje příslušná fakulta, Bližší podrobností stanoví Podrobné podmínky spolupráce, které budou tvořit přílohu veřejnoprávní smlouvy.

12 Předání na fakulty Povinnost LF: Fakulty povedou a budou spravovat registr specializačního vzdělávání, kam patří: vedení evidence školenců zařazených do specializačního vzdělávání na fakultě v aplikaci EZP, vydávání potvrzení a duplikátů vydávaných dokladů.

13 Důležité upozornění Převod nebyl dosud schválen, materiál je proto informativní V případě schválení bude v nezbytném časovém předstihu provedena informační kampaň (tiskové prohlášení,weby MZ a IPVZ, ČLK, FN, odborný tisk, ČSL JEP, odborné společnosti apod.)

14 Kontaktní osoby Tereza Krafková referentka, Eva Brychová referentka, Kontaktní telefon: (sekretariát oddělení lékařských povolání a uznávání kvalifikací)

15 Vzdělávací programy Dotační program Rezidenční místa 2010

16 Opatření MZ Opatření bylo zveřejněno ve Věstníku MZČR, částka 9/2010. Zdravotnická zařízení, která uskutečňovala a uskutečňují specializační vzdělávání nelékařských zdravotnických pracovníků mohou uskutečňovat specializační vzdělávání zahájené před zveřejněním nových vzdělávacích programů podle stávajících platných vzdělávacích programů i pro specializační obory podle nařízení vlády č. 31/2010 Sb., uvedené v následující tabulce.

17 Tabulka specializačních oborů pro nelékařské zdravotnické pracovníky v návaznosti na Rezidenční místa 2010 Specializační obory podle nařízení vlády č. 463/2004 Sb. Ošetřovatelská péče v anesteziologii, resuscitaci a intenzivní péči Perioperační péče Ošetřovatelská péče v pediatrii Komunitní ošetřovatelská péče Ošetřovatelská péče o pacienty ve vybraných klinických oborech Ošetřovatelská péče o pacienty ve vybraných klinických oborech Ošetřovatelská péče o duševní zdraví Perioperační péče Ošetřovatelská péče v gynekologické intenzivní péči Klinická biochemie Hematologie a transfuzní služba Histologie Lékařská mikrobiologie Klinická psychologie Dětská klinická psychologie Klinická logopedie Aplikovaná fyzioterapie Specializační obory podle nařízení vlády č. 31/2010 Sb. Intenzivní péče Perioperační péče Ošetřovatelská péče v pediatrii Komunitní ošetřovatelská péče Ošetřovatelská péče v interních oborech Ošetřovatelská péče v chirurgických oborech Ošetřovatelská péče v psychiatrii Perioperační péče v gynekologii a porodnictví Intenzivní péče v porodní asistenci Klinická biochemie Klinická hematologie a transfuzní služba Histologie Mikrobiologie Klinická psychologie Dětská klinická psychologie Klinická logopedie Aplikovaná fyzioterapie

18 Nové vzdělávací programy pro nelékařské zdravotnické pracovníky dle NV č. 31/2010 Sb. Na stránkách Ministerstva zdravotnictví naleznete tyto vzdělávací programy: Perioperační péče v gynekologii a porodnictví Komunitní péče v porodní asistenci Histologie Mikrobiologie Klinická hematologie a transfúzní služba Klinická psychologie Dětská klinická psychologie V případě vydání nového vzdělávacího programu dle Nařízení vlády č. 31/2010 Sb. pro specializační obor uvedený v předcházející tabulce se Opatření ruší.

19 Navrhované úpravy Stabilizačních dohod 1. Návrh dodatků reagujících na změny vzdělávacích plánů S cílem zajištění možnosti flexibilně reagovat na změny vzdělávacích plánů rezidentů (např. v souvislosti s novým VP) bez nutnosti vypovídat Stabilizační dohody. 2. Návrhy dohod o ukončení Stabilizační dohody S cílem vytvoření možnosti předčasného ukončení specializačního vzdělávání v rámci dotačního programu Rezidenční místa.

20 Stabilizační dohody možnosti ukončení Odbor VZV navrhl dvě možné verze dohody o ukončení Stabilizační dohody: Dohoda obsahující jasně definovaný požadavek na navrácení poměrné části finančních prostředků, v případě porušení povinností rezidenta. Dohoda zohledňující možnost upuštění od povinnosti platit náklady vzdělávání v případech zvláštního zřetele hodných dle zákona.

21 Kontaktní osoby Veškeré dotazy týkající se Rezidenčních míst zodpoví: Ing. Dagmar Maierová, Ing. Veronika Šubertová,

22 Webová aplikace Evidence zdravotnických pracovníků

23 Základní údaje o EZP Webová aplikace pro vyplňování, zpracovávání žádostí a evidenci zdravotnický pracovníků (lékaři + nelékaři) Přístup přes webové stránky MZ ( Důvodem vzniku je efektivnější zpracování žádostí a vedení evidence a dále snadný přístup pro žadatele.

24 Důvody vzniku aplikace EZP Slouží ke zkvalitnění služeb pro odbornou veřejnost. Výhodou je vzájemné propojení všech agend rychlejší vyplňování žádostí a efektivnější zpracování žádostí zkrácení doby vyřízení žádostí.

25 Přehled služeb aplikace Elektronické podávání žádostí dle zákona č. 95/2004 Sb. a zákona č. 96/2004 Sb. Informace o zdravotnických pracovnících odborné zdravotnické vzdělání (specializační vzdělání, kvalifikační vzdělání apod.) bez přístupu k citlivých osobním údajům Aktuální seznam akreditovaných zařízení Aktuální stav vyřizování žádosti

26 Postup podání žádosti vyplnění žádosti v aplikaci uložení žádosti do aplikace vytištění žádosti nalepení kolku a podpis žádosti zaslání na adresu uvedenou v žádosti Datum podání žádosti je datum doručení (fyzického předání) příslušné žádosti pověřenému orgánu (úřadu, organizaci).

27 Žádosti - LÉKAŘI Žádost o přiznání či osvědčení specializované způsobilosti lékařů a farmaceutů Žádost o osvědčení odborné způsobilosti zubních lékařů Žádost o vydání certifikátu o absolvování základního kmene Žádost o uznání odborné a specializované způsobilosti pro příslušníky EU Žádost o osvědčení pro práci v zahraničí Žádosti týkající se aprobačních zkoušek (doba neurčitá) Žádost o zařazení do oboru (ZO, CK) Žádost o započtení odborné praxe Oznámení hostující osoby (na dobu určitou)

28 Žádosti - NELÉKAŘI Žádost o zařazení do oboru Žádost o přiznání způsobilosti nebo specializované způsobilosti Žádost o započtení studia Žádost o vyhledání dokladu či vystavení duplikátu Přihláška k atestační zkoušce Přihláška k aprobační zkoušce Žádost o vydání rozhodnutí o způsobilosti pro občany EU Žádost o uznání odborné a specializované způsobilosti Oznámení hostující osoby (na dobu určitou) Žádost o vydání či prodloužení osvědčení k výkonu zdravotnického povolání bez odborného dohledu NENÍ možné prozatím podávat přes aplikaci EZP.

29 Termíny spuštění částí aplikace EZP Od Od Od Od Od spuštění agendy evidence a vzdělávání podávání žádostí z agendy vzdělávání pouze přes aplikaci EZP spuštění agendy akreditace podávání žádostí z agendy akreditace pouze přes aplikaci EZP spuštění agendy rezidenční místa, a to včetně podávání žádosti pouze přes aplikaci

30 DĚKUJI VÁM ZA POZORNOST.

podepsané JUDr. Jandou, ředitelem VZV, Mgr. Podhrázským, vedoucím odd. a zástupce ředitele VZV OVĚŘUJE PŘÍMO MZV

podepsané JUDr. Jandou, ředitelem VZV, Mgr. Podhrázským, vedoucím odd. a zástupce ředitele VZV OVĚŘUJE PŘÍMO MZV Příloha: LÉKAŘSKÁ ZDRAVOTNICKÁ POVOLÁNÍ Veřejné listiny vydávané v působnosti MZ odboru vzdělání a vědy podepsané JUDr. Jandou, ředitelem VZV, Mgr. Podhrázským, vedoucím odd. a zástupce ředitele VZV OVĚŘUJE

Více

PORADA HLAVNÍCH SESTER 11. května Dotační program MZ REZIDENČNÍ MÍSTA Pavla Povolná

PORADA HLAVNÍCH SESTER 11. května Dotační program MZ REZIDENČNÍ MÍSTA Pavla Povolná PORADA HLAVNÍCH SESTER 11. května 2010 Dotační program MZ REZIDENČNÍ MÍSTA 2010 Pavla Povolná RM 2010, Projekt č. 2 - CÍL Hlavní cíl: podpora specializačního vzdělávání pracovníků nelékařských zdravotnických

Více

158/2018 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva zdravotnictví ze dne 30. července 2018 o stanovení vzorů žádostí o započtení odborné praxe, popřípadě její části

158/2018 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva zdravotnictví ze dne 30. července 2018 o stanovení vzorů žádostí o započtení odborné praxe, popřípadě její části 158/2018 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva zdravotnictví ze dne 30. července 2018 o stanovení vzorů žádostí o započtení odborné praxe, popřípadě její části Ministerstvo zdravotnictví stanoví podle 37 odst. 1 písm.

Více

Vzdělávání zdravotníků

Vzdělávání zdravotníků Vzdělávání zdravotníků Transformace specializačního vzdělávání 2 fáze 1. Fáze změna zákonů (lékaři a nelékaři) realizováno v roce 2008 1. Fáze praktická změna Vyhlášky Nařízení vlády Financování Vzdělávací

Více

JAK ZÍSKAT ZPŮSOBILOST K VÝKONU POVOLÁNÍ?

JAK ZÍSKAT ZPŮSOBILOST K VÝKONU POVOLÁNÍ? JAK ZÍSKAT ZPŮSOBILOST K VÝKONU POVOLÁNÍ? PhDr. Jana Krejčíková, Ph.D., 1. LF UK Seminář Přírodovědecké fakulty UK Praha 30. května 2016 Způsobilost k výkonu povolání Dle 3 zákona č. 96/2004 Sb., ve znění

Více

Vzdělávací program specializačního vzdělávání v oboru Fyzioterapie v neonatologii a pediatrii Teoretická a praktická výuka, Délka programu 24 měsíců

Vzdělávací program specializačního vzdělávání v oboru Fyzioterapie v neonatologii a pediatrii Teoretická a praktická výuka, Délka programu 24 měsíců Vzdělávací program specializačního vzdělávání v oboru Fyzioterapie v neonatologii a pediatrii Teoretická a praktická výuka, Délka programu 24 měsíců Praktické informace k průběhu SV, materiál pro studenta

Více

PORADA HLAVNÍCH SESTER

PORADA HLAVNÍCH SESTER PORADA HLAVNÍCH SESTER MZ ČR, Palackého nám. 4, Praha 2 14.12.2010 PROGRAM JEDNÁNÍ 10, 00 hodin Zahájen jení,, uvítání 15 min. Informace z odboru VZV Pracovní komise k transformaci nelékařských zdravotnických

Více

Novinky v postgraduálním vzdělávání. PhDr. Jana Krejčíková, Ph.D. IPVZ

Novinky v postgraduálním vzdělávání. PhDr. Jana Krejčíková, Ph.D. IPVZ Novinky v postgraduálním vzdělávání PhDr. Jana Krejčíková, Ph.D. IPVZ Praha, říjen 2009 Novelizace legislativy ve zdravotnickém vzdělávání Euronovela zákonů implementace směrnice č.2005/36/es Zákon č.

Více

Metodický pokyn, kterým se stanoví pravidla průběhu specializačního vzdělávání

Metodický pokyn, kterým se stanoví pravidla průběhu specializačního vzdělávání - 1 - Metodický pokyn, kterým se stanoví pravidla průběhu specializačního vzdělávání podle zákona č. 96/2004 Sb., o podmínkách získávání a uznávání způsobilosti k výkonu nelékařských zdravotnických povolání

Více

Vzdělávání sester v České republice. Jaroslava Jedličková

Vzdělávání sester v České republice. Jaroslava Jedličková Vzdělávání sester v České republice Jaroslava Jedličková 1999 OŠETŘOVATELSTVÍ V ČR Nová koncepce ošetřovatelství Cíl Vhodnými metodami systematicky, všestranně uspokojovat potřeby člověka ve vztahu k udržení

Více

Vzdělávání zaměstnanců

Vzdělávání zaměstnanců Karlovarská krajská nemocnice a.s. Bezručova 1190/19, 360 01 Karlovy Vary IČ: 263 65 804 Označení dokumentu: SM42/2016 Počet stran: 5 Počet příloh: 4 Verze: 1 Platnost od: 1.6.2016 Doba platnosti: bez

Více

Změny ve specializačním vzdělávání v oboru Intenzivní péče v pediatrii. Jaroslava Fendrychová Katedra ARIPP NCO NZO Brno

Změny ve specializačním vzdělávání v oboru Intenzivní péče v pediatrii. Jaroslava Fendrychová Katedra ARIPP NCO NZO Brno Změny ve specializačním vzdělávání v oboru Intenzivní péče v pediatrii Jaroslava Fendrychová Katedra ARIPP NCO NZO Brno Sbírka zákonů č. 463/2004, částka 156, str. 9127 Celkem 640 hodin 120 kreditů Sbírka

Více

Zkušenosti s novou koncepcí vzdělávání nelékařských zdrav. oborů

Zkušenosti s novou koncepcí vzdělávání nelékařských zdrav. oborů Zkušenosti s novou koncepcí vzdělávání nelékařských zdrav. oborů Mgr. Věra Sukopová Oddělení vzdělávání a péče o zaměstnance Fakultní nemocnice Olomouc Metodický pokyn MZ ČR k zákonu č. 96/2004 Sb. - Věstník

Více

Platnost akreditace (čj.rozhodnutí) od 15.3.2010 do 14.3.2016 60153/2009/VZV. od 1.5.2011 do 30.4.2017 30621/2011/VZV

Platnost akreditace (čj.rozhodnutí) od 15.3.2010 do 14.3.2016 60153/2009/VZV. od 1.5.2011 do 30.4.2017 30621/2011/VZV Obor Aplikovaná fyzioterapie 1. (praktická část specializačního vzdělávacího programu), odborná praxe v rámci speciální části programu, odborná praxe na: odd. násl. péče nebo oš. lůžek / odd. neurologie

Více

AKK Odborné zdravotnické laboratorní metody

AKK Odborné zdravotnické laboratorní metody AKK Odborné zdravotnické laboratorní metody RNDr. Kateřina Levová, Ph.D. katerina.levova@vfn.cz Seminář Odborná způsobilost k výkonu nelékařské zdravotnické profese odborného pracovníka v laboratorních

Více

Platnost akreditace. hodin a kreditů. viz specializační vzděl. program min. 45 kreditů za praktickou část. od do 31.7.

Platnost akreditace. hodin a kreditů. viz specializační vzděl. program min. 45 kreditů za praktickou část. od do 31.7. Obor 1. Intenzivní péče v pediatrii OM 1, 2 a vzdělávacího od 1.8.2012 do 1.7.2017 min. 4 kreditů za ( 8 vyhlášky č. /2011 Sb.) 2. Ošetřovatelská péče v pediatrii OM 1 vzdělávacího od 1..2012 do 0.4.2017,

Více

kterým se stanoví obory specializačního vzdělávání a označení odbornosti zdravotnických pracovníků se specializovanou způsobilostí

kterým se stanoví obory specializačního vzdělávání a označení odbornosti zdravotnických pracovníků se specializovanou způsobilostí 463/2004 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 28. července 2004, kterým se stanoví obory specializačního a označení odbornosti zdravotnických pracovníků se specializovanou způsobilostí Vláda nařizuje podle 90 odst.

Více

Informace z odboru vzdělávání a vědy. 14. září 2010 Mgr. Vendula Pírková PHS - MZ ČR

Informace z odboru vzdělávání a vědy. 14. září 2010 Mgr. Vendula Pírková PHS - MZ ČR Informace z odboru vzdělávání a vědy 14. září 2010 Mgr. Vendula Pírková PHS - MZ ČR Oddělení věda a výzkum VES 2011 Termín pro podání žádostí do veřejné soutěže o účelovou podporu IGA MZ ČR na řešení projektů

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ NAŘÍZENÍ VLÁDY

ÚPLNÉ ZNĚNÍ NAŘÍZENÍ VLÁDY ÚPLNÉ ZNĚNÍ NAŘÍZENÍ VLÁDY č. 31/2010 Sb., o oborech specializačního a označení odbornosti zdravotnických pracovníků se specializovanou způsobilostí ze dne 11. ledna 2010 jak vyplývá ze změn provedených

Více

Nařízení vlády č. 31/2010 Sb.

Nařízení vlády č. 31/2010 Sb. Nařízení vlády č. 31/2010 Sb. Nařízení vlády o specializačního a označení odbornosti zdravotnických pracovníků se specializovanou způsobilostí https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2010-31 Částka 10/2010 Platnost

Více

PŘIPRAVOVANÉ SPECIALIZAČNÍ PROGRAMY S NOVOU LEGISLATIVOU. Jedličková Jaroslava

PŘIPRAVOVANÉ SPECIALIZAČNÍ PROGRAMY S NOVOU LEGISLATIVOU. Jedličková Jaroslava PŘIPRAVOVANÉ SPECIALIZAČNÍ PROGRAMY S NOVOU LEGISLATIVOU Jedličková Jaroslava Celoživotní vzdělávání (Z 96/2004 Sb. 53) Specializační vzdělávání Certifikované kurzy Inovační kurzy Odborné stáže Školicí

Více

SBÍRKA PŘEDPISŮ ČESKÉ REPUBLIKY PROFIL AKTUALIZOVANÉHO ZNĚNÍ:

SBÍRKA PŘEDPISŮ ČESKÉ REPUBLIKY PROFIL AKTUALIZOVANÉHO ZNĚNÍ: Ročník 2010 SBÍRKA PŘEDPISŮ ČESKÉ REPUBLIKY Titul původního předpisu: PROFIL AKTUALIZOVANÉHO ZNĚNÍ: Nařízení vlády o oborech specializačního vzdělávání a označení odbornosti zdravotnických pracovníků se

Více

Nařízení vlády č. 31/2010 Sb.

Nařízení vlády č. 31/2010 Sb. 1 z 8 29.08.2018 8:38 Nařízení vlády č. 31/2010 Sb. Nařízení vlády o oborech specializačního vzdělávání a označení odbornosti zdravotnických pracovníků se specializovanou způsobilostí https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2010-31

Více

Financování specializačního vzdělávání lékařů. 29. dubna 2010

Financování specializačního vzdělávání lékařů. 29. dubna 2010 Financování specializačního vzdělávání lékařů 29. dubna 2010 Financování specializačního vzdělávání lékařů Za účelem podpory specializačního vzdělávání lékařů ze státního rozpočtu byl v roce 2009 spuštěn

Více

N á v r h VYHLÁŠKA. ze dne 2018

N á v r h VYHLÁŠKA. ze dne 2018 II. N á v r h VYHLÁŠKA ze dne 2018 o stanovení náležitostí a vzorů některých dokladů o vzdělání pro akreditované kvalifikační kurzy, certifikované kurzy a specializační vzdělávání Ministerstvo zdravotnictví

Více

Zdravotnické povolání - souhrn činností při poskytování zdravotní péče podle tohoto zákona.

Zdravotnické povolání - souhrn činností při poskytování zdravotní péče podle tohoto zákona. Zákon č.96/2004 Sb., o podmínkách získávání a uznávání způsobilosti k výkonu nelékařských zdravotnických povolání a k výkonu činností souvisejících s poskytováním zdravotní péče a o změně některých souvisejících

Více

Specializační vzdělávací program zdravotní laborant pro klinickou biochemii podle zákona 96/2004 Sb. Iva Sedláčková

Specializační vzdělávací program zdravotní laborant pro klinickou biochemii podle zákona 96/2004 Sb. Iva Sedláčková Specializační vzdělávací program zdravotní laborant pro klinickou biochemii podle zákona 96/2004 Sb. Iva Sedláčková NCO NZO NCO NZO 2010 cíl specializačního vzdělávání připravit absolventa k atestační

Více

AKREDITOVANÁ PRACOVIŠTĚ Z POHLEDU KOMORY I PRÁVA. Z. Mrozek Česká lékařská komora

AKREDITOVANÁ PRACOVIŠTĚ Z POHLEDU KOMORY I PRÁVA. Z. Mrozek Česká lékařská komora AKREDITOVANÁ PRACOVIŠTĚ Z POHLEDU KOMORY I PRÁVA Z. Mrozek Česká lékařská komora POŽADAVKY NA VZDĚLÁNÍ MLADÝCH ANESTEZIOLOGŮ 1. Kvalitní vzdělávání - akreditované pracoviště musí umožňovat předávání zkušeností

Více

Postup při uzavírání smluv. s poskytovateli zdravotních služeb v ozdravovnách

Postup při uzavírání smluv. s poskytovateli zdravotních služeb v ozdravovnách Postup při uzavírání smluv s poskytovateli zdravotních služeb v ozdravovnách OBSAH: ČÁST A.... 3 OBECNÁ ČÁST... 3 Pojmy...3 Čl. 1 Odborná, specializovaná a zvláštní specializovaná způsobilost lékařů...3

Více

ČÁST DRUHÁ Atestační zkouška

ČÁST DRUHÁ Atestační zkouška 188/2009 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva zdravotnictví ze dne 10. června 2009 o atestační zkoušce závěrečné zkoušce certifikovaného kurzu a o postupu ověření znalosti českého jazyka pohovorem lékařů, zubních

Více

Aktuální otázky ve specializačním vzdělávání v lékařské mikrobiologii. PhDr. Jana Krejčíková, Ph.D. 1. LF UK v Praze 15.

Aktuální otázky ve specializačním vzdělávání v lékařské mikrobiologii. PhDr. Jana Krejčíková, Ph.D. 1. LF UK v Praze 15. Aktuální otázky ve specializačním vzdělávání v lékařské mikrobiologii PhDr. Jana Krejčíková, Ph.D. 1. LF UK v Praze 15. února 2013 Specializační vzdělávání nově na LF od r. 2011 27.9.2011 podpis veřejnoprávní

Více

Metodický pokyn k zákonu č. 96/2004 Sb., o podmínkách získávání a uznávání

Metodický pokyn k zákonu č. 96/2004 Sb., o podmínkách získávání a uznávání Ministerstva zdravotnictví Č. j.: 29363/2009/VZV Referent: Mgr. Jana Pelcová Tel. číslo: 224 972 851 Metodický pokyn k zákonu č. 96/2004 Sb., o podmínkách získávání a uznávání způsobilosti k výkonu nelékařských

Více

Nařízení ředitele IVP č. 1/2016. Vyhlášení podmínek přijímacího řízení na IVP pro studium v akademickém roce 2017/2018

Nařízení ředitele IVP č. 1/2016. Vyhlášení podmínek přijímacího řízení na IVP pro studium v akademickém roce 2017/2018 Nařízení ředitele IVP č. 1/2016 Vyhlášení podmínek přijímacího řízení na IVP pro studium v akademickém roce 2017/2018 Ředitel Institutu vzdělávání a poradenství vyhlašuje podmínky přijímacího řízení pro

Více

Specializační vzdělávání pohledem novelizované legislativy. Pavel Škvor

Specializační vzdělávání pohledem novelizované legislativy. Pavel Škvor Specializační vzdělávání pohledem novelizované legislativy Pavel Škvor Obsah Způsobilost k výkonu povolání Samostatný výkon Obory specializace Základní kmen Specializovaný výcvik Vzdělávací programy Přechodná

Více

Pokyny pro získání specializované způsobilosti v oboru praktické lékařství pro děti a dorost

Pokyny pro získání specializované způsobilosti v oboru praktické lékařství pro děti a dorost Pokyny pro získání specializované způsobilosti v oboru praktické lékařství pro děti a dorost Dle 44, odst. 2, zákona č. 95/2004 Sb., o podmínkách získávání a uznávání odborné způsobilosti a specializované

Více

LOGBOOK. Specializační vzdělávání v oboru APLIKOVANÁ FYZIOTERAPIE

LOGBOOK. Specializační vzdělávání v oboru APLIKOVANÁ FYZIOTERAPIE LOGBOOK Specializační vzdělávání v oboru APLIKOVANÁ FYZIOTERAPIE Ministerstvo zdravotnictví České republiky Palackého náměstí 4, 128 01 Praha 2 tel.: + 420 224 971 111, e-mail: onp@mzcr.cz, www.mzcr.cz

Více

Změny ve specializačním programu novela zákona č. 95. PharmDr. Marcela Heislerová, Ph.D. IPVZ FN Motol

Změny ve specializačním programu novela zákona č. 95. PharmDr. Marcela Heislerová, Ph.D. IPVZ FN Motol Změny ve specializačním programu novela zákona č. 95 PharmDr. Marcela Heislerová, Ph.D. IPVZ FN Motol 2017 Obsah Způsobilost k výkonu povolání Samostatný výkon Základní kmen Obory specializace, vzdělávací

Více

Řád celoživotního vzdělávání Masarykovy univerzity

Řád celoživotního vzdělávání Masarykovy univerzity Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 19. ledna 2017

Více

Postup při uzavírání smluv. s poskytovateli zdravotních služeb v ozdravovnách

Postup při uzavírání smluv. s poskytovateli zdravotních služeb v ozdravovnách Postup při uzavírání smluv s poskytovateli zdravotních služeb v ozdravovnách OBSAH: ČÁST A.... 3 OBECNÁ ČÁST... 3 Pojmy... 3 Čl. 1 Odborná, specializovaná a zvláštní specializovaná způsobilost lékařů...

Více

ŽÁDOST O PRODLOUŽENÍ PLATNOSTI OSVĚDČENÍ K VÝKONU ZDRAVOTNICKÉHO POVOLÁNÍ BEZ ODBORNÉHO DOHLEDU

ŽÁDOST O PRODLOUŽENÍ PLATNOSTI OSVĚDČENÍ K VÝKONU ZDRAVOTNICKÉHO POVOLÁNÍ BEZ ODBORNÉHO DOHLEDU ŽÁDOST O PRODLOUŽENÍ PLATNOSTI OSVĚDČENÍ K VÝKONU ZDRAVOTNICKÉHO POVOLÁNÍ BEZ ODBORNÉHO DOHLEDU Místo pro nalepení kolku 100 Kč ČÍSLO REGISTRACE Vyplňte, prosím! Příjmení, jméno, titul: dřívější příjmení

Více

LOGBOOK. Specializační vzdělávání v oboru

LOGBOOK. Specializační vzdělávání v oboru LOGBOOK Specializační vzdělávání v oboru PERIOPERAČNÍ PÉČE V GYNEKOLOGII A PORODNICTVÍ Ministerstvo zdravotnictví České republiky Palackého náměstí 4, 128 01 Praha 2 tel.: + 420 224 971 111, e-mail: onp@mzcr.cz,

Více

UZNÁVÁNÍ ZPŮSOBILOSTI K VÝKONU ZDRAVOTNICKÉHO POVOLÁNÍ PRO OSOBY S DOSAŽENÝM VZDĚLÁNÍM V NĚKTERÉM ČLENSKÉM STÁTĚ EVROPSKÉ UNIE

UZNÁVÁNÍ ZPŮSOBILOSTI K VÝKONU ZDRAVOTNICKÉHO POVOLÁNÍ PRO OSOBY S DOSAŽENÝM VZDĚLÁNÍM V NĚKTERÉM ČLENSKÉM STÁTĚ EVROPSKÉ UNIE UZNÁVÁNÍ ZPŮSOBILOSTI K VÝKONU ZDRAVOTNICKÉHO POVOLÁNÍ PRO OSOBY S DOSAŽENÝM VZDĚLÁNÍM V NĚKTERÉM ČLENSKÉM STÁTĚ EVROPSKÉ UNIE pro nelékařská zdravotnická povolání podle ustanovení HLAVY VII zákona č.

Více

Lékař se specializovanou způsobilostí

Lékař se specializovanou způsobilostí Lékař se specializovanou způsobilostí Lékař se specializovanou způsobilostí samostatně poskytuje v rozsahu zákona č. 372/2011 Sb., o zdravotních službách, preventivní, diagnostickou, léčebnou, léčebně

Více

ČÁST DRUHÁ ATESTAČNÍ ZKOUŠKA

ČÁST DRUHÁ ATESTAČNÍ ZKOUŠKA Částka 56 Sbírka zákonů č. 189 / 2009 Strana 2735 189 VYHLÁŠKA ze dne 10. června 2009 o atestační zkoušce, zkoušce k vydání osvědčení k výkonu zdravotnického povolání bez odborného dohledu, závěrečné zkoušce

Více

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky:

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Strana 4339 346 ZÁKON ze dne 26. října 2011, kterým se mění zákon č. 95/2004 Sb., o podmínkách získávání a uznávání odborné způsobilosti a specializované způsobilosti k výkonu zdravotnického povolání lékaře,

Více

Vyhlášení podmínek přijímacího řízení na IVP pro studium v akademickém roce 2019/2020. Důležité informace pro všechny bakalářské obory

Vyhlášení podmínek přijímacího řízení na IVP pro studium v akademickém roce 2019/2020. Důležité informace pro všechny bakalářské obory Vyhlášení podmínek přijímacího řízení na IVP pro studium v akademickém roce 2019/2020 Ředitel Institutu vzdělávání a poradenství vyhlašuje podmínky přijímacího řízení pro studium v akademickém roce 2019/2020,

Více

Vyšší odborná škola a Střední škola veterinární, zemědělská a zdravotnická Třebíč. Žižkova 505, 674 23 Třebíč. nabízí

Vyšší odborná škola a Střední škola veterinární, zemědělská a zdravotnická Třebíč. Žižkova 505, 674 23 Třebíč. nabízí Vyšší odborná škola a Střední škola veterinární, zemědělská a zdravotnická Třebíč Žižkova 0, 67 Třebíč nabízí vyšší odborné studium pro absolventy středních škol obor --N/. Diplomovaná všeobecná sestra

Více

V l á d n í n á v r h

V l á d n í n á v r h V l á d n í n á v r h ZÁKON ze dne 2016, kterým se mění zákon č. 96/2004 Sb., o podmínkách získávání a uznávání způsobilosti k výkonu nelékařských zdravotnických povolání a k výkonu činností souvisejících

Více

Absolvováním AKK se získává odborná způsobilost k výkonu příslušného zdravotnického povolání. I. Příprava vzdělávacího programu AKK

Absolvováním AKK se získává odborná způsobilost k výkonu příslušného zdravotnického povolání. I. Příprava vzdělávacího programu AKK Metodický pokyn k přípravě a realizaci vzdělávacího programu akreditovaného kvalifikačního kurzu (zpracování žádosti, průběh, realizace, započítávání a ukončení AKK) Metodický pokyn Ministerstva zdravotnictví

Více

Informace o činnosti oddělení VZV 2 Legislativa aktuality Výzvy zdravotních laborantů Různé

Informace o činnosti oddělení VZV 2 Legislativa aktuality Výzvy zdravotních laborantů Různé Informace o činnosti oddělení VZV 2 Legislativa aktuality Výzvy zdravotních laborantů Různé Bc. Nina Müllerová vedoucí oddělení ošetřovatelství a dalších nelékařských povolání a uznávání kvalifikací MZ

Více

Novela zákona č. 96/2004 Sb.,

Novela zákona č. 96/2004 Sb., Novela zákona č. 96/2004 Sb., o podmínkách získávání a uznávání způsobilosti k výkonu nelékařských zdravotnických povolání a k výkonu činností souvisejících s poskytováním zdravotní péče a o změně některých

Více

METODICKÝ POKYN, KTERÝM SE STANOVÍ PRAVIDLA PRŮBĚHU SPECIALIZAČNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ

METODICKÝ POKYN, KTERÝM SE STANOVÍ PRAVIDLA PRŮBĚHU SPECIALIZAČNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ ČÁSTKA 3 VĚSTNÍK MZ ČR 9 METODICKÝ POKYN, KTERÝM SE STANOVÍ PRAVIDLA PRŮBĚHU SPECIALIZAČNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ podle zákona č. 96/2004 Sb., o podmínkách získávání a uznávání způsobilosti k výkonu nelékařských

Více

Vzdělávání a způsobilost lékařů

Vzdělávání a způsobilost lékařů Vzdělávání a způsobilost lékařů Specializační vzdělávání Specializační vzdělávání Historie Neformální specializace Formální specializace (národní) USA a UK Německo Francie Globální systém uznávání EU (2005/36)

Více

III. Poplatek za přijímací řízení elektronické přihlášky činí 530,- Kč převodem

III. Poplatek za přijímací řízení elektronické přihlášky činí 530,- Kč převodem V souladu s ustanovením 49 zákona č. 111/1998 Sb. o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), v platném znění, a s příslušnými ustanoveními Statutu Univerzity Jana

Více

186/2009 Sb. VYHLÁŠKA

186/2009 Sb. VYHLÁŠKA 186/2009 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 10. června 2009 o stanovení postupu při vyhlášení výběrového řízení na rezidenční místo, průběhu výběrového řízení na rezidenční místo a základních kritériích výběru rezidenta

Více

N Á V R H VYHLÁŠKA. ze dne. 2017,

N Á V R H VYHLÁŠKA. ze dne. 2017, N Á V R H II. VYHLÁŠKA ze dne. 2017, o zkušebním řádu aprobační zkoušky a o změně vyhlášky č. 188/2009 Sb., o atestační zkoušce, aprobační zkoušce a závěrečné zkoušce certifikovaného kurzu a o postupu

Více

III. N á v r h. Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Čl. I

III. N á v r h. Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Čl. I III. N á v r h ZÁKON ze dne 2016, kterým se mění zákon č. 96/2004 Sb., o podmínkách získávání a uznávání způsobilosti k výkonu nelékařských zdravotnických povolání a k výkonu činností souvisejících s poskytováním

Více

Úplné znění. Čl. 1. Čl. 2 Účel a cíle pokusného ověřování

Úplné znění. Čl. 1. Čl. 2 Účel a cíle pokusného ověřování Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Č. j.: MSMT-21041/2017-1 Úplné znění Vyhlášení pokusného ověřování organizace vzdělávání studentů ve vyšší odborné škole ve vzdělávacím programu Diplomovaná

Více

ŽÁDOST O VYDÁNÍ OSVĚDČENÍ K VÝKONU ZDRAVOTNICKÉHO POVOLÁNÍ BEZ ODBORNÉHO DOHLEDU

ŽÁDOST O VYDÁNÍ OSVĚDČENÍ K VÝKONU ZDRAVOTNICKÉHO POVOLÁNÍ BEZ ODBORNÉHO DOHLEDU ŽÁDOST O VYDÁNÍ OSVĚDČENÍ K VÝKONU ZDRAVOTNICKÉHO POVOLÁNÍ BEZ ODBORNÉHO DOHLEDU Místo pro nalepení kolku 100 Kč ČÍSLO REGISTRACE Zde nevyplňujte, prosím Příjmení, jméno, titul: dřívější příjmení * : Datum

Více

ČESKÁ SPOLEČNOST KLINICKÉ BIOCHEMIE

ČESKÁ SPOLEČNOST KLINICKÉ BIOCHEMIE předseda: Prof. MUDr. Tomáš Zima, DrSc. Ústav klinické biochemie a laboratorní diagnostiky 1. LF UK a VFN U Nemocnice 2 128 08 Praha 2 tel: 224 962 841 fax: 224 962 848 e-mail: zimatom@cesnet.cz místopředseda,

Více

Kudy vede cesta z pasti ven MUDr. Milan Kubek - prezident ČLK 1

Kudy vede cesta z pasti ven MUDr. Milan Kubek - prezident ČLK 1 Kudy vede cesta z pasti ven 28.5.2014 MUDr. Milan Kubek - prezident ČLK 1 Lékaři i zdravotnictví v pasti Komplikovaný až nepřátelský systém specializačního vzdělávání označují mladí lékaři vedle špatného

Více

Vzdělávání sester v elektrodiagnostice nervového systému. Bc.. Miluše Vacušková Katedra ošetřovatelství NCO NZO Brno

Vzdělávání sester v elektrodiagnostice nervového systému. Bc.. Miluše Vacušková Katedra ošetřovatelství NCO NZO Brno Vzdělávání sester v elektrodiagnostice nervového systému Bc.. Miluše Vacušková Katedra ošetřovatelství NCO NZO Brno Historie 1973 speciální příprava v úsecích EEG, EMG dlouhodobá příprava v úsecích EEG,

Více

Řád celoživotního vzdělávání Vysoké školy aplikované psychologie, s.r.o.

Řád celoživotního vzdělávání Vysoké školy aplikované psychologie, s.r.o. 0 Vysoká škola aplikované psychologie, s.r.o. Řád celoživotního vzdělávání Vysoké školy aplikované psychologie, s.r.o. Článek 1 Úvodní ustanovení Řád celoživotního vzdělávání Vysoké školy aplikované psychologie,

Více

VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA ZDRAVOTNICKÁ BRNO, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE, Kounicova 16, BRNO

VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA ZDRAVOTNICKÁ BRNO, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE, Kounicova 16, BRNO VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA ZDRAVOTNICKÁ BRNO, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE, Kounicova 16, 602 00 BRNO Informace pro uchazeče o přijímání do vyššího ročníku než prvního vyšší odborné školy zdravotnické, akreditovaného

Více

UZNÁVÁNÍ KVALIFIKACÍ UZNÁVÁNÍ KVALIFIKACÍ ŽADATELŮ ZE ZEMÍ EU

UZNÁVÁNÍ KVALIFIKACÍ UZNÁVÁNÍ KVALIFIKACÍ ŽADATELŮ ZE ZEMÍ EU UZNÁVÁNÍ KVALIFIKACÍ Jedním z cílů Evropského společenství (čl. 3 odst. 1 písm. c Smlouvy o založení ES) je odstranění překážek volného pohybu osob a služeb mezi členskými státy. Pro státní příslušníky

Více

11. funkční období. (Navazuje na sněmovní tisk č. 880 ze 7. volebního období PS PČR) Lhůta pro projednání Senátem uplyne 8.

11. funkční období. (Navazuje na sněmovní tisk č. 880 ze 7. volebního období PS PČR) Lhůta pro projednání Senátem uplyne 8. 119 11. funkční období 119 Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 96/2004 Sb., o podmínkách získávání a uznávání způsobilosti k výkonu nelékařských zdravotnických povolání a k výkonu činností souvisejících

Více

LÉKAŘI A DALŠÍ ZDRAVOTNICKÁ POVOLÁNÍ RADEK POLICAR

LÉKAŘI A DALŠÍ ZDRAVOTNICKÁ POVOLÁNÍ RADEK POLICAR I A DALŠÍ ZDRAVOTNICKÁ POVOLÁNÍ RADEK POLICAR ZDRAVOTNICKÁ POVOLÁNÍ Numerus clausus Zákon č. 95/2004 Sb., o podmínkách získávání a uznávání odborné způsobilosti a specializované způsobilosti k výkonu zdravotnického

Více

VZDĚLÁVACÍ SYSTÉM RADIOLOGICKÝCH FYZIKŮ A TECHNIKŮ DŮSLEDKY ZÁKONA O NELÉKAŘSKÝCH ZDRAVOTNICKÝCH POVOLÁNÍCH

VZDĚLÁVACÍ SYSTÉM RADIOLOGICKÝCH FYZIKŮ A TECHNIKŮ DŮSLEDKY ZÁKONA O NELÉKAŘSKÝCH ZDRAVOTNICKÝCH POVOLÁNÍCH VZDĚLÁVACÍ SYSTÉM RADIOLOGICKÝCH FYZIKŮ A TECHNIKŮ DŮSLEDKY ZÁKONA O NELÉKAŘSKÝCH ZDRAVOTNICKÝCH POVOLÁNÍCH Tomáš Čechák 1, Pavel Dvořák 1, Lubomír Frencl 2, Ladislav Musílek 1, Libor Judas 3, Ivan Kuželka

Více

Změna zákona o nelékařských zdravotnických povoláních ČÁST PRVNÍ

Změna zákona o nelékařských zdravotnických povoláních ČÁST PRVNÍ Zákon 105/2011 Sb., kterým se mění zákon č. 96/2004 Sb., o podmínkách získávání a uznávání způsobilosti k výkonu nelékařských zdravotnických povolání a k výkonu činností souvisejících s poskytováním zdravotní

Více

LOGBOOK. Specializační vzdělávání v oboru FYZIOTERAPIE V NEONATOLOGII A PEDIATRII

LOGBOOK. Specializační vzdělávání v oboru FYZIOTERAPIE V NEONATOLOGII A PEDIATRII LOGBOOK Specializační vzdělávání v oboru FYZIOTERAPIE V NEONATOLOGII A PEDIATRII Ministerstvo zdravotnictví České republiky Palackého náměstí 4, 128 01 Praha 2 tel.: + 420 224 971 111, e-mail: onp@mzcr.cz,

Více

MASARYKOVA UNIVERZITA V BRNĚ LÉKAŘSKÁ FAKULTA

MASARYKOVA UNIVERZITA V BRNĚ LÉKAŘSKÁ FAKULTA MASARYKOVA UNIVERZITA V BRNĚ LÉKAŘSKÁ FAKULTA Navazující magisterský studijní program 5345T SPECIALIZACE VE ZDRAVOTNICTVÍ Studijní obor LF 5342T009 REHA LÉČEBNÁ REHABILITACE A FYZIOTERAPIE Prezenční forma

Více

STAVOVSKÝ PŘEDPIS č. 11 ČESKÉ LÉKAŘSKÉ KOMORY

STAVOVSKÝ PŘEDPIS č. 11 ČESKÉ LÉKAŘSKÉ KOMORY STAVOVSKÝ PŘEDPIS č. 11 ČESKÉ LÉKAŘSKÉ KOMORY Představenstvo České lékařské komory podle zákona č. 220/1991 Sb., o České lékařské komoře, České stomatologické komoře, České lékárnické komoře (dále jen

Více

(1) Tento zákon zapracovává příslušné předpisy práva Evropských společenství 1) a upravuje

(1) Tento zákon zapracovává příslušné předpisy práva Evropských společenství 1) a upravuje 95/2004 Sb. ZÁKON ze dne 29. ledna 2004 o podmínkách získávání a uznávání odborné způsobilosti a specializované způsobilosti k výkonu zdravotnického povolání lékaře, zubního lékaře a farmaceuta Změna:

Více

LOGBOOK. Specializační vzdělávání v oboru. (nutriční terapeut)

LOGBOOK. Specializační vzdělávání v oboru. (nutriční terapeut) LOGBOOK Specializační vzdělávání v oboru VÝŽIVA DOSPĚLÝCH (nutriční terapeut) Ministerstvo zdravotnictví České republiky Palackého náměstí 4, 128 01 Praha 2 tel.: + 420 224 971 111, e-mail: onp@mzcr.cz,

Více

ŽÁDOST O VYDÁNÍ / PRODLOUŽENÍ* OSVĚDČENÍ K VÝKONU ZDRAVOTNICKÉHO POVOLÁNÍ BEZ ODBORNÉHO DOHLEDU (pro české státní příslušníky)

ŽÁDOST O VYDÁNÍ / PRODLOUŽENÍ* OSVĚDČENÍ K VÝKONU ZDRAVOTNICKÉHO POVOLÁNÍ BEZ ODBORNÉHO DOHLEDU (pro české státní příslušníky) 44 ČČ RR ŽÁDOST O VYDÁNÍ / PRODLOUŽENÍ* OSVĚDČENÍ K VÝKONU ZDRAVOTNICKÉHO POVOLÁNÍ BEZ ODBORNÉHO DOHLEDU (pro české státní příslušníky) Místo pro nalepení kolku 500 Kč ČÍSLO REGISTRACE zde nevyplňujte

Více

Vzdělávání v oboru kam směřujeme?

Vzdělávání v oboru kam směřujeme? Vzdělávání v oboru kam směřujeme? Tomáš Vymazal KARIM 2.LF UK a FN Motol předseda AK AIM při MZ ČR Nevíme-li, kde jsme a kam jdeme, snadno se stane, že se ocitneme tam, kde jsme nechtěli být. Lucius Annaeus

Více

Kód a název vzdělávacího programu Forma Název vyučovacích Diplomovaná všeobecná sestra N/11

Kód a název vzdělávacího programu Forma Název vyučovacích Diplomovaná všeobecná sestra N/11 Učební plán Diplomovaná všeobecná sestra Denní forma studia Název vzdělávacího programu Kód a název vzdělávacího programu Forma Název vyučovacích Diplomovaná všeobecná sestra předmětů/modulů 53-41-N/11

Více

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Změna zákona o nelékařských zdravotnických povoláních

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Změna zákona o nelékařských zdravotnických povoláních Částka 72 Sbírka zákonů č. 201 / 2017 Strana 2065 201 ZÁKON ze dne 8. června 2017, kterým se mění zákon č. 96/2004 Sb., o podmínkách získávání a uznávání způsobilosti k výkonu nelékařských zdravotnických

Více

NAVRHOVANÉ ZMĚNY POSTGRADUÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ LÉKAŘŮ

NAVRHOVANÉ ZMĚNY POSTGRADUÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ LÉKAŘŮ NAVRHOVANÉ ZMĚNY POSTGRADUÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ LÉKAŘŮ 1 Zdeněk Mrozek KARIM FN Olomouc Česká lékařská komora 2004-2014 Před deseti lety, pod údajným tlakem Evropské unie, jsme si nechali zrušit fungující

Více

Jakub Kubát a kolektiv NÁRODNÍ REGISTR ZDRAVOTNICKÝCH PRACOVNÍKŮ NR-ZP

Jakub Kubát a kolektiv NÁRODNÍ REGISTR ZDRAVOTNICKÝCH PRACOVNÍKŮ NR-ZP Jakub Kubát a kolektiv NÁRODNÍ REGISTR ZDRAVOTNICKÝCH PRACOVNÍKŮ NR-ZP Obsah prezentace Úvod a aktuální stav naplnění registru Získání přístupu k registru a přihlášení Kontrola vlastních údajů v registru

Více

Podmínky přijetí ke studiu v univerzitním studijním programu. Výpočetní vědy. pro akademický rok 2015/2016

Podmínky přijetí ke studiu v univerzitním studijním programu. Výpočetní vědy. pro akademický rok 2015/2016 Podmínky přijetí ke studiu v univerzitním studijním programu Výpočetní vědy pro akademický rok 2015/2016 V akademickém roce 2015/2016 bude na VŠB-TU Ostrava otevřen následující studijní program: doktorský

Více

SMĚRNICE DĚKANA FZV UP K ŘÁDU CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI

SMĚRNICE DĚKANA FZV UP K ŘÁDU CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI FZV- SD-4/2013 FAKULTA ZDRAVOTNICKÝCH VĚD UP V OLOMOUCI PROVÁDĚCÍ NORMA SMĚRNICE DĚKANA FZV UP K ŘÁDU CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI Předkládá Mgr. Zdeňka Mikšová, Ph.D. proděkanka

Více

Učební plán Diplomovaná všeobecná sestra. Kombinovaná forma studia

Učební plán Diplomovaná všeobecná sestra. Kombinovaná forma studia Učební plán Diplomovaná všeobecná sestra Kombinovaná forma studia Název vzdělávacího programu Kód a název vzdělávacího programu Forma Název vyučovacích předmětů/modulů Diplomovaná všeobecná sestra 3-41-N/1

Více

považováno za nesplnění jedné z podmínek k přijetí ke studiu na FZS.

považováno za nesplnění jedné z podmínek k přijetí ke studiu na FZS. V souladu s ustanovením 49 zákona č. 111/1998 Sb. o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), v platném znění, a s příslušnými ustanoveními Statutu Univerzity Jana

Více

povolání v oborech...2 3. Podmínky a postup pro přijetí nelékaře na vzdělávací akce - konference a semináře pro nelékařské obory...

povolání v oborech...2 3. Podmínky a postup pro přijetí nelékaře na vzdělávací akce - konference a semináře pro nelékařské obory... Příručka pro účastníka vzdělávacích aktivit projektu Tato příručka je určena pro účastníka vzdělávacích aktivit v rámci projektu Prohlubování a zvyšování úrovně odborných znalostí pracovníků ve zdravotnictví

Více

VYHLÁŠKA ze dne 11. června 2018 o zkušebním řádu aprobační zkoušky

VYHLÁŠKA ze dne 11. června 2018 o zkušebním řádu aprobační zkoušky Strana 1498 Sbírka zákonů č. 117 / 2018 117 VYHLÁŠKA ze dne 11. června 2018 o zkušebním řádu aprobační zkoušky Ministerstvo zdravotnictví stanoví podle 37 odst. 1 písm. f) zákona č. 95/2004 Sb., o podmínkách

Více

Postgraduální vzdělávání analytiků v klinické biochemii

Postgraduální vzdělávání analytiků v klinické biochemii Postgraduální vzdělávání analytiků v klinické biochemii M. Jirsa, P. Pecáková, J. Vávrová Katedra klinické biochemie IPVZ FONS Pardubice 2014 upravená verze Podmínky pro zařazení do oboru Získání odborné

Více

Vnitřní norma Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích

Vnitřní norma Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích OR č. 5/2019 Vnitřní norma Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích AKTUÁLNÍ ZNĚNÍ OPATŘENÍ REKTORA K VYHLÁŠENÍ II. KOLA PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ PRO NAVAZUJÍCÍ MAGISTERSKÉ STUDIUM VYUČOVANÉ

Více

Koordinační oborová rada (KOR) pro specializační vzdělávání

Koordinační oborová rada (KOR) pro specializační vzdělávání Publikováno z 2. lékařská fakulta Univerzity Karlovy (https://www.lf2.cuni.cz) LF2 > Koordinační oborová rada (KOR) pro specializační Koordinační oborová rada (KOR) pro specializační STATUT Koordinační

Více

Přijímací řízení FZV UP pro ak. rok 2020/2021- Bc. a nmgr. studijní programy v českém jazyce

Přijímací řízení FZV UP pro ak. rok 2020/2021- Bc. a nmgr. studijní programy v českém jazyce Přijímací řízení FZV UP pro ak. rok 2020/2021- Bc. a nmgr. studijní programy v českém jazyce Předpokládané termíny konání přijímacích zkoušek: 11. června 2020: bakalářské studijní obory/programy v formě

Více

Postgraduální vzdělávání analytiků v klinické biochemii. Milan Jirsa Katedra klinické biochemie IPVZ

Postgraduální vzdělávání analytiků v klinické biochemii. Milan Jirsa Katedra klinické biochemie IPVZ Postgraduální vzdělávání analytiků v klinické biochemii Milan Jirsa Katedra klinické biochemie IPVZ FONS Pardubice 2014 Podmínky pro zařazení Získání odborné způsobilosti k výkonu povolání odborného pracovníka

Více

Registrace zdravotnických pracovníků

Registrace zdravotnických pracovníků Registrace zdravotnických pracovníků PhDr. Michaela Hofštetrová Knotková vedoucí Registru NCO NZO Brno Email: hofstetrova@nconzo.cz Tel.č.: 543 559 353 o podmínkách získávání a uznávání způsobilosti k

Více

OPATŘENÍ REKTORA K VYHLÁŠENÍ III. KOLA PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ PRO NAVAZUJÍCÍ MAGISTERSKÉ STUDIUM VYUČOVANÉ V ČESKÉM JAZYCE PRO AKADEMICKÝ ROK 2019/2020

OPATŘENÍ REKTORA K VYHLÁŠENÍ III. KOLA PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ PRO NAVAZUJÍCÍ MAGISTERSKÉ STUDIUM VYUČOVANÉ V ČESKÉM JAZYCE PRO AKADEMICKÝ ROK 2019/2020 OR č. 12/2019 Vnitřní norma Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích OPATŘENÍ REKTORA K VYHLÁŠENÍ III. KOLA PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ PRO NAVAZUJÍCÍ MAGISTERSKÉ STUDIUM VYUČOVANÉ V ČESKÉM JAZYCE

Více

Příručka pro akreditovaná pracoviště

Příručka pro akreditovaná pracoviště Příručka pro akreditovaná pracoviště OBSAH: Co musí splňovat akreditované pracoviště pro účast na projektu...3 Další povinnosti akreditovaného pracoviště...3 Postup při realizaci vzdělávací aktivity s

Více

ZÁKLADNÍ INFORMACE K PŘIJÍMACÍMU ŘÍZENÍ PRO AKADEMICKÝ ROK 2017/2018

ZÁKLADNÍ INFORMACE K PŘIJÍMACÍMU ŘÍZENÍ PRO AKADEMICKÝ ROK 2017/2018 ZÁKLADNÍ INFORMACE K PŘIJÍMACÍMU ŘÍZENÍ PRO AKADEMICKÝ ROK 2017/2018 Bakalářský studijní program a obor B 5345 SPECIALIZACE VE ZDRAVOTNICTVÍ 5345R021 Zdravotnický záchranář o přijetí ke studiu 14.07.2017

Více

Brno, 4. 5. 3. 2014. Personální obsazení z pohledu požadavků zaměstnavatele a kvalifikačních předpokladů

Brno, 4. 5. 3. 2014. Personální obsazení z pohledu požadavků zaměstnavatele a kvalifikačních předpokladů Brno, 4. 5. 3. 2014 Personální obsazení z pohledu požadavků zaměstnavatele a kvalifikačních předpokladů JUDr. Zuzana Pláničková, právní a sociální oddělení Odborový svaz zdravotnictvía sociální péče ČR

Více

Situace ve VPL a organizací praxí v ČR. Doc MUDr. Svatopluk Býma, CSc

Situace ve VPL a organizací praxí v ČR. Doc MUDr. Svatopluk Býma, CSc Situace ve VPL a organizací praxí v ČR Doc MUDr. Svatopluk Býma, CSc WHO a primární péče O tom, že primární péče zůstává po roce 2000 jednou z priorit WHO, svědčí program Health 21 V tomto dokumentu se

Více

Aktuální informace o kurzu celoživotního vzdělávání. Nemocniční kaplan (NK) pro akademický rok 2014/2015

Aktuální informace o kurzu celoživotního vzdělávání. Nemocniční kaplan (NK) pro akademický rok 2014/2015 Aktuální informace o kurzu celoživotního vzdělávání Nemocniční kaplan (NK) pro akademický rok 2014/2015 Kurz celoživotního vzdělávání (dále jen CŽV ) Nemocniční kaplan byl vytvořen členy Rady pro zdravotnictví

Více

LOGBOOK. Specializační vzdělávání v oboru ERGOTERAPIE PRO DĚTI. (ergoterapeut)

LOGBOOK. Specializační vzdělávání v oboru ERGOTERAPIE PRO DĚTI. (ergoterapeut) LOGBOOK Specializační vzdělávání v oboru ERGOTERAPIE PRO DĚTI (ergoterapeut) Ministerstvo zdravotnictví České republiky Palackého náměstí 4, 128 01 Praha 2 tel.: + 420 224 971 111, e-mail: onp@mzcr.cz,

Více

REFORMA ZDRAVOTNICTVÍ

REFORMA ZDRAVOTNICTVÍ REFORMA ZDRAVOTNICTVÍ PŘIPRAVENÉ REFORMNÍ KROKY Hlavní pilíře reformy Definice nároku pacienta a vytvoření úhradových standardů Definování správného postupu při poskytování péče Kontrola vstupu nových

Více