NAVRH K NOMINACI NA UDELENI TITULU MISTR TRADICNI RUKODELNE VYROBY OLOMOUCKEHO

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "NAVRH K NOMINACI NA UDELENI TITULU MISTR TRADICNI RUKODELNE VYROBY OLOMOUCKEHO"

Transkript

1 NAVRH K NOMINACI NA UDELENI TITULU MISTR TRADICNI RUKODELNE VYROBY OLOMOUCKEHO KRAJE" OSOBNi UDAJE KANDIDATA Jmeno a prijmeni: Jarmila VITOSLAVSKA Narozena: 2. fijna 1953 v Pferove Statni obcanstvi: CR Adresa bydliste: Nova ctvrt' 526/33, Troubky Adresa pracoviste, kde se venuje oboru tradicni rukodelne vyroby: Nova ctvrt' 523/33, Troubky Obor tradicni rukodelne vyroby, ve kterem vyrobce pusobi: Vyroba lidoveho textilu Telefonni a ovy kontakt: / vitoslavskaj@seznam.cz Udaje o pi'edkladateli: Jmeno a prijmeni, je-li pfedkladatelem fyzicka osoba nebo nazev organizace, je-li predkladatelem pravnicka osoba: Vlastivedne muzeum v Olomouci (Regionaini pracoviste pro tradicni lidovou kulturu pfi Vlastivednem muzeu v Olomouci) Adresa trvaleho sidla pfedkladatele nebo bydliste lyzicke osoby pfedkladatele: nam. Republiky 5, Olomouc. Telefonni a ovy kontakt: , , vmo@vmo.cz, urban@vmo.cz Kontaktni adresa (jen je-li odiisna od sidla nebo tr'aj)p io bydliste): - Datum a podpis pfedkladatele: 30. zafi 2014, Seznam pi'iloh: 1. Profesni zivotopis se zamefenim na peci o uchovani tradic oboru. 2. Popis technologic a tvaroslovi zhotovovanych vyrobku, popfipade dalsich aktivit pece o lidove tradice. 3. Seznam pfedkladanych vyrobku, popfipade dalsich materialu, se strucnym komentafem. 4. Pisemny souhlas nominovaneho s pofizovanim dokumentace Vlastivednym muzeem v Olomouci. 5. Informace o schopnosti pfedavat osvojene profesni znalosti a dovednosti nasledovnikum. 6. Informace o licasti na pfehlidkach, vystavach a specializovanych trzich tradicniho lidoveho femesla. Ndvrhy Je nutne podat v pisemne podobe a alespon textovou cast v podobe elektronicke na adresu Regionaini pracoviste pro tradicni lidovou pri Vlastivednem muzeu v Olomouci, nam. Republiky Olomouc. Zaslane ndvrhy se nevraci.

2 Pfiloha c. 1 Profesni zivotopis se zamefenim na peci o uchovani tradic oboru Jarmila Vitoslavska se narodila 2. fijna 1953 v Pferove, ale cely svuj zivot prozila v hanacke vesnici Troubky. Vyucila se jako damska krejcova v podniku Odevna Pferov (ul. Kostelni) a nasledne zde i nekolik roku pracovala. Po matefske dovolene zakotvila ve firme Kazeto Pferov", kde se specializovala na vyrobu podsivek do kufrij. Zacatkem devadesatych let si opatfila zivnostenske opravneni a sila lehkou konfekci pro firmu Fatima Veselicko". V soucasne dobe je ve starobnim duchodu. Do taju vysivani ji zasvetila babicka (z otcovy strany) Aloisie Jezakova, rozena Parmova. Narodila se V roce 1892 a vyrustaia ve stfednich Cechach. V obdobi pfed a behem prvni svetove valky pusobila jako sluzka ve Vidni. Zde si ve volnych chvilich zacala pfivydelavat vysivkami pro movitejsi klientelu. V roce 1919 se provdala a odesia do Troubek na Pferovsku, odkud pochazel jeji manzel. Velmi rychle se pfizpusobila mistnimu prostfedi a zacala sit ruznorode hanacke vysivky. Sve vysivacske umeni stacila jeste pfedat sve mladsi vnucce Jarmile, ktere siti a vysivani od detstvi velmi bavilo. Aloisie Jezakova zemfela v roce Koncem 60. let byl v Troubkach obnoven hanacky folklorni soubor Hanak", do ktereho se Jarmila Vitoslavska ihned zapojila. Zpocatku se venovala tanci, nicmene postupem doby nasia nejvetsi zalibeni v liprave dochovanych hanackych lidovych kroju. Ve sve cinnosti byla tak zrucna, ze jiz ve svych dvaceti letech dokazala usit hanackou kordulku, a nasledne, i svuj prvni kompletni hanacky kroj. S hanackym folklomim sdruzenim Hanak" spojila svuj osud na dalsich vice neztficet let (krome lipravy a siti kroju pusobila ve folklomim sdruzeni jako hospodafka). Posledni dobou sije mj. pro hanacke folklorni sdruzeni v Kostelci na Hane ci ve Velkem Tynci. Profesni zaber Jarmily Vitoslavske je velmi siroky. Krome obuvi, klobouku, darmovisu a opaskii, dokaze usit kompletni muzsky, zensky, detsky, vsedni i svatecni hanacky lidovy kroj. Pfi sve femeslne praci vychazi dusledne z podrobneho studia starsich hanackych kroju a navstev muzejnich depozitafu (Muzeum Komenskeho v Pferov, Vlastivedne muzeum v Olomouci). V literatufe ziskava informace z publikaci Lidove umeni na Hane" od Jana R. Becaka a..hanacky kroj" z pera Marty Cizkove. Techniky vysivani cerpala z odborneho casopisu Vysivani", ktery vychazel v 80. letech minuleho stoleti v tiskove, edicni a propagacni sluzbe mistniho hospodafstvi v Praze. V neposledni fade naleza inspiraci take v pravidelne ucasti na hanackych folklornich setkanich a festivalech.

3 Jarmila Vitoslavska dusledne vychazi ze starych rucnich vyrobnich postupu siti a vysivani krojii. Prace Je o to slozitejsi. ze hanacke kroje byly v minulosti rozdilne vesnice od vesnice. Cely zivot se V mimopracovni dobe venovala Jedinemu konicku. presto vynalozeneho casu nikdy nelitovala. Jejim hiavnim cilem a smyslem Je snaha zachovat a udrzet pestrost a ruznorodost hanackych kroju budoucim generacim.

4 Pfiloha c. 2 Popis technologic a tvaroslovi zhotovovanych vyrobku, popfipade dalsich aktivit pece o lidove tradice I. RUKAVCE Riikavce Je zenska kosilka pfiramkoveho stfihu. Material se pouziva veba. popelin ci batist (potfeba Jsou zhruba tfi metry). Dolni cast stanku ma pevny kraj. Na horni se pi'isije obruba (tzv. tunyiek), kterym se provlekne uzka tkanicka. Naramky se siji asi 15 centimetru siroke a V Troubkach maji zlutou vysivku. Nejprve se pi'isiji naramky (s klinky) k zadni casti, a az pote se k naramkum prisiji pi'ednice. K sesiti se pouziva francouzsky (pradlovy) sev. Na rukav Je potfeba latka o rozmerech cca 85 x 25 cm. Z tkanych krajii se odmefi cm a pruhy se odtrhnout. Horni cast rukavcu se zi'asi a vsije do naramku. Ty se nasledne skrobi v silnem pfirodnim skrobu. Pn zehleni se rukavce se vytvaruji..na foke" (fuky). Limecky a tacle (zdobi se krajkou) se prisiji k rukavum az na zaver. II. OBOJEK Na vyrobu obojku se pouziva velmi Jemna veba a krajka. Platno Je zhruba pet metru dlouhe a 15 centimetru siroke. Z vnitfni strany se utvofi tzv. tunyiek. kterym se provleka tkanice (stazeni ke krku). Na obsitem platne se pfisije sedm centimetru siroka krajka. Obojek se diikladne skrobi v silnem pfirodnim skrobu. Nasledne se pfi zehleni a stahovani tkanice vytvofi,.foke" (fuky). III. OPLICKO Opiicko oviji tela a nachazi se mezi rukavci a kordulkou. Je kombinaci zivutku a snerovacky. Pouzity material se musi shodovat s rukavci. Pfedni cast se sneruje cervenou stuhou aje zaveseno dvema trhacky na ramenou. Pruh latky na opiicko Je zhruba 30 centimetru siroky. V mistech prsou se usije az deset zalozek. V pfedni casti se pfisije zhruba 8 az 10 poutek. kterym se provleka cervena stuha...rysek" se na stranach obsije a zfasi. Nakonec se pfisije dlouha tkanice, ktera se dues nahiazuje pohodlnejsi gumou. Zadni cast oplicka Je vysivana. Opiicko se skrobi v slabem pfirodnim skrobu. IV. KORDULKA Nachazi se na opiicku. Materialem Je hrub.si sukno. Zadni dil se sesiva stfedovym svem. Pouziva se zde tzv. princesovy stfih. Je kratka tak, aby bylo vzadu videt vysivane opiicko. Dole se siji frke. Nasledne se sesiji bocni svy a ramena. Pfedni strana majeden prsni zasevek a sest knoflicku. Kordulka Je zdobena dracouny, prymky a paterky. Kordulky se delaji z brokatu (svobodne divka) a ze sukna (vdane).

5 V. PODOLEK Podolekje nejspodiiejsi sukne, ktera objima primo telo. Materialem je veba. Prumema spotreba platna je pet a piil metru. Podolku je vzdy nekolik. V Troubkach se na zensky kroj pouzivaji dva podolky. Skrobi se pouze vrchni z nich. Pfi vyrobe podolku se postupuje podobne jako V pfipade fertociiu (viz dale). VI. FERTOCH Fertoch je svrchni sukne a nachazi se na podolku. Materialem na vyrobu je veba bile barvy. Potfeba je zhruba 8-10 metru materialu. Okraj se ob.sije centimetrovou obrubou a pfisije se jedna kapsa. Pote dochazi k zfaseni latky. Horni okraj se tfikrat zaiozi a 20 centimetru od obou koncii se nafasi drobnym pfednim stehem (stehy jsou pod sebou a vytvafeji hiadke fasy). Na kazdou fadu se pouziva metr dlouha nit. Pote jak jsou tfi nite poprve provleceny - latka se zdrhne, a pote se pokracuje v daisi (vyjma poslednich 20 centimetru) tak diouho, az je fertoch nabrany. Nasledne se fady rovnomerne rozdeluji a uvolni die potfeby. V daisi fazi se k fertochu pfisije limec, ktery je siroky 2-3 cm. Na koncich se pfisiji jeste tkanice - keprovky o rozmerech cm x 2 cm. Po vyprani je fertoch naskroben pfirodnim skrobem. Nakonec dochazi k zehleni. Jednotlive dily se zehli od dolniho lemu az k fasam. Samotne zehleni zabere asi 3 hodiny. VII. ZASTERA (FERTIJSEK) Zavazuje se na fertoch zepfedu dozadu. Zastera palfi mezi nejslozitejsi odevni soucastky. Ornamenty se pfekresluji ze starych zaster na priisvitny papir. Ten se nasledne pfilozi k budouci zastefe a pfekresli. Tuto praci velmi mistrne oviadal manzel.larmily Vitoslavske. Nasleduje vlastni vysivani. Kazdy vysivany ornament se nekolikrat opakuje. V Troubkach jsou to napf. makovice, slunecnice a jablka. Velmi casto se pouziva technika mfizkovani ci prolamovani, ktera je na Hane typicka. Obrysy tvaru, kde se pouzije tato technika, se musi nejdfive diikladne obsit. aby udrzeiy tvar. Pote se vytvofi osnova, ktera je tvofena svislyini a vodorovnymi carami a nasledne obsije (v pfipade Troubek opet zlutou niti). Po dokonceni se nabira do varhankij (jsou jemnejsi nez u fertochu). Sife zastery je 2.7 ~ 3 metry. Dale se pfisije limec (siroky 5-7 cm). Rasy se stahnou na deiku limce. a lice limce a zastery se pfisiji. Nakonec je pfisita tkanice na stazeni zadni casti. Vyraznym doplnek zastery je masle. Celkova delka vyroby jedne zastery se pohybuje kolem 800 hodin.

6 B. MUZSKY LIDOVY KROJ I. KOSILE Technologic vyroby kosile je velmi podobna zenske platene kosilce (viz nahofc). Delka materialu je kolem 3,5 metru. Rukavy jsou dlouhe a na konci vsite do pasku. Delka kosile cini az jeden metr. aby nevylezala z kalhot. Vysivka kosile je ceme barvy a nachazi se na manzetach. naprsence a stojacku. Na naranienicich se pouziva zliita vysivka (napf. na lovacovsku). II. VESTA Muzska vesta je velmi podobna (i po vyrobni strance) zenske kordulce, ale neni tolik vypasovana. Je deisi a rovna. Materialem je hrubsi sukno. Zadni dil se sesije stfedovym svem. Pouziva se zde tzv. princesovy stfih. Dole se siji frke. Pote se sesiji bocni svy a ramena. Pfedni strana majeden prsni zasevek a nachazi se zde listova kapsa. Podobne jako kordulky jsou i vesty bohate vysivane a zdobene. III. PLUNDRY Typ sirsich muzskych kalhot. Jarmila Vitoslavska je vyrabi zvlneneho sukna. Kozene kalhoty nedela, protoze neni na tento druh materialu vybavena. Dva dil\ sukna (pfedni a zadni) se pfisiji k sobe bocnimi svy, a nasledne sesije i rozkrok. Kapsy jsou site do svu a pod nimi se nachazi 20 centimetru vysivky ruzne sifky. Vysivka se nachazi take na poklopci. Kalhoty sahaji pod kolena, kde jsou zavazany feminky (darmovisy). Vyraznym doplnkem je i femen. Nabiraji se velmi podobne jako varhany u zenske zastery. Pfed pouzitim plundrii se vsak nejdfive navlecou podlecky (tj. muzske platene puncochy). Mezi daisi hanacke odevni soucastky. ktere Jarmila Vitoslavska sije a vysiva. patfi kapesniky, pantleky, kabatky, kozichy, uvodnice, pfehozy, dubenaky, plaste. cepce a decky..richelieu".

7 Pfiloha c. 3 Seznam pfedkladanych vyrobkii, popfipade dalsich materialu, se strucnym komentafem WEBOVE STRANKY CESKA TELEVIZE, TOULAVA KAMERA, toiilavakamera/ I /obsah/l66926-hanacke-kroje CESKA TELEVIZE, ZIVA TRADICE, kroj-pro-hanacku-sevyrabi-dva-roky

8 Pfiloha c. 4 Pisemny souhlas nominovaneho s pofizovanim dokumentace Vlastivednym muzeem V Olomouci SOUHLAS KANDIDATA na titui Mistr tradicni rukodelne vyroby Olomouckeho kraje" s pofizovanim dokumentace uzivanych postupu a dovednosti Regionalnim pracoviste pro tradicni lidovou kulturu pfi Vlastivednem muzeu v Olomouci. Cestne prohlaseni Ja nize podepsana Jarmila VITOSLAVSKA, narozena 2. i^iina 1953, bytem Nova ctvrt' 526/33, , Troubky. souhlasim s pofizenim dokumentace svych pracovnich postupu ke studijnim a dokumentacnim ucelum Regionalnimu pracovisti pro tradicni lidovou kulturu pfi Vlastivednem muzeu V Olomouci. V Troubkach due. 3.f^A..?rP. Vlastnorucni podpis kandidata...ja

9 Pfiloha c. 5 Informace o schopnosti pfedavat osvojene profesni znalosti a dovednosti nasledovnikum Problematice rucni vyroby hanackych lidovych kroju se od detstvi venuje i jeji starsi dcera Andrea Vitoslavska (*1975). Jarmila Vitoslavska pi'edala dcefi veskere sve rukodelne umeni a technologicke postupy. takze Andrea dokaze pine navazat na cinnost sve maminky. Ovsem diky sve casove narocne profesi v bankovnim sektoru, se Andrea Vitoslavska venuje siti a vysivani pouze ve volnych chvilich. Na tradici Jarmily Vitoslavske zacina postupne navazovat i dcera Audrey Nikol Vitoslavska (*I999). I la ma velmi dobre pfedpoklady k budoucimu ro/.voji tohoto femesla. Casova a llnancni narocnost vyroby. a v neposledni fade i konkiuencc v podobe levne strojove vyroby, je vsak pro mnoho potencionalnich zajemkyfi (ci zajemcu) velmi odrazujicim faktorem.

10 Pfiloha c. 6 Informace o ucasti na pfehlidkach, vystavach a specializovanych trzich tradicniho lidoveho femesla Jarmila Vitoslavska se pravidelne zi'icastniije folklornich slavnosti nejenom na Hane. ale i po cele repiiblice. V zahranici navstivila (s folklomim souborem Hanak) velkou cast Evropy. kde navstevnici folklornich fcstivalu a pi'ehlidek mohli obdivovat Jeji praci (napf. v Rakousku. na Slovensku, v Polsku, v Nemecku, v Belgii, v Nizozemsku, ve Francii, ve Spanelsku ci v Italii). V posledni dobe navstivila napf. USA nebo Argentinii, kde pfedvadela sve umeni pfedevsim tamejsim krajanskym sdruzenim. Nescetnekrat Jiz vystupovala i v televizi (napf. v srpnu 2011 v pofadu Ceske televize..toulava kamera"). Svojc umeni take prezentuje na svych vvebovych strankach Je take clenkou Sdruzeni lidovych femeslniku a vyrobcu pro obor siti a vysivani lidovych kroju a krojovych casti. Prace Jarmily Vitoslavske byly nejednou odborne oceneny. V roce 2009 ziskala certiflkat od Obcanskeho sdruzeni Aktiv plus a Asociace regionaliiich znacck. ktera dues pusobi pod nazvem MAS Moravska cesta. O rok pozdeji kroje Jarmily Vitoslavske reprezentovaly (Teskou republiku na Svetove vystave EXPO 2010 v cinskem Sanghaji. V roce 2011 byla ocenena 1. mistem v prestizni soutezi,,era Zivnostnik roku 2011 v Olomouckem kraji". a o rok pozdeji ziskala Hanacke stavovske glet", ktery Ji opravnuje k pouzivani loga,.hanacke verobek". V zafi 2013 V Olomouci slavnostne pfevzala, toho roku Jako Jedina v Ceske republicc. celostatni oceneni Nositel tradice lidovych femesel. V dubnu 2014 v Prostejove ziskala cenu Olomouckeho kraje za pfinos v oblasti kultury 2013 (Cena za vyjimecny pocin v oblasti tradicni lidove kultury)".

NAVRH K NOMINACI NA UDELENI TITULU MISTR TRADICNI RUKODELNE VYROBY OLOMOUCKEHO KRAJE

NAVRH K NOMINACI NA UDELENI TITULU MISTR TRADICNI RUKODELNE VYROBY OLOMOUCKEHO KRAJE NAVRH K NOMINACI NA UDELENI TITULU MISTR TRADICNI RUKODELNE VYROBY OLOMOUCKEHO KRAJE Osobni udaje kandidata: Jmeno a pfijmeni: Alfred STAWARITSCH Datum a misto narozeni: 24. srpna 1942 v Bfeclavi Statni

Více

SILŮVSKÝ KROJ. Zástěrka fěrtoch byla světlé barvy, jednoduchý střih.

SILŮVSKÝ KROJ. Zástěrka fěrtoch byla světlé barvy, jednoduchý střih. SILŮVSKÝ KROJ POPIS PŮVODNÍHO KROJE Základ kroje je tvořen ze 2 až 3 oděvních součástí. Po staletí se kroj zdobil různými doplňky a detaily, kterými se odlišoval dle jednotlivých krajů, jejich bohatství

Více

NAVRH K NOMINACI NA UDELENI TITULU MISTR TRADICNI RUKODELNE VYROBY OLOMOUCKEHO KRAJE

NAVRH K NOMINACI NA UDELENI TITULU MISTR TRADICNI RUKODELNE VYROBY OLOMOUCKEHO KRAJE NAVRH K NOMINACI NA UDELENI TITULU MISTR TRADICNI RUKODELNE VYROBY OLOMOUCKEHO KRAJE Osobni udaje kandidata: Jmeno a pfijmeni: Miloslava ZATLOUKALOVA Datum a misto narozeni: 12. fijna 1959 v Prostejove

Více

http://www.zlinskedumy.cz

http://www.zlinskedumy.cz Číslo projektu Číslo a název šablony klíčové aktivity Tematická oblast Autor Ročník Obor CZ.1.07/1.5.00/34.0514 III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Regionální kultura, vy_32_inovace_ma_34_15

Více

Obsah OBECNÉ: aktualizace dne: 1/13/19. 1/13/19 - MM_PP_obecne.odt

Obsah OBECNÉ: aktualizace dne: 1/13/19. 1/13/19 - MM_PP_obecne.odt Obsah OBECNÉ: aktualizace dne: 1/13/19 standardy kvality společnosti MarZ Corporation, s.r.o. upřesnění detailů šití PROUŽKŮ upřesnění detailů šití DOPLŇKŮ upřesnění detailů šití KOSTKY - detail prošití

Více

ODEX. 1003 pánská košile s rozhalenkou a náprsní kapsičkou

ODEX. 1003 pánská košile s rozhalenkou a náprsní kapsičkou ODEX KOLEKCE 2009 PRO ZDRAVOTNICTVÍ spol. s r. o. 1002 - dámská košile s rozhalenkou a náprsní kapsičkou barva: bílá 95 C 95 C 1003 pánská košile s rozhalenkou a náprsní kapsičkou barva: bílá velikost:

Více

A ZÁKLADNÍ SOUČÁSTI KROJE

A ZÁKLADNÍ SOUČÁSTI KROJE Krojový řád Příloha č. 1 Součásti skautského kroje A ZÁKLADNÍ SOUČÁSTI KROJE A.1. Základní košile Kategorie: skauti/ky vodní skauti/ky béžová tmavomodrá Vyrábí se buď ve 100% bavlně, nebo ze směsi PES

Více

Cotehardie. Těsný oděv s živůtkem pro šlechtičnu, třetí čtvrtina 14. století. popis oděvu. datace: 60. léta 14. století. vytvořeno: červenec 2011

Cotehardie. Těsný oděv s živůtkem pro šlechtičnu, třetí čtvrtina 14. století. popis oděvu. datace: 60. léta 14. století. vytvořeno: červenec 2011 Cotehardie Těsný oděv s živůtkem pro šlechtičnu, třetí čtvrtina 14. století popis oděvu datace: 60. léta 14. století vytvořeno: červenec 2011 příležitost: Císařský den Kadaň, 2011 popis: Spolu s mužskou

Více

Příloha krojového řádu č. 1

Příloha krojového řádu č. 1 Junák svaz skautů a skautek ČR Příloha krojového řádu č. 1 Základní součásti kroje Základní košile Kategorie: skauti / ky vodní skauti /ky Barva: béţová tmavomodrá Materiál: Označení: Způsob nošení: Vyrábí

Více

Zbožíznalství 3. ročník PP. Textilní galanterie - prezentace

Zbožíznalství 3. ročník PP. Textilní galanterie - prezentace Název školy Odborná škola výroby a služeb, Plzeň, Vejprnická 56 Název projektu Digitalizace výuky Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0977 Číslo šablony VY_32_inovace_ZB50 Číslo materiálu 50 Autor Bc. Ivana

Více

Pravidla pro udílení titulu Mistr tradiční rukodělné výroby Moravskoslezského kraje

Pravidla pro udílení titulu Mistr tradiční rukodělné výroby Moravskoslezského kraje Pravidla pro udílení titulu Mistr tradiční rukodělné výroby Moravskoslezského kraje Území Moravskoslezského kraje je z pohledu lidové kultury zajímavým a současně složitým útvarem, kde se setkávají národopisné

Více

Pravidla pro udělení titulu Mistr tradiční rukodělné výroby Olomouckého kraje

Pravidla pro udělení titulu Mistr tradiční rukodělné výroby Olomouckého kraje Pravidla pro udělení titulu Mistr tradiční rukodělné výroby Olomouckého kraje 1. Obecný úvod Území Olomouckého kraje je velmi bohaté na projevy tradiční lidové kultury. Její součást tvoří i tradiční rukodělná

Více

Ing. EVA VELÍKOVÁ. Oděvní technologie III. pro učební obor Krejčí, Krejčová

Ing. EVA VELÍKOVÁ. Oděvní technologie III. pro učební obor Krejčí, Krejčová Ing. EVA VELÍKOVÁ Oděvní technologie III pro učební obor Krejčí, Krejčová PRAHA 2003 OBSAH 1 TECHNOLOGICKÝ POSTUP ZHOTOVOVÁNÍ KAPES TRUPOVÝCH PODŠITÝCH ODĚVŮ.................... 11 1.1 Druhy kapes...............................................

Více

Ø Od ztracena, do ztracena / s prošitím 1x Šev 140,- Ø V bočních švech Ze zadního dílu 480,- Ze zadního dílu s odpáráním pásku 550,- V kroku 250,-

Ø Od ztracena, do ztracena / s prošitím 1x Šev 140,- Ø V bočních švech Ze zadního dílu 480,- Ze zadního dílu s odpáráním pásku 550,- V kroku 250,- KALHOTY Na stroji 200,- V ruce 250,- V ruce s chránítkem 280,- S lemem 240,- S manžetou, s rozparky 290,- Se šňůrkami / gumou 280,- Lyžařské / s podšívkou 400,- / 500,- S podšívkou +100,- Záložka přichycení

Více

Směrnice: Pravidla pro udělení titulu Mistr tradiční rukodělné výroby Zlínského kraje

Směrnice: Pravidla pro udělení titulu Mistr tradiční rukodělné výroby Zlínského kraje Směrnice: Pravidla pro udělení titulu Mistr tradiční rukodělné výroby Zlínského kraje V návaznosti na usnesení Rady Zlínského kraje 0483/R12/11 ze dne 13. června 2011, kterým byl zřízen titul a schválen

Více

V. ročník Prosinec 2011. Troskotovický kurýr. Hodový speciál

V. ročník Prosinec 2011. Troskotovický kurýr. Hodový speciál V. ročník Prosinec 2011 Troskotovický kurýr Hodový speciál Ohlédnutí za Svatováclavskými hody Milí spoluobčané, dovolte, abych se na stránkách speciálního vydání troskotovického Kurýru podělila o velkou

Více

1. Druhy pánských košil

1. Druhy pánských košil PÁNSKÁ KOŠILE 1. Druhy pánských košil Klasická košile - charakterizována límcem (dvoudílným nebo jednodílným) zapínaným ke krku, k němuž se nosí vázanka, přední díl je zpravidla celozapínací. Má 1 kapsu.

Více

COLLAR UP DRESS UP POLOKOŠILE 256, 257 ŠATY DÁMSKÉ g/m2. úzká léga s 4 knoflíčky v barvě materiálu. Pique, 100 % bavlna

COLLAR UP DRESS UP POLOKOŠILE 256, 257 ŠATY DÁMSKÉ g/m2. úzká léga s 4 knoflíčky v barvě materiálu. Pique, 100 % bavlna KATALO G 2019 ŠATY DÁMSKÉ 271 POLOKOŠILE 256, 257 COLLAR UP DRESS UP 215 g/m2, XS - 2XL 215 g/m2 S - 3XL Nová barva. Bližší informace o termínu naskladnění Vám poskytne XS - 2XL Pique, 100 % bavlna úzká

Více

Specifikace veřejné zakázky pro hudebníky HHS a P ČR: Stejnokroj pro hudebníky a dirigenty HHS a PČR. Materiál

Specifikace veřejné zakázky pro hudebníky HHS a P ČR: Stejnokroj pro hudebníky a dirigenty HHS a PČR. Materiál - 1 - POLICEJNÍ PREZIDIUM ČESKÉ REPUBLIKY Správa logistického zabezpečení PŘÍLOHA Č.2 K Č.j: PPR-10743-4/ČJ-2012- Specifikace veřejné zakázky pro hudebníky HHS a P ČR: Stejnokroj pro hudebníky a dirigenty

Více

525,- 575,- 545,- 475,- 775,- 925,- 895,- 545,- LITEX SPORTSWEAR COLLECTION. Art. 84007. Art. 84008. Art. 84011 Kč. Art. 84003. Art. 84046. Art.

525,- 575,- 545,- 475,- 775,- 925,- 895,- 545,- LITEX SPORTSWEAR COLLECTION. Art. 84007. Art. 84008. Art. 84011 Kč. Art. 84003. Art. 84046. Art. Art. 84007 525,- Art. 84008 575,- Art. 84011 545,- Art. 84003 475,- Art. 84051 895,- Art. 84008 Triko bez rukávů. Kombinace barev. Přední díl pšitý. Potisk. S, M, L 100 bílá 575,- Art. 84051 Leggings dlouhé

Více

200. Sváteční saténové šatičky 1,5-2 roky

200. Sváteční saténové šatičky 1,5-2 roky 200. Sváteční saténové šatičky 1,5-2 roky Délka: 55 cm Šířka: 25 cm Materiál: tmavě fialové, krátký rukáv Půjčovné: 100 Kč 201. Šaty SVATEBNÍ - družička 9-11 let Délka: 88 cm Šířka: 43 cm (možnost stáhnutí,

Více

JAK NA VELIKOST? Pro určení správné velikosti oděvu Vám doporučujeme ověřit si velikost dle našich tabulek.

JAK NA VELIKOST? Pro určení správné velikosti oděvu Vám doporučujeme ověřit si velikost dle našich tabulek. ZDRAVOTNICKÉ ODĚVY Milí zákazníci, jsme tradiční česká výrobní firma se zaměřením na zdravotnickou konfekci. Od počátku se profilujeme jako společnost, která přináší módní trendy do výroby, nebojí se používat

Více

Záznam z jednání dámské oděvní komise mezi zaměstnankyněmi Dopravního podniku hl. m. Prahy a dodavatelem stejnokrojů společností Xena Praha, s. r. o.

Záznam z jednání dámské oděvní komise mezi zaměstnankyněmi Dopravního podniku hl. m. Prahy a dodavatelem stejnokrojů společností Xena Praha, s. r. o. Záznam z jednání dámské oděvní komise mezi zaměstnankyněmi Dopravního podniku hl. m. Prahy a dodavatelem stejnokrojů společností Xena Praha, s. r. o. Místo: velká zasedací místnost ve vnitrobloku budovy

Více

300,- s manžetou, rozparkem 420,-

300,- s manžetou, rozparkem 420,- SAKO, KABÁT 450,- rukávů 300,- s manžetou, rozparkem 420,- v zadním středu do dol. kraje / s rozparkem 320,-/420,- v bocích do dol.kraje 400,- v bocích do dol.kraje a rukávů/ s rozparky 450,-/550,- v PD

Více

ABBY KREJČOVSTVÍ. Cenník služeb. Pánské zakázkové krejčovství. Dámské zakázkové krejčovství

ABBY KREJČOVSTVÍ. Cenník služeb. Pánské zakázkové krejčovství. Dámské zakázkové krejčovství ABBY KREJČOVSTVÍ Cenník služeb Pánské zakázkové krejčovství Kalhoty - riflové 1100,- Kalhoty - společenské 1000,- Kalhoty - společenské s podšívkou 1000,- Kraťasy 560,- Košile - riflová 800,- Košile -

Více

Nositelé titulu Mistr tradiční rukodělné výroby Zlínského kraje v roce 2015

Nositelé titulu Mistr tradiční rukodělné výroby Zlínského kraje v roce 2015 Nositelé titulu Mistr tradiční rukodělné výroby Zlínského kraje v roce 2015 1. Antonín Hájek, Uherské Hradiště Mařatice Titul obdržen v oboru práce se dřevem soustružení, zdobení cínem, intarzie. Antonín

Více

TOP 10 nejzajímavějších ženských národních oděvů

TOP 10 nejzajímavějších ženských národních oděvů Poslední aktualizace: 22.11.2016 1. esky.cz 2. Tipy pro cestovatele Letenky Zavazadla Těhotenství a let letadlem Dítě v letadle Zvířata Odbavení a obsluha cestujícího Zdraví a bezpečnost Celní a vízové

Více

JARO&LÉTO Dámské Tepláky FAN PROFESIONALITA A PRESTIŽ NOVINKA

JARO&LÉTO Dámské Tepláky FAN PROFESIONALITA A PRESTIŽ NOVINKA PROFESIONALITA A PRESTIŽ JARO&LÉTO 2019 NOVINKA Tepláky FAN jednoduché a velmi pohodlné tepláky. S užšími nohavicemi, lehce sníženým pasem a bez kapes. V pase široká guma a šňůrka na zavázání. Zhotovené

Více

Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám

Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám VY_52_INOVACE_ZBO2_5364HO Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0883 Název projektu: Rozvoj vzdělanosti Číslo šablony: V/2 Datum vytvoření:

Více

Moravské kroje. Pavlína Poláčková 4.A

Moravské kroje. Pavlína Poláčková 4.A Moravské kroje Pavlína Poláčková 4.A Na úvod Moravské kroje patří k lidové tradici. Bohatství a úroda krajiny se odrazily na výzdobě krojů. Například na jižní Moravě jsou kroje mnohem zdobenější než třeba

Více

PROTOKOL O OTEVIRANI OBALEK

PROTOKOL O OTEVIRANI OBALEK Vyssi policejni skola a Stredni policejni skola Ministerstva vnitra v Praze Pod Taborem 102/5,190 24 Praha 9 ID datove schranky 4zrkgbn DY90P0e04GV8 SA-1328/EU-2015/OVZI Praha 22. fijna 2015 Pocet listu:

Více

katalog zdravotnických oděvů Pohodlí a kvalita pro každý den

katalog zdravotnických oděvů Pohodlí a kvalita pro každý den katalog zdravotnických oděvů Pohodlí a kvalita pro každý den Firma APEX byla založena v roce 1992 a mimo jiné se specializuje i na výrobu zdravotnických oděvů. Jsme prestižním a dlouholetým dodavatelem

Více

Polokošile Premium Polo Kód výrobce: Značka: Fruit of the Loom Popis: cena:

Polokošile Premium Polo Kód výrobce: Značka: Fruit of the Loom Popis: cena: Polokošile Premium Polo Kód výrobce: 63-218-0 Zpevněné zapínání na tři knoflíky ve stejné barvě k dispozici ve velikostech S 3XL material: 100% cotton (ash: 90% cotton/10%polyester) gramáž bílý: 170 g/m²

Více

Návrh VYHLÁŠKA. ze dne 2015,

Návrh VYHLÁŠKA. ze dne 2015, II. Návrh VYHLÁŠKA ze dne 2015, kterou se stanoví druhy a vzory služebních stejnokrojů Hasičského záchranného sboru České republiky, způsob označení příslušnosti k Hasičskému záchrannému sboru České republiky

Více

ESD oděvy značky CleverTex

ESD oděvy značky CleverTex MITO, RENTAL SERVICE s.r.o. ESD oděvy značky CleverTex Distributor: MITO, RENTAL SERVICE s.r.o. MITO, RENTAL SERVICE s.r.o. Sídlištní 818, 756 54 Zubří strana č. Pro oblast výroby elektroniky a elektrotechnického

Více

Vyssi policejni skola a Stredni policejni skola Ministerstva vnitra v Praze Pod Taborem 102/5, 190 24 Praha 9

Vyssi policejni skola a Stredni policejni skola Ministerstva vnitra v Praze Pod Taborem 102/5, 190 24 Praha 9 Vyssi policejni skola a Stredni policejni skola Ministerstva vnitra v Praze Pod Taborem 102/5, 190 24 Praha 9 ID datove schranky 4zrkgbn C.j. : VPSA-802/EU-2015/OVZI Praha 10. srpna 2015 Pocet listu: 3

Více

CENÍK VÝMĚNY ZIPU. SUKNĚ, KALHOTY, HALENKY, POLOKOŠILE Uvedené ceny jsou bez cen zipu

CENÍK VÝMĚNY ZIPU. SUKNĚ, KALHOTY, HALENKY, POLOKOŠILE Uvedené ceny jsou bez cen zipu CENÍK VÝMĚNY ZIPU SUKNĚ, KALHOTY, HALENKY, POLOKOŠILE Uvedené ceny jsou bez cen zipu cena v Kč sukně bez podšívky 100,- sukně s podšívkou 110,- kalhoty bez podšívky 100,- kalhoty s podšívkou 110,- riflové

Více

MIMOŘÁDNÁ NABÍDKA Kč

MIMOŘÁDNÁ NABÍDKA Kč MNOŽSTEVNÍCH SLEVY 3 KS 10% PŘI ODBĚRU 6 KS 15% 10 KS 20% MIMOŘÁDNÁ NABÍDKA V PŘÍPADĚ ODBĚRU VŠECH 40 ks NÍŽE UVEDENÝCH ŠATŮ PAUŠÁLNÍ CENA 80.000 Kč PLUS BONUS ZNAČKOVÉ ŠATY AKAY HEDVÁBÍ, POSETÉ PERLIČKAMI

Více

Pracovní oděvy pánské

Pracovní oděvy pánské Pracovní oděvy pánské Pánská bunda OTAKAR a kalhoty TEODOR Pánská bunda EDA P152121 P150313 P152122 P150314 P15212 Pánská bunda s krytým zapínáním, rukávy do manžety, kapsy a poutka pro různá využití,

Více

Ceník oděvů GASTRO 2011 dafne@dafne.cz www.dafne.cz Stranačíslo Název 5 1 Sako s ozdobným přestřižením v pase 2 150,- -sukně klasická 850,- 5 2 Sako

Ceník oděvů GASTRO 2011 dafne@dafne.cz www.dafne.cz Stranačíslo Název 5 1 Sako s ozdobným přestřižením v pase 2 150,- -sukně klasická 850,- 5 2 Sako Ceník oděvů GASTRO 2011 dafne@dafne.cz www.dafne.cz Stranačíslo Název cena 5 1 Sako s ozdobným přestřižením v pase 2 150,- -sukně klasická 850,- 5 2 Sako klasické na jeden knoflík 2 150,- 6 1 Sako dámské

Více

Význam pohřebního oděvu Markéty Františky Lobkowiczové pro výzkum památek oděvního umění

Význam pohřebního oděvu Markéty Františky Lobkowiczové pro výzkum památek oděvního umění Johannes Pietsch Význam pohřebního oděvu Markéty Františky Lobkowiczové pro výzkum památek oděvního umění Přeložila Marcela Herbrandová Anonym portrét Markéty Františky Lobkowiczové, rozené Dietrichsteinové.

Více

PROFESNÍ ODĚVY. tradič n ě dobrá kvalita NOVINKY

PROFESNÍ ODĚVY. tradič n ě dobrá kvalita NOVINKY PROFESNÍ ODĚVY tradič n ě dobrá kvalita NOVINKY TRADETEX TRADETEX TRADETEX TRADETEX TRADETEX TRADETEX OBSAH Obsah... 2 Jak se změřit... 3 Velikostní tabulky pracovní ošacení... 4 konfekční ošacení... 5

Více

TECHNICKÝ POPIS - Košile s dlouhým rukávem společenská bílá

TECHNICKÝ POPIS - Košile s dlouhým rukávem společenská bílá Provedení: TECHNICKÝ POPIS - Košile s dlouhým rukávem společenská bílá Košile pánská dlouhý rukáv je rovného střihu, zapínaná na 7 knoflíků. Pravý přední díl i levý přední díl mají střižen včetně záložky

Více

Obecne zavazna vyhlaska c. 1/2013,

Obecne zavazna vyhlaska c. 1/2013, OBEC TREBUSICE Obecne zavazna vyhlaska c. 1/2013, o mistnich poplatcich Zastupitelstvo obce Trebusice se na svem zasedani dne 2. 12. 2013 usnesenim c. 14/2013 usneslo vydat na zaklade 14 odst. 2 zakona

Více

Obec Rybnicek Obecne zavazna vyhlaska c.01/2012 o mistnich poplatcich. CAST I. ZAKLADNl USTANOVENI CAST II. POPLATEK ZE PSO

Obec Rybnicek Obecne zavazna vyhlaska c.01/2012 o mistnich poplatcich. CAST I. ZAKLADNl USTANOVENI CAST II. POPLATEK ZE PSO Obec Rybnicek Obecne zavazna vyhlaska c.01/2012 o mistnich poplatcich Zastupitelstvo obce Rybnicek se na svem zasedani dne 13.12.2012 usneslo vydat na zaklade 14 odst. 2 zakona c. 565/1990 Sb., o mistnich

Více

Metodický pokyn pro udílení titulu Mistr tradiční rukodělné výroby Středočeského kraje. článek II.

Metodický pokyn pro udílení titulu Mistr tradiční rukodělné výroby Středočeského kraje. článek II. Metodický pokyn pro udílení titulu Mistr tradiční rukodělné výroby Středočeského kraje článek I. Území Středočeského kraje, je velmi bohaté na projevy tradiční lidové kultury. Její součást tvoří tradiční

Více

Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám

Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám 52_INOVACE_ZBO2_6264HO Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0883 Název projektu: Rozvoj vzdělanosti Číslo šablony: V/2 Datum vytvoření: 4.6.2013

Více

Lovecký oděv. všední teplý oděv šlechtičny z přelomu 13. a 14. století lovecký oděv 30. let 14. století. podrobný popis oděvu.

Lovecký oděv. všední teplý oděv šlechtičny z přelomu 13. a 14. století lovecký oděv 30. let 14. století. podrobný popis oděvu. všední teplý oděv šlechtičny z přelomu 13. a 14. století lovecký oděv 30. let 14. století podrobný popis oděvu datace: konec 13. - začátek 14. století, případně 30. léta 14.st. vytvořeno: únor, březen

Více

Návlek ručně oddělený kus niti dlouhý asi 60 cm, může být jednoduchý nebo dvojitý

Návlek ručně oddělený kus niti dlouhý asi 60 cm, může být jednoduchý nebo dvojitý 2. RUČNÍ ŠITÍ 2.1 Základní pojmy Steh základním prvkem šití, vzniká protažením niti od jednoho vpichu jehly k výpichu, od kterého se úkon opakuje Šířka stehu vzdálenost mezi dvěma vpichy jehly měřená kolmo

Více

LUXURY COLLECTION BY ADLER KATALOG Značkový reklamní textil MALFINI

LUXURY COLLECTION BY ADLER KATALOG Značkový reklamní textil MALFINI LUXURY COLLECTION BY ADLER KATALOG 26 Značkový reklamní textil MALFINI LUXURY COLLECTION BY ADLER POLOKOŠILE PÁNSKÁ 258 CONTRAST STRIPE LS O LUXUSNÍ KOLEKCI MALFINI Stylová pánská polokošile s dlouhým

Více

- pouze barva 05, 06, 07, 11 velikost XXXXL

- pouze barva 05, 06, 07, 11 velikost XXXXL 100 - Trika dětská Classic 160 Bavlněná trika Classic 160 dětské se vyrábějí s krátkým rukávem a mají kulatý výstřih. Trup triček je po stranách beze švů a díky tomu je zajištěna jejich tvarová stálost.

Více

manžeta PÁNSKÁ KOŠILE 4. Hotovení rukávových rozparků 4.1 Košilový rukávový rozparek s lištou ve švu, pro dvoudílný rukáv Příprava dílů:

manžeta PÁNSKÁ KOŠILE 4. Hotovení rukávových rozparků 4.1 Košilový rukávový rozparek s lištou ve švu, pro dvoudílný rukáv Příprava dílů: PÁNSKÁ KOŠILE 4. Hotovení rukávových rozparků 4.1 Košilový rukávový rozparek s lištou ve švu, pro dvoudílný rukáv Příprava dílů: vrchní rukáv spodní rukáv Délka lišty = délka zástřihu + 3 cm na kosou špičku

Více

Spodní prádlo. Tato prezentace vznikla s podporou materiálů Ing. Blaženy Musilové

Spodní prádlo. Tato prezentace vznikla s podporou materiálů Ing. Blaženy Musilové Spodní prádlo Tato prezentace vznikla s podporou materiálů Ing. Blaženy Musilové SPODNÍ PRÁDLO Soubor oděvů zhotovených z prací textilie, určených pro každodenní nošení. Zhotovuje se především z pletenin

Více

Náš tým nabízí. obsah katalogu polokošile trika mikiny vesty zateplené vesty blůzy kalhoty pláště obuv a vybavení

Náš tým nabízí. obsah katalogu polokošile trika mikiny vesty zateplené vesty blůzy kalhoty pláště obuv a vybavení ESD ODĚVY Je nám potěšením představit Vám nový katalog ESD oděvů, obuvi a vybavení. Nezbytnou součástí vybavení pracovišť s rizikem vzniku elektrostatického výboje (ESD) jsou speciální ochranné oděvy a

Více

OSOBNÍ KODEX ŽÁKA školy pro oblast gastronomie a cestovního ruchu

OSOBNÍ KODEX ŽÁKA školy pro oblast gastronomie a cestovního ruchu OSOBNÍ KODEX ŽÁKA školy pro oblast gastronomie a cestovního ruchu Jsme státní škola zřízená Středočeským krajem, zaměřená zejména na profesní přípravu žáků pro oblast gastronomie a cestovního ruchu. Patříme

Více

OCHRANA PROTI POŘEZU PRŮMYSL. Laclové kalhoty 100-28. Pasové kalhoty 100-208. Košile 100-400. Overal AD-818. c9mt5. c9mt5. c9nt5.

OCHRANA PROTI POŘEZU PRŮMYSL. Laclové kalhoty 100-28. Pasové kalhoty 100-208. Košile 100-400. Overal AD-818. c9mt5. c9mt5. c9nt5. 26 3 27 OCHRANA PROTI POŘEZU Oblečení Fristads chránící proti pořezu se skládá z 70% polyesteru a 30% bavlny. Vnitřní strana je měkká a pohodlná. Vnější strana je odolná a odmítavá špíně. Kalhoty jsou

Více

Střípky z historie Prostějova

Střípky z historie Prostějova Střípky z historie Prostějova Ve 12. století se objevují první zmínky o obci Prostějovice. Název města je prý odvozen od jména Prostěj, ale nelze dokázat, že velmož Prostěj byl zakladatelem našeho města.

Více

CAST I. ZAKLADNI USTANOVEN!

CAST I. ZAKLADNI USTANOVEN! Obec Tatrovice, Obecne zavazna vyhlaska c. 1/2013, o mfstnfch poplatcfch Zastupitelstvo obce Tatrovice se na svem zasedani dne 29. 5. 2013, usnesenim 6.... usneslo vydat na zaklade 14 odst. 2 zakona c.

Více

Katalog reklamního textilu 2014

Katalog reklamního textilu 2014 Katalog reklamního textilu 2014 Obsah Trika pánská... 3 Triko pánské T160... 4 Triko pánské EXCLUSIVE... 5 Triko pánské V - Neck... 6 Triko pánské dlouhý rukáv... 7 Triko pánské bez rukávů... 8 Triko pánské

Více

349/2013 Sb. VYHLÁŠKA. ze dne 29. října 2013,

349/2013 Sb. VYHLÁŠKA. ze dne 29. října 2013, 349/2013 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 29. října 2013, kterou se mění vyhláška č. 97/2008 Sb., o vzorech služebních stejnokrojů příslušníků Hasičského záchranného sboru České republiky, jejich používání a způsobu

Více

Zadávací dokumentace na veřejnou zakázku malého rozsahu

Zadávací dokumentace na veřejnou zakázku malého rozsahu Střední odborná škola Znojmo, Dvořákova, příspěvková organizace Zadávací dokumentace na veřejnou zakázku malého rozsahu Název veřejné zakázky: DODÁVKA OSOBNÍCH OCHRANNÝCH PRACOVNÍCH PROSTŘEDKŮ PODMÍNKY

Více

Brokátová taštička. realizační zpráva. popis oděvní součásti. datace: druhá polovina první polovina 14. století. vytvořeno:

Brokátová taštička. realizační zpráva. popis oděvní součásti. datace: druhá polovina první polovina 14. století. vytvořeno: realizační zpráva popis oděvní součásti datace: druhá polovina 13. - první polovina 14. století vytvořeno: příležitost: únor 2007, návrh a realizace Vlaďka a Petr taštička jako dar pro královnina osobního

Více

Osídlení ostatních Kopanic probíhalo průběžně od 18. století.

Osídlení ostatních Kopanic probíhalo průběžně od 18. století. MORAVSKÉ KOPANICE Nejstarší osadou je Starý Hrozenkov. (13. století, dosídlen v 16. století Valachy) Osídlení ostatních Kopanic probíhalo průběžně od 18. století. Usazovali se zde často uprchlíci zběhové

Více

Zadávací dokumentace na veřejnou zakázku malého rozsahu

Zadávací dokumentace na veřejnou zakázku malého rozsahu Střední odborná škola Znojmo, Dvořákova, příspěvková organizace Zadávací dokumentace na veřejnou zakázku malého rozsahu Č.j.: Název veřejné zakázky: DODÁVKA OSOBNÍCH OCHRANNÝCH PRACOVNÍCH PROSTŘEDKŮ PODMÍNKY

Více

ŠUMICKÉ KROJE. Ladislav Šidlo

ŠUMICKÉ KROJE. Ladislav Šidlo ŠUMICKÉ KROJE. Ladislav Šidlo ÚVOD.,,,,,,,,,,,,,, Proč jsem se dal do této publikace na téma Šumický kroj? No proto, že si toto téma ještě nikdo nevybral ke zpracování, ale i proto, že si to šumický kroj

Více

Provozni fad. Stfedni skoly zemedelske Pferov. (Die zakona c. 258/2000 Sb., v platnem zneni)

Provozni fad. Stfedni skoly zemedelske Pferov. (Die zakona c. 258/2000 Sb., v platnem zneni) Provozni fad Stfedni skoly zemedelske Pferov (Die zakona c. 258/2000 Sb., v platnem zneni) I. IJdaie o zafizeni Adresa: Stfedni skola zemedelska, Pferov, Osmek 47 Osmek47, 751 52 Pferov Telefon: 581 262

Více

Křížek. Vyšívání STEH 6. zvláštní dovednosti S KRÁSNÝM VZOREM NA JEHELNÍČEK. školička:

Křížek. Vyšívání STEH 6. zvláštní dovednosti S KRÁSNÝM VZOREM NA JEHELNÍČEK. školička: školička: Vyšívání STEH 6 Křížek zvláštní dovednosti S KRÁSNÝM VZOREM NA JEHELNÍČEK Když jsme chystali pokračování složitějších křížených stehů, sešla se zcela mimořádná kolekce pojmenovaná po různých

Více

Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám

Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám 52_INOVACE_ZBO2_6464HO Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0883 Název projektu: Rozvoj vzdělanosti Číslo šablony: V/2 Datum vytvoření: 6.

Více

Set-in Sweat Fruit produkt č. 62-202-0 Značka Fruit of the Loom Popis: cena: Mikina pánská / dětská Essential 300 Značka: adler Popis: cena:

Set-in Sweat Fruit produkt č. 62-202-0 Značka Fruit of the Loom Popis: cena:  Mikina pánská / dětská Essential 300 Značka: adler Popis: cena: Set-in Sweat Fruit produkt č. 62-202-0 Značka Fruit of the Loom Popis: Zpevněné švy na ramenou žerzejem stejné barvy materiál: 80% cotton / 20% polyester, gramáž: 280 g/m² Velikosti: S, M, L, XL, XXL,

Více

TECHNICKÝ POPIS - Košile s krátkým světle modrá

TECHNICKÝ POPIS - Košile s krátkým světle modrá TECHNICKÝ POPIS - Košile s krátkým světle modrá Provedení: - Košile s dlouhým rukávem světle modrá Košile pánská krátký rukáv je rovného střihu, zapínaná na 7 knoflíků. Přední díly u košil s krátkým rukávem

Více

Šaty dělaj člověka aneb co se nosilo za mé babičky a maminky.

Šaty dělaj člověka aneb co se nosilo za mé babičky a maminky. Šaty dělaj člověka aneb co se nosilo za mé babičky a maminky. Popisuji hlavně moji babičku Terezii Lišťakovou a moji maminku Libuši Sedlaczkovou. Začnu moji babičkou, která se narodila v roce 1930 na Žitkové,

Více

Podzim & zima Profesionalita a prestiž. Kalhoty Alba

Podzim & zima Profesionalita a prestiž. Kalhoty Alba Profesionalita a prestiž Podzim & zima 2019 Kalhoty Alba Dámské kalhoty polopřiléhavého střihu s užšími nohavicemi. Na předním díle dvě vnitřní půlkulaté kapsy, na zadním díle dvě nakládané kapsy. Zapínání

Více

surcot Manesse honosný slavnostní svrchní oděv dvořanky ze začátku 14. století popis oděvu datace: počátek 14. stol. vytvořeno:

surcot Manesse honosný slavnostní svrchní oděv dvořanky ze začátku 14. století popis oděvu datace: počátek 14. stol. vytvořeno: surcot Manesse honosný slavnostní svrchní oděv dvořanky ze začátku 14. století popis oděvu datace: vytvořeno: počátek 14. stol. srpen 2009, realizace Petr příležitost: Oděv byl vytvořen jako velmi slavnostní

Více

PROTOKOL O OTEVIRANI OBALEK

PROTOKOL O OTEVIRANI OBALEK Vyssi policejni skola Ministerstva vnitra v Praze Pod Taborem 102/5 190 24 Praha 9 C.j.: VPSA-31/EU-2015/ Praha 16. unora 2015 Pocet listu: 4 Pi'ilohy: 4/6 PROTOKOL O OTEVIRANI OBALEK V zadavacim rizeni:

Více

Společenské kalhoty Zhotovují se z kvalitních efektních materiálů, mívají náročné zpracování.

Společenské kalhoty Zhotovují se z kvalitních efektních materiálů, mívají náročné zpracování. DÁMSKÉ KAHOTY Kalhoty byly až na malé výjimky výhradně mužským oděvěm až do poloviny 20. století. Ženy je začaly oblékat hlavně po 2. světové válce. V současné době jsou běžnou součástí šatníku každé ženy

Více

PRE - kompletni udaje k jednotlivym typum uveru "Standard" nabizenych spolecnosti CPE Credits of Private Equity a.s.

PRE - kompletni udaje k jednotlivym typum uveru Standard nabizenych spolecnosti CPE Credits of Private Equity a.s. CPE Credits of Private Equity a.s. - Predsmluvni informace ke spotrebitelskym PRE - kompletni udaje k jednotlivym typum uveru "Standard" nabizenych spolecnosti CPE Credits of Private Equity a.s. 1. Udaje

Více

Kolekce Alpine BUTIK 2017

Kolekce Alpine BUTIK 2017 Kolekce Alpine BUTIK 2017 OBSAH 1 TRIKA POLO TRIKA KOŠILE STRANA 5 2 MIKINY BUNDY ČEPICE STRANA 13 3 BUTIK PRO DĚTI STRANA 18 4 DOPLŇKY A MODELY STRANA 21 5 TAŠKY A BATOHY STRANA 27 1TRIKA POLO TRIKA

Více

průkrčník lemován žebrovým úpletem 1:1 pratelné na 95 C (bílé) a 60 C (barevné) předsrážená bavlna 160 g/m 2 průkrčník lemován žebrovým úpletem 1:1

průkrčník lemován žebrovým úpletem 1:1 pratelné na 95 C (bílé) a 60 C (barevné) předsrážená bavlna 160 g/m 2 průkrčník lemován žebrovým úpletem 1:1 KATALOG 2018 průkrčník lemován žebrovým úpletem 1:1 RESIST R01 60 0 95 0 01-X 00 NEW Single Jersey, 100 % předsrážená bavlna, 160 g/m 2 S - 4XL pratelné na 95 C (bílé) a 60 C (barevné) předsrážená bavlna

Více

Ke konzervování pohřebního roucha Markéty Františky Lobkowiczové

Ke konzervování pohřebního roucha Markéty Františky Lobkowiczové Vendulka Otavská Ke konzervování pohřebního roucha Markéty Františky Lobkowiczové V předcházejícím textu Johannese Pietsche bylo roucho Markéty Františky Dietrichsteinové, provdané Lobkowiczové, popsáno

Více

Konstrukce čtyřdílného střihu. Martina Horáková

Konstrukce čtyřdílného střihu. Martina Horáková Konstrukce čtyřdílného střihu Martina Horáková Měření a konstrukce střihu ÚVOD -snaha o zjednodušení a přiblížení soudobého střihu, ne rekonstrukce historických střihů -aplikace střihu STŘIH -rozvržení

Více

BMW Motorrad Style kolekce Logo

BMW Motorrad Style kolekce Logo BMW Motorrad Ride & Style Style 29.07.2016 Uvedení na trh 03/2017 Popis výrobku Nová kolekce Logo s mnoha atraktivními produkty Lifestylové produkty s vysokou identifikací se značkou Klasické základní

Více

PODZIM&ZIMA Dámské Sako Medea. Dámská Sukně Juvena PROFESIONALITA A PRESTIŽ NOVINKA

PODZIM&ZIMA Dámské Sako Medea. Dámská Sukně Juvena PROFESIONALITA A PRESTIŽ NOVINKA PROFESIONALITA A PRESTIŽ PODZIM&ZIMA 2018 NOVINKA Sako Medea sportovně elegantní jednořadové sako z úpletového materiálu. Tvarované princesovým střihem se zapínáním na tři plastové knoflíky. Na předním

Více

Oznameni o vyberovem fizeni a jeho podminkach

Oznameni o vyberovem fizeni a jeho podminkach A-V 1457/UTP/2011-UTPM C.J.: UZSVM/UTP/1345/2011-UTPM Oznameni o vyberovem fizeni a jeho podminkach Ufad pro zastupovani statu ve vecech majetkovych Ozemni pracoviste Usti nad Labem, Mirove namesti 36,

Více

TECHNOLOGICKÁ PŘÍPRAVA VÝROBY. Technologická dokumentace

TECHNOLOGICKÁ PŘÍPRAVA VÝROBY. Technologická dokumentace TECHNOLOGICKÁ PŘÍPRAVA VÝROBY Technologická dokumentace 1 VÝROBNÍ POSTUP Účelné přiřazení pracovních operací na pracovní místa CÍL zajistit plynulou výrobu Max využití: pracovní doby, výrobního zařízení,

Více

Zprava o posouzeni a hodnoceni nabidek - 2. jednani

Zprava o posouzeni a hodnoceni nabidek - 2. jednani Zprava o posouzeni a hodnoceni nabidek - 2. jednani c. j. KRPL-26707-15/CJ-2014-1800VZ Vefejna zakazka maleho rozsahu na stavebni prace:,,uo Jablonec nad Nisou - Rekonstrukce socialnich zafizeni" Nejedna

Více

Katalog 2015 reklamní textil

Katalog 2015 reklamní textil Katalog 2015 reklamní textil Vážení zákazníci, strana 03 Triko pánské T160 krátký rukáv strana 05 Triko pánské EXCUIVE strana 05 Triko pánské V - Neck strana 07 Triko pánské dlouhý rukáv pro tento rok

Více

Kolekce Alpine BUTIK 2017

Kolekce Alpine BUTIK 2017 Kolekce Alpine BUTIK 2017 OBSAH 1 TRIKA POLO TRIKA KOŠILE STRANA 5 2 MIKINY BUNDY ČEPICE STRANA 13 3 BUTIK PRO DĚTI STRANA 18 4 DOPLŇKY A MODELY STRANA 21 5 TAŠKY A BATOHY STRANA 27 1TRIKA POLO TRIKA

Více

CIMBÁLOVÁ MUZIKA NOTEČKA

CIMBÁLOVÁ MUZIKA NOTEČKA CIMBÁLOVÁ MUZIKA NOTEČKA Cimbálová muzika Notečka z Břeclavi Charvátské Nové Vsi vznikla koncem roku 2006 a v současné době se skládá ze dvanácti členů. Pod uměleckým vedením Vladimíra Beneše se muzika

Více

KATALOG REKLAMNÍHO TEXTILU

KATALOG REKLAMNÍHO TEXTILU 2012/13 KATALOG REKLAMNÍHO TEXTILU Vyobrazení vzorků barev v katalogu je pouze orientační. Triko pánské krátký rukáv T160 150-160 g/m 2 S M L XL XXL XXXL lahvově kiwi světlý melír tmavý melír královská

Více

KATALOG REKLAMNÍHO TEXTILU

KATALOG REKLAMNÍHO TEXTILU 2007 KATALOG REKLAMNÍHO TEXTILU 2008 katalog.indd 1 9.3.2007 10:17:30 Triko pánské 150-160 gr. S/158 M L XL XXL XXXL Jemný úplet jersey, 100% bavlna, 150-160 gr./m2 Triko s kulatým lemem u krku, krátkým

Více

Sbírka interních aktů řízení generálního ředitele HZS ČR - částka 25/2014 Strana 1

Sbírka interních aktů řízení generálního ředitele HZS ČR - částka 25/2014 Strana 1 Sbírka interních aktů řízení generálního ředitele HZS ČR - částka 25/2014 Strana 1 25 POKYN generálního ředitele Hasičského záchranného sboru České republiky ze dne 9. června 2014, o používání a nošení

Více

Kostýmy. Sedlák Bartůněk a jeho rodina cca 1935, Písecko. Muži z vesnice

Kostýmy. Sedlák Bartůněk a jeho rodina cca 1935, Písecko. Muži z vesnice Kostýmy Máte před sebou dokument o kostýmech k larpu Borograv, rozhodně se nejedná o vědeckou práci, a proto jej berte prosím s rezervou - spíše jako inspiraci. Nejdříve něco na samotný úvod. Valná většina

Více

katalog 2012 tepláky barva zelená, růžové detaily / jemný potisk Jumping na levé přední nohavici a levé zadní části panáček loga Jumping / pevná všitá guma v pase / v pase tunýlek s tkaničkou v barvě potisku

Více

POPIS VÝSTROJE VČETNĚ POŽADOVANÝCH PARAMETRŮ. 8. část VZ

POPIS VÝSTROJE VČETNĚ POŽADOVANÝCH PARAMETRŮ. 8. část VZ Příloha č. 1 Výzvy k podání nabídky POPIS VÝSTROJE VČETNĚ POŽADOVANÝCH PARAMETRŮ 8. část VZ Předmět: Kalhoty Softshell TECHNICKÉ PARAMETRY: Barva: černá Materiál: 94% PES 6% Elastan s membránou Specifické

Více

Veletrh cestovního ruchu REGIONTOUR Veletrh ve všeobecné informační zkratce

Veletrh cestovního ruchu REGIONTOUR Veletrh ve všeobecné informační zkratce Veletrh cestovního ruchu REGIONTOUR 2014 16-19.1.2014 Veletrh ve všeobecné informační zkratce Tandem veletrhů cestovního ruchu GO a REGIONTOUR byl oficiálně zahájen v pavilonu P přestřižením pásky, kterého

Více

Tabulky velikostí vojenské výstroje

Tabulky velikostí vojenské výstroje Tabulky velikostí vojenské výstroje Příloha k publikaci Výstroj českých vojáků (dle předpisu Int-51-4) Vojenské zařízení 8521 Brno 2006 MĚŘENÍ TĚLESNÝCH ROZMĚRŮ TĚLESNÉ ROZMĚRY MUŽI 1 výška 2 obvod hlavy

Více

Tabulky velikostí vojenské výstroje

Tabulky velikostí vojenské výstroje Tabulky velikostí vojenské výstroje Příloha k publikaci Výstroj českých vojáků (dle předpisu Int-51-4) Vojenské zařízení 8521 Brno 2006 MĚŘENÍ TĚLESNÝCH ROZMĚRŮ TĚLESNÉ ROZMĚRY MUŽI 1 výška 2 obvod hlavy

Více

ŠATY BEZ RUKÁV (tento materiál si naklade za cíl být všespasující a obecn platnou pravdou, je to pouze esej, která vyjad uje mé myšlenkové postupy p

ŠATY BEZ RUKÁV (tento materiál si naklade za cíl být všespasující a obecn platnou pravdou, je to pouze esej, která vyjad uje mé myšlenkové postupy p ŠATY BEZ RUKÁVŮ (tento materiál si naklade za cíl být všespasující a obecně platnou pravdou, je to pouze esej, která vyjadřuje mé myšlenkové postupy při šití oděvů, věřím, že i přesto budou dobrým vodítkem

Více

2010 KAT KA A T LOG ALOG

2010 KAT KA A T LOG ALOG 2010 KATALOG REKLAMNÍHO TEXTILU NABÍZÍME ROZŠÍŘENOU KOLEKCI TEXTILU ŠIROKOU ŠKÁLU BAREV A VELIKOSTÍ ROZUMNÉ CENY A PŘÍVĚTIVÉ JEDNÁNÍ Vyobrazení vzorků barev v katalogu je pouze orientační. Triko pánské

Více

VÝPLŇKOVÉ STEHY SMYČKOVÉ STEHY. Pískový steh (str. 76) Snopkový steh (str. 76) Pavučinka látaná (str. 77)

VÝPLŇKOVÉ STEHY SMYČKOVÉ STEHY. Pískový steh (str. 76) Snopkový steh (str. 76) Pavučinka látaná (str. 77) VÝPLŇKOVÉ STEHY SMYČKOVÉ STEHY Kroužkovací a smykovací steh (str. 81) Uzavřený kroužkovací steh (str. 82) Pískový steh (str. 76) Snopkový steh (str. 76) Pavučinka látaná (str. 77) Uzlíkový kroužkovací

Více