VYNATKY Z NOVIN : Z webu MTB24.cz a cyklomania.com

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "VYNATKY Z NOVIN : Z webu MTB24.cz a cyklomania.com"

Transkript

1 VYNATKY Z NOVIN : Z webu MTB24.cz a cyklomania.com Poslední závod Českého poháru žen na silnici pro rok 2008 je opět odložen, ale již nyní je známa jeho celková vítězka - Jiřina Ščučková. Poslední závod Českého poháru žen na silnici pro rok 2008 je opět odložen. Původně se měl konat v termínu října 2008, byl však přesunut na říjen a nyní se jeho datum opět posunulo, a to na listopadu 2008! Finále ČP se pojede jako bodovací závod na dráze. Celková vítězka letošního ČP je již ale jistá a stane se jí Jiřina Ščučková (Silný Team Uničov), která vede průběžně s náskokem 31 bodů před druhou Jarmilou Machačovovou (ASC Dukla Praha) a třetí Andreou Chlumskou (CK Bítovská). Kvůli termínovým machinacím si ale musí Ščučková prodloužit čekání na oficiální vyhlášení, které zcela jistě proběhne až po jejím rozlučkovém závodě 15. listopadu 2008 ve Střeni (O pohár vesnice Střeň, na který Vám brzy přineseme pozvánku). Profil Jiřiny Ščučkové: S cyklistikou začínala v roce 1992 v týmu Unex Uničov, kde poznávala jak v žákovské kategorii tak později i v juniorkách první vítězství. Skončila druhá na Závodě Míru mládeže v ženské kategorii, obsadila druhé místo na MČR v časovce dvojic, byla třetí na MČR S.A.C. v časovce jednotlivců. V reprezentačním dresu objela spoustu známých etapových závodů v zahraničí jako je např. Epinal (Francie), Mallorca, Tour de L Aude (Francie), Grand Prix Prešov et. Pravda (Slovensko), v ČR Gracia Tour, Tour de Femini Pharming, Vysočina Tour, Okolo Polska, atd. Objevila se i na závodech Světového Poháru v Belgii - Valoňský Šíp, Německu, Švýcarsku, Polsku, Itálii, startovala na Mistrovství Skandinávie ve Švédsku, kde obsadila 18. místo. Na dráze to pak byl Světový Pohár v Polském Štětíně. Závodila v týmu Rostex Quantum Vyškov po boku Lady Kozlíkové, v týmu Konica CZ Hradec Králové s Julií Pekárkovou a Martinou Růžičkovou. Oblékala i dres našeho známého mužského profi týmu PSK Whirlpool Hradec Králové, aby pak opět skončila v městečku, kde začínala. V uničovském týmu Silný. I když zbývá ještě jeden závod do konce sezóny,je jasné, že jsi ČP žen 2008 v silniční cyklistice vyhrála. Jak se cítíš?

2 Jsem spokojená a štastná... Jaké byly Tvé sportovní začátky? Od kdy se věnuješ cyklistice? Začínala jsem na základní škole s házenou, u které jsem ale vydržela jen rok. V sedmé třídě mě můj bratr Michal řekl o náborovém závodě, tak jsem si řekla proč to nezkusit. Kolo jsem měla, tak jsem do toho šla. A ono mě to chytlo. V té době byla v Uničově i super parta závodníků, jako je třeba Tomáš Konečný, Honza Hruška a mnoho dalších. Bratr /Michal Frantík/ potom skončil, ale já vydržela. On je nyní vynikající maser, který mě moc pomáhá, za což mu děkuji. Měla si za tu dobu někdy chuť seknout s cyklistikou? Neměla bych to asi říkat nahlas, ale mnohokrát. Hodně mi ale pomohlo mateřství. Před ním jsem se už cítila z cyklistiky velmi unavená. Chtělo si to od ní prostě odpočinout. Přišlo to neplánovaně, ale v pravou chvíli, musím doporučit. Cítíš se lépe v kopcích, nebo na rovinatých závodech? Kopce nikdy nebyla moje silná stránka, ale vše je o hlavě. Musím přiznat, že v poslední době jsem si je zamilovala. V kopcích je pravda, tam se rozhodují závody. Letošní sezona se Ti velmi povedla. Pochlub se. Podařilo se mi vyhrát Český pohár žen Nebylo to vůbec lehké, znamená to objet celou sezonu v nějaké slušné formě. Ke konci už ale ubývaly síly. Chyběl mi měsíc zimní přípravy kvůli úrazu, což bylo znát. Ještě jsme vybojovaly s mojí bývalou týmovou kolegyní Kateřinou Špidlenovou druhé místo na mistrovství CR v časovce dvojic, kde jsme porazily Martinu Sáblíkovou. Také si vážím třetího místa z časovky jednotlivců na amatérském MČR. Nyní jsem v průběžném pořadí Top Ten časopisu Peloton na třetím místě. Když se mi i toto podaří udržet, budu to brát za úspěch.. Který z letošních závodů Tě nejvíce ohromil, potěšil? Nejlepší vzpomínku mám na etapový závod, který se konal v Jevíčku. Jmenuje se Závod míru mládeže. Je pořádaný pro kadety, ale závodíme tady i my ženy. A také na závod, který je zařazen do moravského poháru v Žamberku, To je pohlazení na duši, mám to tam moc ráda.

3 Je podle Tebe větší konkurence v ženské kategorii nyní, nebo byla ve Tvých začátcích? Řekla bych, že v mých začátcích nás hlavně bylo víc, tím pádem byla i větší konkurence. Byly tady tři silné týmy a zdravá rivalita. Teď je to o individualitách. Jak vnímáš zájem o ženskou cyklistiku, co se týká sponzorů, novinářů Trochu se to zlepšilo, ale muži mají vždy lepší podmínky, ale to je asi logické. My ženy ale navíc mužeme okouzlit svou krásou a zodpovědností, to je někdy výhoda, no ne? (smích) Sleduješ mužskou proficyklistiku? No jasně, na takovou cyklistiku je krása se dívat, ale hlavně je třeba se od ní učit. Neustále v médiích můžeme sledovat dopingové aféry v mužské profi cyklistice. Co ta ženská? Je čistější? Nebo se o prohřešcích jen méně mluví.. Těžko říci, je to složitá a ožehavá otázka, nemůžu mluvit za ostatní. Ale sama za sebe mohu říci, že jsem doping nikdy nepoužila. Mám cyklistiku ráda a navíc jsem matka dítěte. Cyklistiku jsem dělala a dělám jí pro radost a myslím si, že doping do sportu nepatří Co považuješ za svůj největší cyklistický a životní úspěch? Cyklistický? V devadesátém sedmém roce. To byl můj první rok v kategorii žen. Tehdy jsem závodila za team Rostex-Quantum Vyškov, pod vedením Břetislava Usnula. Tenkrát se mi podařila vybojovat bronzová placka z časovky jednotlivců. Je to zážitek na který se nezapomíná. Zrovna nedávno jsem si na to vzpomněla. A životní? Narození mé dcery Nely a můj muž Olin.

4 Kdo je tvým vzorem? I když je z jiného sportu, je to Kateřina Neumanová. Cyklistika, to je v první řadě hodně hodin strávených tréninkem. Co na to Tvá rodina? Hodně mě v tom podporují a pomáhají mi. Když ještě Nela nechodila do školky, hlídal jí dědeček, babička, strýcové a tetičky. Jinak by to nešlo. Moc jim děkuji. Malá prohlásila, že bude také závodit na kole. Není se čemu divit, objíždí s námi skoro všechny závody. Řídíš se na tréninku podle sporttesteru nebo jsi přešla na wattmetr? Zatím podle sporttesteru,naučila jsem se to pod vedením trenéra Oty Fialy. Wattmetr jsem neměla zatím možnost vyzkoušet, ale myslím, že je to dobrá věc. Sezona za námi, co ta příští? Přestoupila jsem do amatérského týmu SILNY TEAM UNICOV. Preferuje moravský pohár, který bych chtěla vyhrát celkově (líbí se mi ten dres, co dostávají za celkové vítězství, směje se). Také mě láká Mistrovství Evropy a Světa v kategorii masters. Vidím tady velkou šanci. Co Tě přivedlo k tomuto odchodu? V nejlepším se má skončit. Začnu chodit do práce, takže za tím jsou i finanční problémy. Vloni mi skončila mateřská. S manželem jsme se dohodli, že to ještě rok zkusím a ten už uběhl. Někdo by mohl podotknout, že i u práce se to dá, ale už to neděláte na 100%. A když k tomu ještě přidáte starost o rodinu, která je u mě na prvním místě Nebude se Ti stýskat? Určitě, obrečela jsem to po posledním závodě a myšlenky byly, ještě zůstat. Byl to můj kus života, životní styl, ale já přece ještě tak úplně nekončím! Ono vyhrát i v amatérské soutěži není žádná sranda, natož být mistryně Evropy nebo Světa i když v kategorii masters, kam už věkem patřím (smích). Komu by jsi chtěla závěrem poděkovat? Raději nebudu jmenovat, abych v tom součtu na někoho nezapomněla, protože těch lidí je opravdu spousta. Prostě všem co mi kdy pomohli a stáli vždy při mně, i když se mi nedařilo a je jich nepočítaně. Rodina, přátelé a samozřejmě sponzoři. Je to sport, jednou jste dole jednou nahoře. A to je na tom to nejkrásnější, když se snažíte dobývat mety nejvyšší a víte že vám někdo drží palečky a dovede to ocenit. Vítek Šoukal

5 Z webu MTB24 a Peloton Jiřina Ščučková, závodnice z Litovle nedaleko Olomouce letos v dresu PSK Whirlpool získala čtvrté místo v ČP žen. Příští rok ji však budeme vídat v barvách blšanského CK Lucas Frames. Jak hodnotí sezónu čtěte v tomto rozhovoru. Jiřino, jak hodnotíte sezonu 2007? Rozhodně za neúspěšnou. Na jarním soustředění v Itálii jsem onemocněla a v průběhu sezony jsem se z toho stále nemohla dostat. Cítila jsem se hodně slabá, neustále nemocná a vlastně jsem nebyla nikdy stoprocentně připravená na žádný závod. Hodně mě to omezovalo a, i když jsem hodně chtěla, prostě to nešlo. Takže celkové čtvrté místo v ČP 2007 je úspěch nebo zklamání? No, jak se to vezme. Chtěla jsem obhájit třetí místo z loňského roku, ale hned na začátku a i v celé sezoně jsem věděla, že to asi nezvládnu. Holky byly určitě lepší a myslím si, že čtvrté místo je ještě dobré. Letos po delší odmlce jste oblékla reprezentační dres České republiky, jak si tohoto ceníte? Reprezentovat Českou republiku a nést na sobě reprezentační dres je asi pro každého sportovce velká pocta

6 a já to cítím stejně. Snažila jsem se závodit, ale věděla jsem, že spíše jedu pomoci ostatním holkám, že to na žádný výsledek nebude. Jezdíte i amatérské závody. Letos jste se stala amatérskou mistryní republiky v časovce jednotlivců, v silničním závodě jste dojela druhá. Jak si vážíte těchto výsledků? Samozřejmě, že si toho vážím. Dnes v žádném sportu a na jakékoliv úrovni není jednoduché vyhrát a myslím si, že tohle jsou závody pro mne, kde se sejdu se super lidma a zazávodím si. Taková rodinná atmosféra a dobře organizované závody. Když mám volno, jezdím i na závody Moravského poháru a užívám si je a navíc můžu dobře potrénovat. Proč vlastně jezdíte na kole? Tuhle otázku mi klade spousta lidí, cyklistikou si nevydělávám, mám rodinu a přesto sedím v každé volné chvíli na kole a trénuji, jako by to bylo moje povolání. Prostě mi kolo a cyklistika dává energii a chuť do života, je to svým způsobem droga a jistý styl života. Myslím si, že sport obecně lidi více sbližuje a dává jim radost z pohybu. Přestupujete do týmu CK Lucas Frames Blšany. Co Vás vedlo k odchodu z PSK Whirlpool?

7 V týmu PSK Whirlpool Hradec Králové jsem byla spokojená. Měla jsem v týmu dobré zázemí, trénoval mě pan Otakar Fiala a vlastně jsem mohla nakouknout, jak to funguje v mužském profesionálním týmu. Byla to pro mne obrovská zkušenost, za kterou jsem hodně vděčná a lidem v PSK Whirlpool HK ještě jednou moc děkuji. Život je však i o změnách a ráda bych ještě jezdila v nějakém ženském týmu. Pan Záleský, majitel týmu, mi to umožnil a já doufám, že ještě nějaký ten výsledek předvedu. V týmu jsou dvě mladá děvčata - Lucka Záleská, která bude příští rok juniorka, a Kateřina Špidlenová, která naopak přestupuje do žen. Ráda bych těmto holkám předala nějaké mé zkušenosti a pomohla jim k dobrým výsledkům. Jaká bude Vaše pozice v týmu? Měla bych být nejstarší, ale to neznamená, že lídr. Jak jsem již říkala před chvílí, ráda bych pomohla holkám k jejich výsledkům. Celkem se na to těším. Víte, důležité je ohodnotit sama sebe, mistr světa již nikdy nebudu, v reprezentaci jsou lepší holky, ale zase na druhou stranu jsem také něco málo vyhrála. Myslím si, že již mám hodně za sebou, protože jsem vždy mohla trénovat nebo závodit v jednom týmu po boku s výjimečnýma cyklistama, jako byl např. Konečný, Hruška, Kozlíková atd. Zúčastnila jsem se i několika Světových pohárů, jak v dresu širší reprezentace, tak v dresu Rostex Quantum, a stála jsem na startu po boku zvučných jmen. Nějaké medaile z MČR již také mám, takže má nová úloha bude pro mne zajímavější. Poslední slovo však vždy bude mít manager týmu pan Záleský. Ten bude určovat taktiku závodu, takže se podřídím hlavně jeho

8 úkolům. Myslím si však, že stále můžu uspět v časovce jednotlivců i v kritériu. Trénoval Vás ve dvou sezonách Otakar Fiala, nebude to pro Vás ztráta? To určitě, pana Fialu považuji za nejlepšího trenéra v České Republice. Je to super trenér, stratég a také člověk. Dohodla jsem se však na další sezonu s Františkem Trkalem, bývalým úspěšným cyklistickým reprezentantem, který je nyní trenér týmu CK Příbram B. E. I.., takže věřím, že i pod jeho vedením se dokážu slušně připravit. Kromě toho že sama závodíte, trénujete kluky v mládežnickém týmu TJ Uničiv. Jak tohle stíháte? No někdy je náročné vše časově skloubit dohromady, ale dá se to. Tréninky většinou jezdíme společně a na závody také. Jak hodnotíte tuhle práci? Práce je to rozhodně zajímavá a přináší mi nové zkušenosti. Na druhou stranu ale zkušenosti, které už ze závodění a z tréninků mám, můžu předávat dál. Někdy to malinko zaskřípe, protože já jsem ženská a oni kluci, ale myslím si, že to jde. Ti, kteří to opravdu chtějí dělat poctivě, těm se daří a trénují, i když je trénuje žena. A co se týče jejich výsledků, někteří jezdili solidně a jsou šikovní. Navíc

9 ředitel týmu pan Dostál mne podporuje a v týmu je velkou osobností. Co Vás nyní čeká? Silniční sezona již pro mne skončila. Trénuji však na kole MTB, je to příjemná změna. Pak si dám krátké volno, pojedu cyklokros ve Střeni a začnu se připravovat na sezonu Chcete nám říci něco závěrem? Budu se opět opakovat, děkuji všem lidem kteří mě podporují, rodině,všem sponzorům, celému týmu PSK Whirlpool HK a také týmu TJ Uničov, no prostě všem, děkuji. S přispěním Michala Frantíka a Jany Kábrtové (Peloton) Z webu MTB24 a Peloton Rozhovor: Jiřina Ščučková, PSK Whirlpool S trochou nadsázky: občas to vypadá, že v Česku kromě Terezky Huříkové a Lady Kozlíkové už žádné jiné cyklistky nejsou. Pravda to ale samozřejmě není, my Vám nyní přinášíme rozhovor se závodnicí královéhradeckého týmu PSK Whirlpool Jiřinou Ščučkovou.

10 Každý z našich rozhovorů začíná tím, že se zpovídaný závodník v pár větách představí můžeš totéž udělat i ty? Je mi 28 let, pocházím z vesnice Střeň a nyní bydlím v Litovli. Jsem vdaná, manžel Olin a dcera Nela (3 roky). Jak jsi se dostala ke sportu a k cyklistice? Mým prvním sportem byla házená, kterou jsem hrála za Dlouhou Loučku. To mi bylo 13 let, vydržela jsem rok a potom začala má cyklistická kariéra. Mimochodem z Dlouhé Loučky také pochází Jan Hruška, můj dlouholetý kamarád. Tvůj bratr Michal Frantík je sportovním masérem, masíroval i u velkých cyklistických týmů přivedl tě k cyklistice on? Ano, s kolem začínal o něco dříve než já. Jeden den prostě přišel a řekl mi, jestli nechci jet náborový závod a já jela a bylo to Bratra k cyklistice přivedl už zmiňovaný Honza Hruška. Oba jsme jezdili za TJ Uničov. V týmu byl i Koňas (Tomáš Konečný), Hanes (Jan Hruška) a další. Trénoval nás tehdy pan Křivánek, ráda na tuhle dobu vzpomínám. V současné době hájíš barvy královéhradeckého celku PSK Whirpool přes jaké týmy vedla tvá cesta do tohoto týmu? Začínala jsem v Uničově, poté jsem odešla do ženského týmu Rostex-Quantum. Vyškov to byl rok Z Vyškova přes Uničov do nově vznikajícího týmu Konica Hradec Králové a před narozením dcerky zase Vyškov. Od loňského roku je to PSK Whirlpool Hradec Králové. Kolik vás v PSK Whirpool jezdí žen?

11 Jsem jediná růže v trní (smích). Jsem však ráda, že mne tento tým, sponzoři a pánové Vávra a Fiala podporují. Ve kterém z týmů, kterými jsi prošla jsi se cítila nejlépe a proč? Každý tým, kterým jsem prošla, mi něco dal. Měla jsem štěstí na dobré party lidí kolem mě. Bohužel některé holky už nejezdí, což je škoda. V Rostex Quantum jsi závodila po boku Lady Kozlíkové. Jste kamarádky? Jaké měla postavení mezi ostatními závodnicemi byla lídrem a tahounem týmu? Já doufám že jsme kamarádky, pokaždé když se potkáme a vykládáme si zážitky, které jsme spolu prožily ve Vyškově, bavíme tím okolí. Lada je velice skromná holka a jak se říká - smekám před ní klobouk. V tu dobu, když jsem však ve Vyškově jezdila, byla Lada ještě mladá, takže lídrem v týmu byly jiné závodnice - Blanka Navrátilová a Kristýna Obručová. Lada však už tenkrát vynikala. Jsou tvé největší sportovní úspěchy spojeny právě s týmem PSK Whirpool nebo si některých výsledků z předchozích angažmá ceníš více? Je pravda, že tahle sezona se mi povedla. Myslím, že je nejlepší za celou mou kariéru. Kdyby jsi měla sestavit pomyslný žebříček svých výsledků podle toho, jak si jich ceníš které výsledky by obsadily první tři místa? Na první místo řadím třetí místo MČR časovka jednotlivců 1997, tenkrát jsem byla první rok v ženách a nikdo mi moc nevěřil, i

12 když jsem již jednu medaili z MČR juniorek v časovce jednotlivců měla. Navíc tenkrát podle mně byla i větší konkurence a rivalita mezi týmy. Na druhé místo asi letošní stříbro z MČR v časovce dvojic 2006, kde jsem startovala s Pavlou Havlíkovou. Na třetí stupínek, druhé místo z MČR v omniu (dráhová disciplína) v roce Vážím si ale i prvního místa z MČR S.A.C. v časovce jednotlivců Je to sice amatérské mistrovství cyklistů, ale není jednoduché vyhrát ani zde. Stala jsi se v roce 2006 mistryní republiky v časovce, bronz sis vyjela v silničním závodě a třetí jsi skončila v celkovém bodování ČP úspěšná sezóna, ne? Nyní tě malinko poopravím, tyhle medaile jsem získala na MČR S.A.C., na MČR pořádaném Českým Svazem cyklistiky jsem v časovce dvojic obsadila druhé místo, v časovce jednotlivců šesté místo a v silničním závodě desáté místo. V tu dobu jsem již neměla takovou formu, i když jsem si medaili dovezla. Z třetího místa v Českém poháru mám určitě radost. Teď beru cyklistiku trochu jinak,více zodpovědnosti, více radosti s každého úspěchu. Jaký typ závodu ti sedí více časovka, etapový závod nebo klasický silniční závod? Nejraději jezdím časovku, je to závod pravdy. Je pro tebe kolo zaměstnáním? Jen koníček, do kterého dávám vše. Jak vypadá tvůj obyčejný tréninkový den?

13 Jsi matkou a manželkou, asi je těžké skloubit trénink s rodinným životem Někdy je to těžké, musíme se z manželem domluvit. On chodí do práce, já mám ještě rok mateřské. Ráno vstanu kolem sedmé hodiny i s dcerou a vrhnu se do ranních tréninků, kde zapojím i malou. Pak posnídám a věnuji se domácnosti a prácemi s tím spojené. Až se manžel vrátí domů, pohlídá on Nelušku. Když nemůže manžel, pomáhá mi v hlídání Nelušky dědeček a babička nebo někdo z rodiny a pak já můžu vyrazit na odpolední trénink na kolo. Nyní v zimních měsících chodím ještě večer do posilovny, kde opět aktivně zapojím do pohybu celou rodinu. Po tomto tréninku mě opět čekají povinnosti matky. Jak vidíte, bez podpory a pomoci rodiny to nejde, tak bych jim tímto i zároveň za vše poděkovala. Tvým trenérem je Ota Fiala jakým způsobem konzultujete trénink? Používáš sporttester? Oťas mi píše tréninkové plány, které potom spolu probíráme, prostřednictvím telefonu, u, nebo se sejdeme osobně. Díky němu dostal můj trénink řád. Je to dobrý trenér a především člověk. Dnes to bez sporttesteru trénovat nejde, takže používám. Kdo patří v Česku mezi tvé největší soupeřky? K takové Ladě mám ještě hodně daleko, ale každý by se jí chtěl vyrovnat, protože zatím ona jediná má největší úspěchy a to nejen u nás, ale hlavně ve světě. Takže asi na první místo zařadím ji. V současné době považuji za obrovský talent Terezu Huříkovou, ale určitě se najdou i jiné. Co je však důležité, že i když v závodě jsou to soupeřky, tak mimo něj to jsou kamarádky.

14 Vyhýbají se ti pády a zranění? Nebojíš se trénovat na českých silnicích? O úrazech a střetech cyklistů s auty slyšíme poměrně často, nedávno srazilo auto třeba německou bikerku Adelheid Morath V minulosti mne dvakrát auto srazilo a vždy vinou nepozornosti řidiče auta, je to však již asi 8 let. Spadla jsem také na dráze v Motole, kde jsem si zlomila klíční kost a museli mě operovat. V současné době, musím to zaklepat, zatím žádné podobné zkušenosti nemám, na trénink však bez přilby nevyrazím, cesty jsou nekvalitní a řidiči agresivní. Obecná otázka jaké jsou v České republice postaveny podmínky pro ženskou cyklistiku? Jsou na tom ženy co se angažmá, podmínek a platů týče stejně jako muži? Můžeš srovnat třeba se situací v zahraničí? Všeobecně cyklistika u nás se nedá srovnat ze zahraničím jako je třeba Itálie atd.,už jen ta atmosféra na závodech, nemluvím o organizaci. Navíc cyklistika rozhodně v česku není sport číslo jedna a čí je to chyba, o tom mluvit nechci. A když se budeme bavit o ženské cyklistice, tak toto odvětví je určitě na okraji zájmů ze všech stran..vždyť ty závodnice, které se cyklistikou opravdu živí můžeme spočítat na prstech jedné ruky. Proto jich tolik končí. Na kole už jezdíš několik let pořád tě baví? Je to droga, když nemůžu jezdit - třeba pro nemoc - jsem z toho nervózní. Jak teď bude vypadat tvoje příprava? Čekají tě nějaká soustředění? Chtěla bych vyrazit na běžky do Jeseníků, záleží na sněhu. V březnu pak odjíždím na tři týdny do Itálie..

15 Už víš, kdy ti začíná sezóna? Přesně nevím, ale v Česku začátek dubna. Na již zmiňovaném soustředění mám již naplánovaný jeden až dva starty. Jsem zařazena do reprezentace, která bude vyjíždět body na OH, to znamená, že o kvalitní závody nebudu mít nouzi. Co děláš, když třeba ztratíš motivaci do tréninku? Co tě zase dostane do toho koloběhu? Když je venku škaredě a jsem unavená, tak mě tyto myšlenky někdy napadají. Vždy si ale řeknu, že když už jsem se na tento sport dala, tak musím pokračovat a neházet, jak se říká flintu do žita. Také nechci zklamat lidi, kteří mne pomáhají a když mi je úplně nejhůře, tak se jedu projet třeba do lesa se svojí dcerou Neli a ta mi dělá úplně největší radost a sílu do života. A vrátí mi chuť do tréninku. Jaké jsou tvé další koníčky? Nyní je můj největší koníček rodina a myslivost, k ní mě přivedl můj muž Olin. Máme začátek nového roku s jakými přáními a ambicemi do něj vstupuješ? Vždy stojím rovnýma nohama na zemi. Těší mne každý, i malý úspěch. Když jsem vstupovala do sezony 2006 přála jsem si skončit do třetího místa v Českém poháru a v Top Ten Peloton a dovést nějakou medaili s MČR, to vše se mi podařilo a tak logicky do sezony 2007 se mé cíle posunuly malinko nahoru. Doufám, že se mi to pod vedením trenéra Oty Fialy podaří. Mým tajným snem je startovat na Mistrovství světa. Konkurence je však obrovská,

16 takže to asi nebude jednoduché.. Mým životním přáním je však, aby má dcera a rodina byla zdravá a ostatní zvládnu sama.. Děkuji za rozhovor, jménem čtenářů přeji, ať se ti nadále daří! Čtenářům bych tímto ráda popřála hodně štěstí, zdraví v novém roce. A těm, kteří mi pomáhají a podporují mně, patří velké díky. Peloton cyklisticky magazin : Zenske emoce Ackoli poradatele mistrovskeho vikendu v Hodonine a Mikulove mohli pridelenim sampionatu muzu a zen povazovali za nadmerne brime, damske polovine pelotonu tento fakt urcite prospel. Zapoleni divek a zen vrchol domaci sezony ozivilo a spolecne mistrovstvi alespon castecne pomohlo skomirajici propagaci zenske cyklistiky u nas. Prestoze pocetnost startovniho pole je mezi cyklistkami miziva, jejich vzajemna rivalita mnohdy vyrazi dech. Nevrazivost mezi dvema hlavnimi konkurenty, vyskovskym Rostexem a Leiber Group z Usti nad Labem, se jeste vyhrotila po casovce, kde prekvapive nestacily zavodnice Leiberu, obhajkyne titulu Flaskova a jeji kolegyne Vichova, na Obrucovou. Navic pro bronz si dojele lonska juniorka Frantikova, obe z Rostexu..V casovce vypalily favoritkam z Leiber Group rybnik vyskovske zavodnice Kristina Obrucova a teprve devatenactileta Jirina Frantikova. Hanacke noviny <SPORT> Odchovanec unicovske cyklistiky vyhral casovku na MCR Letosniho Mistrovstvi CR v silnicni cyklistice, ktere se konalo od ctvrtka do nedele v Hodonine, se mimo jine zucasnili I ctyri odchovanci unicovske cyklistiky. Patri mezi ne v kategorii muzu jezdci Jan Hruska a Tomas Konecny z profesionalni staje ZVVZ Giant AIS, v kategorii zan pak Jirina Frantikova z tymu Rostex Vyskov a Svatava Hruskova ze Sigmy Hranice. Velke prekvapeni se zrodilo v casovce zenske kategorie, kde se na tretim miste umistila devatenactileta Jirina Frantikova (Rostex Vyskov) v case minuty, kdyz se po dvouletem vypadku dokazala vratit do velke cyklistiky.celkovou vitezkou se stala jeji stajova kolegyne Kristina Obrucova s casem minuty. Seste misto obsadila Svatava

17 Hruskova ze Signy Hranice. Zavod se jel za neprijemneho bocnoho vetru okomentovala podminky na trait Jirina Frantikova. Po startu, v ulichich Hodonina, jsem byla na technicke pasazi lehce rozhozena. Po najizdce na dalnici jsem se uklidnila a dostala se do optimalniho tempa. V techto mistech mi trat dokonale sedela. Na prvnim mezicase mi z mechanickeho vozu hlasili vysilackou, ze Kristina o minutu vede a ja jsem kolem pateho mista. Na druhe otacce jsem jiz atakoval do te doby druhou Flaskovou. V poslednim mirnem stoupani jsem dojela I minutu drive startujici Novotnou, ovsem na maly moment jsem zvolila spatny prevod, coz me stalo druhe misto. Z tretiho mista mam ohromnou radosti, mrzelo me vsak, ze druha Flaskova obvinila me a Kristinu z dopingu a jizdy za vozidlem, coz je hola lez Hradecke noviny <streda prosinec 2000> Frantikova na draze vyjela stribro Hradec Kralove Zahajeni pripravy na novou sezonu a zaroven posledni letosni zavody na draze absolvovaly cyklistky tymu Konica CZ. Staj opustily Richterova s Holesovu, naopak zustaly Julie Pekarkova a Jirina Frantikova, k nimz pribyly Lenka Sykorova, Martina Ruzickova a Hana Ebertova. V prosinci pak startovaly na halovem Mistrovstvi Republiky na draze v Motole, kde Frantikova vybojovala v petidilnem omniu (200m, 500m, 2km, prvenstvi na pasce a bodovaci zavod na 80 kol) stribrnou medaili Co nejvice prosadit se chceme I v zavodech Svetoveho poharu. S Frantikovou I nadale pocitame hlavne na drahu a casovky, Pekarkova, ktera figuruje na slusnem 174. miste zebricku UCI, by mela byt lidrem tymu pri jednorazovych a etapovych zavodech na silnici. Hradecke noviny Frantikove se v Polsku postavila do cesty krava. ZENSKA CYKLISTIKA / O prvenstvi ceske reprezentantky Kozlikove rozhodla vitezna casovka. Hradec Kralove Uspech zaznamenala na petietapovem zavode druhe kategorie Svetoveho poharu EKO Tour v Polsku ceska reprezentantka vedena trenerem a sefem hradecke staje Konica CZ Robertem Kolmanem. Lada Kozlikova z celku Rostex Quantum se stala celkovou vitezkou, Julie Pekarkova skoncila 29. a hradecka Jirina Frantikova 57. Dalsi clenky tymu Simona Wagnerova, Marie Kolarikova, a juniorka Sylva Prudelova do cile nedojely. O prvenstvi Lada rozhodla v casovce na 22 kilometru, kterou vyhrala s naskokem 34 sekund pred Nicole Brandliovou ze Svicarska. Pekarkova pridala pate misto, priblizuje trener Kolman a hned dodava: I ostatni devcata jela dobre a podilela se na zisku

18 zluteho trikotu. Smula potkala Frantikovou, ktera hned v uvodu zavodu ztratila dvacet minut po kolizi s kravou! Sport LITOVELSKE NOVINY listopad 2005 cislo 11 Predstavujeme... Jirina SCUCKOVA (roz. Frantikova) nar v Olomouci. Je rodacka z vesnice Stren na Olomoucku a od roku 2003 zije v meste LITOVEL. S cyklistikou zacinala v roce 1992 v nedalekem Unicove. Do cyklistiky ji dovedl jeji bratr Michal Frantik (maser ceske profesionalni staje Ed System ZVVZ, nyni PSK Whirlpool), ktery jiz za Unicov zavodil. Na tuto dobu vzpominam nejradeji rekla Jirina, predevsim na partu ktera tam v te dobe byla.vzdyt v Unicove zavodili takove cyklisticke osobnosti jako je Tomas Konecny ( T mobile, Nemecko) a Jan Hruska ( Liberti Seguros, Spanelsko) a jini...nebyli to jen dobri zavodnici, coz stale jsou, ale i dobri kamaradi, kteri mne vzdy pomahali a byli u mych prvnich cyklistickych krucku. V tomhe vyctu bych nemela zapomenout na Pana trenera Karla Krivanka, ktery byl take super. Pote prestoupila do tymu Rostex Quantum a dale opet pres Unex Unicov do Konica CZ, aby na zaver pred materskou dovolenou se vratila zpet do tymu Rostex Quantum. Po dvoulete odmlce se v roce 2005 opet usedla na sedlo cyklistickeho stroje a pod trenerskym vedenim Frantiska Trkala a Managerem (majitelem) tymu Bretislava Usnala dosahla nekolik zajimavych vysledku. Za zminku stoji 10. misto na MCR v cas. j.,6. misto v CP ve Vyskove v cas.j. a v neposledni rade 1. misto v MP v Olomouci. Jake to je se vratit do cyklistiky? Opravdu to neni zadna legrace, cyklistika je velice narocny sport a zabere i spoustu casu... Jak hodnotis letosni sezonu? Vysledkove nic prevratneho, pocitove jsem vsak se sebou spokojena. Kazdopadne jsem shodila par kilo, me treninky maji rad a mam nejaky kilometrovy zaklad na pristi rok. Ma na tom velky podil Frantisek Trkal (drive uspesny cykl. zavodnik a reprezentant CR) a P. Bretisla Usnul a a take ma rodin; vsem moc dekuji. A souperkam vzkazuj,i at se na me tesi na pristi rok...(smich)...

19 Kolik hodin venujes treniku? Letos jsem mela treninky kratsi a intenzivnejsi, tak kolem 2 az 2,5 hod. Jakeho nejvetsiho uspechu si dosahla? Moc toho nebylo, ale asi to je treti misto na MCR v cas.j. v roce 1997 Mas mimo cyklistiku i jine konicky? Hlavnerodinu a dvouletou dceru Neli. Dekuji

CURRICULUM VITAE. Jiřina Ščučková (za svobodna Frantíková) Cyklistický zavodník. Datum Narození : Červen 18, 1978

CURRICULUM VITAE. Jiřina Ščučková (za svobodna Frantíková) Cyklistický zavodník. Datum Narození : Červen 18, 1978 CURRICULUM VITAE Jméno : Profese : Zakladni udaje : Jiřina Ščučková (za svobodna Frantíková) Cyklistický zavodník 165 cm / 60 kg Datum Narození : Červen 18, 1978 Místo Narození : Národnost : Manželský

Více

CURRICULUM VITAE. Jiřina Ščučková (za svobodna Frantíková) Cyklistický zavodník. Datum Narození : Červen 18, 1978

CURRICULUM VITAE. Jiřina Ščučková (za svobodna Frantíková) Cyklistický zavodník. Datum Narození : Červen 18, 1978 CURRICULUM VITAE Jméno : Profese : Zakladni udaje : Jiřina Ščučková (za svobodna Frantíková) Cyklistický zavodník 165 cm / 60 kg Datum Narození : Červen 18, 1978 Místo Narození : Národnost : Manželský

Více

O POHÁR VESNICE STŘEŇ. .cyklokros trochu jinak

O POHÁR VESNICE STŘEŇ. .cyklokros trochu jinak O POHÁR VESNICE STŘEŇ.cyklokros trochu jinak A jedeme dál, zpívá se v jednom nestárnoucím hitu. Dál jede také cyklokros ve Střeni. Parádní závod, který si užije celá rodina. Michal Frantík a jeho team

Více

Bojuji pro radost, ne o život Karel Musil

Bojuji pro radost, ne o život Karel Musil Publikováno z 2. lékařská fakulta Univerzity Karlovy v Praze ( https://www.lf2.cuni.cz) Bojuji pro radost, ne o život Karel Musil seriál rozhovorů s našimi úspěšnými sportovci Vracíme se s dalším pokračováním

Více

Jak na Vaše rozhodnutí reagovali v Partizánskem?

Jak na Vaše rozhodnutí reagovali v Partizánskem? Praha - Jak jsme vám slíbili, přinášíme vám dnes rozhovor s novým trenérem našich žen Tom ášem Hlavatým. Ten se hráčkám představil na středečním odpoledním tréninku, svoji trenérskou premiéru na lavičce

Více

CO NÁM PÍŠÍ NAŠE AU PAIR KONKRÉTNĚ?

CO NÁM PÍŠÍ NAŠE AU PAIR KONKRÉTNĚ? CO NÁM PÍŠÍ NAŠE AU PAIR KONKRÉTNĚ? Jana Milá Agenturo Jano! Posílám Ti vánoční pozdrav s přáním krásného a klidného prožití vánočních svátků z kraje nádherných jezer, honosných zámků, cihlových

Více

Hodnocení sezony 2010 v brokové disciplině SKEET

Hodnocení sezony 2010 v brokové disciplině SKEET Hodnocení sezony 2010 v brokové disciplině SKEET Střeleckou sezonu jsme zahájili soustředěním: Dukla ASO Hradec Králové Kypr 1.1.- 30.3.2010 Zúčastnění: Jahodová Libuše Novota Jakub Málek Jakub Hošna Matěj

Více

Dotazníky vyplnili - podle kategorií: Jak se Vám celkově líbil etapový závod SPAC?

Dotazníky vyplnili - podle kategorií: Jak se Vám celkově líbil etapový závod SPAC? Vyhodnocení dotazníku k etapovému závodu SPAC (Velká cena FORCE) Dotazník vyplnilo 53 závodníků, někteří neodpověděli na všechny otázky. Dotazníky vyplnili - podle kategorií: 16 11 9 6 4 3 2 2 A B C D

Více

Zápis č. 6. Schůze STK - STOLNÍHO TENISU se konal dne 1. září 2007 v SKN Plzeň, ul. Vyšehradská 2

Zápis č. 6. Schůze STK - STOLNÍHO TENISU se konal dne 1. září 2007 v SKN Plzeň, ul. Vyšehradská 2 V Praze 20.září 2007 Zápis č. 6 Schůze STK - STOLNÍHO TENISU se konal dne 1. září 2007 v SKN Plzeň, ul. Vyšehradská 2 Přítomní členové výboru STK - ST.T. : Omluveni : Hosté :,,,, Šindler Černý, Šlechta,

Více

Rozhovor s Petrem Kláskem 2. 3. 2010 napsali: Ricci a Petr Klásek

Rozhovor s Petrem Kláskem 2. 3. 2010 napsali: Ricci a Petr Klásek Rozhovor s Petrem Kláskem 2. 3. 2010 napsali: Ricci a Petr Klásek Využil jsem nečekané příležitosti a položil několik otázek jednomu z našich předních závodníků Petru Kláskovi, který je současně členem

Více

Michal Malátný z Chinaski: Jsem chodící reklama na rodičovství a manželství Neděle, 17 Květen 2015 00:33

Michal Malátný z Chinaski: Jsem chodící reklama na rodičovství a manželství Neděle, 17 Květen 2015 00:33 V poslední době se vám velmi daří. Vydali jste novou desku, sbíráte jedno ocenění za druhým a jste uprostřed vyprodaného turné. Co plánujete po jeho zakončení? 1 / 6 Turné se sice blíží ke svému závěru,

Více

Remerx Merida Team Kolín.

Remerx Merida Team Kolín. Remerx Merida Team Kolín Shrnutí sezóny 2013 Závodníci Remerx-Merida Teamu Kolín se opět výrazně prosadili na vrcholných domácích soutěžích, za poslední rok získali 18 medailí z MČR ve všech cyklistických

Více

Hlavní úspěchy OK Dobříš v roce 2018

Hlavní úspěchy OK Dobříš v roce 2018 Hlavní úspěchy OK Dobříš v roce 2018 Historie OK Dobříš se píše od roku 2011, kdy vznikl jako nový sportovní klub se zaměřením na sporty v přírodě, především orientační běh. Cílem zakladatelů OK Dobříš

Více

Občanské sdružení MTB Team Rychnov nad KnEžnou Cyklistický team STALAK DeVOSS Rychnov nad KnEžnou. Hodnocení sezóny 2014. www.stalak-devoss.

Občanské sdružení MTB Team Rychnov nad KnEžnou Cyklistický team STALAK DeVOSS Rychnov nad KnEžnou. Hodnocení sezóny 2014. www.stalak-devoss. Občanské sdružení MTB Team Rychnov nad KnEžnou Cyklistický team STALAK DeVOSS Rychnov nad KnEžnou Hodnocení sezóny 2014 www.stalak-devoss.cz Občanské sdružení MTB Team Rychnov nad Kněžnou Tým STALAK DeVOSS

Více

MONFISH JUNIOR. Výroční zpráva o činnosti v roce

MONFISH JUNIOR. Výroční zpráva o činnosti v roce MONFISH JUNIOR Výroční zpráva o činnosti v roce 2013 Cílem programu Monfish Junior je budovat v Praze silný klub mladých muškařů a tyto učit muškařským dovednostem. Přivést děti od televizí a počítačů

Více

Hodnocení závodů Laguna Cup

Hodnocení závodů Laguna Cup Hodnocení závodů Laguna Cup Termín závodů: 25. března 2017 8:00 17:00 Místo závodů: Třebíč bazén 25m, 8 drah Trenér: Radka Štanclová V sobotu 25. Března 2017 Plavecký oddíl Laguna Třebíč pořádal již třetí

Více

Kategorie sportovní kolektiv Blansko roku 2014

Kategorie sportovní kolektiv Blansko roku 2014 Kategorie sportovní kolektiv Blansko roku 2014 VZPĚRAČI BOSKOVICE, TJ SOUz Boskovice Trenér: Čestmír Sekanina Složení kolektivu: Lukáš Liška (kapitán), Petr Mareček, Miroslav Parolek, Ondřej Hovjacký,

Více

HISTORIE TÝMU odchovanec týmu Ondřej Cink mistrem světa i Evropy, úspěšný účastník OH v Londýně 2012

HISTORIE TÝMU odchovanec týmu Ondřej Cink mistrem světa i Evropy, úspěšný účastník OH v Londýně 2012 2017 HISTORIE TÝMU 1996 - založení triatlonového a cyklistického oddílu 2004 -zahájení práce s mládeží 2005 - první úspěchy na regionální úrovni - první stupně vítězů v Českém poháru 2008-1. mistrovský

Více

CYKLISTICKÝ KLUB TEAM BIKE BŘEZOVÁ o.s. soutěžním roce 2016

CYKLISTICKÝ KLUB TEAM BIKE BŘEZOVÁ o.s. soutěžním roce 2016 CYKLISTICKÝ KLUB TEAM BIKE BŘEZOVÁ o.s. v soutěžním roce 2016 Vážení přátelé cyklistiky, Sezóna 2016 je za námi. Cyklistický klub Team bike Březová dosáhl několika zajímavých úspěchů, ale s průběhem roku

Více

Co vás vedlo k přestupu do Slavie a jak dlouho jste s vedením klubu jednala?

Co vás vedlo k přestupu do Slavie a jak dlouho jste s vedením klubu jednala? S házenou začala v ŠKP Bratislava, po přesunu do Maďarska oblékala dres Győri Audi Eto KC, jednoho z nejlepších klubů v Evropě. Emma Hudáková, nová levá spojka Slavie Praha, která se i díky spoluhráčkám

Více

HISTORIE TÝMU odchovanec týmu Ondřej Cink mistrem světa i Evropy, úspěšný účastník OH v Londýně 2012

HISTORIE TÝMU odchovanec týmu Ondřej Cink mistrem světa i Evropy, úspěšný účastník OH v Londýně 2012 2018 HISTORIE TÝMU 1996 - založení triatlonového a cyklistického oddílu 2004 -zahájení práce s mládeží 2005 - první úspěchy na regionální úrovni - první stupně vítězů v Českém poháru 2008-1. mistrovský

Více

Výstupy dotazníkového šetření Pohoda ředitel GRAFY

Výstupy dotazníkového šetření Pohoda ředitel GRAFY Výstupy dotazníkového šetření Pohoda ředitel 1. stupeň GRAFY Termín dotazníkového šetření: listopad/prosinec 2012 Škola: Základní škola a Mateřská škola Lašťany 373, 78316 Bělkovice - Lašťany počet žáků

Více

Autorem materiálu je Mgr. Renáta Lukášová, Waldorfská škola Příbram, Hornická 327, Příbram, okres Příbram Inovace školy Příbram, EUpenizeskolam.

Autorem materiálu je Mgr. Renáta Lukášová, Waldorfská škola Příbram, Hornická 327, Příbram, okres Příbram Inovace školy Příbram, EUpenizeskolam. Šablona č. 7, sada č. 1 Vzdělávací oblast Vzdělávací obor Tematický okruh Téma Člověk a jeho svět Člověk a jeho svět Rodina Příbuzenské vztahy v rodině, orientace v čase, život ve městě x vesnici Ročník

Více

MLADÝ FENOMÉN ZNAČKA ŠVEC

MLADÝ FENOMÉN ZNAČKA ŠVEC MLADÝ FENOMÉN ZNAČKA ŠVEC Když jsem zjistil, že se do naší školy hlásí loňský vítěz Silového čtyřboje ZŠ Pavel ŠVEC ze Základní školy v Židlochovicích, který před rokem v naší tělocvičně dokázal udělat

Více

Dobrý den, S pozdravem. Lucie Pondělíková

Dobrý den, S pozdravem. Lucie Pondělíková v loňském roce jsem se zúčastnila projektu "ŠANCE PRO DĚČÍNSKO", který měl zvýšit možnosti mého uplatnění na trhu práce. Po úspěšném ukončení dvou vzdělávacích modulů tohoto projektu jsem získala certifikáty

Více

Deník mých kachních let. Září. 10. září

Deník mých kachních let. Září. 10. září Deník mých kachních let Září 10. září Kdybych začínala psát o deset dní dříve, bylo by zrovna 1. září. Den, na který jsem se těšila po několik let pravidelně, protože začínala škola. V novém a voňavém

Více

Výroční zpráva a zhodnocení sezony 2010

Výroční zpráva a zhodnocení sezony 2010 Výroční zpráva a zhodnocení sezony 2010 Vážení sportovní přátelé, Dovolte mi, abych ve stručnosti zhodnotil uplynulou soutěžní sezonu, která pro nás opět byla velmi úspěšná. Hlavně díky Vaší podpoře dosáhla

Více

Jmenuji se Stanislav Prokeš. Žiji v Lipníku nad Bečvou a je mi 44 let.

Jmenuji se Stanislav Prokeš. Žiji v Lipníku nad Bečvou a je mi 44 let. Jmenuji se Stanislav Prokeš. Žiji v Lipníku nad Bečvou a je mi 44 let. Jsem amatérským závodníkem a zaměřuji se především na vytrvalostní cyklistiku. V posledních letech se věnuji téměř výhradně silniční

Více

MISTROVSTVÍ EVROPY - seniorů

MISTROVSTVÍ EVROPY - seniorů RYBAŘENÍ NA LETIŠTI 7. - 11. září se v polském městě Leszno, za účasti 13 států, konalo Mistrovství Evropy seniorů v rybolovné technice. ČR na ME vyslala dvě družstva, jedno mužů 6 členné a jedno žen 3

Více

Fialová holčička ZŠ Kamenice Barbora Koppová

Fialová holčička ZŠ Kamenice Barbora Koppová Fialová holčička ZŠ Kamenice Barbora Koppová Seznámení s autorem: Na okraj bych se Vám ráda představila. Mé jméno je Barbora Koppová a bydlím nedaleko Prahy. Ke psaní jsem se dostala z povinnosti. Snažila

Více

TECHNISERV Cup ČESKÝ POHÁR MLÁDEŽE A ŽEN NA SILNICI 2019

TECHNISERV Cup ČESKÝ POHÁR MLÁDEŽE A ŽEN NA SILNICI 2019 Generální partner Českého svazu cyklistiky TECHNISERV Cup ČESKÝ POHÁR MLÁDEŽE A ŽEN NA SILNICI 2019 Základní charakteristika Český pohár mládeže a žen 2019 je celoroční soutěž v silniční cyklistice vypsaná

Více

Biatlonklub Říčany Sezóna 2016 Žactvo

Biatlonklub Říčany Sezóna 2016 Žactvo Biatlonklub Říčany Sezóna 2016 Žactvo V nové sezóně 2016 se zvýšil počet členů v žákovských kategoriích na 16. V této sezóně navštívil Biatlonklub Říčany 8 závodů. Nová sezóna je tu! Tak rychle z tělocvičny

Více

SOFIE BRABLECOVÁ. narozena v Praze. Sofie Brablecová je žákyní ZŠ Dřevčice, nyní ukončuje pátý ročník.

SOFIE BRABLECOVÁ. narozena v Praze. Sofie Brablecová je žákyní ZŠ Dřevčice, nyní ukončuje pátý ročník. 1 SOFIE BRABLECOVÁ narozena 12.5.2007 v Praze Sofie Brablecová je žákyní ZŠ Dřevčice, nyní ukončuje pátý ročník. Od roku 2011 tedy ve čtyřech letech- začala navštěvovat taneční kroužek ve Funatic Clubu

Více

Násedlovice - review Pátek, 27 Duben :49

Násedlovice - review Pátek, 27 Duben :49 Násedlovice Průběžné třetí místo udržela sudoměřická vrchařská stáj v seriálu Liqui Moly Berg Cup 2012. Tým REC získal v součtu jednotlivých jezdců v týmové trofeji pětapadesát bodů ze šedesáti možných.

Více

Co by chtěli změnit na Očku?

Co by chtěli změnit na Očku? Letos tvoří Očko 8. třída jsme velice kreativní a zábavní a doufáme, že se vám to bude líbit. A to jsme my: Kristýna Menšíková Hana Staniszová Lucie Válková Anna Šamajová Tereza Niemczyková Martina Berešová

Více

Projekt RAAM 2011. Czech Ultracycling Team o.s. www.jirihledik.cz www.cut-raam.cz. Ing. Jiří H l e d í k. jednatel CUT

Projekt RAAM 2011. Czech Ultracycling Team o.s. www.jirihledik.cz www.cut-raam.cz. Ing. Jiří H l e d í k. jednatel CUT Projekt RAAM 2011 Czech Ultracycling Team o.s. www.jirihledik.cz www.cut-raam.cz Ing. Jiří H l e d í k jednatel CUT Představení projektu Občanské sdružení Czech Ultracycling Team (CUT) si Vám dovoluje

Více

STUDENTI SG VIMPERK - BĚH NA LYŽÍCH

STUDENTI SG VIMPERK - BĚH NA LYŽÍCH STUDENTI SG VIMPERK - BĚH NA LYŽÍCH (družstvo Pavláska) Jan Braun Kategorie: Junior Největší úspěchy v sezóně 2010/2011: 3. místo v Šumavském skimaratónu Nejoblíbenější předmět: Zeměpis Moje hobby: sport,

Více

Filip VÍT sportovní naděje Mladé Boleslavi v karate

Filip VÍT sportovní naděje Mladé Boleslavi v karate Filip VÍT sportovní naděje Mladé Boleslavi v karate Mladá Boleslav prosinec 2010 2 Filip Vít (*1996) se stal členem oddílu karate TJ Auto Škoda Mladá Boleslav koncem roku 2006. Od následujícího roku začal

Více

Hlavní úspěchy OK Dobříš v roce 2017

Hlavní úspěchy OK Dobříš v roce 2017 Hlavní úspěchy OK Dobříš v roce 2017 Oddíl OK Dobříš se zaměřuje na sporty v přírodě, zejména orientační běh. Věnujeme se především dětem, do jednotlivých aktivit a závodů se ale často zapojují i jejich

Více

Český halový pohár z pohledu SDH Lhenice

Český halový pohár z pohledu SDH Lhenice Český halový pohár z pohledu SDH Lhenice Předtím, než začnu psát o jednom konkrétním závodu Českého halového poháru, rád bych vzpomněl na ty, které tomu ostravskému předcházely a shrnul výkony všech lhenických

Více

TISKOVÁ ZPRÁVA. Světová premiéra pro triatlon v Karlových Varech

TISKOVÁ ZPRÁVA. Světová premiéra pro triatlon v Karlových Varech TISKOVÁ ZPRÁVA Světová premiéra pro triatlon v Karlových Varech Historicky první Světový pohár v triatlonu budou 3. září hostit Karlovy Vary. Triatlonový víkend a akce CITY TRIATHLON Karlovy Vary nabídne

Více

STRABAG MTB CUP 2013 Český pohár a mistrovství ČR MTB 2013 cross-country

STRABAG MTB CUP 2013 Český pohár a mistrovství ČR MTB 2013 cross-country STRABAG MTB CUP 2013 Český pohár a mistrovství ČR MTB 2013 cross-country Český svaz cyklistiky vypisuje národní pohár horských kol v olympijské disciplíně cross-country. Pohár se uskuteční v termínu od

Více

Obsluhoval jsem zlatou generaci

Obsluhoval jsem zlatou generaci PETRA NAHRADIL ÁDA Všichni mi říkají Áda. Tedy ti, co mě znají. Trenéři, hráči, lidi kolem hokeje, dokonce i v médiích jsem býval jmenovaný jako masér Áda Bílek. Místo skutečného křestního, jež bylo a

Více

Sdružení řidičů představí v rozhovoru další řidičku, neboli něžné stvoření za volantem.

Sdružení řidičů představí v rozhovoru další řidičku, neboli něžné stvoření za volantem. Sdružení řidičů představí v rozhovoru další řidičku, neboli něžné stvoření za volantem. Romana Kodešová je jméno slečny z východních Čech. Vzhledem k tvému věku mám na jazyku dotaz, zdali byla tato práce

Více

Pane předsedo, Slavia dnes otevírá nový web, v čem bude jiný?

Pane předsedo, Slavia dnes otevírá nový web, v čem bude jiný? Praha Házenkářky Slavie otevírají nový web. Jak vznikal, co mu přát, ale i na další okolnosti okolo červenobílé házené, jsme se zeptali předsedy klubu Jaroslava Schmida. Pane předsedo, Slavia dnes otevírá

Více

KIDSCREEN-52. Dotazník o zdraví pro děti a mládež. Verze pro děti a dospívající od 8 do 18 let

KIDSCREEN-52. Dotazník o zdraví pro děti a mládež. Verze pro děti a dospívající od 8 do 18 let KIDSCREEN-52 Dotazník o zdraví pro děti a mládež Verze pro děti a dospívající od 8 do 18 let Page 1 of 7 Dobrý den, Datum: Měsíc Rok Jak se ti daří? Jak se cítíš? Rádi bychom se to od tebe dozvěděli. Přečti

Více

SPORTOVNĚ TECHNICKÉ SMĚRNICE SILNICE - DRÁHA CYKLOKROS

SPORTOVNĚ TECHNICKÉ SMĚRNICE SILNICE - DRÁHA CYKLOKROS 1 SPORTOVNĚ TECHNICKÉ SMĚRNICE SILNICE - DRÁHA CYKLOKROS 2 OBSAH: SPORTOVNĚ TECHNICKÉ SMĚRNICE I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ... 3 II. ORGANIZAČNÍ PŘEDPISY... 3 1. KALENDÁŘ ZÁVODŮ...3 2. VYPISOVÁNÍ ZÁVODŮ.....4

Více

Terénní soutěže motocyklů E N D U R

Terénní soutěže motocyklů E N D U R Terénní soutěže motocyklů E N D U R O Vážení přátelé, 2 do rukou se Vám dostává bulletin, jehož smyslem a cílem je představit Vám oddíl soutěžního motocyklového sportu ENDURO VTJ Benešov ARMY TEAM. Tento

Více

Tým CUT 2012. Realizační tým Jíry Hledíka pro Projekt RAAM. Zpracoval : Jiří Jíra Hledík Fotografie : Jakub Cejpek

Tým CUT 2012. Realizační tým Jíry Hledíka pro Projekt RAAM. Zpracoval : Jiří Jíra Hledík Fotografie : Jakub Cejpek Tým CUT 2012 Realizační tým Jíry Hledíka pro Projekt RAAM Zpracoval : Jiří Jíra Hledík Fotografie : Jakub Cejpek Po čtyřech ultramaratonských sezónách má realizační tým, který Jíru doprovází na závodech,

Více

Kritéria pro zařazení do reprezentace pro rok 2016 v puškových, pistolových a brokových disciplínách

Kritéria pro zařazení do reprezentace pro rok 2016 v puškových, pistolových a brokových disciplínách Kritéria pro zařazení do reprezentace pro rok 2016 v puškových, pistolových a brokových disciplínách 1) Úvod: Komise pro řízení reprezentace (KŘR) se na svém posledním jednání dne 17. 10. 2014 rozhodla

Více

Silniční etapový závod RBB Tour 2019 XX. ročník Memoriálu Jiřího Hudínka Propozice závodu

Silniční etapový závod RBB Tour 2019 XX. ročník Memoriálu Jiřího Hudínka Propozice závodu Pořadatel: Místo a termín: Cyklistický klub RBB invest Jindřichův Hradec Číměř, Popelín, Český Rudolec (okres Jindřichův Hradec) Pátek 17. 5. 2019 neděle 19. 5. 2019 Ředitel závodu: Jan Hájek, Pod Kasárny

Více

Cyklistický klub Team Bike Březová

Cyklistický klub Team Bike Březová Cyklistický klub Team Bike Březová v soutěžní sezóně 2005 S vyhlášením výsledků posledního cyklistického závodu sezóny nastal pro hodnocení výsledků, dosažených v uplynulém roce 2005. Cyklistický klub

Více

Výsledky týmu žen si zaslouží samostatný větší prostor. Petr Fiala v cílové rovince MČR na silnici Pičín 2011. Foto Blažek Dalibor

Výsledky týmu žen si zaslouží samostatný větší prostor. Petr Fiala v cílové rovince MČR na silnici Pičín 2011. Foto Blažek Dalibor TJ OLYMPIONIK Cheb s oddílem cyklistiky a triatlonu PROFI SPORT Cheb, se Sportovním centrem mládeže (SCM) cyklistiky pro karlovarský kraj, se věnuje mládeži a týmu žen. Anglie, Německo, Polsko, Slovensko,

Více

Hanka Ebertová: Lidé se diví, když přijedu na normální, krátký závod

Hanka Ebertová: Lidé se diví, když přijedu na normální, krátký závod Hanka Ebertová: Lidé se diví, když přijedu na normální, krátký závod Rozhovory Ani závažné onemocnění kyčelního kloubu nezabránilo Hance Ebertové být jednou z nejúspěšnějších cyklistických ultramaratonistek

Více

Krajský svaz orientačních sportů Olomouckého kraje

Krajský svaz orientačních sportů Olomouckého kraje Krajský svaz orientačních sportů Olomouckého kraje Hodnocení účasti družstva lyžařského orientačního běhu na Hrách 8. zimní olympiády dětí a mládeže České republiky 1. Příprava sportovců Lyžařský orientační

Více

MŮJ STRACH. Nejstrašnější bída je samota a pocit, že mě nikdo nepotřebuje. - Matka Tereza

MŮJ STRACH. Nejstrašnější bída je samota a pocit, že mě nikdo nepotřebuje. - Matka Tereza MŮJ STRACH Nejstrašnější bída je samota a pocit, že mě nikdo nepotřebuje. - Matka Tereza Byla jsem hrozně vyděšená, hlavně z toho, že lidé, které jsem zázrakem potkala, mě jednoduše opustí. Proč by někdo

Více

Můj strach. Nejstrašnější bída je samota a pocit, že mě nikdo nepotřebuje.

Můj strach. Nejstrašnější bída je samota a pocit, že mě nikdo nepotřebuje. Můj strach Nejstrašnější bída je samota a pocit, že mě nikdo nepotřebuje. - Matka Tereza Byla jsem hrozně vyděšená, hlavně z toho, že lidé, které jsem zázrakem potkala, mě jednoduše opustí. Proč by někdo

Více

Projekt Sportem a vzděláním k hlubšímu poznání byl finančně podpořen Nadačním fondem Albert v rámci grantového programu Nadační fond Albert dětem.

Projekt Sportem a vzděláním k hlubšímu poznání byl finančně podpořen Nadačním fondem Albert v rámci grantového programu Nadační fond Albert dětem. Projekt Sportem a vzděláním k hlubšímu poznání byl finančně podpořen Nadačním fondem Albert v rámci grantového programu Nadační fond Albert dětem. Dětský domov Cheb a Horní Slavkov již třetím rokem získal

Více

Metodika a diskuse výpočtu výkonnostního pořadí. Czech Power Ranking, CPR. aktualizováno 8. května 2013, Jaromír Horák

Metodika a diskuse výpočtu výkonnostního pořadí. Czech Power Ranking, CPR. aktualizováno 8. května 2013, Jaromír Horák Metodika a diskuse výpočtu výkonnostního pořadí Czech Power Ranking, CPR aktualizováno 8. května 2013, Jaromír Horák Metodika výpočtu výkonnostního pořadí byla vyvinuta v létě 1991 na společném soustředění

Více

TISKOVÁ ZPRÁVA SPORTOVEC ROKU 2015 slavnostní vyhlášení výsledků ankety

TISKOVÁ ZPRÁVA SPORTOVEC ROKU 2015 slavnostní vyhlášení výsledků ankety TISKOVÁ ZPRÁVA 21.12. 2015 SPORTOVEC ROKU 2015 slavnostní vyhlášení výsledků ankety SPORTOVEC ROKU 2015 PRAHA 21. prosince 2015 - Slavnostní vyhlášení výsledků novinářské ankety Sportovec roku 2015 proběhlo

Více

Aneto, jak vzpomínáte na semifinálový turnaj ve Strakonicích?

Aneto, jak vzpomínáte na semifinálový turnaj ve Strakonicích? Praha O nadcházejícím víkendu vyvrcholí v Písku házenkářská nejvyšší soutěž starších žákyň. Do finále se probojovalo šest nejúspěšnějších celků republiky HC Háje, Sokol Kobylisy, DHK Uherské Hradiště,

Více

Pohárové soutěže juniorů, juniorek, žen, kadetů, kadetek, žáků a žákyň na dráze 2012/13

Pohárové soutěže juniorů, juniorek, žen, kadetů, kadetek, žáků a žákyň na dráze 2012/13 Pohárové soutěže juniorů, juniorek, žen, kadetů, kadetek, žáků a žákyň na dráze 2012/13 1. Místa konání a termíny soutěží I. M - ČR dráha Poř. Číslo Název 1 omnium 2 I. část 3 II. část madison II.Český

Více

ewrc.cz Fotky žloutnou, vzpomínky ne... Autor: Jiří Seliger, :21 Skutečná příhoda mých přátel ze Švédska při Rallye Bohemia 1992.

ewrc.cz Fotky žloutnou, vzpomínky ne... Autor: Jiří Seliger, :21 Skutečná příhoda mých přátel ze Švédska při Rallye Bohemia 1992. Fotky žloutnou, vzpomínky ne... Autor: Jiří Seliger, 7. 9. 2010 10:21 Skutečná příhoda mých přátel ze Švédska při Rallye Bohemia 1992. Před mnoha roky k nám na rallye jezdili soutěžáci ze Švédska a já

Více

Gymnázium Nymburk. Členství ve sportovním klubu TSK DYNAMIK. Karolína Rejmanová 1PB 2O13

Gymnázium Nymburk. Členství ve sportovním klubu TSK DYNAMIK. Karolína Rejmanová 1PB 2O13 Gymnázium Nymburk Členství ve sportovním klubu TSK DYNAMIK Karolína Rejmanová 1PB 2O13 1 OBSAH 1. ÚVOD 2. JAK TO VŠECHNO ZAČALO 3. PRVNÍ ROK BYL TĚŽKÝ 4. DOSTAVILY SE VÝSLEDKY 5. ZALOŽENÍ NOVÉHO KLUBU

Více

Ovládni svou konkurenci. Jak se stát jasnou volbou v očích tvých zákazníků?

Ovládni svou konkurenci. Jak se stát jasnou volbou v očích tvých zákazníků? Ovládni svou konkurenci Jak se stát jasnou volbou v očích tvých zákazníků? Jak získat zákazníky tvé konkurence i když je už zavedená a ty teprve začínáš? 2 Udělej svou konkurenci nezajímavou Když začínáš

Více

Maledivy. Thajsko Itálie. Francie. Rakousko Slovensko Francie. Mauricius. Thajsko Francie Česká rep. Réunion

Maledivy. Thajsko Itálie. Francie. Rakousko Slovensko Francie. Mauricius. Thajsko Francie Česká rep. Réunion Maledivy Francie Thajsko Itálie Mauricius Rakousko Slovensko Francie Thajsko Francie Česká rep. Réunion 2012 Vážení a milí přátelé!. Je tu zase konec roku a já pravidelně, na poslední chvíli, jak jinak,

Více

VÝSLEDKY SPORTOVNÍ ČINNOSTI TÝMU PALMIMOTORSPORT

VÝSLEDKY SPORTOVNÍ ČINNOSTI TÝMU PALMIMOTORSPORT VÝSLEDKY SPORTOVNÍ ČINNOSTI TÝMU PALMIMOTORSPORT 2009 Vážení partneři automobilového týmu Palmimotorsport, Dovolte, abychom Vás seznámil s výsledky jezdců týmu PALMIMOTORSPORT v jeho automobilové a sportovní

Více

22. základní škola Plzeň

22. základní škola Plzeň 22. základní škola Plzeň Třída: 7. A Jméno: Lenka Hirmanová Datum:29. 11. 2008 1 Skoro každý měl ve školce stejný sen, co by chtěl dělat Jako malá jsem měla různé zájmy, i když některé se moc nezměnily.

Více

HASIČSKÉ VÁVROVICKÉ NOVINY 2014 03

HASIČSKÉ VÁVROVICKÉ NOVINY 2014 03 HASIČSKÉ VÁVROVICKÉ NOVINY 2014 03 SLOVO ÚVODEM Je tady průběh dalšího týdne a s ním přichází i náš bulvár. Opět jsme si pro Vás připravili drby z našich Vávrovických hasičských řad a nově i slibovaný

Více

DRAGON BOAT GRAND PRIX ZÁKLADNÍ PRAVIDLA SOUTĚŽE

DRAGON BOAT GRAND PRIX ZÁKLADNÍ PRAVIDLA SOUTĚŽE 1. Dragon Boat Grand Prix (DBGP) je celosezónní seriál závodů dračích lodí pro amatérské a firemní posádky, jejichž závodníci nejsou držiteli mezinárodní sportovní licence tzv. DRAGON RACE pro závody dračích

Více

Profil jezdce. 1.Adam Lacko

Profil jezdce. 1.Adam Lacko Adam Lacko 1.Adam Lacko Profil jezdce Datum narození: 24. září 1984 Místo narození: Čeladná, Česká Republika Národnost: česká Váha: 85 kg Výška: 186 cm Povolání: závodní jezdec První start: 1994, motokáry

Více

Taneční sport na Olympiádě dětí a mládeže v Pardubickém kraji

Taneční sport na Olympiádě dětí a mládeže v Pardubickém kraji Taneční sport na Olympiádě dětí a mládeže v Pardubickém kraji V Litomyšli se v úterý 30. ledna 2018 konala soutěž v tanečním sportu, pořádaná v rámci VIII. Zimní olympiády dětí a mládeže. Na program těchto

Více

Kritéria pro zařazení do reprezentace pro rok 2019 v puškových, pistolových a brokových disciplínách

Kritéria pro zařazení do reprezentace pro rok 2019 v puškových, pistolových a brokových disciplínách Kritéria pro zařazení do reprezentace pro rok 2019 v puškových, pistolových a brokových disciplínách 1) Úvod: Komise pro řízení reprezentace (KŘR) se na svém posledním jednání dne 14. 10. 2017 rozhodla

Více

Závěrečná zpráva. Sportovní centrum mládeže - 29er. David Křížek trenér SCM ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA

Závěrečná zpráva. Sportovní centrum mládeže - 29er. David Křížek trenér SCM ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA Závěrečná zpráva Sportovní centrum mládeže - 29er David Křížek trenér SCM %1 Závěrečná zpráva Sportovní centrum mládeže - 29er Popis Na začátku loňského roku bylo zakoupeno 10 plachetnic lodní třídy mládežnických

Více

Osobnosti, které podporují ODS PRAHA 11. Josef Masopust Božena Jirků Horst Siegel. MUDr. Martin Pruner Patrik Gedeon Ladislav Vízek

Osobnosti, které podporují ODS PRAHA 11.  Josef Masopust Božena Jirků Horst Siegel. MUDr. Martin Pruner Patrik Gedeon Ladislav Vízek Osobnosti, které podporují ODS PRAHA 11 Josef Masopust Božena Jirků Horst Siegel MUDr. Martin Pruner Patrik Gedeon Ladislav Vízek Lenka Kohoutová Luděk Zelenka Květa Vypiorová www.odspraha11.cz Josef Masopust

Více

Obsah MILOST. Milost je projevem Boží lásky k nám. UCTÍVÁNÍ. Oslavujeme Boha za to, že se o nás laskavě stará. SPOLEČENSTVÍ

Obsah MILOST. Milost je projevem Boží lásky k nám. UCTÍVÁNÍ. Oslavujeme Boha za to, že se o nás laskavě stará. SPOLEČENSTVÍ Obsah MILOST Milost je projevem Boží lásky k nám. 1. Máš přednost 9 2. Veliká bouřka 13 3. Žena u studny 17 4. Snídaně s Ježíšem 21 UCTÍVÁNÍ Oslavujeme Boha za to, že se o nás laskavě stará. 5. Kdykoli

Více

Zpráva o činnosti oddílu Marathon Team Klimkovice v roce 2007

Zpráva o činnosti oddílu Marathon Team Klimkovice v roce 2007 Zpráva o činnosti oddílu Marathon Team Klimkovice v roce 2007 Obsah: 1. Výsledky zimní běžkařské části 2. Výsledky letní cyklistické části 3. Výsledky ostatních soutěží 4. Ostatní činnosti oddílu 5. Závěrečné

Více

VYHLÁŠENÍ VÝSLEDKŮ I. ČÁST - SPORTOVEC

VYHLÁŠENÍ VÝSLEDKŮ I. ČÁST - SPORTOVEC s k u p i n a jméno rok narození oddíl (navrhovatel) sport 1 Marek Smejkal 1992 MGC Olomouc, z.s. minigolf 1 David Kvapil 200 TJ Sokol sportovní šerm (specializace fleret) 1 Jan Vachutka 2005 TJ Sokol

Více

Výsluňský. plátek LISTOPAD. Připravily: Anička, Jarka a Katka

Výsluňský. plátek LISTOPAD. Připravily: Anička, Jarka a Katka Výsluňský plátek LISTOPAD Připravily: Anička, Jarka a Katka Z obsahu: Fotbalový turnaj osmiček Zamířeno do: 7.C- rozhovor s Martinem Gebellem I učitelé jsou jen lidé - rozhovor s panem ředitelem Jiřím

Více

Naši partneři. Partneři extraligy florbalu

Naši partneři. Partneři extraligy florbalu Naši partneři Partneři extraligy florbalu Tatranský úspěch v nároďáku Český národní tým se pod novým trenérem vydal na švýcarskou půdu sehrát první letošní utkání s místní reprezentací. Tato letošní premiéra

Více

ŠKOLNÍ NOVINY 2015/2016 číslo 1 ( 1. června 2016)

ŠKOLNÍ NOVINY 2015/2016 číslo 1 ( 1. června 2016) ŠKOLNÍ NOVINY 2015/2016 číslo 1 ( 1. června 2016) DRAZÍ SPOLUŽÁCI Vítejte ve ŠKOLNÍCH NOVINÁCH. Zde se budete dozvídat novinky, které se staly nebo se budou teprve dít. Věříme, že se Vám budou líbit. Redaktorem

Více

Zápis ze schůze valné hromady spolku Sportovní plavecký klub Delfín Jičín

Zápis ze schůze valné hromady spolku Sportovní plavecký klub Delfín Jičín Zápis ze schůze valné hromady spolku Sportovní plavecký klub Delfín Jičín Dne 18. 4. 2017 proběhla od 18:30 hod. v prostorách galerie Aquacentra v Jičíně schůze valné hromady spolku Sportovní plavecký

Více

Kongresové Centrum Aldis Hradec Králové

Kongresové Centrum Aldis Hradec Králové Kongresové Centrum Aldis Hradec Králové www.karaterec.com Ing. Jiří Boček / Prezident Českého svazu karate Vážené dámy a pánové, je pro mne velkou ctí pozvat vás na 13. ročník největší soutěže karate v

Více

Běžecký závod. Uspořádání běžeckého závodu v Liberci. Tomáš Wolf. Rok 2009/10. Fakulta textilní Technická univerzita v Liberci Stránka 1

Běžecký závod. Uspořádání běžeckého závodu v Liberci. Tomáš Wolf. Rok 2009/10. Fakulta textilní Technická univerzita v Liberci Stránka 1 Běžecký závod Uspořádání běžeckého závodu v Liberci Tomáš Wolf Rok 2009/10 Fakulta textilní Technická univerzita v Liberci Stránka 1 Obsah 1. Úvod... 3 2. Současný stav... 3 3. Cíle projektu... 3 3. 1.

Více

Petra Čumplová a současné reprezentantky rozdávaly dárky nejmenším slávistkám

Petra Čumplová a současné reprezentantky rozdávaly dárky nejmenším slávistkám Tradice se nemění. Navíc je čas vánoc, takže stejně jako vždy, tak i letos pozvalo vedení DHC Slavia Praha všechny své hráčky, ty nejmladší i v doprovodu rodičů, na vánoční setkání, letos přímo na palubovku

Více

Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny?

Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny? Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny? Nikdo si mě za celý týden ani nevšiml. Jsem jen další nová studentka na nové škole. Přestoupila jsem z té minulé z toho důvodu, že se

Více

*PŘEBOR ČR V CYKLISTICE*

*PŘEBOR ČR V CYKLISTICE* Vážení sportovní přátelé, dovolujeme si Vás pozvat na desátý *PŘEBOR ČR V CYKLISTICE* Pořadatel: Z pověření Českého svazu mentálně postižených sportovců SK Parta Litoměřicko Spolupořadatel: OR AŠSK Litoměřice

Více

SETKÁNÍ S MARTINOU SÁBLÍKOVOU A JEJÍM TRENÉREM LETIŠTĚ VÁCLAVA HAVLA

SETKÁNÍ S MARTINOU SÁBLÍKOVOU A JEJÍM TRENÉREM LETIŠTĚ VÁCLAVA HAVLA SETKÁNÍ S MARTINOU SÁBLÍKOVOU A JEJÍM TRENÉREM 13. 2. 2017 LETIŠTĚ VÁCLAVA HAVLA Již roky jsem snila o tom, setkat se s neuvěřitelnou hvězdou českého sportu Martinou Sáblíkovou, (která se nejspíš s rychlobruslařskými

Více

Zuzko, jaké byly vaše házenkářské začátky? Na kus řeči dnes se Zuzanou Rakovanovou

Zuzko, jaké byly vaše házenkářské začátky? Na kus řeči dnes se Zuzanou Rakovanovou Praha O nadcházejícím víkendu pokračuje ve Velké nad Veličkou Žákovská liga. Proto jsme se cyklus Na kus řeči rozhodli věnovat jedné z účastnic, pivotce Slavie narozené 11. října 1997 v Praze, starší žákyni

Více

MINIMUM. náhradní rodinné péci PORADCE

MINIMUM. náhradní rodinné péci PORADCE PORADCE 1) Od rodičů nebo jiných blízkých osob můžeš být oddělen/a jen na základě rozhodnutí soudu a jsou-li k tomu zákonné důvody. Chci se probudit...... aha...... chci se probudit doma...... takže se

Více

1 (AT) Heidenreichstein - Litschau 13,1 km

1 (AT) Heidenreichstein - Litschau 13,1 km 1 (AT) Heidenreichstein - Litschau 13,1 km 12 Itinerář Informace celk. dist. místo 0,0 0,0 Heidenreichstein, Tagesstätte Zuversicht 0,1 0,1 Heidenreichstein, Güterweg Altmanns 1,4 1,3 Altmanns, Altmannser

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI JK LOŠTICE ZA ROK ) SPORTOVNÍ A REPREZENTAČNÍ ČINNOST - Účast na závodech 2) POŘADATELSKÁ ČINNOST

ZPRÁVA O ČINNOSTI JK LOŠTICE ZA ROK ) SPORTOVNÍ A REPREZENTAČNÍ ČINNOST - Účast na závodech 2) POŘADATELSKÁ ČINNOST ZPRÁVA O ČINNOSTI JK LOŠTICE ZA ROK 2015 JK Loštice byl v roce 2015 velmi aktivní. 1) SPORTOVNÍ A REPREZENTAČNÍ ČINNOST - Účast na závodech 2) POŘADATELSKÁ ČINNOST Sportovní činnost účast na závodech Zúčastnili

Více

TRENDS IN INTERNATIONAL MATHEMATICS AND SCIENCE STUDY

TRENDS IN INTERNATIONAL MATHEMATICS AND SCIENCE STUDY Identification Label TRENDS IN INTERNATIONAL MATHEMATICS AND SCIENCE STUDY Žákovský dotazník 4. ročník Česká školní inspekce Fráni Šrámka 37 150 21 Praha 5 IEA, 2014 Pokyny V tomto dotazníku najdeš otázky,

Více

3. DUBNA 2016 JAK BÝT SPOKOJENÝM RODIČEM WEBINÁŘ LUCIE KÖNIGOVÉ. MARTINA VOKURKOVÁ CHOCOVÁ HOST NA WEBINÁŘI

3. DUBNA 2016 JAK BÝT SPOKOJENÝM RODIČEM WEBINÁŘ LUCIE KÖNIGOVÉ.  MARTINA VOKURKOVÁ CHOCOVÁ HOST NA WEBINÁŘI 3. DUBNA 2016 JAK BÝT SPOKOJENÝM RODIČEM WEBINÁŘ LUCIE KÖNIGOVÉ MARTINA VOKURKOVÁ CHOCOVÁ HOST NA WEBINÁŘI Jak být spokojeným rodičem 1 Jak neopakovat chyby svých rodičů? Které to nejčastěji jsou? Jak

Více

TEST LOGIKY. Využitelný pro měření kompetence: řešení problémů, orientace v informacích

TEST LOGIKY. Využitelný pro měření kompetence: řešení problémů, orientace v informacích TEST LOGIKY Využitelný pro měření kompetence: řešení problémů, orientace v informacích Forma: papír - tužka Čas na administraci: max. 25 min. Časový limit: ano Vyhodnocení: ručně cca 10 minut jeden testovaný

Více

I. ZÁKLADNÍ ČÁST. TJ stadion Louny ve spolupráci s TJ zdravotně postižených Nola Teplice z pověření České federace Spastic Handicap o. s.

I. ZÁKLADNÍ ČÁST. TJ stadion Louny ve spolupráci s TJ zdravotně postižených Nola Teplice z pověření České federace Spastic Handicap o. s. Tělovýchovná jednota Stadion Louny, oddíl cyklistiky ve spolupráci s TJ zdravotně postižených Nola Teplice z pověření České federace Spastic Handicap o.s. pořádá Akademické Mistrovství České republiky

Více

Soustředění dorostenců a dorostenek pro rok 2011. V disciplínách požárního sportu pro Karlovarský Kraj

Soustředění dorostenců a dorostenek pro rok 2011. V disciplínách požárního sportu pro Karlovarský Kraj Soustředění dorostenců a dorostenek pro rok 2011 V disciplínách požárního sportu pro Karlovarský Kraj V loňském roce připravila Česká federace požárního sportu pro jednotlivce a kolektivy dorostenců a

Více

ROZPIS ZÁVODU 28. ročník etapového závodu s mezinárodní účastí REGIONEM ORLICKA, Lanškroun 2014 Český pohár juniorů v silniční cyklistice

ROZPIS ZÁVODU 28. ročník etapového závodu s mezinárodní účastí REGIONEM ORLICKA, Lanškroun 2014 Český pohár juniorů v silniční cyklistice ROZPIS ZÁVODU 28. ročník etapového závodu s mezinárodní účastí REGIONEM ORLICKA, Lanškroun 2014 Český pohár juniorů v silniční cyklistice Pořadatel: Sportovní klub policie Duha, Dukelských hrdinů 423,

Více

VÝZNAM A DOSTUPNOST ODLEHČOVACÍCH SLUŽEB POHLEDEM PEČUJÍCÍCH O DĚTI S POSTIŽENÍM. Vybraná data z výzkumu pro Jihomoravský kraj

VÝZNAM A DOSTUPNOST ODLEHČOVACÍCH SLUŽEB POHLEDEM PEČUJÍCÍCH O DĚTI S POSTIŽENÍM. Vybraná data z výzkumu pro Jihomoravský kraj VÝZNAM A DOSTUPNOST ODLEHČOVACÍCH SLUŽEB POHLEDEM PEČUJÍCÍCH O DĚTI S POSTIŽENÍM Vybraná data z výzkumu pro Jihomoravský kraj Péče bez překážek, z. s. Praha 2019 JIHOMORAVSKÝ KRAJ 3483 2 příjemců příspěvku

Více

Jak Ježíšek naděloval radost také v tištěné verzi

Jak Ježíšek naděloval radost také v tištěné verzi Jak Ježíšek naděloval radost také v tištěné verzi Objednat můžete na www.fragment.cz František Ber Jak Ježíšek naděloval radost e-kniha Copyright Fragment, 2014 Všechna práva vyhrazena. Žádná část této

Více