zleva: Monika Malá (rádce), Lucie Hemelíková, Pavel Moravec, Jiří Ležák, Natálie Mannová, Lukáš Bednář

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "zleva: Monika Malá (rádce), Lucie Hemelíková, Pavel Moravec, Jiří Ležák, Natálie Mannová, Lukáš Bednář"

Transkript

1

2 zleva: Monika Malá (rádce), Lucie Hemelíková, Pavel Moravec, Jiří Ležák, Natálie Mannová, Lukáš Bednář zleva: Gabriela Mullerová (rádce), Ondřej Franke, Pavel Látr, Bára Kuťáková, Bartoloměj Václavek, Veronika Václavková, René Sunkovský

3 zprava: Jaromír Valeš, Miloš Švec, Venessa Sunkovská, Kristýna Marková, Jan Bednář, David Látr, Bětka Malá, Káťa Hnízdilová (rádce) zleva: Matěj Haviar, Johana Václavková, Tereza Pavlíková, Václav Klouda (rádce), Karolína Hejzáková, Jitka Jarkovská

4 zprava: Petra Kuchařová, Jan Dostál, Adéla Slepičková, Jana Jarkovská, Eliška Hrubešová, Radek Látr, Pavel Čechura (rádce) zprava: Filip Haviar (rádce), Ivana Chochrunová, Zuzana Moravcová, Yahor Kvychola, Vojtěch Matuška, Adéla Nováková

5 zprava: Magda, Ondra, Přéma, Jíťa, Dědek, Lucka, Hrobař, Jana, Evelínka, Andulka zprava: Bára, Mates, Radim,Helča, Marťa, Adéla, Buld, Zuzka, Tomíno

6 Horní řada zprava : strojníci: Honzík Šlapák a Standa Dostál, šéfová Makulka, Evička Hofmannová Dolní řada zprava: Háňa Pistorová, Lucka Dostálová, Evelínka Hofmannová

7 Čtvrtek Tak jako každý rok, tak i letos, se ve čtvrtek před táborem nakládalo. Letos se začínalo již ve 14 hodin. Nejprve se nakládalo Ferinovo auto s vlekem a později auto pana Kubálka. Než se naložilo a připravilo vše potřebné, bylo 17 hodin a auta mohla odjet. Spolu s auty odjeli první průkopníci letošního tábora. Pátek V průběhu pátka na tábor najížděli další průkopníci. Já jsem dorazila k večeru a už stály oba hangáry. Vozily se podsady a věci z vjochny. A hlavně se stavěla kuchyň. Sobota Sobota byla zase velmi pracovním den. Dostavovala se kuchyň, natahovaly se hadice, kopaly se latríny, stavěly se stany vedoucích... Bylo toho spoustu na práce. A sluníčko nás vůbec nešetřilo. Odpoledne přijela Evička a uvařila nám veprové plátky na zelenině s chlebem. A hned nám šla práce lépe od ruky.

8 Neděle Tábor už byl skoro postaven, jen se čekalo na příjezd autobusu, který bude plný táborníků natěšených na 14denní dobrodružství. Když první děti spatřily světlo tábora, tak jejich první reakce byla : ''Kde máme stany?" Letos jsme se s ostatními vedoucími domluvili,že si děti postaví stany samy. Ať na vlastní kůži poznají, co je to za práci. Jediné, co bylo připraveno,bylo vykolíkování stanu, aby děti měly představu,kde mají začít stavět. Děti přišly do tábora a šup do práce. Každá dvojice si musela nanosit všechny podsadové díly a podlážky ze čmelína. Když byly všechny podsady hotové, začalo se s celtami. Řeknu Vám,že z dálky to vypadalo jako v mraveništi, všichni pilně pracovali. Po dokončení stavby stanů na nás čekal zasloužený oběd. Tak jako každý rok, tak i letos, jsme měli guláš s chlebem. Celé odpoledne se děti zabydlovaly a vybalovaly si. Oddíly jsme seznámili s důležitými místy, přečetli jsme jim řád tábora a vyslechly si vše potřebné týkající se pobytu na táboře. Před večeří si táborníci vyráběli jmenovky na stany-pro snadnější orientaci. Po rozkaze, kterého se zúčastnil celý tábor, jsme šli hrát na středověk. Najednou se na cestě nad táborem objevily holky - Jitka, Helča a Áďa utíkající a prosící o pomoc. Tak děti nelenily a vydaly se s holkama. Po vyznačené cestě petrolejkami jsme došli na místo,které bylo střežené Templáři. Na tomto místě umírající stařec Benjamin Storm (Viktor) promlouval se svým přítelem (Přemkem) a sděloval mu svůj životní příběh.

9 Než stařec skonal, stačil předat Přemkovi tajný deník Charlese Caroola. Na tomto místě Přemek poprosil děti o pomoc a oni mu ji slíbily. Plní dojmů jsme došli do tábora a vlčata a světlušky se začali chystat ke spánku.

10 Pondělí První budíček byl opravdu vydařený. Děti byly vzhůru už v 6 hodin a dělaly po táboře šílený nepořádek, tak si od Bulda vysloužily pořádnou rozcvičku. Po ranním rozkaze se družiny vrhly do zdokonalování tábora. Stavěly se fotbalové brány, volejbalové hřiště, sušák, táborový kruh a ohniště. Tyto stavební práce vydržely až do oběda -špagety. Po obědě přijela návštěva a to Pepa od Fedorků. Přivezl s sebou svého bývalého služebního psa - fenku Indy, která je vycvičená na hledání drog, výbušnin - takový typický policejní pes. Když ukázka skončila, tak se Jitka s Buldem rozhodli,že si s dětmi zahrají vodní bitvu. Čtvrtým blokem dnešního dne byla hra " Templáři útočí". Družiny dodělávaly pokřiky, mapy... a občas Přemek křikl TEMPLÁŘI ÚTOČÍ a než napočítal do 10, museli být děti schovány tak,aby je Templáři neobjevili. Ten, kdo byl viděn, měl mínusové body. V táboře byly vidět různé přistřešky z dek, spacáku, celt, ve kterých se děti ukrývaly.

11 Po večeři vyvěsil Přemek na nástěnku seznam otázek, na které mají táborníci získat odpověď. Tato hra byla myšlena jako seznamovací. Aby děti věděly, který vedoucí se jak jmenuje.každý vedoucí než odpověděl na otázku,tak si vymyslel nějaký úkol,který mu musel být splněn. např. Kanec chtěl donést mrtvého komára Makulka chtěla donést 5 šišek ke kuchyni Hrobař chtěl po dětech,aby běžely od kuchyně k lesu a zpět. Vedoucí si tuto hru vyloženě užívali. Ve 21 hodiny uléhali malí táborníci ke spánku a velcí na louce pod lesem hráli nějaké hry.

12 Úterý Po tvrdé ranní rozcvičce, snídani a rozkaze následovala oddílová činnost. II. dopoledním blokem byly runy. Úkolem dětí bylo najít v lese kartičku s runou,zapamatovat si,jaké písmeno daná runa znamená a doběhnout do hangáru, kde to sdělili svému družinovému písaři. Aby to nebylo tak snadné,tak po lese pobíhali Templáři, kteří lovili děti. Po odpoledním klidu se vydaly děti na místní hřbitov pro mapu. Kam mají jít a co tam získají, se dozvěděly, když vyluštily runy. Cesta nazpátek byla od kravína trošku ztížená. Družiny si měly získanou mapu předávat z ruky do ruky (s mapou nesměly dělat kroky), tak aby se zapojila celá družina. Cestou k táboru jim Templáři mapy ukradli. Dnes Záhoří ukázalo svoji pravou tvář a pršelo.

13 Po svačině byla příprava na táborák. Každá družina si měla připravit nějakou pohádku, minimálně na 5 min, kterou zahrají Templářům a získají od nich ukradenou mapu zpět. Na táborák dorazili 4 Templáři, kteří shlédli 6 pohádek ( Červená karkulka, 3 Veteráni, Princ Bajaja, O Popelce... ) Templáři se rozhodli,že mapu dají 5 družinám a že 6.družina musí přidat písničku. Templáři odešli a vlčata a světlušky šli spát.

14 Středa Ráno se vydaly družiny podle mapy, kterou získali včera od Templářů, pro část amuletu. Každá družina měla jiný cíl. Byly vyznačeny tyto cíle : za táborem Němců, cesta na Pěticestí, most přes Zlatý potok, cesta na Černou Vodu, seník, Vjochna. Po svačině byla na programu oddílová činnost. Po obědě -povidlové blbouni a poledním klidu družiny začaly vyrábět výrobky na trh. A za utržené peníze si mohou odkoupit druhou část amuletu. V průběhu celého odpoledne jsem se koupali. Začalo se světluškami, vlčaty a následovali skautky a skautky a nakonec vedoucí a kuchyň. Po večerním rozkaze vypukl trh. Na trhu se dalo nakoupit spoustu krásných věcí - náramky, hole, obrázky, růže, výrobky z kůže... Když družina utržila 20 zlatých, mohla si odkoupit od kupců z dalekých krajin druhou půlku amuletu a k tomu jako bonus dostaly zašifrovaný vzkaz. Ve 21 hodin,když se malí skautíci chystali ke spánku, svolal si Viktor skauty a skautky do hangáru a oznámil jim,že mají 15 minut na sbalení potřebných věcí, že vyrážejí na noční výlet a že přespí pod širákem. Nadšení skauti a skautky sprintovali ke svým stanům a balili si spacáky a ostatní věci. Některým jedincům chvíli trvalo,než vše pohledali. Docela jsem se bavila u toho, měli jste je vidět. Někteří borci si tak úžasně sbalili,že si chtěli polovinu věcí nést v rukou.

15 Čtvrtek Po celé dopoledne se děti připravovaly na odpolední Templářský závod. Družiny se střídaly na stanovištích, kde se učily a zdokonalovaly skautskou praxi. Byla tato stanoviště : poznávání zvířat - Bára poznávání rostlin - Marťa poznávání mapových značek - Hrobař poznávání nářadí - Matýsek uzlování - Přéma morseovka - Helenka řezání dřeva - Kanec Po odpoledním klidu vyrazily děti do vesnice. Po odpolední svačině probíhal Templářský závod. Dvojice vyrážely na trať, kde byly rozmístěny stanoviště s úkoly ze skautské praxe, které se děti naučily dopoledne. Letos nás na tábor přijeli navštívit skauti ze Stěžer Ivoš - Ledňáček a Martin. Po večeři družiny luštily šifru,kterou získaly jako bonus při koupi druhé části amuletu. Ve 22:30, kdy děti už spaly,začali vedoucí zákeřně budit děti. Bylo jim vysvětleno,že procházejí údolím, kde je obrácený den. Děti byly vzbuzeny, klasicky měly rozcvičku s Buldem, šly si vyčistit zuby a měly činnost v hangáru odkud byly posílány na stezku odvahy.

16 Pátek Celé dopoledne družiny vyráběly lodě. Každá družina musela vyrobit jednu vetší loď a jednu lodičku, se kterou budou závodit na našem " nebezpečném, nevyzpytatelném a hlubokém " potoce, proto lodička musela být bytelná. Před obědem se konaly zmiňované závody. Po odpoledním klidu se hrála vodní bitva. Děti si utvořily dvojice. Té dvojici, která soutěžila zavázala Lucka oči šátkem. Každý měl v ruce ešus nebo nějakou jinou nádobu naplněnou vodou. Hráči vyrazili proti sobě. Kdo z dvojice zůstal suchý, tak postoupil do dalšího kola. Po svačině byla na programu bojovka. Vedoucí - vlci chytali lovce, kteří se chtěli zmocnit zasloužených buřtů. Každé ditě mělo za pasem šátek a když mu ho vlk vytrhl, lovec odevzdal svůj život a šel si do tábora pro další. Hra byla velmi náročná, neboť se hrála v lese nad táborem, kde roste spoustu malých smrčku a borůvčí. Občas mi někdo z dětí připadal jako Semir a Tom z Cobry 11, kteří honí lupiče překážka nepřekažka, skákají skoky daleké nebo hozejí salto. Když lovci získali buřty,tak šli dodělat připravené ohniště a buřty si opekli k večeři.

17 Sobota Dnešní den byl tak trochu netypický, nejen že se nekonala rozcvička, tak ani nástup. Kladete si otázku proč? Protože je sobota a naše nepsané pravidlo říká, jde se na celodenní výlet. výlet světlušek a vlčat V sobotu asi kolem 9.hodiny jsme vyrazily s vlčaty na celodenní výlet na Komáří vrch. Hned po 1 km jsme se zastavili na pauzu na pití. Jardu Valeše rozbolelo koleno, tak ho Hrobař odvedl do tábora. Čekali jsme až se Hrobař vrátí a potom jsme šli dál. Došli jsme na Pěticestí a byla další pauza. Někdo si tu koupil turistickou známku někdo jídlo a pití. Když jsme došli na Komáří vrch, najedli jsme se a šli jsme hledat mapu k pokladu. Potom jsme šli zpátky do tábora. /Natálie Mannová, Karolína Hejzáková, Kristýna Marková/ Skauti a skautky se vydali na Haničku. Když se táborníci vrátili nazpátek do tábora kolem 16hodiny, čekala je tu úžasná svíčková s knedlíkem a teplá sprcha.

18 Neděle Dnešní den zahájila Jitka rozcvičkou. Už po snídani přijel pan Čadek s manželkou a po rozkaze začalo velké focení. Nejprve se fotily družiny, pak celý tábor. Celé dopoledne si děti uklízely ten nepořádek ve stanech a po táboře. Po svátečním obědě - kuřecím řízku s bramborem se začali sjíždět rodiče. Nevím, čím si to děti zasloužily, že dostaly od rodičů spousty dobrot a sladkostí. Tábor se hemžil rodiči. Děti jim ukazovaly, kde spí, kde se sprchujeme, kde jíme... V kuchyni tak jako každý rok se hromadily buchty od rodičů. Malým dětem zářila očka, že tu mají rodiče a sourozence. Letos Viktor připravil pro rodiče s dětmi 3D bludiště a lanovku. Kolem 17. hodiny rodiče odjížděli a Jitka si svolala družiny a sdělila jim, že si mají připravit na táborák nějakou scénku. Nyní nezůstali roveři-vedoucí pozadu a připravili si scénku Pošta pro tebe, kde Viktor jako Ester Janečková objasňoval příběh paní Květuše Hlučné (Helenka) a Arnošta Tichého (Matýsek). Arnošt se do paní Květuše zakoukal na jednom skautském táboře a nyní se s ní chtěl setkat po 40letech.

19 Pondělí Prvním dopoledním zaměstnáním byla oddílová činnost. Po svačině se 12 vedoucích a roverů vydalo vytyčit trasu na I. odpolední zaměstnání a děti hrály na Zlatém potoce závod korků. Po obědě a poledním klidu se družiny vydaly na vyznačené trasy dle azimutu. Na konci každé cesty měla každá družina vzkaz,že to co hledají už je v táboře. Při II. odpoledním zaměstnání se vydaly družiny směrem k seníku. S sebou dostaly pytlík sádry, čtvrtku a nějakou nádobu na rozmíchání sádry. Každá družina si měla odlít stopu nějakého zvířete, kterou našla na cestě od tábora. Následně po odlití stop si každá družiny připravila prezentaci o zvířeti, jehož stopu měla odlitou ze sádry. Po rozkaze probíhaly prezentace o zvířatech. Mohli jsme se dozvědět, kde zvířata žijí, kolik rodí mláďat, jakou si hledají potravu...

20 Úterý Před ranním rozkazem byli uneseni rádcové družin Templáři. Rádcové se schovávali na čmelíně s Helčou Vlasákovou. Od zaseknutí sekyrky měly všechny děti mlčet až do odvolání. Úkolem družin bylo vykoupit svoje rádce. Některým družinám se moc nechtělo. Družiny věděly, že jim poradí v kuchyni, kde je zlato. Ale aby to družiny neměly zadarmo, probíhalo to jako v pohádce O kohoutkovi a slepičce. Šli do kuchyně -> chtěli naštípat třísky do kamen sekyrkou od Tomína -> Tomíno: brousek od Viktora -> Viktor: vodu od Matěje -> Matěj: ešus od Adély -> Adéla: plný ešus borůvek. Družiny to měly ztížené, že členové mlčeli a navíc vedoucí nebyli ve svých stanech. Když družiny získaly vše potřebné a nasekali třísky, tak jim " kuchyňští tygři" sdělili,že zlato najdou ve Zlatém potoce. Získaným zlatem vykoupili své rádce od Templářů. Po odpoledním klidu si děti vyráběly masky na karneval. Téma bylo dobrovolné, jen si děti navzájem v družinách nesměly říkat, kdo jakou masku představuje. Když masky byly hotové, tak vypukla promenáda masek, poznávání masek ostatních. Nejlepší masku měli v kategorii : světlušek a vlčat: Petra Kuchařová skautů a skautek: Václav Klouda.

21 V porotě zasedlo osazenstvo kuchyně ( Makulka,Evička, Stáňa, Šidlo, Háňa) Po skvělých výkonech zpěváků se porota rozhodla o vítězi. Vítězkou " Záhořáckého DO-RE-MI se stala Karolína Hejzáková) Ve zbylém čase se hrály míčové hry a děti se připravovaly na pěveckou soutěž " Záhořácké DO-RE-MI". Chvíli před večeří si družiny vytvářely ohniště na opékání buřtů. Po večerním rozkaze nás v hangáru přivítala slavná dvojice moderátorů Sabina Laurinová (Helenka Hladíková) a Pavel Trávníček (Tomíno Kopecký). která nás provázela po celou dobu soutěže.

22 Středa Hned po ranním rozkazu dostaly družiny za úkol sesbírat co nejvíce razítek. Záleželo na družinách kam vyrazily. Všechny družiny až na jednu vyrazily do vesnice,jedna na Černou Vodu do penzionu. Získaly spousty zajímavých razítek z pošty, z obchodu, autobusáka ale i náhodných turistů. Po svačině, která byla posunuta na 11 hodinu přišel do tábora archeolog (Viktor). Viktror rozmlouval s dětmi o své práci a hodnotil jim získaná razítka. Archeolog slíbil dětem, že jim prodá klíč k vyluštění další šifry za 30 zlatých. Jen co Viktor odešel, začali vedoucí vyhazovat stany. Konal se tzv. " Letecký den". Ani se nedivím,že si Hrobař vzal na pomoc vidle. Po poledním klidu se hrála bojovka, protože družiny potřebovaly získat peníze pro archeologa. Hra spočívala v tom, že v určitém území děti našly koláč (dřevěný), ten šly prodat kupci ( Hrobař), který jim dal 1 zlatý. Nejdůležitější část měl hráč před sebou. A to hřiště, přes které musel předběhnout bez ztráty života a získaného zlata. v hangáru seděly holky (Bára a Andulka) a zapisovaly přinesené zlato a vydané životy. Po tomto zaměstnání přišla na řadu hygiena. Než se všechny vystřídali, tak skauti pomáhali Tomínovi s přípravou ohně na večer. Po večerním rozkaze se konal malý táborák na louce. V tuto dobu skládal Miloš Švec slib vlčat.

23 Čtvrtek Celé dopoledne bylo věnováno zkoušce neviditelnosti. Děti se schovávaly mimo tábor. Každá družina dostala papír, co vše musí přinést a sehnat, aby získaly dostatek bodů.(lavice z hangáru 30b, list z břízy 3b) Jediným problémem bylo, že to musí získat, aniž by je někdo z vedoucích viděl. My vedoucí jsme byli v táboře a dělali běžnou činnost, kuchyň vařila, připravoval se další program, kluci bourali bránu. Kdo byl viděn, tak se řeklo jeho jméno, a holky sedící u zdravotky zapisovaly hříšníky. I.odpolední zaměstnání neslo název Zlatá rybka. Děti utvořily dvojice. Dvojice,dle věku byly svázány k sobě ( vlčata a světlušky - za ruce; skauti a skautky - za nohy). Svázaná dvojice musela dojít ke Zlatému potoku, tam vylovit zlatou rybku (korek) a dojít nazpět do hangáru, kde Andulka zapisovala počty rybiček v družinách. Za přinesené rybičky se počítaly indicie k pokladu. Podle toho kolik má družina členů, tak za tolik rybiček dostali 1 indicii. Dala se chytit větší rybka - bonusová, která byla za indicii, ale těch bylo velmi poskromnu. Po tomto závodu holky spočítaly body - rybičky a vydaly indície. Mezi indíciemi byl např. les, jetel, lišejník, motýl...

24 Družiny si mohly ostatní indície "dokoupit". Musely splnit nějaký úkol např. zbourat bránu na fotbal, zbourat sušák... Nesmím zapomenout,že s Přémou přijela milá návštěva a to taťka Kuba. Po večeři následovala oddílová činnost. Vlčata a světlušky hráli Středověk a skauti a skautky slibovaly.

25 Pátek Jak už to bývá zvykem, tak poslední večer je táborák. Letos družiny cvičily misto scének písničky. Občas to chce změnu PO svačině se pomalu začalo bourat. Nosily se podlážky na čmelín, bourala se sprcha, umývárna, smotávaly se hadice.. Po svačině začal boj o poklad. Nejprve musely družiny najít v lese věci na stavbu mostu. Když postavily most, každý hráč po něm musel přejít do dalšího území. Tam se družiny chytily za ruce a šly najít svoji pavučinu označenou svojí barvou. Bylo to ztížené tím,že děti musely mlčet, jestli někdo promluvil, tak celou družinu vrátil dozírající Templář zpět na start. Každý člen družiny musel prolézt pavučinou, aniž by se ji dotknul a každý musel prolézt jiným okem. Prolézt pavučinou znamenalo nacházet se v dalším území. Zde hráči našli Andulku, která měla pro ně připravenou svačinu a hlavně pití. Když se všichni shromáždili a najedli se, tak začal boj o poklad.

26 Templáři střežili poklad a své území. Koho Templáři chytlili, musel odevzdat život a dojít si k Andulce pro nový. Nakonec se někdo z hráčů dostal k pokladu a Templáři se vzdálili. V truhle našli vzkaz v morseovce, kde bylo napsáno něco v tom smyslu : Poklad je náš, přišli jste pozdě. Někteří hráči odcházeli zklamaně do tábora. Děti si dobalovaly věci a připravovaly se na táborák. První částí táboráku bylo vyhlášení výsledků celotáborové hry. V bodování družin se na 1. místě umístila družina MASAŘEK. Když bylo předávání u konce a začalo se s písničkami, tak najednou přišel k táboráku Templář - ten nejvyšší z nejvyšších ( Kuba) a sdělil dětem, že dopadli lháře, kteří odcizili poklad, který patřil dětem, a že je nyní v bezpečí a že jestli chtějí, tak ať si jdou s ním pro to, co jim patří.

27 Kuba vedl děti k jeskyni draka Šmaka. V půlce cesty Kuba zastavil průvod dětí a začal k nim moudře promlouvat. Došli jsme ke skále, kde za svitu petrolejek 4 Templáři střežili skálu. Najednou se ze skály spustili 2 Templáři ( Viktor a Hrobař). Slanili se dolů a Viktor sundal ze zad bednu s pokladem. Vítězná skupina truhlu otevřela a Kuba začal předávat pamětní listy a každý si vzal jeden balíček. Vrátili jsme se k táboráku, kde jsme pokračovali ve zpěvu. Dnes byla prodloužená večerka, vlčata a světlušky šli spát ve 22 hodiny a skauti a skautky o hodinu později.

28 Sobota V sobotu zbývalo pár hodin na to,abychom zbouraly zbylé táborové stavby. Autobus s dětmi odjížděl před 11 hodinou. Spolu s dětmi v autobuse cestovaly i jejich kufry, neboť Ferinovo auto v Záhoří mělo poruchu. Po půl 1 jsme dorazili do Třebechovic. Před skautem na nás už čekali natěšení a odpočatí rodiče a děti si odvážely domů. Nooo a tábor už je u konce, kronika dopsaná. Už se pomalu můžeme začít těšit na tábor. Ale to si ještě musíme chvíli počkat, máme před sebou ještě cca 340 dnů. Teď nás čekají ještě prázdniny, škola, Vánoce, škola, Velikonoce a konec školy a pak možná tábor. AHÓÓÓÓÓÓOOOOJ

29

Sportovní soustředění. Chceme se s vámi podělit o naše zážitky ze sportovního soustředění

Sportovní soustředění. Chceme se s vámi podělit o naše zážitky ze sportovního soustředění Sportovní soustředění Chceme se s vámi podělit o naše zážitky ze sportovního soustředění První den V sobotu (5.3.) jsme se vydali do Jizerských hor. Sraz jsme měli u Penny v 8:30 kde se sešlo 35 dětí.

Více

Jak nás Anetka vzala na Malši

Jak nás Anetka vzala na Malši Jak nás Anetka vzala na Malši 25.7. - 2.8. 2015 V sobotu ráno jsme se všichni nasnídali, oblékli, maminka s tatínkem vše dobalili a nastal čas vše naložit do auta a že toho bylo na týden pod stanem v divočině

Více

Tábor Hrádek u Sušice 2018

Tábor Hrádek u Sušice 2018 Tábor Hrádek u Sušice 2018 Vážení rodiče, Vedoucí našeho oddílu již začínají připravovat tábor. Proto jsme pro vás připravili krátký sešit s prvními informacemi o táboře. Podrobnější informace přijdou

Více

Příměstské tábory 2012

Příměstské tábory 2012 Příměstské tábory 2012 V srpnu 2012 se uskutečnil již druhý ročník příměstských táborů. Stejně jako loni proběhly dva pětidenní turnusy jeden na Praze 12 se základnou v nízkoprahovém klubu Krok a druhý

Více

Adaptační pobyt 6.B 26/2015. Penzion Jana - Mlýnky 9.9. 11.9.2015

Adaptační pobyt 6.B 26/2015. Penzion Jana - Mlýnky 9.9. 11.9.2015 26/2015 Adaptační pobyt 6.B Penzion Jana - Mlýnky 9.9. 11.9.2015 Když jsme přijeli bylo deseti hodin. 6.A řída před námi ještě hodnotila Adaptační pobyt, tak jsme zůstali venku na hřišti a dělali různé

Více

Tannenlohe PROJEKT SCHÜLERAUSTAUSCH (VÝMĚNA ŽÁKŮ)

Tannenlohe PROJEKT SCHÜLERAUSTAUSCH (VÝMĚNA ŽÁKŮ) Tannenlohe 24.4.-28.4.2017 PROJEKT SCHÜLERAUSTAUSCH (VÝMĚNA ŽÁKŮ) Společný příjezd 14 českých a 10 německých žáků do ubytovacího střediska Tannenlohe u Falkenbergu v Bavorsku. 1. den Po ubytování jsme

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK. Jaro 2016

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK. Jaro 2016 ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK 30. O4. 2016 1 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK Jaro 2016 Jen co děti zakončily jarní prázdniny karnevalem, čekalo je

Více

Přijeli jsme na tábor asi v 17 hodin a Upírovo strejda s Upírem a Žralokem už tam byli a sekali trávu sekačkou, co byla Upírovo strejdy, protože tu

Přijeli jsme na tábor asi v 17 hodin a Upírovo strejda s Upírem a Žralokem už tam byli a sekali trávu sekačkou, co byla Upírovo strejdy, protože tu Přijeli jsme na tábor asi v 17 hodin a Upírovo strejda s Upírem a Žralokem už tam byli a sekali trávu sekačkou, co byla Upírovo strejdy, protože tu sekačku, co měl vždycky Jarda půjčenou přes Peprníka

Více

Den čtvrtý neděle 21. června 2015 Sloup v Čechách

Den čtvrtý neděle 21. června 2015 Sloup v Čechách Den čtvrtý neděle 21. června 2015 Sloup v Čechách Ráno jsme se opět probudili do neslunečného dne. Dnešní den jsme potřebovali, aby nám počasí přálo a tak jsme poustevníkovi na hrad vzkázali, ať pošle

Více

TULIPÁNEK Jaro v ZŠ a MŠ Suchohrdly u Miroslavi 2013

TULIPÁNEK Jaro v ZŠ a MŠ Suchohrdly u Miroslavi 2013 ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK 30. O4. 2013-1 - ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK Jaro v ZŠ a MŠ Suchohrdly u Miroslavi 2013 Chtěli jsme Vás informovat,

Více

Jája a Pája. Jája a Pája z postele vyskočí, do kalhot s kšandami hupsnou. Když se oblíknou, vesele poskočí, tak nový den začnou.

Jája a Pája. Jája a Pája z postele vyskočí, do kalhot s kšandami hupsnou. Když se oblíknou, vesele poskočí, tak nový den začnou. TÁBOR 2009 ORLICKÉ ZÁHOŘÍ 5. 18. 7. 2009 družiny Jája a Pája 1. řada zleva: Jakub Zámečník, Jiří Ležák, Michaela Novotná, René Sunkovský 2. řada zleva: Barbara Kuťáková, Zuzana Proužek Moravcová, Pavel

Více

Tábor 2015 Hrádek u Sušice

Tábor 2015 Hrádek u Sušice Tábor 2015 Hrádek u Sušice Vážení rodiče, Vedoucí našeho oddílu již začínají připravovat tábor 2015. Proto jsme pro vás připravili krátký sešit s prvními informacemi o táboře. Podrobnější informace přijdou

Více

Převzetí Domova sv. Moniky

Převzetí Domova sv. Moniky KRONIKA 2008 Převzetí Domova sv. Moniky 1. 1. 2008 jsme převzali od Centra zdravotních a sociálních služeb města Liberce Domov pro matky s dětmi v tísni, který dostal jméno Domov sv. Moniky. Maškarní karneval

Více

Kamil Lukáš Zach, 7. tř.

Kamil Lukáš Zach, 7. tř. Dne 16.4. 2014, den před Velikonočními prázdninami, učitelé uspořádali program. Na jednotlivých stanovištích jim pomáhali žáci 9. třídy. Na začátku hodiny jsem dostal papír. Byli na něm napsáni členové

Více

Červen. 1.6. jeli žáci VI., VII. a VIII. A na výlet do Tábora, kde navštívili Husitské muzeum a Muzeum čokolády a marcipánu.

Červen. 1.6. jeli žáci VI., VII. a VIII. A na výlet do Tábora, kde navštívili Husitské muzeum a Muzeum čokolády a marcipánu. Červen 1.6. jeli žáci VI., VII. a VIII. A na výlet do Tábora, kde navštívili Husitské muzeum a Muzeum čokolády a marcipánu. V pondělí na Den dětí jsme byli na školním výletě. Byla tam naše třída, třída

Více

Vánoční projekt první a osmá třída

Vánoční projekt první a osmá třída Jiří Nenáhlo Zdeněk Kubík Lukáš Kubík Adam Borek David Vošický Zdobil L. Kubík Naše skupina: Vojtěch Paťha Ondřej Dvořák Štěpán Fiala Tomáš Slunečko Jan Vít Program: 1. hodina: Seznámili jsme se a povídali

Více

2. DEN PŘÍJEZD A ZAHÁJENÍ

2. DEN PŘÍJEZD A ZAHÁJENÍ Klub Pathfinder O prázdninách se naši pathfindeři zúčastnili mezinárodního evropského CAMPOREE, které připravilo Interevropské oddělení dětí a mládeže. CO JE CAMPOREE Týdenní až desetidenní prázdninové

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 číslo: 76

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 číslo: 76 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 číslo: 76 Obsah: Slovo ředitele školy. Škola v přírodě, cyklistická soutěž, Výlet do Březnice, dopravní hřiště, recitační soutěž

Více

Sankt Gallen Švýcarsko

Sankt Gallen Švýcarsko Sankt Gallen Švýcarsko - Mateřská škola Barevný klíček Vítězná 725 35601 Sokolov Endyšová Jana Hned po příjezdu jsme byly ubytované: v centru města. V průběhu naší stáže jsme vykonávaly hospitace v Primars

Více

Číslo 3. Ročník III. Březen 2013

Číslo 3. Ročník III. Březen 2013 Redakční rada: Jan Matoušek, Jakub Matoušek, Adéla Šímová, Aneta Camrdová, Barbora Primaková, Kristýna Horáková, Simona Miláčková, Tomáš Matějíček, Michal Vlach Školní ilustrovaný magazín III. základní

Více

Dopis v lahvi - č. 1. plavit směr Nová Guinea. vypadalo, že vůbec. nevyplujeme, protože. Robinsonova prudérní. matka ho nechtěla vůbec

Dopis v lahvi - č. 1. plavit směr Nová Guinea. vypadalo, že vůbec. nevyplujeme, protože. Robinsonova prudérní. matka ho nechtěla vůbec Dopis v lahvi - č. 1 V sobotu 16. července, l.p. 2016, jsme byli přijati do námořnické družiny, která se spolu s Robinsonem měla plavit směr Nová Guinea. V neděli ráno jsme se nalodili na loď Černá Perla

Více

VII. ročník soutěže "V Benešově straší", sobota

VII. ročník soutěže V Benešově straší, sobota VII. ročník soutěže "V Benešově straší", sobota 23. 11. 2013 Statistiky Počet hlídek Skauti a skautky 14 Vlčata a světlušky 19 Veřejnost 30 Nejlepší hlídky kategorie jména oddíl, středisko body čas Skauti

Více

ŽIJ SPORTEM VESLOVÁNÍ:

ŽIJ SPORTEM VESLOVÁNÍ: ŽIJ SPORTEM Sportcentrum Labe & školní rok 2014/2015 Máme novou sportovní redakci, kde tvoříme různé články z akcí a soutěží Sportcentra Labe. Toto je první vydání našeho občasníku, které se ohlíží za

Více

Z přihlášky jsem věděla, že budeme hasit nějakou ohnivou svini, nebo tak něco. Ale vezměme to po pořádku. Odjezd byl ve čtvrtek ráno. Všichni jsme se

Z přihlášky jsem věděla, že budeme hasit nějakou ohnivou svini, nebo tak něco. Ale vezměme to po pořádku. Odjezd byl ve čtvrtek ráno. Všichni jsme se Otakar 2006 Můj milý deníčku, tak už to mám za sebou a bylo to naprosto úžasné, skvělé, jedinečné, prostě husté Není to tak, jak si myslíš já myslím tábor. Já vím, že spousta dětí jezdí na tábory nerada,

Více

Comenius meeting Dánsko Svendborg. Finsko Itálie Island Dánsko Česká republika

Comenius meeting Dánsko Svendborg. Finsko Itálie Island Dánsko Česká republika Comenius meeting Dánsko Svendborg Finsko Itálie Island Dánsko Česká republika Sobota 5. září 2009 Kodaň Svendborg Neděle 6. září 2009 Ostrov Strynø Pondělí 7. září 2009 Ostrov Strynø Svendborg Úterý

Více

Víkendový vzdělávací pobyt pro pěstounské rodiny v Kovářské

Víkendový vzdělávací pobyt pro pěstounské rodiny v Kovářské Víkendový vzdělávací pobyt pro pěstounské rodiny v Kovářské Magistrát města Chomutova ve spolupráci se zapsaným spolkem RADKA připravil ve dnech 20. - 21. 5. 2017 víkendový vzdělávací pobyt pro pěstounské

Více

OBČASNÍK. DM číslo 4. Na školní rok 2016/17

OBČASNÍK. DM číslo 4. Na školní rok 2016/17 OBČASNÍK DM číslo 4 Na školní rok 2016/17 Červotoči si pochutnávají na historickém Špalíčku Špalíček je komplex jedenácti původně gotických domů ze 13. století, stojících na místě bývalých masných bud

Více

Duben 2016. Nazdar bratři a sestry,

Duben 2016. Nazdar bratři a sestry, Duben 2016 94. brněnský oddíl caryvlka@seznam.cz www.94bo.cz Nazdar bratři a sestry, Začal duben. Přichází jaro. Kvetou bledule, a ptáci, kteří se vrátili z teplých krajů, už cvrlikají pod okny. Roste

Více

Zahájení lázeňské sezóny v Teplicích. Třešňová bublanina

Zahájení lázeňské sezóny v Teplicích. Třešňová bublanina Zahájení lázeňské sezóny v Teplicích Toho dne kdy jsme putovali z Tuchlova na Milešovku a zpět, jsme za zvládnutí takové túry dostali odměnu. Mohli jsme místo obvyklého večerního filmu nebo seriálu, naživo

Více

PASOVÁNÍ NA ČTENÁŘE Žáci 1. ročníku ZŠ Rosice a jejich třídní učitelky Zpravodaj Rosicka Rosa

PASOVÁNÍ NA ČTENÁŘE Žáci 1. ročníku ZŠ Rosice a jejich třídní učitelky Zpravodaj Rosicka Rosa Měsíc duben přinesl celou řadu akcí. Hned na začátku měsíce dne 4. 4. vyrazili žáci devátých tříd na exkurzi do Jaderné elektrárny v Dukovanech. Tuto exkurzi každoročně organizuje komise fyziky. V informačním

Více

Propozice 32. ročníku Memoriálu Jerry Hodného

Propozice 32. ročníku Memoriálu Jerry Hodného Junák český skaut, středisko Jerry Hodného Napajedla, z. s. Na Kapli 1060 IČO 46276165 763 61 Napajedla Propozice 32. ročníku Memoriálu Jerry Hodného Datum: 3. a 4. 10. 2015 Místo: Napajedla - klubovna

Více

V pondělí nás překvapilo příjemné teplo, které s sebou přineslo i velké množství kaluží a mokré všechno, co namočit šlo.

V pondělí nás překvapilo příjemné teplo, které s sebou přineslo i velké množství kaluží a mokré všechno, co namočit šlo. Tento týden jsme strávili v Austrálii. Počasí tomu skoro odpovídalo, v pondělí a v úterý bylo ještě hodně mokro, ale od středy panovalo skoro jarní počasí. Pondělí V pondělí nás překvapilo příjemné teplo,

Více

Příměstský tábor je určen pro všechny děti ve věku 5-11 let, které se rády zapojují do různých ať už známých či méně známých aktivit.

Příměstský tábor je určen pro všechny děti ve věku 5-11 let, které se rády zapojují do různých ať už známých či méně známých aktivit. Proč příměstský tábor? Je to výborná varianta pro děti, které nejsou ještě příliš zvyklé na odloučení od rodičů. Zajistíme Vám hlídání po dobu vaši pracovní doby a nejen zabavíme vaše děti, ale naučíme

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 37

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 37 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 37 Obsah: Slovo ředitele školy, škola v přírodě, dopravní hřiště, dětská tvorba, vyhodnocení sběru. Červen 2011 TOCHOVICE

Více

Září uteklo jako voda, říjen už je také za námi a vy si můžete přečíst první dvojčíslo našich Kostkovaných novin!!!

Září uteklo jako voda, říjen už je také za námi a vy si můžete přečíst první dvojčíslo našich Kostkovaných novin!!! Milí rodiče, Září uteklo jako voda, říjen už je také za námi a vy si můžete přečíst první dvojčíslo našich Kostkovaných novin!!! Během prvního týdne se děti především navzájem seznamovaly s novými kamarády.

Více

Divadelní žabka. Za účastníky napsala paní učitelka Tománková

Divadelní žabka. Za účastníky napsala paní učitelka Tománková 4 Březen / duben 2009 Naši milí čtenáři! Po delší odmlce vás znovu všechny vítám na stránkách školního časopisu Školáček. Je vidět, že se vám časopis zalíbil, neboť si jej chodíte stále víc a víc půjčovat.

Více

Základní informace k táboru 2019 a závazná přihláška

Základní informace k táboru 2019 a závazná přihláška Junák český skaut, středisko Lípa Roztoky, z. s. 1. oddíl skautek Základní informace k táboru 2019 a závazná přihláška Místo: tábořiště Drnovka GPS: 49 32'42.69"N,13 10'5.84"E, kraj Plzeň jih, mezi obcemi

Více

Příměstské tábory KC KAMPA 2013

Příměstské tábory KC KAMPA 2013 Příměstské tábory KC KAMPA 2013 Turnusy a program 1. turnus 8. 12. července 2013 2. turnus 15. 19. července 2013 3. turnus 19. 23. srpna 2013 4. turnus 26. 30. srpna 2013 Harmonogram dne Obecné informace

Více

1. Den (sobota) - SLAVNOSTNÍ ODHALENÍ TOTEMU - SLAVNOSTNÍ VZTYČENÍ TÁBOROVÉ VLAJKY za zvuku táborové hymny - ÚVODNÍ SEZNAMOVACÍ DISKOTÉKA

1. Den (sobota) - SLAVNOSTNÍ ODHALENÍ TOTEMU - SLAVNOSTNÍ VZTYČENÍ TÁBOROVÉ VLAJKY za zvuku táborové hymny - ÚVODNÍ SEZNAMOVACÍ DISKOTÉKA 1. Den (sobota) PŘÍJEZD vstupní zdravotní filtr ROZDĚLENÍ DO ODDÍLŮ - ubytování dětí, vedoucích a praktikantů - kontrola počtu dětí - vybalení věcí, seznámení s režimem a s dislokací tábora, - kontrola

Více

43. ODDÍL SKAUTŮ MODRÝ ŠÍP KONTAKT

43. ODDÍL SKAUTŮ MODRÝ ŠÍP KONTAKT 43.oddíl skautů Modrý šíp INFORMACE O 43. ODDÍL SKAUTŮ 43. oddíl skautů Modrý šíp je určen pro chlapce ve věku 9 až 17 let. MODRÝ ŠÍP Oddíl je součásd skautského střediska Modrý šíp, které sídlí v Ostravě

Více

Barevný podzim SLAVNOSTNÍ PŘEDÁVÁNÍ SLABIKÁŘE

Barevný podzim SLAVNOSTNÍ PŘEDÁVÁNÍ SLABIKÁŘE Barevný podzim Ve čtvrtek 30. října 2014 se uskutečnila akce s názvem Barevný podzim, které se mohly zúčastnit děti z prvního stupně. Barevný podzim spočívá v tom, že si děti mohly určit skupinky anebo

Více

Dům dětí a mládeže při ZŠ Karla IV. Nový Bydžov. Výchovný plán letního tábora PLÁTĚNÁ OSADA. Místo konání: Splzov u Železného Brodu

Dům dětí a mládeže při ZŠ Karla IV. Nový Bydžov. Výchovný plán letního tábora PLÁTĚNÁ OSADA. Místo konání: Splzov u Železného Brodu Dům dětí a mládeže při ZŠ Karla IV. Nový Bydžov Výchovný plán letního tábora PLÁTĚNÁ OSADA Místo konání: Splzov u Železného Brodu Termín: 26.7.-10.8.2013 Typ tábora: stálý,ubytování ve stanech s podsadou

Více

ŘÍJEN. strana: 1 E_O-N

ŘÍJEN. strana: 1 E_O-N strana: 1 E_O-N V pátek 26.9. se šestka zúčastnila akce pořádané společností EON. Anička nám popsala, jak celá akce probíhala. V pátek jsme měli akci EON-trak. Chvíli jsme se učili a pak šli do EON-trucku.

Více

Občasník žáků Speciální základní školy Litomyšl

Občasník žáků Speciální základní školy Litomyšl PECKA Občasník žáků Speciální základní školy Litomyšl Květen 2018, ročník 9, číslo 3 Na tvorbě časopisu se podíleli: žáci II. stupně a jejich učitelé. Redakčně upravil Pavel P. 1 Líbil se mi Karlův most.

Více

Děti a tety z našeho Domova:

Děti a tety z našeho Domova: Všichni jsme prožívali vánoční svátky se svými blízkými, ať už doma nebo na našem Domově. Mnozí z vás o svých Vánocích napsali a namalovali hezké příspěvky: Děti a tety z našeho Domova: Na Štědrý den se

Více

Josífek byl už opravdový školák,

Josífek byl už opravdový školák, 1 Josífek byl už opravdový školák, prvňáček. Ale hlavně byl zvědavý malý kluk. Stále si něco vymýšlel, občas nerad poslouchal a taky často lhal. Nic nepomohlo, že začal chodit do školy. Nepomohlo, ani

Více

Příměstský tábor je určen pro všechny děti ve věku 5-11 let, které se rády zapojují do různých ať už známých či méně známých aktivit.

Příměstský tábor je určen pro všechny děti ve věku 5-11 let, které se rády zapojují do různých ať už známých či méně známých aktivit. Proč příměstský tábor? Je to výborná varianta pro děti, které nejsou ještě příliš zvyklé na odloučení od rodičů. Zajistíme Vám hlídání po dobu vaši pracovní doby a nejen zabavíme vaše děti, ale naučíme

Více

Otevřená tréninková jednotka Datum a čas konání: 4. 5. 2015, 16:30 17:00 Věková kategorie: 6-10 let Místo konání: sportovní hala Meziboří

Otevřená tréninková jednotka Datum a čas konání: 4. 5. 2015, 16:30 17:00 Věková kategorie: 6-10 let Místo konání: sportovní hala Meziboří Otevřená tréninková jednotka Datum a čas konání: 4. 5. 2015, 16:30 17:00 Věková kategorie: 6-10 let Místo konání: sportovní hala Meziboří V pondělí 4. května proběhla tréninková jednotka pro mezibořské

Více

Pobytový tábor Borovice. Termín:

Pobytový tábor Borovice. Termín: Pobytový tábor Borovice Termín: 22. 7. 28. 7. 2018 A-styl, z. s. a P. J. Art Production s.r.o. o A-STYL z. s. se zaměřuje na pohybové vzdělávání dětí a mládeže o provozování sportovního centra (street

Více

Září Vítání prvňáčků

Září Vítání prvňáčků Září Vítání prvňáčků Letošní školní rok začal v pondělí 3.září. Již tradičně se všichni budoucí prvňáčci (letos jich je 48) shromáždili se svými rodiči na školním hřišti. Čekaly tam na ně paní učitelky

Více

Tábor Matějovec 2.8. 16.8.2008

Tábor Matějovec 2.8. 16.8.2008 Tábor Matějovec 2.8. 16.8.2008 Odjezd je v pátek 1. srpna 2008 (pro skauty) Sraz je u klubovny v 8:00 hodin Na tábor pojedeme na kole, na tábořiště dorazíme v sobotu v poledne Účast je dobrovolná Odjezd

Více

PŘEMYSL DUŠÁNEK PETR MATOUŠEK TOM JARMAR

PŘEMYSL DUŠÁNEK PETR MATOUŠEK TOM JARMAR ČÍSLO 17 Podzim Martin Matoušek Podzim začíná 23.9. Děti začínají chodit do školy. Někteří ptáci odlétají do teplých krajin. Začíná se hrabat listí. Začíná padat listí. Ježek se musí zahrabat do listí.

Více

zůstatek pro šk.rok 2005/2006 268,- Matouš Ryška

zůstatek pro šk.rok 2005/2006 268,- Matouš Ryška Zůstatek ze šk.roku 2004/2005 0,- Příjmy: příspěvky žáků 4 440,- Sponzoři 2 800,- Zisky z akcí 1 388,- Obecní úřad + příspěvky na karneval 1 856,- 10 484,- výdaje: příspěvek na výlet (66 žáků) 1 650,-

Více

ŠKOLTÝN. Školní časopis Základní školy v Týnci nad Labem 15. ročník Číslo 3

ŠKOLTÝN. Školní časopis Základní školy v Týnci nad Labem 15. ročník Číslo 3 ŠKOLTÝN Školní časopis Základní školy v Týnci nad Labem 15. ročník Číslo 3 Obsah 1. Lyžařský výcvikový kurz 2. Tři králové, zápis do 1. třídy 3. Zimní škola v přírodě 4. Vánoční laťka, florbal starší dívky

Více

Školička v přírodě

Školička v přírodě Školička v přírodě 2019 8.5.-10.5.2019 Adresa: Tři Studně, Chalupa U Loubů č.p. 10 Co si zabalit? To se dozvíte na další stránce. Pozor, každá věc má v batohu správného skauta své místo. Doporučený seznam

Více

1. DEN Na nádraží jsme se měli sejít v 8 35 h ( Terka 8 25 h). Všichni, až na výjimky (nebyla to Terka) přišli včas. Jeli jsme naší oblíbenou trasou, vlakem samozřejmě. Vyzkoušeli jsme si krásný, nový

Více

ZPRÁVA Z PRVNÍHO SETKÁNÍ COMENIUS 2013-2015 (COM-MP-2013-142)

ZPRÁVA Z PRVNÍHO SETKÁNÍ COMENIUS 2013-2015 (COM-MP-2013-142) ZPRÁVA Z PRVNÍHO SETKÁNÍ COMENIUS 2013-2015 (COM-MP-2013-142) Be SUstainable to SUstain the WORLD ŠVÉDSKO 11. 11. - 17. 11. 2013 ÚČASTNÍCI ZA GYMNÁZIUM KADAŇ Vyučující Mgr. Darina Kováčová (vedoucí exkurze)

Více

Exkurze do Galerie moderního umění v HK

Exkurze do Galerie moderního umění v HK Vážení čtenáři, jsme velice rádi, že držíte v rukou náš časopis. Vydáváme ho proto, abychom vás informovali o tom, co se v naší škole děje, a taky proto, že vás chceme pobavit v našich kvízech. Hodně jsme

Více

Co je to vlastně Baltík?

Co je to vlastně Baltík? Ve dnech 20. - 22. 4. 2012 se v prostorách Holického Gymnázia uskutečnil 10. ročník celostátní soutěže Mlady programátor v programovacím jazyce Baltík. Co je to Baltík a jak soutěž probíhá? Co je to vlastně

Více

Leden a únor byl ve znamení příprav na zkoušku z odbornosti Strojník Junior. Děti se svědomitě připravují krok za krokem. Loni skládali zkoušku z

Leden a únor byl ve znamení příprav na zkoušku z odbornosti Strojník Junior. Děti se svědomitě připravují krok za krokem. Loni skládali zkoušku z Leden a únor byl ve znamení příprav na zkoušku z odbornosti Strojník Junior. Děti se svědomitě připravují krok za krokem. Loni skládali zkoušku z odznaku Preventista Junior a ta se povedla všem. A abychom

Více

IRSKO BRAY 2017 RICHARD ZEZULA

IRSKO BRAY 2017 RICHARD ZEZULA IRSKO BRAY 2017 RICHARD ZEZULA V období letních prázdnin jsem navštívil Irsko za účelem výuky angličtiny. Irsko je ostrov s krásnou přírodou, s nepředvídatelným počasím a známým pivem značky Guiness. Po

Více

Týden mexické kuchyně

Týden mexické kuchyně Květen 2008 Školení emoční inteligence Ve dnech 1. a 2. 5. absolvovali učitelé naší školy seminář věnovaný rozvoji emoční inteligence. Vedla ho MgA. Irena Swiecicki, která se této problematice již řadu

Více

PROGRAM SPORT CAMP PONDĚLÍ 14.7.2014 VŠESPORTOVNÍ PRŮPRAVA, ATLETIKA A KOLEKTIVNÍ HRY

PROGRAM SPORT CAMP PONDĚLÍ 14.7.2014 VŠESPORTOVNÍ PRŮPRAVA, ATLETIKA A KOLEKTIVNÍ HRY PROGRAM SPORT CAMP PONDĚLÍ 14.7.2014 VŠESPORTOVNÍ PRŮPRAVA, ATLETIKA A KOLEKTIVNÍ HRY -odevzdání veškerých dokumentů a vyřízení potřebné administrativy s rodiči 8:00 8:45hod. přivítání dětí na Sport Campu

Více

Rozpis studentů u maturitní zkoušky - jaro 2018

Rozpis studentů u maturitní zkoušky - jaro 2018 Třída: DE4A (rok nástupu 2014) Třída: *DE4A - DE4A (rok nástupu 2013) kom. DE4A Termín: pondělí 28. 5. 2018 dopoledne Denní porada vyučujících: 12:40 Denní vyhlášení výsledků: 12:40 Leoš Hovádek (DE4A)

Více

Renata, Alena, Kristýna, Hana, Daniel

Renata, Alena, Kristýna, Hana, Daniel Naši milí čtenáři, po roce opět přinášíme zprávičky o některých akcích, které proběhly v naší družině. Můžete si je spolu s námi připomenout ve výročním vydání Družinového Blesku. Hezké prázdniny, pěkné

Více

PROPOZICE 34. ROČNÍKU MEMORIÁLU JERRY HODNÉHO

PROPOZICE 34. ROČNÍKU MEMORIÁLU JERRY HODNÉHO Na Kapli 1060, 763 61 Napajedla PROPOZICE 34. ROČNÍKU MEMORIÁLU JERRY HODNÉHO Datum: 7. - 8. 10. 2017 Místo: Napajedla - klubovna na Jiráskově ulici Startovné: 50,- Kč za každou hlídku Kategorie: a) skauti,

Více

LETNÍ SOUSTŘEDĚNÍ KARATE OLOMOUC 13. - 18.7. 2015 Zasíláme doplňující informace o letním soustředění: Datum: od 13.7. 2015 (pondělí) do 18.7.2015 (sobota) Místo konání: Chata JUNIOR, Kunčice 14, Staré

Více

Deník školy v přírodě 3.C, 4. a 5. tříd v Jiřetíně od 30. dubna do 7. května 2011.

Deník školy v přírodě 3.C, 4. a 5. tříd v Jiřetíně od 30. dubna do 7. května 2011. Deník školy v přírodě 3.C, 4. a 5. tříd v Jiřetíně od 30. dubna do 7. května 2011. První a druhý den sobota 30. 4. a neděle 1. 5.2011. (Kliknutím otevřete fotoalbum) Jak to viděl Vladimír z 5. C: 30. 4.

Více

CizinCi ve škole. Mně se tenhle projekt moc líbil. Procvičila jsem si angličtinu a taky jsem poznala skvělé lidi a také jsem se dozvěděla

CizinCi ve škole. Mně se tenhle projekt moc líbil. Procvičila jsem si angličtinu a taky jsem poznala skvělé lidi a také jsem se dozvěděla CizinCi ve škole Naši školu navštívila po jarních prázdninách vzácná návštěva, která za námi cestovala několik tisíc kilometrů. V rámci projektu EDISON zajišťovaný společností AIESEC u nás učili 4 zahraniční

Více

ZÁŘÍ SKAL KALÁČ ÁČEK V LESNÍM KLUBU

ZÁŘÍ SKAL KALÁČ ÁČEK V LESNÍM KLUBU ZÁŘÍ 2013 V LESNÍM KLUBU SKAL KALÁČ ÁČEK 3. září Martinka: Když jsme byli u toho písku, tak jsme s Jončou vběhli do vody a to bylo strašně príma. A vyhodila jsem do kapradí 2 šnečky. Jonča: Byli jsme na

Více

TILIA. Školní časopis

TILIA. Školní časopis Základní škola a mateřská škola Jaromíra Hlubíka Lipov Školní časopis TILIA Redakční rada: Mgr. Tomáš Zajíček Mgr. Petr Galečka Mgr. Dobroslava Jagošová Mgr. Eva Ondrušová Mgr. Zdeňka Veverková Náklad:

Více

PROGRAM SPORT CAMP PONDĚLÍ 7.7.2014 VŠESPORTOVNÍ PRŮPRAVA, ATLETIKA A KOLEKTIVNÍ HRY

PROGRAM SPORT CAMP PONDĚLÍ 7.7.2014 VŠESPORTOVNÍ PRŮPRAVA, ATLETIKA A KOLEKTIVNÍ HRY PROGRAM SPORT CAMP PONDĚLÍ 7.7.2014 VŠESPORTOVNÍ PRŮPRAVA, ATLETIKA A KOLEKTIVNÍ HRY -odevzdání veškerých dokumentů a vyřízení potřebné administrativy s rodiči 8:00 8:45hod. přivítání dětí na Sport Campu

Více

Výtvarný kurz "Najdi prostor v prostoru" HARMONOGRAM

Výtvarný kurz Najdi prostor v prostoru HARMONOGRAM Výtvarný kurz "Najdi prostor v prostoru" HARMONOGRAM D NEDĚLE (příjezdový den) 17 19 příjezd a ubytování, seznamování (tvorba jmenovek, myšlenková mapa na téma prostor, jednoduché aktivity na téma prostor

Více

Májka Co ještě? Máje 2015 předvečer

Májka Co ještě? Máje 2015 předvečer V pořadí čtvrté obnovené Staročeské Máje se v Libomyšli letos konaly 16. května. Ti, kdo přihlíželi průvodu obcí nebo besedě na návsi možná netuší, co všechno je třeba předem zařídit a připravit, tentokrát

Více

Pasecký Školníček Na téma Škola v přírodě

Pasecký Školníček Na téma Škola v přírodě září/říjen 2013 Pasecký Školníček Na téma Škola v přírodě Připravili žáci zájmového kroužku Internetový časopis Na úvod časopisu, jsme Vám připravili OSMISMĚRKU. Vyškrtej všechna slova z nápovědy a zbylá

Více

PŘÁTELSTVÍ A SPOLUPRÁCE NAPŘÍČ NÁRODNOSTMI

PŘÁTELSTVÍ A SPOLUPRÁCE NAPŘÍČ NÁRODNOSTMI představuje letní adaptační kurz pro žáky z Vietnamu i z Čech PŘÁTELSTVÍ A SPOLUPRÁCE NAPŘÍČ NÁRODNOSTMI 11. 8. 15. 8. 2014 Jizerské hory penzion U Kačáka Obsah: 1. Cíl projektu 2. Realizace projektu Přípravná

Více

Olympiáda ve Vencouveru se zlomila do druhé půlky a my se vydali na letošní běžky do rodiště jednoho z potencionálních medailistů tohoto zimního

Olympiáda ve Vencouveru se zlomila do druhé půlky a my se vydali na letošní běžky do rodiště jednoho z potencionálních medailistů tohoto zimního Olympiáda ve Vencouveru se zlomila do druhé půlky a my se vydali na letošní běžky do rodiště jednoho z potencionálních medailistů tohoto zimního klání, do okolí Klínovce na hřebeny Krušných hor. Ty jsou

Více

Na úvod. Tereza Huterová, 9. tř.

Na úvod. Tereza Huterová, 9. tř. Na úvod Speciál. Speciál? Speciál! Právě jste nahlédli do speciálního čísla našeho časopisu. Vítáme vás a jsme rádi za vaši přízeň. Redakci Twistu ovládli Mikuláši a andělé samozřejmě i čertíci. Ti se

Více

Blíží se finále. Hrajte o zájezd do Legolandu pro celou rodinu a o kreditů!

Blíží se finále. Hrajte o zájezd do Legolandu pro celou rodinu a o kreditů! Blíží se finále. Hrajte o zájezd do Legolandu pro celou rodinu a o 10 000 kreditů! Luštili jste, stříhali, malovali, zkrátka jste se s námi drželi hesla, že nuda je trestný čin? Právě teď přichází ta správná

Více

Středisko výcviku vodicích psů

Středisko výcviku vodicích psů Středisko výcviku vodicích psů Ve čtvrtek 7. října 2010 jsme navštívili Středisko výcviku vodicích psů v Jinonicích. Tento den je Dnem nevidomých a slabozrakých, proto ve středisku probíhal den otevřených

Více

REKONSTRUKCE JÍDELNY A ŠKOLNÍHO DVORA

REKONSTRUKCE JÍDELNY A ŠKOLNÍHO DVORA Září 2009 REKONSTRUKCE JÍDELNY A ŠKOLNÍHO DVORA Během prázdnin započala v areálu naší školy rozsáhlá rekonstrukce jídelny a školního dvora. Jak dlouho potrvá nevíme. Snad do poloviny listopadu. Bohužel

Více

Poseidon. Ozvěny roku 2008. 20.12-21.12.2008 Vánoce pro zvířatka a Oddílové vánoce. Vánoce pro zvířátka

Poseidon. Ozvěny roku 2008. 20.12-21.12.2008 Vánoce pro zvířatka a Oddílové vánoce. Vánoce pro zvířátka Poseidon číslo 1 ročník 2009 datum vydání 6.3.2009 časopis 8.vodního oddílu sídlícího v Ostravě- Porubě Ozvěny roku 2008 20.12-21.12.2008 Vánoce pro zvířatka a Oddílové vánoce Vánoce pro zvířátka Sešli

Více

ozdobami- koule, řetězy z popcornu atd.

ozdobami- koule, řetězy z popcornu atd. ozdobami- koule, řetězy z popcornu atd. Štědrý den u nás doma O. Polcar Už od rána jsme s mojí sestřičkou Zuzankou čekali na Ježíška. Maminka řekla, že musíme počkat do večera. Celý den jsme byli oba hodní.

Více

PRACOVNÍ LIST Č. 1. Práce s rytmem, slovy a rýmy ÚKOL 1: 1. MÁMA / / 2. KUPUJE / / 3. VAJÍČKA / - / 4. TÁTA /- / 5. CHCE/ / 6. NOVÉ / - / 7.

PRACOVNÍ LIST Č. 1. Práce s rytmem, slovy a rýmy ÚKOL 1: 1. MÁMA / / 2. KUPUJE / / 3. VAJÍČKA / - / 4. TÁTA /- / 5. CHCE/ / 6. NOVÉ / - / 7. PRACOVNÍ LIST Č. 1 Práce s rytmem, slovy a rýmy 1. MÁMA / / 2. KUPUJE / / 3. VAJÍČKA / / 4. TÁTA /- / 5. CHCE/ / 6. NOVÉ / / 7. BOTY / / 8. BÁRA / - / 9. MALUJE / / 10. SLUNÍČKA / / 11. SÁRA / - / 12.

Více

TÁBOROVÝ ŘÁD SPOLEČNOSTI HRŮZŮV MLÝN

TÁBOROVÝ ŘÁD SPOLEČNOSTI HRŮZŮV MLÝN TÁBOROVÝ ŘÁD SPOLEČNOSTI HRŮZŮV MLÝN ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Čl. 1 Pojmy Pro účely tohoto řádu se rozumí a) táborníkem - dětský účastník tábora, b) vedoucím - kterýkoliv dospělý pracovník tábora. ČÁST PRVNÍ

Více

Informace o lokalitě táborové základny Zhořec a programu tábora DDM

Informace o lokalitě táborové základny Zhořec a programu tábora DDM Informace o lokalitě táborové základny Zhořec a programu tábora DDM Táborová základna Zhořec u Manětína se nachází v Plzeňském kraji v okrese Plzeň sever, cca 18 km od Poděbrad. Nejbližším velkým městem

Více

Závod vlčat a světlušek

Závod vlčat a světlušek Závod vlčat a světlušek Zlatá Koruna 30. 4. 2. 5. 2010 J ack Sparrow potřebuje pomoct získat znovu Černou Perlu, vydejte se na dobrodružnou plavbu v boji proti kostlivcům! Budete postupovat podle mapy

Více

vydáno ke dni 13. 12. 2014...

vydáno ke dni 13. 12. 2014... vydáno ke dni 13. 12. 2014... II. ročník, I. číslo Kontakty most@kpdmuk.cz www.most.kpdmuk.cz 1 Vícedenní zasedání MPM ČLÁNEK Z VÍCEDENNÍHO ZASEDÁNÍ Vícedenní zasedání MPM se konalo 26.9. - 28. 9. 2014.

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 číslo: 20

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 číslo: 20 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 číslo: 20 Obsah: Slovo ředitele školy,projektový den, divadelní představení, Podzimní radovánky, výlet do Prahy, vyhodnocení

Více

1. C na škole v přírodě I přes velice chladné a deštivé počasí jsme si naši první

1. C na škole v přírodě I přes velice chladné a deštivé počasí jsme si naši první 1. C na škole v přírodě I přes velice chladné a deštivé počasí jsme si naši první společnou školu v přírodě v Jizbici pod Blaníkem velice užili. Velký dík patří naší vychovatelce Terezce a ostatním instruktorům,

Více

15.6. jsme byli na výletě. Celý nám propršel, ale stejně to bylo fajn. Hrad Pernštejn náš útok vydržel.

15.6. jsme byli na výletě. Celý nám propršel, ale stejně to bylo fajn. Hrad Pernštejn náš útok vydržel. 15.6. jsme byli na výletě. Celý nám propršel, ale stejně to bylo fajn. Hrad Pernštejn náš útok vydržel. 3.6. Vyhráli jsme :-)) Jako odměnu jsme dostali nanukové dorty :-))) 1.červen Dnešek byl dnem, kdy

Více

Projektové noviny. II.ročník 2.číslo 30.11.2005 Cena 5 Kč. Den otevřených dveří

Projektové noviny. II.ročník 2.číslo 30.11.2005 Cena 5 Kč. Den otevřených dveří Projektové noviny II.ročník 2.číslo 30.11.2005 Cena 5 Kč Den otevřených dveří 30.11.2005 Základní škola Masarykova 412, Kolín 3 ÚVOD 30.listopadu 2005 se konal Den otevřených dveří. Mohli se přijít podívat

Více

SEZNAM PŘÍLOH. Příloha A- Přihláška... I. Příloha B- Bezinfekčnost... II. Příloha C- Zdravotní potvrzení... III. Příloha D- Jídelníček...

SEZNAM PŘÍLOH. Příloha A- Přihláška... I. Příloha B- Bezinfekčnost... II. Příloha C- Zdravotní potvrzení... III. Příloha D- Jídelníček... SEZNAM PŘÍLOH Příloha A- Přihláška... I Příloha B- Bezinfekčnost... II Příloha C- Zdravotní potvrzení... III Příloha D- Jídelníček... IV Příloha E- Denní řád (plán)... V Stránky příloh jsou označeny římskými

Více

Máte rádi sport? Adrenalin zábavu? Jedinečný adrenalinový zážitek v Českosaském Švýcarsku!

Máte rádi sport? Adrenalin zábavu? Jedinečný adrenalinový zážitek v Českosaském Švýcarsku! Máte rádi sport? Adrenalin zábavu? Jedinečný adrenalinový zážitek v Českosaském Švýcarsku! www.sport-jedlova.cz fb: Adrenalin park Jedlová tel.: 722 233 322, e-mail: simona@sport-jedlova.cz, bara@sport-jedlova.cz

Více

SLUNCE JE VŠUDE - přeshraniční projekt ZŠ LÁZNĚ LIBVERDA a ZŠ BOLESLAWIEC

SLUNCE JE VŠUDE - přeshraniční projekt ZŠ LÁZNĚ LIBVERDA a ZŠ BOLESLAWIEC SLUNCE JE VŠUDE - přeshraniční projekt ZŠ LÁZNĚ LIBVERDA a ZŠ BOLESLAWIEC Na počátku roku 2012 nás oslovili zástupci Základní školy z polského Boleslawiece a nabídli nám spolupráci na přeshraničním projektu

Více

Velikonoční návštěva v knihovně. Berušky

Velikonoční návštěva v knihovně. Berušky Velikonoční návštěva v knihovně Berušky Ve středu 5. 4. 2017 jsme si procházkou vyrazili do knihovny v Lidické ulici. Protože se blíží Velikonoce, paní knihovnice měla pro nás připravené povídání o historii,

Více

Otevření ekologického hřiště 12. 9. 2014

Otevření ekologického hřiště 12. 9. 2014 Otevření ekologického hřiště 12. 9. 2014 U příležitosti otevření ekologického hřiště k nám v pátek 12. 9. přijela návštěva ze 3. ZŠ Slaný, aby se podívala na naši školu a zasoutěžila si s námi jak v turnajích,

Více

Paní učitelka se hrozně rozčílila a řekla: Jestli toho nenecháte, tak máte po ptákách! Pepíček se přihlásil a zeptal se: A co holky?

Paní učitelka se hrozně rozčílila a řekla: Jestli toho nenecháte, tak máte po ptákách! Pepíček se přihlásil a zeptal se: A co holky? Děvčata k přípravě na soutěž a účasti v ní přistupovala zodpovědně. Slovo šéfredaktora: Je měsíc únor a my vás opět vítáme u dalšího dílu školního časopisu Smajlík. Uplynulo pololetí a žáci dostávali vysvědčení,

Více

Comenius setkání říjen 2013

Comenius setkání říjen 2013 Comenius setkání říjen 2013 V týdnu od 14. do 18. října 2013 hostila naše základní škola celkem 36 zahraničních účastníků projektu Comenius. Jednalo se o 7 návštěvníků z Francie v čele s koordinátorkou

Více