Jája a Pája. Jája a Pája z postele vyskočí, do kalhot s kšandami hupsnou. Když se oblíknou, vesele poskočí, tak nový den začnou.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Jája a Pája. Jája a Pája z postele vyskočí, do kalhot s kšandami hupsnou. Když se oblíknou, vesele poskočí, tak nový den začnou."

Transkript

1 TÁBOR 2009 ORLICKÉ ZÁHOŘÍ

2 družiny Jája a Pája 1. řada zleva: Jakub Zámečník, Jiří Ležák, Michaela Novotná, René Sunkovský 2. řada zleva: Barbara Kuťáková, Zuzana Proužek Moravcová, Pavel Látr, Kateřina Tichá Pokřik: Jája a Pája z postele vyskočí, do kalhot s kšandami hupsnou. Když se oblíknou, vesele poskočí, tak nový den začnou.

3 Robátka 1. řada zleva: Jan Bednář, Václav Hejzák, Adéla Slepičková 2. řada zleva: Alžběta Malá, Eliška Hrubešová, Ondřej Franke, David Látr Pokřik: Robátko je hajný v lese, na zádech ho věrně nese, jelen jménem Větrník. Prstýnek si nasadíme, Večerníčka zachráníme.

4 Racochejlové 1. řada zleva: Miloš Švec, Matěj Haviar, Jana Jarkovská, Jaromír Marek 2. řada zleva: Johana Václavková, Monika Malá, Eva Veverková, Václav Klouda Pokřik: Racochejl všude je, a všechno ví, ale kde je Večerníček, to nikomu nepoví.

5 Broučci 1. řada zleva: Lukáš Bednář, Yahor Kvychola, Kristýna Tichá 2. řada zleva: Kateřina Hnízdilová, Adéla Nováková, Filip Haviar, Daniela Pellarová Pokřik: Každý večer o půlnoci, na cestu nám svítí broučci. U potůčku, u lesíčku přiletí k nám při měsíčku.

6 Scooby Doo 1. řada zleva: Kristýna Pikáč Marková, Jakub Látr, Matěj Maťátko, Daniel Tomášek 2. řada zleva: Pavel Čechura, Lucie Hemelíková, Jitka Jarkovská, Natálie Mannová Pokřik: Scooby Doo je chytrý psíček, ale ztratil se nám Večerníček. Jezdí si v autíčku, má kouzelnou čepičku. Pomůžem ho zachránit a vítězství ulovit.

7 Roveři 1. řada zleva: Tomáš Mužin Moravec, Tomáš Tomíno Kopecký, Kuba Charvát, Viktor Viking Charvát 2. řada zleva: Honza Buld Krejcar, Bára Klingerová, Hela Vlasáková, Tomáš Kanec Jeníček, Helča Hladíková, Adéla Kuchařová, Radim Rada Horák, Markéta Makule Jarkovská, Radek Hrobař Filip, Matěj Horák pokřik: ro- ve- ři vždy na nějakou známou melodii

8 Vedoucí 1. řada zleva: Radka Rückerová, Radek Hrobař Filip, Jitka Babicová, Přemek Pistora, Ondrášek Pistora, Viktor Viking Charvát 2. řada zleva: Anna Kadeřávková, Magda Pistorová, Jana Rückerová, Lucka Štursová, Míla Dědek Rücker, Dan Procházka

9 Kuchyň + Oldskauti + strojníci 1. řada zleva: Lucka Dostálová, muškát od paní Dostálové, Léňa Bělková, Háňa Pistorová 2. řada zleva: Honzík Šídlo Šlapák, Markéta Makule Jarkovská, Standa Dostál, Iva Charvátová, Evička Hofmannová, Martin Sklíčko Bělka Pokřik: To je mordovina!

10 Neděle V dálce byl slyšet autobus a nám v táboře bylo jasné, že je to autobus s dětmi natěšenými na 13-ti denní dobrodružství a nabitými spoustou energie. V táboře začal pěkný chaos, neboť když se 40 dětí dá do pohybu a začnou hledat svá zavazadla, zabydlovat se, nosit sololity a molitany, tak to je docela hukot. Po prvním táborovém obědě a zabydlení, nadešla ta dlouho očekávaná chvíle - úvod do celotáborové hry ZÁCHRANA VEČERNÍČKA. Pro efektivnější úvod jsme si připravili takovou malou scénku, kdy Přemek alias Večerníček, přijel v autě na louku a začal rozhazovat listy pohádek. Najednou se z ničeho nic vyřítil z lesa čtyřhlavý drak (4 kluci v černých hábitech), který se zmocnil nic netušícího Večerníčka a unesl ho do lesa. Teď přešla všechna pozornost na pohádkové postavy, které brečí a smutní po Večerníčkovi. Čarodějnice (Jitka), kouzelník (Dan), princezna (Magda) a vodník (Andulka) prosí děti, aby jim pomohly najít a zachránit Večerníčka. Pohádkové bytosti rozdělili děti do družin a dali jim táborová trika.

11 Úkolem nových družin bylo vymyslet si jméno družiny a pokřik. Máme 5 družin - Scooby Doo, Jája a Pája, Racochejlové, Broučci a Robátka. Po rozkaze Helenka přečetla dětem pohádku na dobrou noc a hajdy do postelí. Drak nám unesl Večerníčka

12 Pondělí Po ranních náležitostech (rozcvička, snídaně a rozkaz) bylo dětem představeno další zaměstnání - BOŘEK STAVITEL. A jak je to v pohádce, že Bořek je šikula, tak se i naše oddíly staly takovými Bořky a začaly stavět několik věcí, které slouží ke zpříjemnění pobytu na táboře. Oddíl skautů stavěl fotbalové a volejbalové hřiště, skautky sušák a oznamovatel, vlčata měla za úkol udělat táborové ohniště a světlušky dělali kruh u stožáru. Odpolední blok byl batikování a toho se ujala Jitka s Andulkou. Každý dostal bavlněnou šálu a měl si ji nějak omotat provázky podle své fantazie. Každá družina má jinou barvu šály, která tak slouží pro barevné odlišení družin při hrách. Když šly holky do kuchyně batikovat, tak si Buld vzal děti na hřiště a hrály na středověk a jiné míčové hry. Po svačině si každý rozmotal provázky na šále. Vznikla spousta krásných šál. Pak si každá družina měla připravit scénku k táboráku. U táboráku jsme zhlédli několik pěkných scének a zazpívali jsme si spousty písniček. Nakonecse Kuba rozhodl, že s dětmi vytvoří interaktivní pohádku, kde hlavními postavami byla čarodějnice, Pikachu ale i Buld. Pohádka byla velmi vtipná a zábavná.

13

14 Úterý Prvním ranním zaměstnáním byla oddílová činnost. Po svačině následoval blok s názvem KŘEMÍLEK A VOCHOMŮRKA. Každá družina měla za úkol vybrat si vhodné místo, na kterém si postaví domeček tak, aby se do něho vešla celá družina. Jediným omezením bylo, že se nesmělo stavět s pomocí hřebíků. Družiny si svůj domeček stavěly v průběhu celého tábora, když byla volná chvíle. Třetí zaměstnání s názvem KRTEK, mělo naučit děti něco ze skautské praxe a následně také jejich získané dovednosti ověřit. Bylo připraveno 6 stanovišť, kde vedoucí učili družiny skautskou praxi. MAGDA rostliny LUCKA uzlování JITKA zdravověda ANČA-mapové značky TOMS šifry ANDULKA zvířata Když se všechny družiny prostřídaly na všech stanovištích, tak postupně po dvojicích vyrazily na trať vyznačenou červenými fáborky. Na trase bylo 6 stanovišť, kde závodníci prokazovali své znalosti. Tento závod nám trval až do večeře. A po rozkazu následovala obvyklá pohádka na dobrou noc.

15 Středa Po rozkaze začal blok nazvaný PRINCEZNA ZE MLEJNA. Jak nám může pohádka napovědět, tak úkolem družin bylo jako v pohádce, naučit se a zazpívat nějakou společnou písničku a vyrobit 10 věcí, které později nedarovaly ELIŠCE, ale prodaly je na trhu. Před obědem začal trh. My vedoucí jsme měli pohádkové peníze, za které jsme mohli nakupovat výrobky. Maximální cena byla 10 peněz. Na trhu jsme si mohli koupit spousty krásných věcí např. peněženky, fajfky, korále, hudební nástroje, postavičky, obrázky Po obědě, kdy byly luxusní kynuté knedlíky, jsme se odebrali na lůžka, trávit polední klid. Teda jak kdo, někdo ho trávil pracovně, přípravou dalších her, někdo hrál hry a děti ne a ne odpočívat. Třetí zaměstnání byla oddílová činnost. Po svačině začala bojovka RUMCAJS. Jak víme z večerníčků, Rumcajs byl loupežník, a tak se roveři převtělili do loupežníků okrádající hráče, kteří měli mezi nimi pronést věci začínající od určitého písmene. Uprostřed lesa byl čtverec, kam hráči nosili věci, které třídili podle družin. Andulka s Bárou to zapisovaly, a hráč, který pronesl 5 věcí, tak měl úkol splněn. Loupežníci měli spousty krásných úlovků - sušenky, mobil, mikiny, láhve, pasty Když se ukončila hra, byla docela sranda dívat se na děti, jak si rozebírají svoje věci z pytlů. Po večeři a rozkaze následovala jako každý den pohádka na dobrou noc. Roveři hráli večer hru GALERIE. V hangáru byl umělecký výtvor, který musela druhá parta sestrojit. Ale háček byl v tom, že všechny informace, jak daný předmět vypadá, kolovaly přes několik od sebe oddělených skupin. Vznikalo spousta hlášek, jako třeba Hrobařův levý horní kvadrant. Nakonec se obě družiny dobraly k nějakému konci.

16 Čtvrtek Celé dopoledne probíhala činnost s názvem PAT A MAT. Každá družina měla udělat nosítka pro princeznu takové kvality, aby udržely nejhubenějšího člena družiny. Aby byla trochu sranda u práce a zvýšila se obtížnost, tak vždy dvojice v družině byly svázány rukama k sobě, takže místo 4 rukou měly jen ruce 3. Nejobtížnější to měla ta dvojice, která měla velký výškový rozdíl. Ale dvojice i družiny se s náročným úkolem popraly statečně a všechna nosítka byla zdařená.

17 Odpoledne se šlo do vesnice. Nejprve šli skauti, skautky a světlušky. Vlčata se koupala, a tak odcházela až po dokonalé hygieně. Skauti udělali pořádný nálet na Orlické Záhoří. Vykoupili jsme pomalu celý krám. Měli jsme z toho dobrý pocit, že jsme v krámě udělali pořádnou tržbu. Cestou nazpět jsme se stavili na dětském hřišti vybudovaném za starých časů, a tak bylo velmi bytelné, proto se na něm mohli vyřádit nejen ti nejmenší, ale i ti větší skautíci a neodolali ani vedoucí. Po návratu do tábora a chvilce volna nastoupily posádky se stroji (nosítky) na fotbalové hřiště. Nejprve začalo malé zahřívací kolo. Po tomto kole si řidiči zavázali oči šátkem a ostatní členové družiny je navigovali tak, aby objeli hřiště. Poslední kolo bylo měřeno na čas, ale bylo také důležité, aby posádky dojely v pořádku. Po tomto klání si děti do večeře vysloužily volno. A po rozkaze nás čekal večerníček.

18 Pátek Po drsné ranní rozcvičce vedené Buldem, po snídani a rozkazu, kde hlavním vedoucím byl Viktor, měli naši udatní bojovníci sportovní dopoledne ZÁPOLENÍ O PRINCEZNU. Magda byla princezna a Andulka její matka královna. Magda vysvětlila bojovníkům, jaké disciplíny je na trati čekají a kde najdou příslušné stanoviště. Přehled disciplín: střelba ze vzduchovky házení kroužků na kůl skákání přes švihadlo střelba na cíl chůze po laně slon míček na lžíci Toto zápolení nám vydalo na celé dopoledne. Po odpoledním klidu byla oddílová činnost. Na čtvrté zaměstnání byla naplánována KRKONOŠSKÁ POHÁDKA, ale z důvodu nepříznivého počasí se tento blok zrušil. Děti dostaly jinou činnost. Každá družina si měla vyrobit pohádkové postavy z roliček od toaletního papíru tak, aby pak společnými silami byla schopna zahrát pohádku. K večeři se měly opékat buřty, ale z důvodu deště byly párky uvařeny v lornách. Pak následoval rozkaz a zase pohádka.

19 Sobota Sobota jako obvykle patří celodennímu výletu. Po ranním rozkaze začaly přípravy na výlet. Děti si balily do batůžků potřebné věci a to hlavně pláštěnky, a pak si chodily ke kuchyni pro balíčky se sváčou a pro pití. Výletníci a tábor se rozdělili na několik skupin. skupina A skauti a skautky pod dohledem Přémy, Mravence, Lucky a Hely Vlasákové se vydali směr Velká Deštná skupina B vlčata a světlušky pod dohledem Radima, Báry, Adélky a Hrobaře vydali směr Dobrá Voda skupina C roveři Mates, Helenka, Kanec, Kopr, Jana se pod společným dohledem vydali podívat se na Kunštátskou kapli skupina D Dědek s Janou odjeli autem papa skupina E Magda, Ondra, Radka a Andulka se vydali do vesnice na čumendu skupina F Kuba, Viktor, Tomíno a Zuzka připravovali lanovku na neděli skupina G kuchyň + oldskauti + strojníci vařili pozdní oběd, a to svíčkovou.

20 Nejdříve se vrátily holky z vesnice, kolem jedné hodiny. Ve tři hodiny se vrátila skupina B. Pak skupina roverů. Dlouho jsme čekali na návrat skautů a skautek, ale výlet se jim trochu protáhl z důvodu zacházky jiným směrem. Jak skupiny postupně přicházely, tak chodily na oběd a pak do sprchy. Než se vykoupe celý tábor, tak to dá trošku zabrat. Po večeři byl rozkaz, a pak pohádka na dobrou noc. Věřte, nevěřte! Podařilo se mi získat svědectví od jedné účastnice skupiny A, jak se jim vydařil výlet Než jsme odešli, vyzvedli jsme si balíček s jídlem. Na Pěticestí jsme došli docela rychle. Koupili jsme si tam čaj a tatranky. Danče byla zima a měla úplně promáčený ponožky.helča s ní šla teda zpátky do tábora a my jsme se vydali ke Kunštátské kapli. Potom jsme šli strašně dlouho, až jsme narazili na bunkr. Hnedka po něm jsme našli posed, na který jsme všichni vylezli. Vydali jsme se do lesa, kde jsme zabloudili. Když jsme z něj vyšli, museli jsme jít po dálnici do Velké Deštné. Narazili jsme na hotel, kde si někdo odskočil na záchod. Už jsme zase šli, ale ne moc dlouho, protože Přemek stopnul autobus, který nás dovez až do Záhoří. Řidič po nás nechtěl ani peníze. Když jsme šli na kopec (kde je tábor), chytil nás déšť. No po túře jsme všichni měli mozoly na nohách, ale aspoň jsme se mohli jít osprchovat. zapsala Zuzka Moravcová Proužek

21 Neděle Ráno za námi přijela velectěná návštěva, a to Luboš Čadek, paní Čadková a Atom Boukalů. A hned nám bylo jasné, že po ranním rozkaze bude následovat focení. Pořádně jsme si urovnali kroje, trika a šátky, urovnali jsme se tak, aby byli všichni vidět. Sýýýýýr blik a fotka je na světě. Po focení jsme se převlékli do pracovního a začali se připravovat na příjezd rodičů. Začal obrovský úklid stanů a celého tábora. Řeknu Vám, že některým táborníkům to dalo dost zabrat. Po sváče byla oddílová činnost. Skauti pokračovali na výrobě svých totemů. Vlčata a světlušky hráli přehazovanou, byl to napínavý a nerozhodný zápas, ale nakonec zvítězily světlušky. Tento den byl mimořádně posunut oběd na 12. hod., abychom se zvládli najíst a služba umýt nádobí než přijedou rodiče. Po luxusním obědě (kuřecí řízek + brambory) se pomalu začali sjíždět rodiče a jako každý rok tak i letos nám přivezli spousty dobrot. Pro rodiče se svými ratolestmi byly připraveny různé soutěže a ukázky např. lanovka, 3D prolézačka, střelba lukem Celé odpoledne jsme mohli pozorovat rozzářené dětské oči, jak jsou rády, že jim přijely rodiče. Velmi častý pohled byl na rodiče, jak uklízí dětem ve stanech a mění jim špinavé prádlo za přivezené čisté. Odpoledne se

22 uchýlilo ke konci a rodiče začínají odjíždět, některým menším dětem ukápla slza, ale všechno jsme statečně zvládli a družiny se mohli začít připravovat na táborák. Pondělí

23 Hned v pondělí se děti vrátily do tvrdé reality. Buld se vrátil, a tak zas byly jeho ostré rozcvičky. První ranní zaměstnání byla nečekaně oddílová činnost. Skauti hráli lakross. Světlušky a vlčata společně se svými vedoucími dolaďovali Nováčkovské zkoušky. Po svačině se hrála bojovka nazvaná VODNÍK ČESÍLKO. Vodník zasvětil děti do hry. Jejich úkolem bylo zachránit ryby z vysychajícího rybníka, kde překážkou byly oživlé vrby, které rybáře chytaly do svých spárů a musely jim odevzdat všechny ulovené ryby. Když ulovily ryby, tak běžely k vodníkovi je odevzdat. Maximální počet najednou donesených ryb bylo 5. Vodník si poctivé rybáře s úlovky zapisoval a později jim uděloval body. Po bojovce bylo do oběda volno. Po odpoledním klidu jsme jednotlivým členům družiny nalepili na záda čísla od 1 do 8, záleželo kolik lidí je ve skupině. Úkol byl jednoduchý, skupina dostala umělý míček KULIHRÁŠKA a musela ho cvrnkat po vyznačené cestě. Členové se střídali za sebou, jak byli očíslováni. Aby vše proběhlo v pořádku, tak s družinou šel vždy jeden vedoucí. Hodnotil se čas družiny na trase. Po svačině jsme si dali takovou oddychovou hru ŽIVÉ PEXESO. Už jak název napovídá, tak herními prvky nebyly kartičky s obrázky, ale jednotliví skautíci. Vždy jeden z každé družiny, takže 5 lidí šlo čekat do hangáru, než se domluví dvojice. Vždy když skautík byl vyvolán, předvedl svoji činnost (předklon, zvednutí levé nohy ) Jinak všechna pravidla jsou stejná jako u normálního pexesa.

24 A co nás čekalo po večeři??? Tak jako vždy rozkaz, a pak pohádka na dobrou noc, ale dnes když se dočetla pohádka, tak všichni děti se šly obléknout a čekaly v hangáru, až budou zavolány. Čekala je stezka odvahy. Šly podle světýlek až k čarodějovi, tak se mu podepsaly a šup do tábora a spát. Z lesa se občas ozývaly strašidelné výkřiky

25 Úterý Jako skoro každé ráno, tak i dnes byla na programu oddílová činnost. V dalším bloku se šlo do lesa dostavovat domečky. Bylo vidět, že děti mají spousty nápadů, a tak pomalu začaly tunit svá obydlí. Dopoledne uběhlo celkem rychle, tak šup na oběd. Dnes jsme měli přírodní vepřový plátek s těstovinami, a aby to nebylo tak jednotvárné, tak nám část těstovin obarvili na zeleno - plesnivá kolínka. Po odpoledním klidu se vydaly družiny do perníkové chaloupky. Nejprve si každý prolezl 3D prolézačku, kde všem Andulka stopovala čas. Vlčata a světlušky prolézali jen do 5 a ostatní až do 10. Když všichni splnili úkol, tak rádce družiny svázal všechny členy za ruce do řady a zavázal jim oči. On jediný viděl a navigoval svoji družinu kam má jít. Na celý průběh akce nedohlížel státní notář, ale vedoucí. Družina šla po fáborkách, až došla k čarodějnici Jitce, kde dostala perníky. A jak už to bývá, tak večer měl být karneval. Takže ve zbylém čase až do večeře si jednotlivci vyráběli masky. Kdo chtěl, mohl si vyrobit masku z papírového tácku.

26

27 Středa Skauti a příroda to patří k sobě, a tak jsme se rozhodli, že jí trochu pomůžeme. První ranní zaměstnání CO NEPATŘÍ DO LESA? děti docela bavilo a předháněly se, kdo přinese nejvíce odpadků z lesa a z tábořiště, ale hlavní podmínka byla zákaz chození do stanů pro odpadky. Někteří roveři toho využili a všechen nepořádek ze stanů vyházeli před stany, a děti byly jako supi, kteří se hnali na každý odpadek. Ač byste neřekli, tak byly nalezeny opravdické úlovky (pytel s oblečením, plechovky ). Každá družina měla svoje stanoviště, kam nosila všechny odpadky a vedoucí zapisovali počty. Myslím si, že můžeme mít dobrý pocit, že jsme vyčistili les. Další hra byla HON NA VLKA. Každý hráč dostal na záda číslo a byl postaven někam ke stromu. Hráč se měl pohybovat tak, aby zjistil co nejvíce čísel spoluhráčů, ale aby si chránil své číslo. Mohl se buď přimáčknout ke stromu, nebo lehnout na zem, ale nesměl si ho zakrývat rukama ani oblečením.

28 Po poledním klidu byla oddílová činnost. Vlčata dělala hady z mouky, které opékala na ohni. Skauti jezdili na lanovce, skautky se učily uzle a světlušky sportovaly. Po svačině byla hra ČARODĚJOVO ZAKLÍNADLO. Každá družina dostala popletenou zprávu. Po lese byly rozmístěny kartičky s písmeny, např. A = E. Po lese běhali nepřátelé, které chytali hráče. Úkolem bylo rozluštit popletenou zprávu. Večer byl jako obvykle večerníček. Skauti a skautky se rozdělili na 2 skupiny a jejich úkolem bylo postavit si provizorní přístřešek a přespat v lese. Jelikož ani jedna družina nesplnila stanovenou dobu, kdy měla přijít do tábora pro další instrukce, tak Přemek sebral oběma vedoucím týmů spacáky

29 Čtvrtek Představte si, že zase ranní zaměstnání byla oddílová činnost. To se dolaďovaly poslední úkoly z Nováčkovských zkoušek, protože večer patřil slibům. A skauti a skautky společně s rovery hráli boj o vlajku. Po sváče se šlo do lesa dolaďovat poslední úpravy domečku. A pak odborná porota šla domečky ohodnotit. Nejvíce bodů od poroty získal domeček družiny Jája a Pája. 3. zaměstnání se jmenovalo ROZHÁZENÁ ČÍSLA. Po louce byla na kartičkách rozházena otočená čísla. Vždy vyběhl zástupce z každé družiny, když Jitka řekla dětem nějaké číslo. Kdo ho první našel, dostal bod pro družinu. Posledním zaměstnáním, kdy družiny mohli dostat poslední indicie, byla MALÁ ČARODĚJNICE. Po lese byly rozházeny na kartičkách napsány popletené pohádky např. Perníková karkulka úkolem hráčů bylo kartičky si zapamatovat a dojít je říct vedoucímu družiny do hangáru, který dával názvy pohádek dohromady. Představte si, že tentokráte po rozkaze nebyla pohádka, ale oblékli jsme se do krojů a po oddílech jsme šli ke svým slibovým ohňům, kde slibovalo několik vyvolených. světlušky: Bára Kuťáková, Natálka Mannová vlčata: Venda Hejzák, Lukáš Bednář, Kuba Látr skauti: Filip Haviar, Pavel Čechura, Pavel Látr skautky: Káťa Hnízdilová, Lucka Hemelíková, Jitka Jarkovská, Zuzka Moravcová

30

31

32 Pátek Už od rána se pomalu začal bourat tábor. Nejprve šly družiny do lesa, zbořit své domky. To družinám zabralo celé první zaměstnání. Po svačině došlo na tu dlouho očekávanou chvíli, a to jít zachránit Večerníčka. Ale nejprve musely družiny doluštit zprávu podle svých indicií. Jelikož každá družina neměla všechny indicie, tak si zbylé indicie mohly vykoupit. Vykupovaly je tak, že plnily úkoly u různých vedoucích a roverů např. uklidit hangár, shrabat větve před stany, namasírovat Bulda Když družiny měly celou zprávu, tak jsme se všichni vydali zachránit Večerníčka do sluje. Jen co jsme tam přišli, uviděli jsme draka, jak drží ve svých spárech Večerníčka, abychom Večerníčka zachránili, tak každá družina zakřičela svůj pokřik, drak byl oslaben, pustil Večerníčka a utekl. Pro děti u jeskyně čekal poklad. Každý tam měl připraven balíček s čokoládou, lízátky, sušenkou, zipáčkem a tužkami. Když jsme dorazili do tábora, byl oběd červené špagety. Po poledním klidu, si děti pomalu balily věci do kufrů, nosily podlážky ze stanů do čmelína a taky si připravovaly scénky k poslednímu táboráku.

33 Večer byl velký táborák. Nejprve jsme začali vyhlašovat výsledky celotáborového bodování. První byli: světlušky: Natálie Mannová vlčata: Miloš Švec skautky: Kateřina Hnízdilová skauti: Ondřej Franke družiny: Racochejlové vítězná družina vyhrála dort Jako každý rok, jsme udělili pamětní listy vedoucím a roverů a samozřejmě Evičce. A pak ohnivý muž Radim zapálil oheň a už mohl začít ten pravý táborák. Zpívali jsme písničky a družiny hrály scénky. A ani vedoucí a roveři nezůstali pozadu a na poslední chvíli nacvičili a zahráli pohádku Sněhurka a 7 trpaslíků, kde v hlavních rolích hráli vynikající umělci Kubíček jako Sněhurka a Helenka Hladíková jako myslivec a princ a spousty dalších herců a nakonec třešničkou na dortu se stala scénku Šukýna a Hekýna a jejich večerní hygiena Nesmím zapomenout na Tomína a jeho úspěšné splnění Třech orlích per.

34 Sobota Ráno po snídani, kdy bylo kakao a vánočka, jsme balili, uklízeli a bourali stany. Letos se toho do odjezdu dětí stihlo poměrně dost. Děti odjížděly v 10:30 s Jitkou, Magdou a Andulkou. Než děti odjely, tak volal Ferina, že nevytočil zatáčku, když se vyhýbal jinému autu, a že přívěs zapadl do příkopu. Tak 4 chlapi mu jeli pomoc. Cesta autobusem proběhla v klidu, ze začátku se zpívalo, a pak pomalu děti začaly usínat. Když jsme dojeli do Třebechovic, tak nás zastihla bouřka a nepředstavitelný déšť. Děti jsme nahnali do klubovny a vykládali jsme Ferinovo auto a čekali jsme na příjezd rodičů. Když všechny děti už byly odjety, tak jsme se taky odebrali k domovu. TAK SKONČIL NÁŠ POHÁDKOVÝ TÁBOR

Adaptační pobyt 6.B 26/2015. Penzion Jana - Mlýnky 9.9. 11.9.2015

Adaptační pobyt 6.B 26/2015. Penzion Jana - Mlýnky 9.9. 11.9.2015 26/2015 Adaptační pobyt 6.B Penzion Jana - Mlýnky 9.9. 11.9.2015 Když jsme přijeli bylo deseti hodin. 6.A řída před námi ještě hodnotila Adaptační pobyt, tak jsme zůstali venku na hřišti a dělali různé

Více

Školní výlet do Norska

Školní výlet do Norska Školní výlet do Norska 16.5. 2017 Jsem nemusel jít do školy. Odlétali jsme do Norska. Na letišti v Praze si nás převzaly paní učitelky. Rozloučili jsme se s rodiči a šli se připravit na nástup do letadla.

Více

TULIPÁNEK Jaro v ZŠ a MŠ Suchohrdly u Miroslavi 2013

TULIPÁNEK Jaro v ZŠ a MŠ Suchohrdly u Miroslavi 2013 ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK 30. O4. 2013-1 - ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK Jaro v ZŠ a MŠ Suchohrdly u Miroslavi 2013 Chtěli jsme Vás informovat,

Více

Září uteklo jako voda, říjen už je také za námi a vy si můžete přečíst první dvojčíslo našich Kostkovaných novin!!!

Září uteklo jako voda, říjen už je také za námi a vy si můžete přečíst první dvojčíslo našich Kostkovaných novin!!! Milí rodiče, Září uteklo jako voda, říjen už je také za námi a vy si můžete přečíst první dvojčíslo našich Kostkovaných novin!!! Během prvního týdne se děti především navzájem seznamovaly s novými kamarády.

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 číslo: 76

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 číslo: 76 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 číslo: 76 Obsah: Slovo ředitele školy. Škola v přírodě, cyklistická soutěž, Výlet do Březnice, dopravní hřiště, recitační soutěž

Více

Comenius meeting Dánsko Svendborg. Finsko Itálie Island Dánsko Česká republika

Comenius meeting Dánsko Svendborg. Finsko Itálie Island Dánsko Česká republika Comenius meeting Dánsko Svendborg Finsko Itálie Island Dánsko Česká republika Sobota 5. září 2009 Kodaň Svendborg Neděle 6. září 2009 Ostrov Strynø Pondělí 7. září 2009 Ostrov Strynø Svendborg Úterý

Více

Sportovní soustředění. Chceme se s vámi podělit o naše zážitky ze sportovního soustředění

Sportovní soustředění. Chceme se s vámi podělit o naše zážitky ze sportovního soustředění Sportovní soustředění Chceme se s vámi podělit o naše zážitky ze sportovního soustředění První den V sobotu (5.3.) jsme se vydali do Jizerských hor. Sraz jsme měli u Penny v 8:30 kde se sešlo 35 dětí.

Více

VELIKONOCE SVÁTKY JARA U CVRČKŮ

VELIKONOCE SVÁTKY JARA U CVRČKŮ VELIKONOCE SVÁTKY JARA U CVRČKŮ Velikonoce jsou nejdůležitějšími křesťanskými svátky a zároveň oslavou probouzející se jarní přírody a nového života. A tak jsme si vyzdobili celou třídu, abychom probudili

Více

Duben 2016. Nazdar bratři a sestry,

Duben 2016. Nazdar bratři a sestry, Duben 2016 94. brněnský oddíl caryvlka@seznam.cz www.94bo.cz Nazdar bratři a sestry, Začal duben. Přichází jaro. Kvetou bledule, a ptáci, kteří se vrátili z teplých krajů, už cvrlikají pod okny. Roste

Více

Tábor 2015 Hrádek u Sušice

Tábor 2015 Hrádek u Sušice Tábor 2015 Hrádek u Sušice Vážení rodiče, Vedoucí našeho oddílu již začínají připravovat tábor 2015. Proto jsme pro vás připravili krátký sešit s prvními informacemi o táboře. Podrobnější informace přijdou

Více

ROZDĚLENÍ DO ODDÍLŮ. Radek Péťa M. Klárka. Kuba Č. Vilda Lucie. Miládka. Kuba K. Pepa. Kris. Bára. Hanka Luboš? Verunka. Standa. Kristýna. Oluš.

ROZDĚLENÍ DO ODDÍLŮ. Radek Péťa M. Klárka. Kuba Č. Vilda Lucie. Miládka. Kuba K. Pepa. Kris. Bára. Hanka Luboš? Verunka. Standa. Kristýna. Oluš. ROZDĚLENÍ DO ODDÍLŮ 4.oddíl Kluci 5-8 let Radek Péťa M. Kuba Č. Klárka 5.oddíl Kluci 8-12 let Miládka Kuba K. Vilda Lucie 6.oddíl kluci 12 15 Kris Pepa 1.oddíl Holky 5-7 let Verunka Bára Hanka Luboš? 2.oddíl

Více

zleva: Monika Malá (rádce), Lucie Hemelíková, Pavel Moravec, Jiří Ležák, Natálie Mannová, Lukáš Bednář

zleva: Monika Malá (rádce), Lucie Hemelíková, Pavel Moravec, Jiří Ležák, Natálie Mannová, Lukáš Bednář zleva: Monika Malá (rádce), Lucie Hemelíková, Pavel Moravec, Jiří Ležák, Natálie Mannová, Lukáš Bednář zleva: Gabriela Mullerová (rádce), Ondřej Franke, Pavel Látr, Bára Kuťáková, Bartoloměj Václavek,

Více

Den čtvrtý neděle 21. června 2015 Sloup v Čechách

Den čtvrtý neděle 21. června 2015 Sloup v Čechách Den čtvrtý neděle 21. června 2015 Sloup v Čechách Ráno jsme se opět probudili do neslunečného dne. Dnešní den jsme potřebovali, aby nám počasí přálo a tak jsme poustevníkovi na hrad vzkázali, ať pošle

Více

Převzetí Domova sv. Moniky

Převzetí Domova sv. Moniky KRONIKA 2008 Převzetí Domova sv. Moniky 1. 1. 2008 jsme převzali od Centra zdravotních a sociálních služeb města Liberce Domov pro matky s dětmi v tísni, který dostal jméno Domov sv. Moniky. Maškarní karneval

Více

ŽIJ SPORTEM VESLOVÁNÍ:

ŽIJ SPORTEM VESLOVÁNÍ: ŽIJ SPORTEM Sportcentrum Labe & školní rok 2014/2015 Máme novou sportovní redakci, kde tvoříme různé články z akcí a soutěží Sportcentra Labe. Toto je první vydání našeho občasníku, které se ohlíží za

Více

PASOVÁNÍ NA ČTENÁŘE Žáci 1. ročníku ZŠ Rosice a jejich třídní učitelky Zpravodaj Rosicka Rosa

PASOVÁNÍ NA ČTENÁŘE Žáci 1. ročníku ZŠ Rosice a jejich třídní učitelky Zpravodaj Rosicka Rosa Měsíc duben přinesl celou řadu akcí. Hned na začátku měsíce dne 4. 4. vyrazili žáci devátých tříd na exkurzi do Jaderné elektrárny v Dukovanech. Tuto exkurzi každoročně organizuje komise fyziky. V informačním

Více

TeGe. 1.číslo Říjen 2012. Deváťáci na Lysé hoře. Maškarák na škole v přírodě

TeGe. 1.číslo Říjen 2012. Deváťáci na Lysé hoře. Maškarák na škole v přírodě Deváťáci na Lysé hoře TeGe Maškarák na škole v přírodě 1.číslo Říjen 2012 16 Ahoj kluci a holky, letos spadá příprava časopisu TEGEMÁK žákovskému parlamentu na rozdíl od předchozích let, kdy byl vydáván

Více

Září 2010 1.ZÁŘÍ. Zde již na ně čekají nejstarší spolužáci, aby je uvítali a po slavnostním zahájení odvedli do jejich nových tříd.

Září 2010 1.ZÁŘÍ. Zde již na ně čekají nejstarší spolužáci, aby je uvítali a po slavnostním zahájení odvedli do jejich nových tříd. Září 2010 1.ZÁŘÍ Tak nám zase začíná škola. Před školní budovou se shromažďují skupinky odpočinutých, energií nabitých a opálených žáků. Mezi nimi se proplétají bytůstky malé a vyjukané, většinou v doprovodu

Více

Z přihlášky jsem věděla, že budeme hasit nějakou ohnivou svini, nebo tak něco. Ale vezměme to po pořádku. Odjezd byl ve čtvrtek ráno. Všichni jsme se

Z přihlášky jsem věděla, že budeme hasit nějakou ohnivou svini, nebo tak něco. Ale vezměme to po pořádku. Odjezd byl ve čtvrtek ráno. Všichni jsme se Otakar 2006 Můj milý deníčku, tak už to mám za sebou a bylo to naprosto úžasné, skvělé, jedinečné, prostě husté Není to tak, jak si myslíš já myslím tábor. Já vím, že spousta dětí jezdí na tábory nerada,

Více

Letní tábor Bílkovice 2009

Letní tábor Bílkovice 2009 Letní tábor Bílkovice 2009 8. - 23. srpna 2009 Recenze oddílu Mladších 1/5 Z pohádky do pohádky Na tábor jsme dorazili jakožto Mladší autobusem a po zabydlení a nějaké té práci na zajištění chodu tábora

Více

CO SE UDÁLO VÝPRAVA 17.3.2012- ŘÍČANY- LOM SIMSONE A OKOLÍ

CO SE UDÁLO VÝPRAVA 17.3.2012- ŘÍČANY- LOM SIMSONE A OKOLÍ CO SE UDÁLO VÝPRAVA 17.3.2012- ŘÍČANY- LOM SIMSONE A OKOLÍ Výprava se konala v sobotu 17. března a byla opět něčím jedinečná. Kromě nadprůměrných teplot, které nás provázely celý den, jsme měli na výpravě

Více

Přijeli jsme na tábor asi v 17 hodin a Upírovo strejda s Upírem a Žralokem už tam byli a sekali trávu sekačkou, co byla Upírovo strejdy, protože tu

Přijeli jsme na tábor asi v 17 hodin a Upírovo strejda s Upírem a Žralokem už tam byli a sekali trávu sekačkou, co byla Upírovo strejdy, protože tu Přijeli jsme na tábor asi v 17 hodin a Upírovo strejda s Upírem a Žralokem už tam byli a sekali trávu sekačkou, co byla Upírovo strejdy, protože tu sekačku, co měl vždycky Jarda půjčenou přes Peprníka

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK. Jaro 2016

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK. Jaro 2016 ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK 30. O4. 2016 1 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK Jaro 2016 Jen co děti zakončily jarní prázdniny karnevalem, čekalo je

Více

KVĚTEN Vrchol sportovních her 4x4 za účasti našich žáků, výměnné pobyty s partnerskými školami z německého Mellendorfu a Wittenbergu nebo další z barevných dnů v 1.A... To je jen ochutnávka aktivit naší

Více

2. DEN PŘÍJEZD A ZAHÁJENÍ

2. DEN PŘÍJEZD A ZAHÁJENÍ Klub Pathfinder O prázdninách se naši pathfindeři zúčastnili mezinárodního evropského CAMPOREE, které připravilo Interevropské oddělení dětí a mládeže. CO JE CAMPOREE Týdenní až desetidenní prázdninové

Více

Exkurze do Galerie moderního umění v HK

Exkurze do Galerie moderního umění v HK Vážení čtenáři, jsme velice rádi, že držíte v rukou náš časopis. Vydáváme ho proto, abychom vás informovali o tom, co se v naší škole děje, a taky proto, že vás chceme pobavit v našich kvízech. Hodně jsme

Více

Jak nás Anetka vzala na Malši

Jak nás Anetka vzala na Malši Jak nás Anetka vzala na Malši 25.7. - 2.8. 2015 V sobotu ráno jsme se všichni nasnídali, oblékli, maminka s tatínkem vše dobalili a nastal čas vše naložit do auta a že toho bylo na týden pod stanem v divočině

Více

1. Den (sobota) - SLAVNOSTNÍ ODHALENÍ TOTEMU - SLAVNOSTNÍ VZTYČENÍ TÁBOROVÉ VLAJKY za zvuku táborové hymny - ÚVODNÍ SEZNAMOVACÍ DISKOTÉKA

1. Den (sobota) - SLAVNOSTNÍ ODHALENÍ TOTEMU - SLAVNOSTNÍ VZTYČENÍ TÁBOROVÉ VLAJKY za zvuku táborové hymny - ÚVODNÍ SEZNAMOVACÍ DISKOTÉKA 1. Den (sobota) PŘÍJEZD vstupní zdravotní filtr ROZDĚLENÍ DO ODDÍLŮ - ubytování dětí, vedoucích a praktikantů - kontrola počtu dětí - vybalení věcí, seznámení s režimem a s dislokací tábora, - kontrola

Více

Propozice 32. ročníku Memoriálu Jerry Hodného

Propozice 32. ročníku Memoriálu Jerry Hodného Junák český skaut, středisko Jerry Hodného Napajedla, z. s. Na Kapli 1060 IČO 46276165 763 61 Napajedla Propozice 32. ročníku Memoriálu Jerry Hodného Datum: 3. a 4. 10. 2015 Místo: Napajedla - klubovna

Více

Autoři sborníku: Děti ZŠ Prostějov, Dr. Horáka 24 a klienti Centra sociálních služeb v Prostějově, Lidická 86 Školní rok: 2017/2018

Autoři sborníku: Děti ZŠ Prostějov, Dr. Horáka 24 a klienti Centra sociálních služeb v Prostějově, Lidická 86 Školní rok: 2017/2018 Autoři sborníku: Děti ZŠ Prostějov, Dr. Horáka 24 a klienti Centra sociálních služeb v Prostějově, Lidická 86 Školní rok: 2017/2018 Zpracovala: Naděžda Kalábová Žil byl jeden skřítek a jmenoval se Jurda.

Více

Přehled akcí rybářského kroužku MO Libice nad Cidlinou za rok 2018

Přehled akcí rybářského kroužku MO Libice nad Cidlinou za rok 2018 Přehled akcí rybářského kroužku MO Libice nad Cidlinou za rok 2018 Duben - SBÍRÁNÍ ODPADKŮ NA REVÍRU 411170 JEZERO ANEB JARNÍ ÚKLID OBCE Na tuto akci se sešel RK téměř v plném počtu a někteří z nich si

Více

Šumava 2018 Matěj Cocher

Šumava 2018 Matěj Cocher Šumava 2018 Matěj Cocher Cesta na Šumavu Na Šumavu jsme z Nedomic vyrazili po nedělním dopoledni, po cestě jsme se stavili u Mac Donalds a na pár benzínových stanicích. Cesta na mapách cca trvá 3 hod.,

Více

Kateřina Gutwirthová Ennerdale. 4. dopis Letní prázdniny jsou tady!!! Přeji pěkný vánoční mrazivý čas!

Kateřina Gutwirthová Ennerdale. 4. dopis Letní prázdniny jsou tady!!! Přeji pěkný vánoční mrazivý čas! Přeji pěkný vánoční mrazivý čas! U nás se poslední měsíc nesl v duchu končícího školního roku a blížících se Vánoc. Výletovali jsme, uklízeli, učili se na závěrečné zkoušky, psali závěrečné zkoušky, loučili

Více

1. C na škole v přírodě I přes velice chladné a deštivé počasí jsme si naši první

1. C na škole v přírodě I přes velice chladné a deštivé počasí jsme si naši první 1. C na škole v přírodě I přes velice chladné a deštivé počasí jsme si naši první společnou školu v přírodě v Jizbici pod Blaníkem velice užili. Velký dík patří naší vychovatelce Terezce a ostatním instruktorům,

Více

LETNÍ SOUSTŘEDĚNÍ KARATE OLOMOUC 13. - 18.7. 2015 Zasíláme doplňující informace o letním soustředění: Datum: od 13.7. 2015 (pondělí) do 18.7.2015 (sobota) Místo konání: Chata JUNIOR, Kunčice 14, Staré

Více

Projektové noviny. II.ročník 2.číslo 30.11.2005 Cena 5 Kč. Den otevřených dveří

Projektové noviny. II.ročník 2.číslo 30.11.2005 Cena 5 Kč. Den otevřených dveří Projektové noviny II.ročník 2.číslo 30.11.2005 Cena 5 Kč Den otevřených dveří 30.11.2005 Základní škola Masarykova 412, Kolín 3 ÚVOD 30.listopadu 2005 se konal Den otevřených dveří. Mohli se přijít podívat

Více

VII. ročník soutěže "V Benešově straší", sobota

VII. ročník soutěže V Benešově straší, sobota VII. ročník soutěže "V Benešově straší", sobota 23. 11. 2013 Statistiky Počet hlídek Skauti a skautky 14 Vlčata a světlušky 19 Veřejnost 30 Nejlepší hlídky kategorie jména oddíl, středisko body čas Skauti

Více

1. DEN Na nádraží jsme se měli sejít v 8 35 h ( Terka 8 25 h). Všichni, až na výjimky (nebyla to Terka) přišli včas. Jeli jsme naší oblíbenou trasou, vlakem samozřejmě. Vyzkoušeli jsme si krásný, nový

Více

REKONSTRUKCE JÍDELNY A ŠKOLNÍHO DVORA

REKONSTRUKCE JÍDELNY A ŠKOLNÍHO DVORA Září 2009 REKONSTRUKCE JÍDELNY A ŠKOLNÍHO DVORA Během prázdnin započala v areálu naší školy rozsáhlá rekonstrukce jídelny a školního dvora. Jak dlouho potrvá nevíme. Snad do poloviny listopadu. Bohužel

Více

Automobily je nutné nechat před zákazem vjezdu ve vesnici. Vjezd na tábořiště není možný!

Automobily je nutné nechat před zákazem vjezdu ve vesnici. Vjezd na tábořiště není možný! Začátek a konec tábora Letošní rok zveme rodiče na stavbu a bourání tábora. Budeme rádi za Vaší pomoc spojenou i s dopravou Vašich dětí na tábor. Můžete se zúčastnit celé stavby od pátku do neděle a bourání

Více

Tábor Hrádek u Sušice 2018

Tábor Hrádek u Sušice 2018 Tábor Hrádek u Sušice 2018 Vážení rodiče, Vedoucí našeho oddílu již začínají připravovat tábor. Proto jsme pro vás připravili krátký sešit s prvními informacemi o táboře. Podrobnější informace přijdou

Více

Odpoledne s rodiči Tř. Medvídků

Odpoledne s rodiči Tř. Medvídků Odpoledne s rodiči Tř. Medvídků Ke Dni dětí jsme měli připravené indiánské odpoledne na naší nové zahradě, na které jsme se všichni velmi těšili. Děti s rodiči měli plnit různé úkoly a vyrábět si indiánskou

Více

Září Vítání prvňáčků

Září Vítání prvňáčků Září Vítání prvňáčků Letošní školní rok začal v pondělí 3.září. Již tradičně se všichni budoucí prvňáčci (letos jich je 48) shromáždili se svými rodiči na školním hřišti. Čekaly tam na ně paní učitelky

Více

SOKOLSKÉ HRY BEZ HRANIC podtitul: ANI FOTBAL NÁM NENÍ CIZÍ INFORMACE / PROGRAM

SOKOLSKÉ HRY BEZ HRANIC podtitul: ANI FOTBAL NÁM NENÍ CIZÍ INFORMACE / PROGRAM INFORMACE / PROGRAM Termín konání: 14. 7. 16. 7. 2017 Místo: fotbalové hřiště Červené Janovice Cíl akce: - sportovní setkání družstev z obcí regionu a tělocvičných jednot Župy Tyršovy - oslavy 50 let fotbalového

Více

zůstatek pro šk.rok 2005/2006 268,- Matouš Ryška

zůstatek pro šk.rok 2005/2006 268,- Matouš Ryška Zůstatek ze šk.roku 2004/2005 0,- Příjmy: příspěvky žáků 4 440,- Sponzoři 2 800,- Zisky z akcí 1 388,- Obecní úřad + příspěvky na karneval 1 856,- 10 484,- výdaje: příspěvek na výlet (66 žáků) 1 650,-

Více

Sankt Gallen Švýcarsko

Sankt Gallen Švýcarsko Sankt Gallen Švýcarsko - Mateřská škola Barevný klíček Vítězná 725 35601 Sokolov Endyšová Jana Hned po příjezdu jsme byly ubytované: v centru města. V průběhu naší stáže jsme vykonávaly hospitace v Primars

Více

Josífek byl už opravdový školák,

Josífek byl už opravdový školák, 1 Josífek byl už opravdový školák, prvňáček. Ale hlavně byl zvědavý malý kluk. Stále si něco vymýšlel, občas nerad poslouchal a taky často lhal. Nic nepomohlo, že začal chodit do školy. Nepomohlo, ani

Více

Přihláška na letní tábor DDM Vimperk

Přihláška na letní tábor DDM Vimperk Přihláška na letní tábor DDM Vimperk Název tábora:.. Termín:. Jméno a příjmení.... Škola. třída. narozen zdravotní pojišťovna. Adresa bydliště.. Telefon..e-mail. Otec dítěte jméno a příjmení, zaměstnání.

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 37

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 37 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 37 Obsah: Slovo ředitele školy, škola v přírodě, dopravní hřiště, dětská tvorba, vyhodnocení sběru. Červen 2011 TOCHOVICE

Více

Click here to get your free novapdf Lite registration key

Click here to get your free novapdf Lite registration key Slovo šerifa Ahoj Kamarádi. Tak nám jaro už pomalu končí a konečně držíte v rukou další číslo oddílového obšťastníku, které je ta trochu šité horkou jehlou. Ono bylo už skoro hotové, ale nějak se nedostalo

Více

Zpráva o činnosti MC Domeček za r. 2006

Zpráva o činnosti MC Domeček za r. 2006 Zpráva o činnosti MC Domeček za r. 2006 Poslání MC Domeček Posláním a cílem MC Domeček je odstranění izolace rodičů na mateřské dovolené a její zpestření, usnadnění jejich návratu zpět do zaměstnání a

Více

Číslo 3. Ročník III. Březen 2013

Číslo 3. Ročník III. Březen 2013 Redakční rada: Jan Matoušek, Jakub Matoušek, Adéla Šímová, Aneta Camrdová, Barbora Primaková, Kristýna Horáková, Simona Miláčková, Tomáš Matějíček, Michal Vlach Školní ilustrovaný magazín III. základní

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 číslo: 67

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 číslo: 67 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 číslo: 67 Obsah: Slovo ředitele školy. Dopravní hřiště, školní výlet, vyhodnocení sběru, bludiště a omalovánky. Červen 2014

Více

ŠKOLTÝN. Školní časopis Základní školy v Týnci nad Labem 15. ročník Číslo 3

ŠKOLTÝN. Školní časopis Základní školy v Týnci nad Labem 15. ročník Číslo 3 ŠKOLTÝN Školní časopis Základní školy v Týnci nad Labem 15. ročník Číslo 3 Obsah 1. Lyžařský výcvikový kurz 2. Tři králové, zápis do 1. třídy 3. Zimní škola v přírodě 4. Vánoční laťka, florbal starší dívky

Více

M08-01 Přijímačky nanečisto osmileté studium matematika

M08-01 Přijímačky nanečisto osmileté studium matematika M08-01 Přijímačky nanečisto osmileté studium matematika Řešení 1) Bratři Martin a Tomáš dostali stolní hru, ve které se hrálo o papírové peníze - dolary. Martin rozdělil peníze před začátkem hry tak, že

Více

PROGRAM SPORT CAMP PONDĚLÍ 14.7.2014 VŠESPORTOVNÍ PRŮPRAVA, ATLETIKA A KOLEKTIVNÍ HRY

PROGRAM SPORT CAMP PONDĚLÍ 14.7.2014 VŠESPORTOVNÍ PRŮPRAVA, ATLETIKA A KOLEKTIVNÍ HRY PROGRAM SPORT CAMP PONDĚLÍ 14.7.2014 VŠESPORTOVNÍ PRŮPRAVA, ATLETIKA A KOLEKTIVNÍ HRY -odevzdání veškerých dokumentů a vyřízení potřebné administrativy s rodiči 8:00 8:45hod. přivítání dětí na Sport Campu

Více

Milé děti, začíná nám květen, prý je to měsíc. lásky. Také všechno kvete, takže ať žije ALERGIE. V tomto čísle jsme si. pro Vás připravili optickou

Milé děti, začíná nám květen, prý je to měsíc. lásky. Také všechno kvete, takže ať žije ALERGIE. V tomto čísle jsme si. pro Vás připravili optickou Dům dětí a mládeže Třešť Květen 2018 Kontakt : telefonní číslo 567 224 986 E mail: ddm@zs-trest.cz Web: www.zs-trest.cz Milé děti, začíná nám květen, prý je to měsíc lásky. Také všechno kvete, takže ať

Více

Plavání v Prachaticích RECITAČNÍ SOUTĚŽ

Plavání v Prachaticích RECITAČNÍ SOUTĚŽ Plavání v Prachaticích Každou středu jsme jezdili do Prachatic na plavání. Nejdřív jsme se 2 hodiny učili ve škole a pak přijeli rodiče nějakých dětí, pak jsme jeli. Měli jsme moc hodnou plavčici. Šlo

Více

vydáno ke dni 13. 12. 2014...

vydáno ke dni 13. 12. 2014... vydáno ke dni 13. 12. 2014... II. ročník, I. číslo Kontakty most@kpdmuk.cz www.most.kpdmuk.cz 1 Vícedenní zasedání MPM ČLÁNEK Z VÍCEDENNÍHO ZASEDÁNÍ Vícedenní zasedání MPM se konalo 26.9. - 28. 9. 2014.

Více

Duben Rytířská robinsonáda v Hostinném Na naši pravidelnou jarní výpravu jsme se tentokrát vydali do Hostinného. Během této výpravy jsme navštívili i naše letní tábořište nedaleko Svaté Kateřiny a samozřejmě

Více

PROGRAM SPORT CAMP PONDĚLÍ 7.7.2014 VŠESPORTOVNÍ PRŮPRAVA, ATLETIKA A KOLEKTIVNÍ HRY

PROGRAM SPORT CAMP PONDĚLÍ 7.7.2014 VŠESPORTOVNÍ PRŮPRAVA, ATLETIKA A KOLEKTIVNÍ HRY PROGRAM SPORT CAMP PONDĚLÍ 7.7.2014 VŠESPORTOVNÍ PRŮPRAVA, ATLETIKA A KOLEKTIVNÍ HRY -odevzdání veškerých dokumentů a vyřízení potřebné administrativy s rodiči 8:00 8:45hod. přivítání dětí na Sport Campu

Více

Otevřená tréninková jednotka Datum a čas konání: 4. 5. 2015, 16:30 17:00 Věková kategorie: 6-10 let Místo konání: sportovní hala Meziboří

Otevřená tréninková jednotka Datum a čas konání: 4. 5. 2015, 16:30 17:00 Věková kategorie: 6-10 let Místo konání: sportovní hala Meziboří Otevřená tréninková jednotka Datum a čas konání: 4. 5. 2015, 16:30 17:00 Věková kategorie: 6-10 let Místo konání: sportovní hala Meziboří V pondělí 4. května proběhla tréninková jednotka pro mezibořské

Více

Červen. 1.6. jeli žáci VI., VII. a VIII. A na výlet do Tábora, kde navštívili Husitské muzeum a Muzeum čokolády a marcipánu.

Červen. 1.6. jeli žáci VI., VII. a VIII. A na výlet do Tábora, kde navštívili Husitské muzeum a Muzeum čokolády a marcipánu. Červen 1.6. jeli žáci VI., VII. a VIII. A na výlet do Tábora, kde navštívili Husitské muzeum a Muzeum čokolády a marcipánu. V pondělí na Den dětí jsme byli na školním výletě. Byla tam naše třída, třída

Více

V pondělí nás překvapilo příjemné teplo, které s sebou přineslo i velké množství kaluží a mokré všechno, co namočit šlo.

V pondělí nás překvapilo příjemné teplo, které s sebou přineslo i velké množství kaluží a mokré všechno, co namočit šlo. Tento týden jsme strávili v Austrálii. Počasí tomu skoro odpovídalo, v pondělí a v úterý bylo ještě hodně mokro, ale od středy panovalo skoro jarní počasí. Pondělí V pondělí nás překvapilo příjemné teplo,

Více

Napsal Roman Jaroš, VIII. třída

Napsal Roman Jaroš, VIII. třída Naše poslední společné dobrodružství začalo v pondělí 2. června. Vlakem a posléze autobusem jsme dojeli do Roztok u Křivoklátu a odtud pokračovali pěšky ke známé chatě Emílovně. Ta byla cílovým místem

Více

Dopis v lahvi - č. 1. plavit směr Nová Guinea. vypadalo, že vůbec. nevyplujeme, protože. Robinsonova prudérní. matka ho nechtěla vůbec

Dopis v lahvi - č. 1. plavit směr Nová Guinea. vypadalo, že vůbec. nevyplujeme, protože. Robinsonova prudérní. matka ho nechtěla vůbec Dopis v lahvi - č. 1 V sobotu 16. července, l.p. 2016, jsme byli přijati do námořnické družiny, která se spolu s Robinsonem měla plavit směr Nová Guinea. V neděli ráno jsme se nalodili na loď Černá Perla

Více

INFORMAČNÍ LIST č. 11 - OBEC HORNÍ KNĚŽEKLADY. ORANŽOVÝ ROK 2014 - Generální sponzor akcí je SKUPINA ČEZ.

INFORMAČNÍ LIST č. 11 - OBEC HORNÍ KNĚŽEKLADY. ORANŽOVÝ ROK 2014 - Generální sponzor akcí je SKUPINA ČEZ. INFORMAČNÍ LIST č. 11 - OBEC HORNÍ KNĚŽEKLADY Vážení spoluobčané, přestože se na základě rozhodnutí Vlády ČR dostavba Jaderné elektrárny Temelín de-facto zastavila, Skupina ČEZ v podpoře regionu pokračuje

Více

Děti a tety z našeho Domova:

Děti a tety z našeho Domova: Všichni jsme prožívali vánoční svátky se svými blízkými, ať už doma nebo na našem Domově. Mnozí z vás o svých Vánocích napsali a namalovali hezké příspěvky: Děti a tety z našeho Domova: Na Štědrý den se

Více

Obrázek : www.google obrázky

Obrázek : www.google obrázky Mn Náš Pavlík č. 9 květen 2014 Vydává ZŠ Pavlíkov, okres Rakovník s dětskou redakční radou pod vedením p. ředitele P. Šilera. Tel.: 313 533 756, 731 225 743, zspavlikov@iol.cz, www. zspavlikov.net Obrázek

Více

Slovo šéfredaktora: V tomto díle se dočtete o: Mám chytré tělo Lyžařský kurz Olympiáda v ČJ...

Slovo šéfredaktora: V tomto díle se dočtete o: Mám chytré tělo Lyžařský kurz Olympiáda v ČJ... Slovo šéfredaktora: Ahojte!!! Zdravíme vás po dvou měsících, ve kterých se toho tentokrát moc neodehrálo. Převážně samé olympiády z různých předmětů. Proběhl také lyžařský výcvik, který si žáci užili na

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA TURISTIKY ZA ROK 2015

VÝROČNÍ ZPRÁVA TURISTIKY ZA ROK 2015 VÝROČNÍ ZPRÁVA TURISTIKY ZA ROK 2015 Úvod Výbor turistiky pracoval ve složení: Předseda: Dominika Zábranská Hospodář: Dominika Zábranská Zdravotník: Kateřina Švorcová Organizační práce a členská základna

Více

Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A

Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A 9.5.2016 v pondělí ráno jsme se sešli spolu s našimi učitelkami R. Svobodovou a J. Hanzlíkovou ve vestibulu Hlavního nádraží města Brna. Až jsme se všichni sešli, přesunuli

Více

Celoroční projekt MRAVENCI. Letos se inspirujeme mravenci a jiným hmyzem

Celoroční projekt MRAVENCI. Letos se inspirujeme mravenci a jiným hmyzem Celoroční projekt MRAVENCI Letos se inspirujeme mravenci a jiným hmyzem Celoroční projekt MRAVENCI Učíme se, kreslíme: Celoroční projekt MRAVENCI Pozorujeme: Celoroční projekt MRAVENCI Stavíme, stříháme,

Více

Květen 2017 ORONGONG

Květen 2017 ORONGONG Květen 2017 ORONGONG Jak to vidí Fíla Perspektiva {ž} podst. jm. (z lat. perspicere, prohlédati) je nahlížení na určitý problém či jev a postoj vůči němu v závislosti na individuálním vztahu. Jedná se

Více

Příměstský tábor je určen pro všechny děti ve věku 5-11 let, které se rády zapojují do různých ať už známých či méně známých aktivit.

Příměstský tábor je určen pro všechny děti ve věku 5-11 let, které se rády zapojují do různých ať už známých či méně známých aktivit. Proč příměstský tábor? Je to výborná varianta pro děti, které nejsou ještě příliš zvyklé na odloučení od rodičů. Zajistíme Vám hlídání po dobu vaši pracovní doby a nejen zabavíme vaše děti, ale naučíme

Více

Časopis ZŠ Kostelec u Holešova Listopad 2015/ 23. ročník

Časopis ZŠ Kostelec u Holešova Listopad 2015/ 23. ročník Časopis ZŠ Kostelec u Holešova Listopad 2015/ 23. ročník Vychází s finanční podporou Sdružení rodičů a přátel žáků Základní školy Kostelec u Holešova Zahájení nového školního roku Akce ve škole Školní

Více

PROPOZICE LETNÍHO KEMPU

PROPOZICE LETNÍHO KEMPU PROPOZICE LETNÍHO KEMPU AKADEMIE KARATE VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ 18. - 25.7. 2015 Horní Bečva, Hotel Kahan 1 Na základě vaší přihlášky Vám zasíláme doplňující informace o kempu Datum: 18.7. 2015 sobota - 25.7.2015

Více

PROPOZICE 34. ROČNÍKU MEMORIÁLU JERRY HODNÉHO

PROPOZICE 34. ROČNÍKU MEMORIÁLU JERRY HODNÉHO Na Kapli 1060, 763 61 Napajedla PROPOZICE 34. ROČNÍKU MEMORIÁLU JERRY HODNÉHO Datum: 7. - 8. 10. 2017 Místo: Napajedla - klubovna na Jiráskově ulici Startovné: 50,- Kč za každou hlídku Kategorie: a) skauti,

Více

Příměstské tábory 2012

Příměstské tábory 2012 Příměstské tábory 2012 V srpnu 2012 se uskutečnil již druhý ročník příměstských táborů. Stejně jako loni proběhly dva pětidenní turnusy jeden na Praze 12 se základnou v nízkoprahovém klubu Krok a druhý

Více

PRímEstské tábory se školkou

PRímEstské tábory se školkou PRímEstské tábory se školkou Stejně jako v letech 2007, 2008, 2009, 2010 připravujeme pro Vaše děti Příměstské tábory Sluníčka se školkou 2011. PŘÍMĚSTSKÉ TÁBORY SLUNÍČKA SE ŠKOLKOU VE ŽLUTÝCH LÁZNÍCH

Více

Deník školy v přírodě 3.C, 4. a 5. tříd v Jiřetíně od 30. dubna do 7. května 2011.

Deník školy v přírodě 3.C, 4. a 5. tříd v Jiřetíně od 30. dubna do 7. května 2011. Deník školy v přírodě 3.C, 4. a 5. tříd v Jiřetíně od 30. dubna do 7. května 2011. První a druhý den sobota 30. 4. a neděle 1. 5.2011. (Kliknutím otevřete fotoalbum) Jak to viděl Vladimír z 5. C: 30. 4.

Více

LT MH SDH Líně 2014 26.7.2014 2.8.2014

LT MH SDH Líně 2014 26.7.2014 2.8.2014 Zabezpečení: Vedoucí: hlavní vedoucí: Martin Zavřel vedoucí: Petr Keramidas David Šmůla pomocníci zdravotník: Jaroslav Vosátka Lucie Mikešková M. Vosátková Ubytování: Chatový ráj Komorník GPS: 49 8'5.114"N,

Více

Úterý 27. 7. 2010. Středa 28. 7. 2010

Úterý 27. 7. 2010. Středa 28. 7. 2010 Úterý 27. 7. 2010 Po příjezdu nás všech do tábora, jsme se šli ubytovat na naše chatky. Při nastěhování se nám líbilo, že máme různě barevně vymalované chatky. První věc, která nás čekala po vybalení věcí,

Více

Recitační soutěž. Na začátku února proběhla na naší škole recitační

Recitační soutěž. Na začátku února proběhla na naší škole recitační PIKNIK Únor 2018 Strana 2 Divadlo Strana 3 Barevný týden Strana 4 Karneval Strana 5 Olympiáda ČJ Strana 5 Recitační soutěž Strana 6 Rozhovor 7 /PAGE/ Školní karneval Recitační soutěž Rozhovor Po třech

Více

ZPRÁVA Z PRVNÍHO SETKÁNÍ COMENIUS 2013-2015 (COM-MP-2013-142)

ZPRÁVA Z PRVNÍHO SETKÁNÍ COMENIUS 2013-2015 (COM-MP-2013-142) ZPRÁVA Z PRVNÍHO SETKÁNÍ COMENIUS 2013-2015 (COM-MP-2013-142) Be SUstainable to SUstain the WORLD ŠVÉDSKO 11. 11. - 17. 11. 2013 ÚČASTNÍCI ZA GYMNÁZIUM KADAŇ Vyučující Mgr. Darina Kováčová (vedoucí exkurze)

Více

Víkendový vzdělávací pobyt pro pěstounské rodiny v Kovářské

Víkendový vzdělávací pobyt pro pěstounské rodiny v Kovářské Víkendový vzdělávací pobyt pro pěstounské rodiny v Kovářské Magistrát města Chomutova ve spolupráci se zapsaným spolkem RADKA připravil ve dnech 20. - 21. 5. 2017 víkendový vzdělávací pobyt pro pěstounské

Více

9. A Osvětim V pátek 1. listopadu 2013 jsme jeli do Polska na exkurzi do koncentračního tábora Osvětim. Když jsme tam

9. A Osvětim V pátek 1. listopadu 2013 jsme jeli do Polska na exkurzi do koncentračního tábora Osvětim. Když jsme tam 9. A Osvětim V pátek 1. listopadu 2013 jsme jeli do Polska na exkurzi do koncentračního tábora Osvětim. Když jsme tam dojeli, měli jsme přibližně hodinu volno a potom jsme se vypravili na exkurzi. Byl

Více

Junák - svaz skautů a skautek ČR. Středisko 521.01 Františka Barvíře Třebechovice pod Orebem

Junák - svaz skautů a skautek ČR. Středisko 521.01 Františka Barvíře Třebechovice pod Orebem Junák - svaz skautů a skautek ČR Středisko 521.01 Františka Barvíře Třebechovice pod Orebem Výroční zpráva 2011 Základní informace o středisku: Adresa střediska: Junák - svaz skautů a skautek ČR Středisko

Více

I. FOTOAPARÁT, PSÍ JÍDLO, NAKLADAČ, KAMION, PRAČKA

I. FOTOAPARÁT, PSÍ JÍDLO, NAKLADAČ, KAMION, PRAČKA V pátek 3. 12. 2010 chodili u nás na škole čerti. Čerti se první hodinu učili a druhou se začali chystat. Nejdřív šli do třetí a čtvrté třídy. Chlapci i děvčata řekli pěkné básničky, ale někteří se opravdu

Více

Máte rádi sport? Adrenalin zábavu? Jedinečný adrenalinový zážitek v Českosaském Švýcarsku!

Máte rádi sport? Adrenalin zábavu? Jedinečný adrenalinový zážitek v Českosaském Švýcarsku! Máte rádi sport? Adrenalin zábavu? Jedinečný adrenalinový zážitek v Českosaském Švýcarsku! www.sport-jedlova.cz fb: Sportovní areál Jedlová tel.: 722 233 322, e-mail: simona@sport-jedlova.cz, bara@sport-jedlova.cz

Více

Školička v přírodě

Školička v přírodě Školička v přírodě 2019 8.5.-10.5.2019 Adresa: Tři Studně, Chalupa U Loubů č.p. 10 Co si zabalit? To se dozvíte na další stránce. Pozor, každá věc má v batohu správného skauta své místo. Doporučený seznam

Více

OSADNÍ VÝBOR - SEDLČÁNKY. Informace o činnosti za rok 2011 Výroční zpráva

OSADNÍ VÝBOR - SEDLČÁNKY. Informace o činnosti za rok 2011 Výroční zpráva OSADNÍ VÝBOR - SEDLČÁNKY Informace o činnosti za rok 2011 Výroční zpráva Předseda OV: Petr Kabát Členové: Lenka Kadlecová, Andrea Maturová, Mgr. Jaroslav Hodyc, Ing. Jakub Procházka, Jindřich Polívka DiS.,

Více

Máte rádi sport? Adrenalin zábavu? Jedinečný adrenalinový zážitek v Českosaském Švýcarsku!

Máte rádi sport? Adrenalin zábavu? Jedinečný adrenalinový zážitek v Českosaském Švýcarsku! Máte rádi sport? Adrenalin zábavu? Jedinečný adrenalinový zážitek v Českosaském Švýcarsku! www.sport-jedlova.cz fb: Adrenalin park Jedlová tel.: 722 233 322, e-mail: simona@sport-jedlova.cz, bara@sport-jedlova.cz

Více

Máte rádi sport? Adrenalin zábavu? Jedinečný adrenalinový zážitek v Českosaském Švýcarsku!

Máte rádi sport? Adrenalin zábavu? Jedinečný adrenalinový zážitek v Českosaském Švýcarsku! Máte rádi sport? Adrenalin zábavu? Jedinečný adrenalinový zážitek v Českosaském Švýcarsku! www.sport-jedlova.cz fb: Adrenalin park Jedlová tel.: 722 233 322, e-mail: simona@sport-jedlova.cz, bara@sport-jedlova.cz

Více

CizinCi ve škole. Mně se tenhle projekt moc líbil. Procvičila jsem si angličtinu a taky jsem poznala skvělé lidi a také jsem se dozvěděla

CizinCi ve škole. Mně se tenhle projekt moc líbil. Procvičila jsem si angličtinu a taky jsem poznala skvělé lidi a také jsem se dozvěděla CizinCi ve škole Naši školu navštívila po jarních prázdninách vzácná návštěva, která za námi cestovala několik tisíc kilometrů. V rámci projektu EDISON zajišťovaný společností AIESEC u nás učili 4 zahraniční

Více

Předškoláci ve skautském oddíle. Eva Dvořáková

Předškoláci ve skautském oddíle. Eva Dvořáková Předškoláci ve skautském oddíle Eva Dvořáková 6. oddíl vodních skautů Šestka Třebíč Přístav VS,,Žlutá ponorka Třebíč Třebíč 2008 Obsah 1. Úvod... 3 2. Jak vůbec předškoláky získat aneb nábor... 4 3. Co

Více

Jarní Tábor 2015, aneb Dobití Jižního pólu 31.1. až 4. 2. 2015

Jarní Tábor 2015, aneb Dobití Jižního pólu 31.1. až 4. 2. 2015 Editorial, Zprávy z hradu Akce, které nás čekají V ítám Vás v dalším vydání Akély. V tomto vydání jsou docela důležité informace, takě Vám doporučuji si ho hnedka strčit do batohu. Doufám, že si toto vydání

Více

Renata, Alena, Kristýna, Hana, Daniel

Renata, Alena, Kristýna, Hana, Daniel Naši milí čtenáři, po roce opět přinášíme zprávičky o některých akcích, které proběhly v naší družině. Můžete si je spolu s námi připomenout ve výročním vydání Družinového Blesku. Hezké prázdniny, pěkné

Více

ZÁŘÍ SKAL KALÁČ ÁČEK V LESNÍM KLUBU

ZÁŘÍ SKAL KALÁČ ÁČEK V LESNÍM KLUBU ZÁŘÍ 2013 V LESNÍM KLUBU SKAL KALÁČ ÁČEK 3. září Martinka: Když jsme byli u toho písku, tak jsme s Jončou vběhli do vody a to bylo strašně príma. A vyhodila jsem do kapradí 2 šnečky. Jonča: Byli jsme na

Více