V minulém díle našeho seriálu o trendech v interieru jsme se zaměřili na čtyři nejvíce Trendy styly a jejich charakteristickou barevnost.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "V minulém díle našeho seriálu o trendech v interieru jsme se zaměřili na čtyři nejvíce Trendy styly a jejich charakteristickou barevnost."

Transkript

1 Díl druhý Jak pracovat s barvou V minulém díle našeho seriálu o trendech v interieru jsme se zaměřili na čtyři nejvíce Trendy styly a jejich charakteristickou barevnost. Abychom se mohli věnovat kombinování barev podle základních (a posléze i složitějších ) barevných schémat, je nutné nejdříve dokonale znát působení a schopnosti jednotlivých barev. Proto se v dnešním a příštím díle budeme věnovat trochu podrobněji základním charakteristikám jednotlivých barev a jejich působení v interieru. Vlastnosti barev velmi důležitý moment při jejich zařazování do interieru Jak jsem zmiňovala v předcházejícím díle, barva je jedním z nejpodstatnějších nositelů atmosféry v interieru; dokáže výrazně změnit jakýkoliv prostor, zanechává dojem a spolu se vzory a strukturami pomáhá vytvořit fascinující a krásné místo k životu. Barva je mocná může očistit a oživit unavené prostory v domech, změnit náladu, pozvednout ducha. Proto by nadčasovým trendem mělo být pracovat s ní s rozmyslem a promyšleně. Ale jak na to, když také víme, že barva je věc pocitu, momentálního naladění, vkusu; jinak působí na batolata, jinak na dospělého? Když každý vnímá barvy jinak? Naše vnímání barvy také ovlivňují vnější prvky jako je světlo, sousední barva, struktura povrchu Která barva je tedy ta trendová? Jak poznat, zda ta, či jiná barva se nám po čase nepřestane líbit, nebo nás nezačne nudit? Takové a další podobné otázky dostáváme od svých klientů. Odpověď je jednoznačná v tom, že nejméně chyb při práci s barvou uděláme tehdy, když jí nestřílíme od boku., nevyužíváme náhodný výběr, ale naopak zohledníme VŠECHNY aspekty, o kterých jsem se zmiňovala v minulém díle. V prvním momentě je podle mého názoru dobré nechat se vést osobním pocitem a v interieru nepoužívat barvu, ke které mám sám, nebo klient má, averzi (i když je třeba momentálně v módě). Pozor však - mnohdy klient může mluvit o tom, že rozhodně nemá rád např. modrou. Pro nás je ale vždy velmi podstatné a důležité si pomocí vzorníků a obrázků ověřit o jakém tónu a odstínu modré hovoří. Častokrát se totiž stává, že klient nemá rád pouze jeden odstín oné barvy a ostatní se mu líbí. Nebo onu barvu viděl vždy v nevhodných a jemu nepříjemných kombinacích, či strukturách, a pokud mu uděláme návrh v jiné kombinaci, ona neoblíbená barva se mu náhle zalíbí.

2 Po prvotním intuitivním výběru však nutně musí následovat práce s barvou promyšlená do posledního detailu. Při volbě barevného ladění prostoru musíme brát v úvahu na jedné straně osobu, která bude v interieru žít nebo pracovat. Použité barvy by měli pozitivně působit na všechny činnosti tam vykonávané. Například je dokázáno, že teplé spektrum barev od žluté, přes oranžovou až k červené, podporují činnosti zaměřené na extroverci podporují komunikaci, tzn. člověka pocitově otevírají směrem k okolnímu světu. Studené, modro-zelené, spektrum barev zase naopak člověka pocitově uzavírá do sebe, podporuje duševní činnost a relax. I když působení barvy na člověka je tou nejdůležitější otázkou, nesmíme zapomínat na to, v jakém prostoru se bude barva nacházet. Severní místnosti určitě potřebují jiné barvy nebo kombinace, než jižní, prosvětlené. Obrovský loft snese více než malý pokoj v paneláku. Proto, třebaže se to může zdát jako klišé, pokud chceme opravdu kvalitně pracovat s použitím barev v interieru, měli bychom ovládat jednotlivé symboliky, vlastnosti, psychologické působení. Začneme dvěma základními barvami, které jsou však vlastně NEBARVY v barevném kruhu chybí Bílá je barvou největšího světelného odrazu (až 80% světelné odrazivosti), což v praxi znamená největší schopnost optického rozšiřování a zvětšování prostoru, objemu a celkové pocitové zlehčování hmotnosti. Proto je vhodná do malých, tmavých místností. Bílá též vzbuzuje dojem neohraničenosti, neurčitosti a prázdnoty. Tzn., že ve velkoryse prostorných interiérech určitě nenavodí útulnost pokud by bylo naším záměrem jí tam pomocí barvy chceme dosáhnout. (na tomto obrázku vidíme monochromatické(použití jedné barvy na všech prvcích interieru), nebo v tomto případě lépe a správněji achromatické schema, kdy na stěnách i zařizovacích předmětech je použita bílá barva. Fotografovaný prostor je malý, s nízkým stropem, tudíž navození dojmu prostoru většího je žádoucí zde podpořeno i zavěšením celkem velkého zrcadla. Díky použití drobných barevných pastelových detailů dekorativní drobnosti na komodě, podlaha, komoda patinovaná do pastelové namodralé barvy i materiálů dřevo, bavlna - prostor nepůsobí chladným dojmem)

3 (na tomto obrázku vidíme opět achromatické schéma použití achromy na všech prvcích interieru. Zde na rozdíl od prvního obrázku čistota a prostor není narušen vlivem jiné barvy. Proto také interier může na většinu lidí působit chladně, neosobně až sterilně. Sterilita, dokonalá čistota a nekonečnost prostoru je podtržena také použitím lesklé dlažby, na které nejenže by jakékoliv zrnko prachu působilo rušivě, ale ještě svým dokonalým leskem znásobuje hloubku a výšku interieru.) Díky své neutralitě je vhodné ji kombinovat se všemi barvami a též dokáže sjednotit vícero barevných prvků. Bílá má výjimečné postavení ve světě barev také proto, že jejím přimísením do jakékoliv barvy vzniká pastel anebo nádech barvy čímž se zjemní a rozpustí charakteristika dané barvy a do popředí vystoupí citlivost, jemné stránky (např. růžová jako pastel červené). Černá je protipólem bílé. Má téměř nulovou odrazivost světla.

4 (na tomto obrázku kontrastní achromatické schéma použití bílé a černé barvy, kontrast je zjemněný použitím stříbrného kovu, který působí jako jemný doplněk, přechod mezi bílou a černou ) Významnou psychofyzikální vlastností černé je optické zmenšování prostoru a objemu. Je to elegantní, tajemná, působivá barva, kterou není potřeba používat pouze u dekorativních předmětů. Je emocionálně strohá, jednoduše rafinovaná. Její významnou vlastností je také to, že všechny barvy v kombinaci s černou vypadají jasnější, svítivější. Stejně tak jako bílá, je i černá barvou neutrální a je výborně kombinovatelná. Snad nikdo se v oblékání a v interieru nebojí s černou kombinovat. Její tajemnost a působivost vystoupí nejvíce při měkkém umělém osvětlení. Plochy černou barvou natřené jako by ztrácely proporce. Přimícháním černé do jakékoliv barvy vzniká odstín, charakteristický podřízeností a přibrzděnou energií (jako například vínová je odstínem červené) (Na tomto obrázku je kontast mezi bílou a černou ( na zavěšených obrázcích - rám/pasparta ) silnější, protože blízké setkání těchto dvou barev ve své plné síle nic nenarušuje. Kdyby stěna za černými křesly byla bílá, bude kontrast opravdu velký. Vynikl by potom lépe tvar křesel, vyřezávané zádové opěradlo bychom viděli s drobnějšími detaily.) Šedá se pohybuje mezi bílou a černou. Je vlastně odstínem černé. Je to pasivní, neutrální barva v pravém slova smyslu. Při simultánním kontrastu s ostatními barvami nechá vyniknout svoje kolegyně. Nijak s nimi nesoupeří, dává jim prostor ukázat se ve své plné kráse. Je dokonce tak ideálním partnerem, že ostatní barvy jsou vedle ní zajímavější, aktivnější a výraznější, než když je necháme samotné.

5 Je vhodná všude tam, kde chceme zvýraznit a vyčlenit z pozadí jinou barvu. Šedá taktéž účinně tlumí podněty a zpomaluje vegetativní funkce organismu Díl třetí Abychom mohli pokročit ke kombinování barev v interieru, je nutné, abychom byli naprosto familiární se základním působením barev jednotlivých, jejich charakteristik a účinků v interieru. Červená je jednou ze třech primárních barev a její vlastnosti jsou všeobecně známé. Tato barva úspěchu, zdraví a erotiky též uvolňuje blokované pocity a zrychluje srdeční činnost člověka. Je velkým pomocníkem při utváření útulnosti, Velmi vhodné je použít červenou v místnostech, kde chceme upoutat pozornost, podpořit aktivitu a energii. Z toho důvodu se s červenou barvou dost často setkáváme ve fitness centrech i na sportovním oblečení. Myslím, že kdyby se např. Ferrari vyrábělo např. v barvě hnědé, těžko by se za ním někdo otočil.

6 Červenou barvu je možné použít v široké škále jejích tónů, odstínů i pastelů, v různé sytosti a světlosti, čímž se výrazně rozšiřuje rejstřík jejích psychofyzikálních vlastností. Mezi jednotlivými červenými jsou značné rozdíly v tom, jak na nás i prostor působí. Například Růžová, jako pastel červené, je spojena s bezstarostným dětstvím, cukrárnami, čistotou nevinnosti, Růžová je něžná a romantická, ale to neznamená, že je vhodná pouze do dívčích pokojíků. Pokud její vlastnosti podpoříme jemným vzorem, květy, volány je možné ji kromě dívčího pokojíčku použít maximáně tak ještě do dámského budooáru. Pokud však jemnou růžovou skombinujeme s šedou, černou, betonem, jednoduchým sklem a technicistním zařízením, její použití se rozšíří. Trvalo dlouho, než si i v našich krajích muži uvědomili, že pokud jsou opravdu mužní, růžová košile na nich nikdy zženštile vypadat nebude

Industriální styl. V industriálním stylu nezáleží tolik na vašem finančním rozpočtu ale spíše na vaší kreativitě.

Industriální styl. V industriálním stylu nezáleží tolik na vašem finančním rozpočtu ale spíše na vaší kreativitě. Industriální styl Industriální styl v interiéru je dnes velice populární a in. Jedná se především o styl městský. Lze jej použít v bytech, domech ale i v restauracích, ateliérech i jakýchkoliv jiných prostorech.

Více

2017 Patrik Burša,

2017 Patrik Burša, Industriální styl Zařiďte si interiér v industriálním stylu snadno a jednoduše 2 Napsal: Mgr.Bc. Patrik Burša Industriální styl Industriální styl v interiéru je dnes velice populárním. Jedná se především

Více

limitovaná edice jemné t jemné ó t ny n bílé bílé

limitovaná edice jemné t jemné ó t ny n bílé bílé limitovaná edice jemné tóny bílé Kdo by neměl rád čistotu, nadčasovost a svěžest bílých stěn? Jednoduchá cesta, jak naše byty zvětšit alespoň op cky. Dokonce i doplňky a nábytek na pozadí bílých stěn lépe

Více

BAREVNÉ, MATERIÁLOVÉ A TVAROVÉ LADĚNÍ INTERIÉRU

BAREVNÉ, MATERIÁLOVÉ A TVAROVÉ LADĚNÍ INTERIÉRU BAREVNÉ, MATERIÁLOVÉ A TVAROVÉ LADĚNÍ INTERIÉRU Při přípravě a tvorbě interiéru si každý z nás dopředu klade otázku jak má daný prostor působit a k čemu sloužit. My se dnes v rámci našeho seriálu zaměříme

Více

Materiál s tradicí. V novém podání.

Materiál s tradicí. V novém podání. Řada LS v mosazi Materiál s tradicí. V novém podání. Mosaz - slitina mědi a zinku známá již od starověku se i dnes cení jako vysoce univerzální materiál. Kov vyzařuje auru zvláštní elegance díky odstínům

Více

Výtvarný prvek Tmavší dveře skříně oživují a vhodně zvýrazňují celkově čistý a klidný dojem do světla laděné ložnice.

Výtvarný prvek Tmavší dveře skříně oživují a vhodně zvýrazňují celkově čistý a klidný dojem do světla laděné ložnice. Výtvarný prvek Tmavší dveře skříně oživují a vhodně zvýrazňují celkově čistý a klidný dojem do světla laděné ložnice. Atraktivní nábytek Skříně s výplněmi dveří v kombinaci skla a laminovaných desek jsou

Více

Grafická a multimediální laboratoř KOMPOZICE 2B.

Grafická a multimediální laboratoř KOMPOZICE 2B. KOMPOZICE 2B. DALŠÍ ZÁSADY ŘEŠENÍ KOMPOZICE Grafická a multimediální laboratoř šikmé linie a diagonála efektní je esovitá křivka přes diagonálu dává pocit prostoru, hloubky a rytmu neměla by úplně opustit

Více

Dříve měla kuchyně v obydlí zcela zásadní význam. Dnes lidé

Dříve měla kuchyně v obydlí zcela zásadní význam. Dnes lidé INTERIÉR Kuchyně srdce domova z pohledu Feng Shui Dříve měla kuchyně v obydlí zcela zásadní význam. Dnes lidé často jedí mimo domov nebo nakupují hotová jídla s sebou. Přesto zůstává kuchyně symbolem domova

Více

NOVINKA 12 ODSTÍNŮ A BÍLÁ

NOVINKA 12 ODSTÍNŮ A BÍLÁ NOVINKA 12 ODSTÍNŮ A BÍLÁ VNITŘNÍ MALÍŘSKÝ OMYVATELNÝ NÁTĚR ECOLOR STYL v b a r v á c h k v a l i t y Vnitřní omyvatelné vodou ředitelné interiérové nátěry ECOLOR STYL nabízejí kolekci elegantních ů pro

Více

BARVY. použití vhodných barev vytvořit vizuálně zajímavější. použitou barevnou paletu na 1 ks výrobku je dobré omezit

BARVY. použití vhodných barev vytvořit vizuálně zajímavější. použitou barevnou paletu na 1 ks výrobku je dobré omezit BARVY - použití vhodných barev vytvořit vizuálně zajímavější - použitou barevnou paletu na 1 ks výrobku je dobré omezit - na první pohled je lidské oko schopné zpracovat cca 5 barev - počet barev se liší

Více

TROJNÁSOBNÝ ÚČINEK. *s atesty z laboratoří FRAUNHOFER IBP. www.duette.at

TROJNÁSOBNÝ ÚČINEK. *s atesty z laboratoří FRAUNHOFER IBP. www.duette.at TROJNÁSOBNÝ ÚČINEK *s atesty z laboratoří FRAUNHOFER IBP www.duette.at TROJNÁSOBNÝ ÚČINEK USPOŘÍ AŽ 12% ENERGIE NA VYTÁPĚNÍ SNÍŽÍ PRŮNIK TEPLA OKENNÍ TABULÍ AŽ O 78% ZPŘÍJEMNÍ AKUSTIKU MÍSTNOSTI POCITOVĚ

Více

Best Office. Interier design trendy v řešení kancelářských prostor. Jana Hradecká

Best Office. Interier design trendy v řešení kancelářských prostor. Jana Hradecká Best Office Interier design trendy v řešení kancelářských prostor. Jana Hradecká Časy se mění a tyto změny se odrážejí v současných trendech v designu kanceláři. Návrháři by měli změnit své myšlení a posunout

Více

Patentovaný systém krytu svítidla využívá přítlačné síly speciálních magnetů. umožňuje tak rychlou a přesnou montáž bez použití nástrojů.

Patentovaný systém krytu svítidla využívá přítlačné síly speciálních magnetů. umožňuje tak rychlou a přesnou montáž bez použití nástrojů. 2012 Patentovaný systém krytu svítidla využívá přítlačné síly speciálních magnetů. umožňuje tak rychlou a přesnou montáž bez použití nástrojů. kód 16000:00 W povrchová úprava: 00 nerez 01 nerez lesk 02

Více

ARCHITECTURAL LIGHTING

ARCHITECTURAL LIGHTING ARCHITECTURAL 09 LIGHTING CORONA - záře, která fascinuje lidstvo od nepaměti... KATALOG MODERNÍ SVÍTIDLA M o d e r n í d e s i g n J e d n o d u c h o s t E l e g a n c e Ú s p o r n o s t CORONA, FRAME,

Více

Přirozená krása. Inspirace z přehlídkového mola najděte svůj dokonalý tón pleti. medi. I feel better.

Přirozená krása. Inspirace z přehlídkového mola najděte svůj dokonalý tón pleti. medi. I feel better. Přirozená krása. Inspirace z přehlídkového mola najděte svůj dokonalý tón pleti. medi. I feel better. Dokonalé pro každý tón pleti Nové trendové barvy mediven : přirozeně krásné. Typ pleti I + II Světlejší

Více

Brillant CREATIVE. interiérová tónovaná disperzní barva vhodná ke vzájemné kombinaci odstínů

Brillant CREATIVE. interiérová tónovaná disperzní barva vhodná ke vzájemné kombinaci odstínů BAVTE SE BARVAMI Brillant CREATIVE interiérová tónovaná disperzní barva vhodná ke vzájemné kombinaci odstínů Přináší výběrovou kolekci odstínů a barevných řešení zohledňující moderní trendy v bytovém designu.

Více

ARCHITECTURAL LIGHTING

ARCHITECTURAL LIGHTING ARCHITECTURAL 09 LIGHTING CORONA - záře, která fascinuje lidstvo od nepaměti... KATALOG MODERNÍ SVÍTIDLA M o d e r n í d e s i g n J e d n o d u c h o s t E l e g a n c e Ú s p o r n o s t CORONA, FRAME,

Více

Jméno autora: Mgr. Jitka Bílková Datum vytvoření: 11. 1. 2013 Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_09_AR1

Jméno autora: Mgr. Jitka Bílková Datum vytvoření: 11. 1. 2013 Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_09_AR1 Jméno autora: Mgr. Jitka Bílková Datum vytvoření: 11. 1. 2013 Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_09_AR1 Ročník: I. Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání, technika aranžování Obor vzdělávání: Aranžér Tematický okruh:

Více

Moderní obývací prostor volně navazuje na kuchyni a to i podobnou barevností fólie Avola champagne.

Moderní obývací prostor volně navazuje na kuchyni a to i podobnou barevností fólie Avola champagne. RAČTE VSTOUPIT! Praktická, střízlivá kuchyňská linka využívá fólii z řady crosscut s dekorem tropické dřeviny Wenge bělené. Moderní obývací prostor volně navazuje na kuchyni a to i podobnou barevností

Více

Colordesigner Trendy 2015 TrendBook new 6t14.indd 1 TrendBook new 6t14.indd : :55

Colordesigner Trendy 2015 TrendBook new 6t14.indd 1 TrendBook new 6t14.indd : :55 Colordesigner Trendy 2015 10 již let na trhu LAZURA tenkovrstvá i silnovrstvá Nové odstíny Buk jak v silnovrstvé tak tenkovrstvé lazuře Palisandr tmavý v silnovrstvé lazuře Trendy 5 nových barevných paletách

Více

PŘEDSÍŇOVÉ SESTAVY WAY IN 2011

PŘEDSÍŇOVÉ SESTAVY WAY IN 2011 PŘEDSÍŇOVÉ SESTAVY WAY IN 2011 Dřevotvar, výrobní družstvo Znojmo Dejte interiéru styl... český výrobce nábytku, založeno 1946 Družstevní 3615/8, 670 27 Znojmo tel.: +420 515 266 511 fax.: +420 515 266

Více

PROJEKT. p. Matějková - byt

PROJEKT. p. Matějková - byt PROJEKT p. Matějková - byt p. MATĚJKOVÁ - byt Při návrhu bytu jsme používali převážně neutrální tóny (béžová, hnědá, bílá, šedá) doplněné barevnými detaily a barevnou výmalbou. Zastáváme názor, že tímto

Více

Asi to takhle doopravdy vypadalo, šedý nevýrazný snímek, ve kterém je ale ukryta velmi pěkná fotografie.

Asi to takhle doopravdy vypadalo, šedý nevýrazný snímek, ve kterém je ale ukryta velmi pěkná fotografie. Dobrý den, dovolil jsem si vybrat malý vzorek vašich fotografií a ukázat vám na nich několik chyb, kterých se při fotografování a následné úpravě dopouštíte. Fotografie jsou doopravdy vybrané zcela náhodně,

Více

Designové styly. a jejich kombinace

Designové styly. a jejich kombinace a jejich kombinace Stále častější součástí dnešního životního stylu je snaha zařizovat interiéry inspirované přírodou s ohedem na životní prostředí. Nejde ani tak o konkrétní vzhled, ale o použití zejména

Více

Analytická studie úprav fasád objektů v rámci regenerace Jižního Města. Opatov sever. Ing.arch. Gabriela Elichová

Analytická studie úprav fasád objektů v rámci regenerace Jižního Města. Opatov sever. Ing.arch. Gabriela Elichová Analytická studie úprav fasád objektů v rámci regenerace Jižního Města Opatov sever Ing.arch. Gabriela Elichová 2012 Lokalita Opatov sever Lokalita ležící na sever od Centrálního parku ve střední části

Více

Základní druhy osvětlení

Základní druhy osvětlení Základní druhy osvětlení Ing. Jan Matěják www.matejakart.com Jedním ze základních stavebních prvků na obraze je světlo. Světlo určuje vzhled modelu, jeho barevnost, kontrasty apod. Směr, kvalita, množství,

Více

Tapety do pokojíčku, za které vás děti budou milovat!

Tapety do pokojíčku, za které vás děti budou milovat! ProŽeny.cz Tapety do pokojíčku, za které vás děti budou milovat! Jak to udělat, aby pokojíček vašich dětí nebyl jen fádně růžový nebo modrý? Oživte stěny originálními dětskými tapetami. Nové vzory, ornamenty

Více

Dopřejte svým klientkám PERMANENTNÍ krásu!

Dopřejte svým klientkám PERMANENTNÍ krásu! NOVÝ DYNAMICKÝ SYSTÉM SYTÝCH ZÁŘIVÝCH BAREV Dopřejte svým klientkám PERMANENTNÍ krásu! SOCOLOR CULT PERMANENT Paleta 6 zářivých permanentních barev na vlasy fuchsiová královská fialová námořnická modrá

Více

Název Celková tloušťka Nášlapná vrstva Rozměr lamel ESSENTO APOLLO 4,2 mm 2,5 mm 0,3 mm 0,55 mm 180 x 1220 mm 184,2 x 1219,2 mm Vhodná lišta: EP60/13

Název Celková tloušťka Nášlapná vrstva Rozměr lamel ESSENTO APOLLO 4,2 mm 2,5 mm 0,3 mm 0,55 mm 180 x 1220 mm 184,2 x 1219,2 mm Vhodná lišta: EP60/13 n o v á k o l e k c e k a t a l o g Vhodná lišta: EP60/13 Flex Life W486 VINYLOVÁ PODLAHA PRŮŘEZ MATERIÁLEM ESSENTO Povrchová úprava Superguard POPIS VÝROBKU Nová kolekce vinylové podlahy Experto Click

Více

DESIGNOVÁ KUCHYNĚ BEZ DESIGNOVÝCH CEN...

DESIGNOVÁ KUCHYNĚ BEZ DESIGNOVÝCH CEN... DESIGNOVÁ KUCHYNĚ BEZ DESIGNOVÝCH CEN... kitchens made in germany PŘIJĎTE SE PODÍVAT SAMI COLOUR-CONCEPT Vám nabízí 27 fascinujících barev satinovaného laku ke zcela individuálnímu uspořádání vaší kuchyně.fascinující

Více

Obraz v domácnosti. Pravidla umístění obrazu

Obraz v domácnosti. Pravidla umístění obrazu Obraz v domácnosti Pravidla umístění obrazu Závěsný obraz v interiéru bytu Správné umístění obrazu v interiéru má podporovat a zdůrazňovat umělecké hodnoty obrazu. Umístění obrazu má tvůrčí charakter,velký

Více

KATALOG. Originální tašky a pouzdra ze zipů

KATALOG. Originální tašky a pouzdra ze zipů 2011 KATALOG Originální tašky a pouzdra ze zipů Na sport i do práce, ZIPBAG! Co to je, ZIPBAG? Skvělý dárkový předmět pro každého Designový doplněk každého outfitu Skladná taška na cesty Originální taška,

Více

Seminář z webdesignu. Barvy. Hana Bydžovská

Seminář z webdesignu. Barvy. Hana Bydžovská Seminář z webdesignu Barvy Hana Bydžovská O čem to bude? webdesign barvy muži vs ženy Web design individuální, závislé na osobní zkušenosti, pohlaví, kulturních zvyklostech atd. vnímání barvy vzniká v

Více

E R C EALI LIZA ZA EA C R E 4 5

E R C EALI LIZA ZA EA C R E 4 5 r e a l i z a c e 2 0 0 7 Firma VV SKLO s.r.o. působí na českém trhu již od roku 1993. Během této doby jsme se podíleli na mnoha realizacích pro naše zákazníky. Šíří našeho sortimentu jsme schopni kompletně

Více

Krémové potěšení. Štíhle a elegantně působí svislé i vodorovné skříňky, doplněné decentními dvířky z čirého skla.

Krémové potěšení. Štíhle a elegantně působí svislé i vodorovné skříňky, doplněné decentními dvířky z čirého skla. Krémové potěšení Štíhle a elegantně působí svislé i vodorovné skříňky, doplněné decentními dvířky z čirého skla. Úchytky vhodně doplňují celkový design sestavy. Korpus Čelní plochy Úchytky Sklo ořech dijon

Více

Designová otopná tělesa. Harmonie pohodlí a tvarů

Designová otopná tělesa. Harmonie pohodlí a tvarů Designová otopná tělesa Harmonie pohodlí a tvarů Teplo nebo design design nebo teplo? Teplo a design design a teplo! I teplo může mít svůj tvar Čím blíže se technická zařízení nacházejí k člověku, tím

Více

Udělejte si radost i na podzim

Udělejte si radost i na podzim Udělejte si radost i na podzim Pletený svetr v elegantním stylu, světle modrá nebo pudrová barva, S-L Dámský svetr s elegantním lemováním kolem krku a záplatami na loktech, ve kterém se budete cítit pohodlně

Více

Postup, jak nakreslit koně pro hru Howrse v grafických programech

Postup, jak nakreslit koně pro hru Howrse v grafických programech Postup, jak nakreslit koně pro hru Howrse v grafických programech Programy, vhodné pro kreslení obrázků jsou Photoshop nebo Gimp. Nebudu zde popisovat, jak přesně nástroje těchto programů fungují. To lze

Více

Sto devět Napínané stropy. Měníme přání ve skutečnost!

Sto devět Napínané stropy. Měníme přání ve skutečnost! Sto devět Napínané stropy Měníme přání ve skutečnost! Historie napínaných stropů Historie napínaných stropů sahá do období antiky. Ve starém Římě se stropy pokrývaly látkou a ve středověké Arménii používali

Více

SCREENOVÉ. chrání vaše soukromí.

SCREENOVÉ. chrání vaše soukromí. SCREENOVÉ rolety chrání vaše soukromí. SCREENOVÉ ROLETY chrání vaše soukromí. Pořiďte si vysoce účinnou, estetickou a moderní stínicí techniku screenové rolety ISOTRA. Zajistíte si příjemnou teplotu v

Více

Nepřesnější a nejkvalitnější filtry na českém trhu od LEE FILTERS Díl 9 Sady filtrů LEE tématické sety 1. Díl Kromě toho, že se filtry LEE dají

Nepřesnější a nejkvalitnější filtry na českém trhu od LEE FILTERS Díl 9 Sady filtrů LEE tématické sety 1. Díl Kromě toho, že se filtry LEE dají Nepřesnější a nejkvalitnější filtry na českém trhu od LEE FILTERS Díl 9 Sady filtrů LEE tématické sety 1. Díl Kromě toho, že se filtry LEE dají opatřit jako jednotlivé filtry, výrobce nabízí i sady filtrů,

Více

Katalog. www.kapsarenakvetiny.cz

Katalog. www.kapsarenakvetiny.cz Katalog www.kapsarenakvetiny.cz Kapsáře na květiny elegantní řešení nejen do malých prostor Vážení milovníci květin a útulného bydlení, dovolte mi, abych vám představil Kapsáře na květiny, závěsné květinové

Více

editorial ORIGINÁLNÍ byt od a do z

editorial ORIGINÁLNÍ byt od a do z editorial ORIGINÁLNÍ byt od a do z pojetí interiéru je majitelům blízké, ale netají se tím, že se jim líbí i prvky jiných slohů a kultur. PODPISModerní Nedrželi se proto úzkých mantinelů a okořenili vzhled

Více

KATALOG STANDARDŮ 5/2015

KATALOG STANDARDŮ 5/2015 5/2015 KATALOG STANDARDŮ DVEŘE Dveře dotvářejí Váš interiér. Jsou chápány jako nábytek, který mimo jiné plní komunikační funkci mezi jednotlivými místnostmi. Dveře, které byly vybrány do standardu projektu,

Více

Obsah. Úvod 9 Co v knize najdete 9 Komu je kniha určena 9 Konvence užité v knize 9 Vzkaz čtenářům 10 Typografické konvence použité v knize 11

Obsah. Úvod 9 Co v knize najdete 9 Komu je kniha určena 9 Konvence užité v knize 9 Vzkaz čtenářům 10 Typografické konvence použité v knize 11 Obsah Úvod 9 Co v knize najdete 9 Komu je kniha určena 9 Konvence užité v knize 9 Vzkaz čtenářům 10 Typografické konvence použité v knize 11 KAPITOLA 1 Působení barev 13 Fyzikální působení barev 15 Spektrum

Více

5.3.5 Ohyb světla na překážkách

5.3.5 Ohyb světla na překážkách 5.3.5 Ohyb světla na překážkách Předpoklady: 3xxx Světlo i zvuk jsou vlnění, ale přesto jsou mezi nimi obrovské rozdíly. Slyšíme i to, co se děje za rohem x Co se děje za rohem nevidíme. Proč? Vlnění se

Více

Barevné prostory. RGB, CMYK, HSV a Lab gamut

Barevné prostory. RGB, CMYK, HSV a Lab gamut J. Vrzal, 1.0 Barevné prostory RGB, CMYK, HSV a Lab gamut rozsah všech barev, které jsou dosažitelné v určitém barevném prostoru barvy mimo oblast gamutu jsou reprodukovány nejbližší dostupnou barvou z

Více

Alps - Difuzor. Akustické vlastnosti: Rozsah rozptylovosti: 250 Hz až 6000 Hz

Alps - Difuzor. Akustické vlastnosti: Rozsah rozptylovosti: 250 Hz až 6000 Hz Alps - Difuzor Difuzor Alps je atraktivní, dřevěný QRD difuzor, navržený pro difuzi zvuku v středovýškovém frekvenčním pásmu s užitečným rozsahem 250 Hz až 6000 Hz. Byl vyvinut speciálně k odstranění jednotlivých

Více

Analytická studie úprav fasád objektů v rámci regenerace Jižního Města. Opatov střed. Metro Opatov

Analytická studie úprav fasád objektů v rámci regenerace Jižního Města. Opatov střed. Metro Opatov Analytická studie úprav fasád objektů v rámci regenerace Jižního Města Opatov střed Metro Opatov Ing.arch. Gabriela Elichová 2012 Lokality Opatov střed a Metro Opatov Dvě lokality s těsně související

Více

ZÁSADY FOTOGRAFOVÁNÍ A

ZÁSADY FOTOGRAFOVÁNÍ A ZÁSADY FOTOGRAFOVÁNÍ A KOMPOZICE OBRAZU Lenka Bednaříková OBSAH Příprava Světlo Clona Závěrka ISO Scéna Kompozice Nejčastější chyby PŘÍPRAVA Fotografujeme jen tehdy, když máme co fotit Pokud jdeme do přírody,

Více

Interiérové barvy s citrusovou vůní. Prince Color Multi Top Classic

Interiérové barvy s citrusovou vůní. Prince Color Multi Top Classic Interiérové barvy s citrusovou vůní Prince Color Multi Top Classic Interiérové barvy od společnosti BASF Vám přináší kolekci odstínů, které zohlední moderní trendy současného bytového designu. Jednotlivé

Více

Nabídka, která vás rozhýbe

Nabídka, která vás rozhýbe Nabídka, která vás rozhýbe Dámské sportovní triko s vtipným potiskem, v bílé, šedé nebo růžové barvě, XS-XL Pánské triko s vintage potiskem, v různých barvách a velikostech M-XL nebo M-XXL Dámské teplákové

Více

Analytická studie úprav fasád objektů v rámci regenerace Jižního Města. JM II - jih. Ing.arch. Gabriela Elichová

Analytická studie úprav fasád objektů v rámci regenerace Jižního Města. JM II - jih. Ing.arch. Gabriela Elichová Analytická studie úprav fasád objektů v rámci regenerace Jižního Města JM II - jih Ing.arch. Gabriela Elichová 2012 Lokalita JM II - jih Lokalita se nachází v jihozápadní části Jižního Města. Na jižní

Více

BUTTERFLY Servis, s.r.o. Podhorská 32, Jablonec nad Nisou, telefon: ,

BUTTERFLY Servis, s.r.o. Podhorská 32, Jablonec nad Nisou, telefon: , BUTTERFLY Servis, s.r.o. Podhorská 32, 466 01 Jablonec nad Nisou, telefon: +420 484847 931, servis@butterfly.cz, www.butterfly.cz Představuje exkluzivní kolekci skleněné mozaiky v barvách drahých kovů.

Více

siesta crocodile crocodile A crocodile B crocodile C kristal seva A_M60 A_M40 B_M60 B_M40 C_M60 trapezi A A1 B B1 vinotéka exteriér_00 botník

siesta crocodile crocodile A crocodile B crocodile C kristal seva A_M60 A_M40 B_M60 B_M40 C_M60 trapezi A A1 B B1 vinotéka exteriér_00 botník katalog 2012 2012 01 02 03 siesta crocodile crocodile A crocodile B crocodile C kristal 04 seva A_M60 A_M40 B_M60 B_M40 C_M60 05 06 trapezi A A1 B B1 vinotéka 07 botník exteriér_00 Siesta 410 410 650 1

Více

dobový soulad text foto

dobový soulad text foto dobový soulad V novostavbě rodinného domu se podařilo vkusně zkombinovat kuchyni v shakerském stylu, nábytek z minulého století a současné luxusní zařízení vyrobené na míru. text Šárka Drbohlavová foto

Více

Starobylé zákoutí. byt od a do z. editorial

Starobylé zákoutí. byt od a do z. editorial Starobylé zákoutí Touha po osobitosti či snaha odlišit se může být završena ledasčím. Ani zdaleka nebývá jen výsadou mládí a také nemusí být korunována byt od a do z Bydlet v historickém domě v bytě vybudovaném

Více

Každý umělec má pro svou práci k dispozici valéry, které lze snadno seřadit do stupnice šedí, tak jak je uvedeno na obrázku.

Každý umělec má pro svou práci k dispozici valéry, které lze snadno seřadit do stupnice šedí, tak jak je uvedeno na obrázku. MÍCHÁNÍ BAREV Pro mnoho začínajících umělců, se zdá míchání barev velice těžkou disciplínou. Nepřidává tomu ani skutečnost, že v současnosti je na trhu nepřeberné množství barevných odstínů a je obtížné

Více

Předlohou byly obrazy TEXT/LENKA HAKLOVÁ, FOTO/STUDIO FOTOGRAF

Předlohou byly obrazy TEXT/LENKA HAKLOVÁ, FOTO/STUDIO FOTOGRAF Obrazy byly vodítkem pro volbu použitých barev Vpravo: Kulatý jídelní stůl byl vybrán na konkrétní přání majitele byt od a do z Předlohou byly obrazy TEXT/LENKA HAKLOVÁ, FOTO/STUDIO FOTOGRAF Mezonetový

Více

122 sawcut bílý. Doufáme, že vás nové dekory potěší a najdete mezi nimi své favority. Trachea. Domov za každými dvířky.

122 sawcut bílý. Doufáme, že vás nové dekory potěší a najdete mezi nimi své favority. Trachea. Domov za každými dvířky. NOVÉ DEKORY FÓLIÍ Během roku 2011 jsme rozšířili sortiment fólií o desítku nových dekorů. Jejich skladba je opravdu pestrá. Vedle zajímavých dekorů dřeva najdeme dvě novinky z kategorie Exclusive, dvojici

Více

Květiny a vázy pro každého

Květiny a vázy pro každého Květiny a vázy pro každého Inter IKEA Systems B.V. 2017 Květiny vnesou svěžest a přírodní krásu do každé místnosti ve vaší domácnosti. V obchodních domech IKEA najdete květiny i vázy vhodné pro každý vkus

Více

1 Úvod 3. 2 Barvy 4 2.1 Základní barva... 4 2.2 Doplňková barva... 5. 3 Typografie 6 3.1 Písmo... 6

1 Úvod 3. 2 Barvy 4 2.1 Základní barva... 4 2.2 Doplňková barva... 5. 3 Typografie 6 3.1 Písmo... 6 Obsah 1 Úvod 3 2 Barvy 4 2.1 Základní barva................................. 4 2.2 Doplňková barva................................ 5 3 Typografie 6 3.1 Písmo...................................... 6 4 Logo

Více

Jemný vzor tapet zjemňuje a rozechvívá okolní kov.

Jemný vzor tapet zjemňuje a rozechvívá okolní kov. bydlení ve vlnách Na první pohled zaujme nejen lagunovitou stěnou ložnice, propsanou do šatny, oblými zakončeními kuchyňské a předsíňové stěny, ale také celkovou barevnou kompozicí a členěním prostoru.

Více

Viditelné elektromagnetické záření

Viditelné elektromagnetické záření Aj to bude masakr 1 Viditelné elektromagnetické záření Vlnová délka 1 až 1 000 000 000 nm Světlo se chová jako vlnění nebo proud fotonů (záleží na okolnostech) 2 Optické záření 1645 Korpuskulární teorie

Více

Předboj. Zpracovala: Ing. arch. Agata Vančó Kiszka - Aretti CZ, s.r.o

Předboj. Zpracovala: Ing. arch. Agata Vančó Kiszka - Aretti CZ, s.r.o NÁVRH INTERIÉRU DĚTSKÉHO POKOJE půdorys a pohledy, vizualizace Předboj Zpracovala: Ing. arch. Agata Vančó Kiszka - Aretti CZ, s.r.o Aretti CZ, s.r.o., Kulkova Kulkova 8, Brno 8, Brno - Židenice - Židenice

Více

Název materiálu: Autor: (jméno, příjmení, titul) ING. ZUZANA EKRTOVÁ Zpracováno dne: 7. 1. 2013

Název materiálu: Autor: (jméno, příjmení, titul) ING. ZUZANA EKRTOVÁ Zpracováno dne: 7. 1. 2013 Označení materiálu: VY_32_INOVACE_EKRZU_EKONOMIKA2_14 Název materiálu: OBCHOD Tematická oblast: Ekonomika, 2. ročník Anotace: Prezentace vysvětluje žákům image důvěryhodného podniku Očekávaný výstup: Žáci

Více

Hřejivá nabídka, která vás rozveselí. Více za méně každý den! Nabídka je platná ve dnech od 25. 9. 2015 do 8. 10. 2015 nebo do vyprodání zásob

Hřejivá nabídka, která vás rozveselí. Více za méně každý den! Nabídka je platná ve dnech od 25. 9. 2015 do 8. 10. 2015 nebo do vyprodání zásob Hřejivá nabídka, která vás rozveselí Pzimní bunda s kapucí pro dívky, v růžové nebo fialové barvě, 2-7 let Stylová chlapecká bunda s kapucí a praktickými kapsami na zapínání, červená nebo zelená, 2-7 let

Více

Téma: Barevné modely, formáty souborů

Téma: Barevné modely, formáty souborů Téma: Barevné modely, formáty souborů Vypracoval/a: Ing. Jana Wasserbauerová TE NTO PR OJ E KT J E S POLUFINANC OVÁN EVR OPS KÝ M S OC IÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY. Barevné modely

Více

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY NOVÉ TVÁŘE NEW FACES. BcA. BARBORA POKORNÁ. Prof. MgA. PETR KVÍČALA. MgA.

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY NOVÉ TVÁŘE NEW FACES. BcA. BARBORA POKORNÁ. Prof. MgA. PETR KVÍČALA. MgA. VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA VÝTVARNÝCH UMĚNÍ ATELIÉR MALÍŘSTVÍ 3 FACULTY OF FINE ARTS STUDIO OF PAINTING 3 NOVÉ TVÁŘE NEW FACES DIPLOMOVÁ PRÁCE MASTER S THESIS AUTOR

Více

Digitální fotografie. Mgr. Milana Soukupová Gymnázium Česká Třebová

Digitální fotografie. Mgr. Milana Soukupová Gymnázium Česká Třebová Digitální fotografie Mgr. Milana Soukupová Gymnázium Česká Třebová Téma sady didaktických materiálů Digitální fotografie I. Číslo a název šablony Číslo didaktického materiálu Druh didaktického materiálu

Více

Aktuální dostupnost zboží lze ověřit na www.hopa-koupelny.cz. nábytek

Aktuální dostupnost zboží lze ověřit na www.hopa-koupelny.cz. nábytek Aktuální dostupnost zboží lze ověřit na www.hopa-koupelny.cz nábytek 157 koupelnový nábytek Výjimečné kvality koupelnového nábytku HOPA dosahujeme díky moderním technologiím i pečlivosti, které se při

Více

Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz

Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz U k á z k a k n i h y z i n t e r n e t o v é h o k n i h k u p e c t v í w w w. k o s m a s. c z, U I D : K O S 1 8 1 0 3 4 U k á z k a k n i h

Více

E1N E2N E4N E5N E6N E7N E8N E12 E16

E1N E2N E4N E5N E6N E7N E8N E12 E16 ÚCHYTKY ŘADY Dvířka řady E jsou dodávána s konkrétními kovovými úchytkami. Ty jsou buď zapuštěny do plochy, nebo instalovány na hranu dvířek. Takzvané úchytkové tvary jsou téměř hladké, frézování se omezuje

Více

I N F O R M A C E P R O T I S K. PLAN od firmy KEUCO: Vybavení koupelen v barevné harmonii. Umyvadlový nábytek a zrcadla s osvětlením tón v tónu

I N F O R M A C E P R O T I S K. PLAN od firmy KEUCO: Vybavení koupelen v barevné harmonii. Umyvadlový nábytek a zrcadla s osvětlením tón v tónu PLAN od firmy KEUCO: Vybavení koupelen v barevné harmonii Umyvadlový nábytek a zrcadla s osvětlením tón v tónu Nábytek a umyvadla PLAN od firmy KEUCO jsou koncipovány pro milovníky designu se smyslem pro

Více

interiérové dveře a zárubně

interiérové dveře a zárubně interiérové dveře a zárubně Mezi největší přednosti dveří tohoto slavného italského výrobce patří specifický design, krásný povrch a vysoká kvalita zpracování i použitých materiálů. Dveře Ghizzi&Benatti

Více

DOUBLE PLISÉ TROJNÁSOBNÝ ÚČINEK ROLROLS. for your comfort... www.rolrols.cz. * s atesty z laboratoří FRAUNHOFER IBP

DOUBLE PLISÉ TROJNÁSOBNÝ ÚČINEK ROLROLS. for your comfort... www.rolrols.cz. * s atesty z laboratoří FRAUNHOFER IBP TROJNÁSOBNÝ ÚČINEK * s atesty z laboratoří FRAUNHOFER IBP ROLROLS for your comfort... TROJNÁSOBNÝ TROJNÁSOB ÚČINEK ÚČINEK USPOŘÍ AŽ 12% ENERGIE NA VYTÁPĚNÍ SNÍŽÍ PRŮNIK TEPLA OKENNÍ TABULÍ AŽ O 78% ZPŘÍJEMNÍ

Více

Logomanuál. Obsah. Symbolika 2 Symbol 3 Logo 4 Proporce 5 Ochranné zóny 6 Písmo a barvy 7 Černobílé a inverzní logo 8 Zakázaná manipulace 9

Logomanuál. Obsah. Symbolika 2 Symbol 3 Logo 4 Proporce 5 Ochranné zóny 6 Písmo a barvy 7 Černobílé a inverzní logo 8 Zakázaná manipulace 9 Logomanuál V1.0 / 2016 www.bezvastudio.cz Obsah Symbolika 2 Symbol 3 Logo 4 Proporce 5 Ochranné zóny 6 Písmo a barvy 7 Černobílé a inverzní logo 8 Zakázaná manipulace 9 1 Symbolika Symbolika provázející

Více

katalog postelí 2018

katalog postelí 2018 katalog postelí 2018 136 185 214 56 61 40 VER-0010 VER-0010 VER-0011 přírodní v barvě antická hnědá rošt v ceně, výška roštu od země 31 cm 120 187 216 57 58 40 VER-0020 VER-0020 VER-0021 přírodní v barvě

Více

katalog postelí 2018

katalog postelí 2018 katalog postelí 2018 136 214 56 185 61 135 191 61 60 VER-0010 VER-0010 VER-0011 VER-0030 VER-0030 VER-0031 přírodní v barvě antická hnědá rošt v ceně, výška roštu od země 31 cm přírodní v barvě antická

Více

AKTUALIZOVANÉ VYDÁNÍ III/2010

AKTUALIZOVANÉ VYDÁNÍ III/2010 AKTUALIZOVANÉ VYDÁNÍ III/2010 DEKORATIVNÍ PANELY P1 materiál fólie min. rozměr max. rozměr váha MDF bez omezení * 396 x 404 mm 2.500 x 1200 mm 11 kg / m 2 P2 Sledujeme trendy moderní bytové architektury

Více

Digitální fotografie. Mgr. Milana Soukupová Gymnázium Česká Třebová

Digitální fotografie. Mgr. Milana Soukupová Gymnázium Česká Třebová Digitální fotografie Mgr. Milana Soukupová Gymnázium Česká Třebová Téma sady didaktických materiálů Digitální fotografie I. Číslo a název šablony Číslo didaktického materiálu Druh didaktického materiálu

Více

Příslušenství Roto. Přehled vnitřních a vnějších doplňků

Příslušenství Roto. Přehled vnitřních a vnějších doplňků Příslušenství Roto Přehled vnitřních a vnějších doplňků Chci soukromí a stín Světlopropustná roleta Standard ZRS / Basic ZRB účinná ochrana před slunečními paprsky a pohledy zvenčí průsvitná textilie zajistí

Více

Základy grafického návrhu

Základy grafického návrhu Martina Mudrová Přednáška předmětu Počítačová grafika duben 2006 Osnova přednášky 1. Obecné zásady pro přípravu grafického návrhu 2. Barvy a jejich působení 3. Tvary a jejich vliv na uživatele 4. Formát

Více

Obsah Úvod 1 Co vše zvážit při výběru či renovaci dřevěné podlahy 2 Vlastnosti podlahových dřevin 3 Druhy dřevěných podlah

Obsah Úvod 1 Co vše zvážit při výběru či renovaci dřevěné podlahy 2 Vlastnosti podlahových dřevin 3 Druhy dřevěných podlah Obsah Úvod............................................ 7 1 Co vše zvážit při výběru či renovaci dřevěné podlahy................................. 8 2 Vlastnosti podlahových dřevin..................... 10

Více

KIDS FREAKY FREAKY SPORT. dětské rostoucí židle 03/2012

KIDS FREAKY FREAKY SPORT. dětské rostoucí židle 03/2012 KIDS 03/2012 FREAKY FREAKY SPORT dětské rostoucí židle FREAKY dětská rostoucí židle ROSTOUCÍ ŽIDLE - ZÁKLAD DĚTSKÉHO POKOJE ZDRAVÍ JE DŮLEŽITÉ - ZÁBAVA TAKÉ Všichni rodiče chtějí pro své dítě jen to nejlepší.

Více

Realizace modelových kolekcí

Realizace modelových kolekcí Realizace modelových kolekcí výukový modul Renata Pušová HLEDÁNÍ INSPIRACE Inspiraci můžete najít všude kolem vás. Je důležité všechno vnímat. Co se jednomu může zdát hloupé a neuchopitelné, může druhý

Více

LOŽNICE HÁNÁK. DÁME TVAR VAŠIM SNŮM. DOPŘEJTE SI LUXUS TAM, KDE TRÁVÍTE TŘETINU SVÉHO ŽIVOTA

LOŽNICE HÁNÁK. DÁME TVAR VAŠIM SNŮM. DOPŘEJTE SI LUXUS TAM, KDE TRÁVÍTE TŘETINU SVÉHO ŽIVOTA LOŽNICE ELL LOŽNICE HÁNÁK. DÁME TVAR VAŠIM SNŮM. DOPŘEJTE SI LUXUS TAM, KDE TRÁVÍTE TŘETINU SVÉHO ŽIVOTA Spánek je pro život člověka důležitý. Kvalita odpočinku rozhoduje o Vaší náladě, fyzické kondici

Více

Tvrdá dřeva nejsou jen elegantní podlahou. Jsou velmi odolná, s dlouhou životností, a nadčasovou krásou. Malajská tvrdá dřeva jsou známa pro své

Tvrdá dřeva nejsou jen elegantní podlahou. Jsou velmi odolná, s dlouhou životností, a nadčasovou krásou. Malajská tvrdá dřeva jsou známa pro své Tvrdá dřeva nejsou jen elegantní podlahou. Jsou velmi odolná, s dlouhou životností, a nadčasovou krásou. Malajská tvrdá dřeva jsou známa pro své vyjímečné vlastnosti, které zvýrazňují estetiku každé místnosti

Více

REFLECTION. Nová generace zásobníků pro luxusní prostředí.

REFLECTION. Nová generace zásobníků pro luxusní prostředí. REFLECTION Nová generace zásobníků pro luxusní prostředí. REFLECTION KVALITA JAKO ZHODNOCENÍ. Každý detail mluví sám za sebe. A za vás. Od vstupní haly po konferenční místnost, od květinové výzdoby po

Více

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA VÝTVARNÝCH UMĚNÍ FACULTY OF FINE ART

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA VÝTVARNÝCH UMĚNÍ FACULTY OF FINE ART VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA VÝTVARNÝCH UMĚNÍ FACULTY OF FINE ART ATELIÉR PRODUKTOVÉHO DESIGNU STUDIO PRODUCT DESIGN NÁVRH INTERIÉRU KAVÁRNY DESIGN OF COFFEE HOUSE

Více

je na jaro Béžová náš šatník? Móda Jak a čím oživit 46 Brýle &Móda Jana Minaříková Jana Minaříková založila svou značku v roce 2009, po absolutoriu

je na jaro Béžová náš šatník? Móda Jak a čím oživit 46 Brýle &Móda Jana Minaříková Jana Minaříková založila svou značku v roce 2009, po absolutoriu Jak a čím oživit náš šatník? Béžová je na jaro ideální! Za pár týdnů tu je jaro. Jak doplnit šatník, abyste se cítila dobře, radí návrhářka Jana Minaříková: Základem každého modelu, který chcete nosit

Více

SCREENOVÉ. chrání vaše soukromí.

SCREENOVÉ. chrání vaše soukromí. SCREENOVÉ rolety chrání vaše soukromí. SCREENOVÉ ROLETY chrání vaše soukromí. Pořiďte si vysoce účinnou, estetickou a moderní stínicí techniku screenové rolety ISOTRA. Zajistíte si příjemnou teplotu v

Více

3009 STRIPES Co může být jednoduššího, než motiv složený ze samých obdélníčků? Stripes nekonečné možnosti provedení, kombinací a užití.

3009 STRIPES Co může být jednoduššího, než motiv složený ze samých obdélníčků? Stripes nekonečné možnosti provedení, kombinací a užití. POTISKNEME TO! 3003 ABSTRACT Tvary motivu Abstract vytvářejí kompozici, která se sice vzpírá jednoznačnému popisu, ale působí naprosto přirozeně a pozitivně. Variabilita vyzní především v různobarevných

Více

Vzorník látek a ekokůží WERSAL: Pozor! Barvy potahových látek ve vzorníku se můžou lišit v závislosti na nastavení barev Vašeho monitoru.

Vzorník látek a ekokůží WERSAL: Pozor! Barvy potahových látek ve vzorníku se můžou lišit v závislosti na nastavení barev Vašeho monitoru. Vzorník látek a ekokůží WERSAL: Pozor! Barvy potahových látek ve vzorníku se můžou lišit v závislosti na nastavení barev Vašeho monitoru. Vážení zákazníci, v případě zájmu lze zaslat vzorník látky za vratnou

Více

Praktický workshop fotografování v ateliéru

Praktický workshop fotografování v ateliéru Projekt oblasti podpory OP VK Další vzdělávání Praktický workshop fotografování v ateliéru Miroslav Podhrázský metodika přednášky Světlo v ateliéru Základní charakteristika: Exteriéry i interiéru nabízejí

Více

TECHNICKÝ MANUÁL BARVY

TECHNICKÝ MANUÁL BARVY TECHNICKÝ MANUÁL BARVY KOMPAS BLOND 1. BARVENÍ BAREVNÁ ŠKÁLA LEDOVÁ BLOND POMĚR 1:1,5 LEDOVÉ SUPERZESVĚTLOVA ČE POMĚR 1:2 LEDOVÉ TONERY POMĚR 1:2 ZESVĚTLOVAČ POMĚR 1:3 8 ICE S.1202 T.02 ML.00 SVĚTLÁ LEDOVÁ

Více

NOVÉ DEKORY FÓLIÍ KVĚTEN 2009

NOVÉ DEKORY FÓLIÍ KVĚTEN 2009 NOVÉ DEKORY FÓLIÍ KVĚTEN 2009 Vážení zákazníci, snažíme se, aby naše nabídka odpovídala nejen moderním trendům nábytkářského průmyslu, ale především Vašim požadavkům. Proto jsme v této sezóně zásadně rozšířili

Více

Tisková zpráva Účast na veletrhu designu Maison et Objet, Paříž,

Tisková zpráva Účast na veletrhu designu Maison et Objet, Paříž, Světlá nad Sázavou, leden 2016 Tisková zpráva Účast na veletrhu designu Maison et Objet, Paříž, 22.1. - 26.1.2016 Po velkém úspěchu na loňském zářijovém veletrhu Maison et Objet se BOMMA opět vrací do

Více

KIDS FREAKY FREAKY SPORT. dětské rostoucí židle 02/2013

KIDS FREAKY FREAKY SPORT. dětské rostoucí židle 02/2013 02/2013 FREAKY FREAKY SPORT KIDS dětské rostoucí židle FREAKY ROSTOUCÍ ŽIDLE - ZÁKLAD DĚTSKÉHO POKOJE ZDRAVÍ JE DŮLEŽITÉ - ZÁBAVA TAKÉ Všichni rodiče chtějí pro své dítě jen to nejlepší. Při rozhodování

Více

Rolovací vrata Troll. komfort rolovacích systémů

Rolovací vrata Troll. komfort rolovacích systémů Rolovací vrata Troll komfort rolovacích systémů 2. rolovací vrata Troll RGD 77 Kvalitní tepelná izolace a úspora energie Ochrana před slunečním a světelným zářením Ochrana před hlukem a prachem Účinnost

Více