DoSlo: Listy.; 1 jpnwivl. v Žádost o vydání povolení píovozu stacionárních zdrojů dle 11 odst. 2, písmeno d) zákona c. 201/2012 Sb.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "DoSlo: Listy.; 1 jpnwivl. v Žádost o vydání povolení píovozu stacionárních zdrojů dle 11 odst. 2, písmeno d) zákona c. 201/2012 Sb."

Transkript

1 ISMM Production& Business Cooperation s.r.o. Pražákova 218/ Ostrava Mariánské Hory DoSlo: KUMŠP80STPU7 Krajský ůía<$ podaielna _4_ fj\skpj{tl20u Listy.; 1 jpnwivl l Zpracov. Spis.zn. Sk.zn._lh. /Y Krajský úřad Moravskoslezského kraje Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října Ostrava vyřizuje: Ing. Petr Konkolský; Pavel Kittel telefon: ; p etr.konkolský(ojisrnm. cz; kittel.pavel@seznam.cz značka: datum: v Žádost o vydání povolení píovozu stacionárních zdrojů dle 11 odst. 2, písmeno d) zákona c. 201/2012 Sb. o ochraně ovzduší Žádáme Vás tímto o vydání povolení provozu podle 11 odst. 2 písmeno d), zákona č. 201/2012 Sb., provyjmenované zdroje: kód 1.4. kód 3.1. kód kód Spalování paliv v teplovzdušných přímotopných spalovacích zdrojích o celkovém jmenovitém příkonu od 0,3 do 5 MW Spalovací jednotky přímých procesních ohřevů (s kontaktem) jinde neuvedené o jmenovitém tepelném příkonu od 0,3 MW do 5 MW Povrchová úprava kovů a plastů a jiných nekovových předmětů a jejich zpracování s objemem lázně do 30 m 3 včetně, procesy bez použití lázní Nanášení práškových plastů Náležitosti Radosti o povolení provozu (dle přílohy č. 7 %ákona č. 201/2012 Sk): 1.1 Jméno, popřípadě jména, příjmení a adresu vpřípadě právnické osoby název, právní formu a sídlo žadatele, podpis osoby k tomu oprávněné v souladu s výpisem z obchodního rejstříku, případě pověřené kjednání na základě plné moci vystavené statutárním zástupcem, a dále identifíkační číslo osoby, bylo-li přiděleno Provozovatel zdroje: ISMM Production& Business Cooperation s.r.o. Pražákova 218/7; Ostrava - Mariánské Hory ICO: Statutární zástupce: Ing. Miloslav Cváček, Ph.D. ředitel společnosti Umístění zdroje: ISMM Production& Business Cooperation s.r.o. Hlavní 343; Štítina

2 í.2údaje o dosavadních rozhodnutích příslušných správních orgánů podle tohoto zákona a podle jiných předpisů, které souvisí s předmětem žádostí a soupis všech stacionárních zdrojů provozovaných žadatelem v dané provozovně, včetně specifikace všech komínů nebo výduchů Závazné stanovisko; Čj. MSK 42302/2014; Sp.zn. ŽPZ/8909/2014/Dub V5 ze dne , kterým se vydává závazné stanovisko k umístění a stavbě stacionárních zdrojů v rámci stavby Lakovna ISMM" Vyjmenované zdroje ZO: Popis zdrojů uvedených pod kódem : Tryskání (v rámci linky PP P) - představuje průjezdné automatické tryskací zařízení typ GTU 15x20/12 TR Tryskání (v rámci linky PP T) představuje průjezdné tiakovzdušné tryskací zařízení Předúpravaf^ rámci linky PP P) - zahrnuje odmašťování a pasivaci postřikem v průjezdném postřikovacím stroji Předúprava(ř> rámci linky PP T) zahrnuje odmašťování fosfátování v kabině odmašťování s vysokotlakým zařízením Popis zdrojů uvedených pod kódem 9.11.: Prášková lakovnaf^ rámci linky PP P) nanášení práškových plastů ve dvou průjezdných stříkacích kabinách (ruční a automatická) s odsáváním a dvoustupňovou filtrací přestřiků prášku. K sušení dílců po ročním lakování slouží průjezdná plynová suška, k vytvrzování práškových barev nanesených na dílce v automatické strikací kabině slouží plynová vytvrzovací pec Prášková lakovna^ rámci linky PP T) ruční nanášení práškových plastů ve strikací kabině s odsáváním a dvoustupňovou filtrací přestřiků prášku. K vytvtzení práškových barev slouží plynová komorová vytvrzovací pec Popis zdrojů uvedených pod kódem 1.4.: Ohřev odmašťovací vanyfv rámci linky PP P) - pro vytápění vany s odmašťovacím roztokem je instalován plynový hořák Weishaupt WG 30N/1-C o jmenovitém tepelném příkonu 350 kw. Jako palivo je využíván zemní plyn Ohřev vytvrzovací pecefř' rámci linky PP P) pro ohřev vzduchu ve vytvrzovací peci je instalován plynový hořák Weishaupt WG 40N/1-D o jmenovitém tepelném příkonu 550 kw. Jako palivo je využíván zemní plyn Přívodní VZT jednotka - pro ohřev vzduchu přiváděného do haly jako náhrada za vzduch odsáty technologií je instalován plynový hořák Weishaupt WG 30N/1-D o jmenovitém tepelném příkonu 350 kw. Jako palivo je využíván zemní plyn Popis zdrojů uvedených pod kódem 3.1.: Ohřev suškyfz> rámci iinky PP P) - pro ohřev vzduchu pro sušení je instalován plynový hořák Weishaupt WG 300N/1-C o jmenovitém tepelném příkonu 350 kw. Jako palivo je využíván zemní plyn Podrobný popis všech %droju a ^aří^ení je uveden v odborném posudku nepracovaném firmou TESO Radosti). (příloha c. Ik této

3 Kód č. zdroje název zdroje Ohřev odmašťovací vany linka PP P Ohřev sušky linka PP P Ohřev vytvrzovací pece linka PP P VZT jednotka Prášková lakovna PP P - suška Prášková lakovna PP P vytvrzovací pec Prášková lakovna PP T vytvrzovací pec Předúprava - linka PP P Předúprava - linka PP T Tryskání linka PP P Tryskání linka PP T č. komínu/výduchu výška komínu/výduchu není instalováno individuální odsávání není instalováno individuální odsávání Ostatní (nevyjmenované) zdroje ZO: Naftový ohřev vysokotlakého odmašťovacího zatíženi /ALTO NEPTUNE/ - příkon hořáku 60 kw Plynová kotelna - kotel THERM 28 PLX.A - výkon 28 kw Plynové zářiče ALKE PL 30 CÉVA (2 ks) - 27 kw Plynové zářiče ALKE PL 30 CÉVA (3 ks) - 20,5 kw 1.3Projektovou dokumentací, kterou je žadatel povinen předložit vrámci stavebního nebo jiného řízení podle jiných právních předpisů, nebo jinou dokumentaci, která umožní posoudit předmět žádosti Umístění zdroje: ISMM Production& Business Cooperation s.r.o. Hlavní 343; Štítina a) Popis linky nanášení práškových plastů PP P: Průjezdné tryskací zařízení: Automatické tryskací zařízení GTU 15x20/12 TR je průběžný závěsný tryskač připravený pro zavážení pomocí poděsného dopravníku, který je určen pro tryskání konstrukčních celků, svařenců apod. Tryskač je osazen 12 turbínami, které pokrývají max. průchozí plochu a členité povrchy tryskaných dílů. Vstupní a výstupní komora (2 kusy) - stěny jsou vyrobeny ze silných ocelových plechů a profilů, aby zajistily pevnost celé konstrukce. Na vstupu a výstupu těchto komor jsou osazeny sady gumových clon s ocelovou výztuží, které zabraňují úniku a vytryskávání abraziva ven. Na stroji jsou osazeny metací %aří%ení typu CG 380-M-DD. Jedná se o vyšší verzi metacích zařízení se 6 kusy přímých lopatek uložených na mono disku. Metací kolo je vyrobeno ze speciální slitiny s vodícími drážkami pro lopatky. 6 kusů lopatek je dodáváno a instalováno vždy jako sada, kde každý díl je kalibrován a kontrolován během výroby. Samotné metací kolo je uloženo ve skříni, která má horní dvířka pro snadnou dostupnost kvůli kontrole, údržbě apod. Vnitřní část MZ je opatřena vyložením z otěru-vzdorného materiálu, které je snadno vyměnitelné. MZ je poháněno elektromotorem pomocí přímého převodu. Průjezdný postřikovači stroj: Průjezdný postřikovači stroj slouží k provádění povrchové úpravy dílců postřikem před nanášením PP. Jedná se o průjezdný tunel sestavený z jednotlivých sekcí, kterými procházejí upravované dílce zavěšené na podvěsném dopravníku. Všechny sekce jsou uzpůsobeny pro uchycení dráhy poděsného dopravníku.

4 ^ sekce odmaštění dochází k postřiku procházejících dílců odmašťovacím roztokem ^ sekce oplach l po odmaštění- v sekci dochází k postřiku dílců oplachovoudemi vodou > sekce oplach 2 po odmaštění v sekci dochází k postřiku dílců demi vodou ^ sekce oplach DEMI- v sekci dochází k postřiku dílců čistou demi vodou ^" sekce pasivace v sekci dochází k postřiku dílců v pasivační lázni Kabina nanášení PP ruční - vi% provodní rád Průjezdná suška: Suška slouží k usušení dílců horkým vzduchem po ručním lakování. Jedná se o průjezdnou sušku, kterou procházejí upravované dílce zavěšené na podvěsném dopravníku. Základní části tvoří sušící komora a strojovna. V sušící komoře dochází k vlastnímu sušení dílců horkým vzduchem. Strojovna sušky zajišťuje ohřev vzduchu pro sušení a jeho dopravu do/z sušící komory. Regulace teploty je prováděna regulátorem teploty na základě teploty měřené čidlem v sušící komoře. Průjezdná kabina nanášení PP vi% provodní řád Vytvrzovací pec vi%. provodní řád Dopravní systém: Podvesný dopravník je určen k dopravě dílců přes jednotlivé části linky, ve kterých jsou prováděny technologické operace. Příslušenství: ^* odstavná zneškodnovací stanice (zajišťuje likvidaci odpadních vod z před-úprav obou linek nanášení PP) S* přívodní VZT a stavební větrání (popsáno v bode 2.2 vzduchotechnika) b) Popis linky nanášení práškových plastů PP T: Tryskací zařízení: Tryskací kabina má rámovu konstrukci s vyložením izolovaných stěnových sendvičových panelů tloušťky 80 mm, které zajistí odpovídající odhlučnění tryskací kabiny. Panely jsou pozinkované. Kabina je průjezdná, na vstupu a výstupu je osazena vraty. Kabina je provedena pro vnitřní vestavbu. Tryskací nádoba kompletní, včetně pneumatických ventilů a automatického odvzdušnění, s regulací dávkování tryskacího média, obsah nádoby je Odmašťovací pracoviště s vysokotlakým zařízením: Kabina je sestavena ze sendvičových panelů, které jsou šroubovány do ocelové kostry. Ventilátor, s odsávacím vzduchotechnickým potrubím, zajišťující provětrávání pracovního prostoru. Celní a zadní stěna jsou otevřené pro vstup a výstup zboží. Vstup obsluhy do pracovního prostoru je ze strany. Kabina je uzpůsobena pro instalaci dráhy poděsného dopravníku a navržena pro vstup výrobků s požadovanými parametry. Podlaha v kabině je spádovaná do středu kabiny ke sběrnému kanálu. Kanál je spádován do jednoho místa, ve kterém je umístěna trubka d65 která vede do záchytné jímky. Vedle kabiny je v podlaze zhotovena malá jímka, ve které je umístěna nádrž na zachycení stříkající lázně. Z nádrže je lázeň nasávána vzduchomembránovým čerpadlem, které dopravuje lázeň do operační nádrže, nebo do zásobníku nádrže u ZS.

5 Operační nádr^je polypropylenová, kruhová nádrž se spádovaným dnem. Nádrž je vybavena kontrolním otvorem s víkem, filtrem a čerpadlem s talkovou stanicí s bypasem. Tlaková stanice zajišťuje konstantní dak kapaliny v potrubí pro vysokotiaké zařízení. Pokud je nastaven cyklus odmašťování a není v činnosti odmašťovací pistole, lázeň se přes dakový ventil vrací bypasem zpět do operační nádrže. Operační nádrž je dále vybavena bezpečnostním přepadem, kterým odtéká přebytečná lázeň do nádrže ve zneškodňovací stanici. Kabina nanášení PP - vi% provodní řád Komorová vytvrzovací pec vi%. provodní řád c) Vzduchotechnika linka nanášení práškových plastů PP T: Vzduchotechnika kabiny nanášení PP vi\\. provodní řád Vzduchotechnika vytvrzovací pece (odtah odp. vzdušiny) vi%. provodí řád d) Vzduchotechnika - linka nanášení práškových plastů PP P: Vzduchotechnika kabiny nanášení PP ruční a automatické vi% provodí řád Vzduchotechnika vytvrzovací pece (odtah odp. vzdušiny) w%. provodní řáď. Vzduchotechnika sušky (odtah odp. vzdušiny): Vzdušina ze sušky je odváděna samostatným komínem o průměru 0,3 m ve výšce nad okolním terénem. e) Přívodní VZT Přívodní vzduchotechnická jednotka zajišťuje náhradu vzduchu ( m 3 /hod.) za vzduch odsátý technologií z prostoru haly a to v požadovaném množství a kvalitě. Tato jednotka zároveň zajišťujevytápění haly na nezamrznou teplotu v době odstávek linek. Odvod spalin je proveden komínek do venkovního prostoru ve výšce nad okolním terénem. f) Stavební větrání Zajišťuje odvod tepla vzniklého provozem technologií v letním období mimo provoz haly. Tvoří ho nástřešní ventilátory. lasperiňkace všech znečišťujících látek, které budou vnášeny do ovzduší během provozu stacionárních zdrojů. Zvláště je třeba uvést znečišťující látky, které mohou způsobovat pachový vjem. U stávajících zdrojů uvést informace o stávajících emisích ve stejném rozsahu TOC; NOx; CO Emise znečišťujících látek jsou uvedeny v Rozptylové studii č. E/3880/2014/02 (příloha č. 2 k této žádosti).

6 1.5 Informace o zjišťování úrovně znečišťování ovzduší. Údaje o počtu a umístění měřících míst pro kontinuální i jednorázová měření emisí znečišťujících látek a jejich hmotnostního toku měřící místo - vypalovací pec linky PP P (komín č. 005) w%.provodní'řád měřící místo průjezdná suška linky PP P komín č. 002.a. ll PRŮJEZDNÍ. SUSKA měřící místo komorová vytvrzovací pec linky PP T (komín č. 006) vi%. provodní řád odtah spalin od topení odmašťovací vany pece předúpravy linky PP P měřící místo bude umístěno nejdéle 1 m od T kusu pro napojení ZZO odtah spalin od topení odmašťovací vany pece předúpravy linky PP T měřící místo bude umístěno nejdéle 1 m od T kusu pro napojení ZZO 1.6 U žádosti týkající se tepelného zpracování odpadu způsob stanovení celkového organického uhlíku v popelu a ve strusce a vyhodnocení možnosti kombinované výroby elektřiny a tepla V zařízení nebude tepelně zpracováván odpad. \.lnávrh provozního řádu, vpřípadě že sejedná o stacionární zdroj, který má povinnost zpracovat provozní řád Provozní řád pro zdroj uveden pod kódem přiložen jako příloha č. 4 ktéto žádosti. Pro ostatní vyjmenované zdroje není provozní řád požadován (příloha č. 2, zákona č. 201/2012 Sb.) \.%Návrh zvláštních podmínek provozu při překročení regulační prahové hodnoty, pokud se jedná o provoz stacionárního zdroje podle 10 odstavec 3. Netýká se ISMM Producl Pražáka Busime$a ooperat.on s.r.o. 7, CZKm Qfl_pSTRAVA : Jisteb/iíK46(\742 8S fav: 556 4t&-303 Ing. Miloslav Cvacék, PhD.^^leTápolečnosti Přílohy: č. 1 odborný posudek č. 2 rozptylová studie č. 3 - vzduchotechnika linky PP P a PP T č. 4 provozní řád zdroje dle kódu č. 5 výpis z obchodního rejstříku

Legislativa a kompetence

Legislativa a kompetence Legislativa a kompetence Platná legislativa na úseku ochrany ovzduší je dostupná na stránkách Ministerstva životního prostředí. Kompetence krajského úřadu na úseku ochrany ovzduší: a) spolupracuje s ministerstvem

Více

ROZHODNUTÍ. a) Popis technické a technologické jednotky uvedené v příloze č. 1 k zákonu o integrované prevenci

ROZHODNUTÍ. a) Popis technické a technologické jednotky uvedené v příloze č. 1 k zákonu o integrované prevenci Adresátům dle rozdělovníku ČÍSLO JEDNACÍ OPRÁVNĚNÁ ÚŘEDNÍ OSOBA/LINKA/E-MAIL LIBEREC KULK 58341/2013 OŽPZ 1063/2013 Ing. Švecová/385 pavlina.svecova@kraj-lbc.cz 17. březen 2014 ROZHODNUTÍ Krajský úřad

Více

Věc: Žádost o povolení provozu podle 11 odst. 2 písm. d) zákona č. 201/2012 Sb., o ochraně ovzduší a podle přílohy č. 7 zákona.

Věc: Žádost o povolení provozu podle 11 odst. 2 písm. d) zákona č. 201/2012 Sb., o ochraně ovzduší a podle přílohy č. 7 zákona. FAVEA a. s. Boženy Němcové 580/1 742 21 Kopřivnice Vyřizuje: Richard Paseka, Dis. Tel.: +420 608 709 027 email: paseka@favea.cz Krajský úřad Moravskoslezského kraje Odbor životního prostředí Oddělení ochrany

Více

Krajský úřad MSK Odbor životního prostředí a zemědělství 28.října Ostrava

Krajský úřad MSK Odbor životního prostředí a zemědělství 28.října Ostrava Krajský úřad MSK Odbor životního prostředí a zemědělství 28.října 117 702 18 Ostrava Vaše zn.: Zn.: Vyřizuje : Datum : Ing.Pastucha/603 263 420 12.5.2016 Žádost o vydání závazného stanoviska dle zákona

Více

Změna užívání části přízemní haly "B" ve skladovém areálu firmy Pragoholding, a.s. k.ú. Horní Počernice

Změna užívání části přízemní haly B ve skladovém areálu firmy Pragoholding, a.s. k.ú. Horní Počernice HLAVNÍ MĚSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY ODBOR ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ Pragoholding a.s. Ing.arch. Michaela Pospíšilová Ve Žlíbku 1849/2a 19300 Praha 9 - Horní Počernice Váš dopis zn. SZn. Vyřizuje/

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD Pardubického kraje odbor životního prostředí a zemědělství

KRAJSKÝ ÚŘAD Pardubického kraje odbor životního prostředí a zemědělství KRAJSKÝ ÚŘAD Pardubického kraje odbor životního prostředí a zemědělství Váš dopis zn.: ---------- Ze dne: ----------- Sp. značka: Číslo jednací: Vyřizuje: Ing. Petra Pírková Telefon: 466 026 344 E-mail:

Více

MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, 702 18 Ostrava. Závazné stanovisko

MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, 702 18 Ostrava. Závazné stanovisko KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, 702 18 Ostrava *KUMSX01ISXGV* Váš dopis zn.: Ze dne: Čj: MSK 67142/2015 Sp. zn.: ŽPZ/14983/2015/Kos 245.1 V5 Vyřizuje:

Více

6. listopadu 2013 OŽPZ 865/2013 R O Z H O D N U T Í

6. listopadu 2013 OŽPZ 865/2013 R O Z H O D N U T Í Adresátům dle rozdělovníku ČÍSLO JEDNACÍ OPRÁVNĚNÁ ÚŘEDNÍ OSOBA/LINKA/E-MAIL LIBEREC KULK 51922/2013 Čech/391 6. listopadu 2013 OŽPZ 865/2013 petr.cech@kraj-lbc.cz R O Z H O D N U T Í Krajský úřad Libereckého

Více

MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, 702 18 Ostrava. Závazné stanovisko

MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, 702 18 Ostrava. Závazné stanovisko KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, 702 18 Ostrava *KUMSX01JF6ZP* Váš dopis zn.: Ze dne: Čj: MSK 95317/2015 Sp. zn.: ŽPZ/20418/2015/Kos 245.1 V5 Vyřizuje:

Více

6. prosinec 2012 OŽPZ 1276/2012 R O Z H O D N U T Í

6. prosinec 2012 OŽPZ 1276/2012 R O Z H O D N U T Í Adresátům dle rozdělovníku ČÍSLO JEDNACÍ OPRÁVNĚNÁ ÚŘEDNÍ OSOBA/LINKA/E-MAIL LIBEREC KULK 72561/2012 Čech/391 6. prosinec 2012 OŽPZ 1276/2012 petr.cech@kraj-lbc.cz R O Z H O D N U T Í Krajský úřad Libereckého

Více

SLÉVÁRENSKÁ A STROJÍRENSKÁ VÝROBA. v Zátoru dne 24.1.2014

SLÉVÁRENSKÁ A STROJÍRENSKÁ VÝROBA. v Zátoru dne 24.1.2014 KUMSP98P7821 SLÉVÁRENSKÁ A STROJÍRENSKÁ VÝROBA Krajský úřad Moravskoslezského kraje Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117 702 18 OSTRAVA KraÍKÍcý tifati podatelna v Zátoru dne 24.1.2014

Více

Zpracov. Spis.zn. Sk.zn.flh

Zpracov. Spis.zn. Sk.zn.flh Poradenství, konzultace a školení v oblastí ochrany životního prostředí Ing. Roman Holý, Krasnoarmejců 2092/5, 700 30 Ostrava - Zábřeh MORAVSKOSLEZSKY KRAJ Krajský úřad podatelna -6- Došlo.U3. Íigf2015

Více

ZDROJE TEPLA Rozdělení Jako zdroj tepla může být navržena kotelna, CZT (centrální zásobování teplem) nebo netradiční zdroj (tepelné čerpadlo,

ZDROJE TEPLA Rozdělení Jako zdroj tepla může být navržena kotelna, CZT (centrální zásobování teplem) nebo netradiční zdroj (tepelné čerpadlo, ZDROJE TEPLA Rozdělení Jako zdroj tepla může být navržena kotelna, CZT (centrální zásobování teplem) nebo netradiční zdroj (tepelné čerpadlo, sluneční energie, termální teplo apod.). Nejčastější je kotelna.

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, Ostrava. Rozhodnutí

KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, Ostrava. Rozhodnutí KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, 702 18 Ostrava *KUMSX01OAKYK* Čj: MSK 91671/2016 Sp. zn.: ŽPZ/20192/2016/Buk 245.1 V5 Vyřizuje: Mgr. Tomáš Bukovjan

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, 702 18 Ostrava. Rozhodnutí

KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, 702 18 Ostrava. Rozhodnutí KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, 702 18 Ostrava *KUMSX01FVMMI* Čj: MSK 7923/2014 Sp. zn.: ŽPZ/3456/2014/Dub 245.1 V5 Vyřizuje: Ing. Lucie Dubnická

Více

Krajský úřad Pardubického kraje OŽPZ - oddělení ochrany ovzduší a odpadového hospodářství ROZHODNUTÍ

Krajský úřad Pardubického kraje OŽPZ - oddělení ochrany ovzduší a odpadového hospodářství ROZHODNUTÍ *KUPAX00QTHV7* KUPAX00QTHV7 Krajský úřad Pardubického kraje OŽPZ - oddělení ochrany ovzduší a odpadového hospodářství Váš dopis zn.: --- Ze dne: 8. 4. 2019 Spisová značka: SpKrÚ 29187/2019/OŽPZ/4 Číslo

Více

Možnosti využití údajů souhrnné provozní evidence v rámci povolovacích řízení

Možnosti využití údajů souhrnné provozní evidence v rámci povolovacích řízení Zkušenosti s aplikací zákona o ochraně ovzduší v praxi Praha 21. 5. 2014 Možnosti využití údajů souhrnné provozní evidence v rámci povolovacích řízení Ing. Pavel Machálek, ČHMÚ machalek@chmi.cz Obsah prezentace:

Více

ZDROJE TEPLA Rozdělení Jako zdroj tepla může být navržena kotelna, CZT (centrální zásobování teplem) nebo netradiční zdroj (tepelné čerpadlo,

ZDROJE TEPLA Rozdělení Jako zdroj tepla může být navržena kotelna, CZT (centrální zásobování teplem) nebo netradiční zdroj (tepelné čerpadlo, ZDROJE TEPLA Rozdělení Jako zdroj tepla může být navržena kotelna, CZT (centrální zásobování teplem) nebo netradiční zdroj (tepelné čerpadlo, sluneční energie, termální teplo apod.). Nejčastější je kotelna.

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD Pardubického kraje odbor životního prostředí a zemědělství

KRAJSKÝ ÚŘAD Pardubického kraje odbor životního prostředí a zemědělství KRAJSKÝ ÚŘAD Pardubického kraje odbor životního prostředí a zemědělství Dopis ze dne: 5. 1. 2017 Spisová značka: SpKrÚ 1110/2017/OŽPZ Číslo jednací: KrÚ 4561/2017/OŽPZ/Ry Vyřizuje: Mgr. Tomáš Rybárik Telefon:

Více

> «& KUMSPeeQClWY. 19, ^ ^MSK//ÍM>/2014 li.^vcl/pnlohy: Mfy

> «& KUMSPeeQClWY. 19, ^ ^MSK//ÍM>/2014 li.^vcl/pnlohy: Mfy > «& KUMSPeeQClWY D ^AVEA, spol. s r.o. gíoženy Němcové 580/1 S?42 21 Kopřivnice -g> gřyrizuje: g Richard Paseka, Dis. ^ Tel.:+420 608 709 027 email: paseka@favea.cz V Kopřivnici dne 12.8.2014 Krajský

Více

Kateřina Svačinková/499 katerina.svacinkova@kraj-lbc.cz R O Z H O D N U T Í

Kateřina Svačinková/499 katerina.svacinkova@kraj-lbc.cz R O Z H O D N U T Í EMBA, spol. s r.o. Paseky nad Jizerou 235 512 47 PASEKY NAD JIZEROU ČÍSLO JEDNACÍ OPRÁVNĚNÁ ÚŘEDNÍ OSOBA/LINKA/E-MAIL LIBEREC KULK 70271/2013 OŽPZ 571/2013 Kateřina Svačinková/499 katerina.svacinkova@kraj-lbc.cz

Více

Krajský úřad Olomouckého kraje Odbor životního prostředí a zemědělství Jeremenkova 40a, 779 11 Olomouc oznamuje zveřejnění stručného shrnutí údajů

Krajský úřad Olomouckého kraje Odbor životního prostředí a zemědělství Jeremenkova 40a, 779 11 Olomouc oznamuje zveřejnění stručného shrnutí údajů Krajský úřad Olomouckého kraje Odbor životního prostředí a zemědělství Jeremenkova 40a, 779 11 Olomouc Č.j.: KUOK 14452/2012 V Olomouci den 10.2.2012 SpZn : KÚOK/13131/2012/OŽPZ/140 Sp. a sk.znak : 8.25-A/20

Více

Praktické zkušenosti s vyřizováním žádostí o povolení provozu z pohledu krajského úřadu. Irena Kojanová

Praktické zkušenosti s vyřizováním žádostí o povolení provozu z pohledu krajského úřadu. Irena Kojanová Praktické zkušenosti s vyřizováním žádostí o povolení provozu z pohledu krajského úřadu Irena Kojanová OBSAH Praktické zkušenosti s vyřizováním žádostí o povolení provozu Žádosti o povolení provozu pro

Více

Ke změně IP byla zaslána následující dokumentace:

Ke změně IP byla zaslána následující dokumentace: KÚ Jihomoravského kraje Odbor životního prostředí Žerotínovo náměstí 3/5 601 82 Brno Váš dopis / ze dne Naše č.j. / značka Vyřizuje / linka Praha, dne JMK 21949/2006 S-JMK14252/2006 OŽP/Zl/1 5630/CEN/06

Více

ROZHODNUTÍ. změnu integrovaného povolení

ROZHODNUTÍ. změnu integrovaného povolení Adresátům dle rozdělovníku ČÍSLO JEDNACÍ OPRÁVNĚNÁ ÚŘEDNÍ OSOBA/LINKA/E-MAIL LIBEREC KULK 47088/2012 Ing. Švecová/385 12. července 2012 OŽPZ 655/2012 pavlina.svecova@kraj-lbc.cz ROZHODNUTÍ Krajský úřad

Více

ZPRÁVA O KONTROLE KOTLŮ A ROZVODŮ TEPELNÉ ENERGIE

ZPRÁVA O KONTROLE KOTLŮ A ROZVODŮ TEPELNÉ ENERGIE EMI-TEST s.r.o. Na Sibiři 451 549 54 Police nad Metují ZPRÁVA O KONTROLE KOTLŮ A ROZVODŮ TEPELNÉ ENERGIE podle 3 odstavec 1 a 3 vyhlášky 194/2013 Sb., o kontrole kotlů a rozvodů tepelné energie číslo 0043/14

Více

vydání závazného stanoviska k umístění stacionárního zdroie dle _ 11 odst. 2 písm. b).

vydání závazného stanoviska k umístění stacionárního zdroie dle _ 11 odst. 2 písm. b). KUMSP00SCI81 jsfr Bucek s.r.o. Táborská 191/125, 615 00 Brno IČ: 28266111, DIČ: CZ28266111 email: jakub.bucek@seznam.cz tel: 723 495 422 Společnost BUCEK s.r.o. předkládá Žádost o: Krajský úřad Moravskoslezského

Více

Ke změně IP byla zaslána následující dokumentace:

Ke změně IP byla zaslána následující dokumentace: KÚ Královéhradeckého kraje Odbor životního prostředí a zemědělství Wonkova 42 500 02 Hradec Králové Váš dopis / ze dne Naše č.j. / značka Vyřizuje / linka Praha, dne ZP/25090/05-Mt-G 6425/CEN/06 Ing.Foytlová/22

Více

MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, 702 18 Ostrava. Rozhodnutí

MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, 702 18 Ostrava. Rozhodnutí KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, 702 18 Ostrava *KUMSX01C31GY* Čj: MSK 120307/2013 Sp. zn.: ŽPZ/6861/2014/Chla 245.1 V5 Vyřizuje: Ing. Michal Chlapek

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, Ostrava. Rozhodnutí

KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, Ostrava. Rozhodnutí KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, 702 18 Ostrava *KUMSX01FPOV1* Čj: MSK 160146/2014 Sp. zn.: ŽPZ/31891/2014/Had 209.1 V50 Vyřizuje: Ing. Karin Hadamčíková

Více

Internetová hlasovací soutěž TOP VÝROBKY OD VYSTAVOVATELŮ INFOTHERMY 2018

Internetová hlasovací soutěž TOP VÝROBKY OD VYSTAVOVATELŮ INFOTHERMY 2018 Internetová hlasovací soutěž TOP VÝROBKY OD VYSTAVOVATELŮ INFOTHERMY 2018 Kompaktní automatický kotel na pelety D 20 PX Teplovodní kotel ATMOS D20PX je určen pro komfortní vytápění rodinných domů, chalup

Více

AUTOMATICKÝ KOTEL SE ZÁSOBNÍKEM NA SPALOVÁNÍ BIOMASY O VÝKONU 100 KW Rok vzniku: 2010 Umístěno na: ATOMA tepelná technika, Sladkovského 8, Brno

AUTOMATICKÝ KOTEL SE ZÁSOBNÍKEM NA SPALOVÁNÍ BIOMASY O VÝKONU 100 KW Rok vzniku: 2010 Umístěno na: ATOMA tepelná technika, Sladkovského 8, Brno AUTOMATICKÝ KOTEL SE ZÁSOBNÍKEM NA SPALOVÁNÍ BIOMASY O VÝKONU 100 KW Rok vzniku: 2010 Umístěno na: ATOMA tepelná technika, Sladkovského 8, 612 00 Brno Popis Prototyp automatického kotle o výkonu 100 kw

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD Pardubického kraje odbor životního prostředí a zemědělství

KRAJSKÝ ÚŘAD Pardubického kraje odbor životního prostředí a zemědělství KRAJSKÝ ÚŘAD Pardubického kraje odbor životního prostředí a zemědělství Váš dopis ze dne: 16. 12. 2016 Spisová značka: SpKrÚ 86182/2016/OŽPZ Číslo jednací: KrÚ 86270/2016/OŽPZ/Ry Vyřizuje: Mgr. Tomáš Rybárik

Více

KUPAX00PERQU Krajský úřad Pardubického kraje OŽPZ - oddělení ochrany ovzduší a odpadového hospodářství ROZHODNUTÍ

KUPAX00PERQU Krajský úřad Pardubického kraje OŽPZ - oddělení ochrany ovzduší a odpadového hospodářství ROZHODNUTÍ *KUPAX00PERQU* KUPAX00PERQU Krajský úřad Pardubického kraje OŽPZ - oddělení ochrany ovzduší a odpadového hospodářství Číslo jednací: KrÚ 72475/2018/OŽPZ/RY Spisová značka: SpKrÚ 67819/2018/OŽPZ Vyřizuje:

Více

Zpráva o kontrole kotle a vnitřních rozvodů tepla

Zpráva o kontrole kotle a vnitřních rozvodů tepla Zpráva o kontrole kotle a vnitřních rozvodů tepla Jméno majitele/správce Adresa kontrolovaného objektu Identifikace systému vytápění Celková podlahová plocha Za celý objekt neuvedeno. Kotelna vytápí jen

Více

Krajský úřad Pardubického kraje OŽPZ - oddělení ochrany ovzduší a odpadového hospodářství ROZHODNUTÍ

Krajský úřad Pardubického kraje OŽPZ - oddělení ochrany ovzduší a odpadového hospodářství ROZHODNUTÍ *KUPAX00PAJSK* KUPAX00PAJSK Krajský úřad Pardubického kraje OŽPZ - oddělení ochrany ovzduší a odpadového hospodářství Váš dopis zn.: --- Ze dne: 26. 9. 2018 Spisová značka: SpKrÚ 65845/2018/OŽPZ/4 Číslo

Více

Platné znění části zákona s vyznačením změn

Platné znění části zákona s vyznačením změn Platné znění části zákona s vyznačením změn 11 (5) Pokud by provozem stacionárního zdroje označeného ve sloupci B v příloze č. 2 k tomuto zákonu nebo vlivem umístění pozemní komunikace podle odstavce 1

Více

ZinkPower Ostrava a.s. Žárová zinkovna Integrované povolení čj. MSK 57130/2007 ze dne , ve znění pozdějších změn

ZinkPower Ostrava a.s. Žárová zinkovna Integrované povolení čj. MSK 57130/2007 ze dne , ve znění pozdějších změn V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

KUPAX00PETHP Krajský úřad Pardubického kraje OŽPZ - oddělení ochrany ovzduší a odpadového hospodářství ROZHODNUTÍ

KUPAX00PETHP Krajský úřad Pardubického kraje OŽPZ - oddělení ochrany ovzduší a odpadového hospodářství ROZHODNUTÍ *KUPAX00PETHP* KUPAX00PETHP Krajský úřad Pardubického kraje OŽPZ - oddělení ochrany ovzduší a odpadového hospodářství Číslo jednací: KrÚ 72500/2018/OŽPZ/RY Spisová značka: SpKrÚ 70544/2018/OŽPZ Vyřizuje:

Více

integrované povolení

integrované povolení V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

PROJEKT STAVBY. 1.4.a. Zařízení pro vytápění staveb. Dostavba squashových kurtů a zázemí Sportovní klub Uherský Brod, Zátiší 1958, Uh.

PROJEKT STAVBY. 1.4.a. Zařízení pro vytápění staveb. Dostavba squashových kurtů a zázemí Sportovní klub Uherský Brod, Zátiší 1958, Uh. Ing. Martin Dufka projektová a inženýrská činnost ve stavebnictví Hluk 43, 687 25, tel. 572579646 PROJEKT STAVBY 1.4.a. Zařízení pro vytápění staveb Stavba: Investor: Dostavba squashových kurtů a zázemí

Více

Novinky týkající se legislativy v oblasti měření emisí

Novinky týkající se legislativy v oblasti měření emisí Novinky týkající se legislativy v oblasti měření emisí Stanislav Bodzáš stanislav.bodzas@mzp.cz Zkušenosti s aplikací zákona o ochraně ovzduší v praxi Praha 21. května 2014 Program přednášky intervaly

Více

integrované povolení

integrované povolení Integrované povolení čj. MSK 56503/2009 ze dne 8. 7. 2009, ve znění změny čj. MSK 150091/2010 V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného

Více

integrované povolení

integrované povolení V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

Metodický pokyn MŽP odboru ochrany ovzduší

Metodický pokyn MŽP odboru ochrany ovzduší Ministerstvo životního prostředí Metodický pokyn MŽP odboru ochrany ovzduší ke sčítání a zařazování stacionárních zdrojů znečišťování ovzduší Hlavním účelem tohoto metodického pokynu je poskytnout příslušným

Více

Rekonstrukce topného systému Zdravotnického zařízení Kartouzská (částečně objekty A, B, D, E), Kartouzská 6, k.ú. Smíchov

Rekonstrukce topného systému Zdravotnického zařízení Kartouzská (částečně objekty A, B, D, E), Kartouzská 6, k.ú. Smíchov HLAVNÍ MĚSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY ODBOR ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ Projektový atelier Ing.arch. T. Šantavý Bělehradská 199/70 12000 Praha 2 Váš dopis zn. SZn. Vyřizuje/ linka Datum S-MHMP-1303296/2012/1/OZP/VI

Více

Ing. Josef Charouzek

Ing. Josef Charouzek Ing. Josef Charouzek posuzování vlivů na životní prostředí, stavební akustika, chemické látky, odborné posudky ovzduší, poradenství 393 1 PELHŘIMOV, Menhartova 1559 Telefon,fax: 565323942 Mobil: +4262476567

Více

Postřikové stroje pro odmašťování a předúpravu povrchu

Postřikové stroje pro odmašťování a předúpravu povrchu Postřikové stroje pro odmašťování a předúpravu povrchu Ing. Vít Holoubek, Aquacomp Hard s.r.o. Ledeč nad Sázavou Nedílnou součástí většiny výrobních postupů je odmašťování výrobků či jednotlivých dílů.

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, Ostrava. Rozhodnutí

KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, Ostrava. Rozhodnutí KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, 702 18 Ostrava *KUMSX01M8QGK* Čj: MSK 37207/2016 Sp. zn.: ŽPZ/5620/2016/Dre 209.1 V50 Vyřizuje: Ing. Michal Dreksa

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, Ostrava. Rozhodnutí

KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, Ostrava. Rozhodnutí KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, 702 18 Ostrava *KUMSX017QRQK* Čj: MSK 35288/2013 245.1 V5 Vyřizuje: Ing. Lucie Koloničná, Ph.D. Odbor: Odbor životního

Více

Nová galvanizační linka Zn-Ni. ELECTROPOLI-GALVIA, s.r.o., Třemošnice, provozovna Český Dub

Nová galvanizační linka Zn-Ni. ELECTROPOLI-GALVIA, s.r.o., Třemošnice, provozovna Český Dub Oznámení záměru podle 6 zákona č.100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí v rozsahu přílohy č. 4 Nová galvanizační linka Zn-Ni ELECTROPOLI-GALVIA, s.r.o. Třemošnice provozovna Český Dub Evidenční

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE ODBOR ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ Škroupova 18, 306 13 Plzeň

KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE ODBOR ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ Škroupova 18, 306 13 Plzeň KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE ODBOR ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ Škroupova 18, 306 13 Plzeň č.j.: ŽP/1454/14 V Plzni dne 14. 2. 2014 Vyřizuje: Ing. Vojtajová R o z h o d n u t í o změně č. 5 integrovaného povolení

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD Pardubického kraje odbor životního prostředí a zemědělství

KRAJSKÝ ÚŘAD Pardubického kraje odbor životního prostředí a zemědělství KRAJSKÝ ÚŘAD Pardubického kraje odbor životního prostředí a zemědělství Spisová značka: SpKrÚ 79823/2016/OŽPZ Číslo jednací: KrÚ 81789/2016/OŽPZ/Ry Vyřizuje: Mgr. Tomáš Rybárik Telefon: 466 026 521 E-mail:

Více

EPBD Semináře Články 8 & 9

EPBD Semináře Články 8 & 9 EPBD Semináře Články 8 & 9 Zdeněk Kodytek Říjen 2005 Požadavky Směrnice v článcích 8 a 9 V článcích 8 a 9 Směrnice požaduje, aby členské státy aplikovaly pravidelné inspekce kotlů spalujících neobnovitelná

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD Pardubického kraje odbor životního prostředí a zemědělství

KRAJSKÝ ÚŘAD Pardubického kraje odbor životního prostředí a zemědělství KRAJSKÝ ÚŘAD Pardubického kraje odbor životního prostředí a zemědělství IMS Drašnar, s.r.o. Semanínská 2090 560 02 Česká Třebová Spisová značka: SpKrÚ 47461/2017/OŽPZ Číslo jednací: KrÚ 48437/2017/OŽPZ/Ry

Více

Centrálne odsávače : ZVÁRACIA TECHNIKA

Centrálne odsávače : ZVÁRACIA TECHNIKA ZVÁRACIA TECHNIKA Centrálne odsávače : Odsávání všech 5 ti pracovišť je navrženo pomocí jednoho stacionárního blokového odsavače typu SOS FB 10000.S/RO/PTFs plně automatickou regenerací patronových filtrů

Více

27. 10, 2015 tmspmfjo I2W- Sk.zn./ih. T. i*qtt*\/sm.&&& KRAfTW*: Datum:

27. 10, 2015 tmspmfjo I2W- Sk.zn./ih. T. i*qtt*\/sm.&&& KRAfTW*: Datum: KUMSP00SC0J Krajský úřaa-ivioravskgsrezskétíót

Více

Kombi kolte na dřevo, pelety, ETO a zemní plyn

Kombi kolte na dřevo, pelety, ETO a zemní plyn Kombi kolte na dřevo, pelety, ETO a zemní plyn Kotel na peletya zplynování dřeva ATMOS DC15EP, DC 18SP, DC 25SP, DC32SP Kombinované kotle na zplynování dřeva, pelety, zemní plyn a extra lehký topný olej

Více

DÁLKOVÉ VYTÁPĚNÍ =DISTRICT HEATING, = SZT SYSTÉM ZÁSOBOVÁNÍ TEPLEM = CZT CENTRALIZOVANÉ ZÁSOBOVÁNÍ TEPLEM

DÁLKOVÉ VYTÁPĚNÍ =DISTRICT HEATING, = SZT SYSTÉM ZÁSOBOVÁNÍ TEPLEM = CZT CENTRALIZOVANÉ ZÁSOBOVÁNÍ TEPLEM DÁLKOVÉ VYTÁPĚNÍ =DISTRICT HEATING, = SZT SYSTÉM ZÁSOBOVÁNÍ TEPLEM = CZT CENTRALIZOVANÉ ZÁSOBOVÁNÍ TEPLEM 184 Zdroj tepla Distribuční soustava Předávací stanice Otopná soustava Dálkové vytápění Zdroj tepla

Více

Lakovny a příslušenství

Lakovny a příslušenství Lakovny a příslušenství KOVOFINIŠ KF s.r.o. Zařízení pro předúpravu povrchů, lakovny a příslušenství, práškovny, hutní úpravárenské linky Vývoj Projekce/Konstrukce Výroba Instalace Servis KOVOFINIŠ úspěšně

Více

Plynové kotle. www.viadrus.cz

Plynové kotle. www.viadrus.cz Plynové kotle www.viadrus.cz Plynové kotle G36 stacionární samotížný plynový kotel G42 (ECO) stacionární plynový nízkoteplotní kotel vysoká provozní spolehlivost a dlouhá životnost litinového tělesa vysoká

Více

ROZHODNUTÍ ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ

ROZHODNUTÍ ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ Praha: 18. 8. 2016 Dle rozdělovníku Číslo jednací: 095323/2016/KUSK Spisová značka: SZ_095323/2016/KUSK Vyřizuje: Ing. Lucie Vrňatová/ l. 860 Značka: OŽP/Vrn ROZHODNUTÍ ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ DORUČOVANÉ

Více

odbor výstavby a ŽP 573500743 nám. Svobody 29, 768 11 Chropyně

odbor výstavby a ŽP 573500743 nám. Svobody 29, 768 11 Chropyně O Z N Á M E N Í údajů pro stanovení výše ročního poplatku pro malý zdroj znečišťování ovzduší za rok (dle ust. 19, odst. 16 zákona č. 86/2002 Sb., o ochraně ovzduší a o změně některých dalších zákonů,

Více

č.j.: ŽP/6253/11 V Plzni dne 15. června 2011 Vyřizuje: Mgr. Kateřina Hrušková R O Z H O D N U T Í

č.j.: ŽP/6253/11 V Plzni dne 15. června 2011 Vyřizuje: Mgr. Kateřina Hrušková R O Z H O D N U T Í KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE ODBOR ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ Škroupova 18, 306 13 Plzeň č.j.: ŽP/6253/11 V Plzni dne 15. června 2011 Vyřizuje: Mgr. Kateřina Hrušková R O Z H O D N U T Í o změně č. 6 integrovaného

Více

MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, Ostrava. Rozhodnutí

MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, Ostrava. Rozhodnutí KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, 702 18 Ostrava *KUMSX01B15A7* Čj: MSK 175066/2013 Sp. zn.: ŽPZ/430/2014/Chla 245.1 V5 Vyřizuje: Ing. Michal Chlapek

Více

Návrh a výroba prototypu zásobníku paliva. biomasy, dlouhé štěpky a fytomasy s rozrušovačem klenby pro kotel o výkonu 150 kw

Návrh a výroba prototypu zásobníku paliva. biomasy, dlouhé štěpky a fytomasy s rozrušovačem klenby pro kotel o výkonu 150 kw AUTOMATICKÝ KOTEL SE ZÁSOBNÍKEM NA SPALOVÁNÍ BIOMASY O VÝKONU 150 KW Rok vzniku: 2011 Umístěno na: ATOMA tepelná technika, Sladkovského 8, 612 00 Brno 1. POPIS Prototyp automatického kotle o výkonu 150

Více

integrované povolení

integrované povolení V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

integrované povolení

integrované povolení V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

Krajský úřad Olomouckého kraje Odbor životního prostředí a zemědělství Jeremenkova 40a Olomouc

Krajský úřad Olomouckého kraje Odbor životního prostředí a zemědělství Jeremenkova 40a Olomouc Krajský úřad Olomouckého kraje Odbor životního prostředí a zemědělství Jeremenkova 40a 779 11 Olomouc Váš dopis č.j. / ze dne KUOK 101612/2007 ze dne 3.10.2007 Naše č.j. / značka 8357/CEN/07 Vyřizuje /

Více

RESTAURACE HOTELU JÍZDÁRNY PARDUBICE ZAŘÍZENÍ VZDUCHOTECHNIKY

RESTAURACE HOTELU JÍZDÁRNY PARDUBICE ZAŘÍZENÍ VZDUCHOTECHNIKY T E C H N I C K Á Z P R Á V A RESTAURACE HOTELU JÍZDÁRNY PARDUBICE ZAŘÍZENÍ VZDUCHOTECHNIKY DOKUMENTACE PRO PROVEDENÍ STAVBY TECHNICKÁ ZPRÁVA Strana 1 1 Úvod Navržené zařízení je určeno k větrání a částečnému

Více

Závěsné kotle. Modul: Kondenzační kotle. Verze: 03 VU 156/5-7, 216/5-7, 276/5-7 ecotec exclusive 03-Z2

Závěsné kotle. Modul: Kondenzační kotle. Verze: 03 VU 156/5-7, 216/5-7, 276/5-7 ecotec exclusive 03-Z2 Verze: 0 VU /-, /-, /- ecotec exclusive 0-Z Pohled na ovládací panel kotle Závěsné kondenzační kotle ecotec exclusive jsou výjimečné svým modulačním rozsahem výkonu. - VU /-...,9 -, kw - VU /-...,9 -,

Více

LAKOVNA GEOMINE a.s., PŘÍBRAM V JINECKÉ ULICI

LAKOVNA GEOMINE a.s., PŘÍBRAM V JINECKÉ ULICI Ing. Josef Charouzek posuzování vlivů na životní prostředí, stavební akustika, chemické látky, odborné posudky ovzduší, poradenství 393 01 PELHŘIMOV, Menhartova 1559 Telefon,fax: 565323942 Mobil: +420602476567

Více

datum vyřizuje číslo jednací spisová značka 28. listopadu 2014 Ing. Eva Gregušová KUZL 64037/2014 KUSP 64037/2014 ŽPZE-EG ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ

datum vyřizuje číslo jednací spisová značka 28. listopadu 2014 Ing. Eva Gregušová KUZL 64037/2014 KUSP 64037/2014 ŽPZE-EG ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik Dle rozdělovníku datum vyřizuje číslo jednací spisová značka 28. listopadu 2014 Ing. Eva Gregušová KUZL 64037/2014 KUSP 64037/2014

Více

MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, Ostrava. Rozhodnutí

MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, Ostrava. Rozhodnutí KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, 702 18 Ostrava *KUMSX01OEYF1* Čj: MSK 89340/2016 Sp. zn.: ŽPZ/20110/2016/Bar 209.1 V50 Vyřizuje: Ing. Simona Bartečková

Více

Seminář Koneko Praha, 23.5.2013. Spalování paliv. Kurt Dědič odbor ochrany ovzduší MŽP

Seminář Koneko Praha, 23.5.2013. Spalování paliv. Kurt Dědič odbor ochrany ovzduší MŽP Seminář Koneko Praha, 23.5.2013 Spalování paliv Kurt Dědič odbor ochrany ovzduší MŽP Zákon č. 201/2012 Sb. stacionární zdroj ucelená technicky dále nedělitelná stacionární technická jednotka nebo činnost,

Více

Charakteristika výrobku VK 654/9-1654/9

Charakteristika výrobku VK 654/9-1654/9 VK 654/9-1654/9 Charakteristika výrobku VK 654/9-1654/9 - nízkoteplotní kotel s dvoustupňovým hořákem a vestavěnou spalinovou klapkou pro zachování konstantní účinnosti v obou režimech (1. stupeň/jmenovitý

Více

HLAVNÍ MĚSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY ODBOR ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ

HLAVNÍ MĚSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY ODBOR ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ HLAVNÍ MĚSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY ODBOR ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ Havlíček Jan Ing.arch. Váš dopis zn. SZn. Vyřizuje/ linka Datum S-MHMP-1578338/2012/1/OZP/VI Ing. Hippmannová/ 5860 19.02.2013

Více

integrované povolení

integrované povolení V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

1885-2005 PREZENTACE

1885-2005 PREZENTACE 1885-2005 PREZENTACE Výkon kotle 8-62 kw Počet článků 3-10 Litinový článkový kotel VIADRUS U 26 HERCULES Přednosti: větší výkon na článek kotle s vyšším předáním tepla konvekční ploše větší objem spalovací

Více

Seznam údajů souhrnné provozní evidence zdrojů znečišťování ovzduší

Seznam údajů souhrnné provozní evidence zdrojů znečišťování ovzduší Příloha č. 15 (Příloha č. 7 k vyhlášce č. 205/2009 Sb.) Seznam údajů souhrnné provozní evidence zdrojů znečišťování ovzduší 1. Identifikace provozovatele a provozovny 1. Údaje o provozovateli Název provozovatele

Více

Seminář ISPOP: změny v ohlašování FORMULÁŘ F_OVZ_SPE

Seminář ISPOP: změny v ohlašování FORMULÁŘ F_OVZ_SPE FORMULÁŘ F_OVZ_SPE Adresní údaje Obec vč. kódu obce a Název Územně technické jednotky (ÚTJ) vč. kódu ÚTJ nelze ve formuláři editovat. Pokud neodpovídají skutečnosti, je třeba provést jejich opravu na účtu

Více

VIESMANN VITOCROSSAL 300 Plynové kondenzační kotle 26 až 60 kw

VIESMANN VITOCROSSAL 300 Plynové kondenzační kotle 26 až 60 kw VIESMANN VITOCROSSAL 300 Plynové kondenzační kotle 26 až 60 kw List technických údajů Obj. č. a ceny: viz ceník VITOCROSSAL 300 Typ CU3A Plynový kondenzační kotel na zemní plyn a zkapalněný plyn (26 a

Více

Kondenzační plynové kotle

Kondenzační plynové kotle Kondenzační plynové kotle Primární výměník z nerez oceli: spolehlivost Snadná obsluha díky ovládacímu panelu vybavenému ručními ovladači, elektronickým displejem a multifunkčními kontrolkami Možnost připojení

Více

integrované povolení

integrované povolení V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

DÁLKOVÉ VYTÁPĚNÍ (DISTRICT HEATING, CZT CENTRALIZOVAN ZÁSOBOVÁNÍ TEPLEM)

DÁLKOVÉ VYTÁPĚNÍ (DISTRICT HEATING, CZT CENTRALIZOVAN ZÁSOBOVÁNÍ TEPLEM) DÁLKOVÉ VYTÁPĚNÍ (DISTRICT HEATING, CZT CENTRALIZOVAN ZÁSOBOVÁNÍ TEPLEM) 125TBA1 - prof. Karel Kabele 160 Zdroj tepla Distribuční soustava Předávací stanice Otopná soustava Dálkové vytápění Zdroj tepla

Více

Ceník. Závěsné kotle Odkouření Stacionární kotle Zásobníkové ohřívače Regulační technika Průtokové ohřívače Solární technika

Ceník. Závěsné kotle Odkouření Stacionární kotle Zásobníkové ohřívače Regulační technika Průtokové ohřívače Solární technika Ceník Závěsné kotle Odkouření Stacionární kotle Zásobníkové ohřívače Regulační technika Průtokové ohřívače Solární technika Platný od 1.5.2008 Obsah 1. Závěsné kotle 1.1 Závěsné kotle pro vytápění atmotec/turbotec

Více

NÍZKÝ KOTEL 5 EMISÍ TŘÍDY S AUTOMATICKÝM PODÁVÁNÍM UHLÍ

NÍZKÝ KOTEL 5 EMISÍ TŘÍDY S AUTOMATICKÝM PODÁVÁNÍM UHLÍ SAS SPARK NÍZKÝ KOTEL 5 EMISÍ TŘÍDY S AUTOMATICKÝM PODÁVÁNÍM UHLÍ VE VÝKONU 12 kw- 36 kw speciálně vyvinutý pro nízké kotelny MATERIÁL: P265GH ocel 6 mm, prvky topeniště z nerezové oceli 1.4301 ÚČINNOST:

Více

ICS - Praha PLYNOVÉ OHŘÍVAČE, VÝMĚNÍKOVÉ DÍLY MTP-V

ICS - Praha PLYNOVÉ OHŘÍVAČE, VÝMĚNÍKOVÉ DÍLY MTP-V ICS - Praha PLYNOVÉ OHŘÍVAČE, VÝMĚNÍKOVÉ DÍLY MTP-V Výměnékové díly MTP-V jsou plynové ohřívače vzduchu s tlakovým hořákem určené pro umístění v systému s vlastním ventilátorem. Jejich široká variabilita

Více

Stacionární kotle. Modul: Kondenzační kotle. Verze: 01 VK 196, 246, 306, 356 ecovit plus 03-S1

Stacionární kotle. Modul: Kondenzační kotle. Verze: 01 VK 196, 246, 306, 356 ecovit plus 03-S1 Základní informace Stacionární kondenzační plynové kotle Vaillant ecovit plus odpovídají nejnovějším technickým požadavkům a jsou konstruované na základě uznaných bezpečnostních a technických pravidel.

Více

Stacionární kotle 02-S2. Modul: Sekce: Dvoustupňové kotle

Stacionární kotle 02-S2. Modul: Sekce: Dvoustupňové kotle Verze 0 VK 4/8-E až VK 474/8-E atmovit exclusiv 0-S Stacionární litinové kotle s dvoustupňovou plynovou armaturou VK atmovit exclusiv jsou dodávány s atmosférickým hořákem včetně spalinové klapky umístěné

Více

Stroje, zařízení a přístroje na nanášení lepidel

Stroje, zařízení a přístroje na nanášení lepidel Stroje, zařízení a přístroje na nanášení lepidel Zpracovala: Ing. Ladislava Brožová SOŠ a SOU Česká Lípa VY_32_INOVACE_643_Stroje, zařízení a přístroje na nanášení lepidel_pwp Název školy: STŘEDNÍ ODBORNÁ

Více

MODERNÍ SYSTÉM. Inteligentní zařízení pro teplovzdušné vytápění a větrání s rekuperací tepla s tepelným čerpadlem vzduch-voda. Výstup.

MODERNÍ SYSTÉM. Inteligentní zařízení pro teplovzdušné vytápění a větrání s rekuperací tepla s tepelným čerpadlem vzduch-voda. Výstup. MODERNÍ SYSTÉM NOVINKA Inteligentní zařízení pro teplovzdušné vytápění a větrání s rekuperací tepla s tepelným čerpadlem vzduch-voda. Odsávání znečištěného Výstup čerstvého 18 C - 15 C Vstup čerstvého

Více

V Praze dne: dle rozdělovníku Číslo jednací: Spisová značka: R o z h o d n u t í

V Praze dne: dle rozdělovníku Číslo jednací: Spisová značka: R o z h o d n u t í V Praze dne: 25.6.2013 dle rozdělovníku Číslo jednací: Spisová značka: 061050/2013/KUSK OŽP/Vk SZ_061050/2013/KUSK/8 Oprávněná úřední osoba: Ing. Věra Vacková tel. linka 855 R o z h o d n u t í Krajský

Více

integrované povolení

integrované povolení V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA OPRAVA PLYNOVÉ KOTELNY ZŠ NÁM. MÍRU - BRNO. Datum: 07/2015 PROJEKCE TZB A ENERGETIKY TECHNOLOGICKÁ ČÁST

TECHNICKÁ ZPRÁVA OPRAVA PLYNOVÉ KOTELNY ZŠ NÁM. MÍRU - BRNO. Datum: 07/2015 PROJEKCE TZB A ENERGETIKY TECHNOLOGICKÁ ČÁST TECHNICKÁ ZPRÁVA OPRAVA PLYNOVÉ KOTELNY ZŠ NÁM. MÍRU - BRNO TECHNOLOGICKÁ ČÁST Vypracoval : Ing. Lenka Nováková Datum: 07/2015 1/5 1. ÚVOD Tato projektová dokumentace řeší opravu stávajících plynových

Více

O Z N Á M E N Í. o z n a m u j e

O Z N Á M E N Í. o z n a m u j e Krajský úřad Libereckého kraje odbor životního prostředí a zemědělství O Z N Á M E N Í Ve smyslu ustanovení 8 odst. 2 zákona č. 76/20021 Sb., o integrované prevenci a omezování znečištění, o integrovaném

Více

Popis modelu Karma Beta Electronic 02

Popis modelu Karma Beta Electronic 02 Beta Elektronic : Popis modelu Karma Beta Electronic 02 Plynové topidlo o výkonu 2 kw s odtahem spalin přes zeď a velmi jednoduchou obsluhou. Nastavená teplota je udržována automaticky. Topidlo je vybaveno

Více

THERM 14 KD.A, KDZ.A, KDZ5.A

THERM 14 KD.A, KDZ.A, KDZ5.A TŘÍDA NOx THERM KD.A, KDZ.A, KDZ.A THERM KD.A, KDZ.A, KDZ.A sešit Výkonový rozsah kotlů THERM KD.A, KDZ.A a KDZ.A je uzpůsoben pro využití v objektech s malou tepelnou ztrátou, např. nízkoenergetických

Více

ArcelorMittal Ostrava a.s. Teplárna Integrované povolení čj. MSK 83215/2006 ze dne , ve znění pozdějších změn

ArcelorMittal Ostrava a.s. Teplárna Integrované povolení čj. MSK 83215/2006 ze dne , ve znění pozdějších změn V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

TECHNOLOGIE NEJVYŠŠÍ ÚROVNĚ

TECHNOLOGIE NEJVYŠŠÍ ÚROVNĚ K O M B I N O V A N É K O T L E TECHNOLOGIE NEJVYŠŠÍ ÚROVNĚ TEPLOVODNÍ KOTLE - ATMOS D 15 P, D 20 P, D 30 P a D 45 P jsou určeny pro komfortní vytápění rodinných domků peletami a dřevem jako náhradním

Více