ZÁPIS Z VÝJEZDNÍHO ZASEDÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného ve dnech v Malé Morávce (hotel Kopřivná)

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ZÁPIS Z VÝJEZDNÍHO ZASEDÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného ve dnech v Malé Morávce (hotel Kopřivná)"

Transkript

1 ZÁPIS Z VÝJEZDNÍHO ZASEDÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného ve dnech v Malé Morávce (hotel Kopřivná) Přítomni: prof. Mgr. Jaroslav Miller, M.A., Ph.D., předseda RVH UP prof. Mgr. MgA. Vít Zouhar, Ph.D., místopředseda RVH UP doc. RNDr. Roman Kubínek, CSc. doc. PhDr. Mgr. Helena Kisvetrová, Ph.D. prof. MUDr. Jiří Ehrmann, Ph.D. RNDr. Svatopluk Horák doc. Mgr. Miroslav Dopita, Ph.D. doc. Petr Chalupa, Th.D, Mgr. Tomáš Parma, Ph.D. doc. RNDr. Irena Smolová, Ph.D. Mgr. Pavel Neumeister, Ph.D. doc. Ing. Petr Sodomka, Ph.D., MBA JUDr. Renáta Šínová Mgr. Petr Černikovský Milena Ličková Omluveni: doc. Mgr. Jiří Langer, Ph.D. prof. MUDr. Jiří Ehrmann, Ph.D. (středa ) Hosté: doc. PhDr. Hana Marešová, Ph.D., MBA prof. Ing. Mgr. Peter Tavel, Ph.D. (středa )

2 prof. MUDr. Milan Kolář, Ph.D. (čtvrtek ) Ing. Jiří Janošík Ing. Aneta Smitková Monika Smitková A. Program jednání 1. Zpráva o hodnocení kvality první verze dokumentu 2. Norma Postupy a metody zjišťování kvality na UP - návrh změn indikátorů kvality 3. Evaluace EUA - finální zpráva EUA 4. Žádost PřF UP - změna garantů Bc. a NMgr. studijních oborů Optometrie 5. Schvalování studijních programů (CMTF, FF, PDF, LF) 6. Různé B. Průběh jednání 1. Zpráva o hodnocení kvality první verze dokumentu Místopředseda RVH UP pror. Zouhar přivítal všechny přítomné členy a předal jmenovací dekrety novým členům RVH UP (JUDr. Renátě Šínové, Ph.D. a Mgr. Tomáši Parmovi, Ph.D.) a zahájil výjezdní zasedání RVH UP. Následně předal slovo pror. Marešové. Pror. Marešová uvedla, že Zpráva o hodnocení kvality UP (dále jen ZoHK ) je v současné době v připomínkovací fázi a je výstupem práce jak RVH, tak jednotlivých fakult UP i Rektorátu UP. Struktura ZoHK je jiná než předchozí verze, která spíše dublovala výroční zprávu. Struktura ZOHK je dána konceptem modelu EFQM (rozdělena do 9 částí). V dalším roce je plánováno zjednodušení části kvantitativního hodnocení ZoHK (vyhodnocení indikátorů), a to v důsledku novelizace prováděcí normy Postupy a metody hodnocení kvality, která přispěje k optimalizaci a početnímu snížení hodnocených indikátorů. Indikátory uvedené ve ZoHK byly vyhodnoceny kvantitativně i kvalitativně, v příštím roce by mělo dojít také k hodnocení vývoje sledovaných indikátorů (tj. jejich pokles či jejich nárůst). Dr. Parma se dotázal, podle čeho byly dané indikátory zvoleny, pror. Marešová uvedla, že jednotliví prorektoři projednali s děkany fakult, co považují za potřebné indikátory v jejich oblasti, jedná se tedy o výsledek dohod fakult s jednotlivými prorektory, v dané době schválený konsenzus I

3 s tím, že systém je nutný stále upravovat. Pror. Zouhar doplnil debatu o informaci z Pedagogické komise, kde bylo řečeno, které indikátory jsou kvalitativní a které pouze statistické. Dr. Parma upřesnil položenou otázku, odkud byly brány výsledné hodnoty indikátorů, pror. Marešová uvedla, že výsledné hodnoty zpracovávalo Odd. strategie a kvality (Mgr. A. Sojková, Ing. M. Jurečka) z výročních zpráv, ze stávajících informačních systémů UP (STAG, SAP apod.) a v určitých případech i ve spolupráci s jednotlivými fakultami. Pror. Marešová dále uvedla, že z hlediska hodnocených indikátorů stále chybí systematická evidence zahraničních výjezdů akademických pracovníků. Systém na evidenci výjezdů je již na UP zaveden, fakulty jej nevyžívají, bude potřebné dořešit, protože nedostatečně vedenou evidencí ztrácíme potřebné body v hodnocení. Mgr. Černikovský poděkoval členům Komise pro kvalitu za zpracování a uvedl, zda by ve ZoHK neměly být více části zaměřené také zhodnocení kvality celkový pohled silné a slabé stránky a na činnost RVH ve formě dodatku, přílohy Zprávy. Dále uvedl, že tuto strukturu také očekává NAÚ. Pror. Marešová dala podnět k vytvoření pravidelné součásti ZoHK, která bude hodnotit průběh činnosti RVH UP a uvedla, že toto bude doplněno do stávající ZoHK. Dále uvedla, že vzhledem k tomu, že tato zpráva je stav 0, který hodnotí jednotlivé indikátory, zhodnocení bude součástí ZoHK 2018, v němž bude možné zhodnotit posun ve sledovaných indikátorech. Doc. Sodomka se dotázal na ukazatel transfer znalostí, odkud pochází dané standardy, se kterými jsou čísla porovnávána. Pror. Marešová uvedla, že daný indikátor byl zpracován na základě údajů dodaných VTP ve spolupráci s pror. Fiuráškem, proto v této chvíli není možné zcela konkretizovat odpověď, členům RVH bude toto zdůvodnění zasláno spolu se zápisem, viz příloha č. 2. Doc. Smolová uvedla potřebu detailněji rozpracovat evaluaci ze strany zaměstnanců. Pror. Marešová uvedla, že na zahájení zaměstnaneckých evaluací už OSK aktuálně pracuje a bude v nejbližší době spuštěno. Tzn. zaměstnanci UP by měli pravidelně vyplňovat evaluační dotazník, podobný princip zpětné vazby bude uplatněn i v případě absolventů UP. Doc. Dopita doplnil, že dosud nebylo realizováno plošné dotazníkové šetření, pouze pilotní ověření, dotazník by měl obsahovat 10 položek (kvůli náročnosti), v současné době je připravován pilotní dotazník, který by měl být realizován na UP v říjnu. Pror. Marešová na závěr shrnula, že na základě debaty s členy RVH lze konstatovat, že struktura ZoHK je v současné době přijatelná a že ZoHK bude doplněna o Zprávu RVH UP.

4 Výsledek hlasování: Všichni přítomní členové RVH UP schválili následující usnesení: Usnesení č. 38/2018 RVH UP souhlasí s výslednou podobou Zprávy o hodnocení kvality Norma Postupy a metody zjišťování kvality na UP návrh změn indikátorů kvality Pror. Marešová informovala o novelizaci normy a uvedla, že v rámci Komise pro kvalitu byly stávající indikátory rozděleny do 3 skupin tak, aby bylo jasně rozlišeno, které indikátory skutečně měří kvalitu činností UP. Tyto indikátory pak budou vyhodnocovány v rámci ZoHK, ostatní statistické ukazatele představují pouze pomocný číselný ukazatel, který nebude samostatně vyhodnocován. Na základě toho byly stanoveny tyto typy ukazatelů: ukazatel kvality (má přímou souvislost s kvalitou) statistický ukazatel kvality (podporuje příslušný ukazatel kvality) statistický ukazatel (nemá přímou souvislost s kvalitou) Dr. Neumeister se dotázal, zda jsou indikátory vztaženy k demografické křivce (počet studentů v ČR, jaký je podíl k UP). Dále uvedl optimalizaci indikátorů bez značných změn. Doc. Sodomka navrhl neprovádět změny v ukazatelích, potřeba je rozpracovat dle priorit UP a systematizovat s modelem EFQM. Pror. Zouhar uvedl, že pořádané kampaně pomáhají přilákat nové studenty ke studiu na UP a to za pomocí odd. komunikace a fakult, které komunikují se středními školami, navštěvují regiony. Propagace UP je zaměřena i na Slovensko. Pror. Marešová doplnila jako nástroj komunikace mezi UP a středními školami také dny otevřených dveří, burza práce a vzdělávání nebo podporu Středoškolské odborné činnosti ze strany UP. Doc.Smolová uvedla myšlenku pracovat s daty uvedených na přihláškách, a to zejména odkud se uchazeči hlásí (region, střední škola). Dále uvedla, že chybí celostátní statistika. Dr. Horák zmínil možnost požádání MŠMT o poskytnutí potřebných dat (matrika studentů). Pror. Marešová uvedla, že vznese dotaz na MŠMT, zda bude možné tato data využít. Mgr. Černikovský uvedl, že vymezení kvality je na UP pojato velmi široce, RVH UP by měla úžeji vymezit kvalitativní oblasti, na které by se měla zaměřit. Dr. Parma se dotázal na provázanost a propojenost jednotlivých dokumentů UP, na tuto otázku navázal Mgr. Černikovský s potřebou systematizace dokumentů UP I

5 (zabránění dublování infomací). Výsledek hlasování Všichni přítomní členové RVH UP schválili následující usnesení: Usnesení č. 39/2018 RVH UP bere na vědomí návrh novelizace normy Postupy a metody hodnocení kvality. Evaluace EUA finální zpráva EUA I Pror. Marešová představila klíčové výsledky evaluační zprávy, mezi nimiž zdůraznila zejména: Nedostatečná péče o zaměstnance, Nevyhovující metodika pro proškolování zaměstnanců,.. 3. Dále pror. Marešová uvedla, že oddělení strategie a kvality již zahájilo kroky, které byly podniknuty k zjišťování kvality a k řešení chybějících oblastí (vznik Komise pro kvalitu, zahájení mezinárodního, národního a regionálního benchmarkingu, příprava zaměstnaneckých evaluací) Výsledek hlasování Všichni přítomní členové RVH UP schválili následující usnesení: Usnesení č. 40/2018 RVH UP bere na vědomí výsledky vnějšího hodnocení UP ze strany EUA. 4. Žádost PřF UP - změna garantů Bc. a NMgr. studijních oborů Optometrie, oboru Bioanorganická chemie (Bc., NMgr., Dr.) a oboru Inorganic Chemistry (Dr.) Děkan Přf požádal RVH UP o projednání změn garantů ve stávajících SP, resp. stávajících SO Optometrie a Bioanorganická chemie Přf. Rektor UP k tomu konstatoval, že uvedené změny garantů SO nebyly projednány ve Vědecké radě Přf a požádal děkana Přf o projednání těchto změn ve VR Přf,. Projednání změn garantů výše uvedených studijních oborů bylo odloženo na další jednání RVH UP. Informace o změnách garantů budou následně postoupeny NAÚ.

6 Schvalování studijních programů (CMTF, FF, PDF, LF) 5. Děkanka a děkani fakult Pedagogické, Cyrilometodějské teologické, Lékařské a Filozofické fakulty podali žádosti o schválení studijních programů. Ke každé žádosti byla vytvořena pracovní komise a byl ustanoven zpravodaj, který ve spolupráci s hodnotiteli vypracoval stanovisko. Tato stanoviska byla následně postoupena garantovi každého studijního programu k vyjádření. Děkan popř. jím zvolený zástupce na místě vypořádali připomínky, a pokud byly námitky formálního rázu, byly garantem dodány opravené žádosti. Ke každé žádosti proběhla diskuze a byly projednávány případné výtky hodnotitelů. Níže je uveden přehled podaných jednotlivých žádostí a jednotlivá usnesení.

7 ID Název studijního programu Typ SP Standardní doba studia Forma studia Oblast vzdělávání Fakulta 55 Zubní lékařství Mgr. 5 let Prezenční Všeobecné lékařství a zubní lékařství Lékařská fakulta Usnesení č. 41/2018 RVH UP schvaluje magisterský studijní program Zubní lékařství v prezenční formě studia a standardní dobou studia 5 let a stanoví dobu platnosti schválení studijního programu v délce 6 let od data schválení, tj. do PŘÍTOMNI: 14 PRO: Veřejné zdravotnictví NMgr. 2 roky Prezenční/Kombinovaná Všeobecné lékařství a zubní lékařství/zdravotnické obory Lékařská fakulta Usnesení č. 42/2018 RVH UP schvaluje navazující magisterský studijní program Veřejné zdravotnictví v prezenční a kombinované formě studia a stanoví dobu platnosti schválení studijního programu v délce 6 let od data schválení, tj. do PŘÍTOMNI: 14 PRO: 14

8 57 Přírodopis a environmentální výchova se zaměřením na vzdělávání Bc. 3 roky Prezenční/Kombinovaná Učitelství Pedagogická fakulta Usnesení č. 43/2018 RVH UP schvaluje bakalářský studijní program Přírodopis a environmentální výchova se zaměřením na vzdělávání v prezenční a kombinované formě studia a stanoví dobu platnosti schválení studijního programu v délce 6 let od data schválení, tj. do Učitelství přírodopisu a environmentální výchovy pro 2. stupeň ZŠ Usnesení č. 44/2018 NMgr. 2 roky Prezenční/Kombinovaná Učitelství Pedagogická fakulta RVH UP schvaluje navazující magisterský studijní program Učitelství přírodopisu a environmentální výchovy pro 2. stupeň ZŠ v prezenční a kombinované formě studia a stanoví dobu platnosti schválení studijního programu v délce 6 let od data schválení, tj. do Zároveň uděluje oprávnění vykonávat po dobu platnosti schválení studijního programu rigorózní řízení a udělovat akademický titul PhDr.

9 59 Výchova ke zdraví se zaměřením na vzdělávání Bc. 3 roky Prezenční/Kombinovaná Učitelství Pedagogická fakulta Usnesení č. 45/2018 RVH UP schvaluje bakalářský studijní program Výchova ke zdraví se zaměřením na vzdělávání v prezenční a kombinované formě studia a stanoví dobu platnosti schválení studijního programu v délce 6 let od data schválení, tj. do Učitelství výchovy ke zdraví pro 2. stupeň ZŠ NMgr. 2 roky Usnesení č. 46/2018 Prezenční/Kombinovaná Učitelství Pedagogická fakulta RVH UP schvaluje navazující magisterský studijní program Učitelství výchovy ke zdraví pro 2. stupeň ZŠ v prezenční a kombinované formě studia a stanoví dobu platnosti schválení studijního programu v délce 6 let od data schválení, tj. do Zároveň uděluje oprávnění vykonávat po dobu platnosti schválení studijního programu rigorózní řízení a udělovat akademický titul PhDr.

10 61 Učitelství praktického vyučování a odborného výcviku Usnesení č. 47/2018 Bc. 3 roky Prezenční/Kombinovaná Učitelství Pedagogická fakulta RVH UP schvaluje bakalářský studijní program Učitelství praktického vyučování a odborného výcviku v prezenční a kombinované formě studia a stanoví dobu platnosti schválení studijního programu v délce 6 let od data schválení, tj. do Učitelství pro mateřské školy Bc. 3 roky Prezenční/Kombinovaná Učitelství Pedagogická fakulta Usnesení č. 48/2018 RVH UP schvaluje bakalářský studijní program Učitelství pro mateřské školy v prezenční a kombinované formě studia a stanoví dobu platnosti schválení studijního programu v délce 6 let od data schválení, tj. do

11 63 Řízení volnočasových aktivit Usnesení č. 49/2018 NMgr. 2 roky Prezenční/Kombinovaná Neučitelská pedagogika Pedagogická fakulta RVH UP schvaluje navazující magisterský studijní program Řízení volnočasových aktivit v prezenční a kombinované formě studia a stanoví dobu platnosti schválení studijního programu v délce 3 let od data schválení, tj. do Současně požaduje detailní zprávu o implementaci stanoviska zpravodaje do 1 roku. 64 Edukace v kultuře Usnesení č. 50/2018 NMgr. 2 roky Prezenční/Kombinovaná Neučitelská pedagogika Pedagogická fakulta RVH UP schvaluje navazující magisterský studijní program Edukace v kultuře v prezenční a kombinované formě studia a stanoví dobu platnosti schválení studijního programu v délce 3 let od data schválení, tj. do Současně požaduje detailní zprávu o implementaci stanoviska zpravodaje do 1 roku.

12 65 Učitelství pro mateřské školy a Speciální pedagogika Usnesení č. 51/2018 Bc. 2 roky Prezenční Učitelství/Neučitelská pedagogika Pedagogická fakulta RVH UP schvaluje bakalářský studijní program Učitelství pro mateřské školy a Speciální pedagogika v prezenční formě studia a stanoví dobu platnosti schválení studijního programu v délce 6 let od data schválení, tj. do Současně požaduje dodání kontrolní zprávy o publikační činnosti garanta, a to do termínu Předškolní pedagogika Usnesení č. 52/2018 NMgr. 2 roky Prezenční/Kombinovaná Neučitelská pedagogika Pedagogická fakulta RVH UP schvaluje navazující magisterský studijní program Předškolní pedagogika v prezenční a kombinované formě studia a stanoví dobu platnosti schválení studijního programu v délce 6 let od data schválení, tj. do Zároveň uděluje oprávnění vykonávat po dobu platnosti schválení studijního programu rigorózní řízení a udělovat akademický titul PhDr.

13 67 Speciální pedagogika poradenství NMgr. 2 roky Prezenční/Kombinovaná Neučitelská pedagogika Pedagogická fakulta Usnesení č. 53/2018 RVH UP schvaluje navazující magisterský studijní program Speciální pedagogika - poradenství v prezenční a kombinované formě studia a stanoví dobu platnosti schválení studijního programu v délce 6 let od data schválení, tj. do s účinností platnosti schválení po obdržení stanoviska regulačního orgánu, tj.. MŠMT. Zároveň uděluje oprávnění vykonávat po dobu platnosti schválení studijního programu rigorózní řízení a udělovat akademický titul PhDr. 68 Učitelství pro 1. stupeň základní školy a speciální pedagogika Usnesení č. 54/2018 Mgr. 5 let Prezenční/Kombinovaná Učitelství/Neučitelská pedagogika Pedagogická fakulta RVH UP schvaluje magisterský studijní program Učitelství pro 1. stupeň základní školy a speciální pedagogika v prezenční a kombinované formě studia a stanoví dobu platnosti schválení studijního programu v délce 6 let od data schválení, tj. do Zároveň uděluje oprávnění vykonávat po dobu platnosti schválení studijního programu rigorózní řízení a udělovat akademický titul PhDr.

14 69 Speciální pedagogika pro 2. stupeň základních škol a střední školy Bc. 3 roky Prezenční/Kombinovaná Učitelství/Neučitelská pedagogika Pedagogická fakulta Usnesení č. 55/2018 RVH UP schvaluje bakalářský studijní program Speciální pedagogika pro 2. stupeň základních škol a střední školy v prezenční a kombinované formě studia a stanoví dobu platnosti schválení studijního programu v délce 6 let od data schválení, tj. do Speciální pedagogika pro 2. stupeň základních škol a střední školy Usnesení č. 56/2018 NMgr. 2 roky Prezenční/Kombinovaná Učitelství/Neučitelská pedagogika Pedagogická fakulta RVH UP schvaluje navazující magisterský studijní program Speciální pedagogika pro 2. stupeň základních škol a střední školy v prezenční a kombinované formě studia a stanoví dobu platnosti schválení studijního programu v délce 6 let od data schválení, tj. do Zároveň uděluje oprávnění vykonávat po dobu platnosti schválení studijního programu rigorózní řízení a udělovat akademický titul PhDr.

15 71 Vychovatelství Bc. 3 roky Prezenční/Kombinovaná Učitelství/Neučitelská pedagogika Pedagogická fakulta Usnesení č. 57/2018 RVH UP schvaluje bakalářský studijní program Vychovatelství v prezenční a kombinované formě studia a stanoví dobu platnosti schválení studijního programu v délce 6 let od data schválení, tj. do s účinností platnosti schválení po obdržení stanoviska regulačního orgánu, tj. MŠMT. 72 Vychovatelství a speciální pedagogika Bc. 3 roky Prezenční/Kombinovaná Neučitelská pedagogika Pedagogická fakulta Usnesení č. 58/2018 RVH UP schvaluje bakalářský studijní program Vychovatelství a speciální pedagogika v prezenční a kombinované formě studia a stanoví dobu platnosti schválení studijního programu v délce 3 let od data schválení, tj. do Současně požaduje dodat finální podobu žádosti s opravenými technickými nedostatky do

16 73 Anglická filologie Bc. 3 roky Prezenční Filologie Filozofická fakulta Usnesení č. 59/2018 RVH UP schvaluje bakalářský studijní program Anglická filologie v prezenční formě studia a stanoví dobu platnosti schválení studijního programu v délce 3 let od data schválení, tj. do Angličtina se zaměřením na komunitní tlumočení a překlad Bc. 3 roky Prezenční Filologie Filozofická fakulta Usnesení č. 60/2018 RVH UP schvaluje bakalářský studijní program Angličtina se zaměřením na komunitní tlumočení a překlad v prezenční formě studia a stanoví dobu platnosti schválení studijního programu v délce 3 let od data schválení, tj. do

17 75 Česká filologie se zaměřením na editorskou práci ve sdělovacích prostředcích Bc. 3 roky Prezenční Filologie Filozofická fakulta Usnesení č. 61/2018 RVH UP schvaluje bakalářský studijní program Česká filologie se zaměřením na editorskou práci ve sdělovacích prostředcích v prezenční formě studia a stanoví dobu platnosti schválení studijního programu v délce 3 let od data schválení, tj. do Česká filologie Bc. 3 roky Prezenční Filologie Filozofická fakulta Usnesení č. 62/2018 RVH UP schvaluje bakalářský studijní program Česká filologie v prezenční formě studia a stanoví dobu platnosti schválení studijního programu v délce 3 let od data schválení, tj. do

18 77 Divadelní studia Bc. 3 roky Prezenční Vědy o umění a kultuře 128 Televizní a rozhlasová studia Bc. 3 roky Prezenční Vědy o umění a kultuře 96 Filmová studia Bc. 3 roky Prezenční Vědy o umění a kultuře 98 Filmová, divadelní, televizní a rozhlasová studia Bc. 3 roky Prezenční Vědy o umění a kultuře Filosofická fakulta Filozofická fakulta Filozofická fakulta Filozofická fakulta Zpravodaj informoval o stanovisku hodnotící komise a o vyjádření garanta studijního programu k jednotlivým výtkám. Metodik studijních programů informoval o vyjádření garanta k jeho výtkám. Důvod pro úpravu žádostí společný pro tyto čtyři bakalářské studijní programy: Hodnotitelé studijních programů vytýkali rozdělení bakalářského studijního programu na dílčí tři studijní programy (Divadelní studia, Filmová studia a Televizní a rozhlasová studia) a současnou existenci studijního programu Filmová, divadelní, televizní a rozhlasová studia, což vytváří vnitřní duplicitu studijních programů. Pror. Zouhar informoval členy RVH UP o proběhlém jednání se zástupci Katedry divadelních a filmových studií, kdy navrhl upravit studijní programy a pokusit se vytvořit buďto jeden široký obecný studijní program nebo studijní program s dílčími specializacemi pro zachování kombinovatelnosti studijních programů. RVH UP po proběhlé diskuzi doporučuje modifikovat struktury studijních programů a navrhuje vytvoření jednoho obecněji zaměřeného studijního programu, na který by navazovali tři magisterské studijní programy s užším zaměřením. Dalším možným postupem by bylo vytvoření dílčích specializací v rámci jednoho studijního programu.

19 Usnesení č. 63/2018 RVH UP odkládá rozhodnutí o bakalářských studijních programech Televizní a rozhlasová studia, Divadelní studia, Filmová studia a Filmová, divadelní, televizní a rozhlasová studia do příštího jednání a doporučuje garantům programů společně modifikovat koncepce předložených studijních programů s cílem snížit počet bakalářských studijních programů, kdy optimálním řešením se jeví vytvoření jednoho širokého bakalářského studijního programu. PRO: 11 ZDRŽELI SE: 1 86 Evropská studia a diplomacie Bc. 3 roky Prezenční Politické vědy Filozofická fakulta Usnesení č. 64/2018 RVH UP schvaluje bakalářský studijní program Evropská studia a diplomacie v prezenční formě studia a stanoví dobu platnosti schválení studijního programu v délce 3 let od data schválení, tj. do Současně požaduje dodat finální podobu žádosti s opravenými technickými nedostatky do RVH UP dále doporučuje garantovi studijního programu připravit obecněji koncipovaný šířeji zaměřený studijní program pro další schvalování studijního programu. ZDRŽELI SE:0

20 87 Anglická a americká literatura DSP 4 roky Prezenční/Kombinovaná Filologie Filozofická fakulta Usnesení č. 65/2018 RVH UP schvaluje doktorský studijní program Anglická a americká literatura v prezenční a kombinované formě studia a stanoví dobu platnosti schválení studijního programu v délce 4 let od data schválení, tj. do Anglická filologie NMgr. 2 roky Prezenční Filologie Filozofická fakulta Usnesení č. 66/2018 RVH UP schvaluje navazující magisterský studijní program Anglická filologie v prezenční formě studia a stanoví dobu platnosti schválení studijního programu v délce 3 let od data schválení, tj. do Zároveň uděluje oprávnění vykonávat po dobu platnosti schválení studijního programu rigorózní řízení a udělovat akademický titul PhDr. RVH UP současně požaduje dodat finální podobu žádosti s opravenými technickými nedostatky do

21 89 Angličtina se zaměřením na tlumočení a překlad NMgr. 2 roky Prezenční Filologie Filozofická fakulta Usnesení č. 67/2018 RVH UP schvaluje navazující magisterský studijní program Angličtina se zaměřením na tlumočení a překlad v prezenční formě studia a stanoví dobu platnosti schválení studijního programu v délce 3 let od data schválení, tj. do Česká filologie NMgr. 2 roky Prezenční Filologie Filozofická fakulta Usnesení č. 68/2018 RVH UP schvaluje navazující magisterský studijní program Česká filologie v prezenční formě studia a stanoví dobu platnosti schválení studijního programu v délce 3 let od data schválení, tj. do Zároveň uděluje oprávnění vykonávat po dobu platnosti schválení studijního programu rigorózní řízení a udělovat akademický titul PhDr. RVH UP současně požaduje dodat finální podobu žádosti s opravenými technickými nedostatky do

22 91 Česká filologie DSP 4 roky Prezenční/Kombinovaná Filologie Filozofická fakulta Usnesení č. 69/2018 RVH UP schvaluje doktorský studijní program Česká filologie v prezenční a kombinované formě studia a stanoví dobu platnosti schválení studijního programu v délce 4 let od data schválení, tj. do Česká literatura DSP 4 roky Prezenční/Kombinovaná Filologie Filozofická fakulta Usnesení č. 70/2018 RVH UP schvaluje doktorský studijní program Česká literatura v prezenční a kombinované formě studia a stanoví dobu platnosti schválení studijního programu v délce 4 let od data schválení, tj. do Dále doporučuje zařadit do studijního plánu studijního programu alespoň jeden cizojazyčný předmět.

23 93 Divadelní studia NMgr. 2 roky Prezenční Vědy o umění a kultuře Filozofická fakulta Usnesení č. 71/2018 RVH UP schvaluje navazující magisterský studijní program Divadelní studia v prezenční formě studia a stanoví dobu platnosti schválení studijního programu v délce 3 let od data schválení, tj. do ZDRŽELI SE: 1 94 Evropská unie NMgr. 2 roky Prezenční Politické vědy Filozofická fakulta Usnesení č. 72/2018 RVH UP schvaluje navazující magisterský studijní program Evropská studia v prezenční formě studia a stanoví dobu platnosti schválení studijního programu v délce 3 let od data schválení, tj. do Zároveň uděluje oprávnění vykonávat po dobu platnosti schválení studijního programu rigorózní řízení a udělovat akademický titul PhDr. RVH UP současně požaduje dodat finální podobu žádosti s opravenými technickými nedostatky do

24 95 Filmová studia NMgr. 2 roky Prezenční Vědy o umění a kultuře Filozofická fakulta Usnesení č. 73/2018 RVH UP schvaluje navazující magisterský studijní program Filmová studia v prezenční formě studia a stanoví dobu platnosti schválení studijního programu v délce 3 let od data schválení, tj. do ZDRŽELI SE: 1 97 Filmová, divadelní, televizní a rozhlasová studia NMgr. 2 roky Prezenční Vědy o umění a kultuře Filozofická fakulta Zpravodaj informoval o stanovisku hodnotící komise a o vyjádření garanta studijního programu k jednotlivým výtkám. Metodik studijních programů informoval o vyjádření garanta k jeho výtkám. Po proběhlé diskuzi členové RVH UP zamítli žádost a neschválili navazující magisterský studijní program v prezenční formě studia s odůvodněním, že tento studijní program vytváří vnitřní duplicitu k navazujícím magisterským studijním programům Filmová studia, Divadelní studia a Televizní a rozhlasová studia. Usnesení č. 74/2018 RVH UP zamítá žádost a neschvaluje navazující magisterský studijní program Filmová, divadelní, televizní a rozhlasová studia v prezenční formě studia.

25 PRO: 11 ZDRŽELI SE: 1 99 Filozofie NMgr. 2 roky Prezenční Filozofie, religionistika a teologie Filozofická fakulta Usnesení č. 75/2018 RVH UP schvaluje navazující magisterský studijní program Filozofie v prezenční formě studia a stanoví dobu platnosti schválení studijního programu v délce 3 let od data schválení, tj. do Současně požaduje dodat finální podobu žádosti s opravenými technickými nedostatky do ZDRŽELI SE:0 100 Filozofie Bc. 3 roky Prezenční Filozofie, religionistika a teologie Filozofická fakulta Usnesení č. 76/2018 RVH UP schvaluje bakalářský studijní program Filozofie v prezenční formě studia a stanoví dobu platnosti schválení studijního programu v délce 3 let od data schválení, tj. do Současně požaduje dodat finální podobu žádosti s opravenými technickými nedostatky do

26 101 Francouzská filologie NMgr. 2 roky Prezenční Filologie Filozofická fakulta Usnesení č. 77/2018 RVH UP schvaluje navazující magisterský studijní program Francouzská filologie v prezenční formě studia a stanoví dobu platnosti schválení studijního programu v délce 3 let od data schválení, tj. do Zároveň uděluje oprávnění vykonávat po dobu platnosti schválení studijního programu rigorózní řízení a udělovat akademický titul PhDr. 102 Francouzská filologie Bc. 3 roky Prezenční Filologie Filozofická fakulta Usnesení č. 78/2018 RVH UP schvaluje bakalářský studijní program Francouzská filologie v prezenční formě studia a stanoví dobu platnosti schválení studijního programu v délce 3 let od data schválení, tj. do

27 103 Kulturní antropologie NMgr. 2 roky Prezenční/Kombinovaná Sociologie Filozofická fakulta Usnesení č. 79/2018 RVH UP schvaluje navazující magisterský studijní program Kulturní antropologie v prezenční a kombinované formě studia a stanoví dobu platnosti schválení studijního programu v délce 3 let od data schválení, tj. do Současně požaduje dodat finální podobu žádosti s opravenými technickými nedostatky do Kulturní antropologie Bc. 3 roky Prezenční Sociologie Filozofická fakulta Usnesení č. 80/2018 RVH UP schvaluje bakalářský studijní program Kulturní antropologie v prezenční formě studia a stanoví dobu platnosti schválení studijního programu v délce 3 let od data schválení, tj. do Současně požaduje dodat finální podobu žádosti s opravenými technickými nedostatky do

28 105 Mezinárodní vztahy a bezpečnost Bc. 3 roky Prezenční Politické vědy Filozofická fakulta Usnesení č. 81/2018 RVH UP schvaluje bakalářský studijní program Mezinárodní vztahy a bezpečnost v prezenční formě studia a stanoví dobu platnosti schválení studijního programu v délce 3 let od data schválení, tj. do Současně požaduje dodat finální podobu žádosti s opravenými technickými nedostatky do RVH UP dále doporučuje garantovi studijního programu připravit obecněji koncipovaný šířeji zaměřený studijní program pro další schvalování studijního programu. 106 Migrační studia Bc. 3 roky Prezenční Sociologie Filozofická fakulta Usnesení č. 82/2018 RVH UP schvaluje bakalářský studijní program Migrační studia v prezenční formě studia a stanoví dobu platnosti schválení studijního programu v délce 3 let od data schválení, tj. do

29 RVH UP dále doporučuje garantovi studijního programu po uplynutí doby udržitelnosti programu připraveného v rámci OPVVV o změně koncepce studijního programu. 107 Německá filologie NMgr. 2 roky Prezenční/Kombinovaná Filologie Filozofická fakulta Usnesení č. 83/2018 RVH UP schvaluje navazující magisterský studijní program Německá filologie v prezenční a kombinované formě studia a stanoví dobu platnosti schválení studijního programu v délce 3 let od data schválení, tj. do Zároveň uděluje oprávnění vykonávat po dobu platnosti schválení studijního programu rigorózní řízení a udělovat akademický titul PhDr. 108 Německá filologie Bc. 3 roky Prezenční Filologie Filozofická fakulta Usnesení č. 84/2018 RVH UP schvaluje bakalářský studijní program Německá filologie v prezenční formě studia a stanoví dobu platnosti schválení studijního

30 programu v délce 3 let od data schválení, tj. do Současně požaduje dodat finální podobu žádosti s opravenými technickými nedostatky do Německá literatura DSP 4 roky Prezenční/Kombinovaná Filologie Filozofická fakulta Usnesení č. 85/2018 RVH UP schvaluje doktorský studijní program Německá literatura v prezenční a kombinované formě studia a stanoví dobu platnosti schválení studijního programu v délce 4 let. Současně požaduje dodat finální podobu žádosti s opravenými technickými nedostatky do Obecná jazykověda a teorie komunikace DSP 4 roky Prezenční/Kombinovaná Filologie Filozofická fakulta Usnesení č. 86/2018 RVH UP schvaluje doktorský studijní program Obecná jazykověda a teorie komunikace v prezenční a kombinované formě studia a stanoví

31 dobu platnosti schválení studijního programu v délce 4 let od data schválení, tj. do s podmínkou dodat kontrolní zprávu o personálním zajištění programu včetně garanta. 111 Obecná lingvistika a teorie komunikace Bc. 3 roky Prezenční Filologie Filozofická fakulta Usnesení č. 87/2018 RVH UP schvaluje bakalářský studijní program Obecná lingvistika a teorie komunikace v prezenční formě studia a stanoví dobu platnosti schválení studijního programu v délce 3 let od data schválení, tj. do Současně požaduje dodat finální podobu žádosti s opravenými technickými nedostatky do Politická analýza a strategie NMgr. 2 roky Prezenční Politické vědy Filozofická fakulta Usnesení č. 88/2018 RVH UP schvaluje navazující magisterský studijní program Politická analýza a strategie v prezenční formě studia a stanoví dobu platnosti

32 schválení studijního programu v délce 3 let od data schválení, tj. do Zároveň uděluje oprávnění vykonávat po dobu platnosti schválení studijního programu rigorózní řízení a udělovat akademický titul PhDr. 113 Politická komunikace a marketing Bc. 3 roky Prezenční Politické vědy Filozofická fakulta Zpravodaj informoval o stanovisku hodnotící komise a o vyjádření garanta studijního programu k jednotlivým výtkám. Metodik studijních programů informoval o vyjádření garanta k jeho výtkám. Pror. Zouhar informoval členy RVH UP o proběhlém jednání se zástupci Katedry politologie, kdy navrhl upravit bakalářské studijní programy a pokusit se vytvořit buďto jeden široký obecný studijní program nebo studijní program s dílčími specializacemi pro zachování kombinovatelnosti studijních programů. Pror. Zouhar tlumočil vyjádření doc. Lebedy, vedoucího Katedry politologie, proč navrhli rozdělit obecný studijní program Politologie také do dílčích segmentů, a to studijních programů Politická komunikace a marketing, Evropská studia a diplomacie a Mezinárodní vztahy a bezpečnost. Hodnotitelé vytýkali rozdělení bakalářského studijního programu na dílčí tři studijní programy. K tomuto proběhla široká diskuze, po níž členové RVH UP nejdříve přistoupili k hlasování o schválení studijního programu Politická komunikace a marketing v předloženém stavu a s provedenými dílčími opravami. PRO: 4 PROTI: 2 ZDRŽELI SE: 6

33 Na základě výsledku hlasování členové RVH UP zamítli žádost a neschválili bakalářský studijní program v prezenční formě studia s odůvodněním, že žádost o schválení studijního programu Politická komunikace a marketing je předkládána společně s žádostí o schválení obecného bakalářského programu Politologie a programu Evropská studia a diplomacie, čímž dochází k vytváření vnitřní duplicity. Usnesení č. 89/2018 RVH UP zamítá žádost a neschvaluje bakalářský studijní program Politická komunikace a marketing v prezenční formě studia. 114 Politologie Bc. 3 roky Prezenční Politické vědy Filozofická fakulta Usnesení č. 90/2018 RVH UP schvaluje bakalářský studijní program Politologie v prezenční formě studia a stanoví dobu platnosti schválení studijního programu v délce 3 let od data schválení, tj. do Současně požaduje dodat finální podobu žádosti s opravenými technickými nedostatky do Polská filologie NMgr. 2 roky Prezenční Filologie Filozofická fakulta Usnesení č. 91/2018 RVH UP schvaluje navazující magisterský studijní program Polská filologie v prezenční formě studia a stanoví dobu platnosti schválení

34 studijního programu v délce 3 let od data schválení, tj. do Zároveň uděluje oprávnění vykonávat po dobu platnosti schválení studijního programu rigorózní řízení a udělovat akademický titul PhDr. 116 Polská filologie Bc. 3 roky Prezenční Filologie Filozofická fakulta Usnesení č. 92/2018 RVH UP schvaluje bakalářský studijní program Polská filologie v prezenční formě studia a stanoví dobu platnosti schválení studijního programu v délce 3 let od data schválení, tj. do Polština se zaměřením na hospodářsko-právní a turistickou oblast Bc. 3 roky Prezenční Filologie Filozofická fakulta Zpravodaj informoval o stanovisku hodnotící komise a o vyjádření garanta studijního programu k jednotlivým výtkám. Metodik studijních programů informoval o vyjádření garanta k jeho výtkám. Po proběhlé diskuzi členové RVH UP zamítli žádost a neschválili bakalářský studijní program Polština se zaměřením na hospodářsko-

35 právní a turistickou oblast v prezenční formě studia s odůvodněním, že obsah studia a SZZ nekorespondují s názvem studijního programu. SZZ jsou pouze z polské filologie a hospodářsko-právní rozměr se v nich vůbec neodráží. RVH UP doporučuje studijní program upravit a podřadit jej pod studijní program Polská filologie jakožto její specializaci. Usnesení č. 93/2018 RVH UP zamítá žádost a neschvaluje bakalářský studijní program Polština se zaměřením na hospodářsko-právní a turistickou oblast v prezenční formě studia. PRO: 11 ZDRŽELI SE: Psychologie se specializací klinická a pedagogická psychologie Žádost o schválení studijního programu byla vzata zpět. DSP 4 roky Prezenční/Kombinovaná Psychologie Filozofická fakulta 119 Ruská filologie NMgr. 2 roky Prezenční Filologie Filozofická fakulta Usnesení č. 94/2018 RVH UP schvaluje navazující magisterský studijní program Ruská filologie v prezenční formě studia a stanoví dobu platnosti schválení studijního programu v délce 3 let od data schválení, tj. do Zároveň uděluje oprávnění vykonávat po dobu platnosti schválení studijního programu rigorózní řízení a udělovat akademický titul PhDr.

36 120 Ruská filologie Bc. 3 roky Prezenční Filologie Filozofická fakulta RVH UP odkládá projednání žádosti a vyzvala garanta programu k dopracování žádosti a k předložení na další jednání. Důvodem pro odložení žádosti je nesoulad s nařízením vlády č. 274/2016 Sb., kdy tři základní teoretické předměty profilujícího základu (TZ předměty) tohoto bakalářského studijního programu nejsou garantovány akademickým pracovníkem jmenovaným profesorem nebo docentem nebo akademickým pracovníkem s vědeckou hodností. Garantem tři TZ předmětů je určena Mgr. Mariia Dobrova, která ke dni podání a projednávání žádosti o schválení tohoto bakalářského studijního programu nemá ukončené doktorské studium. Pro zajištění garance TZ předmětů nelze přijmout vyjádření uvedené v sebehodnotící zprávě ani garanta, že Mgr. Mariia Dobrova ukončí doktorské studium do konce měsíce listopadu 2018, tj. před zahájením realizace studijního programu. Usnesení č. 95/2018 RVH UP odkládá projednání žádosti a vyzvala garanta programu k dopracování žádosti a k předložení na další jednání RVH UP.

37 121 Ruský jazyk DSP 4 roky Prezenční/Kombinovaná Filologie Filozofická fakulta Usnesení č. 96/2018 RVH UP schvaluje doktorský studijní program Ruský jazyk v prezenční a kombinované formě studia a stanoví dobu platnosti schválení studijního programu v délce 4 let od data schválení, tj. do Ruština pro překladatele NMgr. 2 roky Prezenční Filologie Filozofická fakulta Usnesení č. 97/2018 RVH UP schvaluje navazující magisterský studijní program Ruština pro překladatele v prezenční formě studia a stanoví dobu platnosti schválení studijního programu v délce 3 let od data schválení, tj. do Zároveň uděluje oprávnění vykonávat po dobu platnosti schválení studijního programu rigorózní řízení a udělovat akademický titul PhDr. RVH UP současně požaduje dodat finální podobu žádosti s opravenými technickými nedostatky do

38 123 Ruština se zaměřením na hospodářsko-právní a turistickou oblast Bc. 3 roky Prezenční Filologie Filozofická fakulta Zpravodaj informoval o stanovisku hodnotící komise a o vyjádření garanta studijního programu k jednotlivým výtkám. Metodik studijních programů informoval o vyjádření garanta k jeho výtkám. Po proběhlé diskuzi členové RVH UP zamítli žádost a neschválili bakalářský studijní program Ruština se zaměřením na hospodářsko-právní a turistickou oblast v prezenční formě studia s odůvodněním, že základní teoretické studijní předměty profilujícího základu bakalářského studijního programu nejsou garantovány akademickými pracovníky jmenovanými profesorem nebo docentem anebo akademickými pracovníky s vědeckou hodností a obsah studia a SZZ nekoresponduje s názvem studijního programu. RVH UP doporučuje upravit a podřadit jej pod studijní program Ruská filologie jakožto její specializaci. Usnesení č. 98/2018 RVH UP zamítá žádost a neschvaluje bakalářský studijní program Ruština se zaměřením na hospodářsko-právní a turistickou oblast v prezenční formě studia. PRO: 11 ZDRŽELI SE: Srovnávací slovanská filologie DSP 4 roky Prezenční/Kombinovaná Filologie Filozofická fakulta Usnesení č. 99/2018 RVH UP schvaluje doktorský studijní program Srovnávací slovanská filologie v prezenční a kombinované formě studia a stanoví dobu platnosti schválení studijního programu v délce 4 let od data schválení, tj. do

39 125 Španělská filologie NMgr. 2 roky Prezenční Filologie Filozofická fakulta Usnesení č. 100/2018 RVH UP schvaluje navazující magisterský studijní program Španělská filologie v prezenční formě studia a stanoví dobu platnosti schválení studijního programu v délce 3 let od data schválení, tj. do Španělská filologie Bc. 3 roky Prezenční Filologie Filozofická fakulta Usnesení č. 101/2018 RVH UP schvaluje bakalářský studijní program Španělská filologie v prezenční formě studia a stanoví dobu platnosti schválení studijního programu v délce 3 let od data schválení, tj. do

40 127 Televizní a rozhlasová studia NMgr. 2 roky Prezenční Vědy o umění a kultuře Filozofická fakulta Usnesení č. 102/2018 RVH UP schvaluje navazující magisterský studijní program Televizní a rozhlasová studia v prezenční formě studia a stanoví dobu platnosti schválení studijního programu v délce 3 let od data schválení, tj. do ZDRŽELI SE: Teorie a dějiny divadla, filmu, rozhlasu a televize DSP 4 roky Prezenční/Kombinovaná Vědy o umění a kultuře Filozofická fakulta Usnesení č. 103/2018 RVH UP schvaluje doktorský studijní program Teorie a dějiny divadla, filmu, rozhlasu a televize v prezenční a kombinované formě studia a stanoví dobu platnosti schválení studijního programu v délce 4 let od data schválení, tj. do

41 130 Teorie a dějiny výtvarných umění NMgr. 2 roky Prezenční Vědy o umění a kultuře Filozofická fakulta Usnesení č. 104/2018 RVH UP schvaluje navazující magisterský studijní program Teorie a dějiny výtvarných umění v prezenční formě studia a stanoví dobu platnosti schválení studijního programu v délce 3 let od data schválení, tj. do Zároveň uděluje oprávnění vykonávat po dobu platnosti schválení studijního programu rigorózní řízení a udělovat akademický titul PhDr. RVH UP současně požaduje dodat finální podobu žádosti s opravenými technickými nedostatky do Teorie a dějiny výtvarných umění DSP 4 roky Prezenční/Kombinovaná Vědy o umění a kultuře Filozofická fakulta Usnesení č. 105/2018 RVH UP schvaluje doktorský studijní program Teorie a dějiny výtvarných umění v prezenční a kombinované formě studia a stanoví dobu platnosti schválení studijního programu v délce 4 let s účinností schválení ke dni nabytí právní moci rozhodnutí o IA v části o spolupráci UP s AV ČR. Současně požaduje detailní zprávu o implementaci stanoviska zpravodaje do 1 roku.

42 132 Teorie a dějiny výtvarných umění Bc. 3 roky Prezenční Vědy o umění a kultuře Filozofická fakulta Usnesení č. 106/2018 RVH UP schvaluje bakalářský studijní program Teorie a dějiny výtvarných umění v prezenční formě studia a stanoví dobu platnosti schválení studijního programu v délce 3 let od data schválení, tj. do Teorie literatury DSP 4 roky Prezenční/Kombinovaná Filologie Filozofická fakulta Usnesení č. 107/2018 RVH UP schvaluje doktorský studijní program Teorie literatury v prezenční a kombinované formě studia a stanoví dobu platnosti schválení studijního programu v délce 4 let od data schválení, tj. do

43 134 Ukrajinská filologie NMgr. 2 roky Prezenční Filologie Filozofická fakulta Usnesení č. 108/2018 RVH UP schvaluje navazující magisterský studijní program Ukrajinská filologie v prezenční formě studia a stanoví dobu platnosti schválení studijního programu v délce 3 let od data schválení, tj. do Současně požaduje dodat finální podobu žádosti s opravenými technickými nedostatky do Ukrajinská filologie Bc. 3 roky Prezenční Filologie Filozofická fakulta Usnesení č. 109/2018 RVH UP schvaluje bakalářský studijní program Ukrajinská filologie v prezenční formě studia a stanoví dobu platnosti schválení studijního programu v délce 3 let od data schválení, tj. do Současně požaduje dodat finální podobu žádosti s opravenými technickými nedostatky do

44 136 Ukrajinština se zaměřením na hospodářsko-právní a turistickou oblast Bc. 3 roky Prezenční Filologie Filozofická fakulta Zpravodaj informoval o stanovisku hodnotící komise a o vyjádření garanta studijního programu k jednotlivým výtkám. Metodik studijních programů informoval o vyjádření garanta k jeho výtkám. Po proběhlé diskuzi členové RVH UP zamítli žádost a neschválili bakalářský studijní program Ukrajinština se zaměřením na hospodářskoprávní a turistickou oblast v prezenční formě studia s odůvodněním, že obsah studia a SZZ nekoresponduje s názvem studijního programu, SZZ jsou pouze z ukrajinské filologie, hospodářsko-právní rozměr se v nich dostatečně neodráží. RVH UP doporučuje upravit a podřadit jej pod studijní program Ukrajinská filologie jakožto její specializaci. Usnesení č. 110/2018 RVH UP zamítá a neschvaluje bakalářský studijní program Ukrajinština se zaměřením na hospodářsko-právní a turistickou oblast v prezenční formě studia. PRO: 11 ZDRŽELI SE: 1

45 137 Uměnovědná studia Bc. 3 roky Prezenční Vědy o umění a kultuře Filozofická fakulta Usnesení č. 111/2018 RVH UP schvaluje bakalářský studijní program Uměnovědná studia v prezenční formě studia a stanoví dobu platnosti schválení studijního programu v délce 3 let od data schválení, tj. do Vládnutí a demokracie NMgr. 2 roky Prezenční Politické vědy Filozofická fakulta Usnesení č. 112/2018 RVH UP schvaluje navazující magisterský studijní program Vládnutí a demokracie v prezenční formě studia a stanoví dobu platnosti schválení studijního programu v délce 3 let od data schválení, tj. do Zároveň uděluje oprávnění vykonávat po dobu platnosti schválení studijního programu rigorózní řízení a udělovat akademický titul PhDr. RVH UP současně požaduje dodat finální podobu žádosti s opravenými technickými nedostatky do War and Peace Studies NMgr. 2 roky Prezenční Politické vědy Filozofická fakulta

46 Usnesení č. 113/2018 RVH UP schvaluje navazující magisterský studijní program War and Peace Studies v prezenční formě studia a stanoví dobu platnosti schválení studijního programu v délce 3 let od data schválení, tj. do Zároveň uděluje oprávnění vykonávat po dobu platnosti schválení studijního programu rigorózní řízení a udělovat akademický titul PhDr. RVH UP současně požaduje dodat finální podobu žádosti s opravenými technickými nedostatky do Biblická teologie DSP 4 roky Prezenční/Kombinovaná Filozofie, religionistika a teologie Cyrilometodějská teologická fakulta Usnesení č. 114/2018 RVH UP odkládá projednání žádosti a vyzvala garanta programu k dopracování žádosti a k předložení na další jednání RVH UP.

47 141 Náboženství se zaměřením na vzdělávání Bc. 3 roky Kombinovaná Učitelství Cyrilometodějská teologická fakulta Usnesení č. 115/2018 RVH UP schvaluje bakalářský studijní program Náboženství se zaměřením na vzdělávání v kombinované formě studia a stanoví dobu platnosti schválení studijního programu v délce 6 let od data schválení, tj. do Současně požaduje dodat finální podobu žádosti s opravenými technickými nedostatky do Dále požaduje dodat kontrolní zprávu s přehledem personálního zajištění studijního programu a s přehledem odborné činnosti vyučujících, a to do termínu Praktická teologie DSP 4 roky Prezenční/Kombinova ná Usnesení č. 116/2018 Filozofie, religionistika a teologie Cyrilometodějská teologická fakulta RVH UP odkládá projednání žádosti a vyzvala garanta programu k dopracování žádosti a k předložení na další jednání RVH UP.

48 143 Učitelství náboženství pro ZŠ NMgr. 2 roky Kombinovaná Učitelství Cyrilometodějská teologická fakulta Usnesení č. 117/2018 RVH UP odkládá projednání žádosti a vyzvala garanta programu k dopracování žádosti a k předložení na další jednání RVH UP. 144 Special Education DSP 4 roky Prezenční/Kombinovaná Učitelství/Neučitelská pedagogika Pedagogická fakulta Usnesení č. 118/2018 RVH UP schvaluje doktorský studijní program Special Education v prezenční a kombinované formě studia a stanoví dobu platnosti schválení studijního programu v délce 4 let. Současně požaduje dodat finální podobu žádosti s opravenými technickými nedostatky do

49 145 Specijálnaja pedagogika DSP 4 roky Prezenční/Kombinovaná Učitelství/Neučitelská pedagogika Pedagogická fakulta Usnesení č. 119/2018 RVH UP schvaluje doktorský studijní program Specijálnaja pedagogika v prezenční a kombinované formě studia a stanoví dobu platnosti schválení studijního programu v délce 4 let. Současně požaduje dodat finální podobu žádosti s opravenými technickými nedostatky do Education DSP 4 roky Prezenční/Kombinovaná Učitelství/Neučitelská pedagogika Pedagogická fakulta Usnesení č. 120/2018 RVH UP schvaluje doktorský studijní program Education v prezenční a kombinované formě studia a stanoví dobu platnosti schválení studijního programu v délce 4 let. Současně požaduje dodat finální podobu žádosti s opravenými technickými nedostatky do

50 147 Music Theory and Education DSP 4 roky Prezenční/Kombinovaná Učitelství Pedagogická fakulta Usnesení č. 121/2018 RVH UP schvaluje doktorský studijní program Music Theory and Education v prezenční a kombinované formě studia a stanoví dobu platnosti schválení studijního programu v délce 4 let. Současně požaduje dodat finální podobu žádosti s opravenými technickými nedostatky do Sociální pedagogika Bc. 3 roky Prezenční/Kombinovaná Neučitelská pedagogika Cyrilometodějská teologická fakulta Zpravodaj a metodik studijních programů přednesli výtky vůči studijnímu programu, kdy prod. Neumeister jakožto zpravodaj nadále setrvával v názoru, že studijní program nenaplňuje standardy pro neučitelskou pedagogiku. Děkan CMTF prof. Tavel připomenul dlouholetou historii uskutečňování studijního programu na CMTF a informoval o zahájených jednání se zástupci PdF nad společně koncipovaném studijním programu, kdy každá z těchto fakult by garantovala jednu ze specializací a společně by uskutečňovali společnou část pro studium se specializací. Avšak s ohledem na začátek jednání a nedořešení spolupráce žádá RVH UP o schválení studijního programu, který by po uzavření spolupráce s PdF již nebyl dále nabízen uchazečům ke studiu. Výtky zpravodaje byly zapracovány. K tomuto prof. Neumeister uvedl, že s ohledem na krátký čas od dodání upravené žádosti není schopen posoudit, zda všechny výtky byly vypořádány. Členové RVH UP se po diskuzi shodli na tom, aby žádost o schválení studijního programu byla projednána na dalším říjnovém jednání RVH

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne 21.února 2018 od 13:30 hod. ve Velké zasedací místnosti RUP

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne 21.února 2018 od 13:30 hod. ve Velké zasedací místnosti RUP ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne 21.února 2018 od 13:30 hod. ve Velké zasedací místnosti RUP Přítomni: prof. Mgr. Jaroslav Miller, M.A., Ph.D., předseda prof. Mgr. MgA. Vít

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne od 13:30 hod. ve velké zasedací místnosti na RUP

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne od 13:30 hod. ve velké zasedací místnosti na RUP ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne 26. 6. 2017 od 13:30 hod. ve velké zasedací místnosti na RUP Přítomni: Prof. Mgr. Jaroslav Miller, M.A., Ph.D., předseda RVH UP prof. Mgr. MgA.

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne od 13:30 hod. ve Velké zasedací místnosti RUP

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne od 13:30 hod. ve Velké zasedací místnosti RUP ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne 20.11. 2017 od 13:30 hod. ve Velké zasedací místnosti RUP Přítomni: prof. Mgr. MgA. Vít Zouhar, Ph.D., místopředseda RVH UP doc. Mgr. Jiří Langer,

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne 27. června 2018 od 13:30 hod. ve Velké zasedací místnosti RUP

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne 27. června 2018 od 13:30 hod. ve Velké zasedací místnosti RUP ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne 27. června 2018 od 13:30 hod. ve Velké zasedací místnosti RUP Přítomni: prof. Mgr. Jaroslav Miller, M.A., Ph.D., předseda RVH UP prof. Mgr.

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne 28. března 2018 od 13:30 hod. ve Velké zasedací místnosti RUP

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne 28. března 2018 od 13:30 hod. ve Velké zasedací místnosti RUP ZÁPS Z JEDNÁNÍ RADY PRO VNTŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne 28. března 2018 od 13:30 hod. ve Velké zasedací místnosti RUP Přítomni: prof. Mgr. Jaroslav Miller, M.A., Ph.D., předseda RVH UP prof. Mgr. MgA.

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne 16. ledna 2019 od 13:30 hod. ve velké zasedací místnosti RUP

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne 16. ledna 2019 od 13:30 hod. ve velké zasedací místnosti RUP ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne 16. ledna 2019 od 13:30 hod. ve velké zasedací místnosti RUP Přítomni: prof. Mgr. Jaroslav Miller, M.A., Ph.D., předseda RVH UP prof. Mgr. MgA.

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne od 10:00 hod. ve Velké zasedací místnosti RUP

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne od 10:00 hod. ve Velké zasedací místnosti RUP ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne 20.12. 2017 od 10:00 hod. ve Velké zasedací místnosti RUP Přítomni: prof. Mgr. Jaroslav Miller, M.A., Ph.D., předseda RVH UP prof. Mgr. MgA.

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne 12. prosince 2018 od 13:30 hod. ve velké zasedací místnosti RUP

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne 12. prosince 2018 od 13:30 hod. ve velké zasedací místnosti RUP ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne 12. prosince 2018 od 13:30 hod. ve velké zasedací místnosti RUP Přítomni: prof. Mgr. Jaroslav Miller, M.A., Ph.D., předseda RVH UP prof. Mgr.

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne 15. května 2019 od 13:30 hod. ve velké zasedací místnosti RUP

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne 15. května 2019 od 13:30 hod. ve velké zasedací místnosti RUP ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne 15. května 2019 od 13:30 hod. ve velké zasedací místnosti RUP Přítomni: prof. Mgr. Jaroslav Miller, M.A., Ph.D., předseda RVH UP prof. Mgr.

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne 21. listopadu 2018 od 13:30 hod. ve velké zasedací místnosti RUP

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne 21. listopadu 2018 od 13:30 hod. ve velké zasedací místnosti RUP ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne 21. listopadu 2018 od 13:30 hod. ve velké zasedací místnosti RUP Přítomni: prof. Mgr. Jaroslav Miller, M.A., Ph.D., předseda RVH UP prof. Mgr.

Více

Zápis ze zasedání Rady pro vnitřní hodnocení MU 20. února 2018

Zápis ze zasedání Rady pro vnitřní hodnocení MU 20. února 2018 Zápis ze zasedání Rady pro vnitřní hodnocení MU 20. února 2018 Přítomni: dle prezenční listiny Místo jednání: Velká zasedací místnost, Rektorát Masarykovy univerzity Program: 1. Projednání záměrů vzniku

Více

Filozofická fakulta Ostravské univerzity v Ostravě

Filozofická fakulta Ostravské univerzity v Ostravě Filozofická fakulta Ostravské univerzity v Ostravě Zápis ze zasedání Vědecké rady FF OU konaného dne 2. května 2012 Přítomni: podle prezenční listiny Program 1. Zahájení 2. Projednání výroční zprávy FF

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne 16. dubna 2018 od 13:30 hod. ve Velké zasedací místnosti RUP

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne 16. dubna 2018 od 13:30 hod. ve Velké zasedací místnosti RUP ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne 16. dubna 2018 od 13:30 hod. ve Velké zasedací místnosti RUP Přítomni: prof. Mgr. Jaroslav Miller, M.A., Ph.D., předseda RVH UP prof. Mgr. MgA.

Více

Zápis ze zasedání Vědecké rady Pedagogické fakulty UP v Olomouci dne

Zápis ze zasedání Vědecké rady Pedagogické fakulty UP v Olomouci dne Zápis ze zasedání Vědecké rady Pedagogické fakulty UP v Olomouci dne 10. 4. 2018 Přítomno: 19 členů Vědecké rady, omluveni 2 členové Vědecké rady (dle prezenční listiny). Program: 1. Zahájení činnosti

Více

Rada pro vnitřní hodnocení Univerzity Pardubice Zápis z jednání dne 12. března 2018

Rada pro vnitřní hodnocení Univerzity Pardubice Zápis z jednání dne 12. března 2018 Rada pro vnitřní hodnocení Univerzity Pardubice Zápis z jednání dne 12. března 2018 Místo konání: zasedací místnost rektora, budova rektorátu, 3.NP, Studentská 95, Pardubice. Přítomni: z 9 členů rady přítomno

Více

Zápis ze zasedání Vědecké rady Fakulty zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci ze dne 13. 4. 2015

Zápis ze zasedání Vědecké rady Fakulty zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci ze dne 13. 4. 2015 Zápis ze zasedání Vědecké rady Fakulty zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci ze dne 13. 4. 2015 Místo konání: Děkanát FZV UP v Olomouci, Tř. Svobody 8 pracovna děkana Datum: 13. 4. 2015 Čas:

Více

Zápis ze zasedání Vědecké rady FHS UK ze dne 6. února 2014

Zápis ze zasedání Vědecké rady FHS UK ze dne 6. února 2014 Zápis ze zasedání Vědecké rady FHS UK ze dne 6. února 2014 PROJEDNANÉ BODY PROGRAMU: 1. Schválení programu zasedání Vědecké rady FHS UK dne 6. února 2014 - program zasedání byl Vědeckou radou FHS UK schválen

Více

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍ HODNOCENÍ DNE

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍ HODNOCENÍ DNE ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍ HODNOCENÍ DNE 14. 9. 2017 Přítomní členové RVH: prof. PaedDr. Radka Wildová, CSc. doc. PhDr. Ladislav Benyovszky, CSc. doc. Ing. Marie Dohnalová, CSc. doc. RNDr. Jiří

Více

NÁRODNÍ AKREDITAČNÍ ÚŘAD PRO VYSOKÉ ŠKOLSTVÍ Karmelitská 529/5, Malá Strana, Praha 1

NÁRODNÍ AKREDITAČNÍ ÚŘAD PRO VYSOKÉ ŠKOLSTVÍ Karmelitská 529/5, Malá Strana, Praha 1 NÁRODNÍ AKREDITAČNÍ ÚŘAD PRO VYSOKÉ ŠKOLSTVÍ Karmelitská 529/5, Malá Strana, 118 12 Praha 1 Č. j.: NAU-104/2017-20 Počet stran: 6 R O Z H O D N U T Í o části žádosti o udělení institucionální akreditace

Více

NÁRODNÍ AKREDITAČNÍ ÚŘAD PRO VYSOKÉ ŠKOLSTVÍ Karmelitská 529/5, Malá Strana, Praha 1

NÁRODNÍ AKREDITAČNÍ ÚŘAD PRO VYSOKÉ ŠKOLSTVÍ Karmelitská 529/5, Malá Strana, Praha 1 NÁRODNÍ AKREDITAČNÍ ÚŘAD PRO VYSOKÉ ŠKOLSTVÍ Karmelitská 529/5, Malá Strana, 118 12 Praha 1 Č. j.: NAU-1/2018-14 Počet stran: 6 R O Z H O D N U T Í o části žádosti o udělení institucionální akreditace

Více

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ VĚDECKÉ RADY FHS UK ZE DNE 14. ČERVNA 2018

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ VĚDECKÉ RADY FHS UK ZE DNE 14. ČERVNA 2018 Praha, 18. 6. 2018 č.j.: UKFHS/57666/2018-2 ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ VĚDECKÉ RADY FHS UK ZE DNE 14. ČERVNA 2018 Projednané body programu: 1. Schválení programu zasedání Vědecké rady FHS UK dne 14. června 2018

Více

Zápis ze zasedání Vědecké rady TF JU č. 03/2012 ze dne 8. listopadu 2012

Zápis ze zasedání Vědecké rady TF JU č. 03/2012 ze dne 8. listopadu 2012 Přítomni: dle prezenční listiny Omluveni: dle prezenční listiny Zápis ze zasedání Vědecké rady TF JU č. 03/2012 ze dne 8. listopadu 2012 Program: 1. Zahájení a uvítání přítomných. Doc. Machula přivítal

Více

Zápis 1/2018 ze zasedání Akademické rady VŠPJ konané dne 20. března 2018 v budově vysoké školy

Zápis 1/2018 ze zasedání Akademické rady VŠPJ konané dne 20. března 2018 v budově vysoké školy Čj.: VSPJ/02221/2018 Zápis 1/2018 ze zasedání Akademické rady VŠPJ konané dne 20. března 2018 v budově vysoké školy Účast: dle prezenční listiny z 28 členů Akademické rady VŠPJ (dále též AR VŠPJ ) na zasedání

Více

Zápis ze zasedání Vědecké rady UK FHS ze dne 20. září 2012

Zápis ze zasedání Vědecké rady UK FHS ze dne 20. září 2012 Zápis ze zasedání Vědecké rady UK FHS ze dne 20. září 2012 PROJEDNANÉ BODY PROGRAMU: 1. Schválení zápisu ze zasedání Vědecké rady UK FHS, které se uskutečnilo 21. června 2012 - zápis byl Vědeckou radou

Více

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍ HODNOCENÍ DNE

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍ HODNOCENÍ DNE ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍ HODNOCENÍ DNE 23. 5. 2018 PŘÍTOMNÍ ČLENOVÉ RVH doc. PhDr. Tomáš Nigrin, Ph.D. doc. prof. PhDr. Zdeněk Beneš, CSc. doc. PhDr. Ladislav Benyovszky, CSc. doc. Ing. Marie

Více

Zápis ze zasedání Vědecké rady Právnické fakulty MU. konaného dne 10. dubna 2018

Zápis ze zasedání Vědecké rady Právnické fakulty MU. konaného dne 10. dubna 2018 Zápis ze zasedání Vědecké rady Právnické fakulty MU konaného dne 10. dubna 2018 Čas konání: 14:00 16:00 hod. Místo konání: zasedací místnost děkanátu Právnické fakulty MU Přítomni: 28 členů (dle prezenční

Více

Akademický senát FSv ČVUT

Akademický senát FSv ČVUT Akademický senát FSv ČVUT Zápis z 26. zasedání AS FSv, které se konalo dne 13. 11. 2013 Přítomni: dle prezenční listiny Hosté: prof. Kohoutková, prof. Máca, Ing. Vlasák, doc. Čiháková Dr. Šibrava zahájil

Více

Zápis ze zasedání Vědecké rady FHS UK ze dne 11. června 2015

Zápis ze zasedání Vědecké rady FHS UK ze dne 11. června 2015 Zápis ze zasedání Vědecké rady FHS UK ze dne 11. června 2015 PROJEDNANÉ BODY PROGRAMU: 1. Schválení programu zasedání Vědecké rady FHS UK dne 11. června 2015 - program zasedání byl Vědeckou radou FHS UK

Více

Zápis č. 7/2015 (120) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne

Zápis č. 7/2015 (120) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne Zápis č. 7/2015 (120) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne 4. 5. 2015 Přítomni: Ing. Miroslav Matýsek, Ph.D., prof. Ing. Petr Dostál, CSc., prof. Ing. Roman

Více

POKYN REKTORA č. 2/2018. Část první Základní ustanovení

POKYN REKTORA č. 2/2018. Část první Základní ustanovení POKYN REKTORA č. 2/2018 PRAVIDLA VZNIKU, SCHVALOVÁNÍ A ZMĚN NÁVRHŮ STUDIJNÍCH PROGRAMŮ AKADEMIE STING, o.p.s. Část první Základní ustanovení Čl. 1 Úvodní ustanovení (1) AKADEMIE STING, o.p.s. (dále jen

Více

Zpráva o průběhu přijímacího řízení na Filozofické fakultě UP v Olomouci pro akademický rok 2017/2018

Zpráva o průběhu přijímacího řízení na Filozofické fakultě UP v Olomouci pro akademický rok 2017/2018 Zpráva o průběhu přijímacího řízení na Filozofické fakultě UP v Olomouci pro akademický rok 2017/2018 1. Informace o termínech konání přijímacího řízení Přijímací zkoušky na Filozofické fakultě UP v Olomouci

Více

Pedagogická fakulta Univerzity Palackého v Olomouci

Pedagogická fakulta Univerzity Palackého v Olomouci Pedagogická fakulta Univerzity Palackého v Olomouci Studijní programy a studijní obory uskutečňované na PdF UP v Olomouci v akademickém roce 2015/2016 a podmínky pro přijetí ke studiu v těchto studijních

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU ČZU

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU ČZU ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU ČZU DNE 2. BŘEZNA 2017 Přítomni dle prezenční listiny Ing. Vlastimil Mikšík, Ph.D., Ing. Matyáš Orsák, Ph. D., prof. Ing. Jan Vašák, CSc., Ing. Martin Pisarčik, Ing.

Více

Zápis ze zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 15/2010 ze dne 13.05.2010

Zápis ze zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 15/2010 ze dne 13.05.2010 Zápis ze zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 15/2010 ze dne 13.05.2010 Přítomno: dle prezenční listiny 7 senátorů, od 13:11 8 senátorů, od 14:03 9 senátorů Omluveni: Eva Hlinková,

Více

Zápis z 3. zasedání Vědecké rady FEK dne 23. dubna 2015

Zápis z 3. zasedání Vědecké rady FEK dne 23. dubna 2015 FAKULTA EKONOMICKÁ děkan Zápis z 3. zasedání Vědecké rady FEK dne 23. dubna 2015 Přítomni: Omluveni: doc. Ing. Petr Cimler, CSc. (FEK ZČU) doc. PaedDr. Jaroslav Dokoupil, Ph.D. (ZČU) prof. Ing. Lilia Dvořáková,

Více

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S ze 4. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 6.

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S ze 4. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 6. Č. j.: KaRek/0076/2017 Akademický senát Univerzity Pardubice Z Á P I S ze 4. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 6. června 2017 Přítomni: dle prezenční listiny 29 senátorů z

Více

ČÁST I. Úvodní ustanovení. Článek 1. Článek 2 Základní pojmy, definice a zkratky

ČÁST I. Úvodní ustanovení. Článek 1. Článek 2 Základní pojmy, definice a zkratky UNIVERZITA PARDUBICE Opatření rektora č. 1/2017 Věc Postup při podávání žádostí o akreditaci studijního programu, její rozšíření či prodloužení doby platnosti Působnost pro všechny organizační útvary UPa

Více

UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI ROZHODNUTÍ REKTORA UP (RR)

UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI ROZHODNUTÍ REKTORA UP (RR) B3-09/4-RR UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI ROZHODNUTÍ REKTORA UP (RR) B3-09/4-RR Vyhlášení standardu UP pro stanovení výše poplatků při překročení standardní doby studia a poplatky spojené se studiem na

Více

Zasedání Vědecké rady FTK UP Olomouc 30. listopadu Zápis č. 2/2015

Zasedání Vědecké rady FTK UP Olomouc 30. listopadu Zápis č. 2/2015 Zasedání Vědecké rady FTK UP Olomouc 30. listopadu 2015 Zápis č. 2/2015 ze zasedání Vědecké rady FTK UP konané dne 30. listopadu 2015 v 10:00 hodin v zasedací místnosti FTK UP. Celkový počet členů Vědecké

Více

Z Á P I S. Číslo: z jednání Akademického senátu LF OU

Z Á P I S. Číslo: z jednání Akademického senátu LF OU Strana: 1/21 Prezenční listina Přítomni: Durďáková, Dvořáček, Grundmann, Chylíková, Kovalová, Krupa, Kubančáková, Neiser, Pálmaiová, Rychlý, Sikorová, Sochorová, Šácha Hosté: Martínek, Závacká Omluveni:

Více

Zápis z 8. zasedání Vědecké rady FMV konaného dne 13. března 2019

Zápis z 8. zasedání Vědecké rady FMV konaného dne 13. března 2019 Zápis z 8. zasedání Vědecké rady FMV konaného dne 13. března 2019 Přítomni: dle prezenční listiny 1. Zahájení 2. Jmenování nového člena VR FMV Ing. Peter Drábik, Ph.D., děkan Obchodní fakulty Ekonomické

Více

Zápis ze zasedání Rady pro vnitřní hodnocení MU 19. března 2019

Zápis ze zasedání Rady pro vnitřní hodnocení MU 19. března 2019 Zápis ze zasedání Rady pro vnitřní hodnocení MU 19. března 2019 Přítomni: dle prezenční listiny Místo jednání: Velká zasedací místnost, Rektorát Masarykovy univerzity Program: 1. Projednání záměru vzniku

Více

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍ HODNOCENÍ DNE 22. KVĚTNA 2019

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍ HODNOCENÍ DNE 22. KVĚTNA 2019 ZÁIS ZE ZASEDÁNÍ RADY RO VNITŘNÍ HODNOCENÍ DNE 22. KVĚTNA 2019 ŘÍTOMNÍ ČLENOVÉ RVH prof. aeddr. Radka Wildová, CSc. prof. Ing. František Zahálka, h.d. prof. hdr. Zdeněk Beneš, CSc. doc. hdr. Ladislav Benyovszky,

Více

ZÁPIS ze 49. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 5. února 2015

ZÁPIS ze 49. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 5. února 2015 ZÁPIS ze 49. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 5. února 2015 čj. DFF/36/15 Přítomni: členové AS FF UHK dle přiložené prezenční listiny Nepřítomni: L. Kloučková, Bc. M.

Více

AKADEMICKÝ SENÁT FAKULTY LOGISTIKY A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ UTB VE ZLÍNĚ

AKADEMICKÝ SENÁT FAKULTY LOGISTIKY A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ UTB VE ZLÍNĚ AKADEMICKÝ SENÁT FAKULTY LOGISTIKY A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ UTB VE ZLÍNĚ Zápis č. 1/2015 (92) z řádného zasedání Akademického senátu FLKŘ konaného dne 8. ledna 2015 v zasedací místnosti fakulty, budova UH 1,

Více

Zápis z jednání Vědecké rady Filozofické fakulty UP v Olomouci dne 2. května 2018

Zápis z jednání Vědecké rady Filozofické fakulty UP v Olomouci dne 2. května 2018 Zápis z jednání Vědecké rady Filozofické fakulty UP v Olomouci dne 2. května 2018 Přítomni: dle prezenční listiny Jednání Vědecké rady FF UP zahájil děkan FF UP prof. PhDr. Zdeněk Pechal, CSc. a další

Více

Zápis ze zasedání VR FZV UP

Zápis ze zasedání VR FZV UP Zápis ze zasedání VR FZV UP 15. 04. 2013 Místo konání: Děkanát FZV UP v Olomouci, Tř. Svobody 8 pracovna děkana Datum: 15. 04. 2013 Čas: 13:00 hod. Přítomni: Omluveni: prof. PhDr. Ivo Barteček, CSc. prof.

Více

INFORMACE O STUDIU NA PŘÍRODOVĚDECKÉ FAKULTĚ OSTRAVSKÉ UNIVERZITY

INFORMACE O STUDIU NA PŘÍRODOVĚDECKÉ FAKULTĚ OSTRAVSKÉ UNIVERZITY INFORMACE O STUDIU NA PŘÍRODOVĚDECKÉ FAKULTĚ OSTRAVSKÉ UNIVERZITY Vzdělávání na Přírodovědecké fakultě Ostravské univerzity je založeno na koncepci strukturovaného studia (bakalářské programy navazující

Více

Masarykova univerzita Fakulta sociálních studií

Masarykova univerzita Fakulta sociálních studií Masarykova univerzita Fakulta sociálních studií Podmínky pro přijetí v přijímacím řízení v roce 2017 Informace o studijních oborech Studijní obor Forma studia Počet uchazečů Dostavilo se Přijato Body posledního

Více

Univerzita Palackého v Olomouci Akademický senát Filozofické fakulty

Univerzita Palackého v Olomouci Akademický senát Filozofické fakulty Univerzita Palackého v Olomouci Akademický senát Filozofické fakulty Návrh zápisu ze zasedání Akademického senátu FF UP dne 1. dubna 2015 Přítomno: 19 členů AS FF UP (dle prezenční listiny) Omluven: doc.

Více

Zápis z 9. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 9/2016 ze dne

Zápis z 9. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 9/2016 ze dne Zápis z 9. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 9/2016 ze dne 5. 5. 2016 Přítomno: dle prezenční listiny 10 členů Omluveni: Paulína Maderová Nepřítomni: - Předsedající: Mgr. Lukáš

Více

Masarykova univerzita Fakulta sociálních studií

Masarykova univerzita Fakulta sociálních studií Masarykova univerzita Fakulta sociálních studií Podmínky pro přijetí v přijímacím řízení v roce 2018 Informace o studijních oborech Studijní obor Forma studia Počet uchazečů Dostavilo se Přijato Body posledního

Více

Zápis z 1. řádného zasedání Rady Národního akreditačního úřadu konaného dne 17. ledna 2017

Zápis z 1. řádného zasedání Rady Národního akreditačního úřadu konaného dne 17. ledna 2017 Zápis z 1. řádného zasedání Rady Národního akreditačního úřadu konaného dne 17. ledna 2017 Přítomni: Hosté: prof. Stanislav Labík (předseda), RNDr. Tomáš Jelínek, JUDr. Ivan Barančík, MUDr. Josef Fontana,

Více

Masarykova univerzita Filozofická fakulta

Masarykova univerzita Filozofická fakulta Masarykova univerzita Filozofická fakulta Zpráva o výsledcích přijímacího řízení v roce 2018 Informace o studijních programech a oborech Studijní program / studijní obor Archeologie Forma studia Počet

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU ČZU

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU ČZU ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU ČZU DNE 29. ČERVNA 2017 Přítomni dle prezenční listiny Ing. Vlastimil Mikšík, Ph.D., Ing. Matyáš Orsák, Ph.D., prof. Ing. Jan Vašák, CSc., Ing. Martin Pisarčík, Ing.

Více

AKADEMICKÝ SENÁT FAKULTY LOGISTIKY A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ UTB VE ZLÍNĚ

AKADEMICKÝ SENÁT FAKULTY LOGISTIKY A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ UTB VE ZLÍNĚ AKADEMICKÝ SENÁT FAKULTY LOGISTIKY A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ UTB VE ZLÍNĚ Zápis č. 5/2015 (96) z řádného zasedání Akademického senátu FLKŘ konaného dne 16. března 2015 v zasedací místnosti fakulty, budova UH

Více

ZÁPIS z 53. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 2. května 2016

ZÁPIS z 53. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 2. května 2016 ZÁPIS z 53. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 2. května 2016 čj. DFF/184/16 Přítomni: členové AS FF UHK dle přiložené prezenční listiny Omluven: Bc. Tomáš Tázlar Hosté:

Více

Dr. Staněk, Dr. Beníček, Dr. Gál, Dr. Rouchal, Dr. Egner, Dr. Jančová, Ing. Huba, D. Vítková, Bc. Ondroušek (9 členů)

Dr. Staněk, Dr. Beníček, Dr. Gál, Dr. Rouchal, Dr. Egner, Dr. Jančová, Ing. Huba, D. Vítková, Bc. Ondroušek (9 členů) Zápis č. 16/2016 (35) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne 21. listopadu 2016 v zasedací místnosti 311, v budově U1, Vavrečkova 275, Zlín Přítomni: Dr. Staněk, Dr.

Více

Zápis ze zasedání Vědecké rady Právnické fakulty MU. konaného dne 7. června 2016

Zápis ze zasedání Vědecké rady Právnické fakulty MU. konaného dne 7. června 2016 Zápis ze zasedání Vědecké rady Právnické fakulty MU konaného dne 7. června 2016 Čas konání: 14:00 14:30 hod. Místo konání: zasedací místnost děkanátu Právnické fakulty MU Přítomni: 34 členů (dle prezenční

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 4

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 4 ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 4 Pracoviště Akademický senát Fakulty strojní VŠB-TUO Zaznamenal Ing. et Ing. Mgr. Jana Petrů, Ph.D. Funkce tajemnice AS FS Spojení Telefon: +420 597 324 397 Fax: - E-mail: jana.petru@vsb.cz

Více

Uspělo u přijímací zkoušky bakalářské magisterské magisterské navazující doktorské Celkem

Uspělo u přijímací zkoušky bakalářské magisterské magisterské navazující doktorské Celkem Fakulta Počet uchazečů Dostavilo se Uspělo u přijímací zkoušky Právnická 506 442 442 Lékařská 55 49 378 Přírodovědecká 048 896 603 Filozofická 33 2736 2095 Pedagogická 726 585 585 Ekonomicko-správní 224

Více

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍ HODNOCENÍ DNE

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍ HODNOCENÍ DNE ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍ HODNOCENÍ DNE 28. 3. 2018 PŘÍTOMNÍ ČLENOVÉ RVH prof. MUDr. Tomáš Zima, DrSc., MBA prof. PaedDr. Radka Wildová, CSc. prof. PhDr. Zdeněk Beneš, CSc. doc. PhDr. Ladislav

Více

Zápis z 2. řádného zasedání Rady Národního akreditačního úřadu konaného dne 16. února 2017

Zápis z 2. řádného zasedání Rady Národního akreditačního úřadu konaného dne 16. února 2017 Zápis z 2. řádného zasedání Rady Národního akreditačního úřadu konaného dne 16. února 2017 Přítomni: Hosté: prof. Stanislav Labík (předseda), RNDr. Tomáš Jelínek, JUDr. Ivan Barančík, MUDr. Josef Fontana,

Více

Studijní programy akreditované na Univerzitě J. E. Purkyně v Ústí nad Labem. poslední aktualizace:

Studijní programy akreditované na Univerzitě J. E. Purkyně v Ústí nad Labem. poslední aktualizace: Studijní programy akreditované na Univerzitě J. E. Purkyně v Ústí nad Labem poslední aktualizace: 24. 08. 2016 Kód programu Fakulta sociálně ekonomická UJEP B 6202 B 6208 B 6731 N 6202 N 6208 N 6731 P

Více

Zápis č. 67 Akademického senátu Fakulty humanitních studií konaného dne 9. ledna 2013

Zápis č. 67 Akademického senátu Fakulty humanitních studií konaného dne 9. ledna 2013 Zápis č. 67 Akademického senátu Fakulty humanitních studií konaného dne 9. ledna 2013 Přítomni: Omluveni: Host: Mgr. Hana Čechová, Mgr. Zlatica Dorková, Ph.D., Mgr. Eliška Suchánková, Ph.D., Mgr. Roman

Více

Zápis č. 15/2012 (14) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne

Zápis č. 15/2012 (14) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne Zápis č. 15/2012 (14) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne 12. 11. 2012 Přítomni: Dr. Staněk, Dr. Halabalová, doc. Vilčáková, Dr. Vltavská, Dr. Rouchal, Ing. Ovsík,

Více

Zápis ze zasedání Rady pro vnitřní hodnocení MU 31. května 2018

Zápis ze zasedání Rady pro vnitřní hodnocení MU 31. května 2018 Zápis ze zasedání Rady pro vnitřní hodnocení MU 31. května 2018 Přítomni: dle prezenční listiny Místo jednání: Velká zasedací místnost, Rektorát Masarykovy univerzity Program: 1) Projednání návrhu vzniku

Více

Zápis č. 3/2018 ze zasedání Vědecké rady FTK UP konaného dne 19. listopadu 2018 v 10:00 hodin v zasedací místnosti č.

Zápis č. 3/2018 ze zasedání Vědecké rady FTK UP konaného dne 19. listopadu 2018 v 10:00 hodin v zasedací místnosti č. Zápis č. 3/2018 ze zasedání Vědecké rady FTK UP konaného dne 19. listopadu 2018 v 10:00 hodin v zasedací místnosti č. 309 na FTK UP Celkový počet členů Vědecké rady FTK UP: 24, z toho přítomných: 20. Přítomni:

Více

Zápis č. 11/2014 (46) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne od 13 hodin

Zápis č. 11/2014 (46) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne od 13 hodin Zápis č. 11/2014 (46) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne 06. 10. 2014 od 13 hodin Přítomni: Dr. Staněk, Dr. Halabalová, Dr. Gál, doc. Vilčáková, Dr. Egner, Dr. Rouchal,

Více

Lata, Jandačka, Honová, Kopecký, Sibinský, Sikorová, Pánek, Závacká, Drozd, Labischová, Rosii, Antonín, Chytil, Skýpala

Lata, Jandačka, Honová, Kopecký, Sibinský, Sikorová, Pánek, Závacká, Drozd, Labischová, Rosii, Antonín, Chytil, Skýpala Zápis ze zasedání Rady pro vnitřní hodnocení ze dne 12. února 2018 Č. j.: OU-10569/90-2018 Přítomni: Omluveni: Hosté: Zahájení zasedání: Konec zasedání: Jednání vedl: Lata, Jandačka, Honová, Kopecký, Sibinský,

Více

Zápis ze zasedání Vědecké rady TF JU č. 01/2018 ze dne 28. února 2019

Zápis ze zasedání Vědecké rady TF JU č. 01/2018 ze dne 28. února 2019 Zápis ze zasedání Vědecké rady TF JU č. 01/2018 ze dne 28. února 2019 Přítomni: D. Heider, M. Kaplánek, M. Klapetek, V. Kročil (příchod 13:10), J. Liguš, T. Machula, L. Muchová, C. V. Pospíšil, J. Sirovátka,

Více

Studijní programy akreditované na Univerzitě J. E. Purkyně v Ústí nad Labem. poslední aktualizace:

Studijní programy akreditované na Univerzitě J. E. Purkyně v Ústí nad Labem. poslední aktualizace: Studijní programy akreditované na Univerzitě J. E. Purkyně v Ústí nad Labem poslední aktualizace: 23.7.2019 Kód studijního Fakulta sociálně ekonomická UJEP Studijní programy akreditované Narodním akreditačním

Více

Studijní programy akreditované na Univerzitě J. E. Purkyně v Ústí nad Labem. poslední aktualizace:

Studijní programy akreditované na Univerzitě J. E. Purkyně v Ústí nad Labem. poslední aktualizace: Studijní programy akreditované na Univerzitě J. E. Purkyně v Ústí nad Labem poslední aktualizace: 3.1.2019 Kód studijního Fakulta sociálně ekonomická UJEP B 6202 B 6208 Název studijního Hospodářská politika

Více

Studijní programy akreditované na Univerzitě J. E. Purkyně v Ústí nad Labem. poslední aktualizace:

Studijní programy akreditované na Univerzitě J. E. Purkyně v Ústí nad Labem. poslední aktualizace: Studijní programy akreditované na Univerzitě J. E. Purkyně v Ústí nad Labem poslední aktualizace: 31.5.2019 Kód studijního Fakulta sociálně ekonomická UJEP B 6202 B 6208 Název studijního Hospodářská politika

Více

Studijní programy akreditované na Univerzitě J. E. Purkyně v Ústí nad Labem. poslední aktualizace:

Studijní programy akreditované na Univerzitě J. E. Purkyně v Ústí nad Labem. poslední aktualizace: Studijní programy akreditované na Univerzitě J. E. Purkyně v Ústí nad Labem poslední aktualizace: 22.11.2018 Kód studijního Fakulta sociálně ekonomická UJEP B 6202 B 6208 Název studijního Hospodářská politika

Více

Studijní programy akreditované na Univerzitě J. E. Purkyně v Ústí nad Labem. poslední aktualizace:

Studijní programy akreditované na Univerzitě J. E. Purkyně v Ústí nad Labem. poslední aktualizace: Studijní programy akreditované na Univerzitě J. E. Purkyně v Ústí nad Labem poslední aktualizace: 6.3.2019 Kód studijního Fakulta sociálně ekonomická UJEP B 6202 B 6208 Název studijního Hospodářská politika

Více

Lata, Jandačka, Honová, Kopecký, Sibinský, Sikorová, Závacká, Labischová, Antonín, Chytil, Skýpala, Pánek, Malura

Lata, Jandačka, Honová, Kopecký, Sibinský, Sikorová, Závacká, Labischová, Antonín, Chytil, Skýpala, Pánek, Malura Zápis ze zasedání Rady pro vnitřní hodnocení ze dne 9. dubna 2018 Č. j.: OU-31512/90-2018 Přítomni: Omluveni: Hosté: Lata, Jandačka, Honová, Kopecký, Sibinský, Sikorová, Závacká, Labischová, Antonín, Chytil,

Více

INFORMACE O STUDIJNÍCH PROGRAMECH A OBORECH NA PEDAGOGICKÉ FAKULTĚ PRO AKADEMICKÝ ROK 2017/2018

INFORMACE O STUDIJNÍCH PROGRAMECH A OBORECH NA PEDAGOGICKÉ FAKULTĚ PRO AKADEMICKÝ ROK 2017/2018 INFORMACE O STUDIJNÍCH PROGRAMECH A OBORECH NA PEDAGOGICKÉ FAKULTĚ PRO AKADEMICKÝ ROK 2017/2018 Pedagogická fakulta uskutečňuje programy: Bakalářské standardní doba studia 3 roky, přihlásit se mohou všichni

Více

Matematický ústav v Opavě, Bezručovo nám. 13, Opava

Matematický ústav v Opavě, Bezručovo nám. 13, Opava Matematický ústav v Opavě, Bezručovo nám. 13, 746 01 Opava Zápis z 9. zasedání Vědecké rady Matematického ústavu v Opavě dne 19. června 2002 Přítomni: Ger, Klapka, Lenc, Marvan, Mikeš, Smítal, Smítalová,

Více

Univerzita Palackého v Olomouci Akademický senát Filozofické fakulty

Univerzita Palackého v Olomouci Akademický senát Filozofické fakulty Univerzita Palackého v Olomouci Akademický senát Filozofické fakulty Zápis ze zasedání Akademického senátu FF UP dne 17. června 2015 Přítomno: 15 členů AS FF UP (dle prezenční listiny) Omluveni: doc. L.

Více

Studijní programy akreditované na Univerzitě J. E. Purkyně v Ústí nad Labem. poslední aktualizace:

Studijní programy akreditované na Univerzitě J. E. Purkyně v Ústí nad Labem. poslední aktualizace: Studijní programy akreditované na Univerzitě J. E. Purkyně v Ústí nad Labem poslední aktualizace: 15.12.2016 Kód studijního Fakulta sociálně ekonomická UJEP B 6202 B 6208 Název studijního Hospodářská politika

Více

Zápis z jednání Vědecké rady Dopravní fakulty Jana Pernera Univerzity Pardubice konaného dne

Zápis z jednání Vědecké rady Dopravní fakulty Jana Pernera Univerzity Pardubice konaného dne Zápis z jednání Vědecké rady Dopravní fakulty Jana Pernera Univerzity Pardubice konaného dne 5. 12. 2018 Přítomno: 26 členů z 31 (viz prezenční listina, k jednání se připojili: 13:04 doc. Soušek a doc.

Více

Zápis z řádného zasedání Akademického senátu FSE UJEP ze dne od 14:00 ve studovně FSE UJEP (MO 223)

Zápis z řádného zasedání Akademického senátu FSE UJEP ze dne od 14:00 ve studovně FSE UJEP (MO 223) Zápis z řádného zasedání Akademického senátu FSE UJEP ze dne 19. 2. 2014 od 14:00 ve studovně FSE UJEP (MO 223) Přítomní senátoři: PhDr. Bc. Kateřina Smejkalová, Ph.D. - předsedkyně Bc. Miroslav Kopáček

Více

Studijní programy akreditované na Univerzitě J. E. Purkyně v Ústí nad Labem. poslední aktualizace:

Studijní programy akreditované na Univerzitě J. E. Purkyně v Ústí nad Labem. poslední aktualizace: Studijní programy akreditované na Univerzitě J. E. Purkyně v Ústí nad Labem poslední aktualizace: 22.10.2018 Kód studijního Fakulta sociálně ekonomická UJEP B 6202 B 6208 Název studijního Hospodářská politika

Více

Zápis 6. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 6/2012 ze dne

Zápis 6. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 6/2012 ze dne Zápis 6. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 6/2012 ze dne 01. 11. 2012 Přítomno: dle prezenční listiny 9 členů Omluveni: - Nepřítomni: - Předsedající: Mgr. Zdeňka Mikšová, Ph.D.

Více

Masarykova univerzita Filozofická fakulta

Masarykova univerzita Filozofická fakulta Masarykova univerzita Filozofická fakulta Zpráva o výsledcích přijímacího řízení v roce 2016 Informace o studijních programech a oborech Studijní program / studijní obor Archeologie Forma studia Počet

Více

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍ HODNOCENÍ DNE 21. ZÁŘÍ 2018

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍ HODNOCENÍ DNE 21. ZÁŘÍ 2018 ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍ HODNOCENÍ DNE 21. ZÁŘÍ 2018 PŘÍTOMNÍ ČLENOVÉ RVH prof. PaedDr. Radka Wildová, CSc. doc. PhDr. Tomáš Nigrin, Ph.D. doc. doc. PhDr. Ladislav Benyovszky, CSc. doc. Ing.

Více

Masarykova univerzita Filozofická fakulta

Masarykova univerzita Filozofická fakulta Masarykova univerzita Filozofická fakulta Zpráva o výsledcích přijímacího řízení v roce 2015 Informace o studijních programech a oborech Studijní program / studijní obor Archeologie Forma studia Počet

Více

Zpráva z hodnocení teologických fakult a Mezinárodního baptistického teologického semináře

Zpráva z hodnocení teologických fakult a Mezinárodního baptistického teologického semináře Zpráva z hodnocení teologických fakult a Mezinárodního baptistického teologického semináře Akreditační komise rozhodla na svém zasedání ve dnech 15. a 16. 6. 2004 v Blansku, že bude v souladu s 84 odst.

Více

AKADEMICKÝ SENÁT FAKULTY LOGISTIKY A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ UTB VE ZLÍNĚ

AKADEMICKÝ SENÁT FAKULTY LOGISTIKY A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ UTB VE ZLÍNĚ AKADEMICKÝ SENÁT FAKULTY LOGISTIKY A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ UTB VE ZLÍNĚ Zápis č. 13/2015 (104) z řádného zasedání Akademického senátu FLKŘ konaného dne 9. listopadu 2015 v zasedací místnosti fakulty, budova

Více

Studijní programy akreditované na Univerzitě J. E. Purkyně v Ústí nad Labem. poslední aktualizace:

Studijní programy akreditované na Univerzitě J. E. Purkyně v Ústí nad Labem. poslední aktualizace: Studijní programy akreditované na Univerzitě J. E. Purkyně v Ústí nad Labem poslední aktualizace: 31.08.2018 Kód studijního Fakulta sociálně ekonomická UJEP B 6202 B 6208 Název studijního Hospodářská politika

Více

Filozofická fakulta UK v Praze

Filozofická fakulta UK v Praze Filozofická fakulta UK v Praze Seminář pro výchovné poradce 3.12.2013 O FAKULTĚ historie a tradice prestiž - nejširší nabídka humanitních oborů v ČR - výběrová fakulta - výborné uplatnění absolventů -

Více

Přítomni: Dr. Staněk, Dr. Beníček, Dr. Egner, Dr. Gál, Dr. Jančová, Dr. Rouchal, Ing. Bednařík, Ing. Fojtl, Ing. Hnátková, N.

Přítomni: Dr. Staněk, Dr. Beníček, Dr. Egner, Dr. Gál, Dr. Jančová, Dr. Rouchal, Ing. Bednařík, Ing. Fojtl, Ing. Hnátková, N. Zápis č. 02/2015 (02) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne 2. února 2015 v zasedací místnosti děkanátu FT, v budově U1 UTB, nám. TGM 275, Zlín Přítomni: Dr. Staněk,

Více

Děkan Filozofické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci vypisuje výběrová řízení na obsazení následujících pozic v rámci kateder FF UP:

Děkan Filozofické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci vypisuje výběrová řízení na obsazení následujících pozic v rámci kateder FF UP: DĚKAN FILOZOFICKÉ FAKULTY UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI Křížkovského 10, 771 80 Olomouc Tel.: +420 585 633 011, fax: +420 585 633 012, email: dekan.ff@upol.cz Děkan Filozofické fakulty Univerzity Palackého

Více

Zasedání Vědecké rady FTK UP Olomouc Zápis č. 2/2014

Zasedání Vědecké rady FTK UP Olomouc Zápis č. 2/2014 Zasedání Vědecké rady FTK UP Olomouc 1. 12. 2014 Zápis č. 2/2014 ze zasedání Vědecké rady FTK UP konané dne 1. prosince 2014 v 10:00 hodin v zasedací místnosti FTK UP. Celkový počet členů Vědecké rady

Více

Zápis č. 16 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne

Zápis č. 16 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne Zápis č. 16 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne 06. 06. 2017 Počet přítomných senátorů: 11 Omluveni: 2 Neomluveni: 0 Ukončení mandátu: 2 Hosté: prof. Dr. Ing. Zdeněk Zmeškal,

Více

Předseda AS FT Dr. Staněk požádal přítomné členy senátu, zda mají připomínky, popř. doplňující návrhy k zápisu č.15/2014 (50).

Předseda AS FT Dr. Staněk požádal přítomné členy senátu, zda mají připomínky, popř. doplňující návrhy k zápisu č.15/2014 (50). Zápis č. 01/2015 (01) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne 5. ledna 2015 v zasedací místnosti děkanátu FT, v budově U1 UTB, nám. TGM 275, Zlín Přítomni: Hosté: Dr.

Více

Zápis ze zasedání Vědecké rady Pedagogické fakulty UP v Olomouci dne

Zápis ze zasedání Vědecké rady Pedagogické fakulty UP v Olomouci dne Zápis ze zasedání Vědecké rady Pedagogické fakulty UP v Olomouci dne 2. 10. 2018 Přítomno: 13 členů Vědecké rady, omluveno 8 členů Vědecké rady (dle prezenční listiny) Program: 1. Kontrola usnesení z minulého

Více

Z Á P I S z 2. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických studií, konané dne 24. října 2016

Z Á P I S z 2. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických studií, konané dne 24. října 2016 Č. j.: FZS/0284/16 PID: 372343 Akademický senát Fakulty zdravotnických studií Z Á P I S z 2. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických studií, konané dne 24. října 2016 Přítomni: dle

Více

Masarykova univerzita Filozofická fakulta

Masarykova univerzita Filozofická fakulta Masarykova univerzita Filozofická fakulta Zpráva o výsledcích přijímacího řízení v roce 2016 Informace o studijních programech a oborech Studijní program / studijní obor Archeologie Forma Počet Uspělo

Více