Volební program pro Královéhradecký kraj LIDÉ SI ZASLOUŽÍ JISTOTY

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Volební program pro Královéhradecký kraj LIDÉ SI ZASLOUŽÍ JISTOTY"

Transkript

1 Volební program pro Královéhradecký kraj LIDÉ SI ZASLOUŽÍ JISTOTY

2 Milí spoluobčané, chci Vám poděkovat za dlouhodobou podporu ČSSD, jenom díky Vašim hlasům můžeme uskutečňovat náš program jak ve vládě, tak i ve vedení většiny krajů. Naším hlavním cílem je obnovení prosperity a hospodářského růstu. Díky změně hospodářské politiky, kterou ČSSD prosadila, máme dnes nejnižší nezaměstnanost v EU a naše hospodářství po letech stagnace konečně roste. A to je velkou příležitostí ke zvýšení životní úrovně občanů a posílení sociálních jistot. Proto ČSSD důsledně prosazuje vyšší růst mezd, zvyšování minimální mzdy a vyšší tempo valorizace penzí. V rámci našeho sociálního programu jsme zajistili zrušení poplatků ve zdravotnictví, snížení daní pro rodiny s dětmi a zvýšení výdajů na školství, sociální služby i sport. Rodiny s dětmi, senioři, zaměstnanci, drobní podnikatelé nebo lidé se zdravotním postižením budou i nadále v centru našeho zájmu. Za klíčovou pokládáme v dnešním světě bezpečnost. Proto trváme na zvýšení počtu policistů i posílení armády, na zlepšení vybavení našich bezpečnostních složek tak, aby byly schopny lépe čelit hrozbám terorismu i organizovaného zločinu. Pokud jde o řešení migrační krize, usilujeme o společný evropský postup, založený na důsledné ochraně vnějších hranic, zastavení nelegální migrace a efektivní pomoci přímo na místě těm, kdo pomoc skutečně potřebují. Jsem přesvědčen, že lidé v naší zemi potřebují sociální jistoty a bezpečí. ČSSD je stranou, která je schopna to garantovat jak ve vládě, tak v krajích i v Senátu. Přijďte prosím k říjnovým volbám a podpořte svým hlasem sociálně demokratické kandidáty. Bohuslav Sobotka předseda vlády a ČSSD

3 Budeme bojovat za bezpečnou budoucnost České republiky, jistoty našich občanů a perspektivu našich dětí a dalších generací.

4 Milí občané Královéhradeckého kraje, roky uplynulého volebního období v našem regionu byly především o maximální snaze napravit obrovské chyby předchozích pravicových krajských vlád. Zejména jsme se snažili zmenšit či dokonce tam, kde to bylo možné, zlikvidovat dluhy, které po sobě tyto vlády zanechaly. Troufám si nyní říci, že jsme úspěšně krajský rozpočet udrželi a leckde i navýšili. Nyní jsme připraveni v tomto trendu pokračovat tak, abychom vám, obyvatelům Královéhradeckého kraje, nejen nesnížili kvalitu života, ale nadále ji zlepšovali. Proto budeme i v následujícím období investovat nemalé finanční prostředky především do oblasti zdravotnictví, do rozvoje dopravní infrastruktury a v neposlední řadě do posílení bezpečnosti v celém kraji. V případě úspěchu ve volbách se chceme do investic pustit ještě s větší vervou a řešit vše, co vás trápí, co chcete zlepšit či zachovat. Nasloucháme vám, protože našimi partnery jste především vy sami. Jiří Štěpán kandidát na hejtmana

5

6 Vyšší růst mezd Česká ekonomika konečně roste, je čas zvýšit mzdy i důchody, jenom tak se může zlepšit životní úroveň většiny lidí. ČSSD podporuje požadavek odborů na zvýšení mezd ve firmách, prosazujeme zvyšování platů učitelů, sester a lékařů v nemocnicích, hasičů, policistů a dalších zaměstnanců ve veřejném sektoru. Lepší výběr daní chceme využít i na vyšší valorizaci penzí. Pracovat se musí vyplatit, proto chceme od příštího roku minimální mzdu alespoň 11 tisíc korun hrubého. 3 priority pro Královéhradecký kraj: 1. Podporujeme rozvoj průmyslových zón: Kvasiny Solnice, Vrchlabí. 2. Podporujeme vzdělávání v souladu s potřebami trhu práce. 3. Budeme nadále podporovat další spolupráci mezi krajem, zaměstnavateli a odbory.

7

8 Bezpečná země Povinností vlády je zajistit bezpečí občanů. V dnešním světě to platí dvojnásob. ČSSD prosadila zvýšení počtu policistů i profesionálních hasičů. Zlepšujeme stav naší armády. Stát začal poprvé výrazně systémově podporovat dobrovolné hasiče. Nepodceňujeme hrozbu terorismu a zvyšujeme zabezpečení důležité infrastruktury země. Při řešení migrační krize prosazujeme posílení ochrany vnějších hranic EU, zastavení nelegální migrace a pomoc uprchlíkům v zemích jejich původu. 3 priority pro Královéhradecký kraj: 1. Podporujeme činnost Hasičského záchranného sboru Královéhradeckého kraje a sborů dobrovolných hasičů. 2. Odmítáme rozšiřování kapacit pro umisťování migrantů. 3. Budeme podporovat činnost Horské služby na území kraje.

9

10 Jízdné pro žáky a seniory zdarma Zavedeme jízdné pro žáky do 10 let a seniory od 70 let zdarma. Budeme vaší garancí, že se dostanete z práce domů nebo s dětmi do školy bez problémů, bezpečně a včas. Budeme zlepšovat dopravní spojení i do odlehlejších regionů a malých obcí. 3 priority pro Královéhradecký kraj: 1. Zajistíme jízdné zdarma pro děti a mládež do 18 let a seniory nad 65 let. 2. Zajišťujeme zimní a letní údržbu dopravních cest Správou a údržbou silnic Královéhradeckého kraje tato organizace zůstane veřejnou krajskou službou, zabráníme její privatizaci. 3. Investujeme do dopravních komunikací, podporujeme dostavbu dálnice D11, připravujeme stavbu obchvatu Jičína, křižovatky Mileta v Hradci Králové, obchvatu Rychnova nad Kněžnou, Solnice, Častolovic. Rekonstruujeme silnice v majetku kraje.

11

12 Lepší život pro seniory Prosadili jsme změnu zákona tak, aby důchody mohly růst vyšším tempem. Každý rok zvyšujeme výdaje státu na sociální služby pro seniory i zdravotně postižené. ČSSD nedovolí privatizaci sociálních služeb a jejich zdražení. Kraje musí nabídnout dostatečné kapacity domovů pro seniory, je potřeba pokračovat i v jejich modernizaci. Podpoříme stacionární služby a péči v domácím prostředí. Ve všech krajích chceme v autobusech a vlacích zavést jednotné snížené jízdné pro seniory. 3 priority pro Královéhradecký kraj: 1. Investujeme do zlepšení kvality sociálních služeb. 2. Budeme provádět rekonstrukce objektů sociálních služeb, např. výstavbu nového objektu Domova u Biřičky, rekonstrukce Domova důchodců Černožice a Domova důchodců Borohrádek. 3. Zlepšíme podmínky pro zaměstnance v sociálních službách.

13

14 Zdraví není zboží Chceme kvalitní a dostupnou zdravotní péči pro všechny, kdo ji potřebují. ČSSD je ve vládě i na krajích důležitou pojistkou proti snahám privatizovat nemocnice. Zrušili jsme poplatky a jsme proti zvyšování spoluúčasti pacientů. Prosazujeme pravidelný růst platů sester a lékařů, příští rok o 10 %. Zvýšili jsme příspěvek na péči pro zdravotně postižené a chceme zlepšit podmínky zaměstnanců při výplatě nemocenské. Prosazujeme programy na udržení lékařů na venkově. 3 priority pro Královéhradecký kraj: 1. Krajské nemocnice a krajská zařízení poskytující zdravotní péči zůstanou v rukou kraje. 2. Zvyšujeme investice a modernizujeme krajské nemocnice. Chystáme rekonstrukce nemocnic v Náchodě, Jičíně, Trutnově, Rychnově nad Kněžnou a ve Dvoře Králové nad Labem, další investice směřujeme do moderní zdravotnické techniky a vybavení krajských nemocnic. 3. Postupným zvyšováním mezd podpoříme stabilizaci zdravotnických pracovníků nemocnic.

15

16 Pomáháme rodinám s dětmi Rodiny potřebují trvalou podporu státu i krajů. Naše vláda zavedla porodné na druhé dítě a výrazně snížila daně pracujícím rodinám s dětmi. Zavádíme otcovskou dovolenou po porodu. Investujeme do zvýšení počtu míst v mateřských školách. Zlepšujeme financování základních a středních škol, včetně lepších platů pro učitele, protože děti si zaslouží kvalitní vzdělání, které jim dá šanci na trhu práce. ČSSD chce rozšířit krajské stipendijní programy pro školáky a také slevy pro děti v krajské veřejné dopravě. 3 priority pro Královéhradecký kraj: 1. Podporujeme další rozvoj všech typů školství včetně učňovského. Nadále budeme podporovat technické obory formou stipendií pro studenty. Finančně podpoříme kvalitní pedagogy pro různorodost vyučovaných oborů. 2. Podporujeme sportovní aktivity mládeže a modernizaci sportovišť. 3. Rekonstruujeme budovy škol např. Střední průmyslové školy v Rychnově nad Kněžnou, výstavba jídelny pro střední školy v Hradci Králové, dostavba České lesnické akademie v Trutnově.

17

18 Náš senátní kandidát pro Pardubicko Primář, náměstek generálního ředitele Nemocnic pardubického kraje a.s., radní města Pardubic (ČSSD). Po Gymnáziu v Pardubicích absolvoval Lékařskou fakultu UK v Hradci Králové. Od roku 1988 působil jako lékař se specializací na chirurgii v několika nemocnicích. Od roku 2003 působí jako primář chirurgického oddělení Chrudimské nemocnice, aktuálně pod jednotícím názvem Nemocnice Pardubického kraje, kde je náměstkem generálního ředitele pro řízení zdravotní péče. Od roku 2003 externě přednáší na LF UK v Hradci Králové, v roce 2011 se stal odborným asistentem na 1. LF UK v Praze. V roce 2014 byl zvolen zastupitelem města Pardubice a následně se stal městským radním. Je členem několika odborných sekcí a společností. Vladimír Ninger je ženatý a má dvě děti. Vladimír Ninger kandidát do Senátu Ve volbách do Senátu PČR v roce 2016 kandiduje za ČSSD v obvodu č. 43 Pardubice.

19 Náš senátní kandidát pro Jičínsko Senátor PČR, radní Královéhradeckého kraje, zastupitel města Kopidlno. Studoval na třech vojenských školách, má titul Ing. Mezi lety byl vojákem z povolání. V letech pracoval na ministerstvu obrany jako vedoucí týmu programového a projektového řízení. Od roku 2002 je zastupitelem města Kopidlno, v období let zde působil i jako starosta. V roce 2008 úspěšně kandidoval do královéhradeckého zastupitelstva, kde působil jako 1. náměstek hejtmana zodpovědný za oblast ekonomiky a evropských záležitostí. Od roku 2012 je krajským radním pro ekonomickou oblast. V roce 2010 byl zvolen senátorem Parlamentu ČR v obvodu Jičín. V Senátu PČR pracuje mimo jiné jako místopředseda Výboru pro zahraniční věci, obranu a bezpečnost a je členem Stálé Komise pro rozvoj venkova. Josef Táborský kandidát do Senátu Ve volbách do Senátu PČR v roce 2016 kandiduje za ČSSD v obvodu č. 37 Jičín.

20 Nezůstávejte doma! Volte ČSSD v krajských a senátních volbách 7. a 8. října

Volební program pro Jihočeský kraj LIDÉ SI ZASLOUŽÍ JISTOTY

Volební program pro Jihočeský kraj LIDÉ SI ZASLOUŽÍ JISTOTY Volební program pro Jihočeský kraj LIDÉ SI ZASLOUŽÍ JISTOTY Milí spoluobčané, chci Vám poděkovat za dlouhodobou podporu ČSSD, jenom díky Vašim hlasům můžeme uskutečňovat náš program jak ve vládě, tak i

Více

Volební program pro Liberecký kraj LIDÉ SI ZASLOUŽÍ JISTOTY

Volební program pro Liberecký kraj LIDÉ SI ZASLOUŽÍ JISTOTY Volební program pro Liberecký kraj LIDÉ SI ZASLOUŽÍ JISTOTY Milí spoluobčané, chci Vám poděkovat za dlouhodobou podporu ČSSD, jenom díky Vašim hlasům můžeme uskutečňovat náš program jak ve vládě, tak i

Více

Dobrá země pro život Volební program ČSSD pro volby 2017

Dobrá země pro život Volební program ČSSD pro volby 2017 Dobrá země pro život Volební program ČSSD pro volby 2017 Česká republika, náš domov Česká republika má za sebou díky vládě ČSSD několik roků stability a hospodářského růstu. Ne všichni z toho ovšem těží

Více

Programové prohlášení Rady Královéhradeckého kraje

Programové prohlášení Rady Královéhradeckého kraje Královéhradecký kraj Rada Královéhradeckého kraje Programové prohlášení Rady Královéhradeckého kraje pro volební období 2008-2012 Pivovarské náměstí 1245 500 03 Hradec Králové tel.: 495 817 222 fax: 495

Více

Návrh státního rozpočtu na rok květen 2019

Návrh státního rozpočtu na rok květen 2019 květen 2019 1 Makroekonomická predikce MF (duben 2018) 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 Aktuální dubnová predikce Hrubý domácí produkt (s.c.) růst v %, s.c. -0,5 2,7 5,3 2,6 4,4 3,6 3,3 2,6

Více

#Cesko2016. Česko : Jak jsme na tom?

#Cesko2016. Česko : Jak jsme na tom? Česko : Jak jsme na tom? 1. 11. 216 NÁRODNÍ BEZPEČNOST Garant: Tomáš Pojar SVĚTOVÝ INDEX MÍRU (GPI SCORE) MEZINÁRODNÍ SROVNÁNÍ (pořadí země v roce 216 z celkového počtu 163) 2, 1,8 1,6 1,4 71 82 1,2 1,

Více

Milan Chovanec MINISTR VNITRA

Milan Chovanec MINISTR VNITRA Milan Chovanec MINISTR VNITRA Hlavní úspěchy Stabilizace Policie ČR a Hasičského záchranného sboru ČR vyřešení dvojvládí, personální stabilizace, narovnání platů, investice Transparentní veřejná správa

Více

Deset důležitých splněných závazků z volebního programu ČSSD

Deset důležitých splněných závazků z volebního programu ČSSD Deset důležitých splněných závazků z volebního programu ČSSD 1. Zvýšení minimální mzdy o 700 korun na 9 200 Kč 15. 9. 2014 vláda schválila návrh nařízení vlády předložený ministryní práce a sociálních

Více

po modré společně Společně Plus pro ekonomiku a podnikání

po modré společně Společně Plus pro ekonomiku a podnikání po modré společně Společně Plus pro ekonomiku a podnikání Společně Plus pro ekonomiku a podnikání Ing. Vlastimil Tlustý, stínový ministr financí Není náhoda, že nejrychleji rostoucími ekonomikami v Evropě

Více

Společné jednání pracovních skupin Sociální oblast + Zdraví a bezpečnost

Společné jednání pracovních skupin Sociální oblast + Zdraví a bezpečnost Společné jednání pracovních skupin Sociální oblast + Zdraví a bezpečnost Regionální stálá konference Královéhradeckého kraje 2. 11. 2018, Hradec Králové Program jednání PS 9:00 9:15 Úvodní informace 9:15

Více

PROGRAM KSČM PRO BUDOUCNOST

PROGRAM KSČM PRO BUDOUCNOST PROGRAM KSČM PRO BUDOUCNOST Poctivost se musí vyplácet! Budoucnost mládí, jistoty stáří! Odpovědnost k prostředí, ve kterém žijeme! Práci, ne sociální dávky! Více rozhodovacích pravomocí lidem! Ano míru

Více

Projekty Královéhradeckého kraje v sociální oblasti. OP Zaměstnanost IROP

Projekty Královéhradeckého kraje v sociální oblasti. OP Zaměstnanost IROP Projekty Královéhradeckého kraje v sociální oblasti OP Zaměstnanost IROP OP Zaměstnanost - Realizované Služby sociální prevence v Královéhradeckém kraji IV 1. 11. 2015 31. 10. 2019 Rozpočet: 354 898 659,24

Více

Volební program KDU-ČSL společně se starosty a živnostníky pro krajské volby 2012

Volební program KDU-ČSL společně se starosty a živnostníky pro krajské volby 2012 Volební program KDU-ČSL společně se starosty a živnostníky pro krajské volby 2012 Obsah Volební program KDU-ČSL společně se starosty a živnostníky pro krajské volby 2012... 1 Slovo úvodem... 2 Zlínský

Více

Obrana pojetí a aktuální vývoj. Ing. Eduard Bakoš, Ph.D.

Obrana pojetí a aktuální vývoj. Ing. Eduard Bakoš, Ph.D. Obrana pojetí a aktuální vývoj Ing. Eduard Bakoš, Ph.D. 1 Literatura Relevantní legislativa a dokumenty viz dále (Ústava, Bezpečnostní strategie, resortní zákony) webové stránky příslušných institucí (např.

Více

Tabulka č. 1: Celkové pořadí srovnávacího výzkumu Město pro byznys Královéhradeckého kraje 2014

Tabulka č. 1: Celkové pořadí srovnávacího výzkumu Město pro byznys Královéhradeckého kraje 2014 Tabulka č. 1: Celkové pořadí srovnávacího výzkumu Město pro byznys Královéhradeckého kraje 2014 Celkové pořadí v oblasti podnikatelské prostředí podle 17 kritérií (více detailů v tabulce č. 2, 3 a 4) v

Více

Obrana pojetí a aktuální vývoj. Ing. Eduard Bakoš, Ph.D.

Obrana pojetí a aktuální vývoj. Ing. Eduard Bakoš, Ph.D. Obrana pojetí a aktuální vývoj Ing. Eduard Bakoš, Ph.D. 1 Literatura Relevantní legislativa a dokumenty viz dále (Ústava, Bezpečnostní strategie, resortní zákony) webové stránky příslušných institucí (např.

Více

Kandidátní listina. Česká strana sociálně demokratická ... Název politické strany. 1. PhDr. Jiří Štěpán, Ph.D. 37 let VŠ pedagog, proděkan fakulty

Kandidátní listina. Česká strana sociálně demokratická ... Název politické strany. 1. PhDr. Jiří Štěpán, Ph.D. 37 let VŠ pedagog, proděkan fakulty Kandidátní listina pro volby do Zastupitelstva Královéhradeckého kraje konané ve dnech 7. a 8. října 2016 Česká strana sociálně demokratická... Název politické strany Kandidáti: 1. PhDr. Jiří Štěpán, Ph.D.

Více

PROGRAMOVÉ PROHLÁŠENÍ KOALIČNÍCH STRAN ANO 2011, ČSSD A KDU-ČSL pro volební období 2014-2018 ve statutárním městě Ostrava

PROGRAMOVÉ PROHLÁŠENÍ KOALIČNÍCH STRAN ANO 2011, ČSSD A KDU-ČSL pro volební období 2014-2018 ve statutárním městě Ostrava PROGRAMOVÉ PROHLÁŠENÍ KOALIČNÍCH STRAN ANO 2011, ČSSD A KDU-ČSL pro volební období 2014-2018 ve statutárním městě Ostrava Koaliční partneři politické hnutí ANO 2011 (ANO), Česká strana sociálně demokratická

Více

PROGRAMOVÉ PROHLÁŠENÍ RADY MĚSTA HAVÍŘOVA VE VOLEBNÍM OBDOBÍ

PROGRAMOVÉ PROHLÁŠENÍ RADY MĚSTA HAVÍŘOVA VE VOLEBNÍM OBDOBÍ PROGRAMOVÉ PROHLÁŠENÍ RADY MĚSTA HAVÍŘOVA VE VOLEBNÍM OBDOBÍ 2018 2022 Preambule Zastupitelé politických subjektů ANO 2011, ČSSD, Společně pro Havířov Koalice KDU-ČSL a STAN a Hnutí pro Havířov vyjádřili

Více

Nemocnice dopady personální krize. Zaměstnanci, pacienti realita, rizika a budoucnost

Nemocnice dopady personální krize. Zaměstnanci, pacienti realita, rizika a budoucnost Nemocnice dopady personální krize. Zaměstnanci, pacienti realita, rizika a budoucnost Dagmar Žitníková Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR České nemocnice - ZAMĚSTNANCI stresující pracovní podmínky

Více

PROGRAM ZMĚNY A NADĚJE LEPŠÍ BUDOUCNOST PRO OBYČEJNÉ LIDI

PROGRAM ZMĚNY A NADĚJE LEPŠÍ BUDOUCNOST PRO OBYČEJNÉ LIDI PROGRAM ZMĚNY A NADĚJE LEPŠÍ BUDOUCNOST PRO OBYČEJNÉ LIDI www.cssd.cz LEPŠÍ BUDOUCNOST PRO OBYČEJNÉ LIDI Bojujeme za práva obyčejných lidí ČSSD jde do voleb s jasným cílem: bojovat za práva obyčejných

Více

Návrh rozpočtu Ústeckého kraje na rok 2017

Návrh rozpočtu Ústeckého kraje na rok 2017 Návrh Ústeckého kraje na rok 2017 Návrh Ústeckého kraje na rok 2017 byl sestaven na základě platné legislativy ČR, v souladu s rozpočtovým výhledem Ústeckého kraje na období 2017 2021, s Rozpočtovými pravidly

Více

Z á p i s. z 2. jednání výboru pro dopravu Zastupitelstva Královéhradeckého kraje, konaného dne od 9 00 hod.

Z á p i s. z 2. jednání výboru pro dopravu Zastupitelstva Královéhradeckého kraje, konaného dne od 9 00 hod. Z á p i s z 2. jednání výboru pro dopravu Zastupitelstva Královéhradeckého kraje, konaného dne 15. 1. 2013 od 9 00 hod. v budově Regiocentra Nový pivovar, Pivovarské nám. 1245, Hradec Králové v zasedací

Více

PROGRAMOVÉ PROHLÁŠENÍ RADY MĚSTA HAVÍŘOVA PRO OBDOBÍ

PROGRAMOVÉ PROHLÁŠENÍ RADY MĚSTA HAVÍŘOVA PRO OBDOBÍ PROGRAMOVÉ PROHLÁŠENÍ RADY MĚSTA HAVÍŘOVA PRO OBDOBÍ 2016-2018 Preambule Zastupitelé politických subjektů ČSSD, ANO 2011 a KDU-ČSL vyjádřili v koaliční smlouvě uzavřené dne 18. 12. 2016 společný zájem

Více

25.3.2013 AGENDA 2014. 25. března 2013. www.ods.cz

25.3.2013 AGENDA 2014. 25. března 2013. www.ods.cz AGENDA 2014 25. března 2013 1 Agenda 2014 stanovuje program, který ODS bude prosazovat do konce řádného volebního období, tedy v letech 2013 a 2014. 2 Hlavní cíle, kterými se chceme řídit v následujícím

Více

SVĚŘTE TO DO SPRÁVNÝCH RUKOU. Volební program. České strany sociálně demokratické pro hlavní město Prahu v letech 2006 2010 WWW.CSSDPRAHA.

SVĚŘTE TO DO SPRÁVNÝCH RUKOU. Volební program. České strany sociálně demokratické pro hlavní město Prahu v letech 2006 2010 WWW.CSSDPRAHA. Volební program České strany sociálně demokratické pro hlavní město Prahu v letech 2006 2010 WWW.CSSDPRAHA.CZ PRAHA - metropole pro všechny Program České strany sociálně demokratické pro hlavní město Prahu

Více

ODS pro seniory Praha, 13. května 2010

ODS pro seniory Praha, 13. května 2010 ODS pro seniory Východiska Řešení důsledků pozitivního jevu prodlužování střední délky života a dlouhověkost je jednou z hlavních výzev, před kterou stojíme Pokles podílu ekonomicky aktivních lidí Extrémní

Více

Tabulka č. 1: Celkové pořadí srovnávacího výzkumu Město pro byznys Královéhradeckého kraje 2013

Tabulka č. 1: Celkové pořadí srovnávacího výzkumu Město pro byznys Královéhradeckého kraje 2013 Tabulka č. 1: Celkové pořadí srovnávacího výzkumu Město pro byznys Královéhradeckého kraje 2013 Celkové pořadí v oblasti podnikatelské prostředí podle 21 kritérií (více detailů v tabulce č. 2, 3 a 4) v

Více

USNESENÍ VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY. ze dne 21. září 2016 č. 831

USNESENÍ VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY. ze dne 21. září 2016 č. 831 USNESENÍ VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY ze dne 21. září 2016 č. 831 k návrhu zákona o státním rozpočtu České republiky na rok 2017 a k návrhům střednědobého výhledu státního rozpočtu České republiky na léta 2018

Více

Z á p i s. Přítomni: dle prezenční listiny, PharmDr. Jana Třešňáková člen Rady KHK,

Z á p i s. Přítomni: dle prezenční listiny, PharmDr. Jana Třešňáková člen Rady KHK, Z á p i s z 2. jednání Výboru zdravotního Zastupitelstva Královéhradeckého kraje, konaného dne 7. 4. 2009 od 14.00 hod., v zasedací místnosti N2.903 RegioCentrum Nový pivovar, Hradec Králové Přítomni:

Více

Návrh rozpočtu Ústeckého kraje na rok 2018

Návrh rozpočtu Ústeckého kraje na rok 2018 Návrh Ústeckého kraje na rok 2018 Návrh Ústeckého kraje na rok 2018 byl sestaven na základě platné legislativy ČR, v souladu se střednědobým výhledem Ústeckého kraje na období 2018 2022, s Rozpočtovými

Více

Přehled finančních podpor poskytovaných Ústeckým krajem (z vlastních prostředků)

Přehled finančních podpor poskytovaných Ústeckým krajem (z vlastních prostředků) Přehled finančních podpor poskytovaných Ústeckým krajem (z vlastních prostředků) skutečnost 1 Podpory celkem 188 268 226 165 242 202 388 492 341 476 797 862 488 809 494 888 2 - podpory z běžných výdajů

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY která se koná ve středu 24. srpna 2016 v 10:00 h V Praze 15. srpna 2016 Čj. 2258/16 v zasedací síni budovy Úřadu vlády Praha 1 nábřeží Edvarda

Více

38. SJEZD ČSSD. Fungující a spravedlivý sociální stát Programová rezoluce 38. sjezdu ČSSD. Praha 13. 14. 3. 2015. Předkládá: Mgr.

38. SJEZD ČSSD. Fungující a spravedlivý sociální stát Programová rezoluce 38. sjezdu ČSSD. Praha 13. 14. 3. 2015. Předkládá: Mgr. 38. SJEZD ČSSD Fungující a spravedlivý sociální stát Programová rezoluce 38. sjezdu ČSSD Praha 13. 14. 3. 2015 Předkládá: Mgr. Bohuslav Sobotka předseda ČSSD 38. SJEZD ČSSD NÁVRH USNESENÍ: 38. sjezd ČSSD

Více

Úřad vlády České republiky

Úřad vlády České republiky SEKCE MÍSTOPŘEDSEDY VLÁDY PRO VĚDU, VÝZKUM A INOVACE Úřad vlády České republiky Pavel Bělobrádek místopředseda vlády pro vědu, výzkum a inovace a předseda Rady pro výzkum, vývoj a inovace Věda není náklad,

Více

NÁRODNÍ PARLAMENT DĚTÍ A MLÁDEŽE

NÁRODNÍ PARLAMENT DĚTÍ A MLÁDEŽE NÁRODNÍ PARLAMENT DĚTÍ A MLÁDEŽE 2017 Máme názor, i mladí vědí, jaké chtějí Česko -Usnesení 2017- Jednání ve Strakově akademii 20.11.2017 Předkladatelé: Šimon Horký Anna Murková Roman Liška Preambule My,

Více

Studijní obor VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA Témata bakalářských prací Stav k 21. září 2010

Studijní obor VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA Témata bakalářských prací Stav k 21. září 2010 Studijní obor VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA Témata bakalářských prací Stav k 21. září 2010 Název tématu Postavení obcí v systému veřejné správy v České republice a jejich vztah k orgánům státní správy Analýza

Více

Přehled finančních podpor poskytovaných Ústeckým krajem (z vlastních prostředků)

Přehled finančních podpor poskytovaných Ústeckým krajem (z vlastních prostředků) Přehled finančních podpor poskytovaných Ústeckým krajem (z vlastních prostředků) v tis. Kč 1 Podpory celkem 242 202 388 492 657 785 494 888 905 888 509 549 500 869 501 789 504 509 505 839 2 - podpory z

Více

USNESENÍ z 40/6. (mimořádné) schůze Rady Královéhradeckého kraje, konané dne 15. prosince 2008

USNESENÍ z 40/6. (mimořádné) schůze Rady Královéhradeckého kraje, konané dne 15. prosince 2008 Pozn.: Zveřejněna je upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů v platném znění. USNESENÍ z 40/6.

Více

ZMĚNY AUTOBUSOVÝCH JÍZDNÍCH ŘÁDŮ OD

ZMĚNY AUTOBUSOVÝCH JÍZDNÍCH ŘÁDŮ OD ZMĚNY AUTOBUSOVÝCH JÍZDNÍCH ŘÁDŮ OD 9. 12. 2018 Vážení cestující, dovolujeme si Vás informovat o nejvýznamnějších změnách v autobusové dopravě v Královehradeckém kraji. Změny budou platit od neděle 9.

Více

Vyhláška rektora č. 3/2012 Přihlašování k tématům bakalářských prací a realizace odborných praxí v akademickém roce 2012/2013

Vyhláška rektora č. 3/2012 Přihlašování k tématům bakalářských prací a realizace odborných praxí v akademickém roce 2012/2013 Vysoká škola sociálně-správní, Institut celoživotního vzdělávání Havířov o.p.s. Vysoká škola sociálně-správní, Havířov Vyhláška rektora č. 3/2012 Přihlašování k tématům bakalářských prací a realizace odborných

Více

ROZVOJ OBCE, VÝSTAVBA A PÉČE O ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ

ROZVOJ OBCE, VÝSTAVBA A PÉČE O ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ PROGRAMOVÉ PROHLÁŠENÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTYSE KOMÁROV 2014-2018 Komárov 22.1. 2015 SPRÁVA A ŘÍZENÍ OBCE Budeme usilovat o čerpání finančních prostředků z evropských strukturálních fondů a dotačních titulů

Více

Z á p i s. MVDr. Pavel Bělobrádek, Ing. Lubomír Svatý. Program jednání:

Z á p i s. MVDr. Pavel Bělobrádek, Ing. Lubomír Svatý. Program jednání: Z á p i s z 1. jednání Finančního výboru Zastupitelstva Královéhradeckého kraje, konaného dne 22. 1. 2013 od 9.00 hod. RegioCentrum Nový pivovar, Hradec Králové Přítomni: Omluveni: Dle prezenční listiny

Více

Váš kraj Váš rozpočet. Unikátní projekt Jihomoravského kraje

Váš kraj Váš rozpočet. Unikátní projekt Jihomoravského kraje Váš kraj Váš rozpočet Unikátní projekt Jihomoravského kraje 1 Proč? Cílem projektu je zapojit občany kraje do přípravy rozpočtu na následující kalendářní rok nad rámec zákona. Běžná praxe dle zákona 15

Více

Národní h ospo ář dá t s ví a sociální sy sté m ČR

Národní h ospo ář dá t s ví a sociální sy sté m ČR Národní hospodářství tí a sociální systém ČR ObN 3. ročník Ekonomické sektory: Národní hospodářství primární (zemědělství a hornictví) sekundární í( (zpracovatelský průmysl) ů terciární (poskytování služeb)

Více

Sociální reformy. Zhoršení stavu předvolebním zvýšením mandatorních výdajů o 68 miliard Kč

Sociální reformy. Zhoršení stavu předvolebním zvýšením mandatorních výdajů o 68 miliard Kč Sociální reformy Petr Nečas Hlavní cíl zastavení tempa zadlužování země Hlavní problém prudké tempo zadlužování státu růstem mandatorních výdajů především v posledních dvou letech vlády Jiřího Paroubka

Více

Vyladíme vaše investice. Aby vám podnikání šlapalo jako hodinky

Vyladíme vaše investice. Aby vám podnikání šlapalo jako hodinky Vyladíme vaše investice Aby vám podnikání šlapalo jako hodinky Portfolio SGEF Dopravní Letecká High-tech a zdravotnická Stroje a zařízení Zemědělská a lesnická Stavební stroje Vyladíme vaše investice Pomáháme

Více

Volební program Starostové ProOlomoucký kraj. Volební program pro volby do Zastupitelstva Olomouckého kraje 2016

Volební program Starostové ProOlomoucký kraj. Volební program pro volby do Zastupitelstva Olomouckého kraje 2016 Volební program Starostové ProOlomoucký kraj Volební program pro volby do Zastupitelstva Olomouckého kraje 2016 Živé město + Živý venkov = ŽIVÝ KRAJ Olomoucký kraj je dobrým místem k životu, kde se snoubí

Více

Přehled finančních podpor poskytovaných Ústeckým krajem (z vlastních prostředků)

Přehled finančních podpor poskytovaných Ústeckým krajem (z vlastních prostředků) Přehled finančních podpor poskytovaných Ústeckým krajem (z vlastních prostředků) k 19.9. 1 Podpory celkem 242 202 388 492 657 685 494 888 936 533 509 549 538 220 2 - podpory z běžných výdajů 165 055 265

Více

PLNĚNÍ PRIORIT STÁTNÍHO ROZPOČTU 2017 A PŘÍPRAVA 2018 MINISTERSTVO FINANCÍ ČR

PLNĚNÍ PRIORIT STÁTNÍHO ROZPOČTU 2017 A PŘÍPRAVA 2018 MINISTERSTVO FINANCÍ ČR PLNĚNÍ PRIORIT STÁTNÍHO ROZPOČTU 2017 A PŘÍPRAVA 2018 MINISTERSTVO FINANCÍ ČR 22. 5. 2017 AKTUALIZACE STÁTNÍHO ROZPOČTU 2017 POSÍLENÍ VÝDAJOVÝCH PRIORIT DÍKY ÚSPOŘE MINISTERSTVA FINANCÍ NA STÁTNÍM DLUHU

Více

Z á p i s. p. Birke, Ing. Táborský, Ing. Uchytil. Neomluveni:

Z á p i s. p. Birke, Ing. Táborský, Ing. Uchytil. Neomluveni: Z á p i s z 9. jednání Výboru pro dopravu Zastupitelstva Královéhradeckého kraje, konaného dne 8. 10. 2013 od 9 00 hod. v zasedací místnosti v budově SÚS Královéhradeckého kraje a.s., Kutnohorská 59, Hradec

Více

Kdo jsme. V co věříme. Naši lidé

Kdo jsme. V co věříme. Naši lidé Priority na období 2014 2019 Kdo jsme Jsme největším politickým uskupením v Evropě, zaujímáme středopravé politické názory. Jsme poslanecký klub Evropské lidové strany v Evropském parlamentu. V co věříme

Více

Hospodaření Ústeckého kraje v roce 2017

Hospodaření Ústeckého kraje v roce 2017 Hospodaření Ústeckého kraje v roce 217 Rozpočet Ústeckého kraje na rok 217 byl schválen jako schodkový v absolutní výši 14 772 13 tis. Kč, z toho kapitálové výdaje činily 1 447 747 tis. Kč. Schodek rozpočtu

Více

Koncepce prorodinné politiky města Hradce Králové na období

Koncepce prorodinné politiky města Hradce Králové na období Koncepce prorodinné politiky města Hradce Králové na období 2016 2020 schválená usnesením Zastupitelstva města Hradce Králové č. 1017/2016 dne 29. 3. 2016 Hradec Králové věnuje dlouhodobě pozornost vytváření

Více

ŠKOLSTVÍ V KRÁLOVÉHRADECKÉM KRAJI

ŠKOLSTVÍ V KRÁLOVÉHRADECKÉM KRAJI ŠKOLSTVÍ V KRÁLOVÉHRADECKÉM KRAJI 1 Počty škol a školských zařízení Na území Královéhradeckého kraje působí 1620 škol a školských zařízení v 575 právnických osobách. 1239 škol a šk. zařízení ve 432 právnických

Více

GENERÁLNÍ ŠTÁB ARMÁDY ČESKÉ REPUBLIKY 15.4.2015

GENERÁLNÍ ŠTÁB ARMÁDY ČESKÉ REPUBLIKY 15.4.2015 GENERÁLNÍ ŠTÁB ARMÁDY ČESKÉ REPUBLIKY 15.4.2015 BRANNÁ LEGISLATIVA OBRANA ČESKÉ REPUBLIKY ZNAMENÁ DOSÁHNOUT SCHOPNOSTI DŘÍVE, NEŽ NASTANE KRIZE A BÝT PŘIPRAVEN JI ŘEŠIT BRANNÁ POVINNOST NENÍ NOVINKA 1781

Více

Ing. Jiří Horecký, Ph.D., MBA prezident. Praha 31. května Vážený pane předsedo,

Ing. Jiří Horecký, Ph.D., MBA prezident. Praha 31. května Vážený pane předsedo, Praha 31. května 2016 Vážený pane předsedo, obracím se na Vás jako zástupce zaměstnavatelů ve veřejných službách s žádostí o růst platových tarifů v segmentech zdravotnictví, školství, sociální služby

Více

Z A S T U P I T E L S T V O Z L Í N S K É H O K R A J E

Z A S T U P I T E L S T V O Z L Í N S K É H O K R A J E Z A S T U P I T E L S T V O Z L Í N S K É H O K R A J E POZVÁNKA Ve smyslu ustanovení 40 zákona č. 129/2000 Sb., o krajích, s v o l á v á m 16. zasedání Zastupitelstva Zlínského kraje. Typ zasedání: řádné

Více

Ústecký kraj a politika zaměstnanosti Formy zajištění kvalifikované pracovní síly prostřednictvím Paktu zaměstnanosti ÚK

Ústecký kraj a politika zaměstnanosti Formy zajištění kvalifikované pracovní síly prostřednictvím Paktu zaměstnanosti ÚK Ústecký kraj a politika zaměstnanosti Formy zajištění kvalifikované pracovní síly prostřednictvím Paktu zaměstnanosti ÚK Červen 2016 Mgr. Martin Klika, MBA Pakt zaměstnanosti Ústeckého kraje Pakt zaměstnanosti

Více

Programové prohlášení Rady Královéhradeckého kraje

Programové prohlášení Rady Královéhradeckého kraje Programové prohlášení Rady Královéhradeckého kraje 2016 2020 PREAMBULE Programové prohlášení Rady Královéhradeckého kraje vychází z koaliční smlouvy uzavřené dne 24. října 2016 a vymezuje základní směry

Více

Chceme lékaře? Musíme mít jejich učitele!

Chceme lékaře? Musíme mít jejich učitele! Chceme lékaře? Musíme mít jejich učitele! Prof.MUDr. Aleksi Šedo, DrSc., Děkan 1.LF UK, Předseda Asociace děkanů lékařských fakult ČR mladí nepřicházejí a současní stárnou Absolventi lékařských fakult:

Více

Strategie sociálních služeb Královéhradeckého kraje oblast péče o seniory. Hradec Králové, 6. února 2018

Strategie sociálních služeb Královéhradeckého kraje oblast péče o seniory. Hradec Králové, 6. února 2018 Strategie sociálních služeb Královéhradeckého kraje oblast péče o seniory Hradec Králové, 6. února 2018 Cíle setkání Sladění principů zajišťování pomoci osobám ohroženým sociálním vyloučením; Podmínky

Více

NÁVRH ROZPOČTU ÚSTECKÉHO KRAJE NA ROK 2011

NÁVRH ROZPOČTU ÚSTECKÉHO KRAJE NA ROK 2011 NÁVRH ROZPOČTU ÚSTECKÉHO KRAJE NA ROK 2011 Návrh rozpočtu Ústeckého kraje na rok 2011 byl sestaven na základě platné legislativy ČR, v souladu s rozpočtovým výhledem na období 2011 2015, s Rozpočtovými

Více

PROGRAMOVÉ P R O H L Á Š E N Í K O A L I C E

PROGRAMOVÉ P R O H L Á Š E N Í K O A L I C E PROGRAMOVÉ P R O H L Á Š E N Í K O A L I C E 2014-2018 Politické hnutí ANO Semily (ANO) Volba pro město hnutí SPOLU Česká strana sociálně demokratická Semily (ČSSD) SEMILÁCI + KDU-ČSL navazuje na uzavřenou

Více

OBČASNÍK. Okresního výboru KSČM Blansko Mimořádné volební vydání Září Úvodní slovo předsedy Okresního výboru

OBČASNÍK. Okresního výboru KSČM Blansko Mimořádné volební vydání Září Úvodní slovo předsedy Okresního výboru OBČASNÍK Okresního výboru KSČM Blansko Mimořádné volební vydání Září 2016 Určeno pro vnitrostranickou potřebu. Úvodní slovo předsedy Okresního výboru Vážené soudružky, vážení soudruzi, milí přátelé, léto

Více

Konkurzní řízení ve školách a školských zařízeních zřizovaných KHK

Konkurzní řízení ve školách a školských zařízeních zřizovaných KHK Výroční zpráva o stavu a rozvoji vzdělávací soustavy v Královéhradeckém kraji 2017/2018 Příloha č. 6 Konkurzní řízení ve školách a školských zařízeních zřizovaných KHK Ve školním roce 2017/2018 (1. 9.

Více

2. Podnikatelské fórum Ústeckého kraje 2016

2. Podnikatelské fórum Ústeckého kraje 2016 2. Podnikatelské fórum Ústeckého kraje 2016 JUDr. Ing. Tomáš Novotný, Ph.D. náměstek ministra průmyslu a obchodu Sekce fondů EU, VaVaI a investičních pobídek 13. 14. června 2016, Ústí nad Labem Strategie

Více

Jiří Paroubek: Možnosti české ekonomiky v globalizovaném světě cesty k prosperitě ČR

Jiří Paroubek: Možnosti české ekonomiky v globalizovaném světě cesty k prosperitě ČR Jiří Paroubek: Možnosti české ekonomiky v globalizovaném světě cesty k prosperitě ČR Charakteristika současné etapy - ve vývoji českého hospodářství po roce 1989 převážila pozitiva: podařilo se vytvořit

Více

Neinvest. dotace CELKEM

Neinvest. dotace CELKEM P ř í l o h a RK24-usnesenRK24-usnesení,příl. K usn.rk24-1102-2008, b.97 Tabulka č. 1 Zvýšení nenárokových složek platů a motivačních složek mezd pedagogických pracovníků regionálního školství s ohledem

Více

Strategická průmyslová. zóna. Solnice Kvasiny

Strategická průmyslová. zóna. Solnice Kvasiny Strategická průmyslová zóna Solnice Kvasiny Vznik 1. 5/2005 jednání s ministrem Ing. Milanem Urbanem návrh MPO 143 mil. Kč 2. 7/2005 Studie dopadu rozšíření SPZ Solnice Kvasiny 3. 8/2005 usnesení Vlády

Více

DŮVODOVÁ ZPRÁVA K NÁVRHU ROZPOČTU STRANY ZELENÝCH 2014 Předsednictvo Strany zelených předkládá Republikové radě SZ Návrh rozpočtu Strany zelených na

DŮVODOVÁ ZPRÁVA K NÁVRHU ROZPOČTU STRANY ZELENÝCH 2014 Předsednictvo Strany zelených předkládá Republikové radě SZ Návrh rozpočtu Strany zelených na Návrh rozpočtu Strany zelených na rok 2014 Obsah: 1.) Důvodová zpráva k Návrhu rozpočtu Strany zelených na rok 2014 2.) Návrh rozpočtu Strany zelených na rok 2014 ve struktuře (měsíční přehled) - výnosů

Více

Návrh programu na 4. zasedání Zastupitelstva Libereckého kraje konaného dne

Návrh programu na 4. zasedání Zastupitelstva Libereckého kraje konaného dne Návrh programu na 4. zasedání Zastupitelstva Libereckého kraje konaného dne 30. 04. 2013 1. Zahájení zasedání, informace o schválení zápisu z 3. zasedání Zastupitelstva Libereckého kraje konaného dne 26.

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY USNESENÍ VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY ze dne 25. září 2013 č. 729 k návrhu zákona o státním rozpočtu České republiky na rok 2014 a k návrhům střednědobého výhledu státního rozpočtu České

Více

2. Sídelní struktura a způsob bydlení

2. Sídelní struktura a způsob bydlení 2. Sídelní struktura a způsob bydlení 2.1. Sídelní struktura Sídelní struktura je stabilní Osídlení Královéhradeckého kraje je dáno jeho geografickou polohou a historickým vývojem. Rozmístění na území

Více

Možnosti české ekonomiky v globalizovaném světě cesty k prosperitě ČR. Ing. Jiří Paroubek

Možnosti české ekonomiky v globalizovaném světě cesty k prosperitě ČR. Ing. Jiří Paroubek Možnosti české ekonomiky v globalizovaném světě cesty k prosperitě ČR Ing. Jiří Paroubek Charakteristika současné etapy ve vývoji českého hospodářství po roce 1989 převážila pozitiva: podařilo se vytvořit

Více

Informace ze zdravotnictví Královéhradeckého kraje

Informace ze zdravotnictví Královéhradeckého kraje Informace ze zdravotnictví Královéhradeckého kraje Ústavu zdravotnických informací a statistiky České republiky Hradec Králové 2 10.10.2002 Nejčetnější diagnózy na ch následné a ošetřovatelské péče nemocnic

Více

Benchmarking ORP Rychnov n/kn

Benchmarking ORP Rychnov n/kn Benchmarking ORP Rychnov n/kn pro projekt Systémové podpory rozvoje meziobecní spolupráce v ČR v rámci území správních obvodů obcí s rozšířenou působností Zpracovatelé: Realizační tým ORP Rychnov nad Kněžnou

Více

Tabulka č. 1: Celkové pořadí srovnávacího výzkumu Město pro byznys Královéhradeckého kraje 2012

Tabulka č. 1: Celkové pořadí srovnávacího výzkumu Město pro byznys Královéhradeckého kraje 2012 Tabulka č. 1: Celkové pořadí srovnávacího výzkumu Město pro byznys Královéhradeckého kraje 2012 Celkové pořadí v oblasti podnikatelské prostředí podle 25 kritérií (více detailů v tabulce č. 2, 3 a 4) v

Více

PŘÍLOHA B ORGANIZAČNÍHO ŘÁDU PŘEHLED PRÁVNICKÝCH OSOB A ORGANIZAČNÍCH SLOŽEK ZALOŽENÝCH NEBO ZŘÍZENÝCH KRAJEM

PŘÍLOHA B ORGANIZAČNÍHO ŘÁDU PŘEHLED PRÁVNICKÝCH OSOB A ORGANIZAČNÍCH SLOŽEK ZALOŽENÝCH NEBO ZŘÍZENÝCH KRAJEM PŘÍLOHA B ORGANIZAČNÍHO ŘÁDU PŘEHLED PRÁVNICKÝCH OSOB A ORGANIZAČNÍCH SLOŽEK ZALOŽENÝCH NEBO ZŘÍZENÝCH KRAJEM (k 1. 1. 2019) 1 ODBOR ŠKOLSTVÍ Střední školy a vyšší odborné školy Gymnázium Boženy Němcové,

Více

Podpořte nás v komunálních volbách 10. a 11. října 2014

Podpořte nás v komunálních volbách 10. a 11. října 2014 VOLTE ČÍSLO 6 Podpořte nás v komunálních volbách 10. a 11. října 2014 Záleží nám na spokojených občanech MČ Praha 10, a proto budeme usilovat o rozvoj naší desáté městské části. Proč nás volit? Představujeme

Více

KRAJSKÉ VOLBY A VOLEBNÍ KAMPANĚ 2012

KRAJSKÉ VOLBY A VOLEBNÍ KAMPANĚ 2012 KRAJSKÉ VOLBY A VOLEBNÍ KAMPANĚ 2012 Miloš Gregor Alena Macková 8. října 2012 Podpora podnikání a nová pracovní místa? Dejme prostor podnikání. Vytvoříme ;m pracovní místa.? Zachování stávající sítě

Více

KOALIČNÍ SMLOUVA

KOALIČNÍ SMLOUVA KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ KOALIČNÍ SMLOUVA 2016-2020 mezi Českou stranou sociálně demokratickou, Občanskou demokratickou stranou, Koalicí pro Královéhradecký kraj - KDU-ČSL - Hradecký demokratický klub - Volba

Více

Lisabonská strategie z pohledu zdravotnictví a sociáln

Lisabonská strategie z pohledu zdravotnictví a sociáln Lisabonská strategie z pohledu zdravotnictví a sociáln lních věcív Brno, 25. listopadu 2005 MUDr. Milan Cabrnoch poslanec Evropského parlamentu člen Výboru pro zaměstnanost a sociální politiku www.cabrnoch.cz

Více

Volební program politického hnutí Starostové pro Liberecký kraj krajské volby 2012

Volební program politického hnutí Starostové pro Liberecký kraj krajské volby 2012 CHCEME ODPOVĚDNÝ, TRANSPARENTNÍ A VSTŘÍCNÝ LIBERECKÝ KRAJ Volební program politického hnutí Starostové pro Liberecký kraj krajské volby 2012 Liberecký kraj a jeho řádné fungování je pro Vás, jeho obyvatele,

Více

JISTOTA KVALITNÍ PÉČE

JISTOTA KVALITNÍ PÉČE JISTOTA KVALITNÍ PÉČE ORANŽOVÁ KNIHA PRO OBLAST ZDRAVOTNICTVÍ David Rath Stínový ministr zdravotnictví Praha, květen 2009 SOUČASNÁ SITUACE České zdravotnictví dosahuje v mezinárodním srovnání velmi dobrých

Více

SPRAVEDLIVÉ REFORMY ČSSD. Stabilita a prosperita pro občany Královéhradeckého kraje pro období 2012 2016

SPRAVEDLIVÉ REFORMY ČSSD. Stabilita a prosperita pro občany Královéhradeckého kraje pro období 2012 2016 SPRAVEDLIVÉ REFORMY ČSSD Stabilita a prosperita pro občany Královéhradeckého kraje pro období 2012 2016 Česká strana sociálně demokratická vstupuje do krajských voleb s heslem Stabilita a prosperita pro

Více

Z A S T U P I T E L S T V O Z L Í N S K É H O K R A J E

Z A S T U P I T E L S T V O Z L Í N S K É H O K R A J E Z A S T U P I T E L S T V O Z L Í N S K É H O K R A J E POZVÁNKA Ve smyslu ustanovení 40 zákona č. 129/2000 Sb., o krajích, s v o l á v á m 13. zasedání Zastupitelstva Zlínského kraje. Typ zasedání: řádné

Více

Hasičský záchranný sbor Královéhradeckého kraje

Hasičský záchranný sbor Královéhradeckého kraje Hasičský záchranný sbor Královéhradeckého kraje Základní informace Rozloha Královéhradeckého kraje 4 759 km 2, počet obyvatel zhruba 551 000, HZS Královéhradeckého kraje vznikl z 5 bývalých okresních

Více

Státní rozpočet na rok 2005. Tisková konference Ministerstva financí 22.9.2004

Státní rozpočet na rok 2005. Tisková konference Ministerstva financí 22.9.2004 Státní rozpočet na rok 2005 Tisková konference Ministerstva financí 22.9.2004 Východiska Koncepce reformy veřejných financí 2003-2006 Konvergenční program ČR Makroekonomická predikce MF Cíl Zvrácení negativního

Více

Rada Královéhradeckého kraje

Rada Královéhradeckého kraje USNESENÍ z 22. (mimořádné) schůze Rady Královéhradeckého kraje, konané dne 5.září 2005 USNESENÍ 22/902/2005 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění na stavební práce III/298 44 Byzhradec - Houdkovice

Více

Informace ze zdravotnictví Královéhradeckého kraje

Informace ze zdravotnictví Královéhradeckého kraje Informace ze zdravotnictví Královéhradeckého kraje Ústavu zdravotnických informací a statistiky České republiky Hradec Králové 10 17. 8. 2007 Chirurgická péče - činnost v Královéhradeckém kraji v roce

Více

Návrh rozpočtu Ústeckého kraje na rok 2019

Návrh rozpočtu Ústeckého kraje na rok 2019 Návrh rozpočtu Ústeckého kraje na rok 2019 Návrh rozpočtu Ústeckého kraje na rok 2019 byl sestaven na základě platné legislativy ČR, v souladu se střednědobým výhledem rozpočtu Ústeckého kraje na období

Více

{jathumbnail off} O absolventy zdravotnických škol máme velký zájem. Stojíme o to, aby žili a pracovali v Náchodě - Nácho

{jathumbnail off} O absolventy zdravotnických škol máme velký zájem. Stojíme o to, aby žili a pracovali v Náchodě - Nácho V pátek 15. února 2019 zavítali do Střední odborné školy sociální a zdravotnické Evangelické akademie (www.socea.cz) se sídlem v ulici Kladské v Náchodě osobně starosta města Jan Birke a ředitelka Oblastní

Více

Regionální stálá konference Královéhradeckého kraje

Regionální stálá konference Královéhradeckého kraje Jednání Pracovní skupiny Doprava Regionální stálá konference Královéhradeckého kraje 26. 10. 2018, Hradec Králové Program jednání PS Doprava 9:00 9:15 Úvod a základní informace 9:15 9:30 Analytické výstupy

Více

po modré společně Společně Plus pro nová pracovní místa

po modré společně Společně Plus pro nová pracovní místa po modré společně Společně Plus pro nová pracovní místa Společně Plus pro nová pracovní místa Mgr. Petr Gandalovič volební lídr Ústeckého kraje Nezaměstnanost nepovažujeme jen za ekonomický, ale hlavně

Více

Sociální pojištění. Bc. Alena Kozubová

Sociální pojištění. Bc. Alena Kozubová Sociální pojištění Bc. Alena Kozubová Právní norma Zákon č. 582/1991 Sb., o organizaci a provádění sociálního zabezpečení Zákon č. 155/1995 Sb., o důchodovém pojištění - upravuje nárok na důchod a stanovení

Více

Prioritní oblast 1: Ekonomika a cestovní ruch

Prioritní oblast 1: Ekonomika a cestovní ruch Prioritní oblast 1: Ekonomika a cestovní ruch Hospodaření a správa města členství města v několika regionálních uskupeních (mikroregion, místní akční skupina, partnerská města, ) zvýšený zájem o věci veřejné

Více

Jihomoravského kraje - okres Blansko

Jihomoravského kraje - okres Blansko Kandidáti KSČM pro volby do Zastupitelstva Jihomoravského kraje - okres Blansko Bc. Emil Pernica, DiS. 27 let, Blansko Stanislav Navrkal 67 let, Blansko Ing. Jaroslava Konůpková 61 let, Letovice Těšíme

Více

Zdravotnictví jako součást národního hospodářství. Institut ekonomických studií FSV UK PhDr. Lucie Antošová

Zdravotnictví jako součást národního hospodářství. Institut ekonomických studií FSV UK PhDr. Lucie Antošová Zdravotnictví jako součást národního hospodářství Zdravotnictví neznamená jen spotřebu, ale také tvorbu hodnot Pomáhá uspokojovat naše potřeby (být zdravý) Zdraví lidé mohou pracovat práce je podmínkou

Více

Rozpočtová opatření schválená usnesením Rady Olomouckého kraje UR/16/12/2017 ze dne

Rozpočtová opatření schválená usnesením Rady Olomouckého kraje UR/16/12/2017 ze dne Rozpočtová opatření schválená usnesením Rady Olomouckého kraje UR/16/12/2017 ze dne 2.6.2017 -Rozpočtová změna 214/17 druh rozpočtové změny: zapojení nových prostředků do rozpočtu poskytovatel: Ministerstvo

Více