Masérská a lázeňská péče

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Masérská a lázeňská péče"

Transkript

1 Masérská a lázeňská péče VY_32_INOVACE_184 AUTOR: Mgr. Andrea Továrková ANOTACE: Prezentace slouží k seznámení s podmínkami provozování masérských služeb, základní legislativou. KLÍČOVÁ SLOVA: Podmínky provozování, Provozní řád, legislativa.

2 Podmínky provozování Osoba provozující holičství, kadeřnictví, manikúru, pedikúru, kosmetické, masérské, regenerační a rekondiční služby a služby, při nichž se používají speciální přístroje k péči o tělo, je povinna zabezpečit: lékarničku první pomoci vybavenou podle charakteru poskytované služby, vypracovat Provozní řád.

3 Provozní řád Provozní řád předloží osoba ke schválení příslušnému orgánu ochrany veřejného zdraví. Schválený provozní řád vyvěsí při zahájení činnosti v provozovně. Vzorový Provozní řád

4 Legislativa Zákon o ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících zákonů č. 258/2000 Sb. ve znění zákona č. 392/2005 Sb. Vyhláška č.195/2005 Sb., kterou se upravují podmínky předcházení vzniku a šíření infekčních onemocnění a hygienické požadavky na provoz zdravotního zařízení a ústavů sociální péče.

5 Legislativa Vyhláška č. 602/2006 Sb. o hygienických požadavcích na stravovací služby a o zásadách osobní a provozní hygieny při činnostech epidemiologicky závažných. Vyhláška č. 472/2006 Sb. o rozsahu znalostí a dalších podmínkách k získání odborné způsobilosti v některých oborech ochrany veřejného zdraví.

6 Název zařízení Sídlo zařízení Telefon, fax VZOROVÝ PROVOZNÍ ŘÁD NESTÁTNÍ SPECIALIZOVANÉ ZAŘÍZENÍ POSKYTUJÍCÍ MASÉRSKÉ SLUŽBY Provozovatel (eventuálně odborný zástupce, jednatel, majitel apod.) Kapacita zařízení Počet zaměstnanců Pracovní doba Druh a rozsah poskytovaných služeb specifikace poskytovaných služeb specifikace jednotlivých výkonů, včetně eventuálního použití strojů, přístrojů, doložení certifikátů, kvalifikace pracovníka pro práci s těmito přístroji Zdůraznit, že není prováděn výkon na nemocné kůži, nejsou prováděny výkony s porušením integrity kůže.

7 Popis zařízení Zařízení poskytující masérské služby je umístěno v (přízemí, n-tém patře budovy s výtahem), pracoviště tvoří provozně uzavřený celek, který se skládá z (recepce, čekárny, šatny, masážní místnosti, administrativní místnosti, sociálního zařízení WC pro pacienty, WC pro personál, místnosti pro ukládání spotřebního materiálu, úklidové místnosti). Místnost, kde jsou poskytovány masérské služby, i ostatní místnosti zařízení jsou vybaveny nábytkem se snadno omyvatelným povrchem, na podlaze všech místností je snadno čistitelná a dezinfikovatelná krytina (PVC, dlažba apod.).

8 Popis zařízení Přiložit plánek jednotlivých místností s označením (např. masérna, sprchy, šatna, bazének, vany apod.). Způsob větrání Osvětlení Zásobování pitnou vodou

9 Úklid a dezinfekce Úklid je smluvně zajištěn s firmou, eventuálně je prováděn Úklid všech prostor se provádí v ranních hodinách před zahájením provozu, denně na vlhko. V rámci tohoto úklidu je proveden běžný úklid prostor horkou vodou (asi 60 Celsia) s přídavkem detergentů, úklid podlah a sociálního zařízení s použitím jak detergentů, tak dezinfekčních prostředků. Dezinfekce podlah je prováděna přípravky (Chloramin, Savo apod.) s ředěním dle návodu výrobce, tj (Savo ředění 1:10, tj. 1 litr Sava na 10 litrů vody, expozice 30 minut; 2% Chloramin B ředění 1 kelímek na 10 litrů vody, expozice 30 minut).

10 Úklid a dezinfekce Dezinfekce povrchů je prováděna přípravky (např. Bacillol plus, Mikrozid liquid) bez dalšího ředění. S použitím dezinfekce je denně prováděno i omytí obkladových a omyvatelných ploch v místnostech. Minimálně 1 x týdně je provedeno mytí dveří. Masérská lehátka (lůžka) jsou i přes používání jednorázových krycích textilií dezinfikována dezinfekčními prostředky 1 x týdně v rámci ranního úklidu.

11 Úklid a dezinfekce Při eventuální kontaminaci jakékoliv plochy či prostory biologickým materiálem se provede okamžitá dekontaminace potřísněného místa překrytím mulem nebo papírovou vatou namočenou v účinném dezinfekčním virucidním roztoku (Chloraminu, Sava apod.). Po setření se čistí obvyklým způsobem. Na všech pracovištích jsou používány pouze jednorázové ručníky. Zařízení je 1 x ročně malováno, 1 x za 6 měsíců je prováděno mytí oken, rámů, eventuálně žaluzií. Kontrola úklidu je prováděna ze strany dodavatele vlastním pracovníkem, ze strany odběratele denně pověřeným pracovníkem před zahájením pracovní směny.

12 Úklid a dezinfekce Při používání chemické dezinfekce se postupuje podle návodu výrobce s ohledem zejména na dodržení koncentrace a doby působení dezinfekčního prostředku. Při práci s dezinfekčními prostředky se dodržují zásady ochrany zdraví a bezpečnosti při práci a používají se osobní ochranné pomůcky. Dezinfekční prostředky se připravují bezprostředně před použitím, nikoliv do zásoby. Dezinfekční prostředky se střídají v intervalu asi 3 měsíců kvůli zabránění mikrobiální rezistenci. V zařízení jsou k dezinfekci používány pouze dezinfekční prostředky zakoupené v tržní síti a schválené Hlavním hygienikem ČR.

13 Manipulace s prádlem Čisté prádlo a textil určený k jednorázovému použití se skladují v čistých a pravidelně dezinfikovaných skříních. Na pokrytí masérských stolů (lehátek, lůžek) se používá jednorázový materiál (Perlan), který je měněn po každém použití. Ručníky jsou papírové, k jednorázovému použití. Použité prádlo (pracovní oděvy zaměstnanců, prostěradla, ručníky) se ukládají přímo do obalů s označením sortimentu prádla a je odváženo do prádelny. Pytle jsou uloženy v místnosti k tomu vyčleněné.

14 Manipulace s prádlem V místnosti určené pro ukládání použitého prádla jsou podlaha a stěny do výše 150 cm omyvatelné a dezinfikovatelné. Pracovník manipulující s použitým prádlem používá osobní ochranné pomůcky a dodržuje zásady hygieny, včetně osobní. Prádelna smluvně zajišťuje praní zdravotnických oděvů. V případě malé provozovny lze použít i vlastní automatickou pračku. Použitý jednorázový zdravotnický materiál je skladován v PVC pytlích a je denně likvidován jako odpad.

15 Osobní hygiena zaměstnanců Při výkonu činnosti epidemiologicky závažných je nutné: pečovat o tělesnou čistotu pracovníka; před započetím práce s klientem, po použití toalety, po manipulaci s odpady, po provedení úklidu a při každém znečištění je nutno umýt si ruce v teplé vodě s použitím vhodného mycího, případně dezinfekčního prostředku (např. Sterillium); nosit osobní ochranné prostředky, zejména pracovní oděv a pracovní obuv; osobní ochranné prostředky musí být udržovány v čistotě; v průběhu pracovní doby nelze opouštět provozovnu v pracovním oděvu a pracovní obuvi;

16 Osobní hygiena zaměstnanců zdržet se jakéhokoliv nehygienického chování na pracovišti, např. konzumace jídla, kouření, úpravy vlasů a nehtů apod. mít krátce ostříhané a čisté nehty na rukou, ruce bez ozdobných předmětů; pracovní a občanský oděv je nutno ukládat na místo k tomu vyčleněné (šatna), přičemž pracovní a občanský oděv se ukládají odděleně.

17 Odpady Veškerý odpad se odstraňuje denně. V provozovně vzniká pouze běžný komunální odpad zahrnující použité jednorázové ručníky, podložky apod. nekontaminované žádným biologickým materiálem. Do všech odpadkových košů se vkládají igelitové vložky a denně je prováděno jejich odstranění z provozovny. Zařízení je vybaveno lékárničkou obsahující vybavení k poskytnutí první pomoci.

18 Stravování Pro klienty je-li v provozovně realizováno, podléhá vyhlášce č. 107/2001 Sb., o hygienických požadavcích na stravovací služby a o zásadách osobní a provozní hygieny při činnostech epidemiologicky závažných. Pracoviště nezaměstnává pracovníky podléhající povinnosti očkování proti VHB. Provozní řád zpracoval Za jeho dodržování a kontrolu odpovídá (specifikovat, kdo za co odpovídá). Provozní řád byl schválen orgánem ochrany veřejného zdraví (název orgánu, datum, odpovědný pracovník). S provozním řádem byl personál seznámen (datum, kdo seznámení provedl).

19 Přílohy Smlouva o pronájmu nebytových prostor Plánek s označením místností

20 FLANDERA, S. Sportovní masáže. Olomouc: Nakladatelství Poznání, ISBN KNITTLOVÁ, J. Učební texty pro odborný výcvik. Olomouc: Knittlová, učební text, Slide č. 2 URL< >[cit ]

Holičství, kadeřnictví, pedikúry a manikúry

Holičství, kadeřnictví, pedikúry a manikúry 5.6.17.6. Holičství, kadeřnictví, pedikúry a manikúry http://www.guard7.cz/lexikon/lexikon-bozp/sektory-bozp/holicstvikadernictvi-pedikury-a-manikury Pracovní činnosti při provozování kadeřnictví, pedikúry,

Více

Osnova provozního řádu provozovny služeb péče o tělo dle 21 odst. 3 zákona o ochraně veřejného zdraví

Osnova provozního řádu provozovny služeb péče o tělo dle 21 odst. 3 zákona o ochraně veřejného zdraví Osnova provozního řádu provozovny služeb péče o tělo dle 21 odst. 3 zákona o ochraně veřejného zdraví Provozovna holičství, kadeřnictví, manikúry, pedikúry, kosmetických, masérských, regeneračních a rekondičních

Více

ÚKLID LEGISLATIVA A PRAXE. Jarmila Kohoutová Oddělení nemocniční hygieny FNOL

ÚKLID LEGISLATIVA A PRAXE. Jarmila Kohoutová Oddělení nemocniční hygieny FNOL ÚKLID LEGISLATIVA A PRAXE Jarmila Kohoutová Oddělení nemocniční hygieny FNOL XXVI. mezinárodní konference, NEMOCNIČNÍ EPIDEMIOLOGIE A HYGIENA, Brno, 16. 17.května 2017 LEGISLATIVA 1/2 zákon č. 258/2000

Více

PROVOZNÍ ŘÁD MASÉRNY v Boskovicích

PROVOZNÍ ŘÁD MASÉRNY v Boskovicích Služby Boskovice, s.r.o. Boskovice, U Lázní 2063/3, PSČ 680 01 IČO: 269 44 855 PROVOZNÍ ŘÁD MASÉRNY v Boskovicích Adresa: SAUNA U Lázní 2063/3 680 01 Boskovice Schváleno KHS Jm kraje se sídlem v Brně rozhodnutím

Více

Hygiena a sanitace potravinářských výrob. Aneta Hniličková Tereza Matějcová

Hygiena a sanitace potravinářských výrob. Aneta Hniličková Tereza Matějcová Hygiena a sanitace potravinářských výrob Aneta Hniličková Tereza Matějcová Pojmy na úvod Správná výrobní praxe postupy zaměřené na zajišťování celkové jakosti výrobků tzn. způsobilosti k uvedenému či předpokládanému

Více

Provozní řád sauny. Větrání jednotlivých místností je zajištěno centrální vzduchotechnickou jednotkou.

Provozní řád sauny. Větrání jednotlivých místností je zajištěno centrální vzduchotechnickou jednotkou. Provozní řád sauny 1 ÚVOD Název provozovny : Penzion Horácko Adresa : 592 04 Tři Studně 104 Majitel objektu : Dana Dušková IČO 62838512 Živnostenské oprávnění č.j. MU/OŽ/213/2013/U/3 vydán ŽÚ Žďár n.s.

Více

602/2006 Sb. VYHLÁKA

602/2006 Sb. VYHLÁKA 602/2006 Sb. VYHLÁKA ze dne 18. prosince 2006, kterou se mění vyhláka č. 137/2004 Sb., o hygienických požadavcích na stravovací služby a o zásadách osobní a provozní hygieny při činnostech epidemiologicky

Více

Provozní řád Penzion Žralok Šošůvka 46

Provozní řád Penzion Žralok Šošůvka 46 Provozní řád Penzion Žralok Šošůvka 46 Platný od 1.5.2011 I. Údaje o provozovateli Provozovatel: Hydroart s.r.o., Na Lukách 2306/2, Blansko 678 01 IČO: 25586475 DIČ:CZ 25586475 Telefon: 516415563 Odpovědná

Více

Pracovní návrh. VYHLÁŠKA Ministerstva práce a sociálních věcí. ze dne.2014. o hygienických požadavcích na prostory a provoz dětské skupiny do 12 dětí

Pracovní návrh. VYHLÁŠKA Ministerstva práce a sociálních věcí. ze dne.2014. o hygienických požadavcích na prostory a provoz dětské skupiny do 12 dětí Pracovní návrh VYHLÁŠKA Ministerstva práce a sociálních věcí ze dne.2014 o hygienických požadavcích na prostory a provoz dětské skupiny do 12 dětí Ministerstvo práce a sociálních věcí stanoví podle 26

Více

Zpracoval : Bc. Andrea Vachtlová, DiS., Mgr. Petra Havlíčková, Ing. Jana Salcmanová, DiS.

Zpracoval : Bc. Andrea Vachtlová, DiS., Mgr. Petra Havlíčková, Ing. Jana Salcmanová, DiS. PROVOZNÍ ŘÁD Středisko: Diakonie ČCE Středisko Praha Adresa: Vlachova 1502, Praha 13, 155 00 Služba: SOCIÁLNĚ TERAPEUTICKÁ DÍLNA (STD) Adresa: Mohylová 1965/6, Praha 13, 155 00 PROVOZNÍ ŘÁD Tato směrnice

Více

Židovská obec Brno Směrnice 24/2006

Židovská obec Brno Směrnice 24/2006 Židovská obec Brno Směrnice 24/2006 PROVOZNÍ ŘÁD REGENERAČNÍHO CENTRA OBSAH 1.) LEGISLATIVA 2.) PODMÍNKY ČINNOSTI 3.) POUŽITÍ PŘÍSTROJŮ, NÁSTROJU, POMŮCEK A DALŠICH ZAŘÍZENÍ 4.) ZÁSADY PREVENCE INFEKČNÍCH

Více

PROVOZNÍ ŘÁD ZAŘÍZENÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB DENNÍ STACIONÁŘ RATOLEST. (v souladu s 46 zákona 108/2006 Sb. a s 12 vyhlášky 505/2006 Sb.) I.

PROVOZNÍ ŘÁD ZAŘÍZENÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB DENNÍ STACIONÁŘ RATOLEST. (v souladu s 46 zákona 108/2006 Sb. a s 12 vyhlášky 505/2006 Sb.) I. PROVOZNÍ ŘÁD ZAŘÍZENÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB DENNÍ STACIONÁŘ RATOLEST (v souladu s 46 zákona 108/2006 Sb. a s 12 vyhlášky 505/2006 Sb.) I. Základní údaje 1. Název a adresa zařízení: Denní stacionář Ratolest

Více

PROVOZNÍ ŘÁD SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ŠKOLY SPMP MODRÝ KLÍČ aktualizovaný ke dni 1.10.2008

PROVOZNÍ ŘÁD SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ŠKOLY SPMP MODRÝ KLÍČ aktualizovaný ke dni 1.10.2008 1 PROVOZNÍ ŘÁD SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ŠKOLY SPMP MODRÝ KLÍČ aktualizovaný ke dni 1.10.2008 zpracovaný podle 15 odst. 2, zákona č. 258/2000 Sb. o ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících zákonů

Více

Epidemiologicky rizikové potraviny. Mgr. Aleš Peřina, Ph. D.

Epidemiologicky rizikové potraviny. Mgr. Aleš Peřina, Ph. D. Epidemiologicky rizikové potraviny Mgr. Aleš Peřina, Ph. D. 1 Epidemický řetězec v hygieně potravin (1) Zdroj nákazy Člověk: osoby manipulující s potravinami v domácnosti pracovníci, návštěvy na pracovištích,

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola a Mateřská škola Nymburk, Tyršova 446 příspěvková organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Provozní řád školy Č.j.: /2014 Číslo směrnice: /2014 Vypracovala: Schválila: Mgr. Hana Procházková, vedoucí

Více

Provozní řád Ústavu lékařské genetiky FNOL

Provozní řád Ústavu lékařské genetiky FNOL 1 Materiálně technické vybavení Provozní řád Hygienická a protiepidemická opatření k předcházení vzniku a šíření nemocničních nákaz 1.1 Ústav lékařské genetiky je umístěn v -1 NP, 2 4 NP budovy T, dispoziční

Více

Základní škola a Mateřská škola Olomučany, okres Blansko, příspěvková organizace. Provozní řád MŠ

Základní škola a Mateřská škola Olomučany, okres Blansko, příspěvková organizace. Provozní řád MŠ Základní škola a Mateřská škola Olomučany, okres Blansko, příspěvková organizace I. Údaje o zařízení Provozní řád MŠ Oficiální název: Základní škola a Mateřská škola Olomučany, okres Blansko, příspěvková

Více

Provozní řád dle 21 odst. 3 zákona o ochraně veřejného zdraví

Provozní řád dle 21 odst. 3 zákona o ochraně veřejného zdraví Provozní řád dle 21 odst. 3 zákona o ochraně veřejného zdraví I.Podmínky činnosti Údaje o poskytovateli: Fyzická osoba: Dagmar Kloučková Místo podnikání: Prostřední Nová Ves 56, 507 81 Lázně Bělohrad Telefon:

Více

Příloha č. 11. Auditovaná škola: Datum auditu: Jméno auditora: Seznam kontrolních otázek

Příloha č. 11. Auditovaná škola: Datum auditu: Jméno auditora: Seznam kontrolních otázek Příloha č. 11 Auditovaná škola: Datum auditu: Jméno auditora: Seznam kontrolních otázek Vymezení činnosti a odpovědnosti provozovatele poř. č. zadání otázky / zjištění: ano / ne 1. Byla vymezena výrobní

Více

PROVOZNÍ ŘÁD PRACOVIŠTĚ. PROVOZNÍ DOBA (dle nového Zákoníku práce) PO, ÚT, ST, ČT, PÁ ...

PROVOZNÍ ŘÁD PRACOVIŠTĚ. PROVOZNÍ DOBA (dle nového Zákoníku práce) PO, ÚT, ST, ČT, PÁ ... PROVOZNÍ ŘÁD Zpracovaný dle zákona č. 258/2000 Sb. O ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů a zákona č. 185/2001Sb. o odpadech a o změně některých

Více

DEZINFEKCE VE ZDRAVOTNICKÝCH ZAŘÍZENÍCH. Kolářová M., Odd. epidemiologie infekčních nemocí ÚPL. 11/20/2013 KOLMA, Oš+PA 1

DEZINFEKCE VE ZDRAVOTNICKÝCH ZAŘÍZENÍCH. Kolářová M., Odd. epidemiologie infekčních nemocí ÚPL. 11/20/2013 KOLMA, Oš+PA 1 DEZINFEKCE VE ZDRAVOTNICKÝCH ZAŘÍZENÍCH Kolářová M., Odd. epidemiologie infekčních nemocí ÚPL 11/20/2013 KOLMA, Oš+PA 1 DEZINFEKCE - je soubor opatření ke zneškodňování mikroorganizmů pomocí fyzikálních,

Více

Bariérová ošetřovatelská péče.

Bariérová ošetřovatelská péče. Bariérová ošetřovatelská péče https://www.youtube.com/watch?v=yw9gnbgqa1e Bariérová ošetřovatelská péče systém pracovních a organizačních opatření, které mají zabránit vzniku a šíření nozokomiálních nákaz.

Více

Zásady hygieny rukou

Zásady hygieny rukou Zásady hygieny rukou Věstník MZ ČR částka 5/2012 str.15 METODICKÝ NÁVOD - HYGIENA RUKOU PŘI POSKYTOVÁNÍ ZDRAVOTNÍ PÉČE http://www.mzcr.cz/legislativa/dokumenty/vestnik-c5/2012_6452_2510_11.ht Ruce zdravotníka

Více

PROVOZNÍ ŘÁD. Domov pro osoby se zdravotním postižením Kadaň

PROVOZNÍ ŘÁD. Domov pro osoby se zdravotním postižením Kadaň PROVOZNÍ ŘÁD Domov pro osoby se zdravotním postižením Kadaň I. Základní údaje Domov pro osoby se zdravotním postižením Budova A, Dvořákova ulice 1128, 432 01 Kadaň, tel.: 474 334 462 Budova B, Březinova

Více

Návrh zásad provozního řádu mateřských škol

Návrh zásad provozního řádu mateřských škol Návrh zásad provozního řádu mateřských škol ( 7 odst. 2 zákona č.258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících zákonů) Zařízení pro výchovu a vzdělávání jsou povinna vypracovat

Více

APOSS LIBEREC, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Zeyerova 832/24, Liberec 1 PROVOZNÍ ŘÁD

APOSS LIBEREC, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Zeyerova 832/24, Liberec 1 PROVOZNÍ ŘÁD APOSS LIBEREC, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Zeyerova 832/24, 460 01 Liberec 1 PROVOZNÍ ŘÁD I. Základní údaje 1. Název zařízení: APOSS Liberec, příspěvková organizace 2. Název pracoviště: Domov pro osoby se zdravotním

Více

PROVOZNÍ ŘÁD DOMOVA PRO SENIORY HÁJE zařízení sociálních služeb ( 79 odst. 5 písm. g) zák.č. 108/2006 Sb.)

PROVOZNÍ ŘÁD DOMOVA PRO SENIORY HÁJE zařízení sociálních služeb ( 79 odst. 5 písm. g) zák.č. 108/2006 Sb.) PROVOZNÍ ŘÁD DOMOVA PRO SENIORY HÁJE zařízení sociálních služeb ( 79 odst. 5 písm. g) zák.č. 108/2006 Sb.) I. Základní údaje 1. Domov pro seniory Háje, K Milíčovu 734, Praha 4-Háje, 149 00 2. Zřizovatel

Více

( 7 odst. 2 zákona č.258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících zákonů)

( 7 odst. 2 zákona č.258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících zákonů) Mateřská škola Vrčeň, okres Plzeň jih, příspěvková organizace Provozní řád mateřské školy Projednáno v ped.radě: Účinnost od: 2.9.2016 1.9.2016 Změny: ( 7 odst. 2 zákona č.258/2000 Sb., o ochraně veřejného

Více

PROSTŘEDÍ A PODMÍNKY POSKYTOVÁNÍ SLUŽEB

PROSTŘEDÍ A PODMÍNKY POSKYTOVÁNÍ SLUŽEB PROSTŘEDÍ A PODMÍNKY POSKYTOVÁNÍ SLUŽEB Nahrazuje: Proces nový Jméno a příjmení Funkce Podpis Domov pro seniory Jasenka - Vsetín Dolní Jasenka 2274 755 01 Vsetín Zpracování: Marta Bártková vedoucí zařízení

Více

Zpráva o kontrolní akci GULÁŠFEST konané ve dnech na fotbalovém stadionu ve Valašském Meziříčí

Zpráva o kontrolní akci GULÁŠFEST konané ve dnech na fotbalovém stadionu ve Valašském Meziříčí Krajská hygienická stanice Zlínského kraje se sídlem ve Zlíně Havlíčkovo nábřeží 600, 760 01 Zlín Tel.: 577 006 737, e-mail: khs@khszlin.cz, podatelna@khszlin.cz, ID: xwsai7r Zpráva o kontrolní akci GULÁŠFEST

Více

MALENOVICE, SOKOLOVSKÁ 967 (SO - 01, 03, 04) MALENOVICE, SOKOLOVSKÁ 967 (SO - 02) MALENOVICE MASARYKOVA 443 SOBŮLKY 210, KYJOV ZLÍN, ZARÁMÍ 4077

MALENOVICE, SOKOLOVSKÁ 967 (SO - 01, 03, 04) MALENOVICE, SOKOLOVSKÁ 967 (SO - 02) MALENOVICE MASARYKOVA 443 SOBŮLKY 210, KYJOV ZLÍN, ZARÁMÍ 4077 DEZINFEKČNÍ REŽIM PRO VYBRANÉ OBJEKTY ORGANIZACE VE VZTAHU KE KSS 2013 SOBŮLKY 210, KYJOV ZLÍN, ZARÁMÍ 4077 MALENOVICE, SOKOLOVSKÁ 967 (SO - 02) MALENOVICE, SOKOLOVSKÁ 967 (SO - 01, 03, 04) MALENOVICE

Více

Výroba a prodej zmrzliny Prodej hlubokozmrazené zmrzliny

Výroba a prodej zmrzliny Prodej hlubokozmrazené zmrzliny 1 Program k zajištění bezpečnosti poskytovaných stravovacích služeb Upozornění: Návod pro vytvoření postupu založeného na zásadách HACCP v odkazu čl. 5 Nařízení EP a Rady (ES) č. 852/2004 je zpracován

Více

Úklidové služby pro Domov pro seniory Háje. Popis činností

Úklidové služby pro Domov pro seniory Háje. Popis činností Úklidové služby pro Domov pro seniory Háje Popis činností Denní úklid včetně sobot a nedělí Pokoje klientů včetně dezinfekce, koupelen koupelen mytí zařizovacích předmětů hygienických zařízení včetně dezinfekce,

Více

ČÁST 1 ÚVODNÍ USTANOVENÍ. Str. 1 z 5

ČÁST 1 ÚVODNÍ USTANOVENÍ. Str. 1 z 5 Str. 1 z 5 Příloha č. 1 Výtah z vyhlášky č. 137/2004 Sb., o hygienických požadavcích na stravovací služby (legislativní podklady pro nejasnosti i v oblasti provozní a osobní hygieny, HACCP) 137 VYHLÁŠKA

Více

Návrh zásad provozního řádu školských výchovných a ubytovacích zařízeních

Návrh zásad provozního řádu školských výchovných a ubytovacích zařízeních Návrh zásad provozního řádu školských výchovných a ubytovacích zařízeních ( 7 odst. zákona č.58/000 Sb., o ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů)

Více

VNITŘNÍ ŘÁD. VESELÝ DOMEČEK - stacionář pro děti se specifickými potřebami

VNITŘNÍ ŘÁD. VESELÝ DOMEČEK - stacionář pro děti se specifickými potřebami VNITŘNÍ ŘÁD VESELÝ DOMEČEK - stacionář pro děti se specifickými potřebami A OBECNÁ USTANOVENÍ 1. OBECNÉ ÚDAJE 2. LEGISLATIVA 3. CHARAKTERISTIKA A ZAMĚŘENÍ PRACOVIŠTĚ, ROZSAH POSKYTOVANÉ PÉČE, KAPACITA

Více

PROVOZNÍ ŘÁD DENNÍ STACIONÁŘ

PROVOZNÍ ŘÁD DENNÍ STACIONÁŘ PROVOZNÍ ŘÁD DENNÍ STACIONÁŘ Právní subjekt: Ruka pro život o.p.s. sídlo: Rajmonova 1199/4, 180 00 Praha 8 - Kobylisy ředitelka: Mgr. Lenka Janištinová IČO : 27017699 číslo účtu: 1978381309/0800 telefon:

Více

PROVOZNÍ ŘÁD. Školní jídelna a Školní kuchyň

PROVOZNÍ ŘÁD. Školní jídelna a Školní kuchyň PROVOZNÍ ŘÁD Školní jídelna a Školní kuchyň Vydal: Základní škola a Mateřská škola, Bílý Potok, okres Liberec, příspěvková organizace Platnost: 1. 10. 2012 Závaznost: pro všechny zaměstnance Vypracovala:

Více

PROVOZNÍ ŘÁD INFRASAUNY

PROVOZNÍ ŘÁD INFRASAUNY Mateřská škola Příbor, Pionýrů 1519, okres Nový Jičín, příspěvková organizace ČJ: 2013/63 tel. 556 725 067, e-mail: mspionyru@tiscali.cz, www.mspriborpionyru.unas.cz PROVOZNÍ ŘÁD INFRASAUNY Provozní doba

Více

PROVOZNÍ ŘÁD ODLEHČOVACÍ SLUŽBY. (v souladu s 44 zák. č.108/2006 Sb. a s 10 vyhlášky 505/2006 Sb.) I. Základní údaje

PROVOZNÍ ŘÁD ODLEHČOVACÍ SLUŽBY. (v souladu s 44 zák. č.108/2006 Sb. a s 10 vyhlášky 505/2006 Sb.) I. Základní údaje PROVOZNÍ ŘÁD ODLEHČOVACÍ SLUŽBY (v souladu s 44 zák. č.108/2006 Sb. a s 10 vyhlášky 505/2006 Sb.) I. Základní údaje 1. Název a adresa zařízení: Diakonie ČCE středisko Praha Vlachova 1502/20, 155 00, Praha

Více

Základní škola a Mateřské škola Brno, Milénova 14. PROVOZNÍ ŘÁD Školní kuchyně ZŠ a MŠ Milénova 14

Základní škola a Mateřské škola Brno, Milénova 14. PROVOZNÍ ŘÁD Školní kuchyně ZŠ a MŠ Milénova 14 Základní škola a Mateřské škola Brno, Milénova 14 PROVOZNÍ ŘÁD Školní kuchyně ZŠ a MŠ Milénova 14 1. Požadavky na zdravotní stav pracovníků školní kuchyně a jejich osobní hygiena: pracovníci musí mít vystavený

Více

PROVOZNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

PROVOZNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY PROVOZNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Zásady provozního řádu mateřských škol, dle zákona č.258/2000 Sb. o ochraně veřejného zdraví. 1. Údaje o zařízení Název školy: Základní škola a mateřská škola Hlučín-Bobrovníky,

Více

PROVOZNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE platný od

PROVOZNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE platný od Střední průmyslová škola stavební a Obchodní akademie, Cyrila Boudy 2954, Kladno PROVOZNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE platný od 1. 9. 2016 7 odst. 1 zákona č. 258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví a o změně

Více

PROVOZNÍ ŘÁD zdravotnického ambulantního zařízení

PROVOZNÍ ŘÁD zdravotnického ambulantního zařízení Návrh zásad provozního řádu zdravotnických zařízení dle 15 zákona č.258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících zákonů a jeho prováděcí vyhlášky 195/2005 Sb., kterou se upravují

Více

PROVOZNÍ ŘÁD. tel: , ,

PROVOZNÍ ŘÁD. tel: , , PROVOZNÍ ŘÁD I. Údaje o zařízení Fakultní mateřská škola se speciální péčí Arabská 681/20 160 00 Praha 6 tel: 235 350 410, 246 024 322, 731 181 954 e-mail: www stránky: irena.holema@skolka.org www.skolka.org

Více

PROVOZNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE PRO STUDENTY VOŠ, VŠ A ZAMĚSTNANCE Budova C

PROVOZNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE PRO STUDENTY VOŠ, VŠ A ZAMĚSTNANCE Budova C PROVOZNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE PRO STUDENTY VOŠ, VŠ A ZAMĚSTNANCE Budova C Střední škola stavebních řemesel Brno Bosonohy, příspěvková organizace, Pražská 38b S platností a účinností od 1. 9. 2016 Vypracoval:

Více

PROVOZNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNA

PROVOZNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNA Příloha č.ii. Základní škola s rozšířenou výukou tělesné výchovy, Praha 4, Bítovská 1/1246 ******************************************************************************************** PROVOZNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ

Více

Vyhláška č. 137/2004 o hygienických požadavcích na stravovací služby a o zásadách osobní a provozní hygieny při činnostech epidemiologicky závažných

Vyhláška č. 137/2004 o hygienických požadavcích na stravovací služby a o zásadách osobní a provozní hygieny při činnostech epidemiologicky závažných Vyhláška č. 137/2004 o hygienických požadavcích na stravovací služby a o zásadách osobní a provozní hygieny při činnostech epidemiologicky závažných ve znění poslední úpravy vyhláškou č. 602/2006 Sb. s

Více

Provozní řád ubytovny 1. část (hygienické zásady)

Provozní řád ubytovny 1. část (hygienické zásady) Ovčáry, 280 02 Provozní řád ubytovny 1. část (hygienické zásady) 2. část (technické a provozní zajištění) Ubytovna Ovčáry Platnost od 01.06.2014 Schválil: Provozní řád ubytovny 1. část (hygienické zásady)

Více

STŘEDNÍ ZDRAVOTNICKÁ ŠKOLA A VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA ZDRAVOTNICKÁ ŽĎÁR NAD SÁZAVOU Dvořákova 4, Žďár nad Sázavou, IČO

STŘEDNÍ ZDRAVOTNICKÁ ŠKOLA A VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA ZDRAVOTNICKÁ ŽĎÁR NAD SÁZAVOU Dvořákova 4, Žďár nad Sázavou, IČO STŘEDNÍ ZDRAVOTNICKÁ ŠKOLA A VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA ZDRAVOTNICKÁ ŽĎÁR NAD SÁZAVOU Dvořákova 4, 591 01 Žďár nad Sázavou, IČO 00637696 Čj.: ; Počet stran: 5; Počet příloh: 0 Provozní řád školy zpracovaný v

Více

258/2000 Sb. ZÁKON. ze dne 14. července 2000. o ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících zákonů

258/2000 Sb. ZÁKON. ze dne 14. července 2000. o ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících zákonů 258/2000 Sb. ZÁKON ze dne 14. července 2000 o ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících zákonů Změna: 254/2001 Sb., 274/2001 Sb. Změna: 86/2002 Sb. Změna: 13/2002 Sb., 120/2002 Sb. Změna:

Více

OBOROVÁ SPECIFIKACE září 2011

OBOROVÁ SPECIFIKACE září 2011 OBOROVÁ SPECIFIKACE září 2011 Praní - Odborné ošetření prádla z potravinářských provozů OS 80-02 Předmluva Vydávání oborových specifikací Textilním zkušebním ústavem (Centrum technické normalizace) bylo

Více

Provozní řád mateřské školy

Provozní řád mateřské školy Mateřská škola Radovesice, příspěvková organizace Radovesice 97 410 02 Radovesice Provozní řád mateřské školy Č.j.: 22/2018 Účinnost od: 01. 09. 2018 S platností k: 31. 8. 2018 Skartační znak: S10 Změny:

Více

VYBRANÁ USTANOVENÍ ČÁST 3 ZÁSADY PROVOZNÍ A OSOBNÍ HYGIENY PŘI ČINNOSTECH EPIDEMIOLOGICKY ZÁVAŽNÝCH

VYBRANÁ USTANOVENÍ ČÁST 3 ZÁSADY PROVOZNÍ A OSOBNÍ HYGIENY PŘI ČINNOSTECH EPIDEMIOLOGICKY ZÁVAŽNÝCH VYBRANÁ USTANOVENÍ ČÁST 3 ZÁSADY PROVOZNÍ A OSOBNÍ HYGIENY PŘI ČINNOSTECH EPIDEMIOLOGICKY ZÁVAŽNÝCH 49 (1) Pro provozování stravovacích služeb, výrobu potravin a uvádění potravin do oběhu platí tyto zásady

Více

Hygiena rukou a používání rukavic. MUDr. Bohdana Rezková, Ph.D. Ústav ochrany a podpory zdraví LF MU

Hygiena rukou a používání rukavic. MUDr. Bohdana Rezková, Ph.D. Ústav ochrany a podpory zdraví LF MU Hygiena rukou a používání rukavic MUDr. Bohdana Rezková, Ph.D. Ústav ochrany a podpory zdraví LF MU Mikroflóra pokožky rukou Rezidentní (stálá) mikroflóra kůže - mikroorganizmy vyskytující se v hlubších

Více

HYGIENICKO SANITAČNÍ ŘÁD STRAVOVACÍHO ZAŘÍZENÍ VÝDEJNY POKRMŮ

HYGIENICKO SANITAČNÍ ŘÁD STRAVOVACÍHO ZAŘÍZENÍ VÝDEJNY POKRMŮ HYGIENICKO SANITAČNÍ ŘÁD STRAVOVACÍHO ZAŘÍZENÍ VÝDEJNY POKRMŮ Mateřská škola Petříkov č.p. 6 Obec Petříkov u Velkých Popovic Zpracovala: Ing. Hana Svobodová Vydání: 1 Celkem 8 stran Platnost od 1.9.2011.

Více

Specifika úklidu ve zdravotnictví

Specifika úklidu ve zdravotnictví Specifika úklidu ve zdravotnictví 25. Mezinárodní konference Nemocniční epidemiologie a hygiena OCS Trading s.r.o. 111UKLID.CZ MUDr. Alice Žertová, MBA Druhy zdravotnických zařízení Státní Privátní Ambulantní

Více

PROVOZNÍ ŘÁD TÝDENNÍHO STACIONÁŘE NA PALUBĚ. ( v souladu s 47 zák.č.108/2006 Sb. a s 13 vyhlášky 505/2006 Sb.) I. Základní údaje

PROVOZNÍ ŘÁD TÝDENNÍHO STACIONÁŘE NA PALUBĚ. ( v souladu s 47 zák.č.108/2006 Sb. a s 13 vyhlášky 505/2006 Sb.) I. Základní údaje PROVOZNÍ ŘÁD TÝDENNÍHO STACIONÁŘE NA PALUBĚ ( v souladu s 47 zák.č.108/2006 Sb. a s 13 vyhlášky 505/2006 Sb.) I. Základní údaje 1. Název a adresa zařízení: Diakonie ČCE středisko Praha Vlachova 1502/20,

Více

FN HK SM_81 verze 1 účinnost od 1. 8. 2008

FN HK SM_81 verze 1 účinnost od 1. 8. 2008 FN HK SM_81 verze 1 účinnost od 1. 8. 2008 9. PRAVIDLA PRO PROVÁDĚNÍ ÚKLIDU VE FN HK Úklid prostor FN HK se řídí vyhláškou č. 195/2005. Požadavky na úklid jsou stanoveny v obecných Technologických postupech

Více

Hygienické požadavky na dětskou skupinu

Hygienické požadavky na dětskou skupinu Hygienické požadavky na dětskou skupinu Odbor hygieny dětí a mladistvých Krajská hygienická stanice Libereckého kraje MUDr. Jana Pilnáčková 12.4.2017, seminář Dětská skupina v praxi Legislativa Zákon č.

Více

320/2010 Sb. VYHLÁŠKA

320/2010 Sb. VYHLÁŠKA 320/2010 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 15. listopadu 2010, kterou se mění vyhláška Ministerstva zdravotnictví č. 106/2001 Sb., o hygienických požadavcích na zotavovací akce pro děti, ve znění vyhlášky č. 148/2004

Více

Provozní řád MŠ. zpracovaný v souladu s požadavky 7, odst. 2, zákona č. 258/2000 Sb.ve znění pozdějších předpisů. I.

Provozní řád MŠ. zpracovaný v souladu s požadavky 7, odst. 2, zákona č. 258/2000 Sb.ve znění pozdějších předpisů. I. Provozní řád MŠ zpracovaný v souladu s požadavky 7, odst. 2, zákona č. 258/2000 Sb.ve znění pozdějších předpisů I. Údaje o zařízení Název subjektu: Základní škola a mateřská škola Osová Bítýška Adresa

Více

PROVOZNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE

PROVOZNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE INTEGROVANÁ STŘEDNÍ ŠKOLA Dr. Farského 300, příspěvková organizace 512 11 Vysoké nad Jizerou IČO: 00087891, DIČ: CZ 00087891 PROVOZNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE Provozní řád domova mládeže 1. Údaje o zařízení

Více

Provozní řád Školní turistické ubytovny při Gymnázium, Střední odborné škole a Vyšší odborné škole, Nový Bydžov

Provozní řád Školní turistické ubytovny při Gymnázium, Střední odborné škole a Vyšší odborné škole, Nový Bydžov Č. j.: 294/2018 Provozní řád Školní turistické ubytovny při Gymnázium, Střední odborné škole a Vyšší odborné škole, Nový Bydžov podle 21 a, zákona č. 258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví a o změně

Více

137/2004 Sb. VYHLÁŠKA. o hygienických požadavcích na stravovací služby a o zásadách osobní a provozní hygieny při činnostech epidemiologicky závažných

137/2004 Sb. VYHLÁŠKA. o hygienických požadavcích na stravovací služby a o zásadách osobní a provozní hygieny při činnostech epidemiologicky závažných 137/2004 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 17. března 2004 o hygienických požadavcích na stravovací služby a o zásadách osobní a provozní hygieny při činnostech epidemiologicky závažných Změna: 602/2006 Sb. Ministerstvo

Více

VYHLÁŠKA. ze dne 17. března jak vyplývá ze změn provedených vyhláškou č. 602/2006 Sb.

VYHLÁŠKA. ze dne 17. března jak vyplývá ze změn provedených vyhláškou č. 602/2006 Sb. VYHLÁŠKA č. 137/2004 Sb., o hygienických požadavcích na stravovací služby a o zásadách osobní a provozní hygieny při činnostech epidemiologicky závažných ze dne 17. března 2004 jak vyplývá ze změn provedených

Více

VYHLÁŠKA č. 137/2004 Sb.

VYHLÁŠKA č. 137/2004 Sb. VYHLÁŠKA č. 137/2004 Sb. ze dne 17. března 2004 o hygienických požadavcích na stravovací služby a o zásadách osobní a provozní hygieny při činnostech epidemiologicky závažných ve znění vyhlášky Ministerstva

Více

PROVOZNÍ ŘÁD DOMOV BOŽETĚCHOVA

PROVOZNÍ ŘÁD DOMOV BOŽETĚCHOVA PROVOZNÍ ŘÁD DOMOV BOŽETĚCHOVA Právní subjekt: Ruka pro život o.p.s. sídlo: Rajmonova 1199/4, 180 00 Praha 8 - Kobylisy ředitelka: Mgr. Lenka Janištinová IČO : 27017699 číslo účtu: 1978381309/0800 telefon:

Více

P R O V O Z N Í Ř Á D Š K O L Y _ 2018/2019

P R O V O Z N Í Ř Á D Š K O L Y _ 2018/2019 P R O V O Z N Í Ř Á D Š K O L Y _ 2018/2019 dle Zákona č. 258/2000, o ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících zákonů. 1. Údaje o zařízení Základní škola a Mateřská škola, Olomouc, Řezníčkova

Více

VYHLÁŠKA č. 137/2004 Sb. ze dne 17. března 2004,

VYHLÁŠKA č. 137/2004 Sb. ze dne 17. března 2004, VYHLÁŠKA č. 137/2004 Sb. ze dne 17. března 2004, o hygienických požadavcích na stravovací služby a o zásadách osobní a provozní hygieny při činnostech epidemiologicky závažných, ve znění vyhlášky č. 602/2006

Více

PROVOZNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

PROVOZNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Základní škola a Mateřská škola Štěpánov nad Svratkou, okres Žďár nad Sázavou, příspěvková organizace PROVOZNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Na základě ustanovení písmene a) odstavce 1 165 zákona č. 561/2004 Sb.

Více

Základní škola a mateřská škola Hvozd, příspěvková organizace, Hvozd PROVOZNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

Základní škola a mateřská škola Hvozd, příspěvková organizace, Hvozd PROVOZNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Základní škola a mateřská škola Hvozd, příspěvková organizace, Hvozd 84, 798 55 Hvozd PROVOZNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Číslo jednací: MŠ 10/2017 Vypracovala: Schválil: Zdeňka Zapletalová Mgr. Waldemar Zatloukal

Více

Základní škola Josefa Františka a Mateřská škola Otaslavice. Řád školní kuchyně

Základní škola Josefa Františka a Mateřská škola Otaslavice. Řád školní kuchyně Základní škola Josefa Františka a Mateřská škola Otaslavice Řád školní kuchyně I. Úvod Celý systém přípravy, výroby, skladování a uvádění pokrmu do oběhu se stanoví podle HACCP (kritických bodů), který

Více

PROVOZNÍ ŘÁD SOCIÁLNÍCH SLUŽEB

PROVOZNÍ ŘÁD SOCIÁLNÍCH SLUŽEB PROVOZNÍ ŘÁD SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Právní subjekt: Ruka pro život o.p.s. sídlo: Rajmonova 1199/4, 180 00 Praha 8 - Kobylisy ředitelka: Mgr. Lenka Janištinová IČO : 27017699 číslo účtu: 1978381309/0800 telefon:

Více

Provozní řád Středisko Benátky nad Jizerou

Provozní řád Středisko Benátky nad Jizerou Provozní řád Středisko Benátky nad Jizerou I. Základní identifikační údaje Název zařízení: Domov U Anežky, poskytovatel sociálních služeb Adresa zařízení: nám. 17. listopadu 703, 294 71 Benátky nad Jizerou

Více

137/2004 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 17. března 2004 ČÁST 1 ÚVODNÍ USTANOVENÍ

137/2004 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 17. března 2004 ČÁST 1 ÚVODNÍ USTANOVENÍ 137/2004 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 17. března 2004 o hygienických požadavcích na stravovací služby a o zásadách osobní a provozní hygieny při činnostech epidemiologicky závažných Změna: 602/2006 Sb. Ministerstvo

Více

Vyhláška 137/2004 Sb., o hygienických požadavcích na stravovací služby

Vyhláška 137/2004 Sb., o hygienických požadavcích na stravovací služby Vyhláška 137/2004 Sb., o hygienických požadavcích na stravovací služby Aktualizované úplné znění dle vyhlášky 602/2006 Sb. k 1.1.2007 VYHLÁŠKA 137 ze dne 17. března 2004 o hygienických požadavcích na stravovací

Více

PROVOZNÍ ŘÁD. Obchodní název:... IČ:... Sídlo:... Rejstříkový soud:... Statutární orgán:...

PROVOZNÍ ŘÁD. Obchodní název:... IČ:... Sídlo:... Rejstříkový soud:... Statutární orgán:... PROVOZNÍ ŘÁD Zpracovaný dle zákona č. 258/2000 Sb. O ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících zákonů, vyhlášky 306/2012 Sb., ve znění pozdějších předpisů a zákona č. 185/2001Sb. o odpadech

Více

VZOROVÉ PROVOZNÍ ŘÁDY KOUPALIŠŤ VE VOLNÉ PŘÍRODĚ, UMĚLÝCH KOUPALIŠŤ A SAUN

VZOROVÉ PROVOZNÍ ŘÁDY KOUPALIŠŤ VE VOLNÉ PŘÍRODĚ, UMĚLÝCH KOUPALIŠŤ A SAUN VZOROVÉ PROVOZNÍ ŘÁDY KOUPALIŠŤ VE VOLNÉ PŘÍRODĚ, UMĚLÝCH KOUPALIŠŤ A SAUN Koupaliště ve volné přírodě podle 6 (3c) zákona č.258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví (dále zákon.) Název koupaliště a umístění,

Více

5.6.17.8. Stravovací služby

5.6.17.8. Stravovací služby 5.6.17.8. Stravovací služby http://www.guard7.cz/lexikon/lexikon-bozp/sektory-bozp/stravovacisluzby Pracovní činnosti při provozování stravovacích služeb, výrobě potravin, uvádění potravin do oběhu jsou

Více

Téma prezentace Provozní a hygienická pravidla při práci s dětmi v zařízení či domácnosti dítěte

Téma prezentace Provozní a hygienická pravidla při práci s dětmi v zařízení či domácnosti dítěte EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND Výukový kurz pro chůvy pro děti do zahájení povinné školní docházky je finančně podpořen Evropským sociálním fondem v rámci realizace projektu č. CZ.2.17/2.1.00/37094 s názvem Udržení

Více

Provozní řád sauny v plaveckém bazénu v Jilemnici

Provozní řád sauny v plaveckém bazénu v Jilemnici Provozní řád sauny v plaveckém bazénu v Jilemnici 1. ÚVOD Provozní řád je zpracován v souladu se zákonem 151/2011 Sb., kterým se mění zákon 258/2000 Sb. o ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících

Více

PROVOZNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY KOMETKA, s.r.o.

PROVOZNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY KOMETKA, s.r.o. PROVOZNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY KOMETKA, s.r.o. I. Údaje o zařízení Adresa: Kometka, Střední 26, 60200 Brno Telefon: 549 439 284, mob. 739 219 156 IČO: 01873784 Odpovědná osoba: Mgr. Lenka Řeholová, ředitelka

Více

o hygienických poţadavcích na stravovací sluţby a o zásadách osobní a provozní hygieny při činnostech epidemiologicky závaţných

o hygienických poţadavcích na stravovací sluţby a o zásadách osobní a provozní hygieny při činnostech epidemiologicky závaţných 137 VYHLÁŠKA ze dne 17. března 2004 o hygienických poţadavcích na stravovací sluţby a o zásadách osobní a provozní hygieny při činnostech epidemiologicky závaţných Ministerstvo zdravotnictví stanoví podle

Více

PROVOZNÍ ŘÁD. Mateřské školy Rozdrojovice, okres Brno venkov, příspěvkové organizace

PROVOZNÍ ŘÁD. Mateřské školy Rozdrojovice, okres Brno venkov, příspěvkové organizace PROVOZNÍ ŘÁD Mateřské školy Rozdrojovice, okres Brno venkov, příspěvkové organizace Údaje o zařízení Adresa: Rozdrojovice, Šafránka 54, 664 34 p. Kuřim Telefon: 538700471, 538700472 IČO: 75003759 Ředitel:

Více

Provozní řád domova mládeže

Provozní řád domova mládeže Střední škola průmyslová, Krnov, příspěvková organizace Soukenická 27, 794 0 Krnov Č. j.: SSPKR/083/206 Zpracoval: Ing. Aleš Zouhar Platnost:. 9. 206 Projednáno: 30. 8. 206 Provozní řád domova mládeže

Více

P R O V O Z N Í Ř Á D příloha č. 1 Školního řádu

P R O V O Z N Í Ř Á D příloha č. 1 Školního řádu 1 P R O V O Z N Í Ř Á D příloha č. 1 Školního řádu Základní škola a mateřská škola Dlouhá Brtnice, příspěvková organizace (součást mateřská škola) účinnost: od 1. 1. 2017 školní rok 2016 / 2017 aktualizováno

Více

OBOROVÁ SPECIFIKACE Únor 2015

OBOROVÁ SPECIFIKACE Únor 2015 OBOROVÁ SPECIFIKACE Únor 2015 Praní Odborné ošetření prádla ze zdravotnických zařízení OS 80-01 Vydávání oborových specifikací Textilním zkušebním ústavem (Centrum technické normalizace) bylo odsouhlaseno

Více

Provozní řád Farní školka Rybičky

Provozní řád Farní školka Rybičky Provozní řád Farní školka Rybičky Příloha č. 1 ke Smlouvě o poskytování služby péče o dítě v dětské skupině v rámci projektu Dětská skupina Valašské Meziříčí reg. č. CZ.03.1.51./0.0/0.0/17_073/0008243

Více

NABÍDKA ZÁKLADNÍCH A FAKULTATIVNÍCH ČINNOSTÍ PEČOVATELSKÉ SLUŽBY GERIATRICKÉ CENTRUM TÝNIŠTĚ NAD ORLICÍ OD 1. 1. 2014

NABÍDKA ZÁKLADNÍCH A FAKULTATIVNÍCH ČINNOSTÍ PEČOVATELSKÉ SLUŽBY GERIATRICKÉ CENTRUM TÝNIŠTĚ NAD ORLICÍ OD 1. 1. 2014 NABÍDKA ZÁKLADNÍCH A FAKULTATIVNÍCH ČINNOSTÍ PEČOVATELSKÉ SLUŽBY GERIATRICKÉ CENTRUM TÝNIŠTĚ NAD ORLICÍ OD 1. 1. 2014 Základní činnosti pečovatelské služby POMOC PŘI ZVLÁDÁNÍ BĚŽNÝCH ÚKONŮ PÉČE O VLASTNÍ

Více

MINIMÁLNÍ POŽADAVKY NA TECHNOLOGICKÝ POSTUP ÚKLIDU A SPECIFIKACE PRAVIDELNÝCH ÚKLIDOVÝCH PRACÍ

MINIMÁLNÍ POŽADAVKY NA TECHNOLOGICKÝ POSTUP ÚKLIDU A SPECIFIKACE PRAVIDELNÝCH ÚKLIDOVÝCH PRACÍ MINIMÁLNÍ POŽADAVKY NA TECHNOLOGICKÝ POSTUP ÚKLIDU A SPECIFIKACE PRAVIDELNÝCH ÚKLIDOVÝCH PRACÍ Standard úklidu Všechny osoby provádějící úklid musí používat k této práci přidělené OOPP ( ochranné osobní

Více

SAZEBNÍKY. Tým sociálních pracovnic DS / DZR Centrin. Datum vydání: 1. října 2014 Vydání: 6 Počet stran: 5 SAZEBNÍK FAKULTATIVNÍCH SLUŽEB

SAZEBNÍKY. Tým sociálních pracovnic DS / DZR Centrin. Datum vydání: 1. října 2014 Vydání: 6 Počet stran: 5 SAZEBNÍK FAKULTATIVNÍCH SLUŽEB Předmět: Zpracoval: Schválil: SAZEBNÍKY Fakultativní služby a úkony Tým sociálních pracovnic DS / DZR Centrin Mgr. et Bc. Helena Franclová, DiS. Datum vydání: 1. října 2014 Vydání: 6 Počet stran: 5 SAZEBNÍK

Více

DEZINFEKCE s prostředky CORMEN

DEZINFEKCE s prostředky CORMEN DEZINFEKCE s prostředky CORMEN Ing. Jaroslav JELÍNEK ŠKOLENÍ CORMEN 10.01.2014 Dezinfekční prostředky CORMEN je možné rozdělit do 4 hlavních oblastí: 1. Dezinfekce s prostředky CORMEN v oblasti bytové

Více

Provozní řád Dětské skupiny Srdíčko

Provozní řád Dětské skupiny Srdíčko Provozní řád Dětské skupiny Srdíčko Číslo kopie řízeného dokumentu: Určeno: všem pracovníkům Dětské skupiny Srdíčko Rozdělovník: ředitel, NPŘ, NOP, vedoucí učitelka Zpracoval: Bc. Dagmar Ragulská, ústavní

Více

POPIS ÚKLIDOVÝCH PRACÍ

POPIS ÚKLIDOVÝCH PRACÍ Příloha č. 1 POPIS ÚKLIDOVÝCH PRACÍ Standard úklidových prací: kanceláře, recepce, zasedačky chodby, schodiště toalety, kuchyňky denní úklid denní úklid denní úklid vyprazdňování odpadkových košů vyprazdňování

Více

5.6.11.4. Sanitární a pomocná zařízení

5.6.11.4. Sanitární a pomocná zařízení 5.6.11.4. Sanitární a pomocná zařízení http://www.guard7.cz/lexikon/lexikon-bozp/pracovni-prostredipracovni-podminky/sanitarni-a-pomocna-zarizeni Požadavky na sanitární a pomocná zařízení jsou řešena v

Více

ZDENÉK ŠAFAŘÍK ZDENÉK ŠAFAŘÍK PŘÍPRAVNY JÍDEL L

ZDENÉK ŠAFAŘÍK ZDENÉK ŠAFAŘÍK PŘÍPRAVNY JÍDEL L ZDENÉK ŠAFAŘÍK ZDENÉK ŠAFAŘÍK PŘÍPRAVNY JÍDEL L 1. Z á k l a d n í ú d a j e kapacita výdeje jídel - přípravna 1-18 přesnídávek - 18 obědů - 18 svačin - přípravna 2-24 přesnídávek - 24 obědů - 24 svačin

Více

MO-ME-N-T MOderní MEtody s Novými Technologiemi. Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Hygiena v gastronomických zařízeních

MO-ME-N-T MOderní MEtody s Novými Technologiemi. Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Hygiena v gastronomických zařízeních Projekt: MO-ME-N-T MOderní MEtody s Novými Technologiemi Registrační č.: CZ.1.07/1.5.00/34.0903 Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Škola: Hotelová škola, Vyšší odborná škola hotelnictví

Více

ochranné pomůcky, jako jsou: rukavice, ústenky, zástěry, jednorázový empír, roušky na vlasy a ochranné brýle. (foto č. 4) Všichni studenti jsou

ochranné pomůcky, jako jsou: rukavice, ústenky, zástěry, jednorázový empír, roušky na vlasy a ochranné brýle. (foto č. 4) Všichni studenti jsou Srovnání bariérové ošetřovatelské péče ve zdravotnických a sociálních zařízeních v ČR, Slovinsku a Turecku Téma - Ochranné pomůcky Autor: Marie Jindřišková 1. oděv a obuv 2. hygienické požadavky 3. úprava

Více

Nemocniční hygiena a kvalita. RNDr. Renata Podstatová Úsek hygieny FN Ostrava

Nemocniční hygiena a kvalita. RNDr. Renata Podstatová Úsek hygieny FN Ostrava Nemocniční hygiena a kvalita RNDr. Renata Podstatová Úsek hygieny FN Ostrava Hygiena, epidemiologie a protiepidemická opatření Prevence a snižování rizik, redukce a monitorování rizik NN a PI personálu

Více