Proces schvalování projektů

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Proces schvalování projektů"

Transkript

1 Proces schvalování Proces schvalování je soubor činností, které jsou vykonávány v období od data registrace žádostí o podporu do vydání / podepsání právního aktu o poskytnutí / převodu podpory. Jeho cílem je vybrat transparentně kvalitní projekty, které budou naplňovat věcné i finanční cíle programu. 1. Popis procesu výběru a hodnocení Popis procesu výběru a hodnocení je součástí dokumentace výzvy. PS programu podpory postupuje vždy při tvorbě dokumentace výzvy tak, aby byla dodržena pravidla definovaná MP pro řízení výzev, hodnocení a výběr v programovém období , OM OPPIK a Popisu ŘKS OPPIK. Proces výběru je soubor činností, které jsou vykonávány v období od ukončení fáze hodnocení do vydání / podepsání právního aktu o poskytnutí / převodu podpory. Cílem fáze výběru je vybrat transparentně na základě výsledků fáze hodnocení takové projekty, které přispějí k plnění věcných a finančních cílů programu. Projekty vybrané k podpoře budou řazeny dle mechanismu stanoveném v rámci každé výzvy v dokumentaci výzvy daného programu podpory OPPIK nastaveném v souladu s MP pro řízení výzev, hodnocení a výběr v programovém období U průběžných výzev příjemcům, jejichž projekty splní dané podmínky, je poskytována podpora v pořadí, v jakém podali žádost o podporu, až do přidělení celé alokace výzvy na jednotlivé projekty. U kolových výzev jsou projekty na základě výsledků věcného hodnocení seřazeny dle výše bodového hodnocení (od nejvyššího po nejnižší). V případě, že se v seznamu vyskytují dva nebo více se stejným počtem bodů, jsou tyto projekty řazeny dle pravidel stanovených PS programu podpory OPPIK s vyhlášením výzvy (podle registračních čísel žádostí, data předložení, výše dotace). Počet podpořených je limitován výší alokace na výzvu (ostatní projekty mohou být zařazeny do zásobníku náhradních ). Projekty, které splnily minimální bodovou hranici pro hodnocení, ale nebyly doporučeny k financování z důvodu vyčerpání alokace na výzvu, mohou být zařazeny mezi náhradní projekty do zásobníku v MS V takovém případě řídící orgán OPPIK (příkazce operace) v oznámení upozorní žadatele na možnost vyzvání k vydání / podepsání právního aktu o poskytnutí / převodu podpory nejdéle do vyhlášení dalšího kola výzvy a na možnost podání projektu do další výzvy. Podmínkou zařazení žádosti o podporu do procesu výběru je splnění všech částí fáze hodnocení, které PS daného programu OPPIK zařadil do procesu hodnocení. Základní postupy společné pro všechny programy podpory OPPIK: 1. PS programu podpory musí mít představu o typech, se kterými se bude hodnotící systém setkávat v průběhu implementace.

2 2. PS programu podpory odvodí časovou a finanční náročnost přípravy a realizace typů ve vazbě na včasné splnění věcných a finančních cílů programu a úsporu výdajů ze strany žadatelů. 3. PS programu podpory vypracuje kritéria, na základě kterých objektivně posoudí a vyhodnotí kvalitu a jejich přínos k cílům programu. PS programu podpory zapracuje všechna povinná kritéria do dokumentace výzvy programu podpory definovaná MP pro řízení výzev, hodnocení a výběr v programovém období PS programu podpory rozdělí kritéria do jednotlivých částí fáze hodnocení - kritéria pro hodnocení přijatelnosti, formálních náležitostí, věcného hodnocení a analýzy rizik. 5. PS programu podpory nastaví závazné lhůty 1 pro jednotlivé fáze procesu schvalování v souladu s pravidly definovanými MP pro řízení výzev, hodnocení a výběr v programovém období PS programu podpory přizpůsobí charakteru podporovaných aktivit a typu oprávněných příjemců. Celková lhůta pro proces schvalování musí být v souladu s MP pro řízení výzev, hodnocení a výběr v programovém období (viz kapitola Příprava a vydání právního aktu o poskytnutí / převodu podpory). 6. PS programu podpory projedná zvolený model hodnocení, včetně vymezení kritérií ve všech částech, stanovení subjektů (jejich rolí a pravomocí), procesů s MMR-NOK, a to 1 měsíc před tím, než budou kritéria projednána na zasedání monitorovacího výboru OPPIK. MMR zašle předsedovi PS programu podpory případné připomínky k zaslaným dokumentům, které musí PS programu podpory řádně vypořádat a jejich vypořádání zaslat MMR. PS programu podpory a MMR-NOK musí zajistit auditní stopu o vzájemné komunikaci a vypořádání připomínek. 7. ŘO OPPIK projedná model hodnocení daného programu podpory OPPIK, včetně vymezení kritérií ve všech částech fáze hodnocení na MV OPPIK. MV OPPIK schvaluje kritéria a metodiku pro hodnocení i výběr pro každý program podpory OPPIK. 8. PS programu podpory vypracuje pravidla pro žadatele a příjemce, která budou obsahovat také popis způsobu hodnocení a výběru projektu a příručky pro hodnotitele. 9. PS programu podpory popíše systém způsobu odvolání se proti výsledku hodnocení (Informování žadatele o výsledku a Opravné prostředky žádost o přezkum rozhodnutí). 1 Proces schvalování (tj. fáze hodnocení a výběru ) musí být ukončen nejpozději do 7 měsíců od data ukončení příjmu žádostí o podporu u kolové výzvy (v případě dvoukolového systému běží lhůta od ukončení příjmu plných žádostí o podporu). V případě průběžných výzev od data podání dané žádosti o podporu v MS Tato lhůta se nevztahuje na realizaci velkých. PS programů si mohou nastavit vlastní lhůty v rámci celého schvalovacího procesu, nicméně maximální lhůta 7 měsíců musí být dodržena. Výjimku tvoří pouze situace, kdy k nedodržení stanovené lhůty došlo z objektivních příčin, které musí být řádně zdůvodněny.

3 Kvalita Cílem procesu schvalování je vybrat k financování kvalitní projekty (projekty, jejichž výsledky povedou při využití co nejméně zdrojů k naplňování cílů programu), které budou splňovat cíle programu. K tomu je třeba zajistit, aby projekty splňovaly tyto aspekty kvality : Účelnost projektu Potřebnost projektu Efektivnost projektu Hospodárnost projektu Proveditelnost projektu Soulad s horizontálními tématy Jednotlivé aspekty nepředstavují samotná kritéria. Ta stanoví příslušná Pracovní skupina programu podpory OP PIK s ohledem na charakter podporovaných aktivit kritéria specifikují aspekty kvality pro jednotlivé podporované aktivity. PS programu podpory OP PIK tedy musí s ohledem na cíle výzvy a charakter podporovaných aktivit stanovit, jak bude zohlednění jednotlivých aspektů kvality zajištěno: - stanovení v programu a ověření souladu projektu s programem (prostřednictvím vylučovacích kritérií), - přesné vymezení ve výzvě (např. zacílením výzvy, stanovením dotace na jednotku výstupu) a ověření souladu projektu s výzvou (prostřednictvím vylučovacích kritérií), - stanovení minimální požadované hodnoty daného aspektu a ověření jejího splnění v hodnocení (prostřednictvím vylučovacích kritérií), - zahrnutí aspektu do věcného hodnocení (prostřednictvím hodnotících kritérií) a stanovení přiměřené váhy daného aspektu. Podle charakteru aktivit, které mají být prostřednictvím realizovány, a podle cílů, kterých má být dosaženo, je třeba klást na jednotlivé aspekty různý důraz. Míru, která je dostatečná pro zajištění naplnění všech jednotlivých aspektů kvality, stanoví PS programu podpory OP PIK v závislosti na charakteru aktivit a cílech, kterých jimi má být dosaženo. U synergických výzev musí být zahrnuta kritéria zaměřená na hodnocení synergií (např. ověření existence synergie, případně hodnocení synergického efektu, posouzení vzájemné koordinace synergických ), která mohou dle své povahy spadat pod různé aspekty kvality. Tvorba kritérií Za tvorbu a nastavení výběrových kritérií v rámci každé výzvy programu podpory OP PIK je odpovědná PS programu podpory OP PIK.

4 Kritéria pro hodnocení a výběr musí být před jejich schválením monitorovacím výborem OP PIK projednána s MMR-NOK v rámci procesu přípravy výzev (viz kapitola T2A OM OP PIK). 1. Obecné požadavky Kritéria musí splňovat následující požadavky: - jednoznačné vymezení každého kritéria vymezení kritéria musí být srozumitelné a zajistit jednoznačnou interpretaci obsahu kritéria, tj. toho, co má být hodnoceno, jakým způsobem a na základě čeho (zdroj informací), - minimalizace úrovně obecnosti jednotlivých kritérií - je nutné usilovat o minimalizaci míry obecnosti kritéria (např. prostřednictvím nastavení škál nebo vymezením postupu hodnocení), - zabránění duplicitám a překrývání kritérií duplicita znamená, že tentýž aspekt projektu se hodnotí dvakrát nebo vícekrát, překrývání nastává tehdy, jestliže určité kritérium v sobě zahrnuje ještě jiné kritérium. 2. Vymezení kritéria Kontrola přijatelnosti, formálních náležitostí a věcné hodnocení probíhá na základě kritérií, která mohou být dle jejich funkce: - vylučovací při nesplnění kritéria je žádost o podporu / projekt vyloučen ze schvalovacího procesu, vylučovací kritéria mohou mít charakter formální (posuzují formální náležitosti žádosti o podporu) nebo věcný (posuzují aspekty přijatelnosti a realizovatelnosti projektu), - hodnotící za splnění / nesplnění kritéria se přiděluje hodnocení (bodové nebo slovní), - kombinovaná za splnění / nesplnění kritéria se přidělují body nebo slovní hodnocení, při nesplnění minimální hranice bodů / výsledku vyjádřeného slovy (která je stanovena řídícím orgánem) je žádost o podporu / projekt vyloučen ze schvalovacího procesu. Všechna kritéria musí obsahovat následující parametry: - název kritéria, - přiřazení funkce (vylučovací, hodnotící, kombinované kritérium), - popis hodnocení (nevztahuje se na kontrolu přijatelnosti a formálních náležitostí) slovní popis způsobu a obsahu hodnocení daného kritéria, slouží jako důležitá informace pro žadatele o obsahu hodnocení a pro hodnotitele poskytuje návod, na jaké části projektu se má při hodnocení zaměřit, - informace o způsobu hodnocení kontrola přijatelnosti a formálních náležitostí bude vždy hodnocena ano / ne, k hodnotícím a kombinovaným kritériím věcného hodnocení je nutné přiřadit bodové hodnocení (i v případě, že řídící orgán programu využije pro věcné hodnocení slovní hodnocení)54, u kritérií, která jsou hodnocena prostřednictvím bodů, je nutné nastavení dílčích škál v případě, že za kritérium je možné udělit body ve výši přesahující podíl 10 % maxima možných

5 obdržených bodů (povinnost stanovit škály se nevztahuje na kritéria, která mohou nabývat jen extrémních hodnot splněno / nesplněno ), - určení hlavního zdroje informací. PS programu podpory OP PIK nastaví výběrová kritéria v rámci každé výzvy tak, aby maximum možných dosažených bodů bylo stanoveno ve výši 100 bodů. 2. Fáze a lhůty schvalování projektu Odpovědnost Proces Výstup Lhůta (pracovní dny) Agentura - PM Kontrola Předběžné žádosti (Ž1) kontrola přijatelnosti. Projekty/žadatelé nesplňující přijatelnost jsou již zde v této fázi vyloučeni a dále nepostupují do hodnocení. Doplnění Ž1 žadatelem Kontrolní list pro kontrolu předběžné žádosti; Výsledková zpráva ekonomického hodnocení žadatele. Výzva k doplnění (PM) 15 5 Systém Třídění na Zařazení - automatika, malé/střední/velké Agentura - PM Kontrola Plné žádosti (Ž2) formální kontrola. Doplnění Ž2 žadatelem Sekce (ŘO/VO dle působnosti) Přidělení plných žádostí o podporu k internímu posouzení RIH (možnost objednávky doplňkového posudku EH) Výsledková zpráva hodnocení CBA projektu (posouzení finanční realizovatelnosti); Kontrolní list pro kontrolu plné žádosti; Evidenční složka projektu. Výzva k doplnění (PM) Posudek interního hodnotitele RIH Interní hodnocení projektu Posudek IH 60 Tajemník VK Pozvánka na jednání VK Pozvánka 5 Předseda VK Jednání VK (VK projedná interní posudek projektu a projedná rizika projektu, při vysoce závažném riziku lze projekt nedoporučit). Jednotlivé programy podpory OPPIK mají své standardní programové VK. Zápis; Hlasovací tabulka 5 Tajemník VK Rozeslání zápisu Zápis 0 okamžitě

6 Sekce (ŘO dle působnosti); PM Sekce (odbor/oddělení dle působnosti) Rozhodnutí o poskytnutí dotace ŘO OP PIK. ŘO OP PIK rozhoduje o poskytnutí dotace s konečnou platností. Podmínky poskytnutí dotace (PM) Zásobník (V případě, že existují projekty doporučené hodnotitelskou komisí, u nichž dosud nebylo možné vydat Rozhodnutí z důvodu vyčerpání alokace Výzvy/ Programu). Seznam ; Oznámení žadateli o výsledku schvalovacího procesu v MS2014+/IKSP14+; Podmínky poskytnutí dotace (PM); Rozhodnutí o poskytnutí dotace (ŘO OP PIK) Zásobník Celkově Maximálně 7 měsíců od ukončení příjmu plných žádostí Dotační projekty změnové řízení Odpovědnost Proces Výstup Lhůta (pracovní dny) PM Kontrola a stanovisko ke ZŘ Dodatek 10 PR Kontrola a stanovisko ke ZŘ 10 Sekce (ŘO dle působnosti) Schválení/zamítnutí změny Podpis dodatku 1 Dotační projekty Žádost o přezkum rozhodnutí Odpovědnost Proces Výstup Lhůta (pracovní dny) OKNPP Přezkum rozhodnutí na základě žádosti o přezkum žadatele Odpověď na žádost o přezkum rozhodnutí 30

7 3. Metodika hodnocení 3.1Model hodnocení V rámci OP PIK je využito vždy modelu dvoukolového hodnocení. Projektová žádost je podávána ve dvoustupňovém režimu (předběžná žádost o podporu a po její kontrole s pozitivním výsledkem je žadatel vyzván k podání plné žádosti o podporu). 3.2 Hodnocení přijatelnosti a formálních náležitostí Cílem hodnocení přijatelnosti a formálních náležitostí a příslušných kritérií je zejména posouzení základních věcných požadavků kladených na projekt v příslušné výzvě, hodnotitelnosti žádosti o podporu a naplnění nezbytných administrativních požadavků. Hodnocení přijatelnosti a formálních náležitostí je prováděno jako jeden krok. Agentura (PM) v případě této fáze minimálně posoudí, že: - projekt je v souladu s podmínkami výzvy, - žádost o podporu splňuje nezbytné administrativní požadavky (byla předložena oprávněnou osobou a v požadované formě), - žádost o podporu splňuje základní předpoklady pro posouzení hodnotitelnosti žádosti (byly předloženy všechny povinné části žádosti o podporu přílohy) První kolo PS programu podpory postupuje při stanovení a zadávání výběrových kritérií v MS2014+ k hodnocení přijatelnosti a formálních náležitostí vždy v souladu s MP pro řízení výzev, hodnocení a výběr v programovém období PS programu podpory nastavuje kritéria s použitím minimálně nutného souboru kritérií v D1_01_KL_Kontrolní list předběžná žádost. Příslušná PS programu podpory jej může rozšířit o další specifická kritéria přijatelnosti a formálních náležitostí. Kontrolu přijatelnosti a formálních náležitostí předběžné žádosti o podporu provádí PM přímo v MS2014+ vyplněním kontrolního listu. Ke každému kritériu v kontrolním listě uvádí PM jasné a srozumitelné odůvodnění výsledku hodnocení. Kritéria pro kontrolu přijatelnosti a formálních náležitostí mají formu vylučovacích kritérií v podobě: splněno / nesplněno. Při kontrole přijatelnosti a formálních náležitostí musí být uplatněno tzv. pravidlo 4 očí - nezávislé hodnocení minimálně dvěma hodnotiteli nebo hodnocení jedním hodnotitelem a nezávislé zkontrolování a schválení hodnotitelem druhým. Hodnocení nesmí být prováděno společně dvěma hodnotiteli ani společně konzultováno. Kontrolu PM schvaluje v MS2014+ jeho přímý nadřízený. V případě nesplnění jednoho kritéria při kontrole přijatelnosti musí být žádost o podporu vyloučena z dalšího procesu hodnocení (tj. nejsou dále kontrolovány formální náležitosti ani provedeno věcné hodnocení).

8 V případě nesplnění jednoho či více kritérií při kontrole formálních náležitostí musí být žadatel vyzván k doplnění (nikoliv k dopracování) žádosti o podporu přes MS2014+ (minimálně jednou), a to ve lhůtě minimálně 5 pracovních dnů od data doručení výzvy k doplnění. Po doplnění požadovaných informací ze strany žadatele PM vykoná opětovné ověření formálních náležitostí prostřednictvím MS2014+, kde vyznačí, že došlo k doplňování potřebných náležitostí. V rámci kontroly přijatelnosti AR dále posoudí žadatele z hlediska rizika podvodu. Zejména ověří trestní bezúhonnost statutárních zástupců (prostřednictvím čestného prohlášení), případně další požadavky stanovené výzvou. Součástí hodnocení přijatelnosti a formálních náležitostí je ekonomické hodnocení žadatele (provádí AR, schvaluje přímý nadřízený PM, který je v rámci dané výzvy a programu podpory OP PIK odpovědný za hodnocení přijatelnosti a formálních náležitostí), tento nástroj je popsán v taktické části OM OPPIK. V případě, že je předběžná žádost o podporu vyhodnocena jako vyhovující, je žadatel vyzván k předložení kompletních podkladů pro posouzení projektu plné žádosti o podporu. Dopracovány a finálně předloženy tak jsou pouze ty projekty, které úspěšně projdou základním posouzením v prvním kole. Důvody pro zamítnutí předběžné žádosti Předběžnou žádost o podporu lze zamítnout jen z níže uvedených důvodů: - 1) pozdní podání - byla odeslána po termínu pro příjem předběžných žádostí a žadatel nebyl schopen prokázat, že by k prodlení došlo z technických důvodů na straně poskytovatele dotace, - 2) neúplnost - odeslaná žádost nebyla úplná, pokud jde o přílohy nebo vyplnění všech polí požadovanými informacemi (jak stanovuje text výzvy) a na základě výzvy poskytovatele dotace žadatel do konečného termínu pro odeslání žádostí nepředal doplňující informace nebo všechny chybějící přílohy, - 3) žadatel nesplní minimální kritéria přijatelnosti v rámci ekonomického hodnocení, - 4) žadatel nesplňuje požadavky stanovené výzvou. Zamítnutím předběžné žádosti o podporu je s konečnou platností znemožněno žadateli podat plnou žádost o podporu v dané výzvě Druhé kolo Ve druhém kole jsou již posuzovány pouze ty projekty, které splnily kritéria kola prvního. Minimálně nutná kritéria pro kontrolu formálních náležitostí plné žádosti o podporu jsou uvedena v D2_01_KL_Kontrolní list pro kontrolu plné žádosti o podporu. Příslušná PS programu podpory jej může rozšířit o další specifická kritéria formálních náležitostí.

9 Při kontrole formálních náležitostí plné žádosti o podporu musí být uplatněno tzv. pravidlo 4 očí - nezávislé hodnocení minimálně dvěma hodnotiteli nebo hodnocení jedním hodnotitelem a nezávislé zkontrolování a schválení hodnotitelem druhým. Hodnocení nesmí být prováděno společně dvěma hodnotiteli ani společně konzultováno. Kontrolu formálních náležitostí plné žádosti o podporu provádí PM přímo v MS Ke každému kritériu v kontrolním listě uvádí PM jasné a srozumitelné odůvodnění výsledku hodnocení. Kontrolu PM schvaluje v MS2014+ jeho přímý nadřízený. V případě nesplnění jednoho kritéria při kontrole formálních náležitostí musí být žádost o podporu vyloučena z dalšího procesu hodnocení (tj. nejsou dále kontrolovány formální náležitosti ani provedeno věcné hodnocení). V případě nesplnění jednoho či více kritérií při kontrole formálních náležitostí musí být žadatel vyzván k doplnění (nikoliv k dopracování) žádosti o podporu přes MS2014+ (minimálně jednou), a to ve lhůtě minimálně 5 pracovních dnů od data doručení výzvy k doplnění. Po doplnění požadovaných informací ze strany žadatele PM vykoná opětovné ověření formálních náležitostí prostřednictvím MS2014+, kde vyznačí, že došlo k doplňování potřebných náležitostí. Důvody pro zamítnutí plné žádosti Plnou žádost o podporu lze zamítnout jen z níže uvedených důvodů: - 1) pozdní podání - byla odeslána po termínu pro příjem plných žádostí a žadatel nebyl schopen prokázat, že by k prodlení došlo z technických důvodů na straně poskytovatele dotace, - 2) neúplnost - odeslaná žádost nebyla úplná, pokud jde o přílohy nebo vyplnění všech polí požadovanými informacemi (jak stanovuje text výzvy) a na základě výzvy poskytovatele dotace žadatel do konečného termínu pro odeslání žádostí nepředal doplňující informace nebo všechny chybějící přílohy, - 3) žadatel nesplňuje požadavky stanovené výzvou. Zamítnutím plné žádosti o podporu je s konečnou platností žadateli znemožněno další hodnocení projektu. V případě, že je plná žádost o podporu vyhodnocena jako vyhovující, je následně postoupena v MS2014+ k věcnému hodnocení. 3.2 Věcné hodnocení Cílem věcného hodnocení je vyhodnotit kvalitu s ohledem k naplňování věcných cílů programu a umožnit srovnání podle jejich kvality. S ohledem na cíle programu a charakter podporovaných aktivit, stanoví PS programu podpory pro jednotlivé hodnocené aspekty, resp. jednotlivá kritéria, odpovídající podíl na bodovém hodnocení (počet bodů).

10 PS programu podpory postupuje při stanovení výběrových kritérií k věcnému hodnocení vždy v souladu s MP pro řízení výzev, hodnocení a výběr v programovém období Zásady hodnotícího procesu: Projekty přijatelné pro další hodnocení postupují do plného hodnotícího procesu. Pro hodnocení jsou používána tzv. výběrová kritéria, která jsou předem pro každou jednotlivou výzvu daného programu připravena Pracovní skupinou daného programu podpory OPPIK ve spolupráci s odbornými útvary MPO, agenturou CzechInvest v rámci pracovních skupin a diskutována s hospodářskými a sociálními partnery v rámci kulatých stolů. Navržená výběrová kritéria jsou následně projednávána a schvalována Monitorovacím výborem OPPIK. Výběrová kritéria jsou zveřejňována na webových stránkách MPO a agentury CzechInvest. PS daného programu podpory stanoví v rámci každé výzvy minimální bodovou hranici nutnou pro doporučení projektu (žádosti o podporu) ke schválení. Interní hodnotitel pro každou přijatelnou žádost o podporu, která úspěšně prošla formálním hodnocením přijatelnosti, vyplňuje v MS2014+ hodnotící formulář Posudek interního hodnotitele (D3_01_F_Posudek interního hodnotitele), hodnotitel ke každému kritériu uvádí jasné a srozumitelné odůvodnění výsledku hodnocení. Interním hodnotitelům projekty přiděluje jejich přímý nadřízený pracovník (příslušný ředitel odboru/vedoucí oddělení) proporcionálně (dle časového pořadí). Hodnotitel zpracovává hodnocení projektu do jednotného formuláře, v předepsané struktuře v MS Ke každému kritériu ve formuláři posudku uvádí hodnotitel jasné a srozumitelné odůvodnění výsledku hodnocení. Pro každou přijatelnou žádost o podporu budou v MS2014+ vytvořeny dva na sobě nezávislé a odborné posudky. Projekty bude takto hodnotit zásadně interní expert Řídícího orgánu OPPIK znalý problematiky dané prioritní osy a specifických cílů OP, který si v případě, že projekt přesáhne odborné kapacity Řídícího orgánu (jedná se hlavně o oblast výzkumu a vývoje), může objednat doplňkové externí hodnocení, jehož závěry promítne do svého finálního posudku. Případné zpracování externího posudku je zadáváno hodnotitelům ze seznamu, který byl předtím schválen Řídícím orgánem, resp. z jeho příslušné části vážící se k dané odbornosti ve vztahu k specifickému cíli dané prioritní osy. Tito externí hodnotitelé jsou k jednotlivým m losováni Řídicím orgánem. Při věcném hodnocení je vždy uplatňováno tzv. pravidlo 4 očí. Kvalitu interního posudku posuzuje přímý nadřízený pracovník interního hodnotitele/interního arbitra a výsledek zaznamená do MS Pokud se posudky interních hodnotitelů k jedné žádosti o podporu od sebe výsledkově liší, tak že jeden posudek je doporučující a druhý nedoporučující o výsledku věcného hodnocení rozhodne interní arbitr (gestor programu podpory) tzv. arbitrážním hodnocením: Arbitrovo hodnocení je třetím nezávislým názorem, výsledek hodnocení se stanoví následovně:

11 - ze všech zpracovaných hodnocení (včetně arbitrova) se vylučuje to hodnocení, které je od ostatních nejvzdálenější (počítáno z výsledku na úrovni celého hodnocení, nikoli z výsledků v rámci jednotlivých kritérií), výsledkem je průměr mezi dvěma bližšími hodnoceními, - v případě shodných odchylek se výjimečně při výběru vychází ze všech tří hodnocení, výsledkem je průměr ze všech třech hodnocení. V případě, že u projektu existuje negativní ekonomické posouzení (CBA) hodnotitel nemůže projekt doporučit. Posudky interních hodnotitelů a případně interního arbitra jsou následně předloženy VK. Výběrová komise (VK): VK může projekt doporučit, pokud jsou posudky interních hodnotitelů a případně posudek interního arbitra kladné (tj. projekt, na základě předem výzvou stanovených kritérií, získá minimální počet bodů, nezbytný pro doporučení projektu). VK může vrátit posudky k doplnění, resp. k reakci na připomínky VK, bude projekt vrácen výběrovou komisí internímu hodnotiteli/internímu arbitru prostřednictvím jeho přímého nadřízeného (příslušný ředitel odboru/vedoucí oddělení), pokud bude mít VK pochybnosti o relevantnosti posudku interního hodnotitele/interního arbitra, dále v případě zjevného procesního pochybení či zjištění nových závažných skutečností spojených s odbornými specifikami daného projektu. V odůvodněných případech lze vrácený projekt přidělit jinému internímu hodnotiteli/internímu arbitru, důvody tohoto kroku však musí být uvedeny písemně (k zachování auditní stopy). 4. Právní akt o poskytnutí podpory Proces schvalování (tj. fáze hodnocení a výběru ) musí být ukončen nejpozději do 7 měsíců od ukončení příjmu plných žádostí o podporu v MS Tato lhůta se nevztahuje na realizaci velkých. Výjimku tvoří pouze situace, kdy k nedodržení stanovené lhůty došlo z objektivních příčin, které musí být řádně zdůvodněny. V případě, že je projekt doporučen výběrovou komisí k financování, PM vygeneruje Podmínky poskytnutí dotace (dále jen Podmínky ), zkontroluje jejich správnost a aktuálnost a předá je elektronicky prostřednictvím MS2014+ žadateli k podpisu. PR zkontroluje podpis Podmínek fyzickou osobou či statutárním orgánem u právnické osoby, případně zkontroluje plnou moc oprávněné osoby (osob). Pokud byly podepsány Podmínky správně osobou oprávněnou dle obchodního rejstříku na základě plné moci nebo jiného zmocnění a byl uzavřen I. stupeň kontroly všech VŘ projektu (žadatel zapracoval všechny připomínky do ZD), vygeneruje PM Rozhodnutí o poskytnutí dotace. Oprávněnost Rozhodnutí ověří PR a VO a Rozhodnutí vydává dle 14 zákona č. 218/2000 Sb. ŘO OPPIK (správce rozpočtu za příslušný program podpory OP PIK), žadateli následně ŘO OPPIK odešle podepsané Rozhodnutí do datové schránky. Podpisem Rozhodnutí je dokončen proces předběžné kontroly dle zákona č. 320/2001 Sb.

12 5. Vyřazení hodnotitelů, členů výběrové komise Řídící orgán OP PIK vyřadí hodnotitele, člena hodnotící a výběrové komise ze systému, a to zejména pokud: - prokazatelně prozradil informace o hodnoceném projektu třetím osobám, - byl prokázán střet zájmů (např. personální, rodinné, majetkové či jiné propojení s žadatelem), který člen zatajil, - byl prokazatelně ovlivněn žadatelem nebo jinou osobou jednající v zájmu žadatele, - prokázal neodbornost při hodnocení (nekvalitní hodnocení) či účasti na výběrové komisi, - minimálně dvakrát se neúčastnil jednání výběrové komise bez předešlé omluvy, - na vlastní žádost hodnotitele, člena výběrové komise. Ohlášení podezření na střet zájmů je povinné pro všechny pracovníky řídicí a kontrolní struktury OP PIK. Hlášení podezření na střet zájmů pracovníci předávají interním sdělením řediteli odboru kontrol, nesrovnalostí a právní podpory (OKNPP) MPO, který zahájí v této věci šetření, které střet zájmů prokáže či vyvrátí. Stanovisko ŘO OKNPP odešle interním sdělením do 20 pracovních dnů od převzetí Ohlášení podezření na střet zájmů NM61000, který v případě prokázaného střetu zájmů nechá dotyčného hodnotitele či člena výběrové komise neprodleně vyřadit ze systému (provádí ředitel odboru implementující daný program podpory OP PIK).

SYSTÉM SCHVALOVÁNÍ INDIVIDUÁLNÍCH PROJEKTŮ V IROP

SYSTÉM SCHVALOVÁNÍ INDIVIDUÁLNÍCH PROJEKTŮ V IROP SYSTÉM SCHVALOVÁNÍ INDIVIDUÁLNÍCH PROJEKTŮ V IROP 1 Obsah 1. Postupy schvalování projektů... 3 2. Popis jednotlivých fází hodnocení projektů... 4 2.1 Kontrola přijatelnosti a formálních náležitostí...

Více

SYSTÉM SCHVALOVÁNÍ INDIVIDUÁLNÍCH PROJEKTŮ V IROP

SYSTÉM SCHVALOVÁNÍ INDIVIDUÁLNÍCH PROJEKTŮ V IROP SYSTÉM SCHVALOVÁNÍ INDIVIDUÁLNÍCH PROJEKTŮ V IROP 1 Obsah 1. Postupy schvalování projektů... 3 2. Popis jednotlivých fází hodnocení projektů... 4 2.1 Kontrola přijatelnosti a formálních náležitostí...

Více

Schvalovací proces + hodnoticí kritéria. Mgr. Zuzana Slimáková

Schvalovací proces + hodnoticí kritéria. Mgr. Zuzana Slimáková Schvalovací proces + hodnoticí kritéria Mgr. Zuzana Slimáková Obsah: Fáze schvalovacího procesu Výběr projektů Způsob oznámení výsledků procesu schvalování žadateli 2 Fáze schvalování projektů Procesem

Více

SYSTÉM SCHVALOVÁNÍ PROJEKTŮ A VÝBĚROVÁ KRITÉRIA INTEGROVANÉHO REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU (IROP)

SYSTÉM SCHVALOVÁNÍ PROJEKTŮ A VÝBĚROVÁ KRITÉRIA INTEGROVANÉHO REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU (IROP) SYSTÉM SCHVALOVÁNÍ PROJEKTŮ A VÝBĚROVÁ KRITÉRIA INTEGROVANÉHO REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU (IROP) Verze po zapracování připomínek z 1. zasedání Monitorovacího výboru IROP 1 Obsah 1. Postupy schvalování

Více

Model hodnocení a kritéria pro hodnocení a výběr projektů

Model hodnocení a kritéria pro hodnocení a výběr projektů Poradenství Výzva I Příloha č. 4 Model hodnocení a kritéria pro hodnocení a výběr projektů Název výzvy: Pořadové číslo výzvy: Druh výzvy: Model hodnocení: Výzva I programu podpory PORADENSTVÍ Poradenské

Více

Model hodnocení a kritéria pro hodnocení a výběr projektů

Model hodnocení a kritéria pro hodnocení a výběr projektů Poradenství Výzva I Příloha č. 4 Model hodnocení a kritéria pro hodnocení a výběr projektů Název výzvy: Pořadové číslo výzvy: Druh výzvy: Model hodnocení: Výzva I programu podpory PORADENSTVÍ Poradenské

Více

SYSTÉM SCHVALOVÁNÍ INTEGROVANÝCH PROJEKTŮ V IROP

SYSTÉM SCHVALOVÁNÍ INTEGROVANÝCH PROJEKTŮ V IROP SYSTÉM SCHVALOVÁNÍ INTEGROVANÝCH PROJEKTŮ V IROP 1 Obsah 1. Schvalování integrovaných projektů... 3 2. Systém hodnocení žádostí o podporu integrovaných projektů v IROP... 4 2.1 Systém hodnocení integrovaných

Více

Statutární město Plzeň jako zprostředkující subjekt ITI Strategie plzeňské metropolitní oblasti. vyhlašuje

Statutární město Plzeň jako zprostředkující subjekt ITI Strategie plzeňské metropolitní oblasti. vyhlašuje Statutární město Plzeň jako zprostředkující subjekt ITI Strategie plzeňské metropolitní oblasti vyhlašuje 19. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu ZLEPŠENÍ

Více

Změna dokumentu IPRM Sídliště, místo pro život č. 2

Změna dokumentu IPRM Sídliště, místo pro život č. 2 Kapitola 14. Způsob výběru 1 Řídící výbor IPRM IOP provede výběr IPRM v IOP transparentním a nediskriminačním způsobem při respektování pravidel národního a komunitárního práva. Řídící výbor bude dbát

Více

Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Model hodnocení a kritéria pro hodnocení a výběr projektů

Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Model hodnocení a kritéria pro hodnocení a výběr projektů Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost 2014 2020 Model hodnocení a kritéria pro hodnocení a výběr projektů Název výzvy: Pořadové číslo výzvy: Druh výzvy: Model hodnocení: ICT A SDÍLENÉ

Více

SMĚRNICE MŽP č. 9/2013

SMĚRNICE MŽP č. 9/2013 MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ SMĚRNICE MŽP č. 9/2013 V Praze dne 13.6.2013 Č. j.: 38821/ENV/13 2924/M/13 o poskytování finančních prostředků v rámci programu Nová zelená úsporám 2013 Ministerstvo životního

Více

Příručka pro žadatele a příjemce

Příručka pro žadatele a příjemce Programový rámec Programu rozvoje venkova Příručka pro žadatele a příjemce Název MAS: Společná CIDLINA, z.s. Sídlo MAS: 503 63, Nepolisy 75 Webové stránky: E-mail : www.spolecnacidlina.cz info@spolecnacidlina.cz

Více

9. výzvu k předkládání žádostí o podporu

9. výzvu k předkládání žádostí o podporu Statutární město Ústí nad Labem jako zprostředkující subjekt ITI (Integrovaná strategie Ústecko-chomutovské aglomerace) vyhlašuje 9. výzvu k předkládání žádostí o podporu NÁKUP NÍZKOEMISNÍCH A BEZEMISNÍCH

Více

Hodnotící kritéria programu RRC/07/2015

Hodnotící kritéria programu RRC/07/2015 Příloha č.: 11 Počet stran přílohy: 4 Hodnotící kritéria programu RRC/07/2015 Podpora vědy a výzkumu v Moravskoslezském kraji 2015 (dále jen program ) (schváleno usnesením rady kraje č. /. ze dne 14. 7.

Více

Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Model hodnocení a kritéria pro hodnocení a výběr projektů

Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Model hodnocení a kritéria pro hodnocení a výběr projektů Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost 2014-2020 Model hodnocení a kritéria pro hodnocení a výběr projektů Název výzvy: Pořadové číslo výzvy: Druh výzvy: Model hodnocení: Výzva II

Více

Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Rozkvět

Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Rozkvět MAS Rozkvět, z.s. Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Rozkvět 2014 2020 (SCLLD MAS Rozkvět 2014-2020) verze finálního dokumentu: 1 zveřejněno na www.masrozkvet.cz 132 D. IMPLEMENTAČNÍ ČÁST

Více

Statutární město Plzeň jako zprostředkující subjekt ITI Strategie plzeňské metropolitní oblasti. vyhlašuje

Statutární město Plzeň jako zprostředkující subjekt ITI Strategie plzeňské metropolitní oblasti. vyhlašuje Statutární město Plzeň jako zprostředkující subjekt ITI Strategie plzeňské metropolitní oblasti vyhlašuje 1. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu OBMĚNA

Více

Výběrová kritéria pro výzvu 5.3 Efektivní systém hodnocení programů účelové podpory

Výběrová kritéria pro výzvu 5.3 Efektivní systém hodnocení programů účelové podpory Příloha A) Výběrová kritéria pro výzvu 5.3 Efektivní systém hodnocení programů účelové podpory Proces hodnocení projektů v rámci výzvy 5.3 oblasti podpory 3.2 prioritní osy 3 OP VaVpI sestává ze dvou částí.

Více

Systém schvalování integrovaných projektů a Workshop Praha

Systém schvalování integrovaných projektů a Workshop Praha Systém schvalování integrovaných projektů 5. 5. 2016 a 12.5 2016 Workshop Praha PROGRAM 1. Role MAS, CRR a ŘO IROP 2. Aktuální informace o vyhlášených a plánovaných výzvách 3. Systém schvalování integrovaných

Více

Dotační program města Česká Lípa pro oblast sociální v roce Článek 1 Důvod a účel podpory

Dotační program města Česká Lípa pro oblast sociální v roce Článek 1 Důvod a účel podpory 1/7 Město vyhlašuje dotační program. Článek 1 Důvod a účel podpory 1. Důvodem poskytnutí dotace je finanční podpora žadatele na účely spojené s činností v oblasti sociální, na účely související s činností

Více

1. výzvu k předkládání žádostí o podporu. Integrovaný regionální operační program

1. výzvu k předkládání žádostí o podporu. Integrovaný regionální operační program Statutární město Ústí nad Labem jako zprostředkující subjekt ITI (Integrovaná strategie Ústecko-chomutovské aglomerace) vyhlašuje 1. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního

Více

Kritéria pro hodnocení a výběr projektů

Kritéria pro hodnocení a výběr projektů Kritéria pro hodnocení a výběr projektů k programu podpory Technická pomoc Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost 2014 2020- prioritní osa 5 Výběrová kritéria pro projekty v prioritní

Více

MAS Sdružení Růže IROP Podpora infrastruktury pro předškolní vzdělávání

MAS Sdružení Růže IROP Podpora infrastruktury pro předškolní vzdělávání MAS Sdružení Růže, z.s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Sdružení Růže na období 2014 2020 vyhlašuje 4. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného

Více

Příručka pro hodnotitele

Příručka pro hodnotitele Příručka pro hodnotitele Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Programové období 2014 2020 VERZE: 1 DATUM PLATNOSTI: VYDAL: Řídicí orgán OP VVV DATUM ÚČINNOSTI: 24. září 2015 Dnem zveřejnění na webových

Více

Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Příloha č. 3 Model hodnocení a kritéria pro hodnocení a výběr projektů

Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Příloha č. 3 Model hodnocení a kritéria pro hodnocení a výběr projektů Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost 2014-2020 Příloha č. 3 Model hodnocení a kritéria pro hodnocení a výběr projektů Název výzvy: Pořadové číslo výzvy: Druh výzvy: Model hodnocení:

Více

Město Kopřivnice. vyhlašuje 7. výzvu k podávání žádostí o poskytnutí podpory v rámci INTEGROVANÉHO PLÁNU ROZVOJE MĚSTA OBYTNÁ ZÓNA KOPŘIVNICE JIH

Město Kopřivnice. vyhlašuje 7. výzvu k podávání žádostí o poskytnutí podpory v rámci INTEGROVANÉHO PLÁNU ROZVOJE MĚSTA OBYTNÁ ZÓNA KOPŘIVNICE JIH Město Kopřivnice vyhlašuje 7. výzvu k podávání žádostí o poskytnutí podpory v rámci INTEGROVANÉHO PLÁNU ROZVOJE MĚSTA OBYTNÁ ZÓNA KOPŘIVNICE JIH 1. Identifikace výzvy Opatření 2.1. Regenerace bytového

Více

MAS Sdružení Růže IROP Obslužnost silniční dopravy

MAS Sdružení Růže IROP Obslužnost silniční dopravy MAS Sdružení Růže, z.s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Sdružení Růže na období 2014 2020 vyhlašuje 1. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného

Více

Statutární město Plzeň jako zprostředkující subjekt ITI Strategie plzeňské metropolitní oblasti. vyhlašuje

Statutární město Plzeň jako zprostředkující subjekt ITI Strategie plzeňské metropolitní oblasti. vyhlašuje Statutární město Plzeň jako zprostředkující subjekt ITI Strategie plzeňské metropolitní oblasti vyhlašuje 2. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu VYBUDOVÁNÍ

Více

Magistrát města Olomouce jako zprostředkující subjekt Strategie ITI Olomoucké aglomerace. vyhlašuje 14. výzvu k předkládání žádostí o podporu

Magistrát města Olomouce jako zprostředkující subjekt Strategie ITI Olomoucké aglomerace. vyhlašuje 14. výzvu k předkládání žádostí o podporu Magistrát města Olomouce jako zprostředkující subjekt Strategie ITI Olomoucké aglomerace vyhlašuje 14. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu REKONSTRUKCE,

Více

Hlavní město Praha ZASTUPITELSTVO HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ. Zastupitelstva hlavního města Prahy

Hlavní město Praha ZASTUPITELSTVO HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ. Zastupitelstva hlavního města Prahy Hlavní město Praha ZASTUPITELSTVO HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ Zastupitelstva hlavního města Prahy číslo 29/7 ze dne 14.9.2017 ke schválení projektu ve výzvě č. 40 Operačního programu Praha - pól růstu

Více

Statutární město Ústí nad Labem jako zprostředkující subjekt ITI (Integrovaná strategie Ústecko-chomutovské aglomerace)

Statutární město Ústí nad Labem jako zprostředkující subjekt ITI (Integrovaná strategie Ústecko-chomutovské aglomerace) Statutární město Ústí nad Labem jako zprostředkující subjekt ITI (Integrovaná strategie Ústecko-chomutovské aglomerace) vyhlašuje 15. výzvu k předkládání žádostí o podporu INFRASTRUKTURA STŘEDNÍCH ŠKOL

Více

Magistrát města Olomouce jako zprostředkující subjekt ITI Strategie Olomoucké aglomerace

Magistrát města Olomouce jako zprostředkující subjekt ITI Strategie Olomoucké aglomerace Magistrát města Olomouce jako zprostředkující subjekt ITI Strategie Olomoucké aglomerace vyhlašuje 22. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu REKONSTRUKCE,

Více

Příručka pro hodnocení žádostí

Příručka pro hodnocení žádostí Příručka pro hodnocení žádostí Programu 50 - Podpora materiálně technické základny sportu Podprogram D 5 - Podpora materiálně technické základny sportu ÚSC, SK a TJ VÝZVA V5 Sport, investice 00 pro SK

Více

Operační program Rybářství 2014-2020. Systém administrace Žádosti o podporu v rámci 1. a 2. výzvy příjmu žádostí OP Rybářství. Ing.

Operační program Rybářství 2014-2020. Systém administrace Žádosti o podporu v rámci 1. a 2. výzvy příjmu žádostí OP Rybářství. Ing. Operační program Rybářství 2014-2020 Systém administrace Žádosti o podporu v rámci 1. a 2. výzvy příjmu žádostí OP Rybářství Ing. Lubomír Valdhans Obsah prezentace Opatření přijímaná v 1. a 2. výzvě příjmu

Více

Model hodnocení projektů OPD

Model hodnocení projektů OPD Řídící orgán OP Doprava 2014 2020 Model hodnocení projektů OPD červen 2015 (verze z 19. 6. 2015) 1 Obsah 1 Úvod... 3 2 Subjekty zapojené do hodnocení projektů OPD a jejich role v procesu hodnocení... 4

Více

Hodnotící kritéria programu RRC/05/2019

Hodnotící kritéria programu RRC/05/2019 Hodnotící kritéria programu RRC/05/2019 Podpora obnovy a rozvoje venkova Moravskoslezského kraje 2019 (dále jen program ) (Schváleno usnesením rady kraje č.../. ze dne...... 2018) Žádosti o podporu budou

Více

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTYSE MOHELNO

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTYSE MOHELNO PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTYSE MOHELNO ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ Čl. 1 Cíl úpravy (1) Tato pravidla upravují jednotný postup pro poskytování finančních prostředků formou dotace z

Více

Úřad vlády České republiky

Úřad vlády České republiky Úřad vlády České republiky Odbor lidských práv a ochrany menšin Odbor rovnosti žen a mužů Pokyn ředitelky Odboru lidských práv a ochrany menšin a zastupujícího ředitele Odboru rovnosti žen a mužů k hodnocení

Více

Hodnotící kritéria. 1) Hodnocení přijatelnosti a formálních náležitostí

Hodnotící kritéria. 1) Hodnocení přijatelnosti a formálních náležitostí Příloha č. 2 Kritéria přijatelnosti 1 Oprávněnost žadatele 2 Partnerství 3 Cílové skupiny 4 Celkové způsobilé výdaje 5 Aktivity 6 Horizontální principy Hodnotící kritéria 1) Hodnocení přijatelnosti a formálních

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ VÝBĚROVÉ KOMISE. Výběrová komise 1: Nemovitosti, výzva III. Datum konání VK: 15. května 2019

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ VÝBĚROVÉ KOMISE. Výběrová komise 1: Nemovitosti, výzva III. Datum konání VK: 15. května 2019 ZÁPIS Z JEDNÁNÍ VÝBĚROVÉ KOMISE Výběrová komise 1: Nemovitosti, výzva III. Datum konání VK: 15. května 2019 1. Seznamy projektů Výběrová komise na svém zasedání projednala následující projekty: Č. Registrační

Více

Interní postupy pro programový rámec OPŽP. Způsob výběru projektu MAS, řešení střetů zájmů a zaručení transparentnosti

Interní postupy pro programový rámec OPŽP. Způsob výběru projektu MAS, řešení střetů zájmů a zaručení transparentnosti Interní postupy pro programový rámec OPŽP Způsob výběru projektu MAS, řešení střetů zájmů a zaručení transparentnosti 1 Obsah 1 Příprava a vyhlášení výzvy MAS... 3 2 Podání a příjem Žádosti o dotaci na

Více

Článek 1 Důvod a účel podpory

Článek 1 Důvod a účel podpory 1/5 Město vyhlašuje dotační program na rok 2017 - na účel stanovený zvláštním právním předpisem tj. na 108/2006 Sb. Správcem dotačního programu je odbor sociálních věcí a zdravotnictví. Článek 1 Důvod

Více

Prioritní osa č. 2: Podpora aktivit v rámci Evropského roku dobrovolnictví 2011

Prioritní osa č. 2: Podpora aktivit v rámci Evropského roku dobrovolnictví 2011 Metodika k hodnocení žádostí o dotace mimořádná dotační výzva Prioritní osa č. 2: Podpora aktivit v rámci Evropského roku dobrovolnictví 2011 Prioritní osa č. 3: Podpora rozvoje mezinárodních dobrovolnických

Více

MĚSTO KUTNÁ HORA Program pro poskytování dotací z rozpočtu Města Kutná Hora na sociální účely v roce 2017

MĚSTO KUTNÁ HORA Program pro poskytování dotací z rozpočtu Města Kutná Hora na sociální účely v roce 2017 MĚSTO KUTNÁ HORA Program pro poskytování dotací z rozpočtu Města Kutná Hora na sociální účely v roce 2017 Jedná se o program neinvestičního charakteru. Schváleno: Usnesením zastupitelstva města Kutná Hora

Více

MAS Český sever z.s. IROP Zlepšování kvality a dostupnosti vzdělání - Zvyšování kvality vzdělávání v MAS Český sever

MAS Český sever z.s. IROP Zlepšování kvality a dostupnosti vzdělání - Zvyšování kvality vzdělávání v MAS Český sever MAS Český sever z. s., jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Český sever z.s., na období 2014 2020 vyhlašuje 2. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného

Více

MAS Českomoravské pomezí IROP Investice do škol a školských zařízení včetně vybavení

MAS Českomoravské pomezí IROP Investice do škol a školských zařízení včetně vybavení MAS Českomoravské pomezí o.p.s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Českomoravské pomezí na období 2014 2020 oznamuje změnu v 2. výzvě k předkládání žádostí o

Více

Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Model hodnocení a kritéria pro hodnocení a výběr projektů

Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Model hodnocení a kritéria pro hodnocení a výběr projektů Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost 2014-2020 Model hodnocení a kritéria pro hodnocení a výběr projektů Název výzvy: Pořadové číslo výzvy: Druh výzvy: Model hodnocení: Výzva II

Více

Interní postupy Místní akční skupiny Svitava z. s. pro Operační program Životní prostředí OPŽP

Interní postupy Místní akční skupiny Svitava z. s. pro Operační program Životní prostředí OPŽP Interní postupy Místní akční skupiny Svitava z. s. pro Operační program Životní prostředí OPŽP Účinnost 22. 1. 2019 Zpracovala Mgr. Veronika Košťálová Verze IP 1 Schválil Rada MAS Obsah 1 Identifikace

Více

VÝZVA č. 11/2019. P2 Podpora strategie v oblasti zvyšování energetické účinnosti

VÝZVA č. 11/2019. P2 Podpora strategie v oblasti zvyšování energetické účinnosti VÝZVA č. 11/2019 k předkládání žádostí o dotaci v rámci Státního programu na podpor úspor energie na období 2017-2021 - program EFEKT II. pro rok 2019 Rozpočet programu na rok 2019 Podprogram: Aktivita:

Více

Statutární město Plzeň jako zprostředkující subjekt ITI Strategie plzeňské metropolitní oblasti. vyhlašuje

Statutární město Plzeň jako zprostředkující subjekt ITI Strategie plzeňské metropolitní oblasti. vyhlašuje Statutární město Plzeň jako zprostředkující subjekt ITI Strategie plzeňské metropolitní oblasti vyhlašuje 11. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu VYBUDOVÁNÍ

Více

Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Model hodnocení a kritéria pro hodnocení a výběr projektů

Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Model hodnocení a kritéria pro hodnocení a výběr projektů Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost 2014-2020 Model hodnocení a kritéria pro hodnocení a výběr projektů Název výzvy: Pořadové číslo výzvy: Druh výzvy: Model hodnocení: II. Výzva

Více

Metodický pokyn pro hodnocení a výběr projektů

Metodický pokyn pro hodnocení a výběr projektů Metodický pokyn pro hodnocení a výběr projektů MAS je povinna zpracovat a řídit se vlastním předpisem, který zaručí transparentnost výběru projektů a zamezí střetu zájmů, tento předpis musí být zveřejněn

Více

Interní postupy Místní akční skupiny Krkonoše, z. s. pro Programový rámec Program rozvoje venkova.

Interní postupy Místní akční skupiny Krkonoše, z. s. pro Programový rámec Program rozvoje venkova. Interní postupy Místní akční skupiny Krkonoše, z. s. pro Programový rámec Program rozvoje venkova. MAS Krkonoše, z.s. dále jen MAS se řídí platnými předpisy MZe a SZIF. (Pravidla 19.2.1., Pravidla 19.3.1

Více

MAS Lašsko, z. s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Lašsko, z. s. na období

MAS Lašsko, z. s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Lašsko, z. s. na období MAS Lašsko, z. s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Lašsko, z. s. na období 2014 2020 vyhlašuje 3. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního

Více

MAS Český sever z. s., jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Český sever z.s., na období

MAS Český sever z. s., jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Český sever z.s., na období MAS Český sever z. s., jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Český sever z.s., na období 2014 2020 oznamuje změny v 1. výzvě k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného

Více

ČR - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

ČR - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚ LÁVÁNÍ Č.j.: 8457/2008-41 ČR - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ŘÍDÍCÍ ORGÁN OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST (DÁLE OP VK) vyhlašuje PRŮBĚŽNOU

Více

MAS Stolové hory IROP Infrastruktura základních škol - I

MAS Stolové hory IROP Infrastruktura základních škol - I Místní akční skupina Stolové hory, z. s., jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území Místní akční skupiny Stolové hory, z. s., na období 2014 2020 oznamuje změny ve 3. výzvě

Více

Evaluace hodnotících kritérií pro výběr projektů financovaných z Regionálního operačního programu NUTS 2 Jihovýchod včetně hodnocení Metodického

Evaluace hodnotících kritérií pro výběr projektů financovaných z Regionálního operačního programu NUTS 2 Jihovýchod včetně hodnocení Metodického Evaluace hodnotících kritérií pro výběr projektů financovaných z Regionálního operačního programu NUTS 2 Jihovýchod včetně hodnocení Metodického pokynu pro hodnotitele a externí experty 1. Úvod Pracovní

Více

MAS Vyhlídky, z.s. IROP Podpora rozvoje sociálního podnikání

MAS Vyhlídky, z.s. IROP Podpora rozvoje sociálního podnikání MAS Vyhlídky jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Vyhlídky na období 2014 2020 vyhlašuje 6. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního

Více

Hodnotící tabulka. Kritérium 1 platné od: Schváleno usnesením MV: č. 098/MV13/11. Kritérium 2 platné od:

Hodnotící tabulka. Kritérium 1 platné od: Schváleno usnesením MV: č. 098/MV13/11. Kritérium 2 platné od: Příloha č. 3 Hodnotící tabulka Kritéria pro výběr projektů předkládaných v rámci prioritní osy 2 Podpora prosperity regionu, dílčí oblasti podpory 2.1.2 Rozvoj infrastruktury sociálních služeb. Pro výzvu

Více

PODPORA ROZVOJE SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ

PODPORA ROZVOJE SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ PODPORA ROZVOJE SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ V RÁMCI SPECIFICKÉHO CÍLE IROP - 4.1 POSÍLENÍ KOMUNITNĚ VEDENÉHO MÍSTNÍHO ROZVOJE ZA ÚČELEM ZVÝŠENÍ KVALITY ŽIVOTA VE VENKOVSKÝCH OBLASTECH A AKTIVIZACE MÍSTNÍHO POTENCIÁLU

Více

Seminář pro žadatele k 1. výzvě PRV MAS Lašsko, z.s Hotel Praha, Nový Jičín

Seminář pro žadatele k 1. výzvě PRV MAS Lašsko, z.s Hotel Praha, Nový Jičín Seminář pro žadatele k 1. výzvě PRV MAS Lašsko, z.s. 14. 5. 2018 Hotel Praha, Nový Jičín Postup podání Žádosti o dotaci Hodnocení a výběr projektů Podpis Dohody Ukončení projektu a Žádost o platbu Základní

Více

Příloha č. 2 Informace o způsobu hodnocení žádostí o podporu včetně hodnotících kritérií

Příloha č. 2 Informace o způsobu hodnocení žádostí o podporu včetně hodnotících kritérií Příloha č. 2 Informace o způsobu hodnocení žádostí o podporu včetně hodnotících kritérií I. Popis hodnocení a výběru projektů 1) Hodnocení a výběr projektů probíhá ze strany MAS dle Metodického pokynu

Více

Statutární město Ostrava jako Zprostředkující subjekt Strategie ITI ostravské aglomerace (dále jen ZS ITI ostravské aglomerace)

Statutární město Ostrava jako Zprostředkující subjekt Strategie ITI ostravské aglomerace (dále jen ZS ITI ostravské aglomerace) Statutární město Ostrava jako Zprostředkující subjekt Strategie ITI ostravské (dále jen ZS ITI ostravské ) vyhlašuje 1. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu

Více

MAS Český sever z. s., jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Český sever z.s., na období

MAS Český sever z. s., jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Český sever z.s., na období MAS Český sever z. s., jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Český sever z.s., na období 2014 2020 oznamuje změny změny v 2. výzvě k předkládání žádostí o podporu

Více

Výzva I programu podpory Technická pomoc

Výzva I programu podpory Technická pomoc MINISTERSTVO PRŮMYSLU A OBCHODU Řídící orgán OPERAČNÍHO PROGRAMU PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKURENCESCHOPNOST 2014 2020 Výzva I programu podpory Technická pomoc Název programu podpory Prioritní osa operačního

Více

MAS Naděje o.p.s. jako nositel Strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Naděje o.p.s. na období

MAS Naděje o.p.s. jako nositel Strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Naděje o.p.s. na období MAS Naděje o.p.s. jako nositel Strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Naděje o.p.s. na období 2014 2020 vyhlašuje 4. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního

Více

Místní akční skupina Naděje, obecně prospěšná společnost (dále také MAS Naděje), IČ: vyhlašuje výzvu k předkládání žádostí o dotaci

Místní akční skupina Naděje, obecně prospěšná společnost (dále také MAS Naděje), IČ: vyhlašuje výzvu k předkládání žádostí o dotaci Místní akční skupina Naděje, obecně prospěšná společnost (dále také MAS Naděje), IČ: 22801073 vyhlašuje výzvu k předkládání žádostí o dotaci Program rozvoje Ústeckého kraje Program Podpora komunitního

Více

SMĚRNICE MŽP č. 1/2014

SMĚRNICE MŽP č. 1/2014 MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ V Praze dne 2. ledna 2014 Č. j.: 93940/ENV/13 5607/M/13 SMĚRNICE MŽP č. 1/2014 o poskytování finančních prostředků z programu Nová zelená úsporám Článek 1 Úvodní ustanovení

Více

Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Příloha č. 3 Model hodnocení a kritéria pro hodnocení a výběr projektů

Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Příloha č. 3 Model hodnocení a kritéria pro hodnocení a výběr projektů Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost 2014-2020 Příloha č. 3 Model hodnocení a kritéria pro hodnocení a výběr projektů Název výzvy: Pořadové číslo výzvy: Druh výzvy: Model hodnocení:

Více

INFRASTRUKTURA PRO KVALITNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY DOSTUPNÉ I V ODLEHLÝCH OBCÍCH

INFRASTRUKTURA PRO KVALITNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY DOSTUPNÉ I V ODLEHLÝCH OBCÍCH INFRASTRUKTURA PRO KVALITNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY DOSTUPNÉ I V ODLEHLÝCH OBCÍCH V rámci Specifického cíle IROP - 4.1 Posílení komunitně vedeného místního rozvoje za účelem zvýšení kvality života ve venkovských

Více

Statutární město Ostrava jako Zprostředkující subjekt ITI. Strategie integrované teritoriální investice (ITI) ostravské aglomerace

Statutární město Ostrava jako Zprostředkující subjekt ITI. Strategie integrované teritoriální investice (ITI) ostravské aglomerace Statutární město Ostrava jako Zprostředkující subjekt ITI Strategie integrované teritoriální investice (ITI) ostravské vyhlašuje 8. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního

Více

I N V E S T I C E D O V A Š Í B U D O U C N O S T I. VYHLAŠOVATEL ČR - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

I N V E S T I C E D O V A Š Í B U D O U C N O S T I. VYHLAŠOVATEL ČR - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy I N V E S T I C E D O V A Š Í B U D O U C N O S T I VYHLAŠOVATEL ČR - ŘÍDÍCÍ ORGÁN OPERAČNÍHO PROGRAMU VÝZKUM A VÝVOJ PRO INOVACE (DÁLE OP VaVpI ) BLIŽŠÍ ÚDAJ VYHLAŠOVATELE Odbor řízení OP VaVpI vyhlašuje

Více

Metodický dopis č. 1

Metodický dopis č. 1 Metodický dopis č. 1 k Pravidlům pro žadatele a příjemce obecná část, verze 4 Kap. 5.2.5.1 Finanční milníky Kap. 7.1.1 Průběžná zpráva o realizaci projektu (včetně průběžné žádosti o platbu) dokladování

Více

3. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu

3. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu MAS Sdružení Růže, z.s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Sdružení Růže na období 2014 2020 vyhlašuje 3. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného

Více

Následující tabulka přehledně uvádí jednotlivé fáze hodnocení včetně hodnotících kritérií a přidělených vah.

Následující tabulka přehledně uvádí jednotlivé fáze hodnocení včetně hodnotících kritérií a přidělených vah. 1. Hodnocení projektů podle hodnotících kritérií 1.1 Fáze hodnocení projektů podle hodnotících kritérií Projekty, které prošly úspěšně kontrolou přijatelnosti a kontrolou formálních náležitostí, jsou dále

Více

13. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu

13. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu MAS Lašsko z.s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Lašsko z.s. na období 2014 2020 vyhlašuje 13. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního

Více

Výběrová kritéria pro výzvu 6.3 Pre-seed aktivity

Výběrová kritéria pro výzvu 6.3 Pre-seed aktivity Příloha A) Výběrová kritéria pro výzvu 6.3 Pre-seed aktivity Proces hodnocení projektů v rámci výzvy 6.3 oblasti podpory 3.1 Komercializace výsledků výzkumných organizací a ochrana jejich duševního vlastnictví

Více

s názvem MAS SVATOVÁCLAVSKO, z.s. IROP SLOŽKY IZS: MODERNIZACE TECHNIKY A PREVENCE

s názvem MAS SVATOVÁCLAVSKO, z.s. IROP SLOŽKY IZS: MODERNIZACE TECHNIKY A PREVENCE MAS SVATOVÁCLAVSKO, z.s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS MAS SVATOVÁCLAVSKO, z.s. na období 2014 2020 oznamuje změny v 3. výzvě k předkládání žádostí o podporu

Více

MAS POHODA IROP Sociální podnikání I

MAS POHODA IROP Sociální podnikání I Místní akční skupina POHODA venkova, z.s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje Strategie komunitně vedeného místního rozvoje pro území Místní akční skupiny POHODA venkova na období

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ VÝBĚROVÉ KOMISE. Výběrová komise 3:Technologie, výzva VII Datum konání VK:

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ VÝBĚROVÉ KOMISE. Výběrová komise 3:Technologie, výzva VII Datum konání VK: ZÁPIS Z JEDNÁNÍ VÝBĚROVÉ KOMISE Výběrová komise 3:Technologie, výzva VII Datum konání VK: 14. 8. 2018 1. Seznamy projektů Výběrová komise na svém zasedání projednala následující projekty: P.Č. Registrační

Více

METODICKÝ POKYN K PŘÍRUČCE PRO PŘÍJEMCE Č. 2/2012

METODICKÝ POKYN K PŘÍRUČCE PRO PŘÍJEMCE Č. 2/2012 2007 2013 PROGRAM CEZHRANIČNEJ SPOLUPRÁCE SLOVENSKÁ REPUBLIKA ČESKÁ REPUBLIKA EURÓPSKA ÚNIA EURÓPSKY FOND REGIONÁLNEHO ROZVOJA SPOLOČNE BEZ HRANÍC METODICKÝ POKYN K PŘÍRUČCE PRO PŘÍJEMCE Č. 2/2012 PRO

Více

Výzva k předkládání žádostí o podporu v Operačním programu Technická pomoc

Výzva k předkládání žádostí o podporu v Operačním programu Technická pomoc Výzva k předkládání žádostí o podporu v Operačním programu Technická pomoc 1. Identifikace výzvy Prioritní osa Specifický cíl 1 Podpora řízení a koordinace Dohody o partnerství 1.1 - Vytvořit podmínky

Více

Dodatek č. 1 Metodického pokynu č. 27

Dodatek č. 1 Metodického pokynu č. 27 Dodatek č. 1 Metodického pokynu č. 27 Pravidla pro uzavírání smluv a kontrolu zadávacího řízení na hlavní předmět projektu pro výzvy č. 27 52 a č. 91 a 92 Řídicí orgán ROP NUTS 2 Střední Čechy vydává na

Více

STATUT FONDU MĚSTA ŽĎÁRU NAD SÁZAVOU

STATUT FONDU MĚSTA ŽĎÁRU NAD SÁZAVOU STATUT FONDU MĚSTA ŽĎÁRU NAD SÁZAVOU Město Žďár nad Sázavou zřizuje na základě zákona č. 128/2000 Sb., o obcích a v souladu s 5 zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů samostatný

Více

3. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu

3. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu MAS Šumavsko, z. s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Šumavsko, z. s. na období 2014 2020 vyhlašuje 3. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného

Více

Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Příloha č. 3 Model hodnocení a kritéria pro hodnocení a výběr projektů

Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Příloha č. 3 Model hodnocení a kritéria pro hodnocení a výběr projektů Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost 2014-2020 Příloha č. 3 Model hodnocení a kritéria pro hodnocení a výběr projektů Název výzvy: Pořadové číslo výzvy: Druh výzvy: Model hodnocení:

Více

MAS Vyhlídky, z.s. IROP Základní školy II

MAS Vyhlídky, z.s. IROP Základní školy II MAS Vyhlídky, z.s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Vyhlídky, z.s. na období 2014 2020 vyhlašuje 12. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného

Více

Statutární město Ústí nad Labem jako zprostředkující subjekt ITI (Integrovaná strategie Ústecko-chomutovské aglomerace)

Statutární město Ústí nad Labem jako zprostředkující subjekt ITI (Integrovaná strategie Ústecko-chomutovské aglomerace) Statutární město Ústí nad Labem jako zprostředkující subjekt ITI (Integrovaná strategie Ústecko-chomutovské aglomerace) vyhlašuje 20. výzvu k předkládání žádostí o podporu VÝSTAVBA, MODERNIZACE A ZATRAKTIVNĚNÍ

Více

SEMINÁŘ PRO ŽADATELE MAS PODHŮŘÍ ŽELEZNÝCH HOR

SEMINÁŘ PRO ŽADATELE MAS PODHŮŘÍ ŽELEZNÝCH HOR SEMINÁŘ PRO ŽADATELE MAS PODHŮŘÍ ŽELEZNÝCH HOR 7. června 2018 ve 13:00 hodin Kancelář MAS, Sladovnická 198, Chotěboř 1 PROVÁZANOST VÝZVY S IROP IROP výzva č. 65 Sociální podnikání Integrované projekty

Více

Hlavní město Praha ZASTUPITELSTVO HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ. Zastupitelstva hlavního města Prahy

Hlavní město Praha ZASTUPITELSTVO HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ. Zastupitelstva hlavního města Prahy Hlavní město Praha ZASTUPITELSTVO HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ Zastupitelstva hlavního města Prahy číslo 37/15 ze dne 17.5.2018 ke schválení projektů v rámci 36. výzvy Operačního programu Praha - pól

Více

MAS Vyhlídky, z.s. IROP Podpora zájmového a neformálního vzdělávání mládeže

MAS Vyhlídky, z.s. IROP Podpora zájmového a neformálního vzdělávání mládeže MAS Vyhlídky, z.s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Vyhlídky, z.s. na období 2014 2020 vyhlašuje 14. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného

Více

SMĚRNICE PRO ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU ČÁST I PŘEDMĚT ÚPRAVY, POJMY, SOUVISEJÍCÍ PŘEDPISY A AKTY PŘEDMĚT A CÍL ÚPRAVY

SMĚRNICE PRO ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU ČÁST I PŘEDMĚT ÚPRAVY, POJMY, SOUVISEJÍCÍ PŘEDPISY A AKTY PŘEDMĚT A CÍL ÚPRAVY SMĚRNICE PRO ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU ČÁST I PŘEDMĚT ÚPRAVY, POJMY, SOUVISEJÍCÍ PŘEDPISY A AKTY PŘEDMĚT A CÍL ÚPRAVY 1. Tato směrnice upravuje postup veřejného zadavatele obce Lány (dále

Více

MAS Moravský kras z.s. 7. výzva k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu MORAVSKÝ KRAS Z.S.

MAS Moravský kras z.s. 7. výzva k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu MORAVSKÝ KRAS Z.S. MAS Moravský kras z.s. 7. výzva k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu MORAVSKÝ KRAS Z.S. IROP BEZPEČNOST DOPRAVY Příloha č. 1: Kritéria pro projektů Platnost

Více

Místní akční skupina Vladař, obecně prospěšná společnost (dále také MAS Vladař), IČ: vyhlašuje výzvu k předkládání žádostí o dotaci

Místní akční skupina Vladař, obecně prospěšná společnost (dále také MAS Vladař), IČ: vyhlašuje výzvu k předkládání žádostí o dotaci Místní akční skupina Vladař, obecně prospěšná společnost (dále také MAS Vladař), IČ: 26404818 vyhlašuje výzvu k předkládání žádostí o dotaci Program Název výzvy Číslo výzvy Druh výzvy Program rozvoje Ústeckého

Více

Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Model hodnocení a kritéria pro hodnocení a výběr projektů

Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Model hodnocení a kritéria pro hodnocení a výběr projektů Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost 2014-2020 Model hodnocení a kritéria pro hodnocení a výběr projektů Název výzvy: Pořadové číslo výzvy: Druh výzvy: Model hodnocení: Výzva II

Více

MĚSTO HOŘOVICE STAROSTA

MĚSTO HOŘOVICE STAROSTA MĚSTO HOŘOVICE STAROSTA Městský úřad Hořovice Palackého náměstí 2 268 01 Hořovice Vnitřní předpis č. 5 / 2014 Příloha č. 1 Kritéria pro hodnocení žádostí o dotaci z rozpočtu města Hořovice - sociální oblast.

Více

I. Podmínky poskytování finanční podpory grantu na rok 2015

I. Podmínky poskytování finanční podpory grantu na rok 2015 I. Podmínky poskytování finanční podpory grantu na rok 2015 1.Všeobecné podmínky pro poskytnutí finanční podpory žádosti o finanční podporu mohou podávat právnické i fyzické osoby odevzdat žádost o finanční

Více

MAS Naděje o.p.s. jako nositel Strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Naděje o.p.s. na období

MAS Naděje o.p.s. jako nositel Strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Naděje o.p.s. na období MAS Naděje o.p.s. jako nositel Strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Naděje o.p.s. na období 2014 2020 vyhlašuje 10. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního

Více

Metodický manuál. k administraci a výběru projektů v rámci 8. výzvy. MAS Hornolidečska, o.s. Lidečko Lidečko IČ:

Metodický manuál. k administraci a výběru projektů v rámci 8. výzvy. MAS Hornolidečska, o.s. Lidečko Lidečko IČ: Metodický manuál k administraci a výběru projektů v rámci 8. výzvy MAS Hornolidečska, o.s. Lidečko 467 756 14 Lidečko IČ: 266 76 109 Časový plán vyhlášení 8. Výzvy Termín Činnost Odpovědný orgán MAS 12/2011

Více