5380/CEN/06 Bc. Valta / 299

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "5380/CEN/06 Bc. Valta / 299"

Transkript

1 Krajský úřad kraje Vysočina Odbor životního prostředí Žižkova Jihlava Váš dopis / ze dne Naše č.j. / značka Vyřizuje / linka Praha, dne KUJI 20737/2005/OZP/Janpo / /CEN/06 Bc. Valta / jiri.valta@cenia.cz Věc: Vyjádření k žádosti o vydání změny integrovaného povolení Města Přibyslavi Na základě vašeho dopisu, č.j. KUJI 20737/2005/OZP/Jan-po, ze dne , ve věci vydání změny integrovaného povolení pro zařízení Skládka TKO a TPO S-OO3 Ronov nad Sázavou (1.etapa) a odpadové hospodářství Ronov nad Sázavou 2.etapa, Města Přibyslav. S návrhem na vydání změny rozhodnutí o vydání IP souhlasíme při zohlednění následujících doporučení a podmínek. 1. V integrovaném povolení, (dále jen IP ), č.j. KUJI 17190/2004 OZP/Kle-IP, ze dne , doporučujeme změnit následující: a. S ohledem na skutečnost, že v zařízení je provozována kogenerační jednotka externím provozovatelem, doporučujeme vyjmout tabulku č. 2 IP. b. Popis zařízení, bod a) Technologické jednotky podle přílohy č. 1 zákona č. 76/2002 Sb., rozšířit o zařazení skládky do podskupiny S-OO3 v souladu s vyhláškou č. 294/2005 Sb. Kapitolu 1.1 IP doporučujeme rozšířit o emisní zdroj kompostárna. c. Kapitolu B) rozšířit o podmínku: Nejpozději do 3 měsíců od ukončení provozu skládky zpracovat Provozní řád skládky po ukončení skládkování ve smyslu TNO Skládkování odpadů, provozní řád skládek a předložit jej krajskému úřadu ke schválení. Do doby jeho schválení bude provoz zařízení probíhat v souladu se aktuálním, platným provozním řádem zařízení pro odstraňování odpadů uložením. d. Podmínku 2, kapitoly B) změnit na: Celkovou rekultivaci skládky provést nejpozději do 3 let po ukončení provozu v souladu se schválenou projektovou dokumentací a ČSN , v aktuálním znění. Pro biologickou rekultivaci použít výhradně mělce kořenící dřeviny, které nepoškodí těsnící vrstvy skládky. e. Podmínku 2, kapitoly C) změnit na: Odpady mohou být v zařízení odstraněny uložením do skládky pouze při splnění požadavků vyhlášky č. 294/2005 Sb., a po předložení prohlášení původce odpadu o tom, že odpad nelze využít a jiný způsob odstranění není dostupný, případně by přinášel vyšší riziko pro životní prostředí nebo riziko pro lidské zdraví, či nevyhovuje ČSN Průmyslové komposty. Toto prohlášení původce nesmí být starší 6 měsíců u pravidelných dodávek odpadu, u jednorázových dodávek odpadu musí být přiloženo vždy. Prohlášení je součástí základního popisu odpadu.

2 f. Podmínku 4, kapitoly C) změnit na: Odpady obsahující azbest ukládat na skládku v souladu s 7 vyhlášky č. 294/2005 Sb. g. Podmínku 7, kapitoly C) změnit na: Zajistit dostatečné množství odpadu/materiálu pro TZS. Množství odpadu pro TZS nepřekročí 25 % objemu všech odpadů uložených na skládku za každý kalendářní rok. h. Kapitolu C rozšířit o podmínku: Při přijímání odpadu katalogového čísla Odpady na jejichž sběr a odstraňování nejsou kladeny zvláštní požadavky s ohledem na prevenci infekce důsledně prověřovat možnost infekčnosti odpadu, klást důraz na informace uvedené původcem v základní popisu odpadu a stanovení kritických ukazatelů. i. V termínu určeném na ústním jednání vyznačit maximální hladinu v jímce průsakových vod. Hladina průsakových vod musí být trvale udržována pod touto značkou. j. Podmínku 3 kapitoly J s ohledem na požadavky vyhlášky č. 294/2005 Sb., o dokladování kvality odpadů pomocí základního popisu odpadu, zrušit. k. V termínu určeném na ústním jednání o žádosti označit zařízení informační tabulí, která bude zpracována ve smyslu 4 odst. 2 písm. d) vyhl. č. 383/2001 Sb., o podrobnostech nakládání s odpady, pokud tak již nebylo učiněno. 2. V předloženém návrhu provozního řádu skládky S-OO3 Ronov nad Sázavou v termínu určeném na ústním jednání změnit, resp. upravit: a. Jednoznačně stanovit způsob hodnocení odpadů, které nelze hodnotit na základě vyluhovatelnosti. b. Upravit maximální množství technologického materiálu na zajištění skládky za účelem technického zabezpečení, které může dosahovat nejvýše 25% objemu všech odpadů uložených na skládce. c. Kapitole PŘ uvést do souladu s požadavky vyhlášky č. 294/2005 Sb., vč. požadavků na ukládání odpadů s obsahem azbestu, podmínkami mísitelnosti odpadů ukládaných na skládky a odkazu na základní popis odpadu, případně podmínek odborného úsudku. d. Seznam odpadů povolených k přijetí do zařízení upravit v souladu s požadavky vyhlášky č. 294/2005 Sb. a přílohy č. 1 vyjádření. Krajským úřadem kraje Vysočina byla doručena vyjádření k žádosti o vydání změny integrovaného povolení od: Krajské hygienické stanice kraje Vysočina se sídlem v Jihlavě, územní pracoviště Havlíčkův Brod, č.j. KHSV-HB-HK-173/06-Pav, ze dne bez připomínek Městského úřadu Havlíčkův Brod, odboru životního prostředí, č.j. OŽP/544/2006/Tr, ze dne bez připomínek Krajského úřadu kraje Vysočina, odboru životního prostředí, č.j. KUJI 6443/2006, ze dne V provozním řádu bude jednoznačně stanoven způsob hodnocení odpadů, které nelzehodnotit na základě vychovatelnosti. Zohledněno v bodu 2 vyjádření. 2. Množství technologického materiálu na zajištění skládky za účelem technickéhozabezpečení může dosahovat nejvýše 25% objemu všech odpadů uložených na skládce Zohledněno v bodu 2 vyjádření. 3. Vlastní provoz zařízení bude probíhat ve smyslu provozního řádu, schváleného rozhodnutím. Strana 2 (celkem 6)

3 4. Pokud bude z hodnocení údajů monitoringu podzemních; povrchových; průsakových vod nebo skládkového plynu patrné, že během provozování skládky se výsledky monitorování nemění, lze po dohodě s příslušným orgánem veřejné správy četnost odběrů vzorků prodloužit. 5. Skládka bude označena informační tabulí, která bude zpracována ve smyslu 4 odst. 2 písm. d) vyhl. č. 383/2001 Sb., o podrobnostech nakládání s odpady. 6. Do 3 měsíců od ukončení provozu skládky bude zpracován Provozní řád skládky po ukončení skládkování ve smyslu TNO Skládkování odpadů, provozní řád skládek a bude předložen příslušnému orgánu veřejné správy v odpadovém hospodářství ke schválení. 7. Do doby než bude zpracován a přeložen ke schválení Provozní řád skládky po ukončení skládkování bude péče o skládku po jejím uzavření (včetně monitorování) probíhat ve smyslu schváleného provozního řádu zařízení k odstraňování odpadů a souhlas k vydání provozního řádu - skládky skupiny S - ostatní odpad (S - OO3) Řízená skládka odpadů S-OO 3 Ronov nad Sázavou", p. č. 44/1 a 44/2 v k. ů. Ronov nad Sázavou. 8. Doba trváni péče o skládku po jejím uzavření nesmí být kratší než 30 let. 9. Po ukončení provozu skládky bude zpracována nebo aktualizována projektová dokumentace na rekultivaci skládky. 10. Celková rekultivace skládky bude provedena nejpozději do 3 let po ukončení provozu, v souladu se schválenou projektovou dokumentací. Česká inspekce životního prostředí, oblastní inspektorát Havlíčkův Brod, č.j. 46/OOH/ /06/HMS /199, ze dne V kapitole PŘ je uváděna vyhl. 41/2005 Sb. a podmínky přijmu dle této vyhl.. V provozním řádu zařízení (dále také PŘ) je nutné uvést vyhl č. 294/2005 Sb.a požadavky stanovené 7. Kapitola není odkaz na základní popis (odborný úsudek). Zohledněno v bodu 2 vyjádření. 2. Příloha J.6. provozního řádu skládky:kompostovatelné odpady ze skupiny 02, doporučujeme přijímat pouze do zařízení k využívání odpadů (kompostárny), která je součástí 2 etapy. Zohledněno v příloze 1 vyjádření. 3. Příloha J.6. provozního řádu skládky:odpad k.č (odpady na jejichž sběr a odstraňování nejsou kladeny zvláštní požadavky na prevenci infekce) je uveden v příloze č. J.6. jako odpad, který lze použít jako technologický materiál. Dle názoru inspekce se jedná o nevhodný odpad pro výše uvedený účel. V tomto případě se zřejmě jedná o nepřesnost v kap PŘ není odpad k.č uveden. Zohledněno v příloze 1 vyjádření. Strana 3 (celkem 6)

4 4. Dále k odpadu k.č , pokud bude tento odpad ve schváleném PŘ zařízení a přijímán do zařízení, musí vzít provozovatel zařízení v potaz možnost infekčnosti odpadu důraz na zpracovaný základní popis odpadu, (především popis vzniku odpadu a stanovení kritických ukazatelů). Rovněž upozorňujeme, že odpady na bázi sádry je nezbytné ukládat do samostatného sektoru. Do PŘ by bylo vhodné doplnit zmínku o sektoru pro ukládání odpadů na bázi sádry. S ohledem na skutečnost, že v žádosti nebylo navrhováno zřízení sektorů další podskupin skládky skupiny ostatní odpad, doporučujeme v příloze č. 1 vyjmout ze seznamu odpadů povolených k přijetí do zařízení odpady na bázi sádry. 5. Připomínka formální: Není zcela zřejmé z jakého důvodu je v žádosti k vydání změny IP kompostárna uváděna jako zařízení k odstraňování odpadů např. str.17. Kompostárna je zařízení pro využívání, resp. přeúpravu odpadů. Povodí Moravy, s.p., č.j. 2006/02072/242, ze dne Výsledky monitoringu skládky včetně bilance průsakových skládkových vod budou u provozovatele skládky k dispozici pro kontrolu provozu skládky. Žádostí o vydání změny integrovaného povolení Města Přibyslav, z prosince 2005, nedochází k technologické změně na zařízení Skládka TKO a TPO S-OO3 Ronov nad Sázavou (1.etapa) a odpadové hospodářství Ronov nad Sázavou 2.etapa s výjimkou vybudování kompostárny, která zabezpečí využití odpadů před odstraněním, a je zařízením splňujícím požadavky BAT v kategorii 5.4 dle zákona č. 76/2002 Sb.. Předchozí porovnání s nejlepšími dostupnými technikami provedené v rámci procesu vydání integrovaného povolení zůstávají neměnné v platnosti. RNDr. Jan Prášek ředitel úseku pro agenturní činnosti Přílohy: Seznam odpadů k uložení odstraněním a TZS s vyznačením požadovaných změn na vynětí odpadů Strana 4 (celkem 6)

5 Příloha č. 1 Seznam odpadů k uložení odstraněním a TZS s vyznačením požadovaných změn na vynětí odpadů (proškrtnuté) Jiná hlušina neuvedená pod čísly a Odpadní štěrk a kamenivo neuvedené pod číslem Odpad z řezání a broušení kamene neuvedený pod číslem Odpadní plasty (kromě obalů) Odpad z lesnictví ( pouze po předložení dokladu o nevyužitelnosti) Kaly z praní, čištění, loupání, odstřeďování a separace Suroviny nevhodné ke spotřebě nebo zpracování, Kaly z čištění odpadních vod v místě jejich vzniku Suroviny nevhodné ke spotřebě nebo zpracování Kaly z čištění odpadních vod v místě jejich vzniku Odpady z praní, čištění a mechanického zpracování surovin Kaly z čištění odpadních vod v místě jejich vzniku Odpady ze zpracovaných textilních vláken Odpadní tiskařský toner neuvedený pod číslem Škvára, struska a kotelní prach (kromě kotelního prachu uvedeného pod číslem ) Nezpracovaná struzka Pevné redukční produkty na bázi vápníku z odsiřování spalin Reakční produkty z odsiřování spalin na bázi vápníku ve formě kalů Odpady ze zpracování strusky Nezpracovaná struska Licí formy a jádra použitá k odlévání neuvedená pod číslem Odpad druhově blíže neurčený (hutní a slévárenská suť, kal ze sléváren) Odpadní materiály na bázi skelných vláken Odpadní keramické hmoty před tepelným zpracováním Vyřazená forma Odpadní keramické zboží, cihly, tašky a staviva ( po tepelném zpracování) Odpad surovin před tepelným zpracováním Odpady z jiných směsných materiálů na bázi cementu neuvedené pod čísly a Odpad ze svařování Odpadní materiál z otryskávání neuvedený pod číslem Upotřebené brusné nástroje a brusné materiály neuvedené pod číslem Směsné obaly Pneumatika ( pouze do ochranných vrstev) Beton Cihly Keramika Směsi nebo oddělené frakce betonu, cihel, tašek a keramických výrobků neuvedené pod číslem (polymerbeton) Dřevo Kabely neuvedené pod Zemina a kamení neuvedené pod číslem Vytěžená hlušina neuvedená pod číslem Izolační materiál s obsahem azbestu Izolační materiály neuvedené pod čísly a Stavební materiály obsahující azbest Stavební materiály na bázi sádry neuvedené pod číslem Smíšené stavební a demoliční odpady neuvedené pod čísly , Odpady na jejichž sběr a odstraňování nejsou kladeny zvláštní požadavky s ohledem na prevenci infekce ( např. obvazy, sádrové obvazy, prádlo, oděvy na jedno použití,pleny) ( pokud se bude jednat o odpady na bázi sádry,pouze do samostatného sektoru mimo biologicky rozložitelné odpady a TKO) Stabilizovaný odpad neuvedený pod číslem

6 Kompost nevyhovující kvality Shrabky z česlí Odpady z lapáků písků Kaly z čištění komunálních odpadních vod Kaly z čiření vody Kaly z dekarbonizace Jiné odpady (včetně směsi materiálů) z mechanické úpravy odpadu neuvedené pod číslem , kat. O Jiný biologicky nerozložitelný odpad Směsný komunální odpad Odpad z tržišť Uliční smetky Odpad z čištění kanalizace Objemný odpad - u takto označených odpadů původce předkládá vyhodnocení vyluhovatelnosti, dle vyhlášky č. 294/2005 Sb., příl č. 2. (odpad musí splňovat třídu vyluhovatelnosti IIa) a obsah prvků a látek v sušině dle příl. č. 4, a příl. č. 5, vyhl. 294/2005 Sb. - u tohoto odpadu je nutné ještě doložit hodnocení nebezpečných vlastností odpadů pověřenou osobou ( 6, odst. 4 zák. č. 185/2001 Sb., o odpadech) + - materiál bude používán jako překrývací vrstva odpadu, u těchto odpadů se jedná o ukládání odpadů ve smyslu 45 odst. 3 zák.č. 185/2001 Sb., jako technologického materiálu. Tento materiál bude samostatně evidován. Pokud bude dodávka betonu nebo cihel obsahovat větší kusy materiálu nad 15 cm, nebude tento materiál na skládku přijat. Meziskládka překrývacího materiálu je tvořena mimo sektory skladování.

Kód a ceník odpadů ukládaných na skládce Klenovice Technické služby Tábor s.r.o.

Kód a ceník odpadů ukládaných na skládce Klenovice Technické služby Tábor s.r.o. Kód a ceník odpadů ukládaných na skládce Klenovice Technické služby Tábor s.r.o. Celková cena s DPH = ( ( cena Kč/t + finanční rezerva ) x %DPH ) + základní poplatek obci Identifikační kód: CZC00517 ZÚJ

Více

Ceník odpadů na rok 2015 REGIOS, a.s..

Ceník odpadů na rok 2015 REGIOS, a.s.. Ceník odpadů na rok 2015 REGIOS, a.s.. Kat.číslo Druh odpadu Kateg. Odpadu 1 2 3 4 Rekult. Stát. Cena s popl. Cena Kč/t Rezerva/ popl./t. +R.R. t. 1. skupina / Komunální odpad a ostatní odpad z obcí resp.

Více

Na skládku mohou být ukládány tyto druhy odpadů dle katalogu odpadu a kategorie O- ostatní:

Na skládku mohou být ukládány tyto druhy odpadů dle katalogu odpadu a kategorie O- ostatní: Na skládku mohou být ukládány tyto druhy odpadů dle katalogu odpadu a kategorie O- ostatní: 01 01 01 Odpady z těžby rudných nerostů 01 01 02 Odpady z těžby nerudných nerostů 01 03 06 Jiná hlušina neuvedená

Více

CELIO a.s. Skládka inertního odpadu S IO

CELIO a.s. Skládka inertního odpadu S IO CELIO a.s. CZU00158 Skládka inertního odpadu S IO Odpad musí splňovat výluh č. I Kód Název odpadu Příjem Rozbor 01 01 01 O Odpady z těžby rudných nerostů 01 01 02 O Odpady z těžby nerudných nerostů 01

Více

Technologické zabezpečení skládek

Technologické zabezpečení skládek CELIO a.s. Technologické zabezpečení skládek I skládka inertního odpadu O skládka ostatního odpadu - skládka nebezpečného odpadu Kód ázev odpadu Využití 01 01 01 O Odpady z těžby rudných nerostů 01 01

Více

C E N Í K. za ukládání odpadů na skládce Životice. Platnost ceníku od 1. ledna 2015. Zákl. cena Poplatek odpadu Název druhu odpadu

C E N Í K. za ukládání odpadů na skládce Životice. Platnost ceníku od 1. ledna 2015. Zákl. cena Poplatek odpadu Název druhu odpadu C E N Í K za ukládání odpadů na skládce Životice Platnost ceníku od 1. ledna 2015 Kat. č. Zákl. cena Poplatek odpadu Název druhu odpadu bez DPH (Kč/t) (Kč/t) 02 Odpady ze zemědělství, zahradnictví, rybářství,

Více

SEZNAM ODPADŬ ODSTRAŇOVANÝCH NA SKLÁDCE DOLNÍ BENEŠOV

SEZNAM ODPADŬ ODSTRAŇOVANÝCH NA SKLÁDCE DOLNÍ BENEŠOV TALPA - RPF, s.r.o., 718 00 Ostrava Kunčičky, Holvekova 36 Kód druhu odpadu dle Katalogu odpadů SEZNAM ODPADŬ ODSTRAŇOVANÝCH NA SKLÁDCE DOLNÍ BENEŠOV Název druhu odpadů dle Kategorie Katalogu odpadů odpadu

Více

Název odpadu. 010412 O Hlušina a další odpady z praní a čištění nerostů neuvedené pod čísly 01 04 07 a 01 04 11 x

Název odpadu. 010412 O Hlušina a další odpady z praní a čištění nerostů neuvedené pod čísly 01 04 07 a 01 04 11 x CELIO a.s. Název odpadu S OO 010101 O Odpady z těžby rudných nerostů x 010102 O Odpady z těžby nerudných nerostů x 010306 O Jiná hlušina neuvedená pod čísly 01 03 04 a 01 03 05 x 010308 O Rudný prach neuvedený

Více

PROVOZNÍ ŘÁD ŘÍZENÉ SKLÁDKY TUHÉHO ODPADU L A Z C E

PROVOZNÍ ŘÁD ŘÍZENÉ SKLÁDKY TUHÉHO ODPADU L A Z C E LAZCE-GIS spol. s r.o. Lazce 15, poštovní schránka 10, 346 01 HORŠOVSKÝ TÝN Tel.379 422 392, 379 428 636, fax 379 423 279 IČO: 49 19 27 61 DIČ: 119-49192761 e-mail: lazce.gis@tiscali.cz Bankovní spojení:

Více

Příloha č.1 - Seznam "O" odpadů povolených k přijetí na skládku

Příloha č.1 - Seznam O odpadů povolených k přijetí na skládku Příloha č.1 - Seznam "O" odpadů povolených k přijetí na skládku odkaz na kapitolu B.3.1 SEZNAM ODPADŮ POVOLENÝCH K PŘIJETÍ K ODSTRANĚNÍ ULOŽENÍM Kat.číslo Název Pozn. Kat. 01 00 00 ODPADY Z GEOLOGICKÉHO

Více

01 03 06 O Jiná hlušina neuvedená pod čísly 01 03 04 a 01 03 05 A Nelze

01 03 06 O Jiná hlušina neuvedená pod čísly 01 03 04 a 01 03 05 A Nelze SEZNAM ODPADŮ, KTERÉ SE SMĚJÍ UKLÁDAT NA SKLÁDKU ORLÍK IV příloha č. 3 Odpady lze na skládce uložit na základě vlastností určených charakterem, makroskopickým popisem, složením a původem uvedených odpadů

Více

CELIO a.s. CZU Skládka S OO3. Odpad uložený do skládky musí splňovat výluh č. IIa

CELIO a.s. CZU Skládka S OO3. Odpad uložený do skládky musí splňovat výluh č. IIa CELIO a.s. CZU00166 Skládka S OO3 Odpad uložený do skládky musí splňovat výluh č. IIa Kód Název odpadu Příjem Rozbor 01 01 01 O Odpady z těžby rudných nerostů 01 01 02 O Odpady z těžby nerudných nerostů

Více

Příloha č. 2. Název druhu odpadu. Sektor. Katalogové číslo odpadu

Příloha č. 2. Název druhu odpadu. Sektor. Katalogové číslo odpadu Příloha č. 2. Seznam druhu odpadů, které se budou na skládce Suchý důl III.etapa odstraňovat dle integrovaného povolení IPPC od 1.4.2007. d tohoto data nelze na skládce ukládat biologicky rozložitelný

Více

Seznam odpadů k odstraňování uložením (D1)

Seznam odpadů k odstraňování uložením (D1) Seznam odpadů k odstraňování uložením (D1) Kat. Katalogové číslo Název druhu odpadu 01 Odpady z geologického průzkumu, těžby, úpravy a dalšího zpracování nerostů a kamene O 01 01 01 Odpad z těžby rudných

Více

Výňatek provozního řádu r. 2012

Výňatek provozního řádu r. 2012 2.3.1 Odpady kategorie Ostatní ukládané na skládce 01 01 01 Odpady z těžby rudných nerostů 01 01 02 Odpady z těžby nerudných nerostů 01 03 06 Jiná hlušina neuvedená pod čísly 01 03 04 a 01 03 05 01 03

Více

Ceník odpadů povolených k odstranění na skládce EKODEPON s.r.o. Kladruby pro rok 2015

Ceník odpadů povolených k odstranění na skládce EKODEPON s.r.o. Kladruby pro rok 2015 Ceník odpadů povolených k odstranění na skládce EKODEPON s.r.o. Kladruby pro rok 2015 Seznam odpadů je shodný s odpady povolenými k odstranění na skládce Kladruby dle provozního řádu schváleného Integrovaným

Více

Ceník odpadů na rok 2018 FCC Uhy, s.r.o.

Ceník odpadů na rok 2018 FCC Uhy, s.r.o. Ceník odpadů na rok 2018 FCC Uhy, s.r.o. 1 2 3 4 Kat.číslo Druh odpadu Kateg. Odpadu Cena Kč/t Rekult. Rezerva/t. Stát. popl./t. Cena s popl. R.R. 1. skupina / Komunální odpad a ostatní odpad z obcí resp.

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE

KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE ODBOR ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ Škroupova 18, 306 13 Plzeň Vaše č. j.: Ze dne: 4. 4. 2016 Naše č. j.: ŽP/5892/16 Spis. zn.: ZN/2369/ŽP/16 Počet listů: 3 Počet příloh: Počet listů

Více

Kód Název Kat. S-OO3 S-NO Poznámka

Kód Název Kat. S-OO3 S-NO Poznámka strana 1 / 9 Kód Název Kat. S-OO3 Poznámka 01 01 01 ODPADY Z GEOLOGICKÉHO PRŮZKUMU, TĚŽBY, ÚPRAVY A DALŠÍHO ZPRACOVÁNÍ NEROSTŮ A KAMENE Odpady z těžby nerostů 01 01 02 Odpad z těžby nerudných nerostů O

Více

ZAŘÍZENÍ PRO NAKLÁDÁNÍ SE STAVEBNÍM ODPADEM

ZAŘÍZENÍ PRO NAKLÁDÁNÍ SE STAVEBNÍM ODPADEM OTR Recycling s.r.o., Kostelanská 2128, 686 03 Staré Město, IČ 28335830 ZAŘÍZENÍ PRO NAKLÁDÁNÍ SE STAVEBNÍM ODPADEM Zodpovědný vedoucí zařízení: Ing. Richard Podráský tel. 603 141 670 Pověřený zástupce:

Více

Název odpadu. 010307 N Jiné odpady z fyzikálního a chemického zpracování rudných nerostů obsahující nebezpečné látky x

Název odpadu. 010307 N Jiné odpady z fyzikálního a chemického zpracování rudných nerostů obsahující nebezpečné látky x 5. Stabilizace CELIO a.s. Název odpadu 010304 N Hlušina ze zpracování sulfidické rudy obsahující kyseliny nebo kyselinotvorné látky x 010305 N Jiná hlušina obsahující nebezpečné látky x 010307 N Jiné odpady

Více

Seznam tříd jednotlivých druhů odpadů

Seznam tříd jednotlivých druhů odpadů Seznam tříd jednotlivých druhů odpadů 0201 odpady ze zemědělství, zahradnictví, lesnictví, myslivosti, rybářství 02 01 03 odpad rostlinných pletiv 02 01 04 odpadní plasty (kromě obalů) 02 01 07 odpady

Více

Ceník odpadů povolených k odstranění na skládce EKODEPON s.r.o. Černošín pro rok 2017

Ceník odpadů povolených k odstranění na skládce EKODEPON s.r.o. Černošín pro rok 2017 katalog. číslo 01 00 00 Ceník odpadů povolených k odstranění na skládce EKODEPON s.r.o. Černošín pro rok 2017 Seznam odpadů je shodný s odpady polenými k odstranění na skládce Černošín dle provozního řádu

Více

Název odpadu. 010307 N Jiné odpady z fyzikálního a chemického zpracování rudných nerostů obsahující nebezpečné látky x

Název odpadu. 010307 N Jiné odpady z fyzikálního a chemického zpracování rudných nerostů obsahující nebezpečné látky x 3. S NO CELIO a.s. Název odpadu 010304 N Hlušina ze zpracování sulfidické rudy obsahující kyseliny nebo kyselinotvorné látky x 010305 N Jiná hlušina obsahující nebezpečné látky x 010307 N Jiné odpady z

Více

Ceník odpadů povolených k odstranění na skládce EKODEPON s.r.o. Černošín pro rok 2019

Ceník odpadů povolených k odstranění na skládce EKODEPON s.r.o. Černošín pro rok 2019 základ ceny rek.rez. DPH 21% poplatek dle zák. katalog. číslo 01 00 00 Ceník odpadů povolených k odstranění na skládce EKODEPON s.r.o. Černošín pro rok 2019 Seznam odpadů je shodný s odpady polenými k

Více

Linka na úpravu odpadů stabilizace / neutralizace

Linka na úpravu odpadů stabilizace / neutralizace CELIO a.s. CZU00168 Linka na úpravu odpadů stabilizace / neutralizace Původce musí doložit výluh č. III. Kód Název odpadu Přijetí 01 03 04 N Hlušina ze zpracování sulfidické rudy obsahující kyseliny nebo

Více

Rozhodnutí. 6. změnu integrovaného povolení při nepodstatné změně v provozu zařízení (dále jen 6. změna IP )

Rozhodnutí. 6. změnu integrovaného povolení při nepodstatné změně v provozu zařízení (dále jen 6. změna IP ) KRAJSKÝ ÚŘAD KRAJE VYSOČINA Odbor životního prostředí a zemědělství Žižkova 57, 587 33 Jihlava, Česká republika Pracoviště: Seifertova 24, Jihlava Spisová zn.: OZPZ 653/2017 Kle Rozhodnutí Krajský úřad

Více

Ceník odpadů povolených k odstranění na skládce EKODEPON s.r.o. Černošín pro rok 2018

Ceník odpadů povolených k odstranění na skládce EKODEPON s.r.o. Černošín pro rok 2018 základ ceny rek.rez. poplatek dle zák. základ DPH EKODEPON s.r.o. Ceník 2018 Ceník odpadů povolených k odstranění na skládce EKODEPON s.r.o. Černošín pro rok 2018 CENÍK PRO ZÁKAZNÍKY, KTEŘÍ K ODSTRANĚNÍ

Více

Biodegradační plocha

Biodegradační plocha CELIO a.s. CZU00156 Biodegradační plocha Musí být doloženo, že koncentrace těžkých kovů v odpadu překročila výluh č. III Kód Název odpadu Příjem 01 03 05 N Jiná hlušina obsahující 01 03 07 N 01 04 07 N

Více

Ceník platný od

Ceník platný od Dr. Milady Horákové 571/56, 460 06 Liberec 7 tel: 482 428 671, fax: 482 428 672 Ceník platný od 1. 3. 2018 (Ceny jsou uvedeny v Kč za tunu, k ceně je nutno připočítat 21% DPH a v případě komunálních odpadů

Více

PROVOZNÍ ŘÁD ŘÍZENÉ SKLÁDKY TUHÉHO ODPADU L A Z C E

PROVOZNÍ ŘÁD ŘÍZENÉ SKLÁDKY TUHÉHO ODPADU L A Z C E LAZCE-GIS spol. s r.o. Lazce 15, poštovní schránka 10, 346 01 HORŠOVSKÝ TÝN Tel. 379 422 392, 379 428 636 e-mail: lazce.gis@seznam.cz IČO: 49 19 27 61 DIČ: CZ49192761 IČZ: CZP00592 Bankovní spojení: UniCredit

Více

R o z h o d n u t í. vydává

R o z h o d n u t í. vydává V Praze dne: 30.1.2014 dle rozdělovníku Číslo jednací: 184884/2013/KUSK OŢP/VITK Spisová značka: SZ_184884/2013/KUSK/5 Oprávněná úřední osoba: Ing. Kamil Vitner R o z h o d n u t í Krajský úřad Středočeského

Více

N Autovraky O Autovraky zbavené kapalin a jiných nebezpečných součástí

N Autovraky O Autovraky zbavené kapalin a jiných nebezpečných součástí S e z n a m z a ř í z e n í p r o v o z o v a n ý c h p o d l e z á k o n a č. 1 8 5 / 2 0 0 1 S b. o o d p a d e c h Uvedené informace o oprávněných osobách k nakládání s odpady doporučujeme ověřit přímo

Více

Technické služby Lanškroun, s.r.o., IČO: 25951459

Technické služby Lanškroun, s.r.o., IČO: 25951459 Technické služby Lanškroun, s.r.o., IČO: 25951459 Ceny služeb s platností od 1.1.2011 S L U Ž B Y : Položka fakturace Měrná jednotka Kč Bez DPH Včetně DPH UOA 38-09 LIAZ ram.nakl. 1 km jízdy 25,00 30,00

Více

ODPADY Z GEOLOGICKÉHO PRŮZKUMU, TĚŽBY, ÚPRAVY A

ODPADY Z GEOLOGICKÉHO PRŮZKUMU, TĚŽBY, ÚPRAVY A Poznámky: odpady se na skládku přijímají pouze v pevném stavu (barvy vytvrzené, kaly v odvodněném, tzv. rypném stavu) 2 odpady, kategorie ostatní odpad, které smějí být používány jako biologicky aktivní

Více

piliny, hobliny, odřezky, dřevo, dřevotřískové desky a dýhy, neuvedené pod číslem

piliny, hobliny, odřezky, dřevo, dřevotřískové desky a dýhy, neuvedené pod číslem Katalogové číslo ázev odpadu Kategorie 02 01 07 dpady z lesnictví 03 01 01 odpadní kůra a korek 03 01 05 piliny, hobliny, odřezky, dřevo, dřevotřískové desky a dýhy, neuvedené pod číslem 03 01 04 03 03

Více

R o z h o d n u t í. vydává

R o z h o d n u t í. vydává V Praze dne: 29. 12. 2016 dle rozdělovníku Číslo jednací: 156195/2016/KUSK OŽP/VITK Spisová značka: SZ_156195/2016/KUSK/5 Oprávněná úřední osoba: Ing. Kamil Vitner, tel. l. 441 R o z h o d n u t í Krajský

Více

Využití biologicky rozložitelných odpadů

Využití biologicky rozložitelných odpadů Využití biologicky rozložitelných odpadů Ing. Dagmar Sirotková, Ing. Dagmar Vološinová Výzkumný ústav vodohospodářský T.G. Masaryka, v. v. i. Definice Odpad movitá věc, které se člověk zbavuje nebo má

Více

Rozhodnutí. 4. změnu integrovaného povolení při nepodstatné změně v provozu zařízení (dále jen 4. změna IP )

Rozhodnutí. 4. změnu integrovaného povolení při nepodstatné změně v provozu zařízení (dále jen 4. změna IP ) KRAJSKÝ ÚŘAD KRAJE VYSOČINA Odbor životního prostředí a zemědělství Žižkova 57, 587 33 Jihlava, Česká republika Pracoviště: Seifertova 24, Jihlava Spisová zn.: OZPZ 691/2015 Hab Rozhodnutí Krajský úřad

Více

R O Z H O D N U T Í. t a k t o:

R O Z H O D N U T Í. t a k t o: Obdrží viz rozdělovník 12068/ZP/2009 -Mt-P 18. listopadu 2009 Odbor životní prostředí a zemědělství Ing. Tomáš Morávek / 425 Oddělení EIA a IPPC tmoravek@kr-kralovehradecky.cz R O Z H O D N U T Í Krajský

Více

Název odpadu. 02 02 Odpady z výroby a zpracování masa, ryb a ostatních potravin živočišného původu

Název odpadu. 02 02 Odpady z výroby a zpracování masa, ryb a ostatních potravin živočišného původu Seznam povolených odpadů na skládce SONO Laboratorní protokoly jsou vyžadovány u červeně vyznačených odpadů!! Kód odpadu Kat. Název odpadu 01 ODPADY POCHÁZEJÍCÍ Z GEOLOGICKÉHO PRŮZKUMU,TĚŽBY, ÚPRAVY A

Více

Věc: Vyjádření k žádosti o vydání změny IP pro zařízení Řízená skládka tuhých odpadů lom Babín společnosti Ekologie s.r.o.

Věc: Vyjádření k žádosti o vydání změny IP pro zařízení Řízená skládka tuhých odpadů lom Babín společnosti Ekologie s.r.o. Krajský úřad Středočeského kraje Odbor životního prostředí a zemědělství Zborovská 11, 150 21 Praha 5 Váš dopis / ze dne Naše č.j. / značka Vyřizuje / linka Praha, dne 14480/29139/2006OŽP/Tr 6675/CEN/06

Více

Skládky. Mgr. Vojtěch Pilnáček

Skládky. Mgr. Vojtěch Pilnáček Skládky Mgr. Vojtěch Pilnáček Obsah prezentace Rozdělení skládek Podmínky přijímání odpadů na skládky Poplatky & technické zabezpečení skládek Skládky inertního odpadu (S-IO) Skládky ostatního odpadu (S-OO)

Více

ODPADY POCHÁZEJÍCÍ Z GEOLOGICKÉHO PRŮZKUMU, TĚŽBY, ÚPRAVY A DALŠÍHO ZPRACOVÁNÍ NEROSTŮ A KAMENE

ODPADY POCHÁZEJÍCÍ Z GEOLOGICKÉHO PRŮZKUMU, TĚŽBY, ÚPRAVY A DALŠÍHO ZPRACOVÁNÍ NEROSTŮ A KAMENE Příloha č. 1 Seznam odpadů učených k odstranění na skládce. Druh odpadu Kat. Název odpadu 01 DPADY PCHÁZEJÍCÍ Z GELGICKÉH PRŮZKUMU, TĚŽBY, ÚPRAVY A DALŠÍH ZPRACVÁNÍ NERSTŮ A KAMENE 0101 dpady z těžby nerostů

Více

R o z h o d n u t í. změněného rozhodnutím č.j /2011/KUSK OŽP/VITK ze dne ,

R o z h o d n u t í. změněného rozhodnutím č.j /2011/KUSK OŽP/VITK ze dne , V Praze dne: 20. 12. 2016 dle rozdělovníku Číslo jednací: 015506/2016/KUSK OŽP/VITK Spisová značka: SZ_015506/2016/KUSK/21 Oprávněná úřední osoba: Ing. Kamil Vitner R o z h o d n u t í Krajský úřad Středočeského

Více

CELIO a.s. CZU Skládka S NO. Odpady uložené do skládky musí splňovat výluh č. III

CELIO a.s. CZU Skládka S NO. Odpady uložené do skládky musí splňovat výluh č. III CELIO a.s. CZU00157 Skládka S NO Odpady uložené do skládky musí splňovat výluh č. III Kód Název odpadu Příjem Rozbor 01 01 01 O Odpady z těžby rudných nerostů 01 01 02 O Odpady z těžby nerudných nerostů

Více

Příloha č. 1 Celková produkce odpadů podle druhů

Příloha č. 1 Celková produkce odpadů podle druhů Příloha č. 1 Celková produkce odpadů podle druhů Kód odpadu Název odpadu 10407 Odpady z fyzikálního a chemického zpracování nerudných nerostů obsahující nebezpečné látky N 10,460 10408 Odpadní štěrk a

Více

Výroková část I., Popis zařízení a s ním přímo spojených z n í t a k t o: Popis umístění zařízení a popis zařízení Popis umístění zařízení

Výroková část I., Popis zařízení a s ním přímo spojených z n í t a k t o: Popis umístění zařízení a popis zařízení Popis umístění zařízení se sídlem Průběžná 1940/3, 500 09 Hradec Králové IČ 42194920 (dále jen provozovatel ), pro zařízení Centrum komplexního nakládání s odpady Dolní Branná (dále jen zařízení ), kategorie průmyslových činností

Více

PŘEHLED ODPADŮ 2004 produkce nad 500 kg

PŘEHLED ODPADŮ 2004 produkce nad 500 kg PŘEHLED ODPADŮ 2004 produkce nad 500 kg ČLENĚNÍ PODLE KÓDU ODPADU Číslo řádku Název v kg druhu v 1 Papírové a lepenkové obaly 150101 680 0,001 2 Plastové obaly 150102 2540 0,003 03 Kompozitní obaly 3 Směsné

Více

Příloha č. 1 Celková produkce odpadů podle druhů

Příloha č. 1 Celková produkce odpadů podle druhů Příloha č. 1 Celková produkce odpadů podle druhů Kód odpadu Název odpadu Kategorie Produkce (tun) 010306 Jiná hlušina neuvedená pod čísly 01 03 04 a 01 03 05 O 74,660 010407 Odpady z fyzikálního a chemického

Více

Strana č. 1 Vykazovaný rok 2005. List č.1 Celkový počet stran hlášení 6. Datum vyhotovení dokladu

Strana č. 1 Vykazovaný rok 2005. List č.1 Celkový počet stran hlášení 6. Datum vyhotovení dokladu Stránka č. 1 z 8 Komunální odpady a jim podobné odpady z nevýrobní činnosti právnických a fyzických osob oprávněných k podnikání včetně odděleně sbíraných složek těchto odpadů a jiné odpady Příloha č.

Více

Příloha č. 1 Celková produkce odpadů podle druhů

Příloha č. 1 Celková produkce odpadů podle druhů Příloha č. 1 Celková produkce odpadů podle druhů Kód odpadu Název odpadu 10407 Odpady z fyzikálního a chemického zpracování nerudných nerostů obsahující nebezpečné látky N 5,060 10408 Odpadní štěrk a kamenivo

Více

Rozhodnutí. 4. změnu integrovaného povolení při nepodstatné změně v provozu zařízení (dále jen změna IP )

Rozhodnutí. 4. změnu integrovaného povolení při nepodstatné změně v provozu zařízení (dále jen změna IP ) KRAJSKÝ ÚŘAD KRAJE VYSOČINA Odbor životního prostředí Žižkova 57, 587 33 Jihlava, Česká republika Pracoviště: Seifertova 24, Jihlava Spisová zn.: OZP 914/2010 Kle Rozhodnutí Krajský úřad kraje Vysočina,

Více

Odpadové hospodářství města Chomutova

Odpadové hospodářství města Chomutova Odpadové hospodářství města Chomutova ODPADOVÉ HOSPODÁŘSTVÍ MĚSTA CHOMUTOVA ADRESA PROVOZOVNY: Pražská ulice, 430 01 Chomutov TELEFONNÍ SPOJENÍ: 474 651 735 ČINNOSTI ZAJIŠŤOVANÉ PROVOZOVNOU: Provoz sběrného

Více

KONCEPCE NAKLÁDÁNÍ S ODPADY Z VÝSTAVBY

KONCEPCE NAKLÁDÁNÍ S ODPADY Z VÝSTAVBY KONCEPCE NAKLÁDÁNÍ S ODPADY Z VÝSTAVBY Koncepce odpadového hospodářství stavby je zpracována na základě platné legislativy v odpadovém hospodářství a jejím cílem je stanovit základní principy nakládání

Více

Seznam odpadů sběr, výkup a úprava odpadů, kat. O

Seznam odpadů sběr, výkup a úprava odpadů, kat. O Seznam odpadů sběr, výkup a úprava odpadů, kat. O 01 01 01 Odpady z těžby rudných nerostů 01 01 02 Odpady z těžby nerudných nerostů 01 03 06 Jiná hlušina neuvedená pod čísly 01 03 04 a 01 03 05 01 03 08

Více

Rozhodnutí. 1. změnu integrovaného povolení při nepodstatné změně v provozu zařízení (dále jen 1. změna IP )

Rozhodnutí. 1. změnu integrovaného povolení při nepodstatné změně v provozu zařízení (dále jen 1. změna IP ) KRAJSKÝ ÚŘAD KRAJE VYSOČINA Odbor životního prostředí Žižkova 57, 587 33 Jihlava, Česká republika Pracoviště: Seifertova 24, Jihlava Spisová zn.: OZP 1198/2009 Kle Rozhodnutí Krajský úřad kraje Vysočina,

Více

R o z h o d n u t í. a) podle 14 odst. 1 zákona o odpadech

R o z h o d n u t í. a) podle 14 odst. 1 zákona o odpadech Praha: 12.1.2018 dle rozdělovníku Číslo jednací: 185465/2016/KUSK OŽP/Kou Spisová značka: SZ_185465/2016/KUSK/10 Vyřizuje: Ing. Šárka Koudelová, linka 806 Značka: OŽP/Kou R o z h o d n u t í Krajský úřad

Více

file://c:\documents and Settings\Petra\Plocha\Web města\životní\harm. svozů\hlaseni_...

file://c:\documents and Settings\Petra\Plocha\Web města\životní\harm. svozů\hlaseni_... Stránka č. 1 z 7 Příloha č. 21 k vyhlášce č. 383/2001 Sb. Komunální odpady včetně odděleně sbíraných složek těchto Evidenční číslo odpadů (Vyplní obecní úřad obce s rozšířenou působností Vykazovaný rok

Více

Seznam nebezpečných odpadů podle Vyhl. č. 381/2001 Sb. Katalog odpadů u kterých bude prováděn sběr a výkup - vozidlo MAN TGA-4, SPZ 7T2 7107

Seznam nebezpečných odpadů podle Vyhl. č. 381/2001 Sb. Katalog odpadů u kterých bude prováděn sběr a výkup - vozidlo MAN TGA-4, SPZ 7T2 7107 Seznam nebezpečných odpadů podle Vyhl. č. 381/2001 Sb. Katalog odpadů u kterých bude prováděn sběr a výkup - vozidlo MAN TGA-4, SPZ 7T2 7107 Katalogové číslo odpadu Název odpadu 040219 Kaly z čištění odpadních

Více

VIII. Teze prováděcích právních předpisů k novému zákonu o odpadech. Seznam

VIII. Teze prováděcích právních předpisů k novému zákonu o odpadech. Seznam VIII. Teze prováděcích právních předpisů k novému zákonu o odpadech Seznam 1) Vyhláška o katalogu odpadů a hodnocení nebezpečných vlastností odpadů 2) Vyhláška o podrobnostech nakládání s odpady 3) Vyhláška

Více

Příloha č. 4 Seznam druhů odpadů dle katalogových čísel, které se budou ukládat na skládku. Kód druhu odpadu. Název druhu odpadu kategorie ostatních O

Příloha č. 4 Seznam druhů odpadů dle katalogových čísel, které se budou ukládat na skládku. Kód druhu odpadu. Název druhu odpadu kategorie ostatních O Příloha č. 4 Seznam druhů odpadů dle katalogových čísel, které se budou ukládat na skládku Kód druhu Název druhu kategorie ostatních O 01 01 Odpady z těžby nerostů 01 01 01 Odpady z těžby rudných nerostů

Více

1 Obsah žádosti. 2 Identifikace provozovatele zařízení. 3 Informace vztahující se k vydání nebo změně integrovaného povolení

1 Obsah žádosti. 2 Identifikace provozovatele zařízení. 3 Informace vztahující se k vydání nebo změně integrovaného povolení 1 Obsah žádosti ŽÁDOSTI O VYDÁNÍ ZMĚNY INTEGROVANÉHO POVOLENÍ 2 Identifikace provozovatele zařízení 2.1 Provozovatel zařízení, který je právnickou osobou nebo fyzickou osobou, která je podnikatelem 1.Obchodní

Více

Přehled povolených odpadů

Přehled povolených odpadů Přehled povolených odpadů kód typ název jedn ktg OTZ 010101 K Odpady z těžby rudných nerostů t O ANO 010102 K Odpady z těžby nerudných nerostů t O ANO 010306 K Jiná hlušina neuvedená pod čísly 01 03 04

Více

Obdrží viz rozdělovník R O Z H O D N U T Í. t a k t o:

Obdrží viz rozdělovník R O Z H O D N U T Í. t a k t o: bdrží viz rozdělovník 15008/ZP/2011-6 14. října 2011 dbor životní prostředí a zemědělství Ing. Tomáš Morávek / 425 ddělení EIA a IPPC tmoravek@kr-kralovehradecky.cz R Z H D N U T Í Krajský úřad Královéhradeckého

Více

V Praze dne: dle rozdělovníku Číslo jednací: /2012/KUSK OŽP/VITK Spisová značka: SZ_112416/2012/KUSK/6 Oprávněná úřední osoba:

V Praze dne: dle rozdělovníku Číslo jednací: /2012/KUSK OŽP/VITK Spisová značka: SZ_112416/2012/KUSK/6 Oprávněná úřední osoba: V Praze dne: 19.9.2012 dle rozdělovníku Číslo jednací: 112416/2012/KUSK OŽP/VITK Spisová značka: SZ_112416/2012/KUSK/6 Oprávněná úřední osoba: Ing. Kamil Vitner R o z h o d n u t í Krajský úřad Středočeského

Více

Komunální odpady včetně odděleně sbíraných složek těchto odpadů

Komunální odpady včetně odděleně sbíraných složek těchto odpadů Komunální odpady včetně odděleně sbíraných složek těchto odpadů Příloha č. 21 k vyhlášce č. 383/2001 Sb. Evidenční číslo (Vyplní obecní úřad obce s rozšířenou působností) Vykazovaný rok 2008. List č. 1

Více

Produkce komunálních odpadů na území jednotlivých ORP Středočeského kraje

Produkce komunálních odpadů na území jednotlivých ORP Středočeského kraje VYHODNOCENÍ PLNĚNÍ PLÁNU ODPADOVÉHO HOSPODÁŘSTVÍ STŘEDOČESKÉHO KRAJE ZA ROK 2009 Samostatná příloha Produkce komunálních odpadů na území jednotlivých ORP Středočeského kraje ŘÍJEN 2010 ISES, s.r.o. M.J.

Více

ODPADY Z GEOLOGICKÉHO PRŮZKUMU, Z TĚŢBY, ÚPRAVY A DALŚÍHO ZPRACOVÁNÍ NEROSTU A KAMENE

ODPADY Z GEOLOGICKÉHO PRŮZKUMU, Z TĚŢBY, ÚPRAVY A DALŚÍHO ZPRACOVÁNÍ NEROSTU A KAMENE ODPADY, KTERÉ JE MOŢO UKLÁDAT DO TĚLESA SKLÁDKY S-OO3. 01 ODPADY Z GEOLOGICKÉHO PRŮZKUMU, Z TĚŢBY, ÚPRAVY A DALŚÍHO ZPRACOVÁÍ EROSTU A KAMEE 01 01 Odpady z těţby nerostů 01 01 01 Odpad z těţby rudných

Více

Krajský úřad Zlínského kraje Odbor životního prostředí a zemědělství tř. Tomáše Bati 21 Zlín

Krajský úřad Zlínského kraje Odbor životního prostředí a zemědělství tř. Tomáše Bati 21 Zlín Krajský úřad Zlínského kraje Odbor životního prostředí a zemědělství tř. Tomáše Bati 21 Zlín 761 90 Váš dopis č. j. / ze dne Naše č. j. KUZL45889/2017 03. 07. 2017 \CChI Vyřizuje/linka Praha, dne Ing.

Více

ODPADOVÉ HOSPODÁŘSTVÍ

ODPADOVÉ HOSPODÁŘSTVÍ Ing. Zdeněk Fildán PŘÍRUČKA PRO ODPADOVÉ HOSPODÁŘSTVÍ PODLE ZÁKONA Č. 185/2001 SB., O ODPADECH Příručka pro oblast životního prostředí Příručka pro oblast životního prostředí Obsah: 1.0 Úvod 1.1 Stručný

Více

Čl.1. Působnost Závaznost vyhlášky

Čl.1. Působnost Závaznost vyhlášky Obecně závazná vyhláška Obce Mačkov č.1/2009 O systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů vznikajících na jejích katastrálních územích, včetně systému

Více

V zařízení budou sbírány nebo vykupovány tyto druhy odpadů kategorie O ostatní : Katalogové Název odpadu

V zařízení budou sbírány nebo vykupovány tyto druhy odpadů kategorie O ostatní : Katalogové Název odpadu V zařízení budou sbírány nebo vykupovány tyto druhy odpadů kategorie O ostatní : Katalogové Název odpadu číslo 02 01 10 Kovové odpady 03 01 01 Odpadní kůra a korek 03 01 05 Piliny, hobliny, odřezky, dřevo,

Více

Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik

Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik ENERGOINVESTMENT s.r.o. Hotel-lázně Kostelec 493 763 14 ZLÍN 12 IDS: va5vv2h datum vyřizuje číslo jednací spisová značka 9.

Více

Strana č. 1 Vykazovaný rok 2006. List č.1 Celkový počet stran hlášení 6. Datum vyhotovení dokladu 28.2.2007

Strana č. 1 Vykazovaný rok 2006. List č.1 Celkový počet stran hlášení 6. Datum vyhotovení dokladu 28.2.2007 Stránka č. 1 z 8 Komunální odpady a jim podobné odpady z nevýrobní činnosti právnických a fyzických osob oprávněných k podnikání včetně odděleně sbíraných složek těchto odpadů a jiné odpady Příloha č.

Více

Seznam přijímaných odpadů dle platného provozního řádu schváleného příslušným Krajským úřadem RC BLOVICE

Seznam přijímaných odpadů dle platného provozního řádu schváleného příslušným Krajským úřadem RC BLOVICE Seznam přijímaných odpadů dle platného provozního řádu schváleného příslušným Krajským úřadem RC BLOVICE RC DOMAŽLICE RC CHEB 10 12 08 Odpadní keramické zboží, cihly, tašky a staviva (po tepelném zpracování)

Více

Odložení nebezpečných odpadů

Odložení nebezpečných odpadů Odložení nebezpečných odpadů veškeré ceny jsou bez příslušné sazby, ceny nezahrnují odvoz odpadů z místa určení, platnost od 1. 1. 2015 Název Dřevo Název 20 01 37 9 500 Kč Rozpouštědla 20 01 13 9 000 Kč

Více

x x x sladkou vodu N Vrtné kaly a odpady obsahující

x x x sladkou vodu N Vrtné kaly a odpady obsahující 01 01 01 O Odpady z těžby rudných nerostů 01 01 02 O Odpady z těžby nerudných nerostů 01 03 04 N Hlušina ze zpracování sulfidi rudy obsahující kyseliny nebo 01 03 05 N Jiná hlušina obsahující 01 03 06

Více

R O Z H O D N U T Í. změnu integrovaného povolení

R O Z H O D N U T Í. změnu integrovaného povolení Krajský úřad Libereckého kraje Odbor životního prostředí a zemědělství Adresátům dle rozdělovníku Liberec 21. 4. 2009 Č. j.: KULK 23709/2009 Sp. Zn.: OŽPZ 206/2009 Vyřizuje: Ing. Pavlína Švecová Tel.:

Více

Rozhodnutí. 13. změnu integrovaného povolení při nepodstatné změně v provozu zařízení (dále jen 13. změna IP )

Rozhodnutí. 13. změnu integrovaného povolení při nepodstatné změně v provozu zařízení (dále jen 13. změna IP ) KRAJSKÝ ÚŘAD KRAJE VYSOČINA Odbor životního prostředí a zemědělství Žižkova 57, 587 33 Jihlava, Česká republika Pracoviště: Seifertova 24, Jihlava Spisová zn.: OZPZ 581/2015 Kle Rozhodnutí Krajský úřad

Více

CELIO a.s. CZU Linka na úpravu odpadů za účelem jejich dalšího energetického využití SLUDGE

CELIO a.s. CZU Linka na úpravu odpadů za účelem jejich dalšího energetického využití SLUDGE CELIO a.s. CZU00168 Linka na úpravu odpadů za účelem jejich dalšího energetického využití SLUDGE Kód Název odpadu Příjem Pro úpravu 01 05 04 O Vrtné kaly a odpady obsahující sladkou vodu 01 05 05 N Vrtné

Více

Rozhodnutí. 10. změnu integrovaného povolení při nepodstatné změně v provozu zařízení (dále jen 10. změna IP )

Rozhodnutí. 10. změnu integrovaného povolení při nepodstatné změně v provozu zařízení (dále jen 10. změna IP ) Spisová zn.: OZP 408/2013 Kle KRAJSKÝ ÚŘAD KRAJE VYSOČINA Odbor životního prostředí Žižkova 57, 587 33 Jihlava, Česká republika Pracoviště: Seifertova 24, Jihlava Rozhodnutí Krajský úřad Kraje Vysočina,

Více

Příloha J.6 Seznam odpadů kategorie ostatní a odpadů z azbestu ukládaných na skládce podskupiny S-OO3

Příloha J.6 Seznam odpadů kategorie ostatní a odpadů z azbestu ukládaných na skládce podskupiny S-OO3 Příloha J.6 Seznam odpadů kategorie ostatní a odpadů z azbestu ukládaných na skládce podskupiny S-OO3 Na skládku je zakázáno ukládat odpady uvedené ve vyhlášce č. 294/2005 Sb. příloha č. 5 a 341/2008 příloha

Více

Rozhodnutí. právnické osobě: Město Přibyslav, Bechyňovo náměstí 1, PSČ , s přiděleným IČ (dále jen provozovatel )

Rozhodnutí. právnické osobě: Město Přibyslav, Bechyňovo náměstí 1, PSČ , s přiděleným IČ (dále jen provozovatel ) KRAJSKÝ ÚŘAD KRAJE VYSOČIA Odbor životního prostředí Žižkova 57, 587 33 Jihlava, Česká republika Pracoviště: Seifertova 24, Jihlava Spisová zn.: OZP 1454/2012 Rozhodnutí Krajský úřad Kraje Vysočina, odbor

Více

Metodický návod pro řízení vzniku stavebních a demoličních odpadů a nakládání s nimi

Metodický návod pro řízení vzniku stavebních a demoličních odpadů a nakládání s nimi Metodický návod pro řízení vzniku stavebních a demoličních odpadů a nakládání s nimi Seminář Nakládání se stavebními a demoličními odpady EKOMONITOR Praha, 10. června 2008 Jana Střihavková odbor odpadů,

Více

Povolené odpady: Číslo Kategorie Název odpadu

Povolené odpady: Číslo Kategorie Název odpadu Povolené odpady: Číslo Kategorie 010101 O Odpady z těžby rudných nerostů 010102 O Odpady z těžby nerudných nerostů Název odpadu 010304 N Hlušina ze zpracování sulfidické rudy obsahující kyseliny nebo kyselinotvorné

Více

KUJI 69601/2009 / /CEN/09 Ing. Škuta

KUJI 69601/2009 / /CEN/09 Ing. Škuta Krajský úřad kraje Vysočina Odbor životního prostředí Žižkova 57 587 33 Jihlava Váš dopis č.j. / ze dne Naše č.j. / značka Vyřizuje / linka Praha / dne KUJI 69601/2009 /16.9.2009 /CEN/09 Ing. Škuta 2.11.2009

Více

218687/2011/KUSK OŽP/VITK SZ_218687/2011/KUSK/37. R o z h o d n u t í

218687/2011/KUSK OŽP/VITK SZ_218687/2011/KUSK/37. R o z h o d n u t í V Praze dne: 22.3.2013 Dle rozdělovníku Číslo jednací: Spisová značka: Oprávněná úřední osoba: 218687/2011/KUSK OŽP/VITK SZ_218687/2011/KUSK/37 Ing. Kamil Vitner l. 441 R o z h o d n u t í Krajský úřad

Více

Provozovna firmy BIOPAS Kaplanova ul. Kroměříž

Provozovna firmy BIOPAS Kaplanova ul. Kroměříž Strana : 1/24 Příloha č.1 Areál společnosti BIOPAS, spol. s r.o. alternativně objemný odpad a dřevo Sklo barevné Sklo tabulové Plasty Bioodpad Betonové boxy Ochranné sítě Sklo bílé Recyklát Plasty Dřevo

Více

Datum poslední aktualizace: květen 2013. Provozovatel zařízení KONTEST s.r.o., Březina 14, 666 01 Tišnov. Telefon

Datum poslední aktualizace: květen 2013. Provozovatel zařízení KONTEST s.r.o., Březina 14, 666 01 Tišnov. Telefon Seznam zařízení k nakládání s odpady podle 14 odst. 1 a 14 odst. 2 zákona č. 185/2001 Sb., o odpadech, spadajících pod obecní úřad obce s rozšířenou působností TIŠNOV Datum poslední aktualizace: květen

Více

integrované povolení

integrované povolení Krajský úřad Královéhradeckého kraje Váš dopis ze dne Vaše značka (č. j.) Naše značka (č. j.) Hradec Králové 22596/ZP/2014-8 12. 2. 2015 Odbor oddělení Vyřizuje linka e-mail Odbor životní prostředí a zemědělství

Více

O Piliny, hobliny, odřezky, dřevo, dřevotřískové desky a dýhy neuvedené pod číslem

O Piliny, hobliny, odřezky, dřevo, dřevotřískové desky a dýhy neuvedené pod číslem 02 01 01 O Kaly z praní a čištění 02 01 03 O Odpad rostlinných pletiv 02 01 04 O Odpadní plasty (kromě obalů) 02 01 07 O Odpady z lesnictví 02 01 08 N Agrochemické odpady obsahující nebezpečné látky 02

Více

Váš dopis značky/ze dne Číslo jednací / sp.zn. Vyřizuje/telefon V Jihlavě dne

Váš dopis značky/ze dne Číslo jednací / sp.zn. Vyřizuje/telefon V Jihlavě dne KRAJSKÝ ÚŘAD KRAJE VYSOČINA Odbor životního prostředí Žižkova 57, 587 33 Jihlava, Česká republika Pracoviště Seifertova 24, Jihlava Dle rozdělovníku : Váš dopis značky/ze dne Číslo jednací / sp.zn. Vyřizuje/telefon

Více

Energetická centra recyklace bioodpadů ECR RAPOTÍN je projektem společnosti IS ENVIRONMENT SE 2014

Energetická centra recyklace bioodpadů ECR RAPOTÍN je projektem společnosti IS ENVIRONMENT SE 2014 Pomáháme planetě lépe dýchat Energetická centra recyklace bioodpadů ECR RAPOTÍN je projektem společnosti IS ENVIRONMENT SE 2014 Základní informace o projektu Naše společnost Fainstav, s.r.o., se investorsky

Více

Rozhodnutí. II. změnu integrovaného povolení při nepodstatné změně v provozu zařízení (dále jen II. změna IP )

Rozhodnutí. II. změnu integrovaného povolení při nepodstatné změně v provozu zařízení (dále jen II. změna IP ) KRAJSKÝ ÚŘAD KRAJE VYSOČINA Odbor životního prostředí Žižkova 57, 587 33 Jihlava, Česká republika Pracoviště: Seifertova 24, Jihlava Spisová zn.: Rozhodnutí Krajský úřad Kraje Vysočina, odbor životního

Více

Sběrný dvůr Města Rakovník

Sběrný dvůr Města Rakovník Sběrný dvůr města Rakovníka Ve městě je zřízen sběrný dvůr ( v ulici Dukelských hrdinů), do kterého mohou občané, popřípadě i firmy ukládat nebezpečný odpad (např. staré léky, zářivky, zbylé a stare barvy,

Více

OPRAVNÉ ROZHODNUTÍ. rozhodl. o opravě zřejmých nesprávností ve výrokové části rozhodnutí

OPRAVNÉ ROZHODNUTÍ. rozhodl. o opravě zřejmých nesprávností ve výrokové části rozhodnutí Spisová zn.: KRAJSKÝ ÚŘAD KRAJE VYSOČINA Odbor životního prostředí a zemědělství Žižkova 57, 587 33 Jihlava, Česká republika Pracoviště: Seifertova 24, Jihlava OPRAVNÉ ROZHODNUTÍ Krajský úřad Kraje Vysočina,

Více

Příloha 2 Provozního řádu zařízení ke sběru a výkupu odpadů Sběrný dvůr Nové Město na Moravě. SEZNAM druhů odpadů

Příloha 2 Provozního řádu zařízení ke sběru a výkupu odpadů Sběrný dvůr Nové Město na Moravě. SEZNAM druhů odpadů Příloha 2 Provozního řádu zařízení ke sběru a výkupu odpadů Sběrný dvůr Nové Město na Moravě SEZNAM druhů odpadů 01 04 07* Odpady z fyzikálního a chemického zpracování nerudných nerostů obsahující nebezpečné

Více

AKTUALIZACE TECHNICKÝCH NOREM V OBLASTI SKLÁDKOVÁNÍ ODPADŮ

AKTUALIZACE TECHNICKÝCH NOREM V OBLASTI SKLÁDKOVÁNÍ ODPADŮ AKTUALIZACE TECHNICKÝCH NOREM V OBLASTI SKLÁDKOVÁNÍ ODPADŮ Ing. Bc. Jan Maršák, Ph. D. Mgr. Vojtěch Pilnáček Konference Analytika odpadů, Litomyšl 21. 11. 2018 OBSAH Legislativní rámec pro skládkování

Více

Produkce. [t/rok] O 29,3000 0,00 N 2,0600 2,5400 123,30 0,00

Produkce. [t/rok] O 29,3000 0,00 N 2,0600 2,5400 123,30 0,00 Tabulka č.4.1.1. - Celková produkce odpadů města Šumperka v období 2-24 Druh zdroj dat: evidence odpadů obce Název druhu Kategorie Produkce Změna produkce * odhad pro 2851 obyvatel Měrná produkce v roce

Více