Článek IV Zajišťování správy domu na základě smlouvy se správcem

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Článek IV Zajišťování správy domu na základě smlouvy se správcem"

Transkript

1 DOPLNĚNÍ ZNĚNÍ ČLÁNKŮ NÁVRHU STANOV, ZMĚNY, VLOŽENÍ NOVÝCH ČLÁNKŮ DO NÁVRHU STANOV Na vědomí: Výbor Společenství vlastníků jednotek Rýmařovská 1256/25,1257/27, 1258/29, Bruntál Vlastníci Společenství vlastníků jednotek Rýmařovská 1256/25,1257/27, 1258/29, Bruntál Vycházím z původního textu Návrhu Stanov, který obdržel můj zmocnitel na schůzi Shromáždění Společenství vlastníků jednotek Rýmařovská 1256/25,1257/27, 1258/29, Bruntál, konané dne Neuvedené body a články Návrhu Stanov zůstávají. Poznámka: Červenou barvou je označeno doplnění Návrhu Stanov, x - nový článek, bod. STANOVY SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ JEDNOTEK Článek I Obecná ustanovení Doplnit bod (x) KDY Společenství vlastníků jednotek vzniklo, datum, kdy bylo zapsáno, IČO Článek I Obecná ustanovení (1) Název společenství zní: Společenství vlastníků jednotek Bruntál, Rýmařovská 1256/25,1257/27, 1258/29 NEMĚNIT NÁZEV SPOLEČENSTVÍ!!! Článek III Pravidla pro správu domu a pozemku (3) a) provozu domu a pozemku d) doplnit protipožární zařízení Článek IV Zajišťování správy domu na základě smlouvy se správcem (2) f) povinnost správce umožnit každému vlastníku nahlédnout do dokumentace společenství Článek V Pravidla pro užívání společných částí Vložit Domovní řád, vydaný Článek VI Orgány společenství c) revizor nebo kontrolní komise (Není v návrhu stanov, proto bude místo vložení článku označeno zkratkou: VLOŽIT ČLÁNEK ). Článek VII Shromáždění (2) a) rozhodování o změně stanov a schválení stanov c) volba a odvolání členů výboru a rozhodování o výši jejich odměn, volí a odvolává revizora nebo členy kontrolní komise Strana 1 (celkem 6)

2 d) schválení účetní uzávěrky předložené výborem e) schválení rozpočtu na další kalendářní rok g) rozhodování o opravě nebo stavební úpravě společné části, převyšují-li náklady částku ,- Kč za kalendářní rok x) shromáždění rozhoduje o pojištění domu h) udělování předchozího souhlasu k nabytí, zcizení nebo zatížení movité věci, jejíž hodnota přesahuje částku ,- Kč (3) Shromáždění se schází nejméně jednou za půl roku a svolává je výbor (6) Shromáždění se svolává písemnou pozvánkou, která se nejméně 30 dnů přede dnem konání shromáždění doručí všem členům společenství (9) Hlasuje se veřejně, zvednutím ruky (11) K přijetí usnesení je zapotřebí nadpoloviční většiny hlasů všech členů společenství. Před přijetím každého usnesení zjistí předseda zasedání počet přítomných členů, po hlasování uvede do zápisu počet souhlasných hlasů pro přijetí usnesení. (14) V případě zastoupení se zástupce člena společenství prokáže platným občanským průkazem. Podpisy na plné moci nemusejí být úředně ověřeny. (18) Zápis musí obsahovat údaje prokazující způsobilost shromáždění se usnášet, dále údaje o průběhu jednání, plné znění přijatých usnesení a výsledky voleb, pokud byly volby prováděny a datum, kdy byl zápis vyhotoven. Výbor zpracuje zápis do 15 kalendářních dnů od data shromáždění. (19) Zápisy včetně písemných podkladů k jednání shromáždění musí být archivovány u předsedy výboru v písemné a elektronické podobě. Dále se archivují v elektronické podobě na www stránkách společenství. Pokud o to člen společenství písemně požádá, jsou mu zápisy ze zasedání shromáždění zasílány na jeho ovou adresu, bezprostředně po vyhotovení zápisu. Článek VIII Rozhodování mimo shromáždění O tomto článku musí hlasovat všichni vlastníci. Mimořádnou situací je pobyt mimo ČR, jinak je velmi zneužitelný. Článek IX Výbor (2) Výbor má pět členů a ze svých členů volí předsedu a místopředsedu a z funkce je odvolává. Člen výboru musí být členem společenství vlastníků. (3) Členem voleného orgánu nemůže být současně ten, jehož příbuzný v řadě přímé, sourozenec, manžel (manželka), druh (družka), registrovaný partner (partnerka) je členem voleného orgánu společenství. Členství v jednom orgánu společenství je neslučitelné s členstvím v jiném orgánu jiného společenství. Bod x Zápis nových členů výboru musí být v rejstříku splněn do 60 dnů od zvolení. (4) Kdo přijme funkci člena výboru, zavazuje se, že ji bude vykonávat s nezbytnou Strana 2 (celkem 6)

3 loajalitou i s potřebnými znalostmi a pečlivostí. Má se za to, že jedná nedbale, kdo není této péče řádného hospodáře schopen, ač to musel zjistit při přijetí funkce nebo při jejím výkonu a nevyvodí z toho důsledky. (5) Členství ve výboru dále končí odstoupením z funkce, odvoláním z funkce před (6) uplynutím funkčního období nebo zánikem členství ve společenství, uplynutím funkčního období, ztrátou způsobilosti být členem výboru. (7) V době nepřítomnosti předsedy jej zastupuje místopředseda. (9) Výbor je schopen usnášení, jsou-li přítomni alespoň 3 jeho členové. K přijetí rozhodnutí je zapotřebí alespoň tří hlasů členů výboru. Při hlasování má každý člen výboru 1 hlas. Při rovnosti hlasů se svolá všech pět členů výboru k novému hlasování. Opakuje-li se rovnost hlasů a výbor nedojde ke shodě, rozhoduje shromáždění vlastníků. Bod x Odpovědnost člena výboru za škodu, kterou způsobil porušením právní povinnosti při výkonu své funkce, se řídí ustanoveními občanského zákoníku. Nenahradil-li člen výboru společenství vlastníku škodu, kterou jí způsobil porušením povinností při výkonu funkce, ačkoli byl povinen škodu nahradit, ručí věřiteli společenství vlastníků za jeho dluh v rozsahu, v jakém škodu nenahradil, pokud se věřitel plnění na společenství vlastníků nemůže domoci. (10) c ) sjednává písemné smlouvy k zajištění oprav a zajištění dodávky služeb spojených s užíváním domu a jednotek, výbor na základě písemné smlouvy k zajištění opravy vybírá zhotovitele opravy alespoň ze dvou nabídek. Výbor rozhoduje o opravě, modernizaci či rekonstrukci společných částí domu do výše investice ,- Kč za kalendářní rok. Tento limit neplatí, pokud jde o akutní havárii nebo o opravu, jejíž nutnost plyne z revizní zprávy. VLOŽIT ČLÁNEK Revizor, kontrolní komise 1) Revizor je kontrolním orgánem společenství, který je oprávněn kontrolovat činnost orgánů společenství, projednává stížnosti vlastníků jednotek na činnost společenství nebo jeho orgánů. Revizor odpovídá pouze shromáždění, je nezávislý na ostatních orgánech společenství, je volen a odvoláván shromážděním. 2) Funkci revizora nelze vykonávat současně s členstvím ve výboru společenství 3) Funkce revizora a členství v kontrolní komisi je neoddělitelně spojeno s vlastnictvím jednotky 4) Revizor v rámci své působnosti a) pravidelně 1x měsíčně kontroluje pohyby finančních prostředků na účtu společenství b) obdrží od výboru společenství kopii elektronického výpisu z účtu společenství za uplynulý měsíc, a to nejpozději do 5 kalendářních dnů následujícího měsíce c) pravidelně 1x měsíčně kontroluje pokladní knihu společenství, zůstatek finanční hotovosti v pokladně společenství, pokladní doklady d) 1x ročně vypracuje revizní zprávu, kterou předkládá shromáždění e) může nahlížet do dokumentace společenství, uložené u správce, provádět náhodné kontroly bez předchozího oznámení výboru společenství Strana 3 (celkem 6)

4 f) podává shromáždění písemnou zprávu o výsledcích své kontrolní činnosti, a to nejdéle do 7 kalendářních dnů od provedené kontroly g) podává výboru zprávu o zjištěných nedostatcích se závaznými termíny pro jejich odstranění h) účastní se jednání výboru, kontroluje hlasování výboru i) archivuje zprávy kontrolní činnosti 5) Kontrolní komise má působnost revizora. Je nejméně tříčlenná, ze svých členů volí kontrolní komise předsedu, který svolává a řídí činnost této komise. Článek X Vznik členství ve společenství (3) Společenství vede seznam svých členů, který je k nahlédnutí u předsedy společenství. Článek XI Práva a povinnosti člena společenství (3) b) účastnit se jednání shromáždění, požadovat a dostat na něm vysvětlení záležitostí a hlasováním se podílet na jeho rozhodování d) předkládat orgánům společenství návrhy a podněty ke zlepšení činnosti společenství a k odstranění nedostatků e) obdržet v termínu do vyúčtování záloh x) seznámit se, jak společenství hospodaří x) nahlížet do účetních knih a dokladů do 10 kalendářních dnů od podání své písemné žádosti výboru společenství x) žádat výbor společenství o sdělení jména a adresy kteréhokoliv člena společenství nebo nájemce jednotky v domě (4) b) platit stanovené příspěvky na správu domu do 25. dne v měsíci, být si vědom pozdní platby, která po 31 kalendářních dnech přechází v pohledávku i) celý text doplnit: To platí i tehdy, přenechal-li vlastník jednotky byt k užívání jiné osobě, v takovém případě oznámí jméno a doručovací adresu této osoby do 1 měsíce výboru x) upravuje-li vlastník jednotky stavebně svůj byt, umožní do bytu přístup pro ověření, zda stavební úpravy neohrožují, nepoškozují nebo nemění společné části, pokud byl k tomu předem vyzván výborem společenství Článek XIII Hospodaření společenství A. Obecná ustanovení 1. Příjmem společenství vlastníků jsou zejména: příspěvky vlastníků jednotek na správu domu a pozemku úroky z prodlení přijaté od vlastníků jednotek z důvodu prodlení s platbami příspěvků na správu domu a pozemku úroky z vkladů na bankovních účtech společenství vlastníků Strana 4 (celkem 6)

5 pojistné plnění z pojistných smluv sjednané společenstvím vlastníků týkající se společných částí a bonifikace za příznivý průběh příjmy plynoucí z nakládání s majetkem společenství vlastníků 2. Příjmem společenství vlastníků nejsou: příjmy plynoucí z nakládání se společnými částmi a to i v případě, že jsou hrazeny na bankovní účet společenství vlastníků, zejména: nájemné z pronájmu společných částí domu, které zůstává ve prospěch společenství na bankovním účtu společenství vlastníků úroky z prodlení placené z důvodu prodlení nájemců těchto společných částí příjmy od třetích osob plynoucí z provozování technických zařízení v domě pro tyto osoby 3. Výdaje společenství vlastníků jsou náklady na správu domu a pozemku B. Pravidla pro příspěvky na správu domu a pro způsob určení jejich výše placené jednotlivými vlastníky jednotek (1) Společenství hospodaří s finančními prostředky poskytovanými členy společenství. Jedná se zejména o příspěvky na správu domu vyškrtnout platby za služby a další finanční prostředky získané při činnosti společenství. (2) Příspěvky na správu domu a zálohy na úhradu za služby platí členové společenství v částkách a v termínech stanovených shromážděním (3) Shromáždění v rozpočtu stanoví, k jakému účelu budou příspěvky používány a v jaké výši a termínech budou placeny. Rozhodující pro stanovení výše příspěvků na správu domu jednotlivým vlastníkům jednotek je výše podílu na společných částech. Příspěvky určené na odměňování členů výboru, na vedení účetnictví, náklady na vlastní správní činnost, náklady na zřízení, vedení a zrušení bankovního účtu společenství, náklady na pořízení majetku sloužícího pro vlastní správní činnost, náklady na kancelářské potřeby, poštovné, náklady spojené s poskytováním právních služeb týkajících se správy domu a pozemku se rozvrhnou na každou jednotku stejně. (4) VYŠKRTNOUT (5) Vyúčtování záloh na úhradu za službysplatnost na základě vyúčtování provedeného správcem je do 1 měsíce po předání tohoto vyúčtování vlastníku jednotky a to převodem přeplatku na bankovní účet nebo vyplacení formou poštovní poukázky na jméno vlastníka. Nedoplatky se hradí na bankovní účet společenství. Bod X Náklady na služby a správu domu jsou vlastníci povinni platit nejpozději do 25. dne v měsíci. Výbor společenství je povinen po zjištění pozdní platby upozornit písemně člena společenství na dluh a vyzvat jej k úhradě. Nedojde-li k úhradě ani v průběhu měsíce následujícího po písemném upozornění výboru musí dlužník uhradit společenství poplatek 100,- Kč za každý i započatý měsíc prodlení. Po třech měsících od prvního písemného upozornění je výbor oprávněn podat žalobu na zaplacení dlužné částky proti členu Strana 5 (celkem 6)

6 společenství. Veškeré náklady spojené s vymáháním dluhu včetně nákladů na soudní poplatek a náklady právního zastoupení hradí dlužník. Bod (7) změnit na další část článku XIII C. Pravidla pro tvorbu rozpočtu společenství (1) Na každý kalendářní rok připraví výbor návrh rozpočtu společenství, který předloží shromáždění ke schválení nejpozději do 20. prosince roku předcházejícího tomu, pro který se rozpočet schvaluje. Při tvorbě rozpočtu výbor vychází z výsledků hospodaření předchozího roku a zohlední předpokládané výdaje v roce, kterého se rozpočet týká. Podle toho se stanoví výše příspěvků členů na správu domu a záloh na úhradu za služby. (2) Základním kritériem při sestavování rozpočtu je zabezpečení vyrovnaného hospodaření s finančními prostředky v běžném roce a vytvoření dostatečné finanční rezervy na opravy nebo stavební úpravy společných částí domu plánované v budoucích letech. Rozpočet zahrnuje dvě části: a) hospodaření s dlouhodobou zálohou na opravy zůstatek k 1. lednu, tvorba z pravidelných a mimořádných příspěvků členů společenství, čerpání na jmenovitě uvedené opravy, modernizace a rekonstrukce společných částí domu, zůstatek k b) náklady nehrazené z dlouhodobé zálohy podle písmena a) příspěvky členů společenství na správu domu a pozemku vyjma části příspěvků určených do dlouhodobé zálohy podle písmene a) odměny členů orgánů společenství pojištění domu a pozemku odměny správce a vedení účetnictví společenství rozúčtování a vyúčtování nákladů na služby, včetně provedení odečtů z měřidel spotřeby vody a zařízení sloužících k rozúčtování nákladů na teplo a dalších energií bankovní poplatky úroky z vkladů na bankovních účtech společenství jiné finanční výnosy Bod X S pokladnou společenství pracuje místopředseda. Fyzická hotovost v pokladně nesmí překročit 2 000,- Kč. Položky musí být vyúčtovány do dvou pracovních dnů, jinak je hotovost vrácena místopředsedou na bankovní účet opět do dvou pracovních dnů. Pokladní knihu uzavírá místopředseda poslední den v měsíci, uzávěrku odevzdává správci do pěti pracovních dnů. Bod X Přístup k bankovnímu účtu společenství vlastníků formou internetového bankovnictví mají předseda, místopředseda a jeden člen výboru. Při výběru hotovosti musí být přítomni dva členové výboru Mgr. Oxana Dolinková, vlastník BJ Strana 6 (celkem 6)

STANOVY SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ BYTOVÝCH JEDNOTEK. přijaté v souladu s ust. 9 zák. č. 72/1994 Sb. I. Základní ustanovení. II. Název společenství

STANOVY SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ BYTOVÝCH JEDNOTEK. přijaté v souladu s ust. 9 zák. č. 72/1994 Sb. I. Základní ustanovení. II. Název společenství STANOVY SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ BYTOVÝCH JEDNOTEK přijaté v souladu s ust. 9 zák. č. 72/1994 Sb. I. Základní ustanovení 1. Vlastníci jednotek zakládají podle ust. 9 zák. č.72/1994 Sb., o vlastnictví bytů,

Více

Stanovy Spolku rodičů a přátel Gymnázia Čakovice, z. s.

Stanovy Spolku rodičů a přátel Gymnázia Čakovice, z. s. Stanovy Spolku rodičů a přátel Gymnázia Čakovice, z. s. Čl. I Název a sídlo 1. Název spolku: Spolek rodičů a přátel Gymnázia Čakovice, z.s., (dále jen Spolek ) 2. Sídlo Spolku: nám. 25.března 100, Praha

Více

S T A N O V Y. Společenství vlastníků jednotek. Jakobiho 325

S T A N O V Y. Společenství vlastníků jednotek. Jakobiho 325 S T A N O V Y Společenství vlastníků jednotek Jakobiho 325 Schválené shromážděním vlastníků dne 23. 11. 2015 S T A N O V Y Společenství vlastníků jednotek aktualizované znění dle OZ 89/2012 Sb. Článek

Více

Stanovy spolku. Spolek přátel Chaberské školy, z. s.

Stanovy spolku. Spolek přátel Chaberské školy, z. s. Stanovy spolku Spolek přátel Chaberské školy, z. s. Čl. I Název a sídlo Název: Spolek přátel Chaberské školy, z. s. (dále jen spolek ) Sídlo: Praha IČ: 024 68 689 Registrovaný ve spolkovém rejstříku vedeném

Více

Stanovy Společenství vlastníků jednotek. Frostova Schválené shromážděním vlastníků dne

Stanovy Společenství vlastníků jednotek. Frostova Schválené shromážděním vlastníků dne IČ 26714922 Stanovy SVJ Fr. 334-337, 23. 4. 2018 Stanovy Společenství vlastníků jednotek Frostova 334 337 Schválené shromážděním vlastníků dne 23. 4. 2018 IČ 26714922 Stanovy SVJ Fr. 334-337, 23. 4. 2018,

Více

STANOVY společenství vlastníků jednotek

STANOVY společenství vlastníků jednotek STANOVY společenství vlastníků jednotek Čl. I Základní ustanovení 1. Společenství vlastníků jednotek (dále jen "společenství") je právnickou osobou podle 1194 zákona č. 89/2012 Sb. (dále také nového občanského

Více

Stanovy Společenství pro dům Řipská 6/1445

Stanovy Společenství pro dům Řipská 6/1445 Stanovy Společenství pro dům Řipská 6/1445 ČÁST PRVNÍ VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ Čl. I Základní ustanovení (1) Společenství vlastníků jednotek (dále jen "společenství") je právnickou osobou, která vznikla na

Více

S T A N O V Y Společenství vlastníků jednotek Zelenohorská č.p. 496 - č.p. 513, Praha 8 se sídlem Praha 8, Zelenohorská č.p.

S T A N O V Y Společenství vlastníků jednotek Zelenohorská č.p. 496 - č.p. 513, Praha 8 se sídlem Praha 8, Zelenohorská č.p. S T A N O V Y Společenství vlastníků jednotek Zelenohorská č.p. 496 - č.p. 513, Praha 8 se sídlem Praha 8, Zelenohorská č.p. 510, PSČ 181 00 Obsah VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ...1 Základní ustanovení...1 Název,

Více

STANOVY SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ JEDNOTEK

STANOVY SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ JEDNOTEK STANOVY SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ JEDNOTEK podle příslušných ustanovení zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník a podle nařízení vlády č. 366/2013 Sb. o úpravě některých záležitostí souvisejících s bytovým

Více

STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL ZUŠ ZRUČ NAD SÁZAVOU. (1) Název spolku zní: Spolek rodičů a přátel ZUŠ Zruč nad Sázavou (dále jen spolek ).

STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL ZUŠ ZRUČ NAD SÁZAVOU. (1) Název spolku zní: Spolek rodičů a přátel ZUŠ Zruč nad Sázavou (dále jen spolek ). STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL ZUŠ ZRUČ NAD SÁZAVOU Článek 1 Název a sídlo spolku (1) Název spolku zní: Spolek rodičů a přátel ZUŠ Zruč nad Sázavou (dále jen spolek ). (2) Sídlo spolku se nachází na adrese:

Více

S T A N O V Y. Společenství vlastníků jednotek. Frostova

S T A N O V Y. Společenství vlastníků jednotek. Frostova S T A N O V Y Společenství vlastníků jednotek Frostova 345-347 Schválené shromážděním vlastníků dne 11.5.2017 S T A N O V Y Společenství vlastníků jednotek aktualizované znění dle OZ 89/2012 Sb. Článek

Více

STANOVY SPOLKU. Článek I. Základní ustanovení

STANOVY SPOLKU. Článek I. Základní ustanovení STANOVY SPOLKU Článek I. Základní ustanovení 1) Název: Spolek rodičů Základní školy a Mateřské školy Hrádek 144 (dále jen spolek ). 2) Sídlo: Hrádek 144, 739 97 Hrádek. 3) IČ: 487 71 716 4) Spolek je zapsaný

Více

S T A N O V Y Svazu obcí Národního parku Šumava

S T A N O V Y Svazu obcí Národního parku Šumava S T A N O V Y Svazu obcí Národního parku Šumava Čl. I Základní ustanovení Svaz obcí Národního parku Šumava je zájmovým sdružením právnických osob, založeným podle 20 f j zákona č. 40/1964 Sb., občanský

Více

Stanovy společenství vlastníků jednotek pro dům č. p , ulice Okružní, Slaný

Stanovy společenství vlastníků jednotek pro dům č. p , ulice Okružní, Slaný Stanovy společenství vlastníků jednotek pro dům č. p. 364-365, ulice Okružní, 274 01 Slaný ČÁST PRVNÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Čl. I Název a sídlo společenství 1) Název: Společenství vlastníků domu č. p. 364

Více

STANOVY SPOLKU RODIČŮ PŘI ZŠ ŽIDLOCHOVICE

STANOVY SPOLKU RODIČŮ PŘI ZŠ ŽIDLOCHOVICE STANOVY SPOLKU RODIČŮ PŘI ZŠ ŽIDLOCHOVICE Název spolku: Spolek rodičů při ZŠ Židlochovice Sídlo spolku: Tyršova 611, 667 01 Židlochovice Článek I. Úvodní ustanovení Článek II. Právní postavení členů Spolku

Více

PRAVIDLA HOSPODAŘENÍ Společenství vlastníků jednotek Plickova , Praha 4

PRAVIDLA HOSPODAŘENÍ Společenství vlastníků jednotek Plickova , Praha 4 PRAVIDLA HOSPODAŘENÍ kterými se stanoví způsob a režim záloh a příspěvků na správu domu a na služby spojené s užíváním bytových jednotek a jejich vyúčtování dále jen Pravidla Dům: Bytové domy na adrese

Více

STANOVY SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ OBJEKTU BYDLENÍ ZAHRADNÍČKOVA Č. P. 1220

STANOVY SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ OBJEKTU BYDLENÍ ZAHRADNÍČKOVA Č. P. 1220 STANOVY SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ OBJEKTU BYDLENÍ ZAHRADNÍČKOVA Č. P. 1220 I. Název společenství a sídlo Název společenství: Společenství vlastníků objektu bydlení Zahradníčkova č. p. 1220 Sídlo společenství:

Více

SMLOUVA O ZAJIŠŤOVÁNÍ SPRÁVY SPOLEČNÝCH ČÁSTÍ DOMU.

SMLOUVA O ZAJIŠŤOVÁNÍ SPRÁVY SPOLEČNÝCH ČÁSTÍ DOMU. SMLOUVA O ZAJIŠŤOVÁNÍ SPRÁVY SPOLEČNÝCH ČÁSTÍ DOMU. Podle příslušných ustanovení obchodního zákoníku, zejména ustanovení 566 a 575 a ve smyslu zákona č.72/1994sb. v platném znění, kterým se upravují některé

Více

STANOVY. nezávislého spolku ARTE spolek rodičů a přátel školy. při Základní umělecké škole Klášterec nad Ohří,

STANOVY. nezávislého spolku ARTE spolek rodičů a přátel školy. při Základní umělecké škole Klášterec nad Ohří, STANOVY nezávislého spolku ARTE spolek rodičů a přátel školy při Základní umělecké škole Klášterec nad Ohří, J. Á. Komenského 677, 431 51, Klášterec nad Ohří Čl. I Název a sídlo Článek 1 Nezávislý spolek

Více

Spolek rodičů a přátel školy ZŠ Ruská, Litvínov STANOVY

Spolek rodičů a přátel školy ZŠ Ruská, Litvínov STANOVY Spolek rodičů a přátel školy ZŠ Ruská, Litvínov STANOVY Článek 1 Název a sídlo spolku 1. 1 Název spolku zní: Spolek rodičů a přátel školy ZŠ Ruská, Litvínov (dále jen Spolek ) 1. 2 Sídlo Spolku je: Základní

Více

STANOVY. I. Název spolku. II. Sídlo spolku. Jihovýchodní IV 907/3, Praha 4, III. Vznik, charakteristika a právní postavení spolku

STANOVY. I. Název spolku. II. Sídlo spolku. Jihovýchodní IV 907/3, Praha 4, III. Vznik, charakteristika a právní postavení spolku STANOVY České origami společnosti I. Název spolku Česká origami společnost, z. s. II. Sídlo spolku Jihovýchodní IV 907/3, Praha 4, 141 00 III. Vznik, charakteristika a právní postavení spolku Česká origami

Více

Stanovy společenství vlastníků jednotek (, zák.č. 89/2012 Sb., ve znění pozdějších předpisů)

Stanovy společenství vlastníků jednotek (, zák.č. 89/2012 Sb., ve znění pozdějších předpisů) Stanovy společenství vlastníků jednotek (, zák.č. 89/2012 Sb., ve znění pozdějších předpisů) Název: Společenství vlastníků jednotek Napajedla 1622 Sídlo: Na Kapli 1622, 763 61 Napajedla ČÁST PRVNÍ VŠEOBECNÁ

Více

Stanovy Spolku rodičů a přátel školy při ZŠ a MŠ Křtiny. Čl. 1. Název a sídlo. Čl. 2 Statut spolku. Čl. 3 Cíl činnosti spolku. Čl.

Stanovy Spolku rodičů a přátel školy při ZŠ a MŠ Křtiny. Čl. 1. Název a sídlo. Čl. 2 Statut spolku. Čl. 3 Cíl činnosti spolku. Čl. Stanovy Spolku rodičů a přátel školy při ZŠ a MŠ Křtiny Čl. 1. Název a sídlo Název: Spolek rodičů a přátel školy při ZŠ a MŠ Křtiny (dále jen spolek ) Sídlo: Křtiny 240, 679 05 Křtiny Čl. 2 Statut spolku

Více

V Z O R S T A N O V Část první Všeobecná ustanovení

V Z O R S T A N O V Část první Všeobecná ustanovení V Z O R S T A N O V Část první Všeobecná ustanovení Článek 1 Základní ustanovení 1) Rozvoj, stavební bytové družstvo, Opava, U Cukrovaru 1282/9, PSČ 747 05 bylo původním vlastníkem budovy a plnilo povinnosti

Více

STANOVY SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ JEDNOTEK

STANOVY SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ JEDNOTEK STANOVY SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ JEDNOTEK Čl. I Obecná ustanovení 1. Společenství vlastníků jednotek (dále jen společenství ) je právnickou osobou založenou pro správu domu č.p. 844 postaveného na pozemcích

Více

Stanovy. LT U SMRKU o.s.

Stanovy. LT U SMRKU o.s. Stanovy LT U SMRKU o.s. Článek 1 Název, sídlo, symboly 1) LT U SMRKU o.s. je suverénním a dobrovolným občanským sdružením (o.s.) na základě zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, ve znění pozdějších

Více

STANOVY SPOLKU SPOLEK RODIČŮ A PŘÁTEL GYMNÁZIA PŘI GYMNÁZIU, PRAHA 4, POSTUPICKÁ 3150, Článek I Úvodní ustanovení

STANOVY SPOLKU SPOLEK RODIČŮ A PŘÁTEL GYMNÁZIA PŘI GYMNÁZIU, PRAHA 4, POSTUPICKÁ 3150, Článek I Úvodní ustanovení STANOVY SPOLKU SPOLEK RODIČŮ A PŘÁTEL GYMNÁZIA PŘI GYMNÁZIU, PRAHA 4, POSTUPICKÁ 3150, 141 00 Článek I Úvodní ustanovení 1. Název spolku: Spolek rodičů a přátel gymnázia při Gymnáziu, Praha 4, Postupická

Více

Stanovy Občanského sdružení při ZŠ a MŠ Křtiny. Čl. 1. Název a sídlo. Čl. 2 Statut sdružení. Čl. 3 Cíl činnosti sdružení. Čl.

Stanovy Občanského sdružení při ZŠ a MŠ Křtiny. Čl. 1. Název a sídlo. Čl. 2 Statut sdružení. Čl. 3 Cíl činnosti sdružení. Čl. Stanovy Občanského sdružení při ZŠ a MŠ Křtiny Čl. 1. Název a sídlo Název: Občanské sdružení při ZŠ a MŠ Křtiny (dále jen sdružení ) Sídlo: Křtiny 240, 679 05 Křtiny Čl. 2 Statut sdružení 1. Sdružení je

Více

Stanovy společenství vlastníků Zázvorkova

Stanovy společenství vlastníků Zázvorkova Článek 1 Základní ustanovení 1. Společenství vlastníků jednotek ( dále je společenství ) je právnickou osobou, která vznikla na základě zákona č. 72/1994 Sb., kterým se upravují některé spoluvlastnické

Více

Stanovy společenství vlastníků jednotek

Stanovy společenství vlastníků jednotek Stanovy společenství vlastníků jednotek ČÁST PRVNÍ VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ Článek I Základní ustanovení (1) Společenství vlastníků jednotek (dále jen společenství ) je právnickou osobou, která vznikla na

Více

STANOVY. Stránka 1 z 6. Nezávislého spolku. Přátelé Základní umělecké školy v Pardubicích-Polabinách. Lonkova 510, Pardubice 530 09

STANOVY. Stránka 1 z 6. Nezávislého spolku. Přátelé Základní umělecké školy v Pardubicích-Polabinách. Lonkova 510, Pardubice 530 09 STANOVY Nezávislého spolku Přátelé Základní umělecké školy v Pardubicích-Polabinách Lonkova 510, Pardubice 530 09 Stránka 1 z 6 Část I. Název a sídlo spolku Článek 1 Název spolku zní: Nezávislý spolek

Více

STANOVY společenství vlastníků jednotek. Článek I. Název a sídlo společenství. Základní ustanovení

STANOVY společenství vlastníků jednotek. Článek I. Název a sídlo společenství. Základní ustanovení STANOVY společenství vlastníků jednotek Článek I Název a sídlo společenství 1) Název: Společenství vlastníků pro dům Křídlovická 23,25,27, Brno 2) Sídlo: Brno, Křídlovická 981/25, PSČ 603 00 Článek II

Více

Stanovy Spolku přátel GMH

Stanovy Spolku přátel GMH Stanovy Spolku přátel GMH Část I. Základní ustanovení Článek 1 Spolek přátel GMH je dobrovolným spolkem rodičů, zákonných zástupců žáků/studentů a občanů, kteří se zajímají o výchovu a vzdělávání dětí

Více

Správa domu a pozemků

Správa domu a pozemků ------------------- STANOVY SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ JEDNOTEK ------------------ --------------------------------------------------- Čl. I ------------------------------------------------------- ----------------------------------------

Více

STANOVY SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ NAD VINICÍ, Pujmanové č.p. 1584, 1585, 1586, 1587, 1588, Praha 4

STANOVY SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ NAD VINICÍ, Pujmanové č.p. 1584, 1585, 1586, 1587, 1588, Praha 4 STANOVY SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ NAD VINICÍ, Pujmanové č.p. 1584, 1585, 1586, 1587, 1588, Praha 4 Čl. I Název a sídlo 1. Název zní: Společenství vlastníků Nad Vinicí, Pujmanové č.p. 1584, 1585, 1586, 1587

Více

STANOVY SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ JEDNOTEK BENKOVA 1698-1700

STANOVY SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ JEDNOTEK BENKOVA 1698-1700 STANOVY SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ JEDNOTEK BENKOVA 1698 1700 ČÁST PRVNÍ VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ Čl. I Základní ustanovení 1. Společenství vlastníků jednotek (dále jen "společenství") je právnickou osobou, která

Více

STANOVY SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ JEDNOTEK

STANOVY SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ JEDNOTEK STANOVY SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ JEDNOTEK Čl. I Základní ustanovení 1. Společenství vlastníků jednotek (dále jen "Společenství") je právnickou osobou podle 1194 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník. 2.

Více

ČÁST PRVNÍ VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ

ČÁST PRVNÍ VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ STANOVY Společenství pro dům Molákova 577, Praha 8 Expo úplně znění účinné od 27. 11. 2012 ČÁST PRVNÍ VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ Čl. I Základní ustanovení (1) Společenství vlastníků jednotek (dále jen "společenství")

Více

(2) V rámci předmětu své činnosti může společenství sjednávat smlouvy, především o a) zajištění dodávek služeb spojených s užíváním jednotek, nejde-li

(2) V rámci předmětu své činnosti může společenství sjednávat smlouvy, především o a) zajištění dodávek služeb spojených s užíváním jednotek, nejde-li Návrh stanov společenství vlastníků jednotek v domě č.p. 772-774, ul. Bukolská, Praha 8 - Bohnice ČÁST PRVNÍ VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ Čl. I Základní ustanovení (1) Společenství vlastníků jednotek (dále jen

Více

Stanovy společenství vlastníků jednotek s názvem Společenství pro dům Vlastina 846 ČÁST PRVNÍ VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ

Stanovy společenství vlastníků jednotek s názvem Společenství pro dům Vlastina 846 ČÁST PRVNÍ VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ Stanovy společenství vlastníků jednotek s názvem Společenství pro dům Vlastina 846 ČÁST PRVNÍ VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ Čl. I Základní ustanovení 1. Společenství vlastníků jednotek s názvem Společenství pro

Více

Stanovy spolku. Klub rodičů při ZŠ Mokrá-Horákov, z.s.

Stanovy spolku. Klub rodičů při ZŠ Mokrá-Horákov, z.s. Stanovy spolku Klub rodičů při ZŠ Mokrá-Horákov, z.s. Článek I Úvodní ustanovení 1. Název spolku: Klub rodičů při ZŠ Mokrá-Horákov, z.s. (dále jen spolek ). 2. Sídlo spolku: Základní škola, Mokrá 352,

Více

Stanovy spolku. Článek 1. Název a sídlo. Článek 2. Statut spolku. Článek 3. Cíl činnosti spolku

Stanovy spolku. Článek 1. Název a sídlo. Článek 2. Statut spolku. Článek 3. Cíl činnosti spolku Stanovy spolku Článek 1 Název a sídlo Název spolku : Spolek Bílina 2006 (dále jen spolek ) Sídlo spolku : Studentská 590/32, 418 01 Bílina Článek 2 Statut spolku 1. Spolek je dobrovolný, nezávislý, spojuje

Více

Stanovy společenství vlastníků jednotek

Stanovy společenství vlastníků jednotek Stanovy společenství vlastníků jednotek ČÁST PRVNÍ VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ Název společenství vlastníků: Společenství vlastníků pro dům Španielova 1267-1269, Praha 6 Sídlo: Španielova 1269, 16300 Praha 6

Více

STANOVY. Společenství vlastníků garážových jednotek Šrámkova 3323 v Ústí nad Labem

STANOVY. Společenství vlastníků garážových jednotek Šrámkova 3323 v Ústí nad Labem STANOVY Společenství vlastníků garážových jednotek Šrámkova 3323 v Ústí nad Labem ČÁST PRVNÍ VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ Čl. I Základní ustanovení (1) Společenství vlastníků jednotek (dále jen "společenství")

Více

14. LEDNA Představenstvo BYTOVÉHO DRUŽSTVA STARÁ ROLE Č. 1 STANOVY BYTOVÉHO DRUŽSTVA STARÁ ROLE Č. 1

14. LEDNA Představenstvo BYTOVÉHO DRUŽSTVA STARÁ ROLE Č. 1 STANOVY BYTOVÉHO DRUŽSTVA STARÁ ROLE Č. 1 14. LEDNA 2016 Představenstvo BYTOVÉHO DRUŽSTVA STARÁ ROLE Č. 1 STANOVY BYTOVÉHO DRUŽSTVA STARÁ ROLE Č. 1 B U R E Š M A G L I A A D V O K Á T I sídlo: Bělehradská 14, Karlovy Vary, PSČ: 360 01 telefon:

Více

STANOVY SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ JEDNOTEK. Společenství pro dům č.p. 703, Praha 9 Letňany

STANOVY SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ JEDNOTEK. Společenství pro dům č.p. 703, Praha 9 Letňany STANOVY SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ JEDNOTEK Společenství pro dům č.p. 703, Praha 9 Letňany Shromáždění vlastníků jednotek v budově č.p. 703, ulice Zlonická 2, Praha 9 - Letňany, na zastavěné ploše pozemku

Více

Stanovy společenství vlastníků pro dům Vondroušova , Praha 6

Stanovy společenství vlastníků pro dům Vondroušova , Praha 6 Stanovy společenství vlastníků pro dům Vondroušova 1154-1160, Praha 6 ČÁST PRVNÍ VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ Čl. I Základní ustanovení (1) Společenství vlastníků jednotek (dále jen "společenství") je právnickou

Více

ČÁST PRVNÍ VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ

ČÁST PRVNÍ VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ STANOVY společenství vlastníků jednotek ( Dukelská 2356, 2357, 2358 a 2359, Česká Lípa ) 1 Název : Společenství vlastníků jednotek Dukelská č.p. 2356, 2357, 2358 a 2359, Česká Lípa Sídlo : Dukelská 2359,

Více

S T A N O V Y Spolku přátel ZUŠ Klapkova

S T A N O V Y Spolku přátel ZUŠ Klapkova S T A N O V Y Spolku přátel ZUŠ Klapkova Článek 1 Název spolku: Spolek přátel ZUŠ Klapkova z.s. Článek 2 Sídlo spolku: Klapkova 25, Praha 8. Článek 3 Spolek je právnickou osobou. I. Název, sídlo a statut

Více

Stanovy Spolku rodičů a přátel ZŠ Kněžmost

Stanovy Spolku rodičů a přátel ZŠ Kněžmost Stanovy Spolku rodičů a přátel ZŠ Kněžmost Část I. Základní ustanovení Článek 1 Spolek rodičů a přátel Základní školy a mateřské školy, Kněžmost, okres Mladá Boleslav, IČ 71008446, se sídlem Na Františku

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD SPOLKU SKUTEK Tento organizační řád upravuje zásady a pravidla činnosti orgánů spolku a rozvíjí stanovy.

ORGANIZAČNÍ ŘÁD SPOLKU SKUTEK Tento organizační řád upravuje zásady a pravidla činnosti orgánů spolku a rozvíjí stanovy. ORGANIZAČNÍ ŘÁD SPOLKU SKUTEK Tento organizační řád upravuje zásady a pravidla činnosti orgánů spolku a rozvíjí stanovy. I. Členství 1. Členem / členkou spolku se stává každá osoba, která podá řádně vyplněnou

Více

S T A N O V Y SPOLKU PŘÁTEL ŠKOLY CHOTOVINY

S T A N O V Y SPOLKU PŘÁTEL ŠKOLY CHOTOVINY S T A N O V Y SPOLKU PŘÁTEL ŠKOLY CHOTOVINY 1. Název spolku: Spolek přátel školy Chotoviny. I. Základní ustanovení 2. Sídlo spolku: Chotoviny, Osvobození 47, PSČ 391 37. 3. Spolek přátel školy Chotoviny

Více

STANOVY Spolku rodičů a přátel školy při Základní škole a mateřské škole Velký Beranov

STANOVY Spolku rodičů a přátel školy při Základní škole a mateřské škole Velký Beranov STANOVY Spolku rodičů a přátel školy při Základní škole a mateřské škole Velký Beranov I. Název a sídlo, působnost a charakter spolku 1) Spolek rodičů a přátel školy při Základní škole a mateřské škole

Více

Vzorové S t a n o v y s p o l e č e n s t v í v l a s t n í k ů j e d n o t e k

Vzorové S t a n o v y s p o l e č e n s t v í v l a s t n í k ů j e d n o t e k Vzorové S t a n o v y s p o l e č e n s t v í v l a s t n í k ů j e d n o t e k Část I. Základní ustanovení Čl. 1 Společenství pro dům čp. zapsaných v katastru nemovitostí na listu vlastnictví. ulice..

Více

STANOVY SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ JEDNOTEK

STANOVY SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ JEDNOTEK STANOVY SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ JEDNOTEK Čl. I Obecná ustanovení 1. Společenství vlastníků jednotek (dále jen společenství ) je právnickou osobou založenou pro správu domu č.p. 1497 postaveného na pozemku

Více

S T A N O V Y. Sdružení rodičů a přátel Gymnázia. J. A. Komenského v Uherském Brodě

S T A N O V Y. Sdružení rodičů a přátel Gymnázia. J. A. Komenského v Uherském Brodě S T A N O V Y Sdružení rodičů a přátel Gymnázia J. A. Komenského v Uherském Brodě I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Článek 1 Založení sdružení Sdružení rodičů a přátel G y m n á z i a J. A. Komenského v Uherském

Více

Stanovy společenství vlastníků jednotek

Stanovy společenství vlastníků jednotek Stanovy společenství vlastníků jednotek domu čp. 386 ulice Nová hejčínská 2,4 v Olomouci se sídlem: Olomouc Hejčín, Nová hejčínská 386/2,4 PSČ 779 00 (dále jen společenství ) Část první VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ

Více

Stanovy společenství vlastníků jednotek ČÁST PRVNÍ VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ. Čl. I Základní ustanovení

Stanovy společenství vlastníků jednotek ČÁST PRVNÍ VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ. Čl. I Základní ustanovení Stanovy společenství vlastníků jednotek ČÁST PRVNÍ VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ Čl. I Základní ustanovení (1) Společenství vlastníků jednotek (dále jen "společenství") je právnickou osobou, která vznikla na základě

Více

VK KARLOVY VARY. člen Českého volejbalového svazu STANOVY VOLEJBALOVÉHO KLUBU KARLOVY VARY

VK KARLOVY VARY. člen Českého volejbalového svazu STANOVY VOLEJBALOVÉHO KLUBU KARLOVY VARY VK KARLOVY VARY člen Českého volejbalového svazu STANOVY VOLEJBALOVÉHO KLUBU KARLOVY VARY Číslo: 01/2015 Schváleno: 09.10.2015, členskou schůzí klubu Účinnost od: 10.10.2015 Článek 1 Název, charakteristika

Více

STANOVY SPOLKU. Spolek rodičů a přátel Základní školy Liptál

STANOVY SPOLKU. Spolek rodičů a přátel Základní školy Liptál STANOVY SPOLKU Spolek rodičů a přátel Základní školy Liptál Článek I. Základní ustanovení. 1. Název spolku je Spolek rodičů a přátel Základní školy Liptál (dále jen spolek ). 2. Sídlem spolku je Základní

Více

STANOVY. Společenství vlastníků jednotek Nad Přehradou 467, Praha - Horní Měcholupy aktualizované znění dle OZ 89/2012 Sb.

STANOVY. Společenství vlastníků jednotek Nad Přehradou 467, Praha - Horní Měcholupy aktualizované znění dle OZ 89/2012 Sb. STANOVY Společenství vlastníků jednotek Nad Přehradou 467, Praha - Horní Měcholupy aktualizované znění dle OZ 89/2012 Sb. Článek I. Základní ustanovení 1) Společenství vlastníků jednotek domu č.p. 467

Více

Stanovy společenství vlastníků jednotek Dolnokubínská 2438, 2439 a 2440

Stanovy společenství vlastníků jednotek Dolnokubínská 2438, 2439 a 2440 Stanovy společenství vlastníků jednotek Dolnokubínská 2438, 2439 a 2440 Název a sídlo společenství 1. Společenství vlastníků jednotek (dále jen společenství ) je právnickou osobou, která vznikla na základě

Více

Stanovy. Společenství vlastníků jednotek Malkovského 594 Praha 9 Letňany

Stanovy. Společenství vlastníků jednotek Malkovského 594 Praha 9 Letňany Stanovy Společenství vlastníků jednotek Malkovského 594 Praha 9 Letňany 1 Čl. I Základní ustanovení (1) Společenství vlastníků (dále jen společenství ) je právnickou osobou, která vznikla dne 17. 4. 2004

Více

STANOVY SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ JEDNOTEK

STANOVY SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ JEDNOTEK STANOVY SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ JEDNOTEK Čl. I Základní ustanovení 1. Společenství vlastníků jednotek (dále jen "společenství") je právnickou osobou podle 1194 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník. 2.

Více

Stanovy spolku Škroupovka, z.s.

Stanovy spolku Škroupovka, z.s. Stanovy spolku Škroupovka, z.s. Čl. I Název a sídlo (1) Název spolku zní: Škroupovka, z.s. (2) Sídlo spolku je na adrese Škroupova 13, 301 00 Plzeň. Čl. II Účel spolku Posláním spolku je podporovat školní

Více

SMLOUVA O ZAJIŠŤOVÁNÍ SPRÁVY DOMU A POZEMKU (SMLOUVA O SPRÁVĚ NEMOVITOSTÍ)

SMLOUVA O ZAJIŠŤOVÁNÍ SPRÁVY DOMU A POZEMKU (SMLOUVA O SPRÁVĚ NEMOVITOSTÍ) SMLOUVA O ZAJIŠŤOVÁNÍ SPRÁVY DOMU A POZEMKU (SMLOUVA O SPRÁVĚ NEMOVITOSTÍ) Bytové družstvo: Bytové družstvo občanů Máj se sídlem: Dukelská 253, 742 42 Šenov u Nového Jičína IČ: 146 148 80 zapsáno ve veřejném

Více

STANOVY SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ

STANOVY SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ STANOVY SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ Článek I. Základní ustanovení 1. Společenství vlastníků jednotek (dále jen "společenství") je právnickou osobou podle 1194 zákona č.89/2012 Sb.- Občanský zákoník (dále jen

Více

Zakládací listina nadačního fondu

Zakládací listina nadačního fondu Zakládací listina nadačního fondu I. Název a sídlo nadačního fondu 1.1 Název nadačního fondu zní: Nadační fond Žernosecká Sovička 1.2 Sídlem nadačního fondu je: Žernosecká 1597/3, 182 00 Praha 8 - Kobylisy

Více

STANOVY SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ JEDNOTEK

STANOVY SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ JEDNOTEK STANOVY SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ JEDNOTEK Čl. I Základní ustanovení 1. Společenství vlastníků jednotek (dále jen "společenství") je právnickou osobou podle 1194 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník. 2.

Více

STANOVY. Společenství vlastníků jednotek domů čp v ulici Jahodová. I. Název

STANOVY. Společenství vlastníků jednotek domů čp v ulici Jahodová. I. Název STANOVY Společenství vlastníků jednotek domů čp. 2706-2710 v ulici Jahodová I. Název Název společenství je: Společenství vlastníků jednotek domů čp. 2706-2710 v ulici Jahodová II. Sídlo a IČO Sídlem je

Více

STANOVY SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ OSTRUŽINOVÁ 1, 3, 5, 7, 9, BRNO

STANOVY SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ OSTRUŽINOVÁ 1, 3, 5, 7, 9, BRNO STANOVY SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ OSTRUŽINOVÁ 1, 3, 5, 7, 9, BRNO ČÁST PRVNÍ VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ Čl. I Základní ustanovení 1. Společenství vlastníků jednotek (dále jen společenství ) je právnickou osobou,

Více

S T A N O V Y S P O L EČENSTVÍ VLASTNÍKŮ JEDNOTEK M O L Á K O V A

S T A N O V Y S P O L EČENSTVÍ VLASTNÍKŮ JEDNOTEK M O L Á K O V A S T A N O V Y S P O L EČENSTVÍ VLASTNÍKŮ JEDNOTEK M O L Á K O V A 2 7 8 2 ČÁST PRVNÍ VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ Čl. I Základní ustanovení 1) Společenství vlastníků je právnická osoba založená za účelem zajišťování

Více

Na podporu aktivit v NB, z.s. STANOVY

Na podporu aktivit v NB, z.s. STANOVY Na podporu aktivit v NB, z.s. STANOVY Čl. 1 Základní ustanovení Na podporu aktivit v NB, z.s. dle zákona č. 89/2012 Sb., původně založen v souladu se zákonem č. 83/1990 Sb., jako občanské sdružení dne

Více

--- STANOVY SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ JEDNOTEK Společenství vlastníků Heyrovského 1171, Hradec Králové ---

--- STANOVY SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ JEDNOTEK Společenství vlastníků Heyrovského 1171, Hradec Králové --- --- STANOVY --- --- SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ JEDNOTEK --- --- Společenství vlastníků Heyrovského 1171, --- --- Hradec Králové --- ---------- Čl. I ---------- ---------- Obecná ustanovení ---------- 1. Společenství

Více

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ. Kruh přátel Severáčku

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ. Kruh přátel Severáčku STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ 1. Název : Kruh přátel Severáčku Kruh přátel Severáčku Článek 1 Název a sídlo 2. Sídlo : Frýdlantská 1359/19, 460 01 Liberec Článek 2 Statut sdružení 1. Sdružení je dobrovolnou,

Více

Název. Název spolku zní Spolek pro ochranu přírody a krajiny obce Husinec (dále jen Spolek ). II. Sídlo III. Stanovy

Název. Název spolku zní Spolek pro ochranu přírody a krajiny obce Husinec (dále jen Spolek ). II. Sídlo III. Stanovy STANOVY SPOLKU Spolek pro ochranu přírody a krajiny obce Husinec zakládaného podle úpravy vymezené zněním zákona číslo 89/2012 Sb., občanský zákoník, v ustanoveních 214 a následujících I. Název Název spolku

Více

STANOVY SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKU

STANOVY SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKU STANOVY SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKU ČÁST PRVNÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Čl. I Název, sídlo a členové společenství (1) Společenství vlastníků přijalo název Společenství vlastníků Katovická č.p. 402-412 (dále jen

Více

Úplné znění ( ) Stanovy společenství vlastníků pro dům Vondroušova , Praha 6

Úplné znění ( ) Stanovy společenství vlastníků pro dům Vondroušova , Praha 6 Úplné znění (30. 5. 2013) Stanovy společenství vlastníků pro dům Vondroušova 1154-1160, Praha 6 ČÁST PRVNÍ VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ Čl. I Základní ustanovení (1) Společenství vlastníků jednotek (dále jen "společenství")

Více

STANOVY SPOLKU rodičů a přátel školy při Střední průmyslové škole dopravní, a.s.

STANOVY SPOLKU rodičů a přátel školy při Střední průmyslové škole dopravní, a.s. STANOVY SPOLKU rodičů a přátel školy při Střední průmyslové škole dopravní, a.s. Článek I. Název, sídlo, postavení Spolku 1. Spolek je založen v souladu s ustanovením 214 a násl. zákona č. 89/2012 Sb.,

Více

S T A N O V Y. Vodohospodářského sdružení obcí Rakovnicka ( VSOR ) zájmového sdružení právnických osob. Změna č. 4. Úplné znění stanov ke dni.

S T A N O V Y. Vodohospodářského sdružení obcí Rakovnicka ( VSOR ) zájmového sdružení právnických osob. Změna č. 4. Úplné znění stanov ke dni. S T A N O V Y zájmového sdružení právnických osob Vodohospodářského sdružení obcí Rakovnicka ( VSOR ) Změna č. 4 Registrace sdružení u Krajského úřadu Středočeského kraje č. registrace 29/2002/RK den zápisu

Více

O ZAJIŠŤOVÁNÍ SPRÁVY SPOLEČNÝCH ČÁSTÍ DOMU A POSKYTOVÁNÍ SLUŽEB PŘI UŽÍVÁNÍ BYTU.

O ZAJIŠŤOVÁNÍ SPRÁVY SPOLEČNÝCH ČÁSTÍ DOMU A POSKYTOVÁNÍ SLUŽEB PŘI UŽÍVÁNÍ BYTU. S M L O U V A O ZAJIŠŤOVÁNÍ SPRÁVY SPOLEČNÝCH ČÁSTÍ DOMU A POSKYTOVÁNÍ SLUŽEB PŘI UŽÍVÁNÍ BYTU. Vlastníci bytů a nebytových jednotek Jméno a příjmení : datum nar. číslo jednotky, ulice, č.p., obec, PSČ

Více

371/2004 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY

371/2004 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY 371/2004 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 19. května 2004, kterým se vydávají vzorové stanovy společenství vlastníků jednotek ve znění nařízení vlády č. 151/2006 Sb. Vláda nařizuje podle 9 odst. 10 zákona č.

Více

Společenství vlastníků Chodská 19a, b, c Brno stanovy

Společenství vlastníků Chodská 19a, b, c Brno stanovy Společenství vlastníků Chodská 19a, b, c Brno stanovy Čl. I Základní ustanovení 1. Společenství vlastníků Chodská 19a, b, c Brno (dále jen "společenství") je právnickou osobou, která vznikla na základě

Více

Stanovy. Spolek rodičů a přátel školy při ZŠ a MŠ Albrechtice nad Vltavou

Stanovy. Spolek rodičů a přátel školy při ZŠ a MŠ Albrechtice nad Vltavou Stanovy Spolek rodičů a přátel školy při ZŠ a MŠ Albrechtice nad Vltavou Čl. I Název, sídlo a charakter spolku 1) Spolek rodičů a přátel školy při ZŠ a MŠ Albrechtice nad Vltavou je spolkem občanů, zejména

Více

S T A N O V Y společenství vlastníků jednotek

S T A N O V Y společenství vlastníků jednotek (dále též Stanovy) S T A N O V Y společenství vlastníků jednotek Čl. I. Název a sídlo společenství vlastníků jednotek 1. Název: Společenství vlastníků jednotek domu Brno, Svatoplukova 5, 7, č. p. 3966,

Více

Stanovy MDA RIDE, z. s. Čl. I. Úvodní ustanovení

Stanovy MDA RIDE, z. s. Čl. I. Úvodní ustanovení Stanovy MDA RIDE, z. s. Čl. I Úvodní ustanovení 1. Název spolku: MDA RIDE z. s. 2. Sídlo spolku: Zubatého 10 / 330, 150 00 - Praha 5 3. MDA RIDE, z. s. je spolek ve smyslu ustanovení 214 a násl. zák. č.

Více

S t a n o v y. Notičky, z. s.

S t a n o v y. Notičky, z. s. S t a n o v y Notičky, z. s. I. Základní ustanovení Notička, z. s. vznikl 27. 5. 2008 pod názvem Občanské sdružení rodičů a učitelů Notička, bylo do 31. 12. 2013 zapsáno v rejstříku občanských sdružení

Více

Stanovy Společenství vlastníků Ke Dvoru , Praha 6

Stanovy Společenství vlastníků Ke Dvoru , Praha 6 Stanovy Společenství vlastníků Ke Dvoru 771-781, Praha 6 PREAMBULE 1) Společenství vlastníků (dále jen společenství ) je právnickou osobou, která podle 3063 zákona č. 89/2012 Sb., NOZ, vznikla na základě

Více

STANOVY. Společenství vlastníků V Olšinách , Praha 10 - Strašnice. Část I. Základní ustanovení. Čl. 1 Název a sídlo

STANOVY. Společenství vlastníků V Olšinách , Praha 10 - Strašnice. Část I. Základní ustanovení. Čl. 1 Název a sídlo STANOVY Společenství vlastníků V Olšinách 3138-3140, Praha 10 - Strašnice Část I. Základní ustanovení Čl. 1 Název a sídlo Název společenství: Společenství vlastníků V Olšinách 3138-3140, Praha 10 Strašnice.

Více

Spolek Parkán STANOVY

Spolek Parkán STANOVY Spolek Parkán STANOVY Čl. I Název a sídlo Spolek Parkán má sídlo v Praze 8 Ďáblicích, U Parkánu 17/11, 182 00. Čl. II Účel spolku Spolek Parkán si klade za cíl podporovat spolupráci rodičů, pedagogů a

Více

STANOVY SPOLKU SVORNOST BOSONOHY Z.S. ÚPLNÉ ZNĚNÍ

STANOVY SPOLKU SVORNOST BOSONOHY Z.S. ÚPLNÉ ZNĚNÍ STANOVY SPOLKU SVORNOST BOSONOHY Z.S. ÚPLNÉ ZNĚNÍ 1. Název spolku: Svornost Bosonohy z.s. Čl. I Název a sídlo 2. Sídlo spolku: Brno Čl. II Účel spolku 1. Spolek je založen za účelem podpory, zajištění

Více

STANOVY Okomentoval(a): [OB1]: Název spolku musí obsahovat slova spolek nebo zapsaný spolek nebo postačí zkratka z.s

STANOVY Okomentoval(a): [OB1]: Název spolku musí obsahovat slova spolek nebo zapsaný spolek nebo postačí zkratka z.s STANOVY Okomentoval(a): [OB1]: Název spolku musí obsahovat slova spolek nebo zapsaný spolek nebo postačí zkratka z.s 1. NÁZEV A SÍDLO SPOLKU 1.1. Název spolku je: (dále jen spolek ) 1.2. Sídlo spolku je:

Více

STANOVY SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ JEDNOTEK

STANOVY SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ JEDNOTEK STANOVY SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ JEDNOTEK Čl. I Základní ustanovení 1. Společenství vlastníků jednotek (dále jen "Společenství") je právnickou osobou podle 1194 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník. 2.

Více

Stanovy společenství vlastníků jednotek

Stanovy společenství vlastníků jednotek Stanovy společenství vlastníků jednotek Datum platnosti: Datum účinnosti: Změna: 0 Dne: 28.2.2005 Dne: 14.3.2005 1 / 15 ČÁST PRVNÍ VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ Článek I Základní ustanovení 1. Společenství vlastníků

Více

Stanovy společenství vlastníků jednotek

Stanovy společenství vlastníků jednotek Stanovy společenství vlastníků jednotek ČÁST PRVNÍ VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ Čl. I Základní ustanovení 1. Společenství vlastníků jednotek (dále jen "společenství") je právnickou osobou, která vznikla na základě

Více

Z Á P I S ze shromáždění vlastníků jednotek v budově Otradovická 730,731 Praha 4, které se konalo dne 5.6.2014 v jídelně ZŠ Písnická, Praha 4

Z Á P I S ze shromáždění vlastníků jednotek v budově Otradovická 730,731 Praha 4, které se konalo dne 5.6.2014 v jídelně ZŠ Písnická, Praha 4 Z Á P I S ze shromáždění vlastníků jednotek v budově Otradovická 730,731 Praha 4, které se konalo dne 5.6.2014 v jídelně ZŠ Písnická, Praha 4 Přítomni: dle prezenční listiny, která tvoří přílohu č.1 tohoto

Více

Spolek rodičů a přátel školy při Základní škole Příbor Jičínská STANOVY SPOLKU. Čl. I Název, sídlo a charakter spolku

Spolek rodičů a přátel školy při Základní škole Příbor Jičínská STANOVY SPOLKU. Čl. I Název, sídlo a charakter spolku Spolek rodičů a přátel školy při Základní škole Příbor Jičínská STANOVY SPOLKU Čl. I Název, sídlo a charakter spolku Spolek rodičů a přátel školy při Základní škole Příbor Jičínská (dále jen spolek ) je

Více

kterým se vydávají vzorové stanovy společenství vlastníků jednotek

kterým se vydávají vzorové stanovy společenství vlastníků jednotek 371/2004 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 19. května 2004, kterým se vydávají vzorové stanovy společenství vlastníků jednotek Změna: 151/2006 Sb. Vláda nařizuje podle 9 odst. 10 zákona č. 72/1994 Sb., kterým

Více

STANOVY. Společenství vlastníků domu 377, 378, 379 Československé armády Broumov

STANOVY. Společenství vlastníků domu 377, 378, 379 Československé armády Broumov STANOVY Společenství vlastníků domu 377, 378, 379 Československé armády 377 550 01 Broumov Obsah ČÁST PRVNÍ... 4 VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ... 4 Čl. I Základní ustanovení... 4 Čl. II Název a sídlo společenství...

Více

Stanovy. Společenství vlastníků jednotek pro dům Španielova , Praha 6

Stanovy. Společenství vlastníků jednotek pro dům Španielova , Praha 6 Stanovy Společenství vlastníků jednotek pro dům Španielova 1284-1290, Praha 6 I. Preambule Společenství vlastníků jednotek je právnickou osobou založenou za účelem zajišťování správy domu a pozemku, přičemž

Více