Kultura v regionech o filmovém festivalu Jeden svět

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Kultura v regionech o filmovém festivalu Jeden svět"

Transkript

1 Kultura v regionech o filmovém festivalu Jeden svět :57, autor: ČT24. V dalším vydání pořadu Kultura v regionech se bude mluvit o opeře, přesněji o možnostech, jaké mají oblastní operní domy v Česku. Je vůbec možné dělat v regionu takzvanou špičkovou operu. Do sobotního pořadu přijali pozvání ředitel Národního divadla Daniel Dvořák a muzikolog Jan Špaček. V dalším další části pořadu přivítá moderátorka Zina Plchová ředitele filmového festivalu Jeden svět. Bude se mluvit o regionální části tohoto festivalu.

2 Kultura ČT24 o českých ghettech :30, autor: ČT24. Česká ghetta to je téma středečního pořadu Kultura. Existuje dnes v ČR něco jako ghetto? Tento pojem spojují lidé s historií židovského národa. Dnes se přeneseně používá pro izolované oblasti, v nichž žije ve vyloučení určitá skupina obyvatel. Existenci novodobých ghett si ale většinová společnost v České republice nepřipouští. Muzikanti z romské kapely Gulo Čar zahajují koncertní sérii nazvanou Likviduj! Svými koncerty chtějí informovat o životě v romských ghettech. Na tomto projektu se podílí první host středeční Kultury Martin Šimáček ze společnosti Člověk v tísni. Pozvání přijal také baskytarista a leader brněnské funky, soul kapely Gulo Čar Vladimír Dirda. Mluvit se bude také o osmém ročníku mezinárodního festivalu dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět, který pořádá společnost Člověk v tísni. Filmový festival začal dnes (1. března) a končí devátého března.

3 Jeden svět Před polednem :45, autor: ČT24. Diskusní zpravodajský pořad Před polednem začne ve středu 1. března informacemi z aktuálního jednání české vlády. V 11:30 jsou pak na programu česko-ruské vztahy a současně návštěva ruského prezidenta Vladimira Putina, který přijíždí do Prahy na oficiální návštěvu. Dále je čas vyhrazen zdražení léků a v 11:50 přijde na řadu povídání o Mezinárodním festivalu dokumentárních filmů s tématikou lidských práv Jeden svět, který právě ve středu začíná projekcemi v Praze.

4 Před půlnocí o festivalu Jeden svět :00, autor: ČT24. Od 1. do 9. března 2006 se v Praze uskuteční osmý ročník mezinárodního festivalu dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět 2006, který pořádá společnost Člověk v tísni při České televizi. Kromě Prahy proběhne festival také v dalších 13 městech po celé České republice. O letošním ročníku, snaze o soužití a o pochopení rozličných kultur bude s Lukášem Landou hovořit ředitel Jednoho světa Igor Blaževič. Podrobné informace o filmech, porotě, významných hostech a organizaci festivalu naleznete na jeho webových stránkách.

5 V březnu bude další ročník festivalu Jeden svět :40, autor: ČTK. PRAHA - Osmý ročník mezinárodního festivalu dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět se bude v Praze konat od 1. do 9. března. V hlavním městě bude přehlídce patřit pět biografů, kromě toho se festival uskuteční v dalších 13 českých městech. Sdělil to Filip Šebek z pořádající společnosti Člověk v tísni. Festival uvede přes 110 dokumentů z celého světa. Základní osou festivalu zůstávají hlavní soutěž, soutěžní kategorie krátkých forem a speciální soutěžní kategorie Máte právo vědět. Jeden svět představí i řadu tematických sekcí a retrospektiv. Ve třech porotách festivalu zasednou významní filmoví tvůrci, ředitelé a dramaturgové důležitých filmových institucí a lidé, kteří se angažují v ochraně lidských práv. Mezi nejvýznamnější hosty budou podle pořadatelů patřit španělská dokumentaristka Mercedes Moncada Rodriguezová, švýcarský dokumentarista Antoine Cattin, litevský režisér Arunas Matelis a maďarský dokumentarista Péter Forgács, který na festivalu osobně uvede retrospektivu své tvorby. V porotě Rudolfa Vrby, která uděluje cenu za film o lidských právech, letos zasednou mimo jiné Ondřej Cakl, který se zabývá monitorováním neonacistických aktivit v ČR, a Debbie Stothardová, která dlouhá léta bojuje za dodržování lidských práv v Barmě. Kromě filmů vybraných do soutěžních kategorií se budou promítat další snímky v tematických sekcích. Jedna z nich představí produkční společnost Zentropa, kterou založil režisér Lars von Trier a která produkovala většinu snímků natočených podle manifestu Dogma. Jeden svět chce upozornit na dokumentární snímky produkované Zentropou, které jsou méně známe než ty hrané. Ve světové premiéře bude na festivalu uvedena nová kolekce filmů z projektu Gender Montage. Tyto unikátní dokumenty zachycují nelehké postavení žen v sedmi postsovětských zemích. Na festival přijedou i tvůrci filmů. Jedním z témat letošního ročníku bude soužití Evropanů s muslimy. Kromě kratších debat s tvůrci po promítání filmů uspořádá festival Jeden svět také panelovou diskusi předních odborníků, filmových tvůrců a zástupců muslimských menšin. Součást festivalu opět tvoří projekce filmů pro střední a základní školy. V pražském kině Lucerna vystoupí v doprovodném hudebním programu čeští muzikanti zabývající se kulturou jiných etnik a národů.

6 Začátkem března se uskuteční osmý ročník festivalu Jeden svět :43, autor: ČTK. PRAHA - Už poosmé se začátkem března uskuteční festival dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět, jehož pořadatelem je společnost Člověk v tísni při České televizi. Centrem bude pražské kino Lucerna, více než stovka snímků z celého světa bude uvedena i ve dvou sálech kina Světozor, v Evaldu, Matu a Ponrepu. Kromě Prahy se přehlídka uskuteční i v dalších 13 městech. Základní osou festivalu zůstávají hlavní soutěž, soutěžní kategorie krátkých forem a speciální soutěžní kategorie Máte právo vědět. Vedle nich bude uvedena řada tematických sekcí a retrospektiv. Ve všech festivalových městech se uskuteční projekce filmů pro střední a základní školy. Nejvýznamnějšími hosty letos budou členové hlavní poroty talentovaná španělská dokumentaristka pracující zejména ve Střední Americe Mercedes Moncada Rodriguezová, švýcarský dokumentarista Antoine Cattin, zkušený litevský režisér Arunas Matelis a jeden z předních dokumentaristů střední Evropy Péter Forgács, který osobně uvede svou retrospektivu. Festival Jeden svět bude zahájen 1. března v prostorách Pražské křižovatky, kde bude zároveň předána cena Homo Homini za přínos v oblasti lidských práv za rok Hlavní festivalová cena za nejlepší film bude poprvé spojena s finanční odměnou ve výši korun, kterou udělí ministr kultury Vítězslav Jandák. Na pozvání Židovského muzea se Jeden svět stane součástí celoroční akce Rok s židovskou kulturou a uvede několik izraelských snímků. Promítnut bude i poeticky laděný film Michale Boganimové Oděsa Oděsa o osudech členů kdysi početné židovské komunity tohoto ukrajinského města. Doprovodné akce nabídnou především koncerty etnické a stylově rozmanité hudby v podání domácích muzikantů, zabývajících se kulturou jiných etnik a národů. Počítá se i s výstavou fotografií dokumentujících aspekty života obyčejných lidí v oblastech, kde působí společnost Člověk v tísni.

7 Osmý ročník festivalu Jeden svět uvede 118 dokumentů ze 40 zemí :38, autor: ČTK. PRAHA - Mezinárodní festival filmů o lidských právech Jeden svět uvede od 1. do 9. března 118 dokumentů ze 40 zemí; z tisícovky titulů je vybrali organizátoři ze společnosti Člověk v tísni při České televizi. Uskuteční se v pražských kinech Lucerna, Světozor, Evald, Mat, Ponrepo a ve 13 českých městech. Zahájí ho celovečerní dokument Huberta Saupera o krutých dopadech globalizace na lidi žijící v okolí Viktoriina jezera. Má název Darwinova noční můra a byl nominován na Oscara. "Do osmého ročníku vstupujeme jako sebevědomý festival s kvalitním týmem," řekl na dnešní tiskové konferenci ředitel přehlídky Igor Blaževič. Upozornil na systematický výběr filmů založený na kritériu kvality i snaze zmapovat problémy současného světa. Druhým pilířem jsou ti, kteří o nich chtějí něco vědět a domnívají se, že občanská angažovanost má smysl. Považuje za dobré, že festival láká mladé diváky, na které se obrací ve školách. "Když jsme začínali, říkali nám, že nás čekají tři testy. Že třetí ročník bude prověrkou publika, pátý ročník krizí financí a v sedmém organizátoři ztrácejí motivaci. Všechny jsme úspěšně zvládli," zdůraznil. V Praze festivalové projekce vyhledává přes diváků, minimálně stejný počet se čeká v regionech. Osu festivalu tvoří hlavní soutěž, soutěžní kategorie krátkých forem a speciální kategorie Máte právo vědět. Uvedeny budou i tematické sekce a retrospektivy věnované dánské produkční společnosti Zentropa Larse von Triera a maďarskému filmaři Péteru Forgáczovi. Hlavní cena bude díky ministerstvu kultury spojena s odměnou korun. "Ministerstvo navýšilo svou podporu na 3,5 milionu korun, když náš celkový rozpočet přesahuje osm milionů," uvedl Blaževič. Mezi novinkami jmenoval "festivalové střípky", které bude denně vysílat Česká televize, a hudební doprovodný program v Lucerně. Podle něj existuje ve světě sedmnáct filmových přehlídek specializovaných na lidská práva. Z toho deset jich je v Evropě. Nejvýznamnějšími hosty budou španělská dokumentaristka Mercedes Moncada Rodriguezová, švýcarský dokumentarista Antoine Cattin, litevský režisér Arunas Matelis a také Péter Forgács, kteří usednou v hlavní porotě. Nad festivalem převzal záštitu Václav Havel. Oficiální zahájení se uskuteční v prostorách Pražské křižovatky, kde bude předána cena Homo Homini za přínos v oblasti lidských práv za rok Převezme ji Ales Bielicki z Běloruska. Vstupenky se začínají ve festivalových kinech prodávat ve středu 22. února. Bližší informace naleznou zájemci na internetové adrese

8 Festival Jeden svět nabídl první film :48, autor: ČTK. PRAHA - Osmý ročník festivalu dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět svým návštěvníkům nabídl první snímek. V pražském kině Lucerna mohli lidé zhlédnout film Huberta Saupera s názvem Darwinova noční můra, který je letos nominován na Oscara. V úvodu večera převzala od exprezidenta Václava Havla Zvláštní cenu festivalu americká režisérka Milena Kanevavová. Porota v čele s Havlem ocenila její film Totální popření (Total Denial) jako snímek, který výjimečným způsobem přispívá k ochraně lidských práv. "Je to sugestivní obraz toho, jak nebezpečné je nadřazovat zájmy ekonomické lidským právům, nadřazovat nad ně materiální základnu a od ní odvozovat nadstavbu," řekl dnes večer Havel k důvodům udělení ceny režisérce. Kanevavová v sedmasedmdesátiminutovém snímku zachytila příběh Ka Hsawa, uprchlíka z Barmy, který se nebál obžalovat jedny z největších nadnárodních ropných společností, jež se podílejí na devastaci vojenskou juntou ovládané Barmy. Jako první film letošního ročníku pořadatelé ze společnosti Člověk v tísni vybrali Sauperův film, zachycující kruté dopady globalizace na lidi žijící v okolí Viktoriina jezera. "Pro nás je to spojení dokonalé filmařiny a silného příběhu. Nutí diváky přemýšlet a nekončí pouze závěrečnými titulky," řekla programová ředitelka festivalu Terzea Porybná k důvodům, proč byl Sauperův film vybrán jako vůbec první snímek k projekci letošního ročníku. Porybná podotkla, že autor snímku nominovaného na Oscara měl původně osobně přijet do Prahy. "Ale čeká v Los Angeles na to, jak to dopadne," uvedla. Oscaři se rozdávají tuto neděli. Pražská část festivalu potrvá do 9. března, objeví se i v dalších 13 českých městech. Festival nabídne 118 dokumentů ze 40 zemí světa. Více informací o festivalu lze najít na internetové adrese

9 Festival Jeden svět začal, Havel předal cenu Homo Homini :14, autor: ČTK. PRAHA - V Praze začal osmý ročník festivalu dokumentárních filmů na téma lidských práv Jeden svět. V úvodu v prostorách Pražské křižovatky Václav Havel předal cenu Homo Homini (Člověk člověku) běloruskému aktivistovi Alesi Bialackému. Cenu uděluje společnost při České televizi Člověk v tísni lidem, kteří se významně zasloužili o prosazování lidských práv. Bialacki je hlavní představitel společnosti Viasna, která se snaží pomáhat pronásledovaným oponentům režimu běloruského prezidenta Alexandra Lukašenka. Havel několika stovkám přítomných lidí při předávání ceny řekl, že má hluboké porozumění pro Bialackého práci i pro jeho osud. V podobné iniciativě, jako je Viasna, totiž za totality také působil a také byl ve vězení. "Náš příběh dopadl dobře a jsem si jist, že i příběh běloruské demokratické opozice dopadne dobře," uvedl bývalý prezident. Cenu převzal Bialacki osobně. Prohlásil, že cena je současně pro lidi, kteří jsou v běloruských vězeních. "Někteří lidé restaurují kostely, Lukašenko chce restaurovat sovětský režim. Musím říct, že se mu mnohé povedlo, desítky lidí jsou ve vězení," řekl. Letošní osmý ročník festivalu nabídne divákům v Praze a poté i v dalších 13 českých městech 118 dokumentů ze 40 zemí. První projekce přehlídky nabídne ve čtvrtek v kině Lucerna předpremiéru celovečerního dokumentu Huberta Saupera o krutých dopadech globalizace na lidi žijící v okolí Viktoriina jezera. Má název Darwinova noční můra a byl nominován na Oscara. Pražská část festivalu končí 9. března. "Je to festival pro ty, kteří věří, že občanská společnost a občanské iniciativy mají smysl a že má smysl měnit svět kolem nás, aby byl spravedlivější a lepší," řekl ředitel festivalu Igor Blaževič.

Jeden svět je největší dokumentární filmový festival s lidskoprávní tematikou na světě a jeden z největších dokumentárních festivalů v Evropě.

Jeden svět je největší dokumentární filmový festival s lidskoprávní tematikou na světě a jeden z největších dokumentárních festivalů v Evropě. Jeden svět je největší dokumentární filmový festival s lidskoprávní tematikou na světě a jeden z největších dokumentárních festivalů v Evropě. Koná se v Praze a dalších 36 českých městech, a v Bruselu.

Více

ZLÍNSKÉ JARO. festival demokracie a občanské společnosti. 3. - 6. května 2012, www.zlinskejaro.cz. 1. tisková zpráva, 7.

ZLÍNSKÉ JARO. festival demokracie a občanské společnosti. 3. - 6. května 2012, www.zlinskejaro.cz. 1. tisková zpráva, 7. ZLÍNSKÉ JARO 3. - 6. května 2012, www.zlinskejaro.cz 1. tisková zpráva, 7. března 2012 Zlínské jaro Vážení přátelé, dovolte mi prosím, abych Vám tímto předal první zprávu o přípravách Zlínského jara 2012.

Více

Jihlavské listy. Třebíčský deník

Jihlavské listy. Třebíčský deník Jihlavské listy 18.08.2015 - (jv) - Kultura - str. 09 Vernisáž a dvě nové knihy o historii Brtnice BRTNICE - Dvě knihy o historii Brtnice budou představeny v nadcházejících dnech. Výstava obrazů Aloise

Více

Zápis z jednání. Protidrogová komise Rady HMP

Zápis z jednání. Protidrogová komise Rady HMP HLAVNÍ MĚSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY Zápis z jednání Pro Přítomni Protidrogová komise Rady HMP Ing. Radek Lacko, mjr. JUDr. Jaromír Badin, PhDr. Ivan Douda, Mgr. Nina Janyšková, Ing. Ivo Kačaba,

Více

Společenské centrum Trutnovska pro kulturu a volný čas. informační měsíčník kulturních událostí. číslo10 2011. Říjen

Společenské centrum Trutnovska pro kulturu a volný čas. informační měsíčník kulturních událostí. číslo10 2011. Říjen Společenské centrum Trutnovska pro kulturu a volný čas informační měsíčník kulturních událostí číslo10 2011 Říjen Editorial Milí čtenáři newsletteru, naše Uffo získalo minulý týden spolu s dalšími čtyřmi

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O.S. MAJÁK BOJKOVICE ZA ROK 2013

VÝROČNÍ ZPRÁVA O.S. MAJÁK BOJKOVICE ZA ROK 2013 VÝROČNÍ ZPRÁVA O.S. MAJÁK BOJKOVICE ZA ROK 2013 1. úvodní slovo 2. základní informace 3. organizace občanského sdružení 4. členská základna 5. vymezení činnosti 6. činnost a aktivity občanského sdružení

Více

Zápis ze 114. zasedání Rady Asociace režisérů a scenáristů - ARAS úterý 9.9. 2014

Zápis ze 114. zasedání Rady Asociace režisérů a scenáristů - ARAS úterý 9.9. 2014 Přítomni Adamec Miroslav Brichcín Jan Derzsiová Alena Dobeš Marek Doubková Dagmar Forst Vladimír Křístek Václav Kučera Miloslav Pátek Martin Slavíková Nataša Omluveni Soukup Petr Zápis ze 114. zasedání

Více

1. září Klatovské náměstí Kino Šumava. 2. září Kino Šumava

1. září Klatovské náměstí Kino Šumava. 2. září Kino Šumava 1. září LETNÍ MUZICÍROVÁNÍ HORALKA,od 18.00 Filmový klub: SINGLE MAN 20.00 USA, titulky, od 12 let, 101 minut, Kč. 60,-Vizuálně vytříbené drama o osamělosti a boji s vnitřními démony s Colinem Firthem

Více

PROGRAM 18. FESTIVALU FRANCOUZSKÉHO FILMU

PROGRAM 18. FESTIVALU FRANCOUZSKÉHO FILMU Tisková zpráva č. 6 V Praze, 5. listopadu 2015 www.festivalff.cz PROGRAM 18. FESTIVALU FRANCOUZSKÉHO FILMU 18. Festival francouzského filmu bude slavnostně zahájen ve středu 18. listopadu 2015 v kině Lucerna

Více

37. Letní filmová škola v Uherském Hradišti

37. Letní filmová škola v Uherském Hradišti 37. Letní filmová škola v Uherském Hradišti Cíl ankety: zmapovat postoje a názory veřejnosti na 37. Letní filmovou školu v Uherském Hradišti Cílová skupina: návštěvníci 37. LFŠ (skupina účastníci) Metodologie:

Více

Z ludgeřovického chrámu sv. Mikuláše

Z ludgeřovického chrámu sv. Mikuláše Z ludgeřovického chrámu sv. Mikuláše Příloha č. 1 kroniky obce Ludgeřovice za rok 2009 Hasiči si uctili svého patrona sv. Floriana Tak jako každoročně o první květnové neděli ludgeřovičtí hasiči spolu

Více

MENTAL POWER PRAGUE FILM FESTIVAL

MENTAL POWER PRAGUE FILM FESTIVAL MENTAL POWER PRAGUE FILM FESTIVAL je mezinárodní filmový festival (ne)herců s mentálním a kombinovaným postižením, jehož pořadatelem a organizátorem je HENDAVER, o. s. Festival probíhá celoročně ve vybraných

Více

Když Rusko nepovede plyn přes Ukrajinu, přijdeme o miliardy, spočítali si Slováci

Když Rusko nepovede plyn přes Ukrajinu, přijdeme o miliardy, spočítali si Slováci DOMÁCÍ ZAHRANIČÍ EKONOMIKA SPORT NÁZORY MAGAZÍN AUTO VIDEO PENÍZE NA DOVOLENOU SPOŘICÍ ÚČTY A DŮCHODOVÉ FONDY PROBLÉMY OKD FOTO: NOVÁ TVÁŘ PRAHY UŠETŘI PENÍZE Když Rusko nepovede plyn přes Ukrajinu, přijdeme

Více

Z Á Ř Í 2011. Hrajeme denně kromě pondělí! Začátky představení v 17.30 a 20.00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DCI CINEMA DOLBY 3D

Z Á Ř Í 2011. Hrajeme denně kromě pondělí! Začátky představení v 17.30 a 20.00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DCI CINEMA DOLBY 3D Z Á Ř Í 2011 Hrajeme denně kromě pondělí! Začátky představení v 17.30 a 20.00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DCI CINEMA DOLBY 3D Předprodej probíhá na všechna představení na celý měsíc. Online

Více

GWYN ASHTON (GB) PETRA BÖRNEROVÁ TRIO (HU, SK, CZ)

GWYN ASHTON (GB) PETRA BÖRNEROVÁ TRIO (HU, SK, CZ) DŮM KULTURY ŠUMPERK, s. r. o. Fialova 3, 787 01 Šumperk, tel: 583 214276, tel./fax: 583 214287 tel.č. předprodeje vstupenek: 583 214279 /od 14 do 18 h/ e-mail: dksumperk@dksumperk.cz, www.dksumperk.cz,

Více

3.5 Kultura. 3.5.1 Praha kulturní metropole

3.5 Kultura. 3.5.1 Praha kulturní metropole 3.5 Kultura Praha je již od středověku významnou křižovatkou obchodních a diplomatických cest, důležitým strategickým bodem, místem setkávání lidí z blízkých i vzdálených zemí a v neposlední řadě i průsečíkem

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA o.s. INVENTURA ZA ROK 2006

VÝROČNÍ ZPRÁVA o.s. INVENTURA ZA ROK 2006 VÝROČNÍ ZPRÁVA o.s. INVENTURA ZA ROK 2006 Co je o.s. Inventura? Otík Rákosník, Fany, Standa Pichlík tyhle filmové postavy jsme si oblíbili pro jejich originalitu a životní příběh. O skutečných lidech,

Více

ČESKOBRATRSKÁ CÍRKEV EVANGELICKÁ V JINDŘICHOVĚ HRADCI srdečně zve všechny zájemce o filmové dokumenty na zimní projekce: 1) Téma: lékařská etika 24. ledna 2) Téma: ekologie 21. února 3) Téma: o mladých

Více

Úvod. 1.1. Vymezení a členění sektoru kultury

Úvod. 1.1. Vymezení a členění sektoru kultury Úvod Satelitní účet kultury ČR (dále také účet kultury ) byl, v návaznosti na úkol vyplývající z usnesení vlády ČR č. 1452 z roku 2008, poprvé v ověřovacím provedení zpracován za referenční rok 2009 1.

Více

21 listopad. Vážení čtenáři, Zvlášť zajímavé články: Olomoucký kraj v Bruselu na výročním zasedání ERRIN 2. Příručka pro dotace z EU 3-4

21 listopad. Vážení čtenáři, Zvlášť zajímavé články: Olomoucký kraj v Bruselu na výročním zasedání ERRIN 2. Příručka pro dotace z EU 3-4 21 listopad 2007 21 Zvlášť zajímavé články: Olomoucký kraj v Bruselu na výročním zasedání ERRIN 2 Příručka pro dotace z EU 3-4 Období českého předsednictví: v Bruselu byl představen oficiální program 5

Více

Tanec Praha. Profesionální umění. Projekt č. 1: Tanec dětem 2016. Celkové náklady na projekt:

Tanec Praha. Profesionální umění. Projekt č. 1: Tanec dětem 2016. Celkové náklady na projekt: Tanec Praha Oblast: Účel: Kultura Profesionální umění Projekt č. 1: Tanec dětem 2016 440 000 Kč Tanec dětem 2016 je pokračováním jedné ze základních aktivit určených speciálně dětem a mládeži na Praze

Více

HLEDÁNÍ. Projekce pro školy. dětem

HLEDÁNÍ. Projekce pro školy. dětem Jeden svět Festival dokumentárních filmů o lidských právech HLEDÁNÍ Projekce pro školy Jeden svět dětem Filmy pro žáky ZŠ Letos můžete vybírat ze dvou projekcí, které jsou sestaveny dle věku diváků. Projekcí

Více

Celostátní kolo Svojsíkova závodu 2009

Celostátní kolo Svojsíkova závodu 2009 Celostátní kolo Svojsíkova závodu 2009 25. - 28. 9. 2009 pořádá středisko Bílý štít Nové Město na Moravě v Novém Městě na Moravě a okolí www.roknula.cz info@roknula.cz CILE SVOJSIKOVA ZAVODU Junák se snaží

Více

P R O S I N E C 2007

P R O S I N E C 2007 P R O S I N E C 2007 Začátky představení v 17:30 a 20:00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DOLBY DIGITAL SURROUND EX Předprodej probíhá na všechna představení na celý měsíc. Online rezervace vstupenek

Více

TATOBITSKÝ INFORMÁČEK PROSINEC 2008

TATOBITSKÝ INFORMÁČEK PROSINEC 2008 TATOBITSKÝ INFORMÁČEK PROSINEC 2008 OBECNÍ ÚŘAD PŘEJE VŠEM SVÝM SPOLUOBČANŮM VESELÉ VÁNOCE, DO NOVÉHO ROKU HODNĚ ZDRAVÍ, ŠTĚSTÍ, LÁSKY, PRACOVNÍ A RODINNÉ POHODY! Po sněhu půjdu čistém bílém, hru v srdci

Více

DNY TEPLÁRENSTVÍ A ENERGETIKY. 21. 23. 4. 2015 HRADEC KRÁLOVÉ Kongresové výstavní a společenské centrum ALDIS. Organizátor:

DNY TEPLÁRENSTVÍ A ENERGETIKY. 21. 23. 4. 2015 HRADEC KRÁLOVÉ Kongresové výstavní a společenské centrum ALDIS. Organizátor: ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA DNY TEPLÁRENSTVÍ A ENERGETIKY 21. 23. 4. 2015 HRADEC KRÁLOVÉ Kongresové výstavní a společenské centrum ALDIS ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA 1 056 návštěvníků 84 prezentujících se firem 64 přednášek

Více

Newsletter Místní akční skupiny Blaník č. 1/2015

Newsletter Místní akční skupiny Blaník č. 1/2015 Slovo úvodem Vážené členky, vážení členové, dostává se Vám do e-mailu první takzvaný Newsletter MAS Blaník neboli informační materiál, který plánujeme rozesílat každých 14 dní. Prozatím jsme se domluvili,

Více

PROGRAM. pátek, 15. prosince čtvrtek, 31. května středa, 20. prosince pondělí, 8. ledna 2018

PROGRAM. pátek, 15. prosince čtvrtek, 31. května středa, 20. prosince pondělí, 8. ledna 2018 PROGRAM Překladatelská soutěž Susanny Roth 2018 České centrum Moskva vyhlašuje 5. ročník Mezinárodní překladatelské soutěže Susanny Roth, určené pro mladé překladatele z českého jazyka. Jejím cílem je

Více

http://www.slavnosti.slansko.cz/ http://www.cz-museums.cz/web/festival_muzejnich_noci/titulni

http://www.slavnosti.slansko.cz/ http://www.cz-museums.cz/web/festival_muzejnich_noci/titulni Zpravodaj č. 5/ 2013 Vážení přátelé slánského muzea, máj bude pro návštěvníky muzea jedním z nejbohatších měsíců. Zahájíme hned tři výstavy, připojíme se k městským slavnostem a pozveme Vás také do Třebíze.

Více

OTEVŘETE SI PLZEŇ NABÍDKA PRO PARTNERY V CESTOVNÍM RUCHU 2016/2017

OTEVŘETE SI PLZEŇ NABÍDKA PRO PARTNERY V CESTOVNÍM RUCHU 2016/2017 OTEVŘETE SI PLZEŇ NABÍDKA PRO PARTNERY V CESTOVNÍM RUCHU 2016/2017 PRESTIŽNÍ PRŮVODCE LONELY PLANET ŘADÍ PLZEŇ MEZI TOP 10 EVROPSKÝCH DESTINACÍ PRO ROK 2014 Zuzana Koubíková, ředitelka organizace Plzeň

Více

prosinec 2012 ročník XI číslo 4

prosinec 2012 ročník XI číslo 4 prosinec 2012 ročník XI číslo 4 Trochu obav a pytel legrace a dobrot Letošní mikulášskou nadílku zajistili žáci z 6.A (čert klečící Erik Skalník, stojící zleva čert Terka Kampová, anděl Kristýna Hřídelová,

Více

Pozvánka na 18. ročník. Mezinárodní rychnovský šachový festival a Mistrovství ČR seniorů 20. 28. srpna 2016

Pozvánka na 18. ročník. Mezinárodní rychnovský šachový festival a Mistrovství ČR seniorů 20. 28. srpna 2016 Pozvánka na 18. ročník Mezinárodní rychnovský šachový festival a Mistrovství ČR seniorů 20. 28. srpna 2016 1) Mistrovství ČR seniorů nad 50 let 2) Mistrovství ČR seniorů nad 60 let 3) Mistrovství ČR seniorů

Více

PROGRAM NA KVĚTEN. 10. 5. Komické pondělí / Comic Monday 19:00 Komici s.r.o. - Miloš Knor OSTRAVA 2015 PODPORUJE STAND UP COMEDY legendárního komika.

PROGRAM NA KVĚTEN. 10. 5. Komické pondělí / Comic Monday 19:00 Komici s.r.o. - Miloš Knor OSTRAVA 2015 PODPORUJE STAND UP COMEDY legendárního komika. PROGRAM NA KVĚTEN 7. 5. Nápaditý pátek / Creative Friday 8:30-17:00 Future City Game Ostrava 2015 město kulturní rozmanitosti Každý DOBRÝ nápad je pro nás DOBRÝ! Vybraní kreativci budou vymýšlet způsoby,

Více

POZVÁNKA. na XXII. KONFERENCI MANAŽERŮ A VEDOUCÍCH PRACOVNÍKŮ 9. - 10. dubna 2014 OREA Hotel Santon, Brno. Přístavní 1064/38, 63500 Brno-Bystrc

POZVÁNKA. na XXII. KONFERENCI MANAŽERŮ A VEDOUCÍCH PRACOVNÍKŮ 9. - 10. dubna 2014 OREA Hotel Santon, Brno. Přístavní 1064/38, 63500 Brno-Bystrc POZVÁNKA na XXII. KONFERENCI MANAŽERŮ A VEDOUCÍCH PRACOVNÍKŮ 9. - 10. dubna 2014 OREA Hotel Santon, Brno Přístavní 1064/38, 63500 Brno-Bystrc Vážené dámy, vážení pánové, srdečně Vás zveme na XXII. Konferenci

Více

SOUKROMÁ VYSOKÁ ŠKOLA EKONOMICKÁ ZNOJMO INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ II / 2010. elektronický časopis pro absolventy SVŠE

SOUKROMÁ VYSOKÁ ŠKOLA EKONOMICKÁ ZNOJMO INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ II / 2010. elektronický časopis pro absolventy SVŠE INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ II / 2010 elektronický časopis pro absolventy SVŠE Z obsahu tohoto čísla: KLUB ABSOLVENTŮ NOVINKY ZE ŽIVOTA SVŠE ROZHOVOR S HONZOU NEDVĚDEM PŘIPRAVUJEME NABÍDKA ZAMĚSTNÁNÍ SOUKROMÁ

Více

Filharmonie zahraje na pardubické univerzitě 14.11.2013 Mladá fronta DNES str. 3 Kraj Pardubický

Filharmonie zahraje na pardubické univerzitě 14.11.2013 Mladá fronta DNES str. 3 Kraj Pardubický Mladá fronta DNES Filharmonie zahraje na pardubické univerzitě 14.11.2013 Mladá fronta DNES str. 3 Kraj Pardubický (gg) Univerzita Pardubice PARDUBICE Výročí událostí spjatých se studenty, které se uskutečnily

Více

Pravidla soutěže #FlyOK

Pravidla soutěže #FlyOK Pravidla soutěže #FlyOK (dále také jen pravidla ) VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ 1. Pořadatelem soutěže #FlyOK (dále jen soutěž ) je společnost České aerolinie a.s. se sídlem Jana Kašpara 1069/1, 160 08 Praha 6,

Více

KALENDÁŘ AKCÍ NA ROK 2016

KALENDÁŘ AKCÍ NA ROK 2016 KALENDÁŘ AKCÍ NA ROK 2016 UŽIJTE SI KAŽDÝ DEN ROKU 2016! LEDEN 14. 1. Husův sbor O SKAUTINGU A JIZERSKÝCH HORÁCH vyprávění Jiřího Veselého doprovázené promítáním 16. 1. Restaurace a minipivovar Veselka

Více

Tiskové zprávy 31. 1. 2013. Jirkov prodal vybydlený dům

Tiskové zprávy 31. 1. 2013. Jirkov prodal vybydlený dům Tiskové zprávy 31. 1. 2013 Jirkov prodal vybydlený dům Čtyři zájemci podali Městskému úřadu v Jirkově nabídku na koupi domu v Mostecké ulici čp. 385. Vítězem výběrového řízení se stala firma K. S. I. s.

Více

Seznam kandidátů na člena Rady Státního fondu kinematografie

Seznam kandidátů na člena Rady Státního fondu kinematografie Seznam kandidátů na člena Rady Státního fondu kinematografie Státní fond kinematografie vyhlásil v souladu se zákonem 496/2012 Sb. o audiovizuálních dílech a podpoře kinematografie a o změně některých

Více

Mgr. Aleš Březina: Mezi skladbami Bohuslava Martinů,

Mgr. Aleš Březina: Mezi skladbami Bohuslava Martinů, Univerzita Palackého v Olomouci Systémové aspekty v rozvoji lidských zdrojů a jejich flexibility jako podpora interdisciplinárního výzkumu vybraných oblastí hudební kultury PEDAGOGICKÁ FAKULTA UNIVERZITY

Více

NEWSLETTER MĚSTA KRNOVA 21. 3. 2016

NEWSLETTER MĚSTA KRNOVA 21. 3. 2016 NEWSLETTER MĚSTA KRNOVA 21. 3. 2016 UDÁLOSTI A OZNÁMENÍ Druhá etapa průmyslové zóny Po zimní přestávce pokračují práce na výstavbě infrastruktury v druhé etapě průmyslové zóny. Zároveň probíhá také archeologický

Více

Polské dny v Kroměříži

Polské dny v Kroměříži Polské dny v Kroměříži Kulturu, tradice a život našich severních sousedů mohl poznat každý, kdo v týdnu od 21. do 27. listopadu navštívil některou z akcí bohatého programu Polských dnů v Kroměříži, jejichž

Více

Tisková zpráva Městské slavnosti Zrcadlo umění 14.6. 2010 20.6. 2010 Pořadatelé: Kulturní centrum Pardubice, ZUŠ Pardubice Polabiny

Tisková zpráva Městské slavnosti Zrcadlo umění 14.6. 2010 20.6. 2010 Pořadatelé: Kulturní centrum Pardubice, ZUŠ Pardubice Polabiny Tisková zpráva Městské slavnosti Zrcadlo umění 14.6. 2010 20.6. 2010 Pořadatelé: Kulturní centrum Pardubice, ZUŠ Pardubice Polabiny V Pardubicích 8.6.2010 Festival Zrcadlo umění slaví letos 10 let své

Více

Michal Malátný z Chinaski: Jsem chodící reklama na rodičovství a manželství Neděle, 17 Květen 2015 00:33

Michal Malátný z Chinaski: Jsem chodící reklama na rodičovství a manželství Neděle, 17 Květen 2015 00:33 V poslední době se vám velmi daří. Vydali jste novou desku, sbíráte jedno ocenění za druhým a jste uprostřed vyprodaného turné. Co plánujete po jeho zakončení? 1 / 6 Turné se sice blíží ke svému závěru,

Více

Vážené dámy, vážení pánové, milí přátelé!

Vážené dámy, vážení pánové, milí přátelé! statut_03.qxd 16.10.2003 13:59 Page 31 Vážené dámy, vážení pánové, milí přátelé! Dovolte, abych Vás tímto pozval k účasti na 41. ročníku Mezinárodního televizního festivalu Zlatá Praha, který se bude konat

Více

Zlín bude hostit celonárodní zahájení jubilejního X. ročníku Festivalu muzejních nocí 2014

Zlín bude hostit celonárodní zahájení jubilejního X. ročníku Festivalu muzejních nocí 2014 TISKOVÁ ZPRÁVA 28. dubna 2014 Zlín bude hostit celonárodní zahájení jubilejního X. ročníku Festivalu muzejních nocí 2014 Fenomén muzejních nocí patří ve velkých evropských metropolích již řadu let ke stálým

Více

Staň se součástí AFO týmu!

Staň se součástí AFO týmu! Staň se součástí AFO týmu! Hledáme nové členy štábu festivalu AFO! Pokud tě některá pozice zaujme, přijď na výběrové řízení do Velké posluchárny Katedry divadelních, filmových a mediálních studií ve 2.

Více

Hrajeme denně kromě pondělí! Začátky představení v 18.30 a 21.00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DCI CINEMA DOLBY 3D

Hrajeme denně kromě pondělí! Začátky představení v 18.30 a 21.00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DCI CINEMA DOLBY 3D Č E R V E N E C 2014 Hrajeme denně kromě pondělí! Začátky představení v 18.30 a 21.00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DCI CINEMA DOLBY 3D Předprodej probíhá na všechna představení na celý měsíc.

Více

Zápis z jednání Komise cestovního ruchu č. 5/2013 ze dne 29.05.2013

Zápis z jednání Komise cestovního ruchu č. 5/2013 ze dne 29.05.2013 MÚ LOUNY Zápis z jednání str. 1 / 5 Zápis z jednání Komise cestovního ruchu č. 5/2013 ze dne 29.05.2013 Přítomni: Host: Alexandra Suková, Mgr. Jaroslav Čása, PhDr. Martin Vostřel, Ing. Jan Vaic, Ing. Tomáš

Více

NABÍDKA MEZINÁRODNÍ DIVADELNÍ WORKSHOP (DÍLNY: DIVADELNÍ, FOTO, HUDEBNÍ, VIDEO) FESTIVAL SCÉNICKÉ DIVADELNÍ TVORBY PLUMLOV, 09. 23.

NABÍDKA MEZINÁRODNÍ DIVADELNÍ WORKSHOP (DÍLNY: DIVADELNÍ, FOTO, HUDEBNÍ, VIDEO) FESTIVAL SCÉNICKÉ DIVADELNÍ TVORBY PLUMLOV, 09. 23. NABÍDKA MEZINÁRODNÍ DIVADELNÍ WORKSHOP (DÍLNY: DIVADELNÍ, FOTO, HUDEBNÍ, VIDEO) FESTIVAL SCÉNICKÉ DIVADELNÍ TVORBY PLUMLOV, 09. 23. ČERVENCE 2006 Za finanční podpory: TAITO, spol. s r. o. 2006 Plumlov

Více

2015-9-1-26 Filmové festivaly a přehlídky konané od 1. ledna 2016 do 31. prosince 2016 Hodnocení

2015-9-1-26 Filmové festivaly a přehlídky konané od 1. ledna 2016 do 31. prosince 2016 Hodnocení 2015-9-1-26 Filmové festivaly a přehlídky konané od 1. ledna 2016 do 31. prosince 2016 Hodnocení Cíle výzvy 2015-9-1-26 Filmové festivaly a přehlídky konané od 1. ledna 2016 do 31. prosince 2016 byly:

Více

Volby 2013. Volby 2013 v České televizi

Volby 2013. Volby 2013 v České televizi Volby 2013 v České televizi 1. PŘEDVOLEBNÍ VYSÍLÁNÍ 2. VOLBY 2013 PŘEDVOLEBNÍ DEBATY Z KRAJŮ 3. PRŮZKUMY PRO PŘEDVOLEBNÍ DEBATY 4. INTERVIEW DANIELY DRTINOVÉ 5. UDÁLOSTI, KOMENTÁŘE 6. POLITICKÉ SPEKTRUM

Více

Malá země objevuje malé literatury

Malá země objevuje malé literatury Mezinárodní den překladatelů přinesl jméno vítěze prestižní ceny Josefa Jungmanna, kterou uděluje každoročně Obec překladatelů za nejlepší překladové dílo uplynulého roku. Cenu převzala 30. září v Pálffyho

Více

LUDĚK MÍČEK starosta obce. Vážení spoluobčané,

LUDĚK MÍČEK starosta obce. Vážení spoluobčané, Vážení spoluobčané, tak nám ten rok opět rychle uběhl. Někomu bylo veseleji, někomu se už zase tolik nedařilo. Všem ale dává konec roku možnost ohlédnout se zpět, říci, co bylo dobré, co se povedlo, co

Více

Zpravodaj č. 3/ 2011. Vážení přátelé slánského muzea,

Zpravodaj č. 3/ 2011. Vážení přátelé slánského muzea, Zpravodaj č. 3/ 2011 Vážení přátelé slánského muzea, v měsíci březnu pro Vás chystáme řadu zajímavých akcí v čele s kurdským programem. Nová sezóna tak, jak pevně věříme, rozkvete v plné kráse a rozmanitosti.

Více

Česká advokacie slavila na Pražském hradě 20 let své obnovené nezávislosti pracovně i společensky

Česká advokacie slavila na Pražském hradě 20 let své obnovené nezávislosti pracovně i společensky AD Notam č. 5/2010, str. 20 až 21. Česká advokacie slavila na Pražském hradě 20 let své obnovené nezávislosti pracovně i společensky Odbornou konferencí na téma Novodobá advokátní etika a slavnostním večerem

Více

Úvod výsledky za kulturní sektor jsou v této souvislosti značně ovlivněny jeho strukturou sektor kultury rozšířen

Úvod výsledky za kulturní sektor jsou v této souvislosti značně ovlivněny jeho strukturou sektor kultury rozšířen Úvod Satelitní účet kultury ČR (dále také účet kultury ) byl, v návaznosti na úkol vyplývající z usnesení vlády ČR č.1452 z roku 2008, poprvé v ověřovacím provedení zpracován za referenční rok 2009 1.

Více

Luboš Drtina: Kreslit do knih se doporučuje! Bolívie a Peru - pouští a pralesem 130 let Městského muzeu v Chotěboři a výstava fotografií AFUK

Luboš Drtina: Kreslit do knih se doporučuje! Bolívie a Peru - pouští a pralesem 130 let Městského muzeu v Chotěboři a výstava fotografií AFUK Luboš Drtina: Kreslit do knih se doporučuje! datum začátku akce: 31.07.2015 datum ukončení akce: 18.09.2015 čas začátku akce: 19.00 místo konání : Knihovna Ignáta Herrmanna - podkroví stručný popis akce:

Více

TEMPLÁŘŠTÍ RYTÍŘI PŘEVEZMOU KLÍČ OD VSETÍNA

TEMPLÁŘŠTÍ RYTÍŘI PŘEVEZMOU KLÍČ OD VSETÍNA Tisková zpráva Dne: 5. srpna 2013 Místo: Vsetín Horní město Organizace: Muzeum regionu Valašsko, příspěvková organizace Zlínského kraje, Partneři akce: Město Vsetín, Dům Kultury Vsetín, Agentura pro ekonomický

Více

www.hornipomoravi.eu zpravodaj MAS HORNÍ POMORAVÍ o.p.s.

www.hornipomoravi.eu zpravodaj MAS HORNÍ POMORAVÍ o.p.s. zpravodaj www.hornipomoravi.eu MAS HORNÍ POMORAVÍ o.p.s. Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí. 4 2015 Číslo 4, 30. prosinec 2015 I Ročník VII Společenský

Více

Info.o akcích:zora.vondrackova@domovrepyrepy.cz tel: 235 301 238, 775 853537

Info.o akcích:zora.vondrackova@domovrepyrepy.cz tel: 235 301 238, 775 853537 LISTOPAD MISSA KAREL KRYL REVIVAL BAND RADOST PRAHA TWO VOICES VÁCLAV RENČ POPELKA NAZARETSKÁ Sobota 31.10.14:00 Kostel sv. Rodiny SVATOHUBERTSKÉ ORDINÁRIUM Svatohubertská mše a sólové skladby, lovecká

Více

Akce v Sušici a okolí leden 2015

Akce v Sušici a okolí leden 2015 hrad Kašperk 3.1. 4.1. 8.1. 8.1. 9.1. 9.1. 10.1. Akce v Sušici a okolí leden 2015, kostel sv. Václava, od 9:00 hodin Vánoce 2014 ve farnosti Slavnost Matky Boží, Panny Marie mše sv. s rodinami Hrad Kašperk,

Více

CHODOVSKÁ TVRZ JE JEDINEČNÁ PAMÁTKA A KULTURNÍ CENTRUM S RESTAURACÍ

CHODOVSKÁ TVRZ JE JEDINEČNÁ PAMÁTKA A KULTURNÍ CENTRUM S RESTAURACÍ JE JEDINEČNÁ PAMÁTKA A KULTURNÍ CENTRUM S RESTAURACÍ PROGRAM KONCERTY: Lasse Matthiessen Duo 19.30 Dánský písničkář žijící střídavě v Kodani a Berlíně. Vstupné: 130/90 Kč. STŘEDA Šansony na tvrzi 18.00

Více

Zápis ze 6. schůze SK RVŠ 7. června 2012, Praha UK

Zápis ze 6. schůze SK RVŠ 7. června 2012, Praha UK Zápis ze 6. schůze SK RVŠ 7. června 2012, Praha UK Přítomni: /20/ Delegáti a delegátky: /16/ Barbora Adolfová (AMU), Petr Baierl (ZČU), Marek Hodulík (UPOL), Miroslav Jašurek (UK), Daniel Kunz (OU), Ondřej

Více

Rada vysokých škol. Z á z n a m z 2. zasedání sněmu Rady vysokých škol uskutečněného dne 21. května 2015 v Karolinu

Rada vysokých škol. Z á z n a m z 2. zasedání sněmu Rady vysokých škol uskutečněného dne 21. května 2015 v Karolinu Rada vysokých škol Agentura Rady vysokých škol, José Martího 31, 162 52 Praha 6 - Veleslavín Tel., Fax 220560221, E-mail: arvs@ftvs.cuni.cz ALMA MATER: http://www.radavs.cz Z á z n a m z 2. zasedání sněmu

Více

Ariane Mnouchkinová. Tisková zpráva. Národní divadlo Činohra Umělecký šéf Michal Dočekal

Ariane Mnouchkinová. Tisková zpráva. Národní divadlo Činohra Umělecký šéf Michal Dočekal Národní divadlo Činohra Umělecký šéf Michal Dočekal Ariane Mnouchkinová DOKONALÉ ŠTĚSTÍ ANEB 1789 Bojíte se dějin? Přijďte do divadla! Milujete dějiny? Přijďte tam též. Inscenace, na jejímž počátku stál

Více

Zpráva o činnosti KULTURNÍHO CENTRA TURNOV s.r.o., za rok 2012, dle dotazů zastupitelů. Lukáš Hajn

Zpráva o činnosti KULTURNÍHO CENTRA TURNOV s.r.o., za rok 2012, dle dotazů zastupitelů. Lukáš Hajn Zpráva o činnosti KULTURNÍHO CENTRA TURNOV s.r.o., za rok 2012, dle dotazů zastupitelů Lukáš Hajn OSNOVA 1) ztráta KCT 2) restaurační provoz 3) taneční - zdůvodnění, rizika, finance 4) HOT - stávající

Více

Mgr. Jan Pešina, Polsko Poznań Univerzita A. Mickiewicze, Fakulta polské a klasické filologie, Ústav slovanské filologie

Mgr. Jan Pešina, Polsko Poznań Univerzita A. Mickiewicze, Fakulta polské a klasické filologie, Ústav slovanské filologie Výroční zpráva o lektorské činnosti za akademický rok 2011/2012 Mgr. Jan Pešina, Polsko Poznań Univerzita A. Mickiewicze, Fakulta polské a klasické filologie, Ústav slovanské filologie Základní informace

Více

Partnerství hlavního města Prahy v oblasti kultury v roce 2015 výše částek do 2.000.000,- Kč jednomu a témuž subjektu za rok

Partnerství hlavního města Prahy v oblasti kultury v roce 2015 výše částek do 2.000.000,- Kč jednomu a témuž subjektu za rok Příloha 1 k usnesení Rady HMP 1458 ze dne 16. 6. 2015 Partnerství hlavního města Prahy v oblasti kultury v roce 2015 výše částek do 2.000.000,- Kč jednomu a témuž subjektu za rok Akce konané z přímé iniciativy

Více

Městský obvod Pardubice II Úřad městského obvodu Pardubice II Odbor vnitřních věcí. Zahájení

Městský obvod Pardubice II Úřad městského obvodu Pardubice II Odbor vnitřních věcí. Zahájení Městský obvod Pardubice II Úřad městského obvodu Pardubice II Odbor vnitřních věcí ZÁPIS z ustavujícího zasedání Zastupitelstva městského obvodu Pardubice II, které se konalo dne 9.11.2010 ve 16.00 hod.,

Více

INFORMACE Z OBECNÍHO ÚŘADU:

INFORMACE Z OBECNÍHO ÚŘADU: OKENSKÝ ZPRAVODAJ LISTOPAD 2 0 1 1 INFORMACE Z OBECNÍHO ÚŘADU: Veřejné zasedání zastupitelstva obce se konalo ve středu 16.listopadu 2011. Zastupitelstvo bylo mimo jiné také informováno o možnosti odkoupení

Více

Kde končí svět 2015-2016

Kde končí svět 2015-2016 Kde končí svět 2015-2016 JAK JE TO S KRÁLEM? Projekt SKIP Klub dětských knihoven Karlovarský kraj (Ilustrace na obálce, zdroj: Google.com/pictures) Koruna je symbol království, protože lidé mohli spíše

Více

Anonymizovaný zápis z 14. zasedání zastupitelstva obce Petřvald, konaného dne 19.12.2012 v zasedací místnosti obecního úřadu v Petřvaldě

Anonymizovaný zápis z 14. zasedání zastupitelstva obce Petřvald, konaného dne 19.12.2012 v zasedací místnosti obecního úřadu v Petřvaldě Anonymizovaný zápis z 14. zasedání zastupitelstva obce Petřvald, konaného dne 19.12.2012 v zasedací místnosti obecního úřadu v Petřvaldě Zasedání bylo zahájeno v 17,10 hod Přítomno: 11 členů zastupitelstva

Více

JANÁČKOVA AKADEMIE MÚZICKÝCH UMĚNÍ V BRNĚ. Hudební fakulta. Katedra hudebních a humanitních věd a hudebního manažerství. Hudební manažerství

JANÁČKOVA AKADEMIE MÚZICKÝCH UMĚNÍ V BRNĚ. Hudební fakulta. Katedra hudebních a humanitních věd a hudebního manažerství. Hudební manažerství JANÁČKOVA AKADEMIE MÚZICKÝCH UMĚNÍ V BRNĚ Hudební fakulta Katedra hudebních a humanitních věd a hudebního manažerství Hudební manažerství Možná hudba 2015 Absolventský projekt Autor práce: Vojtěch Sedlák

Více

Mezinárodní hudební festival FESTJAZZ 2015 FESTOVNÍ JAZZOVÝ ZÁŽITEK

Mezinárodní hudební festival FESTJAZZ 2015 FESTOVNÍ JAZZOVÝ ZÁŽITEK Mezinárodní hudební festival FESTJAZZ 2015 FESTOVNÍ JAZZOVÝ ZÁŽITEK V Havlíčkův Brod/ Tokio 9. listopadu 2015 Čtvrtý ročník mezinárodního hudebního festivalu FESTJAZZ 2015 přináší několik podstatných změn

Více

Jednání komise v 15:00 zahájila a řídila předsedkyně komise Jana Pešlová.

Jednání komise v 15:00 zahájila a řídila předsedkyně komise Jana Pešlová. ZÁPIS č. 6/ KKVČ RMČ z jednání komise Rady Městské části Praha 8 pro kulturu a volný čas (KKVČ RMČ), které se uskutečnilo v úterý 6. října 2015 v místnosti č. 2 Libeňského zámku (15:00 16:40) 1) Informace

Více

Tisková informace. Všeobecné informace Bosch se pevně drží programu své obchodní politiky. květen 2003 PI4133

Tisková informace. Všeobecné informace Bosch se pevně drží programu své obchodní politiky. květen 2003 PI4133 Tisková informace Všeobecné informace Bosch se pevně drží programu své obchodní politiky květen 2003 PI4133 STUTTGART/BERLIN Také v těžkých dobách se společnost Bosch drží svých dlouhodobých cílů. Obzvláště

Více

KVĚTEN 2013. MĚSTSKÉ KULTURNÍ STŘEDISKO Mlýnská 152, tel.: 549 410 082, sekretariat@kulturatisnov.cz, www.mekstisnov.cz

KVĚTEN 2013. MĚSTSKÉ KULTURNÍ STŘEDISKO Mlýnská 152, tel.: 549 410 082, sekretariat@kulturatisnov.cz, www.mekstisnov.cz KVĚTEN 2013 MĚSTSKÉ KULTURNÍ STŘEDISKO Mlýnská 152, tel.: 549 410 082, sekretariat@kulturatisnov.cz, www.mekstisnov.cz Recorder4mation - Všechny barvy zobcové flétny "Od Byrda k Mautemu" 9. května v 18:30,

Více

ČESKOSLOVENSKO V LETECH 1945-1989

ČESKOSLOVENSKO V LETECH 1945-1989 ČESKOSLOVENSKO V LETECH 1945-1989 OTÁZKY A ÚKOLY 1. Doplňte text tak, aby odpovídal historické skutečnosti. Číslice z textu napište správně nad pojmy v rámečku. V Košicích vyhlásila první poválečná vláda

Více

OBSAH I. ROZVAHA 12-15 II. VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY 16-18 III. PŘÍLOHA K ÚČETNÍ ZÁVĚRCE 19-22

OBSAH I. ROZVAHA 12-15 II. VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY 16-18 III. PŘÍLOHA K ÚČETNÍ ZÁVĚRCE 19-22 OBSAH OBSAH 1 SLOVO ŘEDITELKY KARLOVARSKÉHO MĚSTSKÉHO DIVADLA, O.P.S. 2 ZÁKLADNÍ ÚDAJE KARLOVARSKÉHO MĚSTSKÉHO DIVADLA, O.P.S. 3 ČINOHRA KARLOVARSKÉHO MĚSTSKÉHO DIVADLA 4-5 NÁVŠTĚVNOST KARLOVARSKÉHO MĚSTSKÉHO

Více

JARO JE TADY! Komise životního prostředí obce Jiříkovice vyhlašuje 3. JARNÍ ÚKLID OBCE JIŘÍKOVICE. Akce bude probíhat v rámci mezinárodního Dne Země

JARO JE TADY! Komise životního prostředí obce Jiříkovice vyhlašuje 3. JARNÍ ÚKLID OBCE JIŘÍKOVICE. Akce bude probíhat v rámci mezinárodního Dne Země Zpravodaj obce Jiříkovice 2/2013 JARO JE TADY! Milí spoluobčané, jaro už je v plném proudu. Proto mi dovolte pozvat vás na 3. jarní úklid obce a další akce s tím související. A zároveň vás také zvu na

Více

Ve středu 4. září 2013 zavítali do našeho Domova obyvatelé Chráněného bydlení Skryje v doprovodu vedoucí zařízení Bc. Věry Dvořákové a instruktorů.

Ve středu 4. září 2013 zavítali do našeho Domova obyvatelé Chráněného bydlení Skryje v doprovodu vedoucí zařízení Bc. Věry Dvořákové a instruktorů. Ve středu 4. září 2013 zavítali do našeho Domova obyvatelé Chráněného bydlení Skryje v doprovodu vedoucí zařízení Bc. Věry Dvořákové a instruktorů. Pro naše klienty si připravili divadelní představení

Více

Firemní zpravodaj. první kvartál letošního roku je za námi a já bych se s vámi ráda podělila o novinky a události, které se během té doby udály.

Firemní zpravodaj. první kvartál letošního roku je za námi a já bych se s vámi ráda podělila o novinky a události, které se během té doby udály. duben 2016 Pro zaměstnance PETROF, spol. s r. o. Firemní zpravodaj Vážení a milí kolegové, první kvartál letošního roku je za námi a já bych se s vámi ráda podělila o novinky a události, které se během

Více

Zápis z 5. zasedání ZM Luby konaného dne 2.03.2015 P R O G R A M

Zápis z 5. zasedání ZM Luby konaného dne 2.03.2015 P R O G R A M Zápis z 5. zasedání ZM Luby konaného dne 2.03.2015 Přítomni: pp. Černíková, Hartl, Kubeš, Pavlovský, Plzák, Skála, Šíma, Vrbová, Omluveni: p. Záplata P R O G R A M 1. Určení ověřovatelů zápisu; schválení

Více

Pod záštitou prezidenta České republiky Václava Klause

Pod záštitou prezidenta České republiky Václava Klause Pod záštitou prezidenta České republiky Václava Klause Popis projektu Projekt Češi ve světě oslavy Dne české státnosti 2012 proběhne na různých místech v Praze v týdnu od 24. do 30. září 2012 pod záštitou

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 12.12.2013

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 12.12.2013 Odbor školství a kultury V Písku dne: 04.12.2013 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 12.12.2013 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Informace o specifikaci kulturních činností objednaných dle Přílohy č. 1 Smlouvy

Více

Press Kit 4. ročník festivalu OUT OF HOME

Press Kit 4. ročník festivalu OUT OF HOME Press Kit 4. ročník festivalu OUT OF HOME Festival OUT OF HOME bude letos zjišťovat, jak umí naložit děti z dětských domovů se svým volným časem, zahrají a zazpívají k tomu Ewa Farna, Clarinet Factory,

Více

Výroční zpráva Český Merán o.p.s. za rok 2011 VÝROČNÍ ZPRÁVA. obecně prospěšné společnosti Český Merán. za rok 2011

Výroční zpráva Český Merán o.p.s. za rok 2011 VÝROČNÍ ZPRÁVA. obecně prospěšné společnosti Český Merán. za rok 2011 Český Merán, obecně prospěšná společnost Vítkovo nám. 69 257 92 Sedlec-Prčice 2 IČ: 26 45 84 20 Výroční zpráva Český Merán o.p.s. za rok 2011 VÝROČNÍ ZPRÁVA obecně prospěšné společnosti Český Merán za

Více

1. 11. 2011. Zámek Lešná nově otevřen veřejnosti

1. 11. 2011. Zámek Lešná nově otevřen veřejnosti 1. 11. 2011 Zámek Lešná nově otevřen veřejnosti Veřejnosti dosud nepřístupný zámek Lešná u Valašského Meziříčí byl včera, po devítiměsíční rekonstrukci, slavnostně otevřen. Pro širokou veřejnost je Den

Více

www.mekuc.cz MEKUC 1/16

www.mekuc.cz MEKUC 1/16 Mělnické kulturní MEKUC 1/16 Úterý 5. 1. 17.00 19.00 hodin hudební sál MKD MALOVÁNÍ MANDAL Symbolické duchovní zahájení roku 2016 pro dospělé i děti školního věku. Workshop s Bc. Janou Heidenreichovou.

Více

SHRNUTÍ SUMMITU 2010 A RODIČOVSKÉ KONFERENCE Rodiče jako hlavní činitelé v katolickém vzdělávání

SHRNUTÍ SUMMITU 2010 A RODIČOVSKÉ KONFERENCE Rodiče jako hlavní činitelé v katolickém vzdělávání SHRNUTÍ SUMMITU 2010 A RODIČOVSKÉ KONFERENCE Rodiče jako hlavní činitelé v katolickém vzdělávání Zpráva o úspěších a poučení z nedostatků Předseda stojí za rodiči J. Page, předseda CPIC Možná se sami sebe

Více

Informace z Teplicka 6/2011. Kontakt : icm@ddmteplice.cz Telefon : 417 633 573 720 130 393 ICQ : 365485543

Informace z Teplicka 6/2011. Kontakt : icm@ddmteplice.cz Telefon : 417 633 573 720 130 393 ICQ : 365485543 Informace z Teplicka 6/2011 Kontakt : icm@ddmteplice.cz Telefon : 417 633 573 720 130 393 ICQ : 365485543 Workshop ukázal nové cesty ve vzdělávání postižených V úterý 8. února 2011 proběhl v prostorách

Více

Týden 19. 4. - 25. 4. 2014

Týden 19. 4. - 25. 4. 2014 správný cíl Vaší cesty Týden 19. 4. - 25. 4. 2014 Jezdíte rádi na kole? A jezdíte na kole i do zaměstnání? Pak se registrujte do motivační celorepublikové kampaně Do práce na kole, která se poprvé uskuteční

Více

ROCKHOUSE 2007 PROTOKOL Z JEDNÁNÍ SOUTĚŽNÍ POROTY 7. března 2008

ROCKHOUSE 2007 PROTOKOL Z JEDNÁNÍ SOUTĚŽNÍ POROTY 7. března 2008 ROCKHOUSE 2007 PROTOKOL Z JEDNÁNÍ SOUTĚŽNÍ POROTY 7. března 2008 1. Zahájení a hlasování o složení poroty, volba předsedy. Monika Koliandrová zahájila jednání v 9:20 a přivítala přítomné. Od 9:00 hod.

Více

Jednání komise v 15:00 zahájila předsedkyně komise paní Jana Pešlová.

Jednání komise v 15:00 zahájila předsedkyně komise paní Jana Pešlová. ZÁPIS č. 10/ KKVČ RMČ z jednání komise Rady Městské části Praha 8 pro kulturu a volný čas (KKVČ RMČ), které se uskutečnilo v úterý 16. února 2016 v zasedací místnosti č. 2 na Libeňském zámku (15:00 16:00)

Více

ZPRÁVY A OHLASY Červenecsrpen

ZPRÁVY A OHLASY Červenecsrpen ZPRÁVY A OHLASY Červenecsrpen 2015 Měsíčník novoměstského sboru ČCE Ročník XIV. Zprávy ze staršovstva 3. 6. 2015 Staršovstvo jednalo o sborovém domě v Novém Městě. Petr Hladík zformuluje a umístí na webové

Více

MONTÁŽNÍ POKYNY PRO VYSTAVOVATELE

MONTÁŽNÍ POKYNY PRO VYSTAVOVATELE MONTÁŽNÍ POKYNY PRO VYSTAVOVATELE PVA EXPO PRAHA Beranových 667 199 00 Praha 9 Letňany GPS: Loc: 50 7'46.54"N,14 30'51.48"E Pořádá ABF, a.s. tel.: 225 291 141 e-mail: awohlrabova@abf.cz www.forinterior.cz

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní sítě Zdravých

Více