S T A N O V Y bytového družstva IMRYCHOVA 884, KAMÝK bytové družstvo. Čl. I. Obecná ustanovení

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "S T A N O V Y bytového družstva IMRYCHOVA 884, KAMÝK bytové družstvo. Čl. I. Obecná ustanovení"

Transkript

1 S T A N O V Y bytového družstva IMRYCHOVA 884, KAMÝK bytové družstvo Čl. I. Obecná ustanovení Stanovy družstva ( dále jen stanovy ) jsou základním dokumentem družstva. Družstvo IMRYCHOVA 884, KAMÝK bytové družstvo, je konstituováno za účelem dosažení konečného cíle umožnění privatizace jednotlivých bytů v domě Imrychova 884, Praha 4, jejich stávajícím uživatelům. K tomu je nutné vytvoření subjektu, který bude partnerem současnému majiteli domu č. 884 Imrychova ul., Praha 4 - Modřany při uzavření kupní smlouvy o tomto domě. Po získání domu do vlastnictví družstva a po uhrazení celkové ceny domu, tak jak bude uvedena v kupní smlouvě a jejích podmínkách, vznikne zakládajícím členům družstva jednak právo na uzavření nájemní smlouvy o užívání bytů a posléze v případě zájmu právo na odkoupení bytů do soukromého vlastnictví za podílové ceny jednotlivých bytů stanovené v době uzavření kupní smlouvy. Další podmínky budou stanoveny členy družstva v aktuální době. Vedle shora uvedeného se očekává, že bezprostřední pomocí družstva za velké účasti jednotlivých spolubydlících bude dosaženo vyšší úrovně bydlení v domě a lepší hospodárnosti využitím všech možností domu. Čl. II. Firma a sídlo 1. Firma : IMRYCHOVA 884, KAMÝK bytové družstvo 2. Sídlem družstva je : Imrychova ul. č. 884, Praha 4, 3. Družstvo je právnickou osobou ve smyslu 221 Obchodního zákoníku č. 513/91 Sb. Vystupuje v právních vztazích svým jménem a zapisuje se do obchodního rejstříku. 4. Družstvo se zakládá na dobu neurčitou. Čl. III Předmět činnosti družstva 1. Předmětem činnosti družstva je zejména koupě nemovitosti, zajišťování provozu bytových a nebytových objektů a zabezpečení služeb souvisejících s užíváním bytů a nebytových prostor, popř. i pro jiné osoby. 2. Družstvo zejména :

2 a) zabezpečuje popř. provádí údržbu opravy, rekonstrukce a modernizaci družstevní budovy, společných nebytových prostor, technologických zařízení a společných technických sítí / t. j. nikoliv jednotlivých bytů a jejich sítí a rozvodů pokud se nejedná o havárii ohrožující ostatní spolubydlící /. b) hospodaří s družstevními byty a nebytovými prostorami. c) dohlíží na nerušený výkon práv spojených s užíváním družstevní budovy, resp. jednotlivých bytů. d) poskytuje a zajišťuje služby spojené s bydlením. e) posuzuje nárok členů družstva, případně rozhoduje o uzavření nájemní smlouvy nečlenů družstva k jednotlivým bytům, nebytovým prostorám a dále o obsazování a pronájmu uvolněných bytů, nebytových prostor. f) provádí další činnosti podle rozhodnutí členské schůze. Čl. IV Základní kapitál družstva 1. Zapisovaný základní kapitál družstva činí : ,- Kč / slovy padesáttisíc Kč /. Čl. V Členský a vstupní vklad 1. Členský vklad je 2000,- Kč / slovy dvatisíce Kč / 2. Vstupní vklad při založení družstva činí 1000,- Kč / slovy jedentisíc Kč /. 3. Vstupní vklad musí být splacen do 15 dnů ode dne konání ustavující členské schůze k rukám určeného člena představenstva družstva. 4. Členský vklad musí být splacen členy družstva do jednoho roku, ode dne zápisu družstva do obchodního rejstříku, na účet družstva. Čl. VI. Majetkové účasti členů družstva na majetku družstva. 1. Členové družstva se podílejí na majetku družstva převyšujícím základním jměním družstva takto: a) podíly, které zaplatí na koupi bytu, který v době vzniku družstva užívají, b) poměrnou částí, kterou zaplatí na koupi bytů, které neužívají členové družstva a tyto byty se stávají majetkem družstva. Tato poměrná část odpovídá podílu členů na základním jmění družstva. 2. Ceny jednotlivých bytů, jakožto i celého objektu Imrychova 884 jsou stanoveny znaleckým posudkem a budou stvrzeny v kupní smlouvě mezi družstvem a Obecním úřadem Modřany V době vzniku družstva jsou ceny stanoveny takto :

3 byt 0+1 výměra 25 m2 byt 1+1 výměra 40 m2 byt 3+1 výměra 75 m ,- Kč ,- Kč ,- Kč 3. Členové družstva se zavazují při podpisu kupní smlouvy na koupi domu Imrychova 884, Praha 4, Modřany mezi družstvem a Obecním úřadem Modřany, uhradit cenu bytů, které užívají v době vzniku družstva a bytů, které družstvo kupuje takto : a) 20% ceny bytu, který užívají při podpisu kupní smlouvy, zbytek hodnoty bytu uhradit do 10 let od podpisu kupní smlouvy, b) poměrnou část z 20% ceny bytů, které družstvo kupuje, zbytek poměrné části splatit do 10 let od podpisu kupní smlouvy. 4. Člen družstva má v případě ukončení členství nárok na vyrovnání majetkového podílu, který zaplatil do doby ukončení členství, na nákup bytu jenž užívá a poměrnou část, kterou zaplatil na nákup ostatních bytů Čl. VII. Členství v družstvu 1. Členem družstva může být fyzická osoba starší osmnácti let, která má nájemní, užívací nebo odvozené právo k bytu nacházejícímu se v objektu, který je nebo bude majetkem družstva. Osoby mladší 18 let zastupujíc jejich zákonní zástupci. 2. Členství vzniká : a) Podáním přihlášky a zaplacením vstupního vkladu člena. b) Doložením oprávněnosti užívání bytu. c) Přijetím závazku k úhradě stanovené ceny bytu, který užívá zájemce o členství v družstvu a přijetím závazku k zaplacení poměrné části ceny bytů, které se stanou majetkem družstva a nejsou užívány členy družstva / tato poměrná část je stanovena poměrem členského vkladu k základnímu jmění družstva /. d) Podpisem stanov družstva. 3. Přijetím za člena v době trvání družstva : a) Přijetím za člena na základě písemné přihlášky a zaplacením členského vkladu. b) Přijetím závazku uhradit cenu bytu jenž uchazeč o členství užívá na základě příslušného oprávnění a úhradě všech ostatních závazků, které uhradili stávající členové družstva do doby přijetí uchazeče za člena družstva. c) Prohlášením o tom, že uchazeč o členství je seznámen se zněním stanov a dalšími přijatými vnitřními normami družstva, a že se zavazuje těmito normami řídit a dodržovat je. 4. Převodem členství : a) Převodce členství v družstvu je povinen o převodu informovat představenstvo družstva. b) Převodce ručí družstvu za své závazky až do doby, kdy je v plné výši převezme nabyvatel jeho členského podílu v družstvu. c) Nabyvatel členství v družstvu je povinen před přijetím za člena prohlásit, že přijímá všechny závazky vůči družstvu, které měl dosud převodce. d) V případě, že nabyvatel odmítne závazky převodce vůči družstvu je převod členství neplatný. e) V ostatním platí ustanovení odst. 3, písm. b), c) tohoto článku.

4 5. Přechod členství děděním členského podílu : a) Nabyvatel je povinen prohlásit, že přijímá závazky zůstavitele vůči družstvu v plném rozsahu. b) V případě, že nabyvatel odmítne převzetí závazků zůstavitele, členství v družstvu nevznikne. Nabyvatel má nárok na vypořádací podíl na majetku družstva. 6. Členství v družstvu nevznikne před zaplacením vstupního vkladu. Čl. VIII. Společné členství manželů 1. Vznikne-li jednomu z manželů za trvání manželství právo na uzavření smlouvy o nájmu ( prodeji ) družstevního bytu ( nebytového prostoru ), vznikne se společným nájmem ( prodejem ) bytu ( nebytového prostoru ) i společné členství manželů v družstvu. 2. Právo společného nájmu ( prodeje ) družstevního bytu ( nebyt. prostoru ) manželi i společné členství manželů v družstvu vznikne také v případě přechodu a převodu členství na jednoho z manželů. 3. Společné členství manželů podle odst. 1 a 2 nevznikne, jestliže manželé spolu trvale nežijí. Právo společného nájmu nebytových prostor a tedy ani společné členství manželů v družstvu nevznikne také v případě, kdy nebytový prostor slouží k výkonu povolání pouze jednoho z manželů 4. Ze společného členství jsou oba manželé oprávněni a povinni společně a nerozdílně. Manželé jako společní členové mají jeden hlas. 5. Ostatní záležitosti se řídí občanským zákoníkem. Čl. IX Zánik členství 1. Členství v družstvu zaniká písemnou dohodou, vystoupením, vyloučením, nebo zánikem družstva viz 231 obch. zákoníku. 2. Smrtí člena přechází jeho členství v družstvu na dědice, kterému připadne vstupní členský vklad nebo členský podíl. 3. Převodem členství člen může svá práva a povinnosti spojené s členstvím v družstvu převést na fyzickou osobu, která splňuje podmínky vzniku členství, způsobem určeným zákonem a těmito stanovami. 4. Vystoupením zaniká členství po uplynutí lhůty dvou měsíců. Lhůta začíná běžet prvním dnem kalendářního měsíce následujícího po dni, kdy člen oznámil písemně své vystoupení představenstvu družstva. 5. Prohlášením konkursu na majetek člena družstva, zamítnutím návrhu na prohlášení konkursu pro nedostatek majetku člena družstva. 6. Pravomocným nařízením výkonu rozhodnutí postižením členských práv a povinnosti po právní moci usneseni o nařízení exkuce. 7. V případě, že byl zrušen konkurs na majetek člena z jiných důvodů než po splnění rozvrhového usnesení nebo pro nedostatek majetku, členství člena družstva se obnovuje, jestliže již družstvo vyplatilo jeho vypořádací podíl, musí jej do 2 měsíců od zrušení konkursu družstvu nahradit. To platí obdobně i v případě, že byl zastaven výkon rozhodnutí postižením členských práv a povinností člena v družstvu nebo pravomocně zastavena exekuce podle zvláštního právního předpisu.

5 8. Vyloučením člena : Představenstvo rozhodne o vyloučení člena : a) byl-li pravomocně odsouzen pro úmyslný trestný čin, který spáchal proti družstvu, jeho majetku nebo členům družstva. b) jestliže opětovně a přes výstrahu porušuje členské povinnosti, nebo z jiných důvodů uvedených ve stanovách družstva. c) nezaplatil-li za období delší šesti měsíců pravidelné měsíční platby družstvu vyplývající z kupní smlouvy, nebo poplatky určené k zajištění provozu a údržby objektu. O vyloučení musí být rozhodnuto nejpozději do dvou měsíců ode dne, kdy představenstvo zjistilo důvod k vyloučení, nejpozději však do jednoho roku ode dne, kdy tento důvod vznikl. Je-li jednání člena v němž lze spatřovat důvod k vyloučení podle odst. 5 písm. b) předmětem šetření státního orgánu, počíná lhůta dvou měsíců pro rozhodnutí představenstva běžet dnem, kdy se družstvo dozvědělo o výsledku šetření. V rozhodnutí o vyloučení člena družstva musí být uveden důvod, který nemůže být dodatečně měněn. Členství zaniká dnem, kdy bylo členovi doručeno písemné rozhodnutí představenstva družstva o jeho vyloučení. Proti rozhodnutí o vyloučení má člen právo podat odvolání k členské schůzi. Členská schůze rozhodnutí potvrdí, nebo zruší. Není-li právo na odvolání uplatněno do tří měsíců ode dne, kdy se člen dověděl nebo mohl dovědět o rozhodnutí o vyloučení, zaniká. Člen, o jehož vyloučení rozhodla členská schůze má právo požádat soud o jeho přezkoumání. 1. Členové družstva mají zejména tato práva : Čl. X Práva o povinnosti členů a) Uzavírat nájemní smlouvu s družstvem o užívání přiděleného bytu, včetně bytu příslušejících nebytových prostor. b) Podílet se osobně, nebo zmocněnou osobou na činnost družstva přímo, nebo prostřednictvím volených orgánů. c) Podílet se na výhodách, které družstvo poskytuje podle těchto stanov. d) Volit a být volen do orgánů družstva. e) Předkládat návrhy na zlepšení činnosti družstva, vznášet připomínky a být průběžně informován o činnosti družstva. f) Po zániku členství má nárok na vypořádací podíl, při zániku družstva má nárok na podíl na likvidačním zůstatku. g) Podílet se přednostně na využití nebytových prostor a ostatního majetku družstva podle rozhodnutí orgánů družstva. h) Po úplném splacení kupní ceny domu odkoupit byt do soukromého vlastnictví. 2. Členové družstva mají zejména tyto povinnosti : a) Zaplatit členský vklad určený stanovami. b) Zaplatit cenu bytu jenž užívají jak uvedeno v čl. VI odst. 3 těchto stanov. c) Dodržovat obecně platné předpisy, stanovy a další vnitřní normy družstva jako např. domovní řád apod., plnit usnesení orgánů družstva přijatá v rámci jejich kompetence. d) Rozvíjet činnost družstva chránit jeho majetek.

6 e) Platit řádně a včas nájemné ( splátky ) a úhrady spojené s užíváním bytu a příspěvky do fondu oprav a do správního fondu. O výši nájemného, úhradě za služby a výši příspěvků do fondu družstva rozhoduje členská schůze podle návrhu představenstva s přihlédnutím k platebnímu kalendáři splácení kupní ceny domu a případně dalším okolnostem. f) Chránit družstevní majetek a podle svých schopností přispívat k zdárné činnosti družstva a účastnit se akcí schválených orgány družstva. g) Oznamovat družstvu neprodleně změny týkající se jeho členství a osob spolubydlících. h) Umožnit pověřeným zástupcům družstva zjištění technického stavu užívaného bytu pokud existuje obava, že jeho stav ohrožuje užívání majetku ostatními členy družstva, v případě zjištění závad je povinen tyto odstranit. 1. Družstvo má zejména tato práva : a) Hospodařit s majetkem družstva. Čl. XI Práva a povinnosti družstva 2. Družstvo má zejména tyto povinnosti : a) Provádět a zajišťovat údržbu domu, společných prostor a bytů v rozsahu dohodnutém se členy družstva. b) Vést hospodaření a účetnictví družstva a plnit povinnosti družstva vyplývající z platných právních předpisů a z předpisů a nařízení územní samosprávy a z těchto stanov. Čl. XII Členský podíl 1. Členský podíl je představován základním vkladem člena družstva ve výši 2000,- Kč a jeho poměrem k základnímu jmění družstva. 2. Členský podíl je volně převoditelný za podmínek stanovených v čl. VII odst. 4 a 5 těchto stanov. Čl. XIII Vypořádací podíl při zániku členství 1. Vypořádací podíl při zániku členství se určí podle příslušných ustanovení obchodního zákoníku a těchto stanov. 2. Vyloučený člen družstva obdrží všechny členské vklady a splátky, které do družstva vložil během svého členství do dne jeho vyloučení z družstva. Nárok na podíl na zisku vzniká jen za období trvání členství. 3. Vypořádací podíl vyloučeného člena se sníží o pohledávky družstvu proti členovi. 4. Nárok na vrácení peněžní částky vstupního podílu vzniká následujícím dnem po zániku členství. 5. Nárok na výplatu vypořádacího podílu vzniká po uplynutí 3 měsíců po schválení účetní závěrky za rok, ve kterém členství zaniklo. Pokud to hospodářská situace dovoluje, může družstvo uspokojit tento nárok dříve.

7 Čl. XIV. Nájem bytu Nájem bytu bude podléhat dvojí úpravě a vzniká nájemní smlouvou mezi družstvem a nájemcem. 1. Nájem bytu mezi družstvem a členem družstva. 2. Nájem bytu mezi družstvem a nečlenem družstva. Konkretizace obou druhů nájemních smluv bude provedena následně podle ekonomických propočtů a po schválení členskou schůzí. Čl. XV. Výměna bytu 1. Výměna bytu mezi členy družstva je možná bez souhlasu družstva, členové družstva tuto skutečnost pouze oznámí představenstvu. Závazky členů družstva, kteří směnili byt mezi sebou, vůči družstvu řeší členové písemnou dohodou mezi sebou, tuto dohodou zašlou představenstvu. 2. Výměna bytu mezi členem a nečlenem družstva je možná pouze za podmínek převodu členství v družstvu. Čl. XVI Pronájem bytu 1. Členem družstva je oprávněn byt pronajmout, o této skutečnosti uvědomí představenstvo družstva písemně. 2. V případě, že podnájemík hrubým způsobem narušuje domovní řád a pravidla slušného chování má družstvo právo přikázat členu družstva zrušení podnájemní smlouvy, případně vyvodit další závěry až po zrušení členství v družstvu. 3. Uživatel bytu, který je v nájemním vztahu k družstvu ( není členem družstva ) není oprávněn byt pronajmout. V případě, že takto učiní je toto důvodem k ukončení nájemní smlouvy. Čl. XVII Využívání bytu 1. Členové družstva využívají byt v souladu se stanovami, domovním řádem a případně dalšími normami družstva. 2. Ostatní uživatelé bytů jsou povinni užívat byt v souladu s domovním řádem a dalšími normami družstva. 3. O využití volných bytů rozhoduje představenstvo družstva. 4. Přidělování volných bytů se řídí těmito pravidly : - přednostní právo na přidělení volného bytu mají zájemci o členství v družstvu. V tomto případě mají přednost o členství v družstvu rodinní příslušníci stávajících členů.

8 Čl. XVIII Členská evidence 1. Družstvo vede seznam všech svých členů v němž uvede jméno a bydliště člena, výše členského vkladu a výši v níž byl členský vklad splacen, výši majetkové účasti a její splacení. Čl. XIX Využití nebytových prostor 1. O využití nebytových prostor rozhoduje členská schůze na návrh představenstva. Čl. XX Způsob rozdělení zisku a úhrady ztrát 1. Družstvo užije vzniklého zisku zejména : a) K platbě daní, jakož i místních poplatků a úhradě dalších povinností vůči státu a orgánům místní samosprávy. b) K přídělu do nedělitelného fondu. c) K tvorbě dalších fondů dle rozhodnutí členské schůze. d) K případnému rozdělení mezi členy družstva podle rozhodnutí členské schůze při projednání roční účetní závěrky, přičemž podíl člena družstva na zisku se určí poměrem základního vkladu člena k základnímu jmění družstva. 2. Ztráty družstva se hradí : a) Z nedělitelného fondu družstva b) Z příspěvků členů, pokud tuto povinnost určí členská schůze. Čl. XXI. Fondy družstva 1. Nedělitelný fond družstva : Družstvo vytváří ze zákona nedělitelný fond ve výši 10% základního kapitálu. Tento fond družstvo doplňuje o 10% ročního čistého zisku a to až do doby dosažení výše nedělitelného fondu odpovídající 50% zapisovaného základního kapitálu. Nedělitelný fond nesmí být za trvání družstva rozdělen mezi členy. O jeho užití rozhoduje představenstvo a fond se užívá zejména ke krytí ztrát a rizik družstva. 2. Fond obnovy : Fond obnovy je tvořen zejména z plateb nájemného a příslušných úhrad, jakož i příslušnou částí členských vkladů. Prostředků fondu obnovy se užije k financování oprav, údržby modernizace a rekonstrukce bytového fondu, jakož i společných nebytových prostor. 3. Fond odměn : Fond odměn tvoří se tvoří v souladu se zásadami mzdové politiky a odměňování v družstvu a v souladu s příslušnými zásadami odměňování dle obecně závazných právních předpisů.

9 4. Jiné fondy : Družstvo může vytvářet další fondy, a to jak trvalé, tak účelově zřízené rozhodnutím orgánů družstva. Čl. XXII Doplňkové vklady 1. Členská schůze může rozhodnout o zvýšení členských vkladů, dle potřeb vyplývajících z hospodaření družstva. 2. Člen družstva je povinen přispět k úhradě ztráty družstva, vykázané v roční účetní závěrce. 3. Představenstvo družstva je povinno informovat členskou schůzi o skutečnostech, které ovlivnili skutečnosti podmiňující uplatnění opatření podle odst. 1 a 2 tohoto článku. Orgány družstva jsou : 1. Členská schůze. 2. Představenstvo. 3. Kontrolní komise. Čl. XXIII Orgány družstva Čl. XXIV Obecná ustanovení o orgánech družstva 1. Funkční období členů představenstva a kontrolní komise je dvouleté. 2. Funkce členů představenstva a kontrolní komise jsou vzájemně neslučitelné. 3. Členové představenstva a kontrolní komise jsou do své funkce voleni a z ní odvoláváni členskou schůzí. Mohou z ní odstoupit podle zásad a postupu upraveného zákonem. V případě, že členství zanikne smrtí či odstoupením, může příslušný orgán povolat zástupce, kooptovat dalšího člena. Tento zástupce vykonává svou funkci až do doby, kdy může být provedena řádná volba nového člena a to se všemi právy a povinnostmi řádného člena. 4. Pro platnost usnesení představenstva a kontrolní komise se vyžaduje : a) jejich řádné svolání, které se provádí pozvánkou a jejím doručením do schránky člena představenstva nebo kontrolní komise nejméně 10 dnů přede dnem jednání. Se zkrácením této lhůty musí příslušný orgán vyslovit souhlas, jinak je třeba provést svolání znovu s dodržení 10 denní lhůty. K pozvánce se připojí program jednání. Tento program je možné měnit jen jsou-li přítomni všichni členové příslušného orgánu. b) Přítomnost a souhlas takového počtu a složení členů orgánů,který je uveden v těchto Stanovách, v ustanovení upravujícím jednání jednotlivých orgánů družstva. 5. Hlasování v orgánech družstva je veřejné. Příslušný orgán může před započetím hlasování rozhodnout, že bude hlasováno tajně hlasovacími lístky. 6. O každém jednání orgánu družstva se pořizuje zápis, který musí obsahovat : a) Datum a místo konání schůze. b) Přijatá usnesení. c) Výsledky hlasování. d) Nepřijaté námitky členů, kteří požádali o jejich zaprotokolování.

10 Přílohu zápisu tvoří prezenční listina, plné moci, pozvánka na schůzi a podklady, které byly předloženy k projednávaným bodům. Zápis podepíše člen, který jednání orgánu řídil a zapisovatel. Každý člen družstva má právo vyžádat si zápis a jeho přílohy k nahlédnutí. Čl. XXV Členská schůze 1. Členská schůze je nejvyšší orgán družstva. Svolávání, jednání, hlasování členské schůze, jakož i uplatňování námitek proti usnesení členské schůze se řídí ustanovením 239 a násl. Obchodního zákoníku. Každý člen družstva má právo se jí zúčastnit. Každý člen družstva má jeden hlas. Vyrozumění o termínu a místě konání členské schůze musí být provedeno nejméně tři týdny předem řádnou pozvánkou. 2. Členská schůze se schází nejméně jednou ročně. Mimořádné jednání členské schůze se svolá, jestliže : a) Takto rozhodne členská schůze na svém jednání. b) O svolání požádá alespoň jedna třetina členů družstva. c) O svolání mimořádné členské schůze požádá kontrolní komise. d) O jejím svolání rozhodne představenstvo družstva. V žádostech členů družstva a kontrolní komise musí být uvedeny důvody o svolání mimořádné schůze. V případě, že představenstvo nesvolá členskou schůzi do 40 dnů od doručení žádosti, je osoba písemně pověřená osobami nebo orgánem, který požadoval svolání členské schůze, oprávněn svolat členskou schůzi sama. Členové představenstva jsou společně a nerozdílně povinni vydat této osobě na její žádost seznam členů družstva. 3. Členskou schůzi připravuje představenstvo, které připraví podklady jednání členské schůze. 4. Členská schůze je schopna se usnášet, jsou-li přítomni nebo zastoupeni družstevníci mající nadpoloviční většinu hlasů. K platnosti usnesení členské schůze je třeba souhlasu většiny členů přítomných na členské schůzi. Zastupování se děje na základě plné moci. Vzájemné zastupování je možné. 5. Není-li členská schůze schopna usnášet se, svolá představenstvo náhradní členskou schůzi tak, aby se konala do tří týdnů ode dne, kdy se měla konat členská schůze původně svolaná. Náhradní členská schůze musí mít nezměněný pořad jednání a je schopna usnášet se většinou přítomných hlasů. Pozvánka na náhradní členskou schůzi musí odeslána nejpozději do 15 dnů ode dne, na který byla svolána původní členská schůze, nejpozději však do 10 dnů před konáním náhradní členské schůze. 6. Do působnosti členské schůze náleží, zejména : a) Měnit stanovy družstva. b) Volit a odvolávat členy představenstva a kontrolní komise, rozhodovat o jejich odměnách. c) Schvalovat řádnou účetní závěrku. d) Rozhodovat o zvýšení nebo snížení zapisovaného základního kapitálu. e) Rozhodovat o způsobu rozdělení a užití zisku, úhradě případných ztrát, rozhoduje o přijetí úvěrů. f) Rozhodovat o splynutí, sloučení, přeměně, rozdělení a o jiném zrušení družstva nebo o změně právní formy. g) Rozhodovat o prodeji nebo nájmu podniku a o jiných významných majetkových dispozicích.

11 h) Rozhodovat o prodeji nebo jiných majetkových dispozicích s nemovitostmi, ve kterých jsou byty, nebo s byty, takové rozhodnutí může členská schůze přijmout jen po předchozím písemném souhlasu většiny členů bytového družstva, kteří jsou nájemci nemovitosti, které se rozhodování týká, to neplatí, jestliže družstvu vznikla povinnost převést byt nebo nebytový prostor do vlastnictví člena, který je nájemcem. i) Rozhodovat o základních otázkách koncepce činnosti družstva. j) Rozhodovat o dalších otázkách týkajících se družstva pokud tak stanoví obchodní zákoník a stanovy družstva, nebo si v těchto otázkách rozhodování vyhradí svým usnesením. 7. Jednání členské schůze : a) Volba předsedajícího členské schůze. b) Volba mandátního výboru. c) Volba zapisovatele a dvou ověřovatelů zápisu. 8. Člen družstva se může domáhat vyslovení neplatnosti usnesení členské schůze soudem, pokud je usnesení v rozporu s právními předpisy nebo stanovami družstva. Může tak učinit jen ve lhůtách a za podmínek stanovených zákonem. Čl. XXVI Představenstvo 1. Představenstvo je statutárním orgánem družstva. 2. Představenstvo má 3 členy volené členskou schůzí z členů družstva. Práva a povinnosti členů představenstva jsou upraveny v ustanovení 243 a násl. Obchodního zákoníku. 3. Představenstvo volí ze svého středu předsedu a místopředsedu, kteří jsou oprávněni jednat ve všech záležitostech družstva navenek. 4. Předseda představenstva organizuje a řídí činnost představenstva. 5. Představenstvo zajišťuje, zejména : a) Plnění usnesení členské schůze. b) Řízení činnosti družstva. c) Organizační otázky související s členstvím v družstvu, převody členství, vystoupením členů, vyloučením členů, hospodaření s bytovým a nebytovým fondem. d) Rozhoduje o všech záležitostech družstva, které nejsou zákonem, nebo těmito stanovami vyhrazeny členské schůzi nebo kontrolní komisi. e) Svolání členské schůze přípravu jejího, včetně řádné účetní závěrky včetně návrhu na rozdělení užití zisku, příp. úhradu ztrát. 6. Za představenstvo jako statutární orgán a tím i za družstvo jedná navenek předseda a v jeho nepřítomnosti místopředseda představenstva. Je-li pro právní úkon, který činí představenstvo předepsaná písemná forma, je třeba podpisu alespoň dvou členů představenstva z nichž jeden musí být předseda, nebo místopředseda. Předseda i místopředseda mohou udělit plné moci ke svému zastupování v konkrétních věcech. 7. Představenstvo se schází podle potřeby, pravidelné schůzky může určit ve svém jednacím řádu. Představenstvo svolává předseda, nebo místopředseda. 8. Představenstvo musí být svoláno : a) Po doručení podnětu kontrolní komise, jestliže tato zjistila nedostatky a tyto nebyly po Její výzvě odstraněny. V takovém případě se musí představenstvo sejít do 12 dnů ode dne doručení takového podnětu. b) Požádají-li o to nejméně dva členové představenstva. c) Požádají-li o to členové družstva mající nejméně 10% hlasů. Ve všech podnětech a žádostech musí být uveden důvod jejich podání a návrh na program jednání.

12 Pokud není představenstvo svoláno do třech dnů ode dne doručení shora uvedeného podnětu či žádosti, může orgán, či osoby, které žádost podali, svolat představenstvo samy po vzájemné dohodě. Pro jeho svolání se přiměřeně použijí shora uvedené ustanovení. 9. Představenstvo je usnášení schopné je-li přítomna nadpoloviční většina jeho členů. Každý člen představenstva má jeden hlas. Usnesení jsou přijímána nadpoloviční většinou. 10. O jednání představenstva se pořizuje zápis o jehož obsahu platí ustanovení čl.xiii odst. 6. Čl. XXVII Kontrolní komise 1. Kontrolní komise je složena ze tří členů. Práva a povinnosti členů kontrolní komise jsou upravena ustanovením 244 a násl. Obchodního zákoníku. 2. Kontrolní komise volí ze svého středu předsedu. Předseda a v jeho nepřítomnosti jím určený člen : a) Řídí činnost komise. b) Svolává schůze komise. c) Jedná a vystupuje jménem komise navenek. 3. Kontrolní komise vykonává svou činnost jako kolektivní orgán, jednotlivými úkony může však pověřit jednoho nebo více členů družstva, kteří mají oprávnění žádat informace v rozsahu oprávnění kontrolní komise. 4. Kontrolní komise jako kontrolní orgán družstva : a) Je oprávněna kontrolovat veškerou činnost družstva. b) Projednávat stížnosti členů. c) Vyjadřovat se k řádné účetní závěrce. d) Vyjadřovat se k návrhu na čerpání finančních prostředků z fondu obnovy a způsobu jeho tvorby. 5. Kontrolní komise a) Reaguje na zjištěné nedostatky, upozorňuje na ně představenstvo a vyžaduje z jednání nápravy. b) Je oprávněna vyžadovat od představenstva jakékoliv informace o hospodaření družstva. Představenstvo je povinno bez zbytečného odkladu oznámit kontrolní komisi všechny skutečnosti, které mohou mít závažné důsledky v hospodaření nebo postavení družstva a jeho členů. 6. Informace, které kontrolní komise při své činnosti dostane mají ve vztahu k třetím osobám charakter obchodního tajemství. 7. Kontrolní komise se schází podle potřeby, nejméně 1x za půl roku. Kontrolní komisi svolává její předseda formou písemné pozvánky doručené členům komise. V případě potřeby svolá komisi osobně a učiní o tom záznam. 8. K platnosti usnesení kontrolní komise je třeba přítomnosti nadpoloviční většiny členů Komise a nadpolovičního souhlasu přítomných členů. Každý člen komise má jeden hlas. Při rovnosti hlasů má rozhodující hlas předsedající. 9. O jednání kontrolní komise se pořizuje zápis o jehož obsahu platí ustanovení čl. XIII, odst. 6.

13 Čl. XXVIII Zajištění plnění úkolů družstva 1. Úkoly družstva budou zajištěny smluvní formou, přičemž není vyloučena forma pracovního či vedlejšího pracovního poměru. 2. Za činnost v představenstvu a kontrolní komisi přísluší jejím členům odměna o níž rozhodne členská schůze. 3. S dodavatelskými organizacemi a podnikateli budou uzavírány příslušné smlouvy ke splnění účelu pro který bylo družstvo založeno. Čl. XXIX Řádná účetní závěrka a výroční zpráva o hospodaření 1. Představenstvo zabezpečuje vyhotovení řádné účetní závěrky a vypracování výroční zprávy o hospodaření družstva obsahující přehled činnosti v uplynulém roce a předpoklady jeho další činnosti, jakož i navrhované záměry pro příští období. 2. Materiály uvedené v odstavci 1 tohoto článku předkládá představenstvo k projednání výroční členské schůzi. Členové družstva mají právo nahlédnout do těchto materiálů před konáním schůze, jakožto i později. Čl. XXX. Zastupování a podepisování 1. Statutárním orgánem družstva je představenstvo. Za představenstvo a tím i za družstvo jedná předseda, nebo místopředseda, případně člen pověřený předsedou. 2. Podepisování jménem družstva se provádí tak, že k otištěnému nebo napsanému názvu družstva se připojí podpis předsedy, nebo místopředsedy, případně člena představenstva družstva s uvedením funkce. Čl. XXXI. Zrušení a likvidace družstva 1. Družstvo se zrušuje usnesením členské schůze. 2. Rozhodnutí členské schůze o zrušení družstva musí být osvědčeno notářským zápisem. 3. Zrušením konkursu po splnění rozvrhového usnesení nebo zrušením konkursu z důvodu, že majetek úpadce nepostačuje k úhradě nákladů konkursu, anebo zamítnutím návrhu na prohlášení konkursu pro nedostatek majetku. 4. Členská schůze může rozhodnout, že se družstvo ruší bez likvidace formou rozdělení, sloučení, splynutí nebo změnou právní formy v jinou obchodní společnost. 5. V případě zrušení družstva způsoby uvedenými v odstavci 4 tohoto článku musí usnesení členské schůze obsahovat určení právního nástupce a vymezení jmění, které na něj přechází, přičemž na nové subjekty přechází nejen jmění družstva, ale i členství jednotlivých členů a to v rozsahu a za podmínek stanovených zákonem. Pokud však člen družstva nesouhlasí s převodem svých členských práv a povinností na právního nástupce družstva, může z družstva vystoupit ke dni, kdy k tomuto převodu má dojít. Musí to však oznámit představenstvu do jednoho týdne po přijatém usnesení členské schůze. Nárok na vypořádací podíl je povinen uhradit členu, který z družstva vystoupil, právní nástupce družstva do jednoho měsíce ode dne, kdy na něj přešlo jmění družstva.

14 V případě změny právní formy družstva se použije ustanovení 254 odst. 4 Obchodního zákoníku. Čl. XXXII. Závěrečná ustanovení Ve věcech neřešených těmito stanovami se činnost družstva řídí obecně závaznými právními předpisy, zejména zákonem 513/91 Sb. Obchodní zákoník ve znění pozdějších právních předpisů. Tyto stanovy byly přijaty usnesením členské schůze družstva konané a tímto dnem také nabývají účinnosti. V Praze dne Předseda družstva : JUDr. Zdeněk Náchodský

15

STANOVY bytového družstva 1 Základní ustanovení 1.1 Preambule Bytové družstvo (dále jen družstvo ) je společenstvím osob založeným za účelem pořízení

STANOVY bytového družstva 1 Základní ustanovení 1.1 Preambule Bytové družstvo (dále jen družstvo ) je společenstvím osob založeným za účelem pořízení STANOVY bytového družstva 1 Základní ustanovení 1.1 Preambule Bytové družstvo (dále jen družstvo ) je společenstvím osob založeným za účelem pořízení staveb a pozemkových parcel (dále jen soubor nemovitostí

Více

14. LEDNA Představenstvo BYTOVÉHO DRUŽSTVA STARÁ ROLE Č. 1 STANOVY BYTOVÉHO DRUŽSTVA STARÁ ROLE Č. 1

14. LEDNA Představenstvo BYTOVÉHO DRUŽSTVA STARÁ ROLE Č. 1 STANOVY BYTOVÉHO DRUŽSTVA STARÁ ROLE Č. 1 14. LEDNA 2016 Představenstvo BYTOVÉHO DRUŽSTVA STARÁ ROLE Č. 1 STANOVY BYTOVÉHO DRUŽSTVA STARÁ ROLE Č. 1 B U R E Š M A G L I A A D V O K Á T I sídlo: Bělehradská 14, Karlovy Vary, PSČ: 360 01 telefon:

Více

Stanovy Družstva fanoušků Bohemians

Stanovy Družstva fanoušků Bohemians Stanovy Družstva fanoušků Bohemians Čl. 1 Obchodní firma, sídlo a předmět činnosti družstva 1. Obchodní firma družstva je "Družstvo fanoušků Bohemians". 2. Sídlem družstva je Praha, 3. Předmětem činnosti

Více

STANOVY. 1. Firma. Družstvo ASTRA ---------------------------------------------------------------------------------------- 2.

STANOVY. 1. Firma. Družstvo ASTRA ---------------------------------------------------------------------------------------- 2. STANOVY 1. Firma Družstvo ASTRA ---------------------------------------------------------------------------------------- 2. Sídlo Cheb ---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Bytové družstvo Rolnická 1 STANOVY (stanovy přijaty Členskou schůzí dne , originál uložen ve sbírce listin Obchodního rejstříku u KS v Brně)

Bytové družstvo Rolnická 1 STANOVY (stanovy přijaty Členskou schůzí dne , originál uložen ve sbírce listin Obchodního rejstříku u KS v Brně) Bytové družstvo Rolnická 1 STANOVY (stanovy přijaty Členskou schůzí dne 28.6.2007, originál uložen ve sbírce listin Obchodního rejstříku u KS v Brně) Část I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ čl. 1 Firma, sídlo (1)

Více

STANOVY BYTOVÉHO DRUŽSTVA

STANOVY BYTOVÉHO DRUŽSTVA STANOVY BYTOVÉHO DRUŽSTVA KAPITOLA I. Základní ustanovení Článek l. Obchodní firma, sídlo a postavení 1.Obchodní firma družstvo přijala název Bytové družstvo Zázvorkova 2007,2008,2009. 2.Bytové družstvo

Více

STANOVY BYTOVÉHO DRUŽSTVA Petržílkova

STANOVY BYTOVÉHO DRUŽSTVA Petržílkova STANOVY BYTOVÉHO DRUŽSTVA Petržílkova I. Základní ustanovení 1. Družstvo je společenstvím neuzavřeného počtu osob založeným za účelem zajišťování bytových potřeb svých členů. 2. Družstvo se zakládá na

Více

STANOVY DRUŽSTVA. I. Úvodní ustanovení. 1. Obchodní jméno: Bytové družstvo TŘÍSKALOVA, družstvo

STANOVY DRUŽSTVA. I. Úvodní ustanovení. 1. Obchodní jméno: Bytové družstvo TŘÍSKALOVA, družstvo STANOVY DRUŽSTVA Preambule: Družstvo Třískalova je subjektem konstituovaným nájemníky bytových domů Třískalova 3, 5, 7, 16, 18 a 24 v Brně - Lesné. Společným cílem družstva a jeho zakládajících členů je

Více

B y t o v é d r u ž s t v o T a s o v s k á 370 a 371

B y t o v é d r u ž s t v o T a s o v s k á 370 a 371 B y t o v é d r u ž s t v o T a s o v s k á 370 a 371 S T A N O V Y D R U Ž S T V A I. Základní ustanovení čl. 1 1.1 Obchodní firma a sídlo družstva 1.1. Družstvo přijalo název: Bytové družstvo Tasovská

Více

S t a n o v y. Sdružení rodičů a přátel ZŠ Mšeno

S t a n o v y. Sdružení rodičů a přátel ZŠ Mšeno S t a n o v y Sdružení rodičů a přátel ZŠ Mšeno I. Obecná ustanovení 1. Zakládá se občanské sdružení občanů, kteří mají zájem se aktivně podílet na vytváření a naplňování výchovné a vzdělávací koncepce

Více

Stanovy. Část I. článek 1. Základní ustanovení. článek 2. Část II. článek 3. Předmět činnosti družstva

Stanovy. Část I. článek 1. Základní ustanovení. článek 2. Část II. článek 3. Předmět činnosti družstva Stanovy Část I. článek 1 Základní ustanovení Firma: Bytové družstvo Jirečkova 11 článek 2 1. Bytové družstvo (dále jen družstvo) je právnickou osobou, vystupuje v právních vztazích svým jménem a nese odpovědnost

Více

BYTOVÁ DRUŽSTVA BYTOVÁ DRUŽSTVA. 1. Vymezení bytového družstva STANOVY. Úprava a organizace bytových družstev. STANOVY = ústava družstva

BYTOVÁ DRUŽSTVA BYTOVÁ DRUŽSTVA. 1. Vymezení bytového družstva STANOVY. Úprava a organizace bytových družstev. STANOVY = ústava družstva BYTOVÁ DRUŽSTVA BYTOVÁ DRUŽSTVA Úprava a organizace bytových družstev 1. Vymezení bytového družstva 3. Uspokojování bytových potřeb 4. Členství, společné členství manželů 5. Samosprávy družstev 6. Převod

Více

STANOVY Fotbalový klub Horažďovice, z. s.

STANOVY Fotbalový klub Horažďovice, z. s. STANOVY Fotbalový klub Horažďovice, z. s. I. Základní ustanovení Fotbalový klub Horažďovice, ve smyslu zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, se s účinností zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku

Více

1.1. Firma družstva je: TETRONIK - výrobní družstvo Terezín, družstvo (dále jen družstvo )

1.1. Firma družstva je: TETRONIK - výrobní družstvo Terezín, družstvo (dále jen družstvo ) Stanovy družstva TETRONIK - výrobní družstvo Terezín, družstvo identifikační číslo 004 83 389, zapsané v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Ústí nad Labem, oddíl Dr, vložka 73 1. FIRMA A SÍDLO

Více

Stanovy Bytového družstva Sezemínská 2028 (1. změna ke dni 18. 12. 2001)

Stanovy Bytového družstva Sezemínská 2028 (1. změna ke dni 18. 12. 2001) Stanovy Bytového družstva Sezemínská 2028 (1. změna ke dni 18. 12. 2001) I. Základní ustanovení 1. Družstvo bylo založeno ustavující schůzí zájemců, kteří se rozhodli zřídit družstvo. Družstvo vznikne

Více

S T A N O V Y D R U Ž S T V A Bytové družstvo Prosecká

S T A N O V Y D R U Ž S T V A Bytové družstvo Prosecká S T A N O V Y D R U Ž S T V A Bytové družstvo Prosecká Článek 1. Obchodní firma družstva 1) Obchodní firma družstva zní: Bytové družstvo Prosecká. Článek 2. Adresa sídla družstva, právní forma, trvání

Více

S T A N O V Y Svazu obcí Národního parku Šumava

S T A N O V Y Svazu obcí Národního parku Šumava S T A N O V Y Svazu obcí Národního parku Šumava Čl. I Základní ustanovení Svaz obcí Národního parku Šumava je zájmovým sdružením právnických osob, založeným podle 20 f j zákona č. 40/1964 Sb., občanský

Více

S T A N O V Y b y t o v é h o d r u ž s t v a

S T A N O V Y b y t o v é h o d r u ž s t v a S T A N O V Y b y t o v é h o d r u ž s t v a ČÁST I. Základní pojmy 1) Družstvo je společenstvím neuzavřeného počtu osob, založeným za účelem zajišťování bytových potřeb svých členů. 2) Družstvo je právnickou

Více

STANOVY Bytového družstva na Evropské. Čl. 1 Základní ustanovení

STANOVY Bytového družstva na Evropské. Čl. 1 Základní ustanovení (1) Firma zní Bytové družstvo na Evropské. STANOVY Bytového družstva na Evropské Čl. 1 Základní ustanovení (2) Sídlem Bytového družstva na Evropské (dále jen družstvo ) je Evropská 80/2060, Praha 6. (3)

Více

STANOVY. Čl. 3 Cíl činnosti spolku

STANOVY. Čl. 3 Cíl činnosti spolku Spolek rodičů a přátel ZŠ a MŠ Chocerady STANOVY Čl. 1 Název a sídlo Název spolku: Spolek rodičů a přátel ZŠ a MŠ Chocerady (dále jen spolek ). Sídlo spolku: 257 24 Chocerady 267 Změna adresy sídla spolku

Více

STANOVY BYTOVÉHO DRUŽSTVA

STANOVY BYTOVÉHO DRUŽSTVA STANOVY BYTOVÉHO DRUŽSTVA I. Základní ustanovení a předmět činnosti 1. Bytové družstvo Rotavská, družstvo (dále jen družstvo ) je společenstvím neuzavřeného počtu osob založeným za účelem zajišťování bytových

Více

SDĚLENÍ ARTESY, SPOŘITELNÍHO DRUŽSTVA O INFORMACÍCH POSKYTOVANÝCH ZÁJEMCŮM O ČLENSTVÍ V ARTESE, SPOŘITELNÍM DRUŽSTVU

SDĚLENÍ ARTESY, SPOŘITELNÍHO DRUŽSTVA O INFORMACÍCH POSKYTOVANÝCH ZÁJEMCŮM O ČLENSTVÍ V ARTESE, SPOŘITELNÍM DRUŽSTVU SDĚLENÍ ARTESY, SPOŘITELNÍHO DRUŽSTVA O INFORMACÍCH POSKYTOVANÝCH ZÁJEMCŮM O ČLENSTVÍ V ARTESE, SPOŘITELNÍM DRUŽSTVU VZNIK ČLENSTVÍ V ARTESE, SPOŘITELNÍM DRUŽSTVU Členem Artesy, spořitelního družstva (dále

Více

I. Úvodní ustanovení

I. Úvodní ustanovení S T A N O V Y D R U Ž S T VA I. Úvodní ustanovení 1. Firma : Bytové družstvo Svatopluka Čecha 106 abc Brno -------------------------------- 2. Sídlo : Brno, Svatopluka Čecha 106 a, PSČ 612 00 -----------------------------------------

Více

S T A N O V Y SPOLKU PŘÁTEL ŠKOLY CHOTOVINY

S T A N O V Y SPOLKU PŘÁTEL ŠKOLY CHOTOVINY S T A N O V Y SPOLKU PŘÁTEL ŠKOLY CHOTOVINY 1. Název spolku: Spolek přátel školy Chotoviny. I. Základní ustanovení 2. Sídlo spolku: Chotoviny, Osvobození 47, PSČ 391 37. 3. Spolek přátel školy Chotoviny

Více

Stanovy Modrá linka, z. s.

Stanovy Modrá linka, z. s. Stanovy Modrá linka, z. s. Úplné znění ke dni 10. listopadu 2015 Stanovy spolku byly přijaty valnou hromadou občanského sdružení Modrá linka, o. s., založeného 1. září 1994, registrovaného u Ministerstva

Více

ZAKLÁDÁNÍ BEC DRUŽSTEV V JEDNOTLIVÝCH REGIONECH 2. PRACOVNÍ SETKÁNÍ PARTNERŮ / WORKSHOP

ZAKLÁDÁNÍ BEC DRUŽSTEV V JEDNOTLIVÝCH REGIONECH 2. PRACOVNÍ SETKÁNÍ PARTNERŮ / WORKSHOP ZAKLÁDÁNÍ BEC DRUŽSTEV V JEDNOTLIVÝCH REGIONECH 2. PRACOVNÍ SETKÁNÍ PARTNERŮ / WORKSHOP Projekt BEC2 jako nástroj lokálního rozvoje č. CZ.03.3.60/0.0/0.0/15_024/0002768 je spolufinancován z Evropské unie.

Více

STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL MATEŘSKÉ ŠKOLY NA DLOUHÉM LÁNU, PRAHA 6 ÚPLNÉ ZNĚNÍ KE DNI 2015

STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL MATEŘSKÉ ŠKOLY NA DLOUHÉM LÁNU, PRAHA 6 ÚPLNÉ ZNĚNÍ KE DNI 2015 STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL MATEŘSKÉ ŠKOLY NA DLOUHÉM LÁNU, PRAHA 6 ÚPLNÉ ZNĚNÍ KE DNI 2015 I. Základní ustanovení 1) Název spolku: Spolek rodičů a přátel MŠ Na Dlouhém lánu, Praha 6 Identifikační číslo

Více

S t a n o v y družstva

S t a n o v y družstva S t a n o v y družstva KAMÝK- družstvo vlastníků bytů Část I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Čl.1 Název /obchodní firma/ a sídlo družstva 1) Obchodní firma: KAMÝK družstvo vlastníků bytů 2) Sídlo družstva: 142 00

Více

STANOVY. Čl. I Úvodní ustanovení. Čl. II Právní postavení sdružení

STANOVY. Čl. I Úvodní ustanovení. Čl. II Právní postavení sdružení STANOVY 1. Název a IČO občanského sdružení Amalthea o.s., 266 472 14 2. Sídlo občanského sdružení Husova 199, 530 03 Pardubice. Čl. I Úvodní ustanovení Čl. II Právní postavení sdružení 1. Amalthea o.s.

Více

Stanovy bytového družstva

Stanovy bytového družstva Stanovy bytového družstva úplné znění ke dni 30. června 2014 Část I. Základní ustanovení Článek 1 Obchodní firma a sídlo 1. Obchodní firma: Bytové družstvo 135 2. Sídlo družstva: 162 00 Praha 6, Brunclíkova

Více

S T A N O V Y. Morava, mlékařské odbytové družstvo

S T A N O V Y. Morava, mlékařské odbytové družstvo S T A N O V Y Morava, mlékařské odbytové družstvo je společenstvím neuzavřeného počtu právnických a fyzických osob, založeným za účelem podnikání a zajišťování hospodářských anebo jiných potřeb svých členů

Více

STANOVY BYTOVÉHO DRUŽSTVA KOCIÁNKA

STANOVY BYTOVÉHO DRUŽSTVA KOCIÁNKA OBSAH: STANOVY BYTOVÉHO DRUŽSTVA KOCIÁNKA Část první: Základní pojmy I. Poslání a právní postavení družstva II. Obchodní firma a sídlo družstva III. Předmět činnosti družstva IV. Zapisovaný základní kapitál

Více

Úplné znění stanov. ZD Výčapy, družstvo

Úplné znění stanov. ZD Výčapy, družstvo Úplné znění stanov ZD Výčapy, družstva IČ: 00140538, se sídlem Výčapy 189, 674 01, zapsaného v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Brně, oddíl DrXXXVI, vložka 2012 Obchodní firma družstva: Čl.

Více

STANOVY. Zemědělské družstvo Vítkovice Nekoř

STANOVY. Zemědělské družstvo Vítkovice Nekoř STANOVY Zemědělského družstva Vítkovice Nekoř Čl. 1 Firma a sídlo družstva, informační deska Obchodní firma družstva: Sídlo družstva: Nekoř, PSČ 561 63 Zemědělské družstvo Vítkovice Nekoř Informační deska

Více

Stanovy APEK. 1 Název a sídlo Asociace. 2 Právní postavení Asociace. 3 Cíl činnosti Asociace. 4 Předmět činnosti Asociace

Stanovy APEK. 1 Název a sídlo Asociace. 2 Právní postavení Asociace. 3 Cíl činnosti Asociace. 4 Předmět činnosti Asociace Stanovy APEK 1 Název a sídlo Asociace 1.1 Název Asociace je "Asociace pro elektronickou komerci", zkráceně APEK. 1.2 Sídlem Asociace je Praha, Sokolská 23, 120 00 Praha 2. 2 Právní postavení Asociace 2.1

Více

STANOVY Spolku rodičů a přátel školy při Základní škole a mateřské škole Velký Beranov

STANOVY Spolku rodičů a přátel školy při Základní škole a mateřské škole Velký Beranov STANOVY Spolku rodičů a přátel školy při Základní škole a mateřské škole Velký Beranov I. Název a sídlo, působnost a charakter spolku 1) Spolek rodičů a přátel školy při Základní škole a mateřské škole

Více

STANOVY BYTOVÉHO DRUŽSTVA

STANOVY BYTOVÉHO DRUŽSTVA STANOVY BYTOVÉHO DRUŽSTVA (dále jen stanovy ) Bytové družstvo Ostružinová Medlánky se zakládá jako bytové družstvo za účelem koupě bytového domu na ulici Ostružinová 496/1, 497/5, 498/3, 499/7, 500/9 a

Více

STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL MATEŘSKÉ ŠKOLY SLUNEČNICE KLADNO ÚPLNÉ ZNĚNÍ KE DNI

STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL MATEŘSKÉ ŠKOLY SLUNEČNICE KLADNO ÚPLNÉ ZNĚNÍ KE DNI STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL MATEŘSKÉ ŠKOLY SLUNEČNICE KLADNO ÚPLNÉ ZNĚNÍ KE DNI 4. 1. 2018 I. Základní ustanovení 1) Název spolku: Spolek rodičů a přátel MŠ SLUNEČNICE KLADNO Identifikační číslo spolku:

Více

6) HLASOVAT: Nahradit tímto textem (současně je bráno jako fakt, že Příloha Stanov byla upravena podle předchozích návrhů na hlasování):

6) HLASOVAT: Nahradit tímto textem (současně je bráno jako fakt, že Příloha Stanov byla upravena podle předchozích návrhů na hlasování): Připomínky k zaprotokolování: PŘIPOMÍNKY K PROJEDNÁNÍ NA ČLENSKÉ SCHŮZI BD SEIDLOVA 23. 2. 2011 Stanovy jsou uvedeny římským číslem hlavy a arabským číslem je označen bod příslušné hlavy.: Zásady jsou

Více

Stanovy bytového družstva

Stanovy bytového družstva Stanovy bytového družstva I. Základní vymezení 1.Družstvo je založeno nájemníky bytů a nebytových prostor v domě Veveří 461/14 v Brně, postaveném na pozemku p.č. 320 a pozemku p.č.321, k.ú. Veveří, obec

Více

STANOVY BYTOVÉHO DRUŽSTVA PETRŽÍLKOVA

STANOVY BYTOVÉHO DRUŽSTVA PETRŽÍLKOVA STANOVY BYTOVÉHO DRUŽSTVA PETRŽÍLKOVA I. Základní ustanovení 1. Družstvo je společenstvím neuzavřeného počtu osob založeným za účelem zajišťování bytových potřeb svých členů. 2. Družstvo se zakládá na

Více

STANOVY SPOLKU SPOLEK RODIČŮ A PŘÁTEL GYMNÁZIA PŘI GYMNÁZIU, PRAHA 4, POSTUPICKÁ 3150, Článek I Úvodní ustanovení

STANOVY SPOLKU SPOLEK RODIČŮ A PŘÁTEL GYMNÁZIA PŘI GYMNÁZIU, PRAHA 4, POSTUPICKÁ 3150, Článek I Úvodní ustanovení STANOVY SPOLKU SPOLEK RODIČŮ A PŘÁTEL GYMNÁZIA PŘI GYMNÁZIU, PRAHA 4, POSTUPICKÁ 3150, 141 00 Článek I Úvodní ustanovení 1. Název spolku: Spolek rodičů a přátel gymnázia při Gymnáziu, Praha 4, Postupická

Více

Stanovy družstva DUO-BRNO, bytové družstvo. I. Základní ustanovení. 1 Název a sídlo

Stanovy družstva DUO-BRNO, bytové družstvo. I. Základní ustanovení. 1 Název a sídlo I. Základní ustanovení 1 Název a sídlo Stanovy družstva DUO-BRNO, bytové družstvo 1) Družstvo má obchodní jméno: DUO-BRNO, bytové družstvo. Sídlo družstva je Lidická 44, 602 00 Brno. 2) Družstvo je společenství

Více

Zakládací listina nadačního fondu

Zakládací listina nadačního fondu Zakládací listina nadačního fondu I. Název a sídlo nadačního fondu 1.1 Název nadačního fondu zní: Nadační fond Žernosecká Sovička 1.2 Sídlem nadačního fondu je: Žernosecká 1597/3, 182 00 Praha 8 - Kobylisy

Více

Stanovy sdružení Lesná o.s. str. 1 z 5. Lesná o.s. Čl. I. Úvodní ustanovení. Čl. II. Název sdružení. Čl. III. Sídlo sdružení. Čl. V.

Stanovy sdružení Lesná o.s. str. 1 z 5. Lesná o.s. Čl. I. Úvodní ustanovení. Čl. II. Název sdružení. Čl. III. Sídlo sdružení. Čl. V. str. 1 z 5 Stanovy občanského sdružení s názvem: Lesná o.s. Čl. I. Úvodní ustanovení Sdružení Lesná o.s. (dále jen sdružení ) zakládají jeho členové podle zákona č.83/1990 Sb., o sdružování občanů, ve

Více

Stanovy Zemědělského družstva Kameničná se mění a doplňují tak, že zní takto: Čl. 1 Účel, obchodní firma a sídlo

Stanovy Zemědělského družstva Kameničná se mění a doplňují tak, že zní takto: Čl. 1 Účel, obchodní firma a sídlo Stanovy Zemědělského družstva Kameničná se mění a doplňují tak, že zní takto: Čl. 1 Účel, obchodní firma a sídlo Zemědělské družstvo Kameničná (dále jen družstvo ) je společenství neuzavřeného počtu osob,

Více

Bytové družstvo Tři Kříže

Bytové družstvo Tři Kříže Úplné znění stanov ke dni. Bytové družstvo Tři Kříže jak vyplývá ze změn schválených na členské schůzi, jejíž konání je osvědčeno notářským zápisem sepsaným dne.. Mgr. Ivanou Schovánkovou..., notářkou

Více

Článek 4 Práva a povinnosti členů

Článek 4 Práva a povinnosti členů Stanovy spolku Asociace investičních fondů, z.s. ( Spolek ) Článek 1 Název a sídlo spolku a doba jeho trvání 1. Název Spolku je: Asociace investičních fondů, z.s. 2. Sídlo Spolku je v obci: Praha 3. Spolek

Více

Stanovy bytového družstva PECKOVA 277

Stanovy bytového družstva PECKOVA 277 Stanovy bytového družstva PECKOVA 277 HLAVA I. Preambule, základní ustanovení Bytové družstvo je založeno v souladu se zákonem 90/2012 Sb. o obchodních společnostech a družstvech (zákon o obchodních korporacích)

Více

Čl. I. Název, sídlo a definice družstva. Čl. II. Předmět podnikání

Čl. I. Název, sídlo a definice družstva. Čl. II. Předmět podnikání STANOVY Zemědělského družstva Křižovatka přijaté v souladu se zákonem č. 90/2012 Sb., o obchodních společnostech a družstvech (o obchodních korporacích, dále v textu jen ZOK ) Obchodní firma: Zemědělské

Více

S t a n o v y. b y t o v é h o d r u ž s t v a Ú t u l n á b l o k 4 2. O b s a h. Část název strana

S t a n o v y. b y t o v é h o d r u ž s t v a Ú t u l n á b l o k 4 2. O b s a h. Část název strana S t a n o v y b y t o v é h o d r u ž s t v a Ú t u l n á b l o k 4 2 2 0 1 4 O b s a h Část název strana I. Základní ustanovení 2 II. Vznik členství 2 Členská práva a povinnosti 3 Zánik členství 4 III.

Více

ČLÁNEK I. NÁZEV SDRUŽENÍ

ČLÁNEK I. NÁZEV SDRUŽENÍ S T A N O V Y Život na vesnici, z.s. Název spolku zní: ČLÁNEK I. NÁZEV SDRUŽENÍ Život na vesnici, z.s. Sídlo: Pardubická 160 Opatovice nad Labem 533 45 ČLÁNEK II. SÍDLO A ADRESA SPOLKU Korespondenční adresa:

Více

STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL ZUŠ ZRUČ NAD SÁZAVOU. (1) Název spolku zní: Spolek rodičů a přátel ZUŠ Zruč nad Sázavou (dále jen spolek ).

STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL ZUŠ ZRUČ NAD SÁZAVOU. (1) Název spolku zní: Spolek rodičů a přátel ZUŠ Zruč nad Sázavou (dále jen spolek ). STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL ZUŠ ZRUČ NAD SÁZAVOU Článek 1 Název a sídlo spolku (1) Název spolku zní: Spolek rodičů a přátel ZUŠ Zruč nad Sázavou (dále jen spolek ). (2) Sídlo spolku se nachází na adrese:

Více

Stanovy ČPOK OBSAH. Část II. Členství v obchodní komoře 4 1. Vznik členství 2. Čestné členství 3. Zánik členství 4. Práva a povinnosti členů

Stanovy ČPOK OBSAH. Část II. Členství v obchodní komoře 4 1. Vznik členství 2. Čestné členství 3. Zánik členství 4. Práva a povinnosti členů Stanovy ČPOK OBSAH Část I. Obecná ustanovení. 2 1. Jméno, sídlo a vznik obchodní komory 2. Doba trvání 3. Účel obchodní komory 4. Jednací jazyk obchodní komory 5. Předmět činnosti 6. Finanční prostředky

Více

STANOVY Bytové družstvo Úvoz 66, Brno

STANOVY Bytové družstvo Úvoz 66, Brno STANOVY Bytové družstvo Úvoz 66, Brno I. Firma, sídlo a doba trvání společnosti 1. Firmou družstva je: Bytové družstvo Úvoz 66, Brno ------------------------------------------------------------------ 2.

Více

S T A N O V Y. Sdružení rodičů a přátel Gymnázia. J. A. Komenského v Uherském Brodě

S T A N O V Y. Sdružení rodičů a přátel Gymnázia. J. A. Komenského v Uherském Brodě S T A N O V Y Sdružení rodičů a přátel Gymnázia J. A. Komenského v Uherském Brodě I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Článek 1 Založení sdružení Sdružení rodičů a přátel G y m n á z i a J. A. Komenského v Uherském

Více

STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL ŠKOLY PŘI MATEŘSKÉ ŠKOLE HERRMANNOVA. I. Základní ustanovení

STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL ŠKOLY PŘI MATEŘSKÉ ŠKOLE HERRMANNOVA. I. Základní ustanovení STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL ŠKOLY PŘI MATEŘSKÉ ŠKOLE HERRMANNOVA I. Základní ustanovení 1) Název spolku: Spolek rodičů a přátel školy při mateřské škole Herrmannova. 2) Identifikační číslo spolku: 065

Více

Úplné znění stanov. AGRO družstvo Petrovice

Úplné znění stanov. AGRO družstvo Petrovice Úplné znění stanov družstva AGRO družstvo Petrovice, IČ 499 67 410, se sídlem Petrovice č.p. 153, PSČ 672 01, zapsaného v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Brně, oddíl Dr, vložka 2538, ke dni

Více

STANOVY bytového družstva (úplné znění)

STANOVY bytového družstva (úplné znění) STANOVY bytového družstva (úplné znění) Část I. Základní ustanovení Čl. 1 1) Firma: Bytové družstvo Molákova 2. 2) Sídlo Molákova 2142/2, PSČ 628 00, Brno. 3) Bytové družstvo (dále jen družstvo ) je zapsáno

Více

STANOVY. spolku SK Viktorie, z.s. čl. I. Název a sídlo, působnost a charakter spolku

STANOVY. spolku SK Viktorie, z.s. čl. I. Název a sídlo, působnost a charakter spolku STANOVY spolku SK Viktorie, z.s. čl. I Název a sídlo, působnost a charakter spolku 1) SK VIKTORIE, z.s. (dále jen zapsaný spolek ) je spolkem, který je založen jako volný spolek fyzických osob, sdružující

Více

STANOVY DRUŽSTVA PARKOVISTĚ JILMOVÁ

STANOVY DRUŽSTVA PARKOVISTĚ JILMOVÁ STANOVY DRUŽSTVA PARKOVISTĚ JILMOVÁ Preambule 1. Družstvo se zřizuje podle zákona č. 513/1991 Sb., Obchodní zákoník, ve znění pozdějších předpisů, jako právnická osoba, řídící se tímto zákonem. I. Základní

Více

vydané v souladu s ustanovením 218 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku (dále také jen stanovy ) Čl. 1 Název a sídlo

vydané v souladu s ustanovením 218 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku (dále také jen stanovy ) Čl. 1 Název a sídlo vydané v souladu s ustanovením 218 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku (dále také jen stanovy ) Čl. 1 Název a sídlo Název spolku: Sídlo spolku: Motorfans, z.s. V. Nováka 1716/4, České Budějovice

Více

S T A N O V Y Zemědělského obchodního družstva Roztoky - Kruh

S T A N O V Y Zemědělského obchodního družstva Roztoky - Kruh S T A N O V Y Zemědělského obchodního družstva Roztoky - Kruh Článek 1 Obchodní jméno a sídlo družstva Obchodní jméno: Zemědělské obchodní družstvo Roztoky - Kruh v těchto stanovách dále již jen jako družstvo

Více

BYTOVÉ DRUŽSTVO BULHARSKÁ 12 Bulharská 12/585, 101 00 Praha 10 STANOVY. Bytové družstvo Bulharská 12, družstvo

BYTOVÉ DRUŽSTVO BULHARSKÁ 12 Bulharská 12/585, 101 00 Praha 10 STANOVY. Bytové družstvo Bulharská 12, družstvo BYTOVÉ DRUŽSTVO BULHARSKÁ 12 Bulharská 12/585, 101 00 Praha 10 STANOVY Bytové družstvo Bulharská 12, družstvo 1 Část I. Úvodní ustanovení Čl. 1 Základní ustanovení 1. Bytové družstvo Bulharská 12, družstvo

Více

Stanovy družstva s obchodní firmou JIHOFRUKT, družstvo

Stanovy družstva s obchodní firmou JIHOFRUKT, družstvo Návrh nového úplného znění stanov pro projednání na členské schůzi družstva dne 30.5.2019 Stanovy družstva s obchodní firmou JIHOFRUKT, družstvo Čl. I. Obchodní firma, sídlo družstva 1. Obchodní firma

Více

STANOVY BYTOVÉHO DRUŽSTVA I. SEKANINY 1805

STANOVY BYTOVÉHO DRUŽSTVA I. SEKANINY 1805 STANOVY BYTOVÉHO DRUŽSTVA I. SEKANINY 1805 I. Úvodní ustanovení (1) Družstvo je společenstvím neuzavřeného počtu osob, které je založeno za účelem zajišťování bytových potřeb svých členů. (2) Družstvo

Více

Spolek rodičů a přátel školy ZŠ Ruská, Litvínov STANOVY

Spolek rodičů a přátel školy ZŠ Ruská, Litvínov STANOVY Spolek rodičů a přátel školy ZŠ Ruská, Litvínov STANOVY Článek 1 Název a sídlo spolku 1. 1 Název spolku zní: Spolek rodičů a přátel školy ZŠ Ruská, Litvínov (dále jen Spolek ) 1. 2 Sídlo Spolku je: Základní

Více

VK KARLOVY VARY. člen Českého volejbalového svazu STANOVY VOLEJBALOVÉHO KLUBU KARLOVY VARY

VK KARLOVY VARY. člen Českého volejbalového svazu STANOVY VOLEJBALOVÉHO KLUBU KARLOVY VARY VK KARLOVY VARY člen Českého volejbalového svazu STANOVY VOLEJBALOVÉHO KLUBU KARLOVY VARY Číslo: 01/2015 Schváleno: 09.10.2015, členskou schůzí klubu Účinnost od: 10.10.2015 Článek 1 Název, charakteristika

Více

DIČ: CZ00532762 Tel. 573341070, e-mail:klas.ovd@centrum.cz

DIČ: CZ00532762 Tel. 573341070, e-mail:klas.ovd@centrum.cz K L A S, opravárensko výrobní družstvo, Kroměříž Kaplanova 1763, Kroměříž 707 01 IČ: 00532762 DIČ: CZ00532762 Tel. 573341070, e-mail:klas.ovd@centrum.cz -------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Návrh Stanov spolku Spolek rodičů a přátel školy při ZŠ Vnorovy

Návrh Stanov spolku Spolek rodičů a přátel školy při ZŠ Vnorovy Návrh Stanov spolku Spolek rodičů a přátel školy při ZŠ Vnorovy Čl. 1 Název, forma a sídlo Spolek rodičů a přátel školy při ZŠ Vnorovy (dále jen Spolek nebo SRPŠ ) je právnickou osobou založenou v souladu

Více

STANOVY BYTOVÉHO DRUŽSTVA FRANCOUZSKÁ. ČÁST PRVNÍ Základní pojmy. Článek 1. Úvodní ustanovení

STANOVY BYTOVÉHO DRUŽSTVA FRANCOUZSKÁ. ČÁST PRVNÍ Základní pojmy. Článek 1. Úvodní ustanovení STANOVY BYTOVÉHO DRUŽSTVA FRANCOUZSKÁ ČÁST PRVNÍ Základní pojmy Článek 1. Úvodní ustanovení (1) Bytové družstvo Francouzská, družstvo (dále jen družstvo ) bylo založeno za účelem výstavby domu Francouzská

Více

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ UMLAUFOVINY IČO: 22732624. I. Název a sídlo sdružení. II. Právní postavení sdružení. III. Cíle činnosti sdružení

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ UMLAUFOVINY IČO: 22732624. I. Název a sídlo sdružení. II. Právní postavení sdružení. III. Cíle činnosti sdružení STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ UMLAUFOVINY IČO: 22732624 I. Název a sídlo sdružení 1. Název občanského sdružení zní: Občanské sdružení Umlaufoviny 2. Sídlem sdružení je: Kuršova 9, Brno, PSČ: 635 00 II. Právní

Více

Stanovy občanského sdružení. Klub UHLAN

Stanovy občanského sdružení. Klub UHLAN Stanovy občanského sdružení Klub UHLAN Čl. 1 Základní ustanovení 1) Sdružení má název: Klub UHLAN (dále jen sdružení ). 2) Sdružení je právnickou osobou ve smyslu zákona č. 83/1990 Sb. o sdružování občanů,

Více

Jednací a volební řád zemědělského družstva se sídlem v Kojčicích. Čl. 1. Úvodní ustanovení

Jednací a volební řád zemědělského družstva se sídlem v Kojčicích. Čl. 1. Úvodní ustanovení Jednací a volební řád zemědělského družstva se sídlem v Kojčicích Čl. 1 Úvodní ustanovení Jednací a volební řád je jedním ze základních družstevních předpisů, který v souladu se stanovami družstva podrobněji

Více

STANOVY Bytového družstva Centrum Havířov

STANOVY Bytového družstva Centrum Havířov STANOVY Bytového družstva Centrum Havířov ~ 1 ~ ~ 2 ~ Obsah Část I. Základní ustanovení... 7 Čl. 1... 7 Čl. 2... 7 Čl. 3 Vymezení některých pojmů... 7 Část II. Činnost družstva... 8 Čl. 4... 8 Část III.

Více

DODATEK Č. 2 KE STANOVÁM SVAZKU OBCÍ ŘÍČANY OSTROVAČICE, kterým se vyhlašuje jejich nové úplné znění

DODATEK Č. 2 KE STANOVÁM SVAZKU OBCÍ ŘÍČANY OSTROVAČICE, kterým se vyhlašuje jejich nové úplné znění SVAZEK OBCÍ ŘÍČANY - OSTROVAČICE se sídlem v Říčanech u Brna, náměstí Osvobození 340, PSČ 664 82 DODATEK Č. 2 KE STANOVÁM SVAZKU OBCÍ ŘÍČANY OSTROVAČICE, kterým se vyhlašuje jejich nové úplné znění ČÁST

Více

STANOVY. I. Název spolku. II. Sídlo spolku. Jihovýchodní IV 907/3, Praha 4, III. Vznik, charakteristika a právní postavení spolku

STANOVY. I. Název spolku. II. Sídlo spolku. Jihovýchodní IV 907/3, Praha 4, III. Vznik, charakteristika a právní postavení spolku STANOVY České origami společnosti I. Název spolku Česká origami společnost, z. s. II. Sídlo spolku Jihovýchodní IV 907/3, Praha 4, 141 00 III. Vznik, charakteristika a právní postavení spolku Česká origami

Více

S T A N O V Y. družstva Bytové družstvo Ostřešany ČÁST PRVNÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ. Článek 1 Firma

S T A N O V Y. družstva Bytové družstvo Ostřešany ČÁST PRVNÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ. Článek 1 Firma Ú p l n é z n ě n í s t a n o v p o d a t u 2 5. 1 1. 2 0 0 4 S T A N O V Y družstva Bytové družstvo Ostřešany ČÁST PRVNÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Článek 1 Firma Bytové družstvo Ostřešany.- - - - - - - - -

Více

Stanovy Sdružení přátel ISŠ Vysoké nad Jizerou, z. s. Úplné znění ke dni Čl. 1 Úvodní ustanovení

Stanovy Sdružení přátel ISŠ Vysoké nad Jizerou, z. s. Úplné znění ke dni Čl. 1 Úvodní ustanovení Stanovy Sdružení přátel ISŠ Vysoké nad Jizerou, z. s. Úplné znění ke dni 24. 11. 2015 Čl. 1 Úvodní ustanovení 1. Název spolku: Sdružení přátel ISŠ Vysoké nad Jizerou, z. s. (dále též spolek ). 2. Sídlo

Více

STANOVY BYTOVÉHO DRUŽSTVA Hradecké bytové družstvo Hvězda

STANOVY BYTOVÉHO DRUŽSTVA Hradecké bytové družstvo Hvězda Úplné znění stanov bytového družstva po změně stanov schválené členskou schůzí bytového družstva konanou dne 18. 6. 2003 STANOVY BYTOVÉHO DRUŽSTVA Hradecké bytové družstvo Hvězda ČÁST PRVNÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

Více

Stanovy spolku Sdružení rodičů a přátel školy ZŠ a MŠ Kopidlno, z.s.

Stanovy spolku Sdružení rodičů a přátel školy ZŠ a MŠ Kopidlno, z.s. Stanovy spolku Sdružení rodičů a přátel školy ZŠ a MŠ Kopidlno, z.s. I. Úvodní ustanovení Sdružení rodičů a přátel ZŠ v Kopidlně, ve smyslu zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, se s účinností zákona

Více

Stanovy Zemědělského družstva Dřevohostice

Stanovy Zemědělského družstva Dřevohostice Stanovy Zemědělského družstva Dřevohostice Obchodní firma: Zemědělské družstvo Dřevohostice Sidlo družstva: Dřevohostice IČ: 00149098 Čl. 1 1. Zemědělské družstvo Dřevohostice (dále jen družstvo) vzniklo

Více

STANOVY. Bytového družstva DERBY

STANOVY. Bytového družstva DERBY STANOVY Bytového družstva DERBY Znění přijaté na členské schůzi dne 12.6.2000 Část I. Základní ustanovení čl. 1 1.1. Družstvo přijalo Bytové družstvo DERBY 1.2. Sídlo družstva: Praha 7, Tusarova 25/1384

Více

S T A N O V Y. Zemědělského obchodního družstva Němětice sídlo NIHOŠOVICE č.p. 24 387 01 Volyně IČO 00113794. dle zákona o obchodních korporacích

S T A N O V Y. Zemědělského obchodního družstva Němětice sídlo NIHOŠOVICE č.p. 24 387 01 Volyně IČO 00113794. dle zákona o obchodních korporacích S T A N O V Y Zemědělského obchodního družstva Němětice sídlo NIHOŠOVICE č.p. 24 387 01 Volyně IČO 00113794 dle zákona o obchodních korporacích Stanovy byly schváleny na ustavující členské schůzi dne 10.12.

Více

Stanovy Klubu rodičů a přátel ZŠ a MŠ Malšova Lhota, z. s.

Stanovy Klubu rodičů a přátel ZŠ a MŠ Malšova Lhota, z. s. Stanovy Klubu rodičů a přátel ZŠ a MŠ Malšova Lhota, z. s. I. Název Klub rodičů a přátel ZŠ a MŠ Malšova Lhota, z. s. (dále jen spolek ). Sídlo spolku: Hradec Králové II. Sídlo III. Stanovy Vnitřní organizace

Více

STANOVY DRUŽSTVA. Vltava Lužec, bytové družstvo. Část I. Firma, sídlo a předmět činnosti družstva. Článek 1. Článek 2

STANOVY DRUŽSTVA. Vltava Lužec, bytové družstvo. Část I. Firma, sídlo a předmět činnosti družstva. Článek 1. Článek 2 STANOVY DRUŽSTVA Vltava Lužec, bytové družstvo 1. Firma družstva: Vltava Lužec, bytové družstvo. Část I. Firma, sídlo a předmět činnosti družstva Článek 1 2. Sídlo družstva: 277 06 Lužec nad Vltavou, Jiráskova

Více

Spolek rodičů a příznivců. Gymnázia Cheb S T A N O V Y

Spolek rodičů a příznivců. Gymnázia Cheb S T A N O V Y Spolek rodičů a příznivců Gymnázia Cheb S T A N O V Y Čl. 1 Charakter a cíle 1.1 Název spolku: Spolek rodičů a přátel Gymnázia Cheb 1.2 Spolek rodičů a příznivců Gymnázia Cheb, je samosprávný a dobrovolný

Více

STANOVY. nezávislého spolku ARTE spolek rodičů a přátel školy. při Základní umělecké škole Klášterec nad Ohří,

STANOVY. nezávislého spolku ARTE spolek rodičů a přátel školy. při Základní umělecké škole Klášterec nad Ohří, STANOVY nezávislého spolku ARTE spolek rodičů a přátel školy při Základní umělecké škole Klášterec nad Ohří, J. Á. Komenského 677, 431 51, Klášterec nad Ohří Čl. I Název a sídlo Článek 1 Nezávislý spolek

Více

S T A N O V Y. "Bytového družstva BRANDLOVA 1560-2" PREAMBULE. KAPITOLA I Základní ustanovení. Článek I. Obchodní firma a sídlo. Článek I.

S T A N O V Y. Bytového družstva BRANDLOVA 1560-2 PREAMBULE. KAPITOLA I Základní ustanovení. Článek I. Obchodní firma a sídlo. Článek I. S T A N O V Y "Bytového družstva BRANDLOVA 1560-2" PREAMBULE 1. Bytové družstvo je společenstvím neuzavřeného počtu fyzických osob, založeným za účelem realizace privatizace bytového fondu Městské části

Více

STANOVY SPOLKU. Článek I. Základní ustanovení

STANOVY SPOLKU. Článek I. Základní ustanovení STANOVY SPOLKU Článek I. Základní ustanovení 1) Název: Spolek rodičů Základní školy a Mateřské školy Hrádek 144 (dále jen spolek ). 2) Sídlo: Hrádek 144, 739 97 Hrádek. 3) IČ: 487 71 716 4) Spolek je zapsaný

Více

Stanovy Spolku rodičů a přátel Gymnázia Čakovice, z. s.

Stanovy Spolku rodičů a přátel Gymnázia Čakovice, z. s. Stanovy Spolku rodičů a přátel Gymnázia Čakovice, z. s. Čl. I Název a sídlo 1. Název spolku: Spolek rodičů a přátel Gymnázia Čakovice, z.s., (dále jen Spolek ) 2. Sídlo Spolku: nám. 25.března 100, Praha

Více

Stanovy Spolku rodičů a přátel ZŠ, Mendelova

Stanovy Spolku rodičů a přátel ZŠ, Mendelova Stanovy Spolku rodičů a přátel ZŠ, Mendelova Čl. I Název a sídlo Spolek rodičů a přátel školy ZŠ, Mendelova má sídlo v ZŠ, Mendelova v Karviné Hranicích, ulice Einsteinova 2871. Čl. II Právní poměry 1.

Více

Stanovy spolku Popovický spolek okrašlovací

Stanovy spolku Popovický spolek okrašlovací Stanovy spolku Popovický spolek okrašlovací I. Základní ustanovení 1. Název spolku zní: Popovický spolek okrašlovací (dále také jen PSO ). 2. PSO je právnickou osobou, jejíž poměry se řídí těmito stanovami,

Více

STANOVY SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ BYTOVÝCH JEDNOTEK. přijaté v souladu s ust. 9 zák. č. 72/1994 Sb. I. Základní ustanovení. II. Název společenství

STANOVY SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ BYTOVÝCH JEDNOTEK. přijaté v souladu s ust. 9 zák. č. 72/1994 Sb. I. Základní ustanovení. II. Název společenství STANOVY SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ BYTOVÝCH JEDNOTEK přijaté v souladu s ust. 9 zák. č. 72/1994 Sb. I. Základní ustanovení 1. Vlastníci jednotek zakládají podle ust. 9 zák. č.72/1994 Sb., o vlastnictví bytů,

Více

Stanovy bytového družstva

Stanovy bytového družstva Stanovy bytového družstva ČÁST PRVNÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Čl. 1 Úvodní ustanovení 1. Družstvo je společenstvím neuzavřeného počtu osob, založeným za účelem zajišťování bytových potřeb svých členů. 2. Družstvo

Více

Stanovy Spolku rodičů a přátel ZŠ Kněžmost

Stanovy Spolku rodičů a přátel ZŠ Kněžmost Stanovy Spolku rodičů a přátel ZŠ Kněžmost Část I. Základní ustanovení Článek 1 Spolek rodičů a přátel Základní školy a mateřské školy, Kněžmost, okres Mladá Boleslav, IČ 71008446, se sídlem Na Františku

Více

Bytové družstvo Erika STANOVY

Bytové družstvo Erika STANOVY Bytové družstvo Erika STANOVY 1. 10. 2014 I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Článek 1 Obchodní firma a sídlo družstva 1.1. Obchodní firma zní: Bytové družstvo Erika. 1.2. Sídlo družstva je : Praha 12 - Modřany, Krouzova

Více

Název. Název spolku zní Spolek pro ochranu přírody a krajiny obce Husinec (dále jen Spolek ). II. Sídlo III. Stanovy

Název. Název spolku zní Spolek pro ochranu přírody a krajiny obce Husinec (dále jen Spolek ). II. Sídlo III. Stanovy STANOVY SPOLKU Spolek pro ochranu přírody a krajiny obce Husinec zakládaného podle úpravy vymezené zněním zákona číslo 89/2012 Sb., občanský zákoník, v ustanoveních 214 a následujících I. Název Název spolku

Více

STANOVY Obecně prospěšného bytového družstva Morava

STANOVY Obecně prospěšného bytového družstva Morava STANOVY Obecně prospěšného bytového družstva Morava Obsah:-------------------------------------------------------------------------------------------------------- Část I. Základní ustanovení -----------------------------------------------

Více

SPOLEK RODIČŮ A PŘÁTEL GYMNÁZIA LOUNY. Stanovy. Sídlo: Poděbradova 661, Louny IČO: Založen:

SPOLEK RODIČŮ A PŘÁTEL GYMNÁZIA LOUNY. Stanovy. Sídlo: Poděbradova 661, Louny IČO: Založen: SPOLEK RODIČŮ A PŘÁTEL GYMNÁZIA LOUNY Stanovy Sídlo: Poděbradova 661, 440 01 Louny IČO: 64018130 Založen: 4.3.1992 2017 I. Základní ustanovení 1. Sdružení, ve smyslu zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování,

Více