Normy na přístrojové a výkonové transformátory stav v červnu Přednáška pro AZVN

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Normy na přístrojové a výkonové transformátory stav v červnu 2010. Přednáška pro AZVN"

Transkript

1 1 / 6 Normy na a výkonové stav v červnu 2010 Přednáška pro AZVN Aktuální stav v normalizačních dokumentech v rámci TC 38/IEC V současné době probíhají revize norem na a současně přečíslování norem z původního souboru IEC na nový soubor IEC Důvodem byla nutná přestavba souboru předmětových norem z toho důvodu, že se v jednotlivých normách vyskytovaly společné části, které se jinak v každé předmětné normě opakovaly. Základní norma nese označení IEC : Všeobecné požadavky na. Tato norma byla přeložen a vydaná na jaře letošního roku. Stav dalších norem: IEC : Zvláštní požadavky na proudu. CD bylo vypracováno v roce 2007, připomínky byly shromážděny v roce 2008 a v roce 2010 by mělo být CDV. IEC : Zvláštní požadavky na induktivní napětí. CDV má termín IEC : Zvláštní požadavky na kombinované.cd bylo vypracováno v roce 2007, připomínky v roce 2008 a v roce 2010 by mělo být CDV. IEC : Zvláštní požadavky na kapacitní napětí. V roce 2009 byl CDV, výsledek hlasování schváleno, připomínky a výsledek dosud nejsou k dispozici, letos má být FDIS. IEC : Dodatečné všeobecné požadavky na elektronické a samostatné senzory malého výkonu. Projekt byl schválen v roce 2009 a letos na jaře by měl být CD. Další normy budou postupně zpracovávány. Soubor norem IEC zůstává v platnosti až do data schválení odpovídajících norem souboru IEC Podle původního schématu by měl nový soubor obsahovat tyto normy, které budou mít vazbu na původní soubor IEC 60044: IEC : Transformátory proudu pro přechodné jevy ( ); IEC : Elektronické napětí ( ); IEC : Elektronické proudu ( ); IEC : Samostatné proudové senzory malého výkonu ( ); IEC : Samostatné napěťové senzory malého výkonu ( ); IEC : Kombinované elektronické nebo kombinované samostatné senzory; IEC : Digitální rozhraní pro ; IEC : Samostatná spojovací jednotka; Normy budou přebírány především vyhlášením ve Věstníku. Jak to bude s financováním mezinárodních dokumentů není prozatím jasné.

2 2 / 6 Schematické rozdělení norem na Normy pro Druhová norma Druh Původní norma Transformátory proudu Induktivní napětí Kombinované Kapacitní napětí Všeobecné požadavky na Dodatečné všeobecné požadavky na elektronické a samostatné senzory malého výkonu Část 9-2 Digitální rozhraní pro Část 9-3 Samostatná spojovací jednotka Transformátory proudu pro přechodné jevy Elektronické napětí Elektronické proudu Samostatné proudové senzory malého výkonu Samostatné napěťové senzory malého výkonu Kombinované elektronické nebo kombinované samostatné senzory

3 3 / 6 Aktuální stav v normalizačních dokumentech v rámci TC 14/IEC/CLC IEC Výkonové Část 1: Všeobecně Jedná se o revizi základní normy pro výkonové. Po projednání a schválení bude převzata překladem jako ČSN. Předpokládaná 6. etapa se plánuje na leden IEC , Ed.3 Výkonové Část 2: Oteplení transformátorů ponořených do kapaliny. Tato norma bude převzata po projednání a schválení překladem jako ČSN. Předpokládaná 6.etapa se plánuje na leden IEC , Ed.2 Výkonové Část 3: Izolační hladiny, dielektrické zkoušky a vnější vzdálenosti ve vzduchu. Připravuje se revize původní normy, termín pro publikaci této normy jako mezinárodní normy se plánuje na duben IEC Výkonové Část 4: Průvodce zkouškami atmosférickým a spínacím impulsním napětím Výkonové a tlumivky (ČSN v 2003) IEC Výkonové Část 5: Zkratová odolnost (ČSN v 2007) IEC Výkonové Část 6: Tlumivky (ČSN v 2007) IEC Výkonové Část 7: Směrnice pro zatěžování výkonových transformátorů ponořených do oleje (ČSN v 2007) IEC Výkonové Část 8: Návod na použití (ČSN v 2007) IEC Výkonové Část 9: Značení svorek a odboček výkonových transformátorů (IEC/TR 60616) (dosud nezavedena) IEC Výkonové Část 10: Stanovení hladin hluku. Byla schválena revize této normy, národní komitéty byly vyzvány k účasti v příslušné pracovní komisi. (ČSN v 2002). V současné době se projednává 2. vydání, předpoklad dokončení 10/2012. IEC Výkonové Část 10-1: Stanovení hladin hluku transformátorů a tlumivek Směrnice pro použití (Vydána 2005, doposud nezavedena v ČSN) IEC Výkonové Část 11: Suché (ČSN v 2005) IEC Výkonové Část 12: Směrnice pro zatěžování suchých výkonových transformátorů (Vydána 2008, doposud nezavedena v ČSN) IEC Výkonové Část 13: Část 13: Transformátory plněné kapalinou s vlastním chráněním (ČSN v 2007)

4 4 / 6 IEC/TS Výkonové Část 14: Konstrukce a použití transformátorů ponořených do kapaliny používající izolační materiály na vysokou teplotu. (Vydána 2004 doposud nezavedena jako ČSN) IEC Výkonové Část 15: Výkonové plněné plynem (Vydána 2008 Doposud nezavedena jako ČSN) IEC Ed.1 Výkonové Část 16: Transformátory pro použití ve větrných elektrárnách. Předpoklad vydání normy v 11/2010. V současné době pracovní překlad do češtiny. IEC TR Ed.1 Výkonové Část 17: Vyhodnocení elektromagnetických polí v okolí výkonových transformátorů. Národní komitéty byly vyzvány k účasti v příslušné pracovní komisi, která by připravila převzetí původní technické zprávy CLC jako technickou zprávu IEC. IEC , Ed.1 Výkonové Část 18: Měření kmitočtové odezvy Norma se zabývá problematikou měření, podmínkami měření a způsobem vyhodnocování naměřených charakteristik. V současné době je hotov a připomínkován pracovní překlad. IEC Přepínače odboček Část 1: Požadavky na provedení a metody zkoušek (ČSN v 2001, - v IEC návrh na revizi příprava pracovní skupiny IEC Přepínače odboček Část 2: Směrnice pro použití (ČSN v 2007) IEC/TR Značení svorek a odboček pro výkonové (Doposud nezavedena jako ČSN) IEC Transformátory pro měniče Část 1: Transformátory pro průmyslové použití Jedná se o revizi normy. Pracovní překlad do češtiny. Po projednání a schválení bude převzata jako ČSN.. Předpokládaná 6. etapa se plánuje na leden (ČSN v 1999) IEC Transformátory pro měniče Část 2: Transformátory pro použití ve vysokonapěťových stejnosměrných přenosových systémech (HVDC) (ČSN v 2001) v IEC se plánuje revize IEC Transformátory pro měniče Část 3: Návod na použití (doposud nezavedena v ČSN) v IEC se plánuje revize. IEC Směrnice pro použití, stanovení parametrů a zkoušení příčných transformátorů (v ČSN doposud nezavedena)

5 5 / 6 Aktuální stav v normalizačních dokumentech v rámci TC 14/CLC EN Příslušenství výkonových transformátorů a tlumivek Část 1: Všeobecně [ ] (ČSN v 2002) EN Příslušenství výkonových transformátorů a tlumivek Část 2: Plynové a olejové relé pro kapalinou plněné a tlumivky s konzervátorem (ČSN v 2002) EN Příslušenství výkonových transformátorů a tlumivek Část 3: Ochranné relé pro hermeticky uzavřené a tlumivky plněné kapalinou bez plynového polštáře (ČSN v 2002) EN Příslušenství výkonových transformátorů a tlumivek Část 4: Základní příslušenství (uzemňovací svorka, plnicí a vypouštěcí zařízení, jímka pro teploměr) (ČSN v 2002) EN Příslušenství výkonových transformátorů a tlumivek Část 5: Indikátory hladiny, tlaku a průtoku kapaliny (ČSN v 2002) EN Příslušenství výkonových transformátorů a tlumivek Část 6: Chladicí zařízení odpojitelné radiátory pro plněné olejem (ČSN v 2002) EN Příslušenství výkonových transformátorů a tlumivek Část 7: Elektrická čerpadla na transformátorový olej (ČSN v 2002) EN Příslušenství výkonových transformátorů a tlumivek Část 8: Škrticí ventily pro okruhy izolační kapaliny (ČSN v 2005) EN Příslušenství výkonových transformátorů a tlumivek Část 9: Tepelné výměníky olej-voda. Tato norma byla převzata jako ČSN překladem. V současné době se připravuje její vydání jako mezinárodní normy IEC (zjišťuje se stanovisko národních komitétů na způsob převzetí). EN Příslušenství výkonových transformátorů a tlumivek Část 10: Tepelné výměníky olej-vzduch. Tato norma byla převzata jako ČSN překladem. V současné době se připravuje její vydání jako mezinárodní normy IEC (zjišťuje se stanovisko národních komitétů na způsob převzetí). EN Příslušenství výkonových transformátorů a tlumivek Část 11: Teplotní indikátory oleje a vinutí. Tato norma byla převzata jako ČSN překladem. EN Příslušenství výkonových transformátorů a tlumivek Část 12: Ventilátory Připravuje se její dokončení v 3/2010. TR Pravidla pro stanovení nejistot při měření ztrát na výkonových transformátorech a tlumivkách. Tato technická norma se v současné době připravuje k převzetí jako ČSN překladem.

6 6 / 6 EN Trojfázové olejové distribuční 50 Hz od 50 kva do kva s nejvyšším napětím pro zařízení nepřevyšujícím 36 kv - Část 1: Všeobecné požadavky (ČSN v 2007) EN Trojfázové olejové distribuční 50 Hz od 50 kva do kva s nejvyšším napětím pro zařízení nepřevyšujícím 36 kv - Část 2-1: Distribuční s kabelovými skříněmi na straně vysokého napětí a/nebo na straně nízkého napětí - Všeobecné požadavky (ČSN v 2007) EN Trojfázové olejové distribuční 50 Hz od 50 kva do kva s nejvyšším napětím pro zařízení nepřevyšujícím 36 kv - Část 2-2: Distribuční s kabelovými skříněmi na straně vysokého napětí a/nebo na straně nízkého napětí Kabelové skříně typu 1 pro použití na transformátorech vyhovujících požadavkům EN (ČSN v 2007) EN Trojfázové olejové distribuční 50 Hz od 50 kva do kva s nejvyšším napětím pro zařízení nepřevyšujícím 36 kv - Část 2-3: Distribuční s kabelovými skříněmi na straně vysokého napětí a/nebo na straně nízkého napětí Kabelové skříně typu 2 pro použití na transformátorech vyhovujících požadavkům EN (ČSN v 2007) EN Trojfázové olejové distribuční 50 Hz od 50 kva do kva s nejvyšším napětím pro zařízení nepřevyšujícím 36 kv - Část 3: Stanovení jmenovitého výkonu transformátoru zatíženého nesinusovými proudy (ČSN v 2007) EN Trojfázové olejové distribuční 50 Hz od 50 kva do kva s nejvyšším napětím pro zařízení nepřevyšujícím 36 kv - Část 4: Požadavky a zkoušky týkající se tlakových nádob z vlnitého plechu (ČSN v 2007) EN Trojfázové suché distribuční 50Hz, s výkony od 100 kva do kva, s nejvyšším napětím pro zařízení nepřevyšujícím 36 kv Část 1: Všeobecné požadavky a požadavky na suché s nejvyšším napětím pro zařízení nepřevyšujícím 36 kv (nahrazuje HD 538.1S1:1992 a HD 538.2S1:1992 převzaté do ČSN v 1997 a ČSN v 1998), připraven pracovní překlad Ing. Leoš Valenta, CSc. ENERTIS, s.r.o. Červen 2010

Equipements pour systèmes électroacoustiques Cinquième partie: Haut-parleurs

Equipements pour systèmes électroacoustiques Cinquième partie: Haut-parleurs ČESKÁ NORMA ICS 33.160.50 Leden 1996 ELEKTROAKUSTICKÁ ZAŘÍZENÍ Část 5: Reproduktory ČSN IEC 268-5 HD 483.5 S1 36 8305 Sound system equipment Part 5: Loudspeakers Equipements pour systèmes électroacoustiques

Více

A.C. insulation-enclosed switchgear and controlgear for rated voltages above 1 kv and including 38 kv

A.C. insulation-enclosed switchgear and controlgear for rated voltages above 1 kv and including 38 kv ČESKÁ NORMA MDT 621.316 Říjen 1994 IZOLAČNĚ KRYTÉ ROZVÁDĚČE na jmenovitá napětí od 1 kv do 38 kv ČSN IEC 466 35 7180 A.C. insulation-enclosed switchgear and controlgear for rated voltages above 1 kv and

Více

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ICS 29.140.40 Únor 2014 Svítidla Část 2-12: Zvláštní požadavky Orientační svítidla pro přímé zasunutí do zásuvky ČSN EN 60598-2-12 ed. 2 36 0600 idt IEC 60598-2-12:2013 Part 2-12:

Více

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ICS 19.040 Prosinec 2014 Klasifikace podmínek prostředí Část 2-1: Podmínky vyskytující se v přírodě Teplota a vlhkost vzduchu ČSN EN 60721-2-1 03 8900 idt IEC 60721-2-1:2013 Classification

Více

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ICS 91.140.50; 91.160.20 Prosinec 2012 Elektrické instalace nízkého napětí Část 7-714: Zařízení jednoúčelová a ve zvláštních objektech Venkovní světelné instalace ČSN 33 2000-7-714

Více

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ICS 01.075; 29.020 Červen 2011 Písmenné značky používané v elektrotechnice Část 7: Výroba, přenos a rozvod elektrické energie ČSN EN 60027-7 33 0100 idt IEC 60027-7:2010 Letter symbols

Více

Applications ferroviaires Convertisseurs de puissance embarqués sur le matériel roulant Partie 1: Caractéristiques et méthodes

Applications ferroviaires Convertisseurs de puissance embarqués sur le matériel roulant Partie 1: Caractéristiques et méthodes ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ICS 45.060.01 Květen 2015 Drážní zařízení Výkonové měniče instalované v drážních vozidlech Část 1: Charakteristiky a zkušební metody ČSN EN 61287-1 ed. 2 33 3551 idt IEC 61287-1:2014

Více

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ICS 25.140.20 Prosinec 2009 Ruční elektromechanické nářadí Bezpečnost Část 1: Všeobecné požadavky ČSN EN 60745-1 ed. 3 36 1551 mod IEC 60745-1:2006 Hand-held motor-operated electric

Více

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ICS 29.160.30 Prosinec 2014 Točivé elektrické stroje Část 30-1: Třídy účinnosti střídavých motorů provozovaných ze sítě (IE kód) ČSN EN 60034-30-1 35 0000 idt IEC 60034-30-1:2014

Více

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ICS 29.240.20 2002 Elektrická venkovní vedení s napětím nad AC 45 kv - Část 1: Všeobecné požadavky - Společné specifikace ČSN EN 50341-1 33 3300 Listopad Overhead electrical lines

Více

idt IEC 519-1:1984 IEC 50(841):1983 zavedena v ČSN IEC 50(841) Mezinárodní elektrotechnický slovník. Kapitola 841: Průmyslový elektroohřev (33 0050)

idt IEC 519-1:1984 IEC 50(841):1983 zavedena v ČSN IEC 50(841) Mezinárodní elektrotechnický slovník. Kapitola 841: Průmyslový elektroohřev (33 0050) ČESKÁ NORMA ICS 25.180.10 Březen 1997 Bezpečnost u elektrotepelných zařízení Část 1: Všeobecné požadavky ČSN EN 60 519-1 33 5002 idt IEC 519-1:1984 Safety in electroheat installations Part 1: General requirements

Více

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ICS 31.180 2008 Zkušební metody pro elektrotechnické materiály, desky s plošnými spoji a jiné propojovací struktury a sestavy - Část 3: Zkušební metody pro propojovací struktury (desky

Více

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ICS 53.060 Červen 2011 Bezpečnost motorových vozíků Požadavky na elektroinstalaci Část 1: Všeobecné požadavky na elektrovozíky ČSN EN 1175-1+A1 26 8830 Safety of industrial trucks

Více

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ICS. 29.040.10 Září 2009 Izolační kapaliny Zkušební metoda pro stanovení potenciálně korozívní síry v použitém a nepoužitém izolačním oleji ČSN EN 62535 34 6708 idt IEC 62535:2008

Více

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ICS 29.140.50; 91.140.50 2005 Elektrické instalace budov - Část 7-717: Zařízení jednoúčelová a ve zvláštních objektech - Mobilní nebo transportovatelné buňky ČSN 33 2000-7-717 Červen

Více

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ICS 29.180 Prosinec 2011 Trojfázové suché distribuční transformátory 50 Hz, s výkony od 100 kva do 3 150 kva, s nejvyšším napětím pro zařízení nepřevyšujícím 36 kv Část 1: Všeobecné

Více

BEZ TRANSFORMÁTORY, a.s.

BEZ TRANSFORMÁTORY, a.s. BEZ TRANSFORMÁTORY, a.s. člen skupiny International BEZ Group Rybničná 40, 835 54 Bratislava Slovenská republika Spoločnosť je registrovaná Okresným súdom Bratislava I. oddiel: Sa, vložka číslo: 760/B

Více

SEZNAM PLATNÝCH NOREM PRO PPN

SEZNAM PLATNÝCH NOREM PRO PPN SEZNAM PLATNÝCH NOREM PRO PPN ČSN EN 50110-1 (34 3100) OBSLUHA A PRÁCE NA ELEKTRICKÝCH ZAŘÍZENÍCH (platnost od 1.12.2003) Základní norma pro provádění PPN v rámci EU. Obsahuje problematiku PPN v čl. 6.3,

Více

mod IEC 903 Spécification pour gants et moufles en matériaux isolants pour travaux électriques

mod IEC 903 Spécification pour gants et moufles en matériaux isolants pour travaux électriques ČESKÁ NORMA ICS 13.340.10 Únor 1996 SPECIFIKACE PRO RUKAVICE A PALEČNICE Z IZOLAČNÍCH MATERIÁLŮ PRO PRÁCE POD NAPĚTÍM ČSN EN 60 903 35 9716 mod IEC 903 Specification for gloves mitts of insulating material

Více

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ICS 13.120; 97.100.10 2004 Elektrické spotřebiče pro domácnost a podobné účely - Bezpečnost - Část 2-30: Zvláštní požadavky na topidla pro vytápění místností ČSN EN 60335-2-30 ed.

Více

HD 251 S3:1982 nahrazen normou EN 60335-1:1988 zavedenou v ČSN EN 60335-1:1994 (36 1055)

HD 251 S3:1982 nahrazen normou EN 60335-1:1988 zavedenou v ČSN EN 60335-1:1994 (36 1055) ČESKÁ NORMA MDT 621.791.755.037 621.311.6:620.1:614.8 ZDROJE SVAŘOVACÍHO PROUDU PRO RUČNÍ OBLOUKOVÉ SVAŘOVÁNÍ S OMEZENÝM PROVOZEM Listopad 1995 ČSN EN 50 060 05 2206 Power sources for manual arc welding

Více

Točivé elektrické stroje - Část 18-22: Funkční

Točivé elektrické stroje - Část 18-22: Funkční 35 ELEKTROTECHNIKA 3500 Točivé elektrické stroje všeobecně ČSN 35 0000-1-1 (35 0000), kat. č. 21932 Točivé elektrické stroje všeobecně Vydána: 1997-07 Cena včetně změn: 382 Kč Změny: Z1 1.01t ČSN CLC/TS

Více

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ICS 29.020; 91.120.40 Září 2011 Ochrana před bleskem Část 4: Elektrické a elektronické systémy ve stavbách ČSN EN 62305-4 ed. 2 34 1390 idt IEC 62305-4:2010 Protection against lightning

Více

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ICS 29.140.30 Únor 2012 Jednopaticové zářivky Požadavky na bezpečnost ČSN EN 61199 ed. 3 36 0278 idt IEC 61199:2011 Single capped fluorescent lamps Safety specifications Lampes a

Více

Nové a připravované elektrotechnické normy

Nové a připravované elektrotechnické normy Nové a připravované elektrotechnické normy Význam a využívání TNI Ing. Vincent Csirik, ÚNMZ Úvod S ohledem na důležitost uplatňování elektrotechnických předpisových norem byla v dubnu 1995 založena technická

Více

Acoustics - Declaration and verification of noise emission values of machinery and equipment

Acoustics - Declaration and verification of noise emission values of machinery and equipment ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ICS 17.140.20;21.020 Leden 1998 Akustika - Deklarování a ověřování hodnot emise hluku strojů a zařízení ČSN EN IS O 4871 01 1609 Acoustics - Declaration and verification of noise

Více

NORMY Z OBORU VĚTRÁNÍ A KLIMATIZACE

NORMY Z OBORU VĚTRÁNÍ A KLIMATIZACE 20. Konference Klimatizace a větrání 2012 OS 01 Klimatizace a větrání STP 2012 NORMY Z OBORU VĚTRÁNÍ A KLIMATIZACE Vladimír Zmrhal ČVUT v Praze, Fakulta strojní, Ústav techniky prostředí Vladimir.Zmrhal@fs.cvut.cz

Více

Snímač tlaku pro všeobecné použití Typ MBS 1700 a MBS 1750

Snímač tlaku pro všeobecné použití Typ MBS 1700 a MBS 1750 MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Datový list Snímač tlaku pro všeobecné použití Typ MBS 1700 a MBS 1750 Kompaktní snímače tlaku MBS 1700 a MBS 1750 jsou určeny k použití v téměř jakémkoli prostředí. Nabízí

Více

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ICS 25.140.20; 25.140.30 Červen 2011 Ruční elektromechanické nářadí Bezpečnost Část 2-5: Zvláštní požadavky na kotoučové pily ČSN EN 60745-2-5 ed. 3 36 1551 mod IEC 60745-2-5:2010

Více

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ICS 97.020 Březen 2013 Elektrické spotřebiče pro domácnost a podobné účely Bezpečnost Část 2-68: Zvláštní požadavky na extrakční čisticí stroje s rozprašováním pro komerční použití

Více

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ICS 17.140.50; 33.160.50 Červenec 2013 Měřicí mikrofony Část 8: Porovnávací metody určování citlivosti pracovních etalonových mikrofonů ve volném poli ČSN EN 61094-8 36 8880 idt IEC

Více

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ICS 11.040.10 Říjen 2009 Koncentrátory kyslíku pro zdravotnické účely Požadavky na bezpečnost ČSN EN ISO 8359 85 2720 idt ISO 8359:1996 Oxygen concentrators for medical use Safety

Více

MaR. zpravodaj. Obsah. www.jsp.cz. JSP Měření a regulace. Měříme průtok: software OrCal 1.1... 2. škrticí orgány clony a dýzy... 3

MaR. zpravodaj. Obsah. www.jsp.cz. JSP Měření a regulace. Měříme průtok: software OrCal 1.1... 2. škrticí orgány clony a dýzy... 3 JSP Měření a regulace Obsah Měříme průtok: software OrCal 1.1... 2 škrticí orgány clony a dýzy... 3 Představujeme: nedestruktivní testování materiálů NT sondy... 4 oporučujeme: osvědčené produkty z JSP

Více

Algoritmus řešení konstrukčního úkolu

Algoritmus řešení konstrukčního úkolu Algoritmus řešení konstrukčního úkolu Na začátku každého spotřebního výrobku, každého stroje či strojního zařízení nebo rozsáhlého investičního celku je projekt a konstruktéři, kteří rozhodujícím způsobem

Více

NORMY A TECHNICKÁ DOKUMENTACE V ELEKTROTECHNICE

NORMY A TECHNICKÁ DOKUMENTACE V ELEKTROTECHNICE NORMY A TECHNICKÁ DOKUMENTACE V ELEKTROTECHNICE Určeno pro posluchače FBI: Poznámka:!!! Níže uvedené texty neobsahují změny v termínech, obsahu a ve vlastním provedení dokumentace vyvolané změnami legislativy

Více

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ICS 17.160; 29.160.40 2006 Vibrace - Hodnocení vibrací strojů na základě měření na rotujících hřídelích - Část 5: Soustrojí ve vodních elektrárnách a čerpacích stanicích ČSN ISO 7919-5

Více

Kovově kryté rozvaděče VN

Kovově kryté rozvaděče VN Příloha 2 Technická specifikace předmětu veřejné zakázky Kovově kryté rozvaděče VN Zpracovatel: Jan Vrzal, E.ON Česká republika, s.r.o. /981-3233 Platnost od: Revize: Technický list 1. POPIS PŘEDMĚTU Specifikace

Více

PODNIKOVÁ NORMA ENERGETIKY

PODNIKOVÁ NORMA ENERGETIKY ČEZ distribuce, E.ON CZ, E.ON distribuce, PRE distribuce, ČEPS PODNIKOVÁ NORMA ENERGETIKY Vysokonapěťová spínací a řídicí zařízení Aplikační příručka pro používání normy IEC 62271-100, normy IEC 62271-1

Více

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ICS 17.140.01 Duben 2010 Akustika Určování hladin akustického výkonu zdrojů hluku pomocí akustické intenzity Část 3: Přesná metoda měření skenováním ČSN EN ISO 9614-3 01 1617 idt

Více

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ICS 29.120.50 2000 Říjen Pojistky vysokého napětí - Část 1: Pojistky omezující proud ČSN EN 60282-1 + A1 35 4720 idt IEC 282-1:1994 + IEC 282/A1:1996 High-voltage fuses - Part 1:

Více

Protokol o zkoušce č. 307-MNK-13

Protokol o zkoušce č. 307-MNK-13 Protokol o zkoušce č. 307-MNK-13 Protokol schválil: Datum: 17. 7. 2013 Ing. Josef Novák, vedoucí laboratoře 1. Objednatel Akustika Praha s. r. o., Thákurova 7, 166 29 Praha 6, IČ: 60490608, DIČ CZ60490608

Více

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ICS 17.200.99; 29.020 Duben 2013 Elektrostatika Část 1: Elektrostatické jevy Principy a měření ČSN IEC/TR 61340-1 34 6440 Electrostatics Part 1: Electrostatic phenomena Principles

Více

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ICS 97.080 Leden 2014 Vysavače pro domácnost Část 1: Vysavače pro vysávání za sucha Metody měření funkce ČSN EN 60312-1 36 1060 mod IEC 60312-1:2010 + IEC 60312-1:2010/A1:2011 Vacuum

Více

Zkratové proudy II. Listopad 2010. Ing. René Vápeník

Zkratové proudy II. Listopad 2010. Ing. René Vápeník Zkratové proudy II. Listopad 010 Ing. René Vápeník Postup výpočtu zkratového proudu třífázového zkratu Nejprve vypočítáme velikost počátečního rázového zkratového proudu dle vztahu: I '' k k 1. cu. kde

Více

ČESKÁ NORMA MDT 621.3.002.5.004.2 Březen 1994 ČSN IEC 621-3

ČESKÁ NORMA MDT 621.3.002.5.004.2 Březen 1994 ČSN IEC 621-3 ČESKÁ NORMA MDT 621.3.002.5.004.2 Březen 1994 ELEKTRICKÁ ZAŘÍZENÍ PRO VENKOVNÍ PRACOVIŠTĚ V TĚŽKÝCH PODMÍNKÁCH (VČETNĚ POVRCHOVÝCH DOLŮ A LOMŮ) Část 3: Všeobecné požadavky na zařízení a příslušenství ČSN

Více

T R A N S F O R M O V N Y

T R A N S F O R M O V N Y K O M P A K T N Í T R A N S F O R M O V N Y transformovny firmy BETONBAU jsou stanice obsluhovatelné zvenku, s využitím všude tam, kde situace vyžaduje přehlednost, nenápadnost nebo kde je k využití jen

Více

Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví. www.unmz.cz

Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví. www.unmz.cz www.unmz.cz Od inovací ke standardizaci 2013-05-15 Ing. Vincent Csirik Objasnění používaných pojmů: Inovace: Je značně obecný termín Obnovování, obnovení (právní oblast) Zavádění/zavedení něčeho nového

Více

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ICS 91.140.50 Prosinec 2014 ČSN 33 2130 ed. 3 Elektrické instalace nízkého napětí Vnitřní elektrické rozvody Low-voltage electrical installations Internal electric distribution lines

Více

nízkonapěťové Nevýbušné trojfázové asynchronní motory s rotorem nakrátko AOM, AVM, AKM osová výška 71 až 200 0,25 až 37 kw Katalog K13-0309 CZ

nízkonapěťové Nevýbušné trojfázové asynchronní motory s rotorem nakrátko AOM, AVM, AKM osová výška 71 až 200 0,25 až 37 kw Katalog K13-0309 CZ Katalog K13-0309 CZ nízkonapěťové Nevýbušné trojfázové asynchronní motory s rotorem nakrátko AOM, AVM, AKM osová výška 71 až 200 0,25 až 37 kw Katalog K 15-0308 CZ Obsah Všeobecné ůdaje Stručný popis konstrukce

Více

NORMY ČSN A TECHNICKÁ DOKUMENTACE V OBLASTI ELEKTROTECHNIKY.

NORMY ČSN A TECHNICKÁ DOKUMENTACE V OBLASTI ELEKTROTECHNIKY. NORMY ČSN A TECHNICKÁ DOKUMENTACE V OBLASTI ELEKTROTECHNIKY. Určeno pro předmět Rozvody elektrické energie v dolech a lomech, (fakulta HGF) Obsah : 1. Obecně 2. Systém označování a řazení ČSN 3. Normalizační

Více

Tato norma obsahuje IEC 914:1988 a zavádí HD 549 S1:1989, který je úplným a nezměněným převzetím IEC 914:1988.

Tato norma obsahuje IEC 914:1988 a zavádí HD 549 S1:1989, který je úplným a nezměněným převzetím IEC 914:1988. ČESKÁ NORMA MDT 534.861:061.3:621.317.08 Říjen 1995 KONFERENČNÍ SYSTÉMY Elektrické a elektroakustické požadavky ČSN IEC 914 HD 549 S1 36 8350 Conference systems - Electrical and audio requirements Systèmes

Více

Název společnosti: Vypracováno kým: Telefon: Datum: Pozice Počet Popis 1 MOG.09.1.2. Výrobní č.: 97901124

Název společnosti: Vypracováno kým: Telefon: Datum: Pozice Počet Popis 1 MOG.09.1.2. Výrobní č.: 97901124 Pozice Počet Popis 1 MOG.09.1.2 Výrobní č.: 97901124 Pozn.: obr. výrobku se může lišit od skuteč. výrobku Multilift, dodávaný jako kompletní jednotka připravená pro instalaci, sestává z plně integrované

Více

Dílčí specifikace: Neproměnné kondenzátory pro elektromagnetické odrušení a pro připojení к napájecí síti (Úroveň hodnocení D)

Dílčí specifikace: Neproměnné kondenzátory pro elektromagnetické odrušení a pro připojení к napájecí síti (Úroveň hodnocení D) ICS 31. 060. 010 Květen 1997 ČESKÁ NORMA Dílčí specifikace: Neproměnné kondenzátory pro elektromagnetické odrušení a pro připojení к napájecí síti (Úroveň hodnocení D) ČSN EN 132400 35 8282 Sectional specification:

Více

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ICS 13.260 2002 Práce pod napětím - Zacházení, údržba a provozní zkoušení zdvihacích pracovních plošin s izolačními rameny ČSN IEC 61813 35 9757 Červen idt IEC TS 61813:2000 Live

Více

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ICS 13.160 2000 Vibrace a rázy - Volná vstupní mechanická impedance soustavy rukapaže ČSN ISO 10068 01 1419 Květen Mechanical vibration and shock - Free, mechanical impedance of the

Více

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ICS 29.180 Listopad 2009 Příslušenství výkonových transformátorů a tlumivek Část 9: Tepelné výměníky olej-voda ČSN EN 50216-9 35 1190 Power transformer and reactor fittings Part 9:

Více

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ICS 29.060.20 2003 Kabely a vodiče s termoplastickou izolací pro jmenovitá napětí do 450/750 V včetně - Část 1: Všeobecné požadavky ČSN 34 7410-1 Srpen idt HD 21.1 S4:2002 Cables

Více

Tato příručka je přílohou k návodu k použití a je poskytována pouze na vyžádání. Vysvětlení pojmů (názvosloví dle normy EN 50438)...

Tato příručka je přílohou k návodu k použití a je poskytována pouze na vyžádání. Vysvětlení pojmů (názvosloví dle normy EN 50438)... Příručka pro připojení elektrického generátoru HERON 8896311, 8896312, 8896313, 8896314, 8896315, 8896315, 8896316 do domovní elektrické instalace pro zálohování dodávky elektrického proudu popř. ostrovní

Více

HD4. Vypínače vn izolované plynem 12 40,5 kv 630 3600 A 16 50 ka

HD4. Vypínače vn izolované plynem 12 40,5 kv 630 3600 A 16 50 ka HD4 Vypínače vn izolované plynem 12 40,5 kv 630 3600 A 16 50 ka POPIS VÝBĚR A OBJEDNÁNÍ VYPÍNAČŮ VÝBĚR A OBJEDNÁNÍ POUZDER TYPU CBE VÝBĚR A OBJEDNÁNÍ PEVNÝCH ČÁSTÍ CBF CHARAKTERISTIKY VÝROBKU CELKOVÉ

Více

ZÁRUČNÍ LIST. Kupující byl seznámen s použitelností výrobku : ano ne. Kupujícímu byl výrobek předveden : ano ne

ZÁRUČNÍ LIST. Kupující byl seznámen s použitelností výrobku : ano ne. Kupujícímu byl výrobek předveden : ano ne NIPO Tools s.r.o. Lipová 7, 763 26 LUHAČOVICE tel/fax: 577 131 357 ZÁRUČNÍ LIST Řezacího stroje PLASMA CUT 40-80 v.č. / Vyplní prodávající Razítko, podpis prodejce : Datum prodeje : Kupující byl seznámen

Více

PRAVIDLA PROVOZOVÁNÍ

PRAVIDLA PROVOZOVÁNÍ PRAVIDLA PROVOZOVÁNÍ LOKÁLNÍ DISTRIBUČNÍ SOUSTAVY PŘÍLOHA 6 STANDARDY PŘIPOJENÍ ZAŘÍZENÍ K LOKÁLNÍ DISTRIBUČNÍ SOUSTAVĚ Zpracovatel: Provozovatel lokální distribuční soustavy UNIPETROL RPA, s.r.o. Litvínov

Více

PŘÍLOHA 5 DOTAZNÍKY. Přetrubkování kondenzátoru TG8 N Á V R H S M L O U V Y O D Í L O Příloha 5 Dotazníky ... Plzeňská energetika a.s.

PŘÍLOHA 5 DOTAZNÍKY. Přetrubkování kondenzátoru TG8 N Á V R H S M L O U V Y O D Í L O Příloha 5 Dotazníky ... Plzeňská energetika a.s. PŘÍLOHA 5 DOTAZNÍKY Strana: 1 / 15 OBSAH 1. KONDENZÁTOR TG... 3 2. ČERPACÍ STANICE CHLADÍCÍ VODY... 4 2.1 CHLADÍCÍ ČERPADLO... 4 2.2 UZAVÍRACÍ ARMATURY A SERVOPOHONY... 5 2.3 KOMPENZÁTORY... 6 3. KONTINUÁLNÍ

Více

Úřadu pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví

Úřadu pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví Ročník 2009 Úřadu pro technickou Číslo 5 květen 2009 OBSAH: ČÁST A OZNÁMENÍ Strana: Oddíl 1. Harmonizované normy a určené normy Oddíl 2. České technické normy ÚNMZ č. 48/09 o vydání ČSN, jejich změn, oprav

Více

SPA 01. Popis konstrukce a funkce HC 7111 07/2014. Hydraulický agregát s ponořeným motorem. Nahrazuje HC 7111 12/2009

SPA 01. Popis konstrukce a funkce HC 7111 07/2014. Hydraulický agregát s ponořeným motorem. Nahrazuje HC 7111 12/2009 Hydraulický agregát s ponořeným motorem SA 01 p max 250 bar Q max 17 dm 3 min -1 HC 7111 07/2014 Nahrazuje HC 7111 12/2009 Malý kompaktní agregát pro zdvihací plošiny, stoly, rampy a další aplikace 3 základní

Více

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ICS 29.240.20 Listopad 2013 Elektrická venkovní vedení s napětím nad AC 1 kv Část 1: Obecné požadavky Společné specifikace ČSN EN 50341-1 ed. 2 33 3300 Overhead electrical lines exceeding

Více

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ICS 17.200.10 1998 Měřiče tepla - Část 1: Všeobecné požadavky ČSN EN 1434-1 25 8511 Srpen Heat meters - Part 1: General requirements Compteurs d,énergie thermique - Partie 1: Prescriptions

Více

Hodonín, Czech Republic TECHNICKÉ DODACÍ PODMÍNKY A PROJEKTOVÉ PODKLADY. Alfa. modifikace: Classic DA/mod

Hodonín, Czech Republic TECHNICKÉ DODACÍ PODMÍNKY A PROJEKTOVÉ PODKLADY. Alfa. modifikace: Classic DA/mod STS Technologie s.r.o. Hodonín, Czech Republic Datum schválení TP: 10 / 2008 TECHNICKÉ DODACÍ PODMÍNKY A PROJEKTOVÉ PODKLADY ČISTÍREN OPADNÍCH VOD Alfa modifikace: Classic DA/mod STS Technologie s. r.o.

Více

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ICS 33.060.40 Červen 2011 Kabelové sítě pro televizní a rozhlasové signály a interaktivní služby Část 11: Bezpečnost ČSN EN 60728-11 ed. 2 36 7211 idt IEC 60728-11:2010 Cable networks

Více

transformátory 50 Hz, od 50 do 500 kv.a s nejvyšším napětím pro zařízení nepřevyšující 36 kv. Čás

transformátory 50 Hz, od 50 do 500 kv.a s nejvyšším napětím pro zařízení nepřevyšující 36 kv. Čás ČESKÁ NORMA 29.180 Březen 1996 Trojfázové olejové distribuční ČSN 35 1121 transformátory 50 Hz, od 50 do 500 kv.a s nejvyšším napětím pro zařízení nepřevyšující 36 kv. Čás 35 1121 Three-phase oil-immersed

Více

Název společnosti: Vypracováno kým: Telefon: Datum: Pozice Počet Popis 1 UP 15-14 B PM. Výrobní č.: 97916771

Název společnosti: Vypracováno kým: Telefon: Datum: Pozice Počet Popis 1 UP 15-14 B PM. Výrobní č.: 97916771 Pozice Počet Popis 1 UP 15-1 B PM Výrobní č.: 9791771 Pozn.: obr. výrobku se může lišit od skuteč. výrobku Čerpadlo se sférickým rotorem konstruované pro oběh teplé vody v rámci distribučního systému teplé

Více

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ICS 53.020.20 Srpen 2013 Jeřáby Bezpečnost Navrhování Požadavky na vybavení ČSN EN 13135 27 0136 Cranes Safety Design Requirements for equipment Appareils de levage a charge suspendue

Více

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ICS 17.240 Říjen 2009 Postup pro hodnocení vystavení zaměstnanců elektromagnetickým polím ČSN EN 50499 36 7920 Procedure for the assessment of the exposure of workers to electromagnetic

Více

Manuál - Průtokový spínač RV/RW

Manuál - Průtokový spínač RV/RW Manuál - Průtokový spínač RV/RW Dok. č.: 133, cz_man_rv/rw, 5/2015, rev. 1 Úvod Přes jednoduchou obsluhu a spolehlivou funkčnost přístroje je třeba, aby každá osoba, která bude montovat, nastavovat a používat

Více

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ICS 29.080.20 Červenec 2009 Izolační průchodky pro střídavé napětí nad 1 000 V ČSN EN 60137 ed. 3 34 8043 idt IEC 60137:2008 Insulated bushings for alternating voltages above 1 000

Více

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ICS 55.180.20 Duben 2012 Ohradové palety Základní požadavky a metody zkoušení ČSN ISO 13194 26 9125 Box pallets Principal requirements and test methods Palettes boîtes Exigences principales

Více

KINAX WT 711 Programovatelný převodník úhlu otočení

KINAX WT 711 Programovatelný převodník úhlu otočení Vestavný přístroj Použití Převodník KINAX WT 711 (obr. 1 a 2) snímá bezkontaktně úhlovou polohu hřídele a převádí ji na vnucený stejnosměrný proud přímo úměrný měřené hodnotě. Díky své kompaktní konstrukci

Více

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ICS 17.220.01, 29.240.20 2004 Zkratové proudy v trojfázových střídavých soustavách - Část 1: Součinitele pro výpočet zkratových proudů podle IEC 60909-0 ČSN 33 3022-1 Květen idt IEC

Více

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ICS 33.100.01; 33.170 2006 Elektromagnetická kompatibilita a rádiové spektrum (ERM) - Vysílací zařízení služby rozhlasového vysílání s kmitočtovou modulací (FM) - Část 2: Harmonizovaná

Více

Napájecí zdroj Supply MEg101.5

Napájecí zdroj Supply MEg101.5 Napájecí zdroj Supply MEg101.5 MEgA Měřící Energetické Aparáty, a.s. 664 31 Česká 390 Česká republika Napájecí zdroj Supply MEg101.5 Napájecí zdroj Supply MEg101.5 1/ Charakteristika Napájecí zdroj Supply

Více

Jako zdroj chladu budou navrženy dvě vzduchem chlazené jednotky, každá o chladícím výkonu min. 20 kw při venkovní teplotě +35 C

Jako zdroj chladu budou navrženy dvě vzduchem chlazené jednotky, každá o chladícím výkonu min. 20 kw při venkovní teplotě +35 C Technická specifikace pro vysoce přesné chladící zařízení datového centra založené na technologii vodou chlazených mezirackových jednotek s možností budoucího zapojení prvku volného chlazení do chladícího

Více

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ICS 29.260.20 Březen 2010 Výbušné atmosféry Část 0: Zařízení Všeobecné požadavky ČSN EN 60079-0 ed. 3 33 2320 idt IEC 60079-0:2007 Explosive atmospheres Part 0: Equipment General

Více

Electrical apparatus for potentially explosive atmospheres. Increased safety e"

Electrical apparatus for potentially explosive atmospheres. Increased safety e ČESKÁ NORMA ICS 29.260.20 Červenec 1996 Nevýbušná elektrická zařízení ZAJIŠTĚNÉ PROVEDENÍ "e" ČSN EN 50 019 33 0375 Electrical apparatus for potentially explosive atmospheres. Increased safety e" Matériel

Více

Anotace. Náhrada pohonů napájecích čerpadel Teplárna Otrokovice a.s.

Anotace. Náhrada pohonů napájecích čerpadel Teplárna Otrokovice a.s. TECHNICKÁ ZPRÁVA DRUH ZPRÁVY konečná DATUM VYDÁNÍ 30. 4. 2012 NÁZEV ÚKOLU ZAKÁZKOVÉ ČÍSLO 51113620 ČÍSLO DOKUMENTU OBJEDNATEL 51113620/BMZ001/00 Objízdná 1777, 765 39 Otrokovice VEDOUCÍ ÚKOLU AUTOR ZPRÁVY

Více

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ICS 01.080.20; 29.060.20 Duben 2014 ČSN 33 0165 ed. 2 Značení vodičů barvami nebo číslicemi Prováděcí ustanovení Identification of conductors by colours or numerals Procedure provisions

Více

Servisní mechanik "velkých" chladicích a klimatizačních zařízení a tepelných čerpadel (kód: 23-055-H)

Servisní mechanik velkých chladicích a klimatizačních zařízení a tepelných čerpadel (kód: 23-055-H) Servisní mechanik "velkých" chladicích a klimatizačních zařízení a tepelných čerpadel (kód: 23-055-H) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Strojírenství a strojírenská výroba

Více

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ICS 91.140.80 2002 Čerpací stanice odpadních vod na vnitřní kanalizaci - Konstrukční zásady a zkoušení - Část 2: Čerpací stanice odpadních vod bez fekálií ČSN EN 12050-2 75 6762 Červenec

Více

Návody na montáž, obsluhu a údržbu

Návody na montáž, obsluhu a údržbu VENTILÁTORY KVKE EC NÁVODY NA MONTÁŽ, OSLUHU A ÚDRŽU 1. Popis Ventilátory KVKE EC jsou jednostranně sací radiální ventilátory s dozadu zahnutými lopatkami a EC motory s vnějším rotorem. Motory jsou pro

Více

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ICS 25.140.10 Leden 2015 Neelektrická ruční nářadí Bezpečnostní požadavky Část 5: Příklepové vrtačky ČSN EN ISO 11148-5 23 9060 idt ISO 11148-5:2011 Hand-held non-electric power tools

Více

STS Technologie s.r.o. Hodonín, Czech Republic TECHNICKÉ DODACÍ PODMÍNKY A PROJEKTOVÉ PODKLADY. Alfa. modifikace: Classic - DO/mod

STS Technologie s.r.o. Hodonín, Czech Republic TECHNICKÉ DODACÍ PODMÍNKY A PROJEKTOVÉ PODKLADY. Alfa. modifikace: Classic - DO/mod STS Technologie s.r.o. Hodonín, Czech Republic Datum schválení TP: 10 / 2008 TECHNICKÉ DODACÍ PODMÍNKY A PROJEKTOVÉ PODKLADY ČISTÍREN A ÚPRAVEN VOD Alfa modifikace: Classic - DO/mod STS Technologie s.

Více

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ICS 01.040.21; 21.060.01 Srpen 2011 Spojovací součásti Terminologie ČSN ISO 1891 02 1003 Fasteners Terminology Éléments de fixation Terminologie???????????????????????????? Tato norma

Více

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ICS 67.020 2006 Mlékárenské strojní zařízení - Hygienické požadavky - Všeobecné pokyny pro kontrolu a postupy při vzorkování Prosinec ČSN ISO 8086 57 0005 Dairy plant - Hygiene conditions

Více

ČSN 06 0310 ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA. Září. 2006 Tepelné soustavy v budovách - Projektování a montáž

ČSN 06 0310 ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA. Září. 2006 Tepelné soustavy v budovách - Projektování a montáž ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ICS 91.140.10 2006 Tepelné soustavy v budovách - Projektování a montáž ČSN 06 0310 Září Heating systems in buildings - Design and installation Nahrazení předchozích norem Touto normou

Více

Vývoj mezinárodní normalizace v oboru maltovin v roce 2006

Vývoj mezinárodní normalizace v oboru maltovin v roce 2006 Vývoj mezinárodní normalizace v oboru maltovin v roce 2006 Ing. Jaroslava Hladíková, Ing. Martina Minaříková Ph.D., Ing. Lukáš Peřka, Ing. Vladivoj Tomek Výzkumný ústav maltovin Praha s.r.o. V uplynulém

Více

Identifikace zkušebního postupu/metody

Identifikace zkušebního postupu/metody List 1 z 47 Pracoviště zkušební laboratoře: 1. Zkušebna vozidel Zkoušky: 1.1 Stanovení rozměrů vozidel. J-4-720/11 Silniční vozidla dle 2 zákona 1.2 Stanovení hmotnosti vozidel. J-4-720/12 č.56/2001 Sb.

Více

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ICS 31.160; 33.040.30 2002 Signalizace v instalacích nízkého napětí v kmitočtovém rozsahu 3 khz až 148,5 khz - Část 4-1: Oddělovací filtry nízkého napětí - Kmenová specifikace Březen

Více

Acoustics - Determination of sound power levels of noise sources using sound intensity - Part 1: Measurement at discrete points

Acoustics - Determination of sound power levels of noise sources using sound intensity - Part 1: Measurement at discrete points ČESKÁ NORMA MDT 534.61 Srpen 1995 Akustika. URČENÍ HLADIN AKUSTICKÉHO VÝKONU ZDROJŮ HLUKU S VYUŽITÍM AKUSTICKÉ INTENZITY Část 1: Měření v bodech ČSN ISO 9614-1 01 1617 Acoustics - Determination of sound

Více

PRM4-04. Popis konstrukce a funkce HC 5112 1/2002. Proporcionální rozváděče se snímačem polohy. Nahrazuje HC 5112 6/2001

PRM4-04. Popis konstrukce a funkce HC 5112 1/2002. Proporcionální rozváděče se snímačem polohy. Nahrazuje HC 5112 6/2001 Proporcionální rozváděče se snímačem polohy D n 0 p max 3 MPa Q max 0 dm 3 min -1 PRM-0 HC 511 1/00 Nahrazuje HC 511 6/001 Kompaktní konstrukce Ovládání proporcionálními magnety Vysoká citlivost a nepatrná

Více

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ICS 91.140.70 Červenec 2011 Nádržkové splachovače pro záchodové mísy a pisoáry ČSN EN 14055 91 4640 WC and urinal flushing cisterns Réservoirs de chasse d,eau pour WC et urinoirs

Více