Tým CUT Realizační tým Jíry Hledíka pro Projekt RAAM. Zpracoval : Jiří Jíra Hledík Fotografie : Jakub Cejpek

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Tým CUT 2012. Realizační tým Jíry Hledíka pro Projekt RAAM. Zpracoval : Jiří Jíra Hledík Fotografie : Jakub Cejpek"

Transkript

1 Tým CUT 2012 Realizační tým Jíry Hledíka pro Projekt RAAM Zpracoval : Jiří Jíra Hledík Fotografie : Jakub Cejpek

2 Po čtyřech ultramaratonských sezónách má realizační tým, který Jíru doprovází na závodech, 9 členů: Vojtěch Hledík vedoucí týmu pro RAAM, navigace Zdenek Janeček lékař, krizový manažer, řidič Jakub Cejpek focení, videozáznam, suplementy Vladimír Vebr řidič, logistika, masáže Vláďa Koplík mechanik, řidič, logistika, pitstopy Jindřiška Hledíková vaření, šamanka týmu Jan Vebr řidič, logistika, komunikace s pořadatelem Danča Růžičková logistika, vaření Mirek Diviš příprava závodu na místě, logistika

3 Realizační tým pro RAAM 2012

4

5 Vojta : Syn, absolvent VŠE, obor mezinárodní vztahy - diplomacie. Vojta mně pravidelně pomáhal na různých závodech - na maratonech, na 24 hodinovkách dvojic a jednotlivců, na závodech JAL. Má vytříbený anglický humor a je tvůrcem dobré nálady. Je výborný komunikátor a angličtinář. Silnou stránkou Vojty je přesná navigace, výdrž v jeho nasazení a zvládání krizových situací. Komunikuje s pořadateli, řídí, naviguje, podporuje závodníka. Prosazuje se i jako krizový manažer, který se snaží bez velkých kompromisů dodržovat časový plán závodu. Tým si ho zvolil jako kapitána pro Projekt RAAM Od roku 2009 absolvoval Vojta jako doprovod již 5 ultramaratonů.

6

7

8

9

10 Zdenek: Lékař, chirurg žijící a pracující v Praze. Začátkem roku 2011 se Jíra se Zdenkem dohodli, že se stane doktorem našeho týmu a pojede s námi na zatím nejdůležitější a nejtěžší ultramaraton RAA. A to se také stalo! Zdenek je aktivním cyklistou a především lehokolcem, majícím zkušenosti i z 24 hodinovek. Zdenek je zkušený profesionál a úžasně empatický člověk. Kromě toho, že je výborný doktor, je perfektní navigátor a spolehlivý řidič. Na RAA si okamžitě získal srdce celého týmu a stal se Jírovi obrovskou oporou Po zkušenostech z RAA je účast Zdenka na RAAM zcela nezbytná. RAA 2011 byl jeho první ultramaraton, který jel s našim týmem.

11

12

13

14

15 Jakub Kuba : Dlouholetý kamarád Vojty, student stavebního inženýrství. Je výborný horolezec, věnuje se lezení jižřadu let od skalního lezení, přes VH turistiku, ledopády a skialpinismus až po šestitisícové vrcholy! Díky tomu se dostává do úžasného prostředí a unikátních situací, kde se může věnovat své další velké zálibě ve fotografování. Jakub doplňuje tým od července Je úžasně empatický! Účastnil se ultramaratonu RACE, DOS RAS EXTREME a RAA EXTREME, kde se 100% osvědčil! Jakub nádherně dokumentuje každý závod, fotí, točí videa a stará se o jídlo, pití a suplementy pro závodníka. Hodně přispívá k týmovému duchu. Od roku 2010 absolvoval Jakub jako doprovod 3 ultramaratony.

16

17

18

19

20 Vláďa: Dlouholetý kolega z práce, výborný kamarád, spolehlivý partner a chlap do nepohody! Vláďa sportu velmi dobře rozumí, je bývalý všestranný atlet. Pomáhal mně již na mých prvních 24 hodinovkách v Lichnově coby můj doprovod a vždy se mu v této roli dařilo! Vláďa realizační tým celé 4 roky vedl a pro RAAM 2012 tuto roli předal Vojtovi. Vláďa pomáhá již s přípravou závodu (zajišťování ubytování, sestavování plánu závodu, nastudování trasy závodu,...). Komunikuje s pořadateli, řídí, naviguje a kontroluje dodržování dohodnutého plánu závodu. I jeho zásluhou jsou v týmu výborné vztahy. Od roku 2008 absolvoval Vláďa jako doprovod již 6 ultramaratonů!

21

22

23

24

25 Vláďa Mechoš : Kamarád, hecíř a spolehlivý partner. Přestože je to rodilý lev občas je to také cíťa. Kola se stala Vláďovi tak trochu osudem ve své firmě BIKE STORE je sestavuje, prodává a servisuje. Sám je aktivní bajker. Jako mechanik se stará o závodní silničky a odvádí vždy 100% práci za každého počasí a situace. Vláďa řídí výhradně karavan a také zabezpečuje jeho logistiku. Dělá si srandu z čeho se dá a pomáhá udržovat pohodu týmu. Vláďa také Jíru přivedl k bajkování a pomohl mu tak zpestřit jeho přípravu především na začátku sezóny. Jako jediný z týmu s Jírou občas trénuje. Od roku 2008 absolvoval Vláďa jako doprovod již 6 ultramaratonů!

26

27

28

29

30 Jindřiška Ika : Manželka, ekonomka. RACE 2009 byl jejím prvním ultramaratonem a dlouho se rozhodovala, zda bude v týmu působit dál. Nakonec v týmu zůstala a udělala dobře! Před každým závodem připravuje kompletní jídelníček podle plánu závodu. Připravuje jídlo a pití jak pro závodníka, tak pro celý tým. Podílí se na logistice pitstopů a pomáhá s masírováním Jíry. Přispívá k dobré atmosféře celého týmu. Je paní v karavanu, kde na pitstopech společně s ostatními vždy čeká s připraveným jídlem, pitím a dobrou náladou. Pro RAAM vymyslela týmový rituál. Od roku 2009 absolvovala Ika jako doprovod 5 ultramaratonů!

31

32

33

34

35 Honza: Syn Vládi, inženýr architekt pracující na volné noze. DOS RAS 2011 byl jeho prvním ultramaratonem, kde zaskakoval za Bicmana. Honza do týmu okamžitě zapadnul, týmu moc pomohl a osvědčil se! Je velmi empatický a jeho silnou stránkou je řízení doprovodného vozu, pro které má úžasný cit s ohledem na závodníka. Přijal Jírovu nabídku pokračovat s týmem dál a svůj výkon zopakoval i na RAA. Honza pomáhá také s přípravou závodu a s komunikací s pořadatelem. Je výborný angličtinář. Je pohodář a ví si rady s celou řadou technických problémů, které nás občas potkávají. Od roku 2011 absolvoval Honza jako doprovod 2 ultramaratony.

36

37

38

39

40 Danča: Přítelkyně Jakuba. Je absolventka Humboldt Universität v Berlíně, obor zahradnictví. Věnuje se průvodcovství na letních turistických i bajkových zájezdech. Je instruktorkou lyžování, mnoho času tráví s Jakubem na horolezeckých túrách a na skialpech. Mezi její největší záliby dále patří studium cizích jazyků a latinskoamerické tance. Danča je ženská do nepohody a drsných podmínek. V týmu posílí především ženské zastoupení a pomůže Jindřišce zvládat spoustu činností kolem vaření a přípravy zázemí pro závodníka a celý tým. V červnu 2012 bude s námi na RAAM absolvovat svůj první ultramaraton.

41

42

43 Mirek: Čechoameričan, který již mnoho let žije v USA. Svoje místo našel v San Diegu v Californii, kde žije se ženou a se svými dětmi. Mirka do našeho týmu přivedla na poslední chvíli náhoda a doporučení jeho bývalého spolužáka Honzy Kalíška. Mirek je schopný skoro všeho, jak rád s oblibou říká. Byl aktivním sportovcem, věnoval se triatlonu a horolezectví. Již po krátké, ale intenzivní spolupráci na dálku se ukazuje, že Mirek má o RAAM velký zájem. Bude cennou podporou týmu při zajišťování přípravy a logistiky závodu a pomůže i s komunikací s pořadatelem.. V červnu 2012 bude s námi na RAAM absolvovat svůj první ultramaraton.

44 Za 4 roky tým s Jírou absolvoval 6 ultramaratonů: GLOCKNERMAN 2008 (825km, m převýšení) RACE 2009 (1.213km, m převýšení) DOS RAS EXTREME 2010 (1.230km, m převýšení) RACE 2010 (1.191km, m převýšení) DOS RAS EXTREME 2011 (1.139km, m převýšení) RAA EXTREME 2011 (2.164km, m převýšení)

45 Dokázali jsme v kategorii 50+ vybojovat: 2. místo na mistrovství světa 1. místo na Race Around the Central Europe dokončili jsme v limitu nejtěžší ultramaraton v Evropě RAA Jíra je držitel kvalifikace na nejtěžší ultramaraton světa Race Across America s platností do roku 2013

46 V týmu pracují vedle sebe lidé různých povah, různého vzdělání a povolání. Všichni však mají jeden společný cíl, který je rok od roku spojuje, a to tím více, čím jsou mu blíže Projekt RAAM 2012.

47

48 Realizační tým je pro závodníka naprosto nezbytnou součástí všech jeho ultramaratonů! Vybrat si členy týmu, sestavit tým, najít pro každého správnou roli a udržet tým několik sezón dostatečně motivovaný a výkonný není vůbec jednoduchá záležitost. Vše, co každý v týmu podstupuje, probíhá na základě jejich dobrovolnosti a ochoty věnovat tomu nemalou část svého volna, dovolených, fyzických a psychických sil.

49

50 Práce týmu začíná daleko dříve než závodník vyjede na trať. Tým pomáhá s přípravou logistiky závodu (přihlášení, ubytování) a se zajišťováním materiálu, vybavení a důležitých formalit. V průběhu samotného závodu komunikuje s pořadateli závodu, řídí doprovodné vozy, naviguje a zajišťuje všechny potřeby ultramaratonce (jídlo, pití, suplementy, oblečení, ošetření, ), servis kol, focení a nezbytnou morální podporu i hecování. Vše, co tým dělá, probíhá po trase závodu za každého počasí a v každou denní i noční dobu. Často několik dní a nocí nonstop.

51

52 To, jak závod probíhá, je velmi závislé i na složení a fungování týmu, na jeho sehranosti a na jeho odolnosti vůči stresovým situacím. Ty se obvykle vyskytnou s přibývajícím fyzickým a psychickým vypětím závodníka. Po pravděřečeno ultramaraton prověří doslova všechny. Při takových závodech se opravdu láme chleba poznáváme sami sebe, svoje hranice a meze, ale i to, jak se chováme k druhým a kým vlastně doopravdy jsme.

53

54 Jenom poctivý a tvrdý trénink a dobrá životospráva ultramaratonce na start RAAM nepřivede. Cesta na nejtěžší ultramaraton světa vede přes výborně sehraný tým kamarádů, přátel a blízkých, kteří jsou tomu ochotni obětovat hodně ze svého vlastního života.

55 DOS RAS EXTREME 2011 před odjezdem na závod

56

57

58

59

60 DOS RAS EXTREME 2011 v cíli závodu

61 RAA EXTREME 2011 před odjezdem na závod

62

63

64 RAA EXTREME 2011 před startem závodu

65 RAA EXTREME 2011 v cíli závodu

66 Dnes Jíra ví, že to nejdůležitější, co ultramaratonec pro své závody potřebuje, má. Vytvořili jsme společně silný a sehraný tým, který ví, co ultramaratonec během testů a závodu potřebuje.

67 Začali jsme z ničeho a za krátkou dobu jsme odjeli dobré závody a společně jsme toho hodně zajímavého zažili. Máme za sebou zatím ten nejdůležitější milník před RAAM Race Around Austria se svými kilometry a m převýšení za 141 hodin a 59 minut. Byla to nová výzva, které jsme se nezalekli. Podle slov letošního vítěze RAAM Christopha Strassera to byl ten nejlepší krok ke splnění našeho cíle: START na RAAM 2012.

68 Tak jdeme na to!!!

69

70 Co chci říci na závěr: Všem, kteří mě dovedli až na práh 5. ultramaratónské sezony a umožnili mně se připravit na RAAM, velmi děkuji!!! Jsem také velmi vděčný mým sponzorům! Bez nich a bez mého týmu bych to nedokázal.

Tým CUT 2012. Realizační tým Jíry Hledíka pro projekt RAAM. Zpracoval : Jiří Jíra Hledík Fotografie : Jakub Cejpek

Tým CUT 2012. Realizační tým Jíry Hledíka pro projekt RAAM. Zpracoval : Jiří Jíra Hledík Fotografie : Jakub Cejpek Tým CUT 2012 Realizační tým Jíry Hledíka pro projekt RAAM Zpracoval : Jiří Jíra Hledík Fotografie : Jakub Cejpek Po čtyřech ultramaratonských sezónách má realizační tým, který mě doprovází na závodech,

Více

Tým CUT Realizační tým Jíry Hledíka pro Projekt RAAM. Zpracoval : Jiří Jíra Hledík Fotografie : Jakub Cejpek

Tým CUT Realizační tým Jíry Hledíka pro Projekt RAAM. Zpracoval : Jiří Jíra Hledík Fotografie : Jakub Cejpek Tým CUT 2012 Realizační tým Jíry Hledíka pro Projekt RAAM Zpracoval : Jiří Jíra Hledík Fotografie : Jakub Cejpek Po čtyřech ultramaratonských sezónách má realizační tým, který Jíru doprovází na závodech,

Více

Tým CUT Realizační tým Jíry Hledíka pro projekt RAAM. Zpracoval : Jiří Jíra Hledík Fotografie : Jakub Cejpek

Tým CUT Realizační tým Jíry Hledíka pro projekt RAAM. Zpracoval : Jiří Jíra Hledík Fotografie : Jakub Cejpek Tým CUT 2011 Realizační tým Jíry Hledíka pro projekt RAAM Zpracoval : Jiří Jíra Hledík Fotografie : Jakub Cejpek Po třech ultramaratonských sezónách má realizační tým, který mě doprovází na závodech, 8

Více

856,6km. Tohoto vynikajícího výsledku jsem dosáhl v

856,6km. Tohoto vynikajícího výsledku jsem dosáhl v Jmenuji se Stanislav Prokeš. Žiji v Lipníku nad Bečvou a je mi 46 let. Jsem amatérským závodníkem a zaměřuji se především na vytrvalostní cyklistiku. V posledních letech se věnuji téměř výhradně silniční

Více

Projekt RAAM 2017. Czech Ultracycling Team o. s. www.jirihledik.cz www.cut-raam.cz. Ing. Jiří H l e d í k. jednatel CUT

Projekt RAAM 2017. Czech Ultracycling Team o. s. www.jirihledik.cz www.cut-raam.cz. Ing. Jiří H l e d í k. jednatel CUT Projekt RAAM 2017 Czech Ultracycling Team o. s. www.jirihledik.cz www.cut-raam.cz Ing. Jiří H l e d í k jednatel CUT Představení projektu Občanské sdružení Czech Ultracycling Team o. s. (CUT) představuje

Více

JÍRA HLEDÍK ULTRACYCLING. www.jirihledik.cz

JÍRA HLEDÍK ULTRACYCLING. www.jirihledik.cz 2015 Tough business... Q Q Q Q Q Q Q Q Představení: Jiří Hledík, 57 let, ženatý, otec dvou dětí, jaderný inženýr. Jsem amatérský cyklista a vyznavač čistého sportu bez dopingu. Ve volném čase se již 12

Více

Projekt RAAM 2011. Czech Ultracycling Team o.s. www.jirihledik.cz www.cut-raam.cz. Ing. Jiří H l e d í k. jednatel CUT

Projekt RAAM 2011. Czech Ultracycling Team o.s. www.jirihledik.cz www.cut-raam.cz. Ing. Jiří H l e d í k. jednatel CUT Projekt RAAM 2011 Czech Ultracycling Team o.s. www.jirihledik.cz www.cut-raam.cz Ing. Jiří H l e d í k jednatel CUT Představení projektu Občanské sdružení Czech Ultracycling Team (CUT) si Vám dovoluje

Více

JÍRA HLEDÍK ULTRACYCLING.

JÍRA HLEDÍK ULTRACYCLING. 2014 on the road again! Q Q Q Q Q Q Q Q Představení: Jiří Hledík, 56 let, ženatý, otec dvou dětí, jaderný inženýr. Jsem amatérský cyklista a vyznavač čistého sportu bez dopingu. Ve volném čase se již 11

Více

Profil závodníka. Osobní údaje Proč cyklistika Výsledky závodů

Profil závodníka. Osobní údaje Proč cyklistika Výsledky závodů Profil závodníka Osobní údaje Proč cyklistika Výsledky závodů Osobní údaje Jmenuji se Jiři Hledík, mám přezdívku "Jira". Je mně 54, narodil jsem se 29. června 1957. Vyrůstal jsem ve sportovní rodině, můj

Více

Projekt RAAM 2012. Czech Ultracycling Team o.s. www.jirihledik.cz www.cut-raam.cz. Ing. Jiří H l e d í k. jednatel CUT

Projekt RAAM 2012. Czech Ultracycling Team o.s. www.jirihledik.cz www.cut-raam.cz. Ing. Jiří H l e d í k. jednatel CUT Projekt RAAM 2012 Czech Ultracycling Team o.s. www.jirihledik.cz www.cut-raam.cz Ing. Jiří H l e d í k jednatel CUT Představení projektu Občanské sdružení Czech Ultracycling Team (CUT) Vám představuje

Více

SVAŤA BOŽÁK EXTREME CYCLING

SVAŤA BOŽÁK EXTREME CYCLING SVAŤA BOŽÁK EXTREME CYCLING P edstavení : Jmenuji se Svatopluk Bo ák a je mi 34let. Vytrvalostní cyklistice se věnuji intenzivně ji od roku 2003. Začínal jsem na 24 hodinových závodech na horském kole.

Více

Jmenuji se Stanislav Prokeš. Žiji v Lipníku nad Bečvou a je mi 44 let.

Jmenuji se Stanislav Prokeš. Žiji v Lipníku nad Bečvou a je mi 44 let. Jmenuji se Stanislav Prokeš. Žiji v Lipníku nad Bečvou a je mi 44 let. Jsem amatérským závodníkem a zaměřuji se především na vytrvalostní cyklistiku. V posledních letech se věnuji téměř výhradně silniční

Více

MOJE STATISTIKY 1996 2014 :-)

MOJE STATISTIKY 1996 2014 :-) MOJE STATISTIKY 1996 2014 :-) MARATÓNY ULTRA ULTRA Rok Km / hodiny 200-250km 12h a více 24h a více 1993 2489 1994 3056 1995 7541 1996 8224 1(150KráŠumavy) 1997 13466 / 508 5 1998 20011 / 741 5 2 1999 21573

Více

Jmenuji se Stanislav Prokeš. Žiji v Lipníku nad Bečvou a je mi 45 let. Jsem amatérským závodníkem a zaměřuji se především na vytrvalostní cyklistiku.

Jmenuji se Stanislav Prokeš. Žiji v Lipníku nad Bečvou a je mi 45 let. Jsem amatérským závodníkem a zaměřuji se především na vytrvalostní cyklistiku. Jmenuji se Stanislav Prokeš. Žiji v Lipníku nad Bečvou a je mi 45 let. Jsem amatérským závodníkem a zaměřuji se především na vytrvalostní cyklistiku. V posledních letech se věnuji téměř výhradně silniční

Více

02 Výchova ke vzorům. Vyrůstal jsem ve stínu svého slavného otce fotbalového reprezentanta

02 Výchova ke vzorům. Vyrůstal jsem ve stínu svého slavného otce fotbalového reprezentanta 01 - Představení Mám přezdívku Jíra Je mně 59 let Jsem amatérský cyklista Závodím za Czech Ultracycling Team Jezdím závody světové série UMCA Měřím 184cm, vážím 75kg Výkon 3,9W / kg na ANP VO2max= 61,1ml/kg.min

Více

Profil závodníka. Osobní údaje Cyklistika a ultramaratony Projekty RAAM a pomoc pro ASISTENCE o. p. s. Výsledky závodů

Profil závodníka. Osobní údaje Cyklistika a ultramaratony Projekty RAAM a pomoc pro ASISTENCE o. p. s. Výsledky závodů Profil závodníka Osobní údaje Cyklistika a ultramaratony Projekty RAAM a pomoc pro ASISTENCE o. p. s. Výsledky závodů Osobní údaje Jmenuji se Jiří Hledík, mám přezdívku "Jira". Je mně 56, narodil jsem

Více

MOJE STATISTIKY :-) Statistika jednotlivých stovkových mezníků za 24h: MARATÓNY ULTRAMARATÓNY ULTRAMARATÓNY. Rok Km km 12h a více 24h a více

MOJE STATISTIKY :-) Statistika jednotlivých stovkových mezníků za 24h: MARATÓNY ULTRAMARATÓNY ULTRAMARATÓNY. Rok Km km 12h a více 24h a více MOJE STATISTIKY :-) MARATÓNY ULTRAMARATÓNY ULTRAMARATÓNY Rok Km 200-250km 12h a více 24h a více 1993 2489 1994 3056 1995 7541 1996 8224 1(150 Král Šumavy) 1997 13466 5 1998 20011 5 2 1999 21573 3 3 2 2000

Více

SOUKROMÁ VYSOKÁ ŠKOLA EKONOMICKÁ ZNOJMO INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ II / 2010. elektronický časopis pro absolventy SVŠE

SOUKROMÁ VYSOKÁ ŠKOLA EKONOMICKÁ ZNOJMO INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ II / 2010. elektronický časopis pro absolventy SVŠE INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ II / 2010 elektronický časopis pro absolventy SVŠE Z obsahu tohoto čísla: KLUB ABSOLVENTŮ NOVINKY ZE ŽIVOTA SVŠE ROZHOVOR S HONZOU NEDVĚDEM PŘIPRAVUJEME NABÍDKA ZAMĚSTNÁNÍ SOUKROMÁ

Více

III. ročník čtyřdenního cyklistického non-stop maratonu smíšených týmů napříč Českou a Slovenskou republikou v délce 2222 km a v limitu 111 hodin

III. ročník čtyřdenního cyklistického non-stop maratonu smíšených týmů napříč Českou a Slovenskou republikou v délce 2222 km a v limitu 111 hodin III. ročník čtyřdenního cyklistického non-stop maratonu smíšených týmů napříč Českou a Slovenskou republikou v délce 2222 km a v limitu 111 hodin Obsah: 1. O projektu 2. Termín konání 3. Týmy 4. Povinné

Více

O POHÁR VESNICE STŘEŇ. .cyklokros trochu jinak

O POHÁR VESNICE STŘEŇ. .cyklokros trochu jinak O POHÁR VESNICE STŘEŇ.cyklokros trochu jinak A jedeme dál, zpívá se v jednom nestárnoucím hitu. Dál jede také cyklokros ve Střeni. Parádní závod, který si užije celá rodina. Michal Frantík a jeho team

Více

MOJE STATISTIKY :-) Statistika jednotlivých stovkových mezník za 24h: ULTRAMARATÓNY ULTRAMARATÓNY. Rok Km 200-250km 12h a více 24h a více

MOJE STATISTIKY :-) Statistika jednotlivých stovkových mezník za 24h: ULTRAMARATÓNY ULTRAMARATÓNY. Rok Km 200-250km 12h a více 24h a více MOJE STATISTIKY :-) MARATÓNY ULTRAMARATÓNY ULTRAMARATÓNY Rok Km 200-250km 12h a více 24h a více 1993 2489 1994 3056 1995 7541 1996 8224 1(150 Král Šumavy) 1997 13466 5 1998 20011 5 2 1999 21573 3 3 2 2000

Více

Recenze klientů Lůžkového oddělení následné péče

Recenze klientů Lůžkového oddělení následné péče Recenze klientů Lůžkového oddělení následné péče r. 2015 - Zdravotnický personál dělá vše pro to, aby pacient opět dostal chuť do života podle stávajících možností. - Dodržování doby návštěv. Ve 14 hod.

Více

Stručné shrnutí kampaně Do práce na kole 2013

Stručné shrnutí kampaně Do práce na kole 2013 Stručné shrnutí kampaně Do práce na kole 2013 Do kampaně Do práce na kole se může zapojit každý zaměstnanec obchodní, neziskové či státní společnosti. Stačí dát dohromady tým alespoň dvou lidí, kteří budou

Více

Zpráva z území o průběhu efektivní meziobecní spolupráce v rámci správního obvodu obce s rozšířenou působností Mikulov

Zpráva z území o průběhu efektivní meziobecní spolupráce v rámci správního obvodu obce s rozšířenou působností Mikulov Zpráva z území o průběhu efektivní meziobecní spolupráce v rámci správního obvodu obce s rozšířenou působností Mikulov Téma: Administrativní podpora obcí Tento výstup byl financován z prostředků ESF prostřednictvím

Více

DOS RAS 2011. Dirka okolo Slovenia / Race Around Slovenia silniční ultramaraton UMCA. Zpracoval : Jiří Jíra Hledík Fotografie : Jakub Cejpek

DOS RAS 2011. Dirka okolo Slovenia / Race Around Slovenia silniční ultramaraton UMCA. Zpracoval : Jiří Jíra Hledík Fotografie : Jakub Cejpek DOS RAS 2011 Dirka okolo Slovenia / Race Around Slovenia silniční ultramaraton UMCA Zpracoval : Jiří Jíra Hledík Fotografie : Jakub Cejpek Závod se jel pod hlavičkou UMCA. Uskutečnil se ve dnech od 12.

Více

Michal Malátný z Chinaski: Jsem chodící reklama na rodičovství a manželství Neděle, 17 Květen 2015 00:33

Michal Malátný z Chinaski: Jsem chodící reklama na rodičovství a manželství Neděle, 17 Květen 2015 00:33 V poslední době se vám velmi daří. Vydali jste novou desku, sbíráte jedno ocenění za druhým a jste uprostřed vyprodaného turné. Co plánujete po jeho zakončení? 1 / 6 Turné se sice blíží ke svému závěru,

Více

Pravidla Závodu vlčat a světlušek 2010 o putovní totem náčelníka a putovní vlajku náčelní

Pravidla Závodu vlčat a světlušek 2010 o putovní totem náčelníka a putovní vlajku náčelní Pravidla Závodu vlčat a světlušek 2010 o putovní totem náčelníka a putovní vlajku náčelní Junák svaz skautů a skautek ČR, Odbor pro výchovu vlčat a světlušek http://www.skaut.cz/zvas 1. Úvod (1) Junák

Více

Výzva k podání nabídky. Veřejná zakázka

Výzva k podání nabídky. Veřejná zakázka Výzva k podání nabídky pro veřejnou zakázku malého rozsahu dle 12 odst. 3 zákona č.137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů, zadávanou dle Závazných postupů pro zadávání zakázek

Více

Manažerem talentů. 1. kapitola

Manažerem talentů. 1. kapitola 1. kapitola Manažerem talentů Mám neodbytný pocit, že se v Čechách snad nenajde člověk, který by se domníval, že na výchově automobilových talentů se dá něco vydělat, neřku-li zbohatnout. Leda, že by z

Více

TRIATLON DĚTI Česká triatlonová asociace

TRIATLON DĚTI Česká triatlonová asociace TRIATLON DĚTI Česká triatlonová asociace Tréninková skupina Tomáše Bičíka Nabídka pro rodiče a jejich děti Vážení rodiče, rád bych Vás touto cestou oslovil s nabídkou zařazení Vašich dětí do mojí trénikové

Více

Kombinované soutěže chladnokrevných koní dvojspřeží. 11. a 12. srpna 2012 PROGRAM

Kombinované soutěže chladnokrevných koní dvojspřeží. 11. a 12. srpna 2012 PROGRAM Mistrovství republiky malých koní ve vozatajských soutěžích Mistrovství republiky malých koní v sedlových disciplinách - I. memoriál Rudolfa Nachtigala a VII.ročník soutěže v orbě koňmo Kombinované soutěže

Více

DUBEN Program a aktivity ve škole byly pestré jako samotné aprílové počasí! Přivítali jsme žáky z Německa na výměnném pobytu, sportovali jsme na školních turnajích, bubnovali jsme a projektový a oborový

Více

Dotazník pro absolventy Gymnázia Cheb

Dotazník pro absolventy Gymnázia Cheb Dotazník pro absolventy Gymnázia Cheb Vážení absolventi, Gymnázium Cheb se zapojilo do přípravy nového systému vzdělávání, který bude spočívat v tom, že si každá škola bude formulovat svůj vlastní vzdělávací

Více

PRAVIDLA PARAVOLTIŽE 2016

PRAVIDLA PARAVOLTIŽE 2016 PRAVIDLA PARAVOLTIŽE 2016 Toto vydání paravoltižních pravidel je platné jako pravidla jezdeckého sportu sportovců se zdravotním postižením v ČR od 1. 4. 2016. Pravidla jsou zpracovaná Českou hiporehabilitační

Více

Turistický zpravodaj. Časopis Klubu českých turistů v Kralupech nad Vltavou. KČT Kralupy nad Vltavou www.kralupska-turistika.cz 1

Turistický zpravodaj. Časopis Klubu českých turistů v Kralupech nad Vltavou. KČT Kralupy nad Vltavou www.kralupska-turistika.cz 1 Turistický zpravodaj Časopis Klubu českých turistů v Kralupech nad Vltavou Číslo 3/2014 Ročník XXVII. KČT Kralupy nad Vltavou www.kralupska-turistika.cz 1 Časopis Turistický zpravodaj je občasník Klubu

Více

ROZPIS XXII. ROČNÍKU MEZINÁRODNÍHO ETAPOVÉHO CYKLICKÉHO ZÁVODU ŽEN. TOUR de FEMININ - O CENU ČESKÉHO ŠVÝCARSKA. Bod 1.

ROZPIS XXII. ROČNÍKU MEZINÁRODNÍHO ETAPOVÉHO CYKLICKÉHO ZÁVODU ŽEN. TOUR de FEMININ - O CENU ČESKÉHO ŠVÝCARSKA. Bod 1. ROZPIS XXII. ROČNÍKU MEZINÁRODNÍHO ETAPOVÉHO CYKLICKÉHO ZÁVODU ŽEN TOUR de FEMININ - O CENU ČESKÉHO ŠVÝCARSKA Bod 1. Pořadatel závodu Sekretariát závodu Klub cyklistiky Krásná Lípa Česká republika Městský

Více

DRUHÝ ROČNÍK KRČÍNSKÉHO MARATONU

DRUHÝ ROČNÍK KRČÍNSKÉHO MARATONU DRUHÝ ROČNÍK KRČÍNSKÉHO MARATONU PŘÍLOHA OBČASNÍKU ZŠ KRČÍN MASKOT: ŠNEK GRIGOR HESLO: I NEJPOMALEJŠÍ SE MOHOU ZÚČASTNIT! PÁTEK 30. 5. 2014 Rekordní druhý ročník Krčínského maratonu Rekordní druhý ročník

Více

Manuál systému servisních smluv Schneider Electric

Manuál systému servisních smluv Schneider Electric Schneider Electric Vyhotovitel: SiteOne, s.r.o. Systém servisních smluv slouží k evidenci požadavků klientů Schneider Electric plynoucí z jejich servisních smluv. Schneider Electric CZ, s.r.o. Thámova

Více

INFORMACE A PRAVIDLA 2014

INFORMACE A PRAVIDLA 2014 INFORMACE A PRAVIDLA 2014 Plavecká část a použití neoprenů Při teplotě vody nižší než 16 O C je použití neoprenu povinné. Užití neoprenu je zakázáno, je-li dosaženo teplot vody 23 O C a více. Při teplotě

Více

Turistický zpravodaj. Časopis Klubu českých turistů v Kralupech nad Vltavou. KČT Kralupy nad Vltavou www.kralupska-turistika.cz 1

Turistický zpravodaj. Časopis Klubu českých turistů v Kralupech nad Vltavou. KČT Kralupy nad Vltavou www.kralupska-turistika.cz 1 Turistický zpravodaj Časopis Klubu českých turistů v Kralupech nad Vltavou Číslo 3/2013 Ročník XXVI. KČT Kralupy nad Vltavou www.kralupska-turistika.cz 1 Časopis Turistický zpravodaj je občasník Klubu

Více

TRILOGY. www.mtbtrilogy.cz TEPLICE 4. 8. 7. 2012 BROUMOVSKO MTB. NAD METUJÍ 212 km / 7750 m. 1st CZECH stage MOUNTAIN BIKE RACE

TRILOGY. www.mtbtrilogy.cz TEPLICE 4. 8. 7. 2012 BROUMOVSKO MTB. NAD METUJÍ 212 km / 7750 m. 1st CZECH stage MOUNTAIN BIKE RACE MTB 1st CZECH stage MOUNTAIN BIKE RACE TRILOGY BROUMOVSKO 4. 8. 7. 2012 TEPLICE NAD METUJÍ 212 km / 7750 m 9 categories / prize money 81.250 czk Prolog time trial / 4. 7. 15.00 BISCHOFSTEIN 3 km / 250

Více

zásadní změnou je to, že Bezpečnostní manuál nahradil z toho vyplývá, že je nutné dodržovat pokyny uvedené v

zásadní změnou je to, že Bezpečnostní manuál nahradil z toho vyplývá, že je nutné dodržovat pokyny uvedené v BEZPEČNOSTNÍ MANUÁL BEZPEČNOSTNÍ MANUÁL 2015 zásadní změnou je to, že Bezpečnostní manuál nahradil Přílohu III SPR 2015 z toho vyplývá, že je nutné dodržovat pokyny uvedené v novém bezpečnostním manuálu

Více

Mikulášský orientační závod Prahou 45. ročník

Mikulášský orientační závod Prahou 45. ročník ŘEKA - klub pro vodní sporty, Císařská louka 27,150 00 Praha 5 IČ: 709 865 17 Mikulášský orientační závod Prahou 45. ročník Sraz: Sobota 7. prosince 2013 v 9:00 hodin - Malostranské gymnázium, Josefská

Více

Best of Show opět pro skupinu GWFC

Best of Show opět pro skupinu GWFC Best of Show opět pro skupinu GWFC Prvním impulsem pro účast na 7. Warbirdmeetingu v německém Oberhausenu bylo nadšené shlédnutí vystoupení skupiny GWFC na loňské akci Horizon Airmeet členy modelářského

Více

Doplňovací volby do Senátu 27. a 28. dubna. senátní volební obvod. Přerovsko. Elena Grambličková. s citem a porozuměním

Doplňovací volby do Senátu 27. a 28. dubna. senátní volební obvod. Přerovsko. Elena Grambličková. s citem a porozuměním Doplňovací volby do Senátu 27. a 28. dubna senátní volební obvod 63 Přerovsko Elena Grambličková s citem a porozuměním SLOVO PŘEDSEDY Vážení spoluobčané, jsem si vědom, že jste možná ještě z loňského roku

Více

Subaru na sněhu jako doma -test-

Subaru na sněhu jako doma -test- Subaru na sněhu jako doma -test- Autor: Petr MravenecZ Eliáš, 3. 2. 2009 14:46 Jako blesk čistého nebe přišla nedávno práva o tom, že se načka Subaru stahuje e světového šampionátu rally. Při vyslovení

Více

ZPRÁVA Z VLASTNÍHO HODNOCENÍ ŠKOLY

ZPRÁVA Z VLASTNÍHO HODNOCENÍ ŠKOLY ZPRÁVA Z VLASTNÍHO HODNOCENÍ ŠKOLY Střední odborné učiliště Zámecká 478, 507 81 Lázně Bělohrad 600 012 051 Srpen 2009 Září 2010 VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ŠKOLY HODNOCENÍ : VELMI DOBRÉ Tématické plány plní většina

Více

Jedeme v tom společně!

Jedeme v tom společně! Projekt Jedeme v tom společně! Projekt na podporu aktivizace klientů domovů pro seniory v celé České republice Mgr. Jan Vavr ík 2016 1 Úvod Domov pro seniory poskytuje sociální služby osobám, které mají

Více

Zpráva z území o průběhu efektivní meziobecní spolupráce v rámci správního obvodu obce s rozšířenou působností Kroměříž

Zpráva z území o průběhu efektivní meziobecní spolupráce v rámci správního obvodu obce s rozšířenou působností Kroměříž Zpráva z území o průběhu efektivní meziobecní spolupráce v rámci správního obvodu obce s rozšířenou působností Kroměříž Téma: Administrativní podpora obcí Tento výstup byl financován z prostředků ESF prostřednictvím

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 37

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 37 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 37 Obsah: Slovo ředitele školy, škola v přírodě, dopravní hřiště, dětská tvorba, vyhodnocení sběru. Červen 2011 TOCHOVICE

Více

Lužické hory ve dnech 28. - 29. 9. 2013

Lužické hory ve dnech 28. - 29. 9. 2013 Vlastní motto: Byl to krásný pohled do krajiny a nitra. Lužické hory ve dnech 28. - 29. 9. 2013 Nejprve mi dovolte, abych poděkoval za všechny maily, které jsem dostal od vás po návratu ze svého putování

Více

Příprava na vyučování oboru Člověk a jeho svět s cíli v oblasti OSV

Příprava na vyučování oboru Člověk a jeho svět s cíli v oblasti OSV Příprava na vyučování oboru Člověk a jeho svět s cíli v oblasti OSV Název učební jednotky (téma) Příbuzenské vztahy v rodině Stručná anotace učební jednotky Žáci zjišťují informace od spolužáků a zapisují

Více

Jak jsme prožili podzimní semestr 2011

Jak jsme prožili podzimní semestr 2011 Publikováno na Inflow.cz (http://www.inflow.cz/jak-jsme-prozili-podzimni-semestr-2011) Jak jsme prožili podzimní semestr 2011 4. 1. 2012 Across Jak jsme prožili podzimní semestr 2011 V podzimním semestru

Více

Plavecká akademie bez bariér v rámci předmětu TIP Týdenní intenzivní pobyty připravila

Plavecká akademie bez bariér v rámci předmětu TIP Týdenní intenzivní pobyty připravila Plavecká akademie bez bariér v rámci předmětu TIP Týdenní intenzivní pobyty připravila týdenní pobyt pro mládež s tělesným postižením ve věku od 14 do 21 let 35 plavců absolvovalo dvoufázovou výuku plavání

Více

Číslo 10 Ročník 2013 TENISKA Tenisová škola MICHALA JUDY

Číslo 10 Ročník 2013 TENISKA Tenisová škola MICHALA JUDY Číslo 10 Ročník 2013 TENISKA Tenisová škola MICHALA JUDY Jarní část tenisové sezóny je v plném proudu a ke slovu přišly soutěže družstev. Bývaly časy, kdy jsem se na tuto část tenisové sezóny velmi těšil.

Více

50+ NENÍ HANDICAP. Zpátky do práce lze i v mém věku. metodika projektu CZ 2.17/2.1.00/37052

50+ NENÍ HANDICAP. Zpátky do práce lze i v mém věku. metodika projektu CZ 2.17/2.1.00/37052 50+ NENÍ HANDICAP metodika projektu Zpátky do práce lze i v mém věku CZ 2.17/2.1.00/37052 0 Identifikace projektu Název regionálního individuálního projektu Registrační číslo projektu Zpátky do práce lze

Více

Amerika Ekvádor Kolumbie Venezuela Guyana Surinam. Evropa Česká republika Polsko Litva Rusko

Amerika Ekvádor Kolumbie Venezuela Guyana Surinam. Evropa Česká republika Polsko Litva Rusko Evropa Česká republika Polsko Litva Rusko Asie Kazachstán Čína Laos Thajsko Malajsie Indonésie Austrálie a Oceánie Záp. Austrálie Již. Austrálie Nový Již. Wales Queensland Amerika Ekvádor Kolumbie Venezuela

Více

Obsluhoval jsem zlatou generaci

Obsluhoval jsem zlatou generaci PETRA NAHRADIL ÁDA Všichni mi říkají Áda. Tedy ti, co mě znají. Trenéři, hráči, lidi kolem hokeje, dokonce i v médiích jsem býval jmenovaný jako masér Áda Bílek. Místo skutečného křestního, jež bylo a

Více

AVZO ČR. Sdružení technických činností. ZO Kyjov Oddíl biketrialu

AVZO ČR. Sdružení technických činností. ZO Kyjov Oddíl biketrialu AVZO ČR Sdružení technických činností ZO Kyjov Oddíl biketrialu Zpráva o činnosti za rok 2011 Obsah: Jezdci 3 Tréninky 3 Údržba areálu 3 Soustředění 4 Chorvatsko Bike3al Camp 14.4. 19.4. 4 Kemp talentované

Více

PROPOZICE ZÁVODU 1) DATUM A MÍSTO KONÁNÍ, ZÁŠTITA, STATUT: - 1. ZÁŘÍ 2013, HRÁDEK NAD NISOU, REKREAČNÍ AREÁL KRISTÝNA, LUŽICKÉ HORY

PROPOZICE ZÁVODU 1) DATUM A MÍSTO KONÁNÍ, ZÁŠTITA, STATUT: - 1. ZÁŘÍ 2013, HRÁDEK NAD NISOU, REKREAČNÍ AREÁL KRISTÝNA, LUŽICKÉ HORY PROPOZICE ZÁVODU 1) DATUM A MÍSTO KONÁNÍ, ZÁŠTITA, STATUT: - 1. ZÁŘÍ 2013, HRÁDEK NAD NISOU, REKREAČNÍ AREÁL KRISTÝNA, LUŽICKÉ HORY - Záštitu nad akcí převzali hejtman Libereckého kraje Martin Půta a Zuzana

Více

Duben 2016. Nazdar bratři a sestry,

Duben 2016. Nazdar bratři a sestry, Duben 2016 94. brněnský oddíl caryvlka@seznam.cz www.94bo.cz Nazdar bratři a sestry, Začal duben. Přichází jaro. Kvetou bledule, a ptáci, kteří se vrátili z teplých krajů, už cvrlikají pod okny. Roste

Více

Stát, místo: USA, Santa Clara, The Mission Community College termín: 7. 4. 4. 6. 2005

Stát, místo: USA, Santa Clara, The Mission Community College termín: 7. 4. 4. 6. 2005 Stát, místo: USA, Santa Clara, The Mission Community College termín: 7. 4. 4. 6. 2005 Účel cesty: Program pro výměnu školských administrátorů, The J. W. Fulbright Účastník cesty: Jan Langthaler, VOŠ obalové

Více

Martin Vlček se snaží jezdit s rozumem

Martin Vlček se snaží jezdit s rozumem Martin Vlček se snaží jezdit s rozumem Autor: Petr Sabotage Medřík, 22. 11. 2009 17:01 Přestože je Ostravsko jen něco málo přes 100 kilometrů vzdáleno mecce rallysportu Zlínu, posádek z této oblasti startujících

Více

Výroční zpráva za rok 2013

Výroční zpráva za rok 2013 Výroční zpráva za rok 2013 Poděkování Nadační fond Algo patří k malým nadačním fondům disponujícím omezenými finančními prostředky. O to více se snaží o maximální využití těchto prostředků za účelem zcela

Více

Vyjel jste si předkvalifikaci na RAAM. Pojedete závod jako jednotlivec nebo tým? Původně jste měl jet s paní Ebertovou?

Vyjel jste si předkvalifikaci na RAAM. Pojedete závod jako jednotlivec nebo tým? Původně jste měl jet s paní Ebertovou? Ing. JIŘÍ HLEDÍK Manažer útvaru inženýring výstavba jaderných elektráren, Jiří Hledík (52 let), pracuje v jaderné energetice již od roku 1984 a profesně byl prakticky u všech důležitých událostí v české

Více

ROZPIS XXVIII ROČNÍKU MEZINÁRODNÍHO ETAPOVÉHO CYKLICKÉHO ZÁVODU ŽEN. TOUR de FEMININ - O CENU ČESKÉHO ŠVÝCARSKA

ROZPIS XXVIII ROČNÍKU MEZINÁRODNÍHO ETAPOVÉHO CYKLICKÉHO ZÁVODU ŽEN. TOUR de FEMININ - O CENU ČESKÉHO ŠVÝCARSKA ROZPIS XXVIII ROČNÍKU MEZINÁRODNÍHO ETAPOVÉHO CYKLICKÉHO ZÁVODU ŽEN TOUR de FEMININ - O CENU ČESKÉHO ŠVÝCARSKA Bod 1. Pořadatel závodu: Sekretariát závodu: Datum a místo konání závodu: Ředitel závodu:

Více

Lyžování na Slovensku

Lyžování na Slovensku Lyžování na Slovensku Úchvatné horské štíty, doliny zapadlé sněhem, fantastický prašan a vynikající služby lyžařských středisek, to je lyžařský ráj na Slovensku. Oblíbeným místem lyžařského ráje je ve

Více

Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy Ročník LXII, sešit 2, únor 2006

Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy Ročník LXII, sešit 2, únor 2006 Výtah z Věstníku Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy Ročník LXII, sešit 2, únor 2006 O B S A H Část metodická níže je uveden pouze Metodický pokyn k zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví dětí,

Více

Základní informace o závodě Co je to za akci?

Základní informace o závodě Co je to za akci? FAQ / ČASTO KLADENÉ OTÁZKY MATTONI 1/2MARATON KARLOVY VARY Základní informace o závodě Co je to za akci? MATTONI 1/2MARATON KARLOVY VARY Start: sobota 21. května 2016 / 18:00 - nábřeží Osvobození Časový

Více

SOUTĚŽNÍ ŘÁD EXTRALIGY EG

SOUTĚŽNÍ ŘÁD EXTRALIGY EG SOUTĚŽNÍ ŘÁD EXTRALIGY EG DLE ČESKÉ ASOCIACE EXTRÉMNÍHO GOLFU PRO SEZONU 2012 1. Základní ustanovení OBSAH 2. Pořádání turnajů 2.1 - Plánování a zadávání turnajů 2.2 - Povinnosti a práva pořadatele turnaje

Více

Design jako umělecký fenomén

Design jako umělecký fenomén Eva Smržová Sdružená uměnovědná studia Sociologická interpretace uměleckého fenoménu Design jako umělecký fenomén Hlavním cílem této práce je odpovědět na otázky týkající se designu a jeho vlivu, využití

Více

Vážení přátelé zde v sále.

Vážení přátelé zde v sále. Vážení přátelé zde v sále. Je mi ctí, že mohu vystoupit na této konferenci. Opravdu pečlivě jsem se na ni připravovala abych měla kvalitní informace o životě a vzdělávání lidí neslyšících a s těžkou sluchovou

Více

NAUČTE SE ROZDĚLOVAT ČAS MEZI PRÁCI A ZÁBAVU.

NAUČTE SE ROZDĚLOVAT ČAS MEZI PRÁCI A ZÁBAVU. Jiří Hledík: "Na bolest je nejlepší nová bolest." (I.) 15. 09. 2012 Lucie Žemberyová diskuse: 4 Ronnie.cz > Powerlifting > Ostatní sporty Jméno: Jiří Hledík Datum narození: 29. 6. 1957 Znamení: Zaměstnání:

Více

Vnitřní směrnice Českého svazu ledního hokeje č. 49 upravující. povinnosti a odměňování rozhodčích

Vnitřní směrnice Českého svazu ledního hokeje č. 49 upravující. povinnosti a odměňování rozhodčích Vnitřní směrnice Českého svazu ledního hokeje č. 49 upravující povinnosti a odměňování ch Článek I. - Definice pojmů 1. Český svaz ledního hokeje (dále jen ČSLH ) je právnická osoba, občanské sdružení

Více

Standard č. 3 - verze č. 8 a

Standard č. 3 - verze č. 8 a Domov pro seniory Pyšely Náměstí T.G.Masaryka č. l, 25l 67 Pyšely zřizovatel : Hlavní město Praha Standard č. 3 - verze č. 8 a Zkrácená verze Vnitřní pravidlo pro jednání se zájemcem a žadatelem o službu

Více

Myšlenky srdce. Louise L. Hayová. poklad vnitřní moudrosti. poklad vnitřní moudrosti. Louise L. Hayová

Myšlenky srdce. Louise L. Hayová. poklad vnitřní moudrosti. poklad vnitřní moudrosti. Louise L. Hayová a rádcem při jejich zvládání. Nastal čas, abyste se zbavili starých přesvědčení a návyků. Meditace a cvičení obsažená na stránkách této knížky vám mohou pomoci získat důvěru při uskutečňování nezbytných

Více

Projekt Odyssea, www.odyssea.cz

Projekt Odyssea, www.odyssea.cz Projekt Odyssea, www.odyssea.cz Příprava na vyučování s cíli osobnostní a sociální výchovy Název lekce (téma) Určování tlaku v praktických životních situacích Časový rozsah lekce 2 vyučovací hodiny (nemusí

Více

PROPOZICE BOSKOVICKÉ BĚHY dětské běhy

PROPOZICE BOSKOVICKÉ BĚHY dětské běhy PROPOZICE BOSKOVICKÉ BĚHY dětské běhy Zúčastněte se V. ročníku a buďte společně s námi u největší sportovně kulturní akce regionu. Nejlepší tři závodníci z každé kategorie obdrží věcné ceny. Cílovou skupinou

Více

Pravidla plavání v otevřených vodách

Pravidla plavání v otevřených vodách Pravidla plavání v otevřených vodách OWS 1 Definice OWS 1.1 Plavání v otevřených vodách (OPEN WATER SWIMMING) je definováno jako jakýkoli závod, který se uskuteční v řece, jezeře, moři nebo vodních kanálech

Více

FOTO: ARCHÍV PETRA SÝKORY LIDÉ

FOTO: ARCHÍV PETRA SÝKORY LIDÉ FOTO: ARCHÍV PETRA SÝKORY LIDÉ 10 LIDÉ Petr Sýkora Sport naučí cílevědomosti a disciplíně TEXT: RADEK NAROVEC ČTYŘICETILETÝ PETR SÝKORA Z PRAHY BY MOHL BÝT VZOREM, JAK SPRÁVNĚ ŽÍT. V DEVADESÁTÝCH LETECH

Více

Cílem World Anti-Doping Agency (WADA) je propagovat, koordinovat a monitorovat na mezinárodní úrovni boj proti dopingu ve sportu.

Cílem World Anti-Doping Agency (WADA) je propagovat, koordinovat a monitorovat na mezinárodní úrovni boj proti dopingu ve sportu. Czech 1 Otázka : Jsem absolutně zodpovědný za vše, co se dostane do mého těla. Nezáleží na tom, zda spolknutím, aplikováním injekce či jinak. Všichni sportovci musí vyvíjet ativitu a ptát se, pokud si

Více

Jak aktivně nechodit do práce

Jak aktivně nechodit do práce REPORTÁŽ Jak aktivně nechodit do práce Text a foto: Juliana Fischerová, Jan Červenka Mnoho lidí si pod pojmem aktivního člověka s handicapem vybaví chráněné dílny, leckdy podivuhodné vzpomínkové předměty,

Více

Obsah. Dětský pohled Lillian Alnev 117 Jak mohu pomoci? Joanne Friday 121 Skutečné já Glen Schneider 125 Praxe s přítelem Elmar Vogt 129

Obsah. Dětský pohled Lillian Alnev 117 Jak mohu pomoci? Joanne Friday 121 Skutečné já Glen Schneider 125 Praxe s přítelem Elmar Vogt 129 Obsah ÚVOD DÍTĚ V NAŠEM NITRU 7 ČÁST PRVNÍ UČENÍ O LÉČBĚ A UZDRAVENÍ 1. Energie uvědomění 15 2. Jsme našimi předky i našimi dětmi 23 3. Prvotní strach, prvotní touha 33 4. Jak dýchat, chodit a nechat věci

Více

Jakubovi srdečně blahopřeji a děkuji za vzornou reprezentaci naší školy.

Jakubovi srdečně blahopřeji a děkuji za vzornou reprezentaci naší školy. Jakub Malota Vždy na stupni vítězů Každoročně se ve Zlíně koná soutěž v anglickém jazyce Mini First Certificate pro žáky základních škol. Soutěž probíhá ve dvou kategoriích pro 7. a 9. ročník. Jakub Malota

Více

PRORODEO PROPOZICE kategorie OPEN

PRORODEO PROPOZICE kategorie OPEN PRORODEO PROPOZICE kategorie OPEN 1. Popis kategorie Open (otevřená) třída je pro všechny jezdce bez rozdílu věku a pohlaví. Toto upravují pravidla konkrétních disciplín. Seriál ProRodeo Tour je ucelený

Více

THE KNOWLEDGE VOLUNTEERS

THE KNOWLEDGE VOLUNTEERS PROJEKT THE KNOWLEDGE VOLUNTEERS -POKYNY PRO SENIORY The Knowledge Volunteers www.mondodigitale.org THE KNOWLEDGE VOLUNTEERS Číslo grantové smlouvy: 2011-3279/001-001 Tento projekt byl realizován za finanční

Více

Katalog je sestaven z divadelních představení a pořadů, které byly v minulých sezónách úspěšné a také z řady novinek. U jednotlivých pořadů jsou uvedeny anotace, délka trvání, termín konání, účinkující

Více

Jiskry potu života, radosti z práce a rozjímání

Jiskry potu života, radosti z práce a rozjímání Domov sv. Alžběty na Žernůvce ve spolupráci s Klubem přátel výtvarného umění v Tišnově uspořádal výstavu uměleckého kováře Jaroslava Zeleného z Lomničky s názvem Jiskry potu života, radosti z práce a rozjímání,doplněnou

Více

pořádá XXIV.ročník hasičské soutěže zařazené do seriálu soutěží

pořádá XXIV.ročník hasičské soutěže zařazené do seriálu soutěží Sbor dobrovolných hasičů ÚNĚŠOV pořádá XXIV.ročník hasičské soutěže zařazené do seriálu soutěží Soutěž se uskuteční dne 21 nebo 28.března 2015. Začátek soutěže v 9.00 hod v obci!!hvožďany!!.(začátek bude

Více

RC CHVALETTICE, U Stadionu 240 (naproti poště)

RC CHVALETTICE, U Stadionu 240 (naproti poště) RC CHVALETTICE, U Stadionu 240 (naproti poště) 533 12 Chvaletice, IČO: 22829725 HNÍZDEČKOVÝ ZPRAVODAJ 3/2011 web: rc-chvaletice.wz.cz tel.: 608 240 368 e-mail: rc-chvaletice@seznam.cz RODINNÉ CENTRUM OSLAVILO

Více

Ve znamení Kříže. Výpisky z poutního deníku

Ve znamení Kříže. Výpisky z poutního deníku Ve znamení Kříže Výpisky z poutního deníku Tuto pouť jsem pojal jako křížovou cestu (každý den bude jedno zastavení) a chci jí obětovat za to, aby se lidé v naší farnosti otevřeli působení Ducha svatého.

Více

PŮDA jako dar žití Mgr.Vít Hrdoušek

PŮDA jako dar žití Mgr.Vít Hrdoušek PŮDA jako dar žití Mgr.Vít Hrdoušek Na venkově dříve člověk musel, dnes může žít na rodné hroudě v blízkém sepětí s přírodou a půdou. Naši předci nám zanechali kulturní krajinu, kterou pracně vytvářely

Více

Tady se rodí baletky TÉMA. >> Jiří Sotona

Tady se rodí baletky TÉMA. >> Jiří Sotona TÉMA >> Čím menší fyzické dispozice, tím to bolí víc, protože dítě překonává překážky, které mu nastražilo jeho vlastní tělo, říká vedoucí přípravky Jana Jodasová. Foto Právo Petr Horník (3) Tady se rodí

Více

PRAVIDLA SLEZSKÝ POHÁR. Rok 2010

PRAVIDLA SLEZSKÝ POHÁR. Rok 2010 1 PRAVIDLA SLEZSKÝ POHÁR Rok 2010 2 PRAVIDLA SLEZSKÝ POHÁR Rok 2010 Co je to Slezský pohár Slezský pohár je populární otevřená veřejná automobilová soutěž. Obecná pravidla 1. Cyklus závodů Silesian Puchar/Slezský

Více

S T A N O V Y Horolezeckého klubu Ostaš (HKO)

S T A N O V Y Horolezeckého klubu Ostaš (HKO) S T A N O V Y Horolezeckého klubu Ostaš (HKO) Horolezecký klub Ostaš (dále jen klub) je dobrovolným sdružením sportovců, jejichž společný zájem je o sportovní činnost spojenou s aktivním překonáváním výšek

Více

AUTHOR ŠELA MARATHON 2012 Mistrovství ČR MTB MX

AUTHOR ŠELA MARATHON 2012 Mistrovství ČR MTB MX Pořadatel: Info: AUTHOR ŠELA MARATHON 2012 Mistrovství ČR MTB MX Sportovní klub ŠELA SPORT, o.s.interbrigadistů 806/2750 02 Přerov od 01.04.2012: +420 776 757 665; http://www.selasport.cz Ředitel závodu:

Více

ewrc.cz Profil: Robert Čonka Autor: Vlastimil Resl, 2. 7. 2008 10:50

ewrc.cz Profil: Robert Čonka Autor: Vlastimil Resl, 2. 7. 2008 10:50 Profil: Robert Čonka Autor: Vlastimil Resl, 2. 7. 2008 10:50 Pražský pilot Robert Čonka (27.8.1968) zahájil svoji soutěžáckou kariéru už v polovině devadesátých let s kadettem, aby se po téměř desetileté

Více

PRAVIDLA A SOUTĚŽNÍ ŘÁD

PRAVIDLA A SOUTĚŽNÍ ŘÁD Jihočeská amatérská liga - cyklistika Pražského povstání 2303, 390 03 Tábor. registrace u MV ČR pod čj. IIs-OS/1-23106/94-R, IČO: 60073993, DIČ: CZ60073993 PRAVIDLA A SOUTĚŽNÍ ŘÁD A) Platnost pravidel

Více

ČESKÝ ATLETICKÝ SVAZ (ČAS) TALENTOVANÁ MLÁDEŽ. pro

ČESKÝ ATLETICKÝ SVAZ (ČAS) TALENTOVANÁ MLÁDEŽ. pro ČESKÝ ATLETICKÝ SVAZ (ČAS) TALENTOVANÁ MLÁDEŽ PROVÁDĚCÍ POKYNY pro SPORTOVNÍ STŘEDISKA, SPORTOVNÍ CENTRA MLÁDEŽE, VRCHOLOVÉ SPORTOVNÍ CENTRUM MLÁDEŽE a SOUHRN INFORMACÍ K ČINNOSTI SPORTOVNÍCH GYMNÁZIÍ

Více

S m ě r n i c e č. 14 o používání a provozu služebních vozidel

S m ě r n i c e č. 14 o používání a provozu služebních vozidel Krajská knihovna Karlovy Vary Závodní 378/84, 360 06 Karlovy Vary S m ě r n i c e č. 14 o používání a provozu služebních vozidel Dle ustanovení zákona 257/2001 Sb. o knihovnách a podmínkách provozování

Více