Jiskra byla šťastná volba, jsem tu spokojený

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Jiskra byla šťastná volba, jsem tu spokojený"

Transkript

1 Jiskra byla šťastná volba, jsem tu spokojený Bruntálský a Krnovský deník, , PAVEL HABRAM, str. 17, Sport Bruntálska a Krnovska Důležitým článkem při postupu fotbalistů Jiskry Rýmařov do divize byl i tvořivý záložník Michal Schreier. Opavský odchovanec si fotbal v Rýmařově velice užívá a říká: Rýmařov Fotbalisté rýmařovské Jiskry jako nováčci krajského přeboru vybojovali hned postup do divize. Jednou z velkých opor byl bezesporu tvořivý záložník Michal Schreier. Dvaatřicetiletý odchovanec Opavy prošel řadou klubů, ale poslední dva a půl roku zakotvil právě v Rýmařově. V civilním životě učitel si fotbal v Jiskře užívá a nemůže si vynachválit prostředí i vynikající partu hráčů, která se zde vytvořila. Na nadcházející divizní sezonu už se všichni v Rýmařově, včetně Michala Schreiera, moc těší. - Jako nováčci krajského přeboru jste postoupili do divize, ale vy jste v Rýmařově déle než tu jednu sezonu, že? Přišel jsem do Rýmařova před dvěma a půl lety, kdy tým padal z krajského přeboru do 1. A třídy. Byla to sezona, kdy z kraje padaly hned tři týmy. My jsme přišli do Rýmařova s Kubou Šromem a dalšími kluky z Opavy. Volal nám tehdy trenér Milan Furik, jestli bychom je nepomohli zachránit. Jarní část už jsme měli docela dobrou, ale spadli jsme právě jako třetí tým. Moc jsme s klukama nevěděli, co od toho čekat, protože Rýmařov tady neměl moc dobré jméno, ten fotbal se tam chvilku hledal. Ale když jsme poznali Milana Furika jako trenéra i jako člověka, tak jsme do toho šli. A i když se spadlo, tak jsme si řekli, že se nic neděje a zkusíme hned postoupit zpátky. Vytvořila se dobrá parta lidí, kteří se dali dohromady. - V Rýmařově je dobrá parta? Už je to takové hodně profláknuté, u každého kolektivního sportu se pořád říká parta, parta, ale kolikrát to tak není. Ale právě v Rýmařově jsme se opravdu dali dohromady, táhneme za jeden provaz, hodně nám pomohlo právě to, že jsme hned postoupili zpátky z 1. A třídy. Ten tým zůstal, trenér ho jen vhodně doplnil. Nikdo si tam na nic nehraje, i když tam jsou takové osobnosti jako Tomáš Šupák, který dal třicet gólů v sezoně. I díky tomu se nám znovu podařilo postoupit. Třeba kluci z Vítkovic, kteří byli naším největším soupeřem a které jsme porazili, nám právě záviděli tu partu. Když jsme loni zapíjeli postup, tak jsme si z legrace říkali, tak příští rok znovu. A ono to vyšlo. - Určitě jste nešli do sezony s tím, že postoupíte, jaké byly cíle? Cíl byl hlavně doma vyhrávat, aby lidi chodili na fotbal, aby si to užívali. Aby jsme předváděli útočný fotbal, který by se líbil, a byli tak do pátého místa. Ale prvních pět šest kol jsme vyhráli všechno, tak člověk si říkal, tak to je docela dobré. Nějaký postup byl ještě hodně daleko. Vždycky je důležitá ta zimní přestávka, kdy je důležité dobře potrénovat na to jaro. V zimě jsme byli za Vítkovicemi, a abych řekl pravdu, moc jsem nedoufal v to, že bychom je přeskočili. Oproti nám to jsou skoro profesionálové, co se týče finančních podmínek.

2 - Potkala vás během sezony nějaká krize? Ale ano, krize byla. Někdy ke konci podzimní části, kdy nám hodně kluků vypadlo kvůli zranění a musela se lepit sestava. Samozřejmě v těch nižších soutěžích se hraje na jedenáct, maximálně třináct lidí. A když tři, čtyři vypadnou, tak už se to lepí, jak se dá, a ta jedenáctka na sebe není tak zvyklá a ten tým nepodá takový výkon. Měli jsme tehdy asi šest bodů náskok na Vítkovice a ony to stáhly během tří kol a pak nás o bod přeskočily. Ale v zimě jsme se dobře připravili, osvědčilo se, že jsme makali třikrát, čtyřikrát týdně na umělce i v tělocvičně. Z toho pak vyplynulo to úspěšné jaro, kdy jsme měli šňůru deseti utkání bez porážky. - Který zápas byl asi nejvydařenější? Musím to rozdělit. V prvé řadě to jsou zápasy, kde se až tak nedaří a vyhraje se gólem v devadesáté minutě. To bylo třeba ve Vítkovicích, kdy jsme vyhráli 2:1 právě gólem úplně na konci. To jsme si hodně užili. A fotbalově nejlepší utkání, kdy nám všechno vycházelo, to bylo na jaře v Krnově, kdy jsme vyhráli 3:0. - Hodně utkání jste vyhrávali o gól, kdy jste rozhodovali v poslední desetiminutovce. Čím to bylo, měli jste více fyzických sil? Základní předpokladem byla určitě fyzická kondice. Měli jsme štěstí, že se nám na jaře vyhýbala zranění a byli jsme sehraní. A druhá důležitá věc byla morální síla jít za tím vítězstvím, hrát až do konce. A zrovna to byla utkání, kdy se lámal chleba, Vítkovice v devadesáté minutě, Petřkovice v devadesáté a další. Bylo to prvních pět kol v jarní části, kdy se nám to povedlo vždycky urvat o gól. - Pořád se mluvilo o Vítkovicích, ale kdo byl podle vás hodně těžký soupeř pro Jiskru? V prvé řadě myslím, že krajský přebor šel kvalitativně nahoru, hodně fotbalistů, kteří hráli ještě nedávno první, druhou ligu, tak teď hraje právě kraj. Příkladem jsou Dětmarovice, Petřkovice, Vítkovice. Pustá Polom jako tradiční účastník byla těžkým soupeřem. A často se stává, že někdo z nováčků vyletí, osobně jsem měl před sezonou strach z Vendryně. A nesmím zapomenout na Kravaře. - Kdy už se začalo nahlas v kabině mluvit o postupu? Hodně jsme sledovali výsledky Vítkovic, a když začaly ztrácet, tak už jsme ten postup v hlavách měli. Ale asi právě po porážce Vítkovic a po domácím vítězství nad Petřkovicemi už jsme si říkali, že kdyby nám to uteklo, tak jsme pitomci. Měli jsme už šestibodový náskok, a kdybychom ho prohospodařili, tak by to byla ztracená sezona. - V čem je kouzlo Rýmařova? Myslím si, že typologicky máme výborně složený kádr, nikdo si nehraje za hvězdu a velmi důležitá je osobnost trenéra Milana Furika. On je v tom nejlepším slova smyslu fotbalový blázen, bez takových lidí by se to dělat nedalo. On dokáže strhnout lidi kolem sebe.

3 - Čím jste přehrávali soupeře? Určitě týmovým výkonem a takovou vyrovnaností ve všech řadách. Dobře, Šupis (Tomáš Šupák, pozn. red.) dal třicet gólů, ale nikdo mu to nezáviděl, všichni makali, jeden přál druhému. - Hodně skloňovaným jménem je trenér Milan Furik. Jak byste jej charakterizoval? Zažil jsem hodně trenérů autoritativních, ale on je úplně jiný. Je to typ psychologického trenéra, on ví, jak s hráči mluvit, jak s nimi pracovat, dokáže s nimi najít společnou řeč a vymačkat z nich maximum. Dokáže hráče namotivovat a hlavně fotbalu hodně rozumí. Jsou trenéři, kteří jsou autoritativní, ale tomu fotbalu zase až tak nerozumí, bohužel to tak je. - Jak se těšíte na divizi? Těším se moc, protože poslední čtyři roky jsem hrál hlavně krajský přebor a taky 1. A třídu a už se mi ty soutěže trochu okoukaly. Hrajete pořád proti stejným soupeřům, už to byl stereotyp. A když jsme se dívali na soupeře, tak už jsme s trenérem říkali, tak proč nebýt do pátého místa i v té divizi. Doufám hlavně, že tým zůstane spolu. Máme tam v zastoupení mladé kluky, střední generaci, i tu starší. Třeba z těch starších Radim Přecechtěl je správný borec, který už něčím prošel a je to takový ten element, který drží tu partu pohromadě. Bez něj by to nebylo ono. - Vy jste odchovanec Opavy, prošel jste řadou klubů v okolí, ale jak jste se ocitl v Rýmařově? Když jsem se rozhodl končit s výkonnostním fotbalem, kdy už ta fyzička nebyla, abych mohl hrát druhou nejvyšší soutěž, tak jsem začal studovat a spíše se orientovat na profesní život. Na fotbalový život to nebylo. Já říkám, že fotbalový život, to je jen první liga a ještě k tomu tým do pátého místa. Jinak to je takové fotbalové přežívání, když to řeknu v uvozovkách. Není to to pravé. Tehdy mě Rosťa Poláček a Karel Štěpán přetáhli do Hradce nad Moravicí, kde se budoval tým. Nakonec jsem tam strávil čtyři krásné roky. V té době jsem vystudoval vysokou školu a všechno bylo perfektní. Jenže potom fotbal na Hradci skončil, což mě hodně mrzelo. A v té době se v zimě ozval právě trenér Rýmařova Milan Furik. On nám vyložil svůj pohled, co by od nás očekával, my jsme mu taky řekli naši představu a jak jsem ho poznal, tak jsem věděl, že to je člověk, se kterým bych chtěl spolupracovat. A byl jsem v Rýmařově, zatím se to ukazuje jako správný krok. - Na které angažmá ve kterém klubu vzpomínáte nejvíc, nejlépe? Určitě v Opavě, sice jsem toho v té době moc neodehrál, ale byl jsem součástí týmu, který hrál nejvyšší soutěže. Měl jsem možnost poznat řadu výborných fotbalistů, jak ze starší generace jako Honzu Baránka přes třeba Zdeňka Pospěcha až po Ondru Švejdíka, který je dneska ve Spartě. Jsem rád za to, že jsem mohl aspoň načichnout k té atmosféře, jaký ten velký fotbal je. Řada kluků dneska hraje v předních týmech 1. ligy. Hodně se mi líbilo i na Hradci a teď i v Rýmařově, kde jsem maximálně spokojený. Když se nad tím zamyslím, tak málo týmů v našem kraji je takových, jako právě Rýmařov. Jsem za to rád, že tam můžu hrát.

4 - Co považujete za svůj největší fotbalový úspěch? Řeknu to takhle, každý postup, který jsem s týmem uhrál, beru jako úspěch, protože každý postup je těžký, ať už je to z 1. A třídy do kraje nebo ze 2. do 1. ligy, je to pořád těžké. Někdo hraje fotbal mnoho let a nemusí se mu to ani jednou povést. Mně se to podařilo jak v dorostu, tak snad čtyřikrát možná i pětkrát v mužských kategoriích. - Máte za sebou i prvoligový start. To bych ani nebral, to byla jen taková epizoda (usmívá se). Bylo to proti Bohemce, prohráli jsme 2:0. - Vzpomenete si na to? Málem jsem dal gól Kamilovi Čontofalskému. Byl jsem deset metrů od branky, najednou se ke mě odrazil balón, a já jsem nevěděl, co mám dělat. No a nakonec jsem to kopl přes tribunu snad až na parkoviště autobusů (směje se). Ale jasně, že si na to vzpomenu. Trénoval je Petržela a hráli tam fotbalisti jako Kulič, Šírl nebo Lukáš Hartig. I Opava měla tehdy dobrý tým. - Nechtěl jste třeba vyzkoušet i jiné prostředí, třeba jiný prvoligový klub? I když Opava tehdy také 1. ligu hrála. Obecně platí dodnes, že odchovanci to ve vlastním klubu mají vždycky těžší než hráči, co přijdou odjinud, což byl i můj případ v Opavě. Funguje tady fotbalový lobbing a ty zákulisní dohody mezi manažery a mezi agenty, to moc odchovancům nenahrává. Když tady přišli hráči z Olomouce, tak museli hrát, jinak by Opava platila penále. No a já jsem neměl nikdy manažera, který by mi něco sháněl, o všechno jsem se staral sám a možná i právě díky tomu jsem moc nehrál, možná třeba výkonnost na to nebyla, těžko říct. Bylo mi jednadvacet, dvaadvacet a neměl jsem nikoho, kdo by mě postrčil trochu dál, teď už nad tím můžeme jen spekulovat. Já jsem rád, tak jak to dopadlo. Hraju fotbal, kde mě to baví, mám vzdělání, práci, která mě baví, takže jsem maximálně spokojený. - Nechtěl jste někdy zkusit zahraničí? Kdybych na to měl, tak určitě, ale na druhou stranu, já nejsem takový dobrodruh, že bych někam jel, něco zkoušel a nabízel se. Já jsem v tomhle trochu konzervativní, mám radši své jisté, takže spíše u nás. - Narazil jste na práci, vy jste učitel na základní škole. Když jste se rozhodoval, co dělat mimo fotbal, bylo učitelství jasná volba? Přišla doba, kdy si člověk uvědomoval, že ničeho velkého ve fotbale nedosáhne, myslím tím první ligu, a tak jsem přemýšlel, co dál. Znal jsem Dana Matyáška, který je ředitelem na základní škole ve Štítině, kde momentálně pracuji, a tak jsme se bavili, co dál, a tam padla vlastně první myšlenka, že existuje možnost, že bych mohl pracovat jako učitel. No tak jsem šel studovat, co je mi nejbližší, což znamenalo tělocvik a občanku na Ostravské univerzitě.

5 A po studiu jsem učil v Ostravě na základce a po roce se shodou okolností uvolnilo místo na Štítině, takže jsem šel tam. - Pracujete s dětmi, chtěl byste se pustit i na trenérskou dráhu? Ve Štítině je velká poptávka dětí po fotbale, takže náš ředitel přišel s tím, že zorganizujeme malou fotbalovou akademii pro děti. Je to i pro děti z mateřské školy a z první a druhé třídy. Dělali jsme to ve spolupráci s fotbalovým klubem ve Štítině, s panem Sosnou. Loni jsme s nimi měli asi sedm hodin tréninků týdně. Je to hodně těžká práce, hodně obdivuji všechny lidi, kteří mají tu chuť pracovat s malými dětmi. Není až tak umění trénovat dospělé, ti už všechno umí, ale strašně těžké je naučit něco právě ty malé děti. Hlavně se jedná o ty základy, tam se můžou napáchat největší chyby, vytvoří se špatné návyky a oni už se v pozdějším věku to nejsou schopny odnaučit. Přijde ale doba, kdy skončím s aktivním fotbalem, samozřejmě dokud držím pohromadě, tak chci hrát (směje se). Ale uvažoval jsem, že bych šel do trénování, ale je otázka, jestli třeba nějaká nabídka bude. Už jsem ji dostal kdysi od pana Hadamczika, ale tu jsem kvůli časovému vytížení tehdy odmítl. - A chtěl byste trénovat spíše mladší nebo starší kategorie? Přiznám se, že spíše starší, starší žáky, dorost. S těmi mladšími kategoriemi je to opravdu náročné. Kdo si to někdy zkusil, naučit něco malé děti, je to obrovsky těžké. Než je člověk zorganizuje, seřadí, než je zaujme. A pane trenére, zavážete mi tkaničky? A mezitím dalších pět někam odběhne (směje se). U těch starších už to není tolik o výchově. Ono by bylo dobře, kdyby trenéři mládeže byli opravdu profíci, byli za to dobře zaplacení, protože jejich práce je pro ty malé fotbalisty úplně nejdůležitější. - Teď trošku z jiného soudku. Ve čtvrtek začalo mistrovství světa... No, přítelkyně se se mnou měsíc nebude bavit (směje se). - Určitě budete šampionát v Brazílii sledovat. Který tým je taková vaše krevní skupina? Mám rád jihoevropské týmy, Španělsko, Portugalsko. A samozřejmě jihoamerické, Chile, Paraguay, Brazílie a Argentina. Když jsem byl malý, tak mým velkým idolem byl Diego Maradona. Ale sledoval jsem více fotbalistů, vždycky jsem si chtěl z každého něco vzít. Jednu dobu to byl i Van Basten. To jsme s Ondrou Švejdíkem nahrávali na video zápasy těchhle hráčů a sledovali jsme to. A pak jsme zkoušeli v obýváku a venku za barákem různé kličky podle nich (usmívá se). Za nás to byla klasika, po škole letěla aktovka do rohu, pak na trénink, po tréninku domů, a když jsem viděl, že kluci jsou na hřišti, tak ještě ven za nimi. Já jsem z Kylešovic a tam jsme měli výbornou partu. Hrával s námi Radek Špiláček, Zdeněk Pospěch, takže páni fotbalisti. - Chtěl byste si ještě zahrát za Opavu? Spíše proti Opavě, za Opavu, na to už bych neměl. Ale proti ní, třeba v poháru, proč ne. Ale nechtěl bych hrát právě na Zdeňka Pospěcha, který se teď vrací domů do Opavy. To by mě asi odvezli na ARO. (směje se)

6 - Vy jste záložník, hrál jste tenhle post vždycky? Nechtěl jste třeba střílet góly v útoku? Vždycky v záloze. Já jsem nikdy nebyl žádný střelec. Mojí silnou stránkou, jestli to tak můžu říct, byl spíše přehled ve hře, kopací technika. A právě mi chyběla rychlost, nebo spíš výbušnost. Všechno se dá trénovat, ale mám pocit, že trenéři tehdy s námi tyhle věci nedělali. Trénovala se vytrvalost, bohužel na úkor rychlostních schopností. Vždycky řekli: jsi mladý, tak běhej. A místo toho, aby se rozvíjela výbušnost, start na balón, tak se to ubíjelo tou vytrvalostí. - Otázka na závěr. Vzpomenete si na svůj nejdůležitější nebo nejhezčí gól v kariéře? Gól? No, já jsem těch gólů nikdy moc nedával, radši jsem před prázdnou brankou ještě nehrál. Takže gól to asi nebude. Ale co utkvělo v paměti, tak to byl můj první start za A mužstvo v Opavě ve 2. lize proti Prostějovu. Přihrával jsem Radkovi Onderkovi na gól. On pak běžel sám na gólmana a prostřelil ho. A tím gólem jsme tehdy postoupili do 1. ligy. To jsem měl osmnáct let a byl to úžasný pocit (usmívá se). V dobrém závidím těm klukům, co hrají opravdu velký fotbal, třeba ve Spartě, v Plzni, v zahraničí, Evropská liga, Liga mistrů, plné stadiony, to musí být opravdu pecka. --- Michal Schreier Narozen: 1988 v Opavě Povolání: učitel Fotbalová profese: krajní záložník Současný klub: Jiskra Rýmařov Předchozí kluby: SFC Opava, Baník Ostrava, Hlučín, Dolní Benešov, Bohuslavice, Město Albrechtice, Hradec nad Moravicí Letošní sezona: vítěz krajského přeboru s Jiskrou Rýmařov Největší úspěch: postup do 1. ligy s SFC Opava (2000/2001) 1. prvoligový start proti Bohemians (2001/2002) Foto: MICHAL SCHREIER patří k základním kamenům rýmařovské sestavy. Na snímku utíká soupeři z Břidličné. Foto: Deník/Jiří Stanovský Zpracovatel: Anopress IT a.s.

Obsluhoval jsem zlatou generaci

Obsluhoval jsem zlatou generaci PETRA NAHRADIL ÁDA Všichni mi říkají Áda. Tedy ti, co mě znají. Trenéři, hráči, lidi kolem hokeje, dokonce i v médiích jsem býval jmenovaný jako masér Áda Bílek. Místo skutečného křestního, jež bylo a

Více

Samuel van Tongel. Nevinnosti I

Samuel van Tongel. Nevinnosti I Samuel van Tongel Nevinnosti I Studený vítr ochlazoval jinak teplý večer při svitu zapadajícího slunce, jehož barva se měnila při každém mraku, který se na překrásném oranžovo-modrém nebi ocitl. Na stromech

Více

Vítáme vás na utkání 19. kola divize skupina A sezóny 2011/2012. vs. Neděle 1.dubna 2012 od 16.30 hod. na Městském stadionu v Benešově

Vítáme vás na utkání 19. kola divize skupina A sezóny 2011/2012. vs. Neděle 1.dubna 2012 od 16.30 hod. na Městském stadionu v Benešově Vítáme vás na utkání 19. kola divize skupina A sezóny 2011/2012 vs. SK BENEŠOV FK HOŘOVICKO Neděle 1.dubna 2012 od 16.30 hod. na Městském stadionu v Benešově Domácí celek SK Benešov: Realizační tým Trenér

Více

Deník mých kachních let. Září. 10. září

Deník mých kachních let. Září. 10. září Deník mých kachních let Září 10. září Kdybych začínala psát o deset dní dříve, bylo by zrovna 1. září. Den, na který jsem se těšila po několik let pravidelně, protože začínala škola. V novém a voňavém

Více

Michal Malátný z Chinaski: Jsem chodící reklama na rodičovství a manželství Neděle, 17 Květen 2015 00:33

Michal Malátný z Chinaski: Jsem chodící reklama na rodičovství a manželství Neděle, 17 Květen 2015 00:33 V poslední době se vám velmi daří. Vydali jste novou desku, sbíráte jedno ocenění za druhým a jste uprostřed vyprodaného turné. Co plánujete po jeho zakončení? 1 / 6 Turné se sice blíží ke svému závěru,

Více

Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny?

Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny? Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny? Nikdo si mě za celý týden ani nevšiml. Jsem jen další nová studentka na nové škole. Přestoupila jsem z té minulé z toho důvodu, že se

Více

Hledáte si i během trvání rekvalifikace práci?

Hledáte si i během trvání rekvalifikace práci? Účastnice A: No asi nic moc, protože jsem neměla práci a nikde jsem ji nemohla najít. No doufám, že mi pomůže? Myslíte jako najít práci nebo obecně? No hlavně tu práci, no a pak se budu mít jako celkově

Více

Motto: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život

Motto: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE Leden 2012 Motto: Učíme se pro život Obsah : Beseda s policií.........1 Sportovní dopoledne..........2 INFO ze ZŠ a MŠ v nemocnici..3-4

Více

ŘÍJEN. strana: 1 E_O-N

ŘÍJEN. strana: 1 E_O-N strana: 1 E_O-N V pátek 26.9. se šestka zúčastnila akce pořádané společností EON. Anička nám popsala, jak celá akce probíhala. V pátek jsme měli akci EON-trak. Chvíli jsme se učili a pak šli do EON-trucku.

Více

Krátký fotbalový zpravodaj č. 2

Krátký fotbalový zpravodaj č. 2 Krátký fotbalový zpravodaj č. 2 Vážení sportovní přátelé, už jsme opět ve fotbalovém kolotoči. Sezóna začala a už jsou známy první výsledky. A mužstvo ke svému debutu v okresním přeboru nejdříve zajíždělo

Více

Krátký fotbalový zpravodaj č. 8

Krátký fotbalový zpravodaj č. 8 Krátký fotbalový zpravodaj č. 8 Vážení sportovní přátelé, zima už se pomalu chýlí ke konci. Opět tedy nastává čas pro druhou část fotbalové sezóny 2011/2012. Všechna naše mužstva už od ledna započala s

Více

Hlas na žáky téměř nikdy nezvyšuji. Jsou šikovní, zodpovědní a tvoří tým

Hlas na žáky téměř nikdy nezvyšuji. Jsou šikovní, zodpovědní a tvoří tým Hlas na žáky téměř nikdy nezvyšuji. Jsou šikovní, zodpovědní a tvoří tým Naše Valašsko, 04.03.2013, JOSEF BENEŠ, str. 12, Valašsko http://www.vlp.cz V seriálu Valašský GEN vám dnes představujeme učitelku

Více

Manažerem talentů. 1. kapitola

Manažerem talentů. 1. kapitola 1. kapitola Manažerem talentů Mám neodbytný pocit, že se v Čechách snad nenajde člověk, který by se domníval, že na výchově automobilových talentů se dá něco vydělat, neřku-li zbohatnout. Leda, že by z

Více

Otevře dveře. aby mohli jít se mnou.

Otevře dveře. aby mohli jít se mnou. Jsem samotná matka Otevře dveře. Protože doma nemám se čtyřmi dětmi. Mistryně mi vždy dělala společnost, umožnila mi mnohokrát z něčeho se dostat. Speciálně chci poděkovat Mistryni. Není zač. Děkuji vám,

Více

Vítáme vás na utkání čtrnáctého kola divize skupina A sezóny 2011/201. vs. Neděle 13. listopadu 2011 od 14.00 hod.

Vítáme vás na utkání čtrnáctého kola divize skupina A sezóny 2011/201. vs. Neděle 13. listopadu 2011 od 14.00 hod. Vítáme vás na utkání čtrnáctého kola divize skupina A sezóny 2011/201 vs. SK BENEŠOV FK DUKLA PRAHA B Neděle 13. listopadu 2011 od 14.00 hod. Domácí celek SK Benešov: Realizační tým Trenér Martin Bárta

Více

Klasické pohádky. Medvídek Pú. http://deti.e-papa.cz Page 1/5

Klasické pohádky. Medvídek Pú. http://deti.e-papa.cz Page 1/5 Klasické pohádky Medvídek Pú Page 1/5 Tady jde ze schodů za Kryštůfkem Robinem Michal Medvěd hlavou napřed, bum, bum, bum. Jinak to ani neumí, ale někdy mu připadá, že to přece jen musí jít taky jinak,

Více

PŮJČIT SI ZÁPALKU Překlad: Adéla Nakládalová

PŮJČIT SI ZÁPALKU Překlad: Adéla Nakládalová PŮJČIT SI ZÁPALKU Překlad: Adéla Nakládalová Můžete si myslet, že půjčit si zápalku na ulici je docela jednoduchá věc. Ovšem každý člověk, který to kdy zkusil, vás ujistí, že tak to rozhodně není. A každý

Více

Neměl by vůbec nic. že jsme našli partnera

Neměl by vůbec nic. že jsme našli partnera Když mladý muž Neměl by vůbec nic. stejného smýšlení. slyšel ropuchu mluvit tak odvážně a logicky, beznadějně se zamiloval. Od té doby se pokaždé, cestou ze školy u ní zastavil na kus řeči. Jednoho dne,

Více

F K D D R N O V I C E. I. kolo FK DRNOVICE. vs. MILONICE. Rozhodčí: JOSEF SMUTNÍK 12. 8. 2007. 10 15 hod. Sponzor tomboly: PLZEŇSKÉ PIVOVARY a.

F K D D R N O V I C E. I. kolo FK DRNOVICE. vs. MILONICE. Rozhodčí: JOSEF SMUTNÍK 12. 8. 2007. 10 15 hod. Sponzor tomboly: PLZEŇSKÉ PIVOVARY a. Z P R AV O D A J F K D FOTBALOVÝ KLUB D R N O V I C E I. kolo I V. T Ř Í DA O K R E S N Í S O U T Ě Ž E FK DRNOVICE vs. MILONICE 12. 8. 2007 Rozhodčí: JOSEF SMUTNÍK 10 15 hod. Sponzor tomboly: PLZEŇSKÉ

Více

O ČEM JE KNIHA. Tato kniha je o dívce, která vypravuje svůj příběh ze života. Pokut chceš, pojď se připojit k příběhu s ní. 1.

O ČEM JE KNIHA. Tato kniha je o dívce, která vypravuje svůj příběh ze života. Pokut chceš, pojď se připojit k příběhu s ní. 1. O ČEM JE KNIHA Tato kniha je o dívce, která vypravuje svůj příběh ze života. Pokut chceš, pojď se připojit k příběhu s ní. 1. Kapitola,,Děti, budu Vám vyprávět příběh. řekla Tereza,,A co? řekly obě děti.,,budu

Více

Šatna není jen území hráčů

Šatna není jen území hráčů foto sport: Dominik Bakeš rozhovor t e x t: Z d e n ě k h a n í k Jeden je ohrožený druh, na nějž v případě úspěchu někdy ani nevyjde medaile a po neúspěchu je vždy prvním kandidátem na vyhazov. Druhý

Více

Soutěžní ročník 2015/2016 1. kolo Pražského přeboru Sobota, 15. srpna 2015 v 17:00 ABC Braník TJ Sokol Královice

Soutěžní ročník 2015/2016 1. kolo Pražského přeboru Sobota, 15. srpna 2015 v 17:00 ABC Braník TJ Sokol Královice X Soutěžní ročník 2015/2016 1. kolo Pražského přeboru Sobota, 15. srpna 2015 v 17:00 ABC Braník TJ Sokol Královice Nejbližší zápasy našeho týmu Kolo Datum Soupeř Čas 1 Sobota 22.08.2015 Řepy - Muži B 10:30

Více

U Václava Klause jakožto pomezního rozhodčího by hrozilo, že často půjde o neofsajd, nefaul a negól.

U Václava Klause jakožto pomezního rozhodčího by hrozilo, že často půjde o neofsajd, nefaul a negól. O fotbale U Václava Klause jakožto pomezního rozhodčího by hrozilo, že často půjde o neofsajd, nefaul a negól. 13 ŽIVOTNÍ MAČ Hráči se zvířecím instinktem Lidé mohou být jednodušší, ale přitom jako hráči

Více

PRESS KIT Sezona2012/2013 30. kolo AC Sparta Praha -FK Dukla Praha

PRESS KIT Sezona2012/2013 30. kolo AC Sparta Praha -FK Dukla Praha PRESS KIT Sezona2012/2013 30. kolo AC Sparta Praha -FK Dukla Praha 30. kolo Gambrinus ligy AC Sparta Praha FK Dukla Praha 1.6. 2013, Generali Arena 17:00 Rozhodčí: Libor Kovařík - Kryštof Mencl, Patrik

Více

Naši partneři. Partneři extraligy florbalu

Naši partneři. Partneři extraligy florbalu Naši partneři Partneři extraligy florbalu Tatranský úspěch v nároďáku Český národní tým se pod novým trenérem vydal na švýcarskou půdu sehrát první letošní utkání s místní reprezentací. Tato letošní premiéra

Více

Jan Zahalka: Stále jsme na cestě

Jan Zahalka: Stále jsme na cestě ZÁPASOVÝ PROGRAM Jan Zahalka: Stále jsme na cestě Boleslavské tažení play-off dnes začíná! V Boleslavi chodí na extraligu nejvíc florbalových fanoušků! 1. zápas ČF play-off florbalové AutoCont extraligy

Více

... ne, pane doktore, byla bych velmi nerada, kdybyste si mé povídání špatně vysvětloval,

... ne, pane doktore, byla bych velmi nerada, kdybyste si mé povídání špatně vysvětloval, ... ne, pane doktore, byla bych velmi nerada, kdybyste si mé povídání špatně vysvětloval, my jsme byly s maminkou vlastně šťastné, měly jsme, a teď já ovšem také mám, ty všední denní problémy, kdo je nemá,

Více

V podstatných věcech jednotu, ve sporných svobodu, a ve všech lásku. (Sv. Augustin)

V podstatných věcech jednotu, ve sporných svobodu, a ve všech lásku. (Sv. Augustin) V podstatných věcech jednotu, ve sporných svobodu, a ve všech lásku. (Sv. Augustin) Malé krůčky k bezpečné cestě do školy Již čtvrtým rokem působí na naší škole rodičovská dopravní skupinka, která se snaží

Více

Petra Soukupová. K moři

Petra Soukupová. K moři Petra Soukupová K moři Brno 2011 Petra Soukupová, 2007 Host vydavatelství, s. r. o., 2007, 2011 (elektronické vydání) ISBN 978 80 7294 420 0 Rodičům PETROVY DVĚ ŽENY 1/ Petr a Magda se potkávají Magda

Více

Ahoj kamarádi, rok se s rokem sešel a v našem lese je bílo až oči přecházejí. Všechny stromy se oblékly do nadýchaných jiskřivých kabátů, na kterých

Ahoj kamarádi, rok se s rokem sešel a v našem lese je bílo až oči přecházejí. Všechny stromy se oblékly do nadýchaných jiskřivých kabátů, na kterých Ahoj kamarádi, rok se s rokem sešel a v našem lese je bílo až oči přecházejí. Všechny stromy se oblékly do nadýchaných jiskřivých kabátů, na kterých šišky vypadají jako velké hnědé knoflíky. V lese zavládlo

Více

Dobrý den, dámy a pánové! Dovolte mi, abych vás přivítal na dílně s titulem Sudoku a logické úlohy.

Dobrý den, dámy a pánové! Dovolte mi, abych vás přivítal na dílně s titulem Sudoku a logické úlohy. Dobrý den, dámy a pánové! Dovolte mi, abych vás přivítal na dílně s titulem Sudoku a logické úlohy. 1 Možná to bude zpočátku spíše přednáška než dílna. Ale rád bych, aby to bylo co nejinteraktivnější.

Více

STUDENT NAŠÍ ŠKOLY VYHRÁL ELEKTROTECHNICKOU OLYMPIÁDU

STUDENT NAŠÍ ŠKOLY VYHRÁL ELEKTROTECHNICKOU OLYMPIÁDU STUDENT NAŠÍ ŠKOLY VYHRÁL ELEKTROTECHNICKOU OLYMPIÁDU Strouhal Martin Student 2.D Martin je na naší škole něco přes rok a půl, přesto toho již stihl hodně. V roce 2014 se stal druhým nejlepším studentem

Více

Sokol Blovice vs VS PLZEŇ

Sokol Blovice vs VS PLZEŇ Výsledkový zpravodaj Sokola Blovice č.1/07 Sokol Blovice vs VS PLZEŇ Utkání 16. kola I.A třídy 31. března 2007 od 16:30 hod Hl.rozhodčí: Krauz asistenti: Komanec, Rys delegát: ----- Tabulka Program 16.

Více

Televizní expert. Michael Sodomka

Televizní expert. Michael Sodomka Televizní expert Michael Sodomka AKT I Scéna 1 Prázdná hospoda, pouze hospodský stojí za barem, vchází druhý muž, Karlík, míří za hospodským. Nazdar! Čau, Karliku. Moc plno tu teda nemáš. No nemám. Co

Více

Sam si o tom chtěl promluvit. Meredith nechtěla. Sam

Sam si o tom chtěl promluvit. Meredith nechtěla. Sam FAJN TROCHU OČISTNÉ ANO Sam si o tom chtěl promluvit. Meredith nechtěla. Sam se chtěl zamyslet nad možnými důsledky. Ve světle její reakce považoval za nutné to probrat detailněji. Nekaz to kouzlo, požádala

Více

SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život

SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE Listopad 2014 Motto: Učíme se pro život Obsah : 2. sportovně zábavné odpoledne...1 Vůně koření...2 Návštěva DDM Duchcov.....3

Více

To se opravdu muselo? No, tak chodili všichni až na jednu spolužačku, jejíž rodina měla hospodářství, jinak všichni.

To se opravdu muselo? No, tak chodili všichni až na jednu spolužačku, jejíž rodina měla hospodářství, jinak všichni. 1 Pro svůj projekt jsem si vybrala svoji maminku. Je jí 37 let, pochází z Podkrkonoší z malé vesničky Havlovice, kde od šesti do dvanácti let navštěvovala tamní mateřkou a základní školu. Ve dvanácti letech

Více

Sdružení řidičů představí v rozhovoru další řidičku, neboli něžné stvoření za volantem.

Sdružení řidičů představí v rozhovoru další řidičku, neboli něžné stvoření za volantem. Sdružení řidičů představí v rozhovoru další řidičku, neboli něžné stvoření za volantem. Romana Kodešová je jméno slečny z východních Čech. Vzhledem k tvému věku mám na jazyku dotaz, zdali byla tato práce

Více

m.cajthaml Na odstřel

m.cajthaml Na odstřel m.cajthaml Na odstřel Ach Bože! zakřičel směrem všude tam, kde nic nebylo. William Eastlake I. Já ho vůbec neznal. Teda předtím jsem ho vůbec neznal. I když bydlíte v jednom městě, tak nemůžete znát všechny

Více

Byla to láska. Kytička milostné poezie. Obsah: Když jsem byla hodně malá. Pomalu vrůstám do tebe. Kdybych to dovedl. Byla to láska.

Byla to láska. Kytička milostné poezie. Obsah: Když jsem byla hodně malá. Pomalu vrůstám do tebe. Kdybych to dovedl. Byla to láska. Byla to láska Kytička milostné poezie Obsah: Když jsem byla hodně malá Pomalu vrůstám do tebe Kdybych to dovedl Byla to láska Magdaléna Štěpán Křivánek GRANO SALIS NETWORK 2004 www.granosalis.cz Když jsem

Více

Někteří lidé ho charakterizují jako věčného kluka. Souhlasíš s nimi? A co z toho pro tebe vyplývalo? Teda kromě toho užívání

Někteří lidé ho charakterizují jako věčného kluka. Souhlasíš s nimi? A co z toho pro tebe vyplývalo? Teda kromě toho užívání Ale já jsem se chtěla o Jirkovi Hrzánovi dozvědět něco bližšího. Tak jsem o něm začala psát sama. No, sama jak se to vezme. Pročetla jsem dostupné materiály, ale především jsem na něj nechala vzpomínat

Více

JAOS. povídka na pokračování pro kroužek robotiky (pro děti 8 12 let)

JAOS. povídka na pokračování pro kroužek robotiky (pro děti 8 12 let) JAOS povídka na pokračování pro kroužek robotiky (pro děti 8 12 let) Kapitola I. Jak to začalo a jak to u nás vypadá? Proč zrovna já? Koukej, ať už jsi zpátky v regenerační komoře! řekl nějaký hlas, když

Více

na jeho límci. Mnohokrát jsem vynesla

na jeho límci. Mnohokrát jsem vynesla Jednoho dne na jeho límci. tento malý hmyz ven, měl učitel narozeniny. Ti lidé se zase předem domluvili: Co kdybychom vyhlásili soutěž o nejlepší oblečení jako dárek na učitelovy narozeniny? Musely ho

Více

Předškoláci ve skautském oddíle. Eva Dvořáková

Předškoláci ve skautském oddíle. Eva Dvořáková Předškoláci ve skautském oddíle Eva Dvořáková 6. oddíl vodních skautů Šestka Třebíč Přístav VS,,Žlutá ponorka Třebíč Třebíč 2008 Obsah 1. Úvod... 3 2. Jak vůbec předškoláky získat aneb nábor... 4 3. Co

Více

Titul: TV_1303_Duchovné praktikovanie a úprimnosť pomáhajú planéte_iii Zdravím, Mistryně! (Ahoj.) Ano?

Titul: TV_1303_Duchovné praktikovanie a úprimnosť pomáhajú planéte_iii Zdravím, Mistryně! (Ahoj.) Ano? Zdravím, Mistryně! (Ahoj.) Ano? Dělám to teď dobře. Velice ráda Vás vidím! Já také, drahá, já také. Jste tak hezká! A toto je moje tchýně. Och, ano? Celá rodina je tady, dobrá! Dobrá, zpět k vaší poezii.

Více

13:15 Fulnek. 15:30 SO Bruntál. Dnes na našem hřišti

13:15 Fulnek. 15:30 SO Bruntál. Dnes na našem hřišti 1 Slosovatelný program k mistrovským utkáním TJ Sokol Kobeřice ve fotbalové sezóně 2016-2017 Cena: 5 Kč Neděle 2.října 2016 Krajská soutěž dorostu 13:15 Fulnek Hlavní utkání - KRAJSKÝ PŘEBOR Šujan Stanislav

Více

Soutěžní ročník 2015/2016 7.kolo Pražského přeboru. Sobota, 17. října 2015 v 15:30 ABC Braník Třeboradice

Soutěžní ročník 2015/2016 7.kolo Pražského přeboru. Sobota, 17. října 2015 v 15:30 ABC Braník Třeboradice X Soutěžní ročník 2015/2016 7.kolo Pražského přeboru Sobota, 17. října 2015 v 15:30 ABC Braník Třeboradice Úvodní slovo Vážení diváci, děkujeme Vám za dnešní návštěvu. Dnes nás čeká jeden z nejlepších

Více

Mladší a starší žáci

Mladší a starší žáci Zpracoval jsem dokument ke starším a mladším žákům. Je mi líto ho založit do desek a tak Vám ho dávám k dispozici, aby jste si ho mohli přečíst: Mladší a starší žáci Vize 2008: v roce 2008 jsem, docela

Více

Já hraji na klávesy - N. Matesová

Já hraji na klávesy - N. Matesová L. Šindlerová Já hraji na klávesy - N. Matesová Na klávesy hraju letos poprvé, ale už umím mnoho písniček, například Maličká su, Když jsem jel do Prahy, Vadí nevadí, Okoř a mnoho dalších písniček. Na klávesy

Více

Můj milý deníčku Jsem prostě geniální, no a co?!

Můj milý deníčku Jsem prostě geniální, no a co?! Můj milý deníčku Jsem prostě geniální, no a co?! také v tištěné verzi Objednat můžete na www.fragment.cz Jim Benton Můj milý deníčku Jsem prostě geniální, no a co?! e-kniha Copyright Fragment, 2013 Všechna

Více

Vřískot I2012/2013 PRIMA 2012/2013 PARLAMENT. Všem zástupcům přejeme hodně štěstí! :) S.Marcziová

Vřískot I2012/2013 PRIMA 2012/2013 PARLAMENT. Všem zástupcům přejeme hodně štěstí! :) S.Marcziová Vřískot I2012/2013 Gymnázium Varnsdorf; Střelecká 1800, Varnsdorf 407 47; +420 412 371 423; www.bgv.cz Dne 12. 10. 2012 přišla paní učitelka Jirchářová na hodinu ČJ jako každý pátek. Stoupla si před tabuli

Více

Když jsem mámě říkala, že by měla jít za svým snem a otevřít si vlastní pekařství, vůbec jsem si neuvědomila, že se kvůli tomu budu muset stěhovat,

Když jsem mámě říkala, že by měla jít za svým snem a otevřít si vlastní pekařství, vůbec jsem si neuvědomila, že se kvůli tomu budu muset stěhovat, Když jsem mámě říkala, že by měla jít za svým snem a otevřít si vlastní pekařství, vůbec jsem si neuvědomila, že se kvůli tomu budu muset stěhovat, opustit všechny své kamarády a začít chodit do nové školy.

Více

[PENÍZE - MANAŽEŘI] 28. října 2007

[PENÍZE - MANAŽEŘI] 28. října 2007 Úvod Zdravím vás všechny a vítám vás. Jsem moc rád, že jste dnes dorazili. Dnes začneme spolu mluvit o penězích. Vím, že je to velice kontroverzní téma. Ne jenom z pohledu lidí mimo církev. Nedávno zveřejnili

Více

OBCHODNÍ NABÍDKA SK DYNAMO ČESKÉ BUDĚJOVICE PRO SEZONU 2014/15

OBCHODNÍ NABÍDKA SK DYNAMO ČESKÉ BUDĚJOVICE PRO SEZONU 2014/15 OBCHODNÍ NABÍDKA SK DYNAMO ČESKÉ BUDĚJOVICE PRO SEZONU 04/5 HISTORIE A SOUČASNOST Fotbalový klub Dynamo České Budějovice byl založen v roce 905, čímž se řadí mezi nejstarší fotbalové kluby v České republice.

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 číslo: 20

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 číslo: 20 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 číslo: 20 Obsah: Slovo ředitele školy,projektový den, divadelní představení, Podzimní radovánky, výlet do Prahy, vyhodnocení

Více

Jan Natov poprvé od přestupu proti Tatranu

Jan Natov poprvé od přestupu proti Tatranu Jan Natov poprvé od přestupu proti Tatranu Čtyři hráči Boleslavi v nominaci na EFT v Brně! Výsledky a tabulka Připojte se k internetu zápasový program 8. kolo Tipsport Superligy Technology Florbal MB vs.

Více

DRUŽINOVKY. Vypracovala: Lenka Lepíčková. Oddíl Svišti, Modrý kruh

DRUŽINOVKY. Vypracovala: Lenka Lepíčková. Oddíl Svišti, Modrý kruh DRUŽINOVKY Vypracovala: Lenka Lepíčková Oddíl Svišti, Modrý kruh Praha, 2016 Obsah Obsah...2 Úvod...3 1 Spuštění družinovek...4 1.1 Správné místo a čas...4 1.1.1 Škola vs. klubovna...4 1.2 Dohoda s okolím...5

Více

Časopis žáků ZŠ Batelov Číslo 2, květen 2014

Časopis žáků ZŠ Batelov Číslo 2, květen 2014 Časopis žáků ZŠ Batelov Číslo 2, květen 2014 Milí čtenáři, vítáme vás u 2. vydání školního časopisu Soví rozhledy. Doufáme, že vás zaujme a že společně s námi budete sledovat, co se děje u nás ve škole,

Více

V Á N E K. Vánoce v srdci

V Á N E K. Vánoce v srdci Ročník 10, číslo 12, 30.11.2014 Zpravodaj farnosti Protivanov V Á N E K Vánoce v srdci Blíží se Vánoce a já pořád nemohu zaslechnout rolničky, o kterých se tak často vypráví dětem. Slyším jen těžké kroky

Více

spilková Klára Hrála jsem fakt dobře 89 Kč 129 Sk / 4,28 Jiří Seifert peníze nejsou alfou omegou

spilková Klára Hrála jsem fakt dobře 89 Kč 129 Sk / 4,28 Jiří Seifert peníze nejsou alfou omegou říjen 2009 číslo 10 / ročník 3 90 000 pro Petera Mitchella Do jezírka, do rybníku, do přehrady, do GC Háje! Podzim je tu! Jste vybaveni? 59 stran pro ženy Jiří Seifert peníze nejsou alfou omegou Beroun

Více

Červenec TÁBOR (19. 7. 8. 8. 2015)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ahoj, NEJBLIŽŠÍ AKCE: ÚVODNÍ SLOVO V TOMTO ČÍSLE NAJDETE:

Červenec TÁBOR (19. 7. 8. 8. 2015)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ahoj, NEJBLIŽŠÍ AKCE: ÚVODNÍ SLOVO V TOMTO ČÍSLE NAJDETE: ÚVODNÍ SLOVO Ahoj, dny i měsíce utíkají a Sportíci už skoro zapomněli, co je to Tamsemník. Redakce se mooc omlouvá a doufá, že už bude jenom lépe. Ovšem doufat jen nestačí, proto na vás chystáme cos, co

Více

Historie v kostce. Z historie obce Trstěnice

Historie v kostce. Z historie obce Trstěnice Historie v kostce Z historie obce Trstěnice Obec Trstěnice leží vzdušnou čarou 4 km jihozápadně od Mariánských Lázní, v nadmořské výšce 550, na hlavní silnici E 21 spojující města Cheb a Plzeň. První písemná

Více

Většinu informací jsem už věděla, některé mě ale překvapily. Anorektiček je mi opravdu líto. Přednáška se mi moc líbila, byla zajímavě udělaná.

Většinu informací jsem už věděla, některé mě ale překvapily. Anorektiček je mi opravdu líto. Přednáška se mi moc líbila, byla zajímavě udělaná. Většinu informací jsem už věděla, některé mě ale překvapily. Anorektiček je mi opravdu líto. Přednáška se mi moc líbila, byla zajímavě udělaná. Asi jsem si to jen zopakoval a připomněl, co to vlastně přesně

Více

PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková

PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková Copyright 2015 Lucie Michálková Grafická úprava a sazba Lukáš Vik, 2015 1. vydání Lukáš Vik, 2015 ISBN epub formátu: 978-80-87749-89-0 (epub) ISBN mobi formátu: 978-80-87749-90-6

Více

Gymnázium Nymburk. Členství ve sportovním klubu TSK DYNAMIK. Karolína Rejmanová 1PB 2O13

Gymnázium Nymburk. Členství ve sportovním klubu TSK DYNAMIK. Karolína Rejmanová 1PB 2O13 Gymnázium Nymburk Členství ve sportovním klubu TSK DYNAMIK Karolína Rejmanová 1PB 2O13 1 OBSAH 1. ÚVOD 2. JAK TO VŠECHNO ZAČALO 3. PRVNÍ ROK BYL TĚŽKÝ 4. DOSTAVILY SE VÝSLEDKY 5. ZALOŽENÍ NOVÉHO KLUBU

Více

SMÍCHOVINY. Časopis, který se umí smát.. Časopis J&G Společnosti. Úvod aneb pár slov na začátek

SMÍCHOVINY. Časopis, který se umí smát.. Časopis J&G Společnosti. Úvod aneb pár slov na začátek S VAZEK 1, VYDÁNÍ 1 P OČET VÝTISKŮ 40 SMÍCHOVINY Časopis, který se umí smát.. V YDÁNO DNE 8.1.2013 Časopis J&G Společnosti Uvnitř tohoto vydání: Úvod 1 Ohlédnutí za minulým měsícem Projekt 2013 Za zábavou

Více

Počasí fotbalu moc nepřálo

Počasí fotbalu moc nepřálo 1 Počasí fotbalu moc nepřálo Krajský přebor pokračoval jen pěti zápasy, další tři musely být kvůli nepříznivému počasí a hlavně terénu odloženy. Nehrál ani vedoucí celek, Petřkovice, který i přes tuto

Více

IV. závěrečné kolo Českého poháru starších žáků Hradec Králové 21.- 22. 03. 2009 7. kolo KP starších žáků Nový Jičín 15. 03. 2009

IV. závěrečné kolo Českého poháru starších žáků Hradec Králové 21.- 22. 03. 2009 7. kolo KP starších žáků Nový Jičín 15. 03. 2009 IV. závěrečné kolo Českého poháru starších žáků Hradec Králové 21.- 22. 03. 2009 7. kolo KP starších žáků Nový Jičín 15. 03. 2009 V pátek 20.3. odpoledne jsme se ve Svinově vecpali do rychlíku. Drozdi

Více

RSC Rock Solid Club solid rock pevná skála

RSC Rock Solid Club solid rock pevná skála 1 Čau děcka, já jsem Janka a jsem členem RSC klubu a chci vás s ním trochu seznámit. Zkratka RSC znamená Rock Solid Club a solid rock znamená v angličtině pevná skála. Každé úterý se scházíme u vás na

Více

Legenda o třech stromech

Legenda o třech stromech Legenda o třech stromech Legenda o třech stromech je v tomto setkání s malými metodickými úpravami zpracována v rámci jednoho setkání pro skupinu mládeže a dospělých včetně seniorů. Ve středu zájmu není

Více

Zpravodaj fotbalového klubu. TJ Štěchovice ŠTĚCHO DO TOHO!

Zpravodaj fotbalového klubu. TJ Štěchovice ŠTĚCHO DO TOHO! Zpravodaj fotbalového klubu TJ Štěchovice ŠTĚCHO DO TOHO! cena: 0 Kč číslo : 4/015 18.kolo České fotbalové ligy TJ ŠTĚCHOVICE FK ADMIRA PRAHA Neděle 8.března 015 Začátek ve 14.30 hodin Realizační tým:

Více

Figuriny. "Ha-ha-ha! " začala se řehotat Katarina,když ožila. "Hi-hi-hi!" odpovědi se jí dostalo od Anabely.

Figuriny. Ha-ha-ha!  začala se řehotat Katarina,když ožila. Hi-hi-hi! odpovědi se jí dostalo od Anabely. Figuriny "Ha-ha-ha!" bylo první, co figuríny řekly, když v buticích, výkladech obchodů a v skladištích velkoobchodů začaly ožívat. Každá jedna figurína se začala smát. Jakoby chtěla popřít tu nepřirozenou

Více

Martina Bábíčková, Ph.D. 04.05.2014

Martina Bábíčková, Ph.D. 04.05.2014 Jméno Martina Bábíčková, Ph.D. Datum 04.05.2014 Ročník 7. Vzdělávací oblast Informační a komunikační technologie Vzdělávací obor Informatika Tematický okruh Textový editor Téma klíčová slova Novinová strana

Více

United Nations High Commissioner for Refugees Úřad Vysokého komisaře OSN pro uprchlíky

United Nations High Commissioner for Refugees Úřad Vysokého komisaře OSN pro uprchlíky United Nations High Commissioner for Refugees Úřad Vysokého komisaře OSN pro uprchlíky Poprvé publikováno jako Karlinchen od Annegert Fuchshuber (Annette Betz Verlag, Wien/München, 1995). Copyright 1995

Více

1. kapitola. Proč nic nejíte? Jím. Nejíte. Jím tolik, kolik potřebuju, nikdy jsem se nepřecpávala.

1. kapitola. Proč nic nejíte? Jím. Nejíte. Jím tolik, kolik potřebuju, nikdy jsem se nepřecpávala. 1. kapitola Proč nic nejíte? Jím. Nejíte. Jím tolik, kolik potřebuju, nikdy jsem se nepřecpávala. Nevypadáte, jako byste jedla tolik, kolik potřebujete. To vím líp než vy. Neřekla jsem to drze, jen s jistotou.

Více

SKN PLZEŇ SSK VÍTKOVICE

SKN PLZEŇ SSK VÍTKOVICE FSN 2007 FOTBAL 31. března 2007 SKN PLZEŇ SSK VÍTKOVICE 5 : 3 (2 : 2) 1. dubna 2007 SKN BRNO SKN HRADEC KRÁLOVÉ 1 : 0 (0 : 0) 14. dubna 2007 SSK VÍTKOVICE SKN HRADEC KRÁLOVÉ 2 : 2 (2 : 1) 14. dubna 2007

Více

Kobeřice - Český Těšín 2:2 (0:1)

Kobeřice - Český Těšín 2:2 (0:1) Kobeřice - Český Těšín 2:2 (0:1) 1 Naši hráči se na sobotní remízu s Českým Těšínem pořádně nadřeli, protože museli dohánět dvougólovou ztrátu. V prvním poločase se na trávníku nejprve hledali, ale po

Více

Učení dětí pomocí přednášek a programu z Tábornických škol

Učení dětí pomocí přednášek a programu z Tábornických škol Učení dětí pomocí přednášek a programu z Tábornických škol Hana Kuklíková Česká Tábornická Unie D.T.K. POUTNÍCI Praha Plackování 2014 Úvod Volný čas dětí by neměl být pouze výplní mezi školou a dětskými

Více

ZPRAVODAJ SOKOL OPATOVICE SOKOL JEŽKOVICE. 20,- Kč SOUTĚŽNÍ UTKÁNÍ III. TŘÍDA SK. A 16. KOLO 4. DUBNA 2010 V 15:30 VS. SLOUŽÍ JAKO VSTUPENKA NA UTKÁNÍ

ZPRAVODAJ SOKOL OPATOVICE SOKOL JEŽKOVICE. 20,- Kč SOUTĚŽNÍ UTKÁNÍ III. TŘÍDA SK. A 16. KOLO 4. DUBNA 2010 V 15:30 VS. SLOUŽÍ JAKO VSTUPENKA NA UTKÁNÍ ZPRAVODAJ 1920 2010 www.tjsokolopatovice.cz SOUTĚŽNÍ UTKÁNÍ III. TŘÍDA SK. A 16. KOLO SOKOL OPATOVICE VS. SOKOL JEŽKOVICE 4. DUBNA 2010 V 15:30 SLOUŽÍ JAKO VSTUPENKA NA UTKÁNÍ 20,- Kč tj-opatovice.unas.cz@sendme.cz

Více

Číslo 10 Ročník 2013 TENISKA Tenisová škola MICHALA JUDY

Číslo 10 Ročník 2013 TENISKA Tenisová škola MICHALA JUDY Číslo 10 Ročník 2013 TENISKA Tenisová škola MICHALA JUDY Jarní část tenisové sezóny je v plném proudu a ke slovu přišly soutěže družstev. Bývaly časy, kdy jsem se na tuto část tenisové sezóny velmi těšil.

Více

14.vydání - březen 2009

14.vydání - březen 2009 14.vydání - březen 2009 Zájezd na dětskou lední revue v Hradci Králové Všichni jsme ( alespoň si to myslíme ) pracovali podle svých sil, a proto si na závěr prvního pololetí také zasloužíme odpovídající

Více

Pravidla přátelství. Na motivy úspěšného seriálu od Disney Channel

Pravidla přátelství. Na motivy úspěšného seriálu od Disney Channel Pravidla přátelství Na motivy úspěšného seriálu od Disney Channel Original title: Código amistad Copyright 2015 Disney Enterprises, Inc. Vydalo nakladatelství EGMONT ČR, s.r.o., Žirovnická 3124, 106 00

Více

Potrestat nebo nepotrestat

Potrestat nebo nepotrestat 3 Potrestat nebo nepotrestat Náš třetí seminář ještě nezačal. Lidé byli pořád seskupeni do malých hloučků a hluboce zabraní do konverzace. Zaslechla jsem útržky vět. Za to, co řekla, má měsíc domácího

Více

Výroční zpráva o činnosti TJ Sokol Město Touškov za 2014

Výroční zpráva o činnosti TJ Sokol Město Touškov za 2014 Výroční zpráva o činnosti TJ Sokol Město Touškov za 1. Základní údaje o TJ Název TJ TJ. Sokol Město Touškov Adresa TJ Sportovní 476, Město Touškov 330 33 IČO 14703271 Bankovní spojení E-mail Facebook Adresa

Více

TÝDEN SE ZVÍŘÁTKY DNÍ. Let. Účastníků. Tematická oblast (odbornost) Příměstské tábory. Jana Jelínková a kolektiv. Místo konání Praha 2012

TÝDEN SE ZVÍŘÁTKY DNÍ. Let. Účastníků. Tematická oblast (odbornost) Příměstské tábory. Jana Jelínková a kolektiv. Místo konání Praha 2012 5 DNÍ 7 11 Let 20 Účastníků TÝDEN SE ZVÍŘÁTKY Tematická oblast (odbornost) Autor Odbornostní setkání Příměstské tábory Jana Jelínková a kolektiv Praha, Středočeský kraj Místo konání Praha 2012 Průřezové

Více

TENISKA. Tenisová škola MICHALA JUDY

TENISKA. Tenisová škola MICHALA JUDY Číslo 11 Ročník 2013 TENISKA Tenisová škola MICHALA JUDY Vítám Vás při čtení dalšího čísla našeho časopisu TENISKA. Každé číslo našeho časopisu rozesílám do mnoha emailových schránek a vůbec jsem si neuvědomil,že

Více

Následovala malá chvíle ticha. Pak ze mě vypadlo: Sáro? Kdy má vlastně Libor přijít? Za 10 minut, řekla Sára. Čekání na Libora jsme si krátily tím, že jsme probíraly takové typické holčičí věci. Najednou

Více

1. číslo čtvrtletníku

1. číslo čtvrtletníku 1. číslo čtvrtletníku ŠKOLNÍ ROK 2014 / 2015 SLOVO NA ÚVOD VZPOMÍNÁME NA PRÁZDNINY Nejoblíbenější věc z celého školního roku skončila. Myslíme tím prázdniny. A my jsme se opět vrátili do svých školních

Více

le není žádný neuklizený pokoj, kdepak. Je to většinou neprostupná změť obrovských stromů s propletenými korunami a dlouhatánskými liánami nad

le není žádný neuklizený pokoj, kdepak. Je to většinou neprostupná změť obrovských stromů s propletenými korunami a dlouhatánskými liánami nad KOTĚ V DŽUNGLI Zorí přišla na svět v daleké Indii. Teď si možná představujete krásnou indickou princeznu v hedvábném sárí a stříbrných opánkách, s třpytivou čelenkou v tmavých vlasech, rudým drahokamem

Více

děkuji Vám, že jste mi

děkuji Vám, že jste mi Mistryně, děkuji Vám, děkuji Vám, že jste mi Rádo se stalo. že jste mi sem pomohla přivést devět starších lidí v jejich 60 nebo 70 letech, aby Vás tentokrát viděli. Přeji Vám stále dobré zdraví a krásu.

Více

Habermaaß-hra 5591. Velká vkládačka Na farmě

Habermaaß-hra 5591. Velká vkládačka Na farmě CZ Habermaaß-hra 5591 Velká vkládačka Na farmě Vážení rodiče, gratulujeme k zakoupení hry z cyklu "Moje první hra - Farma". Učinili jste správné rozhodnutí a umožnili svému dítěti učit se prostřednictvím

Více

TJ SOKOL SRUBY. Cena 10 Kč DNEŠNÍ SOUPEŘ- TJ BOŘÍKOVICE. Kompletní info z fotbalového klubu. -Dnešní soupeř TJ BOŘÍKOVICE

TJ SOKOL SRUBY. Cena 10 Kč DNEŠNÍ SOUPEŘ- TJ BOŘÍKOVICE. Kompletní info z fotbalového klubu. -Dnešní soupeř TJ BOŘÍKOVICE DNEŠNÍ SOUPEŘ- TJ BOŘÍKOVICE TJ SOKOL SRUBY Kompletní info z fotbalového klubu Sezóna 2013-2014 -Dnešní soupeř TJ BOŘÍKOVICE -Tabulka a přehled nadcházejících utkání -Mistrovská utkání Semanín a D.Dobrouč

Více

Redakce 013. Zpravodaj Základní školy Brankovice. Vyšlo: 28. února dvouměsíčník číslo 1 /2013. V lednu mráz - těší nás; v lednu voda - věčná škoda.

Redakce 013. Zpravodaj Základní školy Brankovice. Vyšlo: 28. února dvouměsíčník číslo 1 /2013. V lednu mráz - těší nás; v lednu voda - věčná škoda. Redakce 013 Zpravodaj Základní školy Brankovice Vyšlo: 28. února dvouměsíčník číslo 1 /2013 Pranostiky Leden V lednu moc sněhu, v červnu moc sena. V lednu mráz - těší nás; v lednu voda - věčná škoda. Můžeš-li

Více

SPOLEČNÁ SOUTĚŽ FOTBALOVÝCH KLUBŮ

SPOLEČNÁ SOUTĚŽ FOTBALOVÝCH KLUBŮ ŽÁKO-Góólmánie - ČASOPIS NEDĚLE 19.04. 2015 Ročník 1. číslo 13. KRAJSKÁ SOUTĚŽ FA ČR Při MSKFS OSTRAVA Soutěžní ročník 2014/2015 SPOLEČNÁ SOUTĚŽ FOTBALOVÝCH KLUBŮ KMS JUVENTUS BRUTÁL o.s. ODDÍL FOTBAL

Více

PETROU ŠÁCHOVOU. A našel by se mezi vzpomínkami nějaký neobvyklý zážitek? Zážitků byla spousta. žádný zajímavý či neobvyklý mě teď asi nenapadá.

PETROU ŠÁCHOVOU. A našel by se mezi vzpomínkami nějaký neobvyklý zážitek? Zážitků byla spousta. žádný zajímavý či neobvyklý mě teď asi nenapadá. ROZHOVOR S... PETROU ŠÁCHOVOU Začneme celkem obvyklou otázkou. Jak vzpomínáš na naši školu? Na základní školu mám veselé i smutné vzpomínky.určitě převažují ty, které mě rozesmějí. Tyto chvíle se mi vybavují

Více

Znáte tyto údaje o vodě? Přečtěte si text. Označte, co je/není pravda.

Znáte tyto údaje o vodě? Přečtěte si text. Označte, co je/není pravda. Znáte tyto údaje o vodě? Přečtěte si text. Označte, co je/není pravda. 157/3 Víte, že... 20 až 50 litrů je minimální množství vody, kterou člověk denně potřebuje pro své základní životní potřeby?... 575

Více

Vítáme vás na utkání devátého kola divize skupina A sezóny 2011/2012. vs. Neděle 9 října 2011 od 16.00 hod.

Vítáme vás na utkání devátého kola divize skupina A sezóny 2011/2012. vs. Neděle 9 října 2011 od 16.00 hod. Vítáme vás na utkání devátého kola divize skupina A sezóny 2011/2012 vs. SK BENEŠOV SK MARILA VOTICE Neděle 9 října 2011 od 16.00 hod. Domácí celek SK Benešov: Realizační tým Trenér Martin Bárta Asistent

Více

Centráček. (časopis Centra péče o duševní zdraví) 5/2016. 2. vydání

Centráček. (časopis Centra péče o duševní zdraví) 5/2016. 2. vydání Centráček (časopis Centra péče o duševní zdraví) 5/2016 2. vydání Poděkování Tímto bych chtěla vyjádřit své díky hlavně paní Ivě, která přišla s nápadem vytvořit náš vlastní časopis a také za oslovení

Více

Klegováček č.3 2015/2016

Klegováček č.3 2015/2016 Klegováček č.3 2015/2016 Úspěchy naší školy Geologické kladívko 2016 V soutěži ostravských i mimoostravských škol získal tým ZŠ Klegova 2. místo. Blahopřejeme žákům 9. ročníku Sandře Záhoranské, Míši Borovičkové

Více

TJ SVĚTLÁ HORA FC KOVÁRNA MALÁ MORÁVKA

TJ SVĚTLÁ HORA FC KOVÁRNA MALÁ MORÁVKA Ročník 6. Číslo 4. OKRESNÍ PŘEBOR Soutěžní ročník 2010/2011 TJ SVĚTLÁ HORA FC KOVÁRNA MALÁ MORÁVKA Sobota 25.09.2010 v 16 30 hodin Hlavní rozhodčí pro žáky, dorost a muže: Zdeněk VIŠŇOVSKÝ z Krnova golmaniesh@seznam.cz,

Více