ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ"

Transkript

1 ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ II/2016 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní sítě Zdravých měst ČR. V našem Zpravodaji vás chceme informovat o aktivitách, které v rámci projektu naše město pořádá, budeme vás zvát na nejrůznější akce a přineseme také ohlédnutí za některými z nich... Třeboň má pocitovou mapu Pocitové mapy jsou koncept, který k nám přichází ze zahraničí a jejž v českém prostředí zatím využívá jen hrstka měst. Mapy mají obrovskou moc prezentovat prostorové informace ve srozumitelné a široce akceptovatelné formě. Pocitové mapy přináší možnost aktivně zapojit občany do sběru informací a názorů na lokalitu, ve které bydlí. Mapy též pomohou městu identifikovat problémová místa a navrhnout možnosti dalšího rozvoje města. Pocitová mapa Třeboně vznikla během Fóra Zdravého města, které proběhlo na počátku listopadu 2015 a jehož se zúčastnilo více než 100 občanů. Na workshopu měli hosté k dispozici mapu města v měřítku 1:10 000, která sloužila jako podklad pro tvorbu pocitové mapy Třeboně. Na mapu zapojení účastníci označovali pocity vztahující se k určitému místu pomocí špendlíků šesti různých barev. Barvy reprezentovaly tyto pocity : příjemné prostředí (zeleň, architektura, vybavení), tady to nežije, dopravní nebezpečí (auto, kolo, chůze), zanedbané prostředí (zeleň, architektura, vybavení), tady jsem rád/tady trávím volný čas, nebezpečí kriminality.

2 Účastníci využívali při práci špendlíky a tím zaznačili v mapě vždy bod, kterému byl přiřazen určitý pocit. Z analýzy dat zprostředkovaných účastníky je patrné, že v rámci každé z pozorovaných oblastí lze identifikovat specifická místa ve městě, která obyvatelé vnímají jako hodná pozornosti. Jako příjemné prostředí se v Třeboni profiluje hned pět lokalit. Jsou jimi především parky, konkrétně Komenského sady a Zámecký park, lokalita v bližším okolí lázeňského komplexu Aurora a okolí Schwarzenberské knížecí hrobky. Mimo parky pak také tzv. Mokrá luka. Určení zanedbaného prostředí už tak jednoznačné nebylo. Na pocitové mapě byla jednotlivci označena řada prostorově rozptýlených míst. Místa, kde jsou obyvatelé rádi nebo zde tráví volný čas, byla jednou z nejvíce hodnocených kategorií. Mezi těmito místy můžeme najít lázeňský areál Aurora a cestičky v okolí Bertiných lázní, sportoviště mezi ulicí Lázeňská a Sportovní, Tyršův stadion či Světská hráz v místě sádek. Pozitivně v tomto směru obyvatelé vnímají i určitá místa podél Zlaté stoky. Nejčastěji se občané vyjadřovali k dopravnímu nebezpečí. Ve většině případů obyvatelé své pocity vyjadřovali směrem ke špatné přehlednosti a nedostatečné kapacitě/propustnosti křižovatek a silnic. Bylo tomu tak u křížení ulic Táboritské a Jiráskovy, Táboritské a Třebízského, Sádecké a Novohradské nebo kruhového objezdu na ulici Táboritské v místě křížení hlavní silnice na České Budějovice (a jeho pokračování směrem na Jindřichův Hradec). Dále byla zmiňována propustnost dolní části Masarykova náměstí v návaznosti na Dukelskou ulici a ulice Svobody zhruba od jejího křížení s ulicí Táboritskou a Palackého náměstím. U této pasáže ulice a také u Světské hráze na úrovni Zámeckého parku pak účastníci zmiňovali také obtíže s možností bezpečného přechodu chodci. Mapu pro město zdarma zpracovala Univerzita Palackého v Olomouci. Všechny pocity si můžete prohlédnout na tomto odkaze:

3 Takto mapa vznikala.

4 A toto je výsledek. (více map na uvedeném odkaze)

5 A toto je výsledek. (více map na uvedeném odkaze)

6 A toto je výsledek. (více map na uvedeném odkaze)

7 Zdravé město Třeboň obhájilo kategorii kvality Pojem trvale udržitelný rozvoj je všeobecně známý a hýbe téměř všemi oblastmi lidských činností. Je však málo lidí, kteří jej umí vysvětlit a v praxi uvést do života. Seminář k tomuto tématu proběhl na městském úřadě 14. ledna a byl koncipován jako úvod do problematiky udržitelného rozvoje a kvality veřejné správy s důrazem na místní Agendu 21. Hlavními nosnými tématy byly principy udržitelného rozvoje, strategické plánování a kvalita života ve městech. Program semináře vychází z potřeby seznámit klíčové aktéry (zejména zástupce místní správy) se základními pojmy (místní Agenda 21, Kritéria MA21, strategické řízení atp.), jejichž znalost a uplatňování v praxi vede v dlouhodobém horizontu k udržitelnému rozvoji obce/města/regionu a ke zvýšení kvality života jeho obyvatel. Semináře se zúčastnili úředníci městského úřadu, ředitelé základních škol a další zájemci. Seminářem provázel ředitel Národní sítě Zdravých měst, pan Petr Švec. Seminář byl poslední podmínku nutnou pro splnění obhajoby kategorie C, která vyjadřuje úroveň kvality místní Agendy 21. Zdravé město Třeboň se tak nadále řadí k pokročilejším městům, která dbají na kvalitu života svých obyvatel.

8 Foto ze semináře

9 Změna dopravního režimu v historickém jádru města Město Třeboň plánuje změny dopravního režimu v historickém jádru města. Regulovat se bude vjezd do centra města včetně okolních ulic a upraven bude také režim parkování na parkovací karty pro rezidenty i abonenty. Zveme vás tímto na veřejné projednání, které se bude konat 8. února v 16 hodin v zasedací místnosti v přízemí městského úřadu (dveře č. 118 a 119). Na tomto setkání budou občané podrobně seznámeni s problematikou dopravy ve vnitřním městě a plánovanými změnami. Setkání hospiců v Třeboni V městské knihovně se 18. ledna sešli zástupci hospiců zejména Jihočeského kraje. Sdíleli problémy i úspěchy, které při své práci zažívají. Opakujícím se tématem bylo též financování jejich činnosti a další možná podpora. Setkání zajistila třeboňská organizace Hospicová péče sv. Kleofáše.

10 Dům Štěpánka Netolického konečně otevírá svou bránu Slavnostní otevření domu Štěpánka Netolického, ve kterém najdete Centrum Třeboňského rybníkářského dědictví, se v úterý 19. ledna uskutečnilo na několik etap. Dopoledne se budovou mohli projít novináři a studenti Střední školy rybářské a vodohospodářské v Třeboni, kteří si poslechli i odborný výklad svých učitelů. Ve dvě hodiny byla slavnostně přestřižena páska za účasti zástupců vedení města, partnerů i spolutvůrců projektu a také významných osobností a zástupců třeboňských škol a organizací. Od 17 hodin se již do domu mohli přijít podívat všichni zájemci z řad veřejnosti. Zahájení celého otevření uvedla inscenovaná svatba Doroty Lukšové a Štěpánka Netolického, která se odehrála přesně ve stejný den v roce Po té se již mohli návštěvníci rozptýlit po celé budově, kde našli stálou expozici i aktuální výstavu, která v domě zůstane až do 6. března. Výstava s názvem Fenomén: Třeboňská rybniční krajina kombinuje fotografie a historické mapy rybniční krajiny s dochovaným dobovým rybářským náčiním. Projekt obnovy domu a realizace stálé expozice byl financován z Integrovaného operačního programu. Celkové výdaje na projekt činily zhruba 23 milionů korun. Město Třeboň přidalo dalších 2,5 milionu korun. Jedinečnost zrekonstruované památky vedla k podání přihlášky do soutěže Památka roku. V krajském kole přeskočil Třeboň o několik bodů horký favorit na celkové vítězství unikátní dvoukláštěří v srdci Českého Krumlova.

11 Foto

12 Třeboň nabízí své krásy na veletrzích Veletrh cestovního ruchu Regiontour na brněnském výstavišti tradičně v lednu otevírá sezónu propagace destinací cestovního ruchu. Třeboň se i letos prezentovala především v rámci expozice Jihočeského kraje. Návštěvníky lákala nepřehlédnutelná konstrukce vizuálně v duchu letošního projektu Jihočeské centrály cestovního ruchu Jižní Čechy olympijské. Třeboň byla zastoupena v jihočeské expozici Michaelou Kajerovou a Marií Jirkovou z našeho turistického informačního centra. Nejdále cestovali naši zástupci poslední lednový víkend na bratislavský veletrh cestovního ruchu ITF Slovakiatour a dále je ještě čeká Holiday World v Praze, Dovolená a Region, Lázeňství Ostrava, Infotour a cykloturistika v Hradci Králové, Jihočeský KOMPAS v Českých Budějovicích a posledním podzimním veletrhem bude ITEP v Plzni. Pokud patříte mezi třeboňské poskytovatele služeb, mohou být vaše propagační materiály na stáncích Třeboně ve všech vypsaných městech také. Stačí když vaše materiály doručíte co nejdříve do Turistického a informačního centra na Masarykově náměstí. Kapřík informuje Rodinné centrum Kapřík pořádá 3. února 2016 od 12 hodin předporodní přednášku Péče o miminko a 17. února 2016 od 12 hodin přednášku Něžná náruč aneb zásady správné manipulace s novorozencem a kojencem. Všechny novopečené i nastávající maminky jsou srdečně zvány.

13 V Třeboni byla otevřena terapeutická dílna Jednou z priorit formulovaných na Fóru Zdravého města a následně potvrzených ověřovací anketou bylo vybudování sociálně terapeutické dílny. Tento záměr se podařilo zrealizovat velmi rychle, jelikož se objevoval již dlouhodobě ve strategiích komunitního plánování. Sociálně terapeutická dílna dostala poetický název Motýl a je určena zejména osobám od 16 do 65 let s lehkým nebo středně těžkým mentálním a kombinovaným postižením z Třeboňska, Jindřichohradecka a Českobudějovicka, které nemají v době příchodu do této soc. služby z důvodu snížené soběstačnosti možnost pracovat na otevřeném ani chráněném trhu práce. Dílna funguje pod hlavičkou Oblastní charity Třeboň v pronajatých prostorách městské knihovny v Chelčického ulici č. 1 (bývalá internetová kavárna). Dílna byla slavnostně otevřena 14. ledna za účasti starostky Terezie Jenisové a ředitelky oblastní charity Dany Zavadilové. Klientkám i pracovnicím požehnal generální vikář David Henzl. V dílně najdou uplatnění zejména klientky chráněného bydlení Naplno z Třeboně, Lišova a Lomnice nad Lužnicí.

14 Pozvánka na zajímavou akci Město Třeboň společně s ENKI o.p.s. Vás srdečně zvou na konferenci Efektivní hospodaření s vodou a zelená infrastruktura ve městě, která se uskuteční 11. února od 9:00 v Kongresovém a kulturním centru Roháč. Konference navazuje na úspěšnou konferenci Voda ve městě a v krajině, která se v lednu loňského roku uskutečnila v Třeboni ve spolupráci města Třeboně a ENKI o.p.s. Záštitu nad konferencí převzala starostka města Třeboně Terezie Jenisová.

15 Změny v římskokatolické farnosti Mons. ThLic. David Henzl končí k v úřadu administrátora farností Třeboň, České Velenice, Dvory nad Lužnicí, Chlum u Třeboně, Krabonoš, Lutová, Majdalena, Rapšach a Suchdol nad Lužnicí, a odchází do Českých Budějovic. Českobudějovickým biskupem Mons. Vlastimilem Kročilem byl 28. září 2015 jmenován sídelním kanovníkem Katedrální kapituly a v den kanovnické instalace - o svátku sv. Mikuláše, dne 6. prosince bylo zveřejněno jeho jmenování generálním vikářem českobudějovické diecéze. Na jeho uvolněné místo nastoupil od R. D. Mgr. Martin Bětuňák, jenž byl ustanoven administrátorem farnosti Třeboň a excurrendo administrátorem výše uvedených farností. V úterý na Hromnice proběhne první mše nového pana faráře. Přeshraniční pracovní setkání Ve středu zavítá na městský úřad návštěva z bavorského městečka Freyung-Grafenau. Jednat se bude o připravovaném společném projektu přeshraničního fotbalového turnaje. Jednat se bude o možnostech podání žádosti o dotaci v přeshraničním dotačním titulu. Organizační záležitosti budou diskutovány s předsedou TJ Jiskra Třeboň panem Lubomírem Skálou. Cenu za přínos lázeňství obdržel pan Antonín Plachý Ve dnech 28. a se v Karlově Studánce uskutečnilo zasedání rady Sdružení lázeňských míst ČR. Jedním z bodů jednání bylo schválení mimořádné ceny za celoživotní přínos lázeňství ČR panu MVDr. Antonínu Plachému. Cena mu byla předána na reprezentativním plese v Luhačovicích. Gratulujeme.

16 KONTAKTY: politik Zdravého města Třeboň Mgr. Terezie Jenisová, koordinátor projektu Zdravé město Třeboň Mgr. Alena Veselá, Zpravodaj Zdravého města Třeboň je k dispozici na

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ III/2016 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ XI/2014 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ IV/2014 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ VIII/ 2012 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní sítězdravých

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ I/2016 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní sítě

Více

Speciál. vyšel 20. 8. 2015. obce Řepiště. Vesnice Moravskoslezského kraje roku 2012. Centrum. Urbanistická studie

Speciál. vyšel 20. 8. 2015. obce Řepiště. Vesnice Moravskoslezského kraje roku 2012. Centrum. Urbanistická studie Speciál vyšel 20. 8. 2015 obce Řepiště Vesnice Moravskoslezského kraje roku 2012 Centrum obce Řepiště Urbanistická studie www.repiste.eu speciál www.repiste.eu Urbanistická studie obec Řepiště Úvodní slovo

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 19.03.2015

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 19.03.2015 Sladovna Písek o.p.s. Destinační management Písecko V Písku dne: 25.02.2015 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 19.03.2015 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Projednání vyjádření kladné vůle zahájit jednání o

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní sítě Zdravých

Více

Komunikační plán Eurocentra Zlín na rok 2008

Komunikační plán Eurocentra Zlín na rok 2008 Komunikační plán Eurocentra Zlín na rok 2008 vycházející z Koncepce informování o evropských záležitostech v ČR na rok 2008 Obsah 1 ÚVOD... 3 2 KOMUNIKAČNÍ PRIORITY A CÍLOVÉ SKUPINY... 4 3 PLÁNOVANÉ AKTIVITY

Více

Mgr. Lucie Bicková, ředitelka OCH Třeboň

Mgr. Lucie Bicková, ředitelka OCH Třeboň Slovo ředitelky Tak jako každý rok si vám dovoluji předložit tuto výroční zprávu, která stručně popisuje činnosti a aktivity Oblastní charity Třeboň. Mé poděkování patří všem pracovníkům, kteří svou práci

Více

02/2016 OTEVŘENÍ DOMU ŠTĚPÁNKA NETOLICKÉHO. PODĚKOVÁNÍ CHARITY TŘEBOŇ» Strom splněných přání, Tříkrálová sbírka a další

02/2016 OTEVŘENÍ DOMU ŠTĚPÁNKA NETOLICKÉHO. PODĚKOVÁNÍ CHARITY TŘEBOŇ» Strom splněných přání, Tříkrálová sbírka a další 02/2016 OTEVŘENÍ DOMU ŠTĚPÁNKA NETOLICKÉHO PODĚKOVÁNÍ CHARITY TŘEBOŇ» Strom splněných přání, Tříkrálová sbírka a další OHLÉDNUTÍ ZA TURISTICKOU SEZÓNOU» statistiky Turistického informačního centra NABÍDKA,

Více

NIPI bezbariérové prostředí, o.p.s. o činnosti obecně prospěšné společnosti v roce 2014

NIPI bezbariérové prostředí, o.p.s. o činnosti obecně prospěšné společnosti v roce 2014 NIPI bezbariérové prostředí, o.p.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti obecně prospěšné společnosti v roce 2014 Aktivity organizace byly realizovány v období od 1. 1. 2014 do 31. 12. 2014 O organizaci NIPI bezbariérové

Více

Závěrečná zpráva o projektu

Závěrečná zpráva o projektu NA ZELENOU Bezpečné cesty do školy Závěrečná zpráva o projektu Číslo projektu: N 2270 Pořadí zprávy 2 Název projektu: Na zelenou v zeleném prostředí CHKO Litovelského Pomoraví Název předkladatele: Základní

Více

Monitorovací zpráva o činnosti MAS

Monitorovací zpráva o činnosti MAS Monitorovací zpráva o činnosti MAS Zpráva za období: od 1. 5. 2013 do 31. 8. 2013 Název MAS: Zpracovatel zprávy: (jméno, příjmení, funkce) Havlíčkův kraj o.p.s. Jaroslava Hájková, ředitelka MAS Kontakt:

Více

Policisté představili nové integrované operační středisko

Policisté představili nové integrované operační středisko Policisté představili nové integrované operační středisko středa, 1. října 2014, 15:25 Nové srdce jihočeské policie. Tak se dá nazvat integrované operační středisko, které dnes (1. října) bylo slavnostně

Více

ŠKOLNÍ PLÁN MOBILITY

ŠKOLNÍ PLÁN MOBILITY ŠKOLNÍ PLÁN MOBILITY Mateřská škola a Základní škola Ostopovice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Adresa: Školní 18, 664 49 Ostopovice Svážná 9, 634 00 Nový Lískovec (přechodné sídlo ZŠ z důvodu

Více

Příloha č. 3 Popis postupu zapojení komunity do vypracování strategie

Příloha č. 3 Popis postupu zapojení komunity do vypracování strategie Příloha č. 3 Popis postupu zapojení komunity do vypracování strategie 1. Popis komunitního projednávání Místní akční skupina uplatňuje komunitně vedený místní rozvoj, jehož základním principem je metoda

Více

Příloha č.3. Popis aktivit projektu Marketingové a koordinační aktivity v Českém ráji

Příloha č.3. Popis aktivit projektu Marketingové a koordinační aktivity v Českém ráji Příloha č.3 Popis aktivit projektu Marketingové a koordinační aktivity v Českém ráji Přehled aktivit projektu V rámci projektu bude realizována řada aktivit z oblasti marketingové podpory, rozvoje informačních

Více

AGENTURA TŘEBOŇSKO O.P.S. Agentura Třeboňsko o.p.s.

AGENTURA TŘEBOŇSKO O.P.S. Agentura Třeboňsko o.p.s. 1 AGENTURA TŘEBOŇSKO O.P.S. VÝROČNÍ ZPRÁVA Agentura Třeboňsko o.p.s. Základní data společnosti 2 Název: Agentura Třeboňsko o.p.s. Sídlo: Lesní 158, 379 01 Třeboň www.trebonsko.com Email: info@trebonsko.com

Více

Účast na akcích v prosinci

Účast na akcích v prosinci Účast na akcích v prosinci Fiets en Wandelbeurs Utrecht, Holandsko 9. 14. 1. 2018 Ve dnech 9. 1. 14. 1. 2018 se v prostorách výstaviště Jaarbeurs Utrecht uskutečnil mezinárodní veletrh cestovního ruchu

Více

Novinky - o čem se jedná a co se připravuje. Ostrava, 6.-8. března 2015

Novinky - o čem se jedná a co se připravuje. Ostrava, 6.-8. března 2015 Zpravodaj A S O C I A C E T U R I S T I C K Ý C H I N F O R M A Č N Í C H C E N T E R Č E S K É R E P U B L I K Y Vydání č. 4 /2014 Strana 1 Uvnitř tohoto vydání: 1 Novinky, veletrhy cestovního ruchu 2

Více

ANALÝZA POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB KONICKO

ANALÝZA POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB KONICKO ANALÝZA POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB KONICKO Projekt Podpora střednědobého plánování rozvoje sociálních služeb Konicka č. CZ.1.04/3.1.03/65.00009 Příjemce dotace:

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. roku 2010. (o činnosti a hospodaření)

VÝROČNÍ ZPRÁVA. roku 2010. (o činnosti a hospodaření) ČESKÝ MERÁN, obecně prospěšná společnost Vítkovo nám. 69 257 92 Sedlec-Prčice 2 IČ: 26 45 84 20 VÝROČNÍ ZPRÁVA (o činnosti a hospodaření) roku 2010 Obsah: Přehled činností vykonávaných v roce 2010 Obecné

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ PŘEDSTAVENSTVA REGIONÁLNÍ RADY ROZVOJE A SPOLUPRÁCE SE SÍDLEM V TŘINCI

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ PŘEDSTAVENSTVA REGIONÁLNÍ RADY ROZVOJE A SPOLUPRÁCE SE SÍDLEM V TŘINCI ZÁPIS Z JEDNÁNÍ PŘEDSTAVENSTVA REGIONÁLNÍ RADY ROZVOJE A SPOLUPRÁCE SE SÍDLEM V TŘINCI Termín a místo konání: 8.12.2008 v 10:00, Třinec, Družstevní 294 Program jednání: 1. Zahájení a schválení programu

Více

SPRÁVNÍ OBVOD ORP TŘEBOŇ

SPRÁVNÍ OBVOD ORP TŘEBOŇ Správní obvod obce s rozšířenou působností Třeboň se nachází v jihovýchodní části kraje, kde hraničí s Rakouskem. Území tvoří plochá krajina Třeboňské pánve. Řeka Lužnice s důmyslnou sítí umělých stok

Více

Usnesení z 33. jednání Rady města v Horažďovicích konaného dne 09.01. 2012

Usnesení z 33. jednání Rady města v Horažďovicích konaného dne 09.01. 2012 Město Horažďovice Usnesení z 33. jednání Rady města v Horažďovicích konaného dne 09.01. 2012 Zveřejněna je upravená verze dokumentů z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů

Více

SÍTĚ INFORMAČNÍCH CENTER PRO MLÁDEŽ V ČR

SÍTĚ INFORMAČNÍCH CENTER PRO MLÁDEŽ V ČR ZPRAVODAJ SÍTĚ INFORMAČNÍCH CENTER PRO MLÁDEŽ V ČR září 2014 Národní informační centrum pro mládež vám přináší novinky z domova i ze zahraničí, nejen pro pracovníky informačních center pro mládež. AKTUALITY

Více

Výsledky hlasování ve volbách do Evropského parlamentu, konaných 5. a 6. 6. 2009 v Polné a místních částech. Počty voličů a platné hlasy:

Výsledky hlasování ve volbách do Evropského parlamentu, konaných 5. a 6. 6. 2009 v Polné a místních částech. Počty voličů a platné hlasy: ZPRÁVY Z RADNICE MĚSTO POLNÁ NABÍZÍ K PRODEJI 6 stavebních parcel pro sídliště rodinných domů v lokalitě Vrchlického (pod vodárnou) v Polné. Prodej se uskuteční obálkovou metodou nejvyšší nabídce. Základní

Více

ŠKOLNÍ PLÁN MOBILITY

ŠKOLNÍ PLÁN MOBILITY ŠKOLNÍ PLÁN MOBILITY 1. Název, adresa a charakteristika školy, popis lokality Název školy: Základní škola a mateřská škola, Praha 8 Ďáblice, U Parkánu 17 Adresa školy: U Parkánu 17/11, 182 00, Praha 8

Více

666 PÍŠŤAL VARHAN z kostela sv. Prokopa čeká na naši pomoc. ADOPTUJME JE.

666 PÍŠŤAL VARHAN z kostela sv. Prokopa čeká na naši pomoc. ADOPTUJME JE. PŘEPYCHYinfo PŘEHLED AKTUALIT / LEDEN 2016 Vážení spoluobčané, s přibývajícími úkoly, které řeší obecní samospráva, výbory a komise, jsme se rozhodli k vydávání měsíčního listu - aktuálních informací obce

Více

Důvodová zpráva Zastupitelstvo města Hrádek nad Nisou konané 21. 10. 2015. 8 - Projekt Paměť v krajině Trojzemí OP PS SN CZ

Důvodová zpráva Zastupitelstvo města Hrádek nad Nisou konané 21. 10. 2015. 8 - Projekt Paměť v krajině Trojzemí OP PS SN CZ Důvodová zpráva Zastupitelstvo města Hrádek nad Nisou konané 21. 10. 2015 8 - Projekt Paměť v krajině Trojzemí OP PS SN CZ Projekt s názvem Paměť v krajině Trojzemí spojuje 6 kooperačních projektových

Více

Heřmanov 2011 Milí čtenáři, obyvatelé naší malé, milé vesnice. Již popáté Vám přinášíme krátkou rekapitulaci všeho, co nám přinesl uplynulý rok:

Heřmanov 2011 Milí čtenáři, obyvatelé naší malé, milé vesnice. Již popáté Vám přinášíme krátkou rekapitulaci všeho, co nám přinesl uplynulý rok: Heřmanov 2011 Milí čtenáři, obyvatelé naší malé, milé vesnice. Již popáté Vám přinášíme krátkou rekapitulaci všeho, co nám přinesl uplynulý rok: Leden V lednu proběhla každoroční Tříkrálová sbírka, při

Více

Zpráva o výsledku akce - Program INTERREG IV.C, Projekt EPTA zpracování odborných výstupů projektu BRAŠOV, Rumunsko, 22.-23.11.

Zpráva o výsledku akce - Program INTERREG IV.C, Projekt EPTA zpracování odborných výstupů projektu BRAŠOV, Rumunsko, 22.-23.11. Zpráva o výsledku akce - Program INTERREG IV.C, Projekt EPTA zpracování odborných výstupů projektu BRAŠOV, Rumunsko, 22.-23.11.2012 Úvod Cílem pracovní cesty bylo zúčastnit se zasedání projektu EPTA v

Více

Zpráva předsedy o činnosti HSL za období 2011-2013

Zpráva předsedy o činnosti HSL za období 2011-2013 Zpráva předsedy o činnosti HSL za období 2011-2013 Vážené kolegyně a kolegové, přestože je Historický spolek Liechtenstein, o. s. (HSL) dobrovolnou organizací lidí, kteří se zajímají o historii a odkaz

Více

FORMULÁŘ A: Popis realizace poskytování sociální služby

FORMULÁŘ A: Popis realizace poskytování sociální služby OZNAČENÍ PŘÍLOHY: 46ZR810-43/1 Datum změny: červenec 2016 NÁZEV ŽADATELE: Diecézní charita Brno DRUH POSKYTOVANÉ SLUŽBY: 46 denní stacionáře NÁZEV A MÍSTO ZAŘÍZENÍ POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY: 46ZR810

Více

ZPRAVODAJ. ZDRAVÉHO MĚSTA a MA 21 TŘEBOŇ II/2017

ZPRAVODAJ. ZDRAVÉHO MĚSTA a MA 21 TŘEBOŇ II/2017 ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA a MA 21 TŘEBOŇ II/2017 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí

Více

Zprávy z České. *** Pro děti i dospělé *** 13. číslo/ listopad 2015. *** Vzpomínka na oslavy 230 let založení obce Česká ***

Zprávy z České. *** Pro děti i dospělé *** 13. číslo/ listopad 2015. *** Vzpomínka na oslavy 230 let založení obce Česká *** *** Pro děti i dospělé *** Zprávy z České Občasník 13. číslo/ listopad 2015 Ve dnech 19. a 20. září jsme si připomenuli 230. výročí založení naší obce. Při této příležitosti byla slavnostně otevřena nově

Více

OHLÉDNUTÍ ZA PRÁVĚ KONČÍCÍM VOLEBNÍM OBDOBÍM

OHLÉDNUTÍ ZA PRÁVĚ KONČÍCÍM VOLEBNÍM OBDOBÍM OHLÉDNUTÍ ZA PRÁVĚ KONČÍCÍM VOLEBNÍM OBDOBÍM ROK 2002 20. a 21. října 2006 proběhnou v naší obci volby do zastupitelstva obce. Jaké bylo volební období 2002 2006? Co jsme v tomto období čtyř let udělali

Více

Ročník XXXIV DÁREK K NAROZENINÁM

Ročník XXXIV DÁREK K NAROZENINÁM Ročník XXXIV Vydává město Železnice Z obsahu: - Číslo 4/2015 DÁREK K NAROZENINÁM Dárek k narozeninám Z jednání orgánů města Zprávy z městského úřadu Slovo nové ředitelky Masarykovy ZŠ Co se chystá v knihovné

Více

Schválený rozpočet PLZEŇSKÉHO KRAJE na rok 2012, výhled na roky 2013 a 2014 komentář. Milan Chovanec hejtman

Schválený rozpočet PLZEŇSKÉHO KRAJE na rok 2012, výhled na roky 2013 a 2014 komentář. Milan Chovanec hejtman Schválený rozpočet PLZEŇSKÉHO KRAJE na rok 2012, výhled na roky 2013 a 2014 komentář Milan Chovanec hejtman 1 OBSAH 1 Příjmová stránka návrhu rozpočtu 3-5 1.1 Běžné příjmy 3-4 1.1.1 Daňové příjmy 3-4 1.1.2

Více

Koncepce systémového řešení dopravy v klidu v Jindřichově Hradci v krátkodobém výhledu. Zpráva

Koncepce systémového řešení dopravy v klidu v Jindřichově Hradci v krátkodobém výhledu. Zpráva Koncepce systémového řešení dopravy v klidu v Jindřichově Hradci v krátkodobém výhledu Zpráva Září 2013 IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Objednatel: Město Jindřichův Hradec Zhotovitel: NDCon spol. s r.o. Zlatnická

Více

Branka, o.p.s. obecně prospěšná společnost pro rozvoj cestovního ruchu

Branka, o.p.s. obecně prospěšná společnost pro rozvoj cestovního ruchu Branka, o.p.s. obecně prospěšná společnost pro rozvoj cestovního ruchu Výroční zpráva 2007 POSLÁNÍ SPOLEČNOSTI Posláním společnosti je rozvoj cestovního ruchu v turistické oblasti Kladské pomezí. Vydávání

Více

P o l o l e t n í z p r a v o d a j M í s t n í a kční skupiny Třeboňsko o.p.s. 1/2012 AKTUALITY

P o l o l e t n í z p r a v o d a j M í s t n í a kční skupiny Třeboňsko o.p.s. 1/2012 AKTUALITY P o l o l e t n í z p r a v o d a j M í s t n í a kční skupiny Třeboňsko o.p.s. 1/2012 AKTUALITY 8. VÝZVA 2012 MAS Třeboňsko také letos pokračuje ve vypisování výzev podle harmonogramu stanoveném ve Strategickém

Více

Zpravodaj turistického ruchu. Jaro 2016. Úvod. Co se událo. aneb zima plná veletrhů

Zpravodaj turistického ruchu. Jaro 2016. Úvod. Co se událo. aneb zima plná veletrhů Zpravodaj turistického ruchu Jaro 2016 Úvod S příchodem jara přicházíme i my s novinkami z našeho regionu. Dovolte nám pozvat Vás nejen na akce spojené s nadcházejícím svátky jara. Ve zpravodaji Vás chceme

Více

Cesty dětí do školy a zpět Ukazatel kvality života (Evropský indikátor udržitelného rozvoje B6)

Cesty dětí do školy a zpět Ukazatel kvality života (Evropský indikátor udržitelného rozvoje B6) Cesty dětí do školy a zpět Ukazatel kvality života (Evropský indikátor udržitelného rozvoje B6) V Hradci Králové se v září 2005, v rámci sledování společných evropských indikátorů udržitelného rozvoje

Více

JARO JE TADY! Komise životního prostředí obce Jiříkovice vyhlašuje 3. JARNÍ ÚKLID OBCE JIŘÍKOVICE. Akce bude probíhat v rámci mezinárodního Dne Země

JARO JE TADY! Komise životního prostředí obce Jiříkovice vyhlašuje 3. JARNÍ ÚKLID OBCE JIŘÍKOVICE. Akce bude probíhat v rámci mezinárodního Dne Země Zpravodaj obce Jiříkovice 2/2013 JARO JE TADY! Milí spoluobčané, jaro už je v plném proudu. Proto mi dovolte pozvat vás na 3. jarní úklid obce a další akce s tím související. A zároveň vás také zvu na

Více

MĚSTO TŘEBOŇ. Strategický plán rozvoje města Třeboň. Příloha č. 2 Socioekonomický profil města

MĚSTO TŘEBOŇ. Strategický plán rozvoje města Třeboň. Příloha č. 2 Socioekonomický profil města MĚSTO TŘEBOŇ Strategický plán rozvoje města Třeboň Příloha č. 2 Socioekonomický profil města Verze 31.5.2008 1. OBSAH PŘÍLOHY 1. OBSAH PŘÍLOHY... 2 2. ÚVODNÍ INFORMACE A METODIKA ZPRACOVÁNÍ PROFILU...

Více

Obyvatelstvo a bydlení

Obyvatelstvo a bydlení Strategický plán města Plzně Tematická analýza Obyvatelstvo a bydlení (pracovní verze k 6. 5. 2016) Plzeň, květen 2016 1 Zpracovatelský kolektiv Členové pracovní skupiny: RNDr. Miroslav Kopecký Ing. Zdeněk

Více

Chytré město? Zklidňování dopravy ve městě. České Budějovice Průhonice 13.11.2007. Kvalita Informace Doprava - Finance

Chytré město? Zklidňování dopravy ve městě. České Budějovice Průhonice 13.11.2007. Kvalita Informace Doprava - Finance Chytré město? Kvalita Informace Doprava - Finance Zklidňování dopravy ve městě České Budějovice Průhonice 13.11.2007 Hlavní důvody: Hlavní problém města zahlcení dopravou. historické centrum prohlášené

Více

Výsledky sledování indikátoru ECI. B.6: Cesta dětí do školy a zpět

Výsledky sledování indikátoru ECI. B.6: Cesta dětí do školy a zpět Výsledky sledování indikátoru ECI B.6: Cesta dětí do školy a zpět Obsah Obsah 2 Úvod 3 Výsledky šetření 3 Způsob dopravy dětí do a ze školy (teplé měsíce a hezké počasí) 5 Způsob dopravy dětí do a ze školy

Více

Obsah: Úvodem. Charakteristika společnosti. Orgány a management MAS. Přehled činností v roce 2010. Změny stanov a ve složení orgánů MAS

Obsah: Úvodem. Charakteristika společnosti. Orgány a management MAS. Přehled činností v roce 2010. Změny stanov a ve složení orgánů MAS Obsah: Úvodem Charakteristika společnosti Orgány a management MAS Přehled činností v roce 2010 Změny stanov a ve složení orgánů MAS Zpráva o hospodaření Úvodem: Rok 2010 byl pro naší MAS charakteristický

Více

Září 2014 evidenční číslo: MK ČR E 14418

Září 2014 evidenční číslo: MK ČR E 14418 Září 2014 evidenční číslo: MK ČR E 14418 Vážení spoluobčané! Poslední Hrdějovické listy byly vydány v prosinci roku 2012. V roce 2013 se obecní záležitosti rozjely rychlostí přímo nadzvukovou a tak si

Více

RO 25. VÝTAH z USNESENÍ z 25. schůze Rady obce Ludgeřovice (dále RO), která se uskutečnila dne 31.10.2011 od 15:00 hod. v kanceláři starosty obce.

RO 25. VÝTAH z USNESENÍ z 25. schůze Rady obce Ludgeřovice (dále RO), která se uskutečnila dne 31.10.2011 od 15:00 hod. v kanceláři starosty obce. VÝTAH z USNESENÍ z 25. schůze Rady obce Ludgeřovice (dále RO), která se uskutečnila dne od 15:00 hod. v kanceláři starosty obce. Přítomní: Hosté: Omluven: Mgr. Daniel Havlík, Mgr. Pavel Lokaj, MUDr. Petr

Více

REALIZACE EXPOZICE KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE NA VELETRHU CESTOVNÍHO RUCHU REGIONTOUR 2009 V BRNĚ

REALIZACE EXPOZICE KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE NA VELETRHU CESTOVNÍHO RUCHU REGIONTOUR 2009 V BRNĚ Příloha Královéhradecký kraj, Pivovarské náměstí 1245, Hradec Králové, vyhlašuje vypsání veřejné zakázky malého rozsahu v souladu s ustanoveními 12 odst. 6 a 6 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách

Více

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 25. 6. 2015. Ing. Vladimír Zemek, Bc. Alena Macháčková

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 25. 6. 2015. Ing. Vladimír Zemek, Bc. Alena Macháčková MĚSTO HRANICE MATERIÁL pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 25. 6. 2015 Bod programu: 19 Předkládá: Okruh zpracovatelů: Zpracoval: Rada města Odbor finanční Ing. Vladimír Zemek, Bc. Alena Macháčková

Více

Akční plán rozvoje území správního obvodu obce s rozšířenou působností Stříbro

Akční plán rozvoje území správního obvodu obce s rozšířenou působností Stříbro Akční plán rozvoje území správního obvodu obce s rozšířenou působností Stříbro Dokument je zpracován pro období 2016-2017 Tento výstup byl financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu

Více

RO 30 14. 12. 2015. Stránka 1 z 6

RO 30 14. 12. 2015. Stránka 1 z 6 VÝTAH z USNESENÍ z 30. schůze Rady obce Ludgeřovice (dále RO), která se uskutečnila dne od 16:00 hod. v kanceláři starosty obce Ludgeřovice. Přítomní: Hosté: Omluven: Mgr. Daniel Havlík, Ing. Alena Janošová,

Více

USNESENÍ ZE 70. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA, KONANÉHO DNE 06.02.2013

USNESENÍ ZE 70. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA, KONANÉHO DNE 06.02.2013 USNESENÍ ZE 70. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA, KONANÉHO DNE 06.02.2013 Usnesení RM č. 57/2013-70 I. neschvaluje a nedoporučuje zastupitelstvu města schválit zveřejnění záměru prodeje části pozemku p. č. KN 366/1

Více

BURZA FILANTROPIE 1 V PARDUBICKÉM KRAJI 5. 6. 2013 Pardubice 10. 6. 2013 Chrudim

BURZA FILANTROPIE 1 V PARDUBICKÉM KRAJI 5. 6. 2013 Pardubice 10. 6. 2013 Chrudim +420 461 031 821 Klášterní 54 BURZA FILANTROPIE 1 V PARDUBICKÉM KRAJI 5. 6. 2013 10. 6. 2013 Chrudim Organizace - název Kontaktní osoba e-mail, telefon Krátké představení organizace - historie, zaměření,

Více

Národní vinařské centrum, o.p.s.

Národní vinařské centrum, o.p.s. Národní vinařské centrum, o.p.s. Přehled činnosti pro valnou hromadu Svazu vinařů ČR ing. Pavel Krška Národní vinařské centrum, o.p.s. duben, 2009 Obsah prezentace Představení NVC Informace o hospodaření

Více

Zápis ze 7 jednání Zastupitelstva města Kaznějov dne 16.12.2015

Zápis ze 7 jednání Zastupitelstva města Kaznějov dne 16.12.2015 Zápis ze 7 jednání Zastupitelstva města Kaznějov dne 16.12.2015 Přítomni: dle prezenční listiny Program: pro 13, proti 0, zdržel se 0 1. kontrola usnesení 2. zpráva o činnosti rady 3. plnění příjmů a výdajů

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ II/ 2013 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní

Více

číslo 2 duben 2015 www.zahnasovice.cz zdarma

číslo 2 duben 2015 www.zahnasovice.cz zdarma Zpravodaj obce Zahnašovice číslo 2 duben 2015 www.zahnasovice.cz zdarma Krásné ȷarní dny Co nového se plánuȷe v letošním roce v obc? V těchto dnech obec obdržela vyjádření Povodí Moravy k manipulačnímu

Více

Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace aktivit společnosti

Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace aktivit společnosti Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace aktivit společnosti ÚVOD Obecně prospěšná společnost Luhačovské Zálesí, o.p.s. byla založena v roce 2007 Jediným zakladatelem společnosti je Mikroregion Luhačovské

Více

1. Úvodní slovo ředitele společnosti. 2. Poslání Eljon o.p.s.

1. Úvodní slovo ředitele společnosti. 2. Poslání Eljon o.p.s. 1. Úvodní slovo ředitele společnosti V roce 2002 jme zakoušeli velikou boží milost a požehnání. To se projevilo i v tom, že nám mnozí lidé ochotně pomáhali. Bez této materiální i duchovní pomoci bychom

Více

Bulletin KLADSKÉHO POMEZÍ

Bulletin KLADSKÉHO POMEZÍ Vychází 2. dubna 2012 Číslo 1/2012 Bulletin KLADSKÉHO POMEZÍ Branka, o. p. s. Němcové 2020 547 01 Náchod tel./fax: +420 491 405 185 mob.: +420 602 190 198 email: info@kladskepomezi.cz www.kladskepomezi.cz

Více

Rodinná politika Jihomoravského kraje. Pracovní skupina Rodiny s dětmi, Liberecký kraj, 17. 3. 2015

Rodinná politika Jihomoravského kraje. Pracovní skupina Rodiny s dětmi, Liberecký kraj, 17. 3. 2015 Rodinná politika Jihomoravského kraje Pracovní skupina Rodiny s dětmi, Liberecký kraj, 17. 3. 2015 Rodinná politika v JMK Rodinná politika je politikou průřezovou, která se prolíná různými oblastmi veřejného

Více

Usnesení z 32. jednání ZM dne 17.03.2014 1

Usnesení z 32. jednání ZM dne 17.03.2014 1 USNESENÍ Z 32. JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA KONANÉHO DNE 17.03.2014 Program 1. Zahájení, schválení programu, volba návrhové komise a ověřovatelů zápisu. 26/2014-32 2. Zpráva o plnění usnesení rady města

Více

Zámecký areál ve Svojšíně. Aktualizace projektu záchrany Etapa pro roky 2015-2020. Památkový atelier v Plzni

Zámecký areál ve Svojšíně. Aktualizace projektu záchrany Etapa pro roky 2015-2020. Památkový atelier v Plzni Zámecký areál ve Svojšíně Aktualizace projektu záchrany Etapa pro roky 2015-2020 Objednatel: Zpracoval: Obec Svojšín Památkový atelier v Plzni Plzeň červen 2015 Identifikační údaje Návrh stavby: Zámecký

Více

Desatero problémů Chrudimi 2013

Desatero problémů Chrudimi 2013 Desatero problémů Chrudimi 2013 1 Vybudovat obchvat města Chrudim jednání vedení města s Ministerstvem dopravy, Ministerstvem financí za spoluúčasti poslanců Parlamentu ČR zvolených za Pardubický kraj,

Více

Strategický plán rozvoje města Uherské Hradiště do roku 2020 - aktualizace

Strategický plán rozvoje města Uherské Hradiště do roku 2020 - aktualizace Strategický plán rozvoje města Uherské Hradiště do roku 2020 - aktualizace Odbor architektury plánování a rozvoje MěÚ Uherské Hradiště, Mepco, s.r.o. Strana 1 Úvod Strategický plán rozvoje města Uherské

Více

ZNALECKÝ POSUDEK O CENĚ OBVYKLÉ číslo 912/91/2015

ZNALECKÝ POSUDEK O CENĚ OBVYKLÉ číslo 912/91/2015 ZNALECKÝ POSUDEK O CENĚ OBVYKLÉ číslo 912/91/2015 NEMOVITÁ VĚC: Pozemky, spoluvl. podíl id. 1/5 p.č. 2276/43, v k.ú. a obci Třeboň, zapsané na LV č. 1270, vedené u Katastrálního úřadu pro Jihočeský kraj,

Více

Informace o projektu určené partnerům

Informace o projektu určené partnerům Informace o projektu určené partnerům Název projektu: Registrační číslo: Dotační titul: Prioritní osa: Oblast podpory: Průhonicemi na kole CZ.1.15/2.2.00/38.00898 Regionální operační program UNTS 2 Střední

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ III/2014 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní

Více

Obsah: Úvod 4. Komise Zdravého města Třeboň 5. Oblasti Plánu zdraví a kvality života 5. Kontakt 5. A. Veřejná správa 6-8. B. Zdravý životní styl 8-9

Obsah: Úvod 4. Komise Zdravého města Třeboň 5. Oblasti Plánu zdraví a kvality života 5. Kontakt 5. A. Veřejná správa 6-8. B. Zdravý životní styl 8-9 Obsah: Úvod 4 Komise Zdravého města Třeboň 5 Oblasti Plánu zdraví a kvality života 5 Kontakt 5 A. Veřejná správa 6-8 B. Zdravý životní styl 8-9 C. Životní prostředí 9-13 D. Turismus, lázeňství / Podnikání

Více

USNESENÍ ZE 117. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA, KONANÉHO DNE 16.07.2014

USNESENÍ ZE 117. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA, KONANÉHO DNE 16.07.2014 USNESENÍ ZE 117. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA, KONANÉHO DNE 16.07.2014 Program: 1. Zahájení 2. Rozpočtové opatření č. 59 AP PRK GP Produkty a služby v cestovním ruchu Nové cyklotrasy Třeboňska 499/2014-117 3. Rozpočtové

Více

Zpravodaj. Vydání č. 1 /2016 Strana 1. březen 2016. Uvnitř tohoto vydání: Cíle A.T.I.C. ČR a Fórum cestovního ruchu. Redakce:

Zpravodaj. Vydání č. 1 /2016 Strana 1. březen 2016. Uvnitř tohoto vydání: Cíle A.T.I.C. ČR a Fórum cestovního ruchu. Redakce: Vydání č. 1 /2016 Strana 1 Uvnitř tohoto vydání: Cíle A.T.I.C. ČR a Fórum cestovního ruchu 1 Cíle asociace a Fórum cestovního ruchu 1 Jaký byl seminář v Ostravě 4.3.2016 2 Vzdělávání 2015, akce Turistická

Více

ZASTUPITELSTVO JIHOČESKÉHO KRAJE VÝPIS USNESENÍ Příloha č. 1 zápisu

ZASTUPITELSTVO JIHOČESKÉHO KRAJE VÝPIS USNESENÍ Příloha č. 1 zápisu Zveřejněna upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, v platném znění ZASTUPITELSTVO JIHOČESKÉHO

Více

Textová část návrh odůvodnění zpracované pořizovatelem NÁVRH

Textová část návrh odůvodnění zpracované pořizovatelem NÁVRH NÁVRH ODŮVODNĚNÍ ZPRACOVANÉ POŘIZOVATELEM 1) POSTUP PŘI POŘÍZENÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU Zastupitelstvo obce Bernartice nad Odrou schválilo pořízení Územního plánu Bernartice nad Odrou (dále jen ÚP Bernartice nad

Více

RO 3. - vzala na vědomí Zápis z dílčího přezkumu hospodaření obce za r. 2014, který provedla auditorská společnost OK-AUDIT, s.r.o.

RO 3. - vzala na vědomí Zápis z dílčího přezkumu hospodaření obce za r. 2014, který provedla auditorská společnost OK-AUDIT, s.r.o. VÝTAH z USNESENÍ z 3. schůze Rady obce Ludgeřovice (dále RO), která se uskutečnila dne od 15:00 hod. v kanceláři starosty obce Ludgeřovice. Přítomní: Hosté: Omluven: Mgr. Daniel Havlík, Mgr. Pavel Lokaj,

Více

NÁRODNÍ STRATEGIE ROZVOJE CYKLISTICKÉ DOPRAVY ČR CENTRUM DOPRAVNÍHO VÝZKUMU

NÁRODNÍ STRATEGIE ROZVOJE CYKLISTICKÉ DOPRAVY ČR CENTRUM DOPRAVNÍHO VÝZKUMU NÁRODNÍ STRATEGIE ROZVOJE CYKLISTICKÉ DOPRAVY ČR ING. JAROSLAV MARTINEK CENTRUM DOPRAVNÍHO VÝZKUMU CENTRUM DOPRAVNÍHO VÝZKUMU PRIORITY PRIORITA 1: ROZVOJ CYKLISTIKY JAKO ROVNOCENNÉHO PROSTŘEDKU DOPRAVNÍ

Více

Zápis. z 11. veřejného zasedání Zastupitelstva obce Bukovinka konaného dne 28. 12. 2015 v 18 hodin v zasedací místnosti Společenského domu v Bukovince

Zápis. z 11. veřejného zasedání Zastupitelstva obce Bukovinka konaného dne 28. 12. 2015 v 18 hodin v zasedací místnosti Společenského domu v Bukovince Zápis z 11. veřejného zasedání Zastupitelstva obce Bukovinka konaného dne 28. 12. 2015 v 18 hodin v zasedací místnosti Společenského domu v Bukovince Starosta obce zahájil veřejné zasedání v 18.05 hodin

Více

SLOVO STAROSTKY: Vážení spoluobčané, kalendářní rok 2015 pomalu končí, máme před sebou jedny z nejkrásnějších svátků v roce a v našich domácnostech vrcholí vánoční přípravy. Vám se dostává do rukou poslední

Více

SITUACE VE MĚSTECH A JEJICH OKOLÍ ÚZEMÍ INTRAVILÁNU MĚSTA HRADCE KRÁLOVÉ PŘÍLOHA Č.1 PRVNÍ ČÁST

SITUACE VE MĚSTECH A JEJICH OKOLÍ ÚZEMÍ INTRAVILÁNU MĚSTA HRADCE KRÁLOVÉ PŘÍLOHA Č.1 PRVNÍ ČÁST Aktualizace koncepce cyklodopravy v Královéhradeckém kraji PŘÍLOHA Č.1 PRVNÍ ČÁST SITUACE VE MĚSTECH A JEJICH OKOLÍ ÚZEMÍ INTRAVILÁNU MĚSTA HRADCE KRÁLOVÉ Město Hradec Králové Ing. Karel Šimonek - leden

Více

Výroční zpráva za rok 2008 CSS J. Hradec. Úvod

Výroční zpráva za rok 2008 CSS J. Hradec. Úvod PŘEDKLÁDÁ: ING. JIŘÍ BLÍŽIL V JINDŘICHOVĚ HRADCI DNE: 27. 2. 2009 Úvod Centrum sociálních služeb Jindřichův Hradec se sídlem v České ulici 1175/II, Jindřichův Hradec je největším poskytovatelem sociálních

Více

CESTY MĚSTY. Jak podat přihlášku:

CESTY MĚSTY. Jak podat přihlášku: generální partner PŘIHLÁŠKA do 12. ročníku soutěže (2013) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihlášky Způsob podání A) IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Vyplněný

Více

Zápis č. 2. Splněná usnesení: 21/2014n, 106/2015, 1, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22/2016

Zápis č. 2. Splněná usnesení: 21/2014n, 106/2015, 1, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22/2016 Zápis č. 2 ze zasedání ZM ze dne 29. 2. 2016 od 18.00 hod., Mírové náměstí 145, v obřadní síni radnice 1. patro Příští zasedání se bude konat 23. 3. 2016 od 18.00 hod., Mírové náměstí 145, v obřadní síni

Více

ANALÝZA RIZIKOVÁ ÚZEMÍ PŘI EXTRÉMNÍCH PŘÍVALOVÝCH SRÁŽKÁCH STRUČNÉ SHRNUTÍ

ANALÝZA RIZIKOVÁ ÚZEMÍ PŘI EXTRÉMNÍCH PŘÍVALOVÝCH SRÁŽKÁCH STRUČNÉ SHRNUTÍ ANALÝZA RIZIKOVÁ ÚZEMÍ PŘI EXTRÉMNÍCH PŘÍVALOVÝCH SRÁŽKÁCH STRUČNÉ SHRNUTÍ PROSINEC 2012 2 Riziková území při extrémních přívalových srážkách Obsah 1 Úvod... 4 1.1 Informace o projektu... 4 1.2 Části projektu...

Více

Z JEDNÁNÍ RADY MĚSTA KONANÉHO DNE 13. 3. 2002

Z JEDNÁNÍ RADY MĚSTA KONANÉHO DNE 13. 3. 2002 MĚSTO TŘEBOŇ USNESENÍ Č. 97/2002 Z JEDNÁNÍ RADY MĚSTA KONANÉHO DNE 13. 3. 2002 Usnesení číslo : 94/2002 - Rada města bere na vědomí návrhy na výstavbu 4 bytových jednotek v ul. Novohradská v Třeboni a

Více

Povinná příloha elektronické 4. etapové monitorovací zprávy o realizaci projektu %14.00999

Povinná příloha elektronické 4. etapové monitorovací zprávy o realizaci projektu %14.00999 Povinná příloha elektronické 4. etapové monitorovací zprávy o realizaci projektu %14.00999 v rámci Regionálního operačního programu NUTS II Severovýchod 1.VĚCNÁ ČÁST MONITOROVACÍ ZPRÁVY 1.1. Realizace

Více

Proč využít našich služeb? Jsme největší nezávislá síť led obrazovek v České republice. OBSAH Rodné listy obrazovek

Proč využít našich služeb? Jsme největší nezávislá síť led obrazovek v České republice. OBSAH Rodné listy obrazovek Proč využít našich služeb? Jsme největší nezávislá síť led obrazovek v České republice OBSAH Rodné listy obrazovek Hl. M. Praha Praha Palladium.......................................... 4 Praha Atrium

Více

Příloha č. 2 k rozhodnutí ministra o vydání Dodatku k Metodickému pokynu. Č.j.: 15450/2008-72. Metodický pokyn

Příloha č. 2 k rozhodnutí ministra o vydání Dodatku k Metodickému pokynu. Č.j.: 15450/2008-72. Metodický pokyn Č.j.: 15450/2008-72 Metodický pokyn Ministerstva pro místní rozvoj k hlavním zásadám pro přípravu, hodnocení a schvalování Integrovaného plánu rozvoje města (na základě Usnesení vlády ČR ze dne 13. srpna

Více

Nejvýznamnější aktivitou roku 2006 byl jednoznačně v činnosti Českokrumlovského rozvojového fondu projekt Muzeum Fotoateliér Seidel.

Nejvýznamnější aktivitou roku 2006 byl jednoznačně v činnosti Českokrumlovského rozvojového fondu projekt Muzeum Fotoateliér Seidel. Výroční zpráva 2006 Nejvýznamnější aktivitou roku 2006 byl jednoznačně v činnosti Českokrumlovského rozvojového fondu projekt Muzeum Fotoateliér Seidel. Naplno se rozjely práce na rehabilitaci objektu,

Více

V e ř e j n á v y h l á š k a

V e ř e j n á v y h l á š k a Městský úřad Třeboň odbor životního prostředí Palackého nám. 46/II, 379 01 Třeboň, tel. 384 342 177, fax 384 342 178 e-mail: rostislav.prochazka@mesto-trebon.cz, www.mesto-trebon.cz Č.j. ŽP 1762/2010 61

Více

Zpráva o činnosti Městské knihovny Hranice za rok 2009.

Zpráva o činnosti Městské knihovny Hranice za rok 2009. Zpráva o činnosti Městské knihovny Hranice za rok 2009. Městská knihovna Hranice, příspěvková organizace s právní subjektivitou, střediskovou funkcí, pověřená knihovna pro výkon regionálních funkcí v regionálním

Více

prosinec 2011 Události uplynulého roku Vema V4 Cloud Váno ní slosovatelná anketa Zm ny v legislativ Newsle er

prosinec 2011 Události uplynulého roku Vema V4 Cloud Váno ní slosovatelná anketa Zm ny v legislativ Newsle er Software pro váš úspěch prosinec 2011 Události uplynulého roku Vema V4 Cloud Váno ní slosovatelná anketa Zm ny v legislativ Newsle er Kalendárium 2011 Opět je tu konec roku a s ním čas na bilancování a

Více

PROGRAM STABILIZACE A OBNOVY

PROGRAM STABILIZACE A OBNOVY PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE DOTACE Z DOTAČNÍHO PROGRAMU PROGRAM STABILIZACE A OBNOVY VENKOVA PLZEŇSKÉHO KRAJE 2014 Na základě usnesení Rady Plzeňského kraje č. 1495/13 ze dne 16. 12. 2013, kterým

Více

Základní škola Přimda, okres Tachov, příspěvková organizace. Projekt Na zelenou aneb v Přimdě bezpečně do školy

Základní škola Přimda, okres Tachov, příspěvková organizace. Projekt Na zelenou aneb v Přimdě bezpečně do školy Základní škola Přimda, okres Tachov, příspěvková organizace Projekt Na zelenou aneb v Přimdě bezpečně do školy 2015 Tento projekt byl podpořen Nadací Partnerství, pojišťovnou Axa a Evropskou Unií 1. Charakteristika

Více

HODNOTÍCÍ ZPRÁVA Zdravého města Dačice za rok 2012

HODNOTÍCÍ ZPRÁVA Zdravého města Dačice za rok 2012 Projekt Zdravé město Dačice a místní Agenda 21 E-mail: zdravemesto@dacice.cz Telefon: 384 401 286 HODNOTÍCÍ ZPRÁVA Zdravého města Dačice za rok 2012 ÚVOD Město Dačice vstoupilo do Národní sítě Zdravých

Více