KOMISE BOZP INFORMUJE

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "KOMISE BOZP INFORMUJE"

Transkript

1 ČERVENEC-SRPEN 2019 informujeme vás o provozu závodních jídelen, kantýn a doplňování automatů na chlazenou stravu v závodech v Novém Jičíně v období červenec srpen: Jídelny v závodě Vize a Reflexe 30. týden ( ) běžný provoz 31. týden ( ) uzavření jídelen 32. týden ( ) omezený provoz (1 polévka, výběr ze dvou jídel) Kantýna Apetit v závodě Reflexe 30. týden ( ) provoz od 6:00 do 14: týden ( ) uzavření kantýny 32. týden ( ) provoz od 6:00 do 14:15 Kantýna Eurest v závodě Vize 30. týden ( ) provoz od 6:00 do 14: týden ( ) uzavření kantýny 32. týden ( ) provoz od 6:00 do 14:30 Automaty na chlazenou stravu v závodě Vize a Reflexe Doplňování automatů je zajištěno po celou dobu i v 31. týdnu v době CZD. KOMISE BOZP INFORMUJE V pondělí 24. června proběhla v naší firmě prověrka BOZP, dle 108 odst.5, 322 zák. č.262/2006 Sb., Zákoníku práce, za účasti p. Stanislava Šmída z Regionálního pracoviště OS KOVO v Ostravě a zástupců EHS oddělení. Kontrolou zjištěné skutečnosti a nedostatky byly např. hluk na hale stř konzultace o možnostech úpravy akustiky, pěší komunikace zastavěná materiálem s výrobky, rozbité ovládače světlíků, nesprávné stohování chepů (Vize) a další. Všechny nedostatky firma odstraní v nejbližším termínu.

2 EVROPSKÁ PODNIKOVÁ RADA Ve dnech se v Kerpenu v Německu sešli zástupci evropských závodů fy Hanon na EVROPSKÉ PODNIKOVÉ RADĚ. Zde jim byli představeni zástupci tří evropských závodů fy Magna, jejichž vlastníkem je nyní fy Hanon. Jedná se o závod v Německu-Bad Homburg, v Itálii Campiglione a v Bulharsku-Plovdiv. Celkem mají tyto evropské podniky okolo zaměstnanců. Celkem přešlo pod Hanon zaměstnanců fy Magna z celého světa (Mexiko, Korea, Kanada, Indie, Čína, Německo, Itálie, Bulharsko). Jedním z důvodů koupě je elektrifikace v automobilovém průmyslu. Závody fy Magna vyrábějí elektrické větráky, elektrické, olejové a vodní čerpadla, brzdové systémy... Zástupci evropských závodů se v průběhu tohoto setkání také účastnili dvoudenního školení. Náplň školení byla interní komunikace a manipulace s (citlivými) informacemi. Jeden den byl vyčleněn pro komunikaci s vedením fy.hanon. MANIFESTAČNÍ MÍTINK PRAHA 2019 Dne se bude konat v Praze mítink KONEC LEVNÉ PRÁCE pořádaný ČMKOS. Zájemci o účast na mítinku, přihlaste se na odborech nejpozději do pátku Více informací k mítinku v kanceláři odborů. ZMĚNY TERMÍNŮ VE VIZI Po celozávodní dovolené bude předseda odborů v kanceláři v hale Vizi k dispozici opět v původních dnech a to v pondělí a ve středu.

3 JAK TO JE? V této pravidelné rubrice se snažíme odpovědět, poradit, vysvětlit zaměstnancům, jak je to s konkrétním problémem, situací, apod. Odbory jsou tu i proto, abyste se na ně obraceli s pomocí či radou a můžete se spolehnout, že se k vám nikdy neobrátí zády. Věříme, že vám touto rubrikou pomůžeme a díky ní budete vědět co v některých situacích dělat. ORGANIZAČNÍ POKYN GNR - PO Opatření k ochraně zdraví zaměstnanců v mimořádně teplých dnech Organizační pokyn je vydáván z důvodu dodržení dlouhodobě a krátkodobě únosných mikroklimatických podmínek na výrobních halách po dobu "mimořádně teplých dnů" - dny, kdy venkovní teplota vzduchu naměřená ve stínu překročí teplotu 30 C, 4 NV č.361/2007 Sb., ve znění pozdějších předpisů. Mimořádně teplým dnem - je den, kdy nejvyšší teplota venkovního vzduchu dosáhla hodnoty vyšší než 30 C ve stínu. Část I. 1) Povinnosti zaměstnavatele: Zaměstnavatel je povinen zajistit podmínky dle platných legislativních předpisů a dle: GNR- SM a GNR-SM ) Povinnosti zaměstnanců: Zaměstnanci všech výrobních provozů musí s ohledem na své zdraví dodržovat pitný režim. Zaměstnavatel přiděluje ochranné nápoje dle ustanovení uvedených v příloze č.i. V průběhu pracovní činnosti, hlavně u strojů a technických zařízení požívat nápoje jen z uzavřených obalů. Po požití obal uzavřít. Požívání jídla a nápojů z otevřených obalů (hrníčky, skleničky, kelímky) lze jen v době tomu určené a v určených prostorách - svačinové koutky, odpočinkové koutky, jídelny. Část II. 1) Povinnosti výrobních ředitelů a manažerů: a) Zajistit pověření 2 odpovědných pracovníků na každém výrobním středisku a za každou směnu pro denní kontrolu a sledování provozuschopnosti a seřízení jednotlivých vzduchotechnik (odsávání, náfuk atd.). Tuto kontrolu je nutno provádět nejméně 2x za směnu.

4 b) Na základě určených - pověřených pracovníků, odpovědných kontrolou vzduchotechnik, provádět ve spolupráci s TS jejich pravidelné seznámení - proškolení s obsluhou těchto vzduchotechnika na jednotlivých výrobních střediscích. c) Po dobu mimořádně teplých dnů pověřit určené pracovníky dle bodu a) důsledným provětráváním výrobních hal instalovanou vzduchotechnikou, kde není ohrožena technologie nebo kvalita výroby, pak okny, dle výrobních možností kontrolou okamžitého vypínání strojů a technických zařízení, která nejsou v danou chvíli ve výrobním chodu. Důsledné větrání provádět hlavně v noci. d) V době všech bezpečnostních přestávek včetně přestávky na jídlo a oddech zajistit, pokud není ohrožená technologie nebo kvalita výroby, odstavení strojů a zařízení do klidového režimu, nebo vypnutí. Toto opatření zajišťují a jsou za něj zodpovědní VPT na daném výrobním úseku. 2) Povinnosti všech VBT a) V letním období sledovat a dokumentovat naměřené venkovní teploty a vnitřní teploty ve výrobních halách. Sledování těchto teplot se zajišťuje: - pomocí kalibrovaných digitálních teploměrů - pomocí teploměrů umístěných na pracovištích a pravidelným zapisování naměřených teplot každé 2 hodiny do denní karty teplot viz OPZ 098. Tyto teploměry nesmí být umístěný u zdrojů tepla a v místech, kde mohou být teploměry ovlivněny výrobními technologiemi. Kontrola správnosti údajů: Digitální kalibrované teploměry musí být kalibrovány v termínech stanovených výrobcem. Teploty naměřené digitálními teploměry jsou porovnány s teplotami naměřenými stabilními teploměry umístěnými na pracovištích a výsledné naměřené teploty jsou zapisovány s přičtenými nebo odečtenými odchylkami do denní karty teplot. Záznamy teplot zapisované ručně do formuláře OPZ 098, vyvěsit každé 2 hodiny na informační tabuli, která musí být na každém výrobním středisku. Tyto záznamy a sledování teplot jsou vedoucí zaměstnanci povinni provádět pokaždé, kdy se venkovní teplota naměřená ve stínu začne pohybovat k 30 C. b) Pokud z výše uvedené evidence sledovaných teplot na pracovištích vyplyne, že bude na jednom pracovišti naměřena teplota 34 C a výše, musí nastat úprava pracovní doby dle NV č.361/2007 Sb. ve znění pozdějších předpisů, a to zavedení tří 10ti minutových bezpečnostních přestávek v průběhu pracovní směny z titulu zátěže teplem. Dále pak také úprava hodinové výkonové normy (hodinová stabilita) a zákaz nařízení přesčasové práce. Dobu vyhlášené mimořádné bezpečnostní přestávky zaměstnanci využívají k odpočinku.

5 MONTÉRKY V roce 2017 jistý pan manažer (již naši firmu opustil) v rámci úspor, změnil dodavatele montérek. Od té doby naši zaměstnanci fasují montérky z materiálu nevalné kvality, z materiálu, který je neprodyšný, tvrdý a o střihu a velikostech nemá cenu vůbec mluvit. O úspoře bez zadní kapsy, jakbysmet. Že jsou peníze za tyto montérky utráceny zbytečně, protože mnozí zaměstnanci je na sebe nikdy neoblečou a buď si kupují montérky jinde, nebo vytahují ze skříní starší, různě polátané typy montérek, na všechny tyto okolnosti jsme bývalé vedení firmy dlouhodobě upozorňovali. Až současné vedení se tomuto problému začalo intenzivně věnovat a momentálně probíhají jednání s nákupem a jinými dodavateli. Na stř nedávno byly zkoušeny nové vzorky montérek. Momentálně probíhají další testy montérek. Tak věříme, že v nejbližší době bude tento problém vyřešen a naši kmenoví zaměstnanci nebudou muset těm agenturním, tiše závidět v čem pracují oni. PARKOVACÍ KARTY Další věc na co jsme upozornili je parkování zaměstnanců jiných firem na vyhrazeném parkovišti u Vize pro naše zaměstnance. V nejbližší době budou našim zaměstnancům rozdány parkovací karty s logem firmy. Následnou kontrolu na parkovišti bude provádět ostraha firmy. LETNÍ TRIKA Mezi zaměstnanci se rozšířila zpráva, že nelze fasovat letní verze triček. Není to pravda. Tyto letní trika jsou stále součástí směrnice GNR-SM Poskytování osobních ochranných pracovních prostředků. KAIZEN Účelem drobných zlepšení (Kaizenů) je vytvářet podmínky, které odstraní plýtvání (např. zbytečná manipulace s materiálem, vady, neefektivní manipulace a pohyby, prostoje apod.) nebo řeší kvalitu bezpečnost, ergonomii a požární ochranu. Požádejte o více informací jak návrhy podávat své vedoucí. Za každý schválený návrh zlepšení vyplatí firma zaměstnanci částku 300,-Kč. Pokud návrh zlepšuje oblast bezpečnosti práce & EHS nebo kvality, vyplatí odměnu 600,-Kč. Navíc každé čtvrtletí proběhne vyhodnocení schválených Kaizenů, kdy 2 zaměstnanci s nejvíce návrhy a 2 navrhovatelé vylosovaní ze všech Kaizenů, získají věcné ceny.

6 Losování schválených zlepšovacích návrhů za 2.čtvrtletí 2019 Dne proběhlo losování 206 schválených kaizenů přijatých v dubnu, květnu a červnu za účasti ředitele závodu, superindentantů Vize a Reflexe o věcné ceny. Losování o věcné ceny náhodným výběrem: 1.místo - Mobilní telefon Huawei P smart - Libor Domes, os. č. 5756, stř místo - Mobil Samsung Galaxy J5 duos - Marek Mikesch, os.č. 8433, stř Výběr dvou nejaktivnějších pracovníků: 1. místo - Kávovar Delonghi ECAM - Petr Koliba, o.č.2841, stř místo - Lenovo Tablet GB - Radovan Vítek, o.č. 2860, stř Dne 3. července proběhlo na Výboru ZO losování z podaných Kaizenů za 2. čtvrtletí 2019 a šťastnou výherkyní ceny se stala Irena Brodíková, podáním drobného zlepšení na pracovišti CNC ohybu. Kdy díky úpravě plechového skluzu došlo k snížení zmetkovitosti. Neváhejte a vylepšete si své pracovní prostředí drobným zlepšením!!! Máte nápad jak si vylepšit své každodenní pracovní prostředí? A stává se Vám, že Váš vedoucí nebo technolog (samozřejmě z důvodu velké vytíženosti) nemá čas na to, aby Vám pomohl z jeho realizací? Oslovte předsedu odborů Pavla Čapku (tel , pcapka@hanonsystems.com ), který Vám s návrhem nebo realizací Kaizenu pomůže.

7 TURISTICKÝ AUTOBUSOVÝ ZÁJEZD PRADĚD a okolí sobota Pro náročné turisty, ale i pro milovníky procházek v nádherně zbarvené podzimní přírodě Jeseníků Trasy pochodů i vycházek mají volitelnou obtížnost i délku - 6 až 27 km. Trasa A: z Karlovy Studánky stoupá 9 km divokým údolím NS Bílé Opavy s vodopády, dřevěnými lávkami, později kolem chaty Barborky, až na Praděd. Dále trasa vede 3 km zpět na Ovčárnu, po hřebenovce s nádhernými výhledy pokračuje 6 km přes horu Kamzičník až k Jelení studánce, odtud klesá 9 km kolem bufetu Alfrédka až do obce Karlov Moravice. Předpokládaný čas pochodu celou trasou je 8 hodin. Tuto trasu si lze dle zájmu upravit, jít v opačném směru, či zkrátit. Procházka : z Ovčárny na Praděd a zpět 6 km Podmínkou je využití kyvadlové přepravy Karlova Studánka Hvězda - Ovčárna a zpět. Tuto procházku lze libovolně prodloužit, či zpestřit jízdou na koloběžce. Účastníci zájezdu s menším zájmem o pobyt v přírodě, mohou více času strávit příjemnými aktivitami, které nabízí světoznámé lázně Karlova Studánka. Odjezd: v 6,30 hodin z ulice Jugoslávská/parkoviště u Jičínky Návrat: cca ve 20,00 hodin Cena pro odboráře a děti: 100,- Kč, ostatní 150,- Kč Bližší informace podá Radislav ŠKÁRKA, kl. 2011, mobil Hlásit na zájezd se můžete v kanceláři odborů, nebo na kl.2300, kl.2833 od

8 ZO ve spolupráci s vedením firmy opět pořádá oblíbenou akci Do práce na kole, které se mohou zúčastnit všichni zaměstnanci, jenž chtějí něco udělat nejen pro své zdraví, ale i pro životní prostředí. Akce začíná 1. června a končí 31. srpna Záměrem je motivovat co nejvíce lidí, aby používali jízdní kolo jako pravidelný dopravní prostředek po městě. Když více lidí přesedlá z aut na kola, zlepší si tak nejen kondici, náladu a možná i vztahy s kolegy, ale společně tak přispějí k čistšímu ovzduší a celkově příjemnějšímu a zdravějšímu městu, kde žijí a pracují. Každý zaměstnanec, který pojede alespoň 5x do práce na kole, bude zařazen do slosování nejen o atraktivní ceny, ale po skončení akce získá i drobný dárek. Podmínky pro zapojení do akce: Vyzvednutí formuláře cyklisty na vrátnici Zapisování do formuláře všechny jízdy na kole do práce Mít zajištěn přístup do kolárny a parkovat tam své kolo Na začátku září vhodit podepsaný formulář do schránky ZO OS KOVO Formuláře cyklisty jsou k dispozici na vrátnicích. Žádosti odborářů o příspěvek na letní pobyty dětí do 16 let/soustředění, školy a školky v přírodě, letní tábory, příměstské tábory/, můžete odevzdávat do 6. září 2019 v kanceláři odborů, nebo je vhodit do schránky ZO OS KOVO. Na dokladu musí být uvedeno místo, kde se akce koná, termín, skutečná cena, kterou jste zaplatili, doklad musí obsahovat informaci, že byl pobyt již zaplacen! Na tento doklad na přední stranu čitelně doplníte své jméno, osobní číslo a středisko!!! VÝŠE PŘÍSPĚVKU BUDE VYPLACENA V HODNOTĚ 1/3 CENY POUKAZU. Dle Zásad hospodaření má každý odborář možnost čerpání příspěvku do výše 1 000Kč na jeden kalendářní rok. To znamená, že pokud v zimě čerpal např. na lyžařský pobyt 600Kč, na letní pobyt mu zbývá k dočerpání 400Kč. Vyplácení příspěvků bude upřesněno v měsíci říjnu.

9 PERMANENTKY DO ZOO Výbor ZO připravil pro odboráře další benefit! Od května pro vás máme k zapůjčení permanentky do ZOO Olomouc. K dispozici máme 4 dospělé a 4 dětské permanentky. Jak bude půjčování fungovat: Odborář si může objednat max. 2 dospělé a 2 dětské permanentky. Rezervovat permanentky si můžete každý týden ve středu od 7 hod. na následující víkend, buď v kanceláři odborů nebo telefonicky na kl. 2300, nebo na mobil Permanentky na hokejovou sezónu 2019/20 Pro zaměstnance odboráře, fanoušky HC Nový Jičín objednáme permanentky na hokejovou sezónu 2019/20. Permanentky si můžete rezervovat do telefonicky na kl.2833 p. Rajnochová, nebo kl.2300 p. Čapka, nebo přímo v kanceláři odborů. FOTKY Z VÝLETŮ Výbor ZO připravil i na letošní rok akci, pro všechny odboráře, milovníky turistiky, lyžování nebo cykloturistiky. Jak se této akce účastnit? Jednoduše, pošlete nám na pcapka@hanonsystems.com vaši fotografii z atraktivního turistického místa, které jste navštívili. Do u připište vaše jméno, datum a místo pořízení fotografie. Fotky budeme průběžně zveřejňovat (s vaším souhlasem) na webových stránkách. Na konci roku soutěž vyhodnotíme a vylosujeme účastníky, kteří se mohou těšit na zajímavé ceny.

10 SPORTOVNÍ KOMISE ZVE Případní zájemci (fotbalisté) o účast na utkání se můžete hlásit u sportovního manažera tohoto utkání roku Michala Šindlera (prototypová dílna) na tel nebo v kanceláři odborů do

11 POJĎTE SE POBAVIT Kolik zaplatíte Odborář 200,- Kč Jeho rod. příslušník 250,-Kč Neodborář 310,- Kč Jeho rod. příslušník 350,-Kč Max. počet nákupu vstupenek je 1x zaměstnanec +1x rod. příslušník! Vstupenky si můžete telefonicky rezervovat na kl. 2300, nebo ihned zakoupit v kanceláři odborů od 15. července.

12 Víkendové pobyty na chatě v Trojanovicích Chata se nachází cca 500 m od Hotelu Ráztoka v Trojanovicích a 1 km od lanovky na Pustevny. Ubytování je ve třech pokojích, 2 x dvoulůžkový a 1 x třílůžkový + společenská místnost s TV. Kuchyňka má standartní vybavení (lednice s mrazákem, mikrovlnka, el. sporák, rychlovarná konvice apod.). Samozřejmostí je sociální zařízení se sprchovým koutem. Součástí chaty je parkoviště, antukové hřiště, ohniště, ruské kuželky, pro děti pískoviště. Děti mohou navštívit i nedalekou Tanzanii. Upozornění: Přísný zákaz vodění domácích zvířat do rekreačního zařízení! Cena za objekt/noc: Odborář: 600 Kč Neodborář: 1000 Kč Termíny pobytů Září , , , Říjen , , , Bližší informace zájemcům podá Pavel Čapka v kanceláři odborů nebo na tel Zájemci mohou přihlášky do 23. srpna odevzdávat v kanceláři odborů nebo vhodit do schránky ZO OS KOVO. Výběr rekreantů bude probíhat dle stejných pravidel jako u zahraničních rekreací. V zářijových materiálech pro ÚsD vydáme seznam účastníků.

13 SLEVA PRO ČLENY Přinášíme informaci o dalším benefitu pro členy OS KOVO. Bližší informace zájemcům podá Pavel Čapka v kanceláři odborů nebo na tel INFORMACE K REKREACÍM Chorvatsko MAKARSKA Informace k odjezdu budou rekreantům předány týden před odjezdem na dovolenou. PREVENTIVNÍ REHABILITACE Připomínáme všem zaměstnancům, že mají dle Kolektivní smlouvy, bod C.6 Zdravotní péče, bod 1., možnost zdarma využít služeb léčebných rehabilitací, které se nachází v bývalé školící vile firmy Varroc. Preventivní rehabilitace a masáže pro zaměstnance Hanon Systems Autopal a Services jsou plně hrazené zaměstnavatelem!!! Mgr. Jana Minářová a kolektiv Léčebná rehabilitace Suvorovova 195 (tel ), Máchova 30 (tel ) Nový Jičín, Neváhejte a využijte benefitu pro zaměstnance v kolektivní smlouvě. Nečekejte na bolesti a myslete na své zdraví!!! Budete své tělo k práci ještě pár let potřebovat.

14 O ČEM SE MLUVÍ Zahraniční dovolená Cestovatelský apetit Čechy neopouští, v loňském roce podnikli více než pět milionů cest do různých zahraničních destinací. V popředí jejich zájmu se oproti tradičním cestám po Evropě stále častěji objevují exotické a vzdálenější destinace. Z každoroční analýzy UniCredit Bank také vyplynulo, že nejlevněji pro nás už není v Bulharsku, ale v Turecku. Za tisícikorunu si zde pořídíme zboží a služby v hodnotě 1570 korun. Jak ale z analýzy vyplynulo, ochladl zájem o tradiční destinace. Z pohledu českých turistů zaznamenali v osmi nejnavštěvovanějších zemích snížení návštěvnosti, celkem o 48 tisíc oproti předloňsku. Počet cest do zemí mimo Evropu a Asii se naopak meziročně zvýšil o 112 tisíc. Vyšší kupní síla Čechů se odrazila nejen v jejich silnějším zájmu o zahraniční dovolené obecně, ale i ve změně jejich orientace směrem ke vzdálenějším a cenově méně dostupným destinacím. A kam se letos Češi chystají především? Do Turecka a Řecka, jak naznačují údaje cestovních kanceláří. Turecko je letos v meziročním srovnání vůbec nejrychleji rostoucí destinací. V poměru cena/výkon hledá jen těžko konkurenci a letos bude spolu s Řeckem nejžádanější destinací pro leteckou dovolenou u moře. Země Kupní síla české tisícikoruny ve vybraných městech Město Hodnota tisícikoruny Arménie Jerevan 1343 Bulharsko Země Město Sofia 1103 Portugalsko Funchal Varna 1138 Porto Burgas 1228 Innsbruck Rakousko Dánsko Kodaň 507 Vídeň Francie Chorvatsko Indonésie Itálie Paříž 526 Řecko Atény Grenoble 568 Thessaloniki Marseille 689 Split 830 Barcelona Rijeka 841 Madrid Španělsko Záhřeb 853 Sevilla Osijek 991 Malaga Bali 1074 Hodnota tisícikoruny Lisabon Palma de Mallorca 683 Las Palmas de Gran Canaria Jakarta 1070 Švédsko Stockholm Bandung 1252 Švýcarsko Curych Florencie 577 Bangkok Řím 645 Thajsko Pattaya Palermo 728 Chiang Mai Lucembursko Lucemburk 513 Maďarsko Istanbul Budapešť 1018 Turecko Ankara Debrecen 1170 Antalya Norsko Oslo 416 Zdroj: databáze Numbeo (numbeo.com) Velká Británie Londýn Zdroje: OECD, Eurostat, ČNB, UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia. *Vážený průměr, kde vahou je míra oblíbenosti destinace, resp. její podíl na celkových výjezdech Čechů do 11 nejnavštěvovanějších evropských zemí trvajících déle než 4 dny.

15 PRÁVNÍ PORADNA PRO ODBORÁŘE bude opět probíhat v pravidelných termínech od měsíce září, v případě řešení nějakého problému, je možná konzultace s právníkem po telefonu, bližší info u Pavla Čapky Právní služby bude zajišťovat právník RP OS KOVO Zájemci o tyto služby se mohou přihlásit u p. Pavla Čapky/kl.2300/, mobil: NAROZENÍ DÍTĚTE. Pokud se odboráři narodí dítě, dostane dar z odborů v hodnotě 1000 Kč. Pokud jsou v odborech matka i otec, dostane každý 1000,- Kč oproti originálu paragonu (s razítkem a podpisem prodejce) na zakoupené zboží pro dítě, který si přinesete s rodným listem dítěte. PŘI NÁVŠTĚVĚ DLOUHODOBĚ NEMOCNÉHO ZAMĚSTNANCE, (tj. více než 2 měsíce) člena naší odborové organizace lze zakoupit pozornost. Před návštěvou nemocného si vyzvedněte formulář po telefonické domluvě /kl.2833/,u p. Rajnochové. Na základě paragonu s razítkem a podpisem prodejce bude vyplacena hotovost do výše 250,- Kč, (nesmí být zakoupen alkohol a tabákové výrobky). Žádosti předávejte po telefonické domluvě /kl.2833/, mobil: u p. Rajnochové PŘEDÁVÁME VÁM: - Kovák - přihláška chata VŠEM ZAMĚSTNANCŮM PŘÍJEMNOU A BEZPEČNOU DOVOLENOU BEZ STAROSTÍ přeje Výbor ZO OS KOVO Hanon Systems Další aktiv úsekových důvěrníků se bude konat v pátek 6. září 2019 v hod. v zasedačce kvality závodu REFLEXE Výbor ZO OS KOVO Hanon Systems

ZO OS KOVO VARROC NOVÝ JIČÍN

ZO OS KOVO VARROC NOVÝ JIČÍN ZO OS KOVO VARROC NOVÝ JIČÍN TEL: 556 623 304 556 623 395 kl.: 3395, 3304 NOVINKY Z ODBORŮ 1. TURISTICKÝ ZÁJEZD ČERVEN 2016 Sportovní komise připravila třídenní turistický zájezd do Vysokých Tater Roháče.

Více

ČERVENEC-SRPEN 2018 DŮLEŽITÉ INFORMACE PRO VŠECHNY ZAMĚSTNANCE

ČERVENEC-SRPEN 2018 DŮLEŽITÉ INFORMACE PRO VŠECHNY ZAMĚSTNANCE odstávka přívodu elektřiny v obou závodech odstávka přívodu elektřiny v obou závodech odstávka systému QAD odstávka systému QAD 16.7.2018 17.7.2018 18.7.2018 19.7.2018 20.7.2018 21.7.2018 22.7.2018 23.7.2018

Více

ZO OS KOVO VARROC NOVÝ JIČÍN. TEL: , , kl.: 3395, VOLBY 2018

ZO OS KOVO VARROC NOVÝ JIČÍN. TEL: , , kl.: 3395, VOLBY 2018 ZO OS KOVO VARROC NOVÝ JIČÍN TEL: 556 623 304, 556 623 395, kl.: 3395, 3304 AKTUALITY Z ODBORŮ ČERVENEC-SRPEN 2018 1. VOLBY 2018 Pokud máte zájem a odhodlání zastupovat své kolegy, zvažte kandidaturu do

Více

KOMISE BOZP INFORMUJE

KOMISE BOZP INFORMUJE ČERVEN 2019 VÝPLATA 13. PLATU Na základě výsledků společnosti Hanon Systems Autopal a Hanon Systems Autopal Services za období od listopadu 2018 do konce dubna 2019 bude vyplacen 13. plat ve výši 94,4%.

Více

ČERVEN 2018 DŮLEŽITÉ INFORMACE PRO VŠECHNY ZAMĚSTNANCE

ČERVEN 2018 DŮLEŽITÉ INFORMACE PRO VŠECHNY ZAMĚSTNANCE ČERVEN 2018 DŮLEŽITÉ INFORMACE PRO VŠECHNY ZAMĚSTNANCE Na základě výsledků společnosti Hanon Systems Autopal a Hanon Systems Autopal Services za období od listopadu 2017 do konce dubna 2018 bude vyplacen

Více

UZÁVĚRKA REGISTRACE KANDIDÁTEK JE V PÁTEK VE 14,00 HODIN.

UZÁVĚRKA REGISTRACE KANDIDÁTEK JE V PÁTEK VE 14,00 HODIN. ZO OS KOVO VARROC NOVÝ JIČÍN TEL: 556 623 304, 556 623 395, kl.: 3395, 3304 AKTUALITY Z ODBORŮ ZÁŘÍ 2018 1. VOLBY do ZV a DaRK PRO OBDOBÍ 2018-2022 Čas neúprosně ubíhá a končí čtyřleté volební období našich

Více

ZO OS KOVO VARROC NOVÝ JIČÍN

ZO OS KOVO VARROC NOVÝ JIČÍN ZO OS KOVO VARROC NOVÝ JIČÍN TEL: 556 623 304 556 623 395 kl.: 3395, 3304 NOVINKY Z ODBORŮ PRO VÁS ČERVENEC, SRPEN 2015 1. TENISOVÝ TURNAJ V sobotu 20. 6. 2015 se uskutečnil TENISOVÝ TURNAJ O PŘEBORNÍKA

Více

DUBEN Dne 5. dubna 2019, bylo ukončeno kolektivní vyjednávání mzdové části kolektivní smlouvy.

DUBEN Dne 5. dubna 2019, bylo ukončeno kolektivní vyjednávání mzdové části kolektivní smlouvy. DUBEN 2019 Dne 5. dubna 2019, bylo ukončeno kolektivní vyjednávání mzdové části kolektivní smlouvy. Předmětem dohody, platné od 1. dubna 2019, jsou následující body: Nárůst tarifů u zaměstnanců v DL kategorii

Více

ZO OS KOVO VARROC NOVÝ JIČÍN. TEL: , , kl.: 3395, 3304

ZO OS KOVO VARROC NOVÝ JIČÍN. TEL: , , kl.: 3395, 3304 ZO OS KOVO VARROC NOVÝ JIČÍN TEL: 556 623 304, 556 623 395, kl.: 3395, 3304 AKTUALITY Z ODBORŮ ČERVEN 2017 1. TURNIKET JIŽ V PROVOZU Kancelář odborů je již přístupná přes nový turniket z areálu podniku

Více

ZO OS KOVO VARROC NOVÝ JIČÍN. TEL: , , kl.: 3395, 3304

ZO OS KOVO VARROC NOVÝ JIČÍN. TEL: , , kl.: 3395, 3304 ZO OS KOVO VARROC NOVÝ JIČÍN TEL: 556 623 304, 556 623 395, kl.: 3395, 3304 AKTUALITY Z ODBORŮ 1. VOLBY 2018 ČERVEN 2018 Po schválení termínu voleb konferencí ZO, dopracoval výbor ZO tzv. Rozhodnutí k

Více

1. KOLEKTIVNÍ VYJEDNÁVÁNÍ

1. KOLEKTIVNÍ VYJEDNÁVÁNÍ ZO OS KOVO TEL: 556 623 304 556 623 395 NOVINKY Z ODBORŮ PRO VÁS BŘEZEN 2015 1. KOLEKTIVNÍ VYJEDNÁVÁNÍ V současné době máme za sebou 3. kolo vyjednávání. Jednáme o Mzdové a benefitové části kolektivní

Více

ZÁŘÍ 2018 DŮLEŽITÉ INFORMACE PRO VŠECHNY ZAMĚSTNANCE

ZÁŘÍ 2018 DŮLEŽITÉ INFORMACE PRO VŠECHNY ZAMĚSTNANCE ZÁŘÍ 2018 DŮLEŽITÉ INFORMACE PRO VŠECHNY ZAMĚSTNANCE Na základě uzavřené dohody mzdové části Kolektivní smlouvy z března letošního roku dojde od 1.10.2018 k nárůstu tarifů u zaměstnanců v DL kategorii

Více

ZO OS KOVO VARROC NOVÝ JIČÍN. TEL: , , kl.: 3395, 3304

ZO OS KOVO VARROC NOVÝ JIČÍN. TEL: , , kl.: 3395, 3304 ZO OS KOVO VARROC NOVÝ JIČÍN TEL: 556 623 304, 556 623 395, kl.: 3395, 3304 AKTUALITY Z ODBORŮ ČERVENEC-SRPEN 2017 1. VII. SJEZD OS KOVO NEJVÝZNAMĚJŠÍ UDÁLOST ODBORŮ ROKU 2017 Ve dnech 15.-17.6.2017 proběhl

Více

ZO OS KOVO VARROC NOVÝ JIČÍN

ZO OS KOVO VARROC NOVÝ JIČÍN ZO OS KOVO VARROC NOVÝ JIČÍN TEL: 556 623 304 556 623 395 kl.: 3395, 3304 NOVINKY Z ODBORŮ PRO VÁS KVĚTEN 2015 1. KONFERENCE ZO OS KOVO VARROC NOVÝ JIČÍN VE STŘEDU 29. 4. 2015 SE KONALA DŮLEŽITÁ KONFERENCE

Více

ŘÍJEN 2018 DŮLEŽITÉ INFORMACE PRO VŠECHNY ZAMĚSTNANCE

ŘÍJEN 2018 DŮLEŽITÉ INFORMACE PRO VŠECHNY ZAMĚSTNANCE ŘÍJEN 2018 DŮLEŽITÉ INFORMACE PRO VŠECHNY ZAMĚSTNANCE Akce Do práce na kole se zúčastnilo 90 cyklistů, kteří ujeli celkem 38 707 km. Ze všech účastníků této akce, vylosovala manažerka HR Radka Kozáková,

Více

ZO OS KOVO VARROC NOVÝ JIČÍN. TEL: , , kl.: 3395, 3304

ZO OS KOVO VARROC NOVÝ JIČÍN. TEL: , , kl.: 3395, 3304 ZO OS KOVO VARROC NOVÝ JIČÍN TEL: 556 623 304, 556 623 395, kl.: 3395, 3304 AKTUALITY Z ODBORŮ PROSINEC 2017 1. KOLEKTIVNÍ VYJEDNÁVÁNÍ K vyjednávání mezi zaměstnavatelem Varroc Lighting Systems a odborovými

Více

3. TURISTICKÝ ZÁJEZD - ROHÁČE 4. BOWLING PODZIMNÍ TERMÍNY

3. TURISTICKÝ ZÁJEZD - ROHÁČE 4. BOWLING PODZIMNÍ TERMÍNY ZO OS KOVO VARROC NOVÝ JIČÍN TEL: 556 623 304 556 623 395 kl.: 3395, 3304 NOVINKY Z ODBORŮ ČERVENEC - SRPEN 2016 1. TENISOVÝ TURNAJ Tenisový turnaj, který se uskutečnil v sobotu 3. června má své vítěze.

Více

nabídku zahraniční dovolené na rok 2017

nabídku zahraniční dovolené na rok 2017 Výbor ZO OS KOVO připravil opět pro své členy nabídku zahraniční dovolené na rok 2017 V CK Diamant Club s.r.o. lze sjednat individuální rekreaci ušitou na míru každému z Vás zájemců. Dotace na tuto rekreaci

Více

BULHARSKO 2.6. 11.6.2015. po slevě 7%

BULHARSKO 2.6. 11.6.2015. po slevě 7% BOMBASTICKÁ NABÍDKA PRO SKUPINY I JEDNOTLIVCE pobyt u moře BULHARSKO Letovisko - Primorsko Hotel ANCORA BEACH ***+ 2.6. 11.6.2015 Za cenu : 6. 315,- Kč po slevě 7% Možné uplatnit do 31.3.2015, Autobusová

Více

BULHARSKO po slevě 7%

BULHARSKO po slevě 7% BOMBASTICKÁ NABÍDKA PRO SKUPINY I JEDNOTLIVCE pobyt u moře BULHARSKO Letovisko - Primorsko Hotel ANCORA BEACH ***+ 9.6. 17.6.2015 V ceně : 8. 361,- Kč po slevě 7% Možné uplatnit do 31.3.2015, Doprava kombinovaná

Více

ZO OS KOVO VARROC NOVÝ JIČÍN

ZO OS KOVO VARROC NOVÝ JIČÍN ZO OS KOVO VARROC NOVÝ JIČÍN TEL: 556 623 304 556 623 395 kl.: 3395, 3304 NOVINKY Z ODBORŮ ZÁŘÍ 2016 Vážení spolupracovníci, odboráři. Letošní dovolená je již za námi a věřím, že jste ji prožili podle

Více

PŘEDNÁŠKA č. 10. Cestovní ruch a rekreace

PŘEDNÁŠKA č. 10. Cestovní ruch a rekreace PŘEDNÁŠKA č. 10 Cestovní ruch a rekreace Základní charakteristika cestovního ruchu v ČR počet přenocování v hromadných ubytovacích zařízeních v roce 2009 v ČR meziročně klesl o šest procent na 36,9 milionu

Více

ZO OS KOVO TEL: MIMOŘÁDNÁ KONFERENCE ZO OS KOVO VARROC LIGHTING SYSTEMS ŠENOV U NOVÉHO JIČÍNA

ZO OS KOVO TEL: MIMOŘÁDNÁ KONFERENCE ZO OS KOVO VARROC LIGHTING SYSTEMS ŠENOV U NOVÉHO JIČÍNA ZO OS KOVO TEL: 556 623 304 556 623 395 NOVINKY Z ODBORŮ PRO VÁS LEDEN 2015 Vážení odboráři, chtěl bych Vám jménem ZV popřát mnoho úspěchů v pracovním i osobním životě,zdraví, štěstí a splněná přání v

Více

Jak správně určit cestovní náhrady při pracovní cestě v roce 2019

Jak správně určit cestovní náhrady při pracovní cestě v roce 2019 Jak správně určit cestovní náhrady při pracovní cestě v roce 2019 Náhrada jízdních výdajů Použije-li zaměstnanec (na žádost zaměstnavatele) soukromé osobní motorové vozidlo, přísluší mu za každý 1 km jízdy

Více

ZO OS KOVO VARROC NOVÝ JIČÍN. TEL: , , kl.: 3395, 3304

ZO OS KOVO VARROC NOVÝ JIČÍN. TEL: , , kl.: 3395, 3304 ZO OS KOVO VARROC NOVÝ JIČÍN TEL: 556 623 304, 556 623 395, kl.: 3395, 3304 AKTUALITY Z ODBORŮ ZÁŘÍ 2017 1. ZVÝŠENÍ ČÁSTEK NA PENZIJNÍ PŘIPOJIŠTĚNÍ Na základě připomínek a argumentů zástupců odborů při

Více

Ahoj holky a kluci, vážení rodiče. Přejeme Vám "šťastnou ruku" při volbě tábora a těšíme se na Vás o letních prázdninách.

Ahoj holky a kluci, vážení rodiče. Přejeme Vám šťastnou ruku při volbě tábora a těšíme se na Vás o letních prázdninách. Ahoj holky a kluci, vážení rodiče. Celoročním vyvrcholením naší zájmové činnosti, jsou už po mnoho let letní dětské tábory. Dům dětí a mládeže Jihlava, p. o. patří k tradičním a mnohaletým pořadatelům

Více

Lyžařský kurz se sportovním pobytem v srdci Valašska v Rožnově pod Radhoštěm

Lyžařský kurz se sportovním pobytem v srdci Valašska v Rožnově pod Radhoštěm , Lyžařský kurz se sportovním pobytem v srdci Valašska v Rožnově pod Radhoštěm Nabídka pro základní a střední školy Uskutečnění lyžařského kurzu nabízí Komplex pro sport a rekreaci TJ Rožnov p.r. Svou

Více

1. VÝSLEDEK KOLEKTIVNÍHO VYJEDNÁVÁNÍ

1. VÝSLEDEK KOLEKTIVNÍHO VYJEDNÁVÁNÍ ZO OS KOVO TEL: 556 623 304 556 623 395 NOVINKY Z ODBORŮ PRO VÁS DUBEN 2015 1. VÝSLEDEK KOLEKTIVNÍHO VYJEDNÁVÁNÍ VŠECHNY PŘÍPLATKY POSKYTOVANÉ DLE MZDOVÉ ČÁSTI KOLEKTIVNÍ SMLOUVY SE NÁM PODAŘILO UDRŽET,

Více

1. KONFERENCE ZO OS KOVO VARROC Nový Jičín

1. KONFERENCE ZO OS KOVO VARROC Nový Jičín ZO OS KOVO VARROC NOVÝ JIČÍN TEL: 556 623 304, 556 623 395, kl.: 3395, 3304 AKTUALITY Z ODBORŮ KVĚTEN 2017 1. KONFERENCE ZO OS KOVO VARROC Nový Jičín V úterý 25.4.2017 se konala konference ZO. Konferenci

Více

Rehabilitační pobyty v r. 2012

Rehabilitační pobyty v r. 2012 Všem základním organizacím ČMOSA Vážení přátelé, Rehabilitační pobyty v r. 2012 253001/13 Zabilanská/222713722 8.11.2011 vzhledem k velmi kladným ohlasům na rehabilitační pobyty našich členů v letošním

Více

NABÍDKA UBYTOVÁNÍ V SOUKROMÍ 2011

NABÍDKA UBYTOVÁNÍ V SOUKROMÍ 2011 MěDK Elektra, příspěvková organizace Městské a turistické informační centrum Luhainfo Masarykova 950, 763 26 Luhačovice Tel.: 577 133 980 www.luhacovice.cz E-mail: luhainfo2@mdkelektra.cz NABÍDKA UBYTOVÁNÍ

Více

Sešit je členěn do jedenácti částí, z nichž každá představuje jiný pohled na vyhodnocovaná data.

Sešit je členěn do jedenácti částí, z nichž každá představuje jiný pohled na vyhodnocovaná data. SEŠIT II ŠETŘENÍ A VYHODNOCENÍ STATISTICKÝCH DAT NÁVŠTĚVNOSTI V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH Tabulky a grafy všech návštěvníků listopad 2009 V tomto sešitě jsou umístěny tabulky, grafy a hodnocení, které vychází

Více

kterou se stanovují pravidla autoprovozu Krajského úřadu počet stran 6 počet příloh 1

kterou se stanovují pravidla autoprovozu Krajského úřadu počet stran 6 počet příloh 1 KRAJSKÝ ÚŘAD LIBERECKÉHO KRAJE ORGANIZAČNÍ SMĚRNICE ŘEDITELE KÚ LK dokument číslo OS-15/04/09 kterou se stanovují pravidla autoprovozu Krajského úřadu počet stran 6 počet příloh 1 OBSAH I. Úvodní ustanovení

Více

Pravidla pro poskytování příspěvku ze sociálního fondu

Pravidla pro poskytování příspěvku ze sociálního fondu Pravidla pro poskytování příspěvku ze sociálního fondu platnost od 1.1. 2013 Chomutově dne 17. 12. 2012 Za zaměstnavatele: Za odborové organizace: ing. Josef Molek p. Vladimír Bergerhof p. Luboš Jankůj

Více

Detailní vymezení předmětu zakázky pro část 7

Detailní vymezení předmětu zakázky pro část 7 Příloha č. 7 k výzvě pro podání nabídek Detailní vymezení předmětu zakázky pro část 7 - Všechny níže uvedené kurzy musí být realizovány v českém jazyce a veškeré materiály musí být zpracovány a poskytnuty

Více

2. DAŇOVÉ ZVÝHODNĚNÍ

2. DAŇOVÉ ZVÝHODNĚNÍ ZO OS KOVO VARROC NOVÝ JIČÍN TEL: 556 623 304, 556 623 395, kl.: 3395, 3304 AKTUALITY Z ODBORŮ ÚNOR 2017 1. KOLEKTIVNÍ VYJEDNÁVÁNÍ ZAČALO Dne 25. ledna 2017 se sešly vyjednávací týmy zástupců odborů Nový

Více

STATISTIKY CESTOVNÍHO RUCHU JIŽNÍ ČECHY 2007

STATISTIKY CESTOVNÍHO RUCHU JIŽNÍ ČECHY 2007 2007 Jihočeská centrála cestovního ruchu Jírovcova 1, P.O.Box 80 CZ 370 21 České Budějovice Telefon: +420 386 358 727 9 Fax: +420 386 358 728 E mail: info@jccr.cz WWW: www.jccr.cz Zpracoval: Jakub KADLEČEK

Více

Ubytování v Novém Jičíně

Ubytování v Novém Jičíně Ubytování v Novém Jičíně 1. Hotely 2. Penziony 3. Ubytování v soukromí 4. Ubytovny 1 1. Hotely Hotel Kalač *** hotel se nachází asi 10 minut od centra přijímáme platbu kreditními kartami všech druhů Dvořákova

Více

PŘIHLÁŠKA. zákonný zástupce se zúčastní pobytu: ANO NE

PŘIHLÁŠKA. zákonný zástupce se zúčastní pobytu: ANO NE PŘIHLÁŠKA zákonný zástupce dítěte I. dospělý: jméno a datum narození:... bydliště:... telefon, mail:... zákonný zástupce se zúčastní pobytu: ANO NE (Pokud se tábora nezúčastní zákonný zástupce, vyplňte,

Více

Všeobecná pravidla Alexandria Bonus Klubu

Všeobecná pravidla Alexandria Bonus Klubu Všeobecná pravidla Alexandria Bonus Klubu 1. Alexandria Bonus Klub (dále jen ABK) je určen pro stálé zákazníky cestovní kanceláře Alexandria. Jeho cílem je nabídnout a poskytnout stálým zákazníkům souhrn

Více

šťastných bez palivových příplatků Zpravodaj 2/2010 AKCE Vážení členové Alexandria bonus klubu,

šťastných bez palivových příplatků Zpravodaj 2/2010 AKCE Vážení členové Alexandria bonus klubu, Vážení členové Alexandria bonus klubu, je tu další Zpravodaj ABK a s ním další výhody pro Vás. Hned na úvod bychom Vás rádi upozornili na akci 17 šťastných dnů bez palivových příplatků. Na základě Vašich

Více

Krajská knihovna v Pardubicích pořádá sportovně-anglický příměstský tábor s rodilým mluvčím v centru Pardubic 28. srpna 1.

Krajská knihovna v Pardubicích pořádá sportovně-anglický příměstský tábor s rodilým mluvčím v centru Pardubic 28. srpna 1. Krajská knihovna v Pardubicích pořádá sportovně-anglický příměstský tábor s rodilým mluvčím v centru Pardubic 28. srpna 1. září 2017 Milí rodiče, chcete, aby Vaše děti uměly dobře anglicky? Nespoléhejte

Více

Zásady hospodaření s finančními prostředky ZO OSŽ Ostrava pro rok 2013, 2014

Zásady hospodaření s finančními prostředky ZO OSŽ Ostrava pro rok 2013, 2014 Zásady hospodaření s finančními prostředky ZO OSŽ Ostrava pro rok 2013, 2014 Veškerá plnění jsou nenároková a vztahují se pouze na členy ZO OSŽ Ostrava a v některých případech i na rodinné příslušníky

Více

BMW Motorrad Mobile Care. Celoevropská záruka mobility BMW Motorrad.

BMW Motorrad Mobile Care. Celoevropská záruka mobility BMW Motorrad. BMW Motorrad Poprodejní služby Mobile Care Radost z jízdy R BMW Motorrad Mobile Care. Celoevropská záruka mobility BMW Motorrad. Postaráme se, abyste dojeli do cíle Vaší cesty. Vždy nablízku i na dalekých

Více

Stipendijní program na podporu zahraničních odborných stáží studentů doktorských studijních programů

Stipendijní program na podporu zahraničních odborných stáží studentů doktorských studijních programů Opatření Ekonomicko-správní fakulty č. 5/2017 Stipendijní program na podporu zahraničních odborných stáží studentů doktorských studijních programů Podle 28 odst. 1 zákona č. 111/1998 sb., o vysokých školách

Více

NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ PRO HANDICAPOVANÉ

NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ PRO HANDICAPOVANÉ NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ PRO HANDICAPOVANÉ BEZBARIÉROVÉ SLUŽBY Informační centrum Sídlí na Husově náměstí 1225 a je bezbariérové. Vstup do prostoru IC je lehce vyvýšený (1 schod), na zazvonění je možno přistavit

Více

KONFERENCE ZO OS KOVO HANON SYSTEMS

KONFERENCE ZO OS KOVO HANON SYSTEMS KVĚTEN 2019 KONFERENCE ZO OS KOVO HANON SYSTEMS Dne 11. dubna proběhla konference naší základní organizace, kde delegáti jednotlivých středisek schválili rozpočet ZO pro rok 2019 a změny v hospodářském

Více

Jak správně určit cestovní náhrady při pracovní cestě v roce 2018

Jak správně určit cestovní náhrady při pracovní cestě v roce 2018 Jak správně určit cestovní náhrady při pracovní cestě v roce 2018 Náhrada jízdních výdajů Použije-li zaměstnanec (na žádost zaměstnavatele) soukromé motorové vozidlo, přísluší mu za každý 1 km jízdy základní

Více

Agentura CzechInvest. Regionální kancelář pro Moravskoslezský kraj

Agentura CzechInvest. Regionální kancelář pro Moravskoslezský kraj Agentura CzechInvest Regionální kancelář pro Moravskoslezský kraj Agentura CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic CzechInvest je státní příspěvková organizace podřízená Ministerstvu průmyslu

Více

VELKÉ LOSINY - WELLNESS HOTEL DIANA, TERMÁLY NAPLNO 2017

VELKÉ LOSINY - WELLNESS HOTEL DIANA, TERMÁLY NAPLNO 2017 VELKÉ LOSINY - WELLNESS HOTEL DIANA, TERMÁLY NAPLNO 2017 4 - denní zájezd Oblíbený wellness hotel. Bazén v budově + whirpool + sauna + fitness = zdarma. Poznejte sílu losinské termální vody. Široká nabídka

Více

Podpora exportu: očima podnikatelů a agentury CzechTrade

Podpora exportu: očima podnikatelů a agentury CzechTrade Podpora exportu: očima podnikatelů a agentury CzechTrade Radomil Doležal Generální ředitel CzechTrade Praha, 15. 6. 2015 www.czechtrade.cz 1. Realita a budoucnost českého exportu Exportní průzkum potvrdil,

Více

ZÁKLADNÍ ODBOROVÉ ORGANIZACE FN 2. Richard ZACH Ing. Marie VOŽECHOVÁ

ZÁKLADNÍ ODBOROVÉ ORGANIZACE FN 2. Richard ZACH Ing. Marie VOŽECHOVÁ FINANČNÍ ŘÁD ZÁKLADNÍ ODBOROVÉ ORGANIZACE FN 2 Richard ZACH Ing. Marie VOŽECHOVÁ razítko odborové organizace, podpis předsedy výboru a dozorčí rady odborové organizace Finanční řád ZO FN2 OS ZSP ČR schváleno

Více

PŘIHLÁŠKA (1/2) k pobytu dítěte na letním táboře

PŘIHLÁŠKA (1/2) k pobytu dítěte na letním táboře PŘIHLÁŠKA (1/2) k pobytu dítěte na letním táboře Místo Bělá pod Pradědem, Domašov Termín 27. 7. - 10. 8. 2019 Vedoucí Radim Hujer Fojtík Hra Z pohádky do pohádky Táborník Narozen(a). Vyšlá třída. Ulice

Více

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx DUBEN 11. dubna 2015 Zahájení letní sezony pěší procházkou Akci zajišťují Mirka a Oldřich Novotní Jedná se o jednodenní pěší procházku, která začíná a končí u Oldy a Mirky Novotných. Sraz v 10:00 hod u

Více

Příloha č. 7 k výzvě pro podání nabídek Detailní vymezení předmětu zakázky pro část G

Příloha č. 7 k výzvě pro podání nabídek Detailní vymezení předmětu zakázky pro část G Příloha č. 7 k výzvě pro podání nabídek Detailní vymezení předmětu zakázky pro část G - Všechny níže uvedené kurzy musí být realizovány v českém jazyce a veškeré materiály musí být zpracovány a poskytnuty

Více

CHORVATSKO. CRIKVENICA, KAČJAK, DRAMALJ - vila Dragan odjezdy z Prahy a Brna 20%

CHORVATSKO. CRIKVENICA, KAČJAK, DRAMALJ - vila Dragan odjezdy z Prahy a Brna 20% CHORVATSKO CRIKVENICA, KAČJAK, DRAMALJ - vila Dragan odjezdy z Prahy a Brna Nečekejte na LAST MINUTE! Do 19.12.2014 slevy za včasný nákup - Využijte speciálních nabídek a slev!!! 20% ze zaplacené částky

Více

Hotely. Eurovíkend v Moskvě Poznávací zájezdy do Ruska

Hotely. Eurovíkend v Moskvě Poznávací zájezdy do Ruska Eurovíkend v Moskvě Poznávací zájezdy do Ruska Destinace Afrika Jižní Afrika Keňa Namibie Mauritius Seychely Tanzanie všechny státy Eurovíkend v Moskvě Asie PoznávacíČína zájezdy Rusko Eurovíkend v Moskvě

Více

Lyžařský kurz 2010/2011 v Branné

Lyžařský kurz 2010/2011 v Branné Lyžařský kurz 2010/2011 v Branné Zážitek na celý rok Dobrý den, z pozice provozního manažera Relax centra Kolštejn v Branné si Vás dovoluji oslovit se zajímavou nabídkou spolupráce mezi Vaší školou a našim

Více

USTANOVENÍ PRO POHYB OSOB A ČINNOST V AREÁLU SPOLEČNOSTI LINET spol. s r.o., Želevčice 5, Slaný

USTANOVENÍ PRO POHYB OSOB A ČINNOST V AREÁLU SPOLEČNOSTI LINET spol. s r.o., Želevčice 5, Slaný USTANOVENÍ PRO POHYB OSOB A ČINNOST V AREÁLU SPOLEČNOSTI LINET spol. s r.o., Želevčice 5, Slaný Pro vstup do objektu jsou rozlišovány 3 skupiny osob: 1. zaměstnanci firmy 2. nepravidelné návštěvy 3. pravidelné

Více

14. DAHLIE RALLYE ROŽNOV

14. DAHLIE RALLYE ROŽNOV CAMPING CLUB KČT TJ ROŽNOV pod Radhoštěm Vás zve na Mezinárodní setkání přátel campingu a caravaningu zemí V4 Česka, Maďarska, Polska a Slovenska 14. DAHLIE RALLYE ROŽNOV 2010 2.9. 6.9.2010 Česká republika,

Více

ZAJIŠTĚNÍ OZDRAVNÝCH POBYTŮ DĚTÍ ZŠ STONAVA V CHORVATSKU PRO ROK 2017

ZAJIŠTĚNÍ OZDRAVNÝCH POBYTŮ DĚTÍ ZŠ STONAVA V CHORVATSKU PRO ROK 2017 ZAJIŠTĚNÍ OZDRAVNÝCH POBYTŮ DĚTÍ ZŠ STONAVA V CHORVATSKU PRO ROK 2017 INFORMACE O CK DAKOL, s.r.o. CK Dakol, s.r.o. vznikla před dvaceti lety a od svého prvopočátku se specializujeme na vytváření vlastních

Více

Cestovní ruch v Praze rok 2013 celkové zhodnocení po revizi dat

Cestovní ruch v Praze rok 2013 celkové zhodnocení po revizi dat Cestovní ruch v Praze rok 2013 celkové zhodnocení po revizi dat Na základě výsledků projektu Ministerstva pro místní rozvoj "Zkvalitnění informací o vybraných sektorech cestovního ruchu" byl v první čtvrtině

Více

Vývoj cestovního ruchu v Praze v 1. čtvrtletí 2017

Vývoj cestovního ruchu v Praze v 1. čtvrtletí 2017 Vývoj cestovního ruchu v Praze v 1. čtvrtletí 2017 Ve zkratce: Hostů celkem: 1,375.825 ze zahraničí: 1,134.667 (82,5 %) z tuzemska: 241.158 (17,5 %) Celkově v Praze přírůstek hostů o 82.791 osob (6,4 %)

Více

Režim hotelového provozu

Režim hotelového provozu Režim hotelového provozu na koleji Jarov I. E pro hosty VŠE Zpracoval: Ing. Drahoslav Zerzáň Ing. Jana Guregová Správa účelových zařízení VŠE 3.12.2009 Režim hotelového provozu na koleji Jarov I. E Provozovatel:

Více

Přehled lyžařských zájezdů 2015/16

Přehled lyžařských zájezdů 2015/16 Č. záj. cestovní kancelář, Jiří PETR, * U Jezera 5, 74705 Opava, CZ Přehled lyžařských zájezdů 2015/16 Lyž. dny 402 3 411 6 26. sezóna (V dubnu 2016 začneme už 27. sezonu) Cena před Místo Termín Další

Více

Pravidla poskytování příspěvku na rekreace ze sociálního fondu

Pravidla poskytování příspěvku na rekreace ze sociálního fondu Pravidla poskytování příspěvku na rekreace ze sociálního fondu Odbory KOVO MB, Odbory KOVO VR a Odbory KOVO KV z. s. (společně dále jen Odbory KOVO ) jsou pověřeny společností ŠKODA AUTO a. s. (dále jen

Více

JÓGA A WELLNESS VÍKEND PRO ŽENY V RESORTU SV. KATEŘINA srpen s Pavlou Rožumberskou (ČR06)

JÓGA A WELLNESS VÍKEND PRO ŽENY V RESORTU SV. KATEŘINA srpen s Pavlou Rožumberskou (ČR06) JÓGA A WELLNESS VÍKEND PRO ŽENY V RESORTU SV. KATEŘINA srpen s Pavlou Rožumberskou (ČR06) cena 4.690 Kč / osoba Cena zahrnuje: 2x ubytování ve dvoulůžkovém pokoji snídaně formou bufetu volný vstup do wellness

Více

KUBA Varadero. Zpravodaj 4/2009. Sol Sirenas Coral, all inclusive. Paradisus Princesa del Mar, all inclusive. hotel. hotel

KUBA Varadero. Zpravodaj 4/2009. Sol Sirenas Coral, all inclusive. Paradisus Princesa del Mar, all inclusive. hotel. hotel Vážení členové Alexandria bonus klubu, léto je za námi a na dveře pomalu klepe zima. Pokud se Vám však stýská po teple a slunci, nezoufejte. Opět jsme pro Vás připravili speciální nabídku leteckých zájezdů

Více

XXXIV. MISTROVSTVÍ ČR V PLAVÁNÍ MASTERS 29. - 30. 4. 2017 Pořadatel: Ředitel závodu: Swim Masters Zlín, z.s. Lazy IV 3875 76001 Zlín Michal Přílučík (michal.prilucik@swimmasterszlin.cz) Datum: 29. - 30.

Více

Zpracovatel neručí za případné škody vzniklé aplikací této předlohy nesprávným způsobem. Zkušební test pro vedoucí zaměstnance č. 1 BEZPEČNOST PRÁCE

Zpracovatel neručí za případné škody vzniklé aplikací této předlohy nesprávným způsobem. Zkušební test pro vedoucí zaměstnance č. 1 BEZPEČNOST PRÁCE Jméno a příjmení Zkušební test pro vedoucí zaměstnance č. 1 BEZPEČNOST PRÁCE Pracovní zařazení Datum: Zakroužkujte odpověď, o níž se domníváte, že je správná. 1. Evidenci o všech pracovních úrazech musí

Více

KOLEKTIVNÍ SMLOUVA. PÉROVNA s. r. o. K Pérovně 740, Praha 10 jednatelem, panem - Ing. Václavem Závackým (dále jen zaměstnavatel)

KOLEKTIVNÍ SMLOUVA. PÉROVNA s. r. o. K Pérovně 740, Praha 10 jednatelem, panem - Ing. Václavem Závackým (dále jen zaměstnavatel) 1 KOLEKTIVNÍ SMLOUVA PÉROVNA s. r. o. K Pérovně 740, 102 11 Praha 10 jednatelem, panem - Ing. Václavem Závackým (dále jen zaměstnavatel) a Základní organizace OS PÉROVNA HOSTIVAŘ K Pérovně 740, 102 11

Více

Stručný obsah PKS ČD, a.s. na rok s vyznačením změn oproti PKS 2018 (tučné písmo)

Stručný obsah PKS ČD, a.s. na rok s vyznačením změn oproti PKS 2018 (tučné písmo) Stručný obsah PKS ČD, a.s. na rok 2019 - s vyznačením změn oproti PKS 2018 (tučné písmo) Kapitola I. (Spolupráce s odborovými organizacemi): Kapitola obsahuje ustanovení o způsobu komunikace odborových

Více

ZAHÁJENÍ TURISTICKÉ SEZÓNY 2017

ZAHÁJENÍ TURISTICKÉ SEZÓNY 2017 Ministerstvo zahraničních věcí ČR ZAHÁJENÍ TURISTICKÉ SEZÓNY 2017 Tisková konference 7. června 2017 Účastníci tiskové konference Lubomír ZAORÁLEK, ministr zahraničních věcí Martin Smolek, náměstek pro

Více

Zjišťování u cestovních agentur a cestovních kanceláří

Zjišťování u cestovních agentur a cestovních kanceláří Zjišťování u cestovních agentur a cestovních kanceláří Schváleno ČSÚ pro MMR ČR ČV 125/13 ze dne 26.10. 2012 Dotazník je součástí Programu statistických zjišťování na rok 2013. Podle zákona č. 89/1995

Více

SMĚRNICE Č. 1 POSKYTOVÁNÍ CESTOVNÍCH NÁHRAD PŘI PRACOVNÍCH CESTÁCH

SMĚRNICE Č. 1 POSKYTOVÁNÍ CESTOVNÍCH NÁHRAD PŘI PRACOVNÍCH CESTÁCH SMĚRNICE Č. 1 POSKYTOVÁNÍ CESTOVNÍCH NÁHRAD PŘI PRACOVNÍCH CESTÁCH 1. Právní předpis Poskytování cestovních náhrad se řídí zákoníkem práce č. 262/2006 Sb., část sedmá, Hlava I IV a navazujícími vyhláškami.

Více

Destinační management turistické oblasti Jeseníky (Jeseníky-východ) Odborná konference Ostrava 1.3. 2012

Destinační management turistické oblasti Jeseníky (Jeseníky-východ) Odborná konference Ostrava 1.3. 2012 Destinační management turistické oblasti Jeseníky (Jeseníky-východ) Odborná konference Ostrava 1.3. 2012 1 1. Vytvoření prováděcího dokumentu v souladu s marketingovou strategií a AP 2011/2012 2. Institucionalizace

Více

Hotely. Eurovíkend v Petrohradě Poznávací zájezdy do Ruska

Hotely. Eurovíkend v Petrohradě Poznávací zájezdy do Ruska Eurovíkend v Petrohradě Poznávací zájezdy do Ruska Destinace Afrika Jižní Afrika Keňa Namibie Mauritius Seychely Tanzanie všechny státy Eurovíkend v Petrohradě Asie PoznávacíČína zájezdy Rusko Eurovíkend

Více

Vývoj cestovního ruchu v Praze v 1. pololetí 2017

Vývoj cestovního ruchu v Praze v 1. pololetí 2017 Vývoj cestovního ruchu v Praze v 1. pololetí 2017 Ve zkratce: Hostů celkem: 3,451.526 ze zahraničí: 2,931.298 (84,9 %) z tuzemska: 520.228 (15,1 %) Celkový přírůstek hostů: 290.766 osob (9,2 %) ze zahraničí

Více

FOTBALOVÝ KEMP ITÁLIE

FOTBALOVÝ KEMP ITÁLIE FOTBALOVÝ KEMP ITÁLIE Na fotbalový kemp u moře se každoročně sjíždějí hráči z celé České republiky. Velkou výhodou je poloha našeho zázemí. Hotel se nachází 150 metrů od písečné pláže. Pozvolný vstup do

Více

04/2010 - DUBEN VÍTEJTE Obsah Úvodník Novinky z Webdispečinku 3 Změna vzhledu vozidla Začátek aktuální jízdy Přechody hranic Amortizace Webdispečink Vaše aplikace 6 Nový seriál: Cestujeme po Evropě 8 Redakce

Více

1. KOLEKTIVNÍ VYJEDNÁVÁNÍ

1. KOLEKTIVNÍ VYJEDNÁVÁNÍ ZO OS KOVO TEL: 556 623 304 556 623 395 NOVINKY Z ODBORŮ PRO VÁS ÚNOR 2015 1. KOLEKTIVNÍ VYJEDNÁVÁNÍ Jak jsme již informovali, zaměstnavatel předal 6. 1. 2015 odborům návrh Mzdové a benefitové části KS

Více

aneb váš báječný členský benefit s CK ALEX Dopřejte si dovolenou, jakou jste nezažili léta

aneb váš báječný členský benefit s CK ALEX Dopřejte si dovolenou, jakou jste nezažili léta Pohodová dovolená 2012 aneb váš báječný členský benefit s CK ALEX Dopřejte si dovolenou, jakou jste nezažili léta Jaké jsou hlavní přednosti benefitu? USPOŘÍTE I TISÍCE Kč díky této vaší exkluzivní členské

Více

Univerzita Hradec Králové Strana 1 ze 5 OSNOVA ŠKOLENÍ BOZP ŠKOLENÍ ZÁKLADNÍ VEDOUCÍ PRACOVNÍCI

Univerzita Hradec Králové Strana 1 ze 5 OSNOVA ŠKOLENÍ BOZP ŠKOLENÍ ZÁKLADNÍ VEDOUCÍ PRACOVNÍCI Univerzita Hradec Králové Strana 1 ze 5 Příloha č.2. OSNOVA ŠKOLENÍ BOZP ŠKOLENÍ ZÁKLADNÍ Činnosti / Profese: VEDOUCÍ PRACOVNÍCI Seznam obecně závazných právních předpisů, norem a vlastních vydaných dokumentů

Více

Směrnice č. 34. Pracovní řád. Příloha č.1 Pracovní doba, úřední dny Příloha č.2 Evidenční docházkový list

Směrnice č. 34. Pracovní řád. Příloha č.1 Pracovní doba, úřední dny Příloha č.2 Evidenční docházkový list Účetní jednotka: Stavební bytové družstvo Letohrad, Požárníků 791, Letohrad 561 51 Směrnice č. 34 Příloha č.1 Pracovní doba, úřední dny Příloha č.2 Evidenční docházkový list Pracovní řád 2014 1 Úvodní

Více

ŘIDIČOVA KNIHOVNA. Pracovní režimy řidičů

ŘIDIČOVA KNIHOVNA. Pracovní režimy řidičů ŘIDIČOVA KNIHOVNA Pracovní režimy řidičů Pracovní režimy řidičů silničních motorových vozidel po vstupu ČR do Evropské unie a změnách k 1. 5. 2006, 1. 1. 2007 11. 4. 2007 a 1. 1. 2008 Vstupem ČR do Evropské

Více

AKCE DVĚ DOVOLENÉ ZA CENU JEDNÉ

AKCE DVĚ DOVOLENÉ ZA CENU JEDNÉ AKCE DVĚ DOVOLENÉ ZA CENU JEDNÉ Pronájmem lodi vše nekončí, využijte klubovou možnost druhé dovolené v rámci bonusu Ubytování zdarma na týden pro dvě osoby ve stylovém rodinném penzionu nedaleko centra

Více

Stručný obsah PKS ČD, a.s. na rok s vyznačením změn proti PKS 2016 (tučné písmo) Kapitola I. (Spolupráce s odborovými organizacemi):

Stručný obsah PKS ČD, a.s. na rok s vyznačením změn proti PKS 2016 (tučné písmo) Kapitola I. (Spolupráce s odborovými organizacemi): Stručný obsah PKS ČD, a.s. na rok 2017 - s vyznačením změn proti PKS 2016 (tučné písmo) Kapitola I. (Spolupráce s odborovými organizacemi): Kapitola obsahuje ustanovení o způsobu komunikace odborových

Více

ZO OS KOVO VARROC NOVÝ JIČÍN

ZO OS KOVO VARROC NOVÝ JIČÍN ZO OS KOVO VARROC NOVÝ JIČÍN TEL: 556 623 304 556 623 395 kl.: 3395, 3304 NOVINKY Z ODBORŮ PRO VÁS ÚNOR 2016 1. KOLEKTIVNÍ VYJEDNÁVÁNÍ Dne 26.1.2016 proběhlo druhé kolo kolektivního vyjednávání mezi vedením

Více

ZÁZNAM Z VÝKONU KONTROLY NAD STAVEM BOZP

ZÁZNAM Z VÝKONU KONTROLY NAD STAVEM BOZP ZÁZNAM Z VÝKONU KONTROLY NAD STAVEM BOZP 33/02/25.01/17/03/03 svazové inspekce bezpečnosti práce Odborového svazu dopravy, nám. Winstona Churchilla 2, 113 59 Praha 3, Žižkov, (Regionální pracoviště Holešov,

Více

CzechTrade expertíza na blízkých i vzdálených trzích. Barbora Kaprálová Exportní konzultant

CzechTrade expertíza na blízkých i vzdálených trzích. Barbora Kaprálová Exportní konzultant CzechTrade expertíza na blízkých i vzdálených trzích Barbora Kaprálová Exportní konzultant PŘEDSTAVENÍ CZECHTRADE Česká agentura na podporu obchodu CzechTrade národní proexportní organizace ČR. Založena

Více

Návštěvnost města Kutná Hora v roce 2018 Analytické studie

Návštěvnost města Kutná Hora v roce 2018 Analytické studie Návštěvnost města Kutná Hora v roce 2018 Analytické studie - Strukturovaná analýza návštěvnosti města Kutná Hora 2018 - Analýza cílových skupin dle demografických parametrů 2018 - Analýza návštěvnosti

Více

MOZAIKOVNÍK. školní rok 2008 / 2009

MOZAIKOVNÍK. školní rok 2008 / 2009 MOZAIKOVNÍK školní rok 2008 / 2009 Organizace školního roku 2008/2009 Zahájení školního roku 1. září 2008 Ukončení 1.pololetí 29. ledna 2009 Ukončení 2. pololetí 29. června 2009 PRÁZDNINY Podzimní prázdniny

Více

Základní organizace FN2: Preambule:

Základní organizace FN2: Preambule: Zásady pro čerpání odborových prostředků Základní organizace FN2: Preambule: a) Zásady pro čerpání odborových prostředků základní organizace FN2 vychází z programu činnosti ZO FN2 a slouží k rozhodování

Více

Open přebor HZS ČR a mistrovství ČHSF v obřím slalomu

Open přebor HZS ČR a mistrovství ČHSF v obřím slalomu Open přebor HZS ČR a mistrovství ČHSF v obřím slalomu 24. - 25. 1. 2016 Skiareál Herlíkovice Pořádá: SK Hasiči Praha a GŘ HZS ČR + HZS hl.m. Prahy + Snowhill a.s. + ČHSF OPEN PŘEBOR HZS ČR a MISTROVSTVÍ

Více

CHORVATSKO vlakem. HVAR 10 ti denní pobyt u moře strava: ALL INCLUSIVE LIGHT

CHORVATSKO vlakem. HVAR 10 ti denní pobyt u moře strava: ALL INCLUSIVE LIGHT 10 dní u moře CHORVATSKO vlakem HVAR 10 ti denní pobyt u moře strava: ALL INCLUSIVE LIGHT Pro železničáře z České a Slovenské republiky a jejich rodinné příslušníky. TERMÍN: 6.9. - 17.9. 2019 CENA: 12

Více

KČT SLOVAN PARDUBICE Strana 1 (celkem 7) www.kct-slovan-pardubice.info

KČT SLOVAN PARDUBICE Strana 1 (celkem 7) www.kct-slovan-pardubice.info Termín: 17. 24. července 2010 Odjezd: v sobotu 17. července v 7:00 od nádraží ČD Pardubice Návrat: v sobotu 24. července v cca 18:00 hod Ubytování: Horská chata Soliter, v Karlově pod Pradědem Více informací

Více

Záruka mobility. e-vozy Volkswagen.

Záruka mobility. e-vozy Volkswagen. Záruka mobility. e-vozy Volkswagen. Asistence v tuzemsku bezplatná telefonní linka 800 123 000 nebo 261 104 363 Asistence v zahraničí +420 261 104 363 Záruka mobility pro nové čistě elektrické osobní vozy

Více

č. 7/2018 ze dne O poskytování příspěvku na organizovanou rekreaci dětí

č. 7/2018 ze dne O poskytování příspěvku na organizovanou rekreaci dětí Vnitřní předpis NOS PČR č. 7/2018 ze dne 10. 5. 2018 O poskytování příspěvku na organizovanou rekreaci dětí Článek 1 Obecná ustanovení (1) Příspěvek na organizovanou rekreaci dětí (dále jen příspěvek ),

Více

Exportní fórum Kazachstán - Ázerbájdžán Téma: CzechTrade Ing. Antonín Marčík exportní konzultant CzechTrade

Exportní fórum Kazachstán - Ázerbájdžán Téma: CzechTrade Ing. Antonín Marčík exportní konzultant CzechTrade Exportní fórum Kazachstán - Ázerbájdžán Téma: CzechTrade 2017 Ing. Antonín Marčík exportní konzultant CzechTrade Plzeň, 12. 4. 2017 ZAHRANIČNÍ SÍŤ CZECHTRADE Rozšiřování zahraniční sítě podle poptávky

Více

PŘÍJEZDOVÝ CESTOVNÍ RUCH

PŘÍJEZDOVÝ CESTOVNÍ RUCH PŘÍJEZDOVÝ CESTOVNÍ RUCH 2009-205 Květen 204 / Jan Tuček / Markéta Hájková / STEM/MARK, a.s. Souhrnné výsledky za. čtvrtletí 204 a rok 203 Obsah prezentace O projektu Odhad počtu zahraničních návštěvníků

Více