KOMISE BOZP INFORMUJE

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "KOMISE BOZP INFORMUJE"

Transkript

1 ČERVEN 2019 VÝPLATA 13. PLATU Na základě výsledků společnosti Hanon Systems Autopal a Hanon Systems Autopal Services za období od listopadu 2018 do konce dubna 2019 bude vyplacen 13. plat ve výši 94,4%. Výplata 13. platu zaměstnancům v kategoriích DL a IL proběhne společně se mzdou za měsíc květen. Všem zaměstnancům patří za jejich odvedenou práci a vynaložené úsilí obrovský dík. aktuálně cíl 2018 rozdíl rozdíl celkem výsledek Nov-18 Dec-18 Jan-19 Feb-19 Mar-19 Apr-19 4,4 1,7 5,2 3,6 6,0 1,4 4,6 1,7 5,1 3,8 5,2 3,4 (0,2) (0,0) 0,1 (0,2) 0,9 (1,9) (1,3) 94,4% KOMISE BOZP INFORMUJE V pondělí 24. června proběhne v naší firmě prověrka BOZP, dle 108 odst.5, 322 zák. č.262/2006 Sb., Zákoníku práce, za účasti p. Stanislava Šmída z Regionálního pracoviště OS KOVO v Ostravě, zástupců EHS oddělení a vedení firmy. O výsledku prověrky budeme informovat v příštích materiálech.

2 BEZPEČNOSTNÍ BRÝLE VE VIZI Před rokem se odborům povedlo najít společnou řeč s vedením na téma povinnost nošení ochranných brýlí, následně byly v hale Reflexe vyhodnoceny rizika a od července 2018 zrušena povinnost nošení na daných pracovištích. Po téměř roce se dočkali i zaměstnanci ve Vizi Od června je platný Pokyn určující pracoviště s povinností používat ochranné brýle po celou dobu práce a při některých činnostech. Navazuje na GNR-SM Hodnocení rizik pro jednotlivá pracoviště / činnosti. Na základě hodnocení rizik na jednotlivých pracovištích se určuje povinnost používat ochranné brýle po celou dobu práce na pracovištích, kde se provádí operace pájení, operace lepení, operace ručního sniferu (viz grafická část níže). Dále se určují pracoviště s možným rizikem poškození očí při některých vybraných činnostech, při kterých je povinnost používat ochranné brýle (např. ofuk vzduchem, práce s chemickými látkami a směsmi, nastavování a údržba strojů, zařízení atd.) Grafické znázornění: Pozn. layout pracovišť v hale Vize se bude měnit.

3 PREVENTIVNÍ REHABILITACE Připomínáme všem zaměstnancům, že mají dle Kolektivní smlouvy, bod C.6 Zdravotní péče, bod 1., možnost zdarma využít služeb léčebných rehabilitací, které se nachází v bývalé školící vile firmy Varroc. Preventivní rehabilitace a masáže pro zaměstnance Hanon Systems Autopal a Services jsou plně hrazené zaměstnavatelem!!! Mgr. Jana Minářová a kolektiv Léčebná rehabilitace Suvorovova 195 (tel ), Máchova 30 (tel ) Nový Jičín, Neváhejte a využijte benefitu pro zaměstnance v kolektivní smlouvě. Nečekejte na bolesti a myslete na své zdraví!!! Budete své tělo k práci ještě pár let potřebovat. INFORMACE STRAVOVACÍ KOMISE Dne 16. května se konala pravidelná schůzka stravovací komise. Zástupci zaměstnanců předali vedoucí provozu Compass group p. Typovské a zástupci firmy své připomínky a podněty, které by měly pomoci zlepšit úroveň stravování našich zaměstnanců. Některé připomínky od zaměstnanců jsou již vyřešeny, např. TV s fotkami jídel ve Vizi, vršky solniček a pepřenek ve Vizi ( v blízké době budou k dispozici jednorázové sáčky se solí a pepřem). Vedoucí provozu nás informovala o krádežích příborů v jídelně ve Vizi, kdy za měsíc květen musela dokupovat 120 sad příborů!!! To si snad někdo vybavuje hospodu, ne? I toto svědčí o úrovni některých našich zaměstnanců. V plánu je instalace nápojového automatu FRESHmix v obou jídelnách závodu. Dále informujeme, že ve dnech proběhne průzkum spokojenosti stravovacích služeb v jídelnách Eurestu. Anketa spokojenosti proběhne dvěma způsoby: elektronický dotazník na stránkách (číslo závodu 7890) nebo formou papírových dotazníků na které jsou připraveny v jídelnách boxy k odevzdání. Veškeré informace i papírové dotazníky budou k dispozici v jídelnách.

4 JAK TO JE? V této pravidelné rubrice se snažíme odpovědět, poradit, vysvětlit zaměstnancům, jak je to s konkrétním problémem, situací, apod. Odbory jsou tu i proto, abyste se na ně obraceli s pomocí či radou a můžete se spolehnout, že se k vám nikdy neobrátí zády. Věříme, že vám touto rubrikou pomůžeme a díky ní budete vědět co v některých situacích dělat. JAK JE TO S ČERPÁNÍM DOVOLENÉ Část textu Zákoníku práce Dobu čerpání dovolené určuje zaměstnavatel. Poskytuje-li se zaměstnanci dovolená v několika částech, musí alespoň jedna část činit nejméně 2 týdny vcelku, pokud se zaměstnavatel se zaměstnancem nedohodne na jiné délce čerpání dovolené. Určenou dobu čerpání dovolené je zaměstnavatel povinen písemně oznámit zaměstnanci alespoň 14 dnů předem, pokud se nedohodne se zaměstnancem na kratší době. Část textu Kolektivní smlouvy V letních měsících se stanoví celozávodní dovolená v délce alespoň 2 týdnů s výjimkou pracovišť, kterým to neumožňuje povaha jejich práce. Individuální plány čerpání dovolené se stanovují v souladu s provozními potřebami organizace tak, aby řádná dovolená u jednotlivých zaměstnanců byla zpravidla vyčerpána do konce daného kalendářního roku. Zaměstnavatel umožní souběžné čerpání dovolené manželským párům dle svých provozních možností. VÝPLATA DOCHÁZKOVÉHO BONUSU U zaměstnanců v kategorii DL a IL je vyplácen měsíční docházkový bonus za nulovou absenci ve výši 900 Kč. Zaměstnanci, kteří ve sledovaném měsíci odpracují plný fond pracovní doby bez jakýchkoliv absencí (nemoc, OČR, neplacené volno na žádost zaměstnance, návštěva lékaře, doprovod k lékaři, čerpání otcovské dovolené, čerpání dlouhodobého ošetřovného), mají nárok na vyplacení jednorázové odměny ve výši 900 Kč. Na výplatu docházkového bonusu mají nárok zaměstnanci, jejichž pracovní poměr u zaměstnavatele trval po celou dobu sledovaného období. Měsíční docházkový bonus je vyplacen až v následujícím měsíci, např. sledovaný měsíc je červen, bonus bude vyplacen ve vyúčtování mzdy za měsíc červenec.

5 KOPŘIVNICKÉ DNY TECHNIKY Ve dnech června se v Kopřivnici konají tradiční dny techniky. Součástí programu je i den otevřených dveří na výrobní lince TATRA TRUCKS a.s.(pouze sobota), předváděcí jízdy vozidel TATRA, možnost svezení a řízení vozů FERRARI 458 Italia, LAMBORGHINI Gallardo a Ford Mustang GT 5.0, jízdy v obrněném transportéru OT-64 SKOT a mnoho dalších atrakcí. Novinkou na této akci je, že v letošním roce bude mezi vystavovatelskými firmami i naše společnost Hanon Systems Autopal. Přijďte se podívat Více zde: O ČEM SE MLUVÍ Automobilkám hrozí miliardové pokuty za emise Výrobcům aut dochází čas. Už za rok a půl se v Evropské unii výrazně sníží emisní limity tedy kolik škodlivin budou moci nová auta vypouštět do ovzduší. Výrobci proto masivně investují do ekologických pohonů, především elektroaut. Zatím jim to ale k ničemu není průměrné emise na jeden prodaný vůz v posledních třech letech rostou. Unie o limitech rozhodla před pěti lety. Podle odborníků řada výrobců cíl nesplní včas a budou muset platit pokuty. Hrozí kvůli tomu i zdražování všech vozů. Jedná se o potenciální pokutě v hodnotě 30 miliard eur pro automobilový průmysl. Peníze vybrané z pokut chce Evropská unie vracet zpátky do rozvoje elektromobility. Půjdou například na podporu výstavby dobíjecích stanic v členských zemích. Podle Sdružení automobilového průmyslu (AutoSAP) jsou automobilky z technologického hlediska na nové emisní limity do značné míry připravené. Největší hrozbou zůstává nedostatečná poptávka po vozech s alternativními pohony. Právě nedostatečný zájem o elektromobily může způsobit, že se výrobci sankcím nevyhnou. Průměrné emise se vypočítávají z celkového objemu prodaných vozů, nikoliv vyrobených. Přestože prodeje elektromobilů v Evropě rostou, v celkovém objemu je to zatím zanedbatelné množství. Ve většině zemí Evropské unie elektromobily nedosáhnou ani na dvě procenta z celkových prodejů.

6 Řidiče od koupě elektromobilu odrazuje několik věcí. Dojezd je oproti naftovým a benzinovým motorům výrazně menší, dobíjení trvá přinejmenším desítky minut, chybí dobíjecí stanice a elektromobily jsou výrazně dražší než vozy se spalovacím motorem. Automobilky slibují už v nejbližších měsících problémy vyřešit a srazit cenu na přijatelnou úroveň. Je velmi pravděpodobné, že se kvůli tomu automobilkám sníží marže. Šéfové automobilek již postupně připouští, že kvůli tomu v příštích letech vzroste plošně cena všech vozů. Od nákupu elektromobilů dnes řadu lidí vedle vysoké ceny a pomalého dobíjení odrazuje i nedostatek dobíjecích stanic. Právě Česko je v tomto ohledu výrazně pozadu za jinými státy. Zatímco v sousedním Německu mají řidiči k dispozici už 25 tisíc nabíjecích stanic, v Česku jich funguje zhruba 400. Podle AutoSapu přitom má na jednu stanici připadat deset aut. Na rozdíl třeba od Norska, kde stát přímo finančně podporoval nákup elektromobilů, Česko podobné zvýhodnění pro fyzické osoby nechystá. Stát v příštích letech podpoří výstavbu dobíjecích stanic částkou 1,2 miliardy korun. To však podle AutoSapu nebude stačit. Do roku 2030 se evropské emisní limity ještě výrazně zpřísní a tlak na prodej elektrovozů poroste. Tou dobou by v Česku mohlo při současném tempu výstavby chybět 20 tisíc dobíjecích stanic, varuje AutoSap. Zdroj: HN

7 KAIZEN Účelem drobných zlepšení (Kaizenů) je vytvářet podmínky, které odstraní plýtvání (např. zbytečná manipulace s materiálem, vady, neefektivní manipulace a pohyby, prostoje apod.) nebo řeší kvalitu bezpečnost, ergonomii a požární ochranu. Požádejte o více informací jak návrhy podávat své vedoucí. Za každý schválený návrh zlepšení vyplatí firma zaměstnanci částku 300,-Kč. Pokud návrh zlepšuje oblast bezpečnosti práce & EHS nebo kvality, vyplatí odměnu 600,-Kč. Navíc každé čtvrtletí proběhne vyhodnocení schválených Kaizenů, kdy 2 zaměstnanci s nejvíce návrhy a 2 navrhovatelé vylosovaní ze všech Kaizenů, získají věcné ceny. Neváhejte a vylepšete si své pracovní prostředí drobným zlepšením!!! Příklad jednoho z Kaizenů, který pomohly odbory zrealizovat: Oplechování nefunkčního odsávání u pájecího karuselu neumožňovalo možnost pájení delších sestav. Odstraněním oplechování došlo k možnosti pájení delších sestav a tudíž většímu využití kapacit karuselu. Máte nápad jak si vylepšit své každodenní pracovní prostředí? A stává se Vám, že Váš vedoucí nebo technolog (samozřejmě z důvodu velké vytíženosti) nemá čas na to, aby Vám pomohl z jeho realizací? Oslovte předsedu odborů Pavla Čapku (tel , pcapka@hanonsystems.com ), který Vám s návrhem nebo realizací Kaizenu pomůže.

8 ZO ve spolupráci s vedením firmy opět pořádá oblíbenou akci Do práce na kole, které se mohou zúčastnit všichni zaměstnanci, jenž chtějí něco udělat nejen pro své zdraví, ale i pro životní prostředí. Akce začíná 1. června a končí 31. srpna Záměrem je motivovat co nejvíce lidí, aby používali jízdní kolo jako pravidelný dopravní prostředek po městě. Když více lidí přesedlá z aut na kola, zlepší si tak nejen kondici, náladu a možná i vztahy s kolegy, ale společně tak přispějí k čistšímu ovzduší a celkově příjemnějšímu a zdravějšímu městu, kde žijí a pracují. Každý zaměstnanec, který pojede alespoň 5x do práce na kole, bude zařazen do slosování nejen o atraktivní ceny, ale po skončení akce získá i drobný dárek. Podmínky pro zapojení do akce: Vyzvednutí formuláře cyklisty na vrátnici Zapisování do formuláře všechny jízdy na kole do práce Mít zajištěn přístup do kolárny a parkovat tam své kolo Na začátku září vhodit podepsaný formulář do schránky ZO OS KOVO Formuláře cyklisty budou k dispozici na vrátnicích. Žádosti odborářů o příspěvek na letní pobyty dětí do 16 let/soustředění, školy a školky v přírodě, letní tábory, příměstské tábory/, můžete odevzdávat do 6. září 2019 v kanceláři odborů, nebo je vhodit do schránky ZO OS KOVO. Na dokladu musí být uvedeno místo, kde se akce koná, termín, skutečná cena, kterou jste zaplatili, doklad musí obsahovat informaci, že byl pobyt již zaplacen! Na tento doklad na přední stranu čitelně doplníte své jméno, osobní číslo a středisko!!! VÝŠE PŘÍSPĚVKU BUDE VYPLACENA V HODNOTĚ 1/3 CENY POUKAZU. Dle Zásad hospodaření má každý odborář možnost čerpání příspěvku do výše 1 000Kč na jeden kalendářní rok. To znamená, že pokud v zimě čerpal např. na lyžařský pobyt 600Kč, na letní pobyt mu zbývá k dočerpání 400Kč. Vyplácení příspěvků bude upřesněno v měsíci říjnu.

9 NOVINKA!!! PERMANENTKY DO ZOO Výbor ZO připravil pro odboráře další benefit! Od května pro vás máme k zapůjčení permanentky do ZOO Olomouc. K dispozici máme 4 dospělé a 4 dětské permanentky. Jak bude půjčování fungovat: Odborář si může objednat max. 2 dospělé a 2 dětské permanentky. Rezervovat permanentky si můžete každý týden ve středu od 7 hod. na následující víkend, buď v kanceláři odborů nebo telefonicky na kl. 2300, nebo na mobil FOTKY Z VÝLETŮ Výbor ZO připravil i na letošní rok akci, pro všechny odboráře, milovníky turistiky, lyžování nebo cykloturistiky. Jak se této akce účastnit? Jednoduše, pošlete nám na pcapka@hanonsystems.com vaši fotografii z atraktivního turistického místa, které jste navštívili. Do u připište vaše jméno, datum a místo pořízení fotografie. Fotky budeme průběžně zveřejňovat (s vaším souhlasem) na webových stránkách. Na konci roku soutěž vyhodnotíme a vylosujeme účastníky, kteří se mohou těšit na zajímavé ceny. INFORMACE K REKREACÍM Chorvatsko MAKARSKA Informace k odjezdu budou rekreantům předány týden před odjezdem na dovolenou.

10 Pobyty na chatě v Trojanovicích VOLNÝ TERMÍN Bližší informace podá Pavel Čapka v kanceláři odborů,kl.2300 nebo na tel PŘEDPLATNÉ DO BESKYDSKÉHO DIVADLA Nabídka představení bude opět probíhat od měsíce září PRÁVNÍ PORADNA PRO ODBORÁŘE bude opět probíhat v pravidelných termínech od měsíce září, v případě nějaké dotazu, je možná konzultace s právníkem po telefonu, bližší info u Pavla Čapky Právní služby bude zajišťovat právník RP OS KOVO Zájemci o tyto služby se mohou přihlásit u p. Pavla Čapky/kl.2300/, mobil: NAROZENÍ DÍTĚTE. Pokud se odboráři narodí dítě, dostane dar z odborů v hodnotě 1000 Kč. Pokud jsou v odborech matka i otec, dostane každý 1000,- Kč oproti originálu paragonu (s razítkem a podpisem prodejce) na zakoupené zboží pro dítě, který si přinesete s rodným listem dítěte. PŘI NÁVŠTĚVĚ DLOUHODOBĚ NEMOCNÉHO ZAMĚSTNANCE, (tj. více než 2 měsíce) člena naší odborové organizace lze zakoupit pozornost. Před návštěvou nemocného si vyzvedněte formulář po telefonické domluvě /kl.2833/,u p. Rajnochové. Na základě paragonu s razítkem a podpisem prodejce bude vyplacena hotovost do výše 250,- Kč, (nesmí být zakoupen alkohol a tabákové výrobky). Žádosti předávejte po telefonické domluvě /kl.2833/, mobil: u p. Rajnochové. PŘEDÁVÁME VÁM: - Kovák Další aktiv úsekových důvěrníků se bude konat v pátek 12. července 2019 v hodin v BUNKRU závodu REFLEXE Výbor ZO OS KOVO Hanon Systems

ZO OS KOVO VARROC NOVÝ JIČÍN

ZO OS KOVO VARROC NOVÝ JIČÍN ZO OS KOVO VARROC NOVÝ JIČÍN TEL: 556 623 304 556 623 395 kl.: 3395, 3304 NOVINKY Z ODBORŮ 1. TURISTICKÝ ZÁJEZD ČERVEN 2016 Sportovní komise připravila třídenní turistický zájezd do Vysokých Tater Roháče.

Více

ZO OS KOVO VARROC NOVÝ JIČÍN. TEL: , , kl.: 3395, VOLBY 2018

ZO OS KOVO VARROC NOVÝ JIČÍN. TEL: , , kl.: 3395, VOLBY 2018 ZO OS KOVO VARROC NOVÝ JIČÍN TEL: 556 623 304, 556 623 395, kl.: 3395, 3304 AKTUALITY Z ODBORŮ ČERVENEC-SRPEN 2018 1. VOLBY 2018 Pokud máte zájem a odhodlání zastupovat své kolegy, zvažte kandidaturu do

Více

UZÁVĚRKA REGISTRACE KANDIDÁTEK JE V PÁTEK VE 14,00 HODIN.

UZÁVĚRKA REGISTRACE KANDIDÁTEK JE V PÁTEK VE 14,00 HODIN. ZO OS KOVO VARROC NOVÝ JIČÍN TEL: 556 623 304, 556 623 395, kl.: 3395, 3304 AKTUALITY Z ODBORŮ ZÁŘÍ 2018 1. VOLBY do ZV a DaRK PRO OBDOBÍ 2018-2022 Čas neúprosně ubíhá a končí čtyřleté volební období našich

Více

DUBEN Dne 5. dubna 2019, bylo ukončeno kolektivní vyjednávání mzdové části kolektivní smlouvy.

DUBEN Dne 5. dubna 2019, bylo ukončeno kolektivní vyjednávání mzdové části kolektivní smlouvy. DUBEN 2019 Dne 5. dubna 2019, bylo ukončeno kolektivní vyjednávání mzdové části kolektivní smlouvy. Předmětem dohody, platné od 1. dubna 2019, jsou následující body: Nárůst tarifů u zaměstnanců v DL kategorii

Více

ČERVENEC-SRPEN 2018 DŮLEŽITÉ INFORMACE PRO VŠECHNY ZAMĚSTNANCE

ČERVENEC-SRPEN 2018 DŮLEŽITÉ INFORMACE PRO VŠECHNY ZAMĚSTNANCE odstávka přívodu elektřiny v obou závodech odstávka přívodu elektřiny v obou závodech odstávka systému QAD odstávka systému QAD 16.7.2018 17.7.2018 18.7.2018 19.7.2018 20.7.2018 21.7.2018 22.7.2018 23.7.2018

Více

ZO OS KOVO VARROC NOVÝ JIČÍN. TEL: , , kl.: 3395, 3304

ZO OS KOVO VARROC NOVÝ JIČÍN. TEL: , , kl.: 3395, 3304 ZO OS KOVO VARROC NOVÝ JIČÍN TEL: 556 623 304, 556 623 395, kl.: 3395, 3304 AKTUALITY Z ODBORŮ ČERVEN 2017 1. TURNIKET JIŽ V PROVOZU Kancelář odborů je již přístupná přes nový turniket z areálu podniku

Více

ZO OS KOVO VARROC NOVÝ JIČÍN

ZO OS KOVO VARROC NOVÝ JIČÍN ZO OS KOVO VARROC NOVÝ JIČÍN TEL: 556 623 304 556 623 395 kl.: 3395, 3304 NOVINKY Z ODBORŮ PRO VÁS ČERVENEC, SRPEN 2015 1. TENISOVÝ TURNAJ V sobotu 20. 6. 2015 se uskutečnil TENISOVÝ TURNAJ O PŘEBORNÍKA

Více

1. KOLEKTIVNÍ VYJEDNÁVÁNÍ

1. KOLEKTIVNÍ VYJEDNÁVÁNÍ ZO OS KOVO TEL: 556 623 304 556 623 395 NOVINKY Z ODBORŮ PRO VÁS BŘEZEN 2015 1. KOLEKTIVNÍ VYJEDNÁVÁNÍ V současné době máme za sebou 3. kolo vyjednávání. Jednáme o Mzdové a benefitové části kolektivní

Více

ZÁŘÍ 2018 DŮLEŽITÉ INFORMACE PRO VŠECHNY ZAMĚSTNANCE

ZÁŘÍ 2018 DŮLEŽITÉ INFORMACE PRO VŠECHNY ZAMĚSTNANCE ZÁŘÍ 2018 DŮLEŽITÉ INFORMACE PRO VŠECHNY ZAMĚSTNANCE Na základě uzavřené dohody mzdové části Kolektivní smlouvy z března letošního roku dojde od 1.10.2018 k nárůstu tarifů u zaměstnanců v DL kategorii

Více

ČERVEN 2018 DŮLEŽITÉ INFORMACE PRO VŠECHNY ZAMĚSTNANCE

ČERVEN 2018 DŮLEŽITÉ INFORMACE PRO VŠECHNY ZAMĚSTNANCE ČERVEN 2018 DŮLEŽITÉ INFORMACE PRO VŠECHNY ZAMĚSTNANCE Na základě výsledků společnosti Hanon Systems Autopal a Hanon Systems Autopal Services za období od listopadu 2017 do konce dubna 2018 bude vyplacen

Více

ŘÍJEN 2018 DŮLEŽITÉ INFORMACE PRO VŠECHNY ZAMĚSTNANCE

ŘÍJEN 2018 DŮLEŽITÉ INFORMACE PRO VŠECHNY ZAMĚSTNANCE ŘÍJEN 2018 DŮLEŽITÉ INFORMACE PRO VŠECHNY ZAMĚSTNANCE Akce Do práce na kole se zúčastnilo 90 cyklistů, kteří ujeli celkem 38 707 km. Ze všech účastníků této akce, vylosovala manažerka HR Radka Kozáková,

Více

ZO OS KOVO VARROC NOVÝ JIČÍN. TEL: , , kl.: 3395, 3304

ZO OS KOVO VARROC NOVÝ JIČÍN. TEL: , , kl.: 3395, 3304 ZO OS KOVO VARROC NOVÝ JIČÍN TEL: 556 623 304, 556 623 395, kl.: 3395, 3304 AKTUALITY Z ODBORŮ 1. VOLBY 2018 ČERVEN 2018 Po schválení termínu voleb konferencí ZO, dopracoval výbor ZO tzv. Rozhodnutí k

Více

ZO OS KOVO VARROC NOVÝ JIČÍN. TEL: , , kl.: 3395, 3304

ZO OS KOVO VARROC NOVÝ JIČÍN. TEL: , , kl.: 3395, 3304 ZO OS KOVO VARROC NOVÝ JIČÍN TEL: 556 623 304, 556 623 395, kl.: 3395, 3304 AKTUALITY Z ODBORŮ PROSINEC 2017 1. KOLEKTIVNÍ VYJEDNÁVÁNÍ K vyjednávání mezi zaměstnavatelem Varroc Lighting Systems a odborovými

Více

ZO OS KOVO TEL: MIMOŘÁDNÁ KONFERENCE ZO OS KOVO VARROC LIGHTING SYSTEMS ŠENOV U NOVÉHO JIČÍNA

ZO OS KOVO TEL: MIMOŘÁDNÁ KONFERENCE ZO OS KOVO VARROC LIGHTING SYSTEMS ŠENOV U NOVÉHO JIČÍNA ZO OS KOVO TEL: 556 623 304 556 623 395 NOVINKY Z ODBORŮ PRO VÁS LEDEN 2015 Vážení odboráři, chtěl bych Vám jménem ZV popřát mnoho úspěchů v pracovním i osobním životě,zdraví, štěstí a splněná přání v

Více

ZO OS KOVO VARROC NOVÝ JIČÍN. TEL: , , kl.: 3395, 3304

ZO OS KOVO VARROC NOVÝ JIČÍN. TEL: , , kl.: 3395, 3304 ZO OS KOVO VARROC NOVÝ JIČÍN TEL: 556 623 304, 556 623 395, kl.: 3395, 3304 AKTUALITY Z ODBORŮ ČERVENEC-SRPEN 2017 1. VII. SJEZD OS KOVO NEJVÝZNAMĚJŠÍ UDÁLOST ODBORŮ ROKU 2017 Ve dnech 15.-17.6.2017 proběhl

Více

Pravidla pro poskytování příspěvku ze sociálního fondu

Pravidla pro poskytování příspěvku ze sociálního fondu Pravidla pro poskytování příspěvku ze sociálního fondu platnost od 1.1. 2013 Chomutově dne 17. 12. 2012 Za zaměstnavatele: Za odborové organizace: ing. Josef Molek p. Vladimír Bergerhof p. Luboš Jankůj

Více

ZO OS KOVO VARROC NOVÝ JIČÍN

ZO OS KOVO VARROC NOVÝ JIČÍN ZO OS KOVO VARROC NOVÝ JIČÍN TEL: 556 623 304 556 623 395 kl.: 3395, 3304 NOVINKY Z ODBORŮ PRO VÁS KVĚTEN 2015 1. KONFERENCE ZO OS KOVO VARROC NOVÝ JIČÍN VE STŘEDU 29. 4. 2015 SE KONALA DŮLEŽITÁ KONFERENCE

Více

ZO OS KOVO VARROC NOVÝ JIČÍN

ZO OS KOVO VARROC NOVÝ JIČÍN ZO OS KOVO VARROC NOVÝ JIČÍN TEL: 556 623 304 556 623 395 kl.: 3395, 3304 NOVINKY Z ODBORŮ ZÁŘÍ 2016 Vážení spolupracovníci, odboráři. Letošní dovolená je již za námi a věřím, že jste ji prožili podle

Více

KOLEKTIVNÍ SMLOUVA. PÉROVNA s. r. o. K Pérovně 740, Praha 10 jednatelem, panem - Ing. Václavem Závackým (dále jen zaměstnavatel)

KOLEKTIVNÍ SMLOUVA. PÉROVNA s. r. o. K Pérovně 740, Praha 10 jednatelem, panem - Ing. Václavem Závackým (dále jen zaměstnavatel) 1 KOLEKTIVNÍ SMLOUVA PÉROVNA s. r. o. K Pérovně 740, 102 11 Praha 10 jednatelem, panem - Ing. Václavem Závackým (dále jen zaměstnavatel) a Základní organizace OS PÉROVNA HOSTIVAŘ K Pérovně 740, 102 11

Více

ZO OS KOVO VARROC NOVÝ JIČÍN. TEL: , , kl.: 3395, 3304

ZO OS KOVO VARROC NOVÝ JIČÍN. TEL: , , kl.: 3395, 3304 ZO OS KOVO VARROC NOVÝ JIČÍN TEL: 556 623 304, 556 623 395, kl.: 3395, 3304 AKTUALITY Z ODBORŮ ZÁŘÍ 2017 1. ZVÝŠENÍ ČÁSTEK NA PENZIJNÍ PŘIPOJIŠTĚNÍ Na základě připomínek a argumentů zástupců odborů při

Více

Základní škola a Mateřská škola, Jižní 1903, Česká Lípa Přihláška ke stravování školní rok 2015/2016. složenkou sporožirem(inkaso) z běž. Účtu č.:...

Základní škola a Mateřská škola, Jižní 1903, Česká Lípa Přihláška ke stravování školní rok 2015/2016. složenkou sporožirem(inkaso) z běž. Účtu č.:... Základní škola a Mateřská škola, Jižní 1903, Česká Lípa Přihláška ke stravování školní rok 2015/2016 Jméno žáka/ů společná platba datum narození třída Družina:150,- Kč ano (částka za družinu je součástí

Více

Zásady hospodaření s finančními prostředky ZO OSŽ Ostrava pro rok 2013, 2014

Zásady hospodaření s finančními prostředky ZO OSŽ Ostrava pro rok 2013, 2014 Zásady hospodaření s finančními prostředky ZO OSŽ Ostrava pro rok 2013, 2014 Veškerá plnění jsou nenároková a vztahují se pouze na členy ZO OSŽ Ostrava a v některých případech i na rodinné příslušníky

Více

KOMISE BOZP INFORMUJE

KOMISE BOZP INFORMUJE ČERVENEC-SRPEN 2019 informujeme vás o provozu závodních jídelen, kantýn a doplňování automatů na chlazenou stravu v závodech v Novém Jičíně v období červenec srpen: Jídelny v závodě Vize a Reflexe 30.

Více

3. TURISTICKÝ ZÁJEZD - ROHÁČE 4. BOWLING PODZIMNÍ TERMÍNY

3. TURISTICKÝ ZÁJEZD - ROHÁČE 4. BOWLING PODZIMNÍ TERMÍNY ZO OS KOVO VARROC NOVÝ JIČÍN TEL: 556 623 304 556 623 395 kl.: 3395, 3304 NOVINKY Z ODBORŮ ČERVENEC - SRPEN 2016 1. TENISOVÝ TURNAJ Tenisový turnaj, který se uskutečnil v sobotu 3. června má své vítěze.

Více

SMĚRNICE č.1/2013 pro tvorbu a užití Sociálního fondu města Frýdlantu nad Ostravicí

SMĚRNICE č.1/2013 pro tvorbu a užití Sociálního fondu města Frýdlantu nad Ostravicí Město Frýdlant nad Ostravicí Náměstí 3, 739 11 Frýdlant nad Ostravicí SMĚRNICE č.1/2013 pro tvorbu a užití Sociálního fondu města Frýdlantu nad Ostravicí Část I. Čl.1 ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1.1 Zastupitelstvo

Více

Základní organizace FN2: Preambule:

Základní organizace FN2: Preambule: Zásady pro čerpání odborových prostředků Základní organizace FN2: Preambule: a) Zásady pro čerpání odborových prostředků základní organizace FN2 vychází z programu činnosti ZO FN2 a slouží k rozhodování

Více

ZO OS KOVO VARROC NOVÝ JIČÍN. TEL: , , kl.: 3395, 3304

ZO OS KOVO VARROC NOVÝ JIČÍN. TEL: , , kl.: 3395, 3304 ZO OS KOVO VARROC NOVÝ JIČÍN TEL: 556 623 304, 556 623 395, kl.: 3395, 3304 AKTUALITY Z ODBORŮ ŘÍJEN 2017 1. MOTIVACE NA DOSAŽENÉM ZISKU SPOLEČNOSTI Děkujeme všem zaměstnancům za odvedenou práci, vynaložené

Více

1. VÝSLEDEK KOLEKTIVNÍHO VYJEDNÁVÁNÍ

1. VÝSLEDEK KOLEKTIVNÍHO VYJEDNÁVÁNÍ ZO OS KOVO TEL: 556 623 304 556 623 395 NOVINKY Z ODBORŮ PRO VÁS DUBEN 2015 1. VÝSLEDEK KOLEKTIVNÍHO VYJEDNÁVÁNÍ VŠECHNY PŘÍPLATKY POSKYTOVANÉ DLE MZDOVÉ ČÁSTI KOLEKTIVNÍ SMLOUVY SE NÁM PODAŘILO UDRŽET,

Více

Vnitřní pokyn pro čerpání FKSP na rok 2016

Vnitřní pokyn pro čerpání FKSP na rok 2016 Základní škola a Mateřská škola Meziboří, příspěvková organizace J. A. Komenského 340, Meziboří 435 13 Vnitřní pokyn pro čerpání FKSP na rok 2016 dle vyhlášky MF č. 114/2002 Sb., ve znění pozdějších předpisů,

Více

OPATŘENÍ DĚKANA č. 05/2017

OPATŘENÍ DĚKANA č. 05/2017 Univerzita Karlova Přírodovědecká fakulta Albertov 6 128 43 PRAHA 2 OPATŘENÍ DĚKANA č. 05/2017 k tvorbě a použití sociálního fondu Čl. 1 Předmět úpravy Toto opatření upravuje podmínky pro tvorbu a čerpání

Více

Opatření děkana č. 2017/06 PRAVIDLA PRO TVORBU A POUŽITÍ SOCIÁLNÍHO FONDU

Opatření děkana č. 2017/06 PRAVIDLA PRO TVORBU A POUŽITÍ SOCIÁLNÍHO FONDU Univerzita Karlova Farmaceutická fakulta v Hradci Králové Opatření děkana č. 2017/06 PRAVIDLA PRO TVORBU A POUŽITÍ SOCIÁLNÍHO FONDU V souladu se zákonem č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a

Více

OPATŘENÍ DĚKANA č. 17/2018 Příspěvky zaměstnancům

OPATŘENÍ DĚKANA č. 17/2018 Příspěvky zaměstnancům Č. j.: UKKTF/114657/2018 V Praze dne 3. září 2018 OPATŘENÍ DĚKANA č. 17/2018 Příspěvky zaměstnancům K provedení čl. 21 Pravidel hospodaření Univerzity Karlovy, Opatření rektora č. 30/2018, Příspěvky ze

Více

2. DAŇOVÉ ZVÝHODNĚNÍ

2. DAŇOVÉ ZVÝHODNĚNÍ ZO OS KOVO VARROC NOVÝ JIČÍN TEL: 556 623 304, 556 623 395, kl.: 3395, 3304 AKTUALITY Z ODBORŮ ÚNOR 2017 1. KOLEKTIVNÍ VYJEDNÁVÁNÍ ZAČALO Dne 25. ledna 2017 se sešly vyjednávací týmy zástupců odborů Nový

Více

II. část - Vyměřovací základ úhrn příjmů zúčtovaných zaměstnavatelem zaměstnanci

II. část - Vyměřovací základ úhrn příjmů zúčtovaných zaměstnavatelem zaměstnanci ~ 35 ~ II. část - Vyměřovací základ úhrn příjmů zúčtovaných zaměstnavatelem zaměstnanci Do vyměřovacího základu pro odvod pojistného na sociální zabezpečení, ale i zdravotní pojištění se započítávají příjmy,

Více

1. KOLEKTIVNÍ VYJEDNÁVÁNÍ

1. KOLEKTIVNÍ VYJEDNÁVÁNÍ ZO OS KOVO TEL: 556 623 304 556 623 395 NOVINKY Z ODBORŮ PRO VÁS ÚNOR 2015 1. KOLEKTIVNÍ VYJEDNÁVÁNÍ Jak jsme již informovali, zaměstnavatel předal 6. 1. 2015 odborům návrh Mzdové a benefitové části KS

Více

Přílohy. Příloha č. 1 Dotazník pro ředitele škol. Vážená paní ředitelko, vážený pane řediteli,

Přílohy. Příloha č. 1 Dotazník pro ředitele škol. Vážená paní ředitelko, vážený pane řediteli, Přílohy Příloha č. 1 Dotazník pro ředitele škol Vážená paní ředitelko, vážený pane řediteli, jsem posluchačkou 2. ročníku magisterského studia Pedagogické fakulty UK v Praze management ve vzdělávání. Dovoluji

Více

Formulář: VYZVEDÁVÁNÍ DÍTĚTE ZE ŠKOLKY

Formulář: VYZVEDÁVÁNÍ DÍTĚTE ZE ŠKOLKY Formulář: VYZVEDÁVÁNÍ DÍTĚTE ZE ŠKOLKY Tímto prohlašuji, že mé dítě mohou vyzvedávat osoby níže uvedené 1 OSOBA OP: Popis osoby: Příjmení: Adresa: 2 OSOBA OP: Popis osoby: Příjmení: Adresa: 3 OSOBA OP:

Více

Za odvedenou práci a za pracovní pohotovost náleží zaměstnanci hrubá mzda (rozumíme tím mzdu i plat)

Za odvedenou práci a za pracovní pohotovost náleží zaměstnanci hrubá mzda (rozumíme tím mzdu i plat) Za odvedenou práci a za pracovní pohotovost náleží zaměstnanci hrubá mzda (rozumíme tím mzdu i plat) Hrubá mzda se skládá z několika složek: základní mzda pobídkové složky mzdy náhrady mzdy příplatky ke

Více

Opatření děkana č. 6/2013, kterým se stanoví pravidla tvorby a čerpání sociálního fondu (Úplné znění předpisu) Čl. 1 Tvorba sociálního fondu

Opatření děkana č. 6/2013, kterým se stanoví pravidla tvorby a čerpání sociálního fondu (Úplné znění předpisu) Čl. 1 Tvorba sociálního fondu V Plzni dne 29. 11. 2013 Č. j.: 3989/2013 Opatření děkana č. 6/2013, kterým se stanoví pravidla tvorby a čerpání sociálního fondu (Úplné znění předpisu) Čl. 1 Tvorba sociálního fondu 1. Sociální fond na

Více

ZÁKLADNÍ ODBOROVÉ ORGANIZACE FN 2. Richard ZACH Ing. Marie VOŽECHOVÁ

ZÁKLADNÍ ODBOROVÉ ORGANIZACE FN 2. Richard ZACH Ing. Marie VOŽECHOVÁ FINANČNÍ ŘÁD ZÁKLADNÍ ODBOROVÉ ORGANIZACE FN 2 Richard ZACH Ing. Marie VOŽECHOVÁ razítko odborové organizace, podpis předsedy výboru a dozorčí rady odborové organizace Finanční řád ZO FN2 OS ZSP ČR schváleno

Více

ROK 2018 ROZPOČET A PRAVIDLA PRO ČERPÁNÍ FKSP. Období od 1. ledna 2018 do 31. prosince 2018 Úprava rozpočtu FKSP pro

ROK 2018 ROZPOČET A PRAVIDLA PRO ČERPÁNÍ FKSP. Období od 1. ledna 2018 do 31. prosince 2018 Úprava rozpočtu FKSP pro ZÁKLADNÍ UMĚLECKÁ ŠKOLA PhDr. ZBYŇKA MRKOSE, BRNO, DOŠLÍKOVA 48, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Č.j.: Doš 2/2018 ROZPOČET A PRAVIDLA PRO ČERPÁNÍ FKSP ROK 2018 Období od 1. ledna 2018 do 31. prosince 2018 Úprava

Více

4 Příspěvky na provoz zařízení, která slouží. kulturnímu a sociálnímu rozvoji zaměstnanců.

4 Příspěvky na provoz zařízení, která slouží. kulturnímu a sociálnímu rozvoji zaměstnanců. 4 Příspěvky na provoz zařízení, která slouží kulturnímu a sociálnímu rozvoji zaměstnanců (1) Z fondu lze přispívat na náklady na provoz kulturních zařízení, rekreačních zařízení, sportovních a tělovýchovných

Více

Obsah čísla Redakce Adresa redakce: Redakční email:

Obsah čísla Redakce Adresa redakce: Redakční email: 3/2014 BŘEZEN VÍTEJTE Obsah čísla Úvodník 3 Novinka školení WEBDISPEČINKU zdarma 4 Novinka vylepšení nástroje Leasingy 6 Speciální nabídka jarní sleva na čidlo ecoroutehd 8 Soutěž 9 Redakce Adresa redakce:

Více

Sazebník fakultativních služeb poskytovaných v Denním stacionáři s platností od

Sazebník fakultativních služeb poskytovaných v Denním stacionáři s platností od DENNÍ STACIONÁŘ PRO MENTÁLNĚ POSTIŽENÉ DĚTI, MLÁDEŽ A DOSPĚLÉ, ELLEROVA 160 STRAKONICE Sazebník fakultativních služeb poskytovaných v Denním stacionáři s platností od 1.9.2019 Zprostředkování telefonického

Více

Opatření děkana č. 03 / 2011, kterým se stanoví pravidla tvorby a čerpání sociálního fondu (Úplné znění předpisu) Čl. I Tvorba sociálního fondu

Opatření děkana č. 03 / 2011, kterým se stanoví pravidla tvorby a čerpání sociálního fondu (Úplné znění předpisu) Čl. I Tvorba sociálního fondu V Plzni dne 28. 02. 2011 Č. j.: 2249/2011 Opatření děkana č. 03 / 2011, kterým se stanoví pravidla tvorby a čerpání sociálního fondu (Úplné znění předpisu) Čl. I Tvorba sociálního fondu Sociální fond na

Více

1. KONFERENCE ZO OS KOVO VARROC Nový Jičín

1. KONFERENCE ZO OS KOVO VARROC Nový Jičín ZO OS KOVO VARROC NOVÝ JIČÍN TEL: 556 623 304, 556 623 395, kl.: 3395, 3304 AKTUALITY Z ODBORŮ KVĚTEN 2017 1. KONFERENCE ZO OS KOVO VARROC Nový Jičín V úterý 25.4.2017 se konala konference ZO. Konferenci

Více

Zásady pro čerpání a použití prostředků FKSP

Zásady pro čerpání a použití prostředků FKSP Zásady pro čerpání a použití prostředků FKSP Vnitřní předpis 1/2015 Domov mládeže a školní jídelna Pardubice Rožkova 331 530 02 Pardubice IČ 48161071 Č. j. DM-020/0001/2015 Originál: Sekretariát Platnost

Více

VNITŘNÍ PŘEDPIS ZAMĚSTNAVATELE O POSKYTOVÁNÍ DOVOLENÉ

VNITŘNÍ PŘEDPIS ZAMĚSTNAVATELE O POSKYTOVÁNÍ DOVOLENÉ VNITŘNÍ PŘEDPIS ZAMĚSTNAVATELE O POSKYTOVÁNÍ DOVOLENÉ Zaměstnavatel. (uvést jeho přesné označení, sídlo, IČ), zastoupený vydává tento vnitřní předpis o poskytování dovolené. 1. Čerpání dovolené se určuje

Více

OPATŘENÍ DĚKANA Univerzity Karlovy v Praze, Přírodovědecké fakulty

OPATŘENÍ DĚKANA Univerzity Karlovy v Praze, Přírodovědecké fakulty OPATŘENÍ DĚKANA Univerzity Karlovy v Praze, Přírodovědecké fakulty č. 12/2011 k tvorbě a použití sociálního fondu Čl. 1 Předmět úpravy Toto opatření upravuje podmínky pro tvorbu a čerpání sociálního fondu

Více

ZPRAVODAJ PROSINEC 2016

ZPRAVODAJ PROSINEC 2016 ZPRAVODAJ PROSINEC 2016 l e g i s l a t i v a ZMĚNY V ROCE 2017 Co se mění v roce 2017? Novinky Ministerstva práce a sociálních věcí Nový rok přinese některé změny v oblasti práce a sociálních věcí. Zvyšuje

Více

ZÁZNAM Z VÝKONU KONTROLY NAD STAVEM BOZP

ZÁZNAM Z VÝKONU KONTROLY NAD STAVEM BOZP ZÁZNAM Z VÝKONU KONTROLY NAD STAVEM BOZP 33/02/25.01/17/03/03 svazové inspekce bezpečnosti práce Odborového svazu dopravy, nám. Winstona Churchilla 2, 113 59 Praha 3, Žižkov, (Regionální pracoviště Holešov,

Více

Sdružení rodičů a přátel školy Kučerka, z. s. Sídlo: A. Kučery 1276/20, 700 30 Ostrava-Hrabůvka STANOVY SPOLKU

Sdružení rodičů a přátel školy Kučerka, z. s. Sídlo: A. Kučery 1276/20, 700 30 Ostrava-Hrabůvka STANOVY SPOLKU STANOVY SPOLKU Sdružení rodičů a přátel školy Kučerka, z. s. Článek I Základní ustanovení Spolek Sdružení rodičů a přátel školy Kučerka, z. s. (dále jen spolek) je dobrovolná společenská organizace sdružující

Více

ŘÁDY ŠKOLY. Základní škola Slavkov u Brna, Komenského nám. 495, okr. Vyškov. část: 4. FKSP ZÁSADY ČERPÁNÍ. Vypracoval: Schválil:

ŘÁDY ŠKOLY. Základní škola Slavkov u Brna, Komenského nám. 495, okr. Vyškov. část: 4. FKSP ZÁSADY ČERPÁNÍ. Vypracoval: Schválil: Základní škola Slavkov u Brna, Komenského nám. 495, okr. Vyškov ŘÁDY ŠKOLY část: 4. FKSP ZÁSADY ČERPÁNÍ Vypracoval: Schválil: Mgr. Vladimír Soukop a Mgr. Miroslava Lónová Mgr. Vladimír Soukop a Mgr. Miroslava

Více

OPATŘENÍ DĚKANA Č. 6/2017

OPATŘENÍ DĚKANA Č. 6/2017 Zpracoval: proděkan pro zahraniční vztahy Odpovídá: děkan fakulty OPATŘENÍ DĚKANA Č. 6/2017 č. j. 919/2017 K zahraničním pracovním cestám zaměstnanců PedF UK Čl. 1 Vymezení pojmu Zahraniční pracovní cestou

Více

DDM a ZpDVPP Vila Doris Šumperk 17. listopadu 2, Šumperk 787 01 tel.: 0649-21 42 12,13,14 fax: 0649 214214 e-mail: vila@doris.cz

DDM a ZpDVPP Vila Doris Šumperk 17. listopadu 2, Šumperk 787 01 tel.: 0649-21 42 12,13,14 fax: 0649 214214 e-mail: vila@doris.cz DDM a ZpDVPP Vila Doris Šumperk 17. listopadu 2, Šumperk 787 01 tel.: 0649-21 42 12,13,14 fax: 0649 214214 e-mail: vila@doris.cz Strana 1 (celkem 5) http://www.doris.cz SMĚR ICE k nakládání s prostředky

Více

OBEC RADOSTOV Pracovní řád

OBEC RADOSTOV Pracovní řád OBEC RADOSTOV Pracovní řád Článek 1 Všeobecná ustanovení 1. Tento pracovní řád se vydává v souladu se zák. 262/2006 Sb., zákoníkem práce v platném znění. Pracovní řád je vydán s cílem zajistit úspěšné

Více

ZNÁME VAŠE AUTO JAKO SVÉ BOTY. Servis přímo od výrobce a deset dalších důvodů, proč přijet právě k nám.

ZNÁME VAŠE AUTO JAKO SVÉ BOTY. Servis přímo od výrobce a deset dalších důvodů, proč přijet právě k nám. ZNÁME VAŠE AUTO JAKO SVÉ BOTY Servis přímo od výrobce a deset dalších důvodů, proč přijet právě k nám. Jako vzorový servis ŠKODA se staráme o služební vozy společnosti ŠKODA AUTO, privátní vozy zaměstnanců

Více

Náhradu výdajů poskytovaných zaměstnancům v souvislosti s výkonem práce stanoví zákoník práce v části sedmé ( 151 až 172, 182 až 189).

Náhradu výdajů poskytovaných zaměstnancům v souvislosti s výkonem práce stanoví zákoník práce v části sedmé ( 151 až 172, 182 až 189). Ústav biologie obratlovců AV ČR, v.v.i. Pokyn ředitele č. 3 / 2007 Cestovní náhrady Platí od: 1. 1. 2007 Určeno: všem zaměstnancům. Náhradu výdajů poskytovaných zaměstnancům v souvislosti s výkonem práce

Více

PRACOVNÍ POMĚR. Mgr. Ing. Šárka Dytková

PRACOVNÍ POMĚR. Mgr. Ing. Šárka Dytková PRACOVNÍ POMĚR Mgr. Ing. Šárka Dytková Střední škola, Havířov-Šumbark, Sýkorova 1/613, příspěvková organizace Tento výukový materiál byl zpracován v rámci akce EU peníze středním školám - OP VK 1.5. Výuková

Více

Pravidla pro přidělení grantu na podporu kulturních, sportovních, společenských a volnočasových

Pravidla pro přidělení grantu na podporu kulturních, sportovních, společenských a volnočasových Pravidla pro přidělení grantu na podporu kulturních, sportovních, společenských a volnočasových Strana I (celkem 6) I. Úvodní ustanovení 1. Město Stráž pod Ralskem podporuje kulturní, sportovní, společenské

Více

Odměňování Mzda vs.plat Mzda je finanční či naturální ohodnocení pracovní síly za její výkon. Plat je předem stanovená odměna za vykonanou práci, používá se především u duševně pracujících zaměstnanců,

Více

z běž. účtu sporožirem(inkaso) složenkou

z běž. účtu sporožirem(inkaso) složenkou Základní škola a Mateřská škola, Jižní 1903, Česká Lípa Přihláška ke stravování školní rok 2016/2017 Jméno žáka /ů společná platba datum narození třída Družina : 200,- Kč ano (částka za družinu je součástí

Více

MOZAIKOVNÍK. školní rok 2008 / 2009

MOZAIKOVNÍK. školní rok 2008 / 2009 MOZAIKOVNÍK školní rok 2008 / 2009 Organizace školního roku 2008/2009 Zahájení školního roku 1. září 2008 Ukončení 1.pololetí 29. ledna 2009 Ukončení 2. pololetí 29. června 2009 PRÁZDNINY Podzimní prázdniny

Více

Platba: hotově / 1023623053/3030. hotově/ 3701189399/0800 Studio Přílepy s.r.o

Platba: hotově / 1023623053/3030. hotově/ 3701189399/0800 Studio Přílepy s.r.o Smluvní podmínky na školní rok Vážení rodiče, vzhledem k tomu, že po dobu pobytu Vašeho dítěte ve studiu nahrazujeme Vaši péči o dítě, žádáme Vás o pečlivé přečtení následujících podmínek a také Vás žádáme,

Více

ZO OS KOVO VARROC NOVÝ JIČÍN

ZO OS KOVO VARROC NOVÝ JIČÍN ZO OS KOVO VARROC NOVÝ JIČÍN TEL: 556 623 304 556 623 395 kl.: 3395, 3304 NOVINKY Z ODBORŮ PRO VÁS ÚNOR 2016 1. KOLEKTIVNÍ VYJEDNÁVÁNÍ Dne 26.1.2016 proběhlo druhé kolo kolektivního vyjednávání mezi vedením

Více

Statutární město Brno, městská část Brno-střed POSKYTOVÁNÍ PŘÍSPĚVKU NA STRAVOVÁNÍ

Statutární město Brno, městská část Brno-střed POSKYTOVÁNÍ PŘÍSPĚVKU NA STRAVOVÁNÍ Statutární město Brno, městská část Brno-střed POSKYTOVÁNÍ PŘÍSPĚVKU NA STRAVOVÁNÍ Směrnice č.: 10 Bc. Petr Štika, MBA, LL.M., v.r. Vydání č.: 3 tajemník ÚMČ Brno-střed Účinnost: 03.09.2018 Vydal/schválil:

Více

Pravidla tvorby a pokyny pro hospodaření se sociálním fondem Regionální rady regionu soudržnosti Severovýchod na rok 2014

Pravidla tvorby a pokyny pro hospodaření se sociálním fondem Regionální rady regionu soudržnosti Severovýchod na rok 2014 Příloha č. 2, bod 43-20/2013 Pravidla tvorby a pokyny pro hospodaření se sociálním fondem Regionální rady regionu soudržnosti Severovýchod na rok 2014 43. zasedání Výboru Regionální rady regionu soudržnosti

Více

6. Odměňování v podniku

6. Odměňování v podniku 6. Odměňování v podniku 1. Právní úprava odměňování...1 2. Definice mzdy...1 3. Vlivy působící na výši mzdy...2 4. Sjednávání mzdy ( zákon o mzdě )...2 5. Druhy mezd...2 6. Složky mezd...3 7. Srážky ze

Více

Č.j.: Vypracoval: Schválil:

Č.j.: Vypracoval: Schválil: PŘÍLOHY PŘÍLOHA Č. 1 VZOR VNITŘNÍ SMĚRNICE Č.j.: Vypracoval: Schválil: Základní škola ****, příspěvková organizace se sídlem Provozní porada projednala dne Směrnice nabývá platnosti ode dne: Směrnice nabývá

Více

Obsah čísla Redakce Adresa redakce: Redakční

Obsah čísla Redakce Adresa redakce: Redakční 4/2014 DUBEN VÍTEJTE Obsah čísla Úvodník 3 Novinka školení WEBDISPEČINKU zdarma 4 Novinka změna u Balíčků služeb 6 Novinka vylepšené Nastavování řidičů 8 Novinka rozšíření statistiky Jízdy řidiče 9 Soutěž

Více

Vnitřní pravidla pro poskytování služby osobní asistence, aneb CO A JAK DĚLÁME

Vnitřní pravidla pro poskytování služby osobní asistence, aneb CO A JAK DĚLÁME Vnitřní pravidla pro poskytování služby osobní asistence, aneb CO A JAK DĚLÁME Zahájení poskytování služby: Pokud se rozhodnete využít službu osobní asistence, sociální pracovnice s Vámi dojedná podrobnosti

Více

Asociace pomáhající lidem s autismem APLA-JM o.s. Vnitřní předpisy v oblasti mzdové a pracovně právní

Asociace pomáhající lidem s autismem APLA-JM o.s. Vnitřní předpisy v oblasti mzdové a pracovně právní Asociace pomáhající lidem s autismem APLA-JM o.s. Vnitřní předpisy v oblasti mzdové a pracovně právní dle 305 zákoníku práce Vnitřní předpis nahrazuje kolektivní smlouvu v případech, kdy u zaměstnavatele

Více

Firemní noviny TOS VARNSDORF a.s. Speciální vydání. Další velká investice. Školící středisko je od 29. října 2012 v provozu.

Firemní noviny TOS VARNSDORF a.s. Speciální vydání. Další velká investice. Školící středisko je od 29. října 2012 v provozu. Firemní noviny TOS VARNSDORF a.s. HORIZONT - ročník 16 číslo 7 (248) - 25. 10. 2012 Speciální vydání Další velká investice. Školící středisko je od 29. října 2012 v provozu. Horizont 248 - strana 2 Další

Více

(Vzor) Smlouva o provádění závodní preventivní péče

(Vzor) Smlouva o provádění závodní preventivní péče (Vzor) Smlouva o provádění závodní preventivní péče uzavřená podle 51 a 491 odst. 1 a 2 zák. č. 40/1964 Sb., občanský zákoník v platném znění, a ve smyslu 18a, 35a a 40 zák. č. 20/1966 Sb., o péči o zdraví

Více

Příloha č. 3. Zásady tvorby a čerpání sociálního fondu

Příloha č. 3. Zásady tvorby a čerpání sociálního fondu Příloha č. 3 Zásady tvorby a čerpání sociálního fondu Zásady tvorby a čerpání sociálního fondu I. Zmocňovací ustanovení Sociální fond je účelový peněžní fond, který město Hranice zřizuje dle 5 zákona č.

Více

Tvorba a čerpání sociálního fondu

Tvorba a čerpání sociálního fondu OPATŘENÍ DĚKANA Č. 36/2017 Č. j. 9560/2017 Zpracovali: tajemnice fakulty, JUDr. K. Krůfa právní zástupce fakulty, Mgr. I. Macošková, Mgr. Bc. M. Lohynská předsedkyně fakultního výboru odborové organizace

Více

Město Tábor. Zkušenosti s využitím pohonu na CNG ve městě Tábor. XVII. Celostátní konference NSZM, Praha, 2.12. 2010

Město Tábor. Zkušenosti s využitím pohonu na CNG ve městě Tábor. XVII. Celostátní konference NSZM, Praha, 2.12. 2010 Město Tábor Zkušenosti s využitím pohonu na CNG ve městě Tábor XVII. Celostátní konference NSZM, Praha, 2.12. 2010 Obsah prezentace Co je CNG? Jak to v Táboře začalo Využití CNG v autobusové dopravě Využití

Více

ZO OS KOVO VARROC NOVÝ JIČÍN. TEL: , , kl.: 3395, 3304

ZO OS KOVO VARROC NOVÝ JIČÍN. TEL: , , kl.: 3395, 3304 ZO OS KOVO VARROC NOVÝ JIČÍN TEL: 556 623 304, 556 623 395, kl.: 3395, 3304 AKTUALITY Z ODBORŮ PROSINEC 2018 1. KOLEKTIVNÍ VYJEDNÁVÁNÍ K vyjednávání o nové Kolektivní smlouvě mezi zaměstnavatelem Varroc

Více

Zásady hospodaření s finančními prostředky ZO OSŽ Ostrava pro rok 2015

Zásady hospodaření s finančními prostředky ZO OSŽ Ostrava pro rok 2015 Zásady hospodaření s finančními prostředky ZO OSŽ Ostrava pro rok 2015 Veškerá plnění jsou nenároková a vztahují se pokud není uvedeno jinak pouze na aktivní členy ZO OSŽ Ostrava a případně i na rodinné

Více

Univerzita Karlova Přírodovědecká fakulta Albertov PRAHA 2. Opatření děkana č. 18/2017 k pracovním cestám zaměstnanců

Univerzita Karlova Přírodovědecká fakulta Albertov PRAHA 2. Opatření děkana č. 18/2017 k pracovním cestám zaměstnanců Univerzita Karlova Přírodovědecká fakulta Albertov 6 128 43 PRAHA 2 Opatření děkana č. 18/2017 k pracovním cestám zaměstnanců OBSAH Čl. 1 Předmět úpravy 3 Čl. 2 Pojmy 3 Čl. 3 Obecná ustanovení 3 Čl. 4

Více

ZO OS KOVO VARROC NOVÝ JIČÍN

ZO OS KOVO VARROC NOVÝ JIČÍN ZO OS KOVO VARROC NOVÝ JIČÍN TEL: 556 623 304 556 623 395 kl.: 3395, 3304 NOVINKY Z ODBORŮ ŘÍJEN 2016 1. MOTIVACE NA DOSAŽENÉM ZISKU SPOLEČNOSTI Děkujeme všem zaměstnancům za odvedenou práci, vynaložené

Více

NOSDDPP. Nezávislých odborů strojvedoucích, dozorčích dep a provozních pracovníků Praha 4, Sliačská 1 INFORMACE (

NOSDDPP. Nezávislých odborů strojvedoucích, dozorčích dep a provozních pracovníků Praha 4, Sliačská 1 INFORMACE ( NOSDDPP Základní organizace Odborového svazu pracovníků dopravy, silničního hospodářství a autoopravárenství Čech a Moravy (16-7003-6201) Závodní výbor Nezávislých odborů strojvedoucích, dozorčích dep

Více

MĚSTO PROSEČ. Směrnice č. 2/2017. Pro tvorbu a užívání sociálního fondu. Návrh k jednání ZM. Elektronická verze:

MĚSTO PROSEČ. Směrnice č. 2/2017. Pro tvorbu a užívání sociálního fondu. Návrh k jednání ZM. Elektronická verze: MĚSTO PROSEČ Směrnice č. 2/2017 Pro tvorbu a užívání sociálního fondu Návrh k jednání ZM Číslo: S/02/2017 Originál: Kancelář úřadu Elektronická verze: www.mestoprosec.cz Platnost od: 12. 6. 2017 Účinnost

Více

Směrnice č. 34. Pracovní řád. Příloha č.1 Pracovní doba, úřední dny Příloha č.2 Evidenční docházkový list

Směrnice č. 34. Pracovní řád. Příloha č.1 Pracovní doba, úřední dny Příloha č.2 Evidenční docházkový list Účetní jednotka: Stavební bytové družstvo Letohrad, Požárníků 791, Letohrad 561 51 Směrnice č. 34 Příloha č.1 Pracovní doba, úřední dny Příloha č.2 Evidenční docházkový list Pracovní řád 2014 1 Úvodní

Více

Dodatek č.3. ke Kolektivní smlouvě společnosti Hyundai Dymos Czech, s.r.o., uzavřené dne a účinné od a následných dodatků

Dodatek č.3. ke Kolektivní smlouvě společnosti Hyundai Dymos Czech, s.r.o., uzavřené dne a účinné od a následných dodatků Dodatek č.3 ke Kolektivní smlouvě společnosti Hyundai Dymos Czech, s.r.o., uzavřené dne 30.3.2012 a účinné od 1.4.2012 a následných dodatků V souladu s bodem 2 části III. Kolektivní smlouvy Hyundai Dymos

Více

ZO OS KOVO VARROC NOVÝ JIČÍN

ZO OS KOVO VARROC NOVÝ JIČÍN ZO OS KOVO VARROC NOVÝ JIČÍN TEL: 556 623 304 556 623 395 kl.: 3395, 3304 NOVINKY Z ODBORŮ DUBEN 2016 1. VÝSLEDEK KOLEKTIVNÍ VYJEDNÁVÁNÍ PO 6. KOLE NELEHKÉHO VYJEDNÁVÁNÍ, V DOBĚ S VELICE NÍZKOU INFLACÍ,

Více

Zásady pro tvorbu a používání Sociálního fondu obce Dětmarovice

Zásady pro tvorbu a používání Sociálního fondu obce Dětmarovice Zásady pro tvorbu a používání Sociálního fondu obce Dětmarovice Čl. 1 Předmět a rozsah úpravy Tyto zásady upravují tvorbu Sociálního fondu obce Dětmarovice, dále jeho používání a hospodaření s ním po schválení

Více

V N I T Ř N Í N O R M A P Ř F U P A-14/8-ÚZ01

V N I T Ř N Í N O R M A P Ř F U P A-14/8-ÚZ01 V N I T Ř N Í N O R M A P Ř F U P A-14/8-ÚZ01 Rozhodnutí děkana Přírodovědecké fakulty Univerzity Palackého v Olomouci č. A-14/8/RD Poskytování příspěvků, darů a návratných půjček ze sociálního fondu Přírodovědecké

Více

VNITŘNÍ ŘÁD SPECIÁLNĚ PEDAGOGICKÉHO CENTRA

VNITŘNÍ ŘÁD SPECIÁLNĚ PEDAGOGICKÉHO CENTRA č.j. : 2018/02 VNITŘNÍ ŘÁD SPECIÁLNĚ PEDAGOGICKÉHO CENTRA při Odborném učilišti, Praktické škole, Základní škole a Mateřské škole Příbram IV, příspěvková organizace Název organizace Vypracovala: Schválil:

Více

Dětská skupina Květoslávek se sídlem Pasteurova 66/13, Olomouc tel: mob.:

Dětská skupina Květoslávek se sídlem Pasteurova 66/13, Olomouc tel: mob.: SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SLUŽBY PÉČE O DÍTĚ V DĚTSKÉ SKUPINĚ KVĚTOSLÁVEK uzavřená podle 13 odst. 1 zákona č. 247/2014 Sb., o poskytování služby péče o dítě v Dětské skupině Květoslávek (dále jen Zákon ),

Více

Informace o změnách v daňových a souvisejících předpisech v oblasti mezd, sociálního a zdravotního pojištění s účinností zejména k 1.1.

Informace o změnách v daňových a souvisejících předpisech v oblasti mezd, sociálního a zdravotního pojištění s účinností zejména k 1.1. Informace o změnách v daňových a souvisejících předpisech v oblasti mezd, sociálního a zdravotního pojištění s účinností zejména k 1.1.2016 METIS Praha, spol. s r.o. 29. 1. 2016 K 1.1.2016 došlo ke zvýšení

Více

ZO OS KOVO VARROC NOVÝ JIČÍN. TEL: , , kl.: 3395, 3304

ZO OS KOVO VARROC NOVÝ JIČÍN. TEL: , , kl.: 3395, 3304 ZO OS KOVO VARROC NOVÝ JIČÍN TEL: 556 623 304, 556 623 395, kl.: 3395, 3304 AKTUALITY Z ODBORŮ LEDEN 2018 Vážení odboráři, Dovolte mi Vás úvodem roku 2018 všechny pozdravit a popřát vše nejlepší v novém

Více

Přehled sociálních dávek v roce 2009

Přehled sociálních dávek v roce 2009 Přehled sociálních dávek v roce 2009 27.12.08 - http://www.blesk.cz/clanek/106266/prehled-socialnich-davek-v-roce-2009.html Český sociální systém procházel v uplynulých dvou letech výraznými změnami. Rok

Více

ZÁKLADNÍ UMĚLECKÁ ŠKOLA PhDr. ZBYŇKA MRKOSE, BRNO, DOŠLÍKOVA 48 ZÁSADY ČERPÁNÍ FONDU KULTURNÍCH A SOCIÁLNÍCH POTŘEB ROK 2014

ZÁKLADNÍ UMĚLECKÁ ŠKOLA PhDr. ZBYŇKA MRKOSE, BRNO, DOŠLÍKOVA 48 ZÁSADY ČERPÁNÍ FONDU KULTURNÍCH A SOCIÁLNÍCH POTŘEB ROK 2014 ZÁKLADNÍ UMĚLECKÁ ŠKOLA PhDr. ZBYŇKA MRKOSE, BRNO, DOŠLÍKOVA 48 ZÁSADY ČERPÁNÍ FONDU KULTURNÍCH A SOCIÁLNÍCH POTŘEB ROK 2014 od 11. března 2014 do 31. prosince 2014 2 VNITŘNÍ PŘEDPIS Část: 26 Základní

Více

TJ Jäkl Karviná oddíl atletiky Městský stadion U Hřiště Karviná-Ráj 734 01, IČO: 14614243. Zapsaná na MV pod čj. VS/1-5832/91-R

TJ Jäkl Karviná oddíl atletiky Městský stadion U Hřiště Karviná-Ráj 734 01, IČO: 14614243. Zapsaná na MV pod čj. VS/1-5832/91-R ČLENSKÉ A ODDÍLOVÉ PŘÍSPĚVKY PRO ROK 2015 Aktivní členové skupiny Ia 2000 Kč (sleva na 1500Kč do 15.2.,1750Kč do 30.6.,1900Kč do 30.9.) Aktivní členové skupiny Ib 1400 Kč (sleva na 1000Kč do 15.2.,1200Kč

Více

Vnitřní řád školní jídelny

Vnitřní řád školní jídelny Vnitřní řád školní jídelny Střední škola zemědělská a Vyšší odborná škola Chrudim Poděbradova 842, 537 60 Chrudim, tel.: 469 620 207 ČÁST PRVNÍ OBECNÁ USTANOVENÍ (1) Školní jídelna se řídí právními předpisy:

Více

DŮLEŽITÉ INFORMACE PRO VŠECHNY ZAMĚSTNANCE KOLEKTIVNÍ VYJEDNÁVÁNÍ

DŮLEŽITÉ INFORMACE PRO VŠECHNY ZAMĚSTNANCE KOLEKTIVNÍ VYJEDNÁVÁNÍ ÚNOR 2019 DŮLEŽITÉ INFORMACE PRO VŠECHNY ZAMĚSTNANCE KOLEKTIVNÍ VYJEDNÁVÁNÍ V souladu s ustanovením 8, odst. 1., zákona č. 2/1991 Sb. O Kolektivním vyjednávání (ve znění pozdějších dodatků, změn a doplňků)

Více

Vnitřní řád školní jídelny

Vnitřní řád školní jídelny Vnitřní řád školní jídelny Střední škola zemědělská a Vyšší odborná škola Chrudim Poděbradova 842, 537 60 Chrudim, tel.: 469 620 207 ČÁST PRVNÍ OBECNÁ USTANOVENÍ (1) Školní jídelna se řídí: vyhláškou č.

Více

Tvorba a čerpání sociálního fondu

Tvorba a čerpání sociálního fondu OPATŘENÍ DĚKANA Č. 36/2017 Č. j. 9560/2017 Zpracovali: tajemnice fakulty, JUDr. K. Krůfa právní zástupce fakulty, Mgr. I. Macošková, Mgr. Bc. M. Lohynská předsedkyně fakultního výboru odborové organizace

Více

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem ČR InoBio CZ.1.07/2.2.00/28.0018

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem ČR InoBio CZ.1.07/2.2.00/28.0018 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem ČR InoBio CZ.1.07/2.2.00/28.0018 Odměňování pracovníku a výpočet mzdy Ekonomika lesního hospodářství 5. cvičení Odměňování

Více