Informace o plánovaných oslavách 17. listopadu

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Informace o plánovaných oslavách 17. listopadu"

Transkript

1 Materiál číslo: 4 K projednání Zastupitelstvu města Tišnova Předkládá Ing. Souček Karel - místostarosta Poznámka: Zveřejněna je pouze upravená verze dokumentu s ohledem na ochranu osobních údajů podle nařízení Evropského Parlamentu a Rady (EU) 2016/679, o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů, v platném znění. Obsah materiálu Anotace Informace o plánovaných oslavách 17. listopadu Důvodová zpráva Příloha č. 1 Návrh programu oslav 17. listopadu Příloha č. 2 Mapa - umístění LVH Příloha č. 3 Popis umístění LVH Příloha č. 4 Souhlasný dopis - Lavička VH v Tišnově Příloha č. 5 Návrh usnesení Zastupitelstvo města Tišnova bere na vědomí průběh a plánovaný program oslav 17. listopadu. Zpracováno dne Předkladatel Za správnost Zpracovatel Právní garance Garant Ing. Souček Karel místostarosta Ing. Souček Karel místostarosta Ing. Švecová Daria referent Ing. Souček Karel místostarosta

2 Anotace Zastupitelstvu města Tišnova je předkládán materiál informativního charakteru o plánovaných oslavách výročí 17. listopadu, Dne boje za svobodu a demokracii a Mezinárodního dne studentstva.

3 Důvodová zpráva Den boje za svobodu a demokracii a Mezinárodní den studentstva je státní svátek České republiky a státní svátek Slovenské republiky, který se slaví každoročně 17. listopadu. V České republice je daný dle 1 zákona číslo 245/2000 Sb., o státních svátcích, o ostatních svátcích, o významných dnech a o dnech pracovního klidu. V letošním kalendářním roce si připomínáme 80 let od tragických událostí, k nimž došlo v období od 28. října do 17. listopadu 1939 v tehdejším Protektorátě Čechy a Morava. Záminkou pro nacistické represe a uzavření českých vysokých škol byla série podzimních studentských demonstrací proti nacistické okupaci. Poslední taková demonstrace se odehrála během pohřbu studenta medicíny Jana Opletala. Mezinárodní den studenstva byl vyhlášen v roce 1941 v Londýně při příležitosti druhého výročí těchto událostí. Stalo se tak na zasedání Mezinárodní studentské rady, jehož se zúčastnili delegáti z 26 zemí. Mezinárodní den studentstva je jediným dnem mezinárodního významu, který má český původ. Novely zákona o státních svátcích byl v únoru 2019 tento význam přidán také mezi vyjmenované státní svátky s pracovním klidem, ve znění "17. listopad - Den boje za svobodu a demokracii a Mezinárodní den studentstva". Dále si připomínáme 30 let od Sametové revoluce, která byla započata právě 17. listopadem 1989, kdy připomínka 50. výročí nacistických represí přerostla v demonstraci proti komunistickému režimu. Studentská demonstrace byla v Praze policií brutálně zastavena a tím byl započat proces označovaný jako sametová revoluce. Události mezi 17. listopadem a 29. prosincem roku 1989, které vedly k pádu komunistického režimu a přeměně politického zřízení na pluralitní demokracii. Sestavení programu oslav a doprovodných akcí k oběma výročím se v letošním významném jubilejním roce ujalo Městské kulturní středisko Tišnov ve spolupráci s kulturněspolečenskými aktéry a institucemi za významné podpory města.

4 OSLAVY 17. LISTOPADU projekt NÁVRH OBSAHU OSLAV listopadu 2019 si připomínáme dvě významná výročí z našich dějin: 80 let od uzavření českých vysokých škol 17. listopadu 1939 proběhlo na základě vyhlášky říšského protektora Konstantina von Neuratha, která měla uzavřít české vysoké školy na dobu tří let. Záminkou pro nacistické represe byla série podzimních studentských demonstrací proti nacistické okupaci. Poslední taková demonstrace se odehrála během pohřbu studenta medicíny Jana Opletala. Již 16. listopadu obsadily vysokoškolské koleje v Praze, Příbrami a Brně jednotky německé Ordnungspolizei a SS, které zatýkaly studenty a příslušníky pedagogického sboru. Ještě v noci bylo v ruzyňských kasárnách zastřeleno devět představitelů studentských spolků. V následujících dnech bylo studentů transportováno do koncentračního tábora Sachsenhausen. Kromě toho byl o možnost studovat připraveno studentů a bez práce se ocitlo 513 profesorů, 475 docentů a 345 dalších pedagogů. Dne 17. listopadu 1941, dva roky od události, byl v Londýně vyhlášen Mezinárodní den studentstva. Tyto události jsou připomínány během státního svátku nazývaného Den boje za svobodu a demokracii. 30 let od Sametové revoluce což je označení období politických změn v Československu mezi 17. listopadem a 29. prosincem roku 1989, které vedly k pádu komunistického režimu a přeměně politického zřízení na pluralitní demokracii; v oblasti hospodářství plánované ekonomiky na tržní. K urychlení změn přispěl rozpad bývalého Východního bloku a narůstající nespokojenost obyvatelstva s ekonomickou a politickou situací v zemi. Vyjma událostí ze 17. listopadu, kdy byli demonstranti napadeni Veřejnou bezpečností, nebyla revoluce provázena násilím a během státního převratu nebyl zmařen jediný život. Pro svůj nenásilný charakter se tato revoluce označuje jako sametová revoluce. Ačkoliv nebylo pro převzetí moci použito násilí, výsledkem byla hluboká celospolečenská změna. zdroj: Wikipedie Společnými jmenovateli pro obě události je odmítnutí totalitních režimů v naší zemi, vzedmutí celospolečenské sounáležitosti a vlastenectví, studentského hnutí, spolu s důrazem na humanismus. Významným symbolem druhé z revolucí je potom postava prvního poválečného svobodně zvoleného prezidenta České republiky Václava Havla a myšlenkový návrat k základům české státnosti a demokracie představované naším prvním Československým prezidentem Tomášem G. Masarykem. Cílem připomenutí těchto výročí v městě Tišnově je vytvořit týdenní program oslav Svobody a demokracie, který bude určen pro co nejširší veřejnost. Důležitými akcenty připraveného programu jsou zohlednění: Lokálního Tišnovského vztahu k tomuto výročí a lokální historie Celonárodního Celospolečenského charakteru Pavel Hanák strana 1 (celkem 3)

5 OSLAVY 17. LISTOPADU projekt NÁVRH OBSAHU OSLAV Návrh programu průběhu oslav: čtvrtek 24. října 2019 Muzeum města Tišnova 18:00 hod. Vernisáž a následná výstava fotografií Dany Kyndrové Jaký byl Listopad 1989 výstava zachycuje dění Sametové revoluce zejména z jejího epicentra Prahy - bude trvat do neděle 10. listopadu 2019 Podhorácké muzeum 18:00 hod. Vernisáž a následná výstava 17. listopad na Tišnovsku Výstava k událostem 17. listopadu na Tišnovsku spolu s přednáškou paní Ireny Ochrymčukové a besedou s aktivními účastníky. pondělí 11. listopadu 2019 Veřejný prostor vyvěšení symbolů Sametové revoluce a státnosti z neděle na pondělí se na budovách MěKS, knihovny, muzea, radnice, kostela a rozhledny vyvěsí bannery na nichž budou zpracovány symboly Sametové revoluce Srdce Václava Havla (na rozhledně na Klucanině), Zdvižené ruce se dvěma prsty ve tvaru V, klíče a podobně ve spolupráci s Galerií JJ. Samozřejmostí by mělo být osazení veřejných budov státními vlajkami. Kino Svratka 20:00 hod. Promítání dokumentárního filmu Občan Havel kino 19:00 hod úterý 12. listopadu 2019 Den krátkých nohavic facebooková a instagramová akce Kinosál Svartaka 19:00 hod. Setkání s osobností Sametové revoluce moderovaný rozhovor s jednou z nejvýznamnějších osobností Sametové revoluce panem Martinem Mejstříkem. čtvrtek 14. listopadu 2019 Kino Svratka o Poslechový pořad Václava Seyferta - Hudebníci protěžovaní a zavrhovaní kino 18:00 o Promítání dokumentárního filmu Bratříček Karel kino 19:00 hod. pátek 15. listopadu den podaných rukou rozdávání placek se symbolem podaných rukou Kostel sv. Václava 19:00 hod. Ekumenická bohoslužba porozumění kostel sv. Václava cca 19:00 hod. - za účasti faráře Římskokatolické církve, Husitská církev, Evangelická církev, Církev Adventistů zakončeno koncertem TIKO Schubertova mše. Pavel Hanák strana 2 (celkem 3)

6 OSLAVY 17. LISTOPADU projekt NÁVRH OBSAHU OSLAV sobota 16. listopadu 2019 den v tričku Václava Havla prodej triček s podobiznou VH v TIC a v místech akcí Galerie Josefa Jambora a Městská knihovna Tišnov 18:00 hod. do Vernisáž výstavy Sen o svobodě Plakáty něžné revoluce Galerie a Městská knihovna Tišnov přednáškový sál přednáška k 30. výročí 17. listopadu Součástí výstavy bude doprovodný program s názvem POSELSTVÍ ULICE určený jak pro širokou veřejnost, tak pro žáky základních, středních škol a gymnázií. Doprovodný program bude zaměřený na výstavu plakátů "něžné" revoluce a na plakáty, letáky a slogany, které byly vylepovány na nároží tišnovských ulic a okolí. Kino Svratka 20:00 hod. Narozen 28. října komponovaný pořad scénického čtení, hudby a projekce Scénické čtení o osudu tří generací českých vlastenců, proložené citacemi z děl významných osobností, doprovázený projekcí a Kvartetem TIKO. neděle 17. listopadu 2019 den s trikolorou rozdávání české trikolory, které by si lidé připínali na oblečení Památník obětí komunismu Bezručova - 16:00 hod. Pietní akt za účasti představitelů města a veřejnosti doprovázený sborem Gymnázia Tišnov. Park pod kostelem 16:30 hod. Odhalení lavičky VH V návaznosti na pietní akt, slavnostní odhalení lavičky VH v parku, doprovázené 30x zazvoněním na zvon Svobody. Náměstí Míru - 17:00 18:00 hod. Happening Okamžiky svobody Projekce, scénky, rozdávání čaje a drobného občerstvení Sokolovna 19:00 hod. Slavnostní koncert Hradišťan Nástup vlajkonošů vlajek Tišnova a obcí z Tišnovska, coby akt svobody a sounáležitosti. Slavnostní projev Starosty Tišnova a krátká projekce připomínající výročí a následný koncert Hradišťanu. Po projevu státní hymna na konci koncertu Ach synku synku. Sál Sokolovny vyzdoben českou trikolorou! Následuje raut pro čestné hosty v loutkovém sálu. Pavel Hanák strana 3 (celkem 3)

7 Příloha č. 1 Návrhy místa pro umístění lavičky Hovoří demokracie

8 Místo pro Lavičku Václava Havla N, E Jedná se o vyvýšený prostor v městském, nově zrenovovaném parku Pod kostelem, v části bývalé Farské zahrady, vedle dřevěné brány do farního dvora. Farská zahrada je monitorovaná, v noci se uzamyká Vlastní místo je z jedné strany chráněno zeleným plotem, dále je z něj pěkný výhled na park a zároveň je v příjemném chládku. Na vybraném místě je v současnosti zasazená lípa srdčitá. Odbor správy majetku a komunálních služeb MěÚ Tišnov, který má v gesci majetek včetně úpravy zeleně, připraví tento prostor pro usazení lavičky (oprava podezdívky a zeleného plotu; dále po dohodě s panem Kubalou vhodná povrchová krytina pod lavičku; po domluvě s panem děkanem J. Rybeckým nový nátěr brány do Farského dvora). Odbor správy majetku a komunálních služeb MěÚ Tišnov bude zajišťovat provoz, údržbu a opravy lavičky.

9

10

17. listopad. V této prezentaci se podíváme na jeden z našich významných státních svátků, kterým beze sporu je 17. listopad.

17. listopad. V této prezentaci se podíváme na jeden z našich významných státních svátků, kterým beze sporu je 17. listopad. 17. listopad V této prezentaci se podíváme na jeden z našich významných státních svátků, kterým beze sporu je 17. listopad. Upraveno pro bezkontaktní prezentaci Co pro nás znamená? Státní svátek nemusíme

Více

CZ.1.07/1.5.00/34.0378 Zefektivnění výuky prostřednictvím ICT technologií III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

CZ.1.07/1.5.00/34.0378 Zefektivnění výuky prostřednictvím ICT technologií III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Autor: Mgr. Alena Hynčicová Tematický celek: 20. století Cílová skupina: I. ročník SŠ Anotace: Materiál má podobu pracovního listu s úlohami, pomocí nichž se žáci seznámí s osobností Jana Opletala a listopadovými

Více

17. listopad Den boje za svobodu a demokracii

17. listopad Den boje za svobodu a demokracii VY_32_INOVACE_05_ STÁTNÍ SVÁTKY_35 Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Název projektu: Zkvalitnění ICT ve slušovské škole Číslo projektu:cz.1.07/1.4.00/21.2400 Anotace Digitální

Více

Čestná občanství a ceny města udělované v roce 2018

Čestná občanství a ceny města udělované v roce 2018 Materiál číslo: 2 K projednání Zastupitelstvu města Tišnova 17.09.2018 Předkládá Rada města Tišnova Poznámka: Zveřejněna je pouze upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 938/0

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 938/0 PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA VII. volební období 938/0 Návrh poslanců Karla Raise, Petra Kořenka, Vlasty Bohdalové a Jiřího Miholy na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 245/2000 Sb.,

Více

VY_32_INOVACE_OV89LE_14_01_08. Mgr.Eva Lepší. Občanská výchova. 9.roč. 17. listopad. prezentace spojená s interaktivitou.

VY_32_INOVACE_OV89LE_14_01_08. Mgr.Eva Lepší. Občanská výchova. 9.roč. 17. listopad. prezentace spojená s interaktivitou. Masarykova základní škola Klatovy, tř. Národních mučedníků 185, 339 01 Klatovy; 376312154, fax 376326089 E-mail: skola@maszskt.investtel.cz; internet: www.maszskt.investtel.cz Kód přílohy vzdělávací materiál

Více

CZ. 1.07/1.4.00/21.1920 Učení pro život

CZ. 1.07/1.4.00/21.1920 Učení pro život Státní svátky ČR Masarykova ZŠ a MŠ Velká Bystřice projekt č. CZ. 1.07/1.4.00/21.1920 Název projektu: Učení pro život Č.DUMu: VY_32_INOVACE_01_06 Tématický celek: Země, kraje, města Autor: PaedDr. Helena

Více

Návrh obecně závazné vyhlášky města Tišnova č.3/2018, kterou se mění obecně závazná vyhláška města Tišnova č. 11/2017, o nočním klidu

Návrh obecně závazné vyhlášky města Tišnova č.3/2018, kterou se mění obecně závazná vyhláška města Tišnova č. 11/2017, o nočním klidu Materiál číslo: 14 K projednání Zastupitelstvu města Tišnova 16.04.2018 Předkládá Bc. Dospíšil Jiří - starosta města Poznámka: Zveřejněna je pouze upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti

Více

Listopad Takové titulní stránky si připravili naši nejmladší žáci:

Listopad Takové titulní stránky si připravili naši nejmladší žáci: Listopad 2017 Takové titulní stránky si připravili naši nejmladší žáci: Připomínáme: ČASOPIS s fotografiemi v barevném provedení naleznete na webových stránkách školy: www.zsgepiky.cz Zde najdete vše důležité

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 548/0

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 548/0 PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA VII. volební období 548/0 Návrh poslankyně Heleny Válkové na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 245/2000 Sb., o státních svátcích, o ostatních svátcích,

Více

Vzpominkovy den na univerzite

Vzpominkovy den na univerzite 17. LISTOPAD Vzpominkovy den na univerzite I edina vysokoskolska instituce v Pardubickem kraji, Univerzita ardubice, organizuje program ke Dni boje studentu za svobodu a demokracii. V patek 16. listopadu

Více

17. listopad DEN BOJE ZA SVOBODU A DEMOKRACII

17. listopad DEN BOJE ZA SVOBODU A DEMOKRACII 17. listopad DEN BOJE ZA SVOBODU A DEMOKRACII 17. listopad patří mezi jeden z nejvýznamnějších dnů v dějinách České republiky. V roce 1939 nacisté brutálně zakročili proti vysokoškolským studentům. O padesát

Více

Školní projekt SLAVNOSTNÍ ZASAZENÍ LÍPY

Školní projekt SLAVNOSTNÍ ZASAZENÍ LÍPY Školní projekt SLAVNOSTNÍ ZASAZENÍ LÍPY 26. 10. 2018 1 Hlavní koordinátoři projektového dne: Mgr. M. Šnajdr, Mgr. M. Skřivánková Organizátoři projektového dne: Mgr. M. Šnajdr Mgr. M. Skřivánková Mgr. M.

Více

Prodej částí pozemků parc.č. 2015/24, parc.č. 2015/32 a parc.č. 2015/34, vše v k.ú. Tišnov (ul. Majorova)

Prodej částí pozemků parc.č. 2015/24, parc.č. 2015/32 a parc.č. 2015/34, vše v k.ú. Tišnov (ul. Majorova) Materiál číslo: 24 K projednání Zastupitelstvu města Tišnova 25.04.2016 Předkládá Rada města Tišnova Poznámka: Zveřejněna je pouze upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných

Více

Městské kulturní středisko, Tišnov, Mlýnská 152

Městské kulturní středisko, Tišnov, Mlýnská 152 Městské kulturní středisko, Tišnov, Mlýnská 152 Sídlo: Mlýnská 152, 666 01 Tišnov IČO: 49457543 Telefon: 549 410 082 E-mail: sekretariat@kulturatisnov.cz Internetové stránky: http://www.mekstisnov.cz/

Více

Pod záštitou prezidenta České republiky Václava Klause

Pod záštitou prezidenta České republiky Václava Klause Pod záštitou prezidenta České republiky Václava Klause Popis projektu Projekt Češi ve světě oslavy Dne české státnosti 2012 proběhne na různých místech v Praze v týdnu od 24. do 30. září 2012 pod záštitou

Více

ANOTACE nově vytvořených/inovovaných materiálů

ANOTACE nově vytvořených/inovovaných materiálů ANOTACE nově vytvořených/inovovaných materiálů Číslo projektu Číslo a název šablony klíčové aktivity Tematická oblast CZ.1.07/1.5.00/34.1017 III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Československo

Více

Zvonek. 2. číslo školního roku 2012/2013 Školní časopis OU Kunice (Občasník) Redakční rada: žáci oboru vzdělání Cukrářské práce

Zvonek. 2. číslo školního roku 2012/2013 Školní časopis OU Kunice (Občasník) Redakční rada: žáci oboru vzdělání Cukrářské práce Zvonek 2. číslo školního roku 2012/2013 Školní časopis OU Kunice (Občasník) Redakční rada: žáci oboru vzdělání Cukrářské práce Oboz. tohle slovo mi jeden čas znělo jako tajemné zaklínadlo. Tenkrát jsem

Více

LISTOPAD Zdravíme Vás milí čtenáři.

LISTOPAD Zdravíme Vás milí čtenáři. 1.12.2017 LISTOPAD Zdravíme Vás milí čtenáři. Vítáme Vás v našem prvním vydání časopisu - HNĚVOTÍNSKÝ MĚSÍČNÍK. Každý měsíc Vám budeme přinášet novinky z naší školy a obce. Ale nečekejte moc stránek, bude

Více

DEN ZA DNEM LETOŠNÍMI. Program oslav 421. výročí narození J. A. Komenského Uherský Brod, březen 2013. Dny Komenského 2013 Uherský Brod

DEN ZA DNEM LETOŠNÍMI. Program oslav 421. výročí narození J. A. Komenského Uherský Brod, březen 2013. Dny Komenského 2013 Uherský Brod DEN ZA DNEM LETOŠNÍMI Program oslav 421. výročí narození J. A. Komenského Uherský Brod, březen 2013 Bůh zajisté chce, aby mezi námi byla namísto násilí láska, namísto hádek prostota víry, místo roztržek

Více

Střední odborné učiliště nábytkářské a Střední odborná škola, s.r.o. P L Á N VÝCHOVNĚ VZDĚLÁVACÍ PRÁCE. na školní rok 2009/2010.

Střední odborné učiliště nábytkářské a Střední odborná škola, s.r.o. P L Á N VÝCHOVNĚ VZDĚLÁVACÍ PRÁCE. na školní rok 2009/2010. Střední odborné učiliště nábytkářské a Střední odborná škola, s.r.o. Horská 167, 460 14 Liberec tel/fax:485121062,482725090 http://www.spsn-lbc.cz e-mail:spsn@iol.cz P L Á N VÝCHOVNĚ VZDĚLÁVACÍ PRÁCE na

Více

NÁVRAT K DEMOKRACII jaro 1968 Alexander Dubček 21. srpna 1968 okupace obnovena Gustav Husák pronásledování normalizace

NÁVRAT K DEMOKRACII jaro 1968 Alexander Dubček 21. srpna 1968 okupace obnovena Gustav Husák pronásledování normalizace NÁVRAT K DEMOKRACII Anotace: Materiál je určen k výuce vlastivědy ve 5. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky s vývojem České republiky při návratu k demokracii. Učebnice: Obrazy z novějších Českých dějin. NÁVRAT

Více

6. Hasičský útvar ochrany Pražského hradu

6. Hasičský útvar ochrany Pražského hradu 6.1 Nejvýznamnější aktivity (s výjimkou zásahové činnosti) Zásahová činnost jednotky Hasičského útvaru ochrany Pražského hradu je součástí statistické ročenky. Den hasičstva - Slavnostní slib nových příslušníků

Více

MĚSTO ČESKÁ LÍPA ZASTUPITELSTVO MĚSTA ČESKÁ LÍPA. Obecně závazná vyhláška č. 1/2017, o stanovení kratší doby nočního klidu

MĚSTO ČESKÁ LÍPA ZASTUPITELSTVO MĚSTA ČESKÁ LÍPA. Obecně závazná vyhláška č. 1/2017, o stanovení kratší doby nočního klidu MĚSTO ČESKÁ LÍPA ZASTUPITELSTVO MĚSTA ČESKÁ LÍPA Obecně závazná vyhláška č. 1/2017, o stanovení kratší doby nočního klidu Zastupitelstvo města Česká Lípa se na svém zasedání dne 15.února 2017 usnesením

Více

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne MĚSTO HRANICE MATERIÁL pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 19. 4. 2018 Bod programu: 8 Předkládá: Okruh zpracovatelů: Zpracoval: Kudláček Jiří, starosta Městská policie Bc. Miroslav Mann Název

Více

Dějiny 20. století, totalitní režimy

Dějiny 20. století, totalitní režimy Předmět: Náplň: Třída: Počet hodin: Pomůcky: Dějepis (DEJ) Dějiny 20. století, totalitní režimy Kvarta 2 hodiny týdně Dataprojektor Mezinárodní vztahy před 1. světovou válkou Ukáže na mapě kolonie evropských

Více

Od totality k demokracii

Od totality k demokracii Materiál pro domácí VY_07_Vla5E_21 přípravu žáků: Název programu: Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovativní metody v prvouce, vlastivědě a zeměpisu Registrační číslo

Více

Oslavy 750 let města Vysokého Mýta Život města Vysoké Mýto Středa, 25 Červenec :57

Oslavy 750 let města Vysokého Mýta Život města Vysoké Mýto Středa, 25 Červenec :57 Město Vysoké Mýto slaví v tomto roce 750 let od svého založení českým králem Přemyslem Otakarem II. Po celý rok zde probíhají kulturní, společenské a sportovní akce. Do oslav se zapojila většina vysokomýtských

Více

KALENDÁŘ AKCÍ 2017 den datum akce místo čas středa 4.1. Doba ledová: Mamutí drcnutí kino Mže 17,30 hod. středa film Broučkova rodina kino Mže

KALENDÁŘ AKCÍ 2017 den datum akce místo čas středa 4.1. Doba ledová: Mamutí drcnutí kino Mže 17,30 hod. středa film Broučkova rodina kino Mže KALENDÁŘ AKCÍ 2017 den datum akce místo čas středa 4.1. Doba ledová: Mamutí drcnutí kino Mže 17,30 hod. středa 11.1. film Broučkova rodina kino Mže 17,30 hod. film Listopad kino Mže 19,00 hod. 12.1. 13.1.

Více

METODOLOGIE. 17.listopad. SANEP s.r.o. DENÍKY VLP. kvótní výběr. multiplechoice

METODOLOGIE. 17.listopad. SANEP s.r.o. DENÍKY VLP. kvótní výběr. multiplechoice 17.LISTOPAD 2 METODOLOGIE TÉMA PRŮZKUMU: REALIZÁTOR: ZADAVATEL: VÝBĚR RESPONDENTŮ: TYP OTÁZEK: REPREZENTATIVITA: 17.listopad SANEP s.r.o. DENÍKY VLP kvótní výběr multiplechoice ve věku 18+let Reprezentativní

Více

Fotogalerie. Výstava Židovští uprchlíci z arabských zemí Foto: Petr Balajka fotogalerie zde

Fotogalerie. Výstava Židovští uprchlíci z arabských zemí Foto: Petr Balajka fotogalerie zde Fotogalerie 27. března - 16. dubna 2018 Výstava Židovští uprchlíci z arabských zemí Foto: Petr Balajka 23.-24. listopadu 2017 Mezinárodní konference Žena vysvěcená Foto: Miroslava Čejková, Libor Švajcr

Více

Plán práce Rady města Tišnova a Zastupitelstva města Tišnova na rok 2019

Plán práce Rady města Tišnova a Zastupitelstva města Tišnova na rok 2019 Materiál číslo: 21 K projednání Zastupitelstvu města Tišnova 10.12.2018 Předkládá Rada města Tišnova Poznámka: Zveřejněna je pouze upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných

Více

Zrušení obecně závazné vyhlášky Města Tišnova č. 5/2017 a výpověď dohod o vytvoření společného školského obvodu ZŠ s obcemi

Zrušení obecně závazné vyhlášky Města Tišnova č. 5/2017 a výpověď dohod o vytvoření společného školského obvodu ZŠ s obcemi Materiál číslo: 2 K projednání Zastupitelstvu města Tišnova 11.03.2019 Předkládá Rada města Tišnova Poznámka: Zveřejněna je pouze upravená verze dokumentu s ohledem na ochranu osobních údajů podle nařízení

Více

ZPRÁVA PRO ZASTUPITELSTVO MĚSTA

ZPRÁVA PRO ZASTUPITELSTVO MĚSTA ZPRÁVA PRO ZASTUPITELSTVO MĚSTA Určeno pro zasedání dne: Zprávu předkládá: Zprávu zpracoval: 27.03.2018 Mgr. Rudolf Salvetr Ing. Milan Jarošík Předmět zprávy: Obecně závazná vyhláška č. 3/2018 o nočním

Více

Program hlavních sletových dnů

Program hlavních sletových dnů 1. července 2012 neděle Program hlavních sletových dnů 1. 6. července 2012 10:00 13:00 Sletový průvod Prahou Václavské nám, 28. října, Národní tř. Smetanovo nábř. Křižovnická, nám. J. Palacha, Široká,

Více

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162 Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162 ZŠ Polská základní škola, Dr. Oszaka 156 Určeno pro 6. 9. r. Sekce Předmět

Více

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne MĚSTO HRANICE MATERIÁL pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 27. 4. 2017 Bod programu: 7 Předkládá: Okruh zpracovatelů: Zpracoval: Rada města Odbor školství a sociálních věcí; Oddělení právní;

Více

Od totality k demokracii. Skládačka

Od totality k demokracii. Skládačka Od totality k demokracii Skládačka Návod na přípravu skládačky: Každá skládačka se v tomto souboru skládá ze tří částí: 1) karta se zadáním; 2) karta s odpověďmi; 3) fotografie. Všechny tři části vytiskneme.

Více

Zastupitelstvo města Lysé nad Labem

Zastupitelstvo města Lysé nad Labem Zastupitelstvo města Lysé nad Labem konané dne 20.09.2017 Přehled akcí plánovaných na rok 2018 a shrnutí akcí za rok 2017 Rada města projednala návrh dne 12.09.2017 usn. č. 562 Usnesení č. 562 Rada města

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC

STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC 14. schůze rady města dne: 28.08.2018 Bod pořadu jednání: Obecně závazná vyhláška o nočním klidu Stručný obsah: Dne 28. listopadu 2016 schválilo Zastupitelstvo města Liberec obecně

Více

Zápis č. 4/2018 ze zasedání Osadního výboru Hájek - Hajánky

Zápis č. 4/2018 ze zasedání Osadního výboru Hájek - Hajánky Materiál číslo: 19 K projednání Zastupitelstvu města Tišnova 10.12.2018 Předkládá Kotouček Ladislav - předseda Osadního výboru Hájek-Hajánky Poznámka: Zveřejněna je pouze upravená verze dokumentu z důvodu

Více

MĚSTO HOLICE. Obecně závazná vyhláška města Holice č. 2/2018, o nočním klidu

MĚSTO HOLICE. Obecně závazná vyhláška města Holice č. 2/2018, o nočním klidu MĚSTO HOLICE Obecně závazná vyhláška města Holice č. 2/2018, o nočním klidu Zastupitelstvo města Holice se na svém zasedání dne 14. května 2018 usnesením č. 453 usneslo vydat na základě ustanovení 10 písm.

Více

100. výročí vzniku Československa. OSLAVTE TO S NÁMI! Městský úřad Vysoké Mýto Čtvrtek, 04 Říjen :54

100. výročí vzniku Československa. OSLAVTE TO S NÁMI! Městský úřad Vysoké Mýto Čtvrtek, 04 Říjen :54 Výstavami, přednáškami, koncerty a dalšími akcemi ve školách, v muzeu, na náměstí Přemysla Otakara II. i na jiných místech Vysokého Mýta si v průběhu letošního roku připomínáme 100. výročí vzniku republiky.

Více

SLAVNOSTNÍ ZASAZENÍ LÍPY

SLAVNOSTNÍ ZASAZENÍ LÍPY Střední škola, základní škola a mateřská škola pro sluchově postižené, Olomouc, Kosmonautů 4 Školní projekt SLAVNOSTNÍ ZASAZENÍ LÍPY 26. 10. 2018 1 Organizátoři projektového dne: Mgr. M. Šnajdr Mgr. M.

Více

12. LITERATURA 1. POLOVINY 20. STOLETÍ. E)Literatura v době okupace

12. LITERATURA 1. POLOVINY 20. STOLETÍ. E)Literatura v době okupace 12. LITERATURA 1. POLOVINY 20. STOLETÍ E)Literatura v době okupace E) Literatura v době okupace 15.3.1939 obsadila německá vojska o Sudety okleštěné české země a vznikl Protektorát Čechy a Morava hlavním

Více

Okruhy ke státní závěrečné zkoušce

Okruhy ke státní závěrečné zkoušce Název studijního oboru Kód studijního oboru Typ studia Forma studia Okruhy ke státní závěrečné zkoušce Historie se zaměřením na vzdělávání 7105R056 bakalářský Specializace Platnost od 1. 11. 2016 prezenční

Více

Zápis č. 18/2012. Ze zasedání RADY MĚSTA PROSEČ, konané 13. září 2012 v kanceláři starosty města Proseč

Zápis č. 18/2012. Ze zasedání RADY MĚSTA PROSEČ, konané 13. září 2012 v kanceláři starosty města Proseč Zápis č. 18/2012 Ze zasedání RADY MĚSTA PROSEČ, konané 13. září 2012 v kanceláři starosty města Proseč Přítomni: Jan Macháček, František Skála, Karel Hloušek, Pavel Čermák, Mgr. Lenka Žežulková 18. zasedání

Více

PROGRAM MEKUC ŘÍJEN 2016

PROGRAM MEKUC ŘÍJEN 2016 PROGRAM MEKUC ŘÍJEN 2016 Neděle 2. října v 10.00 19.00 MKD, města DEN ARCHITEKTURY MĚLNÍK 10.00 12.00 tvůrčí program pro děti 13.30 procházka po městě s městským architektem (sraz u věže chrámu sv. Petra

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č.j.: 274/2014 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 254 ze dne 09.04.2014 Návrhy na pojmenování ulic a náměstí ve vztahu k událostem 17. listopadu 1989 v lokalitě Nákladového nádraží

Více

Zpráva pro III. zasedání Zastupitelstva města Varnsdorf, konané dne 24. ledna 2019

Zpráva pro III. zasedání Zastupitelstva města Varnsdorf, konané dne 24. ledna 2019 Zpráva pro III. zasedání Zastupitelstva města Varnsdorf, konané dne 24. ledna 2019 3.02 Obecně závazná vyhláška č. 1/2019, o regulaci hlučných činností a výjimečném zkrácení doby nočního klidu Předkládá:

Více

Směna pozemků v k.ú. Tišnov (přednádražní prostor)

Směna pozemků v k.ú. Tišnov (přednádražní prostor) Materiál číslo: 8 K projednání Zastupitelstvu města Tišnova 10.12.2018 Předkládá Rada města Tišnova Poznámka: Zveřejněna je pouze upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných

Více

MODERNÍ DOBA svět a České země v letech 1871 1914

MODERNÍ DOBA svět a České země v letech 1871 1914 1 Vzdělávací oblast : Člověk a společnost Vyučovací předmět : Dějepis Ročník:9. Výstup Učivo Průřezová témata Mezipředmětové vztahy Poznámka vysvětlí rozdílné tempo modernizace a prohloubení nerovnoměrnosti

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně ZÁŘÍ 2018

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně ZÁŘÍ 2018 Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně ZÁŘÍ 2018 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz Městská knihovna

Více

Zpráva o průběhu investičních akcí r (stav k )

Zpráva o průběhu investičních akcí r (stav k ) Materiál číslo: 7 K projednání Zastupitelstvu města Tišnova 16.04.2018 Předkládá Ing. Souček Karel - místostarosta Poznámka: Zveřejněna je pouze upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti

Více

ZPRAVODAJ 3/2017. Vážení přátelé slánského muzea,

ZPRAVODAJ 3/2017. Vážení přátelé slánského muzea, ZPRAVODAJ 3/2017 Vážení přátelé slánského muzea, velká část měsíce března se ponese v duchu přednáškového pásma Regio Slanensis na půdě slánského gymnázia. Serie přednášek bude obohacena o vernisáž výstavy

Více

PROGRAM MEKUC LISTOPAD 2016

PROGRAM MEKUC LISTOPAD 2016 PROGRAM MEKUC LISTOPAD 2016 Středy 2. a 16. listopadu 9.30 11.30 hudební sál MKD TERAPIE BARVAMI Otevřený relaxační kurz s A. Rohde Kabele. Vstupné 50 Kč Středa 2. listopadu v 19.30 hodin hudební sál MKD

Více

Učební osnovy vyučovacího předmětu dějepis se doplňují: 2. stupeň Ročník: devátý. Tematické okruhy průřezového tématu

Učební osnovy vyučovacího předmětu dějepis se doplňují: 2. stupeň Ročník: devátý. Tematické okruhy průřezového tématu - umí charakterizovat hlavní změny koncem 19. - a počátkem 20. století v oblasti hospodářské, - společenské, kulturní a v mezinárodních vztazích - vysvětlí příčiny vzniku ohnisek napětí v Evropě - a v

Více

Vládní návrh. ZÁKON ze dne o zásluhách Václava Havla. Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky:

Vládní návrh. ZÁKON ze dne o zásluhách Václava Havla. Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Vládní návrh ZÁKON ze dne. 2012 o zásluhách Václava Havla Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: 1 Václav Havel se zasloužil o svobodu a demokracii. 2 Tento zákon nabývá účinnosti dnem jeho

Více

Předmět: DĚJEPIS Ročník: 9. ŠVP Základní škola Brno, Hroznová 1. Výstupy předmětu

Předmět: DĚJEPIS Ročník: 9. ŠVP Základní škola Brno, Hroznová 1. Výstupy předmětu Opakování učiva 8. ročníku Brainstorming, práce s mapou, opakovací soutěže Určí základní historické události 19. stol. příčiny, důsledky a chronologie. Vysvětlí základní politické, sociální, ekonomické

Více

Dotace MUZEJNÍMU SPOLKU ROLLEDER-ODRY, o.p.s.

Dotace MUZEJNÍMU SPOLKU ROLLEDER-ODRY, o.p.s. V Odrách 21.03.2018 Návrh k projednání na 28. zasedání Zastupitelstva města Odry, konaném dne 28.03.2018 Dotace MUZEJNÍMU SPOLKU ROLLEDER-ODRY, o.p.s. Předkládá: Zpracoval: rada města Mgr. Alena Zemanová,

Více

Základní škola a mateřská škola, Ostrava-Hrabůvka, Mitušova 16, příspěvková organizace Školní vzdělávací program 1. stupeň, Člověk a jeho svět

Základní škola a mateřská škola, Ostrava-Hrabůvka, Mitušova 16, příspěvková organizace Školní vzdělávací program 1. stupeň, Člověk a jeho svět Vlastivěda Vzdělávání v oblasti Člověk a jeho svět rozvíjí poznatky, dovednosti a prvotní zkušenosti žáků získané ve výchově v rodině a v předškolním vzdělávání. Žáci se učí pozorovat a pojmenovávat věci

Více

Prodej budovy bez č.p./č.e. na ulici U Střelnice stojící na pozemku parc.č.st. 1762

Prodej budovy bez č.p./č.e. na ulici U Střelnice stojící na pozemku parc.č.st. 1762 Materiál číslo: 26 K projednání Zastupitelstvu města Tišnova 16.04.2018 Předkládá Rada města Tišnova Poznámka: Zveřejněna je pouze upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných

Více

PROSINEC KULTURNÍ AKCE

PROSINEC KULTURNÍ AKCE PROSINEC prof. Dr. František Hamza, 150 let od narození - výstava o životě a díle prof. Dr. Hamzy Foyer pavilónů FAB - otevřeno denně od 8.00 do 17.00 hodin vyhlašujeme doplňovací slosovatelnou soutěž.

Více

Zajímavosti: Proč se na podzim zbarvuje listí

Zajímavosti: Proč se na podzim zbarvuje listí Jarošovky ZŠ Jarošova Havířov Šumbark 15. 11. 2010, ročník: 2., č. 5 Šéfredaktor: Zdeňka Šubová Redaktoři: Veronika Vavrušková, Daniela Mlčúchová, Pavel Vavruška, Lucie Vavrušková 1 Zajímavosti: Proč se

Více

Informace o činnosti MAS Brána Vysočiny

Informace o činnosti MAS Brána Vysočiny Materiál číslo: 31 K projednání Zastupitelstvu města Tišnova 11.12.2017 Předkládá Rada města Tišnova Poznámka: Zveřejněna je pouze upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných

Více

Můj český svět 4. a 5. ročník, 2016/2017

Můj český svět 4. a 5. ročník, 2016/2017 Můj český svět 4. a 5. ročník, 2016/2017 časově-tematický plán Učebnice a materiály: Lidé a čas (Dějepis) Vlastivěda 5, Významné události nových českých dějin, Nová Škola, s.r.o., 2011(VLD) Vlastivěda

Více

Žádost mikroregionu Čebínka o podporu záměru navýšení kapacity základních škol v Tišnově

Žádost mikroregionu Čebínka o podporu záměru navýšení kapacity základních škol v Tišnově Materiál číslo: 12 K projednání Zastupitelstvu města Tišnova 27.06.2016 Předkládá Bc. Dospíšil Jiří - starosta města Poznámka: Zveřejněna je pouze upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti

Více

váš informační měsíčník na měsíc

váš informační měsíčník na měsíc váš informační měsíčník na měsíc Listopad 2008 5. ročník, č. 11 pro potřeby klientů Domova pro seniory Pyšely, Náměstí 1, 251 67 Pyšely LISTOPAD Milí přátelé, S nástupem prvních mrazíků a letos přišly

Více

M Ě S T O V A R N S D O R F

M Ě S T O V A R N S D O R F M Ě S T O V A R N S D O R F Obecně závazná vyhláška č. 1/2019, o regulaci hlučných činností a výjimečném zkrácení doby nočního klidu Zastupitelstvo města Varnsdorf se na svém zasedání dne 24. ledna 2019

Více

Dějiny od konce 19.století do 1. světové války. Průmyslová revoluce v Evropě. Trojspolek,Dohoda. Vývoj v koloniálních a závislých zemích

Dějiny od konce 19.století do 1. světové války. Průmyslová revoluce v Evropě. Trojspolek,Dohoda. Vývoj v koloniálních a závislých zemích Dějiny od konce 19.století do 1. světové války - umí charakterizovat hlavní změny koncem 19. a počátkem 20.století v oblasti hospodářské, společenské,kulturní a v mezinárodních vztazích - vysvětlí příčiny

Více

jsme navštívili Úřad práce ve Frýdku-Místku

jsme navštívili Úřad práce ve Frýdku-Místku To ten čas ale rychle utíká. Před chvílí jsme si ještě užívali letní prázdniny a teď už můžeme pomalu kupovat vánoční dárky. Listy padají a kolem nás je příjemné prostředí a spoustu barviček. I počasí

Více

Název projektu: Multimédia na Ukrajinské

Název projektu: Multimédia na Ukrajinské Základní škola, Ostrava Poruba, Ukrajinská 1533, příspěvková organizace Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Multimédia na Ukrajinské číslo projektu: CZ1.07/1.4.00/21.3759

Více

DRUHÁ SVĚTOVÁ VÁLKA PROTEKTORÁT ČECHY A MORAVA DOMÁCÍ ODBOJ III. ČÁST

DRUHÁ SVĚTOVÁ VÁLKA PROTEKTORÁT ČECHY A MORAVA DOMÁCÍ ODBOJ III. ČÁST DRUHÁ SVĚTOVÁ VÁLKA PROTEKTORÁT ČECHY A MORAVA DOMÁCÍ ODBOJ III. ČÁST DOMÁCÍ PROJEVY ODPORU Většina lidí okupaci trpělivě snášela. Za projevy nepřátelství vůči říši hrozil trest smrti nebo koncentrační

Více

Více podrobností a další akce najdete i na www.zstaborska.cz v KALENDÁRIU.

Více podrobností a další akce najdete i na www.zstaborska.cz v KALENDÁRIU. Žákovský diář školní rok 2005/2006-1 - ŽÁKOVSKÝ DIÁŘ PRO ŠKOLNÍ ROK 2005/2006 Prosím, pokud můj diář najdete, odevzdejte jej na uvedenou adresu školy. Určitě mi moc chybí. Děkuji. Tento diář patří: Školní

Více

EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost

EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, 779 00 OLOMOUC tel.: 585 427 142, 775 116 442; fax: 585 422 713 e-mail: kundrum@centrum.cz; www.zs-mozartova.cz Projekt: ŠKOLA RADOSTI, ŠKOLA

Více

Organizač ní zabezpeč ení š kolního roku 2013/2014

Organizač ní zabezpeč ení š kolního roku 2013/2014 Adresa:, 150 00 Praha 5 Organizač ní zabezpeč ení š kolního roku 2013/2014 Začátek školního roku pondělí 2. září 2013 Konec školního roku pátek 27. června 2014 Prázdniny (nevztahují se na MŠ) podzimní

Více

Žákovský diář školní rok 2006/ ŽÁKOVSKÝ DIÁŘ PRO ŠKOLNÍ ROK 2006/2007

Žákovský diář školní rok 2006/ ŽÁKOVSKÝ DIÁŘ PRO ŠKOLNÍ ROK 2006/2007 Žákovský diář školní rok 2006/2007-1 - ŽÁKOVSKÝ DIÁŘ PRO ŠKOLNÍ ROK 2006/2007 Prosím, pokud můj diář najdete, odevzdejte jej na uvedenou adresu školy. Určitě mi moc chybí. Děkuji. Tento diář patří: ZÁKLADNÍ

Více

II. SVĚTOVÁ VÁLKA, VLÁDA KSČ

II. SVĚTOVÁ VÁLKA, VLÁDA KSČ II. SVĚTOVÁ VÁLKA, VLÁDA KSČ Anotace: Materiál je určen k výuce vlastivědy ve 5. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se situací za doby okupace Československa, II. světové války a následné vlády KSČ. Učebnice:

Více

100 let Českobratrské církve evangelické

100 let Českobratrské církve evangelické Nabídka podpory oslav 100 let Českobratrské církve evangelické Českobratrská církev evangelická vznikla v prosinci roku 1918 spojením dvou reformačních církví (luterské a kalvínské) v českých zemích. 100.

Více

Žádost o poskytnutí návratné finanční výpomoci z rozpočtu města (MAS Brána Vysočiny, z.s.)

Žádost o poskytnutí návratné finanční výpomoci z rozpočtu města (MAS Brána Vysočiny, z.s.) Materiál číslo: 5 K projednání Zastupitelstvu města Tišnova 27.06.2016 Předkládá Rada města Tišnova Poznámka: Zveřejněna je pouze upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných

Více

Lidice Červencový speciál. Lidice. Strana 1 Významná města - Zeměpisné kvízy

Lidice Červencový speciál. Lidice. Strana 1 Významná města - Zeměpisné kvízy Lidice Strana 1 Základní údaje Status: obec Kraj: Středočeský Okres: Kladno Obec s rozšířenou působností a pověřená obec: Kladno Historická země: Čechy Katastrální území: Lidice Katastrální výměra: 4,74

Více

Město Stříbro. Obecně závazná vyhláška č. 4/2008

Město Stříbro. Obecně závazná vyhláška č. 4/2008 Město Stříbro Obecně závazná vyhláška č. 4/2008 k zabezpečení místních záležitostí veřejného pořádku ve městě Stříbře a na jeho veřejných prostranstvích, o ochraně nočního klidu a regulaci hlučných činností

Více

státní svátek Den obnovy samostatného českého státu Velikonoční pondělí Den slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje Den české státnosti

státní svátek Den obnovy samostatného českého státu Velikonoční pondělí Den slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje Den české státnosti Podpora výuky a vzdělávání na GVN J. Hradec CZ.1.07/1.5.00/34.0766 Klíčová aktivita: V/2 Číslo dokumentu: VY_52_INOVACE_ZSV.S5.21 Typ výukového materiálu: Pracovní list pro žáka Název výukového materiálu:

Více

Českoslovenští prezidenti 1918 1993

Českoslovenští prezidenti 1918 1993 Škola: Gymnázium, Brno, Slovanské náměstí 7 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název projektu: Inovace výuky na GSN prostřednictvím ICT Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0940

Více

Výchovný ústav a střední škola, Olešnice na Moravě, Trpínská 317

Výchovný ústav a střední škola, Olešnice na Moravě, Trpínská 317 Výchovný ústav a střední škola, ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU 2018/2019 pondělí 3.9.2018 zahájení školního vyučování pátek 28.9.2018 svátek pátek 26.10.2018 až úterý 30.10.2018 ské volno, víkend, podzimní prázdniny

Více

ČESKÁ REPUBLIKA NAŠE VLAST

ČESKÁ REPUBLIKA NAŠE VLAST ČESKÁ REPUBLIKA NAŠE VLAST Anotace: Materiál je určen k výuce vlastivědy ve 4. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se základy státního zřízení a politického systému ČR a státními symboly. ČESKÁ REPUBLIKA hlavním

Více

Usnesení. bere na vědomí kontrolu plnění usnesení Rady města Němčice nad Hanou viz. písemný materiál

Usnesení. bere na vědomí kontrolu plnění usnesení Rady města Němčice nad Hanou viz. písemný materiál Usnesení z 38. zasedání Rady města Němčice nad Hanou, ve volebním období 2014-2018, které se uskutečnilo v pondělí 1.2.2016 v 15:00 hodin v kanceláři starostky města Němčice nad Hanou 1. Zahájení, schválení

Více

NEWSLETTER PAMÁTNÍKU LIDICE. září 2018

NEWSLETTER PAMÁTNÍKU LIDICE. září 2018 NEWSLETTER PAMÁTNÍKU LIDICE září 2018 Památník Lidice se v letošním roce také přidává k oslavám 100. výročí založení Československé republiky. Jedním z vrcholů těchto oslav je slavnostní sázení růží do

Více

Město Žatec Městský úřad Kancelář úřadu V Žatci dne MATERIÁL NA JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA ŽATCE konaného dne

Město Žatec Městský úřad Kancelář úřadu V Žatci dne MATERIÁL NA JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA ŽATCE konaného dne Město Žatec Městský úřad Kancelář úřadu V Žatci dne 30.08.2017 MATERIÁL NA JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA ŽATCE konaného dne 11.09.2017 NÁZEV: Dny evropského dědictví v Žatci (EHD) 2017 Regionální muzeum

Více

stránka 1 z 5 celkem

stránka 1 z 5 celkem hudba 18.9.2018 výročí 1918 koncert ské filharmonie k výročí republiky Slavnostní koncert ské filharmonie k 18. 9.2018, 19:30 18.9.2018 Slavnostní koncert ské filharmonie k Slavnostní koncert ské filharmonie

Více

Listopady / Novembers Kontakt: Mgr. Petr Cajthaml, tel , První výstavní místnost

Listopady / Novembers Kontakt: Mgr. Petr Cajthaml, tel , První výstavní místnost Listopady / Novembers Výstava Univerzity Karlovy k výročí 17. listopadu 1939 a 1989 Karolinum (křížová chodba), Ovocný trh 3, Praha 1 17. 11. 2014 28. 2. 2015 otevřeno denně 10.00 18.00 hod (17. 11. od

Více

Změny politických poměrů v českých zemích 13. března pozval Hitler do Berlína Jozefa Tisu požadoval okamžité odtržení Slovenska od českých zemí pod

Změny politických poměrů v českých zemích 13. března pozval Hitler do Berlína Jozefa Tisu požadoval okamžité odtržení Slovenska od českých zemí pod Změny politických poměrů v českých zemích 13. března pozval Hitler do Berlína Jozefa Tisu požadoval okamžité odtržení Slovenska od českých zemí pod pohrůžkou přenechání Slovenska Maďarsku. 14. března byl

Více

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 12. 11. 2015. Odbor školství a sociálních věcí

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 12. 11. 2015. Odbor školství a sociálních věcí MĚSTO HRANICE MATERIÁL pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 12. 11. 2015 Bod programu: 18 Předkládá: Okruh zpracovatelů: Zpracoval: Rada města Odbor školství a sociálních věcí Mgr. Vojtěch Bušina,

Více

Výbor pro kulturu a památkovou péči Zastupitelstva Ústeckého kraje v roce 2018

Výbor pro kulturu a památkovou péči Zastupitelstva Ústeckého kraje v roce 2018 Výbor pro kulturu a památkovou péči Zastupitelstva Ústeckého kraje v roce 2018 11. zasedání 16. 1. 2018 od 10 hodin v prostorách Národního památkového ústavu, územního odborného pracoviště v Ústí nad Labem

Více

moza ka Suchdolská ZÁŘÍ ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA STROMY V NAŠICH ULICÍCH, REDAKTORA SUCHDOLSKÝCH LISTŮ LETECKÝ HLUK NA SUCHDOLE

moza ka Suchdolská ZÁŘÍ ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA STROMY V NAŠICH ULICÍCH, REDAKTORA SUCHDOLSKÝCH LISTŮ LETECKÝ HLUK NA SUCHDOLE Suchdolská ZÁŘÍ moza ka 2018 ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA Veřejné jednání zastupitelstva se uskuteční ve velké zasedací místnosti radnice v úterý 18. září 2018 od 18 hodin. KOMUNÁLNÍ VOLBY A REFERENDUM Ve dnech

Více

ZPRÁVA PRO ZASTUPITELSTVO MĚSTA

ZPRÁVA PRO ZASTUPITELSTVO MĚSTA ZPRÁVA PRO ZASTUPITELSTVO MĚSTA Určeno pro zasedání dne: Zprávu předkládá: Zprávu zpracoval: 27.03.2018 Mgr. Rudolf Salvetr Ing. Milan Jarošík Předmět zprávy: Obecně závazná vyhláška č. 4/2018 o nočním

Více

Masarykova základní škola Plzeň školní rok 2018/2019

Masarykova základní škola Plzeň školní rok 2018/2019 Masarykova základní škola Plzeň školní rok 2018/2019 Plán práce na měsíc listopad 2018 Čtvrtek 1. 11. 7.00 schůzka žákovského parlamentu Pátek 2. 11. Strašidelné hemžení soutěžní odpoledne ŠD (tělocvična)

Více

OS 13. Název materiálu: Obecně závazné vyhlášky města - noční klid a veřejné produkce hudby

OS 13. Název materiálu: Obecně závazné vyhlášky města - noční klid a veřejné produkce hudby Podklady na zasedání ZM dne: 20.10.2016 OS 13. Název materiálu: Obecně závazné vyhlášky města - noční klid a veřejné produkce hudby Předkládá: Vypracoval: Zdeněk Hovorka Zúčastní se projednávání v ZM:

Více

Stanovení odměn pro neuvolněné členy Zastupitelstva města Tišnova a členy/předsedy výborů/komisí/zvl. orgánů města Tišnova

Stanovení odměn pro neuvolněné členy Zastupitelstva města Tišnova a členy/předsedy výborů/komisí/zvl. orgánů města Tišnova Materiál číslo: 33 K projednání Zastupitelstvu města Tišnova 11.12.2017 Předkládá Rada města Tišnova Poznámka: Zveřejněna je pouze upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných

Více

Uzavření dodatků ke smlouvám o uzavření budoucích kupních smluv (budoucí prodeje částí pozemku u plánované autobusové zastávky na Trnci)

Uzavření dodatků ke smlouvám o uzavření budoucích kupních smluv (budoucí prodeje částí pozemku u plánované autobusové zastávky na Trnci) Materiál číslo: 9 K projednání Zastupitelstvu města Tišnova 10.12.2018 Předkládá Rada města Tišnova Poznámka: Zveřejněna je pouze upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných

Více