Jak nenaletět kyberšmejdům

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Jak nenaletět kyberšmejdům"

Transkript

1 Jak nenaletět kyberšmejdům E-learning pro seniory, Lekce 3. Internet vstřícný pro seniory Národní centrum bezpečnějšího internetu 2015 Mgr. Markéta Kalousková

2 Obsah lekce 1. Obsah lekce 2. Kdo to je kyberšmejd? 3. Internetoví podvodníci ve filmu. 4. Nejčastější online šmejdské pasti. 5. Fakta X. 6. Phishing aneb rybaření. 7. Phishing aneb falešné y. 8. Phishing aneb falešné stránky. 9. Jak poznám phishingový útok? 10. Všímejte si detailů. 11. Další typy útoků. 12. Právní okénko. 13. Výzkumná zjištění. 14. Jak se bránit? 15. Deset nejdůležitějších rad. 16. Rada k zapamatování. 17. Kde zjistit víc. 18. Kam se obrátit o pomoc.

3 Kdo to je kyberšmejd? Známe je všichni. Na předváděcích akcích, kde babičky a dědečkové dostanou zdarma oběd, je jim poté nabídnuta sada hrnců, televize, výhodný nákup odborných knih po jednotlivých listech. Všechny výrobky jsou předražené. Senioři po několika platbách zjistí, že výrobek nepotřebují, že je moc drahý. Na odstoupení ze smlouvy je však již pozdě. Stydí se za svůj omyl, mlčí a dostávají se do exekucí. Od smlouvy lze odstoupit do 14 dnů. Pozor! Podle nového občanského zákoníku je smlouva platná i bez podpisu, po telefonu či u. V online prostředí jsou tito úsměvní, milí a jedineční lidé jako doma. Nelze dohledat jejich historii, podnikatelský subjekt bývá uveden na náhodně vybrané adrese. Používají vyskakující okna s úžasnou nabídkou bombastického produktu, dovolené snů, jedinečné možnosti zakoupit výrobek. To vše oproti registraci jména, u a přihlašovacích údajů. Používají taktiku síly slov a naši ochotu kupovat levnější věci (nebo věci, které soused zaručeně nemá). Kyberšmejda živí naše důvěřivost.

4 Internetoví podvodníci ve filmu. Osvětový projekt sdružení CZ.NIC formou krátkých videí, moderovaných sympatickým Romanem Zachem, přibližuje problematiku Internetu. Nabídek, upozornění a podvodníků je na Internetu mnoho. Jak se v tom má člověk vyznat?

5 Nejčastější on-line šmejdské pasti. nevyžádané ové výzvy a inzeráty nevyžádané charitativní žádosti o peníze úžasné nabídky po telefonu ankety slibující odměny za vyplnění internetové seznamky a on-line známosti instalace neověřených softwarů falešné výzvy od autorit (banky, veřejná správa, exekutoři apod.) Online šmejdi ohrožují předlužením, citovým vydíráním, zcizením majetku nebo vytunelováním bankovního účtu. On-line šmejdi k podvodům využívají nevyžádané ové nabídky v kombinaci s uzavřením smlouvy přes telefon. Zdánlivě výhodná nabídka přiměje podvedeného reagovat. Šmejdi manipulativními technikami následně kupní smlouvu uzavřou ústně formou nahrávaného telefonního hovoru. Spotřebitel tak nemá možnost si výhodnost nákupu ověřit či si nabídku v klidu rozmyslet. Pokud chtějí senioři ústně uzavřenou smlouvu zrušit, obyčejně to neumožní a snaží se získat uznání dluhu prostřednictvím vymahačských firem.

6 Fakta X Stále více podvodníků se přesouvá na internet. Nemusejí shánět prostory pro akci a zajišťovat autobusy. Rozešlou pár ů a čekají. Příkladem může být 65letá Martina. Ta si na Facebooku začala dopisovat s ženou, která se tvářila, že je podobného věku a stejných zájmů. Po nějaké době se odmlčela. Já pak z hrůzou zjistila, že je vážně nemocná a požádala mě o padesátitisícovou půjčku, kterou jsem jí ráda poskytla. Pak už se neozvala, telefon nebere, popsala Martina svou zkušenost. Právě žádost o peníze v souvislosti s nemocí, autonehodou nebo nějakou velmi obtížnou životní situací jsou v těchto případech obvyklé. Podle Pavla Kubů ze společnosti Intel je mylné se domnívat, že se seniorem komunikuje skutečný člověk. Současné technologie jsou na takové sémantické úrovni, že je stroj schopný předstírat komunikaci, když používá nejen jméno, ale postupuje pode určitých klíčových slov z mailu, který od seniora obdrží, vysvětlil Pavel Kubů. Zdroj:

7 Phishing (fišing) aneb rybaření I. Ukázka podvodné zprávy FOTO: Česká spořitelna

8 Phishing (fišing) aneb falešné y. Místo ryb loví podvodníci informace. Zašlou falešný , který vypadá jako pravý, např. z banky. Dočtete se, že došlo k problému s vaším účtem, někdo jej nezákonně použil, nebo musíte zaplatit poplatky, nebo vám vznikl dluh apod. Žádají, abyste vložili své osobní údaje, ovou adresu, číslo účtu a pokud máte internetové bankovnictví a platíte často kartou, tak ještě čísla na rubu platební karty. Phishing souvisí se sociálním inženýrstvím. V nedávné době jsme zjistili, že se na Váš online bankovní účet přihlásilo několik počítačů a před přihlášením byla opakovaně zadávána neúspěšná hesla. Nyní potřebujeme, abyste nám svůj účet potvrdili. Pokud tak neučiníte, budeme nuceni Váš účet uzavřít. Své bankovní záznamy potvrdíte kliknutím na tento odkaz: Falešný profil umí být velice přesvědčivý!

9 Phishing (fišing) aneb falešné stránky. Podvodné stránky Internetbankingu Čs. spořitelny V adresním řádku je místo servis24.cz uvedeno stazacki.pl. Adresa odesílatele je security@ceskabank24. S Čs. spořitelnou nemá nic společného. Vždy kontroluj adresní řádek!

10 Jak poznám phishingový útok? OSLOVENÍ Vážený uživateli online služeb: Vážený zákazníku naší banky: Vážený držiteli bankovního účtu: Vážený člene osobního klubu: Zdravíme Vás! Vítejte! Varování! Bezpečnostní upozornění! GRAMATIKA Pozdravy! Kvůli souběžným podvodným pokusům jsme obdrželi. Pravidelně aktualizujeme a ověřujeme naše zákazníky. Během náhodné kontroly naše oddělení byl problém s vaším účtem, který jsme nemohli ověřit informace o váš účet. Buď se vaše informace změnily, nebo jsou neúplné. Vaše banka ZNÁ Vaše jméno i příjmení! Zdroj: Buď pánem svého prostoru. Edice CZ.NIC. str. 135, 136.

11 Všímejte si detailů. Důvěryhodná společnost NIKDY online nepožádá o tyto informace: kódy PIN uživatelská jména hesla čísla bankovních účtů čísla platebních karet Je to kvůli předpisům na ochranu soukromí, bezpečnostním rizikům a zdravému selskému rozumu. NIKDY nezadávejte číslo bankovního účtu, přihlašovací údaje, rodné číslo, ani přihlašovací jméno a heslo k IM zprávám. V roce 2014 byly phishingové útoky příčinou 95% všech neoprávněných čerpání peněz z účtu bankovních klientů přes kanály internetového bankovnictví. Na internetových stránkách HOAX.CZ, v databázi, naleznete všechny příklady hoaxů, které kolují internetem! Zdroj: Buď pánem svého prostoru. Edice CZ.NIC. str. 136 Zdroj:

12 Další typy útoků. Útoky na sociálních sítích. Jsou vedeny přes falešný profil, odkaz nebo aktualizace stavu. Stačí kliknout a jste přesměrováni na stránku, která vypadá jako pravá. Cílem je získat peníze přímým požadavkem, nebo získat přihlašovací jména a hesla. Protože potom je možné manipulovat s profilem oběti a oslovovat její přátele. Tedy nemůžu uvěřit, že tyhle fotky zveřejnili až to uvidí její kluk, tak to bude zlý Pozor na snahu pomáhat. Jakmile dojde k přírodní katastrofě, lidé chtějí pomáhat. Během několika hodin se vyrojí phishingové útoky s podvodnými účty, kam lze zasílat peníze. Požádá-li vás někdo přes sociální síť o finanční pomoc, vždy si velice dobře ověřte, zda komunikujete skutečně s danou osobou. Nejjednodušším způsobem je danému příteli zatelefonovat a zjistit, zda peníze opravdu potřebuje, radí Jan Matoušek z České bankovní asociace. Zdroj: Buď pánem svého prostoru. Edice CZ.NIC. str. 139 Zdroj:

13 Právní okénko. Zákon spotřebitele chrání, ale musí se aktivně bránit. Zákon je na straně spotřebitelů, potvrzují i právní experti. Podle nového občanského zákoníku totiž musí být smluvní vztahy vyrovnané a nikoli výhodné jen pro jednu ze stran. Lepší než se soudit je ale sporu se vyhnout. Znamená to nereagovat na nevyžádané nabídky a rozhodně neuzavírat jakékoli smlouvy telefonicky. Ústní smlouvy jsou velmi nebezpečné, a to zejména pro seniory, protože souhlas může být vynucen manipulací a kupující nemusí být schopen nabídku objektivně posoudit. Navíc nemá k dispozici záznam dohody a zpětně si nemůže ověřit, k čemu se zavázal. Podvodníci toho zneužívají i v případném soudním řízení, doporučuje JUDr. Marek Pavlovský, Ph.D. z advokátní kanceláře Syrůčková, Pavlovský, Hartmannová a spol. (Advokátní kancelář u Anděla). Zákon č. 89/2012 Sb., nový občanský zákoník Část 4 Relativní majetková práva Díl 2 Smlouva Organizace Život 90 doporučuje podvedeným penzistům, aby se obrátili na jejich krizovou telefonní linku Senior telefon s číslem , kde jim poradí, jak dále postupovat. Uživatelé všech věkových kategorií se o prevenci on-line kriminality a osobní ochrany mohou dovědět na či

14 Výzkumná zjištění. Vzrůstá počet exekucí u seniorů spojených s nákupy na podvodných e-shopech tisíc případů exekucí tisíc případů exekucí Exekučních srážek nebo srážek na důchodech je 2,5x více než v roce Počet důchodů se zařízenou exekuční srážkou Rok Celkem zdroj: ČSSZ, údaje k 31. prosinci každého roku Zdroj:

15 Jak se bránit. 10 pravidel, která byste měli znát.

16 Deset rad. 1. Doručené y nebo jiné výzvy, které vybízejí k zadání osobních údajů, PIN nebo čísel kreditních karet, ignorujte. 2. Neklikejte na žádné odkazy v u, neotvírejte y od neznámých a podezřelých odesílatelů. 3. Pro přihlášení používejte pouze oficiální stránky. 4. Bankovní domy ani jiné instituce nikdy nepožadují přihlašovací údaje em. 5. Phishing ze zahraničí většinou používá špatný český jazyk. 6. Aktualizujte si pravidelně internetový prohlížeč a svá hesla. 7. ový klient informuje uživatele, že se jedná o pfishing. 8. Podezřelé y označte jako SPAM. 9. Mějte vždy aktualizovaný operační systém, firewall a antivirus! 10. Mějte nainstalovaný antiphishingový program!

17 Rada k zapamatování. Pamatujte, když uděláte chybu, nikdy si ji nenechávejte pro sebe. Vždy existuje nějaké východisko nebo někdo, kdo vám může v dané situaci pomoci.

18 Kde zjistit víc? Knihy na dobrou noc Buď pánem svého prostoru elektr. verze Hustej internet. L. Seifertová, L. Eckertová Právo na internetu. R. Polčák Bezpečí na internetu. T. Petrowski Kde zjistit víc:

19 Lekce 3. - Jak nenaletět kyberšmejdům Kam se obrátit o pomoc. Linka pomoci BKB: Linka bezpečí: Linka pomoc v krizi Policie ČR: Bezplatná senior linka: Policie ČR Potřebujete pomoc nebo radu? helpline@saferinternet.cz Telefon: Chcete nahlásit nezákonný a nevhodný obsah na internetu?

20

Bezpečná komunikace online

Bezpečná komunikace online Bezpečná komunikace online E-learning pro seniory, Lekce 2. Internet vstřícný pro seniory Národní centrum bezpečnějšího internetu 2015 Mgr. Markéta Kalousková, Mgr. Rostislav Jakoubek e-mail: seniori@saferinternet.cz

Více

On-line šmejdi okrádají a podvádějí seniory. Jak se bránit nekalým praktikám internetových podvodníků 13. listopad 2014

On-line šmejdi okrádají a podvádějí seniory. Jak se bránit nekalým praktikám internetových podvodníků 13. listopad 2014 On-line šmejdi okrádají a podvádějí seniory Jak se bránit nekalým praktikám internetových podvodníků 13. listopad 2014 Online zločin není planá hrozba (Intel) LETOŠNÍ PRŮZKUM SPOLEČNOSTI INTEL: Nejohroženější

Více

Kategorie Základní školy

Kategorie Základní školy Obsah: Kategorie základní školy... 3 1. kolo... 3 2. kolo... 6 3. kolo... 9 Kategorie Střední školy...13 1. kolo...13 2. kolo...16 3. kolo...2 Porovnání stejných otázek u ZŠ a SŠ...23 Kategorie Základní

Více

Seminární práce. Téma. Jméno, Příjmení, rok,

Seminární práce. Téma. Jméno, Příjmení, rok, Seminární práce Téma Jméno, Příjmení, rok, Obsah 1. O projektu... 2 2. Procházení webu... 2 3. Phishing... 3 a. Co dělat, pokud se stanu obětí phishingu?... 3 b. Falešné webové stránky neboli Spoofing...

Více

Realita všedního dne, nebo sci-fi?

Realita všedního dne, nebo sci-fi? Škodlivý kód a počítačová bezpečnost Roman Bartoš Realita všedního dne, nebo sci-fi? J e 19.53, zapínám počítač a čekám, až budu moci spustit internetový prohlížeč a zaplatit přes internet ty zpropadené

Více

Koordinační středisko pro resortní zdravotnické informační systémy. Závěrečný test Základy informační bezpečnosti pro uživatele. Verze: 1.

Koordinační středisko pro resortní zdravotnické informační systémy. Závěrečný test Základy informační bezpečnosti pro uživatele. Verze: 1. Koordinační středisko pro resortní zdravotnické informační systémy Závěrečný test Základy informační bezpečnosti pro uživatele Verze: 1.2 Test - Základy informační bezpečnosti pro uživatele Stránka 2 z

Více

B7:7B:9E:D2:1F:C8:B3:0C:12:DA:0A:5E:13:53:26:7B:F2:8 D:70:D7, po aktualizaci certifikátu s touto správnou

B7:7B:9E:D2:1F:C8:B3:0C:12:DA:0A:5E:13:53:26:7B:F2:8 D:70:D7, po aktualizaci certifikátu s touto správnou Obchodní podmínky pro elektronickou správu účtů vedených bankou Fio banka, a.s., IČ 61858374, Praha 1, V Celnici 10, PSČ 117 21, zapsanou v obchodním rejstříku vedeném rejstříkovým soudem v Praze, spis.

Více

Obchodní podmínky společnosti Střešní nosiče BöHM s.r.o. účinné k datu 1.1.2014 Provozovatel obchodu:střešní nosiče BöHM s.r.o.

Obchodní podmínky společnosti Střešní nosiče BöHM s.r.o. účinné k datu 1.1.2014 Provozovatel obchodu:střešní nosiče BöHM s.r.o. Obchodní podmínky společnosti Střešní nosiče BöHM s.r.o. účinné k datu 1.1.2014 Provozovatel obchodu:střešní nosiče BöHM s.r.o. Sídlo společnosti: Praha - Hloubětín, K Hutím 1074/6, PSČ 198 00 IČ: 27609651

Více

Bezpečnostní zásady. d) Disponent je povinen při používání čipové karty nebo USB tokenu, na nichž je

Bezpečnostní zásady. d) Disponent je povinen při používání čipové karty nebo USB tokenu, na nichž je Bezpečnostní zásady Česká národní banka (ČNB) věnuje trvalou pozornost nadstandardnímu zabezpečení aplikace ABO-K internetové bankovnictví (dále jen ABO-K ), proto využívá moderní technologie pro ochranu

Více

I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ společnosti Visual Data s.r.o. se sídlem Vítězné náměstí 576/1, 160 00 Praha 6 identifikační číslo: 01849611 DIČ: CZ 01849611 zapsané v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl C, vložka

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO SLUŽBU INTERNETBANKING PPF banky a.s.

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO SLUŽBU INTERNETBANKING PPF banky a.s. UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO SLUŽBU INTERNETBANKING PPF banky a.s. Část I: Všeobecné informace, přihlášení do Internetbankingu, nastavení a Autorizace příkazů a žádostí pro Banku Obsah: I. Všeobecné informace...

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ VIII/ 2012 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní

Více

Bezpečnost ve světě ICT - 10

Bezpečnost ve světě ICT - 10 Informační systémy 2 Bezpečnost ve světě ICT - 10 Přednáší: doc. Ing. Jan Skrbek, Dr. - KIN Přednášky: pondělí 8 50 10 25 Spojení: e-mail: jan.skrbek@tul.cz tel.: 48 535 2442 Obsah: Bezpečnostní hrozby

Více

Bezpečnostní zásady. d) Disponent je povinen při používání čipové karty nebo USB tokenu, na nichž je

Bezpečnostní zásady. d) Disponent je povinen při používání čipové karty nebo USB tokenu, na nichž je Bezpečnostní zásady Česká národní banka (ČNB) věnuje trvalou pozornost nadstandardnímu zabezpečení aplikace ABO-K internetové bankovnictví (dále jen ABO-K), proto využívá moderní technologie pro ochranu

Více

Hrozby a trendy Internetbankingu

Hrozby a trendy Internetbankingu Pohled banky na bezpečnost přímého bankovnictví David Pikálek Česká spořitelna, a.s. Přímé bankovnictví Agenda 1. Zkušenost roku 2008 v ČR 1. Phishing 2. Pharming 2. Aktuální trendy v bezpečnosti ADK 1.

Více

INTERNET SERVIS MANUÁL

INTERNET SERVIS MANUÁL INTERNET SERVIS MANUÁL VÍTÁME VÁS! Právě jste otevřeli manuál Raiffeisen stavební spořitelny a.s. (dále jen RSTS ) pro práci s první aplikací internetového servisu s aktivními operacemi pro stavební spoření

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO INTERNETBANKING PPF banky a.s.

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO INTERNETBANKING PPF banky a.s. UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO INTERNETBANKING PPF banky a.s. Část I: Všeobecné informace, přihlášení do Internetbankingu, nastavení a autorizace Verze: 22122014 Strana 1 (celkem 19) Obsah: I. Všeobecné informace...

Více

Obsah. Úvodem 11 Komu je kniha určena 11 Forma výkladu 11 Co Internet nabízí a co se dozvíte v této knize 12

Obsah. Úvodem 11 Komu je kniha určena 11 Forma výkladu 11 Co Internet nabízí a co se dozvíte v této knize 12 Obsah Úvodem 11 Komu je kniha určena 11 Forma výkladu 11 Co Internet nabízí a co se dozvíte v této knize 12 Kapitola 1 Světem Internetu s prohlížečem 13 Kde se Internet v počítači bere 13 Prohlížíme Internet

Více

OBCHODNÍ PODMÍNKY 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ

OBCHODNÍ PODMÍNKY 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ OBCHODNÍ PODMÍNKY obchodní společnosti Beauty servis CZ s.r.o. se sídlem: Praha 1 Nové Město, Václavské náměstí 832/19, PSČ 110 00, identifikační číslo: 24763 144, zapsané v obchodním rejstříku vedeném

Více

Vzdělávací modul FG - 01. Finanční gramotnost, ochrana spotřebitele. Šance pro Šluknovský výběžek. Autor: Mgr. Richard Veleta Ph.D.

Vzdělávací modul FG - 01. Finanční gramotnost, ochrana spotřebitele. Šance pro Šluknovský výběžek. Autor: Mgr. Richard Veleta Ph.D. Šance pro Šluknovský výběžek Klíčová aktivita č. 1 Vzdělávací modul FG - 01 Finanční gramotnost, ochrana spotřebitele Autor: Mgr. Richard Veleta Ph.D. Varnsdorf 2013 Projekt Šance pro Šluknovský výběžek

Více

Téma: PC viry II. Vytvořil: Vítězslav Jindra. Dne: 11. 1. 2012. VY_32_Inovace/1_058

Téma: PC viry II. Vytvořil: Vítězslav Jindra. Dne: 11. 1. 2012. VY_32_Inovace/1_058 Téma: PC viry II. Vytvořil: Vítězslav Jindra Dne: 11. 1. 2012 VY_32_Inovace/1_058 1 Anotace: Interaktivní prezentace seznamuje žáka s nejběžnějšími typy PC virů a způsoby, jak se před nimi bránit. Prezentace

Více

půjčky bez registru kraslice. Rodičkovská dovolena jí bude končit v měsíci květnu 2013. Neodevzdání tohoto základního tiskopisu může být sankciováno

půjčky bez registru kraslice. Rodičkovská dovolena jí bude končit v měsíci květnu 2013. Neodevzdání tohoto základního tiskopisu může být sankciováno půjčky bez registru kraslice. Rodičkovská dovolena jí bude končit v měsíci květnu 2013. Neodevzdání tohoto základního tiskopisu může být sankciováno pokutou a zdravotní pojištění je vypočteno v pravděpodobné

Více

OBCHODNÍ PODMÍNKY 1 ÚVODNÍ USTANOVENÍ

OBCHODNÍ PODMÍNKY 1 ÚVODNÍ USTANOVENÍ OBCHODNÍ PODMÍNKY 1 ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1.1 Tyto obchodní podmínky (dále jen obchodní podmínky ) podnikatele Eva Schunke, se sídlem a bydlištěm Horní Roveň 216, Dolní Roveň 53371, identifikační číslo: 73650412,

Více

Provozovatel e-shopu a jeho sídlo: Jan Lipovský IČ 75900556 Karla Svolinského 315/9, Prostějov, 796 01 OBCHODNÍ PODMÍNKY

Provozovatel e-shopu a jeho sídlo: Jan Lipovský IČ 75900556 Karla Svolinského 315/9, Prostějov, 796 01 OBCHODNÍ PODMÍNKY OBCHODNÍ PODMÍNKY fyzická osoba podnikatel se sídlem identifikační číslo: 75900556, není plátce DPH pro prodej zboží prostřednictvím on-line obchodu umístěného na internetové adrese www.lahodnekytice.cz

Více

1.1. Používání Předplatitelé nesmí bez předchozí dohody s One.com umísťovat na server velké objemy dat k volnému stahování nebo čtení.

1.1. Používání Předplatitelé nesmí bez předchozí dohody s One.com umísťovat na server velké objemy dat k volnému stahování nebo čtení. Smluvní podmínky One.com v.09 Následující podmínky platí u One.com od 1. září 2015. 1. Předplatné: Předplatné webového prostoru One.com umožňuje přístup k poštovním serverům One.com. Každé předplatné může

Více

Obchodnı podmı nky. Kopii VOP a fakturu obdrží Objednatel jako přílohu smlouvy o dílo na zadanou emailovou adresu.

Obchodnı podmı nky. Kopii VOP a fakturu obdrží Objednatel jako přílohu smlouvy o dílo na zadanou emailovou adresu. Obchodnı podmı nky I. Základní ustanovení Tyto Všeobecné obchodní podmínky (dále jen VOP ) upravují vztahy mezi smluvními stranami smlouvy o poskytnutí služeb. Na jedné straně je společnost Aseta, s.r.o.

Více

s nějakým vnucováním jiného produktu půjčky hotovostni pouze teplice ústecký. Generali PojišťovnaGolden Gate CZ, a. Prodávají

s nějakým vnucováním jiného produktu půjčky hotovostni pouze teplice ústecký. Generali PojišťovnaGolden Gate CZ, a. Prodávají půjčky hotovostni pouze teplice ústecký. Neváhejte mne kontaktovat, pokud budete chtít o administrátorům tohoto webu. Ohodnoťte jeho služby a řekněte ostatním, kdo je nejlepší. Sice se vyskytl problém

Více

Obsah. Úvodem 9 Komu je kniha určena 9 Forma výkladu 9 Co Internet nabízí a co se dozvíte v této knize 10

Obsah. Úvodem 9 Komu je kniha určena 9 Forma výkladu 9 Co Internet nabízí a co se dozvíte v této knize 10 Obsah Úvodem 9 Komu je kniha určena 9 Forma výkladu 9 Co Internet nabízí a co se dozvíte v této knize 10 Kapitola 1 Světem Internetu s prohlížečem 11 Kde se Internet v počítači bere 11 Prohlížíme Internet

Více

půjčka cetelem jak to vidí. Hlavní předností je právě tato rychlost s jakou vše vybavíte

půjčka cetelem jak to vidí. Hlavní předností je právě tato rychlost s jakou vše vybavíte půjčka cetelem jak to vidí. Hlavní předností je právě tato rychlost s jakou vše vybavíte půjčka cetelem jak to vidí. Recenzi můžete charakterizovat jako kompletní názor na půjčku se snahou být nestanný.

Více

Objednejte si Microsoft Office Professional Plus 2013 na domácí počítač za necelých 400 Kč!

Objednejte si Microsoft Office Professional Plus 2013 na domácí počítač za necelých 400 Kč! Objednejte si Microsoft Office Professional Plus 2013 na domácí počítač za necelých 400 Kč! Díky výhodné smlouvě se společností Microsoft si můžete objednat nejvyšší a nejnovější sadu Microsoft Office

Více

Obchodní podmínky ADEON

Obchodní podmínky ADEON Obchodní podmínky ADEON obchodní společnosti Adeon CZ s.r.o. se sídlem Tečovice 390, 763 02 Zlín identifikační číslo: 26276038 zapsané v obchodním rejstříku vedeném na krajském soudě v Brně, Spis.značka:

Více

Lucrum Credit since 2014 s.r.o. Hálkova 1643/5 120 00 Praha. Smluvní podmínky pro Zápůjčky a Úvěry a Zákonní informace VOP 01/2016

Lucrum Credit since 2014 s.r.o. Hálkova 1643/5 120 00 Praha. Smluvní podmínky pro Zápůjčky a Úvěry a Zákonní informace VOP 01/2016 Obchodní podmínky 1.1. Zákonní informace 18.1. Sazebník nadstandardních služeb 19.1. Sazebník poplatků a kalkulacce RPSN 20.1. Vzorové formuláře 21.1 Smluvní podmínky pro Zápůjčky a Úvěry poskytované společností

Více

Základní zabezpečení. Ing. Radomír Orkáč 28.2.2013, Ostrava. radomir.orkac@vsb.cz

Základní zabezpečení. Ing. Radomír Orkáč 28.2.2013, Ostrava. radomir.orkac@vsb.cz Základní zabezpečení Ing. Radomír Orkáč 28.2.2013, Ostrava radomir.orkac@vsb.cz Mě se to netýká... Proč by se chtěl někdo dostat do mého počítače?! Kresba: Pavel Kantorek Hrozba Cílem útočníka je získat

Více

životopis dovolenou půjčka 20000 půjčka 20000 půjčka 20000 do

životopis dovolenou půjčka 20000 půjčka 20000 půjčka 20000 do bezúročná půjčka zaměstnanci vzor životopis. cz Co má společného vila v Litoměřicích, zdr sazby DPH. 000 kč na bezúročná půjčka zaměstnanci vzor životopis dovolenou půjčka 20000 půjčka 20000 půjčka 20000

Více

PODMÍNKY POUŽÍVÁNÍ APLIKACE ČSOB NANÁKUPY

PODMÍNKY POUŽÍVÁNÍ APLIKACE ČSOB NANÁKUPY PODMÍNKY POUŽÍVÁNÍ APLIKACE ČSOB NANÁKUPY Všeobecná ustanovení 1., se sídlem, IČO 00001350, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B: XXXVI, vložka 46 (dále jen ČSOB ) vydává

Více

Rozdíl mezi šikanou a kyberšikanou

Rozdíl mezi šikanou a kyberšikanou Jana Razakowská Rozdíl l mezi šikanou a kyberšikanou Šikana je: jakékoliv chování, jehož záměrem je opakovaně ubližovat, ohrožovat, nebo zastrašovat jiného člověka, případně skupinu lidí zahrnuje jak fyzický

Více

Komunikace se zákazníkem

Komunikace se zákazníkem EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND Komunikace se zákazníkem PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI Ing. Mgr. Petra Koťátková Co se dnes dozvíte Efektivní způsoby komunikace se zákazníkem (email, telefon, osobní

Více

Na co bychom neměli zapomínat: Základní bezpečnost! Opatrné zacházení s osobními údaji

Na co bychom neměli zapomínat: Základní bezpečnost! Opatrné zacházení s osobními údaji Na co bychom neměli zapomínat: Základní bezpečnost! Opatrné zacházení s osobními údaji Vydavatel: Online Safety Institute, z.s.p.o., Svornosti 30, 150 00 Praha 5, IČO: 75098679, www.osi.cz Přeloženo a

Více

Obchodní podmínky DC Savings System, a.s.

Obchodní podmínky DC Savings System, a.s. Obchodní podmínky DC Savings System, a.s. se sídlem: Vídeňská 186/118, Přízřenice, 619 00 Brno IČ: 293 15 450 spisová značka: B 6796 vedená u Krajského soudu v Brně pro poskytování slev, skupinových nákupů,

Více

Uživatelská příručka služeb

Uživatelská příručka služeb Uživatelská příručka služeb Odteď máte nonstop k dispozici moderní formy internetového a telefonního bankovnictví. SERVIS 24 Internetbanking dostupný na internetové adrese: www.servis24.cz SERVIS 24 Telebanking

Více

Vysoká škola ekonomická v Praze

Vysoká škola ekonomická v Praze Vysoká škola ekonomická v Praze Fakulta informatiky a statistiky obor informatika 2007 Srovnání portálů zdravotních pojišťoven z pohledu malého a středního podniku jako zaměstnavatele (bakalářská práce)

Více

Obchodní podmínky se vztahují na prodej zboží prostřednictvím on-line obchodu umístěného na internetové adrese www.chejn-krmiva.cz

Obchodní podmínky se vztahují na prodej zboží prostřednictvím on-line obchodu umístěného na internetové adrese www.chejn-krmiva.cz Obchodní podmínky Provozovatel obchodu a dodavatel zboží: Název:Josef Chejn, spol. s r.o. Sídlo: Křenice 42, 25084, pošta Sibřina Ičo: 27105776 Dič: CZ27105776 Zapsaná v obchodním rejstříku vedeném městským

Více

Všeobecné obchodní podmínky

Všeobecné obchodní podmínky Všeobecné obchodní podmínky Gender Studies, o.p.s. se sídlem Klimentská 17, 110 00 Praha 1 IČ: 25737058 zapsané v obchodním rejstříku vedeném u Městského soudu v Praze, oddíl O, vložka 95. 1. Úvodní ustanovení

Více

Obchodní podmínky pro poskytování služby DM Bee Typ Služby nabízené Poskytovatelem

Obchodní podmínky pro poskytování služby DM Bee Typ Služby nabízené Poskytovatelem Obchodní podmínky pro poskytování služby DM Bee Obchodní podmínky (dále jen "Podmínky") vydané na základě 1751 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů (dále jen občanský zákoník

Více

Smlouva a Všeobecné obchodní podmínky ESPAUN s.r.o.

Smlouva a Všeobecné obchodní podmínky ESPAUN s.r.o. Smlouva a Všeobecné obchodní podmínky ESPAUN s.r.o. Espaun, s.r.o. se sídlem Jaurisova 515/4, 140 00 Praha 4, DIČ: CZ27945014. (dále jen Poskytovatel") Úvodní ustanovení Tyto Všeobecné obchodní podmínky

Více

Pojmy uvedené ve Smlouvě velkým písmenem a dále nedefinované mají následující význam:

Pojmy uvedené ve Smlouvě velkým písmenem a dále nedefinované mají následující význam: Obchodní podmínky Smlouvy o úvěru Pojmy uvedené ve Smlouvě velkým písmenem a dále nedefinované mají následující význam: Aplikace znamená software provozovaný na zařízeních Zprostředkovatele, jehož prostřednictvím

Více

Průvodce investováním

Průvodce investováním 19 října 2012 Průvodce investováním Co je to ESMA? Zkratka ESMA označuje Evropský orgán pro cenné papíry a trhy. Je to nezávislý regulační orgán Evropské unie se sídlem v Paříži. Jedním z cílů orgánu ESMA

Více

Obchodní podmínky internetového obchodu www.iweol.com

Obchodní podmínky internetového obchodu www.iweol.com Obchodní podmínky internetového obchodu www.iweol.com 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1.1. Tyto obchodní podmínky (dále jen obchodní podmínky ) obchodní společnosti Iweol EU s.r.o., se sídlem Kovářská 140/10, Komárov,

Více

Správce financí. Objevte způsob, jak ušetřit každý měsíc. až 2 000 Kč. Správce financí od společnosti Home Credit a jejích partnerů.

Správce financí. Objevte způsob, jak ušetřit každý měsíc. až 2 000 Kč. Správce financí od společnosti Home Credit a jejích partnerů. Správce od společnosti Home Credit a jejích partnerů. Vážený pan Ing. Jan Novák Nádražní 365/3 3 45 Praha Objevte způsob, jak ušetřit každý měsíc Správce až 2 000 Kč Vážený pane Nováku, Váš průvodce aplikací

Více

OBCHODNÍ PODMÍNKY. INFORMACE PRO SPOTŘEBITELE dle 1811 odst.2 OZ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

OBCHODNÍ PODMÍNKY. INFORMACE PRO SPOTŘEBITELE dle 1811 odst.2 OZ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ OBCHODNÍ PODMÍNKY INFORMACE PRO SPOTŘEBITELE dle 1811 odst.2 OZ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Prodávajícím je Miroslava Zudová, se sídlem v V Hlubokém 27E, 25216 Nučice (Praha-západ), IČ: 47353236, vedená u Městského

Více

Pokyny k požadavkům na informace a posouzení chemické bezpečnosti

Pokyny k požadavkům na informace a posouzení chemické bezpečnosti Pokyny k požadavkům na informace a posouzení chemické bezpečnosti Formát scénáře expozice v části D : Vypracování scénáře expozice v části F : Formát CSR Verze: 2.1 listopad 2012 PRÁVNÍ UPOZORNĚNÍ Tento

Více

Finanční gramotnost pro SŠ -9. modul Dobré finanční návyky

Finanční gramotnost pro SŠ -9. modul Dobré finanční návyky Modul č. 9 Ing. Miroslav Škvára O financích O financích Svět financí určitě není vůbec jednoduchý. Ale pokud budete dodržovat určitá pravidla a zvyknete si je používat, budete úspěšní. Každý z vás má určité

Více

Jak FSCS (Fond pojištění vkladů) chrání Vaše peníze

Jak FSCS (Fond pojištění vkladů) chrání Vaše peníze Jak FSCS chrání Vaše peníze 1 Jak FSCS (Fond pojištění vkladů) chrání Vaše peníze Průvodce Fondem pojištění vkladů Jak FSCS chrání Vaše peníze 2 O tomto dokumentu Tento dokument Vám vysvětlí, co je FSCS

Více

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY I. UZAVŘENÍ SMLOUVY

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY I. UZAVŘENÍ SMLOUVY VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY I. UZAVŘENÍ SMLOUVY 1. Tyto všeobecné obchodní podmínky (dále jen VOP ) upravují práva a povinnosti smluvních stran při uzavírání a plnění smlouvy o dílo (dále jen Smlouva )

Více

Technická příručka. on-line aplikace studijní a profesní orientace. www.profesni-orientace.cz

Technická příručka. on-line aplikace studijní a profesní orientace. www.profesni-orientace.cz Technická příručka on-line aplikace studijní a profesní orientace www.profesni-orientace.cz WBS - Webová podpora hledání zaměstnání Projekt Leonardo da Vinci Středisko podpory poradenských služeb Národního

Více

Vážená paní, Vážený pane,

Vážená paní, Vážený pane, Vážená paní, Vážený pane, děkujeme Vám za Vaši přízeň a zájem o produkty Komerční banky. Neustále se snažíme naše služby zlepšovat a pevně věříme, že i tyto novinky přispějí ke zvýšení Vaší spokojenosti.

Více

1. Úvodní ustanovení 1.1. Tyto obchodní podmínky platí pro nákup v internetovém obchodě www.maxi-postele.cz a upravují vzájemná práva a povinnosti

1. Úvodní ustanovení 1.1. Tyto obchodní podmínky platí pro nákup v internetovém obchodě www.maxi-postele.cz a upravují vzájemná práva a povinnosti 1. Úvodní ustanovení 1.1. Tyto obchodní podmínky platí pro nákup v internetovém obchodě www.maxi-postele.cz a upravují vzájemná práva a povinnosti smluvních stran vzniklé v souvislosti nebo na základě

Více

ESET Pokyny pro firmy. Datum: červenec 2015. Stav: Final 1.2

ESET Pokyny pro firmy. Datum: červenec 2015. Stav: Final 1.2 ESET Pokyny pro firmy Vedoucí autor: CITEVE Datum: červenec 2015 Stav: Final 1.2 Obsah Obsah... 2 1. Úvod... 3 2. O projektu SET... 4 3. ESET Tool (nástroj)... 5 3.1. Postup, vstupy a výstupy... 5 3.2.

Více

Světem Internetu s prohlížečem

Světem Internetu s prohlížečem Kapitola 1 Světem Internetu s prohlížečem Kde se Internet v počítači bere Prohlížíme Internet s prohlížečem Spuštění prohlížeče Jak se pohybovat v prostředí Internetu Jak správně zadávat WWW adresu Zaznamenáváme

Více

Aktuální informace o elektronické bezpečnosti

Aktuální informace o elektronické bezpečnosti Aktuální informace o elektronické bezpečnosti a digitální vydírání, fenomén současnosti? Jiří Palyza, Národní centrum bezpečnějšího internetu Konference Řešení kybernetické kriminality, KÚ Kraje Vysočina,

Více

OBCHODNÍ PODMÍNKY. pro prodej zboží prostřednictvím on-line obchodu umístěného na internetové adrese www.zohir.cz

OBCHODNÍ PODMÍNKY. pro prodej zboží prostřednictvím on-line obchodu umístěného na internetové adrese www.zohir.cz OBCHODNÍ PODMÍNKY obchodní společností Svět pohybu z.s. se sídlem Žižkova 139, Bakov nad Jizerou identifikační číslo: 04700201 zapsané v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze L 64158 a obchodní

Více

Jednání řídily: Linda Zákorová, koordinátorka komunitního plánování sociálních a návazných služeb Martina Macurová, metodická podpora KPSS

Jednání řídily: Linda Zákorová, koordinátorka komunitního plánování sociálních a návazných služeb Martina Macurová, metodická podpora KPSS Zápis z jednání KPSS pracovní skupina Osoby se zdravotním postižením Datum konání: 1. 4. 2015, 16:00 Místo konání: ÚMČ Praha 10, 5. patro, Radniční salonek Přítomni: dle prezenční listiny Jednání řídily:

Více

Finanční gramotnost, osobní rozpočet, rodinný rozpočet, přebytek, schodek. Materiál je určen pro žáky odborné školy, slouží k výkladu nového učiva

Finanční gramotnost, osobní rozpočet, rodinný rozpočet, přebytek, schodek. Materiál je určen pro žáky odborné školy, slouží k výkladu nového učiva Název školy Název projektu Číslo projektu Číslo šablony Odborná škola výroby a služeb, Plzeň, Vejprnická 56, 318 00 Plzeň Digitalizace výuky CZ.1.07/1.5.00/34.0977 VY_62_inovace_FG1 Číslo materiálu 1 Autor

Více

Vítejte ve světě platebních karet

Vítejte ve světě platebních karet Vítejte ve světě platebních karet Vážení klienti, KARTA ZBLÍZKA rádi bychom vám poděkovali, že využíváte našich služeb. S mezinárodní platební kartou získáváte jednoduchý přístup ke svým financím. Věříme,

Více

SVĚT OČIMA DĚTÍ 2016 13. ROČNÍK SOUTĚŽE MINISTERSTVA VNITRA. odbor tisku a public relations Ministerstvo vnitra

SVĚT OČIMA DĚTÍ 2016 13. ROČNÍK SOUTĚŽE MINISTERSTVA VNITRA. odbor tisku a public relations Ministerstvo vnitra SVĚT OČIMA DĚTÍ 2016 13. ROČNÍK SOUTĚŽE MINISTERSTVA VNITRA odbor tisku a public relations Ministerstvo vnitra Dětskou soutěž pořádá: Odbor tisku a public relations V Praze dne 30. března 2016 Cíl projektu

Více

OBCHODNÍ PODMÍNKY. www.botanela.cz

OBCHODNÍ PODMÍNKY. www.botanela.cz OBCHODNÍ PODMÍNKY www.botanela.cz 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1.1. Tyto obchodní podmínky (dále jen obchodní podmínky ) internetového obchodu www.botanela.cz, který provozuje se sídlem Marie Pujmanové 1755/9,

Více

Účtování pojišťoven z Praktika

Účtování pojišťoven z Praktika Účtování pojišťoven z Praktika Níže bude popsán podrobně postup, jak vyúčtovat pojišťovny přímo z programu. Účtování je tak pro Vás mnohem jednoduší. Nemusíte se tak již přihlašovat na portály ZP. Pro

Více

Bezpečnostní rizika spojená s platebními službami

Bezpečnostní rizika spojená s platebními službami Bezpečnostní rizika spojená s platebními službami Vážení klienti, v souvislosti s poskytováním platebních služeb naší společností SAB Finance a.s., IČO: 24717444, se sídlem Praha 1 - Nové Město, Senovážné

Více

Příručka pacienta strana 1 NEMOCNICE VE FRÝDKU-MÍSTKU PŘÍRUČKA PACIENTA

Příručka pacienta strana 1 NEMOCNICE VE FRÝDKU-MÍSTKU PŘÍRUČKA PACIENTA Příručka pacienta strana 1 NEMOCNICE VE FRÝDKU-MÍSTKU PŘÍRUČKA PACIENTA Nemocnice Frýdek-Místek strana 2 Pobyt v nemocnici Co si vzít s sebou do nemocnice str. 3 Co si nebrat do nemocnice str. 4 Jak probíhá

Více

Likvidace pojistné události

Likvidace pojistné události Likvidace pojistné události Definice likvidace PU souhrn pracovních postupů, jejichž cílem je určit výši škody a poskytnout pojištěnému nebo poškozenému přiměřenou peněžní náhradu, které říkáme pojistné

Více

půjčky ihned zlateslevy cz. Slevové servery a slevové agregátory Klasické slevové servery doplnily během pár měsíců takzvané slevové agregátory, zvané

půjčky ihned zlateslevy cz. Slevové servery a slevové agregátory Klasické slevové servery doplnily během pár měsíců takzvané slevové agregátory, zvané půjčky ihned zlateslevy cz. Slevové servery a slevové agregátory Klasické slevové servery doplnily během pár měsíců takzvané slevové agregátory, zvané též porovnávače. Na české scéně fungují slevové servery

Více

ZPRÁVIČKY Z CHODOUNĚ CHODOUŇSKÝ ČTVRTLETNÍK 10-12/2010 ANEB. Obecní úřad Chodouň. Pod Studeným vesnička, v malém údolí.. O B S A H

ZPRÁVIČKY Z CHODOUNĚ CHODOUŇSKÝ ČTVRTLETNÍK 10-12/2010 ANEB. Obecní úřad Chodouň. Pod Studeným vesnička, v malém údolí.. O B S A H Pod Studeným vesnička, v malém údolí.. 10-12/2010 ZPRÁVIČKY Z CHODOUNĚ ANEB CHODOUŇSKÝ ČTVRTLETNÍK O B S A H 1. OZNÁMENÍ OÚ 1.1. Nové zastupitelstvo si zvolilo starostu a 2 místostarosty 1.2. Poděkování

Více

Sdělení před uzavřením smlouvy

Sdělení před uzavřením smlouvy Obchodní podmínky společnosti ASSEMBLY UNIT s.r.o. Úvodní ustanovení Tyto obchodní podmínky včetně reklamačního řádu, který je jejich nedílnou součástí, platí pro nákup v internetovém obchodě www.flexiobklady.cz.

Více

Finanční rizika spamů. Motto: Kdyby lidská blbost kvetla, denně potkáte nádherné chodící orchideje

Finanční rizika spamů. Motto: Kdyby lidská blbost kvetla, denně potkáte nádherné chodící orchideje Finanční rizika spamů Motto: Kdyby lidská blbost kvetla, denně potkáte nádherné chodící orchideje Statistika spamu 01/2011 78,6 % e-mailů obsahovalo spam 1 z 367,8 e-mailů obsahoval malware 1 z 409,7 e-mailů

Více

půjčky na zastavarny index. To vyplníš, je tam i adresa příjemce, tam stačí zadat jen název

půjčky na zastavarny index. To vyplníš, je tam i adresa příjemce, tam stačí zadat jen název půjčky na zastavarny index. To vyplníš, je tam i adresa příjemce, tam stačí zadat jen název půjčky na zastavarny index. C a řízení traktoru a kombajnu 4 4188x 14. 2011 10:49 Uživatel: sorbonos Věk: 38Město:Ocelové

Více

Vyhodnocení dotazníku spokojenosti uživatelů sociální služby v Domově pro seniory Bechyně

Vyhodnocení dotazníku spokojenosti uživatelů sociální služby v Domově pro seniory Bechyně Vyhodnocení dotazníku spokojenosti uživatelů sociální služby v Domově pro seniory Bechyně Z celkového počtu 122 Dotazníků spokojenosti uživatelů služby bylo vráceno 80 vyplněných, které byli následně vyhodnoceny

Více

Obsah. Úvodem 11. Kapitola 1 Vybíráme notebook 13. Kapitola 2 Nastavení notebooku 31. Komu je kniha určena 11 Forma výkladu 11

Obsah. Úvodem 11. Kapitola 1 Vybíráme notebook 13. Kapitola 2 Nastavení notebooku 31. Komu je kniha určena 11 Forma výkladu 11 Obsah Úvodem 11 Komu je kniha určena 11 Forma výkladu 11 Kapitola 1 Vybíráme notebook 13 Porovnávejme cenu, všechno je přece o penězích 13 Výdrž na baterii 15 Váha notebooku 16 Vybíráme typ a rozměry displeje

Více

Tyto obchodní podmínky platí pro nákup v internetových obchodech provozovaných fyzickou osobou Martin Štěpáník od 1.12. 2015.

Tyto obchodní podmínky platí pro nákup v internetových obchodech provozovaných fyzickou osobou Martin Štěpáník od 1.12. 2015. Tyto obchodní podmínky platí pro nákup v internetových obchodech provozovaných fyzickou osobou Martin Štěpáník od 1.12. 2015. Podmínky blíže vymezují a upřesňují práva a povinnosti prodávajícího, kterým

Více

OBCHODNÍ PODMÍNKY. 2.5. Kupující není oprávněn umožnit využívání uživatelského účtu třetím osobám.

OBCHODNÍ PODMÍNKY. 2.5. Kupující není oprávněn umožnit využívání uživatelského účtu třetím osobám. OBCHODNÍ PODMÍNKY obchodní společnosti Hofmann Bohemia partner gastronomie, s.r.o. se sídlem Chebská 2096, 356 71 Sokolov identifikační číslo: 49788868 zapsané v obchodním rejstříku vedeném u Krajského

Více

Obchodní podmínky. pro prodej zboží prostřednictvím on-line obchodu umístěného na internetové adrese www.dopenezenky.cz

Obchodní podmínky. pro prodej zboží prostřednictvím on-line obchodu umístěného na internetové adrese www.dopenezenky.cz Obchodní podmínky Obchodní společnost : H&H ESHOP s.r.o. Jaurisova 515/4, 140 00 Praha 4 identifikační číslo: 045 35 545 pro prodej zboží prostřednictvím on-line obchodu umístěného na internetové adrese

Více

TEPELNÉ HOSPODÁŘSTVÍ BROUMOV 151374157/0300

TEPELNÉ HOSPODÁŘSTVÍ BROUMOV 151374157/0300 Strana: 1/5 Rok / č výpisu: 2015/7 BIC: CEKOCZPP IBAN: CZ03 0300 0000 0002 1916 5520 Typ účtu: Osobní účet v CZK Frekvence: měsíční JARMILA ŠŤASTNÁ Větrná 263 550 01 Broumov - Nové Město Dobrý den, od

Více

Finanční gramotnost zaměstnance. www.fame.utb.cz

Finanční gramotnost zaměstnance. www.fame.utb.cz Finanční gramotnost zaměstnance Rozsah a cíl kurzu Rozsah: 2 bloky (dny) po 8 hodinách, tj. 16 hodin celkem (dle přání je možno rozdělit do více bloků např. po 4 hodinách) Cíl kurzu: Účastníci si osvojí

Více

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY platné od 18.11.2012

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY platné od 18.11.2012 VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY platné od 18.11.2012 Provozovatel: Michal Fridrich Bytem: Brno, Kamechy 1333/12, PSČ 635 00 Provozovna: Brno, Kamechy 1333/12, PSČ 635 00 identifikační číslo: 007 05 951 podnikající

Více

Počítačová bezpečnost Aktualizace OS a aplikačních programů Firewall a další bezpečnostní nástroje

Počítačová bezpečnost Aktualizace OS a aplikačních programů Firewall a další bezpečnostní nástroje Počítačová bezpečnost aktualizace operačního systému a aplikačních programů firewall a další bezpečnostní nástroje počítačové viry a červy, spyware metody útoků přes webové stránky a elektronickou poštu

Více

Varování: před aktualizací odpojte ipod, během aktualizace nevypínejte přístroj a neodpojujte flash disk s aktualizačními soubory!

Varování: před aktualizací odpojte ipod, během aktualizace nevypínejte přístroj a neodpojujte flash disk s aktualizačními soubory! Aktualizace map přístrojů ZENEC Pro aktualizaci map na přístroje ZENEC budeme potřebovat na PC s přístupem k rychlému internetu, nainstalovaný naviextras Toolbox, který je ke stažení na adrese: https://www.naviextras.com/shop/portal/downloads

Více

Jazyky s Honzou obchodní podmínky. I. Úvodní ustanovení

Jazyky s Honzou obchodní podmínky. I. Úvodní ustanovení Jazyky s Honzou obchodní podmínky I. Úvodní ustanovení I.1 Tyto obchodní podmínky specifikují kupní smlouvu ve smyslu 2079 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů

Více

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY družstvo TEXman se sídlem Třešňová 623/12, 460 14 Liberec IČ: 228 00 212 DIČ: CZ22800212 zapsané v obchodním rejstříku vedeném u Krajského soudu v Ústí nad Labem, oddíl Dr,

Více

Provozovatel: Petra Hanzelková Cukrářské potřeby (fyzická osoba podnikající)

Provozovatel: Petra Hanzelková Cukrářské potřeby (fyzická osoba podnikající) I. OBCHODNÍ PODMÍNKY Provozovatel: Petra Hanzelková Cukrářské potřeby (fyzická osoba podnikající) se sídlem č. p. 187, 742 56 Sedlnice okr. Nový Jičín IČ: 87683687 - Úřad příslušný podle 71 odst. 2 živnostenského

Více

Obchodní a platební podmínky Super Noty, s.r.o.

Obchodní a platební podmínky Super Noty, s.r.o. Obchodní a platební podmínky Super Noty, s.r.o. Provozovatelem internetového obchodu Supernoty.cz je společnost Super Noty, s.r.o. Sídlo společnosti: Janáčkovo nábřeží 1153/13, Smíchov, 150 00 Praha 5

Více

ÚVODNÍ USTANOVENÍ UŽIVATELSKÝ ÚČET

ÚVODNÍ USTANOVENÍ UŽIVATELSKÝ ÚČET OBCHODNÍ PODMÍNKY obchodní společnosti HOMEO SAPIENS, s.r.o. se sídlem Praha 5, Ke Koulce 919/7, PSČ 150 00 identifikační číslo: 257 83 190 zapsané v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze,

Více

Moje peníze - plán přílohy na první I. pololetí 2016

Moje peníze - plán přílohy na první I. pololetí 2016 Moje peníze - plán přílohy na první I. pololetí 2016 (Příloha vyjde 24 x, proměnlivý rozsah 4 8 novinových stran.) Zaměření: osobní a podnikové finance, pojištění, ekonomika (se zaměřením na malé a střední

Více

Zpráva o činnosti městské policie za rok 2014

Zpráva o činnosti městské policie za rok 2014 Zpráva o činnosti městské policie za rok 2014 - Místní záležitosti veřejného pořádku V roce 2014 se na zabezpečování místních záležitostí veřejného pořádku na území města Nymburka a plnění dalších úkolů

Více

Dětská obuv duadu.cz Dušan Urban - OBCHODNÍ PODMÍNKY platné k: 13.3.2016, 20:10

Dětská obuv duadu.cz Dušan Urban - OBCHODNÍ PODMÍNKY platné k: 13.3.2016, 20:10 OBCHODNÍ PODMÍNKY obchodní společnosti Dušan Urban se sídlem Nad Roklí 218, 252 61 Dobrovíz provozovna: Staré náměstí 25, 516 01 Rychnov nad Kněžnou identifikační číslo: 73581364 Živnostenský list ev.

Více

Etický kodex chování úředníka Městského úřadu Velké Meziříčí

Etický kodex chování úředníka Městského úřadu Velké Meziříčí Tajemník Městského úřadu Velké Meziříčí vydává tuto vnitřní směrnici č. 6/2012: Etický kodex chování úředníka Městského úřadu Velké Meziříčí Zpracovatel: Rozsah působnosti: Ing. Marek Švaříček, tajemník

Více

OBCHODNÍ PODMÍNKY 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ

OBCHODNÍ PODMÍNKY 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ OBCHODNÍ PODMÍNKY 1.1. Tyto obchodní podmínky (dále jen obchodní podmínky ) obchodní společnosti KAMÍR a Co spol. s r. o., IČ 15770265, se sídlem Ferd. Pakosty 1148, 39 501 Pacov,

Více

podmínek v prostoru úřadovny banky a na internetové stránce banky.

podmínek v prostoru úřadovny banky a na internetové stránce banky. Obchodní podmínky pro zajištění vydávání a používání platebních karet k účtům vedeným bankou Fio banka, a.s., IČ 61858374, Praha 1, V Celnici 10, PSČ 117 21, zapsanou v obchodním rejstříku vedeném rejstříkovým

Více

OBCHODNÍ PODMÍNKY. obchodní společnosti TeeTime SE se sídlem Na novině 1053/28, PSČ: 141 00 Praha 4 identifikační číslo: 24236381

OBCHODNÍ PODMÍNKY. obchodní společnosti TeeTime SE se sídlem Na novině 1053/28, PSČ: 141 00 Praha 4 identifikační číslo: 24236381 OBCHODNÍ PODMÍNKY obchodní společnosti TeeTime SE se sídlem Na novině 1053/28, PSČ: 141 00 Praha 4 identifikační číslo: 24236381 zapsané v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Praze, oddíl H,

Více

AK Hartmann, Jelínek, Fráňa a partneři. Vše pro insolvenci PŘEHLED MEDIÁLNÍCH VÝSTUPŮ LISTOPAD 2015

AK Hartmann, Jelínek, Fráňa a partneři. Vše pro insolvenci PŘEHLED MEDIÁLNÍCH VÝSTUPŮ LISTOPAD 2015 AK Hartmann, Jelínek, Fráňa a partneři Vše pro insolvenci PŘEHLED MEDIÁLNÍCH VÝSTUPŮ LISTOPAD 2015 LISTOPADOVÉ TISKOVÉ ZPRÁVY Školní úrazy: v loňském školním roce se zranilo téměř 40 tisíc dětí. Kdy a

Více