FLAGA ČESKÝ PLYN s.r.o.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "FLAGA ČESKÝ PLYN s.r.o."

Transkript

1 STATUTÁRNÍ MĚSTO PARDUBICE MAGISTRÁT MĚSTA Informace veřejnosti o zónách vnějšího havarijního plánování V souladu s ustanovením 25 zákona č. 59/2006 Sb., o prevenci závažných havárií způsobených vybranými nebezpečnými látkami nebo chemickými přípravky dále jen zákon ), byly vypracovány Krajským úřadem Pardubického kraje informace, které jsou určeny veřejnosti v zónách havarijního plánování, tj. v okolí potenciálních zdrojů rizik. Zóny vnějšího havarijního plánování byly stanoveny pro provozovatele tzv. skupiny B tj. provozovatele, kteří ve svých objektech nebo zařízeních mají umístěné stejné nebo větší množství nebezpečných látek, jež jsou uvedeny v příloze č. 1 zákona. FLAGA ČESKÝ PLYN s.r.o. Zpracováno s využitím informací poskytnutých Krajským úřadem Pardubického kraje

2 I. Identifikace objektu Název společnosti Flaga Český Plyn s.r.o. Plnírna PB Nádražní 47, Hustopeče u Brna Identifikační číslo Opatovice nad Labem, Čeperka Sídlo a adresa provozovny Boženy Němcové Pardubice Statutární zástupce Ing. Petr Vízner jednatel Zentraleuropa LPG Holding GmbH Společník Leobendorf, Flaga Straße 1, PSČ 2100 Rakousko II. Identifikace krajského úřadu, včetně spolupracujících subjektů podávajících informaci Název společnosti Flaga Český Plyn s.r.o. Plnírna PB Nádražní 47, Hustopeče u Brna Identifikační číslo Opatovice nad Labem, Čeperka Sídlo a adresa provozovny Boženy Němcové Pardubice Statutární zástupce Ing. Petr Vízner jednatel Zentraleuropa LPG Holding GmbH Společník Leobendorf, Flaga Straße 1, PSČ 2100 Rakousko Název úřadu Krajský úřad Pardubického kraje Komenského nám Pardubice Identifikační číslo Hejtman Mgr. Radko Martínek Spojení Aktualizace údajů VHP Spojení Organizace TLP, spol. s r.o., Ing. Josef Schinzel Nučická 1746/ Praha josef.schinzel@tlp-emergency.com Strana 2 (celkem 7)

3 III. Informace o zařazení objektu a povinnosti zpracovat havarijní dokumentaci Podle zákona č. 59/2006 Sb., o prevenci závažných havárií způsobených vybranými nebezpečnými chemickými látkami nebo chemickými přípravky, je společnost Flaga Český Plyn s.r.o. zařazena do skupiny B, z čehož jí vyplývají tyto povinnosti: - zpracovat vnitřní havarijní plán - zpracovat bezpečnostní zprávu - vypracovat písemné podklady pro stanovení zóny havarijního plánování - zpracovat písemné podklady pro vypracování vnějšího havarijního plánu - zpracovat plán fyzické ochrany objektu Podklady předané krajskému úřadu provozovatelem: - Bezpečnostní zpráva Flaga Český Plyn s.r.o., ze dne Vnitřní havarijní plán Flaga Český Plyn s.r.o., ze dne Písemné podklady pro stanovení zóny havarijního plánování, ze dne Podklady pro zpracování vnějšího havarijního plánu, ze dne Plán fyzické ochrany objektu, ze dne V souladu se zákonem č. 59/2006 Sb., v platném znění jsou pravidelně 1x ročně prováděny kontroly u provozovatelů skupiny B. Ministerstvo životního prostředí eviduje a vyhodnocuje výsledky kontrol provedených u provozovatelů podle plánu kontrol. Česká inspekce životního prostředí zpracovává a projednává návrh ročního plánu kontrol nad dodržováním tohoto zákona, a to se Státním úřadem inspekce práce (OIP Hradec Králové), správními úřady na úseku požární ochrany, ochrany obyvatelstva, integrovaného záchranného systému (HZS Pardubického kraje), Českým báňským úřadem a krajskými hygienickými stanicemi (Krajská hygienická stanice Pardubického kraje se sídlem v Pardubicích) a krajskými úřady (Krajský úřad Pardubického kraje, odbor životního prostředí a zemědělství). Následně kontroly také provádí. IV. Popis výrobní činnosti provozovatele a seznam hlavních nebezpečných látek Společnost Flaga Český Plyn s.r.o. se specializuje na oblast distribuce a prodeje zkapalněných uhlovodíkových plynů (LPG). Hlavními provozovanými činnostmi jsou stáčení, přečerpávání, plnění a rozvoz topných a pohonných plynných směsí zkapalněných pod tlakem do rozvozových a prodejních tlakových nádob lahví a sudů, plnění tlakových zásobníků u zákazníků i pro vlastní skladování prostřednictvím cisteren resp. autocisteren, prodej spotřebitelských tlakových nádob s plyny, prodej pohonných směsí LPG pro automobily z čerpacích stanic, kontroly, revize a opravy tlakových nádob na plyny. Strana 3 (celkem 7)

4 Specifikace a rozdělení uložených a manipulovaných nebezpečných látek: Maximální skladová kapacita stacionárních skladových zařízeních Propylen: 1 zásobník kapacita 100 m 3 plnění 85 m 3 42 t Propan: Propan butan: 2 zásobníky plnění 170 m 3 84 t + 1 zásobník 2,1 t 4 zásobníky plnění 340m 3 168t + 1 zásobník 2,1t Maximální zásoby v přenosných nádobách (tlakové láhve a sudy) pouze propylen a směsi PB LA 1 kg 300 ks 0,3 t LA 2 kg ks 6 t LA 10 kg 3 000ks 30 t LA 33 kg 180 ks 6 t sudy á 200 kg pouze po dobu manipulace (nezvyšují zásobu) Maximální zásoby v mobilních nádobách (doprava) Vlečka železniční cisterny (2 vagony) 170 m 3 84 t Autocisterny pouze po dobu manipulace (nezvyšuje zásobu) Celkem je tedy v areálu plnírny umístěno 7 válcových zásobníku o objemu 7 x 100 m 3 (1 zásobník na propylen, 2 zásobníky na propan a 4 zásobníky na propan butan). Teplota plášťů zásobníků nesmí překročit z bezpečnostních důvodů hodnotu 70 C. Zásobníky a tlakové lahve jsou plněny vždy pouze na 80 % celkového objemu. V. Nebezpečné látky a jejich umístění typ zdroje rizika nebezpečná látka zóna (m) zásobník Propan butan 300 zásobník Propylen 300 zásobník Propan 300 VI. Informace o druzích možných závažných havárií a vliv nebezpečné látky na zdraví a) Druh havárie: Požár typu Flash fire Požár lze charakterizovat jako relativně pomalé šíření plamene oblakem hořlavých par bez výrazného tlakového efektu. Projev požáru typu flash fire je omezen obálkou šířícího se oblaku, Strana 4 (celkem 7)

5 pro hraniční koncentraci nebezpečných látek v oblaku odpovídá spodní mez výbušnosti nebo její polovina. Požár typu hořící louže Tento typ požáru je závislý na velikosti vyteklé louže zkapalněného plynu, v závislosti na rychlosti odhořívání je určeno množství uvolňovaného tepla při hoření, výška plamene, následně pak množství vyzařovaného tepla z povrchu plamene Požár typu pochodeň (jet fire) Následky těchto požárů jsou omezeny na blízké okolí. V provozech jsou důležité pro bezpečnost zaměstnanců a pro možnou eskalaci následků. Pochodně jsou charakterizovány výtoky vysokou rychlostí, v otvoru často nadzvukovou, s vysokým stupněm turbulencí a velkým množstvím přisávaného vzduchu. Požár typu BLEVE (Boiling Liquid Expanding Vapour Explosion výbuch expandujících par vroucí kapaliny) Tento typ požáru lze charakterizovat jako explosivně rychlé odpaření a odpovídající uvolnění energie kapaliny, hořlavé nebo jiné, při náhlém úniku ze zařízení pod tlakem vyšším než atmosférickém a teplotě vyšší než je její bod varu. Jestliže je důvodem porušení nádoby a náhlé dekomprese kapaliny vnější oheň, je BLEVE často doprovázeno ohnivou koulí. Tlaková vlna, která se může vytvořit v blízkosti zařízení, je pouze zřídka dominantním nebezpečím, když je porovnáno se současně vytvářeným tepelným tokem. Výbuch oblaku par UVCE Výbuch oblaku par je výbuch v otevřeném prostoru, který se rozvine po iniciaci oblaku hořlavé páry, plynu nebo mlhy, kdy rychlost plamene dosáhne dostatečně vysoké hodnoty, aby byl vyprodukován významný přetlak. K dosažení ničivých přetlaků je však v oblaku potřeba určitých částečných ohraničení (stěn) a/nebo překážek (potrubí, vagóny, apod.). b) Účinek na lidský organismus: Propan-butan Mírně toxický, dráždivý, dusivý, omrzliny následkem odpařování. Při nadýchání dušení v případě nedostatku kyslíku, slabost, únava, nepravidelné dýchání až bezvědomí. Vliv na centrální nervovou soustavu. Propylen Plyn má narkotický účinek. Specifické působení jedu není známo. Při rychlém přechodu do plynného stavu může (zejména v uzavřených prostorách) vytěsňovat vzduch nebezpečí udušení. Po kontaktu s kapalinou dochází k omrzlinám a k poškození očí v důsledku rychlého odpařování. Způsobuje ospalost, stav oblouznění, bezvědomí. Bělavé zabarvení omrzlých míst na těle. Propan Plyn je málo jedovatý, působí však slabě omamně. Při rychlém přechodu do plynného stavu může (zejména v uzavřených prostorách) vytěsňovat vzduch nebezpečí udušení. Při styku s kapalinou dochází k omrzlinám. Způsobuje ospalost, nevolnost, závratě, stavy vzrušení, bezvědomí. Bělavé zabarvení omrzlých míst na těle. Strana 5 (celkem 7)

6 VII. Informace o způsobu varování lidí a poskytování dalších informací O vzniku závažné havárie v areálu Flaga Český Plyn s.r.o. a úniku nebezpečných látek, které mohou ohrozit zdraví a životy lidí, životní prostředí, hospodářské zvířectvo a majetek budou občané vyrozuměni prostřednictvím rotačních sirén a rozhlasů, které jsou umístěny v obci Čeperka a Opatovice nad Labem. Varování obyvatelstva prostřednictvím hromadných sdělovacích prostředků, bez ohledu na závažnost situace, je nutné provádět vždy přes KOPIS HZS Pardubického kraje. Podrobnější informace o druhu havárie, požadovaném chování obyvatel a prováděných opatřeních získají občané hlášením z místního rozhlasu Obecního úřadu a relacemi v České televizi a Českém rozhlase (101,0 FM pro město Pardubice a 104,7 FM pro Pardubický kraj). Pokud nelze z technických důvodu nebo z důvodu možného nebezpečí z prodlení použít výše uvedené sdělovací prostředky je možno obyvatelstvo varovat pomocí mobilních prostředků (rozhlasové vozy HZS, Policie ČR, Městské či obecní policie a jiných pojízdných prostředků vybavených rozhlasovým zařízením) Každý zaměstnanec společnosti Flaga Český Plyn s.r.o., který zjistí havárii, má za povinnost informovat KOPIS HZS Pardubického kraje (na tísňové lince 112 nebo 150). Dále neprodleně informuje Havarijní komisi provozovatele, která dále zabezpečí informování okolních obcí, Magistrátu města Pardubic a Krajský úřad Pardubického kraje. Společnost Flaga Český Plyn s. r. o. se dále podílí vlastními silami a prostředky na likvidaci havárie a varování osob ohrožených havárií. V souladu s ustanovením 16 zákona č. 239/2000 Sb., starosta obce: - zajišťuje varování osob nacházejících se na území obce - organizuje po dohodě s velitelem zásahu evakuaci osob - organizuje činnosti obce v podmínkách nouzového přežití - může vyzvat právnické a fyzické osoby k poskytnutí osobní nebo věcné pomoci VIII. Žádoucí chování občanů v případě vzniku závažné havárie OBECNĚ - zachovat klid, nepodléhat panice - uposlechnout pokynů pracovníků záchranných složek, orgánů samosprávy a státní správy - varovat ostatní ohrožené osoby - chránit sebe podle jednotlivých typů havárie a podle možností chránit i ostatní osoby TOXICKÁ HAVÁRIE - vstupte do nejbližší budovy - zavřete a utěsněte dveře a okna, vypněte klimatizaci - podle možnosti se zdržujte v místnosti na straně odvrácené od zdroje úniku škodlivé látky - připravte si roušku (několikrát přeloženou tkaninu), namočenou ve vodě přitiskněte k nosu a ústům - cítíte-li svědění na některých částech těla, tyto umyjte vodou a otřete do sucha Strana 6 (celkem 7)

7 V PŘÍPADĚ NAŘÍZENÍ EVAKUACE JE NUTNO - dodržovat zásady pro opuštění bytu, uhasit oheň v topidlech, vypnout elektrické spotřebiče, uzavřít přívod vody a plynu - na dveře dát oznámení, že jste byt opustili - pokud je dostatek času vzít si evakuační zavazadlo - dostavit se na určené místo - dětem dát do kapsy lístek se jménem a adresou - domácí zvířata zásobit pitím a jídlem Evakuační trasy: Evakuační trasy a shromažďovací místa jsou podrobně popsány ve schváleném vnějším havarijním plánu. Vytipovanou evakuační trasou je silnice č. III/0372 směrem do obce Čeperka k obecnímu úřadu (cca m). IX. Popis opatření provozovatele k minimalizaci následků havárie Jako součást vnitřního havarijního plánu má společnost Flaga Český Plyn s.r.o. přijaty, zdokumentovány a zavedeny plány opatření pro vznik havarijních situací s přehledem stanovených postupů a definovanou odpovědností. X. Popis vnějšího havarijního plánu Vnější havarijní plán Flaga Český Plyn s. r. o. byl aktualizován a následně projednán na 4. jednání Bezpečností rady statutárního města Pardubic a dne byl schválen primátorem města Pardubic. Dále byl projednán na 12. jednání Bezpečnostní rady Pardubického kraje dne a schválen hejtmanem Pardubického kraje. XI. Kde lze získat další informace Pro získání dalších důležitých informací je možno nahlédnout do schváleného vnějšího havarijního plánu na Krajském úřadu Pardubického kraje, odboru životního prostředí a zemědělství, Jiráskova 20, Pardubice, tel: nebo na Magistrátu města Pardubic, odboru kanceláře magistrátu, oddělení krizového řízení, nám. Republiky 12, Pardubice, tel: Použité zkratky: KOPIS HZS krajské operační a informační středisko hasičského záchranného sboru kraje OIP oblastní inspektorát práce Strana 7 (celkem 7)

INTEGROVANÝ ZÁCHRANNÝ SYSTÉM (IZS)

INTEGROVANÝ ZÁCHRANNÝ SYSTÉM (IZS) INTEGROVANÝ ZÁCHRANNÝ SYSTÉM (IZS) Základními složkami Integrovaného záchranného systému (IZS) jsou Hasičský záchranný sbor ČR, Jednotky požární ochrany zařazené do plošného pokrytí kraje jednotkami požární

Více

Školení starostů obcí. Povinnosti obce v oblasti požární ochrany 2015

Školení starostů obcí. Povinnosti obce v oblasti požární ochrany 2015 Školení starostů obcí Povinnosti obce v oblasti požární ochrany 2015 Osnova historie požární prevence povinnosti obce v samostatné působnosti povinnosti obce v přenesené působnosti povinnosti obce jakožto

Více

Článek I Úvodní ustanovení Zabezpečení požární ochrany v době ohrožení státu a válečného stavu je součástí krizového řízení ORP Kyjov.

Článek I Úvodní ustanovení Zabezpečení požární ochrany v době ohrožení státu a válečného stavu je součástí krizového řízení ORP Kyjov. Obec Žádovice, na základě usnesení zastupitelstva obce Žádovice, ze dne 27. 6. 2012 podle 29 odst. 1 písmo o) bod 3b) zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších předpisů, 1 odst. 3

Více

Město Vamberk. Část první. Článek I. Úvodní ustanovení

Město Vamberk. Část první. Článek I. Úvodní ustanovení Město Vamberk Obecně závazná vyhláška č. 1/2014, kterou se stanoví podmínky k zabezpečení požární ochrany při akcích, kterých se účastní větší počet osob Zastupitelstvo města Vamberk se na svém 19. veřejném

Více

Způsob hodnocení bezpečnostního programu prevence závažné havárie a bezpečnostní zprávy

Způsob hodnocení bezpečnostního programu prevence závažné havárie a bezpečnostní zprávy Pracovní návrh NAŘÍZENÍ VLÁDY ke způsobu hodnocení bezpečnostního programu prevence závažné havárie a bezpečnostní zprávy, obsahu ročního plánu kontrol, postupu při provádění kontrol, obsahu informace

Více

8 Ob. Metodický list číslo. Ubytování evakuovaných osob Nouzové ubytování. Vydáno dne: 2. prosince 2011 Stran: 5. I.

8 Ob. Metodický list číslo. Ubytování evakuovaných osob Nouzové ubytování. Vydáno dne: 2. prosince 2011 Stran: 5. I. Ministerstvo vnitra generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky Bojový řád jednotek požární ochrany taktické postupy zásahu Název: Ubytování evakuovaných osob Nouzové ubytování I.

Více

Jak se chovat při úniku nebezpečných látek

Jak se chovat při úniku nebezpečných látek Statutární město Ostrava a Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského kraje Jak se chovat při úniku nebezpečných látek Nebezpečné chemické látky a směsi mohou při haváriích ohrožovat vaše životy a zdraví,

Více

I. Základní pojmy a zkratky. - provedení koordinační funkční zkoušky EPS a navazujících zařízení,

I. Základní pojmy a zkratky. - provedení koordinační funkční zkoušky EPS a navazujících zařízení, TECHNICKÉ A ORGANIZAČNÍ PODMÍNKY pro připojení elektrické požární signalizace prostřednictvím zařízení dálkového přenosu na pult centralizované ochrany operačního střediska Hasičského záchranného sboru

Více

Povinnosti provozovatelů bytových domů na úseku požární ochrany

Povinnosti provozovatelů bytových domů na úseku požární ochrany Povinnosti provozovatelů bytových domů na úseku požární ochrany Stávající a vznikající nová bytová družstva nebo společenství vlastníků mají mimo jiné zákonem dané povinnosti na úseku požární ochrany.

Více

Soubor testových otázek, vydaných SH ČMS ÚORP. pro rok 2013

Soubor testových otázek, vydaných SH ČMS ÚORP. pro rok 2013 Soubor testových otázek, vydaných SH ČMS ÚORP pro rok 2013 Preventista III. Soubor testových otázek, vydaných SH ČMS ÚORP pro rok 2013 Preventista III. 1. Kterým předpisem jsou stanoveny povinnosti fyzických

Více

Jaké máte povinnosti vůči hasičům

Jaké máte povinnosti vůči hasičům Jaké máte povinnosti vůči hasičům Neznalost zákona neomlouvá. Jako občan máte vůči hasičům určité povinnosti. Hasičský záchranný sbor LK ve spolupráci s Policií ČR Krajské ředitelství Libereckého kraje

Více

Seznámení fyzických a právnických osob v obci Krouna s charakterem možného ohrožení, připravenými krizovými opatřeními a způsobem jejich provedení

Seznámení fyzických a právnických osob v obci Krouna s charakterem možného ohrožení, připravenými krizovými opatřeními a způsobem jejich provedení Seznámení fyzických a právnických osob s charakterem možného ohrožení, připravenými krizovými opatřeními a se způsobem jejich provedení Seznámení fyzických a právnických osob v obci Krouna s charakterem

Více

PŘÍLOHY SMĚRNICE EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY

PŘÍLOHY SMĚRNICE EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu dne 6.6.2016 COM(2016) 371 final ANNEXES 1 to 4 PŘÍLOHY SMĚRNICE EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY o systému inspekcí pro zajištění bezpečného provozu lodí typu ro-ro a vysokorychlostních

Více

Obecně závazná vyhláška města Žlutice č. 2/2011 Požární řád obce

Obecně závazná vyhláška města Žlutice č. 2/2011 Požární řád obce Obecně závazná vyhláška města č. 2/2011 Požární řád obce Zastupitelstvo města svým usnesením ZM/2011/8/11 ze dne 31. října 2011 vydává na základě 29 odst. 1 písm o) bod 1 zák. 133/1985 Sb., o požární ochraně

Více

POŽÁRNÍ ŘÁD. Obecně závazná vyhláška Města Kutná Hora č. 1/2015. Článek 1 Úvodní ustanovení

POŽÁRNÍ ŘÁD. Obecně závazná vyhláška Města Kutná Hora č. 1/2015. Článek 1 Úvodní ustanovení Obecně závazná vyhláška Města Kutná Hora č. 1/2015 POŽÁRNÍ ŘÁD Zastupitelstvo města Kutná Hora se na svém zasedání dne 31.3.2015 usnesením č.38/15 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm. o) bod 1 zákona

Více

Slovník pojmů. z oblasti krizového řízení

Slovník pojmů. z oblasti krizového řízení Slovník pojmů z oblasti krizového řízení Aktuální toxicita je krátkodobé působení vyšší dávky jedovaté (toxické) látky na zdraví člověka nebo jiných živých organismů. Může se projevit při havárii s toxickou

Více

STANOVENÍ ORGANIZACE ZABEZPEČENÍ POŽÁRNÍ OCHRANY A PŘÍKAZ K ZAJIŠTĚNÍ POŽÁRNÍ OCHRANY V OBJEKTECH ŠKOLY

STANOVENÍ ORGANIZACE ZABEZPEČENÍ POŽÁRNÍ OCHRANY A PŘÍKAZ K ZAJIŠTĚNÍ POŽÁRNÍ OCHRANY V OBJEKTECH ŠKOLY ROZ 01.07.2014 Štefan ŘŠ S-08 Název procesu/ Číslo Vlastník SMĚRNICE č. 8 STANOVENÍ ORGANIZACE ZABEZPEČENÍ POŽÁRNÍ OCHRANY A PŘÍKAZ K ZAJIŠTĚNÍ POŽÁRNÍ OCHRANY V OBJEKTECH ŠKOLY Tato směrnice nahrazuje:

Více

Město Horní Bříza. Čl. 1 Úvodní ustanovení

Město Horní Bříza. Čl. 1 Úvodní ustanovení Město Horní Bříza Obecně závazná vyhláška č. 6/2011, kterou se stanoví podmínky k zabezpečení požární ochrany při akcích, kterých se účastní větší počet osob Zastupitelstvo města Horní Bříza se na svém

Více

VÍCEÚČELOVÉHO SPORTOVNÍHO AREÁLU OBCE HŘEBEČ

VÍCEÚČELOVÉHO SPORTOVNÍHO AREÁLU OBCE HŘEBEČ PROVOZNÍ ŘÁD VÍCEÚČELOVÉHO SPORTOVNÍHO AREÁLU OBCE HŘEBEČ Provozovatel : Obec Hřebeč Vymezení plochy víceúčelového sportovního areálu: pozemková parcela č. 1106/1,1106/7 Každý návštěvník je povinen seznámit

Více

Ubytovací a požární řád

Ubytovací a požární řád Ubytovací a požární řád Ubytovatel: IČO 04297474, (dále jen ubytovatel ) Odpovědná osoba: Ing. Radomír Honč, jednatel, tel. 602 189 285 Ing. Jana Burgárová, jednatel Správce: Iveta Hončová, tel. 607 171

Více

5.6.16. Stroje, technická zařízení, přístroje a nářadí

5.6.16. Stroje, technická zařízení, přístroje a nářadí 5.6.16. Stroje, technická zařízení, přístroje a nářadí http://www.guard7.cz/lexikon/lexikon-bozp/stroje-technicka-zarizenipristroje-a-naradi Bezpečnost pro stroje, technická zařízení, přístroje a nářadí

Více

Provozní ád sb rného dvora M styse erný D l

Provozní ád sb rného dvora M styse erný D l Provozní ád sb rného dvora M styse erný D l NA ODPAD KATEGORIE: O, N OBSAH: 1.1 Základní údaje o za ízení 1.2 Charakter a ú el za ízení 1.3 Stru ný popis za ízení 1.4 Technologie a obsluha za ízení 1.5

Více

SMĚRNICE č. 11/2011 kterou se stanoví pravidla pro výkon služby Operačního střediska MP. Hlava I.

SMĚRNICE č. 11/2011 kterou se stanoví pravidla pro výkon služby Operačního střediska MP. Hlava I. SMĚRNICE č. 11/2011 kterou se stanoví pravidla pro výkon služby Operačního střediska MP Hlava I. Čl. I Pojmy (1) Operační středisko je režimové pracoviště, kde není možný přístup nepovolaných osob (2)

Více

S B Í R K A O B S A H :

S B Í R K A O B S A H : S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ GENERÁLNÍHO ŘEDITELE HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU ČESKÉ REPUBLIKY A NÁMĚSTKA MINISTRA VNITRA Ročník: 2003 V Praze dne 11. prosince 2003 Částka: 53 O B S A H : Část I.

Více

plk. Ing. Ivan Koleňák

plk. Ing. Ivan Koleňák Nařízení vlády č. 462/2000 Sb. k provedení 27 odst. 8 a 28 odst. 5 zákona č. 240/2000 Sb., o krizovém řízení a o změně některých zákonů (krizový zákon), ve znění nařízení vlády č. 36/2003 Sb. a nařízení

Více

Domovní řád. Datum platnosti: Datum účinnosti: Změna: 1.4.2014 1.4.2014 1

Domovní řád. Datum platnosti: Datum účinnosti: Změna: 1.4.2014 1.4.2014 1 Domovní řád Datum platnosti: Datum účinnosti: Změna: 1.4.2014 1.4.2014 1 Dne: 24.3.2014 Dne: 31.3.2014 1 / 7 Domovní řád Za účelem zabezpečení pořádku a čistoty v domech, k zajištění podmínek řádného užívání

Více

Obecně závazná vyhláška obcí Plaňany, Poboří, Hradenín a Blinka. č. 4/2003 ze dne 4.11.2003

Obecně závazná vyhláška obcí Plaňany, Poboří, Hradenín a Blinka. č. 4/2003 ze dne 4.11.2003 Obecně závazná vyhláška obcí Plaňany, Poboří, Hradenín a Blinka č. 4/2003 ze dne 4.11.2003 O nakládání s komunálním odpadem a stavebním odpadem na uzemí obcí Plaňany, Blinka, Hradenín a Poboří Zastupitelstvo

Více

POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE ČESKÉ MEZIŘÍČÍ

POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE ČESKÉ MEZIŘÍČÍ Obecně závazná vyhláška č. 1/2015 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE ČESKÉ MEZIŘÍČÍ Zastupitelstvo obce České Meziříčí příslušné podle 84 odst. 2 písm. i) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších

Více

Vzor havarijního plánu. I. Úvod

Vzor havarijního plánu. I. Úvod Samostatná příloha č. 1 k PN BA 904 Strana 1/5 Vzor havarijního plánu I. Úvod Při zvýšeném používání ropných produktů se mohou dostávat do půdy a vody různé ropné produkty při použití, dopravě i skladování.

Více

Část 1. Část 2. Projektová dokumentace staveb. Nezbytný obsah žádosti o vyjádření k projektové dokumentaci stavby:

Část 1. Část 2. Projektová dokumentace staveb. Nezbytný obsah žádosti o vyjádření k projektové dokumentaci stavby: Část 1 Nezbytný obsah žádosti o vyjádření k projektové dokumentaci stavby: Podává se žádost o vyjádření k projektové dokumentaci stavby, která obsahuje zejména (pokud tyto údaje nejsou jasně a zřetelně

Více

SATUR BLESK 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE, DOVOZCE NEBO DISTRIBUTORA 2. INFORMACE O SLOŽENÍ LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU

SATUR BLESK 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE, DOVOZCE NEBO DISTRIBUTORA 2. INFORMACE O SLOŽENÍ LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU Datum vydání: 7.2.2006 Strana: 1 ze 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE, DOVOZCE NEBO DISTRIBUTORA 1.1 Chemický název látky/obchodní název přípravku Název: Číslo CAS: Číslo ES (EINECS): Další

Více

PLÁNU EVAKUACE BUDOV KRAJSKÉHO ÚŘADU PLZEŇSKÉHO KRAJE

PLÁNU EVAKUACE BUDOV KRAJSKÉHO ÚŘADU PLZEŇSKÉHO KRAJE Č.j.: KŘ/977/12 V Plzni dne 1. ledna 2013 Počet listů: 5 Přílohy: 2/23 VÝPIS Z PLÁNU EVAKUACE BUDOV KRAJSKÉHO ÚŘADU PLZEŇSKÉHO KRAJE Přílohy: Příloha č. 1 Schémata budov s únikovými cestami a prostory

Více

R O Z H O D N U T Í. integrované povolení

R O Z H O D N U T Í. integrované povolení Adresátům dle rozdělovníku Liberec 15.9.2005 Č. j.: KULK 4361/2005 Vyřizuje: Kateřina Ťoková Tel.: 485 226 385 R O Z H O D N U T Í Krajský úřad Libereckého kraje, odbor rozvoje venkova, zemědělství a životního

Více

Obecně závazná vyhláška Města Třemošná č. 1/2006. Požární řád města

Obecně závazná vyhláška Města Třemošná č. 1/2006. Požární řád města Obecně závazná vyhláška Města Třemošná č. 1/2006 Zastupitelstvo Města Třemošná se na svém zasedání dne 29.3.2006 usneslo na základě 29, odst.1, písm.o) zákona č.133/1985sb. ve znění pozdějších předpisů

Více

Obecně závazná vyhláška č. 1/2014, Požární řád

Obecně závazná vyhláška č. 1/2014, Požární řád Obecně závazná vyhláška č. 1/2014, Požární řád Zastupitelstvo města se na svém 22. zasedání dne 26.03.2014 usnesením číslo 51/22Z/2014 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm. o) bod 1. zákona č. 133/1985

Více

ORIENTACE V ZÁSAHOVÉM OBVODU JEDNOTKY

ORIENTACE V ZÁSAHOVÉM OBVODU JEDNOTKY Zásahový obvod Zásahový obvod je vymezen katastrálním územím popř. plochou území zřizovatele jednotky. 1 Důležité informace pro určení místa události (Bojový řád JPO, Metodický list č. 1/O) Pro optimální

Více

SATUR NEMRZNOUCÍ SMĚS do ostřikovačů -20 C 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE, DOVOZCE NEBO DISTRIBUTORA

SATUR NEMRZNOUCÍ SMĚS do ostřikovačů -20 C 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE, DOVOZCE NEBO DISTRIBUTORA Datum vydání: 7.2.2006 Strana: 1 ze 5 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE, DOVOZCE NEBO DISTRIBUTORA 1.1 Chemický název látky/obchodní název přípravku Název: Číslo CAS: Číslo ES (EINECS): Další

Více

VYR-32 POKYNY PRO SPRÁVNOU VÝROBNÍ PRAXI - DOPLNĚK 6

VYR-32 POKYNY PRO SPRÁVNOU VÝROBNÍ PRAXI - DOPLNĚK 6 VYR-32 POKYNY PRO SPRÁVNOU VÝROBNÍ PRAXI - DOPLNĚK 6 Platnost od 1.1.2004 VÝROBA PLYNŮ PRO MEDICINÁLNÍ ÚČELY VYDÁNÍ PROSINEC 2003 1. Zásady Tento doplněk se zabývá průmyslovou výrobou medicinálních plynů,

Více

ODBOR DOPRAVY Velké náměstí 114/3 pracoviště Budovcova 207 397 19 Písek

ODBOR DOPRAVY Velké náměstí 114/3 pracoviště Budovcova 207 397 19 Písek ODBOR DOPRAVY Velké náměstí 114/3 pracoviště Budovcova 207 397 19 Písek Č. j.: MUPI/2016/15997/Hrn /UZ-015 Ev. č.: PUP/028/2016/Hrn - OOP/stan Vyřizuje: Ing. Jaroslav Hrneček Telefon: 382 330 111, 382

Více

uzavírají podle ustanovení 1746 odst. 2 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník (dále jen občanský zákoník ), tuto

uzavírají podle ustanovení 1746 odst. 2 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník (dále jen občanský zákoník ), tuto Statutární město Přerov IČ: 003 01 825 DIČ: CZ00301825 se sídlem Bratrská 709/34, Přerov I-Město, 750 02 Přerov zastoupené náměstkem primátora Pavlem Košutkem (dále jako Město ) MMPr/SML/2183/2015 a Česká

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD Městský úřad Úvaly

ORGANIZAČNÍ ŘÁD Městský úřad Úvaly MEUV 6228/2013 ORGANIZAČNÍ ŘÁD Městský úřad Úvaly Organizační řád městského úřadu vychází ze zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení) v platném znění. Tento vnitřní předpis schválila Rada města

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST pro Čistič podlahy 4591 (Art. 21218) (podle přílohy II Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č.

BEZPEČNOSTNÍ LIST pro Čistič podlahy 4591 (Art. 21218) (podle přílohy II Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. Datum vydání: 05. 05. 2009 Strana 1 (celkem 7) 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU Identifikace přípravku: Čistič podlahy 4591 Výrobní číslo: Art. 21218 Použití přípravku: Čisticí

Více

WC NET ENERGY AKTIVNÍ PRÁŠEK - BĚLICÍ

WC NET ENERGY AKTIVNÍ PRÁŠEK - BĚLICÍ Datum vydání: 01. 12. 2007 Strana 1 (celkem 5) 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU Identifikace látky nebo přípravku: WC NET ENERGY AKTIVNÍ PRÁŠEK - BĚLICÍ Použití látky nebo přípravku:

Více

ODBOR DOPRAVY Velké náměstí 114/3 pracoviště Budovcova 207 397 19 Písek

ODBOR DOPRAVY Velké náměstí 114/3 pracoviště Budovcova 207 397 19 Písek ODBOR DOPRAVY Velké náměstí 114/3 pracoviště Budovcova 207 397 19 Písek Č. j.: MUPI/2015/14143/Hrn/UZ-020 V Písku dne: 13.04.2015 Vyřizuje: Ing. Jaroslav Hrneček Telefon: 382 330 603, 382 330 555 E-mail:

Více

Směrnice Rady města č. 2/2011

Směrnice Rady města č. 2/2011 1 Směrnice Rady města č. 2/2011 PRO VYŘIZOVÁNÍ A EVIDENCI STÍŽNOSTÍ, PETIC, KVALIFIKOVANÉ ŽÁDOSTI, HROMADNÉ PŘIPOMÍNKY A MÍSTNÍHO REFERENDA (TJ. PODÁNÍ PRÁVNICKÝCH A FYZICKÝCH OSOB - DÁLE JEN PODÁNÍ) Vyřizování

Více

Program prevence kriminality Městské policie Liberec na rok 2010

Program prevence kriminality Městské policie Liberec na rok 2010 Program prevence kriminality Městské policie Liberec na rok 2010 realizátor programu: Odbor prevence kriminality Městské policie Liberec Zpracoval : Mgr. Luboš Raisner Předkládá: Mgr. Ladislav Krajčík

Více

Ochrana před bleskem a přepětím staveb z pohledu soudního znalce

Ochrana před bleskem a přepětím staveb z pohledu soudního znalce Ochrana před bleskem a přepětím staveb z pohledu soudního znalce Ing. Jiří Kutáč znalec obor: elektrotechnika specializace: ochrana před bleskem a přepětím jiri.kutac@dehn.cz; www.dehn.cz Klíčová slova

Více

Provozní řád víceúčelové a školní tělocvičny v Jilemnici

Provozní řád víceúčelové a školní tělocvičny v Jilemnici Provozní řád víceúčelové a školní tělocvičny v Jilemnici Část I. Základní ustanovení Článek 1 Název, adresa: Sportovní centrum víceúčelová a školní tělocvična Metyšova 102 514 01 Jilemnice e-mail: hala@sport-jilemnice.cz

Více

DOMOVNÍ ŘÁD. Článek l Úvodní ustanovení

DOMOVNÍ ŘÁD. Článek l Úvodní ustanovení DOMOVNÍ ŘÁD Článek l Úvodní ustanovení Domovní řád upravuje podmínky a způsob užívání bytů, nebytových prostorů a společných částí výše uvedeného domu (dále jen dům ) včetně organizačních pravidel. Domovní

Více

MĚSTO BROUMOV třída Masarykova 239, 550 01 Broumov

MĚSTO BROUMOV třída Masarykova 239, 550 01 Broumov Městský úřad Broumov, odbor sociálních věcí, oddělení sociálně-právní ochrany dětí Název standardu Kritéria standardu 9. Jednání, vyhodnocování a individuální plán ochrany dítěte 9a Při jednání s klientem

Více

Zpráva o činnosti oddělení krizového řízení v roce 2011

Zpráva o činnosti oddělení krizového řízení v roce 2011 Zpráva o činnosti oddělení krizového řízení v roce 2011 1. Oblast krizového řízení a krizového plánování Řešení mimořádných událostí, krizových situací a dalších neodkladných záležitostí dořešení záležitostí,

Více

Čl. 1 Úvodní ustanovení. Čl. 2 Vymezení činnosti osob pověřených zabezpečováním požární ochrany v obci

Čl. 1 Úvodní ustanovení. Čl. 2 Vymezení činnosti osob pověřených zabezpečováním požární ochrany v obci Obec Halenkovice Zastupitelstvo obce Halenkovice Obecně závazná vyhláška obce Halenkovice č. 3/2016, kterou se vydává požární řád obce Zastupitelstvo obce Halenkovice se na svém zasedání dne 22.3.2016

Více

Program rovného zacházení provozovatele distribuční soustavy Pražská plynárenská Distribuce, a.s., člen koncernu Pražská plynárenská, a.s.

Program rovného zacházení provozovatele distribuční soustavy Pražská plynárenská Distribuce, a.s., člen koncernu Pražská plynárenská, a.s. Program rovného zacházení provozovatele distribuční soustavy Pražská plynárenská Distribuce, a.s., člen koncernu Pražská plynárenská, a.s. Obsah 1. Úvod... 2 1.1. Účel Programu rovného zacházení... 2 1.2.

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA. NÁZEV STAVBY : Parkovací pás v ulici Libušina - Teplice. OBJEKT : SO 661 Ochrana trakčního kabelového vedení

TECHNICKÁ ZPRÁVA. NÁZEV STAVBY : Parkovací pás v ulici Libušina - Teplice. OBJEKT : SO 661 Ochrana trakčního kabelového vedení TECHNICKÁ ZPRÁVA NÁZEV STAVBY : Parkovací pás v ulici Libušina - Teplice MÍSTO STAVBY Adresa : Libušina ulice Teplice katastrální území : k.ú. Teplice, 766003 OBJEKT : SO 661 Ochrana trakčního kabelového

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola Hošťálková, okres Vsetín ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: SM - KAMEROVÝ SYSTÉM - PROVOZOVÁNÍ Č.j.: 1-20/2016 Vypracoval: Schválil: Mgr. Miloš Sobotka, ředitel školy Mgr. Miloš Sobotka, ředitel

Více

MĚSTO ROŽNOV POD RADHOŠTĚM

MĚSTO ROŽNOV POD RADHOŠTĚM MĚSTO ROŽNOV POD RADHOŠTĚM Masarykovo náměstí 128, 756 61 Rožnov pod Radhoštěm PROVOZNÍ ŘÁD ÚTULKU PRO PSY MĚSTA ROŽNOVA POD RADHOŠTĚM I. Základní ustanovení 1. Tento provozní řád (dále jen řád ) slouží

Více

Základní škola a Mateřská škola Blansko, Salmova 17 IČO: 49464213. Vnitřní směrnice B1

Základní škola a Mateřská škola Blansko, Salmova 17 IČO: 49464213. Vnitřní směrnice B1 Základní škola a Mateřská škola Blansko, Salmova 17 IČO: 49464213 Vnitřní směrnice B1 ŠKOLNÍ ŘÁD ZÁKLADNÍ ŠKOLY Obsah: B1 ŠKOLNÍ ŘÁD I. Úvod II. Provoz a vnitřní režim školy III. Prevence sociálně patologických

Více

NÁVOD K OBSLUZE A PROVOZNÍ POKYNY. Elektronická akustická siréna Model EAJ HSS 513 DENA - M42/6

NÁVOD K OBSLUZE A PROVOZNÍ POKYNY. Elektronická akustická siréna Model EAJ HSS 513 DENA - M42/6 NÁVOD K OBSLUZE A PROVOZNÍ POKYNY Elektronická akustická siréna Model EAJ HSS 513 DENA - M42/6 OBSAH 1. Popis a použití 2. Popis a funkce jednotlivých částí 2.1. Elektronická jednotka HSS 513 DENA 2.2.

Více

Sbírka zákonů ČR Předpis č. 23/2008 Sb.

Sbírka zákonů ČR Předpis č. 23/2008 Sb. Sbírka zákonů ČR Předpis č. 23/2008 Sb. Vyhláška o technických podmínkách požární ochrany staveb Ze dne 29.01.2008 Částka 10/2008 Účinnost od 01.07.2008 http://www.zakonyprolidi.cz/cs/2008-23 Znění 27.09.2011

Více

SMĚRNICE Vyřizování stížností a petic SM 01/2008. Datum vydání: 8.1.2008 SM 01/2008

SMĚRNICE Vyřizování stížností a petic SM 01/2008. Datum vydání: 8.1.2008 SM 01/2008 Vydání č.: 1 Strana 1 / 10 VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ A PETIC SM 01/2008 Účinnost od: 9.1.2008 Číslo dle rozdělovníku: 1 Funkce : Jméno : Datum : Podpis : Zpracoval : Tajemnice Mgr. Blanka Zmítková RM usn.č.

Více

Vnitřní předpis bytového družstva č. 3 Domovní řád

Vnitřní předpis bytového družstva č. 3 Domovní řád Vnitřní předpis bytového družstva č. 3 Domovní řád Za účelem zajištění podmínek řádného a bezpečného užívání bytů, zabezpečení pořádku a čistoty v obytných domech, jakož i v zájmu upevnění občanského soužití,

Více

INFORMACE URČENÉ VEŘEJNOSTI V ZONĚ HAVARIJNÍHO PLÁNOVÁNÍ

INFORMACE URČENÉ VEŘEJNOSTI V ZONĚ HAVARIJNÍHO PLÁNOVÁNÍ V ZONĚ HAVARIJNÍHO PLÁNOVÁNÍ Areál DELTA ARMY, s.r.o., společnost KRALUPOL a.s., Horka nad Moravou www.kr-olomoucky.cz V ZÓNĚ HAVARIJNÍHO PLÁNOVÁNÍ Areál DELTA ARMY, s.r.o., společnost KRALUPOL a.s., Horka

Více

H. ZÁKLADY ORGANIZACE VÝSTAVBY. Číslo zakázky 13-02-003 III/1699 ČERVENÁ REJŠTEJN, OPRAVA GABIONOVÉ ZDI

H. ZÁKLADY ORGANIZACE VÝSTAVBY. Číslo zakázky 13-02-003 III/1699 ČERVENÁ REJŠTEJN, OPRAVA GABIONOVÉ ZDI H. ZÁKLADY ORGANIZACE VÝSTAVBY Číslo zakázky 13-02-003 III/1699 ČERVENÁ REJŠTEJN, OPRAVA GABIONOVÉ ZDI BRNO, ČERVEN 2013 Název zakázky: Odpovědný řešitel: III/1699 Červená Rejštejn, Ing. Stanislav Štábl

Více

OBEC ČENKOVICE Požární řád obce Čenkovice

OBEC ČENKOVICE Požární řád obce Čenkovice OBEC ČENKOVICE Požární řád obce Čenkovice Zastupitelstvo obce Čenkovice se na svém zasedání konaném dne 20.1.2016 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm. o) bod 1 zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně,

Více

(Příloha ke smlouvě o provozování drážní dopravy č. 1229/03-11/3) České dráhy, a.s. Přípojový provozní řád OPŘ Praha č.j. 101/03-11/3 pro dráhu-vlečku odbočující z vlečky Pivovar Nymburk Maschinenfabrik

Více

ZÁKLADNÍ POŽADAVKY BEZPEČNOSTI PRO OBSLUHU A PRÁCI NA ELEKTRICKÝCH ZAŘÍZENÍCH

ZÁKLADNÍ POŽADAVKY BEZPEČNOSTI PRO OBSLUHU A PRÁCI NA ELEKTRICKÝCH ZAŘÍZENÍCH ZÁKLADNÍ POŽADAVKY BEZPEČNOSTI PRO OBSLUHU A PRÁCI NA ELEKTRICKÝCH ZAŘÍZENÍCH 1 Základní pojmy Obsluha elektrických zařízení Pracovní úkony spojené s provozem zařízení jako jsou spínání, ovládání, regulování,

Více

Obalové hospodářství

Obalové hospodářství Část F Obalové hospodářství podle zákona č. 477/2001 Sb., o obalech Obsah Povinnosti firem v podnikové ekologii 1. Úvod...1 2. Základní pojmy...3 3. Povinné osoby...5 4. Přehled povinností...7 5. Právní

Více

11. Působení stážistů a dobrovolníků

11. Působení stážistů a dobrovolníků 11. Působení stážistů a dobrovolníků Označení dokumentu Vlastník: Mgr. Pavel Říčan Datum: 30. 10. 2011 Připomínkoval: Management Datum: 20. 12. 2012 Vydal: Mgr. Anna Šimonová Datum: 01. 01. 2013 Podpis:

Více

PROVOZNÍ ŘÁD. školní tělocvičny v Okříškách. Článek II. Rozsah a umístění. Článek III. Využití objektu

PROVOZNÍ ŘÁD. školní tělocvičny v Okříškách. Článek II. Rozsah a umístění. Článek III. Využití objektu PROVOZNÍ ŘÁD školní tělocvičny v Okříškách Článek I. Základní ustanovení Školní tělocvična je součástí Základní školy Okříšky, která je současně provozovatelem a pronajímatelem. stanovuje pravidla pro

Více

Směrnice SŽDC č. 56 o požární bezpečnosti při svařování ve státní organizaci Správa železniční dopravní cesty

Směrnice SŽDC č. 56 o požární bezpečnosti při svařování ve státní organizaci Správa železniční dopravní cesty Správa železniční dopravní cesty, státní organizace Dlážděná 1003/7 110 00 Praha 1 Směrnice SŽDC č. 56 o požární bezpečnosti při svařování ve státní organizaci Správa železniční dopravní cesty Věc: Směrnice

Více

HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR OLOMOUCKÉHO KRAJE Schweitzerova 91, 779 00 Olomouc

HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR OLOMOUCKÉHO KRAJE Schweitzerova 91, 779 00 Olomouc HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR OLOMOUCKÉHO KRAJE Schweitzerova 91, 779 00 Olomouc MATERIÁL pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 3. 9. 2015 Bod programu: 10 Předkládá: Okruh zpracovatelů: Zpracoval: Rada

Více

ZÁSADY ORGANIZACE VÝSTAVBY Technická zpráva PŘÍPRAVNÉ PRÁCE

ZÁSADY ORGANIZACE VÝSTAVBY Technická zpráva PŘÍPRAVNÉ PRÁCE ZÁSADY ORGANIZACE VÝSTAVBY Technická zpráva PŘÍPRAVNÉ PRÁCE Před zahájením stavebních prací bude nutno vytýčit všechny podzemní vedení. V případě prošlé doby platnosti vyjádření správců vedení bude nutno

Více

Název: Obec Lipoltice, Lipoltice 2, 533 64 zastoupený: Ing.Liborem Černým, starostou obce IČO : 273902

Název: Obec Lipoltice, Lipoltice 2, 533 64 zastoupený: Ing.Liborem Černým, starostou obce IČO : 273902 A. PRŮVODNÍ A TECHNICKÁ ZPRÁVA 1. Identifikační údaje 1.1. Identifikační údaje stavby Název stavby: Místo stavby: Kraj: Oprava chodníku Lipoltice III hospoda kat.území : Lipoltice Pardubický Okres: Pardubice

Více

Odpovídá nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH), příloha II - Česká republika IDENTIFIKACE LÁTKY/PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI/PODNIKU

Odpovídá nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH), příloha II - Česká republika IDENTIFIKACE LÁTKY/PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI/PODNIKU Bezpečnostní list Odpovídá nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH), příloha II - Česká republika 1. IDENTIFIKACE LÁTKY/PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI/PODNIKU Identifikace látky nebo přípravku Název výrobku nebo Obchodní

Více

IČO: 00264334 Statutární zástupce: Starosta pan Vladimír Urban. A.1.3 Údaje o zpracovateli projektové dokumentace

IČO: 00264334 Statutární zástupce: Starosta pan Vladimír Urban. A.1.3 Údaje o zpracovateli projektové dokumentace A.1 Identifikační údaje A.1.1 Údaje o stavbě A.1. 1a Název stavby A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA Oprava oplocení v mateřské škole Podlusky č. p. 2275. A.1. 1b Místo stavby Adresa: č. p. 2275, Roudnice n. L. Podlusky

Více

Odpovídá nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH), příloha II - Česká republika IDENTIFIKACE LÁTKY/PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI/PODNIKU

Odpovídá nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH), příloha II - Česká republika IDENTIFIKACE LÁTKY/PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI/PODNIKU Bezpečnostní list Odpovídá nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH), příloha II - Česká republika 1. IDENTIFIKACE LÁTKY/PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI/PODNIKU Identifikace látky nebo přípravku Název výrobku nebo Obchodní

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ VÝLETY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ VÝLETY ZÁKLADNÍ ŠKOLA BŘECLAV, SLOVÁCKÁ 40 ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ VÝLETY (platný od 12.4.2016) Projednáno na provozní poradě v dubnu 2016 Mgr. Iva Jobánková ředitelka školy 1 Obecná ustanovení Na základě ustanovení

Více

Provozní řád. Usazovací nádrže s lapači olejů ve vozovně Slovany

Provozní řád. Usazovací nádrže s lapači olejů ve vozovně Slovany strana 1 z 8 Kopie č.: Vydal: Držitel: Provozní řád Usazovací nádrže s lapači olejů ve vozovně Slovany Schválil: Magistrát města Plzně, odbor životního prostředí Č.j.OŽP/6862/06-2 Dne 10.1.2007 2. aktualizaci

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č. j.: Spisový a skartační znak: Základní škola ZaHRAda, Hornická 900, 666 03 Tišnov, místo vzdělávání Riegrova 312, 666 01 Tišnov VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Datum Podpis Vydává Milan Růžička, ředitel

Více

strávníci od 7 do 11let přesnídávka 9.- Kč oběd 22.-Kč svačina 6.- Kč celkem 37,- Kč Za ZŠ a MŠ Syrovice Mgr. Alena Rohrerová, ředitelka školy

strávníci od 7 do 11let přesnídávka 9.- Kč oběd 22.-Kč svačina 6.- Kč celkem 37,- Kč Za ZŠ a MŠ Syrovice Mgr. Alena Rohrerová, ředitelka školy Řád školní jídelny Provozovatelem školní jídelny je Základní škola a mateřská škola Syrovice, příspěvková organizace. 1. Školní jídelna Syrovice připravuje obědy ve dnech školního vyučování ZŠ a MŠ a to

Více

Pravidla poskytování pečovatelské služby (PS) (pro zájemce a uživatele PS)

Pravidla poskytování pečovatelské služby (PS) (pro zájemce a uživatele PS) Město Šenov Radniční náměstí 300, 739 34 Šenov pečovatelská služba I. Kontakty: Pravidla poskytování pečovatelské služby (PS) (pro zájemce a uživatele PS) MěÚ Šenov, správní odbor, Radniční náměstí 300,

Více

ROZHODNUTÍ. v části Identifikační údaje se bod b) Technické a technologické jednotky mimo rámec přílohy č. 1 zákona č. 76/2002 Sb.

ROZHODNUTÍ. v části Identifikační údaje se bod b) Technické a technologické jednotky mimo rámec přílohy č. 1 zákona č. 76/2002 Sb. Krajský úřad Olomouckého kraje Odbor životního prostředí a zemědělství Jeremenkova 40a, 779 11 Olomouc Č.j.: KUOK 2134/2014 V Olomouci dne 6.1.2014 SpZn: KÚOK/82089/2013/OŽPZ/322 Sp. a skart. znak: 209.1

Více

ZÁSADY ORGANIZACE VÝSTAVBY

ZÁSADY ORGANIZACE VÝSTAVBY ZÁSADY ORGANIZACE VÝSTAVBY Název stavby: MČ Vinoř Revitalizace území u ul. V Podskalí 2.část Místo stavby: Městská část Vinoř, k. ú. Vinoř Charakter stavby: rekonstrukce, stavba inženýrská Investor stavby:

Více

18. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

18. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY se sídlem Sokolská 211, 768 32 ZBOROVICE 18. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: 878/2012 Vypracovala: Mgr. Marcela Hanáková, ředitelka školy Pedagogická rada projednala dne: 30. 8. 2012 Směrnice nabývá platnosti

Více

poslanců Petra Nečase, Aleny Páralové a Davida Kafky

poslanců Petra Nečase, Aleny Páralové a Davida Kafky P a r l a m e n t Č e s k é r e p u b l i k y POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2007 V. volební období 172 N á v r h poslanců Petra Nečase, Aleny Páralové a Davida Kafky na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 117/1995

Více

Dotační program města Uherský Brod na podporu kulturních akcí

Dotační program města Uherský Brod na podporu kulturních akcí Dotační program města Uherský Brod na podporu kulturních akcí Článek I. Účel 1) Dotační program města Uherský Brod na podporu kulturních akcí (dále jen Program) je určen k poskytování dotací z rozpočtu

Více

Všeobecné obchodní podmínky portálu iautodíly společnosti CZ-Eko s.r.o.

Všeobecné obchodní podmínky portálu iautodíly společnosti CZ-Eko s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky portálu iautodíly společnosti CZ-Eko s.r.o. I. Úvodní ustanovení 1.1 Tyto všeobecné obchodní podmínky (dále jen VOP ) tvoří nedílnou součást každé kupní smlouvy, jejímž předmětem

Více

C) Pojem a znaky - nositelem územní samosprávy jsou územní samosprávné celky, kterými jsou v ČR

C) Pojem a znaky - nositelem územní samosprávy jsou územní samosprávné celky, kterými jsou v ČR Správní právo dálkové studium VIII. Územní samospráva A) Historický vývoj na území ČR - po roce 1918 při vzniku ČSR zpočátku převzala předchozí uspořádání rakousko uherské - samosprávu představovaly obce,

Více

Česká zemědělská univerzita v Praze Fakulta provozně ekonomická. Obor veřejná správa a regionální rozvoj. Diplomová práce

Česká zemědělská univerzita v Praze Fakulta provozně ekonomická. Obor veřejná správa a regionální rozvoj. Diplomová práce Česká zemědělská univerzita v Praze Fakulta provozně ekonomická Obor veřejná správa a regionální rozvoj Diplomová práce Problémy obce při zpracování rozpočtu obce TEZE Diplomant: Vedoucí diplomové práce:

Více

ODBOR DOPRAVY Velké náměstí 114/3 pracoviště Budovcova 207 397 19 Písek

ODBOR DOPRAVY Velké náměstí 114/3 pracoviště Budovcova 207 397 19 Písek ODBOR DOPRAVY Velké náměstí 114/3 pracoviště Budovcova 207 397 19 Písek Č. j.: MUPI/2015/14276/Hrn/UZ-017 V Písku dne: 09.04.2015 Vyřizuje: Ing. Jaroslav Hrneček Telefon: 382 330 603, 382 330 555 E-mail:

Více

Propojení zásobních vodovodních řadů A - C, A B v obci Choustníkovo Hradiště

Propojení zásobních vodovodních řadů A - C, A B v obci Choustníkovo Hradiště 1. INFORMACE O ROZSAHU A STAVU STAVENIŠTĚ 1.1 ROZSAH A POPIS STAVBY Předmětem této projektové dokumentace je propojení všech zásobních vodovodních řadů A, B, C v obci Choustníkovo Hradiště v jedno tlakové

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č.j.: 939/2015 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 972 ze dne 14.12.2015 Směrnice rady městské části k provádění pokladních operací s penězi v hotovosti a ceninami, jejich dokumentaci

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: MZS/0316/2015 Vypracovala: Schválil: Masarykova základní škola Plzeň, Jiráskovo náměstí 10, příspěvková organizace VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Dokument nabývá platnosti ode dne: 1. 1. 2016 Spisový/skartační

Více

Městská část Praha - Ďáblice Dne 1. 2. 2016 Úřad městské části Praha - Ďáblice Květnová 553/52 182 00, Praha 8 č.j.: 0078/2016-MCPD/TAJ

Městská část Praha - Ďáblice Dne 1. 2. 2016 Úřad městské části Praha - Ďáblice Květnová 553/52 182 00, Praha 8 č.j.: 0078/2016-MCPD/TAJ Městská část Praha - Ďáblice Dne 1. 2. 2016 Úřad městské části Praha - Ďáblice Květnová 553/52 182 00, Praha 8 č.j.: 0078/2016-MCPD/TAJ ORGANIZAČNÍ ŘÁD Úřadu Městské části Praha - Ďáblice Obsah: 1) Úvodní

Více

OBEC HORNÍ MĚSTO Spisový řád

OBEC HORNÍ MĚSTO Spisový řád OBEC HORNÍ MĚSTO Spisový řád Obsah: 1. Úvodní ustanovení 2. Příjem dokumentů 3. Evidence dokumentů 4. Vyřizování dokumentů 5. Podepisování dokumentů a užití razítek 6. Odesílání dokumentů 7. Ukládání dokumentů

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. (Podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ze dne 18. prosince 2006)

BEZPEČNOSTNÍ LIST. (Podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ze dne 18. prosince 2006) Datum vydání: 21.09.2001 Strana: 1 / 7 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo směsi: Obchodní název: Další názvy látky: JUNIOR PLUS otěruvzdorná interiérová barva

Více

Obec Blížejov Zastupitelstvo obce 346 01 Blížejov čp. 151. Obecně závazná vyhláška obce Blížejov. č. 2/2009 kterou se vydává POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE

Obec Blížejov Zastupitelstvo obce 346 01 Blížejov čp. 151. Obecně závazná vyhláška obce Blížejov. č. 2/2009 kterou se vydává POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE Obec Blížejov Zastupitelstvo obce 346 01 Blížejov čp. 151 Obecně závazná vyhláška obce Blížejov č. 2/2009 kterou se vydává POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE Zastupitelstvo obce Blížejov se na svém zasedání dne 5.11.2009

Více

Městský úřad Chrast Náměstí č.p. 1, 538 51 Chrast

Městský úřad Chrast Náměstí č.p. 1, 538 51 Chrast Váš dopis ze dne: 27.12.2012 Vaše značka: - Městský úřad Chrast Náměstí č.p. 1, 538 51 Chrast Odbor výstavby a životního prostředí stavební úřad Č.j.: Č.spisu: Vyřizuje: Tel.: E-mail: Počet listu: Počet

Více

SOUBOR TESTOVÝCH OTÁZEK, VYDANÝCH SH ČMS ÚORP PLATNÉ OD ROKU 2016 Preventista III.

SOUBOR TESTOVÝCH OTÁZEK, VYDANÝCH SH ČMS ÚORP PLATNÉ OD ROKU 2016 Preventista III. SOUBOR TESTOVÝCH OTÁZEK, VYDANÝCH SH ČMS ÚORP PLATNÉ OD ROKU 2016 Preventista III. 1. Kterým předpisem jsou stanoveny povinnosti fyzických osob (občanů) na úseku požární ochrany a) zákonem o požární ochraně

Více

23/2008 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 29. ledna 2008

23/2008 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 29. ledna 2008 Systém ASPI - stav k 4.8.2011 do částky 82/2011 Sb. a 40/2011 Sb.m.s. Obsah a text 23/2008 Sb. - poslední stav textu Změna: 268/2011 Sb. 23/2008 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 29. ledna 2008 o technických podmínkách

Více