6. VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTI O DOTACI

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "6. VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTI O DOTACI"

Transkript

1 MAS Litomyšlsko o.p.s. vyhlašuje 6. VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTI O DOTACI na realizaci projektů v rámci opatření IV.I.2. Realizace místní rozvojové strategie Programu rozvoje venkova ČR, které budou v souladu se Strategickým plánem Leader MAS Litomyšlsko Trvale udržitelný život v regionu v návaznosti na město Litomyšl 1. Termín výzvy a příjmu žádostí Vyhlášení výzvy: 20. Prosince 2012 Kolo příjmu PRV: 18 Příjem žádostí: 21.ledna 2013, 22.ledna 2013, 23.ledna 2013, 24.ledna 2013, 25.ledna 2013, 28.ledna 2013, 29.ledna 2013, 30.ledna 2013, 31.ledna 2013, 1. února 2013, od 8:00 do 16:00 hodin, vždy po předchozí telefonické domluvě Ukončení příjmu žádostí: 1. února 2013, 16:00 hodin Celková alokovaná finanční částka: ,- Kč 2. Způsob a místo podání žádosti Žadatel předkládá a podepisuje žádost v kanceláři MAS Litomyšlsko (Proseč 125) osobně (v případě právnických osob pak prostřednictvím jejich statutárního orgánu v souladu se stanoveným způsobem pro právoplatné jednání a podepisování za příslušnou právnickou osobu) nebo prostřednictvím zmocněného zástupce/zástupců (zmocnění musí obsahovat úředně ověřený podpis). Žádost o dotaci se předkládá v elektronické podobě (1 x CD) a musí být zpracovány na předepsaných formulářích. Ostatní přílohy k žádosti se předkládají pouze v tištěné verzi ve třech paré, z nichž jedno paré je originál příp. ověřená kopie, druhé a třetí paré je kopie prostá. Žadatel může předkládat povinné i nepovinné přílohy do termínu 6.března Žádosti doručené do kanceláře MAS Litomyšlsko po termínu ukončení příjmu žádostí nebo doručené jiným než uvedeným způsobem budou z výběru automaticky vyřazeny. Strana 1 (celkem 8)

2 3. Termíny realizace projektů a čerpání způsobilých výdajů Doba realizace projektu: Maximálně 24 měsíců od podpisu Dohody o poskytnutí dotace Zahájení realizace projektu: S realizací projektu je možné začít po zaregistrování úplné žádosti na SZIF Žádost o proplacení: Žadatel/příjemce dotace je povinen předložit žádost o proplacení do 24 měsíců od podpisu Dohody o poskytnutí dotace. Tato lhůta se prodlužuje na maximálně 36 měsíců od data podpisu Dohody, a to v případě financování formou leasingu. Způsobilost výdajů (Fiche č. 2, 3, 4): Způsobilé výdaje jsou realizovány z hlediska času následovně, pokud není v Pravidlech pro Opatření IV.1.1. uvedeno jinak: - od do data podání Žádosti o proplacení výdaje související s přípravou projektu/žádosti o dotaci, s přípravou technické dokumentace (dokumentace ke stavebnímu řízení, odborné posudky ve vztahu k životnímu prostředí, položkový rozpočet) a výdaje spojené s nákupem nemovitosti - od zaregistrování Žádosti o dotaci do data předložení Žádosti o proplacení ostatní výdaje. Způsobilost výdajů (Fiche č. 1, 5): Výdaje jsou způsobilé ke spolufinancování, jestliže vznikly a byly skutečně uhrazeny nejdříve ke dni vystavení potvrzení o zaregistrování Žádosti o dotaci z PRV. Nejzazší termín pro předložení Žádosti o proplacení na MAS Litomyšlsko: 23 měsíců od podpisu Dohody. Nejzazší termín pro předložení Žádosti o proplacení na RO SZIF: 24 měsíců od podpisu Dohody. 4. Území realizace projektů: Všechny vybrané projekty musí být realizovány na území působnosti MAS Litomyšlsko. Vymezené území pro realizaci projektů je uvedeno na internetových stránkách záložka Území. 5. Způsob hodnocení žádostí Výběr projektů je založen na principu soutěže mezi předloženými projekty v rámci jedné Fiche. Budou vybrány ty projekty, které dosáhly nejlepšího bodového hodnocení. Počet podpořených projektů pak bude limitován výší alokované částky na danou výzvu a Fichi. Preferenční kritéria pro výběr projektů naleznete v příslušné Fichi a na webových stránkách Žádosti, které kladně projdou administrativní kontrolou a kontrolou přijatelnosti, budou dle preferenčních kriterií stanovených v příslušných Fichích bodově hodnoceny výběrovou komisí MAS. Strana 2 (celkem 8)

3 6. Další informace: Všechny dokumenty k výzvě, podrobný popis Fichí, kompletní pravidla programu a další potřebné informace naleznete na internetových stránkách Formulář Žádosti o dotaci, aktualizovaná Pravidla pro poskytování dotace (Opatření IV.I.2.) a další potřebné dokumenty lze najít rovněž na stránkách Nevyčerpané finanční prostředky v rámci jednotlivých Fichí budou přesunuty do Fichí, kde je převis požadované dotace. Dokumenty k výzvě dostupné na Výzva Formulář Žádosti o dotaci Instruktážní list k vyplnění Žádosti o dotaci Čestná prohlášení Fiche Metodika pro tvorbu Fichí a specifické podmínky opatření IV.1.2 Pravidla pro opatření IV.1.2. Strategický plán Leader MAS Litomyšlsko Mapa územní působnosti MAS Litomyšlsko Pokyny pro žadatele o dotaci Metodika k preferenčním kritériím Kancelář MAS bude poskytovat konzultace k záměrům a zpracovávaným projektům. Možnost osobní konzultace v kanceláři MAS je každý pracovní den od 8:00 do 16:00 hodin případně i v jiném čase vždy na základě předchozí telefonické dohody. Průběžné informace poskytuje: Ivona Svobodová, ředitelka a manažerka MAS, mas-lit@seznam.cz, telefon: Milan Zanina, manažer MAS, mas-lit@seznam.cz, telefon: Webové stránky: Strana 3 (celkem 8)

4 7. V rámci 6. výzvy pro příjem žádostí budou přijímány projekty pro následující Fiche Fiche č. 1 Diverzifikace zemědělství Cílem Fiche je dosažení výrazného posílení ekonomického potenciálu a zajištění podmínek pro kvalitní život místních obyvatel a stability venkovského prostoru při podpoře zaměstnanosti. III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy Zakládaní nových a rozvoje stávajících podniků (nákup, zavádění a rozvoj nových technologií) v široké škále řemesel, výrob a služeb Stavební obnova a modernizace budov pro využití v oblastech živností, výrob a služeb pro obyvatele i návštěvníky regionu Produkce obnovitelných zdrojů energie navazující na zemědělskou a lesnickou výrobu a péči o krajinu Zhodnocení biomasy a bioplynu - výroba tepla, elektřiny nebo jejich kombinace (zařízení kotelen, rozvodů energií a tepla apod.) fyzické a právnické osoby, které podnikají v zemědělské výrobě minimálně 2 roky v souladu se zákonem č. 252/1997 Sb., o zemědělství, ve znění pozdějších předpisů; v rámci záměru b) může být příjemcem i skupina osob sdružená smlouvou o sdružení dle 829 a následujících zákona č. 40/1964 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů, která je ze 100 % tvořena fyzickými a/nebo právnickými osobami, které podnikají v zemědělské výrobě v souladu se zákonem č. 252/1997 Sb., o zemědělství, ve znění pozdějších předpisů, pokud smlouva o sdružení splňuje následující podmínky: a) ve smlouvě o sdružení je uveden jeden účastník, který v zájmu sdružení zastupuje ostatní účastníky (vystupuje jako žadatel za účastníky sdružení) včetně převzetí plnění ze strany SZIF b) za závazky vzniklé jednáním v zájmu sdružení odpovídají všichni účastníci společně a nerozdílně c) účastníci se zaváží dodržovat podmínky smlouvy po dobu vázanosti projektu na účel Finanční alokace: ,- Kč Výše dotace: 60 % malé podniky, 50 % střední podniky, 40 % velké podniky Strana 4 (celkem 8)

5 Není-li výše stanovena nižší míra podpory, maximální výše dotace v záměru b) činí 30 % způsobilých výdajů. Pokud žadatel v rámci tohoto záměru neuplatňuje výdaje z kódu 937, použije se maximální procento dotace jako pro záměry a), c), d). Fiche č. 2 Centra komunitního života a sportoviště Cílem Fiche je zajištění občanského vybavení a služeb v obcích a zlepšení kvality života ve venkovských oblastech III Občanské vybavení a služby Občanské vybavení v oblasti sociální, kulturní infrastruktury, v oblasti péče o děti, vzdělání, zdraví, sportu, volnočasových aktivit Občanské vybavení v oblasti vybavenosti pro veřejnou správu, informačních a školících center s využívání ICT a budov hasičských zbojnic Občanské vybavení v souvislosti s církevními aktivitami Prodejna smíšeného zboží, stabilní stánky, pošta Nákup mikrobusu/minibusu Nákup staveb a pozemků související s projektem Technická dokumentace Obce podle zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů. Svazky obcí dle zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů a zákona č. 40/1964 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů Nestátní neziskové organizace podle zákona č. 83/1990 Sb., zákona č. 248/1995 Sb, zákona č. 227/1997 Sb., Zájmová sdružení právnických osob podle 20f a následujících zákona č. 40/1964 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů, jsou-li jejich členy obce, svazky obcí Církve a jejich organizace dle zákona č. 3/2002 Sb., o svobodě náboženského vyznání a postavení církví a náboženských společností a o změně některých zákonů (zákon o církvích a náboženských společnostech). Finanční alokace: ,- Kč Výše dotace: 90 % Strana 5 (celkem 8)

6 Fiche nezakládá veřejnou podporu, tj. projekt je realizován ve veřejném zájmu a nepřináší ekonomickou výhodu jeho vlastníku ani jeho provozovateli, nenarušuje soutěž na vnitřním trhu EU a nemá dopad na obchod mezi členskými státy EU. Podpora může být poskytnuta v režimu De minimis ve výši 90% způsobilých výdajů, ze kterých je stanovena dotace. Fiche č. 3 Veřejná prostranství Cílem Fiche je podpora malých obcí v oblasti základní dopravní a technické infrastruktury a zlepšení vzhledu obcí a tím zlepšení životních podmínek a zvýšení atraktivity vesnic pro bydlení, podnikání a relaxaci. III Obnova a rozvoj vesnic Odstraňování bariér v budovách sloužících veřejnosti a na veřejných prostranstvích Infrastruktura, veřejné osvětlení a rozhlas Budování chodníků, obnova návsí a zastávek Údržba a obnova vegetačních prvků (zeleň, opory, nádoby,..) Obce podle zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů. Svazky obcí dle zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů a zákona č. 40/1964 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů Nestátní neziskové organizace podle zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, ve znění pozdějších předpisů (občanská sdružení), zákona č. 248/1995 Sb., o obecně prospěšných společnostech a o změně a doplnění některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů (obecně prospěšné společnosti), zákona č. 227/1997 Sb., o nadacích a nadačních fondech a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů (zákon o nadacích a nadačních fondech), ve znění pozdějších předpisů (nadace) Zájmová sdružení právnických osob podle 20f a následujících zákona č. 40/1964 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů, jsou-li jejich členy obce, svazky obcí Církve a jejich organizace dle zákona č. 3/2002 Sb., o svobodě náboženského vyznání a postavení církví a náboženských společností a o změně některých zákonů (zákon o církvích a náboženských společnostech) Finanční alokace: ,- Kč Výše dotace: 90 % Strana 6 (celkem 8)

7 Fiche nezakládá veřejnou podporu, tj. projekt je realizován ve veřejném zájmu a nepřináší ekonomickou výhodu jeho vlastníku ani jeho provozovateli, nenarušuje soutěž na vnitřním trhu EU a nemá dopad na obchod mezi členskými státy EU. Podpora může být poskytnuta v režimu De minimis ve výši 90% způsobilých výdajů, ze kterých je stanovena dotace. Fiche č. 4 Krajina přístupná a prostupná Cílem Fiche je rozvoj aktivit v rámci rozvoje ekonomiky směrem k činnostem v cestovním ruchu, především venkovské turistice, zejména na využití potenciálu zemědělských farem v oblasti agroturistiky. III Rozhledny, pěší trasy, vinařské stezky, hippostezky a další tematické stezky Tvorba, obnova a rozšíření pěších a lyžařských stezek, hippostezek, vinařských stezek a dalších tematických stezek Nákup a výsadba doprovodné zeleně Propagace a marketing Nákup pozemků v souvisejících s projektem Technická dokumentace Obce podle zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů Svazky obcí dle zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů a zákona č. 40/1964 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů. Nestátní neziskové organizace podle zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, ve znění pozdějších předpisů (občanská sdružení), zákona č. 248/1995 Sb., o obecně prospěšných společnostech a o změně a doplnění některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů (obecně prospěšné společnosti), zákona č. 227/1997 Sb., o nadacích a nadačních fondech a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů (zákon o nadacích a nadačních fondech), ve znění pozdějších předpisů (nadace) Zájmová sdružení právnických osob podle 20f a následujících zákona č. 40/1964 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů Nezemědělské podnikatelské subjekty, které mají předmět podnikání v oblasti cestovního ruchu. Zemědělský podnikatel, tzn. fyzická nebo právnická osoba, který podniká v zemědělské výrobě v souladu se zákonem č. 252/1997 Sb., o zemědělství, ve znění pozdějších předpisů Finanční alokace: ,- Kč Strana 7 (celkem 8)

8 Výše dotace: 90 % Fiche nezakládá veřejnou podporu, tj. projekt je realizován ve veřejném zájmu a nepřináší ekonomickou výhodu jeho vlastníku ani jeho provozovateli, nenarušuje soutěž na vnitřním trhu EU a nemá dopad na obchod mezi členskými státy EU. Podpora může být poskytnuta v režimu De minimis ve výši 90% způsobilých výdajů, ze kterých je stanovena dotace. Fiche č. 5 Zakládání a rozvoj mikropodniků Cílem Fiche je především vytváření nových pracovních míst a rozvoj hospodářské struktury nezemědělských aktivit. III.1.2. Podpora zakládání podniků a jejich rozvoje Zakládání a rozvoj mikropodniků Provozovna určená pro zakládání a rozvoj existujících mikropodniků Nákup strojů, technologií, vybavení a dalších zařízení sloužících k zakládání a rozvoji existujících mikropodniků Nákup staveb a pozemků související s projektem Propagace a marketing Technická dokumentace Fyzické a právnické osoby podnikatelé (i bez historie), které splňují podmínky pro zařazení do kategorie mikropodniků; žadatel nesmí být zemědělský podnikatel dle zákona č. 252/1997 Sb., o zemědělství, ve znění pozdějších předpisů Finanční alokace: ,- Výše dotace: 60 % Podpora může být poskytnuta v režimu De minimis ve výši 60% způsobilých výdajů, ze kterých je stanovena dotace pro mikropodniky. Strana 8 (celkem 8)

Výzva č. 8/ 2012 k předkládání žádostí o dotaci z programu Leader

Výzva č. 8/ 2012 k předkládání žádostí o dotaci z programu Leader Výzva č. 8/ 2012 k předkládání žádostí o dotaci z programu Leader Místní akční skupina MAS Horňácko a Ostrožsko v souladu se Strategickým plánem Leader na období 2007-2013 s názvem Návrat ke kořenům lidové

Více

Fiche opatření (dále jen Fiche)

Fiche opatření (dále jen Fiche) Název MAS MAS Labské skály Fiche opatření (dále jen Fiche) Číslo Fiche Název Fiche 3 Občanské služby Přiřazení Fiche k opatření PRV (číslo, název) Hlavní opatření III. Název opatření resp.podopatření:

Více

Fiche opatření (dále jen Fiche)

Fiche opatření (dále jen Fiche) Název MAS Platnost Fiche pro: 1 kolo příjmu Místní akční skupina Pobeskydí - zájmové sdružení právnických osob Fiche opatření (dále jen Fiche) Číslo Fiche 3.Název Fiche 4 Cestovní ruch Vymezení Fiche Podpora

Více

Fiche opatření (dále jen Fiche)

Fiche opatření (dále jen Fiche) Název MAS Vyhlídky o.s. Fiche opatření (dále jen Fiche) Číslo Fiche Název Fiche 1 Diverzifikace činností nezemědělské povahy Přiřazení Fiche k opatření PRV (číslo, název) 4.Hlavní opatření III. Název opatření

Více

3. výzva MAS Ploština realizace Strategického plánu LEADER

3. výzva MAS Ploština realizace Strategického plánu LEADER 3. výzva MAS Ploština realizace Strategického plánu LEADER Občanské sdružení Místní akční skupina Ploština (dále jen MAS Ploština) tímto v souladu se strategickým plánem LEADER na období 2007-2013 MAS

Více

Fiche opatření (dále jen Fiche)

Fiche opatření (dále jen Fiche) Název MAS Havlíčkův kraj o.p.s. Fiche opatření (dále jen Fiche) Číslo Fiche 3.Název Fiche 5 Cestovní ruch - záruka prosperity Přiřazení Fiche k opatření PRV (číslo, název) 4.Hlavní opatření III.3. Název

Více

Fiche opatření (dále jen Fiche)

Fiche opatření (dále jen Fiche) Název MAS Podhůří Železných hor Fiche opatření (dále jen Fiche) Číslo Fiche 3.Název Fiche 3 Kulturní dědictví venkova Přiřazení Fiche k opatření PRV (číslo, název) Hlavní opatření III. Název opatření resp.podopatření:

Více

Fiche opatření (dále jen Fiche)

Fiche opatření (dále jen Fiche) Název MAS MAS Labské skály Fiche opatření (dále jen Fiche) Číslo Fiche Název Fiche 1 CESTOVNÍ RUCH A VOLNÝ ČAS Přiřazení Fiche k opatření PRV (číslo, název) 4.Hlavní opatření III. Název opatření resp.podopatření:

Více

Fiche opatření (dále jen Fiche)

Fiche opatření (dále jen Fiche) Název MAS MAS 21, o.p.s. Fiche opatření (dále jen Fiche) 2.Číslo Fiche 3.Název Fiche 4 Ochrana a rozvoj kulturního dědictví venkova Přiřazení Fiche k opatření PRV (číslo, název) Hlavní opatření III.2.2.

Více

Fiche č. 2. Návrat společenského života do venkovských oblastí Rakovnicka. 1. Hlavní opatření III.2.1.2. Občanské vybavení a služby

Fiche č. 2. Návrat společenského života do venkovských oblastí Rakovnicka. 1. Hlavní opatření III.2.1.2. Občanské vybavení a služby Fiche č. 2 Návrat společenského života do venkovských oblastí Rakovnicka 1. III.2.1.2. Občanské vybavení a služby III.2.1.1. Obnova a rozvoj vesnic Záměr: a) zlepšení dopravní a technické infrastruktury

Více

Ing. Markéta Kůrková Vedoucí referátu projektových opatření RO SZIF Střední Morava

Ing. Markéta Kůrková Vedoucí referátu projektových opatření RO SZIF Střední Morava ČR 2007-2013 Možnosti čerpání finančních prostředků Program rozvoje venkova III.2.1. Opatření ke zlepšování kvality života ve venkovských sídlech Akreditovaná platební agentura, zprostředkovatel finanční

Více

PŘÍRUČKA PRO ŽADATELE O FINANČNÍ PODPORU Z PROGRAMU ROZVOJE VENKOVA OSA IV LEADER

PŘÍRUČKA PRO ŽADATELE O FINANČNÍ PODPORU Z PROGRAMU ROZVOJE VENKOVA OSA IV LEADER Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí. Strategický plán LEADER PŘÍRUČKA PRO ŽADATELE O FINANČNÍ PODPORU Z PROGRAMU ROZVOJE VENKOVA OSA IV LEADER 3. VÝZVA

Více

Fiche opatření (dále jen Fiche)

Fiche opatření (dále jen Fiche) Název MAS MAS Horní Pomoraví o.p.s. Fiche opatření (dále jen Fiche) Číslo Fiche Název Fiche 1 Regionální produkce - zdroj rozvoje regionu Přiřazení Fiche k opatření PRV (číslo, název) 4.Hlavní opatření

Více

Žádost o proplacení výdajů strana A1 a A2 (společné strany pro všechna opatření/podopatření/záměry PRV)

Žádost o proplacení výdajů strana A1 a A2 (společné strany pro všechna opatření/podopatření/záměry PRV) Instruktážní list k vyplnění formuláře Žádosti o proplacení výdajů Žádost o proplacení výdajů strana A1 a A2 (společné strany pro všechna opatření/podopatření/záměry PRV) Registrační číslo žádosti: uvedete

Více

Grantové řízení Nadace OKD pro rok 2011 v nadačním programu Pro budoucnost

Grantové řízení Nadace OKD pro rok 2011 v nadačním programu Pro budoucnost Grantové řízení Nadace OKD pro rok 2011 v nadačním programu Pro budoucnost Program je zaměřen na podporu veřejně prospěšných projektů zejména v Moravskoslezském kraji, s cílem přispět k trvale udržitelnému

Více

MAS Karlštejnsko, o.s, Všeradice 100, 267 26 Všeradice člen Národní sítě MAS ČR

MAS Karlštejnsko, o.s, Všeradice 100, 267 26 Všeradice člen Národní sítě MAS ČR Strana 1 (celkem 14) Strategický plán Leader pro období 2007-2013 6. Strategie Hlavní téma: Zlepšení kvality života a posílení místního ekonomického prostředí na území MAS Karlštejnsko,o.s. 6.1 Priority

Více

Fiche opatření (dále jen Fiche)

Fiche opatření (dále jen Fiche) Název MAS NAD ORLICÍ, o.p.s. Fiche opatření (dále jen Fiche) Číslo Fiche.Název Fiche B.1 Radosti na venkově Přiřazení Fiche k opatření PRV (číslo, název).hlavní opatření III. Název opatření resp.podopatření:

Více

Program rozvoje venkova 2014 2020. 19. 6. 2015, LeaderFEST 2015

Program rozvoje venkova 2014 2020. 19. 6. 2015, LeaderFEST 2015 Program rozvoje venkova 2014 2020 19. 6. 2015, LeaderFEST 2015 CLLD Komunitně vedený místní rozvoj podpora MAS rozšířena i do ostatních ESI fondů, přes které je možné využít metodu LEADER jako CLLD - za

Více

Ministerstvo zemědělství Č. j.: 10511/2012-MZE-14113. Metodika pro tvorbu Fichí a specifické podmínky opatření IV.1.2.

Ministerstvo zemědělství Č. j.: 10511/2012-MZE-14113. Metodika pro tvorbu Fichí a specifické podmínky opatření IV.1.2. Ministerstvo zemědělství Č. j.: 10511/2012-MZE-14113 Metodika pro tvorbu Fichí a specifické podmínky opatření IV.1.2. OBSAH I. PODMÍNKY PRO TVORBU FICHE... 3 II. CHARAKTERISTIKA REŢIMŮ PODPORY... 6 III.

Více

Ministerstvo zemědělství Č. j.: 188818/2012-MZE-14113. Metodika pro tvorbu Fichí a specifické podmínky opatření IV.1.2

Ministerstvo zemědělství Č. j.: 188818/2012-MZE-14113. Metodika pro tvorbu Fichí a specifické podmínky opatření IV.1.2 Ministerstvo zemědělství Č. j.: 188818/2012-MZE-14113 Metodika pro tvorbu Fichí a specifické podmínky opatření IV.1.2 OBSAH I. PODMÍNKY PRO TVORBU FICHE... 3 II. CHARAKTERISTIKA REŽIMŮ PODPORY... 6 III.

Více

Fiche opatření (dále jen Fiche)

Fiche opatření (dále jen Fiche) Název MAS Šumperský venkov Fiche opatření (dále jen Fiche) Číslo Fiche 3.Název Fiche 4 Lesů ráj Přiřazení Fiche k opatření PRV (číslo, název) 4.Hlavní opatření I. Název opatření resp.podopatření: Lesnická

Více

Metodická příručka MAS BLN o.p.s. pro žadatele 6. výzva rok 2011. Strategický plán Leader: MAS Blanský les Netolicko, čertovsky hezké místo

Metodická příručka MAS BLN o.p.s. pro žadatele 6. výzva rok 2011. Strategický plán Leader: MAS Blanský les Netolicko, čertovsky hezké místo Metodická příručka MAS BLN o.p.s. pro žadatele 6. výzva rok 2011 Strategický plán Leader: MAS Blanský les Netolicko, čertovsky hezké místo Místní akční skupina Blanský les Netolicko o.p.s. Mírové nám.

Více

Město Tábor. vyhlašuje. Výzvu k podávání žádostí o poskytnutí podpory. v rámci

Město Tábor. vyhlašuje. Výzvu k podávání žádostí o poskytnutí podpory. v rámci Město Tábor vyhlašuje Výzvu k podávání žádostí o poskytnutí podpory v rámci Integrovaného plánu rozvoje města Tábora prostor Pražského a Náchodského sídliště a Pražského předměstí 1. Identifikace výzvy

Více

Fiche opatření (dále jen Fiche)

Fiche opatření (dále jen Fiche) Název MAS MAS - Partnerství Moštěnka, o.s. Fiche opatření (dále jen Fiche) Číslo Fiche Název Fiche 2 Pestrý život u nás doma na venkově Přiřazení Fiche k opatření PRV (číslo, název) 4.Hlavní opatření III.

Více

Fiche opatření (dále jen Fiche)

Fiche opatření (dále jen Fiche) Název MAS MAS "Přiďte pobejt!" o.s. Fiche opatření (dále jen Fiche) Číslo Fiche Název Fiche 2 Modernizace zemědělských podniků Přiřazení Fiche k opatření PRV (číslo, název) 4.Hlavní opatření I. Název opatření

Více

metodika pro tvorbu Fichí a specifické podmínky opatření

metodika pro tvorbu Fichí a specifické podmínky opatření MINISTERSTVO ZEMĚDĚLSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY 2012 metodika pro tvorbu Fichí a specifické podmínky opatření IV. 1. 2 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí. Ministerstvo

Více

KONKURENCESCHOPNOST. CZ.04.3.07/4.1.02 - Konkurenceschopnost

KONKURENCESCHOPNOST. CZ.04.3.07/4.1.02 - Konkurenceschopnost Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR vyhlašuje výzvu k předkládání žádostí o finanční podporu v rámci Jednotného programového dokumentu pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha v grantovém schématu

Více

1. Cíle oblasti podpory Hlavní cíl: Zkvalitňovat a rozvíjet infrastrukturu a technické zázemí pro rozvoj udržitelného cestovního ruchu v regionu.

1. Cíle oblasti podpory Hlavní cíl: Zkvalitňovat a rozvíjet infrastrukturu a technické zázemí pro rozvoj udržitelného cestovního ruchu v regionu. oblast podpory: 2.1 Rozvoj infrastruktury pro cestovní ruch vyhlášení výzvy: 17. prosince 2007 příjem žádostí: od 2. ledna do 29. února 2008 1. Cíle oblasti podpory Hlavní cíl: Zkvalitňovat a rozvíjet

Více

Zá sády pro poskytová ní neinvestič ní čh dotáčí ná záčhová ní á obnovu kulturní pámá tky z rozpoč tu státutá rní ho me stá Ostrávy

Zá sády pro poskytová ní neinvestič ní čh dotáčí ná záčhová ní á obnovu kulturní pámá tky z rozpoč tu státutá rní ho me stá Ostrávy Zá sády pro poskytová ní neinvestič ní čh dotáčí ná záčhová ní á obnovu kulturní pámá tky z rozpoč tu státutá rní ho me stá Ostrávy I. Základní ustanovení 1. Poskytování a použití dotací se řídí obecně

Více

ZPRAVODAJSTVÍ Z OPERAČNÍHO PROGRAMU

ZPRAVODAJSTVÍ Z OPERAČNÍHO PROGRAMU Oddělení metodiky opatření OP V Praze dne 7.6.2006 Ve Smečkách 33, 110 00 Praha 1 tel.: 222 871 620 fax: 222 871 765 e-mail: info@szif.cz Zpracoval: Ing. Zdeněk Sita, kontakt: Zdeněk Sita, tel.: 222 871

Více

VYHLAŠOVATEL JIHOMORAVSKÝ KRAJ Odbor regionálního rozvoje

VYHLAŠOVATEL JIHOMORAVSKÝ KRAJ Odbor regionálního rozvoje VYHLAŠOVATEL JIHOMORAVSKÝ KRAJ Odbor regionálního rozvoje ZPROSTŘEDKUJÍCÍ SUBJEKT OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST (DÁLE JEN OP VK ) vyhlašuje 2. VÝZVU příjemcům podpory k předkládání

Více

Program pro poskytování dotací z rozpočtu města Moravská Třebová Číslo předpisu: 6/2015 Výtisk č.: 01

Program pro poskytování dotací z rozpočtu města Moravská Třebová Číslo předpisu: 6/2015 Výtisk č.: 01 Město Moravská Třebová 1 Druh předpisu: Název předpisu: Pravidla Program pro poskytování dotací z rozpočtu města Moravská Třebová Číslo předpisu: 6/2015 Výtisk č.: 01 Platnost od: 22.06.2015 Účinnost od:

Více

Program na záchranu a obnovu kulturních památek Ústeckého kraje pro rok 2014

Program na záchranu a obnovu kulturních památek Ústeckého kraje pro rok 2014 Program na záchranu a obnovu kulturních památek Ústeckého kraje pro rok 2014 Program na záchranu a obnovu kulturních památek Ústeckého kraje (dále jen Program ) zřizuje Ústecký kraj v souladu s 28a písm.

Více

FOND VYSOČINY NÁZEV GP

FOND VYSOČINY NÁZEV GP RF-04-2009-01, př. 1upr1 Počet stran: 6 FOND VYSOČINY Výzva k předkládání projektů vyhlášená v souladu se Statutem účelového Fondu Vysočiny 1) Název programu: NÁZEV GP Grantový program na podporu 2) Celkový

Více

Dotační program vyhlášený obcí Dobříkov. Podpora, rozvoj a prezentace sportu, sportovních a spolkových aktivit v roce 2016. Základní ustanovení

Dotační program vyhlášený obcí Dobříkov. Podpora, rozvoj a prezentace sportu, sportovních a spolkových aktivit v roce 2016. Základní ustanovení Příloha č.2. Dotační program vyhlášený obcí Dobříkov Podpora, rozvoj a prezentace sportu, sportovních a spolkových aktivit v roce 2016 1. Právní předpisy a dokumenty Základní ustanovení Podpora poskytovaná

Více

Ovoce do škol Příručka pro žadatele

Ovoce do škol Příručka pro žadatele Ve smečkách 33, 110 00 Praha 1 tel.: 222 871 556 fax: 296 326 111 e-mail: info@szif.cz Ovoce do škol Příručka pro žadatele OBSAH 1. Základní informace 2. Schválení pro dodávání produktů 3. Stanovení limitu

Více

Dotační programy MO Plzeň 1 na rok 2016 pro oblast sociální určené pro fyzické a právnické osoby

Dotační programy MO Plzeň 1 na rok 2016 pro oblast sociální určené pro fyzické a právnické osoby Dotační programy MO Plzeň 1 na rok 2016 pro oblast sociální určené pro fyzické a právnické osoby Žádosti posuzuje Komise sociální Dotační programy neinvestiční pro oblast sociální určené pro fyzické a

Více

Ž A D A T E L ÚČEL A POUŽITÍ FINANČNÍCH PROSTŘEDKŮ, KRITERIA FINANČNÍ SPOLUÚČAST ŽADATELE

Ž A D A T E L ÚČEL A POUŽITÍ FINANČNÍCH PROSTŘEDKŮ, KRITERIA FINANČNÍ SPOLUÚČAST ŽADATELE 1/8 Ž A D A T E L Žadatelem může být právnická i fyzická osoba, která je vlastníkem kulturní památky 1, případně památkově hodnotné nemovitosti 2 situované na území. ÚČEL A POUŽITÍ FINANČNÍCH PROSTŘEDKŮ,

Více

Strategický plán Leader. MAS Partnerství Moštěnka

Strategický plán Leader. MAS Partnerství Moštěnka Strategický plán Leader MAS Partnerství Moštěnka Sedm statečných fiší pro Moštěnku Příloha č. 1 ROZKLAD FICHÍ MONITOROVACÍ INDIKÁTORY Místní akční skupina Partnerství Moštěnka, o.s. Otevřené partnerství

Více

ŘÍDICÍ ORGÁN OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST. vyhlašuje VÝZVU

ŘÍDICÍ ORGÁN OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST. vyhlašuje VÝZVU Č. j.: 2069/2010-41 Č. j.: 32544/2010-41 ČR Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ŘÍDICÍ ORGÁN OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST vyhlašuje VÝZVU k předkládání žádostí individuálních

Více

Stanovy spolku Tělovýchovná jednota Hostivice, z.s.

Stanovy spolku Tělovýchovná jednota Hostivice, z.s. Stanovy spolku Tělovýchovná jednota Hostivice, z.s. 1. Základní ustanovení, název a sídlo spolku 1. TJ Sokol Hostivice ve smyslu zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, se s účinností zákona č. 89/2012

Více

O PRODEJI NEMOVITOSTÍ Z MAJETKU MĚSTA FYZICKÝM A PRÁVNICKÝM OSOBÁM

O PRODEJI NEMOVITOSTÍ Z MAJETKU MĚSTA FYZICKÝM A PRÁVNICKÝM OSOBÁM 1. Předmět působnosti PRAVIDLA O PRODEJI NEMOVITOSTÍ Z MAJETKU MĚSTA FYZICKÝM A PRÁVNICKÝM OSOBÁM Pravidla stanoví postup při prodeji nemovitostí z vlastnictví města. Zastupitelstvo města může rozhodnout,

Více

OBNOVA, MODERNIZACE A ZABEZPEČENÍ INFRASTRUKTURY MAGISTRÁTU MĚSTA OPAVY

OBNOVA, MODERNIZACE A ZABEZPEČENÍ INFRASTRUKTURY MAGISTRÁTU MĚSTA OPAVY KVALIFIKAČNÍ DOKUMENTACE K VEŘEJNÉ ZAKÁZCE ZADÁVANÉ DLE ZÁKONA Č.137/2006 SB., O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH, VE ZNĚNÍ POZDĚJŠÍCH PŘEDPISŮ (DÁLE JEN ZVZ ). OTEVŘENÉ NADLIMITNÍ ŘÍZENÍ NA DODÁVKY OBNOVA, MODERNIZACE

Více

Předmětem řízení je výběr projektů pro rok 2015 v níže uvedených oblastech:

Předmětem řízení je výběr projektů pro rok 2015 v níže uvedených oblastech: MINISTERSTVO ZAHRANIČNÍCH VĚCÍ VYHLAŠUJE DOTAČNÍ VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ PRO NEVLÁDNÍ NEZISKOVÉ ORGANIZACE A VYSOKOŠKOLSKÁ PRACOVIŠTĚ NA PROJEKTY V OBLASTI ZAHRANIČNÍ POLITIKY ČR A MEZINÁRODNÍCH VZTAHŮ PRO ROK

Více

Stanovy sdružení JM Net, o. s. ve zněním platném od 26.6.2009

Stanovy sdružení JM Net, o. s. ve zněním platném od 26.6.2009 Stanovy sdružení JM Net, o. s. ve zněním platném od 26.6.2009 Čl. 1 Základní ustanovení 1) Sdružení má název: JM Net, o. s. (dále jen sdružení ). 2) Sdružení je právnickou osobou ve smyslu zákona č. 83/1990

Více

Pravidla Rady Kraje Vysočina pro poskytování dotací na celoroční sportovní a volnočasové aktivity pro handicapované děti, mládež a dospělé

Pravidla Rady Kraje Vysočina pro poskytování dotací na celoroční sportovní a volnočasové aktivity pro handicapované děti, mládež a dospělé Rada Kraje Vysočina Pravidla Rady Kraje Vysočina pro poskytování dotací na celoroční sportovní a volnočasové aktivity pro handicapované děti, mládež a dospělé ze dne 17. 12. 2014 č. 15/14 Čl. 1 Úvodní

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ZADÁVACÍ DOKUMENTACE dle Pravidel, kterými se stanovují podmínky pro poskytování dotace na projekty PRV ČR na období 2007-2013, Opatření IV.1.2 Realizace místní rozvojové strategie Název veřejné zakázky

Více

Vyhlášení opakované veřejné soutěže 1/6

Vyhlášení opakované veřejné soutěže 1/6 Vyhlášení opakované veřejné soutěže 1/6 MINISTERSTVO OBRANY ČR SEKCE VYZBROJOVÁNÍ V Y H L Á Š E N Í OPAKOVANÉ VEŘEJNÉ SOUTĚŽE III. VE VÝZKUMU, VÝVOJI A INOVACÍCH NA VÝBĚR PROJEKTŮ DO PROGRAMU OBRANNÉHO

Více

Operační program Podnikání a Inovace PROSPERITA

Operační program Podnikání a Inovace PROSPERITA PROSPERITA Tento program realizuje Prioritní osu 5 Prostředí pro podnikání a inovace Operačního programu Podnikání a Inovace 2007 2013. Veřejná podpora poskytnutá prostřednictvím tohoto programu splňuje

Více

Ministerstvo zemědělství

Ministerstvo zemědělství DOTAČNÍ INFO K 24. 3. 2016 Ministerstvo zemědělství 2.kolo příjmu žádostí z Programu rozvoje venkova 2014-2020 Příjem žádostí bude probíhat pouze prostřednictvím Portálu farmáře v termínu od 3. května

Více

Dotační program pro oblast kultury na rok 2016

Dotační program pro oblast kultury na rok 2016 Dotační program pro oblast kultury na rok 2016 Příloha č. 1 usnesení č. 1318/36/R/2015 MČ Praha 11 vyhlašuje pro rok 2016 dotační program podpory kultury s následujícími programy: I. program: Celoroční

Více

POKYNY PRO ŽADATELE PŘÍLOHA 8 DEFINICE POVINNÝCH PŘÍLOH GRANTOVÁ SCHÉMATA SROP. Moravskoslezský kraj PŘÍLOHY POKYNŮ PRO ŽADATELE 2.

POKYNY PRO ŽADATELE PŘÍLOHA 8 DEFINICE POVINNÝCH PŘÍLOH GRANTOVÁ SCHÉMATA SROP. Moravskoslezský kraj PŘÍLOHY POKYNŮ PRO ŽADATELE 2. Moravskoslezský kraj POKYNY PRO ŽADATELE PŘÍLOHA 8 DEFINICE POVINNÝCH PŘÍLOH 2. KOLO VÝZVY Strana 1 z 10 1. ÚVOD Základní přístupy a pojetí povinných příloh v tomto dokumentu jsou následující: Povinné

Více

Pravidla. pro uskutečňování Programu podpory českého kulturního dědictví v zahraničí v oblasti lektorátů a Krajanského vzdělávacího programu

Pravidla. pro uskutečňování Programu podpory českého kulturního dědictví v zahraničí v oblasti lektorátů a Krajanského vzdělávacího programu Příloha č. 2 usnesení vlády ze dne 13. května 2015 č. 348 Pravidla pro uskutečňování Programu podpory českého kulturního dědictví v zahraničí v oblasti lektorátů a Krajanského vzdělávacího programu I.

Více

Dotace na výrobu tvarovaných biopaliv

Dotace na výrobu tvarovaných biopaliv Dotace na výrobu tvarovaných biopaliv Dotační program podporující nové výstavby a modernizace zařízení na výrobu tvarovaných biopaliv. Výše dotace 45 % pro malé podniky (méně než 50 zaměstnanců, roční

Více

Regenerace zahrady MŠ Neděliště

Regenerace zahrady MŠ Neděliště 1 Výzva k podání nabídek (dále jen zadávací dokumentace ) v souladu se Závaznými pokyny pro žadatele a příjemce podpory v OPŽP (dále jen Pokyny ), účinnými od 20.06.2014 Zadavatel: Název zadavatele: OBEC

Více

realizované v rámci projektu LESOPARK NA SLUNEČNÍ CZ.3.22/3.3.01/13.03849 Petra Slavíková, ředitelka Tel.:+420 777 932 080

realizované v rámci projektu LESOPARK NA SLUNEČNÍ CZ.3.22/3.3.01/13.03849 Petra Slavíková, ředitelka Tel.:+420 777 932 080 Zadávací dokumentace pro Veřejnou zakázku malého rozsahu Zemní, terénní a arboristické práce v lesoparku Na Sluneční v rámci projektu Lesopark Na Sluneční CZ.3.22/3.3.01/13.03849 zadanou dle pravidel a

Více

S T A N O V Y O B Č A N S K É H O S D R U Ž E N Í

S T A N O V Y O B Č A N S K É H O S D R U Ž E N Í S T A N O V Y O B Č A N S K É H O S D R U Ž E N Í I. Název MAS Šluknovsko II. Sídlo sdružení Mariánská 475, Varnsdorf, PSČ 407 47 III. Důvody vzniku sdružení Občanské sdružení MAS Šluknovsko ( MAS - Místní

Více

Statutární město Jablonec nad Nisou. vyhlašuje Program podpory výstavby technické infrastruktury pro rok 2016

Statutární město Jablonec nad Nisou. vyhlašuje Program podpory výstavby technické infrastruktury pro rok 2016 Statutární město Jablonec nad Nisou vyhlašuje Program podpory výstavby technické infrastruktury pro rok 2016 1. Identifikace Program: Podporovaná aktivita: Celkový finanční objem určený pro toto vyhlášení

Více

PROGRAM PODPORY V OBLASTI TĚLOVÝCHOVNÝCH A SPORTOVNÍCH AKTIVIT ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ (ÚČEL PODPORY)

PROGRAM PODPORY V OBLASTI TĚLOVÝCHOVNÝCH A SPORTOVNÍCH AKTIVIT ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ (ÚČEL PODPORY) PROGRAM PODPORY V OBLASTI TĚLOVÝCHOVNÝCH A SPORTOVNÍCH AKTIVIT Poskytování dotací z rozpočtu města Letovice se řídí zákonem č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, v platném znění

Více

R O Z H O D N U T Í. Miroslav Vala datum narození: 28.09.1971. a Jana Valová datum narození: 14.09.1978. rozhodnutí o umístění stavby

R O Z H O D N U T Í. Miroslav Vala datum narození: 28.09.1971. a Jana Valová datum narození: 14.09.1978. rozhodnutí o umístění stavby Městský úřad Brušperk K Náměstí 22, 739 44 Brušperk stavební úřad č.j. : SÚ/328/817/2011/Če Miroslav Vala č.j. : SÚ/330/1248/2011/Če Jana Valová vyřizuje: Ing. Jiřina Čermáková Krátká 648 e-mail : cermakova@brusperk-mesto.cz

Více

Vyhlášení dotačního programu Podpora nadaných žáků základních a středních škol v roce 2015

Vyhlášení dotačního programu Podpora nadaných žáků základních a středních škol v roce 2015 Vyhlášení dotačního programu Podpora nadaných žáků základních a středních škol v roce 2015 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy (dále jen ministerstvo ) vyhlašuje na základě plnění Strategie vzdělávací

Více

Pravidla pronájmu bytů v majetku statutárního města Brna svěřených městské části Brno-Královo Pole

Pravidla pronájmu bytů v majetku statutárního města Brna svěřených městské části Brno-Královo Pole Pravidla pronájmu bytů v majetku statutárního města Brna svěřených městské části Brno-Královo Pole Článek 1 Úvod V souladu s čl. 2 odst. 1 Pravidel pronájmu bytů v domech v majetku statutárního města Brna

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD Městský úřad Úvaly

ORGANIZAČNÍ ŘÁD Městský úřad Úvaly MEUV 6228/2013 ORGANIZAČNÍ ŘÁD Městský úřad Úvaly Organizační řád městského úřadu vychází ze zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení) v platném znění. Tento vnitřní předpis schválila Rada města

Více

Struktura dotačních titulů Středočeského kraje pro rok 2014

Struktura dotačních titulů Středočeského kraje pro rok 2014 1 Struktura dotačních titulů Středočeského kraje pro rok 2014 2 Zastupitelstvo kraje č. 74-8/2013/ZK ze dne 23. 9. 2013 Devět fondů Středočeského kraje Středočeský Fond podpory dobrovolných hasičů a složek

Více

STANOVY SMÍŠENÉ OBCHODNÍ KOMORY

STANOVY SMÍŠENÉ OBCHODNÍ KOMORY STANOVY SMÍŠENÉ OBCHODNÍ KOMORY (schválené Ministerstvem průmyslu a obchodu České republiky ze dne 14. prosince 2004, ve znění schváleném dne [den schválení zněny stanov ministerstvem] 2005) Článek 1 NÁZEV,

Více

Zkušební řád Profesní zkoušky Profesního sdružení Sanitace nápojových cest

Zkušební řád Profesní zkoušky Profesního sdružení Sanitace nápojových cest Zkušební řád Profesní zkoušky Profesního sdružení Sanitace nápojových cest 1 Účel zkoušky Účelem kvalifikační zkoušky je ověřit, zda má žadatel potřebné odborné znalosti a způsobilost vykonávat samostatně

Více

STANOVY ASOCIACE NESTÁTNÍCH NEZISKOVÝCH ORGANIZACÍ ČESKÉ REPUBLIKY

STANOVY ASOCIACE NESTÁTNÍCH NEZISKOVÝCH ORGANIZACÍ ČESKÉ REPUBLIKY STANOVY ASOCIACE NESTÁTNÍCH NEZISKOVÝCH ORGANIZACÍ ČESKÉ REPUBLIKY HLAVA I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Asociace nestátních neziskových organizací České republiky(dále jen ANNO ČR nebo Asociace ) je spolkem ve

Více

MČ Praha-Zličín, Tylovická 207, 155 21 Praha Zličín

MČ Praha-Zličín, Tylovická 207, 155 21 Praha Zličín MČ Praha-Zličín, Tylovická 207, 155 21 Praha Zličín vyhlašuje usnesením Zastupitelstva MČ Praha Zličín ze dne 16.12.2015 PROGRAM PODPORY VYUŽITÍ VOLNÉHO ČASU DĚTÍ A MLÁDEŽE MČ PRAHA - ZLIČÍN Vyhlášené

Více

METODICKÝ POKYN NÁRODNÍHO ORGÁNU

METODICKÝ POKYN NÁRODNÍHO ORGÁNU Ministerstvo pro místní rozvoj METODICKÝ POKYN NÁRODNÍHO ORGÁNU Program přeshraniční spolupráce Cíl 3 Česká republika Svobodný stát Bavorsko 2007-2013 MP číslo: 2/Příručka pro české žadatele, 5. vydání

Více

ČÁST B Specifické podmínky pro poskytnutí pomoci na základě OP Zemědělství.

ČÁST B Specifické podmínky pro poskytnutí pomoci na základě OP Zemědělství. ČÁST B Specifické podmínky pro poskytnutí pomoci na základě OP Zemědělství. 1 Podopatření 2.1.3. Řízení a zajištění funkčnosti zemědělských vodních zdrojů Investiční záměr: a) obnova a rekonstrukce rybníků

Více

Grantové řízení Nadace OKD pro rok 2010 v nadačním programu Pro Evropu

Grantové řízení Nadace OKD pro rok 2010 v nadačním programu Pro Evropu Grantové řízení Nadace OKD pro rok 2010 v nadačním programu Pro Evropu Cílem programu je zkvalitnit a urychlit přípravu projektů neziskového charakteru podporovaných především ze strukturálních fondů EU

Více

Regionální operační program NUTS II Severovýchod. Červen 2008 - Pardubice

Regionální operační program NUTS II Severovýchod. Červen 2008 - Pardubice Regionální operační program NUTS II Severovýchod Červen 2008 - Pardubice Regionální operační program NUTS II Severovýchod Globální cíl ROP NUTS II Severovýchod Zvýšení kvality fyzického prostředí regionu,

Více

Zásady o poskytování finančních příspěvků z rozpočtu města Slaného pro sportovní a zájmové organizace (dále jen Zásady )

Zásady o poskytování finančních příspěvků z rozpočtu města Slaného pro sportovní a zájmové organizace (dále jen Zásady ) Město Slaný na základě ustanovení 85 a 102 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů, vydává Zásady o poskytování finančních příspěvků z rozpočtu města Slaného pro

Více

ÚSTECKÝ KRAJ Krajský úřad Ústeckého kraje Odbor strategie, přípravy a realizace projektů Velká Hradební 3118/48 400 02 Ústí nad Labem

ÚSTECKÝ KRAJ Krajský úřad Ústeckého kraje Odbor strategie, přípravy a realizace projektů Velká Hradební 3118/48 400 02 Ústí nad Labem ÚSTECKÝ KRAJ Krajský úřad Ústeckého kraje Odbor strategie, přípravy a realizace projektů Velká Hradební 3118/48 400 02 Ústí nad Labem ZPROSTŘEDKUJÍCÍ SUBJEKT OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST

Více

Celkový cíl: Zlepšení organizačních schopností subjektů, působících ve venkovských územích v územích působnosti místních akčních skupin.

Celkový cíl: Zlepšení organizačních schopností subjektů, působících ve venkovských územích v územích působnosti místních akčních skupin. Č.j.: 9883 /2007-10000 PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ ZE STÁTNÍHO ROZPOČTU V RÁMCI PROGRAMU LEADER ČR, kterými se mění a doplňují Pravidla pro poskytování dotací ze státního rozpočtu v rámci Programu

Více

ČÁST B Specifické podmínky pro poskytnutí pomoci na základě OP Zemědělství.

ČÁST B Specifické podmínky pro poskytnutí pomoci na základě OP Zemědělství. ČÁST B Specifické podmínky pro poskytnutí pomoci na základě OP Zemědělství. 1 Opatření 2.3. Rybářství Podopatření 2.3.2. Chov vodních živočichů akvakultura Investiční záměr: a) zvýšení produkční kapacity

Více

Řízení cestovního ruchu v České republice - podkladový materiál pro přípravu věcného návrhu zákona o cestovním ruchu

Řízení cestovního ruchu v České republice - podkladový materiál pro přípravu věcného návrhu zákona o cestovním ruchu 1. Úvod 1.1. Cíle zákona Zákon upraví strukturu řízení cestovního ruchu v České republice, práva a povinnosti organizací v cestovním ruchu působících a tímto zákonem vymezených a způsob financování rozvoje

Více

Sdružení Petrov, z.s. Stanovy spolku

Sdružení Petrov, z.s. Stanovy spolku Sdružení Petrov, z.s. Stanovy spolku Čl. I Úvodní ustanovení 1. Petrov, občanské sdružení pro práci s dětmi a mládeží brněnské diecéze, ve smyslu zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, se s účinností

Více

9. výzva MAS k předkládání projektů pro 18. kolo příjmu žádostí SZIF

9. výzva MAS k předkládání projektů pro 18. kolo příjmu žádostí SZIF 9. výzva MAS k předkládání projektů pro 18. kolo příjmu žádostí SZIF 1. Číslo výzvy 9 Program: Program rozvoje venkova ČR na období 2007 2013/ Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova (EAFRD) Osa: Opatření:

Více

Obec Anenská Studánka MÍSTNÍ PROGRAM OBNOVY VENKOVA OBCE ANENSKÁ STUDÁNKA NA OBDOBÍ 2016-2018. Zpracováno pro obec Anenská Studánka

Obec Anenská Studánka MÍSTNÍ PROGRAM OBNOVY VENKOVA OBCE ANENSKÁ STUDÁNKA NA OBDOBÍ 2016-2018. Zpracováno pro obec Anenská Studánka Obec Anenská Studánka MÍSTNÍ PROGRAM OBNOVY VENKOVA OBCE ANENSKÁ STUDÁNKA NA OBDOBÍ 2016-2018 Zpracováno pro obec Anenská Studánka Schváleno na veřejném zasedání zastupitelstva obce dne 12.02.2016.. Růžena

Více

VÝZVU MĚSTO KROMĚŘÍŽ. vyhlašuje. k předkládání žádostí o dotaci v rámci Integrovaného plánu rozvoje města Kroměříže zóna Jihovýchod

VÝZVU MĚSTO KROMĚŘÍŽ. vyhlašuje. k předkládání žádostí o dotaci v rámci Integrovaného plánu rozvoje města Kroměříže zóna Jihovýchod MĚSTO KROMĚŘÍŽ vyhlašuje VÝZVU k předkládání žádostí o dotaci v rámci Integrovaného plánu rozvoje města Kroměříže zóna Jihovýchod v souladu s Integrovaným operačním programem pro období 2007 2013 priorita

Více

Instruktážní list MAS pro vyplňování Žádosti o dotaci v rámci 9. výzvy

Instruktážní list MAS pro vyplňování Žádosti o dotaci v rámci 9. výzvy Strategický plán LEADER I Sudety místo k setkávání Instruktážní list MAS pro vyplňování Žádosti o dotaci v rámci 9. výzvy Žádost o dotaci se vyplňuje na předepsaném formuláři vydaným Státním zemědělským

Více

Zadávací dokumentace

Zadávací dokumentace Zjednodušené výběrové řízení s uveřejněním dle Příručky pro příjemce finanční podpory projektů Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů v platném znění Název zakázky: Identifikace: Název projektu: VZDĚLÁVACÍ

Více

Výzva k podání nabídky na veřejnou zakázku. Výzva - Zpracování bioodpadu v Ludgeřovicích

Výzva k podání nabídky na veřejnou zakázku. Výzva - Zpracování bioodpadu v Ludgeřovicích Výzva k podání nabídky na veřejnou zakázku Veřejná zakázka na dodávku v režimu Zakázka malého rozsahu 2. kategorie dle Závazných pokynů pro žadatele a příjemce podpory v OPŽP. Nejedná se o zadávací řízení

Více

VZOR SMLOUVY SMLOUVU O POSKYTNUTÍ NEINVESTIČNÍ DOTACE. Smluvní strany. (dále jen smlouva ) K REALIZACI PROJEKTU. Krajský úřad

VZOR SMLOUVY SMLOUVU O POSKYTNUTÍ NEINVESTIČNÍ DOTACE. Smluvní strany. (dále jen smlouva ) K REALIZACI PROJEKTU. Krajský úřad VZOR SMLOUVY Krajský úřad Číslo smlouvy u poskytovatele: Číslo smlouvy u příjemce: 13/SML SMLOUVA O POSKYTNUTÍ NEINVESTIČNÍ DOTACE uzavřená v souladu s ust. 159 odst. 1 zákona č. 500/2004 Sb., správní

Více

PRAVIDLA, Část A - Obecné podmínky. Ministerstvo zemědělství ČR Č.j.: 45027/2008 10000

PRAVIDLA, Část A - Obecné podmínky. Ministerstvo zemědělství ČR Č.j.: 45027/2008 10000 Ministerstvo zemědělství ČR Č.j.: 45027/2008 10000 PRAVIDLA, kterými se stanovují podmínky pro poskytování dotace na projekty Programu rozvoje venkova ČR na období 2007 2013 (dále jen Pravidla ) Ministerstvo

Více

VYHLÁŠENÍ A ZÁSADY STUDENTSKÉ GRANTOVÉ SOUTĚŽE PRO ROK 2015

VYHLÁŠENÍ A ZÁSADY STUDENTSKÉ GRANTOVÉ SOUTĚŽE PRO ROK 2015 VYHLÁŠENÍ A ZÁSADY STUDENTSKÉ GRANTOVÉ SOUTĚŽE PRO ROK 2015 I. VYHLÁŠENÍ Na základě směrnice č. 30R/2012 Grantový systém (dále jen směrnice ) a v souladu s Pravidly pro poskytování účelové podpory na specifický

Více

Dotační program města Uherský Brod na podporu kulturních akcí

Dotační program města Uherský Brod na podporu kulturních akcí Dotační program města Uherský Brod na podporu kulturních akcí Článek I. Účel 1) Dotační program města Uherský Brod na podporu kulturních akcí (dále jen Program) je určen k poskytování dotací z rozpočtu

Více

PRAVIDLA PRO POSKYTNUTÍ FINANČNÍHO PŘÍSPĚVKU Z ROZPOČTU STATUTÁRNÍHO MĚSTA LIBEREC PRO POSKYTOVATELE SLUŽEB V SOCIÁLNÍ OBLASTI

PRAVIDLA PRO POSKYTNUTÍ FINANČNÍHO PŘÍSPĚVKU Z ROZPOČTU STATUTÁRNÍHO MĚSTA LIBEREC PRO POSKYTOVATELE SLUŽEB V SOCIÁLNÍ OBLASTI PRAVIDLA PRO POSKYTNUTÍ FINANČNÍHO PŘÍSPĚVKU Z ROZPOČTU STATUTÁRNÍHO MĚSTA LIBEREC PRO POSKYTOVATELE SLUŽEB V SOCIÁLNÍ OBLASTI 1. Všeobecná ustanovení 1.1. Tato pravidla stanoví postup pro poskytování

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDEK DO VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ - ZADÁVACÍ PODMÍNKY VEŘEJNÉ ZAKÁZKY MALÉHO ROZSAHU

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDEK DO VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ - ZADÁVACÍ PODMÍNKY VEŘEJNÉ ZAKÁZKY MALÉHO ROZSAHU VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDEK DO VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ - ZADÁVACÍ PODMÍNKY VEŘEJNÉ ZAKÁZKY MALÉHO ROZSAHU Název zakázky Projekt Identifikační kód projektu Návrh stavby a projektové dokumentace vč.ad pro stavbu II/152

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE. k zakázce malého rozsahu: ZAKÁZKA MALÉHO ROZSAHU NA DODÁNÍ NÁBYTKU V RÁMCI PROJEKTU KVALITNÍ A EFEKTIVNÍ VÝUKA.

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE. k zakázce malého rozsahu: ZAKÁZKA MALÉHO ROZSAHU NA DODÁNÍ NÁBYTKU V RÁMCI PROJEKTU KVALITNÍ A EFEKTIVNÍ VÝUKA. ZADÁVACÍ DOKUMENTACE k zakázce malého rozsahu: ZAKÁZKA MALÉHO ROZSAHU NA DODÁNÍ NÁBYTKU V RÁMCI PROJEKTU KVALITNÍ A EFEKTIVNÍ VÝUKA Stránka 1 z 15 Název zakázky: Zakázka malého rozsahu na dodání nábytku

Více

Pravidla pro nakládání s nemovitým majetkem ve vlastnictví Obce Ostružná

Pravidla pro nakládání s nemovitým majetkem ve vlastnictví Obce Ostružná Pravidla pro nakládání s nemovitým majetkem ve vlastnictví Obce Ostružná schválené v souladu s ust. 38, 39, 85 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů, Zastupitelstvem obce Ostružná

Více

eská republika - Ministerstvo vnitra Unie t lovýchovných organizací Policie eské republiky uzavírají smlouvu o spolupráci l. 1 Ministerstvo a unie

eská republika - Ministerstvo vnitra Unie t lovýchovných organizací Policie eské republiky uzavírají smlouvu o spolupráci l. 1 Ministerstvo a unie Č.j.: TS-245/VO-2007 Česká republika - Ministerstvo vnitra se sídlem v Praze 7, Nad Štolou 3, zastoupená MUDr. Mgr. Ivanem Langerem - ministrem vnitra IČ: 00007064 (dále jen "ministerstvo") a Občanské

Více

Krajský svaz triatlonu Vysočina z.s. STANOVY SPOLKU

Krajský svaz triatlonu Vysočina z.s. STANOVY SPOLKU Stanovy KSTT Vysočina 1 Krajský svaz triatlonu Vysočina z.s. STANOVY SPOLKU 1. ÚVOD 1.1 Právní postavení. 1.1.1 Krajský svaz triatlonu Vysočina (dále také KSTT Vysočina) je zapsaným spolkem, který vznikl

Více

PŘÍLOHA Č. 2 PPŢ Povinné přílohy V 31 PPŢ 9.5. Datum vydání: 13. 2. 2013. V 31 PPŢ 9.5 Stránka 1 z 26

PŘÍLOHA Č. 2 PPŢ Povinné přílohy V 31 PPŢ 9.5. Datum vydání: 13. 2. 2013. V 31 PPŢ 9.5 Stránka 1 z 26 PŘÍLOHA Č. 2 PPŢ V 31 PPŢ 9.5 V 31 PPŢ 9.5 Stránka 1 z 26 OBSAH Základní poţadavky na náleţitosti a termíny předkládání povinných (a případně nepovinných) příloh... 4 A. Individuální projekty... 6 1. Etapa

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Rekonstrukce Sportovního areálu Bělá v Jablunkově Zjednodušené podlimitní řízení na stavební práce v souladu s 25 a 38 zákona č. 137/2006 Sb. o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších

Více

Ministerstvo zemědělství Č.j.: 61211/2014-MZE-14113

Ministerstvo zemědělství Č.j.: 61211/2014-MZE-14113 Ministerstvo zemědělství Č.j.: 61211/2014-MZE-14113 PRAVIDLA, kterými se stanovují podmínky pro poskytování dotace na projekty v rámci opatření IV.2.1 Realizace projektů spolupráce Programu rozvoje venkova

Více

Celková částka pro tuto výzvu: 127 000 000 Kč v rozdělení dle tabulky č.1

Celková částka pro tuto výzvu: 127 000 000 Kč v rozdělení dle tabulky č.1 Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR, odbor řízení pomoci z Evropského sociálního fondu, vyhlašuje výzvu k předkládání žádostí o finanční podporu v rámci Programu Iniciativy Společenství EQUAL. Identifikace

Více

Jak zahájit podnikání: rozhodli jste se podnikat a nevíte kam se obrátit.

Jak zahájit podnikání: rozhodli jste se podnikat a nevíte kam se obrátit. Jak zahájit podnikání: rozhodli jste se podnikat a nevíte kam se obrátit. Pokud hodláte podnikat v oboru, který je živností, musíte ohlásit živnost nebo požádat o udělení koncese u živnostenského úřadu.

Více

Fiche opatření (dále jen Fiche)

Fiche opatření (dále jen Fiche) Název MAS MAS Partnerství Moštěnka, o.s. Fiche opatření (dále jen Fiche) Číslo Fiche 3.Název Fiche 5 Zemědělské hospodaření uspořádaná krajina Přiřazení Fiche k opatření PRV (číslo, název) 4.Hlavní opatření

Více