Právní forma: CZ , není plátce DPH Sídlo:

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Právní forma: CZ70884099, není plátce DPH Sídlo:"

Transkript

1 Hasičský záchranný sbor Zubatého 1, Brno Právní forma: organizační složka státu ( 3 a násl. zákona č. 219/2000 Sb. o majetku České republiky a jejím vystupování v právních vztazích) Identifikační číslo: DIČ: CZ , není plátce DPH Sídlo: Zubatého 685/1, Brno Statutární orgán: plk. Ing. Zdeněk Vlkojan, ředitel Hasičského záchranného sboru Další charakteristika: Odvětvová klasifikace činnosti: Činnosti v oblasti protipožární ochrany a ostatní záchranné práce (kód ). HZS je správním úřadem na úseku požární ochrany ( 23 zákona č. 133/1985 Sb. o požární ochraně). HZS je účetní jednotkou podle zákona č. 563/1991 Sb. o účetnictví; jeho příjmy a výdaje jsou součástí rozpočtové kapitoly Ministerstva vnitra České republiky. Ve smluvních vztazích se subjekty, které nejsou organizačními složkami státu nebo státními organizacemi, se před označení Hasičský záchranný sbor navíc předřadí slova Česká republika ( 14 odst. 2 vyhlášky č. 62/2001 Sb. o hospodaření organizačních složek státu a státních organizací s majetkem státu). Kontaktní údaje: Telefon: (sekretariát) (podatelna) XXX (provolba) Fax: (sekretariát) E-podatelna: podatelna@firebrno.cz Internet: Úřední hodiny: (v souladu s usnesením vlády č. 595/1995 o katalogu opatření ke zjednodušení a zlepšení výkonu státní správy ve vztahu k občanům) Pondělí Středa 8 17 hodin 8 17 hodin

2 POVINNĚ ZVEŘEJŇOVANÉ INFORMACE PODLE 5 ODST. 1 ZÁKONA č. 106/1999 Sb., O SVOBODNÉM PŘÍSTUPU K INFORMACÍM, VE ZNĚNÍ POZDĚJŠÍCH PŘEDPISŮ (dále jen zákon č. 106/1999 Sb.) 1. Důvod a způsob založení Hasičského záchranného sboru (dále jen HZS ) a principy jeho činnosti HZS byl zřízen zákonem č. 238/2000 Sb. o Hasičském záchranném sboru České republiky a o změně některých zákonů, s účinností od Základním posláním HZS je ochrana životů a zdraví obyvatel a majetku před požáry a poskytování účinné pomoci při mimořádných událostech. Konkrétní působnost HZS je upravena zvláštními zákony zejména zákonem č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, zákonem č. 239/2000 Sb., o integrovaném záchranném systému a o změně některých zákonů, a zákonem č. 240/2000 Sb., o krizovém řízení a o změně některých zákonů. Územní působnost HZS je při výkonu státní správy dána územím tohoto kraje, které vymezuje ústavní zákon č. 347/1997 Sb., o vytvoření vyšších územních samosprávných celků. 2. Organizační struktura HZS je součástí Hasičského záchranného sboru České republiky. Přímo nadřízeným orgánem HZS je Generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky, které je organizační součástí Ministerstva vnitra České republiky. Z hlediska vnitřní struktury se HZS člení na: - ředitelství HZS, - územní odbory HZS, - jednotky HZS. V čele HZS je ředitel, který jedná jeho jménem. Krajské ředitelství se vnitřně člení na úseky v čele s náměstky krajského ředitele (Úsek prevence a civilní nouzové připravenosti, Úsek IZS a operačního řízení a Úsek ekonomiky), na Kancelář krajského ředitele a na pracoviště interního auditu a pracoviště kontroly. Úseky jsou členěny na odbory, které se dále dělí na oddělení (pracoviště). Pro zabezpečení bezprostředního výkonu státní správy na úseku požární ochrany, IZS, ochrany obyvatelstva a plnění stanovených úkolů na úseku krizového řízení, jsou zřízeny územní odbory HZS. Jejich místní působnost je při výkonu státní správy dána územím určeným ředitelem HZS kraje. Název územního odboru se odvozuje od názvu města, ve kterém územní odbor sídlí.

3 Územními odbory HZS kraje jsou: územní odbor Blansko se sídlem Poříčí 22, Blansko územní odbor Brno Lidická 61, Brno územní odbor Břeclav Smetanovo nábřeží 13, Břeclav územní odbor Hodonín Tř. bří Čapků 3, Hodonín územní odbor Vyškov Hasičská 425/2, Vyškov územní odbor Znojmo Pražská 83, Znojmo 3. Kontaktní místo a místo, kde lze podat žádost, stížnost, návrh, podnět nebo obdržet rozhodnutí O příslušné informace podle zákona č. 106/1999 Sb. lze požádat na kontaktním místě: Hasičský záchranný sbor Krajské ředitelství Zubatého 1 Kontaktními místy jsou též Brno výše uvedená sídla územních odborů HZS kraje. Informace o HZS lze dále získat na internetové adrese prostřednictvím elektronické podatelny: podatelna@firebrno.cz nebo je lze vyžádat prostřednictvím faxu: Písemné žádosti, stížnosti, návrhy, podněty či jiná dožádání lze zaslat poštou na adresu kontaktního místa nebo osobně na podatelnu Krajského ředitelství HZS či podatelny v sídlech územních odborů HZS kraje nebo prostřednictvím elektronické podatelny HZS. Projektovou dokumentaci ke stavbám na území okresů Brno-město, Brno-venkov lze též podat osobně či poštou na adrese: Hasičský záchranný sbor Krajské ředitelství, odbor prevence Štefánikova Brno Projektovou dokumentaci ke stavbám na území ostatních okresů HZS Jihomoravského kraje lze podat na výše uvedených adresách sídel územních odborů HZS kraje. 4. Postup při vyřizování žádostí o informace, místo, lhůta a způsob podání opravného prostředku Postup při podávání žádostí o informace se řídí zákona č. 106/1999 Sb. HZS poskytne při splnění ostatních zákonných podmínek požadovanou informaci podle 14 odst. 5 písm. d) zákona č. 106/1999 Sb. ve lhůtě 15 dnů od přijetí žádosti nebo ode dne jejího doplnění. Lhůtu lze v souladu s 15 odst. 7 zákona č. 106/1999 Sb. prodloužit nejvýše o 10 dní. Proti rozhodnutí o odmítnutí žádosti (nebo její části) lze podat odvolání ve lhůtě do 15 dnů od doručení rozhodnutí - u toho útvaru HZS, který příslušné rozhodnutí vydal. Odvolání musí obsahovat jméno žadatele, adresu, v čem žadatel spatřuje porušení zákona, čeho se žadatel domáhá, a podpis žadatele. Pokud odvolání tyto údaje neobsahuje nebo není podáno písemně, HZS jej odloží.

4 V některých dalších případech ( 16a odst. 1 zákona č. 106/1999 Sb.) může žadatel podat stížnost na postup při vyřizování žádosti o informace, a to do 30 dnů ode dne doručení sdělení o vyřízení žádosti nebo marného uplynutí lhůty pro poskytnutí informace. K podání žádosti či odvolání je třeba splnit zákonné požadavky, použití jakéhokoliv formuláře se nevyžaduje. 5. Sazebník úhrad za poskytování informací Informace jsou v souladu s 17 zákona č. 106/1999 Sb. a nařízením vlády č. 173/2006 Sb. poskytovány za úhradu podle následujícího sazebníku na rok 2009: Úkon Sazba Tisk nebo kopírování A4 černobílé jednostranné / oboustranné 1,50 / 2 Kč za 1 list Tisk nebo kopírování A3 černobílé jednostranné / oboustranné 3 / 5 Kč za 1 list Tisk nebo kopírování A4 barevné jednostranné / oboustranné 30 / 40 Kč za 1 list Tisk nebo kopírování A3 barevné jednostranné / oboustranné 40 / 80 Kč za 1 list 1 ks nenahrané diskety (vyžaduje-li tuto formu žadatel) Dle pořizovacích nákladů Cca 8 Kč / disketa 1 ks nenahraného CD / DVD (vyžaduje-li tuto formu žadatel) Dle pořizovacích nákladů Cca 10 Kč / CD, 15 Kč / DVD Jiné kopírování a filmování např. videozáznam Dle skutečných nákladů (vyžaduje-li tuto formu žadatel) Poštovné Cena uhrazená poště Balné: Obálka A6, A5, A4 Obálka protinárazová na CD Dle druhu zásilky 1, 2,50, 5 Kč / kus 10 Kč / kus Další věcné náklady Dle charakteru poskytované informace, HZS Jihomoravského Mimořádně rozsáhlé vyhledání informací (Jen přesáhne-li doba vyhledání a zpracování informace 1 hodinu) kraje sdělí výši nákladů předem 150 Kč / za každou i započatou hodinu Poznámka: Je-li požadovaná informace obsažena v publikaci nebo tiskovině vydávané HZS nebo HZS České republiky, hradí se náklady ve výši ceny příslušného výtisku. Usnesení nadřízeného orgánu o výši úhrad ve smyslu 16a odst. 7 zákona č. 106/1999 Sb. nebylo dosud vydáno. Nepřesáhne-li částka úhrady za poskytnutí informací jednomu žadateli 50,- Kč, může ji HZS poskytnout zdarma, a to na základě návrhu žadatele nebo i bez návrhu. Bezplatně se poskytují ústní informace. 6. Postup, který HZS musí dodržovat při vyřizování všech žádostí, návrhů i jiných dožádání občanů včetně příslušných lhůt Postup při projednávání a vyřizování peticí se řídí zákonem č. 85/1990 Sb., o právu petičním. Lhůta pro vyřízení činí 30 dní od doručení petice HZS. Postup při projednávání stížností se řídí 175 zákona č. 500/2004 Sb., správní řád. Lhůta pro vyřízení činí 30 dní od doručení stížnosti HZS.

5 Podání ve smyslu 37 zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, se vyřizují způsobem a ve lhůtách stanovených zákonem č. 500/2004 Sb. Jiné žádosti či oznámení fyzických nebo právnických osob jsou vyřizovány zpravidla do 30 dnů od jejich doručení HZS. Tam, kde to právní předpisy připouštějí, mohou být lhůty k vyřízení výjimečně prodlouženy, avšak pouze z důvodu, že v průběhu lhůty nelze zajistit podklady potřebné pro vyřízení podání. Prodloužení lhůty spolu s uvedením důvodů musí být podateli písemně oznámeno. Podání, k jehož vyřízení není HZS věcně či místně příslušný, se bezodkladně postupuje k vyřízení příslušnému orgánu veřejné správy či osobě. O postoupení podání je HZS povinen podatele vyrozumět. 7. Přehled nejdůležitějších předpisů, podle nichž HZS jedná a rozhoduje Právní předpisy, jimiž se HZS zejména řídí při své činnosti: - zákon č. 238/2000 Sb., o Hasičském záchranném sboru České republiky a o změně některých zákonů - zákon č. 239/2000 Sb., o integrovaném záchranném systému a o změně některých zákonů - zákon č. 240/2000 Sb., o krizovém řízení a o změně některých zákonů (krizový zákon) - zákon č. 133/1985 Sb., o požární ochraně - zákon č. 500/2004 Sb., správní řád - zákon č. 361/2003 Sb., o služebním poměru příslušníků bezpečnostních sborů Právní předpisy upravující poskytování informací veřejnosti: - čl. 17 Listiny základních práv a svobod (č. 2/1993 Sb.) - zákon č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím - zákon č. 85/1990 Sb., o právu petičním - zákon č. 412/2005 Sb., o ochraně utajovaných informací a o bezpečnostní způsobilosti - zákon č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů Výše uvedené právní předpisy jsou k nahlédnutí v elektronické podobě v úředních hodinách na Krajském ředitelství a v sídlech územních odborů HZS u osob, zajišťujících styk s občany v úředních dnech. Dále jsou k nahlédnutí ve Sbírce zákonů na Pracovišti právním Krajského ředitelství HZS, a to v denní pracovní době (Po Pá hod. a hod.). Stejnopisy Sbírky zákonů zveřejňuje Ministerstvo vnitra ČR na internetové adrese: Brno, 2. ledna 2009 plk. Ing. Zdeněk Vlkojan, v.r. ředitel Hasičského záchranného sboru

6 Česká republika Hasičský záchranný sbor Zubatého Brno Ev.č.: HSBM /1-PR-2009 Brno 9. ledna 2009 Výtisk jediný! Počet listů: 1 Výroční zpráva Hasičského záchranného sboru za rok 2008 o činnosti v oblasti poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů Hasičský záchranný sbor jako povinný subjekt zveřejňuje v souladu s ustanovením 18 zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon č. 106/1999 Sb. ), výroční zprávu za rok 2008 o činnosti v oblasti poskytování informací podle citovaného zákona: 18 odst. 1 zákona č. 106/1999 Sb.: písm. a): Počet podaných žádostí o informace / počet rozhodnutí o odmítnutí žádosti 2 / 1 písm. b): Počet podaných odvolání proti rozhodnutí 1 písm. c): Opis podstatných částí každého rozsudku soudu ve věci přezkoumání zákonnosti rozhodnutí povinného subjektu o odmítnutí žádosti o poskytnutí informace Žádný rozsudek soudu nebyl v roce 2008 vydán písm. d): Výčet poskytnutých výhradních licencí 0 písm. e): Počet stížností podaných podle 16a zákona č. 106/1999 Sb. 1 písm. f): Další informace vztahující se k uplatňování zákona č. 106/1999 Sb. V roce 2008 byly vyřizovány převážně ústní dotazy (zejména telefonické), v každém konkrétním případě byla poskytnuta ústní informace; ústní dotazy HZS Jihomoravského kraje neeviduje Na internetové adrese jsou k dispozici veškeré povinně zveřejňované informace podle 5 odst. 1 zákona č. 106/1999 Sb. (v menu O nás Povinně zveřejňované informace ). Ve fyzické podobě jsou zveřejněny na úřední desce HZS, Zubatého 1, Brno. Na uvedené internetové adrese je v souladu s 5 odst. 3 zákona č. 106/1999 Sb. zveřejněn také přehled dosud poskytnutých informací na žádost. plk. Ing. Zdeněk Vlkojan, v.r. ředitel Hasičského záchranného sboru

SMĚRNICE OBCE ČAKOVIČKY. číslo 04/2008 ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ. PODLE ZÁKONA Č. 106/1999 Sb., O SVOBODNÉM PŘÍSTUPU K INFORMACÍM

SMĚRNICE OBCE ČAKOVIČKY. číslo 04/2008 ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ. PODLE ZÁKONA Č. 106/1999 Sb., O SVOBODNÉM PŘÍSTUPU K INFORMACÍM OBEC ČAKOVIČKY Kojetická 32, pošta Mratín, PSČ: 250 63, okr. Mělník 315 682 286, 725 081 025, < ou.cakovicky@seznam.cz Počet listů: 9 Přílohy: 2/2 Čakovičky 10. září 2008 SMĚRNICE OBCE ČAKOVIČKY číslo

Více

VNITŘNÍ SMĚRNICE O VYŘIZOVÁNÍ ŽÁDOSTÍ O INFORMACE podle zákona 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím. Čl. I Předmět směrnice

VNITŘNÍ SMĚRNICE O VYŘIZOVÁNÍ ŽÁDOSTÍ O INFORMACE podle zákona 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím. Čl. I Předmět směrnice VNITŘNÍ SMĚRNICE O VYŘIZOVÁNÍ ŽÁDOSTÍ O INFORMACE podle zákona 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím Rada Města Klecany schválila v souladu s ustanovením 102 odst. 3 zákona č. 128/2000 Sb., o

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola a Mateřská škola Havířov-Bludovice Frýdecká příspěvková organizace Obecná ustanovení Na základě ustanovení zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím vydávám jako statutární

Více

Směrnice o svobodném přístupu k informacím Č.j.: 27/dok Účinnost od: 16.11. 2009 Spisový znak: 1 Skartační znak: S 5 Změny:

Směrnice o svobodném přístupu k informacím Č.j.: 27/dok Účinnost od: 16.11. 2009 Spisový znak: 1 Skartační znak: S 5 Změny: Tel./fax: 417 539 586, e-mail :info@zsnastinadlech.cz,www.zsnastinadlech.cz Směrnice o svobodném přístupu k informacím Č.j.: 27/dok Účinnost od: 16.11. 2009 Spisový znak: 1 Skartační znak: S 5 Změny: Číslo:

Více

Směrnice o poskytování informací dle zákona čís. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím

Směrnice o poskytování informací dle zákona čís. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím Směrnice o poskytování informací dle zákona čís. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím Obec: Těškovice Směrnici vypracovala: Jana Lazecká Směrnici schválil: ing.martin Sedlák, starosta dne 26.11.2003

Více

POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ QI 42-02-02

POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ QI 42-02-02 Střední odborné učiliště a Střední odborná škola, SČMSD, Znojmo, s.r.o. List číslo: 1 / 8 Druh dokumentu: INSTRUKCE Identifikační označení: QI 42-02-02 Výtisk číslo: 1 POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ QI 42-02-02

Více

S m ě r n i c e č. 2 7 / 2 0 1 1 upravující vyřizování stížností v Domově Harmonie Mirošov

S m ě r n i c e č. 2 7 / 2 0 1 1 upravující vyřizování stížností v Domově Harmonie Mirošov Domov Harmonie, centrum sociálních služeb, příspěvková organizace Skořická 314, 338 43 Mirošov S m ě r n i c e č. 2 7 / 2 0 1 1 upravující vyřizování stížností v Domově Harmonie Mirošov V souladu s 175

Více

SMĚRNICE PRO POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ

SMĚRNICE PRO POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ SMĚRNICE PRO POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ Vydal: Schválil: Základní škola Šumperk, Šumavská 21, příspěvková organizace ředitel školy Mgr. Viktor Verner Účinnost: od 1. ledna 2012 Článek 1. Obecná ustanovení Na

Více

Manuál pro obce k zákonu o svobodném přístupu k informacím

Manuál pro obce k zákonu o svobodném přístupu k informacím Manuál pro obce k zákonu o svobodném přístupu k informacím Povinnosti obcí vyplývající z InfZ Zákon č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů (dále jen InfZ ), ukládá

Více

1. Úvodní ustanovení. 3. Poskytování informací (1) Ředitel školy poskytuje informace žadateli na základě: a) žádosti nebo b) zveřejněním.

1. Úvodní ustanovení. 3. Poskytování informací (1) Ředitel školy poskytuje informace žadateli na základě: a) žádosti nebo b) zveřejněním. Střední škola obchodní, Praha 2, Belgická 250/29 Příkaz ředitele školy k svobodnému přístupu k informacím a k ochraně informací Č.j.: Účinnost od: 1. 1. 2015 Spisový znak: 2.2 Skartační znak: S 5 Změny:

Více

1 ÚVOD...3 1.1 PREAMBULE...3 1.2 ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ...3 2 ZVEŘEJŇOVÁNÍ INFORMACÍ...3 5 STANOVENÍ DOPROVODNÝCH INFORMACÍ...4

1 ÚVOD...3 1.1 PREAMBULE...3 1.2 ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ...3 2 ZVEŘEJŇOVÁNÍ INFORMACÍ...3 5 STANOVENÍ DOPROVODNÝCH INFORMACÍ...4 Pravidla pro zajištění přístupu k informacím Číslo pravidel: OS 3101 Vydání č.: 02 Výtisk č.: 01 Platnost od: 31.5.2007 Účinnost od : 1.6.2007 Platnost do: Zpracoval: JUDr. Kubová Dne: 10.5.2007 Podpis:

Více

Základní umělecká škola, Ostrava Zábřeh, Sologubova 9/A, příspěvková organizace

Základní umělecká škola, Ostrava Zábřeh, Sologubova 9/A, příspěvková organizace Č.j.: 10/2011 Vypracovala: Schválila: Základní umělecká škola, Ostrava Zábřeh, Sologubova 9/A, příspěvková organizace se sídlem: Sologubova 9/A, č.p. 3039, 700 30 Ostrava - Zábřeh ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

Více

POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ DLE ZÁKONA Č. 106/1999 SB. O SVOBODNÉM PŘÍSTUPU K INFORMACÍM

POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ DLE ZÁKONA Č. 106/1999 SB. O SVOBODNÉM PŘÍSTUPU K INFORMACÍM ZÁKLADNÍ ŠKOLA Český Těšín Svibice Pod Zvonek 1835 okres Karviná Titulní list Typ dokumentu: /celk. počet: 1 / 13 Účinnost: 1. 9. 29 Evidenční číslo: : POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ DLE ZÁKONA Č. 16/1999 SB. O

Více

1. Důvod a způsob založení, včetně podmínek a principů, za kterých provozuje svoji činnost

1. Důvod a způsob založení, včetně podmínek a principů, za kterých provozuje svoji činnost 1 Z á k l a d n í i n f o r m a c e Zeměměřického a katastrálního inspektorátu v Brně pro veřejnost podle 5 odst. 1 zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím 1. Důvod a způsob založení,

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE (dle ust. 44 zákona č. 137/2006 Sb., zákona o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů)

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE (dle ust. 44 zákona č. 137/2006 Sb., zákona o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů) Zadavatel: JIHOMORAVSKÝ KRAJ sídlem Žerotínovo nám. 3/5, 601 82 Brno IČ: 70888337 ZADÁVACÍ DOKUMENTACE (dle ust. 44 zákona č. 137/2006 Sb., zákona o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů) k

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD SMĚRNICE PRO POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ

ORGANIZAČNÍ ŘÁD SMĚRNICE PRO POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ Základní škola Kamenné Žehrovice, Karlovarská 150, Kamenné Žehrovice 273 01 zs.kamennezehrovice@seznam.cz www.zszehrovice.cz 312 658 070 ORGANIZAČNÍ ŘÁD SMĚRNICE PRO POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ Č.j.: Spisový

Více

Aktualizované znění. 309/1999 Sb. ZÁKON. ze dne 11. listopadu 1999. o Sbírce zákonů a o Sbírce mezinárodních smluv

Aktualizované znění. 309/1999 Sb. ZÁKON. ze dne 11. listopadu 1999. o Sbírce zákonů a o Sbírce mezinárodních smluv Aktualizované znění 309/1999 Sb. ZÁKON ze dne 11. listopadu 1999 o Sbírce zákonů a o Sbírce mezinárodních smluv částka 101 Sbírky zákonů ročník 1999 rozeslána 13. prosince 1999 (účinnost 1. ledna 2000)

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY. Cyklostezka Přerov, nábř. Protifašistických bojovníků

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY. Cyklostezka Přerov, nábř. Protifašistických bojovníků VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY pro veřejnou zakázku malého rozsahu na stavební práce, podle 18 odst. 5 zákona č.137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů Název zakázky: Cyklostezka Přerov,

Více

106/1999 Sb. ZÁKON. ze dne 11. května 1999 o svobodném přístupu k informacím ČÁST PRVNÍ. nadpis vyputěn

106/1999 Sb. ZÁKON. ze dne 11. května 1999 o svobodném přístupu k informacím ČÁST PRVNÍ. nadpis vyputěn 106/1999 Sb. ZÁKON ze dne 11. května 1999 o svobodném přístupu k informacím Změna: 101/2000 Sb. Změna: 159/2000 Sb. Změna: 39/2001 Sb. Změna: 413/2005 Sb. Změna: 61/2006 Sb. Změna: 110/2007 Sb. Změna:

Více

Povinné informace - Informace dle zákona č. 106/1999 Sb.

Povinné informace - Informace dle zákona č. 106/1999 Sb. 1. Oficiální název Obec Javorek 2. Důvod a způsob založení Povinné informace - Informace dle zákona č. 106/1999 Sb. Právním základem současného postavení Obce Javorek je Ústava ČR (hlava sedmá) a zákon

Více

Základní škola, Prachovice, okres Chrudim Poskytování informací Č.j.: /2012 Účinnost od: 1.5.2012. Změny:

Základní škola, Prachovice, okres Chrudim Poskytování informací Č.j.: /2012 Účinnost od: 1.5.2012. Změny: Základní škola, Prachovice, okres Chrudim Poskytování informací Č.j.: /2012 Účinnost od: 1.5.2012 Spisový znak: Skartační znak: Změny: I. Úvodní ustanovení II. Základní pojmy III. Poskytování informací

Více

Opatření k činnosti v oblasti poskytování informací dle zákona č. 106/1999 Sb.

Opatření k činnosti v oblasti poskytování informací dle zákona č. 106/1999 Sb. Opatření k činnosti v oblasti poskytování informací dle zákona č. 106/1999 Sb. A. Informace o škole podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím Název školy: Střední odborná škola technická

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE (dle ust. 44 zákona č. 137/2006 Sb., zákona o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů)

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE (dle ust. 44 zákona č. 137/2006 Sb., zákona o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů) Zadavatel: STATUTÁRNÍ MĚSTO BRNO, MĚSTSKÁ ČÁST BRNO- VINOHRADY Velkopavlovická 25, 628 00 Brno IČ: 44992785-19 ZADÁVACÍ DOKUMENTACE (dle ust. 44 zákona č. 137/2006 Sb., zákona o veřejných zakázkách, ve

Více

Přístup k informacím

Přístup k informacím Základní škola Česká Ves, okres Jeseník Přístup k informacím Základní škola Česká Ves, okres Jeseník Datum zápisu školy do rejstříku: 1.01.2005 Datum zahájení činnosti: 15.03.1996 Místo poskytovaného vzdělávání

Více

Střední odborná škola oděvní a Střední odborné učiliště, Strážnice, Úprkova 1733 Uplatnění zákona 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím

Střední odborná škola oděvní a Střední odborné učiliště, Strážnice, Úprkova 1733 Uplatnění zákona 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím Střední odborná škola oděvní a Střední odborné učiliště, Strážnice, Úprkova 1733 Uplatnění zákona 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím Strážnice 1. 9. 2008 Ing. Petra Fialová ředitelka 1 Seznam

Více

Pravidla pro přijímání a vyřizování peticí a stížností

Pravidla pro přijímání a vyřizování peticí a stížností Město Kutná Hora Pravidla pro přijímání a vyřizování peticí a stížností schválená usnesením Rady města Kutné Hory č. 989/2012 ze dne 12.12.2012 Přílohy: 1. Záznam o ústním podání stížnosti 2. Předání podání

Více

254/2001 Sb. ZÁKON ČÁST PRVNÍ ZÁKON O VODÁCH (VODNÍ ZÁKON)

254/2001 Sb. ZÁKON ČÁST PRVNÍ ZÁKON O VODÁCH (VODNÍ ZÁKON) 254/2001 Sb. ZÁKON ze dne 28. června 2001 o vodách a o změně některých zákonů (vodní zákon) Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: ČÁST PRVNÍ ZÁKON O VODÁCH (VODNÍ ZÁKON) HLAVA I ÚVODNÍ USTANOVENÍ

Více

Podpora výuky. Předškolní vzdělávání

Podpora výuky. Předškolní vzdělávání Předškolní vzdělávání Podpora výuky HZS ČR má dobře nastavenou spolupráci s mateřskými školami v roce 2014 proškoleno 10 709 dětí v intencích platných vzdělávacích dokumentů jsou děti seznamovány se základními

Více

Purkyňova 494, 686 06 Uherské Hradiště. IČO 75089602 tel: 572 551 347 e-mail: info@ddmsikula.cz, www. ddmsikula.cz

Purkyňova 494, 686 06 Uherské Hradiště. IČO 75089602 tel: 572 551 347 e-mail: info@ddmsikula.cz, www. ddmsikula.cz Dům dětí a mládeže, Uherské Hradiště, Purkyňova 494, příspěvková organizace Se sídlem: Purkyňova 494, 686 06 Uherské Hradiště 6, IČO 75089602 tel: 572 551 347 e-mail: info@ddmsikula.cz, www. ddmsikula.cz

Více

Poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb. o Sb., o svobodném přístupu k informacím, v platném znění.

Poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb. o Sb., o svobodném přístupu k informacím, v platném znění. Strana 1 / 13 Poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím, v platném znění Anotace: Tato směrnice upravuje postup při poskytování informací podle zákona č. 106/1999

Více

Úplné znění zákona č. 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím s vyznačením navrhovaných změn

Úplné znění zákona č. 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím s vyznačením navrhovaných změn Úplné znění zákona č. 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím s vyznačením navrhovaných změn Zákon č. 106/1999 Sb., ze dne 11. května 1999 o svobodném přístupu k informacím, ve znění zákona č. 101/2000

Více

SMĚRNICE. Úvodní ustanovení. Čl. 1

SMĚRNICE. Úvodní ustanovení. Čl. 1 SMĚRNICE Státní veterinární správy o poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů Úvodní ustanovení Čl. 1 (1) Tato směrnice upravuje

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE. Dodávka automobilů pro resort Ministerstva životního prostředí opakování

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE. Dodávka automobilů pro resort Ministerstva životního prostředí opakování ZADÁVACÍ DOKUMENTACE k nadlimitní veřejné zakázce na dodávky zadávané v otevřeném řízení dle 21 odst. 1 písm. a) a 27 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen

Více

VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ A PETIC SM 01

VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ A PETIC SM 01 Strana 1 / 9 VYŘIVÁNÍ STÍŽNOSTÍ A PETIC Číslo dle rozdělovníku: Funkce : Jméno : Datum : Podpis : Zpracoval : Místostarostka, PVK Bc. Jana Čermáková 2.3.2009 usnesení za dne 30.6.09 30.6.2009 Rozdělovník

Více

Zadávací dokumentace

Zadávací dokumentace Zadávací dokumentace veřejné zakázky na dodávky Inovace oblasti dokončovacího zpracování tiskovin Zadávací dokumentace je vypracována jako podklad pro podání nabídek uchazečů v rámci zjednodušeného podlimitního

Více

Pravidla pro přijímání a vyřizování stížností a petic

Pravidla pro přijímání a vyřizování stížností a petic Pravidla pro přijímání a vyřizování stížností a petic Rada obce Rybí se dne 27. 2. 2006 usnesla podle 102 odst. 2 pís. n) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení) v platném znění vydat tato pravidla,

Více

Účetní jednotka: Západočeské muzeum v Plzni. SMĚRNICE č 18

Účetní jednotka: Západočeské muzeum v Plzni. SMĚRNICE č 18 Účetní jednotka: Západočeské muzeum v Plzni SMĚRNICE č 18 upravující postupy při poskytování informací o něž bylo požádáno s odvoláním na obsah zákona 106/1999 Sb. v platném znění. Postup pro podání žádosti

Více

Směrnice č. 5/2005 města Roztoky, kterou se stanovují pravidla pro vyřizování stížností a peticí.

Směrnice č. 5/2005 města Roztoky, kterou se stanovují pravidla pro vyřizování stížností a peticí. Směrnice č. 5/2005 města Roztoky, kterou se stanovují pravidla pro vyřizování stížností a peticí. Rada města Roztoky schválila dne 9.3.2005 dle 102 odst. 2 písm. n) zákona č.128/2000 Sb., o obcích (obecní

Více

2. Poskytovatelem dotace dle Programu je Ústecký kraj (dále jen poskytovatel ).

2. Poskytovatelem dotace dle Programu je Ústecký kraj (dále jen poskytovatel ). Program 2016 na podporu nové techniky, výstavby požárních zbrojnic pro jednotky SDH a podporu spolků a veřejně prospěšných organizací působících na poli požární ochrany, ochrany obyvatelstva a ostatních

Více

Sídlem: Zarámí 88, 760 41 Zlín Evidenční číslo VZ Č. j. 4VZ40721/2012-130764

Sídlem: Zarámí 88, 760 41 Zlín Evidenční číslo VZ Č. j. 4VZ40721/2012-130764 Zadavatel: Česká republika Ministerstvo zemědělství, Pozemkový úřad Zlín Název veřejné zakázky Geodetické práce dle 21a zákona č. 229/1991 Sb. v okrese Zlín Sídlem: Zarámí 88, 760 41 Zlín Evidenční číslo

Více

Vydání cestovního dokladu, zapsání dítěte do cestovního dokladu rodiče na zastupitelském úřadu (ZÚ) České republiky v zahraničí

Vydání cestovního dokladu, zapsání dítěte do cestovního dokladu rodiče na zastupitelském úřadu (ZÚ) České republiky v zahraničí 01. Identifikační kód 02. Kód 03. Pojmenování (název) životní situace Vydání cestovního dokladu, zapsání dítěte do cestovního dokladu rodiče na zastupitelském úřadu (ZÚ) České republiky v zahraničí 04.

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE VEŘEJNÁ ZAKÁZKA

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE VEŘEJNÁ ZAKÁZKA ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ve smyslu ust. 44 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen ZVZ ) VEŘEJNÁ ZAKÁZKA Elektronické učebnice veřejná zakázka na služby zadávaná

Více

S B Í R K O B S A H :

S B Í R K O B S A H : S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ GENERÁLNÍHO ŘEDITELE HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU ČESKÉ REPUBLIKY Ročník: 2007 V Praze dne 21. února 2007 Částka: 7 O B S A H : Část I. Část II. 7. Pokyn generálního ředitele

Více

Věstník. právních předpisů Jihomoravského kraje. Částka 2 Rozeslána dne 9. 2. 2004 OBSAH:

Věstník. právních předpisů Jihomoravského kraje. Částka 2 Rozeslána dne 9. 2. 2004 OBSAH: Ročník 2004 Věstník právních předpisů Částka 2 Rozeslána dne 9. 2. 2004 OBSAH: 24. Nařízení, kterým se vydává Požární poplachový plán 25. Nařízení, kterým se stanoví podmínky k zabezpečení plošného pokrytí

Více

Zadávací dokumentace

Zadávací dokumentace Střední průmyslová škola Edvarda Beneše a Obchodní akademie Břeclav Zadávací dokumentace Pro zadání nadlimitní veřejné zakázky na dodávky, rozdělené na sedm částí a zadávané v otevřeném řízení dle 27 zákona

Více

Údaje o organizaci: Název: Střední odborná škola požární ochrany a Vyšší odborná škola požární ochrany

Údaje o organizaci: Název: Střední odborná škola požární ochrany a Vyšší odborná škola požární ochrany Údaje o organizaci: Název: Střední odborná škola požární ochrany a Vyšší odborná škola požární ochrany Sídlo: Pionýrů 2069, Frýdek-Místek 738 02 IČ: 64122654 Právní forma: organizační složka státu Vymezení

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ČESKÁ REPUBLIKA - STÁTNÍ POZEMKOVÝ ÚŘAD ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Podlimitní veřejné zakázky na stavební práce zadávané v otevřeném řízení dle 21 odst. 1 písm. a) zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách,

Více

Národní divadlo Brno, příspěvková organizace je příspěvkovou organizací statutárního města Brna.

Národní divadlo Brno, příspěvková organizace je příspěvkovou organizací statutárního města Brna. Národní divadlo Brno, příspěvková organizace je příspěvkovou organizací statutárního města Brna. I. OBECNÉ INFORMACE Informace podle zákona č. 106/1999 Sb. jsou zveřejněny na webových stránkách NDB. Podávání

Více

Pravidla pro přijímání a vyřizování petic a stížností

Pravidla pro přijímání a vyřizování petic a stížností Kancelář starosty a tajemníka nám. J. M. Marků 12, 563 16 Lanškroun, www.lanskroun.eu Čj.: MULA 37974/2013 Počet listů dokumentu: 13 Počet listů příloh: 1 Spisový znak: 53 2 Pravidla pro přijímání a vyřizování

Více

Směrnice pro poskytování informací

Směrnice pro poskytování informací Směrnice pro poskytování informací Obecná ustanovení Na základě ustanovení zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu informacím vydávám jako statutární orgán školy tuto směrnici. Směrnice je umístěna

Více

Výzva k podání nabídek na veřejnou zakázku malého rozsahu na dodávku MĚSTO RÝMAŘOV

Výzva k podání nabídek na veřejnou zakázku malého rozsahu na dodávku MĚSTO RÝMAŘOV Výzva k podání nabídek na veřejnou zakázku malého rozsahu na dodávku dle ustanovení 18 odst. 5 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon) - jedná se o

Více

Dodávka axiálně-torzního zkušebního systému - CEITEC

Dodávka axiálně-torzního zkušebního systému - CEITEC ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ve smyslu 44 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění (dále jen zákon ) Název veřejné zakázky Dodávka axiálně-torzního zkušebního systému - CEITEC Evidenční číslo

Více

O svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů.

O svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů. Informace dle 5 zákona č. 106/1999 Sb. O svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů. 1/ NÁZEV DLE ZŘIZOVACÍ LISTINY: Mateřská škola Hvězdlice, okres Vyškov, příspěvková organizace Nové

Více

373/2011 Sb. ZÁKON ze dne 6. listopadu 2011 o specifických zdravotních službách HLAVA IV POSUDKOVÁ PÉČE A LÉKAŘSKÉ POSUDKY, PRACOVNĚLÉKAŘSKÉ SLUŽBY,

373/2011 Sb. ZÁKON ze dne 6. listopadu 2011 o specifických zdravotních službách HLAVA IV POSUDKOVÁ PÉČE A LÉKAŘSKÉ POSUDKY, PRACOVNĚLÉKAŘSKÉ SLUŽBY, 373/2011 Sb. ZÁKON ze dne 6. listopadu 2011 o specifických zdravotních službách (platí od 1. 7. 2012) HLAVA IV POSUDKOVÁ PÉČE A LÉKAŘSKÉ POSUDKY, PRACOVNĚLÉKAŘSKÉ SLUŽBY, Součástí posudkové péče je posuzování

Více

Spisový řád Národního památkového ústavu

Spisový řád Národního památkového ústavu Spisový řád Národního památkového ústavu Spisový řád Spisový a skartační řád Národního památkového ústavu Generální ředitelka Národního památkového ústavu (dále jen NPÚ ) vydává k provádění Statutu NPÚ

Více

Pokyn ( Směrnice ) ředitelky MŠ Platnost od 01.01.2008

Pokyn ( Směrnice ) ředitelky MŠ Platnost od 01.01.2008 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------- č.j. 620/2006-Ř Pokyn ( Směrnice ) ředitelky MŠ Platnost od 01.01.2008 Tento pokyn ( směrnice)

Více

SMLOUVA. ČÁST A Obecná ustanovení. I. Smluvní strany

SMLOUVA. ČÁST A Obecná ustanovení. I. Smluvní strany SMLOUVA na zhotovení projektové dokumentace, výkon inženýrské činnosti, výkon funkce koordinátora bezpečnosti a ochrany zdraví při práci na staveništi po dobu přípravy stavby a autorského dozoru (číslo

Více

Příloha č. 25 k č. j. SVS/2016/ G. Způsob poskytování informací podle zákona o svobodném přístupu k informacím

Příloha č. 25 k č. j. SVS/2016/ G. Způsob poskytování informací podle zákona o svobodném přístupu k informacím Příloha č. 25 k č. j. SVS/2016/025833-G Způsob poskytování informací podle zákona o svobodném přístupu k informacím Čl. 1 Úvodní ustanovení (1) Tato příloha spisového řádu upravuje způsob poskytování informací

Více

MĚSTO KROMĚŘÍŽ ORGANIZAČNÍ ŘÁD

MĚSTO KROMĚŘÍŽ ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTO KROMĚŘÍŽ ORGANIZAČNÍ ŘÁD Zpracovatel: JUDr. František Dočekal, Ph.D. JUDr. Irena Gráfová Mgr. Ing. Marie Navrátilová Schváleno: RMK dne 8. 12. 2014, usnesení č.87 Účinnost od: 1.1.2015 Účinnost do:

Více

Směrnice k zákonu č. 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím

Směrnice k zákonu č. 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím Základní škola Třebíč, Cyrilometodějská 22 Směrnice č. 23 Směrnice k zákonu č. 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím IČO 47443936 ZŠ CYR. 649/2013-1- Povinně zveřejňované informace podle vyhlášky

Více

POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ DLE ZÁKONA Č. 106/1999 SB. A VYHLÁŠKY Č. 442/2006 SB. 1. Legislativa

POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ DLE ZÁKONA Č. 106/1999 SB. A VYHLÁŠKY Č. 442/2006 SB. 1. Legislativa Strana: 1 od:1.1.4 POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ DLE ZÁKONA Č. 16/1999 SB. A VYHLÁŠKY Č. 44/6 SB. 1. Legislativa Zákon č. 16/1999 Sb., o svobodném přístupu k m, ve znění pozdějších předpisů Vyhláška č. 44/6, kterou

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO HAVÍŘOV Magistrát města, Svornosti 2, 736 01 Havířov-Město

STATUTÁRNÍ MĚSTO HAVÍŘOV Magistrát města, Svornosti 2, 736 01 Havířov-Město STATUTÁRNÍ MĚSTO HAVÍŘOV Magistrát města, Svornosti 2, 736 01 Havířov-Město VÁŠ DOPIS Č.j.: ZE DNE: NAŠE Č.j.: OPS/92443/Kle/11 POČET LISTŮ DOPISU: 5 VYŘIZUJE: Bc. Kleinbauerová TEL: 596 803 344 FAX: 596

Více

Povinně zveřejňované informace obcí podle zákonů:

Povinně zveřejňované informace obcí podle zákonů: Povinně zveřejňované informace obcí podle zákonů: Zákon č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, v platném znění Zákon o č. 128/2000 Sb., o obcích, v platném znění Zákon č. 500/2004, správní

Více

1. Důvod a způsob založení včetně podmínek a principů, za kterých provozuje svoji činnost

1. Důvod a způsob založení včetně podmínek a principů, za kterých provozuje svoji činnost ZÁKLADNÍ INFORMACE ( 5 zákona č. 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím,ve znění pozdějších ) Úřad městské části města Brna Brno-Líšeň Jírova 2, 628 00 Brno 1. Důvod a způsob založení včetně podmínek

Více

Kanalizační přípojky v Chomuticích - zakázka malého rozsahu OBEC CHOMUTICE

Kanalizační přípojky v Chomuticích - zakázka malého rozsahu OBEC CHOMUTICE OBEC CHOMUTICE vypisuje v souladu s 12 odst. 3 a 18 odst. 5 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách v pozdějším znění (ZVZ) výběrové řízení na veřejnou zakázku malého rozsahu na stavební práce Kanalizační

Více

SMĚRNICE MINISTERSTVA VNITRA. č. j. MV-117572-2/PO-OKR-2011. ze dne 24. listopadu 2011,

SMĚRNICE MINISTERSTVA VNITRA. č. j. MV-117572-2/PO-OKR-2011. ze dne 24. listopadu 2011, 4. SMĚRNICE MINISTERSTVA VNITRA č. j. MV-117572-2/PO-OKR-2011 ze dne 24. listopadu 2011, kterou se stanoví jednotná pravidla organizačního uspořádání krizového štábu kraje, krizového štábu obce s rozšířenou

Více

ČÁST I. Obecná ustanovení. Čl. 1 Předmět směrnice. Čl. 2 Základní pojmy

ČÁST I. Obecná ustanovení. Čl. 1 Předmět směrnice. Čl. 2 Základní pojmy Směrnice č. 6/2006 města Holešova, kterou se stanovují pravidla pro přijímání a vyřizování stížností a petic Rada města Holešova schválila dne 15. června 2006 podle ustanovení 102 odst. 2 písm. n) zákona

Více

SPISOVÝ A SKARTAČNÍ ŘÁD OBECNÍHO ÚŘADU STAŘÍČ

SPISOVÝ A SKARTAČNÍ ŘÁD OBECNÍHO ÚŘADU STAŘÍČ OBECNÍ ÚŘAD STAŘÍČ, CHLEBOVICKÁ 201, 739 43 STAŘÍČ, tel. : 558 660 260 SPISOVÝ A SKARTAČNÍ ŘÁD OBECNÍHO ÚŘADU STAŘÍČ Obsah 1. Úvodní ustanovení 2. Příjem dokumentů 3. Evidence dokumentů 4. Vyřizování dokumentů

Více

ŠKOLA JAKO ÚŘAD. 9. Archivační postupy. Název: Manuál pro vedoucí pracovníky škol

ŠKOLA JAKO ÚŘAD. 9. Archivační postupy. Název: Manuál pro vedoucí pracovníky škol Název: Manuál pro vedoucí pracovníky škol Realizátor: Sykora Swiss Consulting CZ, s.r.o Projekt: Škola jako úřad reg. č. CZ.1.07/1.3.49/02.0015 ŠKOLA JAKO ÚŘAD 9. Archivační postupy 9.1 Úvod Archivace

Více

Zadavatel: JIHOMORAVSKÝ KRAJ Žerotínovo náměstí 3/5, 601 82 Brno IČ: 70888337

Zadavatel: JIHOMORAVSKÝ KRAJ Žerotínovo náměstí 3/5, 601 82 Brno IČ: 70888337 Zadavatel: JIHOMORAVSKÝ KRAJ Žerotínovo náměstí 3/5, 601 82 Brno IČ: 70888337 ZADÁVACÍ DOKUMENTACE (dle ustanovení 44 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů) k otevřenému

Více

ČÁST PRVNÍ Podmínky uvádění biocidních přípravků a účinných látek na trh. HLAVA I Základní ustanovení. Předmět úpravy

ČÁST PRVNÍ Podmínky uvádění biocidních přípravků a účinných látek na trh. HLAVA I Základní ustanovení. Předmět úpravy 120/2002 Sb. ZÁKON ze dne 8. března 2002 o podmínkách uvádění biocidních přípravků a účinných látek na trh a o změně některých souvisejících zákonů ve znění zákonů č. 186/2004 Sb., č. 125/2005 Sb., č.

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 20. SMĚRNICE PRO POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 20. SMĚRNICE PRO POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 20. SMĚRNICE PRO POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ Vypracovala: Pedagogická rada projednala dne 28.8.2012 Směrnice nabývá platnosti ode dne: 1.9.2012 Mgr. Dagmar Pečenková, ředitelka školy

Více

SBÍRKA ZÁKONŮ. Profil aktualizovaného znění:

SBÍRKA ZÁKONŮ. Profil aktualizovaného znění: SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÉ REPUBLIKY Stránka č. 1 z 100 Profil aktualizovaného znění: Titul původního předpisu: Zákon o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) Citace

Více

Část A Obecné podmínky pro poskytnutí pomoci na základě OP Zemědělství

Část A Obecné podmínky pro poskytnutí pomoci na základě OP Zemědělství Pravidla pro žadatele o finanční pomoc z OP Zemědělství - Opatření 2.1. Posílení přizpůsobivosti a rozvoje venkovských oblastí, podopatření 2.1.2. a 2.1.3. investiční záměr a) se zapracovaným zpřesněním

Více

Čl. 1 Přijímání stížností

Čl. 1 Přijímání stížností Gymnázium a Střední odborná škola, Moravské Budějovice, Tyršova 365, PSČ 676 19 Směrnice k vyřizování stížností, oznámení a podnětů a vyřizování žádostí o poskytnutí informací doručených Gymnáziu a Střední

Více

I. Základní ustanovení

I. Základní ustanovení I. Základní ustanovení Čl. 1 Právní zakotvení 1. Zdravotní ústav se sídlem v Ostravě je státní příspěvkovou organizací v přímé řídící působnosti Ministerstva zdravotnictví. Byl zřízen podle 86 odst. 1

Více

ČÁST PRVNÍ. Obecná ustanovení. Čl. 1. Čl. 2. Předmět směrnice. Čl. 3. Základní pojmy

ČÁST PRVNÍ. Obecná ustanovení. Čl. 1. Čl. 2. Předmět směrnice. Čl. 3. Základní pojmy Obec Strašice Strašice 276/II, 338 45 IČ: 259 098 Směrnice č. 29/2011 Rada obce Strašice vydává v souladu s ustanovením 102, odst.2, písm. n) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, v platném znění, a dle 175

Více

247/1995 Sb. Zákon o volbách do Parlamentu ČR a o změně a doplnění některých dalších zákonů

247/1995 Sb. Zákon o volbách do Parlamentu ČR a o změně a doplnění některých dalších zákonů Page 1 of 47 247/1995 Sb. ZÁKON ze dne 27. září 1995 o volbách do Parlamentu České republiky a o změně a doplnění některých dalších zákonů ve znění zákona č. 212/1996 Sb., nálezu Ústavního soudu č. 243/1999

Více

Příloha č. 6 k zákonu č. 145/2010 Sb. Petr Šešulka XXXX IČ: 71573186 Tel.: 605390319 e-mail: info@pujcky-zr.cz web: www.pujcky-zr.

Příloha č. 6 k zákonu č. 145/2010 Sb. Petr Šešulka XXXX IČ: 71573186 Tel.: 605390319 e-mail: info@pujcky-zr.cz web: www.pujcky-zr. Příloha č. 6 k zákonu č. 145/2010 Sb. FORMULÁŘ PRO STANDARDNÍ INFORMACE O SPOTŘEBITELSKÉM ÚVĚRU 1. Údaje o věřiteli/zprostředkovateli spotřebitelského úvěru Věřitel Adresa Telefonní číslo (*) E-mailová

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY VČ. ZADÁVACÍ DOKUMENTACE vydaná v souladu s Pravidly, kterými se stanovují podmínky pro poskytování dotace na projekty Programu rozvoje venkova na období 2014 2020, č.j. 40495/2015-MZE

Více

Podání se posuzuje vždy podle svého obsahu, i když je nesprávně označeno ( 16a odst. 1 zákona o státním zastupitelství).

Podání se posuzuje vždy podle svého obsahu, i když je nesprávně označeno ( 16a odst. 1 zákona o státním zastupitelství). Podání se posuzuje vždy podle svého obsahu, i když je nesprávně označeno ( 16a odst. 1 zákona o státním zastupitelství). Z podání musí být patrno: - kterému orgánu činnému v trestním řízení je určeno,

Více

MĚSTYS KOMÁROV Náměstí Míru 204, Komárov, 267 62

MĚSTYS KOMÁROV Náměstí Míru 204, Komárov, 267 62 w MĚSTYS KOMÁROV Náměstí Míru 204, Komárov, 267 62 Ročník: 2012 Č. j.: 195/2012/VED-Ve194 Datum vydání: 4. 4. 2012 Pořadové číslo: 3 SMĚRNICE UPRAVUJÍCÍ POSTUP PŘI POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ PODLE ZÁKONA Č.

Více

Statistika ústřední vlády 2015

Statistika ústřední vlády 2015 Statistika ústřední vlády 2015 Termínový kalendář Předběžný termínový kalendář pro uveřejňování dat aktualizace: 12.prosince 2014 Kontaktní osoba Vít Procházka Organizace Ministerstvo financí ČR, Letenská

Více

Hasičský záchranný sbor Plzeňského kraje krajské ředitelství Kaplířova 9, P. O. BOX 18, 320 68 Plzeň ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

Hasičský záchranný sbor Plzeňského kraje krajské ředitelství Kaplířova 9, P. O. BOX 18, 320 68 Plzeň ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Hasičský záchranný sbor Plzeňského kraje krajské ředitelství Kaplířova 9, P. O. BOX 18, 320 68 Plzeň *HZSPX00193QB* HZSPX00193QB Číslo jednací: Datum: Vyřizuje: Tel.: E-mail: Počet listů: Přílohy: HSPM-

Více

Pardubický kraj. Servis kopírovacích a multifunkčních zařízení

Pardubický kraj. Servis kopírovacích a multifunkčních zařízení Pardubický kraj Komenského náměstí 125, Pardubice 532 11 SpKrÚ 76105/2013 VÝZVA k předložení nabídky dle ust. 38 z. č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách (dále jen ZVZ nebo zákon ) Zadavatel - Pardubický

Více

Spisový a skartační řád školy šk. zařízení

Spisový a skartační řád školy šk. zařízení Spisový a skartační řád školy šk. zařízení Část I. Úvodní ustanovení Čl. 1 1. Tento spisový a skartační řád se vydává na základě zákona č. 499/2004 Sb. o archivnictví a spisové službě, který byl změněn

Více

Statutární město Prostějov Magistrát města Prostějova

Statutární město Prostějov Magistrát města Prostějova Statutární město Prostějov Magistrát města Prostějova Spisový řád Magistrátu města Prostějova a Městské policie Prostějov Vypracoval Schválil Jméno Bc. František Nevrtal Pavlína Pospíšilová Miroslav Pišťák

Více

Povinně zveřejňované informace

Povinně zveřejňované informace Povinně zveřejňované informace Povinně zveřejňované informace podle vyhlášky č. 442/2006, která stanoví strukturu informací zveřejňovaných o povinném subjektu dle 5 odst. 1 a 2 zákona č. 106/1999 Sb.,

Více

Podávání žádostí o poskytnutí informace se řídí zákonem č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím

Podávání žádostí o poskytnutí informace se řídí zákonem č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím Zásady pro podávání žádostí o poskytnutí informace o působnosti a Turistického informačního centra města Brna, příspěvkové organizace jako příspěvkové organizace zřízené územním samosprávným celkem Podávání

Více

Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86, 380 01 Dačice č.j. 3H/2008

Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86, 380 01 Dačice č.j. 3H/2008 Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86, 380 01 Dačice č.j. 3H/2008 Směrnice o poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím Část

Více

Zadávací dokumentace pro zakázku na stavební práce. Brno židovské zpřístupnění nemovitého odkazu

Zadávací dokumentace pro zakázku na stavební práce. Brno židovské zpřístupnění nemovitého odkazu Zadávací dokumentace pro zakázku na stavební práce Název zakázky Brno židovské zpřístupnění nemovitého odkazu Zadavatel Židovská obec Brno Brno, tř. Kpt. Jaroše 1922/3 602 00 IČ: 494 65 473 Statutární

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola a Mateřská škola Cotkytle, okres Ústí nad Orlicí ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Část 31. SMĚRNICE PRO POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ Č. j. 28/2014 Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne: 19.

Více

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ V RÁMCI DOTAČNÍHO ŘÍZENÍ VYHLÁŠENÉHO ZASTUPITELSTVEM MĚSTA NA DANÝ KALENDÁŘNÍ ROK (dále jen Pravidla )

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ V RÁMCI DOTAČNÍHO ŘÍZENÍ VYHLÁŠENÉHO ZASTUPITELSTVEM MĚSTA NA DANÝ KALENDÁŘNÍ ROK (dále jen Pravidla ) PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ V RÁMCI DOTAČNÍHO ŘÍZENÍ VYHLÁŠENÉHO ZASTUPITELSTVEM MĚSTA NA DANÝ KALENDÁŘNÍ ROK (dále jen Pravidla ) I. Základní ustanovení 1. Účelem těchto Pravidel je stanovit jednotný

Více

B e z p e č n ý p o d n i k

B e z p e č n ý p o d n i k STÁTNÍ ÚŘAD INSPEKCE PRÁCE B e z p e č n ý p o d n i k Systém řízení bezpečnosti a ochrany zdraví při práci Politika BOZP Přezkoumání a zlepšování Neustálé zlepšování Plánování Kontrola, měření a hodnocení

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE. Hotovostní placení vybraných daní prostřednictvím zprostředkovatele hotovostních plateb

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE. Hotovostní placení vybraných daní prostřednictvím zprostředkovatele hotovostních plateb ZADÁVACÍ DOKUMENTACE (dále též ZD ) ve smyslu ustanovení 44 zákona č. 137/2006 Sb. o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen ZVZ ) k nadlimitní veřejné zakázce na služby Hotovostní

Více

SIMPROKIM METODIKA PRO ŠKOLENÍ PRACOVNÍKŮ K IZOVÉHO MANAGEMENTU

SIMPROKIM METODIKA PRO ŠKOLENÍ PRACOVNÍKŮ K IZOVÉHO MANAGEMENTU SIMPROKIM METODIKA PRO ŠKOLENÍ PRACOVNÍKŮ K IZOVÉHO MANAGEMENTU SIMPROKIM Metodika pro školení pracovníků krizového managementu Kolektiv autorů Ostrava, 2014 Autorský kolektiv: doc. Ing. Vilém Adamec,

Více

Směrnice o postupu školy při poskytování informací

Směrnice o postupu školy při poskytování informací Střední průmyslová škola elektrotechnická a informačních technologií Brno Směrnice o postupu školy při poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím Číslo dokumentu:

Více

Zákon o krajích (krajské zřízení)

Zákon o krajích (krajské zřízení) SBÍRKA ZÁKONŮ částka 2 rozeslána dne 13.1.2003 3 Předseda vlády vyhlašuje úplné znění zákona č. 129/2000 Sb., o krajích (krajské zřízení), jak vyplývá ze změn provedených zákonem č. 273/2001 Sb., zákonem

Více

Zadávací dokumentace

Zadávací dokumentace Zadávací dokumentace Č. 21108 zakázka zadávaná v otevřeném řízení dle 27 zákona 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů, dále jen zákon s názvem Mateřská škola Proseč zateplení

Více

ČÁST PRVNÍ. Předmět úpravy. Vymezení pojmů

ČÁST PRVNÍ. Předmět úpravy. Vymezení pojmů Úplné znění zákona č. 365/2000 Sb., o informačních systémech veřejné správy a o změně některých dalších zákonů, jak vyplývá ze změn provedených zákonem č. 517/2002 Sb., zákonem č. 413/2005 Sb., zákonem

Více