SOUHRN UDÁLOSTÍ HASIČI města Železná Ruda ZA ROK 2010 LEDEN 2010

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "SOUHRN UDÁLOSTÍ HASIČI města Železná Ruda ZA ROK 2010 LEDEN 2010"

Transkript

1 SOUHRN UDÁLOSTÍ HASIČI města Železná Ruda ZA ROK 2010 LEDEN Požár zbytků zábavné pyrotechniky a krabic v prostoru autobusové zastávky poblíž zaparkovaného autobusu Téměř v pravé poledne nám byl nahlášen vycházející kouř ze starého neobydleného rodinného domu u silnice vedoucí k hotelu Belveder. Neprodleně byla událost nahlášena KOPIS HZS Pk, který vyhlásil poplach naší jednotce. Na místo vyjela průzkumná skupina s RZA Nissan, která provedla prvotní průzkum. Po krátké době dorazil na místo 2. vůz CAS Terrno, ze kterého bylo vedeno dopravní vedení a 1 útočný proud C. Po násilném vniknutí do uzamčeného objektu byl zahájen průzkum sklepa a hašení hořícího uhlí a dříví, současně s tím byly prohledávány další místnosti. Nikdo cizí v objektu nalezen nebyl, do sklepa byly vytvořeny větrací otvory a nasazena přetlaková ventilace. Na místo přijela i záložní cisterna CAS24 Tatra 815. K události se dostavil vyšetřovatel HZS Pk - Klatovy a Policie ČR - Žel. Ruda. Po ohledání místa a kompletní likvidaci požáru se jednotka vrátila zpět na základnu Úklid následků menší dopravní nehody osobního automobilu mezi Špičákem a Hojsovou Stráží. Nehoda se obešla bez zranění, byly provedeny protipožární opatření, a uklizeny rozbité části vozu Porouchaná pracovní plošina uvěznila pracovníka služeb města ve výšce cca 10m nad zemí. Po přistavení našeho automobilového žebříku IFA AZ30 pracovník slezl na zem Asistence u kamionu, který uvízl pod železničním viaduktem na silnici do Alžbětína Prověřovací cvičení naší jednotky a kolegů hasičů z Hojsovy Stráže.Cvičení bylo vyhlášeno velitelem naší jednotky za účelem zjištění akceschopnosti a hlavně dojezdových časů v nepříznivých klimatických podmínkách. Naše jednotka dorazila s prvním vozem Tatra Terrno za 14minut (10 min. jízdy), následována druhým vozem Tatra 815 VVN po 8 minutách a za další 3minuty se na vrch Pancíře vydrápaly i hasiči z Hojsovy Stráže se svou velkokapacitní cisternou. Závěrem lze říci, že vzhledem k nepříznivému počasí byly velmi dobré a akceschopnost jednotek vynikající o čemž svědčí celkem 14 zasahujících hasičů Vyproštění zapadlého kamionu, který zablokoval vozovku o celé šíří pod Nejvyšším bodem. Pomocí naší Tatry 815 VVN 6x6 byl vytažen a narovnán zpět na silnici Dopravní nehoda osobního automobilu. Při sjíždění z Nejvyššího bodu dostala řidička ve vysoké rychlosti na namrzlé vozovce smyk a se svým vozidlem narazila do sněhového mantinelu. Od toho se odrazila a převalila se přes střechu zpět na kola, mimo silnici. Nehoda se obešla bez zranění a majitel si zajistil vyproštění vozu. Byla provedena protipožární opatření a po dobu řešení nehody Policií ČR řízena doprava Odstranění ledových převisů ze zdravotního střediska.

2 Jeden z našich nejkratších výjezdů. Necelých 100m daleko od naší hasičárny došlo ke střetu dvou automobilů, z nichž jeden ujel. Následkem nehody zůstalo na silnici mnoho střepů a rozbitých částí vozů. Ty jsme na žádost Policie ČR uklidili. Jen pro doplnění, Policie ČR viníka nehody během několika desítek minut vypátrala Odstranění menšího stromu, který částečně blokoval silnici mezi Špičákem a Hojsovou Stráží Odstranění ledových převisů z bývalého městského úřadu Odstranění ledových a sněhových převisů z objektu v ul. Klatovská. ÚNOR Otevření bytu, u kterého si majitelka zabouchla dveře a na sporáku zůstalo jídlo Likvidace ledových převisů na panelovém domě, kde kvůli nim docházelo k zatékání do bytů a ohrožovaly chodce Vyproštění menšího autobusu, který uvízl ve sněhové závěji na Špičáku Odstranění ledových převisů z budovy Mateřské Školky. Na střechu jsme se dostali z půdy a pomocí lopat odházeli ledové a sněhové převisy, které hrozily pádem na chodník. Dále jsme strhli velký ledový převis, jenž zatěžoval střechu a hrozilo její poškození Pomocí automobilového žebříku jsme odstraňovali sněhové převisy z obchodního domu Kralovák. Zde byla místy i metrová sněhová pokrývka Odstranění dalších ledových převisů z objektu bývalého 1. stupně ZŠ. Ty ohrožovaly chodce a zaparkované automobily. Pomocí výškové techniky jsme je z 10m výšky strhli Otevření zabouchnutých dveří u bytové jednotky na Srubech. Na pokoji zůstaly důležité léky pro děti majitelky V odpoledních hodinách došlo k pádu ledových převisů na malé dítě v centru města přímo u lékárny. Dítě utrpělo vážná poranění hlavy a muselo být transportováno do nemocnice. Naše jednotka provedla odstranění zbylých ledových převisů a sněhových závějí ze střechy. Místo bylo ohraničeno páskou, jelikož hrozilo další riziko pádu ledů a poničených částí okapů Asistence ZZS s transportem nadměrně těžkého pacienta z vozu Odstranění ledových převisů z lékárny v ul. Špičácká Odstranění ledových převisů z domu Plzeň na Klostermannově náměstí Další odstranění ledových převisů. Tentokráte z domu bývalé pošty na Klostermannově náměstí. Tato událost byla přerušena dopravní nehodou, ke které naše jednotka prioritně vyjela. Po návratu byl zbytek převisů odstraněn Dopravní nehoda osobního automobilu u Klondiku. Z vozidla uniklo cca 5l oleje, který byl pomocí sorbentu ze silnice odstraněn Asistence ZZS se snesením nadměrného pacienta do vozu ZZS Likvidace zbylých ledových převisů z klubu 69, které svým pádem poškodily vozidlo Policie ČR Po vyhlášení poplachu vyjela naše jednotka k požáru dopravního prostředku v Alžbětíně. Po cestě bylo upřesněno, že se jedná o požár vlaku ve stanici.

3 Na místě bylo průzkumem zjištěno, že se jedná o požár vagonu ve II. fázi. Při našem příjezdu již byly viditelné plameny a požárem zasaženo 5 kupé. Strojvedoucí a pracovníci ČD odpojili před naším příjezdem lokomotivu s jedním vagonem. Ihned byly odpojeny a odtaženy dva vagony z druhé strany, rozvinut jeden útočný proud C se kterým bylo započato hašení vnitřkem vagonu a souběžně byla nasazena přetlaková ventilace. Jeden stále připojený vagon se podařilo uchránit. Na místo se dostavila jednotka HZS z Klatov s RZA Nissan a CAS20 Tatra Terrno. Ti začali hasební práce ve zbylé části vagonu naproti naší skupině. Po kompletní likvidaci byl vagon předán hasičům SŽDC Plzeň, kteří se na místo dostavili s RZA Nissan a CAS24 Liaz. Vyšetřovatelem a inspekcí ČD byla určena předběžná škoda 1.5 milionu Kč, ale příčina požáru je v šetření Otevření uzavřených prostor, kde se nacházela domácí zvířata Dopravní nehoda osobního automobilu v centru města. Řidič ve vysoké rychlosti dostal na zledovatělé vozovce smyk, narazil do sněhového mantinelu a přímo před muzeem se s automobilem převrátil na střechu. Nehoda se obešla bez zranění, ale po dobu vyšetřování byla komunikace zcela uzavřena a provoz usměrňován do přilehlých ulic. Byla provedena protipožární opatření a uklizeny uniklé provozní kapaliny Asistence a řízení dopravy u frézování důležité křižovatky na Špičáku Další odstraňování ledových převisů. Tentokráte z objektu bývalého městského úřadu na Klostermannově náměstí. naším příjezdem dotyčný sám otevřel Otevřený zabouchnutých dveří, kde se měla nacházet osoba, která nereagovala na klepání ani zvonění. Před Odstranění velkých sněhových převisů z mateřské školy Další odstraňování ledových převisů v centru města. Pomocí výškové techniky byly ledy z budovy Policie ČR shozeny Tentokráte poněkud kuriózní událost a zde pro nás první sundavání prstenu z prstu ruky. Mladíkovi prst natekl a nebylo možné z něj prsten svléci. Pomocí pilníčků byl prsten po více než půlhodině rozřezán a odstraněn.

4 Likvidace ledových převisů a rampouchů z objektu obchodního domu Konzum Další odstraňování ledových převisů z domů v ul. 1.Máje, kde hrozilo, že rampouchy spadnou na chodník Odstraňování ledových převisů z hotelu v ul. 1.Máje Další odstraňování ledových převisů z domu na Klatovské ulice, kde hrozilo že se rampouchy zřítí na chodník Opětovné odstranění ledových a sněhových převisů z problematické budovy č.26 (bývalý městský úřad), kde hrozil jejich pád na chodník. BŘEZEN Likvidace ledových převisů z cukrárny Charlotte, kde hrozil jejich pád na chodník Dopravní nehoda osobního automobilu mezi Javornou a Čachrovem. Před naším příjezdem z místa události havarované vozidlo i s posádkou zmizelo Dopravní nehoda dvou osobních automobilů, která se stala na sjezdu z Nejvyššího bodu. Při čelním střetu byla jedna osoba zraněna lehce a došlo k únikům provozních kapalin. O zraněného se postarala ZZS Klatovy, naše jednotka provedla po příjezdu protipožární opatření a úklid uniklých provozních kapalin. Po dobu šetření nehody Policií ČR naše jednotka řídila dopravu kyvadlově jedním jízdním pruhem. Po ukončení řešení nehody ze strany Policie jsme pomohli odstranit havarované vozy odtahové službě a uklidili znečištěnou komunikaci K další dopravní nehodě dvou osobních automobilů došlo ještě tentýž den odpoledne pod obcí Javorná. Ve výjezdu z ostré zatáčky řidič automobilu dostal smyk a bočně trefil protijedoucí osobák. Při této nehodě nedošlo k žádnému zranění ani únikům látek. Po dobu řešení nehody Policií ČR jsme opět řídili provoz kyvadlově jedním jízdním pruhem a po jejím vyřešení jsme pomohli s vyproštěním jednoho zapadlého automobilu, který po nárazu skončil v závěji. Druhý odvezlo vozidlo odtahové služby Naše jednotka byla požádána o asistenci při transportu zraněného pacienta z těžko přístupného terénu v ulici Sklářská. Úzkými uličkami by pacient snesen několik desítek metrů do vozu ZZS Klatovy Odstranění ledových převisů z budovy bývalého městského úřadu. Pomocí automobilového žebříku naše jednotka vylezla ke střeše domu a ledové převisy strhala Odstraňování následků dopravní nehody osobního automobilu nad Autocampem. Řidič se svým vozem sjel mimo vozovku, narazil do sněhového mantinelu a přepadl na bok. Z vozidla vytekl olej a PHM, které byly pomocí sorbentu odstraněny. Po vyšetření nehody jsme pomohli s odstraněním pomuchlaného vozu. Nehoda se obešla bez zranění Po telefonickém oznámení na náš služební telefon, vyjela naše jednotka k otevření zabouchnutých dveří v domě na Špičáku. Uvnitř se nacházel volně pobíhající pes. Pomocí speciálního nářadí a za dohledu Policie ČR byl byt otevřen Asistence ZZS Klatovy s transportem nadměrného pacienta do vozu ZZS.

5 Asistence ZZS Klatovy s transportem nadměrného pacienta. KVĚTEN Občanem ŽR byl ohlášen na služební telefon naší jednotky možný požár a vycházející kouř z oken domu čp. 112 v ulici Šumavská. Na místo vyjela naše jednotka, kterou posílil HZS Klatovy se dvěma cisternami (CAS): Tatra Terrno a Tatra 815 4x4, dále velitelský automobil (VEA) Honda a vyšetřovatelský automobil (VA) VAZ. Souběžně byl vyhlášen poplach JSDH Hojsova Stráž, která vyjela s CAS32 Tatra 815. Na místě bylo zjištěno, že se jedná o stavební práce a kouř způsobený rekonstrukcí bytu. Událost byla přehodnocena z požáru na planý poplach Na žádost MěÚ vyjelo družstvo k čerpání zatopených nádrží na bývalé čističce na Špičáku. Pomocí přenosné motorové stříkačky PS12 byly 2 ze 3 nádrží odčerpány. Zbylou nebylo možné vyčerpat. ČERVEN Naše jednotka vyjela k odstranění následků nehody nákladního automobilu, který spadl mezi bytovky. Při našem příjezdu na místo nehody, byl zraněný řidič v péči Horské Služby Špičák. Naloženému nákladnímu automobilu Liaz, který se otáčel nad kamenným mostem v ulici Pancířská, selhaly brzdy a začal se rozjíždět. Při snaze zpomalit, řidič narazil do kamenného mostu, vedoucí přes železniční trať. Část mostu spadla do kolejiště, nákladní automobil se odrazil zpět a neustále pokračoval a zrychloval při své cestě ulicí z prudkého kopce. Řidič prokličkoval mezi zaparkovanými automobily a v křižovatce ulic Šumavská a Pancířská vyletěl ze stráně mezi bytovky. Po pádu z 5ti metrové výšky dopadl na kola a zabořil se do chodníku. Liazka se zlomila a při převrácení z její kabiny vypadl řidič. Převážený náklad se naštěstí vysypal na opačnou stranu než dopadl řidič. Jako první na místo dorazila Horská služba - Špičák, která se postarala o zraněného řidiče a následně jej předala do péče ZZS Klatovy. Naše jednotka provedla protipožární zabezpečení a zajištění místa nehod. Okamžitě byly odstraněny kameny z kolejiště a jak se později ukázalo, velmi prozíravě, neboť dráhy zastavily provoz na trati až po další urgenci, kdy místem projely další vlaky. Nehoda si vyžádala několikahodinové vyšetřování Policií ČR. Odpoledne se lehce zraněný řidič vrátil na místo události. Po vyšetření nehody začalo náročné vyproštění nákladního automobilu pomocí techniky, kterou si zajistil majitel havarovaného vozu. Kvůli prostoru, kam automobil zapadl, se musel jeřáb několikrát přemisťovat a jeho naložení na odtah trvalo téměř dvě hodiny. Kamenný most bude po delší dobu opravy uzavřen pro automobilový provoz. Provoz na trati není omezen Odstranění roje vos, které ohrožovali obyvatele v Hojsově Stráži Další likvidace roje vos, které opět ohrožovali obyvatele v Hojsově Stráži.

6 ČERVENEC Odstranění úniku cca 15 litrů oleje z autobusu na čerpací stanici v Železné Rudě Likvidace vosího roje na Brčálníku Naše jednotka vyjela k odstranění vosího hnízda v blízkosti dětského hřiště u fotbalového hřiště za tratí Na žádost městské policie vyjela naše jednotka k odstranění menší olejové skvrny, která zůstala po neznámém automobilu na parkovišti před hotelem Slavia Tohoto dne jsme vyjeli k otevření zabouchnutých dveří na Špičáku, kde se v bytě nacházel pes Po ohlášení na služební telefon naší jednotky, jsme vyjeli k odstranění spadlého stromu přes příjezdovou komunikaci na parkoviště u sedačkové lanové dráhy na Špičáku A ve stejný den jsme vyjeli ještě k odstranění dalšího stromu, který tentokráte blokoval silnici vedoucí k Černému jezeru Naše jednotka vyjela k otevření uzamčených prostor, kde se nacházela těhotná žena. Při výjezdu jsme byli odvoláni, z důvodu otevření dveří zaměstnanci restaurace Odstranění spadlého stromu, který blokoval cestu na Debrník Technická pomoc uklizení blátem a kamením znečištěné komunikace nad hotelem Rixi. Pomocí kropicí lišty a vysokotlakého proudu z CAS Tatra Terrno byla vozovka umyta Odstranění dalšího spadlého stromu, který částečně blokoval příjezdovou cestu k hotelu Belveder Odstranění vosího hnízda u garáží, nedaleko základní školy Odstranění vosího hnízda z bytového domu v ulici Pancířská. Zde se hnízdo nacházela 2m nad zemí, v blízkosti vchodu Úklid komunikace nad hotelem Stella, kde při těžbě dřeva došlo k jejímu znečištění. SRPEN Další otevření zabouchnutých dveří, kde se uvnitř nacházel pes. Tentokráte v bytovém domě v ulici Belvederská Po vyhlášení poplachu vyjela naše jednotka k dopravní nehodě motocyklu pod Nejvyšším bodem. Při našem příjezdu na místo události zde již zasahovala Horská služba, která poskytovala zraněné řidičce první pomoc. Naše jednotka byla nápomocna Horské službě při této pomoci a následně při transportu pacientky z těžkého terénu zpět k silnici: Zde bylo vyčkáno do příjezdu ZZS Plzeňské kraje, které byla pacientka předána. Místo události bylo předáno Policii ČR, která dopravní nehodu řešila Naše družstvo vyjelo k odstranění stromu spadlého do silnice vedoucí k hotelu Belveder. Strom částečně zasahoval do komunikace Otevření zabouchnutých dveří bytu na Špičáku. Uvnitř se nacházel volně pobíhající pes Po vyhlášení poplachu KOPISem HZS Pk vyjela naše jednotka k menší dopravní nehodě jednoho osobního automobilu za obcí Jesení. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že zde již zasahuje HZS Klatovy. Naše družstvo se poté vrátilo Jeden z kurióznějších zásahů, kdy jsme na žádost městské policie jsme asistovali při odchytu koně. Po téměř dvou hodinách byl kůň nahnán do ohradníku.

7 ZÁŘÍ Na žádost Policie ČR jsme asistovali s IFA AZ30 při rekonstrukci události řešené Policií Družstvo vyjelo k odstranění střepů z hlavní silnice Železná Ruda Alžbětín. V zatáčce za prvním železničním viaduktem neznámému řidiči vypadlo za jízdy z automobilu převážené okno. To se rozbilo a jeho střepy zůstaly ležet uprostřed jízdního pruhu Po vyhlášení poplachu KOPISem HZS Pk vyjela naše jednotka k dopravní nehodě automobilu v prvním viaduktu na silnici ze Železné Rudy směrem k hraničnímu přechodu Alžbětín. Při příjezdu na místo události bylo zjištěno, že se jedná o nehodu jednoho osobního automobilu do stráně, těsně před viaduktem. Na místě nehody se nacházel těžce zraněný řidič, který ležel mimo své vozidlo. Společně s Horskou Službou mu byla poskytnuta první předlékařská pomoc. Podle zranění bylo zjištěno a později i samotným řidičem potvrzeno, že při nehodě nebyl připoután. To, v kombinaci s větší rychlostí (dle brzdné dráhy), znamenalo těžká zranění, která si způsobil nárazem o volant a čelní okno: poranění hrudníku a tržné rány v oblasti obličeje. Pro podezření na vnitřní zranění byl na místo události povolán vrtulník LZS. Pacient byl zafixován od celotělové vakuové matrace a po příjezdu ZZS Nýrsko a Klatovy předán k transportu k vrtulníku. Naše jednotka provedla současně protipožární opatření a zajištění místa nehody, kde byl řízen provoz kyvadlově jedním jízdním pruhem. Po zadokumentování vozidla a místa události Policií ČR jsme pomohli s naložením vraku na vůz odtahové služby. ŘÍJEN Na žádost zdravotnické záchranné služby (ZZS) vyjelo naše družstvo k otevření uzamčeného bytu, kde se nacházela zraněná seniorka, nemohoucí pohybu. Pomocí speciálního nářadí jsme dveře otevřeli a o zraněnou seniorku se postarala ZZS Po ohlášení Policií ČR Ž.R. vyjela naše jednotka k likvidaci olejové skvrny v ulici 1. Máje. Na místě bylo dalším průzkumem zjištěno, že se jedná o vyteklou naftu, pocházející pravděpodobně z autobusu, jelikož se skvrny táhly po autobusových zastávkách z města, do Alžbětína a nazpět přes Rudu na Hojsovu Stráž. Na pomoc nám přijela jednotka HZS Klatovy, která dovezla zásoby sorbentu a prováděla odstraňování skvrn v úseku mezi Špičákem a Hojsovou Stráží. Naše jednotka provedla očištění vozovky v úseku Železná Ruda Alžbětín Špičák.

8 Naše jednotka vyjela k, poměrně kurióznímu, požáru osobního automobilu. Všemu předcházela dopravní nehoda vozu zn. Škoda Favorit, která se stala před Špičáckým sedlem, kde řidička narazila čelně do stromu mimo silnici. Nehoda se obešla naštěstí bez zranění a po jejím vyšetření se jal vyproštění automobilu mechanik odtahové služby. Tomu ale při manipulaci vůz vzplál přímo pod rukama a na následné plameny nestačil. Při našem příjezdu byla motorová část zcela v plamenech a ty se prodíraly dále do vozu. Pomocí vysokotlakého proudu s použitím smáčedla z RZA Nissan byly plameny téměř uhašeny a dalším vysokotlakým proudem z CAS Tatra zcela zlikvidovány Odstranění roje nebezpečného bodavého hmyzu Dopravní nehoda osobního automobilu a motocyklu v centru města. Motocyklista zde narazil do boku automobilu, který mu vjel do cesty při průjezdu po Klostermannově náměstí. Nehoda se naštěstí obešla bez zranění, jen s pomuchlanými plechy a drobným únikem benzínu, který jsme odstranili pomocí sorbentu. Po dobu šetření nehody jsme pomáhali řídit provoz Městské Policii ŽR a Policii ČR. LISTOPAD Otevření uzamčených prostor na hotelu DIX Ve spolupráci s Horskou Službou Špičák proběhlo taktické cvičení vyhledávání ztracených osob v lesním terénu mezi Pancířem a Hofmankami. Cvičení proběhlo v nočních hodinách za hluboké tmy, což značně stěžovalo jeho průběh. Společně se členy HS bylo vytvořeno několik rojnic, které postupně a koordinovaně postupovaly lesem a prohledávaly členitý terén. Po necelých čtyřech hodinách byly všechny ztracené osoby nalezeny a evakuovány na služebnu HS Pomocí kalového čerpadla naše jednotka vyčerpala zatopenou kabelovou šachtu o rozměrech 2x2m Asistence ZZS při transportu pacienta po těžce sjízdné komunikaci na Špičáku Dopravní nehoda dodávky mezi Špičákem a Hojsovou Stráží. Řidič sjel mimo silnici a převrátil se s vozem na pravý bok. Naše jednotka provedla protipožární opatření a vyčkala příjezdu odtahové služby, které pomohla s vyproštěním vozu. PROSINEC Dopravní nehoda osobního automobilu na sjezdu z Nejvyššího bodu. Pasažérům z vozu pomohla hlídka Policie ČR, naše jednotka provedla protipožární opatření a zajištění místa.

9 Na žádost starosty města vyjelo naše družstvo k řízení dopravy při úklidu sněhu těžkou technikou z centra města Odstranění ledových a sněhových převisů z budovy bývalého MěÚ Odstraňování sněhových a ledových převisů z obchodního domu Kralovák a No.69, které hrozily pádem na chodník a do vozovky Likvidace ledových převisů nad bankomatem v ul. 1. Máje Odstranění ledových a sněhových převisů z panelového domu v ul. U Řezné Další odstranění ledových a sněhových převisů, tentokráte z budovy Policie ČR v ul. 1. Máje Odfrézování cesty a čerpání studny za účelem zjištění poruchy, kdy do několika domů v Alžbětíně přestala téct voda Odstranění ledových a sněhových převisů z obchodního domu Konzum Odstranění ledových převisů z domu v ulici K Samotám Odstranění dalších ledových převisů ze střechy domu v ul. 1. Máje Úklid následků a protipožární opatření po lehčí dopravní nehodě osobního automobilu do II. viaduktu na silnici Železná Ruda Alžebtín Odstranění ledových převisů z panelového domu v ul. 1.Máje Odstranění ledových a sněhových převisů z budovy Policie ČR v ul. 1. Máje Likvidace olejové skvrny z prostoru autobusové zastávky pod Sparem. Pomocí sorbentu byla několikametrová skvrna odstraněna Otevření zabouchnutých dveří chaty na Špičáku. Při našem příjezdu měl majitel poraněnou hlavu, proto byla k ošetření povolána Horská služba Špičák a ZZS Naše jednotce byl vyhlášen další poplach a to k požáru u autobusové zastávky na Špičáku. Na místě bylo zjištěno, že hoří krabice a zábavní pyrotechnika poblíž autobusové zastávky a kontejnerů. Požár byl zlikvidován pomocí vysokotlakého proudu. STATISTIKA ZÁSAHŮ ZA ROK mimořádných událostí Událost/ Leden Únor Březen Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec měsíc Dopravní nehoda Požár Technická pomoc Únik látek Ostatní Celkem Srovnání s lety předchozími Událost / rok Dopravní nehoda Požár Technická pomoc Únik látek Živelná pohroma Ostatní Celkem Zpracoval: Filip Brož

Výjezdy JSDH Chlumec nad Cidlinou

Výjezdy JSDH Chlumec nad Cidlinou Výjezdy JSDH Chlumec nad Cidlinou Fotografie jsou záměrně špatně čitelné z důvodu ochrany identity účastníků dopravních nehod nebo jiných událostí. Poslední výjezd Domů---sdhchlumecnc.sweb.cz 001 6.1.2010

Více

Přehled událostí HZS Jihočeského kraje za den 23. dubna 2011

Přehled událostí HZS Jihočeského kraje za den 23. dubna 2011 Hasičský záchranný sbor Jihočeského kraje Přehled událostí HZS Jihočeského kraje za den 23. dubna 2011 Zpracovala: por. Ing. Vendula Matějů tisková mluvčí Územní odbor České Budějovice 1:02 Požár Škoda

Více

Hasičský záchranný sbor hlavního města Prahy

Hasičský záchranný sbor hlavního města Prahy Hasičský záchranný sbor hlavního města Prahy V Praze dne 22. 07. 2010 Hlášení o požárech a zásazích hasičských jednotek na území hl. m. Prahy od 06.00 hodin dne 21. 07. 2010 do 06.00 hodin dne 22. 07.

Více

Výjezdy jednotky sboru dobrovolných hasičů obce Jevíčko

Výjezdy jednotky sboru dobrovolných hasičů obce Jevíčko Výjezdy jednotky sboru dobrovolných hasičů obce Jevíčko červenec 2015 2015_42 19.55 hodin 1. 7. technická pomoc, odstranění nebezpečných stavů, Jevíčko Jednotka vyjela k technické pomoci v obci Jevíčko

Více

Hlášení o požárech a zásazích hasičských jednotek na území hl. m. Prahy od 06.00 hodin dne 18. 04. 2011 do 06.00 hodin dne 19. 04.

Hlášení o požárech a zásazích hasičských jednotek na území hl. m. Prahy od 06.00 hodin dne 18. 04. 2011 do 06.00 hodin dne 19. 04. Hlášení o požárech a zásazích hasičských jednotek na území hl. m. Prahy od 06.00 hodin dne 18. 04. 2011 do 06.00 hodin dne 19. 04. 2011 06.10 11, Steinerova Jednotka HZS Praha stanice 4 provedla na ţádost

Více

HELICOPTER EMERGENCY MEDICAL SERVICE

HELICOPTER EMERGENCY MEDICAL SERVICE Media Monitoring TÉMA 1. Helicopter emergency medical service, Letecká záchranná služba 2. Rafťáci VYHOTOVENO 23.6.2009 MONITOROVANÉ ZDROJE Tištěná média Televize a rozhlas Agenturní zpravodajství OBDOBÍ

Více

Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje Přehled událostí - celkový přehled zásahů týden : 27. dubna 2015-3. května 2015 Datum ohlášení Adresa události Zasahující jed. HZS/SDH Popis události Složky IZS

Více

Hasičský záchranný sbor hlavního města Prahy

Hasičský záchranný sbor hlavního města Prahy Hasičský záchranný sbor hlavního města Prahy V Praze dne 06. 06. 2010 Hlášení o požárech a zásazích hasičských jednotek na území hl. m. Prahy od 06.00 hodin dne 05. 06. 2010 do 06.00 hodin dne 06. 06.

Více

174107032 TECHNICKÁ POMOC-OTEVŘENÍ UZAVŘENÝCH PROSTOR;Domažlice, Havlovice 6 24.3.2013 20:53:10 Otevření zabouchnutého bytu.

174107032 TECHNICKÁ POMOC-OTEVŘENÍ UZAVŘENÝCH PROSTOR;Domažlice, Havlovice 6 24.3.2013 20:53:10 Otevření zabouchnutého bytu. Přehled zásahů jednotek PO pro kraj Plzeňský ID udál. Typ podtyp, adresa události Kraj: Plzeňský Domažlice Období od : Datum a čas ohlášení Stručný komentář k činnosti jednotek PO 174096032 POŽÁRNÍZKÉ

Více

Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje Přehled událostí - celkový přehled zásahů týden : 11. - 17. května 2015 Datum ohlášení Adresa události Zasahující jed. HZS/SDH Popis události Složky IZS 11.5.2015

Více

Výjezdy jednotky sboru dobrovolných hasičů obce Jevíčko. srpen 2016

Výjezdy jednotky sboru dobrovolných hasičů obce Jevíčko. srpen 2016 Výjezdy jednotky sboru dobrovolných hasičů obce Jevíčko srpen 2016 2016_32 05:57hodin 2. 8. - technická pomoc, odstranění nebezpečných stavů, zastavení úniku vody, Jevíčko, HZS Moravská Třebová Jednotka

Více

Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje Přehled událostí - celkový přehled zásahů dne týden : 12. - 18. ledna 2015 Datum ohlášení Adresa události Zasahující jed. HZS/SDH Popis události Složky IZS 12.

Více

MĚSTO ŽIDLOCHOVICE jednotka Sboru dobrovolných hasičů města Židlochovice

MĚSTO ŽIDLOCHOVICE jednotka Sboru dobrovolných hasičů města Židlochovice MĚSTO ŽIDLOCHOVICE jednotka Sboru dobrovolných hasičů města Židlochovice Zpráva o činnosti a výjezdovosti za rok 00 Petr Svoboda 6. ledna 00 velitel JSDH města Židlochovie Jednotka Sboru dobrovolnýh hasičů

Více

Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje Přehled událostí - celkový přehled zásahů týden : 16. března 2015-22. března 2015 Datum ohlášení Adresa události Zasahující jed. HZS/SDH Popis události Složky

Více

Statistika výjezdů za rok 2012

Statistika výjezdů za rok 2012 2012 Statistika výjezdů za rok 2012 Měsíc I. II. III. IV. V. VI. VII. VIII. IX. X. XI. XII. Celkem Požár 1 1 1 1 2 1 4 11 Tech. pomoc 9 1 1 11 Cvičení Dopravní nehoda 1 1 Planný poplach Celkem 11 1 1 1

Více

Výjezdy jednotky sboru dobrovolných hasičů obce Jevíčko. říjen _ hodin ostatní pomoc, transport pacienta, Jevíčko

Výjezdy jednotky sboru dobrovolných hasičů obce Jevíčko. říjen _ hodin ostatní pomoc, transport pacienta, Jevíčko Výjezdy jednotky sboru dobrovolných hasičů obce Jevíčko říjen 2017 2017_75-10.27 hodin 1. 10. - ostatní pomoc, transport pacienta, Jevíčko, ZZS Jednotka vyslána KOPIS Pardubice na transport pacienta do

Více

Židlochovice 4. ledna 2003 Velitel JSDH: Petr Svoboda

Židlochovice 4. ledna 2003 Velitel JSDH: Petr Svoboda SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ MĚSTA ŽIDLOCHOVICE výjezdová jednotka Sboru dobrovolných hasičů města Židlochovice Židlochovice 4. ledna 2003 Velitel JSDH: Petr Svoboda Jednotka Sboru dobrovolných hasičů města

Více

Výjezdy jednotky sboru dobrovolných hasičů obce Jevíčko Květen 2014

Výjezdy jednotky sboru dobrovolných hasičů obce Jevíčko Květen 2014 Výjezdy jednotky sboru dobrovolných hasičů obce Jevíčko Květen 2014 2014_16_06 00:32 hodin - 1.5. dopravní nehoda, vyproštění osob, silnice Chornice - Konice Technika : Renault CAS 20, 1+5, HZS Moravská

Více

Výjezdy JSDH Chlumec nad Cidlinou

Výjezdy JSDH Chlumec nad Cidlinou Výjezdy JSDH Chlumec nad Cidlinou Fotografie jsou záměrně špatně čitelné z důvodu ochrany identity účastníků dopravních nehod nebo jiných událostí. Poslední výjezd Domů--sdhchlumecnc.sweb.cz 001 4.1.2013

Více

Svodka událostí od 00:00 hod. do 24:00 hod. za den 19.03.2010

Svodka událostí od 00:00 hod. do 24:00 hod. za den 19.03.2010 Svodka událostí od 00:00 hod. do 24:00 hod. za den 19.03.2010 UNL - NA POZEMNÍ KOMUNIKACI - ČK V 00:41 hod. vyjela jednotka z PS Č.Krumlov s technikou: TA 1-A31 do obce Č.Krumlov, ulice Linecká, na úklid

Více

Výjezdy JSDH Chlumec nad Cidlinou

Výjezdy JSDH Chlumec nad Cidlinou Výjezdy JSDH Chlumec nad Cidlinou Fotografie jsou záměrně špatně čitelné z důvodu ochrany identity účastníků dopravních nehod nebo jiných událostí. 001 11.1.2009 13:01 Převýšov, Mydlářka a.s. chov prasat.,

Více

Výjezd JSDH Dolní Dobrouč do okolí Litoměřic postiženého povodněmi

Výjezd JSDH Dolní Dobrouč do okolí Litoměřic postiženého povodněmi Výjezd JSDH Dolní Dobrouč do okolí Litoměřic postiženého povodněmi 13.6. 2013 čtvrtek Čtvrteční brzké ráno bylo pro nás ve znamení odjezdu na pomoc oblastem postiženým povodněmi. Vyjeli jsme s TA 1 Fiat

Více

Obsah. HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE územní odbor Bruntál, Zeyerova 15

Obsah. HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE územní odbor Bruntál, Zeyerova 15 Obsah ÚVOD... 2 SOUHRNNÉ INFORMACE O UDÁLOSTECH... 3 POČTY POŽÁRŮ ZA POSLEDNÍCH 10 LET... 4 ZÁKLADNÍ ÚDAJE O POŽÁRECH... 5 POČET ZÁSAHŮ JEDNOTEK PODLE TYPU UDÁLOSTI... 6 ZÁSAHY JEDNOTEK V OBCI A MIMO OBEC...

Více

Zásahy v roce 2012. 1. Požár rodinného domu Bohuňov

Zásahy v roce 2012. 1. Požár rodinného domu Bohuňov 1. Požár rodinného domu Bohuňov Zásahy v roce 2012 6.1.2012 Čas nahlášení na KOPIS Pardubice 21 18 hod Čas vyhlášení poplachu jednotce 21 21 hod JSDHO Brněnec vyjela, na vyžádání KOPIS Pardubice, vozem

Více

Taktické cvičení Vadětín

Taktické cvičení Vadětín JSDH Ústí nad Orlicí - Černovír Taktické cvičení Vadětín 11. září 2010 Vypracoval: Špinler Ivan, velitel JSDHO Ústí nad Orlicí-Černovír Schválil: Téma cvičení Dálková doprava vody kyvadlová i hadicemi

Více

Výjezdy JSDH Chlumec nad Cidlinou

Výjezdy JSDH Chlumec nad Cidlinou Výjezdy JSDH Chlumec nad Cidlinou Fotografie jsou záměrně špatně čitelné z důvodu ochrany identity účastníků dopravních nehod nebo jiných událostí. Poslední výjezd Domů--sdhchlumecnc.sweb.cz 001 3.1.2012

Více

26.2 2010 18:02 Technická pomoc Velké Chvalovice Voda ve sklepních prostorech

26.2 2010 18:02 Technická pomoc Velké Chvalovice Voda ve sklepních prostorech Přehled výjezdů v roce 2010 Pořadí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 7.1 2010 17:44 Požár Velim,ul.Karlova Požár rodinného domu 11.1 2010 12:15 Technická pomoc Pečky, ul. Svobody Odstranění vyvráceného

Více

Zpráva o činnosti městské policie za rok 2014

Zpráva o činnosti městské policie za rok 2014 Zpráva o činnosti městské policie za rok 2014 - Místní záležitosti veřejného pořádku V roce 2014 se na zabezpečování místních záležitostí veřejného pořádku na území města Nymburka a plnění dalších úkolů

Více

Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje Přehled událostí - celkový přehled zásahů týden : 24. - 30. srpna 2015 Datum ohlášení Adresa události Zasahující jed. HZS/SDH Popis události Složky IZS 31.8.2015

Více

ZIMNÍ ÚDRŽBA KOMUNIKACÍ 2014/2015

ZIMNÍ ÚDRŽBA KOMUNIKACÍ 2014/2015 ZIMNÍ ÚDRŽBA KOMUNIKACÍ 2014/2015 I. Úvod. Úkolem zimní údržby je zmírňování závad ve sjízdnosti a schůdnosti na místních komunikacích vzniklých zimními povětrnostními vlivy a jejich důsledky tak, aby

Více

HELICOPTER EMERGENCY MEDICAL SERVICE

HELICOPTER EMERGENCY MEDICAL SERVICE Media Monitoring TÉMA 1. Helicopter emergency medical service, Letecká záchranná služba 2. Rafťáci VYHOTOVENO 30.8.2010 MONITOROVANÉ ZDROJE Tištěná média Televize a rozhlas Agenturní zpravodajství OBDOBÍ

Více

ZPRÁVA SBORU DOBROVOLNÝCH HASIČŮ KOMÁROV ZA ROK 2010

ZPRÁVA SBORU DOBROVOLNÝCH HASIČŮ KOMÁROV ZA ROK 2010 ZPRÁVA SBORU DOBROVOLNÝCH HASIČŮ KOMÁROV ZA ROK 2010 Činnost Sboru Dobrovolných Hasičů v Komárově (SDH) a Jednotky Sboru Dobrovolných Hasičů Obce (JSDHO) v roce 2010 začala přípravou na Valnou hromadu,

Více

Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje Přehled událostí - celkový přehled zásahů týden : 17. - 23. srpna 2015 Datum ohlášení Adresa události Zasahující jed. HZS/SDH Popis události Složky IZS 17.8.2015

Více

2015_62_21 12.03 hodin 3. 8. požár, lesní, polní porost, tráva, požár trávy, Městečko Trnávka, Ludvíkov

2015_62_21 12.03 hodin 3. 8. požár, lesní, polní porost, tráva, požár trávy, Městečko Trnávka, Ludvíkov Výjezdy jednotky sboru dobrovolných hasičů obce Jevíčko srpen 2015 2015_62_21 12.03 hodin 3. 8. požár, lesní, polní porost, tráva, požár trávy, Městečko Trnávka, Ludvíkov Technika: Renault CAS 20, 1+4,

Více

Informace o činnosti duben 2015

Informace o činnosti duben 2015 Sbor dobrovolných hasičů Mirovice, Tyršova 315, 398 06 Mirovice Informace o činnosti duben 2015 24. března 2015 v 16:07 hodin Jednotka SDH Mirovice vyjela s CAS 32 Tatra 815 k technické pomoci do Husovy

Více

Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje Přehled událostí - celkový přehled zásahů týden : 4. - 10. května 2015 Datum ohlášení Adresa události Zasahující jed. HZS/SDH Popis události Složky IZS 4.5.2015

Více

{jathumbnail off} Změnu počasí zřejmě řidiči neregistrovali. Během tří dnů se na Broumovsku staly tři dopravní nehody - Br

{jathumbnail off} Změnu počasí zřejmě řidiči neregistrovali. Během tří dnů se na Broumovsku staly tři dopravní nehody - Br Hned ke třem dopravním nehodám na Broumovsku vyjížděli během tří dnů policisté, hasiči a záchranná služba. Řidiči zřejmě ještě nezaregistrovali změnu povětrnostních podmínek a zhoršený stav silnic. {jathumbnail

Více

Sbor Dobrovolných Hasičů Kralupy nad Vltavou www.sdhkralupy.cz číslo 1

Sbor Dobrovolných Hasičů Kralupy nad Vltavou www.sdhkralupy.cz číslo 1 Sbor Dobrovolných Hasičů Kralupy nad Vltavou www.sdhkralupy.cz číslo 1 Vážení příznivci hasičství, dostává se k Vám zcela první číslo zpravodaje zachycujícího výraznější momenty z činnosti našeho sboru

Více

HELICOPTER EMERGENCY MEDICAL SERVICE

HELICOPTER EMERGENCY MEDICAL SERVICE Media Monitoring TÉMA 1. Helicopter emergency medical service, Letecká záchranná služba 2. Rafťáci VYHOTOVENO 28.8.2009 MONITOROVANÉ ZDROJE Tištěná média Televize a rozhlas Agenturní zpravodajství OBDOBÍ

Více

Duben 2013 V poledních hodinách jel řidič s osobním vozidlem Škoda po vedlejší komunikaci II. třídy č. 127 od obce Malovidy ve směru ke křižovatce s hlavní komunikací II. třídy č. 112, na které chtěl jet

Více

Výjezdy JSDH Chlumec nad Cidlinou

Výjezdy JSDH Chlumec nad Cidlinou Výjezdy JSDH Chlumec nad Cidlinou Fotografie jsou záměrně špatně čitelné z důvodu ochrany identity účastníků dopravních nehod nebo jiných událostí. 001 02.01.2006 15:55 Káranice, sil.č.11 Zasahovaly jednotky:

Více

Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje Přehled událostí - celkový přehled zásahů týden : 6. - 12. července 2015 Datum ohlášení Adresa události Zasahující jed. HZS/SDH Popis události Složky IZS 6.7.2015

Více

Město Úvaly Pražská 276, 250 82 Úvaly

Město Úvaly Pražská 276, 250 82 Úvaly Město Úvaly Pražská 276, 250 82 Úvaly Telefon: 281 981 401 podatelna Fax: 281 981 696 E-mail: sekretariat@mestouvaly.cz Bankovní spojení: KB, a.s. Praha - Podvinný mlýn č.účtu: 19-1524-201/0100 GE Money

Více

HELICOPTER EMERGENCY MEDICAL SERVICE

HELICOPTER EMERGENCY MEDICAL SERVICE Media Monitoring TÉMA 1. Helicopter emergency medical service, Letecká záchranná služba 2. Rafťáci VYHOTOVENO 21.7.2010 MONITOROVANÉ ZDROJE Tištěná média Televize a rozhlas Agenturní zpravodajství OBDOBÍ

Více

VÝSLEDKY HODNOCENÍ PŘEPRAVY NEBEZPEČNÝCH LÁTEK PO POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH

VÝSLEDKY HODNOCENÍ PŘEPRAVY NEBEZPEČNÝCH LÁTEK PO POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH VÝSLEDKY HODNOCENÍ PŘEPRAVY NEBEZPEČNÝCH LÁTEK PO POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH Dana Procházková, Jan Procházka, Hana Patáková, Zdenko Procházka, Veronika Strymplová ČVUT v Praze, Fakulta dopravní, Ústav bezpečnostních

Více

Informace o činnosti za červenec a srpen 2016

Informace o činnosti za červenec a srpen 2016 Sbor dobrovolných hasičů Mirovice a Jednotka sboru dobrovolných hasičů Mirovice Tyršova 315, 398 06 Mirovice Informace o činnosti za červenec a srpen 2016 Dne 1. července provedli členové zásahové jednotky

Více

04.04.2016 15:40:31 Olomouc, Klášterní Hradisko, Černá cesta Stanice Olomouc Otevření bytu, uvnitř dítě. Policie ČR

04.04.2016 15:40:31 Olomouc, Klášterní Hradisko, Černá cesta Stanice Olomouc Otevření bytu, uvnitř dítě. Policie ČR Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje Přehled událostí - celkový přehled zásahů týden : 4. - 10. dubna 2016 Datum ohlášení Adresa události Zasahující jed. HZS/SDH Popis události Složky IZS 4.4.2016

Více

MĚSTO ŽIDLOCHOVICE jednotka Sboru dobrovolných hasičů města Židlochovice

MĚSTO ŽIDLOCHOVICE jednotka Sboru dobrovolných hasičů města Židlochovice MĚSTO ŽIDLOCHOVICE jednotka Sboru dobrovolných hasičů města Židlochovice Zpráva o činnosti a výjezdovosti za rok 2004 Petr Svoboda 23. ledna 2005 velitel JSDH města Židlochovie Jednotka Sboru dobrovolných

Více

10.1.2014 DOPRAVNÍ NEHODOVOST NA ÚZEMÍ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE ZA ROK 2013

10.1.2014 DOPRAVNÍ NEHODOVOST NA ÚZEMÍ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE ZA ROK 2013 DOPRAVNÍ NEHODOVOST NA ÚZEMÍ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE ZA ROK 2013 CELKOVÉ NÁSLEDKY DOPRAVNÍCH NEHOD (ROK 2013 S POROVNÁNÍM) CELKEM DN USMRCENO TĚŽCE ZRANĚNO LEHCE ZRANĚNO HMOTNÁ ŠKODA (*100 Kč) ALKOHOL

Více

Opatření ke zvýšení bezpečnosti silničního provozu ve Slavonicích

Opatření ke zvýšení bezpečnosti silničního provozu ve Slavonicích Opatření ke zvýšení bezpečnosti silničního provozu ve Slavonicích Slavonice zastavěné území Zpomalení dopravy na příjezdu do města od Starého Hobzí jedná se o území města, ve kterém je zvýšený pohyb chodců,

Více

Oficiální statistika zásahů JSDHO Dobrá Voda u Českých Budějovic v letech 2002 2015

Oficiální statistika zásahů JSDHO Dobrá Voda u Českých Budějovic v letech 2002 2015 Oficiální statistika zásahů JSDHO Dobrá Voda u Českých Budějovic v letech 2002 2015 Obec: Starosta obce: Dobrá Voda u Českých Budějovic U Domova důchodců 33 37316 Dobrá Voda u Českých Budějovic Mgr. Jiří

Více

Objekt hasičské zbrojnice Husova 552

Objekt hasičské zbrojnice Husova 552 Pravidelná roční zpráva JSDH za rok pro jednání Zastupitelstva města dne. 5. Hospodaření se svěřeným majetkem - výsledek inventury K 3.. byla pracovníky Městského úřadu a velitele JSDH provedena fyzická

Více

Dotazy a připomínky předložené před veřejným projednáním

Dotazy a připomínky předložené před veřejným projednáním Dotazy a připomínky předložené před veřejným projednáním V tomto dokumentu uvádíme opis připomínek a dotazů zaslaných na adresu města Kopřivnice před termínem veřejného projednání. From: Ing. Roman Kresta

Více

Přehled událostí HZS Jihočeského kraje za den 21. prosince 2011

Přehled událostí HZS Jihočeského kraje za den 21. prosince 2011 Hasičský záchranný sbor Jihočeského kraje Přehled událostí HZS Jihočeského kraje za den 21. prosince 2011 Zpracovala: por. Ing. Vendula Matějů tisková mluvčí Územní odbor České Budějovice 6:50 Dopravní

Více

Výjezdy JSDH Chlumec nad Cidlinou

Výjezdy JSDH Chlumec nad Cidlinou Výjezdy JSDH Chlumec nad Cidlinou Fotografie jsou záměrně špatně čitelné z důvodu ochrany identity účastníků dopravních nehod nebo jiných událostí. Poslední výjezd Domů--sdhchlumecnc.sweb.cz 001 13.1.2014

Více

Informace o činnosti za červen 2016

Informace o činnosti za červen 2016 Sbor dobrovolných hasičů Mirovice a Jednotka sboru dobrovolných hasičů Mirovice Tyršova 315, 398 06 Mirovice Informace o činnosti za červen 2016 Dne 1. června provedli členové zásahové jednotky společně

Více

1. Provedení průzkumu. NE, nejsou-li další činnosti v souladu s 6 2. Provedení protipožárních opatření (odpojení AKU): a) na vozidle škůdce (škůdce)

1. Provedení průzkumu. NE, nejsou-li další činnosti v souladu s 6 2. Provedení protipožárních opatření (odpojení AKU): a) na vozidle škůdce (škůdce) Klíčová slova popisu zásahu JPO na DN Poznámka / řešení nároku 1. Provedení průzkumu 2. Provedení protipožárních opatření (odpojení AKU): a) na vozidle škůdce (škůdce) ANO - předchází-li bezprostřední

Více

HELICOPTER EMERGENCY MEDICAL SERVICE

HELICOPTER EMERGENCY MEDICAL SERVICE Media Monitoring TÉMA 1. Helicopter emergency medical service, Letecká záchranná služba 2. Rafťáci VYHOTOVENO 24.3.2009 MONITOROVANÉ ZDROJE Tištěná média Televize a rozhlas Agenturní zpravodajství OBDOBÍ

Více

HZS JMK, územní odbor Brno-město 20. ledna 2016 ZPRÁVA O ČINNOSTI. Hasičského záchranného sboru na území města Brna za IV.

HZS JMK, územní odbor Brno-město 20. ledna 2016 ZPRÁVA O ČINNOSTI. Hasičského záchranného sboru na území města Brna za IV. ZPRÁVA O ČINNOSTI Hasičského záchranného sboru na území města Brna za IV. čtvrtletí 2015 Vážený pane primátore, vážení zastupitelé, dle článku 5., Jednacího řádu Zastupitelstva města Brna, Vám předkládám

Více

Provozní řád DKV Plzeň PP Domažlice, příloha č 4 - účinnost od 30.9.2013. Plán havarijních opatření pro případ ropné havárie nebo ohrožení jakosti vod

Provozní řád DKV Plzeň PP Domažlice, příloha č 4 - účinnost od 30.9.2013. Plán havarijních opatření pro případ ropné havárie nebo ohrožení jakosti vod Provozní řád DKV Plzeň PP Domažlice Příloha č.4 Plán havarijních opatření pro případ ropné havárie nebo ohrožení jakosti vod - 1 - PLÁN OPATŘENÍ V PŘÍPADĚ HAVÁRIE 1. n a f t o v é s t a n i c e D o m a

Více

Přehled událostí HZS Jihočeského kraje za den 11. července 2011

Přehled událostí HZS Jihočeského kraje za den 11. července 2011 Hasičský záchranný sbor Jihočeského kraje Přehled událostí HZS Jihočeského kraje za den 11. července 2011 Zpracovala: por. Ing. Vendula Matějů tisková mluvčí Územní odbor České Budějovice 0:18 1:04 1:27

Více

Dopravních nehod je letos více

Dopravních nehod je letos více Dopravních nehod je letos více Od počátku letošního roku evidují policisté ze služby dopravní policie na Třebíčsku již 193 dopravních nehod. V loňském roce došlo k 177 dopravním nehodám. Z tohoto důvodu

Více

Dílčí zpráva o zásahu

Dílčí zpráva o zásahu ECUD: 3217000666 Datum: 2.2.2017 Jednotka PO: Třemošná SMS, AMDS 325218 Velitel: Petr Homolka Adresa: Plzeň-sever, Třemošná Specifikace zásahu: rozpálený komín, u hřbitova Ohlášení jednotce: 2.2 2017 06:55

Více

Plán činnosti na rok 2007 IČO 63557045, r.č. 412115 hasici.horniblatna@volny.cz www.hasici-horni-blatne.cz

Plán činnosti na rok 2007 IČO 63557045, r.č. 412115 hasici.horniblatna@volny.cz www.hasici-horni-blatne.cz Sbor dobrovolných hasičů obce Horní Blatná Plán činnosti na rok 2007 IČO 63557045, r.č. 412115 hasici.horniblatna@volny.cz www.hasici-horni-blatne.cz 1. Kontrola a oprava, techniky, vybavení ----------------------------------------------------

Více

Vypracoval: Razítko města Bílovec Schválil:

Vypracoval: Razítko města Bílovec Schválil: Vypracoval: Razítko města Bílovec Schválil: Ing. Fešar Tomáš Mgr. Mrva Pavel Podpis: Podpis: Plán odborné přípravy pro rok 2016 vychází ze Sbírky interních aktů řízení GŘ HZS ČR č. 57/2013, kterým se stanoví

Více

Požár hotelu Eurostars David

Požár hotelu Eurostars David Hasičský záchranný sbor hlavního města Prahy Požár hotelu Eurostars David 20.1.2018 Náplavní 1618/6, Praha 2 Zpracoval: nprap. Radek Svatoš, nprap. Marek Hořínek, por. Bc. Antonín Šustr Datum zpracování:

Více

Požární řád obce Osek

Požární řád obce Osek Obec OSEK Obecně závazná vyhláška obce Osek č. 2/2009 ze dne 14. 12. 2009 Požární řád obce Osek Obec Osek na základě usnesení zastupitelstva ze dne 14. 12. 2009 podle 29 odst. 1 písm. o) bod 1. zákona

Více

MĚSTO BAKOV NAD JIZEROU Mírové náměstí 208, 294 01 Bakov nad Jizerou

MĚSTO BAKOV NAD JIZEROU Mírové náměstí 208, 294 01 Bakov nad Jizerou MĚSTO BAKOV NAD JIZEROU Mírové náměstí 208, 294 01 Bakov nad Jizerou Obecně závazná vyhláška č. 1/2004 města Bakov nad Jizerou, kterou se vydává Požární řád města Bakov nad Jizerou Zastupitelstvo města

Více

Hasičský záchranný sbor hlavního města Prahy

Hasičský záchranný sbor hlavního města Prahy Hasičský záchranný sbor hlavního města Prahy V Praze dne 04. 12. 2010 Hlášení o požárech a zásazích hasičských jednotek na území hl. m. Prahy od 06.00 hodin dne 03. 12. 2010 do 06.00 hodin dne 04. 12.

Více

SEKCE H DOPRAVA A SKLADOVÁNÍ

SEKCE H DOPRAVA A SKLADOVÁNÍ SEKCE H DOPRAVA A SKLADOVÁNÍ 49 Pozemní a potrubní doprava 49.1 Železniční osobní doprava meziměstská 49.10 Železniční osobní doprava meziměstská 49.10.1 Železniční osobní doprava meziměstská 49.10.11

Více

Technika Hasičského záchranného sboru Pardubického kraje

Technika Hasičského záchranného sboru Pardubického kraje Technika Hasičského záchranného sboru Pardubického kraje Stanice Vysoké Mýto Jednotka SDHO Vysoké Mýto mimo své techniky může v případě potřeby nebo na vyžádání krajského operačního a informačního střediska

Více

Policejní zpravodaj pro občany Přerovska

Policejní zpravodaj pro občany Přerovska Policejní zpravodaj pro občany Přerovska 2 / 2015 Obsah zpravodaje: - statistické ukazatele za rok 2015 - trestná činnost - dopravní nehodovost - aktuální a prázdninové dopravní uzavírky přerovského okresu

Více

STATISTICKÝ PŘEHLED ČINNOSTI JEDNOTKY POŽÁRNÍ OCHRANY

STATISTICKÝ PŘEHLED ČINNOSTI JEDNOTKY POŽÁRNÍ OCHRANY HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE Integrované bezpečnostní centrum Moravskoslezského kraje STATISTICKÝ PŘEHLED ČINNOSTI JEDNOTKY POŽÁRNÍ OCHRANY BOLATICE leden září ( ) Zpracoval: Martin

Více

MĚSTO KOSTELEC NAD ORLICÍ Obecně závazná vyhláška číslo 9/2003. Požární řád města

MĚSTO KOSTELEC NAD ORLICÍ Obecně závazná vyhláška číslo 9/2003. Požární řád města MĚSTO KOSTELEC NAD ORLICÍ Obecně závazná vyhláška číslo 9/2003 Požární řád města Zastupitelstvo Města Kostelce nad Orlicí se na svém zasedání dne 15. 12. 2003 usneslo vydat na základě 29 odst.1 písm. o)

Více

PRAHA BEZPEČNÉ CESTY DO ŠKOLY DOPRAVNĚ INŽENÝRSKÁ STUDIE ZŠ JESENIOVA, PRAHA 3 - ŽIŽKOV

PRAHA BEZPEČNÉ CESTY DO ŠKOLY DOPRAVNĚ INŽENÝRSKÁ STUDIE ZŠ JESENIOVA, PRAHA 3 - ŽIŽKOV 09-32 PRAHA BEZPEČNÉ CESTY DO ŠKOLY DOPRAVNĚ INŽENÝRSKÁ STUDIE ZŠ JESENIOVA, PRAHA 3 - ŽIŽKOV ZÁŘÍ 2009 ANOTACE Projekt Bezpečné cesty do školy je zaměřen na zmapování všech přístupových cest do školy

Více

Test základních znalostí členů Zásahové jednotky SDH

Test základních znalostí členů Zásahové jednotky SDH Test základních znalostí členů Zásahové jednotky SDH Jméno:..datum.201 1. Když je velitel jednotky na průzkumu, udržuje s ním spojení: a) strojník b) hasič c) starší hasič 2. Hadice B má průměr a) 75 mm

Více

datum Laviny v Krkonoších hned v úvodu zimy 08/09 stupeň a tendence počasí dohlednost (m) teplota vzduchu ( C) směr a rychlost větru (m/s) sníh celkem (cm) 17 12 2008 2 mlha do 50 m -1,5 J 5 38 0 S nový

Více

Městys Suchdol nad Odrou. Požární řád Městyse Suchdol nad Odrou

Městys Suchdol nad Odrou. Požární řád Městyse Suchdol nad Odrou Městys Suchdol nad Odrou Požární řád Městyse Suchdol nad Odrou Září 2015 Městys Suchdol nad Odrou Obecně závazná vyhláška Městyse Suchdol nad Odrou č. 1/2015, kterou se vydává požární řád městyse Zastupitelstvo

Více

Co je správně? Doplňte slovesa v imperativu. obléknout si obout se. nesvlékat se nezouvat se. svléknout si zout se

Co je správně? Doplňte slovesa v imperativu. obléknout si obout se. nesvlékat se nezouvat se. svléknout si zout se Co je správně? 179/6 1. slunce zuří / září 2. rozzlobený člověk zuří / září 3. člověk, který chce to nejlepší, je náročný / špičkový 4 zboží, které má tu nejlepší kvalitu, je náročné / špičkové 5. situace

Více

MINISTERSTVO VNITRA. generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR. kurzu Strojníků A (ST-A)

MINISTERSTVO VNITRA. generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR. kurzu Strojníků A (ST-A) MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR Č.j.: PO-/IZS- Praha. ledna Počet listů: S c h v a l u j e: genmjr. Ing. Miroslav Štěpán v. r.... generální ředitel HZS ČR a náměstek

Více

Hlášení o požárech a zásazích hasičských jednotek na území hl. m. Prahy. od hodin dne do hodin dne

Hlášení o požárech a zásazích hasičských jednotek na území hl. m. Prahy. od hodin dne do hodin dne Hlášení o požárech a zásazích hasičských jednotek na území hl. m. Prahy 24. 11. 2009 od 06.00 hodin dne 23. 11. 2009 do 06.00 hodin dne 07.20 7, Heřmanova - obytný objekt Jednotka HZS Praha, st. 3, otevřela

Více

ZÁSAHY JSDH MĚSTYSE KOMÁROV V ROCE 2011

ZÁSAHY JSDH MĚSTYSE KOMÁROV V ROCE 2011 ZÁSAHY JSDH MĚSTYSE KOMÁROV V ROCE 2011 5. ledna 17.07 14.30 Poţár Zaluţí planý poplach. Záloha na stanici Komárov. Účast: ČEPELÁK Antonín, PACÁK Jindřich, HRABÁK Miloš, VOKÁČ Bohuslav, HAVRÁNEK Vladimír,

Více

5. Nehody podle druhu, příčin a způsobu zavinění

5. Nehody podle druhu, příčin a způsobu zavinění 5. Nehody podle druhu, příčin a způsobu zavinění V roce 2011 zavinili řidiči motorových vozidel 83 % dopravních nehod Dominantní postavení mezi viníky dopravních nehod mají podle očekávání řidiči motorových

Více

HELICOPTER EMERGENCY MEDICAL SERVICE

HELICOPTER EMERGENCY MEDICAL SERVICE Media Monitoring TÉMA 1. Helicopter emergency medical service, Letecká záchranná služba 2. Rafťáci VYHOTOVENO 1.6.2010 MONITOROVANÉ ZDROJE Tištěná média Televize a rozhlas Agenturní zpravodajství OBDOBÍ

Více

1. Nákladní automobil ujede nejprve 6 km rychlostí 30 km/h a potom 24 km rychlostí 60 km/h. Určete jeho průměrnou rychlost.

1. Nákladní automobil ujede nejprve 6 km rychlostí 30 km/h a potom 24 km rychlostí 60 km/h. Určete jeho průměrnou rychlost. 1. Nákladní automobil ujede nejprve 6 km rychlostí 30 km/h a potom 24 km rychlostí 60 km/h. Určete jeho průměrnou rychlost. 2. Cyklista jede z osady do města. První polovinu cesty vedoucí přes kopec jel

Více

Čl. 1 Účel. Čl. 2 Organizace požární ochrany ve městě

Čl. 1 Účel. Čl. 2 Organizace požární ochrany ve městě Město KRALUPY NAD VLTAVOU Obecně závazná vyhláška města Kralupy nad Vltavou č. 1/2009, kterou se vydává Požární řád města Kralupy nad Vltavou Zastupitelstvo města Kralupy nad Vltavou schvaluje a vydává

Více

HELICOPTER EMERGENCY MEDICAL SERVICE

HELICOPTER EMERGENCY MEDICAL SERVICE Media Monitoring TÉMA 1. Helicopter emergency medical service, Letecká záchranná služba 2. Rafťáci VYHOTOVENO 29.1.2010 MONITOROVANÉ ZDROJE Tištěná média Televize a rozhlas Agenturní zpravodajství OBDOBÍ

Více

Ing. Josef Slabý Arnolec 30 588 27 Jamné u Jihlavy BOBROVÁ BEZPEČNÉ CESTY DO ŠKOLY

Ing. Josef Slabý Arnolec 30 588 27 Jamné u Jihlavy BOBROVÁ BEZPEČNÉ CESTY DO ŠKOLY Ing. Josef Slabý Arnolec 30 588 27 Jamné u Jihlavy BOBROVÁ NA ZELENOU! BEZPEČNÉ CESTY DO ŠKOLY NÁZEV PROJEKTU: BEZPEČNÉ CESTY DO ŠKOLY NÁZEV PŘEDKLADATELE: ZÁKLADNÍ ŠKOLA BOBROVÁ 1 OBSAH OBSAH... 2 ANOTACE...

Více

Vaše náměty. Počasí. TN.cz Prásk.tv Nova.cz Novaplus.cz Voyo.cz FANDA.tv Krásná.cz Doma.cz Blog.cz. Přihlášení» Registrace» reklama. zpravy@nova.

Vaše náměty. Počasí. TN.cz Prásk.tv Nova.cz Novaplus.cz Voyo.cz FANDA.tv Krásná.cz Doma.cz Blog.cz. Přihlášení» Registrace» reklama. zpravy@nova. TN.cz Prásk.tv Nova.cz Novaplus.cz Voyo.cz FANDA.tv Krásná.cz Doma.cz Blog.cz Přihlášení» Registrace» reklama Vaše náměty 606 09 09 09 zpravy@nova.cz Hledat článek, osobnost Hledat článek, osobnost Hledat

Více

HELICOPTER EMERGENCY MEDICAL SERVICE

HELICOPTER EMERGENCY MEDICAL SERVICE Media Monitoring TÉMA 1. Helicopter emergency medical service, Letecká záchranná služba 2. Rafťáci VYHOTOVENO 7.4.2009 MONITOROVANÉ ZDROJE Tištěná média Televize a rozhlas Agenturní zpravodajství OBDOBÍ

Více

Přehled zpráv 17.5.2012-18.5.2012

Přehled zpráv 17.5.2012-18.5.2012 Přehled zpráv 17.5.2012-18.5.2012 Českolipský deník Chirurgie v České Lípě má nového primáře...3 18.5.2012 Českolipský deník str. 3 Českolipsko (pok) PO SKLE ZAČAL FOTIT ZE VZDUCHU...4 18.5.2012 Českolipský

Více

Zpráva o činnosti zásahové jednotky za rok 2012

Zpráva o činnosti zásahové jednotky za rok 2012 Zpráva o činnosti zásahové jednotky za rok 2012 Hezký večer Vám všem. Rád bych Vás seznámil s činností zásahové jednotky v uplynulém roce. Nejdříve se podíváme na techniku, kterou disponujeme a o co jsme

Více

UDÁLOST Č. 47704053 TECHNICKÁ POMOC SPOLUPRÁCE SE SLOŽKAMI IZS BĚLÁ NAD SVITAVOU 31

UDÁLOST Č. 47704053 TECHNICKÁ POMOC SPOLUPRÁCE SE SLOŽKAMI IZS BĚLÁ NAD SVITAVOU 31 UDÁLOST Č. 47704053 TECHNICKÁ POMOC SPOLUPRÁCE SE SLOŽKAMI IZS BĚLÁ NAD SVITAVOU 31 Autor: plk. Mgr. ALEŠ ČERNOHORSKÝ HZS Pardubického kraje Teplého 1526, 530 02 Pardubice email: ales.cernohorsky@pak.izscr.cz

Více

VYHLÁŠKA č. 3/2004 ze dne 9. 6 2004, kterou se vydává požární řád obce. Požární řád obce

VYHLÁŠKA č. 3/2004 ze dne 9. 6 2004, kterou se vydává požární řád obce. Požární řád obce Obec Lutín VYHLÁŠKA č. 3/2004 ze dne 9. 6 2004, kterou se vydává požární řád obce Požární řád obce Zastupitelstvo obce Lutín schválilo dne 9. 6. 2004 podle ustanovení 29 odst. 1 písm. o) bod 1, zákona

Více

Odbor služby dopravní policie

Odbor služby dopravní policie Odbor služby dopravní policie V roce 2012 šetřila Policie České republiky na území hl. m. Prahy celkem 17 795 dopravních nehod, při kterých bylo 26 osob usmrceno, 236 osob těžce zraněno a 2 009 zraněno

Více

tripsforaday.com Lyžařské areály a nástupiště běžeckých tras - Šumava Výlety Šumava, Česká Republika Běžky 83,217 km Mapa

tripsforaday.com Lyžařské areály a nástupiště běžeckých tras - Šumava Výlety Šumava, Česká Republika Běžky 83,217 km Mapa tripsforaday.com Lyžařské areály a nástupiště běžeckých tras - Šumava Výlety Šumava, Česká Republika Mapa Běžky 83,217 km Střední 405 m tripsforaday.com Itinerář Výlety Šumava, Česká Republika tripsforaday.com

Více

ZÁSAHY JSDHO MĚSTYSE KOMÁROV V ROCE 2007

ZÁSAHY JSDHO MĚSTYSE KOMÁROV V ROCE 2007 ZÁSAHY JSDHO MĚSTYSE KOMÁROV V ROCE 2007 1.Ledna 00.11-01.11 Požár tújí a cypřišů v Zaječově č.p. 86 od pyrotechniky hašení, účast: Moutelík Jan, Garanič Roman, Vokáč Bohuslav, Brandejs Kamil, Fišer František,

Více

Přehled o událostech na území HZS Jihočeského kraje

Přehled o událostech na území HZS Jihočeského kraje 1 Hasičský záchranný sbor Jihočeského kraje Pražská 52b, 370 04 České Budějovice Přehled o událostech na území HZS Jihočeského kraje za 12. 11. 2010 zpracovala : por. Ing. Vendula Matějů tisková mluvčí

Více

Přehled taktických cvičení složek IZS připravovaných a řízených HZS hl. m. Prahy na 2. pololetí roku 2013

Přehled taktických cvičení složek IZS připravovaných a řízených HZS hl. m. Prahy na 2. pololetí roku 2013 Přehled taktických složek IZS připravovaných a řízených HZS hl. m. Prahy taktického složek IZS Místo Účast složek IZS Poznámka 1. III. čtvrtletí Únik ropné látky na vodní hladinu Hasební obvod HS 3 HZS,

Více

Zápis. z jednání Výboru pro dopravu Zastupitelstva hl.m. Prahy konaného 25.1.2012 v zasedací místnosti č. 430, 4. patro, Mariánské nám. 2, Praha 1.

Zápis. z jednání Výboru pro dopravu Zastupitelstva hl.m. Prahy konaného 25.1.2012 v zasedací místnosti č. 430, 4. patro, Mariánské nám. 2, Praha 1. Zápis z jednání Výboru pro dopravu Zastupitelstva hl.m. Prahy konaného 25.1.2012 v zasedací místnosti č. 430, 4. patro, Mariánské nám. 2, Praha 1. Přítomni: Ing. Jiří Nouza, Ing. Jiří Pařízek, Petr Hána,

Více