VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI SDRUŽENÍ. Rodinné centrum Bysteráček ZA ROK 2014

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI SDRUŽENÍ. Rodinné centrum Bysteráček ZA ROK 2014"

Transkript

1 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI SDRUŽENÍ Rodinné centrum Bysteráček ZA ROK 2014

2 Kontaktní a identifikační údaje Název: Rodinné centrum Bysteráček Sídlo: náměstí Na Podkově 68, Bystré, Kontakt: Mgr. Lucie Sedláková statutární zástupkyně Telefon: rcbysteracek@seznam.cz Webové stránky: IČO: Číslo účtu: /0800

3 Obsah: 1. Historie a cíle sdružení 2. Členové sdružení 3. Materiální a technické vybavení 4. Spolupráce a sponzoři 5. Akce sdružení 6. Hospodaření

4 1. Historie a cíle sdružení Když jsem byla na mateřské dovolené s mým prvním dítětem rozhodla jsem se, že založím s pomocí paní starostky Leinweberové v Bystrém Rodinné centrum. Tento typ zařízení v Bystrém podle mě chyběl. Abych se přesvědčila, že je o centrum opravdový zájem, rozdala jsem dotazníky maminkám. Z dotazníků vyplynulo, že zájem o centrum bude. Maminky s v dotazníku shodly na těchto aktivitá, které budou v centru dostupné: herna, výtavné aktivity, pohybové hrátky, zpívání písniček, čtení pohádek, návštěva knihovny, cvičení pro ženy, burza oblečení, semináře a jiné sezónní aktivity. V září roku 2010 jsem svolala první Valnou hromadu, kde jsem se shodli na organizační struktuře centra, aktivitách a stanovách sdružení. Poprvé jsem se sešli Cíle sdružení vytvořit veřejný prostor, kde se mohou vzájemně setkávat rodiče a jejich děti, nastávající matky a občané při různých aktivitách posilovat prvořadou a nezastupitelnou roli rodiny a rodičovské výchovy centrum bude mít funkci podpůrnou, vzdělávací, terapeutickou a relaxační, s možností využití hlídací služby cílem sdružení je i organizace vzdělávacích a zábavných programů získávat a předávat odborné poznatky o výchově, zdraví a psychologii dětí a rodinného života umožnit rodičům a dětem vzájemně se společensky i neformálně stýkat, vzdělávat se a využívat vlastních schopností či znalostí ku prospěchu ostatních členů či náhodných účastníků obohacovat děti o nové kamarády, vztahy a zkušenosti, nabízet jim prostředí vzájemné důvěry pomáhat mladým matkám při překonávání sociální izolace a vyrovnávání se s novou, pro mnohé nelehkou úlohou ženy a matky pořádat akce pro veřejnost při aktivní účasti dětí a rodičů pomáhat rodičům, zdravým i postiženým dětem, neúplným rodinám a dalším osobám v tísni vytvářet pocit sounáležitosti ke spřízněné skupině lidí. Tato pomoc spočívá v i v podpoře rozvoje komunity za pomoci vzdělávacích a zábavných programů pro členy sdružení i širokou veřejnost spolupracovat se všemi zájmovými skupinami v místě (orgány státní správy a samosprávy, senioři, sdružení a organizace, církev, školy, knihovna atd.) na společných projektech zaměřených na posílení rodinného života v obci a na vztah obyvatel i celých rodin k místu sdružení si v rámci svých možností opatřuje finanční prostředky pro naplňování svých cílů

5 2. Členové sdružení Rada sdružení Mgr. Lucie Sedláková předseda sdružení Andrea Tichá místopředseda sdružení Iva Havelková ověřovatelka zápisů Kontrolní komise Mgr. Eva Uherková Monika Findejsová DiS. Lenka Cupalová Účetní Petra Peterková Za toto období má naše sdružení 16 členů. Na činnosti sdružení se podílejí: Mgr. Lucie Sedláková předsedkyně sdružení - statutární zástupkyně sdružení - docházet na valné hromady MAS - jednání s příslušnými orgány - administrace sdružení (dokumenty, výroční zprávy, seznamy, ) - propagace sdružení (noviny, rozhlas) - obcházení sponzorů - dotace Pardubický kraj - dotace město Bystré - správce webu - fotodokumentace akcí - koordinátorka aktivit a akcí sdružení - úklid centra Petra Peterková účetní (další roky bude naší účetní Ing. Martina Škorpíková) Ostatní maminky dobrovolnice Andrea Tichá, Lenka Sumová, Dis. Lenka Cupalová, Bc. Monika Burešová

6 3. Materiální a technické vybavení Naše sdružení má v Multifunkčním domě svojí místnost, která je vybavena kuličkovým bazénem, dvěma skluzavkami, molitanový rohem, molitanovou stavebnicí, stolečkem a židličkami, smíšenou sestavou na prolézání, kobercem, věšákem, malou kuchyňkou, skříněmi, stolem a židlemi. Na dvoře Multifunkčního domu máme trampolínu, herní sestavu, altán, lavičky, stolečky pro děti, velký stůl a židle. 4. Spolupráce a sponzoři za rok 2014 Spolupracujeme s Městským úřadem, s knihovnou a s MAS sdružením pro rozvoj Poličska. Sponzoři: Město Bystré Pardubický kraj Pekárna Bystré Paní Anna Kuklová Přednášející: Paní Monika Findejsová Masáže kojenců a batolat, Zdravá výživa dětí a dospělých Paní Mgr. Lucie Sedláková školení ANIMA Slečna Zdislava Klodnerová Knihy podle věku dítěte Paní Růžičková Finanční gramotnost rodiny Pan Josef Andrle - Mikuláš Chtěli bychom poděkovat všem, do nás podporují. Bez jejich financí a hmotné podpory bychom nemohli existovat. Děkujeme nejen sponzorům, ale také přednášejícím, kteří pro nás dělají přednášky zdarma.

7 5. Akce sdružení Pravidelné aktivity Pondělí a čtvrtek Hrátky s batolátky od 9 do 11 hodiny S nejmenšími dětmi máme zavedené pravidelné činnosti jako je přivítání, zpěv lidových písniček v doprovodu Orffových nástrojů, říkadla s pohybem, jednoduché cviky na protažení těla, tanečky. Využíváme didaktické hračky. Pracujeme s různým materiálem papír, pastelky, křídy, prstové barvy, látky, přírodniny. Ježíšek nám přinesl motorický padák, který hojně využíváme každý týden. Pondělí od hodin sportovní odpoledne v tělocvičně základní školy Středa od hodin tvoření s dětmi v centru Čtvrtek od 17:30 do 18:30 cvičení Powerjogy pro maminky a ženy z Bystrého a okolí v tělocvičně základní školy Pátek od 18 hodin plavání s dětmi v bazénu hotel Horák Měsíční akce 1x měsíčně máme přednášku na dané téma. Snažíme se, aby přednášky pro maminky byly, co nejvíce záživné a poučné. Vybíráme vždy z více oblastí zdravověda, životní styl, péče o dítě, péče o pleť, canisterapie, masáže, angličtina, finance, zdravá výživa..

8 V roce 2014 proběhly tyto akce: Hrátky s padákem Poté, co nám Ježíšek přinesl psychomotorický padák, jsme začali cvičit pravidelně při každém našem setkávání. Nejvíce mají děti rády hru,,na knedlíky, kdy společně s dětmi třepeme padákem plným míčků a na konci ho vyhodíme nad hlavu a děti se pod padák schovají. Další nejoblíbenější hrou je vození dětí. Děti se posedají doprostřed padáku a my maminky je vozíme dokolečka a zpíváme si písničky např. Kolo, kolo mlýnský, Utíkej Káčo, utíkej a Červený šátečku nebo děti vozí míčky samy.

9 Masáže kojenců a batolat I v letošní roce proběhly masáže kojenců a batolat. Maminek přišlo tentokrát hodně. Masáže vedla paní Monika, která se jimi zabývá již řadu let. Maminkám vše podrobně vysvětlila a zodpověděla všechny dotazy. Maminky byly spokojené a masáže určitě zopakujeme.

10 Školení ANIMA V březnu proběhla první beseda s názvem Rodina včera a dnes. Pověděli jsme si o hodnotách rodiny a vypracovali jsme si pracovní list Hodnota práce pro rodinu.

11 Valná hromada Jednou ročně pořádáme valnou hromadu, kde se maminky dozví všechny důležité informace: je představena výroční zpráva, zpráva kontrolní komise, hospodaření sdružení a informace o akcích a aktivitách sdružení.

12 Zpívání pro radost Na každém našem setkání nesmí chybět zpívání lidových písniček za doprovodu Orffových nástrojů. Děti si samy přinesou ze skříně nástroje a zpíváme. Děti si na tuto činnost zvykly a moc rádi hrají na nástroje.

13 Zdravá výživa dětí a dospělých V květnu proběhla velice zajímavá beseda na téma zdravá výživa. Je to jedno z témat, které maminky moc zajímá. Besedu vedla maminka Monika, která se zabývá zdravou výživou již několik let. Popovídala nám o poměru sacharidů, bílkovin a cukru ve stravě. Přinesla nám ukázat celou škálu zdravích potravin (špaldová mouka, červené fazole, kuskus, jáhly, zavářky, ) Upekla nám také buchtu na ochutnání.

14 Drakiáda I letos proběhla Drakiáda. Uspořádali jsem jí na našem hřišti na dvoře Multifunkčního domu. Děti měly několik úkolů zaskákat na trampolíně, vylézt na herní sestavu a sklouznout se dolů, naházet míčky do děr a na závěr nakreslit draka. Počasí nám přálo a děti si to moc užily.

15 Exkurze do bysterského Minimuzea O prázdninách jsem se byli podívat v našem bysterském Minimuzeu. Spousta maminek z Bystrého v muzeu nebyla. Exkurze zajímala i děti nejmenšího věku. Paní Šípová je výborná průvodkyně, vzala nás i na půdu, kde se dětem moc líbilo.

16 Taneční a pohybové hrátky Při našich setkávání se věnujeme i pohybovým a tanečním činnostem. Děti mají velice rády říkadla, básničky a písničky s pohybem a nejvíce je baví cvičit s padákem.

17 Divadlo Luciášek Vždy je pro nás radost zúčastnit se pohádkového představní divadla Kozlík. Tentokrát představili svoji novou hru Luciášek. Divadélko bylo moc pěkné a poučné. Děti se zapojily a na konci si mohly pohladit nebo dokonce povodit loutky.

18 Kompotové vyrábění Nejoblíbenější výtvarnou technikou dětí je tiskání barvami. Nejraději děti obtiskují svoje ručičky. Jelikož je podzim, natisknuli jsme si jablíčka do sklenic. Dětem se to moc líbilo. Příště se budeme věnovat tiskání listů.

19 Beseda s paní knihovnicí Jedno dopoledne jsem se sešli s naší paní knihovnicí a ta nám udělala besedu na téma Knihy podle věku dítěte. Na začátek nám řekla obecné informace o četbě a proč číst. Poté nám představila projekt Celé Česko čte dětem a nakonec nám rozdělila knihy podle věku dítěte a pár nám jich ukázala.

20 Finanční gramotnost rodiny Uspořádali jsme velice zajímavou besedu na téma finance rodiny, kterou vedla zkušená finanční poradkyně paní Růžičková, která se v oboru pohybuje 16 let. Na začátek řekla obecné informace o financích. Poté přednesla produkty, které jsou nejvýhodnější pro rodiny s dětmi. Na závěr bylo spousty dotazů. Byla to přínosná přednáška.

21 Úterní sportovní odpoledne Každé úterý vyrážíme s dětmi do tělocvičny. Schází se tu děti více věkových kategorií od 1 roku do 8 let. Připravujeme pro děti různé sportovní aktivity (pozdravení se v kroužku, tanečky, říkanky s pohybem, prolézání kruhem, plazení se přes lavičku, hry s balonky a kruhy ). Na závěr se děti mohou proběhnout volně po tělocvičně.

22 Středeční tvořivá odpoledne Ve středu odpoledne se scházíme v centru, abych si něco vyrobili. Schází se zde děti od 1 roku do 8 let. Snažíme se vymyslet výrobky dle věku dítěte, ročního období,daného svátku nebo pranostiky.

23 Akce knihovny Knihy nejsou prokletím Zúčastnili jsme se akce knihovny Knihy nejsou prokletím. Bylo to zábavné odpoledne, plné her a úkolů pro děti a rodiče. Po skončení akce se konalo před Multifunkčním domem rozsvícení vánočního stromu.

24 Mikuláš I tento rok nás přišel navštívit Mikuláš a anděl. Účast dětí byla hojná, všichni se těšily, že od Mikuláše a anděla něco dostanou. Jednotlivě, po dvou nebo s maminkou řekl každý básničku nebo zazpíval písničku.

25 Vánoční besídka Poslední akcí roku 2014 byla vánoční besídka. Děti se moc těšily na nadílku od Ježíška. Nejprve jsem si pustili na vodě lodičky, pak zazpívali koledy. Děti se šly schovat na chodbu, aby mohl přijít Ježíšek. Největší radost měly děti z prolézacího kruhu a vláčkodráhy.

26 6. Hospodaření Hospodaření za rok Rodinné centrum Bysteráček Přehled hospodaření Pokladna - zůstatek k 31.12:2013 Bankovní účet - zůstatek k ,00 Kč 4 797,51 Kč Příjmy Výdaje Text Pokladna Bank. účet Text Pokladna Bank. účet Město Bystré 8 000,00 Kč Nájem 6 000,00 Kč Pardubický kraj 5 000,00 Kč Výtvarné potřeby 1 783,00 Kč Členské příspěvky 4 940,00 Kč Pojištění majetku 2 186,00 Kč Úroky z účtu, vratka poplatku 0,87 Kč Vyčištění koberce 500,00 Kč Zůstatek z roku ,00 Kč Hračky, didaktické 4 797,51 Kč pomůcky 1 612,00 Kč Cvičební pomůcky 379,00 Kč Bankovní poplatky 339,00 Kč Členský příspěvek MAS 500,00 Kč Hudební nástroje 3 803,00 Kč Celkem pokladna, bank. Účet Celkem pokladna, 6 489,00 Kč ,38 Kč bank. účet 6 460,00 Kč ,00 Kč Celkem ,38 Kč Celkem ,00 Kč Stav pokladny k ,00 Kč Stav bank. Účtu k ,38 Kč Celkem 7 185,38 Kč Výroční zprávu vypracovala Lucie Sedláková předsedkyně sdružení

Výroční zpráva za rok 2015

Výroční zpráva za rok 2015 Výroční zpráva za rok 2015 1 Slovo úvodem Rok 2015 byl druhým rokem, který jsme trávili v nových prostorech. Veřejnost si k nám opět našla cestu a díky přednáškové činnosti, nabídce cvičení a dalším aktivitám

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013. Občanské sdružení Mateřské centrum MaMiNa Maminky, Miminka a Nápady. Na Babí 190 Police nad Metují 549 54

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013. Občanské sdružení Mateřské centrum MaMiNa Maminky, Miminka a Nápady. Na Babí 190 Police nad Metují 549 54 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013 Občanské sdružení Mateřské centrum MaMiNa Maminky, Miminka a Nápady Na Babí 190 Police nad Metují 549 54 OBSAH 3 - Mateřské centrum - právní postavení sdružení, jeho cíle a poslání

Více

Základní škola a mateřská škola Rudoltice. Informace pro rodiče

Základní škola a mateřská škola Rudoltice. Informace pro rodiče Základní škola a mateřská škola Rudoltice Informace pro rodiče Základní informace o mateřské škole Mateřská škola je součástí celého komplexu Základní školy a mateřské školy Rudoltice, který zahrnuje základní

Více

INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV

INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV Leden únor 2008 Pravidelné schůzky se konají na adrese: Skálova 35 (nad Salonem Kleopatra) v tyto dny: Pondělí: 15:30 17:30 herna pro děti Středa: 9:30 11:30

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM MŠ ŽABEŇ

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM MŠ ŽABEŇ ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM MŠ ŽABEŇ 1. Identifikační údaje o škole 2. Charakteristika školy 3. Podmínky vzdělávání 3.1 Materiální podmínky 3.2 Životospráva 3.3 Psychosociální podmínky 3.4 Organizace 3.5

Více

Výroční zpráva o hospodaření za školní rok 2013/2014

Výroční zpráva o hospodaření za školní rok 2013/2014 Občanské sdružení Mateřídouška Ostrava - Zábřeh Za Školou 2851/1, 700 30 Ostrava - Zábřeh Výroční zpráva o hospodaření za školní rok 2013/2014 I. Obecné informace Název občanského sdružení: Občanské sdružení

Více

MATEŘSKÉ CENTRUM. RÁKOSNÍČEK, o.s.

MATEŘSKÉ CENTRUM. RÁKOSNÍČEK, o.s. MATEŘSKÉ CENTRUM RÁKOSNÍČEK, o.s. Výroční zpráva 2011 OBSAH: 1. Historie a představení MC Rákosníček,o.s. 2. Rok 2011 3. Orgány sdružení, zaměstnanci 4. Programová nabídka 5. Akce pro celou rodinu 6. Vzdělávací

Více

Mateřské centrum PERMONÍČEK VÝROČNÍ ZPRÁVA 2006 Mateřské centrum Permoníček, o. s. JÍLOVÉ U PRAHY ČLEN SÍTĚ MC V ČR www.mcpermonicek.cz permonicek@mcpermonicek.cz Obsah výroční zprávy: 1) Idea, poslání,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI SDRUŽENÍ. Rodinné centrum Bysteráček ZA ROK 2012

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI SDRUŽENÍ. Rodinné centrum Bysteráček ZA ROK 2012 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI SDRUŽENÍ Rodinné centrum Bysteráček ZA ROK 2012 Obsah: 1. Základní údaje o sdružení 2. Členové sdružení 3. Materiální a technické vybavení 4. Spolupráce a sponzoři 5. Akce sdružení

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Mateřská škola Tochovice. Základní a Mateřská škola Tochovice Telefon: 318 682 709 E-mail: tochovice.ms@seznam.

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Mateřská škola Tochovice. Základní a Mateřská škola Tochovice Telefon: 318 682 709 E-mail: tochovice.ms@seznam. Základní a Mateřská škola Tochovice Telefon: 318 682 709 Tochovice 165 E-mail: tochovice.ms@seznam.cz Tochovice 262 81 Web: www.zstochovice.cz IČO: 71007202 Příloha č. 1 VÝROČNÍ ZPRÁVA Mateřská škola Tochovice

Více

Občanské sdružení DOKOLEČKA Centrum pro rodinu Člen Sítě mateřských center VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2011 www.dokolecka.cz dokolecka@doubravcice.cz tel. 724 689 786 2 Obsah O nás..4 Základní údaje o sdružení;

Více

PŘEHLED AKCÍ ZA ROK 2015

PŘEHLED AKCÍ ZA ROK 2015 PŘEHLED AKCÍ ZA ROK 2015 PRO RODIČE A DĚTI V AZYLOVÉM DOMĚ, NA LIŠČINĚ 2, OSTRAVA HRUŠOV 28. 1. 2015 SOUTĚŽNÍ ODPOLEDNE VE SPOLEČENSKÝCH HRÁCH Děti si společně s rodiči a zaměstnanci azylového domu zahrály

Více

Občanské sdružení OÁZA Mníšek pod Brdy Výroční zpráva 2012

Občanské sdružení OÁZA Mníšek pod Brdy Výroční zpráva 2012 Občanské sdružení OÁZA Mníšek pod Brdy Výroční zpráva 2012 V devátém roce své existence procházelo naše občanské sdružení generační obměnou, přičemž nadále nabízelo obyvatelům Mníšku a okolí zajímavé akce

Více

Plán kulturních a sportovních akcí Městská správa sociálních služeb v Mostě - příspěvková organizace 1. pololetí roku 2016

Plán kulturních a sportovních akcí Městská správa sociálních služeb v Mostě - příspěvková organizace 1. pololetí roku 2016 Plán kulturních a sportovních akcí Městská správa sociálních služeb v Mostě - příspěvková organizace 1. pololetí roku 2016 Domov pro seniory Barvířská 495 5. 1. Kvizové dopoledne, 9:30 hodin, malý sál

Více

Mateřské centrum Na zámečku. Výroční zpráva. Nové Město nad Metují

Mateřské centrum Na zámečku. Výroční zpráva. Nové Město nad Metují Mateřské centrum Na zámečku Výroční zpráva 2012 Nové Město nad Metují Obsah: 1. Základní údaje 2. Naše poslání a činnost 3. Činnost v průběhu roku a) pravidelná b) mimořádné akce 4. Spolupráce 5. Výhled

Více

Výroční zpráva. za rok 2008. www.kasparek-melnik.cz

Výroční zpráva. za rok 2008. www.kasparek-melnik.cz Výroční zpráva za rok 2008 www.kasparek-melnik.cz 2 Obsah MOJE CESTA DO RODINNÉ CENTRA...4 CO NABÍZÍ RC KAŠPÁREK...5 OHLÉDNUTÍ ZA UPLYNULÝM ROKEM...7 PRAVIDELNÝ PROGRAM...10 MIMOŘÁDNÍ AKCE, PŘEDNÁŠKY A

Více

Závěrečná zpráva 2010

Závěrečná zpráva 2010 Závěrečná zpráva 2010 OBČANSKÉ SDRUŽENÍ KLUB MALÝCH DUBÁČKŮ Zpracovala: Ing. Irena Žalovičová www.kmd.estranky.cz klub.dubacku@email.cz Obsah Poslání a cíle organizace... 3 Z historie... 3 Činnost v roce

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA JOSEFA HLÁVKY PŘEŠTICE ŠKOLNÍ DRUŽINA TEMATICKÝ PLÁN ZÁJMOVÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠD DUHOVÝ ROK VE ŠKOLNÍ DRUŽINĚ

ZÁKLADNÍ ŠKOLA JOSEFA HLÁVKY PŘEŠTICE ŠKOLNÍ DRUŽINA TEMATICKÝ PLÁN ZÁJMOVÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠD DUHOVÝ ROK VE ŠKOLNÍ DRUŽINĚ ZÁKLADNÍ ŠKOLA JOSEFA HLÁVKY PŘEŠTICE ŠKOLNÍ DRUŽINA TEMATICKÝ PLÁN ZÁJMOVÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠD DUHOVÝ ROK VE ŠKOLNÍ DRUŽINĚ Hurá do duhové školní družiny Podzim- září, říjen, listopad Tematické okruhy - duhová

Více

Salesiánský klub mládež Rumburk Jiříkov. občanské sdruţení. Výroční zpráva 2007

Salesiánský klub mládež Rumburk Jiříkov. občanské sdruţení. Výroční zpráva 2007 Salesiánský klub mládež Rumburk Jiříkov občanské sdruţení Výroční zpráva 2007 Úvodní slovo Váţení přátelé, kolegové a spolupracovníci, v roce 2007 došlo v činnosti střediska k zásadní změně, a to k transformaci

Více

Výroční zpráva 2014 Spolku Rodinné centrum Petrklíč o.s.

Výroční zpráva 2014 Spolku Rodinné centrum Petrklíč o.s. Výroční zpráva 2014 Spolku Rodinné centrum Petrklíč o.s. Obsah: ÚVODNÍ SLOVO PŘEDSEDKYNĚ SPOLKU... 3 ZÁKLADNÍ ÚDAJE O SPOLKU... 4 Rodinné centrum Petrklíč o.s. provozuje:... 4 MIMOŘÁDNÉ AKCE PETRKLÍČE

Více

PLÁN PRÁCE PLÁN AKCÍ

PLÁN PRÁCE PLÁN AKCÍ PLÁN PRÁCE PLÁN AKCÍ ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 Organizace školního roku Období školního vyučování ve školním roce 2014/2015 začne v pondělí 1. září 2014. Vyučování bude v prvním pololetí ukončeno ve čtvrtek

Více

VÝCHOVNĚ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM školní družiny při Základní škole Pchery, okres Kladno

VÝCHOVNĚ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM školní družiny při Základní škole Pchery, okres Kladno VÝCHOVNĚ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM školní družiny při Základní škole Pchery, okres Kladno č.j. 1/2014 platný od 15.10.2014 schváleno ŠR 14.10.2014 pro období 2015/2016 vypracovala ved. vychovatelka Bc. Ilona

Více

Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: leden březen 2016. Mateřské školy

Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: leden březen 2016. Mateřské školy Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: leden březen 2016 Mateřské školy Mateřská škola Přerov, Máchova 14 (včetně odl. pracoviště Sokolská 26) Velikonoční tvoření 22.

Více

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Čj.:071 759/99-01161 Oblastní pracoviště č. 7 Okresní pracoviště České Budějovice INSPEKČNÍ ZPRÁVA

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Čj.:071 759/99-01161 Oblastní pracoviště č. 7 Okresní pracoviště České Budějovice INSPEKČNÍ ZPRÁVA Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E Čj.:071 759/99-01161 Oblastní pracoviště č. 7 Signatura: vg1as105 Okresní pracoviště České Budějovice INSPEKČNÍ ZPRÁVA Předškolní zařízení: Mateřská škola České Budějovice,

Více

Základní škola a mateřská škola Brtnice

Základní škola a mateřská škola Brtnice Základní škola a mateřská škola Brtnice Program práce ZŠ na školní rok 2013 2014 Program práce školy schválen na pedagogické radě 26. 8. 2013 Mgr. Blanka Čerklová ředitelka školy VIZE 1. Komunitní škola

Více

Dům dětí a mládeže Pod střechou 2013/2014

Dům dětí a mládeže Pod střechou 2013/2014 Dům dětí a mládeže Pod střechou 2013/2014 Zpráva o činnosti příspěvkové organizace Mgr. Markéta Šmídová I. Identifikace školského zařízení Dům dětí a mládeže Pod střechou, Rokytnice nad Jizerou, okres

Více

Plán byl projednán a schválen na pedagogické radě dne 29. 8. 2013. - Věra Páleníková /školnice, výdej stravy/

Plán byl projednán a schválen na pedagogické radě dne 29. 8. 2013. - Věra Páleníková /školnice, výdej stravy/ Roční plán školy Mateřská škola Raková u Konice na školní rok 2013 Plán byl projednán a schválen na pedagogické radě dne 29. 8. 2013 Zpracovala Jana Voglová, ředitelka školy Charakteristika školy Mateřská

Více

ČINNOSTI A AKCE MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2013 2014

ČINNOSTI A AKCE MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2013 2014 ČINNOSTI A AKCE MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2013 2014 ZÁŘÍ HURÁ DO ŠKOLKY! Tak jako každý rok se otevřeli dveře školky a do mateřské školky přišly nejen děti, které mateřskou školu již navštěvovaly, ale

Více

Školní vzdělávací program pro školní družinu

Školní vzdělávací program pro školní družinu Školní družina při Základní škole ve Tvrdonicích Kostická 98, Tvrdonice 691 53 Školní vzdělávací program pro školní družinu ŠKOLA DO NEPOHODY 1 OBSAH: 1. Identifikační údaje 3 2. Charakteristika zařízení

Více

Aktivní senioři Praha 15 v roce 2015

Aktivní senioři Praha 15 v roce 2015 Ze života v Praze 15 Aktivní senioři Praha 15 v roce 2015 Rok 2015 jsme zahájili návštěvou pražských muzeí. Navštívili jsme muzeum Židovské, Poštovní a nevynechali ani Zemědělské muzeum. Zajímavá byla

Více

Ve středu 21. května 2014 nás opět potěšili svojí návštěvou žáci ze Základní školy z Deblína. Klienti, kteří tráví rádi svůj čas v jejich

Ve středu 21. května 2014 nás opět potěšili svojí návštěvou žáci ze Základní školy z Deblína. Klienti, kteří tráví rádi svůj čas v jejich Ve středu 21. května 2014 nás opět potěšili svojí návštěvou žáci ze Základní školy z Deblína. Klienti, kteří tráví rádi svůj čas v jejich společnosti, si s nimi tentokrát zahráli venkovní hru Člověče,

Více

Třídní vzdělávací plán ŠVP PV Rok s kocourkem Matyášem

Třídní vzdělávací plán ŠVP PV Rok s kocourkem Matyášem Třídní vzdělávací plán ŠVP PV Rok s kocourkem Matyášem Integrovaný blok Tématický okruh (celek) Témata Co je nám nejblíže To jsou moji kamarádi CO JE KOLEM NÁS Co najdeme v naší třídě Už znáš celou školku

Více

Základní škola, Kladno, Pařížská 2249 PAŘÍŽÁK

Základní škola, Kladno, Pařížská 2249 PAŘÍŽÁK Základní škola, Kladno, Pařížská 2249 PAŘÍŽÁK Jaro 2015 Činnost přípravné třídy LEDEN V měsíci lednu se děti zúčastnily velmi zajímavé a poučné besedy v naší škole. Navštívit a spoustu zajímavých informací

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2012 2013

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2012 2013 místo pro nás a naše děti VÝROČNÍ ZPRÁVA 2012 2013 LOMNICKÉ KLUBÍČKO, O. S. SLOVO ÚVODEM S radostí Vám předkládám první výroční zprávu našeho sdružení. Rok a půl, co uběhl od začátku myšlenky na rodinné

Více

Kalendář. Markéta Dolečková: Maškarní karneval

Kalendář. Markéta Dolečková: Maškarní karneval Kalendář 18. 3. integrační aktivita MŠ a ZŠ 22. 3. projektový den: Světový den vody 23. 3. velikonoční nadílka 24. 28. 3. velikonoční prázdniny 1. 4. projektový den: Světový den autismu 4. 1. zahájení

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010. Občanské sdružení MATEŘSKÉ CENTRUM MaMiNa Maminky, Miminka a Nápady. Na Babí 190 Police nad Metují 549 54

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010. Občanské sdružení MATEŘSKÉ CENTRUM MaMiNa Maminky, Miminka a Nápady. Na Babí 190 Police nad Metují 549 54 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 Občanské sdružení MATEŘSKÉ CENTRUM MaMiNa Maminky, Miminka a Nápady Na Babí 190 Police nad Metují 549 54 Obsah Obsah.1 Poděkování...2 Kontakty. 3 Mateřské centrum - cíle a poslání.....4

Více

Provozní řád Mateřské školy Libina, okres Šumperk, PO

Provozní řád Mateřské školy Libina, okres Šumperk, PO Provozní řád Mateřské školy Libina, okres Šumperk, PO Dle Zákona č. 258/2000., o ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících zákonů. I. Údaje o zařízení Mateřská škola Libina, okres Šumperk

Více

Výroční zpráva za rok 2007

Výroční zpráva za rok 2007 Agentura Free Time Jemnice, o.s. Třešňová 993 675 31 Jemnice Tel: 737925685 IČ: 27058701 DIČ: CZ 27058701 E-mail: aftjemnice@seznam.cz Web: www.aft.jemnice.cz Výroční zpráva za rok 2007 Zpracoval: Bc.

Více

Výroční zpráva za rok 2010

Výroční zpráva za rok 2010 Výroční zpráva za rok 2010 o.s. Sdružení pro alternativní školní a volnočasové aktivity ( SASVA ) se sídlem Praha 12, Rozvodova 39, IČ 27027422, registrovaného 24.3.2006 u MV Praha 4, Nám.hrdinů 3 pod

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2012. Občanské sdružení MATEŘSKÉ CENTRUM MaMiNa Maminky, Miminka a Nápady. Na Babí 190 Police nad Metují 549 54

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2012. Občanské sdružení MATEŘSKÉ CENTRUM MaMiNa Maminky, Miminka a Nápady. Na Babí 190 Police nad Metují 549 54 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2012 Občanské sdružení MATEŘSKÉ CENTRUM MaMiNa Maminky, Miminka a Nápady Na Babí 190 Police nad Metují 549 54 Obsah Obsah.1 Poděkování...2 Kontakty. 3 Mateřské centrum - cíle a poslání.....4

Více

Salesiánský klub mládeže Rumburk Jiříkov. občanské sdružení. Výroční zpráva 2009

Salesiánský klub mládeže Rumburk Jiříkov. občanské sdružení. Výroční zpráva 2009 Salesiánský klub mládeže Rumburk Jiříkov občanské sdružení Výroční zpráva 2009 Úvodní slovo Vážené dámy, vážení pánové, přátelé, dovolte, abych vám předložil výroční zprávu naší organizace za rok 2009.

Více

Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod.

Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod. Základní škola, Mládežnická 536, TRUTNOV 4 Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod. pavilon 1. stupně Základní škola, Mládežnická 536, Trutnov 4 Základní škola, Mládežnická

Více

KONTAKT: SVEJKOVSKÁ HANA, TELEFON: 317 740 156

KONTAKT: SVEJKOVSKÁ HANA, TELEFON: 317 740 156 TLOSKOV KONTAKT: SVEJKOVSKÁ HANA, TELEFON: 317 740 156 1. Kde je služba poskytována, vybavení místnosti, pomůcky Aktivita probíhá na 2. patře hlavní budovy - Zámek (přístup výtahem). Prostory jsou bezbariérové.

Více

Výroční zpráva o.s. kynologie Bašť za rok 2013

Výroční zpráva o.s. kynologie Bašť za rok 2013 Výroční zpráva o.s. kynologie Bašť za rok 2013 o.s. kynologie Bašť Měšiská 514 250 65 Bašť IČO: 22876472 Zprávu za výbor ytvořil Jara Georg Meger Obsah Úvodní slovo předsedkyně sdružení... 3 Představení

Více

ÉHO CENTRA RÁKOSNÍČEK

ÉHO CENTRA RÁKOSNÍČEK R-ko měsíčník MATEŘSKÉHO CENTRA RÁKOSNÍČEK ČERVEN 2010 OBSAH Úvod Dětský týden v Rákosníčku, aneb oslavujte děti!! Móda letí v Rákosníčku Zahradní slavnost Prázdninová besídka v miniškolce Rákosníček Rákosníček

Více

Mateřská škola Markova 1176 Frenštát pod Radhoštěm Výroční zpráva za školní rok 2012/2013

Mateřská škola Markova 1176 Frenštát pod Radhoštěm Výroční zpráva za školní rok 2012/2013 Mateřská škola Markova 1176 Frenštát pod Radhoštěm Výroční zpráva za školní rok 2012/2013 Příloha výroční zprávy školy 1 Charakteristika školy: Mateřská škola Frenštát p. R., Markova 1176 je součástí organizace

Více

Za pohádkou pohádka. Školní vzdělávací program pro předškolní vzdělávání.

Za pohádkou pohádka. Školní vzdělávací program pro předškolní vzdělávání. Za pohádkou pohádka Školní vzdělávací program pro předškolní vzdělávání. Obsah 1. Historie a charakteristika školy 2. Identifikační údaje 3. Prostorové a hygienické podmínky 4. Materiální podmínky : tělocvična

Více

Č. j.: 061-286/98-1041 Inspektorát č 6 - Ústí nad Labem INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Hajmová Jaroslava Městský úřad Louny ŠÚ Louny

Č. j.: 061-286/98-1041 Inspektorát č 6 - Ústí nad Labem INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Hajmová Jaroslava Městský úřad Louny ŠÚ Louny Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E Č. j.: 061-286/98-1041 Inspektorát č 6 - Ústí nad Labem Signatura: vf3as103 Okresní pracoviště Chomutov INSPEKČNÍ ZPRÁVA Škola / školské zařízení: Mateřská škola Louny,

Více

MAS Sdružení pro rozvoj Poličska o.s., MAS Moravskotřebovsko a Jevíčsko o.p.s. Místní akční skupina Hlinecko, o.s.

MAS Sdružení pro rozvoj Poličska o.s., MAS Moravskotřebovsko a Jevíčsko o.p.s. Místní akční skupina Hlinecko, o.s. MAS Sdružení pro rozvoj Poličska o.s., MAS Moravskotřebovsko a Jevíčsko o.p.s. Místní akční skupina Hlinecko, o.s. V kmenové MAS je do projektu zapojeno 5 knihoven Pustá Kamenice Oldřiš Kamenec u Poličky

Více

Nová Ves u Nového Města na Moravě

Nová Ves u Nového Města na Moravě 1. Základní údaje o škole Základní škola a Mateřská škola Nová Ves u Nového Města na Moravě, okres Žd ár nad Sázavou, příspěvková organizace Nová Ves u Nového Města na Moravě 70 592 31 Nové Město na Moravě

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI KLUBU. SHM Újezd u Brna. V Újezdě u Brna 15. března 2008

ZPRÁVA O ČINNOSTI KLUBU. SHM Újezd u Brna. V Újezdě u Brna 15. března 2008 ZPRÁVA O ČINNOSTI KLUBU SHM Újezd u Brna 2008 V Újezdě u Brna 15. března 2008 členská základna Na konci školního roku 2006/07 měl náš Klub 204 členů. V současné době, tedy v březnu 2008 se pohybujeme na

Více

Informace o MŠ. Název: MŠ Bordovice Adresa: Bordovice 83, 744 01 Telefon: 556 855539 Email: ms@bordovice.cz. Počet tříd: 1

Informace o MŠ. Název: MŠ Bordovice Adresa: Bordovice 83, 744 01 Telefon: 556 855539 Email: ms@bordovice.cz. Počet tříd: 1 Informace o MŠ Název: MŠ Bordovice Adresa: Bordovice 83, 744 01 Telefon: 556 855539 Email: ms@bordovice.cz Počet tříd: 1 Věkové složení: zpravidla 2,5-6 let Ředitelka školy: Mgr. Kateřina Slabá Učitelka:

Více

Výroční zpráva 2014 OS KARO

Výroční zpráva 2014 OS KARO Výroční zpráva 2014 OS KARO zpracována podle Standardu pro vykazování činnosti sociálních podniků (SRS Social Reporting Standard) obsah ČÁST A ZÁKLADNÍ PŘEHLED strana 1. Úvod 3 1.1 Vize a poslání 4 1.2

Více

Základní škola Valašské Meziříčí, Křižná 167, okres Vsetín, příspěvková organizace

Základní škola Valašské Meziříčí, Křižná 167, okres Vsetín, příspěvková organizace ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ŠKOLNÍ DRUŽINA Základní škola Valašské Meziříčí, Křižná 167, okres Vsetín, příspěvková organizace MOTTO: PLNÉ ÚLY, SPOUSTA HER, DO DRUŽINY ZAVÍTEJ! IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Údaje o

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY (ŠKOLNÍ ROK 2014/2015)

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY (ŠKOLNÍ ROK 2014/2015) Základní škola a Mateřská škola Bílý Potok, okres Liberec, příspěvková organizace Bílý Potok 220, 43 2 Hejnice Tel.: 482 322 10 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY (ŠKOLNÍ ROK 2014/201) Zprávu předkládá: Mgr.

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 číslo: 20

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 číslo: 20 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 číslo: 20 Obsah: Slovo ředitele školy,projektový den, divadelní představení, Podzimní radovánky, výlet do Prahy, vyhodnocení

Více

Kroužek pozemního hokeje při ZŠ T.G.M. v Mnichovicích

Kroužek pozemního hokeje při ZŠ T.G.M. v Mnichovicích Kroužek pozemního hokeje při ZŠ T.G.M. v Mnichovicích Kroužek probíhá pod vedením svazového trenéra Tomáše Babického Každý Čtvrtek od 15:30 do 16:30 za dobrého počasí na hřišti s umělou trávou, za špatného

Více

Masarykova ZŠ a MŠ Železnice Školní rok 2014/2015 Číslo časopisu: 2. Období: PROSINEC

Masarykova ZŠ a MŠ Železnice Školní rok 2014/2015 Číslo časopisu: 2. Období: PROSINEC Masarykova ZŠ a MŠ Železnice Školní rok 2014/2015 Číslo časopisu: 2. Období: PROSINEC Rozloučení s kalendářním rokem 2014 Ani jsme se nenadáli (opět! ) a už se blíží nový kalendářní rok ( už zase!). Vážení

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ BAŠŤ SE BAVÍ

VÝROČNÍ ZPRÁVA OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ BAŠŤ SE BAVÍ VÝROČNÍ ZPRÁVA OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ BAŠŤ SE BAVÍ ZA ROK 2011 Obsah strana 1. Úvodní slovo předsedkyně sdružení... 3 2. Kdo jsme 2. 1. Prezentace sdružení... 4 2. 2. Profily členek Výkonné rady... 5 3. Činnost

Více

Úvodní slovo. Klub PMD, občanské sdružení Výroční zpráva 2009

Úvodní slovo. Klub PMD, občanské sdružení Výroční zpráva 2009 Výroční zpráva za rok 2009 Úvodní slovo... 1 Základní informace o sdružení... 2 Historie sdružení... 3 Poslání a cíle sdružení... 3 Akce v průběhu roku 2009 (počet akcí, dětí)... 4 Propagace sdružení...

Více

STANOVY Spolek Mateřské centrum Andílci, z. s.

STANOVY Spolek Mateřské centrum Andílci, z. s. STANOVY Spolek Mateřské centrum Andílci, z. s. ČLÁNEK I. Název a sídlo spolku Název spolku: Mateřské centrum Andílci, z. s. Zkrácený název: MC Andílci, z. s. Sídlo spolku: 1. máje 610, 675 55 Hrotovice

Více

VESNOVINY 5/2015 dvouměsíčník Vesna, o.p.s., Údolní 10, 602 00 Brno vychází 31. 10. 2015 -----------------------------------------------

VESNOVINY 5/2015 dvouměsíčník Vesna, o.p.s., Údolní 10, 602 00 Brno vychází 31. 10. 2015 ----------------------------------------------- VESNOVINY 5/2015 dvouměsíčník Vesna, o.p.s., Údolní 10, 602 00 Brno vychází 31. 10. 2015 ----------------------------------------------- Milí příznivci Vesny, čas neúprosně běží jako voda. Ani jsme se

Více

Zpráva o činnosti MC Domeček za r. 2006

Zpráva o činnosti MC Domeček za r. 2006 Zpráva o činnosti MC Domeček za r. 2006 Poslání MC Domeček Posláním a cílem MC Domeček je odstranění izolace rodičů na mateřské dovolené a její zpestření, usnadnění jejich návratu zpět do zaměstnání a

Více

PŘÍLOHA K VÝROČNÍ ZPRÁVĚ ZA ŠKOLNÍ ROK 2012/2013

PŘÍLOHA K VÝROČNÍ ZPRÁVĚ ZA ŠKOLNÍ ROK 2012/2013 PŘÍLOHA K VÝROČNÍ ZPRÁVĚ ZA ŠKOLNÍ ROK 2012/2013 Nový školní rok byl slavnostně zahájen 3.září. Přivítali jsme 16 prvňáčků. V pátek 14. září k nám zavítali herci "Divadélka pro školy" z Hradce Králové.

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ŠK. ROK 2013/14. Výroční zpráva aktivity Skupiny J&G Společnosti za školní rok 2013/14. Skupina J&G Společnost

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ŠK. ROK 2013/14. Výroční zpráva aktivity Skupiny J&G Společnosti za školní rok 2013/14. Skupina J&G Společnost Skupina J&G Společnost Středisko aktivity Základní škola, Dr. E. Beneše 1, Šumperk 787 01 E-mail info@jagspolecnost.de.vu www.jagspolecnost.de.vu VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ŠK. ROK 2013/14 Výroční zpráva aktivity

Více

Slovo paní ředitelky..1 Štědrý den v kuchyni 2 Slovo od sociální pracovnice.. 3 Vánoční aktivity...4-5 Příspěvky uživatelů...6-8 Křížovka...

Slovo paní ředitelky..1 Štědrý den v kuchyni 2 Slovo od sociální pracovnice.. 3 Vánoční aktivity...4-5 Příspěvky uživatelů...6-8 Křížovka... Slovo paní ředitelky..1 Štědrý den v kuchyni 2 Slovo od sociální pracovnice.. 3 Vánoční aktivity...4-5 Příspěvky uživatelů...6-8 Křížovka.....9 Přání...10 Vánoce jsou jedním z nejkrásnějších období roku.

Více

mateřské centrum radost

mateřské centrum radost www.mcradost.cz mateřské centrum radost PO ÚT ST ČT PÁ herna AJ cvičení herna cvičení klubík cvičení těhotných cvičení pro ženy herna / kkd flétna powerjóga mimísci / babykino sourozenci kaštánek pohádkové

Více

KRONIKA ZŠ HORNÍ KOSTELEC 2012/2013

KRONIKA ZŠ HORNÍ KOSTELEC 2012/2013 KRONIKA ZŠ HORNÍ KOSTELEC 2012/2013 3.9. zahájení školního roku 2012/2013 6.9. Třídní schůzka společná část prezentace psycholožky I. Vašátkové, představení psycholožky Z. Romáškové, ukázka práce na interaktivní

Více

PROSINEC, LEDEN, ÚNOR 2016 8. vydání

PROSINEC, LEDEN, ÚNOR 2016 8. vydání PROSINEC, LEDEN, ÚNOR 2016 8. vydání Mateřská škola Přeštice, ulice Dukelská 1 Vážení rodiče, opět se společně s námi setkáváte díky časopisu Dukeláček, který Vám i nadále bude přinášet dění v naší mateřské

Více

Výroční zpráva 2010. 1. Úvodní slovo

Výroční zpráva 2010. 1. Úvodní slovo 1. Úvodní slovo Občanské sdružení KARO (Klub Aktivních ROdin) provozuje v Trutnově Mateřské centrum KAROlínka od roku 1999. Sídlí v budově Stacionáře pro tělesně postižené a zdravotně oslabené v ulici

Více

Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2013 2014

Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2013 2014 Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2013 2014 Projednáno na pedagogické radě 7. 10. 2014 Schváleno školskou radou 7. 10. 2014 V Kojetíně 7. 10. 2014 Telefon 581762036 IČO 61985571 Mgr. Pavlíček

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014. Hradecké centrum pro osoby se sluchovým postižením o. p. s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014. Hradecké centrum pro osoby se sluchovým postižením o. p. s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 Hradecké centrum pro osoby se sluchovým postižením o. p. s. SLUCH VÁM SICE NEVRÁTÍME, ALE POMŮŽEME VÁM SE SLUCHOVOU VADOU ŽÍT KVALITNĚJI SLOVO ÚVODEM Vážení přátelé, je nám ctí, že

Více

Mateřská škola Havířov Město U Stromovky 60

Mateřská škola Havířov Město U Stromovky 60 Mateřská škola Havířov Město U Stromovky 60 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI 2014/2015 Výroční zpráva za školní rok 2014/15 je zpracována v souladu s 7 vyhlášky č. 15/2005 Sb., ve znění vyhlášky č. 225/2009 Sb.,

Více

3. CHARAKTERISTIKA ŠKOLY

3. CHARAKTERISTIKA ŠKOLY 3. CHARAKTERISTIKA ŠKOLY 3.1. Úplnost a velikost školy, vybavení školy Základní škola a Mateřská škola Střelice je právním subjektem zřízeným Obcí Střelice. Zahrnuje tyto součásti: Základní škola ulice

Více

Sociální služby pro seniory Olomouc, p.o.; Zikova 618/14, 770 10 Olomouc. Centrum denních služeb; Rooseveltova 384/88a, 770 10 Olomouc PODZIM 2015

Sociální služby pro seniory Olomouc, p.o.; Zikova 618/14, 770 10 Olomouc. Centrum denních služeb; Rooseveltova 384/88a, 770 10 Olomouc PODZIM 2015 Sociální služby pro seniory Olomouc, p.o.; Zikova 618/14, 770 10 Olomouc Centrum denních služeb; Rooseveltova 384/88a, 770 10 Olomouc Číslo: 3/2015 Ročník: I. PODZIM 2015 Tento čtvrtletník je vydávaný

Více

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIS-1119/15-S. Družstevní 422, 257 51 Bystřice msbystrice@seznam.

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIS-1119/15-S. Družstevní 422, 257 51 Bystřice msbystrice@seznam. INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIS-1119/15-S Název právnické osoby vykonávající činnost školy a školského zařízení Sídlo E-mail právnické osoby IČ 75034492 Identifikátor 600041875 Právní forma Zastoupená Zřizovatel

Více

Základní škola a Mateřská škola Mírov okres Šumperk, příspěvková organizace

Základní škola a Mateřská škola Mírov okres Šumperk, příspěvková organizace Základní škola a Mateřská škola Mírov okres Šumperk, příspěvková organizace VZDĚLÁVACÍ KONCEPCE ZŠ V souladu se vzdělávací koncepcí je vyučováno v 5. ročníku podle učebních osnov Základní škola, které

Více

Únor 2016 zdarma číslo 2/ ročník 13. Domek (Keramika 20. 1. 2016)

Únor 2016 zdarma číslo 2/ ročník 13. Domek (Keramika 20. 1. 2016) U nás rozkvetete. Únor 2016 zdarma číslo 2/ ročník 13 Domek (Keramika 20. 1. 2016) Vybíráme z obsahu: Dotek, komunikace, zázemí z regionálního setkání Sítě MC Dětský karneval Večerníček tentokrát v Orlovně

Více

ZŠ Brněnec. 3. číslo časopisu. Školák. školní rok: 2015 / 2016 www.zsbrnenec.cz. Vážení čtenáři,

ZŠ Brněnec. 3. číslo časopisu. Školák. školní rok: 2015 / 2016 www.zsbrnenec.cz. Vážení čtenáři, ZŠ Brněnec 3. číslo časopisu Školák školní rok: 2015 / 2016 www.zsbrnenec.cz Vážení čtenáři, právě držíte v ruce třetí číslo školního časopisu ve školním roce 2015 / 2016. Redakce školního časopisu si

Více

Občanské sdružení. Naše škola

Občanské sdružení. Naše škola Občanské sdružení Naše škola Výroční zpráva 2007 Kontakt: Adresa: Občanské sdružení Naše škola Marie Dolanské 19 746 01 Opava-Vlaštovičky e-mail: nase.skola@seznam.cz http://www.sweb.cz/nase.skola OBSAH:

Více

INFORMAČNÍ BROŽURA ZÁKLADNÍ ŠKOLY BRATŘÍ ČAPKŮ ÚPICE. Co nabízí naše škola?

INFORMAČNÍ BROŽURA ZÁKLADNÍ ŠKOLY BRATŘÍ ČAPKŮ ÚPICE. Co nabízí naše škola? INFORMAČNÍ BROŽURA ZÁKLADNÍ ŠKOLY BRATŘÍ ČAPKŮ ÚPICE Co nabízí naše škola? JIŽ OD ROKU 2006/2007 VYUČUJEME PODLE NAŠEHO ŠKOLNÍHO VZDĚLÁVACÍHO PROGRAMU BLAHOVÁČEK V LETOŠNÍM ŠKOLNÍM ROCE BYLY ŽÁKŮM NABÍDNUTY

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2007. Mateřské centrum MaMiMa- Maminky-Miminka a Nápady,o.s. Na Babí 190 Police nad Metují 549 54

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2007. Mateřské centrum MaMiMa- Maminky-Miminka a Nápady,o.s. Na Babí 190 Police nad Metují 549 54 - 1 - VÝROČNÍ ZPRÁVA 2007 Mateřské centrum MaMiMa- Maminky-Miminka a Nápady,o.s. Na Babí 190 Police nad Metují 549 54 Poděkování Za podporu a spolupráci Našim manželům a partnerům ZŠ a MŠ v Polici nad

Více

Adéla Davidová: K filmu Robinson Crusoe

Adéla Davidová: K filmu Robinson Crusoe Kalendář 9. 13. 5. škola v přírodě, Černý Důl 20. 5. integrační aktivita MŠ a ZŠ 1. 6. dětský den 3. 6. projektový den: Den životního prostředí 10. 6. integrační aktivita MŠ a ZŠ 10. 6. florbalový turnaj

Více

DRŽOVICKÝ ZPRAVODAJ LIST č. 5 / 2015

DRŽOVICKÝ ZPRAVODAJ LIST č. 5 / 2015 LIST č. 5 / 2015 Ročník 10 Vážení spoluobčané, podzim, který byl letos opravdu příjemně teplý a krásně barevný, nás pomalu a jistě opouští. Doufáme, že jste stihli zazimovat své zahrádky a připravili se

Více

Výroční zpráva Základní školy Šťáhlavy za rok 2011/2012

Výroční zpráva Základní školy Šťáhlavy za rok 2011/2012 Výroční zpráva Základní školy Šťáhlavy za rok 2011/2012 1 Základní údaje o škole 1.1 Název (podle zřizovací listiny): Základní škola Šťáhlavy sídlo: Komenského 126, Šťáhlavy, 332 03 IČO: 60611278 zřizovatel

Více

zůstatek pro šk.rok 2005/2006 268,- Matouš Ryška

zůstatek pro šk.rok 2005/2006 268,- Matouš Ryška Zůstatek ze šk.roku 2004/2005 0,- Příjmy: příspěvky žáků 4 440,- Sponzoři 2 800,- Zisky z akcí 1 388,- Obecní úřad + příspěvky na karneval 1 856,- 10 484,- výdaje: příspěvek na výlet (66 žáků) 1 650,-

Více

MATEŘSKÁ ŠKOLA PLÁN NA ŠKOLNÍ ROK 2015-2016

MATEŘSKÁ ŠKOLA PLÁN NA ŠKOLNÍ ROK 2015-2016 MATEŘSKÁ ŠKOLA PLÁN NA ŠKOLNÍ ROK 2015-2016 Obecná charakteristika mateřské školy Mateřská škola je součástí zařízení MŠ, ZŠ a SŠ pro sluchově postižené v Českých Budějovicích. Má 2 oddělení třídu pro

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2015

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2015 Registrováno u Ministerstva kultury ČR, datum evidence 1.1.2013, evidenční číslo 4-068/2013; IČO: 00445215; číslo transparentního účtu: 2400386976/2010 Fio banka, a.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2015 Pobočka

Více

OSADNÍ VÝBOR - SEDLČÁNKY. Informace o činnosti za rok 2011 Výroční zpráva

OSADNÍ VÝBOR - SEDLČÁNKY. Informace o činnosti za rok 2011 Výroční zpráva OSADNÍ VÝBOR - SEDLČÁNKY Informace o činnosti za rok 2011 Výroční zpráva Předseda OV: Petr Kabát Členové: Lenka Kadlecová, Andrea Maturová, Mgr. Jaroslav Hodyc, Ing. Jakub Procházka, Jindřich Polívka DiS.,

Více

Časopis MŠ. Říjen 2015

Časopis MŠ. Říjen 2015 Základní škola a Mateřská škola Ústí nad Labem, Jitřní 277, příspěvková organizace Časopis MŠ Říjen 2015 Vydává: Mateřská škola Ústí nad Labem Brná Sebuzínská 42 Tel: 475 541 175 Mobil: 720 619 239 http://www.zsamsbrna.cz/

Více

Vyhodnocení dotazníku pro rodiče žáků ZŠ a MŠ Město Touškov rok 2016

Vyhodnocení dotazníku pro rodiče žáků ZŠ a MŠ Město Touškov rok 2016 Základní škola a Mateřská škola Město Touškov, příspěvková organizace Tel.:377922312, e-mail:zsmestotouskov@seznam.cz, www.skola.touskov.cz Vyhodnocení dotazníku pro rodiče žáků ZŠ a MŠ Město Touškov rok

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZÁKLADNÍ ŠKOLY WALDORFSKÉ A MATEŘSKÉ ŠKOLY ČESKÉ BUDĚJOVICE O.P.S. ZA ŠKOLNÍ ROK 2010/2011

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZÁKLADNÍ ŠKOLY WALDORFSKÉ A MATEŘSKÉ ŠKOLY ČESKÉ BUDĚJOVICE O.P.S. ZA ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZÁKLADNÍ ŠKOLY WALDORFSKÉ A MATEŘSKÉ ŠKOLY ČESKÉ BUDĚJOVICE O.P.S. ZA ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 Zpracováno podle Vyhlášky č. 15/2005 Sb., ve znění Vyhlášky č. 225/2009 Sb., kterou

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2009 / 2010 Zpracovala: Bc. Martina Řehořovská Eva Beránková Ve Vrčeni, 20. července 2010 č.j. 55/2010 1 OBSAH : 1. Základní údaje o škole a) Charakteristika

Více

Základní škola a Mateřská škola Teplice, Koperníkova 2592 portfolio I. stupně zpracovala: Mgr. Alena Štemberová

Základní škola a Mateřská škola Teplice, Koperníkova 2592 portfolio I. stupně zpracovala: Mgr. Alena Štemberová Základní škola a Mateřská škola Teplice, Koperníkova 2592 IČO: 63788152, www.zskopernikova.cz portfolio I. stupně zpracovala: Mgr. Alena Štemberová Na pondělí 21. prosince si paní učitelky pro děti I.

Více

17. prosince - Vánoční besídka

17. prosince - Vánoční besídka 17. prosince - Vánoční besídka Vánoční besídka, která se konala 17.12. v DIVADLE NA KOPEČKU, se vydařila. Obě představení byla plná tance, her, zpěvu a taky reklam. Účinkovali zde i herci ze souboru Studánka

Více

PODZIM - září říjen listopad

PODZIM - září říjen listopad ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLNÍ DRUŽINY PŘI ZŠ A MŠ ŘEČANY N. L. VE ŠKOLNÍM ROCE 2013/2014 Příloha 2 Ve školním roce 2013/2014 bylo ve školní družině zapsáno celkem 50 dětí z 1. 4. třídy. Otevřena byla 2 oddělení.

Více

Základní a mateřská škola Vejprnice. Jakuba Husníka 527 330 27 Vejprnice tel. 377826213. Školní vzdělávací plán. Školní družina

Základní a mateřská škola Vejprnice. Jakuba Husníka 527 330 27 Vejprnice tel. 377826213. Školní vzdělávací plán. Školní družina Základní a mateřská škola Vejprnice Jakuba Husníka 527 330 27 Vejprnice tel. 377826213 Školní vzdělávací plán Školní družina Motto: Spolu a s úsměvem... Charakteristika ŠD Školní družina je školské zařízení

Více

Občanské sdružení Jenštejn. Výroční zpráva 2014. Výroční zpráva 2014. Občanské sdružení Jenštejn. Hradní 135, 250 73, Jenštejn

Občanské sdružení Jenštejn. Výroční zpráva 2014. Výroční zpráva 2014. Občanské sdružení Jenštejn. Hradní 135, 250 73, Jenštejn Výroční zpráva 2014 Občanské sdružení Jenštejn Hradní 135, 250 73, Jenštejn 1 Cíle sdružení Provozovat Rodinné centrum Jenštejnský trpaslík Vytvořit místo pro setkávání rodičů a dětí Umožnit rodičům, dětem

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA MATEŘSKÉ ŠKOLY. Školní rok 2014/2015

VÝROČNÍ ZPRÁVA MATEŘSKÉ ŠKOLY. Školní rok 2014/2015 VÝROČNÍ ZPRÁVA MATEŘSKÉ ŠKOLY Školní rok 2014/2015 Základní charakteristika mateřské školy Název školy: Sídlo: Základní a Mateřská škola Radostice Školní 80, Radostice 664 46 Prštice u Brna Telefon: 721

Více

BURZA FILANTROPIE 1 V PARDUBICKÉM KRAJI 7. 10. 2015 Ústí nad Orlicí 14. 10. 2015 Litomyšl

BURZA FILANTROPIE 1 V PARDUBICKÉM KRAJI 7. 10. 2015 Ústí nad Orlicí 14. 10. 2015 Litomyšl +420 461 031 821 BURZA FILANTROPIE 1 V PARDUBICKÉM KRAJI 7. 10. 2015 Ústí nad Orlicí 14. 10. 2015 Litomyšl Vyplňte, do jaké Burzy filantropie se hlásíte (okres Ústí nad Orlicí/okres Svitavy) Organizace

Více