Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2014/2015

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2014/2015"

Transkript

1 Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2014/2015 Září září jsme nový školní rok zahájili na obou odděleních předáním rozvrhů a drobných dárečků dětem, které již trávily na odděleních závěr prázdnin, ale i těm, které v tento den teprve do nemocnice přišly. 3. září maloval dětským pacientům na dětské chirurgii obrázky pan malíř Jan Honza Lušovský. Hrajeme si, učíme se, malujeme do soutěže: O čem děti sní, vyrábíme.

2 Letní výzdobu střídá zase podzimní přišli na preventivní program žáci ze základní školy Noe. Péťa je náš kamarád. Klauni přicházeli každý týden rozveselit a pobavit všechny děti.

3 Říjen října jsme si připomněli Mezinárodní den seniorů, vyprávěli jsme si, jak se k nim chovat a jak jim pomáhat. Ve stejný den jsme na besedě s pracovnicí Krajské knihovny Pardubice objevovali plno zajímavých knížek. Preventivní programy pokračovaly 2. října s dětmi z Mateřské školy Kamínek. 2. října obě oddělení navštívili zástupci BK JIP Pardubice a vyhlásili 2. ročník výtvarné soutěže BasketMalování. Letošním patronem projektu je Petr Bohačík, hráč BK JIP Pardubice.

4 7. října maloval na dětském oddělení pro radost pan Jan Honza Lušovský. 8. října za malými pacienty přijeli herci Kateřina Vlnická a Tomáš Stolařík s divadelním představením O nenasytném hltounovi aneb Koblížku, já tě sním. Divadelní představení pro dětská lůžková oddělení pořádá společnost BSJ group. Od 10. října začala výměna oken na dětském oddělení. 17. října jsme si povídali o Světovém dni úrazů.

5 V pátečním programu bylo zařazeno malování obrázků s tématikou prevence úrazů, četba knížek, vyhledávání na internetu, doplňování pracovních listů a sledování osvětových filmů o každodenním nebezpečí možného vzniku úrazů. Preventivní program se strážnicemi Městské policie Pardubice zaujal malé i větší děti, ale i přítomní rodiče živě diskutovali. Všichni dětští pacienti obdrželi drobné dárky k této problematice. Každý týden nás rozesmávaly legrácky klaunů. Podzimní plody jsou pro nás velkou inspirací a využili jsme je k podzimní výzdobě.

6 Listopad maloval pro děti obrázky pro radost Jan Honza Lušovský jsme si připomněli Mezinárodní den nevidomých. Povídali jsme si o významných událostech a navštívili děti na dětské chirurgii zástupci BK JIP Pardubice kreslili s dětmi výkresy do soutěže Basketmalování, ale také si se zájmem prohlédli již hotové obrázky jsme společně na dětské chirurgii zazpívali a popřáli k narozeninám malé pacientce Kristýnce, která je dlouhodobě hospitalizovaná s maminkou.

7 Podzimní plody jsme využili k podzimní výzdobě na oddělení dětské chirurgie. Těšíme se na Mikuláše a čerty, a proto jsme začali na jejich příchod připravovat výzdobu na dětském oddělení. Klauni přinášeli radost každý týden.

8 Prosinec 2014 Začali jsme se připravovat na Mikuláše, adventní a předvánoční čas dětem kreslil veselé obrázky Jan Honza Lušovský si s dětmi a jejich rodiči na dětské chirurgii povídal pan Petr Martínek z Ekocentra Paleta. Přiblížil malým pacientům adventní a vánoční čas, různé zvyky, které se dodržovaly dříve a i ty, které přetrvávají v rodinách do dnešní doby. Děti si mohly rozkrojit jablíčko, děvčata házela botou, lilo se olovo a malí pacienti si také pouštěli svíčky na ořechové skořápce. Na závěr si každý vyrobil svíčku ze včelího vosku. I děti z dětského oddělení, které se programu nemohly zúčastnit, vyráběly, třeba i na lůžku.

9 proběhlo v zasedací místnosti dětského oddělení vyhodnocení soutěže BasketMalování za účasti pana Pešky a Boháčika. S návštěvou dětí v nemocnici si letos Mikuláš počkal na Z jeho příchodu se radovaly děti na dětském oddělení, infekci a na dětské chirurgii. Poděkování patří hercům Východočeského divadla J. Ondruškové, A. Postlerovi a P. Červenému, kteří ani letos na dětské pacienty nezapomněli. A paní učitelce Zdeňce Beranové, která obstarala pro hospitalizované děti od sponzorů z Globusu, balíčky plné dobrot.

10 v programu DDM Beta vánoční tvoření s ing. Hrabaňovou, malí pacienti s velkým zájmem zdobili keramické ozdoby a vyráběli PF 2015.

11 Těšíme se na příchod Ježíška, zdobíme, vyrábíme, tvoříme.

12 Pravidelně přicházeli zdravotní klauni potěšit malé i velké pacienty. Leden 2015 I v novém kalendářním roce, jsme pro naše školáky a malé pacienty připravily spoustu zajímavých akcí. Učení, hraní a tvoření je každodení součástí práce školy, školní družiny a mateřské školy. 7. ledna navštívily oddělení dětské chirurgie a dětského oddělení, pracovnice Pardubické krajské knihovny.

13 27. ledna dětem kreslil veselé obrázky Jan Honza Lušovský. 28. ledna si s dětmi a jejich rodiči na dětské chirurgii povídala pracovnice Ekocentra Paleta o přikrmování ptáčků, kteří u nás přezimují. Do výroby krmítek se zapojily nejen děti, ale i jejich rodiče a učitelky školy. Poté jsme vyrobená krmítka instalovali v areálu nemocnice. Dřevěné krmítko, které vyrobil Pepa, předal sestřičkám z dětského oddělení JIP, aby i nemocné děti, mohly pozorovat ptáčky na krmítku.

14 Každý týden rozveselovali, třeba i při učení, děti klauni.

15 Únor 2015 Od 2. do 20. února byl zákaz návštěv, a tak jsme nemohli zrealizovat naplánované akce. Přesto jsme ale nezaháleli. Učili jsme se, tvořili jsme z různých materiálů a připravovali výzdobu.

16 Vystřihovali jsme srdíčka k Valentýnovi a vyzdobili jimi také postýlku dlouhodobého pacienta Vašíka. Vašík si hraje a znovu se učí chodit. Povídali o končícím Masopustu a vyráběli jsme masopustní masky.

17 25. února maloval obrázky na přání pan J. H. Lušovský. Těšili jsme se na klauny.

18 Březen 2015 Celý březen se nesl v přípravách blížícího jara. Obměnili jsme výzdobu a postupně se také chystali na Velikonoce. 4. března si v programu Ekocentra Paleta s panem Martínkem děti i jejich rodiče na dětské chirurgii vyzkoušeli výrobu dvou druhů svíček. Jako první si z hlíny vymodelovali kahánky, které postupně naplnili parafínem. Druhý typ svíčky vznikl postupným namáčením knotu do roztaveného parafínu a následným chlazením ve studené vodě.

19 Ani letos jsme nezapomněli na Měsíc čtenářů březen. Povídali jsme si o oblíbených knihách a o těch, které si děti s sebou přinesly do nemocnice. Kdo neměl svoji, si mohl vybrat ze školní žákovské knihovny. Na internetu jsme vyhledávali informace o autorech, kteří mají v tomto roce výročí, zaujaly nás Drdovy České pohádky, které jsou předlohou známých filmových zpracování. Nezapomněli jsme ani na osobnost Karla Čapka a Boženy Němcové a ze zahraničních autorů jsme byli okouzleni příběhy Mauglího z Knihy džunglí. Opět se mezi našimi pacienty našla malířka Kristýnka Vargová. Již tradičně jsme vyráběli pro seniory z Geriatrického centra záložky, které jsme jim 10. března předali. 11. března nám o knihách vyprávěly pracovnice Krajské knihovny Pardubice. Z velkého množství knih, časopisů a encyklopedií si mohli vybrat malí i velcí čtenáři. 18. března paní Říhová z Městské knihovny Sezemice přinesla omalovánky, záložky, pexesa. Zaujali nás ukázky z knihy, Pomsta darebáka Davida. K blížícím se Velikonocům si děti mohly omalovat papírové kraslice, které jim poslal sezemický skřítek Knihovníček.

20 Každý týden tradičně rozveselovali děti klauni. Duben 2015 Na konci března a začátkem dubna u nás byla na praxi studentka Speciální pedagogiky pro 2. stupeň a střední školu Univerzity Palackého Olomouc, Eva Dobružská. K blížícím se Velikonocům vyrobila krásné králíčky.

21 Nezapomněli jsme na velikonoční přáníčka. 1. dubna s dětmi besedovala strážnice Městské policie Pardubice Blanka Holešovská. V průběhu měsíce dubna jsme si povídali o bezpečnosti, poznávali jsme dopravní značky, hráli dopravní pexeso, vyzkoušeli si svoje znalosti dopravních značek v různých didaktických hrách a doplňovali jsme pracovní listy s tematikou bezpečnosti. Jaro, změny v přírodě, motýli, Den Země - to vše se prolíná v naší výzdobě oddělení. Na Den Země jsme si připravili vzkazy s našimi předsevzetími, jak si naši Zemi zachovat co nejzdravější. Nejen 22. dubna jsme naše činnosti věnovali Dni Země. Doplňovali jsme pracovní listy, pravopisná cvičení s touto tematikou, povídali jsme si o významu vody pro naši planetu, třídili odpad do papírových kontejnerů, hráli hry a ti starší sledovali, jaký význam má recyklace odpadů. Také jsme si naše znalosti doplnili v knize Život pro planetu Zemi.

22 Odpoledne nás okouzlili svojí krásou barevní motýli, které nám již potřetí přinesl ukázat ing. Sebránek. O svém koníčku velmi zajímavě vyprávěl, a dokonce jsme pozorovali živou housenku a mohli si prohlédnout zakuklené motýly. S příchodem jara začaly první návštěvy dětí z mateřských škol. Tou první byla MŠ Raisova a MŠ K Polabinám.

23 O životě včel jsme se dozvěděli mnoho zajímavých informací v programu Ekocentra Paleta. Vyprávění paní Jany Hančové zaujalo všechny diváky, zahráli jsme si na včelky a dokonce jsme si i pochutnali na medu. Každý týden nás rozveselovali klauni.

24 Text a úprava: PaedDr. Magdalena Dušková, Mgr. Sylva Karbašová Foto: PaedDr. Magdalena Dušková, Zdeňka Beranová, DiS., Mgr. Jitka Páralová, Mgr. Sylva Karbašová, Mgr. Dušan Korel

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2015/2016

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2015/2016 Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2015/2016 Září 2015 1. září jsme nový školní rok zahájili na obou odděleních předáním rozvrhů a drobných dárečků dětem,

Více

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2013/2014

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2013/2014 Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2013/2014 Září 2013 2. září jsme zahájili společně nový školní rok 2013/2014. Všechny děti se radovaly z drobných dárečků.

Více

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2015/2016

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2015/2016 Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2015/2016 Září 2015 1. září jsme nový školní rok zahájili na obou odděleních předáním rozvrhů a drobných dárečků dětem,

Více

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2014/2015

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2014/2015 Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2014/2015 Září 2014 1. září jsme nový školní rok zahájili na obou odděleních předáním rozvrhů a drobných dárečků dětem,

Více

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2017/2018

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2017/2018 Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2017/2018 Září 2017 Nový školní rok 2017/18 byl na obou odděleních zahájen 4. září. Všechny nemocné děti dostaly drobné

Více

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2017/2018

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2017/2018 Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2017/2018 Září 2017 Nový školní rok 2017/18 byl na obou odděleních zahájen 4. září. Všechny nemocné děti dostaly drobné

Více

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2017/2018

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2017/2018 Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2017/2018 Září 2017 Nový školní rok 2017/18 byl na obou odděleních zahájen 4. září. Všechny nemocné děti dostaly drobné

Více

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2016/2017

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2016/2017 Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2016/2017 Září 2016 1. září jsme zahájili na obou odděleních školní rok 2016/17. Nemocným dětem jsme předaly drobné dárečky,

Více

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2017/2018

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2017/2018 Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2017/2018 Září 2017 Nový školní rok 2017/18 byl na obou odděleních zahájen 4. září. Všechny nemocné děti dostaly drobné

Více

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2016/2017

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2016/2017 Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2016/2017 Září 2016 1. září jsme zahájili na obou odděleních školní rok 2016/17. Nemocným dětem jsme předaly drobné dárečky,

Více

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2017/2018

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2017/2018 Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2017/2018 Září 2017 Nový školní rok 2017/18 byl na obou odděleních zahájen 4. září. Všechny nemocné děti dostaly drobné

Více

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2015/2016

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2015/2016 Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2015/2016 Září 2015 1. září jsme nový školní rok zahájili na obou odděleních předáním rozvrhů a drobných dárečků dětem,

Více

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2015/2016

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2015/2016 Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2015/2016 Září 2015 1. září jsme nový školní rok zahájili na obou odděleních předáním rozvrhů a drobných dárečků dětem,

Více

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2016/2017

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2016/2017 Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2016/2017 Září 2016 1. září jsme zahájili na obou odděleních školní rok 2016/17. Nemocným dětem jsme předaly drobné dárečky,

Více

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2015/2016

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2015/2016 Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2015/2016 Září 2015 1. září jsme nový školní rok zahájili na obou odděleních předáním rozvrhů a drobných dárečků dětem,

Více

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2016/2017

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2016/2017 Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2016/2017 Září 2016 1. září jsme zahájili na obou odděleních školní rok 2016/17. Nemocným dětem jsme předaly drobné dárečky,

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA JOSEFA HLÁVKY PŘEŠTICE ŠKOLNÍ DRUŽINA TEMATICKÝ PLÁN ZÁJMOVÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠD DUHOVÝ ROK VE ŠKOLNÍ DRUŽINĚ

ZÁKLADNÍ ŠKOLA JOSEFA HLÁVKY PŘEŠTICE ŠKOLNÍ DRUŽINA TEMATICKÝ PLÁN ZÁJMOVÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠD DUHOVÝ ROK VE ŠKOLNÍ DRUŽINĚ ZÁKLADNÍ ŠKOLA JOSEFA HLÁVKY PŘEŠTICE ŠKOLNÍ DRUŽINA TEMATICKÝ PLÁN ZÁJMOVÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠD DUHOVÝ ROK VE ŠKOLNÍ DRUŽINĚ Hurá do duhové školní družiny Podzim- září, říjen, listopad Tematické okruhy - duhová

Více

INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV

INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV Leden únor 2008 Pravidelné schůzky se konají na adrese: Skálova 35 (nad Salonem Kleopatra) v tyto dny: Pondělí: 15:30 17:30 herna pro děti Středa: 9:30 11:30

Více

Základní škola a Mateřská škola Teplice, Koperníkova 2592 portfolio I. stupně zpracovala: Mgr. Alena Štemberová

Základní škola a Mateřská škola Teplice, Koperníkova 2592 portfolio I. stupně zpracovala: Mgr. Alena Štemberová Základní škola a Mateřská škola Teplice, Koperníkova 2592 IČO: 63788152, www.zskopernikova.cz portfolio I. stupně zpracovala: Mgr. Alena Štemberová Na pondělí 21. prosince si paní učitelky pro děti I.

Více

PODZIM - září říjen listopad

PODZIM - září říjen listopad ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLNÍ DRUŽINY PŘI ZŠ A MŠ ŘEČANY N. L. VE ŠKOLNÍM ROCE 2013/2014 Příloha 2 Ve školním roce 2013/2014 bylo ve školní družině zapsáno celkem 50 dětí z 1. 4. třídy. Otevřena byla 2 oddělení.

Více

Třída 1. B. vítáme Vás. školní rok: 2013 2014

Třída 1. B. vítáme Vás. školní rok: 2013 2014 Třída 1. B vítáme Vás školní rok: 2013 2014 Do naší školičky nastoupily tři první třídy. Naše třída je 1. B. Nás prvňáčků se v 1. B sešlo 20. Z toho je 13 chlapců a 7 dívek. Učí nás paní učitelka Helena

Více

Pardubická 78, 533 61 Choltice. Zpráva o činnosti Knihovny městyse Choltice v roce 2011

Pardubická 78, 533 61 Choltice. Zpráva o činnosti Knihovny městyse Choltice v roce 2011 Pardubická 78, 533 61 Choltice Zpráva o činnosti Knihovny městyse Choltice v roce 2011 Knihovna městyse Choltice působí jako středisková pro 6 knihoven obvodu. Jedná se o knihovny: Veselí, Turkovice, Svinčany,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA KLÁŠTER HRADIŠTĚ NAD JIZEROU IČO: 75034620 TEL. 326 702 246 e-mail : zsklaster@centrum.cz www.skola.klasterhradiste.cz VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ( školní rok 2010/2011

Více

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2015/2016

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2015/2016 Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2015/2016 Září 2015 1. září jsme nový školní rok zahájili na obou odděleních předáním rozvrhů a drobných dárečků dětem,

Více

Rožďalovický předškoláček

Rožďalovický předškoláček 1/2014-2015 1. - 12. září 2014 Se Sluníčky, Beruškami a nejmladšími Myškami jsme v pondělí 1. 9. zahájili nový školní rok. Ve čtvrtek 4.9. přišel děti do školky pobavit klaun Pepíno. V pondělí 8.9. zasadily

Více

Nová Ves u Nového Města na Moravě

Nová Ves u Nového Města na Moravě 1. Základní údaje o škole Základní škola a Mateřská škola Nová Ves u Nového Města na Moravě, okres Žd ár nad Sázavou, příspěvková organizace Nová Ves u Nového Města na Moravě 70 592 31 Nové Město na Moravě

Více

Časopis MŠ. Duben 2015

Časopis MŠ. Duben 2015 Základní škola a Mateřská škola Ústí nad Labem, Jitřní 277, příspěvková organizace Časopis MŠ Duben 2015 Vydává: Mateřská škola Ústí nad Labem Brná Sebuzínská 42 Tel: 475 541 175 Mobil: 720 619 239 http://www.zsamsbrna.cz/

Více

Masarykova ZŠ a MŠ Železnice Školní rok 2014/2015 Číslo časopisu: 2. Období: PROSINEC

Masarykova ZŠ a MŠ Železnice Školní rok 2014/2015 Číslo časopisu: 2. Období: PROSINEC Masarykova ZŠ a MŠ Železnice Školní rok 2014/2015 Číslo časopisu: 2. Období: PROSINEC Rozloučení s kalendářním rokem 2014 Ani jsme se nenadáli (opět! ) a už se blíží nový kalendářní rok ( už zase!). Vážení

Více

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2012/2013

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2012/2013 Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2012/2013 Červen 2013 Ani letos na Den dětí nezapomněli s dárky pro dětské pacienty z AFI Paláce Pardubice. S klaunkou

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ŠKOLY

VÝROČNÍ ZPRÁVA ŠKOLY M A T E Ř S K Á Š K O L A, N E P O L I S Y --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Č.j.: VÝROČNÍ ZPRÁVA ŠKOLY školní

Více

Noviny městyse. vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj

Noviny městyse. vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj Prosinec 2015 Noviny městyse MĚSTYS LITULTOVICE vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj Vážení spoluobčané, před koncem roku je zvykem skládat účty, proto i já bych Vás chtěl krátce seznámit s

Více

Výroční zpráva ZŠ J.A.Komenského a MŠ Brno, nám. Republiky 10 za školní rok 2007/2008 Mateřská škola

Výroční zpráva ZŠ J.A.Komenského a MŠ Brno, nám. Republiky 10 za školní rok 2007/2008 Mateřská škola Výroční zpráva ZŠ J.A.Komenského a MŠ Brno, nám. Republiky 10 za školní rok 2007/2008 Mateřská škola Část I. Základní charakteristika mateřské školy Název MŠ: Základní škola J.A.Komenského a MŠ Brno, nám.

Více

Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2012/2013

Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2012/2013 Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2012/2013 Základní škola a Mateřská škola Branky, okres Vsetín, příspěvková organizace Čj. ŘZŠMŠ 159 /2013 Účinnost : Spisový znak : 1.22 Skartační znak :

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 30

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 30 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 30 Obsah: Slovo ředitele školy, Jak se chováme v ohrožení svého života, výlet do Planetária v Praze a zámku v Mníšku

Více

Speciální mateřská škola, základní škola a praktická škola Pardubice

Speciální mateřská škola, základní škola a praktická škola Pardubice Speciální mateřská škola, základní škola a praktická škola Pardubice Škola založena roku 1955. Zakladatel školy PhDr. Jan Hiblbauer. Učitelé se stali často jediným spojením s vnějším světem a s běžným

Více

Ozve-li se v září hrom,bude v zimě zavát každý strom. Divoké husy na odletu - konec i babímu létu. 1. oddělení. 2. oddělení

Ozve-li se v září hrom,bude v zimě zavát každý strom. Divoké husy na odletu - konec i babímu létu. 1. oddělení. 2. oddělení Ozve-li se v září hrom,bude v zimě zavát každý strom. Divoké husy na odletu - konec i babímu létu. 1. oddělení 2. oddělení 4. oddělení 5. oddělení 1. oddělení - Podzimní skřítek 1. odd. a 2. odd. Draci

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA MATEŘSKÉ ŠKOLY. Školní rok 2014/2015

VÝROČNÍ ZPRÁVA MATEŘSKÉ ŠKOLY. Školní rok 2014/2015 VÝROČNÍ ZPRÁVA MATEŘSKÉ ŠKOLY Školní rok 2014/2015 Základní charakteristika mateřské školy Název školy: Sídlo: Základní a Mateřská škola Radostice Školní 80, Radostice 664 46 Prštice u Brna Telefon: 721

Více

Celoroční projekt MRAVENCI. Letos se inspirujeme mravenci a jiným hmyzem

Celoroční projekt MRAVENCI. Letos se inspirujeme mravenci a jiným hmyzem Celoroční projekt MRAVENCI Letos se inspirujeme mravenci a jiným hmyzem Celoroční projekt MRAVENCI Učíme se, kreslíme: Celoroční projekt MRAVENCI Pozorujeme: Celoroční projekt MRAVENCI Stavíme, stříháme,

Více

Přišli k nám Tři králové aneb tradice a zvyky

Přišli k nám Tři králové aneb tradice a zvyky KRONIKA 2007 Přišli k nám Tři králové aneb tradice a zvyky Maminky napekly pro Tři krále koláčky. Děti si vyrobily královské čepice, zpívaly koledy a četly příběh Tří králů. Ttříkrálové odpoledne nám ještě

Více

VESNOVINY 5/2015 dvouměsíčník Vesna, o.p.s., Údolní 10, 602 00 Brno vychází 31. 10. 2015 -----------------------------------------------

VESNOVINY 5/2015 dvouměsíčník Vesna, o.p.s., Údolní 10, 602 00 Brno vychází 31. 10. 2015 ----------------------------------------------- VESNOVINY 5/2015 dvouměsíčník Vesna, o.p.s., Údolní 10, 602 00 Brno vychází 31. 10. 2015 ----------------------------------------------- Milí příznivci Vesny, čas neúprosně běží jako voda. Ani jsme se

Více

Hodnocení ekologické výchovy ve školním roce 2011/2012

Hodnocení ekologické výchovy ve školním roce 2011/2012 Hodnocení ekologické výchovy ve školním roce 2011/2012 V letošním školním roce byl roční plán ekologické výchovy splněn. Učitelé se žáky plnili aktivity v projektech, do kterých se přihlásili, účastnili

Více

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2015/2016

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2015/2016 Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2015/2016 Září 2015 1. září jsme nový školní rok zahájili na obou odděleních předáním rozvrhů a drobných dárečků dětem,

Více

Časopis MŠ. Říjen 2015

Časopis MŠ. Říjen 2015 Základní škola a Mateřská škola Ústí nad Labem, Jitřní 277, příspěvková organizace Časopis MŠ Říjen 2015 Vydává: Mateřská škola Ústí nad Labem Brná Sebuzínská 42 Tel: 475 541 175 Mobil: 720 619 239 http://www.zsamsbrna.cz/

Více

Časopis MŠ. Listopad 2015

Časopis MŠ. Listopad 2015 Základní škola a Mateřská škola Ústí nad Labem, Jitřní 277, příspěvková organizace Časopis MŠ Listopad 2015 Vydává: Mateřská škola Ústí nad Labem Brná Sebuzínská 42 Tel: 475 541 175 Mobil: 720 619 239

Více

2. Bezpečná cesta do školy Školní řád Seznamujeme se s prostory školy Dbáme na hygienu a správné stolování

2. Bezpečná cesta do školy Školní řád Seznamujeme se s prostory školy Dbáme na hygienu a správné stolování Září 1. Zahájení školního roku 2015 2016 Zážitky z prázdnin Představujeme se Aktivní odpočinek (na hřišti) Bezpečnost ve ŠD a venku 2. Bezpečná cesta do školy Školní řád Seznamujeme se s prostory školy

Více

PROSINEC MIKULÁŠ VE ŠKOLE

PROSINEC MIKULÁŠ VE ŠKOLE PROSINEC Poslední měsíc roku se nesl i ve škole především ve znamení čekání a těšení se na vánoce. Ať už to byl Mikuláš, Den školy s tradičními trhy, divadelním představením a cheerleadingovým vystoupením

Více

Cílem školy je : Vzdělávací obsah Školní vzdělávací činnosti integrované bloky. Název školního vzdělávacího programu :

Cílem školy je : Vzdělávací obsah Školní vzdělávací činnosti integrované bloky. Název školního vzdělávacího programu : Charakteristika ŠVP Mateřská škola je celodenní mateřskou školou, jejímž cílem je příprava dětí do života a na základní školu. Vzdělání je uskutečňováno ve všech činnostech v průběhu celého dne. Probíhá

Více

Zpravodaj. Číslo 5/2014. Společenský večer MÚSS Plzeň 2014. Další fotografie ze Společenského večera na straně 2.

Zpravodaj. Číslo 5/2014. Společenský večer MÚSS Plzeň 2014. Další fotografie ze Společenského večera na straně 2. Zpravodaj Číslo 5/2014 m ě s t s k ý ú s t a v s o c i á l n í c h s l u ž e b m ě s t a p l z n ě Společenský večer MÚSS Plzeň 2014 Další fotografie ze Společenského večera na straně 2. Společenský večer

Více

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2011/2012

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2011/2012 Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2011/2012 Červen 1. června pokračovaly oslavy Dne dětí na obou odděleních, kdy klaunka Lída rozdávala dětským pacientům

Více

Základní škola a Mateřská škola G. A. Lindnera Rožďalovice

Základní škola a Mateřská škola G. A. Lindnera Rožďalovice Základní škola a Mateřská škola G. A. Lindnera Rožďalovice Plán environmentální výchovy, vzdělávání a osvěty na školní rok 2012/2013 plán Evvo základní škol a Mateřské škol G. A. Lindnera Rožďalovice na

Více

ŠKOLNÍČEK MŠ NOVÝ HRÁDEK

ŠKOLNÍČEK MŠ NOVÝ HRÁDEK ŠKOLNÍČEK MŠ NOVÝ HRÁDEK JARO 1 ZPRÁVY ZE ŽIVOTA ŠKOLKY A jaro je tu, všichni šílí..., říkají slova jedné písničky a sněženky, bledulky a vystrkující lístečky narcisek a dalších jarních kytiček nám to

Více

Česká škola v Neapoli je určena italsko-českým bilingvním dětem a je zaměřena na výuku českého jazyka pro děti od 3 do 15 let.

Česká škola v Neapoli je určena italsko-českým bilingvním dětem a je zaměřena na výuku českého jazyka pro děti od 3 do 15 let. ÚVOD Česká škola Neapol zahájila svou činnost v říjnu 2010. Zakladatelkou je Mgr.Helena Schwarzová. Tato škola spolupracuje s honorárním konzulátem České republiky v Neapoli. Česká škola v Neapoli je určena

Více

SOUKROMÁ STŘEDNÍ ZDRAVOTNICKÁ ŠKOLA M ě l n í k, o.p.s. Výroční zpráva o činnosti školy

SOUKROMÁ STŘEDNÍ ZDRAVOTNICKÁ ŠKOLA M ě l n í k, o.p.s. Výroční zpráva o činnosti školy SOUKROMÁ STŘEDNÍ ZDRAVOTNICKÁ ŠKOLA M ě l n í k, o.p.s. Výroční zpráva o činnosti školy školní rok 2014/2015 1. Základní údaje o škole typ školy : zřizovatel : Soukromá střední zdravotnická škola IZO 110009967

Více

PŘEHLED AKCÍ ZA ROK 2015

PŘEHLED AKCÍ ZA ROK 2015 PŘEHLED AKCÍ ZA ROK 2015 PRO RODIČE A DĚTI V AZYLOVÉM DOMĚ, NA LIŠČINĚ 2, OSTRAVA HRUŠOV 28. 1. 2015 SOUTĚŽNÍ ODPOLEDNE VE SPOLEČENSKÝCH HRÁCH Děti si společně s rodiči a zaměstnanci azylového domu zahrály

Více

Základní škola a mateřská škola Rudoltice. Informace pro rodiče

Základní škola a mateřská škola Rudoltice. Informace pro rodiče Základní škola a mateřská škola Rudoltice Informace pro rodiče Základní informace o mateřské škole Mateřská škola je součástí celého komplexu Základní školy a mateřské školy Rudoltice, který zahrnuje základní

Více

Zpravodaj Městyse Knínice u Boskovic 32008 připravuje společenskou akci Košt vín 2008 V sobotu 26. dubna

Zpravodaj Městyse Knínice u Boskovic 32008 připravuje společenskou akci Košt vín 2008 V sobotu 26. dubna Zpravodaj 3 Městyse Knínice u Boskovic 2008 Městys Knínice u Boskovic ve spolupráci s místními zájmovými organizacemi připravuje společenskou akci Košt vín 2008 V sobotu 26. dubna bude probíhat v prostorách

Více

Občanské sdružení. Výroční zpráva 2010

Občanské sdružení. Výroční zpráva 2010 Občanské sdružení TRDLA - divadelní společnost absolutních neherců Výroční zpráva 2010 - Název organizace: TRDLA divadelní společnost absolutních neherců,občanské sdružení - Sídlo: K.V.Raise 1079/14, 736

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZÁKLADNÍ ŠKOLY A MATEŘSKÉ ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2009/2010

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZÁKLADNÍ ŠKOLY A MATEŘSKÉ ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2009/2010 Forma hospodaření: příspěvková organizace Zřizovatel: Obec Všemina, Všemina 162, 763 15 p.slušovice VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZÁKLADNÍ ŠKOLY A MATEŘSKÉ ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2009/2010 Podle ust. 10 zákona

Více

ČINNOSTI A AKCE MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2013 2014

ČINNOSTI A AKCE MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2013 2014 ČINNOSTI A AKCE MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2013 2014 ZÁŘÍ HURÁ DO ŠKOLKY! Tak jako každý rok se otevřeli dveře školky a do mateřské školky přišly nejen děti, které mateřskou školu již navštěvovaly, ale

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2011/2012 číslo: 42

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2011/2012 číslo: 42 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2011/2012 číslo: 42 Obsah: Slovo ředitele školy. Tochováček má narozeniny. Co se do prosincového čísla nevešlo, co se stalo za 5 měsíců

Více

Uvedení do celoročního družinového projektu TAJEMSTVÍ KLÍČŮ. Seznámení se s novým kolektivem, prostředím a pravidly. Povídání o prázdninách

Uvedení do celoročního družinového projektu TAJEMSTVÍ KLÍČŮ. Seznámení se s novým kolektivem, prostředím a pravidly. Povídání o prázdninách Tematický plán Školní rok: 2015/2016 Vychovatel: Jakub Mlad, Iva Svobodová Téma: TAJEMSTVÍ KLÍČŮ Časový plán pomůcky, učební materiály, ZÁŘÍ ke kamarádské družince Sociální dětí: Umění jednat, Morální

Více

Občanské sdružení Jenštejn. Výroční zpráva 2014. Výroční zpráva 2014. Občanské sdružení Jenštejn. Hradní 135, 250 73, Jenštejn

Občanské sdružení Jenštejn. Výroční zpráva 2014. Výroční zpráva 2014. Občanské sdružení Jenštejn. Hradní 135, 250 73, Jenštejn Výroční zpráva 2014 Občanské sdružení Jenštejn Hradní 135, 250 73, Jenštejn 1 Cíle sdružení Provozovat Rodinné centrum Jenštejnský trpaslík Vytvořit místo pro setkávání rodičů a dětí Umožnit rodičům, dětem

Více

Časopis o životě v našem domově

Časopis o životě v našem domově Domov Odry, příspěvková organizace, Hranická 56, 742 35 Odry www.ddodry.cz Poskytované služby: Domov pro seniory, Domov se zvláštním režimem ALDa Časopis o životě v našem domově Duben květen červen 2012

Více

Výroční zpráva občanského sdružení za rok 2012

Výroční zpráva občanského sdružení za rok 2012 Výroční zpráva občanského sdružení za rok 2012 Občanské sdružení Lounští Lounským Mírové náměstí č. 1 440 01 Louny IČO: 63152118 Číslo účtu:275425680227/0100 Kdo jsme, jaké je naše poslání 1. prioritou

Více

2008-2009. Základní škola. Vidlatá Seč

2008-2009. Základní škola. Vidlatá Seč VÝROČNÍ ZPRÁVA 2008-2009 Základní škola Vidlatá Seč 1. Charakteristika školy Základní škola Vidlatá Seč Příspěvková organizace Zřizovatel: Obecní úřad Vidlatá Seč Ředitelka školy: Mgr.Věra Rejsová E-mail:

Více

PROSLOV ŠÉFREDAKTORA

PROSLOV ŠÉFREDAKTORA PROSLOV ŠÉFREDAKTORA Jmenuji se Vitaliy Sas a byl jsem zvolen za šéfredaktora tohoto časopisu. V tomto časopise Vám přineseme spoustu zajímavých článků o událostech za posledních pět měsíců, od kulturních

Více

Oldřichovské listy. Občasník Oldřichov v Hájích. VÁNOCE NA STATKU - str. 6. příloha Oldřichovských listů - brožura o Besedění

Oldřichovské listy. Občasník Oldřichov v Hájích. VÁNOCE NA STATKU - str. 6. příloha Oldřichovských listů - brožura o Besedění VÁNOCE NA STATKU - str. 6 Oldřichovské listy Občasník Oldřichov v Hájích Evidenční číslo: MK ČR E 10198 příloha Oldřichovských listů - brožura o Besedění Číslo vydání: XXXII/13 Datum: 16. 12. 2013 Vážení

Více

PLÁN PRÁCE PLÁN AKCÍ

PLÁN PRÁCE PLÁN AKCÍ PLÁN PRÁCE PLÁN AKCÍ ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 Organizace školního roku Období školního vyučování ve školním roce 2014/2015 začne v pondělí 1. září 2014. Vyučování bude v prvním pololetí ukončeno ve čtvrtek

Více

JE TADY JARO 2013 evidenční číslo: MK ČR E 15309

JE TADY JARO 2013 evidenční číslo: MK ČR E 15309 JE TADY JARO 2013 evidenční číslo: MK ČR E 15309 Vyhlášení veřejné sbírky na rekonstrukci ROZHLEDNY NA KŘÍŽKÁCH Účelem sbírky je záchrana a zhodnocení tohoto místa pro současné i příští generace a z tohoto

Více

Zpráva o činnosti MC Domeček za r. 2006

Zpráva o činnosti MC Domeček za r. 2006 Zpráva o činnosti MC Domeček za r. 2006 Poslání MC Domeček Posláním a cílem MC Domeček je odstranění izolace rodičů na mateřské dovolené a její zpestření, usnadnění jejich návratu zpět do zaměstnání a

Více

RC CHVALETTICE, U Stadionu 240 (naproti poště)

RC CHVALETTICE, U Stadionu 240 (naproti poště) RC CHVALETTICE, U Stadionu 240 (naproti poště) 533 12 Chvaletice, IČO: 22829725 HNÍZDEČKOVÝ ZPRAVODAJ 3/2011 web: rc-chvaletice.wz.cz tel.: 608 240 368 e-mail: rc-chvaletice@seznam.cz RODINNÉ CENTRUM OSLAVILO

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně ÚNOR 2015 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz DÍLNA INSPIRACE

Více

Studentská společnost při Obchodní akademii v Tanvaldě. Závěrečná zpráva 2007/2008

Studentská společnost při Obchodní akademii v Tanvaldě. Závěrečná zpráva 2007/2008 Studentská společnost při Obchodní akademii v Tanvaldě Závěrečná zpráva 2007/2008 ANOMALY, o.s. ŠKOLNÍ 416 TANVALD 468 41 Studentská společnost při Obchodní akademii v Tanvaldě, která pracovala dle pravidel

Více

Česká školní inspekce Karlovarský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIK-558/15-K. Mgr. Šárkou Gabrielovou, ředitelkou školy

Česká školní inspekce Karlovarský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIK-558/15-K. Mgr. Šárkou Gabrielovou, ředitelkou školy INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIK-558/15-K Název právnické osoby vykonávající činnost školy a školského zařízení Sídlo E-mail právnické osoby IČO 49 753 533 Mateřská škola Ostrov, Palackého 1045, okres Karlovy

Více

Výroční zpráva za rok 2014 MĚSTSKÁ KNIHOVNA BOJKOVICE

Výroční zpráva za rok 2014 MĚSTSKÁ KNIHOVNA BOJKOVICE Výroční zpráva za rok 2014 MĚSTSKÁ KNIHOVNA BOJKOVICE 1 Obsah: I. Kontaktní údaje (str. 3) II. Statistické údaje (str. 4) III. Pobočky Bzová, Přečkovice (str. 6) IV. Regionální funkce (str. 6) V. Činnost

Více

Zpravodaj 2. jaro 2010

Zpravodaj 2. jaro 2010 Tady jsme doma Regionální folklor do škol Zpravodaj 2 jaro 2010 Milí přátelé, pozdravujeme vás v roce 2011. Chceme vás opět informovat o novinkách z našich spřátelených škol, kde probíhá projekt Tady jsme

Více

Měsíční plán výchovně-vzdělávací činnosti školní družiny pro školní rok 2011/2012

Měsíční plán výchovně-vzdělávací činnosti školní družiny pro školní rok 2011/2012 Měsíční plán výchovně-vzdělávací činnosti školní družiny pro školní rok 2011/2012 ZÁŘÍ téma: Naše škola a město - vítáme se a seznamujeme se (řád ŠD) - zásady správného stolování - bezpečná cesta a orientace

Více

VELIKONOCE SVÁTKY JARA U CVRČKŮ

VELIKONOCE SVÁTKY JARA U CVRČKŮ VELIKONOCE SVÁTKY JARA U CVRČKŮ Velikonoce jsou nejdůležitějšími křesťanskými svátky a zároveň oslavou probouzející se jarní přírody a nového života. A tak jsme si vyzdobili celou třídu, abychom probudili

Více

ŠKOLNÍ AKTUALITY 2015/2016

ŠKOLNÍ AKTUALITY 2015/2016 Specifická prevence Akce školy v roce 2015/2016 Beseda na téma: Nebezpečné jevy spojené s používáním internetu a mobilních telefonů. Výuka na dopravním hřišti v Nymburce, 1. stupeň Přednáškový den na téma

Více

Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 4. dubna 2013

Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 4. dubna 2013 19. ročník duben 2013 Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 4. dubna 2013 Usnesením č. 14/2013 zastupitelé schválili rozpočtové opatření č. 3/2013. Tímto rozpočtovým opatřením byl plánovaný rozpočet

Více

ŠKOLNÍ NOVINY. Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633. krcmarovamarketa.3zskolin@iskola.cz, polakovapetra.3zskolin@iskola.

ŠKOLNÍ NOVINY. Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633. krcmarovamarketa.3zskolin@iskola.cz, polakovapetra.3zskolin@iskola. ŠKOLNÍ NOVINY Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633 Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633 krcmarovamarketa.3zskolin@iskola.cz, polakovapetra.3zskolin@iskola.cz Web: www.3zskolin.cz Číslo

Více

Školní vzdělávací program školní družiny

Školní vzdělávací program školní družiny Základní škola a Mateřská škola při Fakultní nemocnici, Hradec Králové Sokolská 581 500 05 Hradec Králové Školní vzdělávací program školní družiny Motto programu: Dětský úsměv navzdory onemocnění OBSAH

Více

Projekt Otvírání studánek 2010

Projekt Otvírání studánek 2010 Projekt Otvírání studánek 2010 Do projektu Otvírání studánek je zapojeno 120 dětí ve věku 7 11 let z 1. stupně ZŠ Týnec nad Sázavou v ulici Benešovské 23 Název projektu: Otvírání studánek Cíle projektu:

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM. pro zájmové vzdělávání - školní družina

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM. pro zájmové vzdělávání - školní družina ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro zájmové vzdělávání - školní družina 1 Identifikační údaje... 3 1.1 Název ŠVP... 3 1.2 Údaje o škole... 3 1.3 Zřizovatel... 3 1.4 Platnost dokumentu... 3 2 Charakteristika

Více

Plán práce školní družiny na šk.rok 2010/2011

Plán práce školní družiny na šk.rok 2010/2011 Plán práce školní družiny na šk.rok 2010/2011 Celoroční projekty - Barevně vyšitý svět - ZÁŘÍ Motto měsíce: Barvy podzimu - seznámení žáků s řádem ŠD - poučení o chování ve školní družině, školní jídelně;

Více

Posláním občanského sdružení Portus Prachatice je dlouhodobá a celistvá péče o děti, dospívající a mladé dospělé v rámci jejich plnohodnotného

Posláním občanského sdružení Portus Prachatice je dlouhodobá a celistvá péče o děti, dospívající a mladé dospělé v rámci jejich plnohodnotného Posláním občanského sdružení Portus Prachatice je dlouhodobá a celistvá péče o děti, dospívající a mladé dospělé v rámci jejich plnohodnotného začleňování do společnosti. Zároveň je však snahou o.s. Portus

Více

Česká školní inspekce Pardubický inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIE-133/14-E

Česká školní inspekce Pardubický inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIE-133/14-E INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIE-133/14-E Název právnické osoby vykonávající činnost školy a školského zařízení Sídlo E-mail právnické osoby IČO 70 884 064 Základní škola, Heřmanův Městec, okres Chrudim Náměstí

Více

1 ORGANIZAČNÍ ZÁLEŽITOSTI

1 ORGANIZAČNÍ ZÁLEŽITOSTI KOMPLEXNÍ ROZBOR ČINNOSTI MĚSTSKÉ KNIHOVNY VYŠŠÍ BROD za rok 2011 1 ORGANIZAČNÍ ZÁLEŽITOSTI... 2 2 KNIHOVNÍ FOND... 3 3 PROSTORY KNIHOVNY... 3 4 ČINNOST KNIHOVNY... 3 4.1 Účast na školeních a seminářích...

Více

VÝCHOVNĚ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM školní družiny při Základní škole Pchery, okres Kladno

VÝCHOVNĚ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM školní družiny při Základní škole Pchery, okres Kladno VÝCHOVNĚ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM školní družiny při Základní škole Pchery, okres Kladno č.j. 1/2014 platný od 15.10.2014 schváleno ŠR 14.10.2014 pro období 2015/2016 vypracovala ved. vychovatelka Bc. Ilona

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ BAŠŤ SE BAVÍ

VÝROČNÍ ZPRÁVA OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ BAŠŤ SE BAVÍ VÝROČNÍ ZPRÁVA OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ BAŠŤ SE BAVÍ ZA ROK 2011 Obsah strana 1. Úvodní slovo předsedkyně sdružení... 3 2. Kdo jsme 2. 1. Prezentace sdružení... 4 2. 2. Profily členek Výkonné rady... 5 3. Činnost

Více

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIS-126/13-S

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIS-126/13-S Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIS-126/13-S Název právnické osoby vykonávající činnost školy: Základní škola Horoměřice, okres Praha-západ Sídlo: Velvarská 310, 252

Více

Školní družina při ZŠ Liptál

Školní družina při ZŠ Liptál Školní vzdělávací program pro zájmové vzdělávání Školní družina při ZŠ Liptál Verze č. III Platnost od: 1.9. 2015 Zpracovala: Petra Pilná vychovatelka Charakteristika ŠVP pro ŠD vychází z ŠVP ZŠ Liptál,

Více

Narozeniny v měsíci říjnu slaví: Pazourková Jana Sobínová Ludmila Havlík Milan Jelínková Vítězslava Böhmová Anna Hassmannová Jitka

Narozeniny v měsíci říjnu slaví: Pazourková Jana Sobínová Ludmila Havlík Milan Jelínková Vítězslava Böhmová Anna Hassmannová Jitka 22.číslo Zpravodaj Září 2015 Narozeniny v měsíci říjnu slaví: Pazourková Jana Sobínová Ludmila Havlík Milan Jelínková Vítězslava Böhmová Anna Hassmannová Jitka Kulturní program na měsíc říjen: 1.10.2015

Více

Základní škola a Mateřská škola Hošťálkovy, okres Bruntál. Výroční zpráva o činnosti školy

Základní škola a Mateřská škola Hošťálkovy, okres Bruntál. Výroční zpráva o činnosti školy Základní škola a Mateřská škola Hošťálkovy, okres Bruntál Výroční zpráva o činnosti školy Školní rok 2012 / 2013 1 Obsah Část I. Základní charakteristika školy str. 3-4 Část II. Výsledky výchovy a vzdělávání

Více

Opatovský školák. Základní škola Běly Jensen Opatov. VI. ročník, číslo 4 *březen-duben 2016

Opatovský školák. Základní škola Běly Jensen Opatov. VI. ročník, číslo 4 *březen-duben 2016 Opatovský školák Základní škola Běly Jensen Opatov Nechť se lidé ze všech sil snaží nabýt dobrých návyků. Není sporu o tom, že návyk nejdokonajš trvá od útlého mládí. Francis Bacon VI. ročník, číslo 4

Více

Školní časopis. Základní škola T. G. Masaryka Štětí. Den Země. w w w. z s t g m - s t e t i. c z. Beseda se spisovatelem. Beseda s policistkou

Školní časopis. Základní škola T. G. Masaryka Štětí. Den Země. w w w. z s t g m - s t e t i. c z. Beseda se spisovatelem. Beseda s policistkou Základní škola T. G. Masaryka Štětí Školní časopis 2012 Den Země Pavla Leskotová Beseda se spisovatelem Tereza Weberová Beseda s policistkou Míša Janků Turnaj ve florbale Pavla Leskotová Koncert pro školu

Více

Základní škola, Kladno, Pařížská 2249 PAŘÍŽÁK

Základní škola, Kladno, Pařížská 2249 PAŘÍŽÁK Základní škola, Kladno, Pařížská 2249 PAŘÍŽÁK Jaro 2015 Činnost přípravné třídy LEDEN V měsíci lednu se děti zúčastnily velmi zajímavé a poučné besedy v naší škole. Navštívit a spoustu zajímavých informací

Více

Základní škola Opatovice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Opatovice 66 664 61 Rajhrad

Základní škola Opatovice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Opatovice 66 664 61 Rajhrad Základní škola Opatovice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Opatovice 66 664 61 Rajhrad Čj.: 56/2015 Spisový znak: ŘŠ 2/4 Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2014-2015 Část I. Základní

Více

Časopis MŠ. Únor 2016

Časopis MŠ. Únor 2016 Základní škola a Mateřská škola Ústí nad Labem, Jitřní 277, příspěvková organizace Časopis MŠ Únor 2016 Vydává: Mateřská škola Ústí nad Labem Brná Sebuzínská 42 Tel: 475 541 175 Mobil: 720 619 239 http://www.zsamsbrna.cz/

Více

Příloha č. 1 k ŠVP ŠD plán činností. 1. Místo, kde žijeme. Rozvíjené kompetence: Tematický okruh: Činnosti. Rozvíjené kompetence

Příloha č. 1 k ŠVP ŠD plán činností. 1. Místo, kde žijeme. Rozvíjené kompetence: Tematický okruh: Činnosti. Rozvíjené kompetence Příloha č. 1 k ŠVP ŠD plán činností Rozvíjené kompetence: 1. Kompetence k učení 2. Kompetence k řešení problémů 3. Komunikativní kompetence 4. Sociální a interpersonální kompetence 5. Občanské kompetence

Více