Základní škola, Kladno, Pařížská 2249 PAŘÍŽÁK

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Základní škola, Kladno, Pařížská 2249 PAŘÍŽÁK"

Transkript

1 Základní škola, Kladno, Pařížská 2249 PAŘÍŽÁK Jaro 2015

2 Činnost přípravné třídy LEDEN V měsíci lednu se děti zúčastnily velmi zajímavé a poučné besedy v naší škole. Navštívit a spoustu zajímavých informací nám přišly sdělit hasičky Hanka Pinkasová s kolegyní. Velice poutavou besedou se děti dozvěděly mnoho nových poznatků a informací o práci hasičů. Dozvěděly se, jak postupovat v případě nehody nebo neštěstí. Prohlédly si a vyzkoušely si jejich pracovní oblečení a obutí i různé pracovní pomůcky. Závěrečný test vypracovaly na výbornou. Beseda se dětem líbila. I nadále se děti věnovaly pozorování přírody a zvířátek. V závěru měsíce děti dostaly vysvědčení a potom si užívaly prázdniny. ÚNOR Při pobytu venku si děti užívaly sníh a po vánočním mlsání pracovaly na kondičce při hodinách Tv. Při výletě na Kladně si povídaly o významných budovách. V rámci projektu Chci být jiný navštívily Úřad práce a sociální odbor Magistrátu je nutné se učit a pracovat, aby člověk něco znamenal a mohl něco dokázat. Co se děje na obloze, co vidíme a co nevidíme se dověděly v Mobilním planetáriu, kde se dětem moc líbilo.

3

4 PROJEKT,,Aby zoubky nebolely V týdnu od do proběhl na škole pro žáky 1. stupně projekt,,aby zoubky nebolely. Cílem všech aktivit bylo vysvětlit dětem význam péče o chrup, seznámit je se stavbou zubů, prakticky jim ukázat vhodné dentální pomůcky, které by měli používat při čištění zubů. Upozornit je na souvislost mezi nevhodnou stravou (sladké nápoje, cukrovinky, sladkosti ) a vznikem zubního kazu. Děti si vyzkoušely čištění zubů v praxi, zahrály si i na návštěvu v ordinaci zubního lékaře, což mělo přispět k zmírnění jejich strachu při ošetření chrupu. Součástí projektu byly výtvarné práce dětí k danému tématu. Čtenářská gramotnost V rámci projektu Čtenářské gramotnosti žáci 1. stupně v doprovodu svých třídních učitelů navštívili Městskou knihovnu v Kladně oddělení dětské literatury. Knihovnu navštívili ve dnech 17.2., a ve skupinách po dvaceti žácích. V prostorách knihovny je provázela paní knihovnice. Žáky seznámila s provozem knihovny a výpůjčním řádem knihovny, také s různými žánry dětské literatury a se základními pojmy: autor, spisovatel, hlavní hrdina, encyklopedie, slovník, dobrodružná literatura.. Žákům četla ukázky z různých knih, seznamovala je s jejich obsahem. V závěru exkurze si žáci mohli samostatně projít celé oddělení, podívat se na knížky, které je zaujaly.

5 MOBILNÍ PLANETÁRIUM Dne 26. února 2015 jsme měli možnost shlédnout krátké filmy věnované vesmíru. Každá třída si vybrala pořad, který ji z nabídky nejvíce zaujal. Samotné promítání probíhalo ve velkém stanu, který umístil pořadatel v tělocvičně školy. PROGRAM: Pohádkové cestování Sluneční soustavou kouzelným raketoplánem 3D animovaná FULL-DOME SHOW o původu života Jak Měsíc putoval ke Slunci na návštěvu Dvě malá sklíčka Krtci - Co je tam nahoře?

6 SOUTĚŽ FG ROZPOČTI SI TO! 1. Na konci října 2014 jsme dali hlavy dohromady a zapojili se do celorepublikové soutěže FG. 2. Vybrali jsme družstvo Zlaťáků, čtyř žáků 3. Pronajali jsme si byt v paneláku a do školy jezdili autobusem.

7 4. V rámci našich finančních možností jsme nakupovali potraviny, některé jsme si ale museli odepřít. 5. Do bytu jsme nakoupili nábytek, počítač, televizi, jednu květinu, zaplatili jsme si internet, pořídili si mobilní telefon, nakoupili jsme si oblečení. 6. Naši domácnost jsme vybavili i kosmetikou, a protože byla levná, dostali jsme po ní vyrážku. Nezapomněli jsme ani na úklidové prostředky. 7. Hlídali jsme si, aby naše výdaje nebyly vyšší než příjmy. Začali jsme i podnikat.

8 8. Velké nákupy jsme udělali před Vánoci. Pořídili jsme dárky pro rodinu, vánoční stromek, výzdobu a jídlo na Štědrý den a štědrovečerní večeři. Máma Táta Sestra Děda Babička 9. Zahráli jsme si hry s finanční tématikou. 1. Zahrada den zúčtování aneb jak se pěstují peníze 2. Zahrada Velká voda 3. Finanční kvarteto 10. Naše peníze jsme se rozhodli uložit do Komerční banky. Založili jsme si zde běžný i spořící účet. Banku jsme vybrali na základě recenzí na portálu Chytrý Honza jsme jeli na celostátní finále do Prahy.

9 Suroviny 90g másla (HERA) 3vejce 120g cukru 3 lžíce mléka Šťáva z ½ citrónu 1 vanilínový cukru 180g polohrubé mouky ½ kypřícího prášku 2 lžíce kakaa VELIKONOCE Dvoubarevný beránek Tuk a mouka na vymazání formy Postup 1.ušlehámemáslo, žloutky, cukr, mléko, šťávu z citronu a vanilínový cukr. 2. Pak opatrně vmícháme mouku a kypřící prášek. Nakonec zlehka umícháme sníh z 3 bílků. Do poloviny těsta přidáme kakao. 3. Vymažeme a vysypeme moukou obě části formy na beránka. Do formy nalijeme nejdříve těsto tmavé a pak světlé. Pečeme na 175 C asi půl hodiny. Vyklopíme ještě horké. Dobrou chuť

10 Z čeho a jak se plete pomlázka? Pomlázka je z proutí. Pomlázka se plete podobně jako copánek. Proutí si rozdělíte na tři části, levou část přehnete přes prostřední a pravou přes prostředni a pořád dokola až pomlázku budete mít dlouhou tak ji na konci uvážete stuhami zelenou, žlutou a oranžovou to jsou Velikonoční barvy. Pleteme pomlázku z osmi prutů Co budeme potřebovat 9 vrbových proutků nůž provázek kamaráda, svěrák nebo šuplík (stačí jedno z toho :-) nebo stačí, když máte dvě nohy. Postup První dva kroky Osm proutků srovnáme silnějšími konci k sobě a pevně ovážeme provázkem. Ten devátý rozřízneme podélně nožem na polovinu. Z jedné poloviny vytvoříme držadlo pomlázky a to tak, že přes provázek pevně omotáme kulatou stranou navrch. Oba konce zasuneme mezi pruty, aby se rukojeť nerozmotávala. Poprosíme kamaráda, aby nám podržel rukojeť pomlázky, případně upneme do svěráku či přibouchneme do šuplete (opatrně :-). Proutky rozdělíme na čtyři levé a čtyři pravé a můžeme začít s pletením. Vezmeme ten proutek úplně vpravo, vrchem s ním obtočíme třetí a čtvrtý zleva a vrátíme ho na pravou stranu, ale na čtvrté místo zprava. Pak vezmeme první proutek zleva, vrchem s ním obtočíme třetí a čtvrtý proutek zprava a vrátíme ho na levou stranu, ale na čtvrté místo zleva. Tento postup opakujeme tak dlouho, než máme upletenou celou pomlázku. Konec ještě ovážeme provázkem, aby se pomlázka nerozmotávala. Pomlázku ozdobíme pentlemi. Jaké jsou tradice o Velikonocích? Tradice jsou takové, že chlapci si upletou (koupí) pomlázku a chodí od domu k domu a vyhodují si vždy alespoň jedno vajíčko. Odpoledne dívky mohou zase polévat chlapce ledovou vodou. Velikonoce jsou každý rok. Na stůl patří bochánek, beránek a malují se vajíčka.

11 Zprávy ze školní družiny Do nového roku jsme ve školní družině vstoupili radostně. Pod stromečkem jsme našli dárečky,které nás potěšili, ale v lednu když jsme se ve škole sešli,jsme se ještě navíc dozvěděli, že bude v Domě kultury na Sítné probíhat vyhodnocení výtvarné soutěže Kladenská veverka. Paní vychovatelka již na podzim poslala do této soutěže naše koláže s obrázky veverek, které jsme cestou na oběd v našem lesíku často potkávali. Byly černé i hnědé a vesele si sbíraly semínka a oříšky,zkrátka,zásoby na zimu. Tak jsme je pozorovali a pak je malovali. Paní vychovatelka vybrala skupinku dětí, která naši družinu měla reprezentovat. Nikdo netušil, co nás čeká. V hale kinosálu v Domě kultury byla instalována výstavka nejlepších prací. Byly tam krásné obrázky dětí z celého světa. S těmi našimi se nedaly srovnat. Viděli jsme i obrázky třeba i z Indie, Bulharska, Ruska a jiných zemí. Všechny obrázky byly motivovány přírodou a její ochranou. Tato soutěž se koná každoročně již více než 20 let. Součástí soutěže byly i fotografie a literární eseje s tématem přírody. Vyhodnocení zahájili fantastičtí bubeníci a děti z pěveckého souboru 5. Základní školy v Kladně. Bylo to úžasné. K našemu překvapení i naše školní družina byla oceněna. Od pana primátora jsme dostali za účast v soutěži velikou tašku. Byly v ní drobné dárečky a také rámy, papíry a barvy, pastelky a samolepky. Moc nás to potěšilo. Cestou zpátky jsme ještě zavítali do obchodního centra Oáza do Pet centra. Prohlédli jsme si tam akvária s rybičkami, klece s papoušky, ale nejvíc nás zaujali malé opičky. Domluvili jsme se, že do příštího kola soutěže namalujeme nové obrázky a budeme se snažit vyrovnat se těm nejlepším.

12 VELETRH FIKTIVNÍCH FIREM PRAHA V naší škole pracují žáci ve třech minifirmách. Tyto minifirmy jsou financované z projektu Podnikáme pomáháme, aneb základy podnikání se sociálním aspektem. Žáci navštěvují firmu Zahrada, Školní jídelna a Truhlářská dílna Šikula. V úterý se tyto firmy zúčastnily veletrhu fiktivních firem, který se konal v Praze. Každou firmu prezentovalo 10 žáků. Žáci si zahráli na podnikatele, kteří prezentovali své firmy, nabízeli a prodávali své výrobky. Veletrh se žákům velmi líbil. Přivezli si i ocenění za svou práci.

13

ČINNOSTI A AKCE MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2013 2014

ČINNOSTI A AKCE MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2013 2014 ČINNOSTI A AKCE MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2013 2014 ZÁŘÍ HURÁ DO ŠKOLKY! Tak jako každý rok se otevřeli dveře školky a do mateřské školky přišly nejen děti, které mateřskou školu již navštěvovaly, ale

Více

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2015/2016

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2015/2016 Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2015/2016 Září 2015 1. září jsme nový školní rok zahájili na obou odděleních předáním rozvrhů a drobných dárečků dětem,

Více

Zpráva o činnosti MC Domeček za r. 2006

Zpráva o činnosti MC Domeček za r. 2006 Zpráva o činnosti MC Domeček za r. 2006 Poslání MC Domeček Posláním a cílem MC Domeček je odstranění izolace rodičů na mateřské dovolené a její zpestření, usnadnění jejich návratu zpět do zaměstnání a

Více

č. 9 říjen 2015 Školní AKTOVKA OBSAH

č. 9 říjen 2015 Školní AKTOVKA OBSAH Školní OBSAH Úvod... 3 Poděkování naší škole... 4 Žákovská rada (ŽR)... 5 Okénko žákovské rady (ŽR)... 6 Akce ŽR pro měsíc říjen prosinec... 7 Moje prázdniny... 8 Opékání párků... 9 Jak si PŠ 1.A opekla

Více

Třené hmoty. Ing. Miroslava Teichmanová

Třené hmoty. Ing. Miroslava Teichmanová Třené hmoty Ing. Miroslava Teichmanová Tento materiál vznikl v projektu Inovace ve vzdělávání na naší škole v rámci projektu EU peníze středním školám OP 1.5. Vzdělání pro konkurenceschopnost.. Třené hmoty

Více

FAIRTRADOVÁ KUCHAŘKA

FAIRTRADOVÁ KUCHAŘKA FAIRTRADOVÁ KUCHAŘKA Fair trade je způsob obchodu, který zaručuje pracovníkům z rozvojových zemí spravedlivou odměnu za jejich práci. Pěstitelé a řemeslníci v rámci fair trade dostávají takovou výkupní

Více

Časopis žáků ZŠ Batelov Číslo 2, květen 2014

Časopis žáků ZŠ Batelov Číslo 2, květen 2014 Časopis žáků ZŠ Batelov Číslo 2, květen 2014 Milí čtenáři, vítáme vás u 2. vydání školního časopisu Soví rozhledy. Doufáme, že vás zaujme a že společně s námi budete sledovat, co se děje u nás ve škole,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI SDRUŽENÍ. Rodinné centrum Bysteráček ZA ROK 2014

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI SDRUŽENÍ. Rodinné centrum Bysteráček ZA ROK 2014 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI SDRUŽENÍ Rodinné centrum Bysteráček ZA ROK 2014 Kontaktní a identifikační údaje Název: Rodinné centrum Bysteráček Sídlo: náměstí Na Podkově 68, Bystré, 56992 Kontakt: Mgr. Lucie

Více

Májové vydání 2015-2016 1

Májové vydání 2015-2016 1 Májové vydání 2015-2016 1 Úvod Milí čtenáři, naše redakce si pro vás připravila speciální Májové číslo. Nebude chybět anketa s učiteli, zajímavosti o zvířatech a mnoho dalšího super čtení. Všem zamilovaným

Více

Základní a mateřská škola Vejprnice. Jakuba Husníka 527 330 27 Vejprnice tel. 377826213. Školní vzdělávací plán. Školní družina

Základní a mateřská škola Vejprnice. Jakuba Husníka 527 330 27 Vejprnice tel. 377826213. Školní vzdělávací plán. Školní družina Základní a mateřská škola Vejprnice Jakuba Husníka 527 330 27 Vejprnice tel. 377826213 Školní vzdělávací plán Školní družina Motto: Spolu a s úsměvem... Charakteristika ŠD Školní družina je školské zařízení

Více

Základní škola Opatovice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Opatovice 66 664 61 Rajhrad

Základní škola Opatovice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Opatovice 66 664 61 Rajhrad Základní škola Opatovice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Opatovice 66 664 61 Rajhrad Čj.: 56/2015 Spisový znak: ŘŠ 2/4 Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2014-2015 Část I. Základní

Více

Prvouka. 1. úkol. 2. úkol. Tip Prostírání je domácí práce, o kterou se už můžeš postarat sám/sama.

Prvouka. 1. úkol. 2. úkol. Tip Prostírání je domácí práce, o kterou se už můžeš postarat sám/sama. Prvouka + Tip Prostírání je domácí práce, o kterou se už můžeš postarat sám/sama. 1. úkol U nedělní snídaně pomáhají všichni při prostírání. Napiš na řádky, co už je na stole. Je to opravdu všechno? Dokresli

Více

2. velikonoční vydání školního časopisu Lusk!

2. velikonoční vydání školního časopisu Lusk! 2. velikonoční vydání školního časopisu Lusk! Milí žáci a žákyně, toto číslo vám přináší velikonoční tradice a zvyky různých zemí, hádanky, komiks Speciální agent i pohled na Velikonoce očima vašich spolužáků,

Více

Školní vzdělávací program pro ŠD a ŠK

Školní vzdělávací program pro ŠD a ŠK Školní vzdělávací program pro ŠD a ŠK Školní družina při ZŠ praktické, 1. máje 59, 411 45 Úštěk Název ŠVP: Klíč Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání s úpravami pro žáky s lehkým mentálním

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA JOSEFA HLÁVKY PŘEŠTICE ŠKOLNÍ DRUŽINA TEMATICKÝ PLÁN ZÁJMOVÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠD DUHOVÝ ROK VE ŠKOLNÍ DRUŽINĚ

ZÁKLADNÍ ŠKOLA JOSEFA HLÁVKY PŘEŠTICE ŠKOLNÍ DRUŽINA TEMATICKÝ PLÁN ZÁJMOVÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠD DUHOVÝ ROK VE ŠKOLNÍ DRUŽINĚ ZÁKLADNÍ ŠKOLA JOSEFA HLÁVKY PŘEŠTICE ŠKOLNÍ DRUŽINA TEMATICKÝ PLÁN ZÁJMOVÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠD DUHOVÝ ROK VE ŠKOLNÍ DRUŽINĚ Hurá do duhové školní družiny Podzim- září, říjen, listopad Tematické okruhy - duhová

Více

17. prosince - Vánoční besídka

17. prosince - Vánoční besídka 17. prosince - Vánoční besídka Vánoční besídka, která se konala 17.12. v DIVADLE NA KOPEČKU, se vydařila. Obě představení byla plná tance, her, zpěvu a taky reklam. Účinkovali zde i herci ze souboru Studánka

Více

Gymnázium Nymburk. Členství ve sportovním klubu TSK DYNAMIK. Karolína Rejmanová 1PB 2O13

Gymnázium Nymburk. Členství ve sportovním klubu TSK DYNAMIK. Karolína Rejmanová 1PB 2O13 Gymnázium Nymburk Členství ve sportovním klubu TSK DYNAMIK Karolína Rejmanová 1PB 2O13 1 OBSAH 1. ÚVOD 2. JAK TO VŠECHNO ZAČALO 3. PRVNÍ ROK BYL TĚŽKÝ 4. DOSTAVILY SE VÝSLEDKY 5. ZALOŽENÍ NOVÉHO KLUBU

Více

Mezinárodní bezpečné školy Přihláška do programu

Mezinárodní bezpečné školy Přihláška do programu Mezinárodní bezpečné školy Přihláška do programu Název školy: Základní škola Oskol, Kroměříž, příspěvková organizace Sídlo školy: Mánesova 3861/5, 767 01 Kroměříž Zřizovatel: Město Kroměříž Právní forma:

Více

Školní rok 2012/2013 ŠKOLNÍ NOVINY LEDEN

Školní rok 2012/2013 ŠKOLNÍ NOVINY LEDEN Školní rok 2012/2013 ŠKOLNÍ NOVINY LEDEN Vítejte do nového roku s obrazem Sáry Sotonové!! Pokud toto čtete, prázdniny zaručeně skončily, ba i novoroční projev Václava Klause. Všechno jednou skončí, ale

Více

PODZIM - září říjen listopad

PODZIM - září říjen listopad ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLNÍ DRUŽINY PŘI ZŠ A MŠ ŘEČANY N. L. VE ŠKOLNÍM ROCE 2013/2014 Příloha 2 Ve školním roce 2013/2014 bylo ve školní družině zapsáno celkem 50 dětí z 1. 4. třídy. Otevřena byla 2 oddělení.

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 30

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 30 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 30 Obsah: Slovo ředitele školy, Jak se chováme v ohrožení svého života, výlet do Planetária v Praze a zámku v Mníšku

Více

Roční plán činnosti 1. oddělení ŠD při ZŠ Dobrá pro školní rok 2013/2014

Roční plán činnosti 1. oddělení ŠD při ZŠ Dobrá pro školní rok 2013/2014 Roční plán činnosti 1. oddělení ŠD při ZŠ Dobrá pro školní rok 2013/2014 Září seznámení ţáků s organizací ŠD a proškolení o BOZ v prostorách školy a při pobytu venku výtvarná práce: volné kreslení na téma

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Mateřská škola Tochovice. Základní a Mateřská škola Tochovice Telefon: 318 682 709 E-mail: tochovice.ms@seznam.

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Mateřská škola Tochovice. Základní a Mateřská škola Tochovice Telefon: 318 682 709 E-mail: tochovice.ms@seznam. Základní a Mateřská škola Tochovice Telefon: 318 682 709 Tochovice 165 E-mail: tochovice.ms@seznam.cz Tochovice 262 81 Web: www.zstochovice.cz IČO: 71007202 Příloha č. 1 VÝROČNÍ ZPRÁVA Mateřská škola Tochovice

Více

Pokusné ověřování - Základní škola a Mateřská škola Chrastava, Vítkov VÚP Praha, červen 2008

Pokusné ověřování - Základní škola a Mateřská škola Chrastava, Vítkov VÚP Praha, červen 2008 Ověřování možnosti spojení činnosti mateřské školy a školní družiny v době před začátkem ranního vyučování a v době před koncem provozu mateřské školy a školní družiny Druhá průběžná zpráva o výsledku

Více

PLÁN VÝCHOVY, PÉČE A VZDĚLÁVÁNÍ. Dětská skupina Malíček

PLÁN VÝCHOVY, PÉČE A VZDĚLÁVÁNÍ. Dětská skupina Malíček PLÁN VÝCHOVY, PÉČE A VZDĚLÁVÁNÍ Dětská skupina Malíček Při definování Plánu výchovy, péče a vzdělávání jsme se inspirovali v Rámcovém programu pro předškolní vzdělávání. Začlenili jsme zde také filozofie,

Více

Informace o MŠ. Název: MŠ Bordovice Adresa: Bordovice 83, 744 01 Telefon: 556 855539 Email: ms@bordovice.cz. Počet tříd: 1

Informace o MŠ. Název: MŠ Bordovice Adresa: Bordovice 83, 744 01 Telefon: 556 855539 Email: ms@bordovice.cz. Počet tříd: 1 Informace o MŠ Název: MŠ Bordovice Adresa: Bordovice 83, 744 01 Telefon: 556 855539 Email: ms@bordovice.cz Počet tříd: 1 Věkové složení: zpravidla 2,5-6 let Ředitelka školy: Mgr. Kateřina Slabá Učitelka:

Více

Gram dobrého příkladu váží více než cent dobrých slov.

Gram dobrého příkladu váží více než cent dobrých slov. ročník 4 2012/prosinec 14 Gram dobrého příkladu váží více než cent dobrých slov. Hana Pinknerová citát vybral Víťa Graubner Sociální služba je realizována v rámci projektu Zajištění vybraných služeb sociální

Více

Číslo: 4. Školní rok: 2014/2015. Vydává: ZŠ Unhošť. Náměty na články posílejte: zahradkova@zsunhost.cz. Redakční rada se těší na všechny vaše náměty!

Číslo: 4. Školní rok: 2014/2015. Vydává: ZŠ Unhošť. Náměty na články posílejte: zahradkova@zsunhost.cz. Redakční rada se těší na všechny vaše náměty! Číslo: 4 Školní rok: 2014/2015 Vydává: ZŠ Unhošť Náměty na články posílejte: zahradkova@zsunhost.cz Redakční rada se těší na všechny vaše náměty! Vážení čtenáři, rádi bychom vám představili, čtvrté číslo

Více

PdF MU Brno Učitelství 1. stupně ZŠ

PdF MU Brno Učitelství 1. stupně ZŠ PdF MU Brno Učitelství 1. stupně ZŠ ZDRAVÍ ANEB MY STONÁME NERADI I. NÁVRH PROJEKTU Název: ZDRAVÍ ANEB MY STONÁME NERADI Autoři: Zuzana Křížová, Šárka Zemanová, Jitka Novohradská Školní rok: 2007/2008

Více

Výb r t ch nejlepších jable ných recept. Od Vás.

Výb r t ch nejlepších jable ných recept. Od Vás. Výb r t ch nejlepších jable ných recept. Od Vás. MOU NÍKY 2012 Jablíčkový dort Simona Urbánková 100g polohrubé mouky, 100g cukru moučka, 100g másla nebo Hery, 1 lžička prášku do pečiva, 2 balíčky skořicového

Více

Školní vzdělávací program ŠD Školní družina pro všechny

Školní vzdělávací program ŠD Školní družina pro všechny Základní škola a mateřská škola Ludgeřovice, příspěvková organizace Školní vzdělávací program ŠD Školní družina pro všechny Základní škola a mateřská škola Ludgeřovice, příspěvková organizace Markvartovická

Více

Noviny městyse. vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj

Noviny městyse. vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj Prosinec 2015 Noviny městyse MĚSTYS LITULTOVICE vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj Vážení spoluobčané, před koncem roku je zvykem skládat účty, proto i já bych Vás chtěl krátce seznámit s

Více

Roční plán činnosti 1. oddělení ŠD při ZŠ Dobrá pro školní rok 2011/2012

Roční plán činnosti 1. oddělení ŠD při ZŠ Dobrá pro školní rok 2011/2012 Roční plán činnosti 1. oddělení ŠD při ZŠ Dobrá pro školní rok 2011/2012 Vypracovala: Nováková Renata, vychovatelka ŠD Září Říjen Listopad seznámení ţáků s organizací ŠD a proškolení o BOZ v prostorách

Více

Ročník: 2003 Číslo: 17. Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic

Ročník: 2003 Číslo: 17. Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic Ročník: 2003 Číslo: 17 Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic 1 Prázdninový pozdrav Není ani jediný kdo by neznal prázdniny, Němci, Maďaři, Slováci a Češi, každý z nás se na ně těší Letní slunce,

Více

UHLÍŘOVSKÝ KULTURNÍ ZPRAVODAJ. Které roční období je obdobím přílivu čerstvých sil, počátku nového života a

UHLÍŘOVSKÝ KULTURNÍ ZPRAVODAJ. Které roční období je obdobím přílivu čerstvých sil, počátku nového života a UHLÍŘOVSKÝ KULTURNÍ ZPRAVODAJ Které roční období je obdobím přílivu čerstvých sil, počátku nového života a dobou naděje na novou úrodu, plodnost, nové vztahy? Je to samozřejmě JARO. S jarem přichází všechno

Více

METODICKÉ LISTY. výstup projektu Vzdělávací středisko pro další vzdělávání pedagogických pracovníků v Sokolově

METODICKÉ LISTY. výstup projektu Vzdělávací středisko pro další vzdělávání pedagogických pracovníků v Sokolově METODICKÉ LISTY výstup projektu Vzdělávací středisko pro další vzdělávání pedagogických pracovníků v Sokolově reg. č. projektu: CZ.1.07/1.3.11/02.0005 Sada metodických listů: KABINET 1. STUPNĚ Název metodického

Více

Plán práce školní družiny na šk.rok 2010/2011

Plán práce školní družiny na šk.rok 2010/2011 Plán práce školní družiny na šk.rok 2010/2011 Celoroční projekty - Barevně vyšitý svět - ZÁŘÍ Motto měsíce: Barvy podzimu - seznámení žáků s řádem ŠD - poučení o chování ve školní družině, školní jídelně;

Více

Pražský hrad - Daniel Křišík

Pražský hrad - Daniel Křišík Pražský hrad - Daniel Křišík V létě jsem byl s rodiči na Pražském hradě.na hrad jsme dorazili před dvanáctou hodinou,kdy se koná slavnostní výměna stráží.vojáci měli vše perfektně nacvičené,nikdy jsem

Více

Třená bábovka. Bábovka. Bábovka z oleje. Bábovka DIA. Maková bábovka. Mramorová bábovka. Bábovka z pomazánkového másla. Bábovka

Třená bábovka. Bábovka. Bábovka z oleje. Bábovka DIA. Maková bábovka. Mramorová bábovka. Bábovka z pomazánkového másla. Bábovka Bábovky a buchty Třená bábovka 25 dkg hrubé mouky, 18 dkg cukru, 12 dkg tuku, 3 vejce, mléka dle potřeby, citr. kůra, vanilka, prášek do pečiva. Bábovka 20 dkg másla, 1/4 kg cukru moučky, 1/2 kg výběr.

Více

Kukátko. vydání č.18 leden 2014. Lednové nakouknutí do naší školy

Kukátko. vydání č.18 leden 2014. Lednové nakouknutí do naší školy Kukátko vydání č.18 leden 2014 Lednové nakouknutí do naší školy 1 Dílničky pro předškoláky 22.ledna 2014 Do aktivity se zapojili všichni učitelé, bylo vytvořeno téměř 40 sad výrobků. Připomeňme si hezkou

Více

Základní škola a Mateřská škola Mírov okres Šumperk, příspěvková organizace

Základní škola a Mateřská škola Mírov okres Šumperk, příspěvková organizace Základní škola a Mateřská škola Mírov okres Šumperk, příspěvková organizace VZDĚLÁVACÍ KONCEPCE ZŠ V souladu se vzdělávací koncepcí je vyučováno v 5. ročníku podle učebních osnov Základní škola, které

Více

Jablečný koláč s tvarohem... 2 Jablečný štrůdl od babičky... 2 Grilovaná jablka se zmrzlinou... 3

Jablečný koláč s tvarohem... 2 Jablečný štrůdl od babičky... 2 Grilovaná jablka se zmrzlinou... 3 Jablka Plněná jablka... 1 Jablečná roláda... 1 Jablečné palačinky 1... 2 Jablečné palačinky 2... 2 Jablečný koláč s tvarohem... 2 Jablečný štrůdl od babičky... 2 Grilovaná jablka se zmrzlinou... 3 Čatní

Více

Třídní vzdělávací plán ŠVP PV Rok s kocourkem Matyášem

Třídní vzdělávací plán ŠVP PV Rok s kocourkem Matyášem Třídní vzdělávací plán ŠVP PV Rok s kocourkem Matyášem Integrovaný blok Tématický okruh (celek) Témata Co je nám nejblíže To jsou moji kamarádi CO JE KOLEM NÁS Co najdeme v naší třídě Už znáš celou školku

Více

Obsahové rozvržení učiva pro 1. ročník základní školy praktické: Český jazyk

Obsahové rozvržení učiva pro 1. ročník základní školy praktické: Český jazyk listopad říjen září Obsahové rozvržení učiva pro 1. ročník základní školy praktické: Český jazyk měsíc téma Projekty + mezipředmětové vztahy Čt Cesta do školy vyprávění podle obrázku Ps Správné psací návyky,

Více

prosinec 2012 ročník XI číslo 4

prosinec 2012 ročník XI číslo 4 prosinec 2012 ročník XI číslo 4 Trochu obav a pytel legrace a dobrot Letošní mikulášskou nadílku zajistili žáci z 6.A (čert klečící Erik Skalník, stojící zleva čert Terka Kampová, anděl Kristýna Hřídelová,

Více

Redakce: pour féliciter 2012

Redakce: pour féliciter 2012 Redakce: Jakub Meinlschmidt, 6. B Jana Kučerová, 6. B Natálie Slováková, 6. B Markéta Novotná, 6. B Šárka Blažejovská, 6. A Mirka Kunešová, 6. A Hana Gavlíková, 6. A Veronika Makovcová, 7. C Klára Jurenková,

Více

Žďárský zpravodaj 5/2014

Žďárský zpravodaj 5/2014 Žďárský zpravodaj 5/2014 Obecní úřad Žďár nad Metují úřední hodiny Pondělí 8 11:30 a 13-17 hod. Středa 8 11:30 a 13-17 hod. Kontakty: tlf.č. 491 541 142 obec.zdarnm@tiscali.cz www.zdarnadmetuji.cz č.ú.

Více

PROSLOV ŠÉFREDAKTORA

PROSLOV ŠÉFREDAKTORA PROSLOV ŠÉFREDAKTORA Jmenuji se Vitaliy Sas a byl jsem zvolen za šéfredaktora tohoto časopisu. V tomto časopise Vám přineseme spoustu zajímavých článků o událostech za posledních pět měsíců, od kulturních

Více

Já hraji na klávesy - N. Matesová

Já hraji na klávesy - N. Matesová L. Šindlerová Já hraji na klávesy - N. Matesová Na klávesy hraju letos poprvé, ale už umím mnoho písniček, například Maličká su, Když jsem jel do Prahy, Vadí nevadí, Okoř a mnoho dalších písniček. Na klávesy

Více

Zprávičky z naší školičky

Zprávičky z naší školičky Zprávičky z naší školičky DUBEN 2016 V dubnu nikdo z dětí narozeniny neslaví. Jak jsme prožili březen? Březen je měsíc knihy a proto jsme se téměř polovinu měsíce věnovali zejména pohádkám, pohádkovým

Více

Časopis Fokusu Vysočina. Bludišťák

Časopis Fokusu Vysočina. Bludišťák Číslo 3/2015 Časopis Fokusu Vysočina Bludišťák Úvodník Podzimní období bylo ve znamení Týdnů pro duševní zdraví. Týdny pro duševní zdraví byly zakončeny taneční soutěží StarDance trochu jinak III, ve které

Více

Vaření s xylitolem. www.diatips.cz

Vaření s xylitolem. www.diatips.cz www.diatips.cz O B S A H Znáte sladidlo xylitol?... 3 Ořechové cukroví pracny nebo plněné ořechy... 4 Marokánky... 4 Ořechová mimina... 5 Rohlíčky z kokosu... 5 Jablkový dezert s xylitolem... 6 Oplatkový

Více

INFORMAČNÍ BROŽURA ZÁKLADNÍ ŠKOLY BRATŘÍ ČAPKŮ ÚPICE. Co nabízí naše škola?

INFORMAČNÍ BROŽURA ZÁKLADNÍ ŠKOLY BRATŘÍ ČAPKŮ ÚPICE. Co nabízí naše škola? INFORMAČNÍ BROŽURA ZÁKLADNÍ ŠKOLY BRATŘÍ ČAPKŮ ÚPICE Co nabízí naše škola? JIŽ OD ROKU 2006/2007 VYUČUJEME PODLE NAŠEHO ŠKOLNÍHO VZDĚLÁVACÍHO PROGRAMU BLAHOVÁČEK V LETOŠNÍM ŠKOLNÍM ROCE BYLY ŽÁKŮM NABÍDNUTY

Více

Seminární práce ZAJÍMAVÁ POMŮCKA

Seminární práce ZAJÍMAVÁ POMŮCKA Seminární práce ZAJÍMAVÁ POMŮCKA do předmětu MSBK_PPS/03 Praktikum k poznávání přírody a společnosti UČO: 425525 jméno: Cejpková Hana akademický rok 2013/2014 1. Název a fotografie pomůcky: Hlemýžď zahradní

Více

Přes Překážky ke hvězdám

Přes Překážky ke hvězdám Přes Překážky ke hvězdám Milí čtenáři, malí i vy velcí, máte v rukou první číslo nového časopisu. Sluší se, aby se Vám dostalo vysvětlení, proč vznikl. S novým školním rokem jsme se v naší jičíněveské

Více

Za pohádkou pohádka. Školní vzdělávací program pro předškolní vzdělávání.

Za pohádkou pohádka. Školní vzdělávací program pro předškolní vzdělávání. Za pohádkou pohádka Školní vzdělávací program pro předškolní vzdělávání. Obsah 1. Historie a charakteristika školy 2. Identifikační údaje 3. Prostorové a hygienické podmínky 4. Materiální podmínky : tělocvična

Více

MASKOT. ÚVOD S pøíchodem jara se nám otevírá celý svìt, a proto tu máme i nový díl Maskotu.

MASKOT. ÚVOD S pøíchodem jara se nám otevírá celý svìt, a proto tu máme i nový díl Maskotu. ÚVOD S pøíchodem jara se nám otevírá celý svìt, a proto tu máme i nový díl Maskotu. OBSAH jaro...2 recept...3 jarní diy...4 etiketa...5 rozhovor s paní Novákovou...6 rozhovor s paní uèitelkou Nedorostovou...7

Více

Zhotovení kříže pod smuteční kytici z chvojí

Zhotovení kříže pod smuteční kytici z chvojí Zhotovení kříže pod smuteční kytici z chvojí Název školy Název projektu Číslo projektu Název šablony Stupeň a typ vzdělání Označení DUMu Předmět oblast Druh učebního materiálu Cílová skupina Anotace Odborné

Více

NAPOSLEDY V KNIHOVNĚ

NAPOSLEDY V KNIHOVNĚ NAPOSLEDY V KNIHOVNĚ Ve čtvrtek 14.5.2015 byla třída Berušek naposledy v karlovarské knihovně v Lidické ulici. Paní knihovnice Čápová si pro děti tentokrát připravila soutěživé hry a kvízové otázky na

Více

Roční plán práce pro ZŠ Kačice na školní rok 2014/2015

Roční plán práce pro ZŠ Kačice na školní rok 2014/2015 Základní škola a Mateřská škola Kačice Čelechovická 105 273 04 Kačice Č. j. ZŠ 646/14 vlastní V Kačici dne 9. 10. 2014 Roční plán práce pro ZŠ Kačice na školní rok 2014/2015 - pokračovat ve stávajícím

Více

ZŠ Brněnec. 3. číslo časopisu. Školák. školní rok: 2015 / 2016 www.zsbrnenec.cz. Vážení čtenáři,

ZŠ Brněnec. 3. číslo časopisu. Školák. školní rok: 2015 / 2016 www.zsbrnenec.cz. Vážení čtenáři, ZŠ Brněnec 3. číslo časopisu Školák školní rok: 2015 / 2016 www.zsbrnenec.cz Vážení čtenáři, právě držíte v ruce třetí číslo školního časopisu ve školním roce 2015 / 2016. Redakce školního časopisu si

Více

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2014/2015

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2014/2015 Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2014/2015 Září 2014 1. září jsme nový školní rok zahájili na obou odděleních předáním rozvrhů a drobných dárečků dětem,

Více

Školní vzdělávací program

Školní vzdělávací program Soukromá střední a základní škola (1.KŠPA) Praha s.r.o. Pernerova 383/29 186 00 Praha 8 - Karlín Školní vzdělávací program pro Školní družinu Zpracoval: kolektiv pedagogických pracovníků Soukromé střední

Více

Chlebová jarní polévka (4 porce)

Chlebová jarní polévka (4 porce) POLÉVKY Chlebová jarní polévka (4 porce) Ingredience: kostka zeleninového bujónu; 40 g sádla; cibule; 4 plátky chleba; 4 vejce; špetka muškátového oříšku; pažitka; petrželka; kopřivy; mletý zázvor; sůl;

Více

Školní družina při ZŠ Liptál

Školní družina při ZŠ Liptál Školní vzdělávací program pro zájmové vzdělávání Školní družina při ZŠ Liptál Verze č. III Platnost od: 1.9. 2015 Zpracovala: Petra Pilná vychovatelka Charakteristika ŠVP pro ŠD vychází z ŠVP ZŠ Liptál,

Více

1. Základní údaje o škole

1. Základní údaje o škole 1. Základní údaje o škole Název školy právnické osoby (dle zápisu do školského rejstříku MŠMT ČR Rozhodnutí z 1.3.2006): Základní škola Jeseník nad Odrou okres Nový Jičín, příspěvková organizace Právní

Více

Barevný podzim SLAVNOSTNÍ PŘEDÁVÁNÍ SLABIKÁŘE

Barevný podzim SLAVNOSTNÍ PŘEDÁVÁNÍ SLABIKÁŘE Barevný podzim Ve čtvrtek 30. října 2014 se uskutečnila akce s názvem Barevný podzim, které se mohly zúčastnit děti z prvního stupně. Barevný podzim spočívá v tom, že si děti mohly určit skupinky anebo

Více

Zahájení lázeňské sezóny v Teplicích. Třešňová bublanina

Zahájení lázeňské sezóny v Teplicích. Třešňová bublanina Zahájení lázeňské sezóny v Teplicích Toho dne kdy jsme putovali z Tuchlova na Milešovku a zpět, jsme za zvládnutí takové túry dostali odměnu. Mohli jsme místo obvyklého večerního filmu nebo seriálu, naživo

Více

9. A Osvětim V pátek 1. listopadu 2013 jsme jeli do Polska na exkurzi do koncentračního tábora Osvětim. Když jsme tam

9. A Osvětim V pátek 1. listopadu 2013 jsme jeli do Polska na exkurzi do koncentračního tábora Osvětim. Když jsme tam 9. A Osvětim V pátek 1. listopadu 2013 jsme jeli do Polska na exkurzi do koncentračního tábora Osvětim. Když jsme tam dojeli, měli jsme přibližně hodinu volno a potom jsme se vypravili na exkurzi. Byl

Více

Kroužek pozemního hokeje při ZŠ T.G.M. v Mnichovicích

Kroužek pozemního hokeje při ZŠ T.G.M. v Mnichovicích Kroužek pozemního hokeje při ZŠ T.G.M. v Mnichovicích Kroužek probíhá pod vedením svazového trenéra Tomáše Babického Každý Čtvrtek od 15:30 do 16:30 za dobrého počasí na hřišti s umělou trávou, za špatného

Více

Ekosystém les vycházka 6.,7.tř. Vocílková B.,Jakešová Ptáci Výukový program Ikaros žáci školy všichni

Ekosystém les vycházka 6.,7.tř. Vocílková B.,Jakešová Ptáci Výukový program Ikaros žáci školy všichni Roční realizační plán EVVO pro školní rok 2013/2014 Měsíc Název akce/téma Forma Cílová skupina Akci koordinuje Návaznost na oddíl A, dlouhodobý a dílčí cíl Září Integrace environmentální výchovy do jednotlivých

Více

Metodická příručka UČENÍ NENÍ MUČENÍ. Program odpolední aktivity v rámci projektu. Víme jak na to, aneb škola je kamarád

Metodická příručka UČENÍ NENÍ MUČENÍ. Program odpolední aktivity v rámci projektu. Víme jak na to, aneb škola je kamarád Metodická příručka UČENÍ NENÍ MUČENÍ Program odpolední aktivity v rámci projektu Víme jak na to, aneb škola je kamarád Zpracovala a realizovala Jana Dušková a Jarmila Štěpánová Základní škola, Vítkov,

Více

Zdravý životní styl předškolních dětí

Zdravý životní styl předškolních dětí Zdravý životní styl předškolních dětí Charakteristika předškolního věku dynamika vývoje a rozvoj dovedností ve všech oblastech, zejména v oblasti motorické, kognitivní, řečové a sociální rychlost růstu

Více

Základní škola a Mateřská škola Bělotín, příspěvková organizace. Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2010/2011

Základní škola a Mateřská škola Bělotín, příspěvková organizace. Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2010/2011 Základní škola a Mateřská škola Bělotín, příspěvková organizace 753 64 Bělotín 2, tel./fax: 581 612 127, e-mail: zsbelotin@centrum.cz Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2010/2011 a) základní

Více

Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2010/2011

Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2010/2011 Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2010/2011 1. Charakteristika školy 1.1. Základní škola a Mateřská škola Běšiny, okres Klatovy, příspěvková organizace úplná adresa: Běšiny 2, 339 01 Klatovy

Více

Upozornění. Jazykové kurzy

Upozornění. Jazykové kurzy Upozornění Městská knihovna upozorňuje čtenáře, že v letních měsících je na obou odděleních knihovny otevřeno podle prázdninové výpůjční doby. Děkujeme a přejeme všem našim čtenářům krásné léto, příjemně

Více

Adéla Davidová: K filmu Robinson Crusoe

Adéla Davidová: K filmu Robinson Crusoe Kalendář 9. 13. 5. škola v přírodě, Černý Důl 20. 5. integrační aktivita MŠ a ZŠ 1. 6. dětský den 3. 6. projektový den: Den životního prostředí 10. 6. integrační aktivita MŠ a ZŠ 10. 6. florbalový turnaj

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZÁKLADNÍ ŠKOLY A MATEŘSKÉ ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2009/2010

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZÁKLADNÍ ŠKOLY A MATEŘSKÉ ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2009/2010 Forma hospodaření: příspěvková organizace Zřizovatel: Obec Všemina, Všemina 162, 763 15 p.slušovice VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZÁKLADNÍ ŠKOLY A MATEŘSKÉ ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2009/2010 Podle ust. 10 zákona

Více

Redakce 013. Zpravodaj Základní školy Brankovice. Vyšlo: 28. února dvouměsíčník číslo 1 /2013. V lednu mráz - těší nás; v lednu voda - věčná škoda.

Redakce 013. Zpravodaj Základní školy Brankovice. Vyšlo: 28. února dvouměsíčník číslo 1 /2013. V lednu mráz - těší nás; v lednu voda - věčná škoda. Redakce 013 Zpravodaj Základní školy Brankovice Vyšlo: 28. února dvouměsíčník číslo 1 /2013 Pranostiky Leden V lednu moc sněhu, v červnu moc sena. V lednu mráz - těší nás; v lednu voda - věčná škoda. Můžeš-li

Více

ROČNÍ PLÁN MŠ da Vinci 2015/2016

ROČNÍ PLÁN MŠ da Vinci 2015/2016 ROČNÍ PLÁN MŠ da Vinci 2015/2016 ZÁŘÍ: Já a svět okolo mě 1.9.2015-4.9.2015 Vítáme vás, kamarádi 7.9.2015-11.9.2015 Vítáme vás, kamarádi II 14.9.2015-18.9.2015 Naše školka 21.9.2015-25.9.2015 Barvy ŘÍJEN:

Více

VÝCHOVNĚ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM školní družiny při Základní škole Pchery, okres Kladno

VÝCHOVNĚ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM školní družiny při Základní škole Pchery, okres Kladno VÝCHOVNĚ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM školní družiny při Základní škole Pchery, okres Kladno č.j. 1/2014 platný od 15.10.2014 schváleno ŠR 14.10.2014 pro období 2015/2016 vypracovala ved. vychovatelka Bc. Ilona

Více

Duben 2012 PŘIVOLÁVÁME JARO VELIKONOČNÍ BAŠTĚNÍ

Duben 2012 PŘIVOLÁVÁME JARO VELIKONOČNÍ BAŠTĚNÍ Duben 2012 PŘIVOLÁVÁME JARO Příroda se ještě nestačila probudit ze zimního spánku, proto se žáci 4.A rozhodli, že jí pomohou. Každý si do misky naplněné vlhkou vatou zasel semínka řeřichy dánské, která

Více

Nová Ves u Nového Města na Moravě

Nová Ves u Nového Města na Moravě 1. Základní údaje o škole Základní škola a Mateřská škola Nová Ves u Nového Města na Moravě, okres Žd ár nad Sázavou, příspěvková organizace Nová Ves u Nového Města na Moravě 70 592 31 Nové Město na Moravě

Více

Rožďalovický předškoláček

Rožďalovický předškoláček 1/2014-2015 1. - 12. září 2014 Se Sluníčky, Beruškami a nejmladšími Myškami jsme v pondělí 1. 9. zahájili nový školní rok. Ve čtvrtek 4.9. přišel děti do školky pobavit klaun Pepíno. V pondělí 8.9. zasadily

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 číslo: 20

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 číslo: 20 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 číslo: 20 Obsah: Slovo ředitele školy,projektový den, divadelní představení, Podzimní radovánky, výlet do Prahy, vyhodnocení

Více

PASOVÁNÍ NA ČTENÁŘE Žáci 1. ročníku ZŠ Rosice a jejich třídní učitelky Zpravodaj Rosicka Rosa

PASOVÁNÍ NA ČTENÁŘE Žáci 1. ročníku ZŠ Rosice a jejich třídní učitelky Zpravodaj Rosicka Rosa Měsíc duben přinesl celou řadu akcí. Hned na začátku měsíce dne 4. 4. vyrazili žáci devátých tříd na exkurzi do Jaderné elektrárny v Dukovanech. Tuto exkurzi každoročně organizuje komise fyziky. V informačním

Více

3. CHARAKTERISTIKA ŠKOLY

3. CHARAKTERISTIKA ŠKOLY 3. CHARAKTERISTIKA ŠKOLY 3.1. Úplnost a velikost školy, vybavení školy Základní škola a Mateřská škola Střelice je právním subjektem zřízeným Obcí Střelice. Zahrnuje tyto součásti: Základní škola ulice

Více

Školní družina a ŠVP. Charakteristika a vybavení školní družiny: Charakteristika pedagogických pracovníků: Spolupráce s rodiči a ostatními subjekty:

Školní družina a ŠVP. Charakteristika a vybavení školní družiny: Charakteristika pedagogických pracovníků: Spolupráce s rodiči a ostatními subjekty: Školní družina a ŠVP Charakteristika a vybavení školní družiny: Školní druţina je součástí školy. Je do ní zapsáno 110 dětí z 1. 4. ročníku, které jsou rozděleny podle tříd do 4. oddělení. Ţáci přihlášení

Více

Receptář jednoduchých základních pokrmů a pečiva

Receptář jednoduchých základních pokrmů a pečiva Receptář jednoduchých základních pokrmů a pečiva Chléb bezlepkový snadno plesniví. Pokud připravujeme chléb doma nebo v zařízení, je vhodné péci chléb tak každé dva dny nový. Buďto pečeme v troubě, většinou

Více

Školka blízká přírodě, školka blízká rodičům

Školka blízká přírodě, školka blízká rodičům Školka blízká přírodě, školka blízká rodičům Mateřská škola, Praha 13, Husníkova 2076 Husníkova 2076 158 00 Praha 5 Vypracovaly: Lucie Chalupová Pavla Jirglová Naše mateřská škola je školou sídlištní.

Více

Zámecké listy. Domov Pod Lipami Smečno. poskytovatel sociálních služeb. Číslo 44. prosinec 2013. Prosinec

Zámecké listy. Domov Pod Lipami Smečno. poskytovatel sociálních služeb. Číslo 44. prosinec 2013. Prosinec Domov Pod Lipami Smečno poskytovatel sociálních služeb Číslo 44. prosinec 2013 Zámecké listy Prosinec je podle gregoriánského kalendáře dvanáctý a poslední měsíc v roce. Má 31 dní. Prosinec začíná stejným

Více

BLUDIŠTĚ ZDRAVÁ VÝŽIVA HYGIENA

BLUDIŠTĚ ZDRAVÁ VÝŽIVA HYGIENA sidus_sestava 1 9/3/12 7:23 AM Stránka 1 BLUDIŠTĚ SLUŠNÉ CHOVÁNÍ ROČNÍ OBDOBÍ RODINA UVOLŇOVACÍ CVIKY ZDRAVÁ VÝŽIVA HYGIENA MATEMATICKÉ PŘEDSTAVY OVOCE A ZELENINA Zakoupením Poznáváčku jste pomohli, ve

Více

TRADIČNÍ VÁNOČNÍ DÍLNIČKY

TRADIČNÍ VÁNOČNÍ DÍLNIČKY Základní škola, Mládežnická 536, TRUTNOV 4 Vánoční dílničky Vyučující a vychovatelky školní družiny srdečně zvou rodiče a budoucí prvňáčky na TRADIČNÍ VÁNOČNÍ DÍLNIČKY Přijďte si s námi: zazpívat udělat

Více

Muffiny k čaji s rozinkami a mandlemi

Muffiny k čaji s rozinkami a mandlemi Muffiny k čaji s rozinkami a mandlemi Tak jako ve staré Anglii: sladké kynuté bochánky jsou to pravé pro příjemný odpolední čajový dýchánek 50 ml mléka 1/4 kostky droždí (10 g) 90 g cukru 280 g polohrubé

Více

Opatovský školák. Základní škola Běly Jensen Opatov. VI. ročník, číslo 4 *březen-duben 2016

Opatovský školák. Základní škola Běly Jensen Opatov. VI. ročník, číslo 4 *březen-duben 2016 Opatovský školák Základní škola Běly Jensen Opatov Nechť se lidé ze všech sil snaží nabýt dobrých návyků. Není sporu o tom, že návyk nejdokonajš trvá od útlého mládí. Francis Bacon VI. ročník, číslo 4

Více

POČTENÍČKO PRO PŘEDŠKOLÁKY

POČTENÍČKO PRO PŘEDŠKOLÁKY POČTENÍČKO PRO PŘEDŠKOLÁKY a jejich rodiče Ahoj kamarádi, vítejte na palubě lodi Veselá plachta, jejímž cílem je Ostrov. Mé jméno je Tom a jsem na této lodi plavčíkem. Během plavby vás seznámím se životem

Více

14.vydání - březen 2009

14.vydání - březen 2009 14.vydání - březen 2009 Zájezd na dětskou lední revue v Hradci Králové Všichni jsme ( alespoň si to myslíme ) pracovali podle svých sil, a proto si na závěr prvního pololetí také zasloužíme odpovídající

Více

Školní vzdělávací program pro školní družinu

Školní vzdělávací program pro školní družinu Školní družina při Základní škole ve Tvrdonicích Kostická 98, Tvrdonice 691 53 Školní vzdělávací program pro školní družinu ŠKOLA DO NEPOHODY 1 OBSAH: 1. Identifikační údaje 3 2. Charakteristika zařízení

Více

Plán školní družiny na školní rok 2015/2016

Plán školní družiny na školní rok 2015/2016 Základní škola a Mateřská škola Povrly, okres Ústí nad Labem, příspěvková organizace 5. května 233, 403 32 Povrly Plán školní družiny na školní rok 2015/2016 Zpracovala: Bc. Karla Suková vychovatelka školní

Více

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2015/2016

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2015/2016 Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2015/2016 Září 2015 1. září jsme nový školní rok zahájili na obou odděleních předáním rozvrhů a drobných dárečků dětem,

Více